Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Ghazbaran
25-11-2007, 11:28
@Ghazbaran
Czy Ty nie możesz edytować postów ?
Umie edytować ale co cie to !X(
Coś Stonogi nie widac :(
Herbi_Oxyna
25-11-2007, 11:52
@up
1. Teraz się nazywa Tom The Tanner, bo Vialix zapomniał hasła do Stonogi
2. On pewnie zdobył "szpejk szforda" i czeka, aż my sami wpadniemy na rozwiązanie
Ostatni tekst Vialixa jako Tom the Tanner w tym topicu był dnia 21-06-2007, 22:28
To zostało rozszyfrowane już dawno. Nikt Ci nie pomoże, raczej mało kto lubi wychodzić na idiotę. No, może jeszcze ktoś ma taki podpis jak Ty. Będzie Ci raźniej, przyjacielu.
Vial
Marcin24
25-11-2007, 16:59
A tak na serio
1. jeżeli już szukacie jakiegoś powiązania MM z SS to poprzyjcie je faktami.
2. Jeżeli macie teorię zdobycia SS, to nie walcie jej od razu do topicu, tylko postarajcie się ją wprawić w życie (ewentualnie dobrze przemyśleć)
Dodaj trzecią zasadę: "Nie spamujemy tekstami typu: >>mam szpejk szforda<<".
@Ghazbaran
Umie edytować ale co cie to !X(
To korzystaj z tej umiejętności, a nie chwal się nią.
@topic Jeśli droga do SS prowadziłaby przez MM i przypuscmy ze bym sie dostal do MM'a i po teleporcie bym mugl wziasc SS'a to bym go sprzedał, a walilbym zlootowanym Z MM TM (Taurusus Mace). no to niemialoby sensu. to tak jakby ze stworuw przed roomem z nagrodami w PoI wypadaly rzeczy lepsze niz z samego questa:p to tylko umacnia mnie w wierze ze MM ma malo wspulnego z SS'em.
Taurus Mace nie wypadałaby za każdym razem, i to, że akurat by ci wypadła z tamtego MM, to byłby chyba cud. Po za tym może być "zablokowana", tak jak Poison Dagger.
A teraz najważniejsze, jeżeli macie zamiar:
- pisać głupoty,
- idiotyczną ironię,
- udawać, że umie się edytować posty
- nie wypowiadać się na temat
- wspominać o Shadow Rexie
- inne podobne, to lepiej w ogóle się nie wypowiadajcie. Potem się ludzie dziwią, że jest spam. Te słowa kieruję głównie do: Herbi_Oxyna i Ghazbaran'a.
A wez sie zamknij . Sam nie masz Rooksteyera a masz juz cos do nich X( wez sie schowaj albo nie pisz tu
PS.Kup sobie słownik !
Przepraszam o wielki i wspaniały rookstayerze. Kiedy ja zaczynałem grę na rooku Ty uczyłeś się w szkole pisać. Lepiej sam zajrzyj do słownika i zwróć uwagę na pojęcie "sarkazm".
Kiedy ja zaczynałem grę na rooku Ty uczyłeś się w szkole pisać.
Tu sie zgodze z Toba :)
@Ghazbaran
Maffex jest mi osoba bardzo dobrze znana z Rookgaard'u na Iridii. Pozatym jeslis taki wielki i wszechpoterzny Rookstayer to pokaz go.
I miej odrobine szacunku dla inych;) najlepiej wez zimny prysznic i przemysl swoje posty.
Marcin24
26-11-2007, 17:17
@Marcin 24
Teraz ok?Jeśli się do niej ustosunkujesz, to będę zadowolony.
@topic
Widzę, że napadliście na młodego, niedoświadczonego użyszkodnika forum. Ale nie żebym się sprzeciwiał. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
@edit down
Nie napisałem, abyś się zamknął, tylko doradziłem abyś przestał używać tej idiotycznej ironii.
Herbi_Oxyna
26-11-2007, 17:59
Jeśli się do niej ustosunkujesz, to będę zadowolony.
Ok, ok, juz sie zamykam
Poiu_Ziom
26-11-2007, 18:27
hmm... ja cos fajnego odkrylem... na tibi pl jest takie cos ze mapke przeszukujesz... tam niema all bo so urywki a ja znalazlem ze równo pod tp u mino mage jest droga urwana to jest 1.
a z wyspo z sofem (sword of fury a dla noobków spike sword) znalazlem wejscie prosto na ss'a xD niedodkniesz ogni ale jeden problem kliknelem lino zeby wejsc i mnie ciongle tepalo do mostu obok tego npc Dallheim czy jakos tak ;(
Ciekawe :)
Nakrecisz filmik ? Bylo by fajnie.
Poiu_Ziom
26-11-2007, 19:09
Ciekawe :)
Nakrecisz filmik ? Bylo by fajnie.
xD Gdybym Umiał To Bym To Zrobił xD.
Spoko Ale Te Miasto Minosów Chyba Malvin czy jakos tak niepamietam xD co jest tp u mino mage i ja tibi pl jak sie sprawdza mapke widac tako dziwno powierzchnie więc odszukałem te miasto na mapce i daje wam dowód!!!! ze Mino Mage Niema nic wspólnego z Spike Swordem (sof) oto daje linki
http://tibia.pl/earth.php?x=32526&y=32155&z=12&q=219.07&r=1
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32046&z=12&q=359.48&r=1
@EDIT
A Jeszcze Link Miasta Minosów
Oto One Miasto Minosów Zaraz Tam Na -5 Troche Szlem Po Uliczkach I Byla Bramka : Expercine Gate xD I Tam Szukalem TP I ZNalazlem Zyli JAkies 30sqm od Miasta
http://tibia.pl/earth.php?x=32431&y=32104&z=15&q=78.53&r=1
Marcin24
26-11-2007, 19:16
Ten teleport prowadzi do pewnego miejsca z Ghoulami i Demon Skeletonami, wiem bo tam byłem. Jeszcze jakieś sprawdzone dowody?
Zadam małe pytanie co to za szary punkt w mino hell przy piecyku??
@topic
Widzę, że napadliście na młodego, niedoświadczonego użyszkodnika forum. Ale nie żebym się sprzeciwiał.
Przepraszam bardzo ale to on na mnie napadł. :>>
@Up
Bug w Tibian Earth.
@Maffex
Przestancie sie juz urzerac jak dzieki, glupszym sie ustepuje (bez obrazy)
@Poiu_Ziom
Wiec tak:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/links
a)sciagasz xD
b)odpalasz to
c)odpalasz tibie
d)active>record>browse>zapisujesz jak chcesz
e) lugujesz sie
f)jezeli chcesz zakonczyc film wylaczasz TibiCAM'a
wrzuc go np na :http://www.mediafire.com/ i daj linka tu
Herbi_Oxyna
28-11-2007, 21:41
Refresh, ze względu, aby ten temat nie osiadł nagle na 3 stronie ;)
Meneriarz
30-11-2007, 10:57
Pomyslalem o tym zeby zostac rookstayerem i Zbadac ROOKA chcecie ze mną muj nr gg :2522082:)
Pomyslalem o tym zeby zostac rookstayerem i Zbadac ROOKA chcecie ze mną muj nr gg :2522082:)
Jedyne czego chcesz to chyba slownik.
Mój bo Moje.
Poiu_Ziom
02-12-2007, 17:37
http://www.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=related
To Jest Filmik Niewiem Czy Prawdziwy Ale Jest Wszystko W Mino Mage Room Zobaczcie Sami Wszystko Pokazuje Jak Zrobić Żeby SpikeSword Znikł Z Wysepki I Ognie Gasno Puźniej Gdzie Iść Po Golden Key I Co Zrobić Żeby Go DOstać. Pużniej Walka z Mino Mage I SS Zdobyty I Go Pokazuje Patrzeć. ;]
@Andain
Co To Tego Filmiku o Nieumiem Kręcić To Okazało Się Tylko Debugiem Którego Raportnełem i Dostałem 5k Nagrody ;]
:D Ile jeszcze osob wrzucie link do tego filmiku? Mam cos!!1111oneone!!111,A mosze tak to tszepa sropic!!!1one!one!11!
Ten film to walek.
Btw.
@Poiu_Ziom
Później sie pisze, a nie puźniej.
Poiu_Ziom
02-12-2007, 19:45
Ten film to walek.
Btw.
@Poiu_Ziom
Później sie pisze, a nie puźniej.
Pewnie Filmik Wałek Bo Niepokazywał Jak Szedł Bo Wtedy By BYło widać Innych Playerów a co napisałem "puźniej" to niechconcy bo klawia mi sie tnie :(
@edit
A Tp W roomie Minotaur Mage Na Tibi Earth Jest Kawałek Ziemi Ale Nieodkrytej Daje Kink
http://tibia.pl/earth.php?x=32117&y=32051&z=13&q=348.72
Pan Klocek
02-12-2007, 20:26
Jeśli jeszcze raz ktoś da tu link z tym błędem z TibiaEarth to wyciągnę Katanę i pozabijam! :confused:
BYLO! 1000 razy było! BŁĄD, nic więcej, BY ŁY Ą D 0 R.
Człowiek wraca po 6 miesiącach na forum a tu ciągle to samo wałkują. Film rexa i tibiaearth.......
I powiedz mi jak ci sie od zacięcia klawiatury wcisnęło "u" zamiast "ó". Głupota to nie popełnianie błędów, to jest nieprzyznawanie się do nich. Trudno zrobiłeś błąd nic się nie stało. Po co wymyślać historyjki?
Dzieki temu postowi zaczolem grac na Rooku.I niech Stonka mysli dalej jak rozwiazac zagadke MM i SS bo mi sie wydaje ze jednak jakos mozna sie dostac do potworka i miecz zdoby.(sory za bledy jak sa :P) i jeszcze jedna mozna sprubowac tak spowodowac aby spike zniknol i moze teleprotuje sie on do jakiegos Npc :baby: a moze to juz bylo :(
Pan Klocek
03-12-2007, 15:29
Dzieki temu postowi zaczolem grac na Rooku.I niech Stonka mysli dalej jak rozwiazac zagadke MM i SS bo mi sie wydaje ze jednak jakos mozna sie dostac do potworka i miecz zdoby.(sory za bledy jak sa :P) i jeszcze jedna mozna sprubowac tak spowodowac aby spike zniknol i moze teleprotuje sie on do jakiegos Npc :baby: a moze to juz bylo :(
A dzięki takim postom mi sie odechciewa :)
Weź klocek daj spokój, ten temat już dawno zszedł na psy...
Dzieki temu postowi zaczolem grac na Rooku. Fajnie! [/QUOTE] mI niech Stonka mysli dalej jak rozwiazac zagadke MM i SS bo mi sie wydaje ze jednak jakos mozna sie dostac do potworka i miecz zdoby.(sory za bledy jak sa :P) i jeszcze jedna mozna sprubowac tak spowodowac aby spike zniknol i moze teleprotuje sie on do jakiegos Npc :baby: a moze to juz bylo :([/QUOTE]
No jasne najpierw tp do ghoula potem do MM potem do cipfrieda a potem do dllheima LOL nie piszcie czegos czego nie jX(estescie pewni!
Powinni zrobic cos takiego, ze jak sie pisze posta i jest zbyt "durny" to powinien wyskakiwac komunikat: Za Głupi Post !
Pan Klocek ma racje, odechciewa sie grac ...
Marcin24
04-12-2007, 01:34
Powinni zrobic cos takiego, ze jak sie pisze posta i jest zbyt "durny" to powinien wyskakiwac komunikat: Za Głupi Post !
Wtedy na forum pojawiało by się od 5 do 10 postów na tydzień.
A dzięki takim postom mi sie odechciewa :)
aleś mu pocisnął B)
Lord of the wands
04-12-2007, 21:32
ej ludzie a moze trzeba by było zacząć szukać ss od tego, zeby zrobić, żeby zniknął z wysepki bo tak się da :P a potem wziąć grupe ludzi i przeszukać rookgaard ;) bo ten ss znika az do save serwera :P
lub napisac bota który pokazuje współrzędne najbliżej nas położonego spike sworda :P bo jeśli da się coś takiego zrobić na gp to będzie się dało na spike'a
Cygan Slejter
04-12-2007, 21:49
@up
rook był wielokrotnie przeszukiwany.
bot?? moze lepiej wykrywacz metalu:baby:
Lord of the wands
04-12-2007, 22:57
ale chodzi o przeszukanie rooka po zniknięciu ss z wysepki
Cygan Slejter
04-12-2007, 23:14
@up
no to był wlasnie przeszukiwany po zniknieciu SS
sam to nawet zrobilem...
Kubalamix
05-12-2007, 22:41
...........
Witam.
Specjalnie zarejerstrowałęm się, by wam powiedzieć, że wiem jak zdobyć SS (Spike Sword););):cup: .Najpier treba zrobic zeby spike zniknol zapewne wiecie jak to zrobic potem trzeba zebrac odpowiednie przedmioty ulozyc je w odpowiednich miejscach i w odpowiedniej kolejnosci. jezeli juz to zrobimy uzywamy life fluid na jeden z tych przedmiotow i dostajemy kluczyk zloty do komnaty z mino magiem zabijamy go i idziemy dalej dzwiami wchodzimy do tp i idziemy prosto pred siebie az dojdziemy do skrzynki z SSQ wchodzimy w tp obok i jestesmy spowrotem w mino hell :]:]
Witam.
Specjalnie zarejerstrowałęm się, by wam powiedzieć, że wiem jak zdobyć SS (Spike Sword););):cup: .Najpier treba zrobic zeby spike zniknol zapewne wiecie jak to zrobic potem trzeba zebrac odpowiednie przedmioty ulozyc je w odpowiednich miejscach i w odpowiedniej kolejnosci. jezeli juz to zrobimy uzywamy life fluid na jeden z tych przedmiotow i dostajemy kluczyk zloty do komnaty z mino magiem zabijamy go i idziemy dalej dzwiami wchodzimy do tp i idziemy prosto pred siebie az dojdziemy do skrzynki z SSQ wchodzimy w tp obok i jestesmy spowrotem w mino hell :]:]
pisac na gg 9093843
Marcin24
05-12-2007, 23:03
Takich to od razu zbanować.
Cygan Slejter
05-12-2007, 23:32
dando...Litości :baby:
Spoko_Rafii
06-12-2007, 11:58
Skoro Hyacinth boi się szczurów a nie da się mu zlurować ,to może Rat Plague pomoże : P
Valderor
06-12-2007, 15:29
Skoro Hyacinth boi się szczurów a nie da się mu zlurować ,to może Rat Plague pomoże : P
Na konkurencyjnym forum roztrząsają ten temat od kilku miesięcy (bez efektów). Ale zwróciłeś uwagę na ważną rzecz. Skąd w ogóle wziął się mit, jakoby Hyacinth bał się szczurów? On sam o tym milczy. Żaden inny NPC tez tego nie potwierdza.13:59 Lily: Hyacinth lives in the forest. He's never in town so I don't know him very well.
14:02 Obi: I don't like him, I dislike him deeply. He is so greedy that he doesn't want to share his profit from life fluids.
14:03 Seymour: A mysterious druid who lives somewhere in the wilderness. He sells precious life fluids.
14:04 Amber: Hyacinth is a great healer. He lives somewhere hidden on this isle.
Czyżby kolejny ślepy zaułek w poszukiwaniach?
Witam.
po 1.Przypomnijcie mi ile razy ten temat był poruszany bo ja straciłem rachubę .
po 2.Najpierw poczytaj sobie w tym temacie czy to nie było już poruszane bo spamujesz!! :spam:
po 3.Napisz list do admina tej strony z prośbą o usunięcia konta Dando i nie wracaj już na to forum bo robisz z siebie pośmiewisko
Żal mi takich Ludzi ehhhh..... Brak słów
:crusader:
Vermilion
06-12-2007, 18:44
Co do tej wyprawy 14 pierwszolevelowcow do mino hellu to wydaje mi sie ze chociaz w micie sa owce to za nie w tibii robia wolfy.
Kubalamix
06-12-2007, 20:25
..............
Like_Shadow
06-12-2007, 20:36
Było już wieeeele teorii na temat spike sworda i mino maga na rooku,ta jest po prostu kolejna z nich,jednak dobrze mi sie to czytało :p
Czytało?? Człowieku mi sie chce rzygać jak widzę ten tema znowu poruszany .....
Ile razy bedzie walkowana historia rex'a czy jak on tam mial -.-
to byl OTS ! nauczcie sie (nooby).
ostatnio ziomek do mnie na Iridii, ze jego rl kolega z furory 54lvl wykonal "ssq" i widzial wszystko doskladnie, i chcial za to 50k zal dla takich noobow, a potem, ze nie pamieta tylko jak sie mowi do all'dee -.^ :D
Ale tyle sie szukalo, ze juz chyba nie warto =/
zgadzam sie z Andainem już czytam to forum i ciągle widzę ze ktoś pisze o tym rexie ... przecież widać ze po polsku jest zrobione a chyba nie ma tibii w polskiej wersji (a i jeszcze jedno na tym forum tyle jest błędów ze hoho )
Marcin24
07-12-2007, 18:10
Co do tej wyprawy 14 pierwszolevelowcow do mino hellu to wydaje mi sie ze chociaz w micie sa owce to za nie w tibii robia wolfy.
Jakby w Tibii owiec nie było.
Żal takich jak ty ;( hmmm dziwne Stonoga wogóle się nie odzywa =/ Stonoga!!!!
Pisz do użytkownika Tom The Tanner.
Ktoś tu wspomniał, że Hyacinth boi się szczurów. Czy to czasem nie jest pomyłka? Bo niejaki Loui panicznie boi się królików.
P.S. Jak widzę, to tylko Valderod tutaj próbuje coś pomóc.
22:55 Calandriun [51]: Hello Loui !
22:55 Loui: BEWARE! Beware of that hole!
22:55 Calandriun [51]: Hole
22:55 Loui: While looking for herbs I found that hole. I went down though I had no torch. And then I heard THEM! There must be dozens!
22:57 Calandriun [51]: Rabbit
22:57 Loui: So it must have been some magic wielding beasts using creature illusion. Good thing you escaped.
22:56 Calandriun [51]: Life Fluid
22:56 Loui: The gods blessed Tibia with abundant forms of life.
22:58 Loui: STAY AWAY FROM THAT HOLE!
Chyba kazdy zna ang wiec nie tlumacze.
Trudno z tego cos wywnioskowac tak naprawde, on mowi zebysmy uwazali na ta dziure.
Ja nic z niego wiecej nie wyciagne=/ moze Wy umiecie :)
Marcin24
08-12-2007, 12:31
22:57 Loui: So it must have been some magic wielding beasts using creature illusion. Good thing you escaped.
No, to chyba potwierdza, że boi się królików.
Czy Loui uzyl slowa "rabbit" ?. Nie. Ale mozna z tego tez to wywnioskowac. Jak by tak przystopowac i z nim pogadac na dluzsza chwile to moze cos sie da rozwiazac.
nairdan1994
08-12-2007, 16:38
Ja tam uważam, że trzeba wyjść 1lvl za miasto i pogadać z jakimś npc. On da nam key czy tam spike sworda czy tam jeszcze cos innego i git.
Dzisiaj dedlem 1 levelem na mino hell xD.
No jasne wyjsc 1 lvl za miasto i mamy ss albo golden keya:D
Swietnie,swietnie!
Marcin24
08-12-2007, 18:44
Czy Loui uzyl slowa "rabbit" ?. Nie. Ale mozna z tego tez to wywnioskowac. Jak by tak przystopowac i z nim pogadac na dluzsza chwile to moze cos sie da rozwiazac.
Nie, nie używa, ale jest to odpowiedź na twoje słowo, które akurat brzmi "rabbit".
Elo chcialem powiedziec jedna rzecz,nie to ze zle szukacie czy cos w tym stylu tylko ze czytalem w jakims wywiadzie chyba ze Knighmitare czy jakos tak powiedzial ze zgadki na Rook da sie odkryc ale ludzie za daleko szukaja wiec moze opowiedz na wszystkie pytania sa pod nosem ale ten wywiad byl stary wiec moze nic z tego :(
Morderff
08-12-2007, 19:04
@up
Po pierwsze: To już znamy.
Po drugie: Nie koniecznie Knightmare mówił prawdę więc...
Marcin24
08-12-2007, 19:31
Po drugie: Nie koniecznie Knightmare mówił prawdę więc...
Może nie, że nie mówił prawdy, tylko nie mówił dokładnie tj. żeby nie brać jego słów dosłownie.
FISHU123
08-12-2007, 20:37
UWAGA UWAGA!
Chciałbym spokojnie oznajmic ze wiem skad sie wziool i co robi minomag w minohell oraz skad spike sword. Oczywiscie nieweim jak sie tam dostac bo to by bylo WYDARZENIE NA SKALE SWIATOWA! 1000 playerow z tibi waliloby drzwiami i oknami aby sie dowiedziec. Ja chcialem tylko wyjasnic skad te wszystkie rzeczy na rooko - moze to pomoze wyjasnic jakas zagadke (spx nie bedzie to post w stylu: ''Wiem jak zdobyc spike trzeba tylko zucic tam 100k i samo przeniesie...'' - bo jak widze takie cos to krew we mnie sie gotuje!) Powiem co i jak tylko ze prosze nie pisac glupot. Jeśli jestes noobem nawet tego nieczytaj! A dla niedowiarkow co kilka zdan bede pisal akapit ze znakiem: ''Niewierzysz sam sie mozesz przekonac''. No dobra za kilka minut bedzie napisana historia minomaga i minohell. Napisalem to zeby was zachecic abyscie nieuciekali z fora spac tylko zebyscie mi pomogli cos rozwiazac!!! Czekajcie zaraz zrobie edita z wiecie czym!
edit:no to zaczynamy
MINOHELL I POSIŁKI
Dawno temu potwory wladaly rookiem. W koncu udalo sie ich wypedzic, minotaury poprosily o posilki z maina(z Mitwalin - tu chodzi o ten teleport za komnata MinoMaga, pelinl on role komunikatora i tedy przybywala pomoc). Jak widzicie w minohell bylo bardzo duzo minosow ale ani 1 orka (tylko wyzej jako straz poniewaz orkow uwazano za glupie istoty). To nie koniec poczynan minosow - wyslali oni widomosc do (przez tibijczykow tak nazywanego) Bearroomu czy jakos tak, a chodzilo w tej wiadomosci o to ze minosy potrzebowaly uzbrojenia do walki z ludzmi ktozy byli coraz liczebniejsi. Orkowie pod wodza 1 minosa z bearqestu przygotowali uzbrojenie i zamkneli w pokoiku a na strazy postawili niedzwiedzia. Czekali na minosow ktorzy odbiora uzbrojenie i broń. Jednak dlugo nienadchodzili poniewarz w poblizu krecilo sie zbyt duzo ludzi. Minos zakopal klucz do pokoiku z eq pod ziemia - i słusznie bo wkrotce zaatakowali ludzie (CipSoft przewidzial ze ludzie tu dotra i zabija orkow).
Nie wierzysz sam sie morzesz przekonac!
Jesli nie wierzysz w te informacje to przeczytaj:
+Genesis Tibii
+Ksiazki i listy z Minohell
+Ksiazki i listy z Bearroom
+Klucz zakopany przez minosa w Bearroom
+Teleport w Minohell
+inne zrodla
Zaraz dopisze czesc i minomagu. Ocena PLXPLXPLX!!! Dopisze reszte jesli ktos to oceni bo jesli ja sie napracuje a nikt nawet nie sproboje mi pomoc...
MINOMAG
Pewnie na to czekaliscie!
Ludzie wdarli sie do labiryntu, straże nic już niepomogą, śmierć, śmierć, straciliśmy łączność z Mitwalin...<nierozumialem o co chodzi w tym fragmencie> ...a czarownik(tu chodzi o MinoMaga) zamknal sie w swojej komnacie i nikogo niewpuszcza, ach biada nam, śmierć, śmierc, to już koniec... - taki fragment mozna preczytac w księdze-pamiętniku (?) w minohell. Mowil on o ostatnich chwilach jednego z minosow. Inna ksiega mowila ze Bearoom padł - nikt nieprzeżył... Były też listy w niezrozumiałym języku. Pomieszany orkowy z angielskim i jezykiem minosow. Kolega ktory expi w Mitwalin przyniusł mi księgi i widomości o tym ze mitwalin niemoze juz wspomagac Minohell itp. A wiec Minomag to po prostu czarodziej z Mitwalin ktory mnial pomo minosom ale stchórzył albo z jakiegos innego powodu schowal sie w swoim pomiszczeniu. A teraz uwaga! Było coś o drzwiach do MinoMaga ze nieda sie ich otworzyc zadnym z kluczów wytopionych w blasku ksiezyca krainy elfow lub ciemnosciach kopalni krasnoludow.. - cos takiego. Było ze magia je stworzyła i magia moze otworzyc (ciekawie to sobie ten MinoMag wymyslil bo na rooko nie ma magii - nieliczac runek i lifefluidow jesli to tak nazwac... albo manadrain szkieletow). W kazdym razie bylem blisko rozwiazania ale nic ale absolutnie NIC nieznalazlem, koledzy szukali nawet na Edron... Znalazlem tez cos o spike swordzie ale to zaraz na razie ocencie!
Nie wierzysz sam sie mozesz przekonac!!!
+ksiegi i listy w Minohell
+magiczne ''prady' i fire za drzwiami komnaty minomaga
+drzwi bez(?) klucza
+kartka z Mitwalin
+pamietnik samotnego minosa czy opuszczonego .
UWAGA NIEKTORE NIEPRZETLUMACZONE WYRAZY MOGA SIE TROCHE ROZNIC OD PRAWDZIWYCH BO NIEKTORYCH WYRAZOW ANGIELSKICH NIEZNAM!!! naprzyklad opuszczony albo samotny albo drzwi moga byc magiczne albo ''silne'' czy tak jakos.
OCENCIE PLXPLXPXLXPLX :D
A i jescze jedno! Troche mnie dziwi ze MItwalin rozmawialo sobie z minohell bo czytalem ze mitwalin bylo opuszczone przez tysiace lat! Czyżby minosy z minohell zajely mitwalin???? A bede jutro i napisze o spike swordzie. IDe spac. PLZ nie kasujcie tego modki! Jutro napisze co wiem o Spike
WOW szybki jestes trudne bardzo wejsc na mino hell skopiowac ksiaki i na translatora X(
Marcin24
08-12-2007, 20:57
WOW szybki jestes trudne bardzo wejsc na mino hell skopiowac ksiaki i na translatora X(
My tu się głowimy nad zagadkami, ale przyszedł, ostatni sprawiedliwy tego forum, w świetle chwały i szacunku, i powiedział o te słowa. My, zwykli grzesznicy padnijmy na kolana, bo on nam pokaże drogę do lepszego świata. Ale jestem głupi...
Knightmare nigdy by nie powiedział całej prawdy, tzn calego rozwiazania. Po to sa "quest'y" zeby je odkrywac. Napewno niektorzy Rooksatayer'zy odkryli cos, ale nie powiedza (to chyba logiczne) u kazdy npc skrywa jakas zagadke. Wystarczy sie do tego przylozyc :)
Napewno niektorzy Rooksatayer'zy odkryli cos, ale nie powiedza (to chyba logiczne)
A Ty cos wiesz wiecej?
Marcin24
08-12-2007, 21:24
Knightmare nigdy by nie powiedział całej prawdy, tzn calego rozwiazania.Nie oto mi chodzi. Według mnie Knightmare mówiąc "Rozwiązanie macie pod nosem." nie mówi, że rozwiązanie jest na środku rynku, czy też pod czyimiś śluzówkami. Pomyślmy.
@down
Przed.
Ale kiedy ten knightmare to powiedzial? Juz jak zostal rozwiazany sposob znikania SS czy przed?
@Marcin24
swietnie Cie rozumie, tylko źle sam to sformuowalem =/
@Patton
Nie, nie posiadam zadnej dodatkowej wiedzy, a jak bym wiedzial to bym tego nie ujawnial na forum (nooby by mialy cos za nic)
Makabumba
09-12-2007, 15:29
Moje przypuszczenia
Slepy ork schowal sie do skrzynki z notebokiem kiedy byli na lodzie ona otworzyla skrzynke Amber pszetraszyla sie wyjala krutki miecz ciachnela w oczy slepy ork zawrzeszczal a ona uciekla potem zaczol na slepo chodzic po roku z wielkim Metalowym mlotem w plecaku wiec byl pod jakom dziurom jakis ork pewnie pomógl mu sie wdrapac potem zbódowal drabine weszli na góre tam byl trójacy pajok ranny uleczyli go wzamaian nie otrul ich i pozowlil isc dalej potemznowu zbudowali drawbine rzeby isc na góre i potem most potem drabine okazalo sie rze skaly posiadajom pelno rzelaza slepy ork kazal orkowi zrobic cos do kucia strzal rozpalic ogien i dac zrudlo wody kazal mu co dzienie robic luki i dawac materialy na strzaly pewnego dnia pszyszedl Mag minotaur kazal wykuc mu klucz ten wykul minos zaczarowal klucz i potem sie zamknol w komnaciei przy okazj chyba te strzaly w mino hell zrobic slepy ork i jego popmocnik z poison spidera jad i strzaly i zrobili normalne strzaly i dali mu albo im ukradl:Ork:
Makabumba
09-12-2007, 15:30
Moje przypuszczenia
Slepy ork schowal sie do skrzynki z notebokiem kiedy byli na lodzie ona otworzyla skrzynke Amber pszetraszyla sie wyjala krutki miecz ciachnela w oczy slepy ork zawrzeszczal a ona uciekla potem zaczol na slepo chodzic po roku z wielkim Metalowym mlotem w plecaku wiec byl pod jakom dziurom jakis ork pewnie pomógl mu sie wdrapac potem zbódowal drabine weszli na góre tam byl trójacy pajok ranny uleczyli go wzamaian nie otrul ich i pozowlil isc dalej potemznowu zbudowali drawbine rzeby isc na góre i potem most potem drabine okazalo sie rze skaly posiadajom pelno rzelaza slepy ork kazal orkowi zrobic cos do kucia strzal rozpalic ogien i dac zrudlo wody kazal mu co dzienie robic luki i dawac materialy na strzaly pewnego dnia pszyszedl Mag minotaur kazal wykuc mu klucz ten wykul minos zaczarowal klucz i potem sie zamknol w komnaciei przy okazj chyba te strzaly w mino hell zrobic slepy ork i jego popmocnik z poison spidera jad i strzaly i zrobili normalne strzaly i dali mu albo im ukradl:Ork:
Vermilion
09-12-2007, 16:08
@up
0mg wiesz co to są znaki interpunkcyjne?
Morderff
09-12-2007, 20:14
Jesli mozna tu coś wtrącić o brass armie. To może trzeba pomyśleć o 11x5??
Jak 11x5? Nie rozumiem o co Ci chodzi?
Pan Klocek
09-12-2007, 20:52
Jak 11x5? Nie rozumiem o co Ci chodzi?
Jak to nie rozumiesz?
11 -> 1+1 = 2
5 - 2 = 3
2/3 = 0,(666)
666 -> SZATAN!
@Makabumba
Twoja historja jest dosc "inna" ale kazdy historia przeistacza sie w opowiesc, opowiesc w legende, legenda w mit a w kazdym micie jest choc 1 ziarenko prawdy :)
chyba dobra kolejnosc;p
Morderff
09-12-2007, 22:13
Nie nie 11x5, chodzi o to że Lesiu Obwiesiu (Harmonia), mówi że posiada ów Brass Armor. Na swoim komencie napisał 11x5, ponieważ powiedział że jak ktoś bedzie umial zdobyc brass armor i o tym powie publicznie to wszyscy beda wiedziec ze Lesiu byl pierwszy. O to chodzi. Tylko co to 11x5 znaczy?
Marcin24
09-12-2007, 22:17
"11 x 5" quest
(solved ~may 2007 ;* )
Tak to dokładnie wygląda.
Morderff
09-12-2007, 22:38
No właśnie może Lesiu pokaże wkońcu brass arma ma 1% do 60 lvl i robi ss na tibia.pl gdyby tak odsłonił eq ;]
PS. Oczywiście mógł by zrobić fake, ale Lesiu nie należy do takich osób. Nie rozumiem tylko dlaczego nie chce go pokazać.
@Morderff
Ty bys pokazal jak bys mial ? bo watpie w to :) zreszta, ale moge sie mylic nikt by nie pokazal, no chyba, ze swoim rl lub zaufanym gracza ktorych sie zna od lat...
Nawet jak zrobi fake a powie, ze nie zrobil to nie uwierze, ze go ma ;]
bym musial go na trade zobaczyc :)
" "11 x 5" quest (solved ~may 2007 ;* ) "
11 to moze byc dzien, 5 - "~may" 5 mach to maj :)
Morderff
09-12-2007, 23:31
@up
A czemu miałbym nie pokazać?? Przynajmniej bym czymś zasłynął xD
Hmm 11x5 wciąz nad tym myśle.
Ale co to jest jakas wskazowka to 11x5?
Ż|/Ż/ |Ż| |Ż| |ŻŻŻ) \Ż\/\/Ż/ /Ż Ż\ |_|\_\ |___| |_|\_\ \_/\_/ |_/\_|
Morderff
10-12-2007, 01:17
Nie wiemy jest ona odnosnie brass armoru. Lesiu chce aby kiedyś jak ktoś rozwiąże zagadke z brassem i ją ujawni, wszyscy wiedzieli że on był 1.
MasterTusk
10-12-2007, 01:49
"11 x 5" quest (solved ~may 2007 ;* )
Online times of Player Lesiu Obwiesiu:
2007-05 4h
45m
Nie, jak dla mnie stanowczo za mało. z mojej strony kthxbye
nairdan1994
10-12-2007, 13:43
Apropos Knightmare to zapewne chodziło mu o to, by wyjść na main i to zdobyć. Właśnie dlatego ,,przed nosem''
"11 x 5" quest (solved ~may 2007 ;* )
Mi sie zdaje że 11 x 5 to współrzędne.Ale jak odczytać je to nie wiem.
@nairdan1994
Zastanow sie co Ty wogle piszesz -.^
@Qert
Mozliwe, ze wspolrzedne lecz wlasnie jak je odczytac ?
Ten caly Lesio to jedna wielka zagadka :P
Niewiem czy juz bylo, mam nadzieje, ze nie.
http://pl.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=related
Niech ktos to przetestuje i opowie czy dziala. Niesprawdzalem osobiscie.
edit:
Sory -.-
ale tak z ciekawosci to sprawdzal ktos?
No sory al nie chce mi sie przegladac 250 stron tematu...
Niewiem czy sie smiac czy plakac8o
No ile osob jeszcze wrzuci tu ten linkX(
A mOsHe To PrAfDa??///??one!!11on!!erazonerazrazrsz
Pan Klocek
10-12-2007, 23:14
Niewiem czy juz bylo, mam nadzieje, ze nie.
http://pl.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=related http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Niech ktos to przetestuje i opowie czy dziala. Niesprawdzalem osobiscie.
edit:
Sory -.-
ale tak z ciekawosci to sprawdzal ktos?
No sory al nie chce mi sie przegladac 250 stron tematu...
http://img90.imageshack.us/img90/6162/theenddc9.jpg
and GTFO....
MasterTusk
10-12-2007, 23:17
A mOsHe To PrAfDa??///??one!!11on!!erazonerazrazrsz
A co, moze nie?
; ]
A co, moze nie?
Tak,tak to prawda!:baby:
Moze napisac do Modkow, ze jak ktos da film rex'a to ban ? :) bo to zalosne sie staje ;s i raczej kazdego z Nas irytuje.
YOziom123
11-12-2007, 09:32
Witam!
Wczoraj pół nocy czytałem te forum.
Według mnie ten podpis Lesia "11x5" jest zwykła datą wykonania przez niego tego questa np. 11 maj 2007.
Pozdro dla wszystkich, którzy próbują rozwiązać tajemnice rooka
Moze napisac do Modkow, ze jak ktos da film rex'a to ban ? :) bo to zalosne sie staje ;s i raczej kazdego z Nas irytuje.
Irytuje... X( Ja zaraz zwariuje ile razy można to wałkować nie no żal mi takich graczy a zarazem krew mnie zalewa jak taki noob obejrzy sobie filmik o ss i zaraz bez namysłu pisze .... Ej nie wiem czy wiecie ale wiem jak zdobyci ss. A nie może poczytać sobie dajmy 5 min i znajdzie
20 albo więcej takich tematów nie wiem ile dokładnie tego syfu jest na tym temacie ale jest od cholery i więcej .A jak wam sie ten filmik spodobał to piszcie w kategorii Fak'e .
LUDZIE NIE PISZCIE TU O TYM FILMIE BO SZAŁU MOŻNA DOSTAĆ !!!!! X(
Marcin24
11-12-2007, 21:55
@Pan Klocek
Twoje obrazki mnie dobijają...
@topic
On nazwał ten quest "11 x 5", więc jak to może być data?
@down
To znaczy, że jest schowany, że nikt nie zobaczy jej na twoim koncie.
Wiem że zaraz to co napisze nie będzie pasowało do tematu ale mam pytanie przy mojej postać pokazał sie napis ''HIDDEN,, co to znaczy ??
chyba umiem odczytać to 11x5 11 oznacza że 11 pol na gore od dolu mapy a 5 to chyba ze 5 na lewo a nie wiem czy dobrze mysle aje tam niby trzeba ulozyc ciala w tym filmie a juz takie camo cialo wolfa mamy w kregu kamieni obok wiec jak mi sie zdaje dobrze to te ciala trzeba odszukac takie jedyne na rooku jak ten wolf i moze wtedy bedzie dzialac ten key :cup:
Cukierek
12-12-2007, 19:01
chyba umiem odczytać to 11x5 11 oznacza że 11 pol na gore od dolu mapy a 5 to chyba ze 5 na lewo a nie wiem czy dobrze mysle aje tam niby trzeba ulozyc ciala w tym filmie a juz takie camo cialo wolfa mamy w kregu kamieni obok wiec jak mi sie zdaje dobrze to te ciala trzeba odszukac takie jedyne na rooku jak ten wolf i moze wtedy bedzie dzialac ten key :cup:
Ile nad tym myślałeś ?
YOziom123
12-12-2007, 19:03
11 oznacza że 11 pol na gore od dolu mapy a 5 to chyba ze 5 na lewo :cup:
Dołu mapy ????
A gdzie to jest ????
http://pl.youtube.com/watch?v=tN7xHt1Vxwg&NR=1
TU MACIE SHENGA
http://pl.youtube.com/watch?v=88dKny1yL10&feature=related
TU MACIE INNY FILMIK O MM A PRZY OKAZJI WAM POWIEM ZE JAK ONI SA PRZY DZWIECH NA GORZE TO WIDAC CZYJEGOS VIALA ZOSTAWIONEGO
I POWIEM WAM 1 ZE KLUCZ DO MM I DO GHOULA MA TYLKO SUNRISE http://pl.youtube.com/watch?v=IOYwV_Gf-No&feature=related
Scross'Rooker
12-12-2007, 19:52
A ja ci powiem wyjdź i nie wracaj.
YOziom123
12-12-2007, 20:39
Dokładnie wyjdź i nie wracaj i sprawdz czy ciebie tu nie ma
@Vader7
Just you're r00x !
Co Ty za brednie piszesz -.- ej to juz jest zalosne co te nooby pisze ; (
@kuba1234
Foto cool :P
I POWIEM WAM 1 ZE KLUCZ DO MM I DO GHOULA MA TYLKO SUNRISE http://pl.youtube.com/watch?v=IOYwV_Gf-No&feature=relatedGiertych na prezydenta!
Dwimenor
17-12-2007, 15:25
I przyszedł dzień, i nastała noc. I przyszedł Dwimenor - a żywi pozazdrościli umarłym
Na prośbę sił wyższych (cipsoft), oraz autorki całego zamieszania (Slythia) kasuję całą dyskusję na temat spike sworda.
Jednak, jak znam Rookstayerów zaraz zaczniecie snuć jakieś domysły, doszukiwać się spisku etc, dlatego udzielę kilku ogólnikowych wyjaśnień:
Spike Sword nie został zdobyty z questa.
Nie był podarunkiem od Mistrzów gry
Ani wynikiem błędnego działania gry (bug'a)
Spike Sword przez 2 dni istniał, lecz został skasowany przez CM.
Powyższe twierdzenia możecie traktować jak aksjomaty (http://pl.wikipedia.org/wiki/Aksjomat): Nie podlega dyskusji i jest oficjalnym stanowiskiem wszystkich osób w to zamieszanych (w tym i części moderatorów Tibia.pl: Mnie oraz Instynktu)
Proszę też zauważyć, że nie neguję istnienia sposobu na zdobycie Spike Sworda lub innych przedmiotów. Jednak nie należy tego incydentu brać pod uwagę przy dalszych poszukiwaniach.
P.S
Nie pytać "skąd" osób które wiedziały, bo i tak nie odpowiemy
P.P.S
Pozdrowienia dla ludzi z tibia.xx.pl za fajnego newsa i nakręcenie kolejnych rzeszy ludzi na poszukiwania.
P.P.P.S
Nikt nie zrobił czegoś nielegalnego.
Przez posta wyzej leze i kwicze. (Dwim, za szybko usuwasz wypowiedzi >.>)
Smieszne jest to, jak pare osob wykorzystalo sytuacje "uauau mam spajka" Tyle do powiedzenia.
Dawalem tej bajce tydzien, skonczylo sie po 2ch dniach.
Gniew Mroku
17-12-2007, 15:42
Lubie zaprzeczać aksjomatom(parę razy się w 1=0 bawiłem), więc pytanie:
Jeśli nie był questem, bugiem, ani podarunkiem to skąd się wziął? Jeśli został zabrany to dostał się w sposób nielegalny w jej ręce. Skoro nie był to bug to skąd go miała?
Cygan Slejter
17-12-2007, 15:47
No to porypane to jest :/ 2 dni coś jest a potem nie ma tego :/ chamskie takie :/
- Prodigy -
17-12-2007, 15:47
Nieeeeeee... przegrałem zakład! :(
No w sumie to tak,bug odpada bo wtedy Potty dostałaby bana ;P
Pan Klocek
17-12-2007, 15:50
Lubie zaprzeczać aksjomatom(parę razy się w 1=0 bawiłem), więc pytanie:
Jeśli nie był questem, bugiem, ani podarunkiem to skąd się wziął? Jeśli został zabrany to dostał się w sposób nielegalny w jej ręce. Skoro nie był to bug to skąd go miała?
A skąd ludzie mają horned helmet? A skąd mam coper necklace? To nie były quesy/bugi/podarunki tylko takie jakby jednorazowe respy. Tak jak np mleko przy bear room tylko np raz na 3 miesiące (tyle kiedyś ss trwały) :)
Mówiłem że nie będzie spoila?! Kto to się ze mną zakładał? Przyznawać sie!
Gniew Mroku
17-12-2007, 15:53
A skąd ludzie mają horned helmet? A skąd mam coper necklace? To nie były quesy/bugi/podarunki tylko takie jakby jednorazowe respy. Tak jak np mleko przy bear room tylko np raz na 3 miesiące (tyle kiedyś ss trwały) :)
Tak, ale zauważ, że ten został zabrany. Co oznacza, że nie powinna go mieć. Jeśli to był jednorazowy resp i nie powstał w wyniku błędu w grze to dlaczego CM zabrał miecz?
Niestety nie masz racji ;).
Dwimenor
17-12-2007, 15:57
Hmm...nie lepiej wrócić do mierzenia obwodu rookgaardu, szukania krzewów z 5 jagódkami albo czego innego co tam zwykle robicie?
A ja mysle jednak ze ktos wykonal ten quest i teraz jakas grupa h-lvl na rooku chce to zatuszowac by tylko oni mieli ten miecz.X(
Hmm...nie lepiej wrócić do mierzenia obwodu rookgaardu, szukania krzewów z 5 jagódkami albo czego innego co tam zwykle robicie?
To już było idiotyczne. -_-
Maxpixel
17-12-2007, 16:01
100% Popieram :D Chcą by to zostało ich tajemnicą ...
nagadają jakiś głupot coś nawymyślają i powiedzą ze sie nie da i wszyscy uwierzą ...
AureaWar
17-12-2007, 16:01
Tak, ale zauważ, że ten został zabrany. Co oznacza, że nie powinna go mieć. Jeśli to był jednorazowy resp i nie powstał w wyniku błędu w grze to dlaczego CM zabrał miecz?
Dobre pytanie
W jakim celu on istnial skoro nie bylo bledu gry ????
Fpitolony w sprawe
17-12-2007, 16:03
To byla prawda. :D
I dlatego nie sluchajmy tych glupot o bugu czy o zaslugach tylko wszyscy sie wezmy do roboty, I 5 lvl ma takie samo prawo do tego miecza jak i 50 -.-
zbyszek223
17-12-2007, 16:06
Całkowicie zgadzam się z Gniew Mroku. A jeśli chodzi o Horned Helmet, przynajmniej tak mi się zdaje, to nie był pojednyczy resp.;) Mogę się mylić. Jeśli sie pomyliłem, poprawcie mnie :) Wracając do tego Spike Sworda, być może jeden z CMów bądź GMów "zsummonował" tego Spike Sworda, żeby pokazać, że da się go zdobyć, a następnie wziął od niej ten miecz i go skasował, o czym ona zapewne wcześniej wiedziała i była na to przygotowana. Chcieli po prostu pokazać, że miecz jest możliwy do zdobycia, ale nie chciał, żeby ta osoba co go posiada, nie była ciągle oblegana przez ludzi, którzy ciągle wołają "Ooooo pokaszesz mi spajk słorda?? pliska". To moja teoria na ten temat. Piszcie dalej, zobaczymy co nam się wysnuje po skonfrontowaniu wszystkich wniosków.:)
A wiecie, że kur*a popieram Pattona?
EDIT:
Oba posty.
Dwimenor
17-12-2007, 16:12
Jak wiele rzeczy które wymyślacie w tym dziale
A ja mysle jednak ze ktos wykonal ten quest i teraz jakas grupa h-lvl na rooku chce to zatuszowac by tylko oni mieli ten miecz.X(
Yhm, a ja mam 10% udziałów z ewentualnych zysków. Proponuję już zacząć szukać odpowiedniej aukcji na eBayu.
Cygan Slejter
17-12-2007, 16:12
Według mnie jezeli to bylo tylko na chwile, to bez sensu to bylo :/
Duke Dran
17-12-2007, 16:13
Tzn, że już nie da się go zdobyć? Pwn3d.
Pan Klocek
17-12-2007, 16:23
I dlatego nie sluchajmy tych glupot o bugu czy o zaslugach tylko wszyscy sie wezmy do roboty, I 5 lvl ma takie samo prawo do tego miecza jak i 50 -.-
Tia... ty z rodziny Kaczyńskich? Spisek rox :D
Oryginalnie napisane przez Dwimenor http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1793349#post1793349)
To już było idiotyczne. -_-To jest prawdziwe :D
Tzn, że już nie da się go zdobyć? Pwn3d.
Kto tak powiedział?
zbyszek223 (http://forum.tibia.pl/member.php?u=130899):A jeśli chodzi o Horned Helmet, przynajmniej tak mi się zdaje, to nie był pojednyczy resp.;) Mogę się mylić. Jeśli sie pomyliłem, poprawcie mnie :) To był pojedynczy resp zdaje się, że w okolicach Hell Gate oraz BS Quest w pewnym miejscu. Bronze Necklace BK villa. I wiele innyhc przedmiotów ale to nie miejsce na historie. Chcesz posłuchać napisz PW ^.-
No to tak wyglada jak spisek bo najpierw mowicie ze da sie zdobyc a potem dementujecie8o
Cygan Slejter
17-12-2007, 16:43
@Patton
Zgadzam się z toba :)
według mnie to troche podejrzane :)
Podobno o 16 ma się na Harmoni zjawić GM i wszystko wyjaśnić.
zbyszek223
17-12-2007, 17:41
Przeglądałem przed chwilą screeny ze Spike Swordem na Rooku (wspominałem;) )i zobaczyłem pewien być może nieistotny element. Bowiem na jednym rysunku Spike Sword został "wzięty" na look i obok atrybutów tego miecza ukazał się napis pod spodem "It can be enchanted with an element", co w wolnym tłumaczeniu znaczy mniej więcej "On może być zaczarowany z elementem". Być może ma to związek z tzw. "zaczarowywaniem" itemków, które dodano w tym Updacie. Ale to są jedynie moje przypuszczenia. Może to mieć również znaczenie z Mino Magiem albo z Apprentice Shangiem, które używają energii do ataku. W każdym razie są to tylko moje hipotezy. Może nie są one zgodne z prawdą, ale zawsze są ;)
Morderff
17-12-2007, 18:05
@up
To raczej napewno chodzi o to co dodali w upd.
Hassanoo
17-12-2007, 18:08
Z Tibii.org.pl :
hmn...
Powstało małe zamieszanie ostatnio, na temat w jaki sposób Potty zdobyła spike sworda, dlatego pozwole sobie na małe podsumowanie i jednocześnie rozważenie wszystkich opcji/teori na ten temat
a) zdobyła go normalnie, rozwiązując questa
b) zdobyła go dzięki bugowi w quescie
c) zdobyła go dzięki CMowi
Co do opcji numer c), zdaje sie na wiedze Dwimenora, z tibii.pl
Na prośbę sił wyższych (cipsoft), oraz autorki całego zamieszania (Slythia) kasuję całą dyskusję na temat spike sworda.
Jednak, jak znam Rookstayerów zaraz zaczniecie snuć jakieś domysły, doszukiwać się spisku etc, dlatego udzielę kilku ogólnikowych wyjaśnień:
Powyższe twierdzenia możecie traktować jak aksjomaty : Nie podlega dyskusji i jest oficjalnym stanowiskiem wszystkich osób w to zamieszanych (w tym i części moderatorów Tibia.pl: Mnie oraz Instynktu)
Proszę też zauważyć, że nie neguję istnienia sposobu na zdobycie Spike Sworda lub innych przedmiotów. Jednak nie należy tego incydentu brać pod uwagę przy dalszych poszukiwaniach.
Z tego co udało mi sie dowiedzieć, zdobyła go w ten sposób:
http://i16.tinypic.com/81g4bjq.jpg
http://i11.tinypic.com/7xvu1ia.jpg
I jeszcze krótkie wyjasnienie na pw:
Na forum jest wiele spekulacji nt. Spike Sworda. Za bardzo się pospieszyłeś z napisaniem newsa/tematu na forum. Zagłębiłem się w ten temat, porozmawiałem z ludźmi i wiem trochę więcej na temat incydentu ze Spike Swordem na rooku.
Niech zacznę :
Zaczęło się od tego, że pierwsza posiadaczka miecza (Slythia, Senior Tutor) została przeteleportowana na maina przez pewnego cm'a (nicku nie mogę zdradzić) Tam nałożyła nowe itemy ( mogę podpowiedzieć, że gdy została przywrócona na rooka miała ze sobą nie tylko sof'a, ale też b robe czy brass armor)
Dobrze, na pewno nasunęło Ci się pytanie. Dlaczego Stylhia się pochwaliła mieczem? Oto jej odpowiedź na to pytanie:
powiem tak... w sumie to i w tibi i na forum jestem nikim. 50 lvl na mainie, ciagle powtarzanie, ze jestem noobkiem.. chcialam sobie i komus udowodnic, ze jednak cos znacze...
W taki oto sposób do mnie napisała.
Nadchodzi następne pytanie: Co z tym wspólnego ma jakiś Potty? Potty to znajomy/a Stylhi, która najzwyczajniej dała mu ten miecz. Po dwóch dniach CipSoft się zorientował o niewybaczalnym błędzie cm'a i usunął owy miecz. Jako takie wyjaśnienie na forum tibia.pl jest, ale jest to wytłumaczenie bardzo ubogie. Posty zostały usunięte.
Więc jak widzisz cała historia z SoF'em to błąd pracownika CipSoftu.
Czy tak było na prawde? Pewnie sie tego nigdy nie dowiemy.
I jedyne co teraz moge zrobić, to zachęcić wszystkich, do poszukiwań na własną ręke ; )
Fpitolony w sprawe
17-12-2007, 18:16
a moze tsza walnonc zacharowanym spajk slordem w drzwi mino maga i siem otworzom ?????????
XD
Dobra, ja juz sie nie odzywam ;pp
Dwimenor
17-12-2007, 18:43
@Hassanoo
Od, i cała zagadka rozwiązana, czego nie mogłem oficjalnie powiedzieć sami wymyślili. Długo to nie trwało.
Można naprawdę wrócicie do mierzenia obwodu rooka drodzy rookstayerzy? Bo teorie: Dwim wie, ale robi zamieszanie, jakoś do mnie nie przemawiają.
Mimo to ja nadal mysle ze probojecie cos zatuszowac,w kazdym razie poszukiwania beda napewno dalej prowadzone na kyrze!
Pan Klocek
17-12-2007, 18:50
Heheh a tyle ludzi nie wytrzymało presji , te screeny ze swoimi spike swordami :D Ciekawe jak teraz będą się tłumaczyć :)
@Dwimenor
To ja wracam liczyć hexy pod domkiem Al Dee ;)
Duke Dran
17-12-2007, 19:01
Omg jaki zonk xdd. Trzeba bylo tak odrazu, a nie ludzie w gacie robią niepotrzebnie.
Pan Klocek
17-12-2007, 20:50
Kto robi w gacie ten robi. Nie wiem czy wiecie ale część ludzi z tego forum nadal ciężko pracuje. I to bez znaczenia czy jest afera ze Spikem czy jej nie ma. Bo ktoś na to wszystko wpaść musi. I ktoś musi w końcu zmierzyć obwód Rookgaardu! (juz prawie skończyłem).
Każdy Rookgaardian ma swoje ulubione miejsca i ulubione sekrety. Ja lubię Goblin Temple i to o niej zbieram informacje. A oto co dzisiaj odkryłem:
http://img519.imageshack.us/img519/7439/gobomd2.png
Normalnie te gobliny respiły się NA boxach. A teraz taki psikus. Jakieś propozycje drodzy Rookgaardianie? ..... no i Trolle i stayery/slajerzy też mogą się wypowiadać :P
Papa_Smerf
17-12-2007, 20:58
Rozwalić skrzynie kamieniami.
Cygan Slejter
17-12-2007, 21:00
a jaki napis sie wyswietla jak naciska sie na skrzynie??
AureaWar
17-12-2007, 21:39
Z Tibii.org.pl :
20:30 xx on Harmonia [3]: Hello to prawda ze cm cie teleportowal na main?
20:31 Potty on Harmonia [8]: hmm nie
20:31 Potty on Harmonia [8]: nadal jestem na rooku
20:31 Potty on Harmonia [8]: lol
kuba1324
17-12-2007, 21:46
@UP.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...
Każdy Rookgaardian ma swoje ulubione miejsca i ulubione sekrety. Ja lubię Goblin Temple i to o niej zbieram informacje. A oto co dzisiaj odkryłem:
zdjęcie
Normalnie te gobliny respiły się NA boxach. A teraz taki psikus. Jakieś propozycje drodzy Rookgaardianie? ..... no i Trolle i stayery/slajerzy też mogą się wypowiadać :P
Hehe, jeżeli to prawda, to można wykorzystać 6 goblinów z mostu do trapowania troll-cavebotterów na pacc area... ;)
Maxpixel
17-12-2007, 21:49
Wiesz co Klocek :D Żal tam po prostu stoją GM i dlatego ... :p
Albo zrespiło gobliny do ich świątyni bo się wlogować nie mogły :confused:
@Patton
jaki masz nick na Kyrze moge pomoc w poszukiwaniach ;p
No wlasnie za duzo w tym niescislosci :( Co wam przeszkadza zeby ludzie go mieli? Gra na rooku stala by sie przyjemniesza szybciej by ie addony zdobywalo,mielibysmy wiecej kasy same plusy;) A tak to sie trzeba z katana mordowac;(
x_PrzemEK_x
18-12-2007, 09:18
w ciula z wami leca ona go ma tylko chce zebyscie sie odczepili od niej
jak ja bym zdobyl mls i powiedzial o tym to tez bym probowal zataic to bo
miliony nobkow piszacyach do mnie jak jak jak jak .... bym dostal pierdolca
Dwimenor
18-12-2007, 10:12
No wlasnie za duzo w tym niescislosci :( Co wam przeszkadza zeby ludzie go mieli? Gra na rooku stala by sie przyjemniesza szybciej by ie addony zdobywalo,mielibysmy wiecej kasy same plusy;) A tak to sie trzeba z katana mordowac;(
Jak jest łatwo, to nie ma zabawy. Cały myk z rookstayerami, szukaniem spike sworda, robieniem addonów etc polega na tym, że jest to relatywnie trudne/bardzo mało prawdopodobne.
Xe'on Rookstayer
18-12-2007, 12:42
:(Cytat z Hunted.pl
"Slythia (była posiadaczka Spike Sworda) przyznała się, że sposób w jaki zdobyła miecz był wynikiem zabawy CM. W wywiadach dla innych stron przyznała, że pewnego dnia CM prze teleportował, ją na Main. Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword a CM znów ją prze teleportował tym razem z powrotem na Rookgaard. Slythia podkreśla, że dała go swojemu znajomemu (Potty on Harmonia), a on zaczął się tym chwalić, powiedziała także, iż miecz można było zdobyć ale quest jest zbugowany.
Pozostaje nam tylko myśleć, czy Slythia mówi prawdę i czy nie chce przypadkiem za tuszować tego, że ma SS, może mówi tak żeby inni dali jej spokój? Jeśli faktycznie teraz CM zabrał jej miecz, i już go nie ma to Ci co go widzieli mogą się jedynie cieszyć i dalej szukać, już prawdziwego rozwiązania. Nasuwa się także, jedno pytanie czy ludzie pracujący jako CM są dość odpowiedzialni aby pełnić taką funkcję."
A więc wszystko jasne :(. Szkoda bo myslalem ze quest naprawde istnieje. Ja nie wierze w questa na ss`a, poniewaz gdyby był napewno chociaz pare osób na świecie by go miało.
:(Cytat z Hunted.pl
"Slythia (była posiadaczka Spike Sworda) przyznała się, że sposób w jaki zdobyła miecz był wynikiem zabawy CM. W wywiadach dla innych stron przyznała, że pewnego dnia CM prze teleportował, ją na Main. Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword a CM znów ją prze teleportował tym razem z powrotem na Rookgaard. Slythia podkreśla, że dała go swojemu znajomemu (Potty on Harmonia), a on zaczął się tym chwalić, powiedziała także, iż miecz można było zdobyć ale quest jest zbugowany.
Pozostaje nam tylko myśleć, czy Slythia mówi prawdę i czy nie chce przypadkiem za tuszować tego, że ma SS, może mówi tak żeby inni dali jej spokój? Jeśli faktycznie teraz CM zabrał jej miecz, i już go nie ma to Ci co go widzieli mogą się jedynie cieszyć i dalej szukać, już prawdziwego rozwiązania. Nasuwa się także, jedno pytanie czy ludzie pracujący jako CM są dość odpowiedzialni aby pełnić taką funkcję."
A więc wszystko jasne :(. Szkoda bo myslalem ze quest naprawde istnieje. Ja nie wierze w questa na ss`a, poniewaz gdyby był napewno chociaz pare osób na świecie by go miało.
Nie mozliwe poniewaz na ss`ach z maina nie pisze "Sword of fury"
Nie mozliwe poniewaz na ss`ach z maina nie pisze "Sword of fury"
I, co widac na zdjeciach, na tym mieczu nie bylo tego napisu.
nairdan1994
18-12-2007, 13:29
Ej no ale Slythia gra na Dolerze a Potty na Harmoni.....
Więc jak mogła dać go komuś z innego serva?
Slythia to moj glowny nick po prostu ;). Sprawdz moje account, mam tam chara na harmoni na 4 lvl ;P.
- Prodigy -
18-12-2007, 14:33
Odnosnie tego co mogi uslyszec odemnie wszyscy przez te 2 dni..
Chce przeprosic kazdego kto czuje sie teraz oszukany/nabrany/moze toche wykorzystany (...) Od poczatku wiedzialem wiecej niz zwykly stojkowy-rynkowy, wiec zadecydowalem, ze lepsze od tego co wiem bedzie poopowiadanie troche bajek... mniej lub bardziej prawdziwych.
Mysle ze nikt tak naprawde nie szukal Spike, kazdy logicznie myslacy wiedzial o co moze chodzic... jednak byla to jedyna okazaja by w cos uwierzyc... bo byl jeden 'namacalny' dowod...
Sądze, że za to, za co Ty przepraszasz, niektórzy (np. ja) mogliby nawet podziękować, bo nie wiem jak innym, ale mi strasznie się podobało całe to zamieszanie, i tu pozwolę sobie zacytować naszego drogiego Austina: "Gratuluję. A smutasom polecam kubeł zimnej wody."
Pan Klocek
18-12-2007, 14:56
Sądze, że za to, za co Ty przepraszasz, niektórzy (np. ja) mogliby nawet podziękować, bo nie wiem jak innym, ale mi strasznie się podobało całe to zamieszanie, i tu pozwolę sobie zacytować naszego drogiego Austina: "Gratuluję. A smutasom polecam kubeł zimnej wody."
Podpisuje się po tym. Dziękuje Ci Lesiu i to bardzo. Myślę, że część osób grających na Rookgaardzie zmieni sposób gry po tym incydencie. Może zrozumieją, że levele to nie wszystko, rzucą karierę Rookstayerów/Rookslayerów a zaczną Rookgaardianów?
Morderff
18-12-2007, 15:09
Zatkało mnie.
@Pan Klocek nie wiem czy na pewno, ale chyba jesli na respie potwora jest box/parcel, to respi sie kratke dalej. wiec te gobliny zrespily sie poza ta ,,wysepką".
@topic Po co? pytam się po co marnowalismy czas na szukanie rozwiazania, podniecajac sie/cieszac zdobycza Slythii? niecaly tydzien... obwód rookgardu, dobry pomysl.
Moja teza (na jaja): moze lepiej policzyc ile rookgard ma sqm? i ta liczba, ktora w polaczeniu z obwodem i dlugoscia wyspy dadza wspolzedne, na na kturej to kratce trzeba ropowac/shovelowac/pickowac po tyle razy, ile wyniesie iloczyn z wspolzednych tego punktu, i jak to zrobimy dostaniemy nie tylko SSa, ale mpa, stonecutter axe, blessed shield, DSL, Golden botsy/BoHy golden helmet. a co dziennie dostajemy 10 bronze amuletów, 100 axe ringow i Spike sworda na sell. w ten sposub bedziemy brac na hita minosa i rota i ze sella SSa dostaniemy 100K/dzień:p ponioslo mnie
sry za brak polskich znaków, ale shift sie zaciol.
@Marcin(z liczba)Wracaj na forum szał się skończył
Osobiście chciałbym, żeby ów Spike Sword okazał się prawdziwym, a z drugiej - cieszę się, że to jednak czyjś wybryk. Ciężko mi to tłumaczyć, myślę, że każdy kto spędził trochę czasu na tej wysepce, mniej-więcej rozumie, o co mi chodzi.
A wszystkim innym 'Islanderom' życzę odkrycia tej zagadki, jednak, z drugiej strony - mam nadzieję, że Wam się to nie uda ;).
A co do teleportacji gracza z Rookgaardu na Mainland... Zakładając, że jest to prawda - choć moim zdaniem jakaś taka strasznie naciągana - to Cipsoft wybiera na CMów strasznie nieodpowiedzialnych ludzi.
Ale mimo wszystko, wielkie dzięki za to całe wydarzenie, wreszcie coś się działo na tej małej - przez wielu uważanej za straszliwie nudną - wysepce!
Potworny DestruktorDolera
18-12-2007, 20:15
Ehh ludzie prawda jest taka ze trzeba miec magiczna wedke od tajnego npca, i wylowic go. Sorry slythia za spoila ;/ i tak nie znajda npca :D
18-12-2007, 20:20
Gram na dolerze, nie gram na harmoni ,,i,,
Jeez tak boli pomyslec?
Dobra jedyne co lubie w tibia.pl to filmiki cichego i szczerze nie mam tyle cierpliwosci co slythia wiec wyjasnie wszystko w jednym poscie:
Moj acc:
-potty on harmonia
- moj char na dolerze
- potty on antica
i jestem facetem w rl.
Jej acc:
-...
-....
-....
jasne? Slythia nie jest potty'm on harmonia, ja nie jestem slythia. Spike był jej a nie moj.
Zegnam tibie.pl (ozieble w domysle -.-)
Duke Dran
18-12-2007, 20:35
Omg walić tego spajka.
Morderff
18-12-2007, 20:39
Ok ok skończmy temat Slythi, nie ważne czy to ściema z CM czy prawda szukajmy dalej i dalej myślmy nad 11x5 -.^ Pozdro MvD ;]
Knight Patryk
18-12-2007, 23:11
Cipsoft wybiera na CMów strasznie nieodpowiedzialnych ludzi.
tylko ze CM to jest Pracownik tej firmy a nie cos w stylu GM'a ze sie nie znaja(oczywiscie CM ma niektore funkcje GM'a a nawet wiecej)To tak samo jakbys poszedl po prace jako sprzatacz i by musieli ci ufac czy nie zabierzesz kluczy:|
Hassanoo
19-12-2007, 00:20
Za pozwoleniem Slythi:
Przez ostatnie 2 dni na Rookgaardzie na świecie Harmonia był Spike Sword.
Był on w posiadaniu supporterki Slythi.
Gdzie tkwi haczyk? Nie była żadnego questa, buga prezentów od GMów. Kilka dni temu CM Iscen przed server save zapytała kto chce się popluskać w basenie na Darashi. Na swoje nieszczęście, nie sprawdzała jaki poziom mają teleportowane osoby.
Dalej nie trudno się domyślić co się działo: dzielni tutorzy z mainlandu obdarowali naszą bohaterkę przedmiotami. Nie tylko spikiem, ale też Dragon Slayerem, Goldem Ringiem i paroma innymi.
Po kolejnym server save system automatycznie teleportował ją na Rook, razem z zawartością plecaka.
Oficjalna wersja CMów:
Nikt nic nie zrobił złego, szukajcie questa dalej (naiwniacy)
Przedmioty zostały skasowane
Proszę, nie mówicie ludziom z TR co się wydarzyło naprawdę...niech żyją w błogiej nieświadomości. I tak za miesiąc czy dwa wszystko wyjdzie na ja(parę osób widziało co CM napisał na tutor channel), a tak...cyrk kręci się nadal.
xXx:
Tibia.pl support
Jeszcze bardziej szcegółowa wersja, z forum dla ekipy supportu.
Jeżeli to prawda, to cała prawda wyszla na jaw :)
Nikt nie ma ss'a i dobrze ;] a Potty moze sie schowac ; PP
Rookstayerek26
19-12-2007, 09:52
mam pewna wskazowke dla poszukiwaczy spike sworda, trzeba miec pacc, kto ma ten zna pewnie znak "maze of fury", trzeba stanac kratke w lewo i w dol od tego znaku, az pojawia takie babelki, jak przy robieniu run na mainie. dalej myslcie sami (to nie jest poczatkek questa), ...zapomnialem dodac ze to dziala chyba tylko raz po savie serwera
mam pewna wskazowke dla poszukiwaczy spike sworda, trzeba miec pacc, kto ma ten zna pewnie znak "maze of fury", trzeba stanac kratke w lewo i w dol od tego znaku, az pojawia takie babelki, jak przy robieniu run na mainie. dalej myslcie sami (to nie jest poczatkek questa)
"Maze of fury" stary sekretny tunel do thais, obecnie nie działajacy~
Maxpixel
19-12-2007, 10:14
o tak! Dokładniej jeśli zaczniesz od 3 części czyli zniknięcie SS z wyspy to będzie bug questa i już się nie da na reset. To właśnie błąd jaki pozostawia Cip ;(
Kasiek123321123
19-12-2007, 23:14
ja powiem tak. Mi to si wyę wydaje w każdym bądź razie bardzo dziwne. Gdy potty stala na rynku i mowila ze juz niema spike to pozniej razem z kilkoma osobami pytalismy sie na osobnosci zeby dala/al spoila...on on/ona powiedział/a że nieda bo zara nobki bedą z najlepszym mieczem chodzić. A prędzej przecież GM byl który do niej napisal : "GZ" więęęęcccc:?!
No otoz to : Bajeczke sobie na poczekaniu wymyslili o CM i TP na maina :blazen: No i jak ma byc dobrze w tibii?!
JanasMaster
19-12-2007, 23:41
Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword
kto wie co ona jeszcze mogla na rooka przeniesc i zachowac dla siebie :p
kto wie co ona jeszcze mogla na rooka przeniesc i zachowac dla siebie :p
Przenioslam duzo, nic nie zachowalam.
Salarigoth
20-12-2007, 09:47
Przenioslam duzo, nic nie zachowalam.
droga pani sylthio nie chcialo mi sie takich bzdur komentowac bo "dobra pompa nie jest zla" masz tego sofa nie chcesz zeby ci dupe zawracali i tyle . Z kad sie wszyscy dowiedzieli ze quest jest zbugowny? z dupy?
droga pani sylthio nie chcialo mi sie takich bzdur komentowac bo "dobra pompa nie jest zla" masz tego sofa nie chcesz zeby ci dupe zawracali i tyle . Z kad sie wszyscy dowiedzieli ze quest jest zbugowny? z dupy?
Ode mnie, tak slyszalam... Lecz w sumie nawet nie wiem, jak go zaczac. Poza tym... Nawet nie gram na harmoni ;)
Dawac ten spoiler bo to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie :ban: bo to jest utrudnianie dostepu do questa!X(
@down Ale to niekoniecznie tutaj
Scross'Rooker
20-12-2007, 15:44
Dawac ten spoiler bo to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie :ban: bo to jest utrudnianie dostepu do questa!X(
Spoilery są zabronione, więc za to należy się ban.
X(X(taaa, eche bo uwieze, ze cip zamknal tego qeusta przeciez tyle osob go ma na rooko, wykasowali by im te sof'y a nie kurde, ten dostal a inni nie bo to nooby i nie dostanom sof'a bo takX(X(
@Patton
ale ty mnie wkurzasz, ALE TY MNIE WKURZASZ!!!!!! Twoj debilizm przewyzsza nawet inteligencje Pana Stolc....Klocka, no tak przeciez to logiczne ze zaraz po odkryciu questa trzeba dac gotowego spoila. Pewnie jak grales na pegazusie to tez prosiles kolegow zeby ci powiedzieli jak przejsc contre bo przeciez sam byc sie w zyciu nie zczail. Przez ciebie odechcialo mi sie grac na Kyrze bo z tego co wiem to tam grasz.
PS. Kurde wez mi podaj swoj nick plz. Chce cie zaprosic na mino hell...
Edit: jak bedziecie mieli spoila to go nie dawajcie bo to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie BAN
Słuchajcie znam odpowiedzi trzeba nabić dokładnie 31 lvl idziemy do dixi a potem do tego goscia któremu ukradziono spike sworda dixi mowimy znam prawde a temu gosciowi ze to ten typek(wiecie który) zabrał mu spike sworda idziecie do hyacynta z dednietym CAVE RATEM(lub zrulowanym)on ci daje takie coś
wy idziecie z tym do the oracle i klikacie tym czyms na oracle use
on daje wam taką runę(z narysowanym na niej kluczem) ta rune uzywacie na drzwiach do mm(Uwaga wtedy na mino hell jest o wiele wiecej minosow a czasami nawet orci) wchodzicie tylko na pierwszą błyskawice potem znajdujecie sie przed mm oko w oko on zadaje wam pare pytan(które cały czas tu wałkowaliśmy czyli o tym uwiezieniu amber itp.)UWAGA nie można ruszyc się w zadna strone dlatego wtedy nie dalo rzucic sie monety jak ktos tam pisal jesli odpowiecie dobrze mino mag sie zapali i zginie bedzie w nim klucz(Jesli odpowiecie zle na conajmniej jedno pytani on was zaatakuje)idzieci wyznaczona sciezka(bez zadnego zlego ruchu)sciezka wyznaczona jest takimi kolorowymi kamyczkami az dojdziecie do drzwi otwieracie je kluczem ktory automatycznie tracicie gdy wejdziece przez drzwi ktore sie zamykaja zaraz po wejsciu następnie bierzecie serpent sworda i wchodzicie w teleport i znajdujedzie sie w pomieszczeniu gdzie jest kto??? nas stary przyjaciel(ten co ukradl serpent sworda)ubrany na czarno rozmawiacie z nim a pozniej on prosi zebyscie nic nie mowili i oferuje 1k jesli sie zgodzicie nie bedziecie mogli odkryć wielu tajemnic tibii... jesli sie nie zgodzicie on zniknie a wy przeniesiecie sie do oracle idziecie do tetgo goscia ktoremu ukradziono ss i mowicie mu ze chcecie mu go odda(hi serpent sword czy jakos tak) onsie pyta czy tak wy mowicie yes albo no Jak no to on bedzie smutny i zostawicie sobie serpent sworda jesli yes to on kaze zostawic wam seroent sworda i da wam pelen present box i mowi ze rozporawi sie z tym kolesiem pozniej .... piszcie na gg to dowiecie się wszystkiego od typka ktory zdobyl serpent sworda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moje gg to 9663123 Ni kłamie ale nie powiedziałem wszystkiego aby dowiedziec się wiecej to napiszcie
Lol nie dziala Alcioo namowilem nooba ale Dixi nic nie mowi xD
Morderff
20-12-2007, 20:27
@up
ee? 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1.
10.9.8.7.6.5.4.3.2.1. 0. GOGOGOGOGOGO
looz ;p
Morderff
20-12-2007, 20:34
To było do jizzy13 ;] a to 10.9...1 to 10 znaków.
hmm... coś Ci (podkreślam: Ci) się swordy mylą... Spike to nie Serpent xD pozatym:
Uwaga wtedy na mino hell jest o wiele wiecej minosow a czasami nawet orci
hmm... Orki są silniejsze od mino? od kiedy? bo to zdanie takie mi podsunęło stwierdzenie. Idź w czwartek o 15:35 w szkole podstawowej nr 116 w Warszawie (tak wyszło jakoś) na dyżur polonisty. Pomoże Ci (znowu Ci 8o) bardzo.
TheCriss
20-12-2007, 21:43
oO, a ja czytając gazetke HUNTED (http://www.hunted.pl) znalazłem ciekawy artykuł "O Tutaj" (http://hunted.pl/2007/12/17/spike-sword-wynikiem-zabawy-cm/)
Slythia (była posiadaczka Spike Sworda) przyznała się, że sposób w jaki zdobyła miecz był wynikiem zabawy CM. W wywiadach dla innych stron przyznała, że pewnego dnia CM prze teleportował, ją na Main. Wzięła ona ze “stałego lądu” parę itemów takich jak: Brass Armor, Blue Robe i Spike Sword a CM znów ją prze teleportował tym razem z powrotem na Rookgaard. Slythia podkreśla, że dała go swojemu znajomemu (Potty on Harmonia), a on zaczął się tym chwalić, powiedziała także, iż miecz można było zdobyć ale quest jest zbugowany.
Pozostaje nam tylko myśleć, czy Slythia mówi prawdę i czy nie chce przypadkiem za tuszować tego, że ma SS, może mówi tak żeby inni dali jej spokój? Jeśli faktycznie teraz CM zabrał jej miecz, i już go nie ma to Ci co go widzieli mogą się jedynie cieszyć i dalej szukać, już prawdziwego rozwiązania. Nasuwa się także, jedno pytanie czy ludzie pracujący jako CM są dość odpowiedzialni aby pełnić taką funkcję.
Zapraszam również do rejestracji www.fasole.pl (http://www.fasole.pl/default.asp?id=40691)
dzięki temu serwisowi po zebraniu 9500 fasolek możemy go wymienic na Pacc 90 dni
Jestem pierwszy raz tutaj, właśnie czytam wywiad z Rd'B i jestem zaskoczony jego wypowiedziami. Nigdy nie uważałem go za botter ale jego wyczyny były cudowne. Mam do niego wielki respekt i w przyszłości (o ile bede jeszcze grał) chce być tak dobry jak on i zamienić z nim kilka słów i pogratulować mu jego wyczynu. Wedułg mnie jest to jedyny rooker którego można nazwać legendą rookgardu, ponieważ ile razy inni gracze chcieli go zbanować, on zawsze "pomagał" im to zrobić. Sam aktualnie posiadam ~20level na rooku na Calmerze, ale wątpie abym kiedykolwiek był tak wybitną postacią jak Rookguardian de’Bove.
Rd'B jesteś wielki
@up
Chyba zly temat. A tak propo... 20lvl na rooku Calmera? Nie widzialem cie jeszcze...
Słuchajcie znam odpowiedzi trzeba nabić dokładnie 31 lvl idziemy do dixi a potem do tego goscia któremu ukradziono spike sworda dixi mowimy znam prawde a temu gosciowi ze to ten typek(wiecie który) zabrał mu spike sworda idziecie do hyacynta z dednietym CAVE RATEM(lub zrulowanym)on ci daje takie coś...
Koleś pisze że umie zdobyć serpenta na roku xD, jak napisałem do niego na gg to on się mnie pyta o jakim swordzie mowa na tym forum :D... ! no dobra, proszę go tylko żeby dał mi trade dla potwierdzenia że umie zdobyć to on na to że GM nie pozwala mu na to, Slythia straciła przez to swojego spike'a ale może mi wysłać screena :P zwykły haker i tyle. Ale uważam że da się zdobyć ss'a na rooku, trochę się o nim naczytałem, wiem na 100% że questa zaczyna się u delheim'a. Jak by kto wiedział coś ciekawego to pisać.
21-12-2007, 16:10
oO, a ja czytając gazetke HUNTED (http://www.hunted.pl) znalazłem ciekawy artykuł "O Tutaj" (http://hunted.pl/2007/12/17/spike-sword-wynikiem-zabawy-cm/)
Zapraszam również do rejestracji www.fasole.pl (http://www.fasole.pl/default.asp?id=40691)
dzięki temu serwisowi po zebraniu 9500 fasolek możemy go wymienic na Pacc 90 dni
Hmmm jeżeli chozdi o ścisłość ja nie chciałem się chwalić tymi itemami z dwóch przyczyn:
1) potęga jaką mogły dać
2) problemy jakie mogły przynieść pani Cm, pamiętajmy że nie jest to zwykły gracz lecz pracuje w cip soft office i nie chciałbym by pani cm miała jakiekolwiek nieprzyjemności...
A co do gazetki hunted.pl o której mam już wyrobione zdanie...no to cóż albo wypada mi podziękować slythii za oczernienie mnie albo samemu serwisowi.
Hmmm jeżeli chozdi o ścisłość ja nie chciałem się chwalić tymi itemami z dwóch przyczyn:
1) potęga jaką mogły dać
2) problemy jakie mogły przynieść pani Cm, pamiętajmy że nie jest to zwykły gracz lecz pracuje w cip soft office i nie chciałbym by pani cm miała jakiekolwiek nieprzyjemności...
A co do gazetki hunted.pl o której mam już wyrobione zdanie...no to cóż albo wypada mi podziękować slythii za oczernienie mnie albo samemu serwisowi.
To podziekuj pani slythi osobiscie, a nie przez forum. Ja tego tekstu z hunted nie autoryzowalam, sam pewnie zdazyles zauwazyc, iz przestalam nad tym panowac...
WROCILAM DO DOMKU :D. Ledwo zywa...
Morderff
21-12-2007, 20:25
To mój tekst... Jak sie coś komuś nie podoba to prosze mi nawrzucać na PW.
22-12-2007, 00:58
To mój tekst... Jak sie coś komuś nie podoba to prosze mi nawrzucać na PW.
ty byłeś autorem tego artykułu? Jeżeli tak to w sumie ok..jaka witryna takie artykuły. Coś czuje że w hunted.pl uczą się pisać artykuły czytając pudelka.pl i dlatego z taką lubością i łatwością wciskają fałszywe bądź niesprawdzone informacje.
@Slythia
Już widze ciebie piszącą te słowa do mnie z dziękowaniem....biedny enter :/
A co do dziękowania, wiesz jaki mam stosunek do witryn typu hunted.pl i org.pl.... i udzielanie wywiadu polskojęzycznym stronom nie zawsze jest mądrym posunięciem, czego przykładami są zaistniałe sytuacje na tibia.org.pl i hunted.pl
Pzdr, zostaw moje włosy :evul:
ty byłeś autorem tego artykułu? Jeżeli tak to w sumie ok..jaka witryna takie artykuły. Coś czuje że w hunted.pl uczą się pisać artykuły czytając pudelka.pl i dlatego z taką lubością i łatwością wciskają fałszywe bądź niesprawdzone informacje.
@Slythia
Już widze ciebie piszącą te słowa do mnie z dziękowaniem....biedny enter :/
A co do dziękowania, wiesz jaki mam stosunek do witryn typu hunted.pl i org.pl.... i udzielanie wywiadu polskojęzycznym stronom nie zawsze jest mądrym posunięciem, czego przykładami są zaistniałe sytuacje na tibia.org.pl i hunted.pl
Pzdr, zostaw moje włosy :evul:
Radoslawie, dobrze wiesz, iz nie udzielalam zadnego wywiadu zadnej stronie. Zadnej. Coz, powinienes o tym najlepiej wiedziec patrzac mi w monitor ;).
I z tego, co jest mi wiadome... Jakos to ty uchodzisz za zdobywce sofa na com :P.
I nie czepiaj sie mojego stylu pisania!
22-12-2007, 01:10
Radoslawie, dobrze wiesz, iz nie udzielalam zadnego wywiadu zadnej stronie. Zadnej. Coz, powinienes o tym najlepiej wiedziec patrzac mi w monitor ;).
I z tego, co jest mi wiadome... Jakos to ty uchodzisz za zdobywce sofa na com :P.
I nie czepiaj sie mojego stylu pisania!
Nie czepiam sie stylu pisania tylko dbam o twoj enter :D A te noobki co cie wypytywaly caly czas, jak tibia.org wysyłała swych agentów na gg? i podpytywała potem zlepiali materiał i dopowiadali co się da? Trzeba było olac noobiszczów mowiłem ci od razu ;)
A tibia.com to juz co innego :) Przynajmniej jest tam przesiew i dzieci które omijają lekcje angielskiego omijają również forum tibii.com <3 tibia.com ;)
Morderff
22-12-2007, 01:13
Dobrze, dobrze sprostuje ten artykuł tylko powiedzcie na PW, powtarzam na PW co mam dokładnie napisać.
Nie czepiam sie stylu pisania tylko dbam o twoj enter :D A te noobki co cie wypytywaly caly czas, jak tibia.org wysyłała swych agentów na gg? i podpytywała potem zlepiali materiał i dopowiadali co się da? Trzeba było olac noobiszczów mowiłem ci od razu ;)
A tibia.com to juz co innego :) Przynajmniej jest tam przesiew i dzieci które omijają lekcje angielskiego omijają również forum tibii.com <3 tibia.com ;)
Moj enter ma sie dobrze, przynajmniej dziala :). I nie musze uzywac ventrillo do komunikowania sie ze swiatem internetowym ;P.
A co do gadu... Od kiedy przejmujesz sie org ;>? Chcialam odpisac, odpisalam ;). Dzieki calej aferze poznalam pare ciekawych osob, wiec na dobre mi to w sumie wyszlo.
Lecz to nie zmienia faktu, iz na com wyglada tak, jakbys to ty go zdobyl ;). W sumie... I tak masz banna :D
@Down
Dobrze, skonczmy ta rozmowe :). Ja poznalam jeszcze pare innych osob ;P
Sprostowanie. Potty ma banna za co innego, w sumie przez przypadek. Nie chodzi o sof.
22-12-2007, 01:32
Moj enter ma sie dobrze, przynajmniej dziala :). I nie musze uzywac ventrillo do komunikowania sie ze swiatem internetowym ;P.
A co do gadu... Od kiedy przejmujesz sie org ;>? Chcialam odpisac, odpisalam ;). Dzieki calej aferze poznalam pare ciekawych osob, wiec na dobre mi to w sumie wyszlo.
Lecz to nie zmienia faktu, iz na com wyglada tak, jakbys to ty go zdobyl ;). W sumie... I tak masz banna :D
Bana mam za co innego.
Z fajniejszych osob wymienie gma i master slayera. Reszta ganiała tylko za mną by zobaczyc sof.
A na tibia.com to nie ja robiłem temat z chwaleniem sie tylko Daniel napisał. (Jay - Jay)
Herbi_Oxyna
22-12-2007, 10:37
@up
Master Slayer, wielki gość
Wnioskuję, że poznałeś go grając na antice (bo gdzie indziej xD)
A co do sof'a to ten joke nie był zbyt mądry, bo znowu zwiększyła się liczba noob-stayerów na rooku :confused:
Dobrze, że to podsumowałeś, bo niektórym osobom(czyt. mnie) nie chce się używać opcji "szukaj" i zbieranie tego całego materiału.
Herbi_Oxyna
22-12-2007, 11:52
Tu mam moją rozmowę z Hiacynthem:
10:48 Dani Prazmo Xulo [8]: hi
10:48 Hyacinth: Greetings, traveller Dani Prazmo Xulo.
10:48 Dani Prazmo Xulo [8]: rat
10:49 Dani Prazmo Xulo [8]: job
10:49 Hyacinth: I am a druid and healer, a follower of Crunor.
10:49 Dani Prazmo Xulo [8]: spikesword
10:49 Dani Prazmo Xulo [8]: magic
10:49 Hyacinth: I am one of the few magic users on this isle. But I sense a follower of the dark path of magic hiding somewhere in the depths of the dungeons.
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: mino mage
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: minomage
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: minotaur
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: minotaur mage
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: ghoul
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: mage
10:50 Dani Prazmo Xulo [8]: sword
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: cipfried
10:51 Hyacinth: His healing powers equal even mine.
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: dallheim
10:51 Hyacinth: A man of the sword.
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: amber
10:51 Hyacinth: I never talked to her longer.
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: sunrise
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: loui
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: obi
10:51 Hyacinth: A greedy and annoying person as most people are.
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: dixi
10:51 Dani Prazmo Xulo [8]: bye
10:51 Hyacinth: May Crunor bless you.
Mało gadatliwy, on nie ma nic wspólnego z tą sprawą
@up
Master Slayer, wielki gość
Wnioskuję, że poznałeś go grając na antice (bo gdzie indziej xD)
Poznalismy go na harmoni, byl w tym tlumie ludzi ;). Potem zaprosil nas? pottego na antice.
MasterTusk
22-12-2007, 16:36
Poznalismy go na harmoni, byl w tym tlumie ludzi ;). Potem zaprosil nas? pottego na antice.
Niema innej możliwości, to musiało zakonczyc się oferowaniem swojej jedynej rzeczy, na której tak naprawdę opiera się jego uber legenda - superekstranadzwyczajny KEY(no nie licząc tej rzeszy noobstwa którą zystał poprzez youtube) Ciekawe, czy się mylę.
Swoją drogą, miałem okazje przekonać się owy MS jest taki sam jak jego rzesza "lekko" podlizujących się fanów.
Gdy zostały dostarczone mu zdjęcia na których widniał SS w okienku trade, wysmiał to, wyzwał po swojemu. Jak się go spytałem na priva "a co by było gdyby", to odpowiedział coś w rodzaju "mi sword ten nie jest potrzebny, i tak jestem;pozostanę legendą".
No ale oczywiscie gdy sprawa nabrała lekko szybsze obroty, wielu mogło dostrzec na Harmonii nie kogo innego jak Master Slayera. Teraz sytuacja wyglądała tak(pomijając zachowanie na Harmonii, nie chce mi się pisac 20 razy "plx show the spike sword") :
"You see a Spike Sword(...)"
omg it's not a fake
come on antica
(relog na noobchara)
(re-relog na główną postac)
Później była zapewne sytuacja, którą napisałem na początku, stymże nie jestem pewien na 100% czy Potty mu cokolwiek powiedziała, wnioskuję tak bo po rozmowie MS odrazu przywołał jednego z bardziej aktywnych asslicker'ów i przez ok. 1h chodził jak nakręcony po wyspie, juz nie wiedział gdzie isc, tak nogi mu zaiwaniały. Smieszny był również incydent, który dobrze obrazuje role jego "fanów" gdzie to MS nakazał*dosłownie* zorganizować mu boxy, po czym zabijając Minotaura na górce powiedział "Przekopcie cały teren wokół tej góry". Z racji iz chyba nikt niemiał picka, sam musiał to zrobic:(
Dawał do zrozumienia, ze mimo braku postępów(które sobie wymyślił i wg. niego powinny coś dać)już jest blisko zdobycia Spike Sworda. Zaczął wyganiać wszystkich(szło za nim ok. 10 osób) zostawiając u swego boku tylko jednego, wyżej wymienionego asslicker'a. Pół godziny zwodził go, ze już jest "na szlaku" questa...az w koncu albo Ktoś go oświecił, albo sam sał sobie spokój...
Jego "legendarność" była ostro zagrożona, nie dziwie się że tak zaiwaniał:D
Powinien do swojego filmiku dodac tą oto sklejkę:
http://img299.imageshack.us/img299/2408/sklejkamh5.jpg
22-12-2007, 17:03
Niema innej możliwości, to musiało zakonczyc się oferowaniem swojej jedynej rzeczy, na której tak naprawdę opiera się jego uber legenda - superekstranadzwyczajny KEY(no nie licząc tej rzeszy noobstwa którą zystał poprzez youtube) Ciekawe, czy się mylę.
Swoją drogą, miałem okazje przekonać się owy MS jest taki sam jak jego rzesza "lekko" podlizujących się fanów.
Gdy zostały dostarczone mu zdjęcia na których widniał SS w okienku trade, wysmiał to, wyzwał po swojemu. Jak się go spytałem na priva "a co by było gdyby", to odpowiedział coś w rodzaju "mi sword ten nie jest potrzebny, i tak jestem;pozostanę legendą".
No ale oczywiscie gdy sprawa nabrała lekko szybsze obroty, wielu mogło dostrzec na Harmonii nie kogo innego jak Master Slayera. Teraz sytuacja wyglądała tak(pomijając zachowanie na Harmonii, nie chce mi się pisac 20 razy "plx show the spike sword") :
"You see a Spike Sword(...)"
omg it's not a fake
come on antica
(relog na noobchara)
(re-relog na główną postac)
Później była zapewne sytuacja, którą napisałem na początku, stymże nie jestem pewien na 100% czy Potty mu cokolwiek powiedziała, wnioskuję tak bo po rozmowie MS odrazu przywołał jednego z bardziej aktywnych asslicker'ów i przez ok. 1h chodził jak nakręcony po wyspie, juz nie wiedział gdzie isc, tak nogi mu zaiwaniały. Smieszny był również incydent, który dobrze obrazuje role jego "fanów" gdzie to MS nakazał*dosłownie* zorganizować mu boxy, po czym zabijając Minotaura na górce powiedział "Przekopcie cały teren wokół tej góry". Z racji iz chyba nikt niemiał picka, sam musiał to zrobic:(
Dawał do zrozumienia, ze mimo braku postępów(które sobie wymyślił i wg. niego powinny coś dać)już jest blisko zdobycia Spike Sworda. Zaczął wyganiać wszystkich(szło za nim ok. 10 osób) zostawiając u swego boku tylko jednego, wyżej wymienionego asslicker'a. Pół godziny zwodził go, ze już jest "na szlaku" questa...az w koncu albo Ktoś go oświecił, albo sam sał sobie spokój...
Jego "legendarność" była ostro zagrożona, nie dziwie się że tak zaiwaniał:D
Powinien do swojego filmiku dodac tą oto sklejkę:
http://img299.imageshack.us/img299/2408/sklejkamh5.jpg
jak zwykle nie wiesz nic a mowisz duzo, grats
MasterTusk
22-12-2007, 17:11
jak zwykle nie wiesz nic a mowisz duzo, grats
Niestety, coś wiem, a to czego nie byłem pewien i były to moje spekulacje-podkreśliłem. Chcesz pogadac? Zapraszam na priva( nie jest to zadna ironia ani nic w tym stylu, zwykła propozycja).
Masz racje, oferowal nam te klucze za jakakolwiek podpowiedz. Lecz ostatecznie pozostaly w jego rekach.
Później była zapewne sytuacja, którą napisałem na początku, stymże nie jestem pewien na 100% czy Potty mu cokolwiek powiedziała, wnioskuję tak bo po rozmowie MS odrazu przywołał jednego z bardziej aktywnych asslicker'ów i przez ok. 1h chodził jak nakręcony po wyspie, juz nie wiedział gdzie isc, tak nogi mu zaiwaniały. Smieszny był również incydent, który dobrze obrazuje role jego "fanów" gdzie to MS nakazał*dosłownie* zorganizować mu boxy, po czym zabijając Minotaura na górce powiedział "Przekopcie cały teren wokół tej góry". Z racji iz chyba nikt niemiał picka, sam musiał to zrobic:( Dawał do zrozumienia, ze mimo braku postępów(które sobie wymyślił i wg. niego powinny coś dać)już jest blisko zdobycia Spike Sworda. Zaczął wyganiać wszystkich(szło za nim ok. 10 osób) zostawiając u swego boku tylko jednego, wyżej wymienionego asslicker'a. Pół godziny zwodził go, ze już jest "na szlaku" questa...az w koncu albo Ktoś go oświecił, albo sam sał sobie spokój...
O_o. Dziwne... Mnie juz wtedy nie bylo, wiec nie wiem, co robil. Lecz nic mu nie powiedzialam. Postanowilam nie klamac, wiec... Nie moglam dac mu spoilera, gdyz go po prostu nie mam. Wtedy jeszcze prawie nikt nie znal prawdy.
Fajna sklejka :D
Lathandan
22-12-2007, 20:07
takie sytuacje jak ta z ss po prostu pokazują że w Tibię grają niedorozwinięte dzieci którym rodzice kupili neostradę na urodziny...robią aferę z żartu (jak dla mnie) osoby z Cip softu i zaraz snują niesamowite historię typu: zlootuj 2gp ze slima i za te 2 gp kupisz sobie Magic Longsword'a, Blessed Shielda i DSL
Diego_pl
26-12-2007, 15:21
Ten quest jest tylko Cipy nie mają skryptu, bu po "WYBUCHU" tych ciał tam przy grobach pojawił się klucz... dla tego nie ma wejscia do MM...:baby:
Nocny_Mysliwy
26-12-2007, 19:32
Witam wszystkich Rookstayerów :D Tak sobie pomyślałem i stwierdziłem, że z jakiego powodu i po co stoi kosz na śmieci w Mino Hell. Nie wiem, może to jakaś wskazówka na temat tych Questów? Wiem, że zaraz zaczną się bluzgi, eee jaki noob, Troll itp...
Ten kosz to tajne przejscie do MM,minotaury przynosza jedzenie tamtedy MM
Powaznie: No przeciez musi byc tam smietnik bo gdzie by minoski wyrzucaly smieci?! One nie segreguja smieci wiec musza placic za wywoz a ze sa skape maja tam kosz bo nie beda do miasta szly?!
Marcin24
26-12-2007, 21:32
@up
A jak to możliwe, że strzelasz z runek, jak to możliwe, że jak cię ktoś zabije to odradzasz się na nowo, jak to możliwe, że są ludzie Premium i Free, jak to możliwe, że życie dzieli się na punkty, jak to możliwe, że się ma manę, jak to możliwe, że można jeść surowe mięso.
Takich pytań możesz zrobić x-razy tyle.
@topic
Śmietnik? CipSoft pewnie go pewnie tam dał, aby wyrzucać śmieci, które wiecznie walają się po MH.
Pantalarmion
26-12-2007, 21:44
Według mnie nie ma questu ani na spike sword ani na otwarcie komnaty z mino magiem cipsoft specjalnie tak zrobił być my się głobili.
A to że czasami ktoś zdobył spike sword to wina bugu ja raz znalazłem w wilku bag.
Marcin24
26-12-2007, 21:50
A to że czasami ktoś zdobył spike sword
Eee, pikuś, co tam, że ktoś go zdobywa czasami.
Według mnie nie ma questu ani na spike sword ani na otwarcie komnaty z mino magiem cipsoft specjalnie tak zrobił być my się głobili.
Głóbmy się wszyscy.
Stonoga ty sie w ogole nie znasz widac ze wy sie nie znacie!!!!! Ten qest jest prosty jak ... ! Na youtube jest calutki filmik nakrecony w 5 minut jak 16 lvl Shadow Rex/ks przeszedl tego qetsa!!! Tam gdzie biega orc spearman i 2/3 orci jest dziura na szkielety, trzeba odkopac i wejsc. Powybijaj szkielety i idz na sam na dol... Sa tam (nie wiem ile) grobow :p Trzeba polozyc dedy potworow jak np. minosa,rata,orca,szkieleta itp. i na sam srodek grobow polozyc czaszke i wylac LifeFluid na czaszke. Nacisnac prawym na czaszke i masz o prosze golden key co nie? proste jak ... nie chce mi sie przeklinac sami zobaczcie prosta zagadka podam wam linka http://pl.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA Jakby co to pisac na gg to cala prawda :cup::cup: :evul::evul:Hahahah nic nie trzeba pisac do npc tylko isc na calosc !!! Pozdro All ;)
Scross'Rooker
26-12-2007, 23:06
@up Sorki ludzie za przeklinanie. S*******aj i czytaj wcześniejsze strony spammerze, trollerze.
Scross=]
oj, oj, bardzo nie ładnie
Każdy poza trollem ma prawo do wypowiadania się na forach dyskusyjnych.
Marcin24
26-12-2007, 23:57
Każdy poza trollem ma prawo do wypowiadania się na forach dyskusyjnych.
Wypowiadać się może, ale doprowadzać do depresji i załamania nerwowego innych użytkowników raczej nie.
Cygan Slejter
27-12-2007, 00:25
Stonoga ty sie w ogole nie znasz widac ze wy sie nie znacie!!!!! Ten qest jest prosty jak ... ! Na youtube jest calutki filmik nakrecony w 5 minut jak 16 lvl Shadow Rex/ks przeszedl tego qetsa!!! Tam gdzie biega orc spearman i 2/3 orci jest dziura na szkielety, trzeba odkopac i wejsc. Powybijaj szkielety i idz na sam na dol... Sa tam (nie wiem ile) grobow :p Trzeba polozyc dedy potworow jak np. minosa,rata,orca,szkieleta itp. i na sam srodek grobow polozyc czaszke i wylac LifeFluid na czaszke. Nacisnac prawym na czaszke i masz o prosze golden key co nie? proste jak ... nie chce mi sie przeklinac sami zobaczcie prosta zagadka podam wam linka http://pl.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA Jakby co to pisac na gg to cala prawda :cup::cup: :evul::evul:Hahahah nic nie trzeba pisac do npc tylko isc na calosc !!! Pozdro All ;)
Niedlugo przez takich beda sie ludzie wieszac z nerwow:baby:
galffromazura
27-12-2007, 00:28
Uwaga! Chyba rozwiązałem zagadkę! :cup:
Kolega mi pokazywał, że w basenie (Azura) jest popsuty basen. Jeden kwadracik da się odsunąć i można wyjść po za basen. A gdyby popłynąć do spike sworda, tak, żeby mozna było wziąć sword? Kto wie, może teleport jest przy spike swordzie w wodzie?! Wiem jedno, że jeśli to prawda to 2 levele będą chodziły na mino hell :baby: przez co będzie jeszcze bardziej zajęty. Pozdro!
@p
badz laskaw dac ss albo powiedziec gdzie to
Kolega mi pokazywał, że w basenie (Azura) jest popsuty basen. Jeden kwadracik da się odsunąć i można wyjść po za basen. A gdyby popłynąć do spike sworda, tak, żeby mozna było wziąć sword? Kto wie, może teleport jest przy spike swordzie w wodzie?! Wiem jedno, że jeśli to prawda to 2 levele będą chodziły na mino hell :baby: przez co będzie jeszcze bardziej zajęty. Pozdro!
Skoro jest popsuty to jest to bug. A za wykorzystywanie bugow grozi ban (w najlepszym przypadku). Poza tym, zdaje mi sie, iz zostal on naprawiony.
Cygan Slejter
27-12-2007, 01:02
Kocham cie Slythia8o
No i co z tego ze wiem jak rozwiazac tego najslabszego qesta po spike sworda? To jest prosty qest dlatego podaje wam link B)
Niedlugo przez takich beda sie ludzie wieszac z nerwow:baby:
LoL to co z tego ze daje ludziom objasnienie jak rozwiazac zagadke?
Marcin24
27-12-2007, 13:00
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845
YOziom123
27-12-2007, 15:34
Bez komentarza
Witam to mój 1 posta na forum ale :
Cipsoft powiedział oficialnie na świecie Harmonia ponieważ to tam został zdobyty Spike Sword i to nawet 2 krotnie !!! Dlaczego już wam wyjaśniam :
- Dlaczego dżwi były otwarte ?? Ktoś musiał je przecież otwożyć.
Więc Potty of Harmonia niezdobył go 1.
A teraz co powiedzieli GM'owie :
-To start the quest go to mino hell.
2 dna
- Yeah Potty have it but have Luck. Becouse some ([ONE]) open the dor with GOLDEN KEY !
3 dnia
-Potty of Harmonia : Yeah some one open door for me and i saw ded Mino Mage Student.
- GM : Yeah Mino Mage Student drop key but one of 10 times you must have warry lucky.
Jest to orginalna wersia nic nie zmyśliłem
Pozdro ~
Cipsoft powiedział oficialnie na świecie Harmonia ponieważ to tam został zdobyty Spike Sword i to nawet 2 krotnie !!! Dlaczego już wam wyjaśniam :
2 dna
- Yeah Potty have it but have Luck. Becouse some ([ONE]) open the dor with GOLDEN KEY !
3 dnia
-Potty of Harmonia : Yeah some one open door for me and i saw ded Mino Mage Student.
- GM : Yeah Mino Mage Student drop key but one of 10 times you must have warry lucky.
Pozdro ~
Hahaha :D. Gm sobie zartowal... Poza tym powiedzialam jak zdobylam tego sworda...
JanasMaster
28-12-2007, 00:24
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32051&z=13&q=217.63
czy to bug?
edit: looknijcie co jest poziom wyzej
Pan Klocek
28-12-2007, 11:14
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32051&z=13&q=217.63
czy to bug?
edit: looknijcie co jest poziom wyzej
Na Litość Boską! Było już mówione pierdyliard razy! To jest bug na tibia earth. Tibia earth robią ludzie, ludzie popełniają błędy, programy popełniają błędy. To jest błąd.
Scross'Rooker
28-12-2007, 13:21
2 dna
3 dnia
Pozdro ~
Wątpię aby Potty mówił: "ded", że GM mówił "dor" oraz, że mówi sie Orginalna wersia, otwożyć, dżwi, niezdobył i oficialnie...
Scross=]
STONOGA cos w tym jest kiedys jak bylem na rooku to poszedlem z kumplami na minohell ale jak juz zeszlismy po schodach chodzil przy nich mino mag niewiem jak to sie stalo ale zdaje mi sie ze drzwi sie otworzyly i portal byl dostepny
Ten spike sword to jedna wielka sciema
Metal'Hard'Rocker
28-12-2007, 14:15
@2up
A nie czasem Apprentice Sheng?
I edytuj posty.!
Wątpię aby Potty mówił: "ded", że GM mówił "dor" oraz, że mówi sie Orginalna wersia, otwożyć, dżwi, niezdobył i oficialnie...
Scross=]
Ile razy mam mowic, ze nie zdobylam tego miecza z questu i nic nie wiem o quescie? Dlatego tez wszystko co mowilam (mowil potty) oraz gm w mojej obecnosci to jedna wielka bujda... W koncu trzeba bylo cos powiedziec....
Ej no przeciez mowilas wyraznie "szukajcie sami" czyli jednoznacznie stwierdzialas ze miecz mozna zdobyc na rooku???:cygaro:
Scross'Rooker
28-12-2007, 14:31
Przepraszam, ale czy ja powiedziałem, że zdobyłaś miecz z Questa? Ja jakoś tego nie widzę. Prawdopodobnie ty też nie...
SCross=]
Tego nie widzialam :). Lecz skoro juz parenascie osob rozmysla nad tymi wypowiedziami gma... (ktore byly notabene smieszne) to jestem winna im wyjasnienia. To wszystko :).
Odpowiedz na pytanie Czemu najpierw mówilas "Szukajcie sami"?
@Scross'Rooker: Myslisz ze tylko dla magii RPG?
No nic ja chce uslyszec od Slythi odpowiedz czemu powiedziala "Nie bedzie zadnego spoila,szukajcie sami"
i dlaczego te posty zostaly skasowane?
Scross'Rooker
28-12-2007, 15:03
A co miała powiedzieć? Przez te kilka dni ludzie stali sie lepsi (przynajmniej większość) nie czekała na spoilery tylko szukała, duch i magia RPG ogarnęła rooka (przynajmniej większość). Postąpiła jak najbardziej słusznie.
A tak w ogóle gdyby powiedziała, że dostała od GM taki gość o nicku patton by się przyczepił, że ona ściemnia...
Scross=]
A co miała powiedzieć? Przez te kilka dni ludzie stali sie lepsi (przynajmniej większość) nie czekała na spoilery tylko szukała, duch i magia RPG ogarnęła rooka (przynajmniej większość). Postąpiła jak najbardziej słusznie.
A tak w ogóle gdyby powiedziała, że dostała od GM taki gość o nicku patton by się przyczepił, że ona ściemnia...
Scross=]
Zgadza sie... Nie wymyslilam nawetz zadnego questa.. Co w sumie byloby ciekawe :D.
A taki gosc o nicku Patton za swoje teksty jest przeze mnie ignorowany...
Ale co ja ci zlego zrobilem? Ze chcialem sie dowiedziec jak wykonac quest?! Ja cie nic nie wyzywalem,bluzgalem to o co ci i wam ludzie chodzi?
Scross'Rooker
28-12-2007, 15:24
Dawac ten spoiler bo to jest juz szczyt chamstwa i za to nalezy sie bo to jest utrudnianie dostepu do questa!
Mimo to ja nadal mysle ze probojecie cos zatuszowac,w kazdym razie poszukiwania beda napewno dalej prowadzone na kyrze!
A ja mysle jednak ze ktos wykonal ten quest i teraz jakas grupa h-lvl na rooku chce to zatuszowac by tylko oni mieli ten miecz.
Dalej nie chce mi się szukać. Co do tego, że niby Slythia chciała zrobić szum to powiem, że szum był słuszny bo koniec końców miała tego Spike Sworda...
Salarigoth
28-12-2007, 15:30
Ale co ja ci zlego zrobilem? Ze chcialem sie dowiedziec jak wykonac quest?! Ja cie nic nie wyzywalem,bluzgalem to o co ci i wam ludzie chodzi?
Gadasz glupoty,spamujesz i denerwujesz ludzi , styka?
To cos zlego ze chce wiedziec jak wykonac quest?
-Wiem co myslisz i nie masz racji!
Ja sam nieodkrylem annihilatora mimo to mam z niego nagrode
Wiec czemu mialoby byc inaczej w wypadku SS?
LOL nic z tego nie kapuje,miotacie sie! To jak jest w koncu z tym mieczem?!
Zawolajcie mnie moze jak sie zdecydujecie ,ja juz sie wiecej nic nieodzywam:D
aha i to wy denerwujecie ludzi bo ludzie chca cos wiedziec a tu nic nie mozna wywnioskowc z tego!
MasterTusk
28-12-2007, 17:06
Zawolajcie mnie moze jak sie zdecydujecie ,ja juz sie wiecej nic nieodzywam:D
Wreszcie. Przepadnij.
aha i to wy denerwujecie ludzi bo ludzie chca cos wiedziec a tu nic nie mozna wywnioskowc z tego!
Mam 2 pytania:
*Ile masz lat?
*Czy gdy poprosisz o coś rodziców, zawsze to dostajesz?
Mam 15 lat i nie zawsze dostaje od rodzicow to czego chce a do czego ci to potrzebne?!
Down: No to po co ten temat skoro quest wg ciebie nie istnieje?
To cos zlego ze chce wiedziec jak wykonac quest?
-Wiem co myslisz i nie masz racji!
Ja sam nieodkrylem annihilatora mimo to mam z niego nagrode
Wiec czemu mialoby byc inaczej w wypadku SS?
Zachowujesz się jak mały, rozpieszczony dzieciak, któremu wszystko trzeba podkładać pod nos, bo rodzice tak robią. Weź się opanuj chłopie (?), bo w moich oczach wypadłeś jako LEŃ i dziecko z upośledzeniem umysłowym. Nie potrafisz zrozumieć, że nie było żadnego questa, ponad to, żądasz od innych czegoś, czego nie mogą (i pewnie by nawet nie chcieli takiemu niewdzięcznemu dzieciaczkowi) dać. Skoro napisałeś, że się nie odzywasz to bardzo się cieszę, a jeśli skomentujesz moją wypowiedź to tym bardziej utwierdzisz mnie w przekonaniu, że jesteś nic nie wartym szkodnikiem. Amen.
@down: sądzę, że albo galffromazura wciska nam kit, albo to jemu wcisnął kit kolega.
Wroce do poprzedniej odpowiedzi...
Kolega mi pokazywał, że w basenie (Azura) jest popsuty basen. Jeden kwadracik da się odsunąć i można wyjść po za basen.
Jezeli mozna wyjsc poza basen na Rookgaardzie to mozna doplynac w jakies okolice na Mainland np. przy jej plywalni...(wiem,ze w plywalni na main takiego bugu nie ma) i chyba bedzie mozna dac trade, a dzieki takiemy czemus to nietylko spike sword bedzie na rookgaard...
Ja tylko napisalem co mysle, oczywiscie jak to zadziala nadal bedzie mozna sie trudzic questem ze SoF ;] Pozdro, napiszcie co o tym sadzicie;P
Marcin24
28-12-2007, 18:06
To był bug. Ameriov go bodajże pokazywał. Jak mniemam został już naprawiony. A nawet jeśli nie, to wykorzystywanie bugów w grze jest karane.
Pan Klocek
28-12-2007, 20:41
Ten bug nie pozwalał wypłynąć poza basen. Nadal był on ograniczony. Te boje to tylko ozdoba a nie realna granica.
Down: No to po co ten temat skoro quest wg ciebie nie istnieje?
Mi chodziło o to, że posiadanie SS nie było skutkiem wykonania żadnego questa, a ty wciąż domagasz się spoila, który nie istnieje lub jest nieznany. Czy ten temat jest potrzebny? Nie wiem, powiem tylko, że wiele się stąd dowiedziałem nt. Rookgaardu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.