PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Akiyama_Mio
09-05-2009, 19:47
Jeśli ktoś nie próbuje nawet zrozumieć o co biega, to racja - ma prawo być nudne ;)

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 19:52
Coś czuje że kiedyś już to pisałem... -> nie bede oglądać anime po 2-3 razy żeby ZROZUMIEĆ oco tam biega , wole płytkie , proste , efektywne animu bez jakiegoś głębszego sensu.

Coś czuje że kiedyś już to pisałem... -> nie bede oglądać anime po 2-3 razy żeby ZROZUMIEĆ oco tam biega , wole płytkie , proste , efektywne animu bez jakiegoś głębszego sensu.

I lied here! Może i dobre są rozbudowane średnio skomplikowane anime z czego potem coś wynika ... ale NGE ... skomplikowane , trzeba się skupić żeby zrozumieć a na koncu co? Nic z tego nie wynika -> 0 , 3 ostatnie odcinki to te niby "understand this fu%king anime if you're a genious" ale na kij mi to skoro nawet jak na to wpadne co tam jest to i tak dalej niema żadnej akcji ani nic.

Nari
09-05-2009, 19:58
Jeżeli potrzebujesz 2-3x obejrzeć jakieś anime żeby je zrozumieć, to gratulacje. Choć ja, jako że nie oglądałem NGE, nie powinienem się na ten temat wypowiadać :P.

Btw.

Wie ktoś z jakiego to jest anime?
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/Animegirlinrain.jpg

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 20:00
Z żadnego , to zwykły art.

Ty chyba wogole nie zrozumiałeś o czym pisze co... NGE jest takie głupie że trzeba je ogladać 2-3 razy żeby skapować a jak już wpadniesz oco tam biega to i tak na *uj ci to co wywnioskowałeś.

Akiyama_Mio
09-05-2009, 20:04
@Nari
Pewnie z jakiejś eroge ;>

@Illya
Czuję się zaszczycony, jestem geniuszem, bo ZA PIERWSZYM RAZEM (!) zrozumiałem o co chodzi w 3 ostatnich odcinkach Evangeliona \o/
A odnośnie gustu, racja. Tylko zastanów się, czy oglądając "płytkie , proste , efektywne animu bez jakiegoś głębszego sensu" przypadkiem niczego nie tracisz. Osobiście uwielbiam anime skłaniające do myślenia.

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 20:05
Ja też ale NGE niema żadnego sensu.

Akiyama_Mio
09-05-2009, 20:08
@Illya
Ehh, dobra. Drugi raz piszę - to, że TY nie widzisz sensu, bo CI SIĘ NIE CHCE go szukać, to nie znaczy, że go nie ma. Koniec.

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 20:09
Czyli wg ciebie 3 ostatnie epy sa lepsze od tych na poczatku+środku? Bo mają jakiś Sens?

Akiyama_Mio
09-05-2009, 20:14
@Up
Według mnie ostatnie 3 epy Evangeliona dopełniają serie, przy okazji ukazując złożoność ludzkiej psychiki, stan Shinjiego. Tak samo zdecydowanie bardziej spodobało mi się to "normalne" zakończenie, od nieszczęsnego End of Evangelion.

DDoS
09-05-2009, 20:18
NGE nie jest szczególnie ciekawym anime.

Co do Soul Eatera to do momentu walki w Babajaga Castle, anime było na dobrym poziomie, jednak pośpiech do zakończenia serii i odbiegnięcie od mangi spierdoliło końcówkę.

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 20:19
Dobra rzućmy NGE w kąt bo tam powinno leżeć i przejdzmy do czegoś innego...

Akiyama_Mio
09-05-2009, 20:26
@DDoS
Tak, tylko ciekawe nie równa się dobre. Z resztą, są gusta i guściki, dla mnie NGE właśnie ze względu na swoją złożoność, jest anime numer jeden, jak narazie.

@Illya
Dziecku zabrakło argumentów?:<

Huncz
09-05-2009, 20:28
Jeśli chodzi o SE to pierwsze 30 ep jest po prostu genialne z tygodnia na tydzień nie mogłem sie doczekać następnego epa. Potem tak strasznie spie#%$li to anime, że szok.

@NGE
Oglądałem, podobało mi się i nawet chwilę rozmyślałem. Ale jak ktoś szuka zbyt głębokiego przesłania, w czymś co go nie posiada i co gorsza je znajduje no to...

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 20:33
Dobra który z was to rayza , nie powiem gimposowi... xd

Stworze jakąs partie ... ew moj next nick po banie to bedzie NGEdo<

eerion
09-05-2009, 20:39
GtFo , same pierwsze 13 odcinkow jest lepsze od całego bleacha , a tak to reszty z 51 nie ogladałem ale pewnie lepsze i tak od jakiegos NGE ( zamulacza ).
SE jest uważane za jedno z najbardziej skiepszczonych tytułów.

Czyli wg ciebie 3 ostatnie epy sa lepsze od tych na poczatku+środku? Bo mają jakiś Sens?
Dla ciebie nic nie ma sensu. Zamilcz, bo się ośmieszasz.

@DDoS
Tak, tylko ciekawe nie równa się dobre. Z resztą, są gusta i guściki, dla mnie NGE właśnie ze względu na swoją złożoność, jest anime numer jeden, jak narazie.
Dla mnie jest w czołówce. Razem z takimi tytułami jak np. Wolf's Rain. Który pewnie przez Illye też by został uznany za nudne anime z kiepskim zakończeniem xD

Akiyama_Mio
09-05-2009, 20:48
@eerion
U mnie Wolf's Rain jest na trzecim miejscu, seria też świetna. Na drugim jest Saikano ;)

@Huncz
Głębokie przesłanie jest w Paranoia Agent, trochę mniej głębokie jest w Saikano. A NGE, jak już pisałem, można uznać za studium ludzkiej psychiki.

@Illya
Fail :< Tylko dobitniej pokazałeś swój, i tak już żenujący, poziom.

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 20:53
Dobra zwijam i tak tu nic dobrego sie nie dzieje ... NGE lowers... pff

Akiyama_Mio
09-05-2009, 20:58
@Up
Pa, z tego co widzę, nikt tu za Tobą płakać nie będzie.

@Topic
Nie zna nikt jakiegoś przyjemnego ecchi? Większość co prawda już oglądałem, ale może jest tu ktoś z większym stażem :)

Huncz
09-05-2009, 21:06
@Mio
Girls Bravo - bardzo hardcorowe ecchi, bardzo mi się podobało

niczego innego na chwile obecną sobie nie przypominam a nie chce mi sie listy wyciągać ;P

Akiyama_Mio
09-05-2009, 21:16
@Huncz
Girls Bravo już oglądałem :P Chobits, Rosario to Vampire, Sekirei, Kanokon (o zgrozo!), Green Green, Zero no Tsukaima, Shakugan no Shana (jeśli zaliczać do ecchi) też.

eerion
09-05-2009, 21:33
Dobra zwijam i tak tu nic dobrego sie nie dzieje ... NGE lowers... pff Cieszy mnie to.
Idź sobie na tanuki czy gdzie tam chcesz.
I mam nadzieje, że tutaj witasz po raz ostatni.
Nie chcemy twojego kolejnego powrotu.

@Topic
Nie zna nikt jakiegoś przyjemnego ecchi? Większość co prawda już oglądałem, ale może jest tu ktoś z większym stażem :)Powiedz co widziałeś, może doradze

@eerion
U mnie Wolf's Rain jest na trzecim miejscu, seria też świetna. Na drugim jest Saikano ;)Będę musiał obejrzeć. Choć na razie muszę przerobić nieobejrzane anime, które mam na kompie.
A są to tytuły:
1. Hajime no Ippo (które z jakiejś paki mam na anime planet wpisane w watched. Fail xD)
2. Gundam Seed: Destiny
3. Chrno Crusade
4. Canvas 2
5. Claymore (Claymoar!)
6. Hack//sign
7. hack//gift
8. hack//liminality
9. gungrave
10. Onegai Twins
11. To heart
12. Karas
13. Gantz
14. Magic Knight Reyearth
15. Rurouni Kenshin
16. Peace Maker Kurogane
17. Samurai 7
18. Matantei Loki Ragnarok
19. Full Moon o Sagashite
20. Kimi ga Nozomu Eien
21. Vision of Escaflowne
22. Paranoia Agent
23. Popotan
24. Noir
25. Hack//roots
26. Only Yesterday
27. Cooking Master Boy
28. Myself; Yourself
29. Ai Yori Aoshi
30. Monster
31. Karin
32. Scrapped Princess
33. Paradise Kiss
34. Dears
35. Stellvia of the universe
36. Kakyuusei 2
37. Mahou Sensei Negima
38. Nagasarete Airantou (dokończyć)
39. Genshiken (2gi sezon)
40. Wagaya no Onari Sama
41. Ergo Proxy
42. Gigantic Formula
43. School Days
44. Higurashi
45. Hyakko
46. tale of memories+melodies
47. Zoku Natsume Yuujinchou (2gi sezon)
48. Blood+
49. Akare iro ni Somaru Saka
50. Sayounara Zetsubou Sensei (2gi sezon)
51. Cowboy Bebop Movie
52. Saikano (właśnie odkryłem, że mam je ściągnięte. OAV też xD)

I weź tu coś wybierz >.>

edit:
Jak nie oglądałeś to Nagasarete Airantou. Obejrzałem pierwszy odcinek jakiś czas temu i jest to bezczelne ecchi.

Koszyk
09-05-2009, 21:33
@Akiyama_Mio

Polecam Golden Boy, stare anime. Jednak kreska w miarę ok, przyjemnie się ogląda. Mi się podobało.

@Eerion

28. Myself; Yourself - polecam!

Akiyama_Mio
09-05-2009, 21:36
@eerion
Oglądałem to co wymieniłem, ale po przejrzeniu Twojej listy przypomniało mi się, że Onegai Teacher/Twins i Akane-iro też oglądałem. A Saikano to dramat wojenny połączony z romansem, IMO świetne połączenie :)

@Koszyk
Z tym, że ja chce albo ecchi albo jakąś spokojną, szkolną komedyjkę w stylu K-ONa czy Toradory.

@Edit do eeriona
Nagasarete Airantou też oglądałem, nie specjalnie mi podeszło :P

Koszyk
09-05-2009, 21:53
Golden boy jest ecchi...

Ew. mogę Ci polecić Ikkitousen ale tam to pant shoty only ;p

Anitaaa
09-05-2009, 21:53
~Akiyama_Mio.
Może Minami-ke? Opowiada o perypetiach trzech sióstr. Nie brak w tej serii humoru i przyjemnie się ogląda. Przynajmniej mi się podobało. : P

Nari
09-05-2009, 21:59
Dobra zwijam i tak tu nic dobrego sie nie dzieje ... NGE lowers... pff
Czyżby kolejne wielkie odejście z serii Illyowych? Congratulations.

Akiyama_Mio
09-05-2009, 22:02
@Koszyk
Aaa, to to... Pomieszało mi się z innym tytułem ^^ W każdym razie, szukam jednak innych klimatów.

@Anitaaa
Minami-ke tez już niestety widziałem, ale szukam właśnie czegoś podobnego. ;)

Illya_von_Einzbern
09-05-2009, 22:12
Haha , wiedziałem że jak jakiś żałosny popis odstawie to odrazu się okarze że jednak nikt tu mnie niechce , no i dobra niech tak już bedzie , mam rzeczy do roboty nie zwiazane z anime. Dobra Cya nie wróce , nie musicie odpisywać.

kołbaś
09-05-2009, 22:17
Damn to idz juz sobie!
ehh wkoncu przeczytalem eyeshield 21 najnowszy chapter. Fajny bo fajny czekam na wiecej =)

Gangrel
09-05-2009, 22:18
@eerion

Wszystko tylko nie numer 43 ;)

@okołotopicowo

Narazie zawiesiłem na troche ogladanie anime, ale zostalem blisko klimatu, pogrywam w japonskiego fpp, Shogo. Ktoś ta gre jeszcze pamieta?

Argen
09-05-2009, 22:34
Wlasnie w ostatnich kilku ep. Eyeshielda cos ruszylo, czytam je nawet z wiekszym zaciekawieniem nisz naruty, o bleachu nie wspominajac.

P.S.: Sorki za brak polskich znakow ale cos mi sie zjeniszczylo.

Akiyama_Mio
09-05-2009, 22:43
A mój wybór ecchi padł na Asu no Yoichi! Subowało to Chihiro, może nie będzie źle :)

Quezacoatl
09-05-2009, 22:44
GtFo , same pierwsze 13 odcinkow jest lepsze od całego bleacha , a tak to reszty z 51 nie ogladałem ale pewnie lepsze i tak od jakiegos NGE ( zamulacza ).
Bo jak widac SE jest o tyle poziomow ponad wybielaczami ze nawet jak zmieniaja dobra mange w gorsze anime to i tak wychodzi lepsze niz bleach. Co nie zmienia faktu ze zakonczenie SE anime jest zwyczjanie nie warte ogladania. Lepiej sie przemeczyc i czekac az manga wyjdzie do konca.

Najlepsza manga to taka gdzie nie tylko z checia polykasz calosc, ale i potem wracasz do niej i nadal odkrywasz rzeczy ktore przeoczyles.

@Illya
Dziecku zabrakło argumentów?:<
Oh, snap! Epic pownage!

5. Claymore (Claymoar!)
Miast psuc sobie smak animcem moglbys na mandze poprzestac.

10. Onegai Twins
To to jest prawdziwe anime? Juz tyle tytulow hentai z tego widzialem a o samym anime nic nie wiem... :p

37. Mahou Sensei Negima
O to, to. Tyle ze powiem ci juz teraz, anime bardzo cie rozczaruje, no chyba ze nie zamiezasz czytac mangi. Np scena nad mostem, w mandze Evangeline zostala "rozebrana" zakleciem, w anime byla caly czas ubrana. Co jak co, ale jezeli historia jest z gatunku ecchi/harem to przez takie przerabianie anime traci swoj glowny sens w porownaniu do mangi.

31. Karin
41. Karin
Az takie to dobre ze 2 razy chcesz obejzec? :p

A mój wybór ecchi padł na Asu no Yoichi! Subowało to Chihiro, może nie będzie źle
Nie lepiej sciagnac cos pozadnego, jak Younger Sister Juice, i miec prawdziwa zabawe?

9-NINE
09-05-2009, 23:14
Narazie zawiesiłem na troche ogladanie anime, ale zostalem blisko klimatu, pogrywam w japonskiego fpp, Shogo. Ktoś ta gre jeszcze pamieta?

Mogę powiedzieć tylko: SHOGO 4 life!

Akiyama_Mio
09-05-2009, 23:25
@Que
Nie znalazłem nigdzie wersji bez cenzury :< No, ale... może za mało szukałem ;)
A odnośnie pwnage - jak zauważyłeś, na Illye starczy.
A na taki argument z Negimą mogłeś wpaść tylko Ty xD
Btw. muszę Ci maila napisać, moment.

@Topic
Ehh, straszne jest to Tales of the Abyss, które właśnie męcze. Nie wiem czy dotrwam do końca.

Huncz
09-05-2009, 23:37
1. Hajime no Ippo (które z jakiejś paki mam na anime planet wpisane w watched. Fail xD)

Oj nie zgodzę sie. Chyba każdy kto oglądał to anime powie ci że jest strasznie wciągające. Naprawdę warte zobaczenia. Za to odradzam Karas'a to jedna wielka pomyłka. Tylko Yurine(czy jak jej tam było) jest fajna ;->.

@Mio
Z tego co słyszałem Asu no Yuichi jest godne polecenia(sam niestety jeszcze nie widziałem)

Akiyama_Mio
09-05-2009, 23:56
@Up
Ściągnie się to się przekonamy ^^ A co do Karasa, prawda. Poza w miarę ładną animacją to nic sobą nie prezentuje.

DDoS
10-05-2009, 00:03
45. Hyakko
47. Hyakko

On tak ma.

Wracamy do Titania.

eerion
10-05-2009, 00:12
Poprawiłem.
Anyway
Oj nie zgodzę sie. Chyba każdy kto oglądał to anime powie ci że jest strasznie wciągające. Naprawdę warte zobaczenia. Za to odradzam Karas'a to jedna wielka pomyłka. Tylko Yurine(czy jak jej tam było) jest fajna ;->.

Widze, że mnie nie zrozumiałeś. Nie zarzuciłem nic Hajime. Tylko nie oglądałem tego, a mam to jako watched na anime planet. Jak zrobiłem przegląd to w ogóle jeszcze kilka się takich znajdzie.
Musze szybko nadrobić, co by fałszu nie było xD

Koszyk
10-05-2009, 00:18
@eerion
Wszystko tylko nie numer 43 ;)

Hahaha, ja nie wiem co wy wszyscy macie do SD :D fajniusie anime.

btw. Obejrzałem znowu Bleach movie 2. Nigdy nie zapomnę jednego motywu wiele razy przewijającego się w Bleachu mianowicie

"Dla ciebie to "Kapitan Hitsugaya", a nie "Toushirou"."

Huncz
10-05-2009, 00:46
@eeorion
Fail! Niedokładnie przeczytałem. My bad.
Tak czy inaczej Ippo wymiata ; )

Quezacoatl
10-05-2009, 01:04
Nie znalazłem nigdzie wersji bez cenzury :< No, ale... może za mało szukałem
Nie ma wersji bez cenzury, choc szkoda. Ten film nigdy nie zostal nalezycie opublikowany, wiec nie ma nigdzie wersji bez cenzury.

A na taki argument z Negimą mogłeś wpaść tylko Ty xD
Ano bo uzylem Eva jako argumentu... no to tak ogolnie bylo, wszystkie sceny sa okrojone.

Corgar Frizz
10-05-2009, 09:51
Pff.... Akiyama_Mio, Huncz witam was w największym temacie na owionie. Jakie zasady tu panują świetnie wiecie.

PS. Oakerinasai
EDIT. Cholera, całkowicie zapomniałem o ustnym polskim. całkowity brak przygotowania, a to już jutro -.-

Nipah~!
Frizz-kun

kołbaś
10-05-2009, 10:03
a ja właśnie skończyłem oglądać Antique Bakery, normalnie anime wyjebanga, a full Op i End są ojajej. Polecam każdemu, takie odstresowujące anime.

raven
10-05-2009, 11:14
zakonczenie school days wgniata w ziemie:d jak to kolesie nieraz w komentach na roznych forach dawali -> " PWNED "

Corgar Frizz
10-05-2009, 11:23
PWND i nic więcej, jest trochę szokujące, ale jest całkowicie bezpodstawne i nie daje żadnego konkretnego wniosku.

Nipah~!
Frizz-kun

raven
10-05-2009, 11:25
a jaki moze byc wniosek z anime w ktorym

koles mietoli sie z kazda napotkana ziomalka:d?

Corgar Frizz
10-05-2009, 11:38
Żaden, a jakiś powinien być z anime które jest wzorowane na mindfu*k.

Nipah~!
Frizz-kun

raven
10-05-2009, 12:01
to niech mi teraz ktos zapoda jakas warta obejrzenia szkolna komedyjke:|

Corgar Frizz
10-05-2009, 12:03
Azumanga Daioh, Toradora!, School Rumble, Haruhi Suzumiya na Yuutsu.
Tyle powinno starczyć, chyba że już to widziałeś.

Nipah~!
Frizz-kun

Akiyama_Mio
10-05-2009, 12:07
@raven
Toradora?:P

@SD
Nie "PWND" tylko <facepalm> ^^

Corgar Frizz
10-05-2009, 12:13
Jeśli chodzi o SD to <facepalm> to mało. Uważam że każdy kto mówi że SD jest dobre powinien zrobić tyle barrel rollów ile jest przeciwników School Days.

Nipah~!
Frizz-kun

Koszyk
10-05-2009, 12:17
to niech mi teraz ktos zapoda jakas warta obejrzenia szkolna komedyjke:|

Ichigo 100% ; ))

raven
10-05-2009, 12:55
toradora i haruhi łoczed

zaraz zlukam te co podaliscie:P

Grycan
10-05-2009, 17:40
10. Onegai Twins

A oglądałeś "Onegai Teacher"?? Bo jeżeli nie, to radze najpierw obejrzeć, bo jest to jakby pierwsza seria tego "Onegai". I po "Onegai Teacher", "Onegai Twins" jest bardziej jasne w niektórych momentach. :P

PS. (edit)

od Rayzy (prosił, żebym coś za niego napisał :P)

Epic win gaiz,warszawskie konwenty FTW! XDD
http://anime.com.pl/Ecchicon_2_special,gallery,view,12774.html?grid=5x 8

(edit) Poprawiłem link :)

raven
11-05-2009, 01:26
@up

zle link skopiowales

Akiyama_Mio
11-05-2009, 01:29
@Up
Bo to od Rayzy ;P

@Topic
Co raz wiecej anime do ogladania, a czasu ciagle malo. :< Sciagnalem jeszcze Appleseed EX Machina, pierwszego Appleseeda obejrzalem, to sequel?:P

Hanndo90
11-05-2009, 01:29
napisy do K-ON! posiada ktoś przypadkiem ?
bo na Animesub.info nie ma ; //

o już mam ;*

Gangrel
11-05-2009, 01:37
Lol, koncowka 6 epa K-on!'a przypomina mi rosario to vampire. Pantsu! Pantsu!

MOE, MOE, KYUN!

Grycan
11-05-2009, 15:03
Hmm...
Ichigo 100% - Watching
Blood+ - Watching
Ichigo 100% OVA - Want to Watch
Rosario to Vampire - Want to Watch
Rosario to Vampire Capu2 - Want to Watch

Najbliższe 2 tygodnie wycięte z życiorysu :P

GargoinX
11-05-2009, 15:20
Soul Eatera mi się nie chce zaczynać, Claymore nie chce mi się kończyć no to obejrzałem pierwszy ep "K-On!'a" - nie żałuję decyzji. xd

Akiyama_Mio
11-05-2009, 15:55
@Up
Takiej decyzji chyba nikt nie pozalowal ^^

Koszyk
11-05-2009, 16:01
Hmm...
Ichigo 100% - Watching
Blood+ - Watching
Ichigo 100% OVA - Want to Watch
Rosario to Vampire - Want to Watch
Rosario to Vampire Capu2 - Want to Watch

Najbliższe 2 tygodnie wycięte z życiorysu :P

Widze Ichigo 100% przypadlo do gustu :>
RtV tez powinno :)
Nie wiem jak z Capu2 bo nie ogladalem, ale pare osób odradziło mi drugą serię...

Ja zaczynam FLCL... po pierwszym ep. pozytywne wrażenia, tylko przydałoby się w lepszej jakości... no ale co poradze mam już całą serię to nie będę na nowo sciągał, chyba że strasznie mi się spodoba :)

Gangrel
11-05-2009, 16:01
Ja teraz ogladam Full metal panic! Fummofu! Podoba mi sie chyba nawet bardziej niz pierwsza seria i second raid. Ten humor mnie powala, szczegolnie Bonta-kun :P

Juzefek
11-05-2009, 17:06
RtV tez powinno :)
Nie wiem jak z Capu2 bo nie ogladalem, ale pare osób odradziło mi drugą serię...

Ja zaczynam FLCL... po pierwszym ep. pozytywne wrażenia, tylko przydałoby się w lepszej jakości... no ale co poradze mam już całą serię to nie będę na nowo sciągał, chyba że strasznie mi się spodoba :)

Raczej tylko 1 cześć RTV mu się spodoba, bo 2ga to kicz :/

Koszyk
11-05-2009, 17:56
OD Rayzy
Rosario+Vampire anime - da sie obejrzec,2ga seria nie ogladaj...
Mange poczytaj :p anime to 100% fillery są

No a ja biorę się za FLCL :)

Quezacoatl
11-05-2009, 19:53
Ja zaczynam FLCL... po pierwszym ep. pozytywne wrażenia, tylko przydałoby się w lepszej jakości... no ale co poradze mam już całą serię to nie będę na nowo sciągał, chyba że strasznie mi się spodoba
Nie wiem jak mozna miec pozytywne odczucia po ogladaniu FLCL... :p No chyba ze lubisz anime gdzie glownemu bohaterowi z glowy wyskakuje mech w przypadkowym momencie. Obejzalem 3 odcinki, dalej juz nie moglem, za glupie, zbyt "random", zbyt nienormalne. I wcale nie smieszne.

eerion
11-05-2009, 20:13
Nie wiem jak mozna miec pozytywne odczucia po ogladaniu FLCL... :p No chyba ze lubisz anime gdzie glownemu bohaterowi z glowy wyskakuje mech w przypadkowym momencie. Obejzalem 3 odcinki, dalej juz nie moglem, za glupie, zbyt "random", zbyt nienormalne. I wcale nie smieszne.
FLCL da się ogarnąć. Ja to zrobiłem oglądając to drugi raz. Jest mniej lub bardziej skomplikowany, jest to po prostu krótka historyjka z rozbudowanego lore, ale jest... Ciekawa :D

Grycan
11-05-2009, 20:23

No pewnie że przypadło. :P Takie anime obok mnie przejść obojętnie nie potrafi. :P

Nari
11-05-2009, 20:42
@Up
Takiej decyzji chyba nikt nie pozalowal ^^
Ja bym pożałował- musiałbym czekac parę tygodni na wydanie serii : P.

GargoinX
11-05-2009, 21:35
Rozpaczam nad faktem, że jest dopiero 6 epów K-On!'a. Nie dość, że samo anime ciekawie wykonane, ciekawe postacie, realizm przedmiotów to jeszcze strasznie podoba mi się opening i ending. ;o

Grycan
11-05-2009, 22:09
6 odcinków "K-ON!" dopiero?? To ja może poczekam aż wszystkie wyjdą. :P

Gangrel
11-05-2009, 22:10
FLCL miazdzy system i kilka czesci ciala przy okazji tez.

BTW. w trakcje Fumoffu zajawiłem się na komedie. Wiem że ciezko jest cos innego w tym stylu znalesc, ale jestescie w stanie jakas ciekawa komedie polecic?

Nari
11-05-2009, 22:16
Zależy od tego co oglądałeś :).
Co powiesz na Green Greena, Toradorę (ostatnio standard : P), School Rumble, czy Seto no Hanayome?

Akiyama_Mio
11-05-2009, 22:18
Gangrel zabiera sie za GTO ^^ Chyba dobrze mu polecilem?

semilunaris
11-05-2009, 22:44
Hiho, Panie i Panowie ;d.

Tak z ciekawości zapytam: ile średnio oglądacie epków dziennie i tygodniowo? [wiadomo, że podczas weekendu ilość może/pewnie się zwiększa] :D

Nari
11-05-2009, 22:47
Ostatnio mam dużo nauki- góra 5 dziennie a i to rzadkość.

Akiyama_Mio
11-05-2009, 22:50
@semilunaris
Zalezy, ostatnio obejrzalem ok. 30 w 24h, tak to normalnie podczas dni szkolnych 2-3, teraz wzrasta, bo rosnie ilosc wolnego czasu ;)

Koszyk
11-05-2009, 22:59
Zależy od serii jaką oglądam... ale i tak minimum 2 epy tyg. bleach i naruto.

Bo jeśli seria jest dobra to mogę obejrzeć 10 epow a jak średniawa to 1-2 epy... :P

Grycan
11-05-2009, 23:18
@semil~
Tak średnio 3 epy na dzień, lub jak mam czas wolny to z 5. Więcej w "łikend". :P
No i wychodzi 10 i więcej odcinków tygodniowo. B)

Quezacoatl
11-05-2009, 23:47
FLCL miazdzy system i kilka czesci ciala przy okazji tez.
A to w sesie ze pozytywnie, czy negatywnie? Napisal zes tak ze nie idzie zrozumiec o co chodzilo.

Tak z ciekawości zapytam: ile średnio oglądacie epków dziennie i tygodniowo?

Zero.

Popros o sonde na tibia.pl... Jak wala juz sondy z zapytaniem o rachunki telefoniczne to i o ilosc majtek w szafie czy ilosc odcinkow anime na tydzien by sie mogli spytac.

GargoinX
12-05-2009, 00:12
Z ciekawości obejrzałem 1 ep Toradory i mam nadzieję, że w dalszych epach będzie ciekawiej, bo póki co, to szczerze mówiąc do gustu mi nie przypadło.

semilunaris
12-05-2009, 00:52
Popros o sonde na tibia.pl... Jak wala juz sondy z zapytaniem o rachunki telefoniczne to i o ilosc majtek w szafie czy ilosc odcinkow anime na tydzien by sie mogli spytac.
Nie poproszę o żadne sondy. To byłby mezalians mentalny ;s

Zapytałem z czystej ciekawości, o czym wspomniałem, gdyż osoby wypowiadające się tutaj obejrzały tyle serii/anime/ep/łotever [stwierdzam obiektywnie], że wydawało mi się, że jest tego ciut i jeszcze więcej na dzień/tydzień.

Wynika, że ludzie wypowiadający się w tym wątku po prostu oglądają anime od dłuższego czasu, nie są 'nowi' w przeciwieństwie do m.in. mnie ;p.

Gangrel
12-05-2009, 00:57
@Que

Mnie sie FLCL bardzo spodobalo. Prawda, jest dziwne do granic mozliwosci, i totalnie zwariowane, ale w tym wszystkim jak sie dobrze zastanowic cos jest.

@all

Zeby ulatwic mi pomoc, skompletowalem swoja liste na anime planet :)

Akiyama_Mio
12-05-2009, 01:10
@semilunaris
Ja w tym temacie siedze juz od dobrego roku, a to i tak niewiele :)

@FLCL
Seria (?) pozytywnie zakrecona. Strasznie dziwna, ale swietnie wykonana i zostawiajaca jak najbardziej przyjemne wrazenie.

Huncz
12-05-2009, 01:26
@semilunaris
Nie ma co przesadzać z oglądaniem ; ), to nie są wyścigi. A odpowiadając na twoje pytanie. Na początku strasznie no-lifowałem i wchodziło około 10-15 epów dziennie, później był okres około 10/24h. Ostatnio nie oglądam niemalże nic z powodu matury, ale po 13 wracam do tego sportu ; >.

P.S. Nie przesadzasz z używaniem nazbyt zawiłego słownictwa?

Po mojej małej przerwie zrobię sobie powtórkę z Seto no Hanayome, ubóstwiam to animu.

Nari
12-05-2009, 01:51
@semilunaris
Nie ma co przesadzać z oglądaniem ; ), to nie są wyścigi. A odpowiadając na twoje pytanie. Na początku strasznie no-lifowałem i wchodziło około 10-15 epów dziennie, później był okres około 10/24h. Ostatnio nie oglądam niemalże nic z powodu matury, ale po 13 wracam do tego sportu ; >.

P.S. Nie przesadzasz z używaniem nazbyt zawiłego słownictwa?

Po mojej małej przerwie zrobię sobie powtórkę z Seto no Hanayome, ubóstwiam to animu.
Mi się najbardziej podobał motyw z Lunar, choc ogólnie seria, jako całokształt, jest b. fajna i śmieszna : P.

Akiyama_Mio
12-05-2009, 02:03
A ja skonczylem te nieszczesne Tales of the Abyss. Fabularnie - porazka. Strasznie rzuca sie w oczy, ze anime jest na podstawie gry. W grze moze fabula bylaby OK, anime wymaga jednak czegos wiecej. Zwroty akcji byly lekko mowiac smieszne, a zwiazkow przyczynowo-skutkowych najnormalniej w swiecie nie bylo. Postacie tez zachowywaly sie smiesznie, w szczegolnosci Generalowie (tu uklon w strone loli-Arietty). Sytuacje jednak ratuje troche postac Tear Grants - wyglada strasznie podobnie do C.C., ta sama seiyuu, ale za to nie-dajacy-sie-nie-lubic charakter. Kreska i animacja jest w miare przyzwoita, jak w wiekszosci nowych serii. Walki sa calkiem ciekawe, ale wypowiadanie nazw ciosow kojarzy mi sie z Pokemonami (skad sie to w ogole wzielo? Z One Piece?). Opening jest fajny, a ending znosny. Jednym slowem - jak ktos chce niewymagajaca myslenia serie to od biedy mozna obejrzec.

Gangrel
12-05-2009, 02:51
Z tym stylem wydzierania sie przed atakiem to pierwszy byl chyba dragon ball(KAMEHEMEHA!) xD

Przynajmniej nic wczesniejszego mi do glowy nie przychodzi ;)

DDoS
12-05-2009, 07:41
Mi do głowy bardziej przyszedł Yattarman z lat 70-tych (Dragonball 80-te).

raven
12-05-2009, 08:47
... Seto no Hanayome...

namowiles mnie ;d

sprawdze co warte to jest ;P

Juzefek
12-05-2009, 10:27
@up
Oj warto to obejrzeć :P

Huncz
12-05-2009, 10:38
sprawdze co warte to jest ;P
Naprawdę dużo ^^

raven
12-05-2009, 11:15
ano nie powiem, dobrze sie zapowiada ;d po pierwszych 2 odcinkach dobre zlewy sa;d

Akiyama_Mio
12-05-2009, 11:42
@Gangrel
Ale tu nie chodzi o "Kamehamehaaaaaa", tylko cos w stylu "Turbulence", czy inny "Thunder Rage".

@Seto no Hanayome
Mi pierwsza polowe serii ogladalo sie strasznie wolno, potem jest lepiej. Ogolnie seria calkiem przyjemna.

Gangrel
12-05-2009, 13:07
Ja z seto no hanayome mam ten problem, ze nie znalazlo mi zadnego przyzwoitego torrenta. Na boxtorrent jest tylko ost i ova, na mininovie znalazlem kompetna serie, ale przez cala noc nic nie zrzucilo :(

Koszyk
12-05-2009, 15:31
ha! ja mam premium na rapidzie i ściągam animce dowoli :D a źródło zawsze się znajdzie :D

@top.
Czas na następne epy FLCL

Puii
12-05-2009, 15:37
http://myanimelist.net/animelist/YouLostTheGame

: <

Od niedawna oglądam anime ; ].

No, ale naściągałem juz troche.

Akiyama_Mio
12-05-2009, 17:32
@Up
http://img518.imageshack.us/img518/2659/128862915521351580.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=128862915521351580.jpg)
A na serio... witaj w temacie, regulamin na 1 stronie i uwazaj na Rayze (ktorego narazie tu nie ma), na mnie (a.k.a. Grocix), a jak masz 10 lat, dlugie blond wlosy i plaska klatke piersiowa to UWAZAJ NA QUEZACOATLA!

Koszyk
12-05-2009, 17:34
FLCL - Whoa nigdy nie oglądałem tak pokręconego anime :D. Ale przyjemne wrażenia :) 5/5

co polecacie z mojej listy WTT?

http://www.anime-planet.com/users/Koszyk/anime/wanttowatch

Akiyama_Mio
12-05-2009, 17:40
@Koszyk
Higurashi, higurashi... ;)

Nari
12-05-2009, 17:55
Ja z seto no hanayome mam ten problem, ze nie znalazlo mi zadnego przyzwoitego torrenta. Na boxtorrent jest tylko ost i ova, na mininovie znalazlem kompetna serie, ale przez cala noc nic nie zrzucilo :(
Na mininova ten jest całkiem znośny: http://www.mininova.org/tor/1071468.

raven
12-05-2009, 20:50
haahhha wymiekam przy ochroniarzach Runy:d

Grycan
12-05-2009, 20:56
Oł...
Muszę zrobić czystkę na dysku, żeby się jakieś anime zmieściło. :P
I trza coś poszukać ciekawego, i wartego zachodu ściągania. B)

Gangrel
12-05-2009, 21:40
Na mininova ten jest całkiem znośny: http://www.mininova.org/tor/1071468.

Wlasnie tego torrenta sciagnalem...

@Grycan

Przy twojej liscie to nie problem, w koncu polowa epow przez ciebie obejrzanych to pokemony ;)

Quezacoatl
12-05-2009, 21:50
Ja z seto no hanayome mam ten problem, ze nie znalazlo mi zadnego przyzwoitego torrenta. Na boxtorrent jest tylko ost i ova, na mininovie znalazlem kompetna serie, ale przez cala noc nic nie zrzucilo
Dlaczego torrent zamiast DD? Bez seedow torrent to tylko zamulacz dysku i przesylu internetowego.

a jak masz 10 lat, dlugie blond wlosy i plaska klatke piersiowa to UWAZAJ NA QUEZACOATLA!
Tylko plec piekna ffs! Nie zapominaj dodawac ze musi byc plci pieknej >.>

Grycan
12-05-2009, 22:39
@Grycan

Przy twojej liscie to nie problem, w koncu polowa epow przez ciebie obejrzanych to pokemony ;)

No wiesz ty co... większość była obejrzana w klasach 1-3 podstawówki. Teraz mam ochotę na jakieś "poważniejsze" anime. B)

Akiyama_Mio
12-05-2009, 22:58
@Que
To shota juz nie?! No wiesz ty co...

@Grycan
Powazniejszych anime jest od czorta i troche, masz duzoo przed soba =)

@Topic
Wiecie co Wam powiem? Jutro zaczynam nowa eroge - ciekawe jak wypadnie na tle Wanko to Kurasou :3

Juzefek
12-05-2009, 23:08
A ja zrobiem sobie z nudów powtórkę z DB GT, i jak zwykle najbardziej podobała mi się ścieżka dźwiękowa :]

Koszyk
12-05-2009, 23:50
Nie wiem jak można powtórkę GT zrobić :P

Zetke to jeszcze, ale GT? ;<

Quezacoatl
13-05-2009, 01:21
A ja zrobiem sobie z nudów powtórkę z DB GT, i jak zwykle najbardziej podobała mi się ścieżka dźwiękowa :]

To to chyba mozna ogladac tylko dla dzwieku... Juz Z bylo przeginane, a co dopiero GT.

Juzefek
13-05-2009, 08:51
Nie wiem jak można powtórkę GT zrobić :P

Zetke to jeszcze, ale GT? ;<

Taki dziwny, mały kaprys miałem :P

Grycan
13-05-2009, 09:38
Po 5 odcinkach "Ichiigo 100%"...
Odc. 1: <rotfl> ; odc. 2: <rotfl> ; odc. 3: <rotfl> ; odc. 4: <rotfl> ; odc. 5: <rotfl>
B)

Quezacoatl
13-05-2009, 12:45
Po 5 odcinkach "Ichiigo 100%"...
Odc. 1: <rotfl> ; odc. 2: <rotfl> ; odc. 3: <rotfl> ; odc. 4: <rotfl> ; odc. 5: <rotfl>
B)

To byla bardzo gleboka i wyczerpujaca wypowiedz na temat tego anime.

Grycan
13-05-2009, 13:39
To byla bardzo gleboka i wyczerpujaca wypowiedz na temat tego anime.

Więcej nie mogłem napisać, bo ze śmiechu nie wytrzymywałem. B) Czepiasz się. ;)

GargoinX
13-05-2009, 13:56
Ostatnio złapałem chęć na komedie i kieruje do was prośbę - podajcie kilka tytułów anime, przy których można się porządnie pośmiać. :p
@Down:
Bo mi się podobasz (X.x). :P

Akiyama_Mio
13-05-2009, 14:11
@Up
O komedii bylo dwie strony temu -.- Swoja droga, jak smiesz miec MNIE w avatarze?

Koszyk
13-05-2009, 16:09
@Bleach219

Wspaniały odcinek <333 oby teraz same takie były :) Hisagi, shikai <3

W tym odcinku usłyszałem chyba najlepsze dialogi.

- Scared?
- Hell no!
- Really? I'm.
- You're scared? Scared of Your own strenght, huh?

- With 90% of my mask gone, I'm now as a capitan!
- A vice capitan no longer stands any chance to defeating me!
- You don't fear Your own strenght, do You? Or Your enemy...
- You reached Your limit. Those who do not fear the sword they wield, have no right to wield a sword at all
- You've finally started to feel fear.
- You've finally on the same level as me.
- As strong as a capitan? You weren't even close.

Nari
13-05-2009, 16:28
@Que
To shota juz nie?! No wiesz ty co...

@Grycan
Powazniejszych anime jest od czorta i troche, masz duzoo przed soba =)

@Topic
Wiecie co Wam powiem? Jutro zaczynam nowa eroge - ciekawe jak wypadnie na tle Wanko to Kurasou :3
A jaką? Z ciekawości pytam : P.

Quezacoatl
13-05-2009, 16:32
@Bleach219

Wspaniały odcinek <333 oby teraz same takie były :) Hisagi, shikai <3

W tym odcinku usłyszałem chyba najlepsze dialogi.

- Scared?
- Hell no!
- Realy? I'm.
- You're scared? Scared of Your own strenghtm huh?

- With 90% of my mask gone, I'm now as a capitan!
- A vice capitan no longer stands any chance to defeating me!
- You don't fear Your own strenght, do You? Or Your enemy...
- You reached Your limit. Those who do not fear the sword they wield, have no right to wield a sword at all
- You've finally started to feel fear.
- You've finally on the same level as me.
- As strong as a capitan? You weren't even close.

Cos stare te dialogi... Ano bo ty anime ogladasz, to sprawe wyjasnia. :p
Ale nie powiem, w tej walce widzimy przynajmniej shikai Hisakiego. Tak jak dowiedzielismy sie dlaczego wabisuke wyglada jak wyglada. Ogolnie to lubie kiedy tworcy wyjasniaja te fajne czesci.

PS
Luknij ktos na top 10 posters... XD

Akiyama_Mio
13-05-2009, 16:53
@Nari
Miała być Kana Little Sister, ale coś było nie tak, a drugi raz mi się nie chciało ściągać. Ściągnąłem za to coś innego, nawet nie pamiętam już tytułu :)

Pacz_knight
13-05-2009, 20:02
Soul Eater odrobiony... Dr. Stein i Mifune rox ^^
Najbardziej podobala mi sie walka BS z Mifune. Calkiem ladnie sie prezentuje cala dynamika walk i etc. ;)

Nari
13-05-2009, 20:11
Ja muszę jeszcze obejrzec tam z 10 epów... Kiedyś to zrobię : P.

Huncz
13-05-2009, 21:07
Zna ktoś jakieś anime o tańcu(o ile w ogóle istnieje)?

@Pacz
Która walka 1 czy 2? Bo druga była strasznie skiepszczona ;/

@Nari
Lepiej zrobisz jak sobie końcówkę odpuścisz. Przynajmniej zachowasz dobre wrażenie o SE

sphinx123
13-05-2009, 21:11
Chcę osobne anime o Excaliburze, za mało go było w Soul Eater ;D

@down
Może dlatego, że śmieszy mnie coś więcej, niż odkrycie że po za firewallem też jest świat ^^

Juzefek
13-05-2009, 21:15
Mam nadzieję, że jesteś nietrzeźwy pisząc to...

Akiyama_Mio
13-05-2009, 21:23
@Huncz
W Rideback'u jest balet! (i mechaaa :3)

GargoinX
13-05-2009, 22:19
5 epów Toradory obejrzane. Na początku myślałem, że się zanudzę, ale ostatecznie wciągnęło mnie. :3 Po Toradorze planuję zabrać się za Ichigo 100%, mam nadzieję, że to dobra komedia.

semilunaris
13-05-2009, 22:56
Dzisiaj skończy się NGE, przyznam, że od ~18 odcinka coraz ciekawsze, zaś tło psychologiczne (rozważania Ayanami i Shinjieho) są mocną stroną tego anime.

yea _/

Gangrel
13-05-2009, 23:27
Ja w oczekiwaniu na GTO i Seno no Hanayome(torrenty), biore sie za Haibane Renmei. Dwa zdania o tym wkrotce ;)

Nari
14-05-2009, 10:42
A ja póki co oglądam Seirei no Moribito. Seria dosyć średnia, oprawienie muzyczne również- choć openning jest niezły. Animacja bardzo dobra, powyżej przeciętnej, ale ostatnio wszystkie takie są. Co do kreski i designu postaci: wolę anime, w których twarze ludzie są... jakby to ująć... bardziej kanciaste? Tak, to będzie to. Sama fabuła jest dobra, ma szanse na bycie lepszą, ale póki co rozwija się z prędkością przepływu zamulonej rzeki. No cóż, pooglądamy i zobaczymy.

GargoinX
15-05-2009, 11:17
Naruto manga:
Koniec paplaniny. Ciekaw jestem co się teraz będzie działo. Może Nagato dołączy do Konohy. ;o

Bleach manga:
Shinigami boją się śmierci... fajny tekst. Może w końcu ktoś z dobrych zginie, ale znając życie ona też sobie jakoś zrekonstruuje rękę.

@Down:
:<

Akiyama_Mio
15-05-2009, 11:36
@Up
Ja *#$@&*, teraz mi jeszcze podpis ukradles. ANTAA BAAKAAAAA?

@Topic
Zaczalem Asu no Yoichi, obejrzalem tylko pare odcinkow, ale calkiem przyjemna seria.

Corgar Frizz
15-05-2009, 12:02
@Mio, Garg
Proponuję walkę, sposób wybierzcie sami. Przegrany usuwa Mio z avka i podpisu, oraz stawia mi krate piwa.

@Bleach

Wreszcie jakiś lepszy chap. Dziadzio ma fajny res, ciekawe jak acja z Soi się rozwinie. Może wreszcie zobaczymy nowe bankai?

Nipah~!
Frizz-kun

Quezacoatl
15-05-2009, 13:05
@Bleach
Taa, moglaby wreszcie pokazac swoj bankai, o ile go ma. Juz tyle razy walczyla z trudnymi przeciwnikami a jeszcze go nie uzyla ani razu. To samo kieruje do Shinsou ktory walczy z #1.
Kto wie, moze nawet uda nam sie zobaczyc bankai samego szefa. Jak na razie jego shikai sieje postrach, a co dopiero bankai.

Huncz
15-05-2009, 13:52
@bleach
Bardzo ciekawy chapter, przepełniony akcją byle tak dalej i byle nie było kolejnego survivalu ;). "Eaven Death Godds afraid of death" xD

Tak mi sie spodobal ressurection, że użyłem go w avk'u ;P

Deid
15-05-2009, 16:33
bleach
moc drugiego pwnd xD all czego dotknie umiera/niszczy sie
ciekawe jak wyglada moc 1wszego..

@Strawberry panic
all hail yuri!

Akiyama_Mio
15-05-2009, 16:40
@Up
Tyn co... A Strawberry Panic to chyba takie loli yuri, nie? Czy kojarzy mi się tytuł z czymś innym?:P

Deid
15-05-2009, 16:42
z innymi onii-chan,ale 1 loli yuri też tu jest :p

Corgar Frizz
15-05-2009, 16:46
Okaeri Deid nii-chan.

Strawberry panic dobre jest? Bo nie widziałem, a powoli kończą mi sie pomysły na kolejne serie.

Nipah~!
Frizz-kun

Deid
15-05-2009, 16:48
mi sie podoba :p zwłaszcza pios. opa

w 3 dni obejrzałem 7 odc. xD [ost. m-ce mam lenia na anime xD i mało oglądam jeśli chodzi o ilość]

DDoS
15-05-2009, 17:05
Dwa nowe tytuły na dysku do obejrzenia: Asu no Yoichi i Demonbane.

Gangrel
15-05-2009, 18:20
Witamy tentacla ponownie ;P

Ogladam Haibane Ranmei, i trzeba przyznac, ze robi wrazenie, mimo ze oprawa jest raczej taka sobie. Pomysl jest dosc ciekawy, jestem bardzo ciekawy ile wyjasni sie w zakonczeniu xD

Purek
15-05-2009, 18:39
Jakie anime mi polecicie? Lubię Naruto, Bleacha i Soul Eatera. Jednak wszystkie dostępne odcinki obejrzałem i szukam czegoś nowego. Dzięki za pomoc. Będę wdzięczny za odp na priv, bo mogę zapomnieć :P

Deid
15-05-2009, 18:54
obejrzyj to xD:
http://anime-online.info.pl/articles.php?article_id=272
gome,musiałem...

a na serio obejrzyj to:

Death Note[cudo-kryminał]
Code Geass[cudo-całokształt]
Great Teacher Onizuka[przygodowe]
Chobits[komedia,romans]
Lucky Star[komedia]
Strawberry Panic[lesbijski romans]
Fate Stay Night[przygodowane,akcja]
K-ON[muzyczne]
xD

Grycan
15-05-2009, 20:07
Konnichiwa!

Obejrzałem "Ichigo 100%", teraz za OVA się biorę. B) Później trza Blood+ skończyć. No i może GTO obejrzę jak mi się będzie chciało. B)

Deid
15-05-2009, 20:30
No proszę,taki młody a już sie spamu z gat. "/ care" nauczył xD

ten kto zgadnie co to za anime dostanie,/Ritsu bębny!/
miesięczny protect na ttcl!
http://img199.imageshack.us/img199/4472/tentacle.jpg (http://img199.imageshack.us/my.php?image=tentacle.jpg)

Nari
15-05-2009, 20:58
Kaze no Stigma? : P Może DMC.

PS. Ja chcę protecta!

Deid
15-05-2009, 21:05
tytuł: nie :p
to ova jakby co

Quezacoatl
15-05-2009, 21:09
ten kto zgadnie co to za anime dostanie,/Ritsu bębny!/
miesięczny protect na ttcl!
Ten kto zgadnie kogo obchodzi z czego ten obrazek dostanie link do Sentimental 12 online. :p

PS
Znalazlem lol-anime FF-like-RPG :p
http://armorgames.com/play/3776/epic-battle-fantasy

Deid
15-05-2009, 21:40
@up
joy-killer pedobear back to your loli ;<

@
skończyłem Detroid Metal city,jesli chodzi o oryginalność i 'odwagę' twórcy to to anime jest genialne xD

Kashek
16-05-2009, 00:24
@Deid
Quiz Magic Academy?

Deid
16-05-2009, 00:27
Kashek-kun ty to już znałeś to anime :< ...

teraz ty coś zadaj xD

Akiyama_Mio
16-05-2009, 00:28
@けいおん! 07
Cuudo xD Motywy boskie. Chociaz... nie widzialem jeszcze epka, ktory by mi sie nie podobal. A Mio w zimowym kimonie jest hawt, o!

GargoinX
16-05-2009, 00:29
Nowa zabawa w temacie? : P

@Topic
Ah, jakoś nie chce mi się zabrać za żadne anime. Nawet za Naruto. Mam nadzieję, że jutro (znaczy się dzisiaj xd) mi to przejdzie.

Akiyama_Mio
16-05-2009, 00:34
@Up
Zabawy nie przejdą, Wielki Brat patrzy :)

@Topic
Moja K-ONo mania się objawia:
Mały sprzęt:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/39d7e4c3.jpg

Duży sprzęt:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/tapeta.jpg

@Down
Ba xD

Koszyk
16-05-2009, 01:48
@UP

Jestem sławny.

@top

Pochwale się moim "mini amv"

http://www.youtube.com/watch?v=1nyCo2JdKUk

@Edit

Ej no komentujcie ;<

Quezacoatl
16-05-2009, 12:18
Jak tak bardzo chcesz komenty to prosze: badziew! :p

SE
I mamy nowy "team mlodocianych" do walki. Fajnie ze czarownice daly rade.

Deid
16-05-2009, 13:11
SE
wow *w*
nowa perspektywa akcji Justin okazał sie zdrajcą,Stein i Marie sie odnaleźli i jeszcze pokazali jak wygląda jej przemiana ^^

Quezacoatl
16-05-2009, 23:35
@Up
Zaloze sie ze on w tych sluchawkach slucha tego (http://www.youtube.com/watch?v=y3ZYKSDbwQE) :p

Grycan
17-05-2009, 00:06
@top

@Edit

Ej no komentujcie ;<

Jako taki, za super to on nie jest, ale może przejdzie. B)

Koszyk
17-05-2009, 00:43
Jeden z pierwszych jaki zrobiłem, więc... jak napisałem wiem że to nie jest arcydzieło : p

GargoinX
17-05-2009, 01:01
Z początku nie byłem przekonany do Toradory, ale po 14 epach muszę stwierdzić, że jest to świetne anime. Miło się ogląda. :d

Akiyama_Mio
17-05-2009, 02:10
@Up
Nic nowego ;)

@Asu no Yoichi
W koncu obejrzane. Jak na ecchi niczego sobie, mozna sobie obejrzec. Pomysl nawet fajny, postacie znosne - oczywiscie moja faworytka to "plaska choleryczka" - Ayame ^^
Na dysku czekaja na obejrzenie Tsukihime i Koi Kaze. Szczegolne oczekiwania wiaze z tym drugim tytulem, mam nadzieje, ze sie nie zawiode.

Grycan
17-05-2009, 09:14
Asu no Yoichi też widziałem. B) Fajne określenie Ayame, sam bym lepiej nie nazwał. :P

@
Musiałbym skończyć to Blood+, a nie umiem się za nie wziąć. No i tak skaczę miedzy anime, a anime. B)

Tompior
17-05-2009, 11:15
@top
@Edit
Ej no komentujcie ;<

Nastepnym razem uzywaj RAWow. Po co w tym amv jakies suby ;<
A co do samej pracy - jak na 1 raz, to nie jest zle.

Akiyama_Mio
17-05-2009, 13:27
@Grycan
Okreslenie jest copyrighted by Gangrel, to on je wymyslil ^^

@AMV
Ja juz swoje powiedzialem, na GG =)

Grycan
17-05-2009, 18:12
@up
To trzeba było od razu tak mówić. :P Ale przy "Asu no Yoichi" nieźle się uśmiałem, muszę to przyznać. B) A ty co powiesz?? Wiem że już coś tam pisałeś, ale teraz tak bardziej o własnych odczuciach po tym anime. B)

DDoS
17-05-2009, 18:58
Demonbane i Asu no Yoichi - done.

Najlepsza Chihaya (zachowanie+wygląd).

Hmm i znów trzeba coś ściągnąć.

Pacz_knight
17-05-2009, 20:10
@Pacz
Która walka 1 czy 2? Bo druga była strasznie skiepszczona ;/

Szczerze? To czyba ta druga. Tak jak mowilem, dynamika walki o wiele ladniej sie prezentowala i sam styl walki jaki pokazal Mifune byl calkiem przyjemny. Ogolnie to obie byly dobre, ale jednak ta druga bardziej mi sie podobala. ;)

Zartujesz sobie, czy co!? xd

@topic
Zaczynam odrabiac po raz enty Bleacha. Trzymajcie kciuki zebym sie nie wq***l podczas ogladania, kiedy zastana mnie fillery >.>

Btw.
Ohooo! Jeszcze Narutarda musze nadrobic (fillery x.X) i Kizune obejzec ;/

raven
17-05-2009, 20:31
Seto no Hanayome - done

ostatni odcinek miazdzy :d wlot starego luny albo nagasumi koks to jest to D:

Muszkiet
17-05-2009, 20:32
Zaczynam odrabiac po raz enty Bleacha. Trzymajcie kciuki zebym sie nie wq***l podczas ogladania, kiedy zastana mnie fillery >.>
Nie oglądaj fillerów. Też mi problem

Pacz_knight
17-05-2009, 20:37
@up
Chodzi mi raczej o to, ze podczas ogladania glownego watku fabularnego okaze sie ze w poprzedzajacych mnie odcinkach znowu pojawia sie fillery, to chyba mnie wpieni. Czekanie na glowne odcinki bedzie troche nudna czynnoscia, a ja nie lubie czekac... Zreszta tak czy owak, zaraz nadrobie ogladanie i dojde do aktualnych odcinkow.

Akiyama_Mio
17-05-2009, 20:48
@up
To trzeba było od razu tak mówić. :P Ale przy "Asu no Yoichi" nieźle się uśmiałem, muszę to przyznać. B) A ty co powiesz?? Wiem że już coś tam pisałeś, ale teraz tak bardziej o własnych odczuciach po tym anime. B)
Dla mnie... ecchi, jak ecchi. Nie jestem jakimś wielkim fanem tego gatunku, a Asu no Yoichi też się jakoś specjalnie nie wyróżniało. Ot, można sobie dla rozluźnienia obejrzeć.

Grycan
17-05-2009, 21:48
Jak to trafnie określił Sotomura w którymś odcinku OVA "Ichigo 100%": "Totalny zgon." B)
Ale to twoje zdanie. Każdy ma swoje. B)

Akiyama_Mio
18-05-2009, 19:40
I tak już wszystkim wysłałem na GG, ale tu też się pochwalę :) Doszła paczka, z japońskimi przekąskami:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/9cd752ee.jpg

Grycan
18-05-2009, 19:45
Pocky! <rotfl> Gdzieś ty to zamówił!? Ja tez chcę!!

Akiyama_Mio
18-05-2009, 20:57
@Grycan
Wysłała mi przyjaciółka (nee-sama? :)) z USA, mieszka koło japońskiego sklepu i tam ma tych rzeczy pod dostatkiem. Pocky właśnie jem i dla ciekawych (których jeszcze nie zaspamowałem na GG): wygląda to tak, że sam paluszek podobny jest do tych naszych, ale raczej słodki niż słony. Czekolady jest dosyć cienka warstwa, a sama czekolada jest w smaku taka pomiędzy mleczną, a gorzką. Połączenie fajne, im dłużej się je tym lepiej smakuje. Mówię oczywiście o tych klasycznych, w czerwonym opakowaniu. Mam jeszcze dwa smaki, ale te wypróbuję kiedy indziej.

Huncz
18-05-2009, 21:17
@Mio
Nie ma chyba większego Japanese freak'a w tym temacie niż ty(ale to dobrze ;)). U mnie takie skarby nie utrzymałyby się zbyt długo, bo jestem zbytnio łakomy ;P. Btw. Jakąś ładną japonkę też by dało zaimportować?

DDoS
18-05-2009, 21:53
Wszystkim?! (O ile się nie myle co do osoby, edit: nie mylę widzę opis :D)

Pocky, GIMME!!!

Akiyama_Mio
18-05-2009, 23:00
@Up
Zapraszam, zapraszam xD

@Huncz
Wieeem =) A importować będę Koreankę, z pomocą jednego forumowicza (neee?) ^^

gdybym nie miał bana to na "Jakąś ładną japonkę też by dało zaimportować?" dałbym w odpowiedzi to zdjęcie http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles/pictures/offers/pic1/155960.jpg

Deid
19-05-2009, 18:17
Nudziłem sie i looknołem 'nowego' shaman kinga...
spoiler
WTF! Horo nie cierpi swego praw. imienia bo zabił wtedy kogoś kogo kochał i okazało sie ze ten duszek przy nim to ONA! x.X

GargoinX
19-05-2009, 21:08
A ja jadłem kiedyś Pocky (kuzynka pracowała w Japonii). : )
Btw. skończyłem Toradorę. Całkiem przyjemna seria, teraz zabieram się za Ichigo 100% i mam nadzieję, że też mnie miło zaskoczy.

Akiyama_Mio
19-05-2009, 22:01
@Up
To jest nas dwóch! Mwhahaha! A nie pracuje przypadkiem jeszcze?

Juzefek
19-05-2009, 22:15
Kurde, wie ktoś gdzie znajdę jakieś motywy do SE? Bo wujek Google co jest dla mnie niemiły :/

Deid
19-05-2009, 22:18
Baka :p
http://www.zedge.net/themes/269367/soul-eater-theme/

Juzefek
19-05-2009, 22:50
Oooo dzięki :P

GargoinX
19-05-2009, 23:02
@Up
To jest nas dwóch! Mwhahaha! A nie pracuje przypadkiem jeszcze?

Niestety przeprowadziła się do Włoszech.

@Topic:
Obejrzałem 1ep. Ichigo 100%. To anime jest chore. xd Ale spróbuję obejrzeć te 12 epów.

Illya_von_Einzbern
19-05-2009, 23:07
Obejrzałem 1ep. Ichigo 100%. To anime jest chore. xd Ale spróbuję obejrzeć te 12 epów.

Ichigo 100% manga = 8 * ( Ichigo 100% anime )

O ile kapujesz choć troche matme.

Argen
19-05-2009, 23:11
Miałeś nie wracać.

Illya_von_Einzbern
19-05-2009, 23:19
Ja bym mu bana dał za offtop.

Best ED : Nodame Cantabile Paris

Nari
19-05-2009, 23:21
Ale na serio miałeś nie wracac. Po raz któryś.

Illya_von_Einzbern
19-05-2009, 23:23
To tak trudno już załapać jak działam...

Jak alternatywny doll Yin.

Deid
19-05-2009, 23:26
Nari nie znasz tego tematu :p?
Illia jest potrzebny temu tematowi,będzie tak często odchodził tak jak kobieta ma humory :p

Argen
19-05-2009, 23:27
Ja bym dał bana za offtopa.

@top

Zarzuć ktoś ciekawą mangą, którą znajde na onemanga. Jakąś z mniej znanych, cokolwiek byle nie eechi.

P.S.: Tylko żeby to miało troche ep. ; d

Illya_von_Einzbern
19-05-2009, 23:30
Zarzuć ktoś ciekawą mangą, którą znajde na onemanga. Jakąś z mniej znanych, cokolwiek byle nie eechi.

Haha - nie.

Miłego szukania. Oni mang nie czytaja.

Deid
19-05-2009, 23:40
ja mangi uwielbiam :p i te kupne i te netowe

@argen
To love ru,My Balls,Kamen rider?,Mahou Sensei Negima

Huncz
19-05-2009, 23:59
@Deid

P.S.: Tylko żeby to miało troche ep. ; d

Dwóch pozostałych nie znam ale TLR to definitywnie ecchi i o ile mi wiadomo Negima także.

Illya_von_Einzbern
20-05-2009, 00:55
No Deid zaiście dużo czytasz mang skoro mu poradziłeś w większości ecchi...

Xantro
20-05-2009, 07:04
666 Satan ;d. Prze-kozacka manga. Jeśli nie, to chociażby Shaman King (nie zrażaj się anime, właśnie dodają KANGZENGBANGA, coś jakby 2 seria mangi, dokończenie fabuły), Claymore(wychodzi), Soul Eater(też jeszcze wychodzi), Fairy Tail(to też), Kurohime (30 ileś czapów i dalej wychodzi, elementów ecchi kilka jest, ale głównie na początku i nie wiele), Akumetsu(i to też jeszcze wychodzi).
Głównie dałem tu mangi wciąż wychodzące i w miare strawne, no może oprócz Akumetsu który jest już dużo bardziej seinen niż shonen.

Deid
20-05-2009, 09:18
źle przeczytałem jego pytanie ^^"

Bakuman,seria .Hack,SE,Yaiba,SK kangzengbang,całą mangową serie Higurashi no naku koro ni,D-gray man,CG Nightmare of Nunnally, :p

Argen
20-05-2009, 16:19
Napisałem MNIEJ ZNANE : D SE, Szaman King,666 Satan, D gray man ,Higurashi no naku koro ni czy nawet To love ru(!) przeczytałem/czytam. Zobacze to Kurohime i Akumetsu. Dzięki za odpowiedzi.

Deid
20-05-2009, 16:37
czego ty wymagasz od fanów pornokreskówek na forum o zabijaniu pikselków xD?

Okładka Arigato #3 jest fajna ^^ ale ecchi tam niema :p

Juzefek
20-05-2009, 17:37
Geez w Tibii Morgaroth a w M&A Illya... Poszoł won!

Quezacoatl
20-05-2009, 18:59
Napisałem MNIEJ ZNANE : D SE, Szaman King,666 Satan, D gray man ,Higurashi no naku koro ni czy nawet To love ru(!) przeczytałem/czytam. Zobacze to Kurohime i Akumetsu. Dzięki za odpowiedzi.

Bitter Virgin? Czy to tez zbyt znane? Moze Berserk (nie ma tego na onemanga wprawdzie).

Argen
20-05-2009, 19:25
Bitter Virgin? Czy to tez zbyt znane? Moze Berserk (nie ma tego na onemanga wprawdzie).

Bitter Virgin? To nie eechi? : d A berserka to przeczytałem (imo NAJLEPSZA manga btw. : )).

Grycan
20-05-2009, 20:56
Gimlos zaś dzieli punktami. :) Idiota. :)

@top
O dziwo, kiedyś manga mnie odrzucała, teraz zacząłem czytać. :P Dokładnie
"tu-LOVE-ru"(??).

Deid
20-05-2009, 22:12
to love-ru 150 ch. :p

Argen
20-05-2009, 22:51
Wyszedł już? O.o Zaraz oblookam.

@edit

Na onemanga nie ma :S

DRoN
20-05-2009, 23:13
Oglądał ktoś 'drugi cykl' FMA?
Ja oglądałem na razie pierwszy odcinek, ale nie mam ochoty zaczynać.

http://kreskowki.fani.pl/info/fullmetal-alchemist-2-brotherhood/712
Tutaj jest opis.

A tu (http://kreskowki.fani.pl/vid/fullmetal-alchemist-2-brotherhood/712) pierwsze 7 odcinków.

Koszyk
20-05-2009, 23:18
@UP

Tu sami hardkorowcy co ściągają anime na dysk.

@top

Bleach220

Nie zachwycił mnie tak jak ostatnie dwa odcinki... chociaż nie najgorszy...

Akiyama_Mio
21-05-2009, 01:37
@DRoN
Oglada, oglada ;)

Jutro robie sobie maraton z filmami DN, w obroty idzie The Last Name i L - Change the World.

raven
21-05-2009, 17:26
A berserka to przeczytałem (imo NAJLEPSZA manga btw. : )).

polac mu, prawde mowi!

Akiyama_Mio
21-05-2009, 21:00
Jutro rozpoczynam Anime Maraton no. 2. W planie:
- zaczęcie Higashi no Eden
- nadrobienie zaległości w Phantomie i DB
- obejrzenie Tsukihime
- obejrzenie Koi Kaze
- obejrzenie Kannagi :)

Gangrel
21-05-2009, 23:18
A ja mam ochote komus zrobic krzywde, bo sciaganie sie SnS zatrzymalo mi sie na 99.99% i nie chce ruszyc za chiny ludowe. ARGHHH!

Nari
21-05-2009, 23:27
Jutro rozpoczynam Anime Maraton no. 2. W planie:
- zaczęcie Higashi no Eden
- nadrobienie zaległości w Phantomie i DB
- obejrzenie Tsukihime
- obejrzenie Koi Kaze
- obejrzenie Kannagi :)
Kannagi mi się całkiem spodobało : ). Dosyć uszojebny openning (motto hade ni ne).
A ja mam ochote komus zrobic krzywde, bo sciaganie sie SnS zatrzymalo mi sie na 99.99% i nie chce ruszyc za chiny ludowe. ARGHHH!
Jakby to ująć: haha? : P

@edit
Oglądał ktoś Sola? Fajne?

Argen
21-05-2009, 23:36
polac mu, prawde mowi!

Też fan? Morowo : D

@Gangrel

Może jak dorzucisz Japonie to się ściągnie do końca? : /

@Mio

Kannagi imo jest wporządku, nawet dla człowieka umiarkowanie nastawionego do takich anime. A o czym jest to Koi Kaze?

Akiyama_Mio
22-05-2009, 11:19
Nari, sola jest nawet znosna, mozna obejrzec :)
A Koi Kaze, draamaaat, czyli cos co tygryski lubia najbardziej ;)

Quezacoatl
22-05-2009, 13:48
Nari, sola jest nawet znosna, mozna obejrzec :)
A Koi Kaze, draamaaat, czyli cos co tygryski lubia najbardziej ;)

Moj tygrysek nie lubi dramatow. Lolicony lepsze. Ecchi > dramat.

DDoS
22-05-2009, 14:05
Tygryski + drama? Chyba Prosiaczek = Drama.

Tygryski wolą SF, Mecha, Magic :)

Nie mam co oglądać!!! Co coś ściągnę to tego samego dnia już obejrzę, głupie bezrobocie.

Akiyama_Mio
22-05-2009, 15:12
Panowie! Nowa Haruhiiiii:
A re-airing of the original Suzumiya Haruhi no Yuuutsu series with brand new episodes thrown into the mix, based on Tanigawa Nagaru's "Suzumiya Haruhi" series of novels, illustrated by Itou Noizi.

A far from ordinary school story starts here!

This is a story of Suzumiya Haruhi, who upon enrollment at school announced, "I have no interest in ordinary humans. If there are any aliens, beings from the future, or super-humans, come see me. That is all!"

Naturally, any normal person would think "What the...?" but Haruhi is dead serious. Things get crazy when everyone realizes just how serious she is about it all and establishes the "SOS Dan".

Suzumiya Haruhi is a good-looking high school girl who has a clear head, naughty personality and very egocentric thought. She has an unimaginably tremendous power to change the world, but she is totally unaware of her own power and so she is also unaware of the effect of her power on the outside world.

A delightfully strange, yet marvelously interesting story!

Note: This new series includes the first 14 episodes of the original series, taken from the DVD release, and additional episodes with new content enhancing the story. The series is this time being released in chronological order - the way it was presented in the light novel series. The first episode with new content was episode 8 (Bamboo Leaf Rhapsody).

Juzefek
22-05-2009, 19:43
Przeżyłem dziś szok. Idę na zakupy do Carrefoura ci przechodząc koło działu z rybami zauważyłem surimi, i do tego świeże (tzn nie żadna gotowa mrożonka). I pomyślec, że po kupnie sushi z Biedronki postanowiłem nie kupowac żadnych "japońskich" produktów w Polsce...

Akiyama_Mio
22-05-2009, 19:50
Higashi no Eden 01-06 - swietnie zapowiadajaca sie seria. Klimat niezmiernie kojarzy mi sie z Chaos;Headem, jak tworcy jej tak nie spartacza to bedzie strasznie fajna seria.
K-ON 08 - wiecej meido Mio i nowa loli na pokladzie! ^^
Haruhi S2 08 (Bamboo Leaf Rhapsody) - zapewne jeden z niewielu nowych odcinkow w tej serii (ktora ma byc remakiem pierwszej), no ale... obejrzenie czegokolwiek nowego o Haruhi sprawilo mi dzisiaj taka sama frajde jak zdanie ustnego polskiego. xD

Quezacoatl
22-05-2009, 21:12
Wy i te wasze matury... Pora dorosnac i zaczac zapieprzac, a nie sie opieprzac przy anime.

@Bleach
Nowy super-hiper-mega-uber-extra atak Hitsugayi! Zobaczymy to w nastepnym chapterze ofc. Za to dziadek szkielet zaczal gonic za vice-capitanem zamiast trzymac oczy na kapitanie... Glupota przeciwnikow to jedyne co ratuje gotei 13 w walkach tego typu... Ja chce zobaczyc bankai Soi Fon!

Grycan
22-05-2009, 21:13
@up

Możesz mi powiedzieć, skąd ściągasz "K-ON!" ? Bo nie umiem nigdzie znaleźć :(

Akiyama_Mio
22-05-2009, 21:28
@Que
To tak jakbys ty nagle przestal myslec o loli... ;)

@Grycan
Z pierwszego zrodla, strony fansubbera.

DDoS
22-05-2009, 22:43
@Que

Zasady Kubo

Dobry nie ginie
Źli są głupi
Super przyrosty mocy nie wiadomo skąd

Pokroiła by go w plasterki to i tak by go poskładali.

Naruto za to o wiele ciekawsze.
Nagato pewnie będzie chciał albo cofnąć jutsu statuy Bijuu lub przekazać coś Naruto, pewnie przy okazji tego zginie, a moja wersja z Konan po stronie Naruto się spełni

Higashi no Eden zacznę ściągać, ale zacznę oglądać jak będą wszystkie odcinki, póki co dalej szukam czegoś ciekawego i zakończonego.

Tompior
22-05-2009, 22:50
Co do Higashi no Eden - czy wy tez zainteresowaliscie sie tym anime po przeczytaniu krotkiego info od dattebayo? :D

Naruto:
Rowniez mysle, ze naruto otrzyma cos od nagato ;)

Deid
22-05-2009, 23:08
@up
mnie to..i opening
http://img36.imageshack.us/img36/4696/wtfxd.jpg (http://img36.imageshack.us/my.php?image=wtfxd.jpg)

@gro
mange być poczytał to byś wiedział co bedzie dalej :p

Akiyama_Mio
22-05-2009, 23:11
@Tompior
Mnie zainteresowal opis, ktory mi skopiowales :<

@Deid
/care, nie czytam mangi :P

Deid
22-05-2009, 23:14
@gro
żałuj..
2 sezon fotka..
http://img36.imageshack.us/img36/3061/haruhiq.jpg (http://img36.imageshack.us/my.php?image=haruhiq.jpg)

@
500 STRONA HAIL!

Grycan
22-05-2009, 23:20
NIEEEEEE!!!

Ja chciałem być pierwszy na tej stronie!! Baka! Baka! Bakaaaaaaaa!!!!!!!!!

@Topic
Manga jest fajna, muszę to przyznać. :P

DDoS
22-05-2009, 23:27
Jakby jeszcze znalazł torrent Higashi no Eden godny uwagi byłoby dobrze, bo te co mam na starcie 0 seed pisało, zobaczymy po dodaniu do torrent. :)

New na torrencie:
Lucky Star
Azumanga Daiho
Busou Renkin
Devil May Cry
Genshiken I & II
Kiba
The Law of Ueki

Akiyama_Mio
22-05-2009, 23:35
@Deid
Ta scena byla nawet w anime, noobie :) A Haruhi jest na podstawie ksiazek, a nie mangi - pisze to po raz 75373784ty.

Deid
22-05-2009, 23:38
@gro
pokaż mi nabku gdzie :p
a czy ja mowie ze nie jest ;]? ja tylko mowielem o mandze..

raven
22-05-2009, 23:39
Też fan? Morowo : D

ano fan fan, do tej pory wyczekuje na kolejne odcinki:p szkoda ze tak rzadko wychodza

Akiyama_Mio
22-05-2009, 23:57
@Rayza
Ano tu, ujecie moze inne, ale scena ta sama:
http://img43.imageshack.us/img43/4773/snapshot20090522233522.jpg (http://img43.imageshack.us/my.php?image=snapshot20090522233522.jpg)

Deid
23-05-2009, 00:05
który to odc? Oo

wydawało mi sie ze rapsodia bedzie w 2 sezonie..

Corgar Frizz
23-05-2009, 00:12
Baka! To jest 1 odcinek 2 serii. Niesamowicie pozytywny ep, nie licząc K-ON! dawno nie widziałem tak przyjemnej serii.

Nipah~!
Frizz-kun

Akiyama_Mio
23-05-2009, 00:28
@Up
Deid jest nie na czasie :P Tak btw. to jest 8 odcinek "drugiej serii", z tym ze poprzednie sa identyczne z 1 seria, tyle ze w HD :P Nie mialbym oryginala to bym sciagnal.

Deid
23-05-2009, 00:56
@gro
bo deid nie oglada anime 24/h xD a w zwłaszcza niema na to czasu w weekendy xD..

Tompior
23-05-2009, 01:09
Jakby jeszcze znalazł torrent Higashi no Eden godny uwagi byłoby dobrze, bo te co mam na starcie 0 seed pisało, zobaczymy po dodaniu do torrent. :)

New na torrencie:
Lucky Star
Azumanga Daiho
Busou Renkin
Devil May Cry
Genshiken I & II
Kiba
The Law of Ueki

A po co ciagnac higashi z torrenta? :d Jest fajne xdcc, z ktorego leci 1MB/s. Dobre tlumaczenie (ktore wlasnie ja sciagnalem) zrobilo gg subs.

Quezacoatl
23-05-2009, 02:49
@Que
To tak jakbys ty nagle przestal myslec o loli...
No ja wbrew pozorom nie zawsze mysle o loli... Czasem mysle o neko, a czasem nawet o shotaXloli... Wiec nie wmawiac mi ze mysle tylko o jednym!

Zasady Kubo

* Dobry nie ginie
* Źli są głupi
* Super przyrosty mocy nie wiadomo skąd

Pokroiła by go w plasterki to i tak by go poskładali.
Unahana kazdego posklada... A jak nie to to wszystko iluzja byla. Ktos powinien Kubo kopnac w zad i go obudzic. Tak sie boja usmiercic ktoregos z kapitanow bo to sa ci "dobzi"... szkoda slow.

@gro
żałuj..
2 sezon fotka..
Ta loli ma piersi... FAIL!

Akiyama_Mio
23-05-2009, 14:46
@Que
A LolixLoli?:<

@Phantom ~Requiem for the Phantom~
Obecna konstrukcja serii nie za bardzo mi odpowiada, jesli nie bedzie wkrotce jakiegos zwrotu akcji to bedzie kiepsko.

@Topic
Zaleglosci nadrobione, zaraz zaczynam Tsukihime ;)

Nari
23-05-2009, 15:51
A ja sobie ściągam Solę : ). Poza tym znowu dopadła mnie jakaś niechęc do oglądania anime i za nic nie mogę nic obejrzec : }. Brr... Muszę się z tego wyleczyc.

Grycan
23-05-2009, 16:10
えっ!

A ja ściągam "K-ON!" (freszcie ;)) Na razie tylko 4 odcinki, ale mój net więcej nie pociągnie. :P

Deid
23-05-2009, 20:28
a ja byłem na mangowym spotkaniu jak zawsze którego tematem było 99% all nie związanego z m&a xD
i to ze Mangowcy lubią bawić sie łańcuchem xD o i widzieliśmy pedobear team
8 facetów przebranych za bajkowe misie...

Akiyama_Mio
23-05-2009, 20:53
@Higurashi no Naku Koro ni Rei @03
Odcinek prześwietny, wszystko już wiadomo.
A Rika jest zuaaaa, prawdziwe oblicze loli. Ja bym na miejscu Que uwazal:
http://img37.imageshack.us/img37/9543/snapshot20090523202842.th.jpg (http://img37.imageshack.us/my.php?image=snapshot20090523202842.jpg)
http://img38.imageshack.us/img38/7190/snapshot20090523202818.th.jpg (http://img38.imageshack.us/my.php?image=snapshot20090523202818.jpg)
http://img39.imageshack.us/img39/8584/snapshot20090523202859.th.jpg (http://img39.imageshack.us/my.php?image=snapshot20090523202859.jpg)

@Higashi no Eden 07
O! Też przyjemny odcinek :)
Nawet pojawiły się polskie pirożki:
http://img41.imageshack.us/img41/1483/snapshot20090523205713.jpg (http://img41.imageshack.us/my.php?image=snapshot20090523205713.jpg)

Huncz
23-05-2009, 21:41
Tengen Toppa Gurren Lagann complete : D mogę powiedzieć tyle Good. Good. Very GOOD!! ;) Gorąco polecam. Następny przystanek Higashi no Eden.

Pewnie nie jedna osoba sie czai na posta nr 10000, mnie wystarcza 9999. Też ładna liczba ; P. Tak czy inaczej to już 500 zapisanych stron.

M&A BANZAII \o/!!!

Corgar Frizz
23-05-2009, 21:41
Hahaha 10k post jest mój xD Następny taki za 90k postów xD I też będzie mój. Muahahahahaha

Nowa seria haruhi jest niesamowita. Po prostu koniecznie trzeba to zobaczyć. A K-ON! to po prostu genialna seria, obowiązek dla fana moe

Nipah~!
Frizz-kun