zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

wizu
26-07-2006, 20:20
ktoś mówł, że nagroda z questa musi być z skrzynki, albo od npc. A honey flower (czy jakoś tak to sie pisze) to co, but?

Wievioor
26-07-2006, 20:23
@up
Nie chodziło o to, że koniecznie ze skrzynki tylko o to, że nie z wyspy, na zasadzie "przeciągnij i upuść"

wizu
26-07-2006, 20:30
Nie chodziło o to, że koniecznie ze skrzynki tylko o to, że nie z wyspy, na zasadzie "przeciągnij i upuść"
a, to w takim razie to się z tobą w zupełności zgadzam.

Michal9000
26-07-2006, 20:33
Z wyspy i tak mało mozliwe, chyba ze po pociągnięciu dzwigni/naciśnięciu przycisku/zrobieniu czegoś innego znikał by kamień, bo te ognie są na kamieniach.

Hakuoh
26-07-2006, 23:27
Po1

n00by nie odzywajcie sie
Mówisz sam do siebie? Lol
Po2

Zgadzam się z Michalem9000, że nie można go zdobyc z wyspy tylko od NPC/skrzynkaA ja po takich postach zaczynam wątpieć, że SoF istnieje na Rooku

Po3

To jest to, szukamy za daleko, choć może być tak, że quest jewst cholernie trudny w ogóle i w ogóle, ale może być też prosty, np. jet w akademii niewidzialny teleport itp. czyli prosty lecz podchwytliwyWyjdź i nie wracaj!
Po4

Wg. mnie to jest coś jak postman quest, czyli na myślenie, a nie idz zabij i wezJeśli myślenie, to napewno nie coś dla ciebie.

Po5

Ktoś mówił że cipsoft nie usuwal questu tylko je utrudnial, co znaczy, że quest został zaktualizowany, czyli strefa PACC też mogła być do niego włączona.Jeszcze czego.

@edit 100 strona 8o Podnieta -.-''

fm*
27-07-2006, 00:12
Hakuoh czy jak Ci tam, wyjdz. Ośmieszyłes sie pokazujac jakim wlasnie 15 letnim debilem jestes. Twoim postem chciales pokazac jaki jestes fajny? kompromitujac innych? pojechales po typie za to, ze napisal "Wg. mnie to jest coś jak postman quest, czyli na myślenie, a nie idz zabij i wez" akuraj tutaj typ ma racje przynajmniej napisal cos z sensem, ale Ty wszedles porobiles cytaty chciales sie popisac i nic nie wnoszac do tematu poszedles, pomysl tym swoim 15 letnim umyslem nasteonym razem idioto.

Hakuoh
27-07-2006, 00:24
Hakuoh czy jak Ci tam, wyjdz. Ośmieszyłes sie pokazujac jakim wlasnie 15 letnim debilem jestes. Twoim postem chciales pokazac jaki jestes fajny? kompromitujac innych? pojechales po typie za to, ze napisal "Wg. mnie to jest coś jak postman quest, czyli na myślenie, a nie idz zabij i wez" akuraj tutaj typ ma racje przynajmniej napisal cos z sensem, ale Ty wszedles porobiles cytaty chciales sie popisac i nic nie wnoszac do tematu poszedles, pomysl tym swoim 15 letnim umyslem nasteonym razem idioto.
Zarejestrowałeś sie dzisiaj tylko dlatego, żeby mnie do pewnego stopnia zdenerwować? Niestety, wiem czym to może grozić ten post ale niestety nie moge tego znieść. Słuchaj ty smrodzie. Jeśli zamierzasz obrażać ludzi to najlepiej zachowaj to dla siebie. Tak sie składa, że jesteś w błędzie, że kolo ma racje. Bo kto tak naiwny mógł porównać do Postmana? Co, podchodzisz do kolesia, "Hi" , "Mission" i robisz Postmana? Nie!
Moim postem nie zamierzam udowadniać, że jestem fajnym, że kompromituje, itp. To takie osoby, jak ty i inne kompromitują i paskudzą temat. A tak propo? Ty niby ile masz lat? 11? 6? 57? Że taki jesteś mądry?
Także dla moderatorów, jeśli ten post nie będzie pasował prosze usunąć, ale najlepiej wraz z poprzednim, napisanym przez fm*. Dziękuje.

fm*
27-07-2006, 02:08
Słuchaj dzieciaku, najbardziej rozbawiles mnie tekstem "jesli zamierzasz obrazac ludzi to zachowaj to dla siebie" hahaha i kto to mowi ten ktory wszedl na forum i pojechal po pieciu uzytkownikach naraz nie piszac nic ciekawego. Skoro udzielasz sie w tym temacie to znaczy, ze interesuje Cie tajemnica SS to powiedz mi jak wedlug Ciebie go zdobyc wieksza szansa ze trza rozwalic wszystko co biega czy pomysles i kombinowac? typowi nie chodzilo o dokladnie to samo co w postman quest "Hi mission" , ale o to , ze MOZE on byc na podobnej zasadzie czyli MYSLENIA... a tego akurat Tobie brakuje, a nie mu.
Tak pozatym to widac, ze gówno interesuje Cie sprawa rooka napisales posta byle nabic i zablysnac, wiec dostosuj sie do wlasnych slow "jesli zamierzasz obrazac ludzi to zachowaj to dla siebie" pozdro synu...

Vargasso
27-07-2006, 11:09
witam
z tego co wiem to na PAcc area istnieje takie miejsce jak Maze of Fury(labirynt furii). Próbował Ktoś coś z tym zrobić? Może jak SoF znika to tam się coś dzieje?
nie mam płatnego konta, więc nie mogę tego sprawdzić. jak ktośtam wcześniej powiedział: "szukamy za daleko". to by się wydawało najprostsze rozwiązanie.
pozdrawiam
Vargasso

- Prodigy -
27-07-2006, 15:31
Witam!

Przechadzając się dziś po rynku dostrzegłem coś, co sprawiło, że naszła mnie pewna myśl. Niechcąc pisać o tym na forum, bez żadnych konkretnych materiałów, postanowiłem najpierw sprawdzić, czy coś z nowej teorii wyniknie. Jak pomyslałem, tak tez zrobiłem ;) Ale... wciąż nie powiedziałem o jaką teorię chodzi. Otóż - jak Wam wiadomo, po stronie dla PACC gracze Premium mają okazje zrobić Goblin Hell Quest. Daruję sobie opis dojścia i nagród, bo nie o to chodzi... Przed wejściem do questu jest tabliczka z napisem: "Temple of the all consuming Cheese Only true believers may enter". "Tylko prawdziwie wierzący mogą wejść". Jak wiadomo - wszyscy leją z góry na dół, na ten napis i dopuszczają się świętokradztwa, profanując owo święte miejsce swoimi heretycznymi stopami ;). Lecz pomyślałem sobie, że choć wszyscy mogą tam wejść, to może tylko "Prawdziwie Wierzący", mogą dostąpić jakiegoś zaszczytu, bądź tylko im zostanie coś pokazane/podarowane. Tylko skąd wziąć prawdziwie wierzącego ? Zapewne chodzi o innego goblina, a ja niestety nie kumpluje się z żadnym z nich (ponoć na goblin hell rozwieszono już za mną list gończy). Więc pomyślałem, że może mój mosiężny znajomy coś zdziała ;)
http://img92.imageshack.us/img92/6973/goboch4.png
Dokładniej mówiąc, zacząłem się zastanawiać, czy postawiony w odpowiednim miejscu posążek goblina, nie sprawi czasem czegoś szczególnego (Np. pojawienie się klucza, bądź otwarcia drzwi/przestawienia dźwigni). A wiadomo, że kilka questów na mainlandzie, opiera się właśnie na umiejętnym ulokowaniu w danym miejscu itemu/skrzynki. Tak więc zatargałem ową statuetkę pod samiusieńkie Goblin Hell ! Po czym, po uprzednim wybiciu potworów maści wszelakiej, które nie chciały wykazać współpracy przy sprawdzaniu mojej teori zacząłem próbować, ulokować posążek w jakimś miejscu. Niestety - żadne kombinacje nie przynisły oczekiwanego rezultatu... ostatecznie 'figurka' spoczęła na jednym z trzech 'kwadracików', na których stoją gobliny strzegące wejścia do świątyni.
Ale! Podróż - jak się okazało - nie była całkiem daremna, bo po tym, jak jeden domysł został zatarty przez okrutną rzeczywistość (;)) zaciekawiła mnie kolejna rzecz, związana nieco z moim wcześniejszym postem. Dawałem już to zdjęcie, ale pozwole je sobie zamieścić jeszcze raz -

http://img86.imageshack.us/img86/9611/goneso9.jpg

A tu coś, co mnie zainteresowało -

http://img86.imageshack.us/img86/4697/questzu7.jpg

http://img86.imageshack.us/img86/6041/similarrl2.jpg

Podobne ? Otóż to ! Gdyby przyjąć, że na czas zniknięcia Spike Sworda, ogień zmniejsza się o "2 stopnie", zarówno wokół otaczających go kamieni, jak i przy tym miejscu, to biorąc pod uwagę, że ogień, który płonie na kamieniach w światyni goblinów jest już najmniejszym z możliwych, to wypaliłby się on całkiem. Zupełnie tak, jak mogło by się stać z tym ciałem (http://img86.imageshack.us/img86/7420/burnww6.jpg), o którym pisałem już dużo, dużo wcześniej. Postanowiłem umieścić tu ową teorię, bo (w przeciwieństwie do kilku innych wysuwanych tu pomysłów...) da się ją ostatecznie sprawdzić. Potrzeba poprostu cierpliwości i wyczucia czasu. A dla tych pewnych Panów, którzy tak się zażarcie kłucili oznajmiam, iż:

- "Nie szukam za daleko" - cała ta teoria dzieje się tylko i wyłącznie na Rooku.
- Taka wersja wydarzeń, nie opierałaby się na schemacie "Idź, zabij, zgarnij nagrodę". Do tego przedsięwzięcia potrzebne są - jak już wpsominałem - cierpliwość i wyczucie czasu.
- Tak. Gdyby to kazało się prawdą, to przyznacie, że trzeba było wcześniej "pomyśleć" ?
- W Tibii istnieją questy, których pewne fragmenty polegają właśnie na przedostaniu się w określonym czasie z jednego miejsca w drugie, zanim zamkną się drzwi/przestawi się dźwignia/zdezaktywuje się teleport, czy nawet stopi się sopel lodu (Explorer Society Quest), więc taka zagrywka z biegiem przez cały Rook - od Spike Sworda, aż do Goblin Hell, nie jest tak całkiem bezsensowna...

W świecie, na którym gram (Xerena), nie mam niestety zbyt dużej ilości przyjaciół (m.in. daltego, że jest to dość nowy świat...), którzy mogliby mi pomóc w potwierdzeniu, bądź obaleniu tej teorii. Co gorsza, jestem tam chyba jedynym, w miarę aktywnie "działającym" Rookstayerem z PACC. Więc jeśli ja nie jestem online, to raczej nie ma komu sprawdzić tych przypuszczeń. Ale może Wy, forumowicze, macie na swoich światach lepsze warunki do sprawdzenia tej teorii. Mam nadzieje, że choć w pewnym stopniu zaciekawiły Was moje domysły ;)

Pozdrawiam!
Pell

Mati66
27-07-2006, 15:59
Słuchaj dzieciaku, najbardziej rozbawiles mnie tekstem "jesli zamierzasz obrazac ludzi to zachowaj to dla siebie" hahaha i kto to mowi ten ktory wszedl na forum i pojechal po pieciu uzytkownikach naraz nie piszac nic ciekawego. Skoro udzielasz sie w tym temacie to znaczy, ze interesuje Cie tajemnica SS to powiedz mi jak wedlug Ciebie go zdobyc wieksza szansa ze trza rozwalic wszystko co biega czy pomysles i kombinowac? typowi nie chodzilo o dokladnie to samo co w postman quest "Hi mission" , ale o to , ze MOZE on byc na podobnej zasadzie czyli MYSLENIA... a tego akurat Tobie brakuje, a nie mu.
Tak pozatym to widac, ze gówno interesuje Cie sprawa rooka napisales posta byle nabic i zablysnac, wiec dostosuj sie do wlasnych slow "jesli zamierzasz obrazac ludzi to zachowaj to dla siebie" pozdro synu...
Ale on miał racje co do tych pięciu których obraziłB)
Ma racje:D
Gratz mu:cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Zombiakus
27-07-2006, 16:51
Nad sklepem Toma, w jednym z pokoi, umieszczona jest figurka goblina. Moze to pomoze w rozwiazaniu zagadki z SSem.

Pozdrawiam
Zombiakus
Cya ;)

Wievioor
27-07-2006, 18:12
@ - Prodigy -

Hmm A mogłbyś po respie serva sprawdzić czy ten ser tam jest? Bo przeciez gdyby mial tam byc to lezalby na kamieniu, tak jak ss, a nie na polce na ktora mozna cos polozyc...

Aha i zebyscie sie nie czepiali "dlaczego ty tam nie pojdziesz i sam nie sprawdzisz" to mówie, że nie mam Pacca

Lady Rookstayerka
27-07-2006, 18:33
@ Prodigy, gratz zaskoczyles mnie, myslalam ze jestes bezmózgownym n00bem ktory chce sie tylko klocic na forum:P

@Topic,Moze wlasnie jak ktos tam napisal, jak zniknie spike sword i zmniejsza sie tamte ognie to i tamten przy ciele zniknie?? :) Mozliwe, u mnie na jamerze jeszcze nigdy nie znikl spike sword wiec nie mialam jak sprawdzic:( Pozdro.

Hakuoh
27-07-2006, 22:36
Ale on miał racje co do tych pięciu których obraziłB)
Ma racje:D
Gratz mu:cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Nie karmić trolla! Nie karmić trolla! Nie karmić trolla! Mają swoją gąbke w tym tłustym kaczym zadzie i mają sami se znaleźć żarcia... Nie karmić trolla! Nie karmić trolla! Nie karmić trolla! (Sorry za SPAM, ale jestem naprawde wkurzony)

Glowa14
27-07-2006, 22:56
Ehh jak jestes wkurzony to nie spamuj , wez jakies krzeslo i w matke nim pobij:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: ( wiem ze to tez spam )

LaDYYY PaStEreczKa
28-07-2006, 16:34
uwarzam ze nie ma po co cie krytykowac super ze to wszystko pozbieralas bardzo bym chciala to sklejic:cup: no i miec odpowiedz na te 50 info hehe ZACHECAM DO SZUKANIA INFO I ROZWIOZYWANIA ZAGADEK ROOKA

Smok Adam
29-07-2006, 11:03
Wiem, że to co teraz powiem wszysczy pewnie wiedzą......
ale dobra:
Przyłużmy że możemy wejść do pokoju Toma z dzwignią- mamy klucz albo coś). to wtedy trzeba mieć ludzi koło mimo maga i spike sworda..... chyba zę chcerz żeby Spik był czyiś. albo wiemy jak wejść do mimomaga i wiemy jak go pokonać ( jestesmy pewni że go pokonamy) to trzeba mieć ludzi kolo Spike i Toma..... co nie??

Vaqumen
29-07-2006, 16:13

zgadzam sie z toba ten ziomek Hakuoh tylko zasmieca te forum komentujac innych jesli chcesz cos napisac to pisz cos madrego bo przez takich debili jak ty ten temat przestaje istniec wiec albo przestaniesz z siebie debila robic i wniesiesz cos do sprawy albo spieprzaj z tad dziadu ...

Poborca_Podatkowy
30-07-2006, 11:53
Hmmm... Teraz tak myślę, że skoro ten quest był zmieniany, to teraz może być niewykonalny. CIPy mogły usunąć jakąś książkę z podpowiedzią lub coś podobnego. A rozwiązanie tego questu może być szalenie dziwne (CIPy mają bujną wyobraźnię) i może być to coś na co nikt nie wpadł i nigdy nie wpadnie. Myślę, że jakieś stare postacie na starych światach mogą mieć coś takiego, co Cipsoft już usunął i co jest wskazówką.
@edit down
Może da się to sprawdzić grając na OTSach ze starszym klientem Tibii?

Zito
30-07-2006, 15:56
< deleted >

Uther92
30-07-2006, 18:39
@up
A może ktoś zrobił jakiegoś SS w temtych czasach ??Trzeba poszperać na stronach z ss'ami może coś sie znajdzie ;)

tomektrz
30-07-2006, 19:57
Słuchajcie... podobno NPC Bozo (błazen króla w Thais) ma coś wspólnego z tym questem. Może w tych jego żartach są jakieś zaszyfrowane podpowiedzi? Jutro przejdę się do Thais (jestem z Carlin) i spróbuję z nim pogadać. Tylko o co mogę go zapytać?

Wievioor
30-07-2006, 20:20
@up
Ja tez mieszkam w Carlin, ale aktualnie jestem w Thais bo busze loot sprzedac a mi sie nie chce i gram innymi postaciami :P

Mogę się go popytać jeśli chcecie tylko o co? Niedawno z nim rozmawilaem bo chcialem od niego wyciagnac mace of fury :P (nie, ja wiem co to, ale ja kolekcjonuje takie śmieci8o ) i troche z nim pogadalem ale jedyne co udalo mi sie z niego wycisnac to jakies nieistotne rzeczy i zaplacilem 50 gp na jego "podatek" X(

Więc jeśli macie do niego jakieś pytania to walcie ja go chetnie zapytam :)

Hakuoh
30-07-2006, 20:47
NPC Bozo ma coś wspólnego z questem... lekarz psychiatryczny nie gryzie...

wizu
30-07-2006, 21:08
@UP
Skąd wiesz?

A co do topicu to wątpie, żeby ktoś na mainie mówił nam o questach na rooku. Ale spróbowac nie zawadzi.

Glowa14
31-07-2006, 13:04
i po co na mainie szukacie? myslicie ze questy z rooka maja cos wspolnego z mainem? co na rooku to na rooku ,wiec lepiej nie szukajcie juz tam bo i tak nic nie znajdziecie!

tomektrz
31-07-2006, 15:20
No, może faktycznie troche pojechałem... ale 2 pytanka:

1. Skąd wiemy, że ta książka o Kylindrze itp. naprawdę istnieje? Na tibianews.net czesto dają FAKE'i.
2. Skąd wiadomo, że MM ma coś wspólnego ze Spike Swordem? Może to osobny quest/zagadka Rooka?

Pavel Ches
31-07-2006, 16:29
1. Skąd wiemy, że ta książka o Kylindrze itp. naprawdę istnieje? Na tibianews.net czesto dają FAKE'i.

Nie wiemy... wystarczyło przeczytać kilka poprzednich stron tego tematu i byś wiedział, że nie wiemy.

2. Skąd wiadomo, że MM ma coś wspólnego ze Spike Swordem? Może to osobny quest/zagadka Rooka?

Nie wiadomo... niby skąd mamy wiedzieć jeśli nie wiemy czy wogóle taki quest isnieje?

Dżizus... przeczytajcie pierw dobrze temat, zastanówcie się nad wypowiedziami w nim zawartymi, a później się pytajcie, bo od takich durnych pytań zaraz będzie 150 strona i użytkownik @Wievioor znowu się będzie cieszył, że tak dużo stron już. Poprostu bierze mnie już irytacja jak czytam niektóre posty z tego tematu.

Rimxen
01-08-2006, 12:08
Nie co o tym wiedzialem:] ale polozyc 100k to raczej przesada:)

Pablonis Firens
04-08-2006, 21:07
Słyszałem że trzeba zrobić all questy,pójść do labiryntu i spike sworda sie zdobywa

Krizz
04-08-2006, 21:44
Pablonis~@: Gdyby tak było, to już dawno 50+ lvlki na rooku, na 100% miały by wykonane wszystkie questy, a jakoś nawet Ci 90+ niemają SS'a...

*Powyższa treść tyczy się większości rookstayer'ów posiadających pacc'a...

Szpako
05-08-2006, 00:15
Witam !! Nie wiem czy wniose coś do tematu, ale ... A więc chodzi o to, ze sobie szukałem coś na temat spike sworda i znalazłem coś takiego:

DECIMO:

BRASS ARMOR QUEST

Este quest es bastante complicado de hacer, no queda en la cave de la CARLIN SWORD QUEST, sino queda en la cave de la quest de la KATANA, alli en el veneno hay una escalera, HAY COMO 10 rootworm, es mejor que entren con 99999999 lifefluids XD es mejor prevenir, yo entre con unos amigos y hicimos la quest.

UNDECIMO:

SPIKE SWORD QUEST

Para este quest son necesarias 10 personas, para matar el respawn de minotaurs de la carlin quest y una persona que sea level 1 sin exp y sin que lo haya tocado un mounstro (OJO SI LO TOCARON SRRY). Ese level 1 sin exp va a abrir la puerta con cualquier llave, cuando entras no hay mino, hay una pared hacia donde esta el mino, hay un punto de teleport, tienen que entrar el level 1 primero, y despues los demas (EL QUEST ES BASTANTE DIFICIL). Cuando entras solo aparece 1 troll, el level 1 tiene q matarlo, si muere todos tienen q salir rapido o el minotaur mage los mata, (EL MINO MAGE ESTA ENCERRADO Y PUEDE SALIR SI MATAN AL LEVEL 1) si el level 1 lo mata entren todos al portal q viene, solo esta la quest y nadamas 1 la puede hacer (TIENEN Q PISAR 10 AGUJEROS, EL LEVEL 1 VA EN EL MEDIO) solo el level 1 hace la quest, ahi se consiguen las boots of waterwalking y hay un agujero, pisenlo y aparecen en el centro. todos los charts tienen que turnarse 10 dias para q cada ves q cierren tibia otra persona busque la sword, EL LEVEL 1 LE PASA LAS BOTAS A CADA UNO) ojo el lvl 1 tiene q ser de ABSOLUTA CONFIANZA

Jarassimus
05-08-2006, 02:38
Witam !! Nie wiem czy wniose coś do tematu, ale ... A więc chodzi o to, ze sobie szukałem coś na temat spike sworda i znalazłem coś takiego:

[...]A jakbyś był łaskaw to jeszcze przetłumaczyć, to zapewne, oprócz mnie, byłoby Ci wdzięcznych kilku jeszcze innych ludzi. ;-)

Co innego język angielski. W jego przypadku uważam, że skoro gra jest w tym języku, to każdy gracz powinien znać przynajmniej jego podstawy. No, ale, Panie Dzieju... portugalski też mam znać? ;-)

Pozdrowienia.

tomektrz
05-08-2006, 10:54
Ja bez znajomości portugalskiego już mogę ocenić wartość tego tekstu. Nasze poczciwe roty określone tam mianem "rootwormów" i ten tekst o 99999999 lifefluidach.... jak na moje to jakaś bzdura.

Largo67
05-08-2006, 11:42
A wiec tak po przeczytaniu 3 stron tego tematu wpadl mi do glowy swietny pomysl :] .Jezel w bear room mino zostawily na strazy beara to z kad go mieli.Odp jest prosta 8o beary przy cooper shield quest albo obok wasp tower... .Moze trzeba przekopac te pomieszcznie pickiem?? :D Nie wiem moze juz ktos o tym pisal.

EDIT:Hmmm pewnie mnie zaczniecie wysmiewac ale czy ktos probowal kupic lom na rooku??

Tom The Tanner
05-08-2006, 11:54
@Szpako
To co pisała ta osoba to była ironia. :P Nie trzeba znać portugalskiego żeby to wiedzieć.

@Largo67
Cały rookgaard był przekopywany jakieś 7 razy. Teraz trzeba to zrobić jeszcze raz po update.

@Pablonis Firens
Nie.

@Rimxen
Tak.

@Topic
Na Azurze zniknął SS, i zaczęły dziać się dziwne rzeczy z ogniem na skale minotaura. Zaraz, poszukam linku do tematu w którym o tym pisałem (sry ale niechciałem zmieniać tematu bo trzeba kombinować z Kylindrą ale może i macie rację.)

- Prodigy -
05-08-2006, 12:17
Na Azurze zniknął SS, i zaczęły dziać się dziwne rzeczy z ogniem na skale minotaura. Zaraz, poszukam linku do tematu w którym o tym pisałem (sry ale niechciałem zmieniać tematu bo trzeba kombinować z Kylindrą ale może i macie rację.)

Najpierw udowodnij, że ta książka wogóle istnieje - potem się nią zajmij.

Largo67
05-08-2006, 19:24
Gadalem z Hyacinth i odpowiada on na tylko niektore imiona najbardziej mnie zaciekawilo to:
18:42 Dariush on Kyra [2]: Dallheim
18:42 Hyacinth: A man of the sword.

19:01 Dariush on Kyra [2]: Amber
19:01 Seymour: A traveller from the main land. I wonder what brought her here, since no one comes here of his own free will.

A w notaniku amber sa wypisane takie imiona
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Literka3
06-08-2006, 19:41
Dzisiaj znalazłem ko,ło pokoju toma ciało wilka(100 oz) i bag z czterema skiążkami nie wim o co chodzi 1 po angielsku 3 bp Orciemu(chyba) a oto one:

1 książka po angielsku

The mystic portal remains unstable so reinforcements from Mintwallin seldom arrive here.
The royal mage managed to impress the primitive local orcs though and we can use them as slaves and runefodder. The trolls surrendered immediately and can be used for lesser services.
The human base has to be destroyed since more and more arrive there. These enemies are not strong but their number might cause some problems. As long as they will be revived at this mystic vortex even they can ruin our plans. We have to figure out how to destroy the vortex first. The mage locked himself up in his quarters and wants not to be disturbed anymore. He entrusted me with the duty to coordinate all our actions here.

2:

5 5 5 5 2 charcha
5 burka
5 burka bata
2 batuk
5 1 aka bora
3 tulak bora

i 3:

taka arash ouk karak minotaur
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA

noi 4:

Omark ikem goshak ba batuk
Booz karek utash gort mora
ouk bota bana ikem

Pierwsza da się chyba przetłumaczyć jak ktoś zna angielski :cup:
Druga jest jakas dziwna ;( po orciemu
Trzecia tak samo
Noi czawarta tez dziwna
ciekawe o czym one mówia prosze o pisanie jęsli ktos wie na ten temat :)

Moja gg 7874433 jestem niewidoczny pisac cały czas

Ozurtes
06-08-2006, 19:58
OMG CZYTAĆ CAŁE TEMATY!!! TE KSIĄŻKI BYŁE TŁUMACZONE 100000000000000000000 RAZY!!!! Pierwsza jest o portalu z Rooka do Mintwalin, druga to zamówienie od minosów dla orców trzecia to coś orci się skarżą na minosów (chyba) a czwarta coś o łuku (łuk-batuk).

Largo67
06-08-2006, 21:26
Dobra rozumiem ze moj post jest nudny i nikt na niego nie odpowiada??X(

Tom The Tanner
06-08-2006, 21:27
TRANSLATOR NooB!!! (NB v 1.0)

Wpisz text (jęz. noob):
No to na jamim serverze bdz rozwiązywac questy reż chce xD

Tłumaczenie (jęz. pol):
No to na jakim serverze <sysytem nie znalazł nawet najgłupszego rozwiązania> rozwiązywac questy też chce xD

Pavel Ches
06-08-2006, 21:35
Dobra rozumiem ze moj post jest nudny i nikt na niego nie odpowiada??

Przeczytaj cały temat a znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania (?), których nie zauważyłem w tym poście:
Gadalem z Hyacinth i odpowiada on na tylko niektore imiona najbardziej mnie zaciekawilo to:

19:01 Seymour: A traveller from the main land. I wonder what brought her here, since no one comes here of his own free will.

Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****
Pytałeś o coś?

Jeśli tak i to pytanie z tym powyżej to pierw przeczytaj temat bo to już było.

Pozdrawiam

fiszu
06-08-2006, 21:53
siedze wlasnie w bibliotece (w tibi oczywiscie) i czytam ze orki nie sa wcale glupie ze istnieja inteligente orki ktore opanowaly i mowe i pismo ludzkie i ze gdzies istnieje miejsce gdzie kultura orkow jest wspaniale rozwinieta i gdzie kazdy ork mowi po ludzku.

Czyzby jakas wskazowka?......

Largo67
06-08-2006, 21:55
Tez o tym czytalem lecz to nic nie daje chociaz moze jest jakis npc Ork??

Pan Klocek
06-08-2006, 23:08
Wracam na forum po kilku miesiacach, zagladam do tego tematu jak to zwyklem robic a tu co widze??? Ciagle gadacie o tym samym! Rejestruja sie nowi uzytkownicy i peplaja to samo, to co juz omawialismy 50 stron temu. Nikomu sie nie chce czytac tego w calosci dlatego ten temat zaczyna wygladac jak zapetlony program w pascalu ktory wypisuje ciagle to samo.

Przydaloby sie zeby ktos wcisnal ctrl+break.

Drodzy nowi na tym forum, prosze czytajcie to co bylo pisane wczesniej przez strszych forumowiczow, te pierdoly, brednie, glupoty i badziewia byly juz omawiane 100 razy. Otworzcie oczeta i zobaczcie ze mamy taka funkcje jak "szukaj" o zaiste swieta i wspaniala to funkcja! Jest Boska, ale mozecie mi wierzyc, nie odrzuci was jesli bedziecie jej uzywac.

Rece i biust opada jak to sie czyta..........

kamillo-ja
06-08-2006, 23:29
Ja uważam że ukryto wejście na wyspe. Trzeba rozkopać któreś miejsce kilofem i znaleźć ten pieprzony tunel!!

Largo67
06-08-2006, 23:33
Ja uważam że ukryto wejście na wyspe. Trzeba rozkopać któreś miejsce kilofem i znaleźć ten pieprzony tunel!!

Tak to bylo juz pisane z 100 razy.Czytaj jedna strone wczeniej.:baby:

Hakuoh
06-08-2006, 23:42
Taaak...tysiące ludzi mówiło i pisało o tym i przychodzi kamillo-ja i mówi to samo. Co to? Mamy cię?

Pavel Ches
06-08-2006, 23:51
@Pan Klocek
Pisałem już bodajże parę razy i Ty to teraz napisałeś, ale jak widać:
nic to nie daję. Śmiem wątpić czy tacy ludzie czytają nawet co pisze w ostatnim poście. Zobaczą tytuł tematu i walą swoje. eh...

Literka3
07-08-2006, 09:54
Wcielmy sie w nich jak dawali questy co Wy byście zrobili. Czasami pomaga ja też czasami tak myślę jak mój kolega coś zrobił albo brat.
(czytałem całe forum)(stonoga nie obrazaj mnie xD)

Volan Rookstayer
07-08-2006, 10:49
Oryginalnie napisane przez Literka3
No to na jakim serverze <system nie znalazł nawet najgłupszego rozwiązania> rozwiązywać questy też chce xD

Tam gdzie system nic nie znalazł chyba było, Uwaga : Będziecie

PS. Temat stoi w miejscu, myślę ze powinniśmy zacząć od początku, bo newbie zaśmieciły temat ... i wszystko powoli się plącze, chyba żaden modek tego tematu nie czyta :D :baby:

PS2. Gdzie się podział Stonoga ?!

Ameriov
07-08-2006, 14:23
chyba żaden modek tego tematu nie czyta :D :baby:

A dziwisz sie? ma przewalać kilkadziesiąt stron offtopa itd? do jakiejś 50 czy 60 strony było jako tako a teraz to 1 wielki spam. Co do stonogi, chyba zapomniał o swoim temacie bo w innych sie wypowiada...

Poborca_Podatkowy
07-08-2006, 15:49
A dziwisz sie? ma przewalać kilkadziesiąt stron offtopa itd? do jakiejś 50 czy 60 strony było jako tako a teraz to 1 wielki spam. Co do stonogi, chyba zapomniał o swoim temacie bo w innych sie wypowiada...

Stonoga to teraz tom the tanner

Pan Klocek
07-08-2006, 16:37
A na co wam ten Stonoga??? koles pojawil sie na forum, zasypal was wyssanymi z palca informacjami, "faktami" i pseudonaukowymi wywodami, a jak ludzie ktorzy znaja rooka zaczeli zadawac klopotliwe pytania to sie zmyl.

Teraz slysze ze wrocil pod innym nickiem. Ciekawe czy jest z siebie zadowolony, rozsial tyle plotek ze sie w glowie nie miesci.
Nadal chcialbym uslyszec skad on wzial ta ksiazke o Vendorze ktory w gruncie rzeczy jest zwyklym okresleniem sprzedawcy (a vendor = sprzedawca z angielskiego)....

Volan Rookstayer
07-08-2006, 18:39

Hohoho ... a od czego są modkowie ?? bo myślałem, że po to by porządek na forum trzymać ... chyba się myliłem.

Ameriov
07-08-2006, 22:37
Hohoho ... a od czego są modkowie ?? bo myślałem, że po to by porządek na forum trzymać ... chyba się myliłem.

No od tego, ale jak ja bym był modkiem i zobaczył ten temat to bym go zamknął bo nie chciało by mi sie przeglądać tylu stron spamu.

Largo67
08-08-2006, 14:59
No od tego, ale jak ja bym był modkiem i zobaczył ten temat to bym go zamknął bo nie chciało by mi sie przeglądać tylu stron spamu.

Ty chyba dziecko nie wiesz co to jest spam!!Idz do piaskownicy i z zrob babke w ksztalcie komputera.:baby:

Volan Rookstayer
08-08-2006, 15:10
Ty chyba dziecko nie wiesz co to jest spam!!Idz do piaskownicy i z zrob babke w ksztalcie komputera.:baby:
Hahaha Taaa ;) Lepiej sedes. Temat utkwił w martwym punkcie ! nic ,a nic nie da się wywnioskować z tych domysłów które piszą inni, ponieważ są zbyt haotycznie porozmieszczane np : domysł, noob /spam/newbie, noob /spam/newbie, noob /spam/newbie, domysł i tak w kółko :confused: Ja sobie tego w głowie nie dam rady poukładać.
PS. Modek zajrzał do tematu :cup: :D

Tom The Tanner
08-08-2006, 16:50
@up

Gdzie? Czyżby świat noobów który sam stworzyłem i rozrasta się bezsensowną liczbą stron zostanie zniszczony? Stworzyłem coś strasznego! O.o

Blada dupaa
08-08-2006, 21:14
Otoz chyba zauwazyliscie ze na znaku kolo wysepki z ss jest napisane "(...) sword of fury". Na pacc area jest miejsce ze szkieletami gdzie pisze "Maze of fury" (labirynt furii).

PS. hwwd

Jimarrin
08-08-2006, 21:32
Gratz... jednym slowem...
:Ork:

nosane
08-08-2006, 21:36
Bardzo się cieszę, że chciałeś pomóc, ale temat "Maze of Fury" był poruszany zarówno w tym, jak i innych tematach już dziesiątki razy. Może przeczytaj najpierw temat przed pisaniem w nim czegokolwiek. Zwłaszcza tak, jak w tym przypadku, jeżeli nie wnosi zupełnie nic nowego.
Wiec moze warto by tam cos poszukac a nie tylko pisac noob posty!!
A więc czemu nie poszukałeś, zamiast pisąć "noob posta"? Poza tym, czego poszukać?
I nie komentowac ze jestm k**** noob bo mam 0 postow itd. Po prostu zauwazylem temat i chcialem pomuc.

To udowodnij, że nie jesteś noob i nie dawaj nam powodów do oskarżeń. Jakby każdy wchodził i pisał to samo "bo zauważył temat i chciał pomóc" nie czytając go, to byłoby tu już 1000 stron spamu.

Poborca_Podatkowy
08-08-2006, 22:16
Mam pomysł. Od dzisiaj ignorujemy wszystkich "mądrych ludzi". Jeżeli napisałeś post w tym temacie, nie upominaj się o komentowanie. Ludzie sami skomentują go jeżeli będzie wnosił coś do sprawy. A jeśli nie zrobią tego, to zamilcz, widać twoje wypociny już były lub są bez sensu. Jesteś "starszym" użytkownikiem? Ignoruj bezsensowne wypowiedzi innych, lub repord bad post. Wtedy każdemu będzie milej i fajniej - zamiast dwóch lub trzech postów ze spamem będzie tylko 1. A nie karmione trolle w postaci noobków zginą bez pokarmu marnie. I co teraz? Oto moja rada.
1. Zastosuj się do niej. Niekarmione trolle bez pożywienia wyginą, nie widząc tutaj spamu. A forum wejdzie na ścieżkę pokoju i rozkwitu.
2. Zignoruj ją. Solidnie nakarm trolle, komentując bezsensowne posty. Twój post będzie tym, po którym trolle wzrosną w siłę, zmutują się i zmasowanym atakiem zaatakują. A forum wejdzie na ścieżkę wojny, cierpienia i nienawiści.

Blada dupaa
09-08-2006, 00:22
po 1 to przeczytalem pierw 23 strony waszego spamu a razcej czytalem tylko to co stonoga napisal bo on cos wnosil do tematu

adu93
09-08-2006, 12:04
Pisałem tu kiedyś posty i zrezygnowałem bo stoimy w tym samym miejscu to co wy piszecie było pisane kilkadziesiąt razy ja przekopałem Pickiem poł rookgardu i nic i moim zdaniem ten quest jest Usunięty Nikt nie prowadził nic nowego ciągle to samo więc najpierw róbcie to co myślicie a nie piszecie i dopiero piszecie.Na Pacc Area 0 rozwiązania też przekopałem wszystko łopatą i nic

tomektrz
09-08-2006, 13:26
tam na tych 3 szkieletach jest zakopana dziura ktora trzeba odkopac. ja tam wlazlem i padlem mialem wtedy jakis 12lvl.

1. Jakie tam są potwory, że padłeś?
2. Jak dostałeś się do tej dziury?

fire-rookmaster
09-08-2006, 14:21
tu mała tajemnica obecnego update na rooku :]
http://i82.photobucket.com/albums/j255/Master_2006/longsword-1.jpg

Gobii
09-08-2006, 14:22
Kur** przestań smapować bo zarobisz bana -.-X(

fire-rookmaster
09-08-2006, 14:27
@up ale za co ?
za to, że pomagam wam w quescie, wy**banym quescie ;]

Sapp
09-08-2006, 16:36
patrzcie:
15:58 Aless [7]: Amber
15:58 Dallheim: I don't trust her.
i jeszcze: zniknal mino na skalce niedaleko spike sword'a- nie bylo jego ciała, po prostu zniknal... A za chwile sie pojawil.
srry to juz bylo :P

Volan Rookstayer
09-08-2006, 21:57
1. Jakie tam są potwory, że padłeś?
2. Jak dostałeś się do tej dziury?
1. Raty xD
2. Nasikał .....

Ehhh tam nic nie ma.

Wolf_rupert
11-08-2006, 09:17
GRATZ takiej opowiesci to hyba wiekszosc z nas by nienapisała no ale to raczej nam wytlamaczy skad sie one wzioly a nie jak sie tam dostac :confused:

Tom The Tanner
11-08-2006, 23:31
Kur** przestań smapować bo zarobisz bana -.-X(

Od tąd nazywam cię Gobi Prorok a mnie nazywajcie Tom Offtop xD

Alfaromegas
12-08-2006, 15:49
edit:
Akademia i biblioteka. Tutaj Seymor może zlecić ci twoje pierwsze zadanie - zabicie szczura. W tym budynku znajduje się także wyrocznia, która po uzyskaniu przez ciebie 8 poziomu pomoże ci dostać się do Venore, Thais, Carlin lub Edron oraz wybrać ci profesję.
Kolejny sklep z zaopatrzeniem. Właścicielem sklepu jest Obi. Na piętrze znajduje się drugie stoisko, na którym na przemian sprzedają Dixi i Vendor.
Tom the Tanner skupuje tutaj świeże zwłoki szczurów, królików i wilków, z których podobno przyrządza uczty dla swoich klientów.

VENDOR! Sory za to ale naczytalem sie juz tyle nazwisk ze... kreci mi sie od tego w głowie. Mówcie Vendor do NPC naprawde sorry a z tym Hiacyntem też znoobiłem. Zdawało mi się że gdzieś już go widziałem. To tylko kolejny dowód na to że powinienem szukać dalej - nie znalazłem wszystkiego! Przeoczyłem domek NPC!!! To dużo. Ten Hiacynt to sprzedawca Life Fluidów tak? Aha to oto chodziło z tymi tajemnymi elixirami. Aha no to teraz czytajcie uważnie bo może właśnie oto w tym wszyskim chodzi! Hiacynt czarnoksiężnik, zły człowiek utrzymujący kontakty z siłami zła i z pozoru wyglądający jak miły pan ma zwykłą fobię!!! Boi się... ratów! Tak szczurków jakie zabijamy na 1lvl ze skillami 10\10 i z clubem w ręku . Wydaje mi się że trzeba do niego zlurować rata! Może powie jak pomógł Vendarowi ze spike! Tylko że jak go zlurować??? Hmm... czy mozna wrzucić szczura na schody toznaczy przesunąć go na kratkę ze schodami a wtedy pojdzie do góry??? Jeśli tak to niema się czym martwić a jeżeli nie to bedzie problem... Może ataki rtów nie są bezcelowe? Raty na budynkach... Może we wschodniej części coś na czym jest rat? Albo jakaś mała niepotrzebna nikomu dziurka z ratem w środku??? Hmm... mało interesowałem się wschodnią częścią wyspy pojdę tam poszukać chłopaki.

Chcialem wam podziękować że pomagacie mi rozwikłać tą tajemnicę i mma nadzieję że zawsze bedę mógł na was liczyć. Gdyby nie wy - wasze wsparcie to już bym sobie dał spokój. No bo wezcie i całe noce tłumaczcie te kartki, listy, księgi zarówno na mainie jak i na rooko!!!

Tak sobie myślę że może zrobię spic NPC może do czegoś dojdziemy.

NPC Vendor - Exsprzedawca który zdrdził ludzi kradnąc Dallheimowi Spike Sword. To przez niego Dallheim niepopłynął na mainalnd - a miał tam do wykonania bardzo ważną misję. Vendor to mąż, ukochany lub naprzykład brat Dixi (wydaje mi się że nie to ostatnie bo musiałby być także bratem Obiego a to byłoby tak pokręcone że CipSoft nawet by tego niewyyślił)

NPC Dixi - Prawdopodobnie żona Vendora. Zwykła sprzedawcyni niewiadomo o niej nic pozatym że była bogata a jej brat to Obi. Sprzedaje w sklepie UpShop.

NPC Amber - Według innych NPC dosyć dziwna osoba. W końcu niekażdy płynie na maina a potem wraca i odwraca się od wszystkich dawnych przyjaciół. Niektórzy twierdzą że zmieniło ją to że płynęła przez wiele miesięcy na drobnej tratwie a niektórzy że dowiedziała się tam jakiejś straszliwej prawdy o rooko. Była oskarżona o kradzież Spike (my wiemy że niesłusznie bo to debil Vendor ). Przyniosła z maina swój pamiętnik wktótym zapisywała coś tam... niewiem i ziarno bananowca. Aha to już wiem skąd Bananapalm na rooko . Dziewczyna Dallheima. Aha podobno przyniosła też list który nigdy nie wysłała bo cos się z nim stało. (To chyba ten list z qestu... wiecie jakiego. QS heheh ). Niemusze mówic że była to kobieta nieziemskiej urody. Nie śmiejcie się - głodnemu chleb na myśli - nie chciłem obrazić CipSOftu hehehehehe.

NPC Tom The Tanner - Rzeźnik który był kiedyś przyjacielem VEndora. DOPISZE POZNIEJ ZNOW RODZICE

czy nad sklepem Toma jest jakis NPC (wszystkie postacie mam na mainie)? jezeli nie to widzialem jakiegos NPC okolo rok temu! byl w turkusowych kolorach... reszte powiem pozniej

Celoz
12-08-2006, 16:24
Nie, nie ma.
Mow to co zamierzasz powiedzieć później bo nie rozumiem cie...

Alfaromegas
12-08-2006, 19:41
!@#$up--up
to co mialem powiedziec to to ze imie mial prawdopodobnie właśnie na V, Outfit oprócz głowy mial turkusowy (głowa była biała), kręcił się w pokojach lub w ich okolicy (nie pamiętam dokładnie), powiedziałem hi i poszedłem sobie, bo myślałem że to zwykły NPC coś sprzedający, a teraz już prawdopodobnie wiem o kogo chodzi, a dziwne było to, że na następny dzięn nie widziałem już go tam, może był w okolicach mostku albo uciekł (!)
to tylko tyle co wiem :( radzę go szukać

edit!@#$

mój kolega pokazywał mi scale armor na rooku (dziś założyłem postać), nie chciał gadać jak to zrobił, powiedział tylko, że trzeba przesunąć pewien przedmiot i przesunąć dźwignię, i to nie wystarczy. Powiedziałem, że robię go bo i tak nie jest kolega bo jakby był kolegą to by mi wyjawił tajemnicę.
A jeśli chodzi o temat, to posty powinny być BARDZO KONKRETNE a temat by "odżył".

STONOGA GDZIE JESTEś??!!

Ozurtes
12-08-2006, 21:19
Stonoga to Tom the Tanner. POdaj nick i świat kolegi, który ma scale arma, chętnie zobaczę.

Celoz
13-08-2006, 13:13
Mamy rozwiązanie questu na Spike Sworda!!!
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/broom.jpg
a ty stonoga (tom the tanner) to chyba nas wrabiasz bo zdaje mi sie że zmyślasz :)
@ ktoś kto każe mi "spie******" miałem na myśli miotłe...

Wievioor
13-08-2006, 19:30
@up ojej jak ja je rozwale... hehe Rookowy anihilator xD

@scale armor
Hmmm przeciez byl update, mogli dodac scale armor na rooku, to co z tym SSem z longswordem, może to nie fake ani ten, moze on nie zmyslal...

Tom The Tanner
15-08-2006, 12:58
ty stonoga (tom the tanner) to chyba nas wrabiasz bo zdaje mi sie że zmyślasz

Podaj mi przykłady moich ''wrabiań'' a ja ci z cytatem wszytko wytłumaczę. :)

Bulwa ziom
15-08-2006, 23:24
Hmm.. Siedzimy już tak długo , że może zaczniemy coś nowego, więc ja zaproponuje słynne armor:

Brass Armor

Dochodzą mnie plotki, że quest na Brass Armor mieści się w chatce Tom'a. Czy to prawda? I tak poszedłem sprawdzić (Jestem facc'owiczem) u Obiego i Dixi Można sprzedać Brass Armor ,skoro można sprzedac to znaczy, że jest możliwa do zdobycia.. Hmm, a może i nie? bo może ten spike sword i brass armor i takie inne to tylko do zachęcenia żeby w tibi nie zabrakło również rookstayerow, ale niechce mówic nic zeby potem nie bylo, że nie wierze w opowiesci.. ofc wierze, ale to moje zdanie też może byc prawdą nie sądzicie?? .. O i wracając do pokoiku Toma czy nie widzicie tam dźwigni? Ja widze i może to być sposób na otworzenie dolnego pokoju i zyskania kluczy z skrzynki.

Kshaq
15-08-2006, 23:47
A myślisz, że nikt o tym nie pomyślał... Sorry, ale nie jesteś pierwszy z taką teorią...

Elor Vener
16-08-2006, 00:00
Może to odkryliścieale wydaje mi sieze,Amber zdradzała Dallheima z kolesiamiz pamiętnika.I wystawiała im ocenę :) 8o

Milan ognia
16-08-2006, 08:59
@up:
Ktoś już na to wpadł. Czyli zoofilia? Z psem króla? o0

Pholtus
16-08-2006, 09:54
OMG, jak może Amber popychać się z Ferumbrasem? Albo jak Milan~ powiedział z psem króla? :P Sądze ze jest do tego inna teoria, niewyjaśniona...

Elor Vener
16-08-2006, 11:13
Moze poznawała ich czy jak.Ty Celoz spie****** z tym twoim screenem.Bo jakoś na Rooku nie ma Demonów bądż Orszabaalii.A pozatym to nie wygląda na Spike Sworda tylko na.............Bright Sworda.

Nemtoor
16-08-2006, 11:19
Ja wierze w to ze jest jakies przejscie na Spike sword questa.
Kiedys widzialem jak na wyspie ze spike swordem nie bylo Spike a do tego ognie ktore są kolo niego spalaly sie byly juz takie tak jakby na 2 poziomie co zabierajo juz po 10.
Nie wiem jak to wytlumaczyc ale to widzialem!!!:)

Milan ognia
16-08-2006, 11:22
@up:
Nie widzisz, że to stary screen? I jeszcze fake (coś jak czasami na tibianews.net). Czemu się bulwersujesz - nie wiem. To był 'ŻART'.
Nie @up tylko 2up xD

Kshaq
16-08-2006, 11:22
To jest stary wygląd Warlord Sworda. Pozatym to jest tylko żart...

Hakuoh
16-08-2006, 18:49
Kiedys widzialem jak na wyspie ze spike swordem nie bylo Spike a do tego ognie ktore są kolo niego spalaly sie byly juz takie tak jakby na 2 poziomie co zabierajo juz po 10.

Po takich postach naprawde przestaje wierzyć, że SS jest na rooku do zdobycia.

Pan Klocek
16-08-2006, 19:39
Podaj mi przykłady moich ''wrabiań'' a ja ci z cytatem wszytko wytłumaczę. :)

Zacznijmy najpierw od jednego.

Skad wziales ksiazke o vendorze (ja widzialem kilka w ksiegarni pt "slownik angielskiego") prosilem juz cie kilka razy o to abys podal tytuly i miejsca gdzie moge je znalezc. Chcialbym sam przestudiowac te wszystkie zawile historie o nim o Dallheimie, Amber i o tym jak przyjaznil sie z Tomem.

Wystarczy tyle..... jak to podasz oficjalnie cie przeprosze ze nazywal;em cie klamca, sciemniaczem i szukajacym rozglosu noobem.....

Milan ognia
17-08-2006, 10:11
@up:
Yeah! Ja nie rozumieć Twoja mowa. hyiacing - kto to? o0 Naucz się stosować polskie znaki. Chyba jesteś Trollem. Jeżeli nie - popraw się.

Pavel Ches
17-08-2006, 10:48
[...] ta wyspa ze spike swordem nie wiem czy jest na powieszhni czy podziemiom jak jest pod ziemiom to morzliwe ze jest pod pokojem toma [...]

Przepraszam, że rozwieję Twoją "super hiper" teorię, ale jak nie widziałeś wysepki ze spike swordem to po co wogóle snujesz teorię z kosmosu. "ta wyspa ze spike swordem" nie jest pod pokojem Toma ani pod ziemią. Ona jest poprostu (jak wiele wysp) na wodzie ;)

I lepie popraw błędy:
[...]Sprawdź pisownię zanim wyślesz posta. Wielu użytkowników ma z tym problem. W czasie przeglądania forum, wklej treść posta do Twojego ulubionego edytora tekstowego, by uniknąć żenujących czasem błędów w pisowni. Wyjątkowo niepolskie posty będą odpowiednio traktowane.[...]

Pozdrawiam

Volan Rookstayer
17-08-2006, 11:39

Oł rzesz curva kiedy stary ty to zobaczyłeś ?! 8o <ironia>
Człowieku to było już w temacie. Czytając takie posty, chce mi się rzygać ...

sluchajcie poco piszecie 100000 postow przecierz mamy wystarczajonco duzo informacji wymyslcie cos o tym wszystkim ja naprzyklad wymyslilem takom histornie

ta wyspa ze spike swordem nie wiem czy jest na powieszhni czy podziemiom jak jest pod ziemiom to morzliwe ze jest pod pokojem toma

morzliwe jest ze hyiacing jest jednak nekromantom(czarnym magiem

i tera sluchajcie!!!!!!!byc moze znalazlem rozwionzanie zagadki mozliwe jest ze ....................mino mag to vendor!!!!hyiacing mugl go w niego zamienic

i mozliwe ze tom to gosc ktury karmi minosy!!!! teraz vendor lub tam dla mnie mino mag strzerze spike sworda............ale nie wiem dlaczego byc moze kiedyc sie tego dowiemy ale narazie co otym sodzicie prosze wszystkich na forum a nawet prosze jakiegos CIpa ze odpowiedzial na ten temat i slyszalem ze 1 czlowiek zdobyl spike sworda na rooku wienc go tez prosze o odpowiec jezeli jest na tym forum!!! wkoncu trzeba powiedziec dosc!!!!!chcemy wiedziec prawde!!!!i prawdy sie dowiemy!!!!! :cup:

OMG jeszcze lepiej ... Ja musieć kupić Tobie słownik, bo Ty nie umieć pisać po polskiemu. Ja lepiej kupić Worda.
Odezwał się ten, który storzył post, który pobija 100000 bezsęsownych odpowiedzi :D

Chyba trzeba stworzyć jakiś Noob Translator w internecie :)

Łaskawie proszę o nie cytowanie tej odpowiedzi ...
Wszystkie błędy celowe.

Luk~
17-08-2006, 12:32

Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Ja wiem tylko, ze niektore z tych postaci z notanika MAber mieszkaja w Thais, np: Frodo - karczma
Hardek siedzi w kopalni dwarfow obok kazz
Kto znajdzie Sama musi sie popytac cos czuje ze ilosc tych gwiazdek jest nie bez powodu

Volan Rookstayer
17-08-2006, 12:54
Ja wiem tylko, ze niektore z tych postaci z notanika MAber mieszkaja w Thais, np: Frodo - karczma
Hardek siedzi w kopalni dwarfow obok kazz
Kto znajdzie Sama musi sie popytac cos czuje ze ilosc tych gwiazdek jest nie bez powodu

Hahahaahahahahahahahahahahahahaha :D :D :D Jaki kozak ... Hardek obok kopalni dwarfów ? Hardek chodzi za thais, Sam skupuje rózne duperele w thais...
Ehhh i jeszcze mi teraz powiedz, że nigdy w thais nie byleś ... jak nie byłeś to po co post sypiesz ??

PS. Mamy nowego odkrywcę w temacie ... <lol>

Gula Bula
17-08-2006, 13:36
... ten qest jest pikielnie prosty
rozwiązałem go już dawno temu

podpowiadam

Pacc
Wilk
npc
przeszukajcie forum

Alessandro Del Piero
17-08-2006, 14:10
Tak? A pokarzesz mi nagrode na trade?

Miszi
17-08-2006, 14:32
Tez bym chcial zobaczyc tego SS na Rooku...........i chyba nie zobacze :P

PLague
17-08-2006, 17:05
Bardzo ciekawy temat. Interesujący wręcz. Ja sobie nie zaprzątałem żadnymi notatkami i książkami w bearroom i minohell głowy z prostego powodu: jak tam dochodziłem był już burdel nie do ogarnięcia:confused: . Ale fajna historia z tymi minosami.

Słyszałem na Antice, że na tamtejszym rooku GM daje klucz do minomag'a na 40lvl. Ale nie woidziałem, więc to może być plotka.

Milan ognia
17-08-2006, 17:17
Omfg...
Nie. Na 40 lvl nie dostajesz żadnego klucza. Skąd wiem? Mam kolegów (i koleżanki ;) ) z lvl 40+.
Na niższych tym bardziej nie dostajesz. Mnie jedno ciekawi. Skąd wy bierzecie te pomysły? Koledzy wam opowiadają a wy im wierzycie? Litości. A jak powiem, że: Na 66 lvl z 666 hp i many, z capem równym 66, 66 soulami i stamina wynoszaca 6h 6min zabijecie 666 czarnych owiec lognie się GM i da wam wszystkie rare uwierzycie? Nie? To fajnie -.-"

Hakuoh
17-08-2006, 19:56
Omfg...
Nie. Na 40 lvl nie dostajesz żadnego klucza. Skąd wiem? Mam kolegów (i koleżanki ;) ) z lvl 40+.
Na niższych tym bardziej nie dostajesz. Mnie jedno ciekawi. Skąd wy bierzecie te pomysły? Koledzy wam opowiadają a wy im wierzycie? Litości. A jak powiem, że: Na 66 lvl z 666 hp i many, z capem równym 66, 66 soulami i stamina wynoszaca 6h 6min zabijecie 666 czarnych owiec lognie się GM i da wam wszystkie rare uwierzycie? Nie? To fajnie -.-"Na 666 jedziesz.. co to jakaś mania? :D

Do wszystkich! Każdy kto chce się wypowiadać w tym temacie, niech pomyśli co pisze. Bo naprawde, szkoda nerwów. Jeżeli napiszecie, że ktoś lub coś zdobył SSa czy scalaka niech zrozumie, że i tak nikt nie uwierzy. Bez dowodu lub tym podobne post jest bez sensu. Tak więc proszę was o pomyślne wypowiadanie się na ten temat. Dziekuje.

Volan Rookstayer
17-08-2006, 21:50
Na 666 jedziesz.. co to jakaś mania? :D

Do wszystkich! Każdy kto chce się wypowiadać w tym temacie, niech pomyśli co pisze. Bo naprawde, szkoda nerwów. Jeżeli napiszecie, że ktoś lub coś zdobył SSa czy scalaka niech zrozumie, że i tak nikt nie uwierzy. Bez dowodu lub tym podobne post jest bez sensu. Tak więc proszę was o pomyślne wypowiadanie się na ten temat. Dziekuje.
Ehhh żeby oni słychali takich jak ty ... :) Problem w tym, że nie słuchają X(
Dziekuje
nie ma za co :D

Czytając ten temat doszedłem do wniosku, że ss-a nie da się zdobyć :D

Gula Bula
18-08-2006, 10:41
Jasne czekam na nebuli

Alessandro Del Piero
18-08-2006, 11:25
Moge tam być w każdej chwili. Podaj tylko nick

Volan Rookstayer
18-08-2006, 12:16
... ten qest jest pikielnie prosty
rozwiązałem go już dawno temu

podpowiadam

Pacc
Wilk
npc
przeszukajcie forum

zal.pl, po co się tak trudzisz ??? i tak każdy wie, że go nie masz ... a to, że czekasz na Nebuli nic nie zanczy. Nawet nicku nie podałeś.
Hmmmm coś po poście szanownego Pana Klocka, Tom przestał się udzielać ;)

Poborca_Podatkowy
18-08-2006, 16:18
5 x up
Ja pomyślałem o tym wcześniej, ale nikt nie zwrócił na to uwagi.

Tom The Tanner
18-08-2006, 20:07
zal.pl, po co się tak trudzisz ??? i tak każdy wie, że go nie masz ... a to, że czekasz na Nebuli nic nie zanczy. Nawet nicku nie podałeś.
Hmmmm coś po poście szanownego Pana Klocka, Tom przestał się udzielać ;)

Niewiem o który post szanownego pana klocka ci chodzi. Po prostu zaglądam tu tylko raz na 3 dni jak coś ciekawego bo normalnych urzytkowników można policzyc na palcach dwóch rąk a reszta to newbie, nooby, trolle itp.

Volan Rookstayer
18-08-2006, 20:36
Net się tnie :/ Proszę o usunięcie tego posta.

Volan Rookstayer
18-08-2006, 20:36
Zacznijmy najpierw od jednego.

Skad wziales ksiazke o vendorze (ja widzialem kilka w ksiegarni pt "slownik angielskiego") prosilem juz cie kilka razy o to abys podal tytuly i miejsca gdzie moge je znalezc. Chcialbym sam przestudiowac te wszystkie zawile historie o nim o Dallheimie, Amber i o tym jak przyjaznil sie z Tomem.

Wystarczy tyle..... jak to podasz oficjalnie cie przeprosze ze nazywal;em cie klamca, sciemniaczem i szukajacym rozglosu noobem.....
To ten post :) str. 110

Jordan rookguardion
19-08-2006, 08:22
Jeszcze sie nie skapowaliście o tym Vendorze? To już było pare razy pisane vendor to po angielsku sprzedawca, a na tibia.pl jest błąd i podali to jako imie NPC.

chodi555
19-08-2006, 11:45
Czy Amber mogła ukraść SoF'a jeśli tak to może właśnie ona go ukradla poszla na Maina ze podejrzene nie padlo na nią..chciała go schowac ale fire devile ją zabiły i SoF został w jej ciele...no i w koncu wróciła na Rooka:D
:cup: :cup: :cup:

Kamil Cord
19-08-2006, 11:54
Mam problem. Duzo sie muwi o tych keyloggerach, ale ja zupelnie niewiem co to jest. Słyszałem ze przez to podobno moze sie ktos wkrasc do mojej poczty czy cos takiego, ale prosze o szczegulowe wyjasnienie i jak sie tego pozbyc z mojego kompa zebym mogl odzyskac konto w razie hacku.

Tom The Tanner
19-08-2006, 12:08
nie karmić trolli
cicho nie zwracajcie na niego uwagi (@up)

@pan klocek o który text ci chodzi? powinniście odróżniać domysły od prawdziwych textów :P

Volan Rookstayer
19-08-2006, 13:46
Jeszcze sie nie skapowaliście o tym Vendorze? To już było pare razy pisane vendor to po angielsku sprzedawca, a na tibia.pl jest błąd i podali to jako imie NPC.

Dziecko wojny i rozpaczy, czytałeś poprzednie strony ??, bo chyba nie.
TO JUZ BYŁO !

Czy Amber mogła ukraść SoF'a jeśli tak to może właśnie ona go ukradła poszła na Maina ze podejrzene nie padlo na nią..chciała go schowac ale fire devile ją zabiły i SoF został w jej ciele...no i w koncu wróciła na Rooka

Ciekawe, ale z tego co piszesz, wychodzi, że SoF da się zdobyć na mainie (na mainie ją zabiły), a nie na rooku. Chyba, że ktoś z powrotem na Rook tego SoF'a przeniósł...
PS. Skąd to wiesz ?? Czytałeś książki czy to tylko twoje domysły ?? :confused:

Jordan rookguardion
19-08-2006, 14:26
Myślisz że mi sie chce czytac 100 stron z tymi postami?? Już se wole książke poczytac. Padł jakis post to napisalem i skończ już wyzywac.

Pavel Ches
19-08-2006, 14:35
Mam problem. Duzo sie muwi o tych keyloggerach, ale ja zupelnie niewiem co to jest. Słyszałem ze przez to podobno moze sie ktos wkrasc do mojej poczty czy cos takiego, ale prosze o szczegulowe wyjasnienie i jak sie tego pozbyc z mojego kompa zebym mogl odzyskac konto w razie hacku.

nie karmić trolli
cicho nie zwracajcie na niego uwagi (@up)

Jak uważasz, że to jest troll to gratuluję "pomysłowości", może zacznijmy wszystkich nazywać trollami kto wie nawet troszkę mniej od nas? Uważam, że niektórzy po tej całej akcji "Nie karmić trolla" nadużywają czesto nazewnictwa "troll".

Keylogger (http://pl.wikipedia.org/wiki/Keylogger) - tutaj masz dobrze wytłumaczone co to jest. Jest tam również link do listy keylogerrów ze sposobem ich usuwania.

Pozdrawiam

chodi555
19-08-2006, 14:37
To są moje domysły..ale chodzi mi o to ze moze na roku nie da sie zdobyć SoF'a tylko na mainie...Chociaz moge sie mylić;)

tomektrz
19-08-2006, 15:33
Hmm... szczerze mówiąc to ja też zaczynam w to wątpić... ja osobiście (jeszcze jako newbie) zobaczywszy SS na wysepce obadałem dokładnie czy nie da się tam wejść, po czym pomyslałem "Ale zaczepisty miecz! Jak wyjde na maina to sobie taki kupie!". Sądzę, że większość normalnych graczy (tzn. nie rookstayerów) pomyślała dokładnie to samo...

Volan Rookstayer
19-08-2006, 15:36
Myślisz że mi sie chce czytac 100 stron z tymi postami?? Już se wole książke poczytac. Padł jakis post to napisalem i skończ już wyzywac.
Zaraz zawał mnie złapie !! po co się odzywasz nie czytając całego tematu?!
Czytasz ostatnie posty z których dowiadujesz się 5% całego sensu tematu.
Idź książkę poczytać ...
Ja cały temat czytałem koło 2 godz i nic mi się nie stało ...
A wyzywać nie przestanę, takich jak ty !, ponieważ wyciągasz stare informacje, które były wałkowane pare stron temu ... (nawet kilkadziesiąt) i tym samym zaburzasz układ informacji na temat ss'a na rooku u innych użytkowników. (zaśmiecając temat)

To są moje domysły..ale chodzi mi o to ze moze na roku nie da sie zdobyć SoF'a tylko na mainie...Chociaz moge sie mylić

No właśnie ... Na mainie jest quest na ss'a i poza tym w Tibii nie było nigdy (chyba) questa na ten sam przedmiot 2 razy.

Uther92
19-08-2006, 21:08
113 stron i nic konkretnego no ludzie my chyba nigdy sie tego nie dowiemy... I am rookstayer :P:P:P

Jordan rookguardion
20-08-2006, 10:15
@volan rookstayer
Ale czemu mnie sie tylko czepnąeś przecież dużo ludzi co i rusz wyskakuje z jakimś genialnym pomysłem który nieraz był oklepany.

Khalak
20-08-2006, 14:05
KIedyś czytałem kawałek tematu i wiem że szukacie Verotha.... może wie coś o nim Eroth z Ab' - taki NPC co uczy kilku czarow :) Nie wiem czy ktos to wczesniej pisal ale nie chce mi sie czytac calego tematu :p

MvD
20-08-2006, 15:10
Khalak bylo już mowione to 100 razy ale powiem jeszcze raz
po 1. nie Veroth tylko Vendom
po 2. Vendom to kupiec czy sprzedawcja w jęz. ang. a na tibia.pl jest błąd
po 3. to niech ci sie zachce przeszukać cały ten temat żeby znowu nie było takich postów...

Pozdro ;)

Volan Rookstayer
20-08-2006, 22:17
@volan rookstayer
Ale czemu mnie sie tylko czepnąeś przecież dużo ludzi co i rusz wyskakuje z jakimś genialnym pomysłem który nieraz był oklepany.
Bo ty wyskoczyłeś w najmniej odpowiednim momencie.
Ok, już się odczepiam ;D byłem trochę zły z pewnych powodów ale już mi przeszło.
Teraz moja opinia ! : NIGDY W TIBI NIE BYLO QUESTU 2x NA TEN SAM ITEM .....
CZYLI NA MAINIE JEST QUEST NA SS'A A NA ROOKU NIE MA !! <<< moja opinia, proszę nie cytować tego postu >.>

Zito
21-08-2006, 01:11
< deleted >

exeros
21-08-2006, 02:21
Teraz moja opinia ! : NIGDY W TIBI NIE BYLO QUESTU 2x NA TEN SAM ITEM .....
CZYLI NA MAINIE JEST QUEST NA SS'A A NA ROOKU NIE MA !! <<< moja opinia, proszę nie cytować tego postu >.>

Behe quest i Demon helmet-2x demon shield cos jeszcze?
Jakby niepatrzeć w 2 questach ta sama nagroda...

Gula Bula
22-08-2006, 12:14
Nebula
Sluga Artosa(wcześniej ssa mial Artos Wielki )

Ghinus
22-08-2006, 12:56
Translator http://www.1-800-translate.com/machine_trans/

DECIMO:

BRASS ARMOR QUEST

Este quest es bastante complicado de hacer, no queda en la cave de la CARLIN SWORD QUEST, sino queda en la cave de la quest de la KATANA, alli en el veneno hay una escalera, HAY COMO 10 rootworm, es mejor que entren con 99999999 lifefluids XD es mejor prevenir, yo entre con unos amigos y hicimos la quest.

UNDECIMO:

SPIKE SWORD QUEST

Para este quest son necesarias 10 personas, para matar el respawn de minotaurs de la carlin quest y una persona que sea level 1 sin exp y sin que lo haya tocado un mounstro (OJO SI LO TOCARON SRRY). Ese level 1 sin exp va a abrir la puerta con cualquier llave, cuando entras no hay mino, hay una pared hacia donde esta el mino, hay un punto de teleport, tienen que entrar el level 1 primero, y despues los demas (EL QUEST ES BASTANTE DIFICIL). Cuando entras solo aparece 1 troll, el level 1 tiene q matarlo, si muere todos tienen q salir rapido o el minotaur mage los mata, (EL MINO MAGE ESTA ENCERRADO Y PUEDE SALIR SI MATAN AL LEVEL 1) si el level 1 lo mata entren todos al portal q viene, solo esta la quest y nadamas 1 la puede hacer (TIENEN Q PISAR 10 AGUJEROS, EL LEVEL 1 VA EN EL MEDIO) solo el level 1 hace la quest, ahi se consiguen las boots of waterwalking y hay un agujero, pisenlo y aparecen en el centro. todos los charts tienen que turnarse 10 dias para q cada ves q cierren tibia otra persona busque la sword, EL LEVEL 1 LE PASA LAS BOTAS A CADA UNO) ojo el lvl 1 tiene q ser de ABSOLUTA CONFIANZA

Po przetłumaczeniu na angielski...

TENTH:

BRASS ARMOR QUEST

This quest is quite complicated of making, it is not in it digs it of CARLIN SWORD QUEST, but it is in it digs it of the quest of KATANA, there in the poison there is a stairway, there is AS 10 rootworm, it is better than XD they enter with 99999999 lifefluids it is better to prevent, I enter with some friends and we made the quest.

ELEVENTH:

SPIKE SWORD QUEST

For this quest they are necessary 10 people, to kill the respawn of minotaurs of the carlin quest and a person that it is level 1 without exp and without he/she has played it a mounstro (EYE IF SRRY PLAYED IT). That level 1 without exp will unlock the door, when you enter there is not I mine, there is a wall toward where this the I mine, there is a teleport point, they have to enter the level 1 first, and later the other (QUEST is QUITE DIFFICULT) ones. When you enter alone 1 troll, the level appears 1 he/she has q to kill him, if he/she dies all they have q to leave quick or the minotaur mage the bush, (THE I MINE MAGE THIS CONTAINED AND it can LEAVE IF it KILLS

--------------------------

I polski :

DZIESIĄTY:

Brass Amor Quest
Ten quest jest trudny do zrobienia, nie kopac tam gdzie Carlin SWORD QUEST, ale gdzie QUEST na KATANE, tam w truciznie tam stairway, tam JAK 10 rootworm, to lepiej niż XD oni wchodzą z 99999999 lifefluids tym lepiej przeszkodzić, ja wchodzę z jakimiś przyjaciółmi i zrobiliśmy quest.

JEDENASTY:

Spike Sword Quest

Do tego questa potrzeba 10 ludzi, żeby zabic respawn minotaur przy carlin quest i osoby z poziomem 1 bez exp i on/ona zagra to mounstro (OKO JEŚLI SRRY GRANE TO). Tamten poziom 1 bez exp będzie otwierać drzwi, kiedy wy zaciągnięcie to jest nie ja kopalnia, to jest ściana toward gdzie to ja kopalnia, tam teleport , poziom 1 whzodzi pierwszy, i później inni (quest TRUDNy). Kiedy wy wchodzicie same 1 kanon, postac poziomu 1 ma eq żeby zabić jego, jeśli on/ona umiera wszystko oni mają q żeby ubyć znachorka albo minotaur mage krzak, (JA mino mage TO ZAWIERANE I to może UBYĆ JEŚLI to TŁUCZENI)

@Down
Rzeczywiście! Wkleiłem 2 razy to samo. Już poprawiam.
----
Po trochu poprawiam

wizu
22-08-2006, 14:51
to po angielsku to chyba nie jest po angielsku xD

Wievioor
22-08-2006, 18:13
Khalak bylo już mowione to 100 razy ale powiem jeszcze raz
po 1. nie Veroth tylko Vendom
po 2. Vendom to kupiec czy sprzedawcja w jęz. ang. a na tibia.pl jest błąd
po 3. to niech ci sie zachce przeszukać cały ten temat żeby znowu nie było takich postów..

NIE VENOM NIE VEROTH NIE VENDOM TYLKO VENDOR

I polski :

DZIESIĄTY:

Brass Amor Quest
Ten quest jest zupełnie skomplikowany do zrobienia, to nie w tym kopie to Carlin SWORD QUEST, ale to w tym kopie to QUEST KATANA, tam w jadzie tam stairway, tam JAK 10 rootworm, to lepiej niż XD oni wchodzą z 99999999 lifefluids tym lepiej przeszkodzić, ja wchodzę z jakimiś przyjaciółmi i my zrobiliśmy quest.

JEDENASTY:

Spike Sword Quest

Do tego questa potrzeba 10 ludzi, żeby namordować się respawn minotaur carlin quest i osoby że to jest poziom 1 bez exp i bez on/ona odegrała to mounstro (OKO JEŚLI SRRY GRANE TO). Tamten poziom 1 bez exp będzie otwierać drzwi, kiedy wy zaciągnięcie to jest nie ja kopalnia, to jest ściana toward gdzie to ja kopalnia, tam teleport punkt, oni muszą wciągnąć poziom pierwszy 1, i później inny (POGOŃ ZUPEŁNIE TRUDNO). Kiedy wy wchodzicie same 1 kanon, postacie poziomu 1 on/ona ma q żeby zabić jego, jeśli on/ona umiera wszystko oni mają q żeby ubyć znachorka albo minotaur mage krzak, (JA KOPALNIA MAGE TO ZAWIERANE I to może UBYĆ JEŚLI to TŁUCZENI

A to po polsku to nie jest po polsku -.- koles czy ty to skopiowałeś do translatora i kliknales translate?? Moge sie tez zalozyc ze po przetlumaczeniu nawet tego nie przeczytałeś. To są 2 akapity tekstu ludzie nie można się trochę wysilić?? A poza tym to było ironiczne a nie na serio... Też mogę powiedzieć, że żeby wykonać ten quest trzeba isc do podziewmii akademii z kluczem i 99999999 razy zabic sie w ogniu oraz 99999999 razy zabic sie w energii...

Roxisq
22-08-2006, 20:56
Nie wiem czy to juz bylo ale znalazlem cos takiego:

http://tibia.no/articles.php?articleid=9

Jest tam bardzo duzo na ten temat tylko ze po angielsku. Nie znam zadnego dobrego tlumacza wiec nie moge przetlumaczyc. Jak ktos by mogl to niech przetlumaczy.

Tam chyba jest opisane mniej wiecej jak spike znalazl sie na wysepce itd..

PS: to nie zaden virus ani keyloger!!

Urlopekzes
22-08-2006, 20:59
http://www.tibianews.net/picday/000555.jpg
21/10/2005 Waterwalking. The Secret about spike sword finally solved! Lonya finally found out how to reach the island with the spike sword. All you need are boots of waterwalking. Congratulations! Stays just one question: "How to get those boots?"

Ten serwis raczej nie daje fake (ma wielu GM w szeregach i jest w programie CipSoft). Tak jak powiedzieli teraz pytanie jak zdobyć Boots of Waterwaling
@@@@@@@@@@@
Tłumaczenie
21/10/2055 Chodzenie po wodzie. Sekret dotyczący spike sworda rozwiązany. Lonya dotarła na wyspe ze spike swordem. Potrzeba Boots of Waterwalkin (Butów chodzenia po wodzie). Gratulacje. Teraz pozostaje pytanie "Jak zdobyć te buty?"
Link do orginału http://www.tibianews.net/pictures.asp?num=1#

Powiem jedno, trzeba znaleźć buty do chodzenia po wodzie...

- Prodigy -
22-08-2006, 21:02
Powiem jedno, trzeba znaleźć buty do chodzenia po wodzie...

Powiem drugie - przydałoby się IQ powyżej 35, żeby sensownie pisać na tym forum.

@Down -

Taaa? To jeszcze wyjaśnij, skąd wiesz, że TRZEBA i skąd wiesz, że takie SĄ.

Btw - ktoś oceniał IQ tego psychoanalityka ? ;)

Urlopekzes
22-08-2006, 21:05
Powiem drugie - przydałoby się IQ powyżej 35, żeby sensownie pisać na tym forum.

powiem trzecie, że po prostu wydaje mi sie że trzeba znaleźć te buty, WYDAJE mi się!

powiem czwarte, psychoanalityk u którego byłem półtora roku temu oszacował moje IQ na 130 :]

powiem Piąte (!) bądź mądry i nie oceniaj IQ innych, i ja mogę tu pisać WSZYSTKO co się wiąże tematu byle nie głupoty, a to głupota nie była...

@@up
@@edit

człowieku nie żartuj sobie, jeżeli coś komentujesz to SKOMENTUJ to a nie piszesz głupoty o IQ...
noobom stop...

Milan ognia
22-08-2006, 21:28
A mi się wydaje, że >lista tak długa, że nie chce mi się pisać. Wystarczy przypomnieć sobie moją 'story 666'<
Te buty oznaczałyby: Pacc za darmo. Goni Ciebie mino guard i masz czarne hp. Sru... Wbijasz na wodę. Tia... Jasne. I zanim powiesz 'nobom stop' (a nie przypadkowo noobom?') zastanów się. Jeżeli Prodigy jest noobem to kto nie jest?
Aha... Wiesz czemu ocenił Twoje Aj Kju na 35? (i ma rację)? Bo napisałeś coś, co było 666 razy wałkowane.

L. W.
22-08-2006, 21:33
jeżeli takie buty są, to musi być jakieś ogranicznie chodzenia po wodzie, lub jakiś haczyk bo to chyba na prawdę by oznaczało darmowy PACC, oraz można by sobie pójśc na maina na niższym niż 8 lvl'u!

tomektrz
23-08-2006, 09:41
@up

Dokładnie. Ktoś napisał, że te buty nie oznaczają darmowego PACCa ani chodzenia na linii Rook - Main, bo pozwalają przejść tylko 1 kratkę od brzegu. Ale na Rooku oznacza to, że możnaby przejść na PACC Area, bo dzieli je od reszty terenów tylko rzeczka...

Wievioor
23-08-2006, 15:29
A ja uważam, że to nie dokońca darmowy PACC, przecież przez rzeczkę można przejść po mosktu... no właśnie... nie można, a dlaczego? bo teleportuje cie na początek, równie dobrze może tak być z wodą...

Urlopekzes
23-08-2006, 19:44
wydaje mi się że te buty mogą cię tylko i wyłącznie przenieść gdy przed rzeczką/morzem nie ma wysokiego brzegu, a przed wyspą z ssem jest niski brzeg... i znikanie ssa z wyspy na pewną nie jest zabawą godów...

Milan ognia
23-08-2006, 20:03
@Up:
A czym? Zdobyciem miecza? Aha... Czyli na Antica kilkanaście osób ma ss'a. Tak? Mi się tak nie wydaje.

@Down:
Wyciągam wnioski w linii prostej z posta.

Michal9000
23-08-2006, 20:19
Nie, raczej czymś w rodzaju okresu w którym można zdobyć miecz.

Todix Dain
24-08-2006, 13:15
znalazlem to na forum innej strony o tibi:

"Dzisiaj (ok.8 rano) znalazłem księge: The Demons destroy Rookgard isle. Humble humans kill demons and close minotaure mage in closed crypt(...) Some day Humble humans back to rookgard and give humans Sword... Sword of Furry...

Niezłe nie? Może te humble humansy to cipy??? Albo może jest bramka levelowa (np.: na levelu 1000 mozesz wrucic na roka) księga jest na stronie dla FACC (chyba że jakiś PACC ją przyniusł). A i sorka za błędy i takie tam... zapamiętywałem kawałek i rzepisałem."
ma to cos moze zwiazane ze spikie sword bo w koncu sword of fury...

Michal9000
24-08-2006, 16:32
Na jakim mieszkasz swiecie? bo chcialbym ją zobaczyć.

Dragon of Piorun
24-08-2006, 21:15
Stonoga chyba zapomniał o swoim temacie, a to on najwięcej wnosił do niego, jak się nie odezwie to dalej ten temat będzie przekrzykiwanką i utonie we forum. Naprawde to co napisał stonoga zatrzęsło rookgaardem, a teraz to będzie normalny temat.

anquar
24-08-2006, 22:31
Kiedy poszedlem raz do Cipfrieda i napisalem "quest" odpowiedzial on coś takiego
"Cipfried: First you should try to get some gold and buy better equipment."
Jaśli ktoś wie o co chodzi prosiłbym o odpowiedz. Ta rzecz bardzo mnie zaintrygowala ale nie znam na nia odpowiedzi :(

Alessandro Del Piero
24-08-2006, 22:45
@2xup

Stonoga to Tom the Tanner

@up

To znaczy żebyś znalazł troche złota i kupił lepszy ekwipunek. A na przyszłość używaj opcji Szukaj ;)

Kejmil
25-08-2006, 18:30
przeczytałem całe 115 stron (:evul: ) tego tematu, więc nie mówcie żebym nie pisał nic póki nie przeczytam wszystkiego.

interesuje mnie ta książka amber. czy nie zauwazyliście że jest tam NPC o imieniu Hardek? Hardek to przecież polska nazwa (ja tak sądze). może każdy npc jest do każdego kraju...ale nie wiem czy cipy by na to wpadły:baby:

a te buty dzieki którym możesz chodzić po wodzie. czemu w rozpisce butów ich nie ma? (klik (http://www.tibia.pl/items.php?sort=arm&typ=boots))

są tam wprawdzie Soft Boots'y i one wyglądają jak te do chodzenia po wodzie, więc czemu nie mają takiej samej nazwy ? a ten screen... jak ta "gościówa" wzięła by ss skoro tak jak już to było dawniej mówione, wokól niego są skały i ogień ?

Mlodziutki
25-08-2006, 18:42
@up

Jeżeli Soft Boot's są do chodzenia po wodzie to (Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora. Być może jest to przedmiot dostępy z jakiegoś questu, można go po prostu znaleźć gdzieś na mapie, lub nie można go zdobyć w ogóle- o soft boots'ach) to trzeba być wielkim fuksiarzem żeby można je znaleźc na ziemi:confused:

Kejmil
25-08-2006, 18:47
tak więc skąd te buty ? fake? przecież na mainie też nikt ich nie zdobył (może się mylę). to co dopiero na rooku. zresztą jak mi wiadomo ona "zdobyła" ss mając 7 lev. skąd ma te buty? i dlaczego ludzi silniejsi od niej tych butów nie zdobyli a ona tak ?

Xeradus
25-08-2006, 19:07
(Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora. Być może jest to przedmiot dostępy z jakiegoś questu, można go po prostu znaleźć gdzieś na mapie, lub nie można go zdobyć w ogóle- o soft boots'ach)

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania. "Można go po prostu znaleźć gdzieś na mapie". Można je znaleźć w domku świętego mikołaja na jednej z lodowych wysp.

Edit:
Btw. Soft bootsy i boots of water walking to nie to samo.
Ja słyszałem że soft bootsy regeneruja zycie i mane ( tak słyszałem, to pewnie głupota więc nie komentować tego)

Rafi_skc
25-08-2006, 19:19
A wiec na początek chciałem zauważyc iż spike sword według mnie jest NIEdostępny na rooku. Po 1 skoro już (niby) ktoś ma tego spike sworda to czemu niejest pokazane samo wejscie lub dojście do spike sworda. Ktoś puścił plotke i tak sie ciągnie. Byc może był dostępny tylko na starych serverach. Ale napewno niejest tak jak większośc z Was sądzi. Co do Mino Maga niebędę się wypowiadał gdyż to jest poprostu potwór i każdy rookslayer powinien wiedziec jak do niego dojśc.

Kejmil
25-08-2006, 19:38
mylisz sie. wydaje mi sie ze nawet Sunrise nie zna drogi do mm, wiec nie wygaduj głupot. zauważyłem także, że ta dziewczyna co "zdobyła" ss i buty do chodzenia do wodzie, ma pacc więc chyba trzeba mieć pacca do rozwiązania (o ile w ogóle jest) tej zagadki.

Tak więc może niech każdy wypowie się co wie o Botts of Waterwalking i o Soft Boots.

tomektrz
25-08-2006, 20:09
Podobno Boots of Waterwalking znajdują się w Skarbcu Imperatora Kazo (razem z DSL i innymi takimi itemkami), ale jeśli nawet ktoś je zdobędzie (chociaż nadal nie wiemy czy to quest), to na Rooka nie ma szans ich zabrać... A Soft Bootsy to po prostu zwykłe buty (przynajmniej ja nie słyszałem o jakichś nadzwyczajnych właściwościach), tylko nie bardzo da się je zdobyć.

Ghinus
25-08-2006, 20:41
Wiecie ze pod SS jest tunel. Mozna zejsc do niego np z wiezy pajakow.

Mlodziutki
25-08-2006, 21:05
Kurde przeczytalem wysztskie posty co napisał Stonoga i też mi sie już zdaje ze te buty to tylko ozdoba--SORY--

Uther92
25-08-2006, 21:32
Nie tak ostro ale i tak apeluje do modów o to by niedawali ci bana bo zostałeś tak ajkby sprowokowany.B)

Dragon of Piorun
25-08-2006, 21:46
Lepiej już zamknąć ten temat bo z tego co widziałem to Stonoga go zostawił. Zatrząsł całym rookgaardem i widać raz bez powtórzeń

Tom The Tanner
25-08-2006, 21:54
@up

Na tym forum 80% to głupoty i złe tropy (ale rym) dlatego przeniosłem sie na inne forum moje i tam można w spokoju pomyśleć. Nie będę dawał linka jak chesz to popatrz na mój podpis. Tu ludzie nieraz piszą sensowne rzeczy ale naprzykład teraz dawałbym 100 post ''Ludzie przestańcie gadać o tych butach!'' ale to jest bez sensu bo zaraz ktoś powie żeby spróbować porzucać do wody przed SS beczki i skrzynki i po nich przejść albo ktoś zaraz sie spyta co powiedzieć do obiego żeby kupić studdded shield... :\

Mlodziutki
25-08-2006, 22:00
Może Stonoga wie jak zdobyć SS i nie może napisać więc póki on nic nie napisze to ten temat bedzie schodzić na dziady

Tom The Tanner
25-08-2006, 22:02
OMGF MAM SPIKE SWORDA PATRZCIE SZYBKO!!!

http://i68.photobucket.com/albums/i11/Vialix/gumacky.jpg

To tyle jeśli chodzi o wasze tezy z chodzeniem po wodzie. http://img166.imageshack.us/img166/2840/newtomthetanneremotxu9.png (http://imageshack.us)

Kejmil
26-08-2006, 11:22
może mówiąc że szukamy za daleko, może knighmare miał na myśli że bez sensu wiąrzemy spike sworda z mino magiem, niedawno był tekst na brass armora i ss. nie mówię że są prawdziwe, ale może to nam uświadomić że quest ze ss to jedno, a brass armorem (czyli mm) to drugie.

co do ghoula to moim zdaniem nic nie da się zrobić. to jest tylko na pokazanie.
a te buty "pozwalającechodzićpowodzie" to chyba jakaś bzdura, czy ktoś o nich kiedykolwiek słyszał?

Podobno Boots of Waterwalking znajdują się w Skarbcu Imperatora Kazo
może mm też ma swój skarbiec i tam są te buty?

Wiecie ze pod SS jest tunel. Mozna zejsc do niego np z wiezy pajakow.

nie może bo to jest zwykły tunel z trollami, niektórzy próbowali już ropować, pickować, shovelować i nie da rydy:baby:

mi sie już zdaje ze te buty to tylko ozdoba

buty nie mogą być "OZDOBĄ". każde buty (w tibii) doś "dają". pancerz, przyspieszenie...

Behe quest i Demon helmet-2x demon shield cos jeszcze?
Jakby niepatrzeć w 2 questach ta sama nagroda...

a legion helmet na rooku? w quescie na coppera można go zdobyć oraz w queście w bear roomie.

jesli mm ma swój skarbiec (co jest pewnie niemozliwe bo byśmy już o tym wiedzieli) to może tam sa te buty. albo inaczej: buty są w queście u mm a brass armor... hmm... przy odrobinie szczęścia wypadnie wam brass armor z mm:]

Hetakuri
26-08-2006, 11:42
a legion helmet na rooku? w quescie na coppera można go zdobyć oraz w queście w bear roomie.

W quescie w bea roomie ? Od kiedy ? Chyba chodzilo ci o to, ze quest jest powiazany z bear roomem, a nie, ze mozna go zdobyc bezposrednio z tamtad. A co do butow, to uwazam, ze ich nie ma (choc to tylko moje zdanie i nie twierdze, ze tak JEST). Moim zdaniem, za duzo halasu o nic...

Kejmil
26-08-2006, 12:16
W quescie w bea roomie ? Od kiedy ? Chyba chodzilo ci o to, ze quest jest powiazany z bear roomem, a nie, ze mozna go zdobyc bezposrednio z tamtad.

no, o to mi chodziło, z tej skrzynki koło mino, nie w bear roomie.

Uther92
26-08-2006, 16:06
buty nie mogą być "OZDOBĄ". każde buty (w tibii) doś "dają". pancerz, przyspieszenie...Ale napewno niedają takich możliwości jak niekórzy usiłują udowodnić.:evul:

Alessandro Del Piero
26-08-2006, 17:23
@2x up

A sandały dają coś ciekawego? ^^

Uther92
26-08-2006, 17:41
Eeee z wyjątkiem satysfakcji z ich posiadanie...nie.:]

Kejmil
26-08-2006, 17:44
no tak... sandały to wyjątek... chociaż może.... kiedyś mi wmawiano że one dają przyspieszenie... wiecie: takie mini bohy:]

Uther92
26-08-2006, 17:46
@up
Stara śpiewka wciskana n00bom przez n00by oraz newbie pzrez n00by ;)

Wievioor
26-08-2006, 20:26
znalazlem to na forum innej strony o tibi:

"Dzisiaj (ok.8 rano) znalazłem księge: The Demons destroy Rookgard isle. Humble humans kill demons and close minotaure mage in closed crypt(...) Some day Humble humans back to rookgard and give humans Sword... Sword of Furry...

Na jakim mieszkasz swiecie? bo chcialbym ją zobaczyć.

On nie powiedział, że ma tą książkę, tylko że znalażl na jakimś forum o tej książce (tak tak, znowu cioteczny brat powiedzial jak jego kuzyn powiedzial ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) )

Mógłbyś podać linka do tego forum? i do tego posta/topica

Lolo Super Kolo
26-08-2006, 22:31
moglby ktos przetlumaczyc to?? nie jestem dobry z angola:p :D :cup: :confused:

!!!!Wbijajcie i Podziwiajcie!!!! (http://rapidshare.de/files/30866574/exori_best_hit.bmp)

Alessandro Del Piero
26-08-2006, 23:12
To będzie mniej więcej tak: "Demony niszczyły wyspe Rookgard. Skromni ludzie zabili demony i zamkneli minotaura maga w krypcie (komnacie?). Następnego dnia skromni ludzie wrócili na rookgard i dali ludziom sword. Sword of Fury." Nie wiem czy ja jestem taki kiepski w tłumaczaniu czy to po prostu wina tekstu, ale mniej więcej tak to wygląda ;)

Looder
27-08-2006, 03:37
Junio, vial, grzyb, i wszyscy :P błagam was nie rozbudzajcie tego tematu bo bez sensu zajmuje pierwsze strony na tym podforum a nic się nie dowiadujecie ;X apeluję do was (nietylko do was tylko do wszystkich ktuży to czytają) żebyście tu nic nie pisali. :/

Uther92
27-08-2006, 14:05
@up
Chyba ze ktoś naprawde coś wartego powiedzenia na forum odkryje...w co wątie 8o

Mr. x)
27-08-2006, 17:43
Nie chwalę się, ale tylko mówię, że przeczytałem wszystkie strony tego tematu :p A moje konto jest takie "młode" ponieważ wolałem najpierw przeczytać cały temat i zobaczyć czy przypadkiem ktoś już nie napisał to co mam do przekazania.

Ktoś napisał, że zauważył, że na poziomie poprzedzającym Mino Hell jest taka dziura zakryta przez stalagmit. Oto mój ss (sorry za jakość):
http://www.passive5.webpark.pl/mino.jpg

Myślałem, że np. za pomocą dźwigni u Toma stalagmit by zniknął a my byśmy mogli wpaść prosto do Komnaty MM, lecz gdy sprawdziłęm na mapach Tibia Erth (czy jakoś tak :) ) to jest to nie możliwe, ponieważ ta "dziura" jest pomiędzy dwoma pomieszczeniami (Mino Hell i Komnata MM) czyli nad grubą ścianą.

Kilka razy nawiązywaliście do tego "Labiryntu Firii" (czy coś takiego) znajdującym się na PACC area. I niby troche dalej znajduje się również zakryta dziura, tylko że tutaj kamykami. Czy ktoś mógłby sprawdzić czy ta dziura "istnieje", czyli niech zobaczy na mapie czy jest uwidoczniony mały, żółty kwadracik na miejscu odpowiadającym miejscu tejże dziury.

Może mój post nie wnosi nowych odkryc, ale myślę, że pozwala obalić chociaż te dwie teorie i wtedy zawęża się nam koło "pomysłów".

Edit:
@Hakuoh
Jak nawet nie potrafisz rozjaśnić sobie kolorów na monitorze po porzez właściwości karty graficznej to już nie moja wina że znasz się na komputerze tak jak moja prapraprababcia ... -.-"

ziutas_89
27-08-2006, 22:19
@up
pierwsza sprawa to...fajny nick masz :)
jesli chodz ci o ta zasypana droge w sterfie dla pacc to jest tam normalna dziora do rozkopania...Ktos juz pisal na forum ze kiedys dawno temu bylo tam przejscie prowadzace do niedzwiedzi ale to nie pewne. jesli byl tam na dole jakikolwiek quest to musi on byc caly cvzas bo cipy nie usowaja questow.

Hakuoh
28-08-2006, 07:57
@Mr. x)
Z tym SS'em to conajwyżej na drzewo możesz się schować.

Todix Dain
28-08-2006, 09:22
On nie powiedział, że ma tą książkę, tylko że znalażl na jakimś forum o tej książce (tak tak, znowu cioteczny brat powiedzial jak jego kuzyn powiedzial ze jego kumpel widzial jak sunrise mowil o zdobyciu ss;) )

Mógłbyś podać linka do tego forum? i do tego posta/topica

znalazlem to na forum www.tibia.org.pl w dziale mity rookgardu, nie pmietam jak sie ten temat nazywal, ale pewnoie cos w rodzaju ss na roko

Looder
28-08-2006, 10:39
@up podany link to zuo i co nam wksazałeś? w czym pomogłeś? :spam:

Todix Dain
28-08-2006, 12:21
@up podany link to zuo i co nam wksazałeś? w czym pomogłeś? :spam:

nie wiem w czym, ten koles chcial zebym mu link podał wiec podalem:spam:

Tom The Tanner
28-08-2006, 19:01
Ludzie! Zrobiłem se queścika na Book <QS chyba wszyscy wiedza o ktory book chodzi> i tam piszą nowi NPC! Wkleje całą książkę:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Kto zna NPC Tark? Ferumbras... o niego niemusze pytać. Czyżby odp trzeba szukać w Cytadeli Ferumbrasa? 0.o A tak na offtopie to on ma fajną pelerynkę :D

EDIT:
Hmm Ferumbras chyba był wcześniej. Ale Tark?

winnetou997
28-08-2006, 19:02
Witam jestem nowy na forum ale to nie znaczy ze nie mam pojęcia o Tibi.Ta historia mnie zafascynowała i po tym jak kazdy spamował troche sie mozna pogubic więc wg. mnie : Trzeba wejsc do pokoju Toma przesunonc dzwignie a ta otwozy dzwi do MM.Po zabiciu wchodzimy w tp i tam bendzie SS. Jest to teoria znana bo była wymieniana w tym temacie wiem bo przeczytał all postanowiłem jednak ją przypomniec.Wystarczy popatrzec na Tibie w Tibi nic nie powstało bez sensu uwazam ze wszystko ma swoją historie.Jak ktos juz wspomniał brze by było wypytac NPC które znały Toma moze one wiedzą jak wejsc do jego pokoju.Dobry pomysł nastraszyć je kazdy NPC sie czegos boi wienc uwazam ze mozna i tego sprobowac.Jak ktos wspomniał warto sprawdzic miejsca gdzie wystempują niedzwiedzie,tam mozna coś znalezć.Uwazam ze warto wypywac All Dee Rycerza na moscie na D czarownika od life fluidów ktos takze wspomniał o NPC ktory sprzedawal czar na CAP mysle ze przewaznie on skrywa tajemnice oraz NPC występujące na wyspie PACC.Mysle ze Spike Sworda mozna zdobyc tylko wtedy gdy znika.Hmm a co do Brass Armora uwazam ze jest na qst z Ghoulem do ktorego tez mozna jakos dojść choć nikt nie wie jak i myśle że niedowiemy sie przez dłuuuugi czas.Myśle takze ze warto pokombinowac z tym minosem na wieży on tez co ma do tego i myśle ze wiele moze wnieśc do sprawy,przecież nie został zrobinony dla Exp myśle ze on tam jest i na coś czeka być moze na tego Wiernego...narazie to tyle sam zaczne szukać przeszukam to i owo zobaczymy dla chcącego nic trudnego;) prosze o pomoc zebyscie i wy sie mobilizowali do szukanie pozdrawiam

Kejmil
28-08-2006, 19:36
trolle pomogły vendorowi ukraść ss a mino na skale jest przywódcą mino i czeka aż będzie można zabrać ss, ghoul jest po to, żeby mino mag miał na czym skillować m lev a sam mm jest po to żeby pokonać mino na skale i zostać przywódcą.

ehh... nie widzicie że nic z tego nie wyjdzie? nikt sie nie stara i tyle... nie ma co odgrzebywać tego tematu...

- Prodigy -
28-08-2006, 19:37
Witam jestem nowy na forum ale to nie znaczy ze nie mam pojęcia o Tibi.

Jeśli o Tibii masz takie samo pojęcie, jak o języku polskim, to kiepksi z Ciebie gracz.

Mysle ze Spike Sworda
i myśle że niedowiemy sie przez dłuuuugi czas.
Myśle takze ze warto pokombinowac z tym minosem
i myśle ze wiele moze wnieśc do sprawy

Dodaj, że ironizujesz, bo niektórzy będą myśleli, że faktycznie myślisz.

przecież nie został zrobinony dla Exp

Oczywistym jest, że do skillowania fishingu.

pomoc zebyscie i wy sie mobilizowali do szukanie pozdrawiam

Zależy Ci na wypowiadaniu się na tym forum ? Chcesz się z kimś dzielić 'przemyśleniami' ? Jeśli tak, to zacznij od sprawdzenia pisowni, przed wysłaniem posta i nie dziw się, że ktoś oprócz mnie, może Ci to jeszcze wytknąć, bo sam przyznasz, że lepiej się czyta teksty pozbawione większkości, popełnianych przez Ciebie błędów. A i wtedy może ktoś zacznie brać na poważnie, to co piszesz, bo jak narazie, to ani wiedzą praktyczną, ani teoretyczną nas nie zaskoczyłeś. A przynajmniej nie pozytywnie.

Mr. x)
28-08-2006, 22:21
Mam kolejną teorię do obalenia.
Dużo stron było poświęconych na temat tego "niezwykłego" wilka, który reśpił się na skale w Kamiennym Kręgu Orców.
To nic nadzwyczajnego że:
-nigdy nie gnije - a np ciało w tunelu dla 1 lvl który prowadzi poza miasto? Też nie gnije
-jak się go zdejmie to się nie da wrzucić go znowu na kamień - a da się wogle coś na który kolwiek podobny kamień wrzucić? Poprostu taki jest urok mapy

No ale tak czy inaczej troche kombinowałem i wymyśliłem, że jeśli się nie da sprzedać tego wilka, a raczej już szkielet Tomowi, to wpadłem na pomysł, żeby włożyć "magic wolfa" do zwykłego wolfa i wtedy go wcisnąć :D I tak też zrobiłem i co dostałem w zamian? Tylko pieniądze za ciało świerzo zabitego wilka :P

Już wiadomo że ten pomysł nie wypalił, dlatego jak ktoś kiedyś by na niego wpadł to wie co nie robić ;]

No to dalej idę główkować :)

Poborca_Podatkowy
29-08-2006, 08:45
A ja ci powiem, że próbowałem robić tak 100 razy. Główkuj dalej, ale się nie przegrzej ;)

Skarabeusz Pustyni
29-08-2006, 14:41
Znam dobrze angielski, i jak przetłumacze wszystkie książki na rooku natychmiast dam edita. Tak mnie ten temata zafascynował że przeczytałem go całego :D . Założe specjalnie dla tgeo postać na rooku. Wygląda na to że polacy dokonają wielkiego przedwsięwzięcia w świecie tibii 8o !!!

Kshaq
29-08-2006, 14:44
@up
Uspokój sie i nic nie tłumacz. Wystarczy w necie poszukać.

winnetou997
29-08-2006, 15:53
Jeśli o Tibii masz takie samo pojęcie, jak o języku polskim, to kiepksi z Ciebie gracz.

Dodaj, że ironizujesz, bo niektórzy będą myśleli, że faktycznie myślisz.

Oczywistym jest, że do skillowania fishingu.

Zależy Ci na wypowiadaniu się na tym forum ? Chcesz się z kimś dzielić 'przemyśleniami' ? Jeśli tak, to zacznij od sprawdzenia pisowni, przed wysłaniem posta i nie dziw się, że ktoś oprócz mnie, może Ci to jeszcze wytknąć, bo sam przyznasz, że lepiej się czyta teksty pozbawione większkości, popełnianych przez Ciebie błędów. A i wtedy może ktoś zacznie brać na poważnie, to co piszesz, bo jak narazie, to ani wiedzą praktyczną, ani teoretyczną nas nie zaskoczyłeś. A przynajmniej nie pozytywnie.

Widze ze wiele osób jest tutaj tylko by krytykować innych...tak powstało te 120 stron bo tylko 20 jest na temat a wszystko przez takich co zamiast pisać na temat to tylko czekają by posty nabijać...wg. tylko Stonoga wniósł coś do sprawy a reszta ciągle pisze o tym samym więc uwazam że dobrze by było gdybyście mi jednak pomogli szukać jakichś książek zamiast siedzieć na forum i nabijać posty...a co do tematu to uważam ze wilk nie ma nic wspólnego z ss i mm lepiej sie skupić na na pokoju Toma!

Wievioor
29-08-2006, 15:54
@winnetou997

Słyszałeś o czymś takim jak ENTER??
Za dużo do sprawy nie wniosłeś, zgadzam sie z tymi ktorzy mowia ze mino na skale jest do trenienia fishingu...

NPC ktory sprzedawal czar na CAP

EEE o co kaman?

mysle ze przewaznie (...)Mysle ze Spike Sworda (...) i myśle że (...)Myśle takze ze (...) myśle ze wiele (...) myśle ze on (...)
Nie myśl tyle bo sie przegrzejesz... -.-

prosze o pomoc

Korepetycję z polskiego??

Skarabeusz Pustyni
30-08-2006, 11:19
Ksaq masz racje, z resztą to trudniejsze niż myślałem strasznie wyszukane słowa 8o chyba sobie rzeczywiście odpuszcze :( I poszkuma w necie. Tylko Ksaq jak mam szukac??

Kshaq
30-08-2006, 11:22
@up
Normlanie. Są strony z książkami z Rook'a i możliwe, że są już z przetłumaczonymi, bo wiem, że jakieś pół roku temu taką widziałem, ale chyba już jej nie ma. Ja sam chciałem kiedyś przetłumaczyc te książki na własną rękę, ale to rzeczwiście jest trudne pomimo tego, że zna się angielski, a translatory dużo tutaj nie pomogą.

Hakuoh
30-08-2006, 11:27
@up
Normlanie. Są strony z książkami z Rook'a i możliwe, że są już z przetłumaczonymi, bo wiem, że jakieś pół roku temu taką widziałem, ale chyba już jej nie ma. Ja sam chciałem kiedyś przetłumaczyc te książki na własną rękę, ale to rzeczwiście jest trudne pomimo tego, że zna się angielski, a translatory dużo tutaj nie pomogą.
Wiesz, że nakarmiłeś Trolla?

@down
Wiesz wogóle o co chodzi z karmieniem Trolla? Nie? To nie powiem...sam sobie poszukaj
Sry, jestem po śledziach, a po śledziach sie denerwuje.

Uther92
30-08-2006, 11:35
@up
A ty pisząc o tym zrobiłeś to samo...na ja też ale co zrobić 8o

Kon Warrior
30-08-2006, 11:58
Witam. Niedawno stworzyłem sobie postać Rookstayera, w związku z czym zajrzałem na tę część forum. Bardzo zainteresował mnie ten temat, więc postanowiłem go przeczytać w całości. Niestety cenne godziny mojego czasu zmarnowałem na czytanie jakichś kłótni, wymądrzań, zniechęcań, postów w stylu: „tak, zgadzam się!!! ;p;p xDxD” i innych niepotrzebnych tekstów, które są zwykłym spamem (zajmującym jakies2\3 tego tematu).
Dlatego mam radę dla WSZYSTKICH graczy: przeczytajcie TO (http://tibia.pl/show_desc.php?t=53789&p=572550), a następnie TO (http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=12&a=39). Na pewno przyda się na przyszłość. Apelowałbym też do „normalnych” graczy o nie pisanie już tego, że ten temat jest tylko spamem, żeby ludzie pisali na temat i nie zaśmiecali tematu, że ktoś jest taki i taki, itede, itepe. W ten sposób wy też stajecie się spamerami itd. Więc proponowałbym, żeby od tego postu nikt już się nie wymądrzał (wiem, wiem ja to robię, ale ktoś w końcu musi to przerwać) i w razie potrzeby pisał wiadomości na PW.
Wracając do tematu to chciałem się wypowiedzieć w sprawie kilku zagadnień:

1. 100 oz.-towy szkielet wilka. Co prawda jest niezwykły dlatego, że:
-pojawia się w tym samym miejscu (na „ołtarzu”) po restarcie serwa;
-w przeciwieństwie do innych waży 100 oz. (szkielet normalnego wolfa waży 130 oz.);
-nigdy się nie rozkłada;
-respi się na kamieniu, na którym nie można nic położyć włącznie z tym 100 oz.-towym szkieletem (po wcześniejszym zdjęciu go z ów kamienia);
ale moim zdaniem jest to tylko ozdoba nie mająca nic związanego z questem na SS. Chyba faktycznie szukamy za daleko.

2. Historia SS. Stonoga pisał coś o Veroth’cie. Większość myśli, że tu chodzi o Vendora (jego sprawa jest już wyjaśniona), ale może Stonoga coś pomylił i istnieje jeszcze Veroth. W takim razie jego teza z kradzieżą byłaby możliwa.
Jest jeszcze druga historia, a mianowicie historia dziewczynki imieniem Kylindra Ennorath. Jest ona bardzo ciekawa i wyjaśnia nam skąd się wziął SS na wyspce i dlaczego nazywa się Sword of Fury. Istnienie książki z opisem tej historii nie jest jednak potwierdzone, więc i ta historia może się okazać wymysłem (muszę przyznać bardzo ciekawym).
Jedynych faktów o SS’ie możemy się dowiedzieć pytając Dallheima o „weapon”. Odpowie nam: „With my spikesword I slice even a cyclops in pieces.”, co mniej więcej znaczy, że z jego Spikeswordem ( zauważcie, że pisze Spikesword razem) posieka na kawałki nawet cyklopa. Ciekawe są też informacje jakie podaje nam Hyiacynth, pytając go o Dallheima: „
He is a man of the sword” (on jest człowiekiem miecza)… ciekawe… To znaczy, że Dall ~ był lub nadal jest posiadaczem SS’a. Być może istnieją 2 SS i wtedy zarówno historia Verotha jak i Kylindry mogą okazać się prawdziwe. Wiem, wiem, znowu to „może, może, może…”, ale co innego nam pozostało? Większość pomysłów została już wyczerpana i zostało nam tylko wymyślanie możliwych scenariuszy, co może (lol, znowu) nas naprowadzić na właściwą ścieżkę.

3. Amber i Kylindra. Wiele osób porównywało je ze sobą lub myślało, że to jedna osoba (o ile oczywiście historia małej elfki jest prawdziwa). Zrobiłem małe porównanie.
Podobieństwa:
-obie były więzione przez orków;
-obie były nielubiane przez króla Tibianusa;
-obie są kobietami (:p )
-Kylindra używała łuku, a Amber jest ubrana jak łowca.
Różnice:
-Amber na pewno była na mainie, a Kylindra nie;
-nie mamy żadnych dowodów, że Amber jest elfką i że miała podobną przeszłość.
Otóż postanowiłem sprawdzić czy Amber jest elfickiego pochodzenia i zagadałem do niej po elficku: Ashari. Niestety nic to nie dało. Nie reagowała również na słowa: Asha Thrazi, elf, bow, Ab’Dendriel, past, history, life.

4. Tabliczka przy wysepce ze Spike swordem. Tekst tabliczki mówi: „Only the humble may touch the Sword of Fury”. Wszyscy tłumaczymy “humble” jako pokorny i skromny lecz “humble” jako czasownik znaczy: “poniżać”. Więc może chodzi o osobę poniżoną. A który z NPC został poniżony?! Dallheim! Przecież był dumnym posiadaczem SS’a, lecz ktoś go ukradł. Przecież Amber (podobno) zdradzała go z Tomem. Przecież miał, w celu wykonania jakiejś misji, wyruszyć na maina, lecz tego nie zrobił. A zresztą tabliczka mówi „the humble” co jest wskazaniem (the) na konkretną osobę. Bardzo to przypomina historię Ekskalibura: miecz wbity w skałę i przepowiednia mówiąca o prawowitym jego właścicielu, który może go stamtąd wyciągnąć. Ja wymyśliłem tyle. Może ktoś z was wpadnie na coś lepszego.

5. Samotny minotaur na skale. Od razu mówię, że te wszystkie bajeczki o fist fightingu itp. są banialukami wyssanymi z palca. Co do kwestii tego minosa pojawiają się pytania:
-co on tam robi?;
-czemu nie ma do niego wejścia? (nie licząc boxów ustawianych przez graczy);
-po co respi się tam mięso?
Prawdopodobnie ten minos nie ma nic wspólnego z questem na SS, ale ciekawi mnie po co został tam umieszczony. Przecież CIPy nie zrobiły do niego normalnego wejścia.

6. Minotaur Mage. Został on przyzwany z Mintwallin do pomocy w wojnie, a następnie stchórzył i zamknął się we własnej komnacie. Moim zdaniem MM nie ma nic wspólnego z SS’em. Wojna minosów i historia Dallheima to dwie zupełnie inne historie. Komnata mino maga może być zatem odzielnym questem, lub po prostu ozdobą.

7. Ghoul. Na temat ghoula nie mam zbyt wiele do powiedzenia, jedynie to, że najprawdopodobniej do niczego nie jest potrzebny i tworzy tylko specyficzny klimat.

8. Dragon. To już sprawa bardziej interesująca. Czy zastanawialiście się co robi ciało smoka na Rooku? Być może jest tylko dla picu i dla questu, ale załóżmy, że jest inaczej. Przecież SS chyba nie wystarczyłby na na zabicie smoka, a MM nie zapuszczał się chyba tak daleko. Do zabicia smoka potrzebna była jakaś potężna broń lub magia. Pamiętacie co mówi Hyiacynth, gdy zapytamy się go o „magic”? Mówi, że wyczuwa osobę podążającą „ciemną stroną mocy” (heh, SW) ukrytą głęboko w podziemiach. Może wcale nie chodzi mu o MM. Może jest jakiś inny czarnoksiężnik, który zabił smoka i czai się w tych okolicach.

9. Dźwignia u Toma, płonące ciało na kamieniu, plagi ratów itp. Co do tych tematów to się nie wypowiadam, bo na razie nic nie wymyśliłem.

OMG! Ale się rozpisałem. Pewnie dlatego, że tak długo czytałem ten temat i czekałem aż dobije się do końca, żeby wreszcie się wypowiedzieć.
Zachęcam wszystkich do kombinowania i snucia (trzeźwych i realnych) teorii na tematy tajemnic Rooka. Może ktoś wpadnie na jakiś genialny pomysł…

Kshaq
30-08-2006, 12:11
@Hakuoh
Trzeba było się zapytać czy mu smakowało :D A tak na serio to sorki, ale ja my tylko wyjaśniałem coś... :glupek:

@up
No, trochę się rozpisałeś, ale to było jednak już pisane :D

Ununul
30-08-2006, 12:11
to chyba jasne jeżeli klucz można do Tom'a można dostać od ślepego orka, to jak myślicie kim jest ten ork???

Hakuoh
30-08-2006, 12:12
@Kon Warrior
1. Ehh...nie gnije i jest za to ciekawy...
2. Nie będe tego komentował...
3. Jeszcze czego...
4. Nie będe tego komentował...
5. Minotaur na skale to jak GS na Darashii...
6. Zgadzam się...
7. Zgadzam się...
8. Huh? Lepper na prezydenta!

@upO czym ty bredzisz?

Poborca_Podatkowy
30-08-2006, 13:05
Ten Dragon to z maina przylazł i zdechł, obok niego jest zawalony tunel na maina.

Felini
30-08-2006, 13:49
Dokladnie ;]

Quent
30-08-2006, 13:55
Witam,jestem na tym forum nowy.
Nieznam dobże angielskiego wiec mozecie mi to przetłumaczyc,ponieważ znalazlem cos w bibliotece Saymoura:
Orcs ARE intelligent. Though some dwarfes mumble about a shared hivemind of the greenskins, there is no evidence for that. Orcs have speech and are capable to learn other humanoids language quite well ... if they want, what almost never is the case. They lack a written language though. Some of the more educated orcs use human letters to write down orcish texts. Its rumored that the orcs we encounter now and then are just barbarians of their own kind and that there is a more 'civilized' orcish culture somewhere. There are some clues that the orcs indeed had a written language, but the modern orcs is unable to read it as we are. Czy Jest to z czyms powiązane czy poprostu jest to opowiadanka?(cos w stylu dobranocki :D)

Zrozumialem z tego tylko ze orki są inteligętne. za przetłumaczenie dzienkuje

Kisiel Paladyn
30-08-2006, 14:54
A ja przed chwilą wlazłem na skałe z minosem i wypadło 2gp :(, tylko niesprawdzilem czy za drugim razem też 2 gp będzie. Można tam po skrzynkach wejść :P

Ununul
30-08-2006, 15:17
No to ja to teraz podsumuje:
Aby zdobyć spike sworda potrzeba:
1. Udajemy się w miejsce po wolfa ważącego 100oz
2. Dalej idziemy do NPC wymienić go na klucz. Wiem, że leży on po stronie pacca. Wiem też, że on musi używać magii. Myślę, że chodzi o tego, którego imię Hiacynth wypowiada kiedy powie mu się "hi", "bye".
3. Zamieniamy go na klucz 4602 i to jest klucz otwierający komnatkę mino maga.
4. Dalej trzeba gdzieś w komnacie mino maga poszukać ukryty tunel -byćmoże jest to ten teleport" na wyspę o nazwię Vega.
5. Tam zdobywamy jakimś cudem buty do chodzenia po wodzie.
6. Następnie wracamy na rooka i wtedy idziemy po spike sword. (JAK??)
wszystko
proszę o moderatora o zamkniecie tego tematu

EDIT:
Zapomniałem jeszcze powiedzieć o dźwigni w domu Toma. Wiem, że do czegoś służy nie wiem do czego???

Kon Warrior
30-08-2006, 15:55
@Kshaq
wiem, wiem, to juz bylo, ale mozna to potraktowac jako takie male podsumowanie najwazniejszych informacji (i domyslow), bo gdy czytalem wczesniejsze posty to mi sie czasem zygac chcialo (interpunkcja, ortografia, a czasem jeszcze gorzej); wszystko bylo strasznie chaotyczne

@Poborca_Podatkowy
hmm... mozliwe... dzieki

@Felini
ahh... i po co ja daje te linki... regulamin sie klania

@Ununul
n\c

Kshaq
30-08-2006, 16:38
@up
Zgadzam się z Toba :p

Wievioor
30-08-2006, 16:38
Hmmm a moze Hyacynthowi chodzi o Ferumbrasa :P
A widzieliscie na wikipedii to?? ---> KLICK<--- (http://wiki.hunted.pl/wiki/Apocalypse)
"Występowanie: Widziano go podobno na ROOKU na świecie Harmonia.Jest Takrze na loowej wyspie FOLDA niedaleko YETI "
ktos sobie bekę zrobił :P A mozę nie zrobił? co o tym sadzicie?

@topic
Smok mogl przyjsc tym tunelem z maina i zdechnac z głodu :)
Co do MM To czytałem gdzieś ze on byl takim kims ktory zarzadzal potralem do mint (potralem ktory jest za jego pokojem) a nie do pomocy w wojnie, coś tam było, że Rook i minosy przegrywały, a on zamknął pokój, aby ludzie nie dotarli do mint. Wezwał też posiłki, które nie dotarły, a on do dziś na nie czeka

Miażdżacy królik
30-08-2006, 20:33
A probowal juz ktos zabic minotaura na wiezy golymi rekami???

http://www.boomspeed.com/egraphics/l5v2s.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/p6d5w.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/8w8u5.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/6y2v5.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/5t5s2.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)
^^moje malenstwa:p

- Prodigy -
30-08-2006, 20:40

Po takich postach, mam ochotę zrobić coś takim ludziom. Też 'gołymi rękami'. A te Twoje maleństwa, to lepiej wyglądałyby w podpisie, niż w poście.

@Wievioor

Owszem ;)

Kejmil
31-08-2006, 07:09
wydaje mi się że ten THE HUMBLE to chodzi o pokornego... Dall przecież nie poszedł nigdy na main. A na mainie łatwo się wzbogadzić (Dall pewnie by był knightem:p), ale on na main nie poszedł i dlatego to on jest POKORNY. ale to z tym ponizonym to też dobre...

Kisiel Paladyn
31-08-2006, 10:46
a sprawdzal ktos czy z tego mino na skale zawsze wypada 2gp? jeżeli tak to może miec jakies powiązania ze spikim bo na tabliczce pisze że tylko skromy może go mieć, a 2gp sa skrąmne

nosane
31-08-2006, 11:16
Tak. Nie zawsze wypada z tego minotaura 2gp. Jest to zwyczajny minotaur i to, co z niego wypadnie jest sprawą losową.

@Wievioor
A Ty po co piszesz coś, na co już odpowiedziałem? Na tym forum jest jakaś taka mania, że wszyscy odpowiadają, mimo, iż odpowiedź dawno padła...

Ununul
31-08-2006, 13:12
A może byśmy jakoś to wszystko zcalili tą swoją wiedzę?
A może w jakimś innym temacie?
Niech ktoś założy bo mnie nikt nie słucha proszę.

Uther92
31-08-2006, 13:25
Tylko forum zaśmiecisz tym :spam: :glupek: :ban: :creature:

Wievioor
31-08-2006, 16:36
nie nie zawsze wypada 2 gp raz wylecial mi plate shield potem mi zabrali skrzynki i nie moglem zejsc :P

@Uther, -Prodigy-
Nakarmiliście Trolle tak samkowalo wam?? :P

Pan Klocek
31-08-2006, 18:05

http://www.boomspeed.com/egraphics/l5v2s.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/p6d5w.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/8w8u5.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/6y2v5.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)http://www.boomspeed.com/egraphics/5t5s2.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)
^^moje malenstwa:p

TAK! Np ja to zrobilem, nawet temat zalozylem osobny wystarczylo troszke poszukac. Zakladalem go wtedy po to zeby takie noobki nei pytaly juz wiecej o to i np o to czy zawsze zostawia 2gp ale widze ze to bylo na darmo :/

Uther92
31-08-2006, 18:39
Panie klocku wiele postów, tematów, poradników jest tworzonych po to żeby pomagać nowym graczom, mogli oni w nich znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania...jednak większość n00bów i trolli woli napisać nowy temat i nabić sobie posta zamiast poszukać odpowiedzi albo czy ktoś o tym już nie napisał.
Bo oni wolą "walić z aksa" niżeli poświęcić swój czas i poszukać odpowiedzi na jakieś zagadnienie.
BTW ja też kiedyś należałem do tej grupy ale po rozmowie z kilkoma ważnymi (przynajmniej dla mnie) osobami związanymi z forum i tibią oraz po przemyśleniu mojego dotychczasowego pobytu na forum postanowiłem zmienić swoje postępowanie i mam nadzieję że inni pójdą w moje ślady i juz nigdy nie zobaczymy wygłodniałego trolla atakującego forum.
@down
O matko i piszesz se posta żeby niepisac durnot a tu znowu (ofc nie maiłem zamiaru cie obrazić [hi hi] )

Quent
31-08-2006, 19:48
Moze To Noobowsikie albo jesli napiszesz do amber hi salmon Napisze ze jesli dasz jej te salmony to powie ci cos wiecej o jezyku Orka i mozna by bylo pujsc do Slepego Orka,moze jesli by sie go spytalo,tez by cos powiedzial,cos co jest zwiazane z spike swordem

Vield
31-08-2006, 20:54
Hmmm a moze Hyacynthowi chodzi o Ferumbrasa :P
A widzieliscie na wikipedii to?? ---> KLICK<--- (http://wiki.hunted.pl/wiki/Apocalypse)
"Występowanie: Widziano go podobno na ROOKU na świecie Harmonia.Jest Takrze na loowej wyspie FOLDA niedaleko YETI "
ktos sobie bekę zrobił :P A mozę nie zrobił? co o tym sadzicie?

to na 100% FAKE

Poborca_Podatkowy
31-08-2006, 22:06
A tego minosa tak naprawdę nikt nie zabił GOŁYMI rękami. Panie Klocku, pan przecież miał w ręku tarczę, więc jedna z rąk nie była goła :D

Dark...
31-08-2006, 22:28
ale super :D Napiszemy ksiazke o Rookgardzie i bede selal po 1cc za sztuke :P
Kiedys byli minosy i atakowali rooka itp :D ale biznes :P czekam na nowe newsy :dance:

Kubu$1995
01-09-2006, 07:58
Czy to prawda że ba rooku jest elf bo gdzieś czytałem że jest na terenach PACC pls o odpowiedzi

Tom The Tanner
01-09-2006, 09:51
@Ununul
Chyba cie pogieło ten temat powinni już zamknąć ale zaraz założą następny i tam będą sobie ludize rozmawiać: a może zrobić kupe żeby zdobyć SS?

@Uther92
Nie karm trolla tak jak i Wievvior

@Wievvior
Ciekawe...

@Quent
Moze To Noobowsikie ale jak potrafisz to leć do tego orca i się go pytaj. Co mnie obchodzi twoje ''może to i noobowsikie'' skoro to jest noobowsikie?

@Wievioor
To nie fake. Był na test servie ale Cipy sobie go odpuściły bo był za potężny albo uznali że za dużo tych nowości... a opis i komentarz na screenie to piękny przykład polskiego noobostwa.

@Dark...
A potem przekarzesz to na cele dobroczynne? Najlepiej na leczenie swojego wypalonegu mózgu z offtopa.

@Kubu$1995
Dlaczego minęły już czasy gdy na komunię dzieci dostawały zegarki i rowery? Na rooko jest elf i przeczytaj sobie to:

''Na rooko jest elf który wącha pachy NPC''

Teraz to zapamietaj, idź do następnego topicu i pisz: ''Czy elfy na rooko wąchają pachy Obiego bo gdzieś o tym czytałem plis o odpowiedzi''

Teraz bez żartów! Gdy następnym razem się zaloguje i zauważe jakikolwiek OFFTOP albo KARMIENIE TROLLA daje reporta. Prosze o niektóre osoby o pohamowanie się NIEwypowiadanie się w tym topicu. DZIĘKUJĘ.

Poborca_Podatkowy
01-09-2006, 12:48
A może by tak doskillować fist JESZCZE o 10 lvli pójść na tego minosa bez tarczy? Wtedy to rzeczywiście było by gołymi rękami!
@edit down
Nie takie proste, ale do zrobienia

Jarassimus
01-09-2006, 12:55
A może by tak doskillować fist JESZCZE o 10 lvli pójść na tego minosa bez tarczy? Wtedy to rzeczywiście było by gołymi rękami!Wiesz, co piszesz? ;-)

Zatem wiesz, że na kolejny skill potrzeba 3 razy więcej pracy niż na poprzedni? Czyli widzisz tutaj zależność rosnącą wykładniczo, a więc w coraz wyższym tempie? Czyli teraz już widzisz sam, że nie jest to takie proste do osiągnięcia, co napisałeś? ;-)

Pozdrowienia.

McCichy
01-09-2006, 21:19
Ja to... sam nie wiem czy wogule da sie wejsc do tego calego Mino maga, moze to sciema ze tam wogule da sie wejsc... Slepi ci co wierza w Spike sworda na rooku... Ale ja widzocznie tz slepy... mialem film na tibia.cam co koles mial spike sword i [B]Brass arm!!![B]... Ja uwazam ze to jest poprostu Quest w... 40 lvl nawet na rooku... nawet No vocation... moze urypac MM...

Podsumujac mysle ze to quest od 40 lvl na Spike Sword...:o

McCichy
01-09-2006, 21:27
Pisałem tu kiedyś posty i zrezygnowałem bo stoimy w tym samym miejscu to co wy piszecie było pisane kilkadziesiąt razy ja przekopałem Pickiem poł rookgardu i nic i moim zdaniem ten quest jest Usunięty Nikt nie prowadził nic nowego ciągle to samo więc najpierw róbcie to co myślicie a nie piszecie i dopiero piszecie.Na Pacc Area 0 rozwiązania też przekopałem wszystko łopatą i nic

Po 1 to nie lopata sie przekopuje tylko pickiem-.-
Po 2 kolo bear room jest pojedynczy resp mino i Quest na bp, obok tej skrzynki jest stol, pod stolem urzywasz pick i BOOM! masz klucz do """BEAR ROOM"""!!! KPW?

Hakuoh
02-09-2006, 06:19
Ja to... sam nie wiem czy wogule da sie wejsc do tego calego Mino maga, moze to sciema ze tam wogule da sie wejsc... Slepi ci co wierza w Spike sworda na rooku... Ale ja widzocznie tz slepy... mialem film na tibia.cam co koles mial spike sword i [B]Brass arm!!![B]... Ja uwazam ze to jest poprostu Quest w... 40 lvl nawet na rooku... nawet No vocation... moze urypac MM...

Podsumujac mysle ze to quest od 40 lvl na Spike Sword...:oYhy....tak jasne. Kolejna bajeczka.

SzurnietyCzolgista
02-09-2006, 21:30
No wiec przeczytalam WSZYSTKIE posty (ufff, ciezko bylo) i wniosek jest prosty (swoja droga, dziwne ze nikt jeszce na to nie wpadl..). Otoz:
Jak wiadomo nazwa Sword of Fury tak na zdrowy rozsadek laczy sie z Maze of Fury. Kiedy poprosi sie Boza o tenze maze of fury kupujesz walek do ciasta. A zatem wszystko jasne! Kluczem do rozwiazania zagadki jest... oczywiscie chlebek!! Dalej juz wszysko mozna sie domyslic: idziesz do domku Williego, robisz tyle chlebka ile mozesz uniesc i zasuwasz do mino maga stajesz przed drzwiami i mowisz "hi>bread" mino pyta sie "do you have some bread for me?" no bo przeciez musi byc glodny o ile wiem nie wykupil karnetu u williego na miecho z dostawa do domu. Wtedy odpowiedasz "yes" a mino na to "that's good, just w8 a little while, i'll open the door for you", otwiera drzwi, ty mowisz "halo, pizza", wchodzisz do srodka dajez polowe zarcia na trade z mm a reszte kladziesz na stol. Kiedy juz wszystko pozre mm mowi "Aaah i haven't eaten such good food for a veeery long time" i sie pyta za ile ty odpowiadasz "za free wspomagamy akcje caritas" a on na to ze dobry z ciebie chlopiec, ale ze teraz to juz nic za free nie ma wiec prosi, azebys laskawie przyjal od niego maly prezent w postaci boots of waterwalking ty na toze to naprawde za darmo bylo ale mino cie nie slucha i teportuje cie do pokoiku nad sklepem Toma ty ruszasz dzwignia i wyskakuje napis "ale jestes fajny udalo ci sie pokonac najtrudniejsza zagadje rooka ale jak cos komus o tym powiesz to masz bana wiec lepiej trzymaj gebe na klodke milej gry". A potem to juz z gorki: przelazisz przez zamkniete drzwi idziesz do wyspy i spajk twoj!! (aha no i jestes humble bo przeciez co za debil robilby kilkadziesiat chlebkow) 8o

I co wy na to?

Vantage
02-09-2006, 22:01
UP.

To się trzyma kupy :>

MvD
02-09-2006, 22:52
@2 up

postarałeś się :> Gz xD

@up

popieram :D

Krizz
03-09-2006, 09:20
- czyścimy.

SzurnietyCzolgista
03-09-2006, 10:35
sry chodzilo mi o mace of fury
a pozatym jestem dziewczyna!!

jezdzcy Ursusow calego swiata laczcie sie!

Poborca_Podatkowy
03-09-2006, 10:39
a pozatym jestem dziewczyna!!

To w takim razie, powinno być "Szurnięta Czołgistka"
@topic
A jeżeli codziennie przywożą mu przez portal żacie z maina? Zresztą tyle dni bez jedzenia, to by zdechł!

Alessandro Del Piero
03-09-2006, 12:53
Mino Mag to na 100% potwór. Można go przecież zaatakować.

Xadi
03-09-2006, 13:05
nie mówcie że znów bedziecie rozkręcać ten beznadziejny temat...

skończcie te beznadziejne gadanie ....!!!!!!!

Nynon
03-09-2006, 13:49
no dobra wczesniej <bardzo wczesniej> mowili ze trzeba te drzwi do mm otworzyc magia wiec dam wam dowod na ta wlasnie magie rookowa :D
http://s41.photobucket.com/albums/e273/Aqua525/Rookgaard/?action=view&current=UO0098.jpg

Lord'Micu
03-09-2006, 14:36
@up
omg poprostu n/c to zdjecie to fake jak na roku mozna miec czary i Giant Sworda?

Wievioor
03-09-2006, 14:45
No no fake niezly...

@iles tam razy up
NO, to był chyba najinteligentniejszy pomysł w tym temacie, Warto sprawdzić...

Lemir
03-09-2006, 15:41
@up i up2

No poprostu n/c to zdjęcie to nie fake tylko zdjęcie z Test Servera, gdzieś już je zresztą widziałem na forum.

SzurnietyCzolgista
04-09-2006, 16:26
A to, ze mm mozesz zaatakowac to tylko dla zmylki jest :p

Celoz
04-09-2006, 18:52
No wiec przeczytalam WSZYSTKIE posty (ufff, ciezko bylo) i wniosek jest prosty (swoja droga, dziwne ze nikt jeszce na to nie wpadl..). Otoz:
Jak wiadomo nazwa Sword of Fury tak na zdrowy rozsadek laczy sie z Maze of Fury. Kiedy poprosi sie Boza o tenze maze of fury kupujesz walek do ciasta. A zatem wszystko jasne! Kluczem do rozwiazania zagadki jest... oczywiscie chlebek!! Dalej juz wszysko mozna sie domyslic: idziesz do domku Williego, robisz tyle chlebka ile mozesz uniesc i zasuwasz do mino maga stajesz przed drzwiami i mowisz "hi>bread" mino pyta sie "do you have some bread for me?" no bo przeciez musi byc glodny o ile wiem nie wykupil karnetu u williego na miecho z dostawa do domu. Wtedy odpowiedasz "yes" a mino na to "that's good, just w8 a little while, i'll open the door for you", otwiera drzwi, ty mowisz "halo, pizza", wchodzisz do srodka dajez polowe zarcia na trade z mm a reszte kladziesz na stol. Kiedy juz wszystko pozre mm mowi "Aaah i haven't eaten such good food for a veeery long time" i sie pyta za ile ty odpowiadasz "za free wspomagamy akcje caritas" a on na to ze dobry z ciebie chlopiec, ale ze teraz to juz nic za free nie ma wiec prosi, azebys laskawie przyjal od niego maly prezent w postaci boots of waterwalking ty na toze to naprawde za darmo bylo ale mino cie nie slucha i teportuje cie do pokoiku nad sklepem Toma ty ruszasz dzwignia i wyskakuje napis "ale jestes fajny udalo ci sie pokonac najtrudniejsza zagadje rooka ale jak cos komus o tym powiesz to masz bana wiec lepiej trzymaj gebe na klodke milej gry". A potem to juz z gorki: przelazisz przez zamkniete drzwi idziesz do wyspy i spajk twoj!! (aha no i jestes humble bo przeciez co za debil robilby kilkadziesiat chlebkow) 8o

I co wy na to?
No, synku, wzruszyłeś mnie tą historyjką!
na prawde palnij sie w ten pusty łeb zeby zagrzechotało -,-'

wizu
04-09-2006, 18:58
dla zmyłki, to chyba ciebie do kompa dopuścili....

SzurnietyCzolgista
04-09-2006, 19:51
No, synku, wzruszyłeś mnie tą historyjką!
na prawde palnij sie w ten pusty łeb zeby zagrzechotało -,-'

coreczko, a nie synku, pisalam juz ze jestem dziewczyną! 8o

Lord'Micu
04-09-2006, 20:20
@up
hehe babka o nicku "SzurnietyCzolgista" wez bez przesady tys chlop co sie podszywa pod babe:/

Berry
04-09-2006, 20:22
@SzurnietyCzolgista
Jasne jak Ty jestes córeczką to ja jestem Adolf Hitler :S

SzurnietyCzolgista
04-09-2006, 20:43
Nie wierzycie to nie ;( nick jest szurnietyczolgista bo pomyslcie :p : szurnietaczolgistka - jakby to brzmialo? W to to by juz nikt nie uwierzyl 8o

Stonodze wierzycie ze jest facetem chociaz nie nazywa sie panem stonogiem

Borpol
04-09-2006, 21:09
...dagger! Tak widziałem go. ( nie powiem ze ja go mam bo i tak nikt nie uwierzy :D ) W normalny dzien se ide do trade roomu a tu ludzi od groma przy jednym gościu co pokazuje... Poison Daggera!!! Niebył polakiem niewiem jak go zdobyłX(

Kon Warrior
04-09-2006, 23:17
@ten caly czolgista
no, chyba najbardziej prawdopodobny i najinteligentniejszy pomysl na zdobycie ss, gratz, zaraz ide wyprobowac ;)
@wszyscy, ktorzy czepiaja sie czolgisty
zeby zrozumiec jego (czy tam jej) teorie trzeba znac takie jedno, bardzo trudne slowo, ironia
a poza tym, to co z tego, ze ma taki nick a nie inny? i co was to obchodzi, czy to chlop, czy baba? czy to ma jakies znaczenie?

@topic
a teraz sluchajcie! znalazlem super artykul o ss'ie, mm'ie itp! musicie go koniecznie przeczytac!!! to rzuca zupelnie nowe swiatlo na caly nasz temat! niejedna osoba po przeczytaniu tych informacji wiele na tym zyska i dowie sie baaardzo istotnych informacji!! przeczytaj koniecznie!! szybko!!
link:
info o SS!! (http://tibia.pl/show_desc.php?t=53789&p=572550)
info o MM, itd!! (http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=12&a=39)

P.S.
Naprawde starczy juz tego spamu...