PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20

Slythia
16-04-2009, 14:02
Hahahahahahahahahahaha...

Potty i Slythia to jedna i ta sama osoba.

Nie ma nic lepszego niż dowiadywanie się o sobie coraz to nowych rzeczy.

Slythia i Potty to dwie różne osoby. Zainteresowanych dokładniejszych wyjaśnień zapraszam... na poprzednie strony tego tematu, na pewno znajdziecie tam odpowiedzi na swe pytania.

DK-LOG.911
18-04-2009, 11:21
http://img206.imageshack.us/img206/544/deltariveroffury.png
zauwazylem, ze wysepka z SoFem NIE JEST WYSPA 8o. to cos to poprostu rzeczka, z ujciem deltowym:
http://img27.imageshack.us/img27/9145/deltariveroffuryext.png
czyli dawniej wygladalo tak:
http://img206.imageshack.us/img206/1706/delta.png
kazdy mogl se podejsc i polookac, ale "tylko pokorny" mogl go dotknac, dobre prawdz?? 8o (tu chodzi o dawne czasy swiata Tibii, a nie o Tibie 7.6, czy 7.92 :p

Marcin24
18-04-2009, 14:34
Wysepka z SoF'em była zawsze, nigdy nie było do niej dojścia.

DK-LOG.911
18-04-2009, 14:46
@up

X(X(WIEM!! CHODZI MI O TO, ZE "DAWNIEJ" BYLO DOJSCIE!! NIE CHODZI MI O TIBIE 7.92, CZY COKOLWIEK!! A W KTORYM UPDACIE AMBER BIEGALA PO ROOKU Z JAJEM TARANTULI?? ROZUMIECIE, O CO MI CHODZI?? "DAWNIEJ" - np. w roku 500 p.n.e. czasu tibijskiego!!X(X(

Heatvich
18-04-2009, 14:54
Człowieku nie dobijaj mnie.. Od kont gram w tibię nie było tam dojścia! A uwierz mi że w tibie gram baardzo długo. Naucz się polskiego.

tralalala123
18-04-2009, 15:00
Człowieku nie dobijaj mnie.. Od kont gram w tibię nie było tam dojścia! A uwierz mi że w tibie gram baardzo długo. Naucz się polskiego.

czy ty myslisz? jestes jakis inny? nie widzisz co kolega pisal? i ty sie naucz polskiego..... odką!!!!!!!!!!!!! a nie od kont!!!!!!!!!!!!!!!

DK-LOG.911
18-04-2009, 15:04
@up

thx za wsparcie ;). ci idioci wciaz nie rozumieja...

Rocket Slayer
18-04-2009, 15:16
Proszę cię... firefox nie podkreśla ci błędów? Takie żenujące błędy robisz... wstyd!

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to nepterowi chodzi o czas fabularny w grze, historię, którą niby wymyśliły cipki.

Tak czy siak, dk-log uważam, że czas na zastrzyk...

Heatvich
18-04-2009, 16:19
Sory, ale jeżeli nie jestem polakiem nie muszę znać j. Polskiego - więc w czym problem?

Dk.Log - Wyśmiewają cię bo piszesz głupoty. Naucz się co to duża litera.

Marcin24
18-04-2009, 16:36
ci idioci wciaz nie rozumieja...Ooo, przepraszam, że ja, idiota, śmiem Cię poprawiać panie. Panie najmilszy wybacz i nie bij. Azaliż chciałem tylko zauważyć, że sprawdzenie Pańskiej teorii to jedyne 5 minut, od stworzenia postaci do zaprowadzenia jej do biblioteki w celu sprawdzenia wiadomości o starszych dziejach Rookgaardu, a nadmienić chciałem, że zawsze wysepka była odcięta od lądu. Proszę najśmielej wybaczyć, gdyż ja, pazerny padawan, zagalopowałem się za daleko.
@all up
Zamknąć mordy, bo takie rzeczy załatwia się na PW, to nie jest Hyde Park, z którego można robić sobie czat. Nie umiecie się dostosować? W takim razie pokażę gdzie są drzwi.

Diablo91
18-04-2009, 16:51
Rzadko kiedy wchodzę na dział "tajemnice rookgaardu", ale za każdym razem się uśmieje :)
Chyba już wiem dlaczego modki nie zamkną/usuną np. tego tematu.

tralalala123
18-04-2009, 22:08
ok?

Nie miał się do czego przyczepić...

Michukng
19-04-2009, 11:42
Po co piszecie nie na temat ? Nie potrzebny się spam tu robi...

MowilaZeMa18
19-04-2009, 18:13
ale glupi temat wiadomo ze te wszystkie zagadki i addony sa po to aby zachecic rookstayerow do zakupu pacca przeciez od 9lat istnienia rooka nikt w uczciwy sposob go nie zdobyl.n00by tylko wierza w questa na spika...

Heatvich
19-04-2009, 19:07
ale glupi temat wiadomo ze te wszystkie zagadki i addony sa po to aby zachecic rookstayerow do zakupu pacca przeciez od 9lat istnienia rooka nikt w uczciwy sposob go nie zdobyl.n00by tylko wierza w questa na spika...

MultiKonto plx.

Co do twojej wypowiedzi - tak wierzą , bo lepiej wierzyć w coś co MOŻE jest a nie w coś czego nie ma. No nie?:) To dobrze że się rozumiemy.

Herbi_Oxyna
24-04-2009, 23:43
No i? Niektórzy wierzą w Boga, inni w Gurwę, inni w latające Spaghetti, a Rookstayerzy w SpikeSworda. I proszę o nie nazywanie RS'ów noobami.
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

Może powiesz, że Brass Armora na Rooku też nie ma?
Bo aktualnie nie ma, ale nie ma wątpliwości, że kiedyś był i miał go taki jeden 'noob', co się zwał Sunrise.

Wiele faktów przemawia przeciw Spike Swordowi, ale nigdy oficjalnie nie zostanie oznajmione, że quest nie istnieje.

Ameriov
25-04-2009, 00:36
@up
Są nieliczne egzemplarze Brassów na rooku.

PS. Wiele faktów przemawia przeciw Spike Swordowi, ale nigdy oficjalnie nie zostanie oznajmione, że quest nie istnieje.
To działa też w 2gą stronę więc nie najlepszy argument.

MowilaZeMa18
25-04-2009, 14:48
@Herbi_Oxyna

Ja nie nazywam wszystkich rookstayerow noobami tylko tych co w wierza w questa na spike sworda... X(

I wiem ze brass armor to byl kiedys bardzo rzadki loot z mino tak jak poison dagger. B)

Poznaniak
25-04-2009, 23:22
Słuchaj ale to jest taka sytuacja jakbyś będąc chrześcijaninem wyzywał każdego który jest innego wyznania od debila itd. a raczej tak nie robisz więc nie obrażaj nikogo za jego przekonania.

Bleacher
26-04-2009, 12:57
Prosze tutaj macie fajny temacik o rare'ach to samo sie stanie z spike swordem (sword of fury) jesli odkryjemy ta tajemnice!
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=2530568#post2530568

DK-LOG.911
26-04-2009, 14:21
@up

no i?? nic nowego nie wniosles. masz w sygnie "nie karmic trolla", a sam go wlasnie nakarmiles X(

Heatvich
26-04-2009, 18:37
@up
A ty sobie do sygny daj "Piszę poprawnie po polsku." To będzie dopiero szok.
I nie czepiaj się bo sam karmisz trolla każdym postem.

@top
Spamowisko. W 1 temacie piszecie to co w innych. Więc po co te inne były zakładane?
Podp. Czarny nick.

EnpeceThief
08-05-2009, 07:00
Mam teorię do kamieni xD:
Sprawdze ją dzisiaj czy jak znikne sword to moze w dednietym wulfie w kamiennym kregu bedzie, jak nie to powylewam tam cos. B)

Rav
08-05-2009, 09:21
ostatnio w dziale zdjecia' widzialem pewnego skrina, zapewne fake ale pokazac mozna ;q

http://img26.imageshack.us/img26/2695/lololbco.jpg

Silarion
08-05-2009, 10:21
@UP
też myślałem ze fake, ale wchodze na tibia.com i jest ded od energy. A to chyba jedyne energy fieldy na rooku...

Vermilion
08-05-2009, 10:46
To fake. Dead human kiepsko wklejony. A died by energy też sobie mogę zrobić, bo energy fieldy są w dungeonach akademii (tam gdzie trza kupić klucz u Seymoura).

Heatvich
08-05-2009, 21:06
To fake. Dead human kiepsko wklejony. A died by energy też sobie mogę zrobić, bo energy fieldy są w dungeonach akademii (tam gdzie trza kupić klucz u Seymoura).

Pokarz mi 5 szczegółów że to fake. Go go go.

Operator_Skrawarki
08-05-2009, 21:12
@up
Po co? Przeciez widac na pierwszy rzut oka, ze sie zbyt wyroznia od reszty : p. Albo to ja jestem jakos przewrazliwiony... Poza tym, na zdrowy rozsadek: kto Ci się tam dstanie?

Tomallo
08-05-2009, 21:41
a dostanie dostanie, wydaje mi sie ze jestes przewrazliwiony bo to nie fake.. :o przynajmniej ja tak uważam

DK-LOG.911
08-05-2009, 22:05
jesli to fake, to idealny! trup idealnie na gimpie zacieniowany, pieknie wklejony... to real raczej

Niezbawiony
08-05-2009, 22:09
http://img145.imageshack.us/img145/4167/sden.jpg (http://img145.imageshack.us/my.php?image=sden.jpg)
Widzialem to na stronie fake.pl co o tym sadzicie?

Tomallo
08-05-2009, 22:47
a co tu sie wypowiadac?? a wracaja do tamtego screena gram na tym servie od 2 lat mam rookstayera jak typiara sie lognie wypytam ja :p

Heatvich
09-05-2009, 00:20
@up
Po co? Przeciez widac na pierwszy rzut oka, ze sie zbyt wyroznia od reszty : p. Albo to ja jestem jakos przewrazliwiony... Poza tym, na zdrowy rozsadek: kto Ci się tam dstanie?

O rly? A nie jesteś hardcorem czasami? Pokaż mi w czym się wyróżnia.

jesli to fake, to idealny! trup idealnie na gimpie zacieniowany, pieknie wklejony... to real raczej

To fake czy real w końcu? Duża literka rox nie?

Rocket Slayer
09-05-2009, 06:46

Śmieszą mnie ci, co wierzą, że to prawda xcD Tysiące fake'ów się przewinęło przez to forum. Oczywiście część uwierzyła i pisała, że wypyta tą osobę. Z jakim skutkiem? Jakoś tego skutku nie było -.^

Vipciu
09-05-2009, 08:41
Pokarz mi 5 szczegółów że to fake. Go go go.

mam 3
zobacz se czas pomiedzy klikania na deda i czas pomiedzy hitami od mino, niema śladów krwi

Sagess_
09-05-2009, 11:35
Niewiem czy juz bylo takie cos ale co myslicie o tresci pewnej ksiazki

Oto ona:

Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Heatvich
09-05-2009, 11:40
mam 3
zobacz se czas pomiedzy klikania na deda i czas pomiedzy hitami od mino, niema śladów krwi

Bo on je bił za trapem geniushu? Btw. Napisałeś 2 nie czy.

O to dowody :
1. Dead human źle wycieniowany
2. Wtf tam sie nie da wejść W OGÓLE.
3. Dlaczego po przejściu 2 enegry się zatrzymała? Mogła iśc dalej :)
4. Niewyraźny napis na zielono.
5. Nikt w to nie wierzy :)

Proste no ńe?

perek1892
09-05-2009, 13:34
Niewiem czy juz bylo takie cos ale co myslicie o tresci pewnej ksiazki

Oto ona:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Czy było??...Lepiej zajmij się opcją SZUKAJ a potem pisz takie posty...

Beh0lder
09-05-2009, 21:29
@Niezbawiony
war ots :D gralem na takiej samej mapce ;d

@tam fake wczesniej - słabo wklejone widac wyraźna linię gdzie zostało wycięte gosc mogl chociaz to troche rozmazac choćby Gimpem :).

Sagess_
10-05-2009, 12:54
Czy było??...Lepiej zajmij się opcją SZUKAJ a potem pisz takie posty...

Panie "elo pro Wazny" jak jestes taki Elo pro to podaj mi strone w temacie/nazwet tematu w jakim to było albo poprostu siedz cicho jak nie umiesz napisac inteligetnej odpowiedzi.... BB

pzdr
S.

perek1892
10-05-2009, 13:44
Panie "elo pro Wazny" jak jestes taki Elo pro to podaj mi strone w temacie/nazwet tematu w jakim to było albo poprostu siedz cicho jak nie umiesz napisac inteligetnej odpowiedzi.... BB

pzdr
S.

OMG brawo za inteligencje człeczku...przejzyj sobie z łaski swojej 2 strone !!TEGO!! tematu a potem sie rzucaj panie "elo pro Wazny"...

EDIT
@down
Ja cie nie rozumiem...mówisz jakims dziwnym językiem...

Niezbawiony
10-05-2009, 21:00
@Niezbawiony
war ots :D gralem na takiej samej mapce ;d

Na tej mapce bylo exp stage ghoule brass legs quest i god delianth ktory summonnol mi dema
polski
Elokwentnie sadze ze ten temat jest niezwykle informujacy dla nowych graczy w kultowa gre Tibia,kazdy post informuje o spike sword quescie

Virtus360
13-05-2009, 02:30
Kazdy zapewne wie co jest napisane na znaku kolo spike sworda: "Only the humble one may touch the Sword Of Fury", natknalem sie na podobne sformulowanie w filmie Harry Potter i kamien filozoficzny: "Tylko osoba, ktora chce znalesc kamien, nie wykozystac - bedzie mogla go dostac". Moze to pomoze w dalszych poszukiwaniach ;).

Rocket Slayer
13-05-2009, 07:02
@up

Tiaa.... jeszcze zamiast SS odkryjesz jakiś czar "~flipendo"

DK-LOG.911
13-05-2009, 09:16
@up
flippendo byl czarem "niekanonicznym" (nie bylo go w ksiazce ;p)

@virtus360

raczej nie pomoze

Beh0lder
13-05-2009, 14:03
Kazdy zapewne wie co jest napisane na znaku kolo spike sworda: "Only the humble one may touch the Sword Of Fury", natknalem sie na podobne sformulowanie w filmie Harry Potter i kamien filozoficzny: "Tylko osoba, ktora chce znalesc kamien, nie wykozystac - bedzie mogla go dostac". Moze to pomoze w dalszych poszukiwaniach ;).

Dobra to teraz znajdź mi jeszzcze jakies powiazanie z wladca pierdzieli , wieśminem i kilku innymi ksiązkami (lub ekranizacjami ) . Znalazles ? Tak ? brawo! nie ? To fajnie bo na siłe i tak można wszędzie znalezdź jakies powiązanie. ;)

Maxpixel
13-05-2009, 23:33
Wiecie co ja wam powiem...

Jest wiele argumentów dla których ludzie siedzą na Rooku. Chce tutaj wspomnieć o tych którzy żyją legendą SS'a. Gdyby ją odkryto? (teoretycznie) wszyscy biegali by z Spikiem a dalej co? Koniec legendy koniec bohaterów... ;)

Pozostało by tylko wspomnienie... ^^

Heatvich
14-05-2009, 00:09

A jak Arnold w terminatorze powiedział "I'll be back" to w tibi znaczy że wersja 7.6 powróci za w hoy czasu. Co ma piernik do wiatraka? Tyle że są zrobione przez człowieka. To samo w grze.

perek1892
14-05-2009, 15:40
Wiecie co ja wam powiem...

Jest wiele argumentów dla których ludzie siedzą na Rooku. Chce tutaj wspomnieć o tych którzy żyją legendą SS'a. Gdyby ją odkryto? (teoretycznie) wszyscy biegali by z Spikiem a dalej co? Koniec legendy koniec bohaterów... ;)

Pozostało by tylko wspomnienie... ^^

Tylko czy właśnie nie o to chodzi CIPom?Żeby rookstayerzy zniknęli z ich życia raz na zawsze??

Rakostayer
14-05-2009, 16:45
Moja teoria jest taka że woda spłukuje Spike Sworda i gasi ognie i one gdzieś spływają np. hmmm...
Gdzieś pod wodospad trolli?

Maxpixel
14-05-2009, 17:25
Rakostayer - Genialne... Tutaj brakuje właśnie takich ludzi, który potrafią patrzeć wyobraźnią... To nie czysta gra to RPG... :)

Rocket Slayer
14-05-2009, 17:53
Spływające ognie! Człowieku, zostań poetą!

Tak serio - dajcie sobie spokój z teoriami do następnego update...

Maxpixel
14-05-2009, 19:14
Rocket Slayer - Okaże się że w next woda zalała Rooka i dopiero będzie... :D

Beh0lder
14-05-2009, 19:44
@3 up o rly?!?!? a ja myslalem ze rozstępuje sie niebo i pojawia sie Bug co gasi ognie przylatuja ufoludki i zabieraja spajk slorda potem ida zrobic jakiegos durnego skrypta na skelety aby jakis szadoł rex mógl zrobic zajefajny filmik i walnac go na jótuba potem jakis noob mogl to obejrzec naspamowac na forum o tym 10 tematow

a teraz tak na serio :
tak w ogóle to spłukanie kojarzy sie ze spłuczka od kibelka ;d

Dobra , odkryłes rzecz co była przerabiana 1000 razy i przerobilismy ja 1001 raz

Maxpixel
14-05-2009, 21:43
@3 up o rly?!?!? a ja myslalem ze rozstępuje sie niebo i pojawia sie Bug co gasi ognie przylatuja ufoludki i zabieraja spajk slorda potem ida zrobic jakiegos durnego skrypta na skelety aby jakis szadoł rex mógl zrobic zajefajny filmik i walnac go na jótuba potem jakis noob mogl to obejrzec naspamowac na forum o tym 10 tematow

a teraz tak na serio :

Dobra , odkryłes rzecz co była przerabiana 1000 razy i przerobilismy ja 1001 raz

Takie głupoty popisałeś że to się w pale nie mieści. Jeśli jesteś jeszcze na tyle nie doinformowany i nie wiesz że często trudne (tajemnicze) Questy tworzone przez CipSoft są opierane o literaturę fantastyczną to czego ty tutaj szukasz?! Dostrzegam że twe rozumowanie zamyka się w rozważaniu o spłuczkach i kiblach ^^ Przestudiowałem cały ten temat nie jeden raz, i nie jeden raz błąkałem się po jego stronach...

Rakostayer wpadł na dosyć ciekawą tezę... Poza mówieniem "Dobra , odkryłes rzecz co była przerabiana 1000 razy i przerobilismy ja 1001 raz". Sami zastanówcie się nad tym co robicie...

Kiedyś gdy ktoś naprawdę odkryje jakąś tajemnice (nie mówię tutaj o powiązaniu z SSem) to nie zdziwię się jak jej nikt nie zauważy, bo wszyscy zaczną się z tego śmiać że to nie stworzona historia...

Ludzie czekają na gotowca, tak naprawdę nie zagłębiliście się w szukanie, przykład tego mieliśmy po paczu jak to Dokument był szukany przez praktycznie wszystkich... Kilku miało, kilku nie, chaos, masę błędnych informacji. Dopiero gdy spoil pojawił się na wiki tematy ucichły...

Nie kieruje tego do wszystkich, chodzi mi tutaj o ogólną analizę.

DK-LOG.911
14-05-2009, 21:59
na splukiwanie to z qmplem wpadlismy chyba z miecha temu. biegalismy z wedkami po Rooku przez bite pol godziny xD

Luker's
14-05-2009, 23:09

a teraz tak na serio :

A ty znowu swoje...

Maxpixel
15-05-2009, 18:49
Zwiedzając bibliotekę odnalazłem zdjęcie kumpla... :p

Który badając okolice dokonał odkrycia że woda się różni... Tzw. Jak to opisał : "woda w tym i miejscu obok ma inne ID".

http://img31.imageshack.us/img31/5923/delix.jpg

Pewnie zaraz ktoś będzie się pluć no ale trudno, najwyżej dalej nic nie będę umieszczać... ;)

(Jeśli uraziłem kogoś dumę to przepraszam a zdjęcie usunę)

Tove
15-05-2009, 19:45
Dawno nie grałem, dawno nie pisałem, ale w zasadzie tematem jestem wciąż zainteresowany, więc chciałbym wygłosić swoją opinię.

Uważam, że zasadniczą przeszkodą stojącą na przeszkodzie do odkrycia tajemnic Rookgardu jest... dezorganizacja. Spójrzcie na ten temat - ma już ponad 200 stron i wciąż nie przybliżył nas do zwycięstwa. Dlaczego? Bo ludzie wciąż wypisują w nim jakieś pierdoły, takie jak - nie szukając daleko - Rakostayer. Maxpixel pewnie się ze mną nie zgodzi, ale proszę, pomyślcie - ludzka wyobraźnia jest nieograniczona i wciąż będzie nam podsuwać nowe teorie; to do niczego nie prowadzi. Jak w takim razie rozwiązać zagadki? Niezbędna jest doskonała znajomość gry - stosunki NPC'ów, historia Tibii i Rookgaardu, książki historie itd. Gdyby istniało jakieś miejsce, w którym można by było dodawać i czytać tego typu informacje, to wyśmienicie - ale niestety temat ten objawia szarą rzeczywistość, jaką są nieliczne perełki cennych spostrzeżeń, w tej stercie gnoju domysłów.

Sam nie jestem wielkim odkrywcą, więc nie chcę już mieszać, ale mimo to jeszcze trochę pomącę ;)

@Maxpixel
Mówisz, że przeczytałeś ten temat nie raz - Rozumiem więc, że już długo jesteś rookstayerem. Matematycznie patrząc - załóżmy, że czytałeś go 4 razy, np. gdy miał 50, 100, 150, i 200 stron, razem 500. Mi przeczytanie jednej strony zajęło 140 sekund, czyli mam rozumieć, że poświęciłeś na to niemal 20 godzin? Nie no, szacun.

@Ci, którzy mają teorie
Jeżeli możesz to je sprawdzaj - jeżeli wpadniesz na jakiś genialny pomysł typu "rozbić stalaktyt kilofem, bo pod spodem jest dziura", to po prostu to zrób, zamiast zaśmiecać temat takim shitem.

@Ci, którzy myślą, że nikt nie rozwiąże zagadek Rookgaardu
Wasza sprawa, jeżeli innym sprawia to przyjemność, to dajcie im spokój. Post krytyki + 10 postów komentarza nie są rzeczami, które są tu mile widziane.

@Ci, którzy chcą coś osiągnąć
Poznajcie historię Rookgaardu. Lektura ~30 pierwszych stron tego tematu powinna dać wam solidne podstawy tego, od czego powinniście zacząć. Myślę, że reszta przyjdzie sama.

Zdaję sobie sprawę, że sytuacja jest beznadziejna, bo na każdym forum znajdę się trolle i dzieci neo (nie mówię tu o wszystkich użytkownikach Neostrady ;)), które będą truć każdą dyskusję, sprowadzając ją na manowce. Pewnie za jakiś miesiąc wszyscy zapomną o tym poście, ale mam nadzieję, że przynajmiej część coś z niego wyniesie.

Pozdrawiam, Towe

Beh0lder
15-05-2009, 23:12
Zwiedzając bibliotekę odnalazłem zdjęcie kumpla... :p

Który badając okolice dokonał odkrycia że woda się różni... Tzw. Jak to opisał : "woda w tym i miejscu obok ma inne ID".

Pewnie zaraz ktoś będzie się pluć no ale trudno, najwyżej dalej nic nie będę umieszczać... ;)

(Jeśli uraziłem kogoś dumę to przepraszam a zdjęcie usunę)

Brawo! Kazdy mapper wie , że miesza sie id trawy , wody etc. więc? ;d
Pozatym woda w ktorej nie ma ryb ma chyba inne id niz ta w ktorej ta ryba jest.

Wpadl na rzecz na ktora wpadlo 1000 innych osob. Teoria jest w 99% prawdopodobna jednak pisalo o tym juz z 1000 osób sam "przepickowalem wędką" spory kawalek rookgaardu po zniknięciu sofa i nic.

Maxpixel
15-05-2009, 23:21
Tove czy tam Towe :) Dobrze gadasz...

Tajemnic jest wiele, ale o wiele, wiele trudniej jest je odkryć ^^

By naprawdę coś odkryć trzeba by zrobić elitarną jednostkę na jednym ze światów... ;)

Beh0lder
15-05-2009, 23:32
Maxpixel pewnie się ze mną nie zgodzi, ale proszę, pomyślcie - ludzka wyobraźnia jest nieograniczona i wciąż będzie nam podsuwać nowe
Ludzki umysł też .

@Ci, którzy mają teorie
Jeżeli możesz to je sprawdzaj - jeżeli wpadniesz na jakiś genialny pomysł typu "rozbić stalaktyt kilofem, bo pod spodem jest dziura", to po prostu to zrób, zamiast zaśmiecać temat takim shitem.
Wow noo ... mówiłem to już nie raz ty powiedziałes to znowu niestety trolle dalej bedą uprawiać trolling

@Ci, którzy chcą coś osiągnąć
Poznajcie historię Rookgaardu. Lektura ~30 pierwszych stron tego tematu powinna dać wam solidne podstawy tego, od czego powinniście zacząć. Myślę, że reszta przyjdzie sama.
Rzecz w tym nie wszystko jest tu prawda.

Tove
16-05-2009, 11:09
niestety trolle dalej bedą uprawiać trolling
Dlaczego tym tematem nie zainteresuje się żaden moderator?

nie wszystko jest tu prawda
Hmm, wspomniałem chyba, że jest tu dużo domysłów (ew. wymysłów)? Niczego nie należy traktować jako pewnik, raczej wskazówkę. Piszę akurat o początku, bo wydaję mi się, że tam właśnie znajdują się najciekawsze (?) fakty.

Beh0lder
16-05-2009, 13:49
Nie wszystko w tych 30 stronach można kilka baboli wyłapac :baby: .

Maxpixel
16-05-2009, 16:05
Coraz ciemniej widzę przyszłość Rookstayerów... :(

To miała być wyspa aby nauczyć się grać, teraz jej zadaniem jest podbicie lvl do 8 a potem na następnej wyspie dalej albo do 9 czy tam 10...

My leveliujemy, marzymy o tajemnicach a nasza przyszłość nie jest pewna... Nie wiem co sobie myśli Cip, ale na pewno dla nas dobrych myśli nie ma.

To się odbywa tak:
1 wyspa - Nauczymy Cie poruszać się w grze (wbijesz sobie 2 lvl)
2 wyspa - Dobra teraz sobie powalczysz, zobaczysz z czym to się je, pokażemy Ci co czeka Cie dalej, wbijesz sobie 8 lvl.
3 wyspa - Wybierzesz sobie profesje.

Nazwijmy te 3 wyspy tutorial project. 1pkt. Ta wyspa jest dobrze dopracowana, nikt nie wbije tu 50lvl i nikomu nie będzie przeszkadzać. 2pkt. Kurcze tutaj zmodyfikowaliśmy to i owo ale jest problem, ludzie wbijają wysokie poziomy i utrudniają przejście dalej innym graczom (trzeba ich wyeliminować, ale nie możemy ich wyrzucić, muszą odejść sami). 3pkt. Tutaj wszystko zrobiliśmy dobrze, wybiera profke i idzie dalej.

W tutorial project jest tylko jedna wada. My! Z punktu widzenia CipSoftu jesteśmy tylko przeszkadzającymi w grze. Dlaczego?

Podsumujmy :

Wybijamy nowym respa? TAK czyli mamy - (minus) u Cip
Pomagamy nowym? NIE (No ja nie widziałem by ktoś stał w temple, witał nowego i oprowadzał i tp.) kolejny -
Czasami dochodzi do Trapów nowych, nie dobrze -

Jak sami widzicie gdy spojrzymy na to typowo biznesowo a nie od serca to jesteśmy tu nie mile widziani... Wiem że to co napisałem w żaden sposób nie nawiązuje do tematu ale chciałem o tym wspomnieć...

"Muszą odejść sami a z nimi odejdą nasze problemy".

Beh0lder
16-05-2009, 16:17
Hurra 1 pkt. ludzie lubia czasami bloczyc domek tej babki , zabierac galązki albo bloczyc most.
2pkt to juz kazdy wie
3pkt pk teamy wbrew pozorom jest ich dosyc sporo ;d ( szczegolnie u pallkow)

wniosek ?
Cipsoft zawsze cos spierdoli.

Maxpixel
16-05-2009, 16:24
Haha! Zgodzę się z Beh0lder. Zrobi coś, zwali a potem nie wie jak temu dobrze zaradzić więc sobie ukre to, ukroi tamto i popsuje nam zabawę... ;)

----
#Edit.

The Soulvortex
It's said that in ancient times, the gods created a great vortex to allow the souls of spirits from 'beyond' enter the realm of Tibia. Through this vortexportal many great heroes were able to manifest themselves on Tibia. In their new bodies they fought against the forces of destruction. But also agents of destruction and evil entered the world through this portal. More and more the dark forces used the portal to spread over Tibia and to annoy, disrupt and subvert the brave people of the world. Some of the evil spirits remained long enough in this world to wreak even more havoc on the good people of Tibia. Destruction of all that others had built, slaying of new manifested souls as soon as they left the vortex.
The gods watched in grief what had become of their great accomplishment. And one day Uman and Banor combined their awesome forces and split the vortex. One strand now aimed to the isle of rookgaard, the other one remained aimed on the temple of Thais.
From this day on the newborn heroes awakened on the holy and protected isle of rookgaard and only the stronger and better prepared souls could travel to the continent.
Guided by omens an expedition of brave warriors from the thaian order of the knights of noodles traveled the perillious seas the the remote isle of rookgaard and discovered the new soulvortex.
Soon this base was built and this fine academy founded.

Praise the gods and our King.

Ta książeczka była wcześniej? Czy ja jej po prostu nie widziałem... ?

---
#Edit.

Pewnie to było 100x ale powiem to 101...
Odkryłem Amerykę! :P

W okolicach respa Ghula i tamtym Q jak są te ciałka to tam występuje anomalia...
Ciała różnią się : pojemnością, wagą, wyglądem, opisem...
Często lookam "You see a skeleton" a wygląda nie jak szkielet... i tp. Nazwy są kompletnie pomieszane...

To zapewne nic szczególnego, ale dlaczego nie warto o tym wspomnieć? :)

Czuowiek_Guma
18-05-2009, 17:57
SIEMKA!!! :)
SPIKE SWORD QUEST TO BZDURY!!!

Beh0lder
18-05-2009, 18:17
@up powiedziales co wiedziales czyli prawde mówiąc : gówno

@2up hmm w sumie ciekawe też to widziałem i nigdy nie zastanawiałem sie nad tym (znaczy się zwracalem tylko na to uwage kladac ciala tak jak te u ghoula , wiem glupie...);)
To teraz trzeba poczekac az jakis noob wysmaży opowiadanie jak dojsc do ghoula , lub zrobi fejka i j**** na jótuba

Hexus
18-05-2009, 20:20
SIEMKA!!!
SPIKE SWORD QUEST TO BZDURY!!!
Wyjdź z tego forum i nie wracaj... :p
Sprawdzę z tymi ciałami, ale to pewnie ci "bohaterzy" na mainie też takie
widziałem, jak znajdę to dam ss

Beh0lder
18-05-2009, 20:23
Wyjdź z tego forum i nie wracaj... :p
Sprawdzę z tymi ciałami, ale to pewnie ci "bohaterzy" na mainie też takie
widziałem, jak znajdę to dam ss

Sprawdzisz ? Alee co ? Tu nie ma co sprawdzać chyba , że chcesz ulozyc ciala tak jak za sciana u ghoula i utworzyć program "taniec z ghoulami"

Konduktor
21-05-2009, 04:05
Co tam dzieci Tibii? Macie już swojego spajjkkk sffffortttaa? :D

Poznaniak
21-05-2009, 21:49
Jasne,że nie mają i nie będą mieć,ponieważ ten temat stał się nabijaczem postów, zobacz ile tu powstało bzdurnych teorii ostatnimi czasy,nic się nie rusza do przodu, ludzie którzy dużo widzieli i tyle samo wnosili odeszli.Najdłużej wytrwali Pan Klocek i Marcin24,ale ja widać i oni już zrezygnowali widząc co sie tu dzieje,a co najgorsze są to zmiany nieodwracalne...
Jedynie Rocket jeszcze swoimi postami zachowuje tu porządek jakiś , Ameriov też nie jest jeszcze fanem bezpodstawnych teorii no i Lukers,a reszta generalnie zgłębia się w pier****nie bzdur...

Maxpixel
21-05-2009, 22:21
Nie odeszli dlatego bo w tym temacie jest tzw. mały "syf" tylko odeszli z gry... ;) A ludzie którzy coś wiedzą i chcą coś osiągnąć przenieśli się na zamknięte fora i inne tego typu miejsca wiedząc że tutaj nie ma czego szukać... :)

Ludzie wchodzą tutaj by coś przeczytać i komuś odpisać zamiast sami szukać... :p

Konduktor
22-05-2009, 00:08
Jasne,że nie mają i nie będą mieć,ponieważ ten temat stał się nabijaczem postów, zobacz ile tu powstało bzdurnych teorii ostatnimi czasy,nic się nie rusza do przodu, ludzie którzy dużo widzieli i tyle samo wnosili odeszli.Najdłużej wytrwali Pan Klocek i Marcin24,ale ja widać i oni już zrezygnowali widząc co sie tu dzieje,a co najgorsze są to zmiany nieodwracalne...
Jedynie Rocket jeszcze swoimi postami zachowuje tu porządek jakiś , Ameriov też nie jest jeszcze fanem bezpodstawnych teorii no i Lukers,a reszta generalnie zgłębia się w pier****nie bzdur...

Wiesz gosciu mi tego nie musisz tłumaczyc, ale im sie przyda trzeba ratowac Polskie społeczenstwo przed zidioceniem, strach myslec jak to sie odbije na przyszłych pokoleniach. Ja to nawet boje miec dzieci xD.

prawie_jak_bosal
23-05-2009, 22:06
moim zdaniem spajk słorda na rooku sie zdobyc nie da ale nie zabronie wam go szukac

Kozzak
23-05-2009, 23:22
Widzę że coraz bardziej sięgacie po krzesełka ..... Jeśli macie komentować każdy pomysł słowami (zal, noob, neo itp itp itp...) to lepiej idźcie i utopcie się w wannie.... Ludzie jak patrzą na wasze posty to się śmieją i zastanawiają jakie macie dzieciństwo, jak was rodzicie (ups TIBIA) wychowuje. Zaglądam na forum raz na miesiąc i widzę że Tibia tak miesza w psychice wam że już chyba żadne leki wam nie pomogą. Ogarnijcie się. ( Tak tak teraz pojawi się 50 postów typu noob, durny post , neo itp) Ale pamiętajcie... Wy jesteście Robotami które nie widzą normalnego życia tylko Epienie i zbieranie Gp przez 8 godzin lub wiecej dziennie.

Beh0lder
24-05-2009, 00:40
@up jeszcze elektrowstrząsy zostają xD
Ja gram czasami 10 godzin a czasami nie gram wcale jak ktoś ma ADHD to wiadomo , że zacznie krzesłem bronić tibii i sie uzależni (co prawda komputer nie wydziela żadnych substancji , ktore moglyby uzalezniac więc to już raczej pod chorobe psychiczna podchodzi :))

Luker's
24-05-2009, 09:42
Widzę że coraz bardziej sięgacie po krzesełka ..... Jeśli macie komentować każdy pomysł słowami (zal, noob, neo itp itp itp...) to lepiej idźcie i utopcie się w wannie.... Ludzie jak patrzą na wasze posty to się śmieją i zastanawiają jakie macie dzieciństwo, jak was rodzicie (ups TIBIA) wychowuje. Zaglądam na forum raz na miesiąc i widzę że Tibia tak miesza w psychice wam że już chyba żadne leki wam nie pomogą. Ogarnijcie się. ( Tak tak teraz pojawi się 50 postów typu noob, durny post , neo itp) Ale pamiętajcie... Wy jesteście Robotami które nie widzą normalnego życia tylko Epienie i zbieranie Gp przez 8 godzin lub wiecej dziennie.

Może masz racje ale... Mnóstwo razy było mówione " najpierw sprawdź a potem pisz "
Wierz ile tych teorii by było jak każdy pisał by ją? Ludzie nie sprawdzali by ją tylko pisali... "Wymyśliłem co zrobić!!" I dopiero by było SPAMOWANIE...
Zauważ że na forum najczęściej takie tematy lub podają teorie , nowi gracze oraz nowi uczestnicy forum w wieku 8-13... więc się nie dziw że jesteśmy wściekli jak widzimy kolejną teorie która jeszcze była przerabiana sto razy...

Kozzak
24-05-2009, 09:51
Tak... Lecz jak toś coś wymyśli i się podda a nie podzieli się pomysłem to klapa ;) Lecz 70% postów to posty które są napisane po to by zabłysnąć czymś głupim na forum. A moim zdaniem Tibia powinna być od 16 lat :baby: lub po jakiś badaniach psychicznych by stwierdzić że człowiek ten jest "zdolny" do grania

Ameriov
24-05-2009, 16:19
Ok. Po fali spamu i kłótni po raz kolejny pytam o coś "sensownego".
Mianowicie- Co Hyacinth DOKŁADNIE mówił, gdy zapytaliśmy go o raty
(Proszę o angielską wersję) Od bodaj 2007r już o tym nie mówi, albo po prostu ja źle o to pytam. (Jeśli tak- co trzeba powiedzieć)
Na forum niestety nikt nie wkleił dialogu z nim, tylko stwierdzono fakt, że boi się tych małych potworków.
Więc jeszcze raz proszę o dokładne słowa, są mi niezbędne, będę bardzo wdzięczny.

~Ameriov.

Brecht
25-05-2009, 15:34
Co Hyacinth DOKŁADNIE mówił, gdy zapytaliśmy go o raty (Proszę o angielską wersję) Od bodaj 2007r już o tym nie mówi, albo po prostu ja źle o to pytam. (Jeśli tak- co trzeba powiedzieć)

~Ameriov.

Ciężka sprawa, przekopałem wszystkie możliwe zagraniczne fora i nigdzie nie ma o tym wzmianki ani cytatu, być może zachód nawet nie ma pojęcia o tej sprawie. Z wpisów osób na polskich forach, które miały tego świadomość wynika, że szczuro-fobia może mieć związek z gryzoniami do napotkania w drodze na minohell. Zgadza się, Hyacinth już nie reaguje bojaźliwie na wspomnienie o szczurach, jednak jak dowodzi przykład innych NPC na Rookgaardzie, może on reagować na kombinację określonych słów, których użycie pojedynczo nie wywołuje reakcji. Wyciąganie z nich informacji może być trudniejsze niż dawniej, ale nie niemożliwe.

Ameriov
25-05-2009, 16:24
Kiedy chodzi o to, że już wiem, dlaczego Hya tak panicznie się ich bał.
Sęk w tym, że się spóźniłem, aby może wyłudzić od niego jakiekolwiek informacje...
Dokładna wypowiedź jest mi potrzebna tylko do tego aby upewnić się, że mam racje. Chodź to już nic nie warta opowieść RPG...

Heatvich
26-05-2009, 10:50
Nie komentujcie pana up. Już dostał bana..

@hiacynt
Coś o tym słyszałem, że opowiadał historię o kanałach (?). Ale nie jestem pewien. Bardziej ja się grzebałem w mieście z npc. Najbardziej dziwnymi npc dla mnie są :
-CipSon
-Amber
-Dallheim <nie wiem czy dobrze napisane>
-Strażnik pacc

Może z nimi się coś wykombinuje.

DK-LOG.911
26-05-2009, 14:47
cipson, n/c...

@Ameriov

w dialogu na 100% wspominal cos o kanalach. kiedys chyba byl gdzies taki temat... ale nie pamietam gdzie. na jakims angielskim forum.

Ameriov
26-05-2009, 17:30
Nie potrzebuje potwierdzeń. Chce dokładną wypowiedź- jeśli nikt jej nie posiada, trudno.

@Heat
Tak na dobrą sprawę każdy npc to CipSon.

Piombon
26-05-2009, 23:11
Najbardziej interesującą teraz dla Was postacią będzie Dallheim.
Kiedyś także. ; )
On i tylko on.

Pozdrawiam, Piombon.

Heatvich
27-05-2009, 01:14
Och ludzie ludzie.... Nie chodzi mi o CipSon - Syn cipów.
To był skrót do CipFrieda.. np. Jackson, to jest Syn Jack'a?

N/c... Epic.

Beh0lder
27-05-2009, 01:38
Amber - dz***
dallheim - klient
CipFrieNd - mnich jak mnich ma pomagac i to robi - leczy =]
hy cos tam ~~
szzczury szczurami ale co on dadza ? ten temat zdaje sie jest o spike swordzie i nie szzczurofobii jakiegos dziadka co sprzedaje(awał) nalewki

Ameriov
27-05-2009, 15:26
Hya to może nie potężny, ale silny Druid który boi się szczurów.
Dlaczego? Odpowiedź jest pod nosem, potwierdzenie również. Ale już teraz do niczego wam/nam się to nie przyda.
Jeśli nikt nie posiada dialogu- zamykamy wątek.

--Ogorek--
27-05-2009, 17:11
Na moje to jest 5 kratek na które trzeba stanąć :)

DK-LOG.911
27-05-2009, 18:08
@Piom

DALLHEIM NIE JEST RYCERZEM KOSZMARU!! Chyba, że nie o to Ci chodzi... Bo "kolczastym mieczem ciął cyklopy na kawałki"...

Beh0lder
29-05-2009, 17:40
W ogóle ameriov powiedz o co ci chodzi z tym Hy cos tam ;d (swoja droga Ćipsoft musial mu takie popaprane imie dac ;/) moze do czegos dojdziemy (trzeba polozyc szczura na grobach a nie czache oneoneone!11!!!1!!)

@up jasne a ja jestem koszmarem
Ciekawe jak dallheim zostal tym rycerzem i wrocil na wyspe? Hmmm? No.. gadaj

Ameriov
29-05-2009, 17:56
@up

To nie ma żadnego związku. Ale odpowiedź na to dlaczego się bał jest "blisko".

Jak to jak został rycerzem? Jeśli nie wiesz skąd Dallheim się wziął na rooku to schowaj się daleko stąd...
A pasowany na Rycerza Koszmaru mógł być już na Rookgaardzie (Choć nie został- ale tak mogło by być.)

@edit
Popaprane? Hiacynt (Hyacinth) to fajny kwiat, a za taką pisownię wiń Rzymian i Angoli.

Taranu
29-05-2009, 19:58
@up

Jak to jak został rycerzem? Jeśli nie wiesz skąd Dallheim się wziął na rooku to schowaj się daleko stąd...
A pasowany na Rycerza Koszmaru mógł być już na Rookgaardzie (Choć nie został- ale tak mogło by być.)

@edit
Popaprane? Hiacynt (Hyacinth) to fajny kwiat, a za taką pisownię wiń Rzymian i Angoli.

LOL,napiszcie jescze o tym ze to ze amber byla z maina moglobyprowadzic dp dalheima ktory byl na cycach

Beh0lder
29-05-2009, 20:10
@up

@edit
hmmm wiem ! Zrespil sie w temple ...
odp jest blisko ... znaczy w kanalach ? Co ktos go tam zamknął albo pisal na trade jak wejsc po drabinie ale nikt mu nie odpisal ? :d Nie no żal czy wszyscy muszą jakimis zagadkami pisac ? Spike sword tez jest blisko .. znaczy blisko na rooku ... przekop przepickuj , przepickuj wedka i rope caly rook po zniknieciu syfa to moze znajdziesz
Ta ciekawe skad na rooku sie wzieli rycerze koszmaru ... tez sie pewnie zrespili w temple ale mniejsza z tym.
Hmm pierwsze slysze aby rycerze koszmaru mieli jakis odlam na rooku i jesli tak to pierw ci rycerze musieli byc pasowani na mainie a jak wrocili ? Hmm? Hmm?

DK-LOG.911
29-05-2009, 20:34
Istnieje pełno zapisków dot. Zakonu. Wszystko kompletując można dojść, że lista członków to:

Krendorak
Camdrek
Falnus
Balgram
\Dream Master\ (nie znamy imienia)
Mordan
Torus
Shaharah
Yoth..
Taciror
Askuro
Mantar
Ildoni
Maxmof
Xemodo
Oxanti

Ja tu nie widze Dallheima i Zerbrusa (on też nosi nasz pancerz).

Ameriov
29-05-2009, 23:45
Przecież napisałem, ze oni nie są Rycerzami Koszmaru! Ludzie, czytajcie ze zrozumieniem.

Co do Hya, jeśli nie dostane z nim dialogu nie powiem o co chodzi, ani gdzie jest odpowiedź, bo nie jest to w 100% pewne a na forum jest dość niepotwierdzonych teorii.

@Taranu:
Gdybym zrozumiał coś z twojego bełkotu to pewnie bym odpisał. Ale hmm.. Każdy NPC który jest na Rooku jest z maina, ba! Niektórzy wbrew swojej woli lecz niestety nic nie mogą z tym zrobić, więc o co wam chodzi?

@Beho
Nie ma nic głupszego, niż szukać rozwiązania SoF Questa PO zniknięciu Sworda ^^' (O szit, spoil)

Pozdrawiam.

@down
Cóż, to już nie moja wina co wyczyniają głupcy.
A próbować być "fajnym" nie muszę. I tak nigdy nie przebije "Faynego".

Spam to być może twoje posty. Od 2 stron jest w końcu jakaś próba znalezienia czegokolwiek.
Przeczytaj kilka poprzednich i porównaj.

Heatvich
31-05-2009, 13:39
PO[/B] zniknięciu Sworda ^^' (O szit, spoil)

O jesteś super.... Szkoda że każdy GŁUPI szukał go po jego zniknięciu </ironia>
Próbowałeś być fajny? Zabrakło ci trochę %.

@top
Z tego tematu to się spamowisko robi, temat brzmi "MM/SS/Domki" a wy tu piszecie o jakichś listach npc. Nawróćcie się !;o

Pethaf
31-05-2009, 21:06
Chętnie, ale dopiero po tym jak cię cięciu ukrzyżuje.

Beh0lder
01-06-2009, 20:24
Co do Hya, jeśli nie dostane z nim dialogu nie powiem o co chodzi, ani gdzie jest odpowiedź, bo nie jest to w 100% pewne a na forum jest dość niepotwierdzonych teorii.

I co z tego ? Jedna wiecej roznicy nie zrobi a ty nie jestes uwazany za trolla jak 100 innych osob na tym forum (w tym pewnie ja :))
@Taranu:

@Beho
Nie ma nic głupszego, niż szukać rozwiązania SoF Questa PO zniknięciu Sworda ^^' (O szit, spoil)
To przepickuj , przepickuj wedka , rope , scythe , innym narzedziami dostepnymi baaa mozesz tez przerzucać pilke po kazdej kratce na rooku ;d jak ci sie to uda to bedzie to wiekszy wyczyn niz zrobienie poi solo (oczywiscie za dnia), przed zniknieciem.
Pozatym skrypt zazwyczaj uruchamia sie dopiero wtedy gdy uruchomii sie poprzedni to znaczy jak trzeba zrobic cos przed zniknieciem to skrypt na znikniecie nie powinien zadzialac .. chociaz moge sie mylic .

Spam to być może twoje posty. Od 2 stron jest w końcu jakaś próba znalezienia czegokolwiek.
Przeczytaj kilka poprzednich i porównaj.

No w sumie my tu ciagle offtopujemy :p albo karmimy trolle wiec mozna by czegos poszukac ale i tak wpadnie rocket powie ze to glupota wszyscy wpadna w depresje i przestana sie udzielac poza trollami ;(.

\Dream Master\ (nie znamy imienia)
O Guru ty nim jestes !!!!1!1!!!!1!!oneoneone ;)

kubol9999
01-06-2009, 21:18
Moja teoria jest prosta: gdyby spike sword dało się zdobyć, już na pewno ktoś znalazłby rozwiązanie do tego czegoś(questa?). W przeciągu 12 lat próbujemy coś zrobić a w ogóle się w tym kierunku nie ruszamy. Kiedyś czytałem, że dawno, dawno temu był otwarty quest na dwarven shield, brass armor i studded legs. Nie wiem, czy to była prawda, ale jeśli quest został zamknięty, to Cipsoft musiał mieć jakiś powód do tego, aby to zrobić. A jeśli quest nigdy nie był dostępny, to jestem zdania, że nie da się go zdobyć i nie będzie się dało tego dokonać przynajmniej narazie.
A powiedzcie mi jedno: gdyby quest był otwarty i dużo osób miałoby już rzeczy takie, jak SS, czy brass armor, czy byłoby to normalne? Setki rookstayerów latałoby (sry: biegałoby oczywiście :) ) po całej mapie Rookgaardu i biłoby co popadnie. Dodatkowo większość potworów wzięliby na hita. Wg mnie jest to bez sensu:confused:

DK-LOG.911
01-06-2009, 21:29
Drzwi są tam. Jeszcze napisz, że nie ma questa na Miecz Furii, bo na T.pl/Torgu/Wiki nie ma solucji.

O Guru ty nim jestes !!!!1!1!!!!1!!oneoneone ;)

\o/ To ja przywrócę sprawiedliwość w Tibii!

Beh0lder
01-06-2009, 23:39
Moja teoria jest prosta: gdyby spike sword dało się zdobyć, już na pewno ktoś znalazłby rozwiązanie do tego czegoś(questa?). Jasne ludzie istnieja od ch*j wie jak dlugo a jednak nie bylo zadnego racjonalnego dowodu na istnienie Buga . I co ? Najwieksza korporacja jeszcze nie upadla .. dziwne nie ?
W przeciągu 12 lat próbujemy coś zrobić a w ogóle się w tym kierunku nie ruszamy.Ufff tak od 12 lat rookgaard nawet tak dlugo nie istnieje wiec za przeproszeniem pier***** sie w leb byle mocno moze cos pomoże chociaz watpie - osiągnąłeś szczyt ciemnej strony mocy (tzw. trollostwa). Kiedyś czytałem, że dawno, dawno temu był otwarty quest na dwarven shield, brass armor i studded legs.A ja czytalem ze "wjewjurki umiom latac i walom z ożehuw"
Nie wiem, czy to była prawda, ale jeśli quest został zamknięty, Boże ja pierdziele skąd sie takie bałwany jak ty biora? :P W jakims tam wywiadze bylo mowione (przez CMa) ze Cipsoft nie usuwa questów .

A powiedzcie mi jedno: gdyby quest był otwarty i dużo osób miałoby już rzeczy takie, jak SS, czy brass armor, czy byłoby to normalne? Setki rookstayerów latałoby (sry: biegałoby oczywiście :) ) po całej mapie Rookgaardu i biłoby co popadnie. Dodatkowo większość potworów wzięliby na hita. Wg mnie jest to bez sensu:confused:Dlatego taki quest jesli w ogole istnieje to jest dla elity \o/ , jesli istnieje to gdyby ktos opublikowal spoiler Cipsoft by ten quest pewnie zablokowal .Pozatym pewnie jesli istnieje to mozna go wykonac raz na server/glowny restart (upy) badz jest jakis wymóg w stylu lvl 100 + a jakis npc zacznie z toba na jakis tam temat gadac. Chociaz i tak ch** by to takiemu 100 rookstayerowi dalo jak albo wali z mace albo i tak z katany bierze wszystko na hita

Ameriov
02-06-2009, 02:03
@Beholder
Moje przemyślenia co do Hya jednak zostawię dla siebie,

LECZ co do SoFa: Dlaczego wy sądzicie, że mam na myśli znalezienie jakiegoś 3 sqm na rooku / karze wam pickować każdy kawałek ziemii przed ustaniem na kolejne dwa?
NIC Z TYCH RZECZY.
Zniknięcie Miecza to początek końca. Ludzie znaleźli ten bajer przedwcześnie.

Nigdy nie przyszło wam do głowy, że nie jest on spłukiwany do wody/teleportowany tylko po prostu ulega destrukcji?
Nigdy nie myśleliście, że nagrodą w SoFQ wcale nie musi być Spike?
I ostatecznie... Czy znacie kogoś godnego nosić ten miecz?
Jeśli kiedykolwiek ktoś dostanie go w swoje ręce, to na pewno będzie musiał przejść ciężką próbę.
To powinno wam wiele uświadomić.

PS. Nie jestem uważany za Trolla? Dziwne. Odnosiłem inne wrażenie.

~Ameriov.

Hakuoh
02-06-2009, 08:08
Znowu mamy ci wszystko pod nosek wystawić? ;p

DK-LOG.911
02-06-2009, 15:37
Jeśli kiedykolwiek ktoś dostanie go w swoje ręce, to na pewno będzie musiał przejść ciężką próbę.

Próbę... Być może gdzieś pod Rookgaardem jest coś w rodzaju właśnie "sali prób". Już na początku misji otrzymujemy Miecz, a potem przechodzimy jakieś wyzwania. Jeśli się nam powiedzie - wracamy z Mieczem, jeśli nie - umieramy tracąc go. "Portal wciąż jest niestabilny...". Być może portal w kwaterze Królewskiego Maga potrafi nas przenieść do sali prób (chyba znacie opowieść o dziewczynce). "Tylko pokorny może dotknąć Miecza Furii". Może misja to test, czy jesteśmy pokorni. Wszystko jest możliwe.

Pozdrawiam, DK.

Beh0lder
02-06-2009, 17:33
Jasne moze na poziomie -8 na rooku poprzpickowaniu pojawiają sie krwiożercze "wjewjurki" z ktorych wypada SoF.

Co do tego ze znikniecie to poczatek SoFa przytocze znowu przyklad questa w latarni dzwignia nie otworzy portalu jesli ktos wczesniej nie ustanie i nie pozostanie na tym miejscu. Nie sadze aby SoF zniknął od razu od tak raczej to jest poczatek (gdyby to nie byl poczatek to raczej nie daloby sie go zniknac tylko trzeba byloby zrobic cos wczesniej)

Heatvich
02-06-2009, 18:18
Miss net. Delete. tego posta plx.

Ameriov
02-06-2009, 18:30
@Beholder
Ty nadal nie rozumiesz! No comment człowieku.

DK-Log
Również wybrałeś najmniej znaczące zdanie.

@Haku
Nigdy nie prosiłem, aby ktoś robił wszystko za mnie. Czy podanie rozmowy NPC to tak wielki problem?
Być może dla Ciebie.

Nie poruszę więcej żadnego z tych tematów, dopóki sami nie zrozumiecie czym jest SoF.

Żegnam, Ameriov.

Edit@Haku
Poddałem się po 30 stronie na googlach i 7 forach o Tibii.
Jeśli znalazłeś to gratulacje- wychodzi na to, że nie umiem sam szukać.
Jeśli nie- Informacji tej nie ma na necie, pytam się czy ktoś może ma tę informację a Ty wychodzisz na błazna. I to przez duże B
Ciekawe, ciekawe.

(To nie na temat, więc wszystko jest okej).

DK-LOG.911
02-06-2009, 19:28
Kolczasty Miecz jest legendą Rookgaardu. Każdy, kto zacznie nim walczyć wpada w furię, więc tylko najpokorniejszy może go dotknąć.

@Topic

Wróćmy do wysepki. Co może dziać się z Mieczem? Bo jeśli woda Go nie zmywa... Z czym kojarzą się miejsca, na których trzeba stanąć? Chyba z niczym. Zwykłe jaskinie czerwi i pająków. Ale skąd się wzięły czerwie w tej jaskini? :o

Beh0lder
02-06-2009, 19:56
@Beholder
Ty nadal nie rozumiesz! No comment człowieku.

Boże najwpierw piszesz ze to poczatek konca questa jak ja pisze ze to poczatek bo by trzeba bylo uruchomic cos wczesniej to ty piszesz ze ja nic nie rozumiem. W sumie juz sie pogubilem. Znikniecie na 50% jest poczatkiem a koniec tez na 50%

O ile quest istnieje (wg. mnie nie)

Nie poruszę więcej żadnego z tych tematów, dopóki sami nie zrozumiecie czym jest SoF.

Glupim ssem na wyspie z pier****** tabliczka obok.Jest rowniez symoblem trollostwa w tym dziale ;s. QUEST NIE ISTNIEJE

@up trzesieniem ziemii ;s

Hakuoh
02-06-2009, 20:42
@Haku
Nigdy nie prosiłem, aby ktoś robił wszystko za mnie. Czy podanie rozmowy NPC to tak wielki problem?
Być może dla Ciebie.
Dla ciebie poszukanie samemu jest wielkim problemem.

Żegnam, Ameriov.
Divirta-se e boa sorte.

Luker's
02-06-2009, 22:11
Jeżeli nie ma czegoś takiego jak Qest na Spike Sworda to po co tu cokolwiek piszemy... temat dokładnie wyłącznie o tym mówi...

Beh0lder
02-06-2009, 22:45
Mówi jeszcze o mino magu , pozatym wyrocznia zwana także jako Rocket tak mówi wiec to pewnie musi byc prawda nie mowiac o tym ze nie ma dowodow na to ze ten quest istnieje.

@down
golden keya \o/

Heatvich
02-06-2009, 23:09
@Ameriov

W końcu koniec spamu a'la "JEZUS SPAJK SFURD".
Questa nie ma i nie będzie. Koniec.

@top

Jeśli wszystko wyjaśnione na temat "Spajk Sfurda". Trzeba szukać czegoś innego ;)

DK-LOG.911
03-06-2009, 08:17
Skąd wiesz, że Kolczastego Miecza nie da się zdobyć? Ameriov, Pan Klocek, Piombon i ja się tu staramy, a Ty i Beh0lder wszystko niszczycie. Teraz, jak nikt nie będzie miał żadnej teorii niech nic tu nie pisze.

Pozdrawiam, DK.

Czy temat nie powinien zostać przyklejony? ;)

Heatvich
03-06-2009, 09:18
@up
Nie rozwalaj mnie.... Z grupy Ameriov, Mr. Klocek itp. Ty robisz najwięcej nie? Po tym co piszesz na forum spodziewam się że dopiero odkryłeś jak dojść na mino hell....
I po 2. Ja i Beh0 nie niszczymy niczego, obalamy DEBILSTWA PISANE DLA NABICIA POSTA, tak jak i mity oraz bajki pisane przez fanatyków "Super Sfurda"..

@topic
Z tego co widzę to wychodzimy po za całkowity temat.
+ takie pytanie. Na ile % jesteście pewni że wszystko rozgrywa się na facc zone?;)

Puii
03-06-2009, 09:34
@up
Nie rozwalaj mnie.... Z grupy Ameriov, Mr. Klocek itp. Ty robisz najwięcej nie? Po tym co piszesz na forum spodziewam się że dopiero odkryłeś jak dojść na mino hell....
I po 2. Ja i Beh0 nie niszczymy niczego, obalamy DEBILSTWA PISANE DLA NABICIA POSTA, tak jak i mity oraz bajki pisane przez fanatyków "Super Sfurda"..

@topic
Z tego co widzę to wychodzimy po za całkowity temat.
+ takie pytanie. Na ile % jesteście pewni że wszystko rozgrywa się na facc zone?;)

Na 100% jestem pewien gdyż premium zone na rooku nie było od razu, a spike sword jest dosyć stary już.

Proszę Cię, wstrzymaj się od swoich pseudonaukowych 'debilstw', i daj tym, którzy chcą, szukać to co nie odkryte, jeżeli każdy by miał takie podejście jak ty i poddał się po kilku stronach forum to ludzie by jeszcze małpami byli (nie wierze w boga, więc wybrałem pierwszą lepszą alternatywę).

Jeżeli jesteś taki chętny do obalania, to załóż swój temat i zamiast podawać teorie wspomagające, będziesz obalał jak pogromcy mitów.

Tyle z mojej strony, powodzenia w rozwiązywaniu zagadek.

Beh0lder
03-06-2009, 10:36
Skąd wiesz, że Kolczastego Miecza nie da się zdobyć? Ameriov, Pan Klocek, Piombon i ja się tu staramy, a Ty i Beh0lder wszystko niszczycie. Teraz, jak nikt nie będzie miał żadnej teorii niech nic tu nie pisze.

Pozdrawiam, DK.

Czy temat nie powinien zostać przyklejony? ;)
Piombon buahhahahahahahahahahhahahahahahahahhhahahahahhh.. ..

Ok mam teorie :
ten miecz to byl dla nie doszlych knightow a konczyl sie na mainie
zaprzestali robienia questa po wykradnieciu mapy
trzecia : OZDOBA

_cineq_
03-06-2009, 11:52
Proszę Cię, wstrzymaj się od swoich pseudonaukowych 'debilstw', i daj tym, którzy chcą, szukać to co nie odkryte, jeżeli każdy by miał takie podejście jak ty i poddał się po kilku stronach forum to ludzie by jeszcze małpami byli (nie wierze w boga, więc wybrałem pierwszą lepszą alternatywę).

tez nie wierze w boga, lecz musze sie wtracic.
ludzi i malpy mieli wspolnego przodka, a nie tak ty twierdzisz, ze ludzie pochodizli od malpy...
lecz dla ciebie zapewne malpa i wspolny przodek to to samo, wiec co sie bede wtracal, no nie?

Maniak69
03-06-2009, 12:43
Podejrzewam, że quest na SS, jest po prostu po części usunięty. tzn. jest to RESZTKA jakiegoś dawnego questa - zresztą, takie resztki można spotkać w całej tibi - stare, na wpół pousuwane questy. Czasem jest książka, czasem zostaje NPCet...

I tyle - szukanie magicznych trójkątów, magicznych gremlinów, czy rozwiązań z UFO nic nie zmieni. Oczywiście, jest to moja opinia - mogę się mylić, podczas gdy wy coś znajdziecie...

Heatvich
03-06-2009, 13:09
Na 100% jestem pewien gdyż premium zone na rooku nie było od razu, a spike sword jest dosyć stary już.

Jeżeli jesteś taki chętny do obalania, to załóż swój temat i zamiast podawać teorie wspomagające, będziesz obalał jak pogromcy mitów.

Tyle z mojej strony, powodzenia w rozwiązywaniu zagadek.

Br....? Ok spoko loko elo elo 32 56 89 0. Poczytaj trochę i pogadamy.

@topic
Znuf Spam !!111!11onenjedenej1!!111 X(

Ale tak tru. To odchodzimy od tematu.

Co do tego PACC zone.. Wszystko możliwe, trzeba szukać.

Beh0lder
03-06-2009, 16:11
Good luck ;d

SPIKE SWORD QUEST NIE ISTNIEJE

cipsoft najprawdopodobniej zaprzestal robienia go jak wykradziono mape ktora by ulatwiala odnalezienie sofa do k**** nedzy.

@down omg to powiedz co cipsoft moze zrobic jak pojawili sie botterzu to zaczął utrudniać im zycie jak ktos wykradl czesciowego spoila questa to go usuneli/zaprzestali prac

Ameriov
03-06-2009, 19:34
Nie skomentuje tego wyżej choć bardzo bym chciał.

Z innej beczki- Kto jest największym przeciwnikiem Druidów? Tudzież Crunora?
Chce po prostu wiedzieć, czy to aby napewno nekromanci//(nieumarli) czy też ktoś zupełnie inny.
Może jednak kieruje swe myśli w złym kierunku/czegoś nie wiem.

(Tak, macie racje. To tylko ociera się o temat ale ma z rookiem coś wspólnego. Nawet nie trudno się domyślić co...)

Elvione
03-06-2009, 19:43
Szkoda że tyle osób wypowiada się bez sensu niszcząc tematX( Po co to wogóle komentujecie?

Poznaniak
03-06-2009, 20:48
@up

Robią to po to,żeby nabić posta pod pretekstem wytknięcia tego innym i tak w kółko...

Pozdrawiam tez sobie nabiłem i jeśli ja dostane ostrzeżenie to pare osób wyżej też powinno

Hakuoh
Uważam,że bardzo niesprawiedliwie podchodzisz do Ameriova,bo mówisz,że znów mamy mu wszystko podawać pod nosek a chyba po to jest ten temat i jeśli to prawda ile przeszukał w poszukiwaniu tego dialogu to go podziwiam a Ty napewno nie masz prawa w tym momencie tak do niego mówić,a jeśli chcesz udowodnić swoją racje to może poszukasz tego i pokażesz mu,że zrobił za mało ,aby to odnaleść.

Ameriov
03-06-2009, 21:01
Przepraszam, ale Beholder Idi**o nikt nigdy nie wykradł częściowego spoila, wykradziono mapę bez żadnych danych, pól akcji, odpowiedzi NPC.
Więc na logikę- nawet jeśli znaleziono nowe miejsce na Rookgaardzie to na cholere im ta wiedza,
skoro i tak nie odkryto jak ROZPOCZĄĆ questa/Jak dostać się do nowej lokacji! I tu nie chodzi tylko o tego jednego Q, chodzi również chociażby o Winged Helmet Quest jak też o kilka innych "ukrytych".
Powiem wprost- sądzisz, że na Rooku nie ma ukrytych rzeczy?
Że wszystko jest już odkryte i nie da się znaleźć niczego więcej?
W takim razie powiedz mi jak otworzyć pierwsze Drzwi MM. Nie wiesz?
A widzisz! W takim razie nie odkryłeś wszystkiego.

^ Biorę pełną odpowiedzialność za te słowa, oraz za wszelkie bluzgi w moją stronę po odmowie pokazania Screena z dowodem.

Edit: Tak, tak, miejsca znikania SS były "puste". I tylko tyle znaleziono na Rooku przez ivul hakierów i botterów z NG. Sam przyznasz, że niewiele.
Dlaczego miałoby się dać? Przeczytaj to co napisałem, najlepiej wszystkie moje posty jeszcze raz bo czytanie ze zrozumieniem Ci nie idzie. Dlaczego DA się je otworzyć. Zamknął się w pokoju- prawda. Ale zauważ, że 1 Drzwi to nie "pokój".

PS. TP padło i nie przenosi do Mint. O cholera, no i co z tego? To problem Minotaurów a nie ludzi. My mamy inne połączenie z Mainem. Jeżeli miałbyś się dostać do komnaty maga, albo i nawet za nią to pierwotne właściwości teleportu powinny Cie NAJMNIEJ interesować.

Rakieta przyszła! No napisz że coś w końcu!

~Ameriov.

Beh0lder
03-06-2009, 21:39
A czemu mialoby sie dac je otworzyc ? Mino mag zamknął sie w swoim pokoju koniec kropka. Tp niby rozpier******* wiec czemu mialoby sie tam dostac? Wyważyć lomem ;d moze trzeba albo zagonic mnicha/pseudo druida aby otworzyli te cholerne drzwi? Hmm CALY rook zostal przeskanowany botami nic nie wykryto i niby co Cipsoft mialby to co jest za tp na drugim koncu mapy umieszczac?

Ps. o ile mi wiadomo na mapie byly zaznaczone miejsca ...

@2 up a co oni niby nie nabijaja pierdziela cos bez sensu nie dajac dowodow ... normalnie lepiej niz chrystus >.>

@up moze i nie pokój ale co z tego dawaj dowody ;d lub nie zachowuj sie jak prezydent , "wiem cos ,ale nie powiem".

Poznaniak
03-06-2009, 22:28
DO KASACji

Brecht
04-06-2009, 10:21
Z innej beczki- Kto jest największym przeciwnikiem Druidów? Tudzież Crunora?

Brog i jego pomiot - orkowie.

Heatvich
04-06-2009, 10:53
Błąd ;)

@topic
Ale co ma sof do Orków? Jakoś to odchodzi od tematu z rookgaard na mainland.

tralalala123
04-06-2009, 11:12
Skasować to ja ci zaraz mogę, ale twarz. Czytaj co piszemy na wcześniejszych stronach i dopiero pisz swoje "Nabijatory". btw. Rep za spam.

jemu chodzilo o posta.....

Brecht
04-06-2009, 11:37
@topic

A co to orków nie ma na Rookgaardzie?

Dobra, może bardziej łopatologicznie...skoro sprowadzacie SoF quest do stanięcia na odpowiedniej kratce to ujmę to tak: aby wiedzieć na której kratce stanąć należy poznać mitologię i historię Rookgaardu, co może nakierować na właściwe pola lub pozwoli wydedukować jakie jeszcze czynności mogą być kluczowe.

Pan Klocek
04-06-2009, 11:43
@topic

Kurde nie wytrzymałem po prostu. Zaglądam od czasu do czasu na to forum i normalnie płakać mi się chce. Tak zaprzepaścić info które tutaj się znajdowało.

Jeśli ktoś chce cokolwiek znaleźć na wyspie, to po prostu wciśnijcie ignora na posty Heatvich'a. Wybacz stary, ale Ty nie masz bladego pojęcia co się dzieje na Rookgaardzie. Jeśli na prawdę myślisz tak jak piszesz w ostatnich 5 postach, to krzyż na drogę, nie znajdziesz nic.

@Ameriov
Jesteś pewny, że chcesz nadal pisać na tym forum o historii Rookgaardu? Przecież oni czekają na spoil w stylu pick>NPC>box. Fabuła dla nich jest jak puste bagi w kopalniach w Kazz, niepotrzebne śmieci.

OVER 'N OUT

Heatvich
04-06-2009, 11:52
jemu chodzilo o posta.....
Mój błąd ;0 Zmyłka, ponieważ pisał tak wiele razy na temat tematów.

Kurde nie wytrzymałem po prostu. Zaglądam od czasu do czasu na to forum i normalnie płakać mi się chce. Tak zaprzepaścić info które tutaj się znajdowało.

Jeśli ktoś chce cokolwiek znaleźć na wyspie, to po prostu wciśnijcie ignora na posty Heatvich'a. Wybacz stary, ale Ty nie masz bladego pojęcia co się dzieje na Rookgaardzie. Jeśli na prawdę myślisz tak jak piszesz w ostatnich 5 postach, to krzyż na drogę, nie znajdziesz nic.

To może tak, krzyż na drogę że coś odnajdziesz. Ignore moich postów nie doda wam spike sworda do baga. Ja po prostu piszę prawdę na ten temat. Spędziłem na rookgaardzie wiele lat, szukając jakichś rozwiązań co do spike sworda. I nic. Ostatnio też się starałem, ale na marne. Wielu śmiałków za pewne lepszych od nas o dziesiątki lewelów próbowało, i wracali do miasta bez niczego. Taka prawda, gdyby można było mieć Spike Sworda na rooku to tak jak i resztę itemsów.

Zacytuję tutaj słowa Beh0ldera.

SPIKE SWORD QUEST NIE ISTNIEJE!!

Brecht
04-06-2009, 12:47
To może tak, krzyż na drogę że coś odnajdziesz. Ignore moich postów nie doda wam spike sworda do baga. Ja po prostu piszę prawdę na ten temat. Spędziłem na rookgaardzie wiele lat, szukając jakichś rozwiązań co do spike sworda. I nic. Ostatnio też się starałem, ale na marne. Wielu śmiałków za pewne lepszych od nas o dziesiątki lewelów próbowało, i wracali do miasta bez niczego. Taka prawda, gdyby można było mieć Spike Sworda na rooku to tak jak i resztę itemsów.

Zacytuję tutaj słowa Beh0ldera.

SPIKE SWORD QUEST NIE ISTNIEJE!!

Hm, no niestety poziom twoich wypowiedzi tutaj świadczy, że te "lata" na Rookgaardzie spędziłeś kopiąc kilofem w ziemi, próbując wyłowić go wędką z każdego oczka wodnego lub pukając w drzwi na mino hellu (a nuż się kiedyś otworzą). Rozumiem twoje rozgoryczenie, na nic ciekawego nie wpadłeś, zazdrość zżera, że inni na coś wpadli i nie chcą ci tego objawić. Tylko skąd przekonanie, że nikt go jeszcze nie zdobył? Ponieważ nikt się tym nie pochwalił? Nie możesz pojąć jak można to trzymać w tajemnicy zamiast zabłysnąć przed całym światem. Zbyt płytkie myślenie , zrób sobie przysługę i nie kompromituj się więcej w tym temacie.

Heatvich
04-06-2009, 13:00
Hm, no niestety poziom twoich wypowiedzi tutaj świadczy, że te "lata" na Rookgaardzie spędziłeś kopiąc kilofem w ziemi, próbując wyłowić go wędką z każdego oczka wodnego lub pukając w drzwi na mino hellu (a nuż się kiedyś otworzą). Rozumiem twoje rozgoryczenie, na nic ciekawego nie wpadłeś, zazdrość zżera, że inni na coś wpadli i nie chcą ci tego objawić. Tylko skąd przekonanie, że nikt go jeszcze nie zdobył? Ponieważ nikt się tym nie pochwalił? Nie możesz pojąć jak można to trzymać w tajemnicy zamiast zabłysnąć przed całym światem. Zbyt płytkie myślenie , zrób sobie przysługę i nie kompromituj się więcej w tym temacie.

Pomyśl człowieku, gdyby coś było to TYSIĄCE innych rukeróf by to znalazło. Myślisz że mało jest takich jak Pan Klocek, Ameriov, oraz inni? Ja jestem jednym z niewielu którzy porzucili rookgaard ze względu na te zagadki. To czego ty nie znajdziesz inni znajdą ;)

Brecht
04-06-2009, 13:16
Pomyśl człowieku, gdyby coś było to TYSIĄCE innych rukeróf by to znalazło. Myślisz że mało jest takich jak Pan Klocek, Ameriov, oraz inni? Ja jestem jednym z niewielu którzy porzucili rookgaard ze względu na te zagadki. To czego ty nie znajdziesz inni znajdą ;)

Mało, mogę ich policzyć na palcach jednej ręki. Nawet Master Slayer ani Sunrise nie mieli pojęcia o rzeczach, które dziś są częściowo znane dzięki tym osobom.

Beh0lder
04-06-2009, 15:28
dowody na nie istnienie sofa

1. brak dowodow na to ze istnieje i na tym wlasciwie mozna poprzestac
2. rook zostal przeskanowany botami wszelkiej maści wiec zadnego tajnego pokoju nie ma
3. spike sword + mm + ghoul + tarantula = ozdoby dodajce klimatu ktory zanikna w morkach nie pamieci
4. Bylo chyba przestestowanych tysiace roznych zagadadnien do npc i nie wiele cos wiecej mowi
5. Do jasnej cholery czemu wszystko co gdzies lezy moznabyloby zdobyc dsl tez leza w skarbcu kroozaka i inne rozne smiecie w innych skarbcach to je tez sie da niby zdobyc

Szpec
04-06-2009, 18:51
Odchodząc od tematu

http://i26.photobucket.com/albums/c145/Klocek22/gobolever.jpg

Mało osób zwróciło uwagę na tego screena, a dla mnie jest on bardzo ciekawy. Mam wrażenie że na goblin hellu ukryte jest coś więcej niż tylko boxy z snowballsami.
Moze to miec zwiazek z goblin statues, o czym juz ktos wspominal.
Wszyscy zwracaja uwage na jakies ghoule i inne śmieci, a goblin hell jest bardzo ciekawym miejscem, w którym MUSI być coś więcej. Ponadto podejrzane jest płonące ciało.

Ameriov
04-06-2009, 18:58
@Pan Klocek
Zauważyłem i upewniłem się o tym stronę temu.
Teraz to mi się już nawet śmiać z nich nie chce.

@up
Uh, w końcu ktoś zaczyna kombinować...

~Av.

Rocket Slayer
04-06-2009, 20:04
@Pan Klocek
Zauważyłem i upewniłem się o tym stronę temu.
Teraz to mi się już nawet śmiać z nich nie chce.

@up
Uh, w końcu ktoś zaczyna kombinować...

~Av.
Kombinować to tu wszyscy kombinują - gówno robiąc samemu... oszczędzają czas, patrząc na to z innej strony =/

5. Do jasnej cholery czemu wszystko co gdzies lezy moznabyloby zdobyc dsl tez leza w skarbcu kroozaka i inne rozne smiecie w innych skarbcach to je tez sie da niby zdobyc
Nie jestem pewien ale któryś CM powiedział, że wszystkie itemy są do zdobycia.
Kozacko by było mieć ten X item, który może i ma małe staty, lecz za to jest jedyny u całej populacji tibijskiej.

Sorki, że znowu (3? 4?) raz o to zapytam - czy jest to prawda iż jakiś pracownik cipsoftu oficjalnie powiedział, że o tajemnicach Rookgaardu dowiemy się więcej po nadchodzącym update?

EDIT
@rocket Czy ty prawda ze oficjalnie jakis klecha powiedzial Bóg sie objawi calemu swiatu ?
Nosz kur.. oczywiscie ze nic nie powiedza ...
Zreszta nawet jesli to by pewnie powiedzieli cos w stylu : szukajcie a znajdziecie , szukajcie gdzies w okolicach rooka ...
Koleś... czytaj ze zrozumieniem. Pracownik cipsoftu - osoba, wyznaczona do przekazania informacji. Mogło chodzić o teaser. "W następnym update dowiecie się więcej nt tajemnic Rookgaardu", czy coś z podobną treścią <- chodzi o konkret...

Beh0lder
04-06-2009, 20:15
Szpec ~~ fake?

@rocket Czy ty prawda ze oficjalnie jakis klecha powiedzial Bóg sie objawi calemu swiatu ? :P
Nosz kur.. oczywiscie ze nic nie powiedza ...
Zreszta nawet jesli to by pewnie powiedzieli cos w stylu : szukajcie a znajdziecie , szukajcie gdzies w okolicach rooka ...

RookeR
04-06-2009, 20:31
@Beh0lder

Bez urazy ale ty i twoje wypowiedzi są jak jeden wielki "fejk". Jeśli chodzi o SS, jest on prawdziwy. Szanowny Mr Block zrobił go podczas test serwera (nawet gdzieś o tym pisał), o ile się nie mylę jest on prawdziwy (SS of corse).

Pozdrawiam Rooker.

Luker's
04-06-2009, 20:33
proszę proszę... jak my cię dawno nie widziałem...

Co do kombinowania... czy przez te lata kombinowania posunęliśmy się do przodu?

Ameriov
04-06-2009, 20:46
Śmiem stwierdzić, że od momentu w którym na jaw wyszedł spoil "jak zniknąć Spika" społeczność Rookerów się wręcz cofnęła ;)

Tak Rocket, mówili to rok temu. Pół roku temu stwierdzili, że przesuną to na teraz. Zgadnij co zrobią w tym upie!
Kombinować nie kombinuje właśnie nikt. Ludzie odrzucają to, co mają przed nosem, zadowalając się ochłapami. Smutne.

RookeR- Nie pisz jeśli nie wiesz do końca! Te drzwi były otwarte przez pół roku dla każdego posiadającego premium.

PS. Proszę o Ignorowanie Beho~. Pisze chyba najbezsensowniej z całego tego podforum.

~Ameriov.

RookeR
04-06-2009, 20:55
@Ameriov

Możliwe, zapomniałem dodać w moim poście że nie jestem pewien w 100%.

Co do cofania się społeczności zamieszkującej rookgaard na stałe, to się zgodzę.
A te zagrywki ze strony Cipsoftu że dowiemy się o pewnych rzeczy o tajemnicach rookgaardu w następnym update to klasyk... Może coś ten update przyniesie...
EDIT:

@down:
ad.1
Rozwiązać zagadkę... Hmm, będę mieć 5 min wolnego czasu to zaraz spojla podeśle. A co mi tam... [/ironia]

ad2.
Test Serwer i TP na rookgaard? Że tak spytam "ła ju min?". Myślisz że GM usunie ogień z tego ciała czy coś w tym stylu? Tak btw. mało co z twojej wypowiedzi idzie zrozumieć...

Pozdrawiam RookeR

Hexus
04-06-2009, 20:56
Są dwa sposoby na odkrycie "tajemnicy płonącego ciała (część SSQ?)"
1. Rozwiązać zagadkę.
2. Test server, tp na rookgaard przez gma i destroy runką "zgasić" to ogień.
Szybciej dowiemy się co się w nim znajduje, tylko jakiś znajomy gm
Za niedługo Test Server :D

Luker's
04-06-2009, 21:02
Są dwa sposoby na odkrycie "tajemnicy płonącego ciała (część SSQ?)"
1. Rozwiązać zagadkę.
2. Test server i tp na rookgaard przez gma (I destroy field runkę oczywiście).
Szybciej dowiemy się co się w nim znajduje, tylko jakiś znajomy gm...
Za niedługo Test Server :D

Jeżeli chodzi o tp to przenosi do świątyni
Oczywiście kochany GM powie nam co i jak... czy ty myślisz?

Hexus
04-06-2009, 21:21
Chodziło mi o to że jakiś gm przeniesie kogoś na rookgaard a a ten zrobi to co trzeba.

@up
Czytać nie umiesz "tp na rookgard przez Gm'a!", oczywiście na TS.
Pisałem coś że gm nam opowie spoila ? -.-

@down
Z całego forum chyba tylko pan klocek zna odpowiedź.

Szpec
04-06-2009, 21:23
Te drzwi były otwarte przez pół roku dla każdego posiadającego premium.

Mowisz o tych na screenie Klocka?
Ja chyba je próbowałem kiedyś na Pacc otworzyć, ale były zamknięte.
Jeżeli były otwarte - to co aktywowała ta dźwignia?

Ameriov
04-06-2009, 22:38
NC co do Hexusa. GM może nas teleportować tylko do temple miasta w którym jest się zameldowanym dla Twojej wiadomości. Innymi słowy NIE MOŻE cofnąć postaci z maina na rook.
CM co innego, ale oni nigdy tego nie zrobią.

Dźwigni nie dało się ruszyć. (A przynajmniej nie dało się jej ruszyć w sposób normalny, nie drgnęła nawet po wylaniu na nią wszystkich możliwych płynów)

Coś jeszcze?

@down
Yup, od roku czy nawet półtora ludzie mogą kłamać co do tego, że rozwiązali quest. Mogli to po prostu zloocić...

Pan Klocek
04-06-2009, 23:21
Do pana H. i innych dla których dowodem na nieistnienie Sword of Fury quest jest tekst "przez tyle lat nikt go nie odnalazł wiec go nie ma".

Proponuje sprawdzić wiadomości z serverów, właśnie kolejna osoba odkryła quest na Silver Mace. Ile to już lat minęło od pierwszego odkrycia? A ile osób ją ma? Można na palcach jednej ręki policzyć. Mimo botów i cheatów, nadal nieliczni wiedzą jak go zacząć, a co dopiero skończyć...

Beh0lder
04-06-2009, 23:36
Opis własny przedmiotu: Czujesz aurę ochrony.

Piękna srebrna maczuga, marzenie wielu bogaczy lecz niestety niemożliwa do zdobycia...

Tylko gracze posiadający poziom doświadczenia wyższy niż 45 mogą nim właściwie władać.
Atak Obrona Wymagany poziom Waga Ilu ręczna ? Możliwość umagicznienia Waga / Cena
40 30+2 35 67 oz. Jednoręczna Nie 10 oz. ~ 41 gp.
Wypada z : Countess Sorrow (Bardzo rzadko), aha to wiele wyjasnia rownie dobrze mogl ja ktos wyloocic... (zrodlo t.pl ;d)

@luker's do jasnej cholery co ma tp u mm na test servie do tp u mm na rl -.-?

@dawac dowody a nie pierdzielicie ;d

Heatvich
05-06-2009, 10:33
Do pana H. i innych dla których dowodem na nieistnienie Sword of Fury quest jest tekst "przez tyle lat nikt go nie odnalazł wiec go nie ma".

Proponuje sprawdzić wiadomości z serverów, właśnie kolejna osoba odkryła quest na Silver Mace. Ile to już lat minęło od pierwszego odkrycia? A ile osób ją ma? Można na palcach jednej ręki policzyć. Mimo botów i cheatów, nadal nieliczni wiedzą jak go zacząć, a co dopiero skończyć...

Pomijając fakt, iż wiele razy była odpowiedź na to - Quest jest zbugowany. Nawet jeden z członków CipSoftu podczas wywiadu napisał "Jest on zbugowany". Czy ty rozumiesz potęgę tego miecza? Spike Sword jest częścią mainlandu a nie rookgaardu. Gdyby można było zdobyć sof'a na rooku, to ja już czekam na bohy. No więc own3d.

@Dajcie dowody na możliwość zdobycia spike.

Yero111
05-06-2009, 12:18
Pomijając fakt, iż wiele razy była odpowiedź na to - Quest jest zbugowany. Nawet jeden z członków CipSoftu podczas wywiadu napisał "Jest on zbugowany". Czy ty rozumiesz potęgę tego miecza? Spike Sword jest częścią mainlandu a nie rookgaardu. Gdyby można było zdobyć sof'a na rooku, to ja już czekam na bohy. No więc own3d.

Dowodow niema,jest nadzieja... Pozatym sword of fury/spike sword jest czescia rooka tak samo jak Cipfried.

DK-LOG.911
05-06-2009, 13:08
Niektórzy wyobrażają sobie Rookgaard jako "wyspę przejściową". Ciągle widzę teksty typu "ej, idziem na Maina?". To jest kompletne niszczenie klimatu RPG. Z Rookgaardu trafiamy na Wyspę Przeznaczenia, skąd statkiem odpływamy do dowolnego miasta znajdującego się na Tibii (tym tzw. "Mainie"), lub z Premiowanym Kontem do Zatoki Wolności (z ang. Liberty Bay), Edron lub Darashii. Więc nie zawsze dopływamy na Główny Kontynent (z ang. Mainland). Kiedyś jak grałem w Tibię mój kumpel jak opuszczał Rookgaard powiedział (a raczej napisał ;) ): "To spotkamy się na Mainie, nie?". Ja na to odpowiedziałem "Ale ja teraz jestem na Senji".

Każdy powinien to zapamiętać, bo Rookgaard jest na tej samej planecie, co Tibia, Darama, Yalahar, Edron, Fibula... A nie w "innym wymiarze".

Pozdrawiam, DK.

Heatvich
05-06-2009, 13:17
Nadzieja matką głupich ;) Brak dowodów - to po co krytykujecie to co my obalamy?

Beh0lder
05-06-2009, 13:21
Dowodow niema,jest nadzieja... Pozatym sword of fury/spike sword jest czescia rooka tak samo jak Cipfried.

Nadzieja ... tym zyje kosciol , nie sadze aby ktos zarobil na chleb wierzac w to ze sof quest istnieje , zamiast wiec chrzanic bez sensu dawajcie dowody... i szukajcie to ja nie bede sie musial wtracac
Nadzieja matką głupich Brak dowodów - to po co krytykujecie to co my obalamy?
Sentencja tego działu...

RookeR
05-06-2009, 14:38
- Cipsoft nigdy nie napisał że go się nie da zdobyć.
- Sofa można "zniknąć" (wiem nie poprawnie gramatycznie). Tak btw. Zwolennicy tego że Sof to ozdoba, pokażcie mi jakikolwiek item uważany za ozdobę na mainie który może np. zniknąć?

A teraz daj mi jakiś sensowny dowód że się go NIE da zdobyć.
Tylko błagam bez śpiewki "nie można go mieć, bo nikt tego nie dokonał". Do nie dawna można to było powiedzieć o np. Golden Bootsach lub Silver Mace.

@Beh0lder
Lepiej bym nie komentował twoich wypowiedzi...

@topic:

Na przykładzie rookgaardu można zobaczyć że dla 80% osób grających w tibie liczy się tylko to ile expa na godzinę zdobędą, albo jaki level wbiją... Tylko nie liczni czują klimat RPG. A właśnie takie było założenie twórców...

Pozdrawiam RookeR.

Yero111
05-06-2009, 15:32
Przeciez sof jest,byl a ty mi mowisz zebym ci dal dowody na jego istnienie,20lv od siedmiu bolesci,tyle na twoj temat. Sword of fury lezy na wyspie niedaleko 'latarnii minotaura'. I tak btw. mowisz ze cos obalacie,owszem- obalacie historyjki 10 latkow 'bo jak byuem nupem to dszfi siem otfoszyly,pokonauem mino maga i zdobyuem spaik suorda ale bylem nopem i zabralem go na maina!' godne pogratulowania.

DK-LOG.911
05-06-2009, 16:42
@up

I co Go wyzywasz od "20lvl od siedmiu boleści"? Ja już przestałem grać i moje chary mają po 13, 14 poziom doświadczenia, a mi nie zależy na "skillach". Chodzi mi przede wszystkim o to, by dobrze spędzić czas, na rozmowie z mieszkańcami Tibii, szukaniu tajemniczych miejsc i robienia misji od nowa (a nie od pokoju z nagrodą). I nie masz żadnego dowodu, że Miecza Furii nie da się zdobyć. Dlatego radziłbym Ci nie pisać na tym forum typu "spike sword quest to bzdury, bo nie ma dowodów", bo na mądrego to ty nie wychodzisz. Bardziej wyglądasz na kogoś, kto nabija posty by pozbyć się szarego nicka.

Pozdrawiam, DK.

RookeR
05-06-2009, 17:24
Przeciez sof jest,byl a ty mi mowisz zebym ci dal dowody na jego istnienie,20lv od siedmiu bolesci,tyle na twoj temat. Sword of fury lezy na wyspie niedaleko 'latarnii minotaura'. I tak btw. mowisz ze cos obalacie,owszem- obalacie historyjki 10 latkow 'bo jak byuem nupem to dszfi siem otfoszyly,pokonauem mino maga i zdobyuem spaik suorda ale bylem nopem i zabralem go na maina!' godne pogratulowania.
Właśnie o tym mówię. Jeśli dla Ciebie w grze liczy się tylko level to pozdro :)
A jeśli chodzi o mój level. Hmm... Tą postacią ostatnio expiłem w wakacje (w tamtym rooku), i expiłem tylko do 21 levela. A no i podczas darmowego pacca dobiłem aż 10% do 22 levela.
Reasumując tą postacią nie expie w ogóle, logam jedynie by porozmawiać ze znajomymi lub pomóc newbe.

Pozdrawiam RookeR.

Beh0lder
05-06-2009, 17:45
Na przykładzie rookgaardu można zobaczyć że dla 80% osób grających w tibie liczy się tylko to ile expa na godzinę zdobędą, albo jaki level wbiją... Tylko nie liczni czują klimat RPG. A właśnie takie było założenie twórców...

Do jasnej cholery tibia to mmorpg (niby) tu chodzi o nabijanie lvla bo choc to jedyna gra w ktorej w ogole fabula jest jako tako jasno zarysowana to jak w kazdej masowce po jakims czasie schodzi ona na drugi plan wiec praktycznie o "klimacie rpg" to se mozesz mowic o grach single player

@top dowody dowody ... dawac albo spier****** chociaz watpie pewnie walniecie cos w stylu wiem ale nie powiem ..

Ameriov
05-06-2009, 19:08
Do jasnej cholery tibia to mmorpg (niby) tu chodzi o nabijanie lvla

<Leży i kwiczy>
Chciałbym Ci przypomnieć, że kiedyś w Tibii nie było czegoś takiego jak premium. Czyli producenci gry nie myśleli jak Blizzadr, tylko raczej jak chociażby... BioWare Corporation przy produkcji Baldur's Gate.
Jeśli co post masz gadać coraz większe głupoty to zamknij się idioto, błagam!

@top dowody dowody ... dawac albo spier****** chociaz watpie pewnie walniecie cos w stylu wiem ale nie powiem ..

Podaj mi jeden powód, dla którego miałbym Ci dać choć część spoila do jakiegokolwiek ukrytego questa. (Bo wy tylko to traktujecie jako dowód).
PS. To Ty... "wyjdź" z forum, bo nic nie robisz. Ba, gorzej. Nie jesteś neutralny, tylko zasyfiasz forum kulturą z rynsztoku i logiką 4 latka, który próbuje zrozumieć jak działa liczydło i wrzeszczy, kiedy mu nie wychodzi.

Yero111
05-06-2009, 22:11
Rooker,to zdanie o '20lv od siedmiu...' nie bylo do Ciebie,ty akurat mowisz madrze. To zdanie kierowalem do uzytkownicka z litera 'H' na poczatku. I teraz kilka zdan do D.K - powiedz (zacytuj) mi zdanie w ktorym NAPISALEM ze spike sworda nieda sie zdobyc. Chce to zobaczyc. Co do ilosci postow i nicka-nie obchodzi mnie to ile postow napisalem,liczy sie przekaz a nie ilosc. Masz jakis kompleks i uznajesz swa wyzszosc po roznicy postow miedzy toba a druga osoba? Co do obrazenia '20lv od siedmiu' to chcialem mu wytknac jego patrzenie na tibie i jej fabule(a raczej jej omijanie) pod wzgledem 'exp,exp,exp!'. Lv to nie wszystko, takie bylo zamierzenie tworcow-klimat. To ze zanika on z corocznym okresem komunii - laptopow i liveboxow tp jest poza rekoma Cipsoftu,czas.

Heatvich
05-06-2009, 23:37
A teraz daj mi jakiś sensowny dowód że się go NIE da zdobyć.

Co do tego golden boots, silver mace. Dodali to do loota. Kiedyś to były legendy , ale to są itemy z maina. Spike sword na rooku, każdy potwór na hita, huncenie bez waste.

1. Lata poszukiwań - 0 owoców.
2. Wielokrotnie pisane na wielu stronach, oraz przez członków zarządu - Quest jest zbugowany.
3. Brak dowodów że da się go zdobyć.
4. Jest to ozdoba.
5. W którym miejscu miałby być ten quest?

@.

Popatrzcie na to.

Na rooku jest spike sword nie? I każdy myśli że da się go zdobyć. Uwaga..
Jeden npc posiada Beggar addon zaś drugi posiada Nightmare Knight outfit.
Czyli jeśli da się zdobyć SoF'a to te addony też? Nie realne.
SoF - Ozdoba.
Addony - wygląd npc.

Proste nie? No właśnie. Zniknięcie SoF'a wyjaśnia się w 2 sposobach.

1. Dodane jest to dla "Tajemnicy", oraz efektu "er pe gje".
2. Bug.

Ameriov
06-06-2009, 00:03
Po tym poście więcej się nie wypowiem w tym miejscu, dopóki sami czegoś nie znajdziecie.
No, bez przesady, bo to pewnie nigdy nie nastąpi.
Powiedzmy zatem, że dopóki nie traficie na dobry trop.
Nie będę nawet obalał waszych durnych teorii bo Ci co chcą szukać- zignorują je i znajdą podpowiedzi w kilku postach, które znajdują się w tym temacie.

1. Lata poszukiwań - 0 owoców.
2. Wielokrotnie pisane na wielu stronach, oraz przez członków zarządu - Quest jest zbugowany.
3. Brak dowodów że da się go zdobyć.
4. Jest to ozdoba.
5. W którym miejscu miałby być ten quest?

1. Wypowiedź- Czyich poszukiwań? Twoich? Nie. Ludzie znaleźli wiele rzeczy, ale się nie przyznają :)
2. Tu nie chodziło o SoFQ ^^. Była wypowiedź CM "Quest jest zabugowany" przy aferze z Potty. BA, ta plotka rozeszła się w dużej mierze przeze mnie (Tekst wypowiedziany na tutor channelu, a nas- tutorów było wtedy tylko około 5 online)
Rzuciliśmy wyrywkowe zdania ludziom, Ci to przyswoili, skojarzyli z SoFem i napisali na większości for- Tada! A chodziło tu o dość znany Quest z maina, który był "zamknięty" przez jakieś 2 tygodnie.
W sumie później był z tego niezły ubaw ^^.
3. Przyznam Ci racje- Brak oficjalnych dowodów. I dobrze.
4. Hmm... Wiele rzeczy które można zdobyć jest ozdobą. Dajmy na to WH.
5. Na Rookgaardzie. Poprzez rozmowy z NPC i kładzenie różnych przedmiotów GDZIEŚ aby spowodować COŚ (przykład z maina- Ancient Helmet) lub też teleport chociażby do nieznanych podziemi powiedzmy na zachód od wyspy. Możliwości jest jeszcze wiele.

Nie szukajcie dla nagrody, a dla samej historii.

~Av.

Heatvich
06-06-2009, 00:08
@up
Ta?? To ja chce zdobyć Ścianę. Jest ozdobą na rooku ;) I?
Wielu wielu rookerów szukało, z większym zapałem niż wy. Nie znaleźli nic po tym o czym oficjalnie wiemy. Jeżeli ten quest jest aktywny <choć na pewno nie jest> to byłby największy błąd cipsoftu. TYSIĄCE rookerów zleciało by się na by zrobić tego questa, ciągle zajęte respy dla nowych, kradziony exp. Porażka na całej lini. Pomyślcie o stratach dla cipów ;)

Beh0lder
06-06-2009, 00:09
<Leży i kwiczy>
Chciałbym Ci przypomnieć, że kiedyś w Tibii nie było czegoś takiego jak premium. Czyli producenci gry nie myśleli jak Blizzadr, tylko raczej jak chociażby... BioWare Corporation przy produkcji Baldur's Gate.
Jeśli co post masz gadać coraz większe głupoty to zamknij się idioto, błagam

Rly ? Tak czy siak w nieskonczonsc by nie bulili na utrzymanie servera , pozatym te tzw. rpg .. ilu ludzi by gralo ? 1% populacji tibijskiej?
Tak dla twojej wiadomosci znajdz mi jakies mmorpg w ktore naprawde jest rpg .. wiadomo ze tu glownie chodzi o 24 godzinny grind z rozwojem postaci w tle.
W tibii niby cos tam jest ... no ale kogo to obchodzi bo i tak bez lvla kazdego questa z pr0 eVul itemami nie zrobisz.

Podaj mi jeden powód, dla którego miałbym Ci dać choć część spoila do jakiegokolwiek ukrytego questa.Podaj mi jeden powod dlaczego pierdzielisz o czyms i nic nie mowisz to tak jakbys wpadl do pierwszej lepszej meliny i powiedzial "hej jestem xxx powiedzcie mi ostatnia cyfre do totolotka bo 5 juz znam ale nie powiem" (chodzi mi o hy..) bez slowa wyjasnienia ... he?

Nie jesteś neutralny, tylko zasyfiasz forum kulturą z rynsztoku i logiką 4 latka

CczUeSc mam cztery latka pomurz mi nałuczyc siem jak sie urzywa liczydua plox

K**** twoja stara to <wybierz se tu jakis rzeczownik> !!!!1!1!!!11111111!!1!1!

To Ty... "wyjdź" z forum, bo nic nie robisz.Niue oneoneone111!!!1111111 to ty wuyjdz bo sie jeszczue zakazusz 111!1111!11111!!!!!11!1!!!

Dowody pl0x

@edit

Po tym poście więcej się nie wypowiem w tym miejscu, dopóki sami czegoś nie znajdziecie. A cos ciekawego mowiles ? he? Pozatym ze wyraznie dales nam znac nic nie mowiac abysmy my wiedzieli ze ty cos wiesz ale nie powiesz?

Nie będę nawet obalał waszych durnych teorii
He to chyba mnie nie dotyczy bo ja zadnych teorii tutaj nie pisalem na temat sofa

Nie szukajcie dla nagrody, a dla samej historii.Wypadla przez okono razme z Billem ;S

Brecht
06-06-2009, 00:36
Spike sword na rooku, każdy potwór na hita, huncenie bez waste.

Hm, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale takie rzeczy są już możliwe z kataną dla większości "zaawansowanych rookslayerów". Spike sword byłby tu jedynie ozdobą kolekcji :P

<hmm>
06-06-2009, 00:40
Dowodow i na tym forum i w tibii jest wiele.. tylko jak tu dyskutowac z kims kto nie zna nawet 'najnowszej historii' tibii (screen przy dzwigni)

A co do hyacynta, to czy przypadkiem nie odpowiadal on na "sell rat"? Cos o tym dlaczego nie kupuje trupow z kanalow? (pamiec moge miec bardzo zawodna) ;)

@amer i reszta 'starej' ekipy
Jeszcze wam nie zbrzydlo wdawanie sie w nic nie wnoszace dysputy z ludzmi pokroju Heatvich, DK-LOG i Beh0lder?

Gdyby można było zdobyć sof'a na rooku, to ja już czekam na bohy.
Boh'y kazdy idiota potrafil zdobyc.
SoF'a jeszcze nikt nie dotknol ;>

@down
Racja , a co gdyby jak zdobyc sofa wiedzieliby 2 lvlowcy ??
Nic - wyrownały by sie szanse miedzy normalnymi graczami a rookstayerami.

Beh0lder
06-06-2009, 00:41
Racja , a co gdyby jak zdobyc sofa wiedzieliby 2 lvlowcy ?? ;d wtedy to by byla frajda pelno botow na rooku mino hell zajete 10 botow naraz , waspy beary itp... predzej czy pozniej ktos by puścił pare z geby ;d

bemo
06-06-2009, 09:31
cineq czytaj pw

beldaos
06-06-2009, 09:41
wracając do tematu... Fajne są te historyjki. Musi trochę być historii w tej tibii. Jak każdy z was będzie tak gadał jak @up to nic z tej tibii nie będzie. Każda gra musi mieć swoją historię (niekoniecznie prawdziwą) toteż uważam, że to jest bardzo przydatne. Co prawda nie wierzę w te histryjki do końca, ale po części tak. xD

Beh0lder
06-06-2009, 12:44
Nic - wyrownały by sie szanse miedzy normalnymi graczami a rookstayerami.

Tja , i bottami caly rookgaard , kiedys tylko szczury, trolle , rzadziej waspy a gdyby mieli ss ? Mino hell i reszta lepsza niz szczury ... i co by normalnym graczom zostalo ? Szczury!

Szpec
06-06-2009, 14:08
@Ameriov: A udało ci się rzeczywiście odkryć coś nowego, jakąkolwiek namacalną rzecz związaną z jakimś ukrytym questem?
Zastanawia mnie Iron Helmet... sądze że jest on do zdobycia. W dodatku slyszalem tez o "jednej wielkiej tajemnicy rooka" - uaktywnieniu ukrytych teleportów. Chciałbym coś takiego zobaczyć, to musi być niesamowite :)
Dodatkowo można też otworzyć ponoć 1 drzwi od MM, prawda to?

RookeR
06-06-2009, 14:33
Racja , a co gdyby jak zdobyc sofa wiedzieliby 2 lvlowcy ?? ;d wtedy to by byla frajda pelno botow na rooku mino hell zajete 10 botow naraz , waspy beary itp... predzej czy pozniej ktos by puścił pare z geby ;d
Czyli uważasz że SoF dał by możliwość botom expić na MH? Proszę Cię nie bądź śmieszny... Nie raz widziałem botterów na MH i raczej nie bocili z SoFem (Po strapowaniu ich zawsze leciała katana/mace).

@Heatvich

Litości... Miałem tu na myśli przedmioty typu EQ itp. a nie ściany... Szczerze mówiąc tą wypowiedzią pokazałeś swój tok rozumowania.

@topic:

Eh, każda dyskusja w tym temacie to jak walka z hydrą. Utniesz jedną głowę (odpowiesz) zaraz pojawiają się trzy następne (zarzuty że SoFa nie ma itp).

Ps. Wielu z was uważa że rookgaard to wyspa przejściowa (pisaliście o tym wcześniej, lub to wywnioskowałem po waszych wypowiedziach), to mam pytanie dlaczego gdy dodawano wyspę przeznaczenia nie usunięto rookgaardu lub nie dodano blokady expa po uzyskaniu 8 levela? Prosił bym o jakieś sensowne wypowiedzi :)

Pozdrawiam RookeR.

Luker's
06-06-2009, 15:30
.

Ps. Wielu z was uważa że rookgaard to wyspa przejściowa (pisaliście o tym wcześniej, lub to wywnioskowałem po waszych wypowiedziach), to mam pytanie dlaczego gdy dodawano wyspę przeznaczenia nie usunięto rookgaardu lub nie dodano blokady expa po uzyskaniu 8 levela? Prosił bym o jakieś sensowne wypowiedzi :)

Pozdrawiam RookeR.

.Nikt nie myślał że ktoś zostanie... Bo jak sama nazwa wskazuje "wyspa nowych" miała przygotować do gry na głównym kontynencie... Ale dlaczego nie ma blokad? Może dlatego że nasi kochani Rookzdobywcy są jednym ze znaków rozpoznawczych?

Beh0lder
06-06-2009, 16:12
Czyli uważasz że SoF dał by możliwość botom expić na MH? Proszę Cię nie bądź śmieszny... Nie raz widziałem botterów na MH i raczej nie bocili z SoFem (Po strapowaniu ich zawsze leciała katana/mace).

Boja sie byloby ich wiecej gdyby mieli sofa ... 50 lvla na mino hellu z bd praktycznie trapnac sie nie da a juz taki 20 lvl z sofem ... jego sie juz by nie dalo trapnac bo by po 50% hp minosom zabieral albo i wiecej... A ze wiekszosc botterow na rooku to 2-30 lvle...

Heatvich
06-06-2009, 18:20
@Ameriov: A udało ci się rzeczywiście odkryć coś nowego, jakąkolwiek namacalną rzecz związaną z jakimś ukrytym questem?
Zastanawia mnie Iron Helmet... sądze że jest on do zdobycia. W dodatku slyszalem tez o "jednej wielkiej tajemnicy rooka" - uaktywnieniu ukrytych teleportów. Chciałbym coś takiego zobaczyć, to musi być niesamowite :)
Dodatkowo można też otworzyć ponoć 1 drzwi od MM, prawda to?

Nie sądzę, Iron Helmet'a nie da raczej się zdobyć. To jest tak SoF.. Legenda i tyle.
Co do drzwi mm i tp. Nic takiego nie było, drzwi do mm są zamknięte i tak zostanie.

@top
Brak dowodów, szkoda fatygi. I tak nikt nie dostarczy dowodów że da się go zdobyć.

Brecht
06-06-2009, 19:00
Nie sądzę, Iron Helmet'a nie da raczej się zdobyć. To jest tak SoF.. Legenda i tyle.
Co do drzwi mm i tp. Nic takiego nie było, drzwi do mm są zamknięte i tak zostanie.

@top
Brak dowodów, szkoda fatygi. I tak nikt nie dostarczy dowodów że da się go zdobyć.

Jakiego rodzaju dowodu potrzebujesz? Precyzyjnego spojlera jak go zdobyć? Chciałbyś...Zajrzyj tutaj: http://www.tibiacity.org/forum/album.php?albumid=260&pictureid=1473

Wiem i tak powiesz, że to fake. Tym paru osobom, które go mają nie zależy na uświadamianiu ciebie.

Heatvich
06-06-2009, 19:10
Jakiego rodzaju dowodu potrzebujesz? Precyzyjnego spojlera jak go zdobyć? Chciałbyś...Zajrzyj tutaj: http://www.tibiacity.org/forum/album.php?albumid=260&pictureid=1473

Wiem i tak powiesz, że to fake. Tym paru osobom, które go mają nie zależy na uświadamianiu ciebie.

Nie kpij zemnie, widziałem setki takich zdjęć. Sam SS to żaden dowód ;)
Ja mogę zrobić taką fotkę z mpa na krześle i co? Pstro.

Farciasz
06-06-2009, 19:27
Na meinie i na rooku są księgi napisane oczywiście po angielsku niektórzy studjują owe księgi , ja osobiście niejestem dobry z ang. więc tego nie robie najwięcej na rooku ksiąg można znaleść w bibliotece

Sprostowanie dla wszystkich !!!

Mianowicie wszystkie księgi są przetłumaczone na www.tibia.pl więc wystarczy poczytać tam , a nie trzeba tłumaczyć !!!

Możliwe że to już ktoś napisał , ale ja przypomnę bo nie przeczytałem jeszcze all tematu . :confused:

Brecht
06-06-2009, 19:28

Rzeczywiście szkoda czasu i cierpliwości aby przekonywać czternastolatka, że seks jest przyjemny. Nie pisz, że spędziłeś na Rookgaardzie wiele lat, bo praktycznie nic o nim nie wiesz. Nie uwierzysz, że psy robią kupy, dopóki w jedną nie wdepniesz.

P.S. tak dla wyjaśnienia używałem wyżej tzw. "metafor" - sprawdź w słowniku zanim coś palniesz.

Farciasz
06-06-2009, 19:41
Ja słyszałem o osobie , która posiadała spike sworda na rokku ponieważ miała buty , które pozwalały chodzić po wodzie owe buty to Boots of Waterwalking
można je zobaczy na www.tibia.pl a oto opis , który znajduje się na stronie : "Mówi się, iż buty te umożliwiają poruszanie się z normalną prędkością w podwodnych terenach (Frozen Trench, Calassa)." .Słyszałem również że po zdobyciu Spike Sworda wyrzucił te buty do wody w obawie , że jak padnie <zginie> to może ktoś mu je zwędzić . Nie wiedział jednak , że to jest jedyny egzemplarz w całej tibi i tak zagineły te słynne buty .

8o :ban:

Farciasz
06-06-2009, 19:44
Rzeczywiście szkoda czasu i cierpliwości aby przekonywać czternastolatka, że seks jest przyjemny. Nie pisz, że spędziłeś na Rookgaardzie wiele lat, bo praktycznie nic o nim nie wiesz. Nie uwierzysz, że psy robią kupy, dopóki w jedną nie wdepniesz.

P.S. tak dla wyjaśnienia używałem wyżej tzw. "metafor" - sprawdź w słowniku zanim coś palniesz.

Tak zgadzam sie z tobą xD tylko , że niektórzy czternastolatkowie to wiedza xD 8o .

Luker's
06-06-2009, 20:04
Ja słyszałem o osobie , która posiadała spike sworda na rokku ponieważ miała buty , które pozwalały chodzić po wodzie owe buty to Boots of Waterwalking
można je zobaczy na www.tibia.pl a oto opis , który znajduje się na stronie : "Mówi się, iż buty te umożliwiają poruszanie się z normalną prędkością w podwodnych terenach (Frozen Trench, Calassa)." .Słyszałem również że po zdobyciu Spike Sworda wyrzucił te buty do wody w obawie , że jak padnie <zginie> to może ktoś mu je zwędzić . Nie wiedział jednak , że to jest jedyny egzemplarz w całej tibi i tak zagineły te słynne buty .

8o :ban:

Człowieku? Ty głupi jesteś?

Szpec
06-06-2009, 22:26

Tylko ze kazdy dobrze wie ze Darth posiada ten helmet.

DK-LOG.911
06-06-2009, 22:33
@Luker's

Najwyraźniej tak.

@RoookeR

pokroju Heatvich, DK-LOG i Beh0lder

No ja wypraszam sobie porównywania mnie z Heatem.

@Farciasz

Wyjdź i nie wracaj.

@Heat

Co do "Nightmare knight outfit". Jak już to piszesz, to Nightmare Knight Outfit, a dokładniej Nightmare Outfit.

Pan Klocek
07-06-2009, 13:16
Ehhh próbuje ostatni raz, dla ludzi pokroju H. i Beholdera.

Najpierw chcecie od nas dowodów na istnienie questa na Sword of Fury (na spike sworda znam tylko quest na mainie), a następnie wydzieracie się, że jak to możemy znać rozwiązanie skoro CM powiedział, że quest jest zbugowany.
Na prawdę nie widzicie dowodu na istnienie questa?
Podkreślę wam:

CM powiedział, że Quest (SoFQ) jest zbugowawny.

Nie, że BYŁ zbugowany i usunięty, tylko, że jest.
Zbugowany nie znaczy, że nie można go odkryć, poznać jego historii i fabuły BO JAK KAŻDY STARY QUEST takową posiada.

Podkreślam raz jeszcze, takich nieodkrytych do końca, zapomnianych questów jest mnóstwo. Pozostałości po starej Tibi Knightmara.
Zdaje sobie sprawę, że Silver Mace leci teraz z moba, tak jak inne "antyczne" itemy. Co nie zmienia faktu, że ludzie mieli tą mace PRZED updatem z Panią Baronową!
Mówiąc o wydarzeniach z serverów nie miałem na myśli info z tego g. forum.

Chcesz więcej questów? Proszę bardzo! Serpentine Tower! Wiedzę o tym jak otworzyć pozostałych niewolników, posiadła właśnie pewna osoba z Guardii, postanowiłem, że skoro ja odchodze to ktoś musi dalej to ciągnąć.

A co ja tu wymieniam ukryte questy! Ciekawy jestem czy byłbyś mi w stanie streścić sens questa na chociażby Bright Sword. Nie wydają ci się dziwne, te wszystkie czynności które wykonujemy w trakcie questa?

A zobacz quest na język Orka z Rookgaardu! Nie ma skrzynek, nie ma itemów, ale nagroda jest! Takich questów w Tibi jest kilkanaście jak nie kilkadziesiąt! A jak wykonać quest na język? Zobacz ile czynności należy wykonać:
Pogadać Amber, wykonać dla niej zadanie, znaleźć listę przedmiotów po save servera, porównać z zawartością skrzyń, skojarzyć słowa. No ale to nie wystarcza, trzeba znaleźć słowo najważniejsze, a gdzie? Pod nosem, w bibliotece Rookgaardu w potencjalnie bezsensownej ksiązce, której autorem jest niejaki Pan C. którego to grób/ciało znajduje się gdzieś na Rookgaardzie, a którego potomek próbował wskrzesić, ale został przyłapany przez "oddanego królowi strażnika" itp itd. Tibia prowadzi nas za rękę. Tylko trzeba ją podać (i mieć większe IQ niż paproć doniczkowa)

<hmm> miał rację, po co ja się wdaje w te dyskusje...

Beh0lder
07-06-2009, 14:34
Ehhh próbuje ostatni raz, dla ludzi pokroju H. i Beholdera.

Najpierw chcecie od nas dowodów na istnienie questa na Sword of Fury (na spike sworda znam tylko quest na mainie), a następnie wydzieracie się, że jak to możemy znać rozwiązanie skoro CM powiedział, że quest jest zbugowany.
Na prawdę nie widzicie dowodu na istnienie questa?
Podkreślę wam:

Zbugowany nie znaczy, że nie można go odkryć, poznać jego historii i fabuły BO JAK KAŻDY STARY QUEST takową posiada. Wypraszam sobie ja nic o tym ze quest jest/byl zbugowany nie mowilem ;s...

Podkreślam raz jeszcze, takich nieodkrytych do końca, zapomnianych questów jest mnóstwo. Pozostałości po starej Tibi Knightmara. Amen. A co to nightmare juz nic nie robi?

Chcesz więcej questów? Proszę bardzo! Serpentine Tower! Wiedzę o tym jak otworzyć pozostałych niewolników, posiadła właśnie pewna osoba z Guardii, postanowiłem, że skoro ja odchodze to ktoś musi dalej to ciągnąć. o.O gdzie to :D

A co ja tu wymieniam ukryte questy! Ciekawy jestem czy byłbyś mi w stanie streścić sens questa na chociażby Bright Sword. Nie wydają ci się dziwne, te wszystkie czynności które wykonujemy w trakcie questa?
Na c*** mam znac jego sens wystarczy abym wiedzial jak go wykonac . Po co mam sie bawic w archeologa? Jak juz ktos zrobil to za mnie...
Zobacz ile czynności należy wykonać:
Pogadać Amber, wykonać dla niej zadanie, znaleźć listę przedmiotów po save servera, porównać z zawartością skrzyń, skojarzyć słowa. No ale to nie wystarcza, trzeba znaleźć słowo najważniejsze, a gdzie? Pod nosem, w bibliotece Rookgaardu w potencjalnie bezsensownej ksiązceWuasnie !!! ksionzki som bes sęsowne !1111!!!!!

, której autorem jest niejaki Pan C.Pan Clocek ? :s

a którego potomek próbował wskrzesić, ale został przyłapany przez "oddanego królowi strażnika" itp itd. Wuasnie precz z nekrofiliami ... a teraz daj dowody :s

Tylko trzeba ją podać (i mieć większe IQ niż paproć doniczkowa)
O jej jestem paprotka! ;(

<hmm> miał rację, po co ja się wdaje w te dyskusje...

Bo jestes tępym idiotą ? ;s:glupek:

Luker's
07-06-2009, 15:15
-=Beh0lder=-
Teraz to mnie Wkurzyłeś...

Heatvich
07-06-2009, 15:18

Dobra dobra, dawaj dowody albo idź ;) Proste.. Nie masz co przekonywać jak sam tego nie wiesz.

Pan Klocek
07-06-2009, 15:30
-=Beh0lder=-
Teraz to mnie Wkurzyłeś...

Daj spokój, w końcu pokazał swój poziom :)
W myśl "lepiej niech ludzie mają cię za idiotę, niż się odezwać i utwierdzić wszystkich w tym przekonaniu".

Wiesz po czym poznać ograniczoną i prostą osobę? Robi z siebie głupka, myśląc że to on jest górą. Przecież on jest teraz święcie przekonany, że mnie pojechał 8o

Szpec
07-06-2009, 16:15
Pogadać Amber, wykonać dla niej zadanie, znaleźć listę przedmiotów po save servera, porównać z zawartością skrzyń, skojarzyć słowa. No ale to nie wystarcza, trzeba znaleźć słowo najważniejsze, a gdzie? Pod nosem, w bibliotece Rookgaardu w potencjalnie bezsensownej ksiązce, której autorem jest niejaki Pan C. którego to grób/ciało znajduje się gdzieś na Rookgaardzie, a którego potomek próbował wskrzesić, ale został przyłapany przez "oddanego królowi strażnika" itp itd.

1. Albo jestem głupi albo nie moge znaleźć tej książki.
2. To co tutaj opisałeś jest czymś dzięki czemu można się dowiedzieć czegoś nowego? Jak tak, to czego?

Beh0lder
07-06-2009, 16:15
Prawde mowiac mam to gdzie czy cie pojechalem , czy nie , chce tylko jednego - dowodow , albo wypad.

@luker's Hmm skoro udalo mi sie cie wkurzyc to zrobienie SoF questa to bulka z maslem - teraz ... Jeszcze jedno wywal te minusy i rownania z mojego nicku bo sa tam nie potrzebne

@up Musisz miec iq wieksze niz paproc doniczkowa , czytaj : takie same jak on aby zrozumiec to bezsensowna paplanine o wyimaginowanej ksiazce ...

Szpec
07-06-2009, 16:25
Sam jesteś wyimaginowany. Ta ksiazka istnieje i kazdy pojeb moze to zauwazyć.

Ufocznik
07-06-2009, 16:28
Niektorzy pisza tutaj takie bzdety, ze glowa boli. Nie wnikam w to czy SoFQ istnieje, czy da sie go zrobic, czy istnieja inne nieodkryte questy, ani nie neguje ich poszukiwan, a nawet sie ciesze, ze w czasach dzieci-expa-na-godzine sa tacy, ktorzy sie tym zajmuja. Chociaz mozliwosc zdobycia ss/sof na rooku, czy tez dostanie sie do mino maga wydaje mi sie malo prawdopodobna, przeciez zgodnie z fabula sword of fury jest tylko jeden, wlasnie ten, ktorego mozna zobaczyc na wysepce, a mino mag zamknal sie od wewnatrz magią, natomiast jego teleport prowadzi do mintwalin. Ale mniejsza o to.

Nie moge sie tylko nadziwic jak niektorzy pisza tu, tak jakby rozwiazali wszystkie mozliwe questy zjadajac przy tym wszystkie rozumy, nie poslugujac sie oczywiscie zadnym spoilerem. Po co piszecie jakies glupoty w stylu "tak, mam super wiedze, a ty nie jestes godzien zeby ja dostac, wiec sie zamknij", albo "rozwiazalem tego questa, ale nie powiem jak, bo jestescie za glupi". Kurwa no, jak go rozwiazales, ale nie chcesz sie tym dzielic, to po co piszesz, ze to zrobiles? Chcesz byc znany jako ten, ktory zdobyl sof (czy tam cos innego), to powiedz jak to zrobiles/pokaz go/daj dowod, bo inaczej nikt ci nie uwierzy i tylko wyjdziesz na idiote. A jesli nie chcesz to nie wlaczaj sie w ogole do dyskusji i nie dawaj zadnych durnych wskazowek, bo i tak nikt z nich nie skorzysta nie wiedzac nawet czy sa prawdziwe, po to zeby nie brnac niepotrzebnie w slepa uliczke. No chyba, ze ktos z tych waszych fanow, ktorzy pewnie na mnie wjada po tym poscie, ale watpie zeby tacy ludzie, ktorzy daja sobie w taki sposob zrobic wode z mozgu beda w stanie cos osiagnac.
Przytocze tez kilka tekstow jednego z takich wiem-nie-powiem, Piombona, ktorego chyba kazdy tutaj zna (pisal mi to, w trakcie naszej wymiany zdan na pw)

A propo SoFQ - nigdy nie mówiłem, że go wykonałem. Nie oznacza to jednak, że nie mam do tego niezbędnej wiedzy. Pamiętaj także, że wiele ważnych rzeczy w Tibii respi się raz na 6 miesięcy, a co gorsza noobek może je wrzucić do wody. Ja właśnie miałem prawie wszystko zrobione na podstawie spoilera, którego otrzymałem od zaufanej osoby, która współpracowała z organizacją, której macierzą jest CipSoft. Nadszedł UpDate - wyruszyłem na eksplorację ostatniego elementu. Wiedziałem, że mam jedną, jedyną szansę. Wkońcu znalazłem, a obok niej noobek. Ganialiśmy się, ale po długiej walce wrzucił xxx do wody. =]

Przeciez to jest zalosne, cala ta historyjka o wyciekach z jakiejs tam organizacji, o noobku, ktorzy rzekomo przeszkodzil w zdobyciu sofa, wrzucajac jakiegos smiecia do wody. Zreszta jak mozna mowic, ze ma sie informacje potrzebne do wykonania jakiegos questa, skoro jeszcze sie go nie wykonalo, a co za tym idzie, nie mozna potwierdzic ich autentycznosci.

Na pytanie, dlaczego nie sprobowal po kolejnych 6 miesiacach otrzymalem rownie smieszna odpowiedz.

Chętnie bym to zrobił, gdyby nie fakt, że do tego czasu od tamtej pory moje łącze internetowe uległo drastycznej zmianie i z przysłowiowego "kabla" skończyłem na bezprzewodowym modemie.

Nastepnie na zdanie: "nie mow mi, ze tylko z powodu swojego internetu nie dokonczyles questa, nad ktorym pracowales miesiacami (latami?) i rzekomo zadawales sobie trud spisujac notatki na stu piecdziesieciu stronach A4", odpowiedzial odwracajac kota ogonem:

Posłuchaj mnie teraz uważnie proszę. Miecz Furii to bardzo mała część artykułu. W większości jest to 469 i 4 6 9. Cały trud zadawał sobie Łukasz. On przed swą śmiercią wysłał do mnie list z ważnymi hintami do sekretów. Nie zajmuję się Rookiem - to był krótki okres czasu.

Dajcie spokoj, no. Wiekszosc z tych krzykaczy, ktorzy na kazdym kroku staraja sie pokazac swoja wielkosc, niesamowita wiedze i pochwalic sie rozwiazaniem jakiegos nieodkrytego questa wie niewiele wiecej niz przecietny mieszkaniec Carlin. Natomiast pozostala mniejszosc moze i ma duza wiedze, ale nigdy dzieki niej nic nie osiagnela, czego nie moze przebolec, wiec stara sie ludziom wmawiac, ze jest inaczej (czesc Piombon!), albo stara sie robic ludziom pranie mozgu, zeby im powciskac za tysiace zlotych jakies spoilery ukryte w lamiglowkach zapisanych na 1992 stronach A1 (czesc Piombon!2).

a tak poza tym:

Jeszcze wam nie zbrzydlo wdawanie sie w nic nie wnoszace dysputy z ludzmi pokroju Heatvich, DK-LOG i Beh0lder?
(...)
Boh'y kazdy idiota potrafil zdobyc.
SoF'a jeszcze nikt nie DOTKNOL ;>

Mozesz jednym zdaniem swojego posta przekonac ludz, ze jestes inteligentny, ale niestety z nastepnym zdaniem prawda wyjdzie na jaw.

<hmm>
07-06-2009, 16:28
Beho, i tak nie zrozumiesz wiec ci podam:
As the orcs approached I've hidden myself in the bushes near the lake. I did hardly dare to breath as they met only some inches from my nose. I thought my wild beating heart might betray me to this murderous beasts. I overheared the greenskined brutes. 'charach' (or so) one said and the other responded the same way, then they began to chat in their strange language, certainly talking about some gruesome plot against mankind. Talking they wandered away and after they vanished from my view I quickly got up and headed to Thais as fast as I could.

, chce tylko jednego - dowodow , albo wypad.
Dowodow nie ma... mozesz wypadac :)

@up
Chodzi ci o orta? Sam nie piszesz po polsku.

A co do Piombona... masz calkwota racje, obojetnie co zrobil jest w moich oczach zakala szeregow tych wszystkich 'poszukiwaczy' i graczy RPG.

Szpec
07-06-2009, 16:29
A lista rzeczy:

5 5 5 5 2 charcha 5 burka 5 burka bata 2 batuk 5 1 aka bora 3 tulak bora

Szpec
07-06-2009, 16:35
wrzucajac jakiegos smiecia do wody

Polecam po updacie zaczaić się w miejscu respawnu tego jakże świetnego itema - niedaleko tego wodospadu na trollach na facc, pewnie wiecie gdzie to jest. Podejrzewam ze tam sie respi coś - enchanted rose?
Z duzej ilosci opowiesci o ktorych slyszalem wydaje sie to byc dosyc prawdopodobne.

ps kurde nie da sie postow usuwac?

Ufocznik
07-06-2009, 16:39
Polecam po updacie zaczaić się w miejscu respawnu tego jakże świetnego itema - niedaleko tego wodospadu na trollach na facc, pewnie wiecie gdzie to jest. Podejrzewam ze tam sie respi coś - enchanted rose?
Z duzej ilosci opowiesci o ktorych slyszalem wydaje sie to byc dosyc prawdopodobne.

ps kurde nie da sie postow usuwac?

Wlasnie - "podejrzewam" i "prawdopodobne" to tutaj kluczowe slowa. Opierasz swoje teorie na jakichs bzdetach, ktorych gdzies tam sie naczytales? Sam sie zaczaj tam po updacie i poszukaj tej enchanted rose. Jesli znajdziesz to ci szczerze pogratuluje, ale jesli nie to uznam cie za piszacego jakies wymyslone glupoto-teorie w celach prowokacyjnych (zreszta po czesci juz to zrobilem).

DK-LOG.911
07-06-2009, 16:46
@Ufocznik

Przytocze tez kilka tekstow jednego z takich wiem-nie-powiem, Piombona, ktorego chyba kazdy tutaj zna

Każdy go zna, ale nie pozwolę Ci go obrażać. Ja mu bezgranicznie ufam, i nawet uwierzę w to, że zna sposób na zdobycie Kolczastego Miecza. Przybyłeś do naszego tematu, przeczytałeś kilka pierwszych postów, a nawet nie wiesz co tu się dzieje. Jeśli masz zamiar pisać tekstu typu "dawajcie dowody, bo "prawdopodobnie" ciągle piszecie", to wyjdź stąd.

Pozdrawiam, DK.

Beh0lder
07-06-2009, 16:58
Dowodow nie ma... mozesz wypadac :)

To bylo do was - poszukiwaczy er pe gie w tibii jako iż nie macie dowodow.

@dk-nob jasne Piombon mistyfikator jeden -.-...

65141520120911 16191420 1764
Skąd znasz ten język? Czy może tylko przekopiowałeś z Zapomnianych Ksiąg w Piekielnych Bramach? A może ukrywasz się pod innym imieniem? Rzeknij, proszę!

Co do Twojej wypowiedzi - masz wiele słuszności : ). Mam nadzieję, że i my będziemy w posiadaniu tej wiedzy niedługo i także my się przekonamy, czy to nie oszustwo, jak wspomniałeś.

Pozdrawiam, Piombon.

Oto pw Piombona do mnie.
Te cyferki to moje wymysly , on zacytowal czesc z mojego posta (w temacie o ksiazce lesia) i wziął to na powaznie a na torgu madrzy sie jakby znal ten jezyk na wylot a nie potrafil rozpoznac ze to przypadkowo wcisniete cyfry na klawiaturze...
Totez dk-nobq , przestan szukac er-pe-gie na sile w tej grze opartej na paincie i notatniku grze , bo skonczysz tak jak on :(...

Polecam po updacie zaczaić się w miejscu respawnu tego jakże świetnego itema - niedaleko tego wodospadu na trollach na facc, pewnie wiecie gdzie to jest. To ty powinienes sie zaczaic ... nmy mozg juz mamy moze tobie uda sie go tez odnalezc ? Bo gadasz takie brednie ze trudno uwierzyc ze powstalo to w ludzkim lbie.

Podejrzewam ze tam sie respi coś - enchanted rose?
A ja podejrzewam ze tam respi sie krwiozercza "wjewjurka co wali z ożechuff" , podejrzenia zachowaj dla siebie a nie pisze durnowate posty.
Cholera jasna! To w takim razie bardzo prawdopodobne jest ze sof quest wyglada tak jak , przedstawil to miszczu shadoł rex w swoim JóTubowym arcydziele !
ps kurde nie da sie postow usuwac? Nie ale nastepnym razem mozesz uzywac opcji edytuj ...

Barbar
07-06-2009, 20:48
@Ufocznik

Każdy go zna, ale nie pozwolę Ci go obrażać. Ja mu bezgranicznie ufam, i nawet uwierzę w to, że zna sposób na zdobycie Kolczastego Miecza. Przybyłeś do naszego tematu, przeczytałeś kilka pierwszych postów, a nawet nie wiesz co tu się dzieje. Jeśli masz zamiar pisać tekstu typu "dawajcie dowody, bo "prawdopodobnie" ciągle piszecie", to wyjdź stąd.

Pozdrawiam, DK.

On nie będzie się Ciebie pytał o pozwolenie, skąd wiesz że przeczytał kilka pierwszych postów?
Piombiona nie znam, ale jak do cholery można sprzedawać coś za ponad tysiąc złotych nie podając dowodów ? Zlituj się

AnonimowyPowrot
07-06-2009, 22:04
2. Bug.

Czytałem temat od końca (kiedyś, dawno, od początku też) i widziałem dużo twoich głupich postów, ale ten to normalnie Mount Everest :cup:

mariannos
07-06-2009, 22:49
a czemu wy tak napieracie na ten rookgaard może odpowiedzi trzeba szukać w starym Mintwalin. Może żeby wykonać questa trzeba mieć postać na mainie. PS: Beh0lder zamknij się nic nowego nie wnosisz a się Wymądrzasz

Ufocznik
07-06-2009, 22:53
@up
Chodzi ci o orta? Sam nie piszesz po polsku.

Aha, no. Po duńsku.

A co do Piombona... masz calkwota racje, obojetnie co zrobil jest w moich oczach zakala szeregow tych wszystkich 'poszukiwaczy' i graczy RPG.

Na moje to on nie zrobil nic. Chyba, ze lansowanie sie na forach piszac swoje powymyslane historyjki nie popierajac ich niczym, uznamy za cos.

Każdy go zna, ale nie pozwolę Ci go obrażać. Ja mu bezgranicznie ufam, i nawet uwierzę w to, że zna sposób na zdobycie Kolczastego Miecza.

Na logike: skad on moze wiedziec, jak ten miecz zdobyc, skoro tego nie zrobil? Nawet gdyby zaczal questa, to nie wie jakie jest zakonczenie i co jest nagroda, dopoki go nie skonczy. A sam przyznal, ze nie skonczyl.

Przybyłeś do naszego tematu, przeczytałeś kilka pierwszych postów, a nawet nie wiesz co tu się dzieje. Jeśli masz zamiar pisać tekstu typu "dawajcie dowody, bo "prawdopodobnie" ciągle piszecie", to wyjdź stąd.

Co jest powodem dla ktorego definujesz ten temat jako wasz? Wiem co sie dzieje, bo w odroznieniu do niektorych umiem przeczytac tekst i wyciagnac z niego wnioski, a temat sledzilem od poczatku, jesli to ma jakies znaczenie. Poza tym niepotrzebnie sie bulwersujesz, zadna z moich wczesniejszych uwag nie byla kierowana do ciebie. Akurat twojej postawie nie mialem nic do zarzucenia. Co do ostatniego zdania: sam zobacz jakim wielkim stekiem bzdur jest ten temat i bedzie nim dalej, jesli kazdy bedzie pisal "a ja slyszalem, ze kolega slyszal, ze jego kolegi tata, ktory ma brata gma dostal od niego informacje jak zdobyc spika; trzeba isc w piatek trzynastego ostatniego miesiaca wg kalendarza majow do jaskini z trolem i tam bedzie lezalo cos (uwazaj, zeby jakis nobek nie wrzucil tego do wody) dzieki czemu uda ci sie wykonac questa, to nie zart!"

To bylo do was - poszukiwaczy er pe gie w tibii jako iż nie macie dowodow.

Samo "szukanie er pe gie" na pewno jest ciekawsze niz gra w cyferki, ale nie upowaznia do wywyzszania sie na forum i chwalenia sie czyms, czego sie nie ma/nie zrobilo.

Oto pw Piombona do mnie.
Te cyferki to moje wymysly , on zacytowal czesc z mojego posta (w temacie o ksiazce lesia) i wziął to na powaznie a na torgu madrzy sie jakby znal ten jezyk na wylot a nie potrafil rozpoznac ze to przypadkowo wcisniete cyfry na klawiaturze...

I tak oto upada legenda wielkiego mythbustera. No coz Piombonie, zycie kurewskie.

Piombiona nie znam, ale jak do cholery można sprzedawać coś za ponad tysiąc złotych nie podając dowodów ? Zlituj się

Heh, nie mozna, bo nikt nie zdecydowal sie zakupic "ukrytego w lamiglowce spoilera", ani 150-stronicowego rekopisu slynnego odkrywcy nieodkrytych questow. Pozniej staral sie zrobic jakas akcje, zeby uzytkownicy t.org.pl sie zrzucali po kilka zł na te jego spoilery, a on w zamian mial zamiescic je na stronie.

EDIT
a czemu wy tak napieracie na ten rookgaard może odpowiedzi trzeba szukać w starym Mintwalin. Może żeby wykonać questa trzeba mieć postać na mainie. PS: Beh0lder zamknij się nic nowego nie wnosisz a się Wymądrzasz

Rzeczywiscie, on praktycznie nic nie wnosi. Problem w tym, ze ty wnosisz jeszcze mniej.

beh0lder chuj sobą reprezentujesz a udajesz geniusza. Twoje posty przypominają 13latka który chce obalić każde zdanie, i myśli że to zrobił w koxerski sposób, ale coś ci to chujowo wychodzi.
Chuj wiesz o SoFie a sie wypowiadasz jak expert.

Rozumiem, ze ty jestes jednym z tych, ktorzy posiedli wiedze tajemna? To tak apropo "chuj wiesz o sofie". Mysle, ze on wie, tyle co ty, ja i kazdy w tym temacie.

Beh0lder
07-06-2009, 23:40
a czemu wy tak napieracie na ten rookgaard może odpowiedzi trzeba szukać w starym Mintwalin. Może żeby wykonać questa trzeba mieć postać na mainie.
Zakladajac ze ten quest ma jakies tam powiazanie z fabula to jest kompletnie nie logiczne . Z punktu widzenia fabuly nie ma czegos takiego jak postac na mainie , na rooku ... wiec pomysl troche zanim cos napiszesz.
Beh0lder zamknij się nic nowego nie wnosisz a się Wymądrzasz

Ty tez ,a krytykowac mi nie zabronisz ;0 ...

beh0lder chuj sobą reprezentujesz a udajesz geniusza. Twoje posty przypominają 13latka który chce obalić każde zdanie, i myśli że to zrobił w koxerski sposób, ale coś ci to chujowo wychodzi.
Chuj wiesz o SoFie a sie wypowiadasz jak expert.
Po co mam kazde zdanie obalac ? Sami je obalacie piszac historyjki z ksiezyca , nie podawajac zadnych dowodow , wyjasnien .
Tobie cos "ch**owo " myslenie jakbys nie zauwazyl to ja nic o sofie nie mowie tak jak np. pseudo cos wiedzacy lesiu , mr. kloc. , ameriov . W ZADNYM POSCIE NIE NAPISALEM NIC CO MOGLOBY SUGEROWAC ZE COS WIEM NA TEN TEAMAT. Pisze tylko ,ze chce dowodow . Czy to juz oznacza ze wymadrzam sie jak ekspert w tej dziedzinie ? ;s

Luker's
07-06-2009, 23:51
ludzie dajcie se spokój on ma jeszcze 4 punkty do bana... poczekajcie to się zamknie...

Brecht
08-06-2009, 07:32
A ja proponuję przenieść wymianę poglądów na PW lub inne forum, z dala od "questo-sceptyków". Niech ich gra opiera się na dążeniu do zdobycia uznania kolegów wysokim lvlem i prezentowania na tym forum kolejnych osiągnięć z napisem "You advanced in...". Niech mądrzejsi ustąpią :P

Heatvich
08-06-2009, 12:50
No ja wypraszam sobie porównywania mnie z Heatem.

Właśnie, nie jestem taki tępy jak ty.
Co do outfitu ten 1 wyraz nie ma znaczenia.

@brecht
A ty tak nie kozacz, bo się bujasz po tym forum jakbyś wiedział wszystko o SoF'ie.
Wiesz tyle co inni - żadna nowość. A tak btw. Po co pw jak można sobie nabić posta?:)

Beh0lder
08-06-2009, 15:46
ludzie dajcie se spokój on ma jeszcze 4 punkty do bana... poczekajcie to się zamknie...

Wygasly ;( no to zacznie sie nabijanie postow wohoo ...:evul:

A ja proponuję przenieść wymianę poglądów na PW lub inne forum, z dala od "questo-sceptyków". Niech ich gra opiera się na dążeniu do zdobycia uznania kolegów wysokim lvlem i prezentowania na tym forum kolejnych osiągnięć z napisem "You advanced in...". Niech mądrzejsi ustąpią

Eh ... to moze glupie pytanie sugerujace ze ktos cos wie ale nie powie tego wprost niech np. ameriov tez rozsyla na pw .. ?
Ja tam lvla praktycznie nie bije na rooku wbije 20 .. moze bo taki wystarczy do trapowania jako tako .. wiec jesli mialbym sie juz czyms chwalic to liczba ztrapowanych noobow / bottow / rookstayerow.

Nawet jak ci pseudo madrzejsi za jakich uwazasz Pana Kloca itd. ustapia to zaraz znowu wyjada z glupim cos sugerujacym pytaniu / screenem czy czyms podobnym , w stylu "czy wiecie do czegos sluzy xx item ktory wypadl mi z ASa ".. my znowu zaczniemy "spamowac" ze nie ma dowodu i żądać powrocenia do rzeczy na ktore sa dowody i sa scisle zwiazane z tematem wy zaczniecie pi**** ze jestemy idioci spamerzy trolle , nic nie wnosimy do tematow wypowiadamy sie jak experci i gowno wiem ... i kolko sie zatacza ...

Brecht
08-06-2009, 16:38
Heatvich, z tobą nie będę dyskutował, skoro nie umiesz nawet przeczytać ze zrozumieniem prostych zdań i wysnuwasz z nich nie wiadomo jakie wnioski.

Ech ludziki, a w jakim celu zaprzeczacie wciąż istnieniu na Rookgaardzie czegokolwiek bardziej złożonego niż quest z bananem? Przyjęliśmy do wiadomości, że nie uznajecie naszych gdybań za sensowne części układanki i nie musicie nam stale się ze swoim zdaniem narzucać. Nikt nie próbuje na siłę wpierać wam, że ukryte questy istnieją, więc zaprzestańcie swojej demagogii :P Nic nie zmieni, że zaprzeczysz czemuś, ja nadal będę tego szukał, więc po co strzępicie języki? Spożytkujcie swoją elokwencję w postach do tematów, o których wiecie, że dotyczą istniejących zadań. Po co marnujecie czas na głupców goniących za tajemnicą SoFa? Zniechęciliście już parę osób do wypowiadania się tutaj więc nie warto tu zaglądać.

Rocket Slayer
08-06-2009, 17:30
@Ufocznik
100% Agree
Będziesz kiedyś w Katowicach to Ci 2 piwa postawię, bo mądrze piszesz.

Beholder, dk-coś, hae~
Kiedyś was nie było. Mam wrażenie, że wtedy było lepiej...

RookeR
08-06-2009, 17:34
Zakladajac ze ten quest ma jakies tam powiazanie z fabula to jest kompletnie nie logiczne . Z punktu widzenia fabuly nie ma czegos takiego jak postac na mainie , na rooku ... wiec pomysl troche zanim cos napiszesz.
Polemizował bym. Grając na rookgaardzie gracz od pierwszej chwili wie że po zdobyciu pewnego doświadczenia (8 lvl) wyrocznia przeniesie go na kontynent. Wystarczy porozmawiać z npc o mainlandzie i zaraz usłyszymy o nim kilka ciekawych historii (lub przeczytać księgę o miastach w bibliotece na rookgaardzie). Rookgaard nie ma nic wspólnego z mainem?
Fail. Nie którzy npc mają "korzenie" z mainlandu (ba, nawet z niego powrócili patrz Amber). Postać na rookgaardzie, postać na mainie nie ma nic wspólnego? Hmm... Obie postacie zaczynały na rookgaardzie?

Zresztą, po co ja będę Ci to tłumaczył skoro zaraz po moim poście pojawią się twoje "mondroźci"*
W ZADNYM POSCIE NIE NAPISALEM NIC CO MOGLOBY SUGEROWAC ZE COS WIEM NA TEN TEAMAT. Pisze tylko ,ze chce dowodow . Czy to juz oznacza ze wymadrzam sie jak ekspert w tej dziedzinie ? ;s
Oj nasz panie i władco, wybacz jak mogliśmy nie podać Ci gotowego spoila abyś mógł mieć miecz karbowany jak frytki i nim ciachać minosy. No jak mogliśmy.
* Błędy ort. specjalnie.

@Wszyscy chcących dowodów

Radzę przeczytać kilka razy wypowiedzi Pana Klocka na temat questów. (Jeśli nie potraficie czytać ze zrozumieniem, a tak właśnie sądzę to poproście rodziców/opiekunów prawnych) Tam macie odpowiedź.

Obiecuje już się nie "wymądrzać" w tym temacie, gdyż niektórym moje wypowiedzi działają na nerwy. No i mądrzejszy ustępuje. See you soon. (Wrócę jak nie którzy otrzymają bana)

Edit:
I agree.

Pozdrawiam RookeR.

DK-LOG.911
08-06-2009, 18:04
Beholder, dk-coś, hae~

No ja nie wyzywam każdego, kogo zobaczę, nie żądam żadnych dowodów na temat Miecza, czy czegokolwiek. Na ten temat przychodzą noobki i piszą posty typu

Siemka! Spike Sword Quest to bzdury! Cya

Beh0lder
08-06-2009, 18:47
Polemizował bym. Grając na rookgaardzie gracz od pierwszej chwili wie że po zdobyciu pewnego doświadczenia (8 lvl) wyrocznia przeniesie go na kontynent. Wystarczy porozmawiać z npc o mainlandzie i zaraz usłyszymy o nim kilka ciekawych historii (lub przeczytać księgę o miastach w bibliotece na rookgaardzie). Rookgaard nie ma nic wspólnego z mainem? Z punktu widzenia fabuly chodzilo mi ze gracz ma jedna postac a nie kilkanascie .. bo to rownie glupie by bylo jakby ciebie zaczepil dres a ty mu powiesz ze zaaraz relogniesz ... No sorry moze i postacie (npc) sa powiazane z mainem i rookiem ale tak jak juz mowilem to ABSURD aby wykonac questa na rooku trzeba miec postac na mainie . Jesli w ogole ten quest dzieje sie na mainie i rooku to najwpierw sie go zaczyna na rooku , a konczy na mainie .. A nie na odwrot robisz se postac na rooku po czym relogasz na maina potem znowu na rook to czysty DEBILIZM z punktu widzenia fabuly ...

Zresztą, po co ja będę Ci to tłumaczył skoro zaraz po moim poście pojawią się twoje "mondroźci"*
xD
Oj nasz panie i władco, wybacz jak mogliśmy nie podać Ci gotowego spoila abyś mógł mieć miecz karbowany jak frytki i nim ciachać minosyNie chce spoilera tylko jakiegos wiarygodnego dowodu na to ze ten quest istnieje .. wypowiedzi jakiegos CMa , gracza ktory juz go zrobil i go ma , jakiegos zagadnienia u npc ktore mogloby choc czesciowo potwierdzic ze ten quest da sie zrobic , jakiejs ksiazki (oczywiscie nie takiej w stylu lesia ze niby wypada raz na 10.000 przypadkow i nie zbyt wiarygodne jest to czy w ogole wypada)

Radzę przeczytać kilka razy wypowiedzi Pana Klocka na temat questów. (Jeśli nie potraficie czytać ze zrozumieniem, a tak właśnie sądzę to poproście rodziców/opiekunów prawnych) Tam macie odpowiedź.
Po co ... niby cos tam odczytamy zaczniemy cos tam robic a po kilku godzinach dojdziemy do tego ze to stek bzdur i gosciu sie tarza ze smiechu...
(Wrócę jak nie którzy otrzymają bana) Procz mnie ;s chyba ze bym wrzucil link do jakiejs haxorskiej strony ...

Vermilion
08-06-2009, 18:48
nie żądam żadnych dowodów na temat Miecza, czy czegokolwiek.

Nie wiem co jest złego w żądaniu dowodów. Weszli, nagadali bzdur to niech się teraz tłumaczą co i dlaczego :S.

Aha i pod panem Ufocznikiem podpisuję się ręcami i nogyma.

@edit 2

Z punktu widzenia fabuly chodzilo mi ze gracz ma jedna postac a nie kilkanascie .. bo to rownie glupie by bylo jakby ciebie zaczepil dres a ty mu powiesz ze zaaraz relogniesz ... No sorry moze i postacie (npc) sa powiazane z mainem i rookiem ale tak jak juz mowilem to ABSURD aby wykonac questa na rooku trzeba miec postac na mainie . Jesli w ogole ten quest dzieje sie na mainie i rooku to najwpierw sie go zaczyna na rooku , a konczy na mainie .. A nie na odwrot robisz se postac na rooku po czym relogasz na maina potem znowu na rook to czysty DEBILIZM z punktu widzenia fabuly ...

No ta, ale może być tak, że część questa wykonujemy na mainie my, a drugą część nasz kolega siedzący na rooku, więc nie musi być mowy o jakimkolwiek relogowaniu, nieprawdaż?

Pethaf
08-06-2009, 22:09
To zabawne, który z was, wy tempe młoty zadał sobie tyle trudu na utworzenie nowego konta, tylko po to, żeby móc po nim pojechać, i odwrócić uwagę od siebie? Doprawdy żałosne ;\

@down:
Jesteś nikim, to możesz być też Ty ;]

Beh0lder
08-06-2009, 23:20
No ta, ale może być tak, że część questa wykonujemy na mainie my, a drugą część nasz kolega siedzący na rooku, więc nie musi być mowy o jakimkolwiek relogowaniu, nieprawdaż?
I co porozumiewaja sie telepatycznie ? ;s pisza listy co kto zrobil ... ? E no... troche malo prawdopodobne no ale mozna szukac i tam ..

@up Nikt? ;d Pewnie to kolejny troll jakich wiele w dodatku bląd na błędzie ...

Heatvich
09-06-2009, 11:37
@Wszyscy chcących dowodów

Pozdrawiam RookeR.
Rozumiesz że to co on pisze to żaden dowód? Żaden!

No ja nie wyzywam każdego, kogo zobaczę, nie żądam żadnych dowodów na temat Miecza, czy czegokolwiek. Na ten temat przychodzą noobki i piszą posty typu

Br? Jesteś noobkiem który nabija sobie posty na udawaniu wielkiego bossa.
Taki mądrala jesteś? A masz jakieś info na temat że ten quest istnieje?
@btw. Gz że nauczyłeś się pisać dużą literką ;) 6 kl pdst. rox.

<hmm>
09-06-2009, 15:20
Specjalnie dla ............ którzy nie potrafia rozumieć czytanego tekstu.

Zbugowany nie znaczy, że nie można go odkryć, poznać jego historii i fabuły BO JAK KAŻDY STARY QUEST takową posiada.

Tłumaczenie:
Nie dostaniecie nagrody z questa w postaci itemu, BO QUEST JEST WYŁĄCZONY(zbugowany, zawsze taki był).
Możecie dowiedzieć się jak go rozwiązać. A raczej jak mógłoby wyglądać rozwiązanie gdyby go udostępniono(stworzono/od_bugowano/dokończono).
Nagrody 'materialnej' dla was nie ma, nie było i nie będzie.

Jedni w tibii expia, inni szukają rozwiązań zagadek. Prosicie tutaj o dowody na istnienie zagadek. Ciekawe dlaczego nie prosicie h-lvl o to by wam expili postaciami....?

Ace70ne
09-06-2009, 15:46

Tłumaczenie:
Nie dostaniecie nagrody z questa w postaci itemu, BO QUEST JEST WYŁĄCZONY(zbugowany, zawsze taki był).
Możecie dowiedzieć się jak go rozwiązać. A raczej jak mógłoby wyglądać rozwiązanie gdyby go udostępniono(stworzono/od_bugowano/dokończono).

Jedni w tibii expia, inni szukają rozwiązań zagadek. Prosicie tutaj o dowody na istnienie zagadek. Ciekawe dlaczego nie prosicie h-lvl o to by wam expili postaciami....?

Bo to nielegalne tak samo jak botowanie. Ci, którzy rozwiązują zagadki z jednej strony dają przykład, że Tibia to nie tylko exp, a z drugiej strony marnują swój czas tak jak i ci co expią.

Choć przyznam, że główkowanie na wszelkie sposoby przyda się bardziej niż walenie w hotkeye czy klikanie w pajączki.

@down
Było, minęło, teraz jestem pro przestrzegający, błogosławiony, święty i w ogóle... \
A jak nauczysz się już myśleć to wykorzystasz i poza grą.

<hmm>
09-06-2009, 16:45
Jeśli chodzi o zagadki o których rozmawiamy w temacie - nie zmarnujesz wiele czasu. Dojdziesz do rozwiązania i zakończysz grę. Natomiast co do 'expa' nie ma ograniczeń.

Do czego niby ma się przydać główkowanie nad questami w grze? Myślenie o tym ogranicza percepcje - w czym wiekszość poszukiwaczy utknęła. Poza grą do niczego tego nie wykorzystasz no chyba ze oldfag wanna be ;)

P.S.
Nielegalne... daj sobie spokój w tym temacie.. jesteś najmniej odpowiednią osobą by zwracać komukolwiek na to uwagę.

Valderor
09-06-2009, 18:07
CM powiedział, że Quest (SoFQ) jest zbugowawny. Nie, że BYŁ zbugowany i usunięty, tylko, że jest. Tłumaczenie:

A to ciekawe...

Tu nie chodziło o SoFQ ^^. Była wypowiedź CM "Quest jest zabugowany" przy aferze z Potty. BA, ta plotka rozeszła się w dużej mierze przeze mnie (Tekst wypowiedziany na tutor channelu, a nas- tutorów było wtedy tylko około 5 online) Rzuciliśmy wyrywkowe zdania ludziom, Ci to przyswoili, skojarzyli z SoFem i napisali na większości for- Tada! A chodziło tu o dość znany Quest z maina, który był "zamknięty" przez jakieś 2 tygodnie.
W sumie później był z tego niezły ubaw ^^.

I komu tu wierzyć?

Tak czy inaczej, oznaczałoby to tylko tyle, że półtora roku temu quest jakoby był zbugowany, ale wiemy, że od tego czasu Rookgaard zmienił się nieco...

Blooo
09-06-2009, 19:24
Tak czy inaczej, oznaczałoby to tylko tyle, że półtora roku temu quest jakoby był zbugowany, ale wiemy, że od tego czasu Rookgaard zmienił się nieco...
Nie zmienił się troche , tylko nawet bardzo (Training Island , Island of Destiny).
Kto wie może po magicznym update 8.5 w naszym spr pojawi się pewien złoty kluczyk?

Beh0lder
09-06-2009, 19:33
Tja jasne .. i wjewjurki co walom z esde ;s
Nie ma co wymyslac co sie pojawi w upie a co sie pojawilo w ostatnich tylko lepiej to sprawdzic .. ;d

Blooo
09-06-2009, 19:38
No leć sprawdzić.
Pszeciesz tacy gejm masteszy mają swój własny server i wersję klienta.

AnonimowyPowrot
09-06-2009, 20:36
własny server

Śmiem wątpić. Swoją drogą - co ma jedno do drugiego? : D

@Piszący o nabijaniu postów, których jest tu coraz więcej

Brawo, na pewno ktoś spamuje po to, żeby mieć więcej postów (i tylko dlatego, bo nawet nikt inny o tym nie będzie wiedział).

@Ten od języka duńskiego

Napisałeś tam "aha", a pisze się "acha" ;>

mistrz99
09-06-2009, 21:09
kurwa to ja mam zajebisty pomysł!!!
weźmiemy wszyscy zrobimy sobie konta na tym samym serwie
i zalogujemy się o podanej godzinie, zaludnimy cały rookgard i będziemy dotego używać wszystkich przedmiotów w wszystkich miejscach

Old_Game
09-06-2009, 21:17
@up

OMG =,=.

@Topic

Ja bym poczekał do Update. Może na rooku się zmienić 1/100%.

Ale pewnie jak sie zmieni. Jakiś pr0 ivul gracz Rookstayer powie, że to było przed upem

Ufocznik
10-06-2009, 00:16
A ja proponuję przenieść wymianę poglądów na PW lub inne forum, z dala od "questo-sceptyków". Niech ich gra opiera się na dążeniu do zdobycia uznania kolegów wysokim lvlem i prezentowania na tym forum kolejnych osiągnięć z napisem "You advanced in...". Niech mądrzejsi ustąpią :P

Jestem wiem-ale-nie-powiem-sceptykiem i akurat ciekawi mnie dlaczego odpowiadasz ciagle na posty tych "questo-sceptykow" uparcie twierdzac, ze sofq istnieje, skoro dobrze wiesz, ze ani ty nie udowodnisz, ze masz racje, ani tobie nikt nie udowodni, ze nie masz, wiec cala dyskusja jest bezcelowa, za to nie odnosisz sie w ogole do moich wypowiedzi

Heatvich, z tobą nie będę dyskutował, skoro nie umiesz nawet przeczytać ze zrozumieniem prostych zdań i wysnuwasz z nich nie wiadomo jakie wnioski.

Ech ludziki, a w jakim celu zaprzeczacie wciąż istnieniu na Rookgaardzie czegokolwiek bardziej złożonego niż quest z bananem? Przyjęliśmy do wiadomości, że nie uznajecie naszych gdybań za sensowne części układanki i nie musicie nam stale się ze swoim zdaniem narzucać. Nikt nie próbuje na siłę wpierać wam, że ukryte questy istnieją, więc zaprzestańcie swojej demagogii :P Nic nie zmieni, że zaprzeczysz czemuś, ja nadal będę tego szukał, więc po co strzępicie języki? Spożytkujcie swoją elokwencję w postach do tematów, o których wiecie, że dotyczą istniejących zadań. Po co marnujecie czas na głupców goniących za tajemnicą SoFa? Zniechęciliście już parę osób do wypowiadania się tutaj więc nie warto tu zaglądać.

A w jakim celu ty caly czas potwierdzasz ich istnienie? Zrobiles juz tego questa? Masz pewnosc?
Dla scislosci: nie, nie wiem czy istnieja jakies ukryte questy ani nie potepiam ich szukania. Ale po co ciagle obstawac przy swoim skoro nikt z was NIE WIE czy istnieja. Mozecie w to wierzyc, albo nie, ale na pewno tego nie wiecie. No, chyba, ze ktos z was ma juz jakiegos nieodkrytego questa na koncie, ale niech to wtedy zachowa dla siebie, albo da.. dowod

@Ufocznik
100% Agree
Będziesz kiedyś w Katowicach to Ci 2 piwa postawię, bo mądrze piszesz.

Cholera, jakbys to napisal z rok temu... Ale na pewno dam znac :)

Nie wiem co jest złego w żądaniu dowodów. Weszli, nagadali bzdur to niech się teraz tłumaczą co i dlaczego :S.

Haha, pewnie ktos z nich zaraz napisze cos w stylu "nie musicie mi wierzyc, to jest wasz problem", zeby pokazac, ze go to nie obchodzi, ze on i tak wie swoje, a na koncu doda mniej wiecej "nie chcecie moich wskazowek to sie wypchajcie" i wiecej go tutaj nie zobaczymy

Tłumaczenie:

Masz pewnosc, ze istnieje? Masz pewnosc, ze jest zbugowany? Masz pewnosc, ze jest wylaczony? To daj dowod, albo nie powtarzaj tego co ci inni powiedzieli bez sprawdzenia wiarygodnosci zrodla

To jakas glebsza metafora, bo nie widze zwiazku miedzy jednym, a drugim?

I komu tu wierzyć?

Nikomu. Kazdy moze udawac madrego, ale nie kazdy nim jest

Nie zmienił się troche , tylko nawet bardzo (Training Island , Island of Destiny).
Kto wie może po magicznym update 8.5 w naszym spr pojawi się pewien złoty kluczyk?

Kurwa no, to JESLI sie pojawi to WTEDY napisz tego posta, a nie robisz syf opisujac jakies swoje prorocze sny. Zreszta nawet gdyby sie pojawil jakis klucz to i tak chuja nim zrobisz, bo mm - domyslam sie, ze chodzi ci o te drzwi - zamknal sie tam przy uzyciu magii, wiec logika wskazuje na to, ze tylko magia mozna je otworzyc, a poza tym nawet gdybys w jakis cudowny sposob sie tam dostal, to i tak nic ci to nie da, bo wg fabuly tamten tp prowadzi do mint

@Piszący o nabijaniu postów, których jest tu coraz więcej

Brawo, na pewno ktoś spamuje po to, żeby mieć więcej postów (i tylko dlatego, bo nawet nikt inny o tym nie będzie wiedział).

@Ten od języka duńskiego

Napisałeś tam "aha", a pisze się "acha" ;>

sjp.pl/aha
mozesz juz isc, pajacu
i nie pisze sie "dlatego, bo"

@top
Ten temat mial sluzyc rozwiazywaniu tych wszystkich zagadek zwiazanych z rookiem, wiec jesli nie masz zamiar nad nimi myslec (nie wierzysz, ze moga jakies nieodkryte questy istniec/chcesz napisac - nie podajac dowodu - ze juz to rozwiazales/chcesz napisac, ze moze cos wprowadza w nastepnym updacie/masz zamiar przedstawic jakas teorie wzieta z ksiezyca, ktorej samemu nawet nie chce ci sie sprawdzic) to po prostu tu nie wchodz, czy to takie trudne?

<hmm>
10-06-2009, 11:10
@Valderor
Amer myśli/ał że jest pępkiem świata, i wszystko kręciło się wokół tamtej rozmowy. Tak się składa że aferę ze Slythia(nie.. nie z pottym) pamiętam bardzo dobrze, byłem w tamtym okresie także tutorem i widziałem tamtą rozmowę o poi. Była także rozmowa o spike swordzie z CM/GM na tut chacie. Ale niczego z tego nikt z nas nie brał na poważnie. Nikt z obsługi gry nie ma obowiązku mówić prawdy w grze(jak i poza nią).
Zapewniam Cię że stwierdzenie iż quest jest 'zbugowany' nie pochodzi z tamtych czasów.

Masz pewnosc, ze istnieje? Masz pewnosc, ze jest zbugowany? Masz pewnosc, ze jest wylaczony? To daj dowod, albo nie powtarzaj tego co ci inni powiedzieli bez sprawdzenia wiarygodnosci zrodla

Tak mam pewność. Twoje pytania to skutki wpadania do tematu x lat po czasie i udawania kogoś wprowadzonego w temat.
Dowody? RPG jest złożony z ksiażek, rozmów, lokacji, wyglądu.. ściągnij tibie. Wszystko to razem daje dowód.
btw. prawdopodbnie to ja pierwszy tutaj jakis czas temu pisałem o zamknietym quescie.. więc nie wiem po kim miałbym to powtarzać.

Wszędzie szukasz metafor i spisków...? Zdobywanie expa z poznawaniem zagadek nie ma ze sobą związku.
Zagadka jest celem w jednym wypadku, w drugim exp. (zagadka to nie jej rozwiązanie!)

Jak dalej masz problem to zastosuj się do ostatniego akapitu swojej ostatniej wypowiedzi.

Ameriov
10-06-2009, 13:04
@up
Nie musisz mnie od razu obrażać ^^'. (To się zmieniło już dawno temu)
Jak dobrze wiesz CM Huggiebear tamto napisał- I o ile się nie mylę od wtedy też niektórzy tak myśleli, więc...
Coś tam o wcześniejszym zabugowaniu questa słyszałem- Ale nie byłem przy tej rozmowie, więc nie mogę potwierdzić czy to pra... Chwila.
Skąd wy macie tą informacje? Będzie szybciej. (Świta mi, że to z forum tutorów półtora roku temu, lub z wywiadu z kimś tam, ale nie jestem pewny. Więc skąd wy to wzięliście?)
PS.
Oni i tak Cię zaraz pojadą, po co się starasz?

Do wszystkich sceptyków:
Macie racje, żądajcie dowodów. Tak na dobrą sprawę... Niektórzy na siłę wam wciskają jakieś info. I teraz zastanówmy się- po co?
Dowodów nie dadzą z 2 powodów: Nie chcą, żeby coś się oficjalnie ujawniło, lub po prostu ich nie mają.
Więc tak czy siak wam ich nie dostarczą a dzisiejsze społeczeństwo to tacy ateiści, "słowo" im nie wystarczy (I dobrze.)

A teraz naprawdę zastanówcie się wszyscy, którzy "macie coś do powiedzenia" czy warto ich przekonywać, jeśli i tak nikt nie przyswoi tej wiedzy.
Wiemy coś- Fajnie, zostawmy to dla siebie.
Nie wierzą- No i ok. Niech wracają do zabijania kolorowych prostokątów.
Nie wpajajcie im na siłę czegoś co oni odrzucają jeśli nie zamierzacie tego potwierdzić.
Nie nakręcajcie ich na szukanie, to nie te czasy. Zostawcie ich samych sobie
i w końcu też się zamkną.

@Beholder
65141520120911 16191420 1764

Napisałeś to 2 strony temu i stwierdziłeś, że to przypadkowy ciąg. Miałbyś aż takiego fuksa, aby zacząć liczbą 65 i skończyć 64? Musiałeś to skądś skopiować.
Jeśli ktoś kiedykolwiek się interesował 469 {tudzież czytał posty Piom~} to wie, że czasem te 2 liczby zaczynają i kończą "kod".
(PS. Nie, nie twierdze, że Piom naprawdę posiadł wyższą wiedzę, ale na pewno zna więcej faktów niż gruba większość tego forum razem wzięta, więc nie mi go oceniać.)

Teraz to mi przyszło obalać wasze głupoty, eh.

Blooo
10-06-2009, 13:18
Nie chcesz , nie musisz ^^
A co do kodu to się zgadzam.

AnonimowyPowrot
10-06-2009, 14:06
mozesz juz isc, pajacu
i nie pisze sie "dlatego, bo"

Jesteś lepszym znawcą j. polskiego niż moja nauczycielka, bo podałeś link? ZAWSZE, u nieważne jakiego nauczyciela "aha" było podkreślane u mnie w szkole. Sam wiele razy przez to miałem odejmowane punkty, aż na lekcję została przyniesiona wielka liczba słowników z biblioteki szkolnej. Śmiem wątpić, że tyle różnych wydawnictw popełniło błąd w tym samym wyrazie. Nawet w T9 mam "acha".
Jeśli chodzi o drugą linijkę, to fakt, pomyliłem się. Lepiej pasowałoby "że", ale jak widzisz nikt nie używa tu poprawnie naszego języka. Np. ty nie stawiasz kropek, nie używasz polskich znaków.

@Mainland

Jedyne tropy prowadzą do Mint, a i to wydaje się być naciągane (niekoniecznie MM ma związek z mieczem).

Brecht
10-06-2009, 14:16
A w jakim celu ty caly czas potwierdzasz ich istnienie? Zrobiles juz tego questa? Masz pewnosc?
Dla scislosci: nie, nie wiem czy istnieja jakies ukryte questy ani nie potepiam ich szukania. Ale po co ciagle obstawac przy swoim skoro nikt z was NIE WIE czy istnieja. Mozecie w to wierzyc, albo nie, ale na pewno tego nie wiecie. No, chyba, ze ktos z was ma juz jakiegos nieodkrytego questa na koncie, ale niech to wtedy zachowa dla siebie, albo da.. dowod

Myślałem, że to USA ma zidiociałych nastolatków, jednak wrażenia powoli się zmieniają. Jak to nikt z nas NIE WIE czy istnieją? Ja WIEM o przynajmniej jednym quescie, którego nagrodą nie jest SoF, a zrobili go dopiero nieliczni. Przedstawiłem dowód, nie obchodzi mnie to czy jest dla was wystarczający. Nie zrobiłeś jakiegoś questa z maina to oznacza, że on nie istnieje skoro inni gracze posiadają z niego nagrodę? To już narodowa cecha Polaków, skoro nie znają faktów, a i tak wiedzą lepiej. Masz rację, nie będę już tu sobie "nabijał postów" (tak, zamiłowanie do rosnących cyferek w statystykach to kolejna głupota, która opanowała większe grono tutaj), bo jakoś nie mam zamiaru powtarzać tego samego kilka razy. Strach pomyśleć co będzie z tym krajem za 20 lat jak zostaną w nim tacy trzeźwo myślący rodacy :confused:.

Heatvich
10-06-2009, 15:07

Dotarło do was nareszcie? Pisałem chyba z 5 razy że CM pisał iż quest jest zbugowany, to każdy to olewał.

Skończcie spamować o tym czy quest jest czy nie. Połączcie siły i razem się przekonajcie czy można zdobyć SoF'a. Tyle.

DK-LOG.911
10-06-2009, 15:15
Skoro quest jest "zbugowany", to czemu istnieje? Czemu go nie usuną?

@Ci, co mówią o "zbugowaniu"

Dajcie linka do oficjalnego wypowiedzenia CMa.

Vermilion
10-06-2009, 15:33

A po cholerę usuwać? Czy quest jest zbugowany czy nie ma go wcale to i tak nikt nie dostanie Sofa w swoje łapy, więc nie ma problemu.

Beh0lder
10-06-2009, 16:31
Więc tak czy siak wam ich nie dostarczą a dzisiejsze społeczeństwo to tacy ateiści, "słowo" im nie wystarczy (I dobrze.)

A teraz naprawdę zastanówcie się wszyscy, którzy "macie coś do powiedzenia" czy warto ich przekonywać, jeśli i tak nikt nie przyswoi tej wiedzy.
Nie wpajajcie im na siłę czegoś co oni odrzucają jeśli nie zamierzacie tego potwierdzić.
Zgodze się ...

Co do ciagu cyfr to 65 , 764 , akurat to nie bylo przypadkowe ;0 3/4 ludzi o tym wie i 2/4 z nich domysliloby sie ;d ze to podpucha ;).
Jeśli ktoś kiedykolwiek się interesował 469 {tudzież czytał posty Piom~} to wie, że czasem te 2 liczby zaczynają i kończą "kod".
(PS. Nie, nie twierdze, że Piom naprawdę posiadł wyższą wiedzę, ale na pewno zna więcej faktów niż gruba większość tego forum razem wzięta, więc nie mi go oceniać.) Jesli naprawde by znal to nie dalby sie na taka podpuche nabrac ;0

Myślałem, że to USA ma zidiociałych nastolatków, jednak wrażenia powoli się zmieniają Nie obrazaj dumnych obywateli Stanow Zjednoczonych !

Jak to nikt z nas NIE WIE czy istnieją? Ja WIEM o przynajmniej jednym quescie, którego nagrodą nie jest SoF, a zrobili go dopiero nieliczni. quest na battle axe w podziemiach carlin !!! ha ! rozgryzlem cie ... ;d malo kto robi tego questa ;d

Przedstawiłem dowód, nie obchodzi mnie to czy jest dla was wystarczający.
Wjewjurki walom z ozehuw 111111!!!111111 nie obchodzi mnie czy dla ciebie to wystarczajacy dowod.

Nie zrobiłeś jakiegoś questa z maina to oznacza, że on nie istnieje skoro inni gracze posiadają z niego nagrodę? A co jesli w przypadku SoFa nikt tej nagrody nie ma ? Wg. tego toku myslenia sof questa nie ma , a w postach poprzednich zarzekales sie i broniles jak lew tego ze istnieje ...

To już narodowa cecha Polaków, skoro nie znają faktów, a i tak wiedzą lepiej. Wlasnie ... nie wiesz czy sof quest istnieje a jednak sie zarzekałes ze istnieje

(tak, zamiłowanie do rosnących cyferek w statystykach to kolejna głupota, która opanowała większe grono tutaj) .. pierwsze slysze ze na t.pl jest licznik postow widoczny ... no ale . OK

Blooo
10-06-2009, 16:45
@up
http://img269.imageshack.us/img269/4615/pozdropocwic24543.gif (http://img269.imageshack.us/my.php?image=pozdropocwic24543.gif)

Nie obrazaj dumnych obywateli Stanow Zjednoczonych !
To na pewno nie ty. Ty jesteś z Czarnobyla

Brecht
10-06-2009, 16:57
A co jesli w przypadku SoFa nikt tej nagrody nie ma ? Wg. tego toku myslenia sof questa nie ma , a w postach poprzednich zarzekales sie i broniles jak lew tego ze istnieje ...

Wlasnie ... nie wiesz czy sof quest istnieje a jednak sie zarzekałes ze istnieje

Żeby udowodnić twoją ograniczoną poczytalność i małe IQ poproszę o DOWODY. Zacytuj uprzejmie wszystkim moje wypowiedzi, w których zarzekam się, że SoF quest istnieje. Proszę tylko o pełne zdania, a nie wyrwane z kontekstu wyrazy. Wyjdzie cała twoja błazenada i błędne pojmowanie najprostszych wypowiedzi.

Beh0lder
10-06-2009, 17:35
Zaprzeczasz gdy ktos mowi ze sof nie istnieje ... ewidentnie , nie wprost no ale zaprzecasz ....

Heatvich
10-06-2009, 18:06

Gdzie ci kórwa pisze że on istnieje? Nikt nie udowodnił tego. Idź się lepiej wyśpij bo ci sny w klawiature wchodzą .

Ufocznik
10-06-2009, 20:33
Coś tam o wcześniejszym zabugowaniu questa słyszałem- Ale nie byłem przy tej rozmowie, więc nie mogę potwierdzić czy to pra...

Wlasnie, wszystko w tym temacie opiera sie na "cos tam chyba slyszalem", ale nikt nie potrafi jakos potwierdzic swoich slow

Do wszystkich sceptyków:
Macie racje, żądajcie dowodów. Tak na dobrą sprawę... Niektórzy na siłę wam wciskają jakieś info. I teraz zastanówmy się- po co?
Dowodów nie dadzą z 2 powodów: Nie chcą, żeby coś się oficjalnie ujawniło, lub po prostu ich nie mają.

Dowodu nie dadza z jednego powodu: bo ich nie maja. Gdyby nie chcieli tego ujawniac, to w ogole nie zaczynaliby pisac swoich wywodow na forum, tylko siedzieliby cicho

Nie, nikt nie bedzie tej wiedzy przyswajal, bo nie ma dowodu na to, ze jest to "wiedza", a nie jakies wymyslone bzdety. To tak jakbym napisal, ze na rooku mozna zdobyc demon armor, i jest to 100% pewne info, ale nie dam dowodu, bo nie i chuj. Uwierzylbys? Moze nie do konca trafione porownanie, ale chyba kazdy sie domysli o co chodzi..

Napisałeś to 2 strony temu i stwierdziłeś, że to przypadkowy ciąg. Miałbyś aż takiego fuksa, aby zacząć liczbą 65 i skończyć 64? Musiałeś to skądś skopiować.
(PS. Nie, nie twierdze, że Piom naprawdę posiadł wyższą wiedzę, ale na pewno zna więcej faktów niż gruba większość tego forum razem wzięta, więc nie mi go oceniać.)

Po co czytac jego posty skoro sa napisane w tonie "myslcie, to moze kiedys bedziecie tacy jak ja", wszedzie sie zarzeka jakoby znal 469 od podszewki, a nawet nie odroznia wcisnietych na pale/skopiowanych liczb od sensownego zdania w tym jezyku, ani nie potrafi sie zdecydowac czy w ogole jest to jezyk czy kod. Na dodatek wciskanie ludziom "spoilera ukrytego w lamiglowce" za tysiace zlotych i rozpowiadanie, ze dysponuje notatkami na 150-u stronach A4 wygladalo tak zalosnie, ze nawet nie chcialo mi sie tego szerzej komentowac. Tym bardziej zalosnie, gdy pomysle, ze dopiero co skonczyl gimnazjum (jest z mojego miasta)

Nie no kurwa, stary... Sam zes napisal jakies pierdoly, jakbys mial spoilery do ukrytych questow, a gdy nie potrafisz potwierdzic, ze w ogole jakiegos rozwiazales masz zamiar "obalac" nasze "glupoty"?

Jesteś lepszym znawcą j. polskiego niż moja nauczycielka, bo podałeś link? ZAWSZE, u nieważne jakiego nauczyciela "aha" było podkreślane u mnie w szkole. Sam wiele razy przez to miałem odejmowane punkty, aż na lekcję została przyniesiona wielka liczba słowników z biblioteki szkolnej. Śmiem wątpić, że tyle różnych wydawnictw popełniło błąd w tym samym wyrazie. Nawet w T9 mam "acha".
Jeśli chodzi o drugą linijkę, to fakt, pomyliłem się. Lepiej pasowałoby "że", ale jak widzisz nikt nie używa tu poprawnie naszego języka. Np. ty nie stawiasz kropek, nie używasz polskich znaków.

Nie masz sie co tlumaczyc, sprawdzilem w slowniku i jest aha i koniec :) pod "acha" bylo tylko "achać" wiec najwidoczniej cos sie musialo pozmieniac, albo twoja nauczycielka nie byla zanadto kompetentna. W swoim T9 w telefonie, tez mam aha. Zreszra bedziemy sie o to klocic? Nawet gdyby pisalo sie "acha", to jest to inna skala bledu, tak samo jak blad interpunkcyjny i ortograficzny, albo nieuzywanie polskich znakow . Kto pisze "oł" na koncu wyrazu zamiast "ą" albo "ął"?! Poza tym nie wytknalbym tego nawet gdyby nie udawal takiego madrego, robiac taki blad w nastepnym zdaniu, wiec moze skonczmy ten temat.

@Mainland

Jedyne tropy prowadzą do Mint, a i to wydaje się być naciągane (niekoniecznie MM ma związek z mieczem).

Poczytaj sobie genesis rooka czy cos tam innego, to sie dowiesz czy i ew. jaki zwiazek ze swordem ma mino mag, a quest nie moze sie zaczynac na mainie i konczyc na rooku.

Myślałem, że to USA ma zidiociałych nastolatków, jednak wrażenia powoli się zmieniają.

Nie mam co powiedziec = bede obrazac?

Jak to nikt z nas NIE WIE czy istnieją? Ja WIEM o przynajmniej jednym quescie, którego nagrodą nie jest SoF, a zrobili go dopiero nieliczni. Przedstawiłem dowód, nie obchodzi mnie to czy jest dla was wystarczający. Nie zrobiłeś jakiegoś questa z maina to oznacza, że on nie istnieje skoro inni gracze posiadają z niego nagrodę?

Dowod? Jaki dowod? Twoje slowa sa dowodem? Czy moze to zdjecie z iron helmetem? Na rooku sa rozne rzeczy, niekoniecznie musza pochodzic z questow. Poza tym uwazasz, ze jesli byly egzemplarze winged helmetow, great axow, magic long swordow, golden bootsow itp. to na te wszystkie itemy SĄ questy? Nie powiedziales nawet kto ma te nagrode i co nia jest. Tez moge napisac, ze moj kumpel zrobil questa na niekonczacego sie ice rapiera. Nadal nie rozumiesz znaczenia slowa dowod.

To już narodowa cecha Polaków, skoro nie znają faktów, a i tak wiedzą lepiej.

Tak, nie znam faktow, nie wiem czy istnieja sofq, nie wiem czy istnieja jakies nieodkryte questy, nie pisze czy w to wierze czy nie, bo tego po prostu nie wiem. Ty tez nie znasz faktow, a mimo to uparcie twierdzisz, ze wiesz. Dlaczego uwazam, ze nie znasz faktow? Jesli opierasz je na tym co ktos ci powiedzial, to nigdy nie mozesz miec 100% pewnosci! Mozna przyznac ci racje, jesli sam zrobiles tego questa. Tylko, ze albo go nie zrobiles, albo nie potrafisz tego udowodnic, a niestety jedno jest z drugim scisle powiazane.

Masz rację, nie będę już tu sobie "nabijał postów" (tak, zamiłowanie do rosnących cyferek w statystykach to kolejna głupota, która opanowała większe grono tutaj), bo jakoś nie mam zamiaru powtarzać tego samego kilka razy. Strach pomyśleć co będzie z tym krajem za 20 lat jak zostaną w nim tacy trzeźwo myślący rodacy :confused:.

Zobacz ile czasu jestem zarejestrowany na forum, dodaj do tego czas kiedy wchodzilem tu nie majac jeszcze konta i sprawdz ile napisalem postow. Jak to zrobisz to zastanow sie jaki sens ma zdanie o rosnacych cyferkach w odniesieniu do mnie

Dotarło do was nareszcie? Pisałem chyba z 5 razy że CM pisał iż quest jest zbugowany, to każdy to olewał.

Poprosze o pokazanie mi OFICJALNEJ wypowiedzi CMa, ktory mowi, ze quest na sof jest zbugowany.

Skończcie spamować o tym czy quest jest czy nie. Połączcie siły i razem się przekonajcie czy można zdobyć SoF'a. Tyle.

Chyba najmadrzejsze zdanie na tej stronie tematu.

@Ci, co mówią o "zbugowaniu"

Dajcie linka do oficjalnego wypowiedzenia CMa.

signed

A po cholerę usuwać? Czy quest jest zbugowany czy nie ma go wcale to i tak nikt nie dostanie Sofa w swoje łapy, więc nie ma problemu.

Skoro quest rzekomo jest zbugowany oznacza to, ze w pierwotnym zamysle mial istniec, wiec po co mialoby komus zalezec na niedostaniu sie sofa w czyjes lapy?

@Valderor
Amer myśli/ał że jest pępkiem świata, i wszystko kręciło się wokół tamtej rozmowy. Tak się składa że aferę ze Slythia(nie.. nie z pottym) pamiętam bardzo dobrze, byłem w tamtym okresie także tutorem i widziałem tamtą rozmowę o poi. Była także rozmowa o spike swordzie z CM/GM na tut chacie. Ale niczego z tego nikt z nas nie brał na poważnie. Nikt z obsługi gry nie ma obowiązku mówić prawdy w grze(jak i poza nią).
Zapewniam Cię że stwierdzenie iż quest jest 'zbugowany' nie pochodzi z tamtych czasów.

W takim razie prosze o wiarygodne zrodlo wg, ktorego quest jest "zbugowany". O wiarygodne, a nie o tekst w stylu "bo kolega mojego kolegi slyszal...". Jesli chcesz napisac to drugie, to zastanow sie nad roznica miedzy "wierzyc", a "wiedziec"

Tak mam pewność. Twoje pytania to skutki wpadania do tematu x lat po czasie i udawania kogoś wprowadzonego w temat.
Dowody? RPG jest złożony z ksiażek, rozmów, lokacji, wyglądu.. ściągnij tibie. Wszystko to razem daje dowód.
btw. prawdopodbnie to ja pierwszy tutaj jakis czas temu pisałem o zamknietym quescie.. więc nie wiem po kim miałbym to powtarzać.

"Prawdopodobnie" to wiesz. Moze i pisales, ale nadal nie wytlumaczyles skad ta pewnosc, ze istnieje i jest zamkniety? (pomijajac fakt, ze trudno stwierdzic, ze istnieje, skoro niby od zawsze byl zamkniety)

Wszędzie szukasz metafor i spisków...? Zdobywanie expa z poznawaniem zagadek nie ma ze sobą związku.
Zagadka jest celem w jednym wypadku, w drugim exp. (zagadka to nie jej rozwiązanie!)

Dlatego nadal nie rozumiem zestawienia expa i zagadek razem, w tamtym poscie.

Jak dalej masz problem to zastosuj się do ostatniego akapitu swojej ostatniej wypowiedzi.

Od poczatku sie do niego stosowalem, dlatego nie udzielalem sie w tym temacie, ale postanowilem to zmienic po przeczytaniu kilku twoich (i nie tylko) postow

Żeby udowodnić twoją ograniczoną poczytalność i małe IQ poproszę o DOWODY.

Aha, znow nie wiem co powiedziec = powyzywam troche? Niestety tym razem ci nie wyszlo, bo to zdanie nawet nie ma sensu.

Zacytuj uprzejmie wszystkim moje wypowiedzi, w których zarzekam się, że SoF quest istnieje. Proszę tylko o pełne zdania, a nie wyrwane z kontekstu wyrazy. Wyjdzie cała twoja błazenada i błędne pojmowanie najprostszych wypowiedzi.

Prosze:

Ech ludziki, a w jakim celu zaprzeczacie wciąż istnieniu na Rookgaardzie czegokolwiek bardziej złożonego niż quest z bananem? Przyjęliśmy do wiadomości, że nie uznajecie naszych gdybań za sensowne części układanki i nie musicie nam stale się ze swoim zdaniem narzucać. Nikt nie próbuje na siłę wpierać wam, że ukryte questy istnieją, więc zaprzestańcie swojej demagogii Nic nie zmieni, że zaprzeczysz czemuś, ja nadal będę tego szukał, więc po co strzępicie języki?

Chodzi o pierwsze zdanie. Co prawda z ostatniego mozna wywnioskowac, ze tego questa szukasz, a nie, ze juz go znalazles, ale wtedy nie upieraj sie przy tym, ze wiesz, ze on istnieje.

Beh0lder
10-06-2009, 20:38
A co to orków nie ma na Rookgaardzie?

Dobra, może bardziej łopatologicznie...skoro sprowadzacie SoF quest do stanięcia na odpowiedniej kratce to ujmę to tak: aby wiedzieć na której kratce stanąć należy poznać mitologię i historię Rookgaardu, co może nakierować na właściwe pola lub pozwoli wydedukować jakie jeszcze czynności mogą być kluczowe.

Wyjasniasz co nalezaloby zrobic , gdybys nie wierzyl ze quest istnieje nawet bys o tym nie pisal ...

@up pobiles chyba rekord , nawet rocket tak dlugiego posta chyba nie napisal \o/