zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki

Stron : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

gusiorix
13-05-2006, 11:15
@MaveriC
Koles myslisz ze jestes najmadrzejszy czy cos? Nie przylaczaj sie lepiej bo jestes wkurzajacy. Myslisz ze ci wszystko wolno. Jak jestes taki madry to powiedz jak sie dostac do minomaga a nie pie******* ze teleportem u minomaga sie dostajesz do minosa na skale... Tez tak umiem powiedziec -.-
Nie wypowiadaj sie juz lepiej w tym topicu. Duzo ludzi chce zeby on istnial bo ciekawi ich rookgaard. A ty pieprzysz : "modki zamknijcie to gowno!" nie pisz tu juz nic lepiej -.-

==========================================
A oto 2 bananapalm na rookgaardzie:
http://i2.photobucket.com/albums/y3/gusior/bananpalm.jpg

Kali rookstayer
13-05-2006, 11:40
Do tego mino na skale mozna sie dostac przy pomocy boxow-.-.Osobiscie je tam hunce bo zaden noobek nie moze zabrac tam mi loota ;]

MaveriC
13-05-2006, 14:15
@MaveriC
Koles myslisz ze jestes najmadrzejszy czy cos? Nie przylaczaj sie lepiej bo jestes wkurzajacy. Myslisz ze ci wszystko wolno. Jak jestes taki madry to powiedz jak sie dostac do minomaga a nie pie******* ze teleportem u minomaga sie dostajesz do minosa na skale... Tez tak umiem powiedziec -.-
Nie wypowiadaj sie juz lepiej w tym topicu. Duzo ludzi chce zeby on istnial bo ciekawi ich rookgaard. A ty pieprzysz : "modki zamknijcie to gowno!" nie pisz tu juz nic lepiej -.-
[/url]

:] to bylo very dowcipne :D
A pisac w tym topie bede...zeby wysmiewac sie z takich noobow jak ty!
Hmmm chcesz wiedziec jak dostac sie do mino maga?
Proste...cofnij sie w czasie.....gdy tibia miala jeszcze gorsza grafike...i spruboj.........ewentualnie steroryzuj ktoregos god`a zeby ci otworzyli
Pozdrawiam...

Kael Do'Urden
13-05-2006, 18:53
O 2 banana palm słyszałem tylko gdzie druga to nie wiem. Słyszałem że , w podziemiach gdzieś :confused:

Dobra sorry , mój błąd . Nie powinienem mówić o rzeczach o których nic nie wiem. (ale tak słyszałem niekoniecznie to akurat była prawda. teraz widze że nie ) Jeszcze raz sorry :)

THC1983
13-05-2006, 19:07
hhauau w Hell gate jest ghoul co chodzi po niewidzialnym moscie jak sie idzie po ciemku to widac ten most do niego moze na rooku tez jest cos takiego ??

Milan ognia
13-05-2006, 20:49
Na Pacc area też jest palma. Czy z niej też leci banan?

Virax
14-05-2006, 10:01
Wiem ze minos na skale ma cos wspulnego z spike swordem.
Obok minosa pali sie ogien moze trzeba go ugasic jakoms magicznom rzeczom.Tylko jakom nie nie wiadomo.Ten teleport w mino hell niedalko mino maga mi sie zdaje ze on teleportuje do ghula.A qest lezy pod ciałami trzeba odsunoc ciała i rokopac dziure.

Wiecie co zrobic kiedy sie pokazuje błond jak włancza sie tibie DDraw.DLLub
Kernel32.DLL.
Pomuzcie.

Virax
14-05-2006, 10:07
Czemu przestaliscie pisac o qestach i inyych rzeczach.
To co napisaliscie moze pomuc wielu graczom moze to komus pomuc i ten ktos wykona qest po spike sword.Albo Brass Armor.
Stonoga jesli to przeczytasz to pisz dalej tematy i nie poddwaj się.
Jesli ktos zna gg stonogi niech napisze na gg moje 6565392.
Lub niech pisze na forum lepiej jak na gg.

Morbom
14-05-2006, 17:38
Nie wiem czy to bylo na forum ale zamieszcze.

Link : http://rapidshare.de/files/20440165/Spike_Sword.JPG.html

@edit

Mino Mag : http://rapidshare.de/files/20453338/Mino_Mag.JPG.html

Jeszcze to : http://rapidshare.de/files/20448273/heh.JPG.html

Kshaq
14-05-2006, 17:50
@up
I po co zamieszcać zdjęcia na tym serverze. Niech ktoś ściągnie to i tu wklei, bo mam limit wyczerpany...

Morbom
14-05-2006, 18:45
@up
I po co zamieszcać zdjęcia na tym serverze. Niech ktoś ściągnie to i tu wklei, bo mam limit wyczerpany...
@up moze powiedz mi jak to wkleic bo nie mam pojecia
btw nie mow ze jestem noobem

Morbom
14-05-2006, 20:28
Co tu nikogo nie ma czy co >.<

gusiorix
15-05-2006, 14:42
Powiem ci koles jedno. nie bede tu pisal z takiego powodu ze takie nooby jak ty sie wypowiadaja mi mysla ze sa najmadrzejsi. sam bede probowal rozwiazac zagadki i pier**** takich noobow jak ty. myslisz ze jestes najlepszy to czemu nie masz spike sworda na rooku ??? -.- PLAMISZ SIE NOOBIE Cya

Morbom
15-05-2006, 15:09
prosze o comment :D

http://img70.imageshack.us/img70/1125/minomag1sw.jpg (http://imageshack.us)

http://img110.imageshack.us/img110/1442/spikesword5mq.jpg (http://imageshack.us)

http://img232.imageshack.us/img232/272/wtf5bd.jpg (http://imageshack.us)

Kshaq
15-05-2006, 16:01
No więc wszystkie zdjęcia są robione za pomocą bardzo fajnego bota, który pozwala pokazywać co się dzieje tam gdzie my zobaczyć już nie możemy.
Pierwsze miejsce to oczywiście komnata Mino Maga. Nikt nie wie jak się tam dostać, a jeśli ktoś wie to i tak nie raczy tego nikomu powiedzieć.
Drugie miejsce to wysepka ze Spike Swordem. Tak samo jak wyżej nikt nie wie jak się na nią dostać, a jeśli ktoś wie to i tak nie raczy nam tego powiedazieć.
Trzecie miejsce, moim zdaniem najciekawsze. Mało osób wiedziało o tym pomieszczeniu jednak wiele o nim wiedziało. Nikt nie wie jak się do niego dostać i do czego służy ta dźwignia. Jeśli wie to i tak nie raczy nam tego powiedzieć... :D

Morbom
15-05-2006, 16:17
To 3 miejsce tez mnie ciekawi. Sprobuje poszukac jeszcze jakis ciekawych miejsc bo dopiero zaczelem :D

segnis
15-05-2006, 17:05
do autora tych zdjec:
Czy da sie dojsc do tego miejsca z dzwignia ? A jesli nie, to czy da sie zobaczyc ten pokoj bez uzywania bota ?

Morbom
15-05-2006, 17:21
na temat tego miejsca nie mam nic do powiedzenia ,nie wiem jak tam dojsc etc.

Pan Klocek
15-05-2006, 21:01
na temat tego miejsca nie mam nic do powiedzenia ,nie wiem jak tam dojsc etc.

Po pierwsze: Hmmm linki do zdjec robionych nielegalnym (w swietle tibi) oprogramowaniem i to jeszcze z light hackiem.
Po drugie: Te pomieszczenie na 3 zdjeciu to nic nadzwyczajnego, to jest prawe pomieszczenie od mostu z goblinami, zaraz kolo goblin temple. Takie samo jest po lewej stronie. Tez zamkniete drzwi i dzwignia za nimi. Nie mam pojecia jak tam sie dostac! (zaraz ktos powie: "a moze trzeba pickiem poszu8kac klucza" odpowiadam od razu "kopalem, nic nie ma").

Jesli moge prosic o wykonanie podobnego zdjecia, obszaru znajdujacego sie bezposrednio pod dziura do "Maze of Fury". Mozesz je tu zamiescic?

THC1983
16-05-2006, 10:52
prosze o comment :D

http://img70.imageshack.us/img70/1125/minomag1sw.jpg (http://imageshack.us)

http://img110.imageshack.us/img110/1442/spikesword5mq.jpg (http://imageshack.us)

http://img232.imageshack.us/img232/272/wtf5bd.jpg (http://imageshack.us)

ale teen program jest marny bo nie pokazuje wszystko co jest w komnacie mino maga bo tam jest skrzynia jeszcze wiec lipka huuheeu

Morbom
16-05-2006, 13:00
Po pierwsze: Hmmm linki do zdjec robionych nielegalnym (w swietle tibi) oprogramowaniem i to jeszcze z light hackiem.
Po drugie: Te pomieszczenie na 3 zdjeciu to nic nadzwyczajnego, to jest prawe pomieszczenie od mostu z goblinami, zaraz kolo goblin temple. Takie samo jest po lewej stronie. Tez zamkniete drzwi i dzwignia za nimi. Nie mam pojecia jak tam sie dostac! (zaraz ktos powie: "a moze trzeba pickiem poszu8kac klucza" odpowiadam od razu "kopalem, nic nie ma").

Jesli moge prosic o wykonanie podobnego zdjecia, obszaru znajdujacego sie bezposrednio pod dziura do "Maze of Fury". Mozesz je tu zamiescic?

Zamieszczam : http://img302.imageshack.us/img302/5747/mazeoffury5uw.jpg (http://imageshack.us)

Morbom
16-05-2006, 13:09
ale teen program jest marny bo nie pokazuje wszystko co jest w komnacie mino maga bo tam jest skrzynia jeszcze wiec lipka huuheeu

Ale ty jestes naiwny.Ten program nie jest marny , to zalezy w jakiem miejscu ja stane... a ci o jakas skrzynke chodzi , pozniej tam sie przejde i zobaczymy...

THC1983
17-05-2006, 12:22
Ale ty jestes naiwny.Ten program nie jest marny , to zalezy w jakiem miejscu ja stane... a ci o jakas skrzynke chodzi , pozniej tam sie przejde i zobaczymy...

o normalna skrzynie lolu tyle grasz na rooku i nie wiesz ze jest tam skrzynka taka sama jak na backpack quescie!!

Pan Klocek
17-05-2006, 14:54
o normalna skrzynie lolu tyle grasz na rooku i nie wiesz ze jest tam skrzynka taka sama jak na backpack quescie!!

Nie ma tej skrzyni bo mino mag ja zniszczyl. On ja przesowa tak jak ghoul przesowa skrzynie i jak przesunie ja na sciane to ona znika. Tyle. To nie jest skrzynia questowa, bo inaczej by jej nie przesowal.

@Morbom
Dzieki bardzo :] nie popieram cheatow w tibi :/ Aha i na twoim miejscu szybko zamazalbym imie na tym screenia bo za to mozesz bana dostac :P

A da sie zobaczyc co jest pod ta dziura? No wiesz, zajzec tam?

Morbom
17-05-2006, 20:44
Moze masz racje .ja tez nie popieram cheatow ,teraz uzywam bo probuje cos odkryc :P
btw. wyjda nowe swiaty i koncze z rookiem ;p
A co do tej dziury tam nic nie ma :(

Mysterious Flash
18-05-2006, 16:53
czyli to pic na wode :(
Ale jesli sie przypatrzy,(zdjęcie 3 jak co :P) to obok tej dzwigni widac pietro nizej, tak jakby nie bylo podlogi do drzwi :D. Czyli nizej JEST COS, albo mi sie wydaje. Mogl bys dac screena? Czy nie da sie?

Morbom
18-05-2006, 18:08
Co do pietra nizej i wyzej tam nic nie ma.Poniewaz tam da sie samemu wejsc.Jest rope place.Tylko ciekawia mnie te dzwignie.

Elysian Warior
25-05-2006, 23:48
Jest pewien szczegól o którym wszyscy zapomnieli:
pacc arena powstal dosc dawno ale nie byl od poczatku (duzo wczesniej byl sam rook bez tej czesci dla pacca- dorobiono go puzniej po tym jak wprowadzono pacca). Tak wiec zakladajac ze ten quest byl "prawie" od poczatku istnienia rooka (ktos z uzytkowników o histori z sofem tak mówil) to na 100% Spike sword i wszystkie elementy prowadzace do niego sa poza pacc arena-na pacc arenie tak jak na calej wyspie moga byc porozrzucane jedynie zwodzace z tropu slady(jak ta tabliczka kolo skeletonów)

Master Mind
26-05-2006, 01:53
UWAGA UWAGA!

Yeah! Gratuluje, odnowiles najbardziej bajerowa pogadanke czyli jak zdobyc spike sworda. Znam odpowiedz B) Chcecie wierdziec? Nie da sie go zdobyc :D Co wy na to?

@Stonoga: Naprawde fascynujace dochodzenie przeprowadziles, ale co to wnosi? Nic.

Kshaq
26-05-2006, 10:57
@up
Jeśli nie wnosisz nic nowego do tematu to nie pisz tego, bo to jest tylko bezsensowne nabijanie postów.

Bohman 21
26-05-2006, 17:33
Witajcie !!
Dzisiaj sobie poszedlem na malego hunta na MinoHell moim Rookslyerem i wzielem te ksiazke z minohella. Oto jej tresc:

The mystic portal remains unstable so reinforcements from Mintwallin seldom arrive here. The royal mage managed to impress the primitive local orcs though and we can use them as slaves and runefodder. The trolls surrendered immediately and can be used for lesser services. The human base has to be destroyed since more and more arrive there. These enemies are not strong but their number might cause some problems. As long as they will be revived at this mystic vortex even they can ruin our plans. We have to figure out how to destroy the vortex first. The mage locked himself up in his quarters and wants not to be disturbed anymore. He entrusted me with the duty to coordinate all our actions here.

Pozdrawiam Bohman B)

kubol9999
27-05-2006, 10:27
nie wiem czy nam to pomoze ale moze ta dzwignia...
widzialem dzwignie na wyzszym pietrze od toma ukryta pod wiadrem,ale narazie nie wiem jak sie ta dostac... moze to tez jest z tym wszystkim zwiazane...
Jeśli coś znajdziecie to zagadajcie mam rookstayera na lunarze 31 lvl orian zagon..

Kshaq
27-05-2006, 10:55
@2x up
Po pierwsze Rookstayerem, a nie Rookslayerem...
Po drugie ta książka była już tłumaczona, ale że nikomu się nie chce jej szukać to dalej ją dodają na strone podczas gdy ona jest idealnie przetłumaczona na polski w kilku innych tematach...

@up
Niestety nic nie pomogłeś, bo o tej dźwigni wie wieszkszość Rookstayerów, więc trzeba szukać nowych rozwiązań żeby wnieść coś nowego do tematu, bo moim zdainem już chyba wsyztsko co nam przyszło na myśl zostało zrobione...

Wario
27-05-2006, 11:00
a mi kumpel powiedzial ze jak sie ma 20 lvl, to sie pojawia "spike sword" w bp(jezeli capa nie masz) lezy na ziemi, on mi pokazywal, i.. widziałem, czy to prawda? >>prosze o szczera odpowiedz<< :)

Kshaq
27-05-2006, 11:11
@up
To nie prawda, bo na Rooku nawet łatwo jest zrobić 20 level. On robił sobie z ciebie jaja... :D

borekziom
27-05-2006, 11:11
Wario czy jesteś kompletnym nOObem czy masz dałna ?? chyba nie byłoby by tego tematu gdyby po zdobyciu 20lvl ss pojawiał się w bp

Wario
27-05-2006, 11:17
taa.. jasne to skad mial ta bron?
Chyba ja widzialem -.-

borekziom
27-05-2006, 11:44
Jakoś niechce mi sie wierzyć że on ma ss , a w jaki sposób on ci to pokazywał hmm ?? w tibi czy tylko screena ci wysłał hmm ??

Wario
27-05-2006, 11:57
pokazal mi u siebie, zalacza tibie i pokazuje.. spike sworda !

kubol9999
27-05-2006, 12:12
The First Creatures BOOK ONE

Zathroth however was delighted by the destructive potential, which Fafnar showed, and he looked upon her with delight. He
flattered her with compliments, and he succeeded in seducing her.
Thus they conceived Brog, the fiery raging berserker. Brog possessed only little of his fathers wisdom, and the heat of his
mother burned only deep inside of him. There however the fire became more ravaging and more hurting, and the rough titan
raged and cried that the elements were shaken. Inexpressible pain troubled him, until the blocheaded Brog compacted his
magical powers and hurled a major part of the fire far away from himself. From the fire, which did not want to cool down,
however immediately the first dragon, called Garsharak, rose and he bore many further lower dragons in the course of the
centuries from his fire and his magic, of the like we know today.

po polsku:

Pierwszy *Creatures* REZERWUJĄ JED *Zathroth* jednak był zachwycany przez destrukcyjny potencjał, który *Fafnar* pokazywał, i on oglądał jej z zachwyceniem. On *flattered* jej z pozdrowieniami, i on następował po (zrobił postępy) w uwodzeniu jej. Czwartki one zrozumieli *Brog*, płomienne wściekanie się (szalanie) *berserker*. *Brog* władał (obłąkany; opanowany) tylko mały (niewielka ilość; trochę) jego ojców *wisdom*, i upał jego matki spalił tylko głęboki (głęboko) wewnątrz (wewnątrz; wewnętrzny) jego. Tam jednak ogień (pożar) stawał się większa ilość (bardziej; więcej) pustoszący (pustoszenie) i większa ilość (bardziej; więcej) zadający ból (przynoszący szkodę; zadanie bólu), i szorstki (ordynarny) tytan wściekał się (szalał; oszalały) i ogłaszany co (żeby; który) elementy były wstrząsane. *Inexpressible* ból zmartwiony on, przed (dopóki) *blocheaded* *Brog* zgęszczał (skompaktował) jego *magical* pełnomocnictwa i ciskał główny (pełnoletność) część ognia (pożar) daleko od siebie (samodzielnie). Od ognia (pożar), który nie potrzebował (chcieć) żeby ochładzać na dół, jednak natychmiast pierwszy *dragon*, zadzwonił (nazwał; zawołał; zawołany; nazwany; żądał) *Garsharak*, podnosił się i on niósł (nudzić) wiele (wielka ilość; dużo) dalej (dalszy; popierać) niższy (niżej) *dragons* w kursie wieków od jego ognia (pożar) i jego magia (magiczny), upodobania do poznajemy dziś.
niedlugo przetłumacze reszte. Sory za te glupie wyrazy wziete w gwiazdki... taki slownik.

kubol9999
27-05-2006, 12:21
The War over the Creation BOOK TWO

Basteth wanted to come to aid her cousin, but her creatures, large and dreadful as they were simply could not walk ashore.
She was only able to send the snakes, but they were too weak, and the orcs too powerfull. Thus she gave them pus from her
festering face wounds as dangerous poison. But too bad! Still the bad orcs, equipped with cyclop weapons, were too powerful
and too malicious.
But when the Orks threatened to cover Tibia almost completely, the dragon came! They had decided that only they
themselves were to be the true and absolute rulers of Tibia. They did know no mercy in their rage! With fire and magic
they annihilated the orcs, devastated their cities and drove them into the underworld. Even the cyclops, which hurried
furiously to the battle, and auxiliary troops from enslaved trolls were no match against the fiery anger of the dragons. Enormous
cyclopic cities were laid into ruins, unbelievable forging factories were lost for all eternity, and until today the cyclops are upset
about the orcs because of these losses.

tłumaczenie:

Wojna nad Stworzeniem REZERWUJĄ DWA *Basteth* potrzebował (chciał; potrzebny) przybywać pomoc (pomocnik) jej *cousin*, ale jej *creatures*, wielki i *dreadful* jak (ponieważ) one byli łatwo nie mógłby iść (chodzić) nad brzegiem. Ona była tylko zdolna posyłać *snakes*, ale one byli też słabi, i *orcs* też potężny. Czwartki ona dawała & (oni) *pus* od jej *festering* twarz (stawać wobec; wobec) rana (rani) jak (ponieważ) niebezpieczny trucizna (trujący). Ale też zły! Wciąż zły *orcs*, zaopatrywany w *cyclop* bronie, były też potężny i też *malicious*. Ale kiedy *Orks* zagroził (zagrożony) nakrywają (ogarniać) *Tibia* prawie zupełnie, *dragon* przybywał! One rozstrzygnęli co tylko one s& (samodzielnie) były jest prawda (prawdziwy) i absolutni władcy *Tibia*. One zrobił poznają żadnej litości w ich wściekłości (szaleństwo)! Z ogniem (pożar) i magią one zniszczyli *orcs*, zniszczał ich miasta i doprowadzał (skierował) & (oni) do *underworld*. Nawet *cyclops*, który *hurried* *furiously* do walki, i *auxiliary* grupy od *enslaved* *trolls* nie były żadnego meczu (zapałka; układ) w stosunku do płomiennego gniewu *dragons*. Olbrzymi *cyclopic* miasta były położone do ruin, *unbelievable* *forging* fabryki były zagubione (zgubiony) dla całego *eternity*, i przed (dopóki) dziś *cyclops* są przewracane o *orcs* z powodu tych strat.

jezeli uda wam sie znalesc slowa wziete w gwiazdki to powiedzcie.

kubol9999
27-05-2006, 12:24
mam jeszcze kilka ksiazek ale teraz bede szukal listow z questow roznych i bede tlumaczyc.
Stonoga jesli chcesz ze mna pogadac to postac na lunarze mam podaj nick to ja sie do ciebie odezwe.

Kshaq
27-05-2006, 18:13
Te twoje tłumaczenia są tak poprawne jak ja bym miał tłumaczyć z chińskiego... Naucz się najpierw angielskiego, bo słownik internetowy mało ci pomoże... I naucz się edytować posty...

Morbom
28-05-2006, 08:50
pokazal mi u siebie, zalacza tibie i pokazuje.. spike sworda !
Chyba jak sie lognal to byl na mainie!!!
Weznie nie pier***. Jak masz takie rzeczy pisac to lepiej nic nie pisz :)

Morbom
28-05-2006, 08:53
double post:(

Sir viper 013
28-05-2006, 19:16
A moze Veroth pojawia sie tylko w Halloen i to w przebraniu zajaca zmienia wszystkich w poczwary :p :p :p

i mozna by sie zapytac sunrise'a moze powie :p

Czekaj,czekaj.Loui,ten mnich ktory sie panicznie boi krolikow.Moze to o to chodzi.Moze dobrze gadasz co??Trza by bylo sprawdzic.Szukajcie cos na ten temat.

Pan Klocek
28-05-2006, 22:08
Czekaj,czekaj.Loui,ten mnich ktory sie panicznie boi krolikow.Moze to o to chodzi.Moze dobrze gadasz co??Trza by bylo sprawdzic.Szukajcie cos na ten temat.

Tlumaczylem jusz wiele razy. Zrozumcie, Vendor to inaczej po angielsku sprzedawca, nie jakis tam NPC tylko sprzedawca. Po proastu ktos zle przetlumaczyl (nie do konca) tekst ze stronki, nic wiecej. SPRZEDAWCA!!!

dark_solti
28-05-2006, 22:27
No No No całkiem nieźle 8o 8o
Musiałeś sie natrudzic zeby takie cos ułozyc;) :] :]

THC1983
29-05-2006, 10:44
ej słyszałem ze sunsire i jego Ekipa przekopała rooggaard juz nie jeden raz ale czy kopała powiedzmy po 4-5 razy w 1 miejscu bo jak wiemy na maine zeby wejsc do tombów trzeba kopac łopata w 1 miejscu nawet 5-8 razy zeby sie dopiero dziura otworzyła :p :p :p :p :] :] :] :] to czemu i na rooku nie moze tak byc . a moze klucz albo cos inego jest schowane w podłodze tak samo jak dublet armor alboe tez moze byc schowane powiedzmy w scianie drzewie kamyku albo w krzaku przeciez nikt nnie cghodzi i nie klika co nie wiec mozzna sprubowac poklikaC w te miejsca moze akutar coss sie znajdzie :] :]

Aredox Dian
29-05-2006, 12:42
A może jescze trzeba pokombinować z wille(młynarz) czy jakoś tak.
Bo on chciał tego banana wiec tu tez moze cos byc.

tomefo_gladiator
29-05-2006, 18:36
pomyslalem troche o tratwie, na niej przyplynela amber, statekm ogl sie rozbic w czasie podrozy powrotnej albo na maina, zostala ona wyniesion na te galezie w wodzie
po drodze do miesta jest ten hiacynth, moze jest cos z nim to powiazane,a on jets pustelnikiemw tym notesie sa na pewno oznaczenia npc ktore lubi(gwiazdki i ch imiona), ten notes jest jej potrzebny, bo podobnio go zabiera, trzeba sie wypytac o osoby z tego notesu, wskarze moze cos na nie powierzam to komus kto anglika umie seymour tez moze cos wie jest on w akademii obi i tom moga cos wiedziec a dixi moze powiedziec cos o swoim bracie jak sie ja zapyta, podobno ghoul jest powiazany z ssdostaje sie jakies buty co sie chgodzi po wodzie, znam kumpla ktory rozwalil mino maga mial klucz wykopywalo sie go na mino hell
teleport mogl byc d oghoula tam sie dostawalo potrzebne itemkii a pozniej na wyspe, tak przypuszcza niech ktos sie tym zajmie

ps: taM SA szyby wenylacyjne rozne w tych kolcach ze skaly moze cos sie z nimi robilo?

Pan Klocek
29-05-2006, 19:01
@UP
To byl zart taki?? Zeby ludzi zdenerwowac? Bo chyba nie myslales ze odkryles cos wielkiego, bo przeciez juz kupa ludzi pisala o tym przed toba. To po pierwsze, a po drugie, slyszales o czyms takim jak przecinek albo kropka?? Takie male dynksy, ktore zamieniaja twoj belkot w tekst.
Te imiona byly sprawdzane wiele razy, nic nikt nei odpowiada. Koniec.

CinkoL
29-05-2006, 22:01
Wedłóg mnie trzeba spróbować na meinie głównie zagadać z tymi z thais co so w tym pamiętniku Arudy... Może oni cos wiedzą napewno trzeba sie ich spytać o te trzy groby... Ja uważam że to napewno coś związanego z tymi imionami na grobach i to w nich jest rozwiązanie zagadki:D

Kshaq
29-05-2006, 22:12
@up
Naucz się pisać w wróc, a tak pozatym to była Amber....

Bohman 21
30-05-2006, 12:46
Przez cala noc myslalem co by wywnioskowac z tego co napisala na tym forum Stonka wraz z innymi. 100 rayz to czytalem ale wymyslilem tylko to:

- Jezeli Mitwalin komunikowalo sie z MinoHell przez teleporter to mozliwe ze w Mitwalin do dzis jest tene teleport jezeli w Minohell tez jest. Ale nawet jakbysmy odnaleszli ten teleport w Mitwalin to i tak nic nie zrobimy - powod - Mitwalin stracilo lacznasc z Mino hell

- Podobno Amber zamieszkala na poczatku na Rooku w malym pokoiku - male pokoik jest nad sklepem tej co obluguje tylko PACCOW. Jest to obok Delheima !!

To wszystko co wymyslilem, Aha Stonoga - bylem przy tej skale - obejzalem ja od wszystkich stron i ona wyglada jakby byla normalna a nie zapadnieta - gram na isarze.

Kloddi
31-05-2006, 15:40
A gdzie jest ten stonoga? ciagle czekam na tytuly ksiazek i zrodlo z ktorego on je wzial. Bo cos teraz nei wierze w te jego opowiesci, po tym jak zaszalal z ta historia o Vendorze ktory okazal sie "a vendor" - z ang. sprzedawca.

Przepraszam jeśli ktoś to już napisał ale ja nie mam serca do tylu stron :p

Co z tego ze vendor to sprzedawca Vendor może być też imieniem. Poprostu może nazywać się sprzedawca. Domyślam się, wszedzie na Tibii Vendor jest pisane WIELKĄ literą. Więc nie pożucajcie tego że Vendora nie ma bo on może istnieć.

P.S1
Nie nazywajcie mnie n00bem ja gram mało w Tibie i to są tylko przypuszczenia...

P.S.2
Pierwszy pościk :cup:

Keron Trion
01-06-2006, 18:06
Niech ktoś wrzuci zdjecie mino heal ja probowalem i mi nie wychodzi tam jest cos takiego ze jest dziura do odkopania a na niej jest taka skala dzisiaj bylem i widzialem

Pan Klocek
01-06-2006, 18:28
Przepraszam jeśli ktoś to już napisał ale ja nie mam serca do tylu stron :p

Co z tego ze vendor to sprzedawca Vendor może być też imieniem. Poprostu może nazywać się sprzedawca. Domyślam się, wszedzie na Tibii Vendor jest pisane WIELKĄ literą. Więc nie pożucajcie tego że Vendora nie ma bo on może istnieć.

P.S1
Nie nazywajcie mnie n00bem ja gram mało w Tibie i to są tylko przypuszczenia...

P.S.2
Pierwszy pościk :cup:

Nie poddam sie, bede dalej tlumaczyl tym wszyskim noobom ktorzy sa zbyt leniwi zeby czytac forum i mysla ze odkryli wlasnie cos wspanialego.

Na stronie napisane jest ze na gorze mieszka "Dixi also a Vendor" czyli tlumaczac z angielskiego Dixi ktora takze jest sprzedawca. W angielskim nie piszemy a przed imionami "a" . Sprzedawca nic wiecej. W sumie to byl blad i zostal juz poprawiony na wiekszosci stron.

Podraz.
01-06-2006, 21:46
Wystraczy zajrzec do slownika i tam pisze ze vendor to sprzedawac. No ale zawsze wypowie sie jakis noobek co nie zna angielskiego i nie chce poznac, a bedzie gadal o tym ze znalazl sposob na spike sworda. :p

Kloddi
01-06-2006, 23:02
Sorka ale nie musisz tak na mnie odrazu naskakiwać że jestem n00bem, napisałam że ja gram mało w tibie i to są tylko teza co już napisałam wcześniej. Pozatym czy ja pisze że wiem jak zdobyć SS? I wiem kto to jest Vendor? Bo napisałeś, że się wymądrzam. Już wiem, że to był błąd i przepraszam. Tylko po co Vendor pisali by wielką literą co? I niewysilaj się w tłumaczeniu mi tego bo ja już wiem że to błąd, ale ja myśle że tu jest jednak jakaś tajemnica... i jeszcze raz powtarzam nie nazywajcie mnie n00bem.

jan paweł ban
01-06-2006, 23:08
a ja tam gadalem z npc vendorem ale nic o spike swordzie nie napisal tylko dal mi klucz 4602. Wie ktos moze do czego on?

Pan Klocek
01-06-2006, 23:21
Sorka ale nie musisz tak na mnie odrazu naskakiwać że jestem n00bem, napisałam że ja gram mało w tibie i to są tylko teza co już napisałam wcześniej. Pozatym czy ja pisze że wiem jak zdobyć SS? I wiem kto to jest Vendor? Bo napisałeś, że się wymądrzam. Już wiem, że to był błąd i przepraszam. Tylko po co Vendor pisali by wielką literą co? I niewysilaj się w tłumaczeniu mi tego bo ja już wiem że to błąd, ale ja myśle że tu jest jednak jakaś tajemnica... i jeszcze raz powtarzam nie nazywajcie mnie n00bem.

Nie nazwalem Ciebie noobem. Wiem ze jestes Newbe (poczatkujacy) ale nie noob!!! i mam nadzieje ze nim nie bedziesz nigdy.... a co do wielkiej litery to mysle ze to z niemieckiego im sie pomylilo, tam rzeczowiniki z duzej sie pisze a oni przeciez niemcy :P

a ja tam gadalem z npc vendorem ale nic o spike swordzie nie napisal tylko dal mi klucz 4602. Wie ktos moze do czego on?

tak tak, rozmawiales znim..... oczywiscie.... a na ten klucz to jest klucz do pokoju w piwnicy Obiego, tam gdzie jest zamkniety vampir z cyklopem i beczka lemioniady..... sic!

pietia547
02-06-2006, 04:00
Po 1 nie wydaje mi się aby ten MM był normalnym stworkiem lecz bardziej kimś w rodzaju NPC, bo przeciez który z noobików mógłby zabić takiego MM. Po 2 wydaje mi sie ze rozwiazanie tej zagadki lezy na wyciagniecie reki ( według mnie w jakiejs ukrytej jaskini lub dziurze po zabiciu kilku potworków znajdujemy np. w skrzyni klucz otwierajacy te drzwi z MM ) Po 3 wydaje mi sie ze owa jaskinia lub dziura znajduje sie tylko na terenie dla PACC. Po 4 wszyscy skupiaja sie na kluczu do drzwi a moze one sa tylko dla picu? Może do MM mozna sie dostac z drugiej strony np. z jakiejs ukrytej dziurki. Rozwiazanie moze byc tak dziecinnie proste ze tworcy gry poprostu pekaja ze smiechu ze nikt nie moze rozwiazac tej zagadki.

Edit:
Poza tym zastanowiły mnie 2 pokoje. Te 2 pokoje to ten na pietrze nad sklepem Toma i tez pokoj za Dixi nad sklepem Obiego. Otoz nie wiem jak w przypadku pokoju nad sklepem Toma ( tzn nie wiem czy jest jakis klucz czy nie ) ale do drzwi za Dixi nie mozna sie przedostac na 100%. Lecz zastanowilo mnie jedno. Otoz pod oboma pokojami znajduja sie lawki. Jesli zwrocicie uwage w przypadku pokoju nad Tomem lawka na dolnym poziomie jest na tym samym miejscu co na gorze dywanik a w przypadku sklepu Obiego lawka jest ustawiona na dolnym pietrze tak jak na gornym wolne miejsce pomiedzy skrzyniami. Probowalem uzyc liny ale to nic nie daje. Nie wiem moze wy wpadniecie na lepsze pomysly jak tak to piszcie to moze wspolnie do czegos wkoncu dojdziemy :)

Gilu90
02-06-2006, 07:51
Wczoraj chyba czytałem na jakims forum o rooku anglojezycznym (nie pamietam jaki) ale tam uwazali brazole ze widzieli Sunrise w Mintwalin, gonili go podbono ale gdzies im uciekł, moze oni mówia prawde, skad by miał Sunrise 95 lv na rooku? z bicia minos'ów i z rotów? było gdzies to kiedys ze liczyli ile by zajeło mu bicie lv z 89 na 90(samych rotow i minosow) podobno zajeło by mu to jak by grał dzienie 10 h to zajeło by mu to jakies 5-6 miesiecy, jak ja chyba 2 miechy temu oglaldalem na tibia.com to Sunrise miał jeszcze 89 lv, jka to mozliwe?
Moze jakos przychodzi koło MM do tego teleportu i go przeleportuje do Mintwalin, i ze MM to nie potwor tylko NPC, i moze on tam własnie nabija lv :/ no bo niech ktos mi powie jak to mozliwe ze ma domek w AB? nawet jak nie jest włascicielem to zeby był to jego domek to musi w nim byc, tylko jak? jak jest na rooku ;| mnie juz głowa boli od tych zagadek, nie wiem co o tym myslec

Poprostu Pitbul
02-06-2006, 10:17
Nie wiem czy to było ale dziś znalazłem scrolla z takim tekstem:
Huv stollan match stuf from humutown. But never wull fund us.:confused:

Pan Klocek
02-06-2006, 10:18
Po 1 nie wydaje mi się aby ten MM był normalnym stworkiem lecz bardziej kimś w rodzaju NPC, bo przeciez który z noobików mógłby zabić takiego MM. Po 2 wydaje mi sie ze rozwiazanie tej zagadki lezy na wyciagniecie reki ( według mnie w jakiejs ukrytej jaskini lub dziurze po zabiciu kilku potworków znajdujemy np. w skrzyni klucz otwierajacy te drzwi z MM ) Po 3 wydaje mi sie ze owa jaskinia lub dziura znajduje sie tylko na terenie dla PACC. Po 4 wszyscy skupiaja sie na kluczu do drzwi a moze one sa tylko dla picu? Może do MM mozna sie dostac z drugiej strony np. z jakiejs ukrytej dziurki. Rozwiazanie moze byc tak dziecinnie proste ze tworcy gry poprostu pekaja ze smiechu ze nikt nie moze rozwiazac tej zagadki.

Edit:
Poza tym zastanowiły mnie 2 pokoje. Te 2 pokoje to ten na pietrze nad sklepem Toma i tez pokoj za Dixi nad sklepem Obiego. Otoz nie wiem jak w przypadku pokoju nad sklepem Toma ( tzn nie wiem czy jest jakis klucz czy nie ) ale do drzwi za Dixi nie mozna sie przedostac na 100%. Lecz zastanowilo mnie jedno. Otoz pod oboma pokojami znajduja sie lawki. Jesli zwrocicie uwage w przypadku pokoju nad Tomem lawka na dolnym poziomie jest na tym samym miejscu co na gorze dywanik a w przypadku sklepu Obiego lawka jest ustawiona na dolnym pietrze tak jak na gornym wolne miejsce pomiedzy skrzyniami. Probowalem uzyc liny ale to nic nie daje. Nie wiem moze wy wpadniecie na lepsze pomysly jak tak to piszcie to moze wspolnie do czegos wkoncu dojdziemy :)

Mino mag nie jest NPC, mozna to latwo sprawdzic. Idz do mino hell i daj atak na mino maga, bedziesz mial komunikat ze nie mozesz sie tam dostc. Gdyby to byl NPC to bys mial komunikat, ze nie mozesz zaatakowac tej osoby. Proste.. wystarczy pomyslec zanim napisze sie post ktory byl juz walkowany ze 100 razy. Tak... jaskinia z potworkami na terenie dla pacc, jakbym tam nie lazil i nie zabijal wszystkiego.... gdyby to bylo takie proste to dawno juz by ten quest byl rozwiazany i tak elitarny jak desert quest na mainie.

A co do tej lawki i zamknietych drzwi...... tak musisz poprowadzic linie (najlepiej markrem po ekranie) miedzy tymi lawkami, NPC i respawnem ratow i wtedy powstanie pentagram a na jego srodku bedzie miejsce na pick hole....... sic!!

Dlaczego doszukujecie sie wszedzie znakow drogi do MM/spika/ghoula/Bog wie czego jeszcze....... co ma lawka do drzwi!!!

@Gilu90
Taaaaak oczywiscie. A ja go widzialem na port hope jak kupowal krzesla z kosci sloniowej.....

@Poprostu Pitbul
Tak, to scroll z wiezy Trolli, chwala sie tam ze ukradli rozne rzeczy ludziom, a co dokladnie?? A tylko sie rozejzyjcie :D kilka smieci i ..... OWCE!! 8) zawsze mnei to rozbawia jak tam ide :D glupie trolle :P

Fidinio
02-06-2006, 11:25
no bo niech ktos mi powie jak to mozliwe ze ma domek w AB?

Wyszedl na Maina i kupil domek, potem sie zrookowal. A kase za domek NA Mainie wysylaja mu koledzy parcelem. Proste :]

Poprostu Pitbul
02-06-2006, 12:52
@Poprostu Pitbul
Tak, to scroll z wiezy Trolli, chwala sie tam ze ukradli rozne rzeczy ludziom, a co dokladnie?? A tylko sie rozejzyjcie :D kilka smieci i ..... OWCE!! 8) zawsze mnei to rozbawia jak tam ide :D glupie trolle :P
Śmieszne:P, to oni ukradli owce z farmy:evul:

Gilu90
02-06-2006, 13:46
@Pan Klocek:
Napisałem że tak gadali na pewnym forum, nie napisałem ze go widziałem. Nie wierze tym brazolom. Aha i też go widziałem jak chyba kupywał te krzesło, za 2 k w Media-Tibia :)

Pan Klocek
02-06-2006, 14:52
Wyszedl na Maina i kupil domek, potem sie zrookowal. A kase za domek NA Mainie wysylaja mu koledzy parcelem. Proste :]

Sunrise to jedna z antycznych postaci (tak jak np. koles o imieniu Hero) Kiedys nie trzeba bylo byc na mainie zeby kupic dom :P a teraz wlasnie koledzy mu kase wysylaja :]
hmmmm szkoda ze nie wpadlem na to zeby sie zrookowac wczesniej i nabijac lvle od poczatku i miec domek ;) to by byla slawa :D

Podraz.
02-06-2006, 16:33
Sorka ale nie musisz tak na mnie odrazu naskakiwać że jestem n00bem
A czy ja napisalem za akurat ty jestes noobem?
Bo napisałeś, że się wymądrzam.
Nie napisalem tak.
Tylko po co Vendor pisali by wielką literą co?
Nie wiem po co, ale na pewno nie dlatego tak napisali ze jest to kolejny npc.
ale ja myśle że tu jest jednak jakaś tajemnica...
Ze jest tajemnica to wie 99,99% uzytkownikow tego forum.
i jeszcze raz powtarzam nie nazywajcie mnie n00bem.
Ja cie tak nie nazwalem.
Po 1 nie wydaje mi się aby ten MM był normalnym stworkiem lecz bardziej kimś w rodzaju NPC, bo przeciez który z noobików mógłby zabić takiego MM.
Po pierwsze rookstayerzy to nie nooby. Po drugie zabicie mino maga na rooku jest jak najbardziej mozliwe, nawet stosujac klasyczne solo 1vs1 w pomieszczeniu bez drzwi i schodow, gdzie nie mozna stosowac metody up/down.

Minotaur Mage
HP 155 Summon ---
Exp 150 Convince ---
Odporny na energia, widzi niewidzialnych Specjalne
Walka walka magią [missle, explosion, energy field]
Loot 0-? gp, 0-12 Carrots, Bag, Combat Knife, Brass Armor, Leather Helmet, Leather Legs, Dead Snake, 0-2 Torches, Wand of Cosmic Energy (bardzo rzadko)
Odgłosy Lern tha secret uff death!
Opis Magowie to elitarna jednostka pośród armii minotaurów. Swoja magią wpsierają w walce innych przedstawicieli swej rasy. Tworzą pola energii, miotaja ogniste kule i magiczne pociski. Są słabi walcząc w zwarciu dlatego podczas walki są chronieni przez strzelców i gwardzistów.
Występowanie Mintwalin, Darama, Plains of Havoc

Tak wiec mino mag sie nie leczy i nie ma takiej mozliwosci zeby szybciej sobie odnawial hp niz my mu bedziemu hp zabierali (a taka mozliwosc istnieje w przypadku ghoula, dlatego uwazam ze mino mag jest latwiejszy do zabicia niz ghoul dla rookstayera w solówce).

Ranged combat (Energy missiles with 0-30 damage, Explosions with 0-120 damage, Energy fields)
Tak wiec maksymalne combo jakie moze zrobic mino mag to 30+120+25=175. Czyli mino mag nie ma szans na zabicie rookstayera w jednej turze.

A teraz jak leczy sie rookstayer po atakach mino maga:
Life Fluid 1.8 Instantly recovers 0-100 HP.
Tak wiec jeden life fluid odnowi rookstayerowi od 0 do 100 hp. A ile life fluidow moze wziac rookstayer w ciagu jednej tury? No wlasnie. Tu jest problem, ale dla osoby ktora gra uczciwie i nie uzywa bota. Taka osoba ma bardzo male szanse na pokonanie mino maga na rooku. Zalozmy jednak optymistyczny wariant i uzycie bota. Ja posluze sie dla przykladu botem tibia auto. W zaleznosci od szybkosci internetu (dlugosc lagow) potrafi on wziac w ciagu jednej tury od 3 do 10 life lub mana fluidow. Mowie od 3 do 10, chociaz tak naprawde u wiekszosci osob wezmie on 10 life lub mana fluidow poniewaz ponizej 10 sie zdarza tylko na komputerach z internetem gorszym niz 256 kb/s, a taki kiedys mialem i mialo kilku moich kumpli.

No to teraz zalozmy ze w ciagu kazdej tury mino mag bedzie robil swoje srednie combo, czyli zabierze graczowi 88 hp. Gracz w ciagu jednej tury zakladajac internet 512 kb/s lub lepszy i brak lagow oraz freezow (a kto by na lagach szedl na mino maga?) jest w stanie wziac na bocie tibia auto 10 life fluidow. Zakladajac ze life fluid bedzie caly czas dawal srednia ilosc hp czyli 50, to w ciagu jednej tury rookstayerowi przybywa 500 hp. A to 500 hp oznacza ze nawet taki potwor jak dragon nie jest go w stanie zabic. To 500 hp to jest wiecej niz daje uh wiekszosci knightom.

A teraz czym moglby rookstayer zaskoczyc mino maga:
Your Maximum Melee Damage: 32
Your Maximum Damage with Arrows/Throwing Knives: 50
Oczywiscie o ile z leczeniem sytuacja rookstayera wyglada wysmienicie, o tyle gorzej jest z jego atakiem. Z katany lub luku trzeba liczyc sie niestety z bardzo wieloma chmurkami. Walka bedzie trwala dlugo i namietnie. Jednak po jakims tam czasie na pewno padnie mino mag a nie rookstayer. (podajac wartosci maksymalnych hitow rookstayera zalozylem ze ma on 20 lvl i skille po 20, chociaz dobry rookstayer ma duzo wyzszy lvl i nieznacznie lepsze skille)
Wczoraj chyba czytałem na jakims forum o rooku anglojezycznym (nie pamietam jaki) ale tam uwazali brazole ze widzieli Sunrise w Mintwalin, gonili go podbono ale gdzies im uciekł, moze oni mówia prawde, skad by miał Sunrise 95 lv na rooku? z bicia minos'ów i z rotów?
Nie, Sunrise tak samo jak zreszta kazdy inny rookstayer nie expi na minosach i rotach.
było gdzies to kiedys ze liczyli ile by zajeło mu bicie lv z 89 na 90(samych rotow i minosow)
To zle liczyli, bo Sunrise nie expi na minosach i rotach.
Moze jakos przychodzi koło MM do tego teleportu i go przeleportuje do Mintwalin, i ze MM to nie potwor tylko NPC, i moze on tam własnie nabija lv :/
I moze jeszcze mi powiesz ze sobie wzial z maina dragon lance i z niej wali?
no bo niech ktos mi powie jak to mozliwe ze ma domek w AB? nawet jak nie jest włascicielem to zeby był to jego domek to musi w nim byc, tylko jak? jak jest na rooku ;| mnie juz głowa boli od tych zagadek, nie wiem co o tym myslec
Juz to bylo wielokrotnie wyjasniane, nawet w tym temacie wczesniej juz o tym ludzie pisali. Po prostu kiedys mozna bylo wykupic domek nie bedac na mainie, a Sunrise juz gra od dawna w tibie.
Nie wierze tym brazolom.
Wczesniej wyraznie napisales ze im wierzysz, bo inaczej sunrise by nie nabil lvla.

cholody666
02-06-2006, 19:43
wiem ze to moj 1 post i jestem malo wiarygodny ale ktos napsial ze "Ferumbras" to moze byc nie npc tylko ktos z reala nigdy nie slyszalem o zadnym Ferumbrasie ale jak wpisze sie to imie w tibia.com w characters to wyskakuje koles na 9 lvl na Antice na Mainie moze to on uciekl na miana?? (kto to wogole byl ten Ferumbras)

pozatym zrobilemkiedys temat na forum tibi.org.pl ze widzialem kolesia u mino maga KNIGHTA!! ale nie mialem dowodow wiec zamkneli temat , czyli nikt mi uwierzy ale ja mam to gdzies wiem swoje i to mi starczy chcialem tylko powiedzeic ze do minomaga da sie dosjsc ze strony maina a z rooka sie raczje nie da ... ale skoro nie mam dowodow to kto w to uwierzy ......

Podraz.
02-06-2006, 21:46
wiem ze to moj 1 post i jestem malo wiarygodny
Gdybys tego nie napisal to bym nawet nie wiedzial ze jestes tu nowy.
pozatym zrobilemkiedys temat na forum tibi.org.pl ze widzialem kolesia u mino maga KNIGHTA!! ale nie mialem dowodow wiec zamkneli temat , czyli nikt mi uwierzy ale ja mam to gdzies wiem swoje i to mi starczy chcialem tylko powiedzeic ze do minomaga da sie dosjsc ze strony maina a z rooka sie raczje nie da ... ale skoro nie mam dowodow to kto w to uwierzy ......
Z maina nie da sie w zaden sposob wrocic na rook.

Gilu90
02-06-2006, 23:31
@Pan Klocek:
No faktycznie mogł zrobic 8 lv wejsc na maina kupic domek i sie zrokowac. Ale jedno mnie tu meczy, jak moga koledzy mu wysyłać kase? gdzie ciekawe niby np Sunrise mogł by odbierac ta kase? Nie rozumiem :/

cholody666
03-06-2006, 09:35
ale oto w tym chodzi ze MINOMAg to juz nie rook tylko main rozumiesz?? nie wejdziesz do minomaga z rooka a z maina tak

Alessandro Del Piero
03-06-2006, 09:55
@Pan Klocek:
No faktycznie mogł zrobic 8 lv wejsc na maina kupic domek i sie zrokowac. Ale jedno mnie tu meczy, jak moga koledzy mu wysyłać kase? gdzie ciekawe niby np Sunrise mogł by odbierac ta kase? Nie rozumiem :/

Koledzy wysyłają mu kase parcelem do depo, a za domek co miesiąc(chyba) jest pobierana kasa z depo automatycznie :)

cholody666
03-06-2006, 10:27
no ale jak ktos jest na rooku to mozna do tego kogos wyslac parcela??

dobra z tym ze widzialem kolesia u tego minomaga to byl zart ale moze skoro trzeba otworzyc te drzwimagia to sprubujcie mowic to co jest napisane w ksiegach po rokowemu moze mm zrozumie was i wpusci albo drzwi sie otworza jak na SEZAMIE otworz sie xD

Poprostu Pitbul
03-06-2006, 11:50

dobra z tym ze widzialem kolesia u tego minomaga to byl zart ale moze skoro trzeba otworzyc te drzwimagia to sprubujcie mowic to co jest napisane w ksiegach po rokowemu moze mm zrozumie was i wpusci albo drzwi sie otworza jak na SEZAMIE otworz sie xD

1.Już to było opisane i ja to wiedziałem. Koledzy mu wysyłają kase w parcelu używając mailboxa a kasa zostaje pobierana z depo(a tam mu wytłumacze)

2.No peeeeeeewnie, już mino mag by miał wpuścić kogoś?! szybciej rookstayer by chciał spróbować go zabić.

(Sory za bezsensowe posty no ale musiałem napisać:()

Podraz.
03-06-2006, 13:35
@Pan Klocek:
A po co niby mialby on ta kase odbierac?
ale oto w tym chodzi ze MINOMAg to juz nie rook tylko main rozumiesz??
Nie. Jak samemu moze kazdy bardzo latwo zauwazyc - mino mag znajduje sie na rooku.
nie wejdziesz do minomaga z rooka a z maina tak
Skad wiesz?
Oczywiscie ze mozna. Jak nie wierzysz to stworz sobie noob chara i wyslij pozniej main charem cos za pomoca parcela do depo tego noob chara i pozniej wyjdz noob charem na main i zobaczysz ze to co wyslales bedziesz mial w dp.

Bialy-Aniol
05-06-2006, 08:49
JA Nie PotrzEbuje SpIkE SwORdA ,
Tydzien temy Wypadl mi PoiSon Dagger ^^ (Gz,Ty,Np)
:cup: :cup: :cup: :cup:
Teraz Wyszlem Kolesiem z rooka a Poison Dagger Zostawilem w postaci
Depozytka Rzeczy ;) na Astera ;) Moze innym razem uzyje :p
Mam offery na main , za poison daggera ludzie chcol mi dac (200-300k)8o
JEde Koles chcial dac MPA :P ale sie nie skusilem ;] A Spike Sword to Wiem jak Zdrobyc :P bo dla kumpla pomagalem :P ale napisze nastempny razem :P Bo niemam czasu :P

Pan Klocek
05-06-2006, 08:55
JA Nie PotrzEbuje SpIkE SwORdA ,
Tydzien temy Wypadl mi PoiSon Dagger ^^ (Gz,Ty,Np)
:cup: :cup: :cup: :cup:
Teraz Wyszlem Kolesiem z rooka a Poison Dagger Zostawilem w postaci
Depozytka Rzeczy ;) na Astera ;) Moze innym razem uzyje :p
Mam offery na main , za poison daggera ludzie chcol mi dac (200-300k)8o
JEde Koles chcial dac MPA :P ale sie nie skusilem ;] A Spike Sword to Wiem jak Zdrobyc :P bo dla kumpla pomagalem :P ale napisze nastempny razem :P Bo niemam czasu :P

Szłem łomkom, kwiaty pachły, a ona mnie odepchła....... wracaj do swojego PGRu chlopcze i nie wracj....

Edit
STOP DZIECIOM NEOSTRADY

Zwracam sie z uprzejma prosba do reszty uzytkownikow tego forum o nie zwracanie uwagi na tego osobnika (Bialy-Aniol), popierajcie akcje STOP DZIECIOM NEOSTRADY, nie karmcie tego Trolla, on tylko an to czeka.

Z powazaniem
Pan Klocek

Bialy-Aniol
05-06-2006, 10:40
Pan klocek a ty co tu wchodzisz , jak krowa na obory X( X( X(
Jestem ciekaw Jaki lvl masz X( X(

Bialy-Aniol
05-06-2006, 10:40
Jestem ciekaw Jaki lvl masz X( X(35lvl o lol Chowaj sie . . .
A trollem to ty jestes . . .

Pafen
05-06-2006, 13:04
Jestem ciekaw Jaki lvl masz X( X(35lvl o lol Chowaj sie . . .
A trollem to ty jestes . . .
Nie umiesz edytowac postów??
Klocek popieram twoja akcje.Jestem za:D

Tafan Kale
05-06-2006, 13:45
Dzisiaj zwiedzajac biblioteke na rooku bylo napisane, ze orki sa inteligentne. ( Orcs ARE intelligent). Niapisane jest takze, ze sa podobne do dvarwow tylko nie wiadomo skad maja zielony kolor skory. Wiec wynika z tego, ze minosy nie braly ich na straz przed minohell bo sa glupie. Mino mialy jakis cel co do tego.Jeszcze jest, ze z czasem nauczyly sie jezyku ludzi, ale rzadko go urzywaly wiec zapomnialy. Napisali wlasny jezyk i przetlumaczyli na jezyk ludzi. Prawdopodobnie istnieja gdzies jeszcze bardziej ucywilizowane orki tylko nie wiadomo gdzie. Moze minosom chodzilo oto, aby kazdego ludzkiego przybysza pytaly co on tu robi.

Wez ty bialy aniele sie przymknij, bo ci uwierze, ze zrobiles w koncu qs na spike. daj ss na forum to moze ci uwierze.
[Edit]
A i patrz, bo ci uwierze, że ludzie na mainie daja ci 200-300k za poison daggera<lol>

cholody666
05-06-2006, 15:26
:cup: znam kolesia ktorego siostrzeniec ma przyrodinego brata i on ma kolege w klasie ktory zna jakiegos Kazia z Wrocławia co chodził z siostra kolesia co zrobil quest na SS

DZIECIOM NEOSTRADY mowimy kategoryczne NIE!!!!!!!!!!!!!!!

Tafan Kale
05-06-2006, 15:50
Lol Cholody. Coz to jakies lancuszki wymyslasz. a wiecie co moj kolega ma kolege ktory ma kolege ktorego babcia ma dziadka, a on ma prapraprawnuczke ktora ma mpa na rooku :P
[Edit]
Popieram akcje Pana Klocka Dzieciom Neostrady mowimy kategoryczne NIE!!!!!!

Korkilolek
06-06-2006, 16:59
Spoko temat nie przeczytałem jeszcze całego bo na 9-10 stronie to sie głównie jakies nooby wypowiadają ja zostaje rookstayerem gram w tibie ponad rok , a więc nie myślcie ze jestem jakimś kolejnym noobem który chce nabić posta. A wieć mam pewne hipotezy i pytania. W pokoju gdzie chodzi sobie MM znajduje sie stół , po co on jest ?? poże MM wcale nie trzeba pokonywać tylko położyć coś na stół a on zniknie albo nie zniknie tylko otworzą sie drzwi do teleporta co o tym sadzicie ?? I jeszcze jedno Lily która sprzedaje Andidote Rune ma taka Zieloną książke czy da sie ja kupić lub zdobyć może sie da ?? a tam sa dalsze informacje lu ta ksiażke trzba komuś dać ?? co o tym sądzicie??

Horgar
06-06-2006, 18:40
up
Z tym stołem to według mnie jest totalny debilizm, a co do tej książki to nie za bardzo wiem o jaką książkę ci chodzi, choć może choć może to ona okaże się rozwiazaniem (w co jednak wątpie, bo uważam że quest na SS został już zlikwidowany na amen).
Ps. Popieram akcję STOP DZIECIOM NEOSTRADY :)

cholody666
06-06-2006, 18:46
tu sie nie da nabijac postow bo nie jest wyswietlana ich liczba:P

Tafan Kale
06-06-2006, 22:31
Chłopaki i dziweczyny nie przekreslajcie odrazu wszystkiego na nie ( Nie tyczy sie to akcji DZIECIOM NEOSTRADY MOWIMY NIE ). Qs na SS moze nie zostal przkreslony na amen. Moze Cipsoft zrobil cos takiego, aby tibi nadac taki fajny klimacik. Nie zeby tibia to byla zwykla napie******a aby nabic wiekszy lvl. Trzeba tylko ruszyc mozdzkiem. Dzisiaj szukajac na Berylii informacji o SS t u seymoura w bibliotece nic nie ma. Moze bedzie cos na mainie. Jak by ktos mi pomogl, bo ja nie mam postaci na mainie bo mam zamiar zostac rookstayeremB)
Moze jakies noobki pozabieraly ksiazki na maine moze kto sprawdzic ??????

Dark Alphadron
07-06-2006, 00:33
Postanowiłem się odezwać w tym temacie.
@Bialy-Aniol
Oj koleś koleś...
1) Pan Klocek może i ma 35 lvl. Ale NA ROOKU. Sam sprónuj taki nabić tylko na Mino/Trollach/Orkach/Rotach itp.
2) Taaaaaak... Na pewno masz Poison Dagger na rooku. Może się przekonamy? Zrobię charek na tym twoim serwerku i pokażesz mi na trade.
3) Ojeeeej... padłeś? Przypadkiem wypiłeś slime? Zabił cię szczur bo byłeś bez eq? I straciłeś? Jaka szkooooda...
@Pan Klocek
Nie Dzieciom Neostrady!! Ale nie tylko. NIE kategorycznie mówi się też NOOBOM! NOOBOM PERMANENTNIE STOP!
//EDIT//
Character Depozytka Rzeczy does not exist.
Jeszcze jakieś dowody, panie Aniołku?
@down
Też się dziwię. Spamu pod sufit nawalone, co 3-4 strony jakiś kolumb odkrywa to samo... Nic tylko zapłakać. Albo zawiadomić o tym Moderatora (ew. Admina) i czekać na werdykt. Ja zrobię to drugie.

MaveriC
07-06-2006, 01:48
@UP
Dobrze powiedziane
ehhh czemu ten temat jeszcze stoi? :D

Ludwik Mati
08-06-2006, 09:07
Ej ten MM to może nie zabija cie tylko teleportuje to spike sword to jest coś zwiazane z ghoulami i NPC:D

cholody666
08-06-2006, 13:59
WOW rozwiazels tajemnice
:baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

MiPi
08-06-2006, 19:54
Jest to jeden z najciekawszych tematów jaki widziałem. Nigdy bym nawet nie pomyślał, ze tibia o to all było obmyślane od samego początku. Te całe legendy opowiesci itd. Moze zrobie postac na rooku i tesh cos pokombinuje ;> :D pzdr

P.S.
MaveriC nie wracaj tutaj. Ty wszystkich tutaj najbardziej wkurzasz. Stary schowaj się.

Dark Alphadron
08-06-2006, 22:42
@3up
Bzdura. To normalny potwór. Mam dowody:
1) Jak podszedłem do ściany to (mimo że ubiłem wszystkie minosy i wilki) pokazał się War Cross (te 2 miecze)
2)Zaatakowałem go. Minos był atakowany, lecz z oczywistych względów nie dostawał ode mnie.
@2up
Taki rodzaj humoru lubię. :P
@up
Sam się schowaj. Koleś, najpierw przeczytaj temat a dopiero potem opieprzaj ludzi. Poza tym jak chcesz robić postać na rooku to rób i nie informuj nas o tym. 99% userów ma to w dupie.
//EDIT//
@down
Tjaaa. Zrozumiałem tylko to o przeczytaniu tematu ( O BOŻE! Co za ortografia...). Poza tym może i zobaczyłeś że kogoś opieprza. Ale patrzyłeś na to KOGO opieprza i ZA CO? BTW. "ash" oznacza po angielsku "popiół". Poza tym polskie fonty nie bolą.

MiPi
08-06-2006, 23:33
@up
przeczytałem temat cały, wszystkie 35 stron, troche to zajeło, ale wciągneło mnie to. I zawsze tamten koles jak sie wypowiadał, to mnie najbardziej wkurzal.. jak bym takiego na rl spotkal, to jak bym chiknoł... to ino raz, ash by tylko zamlaskal i oblizal sie 3 razy.

pzdr

Bialy-Aniol
10-06-2006, 09:31
:fuck: :fuck: Dark Alphadron nie musisz tak bajerowac noobie na 13 lvl X(
Widac odrazu ze jestes Scier*** A sam mialem na rooku postas na 43 lvl wiec sie fakaj koles i ic oglondac Teletubisie !!
--------------------------------------
->SKAZOWKI KTURE ZARAZ JAKIS NOOB WYSWIETLI W SWOIM KOMENTAZU O MNIE<-

1.Ic na Skale z minotaurem.
2.Zabij minotaura recznie (fist fighting) bez broni.
3.Jesli nie wyleci klucz sprubuj ponownie.
4.Masz klucz?ic do minotaura Maga.
5.Zabij go :cup: i potem bedzie jak z gorki....

Dark Alphadron nie prubuj tego komentowac bo ci .............

Bialy-Aniol
10-06-2006, 09:36
Oryginalnie napisane przez Tibia.com - Character Information
Character Depozytka Rzeczy does not exist. ????????

wpisz wiec (Bialy-Aniol) i poszukaj postac z Depozytka Rzeczy cos podobnego..

...Zeck
10-06-2006, 09:59
pomylka....

Explorer
10-06-2006, 11:16
Skąd wiesz, że Veroth ukradł Dallheimowi spike sworda ?
Z jakich źródeł ?
Guard of Rookgaard Island: hi
Dallheim: <nods silently>
Guard of Rookgaard Island: weapon
Dallheim: With my spikesword I slice even a cyclops in pieces.
Dallheim wyraźnie mówi, że jego ss-em posieka cyklopy.
Nie wspomina nic o kradzieży miecza ...

Na wyspie jest npc Willie, który twierdzi, że potrafi czarować :
Guard of Rookgaard Island: hi
Willie: Hiho Guard of Rookgaard Island.
Guard of Rookgaard Island: spell
Willie: I know how to spell and i know how to spit, you little @!#&&. Wanna see?.
Guard of Rookgaard Island: yes
ale jak powie sie do niego magic --> Willie: I am magician in the kitchen.
Czyli okazuje się, że potrafi czarować tylko w kuchni :p
npc nie jest zbyt miły :
Willie: I'm not in the weapon business, but if you don't stop to harass me, I will put my hayfork inyour &$&#$ and *$!&&*# it.
i nie lubi Obiego :
Willie: This little $&#@& has only #@$*# in his mind. One day I will put a #@$@ in his *@&&#@!
A co do tej dźwigni Toma to sprawdziłem to, ona faktycznie tam jest,
tyle że przykryta wiadrem ;)

Jeżeli chodzi o salmons i Amber to w zamian za trochę łososia nauczy nas języka orków.

Po wnikliwych obserwacjach wydaje mi się, że legendarny klucz 4602 istnieje
i otwiera drzwi do pokoju Toma.:)

Dark Alphadron
10-06-2006, 15:57
@Biały-Noob... eee Anioł
... Bo mi co? Każdy ma prawo komentować. Zmuś mnie do nieskomentowania.
Level nie ma tu nic do rzeczy (poza tym mam 14, naucz się szukać). Tu się liczy INTELIGENCJA. Teletubisie oglądają tylko dzieciaki w wieku 8- albo ludzie ze stanem umysłowym podobnym do twojego. Co do "skazówek":
1) i 2) Minosek na skale BYŁ ZABIJANY Z FISTA.
3) I tak dalej, i tak dalej... masz jakieś SENSOWNE dowody na prawdziwość tej informacji?
4) A ty "ić" i poszukaj mózgu. Słyszałem że Andrzej L. ma na sprzedaż nieużywany, ale lekko wysmażony (po solarium). Nawet jeżeli ktoś by otworzył drzwi to jakim cudem przeżyłby spotkanie z dwoma Energy Fieldami i Minotaurem Magiem?
5)Tjaaa... Po pierwsze: trzeba mieć taktykę JAK go zabić. Ty na pewno nic byś nie wymyślił, więc mi tu nawet nie próbuj chrzanić że go zabiłeś. Po drugie: z górki tzn. jak? Powiesz czy nie powiesz? (Zapoznaj się ze słowem IRONIA zanim to przeczytasz) Ahaaa... nie chcesz zdradzać tajemnicy... Rozumiem, chcesz żebyśmy mieli niespodziankę...
@Explorer
Twoja ksywa naprawdę odpowiada temu postowi. TZN. zaznacza że należysz do pokolenia "Kolumbów", czylo kolesi którzy odkryli coś po raz 666 w ciągu miesiąca i pisze o tym nowe posty. Co do klucza to co to były za obserwacje? I masz na to jakieś dowody?... Jak to na co? Na istnienie klucza!
//EDIT//
No, aniołku, 10 czerwca (czyli jak się skończy twój ban) wbijam na ten twój serwerek i mi pokazujesz Poison Daggera. Jak nie pokażesz = nie masz. Nie uwierzę w żadnie pieprzenie o dedzie.

Bialy_Aniol
11-06-2006, 10:58
Uhmmmmmmmm.....;)
Character Information
Name: Dark Alphadron
Sex: male
Profession: Paladin
Level: 8
World: Guardia
Residence: Carlin
Last login: May 20 2006, 21:04:28 CET
Account Status: Free Account

...Co to jest ? tibia.com nie klamie przeciez :]
wiez jakie to jest forum ? o spike sword , a nie (obrazjmy graczy)
takiego 8 lvla jak ty moge wejsc na ten server i zj**** ci Du***

Milan ognia
11-06-2006, 11:23
@up:
naucz się czytać. Dane o postaci masz w profilu. Nie wiem jak określić takich jak ty...

Dark Alphadron
12-06-2006, 01:47
Uhmmmmmmmm.....;)
Character Information
Name: Dark Alphadron
Profession: Paladin
Level: 8
World: Guardia
Residence: Carlin
Last login: May 20 2006, 21:04:28 CET

...Co to jest ? tibia.com nie klamie przeciez :]
wiez jakie to jest forum ? o spike sword , a nie (obrazjmy graczy)
takiego 8 lvla jak ty moge wejsc na ten server i zj**** ci Du***
Kup sobie mózg, użyj go, pomyśl o opcji "hidden", kliknij w nick obok tego posta (ten mały, nie ten duży), s*******aj stąd i nie wracaj. I jeszcze jedno : TO JEST QUESTMAKE CHAR. A ten serwer to non-pvp, więc raczej nic mi nie zrobisz cwaniaczku. I jeszcze coś: bądź jutro tym swoim depem w Tibii, ja wbiję i mi pokażesz swój dagger.

arcarae
12-06-2006, 10:20
Character Information
Name: Depozytka-Rzeczy
Profession: None
Level: 1
World: Astera
Residence: Rookgaard
Last login: May 23 2006, 09:12:26 CET

:F to ten char? nie no niezle 1 lvl... myslalem ze 43 to mial byc

EDIT:

tak wogule to ty masz z 19 charow w tym 15 na 1 wiec...

Pan Klocek
12-06-2006, 12:35
Zdaje mi sie czy ten temat dotyczy czegos innego niz klutnia z tym dzieckiem neostrady?? Nie karmic TROLLA!!! zignorujcie ja/jego to sie odczepi, a sadzac po postach pewnie niedlugo bana dostanie.

Dark Alphadron
12-06-2006, 14:30
@up
Przyznaję rację. Kłotniom z idiotami STOP!
@Troll (czyli Anioł)
Dziś ok. 15:00 (ew. 16) wbiję. I pokażesz mi swój dagger.

Bialy_Aniol
12-06-2006, 22:27
Ja t nic ni zaczolem , byl temat o spike sword , dalem skazowki male , no ale ze tu znalazl sie pan wiedzocy o tibia to ja nic nie poczne.
Uwazam ze ten temat powinien byc zamkniety,zbliza sie update,Bedziemy mogli juz niedlogo uzywac spike sword , dwarven shield i innych bajerow na rooku.Wiec poco ciognoc ten teamt to ja Dont know.;) :dance:: ance: :faceoff:

Perkun
12-06-2006, 23:02
jestes super
czyta sie bez oddechu
czekam na wiecej Twoich nowin
WEJSCIE DO MINO MAGA I ZDOBYCIE WIECEJ NIZ KATANA TO MOJE MARZENIE
jestem najprawdopodobniej najlepszym rokstayerem na solera
czekam na wskazowki
zabije mino maga
:flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl:
czekam na
9353546

Bobofructo
13-06-2006, 00:11
A ja uwżam, ze ten cały SS to straaaaszna kiepaaa... -.- :baby:

@edit: (jak to mówią...)
Proszę mi tu pokazać ScreenShoota ze Spike swordem na Rooku. Tylko nie fake! A jak zobacze, to cofne swoja wypowiedź...

Bialy_Aniol
13-06-2006, 09:44
Zakonczcie ten temat ludzie 0o :baby:
Niedlogo update -.- i bendol itemy nowe na rook nawet scale armor,
spike sworda juz sie nie da zdobyc ;) ;) Calol noc siedzialem przy tibia rook.
Prubowalem zabic minosa na skale i nic , zabilem go z 30 razy! i klucz nie wylatuje ;) tzn. wiec juz spike sword nie mozna zrobic , 2 lata temu byl o mozna!!!!;(

Dudus15
13-06-2006, 10:21
Helo!!!
Zakonczcie ten temat ludzie 0o
spike sworda juz sie nie da zdobyc Calol noc siedzialem przy tibia rook.
Prubowalem zabic minosa na skale i nic , zabilem go z 30 razy! i klucz nie wylatuje tzn. wiec juz spike sword nie mozna zrobic , 2 lata temu byl o mozna!!!!

A mi sie wydaje , ze zamiast rozwiazywac zagadki z rooka pojdz na dodatkowy polski -.-

@Topic
Hmm... niewiem co otym myslec , niektorzy mowia ze jest ss a niektorzy ze nie -.-

Dark Alphadron
13-06-2006, 10:58
Zakonczcie ten temat ludzie 0o :baby:
spike sworda juz sie nie da zdobyc ;) ;) Calol noc siedzialem przy tibia rook.
Prubowalem zabic minosa na skale i nic , zabilem go z 30 razy! i klucz nie wylatuje ;) tzn. wiec juz spike sword nie mozna zrobic , 2 lata temu byl o mozna!!!!;(
Aleś wymyślił... Skąd to niby wiesz? masz pewność że CipSoft da te itemy na rook? Scale armor, lol, z tym nawet całe Mino Hell nic ci nie zrobi, co dopiero jeden minos... Spike Sworda może i da się zdobyć ale nikt nie wie jak. Mino na Skale (TM) nie musi być powiązany z Mino Mage, Mino Mage nie musi być powiązany ze Spike Swordem... Poza tym Knightmare wcale NIE mówił że drogi do SS nie ma, tylko że ludzie za daleko szukają (czytałem to gdzieś na tibia.pl). 2 lata temu dało się go zdoby tak samo jak i teraz (czyli nikt nie znał dorgi, choć była). Brass Armor Sunrise'a wcale NIE oznacza że MM był dostępny. Kiedyś to leciało ze zwykłego minosa. (tibia.pl)

Ja t nic ni zaczolem , byl temat o spike sword , dalem skazowki male , no ale ze tu znalazl sie pan wiedzocy o tibia to ja nic nie poczne.
Uwazam ze ten temat powinien byc zamkniety,zbliza sie update,Bedziemy mogli juz niedlogo uzywac spike sword , dwarven shield i innych bajerow na rooku.Wiec poco ciognoc ten teamt to ja Dont know. : ance:
Dałeś bzdurne "skazówki" (Język Polski się kłania), Spike Sword będzie tak samo dostępny jak teraz, Dwarven shield prawdopodobnie w ogóle nie będzie (nie wiem skąd ty te pseudoinformacje bierzesz). Po co ciągnąć temat to ja też nie wiem. Prosiłem jednego z modów żeby zamknął (żeby nie było wątpliwości, jeszcze ZANIM zdążyłeś się do mnie odezwać), moją prośbę olał ciepłym moczem, mówiąc że "(...) istnieje opcja ignorowania tematów i użytkowników". Nie powiem KTÓRY. Sami się zapytajcie Modków (o ile was to obchodzi), jeżeli on będzie miał ochotę to wam powie.

Bialy_Aniol
13-06-2006, 19:06
Nie jestem polakiem >.< i ucze sie polskiego od tak sobie >.< wiec czepcie sie X( X( X( X( X( X( X( :topic: :fuck: :angry:

Ahaaaa i z kond wiem o tym wszysykim ?
Bylem w Test Server :baby: X(
I Dark Alphadronzaczynasz mnie wkur... Ty nigdy nie umiesz zamknoc Mor..y !!!! Mowie ci zebym gral tam gdzie ty to bym ci naje...

Helixaw
13-06-2006, 19:54
Nie jestem polakiem >.< i ucze sie polskiego od tak sobie >.< wiec czepcie sie X( X( X( X( X( X( X( :topic: :fuck: :angry:

Ahaaaa i z kond wiem o tym wszysykim ?
Bylem w Test Server :baby: X(
I Dark Alphadronzaczynasz mnie wkur... Ty nigdy nie umiesz zamknoc Mor..y !!!! Mowie ci zebym gral tam gdzie ty to bym ci naje...

to idz na to swoje http://forums.tibiabr.com/ :D

Bialy_Aniol
13-06-2006, 20:04
Nie jest br noobku -.- z Belgi jestem -.-

Dark Alphadron
13-06-2006, 20:08
LOL. Na test serverze to na rooku Orki Berserkery latały. Z informacjami z Test Servera s*******aj i się więcej nie pokazuj. Co do "nie jestem polakiem", to chyba najoryginalniejsze wytłumaczenie na analfabetyzm jakie kiedykolwiek widziałem. A jak chcesz to Welcome on Isara. Chodź i się przekonajmy kto komu nakopie. Nawet z tym twoim marnym levelikiem... Nawet gdybyś miał tam 99 elite knighta to gówno byś mi mógł zrobić. Z dwóch powodów:
1) Jestem Rookstayerem
2) Mam protektora o levelu przekraczającym 100. (na wypadek totalnej nerwicy)
To że cie wk***iam to nie nowość. Każdy inny debil czuje to samo. Mordę umiem zamknąć, ale tylko wtedy kiedy ktoś mówi SENSOWNIE, a nie pieprzy głupoty. Cya n00b.
//EDIT//
To była ironia pacanie. A skoro jesteś z Belgii to jakim cudem ksywy masz po polsku pisane?

Pan Klocek
13-06-2006, 21:15
Dark Alphadron daj juz spokoj. Madrzejszy musi ustapic bo glupi nigdy tego nei zrobi. To nie jest miejsce na klutnie. Ten temat i tak wyglada jak jeden wielki spam. Bialy-Aniol to typowy forumowy Troll, im wiecej go karmicie tym wiecej on czerpie z tego przyjemniosci, przestancie a sie wyniesie.

Mam dla ciebie rade aniol, lepiej zeby wszyscy mieli cie za durnia i debila niz zebys sie odzywal i nas w tym przekonaniu jeszcze utwierdzal. Wiec zamilknij juz belgu.....

edit
mialem nie komentowac ale nei moglem sie powstrzymac. Chodzi mi wypowiedz tego aniolka nizej. Jak przeczytalem to "ić grać" to o maly wlos nie wyplulem kawy na klawiature!! "ić" nie no to juz rekord.....

Bialy_Aniol
13-06-2006, 21:39
Osz ty ku... Alfabvetyk to ty (vuile kut) Co wolisz zeby ktos inny odwalil za ciebie robote? to jest dla noobow , ale co tam ty jestes noobem . i Niemysl ze tylko 40 lvl to byla moja pierwsz postac mialem dozo postaci nawet 1 na 100+lvlu -.- i sam sie tu nie pokazu kutafonie jeden -.- ic grac w (rozbieranie lalek ) bo to tylko ci sie udaje -.-

Bialy_Aniol
14-06-2006, 12:38
Dark Alphadron daj juz spokoj. Madrzejszy musi ustapic bo glupi nigdy tego nei zrobi. To nie jest miejsce na klutnie. Ten temat i tak wyglada jak jeden wielki spam. Bialy-Aniol to typowy forumowy Troll, im wiecej go karmicie tym wiecej on czerpie z tego przyjemniosci, przestancie a sie wyniesie.

Mam dla ciebie rade aniol, lepiej zeby wszyscy mieli cie za durnia i debila niz zebys sie odzywal i nas w tym przekonaniu jeszcze utwierdzal. Wiec zamilknij juz belgu.....

edit
mialem nie komentowac ale nei moglem sie powstrzymac. Chodzi mi wypowiedz tego aniolka nizej. Jak przeczytalem to "ić grać" to o maly wlos nie wyplulem kawy na klawiature!! "ić" nie no to juz rekord.....

Pan Klocek nie przeginaj !!!!!!! Nikt cie nie prosil o zdanie X( a GUPI to ty jestes co w kur.. ueczpili sie mnie X( X( dalem koment ze spike sword a wy odrazu lecicie namnie jak krowy -.-X( X( X( :topic: :spam:

arcarae
14-06-2006, 13:41
aniol ty miales problemy w dziecinstwie albo masz je teraz i jest trudne? "gupi" nie no spoko, a takie pytanie odemnie, czemu "miales" tego 100+? i co sie z nim teraz stalo? pewnie cie hackneli i zrookowali -.- tak btw to watpie zeby dziecko wbilo level powyzej 40 wiec ... n/c i nic wiecej

Dark Alphadron
14-06-2006, 14:40
... po prostu ręce opadają. Co z tego że go nikt o zdanie nie prosił? Ciebie też nie. Ten koment o Spike'u był po prostu denny, dlatego się na ciebie rzuciliśmy. Co do 100+lvl - to najgłupsze wytłumaczenie jakie widziałem. Go to hell and never come back. My servant Satan waiting for you. (Tłumaczenie: Spieprzaj do piekła i nie wracaj. Szatan już tam czeka.(Tłumaczenie odrobinkę zmiękczone) Jeszcze inne tłumaczenie (takie które zrozumiesz): S*******AJ!).
Do wszystkich: Oświadczam wszem i wobec że Bialy-Aniol dostał się na moją listę ignorowanych i nie odpowiem na żaden jego post. Wszystkim polecam zrobić to samo. Niech s*******a.

IntoTheRain
14-06-2006, 15:28
Dark~ i reszta
...nie ruszajcie gowna jak smierdzi...

Bialy Aniol

"Ludz sie s****o, ze ktos cie tu slucha...slucha cie tylko noc...ale ona jest glucha"
"leave your lines at home and bring your skills to the battle"
s-ry nie korzystam z Polskich znakow.
Pozdrawiam NORMALNYCH graczy w Tibie i tych z Maina i z RookGardu

I nie sadz sie dzieciaku bo cie lirycznie zniszcze, odwal sie od chlopakow, a o 100 lvl mozesz pomarzyc w snach, mam dla ciebie wiecej beefu niz na ks. Rydzyka

Monere
14-06-2006, 17:40
wiem że to głupie ale może o to biega tak sobie myślałem i myślałem i takie cos mi wpadlo do glowy ze mozna w takim rzie jesli magia je zamknela i magia je otworzy to te drzwi można sprobowac otworzyc runka dac use with i na drzwi albo to samo z lifefluidem

Bialy_Aniol
14-06-2006, 18:20
Mego 100+lvl sprzedalem bratowi i gralem z przerwol 4 letniol i znowu wrucilem , a teraz ja juz nic tu nie bede komentowac bo zal mi was -.-
X( ;) ;) :D :p :faceoff:

Ozurtes
14-06-2006, 18:49
Ty jesteś chyba naprawdę z innego kraju (albo innej planety) bo siedmiolatek robi mniej błędów niż ty -.-. Bratowi... Przerwol... rzygnę zaraz

@topic
Może przestaniecie się kłócić z takimi jak ten analfabeta tylko coś pomyślicie o Spike Swordzie, MM albo coś...
@edit
A jak z Belgii jesteś to napisz coś po Belgijsku.
@down
Dobra niby ci wieżę, ale to nie zmienia faktu, że słabo po Polsku piszesz xD A w ogóle po co się uczysz Polskiego? POLACY RULEZ!!!

Bialy_Aniol
14-06-2006, 19:22
ozurtes przetlumacze to co napisales !
-----
Ty jesteś chyba naprawdę z innego kraju (albo innej planety) bo siedmiolatek robi mniej błędów niż ty -.-. Bratowi... Przerwol... rzygnę zaraz

@topic
Może przestaniecie się kłócić z takimi jak ten analfabeta tylko coś pomyślicie o Spike Swordzie, MM albo coś...
@edit
A jak z Belgii jesteś to napisz coś po Belgijsku.
-----
Je besnt denk ik echt van andere land ( of andere planeet) want zevenjarige maak wenig fouten zo als je -.-. broer...Heeft..ik overgeef

@topic
Kunnen julie stopen met ruzie maken zo als met die alfabet en den over die spike sword , MM of iets anders
@edit
Als je van Belgie bent zeg dan iets in Belgis.

Miażdżacy królik
14-06-2006, 21:29
Przeczytalam caly temat skladający sie z 38str.:) Ja tez wierzę jak inni że bedzie się mogło zabic MM i mieć potem naj. broń na rooku, wierzę że uda wam sie rozwikłać jedną z największych zagadek tibii;) .

Kiedyś sobie gram w tibie a, tu nagle jakis gosciu biega po calym rooku i krzyczy 'MINOQUEST IS OPEN'a ja myslę idiota.

A ty Aniele nie badz szpan bo kazdy sobie moze gadac po niemiecku jak sie nauczy.POLECAM SŁOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO!:baby:

Anonim , można mnie spotkać na chimerze.
http://www.boomspeed.com/egraphics/97nb3.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)

http://www.boomspeed.com/egraphics/a93l6.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)

http://www.boomspeed.com/egraphics/jkg82.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)
http://www.boomspeed.com/egraphics/uug3d.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)
http://www.boomspeed.com/egraphics/hkj82.gif (http://www.elementsgraphics.net/index.php?id=eggs)

Leszczu14
15-06-2006, 10:42
SS na tej wyspie jest otoczony ogniem,a zeby ten ogien tam byl ktoś musiał go tam zrobić,jeżeli Vendor go tam dawal musiał znać kogoś kto mógł otoczyc go ogniem...;)

Tom The Tanner
15-06-2006, 12:55
SS na tej wyspie jest otoczony ogniem,a zeby ten ogien tam byl ktoś musiał go tam zrobić,jeżeli Vendor go tam dawal musiał znać kogoś kto mógł otoczyc go ogniem...;)

Chyba nie czytałeś dokładnie tematu. Hyacynth. A wy się pytacie gdzie Stonoga? Stonoga razem z kolegami dobrze się bawi na forum i na rooko. :D

Maci9k
15-06-2006, 17:19
Elo ziomy! Dzieki temu postowi dowiedzialem sie wiele rzeczy o tajemnicach rooko. Nigdy przedtem nie interesowalem sie historia tibii tylko liczylo sie nabicie skili i posc expic.:] A teraz bede tez próbować cosik kombiować.:) Mam jakiegoś tam zje.banego rookslayera wiec cos sie porozkminia. Pozdro :D

Bialy_Aniol
15-06-2006, 17:51
Ha !! Niemiecki ? Po pierwsze Niderladzki . Niderladzki jest ciutke podobny do Niemieckiego B)

Dark Alphadron
15-06-2006, 23:19
@2up
Nie wiem po co nam to mówisz skoro 9/10 userów ma to w dupie. Zastanów się zanim coś napiszesz
@up
Jakbyś dalej chciał próbować pobić mnie w walce na słowa - wiadomość dla ciebie.
Bialy_Aniol Ten użytkownik jest na twojej liście ignorowanych.
//EDIT//
@down
Muszę cię zawieść - kolo ma ignora. Nie z powodu nadmiernej siły słowa - z powodu imbecylizmu. Poczytaj zresztą kilka ostatnich stron...

IntoTheRain
16-06-2006, 00:12
yeeeeah:D walka na slowa;) go go;]

MaveriC
16-06-2006, 00:48
Odkrywajcie dalej ^^ Potem bede mogl caly topik....z kilkoma wyjatkami wkleic do dzialu '' chcesz sie z noobow powysmiewac''
ehhh te sliczne odmiany slowa rookgaard!
Wy sie do ksiazek wezcie...a nie w gry gracie

Milan ognia
16-06-2006, 09:23
@Maveric:
Też to zauważyłem. Rooko. Ciekawe jak jeszcze nazywana będzie ta mała wysepka.
@Topic:
Jeżeli macie jakąś teorię, sami ją wytestujcie a nie: "A wiecie, może trzeba..." i na tym się kończy.
Nawet dobry temat, troche spamerski, ale nie ma więcej nowych podobnych. Zauważyłem, że po pewnym czasie (około 50~60 stron tematu) powstaje nowy i ludzie w nim piszą. W sumie 2/3 się powtarza. No może jeszcze walki na słowa >lol2< ale to inna historia ;)

Bialy_Aniol
16-06-2006, 19:09
Ha ! Dales mi ignora toznaczy ze jestem lepszy :cup: :cup:
A ty ? ty slabeloz ktury prubuje zabajerowac dla innych ;)
ja nie bajeroje mowie co mysle ;)
I wcale mnie to juz nie dryga ze ktos pisze (Alfabetyk) (jesli jestes z innego kraju to ic na inne forum) ( i inne...) ja poptosru to olewam :] i gram sobie spokojnie , niemam zamiaru bic sie na slowa :D bo to nooby robiol ;) chyba wiez oco mi chodzi :)

pan dres
18-06-2006, 09:57
wreszcie!! nadeszla dlugo oczekiwana chwila!!
ten porypaniec bialy aniol dostal bana
:\ mamy 1 tydzien spokoju i 1 tydzien zeby odkryc jak najwiecej
bez tego debila co uwaza ze jest belgiem!!

Mahrdis
18-06-2006, 10:12
LOOOOL
A niektorzy jeszcze o vendorze spamuja.
Vendor to znaczy sprzedawca!
Powalaja mnie ludzie ktorzy jeszcze tego nie zrozumieli.

Silverkin
18-06-2006, 14:34
@Temat
Wiecie dlaczego ludzie grają w tibie a CIPSoft trzebie taką kase ? Nie wiecie ? Pomyślcie chwile...tak właśnie, dlatego że dają takie różne ciekawostki i tajemnice, które zachęcają graczy do gry i odkrywania ich....To tyle

Nie chcę tutaj zniechęcać poszukiwaczy, ale niech będą świadomi że ich wysiłki mogą pójść na marne

Pozdrawiam
Nie czepiajcie się błędów, bo u mnie to normalne i nieuleczlne :baby: B)

Sir Heike
23-06-2006, 03:05
heh pewnie mi nie uwierzycie i zaczniecie mowic na mnie noob itd itp... ale 3 miesiace temu znalazlem scrol z angielskimi zapiskami. bylo tego dosc sporo. oczywiscie juz nie mam i tego sie bedziecie czepiac ze nie mam dowodu :( widzialem tez jak jeden gosciu sprzedawal brass armor w trade room tez mniej wiecej w tym okresie. czy wtedy jeszze wypadal ze zwyklego minosa ? jesli tak to po klopocie...
wymyslilem jeszcze jedna bajeczke: teleport kolo MM jest prawdopodobnie polaczeniem z mint(jak to sie nazywalo xD) i podobno trzeba zabic minosa z fista... wiec sadze ze tym teleportem moze przejsc knight z wysokim fistem ale bez eq, i zabic minosa 8o
nie chce zablysnac po prostu powiedzcie co o tym sadzicie i czy isc dalej tym tropem :)

Zombiakus
23-06-2006, 12:36
heh pewnie mi nie uwierzycie i zaczniecie mowic na mnie noob itd itp... ale 3 miesiace temu znalazlem scrol z angielskimi zapiskami. bylo tego dosc sporo. oczywiscie juz nie mam i tego sie bedziecie czepiac ze nie mam dowodu :( widzialem tez jak jeden gosciu sprzedawal brass armor w trade room tez mniej wiecej w tym okresie. czy wtedy jeszze wypadal ze zwyklego minosa ? jesli tak to po klopocie...
wymyslilem jeszcze jedna bajeczke: teleport kolo MM jest prawdopodobnie polaczeniem z mint(jak to sie nazywalo xD) i podobno trzeba zabic minosa z fista... wiec sadze ze tym teleportem moze przejsc knight z wysokim fistem ale bez eq, i zabic minosa 8o
nie chce zablysnac po prostu powiedzcie co o tym sadzicie i czy isc dalej tym tropem :)

Ja Ci wierzę. Nie wiedziales wtedy jeszcze ile ta karteczka jest warta. Probuj ją odszukac. Mnie nigdy rookgaard nie interesowal ale pora sie chyba zajac mino magiem, ghoulem i spike swordem ale jesli chodzi o to trzecie to uwazam ze raczej nie da sie go zdobyc. Co do minosa na skale nie mam zadnej opini. Jesli chodzi o teleport to chyba to jest jedyna droga do MMa aczkolwiek nie przecze ze nie mozna sie tam dostac inaczej (tylko jak?? przez quest z carlin swordem i wędką raczej sie nie da. Wieczorem bede gral rookstayerem i poszukam ksiazek u Seymoura. Sir Heike Ty masz pacca wiec szukaj na czesci rooka dla Pacca. W szczegolnosci pod ziemia, kolo goblinow.
Pozdrawiam
Cya.

Zombiakus
23-06-2006, 12:44
I jeszcze jedno. Niektorzy z Was zachowuja sie jak nooby. Ludzi powiedzcie mi co Wam daje klocenie sie??? Stonoga mial zapal do rozwiazywania tajemnic rooka i zamieszczania ich tutaj ale widocznie stracil go czytajac Wasze durne opinie. Mozecie uwazac ze jestem dzieckiem ale mnie to nie obchodzi. Wiekszosz moich rowiesnikow nie odstepuje mozgiem niektorym studentom. Chcialbym jedna uwage skierowac do uzytkownika o nicku Oxi of rookgaard czy jakos tak. Rozumiem ze mogles sie zdenerwowac zachowaniem MaveriCa ale czy od razu musiales pisac ze jest za****nym ch**em? Za bardzo sie podnieciles i MaveriC Cie skarcil ( i nie traktuj tego jako Jego obrone bo On tez nie zachowal sie idealnie). Jesli chodzi o niektorych z Was mowiacych "moj kolega zostal zabity przez ghoula ale nie mam dowodow" lub "ja zdobylem spike sworda wyszedlem na maina i sprzedalem" to nawet jesli macie racje (chodz to raczej niemozliwe) to my Wam nie uwierzymy poki nam nie pokazecie screena. Ok rozpisalem sie za bardzo. Lece skilic glownym charem.
Pozdrawiam
Z powazaniem
Zombiakus
Cya.:)

straszna truskawa
23-06-2006, 13:56
nie czytalem calego tematu..ale mowie/mysle jak tam przy minomagu so maigczne prody...to moe trzeba wejsc w jeden prod tam w sali treningowej i wjesc na mino hell...uzywac lifeflidowu(to ocziste)....a na rooku nic samo nie znika no nie?moze z mino maga cos wypadnie co cie odleczyz tych prodow..moze zrobili 2 rodzjae mino agow..tego questowego i expowego...niewiem..

Sir Heike
23-06-2006, 14:44
nie wiem czy ktos to wczesniej mowil ale moze po zabiciu moze w pokoju mino gada jest jakas niewidoczna dziura co ja pickiem odkopac trzeba. i wejsc w ta dziure gdzie moze byc nastepna wskazowka do spike sworda. mino mag to wedlug mnie najsilniejszy potwor na rooku, a spike sword najlepszy miecz. (ameryke odrylem :P) ale to on strzerze questu na spike sworda. ghula wykluczam dlatego ze w ksiazkach o spike swordzie nie ma ani slowka na temat ghula (tak mi sie przynajmniej wydaje). ghul moze strzec czegos innego o czym nawet mozemy nie wiedziec. albo jest jeszcze inaczej.
tylko wtedy ghul musial by miec zwiazek ze sprawa. znacie quest na dark shield i battle hammer ? tam zeby otworzyc teleport jeden czlowiek musial stac na specjalnej kratce (taki przycisk) mysle ze mino mag strzeze jednego takiego przycisku a ghul drugiego. po nacisnieciu obydwu moze sie pojawi teleport do SS :cup:

ale namotalem 8o

Zombiakus
23-06-2006, 16:58
Mozliwe, bardzo mozliwe Heike, ale nie zapominaj u dzwigni u Toma. Wieczorem bede gral na rooku pojde do katana room i na mino quest. Jak cos znajde to napisze.

straszna truskawa
23-06-2006, 19:06
CipSoft chyba nie mowil ze zamyka ten quest no nie?Gram w Tibie od paru ladnych lat,brat moj tez zreszto gral i mi co nieco opowiadal(mniejssza z tym)

Jezeli cipSoft naprawde zamnkol ten quest to by po zmienial od razu numery klucz : bo so takie : 4601 i 4603 .Jezeli to jest tajemnic(ten klucz) to nie dizwie sie ze nei ma go na zadnej stronie,na tibia.com bo tajemnica i nne strony fanowskie bo nie wiedzo... . A slyszalem ze cipsoft lubi dbac o szczeguly..wiec o klucze tez by zadbal..zrezto..co z tego ze wszyscy rookslayerzy gorsi czy lepsi rokopali caly rook..moze co 2 update'y cipsy zmieniajo jego polozenie.Zreszto mozna go dostac NPC np na jakies slowo "jakiesslowo,yes,bye".Ja mysle ze jednak ten quest jest.Tylko nie jestem pewien czy ten klucz(4602) otwiera chate Toma czy Mino Maga...Ale mysle ze Toma bo jak Minomaga to powinny byc dwie przerwy np.4601 , ...., ....,4604.
:](moze by tak przekopac brzegi loczoce ziemie z wodo,ludzie myslcie)
No..pozdrawiam
A Stonoge za IQ podziwiam(tzn.za wiedze o Tibii) :cup:

Zombiakus
23-06-2006, 20:58
A Stonoge za IQ podziwiam :cup:
Jesli to ma byc ironia to lepiej nic nie pisz. Bo sporo wiesz i chyba lepiej dla nas wszystkich zebys mowil co wiesz a nie wystawial zlosliwych komentarzy :]

Bethregor
24-06-2006, 03:10
Na wstępie napiszę, że fajnie mi się czytało kilka pierwszych stron. Później to już sam SPAM.
Po drugie gratuluje takiego zapału Stonqwi (chociaż szkoda, że sie nie odzywa)
Po trzecie jest juz pozno i moge walnac jakas gafe, a to dlatego, ze jestem zmeczony, wiec nie wyzywajcie od Noobkow, bo tak nie jest

Dobra, przejdzmy do sedna sprawy. To jest kolejna odpowiedz na temat tematu, dzieki ktoremu Maverickowi robi sie lepiej na duchu i poprawiamus ie humorek.

Ktos na ktorejs stronie napisal, ze minotaur na gorce stoi obok jakiegos ognia. Moze ten ogien trzeba ugasic, a nastepnie bedzie widoczny klucz ??
I co z kluczem ?? Tym tropem mozna isc w 3 strony. Mianowicie do MM i do Toma.
Jesli idziemy do M to na pewno nie bedziemy tam przez niego mile widziani. Nie wiem czy tam jestjakis portal, ale jesli jest to znaczy, ze wg. ksiazek bedzie prowadzic do Mint co nie jest naszym przeznaczeniem, bo tam bysmy zgineli w oka mgnieniu.
Jesli bysmy skierowali do tajemniczego pokoiku Toma i bysmy otworzyli tamte dzwi, mielibysmy mozliwosc uruchomienia tej dzwigni. Co ona by dala ?? Mozliwe, ze by sie otworzylo jakies przejscie, bo wreszcie to tam miala mieszkac Amber (rzekoma zlodziejka miecza).
Ale intryguje mnie jeszcze to jedno miejsce. A mianowicie ten caly Maze of Fury. Nazwy sie powiazuja ze Sword of Fury. Mozliwe, ze kluczyk, ktory otzrymamy otwiera dzwi do tego miejsca. W srodku jest dzwignia, ktore pewnie by otworzyla przejscie do jakiegos tunelu. Tunel ten pewnie by nas poprowadzil do labiryntu minotaurow. I z tego labiryntu by bylo wejscie (oraz wyjscie) na wyspe z SS.
Ta wersja najbardziej jest mi odpowiednia.
Co po drodze mozemy spotkac?? Nie chce nic pisac, bo nie wiem :) Pewnie by potrzebne by bylo pelno lifefluidow.

Jesli chodzi o ten ogien z minotaurem to wpadlo mi do glowy tak przez przypadek. Jest duze prawdopodobienstwo, ze jestem w bledzie, ale jest szansa, ze mowie prawde.

Mam nadzieje, ze na ten post odpowiecie jak ludzie dorosli, a nie jak gowniarze na boisku.
Caly ten opis oparlem o ten temat i rownolegly temat na www.tibia.org.pl (http://www.tibia.org.pl)

Mam juz dosyc czytania na dzien dzisiejszy. Ide spac. Jestem ciekaw co na to powiecie.
Podejrzewam, ze poleca komenty jak: "Walnij sie w leb.", "SS jest nie do zdobycia", "Idz spac, bo pozna godzina i sam nie wiesz co piszesz", "I znow Polak odkryl Ameryke".

Pozdro :)

Kshaq
24-06-2006, 10:03
@up
Wszystko mało prawdopodobne, a ognia raczej nie ugasisz :D

Bethregor
24-06-2006, 11:31
RACZEJ nie ejst odpowiedzia. a ktos sprawdzal ??:>
pewnie nie, bo to zbyt banalne. a jest przyslowie, ze "Z pozoru najprostrze zadania są najtrudniejszymi".
Wiec niech ktos to sprawdzi :)

Zombiakus
24-06-2006, 11:57
Bethregor, w tym co napisales cos jest. Jestem tego prawie pewien (nie sugerowac sie reklama Zywca). Lecz czy na pewno ten mino na skale musi byc powiazany ze spike swordem? Juz bardziej prawdopodobne ze nie da sie zdobyc Spike Sworda. Z tego co slyszalem to on lezy na kamieniu tak samo jak ognie go otaczajace. Wiec jak go zdobyc...?? Mam cale wakacje na rozwiazanie tej tajemnicy. Postaram sie jednak dzielic granie rookstayerem z graniem swoim glownym charem ( w szczegolnosci ze skillowaniem). Chcialbym takze pogadac ze Stonoga. Kontakt ze mna GG: 1344108.
Pozdrawiam
Zombiakus
Cya :)

Bethregor
24-06-2006, 12:42
Na innym temacie o SS przeczytalem, zeten mino na skale nie ma zadnego powiazania z questem. Tak bynajmniej mowi osoba, ktora rzekomo wykonala tego questa.
Powiedziala rowniez, o tym, ze po wykonaniu questa przychodzi badz pisze do Ciebie GM, ze jesli pisniesz slowkiem to dostaniesz bana -.-
dla mnie to nie jest wiarygodne, gdyz co to za problem zrobic questa, powiedziec komus co i jak, dostac bana, zrowic nowe konto, zaloyzc postac i jeszcze raz zrobic questa :)

A wiec tak.
Wedlug tamtego kolesia trzeba miec tego 100 oz-owego wilka. nastepnie zaniesc go do NPC na PACC area. Pozniej pojsc do powmieszcze i poprzestawiac wiadra z woda, aby dojsc do dzwigni (sadze, ze chodzi o Toma). tam pewnie bedzie cos i masz znowu isc do ktoregos z NPC (zakladam, ze na PACC area). on daje Ci kluczyk do Mino Maga, ktorego trzeba ubic. Z niego pewnie cos wypadnie albo cos jest w skrzyni.

Tutaj sie trop urywa.
RESZTA TEKSTU JEST MOIM DOMYSLEM.
Za pewne w skrzyni albo w mino magu bedzie kluczyk do Maze of Fury (dziwnym trafem slowo Fury pojawia sie przy mieczu). Idziesz do tego pomieszcze. tam jest dzwignia, ktora otwiera pewnie jakies przejscie. Mozliwe, ze w tym przejsciu beda potwory. Dalej bedzie jakis NPC, ktory Ci pogratuluje wykonanego Questa i dostaniesz od niego SS.

Wedlug autora tamtego tematu, jest full roboty na PACC area.
Teraz to chyba podałem najbardziej wiarygodną opowiesc o tym tajemniczym mieczu :)

A co do Sunrise to dostal go pewnie od Cipsoftu za najwyzszy lvl na Rooku :)

Xybee
24-06-2006, 21:46
Na innym temacie o SS przeczytalem, zeten mino na skale nie ma zadnego powiazania z questem. Tak bynajmniej mowi osoba, ktora rzekomo wykonala tego questa.
Powiedziala rowniez, o tym, ze po wykonaniu questa przychodzi badz pisze do Ciebie GM, ze jesli pisniesz slowkiem to dostaniesz bana -.-
dla mnie to nie jest wiarygodne, gdyz co to za problem zrobic questa, powiedziec komus co i jak, dostac bana, zrowic nowe konto, zaloyzc postac i jeszcze raz zrobic questa :)

A wiec tak.
Wedlug tamtego kolesia trzeba miec tego 100 oz-owego wilka. nastepnie zaniesc go do NPC na PACC area. Pozniej pojsc do powmieszcze i poprzestawiac wiadra z woda, aby dojsc do dzwigni (sadze, ze chodzi o Toma). tam pewnie bedzie cos i masz znowu isc do ktoregos z NPC (zakladam, ze na PACC area). on daje Ci kluczyk do Mino Maga, ktorego trzeba ubic. Z niego pewnie cos wypadnie albo cos jest w skrzyni.

Tutaj sie trop urywa.
Za pewne w skrzyni albo w mino magu bedzie kluczyk do Maze of Fury (dziwnym trafem slowo Fury pojawia sie przy mieczu). Idziesz do tego pomieszcze. tam jest dzwignia, ktora otwiera pewnie jakies przejscie. Mozliwe, ze w tym przejsciu beda potwory. Dalej bedzie jakis NPC, ktory Ci pogratuluje wykonanego Questa i dostaniesz od niego SS.

Teraz to chyba podałem najbardziej wiarygodną opowiesc o tym tajemniczym mieczu :)

Dodam ,ze CipSoft posiada adresy Ip z ktorych wbija sie postac(zadne dynamiczne ip nic nie daja). Wiec moglbys sobie nie pograc? :-)

Ufocznik
24-06-2006, 22:43

duzo ludzi tak sadzi, mysli itd. (w tym ja) ale czy napewno? w koncu cipsoft nie popiera rookstayerow, wiec... inna sprawa ze postac Sunrise zostala zalozona ladnych pare lat temu, wiec nie wykluczone ze quest BYL kiedys dostepny

Bethregor
24-06-2006, 23:13
nie czepiajcie sie moich wypowiedzi na temat Suna, bo na Antice nigdy nie gralem :)

a moze jakies odpowiedzi co do mojej tezy o SS ??:>

Rihan
24-06-2006, 23:50
Dzis z kumplami szukalismy tego wilka kolo krengu orków noi nieznaleslismy:( Niewiem moze ktos go zaj***l albo cos ale go niebylo:)

Glowa14
25-06-2006, 00:32
Nie wiem czy to bedzie przydatne ale zwiedzalem Mintwallin i natrafilem na bramke lvl'ową w ktorej po przekroczeniu znajdowala sie tabliczka z tekstem : "Sekretne Laboratorium , trzymac sie z daleka " po przejsciu kawalka znajdowal sie tam duzy kamien a za nim drabinka , lecz nie wiem jak ten kamien usunąć!

Moze bedzie przydatne moze nie, moze to jest do czegos innego potrzebne ,bo nigdy nie bylem za ta brama, tylko tam expilem, ale zaciekawilo mnie to i napisalem

Fillipex
25-06-2006, 01:17
Ten 100 oz.'owy wilk jest... bo sam go dzis znalazlem i zaciekawil mnie...
on respi sie raz dziennie na kamieniu... i jak zdejmie sie go z tego kamienia to nie mozna juz o spowrotem tam polozyc...
ciekawe...
mam pewna teorie co do tego mino na skale.. tzn moze niekoniecznie o nim ale o tej calej skale i otoczeniu... ale najpierw sprawdze cos a dopiero ewentualnie napisze jakby cos bylo niezwyklego.. a teraz ide spac ;)

Hamcio
25-06-2006, 09:58
Ten szkielet wolfa co się respi na sklae waży 100oz(normalny waży130oz)i można go wymienić u npc na terytorium pacc za jakiś klucz niesprawdziałem bo nie mam pacc ale jak ktos ma to niech to sprawdzi aha jeszcze jedno ten npc na terytorium pacc wygląda jak monk i nie piszcie do niego
hi
wolf
albo podobnie nie pytajcie z kąd to wiem. Mam nadzieje że pomogłem.

Hamcio
25-06-2006, 10:20
CipSoft chyba nie mowil ze zamyka ten quest no nie?Gram w Tibie od paru ladnych lat,brat moj tez zreszto gral i mi co nieco opowiadal(mniejssza z tym)

Jezeli cipSoft naprawde zamnkol ten quest to by po zmienial od razu numery klucz : bo so takie : 4601 i 4603 .Jezeli to jest tajemnic(ten klucz) to nie dizwie sie ze nei ma go na zadnej stronie,na tibia.com bo tajemnica i nne strony fanowskie bo nie wiedzo... . A slyszalem ze cipsoft lubi dbac o szczeguly..wiec o klucze tez by zadbal..zrezto..co z tego ze wszyscy rookslayerzy gorsi czy lepsi rokopali caly rook..moze co 2 update'y cipsy zmieniajo jego polozenie.Zreszto mozna go dostac NPC np na jakies slowo "jakiesslowo,yes,bye".Ja mysle ze jednak ten quest jest.Tylko nie jestem pewien czy ten klucz(4602) otwiera chate Toma czy Mino Maga...Ale mysle ze Toma bo jak Minomaga to powinny byc dwie przerwy np.4601 , ...., ....,4604.
:](moze by tak przekopac brzegi loczoce ziemie z wodo,ludzie myslcie0
No..pozdrawiam
A Stonoge za IQ podziwiam :cup:

klucz 4603 jest do katana quest. Widziałem ze gdzieś ktoś pisał że klucz 4602 to jest cooper key i nim można otworzyć albo komnate do mino maga albo pokój toma.Wydaje mi się że ten klucz(4602)dostaje się za wymiane tego wolfa co wcześniej pisałem. To narazie tyle jak dowiem się czeogś więcej to wam napisze.

P.S Mam mało postów bo specjalnie założylem konto na forum dla tego tematu. Więc sie nie trzepiajcie że kłame bo mam mało postów.

Lizek
25-06-2006, 10:59
Co do klucza 4602 to nie istnieje. Cipsorf to usunoł.
Dallheim mówił, że siekał cyklopy na kawałki. Słyszałem, że w labiryncie na pacc arenie bylo mnóstwo labiryntów i dużo minosów , a na końcu były 2 cycki. Moze to nie prawda ale ja tak słyszałem.

Hamcio
25-06-2006, 11:44
A z kąd niby wiesz że go usunoł? On napewno istnieje.Stonoga napisz coś!!

edit;
Klucz istnieje bo jest do jakiegoś questu a cipsoft nie usuwał żadnych questów

Fillipex
25-06-2006, 12:17
@Hamcio

Po 1 to Cipsoft usowal questy bo sam sie do tego przyznal a w calej tibii widac ze niektorych questow juz poporstu nie da sie wykonac...
a po 2 to jestes kolejna osoba ktora powtarza bajki z tibia.org.pl i z kasowanych tematow na tym forum w ktorym bylo to samo mowione przez inne osoby... nawet smiem twierdzic ze jestes ta sama osoba ktore wczoraj temat byl zalozony o tym bo tak samo piszesz ze "wiem ale nie pytajcie skad... mam nadzieje ze pomoglem"... jak cos wiesz to powiedz a nie ciagle "byc moze", "chyba".

"A z kąd niby wiesz że go usunoł? On napewno istnieje"

a skad niby Ty wiesz ze go nie usonal?!

Byc moze to wszystko to prawda ale nie dajesz nam zadnych powodow by w to wierzyc..

straszna truskawa
25-06-2006, 13:22
Zombiakus.

To nie mial byc zlosliwy komentarz w strone stonogi.

Hamcio
25-06-2006, 13:55
@Hamcio

Po 1 to Cipsoft usowal questy bo sam sie do tego przyznal a w calej tibii widac ze niektorych questow juz poporstu nie da sie wykonac...
a po 2 to jestes kolejna osoba ktora powtarza bajki z tibia.org.pl i z kasowanych tematow na tym forum w ktorym bylo to samo mowione przez inne osoby... nawet smiem twierdzic ze jestes ta sama osoba ktore wczoraj temat byl zalozony o tym bo tak samo piszesz ze "wiem ale nie pytajcie skad... mam nadzieje ze pomoglem"... jak cos wiesz to powiedz a nie ciagle "byc moze", "chyba".

"A z kąd niby wiesz że go usunoł? On napewno istnieje"

a skad niby Ty wiesz ze go nie usonal?!

Byc moze to wszystko to prawda ale nie dajesz nam zadnych powodow by w to wierzyc..

Udowodnić ci nie moge bo nie mam pacca dlatego prosze tych którzy go mają żeby to sprawdzili.Aha i podaj mi newsa i strone na której pisze że cip soft usunoł jakieś questy.

ANALIZER
25-06-2006, 14:00
Ja mam pacca powiedzcie mi gdzie jest ten zdechły wilk na skale to pokombiuje u npc na stronie pacca może dajcie ss-a gdzie on się znajduje.

Zombiakus
25-06-2006, 14:27
Zombiakus.

To nie mial byc zlosliwy komentarz w strone stonogi.

To Cie przepraszam. Zle odebralem Twoja wypowiedz.

Co do zdechlego wilka nie jestem wtajemniczony. Musze w nocy zagrac na rooku, moze cos znajde, poprosze kolegow ktorzy maja pacca zeby sprawdzili podziemia na pacc area.
Pozdrawiam
Zombiakus

Bethregor
25-06-2006, 15:36
Ten zdechly wilk jest w polnocno-zaczodniej czesci Rooka. Wazy 100 oz. i jest szkeiletem :P

Wiesz gdzie jest orc camp na rooku ??:> kolo zejscia do szkieletow. tam jest skala i na nim (albo obok niego) powinien lezwec ten wilk.

Moja teoria jest nawet fajna. Gdyby to byla prawda to bym niezla mial beke :D:D

Pozwole sobie ja przypomniec :)

A wiec tak.

Tutaj sie trop urywa.

Teraz to chyba podałem najbardziej wiarygodną opowiesc o tym tajemniczym mieczu :D

Hamcio
25-06-2006, 15:49
Leży on w kamiennym kręgu u orców.Zara dołoncze ss.
http://rapidshare.de/files/24071982/bez_tytu__322_u.JPG.html link

Hamcio
25-06-2006, 16:07
Ten zdechly wilk jest w polnocno-zaczodniej czesci Rooka. Wazy 100 oz. i jest szkeiletem :P

Wiesz gdzie jest orc camp na rooku ??:> kolo zejscia do szkieletow. tam jest skala i na nim (albo obok niego) powinien lezwec ten wilk.

Moja teoria jest nawet fajna. Gdyby to byla prawda to bym niezla mial beke :D:D

Pozwole sobie ja przypomniec :)

A wiec tak.

Tutaj sie trop urywa.

Teraz to chyba podałem najbardziej wiarygodną opowiesc o tym tajemniczym mieczu :D

Coś takiego tylko że moim zdaniem powymienieniu szkieletu wilka dostaniesz klucz do pokoju toma.U toma przestawi się dzwignię, która otworzy kraty obok .

Bethregor
25-06-2006, 16:50
dokladnie
dzwignia otowrzy kraty, w ktorych bedzie pewna rzecz i trzeba by bylo ja zaniesc do NPC. albo jest druga wersja, ze to tam wlasnie bedzie kluczyk do mino maga.

straszna truskawa
25-06-2006, 17:01
A Autor Tematu juz sie nie wypowiada czy jak?;(

Maraz
25-06-2006, 17:09
19:13 Hyacinth: I am one of the few magic users on this isle. But I sense a follower of the dark path of magic hiding somewhere in the depths of the dungeons.

Tłumaczenie: (Ozurtes Twoje tłumaczenie nie było zbyt dobre)
19:13 Hyacinth: Jestem jednym z kilku używających magii na tej wyspie, ale wyczuwam zwolennika czarnej magii, ukrywającego się gdzieś w głębinach."

JEDNYM Z KILKU!!!CZYLI KIM SĄ POZOSTALI?!Jak już Stonoga odkrył dzrzwi mozna otworzyć tylko magią, więc może należy Hyacintha pytać o pozostałych czarodziejów na roooku.I może dopiero Ci inni używający magii mogą otworzyć te drzwi do Mino Maga.
A ten zwolennik czarnej magii w podziemiach to moze być nasz mino mag, ale! nie musi to też być on, może jeszcze ktoś inny...

a tak do tej magi przecież ghul też używa magi <exura>

Hamcio
25-06-2006, 17:57
Ale ghul użwua exura czyli magi białej nie czarnej

Fabianino
25-06-2006, 19:15
Klucz zmienil juz swoje miejsce 2 razy a dzwi do mino maga hmm jak wam to powiedziec widzialem 2 razy na antice jak byly otwarte te 1

Milan ognia
25-06-2006, 19:33
Jeżeli chodzi o magię, to:
- Cipfried - leczy,
- Dallheim - leczy (chyba dobrze napisałem name xD),
- Zerbus - też leczy,
- Loui - jest mnichem, kto wie,
- Lilly - robi runy,
- Willie - magik w kuchni (sam tak twierdzi).
Nie wiem jednak, jak można to powiązać.

Uther92
25-06-2006, 20:43
A ja wymyśliłem pewien sposób na dostanie sie do mino maga ;)

Klucz istnieje ale znajduje sie na mainie (wg moich pzremysleń) ale żeby przetransportować klucz do rooka tzreba znaleść tynel łączący main z rookiem teraz nalezało by wejsc w teleport który mógłby nas pzretransportować do komnaty z 2 portalami : jeden pzreniósł by nas do mjejsca gdzie jest spike sword a drugi do nowego kontynentu na którym żyją minotaury :cup:
I tym sposobem można ny było rozwiązać wszystkie zagadki rookgardu :cup: :cup: :cup: :cup: (no co zawsze warto pomażyć)

Krakers
25-06-2006, 22:26
Przeczytałem cały temat i bardzo mnie to zafascynowało.

Odnalazłem ciało Wolf'a ważące 100 oz.
Niestety nie posiadam Premium Account, by cokolwiek więcej z tym podziałać ; }
Aktualnie kombinuję z ogniem na wieży z Minotaurem, ale potrzebuję kilku boxów, by się tam dostać ; S

Jakby co, to jestem Rookstayerem na Securze.

Pozdrawiam.

Dexaa
26-06-2006, 12:58
Znalazłem taką książkę w Mino Hell. Mógł ktoś ją tam ktoś wyrzucić. Ale zaintrygował mnie język. Niestety nie rozumiem go. Tutaj daje treść tej książki:

"taka arash ouk karak minotaur
batash ferut ouk taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA"

Może to być bez znaczenia. Ale zawsze warto spróbować ;)

Alessandro Del Piero
26-06-2006, 13:27
Ta książka była już tłumaczona wiele razy!!! Następnym razem użyj opcji szukaj!!!

Tom The Tanner
26-06-2006, 16:52
To ja Stonoga czyli Vialix, pisze z konta mojego qmpla. Wszystko co wiem o tym wilku to tylko to że orkowie składali do niego modły i był takim ''ofiarą-bogiem'' - później było że orcowie są nieinteligentni i że wykorzystują niezwykłego wilka jako boga. RB próbuje z tym ciałem i próbuje, każdy pacc był już przepytywany o to kilka razy, ale wyadje mi się że nie będzie: hi, wolf, yes bo to by było za proste i było powtarzane viele razy. Za pomocą różnych programów był sprawdzany też jego wygląd - jest taki sam. Nie unosi się na wodzie, nie da się go ugotować w pocie anie w ovenie, kładzenie 7 takich ciał an 7 grobów nic nie daje... to już sprawdzone. Jescze jedno: te ciało nigdy niezgnije.

PS: Na początku w to niewierzyłem ale gdy spotkałem się z opiniami kilku osób i każda mówiła że trzeba zagadać do NPC z pacc area z tym wilkiem żeby zdobyć klucz (zauważcie że Tom skupuje zwłoki!) do Tom albo gdzieś indziej się potwierdza. Ale teraz jedo pytanie: Jaki sensowny dialog tzreba nawiązać z NPC?

PS2: Doszedłem do wniosku że jednak nie da się zlurowac rata do NPC i moze się go nawet nie boi. Po prostu było tak (zapiski pewnego marynarza z maina, niewiem jak się nazywał ale moze znacie takiego NPC z tego że ma drzwi wychodzące na krzaki i wodę które nikt chyba nieotworzył, w 2 beczkach trzyma ryby i mówi coś o dziurawej łodzi): ''Amber boi się minotaurów, zielonych smoków i orków, tak orkowie długo ją więźili nauczyła się ich mowy, Loui wie coś bardzo ważnego, ale nikt mu niewierzy, on się boi, a pustelnik ukrywa swój strach przed szczurami'' wydawało mi się że hiacynth to pustelnik, wygnaniec którego nawet dosyć stara Lily nigdy niewidziała w mieście. Bo musicie zrozumieć że nie było tak: ''Hyacynth to wygnaniec'' ale Veroth o złej nieczystej duszy, wygnaniec bijący się z własnymi czynami i dumą musiał znaleść sobie pomocnika takiego jak on...'' no i myśle: Hiacynth, w tkaim razie jest pustelnikiem, wgnańcem itp i tak mozna w kółko. Przekonałem się że wszystko, ale wszystko jest ze sobą na rooko powiązane. Zwykły gracz wchodiz na orc tower i myśli: ''Dobry tu ejst exp że te orcowie...'' a rookstayer myśli: ''Tu była kiedyś więziona Amber, ciekawe czy ta wieża ma szczyt...''

Ale jak???

Olitar
26-06-2006, 17:01
Hmm... Na pierwszych stronach autor napisal ze Dixi to siostra Obiego... Otoz huja!!! Zagadajciedo Dixi Hi Job to powie wam ze pomaga swojemu DZIADKOWI Obiemu w prowadzeniu sklepu. Przeszukalem wiele stron tego tematu i nie nie widze zeby ktos go poprawil... Ja tych rodzinnych powiazan tak jak on nie zglebialem ale moze wam to rzuci nowe swiatlo na to

THC1983
27-06-2006, 18:11
Własnie skonczyłem ogladac Br forum i BR juz od 3 miesiecy mecza sie z tym wilkiem nie jestescie 1 :P

Draculcia_1992
27-06-2006, 19:32
Słuchajcie. Na początku to wszystko mi sie podobalo (przez pare stron) ale potem pojawił sie gość który wszystkich krytykował co mnie totalnie (sory że to napisze ale niewytrzymam) W*****AŁ!!! i wpajał wszystkim że nie możliwe jest dojście do ss. To po jaką cholere my tu gadamy o tym hę? X( I tak na marginesie to mam objawy dyslekji czy jak to tam sie pisze. Więc jak bym zrobila błąd to walić to. Tak przeczytałam te wszystkie 44 strony!!! i jestem dumna niezmiernie!! 8o I jakoś próbowałam to włożyć ale niezbyt mi to wyszło... :(
1.dźwignia pod wiadrem
2.teleport w mino hell
3.tajemnicze zło wskazane przez Hiacynta
4.Hiacynt boi sie ratów
5.Amber boi sie orków,zielonych smoków,minotaurów
6.Sam jest kuzynem Obiego
7.Obi jest dziadkiem Dixi
8.Amber jest żoną Dill...
9.CipFrieng to najpraqwdopodobniej przebrany Ventorh
10.Lily pomaga Obiemu
11.Tom pozwolił zanocować Ventorhowi po kradzierzy sworda
12.Amber po "romansie" z królem (na mainie) wróciła na rook.
13.Amber zostawiła pamiętnik na rozwalonym moscie.
14.Amber była uprowadzona przez Orków.
15.od Amber można wyciągnąć tylko 3 wyrazy orków: mok,pixo,burp (tak,strzaly,nie)
16.posilki z militwan przybywały do mino hell za pomocą tp w komnacie maga
17.mino mag ze strachu odgrodził sie od innych minotaurów
18.orki uciekly do groty bojąc sie smierci za strony ludzi
19.kilka osób używające magii może otworzyć drzwi do komnaty minomaga
20.Ventorh ukradł dill-owi ss-a
21.Amber mogła mieć w tym udział bo nagle sie stała "mała"
22.Seymour jest królem bez korony
21.Dill nie używa magii
22.Amber w przekonaniu niektórych NPS to piękna dziewczyna
23.Loui panicznie boi sie królików mówiąc że to tak naprawde stwory
24.Trolle pomagały ukraść miecz
25.stara dziura w bearroom
26.Amber przywiozła z maina ziarnko palny
27.sa 2 palmy
28.orkowie z bearroom zrobi zbroje dla orków z wejscia do mino hell
29.orkowie nie odebrali tego
30.orkowie podczas wojny porosili o wsparcie ze strone draftów
31.niewiadomo z kim toczyli wojne
32.hiacynt jest pustelnikiem
33.seymour prowadzi biblioteke
34.amber mówi o orkowym jezyku kiedy dostanie salmon
35.mino mag przenosi skrzynke do sciany
36.skrzynka znika
37.Dill nie ufa Amber
38.TYLKO MAGIA MOZE OTWORZYC MAGICZNE DRZWI
39.notes trzeba zwrócic Amber (z rozwalonego mostu)
40.gohul nie ma nic wspólnego bo powstał później
41.jakies 3 groby na mainie
42.Mitwalin komunikowalo sie z MinoHell
43.Mitwalin stracilo lacznasc z Mino hell
44.Podobno Amber zamieszkala na poczatku na Rooku w malym pokoiku
45.mino mag to nie NPC
45.Willie nie lubie Obiego i niewiadomo za co
46.Amber miała mieszkać z Tomem
47.w militwan jest bramka levelowa
48.za nią byłal tabliczka z napisem:"Sekretne Laboratorium , trzymac sie z daleka "
49.drabina do niewiadomo czego zagrodzona skałą (niewiadomo jak ją przesunąć)
50.wilk 100 oz.-okowie składają do niego modły

P.S.Brałam pod uwage każda teorie i przypuszczenia a także fakty które sama sprawdziłam.

A teraz to na co wszycy czekaliście KRYTYKA MNIE! 8o Czas START!! :]

Draculcia_1992
27-06-2006, 19:39
No... może po tym co napisalam ktos ulozy to wszystko w sęsowną historyjke?

Zombiakus
27-06-2006, 22:13
A teraz to na co wszycy czekaliście KRYTYKA MNIE! 8o Czas START!! :]

A ja Ciebie wcale nie mam zamiaru krytykowac. Widac ze masz dobre checi i ze sie starasz. Zrobilas pare ortow i przekrecilas troche imion i nazw wlasnych ale przeciez nie to w tym najwazniejsze. Jedyny problem jaki jest to to ze napisalas prawie wszystko co omowilismy przez te 2 miesiace ale nie polaczylas tego w jedna calosc. I nie traktuj tego jak krytyke. Watpie czy ktos z tego forum (bez obrazy dla uzytkownikow) bylby w stanie polaczyc te wszystkie fakty w calosc. No coz ja postaram sie poodkrywac sporo rzeczy (najbardziej interesuje mnie ghoul) ale swoim rookstayerem mam za maly level zeby samemu chodzic po rotach oraz katana room. To na razie tyle. Jak cos odkryje napisze.
Pozdrawiam
Zombiakus

Inku
28-06-2006, 00:27
Stonoga! Czemu nie wpadles na to że możę czeba ded rata wżucić.

plxxxx sprawdz

Ameriov
28-06-2006, 01:14
Stonoga! Czemu nie wpadles na to że możę czeba ded rata wżucić.

plxxxx sprawdz

do Hyacynta? To było omawiane ze 100 razy

Isga
28-06-2006, 02:06
Bardzo ciekawe czekam na wiecej info ^^

Uther92
28-06-2006, 09:39
a moze niech ktoś spróbuje dać Amber salmona i po orkowemu opchnąć jej ciało wilka ??:cup:

Draculcia_1992
28-06-2006, 10:04
Ja już to sprawdzałam ona powiedziała mi że najbardziej muli "salomon" czyli łososia. Można go otrzymać z qestu na południowo-zachodzniej cześci podziemi. Ona mi powiedziała "mok" czyli "tak" i "nie" czyli "burp", a po daniu jej salomon powiedziała mi jedno słowo "pixo" czyli "strzały". Ale z wilkiem nie próbowałam moze to było by to... trzeba spróbować nawet banalnych pomysłów i jak ona nie kupi to przeledźcie wszystkich NPC z tym wilkiem i próbujcie go sprzedać. A i zauważyłam że tylko ten strzażnik miasta Dill... reaguje na słowo "spikesword" inni jakos nie... dziwne...

Dziutrix
28-06-2006, 10:21
temat ok, tylko jakis kolo sie do wszystkich do**erd***ł i przez 1/4 wszystkich postów trwało wieeeeelkiie bluuzganieeee

@topic
WILK albo jest do czegos potrzebny, ale to ze nie gnije to chyba normalna sprawa, bo jesli sie respi po serwer-save to nie zniknie, ale to ze wazy 100 uncji to ciekawe, to ze wyglada inaczej to nie wiem nie wiem jak to sprawdzic

TYLKO POKORNY MOZE DOTKNAC MIECZ FURII (PASJI?)
możliwe że to właśnie 1 lvl może go zdobyć ???

LABIRYNT FURII (PASJI)
podobno kiedyś nie było tam tych kamieni ???

POMIESZCZENIE KOŁO <QS> GOBLINÓW (PACC AREA)
było już wcześniej, ale jak zajde ssa to tu wkleje, zebysnie nie musieli szukac wczesniej
http://img232.imageshack.us/img232/272/wtf5bd.jpg
jak widać są tu drzwi, dziura! i !!!przełącznik!!!

Uther92
28-06-2006, 10:26
możliwe że to właśnie 1 lvl może go zdobyć ???Ale motyla noga to by wyjaśniało ten sposób na wyjśćie na 1 lv z miasta, ale przydało by sie paru rookstayerów na ok 11 lv zeby chronili takom osobe przed potworami.8o

Ale wstyd Dziutrix ale wstyd zaraz pewnie dostaniesz bana :)

Draculcia_1992
28-06-2006, 12:01
Sprawdziałm z tym wilkiem... z terenie dla free akont nie da sie... ;( i nie trzeba zadnych gosci do ochaniania go. (tego felka z 1 lvl) wystarczy jak dasz mu zbroje z lepszego ludzika i po klopocie. xD moze sobie iść. ;) to nawet ciekawe... moze z 1 lvl rzezywisie jednak zbroja moze nie wystarczyc by przedostac sie moze dać jeszcze 1 life fluid, 2 mieska i po klopocie. To ciekawa koncepjca (NIE Anykoncepcja) 8o no dobra lece to sprawdzic i zaras dam posta jak mi sie cosik uda.

podro :*

Draculcia_1992
28-06-2006, 12:49
I nic dalam mu najlepsze rzeczy jakie sa na roku!! czyli copper shield,katane,legion helmet,chain armor,leather boots,studded legs i...? GÓWNO!!
przeszlam life fluid sie przydal ale ciezko bylo. I nic nie mogłam go ani wziaść ani przesunąć... lipa ;( może na podstawie moich postów znajdziecie inne rozwiązania. pa... :confused:

Don Torpedos
28-06-2006, 13:00
A ja wymyśliłem pewien sposób na dostanie sie do mino maga ;)

Klucz istnieje ale znajduje sie na mainie (wg moich pzremysleń) ale żeby przetransportować klucz do rooka tzreba znaleść tynel łączący main z rookiem teraz nalezało by wejsc w teleport który mógłby nas pzretransportować do komnaty z 2 portalami : jeden pzreniósł by nas do mjejsca gdzie jest spike sword a drugi do nowego kontynentu na którym żyją minotaury :cup:
I tym sposobem można ny było rozwiązać wszystkie zagadki rookgardu :cup: :cup: :cup: :cup: (no co zawsze warto pomażyć)

Teraz ja pobujam się w obłokach.xD

Może nie tunelem tylko teleportem którym miały przychodzić posiłki z maina.

P.S. Ciekawią mnie drzwi zbramką lvl w Mintwalin koło kóla minosów które prowadzą do tunelu lecz blokuje go kamień

Radzioo
28-06-2006, 13:08
"45.mino mag to nie NPC"

:D

FORCE
28-06-2006, 13:23
Nom ten temat jest niezły. Szkoda, że ta "zabawa" z roogardem nie dzieje sie na którymś z servów na którym mam chara. :(

Tylko mam takie pytanie: CZEMU Z BEAR ROOMU JEST 2-ugie WYJŚCIE PODZIEMIAMI? WYJŚĆ MOŻNA, A WEJŚĆ NIE....

Jak rozwiążecie tajemnije mino maga, ghoula i spike sworda, oraz innych (jak cały rook będzie rozwiązany) to dajcie nowego posta z podsumowaniem tego, bo już na tym robi się dosłownie burdel...

JESZCZE RAZ GZ...

Zombiakus
28-06-2006, 13:59
Omark ikem goshak ba batuk Booz karek utash gort mora ouk bota bana ikem

W książce ktorą znalazlem kolo Blind Orka bylo tak napisane. Moglibyscie mi przetlumaczyc co to znaczy bo nie za bardzo interesuje mnie orkowski jezyk co prowadzi do tego ze takze nie za dobrze go znam.
Pozdrawiam
Zombiakus

Uther92
28-06-2006, 14:28
Po 1 jest specjalny temat o ślepym orku po 2 sa tam wyrazy których nie ma w zwoju zjego jezykiem wiec wątpie by ktoś to przetłumaczył .

Kacper 234
28-06-2006, 15:25
Nie wierze w to rze spike sworda dasie zdobyci zucajac tam 100k.Ini muwili rze jakisi teleport przenosi do spike sworda ale niewiem komu jusz mam wierzyci:fool:

Uther92
28-06-2006, 15:32
A se niewierz to twoja sprawa ale mis ie wydaje że cipy by nie dały takiego czegoś bo im zależało by żeby wszyscy jak najszybciej szli na mainlanda a oni ( a szczególnie GM ) ciagle mówią o tym ze tylko 80 5 tibii jest odkryte i ze do sprzedania ciała wilka sa potrzebne inne niż normalne słowa, to wszystko ma jakomś logicznom całość ale raczej prędko sie jej nie dowiemy.
@edit
Wpadłem na pewien (głupi bo głupi ale zawsze :P ) pomysł bo tibie stworzyli studenci informatyki to może z NPC'ami trzeba gadac w jakimś C++ javascrypcie albo nie wiem kodem binarnym ?? Co wy na to ?? :P

Ameriov
28-06-2006, 16:39
Nie wierze w to rze spike sworda dasie zdobyci zucajac tam 100k.Ini muwili rze jakisi teleport przenosi do spike sworda ale niewiem komu jusz mam wierzyci:fool:

Kto pisał tutaj o 100k Oo Nie widziałem, biegne sprawdzić!... Przeczytaj dziecko troche więcej niż pierwsze 2 linijki tego tematu...

Ludzie składamy sie na słowniki dla niektórych;( ;( ;( ;(

@down

Byłem 1-szy;p

Zombiakus
28-06-2006, 16:51

Czlowieku umiesz czytac?? Stonoga napisal ze nie lubi gdy ktos pisze cos w stylu "wystarczy rzucic tam 100k i....." a nie ze w taki sposob da sie zdobyc Spikea. Najpierw naucz sie czytac a co najwazniejsze pisac slowo "że". Kazdy pierwszoklasista ze szkoly podstawowej umie pisac takie slowo. Wiec albo jestes totalnym analfabetą albo nie masz 7 lat. To po pierwsze. Po drugie gdzie Ci pisze ze teleport z maina przenosi bezposrednio do SSa?? Jesli masz az takie problemy z logicznym mysleniem skieruj sie do psychologa ( jesli to powazny uraz do psychiatry) a nie wypisuj bzdur na forum gdzie inteligentni ludzie (z paroma wyjatkami) staraja sie rozwiklac naprawde ciekawe zagadki. I nie traktuj tego jako prowokacje. Jesli chcesz sie klocic to napisz do mnie na GG (1344108)
Pozdrawiam
Zombiakus

Uther92
28-06-2006, 16:56
Sorki za offtopa ale kogo miałeś na myśli mówiąc poza małymi wyjątkami ??;)
A co to błędów ortograficznych to sądze RZE powinieneś uRZywać Office'a (taki pakiet Microshitu :) )i sprawdzić swoje błENdy ortograficzne.

Zombiakus
28-06-2006, 16:58
Po 1 jest specjalny temat o ślepym orku po 2 sa tam wyrazy których nie ma w zwoju zjego jezykiem wiec wątpie by ktoś to przetłumaczył .

Uther i dlatego tak bardzo zalezy mi na tym zeby te slowa przetlumaczyc. Jesli chodzi o temat o slepym orku to jakos nie czuje ochoty zeby o tym poczytac. Lenistwo - ludzka rzecz ;)
Pozdrawiam
Zombiakus

Uther92
28-06-2006, 17:02
Ech jeżeli ci zależy do rusz dupsko i sam spróbuj pzretłumaczyć ;) Lenistwo-ludzka zrecz ale odwalanie roboty za innych już nie :P

Draculcia_1992
28-06-2006, 17:45
Miałam nic nie pisać... ale coś mnie do tego skłoniło... bo pisać "RZE" to jest tragedia!!! kataklizm tego nawet Hittler nie przewidział !!!ARMAGEDON!!! ile ty masz lat co? że piszesz "RZE" zamiast "ŻE" (troche glupie) 8o napisać w ten sposób to tak jak zrobić 7 błędów w słowie "który" spróbuj może tobie jednemu sie uda... (głupi ma zawsze szczęście :p ) Ja przysięgam nawet mój brat ma dyslekcsje i pisze normalnie to słowo. Nie zrozum mnie źle, ale czy pierwszy raz piszesz to słowo? Jeżeli tak to ci przebaczam BRACIE/SIOSTRO... 8o Ktoś napisał o psychiatrze... to dobry pomysł ale kurde skąd u nas w kraju tacy analfabeci? Bez przesady!!! Chociarz nie z psychiatrą to zły pomysł bo gdyby każdego zamykali w izolatce albo dawali kaftanik po ulicy biegaliby zami BIALI PANOWIE 8o

Tropical
28-06-2006, 21:43
Wydaje mi się, że coś znalazłem (nie musi to mieć nic wspólnego z questem na SS itd. więc nie zdziwię się, gdy wiele nie wniesie do tej zagadki) mianowicie: zainteresowałem się tym mino na skale (wielu twierdzi, że on nie ma z tym nic wspólnego, że nie wypada z niego kluczyk itd. zabiłem go raz z broni i nic nie wypadło) tam, gdzie chodzi pali się ogień. Na ten ogień nie można nic wrzucić, lecz da się z niego zdjąć 1 meat, który tam właśnie się znajduje. Czy to jakiś bug? Wątpię. Zapewne jeżeli to "coś" ma jakiś związek z zagadką to trzeba to przesunąć w inne miejsce, żeby się coś działo, lub zjeść podczas rozwalania minoska w celu uzupełnienia hp...

Jest jeszcze coś odnośnie Maze of Fury. Maze - labirynt, więc jakie potworki mogą znajdować się w labiryncie? Minotaury, ponieważ gdzieś słyszałem, czy czytałem, że daaaawno temu był sobie pewien labirynt, którego strzegł minotaur... <to jest jakiś mit Grecki, czy jak> Ale Cipy mogli dać nam mylny trop odnośnie tegoż questa, chociaż... Lecz gdyby MoF okazał się etapem questu, to na końcu powinien być tp do MM, którego strzegą Cycki, ponieważ gdy zapyta się Dallheima o broń to wspomina o posiekaniu Cycków na kawałki kolczastym mieczem. Albo nie... Gdy zdobędziemy SS, to pojawi się jakiś cycek, którego trzeba będzie zarżnąć nowiutkim ostrzem. Dziwi mnie jeszcze kilka szczegułów: u blind Orca jest kowadło, wszystkie potwory, których boi się Amber są na rooku <drag jest na quescie copper shield> i omawiany wcześniej SZKIETET WILKA. Co do wilka to może trzeba go przynieść do Blind Orca, ponieważ ponoć orcowie czcili tegoż wilka, składali go w ofierze, czy jakoś tam... ale jak się zawsze okazuje może jest głębokie i szerokie. ;)

Moim zdaniem wejście do Mino Maga ISTNIEJE! (Już bardziej wierzę, że nie można dostać się do Ghoula) Ponieważ: PO CO TAM SĄ DRZWI?! Przecież można odgrodzić to ścianą bez drzwi. To po pierwsze, a po drugie: po co tam teleport? Dla bajeru, czy jak? A po trzecie: Po co Cipy mieliby tam pokazywać co spotka nas na mainie, skoro wiedzą, że każda fanowska stronka tibii ma swój spis potworów, więc każdy newbie wchodzi na stronkę klika w dział "Potwory" i sobie widzi co może spotkać. grając na Kontynencie.

Eee.. nie chce tu noobować ale co, nigdy tego nie sprawdzałem... :D Mianowicie: Ja picka nie mam (bez głupawych skojarzeń B) ) więc to nie sprawdzone ale czy można kilofem odkopać dziurę na... dachu Toma the Tannera?? bo np. gdyby się dało nad tym pokojem, w którym jest dźwignia przykryta wiadrem to można by było coś dalej wykombinować...

Sorki, że się tak rozpisałem, ale ta sprawa naprawdę mnie fascynuje :D

Respect, Stonoga ;)

/Edit\
Dodam, że nie chcę się tu z nikim kłócić ;)

Uther92
28-06-2006, 21:47
Zadużo cycków było w tym poście xD

Tropical
28-06-2006, 22:09
Ok może być max 2 cycki ale nie obok siebie tylko w oddzielnych pomieszczeniach. :D

Dark Sorcer
28-06-2006, 22:22
Kolega mi mowil ze nikt nigdy nie zrobil zadnego questubo my wszyscy znamy tylkotakie cos np na carlin sworda:idziemy zabijamy wszystkie minosy i bierzemy nagrode a nikt nie zrobil misji a jaka to misja zabic minosy nie wiem

MOZE SIE MYLE !!

Inku
29-06-2006, 00:41
Podobno CipSoft zniszczył klucz do MM

Ameriov
29-06-2006, 10:57
Podobno CipSoft zniszczył klucz do MM

A podobno kluczem do drzwi minomaga jest magia, zniszczyli magie w tibii Oo

Draculcia_1992
29-06-2006, 11:04
Nie ma co! By dowiedziec sie czegokolwiek trzeba podjąc radykalne srodki!! Bardzo radykalne... a mianowicie zebrac wszystkie ksiazki i przetlumaczyc, wszelkie scrolle tez zebrac i przetłumaczyc, (po tym co tutaj czytam) wykombinowac cos z wilkiem, oddac notatnik Amber, spróbować przekopac dach Toma i moze cos sie stanie ale z tym dachem... oj cos mi tu nie pasi :confused:

Ameriov
29-06-2006, 11:13
Mi też coś nie pasi, mianowicie SoF na wysepce był od zawsze a pacc area została stworzona później, więc jeśli wilk ma powiązanie z tym questem to napewno nie trzeba go oddawac jakiemuś NPC na PACC area :confused: chyba, że CIPy przekształciły tego questa...

Uther92
29-06-2006, 11:52
Raczej nie przekształciły tylko raczej zrobiły malom zmyłke i..,dobry chwyt ponieważ wielu rookstayerów w celu rozwiązania zagadek bedzie (dążąć fałczywym tropem )kupować pacca :P

Pieciax II
29-06-2006, 12:07
Ludzie Moim zdaniem to tylko Fantazia cipów . To tylko tak dla ozdoby...X(
__________________________________________________ _________
Analfbeton muwimy ńe mjeimy nadźeje rze ih bendzie mńej

Uther92
29-06-2006, 12:22
To po kij do kurczaka nędzy by nas podpuszczali by szukać rozwiązania ??

Ameriov
29-06-2006, 12:33
A tak właściwie, skoro CIPy nie lubią rookstayerów to po co zrobili dla nich questy? :confused:

Uther92
29-06-2006, 12:47
To mnie sie pytasz ??

Tom The Tanner
29-06-2006, 13:10
To ja Stonoga.

Coraz bardziej pogłębia mnie pewnien bug. Skoro w książce znalazłem że Dixi to SIOSTRA Obiego a gdy ide do Dici i gadam z nią to wychodzi że jest WNUCZKĄ Obiego to wydaje mi się że o tych książkach CipSoft zapomniał (nieusunął) i zrobiło się straszne zamieszanie.Bo jeśli jedna taka książka jest fałszywa to inne też mogą być takie... :\ i co teraz zrobić? A może to źle przetłumaczyłem? Wydaje mi się żetrzeba jakoś ''przestraszyć NPC'' czyli może Syamoura nastraszyć diabłami które torturują, Loui królikami, Hiacyntha szczurami, Amber królem z Thais i minotaurami, orcami że znów ją porwą (dla nierozumnych: nie na kawałki) zielonymi smokami i minotaurami...

PS: Do kogoś tam up ze zdjęciem z qestu Goblinów: czy mi się wydaję czy to jest dalsza część ''Korytarzu Furii''?

Lizek
29-06-2006, 13:28
przeczytałem na tym forum w temacie "dziwny opis", że ten update ma być przełomowy i chyba bedzie śie dało zrobic sof i excalibug albo dopiero za kilka update. Przez czały czas robio tego questa i dopiero teraz w tym update lub za kilka bedzie go mozna zrobic.

straszna truskawa
29-06-2006, 13:58
Draculcia_1992
Ja juz przekopywalem ten dach nad domem Toma(dobrze zkleilem zdanie?8o )

nawet przed tym waszym spostrzezeniem ( bez obrazy ;) )

"a moze by rozkopac dach toma tannera"

Ale to i tak nic nie dalo,nie daje i niebedzie dawac (raczej?:D )

narQ

(czuje ze wyszedl mi double post -jezli tak to sry 8o )

Uther92
29-06-2006, 14:09
Jas e pzregladam zagraniczne fora o tibii i tak jakiś 'madry' człowiek twierdził ze po włozeniu sword of fury do ciała wilka (swoja drogom nazwa miecz furji mało znaczy ale furia to prawie jak futro po angilelsku-widzicie związek ;) )to otzryma sie excalibuga :]

Ameriov
29-06-2006, 15:29
Jas e pzregladam zagraniczne fora o tibii i tak jakiś 'madry' człowiek twierdził ze po włozeniu sword of fury do ciała wilka (swoja drogom nazwa miecz furji mało znaczy ale furia to prawie jak futro po angilelsku-widzicie związek ;) )to otzryma sie excalibuga :]

Teraz wszystkie hlvle będą szły na rooka i próbowały zdobyć SoF, aby go wymienić na excalibuga dla swojego main chara ;)

kuba1324
29-06-2006, 15:54
To ja Stonoga.

Coraz bardziej pogłębia mnie pewnien bug. Skoro w książce znalazłem że Dixi to SIOSTRA Obiego a gdy ide do Dici i gadam z nią to wychodzi że jest WNUCZKĄ Obiego to wydaje mi się że o tych książkach CipSoft zapomniał (nieusunął) i zrobiło się straszne zamieszanie.Bo jeśli jedna taka książka jest fałszywa to inne też mogą być takie... :\ i co teraz zrobić? A może to źle przetłumaczyłem? Wydaje mi się żetrzeba jakoś ''przestraszyć NPC'' czyli może Syamoura nastraszyć diabłami które torturują, Loui królikami, Hiacyntha szczurami, Amber królem z Thais i minotaurami, orcami że znów ją porwą (dla nierozumnych: nie na kawałki) zielonymi smokami i minotaurami...

PS: Do kogoś tam up ze zdjęciem z qestu Goblinów: czy mi się wydaję czy to jest dalsza część ''Korytarzu Furii''?
A czy byłbyś łaskaw wskazać respawn tej książki lub jej położenie?
Zapewne nie, bo taka książka nie istnieje.....
I nie wymiguj się, że ci sie nie chce, albo nie pamiętasz. -.-

Majkelu
29-06-2006, 16:55
Hyacinth: I am a druid and healer, a follower of Crunor.

nie wiem czy to cos zmienia i czy to wiecie (nie czytalem tematu do konca, stanelem na 9 stronie). to wyzej znaczy ze hjacynt nie jest chyba czarnoksieznikiem :P ale druide a Crunor to nie wiem kto :P

Majkelu
29-06-2006, 16:59
bardzo mi sie podoba temat o spike swordzie, ale wydaje mi sie ze jest to zbyt silna bron jak na rookgard, widzialem kiedys w padlym na minosach kolesiu co bylo 100plat coins i fs, nie zdazylem wziasc bo mnie sklepalu KAPLAR'y! :(

Draculcia_1992
29-06-2006, 16:59
Stonoga ma swiętą raje. A ty co? Znasz wszystkie książki że mówisz że takiej nie ma? I co zatkało nie? Ja wam powiem wszystkim i zapamiętajcie to! Bo są pewne rodzaje ludzi tutaj ( na tym forum i wogule) którzy piszą za pierwszym razem: "Ja nie wiem czy to pomoże...ale zawsze coś... a i wiecie... bo to może być tak że..." a potem porucają to w cholere...bo jeszcze inny wchodza i mówią: "ale wy nooby jesteście... nie da sie tego zrobić... ten qest jest zamknięty... to tylko tak dla ozdoby... nie uda sie wam" i ci którzy pokładają w tym jakąkolwiek nadzieje albo zaprzestają odrazu po jednym taki poscie albo po pięciu takich. A skąd wy do cholery możecie wiedziec czy cos jest a czegos nie ma. Ci co w to wątpią swoją wiedze zazwyczaj opierają na: 1.niezrozumieniu tego co tu piszemy 2. znalezieniu książki i zrozumieniu w niej tylko tego że Dixi jest pracioteczną wnuczką ze strony ojca matki stryjecznego brata 8o 3.widzeniu ze jest na wyspie i nie ma magicznych bucików które by przeniosło ich do ss-a 4.na lenistwie I TYLE WAM POWIEM DZICIAKI MARNOTRAWNE!!! X( niektórychto mam serdecznie dość... niepodoba sie to nie wchodź, nie ruszaj, nie dmuchaj, nie tykaj,nie oddychaj, nie pluj, nie zakłucaj porządku tego forum!!!!!!!!

To tylke pozdro :]

Draculcia_1992
29-06-2006, 17:02
Początek tego co chce napisac jest w temacie tej wiadomosci. ...to było do kuby 1324 i innych ludzi którzy wątpią w to że mozna zdobys ss.

Tropical
29-06-2006, 18:15
Wydaje mi się, że coś znalazłem. Jest to identyczny kamień jak ten, na którym respi się szkielet wolfa. Kamień znajduje się (uwaga!) przy domu TOMA THE TANNERA 8o między choinką a latarnią. Wiem, że takich kamieni jest w cholerę na tej wyspie ale jak to ktoś powiedział, że na rooku trzeba zwracać uwagę na wszystko. Myślę, że to może mieć jakiś związek ze sprawą, ponieważ:
- Tom the Tanner skupuje ciała martwych wilków
- Okazuje się, że prawie wszystko kręci się wokół tej dźwigni w domu myśliwego (pamiętajcie, że kamień znajduje się obok jego domu)
Wiem, że mało pomogłem ale...

/EDIT\

Zastanawia mnie też pewna "Zielona Książka" znajdująca się na ladzie w sklepiku Lily. Samo to nie jest tak dziwne jak to, że na tej książce ZAWSZE leżą jagódki. Nie da się na nią looknąć, więc nie wiadomo jak się nazywa a tym samym nie da się jej kupić lub zdobyć od NPC'ów. Gram na Celescie, więc nie wiem jak tam na waszych serwerach jest ale tu (powtórzę się) ZAWSZE leżą jagódki.

papik1992
29-06-2006, 18:18
jak wiecie wielu probowalo gadac z sunrise (nie wiem czy komus ise to udalo bo nie zdolalem przeczytac wszystkich postow to moja rozmowa z nim (sry za bledy jak cos nie umiem zabardzo ang a z polskiego mam dyslecsje)

Dark Side Roockstayer: Hi. I ma Polish SpikeSword looker we have soo much informations about it but only you can help us.
Dark Side Roockstayer: can you help ??
Sunrise: Ask Rookguardian debove on Isara.
Sunrise: She will gladly help, and speaks polish.
Sunrise: Fare well :)
Dark Side Roockstayer: ok soo thx :)
Dark Side Roockstayer: she know some thinks obout ss ?? and mino mage?
Dark Side Roockstayer: ehh...
Dark Side Roockstayer: i have last question. Do you have Spike Sword?
Dark Side Roockstayer: hey RookGuardian play on nebula not on isara
Dark Side Roockstayer: pls help :/
Dark Side Roockstayer: you dont help me :/
Sunrise: Hmm? On Nebula?
Dark Side Roockstayer: yes she plays on nebula nad she have only 12 lvl
Sunrise: 81, Isara.
Dark Side Roockstayer: ehh say one more her name
Sunrise: Ask Rookguardian de'bove on Isara.
Dark Side Roockstayer: what she know about it ??
Sunrise: Ask her.
Sunrise: Byebye
Dark Side Roockstayer: ehh... can u help much?

na poczatku szukalem Rookguardian ale potem dopiero pomyslale mzeby dodac to de'bove :P.
Teraz ide zrobic postac by z nia porozmawiac trzymajcie za mnie kciuki.

znalazlem na rooku ksiazke nie mozna jej edytowac jest ona w szarej okladce napisane w niej jest tak

Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Ksiazka o ktorej wczesniej pisalem. Poszedle mdo amber napisalem book potem yes a ona dala mi short sword !!. (jesli to jzu bylo to sory)

Tropical
29-06-2006, 18:43
Niektórzy z nas sądzą, że nie można na rooku mieć SS, że ta wysepka to tylko ozdoba albo że to przygotowanie nas do tego co będzie na Mainie. Otóż: Jest ta tabliczka mówiąca: Tylko Pokorni/skromni mogą dotknąć Miecza Furii. Po co CIP'y to zrobili? Ozdoba? Trochę za dużo tych ozdób jak na mój gust. Skoro skromni/pokorni mogą dotknąć tejże broni to trzeba chyba poszukać jak można interpretować skromność i pokorę. Kto wie? Może Cip Soft wzoruje się na jakichś mitach lub legendach starożytnej Grecji. Mało ludzi zwraca uwagę na treść tabliczki. Nigdzie NIE PISZE, że SoF jest nie do zdobycia. Wręcz przeciwnie: Tylko Pokorni/skromni MOGĄ dotknąć tegoż miecza. To nie jest zaprzeczenie. Ja postaram się poszukać jak w starożytności interpretowano pokorę/skromność.

Kto wie... może to pomoże

Layde Meni
29-06-2006, 18:46
Jeżeli nie spike sword to poision dagger jest przecież lepszy od katany,ale wiem że bardzo rzadko wypada z mina ale można sie połaśić.Mbie już bronze amulet i silver amulet wyleciały a przecież to same rary wię czemu nie dagger?:cup:

Draculcia_1992
29-06-2006, 19:00
Ja zwróciła uwage na ten napis. już wcześniej o nim mówiliśmy. I był też pomysł żeby spróbować pójść tam 1 lvl poszlam tam dalam najlepsza zbroje i life fluid a i tak mial żółte życie (przedostalam sie dziurką) 8o no i nic... nie wiem skąd ale wszedl mi w tedy taki pomysl zagadac do niego no to napisalam "hi" <cisza> to dalej pisalam "come on spike sword" <cisza> no więc nie wiem moze do niego po orkowemy gadać trzeba? ale z tą pokorą to dobre... mądre zwierzątko z ciebie...Tropical 8o no to i ja coś poszukam o skromnosci... tylko nie szukaj za daleko trzeba pamietac ze to czasy sredniowiecza a nie starozytnej Grecji (wskazują na to miecze chelmy i rodzaje potworów) to pa :p

Gtyk
29-06-2006, 19:06
Co do samego tlumaczenia nazwy Sword of Fury...

Slowo "fury" niekoniecznie musi oznaczac "furię"... proponuje sprawdzic w slowniku, slowo to ma rowniez znaczenie "zaciekłość, pasja". Odnosi sie to bardzo dobrze do napisu oznajmiajacego ze miecz ten posiasc moga tylko najwytrwalsi.

Tropical
29-06-2006, 19:15
Skromność

1. «powściągliwość, nieśmiałość w stosunku do osób odmiennej płci wyrażające się w zachowaniu, stroju itp.; brak zalotności, kokieterii»
Skromność w zachowaniu.

2. «niewygórowane mniemanie o sobie, brak zarozumiałości»
Ze skromnością przyjmował słowa uznania.
Przez skromność nie pochwalił się swym sukcesem.
iron. Nie grzeszyć skromnością «być zarozumiałym»

3. «brak wystawności, zbytku; umiar, prostota»
Skromność urządzenia mieszkania.
Skromność posiłków, ubioru.

4. «niepokaźność, ograniczoność; niewielkie rozmiary»
Skromność uposażenia, dochodów.

Pokora

«stan psychiczny polegający na odczuwaniu własnej małości, niższości; uniżona postawa wobec kogoś, czegoś; brak buntu wobec przeciwności; potulność, uległość, uniżoność»
Uczyć się (lub kogoś) pokory.
Pochylić głowę na znak pokory.
Prosić, błagać o coś w pokorze.
Mówić, przepraszać z pokorą.
Pochylić głowę, zdjąć czapkę z pokorą.
Przyjmować coś z pokorą.
Spojrzeć na kogoś z pokorą.
Znosić coś z pokorą.

Tłumaczenie słowa "humble"

Tłumaczenie: HUMBLE
A POKORNY; SKROMNY; NISKI; POTULNY; NIEPOKAŹNY; CZUŁY [BOT.]
V UPOKARZAĆ; UPOKORZYĆ; PONIŻYĆ

Tłumaczenie słowa "fury"

Tłumaczenie: FURY
N F FURIA; F PASJA; M SZAŁ; F ZACIEKŁOŚĆ; F GWAŁTOWNOŚĆ (BURZY, WIATRU ITD.); F MEGIERA

Draculcia, ja NIE NAPISAŁEM że to są czasy starożytnej Grecji, tylko, że CIP'y mogą się wzorować na mitach i legendach tych czasów B)

Glowa14
29-06-2006, 19:38
Jeszcze nie widzialem zeby ktos pisal od tym ale zagadalem do Dallheim'a :
18:52 Night Kain: God
18:52 Dallheim: I am a follower of Banor.
18:52 Night Kain: Banor
18:52 Dallheim: The great one! Read books to learn about him.

czyli Banor to jakis Bóg , ale trzeba poczytac ksiazki zeby poczytac o nim cos wiecej :/

Draculcia_1992
29-06-2006, 19:49
Udało mi sie przetłumaczyc choc nie dokonca pewna ksiazke:

As we travelled through the dungeon tunnels we came to a big cave. In the light of our torches we saw several eyes glowing in the darkness, then the trolls attacked, silently as usual. We
immediately dropped our torches and raised our shields to block the first attack, then we counterattacked. Soon the floor was wet with blood, ours and theirs. They were very skilled in blocking our blows and I am sure with inferior weapons we would have hacked on these beasts for an eternity.

TŁUMACZENIE:

Ponieważ podróżujemy przez niebezpieczne tunele przybywamy do wielkiej dziury.W świetle naszego torcha zobaczymy kilka oczu *glowing* w ciemnosci, potem troll zaatakował, *silently* jak zwyczajny. My natychmiast opuściliśmy nasz torch i podnosił nasze tarcze blokując pierwszy atak, w tedy kontratakowaliśmy. Wkrótce ziemia była wilgotna od naszej i ich krwi. One byli bardzo wykwalifikowane w blokowaniu naszych ciosów i JA jestem pewien z gorszymi broniami my byłby ma *hacked* na tych zwierzętach dla *eternity*.

To ciekawe... mam duzo ksiazek poszuka cos o tym bogu...

Uther92
29-06-2006, 19:53
Czy to czasem nie jest o tynelu rook-main ??

Gtyk
29-06-2006, 20:00
w tej "przetlumaczonej" ksiazce nie ma nic ciekawego... to jedynie zapis spotkania z trolami... nie wiem gdzie ty tam widzisz tunel na mainland -_-

Uther92
29-06-2006, 20:06
Po pierwsze to mieliśmy zamiar przetłumaczyć WSZYSTKIE ksiażki na tym forum po 2 z tunelem chodzi o powiązanie porwania pewnej osoby przez trolle (wiecie o kogo chodzi ) i mowa jest o jakimś tunelu więc moze chodzi o ten...

Glowa14
29-06-2006, 20:13
patrzcie jak gadam do Blind Orca:

19:32 Night Kain: charach
19:32 Blind Orc: Ikem Charach maruk.
19:32 Night Kain: Omark ikem goshak ba batuk Booz karek utash gort mora ouk bota bana ikem
19:32 Blind Orc: Ikem pashak porak, bata, dora. Ba goshak maruk?

i nie wiem co mu odpowiedziec :/

Draculcia_1992
29-06-2006, 20:36
Omark ikem goshak ba batuk Booz karek utash gort mora ouk bota bana ikem

próbowalam to przetłumaczyć... ale wiem tylko z tego zdania co znaczy "goshak" (kupić) "batuk" (łuk) "ouk" (nas,my) i podejrzewam znaczenie dwóch słów "ba" (i) oraz "bota bana" (zabić,skrzywdzić) ale moge sie mylic...

Draculcia_1992
29-06-2006, 20:50
jest godzina 20.05 i wlasnie spotkalam w Tibi goscia przebranego za szkieleta. Twierdził że otworzył drzwi do MM i wraz z 4 przyjaciółmi zna ten sekret. Ale co dziwne wcale sie tym nie chwalił. Dopiero kiedy go zapitałam. Nie chciał mi powiedziac tego sekretu. Jeżeli ktos gra na NOVA tak jak ja to niech go ktos zapyta. Ma na imie Norus i ma 13 lvl. Przebrany za szkieleta. Moze zmienic wyglad. Powiedzial ze aby go zabic potrzebowali 20 minut i 30 life fluidów. ja mu wierze nie wiem jak wy. Tylko nie pomyślcie że to sobie zmysliłam albo że on zmyśla... tak naprawde bylo! UWIERZCIE MI:( nie dam wam dowodu... tylko nasza rozmowe:

Jarassimus
29-06-2006, 20:50
patrzcie jak gadam do Blind Orca:

19:32 Night Kain: charach
19:32 Blind Orc: Ikem Charach maruk.
19:32 Night Kain: Omark ikem goshak ba batuk Booz karek utash gort mora ouk bota bana ikem
19:32 Blind Orc: Ikem pashak porak, bata, dora. Ba goshak maruk?

i nie wiem co mu odpowiedziec :/Pdejrzewam, że on po prostu zaregował na słowa "ikem goshak" (ang. offer) i odpowiedział Ci, co sprzedaje ("porak" to weapon, "bata" to chyba sword, o ile pamiętam, a "dora" to shield). Czyli to była rozmowa coś w rodzaju:19:32 Night Kain: hi
19:32 Blind Orc: Hello, men. (bo nie wiem co oznacza "maruk", powiedzmy, że oznacza "men" ;-)
19:32 Night Kain: [...] offer [...]
19:32 Blind Orc: I sell weapons, swords, shields. Would you buy it, men? (tu też jest słowo "maruk" ;-)Zatem, aby coś mu sensownie odpowiedzieć, po prostu mówisz mu to co chcesz kupić w języku orków (poszukaj w przyklejonym temacie, co trzeba mówić ;-).

I tyle. A na koniec ładnie się z nim pożegnaj ("futchi" ;-)

No to, futchi! ;-)