PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20]

Blader19948
06-12-2009, 21:26
Jako, że mam dobry humor to cię nie zniszczę, a jedynie pouczę.

szpajk szlold na pewno nie istnieje a wy jestescie nooppki bo pisca nie umiecie!111! , szpajk szlold istnieje na pewno bo kolegi kolegi kolezanki kolegi ciotki somsiadki i brata kolegi powiedzial ze byl na szpajk szlold qlest i tszeba zabic tarantule gula i mino magera !!!!1111! Nastepni to: A ja mam szpajk szlolda ale nie pokasze!111!![...]Jestes nappkiem bo napewno da sie to... Sam jestes napp bo to.... itd.
Głowa już mnie boli! Nikt tak nigdy nie piszę, więc nie wiem kogo chcesz naśladować, jedynie pokazujesz, że to ty najlepiej władasz tym "językiem". Jeśli chcecie kogoś sparodiować, obśmiać, nie musicie kaleczyć języka polskiego, wystarczy inteligencja.

Spike Sword znika, poniewaz wstepujac na 2 punkty na mapie powodujemy trzesienie ziemi i zmywa go stamtad fala, ktora gasi plomienie. Otoz, aby SPike Sword znikl mamy okolo 30 minut. SS po zniknieciu pojawia sie na skalnym wybrzezu na pacc area (woda go tam wyniosla i ugrzazl w kamieniach) i jest tam, az do resu czyli mozna z tego wywnioskowac, ze cale zadanie jest na czas!O tym wszystkim mowi nam Amber ( ta na dole co byla na mainie i wrocila). Powiedzialem co wiedzialem xD Wiec nie wiem czy ten temat sie odnowi jak nie zaloze swoj
Gdzie się pojawia?! Jakie fale sejsmiczne?! Amber nie mówi nic takiego! Spike Sword znika w sposób "magiczny" świadczą o tym gwiazdki, które pojawiają się po jego zniknięciu, patrz na screena.
http://img187.imageshack.us/img187/3988/sofznikanie.gif (http://img187.imageshack.us/i/sofznikanie.gif/)
Niema żadnych trzęsień ziemi.

Na koniec dodam, ze Stonoga pisal co o jakims tunelu i widzialem kiedys taki tunel z tabliczka ( nie pamietam oc na niej pisalo) , ale tunel byl zasypany kamieniami czyli nie do przejscia. Mam nadzieje, ze temat sie rozwinie i uda nam sie! Piszcie co wiecie i sprobujcie sie nie znoobowac, a dojdziemy do konca tej zagadki.
Maze of Fury, nic konkretnego.

Na koniec, poczytaj sobie Kompendium Wiedzy o Sword of Fury (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=219974), dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.

Hexus
06-12-2009, 21:36
Na koniec dodam, ze Stonoga pisal co o jakims tunelu i widzialem kiedys taki tunel z tabliczka ( nie pamietam oc na niej pisalo) , ale tunel byl zasypany kamieniami czyli nie do przejscia. Mam nadzieje, ze temat sie rozwinie i uda nam sie! Piszcie co wiecie i sprobujcie sie nie znoobowac, a dojdziemy do konca tej zagadki.
Chodzi ci o "Maze of Fury" i "Przejście na main" (zasypane) ?
Kiedyś też tak myślałem jak ty, że nareszcie się uda.. ale ...
nie mogę powiedzieć że nie istnieje "quest" na spike'a bo nie mam dowodów ale też nie ma dowodów że istnieje, po tylu latach poszukiwań powinni go rozwiązać jednakże go nie rozwiązali, spike sword istnieje jedynie na tej wysepce, na całym rookgaardzie nie ma prawie ani słowa o nim(quescie/rozwiązaniu/podpowiedzi).. ten miecz trzyma rookstayerów tam gdzie są, na rookgaardzie (większą część) bo jak ja bym miał tam dla expa siedzieć to bym dawno nie grał w tibie , ale nie lepiej zająć się innymi questami niż ciągle próbować znaleść rozwiązanie tego miecza którego 99,99% rozwiązania nie ma.
Podajcie mi 1 konkretny powód/dowód który mnie nawróci. (do wierzenia w "spike sword questa" oczywiscie :D)

Hakuoh
06-12-2009, 23:20
Marcin24 wraca! Ten upadły, zapomniany przez boga dział ZNÓW POWSTANIE!
Eee...
Kiedy? :o

Szpec
07-12-2009, 10:41
Ja bym sie bardziej zainteresowal iron helmetem. Sądze że są szanse na zdobycie go.

Old_Game
07-12-2009, 14:41
[ble ble ble]

Gdzie się pojawia?! Jakie fale sejsmiczne?! Amber nie mówi nic takiego! Spike Sword znika w sposób "magiczny" świadczą o tym gwiazdki, które pojawiają się po jego zniknięciu, patrz na screena.
http://img187.imageshack.us/img187/3988/sofznikanie.gif (http://img187.imageshack.us/i/sofznikanie.gif/)
Niema żadnych trzęsień ziemi.

omg. Bo jakim cudem mogli by pokazać fale czy trzęsienie ziemi w grze 2D -.-'

Hexus
07-12-2009, 16:19
Ja bym sie bardziej zainteresowal iron helmetem. Sądze że są szanse na zdobycie go.
Za niedługo będziecie wymyślać kolejne bzdury..
Na pewnym "fake'u" był jak jakiś brazylijski(?) player wykonał questa w którym dostał: spike'a, iron helmet, dwarvenke. Nie ma i nie istnieje iron helmet na rookgaardzie. Jeśli chodzi o zagadki rookgaardu to raczej zająłbym się maze of fury, blind orc'em i "tajemniczym" pokojem minotaura maga (najbardziej prawdopodobne że jest związany z tym jakiś quest). Po spike swordzie znikają wszelkie ślady dotyczące questa, cipsoft zaciera ślady i prawdopodobnie uniemożliwia zrobienie questa. Po zeskanowaniu co jest pod "dziurą" do wejścia maze of fury nie ma nic.. dlatego większość albo całość zrezygnowała z próbowaniem znalezienia czegokolwiek, jednakże w niektórych questach pojawiają się różne żeczy, znikają (ściany, podłogi itp.) lub też powstają, dlatego myślę że warto się temu przyjrzeć (mała szansa na odkrycie czegokolwiek, lecz zawsze jest :D).

RookeR
07-12-2009, 16:37
@topic:
Czytam od czasu do czasu forum, aczkolwiek na dział rookgaardu jakoś odzwyczaiłem się przeglądać ale ostatnie posty co po nie których mnie rozbawiły :). Temat ma już trochę, ale i tak znajdują się talenty by wymyślić coraz to głupsze... pardon nowsze teorie (np. trzęsienie ziemi :)).

@up

Cipsoft zaciera ślady? Hm... Po czym? Kto kiedykolwiek powiedział że ten quest istnieje? Prócz Knightmare który mówił że szukamy za daleko (i miał racje, bo wyrocznia blisko jest i większość ją zna :)), to nikt nic nie wspomniał. Mino mag, Ghoul, SoF i opowieść z nim związana, Maze of Fury mają nadać grze klimat.
A afera z rzekomym zdobytym Spike Swordem na harmonii i reakcja z jaką CMowie nas zaskoczyli mówi sama za siebie.

@Michoss

Nie żebym nie wierzył, ale już kilka razy się Marcin24 zapowiadał z powrotem (o ile dobrze kojarzę). Póki co go nie ma. Jeśli chodzi o niego to dla mnie a za mnie może wracać, nic do niego nie mam. Przynajmniej nie wymyśla nie stworzonych historii.

EDIT:
@down
To że Dallheim nie reaguje na te słowa no można powiedzieć zacieraniem śladu, lub po prostu ucięciem mu opcji dialogowej bez większego sensu. Jak to napisałeś zdania są podzielone :). Mino Mag, Ghoul, SoF mają znaczenie fabularne w sensie są po to by NPC/księgi mieli/miały o czym mówić. (wiem księgi nie mówią, my bad) A że przy okazji budują klimat i przy okazji pokazują co jest na głównym kontynencie (nie zły przypadek co?) to już inna historia :)

Co do FAKE który wkleiłeś to powiem tyle że nawet nie potrzeba zwracać uwagi na błąd z "50 oz.", jeśli się jest wzrokowcem to pierwsze co się rzuci w oczy że koło TP w komnacie (w zasadzie za) nie ma światła od ognia. To już pokazuje iż jest to FAKE.
A co do Iron Helmet i Dwarven Shield to nie wiem skąd ludzie wpadli na pomysł że można go wziąć na rooku, bo jeszcze SoFa zrozumiem, bo jest o nim sporo w bibliotece i mówią o nim npc, ale o Helmecie i Shieldzie? Dziwne nie? Ktoś miał jak to mawiał Wojewódzki parcie na szkło i wymyślił sobie historie o Iron Helmecie na rookgaardzie i Shieldzie. Czego to się nie robi by zaistnieć :)

Pozdrawiam RookeR

Blader19948
07-12-2009, 20:39
Mino mag, Ghoul, SoF i opowieść z nim związana, Maze of Fury mają nadać grze klimat.
Mają nadać grze klimat, mają znaczenie fabularne, mają pokazać co nas czeka na mainie, są dla ozdoby. Zdania są podzielone.

Na pewnym "fake'u" był jak jakiś brazylijski(?) player wykonał questa w którym dostał: spike'a, iron helmet, dwarvenke.
http://img256.imageshack.us/img256/4734/10533715.jpg
Był to Axetox of Azura. Zwróćcie uwagę, że piszę 50 oz. zamiast 50.0 oz.

Cipsoft zaciera ślady? Hm... Po czym? Kto kiedykolwiek powiedział że ten quest istnieje?
Bo usuwanie u Dallheima reakcji na hasło "spikesword" to zabiegi kosmetyczne.
Kiedyś Dallheim reagował na hasło "spikesword", pisane łącznie. O ile dobrze pamiętam mówił "My truly old sword", ale prawie na pewno się mylę. Może nie jest to zacieranie śladów, ale niemożna definitywnie stwierdzić, że Cipsoft nic z tym fantem [Sword of Fury] nie robi.

Hakuoh
07-12-2009, 21:32
Zwróćcie uwagę, że piszę 50 oz. zamiast 50.0 oz.
Kiedyś było bez cyfr po kropce. Dopiero w którymś updacie rozszerzyli.
Oraz nie ma broni, która ma opis "It is the Sword of Fury".

RookeR
07-12-2009, 22:11
Kiedyś było bez cyfr po kropce. Dopiero w którymś updacie rozszerzyli.
Oraz nie ma broni, która ma opis "It is the Sword of Fury".

Co prawda to prawda. Nie ma broni z tym opisem, gdyż jak by to był Sword of Fury (zakładając że istnieje) to opis był by taki:

You see sword of fury (Atk:24 Def:21)
It weights 50.0 oz
+
Np. You feel power in this blade

Tak jak w przypadku SCA (mój ulubiony Topór:))
You see stonecutter axe (Atk:50 Def:30+3)
It weights 99.0 oz
Only players...
+
You feel power of mighty axe (tłumaczyłem z pamięci "Czujesz siłę tego potężnego topora", czyli polski opis SCA)

Hakuoh
08-12-2009, 09:40
Trzeba również dodać, że zasada 2 identycznych broni, jednak z różnym opisem jest sprzeczna. Zwrócćie uwagę, że nie ma broni, która jest taka sama.

Szpec
09-12-2009, 22:26
Za niedługo będziecie wymyślać kolejne bzdury..
Na pewnym "fake'u" był jak jakiś brazylijski(?) player wykonał questa w którym dostał: spike'a, iron helmet, dwarvenke. Nie ma i nie istnieje iron helmet na rookgaardzie. Jeśli chodzi o zagadki rookgaardu to raczej zająłbym się maze of fury, blind orc'em i "tajemniczym" pokojem minotaura maga (najbardziej prawdopodobne że jest związany z tym jakiś quest). Po spike swordzie znikają wszelkie ślady dotyczące questa, cipsoft zaciera ślady i prawdopodobnie uniemożliwia zrobienie questa. Po zeskanowaniu co jest pod "dziurą" do wejścia maze of fury nie ma nic.. dlatego większość albo całość zrezygnowała z próbowaniem znalezienia czegokolwiek, jednakże w niektórych questach pojawiają się różne żeczy, znikają (ściany, podłogi itp.) lub też powstają, dlatego myślę że warto się temu przyjrzeć (mała szansa na odkrycie czegokolwiek, lecz zawsze jest :D).

A Darth Saldria?

MatysBKS
14-12-2009, 17:33
mógł by mnie ktoś oświecić czy "Quest 11x5" zostaw wyjaśniony? na forum nic sensownego nie znalazlem

Cygan Slejter
14-12-2009, 19:32
Polecam poszukać wywiad z Lesiem Obwiesiem :)

Blader19948
14-12-2009, 23:22
mógł by mnie ktoś oświecić czy "Quest 11x5" zostaw wyjaśniony? na forum nic sensownego nie znalazlem

Ahhh... Ugodziłeś w jedyną rzecz, której niema w moim kompendium. Radzę poczekać niedługo będzie.

RookeR
15-12-2009, 15:45
Moim zdaniem nazwę tematu można by przemianować na:
'' Odpowiedz na zagadkowe pytanie: Kiedy ludzie dadzą spokój SoFowi"? :)
Dla mnie miecz furii jest bardzo fajną częścią fabuły. Nie zła historia, ba legenda. Sam zaczynałem jako 'zapalony'* poszukiwacz mieczu karbowanego jak frytki, ale przychodzi moment kiedy w końcu zdajesz sobie sprawę że SoFa nie da się zdobyć :). Tylko jak poszukiwać jeden da sobie spokój to na jego miejsce przychodzi nowy i koło się zamyka.

*Trzy wozy strażackie mnie gasiły mój zapał ( ;

Pozdrawiam RookeR

Nebirios1
20-12-2009, 14:57
Witam. Przeglądając z ciekawości Tibia Earth, znalazłem pewne miejsce. Nie wiem czy jest ono powiązane z Spike Swordem. Czy ktoś tam był?
Link: http://tibia.pl/earth.php?x=31986&y=32220&z=10&q=77.53

edit:
A pod tym jest: http://tibia.pl/earth.php?x=31989&y=32223&z=11&q=62.91

Blader19948
20-12-2009, 15:34
@up:
Jasne, że był to tereny dla PACC.

Buka_
20-12-2009, 19:15
@up:
Jasne, że był to tereny dla PACC.

Jak nie wiesz w jaki sposób używać przecinka, to go nie używaj.

Ameriov
20-12-2009, 20:10
@up
Złodziej tekstów.

A Darth Saldria?

Darth to Darth. Posiadanie Iron Helmeta o niczym nie dowodzi.
Osobiście miałem okazję widzieć dużo lepsze rzeczy na naszej małej wysepce, nie tylko na Antice.

Heatvich
21-12-2009, 22:08
@up
Zapewne mpa i bohy. Golden helmety i plate armory. No i blue backpacki.
Adam Mickiewicz nie zyje, nie oznacza to ze napiszesz lepsze bajki niz on.
Pozdrawiam, Antonio Ban-teraz.

ClaVeR
22-12-2009, 01:26
@RookeR
Dla mnie miecz furii jest bardzo fajną częścią fabuły. Nie zła historia, ba legenda. Sam zaczynałem jako 'zapalony'* poszukiwacz mieczu karbowanego jak frytki, ale przychodzi moment kiedy w końcu zdajesz sobie sprawę że SoFa nie da się zdobyć .

Ahh... Trafiles w sedno... Dalem sobie z tym spokoj.Byl wlasnie taki moment, ze poprostu tak jakby sobie uswiadomilem, ze to bezsensu. Wierze oczywiscie, ze ss'a mozna zdobyc, ale juz mnie tak nie pali, aby go zdobyc. Teraz od czasu wbijam na mojego rookstayera i lookam na forum. Sluchajcie doszedlem do takiej teorii, (nie mozna powiedziec, ze nie mozliwej, ale takze nie mozna jej potwierdzic) ze gdy ten ss zostaje zmyty z tej wysepki i trafia na pacc area to moze da sie go ponownie jakos zmyc (slyszalem kiedys o 4 punktach do staniecia, a nie 2) to moze on wtedy trafia na maina i jakis rybak/rolnik lub ktos jeszcze inny znajduje go na brzegu i cieszac sie zdobycza idzie na fire devile gdzie pada i tak powstaje spike sword qest na mainie! Jest tez inna teoria z Vendorem! Moze ten jednak skradl spike sworda i doczekal pomocy od tego maga (od life fluidow) i ten jakos mu pomogl dostac sie do mm gdzie teleportowal sie na maina, a ze tp byl niestabilny trafil do jaskini z fire devilami gdzie niestety padl i mamy spiek sword qesta na mainie! Powiedzcie co o tym myslicie :P

Vermilion
22-12-2009, 08:54
Ahh... Trafiles w sedno... Dalem sobie z tym spokoj.Byl wlasnie taki moment, ze poprostu tak jakby sobie uswiadomilem, ze to bezsensu. Wierze oczywiscie, ze ss'a mozna zdobyc, ale juz mnie tak nie pali, aby go zdobyc. Teraz od czasu wbijam na mojego rookstayera i lookam na forum. Sluchajcie doszedlem do takiej teorii, (nie mozna powiedziec, ze nie mozliwej, ale takze nie mozna jej potwierdzic) ze gdy ten ss zostaje zmyty z tej wysepki i trafia na pacc area to moze da sie go ponownie jakos zmyc (slyszalem kiedys o 4 punktach do staniecia, a nie 2) to moze on wtedy trafia na maina i jakis rybak/rolnik lub ktos jeszcze inny znajduje go na brzegu i cieszac sie zdobycza idzie na fire devile gdzie pada i tak powstaje spike sword qest na mainie! Jest tez inna teoria z Vendorem! Moze ten jednak skradl spike sworda i doczekal pomocy od tego maga (od life fluidow) i ten jakos mu pomogl dostac sie do mm gdzie teleportowal sie na maina, a ze tp byl niestabilny trafil do jaskini z fire devilami gdzie niestety padl i mamy spiek sword qesta na mainie! Powiedzcie co o tym myslicie :P

Ja myślę, żebyś jak najszybciej stąd wyszedł. NIE MA ŻADNEGO VENDORA/VEROTHA, CZY KOGO SE TAM JESZCZE UBZDURACIE. Twoje teorie nie trzymają się kupy i uważam, że są debilne. Cześć.

Cygan Slejter
22-12-2009, 09:10
@up

Nie kazdy gra w tibie pol roku jak ty ;)

DD-ExpLo.
22-12-2009, 10:37
@up
Szkoda. Jakby ktos gral jeszcze pol roku to moglibysmy z nim zalozyc klan no nie? Ty bys rzondzil ok.

Ameriov
22-12-2009, 13:12
@up

Szczerze, nie zdziwił bym się gdyby gdzieś tam ktoś posiadał MPA.
Zanim Cipsoft skapnął się jak łatwo można przerzucić itemy na Rook było tam już kilka ciekawych egzemplarzy z maina/IoD.
A o większości i tak pewnie nikt się nigdy nie dowie.

@down
W tylu, na temat których będę wiedział więcej niż przeciętny gracz. Dlaczego?
Patrzenie jak ludzie wierzą w prowokacje jest śmieszne...
Sypanie garści prawdziwych informacji i patrzenie jak inne mądre polaczki zrobią wszystko, aby to zanegować
jest o wieeele ciekawsze. Wiem, że się nie wyróżniam. Gdybym chciał być "ponad" to wbociłbym 150 lvl
na Tutorial Island/Rooku/Bugach pod Carlin/<Jakakolwiek inna fantazja>
byle złapać wątek w którym coś wiesz(i też nie do końca)....
Gdyby mi zależało brnąłbym dalej w rozwiązywanie "mi(s)tycznych" sekretów Tibii.
Czy brnę? Czy chce przyswajać nowe fakty? Chyba znasz odpowiedź. Wiem co chciałem wiedzieć.

PS. Dlaczego piszesz z jakiegoś nowego konta? Nie możesz wypowiedzieć się z normalnego, lub chociaż się podpisać? ;)

~A/

Jer
22-12-2009, 14:31
To że są inne nie ulega wątpliwości. Wystarczy posprawdzać jakimiś toolami lub botami jakie gracze mają prędkości... jak świecą.. popatrzeć na hity...

I tak przy okazji:
Amer, siepie ci się w głowie od tej tibii, czy od (przynajmniej kiedyś) przebywania z RdB? W ilu tematach-prowokacjach jeszcze będziesz z siebie kretyna robił? Byle by tylko pokazać że wiesz coś więcej.. byle złapać wątek w którym coś wiesz(i też nie do końca)....
Nie jesteś fajny i nic nie osiągniesz w tej grze. Ani ty ani nikt inny. Ta gra nie wyróżnia nikogo. Jest nudna, a gracze są szarzy. Przyswój to. :)

Michoss
22-12-2009, 21:42
Pragnę wam wszystkim, Rukgardasy, złożyć najlepsze życzenia z okazji świąt, w imieniu Marcina(bez 24), który odszedł z naszego forum.

PS.
żeby nie był czysty oftop, odniosę się do posta 2 kilometry wyżej
Trzeba również dodać, że zasada 2 identycznych broni, jednak z różnym opisem jest sprzeczna. Zwrócćie uwagę, że nie ma broni, która jest taka sama.
Battle Hammer i giant smithammer.

kubol9999
22-12-2009, 23:17
@down
Sypanie garści prawdziwych informacji i patrzenie jak inne mądre polaczki zrobią wszystko, aby to zanegować
jest o wieeele ciekawsze. Wiem, że się nie wyróżniam. Gdybym chciał być "ponad" to wbociłbym 150 lvl

LoL-.- Przeczytaj jeszcze raz to, co napisał kolega "@down", a potem popatrz na swoją odpowiedź.

Powiem wam jedną rzecz: nie traćcie życia na szukanie Sofa, mpa, bohów (Itp.) na Rooku, nie traćcie życia na Tibię! Grałem w ten shit ponad 7 lat i niedawno przekonałem się, że jestem 7 lat do tyłu, że mój mózg jest dużo bardziej pusty od tej gry, mam problemy z pamięcią i nie umiem pojmować prostych spraw pomimo, że mam dopiero 15 lat. Naprawdę, radzę wam: przestańcie grać w gry online (sp only 4fun).

@Down
Taaak, zwłaszcza, że jeszcze zanim intensywniej zacząłem grać w tibię, to miałem średnią dochodzącą nawet do 5.4 (najlepsza), a teraz nawet nie mam czasu myśleć o nauce. Strata czasu.

Iron77
30-12-2009, 17:50
Prosiłbym kogoś z PACC aby poszedł w to miejsce:http://tibia.pl/earth.php?x=31977&y=32228&z=7&q=153.32

znajdzie się tu http://tibia.pl/earth.php?x=31976&y=32228&z=8&q=153.32 schodzi niżej

znajduje się tu http://tibia.pl/earth.php?x=31978&y=32231&z=9&q=153.32&r=1 i idzie jedyną możliwą drogą, po drodze Skeletony i Cave Raty

A potem znajdzie się tu:http://tibia.pl/earth.php?x=31976&y=32251&z=10&q=153.32&r=1 i chciałbym wiedzieć czy w tych grobach, znajduje się coś godnego uwagi 8o

Old_Game
31-12-2009, 12:08
Nie KURWA MAĆ JEBANE KURWA MAĆ TE KURWA JAK TO SIĘ ZWIE TE OGRANICZENIE ZNAKOWE CHYBA TERAZ JEST TE JEBANE 10 ZNAKUFF !!!

POLAKPIOTR
01-01-2010, 14:12
@up
Nie rozumiem o co kaman w twoim poście. Może mnie oświecisz?

Cygan Slejter
04-01-2010, 11:54
Nawet śmieszne to nie jest :confused:

GoblinKiller
19-01-2010, 11:57
Dość tych kłótni... X(

Lepiej skupmy sie na zadaniu, a z tego co sie orientuje jestesmy w kropce,

Ostatnio przegladałem info dotyczace Demon Oak quest. Dawniej (przed patchem) dalo sie go wykonac w banalny sposob - ot tak nacisnac pare przyciskow i pokonac oaka. CIPy szybko zorientowały się co za badziewnego questa zrobiły ( nagrodą są demon legi, rainbow shield i pare innych rarów )

Quest po updacie zmienil sie i nie dalo sie go wykonac w ten sam sposob , długo nie został wykonany, aż jeden z graczy - Tomurka wykonał taska dotyczącego zabicia 6666 demonów.. xD Okazało się ze nagroda bylo nic innego tylko mozliwosc zmierzenia sie z demon Oakiem 8o

Hmmm, teraz pewnie myslicie co ma to wspolnego z Spike Sowrdem...

1
Przyciski ktore byly wykorzystywane do otwarcia demon oaka byla to zwykla trawa umieszczona wokol areny z Oakiem. Po najsciu na te przyciski pojawialy sie kwiestie wypowiadane w losowej kolejnosci przez Oaka oraz otwierały przejscie. Po patchu przyciski te pozostały lecz slułżą teraz tylko do wypowiadania kwestii.

I tu pojawia sie analogia do Spike Sworda - przyciski znikajace Sworda moga byc juz nieuzyteczne, i sluzyly kiedys do czegos innego, lecz CIPy zostawily je dla bajeru... :]

2
Quest mogl sie zmienic i teraz moze byc analogiczny do Demona Oaka - czyli moze tu chodzic o cos zupelnie innego i absurdalnie trudnego jak np : zabicie paru tys minosow czy 100 apperitice shengow...

Takie sa moje spostrzezenia - ktore pokazuja ze tak samo jak Demon Oak quest moze byc rozwiazywalny - tylko cho***** trudny. W koncu jakis GM mowił ze odpowiedz jest blisko nas ( w mino hell do ktorego dziennie przychodzą dziesiatki ludzi jest masa minosow)

RookeR
19-01-2010, 12:04
@up

Zabić kilka tys mino? Zabić 100 ASów? No spoko, tylko musiał by być jakiś licznik jak na taskach... A takowego nie ma. Dlaczego? Bo żaden npc na rookgaardzie nie daje zadania/misji "zabij X potworów a otrzymasz X złota/dośw". A więc twoja teoria poległa.

GoblinKiller
19-01-2010, 12:12
Moze masz racje ale:

1

moze to byc specjalny quest ( nie task) , w ktorym ci nikt nie napisze tego ile masz czego zabic (tak to by dawno byl juz wykonany)

// co do licznika to moj blad - nie wiedzialem o nim.. :(

2

nie musi istniec zleceniodawca questa - po prostu po zabiciu odp ilosci mosterow pojawia sie komunikat ( jestes wystarczajaco potezny by zmierzyc sie z magiem)

3 inna teoria - moze trzba sie kierowac fabula i znalesc cos co przelamie magie MM .. ..

Beh0lder
19-01-2010, 14:03
(...)
Quest po updacie zmienil sie i nie dalo sie go wykonac
Co ty za głupoty tu od*******asz , dało był trudniejszy , ale ludzie wykonywali.

I tu pojawia sie analogia do Spike Sworda - przyciski znikajace Sworda moga byc juz nieuzyteczne, i sluzyly kiedys do czegos innego, lecz CIPy zostawily je dla bajeru... :]Znikanie też jest dla bajeru? Czekaj jakimś cudem na wyspie gdzie praktycznie nie ma magii , zakładając , że spike'a da się zdobyć , on jakimś cudem pojawiałby się u nas?
2
Quest mogl sie zmienic i teraz moze byc analogiczny do Demona Oaka - czyli moze tu chodzic o cos zupelnie innego i absurdalnie trudnego jak np : zabicie paru tys minosow czy 100 apperitice shengow...Znajdź mi npc. co daje taska ^^...

Takie sa moje spostrzezenia - ktore pokazuja ze tak samo jak Demon Oak quest moze byc rozwiazywalny - tylko cho***** trudny. W koncu jakis GM mowił ze odpowiedz jest blisko nas ( w mino hell do ktorego dziennie przychodzą dziesiatki ludzi jest masa minosow)
Więcej ludzi jest na ratach , ps cave , wolfach-bearach czy nawet trollach ;).

moze to byc specjalny quest ( nie task)
Kurwa człowieku , czy ty wiesz ile gdybań się przewinęło przez ten dział czy nawet temat? Więc kurwa za przeproszeniem nie dobijaj choć ty mnie.Masz jakieś dowody czy tylko przypuszczenia?

inna teoria - moze trzba sie kierowac fabula i znalesc cos co przelamie magie MMCzemu ludzie powiązują mm ze spike swordem , ja sie kur** pytam CZEMU? Macie jakieś p****olone podstawy do tego.

kubol9999
19-01-2010, 14:43
Kurwa człowieku , czy ty wiesz ile gdybań się przewinęło przez ten dział czy nawet temat? Więc kurwa za przeproszeniem nie dobijaj choć ty mnie.Masz jakieś dowody czy tylko przypuszczenia?

Jezeli Cie to dobija, to znaczy, ze masz slaba psychikę. W takim wypadku w ogole nie polecalbym wchodzenia na takie strony jak : forum.tibia.pl, bash.org.pl, itp. A tak na powaznie: Kim ty jestes, ze mi (w tym wypadku jemu) rozkazujesz? Kazdy ma prawo do wyrazenia swojej opinii, a jak ci sie nie podoba, to zrezygnuj najlepiej z internetu na swoim komputerze, bo nawet na google.pl nie bedziesz mogl wejsc (bo niedlugo to ci sie nie bedzie podobal napis i wyzwiesz caly swiat).

@GoblinKiller
Myslenie logiczne, ale przed tamtym update jak nachodzilo sie na te miejsca to bylo widac jakies znaki i wiadomo bylo po co to jest, a tutaj ani nie wiadomo gdzie spike sword sie pojawia po zniknieciu z wyspy, ani nie wiadomo czy to cos w ogole daje.

@EDIT
Teraz czekam na krytyke -.-

Beh0lder
19-01-2010, 14:49
Jezeli Cie to dobija, to znaczy, ze masz slaba psychikę. Nie tyle co dobija co wk***ia cholernie.

W takim wypadku w ogole nie polecalbym wchodzenia na takie strony jak : forum.tibia.pl, bash.org.pl, itp.Ta... na hunted.pl może lepiej <lol>

A tak na powaznie: Kim ty jestesTwoją matką! ;*...
ze mi (w tym wypadku jemu) rozkazujesz?Nie rozkazuje , wkurza mnie tylko to , że przerabiamy po raz setny to samo , tylko w innym wydaniu
(bo niedlugo to ci sie nie bedzie podobal napis i wyzwiesz caly swiat).
Weź nie przesadzaj, przejżyj ten temat od początku do końca , policz posty z przypuszczeniami i tak do ch**a nic nie wiemy... może zrozumiesz , że kolejny taki post jest wkurzający bo tak naprawdę niczego nie wnosi.

GoblinKiller
19-01-2010, 16:32
Nie rozkazuje , wkurza mnie tylko to , że przerabiamy po raz setny to samo , tylko w innym wydaniu

Weź nie przesadzaj, przejżyj ten temat od początku do końca , policz posty z przypuszczeniami i tak do ch**a nic nie wiemy... może zrozumiesz , że kolejny taki post jest wkurzający bo tak naprawdę niczego nie wnosi.

A twoje 2 posty wniosły wiele.. :p
Jak juz piszesz to mozesz przedstawic wlasny punkt widzenia i niekoniecznie musisz ubogacać swoja wypowiedz o wulgarne wyrazy i osczerstwa

Czemu ludzie powiązują mm ze spike swordem , ja sie kur** pytam CZEMU? Macie jakieś p****olone podstawy do tego.

A masz argumenty przeciw?

Wykorzystam tutaj -Dowod nie wprost - zaprzeczenie twierdzenia sprzeczne z zalozeniami

twierdzenie: SS jest powiazany z MM
zalozenie: MM i spike sword istnieja - zakladamy ze nie mamy dowodow

Jezeli SS nie jest powiazany z MM to nieistnienie dowodow powinno to potwierdzac. Z racji ze dowody nie istnieja to nie potwierdzaja one jednoznacznie twierdzenia o braku powiazania..

Co jak co to przeczytalem caly temat i to wiele czasu temu :P .. Sa wczesniej moje posty jeszcze - moze ty nie przeanalizowales calego materialu i prubujesz urkryc swoja niewiedze..

Co ty za głupoty tu od*******asz , dało był trudniejszy , ale ludzie wykonywali.

Hmm, czytanie ze zrozumieniem sie kłania...napisałem wyraźnie ze byl do wyonania ale jakis czas zabralo rozszyfrowanie jak...

Moze zapodaj dowody/screeny/ ze jest inaczej.. (tylk bez fakow prosze)

Beh0lder
19-01-2010, 17:09
A twoje 2 posty wniosły wiele.. :p
Jak juz piszesz to mozesz przedstawic wlasny punkt widzenia i niekoniecznie musisz ubogacać swoja wypowiedz o wulgarne wyrazy i osczerstwaJak sie czyta po raz setny nie prowadzące do niczego przypuszczenia nie sposób (przynajmniej dla mnie) nie użyc wulgaryzmów...
Porównywali ssq do innych questów , szukali analogii m.in w lighthouse quescie i nic to nie dało ,a sprawdzenie czegoś takiego zajęło by wieki.I nie ma dowodów dzięki , którym można by przypuszczać , że coś takiego jest , bo to szukanie jak igły w stogu siana.(w przypadku porównania do oaka trzeba by zrobić tego questa od początku do konća aby stwierdzić , że te znikanie ss jest teraz dla picu)

A masz argumenty przeciw?
Fakt , że nic nie wskazuje , że są jakies powiazanie powinien byc odpowiednim argumentem.To tak jakby powiązywać wiewiórkę z Alim Agcą

Wykorzystam tutaj -Dowod nie wprost - zaprzeczenie twierdzenia sprzeczne z zalozeniami
Aż się pogubiłem... :[

Co jak co to przeczytalem caly temat i to wiele czasu temu :P .. Sa wczesniej moje posty jeszcze - moze ty nie przeanalizowales calego materialu i prubujesz urkryc swoja niewiedze..
Przeczytałem , przczytałem... ;P Moją niewiedzę ? Niby gdzie?W ogóle do czego jest to odniesienie ? Moją nie wiedzę ale w czym bo naprawdę nie wiem o co ci teraz chodzi.
Aha tamten kawałek to był do kubola ;).

Hmm, czytanie ze zrozumieniem sie kłania...napisałem wyraźnie ze byl do wyonania ale jakis czas zabralo rozszyfrowanie jak...

Moze zapodaj dowody/screeny/ ze jest inaczej.. (tylk bez fakow prosze)
Napisałeś , że długo nie został wykonany aż tomurka zrobil taska , i tu się mylisz bo było przez ten czas kilka doniesień , że ludzie go wykonywali (czas pomiędzy pierwszym upem questa a tomurką), w twoim poście jest to tak napisane jakby nic się przez ten czas nie działo

Quest po updacie zmienil sie i nie dalo sie go wykonac w ten sam sposob , długo nie został wykonany, aż jeden z graczy - Tomurka

Scross'Rooker
20-01-2010, 08:36
Wbrew pozorom nie istnienie dowodów nie zaprzecza bytowaniu Questu ani na odwrót. Problem polega na tym, że teraz na Rooku nie ma nawet najmniejszej wzmianki o SoF, nawet kwestię Dalla usunęli, ciekawe dlaczego? Sądzę, że to jest argument przemawiający za tym, że Quest jest niemożliwy do wykonania tudzież nie istnieje/nigdy nie istniał. Każda teoria opiera się na tezie bez dowodów, a co do zabicia ilości Minotaurów. Spójrzcie na ilość Minotaurów jakie zabił np. Sunrise (ostatni 101 i 102 poziom wbił ponoć na MH), a przez całą swoją karierę na Antycznej z pewnością zabił wymaganą liczbę, jeżeli natomiast jest ograniczenie poziomowe to już trochę problem się robi. Pamiętam jak kilka lat temu ten temat ożywił się przy pomocy pewnego komunikatu:> Pamiętacie go?

Beh0lder
20-01-2010, 14:24
a przez całą swoją karierę na Antycznej z pewnością zabił wymaganą liczbę, Tak tylko czy miał taska ? (zakładając ,że taki istnieje)
Pamiętam jak kilka lat temu ten temat ożywił się przy pomocy pewnego komunikatu:> Pamiętacie go? Ta , ileż to spamu bylo .. ;]

kubol9999
20-01-2010, 21:06
Jak sie czyta po raz setny nie prowadzące do niczego przypuszczenia nie sposób (przynajmniej dla mnie) nie użyc wulgaryzmów...
Porównywali ssq do innych questów , szukali analogii m.in w lighthouse quescie i nic to nie dało ,a sprawdzenie czegoś takiego zajęło by wieki.I nie ma dowodów dzięki , którym można by przypuszczać , że coś takiego jest , bo to szukanie jak igły w stogu siana.(w przypadku porównania do oaka trzeba by zrobić tego questa od początku do konća aby stwierdzić , że te znikanie ss jest teraz dla picu)

Slownik sie klania, tam jest duzo innych slow ;)
Napisales to, co ja wczesniej, czyli chyba wiemy o co nam chodzi.

Ta... na hunted.pl może lepiej <lol>

Hmm.. sam nie wiem, poniewaz nie odwiedzam tego forum praktycznie wcale (no moze z wyjatkiem kilku sytuacji, gdzie odpisywalem na post).

Tak, wiem, sam nie moge patrzec jak dwie strony zapelnione sa wymyslami forumowiczow (najgorsze sa te absurdalne), ale watpie zeby nasze prosby, nakazy, pier****nie, czy nie wiem co tam jeszcze cos zdzialalo. Musimy sie do tego po prostu przyzwyczaic;) Nie warto tracic nerwow, bo na stare lata bedzie ciezko.

Co do taska, watpie zeby takowy w ogole istnial. Pomyslcie: napewno ktos zrobilby juz cos takiego. Znam kolesia, ktory ustawia bota na 24h na mino hel i expi calymi tygodniami (mala hiperbola), wiec gdyby taki task istnial, koles mialby juz spike sworda. A gdyby bylo ograniczenie - "only the humble may touch the sword of fury" (czy cus w tym stylu), to znaczyloby, ze maksymalny lvl wynosilby (wg. mnie oczywiscie) 8, bo wtedy ludzie moga wyjsc na maina, a na mainie chyba nie jest sie skromnym ;>. Na lvl 8 potrzeba 4200 pkt, czyli trzeba zabic 84 minotaury, przy zalozeniu, ze od 1 lvlu bijemy od razu minosy, co jest chyba niemozliwe.

Beh0lder
20-01-2010, 22:46
Na lvl 8 potrzeba 4200 pkt, czyli trzeba zabic 84 minotaury, przy zalozeniu, ze od 1 lvlu bijemy od razu minosy, co jest chyba niemozliwe.Hmmm w sumie możliwe :P... Może nawet sprawdzę :d.(tak dla zabawy oczywiście)

MadJoachim
22-01-2010, 23:22
kolega mówił mi ,że istnieje film który jest podobno prawdą jak zdobyć ten miecz film jest długi ale jezeli sie zupelnie nic nie wie to chyba mu sie oplaca ale film ogolnie wyglada na prawdziwy ale jeżeli to prawada to powiem tak...
tak jak mowiliscie wczesniej że minotaur mage mial ucznia wszystko sie zgadza tylko że on był można powiedziec drugim kluczem do drzwi...
ale to nie tak jak dostac klucz przekonacie sie w filmie o ile to prawda
ale wszystkich korcilo pytanie co znacza te 7 grobow na szkieletach otoz podobno na tibi 7.6 jak sie poukladalo na nich pokolei ciala minotaura orca trola przerwa wolfwa spider i deer tam gdzie przerwa musi byc czaszka na ktorej stajemy klikamy na siebie i jeszcze raz dostawalo sie wtedy klucz do mino maga ale teraz zamiast klucza daje chyba tylko 10gp
wrocmy troche zdan wczesniej mowilem gdzie mozna znalesc klucz dalej byl tez temat co z ghulem na katana room quest otoz to z niego wypada spike sword bo tylko on jest jego straznikiem oczywiscie jak porownacie sobie rzeczy z pierwszej strony i to cos sie wam moze nasuwac dokladnie historia roka a raczej histori spike sworda ktory jak ktos kiedys zauwazyl pisze sie razem...wychodzi na to że jak wszystkie tematy zbierze sie w kupe moze wyjsc rozwiazanie a o to ze tylko magia moze otworzyc drzwi codzi o to ze klucz jest w pelnie magiczny mniej wiecej troche staralem sie wyjasniec ale jak i z tym nie zakapujecie to macie filmik

http://www.youtube.com/watch?v=DUUr_Id7A_U&feature=related
:cup: Jezeli dzieki temu sie zdobedzie jakos spike sword bede czol sie jak niewiem ale nie az tak wazny bo w kocu wiem to od kolegi...:cup:

@Edit.
Pisał to mój 11 letni brat, także szacunku trochę pizdo down...

Beh0lder
23-01-2010, 00:44
kolega mówił mi ,że istnieje film który jest podobno prawdą jak zdobyć ten miecz film jest długi ale jezeli sie zupelnie nic nie wie to chyba mu sie oplaca ale film ogolnie wyglada na prawdziwy ale jeżeli to prawada to powiem tak...
tak jak mowiliscie wczesniej że minotaur mage mial ucznia wszystko sie zgadza tylko że on był można powiedziec drugim kluczem do drzwi...
ale to nie tak jak dostac klucz przekonacie sie w filmie o ile to prawda
ale wszystkich korcilo pytanie co znacza te 7 grobow na szkieletach otoz podobno na tibi 7.6 jak sie poukladalo na nich pokolei ciala minotaura orca trola przerwa wolfwa spider i deer tam gdzie przerwa musi byc czaszka na ktorej stajemy klikamy na siebie i jeszcze raz dostawalo sie wtedy klucz do mino maga ale teraz zamiast klucza daje chyba tylko 10gp
wrocmy troche zdan wczesniej mowilem gdzie mozna znalesc klucz dalej byl tez temat co z ghulem na katana room quest otoz to z niego wypada spike sword bo tylko on jest jego straznikiem oczywiscie jak porownacie sobie rzeczy z pierwszej strony i to cos sie wam moze nasuwac dokladnie historia roka a raczej histori spike sworda ktory jak ktos kiedys zauwazyl pisze sie razem...wychodzi na to że jak wszystkie tematy zbierze sie w kupe moze wyjsc rozwiazanie a o to ze tylko magia moze otworzyc drzwi codzi o to ze klucz jest w pelnie magiczny mniej wiecej troche staralem sie wyjasniec ale jak i z tym nie zakapujecie to macie filmik

http://www.youtube.com/watch?v=DUUr_Id7A_U&feature=related
:cup: Jezeli dzieki temu sie zdobedzie jakos spike sword bede czol sie jak niewiem ale nie az tak wazny bo w kocu wiem to od kolegi...:cup:

http://img94.imageshack.us/img94/3200/facepalmto.jpg
Polecam lekturę 240 stron (byłoby mniej gdyby nie tacy jak ty) tego tematu ^^ zanim napiszesz tu coś ponownie.

Scross'Rooker
25-01-2010, 11:51
Tak tylko czy miał taska ? (zakładając ,że taki istnieje)
Z tego co mi mówił to nigdy żadnego komunikatu nie widział, ale to w końcu Sunrise...

Bardzo ciekawa wydaje mi się historia SoF - jak właściwie znalazł się na wyspie? Nie licząc bajeczki z Kyllindrą nie ma nawet najmniejszych mitów dotyczących tego.

Blader19948
26-01-2010, 22:13
[...]Sunrise[...]
Błagam...

Z tego co widzę to nic się nie zmieniło.
Demon Oak Quest, jest milion innych Questów, z którymi SoF mógłby mieć związek, więc czemu akurat ten?

Poznaniak
26-01-2010, 22:26
Boże, pamiętam jak jeszcze troszkę się tu udzielałem i była mowa, że dajemy odejść temu tematowi. Widzę, że na forum nic się nie zmieniło, ludzie ciągle tworzą nowe teorie w których przebijają głupotę autorów poprzedniej. Dla części Sunrise to bóstwo które ma odrazu full seta na rooku, bo wbił pierwszy 100 lvl. Beholder stał się panem tematu, bo jest na swój sposób wyjątkowy- i dobrze. Życzę Ci powodzenia w walce z nudą( bo innego powodu nie widzę dlaczego chce Ci się tu jeszcze pisać) i z tym tabunem bajkopisarzy i twórców coraz to głupszych teorii.

@topic(żeby nie było do czego się przyczepić)

Spike sword jest nie do zdobycia. Leży na tej wyspie i tyle. Nie gadajcie mi teraz, że to dla klimatu, że szukacie tego, bo chcecie tak tego klimatu rpg, bo sami go zabiliście, a zapewne 90% z was. Zabiliście go boceniem.

Pozdrawiam a teraz mnie zbesztajcie, bo tak fajnie i wyskokowo jest zrobić to w internecie.

Blader19948
26-01-2010, 22:45
Okazja do zrobienia wielo-cytatowego posta.

Dla części Sunrise to bóstwo które ma odrazu full seta na rooku, bo wbił pierwszy 100 lvl.
Lubię cie.

Beholder stał się panem tematu, bo jest na swój sposób wyjątkowy- i dobrze.
Tu miejsce na żal wytrwale spamujących innych forumowych lanserów.

bo sami go zabiliście, a zapewne 90% z was. Zabiliście go boceniem.
Nie przesadzaj jakieś 50% max.

Pozdrawiam a teraz mnie zbesztajcie, bo tak fajnie i wyskokowo jest zrobić to w internecie.
A tu straciłeś w moich oczach. To tak jak z pewnym demotywatorem na demotywatory.pl, w którym gościu powyzywał dzieci neo i kazał się przez nich zminusować, wbrew pozorom dostał 99% plusów. Bardziej rozgarnięci zrozumieją czemu mnie to zirytowało.

Scross'Rooker
27-01-2010, 16:46
Błagam...

Z tego co widzę to nic się nie zmieniło.
Demon Oak Quest, jest milion innych Questów, z którymi SoF mógłby mieć związek, więc czemu akurat ten?

Czy ja powiedziałem, że to ma związek z DOQ?

Boże, pamiętam jak jeszcze troszkę się tu udzielałem i była mowa, że dajemy odejść temu tematowi. Widzę, że na forum nic się nie zmieniło, ludzie ciągle tworzą nowe teorie w których przebijają głupotę autorów poprzedniej. Dla części Sunrise to bóstwo które ma odrazu full seta na rooku, bo wbił pierwszy 100 lvl. Beholder stał się panem tematu, bo jest na swój sposób wyjątkowy- i dobrze. Życzę Ci powodzenia w walce z nudą( bo innego powodu nie widzę dlaczego chce Ci się tu jeszcze pisać) i z tym tabunem bajkopisarzy i twórców coraz to głupszych teorii.

@topic(żeby nie było do czego się przyczepić)

Spike sword jest nie do zdobycia. Leży na tej wyspie i tyle. Nie gadajcie mi teraz, że to dla klimatu, że szukacie tego, bo chcecie tak tego klimatu rpg, bo sami go zabiliście, a zapewne 90% z was. Zabiliście go boceniem.

Powiedziałem koleżko co mówił, a to że bita obsłużyć 10% nie umie to nie sprawa cziterów.

Btw. Jeżeli człowiek umie chodzić po wodzie i po skałach zdobędzie SoF.

Poznaniak
27-01-2010, 21:07
@Blader

Napisałem tak, ponieważ nie miałem zamiaru już tu pisać, ale dla wyprostowania... napisałem tak, bo znam mentalność tego forum( jak chcesz mnie uznać za hmm.. nie wiem jak to określić, może pozera albo prowokatora- śmiało, mi to wisi). Polega ona na besztaniu jak się ktoś nie zgadza z kimś/ktoś nie umiem udowodnić racji/ poczuje się urażony. Mało osób stać tutaj na spokojną, kulturalną i mądrą dyskusje.

@ Macabras

Bardzo chętnie z Tobą o tym pogadam, możemy się ustawić na Twoim serwie albo na Galanie. Pokażesz mi jakieś dowody, może mnie przekonasz:)

Rowabisek ;)

Cezzy
27-01-2010, 22:00
Napisaliście 240 stron tematu, (czy tam więcej), pokłóciliście się każdy z ok. 25 osobami, zepsuliście psychikę ponad setce dziecii neo, i dalej stoicie w miejscu? Gdyby wam zależało, to te 10 osób podemną nie pisało by teraz o byle gównie, tylko postarało się czegoś poszukać. Może być nawet nie sprawdzone, byle żeby kurwa ruszyć z miejsca, zamiast wszczynać te pierdolone awantury.

Blader19948
27-01-2010, 23:24
Czy ja powiedziałem, że to ma związek z DOQ?
Zauważ, że między "Błagam...", a wzmianką o DOQ jest odstęp. Pierwsze tyczyło się twojej wypowiedzi o Sunrise'ie <patrz podpis Old Game'a>, a drugie było podsumowaniem ostatnich 2 stron.

setce dziecii neo
"Dzieci Neo" wciskacie ich wszędzie gdzie się da, a sytuacja tak naprawdę wygląda tak jak z "pokemońskim pismem", ludzie próbują pisać tym, pismem by pośmiać się z ludzi, którzy go używają, lecz wystarczy troszkę poserfować by się przekonać, że jedynymi użytkownikami tego języka są właśnie ci obśmiewa-cze co by znaczyło, że rdzennych pokemonów niema. Ci bystrzejsi zauważą nawiązanie do dzieci neo.

10 osób podemną nie pisało by teraz o byle gównie
Myślisz, że to zatrzyma SPAM na jakiś czas?
NIE!

ruszyć z miejsca
Chcecie ruszyć z miejsca? Proszę http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=219974 miłej lektury.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

By zakończyć zażalenia o SPAM.

Widzę, że wielu z was narzeka i nierozumie podstawowej rzeczy. SPAMU nie zatrzymamy, wielu już próbowało i wielu jeszcze spróbuje. Lecz jest to niemożliwe. Dlatego skończcie zażalenia i odejdźcie z forum myśląc "niech sami siedzą w tym gównie ja będę mądrzejszy" lub stańcie się jego częścią. Proste jasne i logiczne

Beh0lder
28-01-2010, 00:00
Może być nawet nie sprawdzone, byle żeby kurwa ruszyć z miejsca, zamiast wszczynać te pierdolone awantury.Ok, super.
Jak wiadomo ognie przygasają też na goblin hellu , jeśli w ogóle ktoś coś zamierza robić warto wziąć to pod uwagę bo mam wrażenie , że wszyscy mają to kompletnie w dupie i wolą wymyślać setki teorii jak się stać "pokornym" noobem i zdobyć spike'a a omijają jedną z poszlak ( w sumie z dwóch , ale i tak wszyscy jesteśmy w martwym punkcie).

Jer
28-01-2010, 00:15
Jak wiadomo ognie przygasają też na goblin hellu

Nieee.. serio? Kiedy to wprowadzili? 10min temu w tajnym update?
Czytaj dalej brednie na tym forum.. ;)

Dyskusja z wami - wulgarnymi prostaczkami - jest taką przyjemościa, że napewno ktoś zechce z wami bawić się w RPG. Marzcie dalej.

Blader19948
29-01-2010, 23:24
Fakty

Aktualnie Sword of Fury znajduje się w północno-wschodniej części, zachodniej części Rookgaardu. Na małej wysepce położonej parę kratek od samego kontynentu, na parterze i pierwszym piętrze (tibian earth). Spike Sword jest dookoła otoczony płomieniami, a jedyne co go określa to umieszczona obok tabliczka z napisem Only the humble may touch the sword of fury. Co w dosłownym tłumaczeniu znaczy : Tylko pokorny może dotknąć miecz furii.

Spike'a można zniknąć z wyspy stając na dwóch punktach (solucja (http://tibia.pl/quest_pokaz/Dissapear_of_Sword_of_Fury)), co to znaczy? Nie wiadomo, SoF znika, a ognie przygasają na Goblin Hellu i koło wcześniejszego położenia kolczastego miecza. Jakie ma to znaczenie fabularne - nie wiadomo.

http://img233.imageshack.us/img233/6041/similarrl2.jpg (http://img233.imageshack.us/i/similarrl2.jpg/)

Sposób ten odkrył 20 stycznia 2007 roku gracz z Anticy - Eclo on Rook przy małej pomocy swojej gildii, w tym Master Slayera. Chciałbym w tym miejscu zwrócić uwagę na to, że to nie Master Slayer tylko Eclo odkrył ten sposób, MS miał w tym taką samą zasługę jak reszta gildii Eclo on Rook, piszę to ponieważ często na forach spotykam się z błędnym zwrotem "Master Slayer i ekipa". Co ciekawe Spike Sword znikał od około 2004 roku. Dotychczas myślano, że to zabawa Game Masterów, Community Managerów, dopiero w 2007 roku odkryto sposób na jego znikanie. Ktoś kiedyś powiedział, że Rookgaard został prześwietlony i przekopany na wszystkie możliwe sposoby. To najlepszy dowód na to, że to gówno prawda, a Rookgaard kryje w sobie jeszcze wiele tajemnic.

Wypożyczone z Torga

Goblin hell
Przechadzając się dziś po rynku dostrzegłem coś, co sprawiło, że naszła mnie pewna myśl. Niechcąc pisać o tym na forum, bez żadnych konkretnych materiałów, postanowiłem najpierw sprawdzić, czy coś z nowej teorii wyniknie. Jak pomyslałem, tak tez zrobiłem Ale... wciąż nie powiedziałem o jaką teorię chodzi. Otóż - jak Wam wiadomo, po stronie dla PACC gracze Premium mają okazje zrobić Goblin Hell Quest. Daruję sobie opis dojścia i nagród, bo nie o to chodzi... Przed wejściem do questu jest tabliczka z napisem: "Temple of the all consuming Cheese Only true believers may enter". "Tylko prawdziwie wierzący mogą wejść". Jak wiadomo - wszyscy leją z góry na dół, na ten napis i dopuszczają się świętokradztwa, profanując owo święte miejsce swoimi heretycznymi stopami . Lecz pomyślałem sobie, że choć wszyscy mogą tam wejść, to może tylko "Prawdziwie Wierzący", mogą dostąpić jakiegoś zaszczytu, bądź tylko im zostanie coś pokazane/podarowane. Tylko skąd wziąć prawdziwie wierzącego ? Zapewne chodzi o innego goblina, a ja niestety nie kumpluje się z żadnym z nich (ponoć na goblin hell rozwieszono już za mną list gończy). Więc pomyślałem, że może mój mosiężny znajomy coś zdziała
http://1.1.1.1/bmi/img92.imageshack.us/img92/6973/goboch4.png
Dokładniej mówiąc, zacząłem się zastanawiać, czy postawiony w odpowiednim miejscu posążek goblina, nie sprawi czasem czegoś szczególnego (Np. pojawienie się klucza, bądź otwarcia drzwi/przestawienia dźwigni). A wiadomo, że kilka questów na mainlandzie, opiera się właśnie na umiejętnym ulokowaniu w danym miejscu itemu/skrzynki. Tak więc zatargałem ową statuetkę pod samiusieńkie Goblin Hell ! Po czym, po uprzednim wybiciu potworów maści wszelakiej, które nie chciały wykazać współpracy przy sprawdzaniu mojej teori zacząłem próbować, ulokować posążek w jakimś miejscu. Niestety - żadne kombinacje nie przynisły oczekiwanego rezultatu... ostatecznie 'figurka' spoczęła na jednym z trzech 'kwadracików', na których stoją gobliny strzegące wejścia do świątyni.
Ale! Podróż - jak się okazało - nie była całkiem daremna, bo po tym, jak jeden domysł został zatarty przez okrutną rzeczywistość () zaciekawiła mnie kolejna rzecz, związana nieco z moim wcześniejszym postem. Dawałem już to zdjęcie, ale pozwole je sobie zamieścić jeszcze raz -

http://1.1.1.3/bmi/img86.imageshack.us/img86/9611/goneso9.jpg

A tu coś, co mnie zainteresowało -

http://1.1.1.3/bmi/img86.imageshack.us/img86/4697/questzu7.jpg

http://1.1.1.2/bmi/img86.imageshack.us/img86/6041/similarrl2.jpg

Podobne ? Otóż to ! Gdyby przyjąć, że na czas zniknięcia Spike Sworda, ogień zmniejsza się o "2 stopnie", zarówno wokół otaczających go kamieni, jak i przy tym miejscu, to biorąc pod uwagę, że ogień, który płonie na kamieniach w świątyni goblinów jest już najmniejszym z możliwych, to wypaliłby się on całkiem. Zupełnie tak, jak mogło by się stać z tym ciałem, o którym pisałem już dużo, dużo wcześniej.
http://1.1.1.4/bmi/img86.imageshack.us/img86/7420/burnww6.jpg
Postanowiłem umieścić tu ową teorię, bo (w przeciwieństwie do kilku innych wysuwanych tu pomysłów...) da się ją ostatecznie sprawdzić. Potrzeba poprostu cierpliwości i wyczucia czasu. A dla tych pewnych Panów, którzy tak się zażarcie kłucili oznajmiam, iż:

- "Nie szukam za daleko" - cała ta teoria dzieje się tylko i wyłącznie na Rooku.
- Taka wersja wydarzeń, nie opierałaby się na schemacie "Idź, zabij, zgarnij nagrodę". Do tego przedsięwzięcia potrzebne są - jak już wpsominałem - cierpliwość i wyczucie czasu.
- Tak. Gdyby to kazało się prawdą, to przyznacie, że trzeba było wcześniej "pomyśleć" ?
- W Tibii istnieją questy, których pewne fragmenty polegają właśnie na przedostaniu się w określonym czasie z jednego miejsca w drugie, zanim zamkną się drzwi/przestawi się dźwignia/zdezaktywuje się teleport, czy nawet stopi się sopel lodu (Explorer Society Quest), więc taka zagrywka z biegiem przez cały Rook - od Spike Sworda, aż do Goblin Hell, nie jest tak całkiem bezsensowna...
I masz wszystko co się da o goblin hellu.

Jer
30-01-2010, 01:19
@up
Powiedz mi po co wstawiasz cytaty, których nawet nie czytasz lub nie rozumiesz??

W swoim "poradniku" piszesz:
Spike'a można zniknąć z wyspy stając na dwóch punktach (solucja), co to znaczy? Nie wiadomo, SoF znika, a ognie przygasają na Goblin Hellu i koło wcześniejszego położenia kolczastego miecza. Jakie ma to znaczenie fabularne - nie wiadomo.
A w podanym cytacie Bismarka, wyraźnie jest napisane, że ognie na goblin hell nie gasną.
Gdyby przyjąć, że na czas zniknięcia Spike Sworda, ogień zmniejsza się o "2 stopnie", zarówno wokół otaczających go kamieni, jak i przy tym miejscu,...

Co do dalszej teorii Bismarka to szkoda słów, bo ani nie ma wielkiego podobieństwa miedzy obiema lokacjami... a ogień na ciele był niejednokrotnie na TS "męczony".

Szkoda nawet wspominać wyjaśnienie do czego służy tzw "znikanie SoF". Bo padło ono tu przynajmniej 2 razy, a wy nadal meczycie swoje teorie.

Dezinformujecie siebie nawzajem, i piszecie o rzeczach których na oczy nie widzieliście.

Blader19948
30-01-2010, 11:24
@up:
Rzeczywiście przeoczyłem ten fakt.

Wniosek: Ognie na Goblin Hell nie mają związku ze znikanie SoF oprócz przypadkowego podobieństwa położenia ogni.

Aha i nigdy oficjalnie nie powiedziano do czego służy znikanie SoF najprawdopodobniej jest to cześć questu na SoF, jeśli on w ogóle istnieje.

@New Topic:
Od dawna mnie zastanawiało jak Eclo on Rook odkrył sposób na znikanie SoF, przecież na Rookgaardzie są tysiące kratek, znalezienie jednej dobrej, przy pomocy jakiejś osoby, nie wydaję się trudne. Ale znalezienie 2 graniczy z cudem.

Beh0lder
30-01-2010, 14:42
@New Topic:
Od dawna mnie zastanawiało jak Eclo on Rook odkrył sposób na znikanie SoF, przecież na Rookgaardzie są tysiące kratek, znalezienie jednej dobrej, przy pomocy jakiejś osoby, nie wydaję się trudne. Ale znalezienie 2 graniczy z cudem.Wykradnięta mapa ^^.

Blader19948
30-01-2010, 17:25
Albo inna rzecz.

Przecież Master Slayer pisał sposób na zniknięcie SoF, nie pamiętam już jak to było dokładnie, ale składało się z 5 wyrazów napisanych po myślnikach, któe z grubsza mówiły o miejscach, na których trza stanąć. Czyżby Eclo i MS wcześniej znali ten sposób?

POLAKPIOTR
01-02-2010, 17:52
aaa...
A gdyby tak rzucić Moldy Cheese na Spike Sworda? Próbował już ktoś?
W końcu te dwa sqm chyba mają ze sobą coś wspólnego, no nie?

Beh0lder
01-02-2010, 20:20
Hmm, slyszalem cos o jakis polach ze skryptem na polnoc od Al'dee, moglby ktos zobaczyc to? Mi otwieranie tej mapy wykradzionej powoduje nieokiełznaną awarię kompa ;]Hmm nie sądze , żeby coś tam było.

aaa...
A gdyby tak rzucić Moldy Cheese na Spike Sworda? Próbował już ktoś?
W końcu te dwa sqm chyba mają ze sobą coś wspólnego, no nie? Tak spleśniały ser tak przestraszy SoFa ze ten wpadnie do naszego bp. Pomyśl trochę logicznie , co to k***a da?

Old_Game
01-02-2010, 20:26
Kij wie w końcu Tibia. Idźcie spróbować może się uda.
A jak nie to Spike Sworda na cheese wrzućta \o

bamboszki
02-02-2010, 11:25
Kij wie w końcu Tibia. Idźcie spróbować może się uda.
A jak nie to Spike Sworda na cheese wrzućta \o

mam nadzieje ze to ironia :p

RedFOg
02-02-2010, 17:42
hmmm jak już sie mam w tym demotywującym temacie udzielać to krótko powiem...
spróbujta rzucić modly cheese na kamień po zniknięciu spajka (nich ktoś go zniknie a ktoś w tym czasie rzuci ser) może to coś da...

Henox
18-02-2010, 22:40
Od długiego czasu śledzę przygody związane ze zdobywaniem spike sworda na rooku i tak nasunęła mi się pewna myśl:

Co Wy na to, żeby wynająć autokar, zebrać się w 40 osób i pojechać do siedziby cip-softu i wycisnąć od nich informacje na temat tego miecza. Czy quest na niego w ogóle istnieje. Co wy na to? Chyba najbardziej sensowne rozwiązanie ;)

Old_Game
18-02-2010, 23:27
@up

Ale masz adwokata?

RedFOg
22-02-2010, 18:01
adwokat nie potrzebny bo tibijczycy i tak są za psychicznych uważani więc co najwyżej w psychiatryku zamkną...

Blader19948
22-02-2010, 23:30
Może wróćmy do "Wykradzionej Mapy" o co z nią chodzi?

Ameriov
23-02-2010, 10:36
Dawno, dawno temu ktoś zhackował mapę do Tibii, bez skryptów.
Jakiś czas później kolejny ktoś zauważył, że na owej mapie, na rooku, 2 sqm są puste.
Pomyślał wtem "pójdę i ustane na nie!" I puff, Miecz karbowany jak frytki zniknął.
Warto też wspomnieć, że bynajmniej na rooku, nie ma 3ciej takiej kratki.

I to chyba tyle.

nemelza3
23-02-2010, 11:46
Dawno, dawno temu ktoś zhackował mapę do Tibii, bez skryptów.
Jakiś czas później kolejny ktoś zauważył, że na owej mapie, na rooku, 2 sqm są puste.
Pomyślał wtem "pójdę i ustane na nie!" I puff, Miecz karbowany jak frytki zniknął.
Warto też wspomnieć, że bynajmniej na rooku, nie ma 3ciej takiej kratki.

I to chyba tyle.

Dokładnie. Nie ma żadnego trójpunktu. To, że Eclo odkrył tylko 2 punkty chyba samo w sobie jest oczywiste. :cup:

Cremacer
02-04-2010, 16:03
Od długiego czasu śledzę przygody związane ze zdobywaniem spike sworda na rooku i tak nasunęła mi się pewna myśl:

Co Wy na to, żeby wynająć autokar, zebrać się w 40 osób i pojechać do siedziby cip-softu i wycisnąć od nich informacje na temat tego miecza. Czy quest na niego w ogóle istnieje. Co wy na to? Chyba najbardziej sensowne rozwiązanie ;)
nom pojedziemy zrobimy im wjazd na chate i paj spajk sfort on rook or detch

Tichondrius
04-04-2010, 16:25
Ja bym im prąd odciął i by mnie tibijczycy zabili ;X

n0_name
04-04-2010, 21:27
@up
HAHAHAHHAHAhahhasdiuasdhuasdhuausidsadhsaisadasdsa dsadisdiusadasdsadsadusadsad

załosne

RedFOg
04-04-2010, 21:41
może najwyższy czas zamknąć to siedlisko spamu?...

@TOPIC:
sprawdził ktoś moją teorię z początku tej strony?...

Vermilion
05-04-2010, 00:45
Sam se sprawdź?

DK-LOG.911
05-04-2010, 08:27
@TOPIC:
sprawdził ktoś moją teorię z początku tej strony?...

I wtedy wojownik podszedł do wyspy, na której ów miecz leżał. Wiedział, że to niedługo nastąpi, bo jego druh miał stanąć na drugim kamieniu dokładnie za chwilę. Rycerz stanął jak wryty, gdy potężna fala zabrała Kolczasty Miecz głęboko w otchłań tibijskiego oceanu. Żołnierz bez mrugnięcia okiem wyjął zgniły ser i rzucił na jeszcze opadającą falę... Zdziwił się, gdyż nic się nie wydarzyło.

Tibia jest RPGiem, zapamiętajcie.
(nie, nie wróciłem)
Pozdrawiam, DK.

RedFOg
05-04-2010, 11:28
@2UP:
nie mam PACCa, nie jestem głupi żeby haracz dawać... :]
@UP:
Tibia w ZAŁOŻENIU jest RPG, a teraz mamy takie masy dzieci ne0 że nawet Diablo II ma więcej elementów RPG... a że SS to też RPG nigdy do nich nie dotrze...

Tichondrius
05-04-2010, 20:08
hmmm jak już sie mam w tym demotywującym temacie udzielać to krótko powiem...
spróbujta rzucić modly cheese na kamień po zniknięciu spajka (nich ktoś go zniknie a ktoś w tym czasie rzuci ser) może to coś da...

na kamień nie można nic rzucić. Sprawdź se na mejnie albo gdzieś na roocku kk?

Wormek1
05-04-2010, 22:51
Szczerze, nie zdziwił bym się gdyby gdzieś tam ktoś posiadał MPA.
Zanim Cipsoft skapnął się jak łatwo można przerzucić itemy na Rook było tam już kilka ciekawych egzemplarzy z maina/IoD.
A o większości i tak pewnie nikt się nigdy nie dowie.

@down

Gdyby mi zależało brnąłbym dalej w rozwiązywanie "mi(s)tycznych" sekretów Tibii.
Czy brnę? Czy chce przyswajać nowe fakty? Chyba znasz odpowiedź. Wiem co chciałem wiedzieć.

PS. Dlaczego piszesz z jakiegoś nowego konta? Nie możesz wypowiedzieć się z normalnego, lub chociaż się podpisać? ;)

~A/

"Zanim Cipsoft skapnął się jak łatwo można przerzucić itemy na Rook było tam już kilka ciekawych egzemplarzy z maina/IoD." Wtedy nie bylo jeszcze IoD.

RedFOg
06-04-2010, 14:18
na kamień nie można nic rzucić. Sprawdź se na mejnie albo gdzieś na roocku kk?

tja, to jak wytłumaczysz że SS leży NA KAMIENIU?...

KrecikKopaczSoli
06-04-2010, 15:57
A może już tak był?? Gdzieniegdzie słyszałem że można wejść do pokoju Toma mając jakiś klucz znaleziony w jakiejś trumnie.

Vermilion
07-04-2010, 10:07
tja, to jak wytłumaczysz że SS leży NA KAMIENIU?...
Na edytorze map możesz postawić wszystko na wszystkim. Choćby rata na wodzie.

n0_name
07-04-2010, 19:35
@up
Mapa tibi nie byla robiona w map edytorze.:]

Seereek01
07-04-2010, 20:44
@up
Mapa tibi nie byla robiona w map edytorze.:]

Nom.:) Większość uważa, że Tibia jest robiona w Paincie, ale tak naprawdę was oświecę gdyż jest robiona w Photoshopie:O

RedFOg
07-04-2010, 21:42
odpadam... :D
tak się składa że wiem co nieco o tworzeniu map...
najpierw powstaje szkic koncepcyjny
potem na płaską siatkę nakłada się figury przestrzenne
to pokrywa się teksturami
dodaje się NPC, obiekty interaktywne
i mapa gotowa

w dużym uproszczeniu OFC

w każdym razie do załadowania grafiki na silniku gry KONIECZNY jest edytor. To dla tych co nie znają się...

@TOPIC:
może i można, ale ja tu próbuję zniechęcić te zabłąkane dusze, nie znające RPG do spamowania... mają zajęcie przy testowaniu teorii = mniej spamu...

Vermilion
08-04-2010, 16:46
Tibia to nie gra 3d, to płaski szit składający się z poszczególnych obiektów. I Cipki na bank mają jakiś swój własny edytor, co wg. mnie nie sprawia im żadnych problemów w położeniu jakiegoś mieczyka na kamieniu. Tak samo dead wolf leży na kamieniu przy kręgu gdzie respi się orc "spiderman" i wiele innych rzeczy na mainie zachowuje się tak samo. Więc nie ma się co zastanawiać nad pierdołami typu "jak ss ze strony technicznej gry znalazł się na kamieniu".

Diablo91
08-04-2010, 21:31
n0_name

Zapewne narysowali ją gęsim piórem na starym pergaminie...
A tak na serio robili/robią ją autorskim programem.
Nie takimi jakimi się posługują gracze (RME, Simone itd), ale jakimś autorskim programikiem na pewno.

@up

Ta pierdoła "dead wolf" jest to ofiara Orców złożona z wilka dla ich Boga. Ta pierdoła to element fabuły.

@topic:

Aby warna nie dostać napisze: Sofa nie zdobyli, nie zdobędą i tak pozostanie. :)

EDIT:
@down

Czytamy ze zrozumieniem. Jan z wywiadu który podałeś jest Grafikiem i tworzy części mapy (od drzew po itemy/potwory itp) ale ON NIE JEST MAPPEREM. Mylisz mappera (osobę zajmującą składaniem się grafik w całość jako mapa) z grafikiem (osobą tworzącą grafiki takie jak np. miecz czy demon). Racja Jan korzysta z Photoshopa, ale mapperzy Cipsoftu prawdopodobnie mają swój własny program do tworzenia map... (Wątpię by 'ręcznie sklejali kawałki ziemi/wody i innych grafik.)

Pzdr. Diablo91 ;)

Seereek01
08-04-2010, 21:52
Czytałem wywiad z tym co rysuje w cipkach i mówił, że używa photeshopa i pare innych programów kurwa wasza Pakistańska mać!

http://www.tibiopedia.pl/showthread.php?t=1925 <---- :cup: wywiad

Vermilion
10-04-2010, 09:23
Ta pierdoła "dead wolf" jest to ofiara Orców złożona z wilka dla ich Boga. Ta pierdoła to element fabuły.

"jak ss ze strony TECHNICZNEJ gry znalazł się na kamieniu".

Chyba rozumiesz, co mam na myśli?

Cygan Slejter
12-04-2010, 09:16
@up
zgadzam sie z kolega ;)

Ameriov
12-04-2010, 16:24
Vial, jesteś okrutny.
Chwila, a kto był wielkim fanem hentaiów, który wolał je bardziej od realnych rzeczy, hm... Pewnie też jakiś frajer :<

@topic
Grafiki są szkicowane na kartce, skanowane i przerabiane w photoshopie... I co z tego?

wirher
13-04-2010, 17:03
Trzeba też odróżnić to że tibia to nie jest rysunek, tylko interaktywna gra. To co widzimy to jest wynik wielu linijek kodu, którego większość nie ogarnie. Według mnie nie ma rozwiązania tych "zagadek".

Cezzy
13-04-2010, 17:37
A jak dla mnie, to te wszystkie posty (łącznie z tym) sprawiły, że posuneliśmy się do przodu o całe.. zero. Ludzie, nie mam nic do tego, czy szukacie tego spike sworda, czy nie, ale po co komu temat który wygląda w ten sposób:
50 niepotrzebnych postów > 1 osoba która mówi że to bez sensu > 50 niepotrzebnych postów > etc..?

Seereek01
13-04-2010, 17:54
No dobra. Koniec spamu. Zacznijmy gadać z sensem! A więc co mamy?....

Sajk słort znika!;o

No to co z nim się dzieje?:O Może od tego zaczniemy?:< (bez odchodzenia znacznie od tematu?:<

Arts19
14-04-2010, 11:47
Przeczytałem całą treść tego tematu i muszę Was rozczarować.
To prawda Spike Sword zwany też Sword of Fury znika co jakiś czas ze swojej wysepki.Aby dojść do Minotaur Maga potrzeba odpowiedni klucz z uid.Sunrise dostał się tam podczas Test Serwera, a prowadzący teleport prowadzi do świątyni na Rookgaardzie.Według podań z książek teleport ten przestał działać,a z jakiej przyczyny? Prawdopodobnie ten teleport został zablokowany przez samego Maga.Od czasu do czasu pojawia się jego uczeń (zapomniałem jego nazwy).Wiele legend dotyczące Rookgaardu wchodzi w skład fabuły.Kiedyś ten quest istniał, ale za czasów Tibii 7.1.Może jest tam jakiś quest, ale szybko tego nie odkryjemy.Wracając do tematu Mazy of Fury nie ma nic wspólnego z SOF'em, bo pod dziurą nie ma nic.

Pozdrawiam.

Seereek01
14-04-2010, 12:46
Mój kumpel gra od Tibii 7.1. I jakoś nie pamięta o spajk słordzie :<.
Więc skąd przekonanie, że quest istniał w 7.1?;o

Arts19
14-04-2010, 13:43
Mój kumpel gra od Tibii 7.1. I jakoś nie pamięta o spajk słordzie :<.
Więc skąd przekonanie, że quest istniał w 7.1?;o
Tylko, że ten quest został już zlikwidowany w czasach 7.1.Może ktoś jeszcze był i wykonał tego questa, zanim Cipsoft go zlikwidował.Na stan obecny nie ma rozwiązania na jego temat.

Xaurons
17-02-2011, 20:10
Cześć to mój 1-szy post :).
Ogółem jestem Rookstayerem na Guardi. Posiadam 21 lvl. Jestem kilka razy dziennie na mino hell i cały czas wydaje mi się że owy teleport służy do przejścia DO mino mage'a, a nie OD do danego miejsca. Ktoś już tutaj starał się to uświadomić.
Biorę także pod uwagę taką perspektywę, że dostajemy się jakimś trafem do jednego z trzech bossów Rooka ( MM, Tarantula, Ghoul), zabijamy go i przenosi nas do następnego. Wtedy będziemy ,,godni by nosić spike sword", jak już to tutaj ktoś napisał. Pewnie w ogóle nie ruszyłem wałkowanego już kilka lat tematu, ale może poruszyłem, lub przypomniałem coś ważnego ? Czekam na Wasze odpowiedzi ;).

souldare
20-02-2011, 18:49
Trzeba zrozumiec ze ten mino mag jest w formie ozdobnej niema zadnego klucza aby sie do niego dostac.Ponoc jakis koles ktory ma spike sworda ale moim zdaniem to tylko plotka bo bylo by o tym jeszce glosniej

Masterwizard
20-02-2011, 19:32
Gdyby ktokolwiek miał Spike Sworda nie chce mi się wierzyć, aby tego nie ujawnił (i to nie bawiąc się w jakieś zfake'owane zdjęcia), tylko zwyczajnie wyrzucił by go w depo na stoliku. Dzięki temu mógłby przejść do legendy, a każdy marzy o jakiejś tam większej lub mniejszej sławie.
Czytałem artykuł (oczywiście fake), że koleś tłumaczył się, iż posiada Spike lecz "ze względu na wielkie zainteresowanie ludzi nie chce go ujawnić". Bzdura. Zależałoby mu jak diabli na rozgłosie.

Venor12
29-05-2011, 10:37
Mówicie,że przed 7.1 można było zdobyć Spike Sworda.Wie ktoś,jak wtedy można go było zdobyć (pytam z ciekawości) ?

Vermilion
29-05-2011, 16:14
@up
Nie można było.

Crunsher
29-05-2011, 21:20
Po 243 stronach nie znudziło wam się spammować?

Taa.. Spike sword znika.. ale czy to znaczy ze sie gdzies pojawia? niekoniecznie, po prostu znika. Nie ma żadnych trójkątow,sa tylko 2 ptk. po których znika. Ubicie mina na skale fistem nic nie da, manewrowanie cialami na szkieletach tez nic, ogółem zero.
Może był jakiś debug na tibi 7.0 lub wcześniejszej, może nie. Może ktoś go ma, może nie. Prędzej uwierzę że ktoś ma bp kostek niż spike sworda.Wątpię żeby był jakikolwiek Quest na rooku z tak PotężnymAtakiem i obroną dla broni.

Mino Mag... Potwór, jednak nie ma sie jak do niego dostać. Wyjaśniłem? Nie?
Dalej wierzycie ze jakimś cudem jak sie tpniecie teleportem z katana room wylądujecie obok tp blisko mino maga? Albo żę istnieje jakiś podziemny tunel?
Albo że jakimś cudem akurat was świat zostanie zbugowany i drzwi będą otwarte? a może coś innego?
Widzę ze temat skupił sie na MM/Spike swordzie a nie domkach ;P

Dziękuję za uwagę
Przepraszam za błędy
Dobranoc.

Ameriov
30-05-2011, 01:45
Spike Sword nie znika. JUŻ NIE.
W komnacie mino maga byłem osobiście, nie ma tam nic ciekawego.
W domku Toma również byłem, ale o tym wam akurat nie opowiem.
Już dajcie sobie spokój. Ostatni ludzie którzy byli w stanie rozwiązać sekretne questy albo już mają nagrody, albo przestali grać. Nikt kto siedzi w temacie już wam NIC nie powie, tak jak nie robili tego przez prawie cały czas, co najwyżej podrzucali wskazówki zmieszane z gównem, ale tu akurat mowa o SMQ, a nie o Sofie. Koniec.

Vermilion
30-05-2011, 07:51
W komnacie mino maga byłem osobiście, nie ma tam nic ciekawego. W domku Toma również byłem, ale o tym wam akurat nie opowiem.

Cool story bro, chyba na Tsie.

Venor12
30-05-2011, 18:31
Ja już 4 lata Spika szukam...

Vermilion
30-05-2011, 19:06
W twoim awatarze zobaczyłem zlepek pixeli. I co dalej?

Crunsher
30-05-2011, 20:00
Vermilion jeżeli nie wierzysz w istnienie Sword of Fury to obejrzyj mój awatar,a poza tym po co cipsoft robiłby MM,SoFa,ghoula i resztę ? Ja już 4 lata Spika szukam i jeżeli będzie trzeba,to poświęcę na to kolejne 4 lata.Poza tym ten temat służy do dzielenia się odkryciami,teoriami itp.a nie zniechęcaniu ludzi,i wiedz,że pewnego dnia zdobędę Spika i nie podam rozwiązania questa,ale pokaże miecz na trade i stole w trade roomie i w pierwszej kolejności pozdrowię tych,którzy mówią,że Spike Sword nie istnieje.

Szukaj i dzięsięć lat, tak, zmarnuj na szukanie kilku pixeli całe swoje życie.

,a poza tym po co cipsoft robiłby MM,SoFa,ghoula i resztę ?

Po 1. po to żeby newbie zobaczyły że jest takie coś jak np ghoul, spike sword które/y są na mainie?
Po 2. Dla fabuły?
Po 3. no i co z tego że w przypadku jakiegoś buga ( bo legalnie nie da sie go zdobyc) go zdobedziesz. Bedziesz fajny, że cale swoje zycie straciłeś na 15 pixeli? Questa nie ma, ludzie nie sa tacy glupi jak myslisz. jakby byl by lezaly tuziny 'spaik słortuF' na allegro ( a może nawet już leżą)

Pzdr
Sorry za błędy ale pisze szybko

Ameriov
31-05-2011, 23:22
@Vermilion

Tak, na TSie. Co za różnica, skoro interakcje są te same?

Vermilion
01-06-2011, 18:01
Tak, na TSie. Co za różnica, skoro interakcje są te same?
Nie wiesz tego na 100%

Ameriov
01-06-2011, 19:35
Widocznie wiem.

A teraz możecie sobie flamować dalej, GL.

Rookstayer_the_humble
02-07-2011, 15:18
Nie gram już na rooku długi czas ale po przeczytaniu wielu wypowiedzi GM'ów CM'ów czy samego Knighmare doszedłem do pewnego wniosku. SS, MM i ghoul na chwilę obecną nie są dostępne. Kiedyś może były a obecnie nie są ale prawdopodobnie kiedyś znowu będą. Słynny napis na tablicy przy wysepce z mieczem, że tylko pokorny, skromny czy jak chcemy to tłumaczyć może dotknąć miecza furii sugeruje że osoby które robią wszystko żeby go zdobyć nie są godne (skromne, pokorne) aby go posiadać. Cipsoft prawdopodobnie za pokorę uznaje dalszą grę i czekanie na to co oni bogowie gry wprowadzą. Jeżeli będziemy pokorni i będziemy czekać to zostaniemy wynagrodzeni. Jako argument można postawić wprowadzony jakiś czas temu demon oak quest. Wszyscy na pewno kojarzą misję gdzie za zabicie masy potworów dostajemy możliwość walki z demonicznym dębem. Po letnim update na rooku ma się pojawić nowy quest... Nie pamiętam nazwy ale było coś w stylu rookie guard quest. Może to będzie podobne jak misje w stylu zabij 1000 minosów na main żeby móc walczyć z bossem i np za zrobienie kilku tasków będzie można wejść do mino maga czy ghoula. Nie ma co szukać na siłę i takie jest moje zdanie.

ziooom12
24-07-2011, 21:59
No to ja z przecieków wam powiem, że potrzeba zabić wszystkie minotaury na rookgardzie, z mino hell, bear room quest, i poustawiać ludzi tak żeby się nie zrespiły, a następnie zabić minotaura na skale.

Znalazłem to na jakimś rosyjskim forum. Może warto wypróbować ten sposób ? :P

drago77
27-08-2011, 03:14
Ja myślę że quest na SS niedługo się pojawi i zacznie się prawdziwy pościg kto pierwszy go zdobędzie.

Crunsher
27-08-2011, 19:27
a ja mysle ze to nie mozliwe, stracilem juz nadzieje. setki roznych pseudo tutoriali jak zdobyc ss to po prostu zenada... teraz, jakbym miał jakieś wiarygodne zródło, i mógłbmy je sprawdzić pewnie zrobiłbym to , bo na rooku teraz i tak nie ma co robic

1207457
30-10-2011, 22:16
A mi się wydaje że jest szansa że z Shenga może wypaść jakiś klucz(magiczny przedmiot) który otworzy wejście do swojego mistrza(Minotaur Mage).

Bohunek
22-12-2011, 02:39
radze poczytac info na tibia wiki, jest wyraźnie napisane występowania mino maga i ze na rooku jest "unreached" czyli niedostępny ;) ci ludzie wiedzą co piszą, wszystkie te bajki to bujdy, nie da sie dojsc

Slythia
22-12-2011, 02:49
radze poczytac info na tibia wiki, jest wyraźnie napisane występowania mino maga i ze na rooku jest "unreached" czyli niedostępny ;) ci ludzie wiedzą co piszą, wszystkie te bajki to bujdy, nie da sie dojsc

Nie zapomnij jednak o drobnym fakcie - TibiaWiki tworzą gracze, nie mają żadnej dodatkowej wiedzy.

Kanfarus
22-12-2011, 06:41
Tak tylko na wykradzionych mapach chyba z clienta 7.8 (wiele npc itd. nadal jest takich samych jak wtedy) można sprawdzić wiele mitów np. o bazyliszku, że nie da się do niego dojść, tak samo z rookgardem, są miejsca zrobione, gdzie trzeba stanąć by spike sword zniknął z wyspy, ale dalej już nic..

I wiecie co myślę? Że ten spike sword specjalnie znika, nie po to by go zdobyć, ale by dać nauczkę, że jak za bardzo szukamy to nie jesteśmy godni :)

Tak samo do ghoula itd. nie da się dostać, popatrz sobie, zaraz będziecie głupoty pisać jak quare czy wailing widowa zabić... Ta gra nie była taka rpg nawet w cliencie 7.8 więc co mówić, żeby teraz taka była... Eh..

Po za tym to ma wzbudzić ciekawość, moim skromnym zdaniem cipsoft zjebał akcję na całej prostej, bo powinien parę rzeczy dać wykonalnych, a inne zostawić

Hubertoo
08-05-2012, 22:42
Wpadłem do martwego tematu.

Wbiłem dzisiaj na rookgaard na antice, zrobiłem specjalnie chara i wyczekałem aż wbije Sunrise. Zapytałem go o kilka rzeczy, nie chciał totalnie na nic odpowiedzieć. Wszystko robił jakoś tak tajemniczo. Nawet nie powiedział ile ma lat. Zapytałem czy to prawda, że na starych tibiach brass armor leciał z mino-maga. Odpowiedział mi, że uwielbia blotki. Zapytałem czy sugeruje, że to plotka a on mi na to, że niekóre plotki są w 100% prawdziwe a niektóre się po prostu mijają z prawdą, czyli dowiedziałem się tyle co wiedziałem :D Tak się dziele z tym, żeby was troszkę pobudzić do kombinowania. Jeden rookstayer jeszcze mi udzielił kilku ciekawych informacji. Powiedział, że nie pyta Sunrise o jego eq, bo to jego prywatna sprawa ale wie, że na Antice jest pewna taka troche mroczna tajemnica itemów, które trafiły na rook. Otóż zrookowane postaci nie traciły itemów, które miały na sobie swego czasu. Był taki mały bug.

mistrz-longer
24-08-2012, 23:12
Możę warto spróbować poszukać nowych wskazówek dot. Spike Sworda po nowym update?

dudinho95xx
31-08-2012, 04:19
Powiem krótko i na temat .
Widziałem kiedyś mino maga na roku , o ile sie nie myle był on wraz z dwiema hienami , nie kłamie bo nie mam w tym żadnego interesu . słyszałem kiedyś plotke że trzeba zdobyć wszystkie książki jakie można zdobyc na roku . jedną znalazłem w skrzyni z nagrodami . powodzenia w odgadywaniu zagadek .

Masterwizard
31-08-2012, 11:53
To nie był MM, tylko Apprentice Sheng, który pojawia się z dwiema hienami i jest łudząco podobny do MM... Jeszcze za 10 lat pewne osoby tego nie zrozumieją, jak widzę...

Hubertoo
28-12-2012, 18:32
Tak sobie przejrzałem temat i znalazłem masę bezmózgich teorii na temat Spike Sworda i Mino mage'a. Nie mówię do wszystkich ale do kilku osób, które ciągle gadają o kluczach. Z całym więc szacunkiem ale myślicie schematami dziecka z trzecim chromosomem w 21 ich parze. Miejsca, do których nie da się wejść to Ghoul, Mino Mage, kolejne to wysepka ze Spikiem. Oczywiście typowy bezmózg od razu widzi rozkuwanie ściany u ghoula, łowienie wędką złotego klucza i otwieranie Mino Mage'a i zabijanie go, następnie wchodzenie w teleport i zabieranie Spike Sworda. Nie macie zupełnie litości z tymi głupotami. Może warto by było czasami użyć mózgu i pomyśleć a dopiero później pisać. Przez taki debilny spam robią się tematy po 300 stron opowiadające o tym, że ktoś ma kolege, który mówił, że widział swojego wujka gma, który zabija Minotaury i pokazuje złoty klucz w trade roomie...

Hipotetycznie przyjmujemy, że quest istnieje. Zdobywacie cudownym sposobem jakiś klucz, otwieracie pokój Mino Mage'a i walczycie z nim. Żaden z błyskotliwych teoriotwórców nie wpada jednak na to, ze leci z niego Taurus Mace. Nikt też nie pofatygował się stworzyć sorca, wbić nim z 20-25lvl i udać się na mainie z rook-inwentarzem zawalczyć z owym mino magiem.

Sindi
21-05-2014, 09:51
Cos w tym musi byc, bo po jaka cholere ktos tworzylby skrypt ze ten miecz znika? Poza tym zastanawiam sie w jaki sposob gracze odkryli ze miecz znika, chyba nie chodzili po calej mapie tibii (celowo), musial ktos miec jakis przeciek. Quest prawdopodobnie istnieje, byc moze trzeba probowac pickiem na gorze mino hellu.

http://img508.imageshack.us/img508/6641/sunrisezminomagiemke0yw0.jpg

Czy to w ogole prawda czy jakis fake? Nie chce mi sie walkowac calego tematu i szukac odpowiedzi. Bo skoro on na prawde wszedl tam to quest rzeczywiscie istnieje.

ErAgOg
06-06-2014, 02:20
Quest prawdopodobnie istnieje, byc moze trzeba probowac pickiem na gorze mino hellu.
XD pamiętam ludzi co całego rooka pickowali

*Achilles*
23-06-2014, 23:35
http://img508.imageshack.us/img508/6641/sunrisezminomagiemke0yw0.jpg

Czy to w ogole prawda czy jakis fake? Nie chce mi sie walkowac calego tematu i szukac odpowiedzi. Bo skoro on na prawde wszedl tam to quest rzeczywiscie istnieje.

Owe zdjęcie to fake. Swego czasu był temat poruszany na kilku forach i było udowodnione, że jest to przeróbka. Nie sugeruj się tym co mówi Master Slayer. Swego czasu znajomy go zapytał o to i Slayer bez namysłu odparł, że Sunrise tam był. MS to straszny bajkopisarz i lansuje się na tym Sunrise jak tylko może.

Paldi
26-08-2014, 14:44
Mam pytanko. Bylby ktos na tyle uprzejmy, aby mi powiedziec lub odeslac do informacji jak, w jaki sposob, (jak najwiecej info) ktos odkryl ten "trik" ze znikaniem Spike Sworda na wysepce? Z gory dziekuje, jesli mi ktos pomoze jakimkolwiek info.

Ufocznik
15-09-2014, 17:10
Mam pytanko. Bylby ktos na tyle uprzejmy, aby mi powiedziec lub odeslac do informacji jak, w jaki sposob, (jak najwiecej info) ktos odkryl ten "trik" ze znikaniem Spike Sworda na wysepce? Z gory dziekuje, jesli mi ktos pomoze jakimkolwiek info.

z wykradzionej mapy najprawdopodobniej

*Achilles*
03-10-2014, 23:37
Był to między innymi Master Slayer, który metodą prób i błędów z innymi Rookstayerami z Anticy namierzyli te dwa punkty.

Ufocznik
07-10-2014, 10:01
Był to między innymi Master Slayer, który metodą prób i błędów z innymi Rookstayerami z Anticy namierzyli te dwa punkty.

nie .

Derbag
03-11-2014, 19:09
z wykradzionej mapy skrypty przeczytali na 100% innej opcji nie ma

Zwiezda92
11-03-2015, 22:52
Dlaczego opuściliście Rooka i już nikt nie pasjonuje się jego tajemnicami?X(

Mr. x)
04-10-2015, 17:45
A może tak naprawdę nigdy tych tajemnic Rook nie miał? ;) Tyle lat i nic, może po prostu wszystko sobie ubzduraliśmy

PrincessWoona
31-07-2016, 23:06
Cześć wszystkim
Pewien użytkownik, z pewnego forum, poinformował nas, iż (social-)haker zwany Toor opublikował wszystkie pliki Tibii 7.72.
Przeskanowałem mapy, pliki z ewentami.
Oficjalnie ogłaszam
Nie da się zdobyć SoF'a. Nie ma żadnego ukrytego questu.
Nie ma klucza do drzwi Mino Maga, Toma ani Billego.
NPC nie zawierają żadnych tajnych komend.

Również nie ma nic ukrytego w aplikacji serwera. Same bzdury typu klasy do sieci.

Potwierdzone, mit obalony

Chyba, że... Toor coś usunął... Albo Cipsoft coś zmienił od tamtego czasu