PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Nari
09-09-2008, 21:24
Chciałbym się o coś zapytać, mianowicie, dlaczego w niektórych openingach/endingach, oprócz japońskich słów, czasami pojawiają się wyrazy angielskie?

Japończycy zjaponizowali parę angielskich słówek i odkryli, że reszta nawet ładnie brzmi z jako takich japońskim akcentem ; ).

Hodal
10-09-2008, 14:59
A ja obejrzalem 22gi ep CG R2 i jestem pod wrazeniem. Dosc niespodziewany zwrot akcji :O

Czy ja wiem... mi się to co zrobili na końcu epa SPOIL : "ożywienie/znalezienie Nunally"
nie spodobało...

---

Zaczałem oglądać Shakungan no Hana ( czy jakoś tak ) i na razie jest takie... średnie. Nic rewelacyjnego, mam nadzieje, że w dalszych epach się to zmieni.

Grocix
10-09-2008, 16:57
@Up
No w sumie naciagane, ale kto wie co z tego wyniknie ^^

@Topic
To jak nikt nie ma WM, to moze polecicie jakies szkolne anime?

kołbaś
10-09-2008, 18:24
Clannad 1 pewnie ogladales wiec poczekaj do 2 pazdziernika na 2 serie =P

Rayza
10-09-2008, 18:30
Miśqu [no,we aren't homo...] przeczytał sobie mangę To-love-ru wczoraj wyszedł ch. 111? albo zajrzyj na wykaz szkolny na aime-planet 8D

Nari
10-09-2008, 19:16
Ten nowy ZnT... Po prostu mnie dobił. Akcja leci zdecydowanie za szybko. Pomysły (takie jak z przebraniem) niby symboliczne a tak głupio się prezentują. Poważne patrole na ulicach a tu jakaś taka przebieranka. Do tego czas leci tak szybko, że aż chce się sprawdzać ile się leci z dachu. Rozumiem, że jest ograniczenie do 13 odcinków, ale mogliby zrobić dwie serie. Ta, ta wiem i tak dochód ten sam ; >.

Grocix
10-09-2008, 19:23
@kolbas
Tak, Clannada ogladalem. No ale nie poczekam :P

@Nari
Haa, prawda!

@Topic
True Tears mnie ominelo, dobre? Czy znajdzie sie cos lepszego?

Serious Sam
10-09-2008, 19:41
Ja właśnie Kannona skończyłem i zaczynam Clannad - główni bohaterowie są podobni trochę.No i pytanie do was : > Jaką fajną mangę polecacie, bo mam możliwość jechać jutro do sklepu w Londynie, gdzie sprzedają same mangi...Wiem, że fajna manga dla każdego może być inna, no ale doradźcie coś, w końcu nie chcę wydawać funtów "w ciemno".

@down
wut?

Rayza
10-09-2008, 20:15
to love-ru jeśli będziesz w londyńskim sklepie
LOL WUT?!....jak to będziesz w lon~

Nari
10-09-2008, 20:29
Gomene, double.

Nari
10-09-2008, 20:30
@Topic
True Tears mnie ominelo, dobre? Czy znajdzie sie cos lepszego?
True Tears jest... nietypowe. Dosyć miło się ogląda, ale pośmiać się nie pośmiejesz.

@Sam, mi się bardzo spodobała manga Rosario+ Vampire, ew. Claymore ma miłą kreskę.

Serious Sam
10-09-2008, 20:37
@Sam, mi się bardzo spodobała manga Rosario+ Vampire, ew. Claymore ma miłą kreskę.

Eh , Rosairo Vampire nie spodobał mi się za bardzo, zrezygnowałem po 1 odcinku.Zbyt szybko akcja się rozwija a poza tym główny bohater za szybko pocałował się z tą wampirzycą ^^\

@down
Nie ma czego ;s

Rayza
10-09-2008, 20:55
weź spróbuj To love-ru ja bym chętnie kupił :D albo Minami ke ,Soul eater
ZADROSZCZE CI! D':

Nari
10-09-2008, 23:29
Właśnie obejrzałem Green Green. Przyznam szczerze- anime zaskoczyło mnie zupełnie. Spodziewałem się typowo "taniej rozrywki", a tu patrzę: prawie dramat. Szczerze mówiąc ostatnie odcinki oglądałem prawie tak jak wszesmutnego Aira. Bardzo miłe postacie (szczególnie niedźwiadek i małpy ; P). Special imho okazał się failem. Za dużo erotyki, za mało informacji. Choć tak i tak jestem wdzięczny twórcom za happy enda ; ). Polecam wszystkim na przyszłość, oczywiście (great joke) 18+.

Poza tym aniołki
http://img144.imageshack.us/img144/3353/aniokiwr6.th.png (http://img144.imageshack.us/my.php?image=aniokiwr6.png)

Nowy cel- Love-ru!

Grocix
10-09-2008, 23:46
@Up
Chyba To-Love-Ru :D Co do Green Greena to sie zgadzam.

A ja obejrzalem 1 ep Minami-ke, fajna komedyjka, zobaczymy jak sie rozwinie.

kołbaś
11-09-2008, 11:23
super ważne pytanie. Na którym chapterze mangi kończy się anime claymore ?

Nari
11-09-2008, 11:32
super ważne pytanie. Na którym chapterze mangi kończy się anime claymore ?

Od 61 chapa mangi akcja zaczęła się zupełnie różnić od anime.

@edit To-Love-Ru dosyć mi się spodobało ; P. Szczególnie wyznanie miłości o godz. 8:43 pm.

Juzefek
11-09-2008, 14:04
Ahhhh, nowy chap z Rosairo + Vampire :P Nie wiem czemu nigdy wcześniej nie wziąłem się za Green-Greena, ale teraz naprawiam błąd :P

Rayza
11-09-2008, 15:25
@juzefek
Pamiętasz proszek miłości z R+V2 [manga]? teraz tylko śnieżka poszła na całość xD
@Nari
2 ep huh?...poczekaj parę odc. :p będzie coraz bardziej smiechowo/ecchi'owo ^^

Juzefek
11-09-2008, 15:28
@juzefek
Pamiętasz proszek miłości z R+V2 [manga]? teraz tylko śnieżka poszła na całość xD
@Nari
2 ep huh?...poczekaj parę odc. :p będzie coraz bardziej smiechowo/ecchi'owo ^^
Hehe, pamiętam ten afrodyzjak ^^

@edit
Po 8 odcinku mogę stwierdzić, że oni są równie walnięci jak ci goście z Jackass Move :P

Rayza
11-09-2008, 17:21
poczekaj poczekaj :> it will be better...
heh biedny tsukune musi się zmagać z miłością 3 dziewczyn

Nari
11-09-2008, 17:45
poczekaj poczekaj :> it will be better...
heh biedny tsukune musi się zmagać z miłością 3 dziewczyn
Mały offtop. Którą byś wybrał? :P

Rayza
11-09-2008, 17:51
Vampirke, albo Mizore :p a ty?

eerion
11-09-2008, 18:19
Offtop:
Z serii Eerion poleca:
Toki o Kakeru Shoujo
trwa półtora godziny, godne polecenia. Bardzo fajne, zwłaszcza zakończenie

Nari
11-09-2008, 18:47
Vampirke, albo Mizore :p a ty?

Też Mokę, tyle, że nie w wampirzej formie ; P. TLR spełnia wymagania dobrego animca, choć, jak na razie, różaniec jest o stopień, czy dwa lepszy.

Corgar Frizz
11-09-2008, 18:52
A ja bym wybrał Kururu albo Shirayuki ;p Moka jest w/g mnie zbyt "kawaii". Ale każde anime musi mieć swoją Inue Orihime xD.

Corgar Frizz

Rayza
11-09-2008, 19:08
tak se powiem offtopowo zamiast orihime może być x3 :
Chizuru [kanokon],Robin? ,[OP] Lala , Mikado [tlr] ,Moka ,Kurumu [r+v] ,Shirley [cg] Teffka , Siesta?[ZNT] , Hinata , Tsunade [N] to chyba all co pamiętam podobne biustem do orihime xDDD

kołbaś
11-09-2008, 19:50
w interlude byla taka jedna juz za cholere nie pamietam bo to taka 2planowka byla.

Nari
11-09-2008, 22:44
pomyłka, proszę skasować.

Juzefek
11-09-2008, 22:46
@up
Biedne, pomylone dziecko :]

@top
Najładniejsza jest Ruby-san, szczególnie w mandze.

Grocix
12-09-2008, 17:43
Skonczylem Minami-ke, fajna, lekka komedia. Z obejrzanych serii, pomimo innej tematyki i kreski, najbardziej przypominala mi Lucky Star'a. Ogolnie polecam.

Czegochcesz
12-09-2008, 18:40
tak se powiem offtopowo zamiast orihime może być x3 :
Chizuru [kanokon],Robin? ,[OP] Lala , Mikado [tlr] ,Moka ,Kurumu [r+v] ,Shirley [cg] Teffka , Siesta?[ZNT] , Hinata , Tsunade [N] to chyba all co pamiętam podobne biustem do orihime xDDD

Caly zjebany Eiken wali na leb wszystko co wymieniles.

Skonczylem Minami-ke, fajna, lekka komedia. Z obejrzanych serii, pomimo innej tematyki i kreski, najbardziej przypominala mi Lucky Star'a. Ogolnie polecam.

Tyle co pierwsza seria Minami-ke byla calkiem przyjemna, tak druga jest zjebana i oklepana...

Najbardziej podobna seria do Lucky Stara to mi swita Azumanga~ (brak fabuly i slice of life)

@Rosario+Vampire
Nie wypowiem sie, bo uraze wiekszosc z was ; <<<

Koszyk
12-09-2008, 22:35
ha! wreszcie obejrzalem Bleacha. Zapowiada sie ciekawa walka :D

Rayza
12-09-2008, 22:49
a teraz powiedz który ep....

Quezacoatl
12-09-2008, 22:59
Chyba mu chodzi o DiamondDust Rebelion. Jeżeli tak to powiem, że nie był zły. Mało sprzeczności z resztą fabuły i nie jest tak zupełnie nieprawdopodone/oderwane jak np Memories of Nobody. Choć jak na wersję filmową to kreska niczym się nie różni, a efekty na tym samym poziomie. Liczyłem, że będzie ładniejsze dla oka. Ale akcja sama jako taka ok.

Nari
12-09-2008, 23:24
ha! wreszcie obejrzalem Bleacha. Zapowiada sie ciekawa walka :D
Chodzi o kinówki itp., czy raczej o dojście do aktualnego odcinka? ; P.

Chyba mu chodzi o DiamondDust Rebelion. Jeżeli tak to powiem, że nie był zły. Mało sprzeczności z resztą fabuły i nie jest tak zupełnie nieprawdopodone/oderwane jak np Memories of Nobody. Choć jak na wersję filmową to kreska niczym się nie różni, a efekty na tym samym poziomie. Liczyłem, że będzie ładniejsze dla oka. Ale akcja sama jako taka ok.

Mi się tam oba podobały. Pierwszy miał jako takie znaczenie, hmm... psychiczne? W drugim zaś mamy porządną akcję- nie za szybko, nie za wiele, nie za mało, ani nie za wolno.

Quezacoatl
13-09-2008, 00:52
Mi się tam oba podobały. Pierwszy miał jako takie znaczenie, hmm... psychiczne? W drugim zaś mamy porządną akcję- nie za szybko, nie za wiele, nie za mało, ani nie za wolno.
No jak? Drugi też miał poważny dylemat moralny wpleciony w akcję.
Parę cytatów z innego forum na temat filmu:

POINT BLANK getsuga tenshou was the SEXIEST thing in the movie
About bleach, its still good, but lately the manga is lacking, at least its not like naruto, that I stopped reading 4 weeks ago.
I'm not much of a Hitugaya fan, but this one is good. Moral conflict, villain with believale motivation. The power levels are completely illogical, and it's not as styleish as say... the Hueco Mundo fights, but it's decent.
W hide bo nie wiem czy ktoś nie uzna tego za spoiler...

Serious Sam
13-09-2008, 02:14
Dobra, obejrzałem całego Clannada i jestem mile zaskoczony.Praktycznie wszystko podobało mi się w tym anime, są momenty, gdzie można się pośmiać (nieźle pośmiać),ale są także wzruszające sceny, bardzo ciekawe.Świetna fabuła, teraz tylko czekam na 2 serie.

@down
To chyba była ta sztuka, którą chciała sobie przypomnieć dziewczyna głównego bohatera^^

Rayza
13-09-2008, 10:08
ta... niema to jak kotomi....
ja nadal nie kumam ocb z tym światem gdzie był robot i coś
http://img295.imageshack.us/img295/3783/boobsmz1.jpg (http://imageshack.us)

Grocix
13-09-2008, 15:25
To ja mam requesta na jakies ciezkie anime, zeby zostawialo takie wrazenie jak po EL, Higurashi czy Air ^^

Hazuma
13-09-2008, 17:41
Kurde nie wiem co jest z wami (Badz ze mna) ale po obejzeniu aira stwierdzilem ze ani razu nie chcialo mi sie plakac (choc sie zmuszalem a tu nic) juz wiekszy smutek mialem po obejzeniu kanona. Poleccie cos w stylu tejze seri. po kturej na pewne bede czul jakis smutek bo te uczucie ostatnio jest mi bardzo obce. Tylko rzadnych postow w stylu obejzyj clannada ;p

Kramer
13-09-2008, 18:21
To ja mam requesta na jakies ciezkie anime, zeby zostawialo takie wrazenie jak po EL, Higurashi czy Air ^^

NGE? dla mnie to raczej nie bylo latwe anime , aczkolwiek nie wiem czy bedziesz mial takie samo wrazenie jak po el czy tez higurashi >.>

@Hazuma
Nie wiem jak ty ale ja nie moglem dojsc do siebie po School days tzn nie bedziesz plakac etc ale bedziesz sie dosc dziwnie czul po last odcinku

Grocix
13-09-2008, 18:42
@Up
NGE? Jakos nie jestem przekonany do tej serii, jeszcze nie teraz :P Co do School Days, zgadzam sie z Toba w 100%, ogladaj Hazu. Wlasciwie to szukam czegos podobnego do Hazumy, nie koniecznie brutalnego, zostawiajacego nostalgiczne i smutne mysli. Moze Haibane Renmei?

Hodal
13-09-2008, 18:42
Mhmmm... ostatnio zobaczyłem :
Bleach Movie 2 : The DiamondDust Rebelion
Clannad ( 1-23 ) + Tomoyo Chapter
---
Bleach : Czy jest lepszy od 1 filmu? Trudno powiedzieć :/ Nie był ani zły, ani taki super, jak ktoś wspomniał był "ok". Cieszyło mnie w nim to, że wiele czasu poświęcili mojej ulubionej postaci ^^ ( Hitsugaya ). Mimo wszystko i tak filmy Bleach'a są znacznie lepsze niż Naruto.
---
Clannad : Mhmmm... ogólnie to porównując z Air'em i Kanon'em był wg. mnie bardziej humorystyczny, ale nie podobało mi się kilka rzeczy :
- Kotomi : 1ep głównie dla niej, ale... bum : następny ep - cała happy
- Fuko : eee... wtf? ( to powinno wszystko wyjaśnić... )
no i jak zwykle mój "pairing" nie powiódł się :P w Kanonie chciałem Yuuichi/Yukito ( nie pamietam, za bardzo podobne z tym z Air'a ) + Mai / a w Clannadzie Okazaki + Ryou, ale i tak Tomoyo Chapter mi troche zrekompensował to co chciałem ^^
---
Shakungan no hana narazie se odpuszczam i zacząłem Gunslinger Girl.
Ale w*****ł mnie najnowszy ep Naruto Shippuuden, tzn. 5 min. na głupi ramen.... mogli lepiej wykorzystać czas.

Pzdr, Hodal.

kołbaś
13-09-2008, 18:54
Kurde nie wiem co jest z wami (Badz ze mna) ale po obejzeniu aira stwierdzilem ze ani razu nie chcialo mi sie plakac (choc sie zmuszalem a tu nic) juz wiekszy smutek mialem po obejzeniu kanona. Poleccie cos w stylu tejze seri. po kturej na pewne bede czul jakis smutek bo te uczucie ostatnio jest mi bardzo obce. Tylko rzadnych postow w stylu obejzyj clannada ;p
Chrno Crusade przy ostatnim odcinku wylem jak pies. I to bylo jedyne anime ktore wzbudzilo we mnie takie emocje. A z tego co wiem to i kumple i random goscie na forach takze sie poplakali. No w sumie to nie znam nikogo kto by przy tym nie plakal =P

Nari
13-09-2008, 19:18

Mozesz obejrzec clannada. Joke ; P. Poza tym co powiesz na true tears?

Serious Sam
13-09-2008, 21:03
- Fuko : eee... wtf? ( to powinno wszystko wyjaśnić... )

Ee, no co ty.Fuko i jej rozgwiazdy są fajne ; >

@topic
Widzę, że muszę jeszcze nadrobić "Air", z tego co się od niektórych z was dowiedziałem, to Air wzbudza niemałe emocje - i takie anime lubię, chociaż zdam relację, jak obejrzę, bo na razie Myself; Yourself; oglądam.

kołbaś
13-09-2008, 22:13
bardzo fajne anime. Spokojnie przy nim odpoczelem od roznych berserkow, hellsingow i dmc =P

Nari
13-09-2008, 22:47
Ogłaszam wszystkim zgromadzonym, że przeszedłem na dobrą stronę mocy. Czytaj: zacząłem sciągać anime zamiast je oglądać online. Taka miła odmiana. Poza tym główne pytanie: co oglądać dalej? Jestem praktycznie na wykończeniu To love-ru. Myślałem o Lucky Star, czy tych wszystkich Great Teacherach. Jest coś jeszcze godnego polecenia? Dokładnie to: komedia, zazwyczaj okruchy życia, niekonieczne nienaturalne moce, choć aż tak nie przeszkadzają.

Grocix
14-09-2008, 00:07
@Up
Welcome on the Bright Side! Obejrzales Melancholie Haruhi? Jak tak to zabieraj sie za LSa.

@Topic
A ja skonczylem 2ga serie Minami-ke i nie odczulem, zeby byla jakos o wiele gorsza. Zdenerwowala mnie natomiast zmiana kreski i czarne postacie trzecioplanowe.

Thero
14-09-2008, 10:20
Ogłaszam wszystkim zgromadzonym, że przeszedłem na dobrą stronę mocy. Czytaj: zacząłem sciągać anime zamiast je oglądać online. Taka miła odmiana. Poza tym główne pytanie: co oglądać dalej? Jestem praktycznie na wykończeniu To love-ru. Myślałem o Lucky Star, czy tych wszystkich Great Teacherach. Jest coś jeszcze godnego polecenia? Dokładnie to: komedia, zazwyczaj okruchy życia, niekonieczne nienaturalne moce, choć aż tak nie przeszkadzają.
GTO nie widziałeś? To na co czekasz? Mówię ci, po obejrzeniu przez jakiś czas wszystkie komedie będziesz przyrównywał do GTO. ;)

Nari
14-09-2008, 11:36
Tak więc GTO i LS. Dzięki ups.

@down. To ma być porównanie? ; P.

Rayza
14-09-2008, 18:00
@nari
z okazji przejścia na gud sajd
http://img66.imageshack.us/img66/8905/beztytuubm4.jpg (http://imageshack.us)

Koszyk
14-09-2008, 20:08
Mialem na mysli odcinek :P

Własnie szukam sobie jakiegos torrenta z bleachem movie 2 ( jak ktos moze to prosilbym o link do napisow PL o ile juz są a jak nie to ENG na priv dziekowac)

..::QRAS::..
14-09-2008, 20:15
Fullmetall Alchemist 2
Druga seria tego anime została potwierdzona… co oznacza że plotki o wycieku listy płac ze studia BONES są prawdziwe ahhaha xDD ja sie ciesze :P

Pacz_knight
14-09-2008, 20:29
Lol!? Bez kitu... No to wtakim razie ja tez sie ciesze ze bedzie FMA 2. Ciekaw jestem tylko kiedy bedzie juz normalnie udostepniony. ^^

Rothes
14-09-2008, 20:51

Własnie szukam sobie jakiegos torrenta z bleachem movie 2 ( jak ktos moze to prosilbym o link do napisow PL o ile juz są a jak nie to ENG na priv dziekowac)http://dattebayo.com - z angielskimi napisami

Fullmetall Alchemist 2
Druga seria tego anime została potwierdzona… co oznacza że plotki o wycieku listy płac ze studia BONES są prawdziwe ahhaha xDD ja sie ciesze :PKontynuacja FMA? Super... czułem swego rodzaju niedosyt po obejrzeniu tego. :)

Hodal
14-09-2008, 20:55

Własnie szukam sobie jakiegos torrenta z bleachem movie 2 ( jak ktos moze to prosilbym o link do napisow PL o ile juz są a jak nie to ENG na priv dziekowac)

http://dattebayo.com/ - ang
http://animesub.info/szukaj.php?szukane=Bleach&pTitle=org&pSortuj=t_ang&od=13 - pl od : death_note

---
Gunslinger Girl - skończony, zacząłem Fate Stay Night :)
---
Co do FMA 2 - słyszałem coś o kwietniu

@down : obstawiam, że zrobią coś podobnego co było w filmie :P jeśli o mnie chodzi to można powiedzieć, że filmem praktycznie zakończyli wszystko

Pacz_knight
14-09-2008, 21:10
Heh, ale to bedzie kontynuacja starego FMA (kolejne podruze Alphonsa i Edka) czy autor zrobi zupelnie nowa historie z innymi bohaterami?

P.S.
Jak macie jakies strony informacyjne o FMA 2 to zapodajcie jesli mozna. ;)

Koszyk
14-09-2008, 21:46
Dziekowac za napisy :*

Fate stay night - calkiem dobre, polecam : )

Nari
14-09-2008, 21:53
Fullmetall Alchemist 2
Druga seria tego anime została potwierdzona… co oznacza że plotki o wycieku listy płac ze studia BONES są prawdziwe ahhaha xDD ja sie ciesze :P

NA podstawie czego? ; p.

@down, mnie bardziej cieszy ponoć-grudniowo-styczniowa premiera Haruhi no Yuutsu 2 ; p. Poza tym jeszcze mamy prawdopodobnie w październiku różaniec wampirka ; ). Same premiery.

Gangrel
14-09-2008, 21:56
@bleach movie

bleach.wbijam.pl ->filmy kinowe. Napisy po polsku, jesli nie przeszkadza youtubowe okienko.

@FMA

Byle nie na poziomie kinówki Conquer of Shambala...

@ Fate stay night

Rzeczywiście przyjemne.

BTW. 2 października wychodzi clannad, after story. Okazaki sense of humor rules ;)

Hodal
14-09-2008, 22:16
Lista premier w tym roku :P

http://forum.animecalendar.net/viewtopic.php?f=14&t=8

Koszyk
14-09-2008, 22:40
E tam, juz sie poswiece i sciagne ten bleach movie 2 : P 400 mb sciagniete z 1.6 gb :O

Nawet nie zauwazylem ze jest na stronie :P

co do FMA2.

Hmm, zapowiada sie ciekawie : )

Nari
14-09-2008, 22:55
E tam, juz sie poswiece i sciagne ten bleach movie 2 : P 400 mb sciagniete z 1.6 gb :O

Nawet nie zauwazylem ze jest na stronie :P

co do FMA2.

Hmm, zapowiada sie ciekawie : )
Ściągasz korzystając z torrenta?

Tak btw. to się zastanawiam jak ściągać anime. Skoro już jestem na tej brajt sajt. Czy właśnie z torrentów, czy normalnie przez przeglądarkę? Jeśli chodzi o to pierwsze to dotychczas ściągało mi się dosyć bardzo wolno, zresztą jak to torrenty. Do tego jest to, że po jakimś 1 gb ściągniętym przez te właśnie cudeńka prędkość mojego Internetu spada niemalże do zera. Obecnie ściągam za pomocą przeglądarki, ale ma to swój minus. Mianowicie to jestem zależny od rapidów i tych innych. Choć nie narzekam- mam Internet 1 mb a to jakimś cudem ze zwykłego rapidshare, czy megaupload jedzie mi 240 kb/s. Aż SSa zrobiłem z wrażenia.

Grocix
14-09-2008, 23:01
@Up
Z MU, metoda opisana przez Corgara :)

Koszyk
14-09-2008, 23:11
@Nari

Korzystam z torrentow zazwyczaj, moj pc jest czesto naprawde dlugo online wiec to tylko kwestia czasu az sie sciagnie... a nie narzekam mam transfery po 90+ kb/s ( jak juz sie 'rozpedzi') czasem 150~ (ale to po 23 jak juz mam podwajany transfer)

chociaz wolalbym ze strony... ale juz nie mam premium na rapidzie gdzie w nocy sciagalem po 400 kb/s~

Grocix
15-09-2008, 15:27
No, zaliczylem 23ci, przedostatni odcinek CG R2, akcja toczy sie bardzo szybko. nonstop, ja juz sie nie moge doczekac trzeciej serii, jesli bedzie.
Teraz zabieram sie za Chrono Crusade.

@Edit
Maly update, sponsored by Illya:
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1221105588194.jpg

Co o tym sadzicie?

15-09-2008, 19:57
/\ na wp czytalem troche o tym db i napisali ze fabula bedzie zmieniona ;./
btw. jak wam aktor pasuje ? bo mi srednio ;p
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/dragonball-movie-images-4.jpg

Rayza
15-09-2008, 20:23
heh niedługo będzie Jeszce naruto realu jak te linki:
http://www.youtube.com/watch?v=tdPtMuGJXpo
http://www.youtube.com/watch?v=JyX8pUz0LNI

Koszyk
15-09-2008, 20:46
cos czuje ze ten DB to bedzie niewypal : <

15-09-2008, 21:46
heh niedługo będzie Jeszce naruto realu jak te linki:
http://www.youtube.com/watch?v=tdPtMuGJXpo
http://www.youtube.com/watch?v=JyX8pUz0LNI

e tam zobacz na to http://pl.youtube.com/watch?v=ai2UZ9msHI0&feature=related xD

Hodal
15-09-2008, 22:03
Hmmm... Geass ep 23
SPOIL !!!
hmmm ładnie zrobiona scenka z C.C. i Luluchem, rózowy mech - lol ;d no i bardzo dobrze wkomponowany w środku epa kawałek "Code_Geass_-_Innocent_Days" no i świetnie przeprowadzona walka taktyczna pomiędzy Lulu a Schneizelem ( dobrze napisałem xD? ).
Co do DB - słyszałem, że w cholere kasy na to pójdzie, więc kto wie ;>

Rayza
15-09-2008, 22:11
Omfg...jaki sasori xD
http://img141.imageshack.us/img141/1779/sasodeidangoproblembyyuet2.jpg (http://imageshack.us)

Czegochcesz
15-09-2008, 23:22
Onizuka jest zazdrosny o "smok-kula" dlatego tez postanowil cos nagrac...
http://img261.imageshack.us/img261/5823/greatteacheronizuka1nl2.jpg (http://imageshack.us)

Nari
16-09-2008, 09:59
Grr, nie lubię japońskich ekranizacji... Wystarczy spojrzeć na DN.
Tak BTW, to może ktoś przesłać link do US downloadera na PM? Tutaj są te głupie cenzury itp...

Koszyk
16-09-2008, 17:50
Po obejrzeniu Bleach movie 2 stwierdzam ze byl on robiony 'na sile' :S

Illya_von_Einzbern
16-09-2008, 19:15
Today in Class 5-2.
4 epy po 30 min ( 4-5 odc na każde 30 min ) nic szczególnego jeśli chodzi o to animu ale podobało mi się , bardziej niż np Azumanga Daioh.

Rayza
16-09-2008, 19:22
mnie Azumanga odrzuciła po 1ym eyecatchu [tzw. przerwie]....
5-2 reklamę widziałem to chyba jakieś kiepskie ecchi?
a po 18 epie cg2 ciekawi mnie jak tą serie zamkną....
jeśli lulu stracił sens walki ; o...ost. coś ciezko mi oglądanie anime idzie,,
ale mam na to dod. 3 dni bez budy ^^

DDoS
16-09-2008, 19:45

Ta, film kiepski, tak jak przyszły odcinek fillera Bleacha.

@Rayza - nie przeczytałem dokładnie twojego postu :)

Ktoś zna jakieś ciekawe anime godne polecenia? Nie mam już co oglądać, ani ściągać. Ostatnie co oglądałem Fate/stay Night, Gigantic Formula. Oglądam wciąż wychodzące CG2, Monochrome Factor, Blasreiter, Macross Frontier, Slayers Revolution. Łatwiej wymienić by było wszystkie anime, ale nie chce mi się :P.

Rayza
16-09-2008, 20:05
no ale ona zginełą w 18 epie?..

Czegochcesz
16-09-2008, 20:32
mnie Azumanga odrzuciła po 1ym eyecatchu [tzw. przerwie]....
5-2 reklamę widziałem to chyba jakieś kiepskie ecchi?
a po 18 epie cg2 ciekawi mnie jak tą serie zamkną....
jeśli lulu stracił sens walki ; o...ost. coś ciezko mi oglądanie anime idzie,,
ale mam na to dod. 3 dni bez budy ^^

Today in Class 5-2 jak na ecchi komedyjke jest zajebiste. "obojczyki?"

Masa osob uwaza, ze owy movie jest pro, guzik, imo myslalem, ze to dragon ball...
Nie bede podawal przykladow.

Rayza
16-09-2008, 20:41
heh...to muszę zobaczyć... stracił bym rep. ecchi'owca tu jak bym nie obejrzał...
He is my master było extra ....

Grocix
16-09-2008, 20:58
A ja sobie poyoutubowalem przeboje z Higurashi, takie jak:
http://pl.youtube.com/watch?v=sExgceg2Uok&feature=related
:3

Pamieta ktos kiedy mial wyjsc OAV z 3ciej serii?

Hazuma
16-09-2008, 22:10
A ja sobie poyoutubowalem przeboje z Higurashi, takie jak:
http://pl.youtube.com/watch?v=sExgceg2Uok&feature=related
:3

Pamieta ktos kiedy mial wyjsc OAV z 3ciej serii?

Chyba 2giej ?? ;s oavki wychodzą do zakończonych serii przeważnie a z tego co wiem higurashi ma tylko 2 części hnnkn i hnnknk pozdro ;p

A tak zeby bez odpowiedzi cie nie zostawiać to raczej nie prędko ;/ bynajmniej na anime calender takowego nieznalazlem

Grocix
16-09-2008, 22:47
@Up
Znalazlem info o 3ciej serii, wychodzi 26.12 i skladac sie bedzie glownie z OAVow:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2008-07-23/higurashi-no-naku-koro-ni-rei-video-details-announced
A tu mini-trailer:
http://pl.youtube.com/watch?v=YQDqlY2uT_o

Hazuma
17-09-2008, 00:10
@Up
Znalazlem info o 3ciej serii, wychodzi 26.12 i skladac sie bedzie glownie z OAVow:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2008-07-23/higurashi-no-naku-koro-ni-rei-video-details-announced
A tu mini-trailer:
http://pl.youtube.com/watch?v=YQDqlY2uT_o

No to zwracam honor i bardzo dziękować za tak ważne dla mnie informacje ponieważ pewnie wielu z was miało niedosyt po 2 serii ne ?? ;p znając życie oavki wyjaśnią parę istotnych spraw albo pokażą przyszłe losy bohaterów Yatta !!

Grocix
17-09-2008, 11:21
Nadszedl czas na zmiane! Zmiane awataru i sygny, na własnoręcznie zrobione w szkole na j. angielskim! Jak się podoba?^^

P.S.
Sa to moje pierwsze proby zabawy w PSie :D

Rayza
17-09-2008, 12:07
wolałem C.C :< a sygna....ujdzie :p......
Słowa namo desu ^^
http://www.animelyrics.com/anime/higurashikai/nanodesu.htm

Serious Sam
17-09-2008, 17:36
Grocix, fajny avek ; >

@
Dobra, teraz mam trochę mało czasu na anime, za to dużą listę do obejrzenia:
1.Air
2.Love Hina
3.Code Geass
4.Minami-ke
5.Fate/Stay Night - może
6.Higurashi - też może obejrzę.

Oczywiście śledzę ZnT i czekam na Clannada ofc.
To by było na tyle, pozdro

kołbaś
17-09-2008, 18:18
F/S N to jest mus na 1 miejscu a nie moze. To jest jedno z najlepszych anime na swiecie i wiele osob z tego tematu moze ciebie w tym zapewnic.

Grocix
17-09-2008, 18:51
Skonczylem Chrono Crusade ^^ Ogolnie anime dobre, fajna fabula, kreska OK, ale imo mialo tez troche slabsze momenty.

Rayza
17-09-2008, 19:02
a ja skończyłem Shinigami no Ballad ,6 odc. anime o 6 rożnych historiach łączących to ze w każdej w jakiś sposób pomogła pewna shinigami imo anime nudne bardziej takie hmm....obyczajowe...

Illya_von_Einzbern
17-09-2008, 19:11
F/S N to jest mus na 1 miejscu a nie moze. To jest jedno z najlepszych anime na swiecie i wiele osob z tego tematu moze ciebie w tym zapewnic.

W skali świata fsn jest na miejscu ok. 100~

Grocix
17-09-2008, 19:31
@Up
Zgadzam sie z tym, ze FSN perfekcyjne nie jest, ale jest b. dobre, chociaz tez zalezy co kto lubi. Swoja droga, ile anime obejrzales, ze mozesz stwierdzic, ze jest na 100 miejscu NA SWIECIE? Wszystkie, ktore do tej pory wyszly?

eerion
17-09-2008, 19:49
@Up
Zgadzam sie z tym, ze FSN perfekcyjne nie jest, ale jest b. dobre, chociaz tez zalezy co kto lubi. Swoja droga, ile anime obejrzales, ze mozesz stwierdzic, ze jest na 100 miejscu NA SWIECIE? Wszystkie, ktore do tej pory wyszly?
Chodzi mu o światowe rankingi...

DDoS
17-09-2008, 19:54
Rok temu na czele rankingów był NGE.

Japan’s Agency for Cultural Affairs recently released the results of a poll it had conducted to determine the best anime movies/series. Here are the top 50 anime:

1. Neon Genesis Evangelion
2. Nausicaa of the Valley of the Wind
3. Castle in the Sky
4. Mobile Suit Gundam
5. Lupin III: The Castle of Cagliostro
6. Mushi-shi
7. Ghost in the Shell Stand Alone Complex
8. My Neighbor Totoro
9. Fullmetal Alchemist
10. Ghost in the Shell
11. Dragon Ball
12. Princess Mononoke
13. AKIRA
14. Spirited Away
15. Doraemon
16. Fullmetal Alchemist-Conqueror of Shamballa
17. Porco Rosso
18. Legend of the Galactic Heroes
19. Crayon Shin-chan
20. Gundam: Char’s Counterattack
21. Card Captor Sakura
22. The Melancholy of Haruhi Suzumiya
23. Kamichu!
24. Patlabor 2: The Movie
25. Z Gundam
26. Voices of a Distant Star
27. Mobile Police Patlabor
28. Galaxy Express 999
29. Nadia: The Secret of Blue Water
30. Manga Nippon Mukashi Banashi
31. Crayon Shin-chan: Arashi wo Yobu Appare! Sengoku Daikassen (movie)
32. Grave of the Fireflies
33. Conan, The Boy in Future
34. Howl’s Moving Castle
35. Space Battleship Yamato
36. Wings of Honneamise
37. Slam Dunk
38. Sailor Moon
39. Gundam SEED
40. Sgt. Frog
41. Gunbuster
42. Doraemon (Movie Series)
43. Brave Series
44. Cowboy Bebop
45. Samurai 7
46. Martian Successor Nadesico
47. Heidi, Girl of the Alps
48. Urusei Yatsura
49. Astro Boy
50. Lupin III (original TV series)

Illya_von_Einzbern
17-09-2008, 20:22
A Fullmetal Alchemist-Conqueror of Shamballa > The Melancholy of Haruhi Suzumiya ...

Ale nie chodziło mi o rankingi tylko że znalazło by się z 10 anime które wolałbym obejrzeć od FSN z tych które już obejrzałem , a zakładając że mało animu widziałem to jeszcze sporo by się znalazło lepszych od FSN.

Grocix
17-09-2008, 20:54
@Up
No to w takim razie to pewnie, mam tak samo.

@Topic
Moze ktos doradzic co obejrzec teraz? Tematu specyficznego brak, tylko zeby sie w Japonii dzialo, nie wazne czy ecchi, horror czy dramat, byle by bylo okej ^^

Czegochcesz
17-09-2008, 20:54
A Fullmetal Alchemist-Conqueror of Shamballa > The Melancholy of Haruhi Suzumiya ...

Ale nie chodziło mi o rankingi tylko że znalazło by się z 10 anime które wolałbym obejrzeć od FSN z tych które już obejrzałem , a zakładając że mało animu widziałem to jeszcze sporo by się znalazło lepszych od FSN.

Ja znam mase lepszych DLA MNIE anime od FSN, ale to już kwestia gustu, więc nie będe polemizował. Po części Cię popieram.

@DDoS
Chujowa sprawa z tą listą, kto tam dał GUNDAMA... O_O

a ja skończyłem Shinigami no Ballad ,6 odc. anime o 6 rożnych historiach łączących to ze w każdej w jakiś sposób pomogła pewna shinigami imo anime nudne bardziej takie hmm....obyczajowe...

Oklepane, cholernie, obejrzałem tylko dlatego, że miało 6 epów...

Grocix, fajny avek ; >

@
Dobra, teraz mam trochę mało czasu na anime, za to dużą listę do obejrzenia:
1.Air
2.Love Hina
3.Code Geass
4.Minami-ke
5.Fate/Stay Night - może
6.Higurashi - też może obejrzę.

Oczywiście śledzę ZnT i czekam na Clannada ofc.
To by było na tyle, pozdro

Tylko nie tykaj 2giej serii Minami-ke...
Swoją drogą wywalił bym Love Hina - ale to tylko MOJA opinia...

@Up
No to w takim razie to pewnie, mam tak samo.

@Topic
Moze ktos doradzic co obejrzec teraz? Tematu specyficznego brak, tylko zeby sie w Japonii dzialo, nie wazne czy ecchi, horror czy dramat, byle by bylo okej ^^

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora

Hazuma
17-09-2008, 20:55
Wiec jak ktoś to napisał wszystko zależy od tego co lubisz. według mnie fsn jest w top 3 anime które widziałem a troszkę ich już było, no i jednego nie rozumie jak nge mogło znaleźć sie na 1 miejscu aff no i gdzie w tej liście Higurashi , Kanon i tym podobne hiciory.

Grocix
17-09-2008, 21:14
@Czegochcesz
Dzieki, jutro obejrze :)

@Edit
Zeby nie spamowac, gral ktos w Higurashi Daybreak? Ja wlasnie instaluje, a wyglada to tak:
http://pl.youtube.com/watch?v=VlpVauLJp4Y

Serious Sam
17-09-2008, 21:39
"Tylko nie tykaj 2giej serii Minami-ke...
Swoją drogą wywalił bym Love Hina - ale to tylko MOJA opinia..."

Wszystkiego trzeba spróbować, ale i tak dzięki ;-)

@
Kilka godzin mnie nie było, a tu tyle postów : P

@down
No widzisz, niektórzy mówią, że to super anime są, a niektórzy nie polecają.Najlepiej samemu się przekonać.

Rayza
17-09-2008, 21:45
trzeba? a skoku z samolotu bez spadochronu tez? xD
na poważnie....nie tykaj....

Czegochcesz
17-09-2008, 21:58
No widzisz, niektórzy mówią, że to super anime są, a niektórzy nie polecają.Najlepiej samemu się przekonać.

Ale druga seria to przesada, inne kolory wlosów(troche), inne studio, z lekka inne mordy...

Goban
17-09-2008, 22:01
Zachęcam do obejrzenia "Hikaru no Go!". Uważam, iż jest to jedno z lepszych anime jakie oglądałem. Polecę też klasykczny One Piece.

W Hikaru wiele razy można być zaskocznym... Ma 72 odcinki i każdy ciekawy.

DDoS
17-09-2008, 22:05
Love Hina- tak jak inni mówią, nie warto tego oglądać.

Oglądał ktoś może Inukami? Nie wiem czy warto ściągać.

@Grocix - może takie tytuły - Kaze no Stigma, Gigantic Formula. Lub coś z innego, hmm.. Heroic Age, yy brak pomysłów.....

@up. po spojrzeniu na ten obrazek
http://img5.anidb.net/pics/anime/872.jpg - pierwsza myśl - Yugi-Oh na przodzie, a za nim Hao, zaś po lewej Danzou. + powiedziałbym, że ma 75 odc.

Czegochcesz
17-09-2008, 22:07
Oglądał ktoś może Inukami? Nie wiem czy warto ściągać.

Denne, jak ecchi to tylko z comedy, a tego tu jest niewiele...

@down
Nie polecam.

Quezacoatl
17-09-2008, 22:10
Już kilka razy się przymierzałem do One Piece, ale w mandze kreska mnie niemiłosiernie odrzuca. Poza tym piraci to nie moje klimaty. Ale i tak ciągle słyszę, że OP jest takie niby dobre, mimo to nie wiem czy się skuszę.

Rayza
17-09-2008, 22:33
wiesz mnie urzekły najbardziej pierwsze 70odc? [50?] reszta to już nie warto...
Love hina-tylko manga anime sux

Goban
17-09-2008, 22:44
@DDoS
Cóż, tak się tylko wydaje, na prawdę anime jest dość... pouczające.

Wie ktoś, gdzie mogę znaleźć anime na podsatawie mangi SAIYUKI? Wiem, ze jest podobno słabe, ale chciałbym obejrzeć.

milano8
17-09-2008, 23:42
Fate / Stay Night <=== Wyjeb*** anime bardzo mi sie spodobalo i chcialbym oj chcialbym zeby z gry fate hollow ataraxia zrobili anime bo w fsn nie powiedziano wiele ciekawych rzeczy...

Noi mam kolejna prosbe o anime niezadlugie niezakrotkie ale fajne noi nie szukam jakis komedi przez cale anime tylko zeby fight byl ;]

I najlepiej zeby mozna bylo ogladnac online bo ze sciaganiem to nie za bardzo ;]

Grocix
18-09-2008, 00:06
@Czego~
No obejrzalem dwa odcinki "Hanbun no Tsuki~" i wedlug mnie, jest dobrze ^^ Zobaczymy jak sie rozwinie, jutro dokoncze.

@DDoS
Dzieki! Zabiore sie jak tylko znajde chwilke.

Oyasuminasai!

Hazuma
18-09-2008, 00:51
Milano8 jako fsn ci sie spodobało to proponuje ci Zero no tsukaima na anime.wbijam.pl niby nie ma podobieństw lecz tak samo jak w fsn jest watek romantyczny hrhr, walki na spoko poziomie , animacja jak i muzyka tez sa calkiem udane no i najważniejsze główny bohater (laska) tez przyzywa sługę (chlopaka)(Na odwrót żeby nie było) wiec jak dla mnie podobieństw było całkiem sporo aby zacząć ta serie no i oczywiście nie zawiodłem sie na niej

ps.są 3 sezony każdy po około 12 odcinków.

Oyasumi

ps2. A jak naprawdę zależy ci na samych walkach i całkiem udanej fabule to polecam ci niby dziecinnego naruto którego oglądam po dziś i nie mogę doczekać sie nowych odcinków które wychodzą przeważnie co tydzień. (Za 2 tygodnia będą 2 tzw. Naruto Shipunded Special hyhy

Nari
18-09-2008, 11:04
Wyjaśni mi ktoś jak jest ze sprawą napisów? Te typu .ssa, czy .ass działają normalnie. Chodzi głównie o .txt- te się spóźniają/spieszą. Nie jest to raczej wina odtwarzacza, próbowałem około 5. Może trzeba by było je jakoś przekonwertować?

Koszyk
18-09-2008, 14:39
Fate / Stay Night <=== Wyjeb*** anime bardzo mi sie spodobalo i chcialbym oj chcialbym zeby z gry fate hollow ataraxia zrobili anime bo w fsn nie powiedziano wiele ciekawych rzeczy...

Noi mam kolejna prosbe o anime niezadlugie niezakrotkie ale fajne noi nie szukam jakis komedi przez cale anime tylko zeby fight byl ;]

I najlepiej zeby mozna bylo ogladnac online bo ze sciaganiem to nie za bardzo ;]

Hmm Ikki tousen? walka praktycznie nonstop są 3 serie... ( 3cia wciaz trwa, albo sie juz skonczyla nawet nie wiem...)

odcinki online znajdziesz na www.veoh.com

Rothes
18-09-2008, 15:04
Wyjaśni mi ktoś jak jest ze sprawą napisów? Te typu .ssa, czy .ass działają normalnie. Chodzi głównie o .txt- te się spóźniają/spieszą. Nie jest to raczej wina odtwarzacza, próbowałem około 5. Może trzeba by było je jakoś przekonwertować?Cinema Player -> Edytor Napisów (F11) -> Korektor czasu

Inne odtwarzacze zapewne też posiadają podobną funkcję.

Slythia
18-09-2008, 15:14
Wyjaśni mi ktoś jak jest ze sprawą napisów? Te typu .ssa, czy .ass działają normalnie. Chodzi głównie o .txt- te się spóźniają/spieszą. Nie jest to raczej wina odtwarzacza, próbowałem około 5. Może trzeba by było je jakoś przekonwertować?
Best Player także posiada opcję przesuwania napisów. Wystarczy w czasie filmu nacisnąć shift+< lub shift+>. Opcja ta przesuwa napisy o 0,5 sekundy. Do tego zauważyłam tam jakiś edytor, lecz ani razu go jeszcze nie użyłam.

Koszyk
18-09-2008, 15:20
Posiada ktoś może już napisy do 188 ep Bleacha ?

Juzefek
18-09-2008, 16:36
Milano8 jako fsn ci sie spodobało to proponuje ci Zero no tsukaima na anime.wbijam.pl niby nie ma podobieństw lecz tak samo jak w fsn jest watek romantyczny hrhr, walki na spoko poziomie , animacja jak i muzyka tez sa calkiem udane no i najważniejsze główny bohater (laska) tez przyzywa sługę (chlopaka)(Na odwrót żeby nie było) wiec jak dla mnie podobieństw było całkiem sporo aby zacząć ta serie no i oczywiście nie zawiodłem sie na niej

ps.są 3 sezony każdy po około 12 odcinków.

Oyasumi

ps2. A jak naprawdę zależy ci na samych walkach i całkiem udanej fabule to polecam ci niby dziecinnego naruto którego oglądam po dziś i nie mogę doczekać sie nowych odcinków które wychodzą przeważnie co tydzień. (Za 2 tygodnia będą 2 tzw. Naruto Shipunded Special hyhy
Serio? Mi się zdawało, że 1 seria ma 13 :P

@top
Hah, wziąłem się za Haruhi...

Rayza
18-09-2008, 16:47
szukam jakiegoś fajnego nie zbyt długiego wciągającego anime bez większego ecchi...

milano8
18-09-2008, 16:59

dzieki zobacze zaraz

Hmm Ikki tousen? walka praktycznie nonstop są 3 serie... ( 3cia wciaz trwa, albo sie juz skonczyla nawet nie wiem...)

odcinki online znajdziesz na www.veoh.com

a to jest po pl ? czy bede musial sie trudzic z angielskim

btw. koszyk ty ze szczecina ? z ciekawosci moge zapytac jaka ulica i gdzie ? ;]

Czegochcesz
18-09-2008, 17:06
szukam jakiegoś fajnego nie zbyt długiego wciągającego anime bez większego ecchi...

To samo co podałem Grocixowi(dobrze napisałem ? : P)/ :
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
do tego:
Hoshi no Koe
Saikano
Kimi ga Nozomu Eien
also Koi Kaze

Jak widziałeś, moge podac więcej.

~~Torrent pusty ; /

Rayza
18-09-2008, 17:12
dzięki,sprawdzę hoshi no koe,bo reszta to romanse/ecchi+ ...
jakieś Jeszce propozycje :P?

kołbaś
18-09-2008, 17:20
Interlude
3 odcinki kazdy po 40min, 0 ecchi ani romansow.
@no ba. Jak chcesz top zagadaj do mnie na gg to ci powiem dokladnie bo tutaj spoilowac nie chce.

Walekifa
18-09-2008, 17:24
Ooo,ktoś tu oglądał Interlude ^^ zrozumiałeś,o co chodzi na końcu? Bo ja tak średnio ; p

Grocix
18-09-2008, 17:37
@Rayza
Obejrz Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, warto ;)

@Czego~
Dzieki, naprawde fajne anime, co prawda nie spodziewalem sie takiego zakonczenia a raczej zlego, no ale zostalem mile zaskoczony, a moral tez poruszajacy. Takze polecam wszystkim!

Nari
18-09-2008, 17:48
Best Player także posiada opcję przesuwania napisów. Wystarczy w czasie filmu nacisnąć shift+< lub shift+>. Opcja ta przesuwa napisy o 0,5 sekundy. Do tego zauważyłam tam jakiś edytor, lecz ani razu go jeszcze nie użyłam.

Cinema Player -> Edytor Napisów (F11) -> Korektor czasu

Inne odtwarzacze zapewne też posiadają podobną funkcję.
Tak więc napisy były źle napisane. Lub, co bardziej prawdopodobne, miałem inną wersję odcinka tzn. czas trwania.

@down, jakieś szczegółe dla niedorozwiniętego Nariego? ; P. Zresztą to nie jest aż takie ważne, po prostu będę ściągał z dołączonymi napisami.

Czegochcesz
18-09-2008, 17:54
@Rayza
Obejrz Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, warto ;)

@Czego~
Dzieki, naprawde fajne anime, co prawda nie spodziewalem sie takiego zakonczenia a raczej zlego, no ale zostalem mile zaskoczony, a moral tez poruszajacy. Takze polecam wszystkim!

Nie na darmo mam nick Czego chcesz : P

@Rayza
Żaden z tytułów które podałem, nie podchodzą pod ecchi...

@Nari
Kumpel mówi, że bawi się w subowanie - nawet na subedicie Ci pójdą dobrze napisy, jak zmienisz FPS.

Tana
18-09-2008, 18:16
A ja znowu z zupelnie innej beczki. Czy ktoś z was golądał Serial Experiments Lain?
Jak wrażenia? Spotykałam się z całkowicie rozbieżnymi opiniami. Jak dla mnie cała seria miażdży 8o

DDoS
18-09-2008, 18:24
@Tana

Widziałem, nie podobało mi się jakoś.

<cry> no i kolejny dysk 400 GB pełny za chwilę :) Teraz czekanie aż skończą się torrenty ściągać (Inukami; Hikaru no Go; Tengen Toppa Gurren Lagann; Darker than Black). Jeszcze mam 40 GB wolnego, więc jak ktoś ma coś ciekawego do polecenia (aby nie romansidła :P) pisać.

Grocix
18-09-2008, 18:26
@Tana
Ja poddalem sie po jednym odcinku :S Kiedys dokoncze.

18-09-2008, 19:15
Nie na darmo mam nick Czego chcesz : P

@Rayza
Żaden z tytułów które podałem, nie podchodzą pod ecchi...

@Nari
Kumpel mówi, że bawi się w subowanie - nawet na subedicie Ci pójdą dobrze napisy, jak zmienisz FPS.

No watpie , ja kombinowalem i mozesz zmienic o 6 godzin do przodu a to dalej swoim czasem leci ... -.-

Czegochcesz
18-09-2008, 19:37
No watpie , ja kombinowalem i mozesz zmienic o 6 godzin do przodu a to dalej swoim czasem leci ... -.-

Wiesz wogle co to jest FPS? Czas napisów zostawiamy, musimy zmienic fps ANIME/EPA:

http://img264.imageshack.us/img264/7041/fpsak9.jpg (http://imageshack.us)

A potem:
UWAGA! Plik ze zmianą FPS pokaże się dopiero po odpaleniu epa minimum 1x
http://img264.imageshack.us/img264/571/dgdsmh5.jpg (http://imageshack.us)

Zmieniamy FPS epa na taki, jakie mamy suby.

@
Na 2gim screenie miało byc zmieniamy : DDD
Ten trick nie zawsze działa, ale w wiekszości przypadków

@down
Kimi ga Nozomu Eien, jak masz ochote na dramacik ^ ^

@downagain
Zajebiste.

Grocix
18-09-2008, 19:37
@Czego~
Nieno, jestes moim idolem :/

@Topic
Obejrzalem Hoshi no Koe, anime skladajace sie z jednego dwudziestominutowego odcinka. Jest naprawde dobre, wlasciwie u mnie podczas ogladania mialem podobne odczucia jak przy Byousoku 5cm. Wyobrazcie sobie tylko, ze jeden mail idzie 8 lat...
Sciagam Sky Girls i torrentuje Kimi ga Nozomu Eien, jak myslicie, co najpierw obejrzec?

@Edit
Torrentuje jeszcze Place Promised In Our Early Days, ogladal ktos? Tego samego autora co Byousoku~ i Hoshi no Koe ^^

kołbaś
18-09-2008, 20:54
ja ci polecam Pale Cocon tez 1 odcinek 25 min chyba. Swietna historia i wg mnie bardzo prawdopodobna przyszlosc. Albo Kigeki
Legenda głosi, że w trakcie irlandzkiej wojny o niepodległość pojedynczy żołnierz pokonał oddział ciężkozbrojnej angielskiej kawalerii. Legenda głosi, że gdy wynaleziono pismo, przez jakiś czas ludziom nie wolno było mówić ani się śmiać, bo zamiast tego pisano księgi… Legenda głosi, że w zamku na wzgórzu, za czarnym lasem, mieszka wojownik, który…
i to mnie w tym anime najbardziej kreci. Narazie znalazlem tylko 1 odcinek i mam nadzieje ze to nie bedzie anime 1 odcinkowe.

Goban
18-09-2008, 20:59
@DDoS
Widzę, ze dałes się namówić! To dobrze, dobrze... Jesteś widzę znawcą anime, wiesz gdzie obejrzę/ściągnę Saiyuki z polskimi napisami?

DDoS
18-09-2008, 21:02
Kigeki to OVA, ma tylko 1 odcinek. - jak ktoś ma źródełko skąd moszna pobrać będę wdzięczny (no youtube / no rmvb, avi w ostateczności mkv/ogg)

Pale Cocoon też OVA, tylko 1 odcinek. - już na torrent.

Wole coś długiego, ale chyba ściągnę oba z nudy :P

@up, niestety do z polskimi napisami nie mam :) ja głównie ściągam z ang sub / audio z torrentów, jestem dość cierpliwy i nawet ściągam gdy torrent ma 2 seedów :P

@Grocix - Place Promised In Our Early Days- alternatywa II Wojny Światowej, ciekawy film.

Czegochcesz
18-09-2008, 21:19
Comedy (Kigeki) i Pale Cocoon są zajebiaszcze. Kigeki to bardziej ułamek pamięci który trwa 11min. Ale warto.

Pobrało mi się Blue Drop~ - awesome ?

Hazuma
18-09-2008, 21:22
Topic - No to jak tak każdy proponuje to zaproponuje Sekirei skonczone jakos 2 tygodnie temu a tu taki maly wstep

Sahashi Minato jest kompletnym nieudacznikiem. Dwukrotnie oblał egzaminy wstępne na studia, nie ma powodzenia u dziewczyn i jest bezrobotny. Mimo wszystko ma duży potencjał by zostać Ashikabi – jednym z tajemniczych "mistrzów" prowadzących walki 108 cudownych dziewcząt i krzepkich kobiet, zwanych ‘Sekirei'.

Gatunek – akcja, ecchi, harem, supernatural, komedia

------------------------------------
Offtop

Juzefek proszę naucz sie czytać ze zrozumieniem zanim zaczniesz podważać moje racje (Napisałem wyraźnie około a nie po 12 ....)

Oyasumi (to już ten czas dla niektórych z nas) ;>

Koszyk
18-09-2008, 22:13
jakby ktos bardzo chcial, to sa juz polskie napisy do 188 ep Bleacha

TUTAJ. (http://animesub.info/szukaj.php?pGdzie=1&szukane=Bleach+188&pTitle=org&pBezSlow=&ID=&pAutor=&pUdostepnil=&pFormat=&pOd1=&pOd2=&pOd3=&pDo1=&pDo2=&pDo3=&pSortuj=traf)

@Edit.

Obejrzalem, nawet nawet. Pozostalo czekac na nastepny odc : P

Rayza
18-09-2008, 23:16
obejrzałem Hoshi no Koe i czuje jakiś nie dosyt....
to takie 1 epowe ova będące czymś w rodzaju monologowego [więcej mono- niż dialogów było] pamiętnika z dnia dzisiejszego i następnego/poprzedniego....jakby akcja działa się-środek akcji i ciach koniec :|
czuje jakiś niedosyt...ale było ciekawe

Grocix
18-09-2008, 23:29
@Up
No nie?:P

@Topic
Zdecydowalem sie jednak na razie na Sky Girls, obejrzalem 6 odcinkow i moze byc, jako cos niemeczacego i niewymagajacego myslenia ^^ Kimi ga Nozomu Eien dopiero sie sciaga, a ze mam plany na weekend to obejrze pewnie w przyszlym tygodniu.

Oyasumi!

Rayza
19-09-2008, 00:01
obejrzałem Pale Cocoon anime tak zaparło mi dech w piersi ze stwierdzam za CG I DN które uważałem za świetne/genialne to po prostu anime z ponad przeciętym pomysłem a PC było wspaniałe....
to takie z bardzo podobnych podłożem psychicznym w fabule jak w matrixie ale bez złej sztucznej inteligencji a wizji zniszczonego pustego pozbawionego 'szczęścia' świata gdzie technologia zastąpiła podst. elementy życia jak światło słoneczne....jednym słowem bardzo mi sie podobało

@---
czy tylko ja przeważnie mam takiego farta ze pisze ost. lub przed ost. post na stronie xD?

Goban
19-09-2008, 14:49
@DDoS
Prosił bym, abyś wyraził swoją opinię o HnG kiedy obejrzysz choć jeden odcinek.

@Topic:
Ponaiwam pytanie: Gdzie obejrzę/Ściągnę Saiyuki z polskimi napisami?

Hazuma
19-09-2008, 15:22
Gob z polskimi subami dostaniesz tylko 2 wersje ale śmiało obejrzyj bez znajmosci pierwszej bo jest ona praktycznie o dorastaniu ekipy sanzo co powinieneś znać z mangi ;s

Link do anime

http://www.mininova.org/tor/914577

suby

http://animesub.info/szukaj.php?szukane=saiyuki&pTitle=org

Z tego co pamiętam spiesza sie 3 sekundy wiec ustawisz sobie na opóźnienie i będzie git pzdr

19-09-2008, 19:21
Znacie moze strone (stronki) na ktorych mozna obejrzec online (z napisami po polsku) 3 serie Zero no tsukaima oraz Melancholy of cos tam xD (dziewczynka z pomaranczowymi wstazkami na glowie) , bede bardzo wdzieczny ;]

Rayza
19-09-2008, 19:45
zeronostsukaima.wbijam.pl / anime.wbijam.pl< znt
kreskowka fani - haruhi ją chyba każdy zna.....

Corgar Frizz
19-09-2008, 22:15
Dawno mnie tu nie było, ale maturka za rok więc trza się uczyć.
Ktośtam (sorki za to określenie, ale mam słabą pamięć do imion/nazw/ksywek) napisał że ma "długą listę" a tam 10 pozycji ;p. Ja mam coś koło 140 pozycji, a nie uważam tego za szczegolnie wielką listę.

A teraz pytanko:

Poleci ktoś jakieś ecchi/slice of life/harem ? Ważne żeby było ładne, śmieszne, a jak na końcu wyciśnie łzy to już całkowicie super.

Corgar Frizz

Goban
19-09-2008, 22:20
@Corgar
Ecchi... Może Tonagura? Lekko przesadzona, ale fajna.

kołbaś
19-09-2008, 22:24
2 pazdziernika zbliza sie wielkimi krokami =)

Spike222
19-09-2008, 22:27
TOnagura, zdeka naciągane, fabuła powtarzająca się w XX animcach. (To ofcourse moje zdanie, jak komuś się podoba to nic do niego niemam B))

Teraz tylko czekać w październiku na Clannada After Story, Ef- Tale of Melodies... ehh, ale ten czas się wlecze.

Illya_von_Einzbern
19-09-2008, 22:28
@Corgar
Ecchi... Może Tonagura? Lekko przesadzona, ale fajna.

Nudne jak niewiem co.

Grocix
19-09-2008, 23:27
W koncu skonczylem Sky Girls, obejrzalem dzis 18 epow i padam na pysk :P Ogolnie, anime srednie, nie ma nic szczegolnie fajnego, itp. Moje wymagania natomiast spelnilo, chcialem obejrzec cos lzejszego ^^ A do plusow jak dla mnie, moge zaliczyc m.in. opening w stylu "Joint" z 2giej serii SnS (z tym mi sie kojarzyl xD)!

A teraz, mam newb pytanie! Sciagnalem The Place Promised in Our Early Days, sam plik w .mkv, nie narzekam, ale mam problem z napisami. Jako, ze byl to Blu-Ray rip, jest cala paczka, a napisow kilka plikow: jeden z rozszerzeniem .md5, jeden z .sfv i 4 (tu chyba rozne jezyki) .ssa. Moze mi ktos powiedziec jak to odpalic? Zawsze ogladalem anime z hardsubami, takze mam problem. Z gory dzieki!

milano8
20-09-2008, 06:50
Ze zaczne tak bo juz dawno mialem sie o to spytac
Czy drodzy forumowicze posiadaja juz naruto shippuden movie 2 w swoich raczkach jezeli tak to ;] poprosilbym o priv jakby sie jakis mod przyczepil czy something....
Zaczne ze nie prosze ALEEEEE BUAGAAAM GIV SZYPUDEN MOVI plxlpxplxlpxlp

DDoS
20-09-2008, 07:11
Ze zaczne tak bo juz dawno mialem sie o to spytac
Czy drodzy forumowicze posiadaja juz naruto shippuden movie 2 w swoich raczkach jezeli tak to ;] poprosilbym o priv jakby sie jakis mod przyczepil czy something....
Zaczne ze nie prosze ALEEEEE BUAGAAAM GIV SZYPUDEN MOVI plxlpxplxlpxlp

Film nie dawno w kinach, więc wersji na kompa możesz spodziewać się za kilka miesięcy (Bleach Movie 2 - data premiery: 2007-12-22 - DB wypuściło 2008-09-05, czyli aby po 9 miesiącach :) )

Illya_von_Einzbern
20-09-2008, 12:19
Nagasarete Airantou

Dobra kreska i quality : +
Ecchi Harem : +
Comedy : +

Example Screenshots :
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/snapshot20080919172734.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/snapshot20080920113711.jpg

Narazie obejrzałem 8/26 ale już wiem że lepsze od np Futakoi Alternative , Onegai Teacher czy Chobits.

Goban
20-09-2008, 12:38
A własnie, Diamond dust Rebelion. Jak wrażenia?
Mi się film bardzo podobał, ciekawy pomysł, wciągający.
-
Oglądał ktoś Kunkerunbo:Gra w Chowanego ? Ma tylko jeden ep. al to jest straszne ^_^ Nie bałęm się anime, ale potem cały czas miałem wrażenie, że coś za mną idzie.... brr.

Grocix
20-09-2008, 14:11
A teraz, mam newb pytanie! Sciagnalem The Place Promised in Our Early Days, sam plik w .mkv, nie narzekam, ale mam problem z napisami. Jako, ze byl to Blu-Ray rip, jest cala paczka, a napisow kilka plikow: jeden z rozszerzeniem .md5, jeden z .sfv i 4 (tu chyba rozne jezyki) .ssa. Moze mi ktos powiedziec jak to odpalic? Zawsze ogladalem anime z hardsubami, takze mam problem. Z gory dzieki!

Nikt nie wie? Bo mam chrapke na ten film, a innych napisow nie umiem znalezc :/

Koszyk
20-09-2008, 14:18
A własnie, Diamond dust Rebelion. Jak wrażenia?
Mi się film bardzo podobał, ciekawy pomysł, wciągający.

Podobal mi sie poczatek, srodek ale koncowka do bani, calkowicie spiepszona. Wymuszona scena walki ktora byla moim zdaniem jedną z gorszych jaką widzialem.

eerion
20-09-2008, 14:27
Pobaw się programem jak np. SubEdit player.
I sprawdzaj które napisy pasują do twojego filmu.
Co innego ci mogę powiedzieć.

.Matrik.
20-09-2008, 14:31
(To ofcourse moje zdanie, jak komuś się podoba to nic do niego niemam )

Błagam, jeśli już chcesz szponcić angielskim, to chociaż go opanuj.

Serious Sam
20-09-2008, 14:44
Wczoraj dokończyłem Myself;Yourself - ogólnie świetne anime.Teraz mam zamiar obejrzeć "Air", mimo tego, że Grocix mnie ostrzegał, iż to b. przygnębiające ; P

@down
Dobra...Już zapisuję : >

Illya_von_Einzbern
20-09-2008, 14:50
Teraz mam zamiar obejrzeć "Air", mimo tego, że Grocix mnie ostrzegał, iż to b. przygnębiające ; P

Not rly. Bardziej mnie osmuciło Kimi Ga Nozonu Eien... Air praktycznie nic.

Hazuma
20-09-2008, 16:40
Huh mam zupełnie jak pan up air tez nie wywarł na mnie dużego wrażenia w przeciwieństwie do kimi ^^ i tak btw widział ktoś już trailera z filmu db ?? (powstał takowy ??)

DDoS
20-09-2008, 17:34
Huh mam zupełnie jak pan up air tez nie wywarł na mnie dużego wrażenia w przeciwieństwie do kimi ^^ i tak btw widział ktoś już trailera z filmu db ?? (powstał takowy ??)

Są tylko fanowskie trailery, oficjalny jeszcze nie wyszedł.

Corgar Frizz
20-09-2008, 17:58
Grocus: Jak chcesz otoworzyć napisy w .ass albo .ssa to nazwa napisów i pliku z anime musi być taka sama. Kodeki pewno wszystkie masz. Jeśli nie działa to zainstaluj Combined Community Codeck Pack czy jakoś tak. Musi działać.

Co do Diamond Dust Rebellion. W/g mnie żal. Nie spodziewałem się czegoś super, ale to co zobaczyłem jest poniżej poziomu. Cienkie walki, motyw super złego z super siłą, Ichigo z bankai powinien te 2 arrancary załatwić w try miga, ponad to z nawet jak włączył bankai to radził sobie podobnie jak Rukia (siła, prędkość), a przecież powinien jednak delikatnie przyśpieszyć. I fabuła bardzo naciągana. A ostatnim gwoździem do trumny są wachania mocy Ichigo (na początku ledwie radzi sobie z parką arrancarów, a pod koniec bierze bossa na 1 shot)

Jedynie co ratuje bleach movie 2 w moich oczach to Hitsugaya, którego osobiście uwielbiam, motyw lodu i bankai Byakuyi które też niesamowicie lubię. Na temat kreski się nie wypowiadam bo jest praktycznie identyczna jak w serii telewizyjnej.
No to tyle mojej opini na temat filmu.

Corgar Frizz

Hazuma
20-09-2008, 19:26
Ddos Arigato ;>

I takie pytanko z innej beczki jest już dokładna data premiery Haruhi ?? ;p

Rayza
20-09-2008, 19:34
http://anrev.wordpress.com/2007/12/22/suzumiya-haruhi-season-2-detail-finally-revealed/ hmm?

DDoS
20-09-2008, 19:38
Ddos Arigato ;>

I takie pytanko z innej beczki jest już dokładna data premiery Haruhi ?? ;p

Drugi sezon Suzumiya Haruhi? Mhm, z tego co czytałem to coś kombinują, albo że zostało anulowane i mają zamiar wypuścić całkiem nową animację Haruhi, lub że to zwykły trick marketingowy przed wypuszczeniem. Zaraz editnę jak znajdę ten fragment.

Rayza, widzę twój news dość stary z 2007 ;p
Małe porcja z Czerwa 2008, w sierpniu też coś wspominali o ciągle pojawiającym się i znikającym sezonie :)

All hope of seeing the next Suzumiya Haruhi anime in 2008 was pretty much shattered a few days ago, when reports began emerging that the second season / sequel has been cancelled (sort of), and that a completely new Haruhi animation is now starting to take shape. The reason?

"they felt that they couldn't just do a 2nd season and that they wanted to do a completely new "Haruhi" again. They're still deciding on the concept for the new anime and how it'll be like and having meetings for how the story will go."

But is it really so?... One argument on the AnimeSuki forum is that this whole thing is just a viral marketing prank, and that "Haruhi Season 2 is still right on schedule"

A mnie cieszy to:
So I heard the second season of Slayers Revolution was confirmed.
Zaraz po pierwszym ma być kolejny :D

Jeszcze co do trailera DB, trochę popatrzyłem w archiwa i znalazłem - trailer ma się ukazać wraz z wejściem do kin filmu Max Payne - 17 Października.

Hazuma
21-09-2008, 09:56
Ho ho ho dzia chłopaki za newsa.

Wiec z tego co widzę oficjalnie nie zna sie daty jak i użytej animacji (przypal trochę bo 1 sezonik wypadał dość ciekawie jeśli chodzi o grafikę postaci)

Co do db i Mp to znając życie trailerka db puszcza przed sama premiera(tzn. przed filem jak by ktoś nie zjażył) mp wiec mam kolejny powód żeby wybrać sie do kina hyh

A co do slayersow to jakoś nie mogę sie za to zabrać bo jeżeli dobrze pamiętam widziałem to za szczeniaka tzn. te starsze sezony ;>

Pzdr

Koszyk
21-09-2008, 13:59
http://www.giercownia.pl/gra/4008/bleach_training_2/

Fajna gierka. :D mam 37 lvl dalej mi sie juz nie chce ; P fajnie ze mozna zapisac stan gry ;d tzn. auto save jest ;d

Wkurza tylko dzwiek ktorego nie mozna wylaczyc : <

Rayza
21-09-2008, 15:36
a ja narysowałem głowę łasica xD
http://deid.deviantart.com/art/Itachi-Head-98562274

Hazuma
21-09-2008, 16:17
rAY ja i tak uwazam ze powinienes rysowac ecchi ;s bo ten itachi taki za piekny to nie jest hyh ;> i tak btw ty jestes nein ?? czy cos tam podpisane
Edit - Przegladajac galerie tylko palacy dei mi sie spodobal reszta taka wiesz ;p

Rayza
21-09-2008, 16:24
rys. był ecchi gdybym umiał ....dla mnie git ; o....deid nick na devie....palący to był w favorites nie mój....
spróbujcie sami coś takiego narysować xD

21-09-2008, 17:46
Zapraszam do komentarzy i chcialbym wiedziec jakie sa wasze typy ;]
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=193308

DDoS
21-09-2008, 21:01
Zapraszam do komentarzy i chcialbym wiedziec jakie sa wasze typy ;]
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=193308

Nie ma takiego tematu ;p

Grocix
21-09-2008, 21:01
@2 Up
No, moje masz :D

@Up
Jest, ale w grupie :P

@Topic
Ogladam Kimi Ga Nozomu Eien, jestem na 6tym epku. Jak narazie, kojarzy mi sie ze School Days, zobaczymy jak sie rozwinie.

Czegochcesz
21-09-2008, 21:22
Blue Drop~~ - Shoujo-ai z dawką fantasy i dramatu, całkiem przyjemnie sie oglądało (Nie porównywac z Strawberry Panic)

Person: Trinity soul - cholera, nie rajcują mnie duchy/roboty? Nie wiem jak to opisac, nie bylo złe(fajny op.) - fanom DtB powinno się spodobac.

Sword of the Stranger - zajebisty movie o samurai-u, młodym chłopcu i psie ; )

21-09-2008, 21:29
Nie ma takiego tematu ;p

Dolacz do grupy OTAKU ;)

Serious Sam
21-09-2008, 23:02
Jestem na 5 ep Aira - ogólnie fajne, ale jeszcze tyle odcinków, więc zobaczymy ^^ No i ten 2 października ^^^^^^

DDoS
22-09-2008, 00:00
No Geass jak zawsze cudowny i zaskakujący :D Zawiera spoil 24 ep. i przemyślenia odn. ep 25, czyt. na własną odpowiedzialność :D
Zamiast zabić Shneizela, spowodować posłuszeństwo. Końcówka jak zawsze zaskakująca - Nunally widzi, co zrobi Lulu teraz. Kolejny odc. - hmm Suzaku wygrywa jak zwykle dzięki Geass "Live", Nunally naciska przycisk i

koniec sezonu

Czas na Blassreitera, potem kolejny odc Slayers Revolution, a na deser Candidate for Godess OVA.

Poniedziałek, tradycyjnie mało roboty w pracy, więc przeglądam listę anime na anime-planet (#-E i T-Z przejrzane :P), kilka pozycji wpadło w oko: Witchblade; Vandread I & II; Venus Versus Virus; Utawarerumono; To Love-Ru, nie pytam co sądzicie o nich bo pewnie i tak ściągnę :P.

Btw. Jakby ktoś znalazł jakieś info odnośnie Code Geass co dalej, będę wdzięczny :) bo nie wyobrażam sobie zakończenia serii za tydzień, na większości for czytałem, że nie ma być 3 sezonu, może jakiś OVA, nic nie wiadomo :(.

Grocix
22-09-2008, 21:48
Obejrzalem Kimi ga Nozomu Eien, i jakos nic smutnego mnie nie uderzylo, tym bardziej, ze ma typowy happy end. Nie jest tez podobne do School Days, wbrew pierwszemu wrazeniu, bohaterowie sa o wiele madrzejsi/wyrozumiali niz ci w SD. Mimo wszystko, dobre anime, polecam.

Rayza
22-09-2008, 21:58
Skasowali grupę hentai to zapraszam na nasze nowe forum x]
<ink w podpisie>

Serious Sam
23-09-2008, 00:16
Dobra...mówić mi tu gdzie można obejrzeć higurashi no naku koro ni, z polskimi napisami.Od razu mówię,że szukałem , na jednej stronie znalazłem, to nie chodziło.

@down
Tam są tylko 2 odcinki , chyba ,że się mylę.W ogóle dzięki za to ;-)

Osore
23-09-2008, 00:28
http://www.streemo.pl/Portal/82912,Film,SECTOR_152_Higurashi_no_naku_koro_ni_01 _PL_SECTOR152_PL.html Tyle że mnie na tym portalu się strasznie wszystko tnie i wiesza ._.
Higurashi no naku koro ni <333 nipaa

Ktoś może ma już 12 ep Slayers Revolution? Raw też może być.

Hazuma
23-09-2008, 15:58
http://www.mininova.org/search/?search=slayers+revolution

Sprawdzaj sobie tam (A jak tam nie ma to nie ma ;p)

Rothes
23-09-2008, 17:23
Zakończenie trzeciej serii ZnT jest nijakie. Poprzednie "trzynastki" były znacznie lepsze. Wiadome chociaż jest, że prędzej czy później pojawi się czwarty sezon, bo fabuła w gruncie rzeczy nie została zamknięta.

Krążą też jakieś plotki o tym, że wydany zostanie trzynasty, specjalny odcinek tej serii. Pewnie nawet jeśli, to będzie totalnie oderwany od głównych wydarzeń. :/

Corgar Frizz
23-09-2008, 18:15
Wie ktoś czemu w roku szkolnym mogę oglądać po +10 ocinków anime dziennie? Szkoda tylko że czasu na to nie ma -.- A jak były wakacje to 4-5 odcinków dziennie to max był.

Swoją drogą.... jest jakieś anime na którym płakaliście/byliście bliscy płaczu? Bo lubie czasem obejrzeć coś takiego. Ewentualnie coś z takim humorem jak w Lucky Star czy Bokusatsu tenshi dokuro-chan. Od siebie z tego rodzaju mogę polecić Seto no Hanayome. Podczas oglądania tego kilka razy byłem prawie na podłodze....a raz miałem łezkę w oku. Ogólnie mieszanina parodi różnych rodzajów anime.

Corgar Frizz

Nari
23-09-2008, 21:14
Zakończenie trzeciej serii ZnT jest nijakie. Poprzednie "trzynastki" były znacznie lepsze. Wiadome chociaż jest, że prędzej czy później pojawi się czwarty sezon, bo fabuła w gruncie rzeczy nie została zamknięta.

Krążą też jakieś plotki o tym, że wydany zostanie trzynasty, specjalny odcinek tej serii. Pewnie nawet jeśli, to będzie totalnie oderwany od głównych wydarzeń. :/
Po ostatnich ~5 epach spodziewałem się czegoś takiego.-
Wie ktoś czemu w roku szkolnym mogę oglądać po +10 ocinków anime dziennie? Szkoda tylko że czasu na to nie ma -.- A jak były wakacje to 4-5 odcinków dziennie to max był.

Swoją drogą.... jest jakieś anime na którym płakaliście/byliście bliscy płaczu? Bo lubie czasem obejrzeć coś takiego. Ewentualnie coś z takim humorem jak w Lucky Star czy Bokusatsu tenshi dokuro-chan. Od siebie z tego rodzaju mogę polecić Seto no Hanayome. Podczas oglądania tego kilka razy byłem prawie na podłodze....a raz miałem łezkę w oku. Ogólnie mieszanina parodi różnych rodzajów anime.

Corgar Frizz
U mnie idzie jakoś 5-7, ze względu na plan dnia ; p. Green green oglądałeś? Niezłe połączenie pierwszego i drugiego ; p.

Serious Sam
24-09-2008, 23:50
http://pl.youtube.com/watch?v=5jkpSXi_x04 - zajebiste ; o

Rzeczywiście fajne ; P

@
Ja aktualnie oglądam higurashi no naku koro ni, tylko niestety po Angielsku (tylko 2 odcinki po Polsku znalazłem), jestem na 12 ep, z tego co do tej pory obejrzałem, to anime opowiada jedną historię, potem następuje "reset" i zaczyna się alternatywna wersja tej histori (na 12 ep, oglądam już trzecią alternatywę) , na początku wydawało się to raczej nudne, ale teraz zaczyna mi się podobać, szczególnie dla tego, że całość nabiera sensu, no i ma być jeszcze lepiej, jak mówił Grocix ;-)

milano8
25-09-2008, 03:19
szukam nastepne ciekawe anime ktore hmm ci co czytali me wczesniejsze posty to wiedza....
Znaice moze tytul czegos podobnego do fma przygoda nauka itd etc.
Po obejrzeniu znt mozna oczekiwac na next season ...
i prosze wlasnie o jakies anime co napisalem takie walki milosc walki przygoda cos ciekawego zeby nie mozna bylo sie nudzi noi zeby najlepiej online z subbami obejrzec bo sciagac to mi sie nie chce...

Oczekuje na odpowiedz bo wasze typy byly bardzo ciekawe jak znt i fsn

Rayza
25-09-2008, 08:35
he is my master?

Osore
25-09-2008, 08:36
@ Serious
Higurashi~ to jedno z najciekawszych anime jakie oglądałem. Nie olśniewa kreską, ale fabuła jest tak pokręcona, że chce się obejrzeć następny odcinek. A wszystko i tak wyjaśni się dopiero w drugiej serii.

@up
Oglądałeś Slayers? Jeśli nie, to polecam, mimo archaicznej kreski, to anime jest po prostu epickie.

Hazuma
25-09-2008, 12:54
jeśli chcesz walki w których nie będziesz sie nudził to polecam Ikkitousen bez 2 zdań, zresztą obejrzyj 1 odcinek do końca i na pewno ci sie spodoba ;p dostępne na kreskówki.fani bla bla a jak nie to szukaj na veoh (oczywiście jeśli chcesz online)

A tu skromny link

http://www.youtube.com/watch?v=YVomEnY3DCw (Nie myśl ze tylko laski sie tu klepią po prostu jak w tytule linka przedstawiają tylko walki kobiet %%)

Ogółem jest to takie pokręcone echhi z ciekawa fabuła fajny postaciami i odpowiednio wkomponowana muzyka jak to miało miejsce w fate stay night
wiec szczerze polecam.

Virusmaxi
25-09-2008, 15:26
Może się ktoś wypowiedzieć na temat Devil may Cry? Pierwszy odcinek w miarę mnie jakoś wciągnął :P

A to Ikkitousen jest... dziwne, ale jak narazie fajne :P

Illya_von_Einzbern
25-09-2008, 15:29
Może się ktoś wypowiedzieć na temat Devil may Cry? Pierwszy odcinek w miarę mnie jakoś wciągnął

Przereklamowane , kolega dzień dzień mi wciskał że jest zaczpisteeeeee to wkońcu się skapowałem że coś jest nie tak i logiczna odpowiedz : przereklamowane.

kołbaś
25-09-2008, 17:02
jest zajebiste. Jezeli chcesz odpoczac od tych wszystkich ecci, shool anime ai chcesz odejzec dobre krwawe walki to polecam ci dmc oraz hellsing

Juzefek
25-09-2008, 20:32
@up
Dodaj jeszcze Claymore :P

@top
Obejrzałem 12 ZnT. Troszkę nudnawy imho. Lepiej byłoby gdyby było tak jak w poprzedniej serii tylko że na odwrót :P Choć dosyć bekowe było na końcu jak się wszyscy przytulali :P Scarron sobie fajną osobę znalazł xd

Hazuma
25-09-2008, 21:06
Devil May Cry to całkiem dobre anime szczególnie walki , rockowa kapela jak i pizza Dantego ;p co do ikkitousen 1 sezon imo taki przybity lecz 2 cześć tzn. Dragon Destiny ownuje nie ma co a o 3 Great Guardians sie nie wypowiadam bo jeszcze nie widziałem a na opiniach innych sie nie bazuje pzdr

Nari
25-09-2008, 21:53
O.o dorwałem 25 TLR... nareszcie. Zaraz editnę i opiszę.

@edit. Nudny, przegadany, typowy. Zwykły, normalny- niczego innego się nie spodziewałem ; P.

milano8
26-09-2008, 01:30
@up
Dodaj jeszcze Claymore :P

@top
Obejrzałem 12 ZnT. Troszkę nudnawy imho. Lepiej byłoby gdyby było tak jak w poprzedniej serii tylko że na odwrót :P Choć dosyć bekowe było na końcu jak się wszyscy przytulali :P Scarron sobie fajną osobę znalazł xd

skad 12 znt masz sciagnales czy znalazles gdzies onl ?

Grocix
26-09-2008, 06:28
@Up
Z mininovej, ZnT wychodzilo w poniedzialki.

Rayza
26-09-2008, 21:28
w końcu obejrzałem 23 ep. SE jednym słowem by nie klnąc był "extra" najlepszy odc. jaki widziałem ^^ uwielbiam ten motyw kiedy ciemna strona wygrywa np: przez ironie losu : p.
tyle akcji a formujący sie kishin wygladał jak z jakiegoś horroru czy tez parodii na końcu xD no to teraz SE 24 i naruto nowy :p a potem dalsze epy Myself:yourself xD kurde niezłe teksty i akcje tu są xD a psychiczny Stein roxuje kolejny powód dla którego go uwielbiam :p

Czegochcesz
26-09-2008, 21:46
w końcu obejrzałem 23 ep. SE jednym słowem by nie klnąc był "extra" najlepszy odc. jaki widziałem ^^ uwielbiam ten motyw kiedy ciemna strona wygrywa np: przez ironie losu : p.
tyle akcji a formujący sie kishin wygladał jak z jakiegoś horroru czy tez parodii na końcu xD no to teraz SE 24 i naruto nowy :p a potem dalsze epy Myself:yourself xD kurde niezłe teksty i akcje tu są xD a psychiczny Stein roxuje kolejny powód dla którego go uwielbiam :p

24 ep imo był najlepszy - jak zobaczysz Shinigami Chop też Ci sie spodoba ; p
25 ep - gorszy, ale mam nadzieje, że to tylko przedsmak : P

Mnemosyne - bullshit, nie polecam...

@down
W mandze nie ma:
-idealnie pasującego głosu
-efektu
-czegos tam jeszcze

no no oavka ls :>.

Jeszcze nie ma eng subów ; /

Rayza
26-09-2008, 21:54
widziałem mangę wiec wiem co będzie...bez tego bym nie powiedział ze mi sie najbardziej podobał 23 ep...

DuskinessvsVision
26-09-2008, 21:58
no no oavka ls :>.

milano8
26-09-2008, 22:20
mam pytanie co do D.N.Angel czy warto obejrzec bo narazie obejrzalem 1 odcinek i nawet tako mi sie spodobalo... I pytam sie czy bedzie to ciekawe ?

Rayza
26-09-2008, 22:30
mam pytanie co do D.N.Angel czy warto obejrzec bo narazie obejrzalem 1 odcinek i nawet tako mi sie spodobalo... I pytam sie czy bedzie to ciekawe ?

jak sie spodobało to oglądaj,prosta reguła :p
po 24 [25 sie torrentuje] jedynie głosy Bogów mi sie spodobały reszta kiepska i nadal wole 23 xD
no teraz naruto sh. 66-67 xD

Kasiek123321123
26-09-2008, 22:49
Kurde xd Ja obejzalam :
DN...FMA...Naruto (cala serie anime i mange co wyszla) Bleach...wolf'rain...
D.Grey~...Myself yourself...Zero no Tsukaima.
Teraz szukam cos w stylu Zero no Tsukaima...Takie wątki miłosne i wogóle.
Taka romantyczna ale bez przesadnych hantaii i wogole :DD Polecacie cos?:P

Nari
26-09-2008, 22:51

Cieszę się, że SE idzie w dobrą stronę ; P. Specjalnie zostawiłem sobie ostatnie 12 odcinków na później.

Rayza
26-09-2008, 23:36
Kurde xd Ja obejzalam :
DN...FMA...Naruto (cala serie anime i mange co wyszla) Bleach...wolf'rain...
D.Grey~...Myself yourself...Zero no Tsukaima.
Teraz szukam cos w stylu Zero no Tsukaima...Takie wątki miłosne i wogóle.
Taka romantyczna ale bez przesadnych hantaii i wogole :DD Polecacie cos?:P

animeplanet.com - kategoria ecchi do wyboru do koloru

Grocix
27-09-2008, 00:06
@Up
Jak masz podawac linki, to podawaj poprawne ^^

@Kasiek~
Podobne anime masz po znalezieniu serii na http://www.anime-planet.com. Z wlasnego doswiadczenia, do ZnT BARDZO podobny jest Shakugan no Shana, polecam. A z typowych romansidel to do wyboru do koloru, zaczynajac od Clannada, przechodzac przez Kimi ga Nozomu Eien, a konczac na Green Green ^^

Virusmaxi
27-09-2008, 07:52
jak sie spodobało to oglądaj,prosta reguła :p
po 24 [25 sie torrentuje] jedynie głosy Bogów mi sie spodobały reszta kiepska i nadal wole 23 xD

Ale jesteś wolny ja juz dawno 25 mam za sobą :P

Te ostatnie odcinki (od momentu rozpoczęcia ataku na shibusen) pokazują że to anime jest strasznie psychodeliczne :D
Mi się 25 podobał, bo ja lubię takie lekkie odcinki gdzie jest więcej humoru, ale jak ktoś szuka akcji to 25 to nie ten adres.

Rayza
27-09-2008, 08:42
wolny? ja przez cały tydzien w budzie niemiałem czasu ogladac...tyle nauki i prac domowych...i jeszce dzis o 10 mam wycieczke szkolną xp w SOBOTE! co jeszce opozniło 25 ep....

Juzefek
27-09-2008, 11:11
wolny? ja przez cały tydzien w budzie niemiałem czasu ogladac...tyle nauki i prac domowych...i jeszce dzis o 10 mam wycieczke szkolną xp w SOBOTE! co jeszce opozniło 25 ep....
Cie grzeje czy co? Nie wiesz, że od robienia zadań domowych są przerwy między lekcjami?(taki mały dzołk)

Swoją drogą biorę się za Lucky Stara :P

Aha, mam coś dla fanów wiedźmina:
http://freedom.edu.pl/~czarny1337/prawiedzmin.jpg

Rayza
27-09-2008, 13:33
u mnie nie...robie póki nie zrobie,tak u mnie jest...
d'oh byłem z klasą [9 osob poszło] na targach turystycznych,po 1h chodzenia wróciłem z 2 pojemnymi torebkami gadzetów [jak długopisy,plakaty,coś jak mini-zoska] ,i katalóg i ulotek xD ja daja to brać,i pani kazała troche wziąść...a zaraz biore sie za se 25,i CG:r2 20+....

Hanndo90
28-09-2008, 02:38
to i tak nie zmienia faktu ,ze Naruto jest Kijowe xD

Serious Sam
28-09-2008, 02:50
Dobra.. skoro poruszyliśmy temat naruto, to chciałbym wiedzieć, jakie jest wasze zdanie na temat tego anime.Ja uważam, że jest przereklamowane, za długie, komercyjne, staje się nieciekawe (nawet już dawno się stało), nudne , oklepane.

@
Poza tym chciałem dodać, że jestem na 7ep Higurashi No Naku Koro Ni Kai - to anime jest niezwykłe, trudno mi się wysłowić i opisywać, bo być może jest późno i mi się nie chcę, ale powiem, że Higurashi jest niezwykłe - już to mówiłem? ano tak ; /

@down
Taa, opening też jest ciekawy, włączam sobie czasami na youtube i słucham.
Nipaaaah

Hanndo90
28-09-2008, 02:58
no juz znasz moje zdanie o Naruto ; P
a co do Higurashi tez uważam ,ze jest ''Niezwykłe'' nie tyle ,ze niezwykłe powiem wiecej! jest Z*******e.
I jeszcze jak wchodzi ten Opening z Higurashi no naku koro ni no poprostu chce sie żyć : )
z niecierpliwością czekam na trzecią serie
nipahh : )

Czegochcesz
28-09-2008, 08:57
Dobra.. skoro poruszyliśmy temat naruto, to chciałbym wiedzieć, jakie jest wasze zdanie na temat tego anime.Ja uważam, że jest przereklamowane, za długie, komercyjne, staje się nieciekawe (nawet już dawno się stało), nudne , oklepane.

To będzie tylko moja opinia - Naruto to anime(?) dla dzieci których bawi np. pierdnięcie bąka oraz biegunka...

Hazuma
28-09-2008, 11:58
Hum na temat naruto slow kilka, anime jest przyjemne jeśli czyta sie mangę a ze niewielu zna tajemniczy język angielski to raczej se nie poczyta (chyba ze są tłumaczone ale wtedy tracą na wartości) A co do higurashi raczej zdanie mamy to samo ponieważ jest to rewelacyjne anime

Ps Hanndo 2 seria nazywa sie higurashi no naku koro ni kai a nie jak ty to napisałeś higurashi no naku koro ni no chyba ze cosik ominąłem ?? 0o

Disseny__
28-09-2008, 12:03
Naruto jest żałosne (szczególnie na jetix). Nawet. No, ale może te pierwsze trzy - cztery serie. Dalej da się przeżyć. Ale shippuuden nawet fajny jest. ^ ^

Higurashi nie oglądałam, więc się nie odzywam..

28-09-2008, 15:16
Dla mnie naruto istnieje jako manga , jest dojrzala i przyjemna co do anime moge powiedziec gdyby nie bylo zapychaczy i zostala zrobiona profesjonalnie nie na odpier...(i dla dzieci) to stracila by moze tyle dzieciaczkow lecz przybylo by grono dojrzalych koneserow

Virusmaxi
28-09-2008, 16:24
Całe to anime jest beznadziejne a szczególnie ten "humor" (który wywołuje co najwyżej uśmieszek politowania) i bohaterowie, choć gdyby zrobić to na nowo, tylko fabułę zostawić, mogłoby coś z tego być. Cała historia nie jest aż taka zła, ale reszta jest tragiczna.

Hanndo90
28-09-2008, 16:51
Hum na temat naruto slow kilka, anime jest przyjemne jeśli czyta sie mangę a ze niewielu zna tajemniczy język angielski to raczej se nie poczyta (chyba ze są tłumaczone ale wtedy tracą na wartości) A co do higurashi raczej zdanie mamy to samo ponieważ jest to rewelacyjne anime

Ps Hanndo 2 seria nazywa sie higurashi no naku koro ni kai a nie jak ty to napisałeś higurashi no naku koro ni no chyba ze cosik ominąłem ?? 0o

Higurashi no naku koro ni - to pirwsza seria
Higurashi no naku koro ni kai - to druga seria : )
Higurashi no naku koro ni rei - trzecia seria (premiera w grudniu 2008) : )) :P

Hazuma
28-09-2008, 17:59
I juz blad ;p 3 seria nazywa sie

Higurashi no naku koro ni rei Xd a nie rai hihi ;p

tutaj promo ;p

http://www.youtube.com/watch?v=zyFe9Jb2I8E

Grocix
28-09-2008, 18:04
Tumturum! W koncu skonczylem Nagasarete Airantou, anime sredniawe, bardzo mi sie dluzylo. I znowu mam requesta na jakies nie za dlugie (13 ep max) i ciezkie, sredniociezkie anime.

@Down
Niet.

Illya_von_Einzbern
28-09-2008, 18:12
Napiszcie propozycje animu dla mnie żeby zawierało :
a ) dobrą kreske
b ) żeby miała fabułe na cała serie rozbudowaną etc.

Grocix tak wogule oglądałeś Air Gear?

milano8
28-09-2008, 20:55
co do naruto jest zjeb*** przegadane i to bardzo zanudza a te zdabingowane na dzetyks to zalosne (kumalski ?) aaaaaaaa

Noi jaka jest wasza ulubiona postac w ZNT ??
Dla mnie agnes i giulio

Suhayl
28-09-2008, 21:13
Napiszcie propozycje animu dla mnie żeby zawierało :
a ) dobrą kreske
b ) żeby miała fabułe na cała serie rozbudowaną etc.

Grocix tak wogule oglądałeś Air Gear?

Hikaru No Go.

Grocix
28-09-2008, 21:26
A ja sie zdecydowalem na Spice and Wolf, 1/3 mam za soba.

Kramer
28-09-2008, 23:10
Hikaru No Go.

Nie wiem czemu , ale po obejrzeniu openingu przypomina mi to Duel Masters albo jakis inny Yugioh
XDDDDDDDDDDD

@Groxic
No stary , po obejrzeniu bodajze 12 epow bedziesz czul strasznyyyyyyyy niedosyt

DDoS
28-09-2008, 23:38
Geass last odcinek
Hah, tak jak myślałem, spowodować żeby wszyscy Cię nienawidzili, a potem dać się zabić, ostatni odc. nie zaskoczył, ale zakończenie bardzo dobre

Mi się ciągle Hikaru no Go ściąga, za to Inukami i Tengen Toppa Gurren Lagann już w całości pobrane :)

Ma-chan
29-09-2008, 00:12
szukam anime typu ikkitousen czy tenjo tenge
jakies propozycje ? :)

Hazuma
29-09-2008, 00:25

Tytuł – Koihime Musou
Produkcja – lipiec 2008 do wrzesień 2008
Odcinki – 12/12
Gatunek – ecchi, sztuki walki, seinen, przygodowy, fantasy, shoujo ai

Czas trwania – 12 x 24 minuty

Opis: ANN
After losing a family to bandits during a night raid, Kanu swears she will not let others share the pain she experienced that night. She quickly becomes a well-known and feared by villains bandit hunter. During her journey she comes across others, who wish to join her in her cause. One of them is a girl named Rin Rin, who had similar experience with bandits in the past.

Jeszcze nie widziałem aczkolwiek ludzie to polecają i mówią ze ma to cos wspólnego z ikki i TT

Grocix
29-09-2008, 00:51
Skonczylem Spice and Wolf, w 4h pod rzad. Wedlug mnie, anime bardzo ladne i ciekawe, choc szczerze mowiac spodziewalem sie bardziej czegos w stylu Air. W kazdym badz razie polecam, chociazby zeby zobaczyc merdajaca ogonem Horo :3

@Odnosnie CG R2
A mnie... zaskoczyl, moze dlatego, ze nie przywiazywalem wiekszej uwagi do ostatnich odcinkow. Mimo wszystko, jestem troche zawiedziony, bo kilka watkow (chociazby z CC) nie do konca zostalo wyjasnionych. Chociaz, zakonczenie dobre i przemyslane.

@Edit 2
I pochwale sie nowa tapeta ;)
http://img440.imageshack.us/img440/9828/hrhrml6.jpg (http://imageshack.us)
http://img440.imageshack.us/img440/hrhrml6.jpg/1/w1680.png (http://g.imageshack.us/img440/hrhrml6.jpg/1/)

Czegochcesz
29-09-2008, 14:45

History's Strongest Disciple Kenichi.

Grocix
29-09-2008, 16:32
Podziele sie nowoodkryta gra:
http://somoe.org/typing/

Powodzenia i jak najwiekszych wynikow ;)

Nari
29-09-2008, 16:48
Co by tu obejrzeć po Lucky Star? Myślałem nad tym Higurashi no cośtam Koro.

Grocix
29-09-2008, 17:17
@Up
No, Higurashi jest fajne :)

Serious Sam
29-09-2008, 17:43
Co by tu obejrzeć po Lucky Star? Myślałem nad tym Higurashi no cośtam Koro.

No i dobrze myślałeś, nie zniechęcaj się, jak w pierwszych odcinkach nie będziesz wiedział o co chodzi.

29-09-2008, 19:22
juz nic xD

DDoS
29-09-2008, 19:31
juz nic xD

Raczej CG II 25 :)

http://www.mininova.org/tor/1856139

29-09-2008, 20:14
wielkie pytanie z jakiego anime leci muzyka w tle na poczatku gdy sasori przytula krolika ? xD http://pl.youtube.com/watch?v=E9k3Ll_37Cs&feature=related

code geass
Jak leluch prowadzi woz xd 3 potwierdzenia: czarny wlos gdy kamera idzie do gory na siano (jak ogladales w wysokiej rozdzialce ofc) , cc mowiac right lelouch zmienila kat glowy oraz oczu kierujac sie w strone przewoznika :P , (tutaj ziomek napisal na eng stronce) Lelouch IS NOT DEAD, here is the explanation:1. He killed his father and he has his code, but it ... gets active when the user dies. Remember, in C.C.'s memories...

another i tutaj 100% true :P (wyobraznia off mode /\ xD)
He's alive

Evidence, courtesy of `Nergal and 4chan:

1. Charles grabbed Lelouch with his right hand, which had the Geass sigil.
2. Lelouch needed the fully evolved Geass to transfer a code.
3. The code doesn’t appear to activate until someone dies. Hence, why C.C. was wounded when she first inherited her code. Same happened with Charles in the World of C.
4. When Lelouch touched Nunnally, Nunnally got a flash of his memories. This ONLY happens when a high potential Geass user touches someone with the fully evolved Geass.
5. The title of the series is “R2″, which is similar to how “C.C” is pronounced. So Lelouch would be “R.R.” which is Engrish (I presume) for L.L., Lelouch Lamprouge.
6. When C.C. is talking on the wagon, she says “the power of Geass brings loneliness…that’s not quite right is it, Lelouch?” and nods her head in the direction of the wagon driver.

Rayza
29-09-2008, 21:10
czy tylko mi technikum [rysowanie , granie w priv. wowa, czytanie mang,] nauka zabiera tyle czasu ze nie mam czasu na anime xD?

ja mam ten 1 obrazek jako plakat na scianie xD

29-09-2008, 21:28
“Geass is the power of kings, it will isolate you… well, I guess thats a little wrong… eh, Lelouch”

Picki jesli by ktos jeszcze mi nie wierzyl ; > 2 pierwsze to takie fake ale reszta prawdziwa ;p i nawet pasuje

http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/rr1bpx.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/1222618498159uf4la7.jpg

a tutaj dla nie dowiarkow :
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/78274203125xc3th.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/egy1w2jpg.gif

Nari
30-09-2008, 10:16
czy tylko mi technikum [rysowanie , granie w priv. wowa, czytanie mang,] nauka zabiera tyle czasu ze nie mam czasu na anime xD?

W LO czasu jest jeszcze mniej =// Dziennie 5 odcinków uważam za spory sukces...

Badon
30-09-2008, 11:10
Hotaru no Haka - Co to tym anime myslicie? 2 odc mam za sobą :-D

Btw: Moglibyście mi podać pare anime w stylu "Kanon"

Hanndo90
30-09-2008, 11:24
Hotaru no Haka - Co to tym anime myslicie? 2 odc mam za sobą :-D

Btw: Moglibyście mi podać pare anime w stylu "Kanon"

-Clannad
-Air
-Da Capo
: )