Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
@Grocuś
A mój plakacik? Jeśli pojawisz się bez niego w Krakowie, bądź świadom, że już buduje specjalną wyrzutnię która dorzuci Cię spowrotem do domu ;)
@Grocuś
A mój plakacik? Jeśli pojawisz się bez niego w Krakowie, bądź świadom, że już buduje specjalną wyrzutnię która dorzuci Cię spowrotem do domu ;)
Szukałem. Niestety, w Japonii nie można kupić ŻADNEGO plakatu, eerion potwierdzi. :/
@up:
Potwierdzam z jednym sprostowaniem. Znalazłem w jednym sklepie 4 plakaty, wszystkie robione na materiale i kosztujące man+ (320 zł+). Choć tego chyba już nie określa się mianem plakatu...
@up:
Potwierdzam z jednym sprostowaniem. Znalazłem w jednym sklepie 4 plakaty, wszystkie robione na materiale i kosztujące man+ (320 zł+). Choć tego chyba już nie określa się mianem plakatu...
Te też widziałem, ale dokładnie - ja bym ich mianem plakatu nie określił.
To nic, katapulta już się buduje, eeriona wystrzele za współudział. Mam ambicje przebić Chrisa z "Przystanku Alaska" i Monty Python'a ;)
To nic, katapulta już się buduje, eeriona wystrzele za współudział. Mam ambicje przebić Chrisa z "Przystanku Alaska" i Monty Python'a ;)
Masz 3 dni, w czwartek będę w Krakowie. ;)
Masa-san
06-04-2010, 00:26
Sory Tompior...
ja rozumiem, że można lubić kulturę japońską, anime, mangę...
Ale kimona itd zostaw Japonkom:D im w tym duuuużo lepiej
europejski, lekko puszysty chłopak w tym wygląda komicznie
wiem, przypierdzielam się na siłę, ale musiałem
@manga i anime
w końcu obaliłem coś, przed czym się broniłem 3 lata
naruto.
i powiem, że ma jeden bonus, którego brakuje bleachowi. ktoś ginie.
dlatego oceniam najwyżej wśród tasiemców
edit.
sory za 1 (słownie- jednego) byka. dość późno pisałem, mózg przestał myśleć
@FMA:B
Ooo, teraz to to się zaczyna rozkręcać.
Jak wypuścili tych nieśmiertelnych to aż mnie ciarki przeszły. Ogólnie ostatni odcinek był zajebisty.
Sory Tompior...
ja rozumiem, że można lubić kulturę japońską, anime, mangę...
Ale kimona itd zostaw Japonką :D im w tym duuuużo lepiej
europejski, lekko puszysty chłopak w tym wygląda komicznie
wiem, przypierdzielam się na siłę, ale musiałem
Panie, pan najpierw popracuj nad swoją ortografią albo zostaw pan to Polakom.
1. To nie jest kimono.
2. Nie tylko kobiety noszą takie stroje w Japonii.
3. Tompior nie jest puszysty.
4. Nie będziesz obrażał moda swojego nadaremno.
Dawno się nie odzywałem tutaj, no to cześć.
1. To nie jest kimono.
Siema malydok :D
1. Dokładnie - to yukata.
2. ----::---
3. Uroki zimy :D
4. Signed
@Masa-san: Wstawię w lato fotki w yukacie, robione w centrum Warszawy. Ciekawe, co wtedy powiesz :>
@Nodame Cantabile
Skończyłem całe anime. Mimo że trzecia seria nudziła czasami, to i tak jest jednym z lepszych anime, jakie widziałem. Wzruszające, zabawne plus elementy klasyki, która okazała się nie być nudna. 10/10
Owned xD
DB kai 51
Zaczyna się koniec Freezy, a ten odcinek to istny majstersztyk xD
Pacz_knight
06-04-2010, 08:41
@Gro
Wohoho! Widzę że płytka z Miku i mój upragniony OVA z LS! ^^
No i gratuluje fajnych figurek. ;p
@Tompior
Eeee tam, nieźle w tym wyglądasz, nie wiem co inni chcą od tej twojej yukaty.
A geta są świetne, ale i tak bym się w nich nieźle poturbował, więc preferuje zori. Bardziej wygodne i nie idzie w nich o protezę na zęby. :D
@topic
Po pierwsze chciałem powiedzieć że zamówiłem ze znanego, internetowego, japońskiego sklepu figurkę Revoltecha Saber z F/SN i jeśli wszystko dobrze pójdzie, to najprawdopodobniej otworzę swój sklep z figurkami i pomniejszymi gadgetami z M&A. :]
Po drugie, nie wiem czy brać się za dalszą część mangi Gintamy, czy oglądać anime. Manga w rzeczy samej jest boska, ale anime może być jeszcze lepsze.
Wiec co radzicie wybrać? ;p
Po trzecie lista anime w poczekalni, które proszą się aby je obejrzeć:
1. He is my master
2. Aki Sora OVA
3. Pandora Hearts
4. Baka to Test to Shoukanjuu
@up
Słyszałem, że twoja pozycja numer 3 jest warta obejrzenia. A pozycję numer 1 odrzuciłem po pierwszym odcinku.
Corgar Frizz
06-04-2010, 12:03
Gdzie tam Tompciu nie jest pulchiutki ^^ Bardzo pulchniutki Frizz potwierdza pulchniutkość Tompcia. Puni Puni :)
Było kupić katane, na ludzi którzy sprzeciwiają się lekkiej, podskórnej izolacji termicznej.
@Paczu
He is my master sobie odpuść, jest mnóstwo lepszych ecchi. A Pandora Hearts zobacz jak najszybciej!
Nippah~!
Corgar Frizz
Masa-san
06-04-2010, 16:13
1. To nie jest kimono.
Ortografia- wybacz. Pisałem dość późno, głowa nie działała do końca poprawnie, jednak swój błąd już naprawiłem.
1. Co nie zmienia faktu, że niezależnie od nazwy wygląda komicznie :p.
2. Ależ owszem, wiem, ale im w tym chyba najlepiej, nie sądzisz? Chyba że wolisz oglądać mężczyzn...
3. IMO taki fajny z niego misiaczek :D
4. :<
@Topic
DB Kai 51- w końcu poczułem się jak przy starym, dobrym dragon ballu :)
pandore ogarnac musisz na 200%
Tompi to taki slodki chlopaczek w tym, jeszcze tylko gro, eeriona, pacza, corgara nie widzialem, noi chyba kogos jeszcze ale nie pamietam.
I czy wiecie co z narutardem i wybielaczem, nadal fillahy czy juz koniec ?
Pacz_knight
06-04-2010, 17:48
@up
Obejrzę na pewno. Od jutra zacznę. ;)
Co do Narutarda, to zdaje mi się że jest już odcinek lub dwa po fillerach. ;p
A moją sexi mordkę możesz zobaczyć na moim Deviant Artowym profilu, tylko foto jest nieco przerobione przez koleżankę. A jeśli chcesz szukać, to gdzieś na forum w zdjęciach, lecz nie warto, bo robione jakiś rok temu. >.<
Ofc nie jesteś żadnym gwałcicielem, ani yaoistką? ;<
Dr.Unknown
06-04-2010, 17:58
Czy ktoś z was, hentai tards, potrafi mi powiedzieć dlaczego od kilku miesięcy nie ukazują się nowe chaptery GTO: Shonan 14 Days?
@Pandora Hearts
byłem pierwszym który polecał : P
@Masa
nie ginie? w bleachu? : D to tyś mangi nie czytał... pare dobrych postaci już w grobie lezy...
Hinamori,Hiyori,Matsumoto? Ichigo [nie długo w anime,]Tousen..
Fma
tia,zostąło 15ch+ anime sie konczy...
Tylko tyle FMA pozostało? :( Nie czytam mangi bo oglądanie anime sprawia mi znakomitą przyjemność, dawno tak nie oczekiwałem kolejnych odcinków jakiegoś anime.
Nie wiedziałem za co się zabrać, ale czytając wasze posty przypomniałem sobie o leżącym na dysku Pandora Hearts :)
Za to do torrentów doszło kilka pozycji: Durarara, Cobra the Animation, Dance in the Vampire Bund i Chu-Bra.
Pepeszka.
06-04-2010, 21:20
@topic
Po pierwsze chciałem powiedzieć że zamówiłem ze znanego, internetowego, japońskiego sklepu figurkę Revoltecha Saber z F/SN i jeśli wszystko dobrze pójdzie, to najprawdopodobniej otworzę swój sklep z figurkami i pomniejszymi gadgetami z M&A. :]
O fajnie napewno będe kupował :]
Yatta
Właśnie się dowiedziałem, że został wyemitowany ostatni odcinek fillerów w bleachu,
Yatta2
Wyszedł już raw k-on 2~!
Pacz_knight
07-04-2010, 07:20
Yatta
Właśnie się dowiedziałem, że został wyemitowany ostatni odcinek fillerów w bleachu,
Eeeee tam... Tyle razy się na Bleachu zawiodłem, że dawno już sobie go odpuściłem. Za jakieś 10 ep'ów znowu będą fillery, więc bez ekscytacji proszę...
Yatta2
Wyszedł już raw k-on 2~!
Gdzie!? Można już gdzieś obejrzeć pierwszy odcinek!?
Jak tak, to podaj mi proszę stronkę z której będę mógł pobrać. ;)
@Pacz
http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=123118
Już z subami :)
Ja poczekam na jakąś wersję w mkv.
Edit:
Nie zauważyłem na dole listy :P
http://www.nyaatorrents.org/?page=torrentinfo&tid=123079
Ale i tak zastanawiam się czy oglądać od razu,czy poczekać na większą liczbę odcinków.
Corgar Frizz
07-04-2010, 08:55
@DDoS
Ty dalej czekasz, a ja już obejrzałem ;p Coalguys już wieczorem wypuściło wersje 720p.
Ep K-On!! rano i humor z miejsca się poprawia. Co prawda w pierwszym odcinku niewiele się działo, ale mi banan z twarzy nie zszedł nawet na sekunde. Kreska trochę inna, wyraźniejsza. Pewnie dlatego że więcej pieniędzy na produkcje dostali. Ale ja wolę starszą, świetnie pasowała do klimatu całej serii.
Opening nieszczególnie wpadł mi w ucho, za to ending trzyma poziom.
Ale to dalej K-On! jest! Miało być moe i jest moe^^ Zwłaszcza Yui na samym początku, kiedy gra na Gitahu i nuci sobie. MOE MOE KYUN!
Nippah~!
Corgar Frizz
To jest odcinek drugiej serii czy kolejna Ova? To S2 w nazwie sugeruje raczej speciala...
Corgar Frizz
07-04-2010, 10:44
Odcinek nowej serii :)
Nowy op, nowy end, zapowiedź następnego epka. Raczej nie pasuje do speciala, nie?
Nippah~!
Corgar Frizz
Druga seria jak mówi Frizz.
Jak szaleć to szaleć kolejne pozycje dodane do torrenta, a niech się ściąga jak jestem w pracy i śpię :)
Canaan, Shangri-La, Shinkyoku Souaki Polyphonica Crimson S, Needless, Sengoku Basara, Saki, Bakemonogatari.
Najgorsze że padły mi prawie tego samego dnia oba dyski zewnętrzne -.- teraz problem z przenoszeniem PC > Laptop, hyh.
Corgar Frizz
07-04-2010, 11:27
Od dawna mnie to zastanawia... DDoS, gdzie ty pracujesz że masz tyle czasu na anime?
Nippah~!
Corgar Frizz
Zaskoczę cie jeszcze bardziej! HA! Ja mam czas w dzień na pracę, siłownię, znajomych, anime i Tibię :), a pracuje sobie w biurze 8 godzin dziennie, spokojna i przyjemna praca z dostępem do neta przy okazji (6h pracy i 2h luzu, bo szybko robię co muszę :D).
Zaskoczę cie jeszcze bardziej! HA! Ja mam czas w dzień na pracę, siłownię, znajomych, anime i Tibię :), a pracuje sobie w biurze 8 godzin dziennie, spokojna i przyjemna praca z dostępem do neta przy okazji (6h pracy i 2h luzu, bo szybko robię co muszę :D).
ty jesteś jak Fensir, masz czas na all a spisz 2-3h...
I tak nie napisałeś gdzie xD
edut
znalazłem fajną rzecz na JM
http://www.joemonster.org/art/13763/10_japonskich_fetyszy
Skończyłem Chobits. Nawet fajna seria. :) A teraz wezmę się za DTB, a później za Axis Power Hetalia. :P Niedawno się dowiedziałem, że jest nawet takie anime. :)
Kay, Grocix is back in black.
@Durarara
Całkiem przyjemna seria, co tu dużo mówić. Ciekawe jak się dalej wszystko potoczy.
@FMA
Nadgoniłem, łaaaa... ;D
@K-ON!!
^_^ Wypas.
@Higashi no Eden Kinowka Uno
Załamka, totalna. NIC nowego, ble.
@Rayza
あなたはバカですよ!^_^
Pacz_knight
08-04-2010, 16:04
@DDoS
Dzięki. ^^
@topic
Yay! K-ON! 2 wymiata! Ja chcieć więcej!!1 ;<
Humor mi się od razu poprawił i cały dzień nagle był elegancki.
Żeby tak druga seria Lucky Stara wyszła, to cały rok byłbym pozytywnie ustawiony. :D
@Naruto Anime
Wow! Zaskoczył mnie ten nowy opening. Może muzyka nie jest jakaś świetna, lecz ujdzie w toku. Przypadkiem się na niego natknąłem, ale ta dynamika akcji jaka jest ukazana w samym opie, jest cudna. :p
Zresztą większość tych scen jest taka... brutalna i żadna krwi? o.O
Dodatkowo poprawiła się kreska, ale ostatecznie nie zamierzam wracać do oglądania anime, chyba że walki będą się prezentować tak jak na openingu. ;)
Quezacoatl
08-04-2010, 16:45
http://www.youtube.com/watch?v=Ozc_zHWo9jk
Hahaha... XD
Pepeszka.
08-04-2010, 16:58
Hahaha... XD
hahahaha xDD
Hahaha... XD
Hahahahhaha : DDD
Pacz_knight
08-04-2010, 17:51
Hahaha... XD
Bwohahahahahaha!11!1 xDDDd
Corgar Frizz
08-04-2010, 18:07
Hahaha... XD
Muahahahahahahahaahahaha XD
Nippah~!
Corgar Frizz
Meh, czas na zmiane tapety:
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/Beztytuu-8.jpg
Hahaha... XD
Hahahahahaahahahhahahahaha!!! B)
@K-On 2
Świetny odcinek. Opening utrzymany w tym samym stylu co w pierwszej serii, ending znów rządzi. I w endingu Yui wygląda tak doroślej przez ten strój. B)
@K-On 2
Świetny odcinek. Opening utrzymany w tym samym stylu co w pierwszej serii, ending znów rządzi. I w endingu Yui wygląda tak doroślej przez ten strój. B)
Świetny? W którym miejscu? Ja podczas oglądania go ziewałem. Może to moje osobiste odczucie, ale twórcy chyba założyli, że sama nazwa K-ON przykuje widza do monitora/telewizora. A poza tym, pytam się: gdzie się podziały te krzywe nogi z K-ON S1?
Szczegół, że w moim przypadku mieli rację ;-).
Pan i Wladca
08-04-2010, 22:16
Ktoś się orientuje ile jest różnicy w odcinkach miedzy mangą a anime shippuudena? tzn. ile odcinków anime jest do tyłu?
Hmmmm, sprawdziłem, i wyszło, że anime jest jakieś 74 chaptery za mangą, lae z kolei nie wiem ile średnio chapów idzie na odcinek, więc zakładam, że 4, co daje jakieś 18 odcinków.
Spokojnie, będzie z 10 odcinków i walną fillery znowu ;p
Świetny? W którym miejscu? Ja podczas oglądania go ziewałem. Może to moje osobiste odczucie, ale twórcy chyba założyli, że sama nazwa K-ON przykuje widza do monitora/telewizora. A poza tym, pytam się: gdzie się podziały te krzywe nogi z K-ON S1?
Szczegół, że w moim przypadku mieli rację ;-).
Jak to stwierdził Frizz - twórcy trzymają się tego samego konceptu, w 24 minuty nie zrobili NIC. Thumbs up! ;)
a w wybielaczu sie kiedys fillery konczą bo już mam dosyć ich -.-
co do naruto to nadrobilem 10 epow i nawet jakos przebrnelem przez te fillery.
Ktoś się orientuje ile jest różnicy w odcinkach miedzy mangą a anime shippuudena? tzn. ile odcinków anime jest do tyłu?
Nie chce mi liczyć, w anime zaczyna się arc z atakiem Pain'a na Konohę, manga jest sporo dalej(ze 30-40 chapterów? Coś w ten deseń.) Musisz sobie sprawdzić.
Pan i Wladca
09-04-2010, 13:03
Ok dzięki, co do Bleacha to właśnie skończyły się fillery, najbliższy odcinek będzie juz powiązany z mangą.
jak już o Bleachu :>
http://img535.imageshack.us/img535/74/user10973pic28821253844.png (http://img535.imageshack.us/i/user10973pic28821253844.png/)
Z nudy przeglądałem stronki z fotkami i ta mnie rozbawiła, pamiętacie motyw test Kakashiego z dzwonkami i co zrobił Naruto? :D
Konoha Gakure Hidden Taijutsu Ougi! Sennen Goroshi! (http://www.sadistic.pl/kto-dupe-wypina-vt34557.htm)
@UP
Geniusz!
@Gintama
Obejrzałem 5 odcinków i nic szczególnego w tym anime nie widzę.
Chyba bardziej mnie ruszył poziom użytkowników tego serwisu...Chyba jednak jestem za stary ;)
http://www.youtube.com/watch?v=3IzOnAio0f4&feature=related
Taki sobie AMV, ale może mi ktoś powiedzieć co to jest za seria TTGL'a (od 2:30 się zaczyna)?? Któryś z filmów??
Pacz_knight
09-04-2010, 23:24
http://www.youtube.com/watch?v=3cHsNnDfmDs
Który to już raz słucham tego kawałka?
Policzmy... 53? :D
Miku, Miku! ;3
@edit
Nie, teraz już 55 raz. :P
http://www.youtube.com/watch?v=3IzOnAio0f4&feature=related
Taki sobie AMV, ale może mi ktoś powiedzieć co to jest za seria TTGL'a (od 2:30 się zaczyna)?? Któryś z filmów??
Mi sie wydaje ze jakis film czy cos bo nie przypominam sobie zebym widzial takie sceny ani w serii...
(prawdopodobnie TTGL: Parallel Works)
Tengen Toppa Gurren Lagann Parallel Works
Poczytaj sobie o tym ;)
FMA 52 ! Wspaniały, wręcz rewelacyjny odcinek od początku do ostatniej sekundy! Powtarzam się, ale te anime jest naprawdę wybitne (nie czytałem mangi :P).
Scena kiedy Heinkel zaatakował Kimblee - AWESOME!
FMA 52 ! Wspaniały, wręcz rewelacyjny odcinek od początku do ostatniej sekundy! Powtarzam się, ale te anime jest naprawdę wybitne (nie czytałem mangi :P).
Scena kiedy Heinkel zaatakował Kimblee - AWESOME!
W zupełności się zgadzam! FMA:B jest chyba najlepszym anime akcji, jakie kiedykolwiek widziałem.
Muahahahahahahahaahahaha XD
Nippah~!
Corgar Frizz
Tytuł "insert title here" naprawdę wywołał u was taki "śmiech"? Czy może to coś innego? Mi nawet przez myśl nie przeszło oglądając ten filmik, że on ma coś śmiesznego w sobie oO
Corgar Frizz
13-04-2010, 16:20
@Up
Prawdopodobnie nie, to była reakcja łańcuchowa. Ale kto nas zrozumie...
Nippah~!
Corgar Frizz
Tytuł "insert title here" naprawdę wywołał u was taki "śmiech"? Czy może to coś innego? Mi nawet przez myśl nie przeszło oglądając ten filmik, że on ma coś śmiesznego w sobie oO
Nam niezbyt wiele potrzeba do szczęścia ;-).
Pradatorek
13-04-2010, 17:09
A wild AMV appears!
Link (http://www.youtube.com/watch?v=kHG_t9WKmv4)
http://www.youtube.com/watch?v=iSLUmVUf5vg&feature=related
Mały smaczek ;]
edit
http://www.youtube.com/watch?v=mXiaPJqDXBc
Polsat owni xD
A wild AMV appears!
Link (http://www.youtube.com/watch?v=kHG_t9WKmv4)
Świetne, po prostu świetne.
A wild AMV appears!
Link
Muzyka owni.
#Shippuuden
Postanowiłem nadrobić te kilkanaście epów, zobaczyć czy wymyślili coś ciekawego z tym sześcioogoniastym. Lecąc przez te epy, dodam strasznie denne, jak dla mnie, czekałem jak powalczy coś z akatsuki. I co?
"Witam, Panie sześcioogoniasty, jestem Pain, proszę ze mną" i już mamy scenę jak leży przysypany kamieniami.
No przynajmniej już po fillerach i rozpoczynamy arc z Painem : ).
@Bleach 266
Super ze juz po fillerach nie mniej jednak i tak odcinek beznadziejny... flashback z tego co dzialo sie przed nimi ;x
Pacz_knight
15-04-2010, 16:21
@Black Rock Shooter
Don't know how many of you know but the release date for BRS has been pushed back to june 25. It'll be a 50 min OVA (no a 6 episode series) and it will be streamed online from june 25th to august 31st. rumor has it that if its popular enough then it will become an anime.
Heh, ciekawe... Nie spodziewałem się że to będzie OVA, a tu proszę! ;p
Szkoda tylko że będziemy musieli czekać aż 10 dni. ;<
@Shakugan no Shana
W poprzedni wekend obejrzałem prawie dwie płytki tego anime, gdzie pozostają mi dwa odcinki z dysku nr. 3 i cała płyta nr. 4. ^^
Naprawdę zajebiszcza seria, szkoda tylko że walki są pokroju jednoodcinkowego widowiska. Są stanowczo za krótkie i mało dynamiczne. Ale jeśli już dochodzi do starcia, to efekty i kreska są wyśmienite.
Fabuła sama w sobie jest ciekawa i wciągająca, bo gdybym nie miał potrzeb fizjologicznych i uczucia głodu, to zapewne siedziałbym na kanapie i przeleciał ciurkiem całego boxa. :D
Tak po za tym, to nie wiem czemu, ale ostatnio oglądam przeróżne serie, gdzie głównym bohaterem (a właściwie bohaterką), jest kobieta!
Oglądając wiele tytułów, nigdy nie natknąłem się na bohatera płci męskiej, tak zajebistego, jak ostatnio zapoznane dziewczyny z anime. ;/
@UP
Zrób powtórkę z Hellsinga xD
Zacząłem oglądać Eden of the east. Mimo oklepanego pomysłu na stratę pamięci, już po drugim epie fabuła zapowiada się naprawdę świetnie.
@edit
Właśnie skończyłem. 4.5/5, jedyny minus to spłaszczona fizjonomia postacii, reszta jest absolutnie genialna.
Zacząłem oglądać Eden of the east. Mimo oklepanego pomysłu na stratę pamięci, już po drugim epie fabuła zapowiada się naprawdę świetnie.
@edit
Właśnie skończyłem. 4.5/5, jedyny minus to spłaszczona fizjonomia postacii, reszta jest absolutnie genialna.
Popieram :)
To teraz musisz (ja tez) obejrzec pierwsza kinowke edena, ktora wyszla chyba 1-2 tyg temu.
Zanudziłem się na Cobra.
Wyprało mi mózg na papkę po Seitokai no Ichizon.
Trafiłem na coś lepszego tym razem - Durarara, po 3 odcinkach zapowiada się ciekawie.
Darker Than Black 12 odcinków za mną. Fajne anime, podoba mi się z samej opowiadanej historii, ma fajną piosenkę openingową, i kreska zła też nie jest. Jak na razie to na + wszystko tam jest. Zobaczymy jak będzie na końcu.
Pacz_knight
17-04-2010, 14:52
@UP
Zrób powtórkę z Hellsinga xD
A, no racja, Alucard (jeśli szczególnie o niego ci chodziło) był ok. ^^
Ale w sumie i tak nic nie przebije takiej Konaty czy Haruhi. ;/
@topic
Do listy oczekujących anime dopisałem Sengoku Basara. Widziałem fajne figsy w sklepach internetowych, z bohaterami z owej serii.
Może wreszcie znajdę godnego uznania bohatera. XD
@E. Serial Lain [1ep]
grafika ssie,
wygląd postaci ssie,
efekty ssą,
fabuła nie ssie!
pomysł na tą serie nie ssie!
jakoś przeboleć trzeba ^^
@[2ep] DURARARARARARARARARARARARARAR!.
Op song/ed song - i love it ^^
fabuła i pomysł - ciekawe dosyć.
grafika - cud miód i Rusek z plackami XD!
postacie - epic win x3?
zabije autorów jesli zwalą tą serie ^^
@DEADMAN WONDERLAND [manga]
-Genialna manga [Branch of sin - Crow's Blood Armblades!]
-Groteska ,krew ,brutalność i nikt się nie zacka z głw. boh. [typowy Simon]
-Postacie też są dosyć oryginalne [no bo gdzie znajdziesz cyber-hipisa z dredami? XD i okularami a'la Tousen?]
-Grafika trudno narzekać ^^
-Yandere,Tsundere~~
@My Father is Otaku
Zabawna manga o tym jak otaku lolicon,dow. się ze ma córkę loli którą od teraz ma wychowywać. Pomaga mu cały sztab jego pracodawcy Mangaki ^^.
@Bleach
przygotujcie sobie dobry fotel i żarcie,bo będzie sie dużo działo ^^
@My Father is Otaku
Zabawna manga o tym jak otaku lolicon,dow. się ze ma córkę loli którą od teraz ma wychowywać. Pomaga mu cały sztab jego pracodawcy Mangaki ^^.
Gdzie znalazłeś tę mangę, bo mam chrapkę na jakąś komedię :P
Mangafox.com
mangareader.com
"otaku no musume" XD?
Ahh, a ja szukałem po angielskim tytule :P
No to i w naruto i w bleachu zapowiadaja sie ciekawe odcinki teraz :D
@K-On!! ep. 2
HA!! Wzrok Sawuś-chan miażdży!! Najlepsza scena w całym odcinku!
@Darker Than Black
15 odcinek i zmiana opena. Eeee.... zły nie jest, ale wolałem ten pierwszy.
Oglądając anime Kara no kyoukai, zacząłem przeglądać sobie Type-MOON wikie i znalazłem bardzo ciekawy rysunek, pokazujący powiązania pomiędzy postaciami z poszczególnych anime:
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20070831040024/typemoon/images/5/56/TYPE-MOON_relations.jpg
Nie wiedziałem, że tak sobie łączą różne serie :>
@Btw: Saber z F/SN wazy 42kg (lol wtf) i walczy z Berserkerem, który jest tylko... 7,5x cięższy. Ma baba krzepe :D
Quezacoatl
19-04-2010, 01:31
@Bleach
przygotujcie sobie dobry fotel i żarcie,bo będzie sie dużo działo ^^
A widziales ostatni odcinek? W Wybielaczu koniec fillerow. I co inteligentni tworcy anime robia? Obcinaja sceny ktore w mandze zajely 2 chaptery (Walka z Chimera) streszczajac je w 2 minutowej narracji tymsamym odbierajac sporo akcji i scen walki ktore moglyby wypelnic odcinek, i zastepuja to wszystko 5cioma minutami 1-slownych wypowiedzi miedzy Ulq and Inoue, oraz ich rozterkom moralnym. Chyba rzygne.
A widziales ostatni odcinek? W Wybielaczu koniec fillerow. I co inteligentni tworcy anime robia? Obcinaja sceny ktore w mandze zajely 2 chaptery (Walka z Chimera) streszczajac je w 2 minutowej narracji tymsamym odbierajac sporo akcji i scen walki ktore moglyby wypelnic odcinek, i zastepuja to wszystko 5cioma minutami 1-slownych wypowiedzi miedzy Ulq and Inoue, oraz ich rozterkom moralnym. Chyba rzygne.
Walka z Chimerą była przed fillerami, pierwszy odcinek to streszczenie tego co już było we wcześniejszych odcinkach + początek walki Ichigo z Ulq. Po tylu fillerach musieli przypomnieć widzom oryginalną historię.
Co więcej, cała tak rozmowa z Inoue miała w mandze miejsce, dokładnie w tej formie, tylko że w anime musi to oczywiście zająć więcej czasu.
To tylko odcinek przejściowy był, jestem pewien, że w następnym będzie ciekawiej, a zapewne skończy się na relase Ulqa :P
Quezacoatl
19-04-2010, 23:26
Walka z Chimerą była przed fillerami, pierwszy odcinek to streszczenie tego co już było we wcześniejszych odcinkach + początek walki Ichigo z Ulq. Po tylu fillerach musieli przypomnieć widzom oryginalną historię.
To ktos mi musial sciemnic od ktorego odcinka zaczely sie fillery, bo przestalem ogladac od fillerow i tej walki nie widzialem :x
I tak nikt tam nie moze Aizena pokonac. Do tego Bankai Gina bedzie zamiatac. Prawdziwa zabawa zaczyna sie dopiero po tym jak...
Isshin wpada zeby sie przylaczyc.
Hajime no Ippo 891
W końcu, na taki odcinek czekałem od dobrych kilku miesięcy. Kocham Ippo, mam nadzieje, że zniszczy Woli`ego : D
@Bleach 267
Nuda póki co ;x Ulq i Ichigo dotykają sie póki co pisiorkami i przeplataja to walką Sado i Abaraia z jakims Hollowem. Zieff.
Darker Than Black done.
Eee... to jest za zakończenie? Złe nie jest, ale mogli dać lepsze. Nieeee..... To zakończenie było złe.
Ktoś wie z jakiego anime jest ten koleś z mieczem, jakoś mi się nie kojarzy.
http://img696.imageshack.us/img696/8839/qscx.jpg
kurosaki ichigo z bleacha ;p prowokoacja
kurosaki ichigo z bleacha ;p prowokoacja
Mam dziwne wrażenie, że nie o tego chodziło : D
@DDoS
Allen Walker, D.Gray Man
To z D-gray man'a jest anime? Ostatnio przeczytalem całą dostepną mangę, ale o anime nie wiedzialem :)
@Hetalia: Axis Power
Trzy słowa: Dziwne to jest!! Ale chyba cały czas trzyma się mangi. I KAŻDY ODCINEK MA 5 MINUT!! To jest śmieszne!
@down
Nie dziwię im się. ;)
Corgar Frizz
22-04-2010, 10:53
@Grycan&Hetalia
Śmieszne jest to, że 99% ludzi na konwentach na najdrobniejszą wzmianke o włochach reaguje krzycząć PASTA!
Nippah~!
Corgar Frizz
Racja teraz mi się przypomniał, że to był D-Gray Man.
Muszę zwolnić oglądanie Durarara, bo jeszcze 10 odcinków musi wyjść, a nie chce kolejnego anime z tygodniowym czekaniem.
Nie ma to jak kryptoreklama - 7 odcinek Durarara i plakaty anime, w tym DTB: Gemini...
Narut manga
No powrót humoru do Naruto - rap :D Ciekawie zapowiada się kolejny chapter, niestety dwa tygodnie czekania. Czyżby Naruto miał stoczyć walkę z mrocznym sobą, czy też pogodzić się z tymi uczuciami?
Zacząłem (no i dosyć szybko nadrobiłem całkowicie - 2 dni w pracy) Psyren manga, dosyć ciekawa fantastyka, nadawało by się do zrobienia ciekawego Anime na jej podstawie.
@K-On!! - odc. 2
Cieniutko, mam nadzieję, że szybko dołączą nowe osoby do LMC i akcja nabierze tempa.
Pacz_knight
22-04-2010, 18:37
@DDoS
Nie trzeba chyba potwierdzać, ale i tak to powiem! To Allen z D.GM. :p
A tak swoja drogą, skoro już jesteśmy przy D.GM, to przerwałem mangę, bo coś nudnawa się zrobiła kilka chapów pod koniec...
@Grycan
Zdecydowanie polecam ci bardziej mangę Hetali.
Często jest tak, że w anime nie ma objaśnień, przez co całość jest niezrozumiała dla widza. W mandze (zależy oczywiście jakiej jakości znajdziesz), masz na dole odnośniki, które pomagają ci zrozumieć występujące w treści aluzje do danych sytuacji. ;)
@topic
Sengoku Basara czas zacząć! ^^
Tak sobie przeglądam w sieci wpisany, powyższy tytuł i aż się przeraziłem ile jest gier na konsole z tejże serii. o.O
@Grycan
Zdecydowanie polecam ci bardziej mangę Hetali.
Często jest tak, że w anime nie ma objaśnień, przez co całość jest niezrozumiała dla widza. W mandze (zależy oczywiście jakiej jakości znajdziesz), masz na dole odnośniki, które pomagają ci zrozumieć występujące w treści aluzje do danych sytuacji. ;)
Czytałem tylko 1 tom w polskim wydaniu. ;) Także, na razie wiem o co biega. :)
Czy Allen nie miał przypadkiem wielkiej ręki? Skąd wziął się ten miecz o.0
Czy Allen nie miał przypadkiem wielkiej ręki? Skąd wziął się ten miecz o.0
potem dostał upgreat'a i zamieniał rękę w miecz ;p
Obejrzałem sobie Naruto Shippuuden Movie 3, jak na film przy współpracy z Kishim średnia fabuła. Plusem jest pokazanie wszystkich prócz Sasuke z młodego pokolenia (dobrze, że bez Sasuke, ale oczywiście nie obeszło się bez wzmianki o nim). Na końcu pominięto jeden ważny aspekt, co mi się nie podobało:
Naruto po użyciu RFS nie odniósł obrażeń, a wiadomo, że technika ta jest niszcząca dla używającego [pomijamy Sage Mode, akcja była po walce z Hidanem i Kakuzu, a walką Jirayi z Painem]
Mam 5 anime aktualnie do obejrzenia, ale nie wiem w jakiej kolejności się za to zabrać + żeby gatunki się nie powtarzały :D Canaan, Needless, Chu-Bra, Saki, Sengoku Basara.
Pacz_knight
23-04-2010, 21:38
@up
Canaana zostaw sobie na później, a teraz zacznij Sengoku Basare. ;)
Jestem oszołomiony walkami jakie odbywają się w anime. Szkoda tylko że seria ma 12 odcinków. ;p
Pan i Wladca
23-04-2010, 21:45
Same w sobie movie 3 shippuudena dobre było, tylko faktycznie dziwne, że blondas bez żadnych obrażeń wyszedł. Ciekawe justsu miał ten zły ziomek :>
daj ktos linka do shupa 3
Pan i Wladca
23-04-2010, 23:13
http://www.kreskowka.pl/v-61641/shippuuden-movie-3-pl
I tak trzeba przyznać że 3 jest dużo lepsza od dwóch poprzednich. Mocno zakorzeniona w oryginale, przyzwoicie trzyma się kupy, no i brak dodatkowych rasenganów(takich, których oryginał nie posiada), przemawia jednak na plus, a i fabularnie wydaje mi sie ciekawsze od poprzednich, choc nie jest to ciagle na poziomie kinówki bleacha: memories of nobody(tak sie chyba nazywala?).
@Shippuden film
Jak zwykle, najlepsza końcówka ;-).
I imho za dużo pieprzenia, za mało walk jak na shonena przystało.
Ale tak poza tym, to całkiem nieźle.
Badzmy szczerzy: takie filmy robi sie tylko na kase, i to z pominieciem tresci oryginalu. Biorac to pod uwage, ta akurat kinowka wypada zdecydowanie lepiej niz poprzednie ;)
DB Kai 54
Jest tak, jak przewidziałem- nie poprzestaną na Namek Saga i lecą dalej, czyli będzie IMO jakieś 180-190 odcinków DB kaia :P
Ps. pomijają Garlic Junior Saga
@Pacz
Sengoku Basara - no walki dobre, ale odstające trochę za bardzo
jedno uderzenie i cała armia fruwa, do tego konie skaczące na kilkadziesiąt metrów, ponad bramy zamków, wtf? Ta seria tylko 12 odcinków, ale w ostatnim zapowiedź drugiego sezonu.
To chyba pozostaje mi zabrać się teraz za któreś ecchi, pantsu, romantic, loli aaaa nie przepadam, ale ciągle fantasy, samurai, mecha nie można oglądać :)
@FMA 54
Koniec Envy'ego był naprawdę wzruszający. A Armstrong jak zwykle 100% zajebioza
Wie ktoś gdzie obejrze online 3 kinówke shippu BEZ płacenia jakimiś smsami? : /
Nastawianie Armstronga : D.
Ogólnie robi się coraz ciekawiej szkoda, że już tak niewiele do końca.
#up
Na shippuuden.pl szukałeś?
lepiej sobie sciagnij z torrenta albo irca, bo online to wszedzie typy wrzucaja na megavideo ;/
Quezacoatl
26-04-2010, 23:26
Thee, hee...
http://www.youtube.com/watch?v=j1bl_C4Nu8g
Zaloze sie ze Groc is Kuma to ogladaja. :p
Pan i Wladca
26-04-2010, 23:43
http://www.kreskowka.pl/v-61641/shippuuden-movie-3-pl
instrukcja obsługi gdybyś nie skumał:
1. Klikasz w linka http://www.kreskowka.pl/v-61641/shippuuden-movie-3-pl
2. Klikasz "Pokaż mi tą stronę"
3. Klikasz w żółty napis "Klik" na białym trójkącie w niebieskim kole.
4. Klikasz "Ok" i otwiera ci się okienko z pierwszą częścią filmu*
* by otworzyć kolejną część klikasz w Pokaż/Schowaj 2 część i powtarzasz krok 3 i 4 :>
instrukcja obsługi gdybyś nie skumał:
1. Klikasz w linka http://www.kreskowka.pl/v-61641/shippuuden-movie-3-pl
2. Klikasz "Pokaż mi tą stronę"
3. Klikasz w żółty napis "Klik" na białym trójkącie w niebieskim kole.
4. Klikasz "Ok" i otwiera ci się okienko z pierwszą częścią filmu*
* by otworzyć kolejną część klikasz w Pokaż/Schowaj 2 część i powtarzasz krok 3 i 4 :>
Hmm, nie mam pytań... Dzięki.
a ja mam!
czym ten link otworzyć? jest do tego jakiś program za friko?
Pacz_knight
27-04-2010, 09:04
@Pacz
Sengoku Basara - no walki dobre, ale odstające trochę za bardzo
jedno uderzenie i cała armia fruwa, do tego konie skaczące na kilkadziesiąt metrów, ponad bramy zamków, wtf? Ta seria tylko 12 odcinków, ale w ostatnim zapowiedź drugiego sezonu.
To chyba pozostaje mi zabrać się teraz za któreś ecchi, pantsu, romantic, loli aaaa nie przepadam, ale ciągle fantasy, samurai, mecha nie można oglądać :)
Hahahaha, no tak, te konie też mnie mocno naprowadziły na osobisty komentarz w stylu WTF!? XD
Ale wiesz, ja jestem fanem tego typu bajerów. Uwielbiam patrzeć jak naprzeciw wielkiej armii wychodzi jeden bohater z gigantyczną bronią i jednym ciosem niszczy hordy przeciwników. :D
Co do drugiej serii, to jestem szczęśliwy że anime będzie kontynuowana, chodź jeszcze nie dokończyłem pierwszej, ale małymi kroczkami zbliżam się do końca. ;)
A jeśli chodzi o samurajów to znalazłem kolejną fajną serie, ale niestety nic o niej nie wiem, tylko tyle że ładnie się prezentuje (czyli nic konkretnego, tak w woli ścisłości xd).
Hakuoki Shinsengumi Kitan... Czy ktoś słyszał o tej serii?
Znalazłem jakieś odcinki online, ale niestety pojawiły się one dość niedawno (właściwie to co tydzień w tym miesiącu), a ich ilość nie przekracza cyfry trzy, więc podejrzewam że seria musi być świeżo wydana. o.O
Ofc, dzisiaj obejrzę te trzy odcinki i zobaczymy cóż to jest. :p
(czyli nic konkretnego, tak w woli ścisłości xd)
Poprawną i historycznie umotywowaną formą jest gwoli. Przyimek ten powstał z wyrażenia k woli, tzn. z przyimka k (zachowanego w tej postaci jeszcze w gwarach, np. k nam, k sobie, występującego obocznie do ku, np. ku nam, ku sobie), który w pozycji przed spółgłoską dźwięczną uległ udźwięcznieniu, tzn. k woli → gwoli. Obecnie jest rzadko używany, przestarzały. Świadczy o tym m.in. zniekształcona, niepoprawna, historycznie nieuzasadniona forma w woli.
@Topic: Pooooooolecam anime Kara no Kyoukai :> Troche mroczne, fajna muzyka i dobre walki.
@Pacz, przeczytaj sobie opis na anidb.net - anime na podstawie gry dla żeńskich graczy :)
Po przeczytaniu opisu mi jakoś nie przypadło, zobaczymy twoją recenzję po 3 odcinkach (wychodzi od 04.04)
@Tompior, mhm ta w Want to watch, nie zaszkodzi wrzucić do torrentów.
No to zabieram się teraz chyba za Saki, przynajmniej to nie jest ecchi, potem Chu-bra, Needless i po takiej torturze umysłowej Caanan.
Ja te 3 odcinki obejrzalem(trafilem na torrent na stronie DB ). Cóż można powiedzieć, jakieś naparzanie się na miecze, historyjka o zagubionym tatusiu, z dość ładną kreską. Jak narazie dość strawne, ale niczego wybitnego się nie spodziewam.
Pacz_knight
27-04-2010, 16:00
@Tompior
Tak też, ale moja stara polonistka mówiła, że obie formy są poprawne. ;)
@DDoS
I tak mnie ten opis nie zniechęcił. xD
A dlaczego? Bo fajne figurki od Kotobukiy widziałem na AmiAmi z tej serii :D
Zaraz po obiadku zabieram się za oglądanie. ^^
@topic
A wie ktoś co się dzieje z BRS? Anime swoją premierę miało mieć w niedziele w Japoni, a jak do tej pory żadnej poważnej wzmianki nie widziałem. ;/
Zacząłem od Saki, od razu przypomniało mi się Hikaru no Go. Oba anime na pewno oglądałoby się lepiej znając chociaż trochę zasady gier (Go, Mahjong). 3 odcinki za mną, sera 25 odcinków, a już mnie zmęczyła, ciekawe ale nie wciągające. Korci by przerwać i włączyć Canaan, Pandora Hearts, Sora o Kakeru Shoujo lub Dance In The Vampire Bund albo kontynuować Durarara.+
@Pacz
Black Rock Shooter - 25 czerwca wychodzi 50 minutowy OVA. Za dużo różnego info i późna godzina sprawiają, że nie wiem czy dobrze pojmuję.
Ów OVA ma być cześcią kampani promocyjnej (25.06-31.08), wydanie anime, ilość odcinków wciąż nieznana.
Pacz_knight
28-04-2010, 15:33
@DDoS
Ehhh, to mi się coś pomyliło z tymi miesiącami. >.<
No to sobie jeszcze poczekamy...
@topic
Obejrzałem wczoraj te trzy odcinki Hakuoki Shinsengumi Kitan i...
No właśnie... To anime jest świetne!
Wiem że głupio tak oceniać serie po zaledwie trzech odcinkach, ale już na samym początku, anime w pełni do mnie trafiło i czułem w środku że to jest to - coś na co czekałem od dawna. ;p
Nie wiedzieć czemu, ale ostatnio wszystko co oglądam bardzo mi się podoba. Może to dlatego że trafiam na wyjątkowe serie, albo to jakiś kryzys nastoletni. o.O
OP jest po prostu świetny. Nie wiem jak go opisać, ale naprawdę do mnie przemawia. :D
Ten klimat który jest otoczką dla całego anime wymiata. Nutka humoru, przewijające się gdzieniegdzie elementy fantastyki rox!
Bohaterowie, z którymi łatwo się zintegrować, a przede wszystkim ich rożne i nieoklepane zachowania.
Kreska też jest niczego sobie, pomimo tego iż oglądałem anime online, to i tak naprawdę nieźle się prezentowało.
Podobały mi się (jak na razie), te niewielkie starcia bohaterów z przeciwnikami. Były fajnie i realistycznie przedstawione.
Szkoda że jak na razie pojawiły się tylko trzy odcinki. Ja z niecierpliwością czekam na kolejne. ;)
Jest już czwarty. Właśnie obejrzałem.
Coś za bardzo mnie wciągnęło dzisiaj 17 odcinków + Bleach.
Co do Saki z czasem stało się przyjemne, ale będąc na 21 odcinku, gdy seria ma 25 odcinków, a historia wydaję się być daleko od połowy nawet, czuję że zapowiada się na niemiły ending i oczekiwanie na drugą serię!
Starałem się wybierać pełne anime, ale widzę, że po Sengoku Basara, trafiam na sezonówki.
Idę spać nie dam rady już dokończyć reszty odcinków.
Saki done, mimo kiepskiej recenzji na początku, muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczony ów serią, szkoda tylko, że to sam pierwszy sezon i teraz czekanie na kolejny.
Pomyślałem sobie, że może warto obejrzeć jakieś anime o innej popularnej japońskiej grze - shogi, więc Shion no Oh z "Won't watch" trafia do Want to watch.
Coś ostatnio mało osób aktywnych, cóż to nauka do matury/ testy gimnazjalne czy co was pochłonęło? :)
Zacząłem kolejne anime, tym razem bardzo nielubione gatunki - Chu-Bra, ja <...> anime o bieliźnie, wtf?
Yuri_Hyuga
29-04-2010, 23:26
Coś ostatnio mało osób aktywnych, cóż to nauka do matury/ testy gimnazjalne czy co was pochłonęło? :)
Forum umiera!!!!!!!!!!!!!!111111 ;(;(;(;(;(;(;(;(
Ja osobiście się teraz wziąłem za 07-Ghost. Z początku myślałem, że trafiłem na jakieś shounen-ai, no ale dopiero się rozkręca, więc dam spokój takim myślom xD
A oprócz tego to te co wychodzą, czyli FMA czy też Angel Beats! (które swoją drogą jest niezłe; oby nie spartoczyli).
@Angel Beats!
Spodziewałem się czegoś gorszego. Sądziłem, że wydadzą przereklamowanego średniaka, myliłem się (chociaż nie do końca).
To co najbardziej podoba mi się w anime Juna to różnorodność, w jednym odcinku można znaleźć kawałki komedii, dramatu, shounena (tylko w tej produkcji) itp. W efekcie daje wybuchową mieszankę, która zdecydowanie wciąga (podobnie jak w Clannadzie). Wracając do grafiki, tak jak się spodziewałem, stoi na wysokim poziomie. Postacie są wykonane dość dobrze, tła nie są jednolite. Pomysł na fabułe jest równie dobry. Praktycznie wszystkie niejasności można objaśnić niezwykłością (jak i zwyczajnością) miejsca w jakim się znajdują. Wykonanie też dość dobre. Wiele wątków i nagłe zmiany nie pozwalają się nudzić. Niestety, anime ma też swoje złe strony. Podobnie jak w Air'ze niektóre sytuacje są dość naiwne. Samo uwielbienie wszystkich względem Yurippe jest dziwne. Dodatkowo ta nieśmiertelność... Coś tu jest zdecydowanie nie tak.
Podsumowując:
Mimo nielicznych niedociągnięć, Angel Beats! jest jedną z lepszych (jak i nie najlepszą) serii roku 2010.
@Darker Than Black
Warto brać się za tą serię? Już od kilku miesięcy leży na dysku.
@Edit
DTB - oczywiście nie czekając na odpowiedź sprawdziłem. Jak na 1 odcinek zapowiada się genialnie.
Yuri_Hyuga
01-05-2010, 20:35
@Edit
DTB - oczywiście nie czekając na odpowiedź sprawdziłem. Jak na 1 odcinek zapowiada się genialnie.
Bo takie właśnie jest, genialne. Chociaż przyznam, że na ostatnich epach 2 serii się zawiodłem.
Chu-bra done! Oh my god, nigdy więcej (chociaż i tak pewnie kiedyś się zdarzy) podobnych anime.
Zacząłem Canaan, bardzo dobrze się zapowiada.
Btw. dwa razy do roku wychodzi chyba taka fotka z zapowiedzią nowych anime (wiosna/jesień chyba - czarne tło, miniaturki, tytuł i krótki opis) czy ktoś ma może linka do ostatniego/najnowszego? bo mi link zjadło z zakładek.
Corgar Frizz
01-05-2010, 22:48
http://chartfag.files.wordpress.com/2010/03/spring-2010-v2march.jpg
To miałeś na myśli?
Nippah~!
Corgar Frizz
Na razie sobie chyba Hetalia odpuszczę, a wziąłem się za Asura Cryin. Po 1 odcinku zapowiada się nieźle, tylko na 85% coś na końcu będzie spartolone.
A mnie na Slayersów wzięło, czyli powrót do czasów dzieciństwa :P
Corgar, tak o to właśnie dzięki.
@Grycan
O ile pierwszy sezon Asura Cryin jest dosyć ciekawy i wciągający, drugi już nie jest tak fajny.
Masa-san
02-05-2010, 10:29
A ja polecam Arakawa under the bridge :P
bardzo dziwna seria, utrzymana w klimacie bakemonogatari
dla mnie chyba numer 1 z nowości
Doszedłem do 4 odcinka "Darker Than Black" i film (anime) się urwał.
Aj! Miałem na myśli, że nie mogłem znaleźć kolejnego odcinka (4). W tym momencie wkroczyła seria "Ladies VS. Butlers" skutecznie odciągając moją uwagę od wyżej wymienionego kryminału. Cóż, ogromne cyc... piersi? robią swoje, a mój ban na BakaBT nie chce się usunąć, mimo moich starań.
Sama seria jest dość milutkim Ecchi. Jedyne co mogę zarzucić to zbyt duża dawka Fanservisu. Nie wiem co mieli na myśli twórcy dając taką ilość obnażania się, lecz z całą pewnością im nie wyszło. Sądzę, że nie mieli jak zapełnić czasu antenowego, więc wrzucili troszkę wypukłych części ciała.
"Co się może stać, napewno nam nie zaszkodzi!" - o ile na początku wywoływało to jakiś uśmiech na twarzy, pod koniec zwisające melony zaczynały mnie nudzić i wolałem popatrzeć na twarz. A w sumie było co oglądać. Postacie zrobione są dość starannie, z dbałością o pewne części ciała jak i cechy (nie tylko te fizyczne). Nie sposób jest pomylić poszczególnych bohaterów, za co należy się spory plus. Co do samej akcji, nie jest zła, choć jak na Ecchi przystało, połowa anime to sranie w banie.
Podsumowująć, "Ladies VS. Butlers" jest świetnym sposobem na zrelaksowanie się po ciężkim dniu pracy. Kreska cieszy oko, a poszczególne scenki poprawiają humor.
Jak na Ecchi przystało! 8/10 ;) - dla porównania "Mel~ Haruhi" dostało tę samą ilość punktów, a mój tyłek trzyma się dość dobrze.
Jak na Ecchi przystało! 8/10 ;) - dla porównania "Mel~ Haruhi" dostało tę samą ilość punktów, a mój tyłek trzyma się dość dobrze.
I mialo to nas jakos zainteresowac, bo?: D
Doszedłem do 4 odcinka "Darker Than Black" i film (anime) się urwał.
Aj! Miałem na myśli, że nie mogłem znaleźć kolejnego odcinka (4). W tym momencie wkroczyła seria "Ladies VS. Butlers" skutecznie odciągając moją uwagę od wyżej wymienionego kryminału. Cóż, ogromne cyc... piersi? robią swoje, a mój ban na BakaBT nie chce się usunąć, mimo moich starań.
Leecher noob!
Bow before Power Users!
- dla porównania "Mel~ Haruhi" dostało tę samą ilość punktów, a mój tyłek trzyma się dość dobrze.
Spoko spoko. Wpadniesz na jakiś konwent to zrobię z ciebie mielonkę.
@Bokurano
Bez wahania mogę stwierdzić, że najsmutniejsze anime, jakie oglądałem. Nie taki sztuczny wyciskacz łez, jak np. Air, ale zlepek prostych, bardzo możliwych historii, w których każdy znajdzie coś o sobie.
@Nari, po tytule nie mogłem przypomnieć sobie anime, ale po wejściu od razu powrót zdarzeń z anime. Tak to było dosyć niesamowite anime.
Motyw z dzieciakami z równoległych światów walczących o swoją ziemię, gdzie nawet przy wygranej bitwie operator tracił życie, połączone z historiami każdego bohatera było niezłe
Canaan 2 odcinki pozostały, dosyć ciekawa fabuła i historia.
Brakuje mi jednego odcinka Pandora Hearts -.-, póki nie znajdę nie zacznę oglądać, więc biorę się za Dance in the Vampire Bund, po Canaan.
Brakuje mi jednego odcinka Pandora Hearts -.-, póki nie znajdę nie zacznę oglądać
Właśnie też myślałem nad tym anime, a przekonała mnie do niego muzyczka lecąca w tle na freeze-subs.co.cc
Chwilowo mam przestój w oglądaniu anime. Hail studia :D
A ja mam trzy dni wolnego, i coś na pewno pooglądam. B) Hail matury. B)
@Asura
Dziwne.
I kumpel mi podesłał taki malutki AMV z Kis X Sis. Po jego obejrzeniu stwierdzam, że MUSZĘ TE ANIME ZOBACZYĆ! B)
@DDoS
Na bakabt jesli dobrze pamietam jest komplenty i dobrze useedzony torrent, ew. zostaje Ci irc.
Wie ktoś skąd można zassać lub obejrzeć online anime pt. Vocaloid? Z góry Arigato
Wie ktoś skąd można zassać lub obejrzeć online anime pt. Vocaloid? Z góry Arigato
Jesteś pewien, że to anime?
No ok, sam sobie odpowiem. Nie - vocaloid to nie jest anime, tylko syntezator śpiewu :D
A ja mam trzy dni wolnego, i coś na pewno pooglądam. B) Hail matury. B)
@Asura
Dziwne.
I kumpel mi podesłał taki malutki AMV z Kis X Sis. Po jego obejrzeniu stwierdzam, że MUSZĘ TE ANIME ZOBACZYĆ! B)
Do czegoś muszą się przydać te 3cie klasy :P
@edit
Bleach 269
Ress Ulqa, do tego zajebisty motyw z deszczem, poza tym strasznie przegadany, ale ten zajebisty motyw z deszczem plusuje odcinek :P
@UP
No motyw z deszczem prze kozacki <3
Szkoda tylko ze teoretycznie nic sie nie dzialo w tym odc i trzeba czekac kolejny tydzien :(
Do czegoś muszą się przydać te 3cie klasy :P
U mnie akurat 4te klasy, ale to szczegół. B) Grunt że mam wolne. :)
Muszę zacząć ściągać Clannada, bo ciągnie mnie do tego anime. B)
Ma ByĆ Sequel Ane Doki!
Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg! Omg!
Pacz_knight
06-05-2010, 09:42
@Hakuoki~ 4
Mwaaaa! Ale ten odcinek był świetny! :D
Ciekawe o co kaman z tą niebywale szybką regeneracją dziewczyny.
Fajnie że anime jest ciekawe i utrzymuje dystans fabularny z widzem, przez co seria jest z lekka tajemnicza.
W zasadzie to nic nie wiemy co jest grane, tylko tyle, że jest spór pomiędzy klanami wojowników i roninów z szogunatu.
No i te opętane ciała z pierwszego odcinku. WTF!? o.O
Ogółem seria rzecz biorąc baaaardzo mi się podoba.
Czekam na kolejne odcinki i mam nadzieje że anime się nie skiepści po tym co do tej pory pokazało. ;)
@topic
Na liście oczekujących są Ouran High School Host Club i Pandora Hearts.
Które na pierwszy ogień? ^^
Corgar Frizz
06-05-2010, 11:06
Ouran!!!!
Nie pożałujesz tego wyboru ^^
Nippah~!
Corgar Frizz
Jedno i drugie jest świetne. Zależy czy wolisz stricte komedie, czy jednak coś troche poważniejszego.
Pan i Wladca
08-05-2010, 15:19
@Bleach 402 Manga
i co to już koniec? Aizen pokonany?
Yuri_Hyuga
08-05-2010, 17:13
Rzuć monetą :P
I użyj skilla Gunslingera.
Coś mało się rozpisaliście jak na tyle czasu, co mnie nie było : /
Angel Beats 6 ep ofc mi się podobał. Coraz więcej akcji, coraz bardziej się wszystko wyjaśnia. Ocenę dam PO anime, bo tutaj dużo rzeczy da się zrobić zajebiście, ale też można skiepścić.
Mało, bo pewnie nikt nie ma czasu :P Ja za kilka epów kończę serie, to raczej coś napiszę :P
Pacz_knight
08-05-2010, 19:06
Dobra! Ourana dzisiaj zacznę, bo jestem w jakimś nietypowym humorku... Mam nadzieję że seria mi poprawi nastrój. ;p
I użyj skilla Gunslingera.
Czyżbyś miał namyśl Gunslingera z Ragnaroka? :p
Yuri_Hyuga
08-05-2010, 22:08
Czyżbyś miał namyśl Gunslingera z Ragnaroka? :p
No chyba :D
Jejciu, ale mi się tego 07 Ghosta nie chce oglądać. Z początku jakiś shounen-ai, potem w ogóle jakieś zgejone, gejowate i w ogóle...efekty też nie cieszą jakoś oka (przypominają mi te z FF X, a nie lubiłem ich. Już bardziej mnie zadowalały te z FF 7 xD).
Mało, bo pewnie nikt nie ma czasu :P Ja za kilka epów kończę serie, to raczej coś napiszę :P
Primo: ma lecz niema ochoty pisać
secundo: spam odszedł do kostnicy,i nie spamować ludziom sie nie chce
tertio: mogło im się anime znudzić
quatro: mogą mieć i mature i sie uczyć XD
@Angel Beats! 6
Uh! Uh! Odcinek niesamowity. Jedyne co mi się nie podoba, to to, że autor nie podtrzymał napięcia. Zwyczajnie przerwał tak genialną akcję (nie będę opisywał by nie robić spoilerów), co nie miało miejsca w Clannadzie lub Kanonie. Jak się coś zaczyna, to się równie dobrze kończy, a nie przerywa >.<
Miałem pół wolnej chwili więc przeczytałem (z tego co jest dostępne) Sankarea.
I powiem, że mi się naprawdę spodobało. Na OM można zobaczyć, na razie tylko 5 chapterów.
Dance in the Vampire Bund bardzo fajne anime, ciekawa fabuła i pozostawienie możliwości kontynuacji.
Teraz mhm albo Needless albo Pondora Hearts. Wiem, że większość powie PH ale zacznę od Needless ;).
Corgar Frizz
10-05-2010, 16:11
@DDoS
Też niedawno skończyłem Dance in the Vampire Bund, tylko że mam odrobinę inne odczucia. Początek mi się spodobał, ale im dalej tym gorzej. Jest kilka fajnych rzeczy w tej serii, ale imo twórcy zmarnowali potencjał tej serii.
Nippah~!
Corgar Frizz
Jak bym czytał mangę to bym miał porównanie jakieś, ale póki co mang nie czytam prócz kilku z Shonen Jump (Bleach, Naruto, Soul Eater, Claymore, One Piece, Psyren, Fairy Tail) :)
Jak patrze teraz na to co sie dzieje w mandze Rosario to Vampire 2 [nie mylic z rosario to vampire 2 anime] ,to aż chce mi sie zabić tych co zrobili anime XD
1 sezon anime,mimo zmiany na ecchi anime i fillerów byl znośny, drugi był 100% fillerem, ale od 40ch. mangi [od początku 2 serii mangi] niema wogle ecchi etc. i robi sie true shonen XD
Nowy ch.
l olz...all wpadli do rózanca Inner Moki [prawdziwej moki] i spotkali jej matke XD która wygląda jak outer moka[pink-haired] XDDDDD
@RtV2
Anime wg. mnie było dnem. Poza kilkoma scenkami nic mi się tam nie podobało. No i jeszcze te nietoperze(cenzura)...
Manga jest inna?
@RtV2
Anime wg. mnie było dnem. Poza kilkoma scenkami nic mi się tam nie podobało. No i jeszcze te nietoperze(cenzura)...
Manga jest inna?
Mi się manga całkiem podoba, aż żal, że tak rzadko wychodzi :P
Pacz_knight
11-05-2010, 18:29
No ja cię kręcę! Chciałem zobaczyć sobie Ourana, a już po pierwszym odcinku, reszta mi nie działa... Chyba czas aktywować torrenty. >.>
Więc, żeby nie tracić czasu wziąłem się za Pandora Hearts. Moim skromnym zdaniem seria jest jak na razie nietypowo dziwna, mroczna i z lekka przerażająca. Fajny klimacik jest utrzymany jak na te pierwsze dwa odcinki, ale szkoda że ten pojedynek pomiędzy zajebiszczem królikiem, a zakapturzonymi postaciami (bodajże shinigami), suxił na całej linii. Zero jakiej kolwiek stosownej dynamiki, nie mówiąc już o efektach, które kulały.
Tak czy siak, myślę że spędzę dziś dłuuuugą noc z Pandora Hearts, bo nie ukrywam że seria naprawdę mnie wciągnęła. ;p
Co jak co, ale walki w PH nie są akurat najlepsze. Mimo to warto oglądać.
Zaczalem ogladac Arakawa under the bridge, i musze przyznacz, ze tak pokreconej komedii jeszcze nie widzialem. Ale szef wioski i zakonnica miazdzą system. Słowem, świetna komedia się zapowiada, choć od poczatku do konca absurdalna.
Masa-san
12-05-2010, 11:24
Co jak co, ale walki w PH nie są akurat najlepsze. Mimo to warto oglądać.
Zaczalem ogladac Arakawa under the bridge, i musze przyznacz, ze tak pokreconej komedii jeszcze nie widzialem. Ale szef wioski i zakonnica miazdzą system. Słowem, świetna komedia się zapowiada, choć od poczatku do konca absurdalna.
mówiłem! mówiłem!
poczekaj, pojawią się jeszcze lepsze postaci od zakonnicy i szefa:D jak dla mnie seria sezonu
No cóż miałem zacząć oglądać Needless, ale po sprawdzeniu okazało się, że nie ma go jeszcze przeniesionego na laptopa, za to Pandora Hearts już tam czekała, więc jednak od tego zacząłem, na razie bez zdania.
Po słowach Corgara zabrałem się za czytanie Dance in the Vampire Bund, jest różnica ;)
Yuri_Hyuga
12-05-2010, 15:33
Po słowach Corgara zabrałem się za czytanie Dance in the Vampire Bund, jest różnica ;)
Od chapów w których Akira musi uratować Minę przed tymi perfidnymi loliconami xd manga robi się paskudnie nudna. Mam nadzieję, że dalej będzie już lepiej.
bleach 270
Kolejny zajebisty odcinek, świetna kreska i efekty, warto też dodać, że bardzo fajnie ścieżkę dźwiękową dobrali. Co do fabuły to już następnego odcinka nie mogę się doczekać i już teraz wiem, że żałuję, że wiem co będzie :P
@bleach 270
Ulq zrobił z Ichigo gówno XD. Kozacki odcinek ogólnie. Trzeba czekać teraz na next odcinek kolejny tyg :\
W miarę Bleach, ale denerwujące jest to, że 20% odcinka idzie na opening, pokazanie co będzie w odcinku, powtórkę akcji z poprzedniego odcinka -.-.
A kolejne 50% na gadanie...
Skończyłem Asurę Cryin, i teraz nie wiem co oglądać. Może Kis X Sis? B)
Kaichou wa maid-sama jest calkiem przyjemne ;)
@Naruto anime
Blech, nowy odc nuda jak malo co : P chociaz fajnie bylo zobaczyc techniki innych ludziuff
@up
Cóż, po raz pierwszy ANBU pokazali, że coś konkretnie umieją, a nie tylko są chłopcami do bicia, na co zwykle wychodziło. A odcinek rzeczywiście średni, zacznie się dopiero ciekawie za 2-3 odcinki mysle.
Yuri_Hyuga
15-05-2010, 11:48
No, Maria Holic obejrzane. Muszę powiedzieć, że jest to więcej-niż-niezłe anime (moim zdaniem oczywiście). Szkoda tylko, że ostatnie sekundy ostatniego epa to taki cliffhanger. I już trza czekać na następną serię : < Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tyle negatywnych opinii jest na temat tego anime, no ale każdy ma inne gusta, nie?
Zasię po 7dmym epie Angel Beats zrobiłem mniej więcej taką O_o minę. Nie wiem, czy się wyrobią z wytłumaczeniem wszystkiego, bo odcinków ma być podobno mało.
Dalej chyba jednak 07 ghosta dokończę. A już jutro FMA <3
Siemka
Wpadlem tylko sie Was zapytac czy warto zassysac serie Gantz?xd Podobno pod wzgledem brutalnosc ,krwi i nagosc bije elfena na glowe..
z gory dziekowa :d
Ej, może ktoś mi powiedzieć czy trzecia część CG już wyszła/ w ogóle wyjdzie?
Bo pamiętam że było sporo materiałów o tym :-P
@Kramer
smiało.
@Oerciak
będzię ale jeszcze niema. nie znam daty~
Dla tych co pamiętają Sailor Moon (Czarodziejki z Księżyca -.-):
http://gallery.jb-art.com/images/34.Zombie%20Sailor%20moon%20line%20art.jpg
Zobaczyłem pierwszy odcinek Kiss X Sis. To anime już mi się podoba. B) Czy ono przypadkiem nie podchodzi pod hentai? B)
Corgar Frizz
17-05-2010, 13:56
Seria TV jest dość łagodna, w porównaniu z tym co można zobaczyć w OAVkach ;p
OGŁOSZENIE WYBORCZE
Dzisiaj wieczorem zostaje otwarta rezerwacja wejsciówek na Balcon
1 Tura 2010-05-17 20:25
www.ramiel.com
Pamiętajcie, jeśli ktoś zapomni, to Grocia mu nogi z dupy wyrwie :)
Nippah~!
Corgar Frizz
Ja już swoją mam.
Nawet opłaconą... Znaczy ja tam nic nie płace, jako panelarz :D
A co do konwentów- ktoś się wybiera na EcchiCON? ;)
moze nie zwiazane zbytnio z anime, ale fajne ;p
http://www.youtube.com/watch?v=g_RM8To5mjU&playnext_from=TL&videos=wmFXgonSjUk&feature=grec
O, na ecchicona pewnie się wybiorę, zwłaszcza, że odbędzie się w moim małym miasteczku ; d
#up
widziałeem
Pacz_knight
18-05-2010, 17:25
Pod wieczór złożę rezerwacje i opłacę wejściówkę.
No i być może będę cosplayował. No nie Frizz? :p
Co do Ecchiconu, tez będę dostępny. ;p
A ktoś na Childhood się wybiera? Konwent który odbywa się w moim rodzinnym mieście, więc głupio było by nie iść. :D
@topic
Pandora Hearts wymiata na całej linii. Te pojedynki ujdą, w porównaniu z klimatem jaki panuje w anime.
Dzisiaj kolejne odcinki i ciekawe co tym razem tajemniczego mi przyniosą. ^^
Nightwalker
18-05-2010, 20:44
Polecam wszystkim takie niezbyt wymagające, ale wciągające anime/mangę:
Shakugan no Shana (kiedy 3 seria??!!)
Hayate no Gotoku
Zero no Tsukaima (doczekam się dalszej części? :>)
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
Żadne tam Bleach i Naruto ;] tasiemce ;]
Zero no Tsukaima (doczekam się dalszej części? :>)
To warto jest czekac? Po 3 serii? Nie sadzilem ze jest ktos, wlacznie z tworcami, ktorzy by tak uwazali...
Co do Balconu: Gdybym teraz miał kasę, już bym miał wszystko załatwione. A jako że nie mam kasy, to jestem w d****. No, chyba że załapię się na drugą turę. B)
Co do Balconu, to:
GRATULUJEMY
Wejsciowka zostala zamowiona.
Zwerbowalem jeszcze malegodoka :)
Zmiana klasy rezerwacji na zapłacone
Pierwszy! ;)
Ja właśnie w tej chwili wysłałem przelew.
edit:
Zmiana klasy rezerwacji na zapłacone
Szybko poszło.
Pierwszy! ;)
Jaki pierwszy!
Ja byłem pierwszy :D
Pan i Wladca
19-05-2010, 15:25
@Bleach 271
O ja pierdole :D
Nightwalker
19-05-2010, 17:08
@Gangrel
Siła przyzwyczajenia.
Może i 3cia seria jest słabsza, ale po prostu ze względu na bohaterów chciałbym śledzić dalsze ich losy.
A jeśli chodzi o "stare, ale jare"...
http://www.youtube.com/watch?v=rofUhIc3mFw&feature=related
:D
@Balcon
zamówiona ^^ , beforeparty u Sepha zatwierdzone, Łukaszu szykujta kase na wody do picia :>
@Ecchicon
spis atrakcji juz jest jakby co : P
i bawcie sie tam dobrze : D
@Bleach 271
O ja pierdole :D
#Bleach 271
NO W KOŃCU !
No dołożyli wreszcie do pieca :D
#up
Ale boli mnie jedno: CENZURA.
Ta ręka Ishidyyyy...............
Pan i Wladca
20-05-2010, 23:10
btw. czy Ishida z Bleacha to Sasuke z Naruto? :>
Fairy Tail 183 & 184
I już prawie mieli ten klucz... No ale wtedy by za szybko do happy endu było a musi być jeszcze parę zwrotów akcji.
Aha - mówcie co chcecie ale ten obrazek urywa dupę
http://img215.imageshack.us/img215/1107/75131050.jpg
@eerion coś Ci obrazek zginął :)
Dance in the Vampire Bund manga lepsza od anime faktycznie, tylko nie skończona jeszcze (chyba :D)
Pandora Hearts powoli się ogląda, ciekawe dosyć, muzyczki w tle są najlepsze, trzeba będzie ściągnąć OST.
Dziwne ja tam w drugim hide widze ten obrazek O_o
Musi coś z onemangą.
Tak czy siak - obrazek podmieniłem.
Quezacoatl
22-05-2010, 18:40
Bleach
Ahahaha...
http://img231.imageshack.us/img231/7126/1268767889255.jpg
Pacz_knight
23-05-2010, 14:59
Zaraz po Pandora Hearts, chce sie zabrac za Tora Dora.
Warto? Czy lepiej To Heart? ;)
Corgar Frizz
23-05-2010, 15:56
Toradora, chyba najlepsza komedia z tsundere jaką miałem okazje oglądać. Shana i Luise przy Taidze po prostu wymiękają ^^ Zdecydowanie najlepsza seria o tsundere z głosem Rie Kugumiyi. Zarówno pod względem samej tsundere, jak i reszty głównych bohaterów.
Sam ostatnio ponownie oglądam Toradora! i muszę przyznać że mimo że to już drugi raz, to ogląda się o wiele przyjemniej niż 95% serii które miały okazje powstać przez 2-3 ostatnie sezony.
To Heart nie widziałem, ale mam 100% pewność że Toradora! będzie Ci się oglądało lepiej.
Nippah~!
Corgar Frizz
Naruto daje rade,ale czekam nadal na film ;D Zamówiłem już bilety,mam nadzieje że się nie zawiodę. (PS. Ostatni odcinek FAIL,podpatrzcie się Painowi tak mw. w czasie używania ciał xD)
Shana i Luise
hm... Obie były żałosne?
Pacz_knight
24-05-2010, 14:37
hm... Obie były żałosne?
Urusai, urusai, urusai! X(
@topic
Więc niech będzie już to ToraDora. ;)
Chociaż te hentaie z To Heart były takie fajne, ze miałem ochotę obejrzeć tą serie jako pierwszą. :p
Hmm Taiga z Toradory, dosyc specyficzna postac : p
Polecam, bo seria jest dobra :)
Obejrzałem właśnie Evangeliona 2.22. Mogę umrzeć jako szczęśliwy człowiek.
Hmm Taiga z Toradory, dosyc specyficzna postac : p
Polecam, bo seria jest dobra :)
My wszyscy o tym od dawna wiemy, jestes niedzisiejszy :P :P
My wszyscy o tym od dawna wiemy, jestes niedzisiejszy :P :P
Przepraszam : ( nie chciałem.
Przeprosiny przyjęte.
KIssXSis anime jest nawet spoko. ;) Nauczycielka otaku - pierwszy raz się spotykam z takim czymś w anime.
Bleach manga
No no tatusiek walnął Getsuga Tenshou, coś co miało być mocą zanpakutou Ichigo, czyżby w rodzinnie zdolności były przekazywane, albo okaże się jeszcze, że Getsuga to nie moc Zangetsu tylko Kurosakich :)
Naruto manga
Dobry żart z tą uciętą głową, trochę komizmu w tak ważnym momencie. Oby w następnym chapterze Kishi nie odskoczył od Naruto na rzecz Sasuke/ przygotowań do wojny
Dawno mnie tu nie było :P
I mam z tej okazji pytanie: z jakiego to anime?
http://komixxy.pl/83939
zgaduje ze to czarodziejka z ksiezyca, mimo ze czarodziejki nigdy nie ogladalem i tego nienawidze.
Corgar Frizz
28-05-2010, 00:34
Jakieś mahou shoujo, tyle mogę ci powiedzieć. Niestety nie przepadam za tym gatunkiem, więc moja znajomość ogranicza się do Sailorek i Nanohy^^
Nippah~!
Corgar Frizz
Też nie rozpoznaje, wiem tylko, że Sailor Moon to to nie jest. Kreska ciut zbyt świeża. Chyba że ją poprawiono w stosunku do tego, co pamiętam z tv z przed jakichś 15 lat ;)
Corgar Frizz
28-05-2010, 02:02
Gdzie tam, masz racje. Pierwsze co pomyślałem po zabaczeniu postaci, to że ta seria powstała po 2000 roku. Gdybym miał obstawiać, to lata 2003-2005.
Kreska Sailorek, Slayersów i każdej starej serii jest rozpoznawalna na pierwszy rzut oka ;p
Nippah~!
Corgar Frizz
juz w komentach ci napisali ze to aniolki pudziana.
Myślałem, że ktoś odpowie, a tu widzę jednak że ja muszę :) A może nie powiem?
Magical Girl Lyrical Nanoha StrikerS
No nie powiem!
To lepiej powiedz, skoro wiesz xD
Ha!Ha!Ha!Ha! NIE!!! :D
A tak serio to już dawno temu odpowiedziałem :) Tylko na białym forum białego tekstu nie widać gołym okiem!!! :D
Corgar Frizz
28-05-2010, 12:44
O_o A jednak to Nanoha.
Nippah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
31-05-2010, 13:40
Jakie serie polecacie z jesieni i zimy 2009? Bo trochę obejrzałem. Ale tylko trochę. Teraz się skupiam na innych anime. No i właśnie widzę, że niektóre z tych "nowszych" serii się kończą, a nie chcę potem o nich zapomnieć i je przegapić, szczególnie jeżeli są dobre.
Durarara :)
Summer 2010
http://chartfag.files.wordpress.com/2010/05/summer-2010-v1export.jpg
Sengoku Basara 2 / Kuroshitsuji 2 / Strike WItches 2 O TAK!!
Yuri_Hyuga
31-05-2010, 15:19
Kuroshitsuji 2
Double that.
Jeszcze jakby ~index 2 wyszło (co pewnie się stanie niedługo, bo coś więcej czapów mangi o dziwo (myślałem, że autor porzucił projekt)) to bym w ogóle mógł umrzeć w tym roku szczęśliwy.
PS.: Kup mi ktoś ps3 i Red Dead Redemption? plx
Durarara :)
Summer 2010
http://chartfag.files.wordpress.com/2010/05/summer-2010-v1export.jpg
Sengoku Basara 2 / Kuroshitsuji 2 / Strike WItches 2 O TAK!!
I jeszcze Digimony!
Highschool of the Dead jako anime
FUCK YEAAAAAAAA
Do tego nowe Sekirei. Ładnie
kuroshitsuji 2 bez bohaterow z 1 czesci.
STANOWCZE KURESKIE NIEEEE!!!
bTw kiedy nowe CG, bo ciagle czekam i czekam ;/
kuroshitsuji 2 bez bohaterow z 1 czesci.
STANOWCZE KURESKIE NIEEEE!!!
bTw kiedy nowe CG, bo ciagle czekam i czekam ;/
Jeśli zrobią 3 część i będzie ona bez Lelu to jade tam gdzie są i umieram ich.
Jeśli zrobią 3 część i będzie ona bez Lelu to jade tam gdzie są i umieram ich.
Z chęcią potowarzyszę ci w podróży, tyle, że jak już bym był w Japonii, to bym co innego robił, niż mordował ludzi. Proponuję uwolnić tentacle i będzie git.
@bleach 496
Ojojoj, tatusiek i spółka pokonani, aizenowi urosły z tego powodu włosy, no i jakoś oczy sobie upierdolił tuszem. Do tego chce zjeść Ichigo- teraz już wiadomo dlatego autor dał mu takie imię ;]
@edit
Oj, nie zauważyłem, że ostatni post mój. Sorki :P
Naruto manga
Wiedziałem, że będzie się opłacało nie czytać spoilerów, ale nie że aż tak :D
Doskonała walka Kyubi i Naruto, ale zakończenie totalnie nie spodziewane KUSHINA!! Kurde tydzień czekania znowu
Bleach manga - Kubo chyba na odpierdziel to robi
Czyli Aizen poprzed Hogu.. chce osiągnąć formę Ichigonatora? Hyh
cocojumbo
03-06-2010, 11:53
Blagam wskazcie mi jedna roznice miedzy manga/anime a bajkami Looney Tunes...
Corgar Frizz
03-06-2010, 16:13
Animacja do jedynie jeden z wielu sposobów na ukazanie wizji autora. Treść anime zależy jedynie od tego co chce przekazać twórca. W tej kwestii anime nie różni się niczym od filmu.
A jeśli oceniasz całkoształt mangi i anime na podstawie kilku serii, to już nie nasz problem. Wtedy jesteś najzwyklejszym ignorantem :)
Nippah~!
Corgar Frizz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.