PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61

Grycan
15-08-2010, 23:44
Kurde, co tu zacząć oglądać? Chciałem obejrzeć Code Geas, ale je zlicencjonowali i online nie mogę obejrzeć, a ściągać mi się nie chce. To może wy coś polecicie, coś takiego fajnego, co w mógłbym obejrzeć.

Yuri_Hyuga
16-08-2010, 01:17
(...)online nie mogę obejrzeć(...)

Lulz...

...nie popełniaj tego samego błędu co ja, ściągaj, ile byś nie musiał czekać!

Koszyk
16-08-2010, 14:33
#Koszyk
Prawdopodobnie do początku listopada...

#High School of the Dead
cycki/zombiaki/sieka ? fuck yea.

@naruto

hmm no to zajebiscie ;x

@HSotD

HELL YEA! obczailem 2 odc, dobre :D

Rayza
17-08-2010, 04:05
HAI GAIZ AM I IN TIME TO JOIN?!

Polećcie jakieś Anime z inteligentami typu Light, Lelou, czy Lawliet!!!!! O_O

A dziewoje mości waćpanie przysłużą się? W tymże wypadku rzucie swoim okiem na Mirai Nikki.

Raporcik dla mej własnej chorej przyjemności
@HODT

Gdyby ograniczyć ecchi do minimum
Dać masakre do maksimum smaku
Oraz badass szaleńców pokroju Grimmjowa Steina czy Crow'a [Deadman wonderland]
Die dać temu anime limitu odc.

To by przebiło Hellsinga ULTIMATE.
Ale i tak jest świetne : D

@Ookami san no nakamacośtam
Wreszcie jakieś dobre słowne Ecchi x3 z kawałkiem OH! DRAMA!

@Shoneny manga
B- Gin mimo all ownuje : D Zab
ij Motylka Aizena~!

N- ee woot? że jak że co? nie co,tylko POTĘGA MIŁOŚĆI KUMALSKI!

OP - Haha... Kobieta twą zgubą jest ~~ ya FAIL

JPF - ciekawe co wygra,Soul Eater czy D.Gray-Man. ...

Pacz_knight
17-08-2010, 09:22
@Rayza
Ja wolałbym Soul Eatera, ze względu jak bardzo polecałeś tą mangę.
D. Gray Mana, przeczytałem w sporej ilości, więc pozostanę przy czytaniu chapterów w sieci. ;)

@topic
Dzięki Eerion, ale jednak zabrałem się za KissXSis. >.<
Po pierwszych czterech odcinkach uważam że anime jest głupie. Niby fajnie zboczone, ale nic po za tym... Na razie oglądam, opinie końcową wystawie po obejrzeniu całej serii. ;p

nemelza3
17-08-2010, 09:56
@Grycan

Ja polecam FullMetal Alchemist (te stare) bardzo dobre anime. Fajna fabuła i spoko postacie. :evul:

milano8
17-08-2010, 20:34
z tego co wiem to ja pisze niezrozumiale, ale rayza przebil to wszystko. Nadal nie wiem co napisal

Tompior
17-08-2010, 21:55
Oddajcie mi OneMange =/
Poleci ktos jakis dobry serwis z manga online i cala seria Hajime no Ippo? No, przynajmniej od 500 chaptera.

Corgar Frizz
18-08-2010, 09:13
mangareader.net

Nippah~!
Corgar Frizz

Rayza
18-08-2010, 10:38
z tego co wiem to ja pisze niezrozumiale, ale rayza przebil to wszystko. Nadal nie wiem co napisal

http://wafel.com/misc/successful_troll.jpg

A na serio raz na jakiś czas lubie tu sobie napisać coś jak raporcik z ost. oglądanych anime/mang desu~~ no i po4chanować..

@Tomp
mangafox.com
mangastream.com

Koszyk
19-08-2010, 04:04
@HOTD ep 6 i 7

<33333 kocham to anime :D

Smuggy
19-08-2010, 10:46
#up
HOTD? O tak, tak <33.

#GTO
Opiewam zajebistość Onizuki. BEST <3

Jestem głupi, że tak późno wziąłem się za GTO...

Herbi_Oxyna
19-08-2010, 12:35
Jestem głupi, że tak późno wziąłem się za GTO...
Spokojnie. Mnie nie przebijesz. W dzieciństwie nie oglądałem Dragon Balla i dopiero teraz postanowiłem zacząć oglądać ;<

Tompior
19-08-2010, 13:01
No to ladnie Herbi :P

Ludzie, potrzebuje pomocy! Musze szybko znalezc "Spirited Away" w wersji z japonskim dubbingiem, bez napisow (albo z polskimi) i w wersji avi.
Na necie wszedzie tylko eng duby / eng suby ;p

Pacz_knight
19-08-2010, 13:34
Spokojnie. Mnie nie przebijesz. W dzieciństwie nie oglądałem Dragon Balla i dopiero teraz postanowiłem zacząć oglądać ;<

CO!? No chyba żartujesz!? Straciłeś całe dzieciństwo! ;<

@topic
Powoli dochodzę do końca KissXsis, a zaraz po tym biorę się za Ga Rei Zero. ;)
Co do tego wielce zboczonego anime, to nie bardzo mi się podobało. Chyba najlepszy odcinek był wtedy, gdy siostrzyczki wraz z bratem poszły na Akihabare w poszukiwaniu fajnych gierek. ^^
Ogółem seria fajnie zboczona, ale nic po za tym...

Herbi_Oxyna
19-08-2010, 14:22
Powoli dochodzę do końca KissXsis
Ty cholerny zdrajco!
Nidrax 10:31:45:
oglądałeś Kissxsis?

Pacz 10:31:54:
nie i nie zamierzam

Koszyk
19-08-2010, 15:25
Nasłać na niego tentacle Rayzy!

Pacz_knight
19-08-2010, 15:43
No fakt, miałem nie oglądać już żadnego zbereźnego ecchi, ale... No trzeba było wreszcie wrócić do starego nawyku. :D

Mimo to, moja opinia na temat serii się nie zmieniła! I żadne tentacle Rayzy już nie są mi straszne. To tylko kwestia przyzwyczajenia, moi drodzy. ^^"

Herbi_Oxyna
19-08-2010, 18:13
Pacz, ja cię nie rozumiem. Mógłbym ciągle oglądać anime typu Bakunyuu Oyako, czy KissXsis i wcale złych opinii o nich nie mam ;p

Corgar Frizz
19-08-2010, 20:04
@Tompior
http://www.bakabt.com/146895-sen-to-chihiro-no-kamikakushi-spirited-away-np-complete.html
Niestety, bakabt wymaga rejestracji, utrzymywania ratio powyżej 0,5 i ma 7 dniowy okres próbny dla nowych użytkowników. Poza tym, świetny serwis. Praktycznie każdy torrent ma mnóstwo seedów, rzadko zdarza się żebym osiągał prędkość poniżej możliwości łącza.

Jeśli nie masz konta, a naprawdę bardzo potrzebujesz, to mogę Ci wrzucić na megaupload.

@Rayza

Gdyby ograniczyć ecchi do minimum

Co zrobiłeś z prawdziwym Rayzą? Swoją drogą pomysł przedni, strasznie mnie denerwuje wrzucanie ogromnej ilości ecchi tam gdzie nie jest potrzebne. Dobra seria tego nie potrzebuje, a uważam że HOTD jest taką serią.

Nippah~!
Corgar Frizz

Tompior
19-08-2010, 20:31
@Tompior
http://www.bakabt.com/146895-sen-to-chihiro-no-kamikakushi-spirited-away-np-complete.html
Niestety, bakabt wymaga rejestracji, utrzymywania ratio powyżej 0,5 i ma 7 dniowy okres próbny dla nowych użytkowników. Poza tym, świetny serwis. Praktycznie każdy torrent ma mnóstwo seedów, rzadko zdarza się żebym osiągał prędkość poniżej możliwości łącza.

Jeśli nie masz konta, a naprawdę bardzo potrzebujesz, to mogę Ci wrzucić na megaupload.
Nippah~!
Corgar Frizz

No wai 0.0
http://www.bakabt.com/user/948810/Tompior.html (Member - Power User)

BTW. Subtitles: English, Styled ASS + .mkv
A ja potrzebowalem avi + brak napisow / napisy polskie.
Ale juz nvm, znalazlem sam :)

Corgar Frizz
19-08-2010, 20:46
Oj czepiasz się, wyłączasz napisy, w końcu to mkv. A jak koniecznie potrzebujesz avi to konwertujesz, do jutra będziesz miał ;p

PS. R: 3.104 U: 690.33 GB D: 222.41 GB ^^

Nippah~!
Corgar Frizz

Gangrel
22-08-2010, 16:15
No, z tym ratio na bakabt to troche przesadziłeś... ja mam coś koło 0.416 i mam normalny dostęp.

Anyway, też w dzieciństwie nie oglądałem dragon balla. Nie miałem na czym.

Corgar Frizz
22-08-2010, 18:22
@Gangrel
Mówiłem o bezpiecznym ratio. Poniżej 0,5 w każdej chwili możesz dostać blokadę downloadu. Na szczęście modzi są tam dość wyrozumiali, więc blokady są stosowane jedynie w ekstremalnych przepadkach.

Nippah~!
Corgar Frizz

MichalOlkuszanin
22-08-2010, 21:09
Siema.
Ostatnio miałem dłuższą przerwę od większości anime nie licząc FMA i Naruto.
Chciałbym zapytać jako, że jestem nie w temacie kiedy mogę się spodziewać nowej serii CG r.3 w sieci ;) ?

EDIT: swoją drogą mój młodszy brat szuka jednego filmu, który kiedyś emitowano na tvp2. Najprawdopodobniej była to japońska produkcja, problem w tym, że ów film miał dosyć zagmatwaną fabułę. W każdym razie miał tam miejsce atak jakiegoś dzika na wioskę, po którym jeden z mieszkańców osady go zabił. Zwierzę miało jednak jakieś szczególne znaczenie i łowca musi opuścić dom. To niewiele, być może miało to małe znaczenie dla fabuły xD Brat wspomina coś jeszcze o jednej z ostatnich scen która odbywa się w lesie, liczne małe stworzenia łączą się w jednego ducha(?), który ma kształt podobny do jelenia. Mało dialogów, specyficzna kolorystyka. Może komuś z Was coś to podpowie, bo ja nie mogę tego odszukać ;)

milano8
22-08-2010, 22:06
nastepna czesc cg ma byc niedlugo, ale r3 to nie bedzie bo watpie aby byl lelouch

shady<3
23-08-2010, 00:29
Jak te Visual Novele wciągają : o

Od paru dni nie potrafię się odkleić od gry Clannad'a. I jeszcze ta piosenka, która od tygodnia obija mi się echem po czaszce.

Dango, dango, dango, dango, Dango Daikazoku.

orzel_cs
25-08-2010, 19:02
Mi anime nie bardzo podchodzi, znajomi sie pasjonuja, probowalem ogladac fma, no ale tak jak mowilem nie podchodzi. Tylko hentaje ;]
Natomiast mange czasem czytam, to moze byc

Herbi_Oxyna
25-08-2010, 23:46
Pomóżcie! Gdzie mogę znaleźć odcinki pierwszej serii Dragon Balla PO JAPOŃSKU z NAPISAMI? Może być online, albo download i żeby jakość była znośna. Bo mnie ten lektor dobija.

orzel_cs
26-08-2010, 00:02
Znalazlem torrenta, to chyba to jest - http://torrenty.org/torrent/331660, jakby niepasiło to szókajka tez jest

Herbi_Oxyna
26-08-2010, 00:10
Dzięki, ale mieszkam poza Polską, więc nie mogę wysłać sms-a by się tam zarejestrować. A inne torrenty do DB jakie znajduję są właśnie z lektorem (no i to co dałeś to film, nie seria ;))

Rayza
26-08-2010, 10:12
@One Piece

Autor zownował fanów xD OP zamieni się w następnym ch. w coś w stylu "Shippuudena" xD czyli kiedy? za jedyne 28dni!! XDD

Corgar Frizz
26-08-2010, 11:50
@Herbi
Trzymaj, http://www.nyaatorrents.org/?page=search&term=dragon%20ball&cat=0_0&filter=0&tl_page=1&sort=4&order=0
Tutaj powinno być wszystko ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Herbi_Oxyna
26-08-2010, 12:10
@Herbi
Trzymaj, http://www.nyaatorrents.org/?page=search&term=dragon%20ball&cat=0_0&filter=0&tl_page=1&sort=4&order=0
Tutaj powinno być wszystko ;p

Nippah~!
Corgar Frizz
ありがとうございます!
Idę zrobić wolne miejsce, bo ostatnio sobie dysk zawaliłem ;D
No, teraz tylko czekać, aż ściągnę te 40,2 GB.

Otakuma
27-08-2010, 09:33
EDIT: swoją drogą mój młodszy brat szuka jednego filmu, który kiedyś emitowano na tvp2. Najprawdopodobniej była to japońska produkcja, problem w tym, że ów film miał dosyć zagmatwaną fabułę. W każdym razie miał tam miejsce atak jakiegoś dzika na wioskę, po którym jeden z mieszkańców osady go zabił. Zwierzę miało jednak jakieś szczególne znaczenie i łowca musi opuścić dom. To niewiele, być może miało to małe znaczenie dla fabuły xD Brat wspomina coś jeszcze o jednej z ostatnich scen która odbywa się w lesie, liczne małe stworzenia łączą się w jednego ducha(?), który ma kształt podobny do jelenia. Mało dialogów, specyficzna kolorystyka. Może komuś z Was coś to podpowie, bo ja nie mogę tego odszukać ;)

Nie wiem czy ktoś udzielił ci już odpowiedzi na to pytanie, ale jest to Mononoke Hime studia Ghilbi, jeden z moich ulubionych filmów anime :)

MichalOlkuszanin
27-08-2010, 16:13
@Otakuma: Dzięki za odpowiedź, znalazłem już ten film wcześniej, ale zapomniałem edytować post, nie mylisz się to "Księżniczka Mononoke". Tak przynajmniej brzmiał polski tytuł, którego brat nie zapamiętał :)

Grycan
31-08-2010, 22:58
Niby 21 odcinków K-On'a i jeszcze się nie skończył, chociaż festiwal już był, a 1st seria skończyła się zaraz po szkolnym się skończyła. Ale nieważne, byle te kolejne odcinki były fajne i trzymały się kanonu serii. ;)

Ookami~cośtam:

I jak na razie 9 odcinków ale nawet spoko. I może fabułą nie grzeszy, ale można popatrzeć.

Nari
01-09-2010, 02:24
Polecicie jakąś serię, która wbije mnie w fotel tak, że nie wyjdę z niego przez co najmniej kilka godzin? Ostatnio wszystko, co ściągam, to niewypały.

Koszyk
01-09-2010, 11:51
no to witamy fillery w bleachu :\

eerion
01-09-2010, 13:08
@Nari:
Powiedz co oglądałeś, to spróbuje coś znaleźć.
A no i powiedz co wbiło cię w fotel

Nari
01-09-2010, 13:18
@Nari:
Powiedz co oglądałeś, to spróbuje coś znaleźć.
A no i powiedz co wbiło cię w fotel
Zdecydowanie za dużo tego, żeby wymieniać wszystko. Ostatnio mocno wciągnęło mnie Bokurano. Poza tym podobały mi się muzyczne anime, typu Nana, Nodame Cantabile czy Skip Beat. Ewentualnie jeszcze coś w stylu Chrno Crusade.

Corgar Frizz
01-09-2010, 16:03
Muzyczne powiadasz? BECKa obejrzyj, moja ulubiona seria z wątkiem muzycznym. Nie będę pisał o czym jest ta seria, bo nieszczególnie mi to wychodzi, a wystarczy tylko wpisać tytuł w google ;p

W każdym razie seria ma wciągającą fabułę, ładną kreskę i co najważniejsze - świetną oprawę muzyczną.

Jeśli zaś wolisz coś z większą ilością akcji, szczerze polecam Samurai Champloo. Świetna akcja, genialny humor, jak dla mnie idealna seria na rozluźnienie.

Nippah~!
Corgar Frizz

Tompior
01-09-2010, 16:23
Zdecydowanie za dużo tego, żeby wymieniać wszystko. Ostatnio mocno wciągnęło mnie Bokurano. Poza tym podobały mi się muzyczne anime, typu Nana, Nodame Cantabile czy Skip Beat. Ewentualnie jeszcze coś w stylu Chrno Crusade.

Muzyczne anime? Najbardziej epicki OST = MACROSS FRONTIER =]

Nari
01-09-2010, 19:49
To są tak oczywiste serie, że raczyłem o nich nie wspominać... ;-). Coś w tym stylu znacie?

Tompior
01-09-2010, 21:26
To są tak oczywiste serie, że raczyłem o nich nie wspominać... ;-). Coś w tym stylu znacie?
To racz wspomniec o Macross Frontierze w swoim profilu na anime-planet :P

Nari
01-09-2010, 22:34
On nie jest aktualizowany już chyba od co najmniej pół roku ;)

Corgar Frizz
03-09-2010, 13:00
To na co czekasz, aktualizuj go ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan
05-09-2010, 00:42
@Golden Boy
Jeden odcinek z sześciu i już twierdzę, że jest świetne. :D Nie ma to jak chwila uśmiechu połączona z cyckami. ;)

Gangrel
05-09-2010, 01:58
Tylko cycki ci w glowie, a powinny w rekach.

Powodzenia.

Pacz_knight
05-09-2010, 10:16
Pacz, ja cię nie rozumiem. Mógłbym ciągle oglądać anime typu Bakunyuu Oyako, czy KissXsis i wcale złych opinii o nich nie mam ;p

To jak widać różnimy się znacznie poziomem intelektualnym i stanem dojrzałości.
Nie był bym w stanie oglądać przez cały czas tak pustawe serie, mimo iż spora część ecchi taka jest. ;/

@topic
Obejrzałem w całości Durarara!!. Anime jest świetne! Ciężko mi coś więcej stwierdzić na temat tej serii, bo nadal jestem pogrążony w dziwnej ekstazie po obejrzeniu owego anime. ^^"

Wczoraj skończyłem również Ga-Rei-Zero. Początek zapowiadał się obiecująca, niestety pod koniec serii troszkę się rozczarowałem.
Cieszę się jednak, że anime zakończyło się w całkiem dramatyczny sposób (ci co oglądali wiedzą o czym mowie - zwłaszcza o jednej postaci).
Z tego co wynika z fabuły, zapowiada się chyba kolejna seria. ;p

Rayza
05-09-2010, 18:38
Pacz_knight
Nie był bym w stanie oglądać przez cały czas tak pustawe serie, mimo iż spora część ecchi taka jest. ;/

A ty się byłeś zszokowany jak mówiłem ze ecchi-anime mi sie przejadło~~

@Temat
Poleci ktoś jakieś dobrze rozweselające Anime/mange? i jakąś dobrą poważna serie ? [bez mechów zbytnio]

Corgar Frizz
05-09-2010, 18:51
@Rayza
Coś na dobry humor? Kaichou wa Maid-sama.
Dawno nie oglądałem tak śmiesznej serii^^ Co prawda jeszcze wychodzi, ale jest już na tyle (23) odcinków, żeby urządzić dłuższy maratonik.

Nippah~!
Corgar Frizz

Grycan
05-09-2010, 21:25
Ma ktoś sprawdzonego torrenta z Clannadem? Bo nie chcę po kolei sprawdzać każdego torrenta którego spotkam. Nawet tych z nyaatorrents.

Corgar Frizz
05-09-2010, 22:49
@Grycan
http://www.bakabt.com/153955-clannad-mii-720p-bd-h-264-aac.html
Chyba że nie masz konta na bakabt, wtedy nie masz innego wyboru, musisz je zrobić ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

eerion
05-09-2010, 22:54
@up:
Na BakaBT masz 5 różnych wersji Clannada (zwykły, HD, blablablabla, itd)

milano8
06-09-2010, 04:30
A ja mam wykradziony scenariusz do Amerykanskiego Death Note'a, fejk czy nie fejk, ale zapowiada sie jak w dragon ball evolution, czyli kicha. Jak chcecie linka to pisac to sobie sami ogarniecie

Grycan
06-09-2010, 08:38
@Grycan
http://www.bakabt.com/153955-clannad-mii-720p-bd-h-264-aac.html
Chyba że nie masz konta na bakabt, wtedy nie masz innego wyboru, musisz je zrobić ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

Nie musiałem zakładać konta. o.0 Ściągłem torrenta bez problemu i zacząłem pobierać normalnie serie. o.0

eerion
06-09-2010, 10:45
Nie musiałem zakładać konta. o.0 Ściągłem torrenta bez problemu i zacząłem pobierać normalnie serie. o.0
Buahahahaha. Zaraz walne xD
Wiesz, że właśnie najprawdopodobniej nabijasz download dla konta Grycana, do tego jak odkryją dwa różne IP/Dwa różne miejsca to on dostaje perma bana z automatu? :D

Tompior
06-09-2010, 10:55
Nie rozumiem :P
Przecież on ściąga bez żadnego logowania, więc w jaki sposób może nabijać komuś download?
BTW. Moje pierwsze 2-3 anime też ściągnąłem bez zakładania konta.

eerion
06-09-2010, 11:39
Jeśli dajesz komuś torrenta to zawiera on informację na kogo konto ma być nabijane ratio :P. Więc w momencie gdy ty komuś dajesz, to jakby użyczasz mu swojego konta bez dawania passów.
Chyba, że ściągaliście ze strony i to nie logując się - wtedy to jest jakiś błąd, bo tak nie powinno być.

Tompior
06-09-2010, 12:39
W tym rzecz, ze sciagalem ze strony bez logowania :P
I to nie jest zaden blad - tak sie po prostu da.

Grycan
06-09-2010, 17:33
No chyba. A skoro się da, to trzeba korzystać. :D

Corgar Frizz
06-09-2010, 20:25
@Milano
Ten scenariusz to fejk, z rok temu było głośno o tym na acepie.

@Eerion
Tylko jeśli wyślę mu plik .torrent. Inaczej wchodząc na stronę odświeża ją, więc torrent zostaje przypisany do jego konta. Przynajmniej tak każe myśleć logika, bo od strony informatycznej to żaden ze mnie autorytet.

@Grycan
Pamiętaj, Clannada ściągaj w 720p, albo 1080p. Naprawdę warto, sam z ciekawości ściągnąłem i jakość zapiera dech.

Swoją drogą zacząłem męczyć Visual Novelke Clannada. Druga VN za którą się zabieram i jestem pod ogromnym wrażeniem. Ale to pewnie dlatego że jestem wielkim fanem Clannada, a pierwsza VN w którą próbowałem grać, czyli Fate/Stay Night nawet nie uruchomiła się u mnie. A próbowałem wielu sposobów :(

Nippah~!
Corgar Frizz

Tompior
06-09-2010, 20:40
VN w którą próbowałem grać, czyli Fate/Stay Night nawet nie uruchomiła się u mnie. A próbowałem wielu sposobów :(

Biedaku! Nie sprobowales najpewniejszego sposobu - napisania do mnie na gg!
Instalowalem ta VN juz 3 razy ;)

milano8
07-09-2010, 20:51
a czy wiadomo na 100 % ze American Death note wyjdzie ?

Gangrel
08-09-2010, 02:09
a czy wiadomo na 100 % ze American Death note wyjdzie ?

Jeśli nawet to co z tego? Ktoś spodziewa się po tym czegokolwiek dobrego?

milano8
08-09-2010, 04:34
nawet jezeli mialaby byc to najgorsza kicha to i tak bym obejrzal z ciekawosci. Japonski DN byl dobry (nie mowie o anime), no moze ta 1 czesc byla nudnawa, zato 2 powalila mnie plus aktor ktory zagral L byl wg mnie lepszy niz L w anime ;]

Herbi_Oxyna
08-09-2010, 09:47
@Milano8
Polemizowałbym. W filmie L zachowywał się jak łamaga, a przecież wiadomo, że znał sztuki walki (teraz nie pamiętam dokładnie nazwy) i ogólnie Eru nie jest wiecznym ponurakiem, jak to było widać w filmie.

Na plus w filmie była śmierć Lighta. Nastąpiła w podobny sposób jak w mandze (niestety, to akurat była jedna z niewielu różnic poza Anime i Mangą :(), no i motyw jak zmanipulował notatnikiem, aby pozbyć się zarazem Naomi, jak i Shiori, gdyż to nawet ciekawa koncepcja.

Knight Patryk
09-09-2010, 23:45
"Grał" ktoś w Tsukihime VN?Mam plany by zassać,ale nie wiem czy się opłaca.Ktoś może coś dodać ciekawego na ten temat?

Gangrel
10-09-2010, 03:17
Jeśli idzie o nowelki trace cierpliwość przy próbie instalacji/ustawienia zrozumiałego języka.

Tompior
11-09-2010, 22:52
Bo malo jest VN z dobrym angielskim patchem :P
POLECAM F/SN
(ciekawe, ktory juz raz :D)

Grycan
13-09-2010, 17:08
Tompior, podaj mi stronę z której ściągasz Visual Novelki. A później zarzuć jakimś poradnikiem jak to zainstalować/uruchomić.

@anime
Golden Boy 3 ep. Taki sobie. O makaronie mi cały czas ględzili.

raven
14-09-2010, 22:29
naruto 510 spoiler

http://www.tsunamibr.com.br/wp-content/uploads/2010/09/madara3d.jpg

true or not?

milano8
15-09-2010, 02:19
ej a jak bleach i naruto anime ? ciagle fillery bo juz dlugo w plecy jestem ?

Herbi_Oxyna
15-09-2010, 23:47
@Milano, co do Naruto to fillery mają trwać do połowy listopada, o ile dobrze pamiętam, a co do Bleacha to te3ż nie wiem, bo aktualnie nie oglądam żadnych shounenów

Smuggy
16-09-2010, 00:11
Bleach już leci wg. mangi.
7 października, Naruto również wróci do wydarzeń z mangi.

eerion
17-09-2010, 01:17
Obejrzałem pierwszy odcinke MAcross Frontiera.
Dooooobry :D

eerion
17-09-2010, 17:45
Patrząc na twoją wypowiedź, podpis i nick, to co najwyżej mogę ci Hello Kitty polecić.

Herbi_Oxyna
17-09-2010, 23:16
Jakie chińskie bajki polecacie do obejrzenia ?
Babcia Janina i obrońcy Świętego Radia

Koszyk
21-09-2010, 16:56
No to w bleachu sie porobilo :< Hisagiego mi zabili(?) :<

Rayza
21-09-2010, 21:26
to było słabe Koszyku... od teraz akcja dopiero co zacznie się nakręcać .. aż do momentu kiedy pojawi się "epicka" śmierć pewnej dobrej postaci...

Gangrel
22-09-2010, 02:19
to było słabe Koszyku... od teraz akcja dopiero co zacznie się nakręcać .. aż do momentu kiedy pojawi się "epicka" śmierć pewnej dobrej postaci...

Tak, na najbliższym konwencie zabiją Rayze gumowym kurczakiem. Ale on ma o tym nie wiedzieć...

Corgar Frizz
22-09-2010, 10:56
Epicka to by była śmierć Orihime.

EDIT
http://www.youtube.com/watch?v=cWiP4K7w8vM&feature=related
Miku uczy grać na ukulele <3

Nippah~!
Corgar Frizz

Koszyk
22-09-2010, 16:29
@Rayza

Bardziej chodziło oto iż lubiłem tą postać.

@Corgar

Nie strasz bo przeczytałem "epicka to była śmierć Orihime". A jak ona zginie to na czyje cycki bede patrzyl? Płaskiej Rukii?:\

Tana
22-09-2010, 16:37
Epicka to by była śmierć Orihime.

Oh jak ja marze, żeby ten głupi babsztyl zginął. Niestety, nie mam na co liczyć. Teraz tylko czekam na jej ponowne pojawienie się w fabule i namieszanie we wszystkim (ot ciekawe co jej tam Aizen domontował).

A co do mangi: czy tylko mnie to irytuje, że Tite tak strasznie meczy to, co już dawno widzieliśmy w DBZ?

Pacz_knight
22-09-2010, 17:00
Haa! Przerwałem czytanie D. Gray Mana na rzecz Katekyo Hitman Reborn! ^o^
Jak na razie wszystko git, ale główny bohater potrafi być mocno irytujący...

No i zacząłem oglądać po raz drugi Kuroshitsuji, przed obejrzeniem drugiej serii, a w weekend zabieram się za Tales of Vesperia (tak, już na pewno! xd).

Btw.
Kto na Hellcon do Warszawy się wybiera? ^^

Grycan
25-09-2010, 21:07
Te dwa AMV'ały się mi strasznie podobają.

http://www.youtube.com/watch?v=xmZ3F3IVktc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=W00L0GewZTY

Są świetne. ;)

milano8
25-09-2010, 22:22
co to za anime ?
http://www.youtube.com/watch?v=W00L0GewZTY

Grycan
25-09-2010, 22:37
@up
Anime:
Haruka Nogizaka's Secret (TV)

Juzefek
25-09-2010, 23:31
Oh jak ja marze, żeby ten głupi babsztyl zginął. Niestety, nie mam na co liczyć. Teraz tylko czekam na jej ponowne pojawienie się w fabule i namieszanie we wszystkim (ot ciekawe co jej tam Aizen domontował).

A co do mangi: czy tylko mnie to irytuje, że Tite tak strasznie meczy to, co już dawno widzieliśmy w DBZ?
Wiesz, w sumie właśnie mnie natchnęło, że
zapewne Orihime naprawi moc Ichigo, ale nie pogardziłbym, gdyby naprawiła Aizena a on popsuł wszystkich w SS xD

Tompior
25-09-2010, 23:38
Oh jak ja marze, żeby ten głupi babsztyl zginął.

Kurosaki-kun. Kuuuuroooosaaaaakiiii-kuuuuuun. Kuurooosaki-kun.

JAK MNIE TA BABA IRYTUJE!
Popieram akcje "Precz z Orihime".

Grycan
26-09-2010, 09:27
@up
Tompior, podaj mi stronę z której ściągasz Visual Novelki. A później zarzuć jakimś poradnikiem jak to zainstalować/uruchomić.

Ponawiam! :D

milano8
26-09-2010, 16:18
Dajcie jakies anime z bohaterem takim jak lelouch albo raito.

Tompior
26-09-2010, 23:01
@up
Ponawiam! :D
Ja ściągałem z HongFire. Można również z fakku (uwaga, hentaie!), XDCC (irc) i chyba jakiś torrent widziałem.
Oprócz samej gry należy ściągnąć audio F/SN Realta Nua + patcher ze strony mirror moon.
Grę instaluje się z poziomu patchera :P

@Up: Wg anime-planet: Mobile Suit Gundam SEED

eerion
27-09-2010, 01:35
Te dwa AMV'ały się mi strasznie podobają.

http://www.youtube.com/watch?v=xmZ3F...eature=related (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=xmZ3F3IVktc&feature=related)
http://www.youtube.com/watch?v=W00L0GewZTY (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=W00L0GewZTY)

Są świetne. ;)

Są fajne, ale dość stare i już mi się troche przejadły xD
OStatnio mnie rozbroiło
http://www.youtube.com/watch?v=TWsIEHB4Shs
Liryka i w ogóle konwencja mnie po prostu zmiażdżyła xD
A w tej kategorii (ecchi, moe, masa panienek, etc + żywsza muzyka) co wrzuciłeś oba anime to mogę ci polecić:
http://www.youtube.com/watch?v=DatndOmI0ZQ
ewentualnie
http://www.youtube.com/watch?v=3Qx6j_VbxTY
http://www.youtube.com/watch?v=FR0ubU4YqCc
Choć jeśli mam być szczery, to ostatnio moją uwagę przyciągnęło 2 zwycięzców Japan Expo
http://www.youtube.com/watch?v=eIPicvNw-fQ
I tutaj klimat trochę bardziej... AMVkowy
http://www.youtube.com/watch?v=lGW0xPQZu9I

Grycan
27-09-2010, 16:42
@Eerion
"Empty Motion" i "RAY HEY" widziałem jakiś czas temu. "Empty" nawet dałem tutaj gdzieś na forum. A resztę muszę sobie zobaczyć. :D Dzięki. :D

Smuggy
27-09-2010, 18:39
Imo NOSTROMO odwalił kawał dobrej roboty.

No i takie pytanko z mojej strony:

w jakiej kolejności radzicie oglądać FMP? : )

eerion
27-09-2010, 19:55
Ja polecam 1, Fumoffu, OAV, 2.
Dlaczego?
Pierwszy sezon dla wprowadzenia postaci. Fumoffu i OAV ponieważ to serie humorystyczne - umiejscowione właśnie tak między pierwszym a drugim sezonem. Dwójka w miarę kończy cały motyw fabularny, więc jest na końcu. Niby można najpierw łyknąć fabułę, a potem fun (1,2, fumoffu, OAV), ale dla mnie jest to trochę... dziwne. Tak jakbyś najpierw obejrzał zakończenie filmu, a potem początek. No, ale możesz woleć inaczej.
Co do AMV - aye, mi się też AMV Nostromo bardzo podoba. Ale ogólnie jestem fanem jego roboty, choć normalnie to nie jest mój ulubiony gatunek muzyki.

Grycan
27-09-2010, 22:32
http://www.youtube.com/watch?v=FqpYOZgAtIA&feature=recentf

LOL!

Rayza
28-09-2010, 11:07
Oglądał ktoś Bokura ga ita?
bo jak narazie nudne nawet jak na shojo , po 1wszym epie chciałem zeby Nana zastrzeliła Yuna albo na odwrót...

a za godzine nowy ep bleacha~~

Cystof
28-09-2010, 22:42
Poszukuję mangi "Shingetsutan Tsukihime" chaptery od 61 wzwyż, przetłumaczonych na angielski. Ma ktoś, jakieś pomocne informacje?

@down

Tego się właśnie obawiałem... tak czy inaczej dzięki :)

DDoS
29-09-2010, 08:23
Poszukuję mangi "Shingetsutan Tsukihime" chaptery od 61 wzwyż, przetłumaczonych na angielski. Ma ktoś, jakieś pomocne informacje?

http://www.mangafox.com/manga/shingetsutan_tsukihime/?no_warning=1

61 i 62, dalsze chyba nie wyszły jeszcze lub nie ma :)

Tompior
05-10-2010, 08:16
Poszukuję mangi "Shingetsutan Tsukihime"
Tak z ciekawosci obejrzalem sobie pierwszy chapter i jestem troche zdziwiony.
Przeciez to jest dokladnie to samo, co kara no kyoukai, tyle, ze w "meskim" wydaniu ;d

BTW. Obejrzalem Fate/stay night: Unlimited blade works
Warto, bo fajna muzyka i walki. Jednak jest to troche chaotyczny film i ciezko sie polapac, jezeli nie gralo sie w VN, nie mowiac juz o obejrzeniu anime.
Ogolnie to polecam, ale spodziewalem sie czegos lepszego :(

DDoS
07-10-2010, 14:38
Jesienne anime zaczęły wychodzić, zrobił się wysyp, że nie pamiętam co miałem na liście na ten okres - Iron Man, Bakuman, Tegami Bachi Reverse i dalej nie pamiętam co miałem ściągać.

Iron Man zapowiada się ciekawie, ładna oprawa graficzna i miły fakt, że nie powielają amerykańskiej wersji, ale jest tok jakby kontynuacja.

Herbi_Oxyna
07-10-2010, 16:00
Jesienne anime zaczęły wychodzić, zrobił się wysyp, że nie pamiętam co miałem na liście na ten okres - Iron Man, Bakuman, Tegami Bachi Reverse i dalej nie pamiętam co miałem ściągać.

Iron Man zapowiada się ciekawie, ładna oprawa graficzna i miły fakt, że nie powielają amerykańskiej wersji, ale jest tok jakby kontynuacja.
Jest gdzieś już wersja z polskimi napisami? Jeśli tak, prosiłbym na namiary. A jak nie to i tak poproszę namiary na wersję z angielskimi ;)

Rayza
07-10-2010, 21:32
http://www.zomganime.com/
jakby ktoś był ciekaw nachodzących serii.

Aktualnie najlepiej zapowiadają sie Otome youkai Zakuro , The world only god knows , Psychic Detective Yakumo , Mirai Nikki OVA ^^

Grycan
10-10-2010, 23:18
@Golden Boy

Ostatni odcinek nawet nawet, ale i tak nic nie przebije tego, jak wszystkie pięć babek (szósta została w pracy) go szukały i goniły. Cztery w aucie, dwie na motorze. :D

milano8
11-10-2010, 02:11
http://www.youtube.com/watch?v=yFO9G4mWN6A
nie moge sie doczekac xD ^^

eerion
11-10-2010, 13:28
Na te czekam dość niecierpliwie
The world God only Knows
Nurarihyon no mago (To zaczęło już wychodzić bodajże)
Bakuman
A te pewnie obejrze, ponieważ coś z nimi powiązanego już znam
Arakawa under the bridge x bridge
Sora no otoshimono forte
Hetalia Axis Power - 4th season
To-Love-Ru motto

Sporo tytułów ;D

Grycan
11-10-2010, 21:34
Ja się skusze chyba na 2nd sezon To-LOVE-ru. Nic poza tym.

eerion
11-10-2010, 22:02
Jeśli The world god only knows będzie choć w połowie tak ciekawe jak manga już jest warte obejrzenia :D

Quezacoatl
18-10-2010, 02:25
Wpadam tylko dac znac, w razie gdyby ktos tu jeszcze o tym nie wiedzial, choc zgaduje ze wiecie. Bo znajac tutejsze towarzystwo znalazlem anime w stylu troche amerykanskim, ktore bedzie sie niektorym podobac.

Nawet w Japonii mieli mala kontrowersje i nie chcieli wpuscic tego "anime" na antene. Wyszly 3 odcinki i juz widac dlaczego.

Episode 1
http://www.youtube.com/watch?v=znYpbhmvXpg

Wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Panty_and_Stocking

Herbi_Oxyna
18-10-2010, 18:50
@Quezacoatl
Podziękuję. Nie dziwię się Japończykom, gdyż this is jakaś obraza.

Pan i Wladca
19-10-2010, 23:58
@bleach anime
o ja pier..ole 8o

cocojumbo
21-10-2010, 12:09
Mam takie pytanko. Czy sa hentaje z gejami?

Gangrel
21-10-2010, 20:25
Na pewno są.

Grycan
21-10-2010, 20:58
Po sezonie "K-On!!" oczekiwałem czegoś więcej, ale i tak było fajnie. :D

Herbi_Oxyna
21-10-2010, 22:45
Mam takie pytanko. Czy sa hentaje z gejami?
Yaoi (jap. やおい yaoi?) – gatunek mangi i anime w którym głównym elementem fabuły są związki męsko-męskie. Zasadniczo wydawnictwa yaoi zawierają opisy scen zarówno opisujących emocje, jak i erotycznych. Mangi yaoi tworzone są przeważnie przez kobiety. Głównymi odbiorcami tych mang są wbrew pozorom nie geje, ale heteroseksualne kobiety (ang. yaoi-fangirl)[1].
Wpisz w google "yaoi", a znajdziesz to co cię tak interesuje.

Smuggy
26-10-2010, 22:54
Bleach anime

niezła rzeźnia w przeciągu 1 epka...

kołbaś
27-10-2010, 21:32
bleach manga
nie wiem jak dla was ale dla mnie to wyglada jak jakis paczatek fillerow w anime.Beznadzeija.

eerion
27-10-2010, 22:29
Bleach
Mnie tam osobiście to zaintrygowało. Kubo nie skończył Bleacha, choć mógłby - shit happens. Pytanie brzmi - co teraz wykombinuje? Ponieważ na chwilę obecną to wszystko wygląda dość zgrabnie. Aż sobie kupie weekly shounen jumpa w przyszłym tygodniu ;D

kołbaś
27-10-2010, 22:41
eerion
kubo nie skonczyl bo zwyczajnie nie mogl, sam dzisiaj gadalem o tym z dejmem i przyznal mi racje. Historia nie zostala zakonczona bo zbyt wiele pytan i niedomowien pozostalo aktywnych, to samo tyczy sie tzw "Piekla" o ktorym powstaje wlasnie film bleachora, ktory nadzoruje sam kubo zeby nie spartolili tego bo chce ten watek uzyc jeszcze w mandze a chce zeby obie wersje byly takie same(dotyczace budowy itp itd piekla). I juz se zaczelo, bd tak jak z naruciakiem, troche przerwy i wyskoczy cos jak naruto shup.

Vasth
04-11-2010, 00:29
Pierwszy raz zetkniecie z anime mialem podczas kinowej wersji Spirited Away. Wczesniej bylem strasznym hejterem tego typu kreski (nie liczac pokemonow oczywiscie haha). Aktualnie mam na swoim koncie obejrzane te najpopularniejsze typu bleach, naruto, db. Calkowicie przypadkowo wpadl mi tytul Death Note. Ktore okazalo sie byc najbardziej wciagajacym anime jakie do tej pory ogladalem (szybko rozwijajaca sie akcja). Dobry rowniez okazal sie byc Berserk. Niestety anime konczy sie prawie na poczatku mangi. Kolezanka doradzala mi Clannad jednakze nie moge sie wzmoc do ogladania tego i poprostu zasypiam. Przewinelo mi sie tez cos o duchach (takie typu ghost busters w wersji anime). Straszna dziecinada bez glebszego przeslania przeznaczona dla mlodszych widzow (Podobny klimat panowal w yu-gi-oh ktore rowniez zaliczylem).
Do czego daze? Otoz poszukuje anime wartego uwagi. Z gory omijam anime z dlugimi tytulami ktore dla mnie nic nie znacza. Co pewnie jest duzym bledem. Nie szukam rowniez ecchi (z gory polecam kissXsis). Mam na oku takie tytuly jak: Hellsing, Basilisk, Vampire Knights, Fullmetal Alchemist czy tez o tym strachu na wroble z gumy gdzie obejrzalem jeden odcinek. Nie pamietam nazwy : D.

eerion
04-11-2010, 07:12
Z gory omijam anime z dlugimi tytulami ktore dla mnie nic nie znacza. Co pewnie jest duzym bledem.
Bo jest.
Behold the power of:
Tengen Toppa Gurren Lagann!
The epic of the epic! :D

A tak poza tym to mogę ci polecić choćby Cowboy Bebop, Triguna, Byousoku 5 centimeter (pełnometrażówka), ghost in the shelle, gungrave, samurai champloo, blablabla jeszcze dużo tego :P

BTW - oglądam właśnie Eden's Bowy.
Stare, ale przeultragłupie.

Vasth
04-11-2010, 19:48
a z tych co wymienilem na koncu?

eerion
04-11-2010, 21:13
Hellsing, Basilisk, Vampire Knights, Fullmetal Alchemist
1. Hellsing - anime jest słabe w porównaniu do mangi. Hellsing ultmate OVA bazujący już na mandze podobno jest lepszy, ale nie oglądałem.
2. Basilisk - nie widziałem.
3. Vampire Knights - nie widziałem.
4. Fullmetal Alchemist - pierwsza seria dobra, druga podobno lepsza. Wprawdzie pierwsza odbija dość ostro od mangi, druga jest remakiem, który już się jej kurczowo trzyma, to należy obejrzeć oba. Niektóre sceny na początku w 2 zostały przycięte, gdyż dość dokładnie je pokazali w pierwszej serii.
Ale FMA polecam.

milano8
07-11-2010, 02:56
siema siema
dawno tutaj nie pisalem, ale mam pytanie czy cos wiadomo juz o "Code Geass Gaiden: Boukoku no Akito" ? Ponoc mialo wyjsc jeszcze w tym roku, ale nie ma zadnych informacji o konkretnej dacie, ani nic, jakby wszystko zostalo zapomniane.

Herbi_Oxyna
07-11-2010, 17:38
Podobno Grudzień 2010, ale w sumie, nikt nie potwierdził tej informacji. Na stronie Sunrise'a i oficjalnej Japońskiej Stronie Code Geass też cisza.

milano8
20-11-2010, 22:31
wlasnie sobie nadrobilem zaleglosci z manga bleacha i pytam sie po huja oni dalej to mecza. Bezsensu, koniec moglby byc kiedy ichigo stracil moce i skazali aizena.

Argen
21-11-2010, 00:23
wlasnie sobie nadrobilem zaleglosci z manga bleacha i pytam sie po huja oni dalej to mecza. Bezsensu, koniec moglby byc kiedy ichigo stracil moce i skazali aizena.

Z pewnych źródeł wiem że Kubo postanowił kontynuować z ważnych powodów.

SPOIL

$$$$$$$$$$$$$

milano8
21-11-2010, 02:55
czego by nie wymyslil to i tak bedzie to klapa. Jak sie konczy to sie konczy...

@edit
btw. kiedy w naruto nie bedzie fillerow ? Bo chcialem sobie tez nadrobic, a tu patrze ze same fillery ;/

Gangrel
21-11-2010, 17:44
Jak poczytasz dokładnie, to zauważysz, że pewien dość ciekawy w sumie fragment rozmowy Aizena z Ichigo jest niejasny, bo rozmowa została przerwana => manga nie miała się zakończyć na arcu Aizena.

Argen
21-11-2010, 17:57
Jak poczytasz dokładnie, to zauważysz, że pewien dość ciekawy w sumie fragment rozmowy Aizena z Ichigo jest niejasny, bo rozmowa została przerwana => manga nie miała się zakończyć na arcu Aizena.

Tak, ale faktem pozostaje, że lepiej byłoby skończyć mangę wraz ze śmiercią (a nie uwięzieniem, goddamnit) Aizena. Btw, w wyniku czego Aizen zyskał nieśmiertelność?

kołbaś
21-11-2010, 21:36
bleach
w wyniku tego ze jest shinigami ? oni w sumie gina tylko w czasie walki jeszcze nie slyszalem o takim co se zszedl ze starosci, btw gangrel rozwin swoja mysl bo nie dokonca wiem o co tobie chodzi ? o ktora rozmowe i jaki to bl watek ? a najlepiej daj linka do online mangi z tego chapteru

Argen
21-11-2010, 21:48
bleach
w wyniku tego ze jest shinigami ? oni w sumie gina tylko w czasie walki jeszcze nie slyszalem o takim co se zszedl ze starosci, btw gangrel rozwin swoja mysl bo nie dokonca wiem o co tobie chodzi ? o ktora rozmowe i jaki to bl watek ? a najlepiej daj linka do online mangi z tego chapteru

No właśnie. Chodzi o to, że Rukia została skazana za takie gówno, a jego za takie zbrodnie nie mogą zabić? Skoro jest związany wystarczy go pociąć. ???

milano8
21-11-2010, 21:57
bleach

ichigo jestes pol czlowiekiem, pol...
Jakos tak to szlo

Gangrel
22-11-2010, 14:38
@up

Tak, chodzi dokładnie o tą rozmowę. Nie pamiętam który był to chapter, ale w ostatnim odcinku anime to było.

Co do nieśmiertelności Aizena, to podejrzewam, że chodzi o jego połączenie się z Hougyoku(czy jak to się piszę), o którym jak mi się wydaje wspominano, że nie ma jak go zniszczyć. A skoro jest częscią Aizena i go regeneruje, to siłą rzeczy Aizena też nie da się skasować.

kołbaś
22-11-2010, 16:24
bleachor
ale to ze jets pol shinigami pol czlowiekiem wiadomo. To w sumie nie bylo niedokonczona rozmowa, jej zakonczeniem bylo wejscie ojca ichigo i walka, sam ichigo przeciesz stwierdzil ze aizen juz nie musial dopowiadac bo juz wiedzial co aizen chcial powiedziec. co do niesmiertelnosci aizena, a to nie tak ze on zostal pokonany bo Hougyoku go na koniec jednak porzucilo ? ale tez moze tak byc ze aizen jest juz tak potezny sam z siebie ze nie da sie go zranic, ze dziala to cos jak na zasadzie zarakiego, jezeli sila ataku jest zbyt mala to sie go zranic nie da. A nie da bo glowna bron do takich rzeczy zostalo zniszczona podczas ratowania rukii. Ale to chyba.

milano8
22-11-2010, 17:24
kurwa kolbas co ty znowu piles ze cie za nic nie rozumiem ;p Popraw interpunkcje.

co do bleacha to:
jezeli siostra ichigo bedzie shinigami i tez bedzie napieprzac z getsugi to ja rezygnuje

kołbaś
22-11-2010, 17:56
wypij tyle co ja to zrozumiesz =P
bleachor
a co do siostry ichigo to chyba oczywiste ze bd miala duze moce spiritystyczne i byc moze zostanie shinigami. Pewne nie jest bo w koncu geny glownie poszly po matce ale moze kiedys. No nikt nie odgadnie co siedzi w tych popieprzonych glowach japoncow i co dalej wymysla.

eerion
23-11-2010, 14:30
Tompiorro marudzi, że nie pochwaliłem się moim blogiem z relacjami z Japonii.
Tutaj macie link
http://eerion.blogspot.com
Miłego czytania ;)

PS - Tatsuyama, Kiss on my Deity jest przemegaultra słabe. Nie oglądajcie tego. Kimnąłem się na 10 odcinku.

milano8
23-11-2010, 15:38
fajne zdjecie, a bloga nie bede ocenial bo nie chce mi sie czytac ;p

Gangrel
23-11-2010, 15:44
Różni się to znacząco w stosunku do tego co przedstawiłeś na balconie?

eerion
23-11-2010, 17:00
hm...
Na pewno bym naniósł parę poprawek. Jakby nie patrzeć niektóre rzeczy zauważa się dopiero, gdy zaczyna się w tym kraju mieszkać.
Tak swoją droga, to właśnie zamieściłem relację z pobytu na japońskim festynie :D
Najdłuższy post jak dotąd. Tak samo pod względem ilości zdjęć

Gangrel
23-11-2010, 20:16
wOOt? Mieszkać?

kołbaś
23-11-2010, 21:37
no eerion jest juz tak tyle czasu i na takich zasadach i chyba z takim zamierzeniem zeby mieszkac.

eerion
24-11-2010, 02:12
No ja tam już miesiąc siedzę :D

edit:
Tak więc Gangrel, jeśli zakładasz, że ten blog się sporo pokrywa z tamtym wykładem, to się grubo mylisz :D
Wiele zupełnie innych rzeczy było tam i jest tutaj

Gangrel
24-11-2010, 12:35
Nic nie zakładam. Pytałem, bo nie wiem czy jest po co tam zaglądać.

Co ty tam cholera robisz?

eerion
24-11-2010, 13:41
Obecnie obijam się :D
A tak to to szukam pracodawcy, który mi załatwi wizę pracowniczą na przyszłość:D
Oczywiście nie wyklucza się to ze zwiedzaniem ^^

Grycan
24-11-2010, 22:42
To widzę, że Ci się wiedzie tam, że tak powiem. B) Całkiem ciekawy blog, a zdjęcia też nie najgorsze. :]

Koszyk
26-11-2010, 15:22
Kochane ludki, do kiedy beda fillery w naruto?:<

Vasth
26-11-2010, 17:29
Kochane ludki, do kiedy beda fillery w naruto?:<

Do nowego roku.

Odc. 189 Sasuke's Paw Encyclopedia (2 grudnia)

Odc. 190 Naruto and the Old Soldier (9 grudnia)

Odc. 191 Kakashi Love Song (16 grudnia)

Odc. 192 Neji Gaiden (23 grudnia)

brak odcinka (30 grudnia)

kołbaś
27-11-2010, 09:25
eerion a ty mi powiedz czy ty rozwazales wystapien ie w japonskim teleturnieju ?? bo jak nie to zastanow sie dobrze! a jak juz wystapisz to poprosze o relacje na yt:D

Grycan
30-11-2010, 13:50
Clannad done.

Fajne anime. Klimatyczne bardzo. Ale odcinek OVA (24 u mnie)... Moja reakcja była: "WTF?!"

eerion
30-11-2010, 14:40
eerion a ty mi powiedz czy ty rozwazales wystapien ie w japonskim teleturnieju ?? bo jak nie to zastanow sie dobrze! a jak juz wystapisz to poprosze o relacje na yt
Jak dostane jakąś ofertę, to pewnie pójdę. Tylko szansa, że ktoś by mnie z ulicy wziął do teleturnieju... jak w lotto :D

kołbaś
30-11-2010, 22:05
sam sie zglos ot co:D

Tompior
02-12-2010, 01:41
Tompiorro marudzi, że nie pochwaliłem się moim blogiem z relacjami z Japonii.

Dziwisz się? :)
BTW. Nie obijaj się tylko roboty i stałego miejsca zamieszkania szukaj. Muszę mieć gdzie mieszkać za rok :D
A bloga się bardzo fajnie czyta. Już oczywiście cały przerobiony ;>

A to niezidentyfikowane zwierzątko futerkowate przypomina jenota (lisa japońskiego).
http://4.bp.blogspot.com/_yYF7dISEwvQ/TO3ItzY87eI/AAAAAAAAAJM/_KtAw19oQac/s640/DSC_0223.JPG
http://turystyka.goleniow.pl/www/images/stories/miasto/jenot.jpg http://www.dzik13.lubfarm.pl/miniaturki/jenot1maly.jpg

eerion
02-12-2010, 05:24
Hmmm coś w tym jest
Że też ci się chciało szukać :D
Tymczasem ja z okazji opadów śniegu w Polsce zamieściłem posta (http://eerion.blogspot.com/) dedykowanego =3

kołbaś
02-12-2010, 08:43
eerion ale tak w sumie ciagle robisz i robisz te zdjeci, a tobie ktos robi ? bo na zadnym nie widzialem, bo wiesz na upartego mozna w tedy powiedziec ze ciebie tam nie ma i to ktos inny robi zdjecia xD

eerion
02-12-2010, 11:05
Na upartego można wbić ci kij w dupe i twierdzić, że jesteś jedynym człowiekiem z ogonem.
Shall we try?
A na kij mam sobie zdjęcia robić? Nie taki jest cel tego wszystkiego :P

Tompior
02-12-2010, 12:06
Eerion in Japan? Pics or didn't happen.

A co do jenota, to po prostu wpisałem w googlach lis japoński i wyskoczyło :D

Yuri_Hyuga
02-12-2010, 22:13
Ja cię, kurcze, kręcę, dawno coś tu nie pisałem. Czas strzepać kurz z przycisku "odpowiedz" ; d

Nie mogę się coś wyzbyć myśli, że im więcej animu się obejrzy, tym, potem, bardziej nie chce się oglądać. Jednak wszystko w tym życiu się przejada. A jednak postaram się wytrwać w swoim jakże ambitnym celu obejrzenia tylu tych ryjących umysł filmów, tak samo jak przeczytania parunastu mang (ta, bo czytać, to mi się za bardzo nie chce) :x

Panie Eerion, blog masz pan ciekawy i jestem ja ,,anonimowym" (do tej pory, lawl) czytelnikiem pańskiego bloga. Przyjemnie mi się pańskie wpisy czyta, a i zdjęcia są bardzo dobre (choć to pewnie oczywiste?).

Chwila, skąd tu tyle grzeczności ode mnie?

Swoją drogą, Yuri ma dzisiaj urodziny. Nie ma czego świętować co prawda, ale i tak się pochwalić chciałem (coś chyba lubię się chwalić).

I nie piszcie, że nie pamiętacie kim jestem T_T Musiałem się chyba jakoś zapisać w historii przynajmniej tego tematu : <

@down

Dziękować. Ale ej no... nie kojarzę ci się? : (

Argen
02-12-2010, 22:37
Nie znam cię, ale wszystkiego najlepszego.

eerion
03-12-2010, 05:33
Wszystkiego najlepszego Yuri, czasami trzeba się przypomnieć ;)
A co do "profesjonalizmu" zdjęć - do tego mi jeszcze baaaardzo daleko.
Na chwilę obecną po prostu dobry aparat nadrabia moje najprostsze błędy ;)

Grycan
03-12-2010, 18:19
Eerion - jest duże prawdopodobieństwo, że na Balconie znów zrobisz panel "Japonia oczyma gaijina", czy temat się wyczerpał? B)

@Yuri
Najlepszego! ;)

@editOffTop

LOL! Licznik postów tu włączyli. :P

milano8
03-12-2010, 19:06
to teraz nabijamy posty zeby byc "cool ziomami spod bloku"

Gangrel
03-12-2010, 20:13
Sto lat Yuri.

A ten licznik to zryty pomysł. Tyle lat był spokój. Choć w sumie nigdy nie spodziewałem się, że uda mi się zbliżyć pod tym względem do Eeriona, niegdyś legendy spamerów

Koszyk
04-12-2010, 00:52
Eerion całkiem ciekawe zdjecia.

Ale jakbym zobaczyl takiego robala na swojej kuchni to bym chyba sie wyprowadzil z domu na 10 lat i poczekal az zdechnie.

nemelza3
05-12-2010, 11:01
Oglądaliście może Baccano? Dla mnie anime prawie tak dobre jak FullMetal Alchemist! ;)B)

Grycan
05-12-2010, 23:21
Ściągnąłem sobie Clannad After Story w jakości HD. Wszystko jest super, ale jest jedno "ale"... NIE UMIEM SOBIE DO NICH NAPISÓW DOPASOWAĆ!! Wersja od SS-Eclipse, DVD. Ma ktoś może skąd dorwę do tego napisy? Animesub już sprawdzałem... :(

@edit
Nieważene... W końcu trafiłem na Animesub na odpowiednie napisy... B)

raven
13-12-2010, 17:02
katanagatari ftw !

jak ktos jeszcze nie ogladal, to niech sie szybko zabierze <3

Rayza
14-12-2010, 15:48
Ja cię, kurcze, kręcę, dawno coś tu nie pisałem. Czas strzepać kurz z przycisku "odpowiedz" ; d

Nie mogę się coś wyzbyć myśli, że im więcej animu się obejrzy, tym, potem, bardziej nie chce się oglądać. Jednak wszystko w tym życiu się przejada. A jednak postaram się wytrwać w swoim jakże ambitnym celu obejrzenia tylu tych ryjących umysł filmów, tak samo jak przeczytania parunastu mang (ta, bo czytać, to mi się za bardzo nie chce) :x

Panie Eerion, blog masz pan ciekawy i jestem ja ,,anonimowym" (do tej pory, lawl) czytelnikiem pańskiego bloga. Przyjemnie mi się pańskie wpisy czyta, a i zdjęcia są bardzo dobre (choć to pewnie oczywiste?).

Chwila, skąd tu tyle grzeczności ode mnie?

Swoją drogą, Yuri ma dzisiaj urodziny. Nie ma czego świętować co prawda, ale i tak się pochwalić chciałem (coś chyba lubię się chwalić).

I nie piszcie, że nie pamiętacie kim jestem T_T Musiałem się chyba jakoś zapisać w historii przynajmniej tego tematu : <

@down

Dziękować. Ale ej no... nie kojarzę ci się? : (

Ktoś ty?

@Negima
A 312 ch jescze sie nie pojawił aru~
Jak ktoś lubią tą serie to zapraszam na wiedziówke na PAconie 2011 : P

3,034 postów..fuck yeah...

Argen
16-12-2010, 19:36
Bleach tak zanudza, że zasypiam przy każdym odcinku. *manga*

DDoS
17-12-2010, 08:25
Norma u Tite Kubo, slow pace & slice of life, pasuje mi on do Shujina - nie nadaje się do battle manga :D Przeczytałem sobie ostatnio Zombie Powder, lepsze to od Bleacha było.

kołbaś
17-12-2010, 08:27
zombie loan sobie obejrzyj, fajne jest.

Pacz_knight
19-12-2010, 14:37
Ktoś ty?

@Negima
A 312 ch jescze sie nie pojawił aru~
Jak ktoś lubią tą serie to zapraszam na wiedziówke na PAconie 2011 : P

3,034 postów..fuck yeah...

Negima!? o.O
Nie, dziękuję... Sephi już wystarczająco mnie zniechęcił. x.X

@topic
Jakaś dobra manga, która nie przekracza 80 chapterów.
Może być ongoing. ;)

kołbaś
19-12-2010, 15:35
Aiki ? High school of the dead ?

milano8
20-12-2010, 17:44
ma ktos zangielszczenie do bleach versus crusade na pc ?

Argen
20-12-2010, 19:15
@Haijme no Ippo

http://manga.bleachexile.com/hajime-no-ippo-chapter-923-page-19.html

Pierwszy raz widze Ippo z taką twarzą. KOCHAM TĄ MANGE. Tylko czekam, aż rozniesie tego typa na kawałki : D.

Tompior
20-12-2010, 20:54
@Haijme no Ippo

http://manga.bleachexile.com/hajime-no-ippo-chapter-923-page-19.html

Pierwszy raz widze Ippo z taką twarzą. KOCHAM TĄ MANGE. Tylko czekam, aż rozniesie tego typa na kawałki : D.

Ciekawe ile ta walka potrwa. 20 odcinków? 50? :D

Argen
20-12-2010, 21:19
Ta to jest ten ból : D

milano8
23-12-2010, 22:56
jako pierwszy pragne rozpoczac spam obrazkowy i zyczac wam wesolych tego no jak to sie zwie.., a swiąt.

http://download.minitokyo.net/Fullmetal.Alchemist.191772.jpg

Merry Christmas...

Tompior
28-12-2010, 20:48
@up: Fail? Jako pierwszy i ostatni :P

Dzisiaj nareszcie zrealizowałem projekt, nad którym myślałem od kilku miesięcy.
Eerion, masz koszulkę z TTGL? Przebij to :D :
http://i56.tinypic.com/30cn5hi.jpg

Gangrel
28-12-2010, 20:57
Zdrowo Ci się nudziło :P

Tompior
28-12-2010, 21:02
Oj, wykonanie trwało tylko 2 dni :D
Samo zabranie się, żeby w końcu to zrobić trwało 2 miesiące.
A efekt imo bardzo fajny :>

Corgar Frizz
29-12-2010, 00:16
@Gangrel
Sesja się zbliża, więc sporo wolnego czasu jest ;p

Nippah~!
Corgar Frizz

eerion
29-12-2010, 02:33
Eerion, masz koszulkę z TTGL? Przebij to :
Proszę
http://blogimg.goo.ne.jp/user_image/34/55/e7ce91a16496fd620ee92e3ee13a934b.jpg

Tompior
29-12-2010, 03:18
O kurde :D Kup mi taką : >

eerion
29-12-2010, 08:49
Musze się znowu wybrać do kyoto, może dostawę mieli. Bo ostatnio w ogóle rozmiarówek nie było.
Ale tą koszulkę muszę dostać xD

Gangrel
29-12-2010, 17:17
Poleci mi ktoś coś ciekawego do obejrzenia? Nie mam konkretnych wymagań, lista już obejrzanych jest w podpisie ;)

eerion
29-12-2010, 17:26
@up:
Gintama.
Koniecznie!

Gangrel
29-12-2010, 17:43
Aye. Coś jeszcze? :P

Tompior
29-12-2010, 20:07
Aye. Coś jeszcze? :P

Mononoke Hime, Howl's moving castle, Kaze no tani Nausicaa, Spirited away

Gangrel
29-12-2010, 23:39
Spirited away obejrzałem przedwczoraj, wczoraj obejrzałem Unlimited Blade Works(aż dziw, że mi nie polecałeś :P), resztę dorzucam do listy.

Tompior
29-12-2010, 23:41
UBW to jest taka oczywista oczywistość, że już nawet nie polecam :D
Podobały się sceny walki i epickie animacje? :)

GargoinX
29-12-2010, 23:46
Tompior, niechciałbyś może wymalować na mojej ścianie ideogramów karate? :D

Tompior
30-12-2010, 00:41
Jeżeli da się te znaki wydrukować to mogę zrobić ;) Jednak moje usługi nie są tanie.

Gangrel
30-12-2010, 03:29
@Tompior

Tak, wyrywanie serducha najbardziej :P

eerion
30-12-2010, 08:15
Tompior kiedy wpadasz do Wrocka? :D
I jeśli nie chce ci się, to jaką pierdółkę do odbioru osobistego ci przywieźć? :D

Tompior
30-12-2010, 11:39
Tompior kiedy wpadasz do Wrocka? :D
I jeśli nie chce ci się, to jaką pierdółkę do odbioru osobistego ci przywieźć? :D

A miałeś na stałe do Japonii jechać :P Kup mi jakąś pierdółkę, to może w ferie podjadę, a jak gdzieś w sklepie znajdziesz płytę Tainaki Sachi: "Dear..." (stare, rok 2007) to bierz bez względu na cenę i ci oddam kasę :D

@Gangrel: No jak wyrwał serce i to wszystko tak pięknie pokazali to zostałem miło zaskoczony :> Chociaż i tak pominęli sporo fabuły z UBW VN i cały film dla newfagów (osób, które nie grały w VN) mógł wydawać się trochę chaotyczny.

eerion
30-12-2010, 14:03
A miałeś na stałe do Japonii jechać
Jade, tylko jeszcze nie teraz :P
Wszystko się kręci wokół dostania wizy pracowniczej!

Kup mi jakąś pierdółkę, to może w ferie podjadę, a jak gdzieś w sklepie znajdziesz płytę Tainaki Sachi: "Dear..." (stare, rok 2007) to bierz bez względu na cenę i ci oddam kasę

Daj mi pełną nazwę, najlepiej jeszcze z obrazem okładki to na pewno ci to znajdę.

Koszyk
30-12-2010, 14:14
Jeżeli da się te znaki wydrukować to mogę zrobić ;) Jednak moje usługi nie są tanie.

Ta... 2 czy 3 zimne lechy?

Tompior
30-12-2010, 14:23
Jade, tylko jeszcze nie teraz :P
Wszystko się kręci wokół dostania wizy pracowniczej!

No jedź, bo ja będę następny :D Już mam plan, że się u Ciebie zakwateruję na czas szukania pracy :>
Daj mi pełną nazwę, najlepiej jeszcze z obrazem okładki to na pewno ci to znajdę.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/da/Dear....jpg
Jak widać na obrazku - "Dear..." to pełna nazwa albumu :) Sachi Tainaka - wykonawca.
Catalog number: GNCX-1002. Release date: 07.03.2007

Tracks:

プロローグ ~Trust you~
最高の片想い
笑顔が戻ってきた!!!
Cry
それでも
アリの夢
独り占めしたい
Happy Song
会いたいよ。
Symphony of Fate disillusion~きらめく涙は星に
mother

@up: Za ~~100 zimnych lechów ;)

Grycan
31-12-2010, 01:11
A ja jakoś Clannad After Story skończyć nie umiem.

@Tomp
A po znajomości spuścisz z ceny trochę? Bo mnie na ~~100 zimnych lechów nie stać za bradzo. xD

milano8
31-12-2010, 01:30
yeah wkoncu ktos obudzil ten temat. Sen zimowy sie konczy, wstawac kutfa.

Rayza
31-12-2010, 02:20
Zaiste , mości panowie dziadek śniegu ku dali odchodzi ! ,
Azaliż pragnę zakomunikować szanownej publiki iż kwestie
pełną wątpliwości do rozbicia posiadam.

Ma wszak anielska egzystencja pomocy wymaga
z pełną powagą ! ku szanownej publiki.

Na czymże lepiej czas płynący nie ubłagalnie
Nie zależnie od stanu majątku nastroju traci się. G
rając w Visual Novelki na PS2 czy PC?

Przeczytałem 80ch The world only god knows i też chce pograć w to co Keima xD ale z tego powodu ze nie mam PSP zastanawiam czy lepsze do tego jest PS2 czy PC

GargoinX
31-12-2010, 11:33
yeah wkoncu ktos obudzil ten temat. Sen zimowy sie konczy, wstawac kutfa.

Napisałem coś w temacie to od razu zaczęli pisać. :cup:

Gangrel
01-01-2011, 17:03
Bo jesteś pomarańczą.

Tompior
02-01-2011, 02:02
A ja jakoś Clannad After Story skończyć nie umiem.

@Tomp
A po znajomości spuścisz z ceny trochę? Bo mnie na ~~100 zimnych lechów nie stać za bradzo. xD
No już jadę do Rybnika :D

Edwardo
02-01-2011, 02:16
@up: Fail? Jako pierwszy i ostatni :P
Dzisiaj nareszcie zrealizowałem projekt, nad którym myślałem od kilku miesięcy.
Eerion, masz koszulkę z TTGL? Przebij to :D :

Tak z ciekawości wszedłem do tematu i zaciekawiło mnie to. Bardzo mi się podoba lecz nie wiem co tam jest napisane ;P

@Eerion

Cały czas czytam Twojego bloga i zaciekawił mnie jeden opis:
"I tak jest więcej niż było w Irlandii"

To w ilu krajach byłeś? Masz jeszcze jakieś blogi?

Tompior
02-01-2011, 02:47
Tak z ciekawości wszedłem do tematu i zaciekawiło mnie to. Bardzo mi się podoba lecz nie wiem co tam jest napisane ;P

Ore wo dare da to omotte yagaru. A przynajmniej mam taką nadzieję :D
Jest to epicki tekst pochodzący z anime Tengen Toppa Gurren Lagann i w wolnym tłumaczeniu na angielski oznacza: "Who the hell do you think i am?!"

eerion
02-01-2011, 03:30
@Eerion

Cały czas czytam Twojego bloga i zaciekawił mnie jeden opis:
"I tak jest więcej niż było w Irlandii"

To w ilu krajach byłeś? Masz jeszcze jakieś blogi?
Pobyt powyżej 2 miesięcy to tylko Irlandia i Japonia. Ale w tym pierwszym wyjechałem czysto zarobkowo i żadnych blogów ani różnych takich nie prowadziłem ;)

Edwardo
02-01-2011, 16:51
Pobyt powyżej 2 miesięcy to tylko Irlandia i Japonia. Ale w tym pierwszym wyjechałem czysto zarobkowo i żadnych blogów ani różnych takich nie prowadziłem ;)

Tak z ciekawości :P Jakie jeszcze inne kraje zwiedziłeś? Choć na kilka dni.

@Tompior

Dziękuję ;) Ale jaram się tym napisem na ścianie xD

Tompior
02-01-2011, 17:08
@Tompior
Dziękuję ;) Ale jaram się tym napisem na ścianie xD
No to nie marnuj czasu, leć po farbę i DIY.

Edwardo
02-01-2011, 17:15
No to nie marnuj czasu, leć po farbę i DIY.

Jak bym jakieś znaczki robił to bym nowy język odkrył :D Ale jak będę miał własne mieszkanie to czemu nie ;)

Grycan
02-01-2011, 19:23
Jak się przeniosę do swojego mieszkania (co raczej szybko nie nastąpi. Najpierw szkolę skończę, później jakaś robotę znaleźć), to sobie taki napis (a w każdym bądź razie podobny) na suficie strzele. xD

Corgar Frizz
02-01-2011, 20:12
Mi się marzy Evangelion 01 na ścianie, ewentualnie jakiś art z TTGL. Kiedyś zrobię, sporo jest ludzi malujących na profesjonalnym poziomie. Nawet w moim malutki mieście są przynajmniej dwie takie grupy.

A teraz planuję pomalowanie całego pokoju na barwy Evy 01. Jak kiedyś wprowadzę w życie moje plany, to z pewnością wrzucę na forum.

Swoją drogą, to nie pochwaliłem się koszulkami jakie niedawno kupiłem ^^

1.
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192435.jpg
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192413.jpg
2.
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192226.jpg
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192204.jpg
3.
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192133.jpg
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192107.jpg
4.
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02192032.jpg
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/2011-01-02191929.jpg

W planach mam następne, ale najpierw muszę ograniczyć liczbę postaci które chcę mieć na koszulce. Inaczej czeka mnie kryzys finansowy :p

Nippah~!
Corgar Frizz

Zanpakutoo
02-01-2011, 22:08
Przepraszam was bardzo, że piszę tutaj, ale jestem bardzo zmotywowany zeby osiągnąć to co zaplanowałem. Do rzeczy czy ktoś z was jest członkiem aktywanej gildii na europejskim serwerze Open PVP, w skład której wchodzą fani Bleacha (lub innych Anime)? Proszę o prywatny kontakt, żeby nie robić tutaj spamu.

milano8
02-01-2011, 22:29
corgar ta koszulka z napisem game over jest super osom zajebista <33333

Koszyk
02-01-2011, 22:36
Dokładnie, ta z Game Over daje radke.

Corgar Frizz
02-01-2011, 22:59
Koszyk moderatorem? O_o
Niezły mindfuck.

Ta koszulka to limitowana wersja dla ludzi którzy zamówili zestaw figurek Black Rock Shooter. Nie mam pojęcia jakim cudem udało mi się Yume Hime Projects przekonać żeby mi zrobili taką bez wydawania fortuny na figurki.

Nippah~!
Corgar Frizz

Erverse
02-01-2011, 23:30
O kurcze imponująca kolekcja.
Ja na ogół noszę same koszulki dobrych chłopaków z firmy.

hehe a tak na serio to wstawiam mój ostatni nabytek fanów dragonbala

http://img688.imageshack.us/img688/328/polozielone.jpg

nie polecam na ogół tego typu koszulek bo jak widać po pierwszym praniu wystąpiły jakieś białe pola naokoło mistrza żółwia i koszulke można sobie schować w szafę ; /

DDoS
03-01-2011, 09:41
Tak z ciekawości :P Jakie jeszcze inne kraje zwiedziłeś? Choć na kilka dni.

Wprawdzie pytanie nie do mnie ale nie mogłem się powstrzymać z napisania gdzie bywałem :D
no to od lewej: Hiszpania, Francja, Luksemburg, Liechtenstein, Andora, Dania, Niemcy, Szwajcaria, Włochy, Czechy, Austria, Chorwacja, Węgry, Słowacja, Szwecja, Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia i Rosja

W tym roku postanowiłem zrealizować główny cel, wraz z kumplem lecimy w lipcu do Japonii :D
Czas przygotować jakiś plan podróży i trochę podszkolić się z japońskiego, bo z tego co słyszałem to podobno nie są zbyt kumaci po angielsku? Jakieś dobre rady od osób które były lub są? :)

eerion
03-01-2011, 13:14
Miałem odpisać z 1,5 godziny temu, ale to skutecznie mi przeszkadzało:
http://img818.imageshack.us/img818/795/dsc0037j.jpg
hiehiehie. Nowy rok w Japonii jest zabawny.
Ale wracając do tematu:
Tak z ciekawości Jakie jeszcze inne kraje zwiedziłeś? Choć na kilka dni.
USA (San Francisco konkretnie), Japonię, Portugalię, Hiszpanię, Francję, UK, Irlandię, Niemcy, Włochy, Czechy.
W tym roku postanowiłem zrealizować główny cel, wraz z kumplem lecimy w lipcu do Japonii
Czas przygotować jakiś plan podróży i trochę podszkolić się z japońskiego, bo z tego co słyszałem to podobno nie są zbyt kumaci po angielsku? Jakieś dobre rady od osób które były lub są?
Od 2 miesięcy mieszkam w Osace :P
Pytaj o co chcesz.

edit: Trochę duże zdjęcie. Zapomniałem przeformacić. Kij z tym ;D

DDoS
03-01-2011, 13:35
Jeszcze dokładnie nie zaplanowaliśmy w jakie rejony się udamy i na jak długo (2 lub 3 tygodnie), ale zapewne będzie to Tokyo i okolice lub właśnie Osaka (ze względu na trwający w lipcu Gion Matsuri w Kyoto) a jak się uda to na żywioł i może oba miejsca (wykupić wcześniej JR Pass - ciut to drogie jednak jest:P)

To jak jest z tym porozumiewaniem się z Japończykami? Z for i postów (rok 2008) wynikało, że mało kto tam rozumie angielski. Więc musiałbym zrealizować inny plan wcześniej - nauka języka japońskiego :D

Jak wyglądają ceny hotelików, jedzenia w porównaniu do naszych standardów? Tu też pytanie do osób które były rok temu ile was wyniosła podróż (bez pamiątek :D)

Gangrel
03-01-2011, 17:27
Eerion, you moron. Kto to widział wrzucać jpg'a mającego prawie 5MB, tylko po to, żeby się słodyczami pochwalić?!

eerion
03-01-2011, 21:02
Eerion, you moron. Kto to widział wrzucać jpg'a mającego prawie 5MB, tylko po to, żeby się słodyczami pochwalić?!
Cały M&A thread to widział :D
Jeszcze dokładnie nie zaplanowaliśmy w jakie rejony się udamy i na jak długo (2 lub 3 tygodnie), ale zapewne będzie to Tokyo i okolice lub właśnie Osaka (ze względu na trwający w lipcu Gion Matsuri w Kyoto) a jak się uda to na żywioł i może oba miejsca (wykupić wcześniej JR Pass - ciut to drogie jednak jest)
Jeśli nie masz zamiaru jeździć po całej Japonii to JR pass wam się nie opłaca.
Przejazd Tokyo-Osaka to 6 tysięcy Yenów nocnym busem.

To jak jest z tym porozumiewaniem się z Japończykami? Z for i postów (rok 2008) wynikało, że mało kto tam rozumie angielski. Więc musiałbym zrealizować inny plan wcześniej - nauka języka japońskiego

Bardzo mało kto rozumie angielski. Ale znając podstawowe 150-300 słów załatwisz wszystko co potrzeba jako turysta. Oglądasz sporo anime, więc z połowę tej liczby może już kojarzysz.

Jak wyglądają ceny hotelików, jedzenia w porównaniu do naszych standardów? Tu też pytanie do osób które były rok temu ile was wyniosła podróż (bez pamiątek )
Najtańsze hostele to 2500-3500 yenów za nocleg. Jedzenie... Najtańsze sycące posiłki to będzie 500-800 yenów. Jednak osobiście radzę przygotować się na pojedyncze wydatki rzędu 3000. Być w Japonii a nie spróbować shabu-shabu i paru innych przysmaków to bezsens. Lepiej odłożyć wycieczkę, a popróbować lokalnej kuchni.
Cena ogólna... trudno powiedzieć. Oczywiście obecnie problemem jest drogi yen, ale jakby spadł np. do 3.2 (tyle było jak jechałem na wycieczkę rok temu), to podejrzewam że zamknąłbyś się z 4000-5000 złotych bez biletu. Nie szczędząc przeokrutnie ani nie szalejąc. z JR passem.
Tylko moja rada. Jeśli masz zamiar ostro zwiedzać (a tak raczej będzie) to bardziej polecałbym ci zamiast hosteli tańsze hotele. Cena skacze wtedy do 6-8 tysięcy yenów za nocleg. Jest to sporo jeśli liczyć na nasze, ale ma jeden olbrzymi bonus - wygodę. W tak wymagającej wycieczce - na której może cie jeszcze uderzyć Jet-lag odpowiedni wypoczynek jest ważny. A w najtańszych hostelach z tym jest problem.
JR pass, hotele to cena byłaby 5000, nie więcej myślę (chyba, że naprawdę zaszalejecie z jedzeniem).
A na pałe to myśle, że w 2500 złotych byście się wyrobili (hostele, gyuudon, 1-2 miasta, głównie z buta).
Oczywiście nie licząc przelotu.

Tompior
03-01-2011, 21:08
Ja to zawsze myślałem, że do Japonii trzeba zabrać ze 12 tysięcy na 2-3 tygodnie żeby jako tako coś porobić, a tu widzę, że z 12k zł przez 2 tygodnie można żyć jak król :D

eerion
04-01-2011, 02:56
Jak nie jedziesz z biurem podróży to tak. Tylko trzeba patrzeć gdzie się wchodzi. Pierwsze lepsze restauracje potrafią bardzo zaboleć na przykład ;)

DDoS
04-01-2011, 13:34
Z jedzeniem będzie na pewno ciekawie :D koniecznością jest restauracja z ruchomą taśmą i różnością małych potrwa. Mam nadzieję że nie nadużywają tam cebuli w daniach bo jakoś ona mi nie podchodzi, a ryby i owoce morza <mniam>.

Słowa jakieś tam znam, a nauczyć się kilku więcej nie będzie problem.

Hiragana / katakana / kanji który zapis jest najbardziej widoczny na ulicach, w gazetach?
Zacząłem sobie od nauki hiragany idzie dosyć dobrze.

Mam zamiar zamknąć wycieczkę w granicach 6 tysięcy złotych (w tym 2,5k zł na przelot w obie strony).

Jak z płaceniem np naszą kartą płatniczą, wypłatą gotówki (bankomaty, banki, poczta?) za tym idzie wymiana potem, czy lepiej zaopatrzyć się od razu w Polsce w te 13k~ jenów. :D

Do tematu A&M w styczniu wyjdzie Wolverine (anime), głównego bohatera mieliśmy już okazję zobaczyć w jednym z odcinków Iron Man. Jak będzie fabuła na poziomie IM będzie dobrze.

eerion
04-01-2011, 14:53
Z jedzeniem będzie na pewno ciekawie koniecznością jest restauracja z ruchomą taśmą i różnością małych potrwa. Mam nadzieję że nie nadużywają tam cebuli w daniach bo jakoś ona mi nie podchodzi, a ryby i owoce morza <mniam>.

Train sushi to najtańszy rodzaj sushiarni. Bynajmniej nie jest zły - i tak będzie o wiele lepszy od naszych rodzimych (niestety). Co do cebuli... jakoś konkretnie zauważyłem tylko i wyłącznie cebulę w Gyuudonie, ale nie było czyć tego jakoś w smaku - ja sam nie jestem fanem cebuli, a jeśli mi ona zupełnie nie przeszkadzała, to lajt.

Hiragana / katakana / kanji który zapis jest najbardziej widoczny na ulicach, w gazetach?
Zacząłem sobie od nauki hiragany idzie dosyć dobrze.

Głównie katakana i kanji. Katakany się naucz - słowa w niej najczęściej są pochodzenia angielskiego, więc będziesz w stanie zrozumieć co to znaczy.

Mam zamiar zamknąć wycieczkę w granicach 6 tysięcy złotych (w tym 2,5k zł na przelot w obie strony).

Masz już bilet za 2,5k? Jak nie to wypatruj promocji - w takiej cenie są tylko na nich. Normalnie jest to 3,5k+
W razie takiego budżetu odradzam JR pass. Polecam tydzień na tokyo i okolicę , następnie przejazd nocnym busem (6000 yenów) a następnie tydzień w kansai (osaka, kyoto, itd).
Spróbuj zarezerwować w takim wypadku bilet, że przylot masz do Tokyo, a wylot z Osaki. Inaczej musisz przygotować się na kolejny przejazd za 6000.
Popytam się managera jakie opłaty by były tu gdzie mieszkam za tydzień noclegu. Tylko pod warunkiem, że nie będziesz robił burdelu ani siary. Manager dobrze sprecha po angielsku, więc jak się będziesz dobrze zachowywał to pomoże ci on w naprawdę wielu kwestiach.

Jak z płaceniem np naszą kartą płatniczą, wypłatą gotówki (bankomaty, banki, poczta?) za tym idzie wymiana potem, czy lepiej zaopatrzyć się od razu w Polsce w te 13k~ jenów.

Lepiej zaopatrz się w Polsce. Bankomatów trzeba poszukać, zaś kartą niezbyt często akceptują. Dzisiaj chciałem zapłacić kartą w restauracji, to mi odniosła i powiedziała, że coś nie bangla. Fakt, że karta wymaga wklepania pinu, a żadnej machinerii nie przyniosła... pewnie dla nich to zbyt stara rzecz :D

@Tompiorro:
Kupiłem ci małego souvenira. Znalazłem gazetkę tylko o type moon. Kupiłem ci jeden egzemplarz. z DVD. Zobacze co na nim jest, bo ciekawi mnie. Gazetka sama składa się głównie z mang :D

Grycan
04-01-2011, 17:13
Mi się marzy Evangelion 01 na ścianie, ewentualnie jakiś art z TTGL. Kiedyś zrobię, sporo jest ludzi malujących na profesjonalnym poziomie. Nawet w moim malutki mieście są przynajmniej dwie takie grupy.

A teraz planuję pomalowanie całego pokoju na barwy Evy 01. Jak kiedyś wprowadzę w życie moje plany, to z pewnością wrzucę na forum.

Swoją drogą, to nie pochwaliłem się koszulkami jakie niedawno kupiłem ^^

Foteczki ciachnięte

W planach mam następne, ale najpierw muszę ograniczyć liczbę postaci które chcę mieć na koszulce. Inaczej czeka mnie kryzys finansowy :p

Nippah~!
Corgar Frizz

Kaj to kupiłeś? Też chcę taką!

Tompior
04-01-2011, 21:32
@Tompiorro:
Kupiłem ci małego souvenira. Znalazłem gazetkę tylko o type moon. Kupiłem ci jeden egzemplarz. z DVD. Zobacze co na nim jest, bo ciekawi mnie. Gazetka sama składa się głównie z mang :D
A miała być niespodzianka :D Ale dzięki, bo uwielbiam Type moon ;>
BTW. Szukałeś już może Tainakę?

eerion
05-01-2011, 05:08
A miała być niespodzianka Ale dzięki, bo uwielbiam Type moon ;>
BTW. Szukałeś już może Tainakę?
Tainaki jeszcze nie szukałem. Najprawdopodobnie w tokyo/jak wrócę z tokyo to poszukam.
Co do płyty - nie ruszam jej jednak. Musiałbym odrywać opakowanie od gazetki, a wtedy to będzie brzydko wyglądać jako souvenir :D
No cóż - obejrze jak przyjedziesz do wrocka odebrać.
A co do niespodzianki - dlaczemu niespodzianka? Nikt nic takiego nie mówił :P

Tompior
05-01-2011, 09:23
No to w wpadnę w ferie, na jakieś 2-3 dni :)

DDoS
05-01-2011, 14:21
Samolot Wawa > Tokio > Wawa jest za 2200 Ruskimi liniami i 2500 Austriackimi :)

Szukałem póki co noclegowni w okolicach Tokio, np:
taki hotelik (http://www.booking.com/hotel/jp/horidome-villa.html?aid=311264;label=tokyo-_DOnz40CxrYRk*NALnnWZgS7276321123;sid=9bb3036292c0 01d36590853b74e10276;checkin=2011-07-09;checkout=2011-07-16) 2 osoby, 7 dni - 40 000 jenów (+200 jenów od osoby za noc jakiejś dodatkowej opłaty = 42 800 jenów, wychodzi około te 100 zł za noc o ile nie jest to cena za osobę :D)

Wyjazd planuje ogólnie 8-24 lipca (2 tygodnie, bo 3 jednak nie dam rady ze względu na konieczność zamknięcia czerwca i lipca - karty pracy), myślę że z 3-4 dni na Tokio+Kamakura, a reszta Osaka i Kyoto z racji większej ilości miejsc do zwiedzania.

[qoute=eerion]Popytam się managera jakie opłaty by były tu gdzie mieszkam za tydzień noclegu. Tylko pod warunkiem, że nie będziesz robił burdelu ani siary. Manager dobrze sprecha po angielsku, więc jak się będziesz dobrze zachowywał to pomoże ci on w naprawdę wielu kwestiach.[/quote]

Jeżeli nie miałby nic przeciw dwóm spokojnym i grzecznym Polakom :D (obaj nie pijący jeden z natury drugi postanowienie noworoczne :P)

eerion
05-01-2011, 17:25
Szukałem póki co noclegowni w okolicach Tokio, np:
taki hotelik 2 osoby, 7 dni - 40 000 jenów (+200 jenów od osoby za noc jakiejś dodatkowej opłaty = 42 800 jenów, wychodzi około te 100 zł za noc o ile nie jest to cena za osobę )

Z tego co tam widzę, to wykupujesz pokój (z maksymalną ilością osób.), więc nie powinno być źle. Ale swoją drogą bardzo tani i gitez majonez.

Jeżeli nie miałby nic przeciw dwóm spokojnym i grzecznym Polakom (obaj nie pijący jeden z natury drugi postanowienie noworoczne )
Spoko :P
Powiedzcie tylko na ile byście chcieli dni zostać, bo to ważna rzecz. Zaplanujcie sobie wycieczkę, bo np. w Kyoto lepiej nocować niż dojeżdżać z osaki, itd

Koszyk
05-01-2011, 23:22
Ktoś wie jak długo będą te beznadziejne fillery w bleachu?

I czy w Naruto jeszcze są a jak nie to od którego odcinka mogę ściągać bezpiecznie

Grycan
06-01-2011, 18:40
http://demotywatory.pl/uploads/201101/1294333122_by_kociara09_500.jpg

Ktoś chętny do spróbowania? xD

Pacz_knight
07-01-2011, 10:59
http://www.figure.fm/post/en/21924/Character+Designs+from+Code+Geass+GAIDEN+Boukoku+n o+Akito.html

Coś dla ciekawskich o nowym Code Geass'ie. ;p

@topic
Miło że temat nie tylko się sprowadza do mangi i anime, ale też do samej Japonii. ^^
Ja generalnie mam odłożone 4k na podróż i nie wiem jak to będzie z załatwianiem czegokolwiek. Na razie jednak nie myślę o tym tak bardzo, potrzeba zebrać jeszcze sumkę pieniędzy i mam nadzieję że zrealizuję marzenie w przyszłym roku. ;p

@Frizz
No, no! Projekty mi już pokazywałeś, ale na fotografii wyglądają o niebo lepiej. ;)
Pochwal się w przyszłości kolejnymi. ;p

@edit
To ja też się czymś pochwalę! ^^
http://neko-slay.deviantart.com/gallery/24564828
Ostatnie moje figurki. Do wrzucenia mam jeszcze kilka fotografii dwóch, nowych figurek. xd
Dla chętnych i ciekawych powiem tyle, że w niedługim czasie będą kolejne, kolejne i kolejne. Niestety musicie się liczyć z czasem (mnie też się to tyczy), bo przesyłki z Japonii SAL'em idą cholernie długo. x.X

Mam też figurki na sprzedaż na allegro, więc zainteresowanych proszę o PW. ^^"

Grocix
08-01-2011, 16:26
@eerion
Utakata Hanabi i Sol-faaaa!!!!! Wracaj już. :<

Grycan
09-01-2011, 00:39
Powie mi ktoś coś na temat "Gai-Rei Zero"? Bo nie wiem, czy opłaca się sciągać?

eerion
09-01-2011, 14:35
Tompior - jednak nie przywiozę ci tej płytki. Po wizycie w Tokyo nie tylko jestem spłukany (przypomniałem sobie, że obiecałem rodzinie parę rzeczy kupić...)
No i limit 20 kg bagażu... Ja wyrzuce 2/3 ubrań, żeby wziąć to co już teraz mam.
Sorka chłopaki!

A dzisiaj w gamersie widziałem grę, która była chyba symulatorem tentacli (18+ ofc). Nie mam pytań :D

Tompior
09-01-2011, 15:43
Spoko, kiedy indziej się kupi :D

DDoS
09-01-2011, 19:07
@Grycan, mi się Ga-Rei podobało i polecam (mój typ anime ;p)

Papiery na paszport złożone teraz miech czekania i można zacząć robić rezerwacje :D

kołbaś
09-01-2011, 20:25
panowie teraz zamowienia skladac do DDosa

Tompior
09-01-2011, 23:01
Albo zrzuta na dodatkowe 10kg dla eeriona :D

eerion
10-01-2011, 03:47
U mnie to z lekka po fakcie już, mam zbyt wiele rzeczy do zrobienia/obejrzenia/zjedzenia jeszcze przed wyjazdem, żeby się babrać w extra kilogramy ;D
Anyway
DDos - byłem w Tokyo, kimnąłem się w twoim hoteliku. Komfort jest spoko, tylko wiem czemu taka cena - pokój jest ultra mały. Łóżko też. Dwuosobowe ma 120 cm szerokości. Więc jeśli z kumplem nie lubicie się przytulać, to się zbyt dobrze nie wyśpicie :P
Ale ogólnie to nie ma co narzekać jak na taką cenę.

SoulHunter
10-01-2011, 11:00
Moja prywatna lista Anime:
1. Helsing - od niego zacząłem oglądanie Anime
2. Naruto
3. Bleach
5. Full Metal Alchemist

Zaznaczam że jest to jedynie MOJA SUBIEKTYWNA LISTA :)

DDoS
10-01-2011, 11:44
Ta czytałem o nim (dokładnie 125 cm szerokości :D / edit: chociaż różnie piszą na stronach 120-125) kumplowi powiedziałem to minę miał niezbyt :P Ceny i loka sprawdzam na www.hostelsworld.com (ojciec rezerwował sobie hotele w Indie przez ten serwis), czasami właśnie brakuje dodatkowych informacji odnośnie pokojów i trzeba wertować inne strony.

Co do zamówień te 20 kg trochę mało :D Już mam zamówień trochę i nie wiem czy coś własnego z pl nie zostanie w Japonii.