PDA

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20

KlipeRfromRookgaarD
20-04-2008, 22:42
Nie wiem czy bylo to juz pisane (nie czytalem wszystkich 151 stron), ale nie mozemy powiedziec, ze legendarny miecz nie zostal usuniety tylko od tak, dla jaj. CipSoft nie mogl zostawic tricka ze znikaniem SoFa gdyz to zacheca Rookstayerow do gry i odkrywania zagadki, a CipSoft tego nie chce -.-"

Disseny__
25-04-2008, 21:24
A na Orshabala idzie się solo? btw. metoda up/down z poison arrow by podziałała nawet solo...

No, oczywiście, że nikt normalny by solo nie poszedł, ale Spike Swordem się nie podzielisz.

Athelas
26-04-2008, 21:10
@up A skrzynki questowej by nie było? Na PoI też dzielą itemy między wszystkich?

moja_postac_to
26-04-2008, 21:28
UWAGA UWAGA!
Chciałbym spokojnie oznajmic ze wiem skad sie wziool i co robi minomag w minohell oraz skad spike sword. Oczywiscie nieweim jak sie tam dostac bo to by bylo WYDARZENIE NA SKALE SWIATOWA! 1000 playerow z tibi waliloby drzwiami i oknami aby sie dowiedziec. Ja chcialem tylko wyjasnic skad te wszystkie rzeczy na rooko - moze to pomoze wyjasnic jakas zagadke (spx nie bedzie to post w stylu: ''Wiem jak zdobyc spike trzeba tylko zucic tam 100k i samo przeniesie...'' - bo jak widze takie cos to krew we mnie sie gotuje!) Powiem co i jak tylko ze prosze nie pisac glupot. Jeśli jestes noobem nawet tego nieczytaj! A dla niedowiarkow co kilka zdan bede pisal akapit ze znakiem: ''Niewierzysz sam sie mozesz przekonac''. No dobra za kilka minut bedzie napisana historia minomaga i minohell. Napisalem to zeby was zachecic abyscie nieuciekali z fora spac tylko zebyscie mi pomogli cos rozwiazac!!! Czekajcie zaraz zrobie edita z wiecie czym!

edit:no to zaczynamy

MINOHELL I POSIŁKI

Dawno temu potwory wladaly rookiem. W koncu udalo sie ich wypedzic, minotaury poprosily o posilki z maina(z Mitwalin - tu chodzi o ten teleport za komnata MinoMaga, pelinl on role komunikatora i tedy przybywala pomoc). Jak widzicie w minohell bylo bardzo duzo minosow ale ani 1 orka (tylko wyzej jako straz poniewaz orkow uwazano za glupie istoty). To nie koniec poczynan minosow - wyslali oni widomosc do (przez tibijczykow tak nazywanego) Bearroomu czy jakos tak, a chodzilo w tej wiadomosci o to ze minosy potrzebowaly uzbrojenia do walki z ludzmi ktozy byli coraz liczebniejsi. Orkowie pod wodza 1 minosa z bearqestu przygotowali uzbrojenie i zamkneli w pokoiku a na strazy postawili niedzwiedzia. Czekali na minosow ktorzy odbiora uzbrojenie i broń. Jednak dlugo nienadchodzili poniewarz w poblizu krecilo sie zbyt duzo ludzi. Minos zakopal klucz do pokoiku z eq pod ziemia - i słusznie bo wkrotce zaatakowali ludzie (CipSoft przewidzial ze ludzie tu dotra i zabija orkow).

Nie wierzysz sam sie morzesz przekonac!
Jesli nie wierzysz w te informacje to przeczytaj:
+Genesis Tibii
+Ksiazki i listy z Minohell
+Ksiazki i listy z Bearroom
+Klucz zakopany przez minosa w Bearroom
+Teleport w Minohell
+inne zrodla

Zaraz dopisze czesc i minomagu. Ocena PLXPLXPLX!!! Dopisze reszte jesli ktos to oceni bo jesli ja sie napracuje a nikt nawet nie sproboje mi pomoc...

MINOMAG

Pewnie na to czekaliscie!

Ludzie wdarli sie do labiryntu, straże nic już niepomogą, śmierć, śmierć, straciliśmy łączność z Mitwalin...<nierozumialem o co chodzi w tym fragmencie> ...a czarownik(tu chodzi o MinoMaga) zamknal sie w swojej komnacie i nikogo niewpuszcza, ach biada nam, śmierć, śmierc, to już koniec... - taki fragment mozna preczytac w księdze-pamiętniku (?) w minohell. Mowil on o ostatnich chwilach jednego z minosow. Inna ksiega mowila ze Bearoom padł - nikt nieprzeżył... Były też listy w niezrozumiałym języku. Pomieszany orkowy z angielskim i jezykiem minosow. Kolega ktory expi w Mitwalin przyniusł mi księgi i widomości o tym ze mitwalin niemoze juz wspomagac Minohell itp. A wiec Minomag to po prostu czarodziej z Mitwalin ktory mnial pomo minosom ale stchórzył albo z jakiegos innego powodu schowal sie w swoim pomiszczeniu. A teraz uwaga! Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego. Było ze magia je stworzyła i magia moze otworzyc (ciekawie to sobie ten MinoMag wymyslil bo na rooko nie ma magii - nieliczac runek i lifefluidow jesli to tak nazwac... albo manadrain szkieletow). W kazdym razie bylem blisko rozwiazania ale nic ale absolutnie NIC nieznalazlem, koledzy szukali nawet na Edron... Znalazlem tez cos o spike swordzie ale to zaraz na razie ocencie!

Nie wierzysz sam sie mozesz przekonac!!!

+ksiegi i listy w Minohell
+magiczne ''prady' i fire za drzwiami komnaty minomaga
+drzwi bez(?) klucza
+kartka z Mitwalin
+pamietnik samotnego minosa czy opuszczonego .

UWAGA NIEKTORE NIEPRZETLUMACZONE WYRAZY MOGA SIE TROCHE ROZNIC OD PRAWDZIWYCH BO NIEKTORYCH WYRAZOW ANGIELSKICH NIEZNAM!!! naprzyklad opuszczony albo samotny albo drzwi moga byc magiczne albo ''silne'' czy tak jakos.

OCENCIE PLXPLXPXLXPLX :D

A i jescze jedno! Troche mnie dziwi ze MItwalin rozmawialo sobie z minohell bo czytalem ze mitwalin bylo opuszczone przez tysiace lat! Czyżby minosy z minohell zajely mitwalin???? A bede jutro i napisze o spike swordzie. IDe spac. PLZ nie kasujcie tego modki! Jutro napisze co wiem o Spike

A napiszesz o ghoulu ???:Dplis

Disseny__
28-04-2008, 21:42
A skrzynki questowej by nie było? Na PoI też dzielą itemy między wszystkich?

No ale kto powiedział, że tutaj będzie? =]
Jakby SoF był dzielony, to po tym queście <gdyby dało się go rozwiązać, oczywiście> cały Rook miałby Spike Swordy. xD
Bo wszyscy by w drużynach robili tego questa. Ale nie gadajmy jak narazie o nieznalezionym.

Maxpixel
29-04-2008, 14:40
Ale nie gadajmy jak narazie o nieznalezionym.

Powiesz czy my tu gadamy o czymś innym niż :
- nie odkryte
- nie znalezione
- nie zbadane

^^

papugakakadu
29-04-2008, 14:45
co mam gadac to co powiedzial max na poczotku to wogole niewiem coyo jest

Maxpixel
29-04-2008, 15:01
Myślicie że jesteście władcami materii (pixeli) Tibi !? :cup:
Ja wam powiem że się mylicie!:evul:
Jak rzekł kiedyś jeden maper Cip ... B)
"Jeszcze wiele rzeczy na moich mapach nie został odkrytych ...":]

Przeciętny człowiek :
Rookgaard jest tak mały że jak by się dało to by już ludzie zdobyli SS i każdy by go miał ... :confused:
(Bo już go zdobyli ... Ale nie opisali jak go zdobyć ...) :D

Szukajcie a znajdziecie!

Disseny__
01-05-2008, 12:21
Bo już go zdobyli ... Ale nie opisali jak go zdobyć

A skąd masz pewność, że nie kłamią? (;

Maxpixel
01-05-2008, 20:10
Bo go zdobyłem! ;)
^^ I tak 100% ludzi w to nie uwierzy więc ... :D
Powiedzmy że oszalałem ... :)

Przeczytałem te tam chyba 150 stron tego tematu i wszystko o czym tu piszecie już się kiedyś powtórzyło ... Głównie ludzie siedzą na forum i czekają na jakąś super wskazówkę, przeglądają mapy i tp. Trzeba iść! I szukać! Nie szukać przejść wszystkie kratki na rooku tylko brać kilofa i kopać np w ścianach B) Ale ... co ja wam będę gadał ... ;)

Disseny__
01-05-2008, 21:10
Bo go zdobyłem! ;)
^^ I tak 100% ludzi w to nie uwierzy więc ... :D
Powiedzmy że oszalałem ... :)

Przeczytałem te tam chyba 150 stron tego tematu i wszystko o czym tu piszecie już się kiedyś powtórzyło ... Głównie ludzie siedzą na forum i czekają na jakąś super wskazówkę, przeglądają mapy i tp. Trzeba iść! I szukać! Nie szukać przejść wszystkie kratki na rooku tylko brać kilofa i kopać np w ścianach B) Ale ... co ja wam będę gadał ... ;)

1. Pokaż na trade. ;>. jaki server? x_x
2. No wiesz.. Jak Ci się chce to przekop cały Rook kilofem. xD.
3. Ja osobiście na wskazówkę nie czekam, mi nie zależy na Spike Swordzie.

Maxpixel
01-05-2008, 22:43
3. Ja osobiście na wskazówkę nie czekam, mi nie zależy na Spike Swordzie.

No widzisz! :D Jak i tobie mi nie zależy na SoF (SS) i wyrzuciłem go do wody ... 8o
(wole nie mieć legiona nobów na przyjemnym i spokojnym świecie jakim gram ... )

Jakoś tak ciiicho się zroiiibło ...
Pewnie wszyscy skapali że dałem spoila do Q :confused: O tym kopaniu w ścianie i tajemnym przejściu ... :baby: (Taki joke...)

Disseny__
02-05-2008, 13:00
No widzisz! :D Jak i tobie mi nie zależy na SoF (SS) i wyrzuciłem go do wody ... 8o

Ey, Ty Shadow Rexa próbujesz udawać? ;>

StaryAnarchista
02-05-2008, 14:20
Taa, wyrzucić do wody. Ciekawe ile razy. A tak na serio, spike sworda ile osób na świecie ma? Parę, tak? No to wiadomo że oni musieli go w jakiś sposób zdobyć. Czyż nie mam racji?

Slythia
02-05-2008, 14:26
Taa, wyrzucić do wody. Ciekawe ile razy. A tak na serio, spike sworda ile osób na świecie ma? Parę, tak? No to wiadomo że oni musieli go w jakiś sposób zdobyć. Czyż nie mam racji?
Skad wiesz, ze ktokolwiek ma? Widziales?

P$ychop@ta
02-05-2008, 16:34

Właśnie skąd wiesz że ktoś ma? Myślisz że gdy ktoś napisze na forum że miał ss'a ale go sellnoł i ci go nie pokarze. Ludzie poprostu chcą zabłysnąć "głupotą"

Matis'Sorc
02-05-2008, 17:41
http://youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y

Rozwiązanie?

Slythia
02-05-2008, 17:44
http://youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y

Rozwiązanie?

FAKE.

To juz bylo i to wiele razy ;(

Maxpixel
02-05-2008, 18:09
StaryAnarchista - Zgadzam się z tobą w 100% ;)

A Poty of coś (jakoś tak:D) ?
To nie była zabawa CM ... Co wy myślicie że w Cip pracują ludzie co siedzą i gadają sobie z graczami z nudów ? ;) Na tibia.com nie było nic na ten temat ... A przecież był SZZZUUUUMMM ... 8o

Slythia
02-05-2008, 18:12
StaryAnarchista - Zgadzam się z tobą w 100% ;)

A Poty of coś (jakoś tak:D) ?
To nie była zabawa CM ... Co wy myślicie że w Cip pracują ludzie co siedzą i gadają sobie z graczami z nudów ? ;) Na tibia.com nie było nic na ten temat ... A przecież był SZZZUUUUMMM ... 8o
Ile mam mowic, ze to BYLA zabawa. Ale wy wiecie lepiej, jasne.

A po drugie, poty to ON i nie jest tutorem. Dostal mieczyk od NIEJ, senior tutorki... O nicku slythia.

Co do newsow. Zauwaz, ze ten temat takze zostal wyczyszczony. Dlaczego? Cm nie chciala zadnych informacji na support fansides. Dlatego tez na com nic nie ma, na pl tez nie bylo newsa. Wszystko jasne?

Maxpixel
02-05-2008, 20:53
JA WIEM LEPIEJ!B)
To nie była zabawa ... :D

W Cip nie ma tak pojebanych ludzi którzy by bawili się na oficjalnych światach ... :baby: To był pic na wodę ...

A po drugie, poty to ON i nie jest tutorem. Dostal mieczyk od NIEJ, senior tutorki... O nicku slythia.

^^ A to ja już nie wiem kogo ciocia dziadka kolegi sryjka babcia dała wujkowi dziadka mamie cioci dawnej krewniej SoF'a ^^

Ludzie klucz do pokoju z Mino Mgakiem wypada z Mino Maga! ...

Slythia
03-05-2008, 19:31
JA WIEM LEPIEJ!B)

W Cip nie ma tak pojebanych ludzi którzy by bawili się na oficjalnych światach ... :baby: To był pic na wodę ...

^^ A to ja już nie wiem kogo ciocia dziadka kolegi sryjka babcia dała wujkowi dziadka mamie cioci dawnej krewniej SoF'a ^^
Nikt ci nie kaze wierzyc ; ). Lecz google mowia prawde... Wpisz slythia i interview i masz.

Disseny__
03-05-2008, 19:50
JA WIEM LEPIEJ!B)

ey, Slythia chyba lepiej wie od Ciebie, no nie? ;>

Slythia
03-05-2008, 19:52
ey, Slythia chyba lepiej wie od Ciebie, no nie? ;>
Skoro twierdzi, iz wie wiecej niz autorka calego tego zamieszania.. To juz jego sprawa ; ). Ja tam sie klocic nie zamierzam.

Disseny__
03-05-2008, 19:56
Skoro twierdzi, iz wie wiecej niz autorka calego tego zamieszania.. To juz jego sprawa ; ). Ja tam sie klocic nie zamierzam.

I dobrze. Ale akcja niezła. ;]

ysz. albo mi się wydaje, albo ta sprawa była już poruszana w tym temacie...

wojo1310
03-05-2008, 20:07
zdobycie spika na rooku jest tak samo tajemnicze jak quest na hermes helmet pod pustynia...jak bede mial wiekszy lvl to pojde na mint i cos poszperam ;P ogolnie temat dosyc ciekawy...poszukales,poczytales,przelales na stronke...gz

Disseny__
03-05-2008, 20:22
zdobycie spika na rooku jest tak samo tajemnicze jak quest na hermes helmet pod pustynia...jak bede mial wiekszy lvl to pojde na mint i cos poszperam ;P ogolnie temat dosyc ciekawy...poszukales,poczytales,przelales na stronke...gz

Czytaj poprzednie posty, bo nie wiesz, o czym mówimy.

Slythia
03-05-2008, 21:05
I dobrze. Ale akcja niezła. ;]

ysz. albo mi się wydaje, albo ta sprawa była już poruszana w tym temacie...
Bylo, bylo.. Na samym poczatku to wlasnie tu dalam screena. Tu albo w temacie podobnym ; ). Lecz na moja prozbe dwim usunal.. Mimo wszystko, nadal cos mozna znalezc.

Camel-Infernal
06-05-2008, 05:07
A nie myślicie że po prostu CipSoft wiedząc że tyle osób się interesuje SoF dodał znikanie jego tylko dla zachęty ? Bo moim zdaniem te punkty na których się staje zostały dodane byle gdzie po prostu aby jakiś grasz expiąc przez przypadek zwyczajnie się ruszając tam stanął i na 2 punkt również on czy inny gracz. Wtedy inny gracz przechodząc widzisz ze SoF pyk i nie ma go i sensacja jest ;d. Tylko pewnie nikt nie spodziewał się że ktoś będzie łaził i szukał kratek dokładnie. ;)

EDIT
Mówię to tylko dla zabawy bo i tak wiem że większość 'TEORI' to pierdoły ;D

A co do wysepki i tak jak ktoś tam wejdzie to nie dostanie mieczyka bo blokują kamienie więc jak ktoś tam odkrył sensacje że znika mieczyk to ludzie biegają i szukają sposoby żeby go zdobyć ;d a on zapewne tylko znika a ten efekt i jak to zrobić miało być przypadkiem wejścia na kratki jak to napisałem wyżej a nie questu ;d. Co do MinoMage i całego minohell hmmm gdzieś mapa się musi kończyć , cipsoft doszedł do minohell i tam zrobił fajny pokoik i nic poza tym dodał legendę o minohell i MM co on tam robi i czemu siedzi zamknięty poza tym jest was tak dużo szukających odpowiedzi i to bardzo długo bo nie tylko wy tak piszecie o tym wszystkim akurat na tym forum i zauważcie że nikt NIC nowego nie odkrył ( przynajmniej publicznie nic ;d bo mógł ktoś coś wyczaić i siedzi cicho ;d ) więc życzę powodzenia. Mogę jeszcze dodać że dzisiaj na jakimś tam forum angielskim widziałem post jak ktoś napisał swoją teorie że aby zdobyć SoF należy nacisnąć 100x tabliczkę przy wysepce :D powodzenia.

Halinka
06-05-2008, 11:59
Ludzie, ludzie.
Knightmare siedzi i się tylko z was śmieje.
Już 3 lata temu w wywiadach wyraźnie powiedział (i to jest pewne) :
-istnieje quest na spike sworda (30% questów nie zostało do tej pory nawet odkrytych)
-Knightmare wyraźnie nam podpowiedział, że za daleko sięgamy, przekopujemy cały Rookgaard, a tym czasem odpowiedź jest pod naszym nosem.
-I tabliczka przy swordzie na pewno nie jest tam dla picu. Tylko skromny może dotknąć SoFa.

@edit
Oczywiście nie znaczy to, że wiem jak owego questa zrobić, ale mówię wam tylko, żebyście nie wysnuwali coraz to śmieszniejszych teorii lub poddawali się mówiąc, że quest nie istnieje, ale pomyśleli nad tym co pewne.

Maxpixel
06-05-2008, 15:34
Ludzie, ludzie.
Czuje się urażony ... To że jestem z innej planety nie oznacza że mam być DYSKRYMINOWANY! Czy nazywany UFO ... ;(
Mniejsza z tym ... :D

Jak narazie to najlepiej w tworzeniu nowych teorii idzie naszym maperom ... Trójkąty SoF ? Dane geograficzne ... Układ planet ... Tylko w piątek 13 macie 1% szansy że jak klikniecie w trawę to wyciągniecie MPA ... :) To już coś... Jak narazie jeszcze nie udało się nikomu wyciągnąć wszyscy oczekują na ten piątek ...
Ale żem se napisał ... :D

Valderor
07-05-2008, 00:41
Ludzie, ludzie.
Knightmare siedzi i się tylko z was śmieje.
Już 3 lata temu w wywiadach wyraźnie powiedział (i to jest pewne) :
-istnieje quest na spike sworda (30% questów nie zostało do tej pory nawet odkrytych)
-Knightmare wyraźnie nam podpowiedział, że za daleko sięgamy, przekopujemy cały Rookgaard, a tym czasem odpowiedź jest pod naszym nosem.

73487228324 osób non stop "cytuje" "słowa" Knightmare'a o odpowiedziach pod nosem; to już się robi męczące.

Cygan Slejter
07-05-2008, 12:13
@up
Bo czasami trzeba przypomnieć ludziom jak zachodzą gdy daleką w domysłach :)

Marcin24
07-05-2008, 20:19
@up
Bo czasami trzeba przypomnieć ludziom jak zachodzą gdy daleką w domysłach :)
Trzeba pamiętać, że słowa Knightmare nie są wypowiedzią dosłowną. Do dzisiaj nie wiadomo co one dokładnie znaczą.

Halinka
07-05-2008, 21:19
Trzeba pamiętać, że słowa Knightmare nie są wypowiedzią dosłowną. Do dzisiaj nie wiadomo co one dokładnie znaczą.

Tak, ale jest to jedyny 100% trop, a nie śmieszne domysły trwające od X lat.

@down
A wiesz chociaż co to jest trop?

Marcin24
07-05-2008, 21:54
Tak, ale jest to jedyny 100% trop.
Jak coś, czego znaczenia nie znamy, może być 100% tropem?

Carbon
07-05-2008, 23:54
Wiem ze spike sword quest to bujda :P
ale znam położenie pile of bones trolla 100 oz :D

moze jednak da sie cos odkopac ?:D

druidek123
08-05-2008, 20:00
Stonoga , masz w 3/4 prawdę a ja mam w 1/4 więc złączmy to
http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#Plotki_na_Rookgaardzie
ps : przetłumaczyłem tekst z tabliczki:
Wyłącznie skromny może dotknąć Miecza Furii
a kto jest skromny miły uczynny..? jak stonoga mówił:
CIPFRIED

Athelas
11-05-2008, 12:51
@up Stonoga? Gdzie? Na początku! acha, super... A teraz przeczytaj cały teamt, ja czytałem go jak było 100 stron (wtedy 200 - było po 10 postów na stronę) i nie płakałem.

@topic Wypowiedź Knightmare'a można różnie zrozumieć. Można pomyśleć, że to na rooku jest rozwiązanie, tylko za daleko wściubiamy nos, lub, że (nie chciałbym tego) trza wyjść na maina i se kupić :P Czytaj: Jestem pokorny, podlegam Cipsoftowi, ide na maina i kupuje SS. Jednakże tego nie chcemy, więc szukajmy dalej. Sorry, szukajCIE, bo ja w tibię nie gram. Oczywista mogę wbić na tibię i pogadać z NPC, jak ktoś chce.

@offtopic Byłem tylko w OWiONie ostatnio, tu mnie nie było, tęskniliście? :P

Mystlich
18-05-2008, 14:48
Na pewno posądzicie mnie o propagowanie ots-u ale muszę wam to powiedzieć:

Otóz na stronie

www.tibia.org.pl/forum

W dziale Ots/Mapy jest rl mapa Tibi z czasów 7.6 i jest tam Rookgard.Mapka została skradziona przez hakerów i w ten oto magiczny sposób trafiła na Torga.

Otóz ową mapę pobrałem na swojego OTS-a(wiem już dostanę warna za to ;/) i ku mojemu zdziwieniu okazało się że BRAKUJE punktów na których następuje sie żeby SS zniknał.Poprostu pola te są czarne.Może czas szukać 3 punktu na tej mapce.Polecam ściagnijcie OTS-a i tą mapkę i koniecznie MapEditor i szukajcie tego punktu i action id-ów po bardzo dużo dowiedziałem sie z tej mapy

Chce tylko pomóc i nie bluzgać mnie że OTS-a popieram ;/

Paabloss
27-05-2008, 23:02
Moim zdaniem:
Dźwignia u Toma otwiera te kraty obok[jakiś magazyn czy coś]
Spike Sword jest do zdobycia, bo po co on by tam był? Dla jaj?!
Ten kolo co wrzucił SS'a na wyspę to któryś z NPC! tylko który?
Teleport za Mino Magiem nie ma nic wspólnego z Spike Swordem:(

@rusiek
28-05-2008, 10:23
-I tabliczka przy swordzie na pewno nie jest tam dla picu. Tylko skromny może dotknąć SoFa.

Skromny...hmm. Skromny to może być 1lvl ^^
1lvl + dziura ktora da sie wyjsc z miasta na tym 1lvl...hmm

Slythia
28-05-2008, 12:07
Na pewno posądzicie mnie o propagowanie ots-u ale muszę wam to powiedzieć:

Otóz na stronie

www.tibia.org.pl/forum

W dziale Ots/Mapy jest rl mapa Tibi z czasów 7.6 i jest tam Rookgard.Mapka została skradziona przez hakerów i w ten oto magiczny sposób trafiła na Torga.

Otóz ową mapę pobrałem na swojego OTS-a(wiem już dostanę warna za to ;/) i ku mojemu zdziwieniu okazało się że BRAKUJE punktów na których następuje sie żeby SS zniknał.Poprostu pola te są czarne.Może czas szukać 3 punktu na tej mapce.Polecam ściagnijcie OTS-a i tą mapkę i koniecznie MapEditor i szukajcie tego punktu i action id-ów po bardzo dużo dowiedziałem sie z tej mapy

Chce tylko pomóc i nie bluzgać mnie że OTS-a popieram ;/
Nie tylko Ty wpadłeś na ten pomysł. Mapka została już sprawdzona, nie ma żadnych innych punktów.

@up
To także już sprawdzono.

Ps. Zapraszam tutaj:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=175294
Być może parę spraw się wyjaśni.

kenin
28-05-2008, 19:35
Moj kolega jest tutem pytalem sie o ss ale mowil
taa tylko ze spike sword znika po resecie
no nie wiem nie wiem
sprobujcie przekopac okolice spike sworda pickem moze cos sie znajdzie

Slythia
28-05-2008, 20:11
Moj kolega jest tutem pytalem sie o ss ale mowil

no nie wiem nie wiem
sprobujcie przekopac okolice spike sworda pickem moze cos sie znajdzie
Tutorzy sa zwyklymi graczami, nic wiecej nie wiedza...

Paabloss
28-05-2008, 22:40
Dzisiaj z nudów siedziałem w miasteczku na Rooku i pytałem NPC'ów o imiona innych NPC i co zobaczyłem... ? 22:32 Przyjazny Rookslayerek [10]: CipFried
22:32 Seymour: A humble monk with healing powers, and a pupil of the great Quentin himself. HUMBLE?? bardzo mnie to zdziwiło ponieważ to samo słowo widnieje na tabliczce koło SOF'a...

Rook_Guardian
29-05-2008, 10:47
To spytaj cipfrenda o 'job' to ci powie, że on jest 'humble monk'.

Charin
29-05-2008, 12:50
Wiesz, mam jędną prośbę..... Czy mógłbyś tego im nie mówić, niech tylko wybrańcy posiądą tą wiedze... Ta wiedza powinna byc zastrzerzona tylko dla 50 poziomów na rookgardzie. Mówie to ponieważ wiem, że w końcu jak powiesz to to będzie marny quest....

Dindsuk
29-05-2008, 18:41
a slyszeliscie i kims takim jak Hugo the humble? btw on byl monkiem ;p

Speedrun
30-05-2008, 17:40
cipfried, dalheim, lily, haycynth i kto jescze?? Moze vorath?!:evul:

ja mysle że to ten strażnik na pacc birgde

*****tibia*****
31-05-2008, 18:42
[QUOTE=Stonoga;771425]Skończyłem na Hiacyncie. Zna ktos go? Cos mi świta jkabym go gdzies juz widział... Gdzies poza miastem. Wie ktoś może gdzie ejst ów Hiacynt czy Haiacynt. Może na PACC Area? Pomóżcie mi!

moze chodzi o tego sprzedajacego life fluid?

*****tibia*****
31-05-2008, 19:59
Gdyby zdobyli Wand of cosmic energy, to i tsk by nie mogli strzelac, poniewaz jest dla sorca, a nie dla no-voc

vocation moze bic ze wszystkiego bo inaczej nie bilo by ze spear (pall)

Slythia
31-05-2008, 20:04
vocation moze bic ze wszystkiego bo inaczej nie bilo by ze spear (pall)
Po pierwsze, edytuj posty.

Mylisz sie. Druid moze wziac speary i uzywac ich. Lecz knight nic juz z rozdzka nie zrobi. Nawet sprawdzilam - no vocation nie moze uzywac dwurecznych mieczy, przeznaczonych dla rycerzy.

Milan ognia
31-05-2008, 20:19
Po pierwsze, edytuj posty.

Mylisz sie. Druid moze wziac speary i uzywac ich. Lecz knight nic juz z rozdzka nie zrobi. Nawet sprawdzilam - no vocation nie moze uzywac dwurecznych mieczy, przeznaczonych dla rycerzy.
Na TS sprawdziłaś?

Slythia
31-05-2008, 20:23
Na TS sprawdziłaś?
Nie, na Harmoni ; ).

Michax
06-06-2008, 08:14
A morze na mintwalin jest gdzieś ukryty teleport do minohell?

Raciczak
06-06-2008, 13:06
Wiem co zrobic aby miec keya do otwarcia drzwi w minohell :D :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

ok pisze:

Wejdzcie sobie na youtube.pl i tam popatrzcie :D ale trzeba sie troche nameczyc z tym quesciorem :)

Raciczak
06-06-2008, 13:09
Ludzie!!!! portal u mino maga prowadzi do pokoju nagrod gdzie moza zdobyc SS w skrzyneczce :D

Befsztyk
06-06-2008, 13:45
Ludzie!!!a cipfried daje 200 levelowcom na rooku golden seta i excallibuga 8o
i edytuj posty syneczku

Mystlich
06-06-2008, 16:55
http://pl.youtube.com/watch?v=PO9VpfNKik0&feature=related

Czy to możliwe......chodzi o końcówkę filmu !

Kedug
06-06-2008, 18:09
Up raczej nie pewnie to tylko dobrze zrobiony fake

Szlaja
06-06-2008, 18:34
Erm... Ludzie skonczcie temat "Telepord za mino magjem profaci do miecza karpofaneko jak frytki!" Bo w wielu ksiegach na Rookgaardzie w bibliotece pisze (I w Mintawlin (?)), ze teleport powstal po to by z miasta Minotaurow przybywaly na Rook'a posilki (hamburgery, etc. (lol -,-))! Jednak tp ten byl niestabilny i czesto wywalal gdzie indziej. A gdy ludzie atakowali MH (M Hell) to MM stchorzyl i spierdolil do komnaty obok. Zamknal drzwi na MAGICZNY (Tak! Tak! Magiczny!) zamek.
Co do NPC... Slyszalem ze z ta babka nad Obim (nie pamietam imienia) zmienia sie Varoth (Czy jakos tak o.O). Moze ktos na niego trafil kiedys? A moze to bujda All'dee, aby nikt nie kupowal u Obiego, tylko u niego? Kto wie?

GoblinKiller
07-06-2008, 16:49
Moim zdaniem MM to boss (tak jak na arenie) i moze nic z niego nie wypada, albo jakis przedmiot do questa. Drzwi moga byc na klucz i levelowe. Jakby tego questa nie bylo to cipy NIE TWORZYLYBY (OD POCZATKU) TEGO MIEJSCA Z MM I CALEJ HISTORII 8o8o

PS Uwazam tez ze moze trzeba kombinowac cos jak SS znika (kilka sekund po zniknieciu) np.prubowac otworzyc drzwi lub kombinowac cos w mino hell;);):cyclops:

xXxKaiserxXx
07-06-2008, 16:56
Moim zdaniem jest to zrobione żeby zachęcić ludzi do gry i do szukania zagadek...

Cheetos
07-06-2008, 17:11
tak jak z kolegą up
poprostu cipy chca zachecic główkowania :P

Azestowy
18-06-2008, 17:54
Mój sąsiad ma kumpla, który wie jak zdobyć SS. A jeśli chodzi o mino maga, mam kumpla który ma znajomego ktory ma brass armor i kluczyk do mino.

Michci0
18-06-2008, 19:40
Mój sąsiad ma kumpla, który wie jak zdobyć SS. A jeśli chodzi o mino maga, mam kumpla który ma znajomego ktory ma brass armor i kluczyk do mino.

to wszystko wyjasnia :)

Ditto
18-06-2008, 19:51
Wiem ze spike sword quest to bujda :P
ale znam położenie pile of bones trolla 100 oz :D

moze jednak da sie cos odkopac ?:D

trzeba mu zrobic nagrobek, bo juz mu robaki do srodka wchodza przez buzie i dlatego tyle wazy.

Carbon
19-06-2008, 15:27
trzeba mu zrobic nagrobek, bo juz mu robaki do srodka wchodza przez buzie i dlatego tyle wazy.

Że cię brzydko nazwę

W*******laj NOOBIE Z TEGO FORUM!
Wypowiadasz się już w 3 temacie i ciągle spamujesz to jest kolejny raport...

@topic

Rozmawiam dużo z NPC na rooku i się dowiaduje nowych żeczy zaczyna się robić ciekawie

Vlkyria
19-06-2008, 16:22
ja se mysle ze slyszeliscie pille of bones? to ten quest wzgledem "Shadow Rex" jest w 20% prawdziwy a komnata jest mniejsza i dluzsza :):baby::baby::baby:

seba555
19-06-2008, 18:12
Rozmawiam dużo z NPC na rooku i się dowiaduje nowych żeczy zaczyna się robić ciekawie

Myślałem że pisze się rzeczy, a nie żeczy :baby::baby::baby:

@down
A pisz se raport, dla mnie to nie strata ;)
Skoro uważasz mnie za nuubka to trudno, mi to nie przeszkadza, ale najbardziej mnie wkurza jak piszą "żeczy", a nie "rzeczy" to jedyne słowo tak bardzo mnie wku****. :)

Carbon
19-06-2008, 18:20
Myślałem że pisze się rzeczy, a nie żeczy :baby::baby::baby:

No i co z tego że się pomyliłem?

Raport...

Magmatic
19-06-2008, 18:49
Carbon odnosze wrażenie że ty tylko raporty umiesz pisać.. czyżby urzędnik??8o

Carbon
19-06-2008, 19:10
Carbon odnosze wrażenie że ty tylko raporty umiesz pisać.. czyżby urzędnik??8o

No nie .... xD

Ale denerwują mnie po prostu nuupy które czepiają się o jedną literkę
a gdyby popatrzyli na swoją twarz to by już się nie czepiali xd

@topic
żeby nie było offtopa nie wiem nic nowego xd

Ditto
19-06-2008, 20:14
Carbon a modkowie i tak pisali ze nie maja czasu na czytanie raportow bausbhaushuashuasbhuasbuasuahbsuhaush xDDDDDDD

Carbon
19-06-2008, 21:45
Carbon a modkowie i tak pisali ze nie maja czasu na czytanie raportow bausbhaushuashuasbhuasbuasuahbsuhaush xDDDDDDD

A wiesz że na forum nie tylko jest modek? ; )

Magmatic
20-06-2008, 00:14
Dobre.. ciesze się że masz poczucie Humoru!.. co do tematu ja tez nic nie wiem.. nic a nic.. albo.. wiem !! ale wam nie powiem xD

Marcin24
21-06-2008, 09:32
A wiesz, że twoje 4 posty nade mną też nadają się do kasacji? Jak macie tak pisać to lepiej nic nie piszcie. Potem się ludzie skarżą, że jest spam, i że się im nie chce czytać tematu.

Chiki
25-06-2008, 17:28
A moze chodzi cos z tym questem z jezykiem orkow? Amber go zna,nieprawdaz?a orci i mino maja ze soba cos wspolnego (najlepsze monstry na rooku, sa miejsca w ktorych razem wystepuja.B)

Marcin24
25-06-2008, 17:38
a orci i mino maja ze soba cos wspolnego (najlepsze monstry na rooku, sa miejsca w ktorych razem wystepuja.B)
Minotaury (jako inteligentniejsze) wykorzystywały Orków do pomocy w wojnach, czy innych pracach.

Slythia
26-06-2008, 15:51
jestem jednego ciekaw ile osob ukonczylo questa na spike sworda...oprucz GM'mow albo innych...

Nikt.
Btw, reklamy za zakazne tu. Chyba, ze masz pozwolenie.

DK-LOG.911
28-06-2008, 18:59
Podobno Boots of Waterwalking znajdują się w Skarbcu Imperatora Kazo (razem z DSL i innymi takimi itemkami), ale jeśli nawet ktoś je zdobędzie (chociaż nadal nie wiemy czy to quest), to na Rooka nie ma szans ich zabrać... A Soft Bootsy to po prostu zwykłe buty (przynajmniej ja nie słyszałem o jakichś nadzwyczajnych właściwościach), tylko nie bardzo da się je zdobyć.

Teraz sluchaj:

Soft Bootsy daja ci niesmiertelnosc i nieskaczana ilosc many przez 5 godz. Dostepne z Pits of Inferno Quest.

Boots of Waterwalking do buty, dzieki ktorym bedziesz chodzil jak w bohach ale dzialaja pod woda (jest taki miejsce gdzie mozna noorkowac, ale trzeba miec Helmet of a Deep.

Jak grasz w Tibie od 2 dni to nie mysl, ze jestes silny...

Marcin24
28-06-2008, 20:23
Jak grasz w Tibie od 2 dni to nie mysl, ze jestes silny...
Ty też nie masz się czym szczycić, bo twój post nieźle mnie rozbawił.
Po pierwsze Soft Bootsy nie dają nieśmiertelności ani niekończącej się many, tylko odnawiają manę przez, bodajże, 240 minut.
Po drugie Boots of Waterwalking jak sama nazwa wskazuje, można w nich chodzić po wodze (lecz jest to tylko legenda, nikt ich nigdy nie miał w posiadaniu). Nurkować możesz i bez tych butów.

RookeR
28-06-2008, 22:00
Moim zdaniem Boots of Waterwalking to jedna wielka bujda... Bo w końcu skąd o nich wiadomo ? Od GM ? Nie sądze. Jeżeli dobrze pamiętam to "zaistniały" one podczas ogłoszenie na niemieckim forum (lub brazylijskim) że Spike Sword został zdobyty właśnie dzięki nim... Wkrótce po tym ogłoszono że to był FAKE, a o butach pozostała legenda...

Pozdrawiam.

Shay
29-06-2008, 02:30
Możesz je zobaczyć w domku Świętego Mikołaja, na jednej z lodowych wysp, te buty powstały dużo wcześniej niż ten mit, prawdopodobnie są w domku od czasu tych wysp. Jednak nikt( przynajmniej oficjalnie) nie wszedł w ich posiadanie, tak więc możemy jedynie snuć domysły na temat ich zastosowania.

diablozo2230
29-06-2008, 09:03
UWAGA UWAGA!
Chciałbym spokojnie oznajmic ze wiem skad sie wziool i co robi minomag w minohell oraz skad spike sword. Oczywiscie nieweim jak sie tam dostac bo to by bylo WYDARZENIE NA SKALE SWIATOWA! 1000 playerow z tibi waliloby drzwiami i oknami aby sie dowiedziec. Ja chcialem tylko wyjasnic skad te wszystkie rzeczy na rooko - moze to pomoze wyjasnic jakas zagadke (spx nie bedzie to post w stylu: ''Wiem jak zdobyc spike trzeba tylko zucic tam 100k i samo przeniesie...'' - bo jak widze takie cos to krew we mnie sie gotuje!) Powiem co i jak tylko ze prosze nie pisac glupot. Jeśli jestes noobem nawet tego nieczytaj! A dla niedowiarkow co kilka zdan bede pisal akapit ze znakiem: ''Niewierzysz sam sie mozesz przekonac''. No dobra za kilka minut bedzie napisana historia minomaga i minohell. Napisalem to zeby was zachecic abyscie nieuciekali z fora spac tylko zebyscie mi pomogli cos rozwiazac!!! Czekajcie zaraz zrobie edita z wiecie czym!

edit:no to zaczynamy

MINOHELL I POSIŁKI

Dawno temu potwory wladaly rookiem. W koncu udalo sie ich wypedzic, minotaury poprosily o posilki z maina(z Mitwalin - tu chodzi o ten teleport za komnata MinoMaga, pelinl on role komunikatora i tedy przybywala pomoc). Jak widzicie w minohell bylo bardzo duzo minosow ale ani 1 orka (tylko wyzej jako straz poniewaz orkow uwazano za glupie istoty). To nie koniec poczynan minosow - wyslali oni widomosc do (przez tibijczykow tak nazywanego) Bearroomu czy jakos tak, a chodzilo w tej wiadomosci o to ze minosy potrzebowaly uzbrojenia do walki z ludzmi ktozy byli coraz liczebniejsi. Orkowie pod wodza 1 minosa z bearqestu przygotowali uzbrojenie i zamkneli w pokoiku a na strazy postawili niedzwiedzia. Czekali na minosow ktorzy odbiora uzbrojenie i broń. Jednak dlugo nienadchodzili poniewarz w poblizu krecilo sie zbyt duzo ludzi. Minos zakopal klucz do pokoiku z eq pod ziemia - i słusznie bo wkrotce zaatakowali ludzie (CipSoft przewidzial ze ludzie tu dotra i zabija orkow).

Nie wierzysz sam sie morzesz przekonac!
Jesli nie wierzysz w te informacje to przeczytaj:
+Genesis Tibii
+Ksiazki i listy z Minohell
+Ksiazki i listy z Bearroom
+Klucz zakopany przez minosa w Bearroom
+Teleport w Minohell
+inne zrodla

Zaraz dopisze czesc i minomagu. Ocena PLXPLXPLX!!! Dopisze reszte jesli ktos to oceni bo jesli ja sie napracuje a nikt nawet nie sproboje mi pomoc...

MINOMAG

Pewnie na to czekaliscie!

Ludzie wdarli sie do labiryntu, straże nic już niepomogą, śmierć, śmierć, straciliśmy łączność z Mitwalin...<nierozumialem o co chodzi w tym fragmencie> ...a czarownik(tu chodzi o MinoMaga) zamknal sie w swojej komnacie i nikogo niewpuszcza, ach biada nam, śmierć, śmierc, to już koniec... - taki fragment mozna preczytac w księdze-pamiętniku (?) w minohell. Mowil on o ostatnich chwilach jednego z minosow. Inna ksiega mowila ze Bearoom padł - nikt nieprzeżył... Były też listy w niezrozumiałym języku. Pomieszany orkowy z angielskim i jezykiem minosow. Kolega ktory expi w Mitwalin przyniusł mi księgi i widomości o tym ze mitwalin niemoze juz wspomagac Minohell itp. A wiec Minomag to po prostu czarodziej z Mitwalin ktory mnial pomo minosom ale stchórzył albo z jakiegos innego powodu schowal sie w swoim pomiszczeniu. A teraz uwaga! Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego. Było ze magia je stworzyła i magia moze otworzyc (ciekawie to sobie ten MinoMag wymyslil bo na rooko nie ma magii - nieliczac runek i lifefluidow jesli to tak nazwac... albo manadrain szkieletow). W kazdym razie bylem blisko rozwiazania ale nic ale absolutnie NIC nieznalazlem, koledzy szukali nawet na Edron... Znalazlem tez cos o spike swordzie ale to zaraz na razie ocencie!

Nie wierzysz sam sie mozesz przekonac!!!

+ksiegi i listy w Minohell
+magiczne ''prady' i fire za drzwiami komnaty minomaga
+drzwi bez(?) klucza
+kartka z Mitwalin
+pamietnik samotnego minosa czy opuszczonego .

UWAGA NIEKTORE NIEPRZETLUMACZONE WYRAZY MOGA SIE TROCHE ROZNIC OD PRAWDZIWYCH BO NIEKTORYCH WYRAZOW ANGIELSKICH NIEZNAM!!! naprzyklad opuszczony albo samotny albo drzwi moga byc magiczne albo ''silne'' czy tak jakos.

OCENCIE PLXPLXPXLXPLX :D

A i jescze jedno! Troche mnie dziwi ze MItwalin rozmawialo sobie z minohell bo czytalem ze mitwalin bylo opuszczone przez tysiace lat! Czyżby minosy z minohell zajely mitwalin???? A bede jutro i napisze o spike swordzie. IDe spac. PLZ nie kasujcie tego modki! Jutro napisze co wiem o Spike

Chciał bym dać wam tekst znaleziony w Wierzy trolli otóż jest tam napisanie tak:Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

shoq
29-06-2008, 09:39
Chciał bym dać wam tekst znaleziony w Wierzy trolli otóż jest tam napisanie tak:Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

Huv stollan match stuf from humutown. But never wull fund us.

Have stolen much stuff form hometown. But never will find us.

Ukradliśmy sporo rzeczy z rodzinnego miasta. Ale nigdy nas nie znajdą. (Liczba mnoga "ukradliśmy" jest domysłem, wnioskuję po "us"->"nas", liczba mnoga "znajdą" - tak lepiej brzmi :D )

Kto i komu to ukradł? Musicie to odkryć, aby kontynuować poszukiwania.

RookeR
29-06-2008, 11:22
@up

Chodzi o owce które trolle ukradły ludzią.

@2x up

Stonoga? Gdzie Stonoga? Aaaaa na początku tematu... Wiesz co Ci powiem ? Najpierw przeczytaj łaskawie cały temat, a później się udzielaj.

Pozdrawiam =]

Sebarka
02-07-2008, 21:27
A nie czasem.

Have stolen much stuff form humantown. But never will find us.

Hyh ;P.

shoq
02-07-2008, 21:47
@up:
Całkiem możliwe, nie pomyślałem o tym. ;]

raXIf
03-07-2008, 13:28
ja tez trochę popatrzyłem i wylookalem ze amber nie jest jednak taka mądra na jaką sie wydaje w tym orcowym języku. No bo looknijcie jeśli spytamy sie ją na tej tibi 8.20 o prisoner ona coś tam powie my mówimy yes ona odpowiada ze yes to Mok. w języku orców a no to burp a po oddaniu jej salmonów dowiadujemy sie tylko 1 wyrazu którym jest po prostu pixo-arrows pff ale jak kupic luk?

shoq
03-07-2008, 18:57
@up:
Wystarczy rozgryźc zasady języka, aby dowiedziec się, że wystarczy powiedziec "Goshak batuk". Mozliwe ze teraz po prostu otwiera sie trade :P
No i jeszcze "charach" na powitanie.

Vasudanin
03-07-2008, 20:22
@up
Jaką zasadę?
@top
Przekazuję: 1) Boots of waterwalking leżą w skarbcu w ankh. Nie da się do nich dostać.
2)Na lodowych wyspach leżały soft boots, które, jak już powiedziano, regenerują życie i mane.
3)U Orc'a nie wyświetla się trade, dalej (na szczęście) się z nim rozmawia.

Dziękuję
Michos

Elioler
03-07-2008, 22:45
Według mnie rookstayerzy naprawde maja szanse na największych tajemnic Rookgardu, a szczególnie ci którzy się w tym temacie udzielają. Jak dla mnie Stonoga oraz Kshaq mają na to najwięcej szans. Nie poddawajcie się, bo naprawde daleko doszliście! [Chociaż może się okazać że to mało :] ]

Elioler
03-07-2008, 22:45
Według mnie rookstayerzy naprawde maja szanse na odkrycie największych tajemnic Rookgardu, a szczególnie ci którzy się w tym temacie udzielają. Jak dla mnie Stonoga oraz Kshaq mają na to najwięcej szans. Nie poddawajcie się, bo naprawde daleko doszliście! [Chociaż może się okazać że to mało :] ]

Miss klick please delete

Dindsuk
04-07-2008, 11:01
Tak wlasnie widze jak Stonoga sie udziela napisal pare postow i koniec...a co takiego zrobil Kshaq?

Roberto-Smok
04-07-2008, 12:10
ja w sofa niewierze ale z mino i tom wodom trache wierze przeciesz jak sie ma sofa to przejdziesz przez wwode a jak przejdziesz po kamieniach?z tymi ogniami

Mm,Sfb,woda,(Ss)

:creature: moze ktos pomysli i wymyśli :creature:
:fuck:

Tocallo
04-07-2008, 13:15
@up

http://www.bylo.pl/

kthxbye

Mystlich
04-07-2008, 17:20
Po upie 8.2 jak jesteś w labiryncie do minohell to u góry na minimapie pojawia się zarys nowych korytarzy....co to jest ???

Jak mi się uda wbić 7 levle to wkleje wam screena.

Ditto
04-07-2008, 17:42

i kij ci w nick, nie dostalem za to ani punktu, a co z tego ze na forum jest nie tylko modek? napiszesz mi notke "sztuczny warn od carbona"? zalosne...

Rocket Slayer
04-07-2008, 18:00
Po upie 8.2 jak jesteś w labiryncie do minohell to u góry na minimapie pojawia się zarys nowych korytarzy....co to jest ???

Jestem pewien na 99%, że to jest pomieszczenie na wyspie przeznaczenia pod budynkiem w którym staje się druidem. W tym pomieszczeniu idzie expić ale jakie potwory tam są tego nie wiem ( Sorcerer miał szkielety ). Ten room nie ma nic wspólnego ze spajk sfortem

DK-LOG.911
04-07-2008, 20:27
Po drugie Boots of Waterwalking jak sama nazwa wskazuje, można w nich chodzić po wodze (lecz jest to tylko legenda, nikt ich nigdy nie miał w posiadaniu). Nurkować możesz i bez tych butów.

X(Mozesz, ale chodzisz o 10 poziomow wolniej!
Malo tego (tak moja belferka od wosa zawsze mowila (tak naprawde co jedno zdanie))
Gdy pojawilo sie
Faithfully minotaur mage has escaped from secret room!
Mino Maga nigdzie nie bylo, ale drzwi byly zamkniete.

DK-LOG.911
04-07-2008, 20:29
OK... if yall want the SoF, I'll tell you how to get it.

FIRST, you've got to be damn lucky enough to log in when the sof is missing from its island.

NEXT, go to amber and say hi. then say sword. She will freak out, summon 6 skeletons,
and vanish through a teleporter that will appear. Kill the skeletons first, because they'll
bug you later. Go through the portal.

It will take you to a strange room underground with amber and Bozo there. you cant talk to either
of them or they will summon more monsters, but you've got to do this. saying hi will make amber
summon 3 of her orc spearmen friends and bozo will summon a minotaur. Kill em. Then they will
talk with you, admitting to a joint partnership to find the Sword of Fury, which is hid in a place called
the Maze of Fury. Bozo will admit to intentionally creating that grave and putting the sign before
a collapsed cave talking abotu the "Entrance to the Maze of Fury" Infact, the maze exists on
another plane of existence, only accessed through a portal that he and amber were looking for.

Now you can go through a teleporter in this small room, and it will take you to the maze of fury.

Its a 2x2 passage that twists, turns, goes up and down levels, and is filled with Firefields, poison fields,
and electric fields. This is hell guys. Every time you change floors you will be encountered with different
monsters. First its trolls, then orcs, then orcs and spearmen, then rotworms, then minotaurs, then
rotworms, minotaurs, and orc spearmen. You will likely need at LEAST 4 backpacks of lifefluids and several antidote runes (if you want, it helps, i think 8 total) if your lucky you will make it through. You'll get to a hole going down, down , down and down. Now your at a small passage in a lava cavern. there are a few firefields, but you should be able to dodge them all except the last ones. You'll see a chest with rocks on its left and right, firefields on both of them, and firefields surrounding the box. Go up, and open it. What you get... not what you think. You get a battle hammer and a note. The note sais,

"The Sword of Fury is beyond mortal hands, and none other than I shall
ever contend with its wrath."

Now go BACK through the fire and then back through the maze and to amber and bozo. Bozo will
ask for the mace of fury (hes a little confused). Give it to him, and he will give you twelve crystal coins, a BP of level 0 UE runes and a magic longsword. Congratulations! you've just done a quest noone except me has ever figured out!

czy ktos moglby to przetlumaczyc?? plx

albo ja bede pierwszy :cup:

EDIT: o juz mam (sory za literowki)
OK... jesli chcesz miec SoFa, tu masz jak go zdobyc.

Po Pierwsze: musisz miec cholerne szczescie zeby go nie bylo na wyspie (hahaha, da sie go zniknac)

Dalej: Idz do Amber, pisz hi i sword. zsummonuje 6 skeletonow, i zniknie w teleporcie.
Ubij szkielety i wejdz w portal

Bedziesz w dziwnym pokoju z amber i bozo. nie bedziesz mogl z nimi gadac...
amber zsummonuje 3 orc spearmany, a bozo minosia
Ubij. spytaja sie, czy chcesz znalezc sofa, w miejscu znanym jako Labirynt Furii (Maze of Fury)
Bozo stworzy grob do rozkopania, ktory sie pojawi zamiast znaku.
wejdziesz tam. bedzie napisane "wejscie do mof" i tp. oczywiscie wchodzimy.
to bedzie pokoik 2x2 kratki. zchodzx nizej. uwazaj na firefieldy, poisonfieldy i electrick fieldy
bedziesz musial ubic pierw trole, orki, orci spear~~
potem roty , minosy
potem minosy, roty i spear~~
zabierz bp life fluidow (teraz health potionow) i antidotek (co najmniej 8)
scodz w dol, w dol, w dol, w dol...
bedziesz w malej jaskini z lava, bedzie troche fire fieldsow ale beda slabsze od tych ostatnich.
fire fieldy beda dookola pudelka. wejdz tam i otworz bedziesz miec battle hammera i notke:
"The Sword of Fury is beyond mortal hands, and none other than I shall
ever contend with its wrath."
wroc do bozo (przez caly labirynt :( )
zapyta cie o mace of fury. popros go o to, a ci da 20cc, bp UE, magic longsword. Brawo ZRoBILES QUESTa

PS: Sory za literowki, przydalem sie??

raXIf
04-07-2008, 20:44
poco przetlumaczac jak mozna obejrzec film

http://pl.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA

tam jest spike sword quest i wszystko jasne by Shadow Rex

kto sie połapie co jest nie tak w tym filmiku dostanie brass armor na rooku xD

a tak ogolnie to fajny fake nie?

Spoilerek
04-07-2008, 21:48
@up
baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo

@topic
ajajajajajajajaj!!!! drogie nOObki! musze was zdziwić (ehm)
ale.....

przewijaj w dol....

jeszcze....

quest nie istnieje -.-, gdyby istniał już by było o nim wiadomo tak jak z DOQ(Demon Oak Questem)
tak wiec... poczekajcie 1,2,3,4,5,6,7.............666...........1337...... .....1000000000000 upówi może Cipy wkońcu tego questa wam zrobią -.-

Vyohman
05-07-2008, 00:33
Jak byłem mały to czytałem ten temat... To gówno jeszcze istnieje? Na prącie wam ten spike sword na rooku? A robić to ni ma komu -.-

Marcin24
05-07-2008, 10:58
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845 Znalazłem, znalazłem!

Oninix_Cleth
05-07-2008, 16:34
Dixi: Good day, Ma'am. How may I help you, Lady Natina? If you like to see my offers, simply ask me for a trade!
(nick) [1]: tom
Dixi: I wish he would talk to his mother Zirella again. I feel so sorry for her. Anyway, as Tom is a tanner, you can sell leather and fresh corpses to him.
(nick) [1]: Zirella
Dixi: Sometimes, I help Zirella collecting wood. Her old back aches all the time. It's a shame her son Tom doesn't help her.

Może to ma coś wspólnego8o8o8o

Qba_xd
05-07-2008, 17:54
@up
Zirella to klienta co jest na toturialu... u niej wykonujesz questa z "gałęzią" ktora musisz przesunac...

Gofin
06-07-2008, 01:46
@Oninix
Niom. Ja myślę że fakt spokrewnienia Toma i Zirelli ma znaczący wpływ na zdobycie spike sworda/dostania się do Ghoula/MMa.

Wiesz, to że jakiś NPC odpowiada na jakieś słowo to nic. Ważne jest co odpowiada. Mogłeś poprosić starszego brata/siostrę albo rodziców o przetłumaczenie tego tekstu. Może byś doszedł to wniosku że to ma gówniany związek.

DK-LOG.911
06-07-2008, 10:36
@up
Zirella to klienta co jest na toturialu... u niej wykonujesz questa z "gałęzią" ktora musisz przesunac...

Eeee... co?

Qba_xd
06-07-2008, 11:47
@up
nie widziales toturialu? zrob se nowa postac to zobaczysz :P

Qba_xd
06-07-2008, 11:58
11:48 Maxio Tytan [24]: zirella
11:48 Tom: My mother?? Did you meet my mother??
11:48 Maxio Tytan [24]: yes
11:48 Tom: Bah, I guess everyone's telling you horror stories about what a bad son I am. Everyone's judging me although they have no idea what really happened.

to jest o tej zirelli - matce Toma... byl ucieszony na wiesc ze ktos gadal z jego matka ale pisze ze "wszyscy opowiadaja horrory na temat jakim jestem zlym synem" moze trzeba zrobic noob hara - 1 lvl i pogadac z ta Zirella na toturialu...

Fevex
07-07-2008, 12:05
:baby::baby:A pamiętacie ten tekst przy spike swordzie? Coś tam, że tylko pokorna osoba może go dostać, nie? Może nie chodzi tu wcale o niski lvl czy coś. Z legendy wynika, że Seymour jest KRÓLEM rooka, lecz jest skromny, nie mowi o tym i prowadzi uczelnie, by uczyć nowych... Może spike sword ma jakieś powiąanie z Seymourem? Może od niego (Seymoura) można dostać spikesword za coś?:baby:

Gofin
07-07-2008, 12:11
@Up
Nigdy nie słyszałem o takiej legendzie. Umiesz ją opowiedzieć i z jakiego źródła ją wytrzasnąłeś?

Fevex
07-07-2008, 13:16
Z jakiego źródła? W tym temacie jest o tym wspomniane a o czytaniu ksiąg już nie powiem ;):baby:

Diablczek
07-07-2008, 15:14
poco przetlumaczac jak mozna obejrzec film

http://pl.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA

tam jest spike sword quest i wszystko jasne by Shadow Rex

kto sie połapie co jest nie tak w tym filmiku dostanie brass armor na rooku xD

a tak ogolnie to fajny fake nie?

Tak nawet sami sięprzyznali w commentach więc prosze was nie pokaujcie tych filmików.

Co do spikesworda to niech ktośstwoży postać (1 level 0 exp) i niech kumpl go zaprowadzi do mino mage room. Jak nie otworzy(ma mieć 0 exp) to znaczy, że to "only the cos tam cośtam may touch the sword of fury" to brednie.

Qba_xd
07-07-2008, 15:26
@up
no co ty. mino mage zobaczy 1 lvl i otworzy tak nagle? :P "only the humble" trzeba to bardziej przemyslec

Diablczek
07-07-2008, 15:31
No co? 1 lvl łatwy cel. Mino go zabije a kumpel wejdzie i przebiegnie szybko przez room do teleportu i(o ile nie ma tam nic silnego) zwiedzi sobie świat minosów. xD

Marcin24
07-07-2008, 15:35
Co do spikesworda to niech ktośstwoży postać (1 level 0 exp) i niech kumpl go zaprowadzi do mino mage room. Jak nie otworzy(ma mieć 0 exp) to znaczy, że to "only the cos tam cośtam may touch the sword of fury" to brednie.
Obalone. Nic nie dało.

Dark Alphadron
07-07-2008, 15:51
Potwierdzam post wyżej. Owa postać została stworzona przeze mnie i nazwana "Skromny Człowieczek". Nie zmieniając w niej absolutnie niczego, nie otrzymując damage, nie odzywając się... ogólnie jedynie ruszając z miejsca, eskortowany przez Soru Haltona, znanego jako Milan Ognia doszedłem do drzwi. Nic to nie dało, ani drgnęły. Postać owa obecnie robi mi za depo.
Poza tym "Humble" nie znaczy "Słaby". Słabość też nie jest oznaką skromności.
//EDIT//
Niejaki Michos, znany wam pewnie, mówi, że jego także eskortował Milan. I z pół forum pewnie też, bo obiecał im, że każdemu chętnemu pomoże.

Vindem
08-07-2008, 14:15
Dokladnie panie stonoga...i w tym momecie te kilka tysiecy prawdziwych rookstayerow..dochodzi na wyspe....zabiera miecz.....i co sie okazuje?
ze na rooku nie ma zadnych potworow...kazdy respawn jest zastawiony gosciem ktory ma ssa....poczym .....ludzie ktorzy wczesniej przechodzili...rooka w 3 h...teraz przechodza go w 1 dzien albo i wiecej....
Czy cos takiego oplacalo by sie CIPsoftowi???? chyba nie...i to prawdopodobnie jest powod zamkniecia tego questa.....tak....jak powiedzialem wczesniej...1 SS na rook to wszystko na co moglbym sie zgodzic...

Hmm masz racje, bo jeżeli jest już ten quest to tylko jedna najbardziej zdeterminowana osoba dostanie ten miecz. Bo to jest tak jak z domkiem...
sec zaraz wyjaśnię o co im chodzi...
Więc. Mamy/widzimy domek i tam są przecież jakieś itemki. Player kładzie je tam żeby pochwalić się lub coś innego. No i jeżeli on wejdzie do tego domku i zabierze je zniknął nie? A nie pojawią się znowu po SS. Właśnie i na takiej zasadzie działają WSZYSTKIE pomieszczenia z rare itemami. Możesz wziąć je tylko jeden jedyny raz na servie. To jest taka nagroda za poświęcenie czasu aby do niej dotrzeć. I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś. Nieprawdaż? Rozmawiałem troszkę na ten temat z GM-em ale oczywiście obowiązuje go tajemnica zawodowa więc nie mógł za dużo powiedzieć, ale potwierdził moje przypuszczenia.

LolnY_dawac_haslo
08-07-2008, 14:59
Hmm masz racje, bo jeżeli jest już ten quest to tylko jedna najbardziej zdeterminowana osoba dostanie ten miecz. Bo to jest tak jak z domkiem...
sec zaraz wyjaśnię o co im chodzi...
Więc. Mamy/widzimy domek i tam są przecież jakieś itemki. Player kładzie je tam żeby pochwalić się lub coś innego. No i jeżeli on wejdzie do tego domku i zabierze je zniknął nie? A nie pojawią się znowu po SS. Właśnie i na takiej zasadzie działają WSZYSTKIE pomieszczenia z rare itemami. Możesz wziąć je tylko jeden jedyny raz na servie. To jest taka nagroda za poświęcenie czasu aby do niej dotrzeć. I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś. Nieprawdaż? Rozmawiałem troszkę na ten temat z GM-em ale oczywiście obowiązuje go tajemnica zawodowa więc nie mógł za dużo powiedzieć, ale potwierdził moje przypuszczenia.

Drugi raz piszesz to samo, drugi raz zmyślasz... NA RAZIE NA PEWNO NIE DA SIĘ ZDOBYĆ SPIKE SWORDA (Slythia)!

http://img141.imageshack.us/img141/892/komentarzblackgd9.png

Evulmasta
09-07-2008, 13:50
Hehe sam próbuje roziązac tę zagadke

i akurat kiedy się pyta Toma o Cipfrieda ten odpowiada cos dziwnego ale nie umiem tego przetlumaczyc bo kiepsko mam z eng. B) aaaa i może jeszcze Norma jest do tego zamieszana? fakt ze ona rozmawia tylko z pacc ale jakos nikt o niej nie mówi ;)

Ozurtes
09-07-2008, 14:01
A zauważyliście, że przed updatem jak się Dallheima pytało o spike sworda, odpowiadał coś, że zabijał nim cyklopów? Nie pamiętam dokładnie co mówił, ale coś na pewno xD Tak czy inaczej, teraz na to nie reaguje...

rukplajer
09-07-2008, 19:33
nie wiem czy zauwazyliscie ale zmienili kolor majtek obiego...mysle ze to ma cos wspolnego ze spike swordem chmmm

Dark Alphadron
09-07-2008, 20:29
[...] I wątpię aby to sie po każdym SS respiło czy coś.[...]
Źle wnioskujesz. Nie zapominaj, że można "zmusić" Spike'a do zniknięcia, a po save serwera już jest. To działa raczej na innej zasadzie.

Azestowy
11-07-2008, 23:46
Chciałbym oznajmić tym, którzy nie wierzą, że do mino maga da się dojść.
Jeśli dalej nie wierzycie wpiszcie u Dixi trade i click-nijcie sell , a tam zobaczycie brass armor za 150 gp, a brass wypada tylko z minomaga na rooku.brass armor

Slythia
12-07-2008, 00:39
Chciałbym oznajmić tym, którzy nie wierzą, że do mino maga da się dojść.
Jeśli dalej nie wierzycie wpiszcie u Dixi trade i click-nijcie sell , a tam zobaczycie brass armor za 150 gp, a brass wypada tylko z minomaga na rooku.brass armor
Podobno kiedyś brass armor wypadał ze zwykłych minotaurów, stąd może być ta możliwość sprzedaży.

Anitaaa
12-07-2008, 00:41
@2x up
Brass Armor od dawna dało się sprzedać na Rooku, tyle że u Obi'ego, a nie Dixi.

Morderff
12-07-2008, 01:08
@up
Nie gram nie sprawdzam, lecz wg. Tibia.pl Armor można sprzedać u Normy, Dixi, Al Dee i Obiego ;]

Azestowy
12-07-2008, 04:36
Podobno kiedyś brass armor wypadał ze zwykłych minotaurów, stąd może być ta możliwość sprzedaży.

LOL!? Co ty wygadujesz?! Sprawdź sobie potworki i zobaczysz, że brass wypada tylko z mino maga na rooku.

Azestowy
12-07-2008, 04:38
@2x up
Brass Armor od dawna dało się sprzedać na Rooku, tyle że u Obi'ego, a nie Dixi.

Poprawka, teraz TYLK0 u Dixi, przecież wprowadzono nowy teasery i teraz Obi sprzedaje tylko bronie, a Dixi pancerze, skupuje też...

Slythia
12-07-2008, 09:19
LOL!? Co ty wygadujesz?! Sprawdź sobie potworki i zobaczysz, że brass wypada tylko z mino maga na rooku.
A ktoś kiedyś się do niego dostał? Nie? Więc o czym rozmawiamy? Niektórzy podobno mają jeszcze brass arma...

Istnieje taka ładna opcja "edytuj".

GargoinX
12-07-2008, 09:40
Pozwolę sobie zacytować swojego posta z innego tematu:
Bystrość ludzi mnie dobija. Zawsze tak było od nie pamiętnych czasów, ponieważ kiedyś zwykłe minotaury upuszczały brass armor. Brass armora można było sprzedać w sklepie, a gdy Cipy usunęły z minotaurów brass arma, zapomnieli usunąć możliwości sellania i tak już zostało.

Wyjaśniło się? Tak? To dobrze.

@Down:
Hahaha! You made my day ;)

Azestowy
12-07-2008, 10:39
A ktoś kiedyś się do niego dostał? Nie? Więc o czym rozmawiamy? Niektórzy podobno mają jeszcze brass arma...

Istnieje taka ładna opcja "edytuj".

Eee? Dostał się do niego. Mam kumpla i on ma kluczyk. Imienia nie zdradzę.

Azestowy
12-07-2008, 10:41
Pozwolę sobie zacytować swojego posta z innego tematu:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn Pokaż post
Bystrość ludzi mnie dobija. Zawsze tak było od nie pamiętnych czasów, ponieważ kiedyś zwykłe minotaury upuszczały brass armor. Brass armora można było sprzedać w sklepie, a gdy Cipy usunęły z minotaurów brass arma, zapomnieli usunąć możliwości sellania i tak już zostało.

Wyjaśniło się? Tak? To dobrze.

Jak groch o ścianę... Da się zdobyć nawet Teraz brass arma i Da się dostać do minomaga.

Slythia
12-07-2008, 10:42
Eee? Dostał się do niego. Mam kumpla i on ma kluczyk. Imienia nie zdradzę.
Mogę się założyć, że nie ma ; ). Widziałeś, jak otwierał te drzwi? Wątpię...

@Azestowy
Proszę! Jeśli uważasz, że da się dostać to udowodnij to. W przeciwnym razie zostaniesz tutaj wyśmiany. Uwierz, niektóre osoby tutaj dłużej zajmują się poszukiwaniem zarówno sofa, jak i brass arma. Są osoby, które od razu odkryłyby ten quest, gdyby istniał... Mam uwierzyć, że Twojemu anonimowemu koledze się to udało i na dodatek, nikomu tego nie mówi? Nie, jednak mówi... Ty wiesz... Lecz coś mi tu nie pasuje... Dlaczego tylko Ty? Gdyby była to prawda to miałbyś newsy na wszelkich stronach dotyczących tibi, jak w przypadku mojego sofa...

Od zawsze można było sprzedawać brass arma, sama chciałam z tego skorzystać...

Tocallo
12-07-2008, 11:27
Mogę się założyć, że nie ma ; ). Widziałeś, jak otwierał te drzwi? Wątpię...

@Azestowy
Proszę! Jeśli uważasz, że da się dostać to udowodnij to. W przeciwnym razie zostaniesz tutaj wyśmiany. Uwierz, niektóre osoby tutaj dłużej zajmują się poszukiwaniem zarówno sofa, jak i brass arma. Są osoby, które od razu odkryłyby ten quest, gdyby istniał... Mam uwierzyć, że Twojemu anonimowemu koledze się to udało i na dodatek, nikomu tego nie mówi? Nie, jednak mówi... Ty wiesz... Lecz coś mi tu nie pasuje... Dlaczego tylko Ty? Gdyby była to prawda to miałbyś newsy na wszelkich stronach dotyczących tibi, jak w przypadku mojego sofa...

Od zawsze można było sprzedawać brass arma, sama chciałam z tego skorzystać...

Za późno, on juz zostal wysmiany. Jego wiek ewidentnie tłumaczy ten spam na całe forum + pisanie bez sensu.

Maciek-Chester
12-07-2008, 12:40
Siemka chciałem zaprowadzić kolegę do BearRoom questu i tak sobie idę i coś wymyśliłem ale nie wiem czy to jest to jak się idzie do BearRoomu to się idzie przez takom jaskinie ze stołem i tam są te ashes a jak idziesz tam na duł to dostajesz present Box i talerz kubek i dzbanek próbowałem coś wykombinować i kłaść na ashes te itemki ale niewiem czy to wo gule to : / może coś pomogłem nie wiem

Rocket Slayer
12-07-2008, 12:46
@up

1.Ash to syf, nic z tym nie zrobisz.
2. Nie pomogłeś nam.
3. Najdłuższe zdanie jakie na tym forum widziałem. GZ
4. interpunkcja plx!

Mati_Fighter
14-07-2008, 10:47
Mam jedno pytanie... CO TARANTULA ROBI NA ROOKU?!?!?!?!?!?!

Dindsuk
14-07-2008, 10:52
chodzi sobie fkułko i nie musisz tego pisac w 2 tematach chociaz lepsze to niz calkiem nowy temat

DK-LOG.911
14-07-2008, 19:07
ej, ludzie
czy ktoś z was próbował zrobić chleb, albo upiec ciasto na minohell?
ja ide sprobowac. nie zal mi 2 gp (mam 3k w depo). jak cos sie uda dam znac:D

Rocket Slayer
14-07-2008, 19:23
TAK, MAMA MNIE WYSYŁA DO MINO HELL CODZIENNIE PO BÓŁKI I CHLEP. JAK JESZCZE TATA SIE DOCZEPI TO PO PIWO. SERIOOO??? MI BY BYŁO ŻAL TYCH 2GP DAJ MI PLISSS. TYLKO NIE PIECZ ZA DURZO CHLEBA BO MIECZ KARBOWANY JAK FRYTKI ZNIKNIE!!!!!111oneoneonee

pl?

Błędy napisane celowo.
To była ironia.

3 x up
Tarantula straszy takich tipijczykuff jak ty by sie moczyły w nocy!!!111

Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać.. xD

Ssij ja lejter!

DK-LOG.911
14-07-2008, 19:41
@up
NOOBIE
to byl naprawde pomysl, MOZE TO COS DA!
a twoi starzy nie boja sie ze ci minos zrobi kose, albo ch*ja oderwie?
WEZ SIE ZASTANOW!X(X(X(
<---TWOJA STARA
<---TWOJ STARY
<---STARA TWOJEGO STAREGO (nie rusza sie biedna)

Morderff
14-07-2008, 19:45
@up
To był bez sensowny pomysł, tak jak i Twoje teksty o rodzicach, które nikogo nie ruszają a mnie osobiście żenują i śmieszą szczególnie kiedy ktoś myśli, że w ten sposób komuś dokucza (kogoś denerwuje)

@edit, down
Tak próbowałem domyśl się co z tego wyszło.

DK-LOG.911
14-07-2008, 19:56
@up
::co do rodzicow...
wiem...:(powinienem to dodac do sygny :x: )

::co do pomyslu...
A PROBOWALES??

perek1892
14-07-2008, 20:09
Chciał bym powrucić do minotaura na skałce.Można się do niego dostać podstawiając skrzynki pod skały tak samo jak na mainie na różnych questach robi się z parcelami. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1a05427279c0a961.html

Może to już było ale szukałem i nie znalazłem więc dodałem.:)

@down
Przepraszam bardzo a czy ja coś muwiłem o SS??
Pomyśl nad tym co piszesz!

eee czego nie odkrył?? aaa jak zdobyć SS.Nie sory ale ty trochę wyprzedzasz temat...bo ja nic nie pisałem o "zdobywaniu" SS-a".

Rocket Slayer
14-07-2008, 20:15
I co z tego?

Wiem co masz na myśli! Zrobimy z boxów most taki jak z klocków LEGO i dostaniemy się do Karbowanego Sworda of Żury

Nie, tego jeszcze nikt nie odkrył. Walnąłeś newsa.

Morderff
14-07-2008, 20:40
@up
Rocket nie przeginaj, jak Cie coś denerwuje to nie rób z siebie głupka tylko zachowaj to dla siebie albo napisz w miarę z kulturą, bo powoli przeginasz.

Mystlich
14-07-2008, 20:46
@up
On tak samo jak ja troszeczkę jesteśmy mamy w pamięci reklamiarza Naruto OTS :/

Rocket Slayer
14-07-2008, 20:56
@up
Rocket nie przeginaj, jak Cie coś denerwuje to nie rób z siebie głupka tylko zachowaj to dla siebie albo napisz w miarę z kulturą, bo powoli przeginasz.

Jak Cię coś denerwuje to może nie zwracaj na to uwagi? Będzie lepiej. A po co ja to piszę, nie jestem psychologiem... Gdzie tutaj zachowałem się niekulturalnie?
Lubię ironię/sarkazm więc będę stosować ile głupich postów będzie.

@up
On tak samo jak ja troszeczkę jesteśmy mamy w pamięci reklamiarza Naruto OTS :/

I nie tylko... także ludzi którzy myślą, że wiedzą a g.... wiedzą.

@up
Nie no oczywiście rozumiem to ja pewnie nie mam racji i to ja jestem głupi (panie który sie uważa za kandydata na moderatora).

Nie pisałem, że jesteś głupi, uważam że wręcz przeciwnie. Wnoszą stare rzeczy gdyż tylko one są tu poruszane, nic nowego :/

@2 x down
A ty nie zaśmiecasz? zastanów się
Poczytaj sobie jeszcze raz mój post, a zwłaszcza jego pierwszą część.Może wyciągniesz jakieś wnioski.
i vice versa

Jak Panu/Pani się coś nie podoba - wyślij mi prywatną wiadomość, oszczędź forum.

Morderff
14-07-2008, 20:58
@up
Nie no oczywiście rozumiem to ja pewnie nie mam racji i to ja jestem głupi (panie który sie uważa za kandydata na moderatora). Sam krytykujesz spamerów a swoim pisaniem do nich sam spamujesz... Na dodatek Twoje posty które obrażają czy jak Ty uważasz (są sarkastyczne) nic a nic nie wnoszą.
Pozdrawiam

@edit, up
No skoro tak to my też nie zaśmiecajmy tego tematu bo chyba właśnie to nie świadomie troche zrobiłem. Sorry.

perek1892
14-07-2008, 20:59
@up2
Człowieku nazwa tematu to " Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki" i była tu też mowa o tym minotaurze.A twoje idiotyczne posty tylko zaśmiecają forum...

Poczytaj sobie jeszcze raz mój post, a zwłaszcza jego pierwszą część.Może wyciągniesz jakieś wnioski.

Jak Panu/Pani się coś nie podoba - wyślij mi prywatną wiadomość, oszczędź forum.

Marcin24
14-07-2008, 21:13
I vice versa.
@perek1892
Jeżeli szukałeś to słabo. Z Minotaurem na skałce krążyła legenda, że jeżeli się go zabije gołymi rękami to wypadnie z niego klucz do MM, i tak dalej, i tak dalej. Pan Klocek jako pierwszy (chyba) tego dokonał,wszedł na skałkę i zabił Minotaura gołymi rękami. Nic się nie stało. A kwestia tego była już poruszana setki razy.

perek1892
14-07-2008, 21:15
@up
No tak jak mówiłem mogło to być.Mój błąd.

@down
Nie zaszkodzi poczytać.

Marcin24
14-07-2008, 21:24
@up
No tak jak mówiłem mogło to być.Mój błąd.
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=80401 Tu masz dużo więcej na temat całej sprawy, jak chcesz oczywiście.

DK-LOG.911
15-07-2008, 19:23
X(X(X(TEN TEMAT SCHODZi NA PSY!
tu sa 74 posty usuniete! oprocz Pana Klocka i Toma the Tannera/Stonogi nikt nic sensownego nie napisal! zaraz sie wnerwie, zaczne "mowic" i zdobede golden keya tak jak wielki shadow rex!X(X(X(
(koniec wnerwiania sie, aspiryna lyknieta)
moze trzeba cos zrobic z dokumentem przyznajacemu santiago nagrode za lowienie ryb??
(jak ktos powie ze cos takiego nie istnieje to sa o tym 2 tematy. jeden na tym forum, i jeden na rookgaard.pl):x:

RookeR
15-07-2008, 21:11
Stonoga pisał coś sensownego? Hmm... Chyba na początku (bynajmniej tak się nam wydawało =P)... Nie wiem czy czytałeś wszystkie posty, no ale nie dane mi jest Cię oceniać =P

Ps. Przesadzasz z emotikonikami (czy jak to się pisze, ale wiecie o co chodzi ":P" itp.)

Pozdrawiam =]

Grammatik
16-07-2008, 12:58
Dopiero zacząłem czytać ten temat i jakoś mi się nie chciało przeczytać 150 stron:P. W związku z tym mam pytanie: czy ktoś w jakiś sposób zlurował tego rata do Hiacynta? A jeśli nie to moze mu trzeba zdechłego przynieść?
@2down
Tak zeby się upewnić. Były wszystkie próby ze zdechłym ratem (tzn. pisanie do hiacynta [hi, rat; have rat; itd.] oraz uzywanie opcji trade na nim (wiem, ze na npc nie działa ta opcja, ale moze jednak.. )

I to co piszę nie jest spamem. Temat jest jeszcze otwarty, aby dodawano jakieś nowości z tej sprawy, ale tez zeby inni włączali się w rozwiązywanie problemu.

perek1892
16-07-2008, 18:05
@up
Tak tylko jakiego rata?

@down
lol człowieku tu jest 150 stron jak takiś mądry to sam przeczytaj i mi opowiesz.(lol2)

Ozurtes
16-07-2008, 18:07
@up & @2up
Przeczytajcie cały temat zamiast tu spamować.
Hyacinth boi się szczurów, o to chodzi, nie da się zlurować mu szczura, a próba ze zdechłym nic nie dała...

DK-LOG.911
16-07-2008, 19:39
@rooker

przeczytalem wszystkie posty (oczy mnie bola) ale nie chodzilo mi o wypowiedzi tylko o ten cholerny dokument od santiago!

Gofin
17-07-2008, 00:26
Hah. I jeszcze Cipsoft udowodnił że zlurowanie do Hyacintha rata nic nie da dodając schody. A tyle osób główkowało ;P

Vlkyria
17-07-2008, 09:52
Noobki jedne...po 1 .....100 tematow ktore sie przewinely przez to forum!
po 2. SZUKAC
po 3 Nie niebedzie spike sworda na rooku ...jest to za silna bron...
po 4 ....wylurowac mino maga do mino hell...mowi samo za siebie..
po 5 I kto by poszedl go zabic? takie noobi jak wy? Koles powiedzial kilka slow....ktore byly jush miliony razy a wy co? mokro w gaciach....

cholera ash sie scyzoryk w kieszeni otwiera jak czytam te cholerne posty..... UPRASZA SIE NOOBOW! Z ROOKU 2006 O NIE ZAKLADANIE GLUPICH TEMATOW! KTORE BYLY JUSH MILION RAZY!
DZIEKUJE!

Nie mowisz prawdy kiedys na rooka przyszedl GM NightMare i powiedzial:"Szukacie za daleko, a rozwiazanie macie pod nosem" - odnosnie Spike Sworda

Zaden GM by nie sciemnial podejzewam ze pod teample jest komata kturej nie ma na tibian earth a to ze minomaga sie nie da dostac to tez oszukujesz sam widzialem na serverze Dolera jak ziomek Deiveny ubil minomaga -.-

perek1892
17-07-2008, 10:01
ble...ble...ble
@up
Ludzie dajcie już spokój z tym Spiker Swordem!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak chcesz to szukaj go pod temple ale nie zaśmiecaj już forum tymi postemi o SS-ie!X(

@tibijskiknight1993

No normalnie odkryłeś Ameryke...

Tocallo
17-07-2008, 10:55
sam widzialem na serverze Dolera jak ziomek Deiveny ubil minomaga -.-

a potem się obudziłeś i było mokro ;<

tibijskiknight1993
17-07-2008, 10:58
nie zdobędziecie spike sworda

Telomosik
17-07-2008, 11:44
tibijskiknight1993:
Nostradamus się znalazł

Co do tematu:
dokopałem się do 15 strony.... wątpię żebym dalej doczytał... ale nowości poczytam z chęcią ^^

Piszczyk
17-07-2008, 17:45
Ja troche glowkowalem i mysle sobie ze ten portal za mino magiem nie koniecznie prowadzi do miasta Mino.
Mozliwe ze z tego portalu sie wchodzi do mino maga?
Co do tego nie jestem pewny bo to tylko moj domysl co do tego.

A co do all to mysle ze wszystko jest mozliwe to nie znaczy ze wierze w niektore bajki ale...

najlepiej jak porozmyslamy nad tym co powiedzial pewien GM(nie pamietam name)"Szukacie za dalego , odpowiedz macie pod samym nosem"(czy jakos tak)
,no bo niektore akty desperacji (tak sie wyraze) np.7 mezczyz i 7 dziewic do mino Hell to lekka przesada.

Mysle ze to wszystko ma jakas odpowiedz niekoniecznie mozna wejsc wszedzie ale z biegiem czasu moze sie dowiemy.Mysle ze powinnismy pomyslec bardziej racjonalnie , bo byc moze za duzo sobie wymyslamy.
A to moze byc takie proste.

PS.Ciekawe co mysla cipy jezeli np. mozna do MM dojsc , Ghoula lub miec SS.
pewnie sie smieja ze nie mozemy tego znalezc :P

@down
Patrzac na twoje ostatnie posty to tresc ogolna brzmu "Dajcie se spokoj..."przykro mi ze nie pomagasz a wrecz przeciwnie zniechecasz.Nie mowie ze nie masz racji bo wszystko mozliwe ,ale ja przynajmnej powiedzialem swoje domysly .

perek1892
17-07-2008, 17:51
Szczerze mówiąc to nic nowego nie wniosłeś.I powtórzę po raz kolejny DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z SS-em,MINO MAGIEM A ZWŁASZCZA Z GHULEM BO DOSTANIE SIĘ DO NIEGO JEST NAJMNIEJ PRAWDOPODOBNE.

@up
Domysły które każdy powtarza i wszystkie są takie same.W tym temacie jest 150 stron domysłów takich jakie masz TY!

Gofin
17-07-2008, 20:58
@Up
A co mam robić na Rookgaardzie? Może expić (lol).

Valderor
17-07-2008, 21:01
Czasem trudno znieść, gdy ludzie powtarzają zasłyszane plotki...

Hyacinth boi się szczurów, o to chodzi, nie da się zlurować mu szczura, a próba ze zdechłym nic nie dała...
Skąd teoria, że Hyacinth boi się szczurów?

kiedys na rooka przyszedl GM NightMare i powiedzial:"Szukacie za daleko, a rozwiazanie macie pod nosem" - odnosnie Spike Sworda
najlepiej jak porozmyslamy nad tym co powiedzial pewien GM(nie pamietam name)"Szukacie za dalego , odpowiedz macie pod samym nosem"(czy jakos tak)
Niczego takiego nie powiedział. Uprzejmie proszę link do wywiadu or it didn't happen.

perek1892
17-07-2008, 21:03
Jeżeli jesteś Rookstayerem to właśnie expić;)

@topic
czy to prawda że kiedys tam na rooku był Gm Nightmare i powiedział "Szukacie za daleko...a rozwiązanie macie pod nosem" czy coś takiego???

@up
No właśnie też nie chce mi się w to za bardzo wierzyć.

Dindsuk
17-07-2008, 21:18
To chyba byl Knightmare i to chyba nie byl GM a wywiad z nim widzialem ;)
edit: to jednak byl GM

Valderor
17-07-2008, 21:30
Chyba czas dawkować tu trochę rzetelnej informacji. Jedyne wypowiedzi Knightmare'a które znalazłem i które mogą mieć związek z Rookgaardem są tutaj (http://www.tibianews.net/section.asp?Ids=2&Id=40) i tutaj (http://www.tibianews.net/section.asp?Ids=5&Id=1466):

There are so many secrets hidden in my areas that never ever where found, only the obvious things seems to attract peoples attention and possibly distract it from other things that would be too obvious else. [...] On the other hand its sad enough how many information already hidden in the NPCs was never ever uncovered. I admit some info is quite hard to get and my 'update' will make some things more clear.

Some of those theories are that interesting that even if they are wrong by now, I might decide to let them become true in one way or another. [...] Yes there are unfinished quests, and some things that people think to be quests simply aren't ones. [...] If things are too obvious and plainly visible it destroys all mystery and suspense. [...] And even IF a quest is unfinished today, there is always the chance it will work with the next reboot.

I jeszcze na torgu Avarion (uważany tam za wiarygodnego znawcę sekretów) zacytował rzekomą wypowiedź Knightmare'a: "I'm ashamed that half of the quests I have created have not either been discovered or solved."

Nigdzie nie ma wzmianki o "sekretach pod nosem".

Piszczyk
18-07-2008, 10:49
Sorry moj blad , ale nadal mysle ze powinnismy szukac blizej.

Qba_xd
18-07-2008, 13:01
no to o czym napisal Valderor to jest ciekawe... ma ktos translatora do przetlumaczenia tego wywiadu z linku? :P :D

Dark Alphadron
18-07-2008, 14:07
Bardzo wiele sekretów jest ukrytych na moich terenach, które nigdy jeszcze nie zostały znalezione, jedynie rzeczy oczywiste zdają się przyciągać uwagę ludzi i prawdopodobnie odciągać ich od innych, które też byłyby oczywiste. [...] Z drugiej strony smutne jest ile informacji ukrytych w NPC nie zostało nigdy odkrytych. Zaznaczam, że niektóre rzeczy są dość trudne do znalezienia i moja "aktualizacja" wyjaśni niektóre.
[...]
Niektóre z tych teorii są na tyle ciekawe, że nawet jeśli są teraz błędne, mogę pozwolić im stać się prawdą tym lub innym sposobem.[...] Tak, są niedokończone questy i parę rzeczy, o których ludzie myślą, że są nimi, a po prostu nie są.[...] Jeśli coś jest zbyt oczywiste i całkowicie widoczne, niszczy to całą tajemnicę i napięcie. [...] A nawet jeśli quest jest niedokończony, zawsze jest szansa, że zadziała z następnym restartem.
To z grubsza poprawne tłumaczenie. Ile w nim błędów - osądźcie sami.

<hmm>
19-07-2008, 02:10
Skoro zaczyna ktoś rzetelnie, to czas na kolejną porcję.
Parę screenów z cyklu „google gryzie” a „inglisz is to hard”:
(pewnie część forumowiczów już je widziała, ale są one warte przypomnienia)

http://img254.imageshack.us/img254/8603/daxelu1.jpg
„Dziwne: dzięki błędowi w grze niektórzy gracze byli cofani na rookgaard – z pełnym ekwipunkiem”

http://img513.imageshack.us/img513/1338/wtcae7.gif
„Ten sam błąd jest odpowiedzialny za pojawienie się tego przedmiotu w miejscu gdzie nie powinien istnieć”
(przyp red: stara świątynia na rookgaardzie)

http://img513.imageshack.us/img513/4684/scimitaryu8.gif
„Scimitar który trafił na rookgaard dzięki błędowi w grze, jest przekazywany Gmowi”
(przyp red: wyjaśnia dlaczego wszystkie brass armory, poison daggery, scale army, i inne tego typu „cuda” znikały, gdy tylko „wypłynęły”)

http://img170.imageshack.us/img170/7784/hmmfw7.gif
„Parę blank run i hmm na rookgaardzie”

Screeny i ich oryginalne opisy sponsorowane przez strone : http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/
(polecam, miły zbiór screenów i rl fotek – nawet samych god'ów ;) )

EOT

Mystlich
19-07-2008, 15:20
Według mnie, kiedyś Tibia była bardzo prostą grą. Tak prostą(pod względem itemów), że trochę psuła zabawę.

I myślę, że dobrze, że CipSoft utrudnił zdobycie rare itemów bo co to by była za gra gdyby tak wszystko z wielką łatwością by sie zdobywało ;)

Pzdr.

@down
Przecież napisałem "że CipSoft utrudnił zdobycie rare itemów"

CycuRookslayer
19-07-2008, 19:03
" ... że CipSoft utrudnił zdobycie rare itemów ... "

Rare itemem nie możemy nazwać czegoś łatwego do zdobycia.

Player'ek
21-07-2008, 21:50
Hyacinth jest w tym domku na tej wierzy dlatego, że boi się, że go szczury pożrą (przypomina to coś komuś ;]?)

Morderff
21-07-2008, 21:52
@up
Tak bodajże legendę o Królu Popielu którego zjadły szczury... Nie pamiętam czy mam racje to było w podstawówce na historii...

Dark Alphadron
22-07-2008, 09:51
@up
Masz.
@2up
Próbowano mu lurować szczury, nic to nie dało z wiadomych powodów. Może przynieście mu dead rata? Kolejny mit do sprawdzenia.
A mi to przypomina "What a foolish quest" i część z myszą-zabawką. Taki szczur istniał od czasu Tibii 7.6 (wiem o tym, bo sprawdzałem w logach, istnieje też wypchany królik. A jest mnich, który się ich boi.), więc możliwe, że gdzieś go można znaleźć. Polecam Toma i Seymoura.

RookeR
22-07-2008, 12:54
@up

O ile mnie pamięć nie myli pomysł z noszeniem martwego szczura był sprawdzony, NPC nie ragował na nic... Nawet jak mu cały pokój się zawaliło dead ratami. A z tą zabawką nie głupi pomysł, no ale skąd ją wziąść... =/

Pozdrawiam =]

Rocket Slayer
22-07-2008, 13:55
@up
Wziąć
@2up
To już dawno robiono, szczura się tam nie udało zlurować gdyż normalnie to było niemożliwe (bo gdzie tam w okolicy szczur?). Myszka-zabawka odpada gdyż nei ma jej na Rookgaardzie. I co nam polecasz? Toma i Seymoura? To tak jak ja bym ci polecił Sama i Frodo... To już było wałkowane wiele razy, dajcie spokój...

GreenPeace
22-07-2008, 14:53
Moze nie powiem nic nowego , Ten mag w wiezy gada cos ze jest jakis "ktos"
ktos uzywa czarnej magii i jest on w podziemiach wedlug mnie tu nie chodzi o MM tylko o ghoula (ew.Vampira). Mino Mage nie uzywa czarnej magii tylko zwyklej (no chyba ze hmm i ef to czarna magia :P).

Dark Alphadron
22-07-2008, 15:19
Czarna magia = zła magia. A tępienie poszukiwaczy przygód dobrem nie jest.
@2up
A skąd wiesz, że nie ma? Szukałeś w ogóle? Nie, ty wolisz powiedzieć "nie ma bo nie widziałem". Nie wszystko, czego nie wiesz, jest tajemnicą, ale część z tego jest. A tajemnice należy odkryć.
A Toma i Seymoura polecam dlatego, że to oni skupują martwe szczury - może któryś z nich ma wypchanego szczura w kolekcji? Warto poszukać, nawet jeśli miałby to być kolejny fałszywy trop.
@down
Słyszałeś kiedyś o czymś takim? Nie? No właśnie. Wypchany królik i szczur istniały od bardzo dawna, wiem o tym, bo majstrowałem w plikach gry. Nie pytaj po co. A skoro istniały, a nikt ich nie ma - mogą być wszędzie. Ergo - na Rooku też.

Rocket Slayer
22-07-2008, 15:26
@2up
A skąd wiesz, że nie ma? Szukałeś w ogóle? Nie, ty wolisz powiedzieć "nie ma bo nie widziałem". Nie wszystko, czego nie wiesz, jest tajemnicą, ale część z tego jest. A tajemnice należy odkryć.

Jestem od wielu lat na Rookgaardzie i gdybym to kiedykolwiek widział to bym się za to zabrał... Tak samo jakbyś powiedział, że mamy szukać Hammer of Wrath na tej wysepce...

Lakola
22-07-2008, 15:39
Gdzieś tam czytałem, że "tylko magia może otworzyć drzwi za którymi jest MM". Więc są 2 teorie:

1. Jak ktoś wylotował MLW z AS to jaoś go użyć na tych drzwiach.(tzn. położyć go przed nimi czy coś).
2. Mówić wszystkie formułki zaklęć, które istnieją w Tibii po kolei to może któeś podziała.

To 2. chyba raczej mniej realne.

P.S.: Z CipSoftu mówili w wywiadzie, że szukamy za daleko a rozwiązanie mamy pod nosem. Może chodzi o coś prostego jak to?? :)

Rocket Slayer
22-07-2008, 15:53
Gdzieś tam czytałem, że "tylko magia może otworzyć drzwi za którymi jest MM". Więc są 2 teorie:

1. Jak ktoś wylotował MLW z AS to jaoś go użyć na tych drzwiach.(tzn. położyć go przed nimi czy coś).
2. Mówić wszystkie formułki zaklęć, które istnieją w Tibii po kolei to może któeś podziała.

To 2. chyba raczej mniej realne.

P.S.: Z CipSoftu mówili w wywiadzie, że szukamy za daleko a rozwiązanie mamy pod nosem. Może chodzi o coś prostego jak to?? :)

1. BYŁO SPRAWDZANE!!!!
2. LoL - EXEVO GRAN MAS ViS. Z tego co wiem to do niczego taka rzecz nie była w całej tibii potrzebna ( położenie itema na zwykłym podłożu i wymówienie jakiejś komendy od tak )

Lakola
22-07-2008, 15:56
1. BYŁO SPRAWDZANE!!!!
2. LoL - EXEVO GRAN MAS ViS. Z tego co wiem to do niczego taka rzecz nie była w całej tibii potrzebna ( położenie itema na zwykłym podłożu i wymówienie jakiejś komendy od tak )

Niedawno widziałem na tibia cośtam. Tam są obrazki o tibii (taka jakby galeria) i był tam obrazek w którym było pokazane ze gość używa czarów "potterowych" i spike sword unosi sie na wodzie.
P.S. Nie było napisane że go zdobył!

Rocket Slayer
22-07-2008, 16:05
Niedawno widziałem na tibia cośtam. Tam są obrazki o tibii (taka jakby galeria) i był tam obrazek w którym było pokazane ze gość używa czarów "potterowych" i spike sword unosi sie na wodzie.

Tibianews, POTD bodajże... niekiedy są tam fake, więc nie wiem czym się jarać...

Lakola
22-07-2008, 16:09
Tibianews, POTD bodajże... niekiedy są tam fake, więc nie wiem czym się jarać...

Nie jaram się!!
Koniec tematu, bo to spowoduje niepotrzebny nadmiar spamu.
Dziękujemy na uwagę.

Pacz_knight
22-07-2008, 16:48
Dobra moze wybralem zly temat, ale niechcialem zakladac nowego bzdurnego tematu ktory potem i tak by sie okazal dnem. Chodzi mi mianowicie o dzisiejsze (z przed kilku minut) znalezisko. Chodzilem z nudu po bibliotece zeby poczytac sobie ksiazki a tu nagle znalazlem notatnik akademicki. Pierwszy raz widze ten item (moze gdzies juz bylo o tym mowione, ale nie jestem na bierzaco).
O to zdjecie jesli ktos jest niekapejszyn. ;)
http://img291.imageshack.us/img291/1760/urahararookgaardzd8.png

@Gargoin
Ehhh... Tak jak myslalem. Jak narazie tylko jeden egzemplarz, no ale na rooku nie siedzialem z pol miecha albo i wiecej, wiec sie nie dziwic xd

GargoinX
22-07-2008, 16:51
Niestety, drogi Paczu to nic nowego ;) Pełno tego wala się po całym rookgaardzie i to jest tylko śmieć (no i możesz coś w nim napisać xd).

Vasudanin
22-07-2008, 17:02
Można go wyciągnąć ze skrzynki na lewo od łóżek pod akademią.

Dindsuk
22-07-2008, 19:33
No i co w tym trudnego brac przyklad z kolegi Pacza. Zamiast zakladac nowy temat napisal w tym! O dżizas jaki on boski ;)

Tocallo
23-07-2008, 00:09
http://gallery.digitaldeviation.com/d/1229-1/o+rly__ruserious.JPG

Qba_xd
23-07-2008, 16:40
nie wiem czy zauwazyliscie ale w tibi.pl>bronie>miecze pojawil sie nowy miecz: "Steampowered Spikesword" co to moze byc? :miecz: B)

Zgiera
23-07-2008, 17:01
to jest chyba ten miecz który ma nam dać jakis dwarf za jakis śrubokręt.moze ktoś wie czy ktos go zdoby

perek1892
23-07-2008, 17:07
@up,up2
To niema nic wspólnego z Rookiem.

Slythia
24-07-2008, 14:45
(usunięty post)
http://www.youtube.com/watch?v=xi1F_-jk5yk
szybko znajdzcie ten quest:]
Ile razy mamy mówić, że ten filmik to fake? Sam autor to stwierdził...

Szybka reakcja Tompior ; ).

perek1892
24-07-2008, 14:45
@up2
CZY TO CZłOWIEKU JESTEś CHOC TROCHE NORMALNY???POMYśL ZANIM COś NAPISZESZ!!!A I TERAZ WPISZ SOBIE W WYSZUKIWARKE "SHADOW REX" I POCZYTAJ...ZAL

@EDIT
Dziękuje serdecznie wielkiemu Tempiorowi za usunięcie tego posta... Oryginalnie napisane przez cinek0124

ej ku***a wy tu P********e a zagadka sama sie nie rozwiaze moze to co widzialem na youtube pomoze
http://www.youtube.com/watch?v=xi1F_-jk5yk
szybko znajdzcie ten quest

Fifeks
24-07-2008, 15:43
Jestem nowy to fakt. Ale proszę was o to aby obyło się bez komentarzy typu "widac ze nowy sciemnia" itd. Więc dojdzmy do sedna... Może wydać się to bardzo bardzoo głupie, lecz dziś czytałem kilka ostatnich stron tego tematu i wiele ludzi dało cytat słów Knightmare'a. Otóż mówią one że szukamy za daleko z wiązku z tym pomyślałem o tych wszystkich kombinacjach że to zbyt skomplikowane... I wymyśliłem żeby spróbować nacicnąć "use" (uwaga) na KAżDE drzewko/krzaczek (nawet po zjedzeniu jagód) na rookgaard. Coś w stylu Banana Quest. Sam narazie nie mam czasu zacząć tego sprawdzać... Ale wieczorem napewno zaczne i na bieżąco będe was informował. Być może temat był poruszany jeżeli tak to przepraszam was najmocniej.

Pozdrawiam ;)

Quba133
24-07-2008, 17:43
Ale zes sie napisał ale dobrze że to otkrywasz:D

Slythia
24-07-2008, 20:19
tyle gadacie <cenzura> a czy którys z was prubowalX( moze jednak bo ja narazie nie mam czasu grac rooksteyerem bo knightem sie skilluje :]:p
Tak, zostało to sprawdzone. Poza tym, sam autor napisał, że to fake.

Używaj opcji edytuj...

Ace70ne
24-07-2008, 20:21
Według mnie to nie ma najmniejszego sensu... Ucieszyłbym się bardzo gdyby raz na zawsze zniknął temat spike sworda, mino maga, ghoula i innych bzdur. Wałkujecie ten temat ponad dwa lata i ile było tyle jest. Przez ten cały czas moglibyście pobić trochę levela i udowodnić Brazylijczykom że Polacy potrafią coś osiągnąć. Co wam przyszło z 2 lat poszukiwań tego wszystkiego? Nic. Wnioskuję, skoro przez dwa lata nic się nie wydarzyło - tak raczej będzie i dalej.

Tompior here plx

Dindsuk
24-07-2008, 20:21
@Perek
Prosba: usun ten link z cytatu wstaw jakies gwiazdki czy cos...

@up: edit plx!!!!

@edit: to ja tak wolno pisze? 2 osoby mnie wyprzedzily xd

cinek0124
24-07-2008, 20:49
jak tak sie zastanawiam to mi sie zdaje ze spike sword mino mag i ghul jest tam tylko tystawione po to aby pokazac poczatkujacym i roksteerom co by ich czekalo na mainie

Ace70ne
24-07-2008, 20:54
co do powyższego posta.

Choć nie jest zbyt poprawnie napisany zgodzę się z nim. Według mnie to ma 2 cele. Pierwszy ww. Drugi, żeby spora grupa Rookstayerów zastanawiała się jak to zdobyć/osiągnąć (co realne raczej nie jest)...

Nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie.
Dla mnie zawsze on był martwy.

@edit
A ten temat zasuwa z postami jak Moda na Sukces z odcinkami.

Leon_Asto
24-07-2008, 21:17
Raczej na pewno było to wałkowane, ale mimo to napiszę :) :
Kroniki Mintwallin - miasta Minotaurów Autor Markwin, król wszystkich Minotaurów Rozdział III W końcu udało nam się uciec spod mocy złego demona. Pomimo to, musieliśmy oddać większość naszych ziem, tylko miasto Mintwallin nam pozostało. Zginęło wielu dobrych wojowników. Zablokowaliśmy wyjście z miasta przez most zwodzony. Mam nadzieję, że to wystarczy by demon trzymał się z daleka od naszego miasta. Teraz jedynym wyjściem z miasta jest labirynt. Palkar ma coraz więcej wpływów w mieście. Słuchają go głównie młode Minotaury. On chce uformować nową armię, by przejść przez labirynt i uciec na powierzchnię. Ja jednak wolę żyć tutaj ale w pokoju. Jest za potężny. Muszę mu zezwolić na to, by mógł przewodzić małym grupkom Minotaurów by walczyły przeciwko orkom i trollom. Jest dobrym dowódcą - i zagrożeniem dla mnie. CO DO CHOLERY ZNACZY "KAPLAR"?!?!? Palkar zdobył większość tuneli i jaskiń. Przegonił trolle. Może on ma racje... Może - kiedyś - zobaczę znowu promyk słońca.
Uwagi: ten most, przez który się wchodzi do Mintwallin?
Labirynt?Ten na Rooku?
Kroniki Mintwallin - miasta Minotaurów Autor Markwin, król wszystkich Minotaurów Rozdział IV Nasz wypad dobiegł końca. Dzisiaj wielu mężnych rycerzy wyzionęło ducha. Palkar walczył tak ze smokiem, że zabił on większość moich podwładnych. To była wina Palkara. Już nigdy nie poprowadzi żadnej armii. I nigdy nie zobaczę promyków słońca. Nie mogę uspokoić Palkara. Jest pełen energii. Podobnie z moimi poddanymi. Większość mnie nie słucha tylko jego. On chce walczyć. Ludzie przedostali się przez labirynt! Na litość boską, jak oni nas tu znaleźli? Chciałem to z nich wyciągnąć, ale nie rozumiałem jego języka. Wrzuciłem go do więzienia, z którego nigdy nie wyjdzie! Czarny dzień kroniki. Musieliśmy walczyć wewnątrz murów naszego ukochanego miasta. Minotaury walczyły z minotaurami - brat przeciwko bratu - siostra przeciwko siostrze. Palkar i jego świta prawie wygrała. Ale ja i kilku moich podwładnych byliśmy w stanie im się przeciwstawić. Teraz on i jego ludzie są wygnani. Dzień smutku. Wygnańcy ukradli klucze do sekretnego laboratorium! To jest najgorsze. Teraz nie możemy wytwarzać mleka, źródła naszej siły. Spróbowałem sprowadzić smoka z jego kryjówki do wejścia do laboratorium by go pilnował. Zranił mnie bardzo mocno. Potrzebowałem więcej siły niż miałem. Jestem na granicy śmierci. Mam nadzieję, że przestanę tak kaszleć. Orki i Trolle odbiły kilka jaskiń. Cholera! Jesteśmy zbyt słabi. Nie możemy się bronić. Mój kaszel się pogarsza... Kilku moich ludzi zablokowało wejście do laboratorium w moich komnatach wielkim kamieniem. Mam nadzieję, że jesteśmy bezpieczni. Wygnańcy stworzyli przymierze z cyklopami. Teraz nasi gorsi bracia są niebezpieczniejszymi wrogami. Chowają się gdzieś w labiryncie... Najstarszy Minotaur w mieście powiedział mi, że moja kronika ma wiele błędów i to, że pisze straszliwie. Zabiłem go. Jestem wojownikiem a nie nauczycielem!
Uwagi:W starszej Tibii na Rooku były smoki.
Ludzie przedostali się przez labirynt (Rookgard)
Markwin wspomina o sekretnym laboratorium, który jego ludzie zagrodzili kamieniem. Czy to to pomieszczenie, w którym jest chain armor i brass helmet? To przecież loot z Mino...
Markwin wspomina coś o mleku- jest może jakiś sposób wytwarzania go
Kroniki Mintwallin - miasta Minotaurów Autor Markwin, król wszystkich Minotaurów Rozdział V Nie rozumiem tego, ale wygnańcy muszą mieć sposób jak się dostawać do naszego miasta. Dzisiaj jedna grupka zabiła mojego syna Iana i kilku moich strażników. Jestem straszliwie chory. Kasłam krwią. Jestem pełen smutku. Jestem też zmęczony. Taki zmęczony, że nie potrafię bronić mojego miasta. Mój mag obwieścił mi kolejne niebezpieczeństwo. Kilku ludzi zabiło smoka i zbliżają się do naszych bram. Mam nadzieję, że nie znajda drogi przez labirynt...
Uwagi:ktoś coś wie o Ianie?

<hmm>
24-07-2008, 22:08
@Leon_Asto

Było. Wszystko to dotyczy tylko i wyłącznie głównego kontynentu.

Wygnańcy z cyclopami broniącymi klucza do laboratorium to "Mintwallin Cyclops Quest (http://tibia.wikia.com/wiki/Mintwallin_Cyclops_Quest/Spoiler)"
Laboratorium to pomieszczenie "Devil Helmet Quest (http://tibia.wikia.com/wiki/Devil_Helmet_Quest/Spoiler)" (tylnego wejścia pilnuje opisany smok, a połączenie z zamkiem jest zawalone kamieniem)
Po drodze do mintwallin masz wspaniały labirynt.
Na mint były też kiedyś demony(stąd wzmianka o nich), a smoki są zamknięte na "tyłach" zamku i przed labiryntem do mint.

Pokręć się po mint z tymi ksiażkami to zrozumiesz co opisują. (nawet dowiesz sie co to znaczy "kaplar")

Jedyne co jest wspólne z rookgaardem to mleczko, które jeden minotaur na rooku również posiada ;)

Orreus
24-07-2008, 23:06
Siemka. Jestem nowy na forum, ale poczytałem trochę tematów o spike swordzie mino magu itd. Chociaż większość uważa że to tylko ozdoby które pokazują co będzie na mainie, to ja jednak uważam że do tego można jakoś dojść. Skoro spike sword to niby tylko ozdoba to czemu stając na 2 kratkach i poison cave i rot hell on znika? nie znikał by raczej bez powodu... klika dni temu z kumplem poszliśmy sprawić żeby spike zniknął i szukać dalszych wskazówek. Poszliśmy więc do miejsca gdzie występują poison spidery i rotworm razem bo jak nie którzy mówili tam może być 3 punkt . Przekopaliśmy większość tego terenu pickiem i niestety nic nie znaleźliśmy.Razem z kumplem zastanowiliśmy się nad zagadką "Tylko skromny może dotknąć miecza furii" z tego wynikło że skromna osoba to wcale nie jest żaden 1 lvl. Skromny to ktoś kto dużo umie ale za bardzo się tym nie popisuje. Główkowanie nic nie dało tylko 1 pomysł wpadł mi do głowy.
Otóż jak wiecie na rooku są 3 keye Silver 4600 copper 4601 i silver 4603 więc chyba logiczne że brakuje nr 4602? może wiecie coś o tym keyu? możliwe że kiedyś był ale go usuneli, na tibia.pl nic o nim nie piszę. Prosiłbym o nie krytykowanie mojego posta możliwe że coś pokręciłem ale to tylko moje przypuszczenia :) pozdro

Fifeks
25-07-2008, 09:33
@up

Szukam na TibiaWiki, Tibia.pl, Tibia.org.pl, i nigdzie nie ma wzmianki o kluczu 4602 ;/. Może był kiedyś dostępny i wycofali go z gry? Może jest to ten tajemniczy Golden Key? Którego nikt jeszcze nie zdobył... Może trzeba powiązać jakoś miejsca znalezienia poprzednich kluczy i szukać go w pobliżu, lub coś w stylu "2 kratek" potrzebnych do zniknięcia Spike Sworda.

Hm... I mój pomysł z naciskaniem "use" na każde drzewko został hm "źle" przyjęty ... lub ja nie moge się doszukać sensu w odpowiedziach... Może ktoś był by taki "cierpliwy" i to sprawdził? Czy może dał odpowiedź czy już to było czy coś...

No bo zobaczcie... jak by ktoś nie nacisnął kiedyś tej palmy to by nie odkrył "Banana Quest" więc może warto poświęcić ten czas na spróbowanie tego z wszystkimi drzewami?

I proszę was o sensowne odpowiedzi. Nie w stylu "a żeś napisał".

Pozdrawiam ;)

chris_9913
25-07-2008, 09:35
siema zaczalem czytac ten temat kilka dni temu i tak jak nieliczni tutaj tez wieze w to ze mozna zdobyc ss na roku niewiem duzo bo nigdy rook mnie nie interesowal ale zaczalem cos robic. Po nowych upd. jest nowy sytem kupowania u npc zajdzcie do dixi i dajcie trade zauważcie że ona skupuje brass armor a z czego na rooku leci brass armor tylko z mino maga wiec musi się dać tam dostać i odp. na pytanie jak? nie może znajdowac sie na mainie (przynajmniej moim zdaniem).

Dindsuk
25-07-2008, 10:34
@Fifeks
-Nie wypowiadaj tu nazwy tej nazwy (wiemy o co chodzi chyba)
-Daj sobie spokoj z kluczem
-Nie uwazasz ze ta palma wyglada inaczej niz wszystkie inne drzewa?
-Nigdy nie pisz "prosze o sensowne odpowiedzi"
-A zes napisal...xd

jatoja2x2
25-07-2008, 10:58
widze ze jest tu pare ludzi interesujacych sie ta sprawa ale w tym temacie moim zdaniem ciezko bedzie cos wywnioskowac i rozwiazac ta zagadke moze zrobimy swoje forum ci co chca i tam bedziemy pisac co juz mamy i nasze zdanie na ten temat jezaeli ktos chce nie pisze do mnie na PW;)

cinek0124
25-07-2008, 11:12
Siemka. Jestem nowy na forum, ale poczytałem trochę tematów o spike swordzie mino magu itd. Chociaż większość uważa że to tylko ozdoby które pokazują co będzie na mainie, to ja jednak uważam że do tego można jakoś dojść. Skoro spike sword to niby tylko ozdoba to czemu stając na 2 kratkach i poison cave i rot hell on znika? nie znikał by raczej bez powodu... klika dni temu z kumplem poszliśmy sprawić żeby spike zniknął i szukać dalszych wskazówek. Poszliśmy więc do miejsca gdzie występują poison spidery i rotworm razem bo jak nie którzy mówili tam może być 3 punkt . Przekopaliśmy większość tego terenu pickiem i niestety nic nie znaleźliśmy.Razem z kumplem zastanowiliśmy się nad zagadką "Tylko skromny może dotknąć miecza furii" z tego wynikło że skromna osoba to wcale nie jest żaden 1 lvl. Skromny to ktoś kto dużo umie ale za bardzo się tym nie popisuje. Główkowanie nic nie dało tylko 1 pomysł wpadł mi do głowy.
Otóż jak wiecie na rooku są 3 keye Silver 4600 copper 4601 i silver 4603 więc chyba logiczne że brakuje nr 4602? może wiecie coś o tym keyu? możliwe że kiedyś był ale go usuneli, na tibia.pl nic o nim nie piszę. Prosiłbym o nie krytykowanie mojego posta możliwe że coś pokręciłem ale to tylko moje przypuszczenia :) pozdro

to jest golden key do mino maga :p:]

Orreus
25-07-2008, 11:19
@up
skąd to możesz wiedzieć? może go masz? -.-

jatoja2x2
25-07-2008, 12:13
rozwiązanie może być podane w kisiegach na mino hell wwlasnie tam bylem i mam te 3 ksiazki z mino hell tylko sa one napisane w jezyku orcow bodajże ja nie umiem tego rozczytac;( znam tylko tak=mok strzaly=pixo ;p 1ksiażka -

Omark ikem goshak ba batuk
Booz karek utash gort mora
ouk bota bana ikem

druga-

taka arash ouk karak minotaur
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

trzecia-

5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

Orreus
25-07-2008, 13:24
@up
Niestety muszę cię rozczarować te książki to po prostu zamówienie na broń u orków pojawiają sie zawsze po resecie serva w okolicach bear room quest

edit
więcej możesz poczytać o tym tu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2180260#post2180260

Fifeks
25-07-2008, 13:59
@Dindsuk

-Przepraszam
-Dlaczego daj sobie spokój? Przecież połowa ludzi tego forum chce zdobyć Spike Sworda.
-No niby odróżnia się od reszty drzew ale nie pomyślałeś że może być jeszcze jeden taki "quest"?
-Przepraszam
-A żem napisał ;s ;<<

cinek0124
25-07-2008, 14:54
rozwiązanie może być podane w kisiegach na mino hell wwlasnie tam bylem i mam te 3 ksiazki z mino hell tylko sa one napisane w jezyku orcow bodajże ja nie umiem tego rozczytac;( znam tylko tak=mok strzaly=pixo ;p 1ksiażka -

ouk bota bana ikem

druga-

batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

trzecia-

5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

1.
5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

Książka ta to nic innego jak spis przedmiotów. Nie wiadomo jednak czy jest to zamówienie, czy przedmioty posiadane wówczas przez Orc’ów.

2.
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

Książka ta mówi o niewoli Orc’ów u Minotaur’ów oraz przygotowywanym buncie. Kiedyś na forum był tekst tej książki po Polsku jednak podczas kasowania 60 stron przez Instynkt tekst ten się gdzieś zapodział.

3.
ouk bota bana ikem

Książka ta może być traktowana jako lista itemów, które Orc’ ten sprzedał

jatoja2x2
25-07-2008, 15:44
a skąd stonogo wiedzial ze vendor(czy jak mu tam dokladnie bylo) ukradl spike sworda dellhaimowi i to ze dellhaim i amber to malzenstwo:o ja nie mam pojecia nie widze tego w zadnych ksiagzkach oni tez nie mowia ze sa malzenstwem:confused::baby:

jatoja2x2
25-07-2008, 15:56
znalazłem u troli kartke chyba nie edytowana:

Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

ja nie znam dosc dobrze ang. zeby to przetlumaczyc a translator pokazal cos takiego:

*Huv* *stollan* odpowiadają *stuf* od *humutown*. Ale nigdy *wull* konsolidują (fundować) my (USA; amerykański).

GargoinX
25-07-2008, 16:03
Z angielskiego najlepszy nie jestem, ale to mniejwięcej chodzi o to:

Huv stollan match stuf from humutown.
But never wull fund us.

czyli, Have stollen match stuff from human town, but never will found us.

Co "po polskiemu" znaczy "Ukradliśmy wiele rzeczy z ludzkeigo miasta, ale nigdy nas nie znajdą".

Coś w tym stylu. Wystarczy pokombinować ;)

@Down:
Losowo, raz na jakiś czas.

jatoja2x2
25-07-2008, 18:21
sry za to ale myslalem ze jest to jakos wyznaczone thx

Dindsuk
25-07-2008, 18:45
lol nie wiadomo kiedy sie respi ale przed atakiem na dole ekranu pisze lolq

Przed atakiem AS nie ma zadnego komunikatu noobq ;) i double post.

cinek0124
26-07-2008, 13:53
Przed atakiem AS nie ma zadnego komunikatu noobq ;) i double post.

a skad ty to wiesz lolq przeciez jak by nie bylo komunikatu to skad ludzie by wiedzieli bo jak np orshabaal atakuje to jest

Tocallo
26-07-2008, 14:01
a skad ty to wiesz lolq przeciez jak by nie bylo komunikatu to skad ludzie by wiedzieli bo jak np orshabaal atakuje to jest

nie kłóć się, bo przez respem niektórych bossów nie ma żadnych komunikatów.

przed respem AS nie ma komunikatu.

cinek0124
26-07-2008, 14:49
nie kłóć się, bo przez respem niektórych bossów nie ma żadnych komunikatów.

przed respem AS nie ma komunikatu.

to moze dasz mi przyklad bo ja jeszcze nie slyszalem o tym noobqX(

Dindsuk
26-07-2008, 14:58
Przyklad: Apprentice Sheng, Munster - nie ma komunikatu przez tymi bossami, cos jeszcze ciekawego?

Toperz
26-07-2008, 15:24
Cinek0124, przestań robić z siebie idiote.
Jako 3 osoba potwierdzam, że ten boss respi się bez komunikatu.
Wyszłeś na nooba i ignoranta. Zadowolony?

Dars_Adem
26-07-2008, 15:32
Po co na rooku jest Stamped Letter? ;p

Pomex
26-07-2008, 16:01
Co za dziwne pytanie. Wiele rzeczy CIP`y robią nie wiadomo po co. To nagroda z questu, ale nie wiem po co jest na rooku. Nie ma tu poczty a szkoda :P

Rocket Slayer
26-07-2008, 16:02
Po to aby sobie był. A po co jest krzesło?

Gdyby nie informacja w tym liście to byś nie wiedział, że odnalazłeś skarb kapitana Igloo. Pomyśl zanim napiszesz.

Toperz
26-07-2008, 16:30
Jest w nim napisane "Tu jest skarb kapitana Igueli" czy coś takiego. Po to jest.

EDIT: No pięknie pomyliłem temat...., ale tu też pasuje tyle, że sie powtarzam. Sorki.

lamp999
26-07-2008, 16:40
Nie raz grając sobie na rooQ ,pojawiał się komunikat typu: "Mino Mage has escaped from the secret room!" - czyli Mino Mag uciekł z sekretnego pokoju.
Chociaż ,gdy zaraz po tym komunikacie zaglądało się tam ,MM dalej tam chodził... Pewnie to po prostu taki wybryk Cip'u ,by zaciekawić nie tylko rookstayerów..a może coś więcej ;-) Może np. uciekł czyli wybrał się na piwko do Munstera :P Albo wybrał się przetestować SS'a na np. Ratach ,których ciał nie powinno być w niektórych miejscach .. ;>

cinek0124
26-07-2008, 17:13
Cinek0124, przestań robić z siebie idiote.
Jako 3 osoba potwierdzam, że ten boss respi się bez komunikatu.
Wyszłeś na nooba i ignoranta. Zadowolony?

lol mi po prostu sie wydawalo ze jest komunikat:p :]

januszcs6
26-07-2008, 17:45
nie idzie dostac sie do mino maga ani spike sworda. jak poprosisz gm'a to cie tam przedostanie.

Ace70ne
26-07-2008, 18:00
nie idzie dostac sie do mino maga ani spike sworda. jak poprosisz gm'a to cie tam przedostanie.

GM nie ma możliwości teleportowania w dowolne miejsce (sam mówił na TSie). Tak może jedynie CM.

Jest w nim napisane "Tu jest skarb kapitana Igueli" czy coś takiego. Po to jest.

Sir'Iguela. Tylko to na Rooku znalazłem. Capitain zwie sie Igloo.

Toperz
26-07-2008, 19:26
@up
Napisałem "czy coś takiego" :P
Iguela właśnie mi sie wzieło od Sir'Igueli bo gram z nim na serwerze.

Cinek0124 - wydawało ci sie... jak ci sie coś TYLKO wydaje, a nie wiesz tego na PEWNO to nie wyzywaj ludzi od noobów...

Maxpixel
26-07-2008, 19:48
GM nie ma możliwości teleportowania w dowolne miejsce (sam mówił na TSie). Tak może jedynie CM.

Czyli jak ktoś daje raporta na Rooku to mała szansa że ktoś bana dostanie ...
Powinien być jakiś spis GMów którzy są na Mainie i na Rooku ... No bo przecież nie mogą się teleportować ...

Kiedyś widziałem GM na Rooku na moim świecie! I jak się nie mylę działał on też na mainie !!! To oznacza że jest jakiś statek Main > Rook i na zmianę ... :D

PS. I co wy na to ?

RookeR
26-07-2008, 20:23
@up

Jemu chodziło o teleportowanie graczy =P

Pozdrawiam =]

Rocket Slayer
26-07-2008, 20:35
Czyli jak ktoś daje raporta na Rooku to mała szansa że ktoś bana dostanie ...
Powinien być jakiś spis GMów którzy są na Mainie i na Rooku ... No bo przecież nie mogą się teleportować ...

Kiedyś widziałem GM na Rooku na moim świecie! I jak się nie mylę działał on też na mainie !!! To oznacza że jest jakiś statek Main > Rook i na zmianę ... :D

PS. I co wy na to ?

GM się teleportuje za pomocą komendy w której jest podany nick gracza. Po tym pojawia się zaraz koło tego gracza niezależnie czy on jest na mainie czy rooku.

Tocallo
26-07-2008, 20:49

Sir'Iguela. Tylko to na Rooku znalazłem. Capitain zwie sie Igloo.

nie bede sie klocil ale ma

nie raz zostalem tpniety przez GM do swiatyni lub na powierzchnie, lub do innego cave gdy raportowalem botterow ;]

Orreus
26-07-2008, 21:17
Nie raz grając sobie na rooQ ,pojawiał się komunikat typu: "Mino Mage has escaped for secret room!" - czyli Mino Mag uciekł z sekretnego pokoju. Pewnie to po prostu taki wybryk Cip'u ,by zaciekawić nie tylko rookstayerów..a może coś więcej ;-) Może np. uciekł czyli wybrał się na piwko do Munstera :P Albo wybrał się przetestować SS'a na np. Ratach ,których ciał nie powinno być w niektórych miejscach .. ;>
niby kiedy ci sie taki komunikat pokazał? ja gram na rooku dość długo i ani razu nie widziałem czegoś takiego!