PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20

Jimmy_Reaper
06-02-2009, 12:04
No sorry ! :s:confused:
Nastepnym rzem bede pisal dokladniej :(

DK-LOG.911
06-02-2009, 16:34
@up

trzeba czytac WSZYSTKIE POSTY X( (albo te wazne, bo inne to wyzwiska :))

Fabiek
07-02-2009, 13:25
Gdyby Cipy chciały zamknąć tego qesta to by go zamknęły na Amen a nie... tam Spike, tam MM, a tam ghoul. Cipsoft usunąłby spike i pomiesczenie z ghoulem. Gdyby niebyło qesta usuneli by wszystko co bu było z nim związane. Aby po rooko nie szwędali sie Rookslayerzy i nie blokowali respów graczom!!!

Dokładnie tak:)

Barbar
07-02-2009, 20:16
Dokładnie tak:)
Myślisz że wszyscy Rookstayerzy grają po to żeby rozwiązać te zagadki?^^
Mi to zwisa, jak grałem wolałem expic, trapowac, zbierac rary niż marnowac czas na rozwiązywanie zagadek. Inni uważają że prawdziwy Rooker powinien tak robić. I zobacz co z tego mają, zmarnowali kupe czasu a i tak nic nie odkryli ;<

Ameriov
07-02-2009, 21:44
I zobacz co z tego mają, zmarnowali kupe czasu a i tak nic nie odkryli ;<

Heh.

Więc zostań w tym twierdzeniu na wieki wieków.
@edit
Żeby nie było- nie mówię o sobie.

Bleacher
07-02-2009, 23:05
Kurde pytaliscie WSZYSTKICH npc o WSZYSTKICH npc?
nie wiem czy to już było ale jak sie spytasz norme o billego to ona mówi o dice cos takiego PL: Billy wygral lepsza czesc mlyna z Willym grajac w kosci(to nie dokladne tlumaczenie bo z pamieci z ENG na PL w pare sec tlumaczylem)
PS: Ameriov kurde dowiedzialem sie z twojego posta HEH- Hell eliminate Hell
czy jakos tak xD slyszalem to kiedys ale nie wiem gdzie xD (wiem ze to heh to smiech ale mi sie skojarzylo)
(Odkrylem to wszytko kombinujac z Humble pomyslalem ze to jakis npc xD a willy ma out beggara i jest wisniok i z tego co wiem to nie przy kasie xD)

Jesli tu sa jakieś ORT'y to sorry xD

Marcin24
07-02-2009, 23:28
nie wiem czy to już było ale jak sie spytasz norme o billego to ona mówi o dice cos takiego PL: Billy wygral lepsza czesc mlyna z Willym grajac w kosci(to nie dokladne tlumaczenie bo z pamieci z ENG na PL w pare sec tlumaczylem)
To jak, idziemy grać z Billym w kości o klucz do MM?

Stochel
08-02-2009, 17:33
Nie znam się na tym za bardzo ale jak Stonoga napisała w Bearroom był arrmor dla wojsk mino. A po co tam Były arrows? Tak samo z questem koło MM. Żeby nie było tego mało u Ślepego Orka też można kupić. Może jest jakiś mino archer.... Trzeba dokładniej zbadać łódkę i okolice łódki (po prawej stronie jak wychodzisz z miasta.

Marcin24
08-02-2009, 18:25
Nie znam się na tym za bardzo ale jak Stonoga napisała w Bearroom był arrmor dla wojsk mino. A po co tam Były arrows? Tak samo z questem koło MM. Żeby nie było tego mało u Ślepego Orka też można kupić. Może jest jakiś mino archer....
Nie pamiętam, żeby Minotaur Archer używał łuku.
Trzeba dokładniej zbadać łódkę i okolice łódki (po prawej stronie jak wychodzisz z miasta.
No to na co czekasz?

Niezbawiony
09-02-2009, 14:13
@stochel
A co wali na rooku z luku?Orci chcialy byc pro i polozyly je tam.

Stochel
09-02-2009, 15:22
Ale fajnie zdobyłem SPIKE SWORDA!!!!!!! powiem wam jedno nie zdobywa sie go ze skrzynki ani z tamtej wysepki nie ma to nic wspólnego z NPC !!!!!!

Luker's
09-02-2009, 16:36
Ale fajnie zdobyłem SPIKE SWORDA!!!!!!! powiem wam jedno nie zdobywa sie go ze skrzynki ani z tamtej wysepki nie ma to nic wspólnego z NPC !!!!!!

Niech tą głupotę ogarną ciemności :(

Jimmy_Reaper
09-02-2009, 17:07

Taaa... powiedz mi w jakim miescie, thais, carlin, czy venore bo na bank nie na rooku nie ? ;s
Pewno z fri itanz plx wyciagal ;d
A po 2... czemu tworzysz konto zeby stawic ten post ? ;D (data stwozenia konta ;))

Prezydent_czuwa
09-02-2009, 20:16

och nie! Nic wspólnego z NPC? Co za fail. Całe forum w błędzie. To w takim razie może to ma coś wspólnego z tutorialem? :<

stwozenia

oczy bolą

@down
No co ty? Serio? ;o

Szpec
09-02-2009, 22:10
Ja mam spostrzeżenie co do Ghoula. Teleport działa tam dosyć dziwnie. Jeżeli wrzucicie jakiegoś itema, pojawia się on obok TP, a jak wejdziesz w TP to pojawiasz się za Katana Room. Jak wrzucicie item do innego teleportu (np. Training Room), to item pojawia się tam, gdzie człowiek podczas teleportu.

Dindsuk
09-02-2009, 22:59
Brawo Kolumbie ^^
Jesli uwazasz ze ten 'defekt' w teleporcie ma cos wspolnego ze Spike Swordem czy innym smieciem to Best of Luck...

P.S. Pozdrow NG ;)

Lukaszekbb
09-02-2009, 23:28
Myślę że wszystko co jest w tibi a przynajmniej 90% jest do zdobycia.
Zarówno na mianie jak i na rook'u są questy, zagadki i "tajemne" pomieszczenia o których wie garstka ludzi. Niektóre z nich zostały odkryte przez kogoś przez zupełny przypadek a niektóre "rozgryzione". Osoby które znalazły "coś" nietypowego wolą to zachować dla siebie, i chwała im za to.
Sam znam "coś" o czym nie znalazłem nic zupełnie nigdzie na forach i innych stronach związanych z tibią, w prawdzie nie jest to jakiś rare czy luksus ale na niskich poziomach się przydaje. Zawsze warto zaoszczędzić na starcie kilkaset gp :)
Nie wierzę że jestem jedyną osobą która to "coś" znalazła tam gdzie ja i w podobny sposób ale ja wpadłem na to zupełnie przypadkiem po rozmowie z jednym z NPC, a to że nigdzie nic o tym nie ma oznacza że ci którzy bawią się tibią i lubią zagadki lubią też część rzeczy zachować dla siebie.
Kto wie może i już ktoś zdobył słynnego spike sworda a nie ma najmniejszej ochoty się tym dzielić ?
Pomyślcie co by się działo gdyby to ujawnił, i nie chciał zdradzić sposobu zdobycia tego itemka ? ZERO spokoju.
Tak czy inaczej wierzę że jest on do zdobycia.

Prezydent_czuwa
10-02-2009, 07:32
Myślę że wszystko co jest w tibi a przynajmniej 90% jest do zdobycia.
Zarówno na mianie jak i na rook'u są questy, zagadki i "tajemne" pomieszczenia o których wie garstka ludzi. Niektóre z nich zostały odkryte przez kogoś przez zupełny przypadek a niektóre "rozgryzione". Osoby które znalazły "coś" nietypowego wolą to zachować dla siebie, i chwała im za to.
Sam znam "coś" o czym nie znalazłem nic zupełnie nigdzie na forach i innych stronach związanych z tibią, w prawdzie nie jest to jakiś rare czy luksus ale na niskich poziomach się przydaje. Zawsze warto zaoszczędzić na starcie kilkaset gp :)
Nie wierzę że jestem jedyną osobą która to "coś" znalazła tam gdzie ja i w podobny sposób ale ja wpadłem na to zupełnie przypadkiem po rozmowie z jednym z NPC, a to że nigdzie nic o tym nie ma oznacza że ci którzy bawią się tibią i lubią zagadki lubią też część rzeczy zachować dla siebie.
Kto wie może i już ktoś zdobył słynnego spike sworda a nie ma najmniejszej ochoty się tym dzielić ?
Pomyślcie co by się działo gdyby to ujawnił, i nie chciał zdradzić sposobu zdobycia tego itemka ? ZERO spokoju.
Tak czy inaczej wierzę że jest on do zdobycia.

Ja odkryłem buga na forum dzięki któremu jestem moderatorem, ale zachowam to dla siebie i nikt się o tym nie dowie, hahaha!
Co do tematu to jest to oczywiste, że ktoś mógł to zrobić, i już ma ss, a nikomu nie mówi. To samo z tymi starymi itemkami, niby iron helmet? Tibia pełna bugów \o/

Brecht
10-02-2009, 08:36
Ja odkryłem buga na forum dzięki któremu jestem moderatorem, ale zachowam to dla siebie i nikt się o tym nie dowie, hahaha!
Co do tematu to jest to oczywiste, że ktoś mógł to zrobić, i już ma ss, a nikomu nie mówi. To samo z tymi starymi itemkami, niby iron helmet? Tibia pełna bugów \o/

Iron helmet na Rookgaardzie to ani stary itemek, ani bug... ale skoro jesteś taki wyszczekany powinieneś to wiedzieć :P

Prezydent_czuwa
11-02-2009, 12:04
Iron helmet na Rookgaardzie to ani stary itemek, ani bug... ale skoro jesteś taki wyszczekany powinieneś to wiedzieć :P

Nie obrażaj mnie. Bug to jest, bo nie powinien występować na Rookgaardzie, a istnieje. A jest stary, bo przecież tego buga z przenoszeniem itemków już dawno usunięto, prawda? Najpierw myśl, potem napisz, na koniec wymyśl nick. A ,,wyszczekany" to możesz do swojego starego mówić. Na r.pl sobie z tobą poradzili, więc poradzą sobie i tutaj.

Brecht
11-02-2009, 13:41
Nie obrażaj mnie. Bug to jest, bo nie powinien występować na Rookgaardzie, a istnieje. A jest stary, bo przecież tego buga z przenoszeniem itemków już dawno usunięto, prawda? Najpierw myśl, potem napisz

Kto tu nie myśli to ja już nie wspomnę, bo nie chcę cię obrażać :P Widzisz, nie powinieneś wypowiadać się na tematy, o których nie masz pojęcia. Iron helmet na Rookgaardzie to nie żaden bug, ponieważ można go zdobyć. To już problem, że tobie podobne, zidiociałe dzieci nie wiedzą jak go zdobyć ;)

RookgaardRzadzi
11-02-2009, 13:57
twoja stara

jak udowodnisz ze mozna to ci uwierze hahaha

piratix12
11-02-2009, 14:28
Tu za duzo nowosici niema ale jak wiesz jakiesi to napisz.
A wyspa z spike swordem nie kniecznie musi byci czenisiciol roka jak moglisici zauwazyci rok jest na jednej mapie z mainem wienc .
Ci co nie wiezol niek na roku dadzol alt+szczalka w prawol strone
:cup:

Rocket Slayer
11-02-2009, 15:35
Kto tu nie myśli to ja już nie wspomnę, bo nie chcę cię obrażać :P Widzisz, nie powinieneś wypowiadać się na tematy, o których nie masz pojęcia. Iron helmet na Rookgaardzie to nie żaden bug, ponieważ można go zdobyć. To już problem, że tobie podobne, zidiociałe dzieci nie wiedzą jak go zdobyć ;)

A ja wiem jak włączyć konsolę w RL i wpisać "god mode"

Chyba nie trzeba nic tłumaczyć...

Szpec
11-02-2009, 18:18
A ty Rocket, fanie kłótni, po co go bezpodstawnie wyzywasz?
Niech poda choć jakiś drobny szczegół, który nie pozwala zdobyć IronHelmeta, ale da możliwość przetestowania jego wiedzy.
Z góry zakładasz że każdy to debil.
Edit: Dodam jeszcze że widziałem nieraz już Iron Helmet na screenach (tak, wiem ze powiecie ze fake itp)

Barbar
11-02-2009, 19:34

A ja mam steel helmet, spike sworda i b robe . Szkoda że takie zidiociałe dzieci nie wiedzą jak go zdobyć ;)
Każdy może tak gadać, daj jakiś dowód to pogadamy. Brechtać to można się najwyżej z Ciebie :)

Brecht
12-02-2009, 08:07
A ja mam steel helmet, spike sworda i b robe . Szkoda że takie zidiociałe dzieci nie wiedzą jak go zdobyć ;)
Każdy może tak gadać, daj jakiś dowód to pogadamy. Brechtać to można się najwyżej z Ciebie :)

Idź zapuść bota, może przeczyta za ciebie parę książek i porozmawia z właściwymi NPC. Moje drogie dzieci, sęk w tym, że ja nie muszę wam niczego udowadniać, ponieważ nie potrzebuję waszego uznania. Gdyby wasze zainteresowanie Rookgaardem nie ograniczało się do włączenia bota, sami odkrylibyście możliwości jakie daje nam wyspa. Ograniczeni tylko i wyłącznie do tego forum, jedyne czego się nauczycie to wyzywać siebie i wasze "stare".

Marcin24
12-02-2009, 08:19
Moje drogie dzieci, sęk w tym, że ja nie muszę wam niczego udowadniać, ponieważ nie potrzebuję waszego uznania.
W takim razie idź już sobie, bo nie lubimy tutaj ludzi bez dowodów.

Brecht
12-02-2009, 08:33
Zapytaj Klocka, może raczy oświecić wasz ciemnogród.

Lukaszekbb
12-02-2009, 09:31
Niech poda choć jakiś drobny szczegół, który nie pozwala zdobyć IronHelmeta, ale da możliwość przetestowania jego wiedzy.
Z góry zakładasz że każdy to debil.
Edit: Dodam jeszcze że widziałem nieraz już Iron Helmet na screenach (tak, wiem ze powiecie ze fake itp)
Co do ego helmecika nie mam pojęcia jak go zdobyć ale wiem że co najmniej dwie osoby na rook'u na Candi takowy posiadają i to nie ze screenów a widziałem na trade.
Więc dowodów też nie przedstawię jedynie mogę potwierdzić że widziałem :)

Pan Klocek
12-02-2009, 10:51
Zapytaj Klocka, może raczy oświecić wasz ciemnogród.

Wybacz ale nie mam nic do powiedzenia na forum na temat iron helmeta. I uważaj z tym ciemnogrodem, kilka osób tu przesiadujących wie dużo, BARDZO DUŻO i to oni raczej "oświecili" by to forum.

Barbar
12-02-2009, 17:00
Idź zapuść bota, może przeczyta za ciebie parę książek i porozmawia z właściwymi NPC. Moje drogie dzieci, sęk w tym, że ja nie muszę wam niczego udowadniać, ponieważ nie potrzebuję waszego uznania. Gdyby wasze zainteresowanie Rookgaardem nie ograniczało się do włączenia bota, sami odkrylibyście możliwości jakie daje nam wyspa. Ograniczeni tylko i wyłącznie do tego forum, jedyne czego się nauczycie to wyzywać siebie i wasze "stare".

Skoro niemusisz nam niczego udowadniac, to po co sie chwalisz?:(
A z tym wiekiem to jakiś komleks masz? Takie teksty mówią tylko 14 latki ;P

Tak samo jak już ktoś wyżej wspomniał, nie lubię ludzi bez dowodów ^^

DK-LOG.911
12-02-2009, 17:57
@2x up

what, what, what? ty se jaja robisz, czy mam na Darashie plynac?

Szpec
12-02-2009, 18:46
Sprobowac nie zaszkodzi :] Ale watpie w prawdziwosc tej tezy.

Ameriov
12-02-2009, 21:25
Gdyby nie część z serpent swordem może więcej ludzi dało by się nabrać...
Swoją drogą takie rozwiązanie byłoby chyba najlepsze^^.

@down
Pwnd.

Szpec
12-02-2009, 22:58
Wybacz ale nie mam nic do powiedzenia na forum na temat iron helmeta.

Potwierdzasz ze jest on do zdobycia? To akurat możesz powiedzieć ;)
PS. Moglbym Cie prosic o jakies wskazowki na PW, od czego najlepiej zaczac poszukiwania/w czym szukac jakichs wskazowek?
Juz pisalem, iz ksiazki z biblioteki nic konkretnego mi nie mowia, chociaz mniej wiecej wiem o co w nich chodzi.

Sagnitor
14-02-2009, 10:40
Witam! Jestem nowy na tym forum, lecz śledzę każdy temat o Rooku. Bardzo mnie zaciekawiła właśnie ta zagadka z SoFem. Z rozmowy z różnymi NPC wynika w końcu, że to Veroth ukradł Dallheimowi SSa. Gdzieś w jakiejś przetłumaczonej książce z Tibii pisało, że Veroth to:"ten który grzechem czynił dobro, witał i pomagał!" A kto pomaga nam na Rooku? Cipfried.. on pomaga nam lecząc nas i zawsze wita nas kiedy padniemy ^^ A zgrzeszył bo ukradł Spike Sworda.... Do tego jeszcze dochodzi wypowiedź Knightmare "Szukacie zbyt daleko a rozwiązanie macie pod nosem" Zbieg okoliczności? Właściwie kto by podejrzewał mnicha który nam pomaga?

Marcin24
14-02-2009, 11:07
Witam! Jestem nowy na tym forum, lecz śledzę każdy temat o Rooku. Bardzo mnie zaciekawiła właśnie ta zagadka z SoFem. Z rozmowy z różnymi NPC wynika w końcu, że to Veroth ukradł Dallheimowi SSa. Gdzieś w jakiejś przetłumaczonej książce z Tibii pisało, że Veroth to:"ten który grzechem czynił dobro, witał i pomagał!" A kto pomaga nam na Rooku? Cipfried.. on pomaga nam lecząc nas i zawsze wita nas kiedy padniemy ^^ A zgrzeszył bo ukradł Spike Sworda.... Do tego jeszcze dochodzi wypowiedź Knightmare "Szukacie zbyt daleko a rozwiązanie macie pod nosem" Zbieg okoliczności? Właściwie kto by podejrzewał mnicha który nam pomaga?
Veroth to Vendor, z angielskiego sprzedawca czy sklepikarz, ale chętnie poczytam sobie źródło, z którego wziąłeś te informacje.

Pethaf
14-02-2009, 11:09
Veroth nie egzystuje, przynajmniej jako osoba, a nie jako rzeczownik.

edit: minut pare opóźnienia ;p

Pan Klocek
14-02-2009, 11:11

Przestań ściemniać z tym śledzeniem tematów. Gdybyś przeczytał którykolwiek to byś wiedział, że nie było żadnej książki o Verot'u NIGDY, rozumiesz NIGDY!!Nie ma czegoś takiego jak NPC Veroth. I powiedz mi które rozmowy NPC wskazują na cokolwiek związanego z SoFem?! Choćby małą wskazówkę, że ktoś coś ukradł.
Zanim zaczniesz pisać takie bzdury to przejrzyj choć 20% tematu i sprawdź samemu zanim się zbłaźnisz. Jak to mówią "lepiej żeby ludzie mieli cię za idiotę, niż się odzywać i utwierdzać ich w takim przekonaniu", więc po prostu już przestań.

Zaraz się posypią posty w stylu "ooo co ty taki ostry" "daj spokój on nowy nie wiedział", a powinien wiedzieć! Jakby każdy z tych "biednych nowych" przeczytał regulamin, poradnik który jest przyklejony i pisał tylko rzeczy które da się sprawdzić to ten temat nie miał by tysięcy postów wypełnionych SPAMEM!

Poznaniak
22-02-2009, 04:11
Witam. Nie chcąc zakładać nowego tematu postanowiłem poprosić Was o wypisanie mi wszystkich miejsc na rooku związanych z rybą w tym temacie. Proszę o to, ponieważ samemu nie mogę na nić jeszcze wpaść,a uważam, że ta ryba na pokazana celowo na ziemi ma nam sugerować szukanie pomieszczenia z rybą lub czegoś związanego z nią. Jedyny związek z rybą na jaki wpadłem był Willi który ich nie lubi.

Ameriov
22-02-2009, 13:19
Ryby respią się też obok MMa, tak, to musi być to.

Obejście całego facca nie jest takie trudne, a skoro nie chce Ci się szukać czegoś co istnieje to nie zabieraj się za "rozwiązywanie questa"...

@down
[irionia]No GZ! W końcu ktoś coś odkrył![/ironia]

.N3pt3r.
22-02-2009, 16:30
@Michoss
A czy masz tę "ruszczke"?
No nie lada wyczyn. Teraz każdy Rook'Mastah będzie biegać i próbować zdobyć SyF'a. Btw. Te ciała to te podane przez "szadou Reksa" czy inne?
Mogłeś to zatrzymać najpierw dla siebie :>

Rocket Slayer
22-02-2009, 16:36
@Michoss
Dobrze, że dałeś ludziom zajęcie. Mam nadzieje, że przez chwilę będzie mniej durnych teorii.

Ameriov
22-02-2009, 19:13
Post Michossa skasowany? Jakto?!
Czyżby quest spoiling na tibia.pl ponownie nie był tolerowany?!
O zgrozo!
A już widziałem tony low lvli pod sklepem dixi zaraz po save servie ;(

@modki: Nawet się pobawić nie dacie.

Poznaniak
23-02-2009, 13:27
Obejście całego facca nie jest takie trudne, a skoro nie chce Ci się szukać czegoś co istnieje to nie zabieraj się za "rozwiązywanie questa"...

Nie mam możliwości aktualnie obejścia facca po save serwa, więc dlatego poprosiłem Was o pomoc,a chce mi sie nawet bardzo.
Brakuje mi pomysłu co dalej zrobić z owymi rybami.

ps: Jeśli uważa ktoś, że jestem tu zbędny niech mi napisze prywatną wiadomość, aby nie zaśmiecać tematu.

Ketjaq
25-02-2009, 15:01
możliwe że na tibia.pl źle przetłumaczyli i napisali vendor jako osobnego NPC. Więc przynajmniej sprawa tego vendora rozwiązana.
8o

Teraz przeglądam ten temat od nowa i nie wiem czy było to gdzieś wspomniane (nie doszedłem do końca) ale Vendor jest napisany z dużej litery więc raczej jest to NPC.

Poznaniak
25-02-2009, 15:20
@up
nazwy własne w ang piszemy również z dużej litery, więc jeśli chcesz się doszukiwać w tej nazwie czegoś to bierz pod uwagę zasady pisowni j.ang

Valderor
25-02-2009, 17:55
@up: tak, ale vendor to zwykły sprzedawca i na pewno nie jest to nazwa własna. Jeżeli gdzieś napisano to z dużej litery, to był to zwykły błąd.

Marcin24
25-02-2009, 17:58
@up: tak, ale vendor to zwykły sprzedawca i na pewno nie jest to nazwa własna. Jeżeli gdzieś napisano to z dużej litery, to był to zwykły błąd.
Wiele rzeczy w Tibii jest podpisane dużą literą, to nie nowość.

DK-LOG.911
27-02-2009, 17:45
@up

np. King Tibianus, Minotaur Mage, Vendor Dixi :p

Ketjaq
27-02-2009, 18:53
Czy mógłby ktoś dać screeny z MoF ? Nie wiem czy były gdzieś zamieszczane ale 200 stron i do tego 6 dni na lekturę szkolną to trochę za dużo ^.^:) Jeszcze mam 1 prośbę. Kiedyś przeglądałem temat i czytałem coś o zalaniem wodą jakiegoś pokoiku coś takiego. Mogli byście mi podać stronę z opisem tego?

A co do labolatorium w Mintwalin (czy jak się pisze) to co mogło być tam testowane/wytwarzane? Czy tam mógłby się znajdować teleport do Minohell ? Skoro wysyłano posiłki , to wpószczali by hordy minotaurów do tajnego labolatorium? Jeśli łącznąść została zerwana to co może stać się po wejściu w tp przy Mino Magu? Może tp przy Mino Magu to nie ten tp przez który przychodziły posiłki? Sorry jeśli takie coś było. Napiszcie edytuje posta :)

Hexus
27-02-2009, 19:11
Maze Of Fury:
http://i14.tinypic.com/4ygqusx.jpg
Jedno piętro niżej nic niema (sprawdzano).
Chciał screena to dałem link... :P
Teleport jest niestabilny i Mino Mage stracił łączność z miltwain
Teleportu nigdy nie znaleziono :P

.N3pt3r.
27-02-2009, 19:16
Maze Of Fury:
http://i14.tinypic.com/4ygqusx.jpg
Jedno piętro niżej nic niema (sprawdzano).

OO KURDE! ODKRYŁEŚ AMERYKEEE!!!

Wiesz ile razy o tym pisano? Przepraszam, nie chce mi się liczyć bo za 2 dni muszę iść do szkoły.

@topic

Zauważyłem że tu się zrobiło śmietnisko, piszecie na tematy czegoś czego nie ma. Np ten sławny Vegederonodororoaoesof ... Nie było nic takiego jak NPC Vergod , ani Verge Rod. Po prostu zrobił się tutaj offtop.

@up
Człowieku ! Proszę cię!!! Nie rób z siebie idioty!! To samo pisze na pierwszej stronie!!!!

@down
Nie pisałem nic o MoF?...

Szpec
27-02-2009, 20:47
OO KURDE! ODKRYŁEŚ AMERYKEEE!!!

Czy mógłby ktoś dać screeny z MoF ?

FAIL haushaushasuhsauhsauashuas :)

Michoss
27-02-2009, 21:08
Temat książki zamknięty. Chyba się wszystko wyjaśniło ;]

Poznaniak
27-02-2009, 21:51
I teraz się przeniesie tutaj dyskutowanie o tym...

Ketjaq
27-02-2009, 23:01
Sorka jeżeli to już gdzieś było ale tyle rzeczy 1 quest? Myślę że wystarczy do końca dowiedzieć się co się działo z SS... Dlaczego Mino Mage miałby mieć związek z SS ? Co ma do tego Ghoul? Może ten quest to tylko część pozostałych wskazówek? Sorka ale nie mam czasu, jeśli ktoś mógłby to proszę o zebranie informacji z tematu (udowodnionych) na temat tego co działo się z SS, pomijając historię rooka... Szukamy daleko w historii rooka wymyślamy jakieś teorie żeby powiązać jak najwięcej wskazówek?! Co może się dziać po zniknięciu SS z wysepki? To musi mieć coś wspólnego z jego zdobyciem. Nie można wziąć go z wysepki bo są tam kamienie, tp u Mino Maga mógłby prowadzić na wysepke ale co z tego? Kiedy SS znika na pewno jest to moment kiedy można przejść w jego posiadanie 8o Narazie skupiam się na SS ! Jeśli zajdzie potrzeba pozastanawiam się na MM.

Co do labolatorium na Mintwalin... Może da się odnowić kontakt Mintwalin z Minohell przez to labolatorium ;O

Morderff
27-02-2009, 23:08
@up
Nie! Nie wymyślajmy już teorii proszę... A co do tego ,,questu", albo nie mam już sił może ktoś inny mu wytłumaczy..

.N3pt3r.
27-02-2009, 23:36
Sorka jeżeli to już gdzieś było ale tyle rzeczy 1 quest? Myślę że wystarczy do końca dowiedzieć się co się działo z SS... Dlaczego Mino Mage miałby mieć związek z SS ? Co ma do tego Ghoul? Może ten quest to tylko część pozostałych wskazówek? Sorka ale nie mam czasu, jeśli ktoś mógłby to proszę o zebranie informacji z tematu (udowodnionych) na temat tego co działo się z SS, pomijając historię rooka... Szukamy daleko w historii rooka wymyślamy jakieś teorie żeby powiązać jak najwięcej wskazówek?! Co może się dziać po zniknięciu SS z wysepki? To musi mieć coś wspólnego z jego zdobyciem. Nie można wziąć go z wysepki bo są tam kamienie, tp u Mino Maga mógłby prowadzić na wysepke ale co z tego? Kiedy SS znika na pewno jest to moment kiedy można przejść w jego posiadanie 8o Narazie skupiam się na SS ! Jeśli zajdzie potrzeba pozastanawiam się na MM.

Co do labolatorium na Mintwalin... Może da się odnowić kontakt Mintwalin z Minohell przez to labolatorium ;O

To samo jest w temacie " Z Ghoul'a Wyciągnięte..."

Piombon
28-02-2009, 09:52
Szczerze powiedziawszy nie czytałem całego tematu. Śledziłem go w roku 2006 do 50 strony chyba, lecz jak widzę - nic się nie zmieniło. Może wprowadzę trochę w to nowinek.

Tak tak - odpowiedź jest blisko. Ale chodziło tu o Dallheim'a, który teraz nosi strój Koszmarnego Rycerza. O dziwo przemieniając połówki imienia wychodzi nam mityczny Heimdall z mitologii Norweskiej, która ma wiele aluzji do Świata Rookgaardu. Sam most jest idealną aluzją : ).

Jeśli chodzi o wątek historii NPCów powiązany z Zadaniem na Miecz Furii - został totalnie zniszczony, przez co Zadania Miecza Furii skróciło się o jakże sporą część.

Pozdrawiam, Piombon.

P.S. Witaj Panie Klocku. : )

DK-LOG.911
28-02-2009, 11:35
który teraz nosi strój Koszmarnego Rycerza.

"Rycerza Koszmaru". Nie obrazaj Zakonu. Dlaczego mi sie wydaje, ze w teojej wypowiedzi zabrzmiala nutka wiedzy o quescie... (tak wiem - to bylo napisane :))

.N3pt3r.
28-02-2009, 12:49
W ciągu paru lat odgrzebaliśmy wiele na rooku. Więc zasoby się chyba wyczerpały, ale niech każdy sobie przypomni słowa CipSoftu... "Rookgard jest piękny taki jakiego zrobiliśmy, więc nie ma sensu dodawać innych expowisk , questów , sklepów. Wszystko zostanie po staremu."

I co dodali? Tylko Tutorial Land...

@edit
Może i teraz sam zaprzeczę temu co napisałem wcześniej. Ale każdy chyba pamięta historię pewnego RookStayera ze świata Antica? Kiedyż to na jego stronie tibia.com był ukazany napis :
"Level 47 killed by Ghoul."
Przypominam że on wciąż tkwił na rookgardzie. Było o tym dość głośno zwłaszcza na samej Tibia.com/forum.
Może ktoś coś jeszcze o nim pamięta?

Ketjaq
28-02-2009, 13:47
Może spamuje ale kiedy piszemy spikesword do Dalheima (czy jak się pisze) to mówi jak by go miał... Miecz na wysepce to nie koniecznie sword Dalheima? Ten miecz ma tylko wygląd spike... Wiem że to głupie ale próbuję coś zrobić, odnowić nadzieję...

Wiem, wiem, że ludzie zajmują się tym kilka lat, że ten temat ma 200+ stron i jest wiele innych...

Jazzman
28-02-2009, 13:53
Tak tak - odpowiedź jest blisko. Ale chodziło tu o Dallheim'a, który teraz nosi strój Koszmarnego Rycerza. O dziwo przemieniając połówki imienia wychodzi nam mityczny Heimdall z mitologii Norweskiej, która ma wiele aluzji do Świata Rookgaardu. Sam most jest idealną aluzją : ).

Jeśli chodzi o wątek historii NPCów powiązany z Zadaniem na Miecz Furii - został totalnie zniszczony, przez co Zadania Miecza Furii skróciło się o jakże sporą część.

W końcu coś nowego a nie sam spam z fakeami i durnymi teoriami :)

Piombon
28-02-2009, 15:34
"Rycerza Koszmaru". Nie obrazaj Zakonu. Dlaczego mi sie wydaje, ze w teojej wypowiedzi zabrzmiala nutka wiedzy o quescie... (tak wiem - to bylo napisane :))
Wtedy imię jego brzmiałoby "Knight of the nightmare", zaś jest to Bractwo Koszmarnych Rycerzy ("Nightmare Knights", gdzie pierwszy człon jest przymiotnikiem). Ale dość o gramatyce.

Nie obrażam zakonu, nie śmiałbym. Mimo, że jestem jego wrogiem, bo owszem - walczę w kolorach Bractwa Kości, to jednak ich szanuję. Rzekniecie, że każdy może być członkiem jednego z nich. Ja zaś jestem wyznawcą Kościoła Zatrotha (RPGStyle mode, jakby co ; ))

Dobrze odczuwasz, mój towarzyszu. Lecz i co z tego? : )

W ciągu paru lat odgrzebaliśmy wiele na rooku. Więc zasoby się chyba wyczerpały, ale niech każdy sobie przypomni słowa CipSoftu... "Rookgard jest piękny taki jakiego zrobiliśmy, więc nie ma sensu dodawać innych expowisk , questów , sklepów. Wszystko zostanie po staremu."

I co dodali? Tylko Tutorial Land...

@edit
Może i teraz sam zaprzeczę temu co napisałem wcześniej. Ale każdy chyba pamięta historię pewnego RookStayera ze świata Antica? Kiedyż to na jego stronie tibia.com był ukazany napis :
"Level 47 killed by Ghoul."
Przypominam że on wciąż tkwił na rookgardzie. Było o tym dość głośno zwłaszcza na samej Tibia.com/forum.
Może ktoś coś jeszcze o nim pamięta?

Zostaw Ghoula w spokoju, jeśli chcesz zajść dalej. Chcesz znać prawdę? Nie tylko jeden teleport (owy w Piekle Minosów) znajduje się na (Rook)Asgardzie... Są i klimaty są i sekrety - należy je umieć rozróżniać.

Może spamuje ale kiedy piszemy spikesword do Dalheima (czy jak się pisze) to mówi jak by go miał... Miecz na wysepce to nie koniecznie sword Dalheima? Ten miecz ma tylko wygląd spike... Wiem że to głupie ale próbuję coś zrobić, odnowić nadzieję...

Wiem, wiem, że ludzie zajmują się tym kilka lat, że ten temat ma 200+ stron i jest wiele innych...

Wybacz - nie twierdzi on już nic o żadnym mieczu. Sam spróbuj spytać o Kolczasty Miecz. Na nieszczęście - nic nie odpowiada.

W końcu coś nowego a nie sam spam z fakeami i durnymi teoriami :)
: ) Dziękuję.

Pozdrawiam, Piombon.

.N3pt3r.
28-02-2009, 18:46
Wtedy imię jego brzmiałoby "Knight of the nightmare", zaś jest to Bractwo Koszmarnych Rycerzy ("Nightmare Knights", gdzie pierwszy człon jest przymiotnikiem). Ale dość o gramatyce.

Nie obrażam zakonu, nie śmiałbym. Mimo, że jestem jego wrogiem, bo owszem - walczę w kolorach Bractwa Kości, to jednak ich szanuję. Rzekniecie, że każdy może być członkiem jednego z nich. Ja zaś jestem wyznawcą Kościoła Zatrotha (RPGStyle mode, jakby co ; ))

Dobrze odczuwasz, mój towarzyszu. Lecz i co z tego? : )

Zostaw Ghoula w spokoju, jeśli chcesz zajść dalej. Chcesz znać prawdę? Nie tylko jeden teleport (owy w Piekle Minosów) znajduje się na (Rook)Asgardzie... Są i klimaty są i sekrety - należy je umieć rozróżniać.

Wybacz - nie twierdzi on już nic o żadnym mieczu. Sam spróbuj spytać o Kolczasty Miecz. Na nieszczęście - nic nie odpowiada.

: ) Dziękuję.

Pozdrawiam, Piombon.

Zrobiłeś z siebie Debila?
Nie potrafię tego wytłumaczyć co ty zrobiłeś.
Pisze ci wyraźnie że kolo padł na Ghoulu a ty żebym go zostawił.... Jesteś inteligentny...

Piombon
28-02-2009, 20:18
Nigdy nie było dostępu do Ghoula - może był to bardzo krótki okres czasu - z tym się zgodzę. Wtedy mógł zginąć z jego ręki. Ale tak naprawdę teraz zajmowanie się Mitem Ghoul'a nie ma za dużego sensu.

Sam potwierdzasz, że to dawno temu. Tymbardziej jest możliwość, że ściana była otwarta, bo kiedyś podobno był bug, który umożliwiał owy trick. Szybko go jednak naprawiono.

"Scale Armor!" ; "Life Ring!" - Być może. Ale to była historia. Ghoul jest dla klimatu. "Pozostałością" jednego z trzech herosów, którzy podczas Wielkiej Wojny, która miała miejsce też na Rookgardzie, odebrali na tyle dość krwi smokowi, by ten wkrótce zginął. Jeden z nich przemienił się w ghoula, a dwoje okazali się świętymi, w których to ciałach dziś odnajdziemy Katanę i Viking Helmet.

Najwidoczniej już wtedy religia była rozwinięta i bardzo możliwe, że mieli odmienne wiary, co przerodziło się w błogosławieństwo ciała (dwójka herosów), czy jego nekromancję (ghoul).

Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. Nie zaprzeczam, że może była możliwość dojścia do Ghoula za sprawą przypadkowego buga, ale ta istota była stworzona w celach RPG. : )

Pozdrawiam, Piombon.

@Down
Też być może - co nie zmienia faktu, że Ghoul ma przesłanie klimatyczne. Szczerze mówiąc - nigdy się nim nie zajmowałem, prócz zrobienia Katana Quest, będąc RookGuardianem. Wolałem zagadki Mainlandu - głównym marzeniem było rozwiązanie 469, co się spełniło ; ).

Marcin24
28-02-2009, 20:36
Ghoul jest dla klimatu. "Pozostałością" jednego z trzech herosów, którzy podczas Wielkiej Wojny, która miała miejsce też na Rookgardzie
Jakiej Wielkiej Wojny? Nie przypominam sobie o niczym takim.
Jeden z nich przemienił się w ghoula, a dwoje okazali się świętymi, w których to ciałach dziś odnajdziemy Katanę i Viking Helmet.
Bardziej prawdopodobne jest, iż tych trzej walczyło z Ghoulem, dwóch zginęło, trzeciemu udało się zamurować Ghoula i zamknąć drzwi, lecz dobiły go inne potwory - stąd ciało z kluczem.

Ufocznik
28-02-2009, 20:44
Szczerze powiedziawszy nie czytałem całego tematu. Śledziłem go w roku 2006 do 50 strony chyba, lecz jak widzę - nic się nie zmieniło. Może wprowadzę trochę w to nowinek.

Pozdrawiam, Piombon.

a ty dalej sie lansujesz starajac sie pokazac ludziom, jaki to jestes wszechwiedzacy, jednoczesnie wmawiajac im, ze posiadasz wiedze potrzebna do wykonania wszystkich istniejacych (i nieistniejacych :| ) questow?
pamietam gdy na torgu starales sie sprzedawac za gruba kase "spoilery do questow, ukryte w lamiglowkach", byla tam takze mowa o rzekomym spoilerze do slynnego questa na sword of fury, z zastrzezeniem jednak, ze choc posiadasz wskazowki jak tego questa wykonac to jednak sam go nie wykonales..
owszem, wiedzy nie mozna ci odmowic, ale to co robisz jest co najmniej smieszne
z jakiej racji wypowiadasz sie na temat budowy questa, ktorego nie wykonales, a co za tym idzie NIE MOZESZ stwierdzic, ze on w ogole istnieje
dopoki celu nie osiagniesz, dopoty nie mozesz mowic, ze jest on mozliwy do osiagniecia, a twoje wskazowki w takim wypadku mozna co najwyzej o kant dupy potluc
wiec albo udowodnij w jakis sposob swoje racje, albo po prostu przestan udawac kogos kim nie jestes i tym samym sie osmieszac, bo widze, ze na sile szukasz rozglosu, podobnie jak robil to twoj kolezka avarion (ten od spoilera na winged helmet quest) i jak robi to wiele innych osob z torga (slynne "wiem ale nie powiem")

Pan Klocek
28-02-2009, 21:07

Pozdrawiam, Piombon.

Witam Panie Piombon :)

Jak zwykle mądrze mówisz Nauczycielu, jednakże obawiam się że Twoje słowa nie wiele tu zdziałają. Próbowałem część swojej wiedzy pozostawić w tym temacie, jednak moje posty zostawały ignorowane. Większa część osób woli "pickować rooka" albo uganiać się za Spike Swordem do którego droga wiedzie przez dźwignie u Toma (sic!). Mam nadzieję iż któregoś dnia ludzie zobaczą różnicę między SS a SoF, pojmą specyficzny klimat Rookgaardu.
Co do Heimdall'a to bardzo podobała mi się gra o tym tytule ;)

@Topic
Ciekawe jaka część osób wie o jakim innym teleporcie mówisz :)

Ukłony szacunku dla Bractwa Kości od Proroka z Bractwa Kiroka.

Lani d' Szeoussen.
Vin'ult Vhid!

Piombon
28-02-2009, 21:20
Hah... Musisz przyznać, że to wspaniałe pomysły? Tymbardziej, że owa dźwignia otwiera pobliskie kraty... : )

O jakim teleporcie to ja mówię? Nie tylko o jednym!

Z pewnością Pan o nicknamie Ufocznik zdziwi się. Tak - mam na myśli te Rookgaardzkie. Pewnie się spytacie, że to nonsens! Nic bardziej mylnego. Magii Czarnoksiężników możemy się dopatrzyć i na Rookgardzie. A wiecie, co może nam to wskazać? Ot - bardzo prosty zwrot - 4 6 9!

Być może Ufoczniku tego nie wykonałem, lecz wiem na tyle dużo (teraz, tymbardziej, gdy spisałem swą wiedzę i wiem na czym stoję - a jest tego ponad 150 stron A4 ciągłego pisma!), by odsłonić kotarę tajemnicy, która ukrywa Miasto Nowych w cieniu. Wspominacie Ghoula. Mawiacie, że był przez pewien czas dostęp do jego komnaty.

A ja Wam powiem, że przez pewien czas była też i kryjówka! Która zapewne należała... no do kogo? Zapewne Verotha. CipSoft skorzystał i stworzył mit samemu. Szybko tedy zrobiono mini update i już więcej komnaty nie zobaczyłem.

Mawiasz Ufoczniku - że questy można zrobić od tak. Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Czasem trzeba czekać i miesiące, a dokładniej 6, by odnaleźć podmiot poszukiwań. Lecz i wtedy znajdzie się taki, co wyrzuci to do wody, a Ty straciłeś cały rok i nie pragniesz już dalej próbować.

I jeszcze jedno - nie "lansuję się". Robię to co mi pomaga pojąć nasz Świat. Wczuwam się w swoją postać. W wysłannika tajemnych bractw. W RPG.

Widziałem teleporty na własne oczy. Wiem dokąd 2 z nich prowadzą, zaś przesłanie trzeciego... To tylko jedna osoba wie.

08522143040624! (Czy rzekłby to człowiek głupi, jakim mnie nazywasz Ufoczniku?)
Pozdrawiam, Piombon.

@Down
Jak sobie życzysz.
Niemniej jednak nie tylko Tobie odpowiedziałem. Nawiązałem do tematu, rozmawiałem z Panem Klockiem, a nawiązałem jedynie do Ciebie.

Ufocznik
28-02-2009, 21:49
Hah... Musisz przyznać, że to wspaniałe pomysły? Tymbardziej, że owa dźwignia otwiera pobliskie kraty... : )

O jakim teleporcie to ja mówię? Nie tylko o jednym!

Z pewnością Pan o nicknamie Ufocznik zdziwi się. Tak - mam na myśli te Rookgaardzkie. Pewnie się spytacie, że to nonsens! Nic bardziej mylnego. Magii Czarnoksiężników możemy się dopatrzyć i na Rookgardzie. A wiecie, co może nam to wskazać? Ot - bardzo prosty zwrot - 4 6 9!

Być może Ufoczniku tego nie wykonałem, lecz wiem na tyle dużo (teraz, tymbardziej, gdy spisałem swą wiedzę i wiem na czym stoję - a jest tego ponad 150 stron A4 ciągłego pisma!), by odsłonić kotarę tajemnicy, która ukrywa Miasto Nowych w cieniu. Wspominacie Ghoula. Mawiacie, że był przez pewien czas dostęp do jego komnaty.

A ja Wam powiem, że przez pewien czas była też i kryjówka! Która zapewne należała... no do kogo? Zapewne Verotha. CipSoft skorzystał i stworzył mit samemu. Szybko tedy zrobiono mini update i już więcej komnaty nie zobaczyłem.

Mawiasz Ufoczniku - że questy można zrobić od tak. Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Czasem trzeba czekać i miesiące, a dokładniej 6, by odnaleźć podmiot poszukiwań. Lecz i wtedy znajdzie się taki, co wyrzuci to do wody, a Ty straciłeś cały rok i nie pragniesz już dalej próbować.

I jeszcze jedno - nie "lansuję się". Robię to co mi pomaga pojąć nasz Świat. Wczuwam się w swoją postać. W wysłannika tajemnych bractw. W RPG.

Widziałem teleporty na własne oczy. Wiem dokąd 2 z nich prowadzą, zaś przesłanie trzeciego... To tylko jedna osoba wie.

08522143040624! (Czy rzekłby to człowiek głupi, jakim mnie nazywasz Ufoczniku?)
Pozdrawiam, Piombon.

Tak na przyszlosc: nie odpowiadaj mi dwutorowo tak jak to zrobiles (tzn. wyslales mi prywatna wiadomosc i jednoczesnie napisales posta skierowanego w moja strone), bo nie za bardzo mam ochote pisac kolejny raz to samo, wiec po prostu sprawdz teraz swoja skrzynke pw

Jazzman
28-02-2009, 22:09
@Piombon

Kontynuuj :p

Piombon
28-02-2009, 22:14
Osobiście proponuję stworzyć nowy temat - bo tutaj ciężko się coś doczytać. Ten by służył jako pomoc naukowa. W nowym byśmy mieli porządek itd.

@Jazzman
O czym chciałbyś posłuchać? ; )

Pozdrawiam.

DK-LOG.911
01-03-2009, 07:43
chyba dam teorie... chyba wiekszosc czytala albo ogladala Kod DaVinci. gdy rozwiazywali zagadke swietego graala wpadli na to:

SAN GREAL (swiety graal) -> SANG REAL (krolewska krew)

wystarczy zamienic spacje miejscami. a teraz spojrzcie:

SPIKE SWORD -> SPIKES WORD

8o kto zna jakies "kolczaste slowo"?? (tu raczej nie chodzi o przeklenstwa. Cipfried twierdzi ze "mozemy zostac skazani na banicje za takie zachowanie")

przynajmniej jedna rzecz mozemy wykluczyc

Piombon
01-03-2009, 08:39
Brawo, DK. Wreszcie coś porządnego pośród tych 200 stron. Taki typ myślenia właśnie jest potrzebny : )

Chciałbym też wyjaśnić sprawę, by nie dochodziło potem do nieporozumieć, jak to doszło ze mną i Ufocznikiem. Mam trochę wiedzy więcej na temat Rookgardu aniżeli przeciętny rookstayer, ale z drugiej strony choć ją mam - nie wykonałem (nie nazwę tego Sword of Fury questem - chociaż (!) cała fabuła zadania jest zgodna z jego historią) zadania, którego podstawy i dalsze ogólniki znam. Nie ja zdobyłem tą wiedzę - przyznaję. Byłem jej blisko, a człowiek, który mnie wsparł ją potwierdził i umodyfikował parę szczegółów.

Proszę też - nie kłóćcie się ze mną "Ale jesteś niedobry - wiesz, ale nie powiesz." - tak to były stare czasy. Nie byłem też do końca pewny w paru sprawach. Nie wiedziałem, że 469 da się deszyfrować, a znałem go jedynie od strony 4 6 9. Aktualnie, gdy rozważam nad odejściem na emeryturę Mythbustersk'ą próbuję odnaleźć najlepsze rozwiązanie na załagodzenie tego i postawienie każdej strony po zadowolonej części.

Najwidoczniej nie czytaliście Kompendium, ale powiem to. To jest właśnie bliskie do tego co powiedział DK.

Udowadnia, że w Tibii są wskazówki do tego jak spowodować, by SoF zniknął.
Wystarczy pobawić się anagramami z tabliczką przed wysepką.
A zwrot 'humble'? Ma inne znaczenie. ; )

Pozdrawiam, Piombon.

DK-LOG.911
01-03-2009, 10:46
humble(1) adj. skromny, pokorny
humble(2) v.t. upokorzyć, poniżyć...

Ketjaq
01-03-2009, 10:48
Sorry, nie wiedziałem że nie można już na ten temat rozmawiać... Od 4 dni czytałem temat i wiele ludzi pisało rozmowy z jakimiś typami co uważają że mają SS albo kumplami Sunrise - gadajcie z NPC. Przy początku tematu stonoga - to NPC... Zaczynam rozumieć. A teraz nie można z nimi porozmawiać?! Albo quest jest niedostępny ( bym sie popłakał ) albo NPC nie mają z tym związku (OMV to po co to wszystko? Ile salmonow ((czy jak to się pisze)) poszło ?

A co do tych TP to nieczaje :o Tzn 469 co to oznacza i wogle. Napiszcie 8o

Piombon
01-03-2009, 10:53
Biorąc na przykład którąś z Polskich młodzieżowych gwar:
-Ale zrobiłeś kwas.
Nie oznacza, że jest chemikiem, ale...
-Ale siara...
-Ale wstyd (posikałeś się w markecie).

Mogę rzec do Ciebie ziomku - ale czy to będzie oznaczało, że mieszkasz na tym samym terenie co ja? (np. powiat Pilski) - Nie, choć takie pierwotne znaczenie miało to słowo. Teraz to kumpel, znajomy itd.

W Kompendium jest o tym troszkę więcej ; )

Pozdrawiam, Piombon.

P.S. Chyba każdy rookstayer zna te pospolite znaczenia : )

DK-LOG.911
01-03-2009, 11:07
@ketjaq

469 - jezyk Beholderow.

spikesword bylo w filmiku z SR (shadow rexem jak jestes newbie)
Tak naprawde to jak sie do Dallheima mowilo "sword" to mowil ze "spike swordem ciachal cyklopy na kawalki". teraz odpowiada, ze nie zajmuje sie handlem bronia

Piombon
01-03-2009, 11:17
DK, powoli. Żeby kolega się nie zniechęcił.

To prawda jeśli chodzi o okolice 469 - to jest bardzo zawiłe.
469 - język Beholderów. Deszyfrując go, opowiadamy się za stroną Obserwatorów. Zagadka matematyczna.
4 6 9 - droga zrozumienia 469, poprzez szereg innych działań, za to humanistycznych itp. Gdy pomagamy XXX Rasie w dokonywaniu go - opowiadamy się za ich stroną. Zagadka humanistyczna.

469 i 4 6 9 - służy do skracania kolejno takich rzeczy jak:
4 coś tam
6 ileś
9 coś tam

Wtedy najczęściej opisujemy to 4 6 9. Jest przydatne w wielu mitach ale pod innymi postaciami czynników 4 6 9, to znaczy:
4 6 9 - ogólne
4 - Wiara/Niewiara, Technika/Magia
6 - Żywioły
9 - xxx

Zaś może oznaczać też inaczej - 4 6 9 w pomniejszym miciku
4 - oczy. Dwie postacie, może ludzie?
6 - kamieni
9 - potworów

itd.

To najkrótsze wyjaśnienie ; )

- - - - - - - - - - -
Właśnie... Nie handluje bronią. Pozatym - temat ten istnieje od 2006.

Pozdrawiam, Piombon.

@Down
4 6 9 to nie Beholdery ; )) Wygląda podobnie. W tym rzecz - zawiła strasznie sprawa.

DK-LOG.911
01-03-2009, 11:48
Beholdery pomagaly Kazordoon podczas Epoki Wojen i RACZEJ (podkreslam) nie bylo ich na Rooku.

lepiej zajmijmy sie "kolczastym slowem" Mozliwe, ze A jest kolcem, ale moze byc tez nim litera V. pewnie nie poprzecie mojej idei, ale kojarzy mi sie z "belkami" na mundurach zolnierzy. Dallheim jest zolnierzem, ale go juz walkowalismy i raczej to V czy A nic nie da :(...

Jazzman
01-03-2009, 14:09
Mnie to za bardzo nie przekonuje bo nie wiadomo jak ma wyglądać ten "kolec" i ile ma ich być

DK-LOG.911
01-03-2009, 21:18
moze chodzi o slowo "spear". taki kolczasty kij.

Pan Klocek
01-03-2009, 21:22
Beholdery pomagaly Kazordoon podczas Epoki Wojen i RACZEJ (podkreslam) nie bylo ich na Rooku.

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Divbig1.jpg

;)

Cieszę się, że Piombon tu trafił. Mówi trochę zawile, ale mądrze. Może jego słowa bardziej trafią do tych którzy szukają na prawdę.
Mi osobiście w odkrywaniu tajemnic Rookgaardu (i jednej na mainie) pomogły słowa pewnej osoby "czasami sama droga do nagrody, jest nagrodą".

Jeśli lubicie takie gry słowne to polecam przyjrzeć się Szekspirowi :)
Np tak zwana Biblia Jakuba, która podobno była przez Szekspira "tłumaczona" (w oryginale ofc) - 46 psalm (tłumaczony w roku w którym Szekspir kończył 46 lat) i proponuje odliczać po 46 słów raz w dół raz w górę. Zaskakujący zbieg okoliczności, a jeśli ktoś też uważa, że to zbieg okoliczności to nie ma co szukać rozwiązań w takim banale jak Tibia :)

DK-LOG.911
01-03-2009, 21:54
@up

to rook?

Szpec
01-03-2009, 21:56

A jak ja to powiedzialem to mnie zjechaliście..

Ot - bardzo prosty zwrot - 4 6 9!
Chcialbym zeby byl prosty...

Tego sie spodziewałem :p Czyzby chodzilo o... enchanted rose? Byla wzmianka kiedyś o tym.

@Pombion: Czy jest w tym pokoiku Toma cos ciekawego, wartosciowego? Wiesz moze cos o Iron Helmet? Darth Saldria rozwiazal ponoc ten quest..

Piombon
02-03-2009, 08:11
Jeśli masz na myśli pokoje Toma, to widać, że jesteś świerzym nabytkiem Rookgardu. Niegdyś był dostęp, ale zapewne zostało to zablokowane, gdyż potencjalny newbie wszedł za kraty, a ktoś zabawił się dźwignią, a potem był spam na Helpie ; ).
Nic ciekawego.

Jeśli dogadam się za administracją - stanie się rzecz straszna dla moich kolegów mythbusterów, a jeśli nie - to wybędę gdzie indziej... I tak podróżuję...

Pozdrawiam, Piombon.

DK-LOG.911
02-03-2009, 15:10
znalazlem cos w Moich Dokumentach :D zapisalem to jako "cos o spike'u" a nie mialem pojecia co ot jest. chce to wspomniec, bo bylem wtedy bity i kopany (zylismy w niecywilizowanych czasach)

OK... if yall want the SoF, I'll tell you how to get it.

FIRST, you've got to be damn lucky enough to log in when the sof is missing from its island.

NEXT, go to amber and say hi. then say sword. She will freak out, summon 6 skeletons,
and vanish through a teleporter that will appear. Kill the skeletons first, because they'll
bug you later. Go through the portal.

It will take you to a strange room underground with amber and Bozo there. you cant talk to either
of them or they will summon more monsters, but you've got to do this. saying hi will make amber
summon 3 of her orc spearmen friends and bozo will summon a minotaur. Kill em. Then they will
talk with you, admitting to a joint partnership to find the Sword of Fury, which is hid in a place called
the Maze of Fury. Bozo will admit to intentionally creating that grave and putting the sign before
a collapsed cave talking abotu the "Entrance to the Maze of Fury" Infact, the maze exists on
another plane of existence, only accessed through a portal that he and amber were looking for.

Now you can go through a teleporter in this small room, and it will take you to the maze of fury.

Its a 2x2 passage that twists, turns, goes up and down levels, and is filled with Firefields, poison fields,
and electric fields. This is hell guys. Every time you change floors you will be encountered with different
monsters. First its trolls, then orcs, then orcs and spearmen, then rotworms, then minotaurs, then
rotworms, minotaurs, and orc spearmen. You will likely need at LEAST 4 backpacks of lifefluids and several antidote runes (if you want, it helps, i think 8 total) if your lucky you will make it through. You'll get to a hole going down, down , down and down. Now your at a small passage in a lava cavern. there are a few firefields, but you should be able to dodge them all except the last ones. You'll see a chest with rocks on its left and right, firefields on both of them, and firefields surrounding the box. Go up, and open it. What you get... not what you think. You get a battle hammer and a note. The note sais,

"The Sword of Fury is beyond mortal hands, and none other than I shall
ever contend with its wrath."

Now go BACK through the fire and then back through the maze and to amber and bozo. Bozo will
ask for the mace of fury (hes a little confused). Give it to him, and he will give you twelve crystal coins, a BP of level 0 UE runes and a magic longsword. Congratulations! you've just done a quest noone except me has ever figured out!

tlumaczenie by me :p

OK... jesli chcesz miec SoFa, tu masz jak go zdobyc.

Po Pierwsze: musisz miec cholerne szczescie zeby go nie bylo na wyspie (juz wiemy jak go zniknac, wiec chyba ktos to se wymyslil)

Dalej: Idz do Amber, pisz hi i sword. zsummonuje 6 skeletonow, i zniknie w teleporcie.
Ubij szkielety i wejdz w portal

Bedziesz w dziwnym pokoju z amber i bozo. nie bedziesz mogl z nimi gadac...
amber zsummonuje 3 orc spearmany, a bozo minosia
Ubij. spytaja sie, czy chcesz znalezc sofa, w miejscu znanym jako Labirynt Furii (Maze of Fury)
Bozo stworzy grob do rozkopania, ktory sie pojawi zamiast znaku.
wejdziesz tam. bedzie napisane "wejscie do mof" i tp. oczywiscie wchodzimy.
to bedzie pokoik 2x2 kratki. zchodz nizej. uwazaj na firefieldy, poisonfieldy i energy fieldy
bedziesz musial ubic pierw trole, orki, orci spearmany
potem roty , minosy
potem minosy, roty i spearmany
zabierz bp life fluidow i antidotek (co najmniej 8)
scodz w dol, w dol, w dol, w dol...
bedziesz w malej jaskini z lava, bedzie troche fire fieldow ale beda slabsze od tych ostatnich.
fire fieldy beda dookola pudelka. wejdz tam i otworz bedziesz miec battle hammera i notke:
"The Sword of Fury is beyond mortal hands, and none other than I shall
ever contend with its wrath."
wroc do bozo (przez caly labirynt)
zapyta cie o mace of fury. popros go o to, a ci da 20cc, bp UE, magic longsword. Brawo ZRoBILES QUESTa

ja za bardzo nie wierze (sword nie dziala)

:edit
@down

zgadzam sie, ze to blef : )

Piombon
02-03-2009, 21:43
Hahaha - ten ktoś miał niezłą wyobraźnię.

Ej - posłuchajcie. Nie tylko spoilery się liczą. To musi mieć sens fabularny.
Knightmare by czegoś nigdy nie zrobił. Tymbardziej, że Rookgaard kochał.

Nie wiem co więcej powiedzieć, jedynie to, że blef.

Pozdrawiam, Piombon.

@Edit
W takim razie, widziałem 8 ; )

Ameriov
02-03-2009, 21:54
Popraw nazwę naszej kochanej wyspy albo w każdym poście będę Cie mieszał z błotem.
Nie wiem dlaczego ale ktokolwiek napisze jedno "a" mniej w słowie Rookgaard doprowadza mnie do szału.
Gdzieś pisałeś, że znasz 3 teleporty na rooku. Słaby jesteś, ja widziałem 4.

@DK-Log
Odczep się od AV. To mój znak.

Ameriov

@edit:
Jak sobie dorysujesz kredkami. Widzę, że coś te 150 stron a4 na nic się zdaje ^^'.

S.T.A.L.K.E.R.
04-03-2009, 22:16
1. spike sworda zdobyc sie nie da bo:
- cipsoft nie pozwolil by na to (nie lubi rookstayerow) dlatego prawdopodobnie skasowal questa/nie dokonczyl go i zostaly jedynie resztki
- to tylko ozdoba
2. ghoula, tarantule nie zabijesz bo to tylko "ozdoby" i nie da sie do nich dostac
3. pokoj z krata to tez jest taka ozdoba
4. mino mag... hmm, wydaje mi sie ze da sie go ubic/dalo sie go kiedys ubic bo raz widzialem jak nobki bawily sie jego trupem (nieco przygnilym i pustym) kolo swiatyni a pozniej go do trade roomu zabrali i probowali selnac :D to bylo dawno, tibia 7.cos i chyba na morganie

Emperor_Lovah
04-03-2009, 22:21
1. spike sworda zdobyc sie nie da
2. ghoula, tarantule nie zabijesz bo to tylko "ozdoby" i nie da sie do nich dostac
3. mino mag... hmm, wydaje mi sie ze da sie go ubic/dalo sie go kiedys ubic bo raz widzialem jak nobki bawily sie jego trupem (nieco przygnilym i pustym) kolo swiatyni a pozniej go do trade roomu zabrali i probowali selnac :D to bylo dawno, tibia 7.cos i chyba na morganie

1. Argumenty proszę.
4. Jesteś pewny, że było to ciało Mino Maga? Być może było to ciało jego ucznia Apprentice Sheng'a?

@Edit
1. spike sworda zdobyc sie nie da bo:
- cipsoft nie pozwolil by na to (nie lubi rookstayerow) dlatego prawdopodobnie skasowal questa/nie dokonczyl go i zostaly jedynie resztki
- to tylko ozdoba
3. pokoj z krata to tez jest taka ozdoba
4. mino mag... hmm, wydaje mi sie ze da sie go ubic/dalo sie go kiedys ubic bo raz widzialem jak nobki bawily sie jego trupem (nieco przygnilym i pustym) kolo swiatyni a pozniej go do trade roomu zabrali i probowali selnac :D to bylo dawno, tibia 7.cos i chyba na morganie

Cipsoft nie ma powodów by nas Rookstayerów nie lubić, ponieważ rookstayerzy równierz kupują PACC'a

S.T.A.L.K.E.R.
04-03-2009, 22:28
1. Argumenty proszę.
3. Jesteś pewny, że było to ciało Mino Maga? Być może było to ciało jego ucznia Apprentice Sheng'a?

1. prosze bardzo:
- trup mial niebieska szate
- normalnie nikt by nie meczyl sie ze zwyklym minotaurem bo nikogo by nie nabral
- moj qmpel widzial raz jak go bili
3. nie wiem, a ten uczen byl od zawsze? i czy wyglada jak mino mag?

Rocket Slayer
04-03-2009, 22:33
Popraw nazwę naszej kochanej wyspy albo w każdym poście będę Cie mieszał z błotem.
Nie wiem dlaczego ale ktokolwiek napisze jedno "a" mniej w słowie Rookgaard doprowadza mnie do szału.
Polecam odpoczynek od tej gry.

@DK-Log
Odczep się od AV. To mój znak.
Bo będziesz u pani!

3. nie wiem, a ten uczen byl od zawsze? i czy wyglada jak mino mag?
Wygląda tak samo. Różni się miejscem występowania (jest dostępny dla graczy), czasem respawnu (boss) i specyfikacją (hp itp). Nie sprawia problemu dla myślącego 8 lvla. Wprowadzony został w którymś update na v7.9~, czy późniejszym...

EDIT
Wiedziałem, wiedziałem, że to zacytujesz! Mogłem obstawić u Bukmachera ;[
Chyba trzeba będzie Cie częściej prowokować.
Znacie Rocketa?
Każdy go zna...
On zawsze krytyczne podejście ma!

Czyżby Rocket w końcu zrobił coś pożytecznego? Nie wierzę własnym oczom.
Żeby to pierwszy raz =.= xcD

PS. Twój podpis mnie przeraża.
A mnie śmieszy xd

Ameriov
04-03-2009, 22:53
Polecam odpoczynek od tej gry.

Wiedziałem, wiedziałem, że to zacytujesz! Mogłem obstawić u Bukmachera ;[
Chyba trzeba będzie Cie częściej prowokować.

Wygląda tak samo. Różni się miejscem występowania (jest dostępny dla graczy), czasem respawnu (boss) i specyfikacją (hp itp). Nie sprawia problemu dla myślącego 8 lvla. Wprowadzony został w którymś update na v7.9~, czy późniejszym...

Czyżby Rocket w końcu zrobił coś pożytecznego? Nie wierzę własnym oczom.

PS. Twój podpis mnie przeraża.

@Piombion
Dlaczego ucichłeś? Mam nadzieję, że wrócisz do nas na dniach.

S.T.A.L.K.E.R.
10-03-2009, 21:13

w takim razie cipsoft zamiast mino maga zrobil jego ucznia jako bossa do zabicia czyli teraz mino mag to tylko ozdoba... ale kto ich tam wie

Diablo91
11-03-2009, 14:33
@up

Zależy od podejścia do sprawy :). Dla nie których Mino Mag jest do nadania klimatu, dla innych celem gry na rookgaardzie.

DK-LOG.911
11-03-2009, 16:34
do mm da sie dostac. jest 1 niezbity dowod, a mianowicie BRASS ARMOR, ktore mozna sprzedac u Dixi. chodz moze to byc rownie dobrze z questu... :)

sazqq
11-03-2009, 17:22
Albo prawdopodobnie pozostałość po dawnych minosach (które być może dropiły kiedyś brass armor).
Idąc dalej Twoim tropem powinno dać się sprzedać wand of cosmic energy, lub taurus mace, a takiej możliwości raczej nie ma.

Maxpixel
11-03-2009, 17:40
Po to jest możliwość sprzedaży Brass Armora by gracze co go mają mogli go sprzedać chyba proste, są to nieliczni gracze bo Brass Armor jest bardzo starą pozostałością... ;)

Oczywiście jak już wszystko i to było już poruszone...

Old_Game
11-03-2009, 20:56
Witam nie wiem czy to może mieć jakiś związek i nie wiem czy było to kiedyś poruszane, ale pokaże.

Więc czasami tam w podziemiach tam pod kratami od razu jest most i te jeziorko i właśnie tam jest taki jasny punkt.

http://img26.imageshack.us/my.php?image=61896636.png

Może jak Spike Sword znika z wysepki to może da sie tam jakoś go wyłowić czy coś w tym stylu. Niestety ja nie sprawdziłem bo wędki przy sobie nie miałem.

@Down

Tak to od studni ;/ Ale wtopa....

Marcin24
11-03-2009, 21:04
To od studni, o ile się nie mylę.

Maxpixel
13-03-2009, 21:27
Atlantyda? ;)

Luker's
13-03-2009, 23:51
To od studni, o ile się nie mylę.
Masz rajcie... to od studni...
(1327 teoria)

mistrz99
14-03-2009, 16:15
Nie wkurzajcie sie na mnie ale wpadłem na pomysł
Niektórzy ludzie nadal mówią o tym że SoF jest w pokoju z dźwignią u toma.

A jakby tak się dostać przez dach??
Pomyślałem sobie tak o piekarni w Thais.
Dziury w dachu.
I właśnie może trzeba zrobić jakoś dziurę?
Nożem, sztyletem, kilofem no nie wiem.

Próbowałem pickiem ale nie wyszło
http://img9.imageshack.us/img9/6800/uo0002z.jpg (http://img9.imageshack.us/my.php?image=uo0002z.jpg)

@down
no nie ale popatrz sobie na piekarnie w thais.
A wogóle w wielu filmach włamują się przez dach

Marcin24
14-03-2009, 16:22
I właśnie może trzeba zrobić jakoś dziurę?
A czy jest jakiekolwiek miejsce w Tibii, jakikolwiek dom, w którym można zrobić dziurę w dachu?

DK-LOG.911
14-03-2009, 16:47
@2x up

w jakich filmach??

Luker's
14-03-2009, 16:49
Z dnia na dzień te teorie są coraz bardziej absurdalne i chore... :(

Marcin24
14-03-2009, 16:52
@down
no nie
Czyli pomysł do bani.

Ale możesz jeszcze oczyścić swój honor - sprawdzić sam swoją teorię tj. zdobyć nóż i zacząć ciąć biednemu Tomkowi jego śliczny domek.

Rocket Slayer
14-03-2009, 17:38
Litości... czy moje oczy muszą na to patrzeć... ARgh!

Spróbuj podejść do drzwi i krzyczeć "Alohamora" aż się otworzą. Nie pisz na forum dopóki ci to nie wyjdzie.

_Ryzy_
14-03-2009, 18:52
Z dnia na dzień te teorie są coraz bardziej absurdalne i chore... :(

Ponieważ wszystkie pomysły przez tyle lat zostały już sprawdzone.
Lepiej jak są absurdalne i chore niż żeby w ogóle ich nie było.
W końcu to jest burza mózgów ,każdy choćby durny pomysł trzeba sprawdzić ,bo w przeciwnym wypadku nigdy spike sworda nie zdobędziecie :P

Piombon
14-03-2009, 21:07
@Ryzy
Przyznam - ta teoria była dość dobra - typowo fabularna do sytuacji, która była na Rookgaardzie : )). Liczne oszustwa, kłótnie, kradzieże... taaak... to by pasowało do klimatu tej wyspy. Aż tu nagle ktoś nowy niszczy komuś dach w poszukiwaniu podmiotu legend i mitów mieszkańców - miecza furii, niegdyś własności Dallheima. Czyżby Tom był złodziejem? Itp...

Niemniej jednak są inne wątki, które CipSoft przybliżył ostatnimi czasy. Czy na pewno nie zapomnieliście zrobić ważnych notatek w Akademii? Hmm...? Chyba trzeba by było, prawda? Wasz notatnik marnuje się będąc pustym!

Miłego główkowania ; )
Niech Wasze tropy mają podłoże fabularne!

Pozdrawiam, Piombon.

FisttO
14-03-2009, 23:37
Zawiła ale i bardzo ciekawa historia, a może ukryta pod wiadrem dźwignia Toma jest połączona z drzwiami do MM? to tylko mój wymysł nie uzasadniony ale ciekawe by to było ;)

Luker's
15-03-2009, 01:16
Zawiła ale i bardzo ciekawa historia, a może ukryta pod wiadrem dźwignia Toma jest połączona z drzwiami do MM? to tylko mój wymysł nie uzasadniony ale ciekawe by to było ;)

Widać że nowy jesteś...

DK-LOG.911
15-03-2009, 07:26
Czy na pewno nie zapomnieliście zrobić ważnych notatek w Akademii? Hmm...? Chyba trzeba by było, prawda? Wasz notatnik marnuje się będąc pustym!

czy wiesz cos o czym my nie wiemy?? ja robilem notatki (mam spis rzadkich przedmiotow i x przy tym, ktory zdobylem, czyli documenta santiago, knife itp., a na szczycie jest Sword of Fury :])

Piombon
15-03-2009, 08:15
Nie mam na myśli takich pustych notatek! Co to za informacje?
Mówię o konkretach!
Wspomniałem o Akademii, miejscu przepełnionym wiedzą i historią. Wspomniałem o miejscu, które jest prawdziwym początkiem Waszych poszukiwań! Choć może czytaliście już tamtejsze księgi - z pewnością przydadzą się Wam kolejne lektury...

Ach Rycerzu - szanuję Cię, bo zgodnie z prawem mam tak czynić. Wkońcu jesteśmy oddzieleni ale i połączeni - Excalibugiem. Już raz był w naszych kościstych dłoniach, ale zobaczysz, wkrótce nadejdzie chaos i go odzyskamy! Za Urgitha i Goshnara!

"Mam wiedzę, a ona jest potęgą." - Croppwel.

Pozdrawiam, Piombon.

mistrz99
16-03-2009, 15:22
o właśnie.
Knife?
na roku ten nożyk jest rarem gdyż gubi go tylko appertinecne sheng (jak coś się pomyliłem to napiszcie)

Broń rzadka, lecz spotykana na wyspie Rookgaard, gdyż wypada tylko z Ghoula lub z ucznia Minotaura Maga.

No właśnie.
Może trzeba nożem to pociąć ?
wtedy wchodzimy i przesuwamy dźwignię
lecimy do maga ( a przed tym robimy to żeby spike znikł)
ubijamy dziada i wbijamy w tp.
(tp popsute to nas wywala pewnie w jakiejś jaskini.)
tam leży spike zabieramy go i cieszymy sie spikem hehe.
To tylko wymysł mój.
Nie wiem czy tak naprawdę jest ale ja poprostu chcę pomóc :P

Marcin24
16-03-2009, 17:18
Nie wiem czy tak naprawdę jest ale ja poprostu chcę pomóc :p
Chcesz pomóc, to idź na dach chatki Toma i to sprawdź, a potem wyjeżdżaj z tym na forum.

Luker's
16-03-2009, 21:33
o właśnie.
Knife?
na roku ten nożyk jest rarem gdyż gubi go tylko appertinecne sheng (jak coś się pomyliłem to napiszcie)

No właśnie.
Może trzeba nożem to pociąć ?
wtedy wchodzimy i przesuwamy dźwignię
lecimy do maga ( a przed tym robimy to żeby spike znikł)
ubijamy dziada i wbijamy w tp.
(tp popsute to nas wywala pewnie w jakiejś jaskini.)
tam leży spike zabieramy go i cieszymy sie spikem hehe.
To tylko wymysł mój.
Nie wiem czy tak naprawdę jest ale ja poprostu chcę pomóc :P

Wchodzę na tę forum i myśle sobie "Nic mnie dziś nie wkurzy" ale nie...

DK-LOG.911
17-03-2009, 14:40
http://www.8-1.yoyo.pl/noteszamazany.png (http://www.8-1.yoyo.pl/noteszamazany.png)

niby notatki o quescie. pomozcie rozszyfrowac :p. sam tez sprobuje.

oto czesc rozszyfrowana przeze mnie:

AS ... TROUGHT THE DUNGEON
... ... HAVE IN THE
MIGHT ... WE ... SEVRAL
EYES GLOWING IN ... ...
???
???
???
... ENFORCE FOR THAT ?prcs?
HAVE SPELL AND ... PART TO LEARN

sazqq
17-03-2009, 17:04
Ale o co chodzi? O.o
Kto to napisał w tej książce?

mistrz99
17-03-2009, 20:43
pisze coś for that w przed ostatniej linijce . a i vip gdzieś .
ale więcej nie rozszyfruje.
walne to na gimpa i spróbuję wyostrzyć

Valderor
17-03-2009, 23:12
Te notatki nie dotyczą spike sworda.
As we traveled through the dungeon tunnels we came to a big cave. In the light of our torches we saw several eyes glowing in the darknes, then the trolls attacked, silent as usual. Though some dwarfes mumble about a shared hivemind of the greenskins, there is no evidence for that. Orcs have speech and are capable to learn other humanoids language quite well.

DK-LOG.911
18-03-2009, 07:16
ups... sry za booka. znalazlem screena na innym forum i chcialem sprawdzic czy jest prawdziwy :(. okazalo sie, ze nie... szukam tropow dalej ;)

:EDIT

cos znalazlem (nawet troche idiotyczne :))

nic mi nie muwil ale sam rozwialzalem quest 11x5 to jest punk polozenia trzeciego punktu czyli podobno na skale z minosem ale moglo sie zmienic
te szare punkty na wyspie to cos jakby pod trawa byla droga
mino mag i ghoul sa zwiazane z tym questem ale terz vampir
aby przejsc quest trzeba wykopac na pacc zone dziure kilofem daleko pod ziemia potem trzeba tam zejsc i zabic vampira i zabrac klucz zeskrzyni
ten klucz to czesc innego klucza otwierajacego drzwi do mino maga
potem trzeba spowodowac znikniecie miecza i isc na 3 punkt czyli na skale i w dobrym miejscu zabic minosa potem pokarze sie 2 klucz w dedzie i yellow rose muwia ze jej nie ma ale jest potem trzeba isc do training room ale w prawo i polozyc yellow rose na srodku pomiedzy ogniem i pradem i polozyc 1 kawalek klucza na ogniu 2 na pradzie i pokarze sie 3 kawalek potem musimy isc do ghoula i uzyk klucza na pekniejtej scianie zostaniemy teleportowani z ghouolem do pokoju kolo tarantuli gdy go zabijemy bierzemy krew z ciala do viala i kladziemy deda na jednej ze skal i wylewamy tam krew przed skala potem dostaniemy 4 czesc klucza i wchodzimy w teleport i jestesmy u tarantuli musimy ja zabic to moze byc trudne ale wypada 5 czesc klucza z tarantuli bierzemy viala na tarantuli uzywamy i kladziemy deda na srodek sali i wylewamy na deda to co jest w vialu pokazuja sie wtedy 2 teleporty 1 teleportuje nas na deda 2 do pokoju z skalami i dedami wokul bierzemy ten najstarszy i kladziemy kolo kotla uzywamy na nim viala i wlewamy wial do kotla kladziemy na kotle kazda czesc klucza i powstaje jeden klucz wchodzimy w inny teleport prowadzacy na mino hell i otwieramy dzwi nastepne terz i zabijamy maga leci 4 gp zawsze otwieramy nastepne drzwi i wlazimy w tp sa dwie skrzynie bierzemy nagrody:boots of water flyning i spike sworda wlazimy w teleport i jestesmy na wyspie z mieczem wchodzimy na te 2 szare punkty i pokazuje nam sie wyspa bez brzeguw idziemy po wodzie UWAGA:buty wylaczaja sie po 40 sekundach i po wylaczeniu jak jestesmy na wodzie wpadamy do quar
gdy wyjdziemy z wody na wyspe mozemy sie chwalic mieczem

UWAGA:quest byl wykonany przezemnie,moze tam wejsc tylko 1 osoba
ss mialem ale skasowal mi sie windows i stracilem je
sory za bledy ortograficzne

dobrze, ze chociaz przeprosil za bledy ortograficzne. musimy rozwazyc te glupia teorie. a windows sie sam z siebie nie kasuje ;)...

Brecht
18-03-2009, 08:43
dobrze, ze chociaz przeprosil za bledy ortograficzne. musimy rozwazyc te glupia teorie. a windows sie sam z siebie nie kasuje ;)...

Jesteś naiwny czy to taka Twoja mądrość "gupia"? :>

Marcin24
18-03-2009, 16:23
@DK-LOG
Zanim zaczniesz produkować się tutaj w poszukiwaniu kolejnych "tropów" to przynajmniej obacz tutejsze tematy, bo już było o "tajemniczym 11x5", którego sam autor przyznał się, że to żart.

SpokoMala
18-03-2009, 16:41
ja po za temat :p a gdzie dokładniej znajduje się ten klucz ? Klucz do mino maga ?

Poznaniak
18-03-2009, 17:58
@up

jak sobie weźmiesz kartkę i narysujesz, ale koniecznie zaczarowanym ołówkiem

Jeśli tak bardzo Cie to interesuje to nigdzie go nie dostaniesz, bo go nie ma (już?)

PSP
21-03-2009, 02:03
@up
Usunięto go w update wraz z wejściem klienta 7.1.

Więc tak.. Chciałem poruszyć już dawno znany wszystkim motyw - Ognisty wodospad.
Kiedyś ktoś napisał coś o tym - od razu fala ludzi z buta że to bot.
Ponoć po zniknięciu SoF'a zamiast wodospadu niedaleko trollz cave pojawia się Ognisty wodospad. Co o tym myślicie?
Kolejna rzecz - "Level 47 killed by a ghoul."
Dawno temu na 1 ze stronek o tibi widniał screen człowieka zabitego z ręki ghoula. Na oficjalnej stronie Tibia.com po wpisaniu jego Nicku dało się ujrzeć ten oto napis. Co o tym myślicie?

To co napisałem wyżej - wodospad - źródło to forum.tibia.pl
ghoul morderca - źródło tibia.com

Tylko proszę o rozsądne wypowiedzi a nie "omfg n44bz0r f4ck y0u to jusz byo 888 razy..." , nie mam pojęcia ile razy to było przerabiane ponieważ nie mam czasu na czytanie 888 stron forum i czytania o tym samym w kółko.

@edit
Wchodzę na tę forum i myśle sobie "Nic mnie dziś nie wkurzy" ale nie...
Jeżeli denerwuje cie zwykł śmiertelnik - polecam herbatkę na uspokojenie.

Ogólnie wpadłem na to że wyczytałem gdzieś coś o tym "Tylko magia morze otworzyć drzwi mino hell."
Coś mi wiadomo iż różni ludzie próbowali je otwierać MLW, ale może nie chodzi o ten rodzaj magii?
Może chodzi o inną magię? Co wam na RookGardzie kojarzy się z magią, taka mała gierka.
Na pewno wchodzi w to Antidote Rune, MLW, CipFried, Hiacynt..
Co do CipFried i Hiacynt - swoją drogą są to magicy iż Cip leczy nas, Hiacynt tworzy health potiony.

DK-LOG.911
21-03-2009, 07:18
@up

wodospad nie robi sie ognisty :(. to tylko byl bot. kiedys z kumplem zniknelismy sofa i wodospad byl normalny. potem tam lowilismy, zeby zobaczyc czy sofa wylowimy :p

Rocket Slayer
21-03-2009, 08:13
Więc tak.. Chciałem poruszyć już dawno znany wszystkim motyw - Ognisty wodospad.
Kiedyś ktoś napisał coś o tym - od razu fala ludzi z buta że to bot.
Ponoć po zniknięciu SoF'a zamiast wodospadu niedaleko trollz cave pojawia się Ognisty wodospad. Co o tym myślicie?
Sam najpierw sprawdzaj takie teorie, geniuszu. Myślisz, że nikt by się nie zorientował przez te wszystkie lata?
Trollz - skąd taki wyraz wytrzasnąłeś?

Jeżeli denerwuje cie zwykł śmiertelnik - polecam herbatkę na uspokojenie.
To żeś mu doyebau!

Coś mi wiadomo iż różni ludzie próbowali je otwierać MLW, ale może nie chodzi o ten rodzaj magii?
Może chodzi o inną magię? Co wam na RookGardzie kojarzy się z magią, taka mała gierka.
Na pewno wchodzi w to Antidote Rune, MLW, CipFried, Hiacynt..
Co do CipFried i Hiacynt - swoją drogą są to magicy iż Cip leczy nas, Hiacynt tworzy health potiony.
...
BYŁO
Rookgaard*

kiedys z kumplem zniknelismy sofa i wodospad byl normalny. potem tam lowilismy, zeby zobaczyc czy sofa wylowimy :p
Potrafisz rozbawić.

Beh0lder
21-03-2009, 10:43
ghoul morderca - źródło tibia.com

Gdybys jednak przeczytal chociaz kilka stron bys wiedzial ze przez pewien czas do ghoula mozna bylo dojsc.
omfg n44bz0r f4ck y0u to jusz byo 888 razy...!!!!

PSP
21-03-2009, 16:19
@Rocket
Ok, może nie wiedziałem? Myślisz że pojawię się 1-wszy raz w życiu na forum i będę znać wszystkie strony na pamięć? Nie.

@Up
Przestań robić z siebie pajaca... I to nie było "kiedyś" tylko jakieś 2-3 lata temu.
Pisałem żeby nikt nie odpowiadał w ten sposób ale jednak to zrobiłeś - jesteś nie czytelnym za przeproszeniem Idiotą.

@Topic

Co do tej magii, było ale na RookGaardzie możemy zaobserwować wiele rodzajów magii. Może nie do końca wszystko zostało przepatrzone?

Marcin24
21-03-2009, 16:47
@Topic

Co do tej magii, było ale na RookGaardzie możemy zaobserwować wiele rodzajów magii. Może nie do końca wszystko zostało przepatrzone?
Uwierz mi wszystko było.
Myślisz że pojawię się 1-wszy raz w życiu na forum i będę znać wszystkie strony na pamięć?
Jeżeli chcesz się udzielać w temacie, to warto by było, gdybyś go znał.

Orandar95
21-03-2009, 17:01
Może to kwestia czasu aż Cipsoft otworzy lub do końca usunie tego questa. A teraz coś z absurdów. Nabijcie na rooku 200 lvl idziecie do MM i on daje wam SSa xD

Rocket Slayer
21-03-2009, 17:13
@Rocket
Ok, może nie wiedziałem? Myślisz że pojawię się 1-wszy raz w życiu na forum i będę znać wszystkie strony na pamięć? Nie.
Chwila racjonalnego myślenia + samozaparcie by to sprawdzić

Co do tej magii, było ale na RookGaardzie możemy zaobserwować wiele rodzajów magii.
Poprawiłem go, a ten dalej swoje... OmAjGad

A teraz coś z absurdów. Nabijcie na rooku 200 lvl idziecie do MM i on daje wam SSa xD
To jeden z tych żenujących żartów?

Beh0lder
21-03-2009, 20:40
Pisałem żeby nikt nie odpowiadał w ten sposób ale jednak to zrobiłeś

A jak inaczej mozna odpowiedziec na te twoje durne teorie , opowiesci ...?

PSP
21-03-2009, 23:01
Durną teorią jest to że masz "Musk".
Ogarnij się i pościeraj pod sobą bo gdy pisałeś tego posta na pewno zlałeś się w gacie :]

Orandar95
22-03-2009, 12:28
@rocket
Tak ;p

Beh0lder
22-03-2009, 12:38
Durną teorią jest to że masz "Musk".
Durna hmm .. moze i durna ale potwierdzona w przypadku to tych twoich opowiesci nuubskiej tresci.
Ogarnij się i pościeraj pod sobą bo gdy pisałeś tego posta na pewno zlałeś się w gacie :]
Problemy z pęcherzem ? :(

Vyohman
23-03-2009, 20:50
Ten temat jest bez sensu. Tylko sie kłócicie i gadacie od 3 lat o tym samym, a i tak nic nie odkryjecie.

Marcin24
23-03-2009, 21:13
Tylko sie kłócicie i gadacie od 3 lat o tym samym, a i tak nic nie odkryjecie.
Może i nic nie odkryjemy, ale i tak z każdym dniem jesteśmy bliżej ewentualnego rozwiązania. Tak jak to House powiedział, nie wiemy, ile jest 2+2, ale wiemy, że nie jest to 16 ani 3.

Rocket Slayer
23-03-2009, 21:41
Może i nic nie odkryjemy, ale i tak z każdym dniem jesteśmy bliżej ewentualnego rozwiązania. Tak jak to House powiedział, nie wiemy, ile jest 2+2, ale wiemy, że nie jest to 16 ani 3.
Każdy ma swoje przekonania, każdy może tracić czas jak tylko chce... Taka dyskusja nie ma sensu, bo to jest jak wykłócanie się o istnienie Allacha...

Marcin24
23-03-2009, 21:47
Taka dyskusja nie ma sensu, bo to jest jak wykłócanie się o istnienie Allacha...
Z taką małą różnicą, że Allacha nikt naprawdę nie widział.

Rocket Slayer
23-03-2009, 21:51
Jest to prawda, że mają odsłonić rąbek tajemnicy w następnym update?

Trza będzie opić istnienie 5000 postów w tym temacie! xd

Marcin24
23-03-2009, 22:03
Jest to prawda, że mają odsłonić rąbek tajemnicy w następnym update?
Pewnie znowu powiedzą coś w stylu "Szukacie za daleko, rozwiązanie jest blisko.", a my przez kolejne 5k postów będziemy się zastanawiać o co im, kurde, chodzi.

Rocket Slayer
23-03-2009, 22:16
Rookstayerzy:
http://img27.imageshack.us/img27/902/42e4de382.jpg

@ci dwaj niżej
Łaha ha ha

Ameriov
23-03-2009, 23:05
Ale spam we 2ch narobiliście.
A "coś więcej" to oni nam mówią od 2ch update'ów. Normalnie tyle się wyjaśniło...
Wiecie co, znam łatwiejszy sposób niż próby rozwikłania zagadki. Shackujmy jakiegoś GODa!
Skoro udało się wykraść mapę to 1 konto nie jest problemem. Szczególnie jeśli logują się poza firmą.

Zróbmy składkę na hackera! Dam 5 złotych.

edit:@Beh0lder

Nikt nie pisał nic o hackowaniu GM/CM. Nie chodzi mi również o przedmioty jakie on ma, tylko o pewien skill Goda.
Tak czy siak nie trzeba być geniuszem by wiedzieć, że to żart.(to samo tyczy się rakiety)

Luker's
23-03-2009, 23:21
Ja mam w Technikum hackera... Zwany Kosmosem...
Hackuje wszystko... od komputerów i komórek do Sprzętu AGD...

Daje 10zł na hakera jak Kosmos nie będzie chciał pomóc

Beh0lder
24-03-2009, 12:49
@up zaraz to rocket cie zje...
Co do hackniecia gma/cma jest to durny pomysl bo co on tam moze miec ;p

Vistek
24-03-2009, 15:48
dobry pomysł
no wiec tak, ze spikus jest do zdobycia w tej chwili ;)
tak wiec myslcie chociaz troche :))

Luker's
24-03-2009, 18:09
@up zaraz to rocket cie zje...
Co do hackniecia gma/cma jest to durny pomysl bo co on tam moze miec ;p

Roketa to ja się nie boje... znam go od nie pamiętnych czasów...

Rocket Slayer
24-03-2009, 19:27
Roketa to ja się nie boje... znam go od nie pamiętnych czasów...

To tylko złudzenie, że mnie znasz. Gdybyś mnie faktycznie poznał to byś załamał ręce :)

To jest przegięcie, ile syfu dzisiaj napłynęło na forum... i niewinnej głupoty ludzkiej. Rekord?

Ale spam we 2ch narobiliście.

A ty się dołożyłeś! Trójkąt!

Ace70ne
24-03-2009, 20:34
Zamknie ktoś ten durny temat?

Nie. Tibia.pl żyje z takich tematów jak ten. Choćby był tu największy możliwy atak trolli ten temat pozostanie... Przecież forum musi się kręcić, a jak widać frajerów tu dostatek.

Smutne ;)

Itachi555
25-03-2009, 10:31
http://www.youtube.com/watch?v=88dKny1yL10

zobaczcie nie wiem moze to jakis montaz ale zobaczcie

Flaorath
25-03-2009, 13:09
@up

OTS :P W rl Tibii nikt z "rookowym" eq nie ma szans w walce z mino magiem.

Beh0lder
25-03-2009, 14:21
Pozatym ze mino mag wogole obrony nie ma wiec by kazdy walil w niego hity 2 x wieksze niz w zwyklego minosa... to gdyby nie to to rzecyzwiscie nikt by mu rady nie dal ...

tralalala123
25-03-2009, 15:12
Opis byscie przeczytali...

me And Reideon killing Mino Mage on Rook Fake from an Otserv ;)

umita czytac?
sami napisali ze to ots wiec po co o tym gadac?

Ameriov
25-03-2009, 16:25
@ Flao & Beholder

Nie mam na was siły, ile razy można powtarzać, że skoro na rooku można zabić draga/GSa solo bez problemu a nawet behe sposobem to MM jest banalnym potworkiem?

@Edit
Do beholdera- Smoka to ja Ci zabije nawet na 2x2 geniuszu.
GS- wystarczy speed 60-70lvla i jakiś nie za mały obszar, dajmy na to 15x15 + jakas drabinke czy schody, gdzie w razie czego mozna zwiac.
Nie musze stawiac OTSów bo juz to zrobilem na TS.
(I sie nie czepiajcie, ze zostawilem GSa na redzie, nie moja wina. Za to dragi ubilem!)

Rokstaye'r
25-03-2009, 16:38
@ Flao & Beholder

Nie mam na was siły, ile razy można powtarzać, że skoro na rooku można zabić draga/GSa solo bez problemu a nawet behe sposobem to MM jest banalnym potworkiem?
Draga rozumiem,ale jak mozna zabic GS solo który ma 1400Hp przecietny hit z rookowym eq 200+ utrzymujac sie na potkach dajacych ~60 hp wytlumacz mi bo nie rozumiem:p
(ps jak wstawic podpis zeby obrazek bylo widac?)

Beh0lder
25-03-2009, 18:48
@ Flao & Beholder

Umiesz czytac ? Gdzie ja do k**** nędzy napisalem , że nie da sie MM zabic na rooku bo za silny.
Gs , Drag lol staw se otsa zrob rook kwadrat 18 na 18 kratek postaw spawn GS/Draga , zrob se jakas postac (oczywiscie no vocation :)) i zobaczymy czy zabijesz ;p

Luker's
25-03-2009, 19:24
Umiesz czytac ? Gdzie ja do k**** nędzy napisalem , że nie da sie MM zabic na rooku bo za silny.
Gs , Drag lol staw se otsa zrob rook kwadrat 18 na 18 kratek postaw spawn GS/Draga , zrob se jakas postac (oczywiscie no vocation :)) i zobaczymy czy zabijesz ;p

Udajesz głupiego?

borysus131
28-03-2009, 12:20
Wiecie co? ja uważam że zagadka spike sword musi być na bank związana z kręgiem z kamieni na północno-zachodniej części rookgaardu (niedaleko wejścia na skeletony). Po środku kręgu jest kamień a napewno nie był on zrobiony dla ozdoby

Vistek
28-03-2009, 12:25
Zgadzam się z przedmówcą
a tak przy okazji wczoraj widziałem jak koles na dachu brass armora pokazywał
tylko czy jest nadal do zdobycia ?

EnpeceThief
28-03-2009, 12:56
Może i jestem teraz ARCHEOLOGIEM, ale NPC Bozo który ukaza się w książce NPC amber, podpisa się na PACC arena na tabliczce przed wejściem do szkieletów. A kim jest bozo? Błaznem króla! (8o I robi se z nas jaja ogólnie. Np. bierze pieniądze za podatek który nie istnieje!) Czyli może on mieć związek w Verothem. Sprawdze to postacią na mainie.
@edit
gadałem z nim i tak: mówi na luzie
Do you know the one with the dragon? Where - and then ... hahahaha! Oh no, I guess I ruined it.
jak napiszesz hi>minohell
12:41 Bozo: What do all little minotaurs want to become when they are grown-ups? ... Cowboys, of course!
jak napiszesz hi>orchell
12:44 Bozo: Why do orcs have green skin? ... They ate at Frodo's!
a jak hi>bye to
12:47 Bozo: Remember: A joke a day keeps the ghouls away!

@edit2:
Ale dlaczego "mino" a nie "minotaur"??

Czyli częśc ma związek z nim!

Beh0lder
28-03-2009, 15:16
Nie pytaj o orchell i minohell bo on odpowiada jak na pytanie o potwory ..
A hmm ten kamien posrodku kregu , wy wszędzie znajdziecie częsc jakiegos questa ;/ szkoda tylko , że nikt sie nie przyjrzał innym rzeczom np. książce Lilly ;p

Orandar95
29-03-2009, 18:55
Może przestaniecie się kłócić i ktoś wyśle e-maila do Cipsoftu z proźbą o podpowiedz:D:D

edit
Może Bozo to joker zna all odpowiedzi :D tylko nie chce powiedzieć może czeba znajść jakiś sposób żeby on zaczoł mówić ?xD

Beh0lder
29-03-2009, 22:46
Może przestaniecie się kłócić i ktoś wyśle e-maila do Cipsoftu z proźbą o podpowiedz:D:D

edit
Może Bozo to joker zna all odpowiedzi :D tylko nie chce powiedzieć może czeba znajść jakiś sposób żeby on zaczoł mówić ?xD

Zmówmy modlitwe cipsofcie nasz ktorys jest w niemczech.... objawi sie GM (odkad wynalezli system autmatycznego karania boterow to juz chyba wymierajacy gatunek) i powie co trzeba zrobic!Ta może trzeba jakiegos haka na Bozo znaleźć :D

DK-LOG.911
30-03-2009, 07:43
Czyli może on mieć związek w Verothem.
(...)
Czyli częśc ma związek z nim! [z Bozo]

kilka dni temu konto zalozyles i juz VEROTH!!X(X( NIRGDY NIE BYLO ZADNEGO VEROTHA!!X(X( TEMAT CALY SIE CZYTA!! (tak, wiem dlugi troche)

a bozo nie ma nic z rookiem wspolnego. jest blaznem i zrobil kawal kumplom, czyli zimitowal swoj grob. a potem wyruszyl z kumplami na maina. proste jak drut!!

@topic

w kregu kamieni respi sie tylko dead wolf 100 oz.

:edit

co do tych textow bozo, to on sie poprostu nabijal z mino i orcow:

Co robia wszystkie male minotaury zeby urosnac? ... Cowboys, oczywiscie! (doja krowy? nie kumam :()
Dlaczego orki maja zielone skory? ... Jedza u Froda!

Brecht
30-03-2009, 09:23
"want to become" tłumaczysz jako "co robią" ? Chyba długo będziesz błądził przedzierając się przez wypowiedzi NPC ;)

Glovan
30-03-2009, 19:08
popatrzcie rook stayerzy

12:47 Bozo: Remember: A joke a day keeps the ghouls away!

To znaczy : Żart dnia trzyma ghoula z daleka
A gdzie jest ghoul???
W tajemniczym pokoiku na rooku.
Da się to powiązać
Może trzeba jakiś żart Boza lub kogoś innego napisać do Ghoula lub kogoś innego :D
Co o tym myślicie? Jestem debilem?:D

Marcin24
30-03-2009, 19:11
Jestem debilem?:D
Tak, bo tego nie sprawdziłeś, a wyjeżdżasz z tym na forum.

Glovan
30-03-2009, 19:28
Nie sprawdziłem bo nie wiem o jaki żart chodzi MATOLE :D
A moze chodzi własnie o to zeby do ghoula powiedziec : A joke a day keeps ghouls away?
A i popatrzcie , że Bozo powiedział ,,the ghouls" a nie ,,ghouls" zyli chodzi mu o znajomego mu już ghoula.

Marcin24
30-03-2009, 19:50
Nie sprawdziłem bo nie wiem o jaki żart chodzi MATOLE :D
A moze chodzi własnie o to zeby do ghoula powiedziec : A joke a day keeps ghouls away?
A niby my mamy wiedzieć? To jest Twoja teoria, więc ją sprawdzaj.

Rocket Slayer
30-03-2009, 20:15
Może trzeba jakiś żart Boza lub kogoś innego napisać do Ghoula lub kogoś innego :D
Taaa. Ghoula, potwora. Padnie ze śmiechu i ci dropnie loota przez ścianę.
Jestem debilem?:D
Hahahahahahaha dawno na tym forum takiego polewu nie miałem...

A i popatrzcie , że Bozo powiedział ,,the ghouls" a nie ,,ghouls" zyli chodzi mu o znajomego mu już ghoula.
Lol... Zatwardzenie murowane!

Glovan
31-03-2009, 07:42
Napisałem przecież że może do ghoula trzeba ALBO do kogoś innego.
Np. NPC???????
A jeżeli chodzi o żart to może chodzi o ten który mówi Bozo jak mu się powie ,,joke".:P

Orandar95
31-03-2009, 15:56
Podobno kiedyś Bozo sprzedawał na rooku "wałek" podobno to byl XXXXX of fury (nie pamiętam nazwy) może czeba tego użyć na ścianie z Ghoulem ( tej lekko rozje***ej) to moja nowa 1000 teoria xD:D:D:D

Beh0lder
31-03-2009, 16:01
Napisałem przecież że może do ghoula trzeba ALBO do kogoś innego.
Np. NPC???????
A jeżeli chodzi o żart to może chodzi o ten który mówi Bozo jak mu się powie ,,joke".:P

Boże .... jak masz kolejna głupią teorie to ja pierw sprawdz a nie piszesz na forum a może to a może tamto...
:> W ogóle prędzej dostaniesz sie do ghoula jak mu krzykniesz polska gola niż zarty Bozo .

@up Wałek do ciasta, można go znaleźć w większości barów i kuchni.
Klaun Bozo po ostatnim spotkaniu z matką swojej dziewczyny nazywa je Maczugami Furii.
Maze of fury prawdopodobnie chodzi o mace of fury... ;)

Orandar95
31-03-2009, 16:04
W ogóle prędzej dostaniesz sie do ghoula jak mu krzykniesz polska gola niż zarty Bozo .

UAHAHHAHHHAH z tym polska gola to mnie rozwaliłeś xD8o

edit

co do tego mace of fury to chyba Bozo musiał ładnie dostać xD

edit z edita

Ej ta Mace of fury jest na rooku dostępna??

Glovan
31-03-2009, 17:42
"Ej ta Mace of fury jest na rooku dostępna"

Rozjebałeś mnie totalnie , a myślałem że to ja jestem noobem ;/

Marcin24
31-03-2009, 18:19
W kwestii wałka, bo sam go swego czasu zakupiłem - jest to zwykły wałek, nic specjalnego, jedynie Bozo nazywa go Mace of Fury, tylko dlatego, żeby kogoś zrobić na 250 złotych monet.

Orandar95
31-03-2009, 20:36
@up
ale dojeba**ś jakbysmy sami wiedzieli

@moje pytanie
wypraszam sobie ze jestem noobem nie wyzywaj innych spójż na siebieX(
poprostu nie wiedziałem zdarza się ...

@Glovan

Używaj obcji edytuj na przyszłość ...

Marcin24
31-03-2009, 21:16
nie pisze sie spójż tylko spujrz
i tak wogole to poczytalem teras i wedlug mnie to teoria spiskowa w tibji
Ja wiem, że Ty próbujesz być fajny, próbujesz zwrócić na siebie uwagę tymi kretyńskimi uwagami, widać, że rodzice Ci nie poświęcają za dużo czasu i próbujesz się wyżyć na forum. Ale błagam Cię - zostaw Tajemnice Rookgaardu w spokoju, ten dział został już doszczętnie zniszczony przez innych, takich jak Ty. Idź się pobaw gdzie indziej, bo tutaj nie ma dla Ciebie miejsca.

Vyohman
31-03-2009, 22:14
Fajne pierdoły more blzzz

Orandar95
02-04-2009, 17:45
a ja chce miec wiecej glupuich teroji xD

DK-LOG.911
03-04-2009, 23:27
trojkat rownoboczny

http://img26.imageshack.us/img26/4502/triangleoffury.png

ta mala gorka na pacc, to prawdopodobnie ostatni punkt. WIEM BYL TROJPUNKT SOFA, ale nikt nie sprawdzil

Beh0lder
04-04-2009, 00:07
Boże , nikomu sie nie chce sprawdzać !! To jest tak idiotyczne jak teoria , że jagody na ksiazce Lilly to punkty do spike sword questa!!!
@down Nic w tym nie ma! ja se moge kwadrat wyznaczyc , że wyjdzie , że 2 punkty są w okolicach greenshore ... I co z tego?

Luker's
04-04-2009, 00:20
Boże , nikomu sie nie chce sprawdzać !! To jest tak idiotyczne jak teoria , że jagody na ksiazce Lilly to punkty do spike sword questa!!!

@2up
Coś w tym jest... ale co teraz? Nadal jesteśmy w martwym punkcie

DK-LOG.911
04-04-2009, 09:51
@up

ktos kto ma pacca powinien zniknac sofa i pojsc na tamta gorke. albo trzeba tam uzyc wszystkiego co sie da, albo polozyc knife, mlw albo cokolwiek.:)

PANIE KLOCKU!! WROC!!

Beh0lder
04-04-2009, 10:15
Jak będziesz taki spam odstawial to zamiast kloca wroci rocket....
A moim zdaniem ktos powinien zniknac sofa i isc na maina do greenshore -.- ...

Rocket Slayer
04-04-2009, 10:23
Dk-log
Gdybym miał słabą psychikę to bym się przy twoich teoriach pociął wzdłuż i wszerz. Zlituj się nad nami. To tak głupie, jakbym ci teraz powiedział, że musisz iść po dwusiecznej jednego z kątów by ten cholerny zlepek pikseli znikł.

Dżeez... że też wam się chce wymyślać coraz to durniejsze teorie...

Luker's
04-04-2009, 17:16
sam jestes idiota
tam trzeba narysowac kont prosty i wyjdzie kwadrat i wam to narysuje , morze trzeba otworzyc wrota od mino maga i wejsc po ogniach zatluc i otworzyc je mozna kluczem zakopanym w czwartym punkcie trujpunkta sworda fury. to moja teoria i wam to narysuje za chwilke!!!
ADETYOWANe!!!!!!!!!!!!!!!!11
-----obrazek-----
1,2,3 to som trójpunkty wienc tam trzeb stanonc nastepnie otworzy sie przejsc w numerze 4 do klucza zdobendzie sie go a nastepnie otworzy sie drzwi d minomaga do portalu i sie go wezmie bo zniknom kamyki :D teraz trzeba to sprawdzic!!!
Gdzie ty widzisz ten kwadrat? Mi się zawsze wydawało że kwadra to (4a) wszystkie boki równe oraz kąty...

Beh0lder
04-04-2009, 17:48
i otworzyc je mozna kluczem zakopanym w czwartym punkcie trujpunkta sworda fury.
Ujme to jednym tresciwym słowem : LOL

Ymkh nastepnym razem postaraj sie aby kwadrat wyglądał jak kwadrat ....

http://img151.imageshack.us/img151/3525/spajk.jpg
:/

Niezbawiony
04-04-2009, 18:15
to kwadrat, ma boki ruwne i konty rowne po 90 stopni, nawet ekierke wzolem i mierzylem na monitorze rzeby dobrze namalowac ;/ co sie czepiacie dobrze jest trzeba sprawdzic to
@UP
co to na tym rysunku jest????

Ksiazka na ktorej sa blueberry (znajduje sie u npc Lily)

Morpheus_Rookstayer
04-04-2009, 18:43
Ksiazka na ktorej sa blueberry (znajduje sie u npc Lily)

Brawo człowieku ! Odkryłeś Amerykę.

More spamu blz.

DK-LOG.911
04-04-2009, 19:05
blueberry sie tak po prostu ukladaja. nic szczegolnego

@topic

jak ktos ma pacca to niech sprawdzi moja teorie

Luker's
04-04-2009, 20:36
to kwadrat, ma boki ruwne i konty rowne po 90 stopni, nawet ekierke wzolem i mierzylem na monitorze rzeby dobrze namalowac ;/ co sie czepiacie dobrze jest trzeba sprawdzic to
@UP
co to na tym rysunku jest????

bok |4.1| jest mniejszy niż bok |1.2|...

kwadrat? Wiesz co, dawaj 167542bok...

DK-LOG.911
04-04-2009, 22:41
@up

nie wiesz o co kaman?? i dobrze to znaczy, ze chodzisz do gim (chyba 1)

plax!! sprawdzcie teorie :(

Vyohman
04-04-2009, 22:56
Ta zdobędziecie spike sworda bo narysowaliście kwadrat OWNED

Marcin24
04-04-2009, 23:02
Ta zdobędziecie spike sworda bo narysowaliście kwadrat OWNED
Jeżeli będą do tego podchodzić takie bezmózgie dzieci jak Ty, to raczej się nie uda. Zanim zaczniesz się wypowiadać na jakiś temat postaraj się go zrozumieć.

19_Hero_64
04-04-2009, 23:07
Spike sword jest do zdobycia dokonałem tego - nikt nie wierzy , może by należało coś sprawdzić ?? ...

Marcin24
04-04-2009, 23:12
Spike sword jest do zdobycia dokonałem tego - nikt nie wierzy , może by należało coś sprawdzić ?? ...
Wiemy, wiemy, ja też go zdobyłem.

Luker's
04-04-2009, 23:18
Wiemy, wiemy, ja też go zdobyłem.
Masz jednego bo ci sprzedałem... bo miałem ich dziewięć X(

Heatvich
05-04-2009, 17:24
@up
Naprawdę jesteś taki tępy? W każdym temacie piszesz takie pierdoły że mnie głowa już boli od czytania twoich "literek". Proszę cię o opuszczenie tego forum do póki się nie zastanowisz co z tobą nie tak.

DK-LOG.911
05-04-2009, 18:20
@up

potwierdzam :)

@ZetIks_spektrum

jak masz 18 lat, to czemu masz w opisie 63??

ROCKET PRZYJDZ!! ZNISZCZ TEGO SPEKTRUMA CALEGO!!;(

@down

tak

PSP
05-04-2009, 19:27
@up
Sorry, potrzebujesz Rocketa żeby zniszczyć tego człowieka który pisze na klawiaturze ekranowej bo na normalniej nie moze znalesc entera/?

Vermilion
05-04-2009, 21:03
Sracie koprem, tyle wam powiem. To koleś, który zwyczajnie prowokuje. Proponuję zignorować jego posty to się uspokoi. To, że komentujecie jego posty tylko go zadowala, i póki dalej będziecie to robić będzie go to pobudzać do dalszego szerzenia debilizmu. Więc że się tak wyrażę: ignore nup plx!!11.

Beh0lder
05-04-2009, 22:24
plax!! sprawdzcie teorie :(
plax !! sprawdz moja teorie o 10 trójpunktach Sofa!!11111111!!!oneoneone

-.-

Kurna jak chcesz sprawdzic jakas teorie to popros kogos na rooku / zaplac mu -.- a nie spamujesz bo tych teorii mozna 100 albo i wiecej napisac w jedną godzine.

//Co do prowokatorów : bez komentarza -.-

DK-LOG.911
06-04-2009, 09:33
@up

a nie spamujesz

o tak!! spamuje!! oczywiscie!! (ironia)

ja przynajmniej dalem sensowna teorie, nie tak jak ty. jestesmy troszke blizej, a ty tu wyskakujesz z placeniem komus. masz pacca?? to sprawdz, a nie sie na mnie wydzierasz

Beh0lder
06-04-2009, 15:15
@up

o tak!! spamuje!! oczywiscie!! (ironia)

ja przynajmniej dalem sensowna teorie, nie tak jak ty. jestesmy troszke blizej, a ty tu wyskakujesz z placeniem komus. masz pacca?? to sprawdz, a nie sie na mnie wydzierasz

sensowną tak jasne... noobki juz to wymyslały tysiace razy.I nie ma na to zadnych dowodow wskazujacych na to ,że cos tam moze byc to są tylko twoje pie***** domysły -.-
Ty se rysujesz jakies durne kwadraty/trojkaty a ja stwierdzam iż ten czerwono pomaranczowy kwadracik jest podobny do sofa otoczonego przez ognie. I tu jest jedna rzecz... ksiazka Lilly istnieje a twoj trojkacik nie ma nic wspolnego z tym co istnieje bo rownie dobrze mozna go wyznaczyc w inna strone.

///Płacenie komus. Leprze to niz spamowanie na forum nie potwierdzonymi faktami tym bardziej , że rookstayerom na nic kasa nie potrzebna. Tak naprawde.

Ameriov
06-04-2009, 15:49
Kasa potrzebna jest chociażby na fishing.
Dodaj do tego jakieś testy hitów, wybijanie MH bez eq, trapy i tym podobne "urozmaicenia" to Ci wyjdzie całkiem pokaźna sumka.

Wiemy o istnieniu książki. Podobnie jak o Tarantuli do której- jestem przekonany- śmiertelnik bez pomocy z "góry" nigdy nie wejdzie.

@DK-LOG
No nie powiedziałbym, że to sensowna teoria.
A jak się już tak bawić w tą geometrie w pixelach- czemu nigdy nie słyszałem, aby sprawdzić punkt POMIĘDZY 2ma już odkrytymi?
Równie... "mądre".
(do niekumatych: Nie, nie chce sprawdzenia)

@2gi dekalog
Dopóki NPC nie mówi NIC o książce za jego plecami (no i cała reszta NPCów nie ma z nią powiązania) gdy pytamy o nią w najróżniejszy sposób
to tak- może sobie leżeć, kamyk na excalibugu też może dopóki nie rozwalisz reszty zabezpieczeń.

DK-LOG.911
06-04-2009, 17:12
a widzieliscie ksiazke w venore u "tagiego żoma, co itanzy spszedaję"?? moze se lezec. nie ma nic wspolnego z questem na Excalibuga, ani z MLS, warlordem itd. ...

Vipciu
06-04-2009, 18:47
Podobno kiedyś Bozo sprzedawał na rooku "wałek" podobno to byl XXXXX of fury (nie pamiętam nazwy) może czeba tego użyć na ścianie z Ghoulem ( tej lekko rozje***ej) to moja nowa 1000 teoria xD:D:D:D

ta może trzeba z półobrotu przestańci e z taki tempymi teoriami

Beh0lder
07-04-2009, 16:15
to jest bardziej idiotyczne nisz wszystko inne, sprawccie mojom jest bardziej prawdopodobna nisz idiotyzmy beholdera

Wez ty sie spamerze zamknij.

@dk-log
mi chodzi o to , ze ten srodkowy obrazek przypomina sofa otczonego ogniami
a twoja teoria ... rownie dobrze mozna se 50-siecioscian narysowac ;p

Wiem , moja teoria jest glupia i absurdalna ale nic bardziej glupiego i absurdalnego nie moglem wymyslic aby pokazac jak glupie sa teorie bez podstaw na wyznaczanie trojkotow itp.

DK-LOG.911
07-04-2009, 16:57
niestety ZX ma racje... :(. taki sam item jest na mainie. to NIE MA NIC WSPOLNEGO Z SOFEM!! mozna tak rapier oblozyc woodenami, albo polozyc po prostu katane, i powylewac krew dookola. nic nowego...

Beh0lder
07-04-2009, 20:43
:glupek::blazen:
jka polorze rapiera i otocze go wooden shieldami to tesz bedzie pszpypominac sofa

Mi chodzilo o rzeczy naturalne ktore są na mapie -.- i to byl tylko przyklad , że nie ma co wymyslac debilnych teorii bo mozna ich tu setki wypisac
niestety ZX ma racje... . taki sam item jest na mainie. to NIE MA NIC WSPOLNEGO Z SOFEM!! mozna tak rapier oblozyc woodenami, albo polozyc po prostu katane, i powylewac krew dookola. nic nowego...
Krew nie jest pomaranczowa >.>
Mozna se narysowac pięćdziesięcio kąt i poprosic kogo aby sprawdzil tą teorie.. ;) Więc ? Jak juz mowilem moj to był tylko przyklad , ze jak ktos chce moze nawet z dupy dixi zrobic 3 pkt sofa

Szmnmaj37
09-04-2009, 14:41
skonczcie te debilne gadanie na rooku nie da sie zdobyc spike sword X(

Marcin24
09-04-2009, 15:11
skonczcie te debilne gadanie na rooku nie da sie zdobyc spike sword X(
Spoko, udowodnij to.

Szmnmaj37
09-04-2009, 19:39
Spoko, udowodnij to.

bo jest on na tej wysepce tylko po to zeby pokazac co czeka graczy na mainie
i nikt nie udowodnil ze go ma.zreszta ss ma za troche duzy atak i def jak na rook...

Marcin24
09-04-2009, 20:06
bo jest on na tej wysepce tylko po to zeby pokazac co czeka graczy na mainie
Spoko, udowodnij to.

Szmnmaj37
09-04-2009, 20:13
Spoko, udowodnij to.

rookgaard to tylko wyspa przejsciowa, nei byla tworzona z mysla o rookstayerach...

19_Hero_64
09-04-2009, 20:28
Dokładnie to co up, a dodają np. tarantule ludzie z cipsoftu aby rookslayerzy kontynuowali grę i mysleli Dajcie na wstrzymanie z ym swordem // srr za ort ;p

Marcin24
09-04-2009, 20:51
rookgaard to tylko wyspa przejsciowa, nei byla tworzona z mysla o rookstayerach...To po kiego grzyba owiali to taką aurą tajemnicy? Przecież mogli spokojnie walnąć pokój koło Oracle, poustawiać za zamkniętymi drzwiami Spike Sworda, Mino Maga i Ghoula i napisać na tabliczce "Chcesz to zdobyć/pokonać to wypad z Rookgaardu!".
@down
Ale Ty jesteś głupi, przeczytaj wszystkie swoje posty po kolei, to zrozumiesz dlaczego tak mówię. Nie chce mi się już odpisywać, żal klawiatury.

Szmnmaj37
09-04-2009, 21:04
To po kiego grzyba owiali to taką aurą tajemnicy? Przecież mogli spokojnie walnąć pokój koło Oracle, poustawiać za zamkniętymi drzwiami Spike Sworda, Mino Maga i Ghoula i napisać na tabliczce "Chcesz to zdobyć/pokonać to wypad z Rookgaardu!".

Po to jest Mino Mag/Spike Sword/Ghoul aby przygotowac graczy przed mainem , dodac troche klimatu i zeby rookstayerzy zastanawiali sie jak tam dostac,wtedy beda kontynuowac gre...

Barbar
09-04-2009, 23:16
@up
Ogarnij się w jednym poście piszesz że Cipsoft nie stworzył tej wyspy dla ROokstayerow, a w drugim że te rzeczy zostały dodane aby Rookerzy nie przestawali grac... Zaprzeczasz sam sobie

@2up
Signed

DK-LOG.911
10-04-2009, 07:09
@Marcin

zgodze sie

@szmnmaj37

czy cipsoft powiedzial "nie da sie zdobyc sofa. on tam lezy bo jest fajnie"??
NIC TAKIEGO NIE MOWIL!!
a wiec wszystko jest mozliwe... jesli nie wierzysz w zdobydzie sofa to wyjdz z forum (podobnie jak z Rooka musisz wyjsc jak najszybciej). kazdy twoj post z tekstem "LoL. NiEdA SiE zDoByC sOfA. pWn3d" bedzie reportowany.

Michukng
10-04-2009, 09:23
Mi chodzilo o rzeczy naturalne ktore są na mapie -.- i to byl tylko przyklad , że nie ma co wymyslac debilnych teorii bo mozna ich tu setki wypisac

Krew nie jest pomaranczowa >.>
Mozna se narysowac pięćdziesięcio kąt i poprosic kogo aby sprawdzil tą teorie.. ;) Więc ? Jak juz mowilem moj to był tylko przyklad , ze jak ktos chce moze nawet z dupy dixi zrobic 3 pkt sofa

A weź Ty się zamknij. Najmniej wiesz o Rookgaardzie i jeszcze wyzywasz od tego, że koleś rysuje trójpunkt. Zastanów się co Ty mówisz. Dla mnie jest ta teoria dobra, co DK-LOG.911 narysował. Gdybym miał PACC to bym sprawdził ten ost punkt, ale nie ty musisz już bluzgać innych.

DK-LOG.911
10-04-2009, 11:37
@up

dzieki za wsparcie ;)

@topic

naprawde. sprawdzmy ten pkt. na tej gorce nie ma niczego/nikogo wiec po co by ja robili??

Kromka123
10-04-2009, 11:47
@up
ide sprawdzic.

Rocket Slayer
10-04-2009, 12:29
naprawde. sprawdzmy ten pkt. na tej gorce nie ma niczego/nikogo wiec po co by ja robili??
Czy dla ciebie każdy pixel ma jakiś zasrany, wyższy cel?

DK-LOG.911
10-04-2009, 12:31
@up

oczywiscie, ze tak

Old_Game
13-04-2009, 16:53
To sie idz ucz a nie patrz na forum. Od tego wiedzy nie przybędzie.

tralalala123
14-04-2009, 20:56
w tytule jest napisane mm,ss, DOMKI

moze mi ktos powiedziec o co chodzi z domkami?

Marcin24
14-04-2009, 21:09
w tytule jest napisane mm,ss, DOMKI

moze mi ktos powiedziec o co chodzi z domkami?
Oto, jak to możliwe, że Rookstayerzy mają domki na Mainlandzie i je opłacają. To było bardzo proste, taki gościu wychodził na Mainland, kupował domek i się rookował, a koledzy wysyłając mu pieniądze do dp jednocześnie opłacali czynsz. Dzisiaj jest to niemożliwe, gdyż pieniądze na czynsz są pobierane z banku.

Ameriov
14-04-2009, 21:40
@up
Więc jest to tym bardziej możliwe.

Heatvich
14-04-2009, 23:35
Po tym co przeczytałem all up... Napiszę wam jedno..
Wylotujcie ciastko z Cave Rata, Dajcie je Dixi a ona wam da Spike Sworda. Poważnie!

Stop Spam plx?

yasiex0r
15-04-2009, 15:09
tak a jak ja powiem do mino "Policja dawaj chain armor" to tez da ?

Szmnmaj37
15-04-2009, 15:37
tak a jak ja powiem do mino "Policja dawaj chain armor" to tez da ?

nie da xD ale jak go zabijesz to mozesz zlootowac brass armor :D

Hakuoh
15-04-2009, 15:44
Czasami te żarty są nie na miejscu.

Piderek
15-04-2009, 16:47
@up, nie tyle że nie na miejscu tylko one są poprostu żałosne pozdro..

Rocket Slayer
15-04-2009, 16:55
@Haku
Wybacz szaraczkowi ;-(

Ekhm "odpowiedź na zagadki:..." he he

DK-LOG.911
15-04-2009, 18:03
@up

a co ma czarny nick do twojego spamu?? jak tak bedziesz spamowac to nie bedziesz cieszyl sie slawa (nawet z szarym nickiem)

@topic

OD TERAZ 0 SPAMU!! OTO CO WIEMY:

Spike Sworda da się "zniknąć"
Filmiki Rooko Odkrywcy, Shadow rexa i Devil-Demona to FAKE.
Bicie mino watchera z fista nic nie daje
Szmnmaj to n00b
Rocket juz sie tak nie czepia ;)
Potty NIE MA juz SoFa
CipSoft nic nie mowil o kasowaniu questow

jezeli ktos napisze cos co wspomnialem (lub zaprzeczy) zostanie zreportowany. od teraz zakaz wyzywania sie, spamu etc. jesli ktos cos nowego odkryje to dopiero niech napisze.

yasiex0r
15-04-2009, 18:48
up@ ale to fajnie wyjasniles w punktach :)

WieleMialemKont
15-04-2009, 21:42
Moje zdanie, które jest oczywiście oczywiste dla "myślącego" gracza/człowieka:

Spike Sword'a nie można zdobyć z żadnego questa, a gracz o nicku Potty on/of Harmonia, dostał go od GameMaster'a. Jak nam wszystkim jest już wiadomo, Tibia to nie niebo i nie ma tu only sprawiedliwości na co wskazuje choćby sprzedaż konta GM'a Dokeina (kretyn).

Jak napisał kolrga wyżej, potty juz go nie ma. Dlaczego? Byłby kretynem i oddałby go lub sprzedał? Skoro wbił 100+ poziom na wyspie nowych to wybaczcie...

Co do questów i zagadek, są one po to, żeby podkusić do myslenia i dalszego przyciągania oczy niektórych wielbicieli "pixelików" do owych questów. Im dlużej te zagadki pozostaną nierozwikłane, tym bardziej będziemy się nad nimi głowić. CIPSOFT przyciąga tylko naszą uwage 8o

Pozdrawiam,
Vivian

Marcin24
15-04-2009, 22:04
No patrzcie się państwo, jaki myśliciel tu zawitał.
Jak napisał kolrga wyżej, potty juz go nie ma. Dlaczego?Dlatego, bo dostał go od CM'a, a ten po wyjawieniu tego kazał go po prostu zwrócić. Koniec tematu o Pottym.
Skoro wbił 100+ poziom na wyspie nowych to wybaczcie...http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters (http://urlguard.net/l/http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters) -> Potty on Harmonia
Tibia to nie niebo i nie ma tu only sprawiedliwości na co wskazuje choćby sprzedaż konta GM'a Dokeina (kretyn). Przeczytał na głównej i myśli, że jest szpaner. Po za tym to stare dzieje.
Spike Sword'a nie można zdobyć z żadnego questa,Jakiś konkretniejszy dowód?
Co do questów i zagadek, są one po to, żeby podkusić do myslenia i dalszego przyciągania oczy niektórych wielbicieli "pixelików" do owych questów. Im dlużej te zagadki pozostaną nierozwikłane, tym bardziej będziemy się nad nimi głowić. CIPSOFT przyciąga tylko naszą uwage 8o
Jakiś Ty bystry, tylko nie pomyślałeś o jednej rzeczy. Po jakiego, kurde, grzyba Cipsoft przyciąga naszą uwagę? Mógłby tak samo walnąć transparent z nagą przedstawicielką płci żeńskiej - też by zwróciło uwagę.
Zanim ktoś kolejny spróbuje się na odwagę i zacznie myśleć, a co gorsza, wypisywać to, to proszę, pomyślcie ze dwa razy.

Ziuuu
15-04-2009, 23:01
AT both up

Jeden madrzejszy od drugiego.
Potty dostal SS od Slythi ktora to z kolei dostala go od jakiegos Tutora...

Old_Game
16-04-2009, 13:53
@up
Dzisas x.X a skąd Tutor miałby SS ?

Hakuoh
16-04-2009, 13:56
AT both up

Jeden madrzejszy od drugiego.
Potty dostal SS od Slythi ktora to z kolei dostala go od jakiegos Tutora...

Hahahahahahahahahahaha...

Potty i Slythia to jedna i ta sama osoba.

@down
A to wybacz. Byłem pewiem, że jedna i ta sama osoba. ;p