PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61]

druidek123
14-07-2011, 17:45
Ja nie przepadam za anime w których bohaterzy umierają, potem zostają ożywieni i tak w kółko. A pozatym jakoś nie przemawia do mnie SSJ54 z 5 metrowymi włosami, i mocą 1kkkkkk atomówek...

Co do bleacha.... Chyba składa się na kilka rozdziałów super przegięć.

Wiem że cytuje dość starego posta ale...

1. Nie było SSJ5
2. GT to przez większość nie uznawana seria, czyli nie ma SSJ4
3. Anime było planowane do sagi Friezy, czyli SS1 który po tym ma zginąć i nie byłoby go można ożywić smoczymi kulami, czyli unhappy end...
4. Jakbyś oglądał w skupieniu i całe anime, to byś wiedział że nie tylko walka, walka, walka, ale także jakieś emocje, rywalizacja itp. a smocze kule... no musiały być, bo na tym się opierała fabuła...

Corgar Frizz
22-07-2011, 19:00
@Tompior
Pół roku czaiłem się na 15k. post, a Ty mi go sprzed nosa sprzątnąłeś. Wstydź się :P

@Druidek

1. Pisałem o SSJ54
2. Dość ironicznie odniosłem się do Dragon Balla
3. Dragon Balla nigdy nie miałem okazji obejrzeć i pewnie nigdy już tego nie zmienię.
4. Nie doszukujmy się wiekowym shounenie skomplikowanej fabuły, czy też głębokie przekazu.

~~~~~~~~~~
@Balcon 2011
Już za kilkanaście godzin konwent się zaczyna, ktoś od nas na nim będzie? Jak narazie wiem o:

-Mnie
-Otakumie
-Grocixie
-Rayzie
-Chyba Eerion, ale pewności nie mam. Tematu przekopywać też nie mam ochoty, więc może będzie, może nie ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Gangrel
22-07-2011, 20:26
O północy ruszam w Karkonosze, w tym roku pas. :)

Grycan
24-07-2011, 23:17
I jak tam Balcon/Project 2011? Dużo straciłem nie będąc tam?

Grocix
26-07-2011, 09:02
I jak tam Balcon/Project 2011? Dużo straciłem nie będąc tam?
Hai. Między innymi niepowtarzalną (chyba?) okazję zobaczenia gyaru Jezusa na żywo! Na szczęście, dla wszystkich, którym przeleciało to epickie wydarzenie koło nosa, Gro przygotował suprajsa. Tadam!
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/12673985.jpg

Gangrel
15-08-2011, 21:11
Ano Hi Mita Hana no Namae o Boku-tachi wa Mada Shiranai obejrzane. Już dawno nie widziałem tak ciekawej historii. Jednak dobre anime ciągle jeszcze wychodzą.

Juzefek
18-08-2011, 23:43
Siema, długo nie zaglądałem :P

Wyszło może w przeciągu ostatnich ~2 lat jakieś znośne anime z gatunku takich, które dają dużo do rozmyślania i posiadające w miarę ciężką do przewidzenia fabułę? Przez ostatni czas nie miałem czasu i, szczerze mówiąc, ochoty na oglądanie, więc przydałoby się jakieś porządne na wbicie się z powrotem w dobre tory xd

eerion
20-08-2011, 08:59
OBejrzyj nowe filmy z Evangeliona.
Miażdżą system.

Juzefek
20-08-2011, 17:31
Widziałem już 2 które wyszły i nie mogę się doczekać trzeciego, który, jak się nie mylę, miał być w lipcu w japońskich kinach. W każdym razie na ten moment moją uwagę przyciągnęła seria Ao no Exorcist, zobaczymy co z tego wyjdzie ;]

Grocix
05-09-2011, 23:04
Mam pytanie. Rozmawiał ktoś z Was ostatnio z Frizzem? Nie odpisuje mi na GG, SMS, ani nie odbiera - od jakichś dwóch tygodni. Martwię się...

Gangrel
06-09-2011, 13:39
Nie miałem kontaktu.

Radix
06-09-2011, 17:49
Polecicie jakieś anime: detektywistyczne/mhroczne/krwawe, co to ucinają paluchy, głowy i wszystko inne/~średniowieczne/dark-fantasy?

Grycan
06-09-2011, 22:26
Ja od 2-óch miesięcy próbuję skończyć "Durararę" (że sobie spolszczę)... Jestem na 10 odcinku...

Rothes
07-09-2011, 11:09
Ogląda tu ktoś Steins;Gate? W zależności od tego, co wymyślą w ostatnim odcinku za tydzień, to anime ma szansę stać się jedną z najlepszych serii jakie widziałem.

Tompior
08-09-2011, 09:06
Ogląda tu ktoś Steins;Gate? W zależności od tego, co wymyślą w ostatnim odcinku za tydzień, to anime ma szansę stać się jedną z najlepszych serii jakie widziałem.
Wczoraj obejrzałem 1 ep :)

cocojumbo
10-09-2011, 12:39
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/09/047c4f012a2dae7957149baf33942d29.gif?1315508096

podajcie tytul tego (tej?) anime oki?

Gangrel
10-09-2011, 13:02
Elfen Lied jeśli mnie pamięc nie myli.

cocojumbo
10-09-2011, 13:04
Elfen Lied jeśli mnie pamięc nie myli.

Dzieki. Gdzie moge go obejrzec z polskim lektorem albo napisami?

Tompior
10-09-2011, 13:31
W internecie. Ale na pewno nie z lektorem : D

Gangrel
10-09-2011, 16:14
http://www.anime-shinden.info/

Tompior
12-09-2011, 20:40
Obejrzałem dzisiaj od 9 do 23 odcinka Steins;Gate :D
Boże, ale to jest zajebiste. A ostatni (23) odcinek to już chyba było arcydzieło...

Gangrel
13-09-2011, 19:48
Ja utknąłem narazie na trzecim. I jakoś brak mi chwilowo chęci na więcej, ale w końcu niecodziennie ma się humor na kolesi zajmujących się rozpuszczaniem bananów w kuchence mikrofalowej sterowanej komórką.

Tompior
13-09-2011, 21:12
Steins;Gate ep 24:
I żyli długo i szczęśliwie... Czy tylko ja czuję niedosyt? Epy 22 i 23 były o niebo lepsze od tego ostatniego.

Rothes
13-09-2011, 23:20
Zakończenie Steins;Gate:
Ja się cały czas bałem, iż skończy się tak, jak to było pokazane w którymś odcinku, że utkną w jakimś dziwnym świecie we dwójkę. Bałem, bo ja baaaaaaardzo nie lubię smutnych endingów, nawet jeśli to potem podnosi moją ogólną ocenę tytułu. :P
@Gangrel
Ja ten tytuł zacząłem oglądać jako zapychacz czasu i nie wiązałem z nim żadnych nadziei przez sporą liczbę pierwszych odcinków... ale jeszcze Cię zaskoczy. :P

Gangrel
14-09-2011, 00:33
Będę miał to w pamięci.

Grocix
14-09-2011, 02:49
@Tompior
Ja sobie osobiście lepszego zakończenia nie mógłbym wyobrazić. Chociaż w pewnym momencie myślałem, że jednak Okarin się poświęci i zginie.

@S;G
Epic. Jedna z najfajniejszych serii, jakie ostatnio wyszły. Tutturuuuu~!

eerion
23-09-2011, 11:57
Aż ją sobie ogarnę :D

Masa-san
01-10-2011, 10:47
Witam Panowie.
Szukam jakiegoś dobrego tasiemca, czy to mangi, czy to anime.
Oglądam Fairy Tail, One Piece, Naruto i to bardziej w tą stronę bym się nastawiał.
Bleach, którego również oglądam odstępuje znacznie od tej trójki.
pozdrawiam

@FAIRY TAIL MANGA
ŁO PANOWIE, O CO KUR*A CHODZI?! ;D

Gangrel
01-10-2011, 18:56
@Up

Z tych które nie wymieniłeś, a do głowy mi przychodzą: Pokemony, Dragon Ball, Kateikyoushi Hitman Reborn!(W tym ostatnim poziom jest raczej denny, szczególnie pierwsze odcinki i filery. Główne sagi od biedy idzie pooglądać, jeśli bardzo Ci się nudzi).

Corgar Frizz
03-10-2011, 15:59
@Masa
Może D.Gray Man?

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan
05-10-2011, 22:11
Wreszcie skończyłem Durarare. Zakończenie... nawet nawet... Jedynie zakończenie jednej sprawy mnie zdziwiło. Myślałem że będzie inne.

Tompior
06-10-2011, 00:39
A też właśnie oglądam Durarara!!, 21 ep.

Rothes
06-10-2011, 10:42
A propos dobrych anime to polecam również Kaijiego - znany m.in. z Death Note'a motyw walki umysłów z otoczką hazardu w tle. Momentami naprawdę potrafi trzymać w napięciu jak żadna inna produkcja.

Trzeba tylko przywyknąć do nieco innej kreski niż zazwyczaj (nie twierdzę, że gorszej lub lepszej, po prostu innej).

allall
07-10-2011, 11:23
A ja wam polecam Ergo Proxy. :) Naprawdę świetne, jakiś czas temu zrobiłem nawet pierwszą własną krótką AMV z stylu trailera, przez to anime. Możecie zobaczyć. ;) http://www.youtube.com/watch?v=S0UFUDYO1yY

milano8
07-10-2011, 15:54
ergo proxy fajne anime, ale zalicza sie u mnie jako taki sredniak. przez wiekszosc odcinkow wialo nuda niestety. Zaleta tego anime sa postacie fajnie zrobione.

Grycan
08-10-2011, 00:13
Ergo Proxy to jedno z takich bardziej... pokręconych anime. Ale mimo wszystko było ciekawe.

allall
08-10-2011, 04:36
A co myślicie o Elfen Lied? ;) Dla mnie ŚWIETNE! :)

Gangrel
08-10-2011, 10:35
A co myślicie o Elfen Lied? ;) Dla mnie ŚWIETNE! :)

Mnie nie przypadło do gustu. Pamiętam dużo latających kończyn i cycki. Meh.

allall
08-10-2011, 14:13
Mnie nie przypadło do gustu. Pamiętam dużo latających kończyn i cycki. Meh.

No to widziałeś chyba tylko 1 odcinek :D

Gangrel
08-10-2011, 15:43
No to widziałeś chyba tylko 1 odcinek :D

Tak, masz rację. Jestem ograniczonym małolatem, który trolluje po jednym odcinku gadając o chińskich bajeczkach. I pewnie jestem też gejem, w końcu były cycki, a mi się nie podobało.

Cholera, ale ja żałosny jestem ;(

Tompior
08-10-2011, 17:08
Jemu się podobało, to Tobie też musi!

Koszyk
08-10-2011, 20:05
Tak, masz rację. Jestem ograniczonym małolatem, który trolluje po jednym odcinku gadając o chińskich bajeczkach. I pewnie jestem też gejem, w końcu były cycki, a mi się nie podobało.

Cholera, ale ja żałosny jestem ;(

Wreszcie się przyznałeś ;x

A ja ostatnio nic z anime nie oglądam :O, zeszła ze mnie zajawka :< chociaż czekam na Bleacha podobno od tego tygodnia ma być 2ga saga. (dobrze słyszałem?)

allall
08-10-2011, 20:52
Jemu się podobało, to Tobie też musi!

No baaa... xD Co mnie się podoba to wzorzec dla innych przecież xD xD xD :wasabi:

Juzefek
13-10-2011, 17:48
Wreszcie się przyznałeś ;x

A ja ostatnio nic z anime nie oglądam :O, zeszła ze mnie zajawka :< chociaż czekam na Bleacha podobno od tego tygodnia ma być 2ga saga. (dobrze słyszałem?)

W zeszły wtorek wyszedł pół filler, kończący się wydarzeniami z chapa, w którym Ichigo przestaje widzie duchy. W tym tygodniu już jadą dalej z akcją z mangi :D

Btw. zauważyliście, że ma powstać prequel FSN- Fate/Zero?

Rothes
13-10-2011, 22:28
Btw. zauważyliście, że ma powstać prequel FSN- Fate/Zero?Ma powstać? Ja tam już widziałem dwa odcinki. :P

Corgar Frizz
15-10-2011, 12:14
Widać Juzefek w innej strefie czasowej jest...

Nippah~!
Corgar Frizz

Juzefek
15-10-2011, 13:46
W sumie to niedawno zauważyłem, że ma wyjść, ale nie zwróciłem uwagi na to kiedy xD
Ale skoro już są 2 odcinki, to trzeba będzie je obejrzeć ^^

Masa-san
29-10-2011, 10:08
Mirai Nikki
absolutne numer jeden obecnego sezonu!
Dawno nie widziałem tak dobrego anime :)
GORĄCO POLECAM.

k4tey
02-11-2011, 08:08
Mirai Nikki
absolutne numer jeden obecnego sezonu!
Dawno nie widziałem tak dobrego anime :)
GORĄCO POLECAM.

Również polecam (i nie tylko ja, ale całe moje towarzystwo animemaniaków), rewelacja.

Argen
21-11-2011, 02:05
Mam problem, próbuje przypomnieć sobie nazwę pewnego anime. Była to chyba kinówka, ewentualnie jakaś króciutka seria. Fabuła następująca: późna starożytność, jakąś wioskę barbarzyńców atakuje oddział Rzymian. Umierają wszyscy mieszkańcy wioski, za wyjątkiem wodza, który próbuje zabić rzymskiego dowódcę. Okazuje się, że obaj są nieśmiertelni i główny bohater (czyli ów barbarzyńca) rozpoczyna ciągnące się przez wieki polowanie dla zaspokojenia żądzy zemsty. W ciągu wieków ścierają się wielokrotnie na polach bitwy całego świata, lecz za każdym razem Rzymianin jest lepszy. Oglądał ktoś?

milano8
21-11-2011, 19:28
Mam problem, próbuje przypomnieć sobie nazwę pewnego anime. Była to chyba kinówka, ewentualnie jakaś króciutka seria. Fabuła następująca: późna starożytność, jakąś wioskę barbarzyńców atakuje oddział Rzymian. Umierają wszyscy mieszkańcy wioski, za wyjątkiem wodza, który próbuje zabić rzymskiego dowódcę. Okazuje się, że obaj są nieśmiertelni i główny bohater (czyli ów barbarzyńca) rozpoczyna ciągnące się przez wieki polowanie dla zaspokojenia żądzy zemsty. W ciągu wieków ścierają się wielokrotnie na polach bitwy całego świata, lecz za każdym razem Rzymianin jest lepszy. Oglądał ktoś?

nie, ale wyglada ciekawie. Jak sie dowiesz co to za amine to napisz tutaj. Moze to byl Highlander (niesmiertelny) z tego co slyszalem to jakies anime bylo takie ale czy tam rzymianie byli to nie wiem. Sprawdz to ;]

Rothes
21-11-2011, 21:02
Też mnie zaciekawił opis.

To (http://anime.tanuki.pl/strony/anime/926-highlander-the-search-for-vengeance/rec/949) i to (http://azunime.net/anime/idanm,357,idrec,298,recenzja.html) podpowiadają, że to rzeczywiście może być Highlander: The Search for Vengeance (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3412).

kołbaś
26-11-2011, 19:09
to bankowo jest Highlander: The Search for Vengeance. Ogladalem i goraco polecam, anime jest mega.

Argen
27-11-2011, 15:38
Highlander: The Search for Vengeance to jest właśnie to, wielkie dzięki, zaraz siadam do ponownego oglądania, ale już teraz moge polecić każdemu : D

milano8
01-12-2011, 21:29
nie. wogole nie rob tu reklamy bo nie ma to nic wspolnego z anime -.-

Gangrel
01-12-2011, 22:56
A nawet gdyby miało, to też nie rób. Albo zapłać.

Rayza
05-12-2011, 01:47
Co ja tu robię ?
ost. wiad. napisałem tu 180 dni temu... ach , już wiem co tu robię.
Chciałem jedynie wam powiedzieć o dwóch ciekawych mangach .
Cage of eden - Realistyczny survival horror z krainą rodem z Parku Jurajskiego.

Aforyzm - Ciekawy krwawy shonen o świetnej kresce .

O...F/Z10 juz jest..

Corgar Frizz
16-12-2011, 18:33
Na Mokon2 ktoś jedzie? Konwent już jutro.

Nippah~!
Corgar Frizz

Gangrel
18-12-2011, 18:16
Nijak. Może na ten krakowski w lutym czy kiedy to się tam odbywało się wybiore.

pzrem1
20-12-2011, 09:26
moim zdaniem bleach jest najlepszym anime jaki teraz wychodzi

Peesska
20-12-2011, 23:56
Wolę Naruto ;)

Grycan
21-12-2011, 20:05
Ja po 3 tygodniach obejrzałem kolejny odcinek "Spice and Wolf 2". xD Jestem Bogiem. xD

Bohunek
22-12-2011, 03:02
a mnie trafia jak widze jak moja siostra to ogląda -.-

Vasth
22-12-2011, 06:04
Nijak. Może na ten krakowski w lutym czy kiedy to się tam odbywało się wybiore.

Jak to jest w ogole z tymi konwentami? Co was do tego przyciaga? Juz nie pierwszy raz w swoim miescie mam konwent (nawet w szkolach do ktorych uczeszczalem) ale jakos tak omijam go szerokim lukiem. Byc moze dlatego ze musialbym sie na niego wybrac sam. (Tak, tylko ja z calego mojego towarzystwa ogladam animki xd)

Co do 'ja tam wole bleach czy naruto'
Coz osobiscie uwazam Naruto za ciut lepsze. Tylko prosze wrocmy juz do fabuly po polrocznej przerwie to sie posikam ze szczescia :]
Bleach juz wrocil ale niestety nie moge sie przyzwyczaic do tych nowych jego mocy. Kurosaki byl dobry jak na*******ał ile wlezie tym mieczem przy czym wlaczała sie muzyczka łoooo uuu jeeee i dorzucal jeszcze hollowifikacje < 3 Tak w ogole nie rozumiem albo przegapilem. Jezeli mozecie to wytlumaczcie dlaczego nie moze uzyc mocy Vizarda? Z tego co wiem to po final getsuga mial stracic tylko moce shinigami. Albo tez cale reiatsu ktore bog wie czym jest. Jezeli reiatsu to sprawa logiczna jest ze hollow zżerał jej w kurwe. Tylko ze teraz odzyskal reiatsu wiec why? Zgniótł by tego chudzielca co teraz jest main czarnym charakterem.

Wracajac do konwentu oraz moim zainteresowaniem do anime. Nie ograniczam sie oczywiscie tylko do tasiemcow. Choc mam na glowie jeszcze One Piece :D W swojej 'karierze' mam juz dziesiatki anime za soba... Pomyslec ze wszystko zaczelo sie od tego ze kolega zaczął ogladac jakies ninja i wspominal cos ciagle o walce z hokage. (walka oro vs trzeci szmat czas do tylu jakby nie paCZeć :]) Ktorego zreszta wymawialem 'HOKEJDŻ' i myslalem o nim jak o jakims bohaterze a nie o statusie. Aktualnie ogladam Mirai Nikki i bardzo brakuje mi tam powagi czy tez realizmu. To nadal jest takie lekkie choc mialo raczej prezentowac horror jakis psychologiczny(?) (poprawcie mnie jesli sie myle). Brakuje mi scen tragicznych z takich hitow jak School Days ktory byl niezlym dramatem oraz niezle rozbijał lub tez legendarny Elfen Lied ktorego pozostawie bez komentarza :] W Mirai poprostu ketchup sie leje i chuj tam kogo obchodzi reszta. Taka taktyka bylaby dobra ale w Hellsingu, a nie w cukierkowym animku. Do tego opening ktory ma epickie wejscie i po 5 sekundach zmienia sie w opening kojarzacy mi sie z tymi bajkami z fox kids (dzisiejszy jetix)

Wypisalem prawie historie swojego zycia. Coz rzadko sie tu wypowiadam ale czytam na biezaco :P Byc moze dlatego jak juz pisze to na calego.

Gangrel
23-12-2011, 00:11
Zaczynamy nowy flame o School days?!!?!?!oneoneone!?

A tak na serio: konwenty są fajne, jeśli chcesz poznać nowych ludzi o podobnych zainteresowaniach. Nie jestem jakimś wielkim bywalcem, na konwent M&A pojechałem raz, ale i tak bawiłem się dobrze, było kilka ciekawych paneli, pograłem na Wii, a potem spędziłem ponad 4 godziny na DDR z poznanymi przypadkowo ludźmi. Po 36 godzinach bez snu w wsiadłem do autobusu w Katowicach i obudził mnie dopiero kierowca w Krakowie, który chciał wpuszczać ludzi na kurs powrotny.

Pablohan
24-12-2011, 13:40
Chciałbym polecić wam nową serie anime Fate/Zero. Tagi charakteryzujace anime : Bohaterowie,Walka, Rywalizacja,Magowie. Bardzo fajne według mnie anime :)

Agusialeczek
24-12-2011, 15:31
Tak patrzę na listę stron i myślę, że M&A powinny mieć osobny dział, a nie tylko jeden temat xD

Gangrel
24-12-2011, 15:51
Tak, specjalny dział, post raz na dwa tygodnie, albo tak ambitne, jak ten Pablohana...

Grycan
25-12-2011, 19:17
Kolega wyżej trafił w sedno.

Grycan
26-12-2011, 14:26
Według mnie najlepsze anime w histori to
Dragon ball
Bleach
Naruto

Prawdopodobnie tylko te trzy widziałeś w życiu. Jest o wiele wiecej ciekawszych serii, niż te trzy tytuły.

Corgar Frizz
30-12-2011, 17:31
Tom-- ??
Czy ja słyszałem School Days? Przecież to moja ukochana seria, chciałbym oglądać codziennie takie arcydzieła, NOT! RELEASE THE GROCIX! Naprawdę, poza ostatnim odcinkiem SD prezentuje naprawdę marny poziom, zwłaszcza w porównaniu z visual novel. Autorzy próbowali zbyt wiele dróg wpakować i skończyło się fatalnie. Nie mówiąc już o Makoto, jedna z niewielu postaci w anime która aż tak bardzo mnie odrzucała. I zdecydowanie najbardziej znienawidzona przeze mnie postać.
A visual novel bardzo ciekawe, nawet momentami można Makoto polubić. Nie mówiąc już o "Double strike" jednym z możliwych zakończeń w którym Makoto brzuchaci Kotonohe i Sajonji, mało tego łączą one siły.

Reasumując visualka jest ok, anime niestety ssie.

Mirai Nikki, imo najlepsza serio tego sezonu. I wyjątkowo nie tylko ja mam takie zdanie. Bardzo ciekawy pomysł na fabułę i co ważniejsze trzyma w napięciu. Realizmu, tutaj przyznam rację wiele nie ma, ale też nie można mieć wszystkiego. Taki Death Note z większą ilością graczy i na odrobinę innych zasadach. Więcej niestety napisać bez spoilowania nie mogę, a nie chce psuć zabawy innym.

Co do konwentów, po prostu miło spotkać podobnie skrzywionych ludzi. I nie mówię tu o samym fakcie oglądania M&A, bo takich ludzi jest teraz mnóstwo, a przekroczeniu granicy bycia fanem. Po prostu czuje się, że przebywa się w otoczeniu podobnych do siebie osób. I w jakim innym miejscu spotkasz dziesiątki dziewczyn z zettai ryouki klasy B i A? Nigdzie, tylko na konwencie.
Nie wspominając już o tym, że konwenty to istna kopalnia wiedzy o nowych seriach, ciekawostek o ulubionych anime itd itp

Nippah~!
Corgar Frizz

Gangrel
31-12-2011, 14:05
O SD powiedziane było już chyba wszystko i jeszcze więcej, wystarczy przegrzebać temat. Swoją drogą, Corgar, cóż za refleks w dołączeniu do "dyskusji" xD

Rothes
01-01-2012, 10:37
Mirai Nikki najlepszą serią? No proszę Was, przecież to gniot. Pomysł i owszem ciekawy, ale na tym zalety tej produkcji się kończą.

Najlepszą serią tego sezonu było Ben-To - takich anime mi brakuje. Unikalny pomysł na fabułę, lekkie, z dużym dystansem, ale bez przesadyzmu, który często psuje ogólne wrażenie w podobnych anime.

Całkiem niezła była też pierwsza część Fate/Zero. Shakugan no Shana III wydaje mi się dużo gorsza od poprzednich części, albo oglądałem je tak dawno, że za mało z nich pamiętam.

Argen
18-01-2012, 16:20
@Manga Naruto

HOLY SHIT! Zanosiło się na to od dawna, ale fakt, że Naruto uwolnił Kyuubiego (a właściwie Kuramę :p) z klatki jest dosyć przełomowy. Trudno powiedzieć, co się teraz wydarzy, ale byłoby naprawdę ciekawie, gdyby 9 ogoniasty próbował przejąć kontrolę nad Naruto (w co wątpie, manga jest zbyt naiwna i sweetaśna).

Grycan
17-05-2012, 16:28
Ależ cicho się tu zrobiło. Ostatni post ponad 4 miesiące temu! Ojajku. Co w tym czasie się zmieniło? Oglądam, a raczej zacząłem Nisemonogatari (czy jakoś tak). A co u was panowie? xD

Quezacoatl
23-05-2012, 20:00
Ostatnio mnie naszlo na cos loli/ecchi.

Wiec w bazie mang znalazlem "Kore wa Zombie desu ka?". W miare ambitne ale na razie sie powoli rozkreca.

Natomiast z Anime zabralem sie za ogladanie czegos nowego "Haiyoru! Nyaruko-san". Jak na takie sobie typowe ecchi jest niezle, nie wiem dlaczego ale mnie bawi. Ktos kto lubi i zna twory Lovecrafta moze miec nawet wiecej zabawy to ogladajac.
http://www.youtube.com/watch?v=ROVHZcaZtTE <<lol

W tym samym czasie nadal mam nadzieje na wiecej "Ro-Kuy-Bu!".

Gangrel
23-05-2012, 23:01
Ja ostatnio na bieżąco jestem tylko z tasiemcami, wyjątkoto Sket Dance przypadło mi do gustu.

Tompior
28-05-2012, 20:55
A ja nadrabiam zaległości (berserk, GITS wszystkie serie i filmy, ergo proxy, spice and wolf 2) i oglądam Fate/zero + Otome x Amnesia.

No a oprócz tego ostro przygotowuję się do wyjazdu do JP, który już za miesiąc :)

Oczekujcie mnie na wszystkich konwentach od października do końca roku! :D

Grycan
29-05-2012, 21:45
Masz zamiar robić 'panele' tak jak Eerion? xD

Tompior
29-05-2012, 22:07
Tak :)

Pobawimy się w xero-boyów. Chociaż akurat w przypadku eeriona i jego charyzmy będzie ciężko przebić to, co robił na konwentach :P

No i mamy zamiar prowadzić stronę Internetową. W czwartek prawdopodobnie zawrę umowę z dużą firmą odnośnie sponsoringu - jak się uda to wam podam adres : >

Gangrel
29-05-2012, 23:50
Wow, w jeden dzień więcej postów niż przez ostatnie pół roku xD

Grycan
03-06-2012, 20:31
Tak :)

Pobawimy się w xero-boyów. Chociaż akurat w przypadku eeriona i jego charyzmy będzie ciężko przebić to, co robił na konwentach :P

No i mamy zamiar prowadzić stronę Internetową. W czwartek prawdopodobnie zawrę umowę z dużą firmą odnośnie sponsoringu - jak się uda to wam podam adres : >

Dawaj. Uda Ci się. Trzymam kciuki. ^^ I może się spotkamy na jakimś konwencie znów. xD

Charming
06-06-2012, 16:17
A jakie ciekawsze cony się szykują? Macie już co do jakichś plany tak na wakacje? B)

Tompior
06-06-2012, 17:10
Dawaj. Uda Ci się. Trzymam kciuki. ^^ I może się spotkamy na jakimś konwencie znów. xD

No i się udało :)

Z przyjemnością informuję, że znaleźliśmy sponsora. Będziemy prowadzili serwis we współpracy z pewną tajwańską firmą : P

Czyli szykujcie się na sporo foto- i video-relacji z najfajniejszego kraju na świecie :>

Juzefek
15-06-2012, 20:13
Dawno tu nie zaglądałem, ale tak mnie naszło na powrót do oglądania anime po dosyć długiej diecie składającej się z tasiemców, a jak wiadomo, żywienie tasiemcami na dłuższą metę się źle kończy :d
W zasadzie to na poczekaniu wciągnąłem High School DxD i w zasadzie nie żałuje ani chwili spędzonej przy tej serii- trzeba mi było takiej lekkiej seryjki na dobry początek.
Tak swoją drogą to się trochę zmienia styl oglądania- kiedyś oglądanie online to była katorga w porównaniu do jakości ze ściągniętych odcinków. A teraz całkiem elegancko można obejrzeć w jakości HD online.
A najlepsze jest to, że mogę żywić nadzieję, że podczas mojej nieobecności wyszło kilka porządnych serii, więc przez moje długie, pomaturalne wakacje nie będę się nudzić :D

Tompior
12-07-2012, 04:43
Od ponad tygodnia siedzimy w Japonii :)

Zapraszam zatem do lektury naszego bloga:

www.ohayou.pl

Pzdr!

Grycan
12-07-2012, 20:38
'Kamehameha drink'! Ja chce takiego! xD

kołbaś
09-10-2012, 07:46
Panowie, 3 słowa, Sword Art Online. Mega seria, imho najlepsza wydana tego lata! Teraz pewnie bede siedzial na dupsku i czekal na serie jesienne ale chyba najbardziej na K!

Tompior
11-10-2012, 00:10
Przyjemne anime, ale żeby nazwać je najlepszym tego lata?
Dupy nie urywa. Trochę za szybko wszystko leci i czasem ma się wrażenie, że ogląda się trailer, a nie całą serię.
Polecam Visual Novel SOA (ale 18+) :)

kołbaś
15-10-2012, 13:18
a co tego lata uważasz za lepsze od SOA ?

Tompior
15-10-2012, 23:52
=o

Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie widziałem żadnego innego nowego anime tego lata.
Bieda na rynku! Jak SAO jest najlepsze, to nie warto oglądać reszty ;<

kołbaś
15-10-2012, 23:57
wiesz, w sumie kto co lubi, bo ja np school life'ów nie trawie, wiec imho SAO jest genialne.

Grycan
27-10-2012, 21:29
A ja znów mam prośbę. AMV z motywem rekrutacji do armii Generała Kaminy. Jezu. Ja muszę gdzieś to znaleźć i obejrzeć. POMÓŻCIE! D:

Gangrel
28-10-2012, 00:13
A widzieli Kokoro Connect? Ja dawno nic tak ciekawego nie oglądałem.

eerion
26-11-2012, 13:45
A ja znów mam prośbę. AMV z motywem rekrutacji do armii Generała Kaminy. Jezu. Ja muszę gdzieś to znaleźć i obejrzeć. POMÓŻCIE! D:
http://www.youtube.com/watch?v=fIOUewAm_y0

Proszę.
Była chyba jeszcze jedna wersja, nie jestem pewien czy to ta. Detali do tej drugiej nie mam, ale jak ci zależy to pewnie się dokopiesz.

O ile jeszcze przeczytasz tego posta :P

Mój pierwszy post od roku!
Trochę cicho tutaj ^^'

Gdzieś się ta nasza zbieranina meneli i zboczeńców przeniosła, czy się porozpadało wszystko? :D

Gangrel
02-12-2012, 22:53
Oficjalna strona studia P.A. Works wypuściła pierwszy trailer serii „Red Data Girl”, ktora ma się ukazać w 2013 roku. Anime powstaje na podstawie powieści fantasy Noriko Ogiwary „Red Data Gril”

Faaajnie.

@Eerion

Gdzie teraz spamujesz?

eerion
04-12-2012, 10:44
@Eerion

Gdzie teraz spamujesz?
Jeśli chodzi o fora, to odrobinę na wowtcg.pl
Ale właśnie brakuje mi jakiegoś miejsca do luźnych pogadanek. Tematyka dowolna, choć jakieś klimaty mangowe/fantastyczne byłyby mile widziane.
Jakieś pomysły? :D

Ogólnie z tego powodu, że zmieniłem miejsce pobytu, a godziny mego przesiadywania znacznie różnią się od Europejskich (uprzedzając pytania - Australia), po prostu szukam miejsca, gdzie mogę pogadać z ludźmi.

Quezacoatl
04-12-2012, 18:51
Kto cie za kare do Australi wyslal?

Zaprosilbym cie na forum komiksowe gdzie ja gadam o takich offtopach (po ang ofc), ale obecnie rejestracja jest zamknieta. I jeszcze moze potrwac z miesiac zanim znow otworza.

Gangrel
06-12-2012, 17:54
Ech, ciągle zapominam, że to forum istnieje ;)

Quezacoatl
07-12-2012, 01:10
Tobie akurat nie wypada zapominac... Jestes modem.

Co sie w zasadzie dzieje? Ciagle widze boty, i w wiekszosci fajniejszych dzialow forum aktywnosc zanika. Czy to Tibia umiera? Czy tylko to forum?

Grycan
07-12-2012, 22:10
@Eerion

Dzięki Ci wielkie! Jak ja się tego naszukałem!!! JESZCZE RAZ DZIĘKI!!!

eerion
08-12-2012, 09:51
Następnym razem trzeba od razu do mnie pisać ;)

Nie, żebym odebrał PW, ale nieważne ;)

Gangrel
12-12-2012, 01:13
Tobie akurat nie wypada zapominac... Jestes modem.

Co sie w zasadzie dzieje? Ciagle widze boty, i w wiekszosci fajniejszych dzialow forum aktywnosc zanika. Czy to Tibia umiera? Czy tylko to forum?

Jestem modem, bo nikt nie odebrał mi uprawnień. Zrezygnowałem oficjalnie już kilka lat temu ;)

Tompior
12-12-2012, 23:57
A widzieli Kokoro Connect? Ja dawno nic tak ciekawego nie oglądałem.

Obejrzałem, fajne :P Chociaż pierwsza połowa lepsza od drugiej.

Yoh Asakura
13-12-2012, 03:53
forum tibia pl, rok 2012 (prawie 2013), eerion, tompior, gangrel ciągle piszą o chińskich bajkach :-(

Gangrel
13-12-2012, 16:10
A Yoh nadal jest niedowartościowany bo ma małego. Widać, świat zmienić się nie chce ;(

Rybzor
13-12-2012, 16:56
: D

Tompior
14-12-2012, 17:20
forum tibia pl, rok 2012 (prawie 2013), eerion, tompior, gangrel ciągle piszą o chińskich bajkach :-(

Yoh Asakura (jap. 麻倉葉 Asakura Yō; ur. 12 maja 1985 w Izumo, prefektura Shimane) – fikcyjna postać z mangi oraz anime Król szamanów.

Yoh Asakura
15-12-2012, 04:40
A Yoh nadal jest niedowartościowany bo ma małego. Widać, świat zmienić się nie chce ;(
mały ale gruby

Tompior
17-12-2012, 13:39
Właśnie do mnie pocztą przyszedł magazyn wędkarski z południowego Kyushu.
Ten artykuł jest o mnie i malymdoku ;)

http://i.imgur.com/lSXpO.jpg
http://i.imgur.com/XYrpl.jpg

Gangrel
19-12-2012, 01:45
Jakieś tłumaczenie? Ja tam krzaczków nie czytuje ;)

Tompior
19-12-2012, 10:14
Ogólnie piszą, że Tomekku-kun i Marekku-kun to dwaj studenci z Polski. Że przyjechali do Japonii na 3 miesiące itp. itd.
Przy tym Hit Hit Hit Hit! dopisali mi, że najbardziej lubię japońskie ryby ;)

Ogólnie nadal szukamy kogoś, kto by nam cały artykuł przetłumaczył bo sporo kanji, których Marek nie zna, a szukać po radykałach to wolno idzie :P

Yoh Asakura
19-12-2012, 12:46
nerd level over 9000

Tompior
22-12-2012, 19:34
nerd level over 9000

Stawaj na ring

Yoh Asakura
28-12-2012, 22:07
http://i48.tinypic.com/2mcbl7k.jpg
tompior i jego dziewczyna

Tompior
28-12-2012, 23:51
umarłem

PS. wole nie wiedziec skad to wziales :D

Grycan
17-09-2013, 00:46
Istnieje ktoś jeszcze w tym temacie?

Zacząłem obecnie najbardziej hypowane (dup, nie wiem skąd to określenie się wzięło) anime tego roku, czyli "Attack on tittans(?)"! Boże. Może to mi sa~~ zniszczył umysł, ale podobało mi się w pierwszym odcinku, jak te tytany wpierdzielały tych ludzików. I ten szczery uśmiech tytanów też taki fajny. xD

Quezacoatl
17-09-2013, 16:51
Szkoda ze Petra zginela.

A ostatni odcinek byl dobry. Ale watpie ze zdolaja ja pojmac. Bylo by to zbyt proste.
A piwnica dalej czeka i kusi.

Oglada ktos Ru-Kyu-Bu? Zawsze myslalem ze trudno mi sie wdac w anime o sporcie, ale tym razem...

Tompior
18-09-2013, 13:05
Nie będę z wami rozmawiał o SnK bo czytam mangę i wiem, czy ją pojmą czy nie :<

Ze swojej strony polecam serie:

Shinsekai yori
The World God Only Knows

Szkoda, że "Inu to hasami wa tsuikayou" (Dog&Scissors) okazało się gównem... Można z tego było zrobić fajną serię, a tak powstało coś dla fetyszystów dziewczyn z nożyczkami.

Grycan
22-09-2013, 12:49
Zostały mi do obejrzenia dwa odcinki. Bo chyba dzisiaj (czy wczoraj) wyszedł ostatni, 24 odcinek SnK. A może potem wezmę się za mangę. xD

Grocix
24-02-2014, 11:01
Aaaaa, walnę sobie spama, co mi tam!

:wasabi:

Grycan
18-03-2014, 21:46
Powiedział Gro prawie miesiąc temu. ;)

Corgar Frizz
25-03-2014, 17:18
Strasznie dużo się tutaj ostatnio piszę. Aż 3 posty w ciągu miesiąca!

Nippah~!
Corgar Frizz

milano8
24-04-2014, 19:38
witac, nadal ogladacie chujskie bajki ? xD

btw "Ostatnia wizyta: 09-05-2013 o 18:33" Oo

Grycan
21-07-2014, 09:51
Nie oglądam tasiemców. xD

marksman12
22-07-2014, 15:18
Bleacha już trzeci raz oglądam i sie nie nudzi. szkoda że już animie nie robią tylko mange

Johanes19
15-09-2014, 18:34
Ktos byl w tym roku na baltikonie w sopocie? :)

Juzefek
07-11-2014, 16:08
Btw, narutartd się skończył, poczuł się ktoś staro?

Grycan
16-12-2014, 10:05
Nie. Został tydzień do ostatniego odcinka SAO2. :(

Tompior
16-12-2014, 20:55
A ja nawet nie wiedziałem, że jest SAO2 :D

Rybzor
18-12-2014, 19:54
Bo jesteś nobasem :wasabi::wasabi::wasabi::wasabi:

Juzefek
03-01-2015, 22:06
Nie. Został tydzień do ostatniego odcinka SAO2. :(

A już myślałem, że nikomu się on nie podoba xD

Grycan
12-01-2015, 13:26
:D A teraz Drr 2 zaczęła wychodzić. Więc znów mam co oglądać co tydzień. :D

Juzefek
20-01-2023, 09:56
A wiecie, że Bleachyk wrócił na anteny telewizjne? :D

Grycan
21-08-2023, 15:13
A wiecie, że Bleachyk wrócił na anteny telewizjne? :D

Oglądam Baki Hanma S2, a przynajmniej mam zamiar. A także "Zemstę Masamune" sezon 2. :D

Juzefek
06-10-2023, 09:01
Oglądam Baki Hanma S2, a przynajmniej mam zamiar. A także "Zemstę Masamune" sezon 2. :D
O tak, Baki! Bardzo szanuję to anime za absurdalność rozdmuchaną a do tego poziomu, że aż chce się czekać co nowego wymyślą :D
Ja tam ogólnie rzecz biorąc raczej okazjonalnie coś oglądam ostatnią, i to z reguły głównie kierując się tym, że podoba mi się animacja.
Ale jedno muszę zdecydowanie podkreślić: Bleach TTYBW oddaje, i to mocno- latają dziury fabularne z mangi w bardzo ładny sposób.

Grycan
27-11-2024, 10:52
Teraz Dandadan daje radę najbardziej ze wszystkiego, co ostatnio udało mi się oglądać 8o :wasabi: