PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20

Szpec
25-11-2008, 19:44
Nic z w/w nie działa.

Marcin24
25-11-2008, 19:45
Nic z w/w nie działa.
Ooo, nie spodziewałem się, że ktoś to sprawdzi. Dziękować.

Vermilion
25-11-2008, 20:26
Jednak uważam, że tu chodzi o to, aby właśnie wytrzasnąć słowo "brass" po orkowemu. Kiedyś, jeśli mi się dobrze wydaje Pan Klocek mówił coś o jednym z Cropwelli (bodajże Mandrid Cropwell) jakoby pomógł zrozumieć język orków. Więc może to jego notatki trzeba odszukać i przewertować aby znaleźć to słowo. Problem w tym, że zupełnie nie wiem gdzie ich szukać bo z mainem dużo wspólnego nie miałem :P. Jeśli chodzi o Sword of Fury nie uważam aby był to quest, gdzie chodzimy po jakichś nowych lokacjach itp. Raczej polega on na wykonywaniu zadań, rozmowie z NPCami. Myślałem też nad tym, że może to być quest typu "włącz\wyłącz któryś piecyk\przestaw dźwignię w kanałach miasta>otworzy sie pokój Toma, pociągasz za dźwignię>otwiera się kolejne miejsce które wcześniej było niedostępne". Nie mówię, że ten quest będzie dokładnie tak wyglądał - To oczywiście tylko moje przypuszczenia.

Pan Klocek
25-11-2008, 21:33
Jednak uważam, że tu chodzi o to, aby właśnie wytrzasnąć słowo "brass" po orkowemu. Kiedyś, jeśli mi się dobrze wydaje Pan Klocek mówił coś o jednym z Cropwelli (bodajże Mandrid Cropwell) jakoby pomógł zrozumieć język orków. Więc może to jego notatki trzeba odszukać i przewertować aby znaleźć to słowo. Problem w tym, że zupełnie nie wiem gdzie ich szukać bo z mainem dużo wspólnego nie miałem :P. Jeśli chodzi o Sword of Fury nie uważam aby był to quest, gdzie chodzimy po jakichś nowych lokacjach itp. Raczej polega on na wykonywaniu zadań, rozmowie z NPCami. Myślałem też nad tym, że może to być quest typu "włącz\wyłącz któryś piecyk\przestaw dźwignię w kanałach miasta>otworzy sie pokój Toma, pociągasz za dźwignię>otwiera się kolejne miejsce które wcześniej było niedostępne". Nie mówię, że ten quest będzie dokładnie tak wyglądał - To oczywiście tylko moje przypuszczenia.

A zastanów się tak, czy to miało by JAKIKOLWIEK sens? Czy to miałoby jakąkolwiek fabułę? Wyobraź sobie, że to ktoś zrobił z tego książkę w której czytasz "i bohater włączył piec u Minotaurów co spowodowało zwolnienie blokady dźwigni w kanałach położonych 20km od tego miejsca dzięki czemu pochodnia włączyła przycisk do pokoju Toma który jak wiemy ma dźwignie do grobowca Ghoula, a ten z kolei trzyma klucz do Mino Maga"
Logiczne? :)

Co do Croppwella, on tylko POMAGA w zrozumieniu języka, jego zasób słów jest straaaaaaaaasznie ubogi :P

Vermilion
25-11-2008, 21:55
@up

Pytasz się czy ma to jakikolwiek sens? I tak i nie xD. Z jednej strony masz rację, że wyszłyby z tego debilizmy i nijak to się ma do różnych historii itp. Z drugiej strony nawet fasolka, którą hoduję na oknie w talerzu z kaczorem Donaldem wie, że z Roleplayem w Tibii nie jest za dobrze (Nie można powiedzieć, że leży i kwiczy bo tak do końca nie jest). Znajdź człowieku fabułę w takim np. znikaniu sofa :>.

Golden-Sword
25-11-2008, 21:58
chcesz fabułę do znikającego SoFa proste daj mi 30min a będziesz miał historie jak z kurde ''Harrego Portieta''

Vermilion
25-11-2008, 22:06
@Madasaki

Nie wiem, czy do końca zrozumiałeś o co mi chodzi :C. Nie mówię tu o fabule "kiedyś leżało tu smutofane gufno dinosaura i teraz jak się tam staje to miecz znika". Mówię o fabule zgodnej z tą wymyśloną przez Cipsoft. Z resztą właściwie nie ma dokładnej fabuły, ba nawet wcale nie ma fabuły, w jaki sposób sof znalazł się na wysepce, więc na jego znikanie tym bardziej nie ma co liczyć ;d.

Golden-Sword
25-11-2008, 22:09
:D wiem , wiem o co ci chodzi :D

Pan Klocek
25-11-2008, 23:37
@up

Pytasz się czy ma to jakikolwiek sens? I tak i nie xD. Z jednej strony masz rację, że wyszłyby z tego debilizmy i nijak to się ma do różnych historii itp. Z drugiej strony nawet fasolka, którą hoduję na oknie w talerzu z kaczorem Donaldem wie, że z Roleplayem w Tibii nie jest za dobrze (Nie można powiedzieć, że leży i kwiczy bo tak do końca nie jest). Znajdź człowieku fabułę w takim np. znikaniu sofa :>.

Dokładnie, dobrze myślisz, i na prawdę RP leży i kwiczy, zmarło dawno temu, ale kiedyś żył prawda? :)
Spójrz na to jak na staaaaaaaary quest, za czasów kiedy w Tibi liczyła się WYŁĄCZENI fabuła i roleplay :)

@MADASAKI
Proszę bardzo, dorób fabułę do znikającego miecza, a będziesz o krok dalej niż większość osób które szukają rozwiązania, a kilometry dalej za osobami próbującymi przepickować rook czy obkilkać wszystkie pochodnie.
Ale fabułę mająca powiązanie z Rookgaardem, genezis, same fakty please :)
Taka myśl - czemu wszyscy przyjęli za pewnik że zniknięcie to początek questa? A może to że znamy miejsce gdzie stanąć jest wynikiem "czegoś", jakiś "przemyśleń", to tak jak z fizyką i teorią strun - mamy wynik tylko nikt nie poznał działania :) i potrzeba je wymyślić :)

Vermilion
26-11-2008, 08:00
Dokładnie, dobrze myślisz, i na prawdę RP leży i kwiczy, zmarło dawno temu, ale kiedyś żył prawda? :)
Spójrz na to jak na staaaaaaaary quest, za czasów kiedy w Tibi liczyła się WYŁĄCZENI fabuła i roleplay :)

Hmm. No i tu się zaczyna całe maczambuko =]. Otóż ja uważam, że może i sof na wysepce był od samego początku. Ale z questem mogło być inaczej. Nie sądzę, aby był dostępny zaraz po pojawieniu Rooka. Śmiem nawet twierdzić, że jest niedostępny w tym momencie. Niektórzy twierdzą, że quest nie może mieć nic wspólnego z PACC Area - błąd! Może nie mieć, ale nie musi. W końcu quest (całkowity) może być dopiero dodany\był dodany kiedy Pacc Area już było. Niestety nie znam żadnego ze starych graczy i nie mam okazji się zapytać jak to było z ghoulem - był od początku zamknięty czy potem go wrzucili do tej kanciapy :P. Roleplay hmm.... Sam nie jestem fanem mówienia w stylu Mistrza Yody ale jednak w Tibii jego 'absolutne zero' razi w oczy laserem =].

Szpec
26-11-2008, 14:33
Moje (i nie tylko) spostrzezenia:

Pokoj toma moze miec duzy zwiazek z questem. Istnieje do niego key 4602. Na jakims forum slyszalem ze ktos dostal klucz od GM (!), wszedl i Spike Sword znajdowal sie w szafie.. Ile w tym prawdy, wie tylko ten co to pisał.
Duzo tez kontrowersji wzbudza dzwignia pod wiadrem. Podobno otwiera ona kraty obok.
Pokoj toma wynajmowal ktos, kto ukradl Spika i udal sie na maina (z tego co wiem).
Minotaur Mage NIE ma podobno zwiazku z SSQ.
Dead Wolf z respawnu Spearmana MOZE byc konieczny do questa.
Dwa punkty znikajace SS podobno sa gdzies zakodowane w ksiazkach, i mozna znalesc gdzies logiczny argument, dla ktorego nalezy na nich stanac. Znikanie SS oznajmia nam ze cos zrobilismy ZLE. Gdy staniemy na tych punktach w innej kolejnosci, w innym momencie, prawdopodobnie spowoduje to cos innego. Trzeba stanac w odpowiedniej kolejnosci _w_odpowiednim_momencie_ Wiadomo, ze SS znika z wyspy po to, abysmy nie musieli po niego isc. Jak staniemy wedlug sposobu ogolnie znanego na 2 polach, to SS zostaje zniszczony(!) az do SaveServera.
Z tego co wiem, to Magic Light Wand jest potrzebny do questu z MinoMage. (niemieckie forum)
Duzy wplyw moze miec tez Dead Snake, jak wiadomo noszenie dead snake jest to jakis rytuał (ma go w loocie Mino Mage, oraz AS). Nie wiadomo jednak kiedy należy go i gdzie zrobić.
Podobno pod firefieldem, oraz stonem w minohell znajduje sie klucz otwierajacy pokoj minomaga. Jednak nie wiadomo jak go zdobyc.
Rozmowy z NPC nic mi nie pomogly. Wazny musi byc jednak Dallheim (początek wszystkiego wg. mitologii nordyckiej).
Wazne jest ze nic w tym quescie nie bierze się znikąd.
Moim zdaniem bardzo wazne sa tu rozne sprawy religijne. Mozna wywnioskowac ze Orki wyznaja innego boga niz Minosy, moze to ma jakis zwiazek? Jak wiadomo te rasy sie zbytnio nie lubia.

Opowiadanie Pombiona o SS

"Miecz Furii (Rookgaard)
Rodzimy się na Rookgaardzie w świątyni. Rozglądając się, powoli dochodzimy do wniosku, że jest to Wyspa Nowych - miejsce gdzie wszystko ma swój początek: pierwsze miłości, spotkania, handle, no i oczywiście wiara... Za tym także musimy podążać od urodzenia.

Wychodząc z niebieskiego portalu stworzonego w chwale Banora - pierwszego z ludzi i bohaterów, którzy ratowali świat przed złymi monstrami, zauwarzamy mnicha odzianego w tanie, możnaby wręcz powiedzieć, że szmaty. Odrazu nas wita - to pierwsza rozmowa... strasznie ciekawa i interesująca. Wspominał o tym, iż przyszedłem tu po to, by jak jego Bóg, walczyć o obronę rasy ludzkiej. Na końcu rzekł: Dowiedz się o naszym Świecie, by poznać jej prawdziwe oblicze, azaliż będziesz wiedział, czego się wystrzec, by podążać Ścieżką Dobra!

Szedłem przed siebie. Ludzie gnali we wszystkie strony, a ja szedłem przed siebie. Niech los zapanuje nade mną i pokieruje me bosy stopy do tego miejsca... do biblioteki. Mężczyzna o imieniu Seymur zakazał biegu a ja nie zważając na jego słowa wczytałem się w księgi...

Na początku była wielka, bezpowierzchniowa próżnia. To było wszędzie i nigdzie. (...)

Fardos był pierwszym, który spróbował. Zjednoczył się z żywiołem ognia, a ten dał im dwoje dzieci: córkę Fafnar i syna Suona. Całkiem prędko, dwójka nowych Bogów przejęła swoje prawowite miejsca w Kreacji. Zadecydowali żyć na niebie. (...)

Teraz Uman sprawdził swe szczęście. Zjednoczył się z Ziemią, które jak wiemy nazywana jest Tibią. I Ziemia urodziła mu Crunora - Lorda Drzew. Ten Bóg był pełen ciepła i witalności. Tak jak Fafnar, jego kapryśna kuzynka, Crunor kochał jego własny wygląd, ale był mądrzejszy od niej i o wiele bardziej skromny. (...)

(Cyklopy, gobliny, trolle, orki) Niedługo rozeszli się po całej Tibii i zaczęli nękać to co żyło. (...)

Los sam wie jaką przyszłość ma dla Tibii. Wierzmy i módlmy się, że unia ludzi nie zawiedzie, kiedy będzie to najbardziej potrzebne.

Skończyłem czytać... o... właśnie, co "o"? To Banor mnie zaciekawił, on jest wspaniały!
O mój Banorze! To już noc.

Ruszyłem do północnego mostu. Latarnie oświetlały drogę, a ja spoglądające na nie myślałem o Fafnar... Pewnie jej piękność tak samo oświetla jak one...
-Stać! Z czyjego rozkazu przychodzisz o tak późnej porze? - przerwał me rozmyślania tajemniczy głos.
-Idę w chwale Banora!
Męska sylwetka przystawił bliżej do mnie pochodnie i zaczęła mi się przyglądać.
-Kolejny wędrowiec, cholera... - wyszeptał do siebie. - Jestem Dallheim, w czym mogę Ci służyć?
-To dziwne, ale przypominasz mi wikinga...
Rycerz wyraźnie się zdenerwował.
-Gdzie Twój miecz? Szlachcice zawsze noszą miecze... Lance są na turnieje!
Dallheim zbulwersował się jeszcze bardziej i powiedział cicho i gniewnie:
-Nie przypominaj mi tego... nie każ mi, by to... ech. Idź i ratuj Tibię w chwale Banora, bo tylko on jest Światłem - i pamiętaj... nie popełnij błędu!
-Ku chwale Banora! - wykrzyczałem i biegiem ruszyłem przed siebie.

Nagle spotkałem kobietę. Swoim toporem wywijała tak szybko, że migiem zabiła gromadkę małych zwierząt i spojrzała na mnie trochę pytająco, po czym odpięła swój plecak wykonany ze skóry minotaura i rzuciła miecz, po czym kazała mi biec za sobą gestem. Doszliśmy do pewnego cyplu - z trzy metry dalej była wyspa, a na niej okrążony polami ognia Miecz.
-Miecz Furii. - wyszeptała, nie odrywając wzroku. - Piękny, nieprawdaż?
-Humm, "Tylko pokorny może dotknąć Miecza Wściekłości" - przeczytałem w zamyśleniu.
-Racja, ciekawe czemu jest niedostępny...
-Z jakiego powodu tak twierdzisz?
-Tak wszyscy twierdzą... pomijając fakt, że Dallheim go miał?
-ON?!
-Tak, co w tym złego?
-Nie, nic... Pomóż mi dostać się na Tibię, proszę.
-Nie ma sprawy, ale nie zapomnij mnie odwiedzić, kiedy Amber znów tam będzie. - puściła mi oczko i do świtania zdobywaliśmy doświadczenie.

Wróciłem do Rookgaardu, jak czułem, że już jestem gotowy, a Dallheim spoglądając na mnie rzekł:
-Pilnuj Głównego Lądu. Chętnie bym z Tobą poszedł, ale muszę tu pilnować, a także jak Ciebie ukorzeniowywać w wierze Banora!
-Czemu? Przecież on jest tu najwspanialszy!
-Nie każdy musi tak twierdzić, dlatego tu jestem i czuwam...
-Skąd wiesz, że tak się może stać? - Ten w odpowiedzi gniewnie wskazał mi lancą na Wyrocznię.

-Dołącz, gdzie będą czcić Banora, a otrzymasz jego błogosławieństwo! - wykrzyczał na koniec.

Doszedłem do statuy, ciągle będąc w zamyśleniu, a by bardziej czcić Banora wybrałem Świętą Drogę, Zasczytną Drogę i dołączyłem jako Łucznik."

Moze byc przydatne (pewnie juz tu bylo, eh?)

"Największym naciskiem były raczej fragmenty "Tibia Genesis", gdzie cytaty w większości symbolizowały Bogów... To Uman spłodził Crunora, a to Fardos bogów ognia, a to Zatroth potwory..." - duze znaczenie mają bogowie.

"Bohater opowieści spotkał Strażnika o tak późnej porze z powodu takiego, iż zaczytał się w książkach Akademii, to tylko kawałek fabuły powieści i ruch czasu.

Amber była tylko na Mainlandzie, a kobieta, którą spotkała postać główna chciała się znowu z nim zobaczyć, więc miała nadzieję, że wróci TU z Amber, gdy ta popłynie drugi raz.

Wyznawcy Banora to inaczej Nightmare Knights - to jest kolejna podpowiedź..."

Marcin24
26-11-2008, 18:16
Trzeba stanac w odpowiedniej kolejnosci _w_odpowiednim_momencie_ Wiadomo, ze SS znika z wyspy po to, abysmy nie musieli po niego isc. Jak staniemy wedlug sposobu ogolnie znanego na 2 polach, to SS zostaje zniszczony(!) az do SaveServera.
Jesteś w stanie to czymś poprzeć?
Wazny musi byc jednak Dallheim (początek wszystkiego wg. mitologii nordyckiej).
To już jakaś wskazówka, bo nie sądzę, że to kolejny przypadek.
Mozna wywnioskowac ze Orki wyznaja innego boga niz Minosy
Nie sądzę, Orki to prymitywne stwory, jeśli wyznają coś, to jest to zapewne jakiś mały bożek.

Vermilion
26-11-2008, 18:26
Moje (i nie tylko) spostrzezenia:

Pokoj toma moze miec duzy zwiazek z questem. Istnieje do niego key 4602. Na jakims forum slyszalem ze ktos dostal klucz od GM (!), wszedl i Spike Sword znajdowal sie w szafie.. Ile w tym prawdy, wie tylko ten co to pisał.
Duzo tez kontrowersji wzbudza dzwignia pod wiadrem. Podobno otwiera ona kraty obok.
Pokoj toma wynajmowal ktos, kto ukradl Spika i udal sie na maina (z tego co wiem).
Minotaur Mage NIE ma podobno zwiazku z SSQ.
Dead Wolf z respawnu Spearmana MOZE byc konieczny do questa.
Dwa punkty znikajace SS podobno sa gdzies zakodowane w ksiazkach, i mozna znalesc gdzies logiczny argument, dla ktorego nalezy na nich stanac. Znikanie SS oznajmia nam ze cos zrobilismy ZLE. Gdy staniemy na tych punktach w innej kolejnosci, w innym momencie, prawdopodobnie spowoduje to cos innego. Trzeba stanac w odpowiedniej kolejnosci _w_odpowiednim_momencie_ Wiadomo, ze SS znika z wyspy po to, abysmy nie musieli po niego isc. Jak staniemy wedlug sposobu ogolnie znanego na 2 polach, to SS zostaje zniszczony(!) az do SaveServera.
Z tego co wiem, to Magic Light Wand jest potrzebny do questu z MinoMage. (niemieckie forum)
Duzy wplyw moze miec tez Dead Snake, jak wiadomo noszenie dead snake jest to jakis rytuał (ma go w loocie Mino Mage, oraz AS). Nie wiadomo jednak kiedy należy go i gdzie zrobić.
Podobno pod firefieldem, oraz stonem w minohell znajduje sie klucz otwierajacy pokoj minomaga. Jednak nie wiadomo jak go zdobyc.
Rozmowy z NPC nic mi nie pomogly. Wazny musi byc jednak Dallheim (początek wszystkiego wg. mitologii nordyckiej).
Wazne jest ze nic w tym quescie nie bierze się znikąd.

Padłem. Człowieku, z choinki się urwałeś? Skąd niby Tom ma mieć (nie spikesworda) SoFa -.-? Spróbuj stanąć na polach od znikania (prawdopodobnie teleportowania) sofa w odwrotnej kolejności. Zdziwisz się zapewne co się stanie... Jedno Wielkie NIC! Poza tym Dallheim to przestawienie słowa Heimdall - strażnika Bifrostu (taki seksi tęczowy most). I to jest oczywiste, że chodzi tu o tego Heimdalla, ponieważ Dallheim także stoi na moście :x.

@down

Ale ja nie twierdziłem, że coś jest zamknięte lub otwarte :3. Jeśli chodzi o pokój Toma, to nie twierdzę, że był otwarty :O.

@edit
A no tak :P. Przepraszam ale zaniki pamięci to jeden z moich problemów xD

Ameriov
26-11-2008, 18:30
@Verm

Uwierz mi na słowo, że był zamknięty od zawsze.
Edit:
Niestety nie znam żadnego ze starych graczy i nie mam okazji się zapytać jak to było z ghoulem - był od początku zamknięty czy potem go wrzucili do tej kanciapy :P

Golden-Sword
26-11-2008, 19:07
Dla pana klocka
http://forum.tibia.pl/blog.php?b=1711

Szpec
ciekawe jak długo to pisałeś?

Szpec
26-11-2008, 21:37
Niedlugo. Wpadłem w atak furii ;)

"Zdziwisz się zapewne co się stanie... Jedno Wielkie NIC!"
Myslisz ze o tym nie wiem? Jedna osoba, ktora twierdzi iz daleko doszła w rozwiazywaniu tej zagadki, mowi ze uzywamy tych pól w złym momencie/kolejnosci etc, ale jak sie to wykona dobrze, spike sword GDZIEŚ się przenosi. To co robimy ma oznaczac iz zrobilismy blad i SS juz jest niedostepny. To tylko moje zdanie, jak uwazasz inaczej - to pozostawiam Tobie. Co do pokoju Toma, to jak pisalem byl on WYNAJMOWANY przez kogos kto ukradł spikesworda i wyniósł się na maina. Jest to cytat z ktorejs z zagranicznych stron (nie moge sobie przypomniec jakiej). Byl tez na tym forum temat mowiacy o tym ze ktos dostal golden key od GM do zabawy, i wszedl do pokoju Toma niestety nie ma nic na potwierdzenie.

Marcin24 - jesteśmy z jednego miasta ;). A co do tematu - Moge poprzeć to wypowiedziami Pombiona z konkurencyjnego forum (torg), oraz wypowiedziami z pewnej niemieckiej stronki (na ktorej konto ma miedzy innymi MasterSlayer)

Dodam jeszcze kilka cytatow zza granicy

"I will continue as a newer rook player to find out information. I think that the brass armor quest is linked with the Blind Orc and Orc Language after testing many theorys and talking with some people. Rumors of a hidden Ghoul in the premmy area of rook where a quest is supposedly "active". The minotaur mage quest is not possible to complete as far as anyone knows as the key is under the stonepile covered with fire in mino hell thus only older rook players may be able to complete."

Marcin24
26-11-2008, 21:41
Moge poprzeć to wypowiedziami Pombiona z konkurencyjnego forum (torg), oraz wypowiedziami z pewnej niemieckiej stronki (na ktorej konto ma miedzy innymi MasterSlayer)
W takim razie proszę o odpisy.
Marcin24 - jesteśmy z jednego miasta
Naprawdę jesteś z tego pięknego i urzekającego miasta Kraków?

Pan Klocek
27-11-2008, 16:12
@Vermilion
Heimdall oznacza również początek, oraz Drzewo Życia - czyli Crunor w mitologi tibijskiej.

@Marcin24
Orki tak jak i kiedyś cyklopy i Mino wyznają Broga i nie jet to mały bożek a syn Wielkiego Złego oraz Fafnar. To "dzięki" niemu mamy Cyclopmania Sword. Jeden z nielicznych jego wyznawców jaki pozostał w świecie Tibi to np Black Knight
Ogólnie to chyba gdzieś to już pisałem, ale cóż się dziwić, pod natłokiem spamu zginęło :)
Może na "naszym prywatnym" forum powinienem zamieścić temat z historią Rookgaardu, opisem mieszkańców (również potworów) jak i miejsc, co o tym sądzisz? :)

@Szpec
Uwierz, nie ma questa na ukrytego ghoula - rook został przeskanowany taką ilością nielegalnego softu że nic się nie ukrywa.
To sam oz kluczem, wystarczy podmienić sprity i sobie zajrzeć co jest pod spodem. W sumie tym sposobem można znaleźć kilka fajnych rzeczy w Tibi

Co do wejścia do pokoju Toma, wiedziałem że tak będzie. Na TSie Craban i jakiś GM wleźli sobie do środka, ktos zrobił screena, jakiś noobek to zobaczył, nie wiedział kto to Craban i już mamy legende - GM dał klucz.

Vermilion
27-11-2008, 16:36
@Up

Wiem, że Heimdall oznacza również drzewo życia (wg. polskiej Wikipedii ;)). Jednak Dallheim stoi na moście, więc jest to oczywista aluzja do strażnik Bifrostu :). Poza tym wcale nie jest pewne, że Heimdall to drzewo życia, ponieważ z tego co mi się wydaje Yggdrasil jest takim drzewem. W np. Ragnarok Online, który opiera się głównie na tej mitologii, owoce Yggdrasila odnawiają całe hp i sp :].

@down

Ta, i pewnie jeszcze wpływają na potencję ;].

Pethaf
27-11-2008, 16:41
Pół żartem, pół serio, w real life online soczyste owoce jogobelli odnawiają głód(poniekąd życie). ;]
Czuję te duże kawałki owoców, które są jakby zerwane prosto se krzaczka [...] owoce w jogurcie muszom być soczyste, truskawki w Jogobelli takie właśnie som, som soczyste, som świeże...

Pani z reklamy o Jogobelli

Jogobella, Jogobella...

Główna linia melodyczna reklamy Jogobelli

– Kim chcesz zostać, gdy będziesz duża i dojrzała?
– Owocem Jogobelli, wtedy trafię do pysznego jogurtu Zott.

Pani pytająca swoje dziecko, które uzależniła od Jogobelli

Jogobella – pierwszy polski jogurt o odczynie kwasowo-zasadowym, łączący cechy szamponu, odrdzewiacza i kremu na hemoroidy. Mimo iż występuje w wielu smakach, zawsze robiony jest z truskawek. Większość z nich marzy, by w przyszłości zostać zmasakrowana, zmieszana ze śmietaną i zapakowana do plastikowych kubeczków.
Ciekawostki

* Jogobella zawiera świeże, soczyste i duże kawałki truskawek zerwanych prosto z drzewa. Na panewce spaliły poszukiwania owych drzew.
* Jogobellę można konsumować na śniadanie, lancz, obiad i kolację czyli bez przerwy.
* Istnieje utwór, który powstał na cześć Jogobelli. Jego słowa brzmią Jogobella, Jogobella.
* Jeśli Jogobella nie jest truskawkowa to też będą duże i soczyste kawałki owoców. Będą jak kupisz je w sklepie monopolowym Biedronka.

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Jogobella

@Veloire
Ot, taka ciekawostka, masz gdzieś soczyste kawałki owoców- nie czytaj. (Ale jeść ich potem też nie próbuj :P )

Veloire
27-11-2008, 16:57
Pół żartem, pół serio, w real life online soczyste owoce jogobelli odnawiają głód(poniekąd życie). ;]
Czuję te duże kawałki owoców, które są jakby zerwane prosto se krzaczka [...] owoce w jogurcie muszom być soczyste, truskawki w Jogobelli takie właśnie som, som soczyste, som świeże...

Pani z reklamy o Jogobelli

Jogobella, Jogobella...

Główna linia melodyczna reklamy Jogobelli

– Kim chcesz zostać, gdy będziesz duża i dojrzała?
– Owocem Jogobelli, wtedy trafię do pysznego jogurtu Zott.

Pani pytająca swoje dziecko, które uzależniła od Jogobelli

Jogobella – pierwszy polski jogurt o odczynie kwasowo-zasadowym, łączący cechy szamponu, odrdzewiacza i kremu na hemoroidy. Mimo iż występuje w wielu smakach, zawsze robiony jest z truskawek. Większość z nich marzy, by w przyszłości zostać zmasakrowana, zmieszana ze śmietaną i zapakowana do plastikowych kubeczków.
Ciekawostki

* Jogobella zawiera świeże, soczyste i duże kawałki truskawek zerwanych prosto z drzewa. Na panewce spaliły poszukiwania owych drzew.
* Jogobellę można konsumować na śniadanie, lancz, obiad i kolację czyli bez przerwy.
* Istnieje utwór, który powstał na cześć Jogobelli. Jego słowa brzmią Jogobella, Jogobella.
* Jeśli Jogobella nie jest truskawkowa to też będą duże i soczyste kawałki owoców. Będą jak kupisz je w sklepie monopolowym Biedronka.

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Jogobella

A co to ma do tematu???????? X(

Marcin24
27-11-2008, 18:03
Może na "naszym prywatnym" forum powinienem zamieścić temat z historią Rookgaardu, opisem mieszkańców (również potworów) jak i miejsc, co o tym sądzisz? :)

Rób jak uważasz, to forum jest dla Was. Naprawdę było by miło, ale to zależy od Ciebie, jeśli chcesz - pisz. Ja tam tylko sprzątam...

Szpec
27-11-2008, 21:00
Co do wejścia do pokoju Toma, wiedziałem że tak będzie. Na TSie Craban i jakiś GM wleźli sobie do środka, ktos zrobił screena, jakiś noobek to zobaczył, nie wiedział kto to Craban i już mamy legende - GM dał klucz.

Nie chodzi mi o crabana, poszukaj w archiwum forum.tibia.pl. To zdjecie z test servera widzialem i nie jestem taki glupi zeby nie zauwazyc (przeczytac) ze to byl TS. Pisał to jakis chlop na tym forum, lecz twierdzil ze SS i klucz mu zabrano po tym jak próbował dostać się na pacc area przez młyn.

Pethaf
27-11-2008, 21:24
Daj chociaż dowód na potwierdzenie twoich słów. A ten chłop myślałem, że jeśli da się zmielić przez koło młyńskie Williego, to resztki które z niego zostaną pozamiata Billy, szufelkę opróżni do koryta, a nasz chłop 3 dnia zmielonkiwstanie? ^^

@ || Vermilion, spokojnie, to tylko moja prywatna chora wizja świata. Np. za każdym razem gdy schodzę po coś do
\/ piwnicy, to z przyzwyczajenia szukam dzieci na łańcuchu...

Vermilion
27-11-2008, 22:14
@Szpec

Jeśli będziesz dalej wierzył w historyjki babci Ireny typu "koleś dostał klucz bla bla bla", to życzę szczęścia. Pomijam to, że Gm nie ma możliwości summonowania itemów.

@Pethaf

Ha-ha-ha-he? Średnio Ci wychodzi bycie śmiesznym.

Szpec
27-11-2008, 22:59
@Szpec

Jeśli będziesz dalej wierzył w historyjki babci Ireny typu "koleś dostał klucz bla bla bla", to życzę szczęścia. Pomijam to, że Gm nie ma możliwości summonowania itemów.

Nie mowie ze w to wierze, ale zawsze jest jakis nikly procent szansy ze cos takiego było. Nawet w filmiku Shadow Rexa jest podobno ziarno prawdy.
Dzisiaj sie zalamalem jak widziałem brazylijską bande rozwiazujaca questa w ten oto sposób... :confused:

Cygan Slejter
28-11-2008, 09:05
ktos zrobił screena
nie ktoś tylko ja:p

Pan Klocek
28-11-2008, 11:22
@Szpec
Pomijam to, że Gm nie ma możliwości summonowania itemów.

Mam cichą nadzieję, że nareszcie to pojmą ci wszyscy od tych genialnych teorii. Byłby taki spokój.

Marcin24
29-11-2008, 17:28
Ja wiem skat wziac klucz na te drzwi ( golden key ) ;]Nie Ty jedyny o tym wiesz.

Szpec
29-11-2008, 17:58
[QUOTE=Stonoga;770251]UWAGA UWAGA!
Chciałbym spokojnie oznajmic ze wiem skad sie wziool i co robi minomag w minohell oraz skad spike sword. Oczywiscie nieweim jak sie tam dostac bo to by bylo WYDARZENIE NA SKALE SWIATOWA! 1000 playerow z tibi waliloby drzwiami i oknami aby sie dowiedziec. QUOTE]

Ja wiem skat wziac klucz na te drzwi ( golden key ) ;]

To napisz mi na PW jak :cygaro:

Pan Klocek
29-11-2008, 18:35
Proszę nie karmić trolla. Post zaraportowany.

Tibiacz15
29-11-2008, 19:02
[QUOTE=Tibiacz15;2354629]

To napisz mi na PW jak :cygaro:

Ile juz grasz w Tibia ?? :D
Bo widze że NooB'ek jestes ;[

Luker's
29-11-2008, 19:10
Chce ci powiedzieć że robienie z graczy debili źle się dla ciebie skończy...

Tibiacz15
29-11-2008, 19:14
Chce ci powiedzieć że robienie z graczy debili źle się dla ciebie skończy...

"Debili" ?? mianowicie dlatego ze nie ma/jest wejscie/a na questa ? (zal) :baby::baby:

Scross'Rooker
29-11-2008, 19:53
Drogi Tibiaczu, forum służy do wypowiadania swoich opinii, wygłaszania faktów, a nie do chwalenia się, że coś wiesz. Cieszymy się, że wiesz. Ale jeżeli nie chcesz się tym podzielić to w takim razie po co tutaj piszesz.
Emotikony własciwie służą do wyrażania uczuć lecz o ile się nie mylę w regulaminie jest punkt odnośnie nadmiernego używania tychże znaków.
PS: W formie pisemnej zwroty grzecznościowe np. "ci", "twoje", "wasze" piszemy Wielką literą.
To na tyle Scross

Tibiacz15
30-11-2008, 08:10
Drogi Tibiaczu, forum służy do wypowiadania swoich opinii, wygłaszania faktów, a nie do chwalenia się, że coś wiesz. Cieszymy się, że wiesz. Ale jeżeli nie chcesz się tym podzielić to w takim razie po co tutaj piszesz.
Emotikony własciwie służą do wyrażania uczuć lecz o ile się nie mylę w regulaminie jest punkt odnośnie nadmiernego używania tychże znaków.
PS: W formie pisemnej zwroty grzecznościowe np. "ci", "twoje", "wasze" piszemy Wielką literą.
To na tyle Scross

Będę pamietac :PP

Szpec
30-11-2008, 10:38
[QUOTE=Szpec;2354676]
Ile juz grasz w Tibia ?? :D
Bo widze że NooB'ek jestes ;[

Powiem ci, że pierwsza postac zalozylem miesiąc temu. Możesz sobie grać 10 lat, ale jak jesteś kretynem to nim pozostaniesz. Tyle ode mnie.

Adamquk
30-11-2008, 12:39
ech.. to nie jest chyba forum do kłótni

petepl
30-11-2008, 19:52
No więc tak, Myślicie ze moze być powiązanie pomiedzy Silver amulet, bronze amulet i Magic Light Wand? przecierz kazda z tych rzeczy posiada moc magiczną a przecierz Dzwi do "Mino maga zostaly zamknięte magią i mogą być otwarte tylko magią" moze akurat te Itemki sa powiązane z MM:) co myślicie?

petepl
30-11-2008, 20:30
Rocket Slayer debilu zamknij sie, od kiedy cie widze na forum to tylko krytykujesz innych ludzi pomysly. Jak masz tak glupio pier****c to lepiej zamknj morde. Sam cos wymyśl kozaku!:/

a własnie i zgadzam sie z Adamquk "to nie jest temat do klutni!" mmamy chyba kombinowac co i jak z questami!

sazqq
30-11-2008, 20:33
Rocket Slayer debilu zamknij sie, od kiedy cie widze na forum to tylko krytykujesz innych ludzi pomysly.

Chyba debilizmy... -.-

Luker's
30-11-2008, 20:37
@petepl
Jak tak masz rozmawiać to możesz wyjść...
Tak zwane spekulacje się powtarzają 1500x na miesiąc .

petepl
30-11-2008, 20:42
nie czepiaj sie mnie tylko jego...!!

Pethaf
30-11-2008, 20:53
To jest forum, tutaj każdy może się czepiać każdego. A że akurat ciebie? przetrwają najsilniejsi.. :P

Cygan Slejter
30-11-2008, 21:04
Same offtopy
Proponuje Rocketa traktowac jak powietrze i tyle bo na glupotę nie ma rady :)

@topic
hyh troche smieszny pomysł petepl
no bo patrząc tak na magie to potiony tez są magiczne, wiec raczej nie trafiony pomysl

Maxpixel
02-12-2008, 16:35
Nie gadaj! Ja też to widziałem! Ale oni zabili GM i mieli z niego MPA... Co ty nie dowiedziałeś dokładnie?! :o

#PS. N/C ;(

Adamquk
02-12-2008, 16:47
nawet skore z niego mieli

Lakola
02-12-2008, 17:08
nawet skore z niego mieli
Tak jótro idom na gohóla i pokaźom tajm ringi.
(BŁĘDY CELOWO)

Luker's
02-12-2008, 17:10
Nie reagujmy na tego idiotę.

Cenzurek
05-12-2008, 15:14
Czy to było pisane nie wiem (191 stron to lektura na pół dnia)
Ale wam powiem ;)
Dziura na mino helu przykryta stalagmitem.
Jest to dziura do MM.
Lecz na mainie jest wiele takich stalagmitów które się otwiera dźwignią.
Dźwignia jest u Toma na górze.
Możliwe jest że otworzenie drzwi u Tom'a może coś dać położenie rybki na tym miejscu co jest odcisk rybki na pacc area [to pomieszczenie jest równocześnie rogiem trójkąta równobocznego(chodzi mi o ten niedawno wymyślony trój punkt sof'a)]

Rocket Slayer
05-12-2008, 15:49
@up

Nie wymyślaj durnych teorii.

Najpierw sprawdź czy to jest możliwe, później gadaj.

Veloire
05-12-2008, 16:33
Gdzie jest jakiś odcisk rybki na pacc arena??

Hakuoh
05-12-2008, 18:05
@up
Nie ma.

D@recz3k
14-12-2008, 17:47
Otórz ja mam rookstayera i długo rozmyślałem nad tajemnicami rooka. Napewno dużo ludzi myśli że to bajka ale moim zdaniem spike sword można zdobyć. Oto moja kombinacja. Nigdy tego nie robiłem z innymi ale może komuś się uda. :) Są takie 3 miejsca na rooku gdzie jak ktoś stanie na nich jednocześnie spike sword zniknie z swojego skrawka ziemi. Wtedy ktoś musi coś zrobić na mainie w mieście minosów. Mówiąc coś nie wiem co trzeba zrobić. Później mogą otworzyć się drzwi do mino maga i być może teleport zostanie aktywowany i nie przeniesie nikogo na maina ale do tajemniczej komnaty z ghoulem. Wtedy jakimś cudem jeśli ktoś go pokona będzie trzeba odkopać z ziemi właśnie spike sword który został tam przeniesiony z kamiennego stołu. Wtedy znów uaktywni się teleport aby wrócić spowrotem do miasta. To jedna z kombinacji które obmyśliłem lecz nie wiem czy to prawda! Ja wierze w to że istnieje quest na spike sworda! B) Dopisze z czasem inne kombinacje! :)

Marcin24
14-12-2008, 17:53
Nigdy tego nie robiłem
To zrób i wróć z wynikami.
Twórczość jest trochę niżej.

Aron Roar
14-12-2008, 18:03
Właśnie, jak Marcin dobrze powiedział: prawiczków nie tolerujemy.

Adi-Adi
31-12-2008, 09:05
Ale chciał bym zatwierdzić że Amber przypływając z maina przywiozła ze sobą tarantule i schowała ją na Poison Cave :D

Luker's
31-12-2008, 09:51
@!UP Masz nas za idiotów... My wiemy że Amber przywiozła jajo tarantuli...

Wenlok
31-12-2008, 12:07
Mam rookstayera 23 lvl na Xerenie. Kiedys (tibia 8.0 albo 8.1) ide sobie na mino hell, niestety wszystko po drodze było zabite. Wchodze do mino hell tez wszystko wybite. Ide w strone dzwi do mino maga, a przy nich Rookero de'Master. Stojąc od niego kilka kratek otworzyl dzwi do mino maga, wtedy ja ruszylem w jego strone, a no natychmiast je zamknal i uciekl. Pisalem do niego, (jest polakiem) odpowiadal na moje pytania jednym slowem "Secret".
Od tamtego momentu wierze, ze mozna zabic mino maga, aczkolwiek uwazam, ze spike sword to juz inna historia. Teleport, ktory widac za komnatą mino maga teleportuje do miejsca gdzie stoi kominek, blisko teleportu.

Gormitas
31-12-2008, 12:39
Up@ nie wciskaj nam kitu

Wenlok
31-12-2008, 13:11
Up@ nie wciskaj nam kitu
Po co miałbym to robić. Powiedziałem co widziałem, podzieliłem się tym co wiem. Po to jest ten temat, nie propaguje bzdur pokroju ciała ważące 100oz. albo inne bicie minotaura z fista.

Morderff
31-12-2008, 14:22
@up
Propagujesz.

Wenlok
31-12-2008, 15:40
@up
Propagujesz.

Tytuł wątku: "Odpowiedź na zagadki.." Tez szukam odpowiedzi na te pytania, gdy rookero otworzył te dzwi bylem blizej niz kiedykolwiek. Nie wciskam kitu, bo nie mam takich prymitywnych potrzeb, nie bawi mnie to. Cała historia z tym spike swordem jest tak juz zakłamana, ze nawet jesli prawdziwy posiadacz spike sworda lub morderca MM na rooku, napisze jak do tego doszedł, to i tak zostanie wysmiany i wyzwany od nooba. Taka jest brutalna prawda. Ja nigdy widzialem spike sworda i brass arma na trade, nie widzialem jak ktos zabija mino maga, widzialem tylko te otwarte dzwi przez 2sek. Nikt nie musi mi wierzyc, nie zalezy mi na tym. Napisalem tylko dlatego, ze lubie tą grę i sam szukam odpowiedzi. Wierze w znalezienie rozwiazania.

Morderff
31-12-2008, 16:20
@up
Nie, nie jest taka brutalna prawda, bo jeżeli chce się pochwalić i mieć spam, na długi czas to pokaże screeny potem już w grze pokaże item. Jeżeli nie chce to nikomu o tym nie mówi chyba że bliskim friend, i nie myśl, że ktoś Ci uwierzy bo tak mówisz.. nie masz dowodów.. dużo jest takich sytuacji na prawdę.. niektórych nawet ja doświadczam, ale z braku dowodów nic nie zdziałam..

Wenlok
31-12-2008, 16:50
Masz racje, nie mam dowodów jak większosć, dzielę się tylko moją opinią ten temat i tyle. To wszystko w tym temacie.
Zycze szczesliwego nowego roku.

Gospo
31-12-2008, 17:01
pujdzcie do Amber i "używajac" exury ja zgwałcie a ona wam wszystko powie! X(

Gormitas
31-12-2008, 17:21
pujdzcie do Amber i "używajac" exury ja zgwałcie a ona wam wszystko powie! X(

-.-
http://i546.photobucket.com/albums/hh422/Gormitas/ghn.jpg

Pethaf
31-12-2008, 17:43
Nie sądziłem że ktoś będzie tak głupi by to sprawdzić...

Gospo
31-12-2008, 18:12
@Gormitas

Trzeba około 30 minut by ją zaspokoić bo inaczej nic nie powie!

ParkourMaster
31-12-2008, 23:17
Tak... Karmcie trolla, karmcie... Niedlugo dostanie nowe eq i was pozabija. Ja gdybym zdobyl SoFa to bym nie pokazywal go na trade i nie mowil nikomu (bo jak wczesniej wspomniano by mnie wysmiali, albo bloczyli przy scianach ekipami zebym im powiedzial).

Bleacher
01-01-2009, 01:21
Ludzie...
Tamten teleport za mino magiem prowadzi do Temple nie pytajcie o dowody bo nie mam...(odrazu mówie)
wiec ten tp nei ma nic wspulnego...
cipsoft chce odwrócic uwage od innych rzeczy małych częstych i niezauważanych...
(Jesli cos macie piszcie na PW albo napisczcie w SENSOWNYCH postach PS:Bleacher nie rób zamieszania tymi teoriami itp)

Szpec
01-01-2009, 11:00
Tak... Karmcie trolla, karmcie... Niedlugo dostanie nowe eq i was pozabija. Ja gdybym zdobyl SoFa to bym nie pokazywal go na trade i nie mowil nikomu (bo jak wczesniej wspomniano by mnie wysmiali, albo bloczyli przy scianach ekipami zebym im powiedzial).

To trzeba przerzucic na noobchara i pokazac z noobchara :]

Nioonek
01-01-2009, 18:22
Tak wieć zobaczylem to i pomyslalem ze sie przyda wiec opuscilem te 100 stron
i zamieszczam scree tu
http://img389.imageshack.us/img389/4408/cotojestta9.png
moze to sa te nie odkryte tereny rooka? a mzoe to poprostu czesc island of destiny?

Gormitas
01-01-2009, 18:24
Up@
gdzie to jest?

Szpec
01-01-2009, 18:35
omg, to jest podziemie island of destiny.

Nioonek
01-01-2009, 18:35
Up@
gdzie to jest?

stoje poziom wyzej nad mino magiem
i botem ng przy pomocy level spy zobaczylem co jest wyzej

@topic
co do tego ze mino mage jest npc
otóż nie!! wziolem aby wyswietlalo mi sie hp tylko monsters i mm tez mial hp wiec to ze jest npc jak ktos juz pisal jest to nieprawda...

Szpec
01-01-2009, 18:39
Bylo wiele razy, mino mage to NIE npc bo go mozna zaatakować. ;)

Gormitas
01-01-2009, 19:03
omg, to jest podziemie island of destiny.

podziemie island of destiny jest obok -.-

Ameriov
01-01-2009, 19:06
To są podziemia IoD dla druidów. Gormitas błagam Cie przenieś się na r.pl

@down

Bardzo dawno temu był bug, że podczas rookowania zostawały Ci itemy z maina. Teoretycznie na rooku można było mieć MPA, Winged helmet itd.

DrunkMaster
01-01-2009, 21:16
Wiem że raczej mało kto w to uwierzy ale raz na tibi chyba 7.1 to było daaawno temu koleś na rooku pokazał mi na trade dwarven shielda. Mówie to bo może to coś komuś pomorze i sam jestem ciekaw co z tym spikiem.

Kurczakos
01-01-2009, 21:30
Wiem że raczej mało kto w to uwierzy ale raz na tibi chyba 7.1 to było daaawno temu koleś na rooku pokazał mi na trade dwarven shielda. Mówie to bo może to coś komuś pomorze i sam jestem ciekaw co z tym spikiem.

A po tym incydencie, obudziłeś się z ręką w nocniku.

Nioonek
01-01-2009, 22:55
A po tym incydencie, obudziłeś się z ręką w nocniku.

czytaj czytaj!
Ameriov napisal ze byl bug ze podczas rookowania zostawaly niektóre itemy wiec mzoe ten koles zalozyl jakies noobskie eq i poszedl sie zrookowac....

Bleacher
02-01-2009, 02:35
Hmm zaraz wyskoczycie a Sunrise ma fire sworda!!!11!!(nie mówiłem wam o tym jasne?)
ten bug był gdzieś tak do tibi 7.4-7.5
Na czym polegał?
a walić to czy wykorzystywali aol czy wibrator czy swoją starą
ważne, że te itemy nadal są na rooku...
kiedyś nawet w bibliotece seymoura wyczajilem pare scrolli w któych było napisane
Dwarven shield
Iron Helmet
Brass Armor
Przez jakiegoś tam |??????| Rovara(?)
oczywiście postać deleted X(
Było też pare NO FAKE!
z itemkami nie za dobrymi ale lepszymi ;P ja na jakims tam forum brazyli widziałem plate arma :P
ale zamazany nick(nawet zamazyany outfuit stał se gdzieś na odludziu(dobrze napisałem?))
oczywiście gmy łapią ich do dzisiaj i ich złapać nie mogą co najwyżej za ****!

.N3pt3r.
02-01-2009, 03:36
Hmm zaraz wyskoczycie a Sunrise ma fire sworda!!!11!!(nie mówiłem wam o tym jasne?)
ten bug był gdzieś tak do tibi 7.4-7.5
Na czym polegał?
a walić to czy wykorzystywali aol czy wibrator czy swoją starą
ważne, że te itemy nadal są na rooku...
kiedyś nawet w bibliotece seymoura wyczajilem pare scrolli w któych było napisane
Dwarven shield
Iron Helmet
Brass Armor
Przez jakiegoś tam |??????| Rovara(?)
oczywiście postać deleted X(
Było też pare NO FAKE!
z itemkami nie za dobrymi ale lepszymi ;P ja na jakims tam forum brazyli widziałem plate arma :P
ale zamazany nick(nawet zamazyany outfuit stał se gdzieś na odludziu(dobrze napisałem?))
oczywiście gmy łapią ich do dzisiaj i ich złapać nie mogą co najwyżej za ****!

A ja na Scrollu napisze sobię Magic Plate Armor , Boots of Haste i co? i dupa
Uważaj bo nerwicy dostaniesz i wyluzuj... wiem że był taki bóg bo osobiście widziałem na anticie kolesia ze Scimitarem <ooj czasy tibia 7.4>
ale musiał go oddać...
Plate armor na rooku? Nie wypiłeś za dużo na sylwestra?

Tichondrius
02-01-2009, 08:09
Może już to widzieliście, ale warto to przypomnieć ;)

http://img160.imageshack.us/img160/8468/level60nt2bk3.png (http://imageshack.us)

To nie fake...

DrunkMaster
02-01-2009, 10:11
@Kurczakos
No widzisz baranie... są bugi więc jeśli nic o tym nie wiesz to nie zakładaj od razu że ściemniam.

Szpec
02-01-2009, 10:40
2xup:

Jaki jest dowód ze to nie fake?

Tichondrius
02-01-2009, 10:47
Owner postaci pokazywał item kilku zaufanym osobom , ale tobie pewnie nie pokaże bo sam mówi: że nie widzi powodu dla którego miałby się dowartościowywać podczas pokazywania graczom swojego itemka

DrunkMaster
02-01-2009, 12:12
A czy myślicie że jest to możliwe że ten sheng z mino hell ma coć wspólnego z sof'em?

Luker's
02-01-2009, 12:16
Nie... CO AS MOŻE MIEĆ WSPÓLNEGO Z SoF.... to są dwie odmienne rzeczy...
Lecz na pewno jeszcze parę osób powie że SoF ma coś wspólnego z SoF

DrunkMaster
02-01-2009, 12:20
No bo patrz co on mówi: I will protect the secrets of my master! Kaplar! You already know to much, This isle will become ours alone. A on nie był od zawsze tylko go dodali choć nie wiem kiedy.

Kromka123
02-01-2009, 13:59
13:45 Kromka Rookstayer [7]: Weapon
13:45 Amber: The best weapons on this isle are just toothpicks compared with the weapons warriors wield on the mainland.

Zkomentujcie to ! THE BEST WEAPON ON THIS ISLE!

@edit

UWAŻAJCIE!!!! :

13:50 Kromka Rookstayer [7]: Monsters
13:50 Amber: Oh, I fought orcs, cyclopses, minotaurs, even dragons, and many other creatures.
13:50 Kromka Rookstayer [7]: Orcs
13:50 Amber: Not the nicest guys you can encounter. I had some clashes with them and finally ended up being their prisoner for a fewmonths.
13:50 Kromka Rookstayer [7]: prisoner orcs
13:50 Amber: Not the nicest guys you can encounter. I had some clashes with them and finally ended up being their prisoner for a fewmonths.
13:51 Kromka Rookstayer [7]: prisoner
13:51 Amber: I speak some Orcish words, not many though, just a few basics like 'yes' and 'no'.
13:51 Kromka Rookstayer [7]: yes
13:51 Amber: It's 'mok' in Orcish. I tell you more if you bring me some food.

@edit 2
13:54 Amber: It's 'mok' in Orcish. I tell you more if you bring me some food.
13:54 Kromka Rookstayer [7]: food
13:54 Amber: My favourite dish is salmon. Oh please, bring me some.
13:55 Kromka Rookstayer [7]: salmon
13:55 Amber: Yeah! If you give me some salmon, I'll tell you another Orcish word. Okay?

<<<Już wiemy po co jest quest na salmon :) Trzeba przynieść salmon do amber aby dowiedzieć się więcej o orkach! >>>

@edit 3

Amber powiedziała że nie lubi Dragonów , ORKÓW i Minosów. Orków nie lubie ponieważ ją więziły ,
Minosów - Ponieważ po porwocie z maina Dellhaim znikł i zaczęła go szukać znalazła go na mino hell jak wycinął skóry minotaurów by jej zrobić PLECAK jako prezent powitalny!
Dragony - Czytałem , myślałem i wiem! COPPER SHIELD QUEST! Leży tam nie żywy dragon , czemu nie żywy? PONIEWAŻ! Dellhaimowi nie nawidzi Amber bo zrobiła coś strasznego , Co to było?
Gdy Amber była w thais chciała pomóc w misjii zabicia smoka , lecz król powiedział że nie da rady. Przekazała wiadomość Dellhaimowi , lecz nie mówiła że nie ma brać w tym udziału , poszli szukać smoka i spotkali Hyanceta , Amber wydała Dellhaima Hyancetowi ponieważ to on ukradł miecz i Hyanciet szukał dallheima by go zabić , Dellhaim uciekał i wpadł do dziury , leżały tam ciała ludzi ( z katany ) Hyanciet ożywił je i powstały SZKIELETY! Dellhaim wybiegł z dziury i uciekał na południe , ( BYŁ TO COPPER SHIELD QUEST ) Hyanciet nie dawał rady i zaczął strzelać z Fire Fieldów ( z tąd ogień ) Dellhaima zobaczył dragon i zaczęła się walka Dellhaim prawie poległ lecz zdąłał zabić bestię , wrócił do miasta, KONIEC Za to włąsnie nie nawidzi Amber. ZKOMENTUJCIE TO :)

Anitaaa
02-01-2009, 14:15
Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
13:45 Amber: The best weapons on this isle are just toothpicks compared with the weapons warriors wield on the mainland.
Tutaj mówi o tym, że najlepsze bronie na Rookgaardzie są tylko "wykałaczkami" w porównaniu do broni na mainlandzie. (Jeśli coś źle zrozumiałam, to mnie poprawcie)

Trzeba przynieść salmon do amber aby dowiedzieć się więcej o orkach
Nie. Ona nam poda więcej słów z języka Orc'ów, nie będzie nam nic o nich opowiadać.

Edit.
A co to ma wspólnego z tym tematem? Może jestem na to za głupia, ale nie widzę powiązania jak na razie.

Kromka123
02-01-2009, 14:19
Dałem nowego edita przeczytajcie to

Michoss
02-01-2009, 14:30
Nie napisałeś nic ciekawego. Częśc wszyscy wiedzieli, a część wymyśliłeś na siłę. Odpuść sobie.

.N3pt3r.
02-01-2009, 14:37
13:45 Kromka Rookstayer [7]: Weapon

Zkomentujcie to ! THE BEST WEAPON ON THIS ISLE!

@edit

UWAŻAJCIE!!!! :

13:50 Kromka Rookstayer [7]: Monsters
13:50 Amber: Oh, I fought orcs, cyclopses, minotaurs, even dragons, and many other creatures.
13:50 Kromka Rookstayer [7]: Orcs
13:50 Kromka Rookstayer [7]: prisoner orcs
13:51 Kromka Rookstayer [7]: prisoner
13:51 Amber: I speak some Orcish words, not many though, just a few basics like 'yes' and 'no'.
13:51 Kromka Rookstayer [7]: yes
13:51 Amber: It's 'mok' in Orcish. I tell you more if you bring me some food.

@edit 2
13:54 Amber: It's 'mok' in Orcish. I tell you more if you bring me some food.
13:54 Kromka Rookstayer [7]: food
13:54 Amber: My favourite dish is salmon. Oh please, bring me some.
13:55 Kromka Rookstayer [7]: salmon
13:55 Amber: Yeah! If you give me some salmon, I'll tell you another Orcish word. Okay?

<<<Już wiemy po co jest quest na salmon :) Trzeba przynieść salmon do amber aby dowiedzieć się więcej o orkach! >>>

@edit 3

Amber powiedziała że nie lubi Dragonów , ORKÓW i Minosów. Orków nie lubie ponieważ ją więziły ,
Minosów - Ponieważ po porwocie z maina Dellhaim znikł i zaczęła go szukać znalazła go na mino hell jak wycinął skóry minotaurów by jej zrobić PLECAK jako prezent powitalny!
Dragony - Czytałem , myślałem i wiem! COPPER SHIELD QUEST! Leży tam nie żywy dragon , czemu nie żywy? PONIEWAŻ! Dellhaimowi nie nawidzi Amber bo zrobiła coś strasznego , Co to było?
Gdy Amber była w thais chciała pomóc w misjii zabicia smoka , lecz król powiedział że nie da rady. Przekazała wiadomość Dellhaimowi , lecz nie mówiła że nie ma brać w tym udziału , poszli szukać smoka i spotkali Hyanceta , Amber wydała Dellhaima Hyancetowi ponieważ to on ukradł miecz i Hyanciet szukał dallheima by go zabić , Dellhaim uciekał i wpadł do dziury , leżały tam ciała ludzi ( z katany ) Hyanciet ożywił je i powstały SZKIELETY! Dellhaim wybiegł z dziury i uciekał na południe , ( BYŁ TO COPPER SHIELD QUEST ) Hyanciet nie dawał rady i zaczął strzelać z Fire Fieldów ( z tąd ogień ) Dellhaima zobaczył dragon i zaczęła się walka Dellhaim prawie poległ lecz zdąłał zabić bestię , wrócił do miasta, KONIEC Za to włąsnie nie nawidzi Amber. ZKOMENTUJCIE TO :)

Tibia.pl > Questy > Salmon

"[babla] Przynieś salomon do Amber w celu uzyskania języku orków[blalbal]"
.......
Spaliłeś chłopie... i naucz się angielskiego bo Toothpicks to są wykałaczki..

Bleacher
02-01-2009, 23:35
Na siłe to walnąłeś chłopie to widać!
Tom zabił dragona...
@Down
Telko
rozwalił pajęczyne kataną knifem czy tam swoim excalibugiem

Telko
03-01-2009, 00:24
Ja miałem taki przypadek i to wczoraj że idąc na trole zobaczyłem jak gość ucieka 7lvl z red hp tak gdzieś z 20-30 więc polazłem i zaczełem zabijać trole nagle ten gość wyrwał fuge do pajęczej sieci (taka duża co blokuje przejście)ja patrzyłem na niego i zobaczyłem ze na tej pajęczynie bylo coś dziwnego(takie szare) albo ona byla przecięta ze mozna bylo przejsc albo cos na niej bylo bo jak on do niej podlazl to tak jak by to zabral bo nagle pajeczyna byla normalna.

Nie wiem moze wy znacie na to odpowiedz bo jestem nowym rookslayerem a i ss nie mam bo to trwalo z 1s nawet nie moglem z identyfikować tego czegos.

Marcin24
03-01-2009, 13:47
To już było dokładnie wyjaśnione w tym temacie. Smoka zabiło trzech poległych, którzy mają groby w drodze do Ghoula.
Tom zabił dragona...
Kolejny.

bakus1088
04-01-2009, 17:58
Mam kilka teorii:
1.Moze gdy AS bedzie mial red hp zacznie uciekac i otworzy drzwi do komnaty mino mage? I moze jego odpornosc na energie nie sluzy tylko do unikania energy fieldow ktore on sam przywola wg. mnie to ma sens Rookstayerow ktozy kiedys ubili As'a prosze o odpowiedz czy chociazby uciekal wkoncu to tylko on jest w miare blisko drzwi zeby "otworzyc je magią"
2.Ktos musialby pogadac z krolem w mintwalin zagadac do niego w stylu: mino mage,spike sword,mino hell,rookgard albo cos w tym stylu
Co o tym sadzicie?
3.Sprawdźcie na tibian earth co jest dokladnie pod teleportem w pokoju mino mage... mi sie to nie chce zaladowac dalej zcy moze cos innego ? bo mi sie pojawia tyklo skrawek ziemi jakas sciana i nic wiecej :/

Bubras
07-01-2009, 15:09
Jsli macie 14 salami to idzcie do amber i:

-Hi
-Orcish world
-Yes, albo no
-food
-salomon
Jesli nic nie odpowie, trudno

Salmon a nie salomon

Morderff
07-01-2009, 16:39
Cześć. Sorry za spam ale nie wiedziałem gdzie napisać więc pytam tu... Nie wiem wielu rzeczy o Rooku tzn może już trochę wiem ale dobra mniejsza z tym mam pytanie jaka jest histora gracza o nicku Cove Rat ? dlaczego 0 lvl jak to możliwe w ogóle?

Sonax
07-01-2009, 16:46
Czy wy sie jeszcze nie skapneliscie ? 8o
Aby sie tam dostac trzeba isc na szkielety (las z spearmanem)
na kamieniach polozyc ciala jelenia pajaka trola wilka i orca spearmana i minosa
potem czache na srodek dajesz use na czache i masz "You have found a golden key"
Idziesz na mino hell wchodziesz do komnaty zabijasz maga i wchodzisz w tp.
jestes w sali z pomnikami, tak wlasnie zostales prawdziwym rookstayerem !
Teraz jestes jednym z niewiem\lu posiadaczy tego miecza na rooku !:cup:

Pethaf
07-01-2009, 16:50
A ić ty spike swordem w dupe dziabany shadowreksiarzu....
Reksiu to nic nie znaczący rukmastah.

Ameriov
07-01-2009, 16:56
@Moderff

Przynajmniej 2x w historii Tibii był bug, że poziom graczy z jakiegoś świata spadł do 0.

Morderff
07-01-2009, 16:58
Tzn pamiętam jeden bug czy tam atak czegoś, że gracze z maina trafili na rook z 0 lvl i chyba byli nieśmiertelni to o to chodzi, czy to jakiś inny bug był? A jeżeli nie ten bug to czemu on nadal ma 0 lvl?

@edit
Tak to ten bug wywałany atakiem hackerów czy czegoś tam sam dokładnie nie wiem. Dzięki.

Ameriov
07-01-2009, 17:01
Nie wiem czy byli nieśmiertelni w każdym razie mieli 65k hp
Widocznie Cipsoft tego gracza nie wyczaił i nadal ma... Albo żart cipów.

bakus1088
07-01-2009, 17:41
A moze ktos odpowiedziec na moje pytanie ? to z AS... :/ bo wydaje mi sie ze to moze wypalic...

Rokstaye'r
07-01-2009, 17:49
;] ;] ;] ;]

Luker's
07-01-2009, 23:44
@up. kolejna teoria... bez wcześniejszego sprawdzenia:(

Marcin24
07-01-2009, 23:53
ps. na fotce jest wyglad wiedzmy,nie jest to fake gdyz dzialo to sie w halloween:baby::baby::baby:
Wasza głupota mnie dobija, skoro udało Ci się wyjść z miasta i dojść do Hyacynth'a to dlaczego nie poszedłeś dalej swoim "tropem" i nie zwiedziłeś Mino Hell, a zamiast tego wrzuciłeś swoją nędzną teorie tutaj?

Tichondrius
08-01-2009, 17:21
Moim zdaniem to odpada gdyż gdy biłem aperting shenga na luminerze jak uciekał zadnych drzwi mi nie otworzyl,natomias mam pewna teorie na przywolanie AS do MM.Tylko jest haczyk,można to zrobic raz na jakis czas.Oto spoiler:idziemy do hiacynta i wystarczy , że napiszemy do niego Crunor pojawi sie wtedy coś jakby nas uleczyło jednak to nie jest uleczenie , nikt nie potwierdził , że działa to jak bless na mainie (1% expa z dedem mniej idzie)
15:03 XXXXXXXXXXX [16]: crunor
15:03 Hyacinth: May Crunor bless you and protect you on your journeys!.
Gdy to zrobimy idziemy do MM.
http://http://img407.imageshack.us/my.php?image=hynsq8.png (http://img407.imageshack.us/my.php?image=hynsq8.png)

ps. na fotce jest wyglad wiedzmy,nie jest to fake gdyz dzialo to sie w halloween:baby::baby::baby:

Bardzo mi przykro ale postać którą to sprawdzałem jeszcze przed twoją teorią (200exp) po dedzie miała równe 180. W przywołanie AS'a nie wierze :<

dams
08-01-2009, 17:56
UWAGA TUTAJ JEST POTWIERDZENIE ZE TAKI QUEST NA ROOKU ISTNIEJE
OTO LINK :
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related
a wlasnie szkoda ze ten kto robil ten filmik mial bota ;(

Marcin24
08-01-2009, 18:14
OTO LINK :
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related (http://urlguard.net/l/http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related)
Shadow Rex pod innym nickiem.

RookeR
08-01-2009, 18:21
@up

Albo kolejny koleś który szuka rozgłosu po przez otsa ^^

@topic:

Nie mam nic do dodania =d

Pozdrawiam =]

Rokstaye'r
09-01-2009, 15:58
;] ;] ;] ;]

Rokstaye'r
09-01-2009, 16:01
;] ;] ;] ;]

Ameriov
09-01-2009, 16:03
@up: Wierzę, że masz 12 lat i używasz Internet Explorera, oraz masz w domu słownik ale go nie używasz, czyli innymi
słowy jesteś małym <cenzura> z kompleksem wyższości.

Tak się tylko zastanawiam... Przed updatem też można było dostać "blessa" ale chyba nie pojawiały się wokół nas gwiazdki, no nie?
Chyba, że od zawsze tak było.

Rokstaye'r
09-01-2009, 16:08
;] ;] ;] ;]

Ameriov
09-01-2009, 16:11
Starasz się zaspamować forum głupotami, a ja co no cóż?
Nic nie robię? To proszę, powiedz nam o wielki odkrywco np. co znaczy po minatourowemu "Kaplar" ^^.
Przetłumacz książki/listy innych ras, lub poszukaj reszty słów w języku orców, nie zajmuj się głupotami.

@down
To jest przypadek, ja chodziłem 100x i nic.

Rokstaye'r
09-01-2009, 16:14
;] ;] ;] ;]

Diablo91
09-01-2009, 16:22
Bez sprawdzenia tak?Gram teraz Barteq of Rook i wczoraj wywołałem aperting shenga,nie wieżysz?Zagadaj do mnie gram na luminerze i ci pokaże że mam mlw i minotaur leather
Wywołałeś Shenga? Hmm... Oddańczyłeś taniec deszczu czy inny break dance? A może wszystko wyssałeś z placa?

No i pierwszy raz zgodze się z Ameriov'em, powinnieneś zainwestować w słowik (lub zacząć go używać?). Bo nie "wieże rze nie maż go w domó".:)

EDIT:
@down:

Omg(wdech, wydech)... To że AS się pojawił może być czystym przypadkiem... Proponuje Ci iść "wywołać" Shenga, udać się na Mino Hell... I najlepiej to nagrać np. po przez tibicam... Jak to zrobisz, daj to na jakiś portal internetowy i do nas się zgłoś... Capiche?

Rokstaye'r
09-01-2009, 16:30
;] ;] ;] ;]

Irondew
09-01-2009, 17:51
Ale by wszyscy złapali zonka jakby taki 12 latek naprawde jako jedyny znał sposób na przywołanie szenga xD

Shantirell
09-01-2009, 18:32
Ja bym dostał zawału. To by było już tragiczne potwierdzenie tego co napisałem w komentarzach do albumu. Tego, że świat jest kompletnie niesprawiedliwy. Tego, że osoby, które faktycznie robią coś w tym kierunku, szukają nieustannie i się nie poddają, dążą nieprzerwanie do swojego celu i mają nadzieję, że kiedyś się coś uda, nagle dostają "zonka", kiedy to jakieśmuś kompletnemu beztalenciu i idiocie trafia się "nagroda", która powinna być poprzedzona litrami potu i krwi. Tym, co myślą, że CipSoft (Knightmare) by wymyślił coś tak idiotycznego, coś tak bezsensownego i przeczącego fabuły minotaurów. Że, Crunor[Hiacynth], poczciwy, samotny druid naszej wyspy, który nie może się równać z potęgą czarnoksiężnika minotaurów, mógłby złamać barierę i to do tego błogosławieństwem. Gratuluję.

aperting sheng
Przykro mi się robi jak takim osobom trafiają się dwa Shengi w jednym dniu. Jak żałosnym analfabetom wypada magic light wand, podczas gdy innym, normalnym graczom, nawet jak jakimś cudem po czterech latach gry uda się zabić AS'a, nie wypada nawet mlw, tylko dwa zdechłe snake'i.

Poza tym, wydaje mi się, że on jest po prostu jedną, "wielką", prowokacją. Ogólnie to: patrz: podpis. :)

@Klocek
A, wiem. Mała pomyłka. Dzięki za poprawienie mnie.
Edit2:
Hmmm, masz racje, to nie jest tak całkiem głupie, ale myślę, że byłoby to zbyt łatwe. Wydaje mi się, że najpierw trzeba by było coś jeszcze innego przedtem zrobić. Może, udowodnić Crunorowi, że nadajesz się na "pogromcę zła", a potem by Crunor obdarzył Cię, przez Hiacyntha, owym błogosławieństwem, które pozwoliłoby Ci przejść przez drzwi i przez barierę, albo po prostu by ją zniszczył. Ech, trochę "puściłem wodze wyobraźni". :)

Pan Klocek
09-01-2009, 18:53
@up: Wierzę, że masz 12 lat i używasz Internet Explorera, oraz masz w domu słownik ale go nie używasz, czyli innymi
słowy jesteś małym <cenzura> z kompleksem wyższości.

Tak się tylko zastanawiam... Przed updatem też można było dostać "blessa" ale chyba nie pojawiały się wokół nas gwiazdki, no nie?
Chyba, że od zawsze tak było.

Nie było gwiazdek, tekst ten sam. To takie jakby zwrócenie uwagi prawda? :) Na to, że nadal niektórym osobom w ich ekipie zależy na RPG. Wiem, że klimat zanika, ale miło jest zobaczyć takie smaczki :)

@Shantirell
Nie Crunor :) Crunor jest bogiem druidów, nie druidem. I sprawdzałem, nie przywołuje to Shenga, chyba że należy zrobić coś wcześniej.

Mimo iż ten dzieciak pisze jak ktoś "niepisaty", to taka opcja wcale nie byłaby głupia ;) osłonięty tarczą idziesz zmierzyć się z mroczną tajemnicą podziemi Rookgaardu! :P
Co nie zmienia faktu, że dzieciak spamuje jak cholera i powinien zostać zaraportowany.
Radze ci mały dragonball'u edytować posty ;) wygląda to profesjonalniej.

Szpec
09-01-2009, 19:05
OTO LINK :
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related

Fake. Tam sie nie respia 2 skeletony u gory

Morderff
09-01-2009, 19:11
Hah ostrzeżenie otrzymałem, za karmienie trolla... ale jak inni pisali tu większe głupoty niż ja to trzeba było czekać miesiąc aż dostaną warna czy co tam.. Mam gdzieś takie zasady, jak starałem sie pomóc to nie było tego widać, ale karmić trolla to ja zawsze. Fajnie tu nie ma co... Tompior czyli jednak Gm da się zabić nie miałem racji..?
Pozdro.

Cygan Slejter
09-01-2009, 19:46
@up
Nie ty jeden masz kłopoty z moderatorami :)

@topic
Heh fajnie jest się czasami pośmiac z coraz to bardziej fantastycznych teorii :p

Tyskii
09-01-2009, 21:20
Ale by wszyscy złapali zonka jakby taki 12 latek naprawde jako jedyny znał sposób na przywołanie szenga xD

Z tym sie zgodze, wiekszoc osob by sie chyba pociela, zaczeli sie rzucac z dywanu na podłoge i bic mame krzesłem xD

A tak powaznie to mysle ze za tym blogoslawienstwem kryje sie szczypta prawdy. Bo wkoncu ma w sobie watek RPG :D

Rokstaye'r
09-01-2009, 21:43
;] ;] ;] ;]

Ameriov
09-01-2009, 21:50
Wiesz co, mam dla Ciebie propozycję. Idź w tej chwili napisz Crunor do Hya~ i powiedz, czy znów był Sheng.
Jeśli będzie, Gz. Jeśli nie, to przestaniesz spamować, zgoda?

A tak w ogóle to mogłeś się nie przyznawać, że masz 17 lat. 12 latkowi głupotę można wybaczyć, 17...

Rokstaye'r
09-01-2009, 21:54
;] ';] ;] ;]

Cygan Slejter
09-01-2009, 22:02
@up
nastepny...
moze sprawdz a potem pisz teorie ?

Rokstaye'r
09-01-2009, 22:03
;] ;] ;] ;]

Prezydent_czuwa
09-01-2009, 22:06
21:31 You advanced from Level 9 to Level 10.

woooow jestes moim pr0 jak bede dorosly to bede taki jak ty
wez wogole wyjdz czlowieku po prostu, bo jestes za dobry na takie forum, torg wita \o/
12 lat nie masz na sete? skad? nick w tibii + avatar?

Anyway, gl & hf.

a ten crunor + sheng to już kompletna lipa

Pethaf
09-01-2009, 22:08
Zostawcie naszego songo ku'pe, przecież jak on mówi że jest, to jest się boi nie być. Wyjaw mi sekret mistrzu, w jaki sposób okłamujesz sam siebie? Czy to tibia ma taki efekt u młodzieży przed 13 rokiem życia? a może moc KI daje ci takie możliwości?

Rokstaye'r
;] ;] ;] ;]

Rokstaye'r
;] ;] ;] ;]

Rokstaye'r
09-01-2009, 22:11
;] ;] ;] ;]

Marcin24
09-01-2009, 22:15
@Pethaf, Prezydent
Proszę, nie rozpoczynajcie kolejnego flame w tym temacie.
@Rokstaye'r
Skoro, jak pisałeś, chcesz rozwiązać zagadki to sam sprawdź teorie, które tu nam pokazałeś. Większa satysfakcja wtedy z tego jest.

Rokstaye'r
09-01-2009, 22:18
@Pethaf, Prezydent
Proszę, nie rozpoczynajcie kolejnego flame w tym temacie.
@Rokstaye'r
Skoro, jak pisałeś, chcesz rozwiązać zagadki to sam sprawdź teorie, które tu nam pokazałeś. Większa satysfakcja wtedy z tego jest.

Odchodze z tego forum z nikim nie da sie pogadac ;(

Luker's
09-01-2009, 22:58
Boże... jednak jesteś na tym świecie... wiedziałem że on nie mógł być na twoje podobieństwo...
a tak do tematu...
Zanim zaczniecie podawać wasze teorie sami ją sprawcie!!!

Tichondrius
10-01-2009, 07:08
Co wy na to? :>
http://img76.imageshack.us/img76/5271/tutorial1zl8.jpg (http://imageshack.us)

Rokstaye'r
10-01-2009, 09:58
Niezły Fake

Tichondrius
10-01-2009, 10:51
To nie fake... Ja nigdy nie kłamie

Rokstaye'r
10-01-2009, 11:16
To jak to wbiles?Chyba wiem.miałes ustawiony z jakimś drugim lvl exp na pól,ty biłes potworki nie dajace exp on bił raty i ci lvl rósł.Mam racje?

.N3pt3r.
10-01-2009, 11:37
O jezu ludzie.... On ma Party z kolegą który poszedł klepać expa... + dali exp sharing i lvl skacze ....

Tyskii
10-01-2009, 11:40
Co wy na to? :>
http://img76.imageshack.us/img76/5271/tutorial1zl8.jpg (http://imageshack.us)

Czlowieku jestes zalosny. Poco to tutaj dales? Myslisz ze ktokolwiek by sie dal na to nabrac ?

Prezydent_czuwa
10-01-2009, 12:28
Czlowieku jestes zalosny. Poco to tutaj dales? Myslisz ze ktokolwiek by sie dal na to nabrac ?

To wy jesteście żałośni. Korges to wbił normalnie. Chcecie wiedzieć jak?

http://rookgaard.pl/forum/showthread.php?tid=4326&pid=80158#pid80158

To nie jest żaden zasrany keylogger albo inne gówno, to normalne forum o wyspie Rookgaard, które ma już kilka lat, nie chcesz- nie wchodź. Jednak mam nadzieję, że słyszałeś o tej stronie. Tam jest rozwiązanie jak wbić nawet 100 level na Tutorialu.

.N3pt3r.
10-01-2009, 12:36
@ 2up
Nie wolno cytować zdjęć ;) Będzie warn...
On chciał p0kazać że nie możliwe jest możliwe ;)

.N3pt3r.
12-01-2009, 18:00
@ up
Fakt... nikt nie pomyślał... Ghoula czasem nie ma więc może on znika gdy się "zniknie" SoF'a?:D

Nieźle, nieźle...

Disseny__
12-01-2009, 18:05
@ up
Fakt... nikt nie pomyślał... Ghoula czasem nie ma więc może on znika gdy się "zniknie" SoF'a?:D

Nieźle, nieźle...

To podobno było sprawdzane i tak nie jest.

Nawet, gdyby tak było, nie wiemy, jaki to ma ze sobą związek i gdzie by one znikały?

Michoss
12-01-2009, 20:04
Darujcie, ale dawno się nie zajmowałem rookiem i nie jestem na bieżąco. Ocb ze znikającym ghoulem? Tu jest taki syf, że szukajka nic nie pomaga xd.

pentagram
12-01-2009, 20:35
To wy jesteście żałośni. Korges to wbił normalnie. Chcecie wiedzieć jak?

http://rookgaard.pl/forum/showthread.php?tid=4326&pid=80158#pid80158

To nie jest żaden zasrany keylogger albo inne gówno, to normalne forum o wyspie Rookgaard, które ma już kilka lat, nie chcesz- nie wchodź. Jednak mam nadzieję, że słyszałeś o tej stronie. Tam jest rozwiązanie jak wbić nawet 100 level na Tutorialu.

Myślisz, że ktoś z tych niedowiarków choć trochę zna angielski ?

Disseny__
12-01-2009, 22:16
Darujcie, ale dawno się nie zajmowałem rookiem i nie jestem na bieżąco. Ocb ze znikającym ghoulem? Tu jest taki syf, że szukajka nic nie pomaga xd.

Bo podobno ghoul czasami znika. O.o

Marcin24
12-01-2009, 22:34
Bo podobno ghoul czasami znika. O.o
Podobno znika =/= znika.

kaachaaxd
13-01-2009, 14:19
Dzisiaj spotkałam kolesia ktory miał do sprzedania "Minotaur Mage Killer Certificate" tak przynajmniej uważał, bo bylo to podpisane jako"document" (czy jakos tak) była to kartka papieru lewy dolny rog miala ciemniejszy jakby ubrudzony, poszczepione brzegi w prawym dolnym rogu byla ociekajaca zielona plama a gornym czerwona (szkoda ze nie pomyslalam zeby zrobic zdjecie) twierdził że można wymienic to u Toma. Mi to wygladalo na smiec ale wole sie zapytac czy jest mozliwosc zeby cos takiego istniało?

Niezbawiony
13-01-2009, 14:44
:D Chodzi Ci o ten master fshing cos certyfikat co mozna u santiago w szafie znalesc?

kaachaaxd
13-01-2009, 14:46
ooo wlasnie to co to jest?? jest to zwykly smiec tak jak myslalam?

Marcin24
13-01-2009, 17:58
ooo wlasnie to co to jest?? jest to zwykly smiec tak jak myslalam?
To zwykły śmieć, koleś chciał Cię oszukać.

.N3pt3r.
13-01-2009, 20:02

Czasami gdy idziesz na questa z kataną nie ma ghoula ... Znika i to jest dziwne gdzie on się w tedy podziewa... To nasuwa nową teorię...

Zniknięcie SoF'a + ktoś wdepnie na jakiegoś magic sqm = Ghoul znika?

Prezydent_czuwa
13-01-2009, 21:03
Myślisz, że ktoś z tych niedowiarków choć trochę zna angielski ?

Łooops, zapomniałem. xD

@up
Ehe, ghoul idzie na pokera rozbieranego do marów na kawę z sosem jagodowo-orzechowo-pistacjowo-gilowatym z resztek z odchodów z mikrofalówki prosto z MediaMarktu, gdzie rozbierane małpiszony tłuczą parmezony jądrami po twarzy. Ghoul znika, taaaa, jasne...

Ameriov
13-01-2009, 21:04
@2x up
Widziałeś to osobiście? Ile razy? Następnym razem zrób screen, nie pisz czegoś co inni odbiorą za głupotę bez dowodu.

Luker's
13-01-2009, 23:29
3@up
jak znika... to ja pracuje w TVN

Disseny__
14-01-2009, 14:08
3@up
jak znika... to ja pracuje w TVN

A ja w ZUS.

Nie no, już chyba kiedyś o tym znikaniu rozmawiano...

Diablo91
14-01-2009, 14:27
Czasami gdy idziesz na questa z kataną nie ma ghoula ... Znika i to jest dziwne gdzie on się w tedy podziewa... To nasuwa nową teorię...

Zniknięcie SoF'a + ktoś wdepnie na jakiegoś magic sqm = Ghoul znika?

Zapewne wychodzi do WC bo przez nie które głupie posty mogą puścić zwieracze... A tak na marginesie: widziałeś "znikniętego ghoula"? Może jakiś dowód? Najlepiej filmik + kilku wiarygodnych światków... Thank's for attention :)

.N3pt3r.
14-01-2009, 17:42
Zapewne wychodzi do WC bo przez nie które głupie posty mogą puścić zwieracze... A tak na marginesie: widziałeś "znikniętego ghoula"? Może jakiś dowód? Najlepiej filmik + kilku wiarygodnych światków... Thank's for attention :)

Załóż chara na byle jakim świecie i sprawdzaj jego obecność co jakiś czas :) masz dowód

Prezydent_czuwa
14-01-2009, 19:51
Załóż chara na byle jakim świecie i sprawdzaj jego obecność co jakiś czas :) masz dowód

Huahsuhaus nie jesteśmy takimi noobami, żeby robić se chary bo dziecko wymyśliło bajkę :baby: filmik albo screen plz, to uwierzę. niezła bajka hail!

bonkOo
14-01-2009, 19:56
@UP
Nie pomyliłeś czasem poziomu magicznego z wiekiem ? Ty słyszysz sam siebie ? A jak Ci dam screen z MPA na rooku to uwierzysz, że wypada z NPC ?

Prezydent_czuwa
14-01-2009, 20:11
@UP
Nie pomyliłeś czasem poziomu magicznego z wiekiem ? Ty słyszysz sam siebie ? A jak Ci dam screen z MPA na rooku to uwierzysz, że wypada z NPC ?

Nie, nie pomyliłem. Może ty avek z wiekiem, ale to i tak różnica. Film jest ruchomy, a ten mobek się nie zna napewno tak, żeby zrobić good fake. To ty nie rozumiesz. Screen można sfejkować, a film ciężko. Czaisz motyw?

A teraz łatwiejsze i wyróżnione, specjalnie dla ciebie. Z tego co mi się wydaje, to jesteśmy tu dłużej niż ty, zwłaszcza na podforum Rookgaardu, więc nie uwierzylibyśmy w to. I to była ironia. Rozumiesz?

Marcin24
14-01-2009, 20:32
Dobra, skończcie już. Kwestia znikania Ghoula jest zamknięta, dopóki ktoś nie poda wiarygodnego dowodu.
@down
Prosiłem o coś.

.N3pt3r.
14-01-2009, 22:23
Huahsuhaus nie jesteśmy takimi noobami, żeby robić se chary bo dziecko wymyśliło bajkę :baby: filmik albo screen plz, to uwierzę. niezła bajka hail!

Omg ... czy ja zacząłem mówić o invisible ghoul? nie? więc nie do mnie z prosbami o dowody , mi sie nie nudzi wiec nie jestem "dzieckiem tibii"

Luker's
14-01-2009, 22:59
@up nie pogrążaj się jeszcze bardziej...

Zalgadis
14-01-2009, 23:39
widziałeś "znikniętego ghoula"?

UHAHAHAHA XDDDD

Prezydent_czuwa
15-01-2009, 07:27

Omg ... czy ja zacząłem mówić o invisible ghoul? nie? więc nie do mnie z prosbami o dowody , mi sie nie nudzi wiec nie jestem "dzieckiem tibii"

Ekhm? Niby nie zacząłeś, a poprzedni post właśnie o tym mówi? Okej, nie pogrążaj się, jak ktoś już wspomniał. :)

Heatvich
15-01-2009, 12:39
Ekhm? Niby nie zacząłeś, a poprzedni post właśnie o tym mówi? Okej, nie pogrążaj się, jak ktoś już wspomniał. :)

3. Ghoul jest poprostu ozdoba rooka, tylko niektorzy moga tam wejsc (znaja jakas droge, bo na honerze raz na jakis czas ghoul sobie spi i go nie ma ;))

Fail???? <znaczki>

Luker's
15-01-2009, 16:43
Zakończmy rozmowę o ghulu (albo bardziej nabijanie się z .N3pt3r.). Po prostu nie reagujmy na niego...

jojo2828
15-01-2009, 17:24
Mino maga da się pokonać nawet z tymi skillami co na Rooku.
Jeśli ktoś by tam wszedł to wystarczyło by wykorzystać otoczenie.;)

Heatvich
15-01-2009, 18:41
Zakończmy rozmowę o ghulu (albo bardziej nabijanie się z .N3pt3r.). Po prostu nie reagujmy na niego...

Szanuje cię za to co napisałeś, jako jedyny nie spamowałeś wyzywaniem go tylko odpuściłeś :) Respect

@.N3pt3r.
Proszę cię .... nie błaźń się więcej <ort :D>

ParkourMaster
15-01-2009, 20:20
Bylo Juz Trabiane, Ze Ghoul Kiedys Pilnowal Katana Rooma! Odczepcie Sie Od Biedaka!

Heatvich
15-01-2009, 22:11
Bylo Juz Trabiane, Ze Ghoul Kiedys Pilnowal Katana Rooma! Odczepcie Sie Od Biedaka!

Own3d.....?

@.N3pter.
Zmień ten numer GG bo mnie denerwują użytkownicy piszący w twojej sprawie... -.-

Heatvich
16-01-2009, 01:19
Kiedy ty w końcu zrozumiesz że robisz z siebie debila? ............

@topic
Olać wersję ze "Znikniętym Ghoulem"... Ściema na maksa

kaachaaxd
16-01-2009, 17:41
widze, ze na tym forum to potraficie sie tylko wyzywac. weszlam tu zeby sie czegos dowiedziec o grze a nie uczyc sie nowych wyzwisk ;/ rezygnuje nara!X(

Marcin24
16-01-2009, 18:29
widze, ze na tym forum to potraficie sie tylko wyzywac. weszlam tu zeby sie czegos dowiedziec o grze a nie uczyc sie nowych wyzwisk ;/ rezygnuje nara!X(
I może na tym poście zakończymy tą kretyńską kłótnie.

Heatvich
16-01-2009, 18:42
Zgadzam się, ale czego 10 latek się może tu nauczyć?
Osobiście nie pochwalam tej gry....

Więc Koniec kłótni panowie.

Prezydent_czuwa
16-01-2009, 23:27

weszlam

A nie panowie i panie? xd Dobra, koniec offtopu z mojej strony, przepraszam. A jak chcesz się czegoś dowiedzieć o grze to tutorial czeka. :<

kaachaaxd
17-01-2009, 11:05
Zgadzam się, ale czego 10 latek się może tu nauczyć?
Osobiście nie pochwalam tej gry....

Ten 10 latek to niby o mnie ??

Heatvich
17-01-2009, 11:47
Niee w Żadnym wypadku... tylko poprostu uczęszcza tutaj dużo 10 latków którzy "cfaniakują" a potem piszczą że forum do dupy..
Nie czuj się obrażony/na

Morderff
17-01-2009, 13:21
Nie 10-latków tylko po prostu nie wychowanych albo nie do uczonych 13-16 latków... niestety.

A ja mam o 1 rok więcej i należę do tych nie umiejących sie zachować ;)
Sry za spam
Pozdro.

Heatvich
17-01-2009, 13:29
Dokładnie , też prawda. Młodzież teraz jest dość cwaniakowata jak na młodych ludzi , nie powiem bo sam mam 14 lat ale potrafię się zachować , a nie przyjdzie ci taki .N3pt3r. i będzie robić syf

Luker's
17-01-2009, 13:59
@up. Podziwiam cie za to że się przyznałeś że masz 14lat... i oczywiście twoje nastawienie wskazuje że jesteś dobrze wychowany...

Marcin24
17-01-2009, 14:38
Dokładnie , też prawda. Młodzież teraz jest dość cwaniakowata jak na młodych ludzi , nie powiem bo sam mam 14 lat ale potrafię się zachować , a nie przyjdzie ci taki .N3pt3r. i będzie robić syf
No i po co go prowokujesz? Sam wcześniej pisałeś, że koniec kłótni, to po kiego chcesz ją znowu rozpocząć?

Heatvich
17-01-2009, 21:59
No i po co go prowokujesz? Sam wcześniej pisałeś, że koniec kłótni, to po kiego chcesz ją znowu rozpocząć?

Czy ja prowokuje? Przepraszam, kto się tutaj nie zgodzi że dobrze napisałem?
Po prostu jak się ktoś pokazuje tak go nazywają ....
Sądzę ze z pewnością sam o nim masz nie miłe zdanie :D
Ale ok, koniec o .N3pt3rze....

@Luker's
Dziękuje :) W końcu trzeba się jakoś zachowywać :) tzn, nie ma sensu udawać kogoś kim się nie jest.

Scross'Rooker
17-01-2009, 22:03
Kolejne zbędna praca dla modków, no cóż, nie mogę znaleźć wątku głównego, napisałby go jakiś użytkownik? Tzn. wątek bez spamu. Coś ostatnio popularne jest wyzywać ludzi od n-latków. Po co to? Czy dziesięciolatek nie może być inteligentny i normalny? Myślę, że nie we wieku jest problem. Co do kłótni to chyba hipokryzja się szerzy, a mianowicie jeden zabrania kłótni, a sam ją prowadzi.

Heatvich
17-01-2009, 22:07
Fakt :D trochę się zapomnieliśmy :) to się nie powtórzy :D

@ topic

Grzebiemy nadal :)

Scross'Rooker
17-01-2009, 22:24
No dobrze, za poroponuje teorię.
Jeżeli wierzyć słowom Pana Piombona to musimy otrzymać błogosławieństwa:
Zatem jeżeli pierwsze błogosławieństwo daje nam Hyiacynth - Crunora, uważam, że błogosławieństwo Banora daje nam jakiś rycerz, tylko kto? Post dla podtrzymania tematu.

Heatvich
17-01-2009, 22:26
A co z CipFriendem? Tzn może mało ma piernik do wiatraka no ale jak wiadomo jest to "skromny mnich" ew. Seymour z tego co wiadomo jest on królem bez korony..

Szpec
17-01-2009, 22:47
No dobrze, za poroponuje teorię.
Jeżeli wierzyć słowom Pana Piombona to musimy otrzymać błogosławieństwa:
Zatem jeżeli pierwsze błogosławieństwo daje nam Hyiacynth - Crunora, uważam, że błogosławieństwo Banora daje nam jakiś rycerz, tylko kto? Post dla podtrzymania tematu.

Niestety zaden z innych NPC nie reaguje na nazwy Bogów. Dallheim na słowo Banor odpowiada jedynie cos na kształt "Hail to him!..."

bakus1088
19-01-2009, 18:04
Wiem ze to tak moze troche z innej beczki ale moze "blind orc" ma cos wspolnegoz spikeswordem albo do niego powiedziec "banor" czy jakos tak ...
w koncu nazw wlasnych na inne jezyki sie nie tlumaczy na jezyk orkow moze tez :D

Marcin24
19-01-2009, 18:07
Wiem ze to tak moze troche z innej beczki ale moze "blind orc" ma cos wspolnegoz spikeswordem albo do niego powiedziec "banor" czy jakos tak ...
w koncu nazw wlasnych na inne jezyki sie nie tlumaczy na jezyk orkow moze tez :D
Najpierw sprawdź, potem z tym wychodź na forum.

Heatvich
19-01-2009, 18:35

Napisz to Blind orca Bow.... a napisz Batuk.... masz różnice?

Vermilion
19-01-2009, 20:59
@up
A czy bow to nazwa własna? Nie sądzę.

@down

Dla nas łuk to nazwa własna? tak!

Jestem dzisiaj średnio kumaty i nie wiem, czy mówiłeś to z ironią czy bez. Jeśli bez to chyba nie wiesz co to nazwa własna.

Heatvich
19-01-2009, 23:52
@ up
Own3d.

A CipSoft to raczej nie polacy więc dla nich nazwa własna to Bow...

bakus1088
20-01-2009, 16:45
Najpierw sprawdź, potem z tym wychodź na forum.
no tak tu masz racje powinienem to sprawdzic jednakze nie jestem rookstayerem i nie mam chara na rooku (nie bawi mnie to) ale poprostu interesuje mnie troche zagadka spike sworda bo wg. mnie mozna go zdobyc tylko nie wiemy jak ;]
przez to pisze na tym forum zeby ktos kto ma chara na rooku to sprawdzil

Kashek
20-01-2009, 18:04
@ up
Own3d.

A CipSoft to raczej nie polacy więc dla nich nazwa własna to Bow...

Powiedz mi, ile ty masz lat?

pentagram
20-01-2009, 18:14
@up

Marcin24
20-01-2009, 18:14
A CipSoft to raczej nie polacy więc dla nich nazwa własna to Bow...W angielskim wszystkie rzeczowniki pisze się dużą literą.
@up
Ja też i co?

Luker's
20-01-2009, 18:37
Ja tu nikogo nie usprawiedliwiam-
Jezu czy część z was nie rozumie że nie wiek , ale to co się pisze jest ważne...

Heatvich
20-01-2009, 19:09
No dobra może się i myliłem :D Nie dopatrzyłem xP

Kashek
20-01-2009, 20:20
I lol'd, czternastolatek nie zna właściwego znaczenia wyrażenia "nazwa własna"?

Albo to 11letni kid, albo jest ułomem, albo mu się zapomniało..

A, B, czy C?

Poznaniak
20-01-2009, 20:26
mam dla was najlepszą propozycje załóżcie sobie nowy temat i w nim dalej tak rozmawiajcie przecież to ma wielki sens...

Heatvich
20-01-2009, 20:36
Kashek@
Prowokujesz a potem będzie że to ja wyzywam.. Każdy ma prawo do pomyłki no nie? już napisałem a ty dalej o swoim... Więc przestań.... Jak pisalismy parenaście up zakończmy już ten bezsens.

bakus1088
20-01-2009, 21:23
lol wy wszyscy jestescie poprostu... smieszni po co wy sie wyzywacie od 10-latkow ? co wam to da ? wprowadzi cos to do tematu ? nielzy offtop gratuluje KONIEC klotni
a moze spike sword ma cos wspolnego z czescia na pacc arena ? moze wie ktos bo pacca nie mam pls... pogadajcie z npc na tamtej czesci wyspy

Rocket Slayer
20-01-2009, 22:37
lol wy wszyscy jestescie poprostu... smieszni po co wy sie wyzywacie od 10-latkow ? co wam to da ? wprowadzi cos to do tematu ? nielzy offtop gratuluje KONIEC klotni
a moze spike sword ma cos wspolnego z czescia na pacc arena ? moze wie ktos bo pacca nie mam pls... pogadajcie z npc na tamtej czesci wyspy
Każdy wyraża swoje negatywne uczucia w stosunku do młodych użytkowników. Nie robią tego bezpodstawnie gdyż młodzi wyrobili sobie taką a nie inną opinię. Przynajmniej ja tak sądzę.

Kashek@
Prowokujesz a potem będzie że to ja wyzywam.. Każdy ma prawo do pomyłki no nie? już napisałem a ty dalej o swoim... Więc przestań.... Jak pisalismy parenaście up zakończmy już ten bezsens.

I lol'd, czternastolatek nie zna właściwego znaczenia wyrażenia "nazwa własna"?

Albo to 11letni kid, albo jest ułomem, albo mu się zapomniało..

A, B, czy C?

No dobra może się i myliłem :D Nie dopatrzyłem xP

Ja tu nikogo nie usprawiedliwiam-
Jezu czy część z was nie rozumie że nie wiek , ale to co się pisze jest ważne...

Taka informacja dla każdego:

SHUT YOUR MOUTH

Waszego spamu/offtopu nie da się czytać.

@topic

Wy nadal jak głupi główkujecie z tym patykiem z frytkownicy... Przejrzyjcie na oczy. Jak już wam to sprawia przyjemność to przedstawiajcie ciekawe sugestie a nie wyssane z palca pierdoły, za które chce się pobić autora...

pentagram
20-01-2009, 22:40
W angielskim wszystkie rzeczowniki pisze się dużą literą.
@up
Ja też i co?

Zupełnie nic. Kashek zapytał ile on ma lat, więc mu odpowiedziałem.
Tylko tyle. :)

Heatvich
20-01-2009, 23:51
Zawsze jest tak że musi przyjść Rocket i się uspokoi atmosfera.
Więc koniec "offtopaaa" <lawl>

Zalgadis
21-01-2009, 00:05
Nie wiem czy było a przez ten wasz spamm nie chce mi się czytać wszystkiego:

Keregain [20]: Magic
Hyacinth: I'm one of the few magic users on this isle. I can sense a follower of the dark path of magic hiding somewhere in the depths of the dungeons.

Apercośtam Sheng ?
Czy ktoś inny.

Heatvich
21-01-2009, 00:08
No ciekawe :D
Ta, Apecośtam Sheng się kryje w dungeonach i jest Magiczny ... Trzeba myśleć na innym słówkami które im wejdą w ucho..

Marcin24
21-01-2009, 01:23
Czy ktoś inny.Mowa tu o Minotaurze Magu, było.
@2down
No tak, ciągle mi się myli niemiecki z angielskim. Przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd.

Pan Klocek
21-01-2009, 08:39
Mowa tu o Minotaurze Magu, było.

Racja i już tłumacze dlaczego, bo pewnie zacznie się KOLEJNA kłótnia o tym, że może być tu mowa o AS. Mianowicie nasz kochany Druid powtarza to zdanie odkąd pamiętam, czyli PRZED powstanie AS.

Jak wiemy Minotaury opanowały trochę język beholderów, czyli tajemnice życia i śmierci, jednak fascynuje ich bardziej ta druga strona - śmierć - czyli czarna magia.

PS
I taka prośba, jak widzicie że "lepki" zaczynają się wykłócać tutaj a nie na PW to od razu raportujcie. Teraz musiałem normalnie kilkanaście postów raportować :/

<hmm>
21-01-2009, 10:37
W angielskim wszystkie rzeczowniki pisze się dużą literą.
W angielskim nie, ale w niemieckim owszem.

...czyli PRZED powstanie AS.
Takie rozpatrywanie w czasie nie ma już sensu. RPG Tibii jest tak dziwnie rozwijany, że nie raz już wszystko stanęło na głowie. Zresztą jak analizować sytuację i story z maina, to nie wiem dlaczego orki są poddanymi minotaurów.. od tego update potrafią przecież latać rakietami na inne planety.

Czy AS został dodany nie przypadkiem aby się w końcu 'spojawił' autor książki z mino-hella? Ktoś lepszy niż zwykły minos który to wcześniej w domyśle napisał? (no i teraz się nasłucham teorii o po kolei wszystkich NPC którzy ją podobno napisali)

larwa92
21-01-2009, 11:41
Takie opowiastki sa wlasnie dobre, utrzymuja klimat. Mi po przeczytaniu paru postow, juz sie w glowie nazbieralo;p

larwa92
21-01-2009, 21:07
ciekawi mnie jak to min. zrobil shadow rex tzn. podczas questa, w komnacie szkieletow, kolo okregu orcow, dokonal tego ze zapalila mu sie czaszka;)

ciekawi mnie to.

Marcin24
21-01-2009, 21:11
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845

Pan Klocek
22-01-2009, 08:22
W angielskim nie, ale w niemieckim owszem.

Takie rozpatrywanie w czasie nie ma już sensu. RPG Tibii jest tak dziwnie rozwijany, że nie raz już wszystko stanęło na głowie. Zresztą jak analizować sytuację i story z maina, to nie wiem dlaczego orki są poddanymi minotaurów.. od tego update potrafią przecież latać rakietami na inne planety.

Czy AS został dodany nie przypadkiem aby się w końcu 'spojawił' autor książki z mino-hella? Ktoś lepszy niż zwykły minos który to wcześniej w domyśle napisał? (no i teraz się nasłucham teorii o po kolei wszystkich NPC którzy ją podobno napisali)

Masz rację :) to również miałoby sens :)

Orki to takie Zergi :P w końcu mają zbiorowy umysł jak pszczoły i tak jak one mają swoją "królową" roju, a poddanymi są bo jest ich mało na rooku.

Luker's
22-01-2009, 11:17
Nie panie klocku...
to są orki z Warhammera 40000 dawn of war...

Pan Klocek
22-01-2009, 18:26
Nie panie klocku...
to są orki z Warhammera 40000 dawn of war...

Nie tylko 40k ale w zwykłym Warhammerze też są przecież "grzybami" prawda?

W Tibi widać, że autorzy czerpali z różnych źródeł. Nadal bronie swojego. Polecam poczytać parę książek, chociażby w bibliotece Rookgaardu gdzie pewien podróżnik i naukowiec (ot dziadek jednego z największych umysłów Tibi, okultysty i zdrajcy) przytacza taką hipotezę.
A byłeś np w fortecy orków? Widziałeś ich "króla"? Mówię Ci, to są "robale".

bakus1088
22-01-2009, 21:48
Hmmm ostatnio coraz mniej wierze ze spike sworda da sie zdobyc... nawet jak juz sie te drzwi otworzy (w co watpie) pokona sie mino mage (to jest do zrobienia) to ten teleport wedlug ksiazek powinien do mintwalin prowadzic przeciez a nie do spike sworda... a nawet jak juz to moze za tym teleportem czeka cos jeszcze gorszego niz mino mage :D... poznalem okrutna prawde;p

Ameriov
22-01-2009, 22:13
Teleport jest niestabilny więc zamiast w Mintwallin równie dobrze może Cie wywalić na dachu temple lub anni queście.
Poza tym dlaczego wy się uczepiliście tych drzwi. A może właśnie do maga wchodzi się od 2giej strony.

Pan Klocek
22-01-2009, 22:24
Teleport jest niestabilny więc zamiast w Mintwallin równie dobrze może Cie wywalić na dachu temple lub anni queście.
Poza tym dlaczego wy się uczepiliście tych drzwi. A może właśnie do maga wchodzi się od 2giej strony.

Właśnie. Przecież to Mino Mag się zamknął w środku, więc to on ma "klucz" do swoich drzwi.

Luker's
22-01-2009, 23:35
Panie Klocek
Radził bym uwarzać co się pisze bo zaraz zacznie się fala noobskiego spamowania o treści "tom robi tp do mm a z niego wypada gk i dzieki niemu morzesz przejsc spowrotem a jak nie wylotujiesz gk to morzesz wyjsc przez tp"

Teoretycznie ten pomysł z drzwiami po powiedzieliście Może być prawdą...

Lecz ja głowy nie daję

kino121
23-01-2009, 02:42
ja wieże w "Quest Of Fury" ale prawda jest taka że jest miliony sugestii jak to rozwiązać już 3 lata przekopują informacje na rooku i wiemy co się działo "kiedyś" słyszałem że w starszych odsłonach tibi można było zabić ghula na roku mino maga a teraz widocznie cipy to zabunkrowały...;(;(;(

Pan Klocek
23-01-2009, 06:06
Panie Klocek
Radził bym uwarzać co się pisze bo zaraz zacznie się fala noobskiego spamowania o treści "tom robi tp do mm a z niego wypada gk i dzieki niemu morzesz przejsc spowrotem a jak nie wylotujiesz gk to morzesz wyjsc przez tp"

Lecz ja głowy nie daję

Gdzie ja napisałem coś o Tomie? Hmm?
Idź proszę do Mino Hell, weź książkę leżącą na stole, tę na którą wszyscy się powołują, a mało kto rozumie, przeczytaj dokładnie.
Mino Mag zamknął się w swoim pokoju. On siebie zamknął. Nie jego wyznawca/sługa/pomocnik, on siebie.

Biorę pełną odpowiedzialność za swoje słowa.

@DOWN Veeyo (http://forum.tibia.pl/member.php?u=173926)
A ty co? Jak masz coś pisać to wnieś przynajmniej odrobinę do tematu. Chcesz wskazać błędy to napisz mu na PW. Jeśli ktoś się zna na ortografii to sam zauważy, a jeśli nie to ma to gdzieś.

Veeyo
23-01-2009, 08:41
Panie Klocek
Radził bym uwarzać co się pisze bo zaraz zacznie się fala noobskiego spamowania o treści "tom robi tp do mm a z niego wypada gk i dzieki niemu mozesz przejsc z powrotem a jak nie wylotujiesz gk to morzesz wyjsc przez tp"

Lecz ja głowy nie daję

.................

Jimmy_Reaper
26-01-2009, 19:12
Ja mysle, ze spike sword itp. to tylko tak na ozdobe albo co :D chociaz... slyszalem ze kiedys na jakims 7.6 cliencie czy jakims innym drzwi do MM byly otwarte :P

Marcin24
26-01-2009, 19:18
Ja mysle, ze spike sword itp. to tylko tak na ozdobe albo co :D chociaz... slyszalem ze kiedys na jakims 7.6 cliencie czy jakims innym drzwi do MM byly otwarte :P
To źle słyszałeś.

Jimmy_Reaper
26-01-2009, 19:45
Acha dobra dzieki ...
Przeciez wiem ze to nie prawda, kto by ubil na rooku mm ??
woce loot...

Ameriov
26-01-2009, 20:31
(...)kto by ubil na rooku mm ??
woce loot...

1. Ja
2. No i? I tak byś go nie użył więc ładna ozdoba.
Jeśli już to Taurus Mace byłoby zbyt silne.

bakus1088
26-01-2009, 22:47
pokonanie mino mage to jest najmniejszy problem ... sam nie gram rookstayerem ale jak ma ten np. 60 level to na co ma kase wydawac jak nie na kolejne bp potow ? do tego momentu az sie cap skonczy ;p a nawet jak nie jeden to cala masa ich sie rzuci na mino mage... wiekszy problem stanowi samo dostanie sie do niego

Kromka123
27-01-2009, 18:56
@up
No racja. Jasne że by się team zebrał , tak samo jak na feru.

Xaviour
01-02-2009, 07:39
Myślę, że to może być pewna wskazówka..

http://pl.youtube.com/watch?v=GoSX9nHkh7g

Hexus
01-02-2009, 09:07
A może Magic Light Wand ma coś wspólnego ?
może trzeba dać na mlw>>>use with>>>i na drzwi mino mage???
sprawdzić nie zaszkodzi :D
Drzwi Zamknęła magia i magia musi je otworzyć. :D
Bo chyba to w końcu Magic Light Wand.
To tylko moje przypuszczenia.
@down
Nie posiadam owego przedmiotu :P

Rocket Slayer
01-02-2009, 09:28
A może Magic Light Wand ma coś wspólnego ?
może trzeba dać na mlw>>>use with>>>i na drzwi mino mage???
sprawdzić nie zaszkodzi :D
(nie pamiętam czy da się dać use with na mlw)
Bo chyba to w końcu Magic Light Wand.
To tylko moje przypuszczenia.

Proszę, zanim wysnujesz następną teorię, miej jakieś pojęcie o czym ty mówisz i czy to nie jest tak proste, że przez te lata każdy mógł na to wpaść...

Zasada - najpierw sprawdź, później pisz

Fabiek
04-02-2009, 14:55
Stonoga , ale wszyscy już to wiedzą
na Rooku o tym queście gadają..

Rocket Slayer
04-02-2009, 15:26
Z kim ty gadasz, odświeżaczu?

Smirtlex
05-02-2009, 23:59
Nie wiem czy to normalne ale gram na Guardii. Ide sobie na wolfy a Sworda of Fury nie ma. To nie ots rl sprawdzcie postacie mnie i tego Pastora. Kiedy postac zrobiona itp. Jak cos to napiszcie.

http://img266.imageshack.us/img266/2780/uo0032zu4.jpg (http://imageshack.us)
http://img266.imageshack.us/img266/uo0032zu4.jpg/1/w1440.png (http://g.imageshack.us/img266/uo0032zu4.jpg/1/)

Barbar
06-02-2009, 00:00
Niestety nie odkryłeś nic nowego, poprostu ktoś "zniknął" mieczyk ;P

Jimmy_Reaper
06-02-2009, 11:39
@Smirtlex
On nieraz znika ;p
@Hexus
Nie da sie wziasc magic light wanda "use with", tylko "use" i zaczyna swiecic :)
@Ameriov
Sorry, to moj błąd, z munstera np. dice leci i tez jest niepotrzebny, tez sluzy jao dekoracja, szapn, albo do gry :D
Z AS'a leci magic light wand, a on tylko swieci, i jest ladny, knife tez, slabe jest, a malo kto skilluje takim rarem :) (chociaz knife to slaby przyklad ;/)
Ale chyba taurus mace mogą uzywac tylko knighci ? CHYBA ! :confused:

Raxev
06-02-2009, 11:57
@Smirtlex
On nieraz znika ;p

Nie 'nieraz', tylko jak ktoś stanie na pewnych polach.