Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Chesterkaa
01-03-2008, 15:52
Mmmm a wczoraj skonczylam ogladac Ayashi no Ceres. Powiem szczerze, ze pierwszy raz mialam wrazenie ze w ocinki sa wrecz "napchane" informacjami i akcja... Dzisaj zaczelam ogladac Genshiken. Narazie zobaczylam tylko 1 odcinek, ale zapowiada sie milutko ; ]
No i 'Kiba' obejrzany... Teraz szukam czegoś innego, a co do tego porównania z pokemonami to na serio sporo przesadziłem xD Chodziło mi tylko o to że mogą (choć nie muszą) używać do walki Spiritów. Ogólnie to polecam ;]
Co do Ayashi No Ceres - zwątpiłem bodajże przy 12 odcinku, jakoś nie przypadło mi do gustu.
@Edit:
Teraz luknąłem ten ranking animców. Zastanawiałem się czy zacząć oglądać Seirei no Moriboto i postanowiłem zaryzykować ;]
No to skonczylem dzisiaj ogladac "Love Hina". Wszystkie 24+6 odcinkow.
Musze powiedziec, ze bardzo fajne anime :) Mozna sie troche posmiac i nie ma praktycznie nudnych odcinkow. Polecam ^^
- Prodigy -
04-03-2008, 18:21
@Edit:
Teraz luknąłem ten ranking animców. Zastanawiałem się czy zacząć oglądać Seirei no Moriboto i postanowiłem zaryzykować ;]
Ja również zacząłem ostatnio oglądać, ale póki co jestem dopiero przy drugim odcinku, a to stanowczo za wcześnie, żeby wydawać jakikolwiek osąd, bynajmniej jednak spodziewam się czegoś dobrego, tym bardziej, że większość opinii o serii jest pozytywna. No i zrobiłem sobię małą 'to-watch list', z tym, że nie wiem od czego konkretnie zacząć, a jestem - nazwijmy to - ograniczony czasowo (i nie tylko, ale to już mniejszy ból), więc na wszystko z tej listy raczej nie mogę sobie pozwolić, tak też zwracam się z prośbą do osób, które oglądały już niżej wymienione tytuły i są w stanie polecić mi je "od najlepszego, do najgorszego" -
Juushin Enbu - Hero Tales
Ninja Scroll
Ninja Scroll TV Series
Code Geass
Basilisk: Kouga Ninpou Chou
Tengen Toppa Gurren Lagann
Beet the Vandel Buster
Kiba
Haibane Renmei
Mahou Shoujo Tai
Jyu Oh Sei
Rushuna
Samurai 7
Seto no Hanayome
Witch Hunter Robin
Erementar Gerad
Z góry dzięki za sugestie ;)
PS: Oglądał ktoś z was Vexille? Na początku bardzo byłem ciekaw co z tego wyjdzie, ale z każdą minutą filmu moje nadzieje bledły, bo nie znalazłem w tej produkcji niczego, co sprawiłoby, że nie musiałbym uznać czasu spędzonego przed ekranem za stracony...
Zacząłem oglądać Elfen Lied(2 odcinki). Nie podoba mi się. Jeśli to ma wyglądać tak jak te 2 odcinki, to ja dziękuję.
nie tylko 2 pierwsze odcinki sa zajebiscie krwawe. Potem jest tylko lepiej(znaczy mniej krwawiej).
Nadrill, musisz zamykac oczka, bo mamusia nie pozwala na ogladanie takich bzidkich rzeczy?:D
Co Elfen Lied, to moze i jest krwawe, ale nie wyobrazam sobie jakos inaczej tego anime ;-) Krew tam po prostu musi byc, a te akcenty erotyczne czasami... No, trzeba sie z czegos posmiac:D
To jest kurevsko nudne. Jatka mi jakoś nie przeszkadza, ale jej wykonanie...(wtf, goła cizia w masce z Milczenia Owiec rozwala wzrokiem? Oglądałem te normalne i nienormalne anime, ale takie combo mnie przerasta) No nic, dziś zobaczę jeszcze 3 odcinek.
- Prodigy -
04-03-2008, 22:08
Nie wzrokiem, tylko wektorami ;^) W dalszych odcinkach są już one czasem widoczne. Zresztą wszystkie te brutalne sceny nie są bynajmniej esencją całej serii, no chyba, że odbiorca jako wyznacznik jakości traktuje ilość krwi/mordobicia. Ładny morał można na końcu wyciągnąć.
Fakt, jakieśtam łapeczki działające do 2m. Wypaas.
sphinx123
05-03-2008, 00:19
Mariko ma trochę dłuższe niż 2m <sra>
Jeee, dzisiaj zacząłem Death Note oglądać i powiem tak - cud miód i orzeszki:D Wspaniała kreska, fabuła i wogóle wszystko zajebomba:p
..::QRAS::..
20-03-2008, 17:22
Shippuuden 51-52
+Kyuubi ^^
+kreska
-flashbacki
-zbyt malo akcji
- za przedluzanie anime o 8 odcinkow "bo cos sie zaraz stanie", teraz mam nadzieje ze bedzie jakos normalniej.
@2up
to już wyszedł nowy odc. Oo?
- Prodigy -
20-03-2008, 20:23
Rushune ostatnio oglądałem i przyznam, że strasznie średnie, tak na komedie jak i akcję. Jedyne co mi się podobało, to... głos Tygrysa =/ (bo podobny do Mugena z SC).
20-03-2008, 20:27
@2up
to już wyszedł nowy odc. Oo?
o 13.30 juz byl raw ;p
Najlepsze anime jakie widziałem to "Elfen lied" :P Polecam ;]
Heh, skończyłem Death Note oglądać po 2 dniach i było cuuudnie. Anime jak najbardziej obowiązkowe ;)
Tera zacząłem GTO. Pomimo, że dopiero 4 odcinek, ale fajne jest :D
*edit
Moglibyście podać stronki z których ściągaliście (jeśli ściągaliście) odcinki Devil May Cry??
Ale nie podawajcie do torrentów ;< Z góry dzięki jeśli ktoś zna :D
Rushune ostatnio oglądałem i przyznam, że strasznie średnie, tak na komedie jak i akcję. Jedyne co mi się podobało, to... głos Tygrysa =/ (bo podobny do Mugena z SC).
Mugenowi z Samurai Champloo podkłada głos chyba ten sam typ co podkłada Roronoa Zoro z One Piece.
Ja jestem własnie po 2 sezonach School Rumble i czekam na 3, jedna z lepszych komedii jakie widziałem, a obecnie jestem w trakcie oglądania Wolf's Rain.
- Prodigy -
26-03-2008, 20:03
Widział ktoś już może 2 sezon Karasa?
Od czasu do czasu udawalo mi sie trafic na jakies anime na Hyperze. Ogladalem, ogladalem, ogladalem, az w koncu mi sie spodobalo :) Okazalo sie, ze to Bleach. No chyba sie na niego skusze w wakacje, razem z kilkunastoma innymi tytulami (Samurai Champloo, GTO, Elfen Lied, itd.).
@Rohas: nie znam osoby, ktorej by sie nie podobal Death Note :) Jak dla mnie, jest to nadal nr 1 anime, ktore do tej pory widzialem :>
@Up
Popieram sam jestem fanem Death Note choc chcialbym zobaczyc ten nowy swiat Raita ;p
Tak sie najaralem ze zamowilem mange 3 tomow Death Note ;p
Namawiam do obejrzenia Samurai Champlo humor i kreska przedstawiona w tym Anime jest rewelacyjna. Tak samo Gto kto by nie chcial miec takiego nauczyciela xD
A wlasnie zaczelem ogladac Wolf's Rain Anime godne obejrzenia. Jestem na 10 odc z 30 jak narazie ale mam juz all na dysku ;p
Pozdro
@Up
Popieram sam jestem fanem Death Note choc chcialbym zobaczyc ten nowy swiat Raita ;p
Tak sie najaralem ze zamowilem mange 3 tomow Death Note ;p
Namawiam do obejrzenia Samurai Champlo humor i kreska przedstawiona w tym Anime jest rewelacyjna. Tak samo Gto kto by nie chcial miec takiego nauczyciela xD
A wlasnie zaczelem ogladac Wolf's Rain Anime godne obejrzenia. Jestem na 10 odc z 30 jak narazie ale mam juz all na dysku ;p
Pozdro
On się nie nazywa "Raito", ale Light (w Japonii nie ma litery "r", przez co przeciętny mieszkaniec nie umie jej wymówić - w jednym odcinku sam tłumaczy to, a nawet Misa-Misa gdy ma oczy Shinigami jest zdziwiona, że nazywa się właśnie Light). Powinno być "Lajto".
*Mukos
Też mi chodziło po głowie, żeby mange zamówić, ale jakoś narazie wytrzymam :p
A co do tego Samurai Champlo. Oglądacie na jakiejś stronce, czy z torrentów tylko? ;<
Samurai'a Champloo znajdziesz na http://kreskowki.fani.pl/ ale z tego co wiem to nie wszystkie epizody tam działają, nie wiem do którego, bo ja osobiście nie lubię oglądać online, ze względu na słabą jakość, mam premium na rapidzie, więc ściągam z warezów.
- Prodigy -
27-03-2008, 17:08
Samurai'a Champloo znajdziesz na http://kreskowki.fani.pl/ ale z tego co wiem to nie wszystkie epizody tam działają, nie wiem do którego, bo ja osobiście nie lubię oglądać online, ze względu na słabą jakość, mam premium na rapidzie, więc ściągam z warezów.
Prem na RS + DW = tooooony anime do oglądania. A za SC rozglądnąć się opłaca, bo jest warte obejrzenia ;).
Walekifa
27-03-2008, 18:05
No nareszcie ludzie którzy oglądają Samurai Champloo : D ja 23 odcinki obejrzałem na kreskówki.fani.pl . Potem wszystkie zaczęły wygasać,a ostatnie 3 odcinki mam właśnie z Darkwarez. Nie przepadam za anime ale to jest Arcydzieło..
Duke Dran
27-03-2008, 18:13
Ostatnio zacząłem oglądać Death Note. Powiem jedno... je****ste anime.
@up
popieram jestem na 4 epie ; D, czy ryuuki ma non-stop otwarte oczy jak ryba? i kim sa te 2 postacie z 1 openingu? (bluehair'rowaty i ten redhair'rowaty* gość?)
*jakoś tako mi sie powiedziało ; p
@up
popieram jestem na 4 epie ; D, czy ryuuki ma non-stop otwarte oczy jak ryba? i kim sa te 2 postacie z 1 openingu? (bluehair'rowaty i ten redhair'rowaty* gość?)
*jakoś tako mi sie powiedziało ; p
A po co mamy ci spoilowac?^^ Dowiesz sie w swoim czasie ;P (i Shinigami nazywa sie Ryuk)
@down: Obejrzalem chyba 2 odcinki Bravo Girls, ale potem zaczalem cos innego :)
Nie powiem ci ile masz na to czekac :D Wszystkiego sie dowiesz w swoim czasie. Co to za atrakcja wiedziec co sie stanie i kiedy...
@up
ok,powiedz który ep,bede wiedział ile mam na to czekać...
pewnie Kira (lol) cierpi na rozdwojenie jaźni?
ps:widizał ktoś takie anime jak Bravo Girls?,zabawna komedia z ładnymi dziewczynami :p (to jest gat.Shonen?)
*Rayza
W pierwszych 10 odcinkach się dowiesz, więc nie musisz płakać, że trza dużo czekać :P
*edit (down)
Jaa, faktycznie xD Po prostu oglądałem cały czas z polskimi napisami i było tam wszędzie Ryuuku, więc się przyzwyczaiłem :P Dzięki za poprawę :-)
Ryuuku tak naprawdę :D
Nie. Podwójne u pojawia sie z zamiany japońskiej pisowni. Tak samo "ku" - tam nie ma samych spółgłosek. Dlatego tłumacząc najodpowiedniejsze by było Ryuk, ew. przetłumaczyć znaczeniowo imie (ale to nie jest zbyt mądre i popularne)
Znalazłem stronkę na któej można oglądać anime (nawet troszkę tego tam jest):
http://www.kreskoweczki.pl
Pozdro :)
*Rayza (down)
Fajny podpis, tylko one wyglądają na takie młoooode bardzo :P
nom,fajna strona ja tam oglądam girls bravo i death note ^^,ale wersji veoh tv
chociaż początkowo nazwa kojarzyła mi sie z dosłw. kreskówkami,to tak nie jest
@up
maja maks 17-18 lat. : p
Najlepsze Anime jakie ogadałem to:
- Elfen Lied
*Nie ma lepszego Anime, wzruszylem sie na koncu.
- Fate stay/nights
*2 Najlepsze ANime
- Zero no tsukaima
*Warto obejrzec
3 Najlepsze ANime.
29-03-2008, 20:14
Najlepsze Anime jakie ogadałem to:
- Elfen Lied
*Nie ma lepszego Anime, wzruszylem sie na koncu.
- Fate stay/nights
*2 Najlepsze ANime
- Zero no tsukaima
*Warto obejrzec
3 Najlepsze ANime.
Co do elfen lied to sie nie zgodze "sa lepsze"
a do pozycji numer 2 i 3 to myslimy podobnie :P btw. czekamy na 3 seria ZnT :D
Ogladal z was ktos School Days badz tez Suzuke?
Bo tak patrze ze nikt nic nie wspomnial :'((((((((((((((
@Edit
Rayza co tej blondi wystaje z tylka ? :O
Kumpel z klasy mi gadał o tej Suzuce. Podobne super anime. Nie wiem. Skończyłem narazie oglądać GTO i zacząłem Devil May Cry'a. Ale to krótkie, raptem 12 odcinków, więc może potem ta Suzuka:p
Rayza co tej blondi wystaje z tylka ? :O
Wibrator? : o
*edit
Powiedzcie mi z jakiego to jest anime : P
http://i234.photobucket.com/albums/ee114/rose_of_light/Ouran%20High%20School%20Host%20Club/70072915.jpg
Xendriel
02-04-2008, 17:46
Najlepsze anime to "Kapitan Jastrzab" ahhhh przypomina mi sie dziecinstwo :p
Najlepsze anime to "Kapitan Jastrzab" ahhhh przypomina mi sie dziecinstwo :p
Hail Tsubasa ; P
@Rohas
Ouran High School Host bodajze
*Kramer
Dzięęęękiii :)
Dokładnie się to nazywa Ouran High School Host Club:p
MasterTusk
02-04-2008, 20:28
Prawdę mówiąc, anime i manga kojarzą mi się z bajkami dla dzieci, nigdy nie dostrzegałem w tym głębszych przekazów, jednakże zaciekawiła mnie fabuła Death Note(przeglądając ten temat natknąłem się na owy tytuł:p), toteż właśnie buforuje mi się drugi odcinek:)
Bo wiesz MasterTusk, sa rozne rodzaje anime. Niektore maja glebszy sens (byousoku 5 centimeter), a niektore nie :)
Sa takze ambitniejsze z rozbudowana i zlozona fabula (death note).
To, ze zaczales swoja przygode z anime od Death Note'a ma swoje plusy i minusy. DN jest po prostu swietny (wg wielu fanow anime) i po obejrzeniu takiego "master piece" mozesz miec problemy, ze znalezieniem czegos rownie wciagajacego :P
*Kramer
Dzięęęękiii :)
Dokładnie się to nazywa Ouran High School Host Club:p
Sry zjadlem gdzies club :p
co do death note , to jest arcydzielo ze tak powiem
Zacząłem oglądać Elfen Lied(2 odcinki). Nie podoba mi się. Jeśli to ma wyglądać tak jak te 2 odcinki, to ja dziękuję.
Yyy...
Dziś mi się nudziło i zobaczyłem 3 odcinek. Skończyłem na 10 i chcę więcej...
Duke Dran
02-04-2008, 22:51
Widzę, że ten Elfen Lied ma spore poparcie : P chyba też zacznę oglądać zwłaszcza, że anime to tylko 13 odcinków + 1 OVA. Takie właśnie anime lubię, a nie jakieś tasiemce po 100 000 odcinków. Noo może zostawmy Naruto i DB.
PS: Hellsing rządzi!
Widzę, że ten Elfen Lied ma spore poparcie : P chyba też zacznę oglądać zwłaszcza, że anime to tylko 13 odcinków + 1 OVA. Takie właśnie anime lubię, a nie jakieś tasiemce po 100 000 odcinków. Noo może zostawmy Naruto i DB.
No, a dodatkowo OVA możesz sobie odpuścić. Ja obejrzałem; tylko żałuję straconego czasu (miałem dylemat, Slam Dunk, czy OVA Elfen Lied).
głodny jestem :/
Zjedz coś :D.
Ogolnie widzialem okolo 5 anime majacych okolo 12 odcinkow i po kazdym z nich czulem niedosyt :P Najbardziej lubie, kiedy jest przynajmniej 25 ;) (albo tak jak death note ponad 30).
Wlasnie zaczalem ogladac Full Metal Alchemist na Hyperze. Leci 1 odcinek dziennie, po japonsku z polskimi napisami. Po 2 odcinkach, musze powiedziec, ze fajne nawet ;)
@down: napisalem, ze lubie anime takiej dlugosci jak death note :P
obejrzyj Death Note,nie pożałujesz 37 odc. genialne anime
- Prodigy -
03-04-2008, 18:45
Ogolnie widzialem okolo 5 anime majacych okolo 12 odcinkow i po kazdym z nich czulem niedosyt :P Najbardziej lubie, kiedy jest przynajmniej 25 ;) (albo tak jak death note ponad 30). Wlasnie zaczalem ogladac Full Metal Alchemist na Hyperze. Leci 1 odcinek dziennie, po japonsku z polskimi napisami. Po 2 odcinkach, musze powiedziec, ze fajne nawet ;)
Obejrzyj Berserka i powiedz, że 25 odcinków jest wystarczające. Uznam Cie za masochistę... ;^)
Walekifa
03-04-2008, 20:36
Hellsinga znam od bardzo dawna,wiadomo. To chyba pierwsze anime(takie poważne,nie pokemony) jakie znałem. Ale dopiero teraz się nim zainteresowałem i właśnie oglądam 2 odcinek. Bardzo mi się podoba ; ) Dobry klimat. No i ta giwera : D
Edit:
Aha. I widzę sporo podobieństw między Hellsingiem a Sin City : D Co jest oczywiście plusem wielkiem.
03-04-2008, 21:27
"Shippuuden 53-54"
Podobala mi sie kreska , dodano kilka nowch utworow , fajnie przedstawione nie ktore akcje. Minusem jest to ze wchodza nie zapowiedziane filtery !!! ... -.- (jak to mowia na innych forach "perrot idze na kase a nie na fanow")
z naruto robi sie teraz zwykly tasmiec choc z tygodnia na tydzien ciagle mam nadzieje ze przestanie. I z tygodnia na tydzien sie zawodze...
Naruto Shippuuden byl fajny do pewnego momentu. Potem same fillery. Polecam mange, tam sie zawsze cos dzieje :)
@down: ogolnie ogladajac anime powinno sie angielski znac :P (ma sie duzo wiecej tytulow do wyboru)
ale trzeba dobrze zdac anglika ;/,po polsku raczej juz niema
Duke Dran
03-04-2008, 21:58
Hellsinga znam od bardzo dawna,wiadomo. To chyba pierwsze anime(takie poważne,nie pokemony) jakie znałem. Ale dopiero teraz się nim zainteresowałem i właśnie oglądam 2 odcinek. Bardzo mi się podoba ; ) Dobry klimat. No i ta giwera : D
Edit:
Aha. I widzę sporo podobieństw między Hellsingiem a Sin City : D Co jest oczywiście plusem wielkiem.
Warto obejrzeć standardowe anime ale powiem Ci, że pozostawia ono spory niedosyt i brak informacji. Najlepszym wyjściem jest oglądanie OVA, które są oryginalnym obrazem mangi. Odwzorowuje dosłownie wszystko + kilka dodatków. Wygląda wręcz przepięknie w porównaniu do zwykłego anime. Jak to z OVA bywa wychodzi sobie nieregularnie co trochę boli. Naprawdę polecam OVA Hellsinga, tam przynajmniej jest wszystko wyjaśnione i panienka Seras jest o wiele seksowniejsza :>.
Hu hu dawno tu nie zaglądałem :P
Co powiecie o serii 'Basilisk Kouga Ninpou Chou' ?
Właśnie skończyłem i nie było złe, oglądał ktoś?
sphinx123
04-04-2008, 17:29
Ja zacząłem oglądać ostatnio Fate i Zero no Tsukaima. Oba anime są wciągające trzeba przyznać :P
wie ktos moze gdzie mozna sciagnac anime gilgamesh z napisami ?
Skończyłem oglądać Suzumiya Haruhi no Yuuutsu. Fajne, nawet bardzo.
Walekifa
05-04-2008, 21:03
Warto obejrzeć standardowe anime ale powiem Ci, że pozostawia ono spory niedosyt i brak informacji. Najlepszym wyjściem jest oglądanie OVA, które są oryginalnym obrazem mangi. Odwzorowuje dosłownie wszystko + kilka dodatków. Wygląda wręcz przepięknie w porównaniu do zwykłego anime. Jak to z OVA bywa wychodzi sobie nieregularnie co trochę boli. Naprawdę polecam OVA Hellsinga, tam przynajmniej jest wszystko wyjaśnione i panienka Seras jest o wiele seksowniejsza :>.
: D
Obejrzałem standard. Ostatni odcinek był strasznie pomotany. W sumie to 3 ostatnie. I tak stwierdzam że anime super. OVA opowiada tę samą historię,tylko nowa wersja? Widziałem na youtube scenę walki Alucarda z tym Watykańskim okularnikiem której nie było w standardzie ;l ; p
szybki jesteś ja jestem na 26 epie : p , a dzis zamówiłem se 2 mangi parodie DN...../Life Note/ i jeszcze jedna
Kyziorek
12-04-2008, 11:07
osobiście nienawidze anime, ale to nic osobistego
osobiście nienawidze anime, ale to nic osobistego
Fajnie, ale po co nam to mowisz? :P Zdajemy sobie z tego sprawe, ze wielu ludzi uwaza anime za "bajeczki dla dzieci" ale to juz ich wybor.
------------------------------------------------------------------------------------------
@topic: Ogladam sobie codziennie fullmetal alchemist na Hyperze i jak narazie (okolo 10 ep.) bardzo mi sie podoba.
zazdroszczę ci Hypera,miałem go kiedyś :(..
Drutek_z_piekla_rodem
15-04-2008, 23:27
UWAGA UWAGA (tuturutu!)
za jakieś 2-3 mies. wyjdzie Zero no Tsukaima 3: Princesses no Rondo
Pojawi się elfka, która uratowała Saita przed śmiercią - Tiffania
oraz pomniejsze postacie będą miały jakąś rolę w fabule (zdawało mi się, że były tylko zapychaczami - nie licząc kilku odc.)
Plakaty:
http://www.zeronotsukaima.wbijam.pl/images/plakaty/plakat2a.jpg
http://www.zeronotsukaima.wbijam.pl/images/plakaty/plakat4a.jpg
http://www.zeronotsukaima.wbijam.pl/images/plakaty/plakat5a.jpg
http://www.zeronotsukaima.wbijam.pl/images/plakaty/plakat3a.jpg
http://www.zeronotsukaima.wbijam.pl/images/plakaty/plakata.jpg
PS: Po twarzy Tiffanii wnioskuję, że zdegraduje pod względem śmiechu Louise i Saita
PS2: Polecam anime Inuyasha - tylko dla cierpliwych - 160 odc :D
Tylko prosze bez spoilerow...
Mam zamiar obejrzec w wakacje cala serie :P
Duke Dran
16-04-2008, 00:06
O tak Inuyasha bardzo fajne i komiczne anime. Mam też gdzieś kilka tomików mangi : ) (nie skany tylko oryginały w rl).
16-04-2008, 07:14
Narescie ! jedna z bardziej zabawnych anime wraca xD
sphinx123
16-04-2008, 13:53
w Zero no Tsukaima wkurzało mnie, że w pierwszej serii od pewnego momentu CO ODCINEK musiała przylatywać Tabitha i Zerbst na tym niebieskim smoku i ratować sytuacje xDD
ale trzeba dobrze zdac anglika ;/,po polsku raczej juz niema
Mylisz się. Na tej stronie :
http://animesub.info/
Jest wielu tłumaczy, którzy profesjonalnie tłumaczą z różnych wersji na jęz. polski
A tak przy okazji polecam taki kalendarz :
http://animecalendar.net/
Mi bardzo pomógł ;) Ogląda ktoś może 2 serię Code Geassa?
Drutek_z_piekla_rodem
20-04-2008, 03:14
Uwaga, Uwaga!
Senioras, i oczywiście - Senioritas!
wychodzi nowe anime 51-ocinkowe PT: "Soul Eater"
1 odc macie na: anime wbijam pl
Wg mnie najlepsze anime 2008 roku (oczywiście od razu po ZnT)
Akcja odbywa się w alternatywnej przeszłości/innym świecie (trudno się domyślić), gdzie... no właśnie co? Tu się zaczyna wasza podróż w świat magii, śmierci i skoków na 10 metrów
PS: Shinigami-sama jest w*jebisty!
Aha: będę na bieżąco informował o świecie anime :D
@2up
chodziło o wersje bez pol. napisów....
Walekifa
20-04-2008, 21:12
Uwaga, Uwaga!
Senioras, i oczywiście - Senioritas!
wychodzi nowe anime 51-ocinkowe PT: "Soul Eater"
1 odc macie na: anime wbijam pl
Wg mnie najlepsze anime 2008 roku (oczywiście od razu po ZnT)
Akcja odbywa się w alternatywnej przeszłości/innym świecie (trudno się domyślić), gdzie... no właśnie co? Tu się zaczyna wasza podróż w świat magii, śmierci i skoków na 10 metrów
PS: Shinigami-sama jest w*jebisty!
Fajne tototo Soul Eater ; P
Vlad Dracula
21-04-2008, 14:54
<3 Dragon Ball <3
Soul Eater imo jest dość kiepski, ale widziałem 1 odc. więc zobaczymy co dalej.
22-04-2008, 14:05
Soul Eater imo jest dość kiepski, ale widziałem 1 odc. więc zobaczymy co dalej.
dla mnie gdy obejrzalem opening to zbyt dzika kreska :p
A mi sie tam podobalo Onegai Teacher ; p
A mi sie tam podobalo Onegai Teacher ; p
No xd
Lucky Star... fajne to? Bo nie wiem czy zasysać.
Z innego forum wiem, ze lucky star jest fajny ;)
A swoja droga: polecam Zero no Tsukaima tym, ktorzy jeszcze tego nie widzieli :)
Onegai Teacher i Onegai Twins tez ogladalem, rowniez polcam :P
Lucky Star... fajne to? Bo nie wiem czy zasysać.
Genialne, ale polecam najpierw obejrzeć Melancholy of Suzumiya Harugi i całego Full Metal Panic.
Pierwsze to mus, by zrozumieć sporą część akcji, a drugie dla pewnych smaczków.
@nad
z całą pewnością...najlepsze sa miny jednej z bohaterek : 3 i jej zachowanie
Genialne, ale polecam najpierw obejrzeć Melancholy of Suzumiya Harugi i całego Full Metal Panic.
Pierwsze to mus, by zrozumieć sporą część akcji, a drugie dla pewnych smaczków.
No właśnie Haruhi oglądałem i szukam czegoś podobnego, i ktoś mi Lucky Star polecił.
Ogląda ktoś może 2 serię Code Geassa?
Ja oglądam, zajebi*ste anime ;d, główny bohater przypomina Raito z DN, co jest zdecydowanie plusem ;f
Co do Soul Eater'a, obejrzałem 2 ep'y i nie jestem pewien co o tym myśleć, podoba mi się postać ojca Maki ;d, walki też nawet dobre są, ale ten świat taki trochę "dziecinny" ten księżyc uśmiechnięty i Shinigami (Bóg śmierci) przedstawiony został jako idiota z wielką ręką.
Cóż dam serii szansę zobaczymy co będzie dalej.
Obecnie jestem w trakcie oglądania Higurashi no Naku Koro ni Kai czyli drugiej serii Higurashi no Naku Koro ni. Wciągające i zaje.biście zrobione anime ;d. Nie będę się rozpisywał, więcej o tym anime tutaj:
Pierwsza seria
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/823-higurashi-no-naku-koro-ni/rec/840
Druga seria
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1041-higurashi-no-naku-koro-ni-kai/rec/1069
Obecnie jestem w trakcie oglądania Higurashi no Naku Koro ni Kai czyli drugiej serii Higurashi no Naku Koro ni. Wciągające i zaje.biście zrobione anime ;d. Nie będę się rozpisywał, więcej o tym anime tutaj:
Pierwsza seria
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/823-higurashi-no-naku-koro-ni/rec/840
Druga seria
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1041-higurashi-no-naku-koro-ni-kai/rec/1069
Hmm, mnie się to anime jakieś śmieszne wydaje. Niby cukiereczkowate i słodkie, a z drugiej strony sie zabijają tasakami i bejzbolami xD, Anime może i jest ciekawe - nie wiem. Oglądałem pojedyncze filmiki na youtube, więc się nie wypowiadam. Musiałbym się bardziej zagłębić w fabułę, ale jak pisałem - troszkę mi się wydaje śmieszny fakt "cukiereczkowych zabójców" ;P
Faktem jest, że kreska jest uboga i trochę jej brakuję do doskonałości, ale
anime ani trochę nie ucierpiało na tym, oglądając całą serię nie zwracałem w ogóle uwagi na kreskę, ponieważ byłem tak pochłonięty fabułą. Jeśli chodzi o "cukierkowych zabójców" to nie jest tak, że wszyscy ciągle zabijają się tasakami, bejsbolami czy maczetami, oglądając pojedyncze odcinki na youtube nie da się ogarnąć fabuły, ponieważ cała pierwsza seria podzielona jest na 6 części, składających się po 3-5 epizodów. 4 części są "pytaniami", a 2 "odpowiedziami" jak to ujął autor recenzji z anime.tanuki.pl Jeśli będziesz oglądał jakieś losowe odcinki to nie da się tego ogarnąć, ponieważ po każdej "części" serii następuje 'reset', w każdej dzieje się coś innego, nie które części są uzupełnieniami innych. Przyczyna owego "resetu" jest wytłumaczona na początku drugiej serii, ale nie będę spoilerował, obejrzyj parę 2 pierwsze części (miały po 4 odcinki) czyli do 8 ep'a jak Ci sie spodoba to będziesz oglądał jak nie to nie ;d
Corgar Frizz
25-04-2008, 10:38
Co do Lucky star:
1. Anime jest świetne.....
2. Żeby spokojnie oglądać trzeba obejrzeć co najmniej te serie:
-Haruhi Suzumiya no yuutsu
-Clannad
-Full Metal panic
- inne anime tez nie zaszkodzą ( zwłaszcza echii ;p )
Ostatnio obejrzałem Tokimeki Memorial: Only Love. Musze przyznać że bardzo wciąga. A i zakończenie świetne..... z kumplem prawie sie popłakaliśmy pod koniec ;p
BTW. Podajcie jakieś anime przy którym można się rozpłakac.... cholernie fajne uczucie. Nie wiem czemu ale lubię to... takie połączenie melancholii i smutku. Tylko nie miejcie mnie za beksę... po prostu jestem wrażliwy.
Corgar Frizz
BTW. Podajcie jakieś anime przy którym można się rozpłakac.... cholernie fajne uczucie. Nie wiem czemu ale lubię to... takie połączenie melancholii i smutku. Tylko nie miejcie mnie za beksę... po prostu jestem wrażliwy.
hm... Byousoku go centimeter (5 cm per sec)
Wolf's Rain
Gungrave (tylko od opinii słyszałem, nie ogladalem)
To tak z reki, jak coś mi się przypomni to powiem
@Corgar frizz
ja jakoś tych co podałeś,nie oglądałem a świetnie sie bawiłem przy Lucky Star ; p
Chesterkaa
25-04-2008, 20:16
Srry, ze sie wcinam.
Grobowiec Swietlikow.
Nie dla gowniarzy (w sensie umyslowym)
Ryczlam. Po prostu ryczalam. (Pelno metrazowka tematyka; dramat/ wojenny [?])
Srry, ze sie wcinam.
Grobowiec Swietlikow.
Nie dla gowniarzy (w sensie umyslowym)
Ryczlam. Po prostu ryczalam. (Pelno metrazowka tematyka; dramat/ wojenny [?])
Taa.. <wojenny>.. Film smutny fakt.. lecz bardzo ciekawy i jak zwykle pokazuje "taką smutną Japonię ( to chyba Jap. była nie? ).
Polecam ;-)
W wolnej chwili możesz jeszcze spróbować Air (smutniejszego nie oglądałem).
Chesterkaa
26-04-2008, 18:53
W wolnej chwili możesz jeszcze spróbować Air (smutniejszego nie oglądałem).
Od Aira byl chyba dla mnie smutniejszy Grobowiec Swietlikow ; <
Walekifa
04-05-2008, 17:44
3 odcinki Soul Eatera (prolog) obejrzane. Fajne w sumie,szkoda,że wychodzi tak powoli.
@soul eater anime
Poplułem się kawą jak usłyszałem głos Maki x.x.
Tsubaki <3
@soul eater manga
6 i pół siódmego przeczytane.
Chce ktoś?
@topic
Zabieram się za Ergo Proxy. Warto?
04-05-2008, 19:12
Zabieram się za Ergo Proxy. Warto?
Dla mnie slabe ale to moje odczucie
@ergo proxy
Odpuściłem po 15 ep'ach. Jakoś mi się nie chce.
Próbuję teraz z innej nieco beczki. Spiral Alive. Miał z tym ktoś styczność ?
Pyzaland
06-05-2008, 16:45
Ja jestem na 4 tomie death note'a, dobre, dobre.
oglądam OHSHC, ale się zacięłam w połowie jakoś.
pipiru piru piru piru pipiru pi...
Chesterkaa
06-05-2008, 19:09
Ouran High School Host Club
Ogladal ktos ? Przeczytalam recenzje w Otaku i sie troche napalilam.
@down
No dobra moze jestem slepa i nie kumata, nie zaskoczylam na poczatku skrotu. A poza tym co z tego,ze sie zaciala w polowie O.o Mi raczej chodzilo o opinie, odczucia itd xd
Ogladal ktos ? Przeczytalam recenzje w Otaku i sie troche napalilam.
Weź obejrzyj kilka odcinków i powiedz co i jak, bo sam bym sobie chętnie obejrzał, a aktualnie czasu nie mam :p
Oglądam Air teraz (6 odcinek) i jakoś nie powiem żeby to było jakoś baaardzo smutne. Fakt, czasem może być troszkę smutnawo, ale nie aż tak bardzo, no chyba, że jeszcze się fabuła bardziej rozkręci:baby:
Teraz z innej beczki (niby nie o M&A ale pośrednio o Japonii) ^^. Może głupie pytanie, ale jak się je sushi? Bo widziałem jedno zawinięte w wodorosty, inne jakieś sam łosoś i na tym coś położone i po prostu się namacza w jakimś sosie(?) czy czymś podobnym. (Chyba, że to sushi nie jest ^^). Ktoś by się na tym znał, to dzięki za info:D
Ja czytam czasem Naruto a oglądam Bleach Naruto i Suel Enter :D
Teraz z innej beczki (niby nie o M&A ale pośrednio o Japonii) ^^. Może głupie pytanie, ale jak się je sushi? Bo widziałem jedno zawinięte w wodorosty, inne jakieś sam łosoś i na tym coś położone i po prostu się namacza w jakimś sosie(?) czy czymś podobnym. (Chyba, że to sushi nie jest ^^). Ktoś by się na tym znał, to dzięki za info:D
Ta, sos sojowy to jest. Najlepiej jest wziąć w palce, jeśli nie dajesz rady pałeczkami, zamoczyć w sosie sojowym i zjeść w całości. Jeśli odłożysz kawałek na talerz - będziesz się korzył przed Japończykiem, błagając o wybacznie. Ten chrzan, który dostajesz w standarcie jest piekielnie ostry, ale zdrowy i oczyszcza, je się go małymi porcyjkami między jednym, a drugim 'ryżem w wodoroście.
Chesterkaa
08-05-2008, 17:40
Weź obejrzyj kilka odcinków i powiedz co i jak, bo sam bym sobie chętnie obejrzał, a aktualnie czasu nie mam :p
Oglądam Air teraz (6 odcinek) i jakoś nie powiem żeby to było jakoś baaardzo smutne. Fakt, czasem może być troszkę smutnawo, ale nie aż tak bardzo, no chyba, że jeszcze się fabuła bardziej rozkręci:baby:
Wlasnie problem jest w tym, ze nie moge tego znalezc w rmvb, a jak juz znajde tos nawet w avi to all odcinki a nie mam wolnych 4giga ^^ Ale jak znajde to obejrze.
A co do Aira... Poczekaj na koniec. I przygotuj chusteczki.
Wlasnie problem jest w tym, ze nie moge tego znalezc w rmvb, a jak juz znajde tos nawet w avi to all odcinki a nie mam wolnych 4giga ^^ Ale jak znajde to obejrze.
A może interesuje Cię oglądanie przez przeglądarkę? Jeżeli tak, to polecam moją ulubioną stronkę:
http://kreskowki.fani.pl
;]
*Osore
Thx ; *
A powiedz mi jeszcze jedno. Znalazłem restaurację japońską i tam jest taki "pakiet": 6 sushi i 6 maki. Które jest które? O wygląd mi chodzi :p
Walekifa
08-05-2008, 19:50
Po przeczytaniu opisu Shigurui podjarałem się,że będzie podobne coś do Samurai Champloo,ale wyłączyłem 1-wszy odcinek po 3/4 jego upłynięcia. Nudne.. Może kiedyś spróbuje to obejrzeć,ale nie teraz.
Chciałem napisać jeszcze o Vexille. To nie jest odcinkowe anime,tylko film (znaczy takie długie Anime,no ; p ) W całości możemy znaleźć je na kreskówki.fani.pl Osobiście polecam,bardzo fajne,bardzo fajnie zrobione.
- Prodigy -
08-05-2008, 19:55
Po przeczytaniu opisu Shigurui podjarałem się,że będzie podobne coś do Samurai Champloo,ale wyłączyłem 1-wszy odcinek po 3/4 jego upłynięcia. Nudne.. Może kiedyś spróbuje to obejrzeć,ale nie teraz.
Chciałem napisać jeszcze o Vexille. To nie jest odcinkowe anime,tylko film (znaczy takie długie Anime,no ; p ) W całości możemy znaleźć je na kreskówki.fani.pl Osobiście polecam,bardzo fajne,bardzo fajnie zrobione.
Niestety nie dostrzegam w tym innych zalet poza "fajnie zrobione". Wolę Appleseeda.
Walekifa
08-05-2008, 20:00
A wiesz,ja po prostu lubię takie.. Pełne akcji ; p A chciał bym jeszcze dodać że praktycznie 100% pomysłów tam jest zgapione za czymś innym : D Od razu można tam dostrzec elementy z Crysis,Dune'a i innych.
@rohas
Dziwna ta restauracja.
Maki to jest ryż zawinięty w wodorost w kształcie walca, w środku mogą jeszcze być najróżniejsze niespodzianki ;d
Sushi to nazwa potrawy - ogólnie. Z tego co się orientuję, to maki jest jednym z rodzajów sushi. Możliwe, że chodzi o najpopularniejszą odmianę sushi - nigiri - to jest ryż w kształcie takiego owala, a na wierzch kładzie się najczęściej surową rybę.
@topic
Czytał ktoś kiedyś mangę Paper Eleven? Jeśli nie, polecam, warto, chociaż łatwa w odbiorze nie jest.
- Prodigy -
08-05-2008, 20:26
A wiesz,ja po prostu lubię takie.. Pełne akcji ; p A chciał bym jeszcze dodać że praktycznie 100% pomysłów tam jest zgapione za czymś innym : D Od razu można tam dostrzec elementy z Crysis,Dune'a i innych.
Problem w tym, że akcji było w tym filmie, wg mnie, jak na lekarstwo i, nie licząc kilku drobnych momentów, wiało z tego nudą jak cholera. Przyznam, że animacja i grafika dopracowana, ale to bodajże wszystko co mogę dobrego o Vexille powiedzieć.. Chociaż może to tylko ja, nielubiący futurystycznych anime malkontent ;^). Swoją drogą, jeśli podobało Ci się "V", obejrzyj Karas, o ile jeszcze nie widziałeś - IMHO o niebo lepsze - ciekawsza fabuła, dużo więcej się dzieje, świetne efekty i genialna muzyka podczas walk.
*Osore
Dzięki ;) Pójdę tam, to sie zobaczy :-P
*topic
Widział ktoś Kawaler miecza (http://anime.tanuki.pl/strony/anime/871-kawaler-miecza/rec/892)? Bo mi kumpel polecał, ale sam nie wiem co o tym myśleć :o
Chesterkaa
08-05-2008, 21:40
A może interesuje Cię oglądanie przez przeglądarkę? Jeżeli tak, to polecam moją ulubioną stronkę:
http://kreskowki.fani.pl
;]
Dzieki :* zapomnialam, ze ta strona istnieje odkad mi sie mozilla wyczyscila XD Jestem przy trzecim odcinku :) Calkiem mile. Kojarzy mi sie troche z He Is My Master :P
Skończyłem Air. Fakt, ostatni odcinek był baaaardzo wzruszający, ale jakoś (ledwo :p) obyło się bez łez. Anime jest miodzio. Pomimo, że jest to raczej wzruszające/smutne, to momentami, też można się pośmiać z niektórych rzeczy. Polecam wszystkim ;)
Dobra, mam ochotę na śmieszne anime. Już dostawałem propozycje, jednak szukam jakiegoś, które zobaczę online, nie mam ochoty teraz ściągać.
Walekifa
09-05-2008, 22:19
W Soul Eater w sumie jest całkiem sporo śmiesznych rzeczy (przynajmniej na mój gust) Szczególnie 3 odcinek,bo też mam lekką manię na punkcie tego, co ten koleś ; p Niestety ukazuje się rzadko,bo nowe jest. No i na pewno są jakieś śmieszniejsze anime,bo komedia to nie jest. Ale fajne,nie powiem.
Dobra, mam ochotę na śmieszne anime. Już dostawałem propozycje, jednak szukam jakiegoś, które zobaczę online, nie mam ochoty teraz ściągać.
Green Green - 12+1 odcinkow :) Zboczony humor, ale smieszny ;>
A jezeli cos dluzszego to Love Hina (okolo 24 odc + 3-4 ova)
Wszystko mozna zobaczyc online na VeohTV
@down: jezeli ktos lubi zboczony humor to green green jest ok ;> No i wiadomo, ze jest tepe. Dlatego smieszne :D
Chesterkaa
10-05-2008, 00:42
Green Green - 12+1 odcinkow :) Zboczony humor, ale smieszny ;>
A jezeli cos dluzszego to Love Hina (okolo 24 odc + 3-4 ova)
Wszystko mozna zobaczyc online na VeohTV
IMO to sa strasznie tepe anime, ale mozna sie klocic : D faktycznie sa "smieszne". Zalezy co kto lubi ^^
LH anime,ssie,ale manga to co innego :)....,Girls bravo to zabawne ecchi ....
Ja teraz jestem na 23im odcinku Death Note. Musze powiedziec, ze wciagajace i ciekawe ;)
Rekin Master
10-05-2008, 20:30
Skończyłem Air. Fakt, ostatni odcinek był baaaardzo wzruszający, ale jakoś (ledwo :p) obyło się bez łez. Anime jest miodzio. Pomimo, że jest to raczej wzruszające/smutne, to momentami, też można się pośmiać z niektórych rzeczy. Polecam wszystkim ;)
kurde. mnie to w ogóle nie ruszyło ;/ nie żebym robił z siebie jakiegoś 'jestem zajebiaszczy, bo mnie nic nie wzrusza!', ale nie czułem żadnego smutku.
Spodziewałem się czegoś lepszego.
kurde. mnie to w ogóle nie ruszyło ;/ nie żebym robił z siebie jakiegoś 'jestem zajebiaszczy, bo mnie nic nie wzrusza!', ale nie czułem żadnego smutku.
Nie znasz się ;)
No wiesz, ogólnie to anime nie wzruszało, ale niektóre momenty było smutne i czasem nawet bardzo. No ale to moje odczucia :P
*Hodal
No bez jaj, nie każdy musi się zalewać łzami jak patrzy na Air'a ...
*M&A
Oglądam Chobits (11 ep. aktualnie) i powiem jedno - zayebyste :D Wiele śmiechu i w ogóle. Jak najbardziej godne polecenia jako anime (w pewnym sensie) komedia : P
Zalgadis
12-05-2008, 07:14
http://pl.youtube.com/watch?v=2WQyu3...eature=related UWAGA
No to już wiemy z czego Kishi zgapiał pomysł.
Czy naruto nadal jest przez was uważane za oryginalne?
Oczywiście nadal lubię Naruto ^^.
Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.
Btw. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Naruto byl zainspirowany Dragon Ballem.
Zalgadis
12-05-2008, 13:42
http://pl.youtube.com/watch?v=2WQyu36kt7w&feature=related
Teraz powinno działać.
No ale zobacz jakie podobieństwo ;p
Ja ostatnio dokonczylem Death Note (robi swietne wrazenie, perfekcyjny wybor jako pierwsze porzadne obejrzane anime), a dzis skonczylem Green Green (fajne, ale po zakonczeniu mam taki, mm... melancholijny nastroj). Co moglibyscie mi polecic do obejrzenia?:)
@Down
Dzieki, narazie leca pierwsze 3 odcinki. Obejrze to podziele sie wrazeniami.
Chesterkaa
20-05-2008, 21:04
Ja moge ze spokojem poliecic Paradise Kiss obejrzalam w jeden dzien [o w sumie w dwa] jeden po drugim odcinku ;] Jednego wieczora 10, a nastepnego "ranka" jak tylko wtalam obejrzalam 2 koncowe ;] Teraz ogladam Loveless czy jakos tak, ale to raczej pozycja dla ludzi niehomofobicznych ;]Jestem na 8 odcinku i jest calkiem, calkiem tylko, ze narazie nie mam czasu na obejrzenie pozostalych 4 odcinkow ; /
A ja Code Geass ;) niedawno nawet 2 sezon wyszedł
recenzja : http://anime.tanuki.pl/strony/anime/921-code-geass-hangyaku-no-lelouch/rec/944
*M&A
Oglądam Chobits (11 ep. aktualnie) i powiem jedno - zayebyste :D Wiele śmiechu i w ogóle. Jak najbardziej godne polecenia jako anime (w pewnym sensie) komedia : P
Ja kiedyś myślałem, jak pewnie większość ludzi oglądających anime, że ecchi to gatunek dla napalonych pajaców. Oj, jak bardzo zmieniłem zdanie po obejrzeniu Chobitsa. :D Do dzisiaj mi się humor poprawia, jak przypominam sobie odcinek o sieciowym erpegu.
Ja zacząłem oglądać Code Geass dziś,jakoś mi sie to niezbyt podoba,ale ciekawość co sie stanie potem jest silniejsza...
i Skończyłem oglądać Lucky Star ;(,było takie Fajne....
Chesterkaa
21-05-2008, 16:44
Nie mowiecie mi o Code ~ juz rzygac mi sie tym chce. Kolezanka tak sie podnieca, ze na kazdej i lekcji przerwie mi dupe zawraca i kolezankom jak nie lubi suzaku i w ogole ciagle ma z tym opisy na gg, po prostu swira mozna dostac o.O
Rotfl też nie lubie Suzaku xDD Każdy ma swój gust ;))
@Usako
Heh to masz pecha : D..
To może zna ktoś jakieś dobre anime typu: Kryminał coś jak Death Note,czy Humor jak Lucky Star?
Chesterkaa
21-05-2008, 19:18
Ouran High School Host Club XD jak z komedii : D
Dzisiaj mialem ostatnia mature, wiec zaczynaja mi sie wakacje do konca wrzesnia :D
Oto co zamierzam obejrzec w tym czasie:
OHSHC
Dokoncze zero no tsukaima
Bleach
Lucky Star
Girls bravo(?)
Elfen Lied
Great Teacher Onizuka
One Piece
Chobits
Spirited Away
Macie jeszcze jakies propozycje? ;> Bo to co wymienilem, to starczy moze na pol miesiaca :P A moze jakies kinowki? :>
[te juz widzialem, wiec ich nie wpisujcie]
Dragon Ball
Naruto
Onegai Teacher
Onegai Twins
Death Note
Green Green
Ichigo 100%
Byousoku 5 centimeter
Toki wo Kakeru Shoujo
Love Hina
Fullmetal alchemist
Appleseed
Macie jeszcze jakies propozycje? ;> Bo to co wymienilem, to starczy moze na pol miesiaca :P A moze jakies kinowki? :>
Dragon Ball
Naruto
Onegai Teacher
Onegai Twins
Death Note
Green Green
Ichigo 100%
Byousoku 5 centimeter
Toki wo Kakeru Shoujo
Love Hina
Fullmetal alchemist
Appleseed
Myślę, że spodobało by ci się: Clannad, Great Teacher Onizuka, Hellsing, Cowboy Bebop, Air, Haibane Renmei... może Chobits. Z kinówek to mi się bardzo podobało Spirited Away (coś cudownego, choć bardziej przypominającego baśń), było nawet ostatnio w TV (6 stycznia), jest jeszcze Grobowiec Świetlików, Księżniczka Mononoke... starczy? :D
Tasiemca One piece,Kinówki : Death Note The Move,The Move 2....
mmm,......
Grobowie Świetlików, Clannad, Kanon, Air
Oba filmy DN widzialem. Ogolnie straszny crap ;)
One piece dodaje do listy. Great teacher onizuka tez. Chobits rowniez ;D
No i kinoweczka - Spirited Away.
Dzieki Thero, za dobre propozycje :D
ZenekGrab
21-05-2008, 23:16
A oglądaliście też może DN Live Action polecam
to wersja Anime, czy wersja Realistyczna ?
Chesterkaa
22-05-2008, 11:46
Ja polecam Chrno Crusade ,Higurashi no naku koro ni kai i jeszcze xxxHolic (nie to nie hentai)
ZenekGrab
22-05-2008, 14:44
DN wersja realistyczna ale i tak warta obejrzenia.
Corgar Frizz
22-05-2008, 16:10
I znowu dawno mnie tu nie było, rok się kończy więc nie bardzo mam czas na anime ( nie nie uczę się, jakoś tak weny na oglądanie nie mam), albo biorę się za rysowanie. Jakoś tak mnie wzięło. Kumpel narysował jakieś oko, potem przerysowałem... i całkiem fajnie mi idzie... tylko teorii jest dużo jak się chce proporcje ciała zachować.
Swoją drogą w pierwszym poście jest lista anime jakie widziałem, ale to dawno temu. Umieszczą nową listę v2.0 i plan na najbliższe miesiące bo ktoś chciał jakieś anime na wakacje.
Obejrzane(lub w trakcie oglądania):
1.Naruto
2.Shippuuden
3.Bleach
4.Full Metal Alchemist
5.Bakuretsu Tenshi
6.Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
7.Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan 2nd series
8.Shakugan no shana
9.Shakugan no shana second
10.Devil May Cry
11.Hellsing
12.Disgasea
13.Air TV
14.Green Green
15. Onegai Teacher
16.Zero no tsukaima
17.Ouran Hight School Host Club
18.Haruhi Suzumiya no Yuuutsu
19.Tokimeki Memorial: Only Love
20.Soul Eater
21.Lucky Star
22.Tenjou Tenge
23.Clannad
24.Tiger Mask xD
25.He is My master
26.Ikkitousen
27.Death Note
28.Witch Hunter Robin
29.Slayers
30.Sailor Moon
31.Fate/Stay Night
32.Elfen Lied
Do Obejrzenia przez wakacje:
1.Kanon
2.Shuffle!
3.Neon Genesis Evangelion
4.Hellsing Ultimate
5.Kaze no Stigma
6.Karakon
7.Ninja Scroll
8.Full Metal Panic
9.Full Metal Panic fumoffu
10.Full Metal Panic: Second Raid
11.Code Geass
12.Black Lagoon
13.Myself-Yourself
14.Love Hina
15.Ichigo 100%
16.Dragon Ball
17.Air Gear
18.Chrno Crusade
19.Maki Sengi
20.Onegai Twins
21.Trigun
22.Gundam Seed
Jak znacie coś godne polecenia to piszcie, bo znając mnie obejrzę to wszystko do wakacji -.-.
Corgar Frizz
Daren Darkhammer
22-05-2008, 21:54
Ja tam z anime to tylko Dragon Ball xDD
Czyli jeszcze w zyciu nie widziales prawdziwego, dobrego anime ;>
Chesterkaa
22-05-2008, 22:38
No to teraz ja ; <
FullMetal Alchemist (+kinowka)
GTO
Rozen Maiden (2serie)
Narzeczona dla kota
Grobowiec Swietlikow
Ruchomy zamek Hauru
Spirited away
Elfen lied
Chrno crusade
Air
Higurashi (prawie dwie serie, koncze druga)
Chobits
xxxHolic (+kinowka)
Sakura~ (kinowka)
Moj sasiad totoro
Opowiesc z Ziemiomorza
Ghost in the shell (kinowka)
Sailor moon
Onegai Teacher
Hell Girl (2 serie)
POKEMONY xD
Green Green
He is my master
Tristia - blekitna wyspa
Loveless
Paradise Kiss
Shakugan no shana second
No i pare odcinko Dragon Balla i Naruto ale jakos nie splecjalnie mi przypadly do gustu ;s
te pogrubione to takie ktore bardziej przypadly mi do gustu, pewnie jeszcze cos tam bylo ale nie pamietam ;s
Walekifa
22-05-2008, 23:16
No Corgar Frizz dodaj do listy Samurai Champloo! i OVA Hellsinga.
FMA
Bleach
Fate/Stay Night
Naruto
Naruto Shippuuden
Devil May Cry
Zero no Tsukaima
I jeszcze parę innych, mniej godnych polecenia.
Btw. Założyłem grupę dla fanów anime. Jeszcze trochę a uzbiera się na nowe podforum.
Polecam te anime ! Ale najlepsze z tego wszystkiego (moim zdaniem) jest >>Elfen Lied<<
» Bleach
» Clannad
» Elfen Lied
» Fate/Stay Night
» Green Green
» Love Hina
» Myself; Yourself
» Naruto
» Onegai Teacher
» Onegai Twins
» Suzumiya Haruhi
» Zero no Tsukaima
Zaliczylem Lucky Star, przyjemne i mile ;) Bede mial czas to zabiore sie za Air.
Badon podejzewam ze jestes czestym gosciem na servisie wbijam.pl no nie =) Ja ostatnio skonczylem ogladac Myself Yourself i jestem zachwycony tym anime, co poswiadcza moj zchizol na anime typu telenowela szkolna =P
ZenekGrab
27-05-2008, 21:43
no ja tak samo na wbijam oglądam obejrzałem już tam all co jest i teraz oglądam kanon bo jeszcze nie widziałem xD
Badon podejzewam ze jestes czestym gosciem na servisie wbijam.pl no nie =) Ja ostatnio skonczylem ogladac Myself Yourself i jestem zachwycony tym anime, co poswiadcza moj zchizol na anime typu telenowela szkolna =P
Niekoniecznie. Ja np. jak ogladalem sobie rozne Ecchi to nazwy bralem z wikipedii ;) A to, ze akurat na wbijam.pl wiekszosc z nich byla, to czysty przypadek ;p
No i wszystko ogladalem na VeohTV z eng subami ;)
@up: tyle, ze na wbijam jest slaba jakosc ;> A tlumaczenie jp->eng->pl jest raczej slabe.
@kołbaś
Twoje przypuszczenia są prawdziwe... Ja tylko na tamtej stronie oglądałem anime. B)
Zrobił się mały update obejrzanych/oglądanych przeze mnie anime ;f
Naruto
Bleach
D.Gray-man
Shakugan No Shana
Dragon Ball
Death Note
Onegai Teacher
Elfen Lied
Great Teacher Onizuka
Green Green
Clannad
Myself; yourself
Ichigo 100%
Shaman king
Air
Kenichi
Fate/Stay Night
Fullmetal Alchemist
Fullmetal Panic
Hellsing
One Piece
Zero no Tsukaima
Yaiba
Cowbowy Bebop
Neon Genesis Evangelion
Blood+
Tsubasa road to 2002
Love Hina
Nana
Haruhi Suzumiya
Golden boy
Beck
Tengen Toppa Gurren
Claymore
NHK
Onegai Twins
Samurai 7
Seto no Hanayome
Sayonara Zetsubou Sensei
Darker Than Black
Beck
School Rumble
Samurai Champloo
Tokko
Higurashi no Naku Koro ni
Higurashi no Naku Koro ni Kai
School Days
Lovely Complex
Suzuka
Wolf's Rain
Spice and wolf
Code Geass
Soul Eater
Ah! My Godess!
Air Gear
Tenjou Tenge
Hikaru no Go
Monster
Rurouni Kenshin
Obecnie jestem w trakcie oglądania Lucky Star.
nje lubie. anime odruchowo kojarza mi sie z hentai :/ :/ :/ :/
Chesterkaa
28-05-2008, 21:29
Moze mama go przywiazywala do krzesla i kazala mu sie patrzec na zue tentacle : D
Zue,tentacle,Zue....są straszne chciałaś kiedyś je na mnie nasłać...
ale uciekłem ja sie zorientowały ze nie jestem ładna Blondynką.....
nje lubie. anime odruchowo kojarza mi sie z hentai :/ :/ :/ :/
Choć hentaie pewnie lubisz, nie? :P
Chesterkaa
29-05-2008, 19:07
Yyy zaczelam czytac 1 tom Hellsinga i powiem, ze jestem pod wrazeniem :) anime nie widzialam, jakos nie moglam sie za to zabrac.
Dzisiaj obejrzalem 1 odcinek Lucky Stara.
Po 1: początkowa piosenka zostawia slad na psychice :P
Po 2: czy wszystkie odcinki bede wygladaly jak ten pierwszy? Bo te dluuuugie nuuuudne rozmowy nie sa dla mnie. Moze na poczatku wydawalo mi sie to smieszne (jak jesc tego rogala) ale juz potem to na serio, czekalem az sie odcinek skonczy.
Czy jezeli nie podobal mi sie 1 odcinek, warto meczyc sie dalej?:d
tylko 1 odc. jest taki....
jak chcesz ja wymiękłem po 4 odc. code geass...
W Lucky Star nie ma żadnego przewodniego wątku. To takie anime to obejrzenia jak masz za dużo wolnego czasu i nie masz ochoty myśleć. Sam do końca serii nie wytrwałem.
Powiem wam jedno.
Kanon, Myself Yourself, Clannad, True Tears.
Normalnie zakochalem sie w takim rodzaju anime. Teraz mecze Oneagi Teacher a potem zaczne meczyc Oneagi Tweens. Moze mi ktos polecic jeszzce cos z tego rodzaju anime ?
W Lucky Star nie ma żadnego przewodniego wątku. To takie anime to obejrzenia jak masz za dużo wolnego czasu i nie masz ochoty myśleć. Sam do końca serii nie wytrwałem.
jak dla mnie to dobre anime,takie oderwanie od bijatyk.kryminałów,etc.
i dobrze ze niema motywu przewodniczego,bo w pewnym sensie można all sie spodziewać w graniach.
w dodatku można tam dojrzeć trochę o ich kulturze i życiu i ciekawostkach ze np: ze mają mundurki sezonowe ; p
Ma ktoś informacje kiedy będzie trzeci sezon Zero no Tsukaima?
Szukalem w googlach i nie moglem takiego info znalezc ;<
Ale ja chce 3 serie, w ktorej pewnie bedzie sie czesto pojawiac: "Fairy with big boobs" :P
Co do Lucky Stara, ogladalem dzisiaj drugi odcinek i w polowie wymieklem. To jednak nie dla mnie. Wole, jak jest jakas fabula. Jak poszczegolne odcinki sa jakos ze soba powiazane.
W Lucky Star, zniecheca mnie kreska, jak i brak tego, co juz wyzej opisalem ;p
Teraz ogladam Elfen Lied (koncze wlasnie 8 odcinek) a potem sie chyba zabiore za Ouran high school (czy to prawda, ze to anime jest o gejach? :D )
Corgar Frizz
31-05-2008, 18:01
To ja was nie rozumiem... mi w Lucky star właśnie się to podało. Brak fabuły, mnóstwo dialogów i kraska jakaś taka fajna.
Btw. Oglądał ktoś Clannada i Lucky star? Koniecznie obydwa tytuły. Bo mi bliźniaczki z Lucki star dziwnie przypominają 2 siostry z Clannada. Tzn wygląd i charakter (tak trochę). W ogóle ostatnio wszyscy mi przypominają postacie z innych anime...
Podobał się wam ostatni odcinek Soul eatera? Mi w miarę, tylko bardzo wolno fabuła się posuwa.
Co teraz zacząc oglądac:
-Neon Genesis Evangelion
-Myself, Yourself
-Dokonczyc wszystkie nie skonczone anime
-One piece
Corgar Frizz
Ja odnosnie Lucky Stara zgadzam sie z Rayza i Corgarem. Takie lekkie, niemeczace, oderwanie ;) Jak sie ma czas to mozna obejrzec.
Ja ostatnio obejrzalem cale Full Metal Panic, a teraz koncze Air. Co byscie polecali teraz?:)
jak nie ogladales to wszystkie anime na wbijam.pl czyli clannad, myself yourself, true tears, chrono crusade, devil may cry, hellsing, oneagi teacher a potem twins(choc tego jeszcze nie ogladalem).
Putresz231
31-05-2008, 21:08
nice,hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A ja do onegaiow polecam dobra japonska wersje z angielskimi napisami w VeohTV :)
Jest tam rowniez naruto, bleach, elfen lied i wiele innych dobrych anime ;>
@Frizz,Grocix,
Dobrze powiedziane!! :D
@up
tam oglądałem DN,i Girls Bravo
Btw. Oglądał ktoś Clannada i Lucky star? Koniecznie obydwa tytuły. Bo mi bliźniaczki z Lucki star dziwnie przypominają 2 siostry z Clannada. Tzn wygląd i charakter (tak trochę). W ogóle ostatnio wszyscy mi przypominają postacie z innych anime...
Nie przypominają. Te 2 babki z Clannada to tak jakby są bohaterki Lucky Stara ;)
Nie przypominają. Te 2 babki z Clannada to tak jakby są bohaterki Lucky Stara ;)
Na animesuki ktoś jakiś czas temu narysował te 2 babki z Clannada na styl Lucky Star. Jak znajdę to zapodam, bo świetnie to wyglądało.
Ma ktoś informacje kiedy będzie trzeci sezon Zero no Tsukaima?
Lipiec? Tak mi się coś kojarzy, że pod koniec lipca miało być.
Powiem wam jedno.
Kanon, Myself Yourself, Clannad, True Tears.
Normalnie zakochalem sie w takim rodzaju anime. Teraz mecze Oneagi Teacher a potem zaczne meczyc Oneagi Tweens. Moze mi ktos polecic jeszzce cos z tego rodzaju anime ?
Jeżeli a propos Clannada to - Kanon (2006), Air. Cała trójką wymyślona przez tych samych ludzi. Chyba. Często się można spotkać z opinią, że Clannad to taki gorszy Kanon, ja się z tym nie zgadzam. To Kanon jest gorszym Clannadem. : P
Drutek_z_piekla_rodem
01-06-2008, 17:05
POLECAM:
- Girls Bravo ( Ecchi - duuuużo cyckuf B))
- Ah! my goddess (romans)
- ai yori aoshi + enishi (romans troche przesłodzone :/)
- Chobits - NIE można NIE zobaczyć!
- Air TV (smutne, płakałem :() <<<< bede wydobywać dobre anime :kilof:
PS: Film Clannad jeszcze smutniejszy od Air TV! Jak zobaczyłem do końca to płakałem bardziej niż przy Air!
pojechałeś....
ecchi to wiadomo ze jest trochę nagości
Ta ecchi to dopiero jest oav GreenGreen wiec wiecie. Thero co do Porownywania Kanona do Clannad. Bohaterowie sa bardzo podobni do postaci w tych anime. Zwlaszcza Męskie odpowiedniki. Charakterki maja takie same. Dlatego to9 mi sie podoba =P A ze opowiada inna historie to bardzo dobze przynajmniej nie wpada sie w monotonie.
No i bardzo wazne teraz ogladam ostatnie 3 odcinki(wlasnie sie za nie zabieram) wiec odczucia po calej serii powiem wam za mniej wiecej 1.5h. Btw tutaj tak smoa jak w clannad mialem taka zchize jagby w ktoryms odcinku anime powinno sie konczyc bo histtoria ktora byla prowadzona zakonczyla sie. Tak bylo w clannad z Fuko oraz tutaj, tyle ze juz nie pamietam gdzie =P ale tez byl taki momecik gdzie byl zchiz jak obejzalo sie wlasnie ten 9 odcinek clannadu i tylko o kurwa zaraz zaraz juz sie konczy a mialo byc 24 odcinki =P
13 odcinek Green Greena to juz nie za bardzo ecchi :)
Mozna powiedziec, ze to taki hentai z cenzura ;P
Skonczylem dzisiaj ogladac Elfen Lied. Ogolnie fajne. Na pewno bylo to jakies inne doswiadczenie, niz przy ogladaniu innych anime.
jest tutaj gdzies moj post ale nie chce mi sie go szukac i edytowac, moge powiedziec ze Kanon 2006 jest naprawde warty obejrzenia ;)
Jest warte wczoraj wieczorem objezalem caly i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony takim anime. Jak to mowi ta nappa na S(saori czy jakos tak) i opowiada ze to moze my jestesmy w czyims snie i to tenktops powoduje wszystkie cuda jakie sie tutaj zdazaja(typu wyzdrownienia cudowne, Mokoto etc)
02-06-2008, 15:27
Co do Girl Bravo to troche az za duzo tych cyckow , gdyby autor pokazywal je mniej napewno anime stalo sie bardziej ciekawe bo tak to zobaczysz cycki w 1,2,3, odcinku to dalej nie chce ci sie ogladac bo wiesz ze znowu cycki ;p takie moje przemyslenia
Co do Girl Bravo to troche az za duzo tych cyckow , gdyby autor pokazywal je mniej napewno anime stalo sie bardziej ciekawe bo tak to zobaczysz cycki w 1,2,3, odcinku to dalej nie chce ci sie ogladac bo wiesz ze znowu cycki ;p takie moje przemyslenia
To tak jak włączyć o 1 w nocy TV xD
zaprawde zadko spotykam sie z czyms takim.. zeby facetowi bylo za duzo cyckow? :O
chyba cos z toba nie dobrze koles ;d
Moze jest normalny a nie zboczony ?
http://www.clannad.wbijam.pl/images/plakat_after_story.jpg
Ja poczekam.
Btw w ktorym anime ktore ostatnio obejzalem.
"Koniec to takie dziwne uczucie"
green green jak dla było Nazbyt zboczone odeszłem po 1 epie...
ale bravo girls było fajne : D zwłaszcza 1 ep. 2 serii
02-06-2008, 17:08
zaprawde zadko spotykam sie z czyms takim.. zeby facetowi bylo za duzo cyckow? :O
chyba cos z toba nie dobrze koles ;d
nie wiem ile masz lat lecz realne CYCKi sa zajebiste :D (fajnie sie pobawic xD)
Frytasek
02-06-2008, 17:20
Ja tylko oglądałem Dragon Ball i Naruto :)
Virusmaxi
02-06-2008, 18:16
Właśnie będę zaczynał oglądać 3 ep Soul Eatera
W sumie ciekawe Anime się wydaje, mimo że jest w sumie bardzo niepoważne ;p
Chesterkaa
02-06-2008, 19:28
Ja tylko oglądałem Dragon Ball i Naruto :)
Ra faktycznie jest sie czym chwalic =D
nie wiem ile masz lat lecz realne CYCKi sa zajebiste :D (fajnie sie pobawic xD)
a czy gdzies napisalem ze nie? :P
@up
tu od razu widać,kto jest dorosły i ma że tak powiem "powodzenie" :D
@Qras
też tak chciałbym... [n/c]
@Virus
poczekaj na 4 ep....myślałem ze to takie fajne pseudo-ecchi ...
E tam, mi i tak sie podoba ;] (chodzi o Soul Eatera).
Anime trawię tylko jedno. Dużo ludzi uważa je za nudne, gówniane itd, ale ja je kocham i właśnie oglądam całą serię od nowa.
INITIAL D FOREVER ;) <3
Virusmaxi
03-06-2008, 07:29
@Virus
poczekaj na 4 ep....myślałem ze to takie fajne pseudo-ecchi ...
Podoba mi się :P
Corgar Frizz
03-06-2008, 20:20
Właśnie skończyłem oglądać Shakugan no Shana Second... i jakiś taki niedosyt czuje po tym. To chyba dlatego ze tak nagle sie skończyło, i pozostało kilka niedokończonych wątków. Ciekawe czy będzie Shakugan no Shana Third...
Co do Soul Eatera... najlepszy był odcinek jak Syn shinigami-sama walczył z mumia i jak soul i dark star walczyli z Synem shinigami-sama... Ogólnie Soul Eater jest bardzo śmieszny.
Czyta ktoś mangę D.gray Man? Całość można znaleźć na www.onemanga.com.
Corgar Frizz
Virusmaxi
04-06-2008, 07:18
Co do Soul Eatera... najlepszy był odcinek jak Syn shinigami-sama walczył z mumia i jak soul i dark star walczyli z Synem shinigami-sama... Ogólnie Soul Eater jest bardzo śmieszny.
Raz śmieszny raz nie, a odcinki z Kidem były żałosne :P
Właśni ooglądnąłem 7 ep, i teraz to wciągłem się na dobre.
@FRIZZ,
the best był 1 ep :D,reszta niezła ale ilość odc. pokazuje na /hiroł/?
piszcie na forach o anime i Japonii xD
wasze stare pumpkin-pumpkin i sa zakazone czarnom krwiom : \
a wasze taty nie maja zon i curki im uciekajom.
wasze curki plaskie dehy
soul eater jest dziwny
@down
ja poogladalem tylko te co sa na necie czyli 8 odcinkow ;[[[[[ do tego jednego nie bylo na wbijam.pl tylko gdzies indziej znalazlem - soul oberwal =<
ta racja,co nie zmienia faktu przeterminowana galaretko ,ze jest też zabawny jak końcówka odc. w którym walczą z tym doktorkiem [5ep?]
Próbował 173 razy,ostatecznie oblał,wyjeżdżanie za drzwi
Wlasnie skonczylem ogladac Oneagi Twins i w sumie skonczylo sie tak jak przewidzialem a ja tak w sumie lubie =) Cholerka ale az mnie w*****a porownanie systemu zarzadzania i ogolnie wspolpracy uczen-nauczyciek naszego kraju a kraju kwitnacej wisni. Tam jest normalnie specjalne kluby ktore maja wlasne budzety przeznaczane i ustalane poprzez rade uczniowska. Ona wogole ma tam spora wladze. A tutaj nie. mamy siedziec w korycie i tylko kuc. 0 zainteresowaniem uczniami i jakims robieniem zajec pozalekcyjnych. Nic! Ale ja to juz zmienie, szykuje sie u mnie w technikum reforma.
ta,1,2 gimn. były kółka, a teraz nima...
@up - ten usunąc
zacząłem oglądać nowe anime i Jestem pod wrażeniem,żeby nie powiedzieć szokiem ,teorii jak i pomysłu na anime zwanego Melancholy of Haruki Suzumiya,Anime zapowiada sie nudno,śmiesznie,czyli podobno do Lucky star lecz Odc.5 zmienia zdanie na temat tego anime o 180 stopni,jak i teoria świata..
Polecam
Chesterkaa
06-06-2008, 22:02
@up - ten usunąc
zacząłem oglądać nowe anime i Jestem pod wrażeniem,żeby nie powiedzieć szokiem ,teorii jak i pomysłu na anime zwanego Melancholy of Haruki Suzumiya,Anime zapowiada sie nudno,śmiesznie,czyli podobno do Lucky star lecz Odc.5 zmienia zdanie na temat tego anime o 180 stopni,jak i teoria świata..
Polecam
Ta kurna zawsze jak chcialm obejrzec i szukalam torrentow to jak jakies znajdowalam i sciganelam w koncu to pozniej mi napisy nie paswoaly XD a juz od dawna mialam ochote obejrzec ; /
Corgar Frizz
07-06-2008, 00:16
A żałuj ze jeszcze Suzumiya'i nie miałaś okazji obejrzeć. Co do linków....
Chcesz, masz... ;p
http://www.realitylapse.com/videos/the-melancholy-of-haruhi-suzumiya.php
Odcinki w rmvb, jakosc niezła, tylko trzeba ilosc fps w subedicie przestawić, ale to chyba każdy umie.
Ogólnie Haruhi jest świetnym anime... tylko na początku kolejność wydaje sie nie taka, albo ma sie wrażenie ze sie w zlej kolejności sciaglo. Ale to dlatego ze co odcinek przeskakuje sie do innej chwili w anime. Polecam ;p
Teraz oglądam He is my master i powiem wam ze bardzo śmieszne to jest. Tylko trzeba lubiec takie anime, bo jak ktoś sie wychował na dragon ballach czy innych takich to może mu sie nie spodobać... Chociaż chyba wszyscy lubią świński i zboczony humor.
Corgar Frizz
Drutek_z_piekla_rodem
07-06-2008, 00:18
@ileś razy tam down Hazuma:
Dobrze opowiedziane o znaczeniu Hentai. Swoją drogą cosik nie lubie tego - ecchi lepsze!
PS: przepraszam Kołbaś, jeżeli cię uraziłem.
Corgar Frizz
07-06-2008, 00:35
@Drutek
Jeśli nie umiesz zachować podstaw kultury to ten temat nie jest dla ciebie. Albo będziesz pisał jak człowiek, albo nie pisz w tym temacie nic!
A teraz apel do wszystkich:
Piszcie w miarę kulturalnie i nie jeźdźcie po sobie bo chce utrzymać jakiś poziom tego tematu. Potem przyjdzie jakiś "heretyk ;p" popatrzy jak sie kłócimy i wyciągnie fałszywe wnioski....
Walekifa
07-06-2008, 09:54
Mi Soul Eater podoba się bardzo. Ludzie mówią,że to zamienianie się tych dzieci w broń jest żałosne. Dla mnie wręcz przeciwnie ; p Zazwyczaj jestem fanem tych nielubianych rzeczy. Takiego Naruto Czy Dragon Ball nie ruszę... Soul Eater jest dla mnie świetny. Szkoda,że tak powoli wychodzi ; p A dziwność w tym anime jest pozytywna.
Virusmaxi
07-06-2008, 11:54
Mi Soul Eater podoba się bardzo. Ludzie mówią,że to zamienianie się tych dzieci w broń jest żałosne. Dla mnie wręcz przeciwnie ; p Zazwyczaj jestem fanem tych nielubianych rzeczy. Takiego Naruto Czy Dragon Ball nie ruszę... Soul Eater jest dla mnie świetny. Szkoda,że tak powoli wychodzi ; p A dziwność w tym anime jest pozytywna.
To zamienianie się w broń jest zajebiste no i szkoda że tak powoli wychodzi.. :<
@Usako
to masz pecha,ja oglądam na anime.wbijam.pl warte obejrzenia
@top
co do soula fajne,nawet w poważnych odc. jest zabawnie ^^,
Chesterkaa
07-06-2008, 13:50
Dobra dzisaj chyba zaczne, bo i tak nie mam nic lepszego do roboty =d
Witam wszystkich fanów japonskiej kreski jak i kultury Japoni wiec zaczne od wypisania moich top 3 anime.
3 miejsce - Devil may cry
to nic innego jak przeniesienie konsolowej gireki w swiat anime kture opowiada o lowcy demonow zwanym Dante kazdy z kolejnych odcinkow nie jest ze soba powiazany.Odcinki ukazuja dzien z zycia Dantego lecz nie umiem zabardzo opisac klimatu tego kultowego anime jak i znakomitej muzyki ktura podkresla klimat.
odcinki online mozna zobaczyc na http://www.kreskowki.fani.pl/
2 miejsce - Ikkitousen
Kantou siedziba siedmiu szkół, których uczniowie (bez względu na płeć) zajmują się głównie doprowadzaniem siebie nawzajem do kalectwa raczej niewyszukanymi metodami – najchętniej przy użyciu pięści. Czemu właściwie to robią, nie wiadomo, jednak uczestnicy tej krwawej orgii noszą wyróżniające ich magatamy , w których zaklęte mają być dusze i przeznaczenie wielkich chińskich wojowników z okresu Trzech Królestw (około 1800 lat temu, zaraz po upadku dynastii Han). Bohaterowie serii noszą oczywiście ich imiona i nazwiska i być może dla kogoś, komu nieobca jest historia Chin, stanowi to jakąś podpowiedź bądź żart, w szczególności co do relacji między tymi postaciami. Nie muszę chyba dodawać, że w znakomitej większości przypadków oznaczać to będzie konieczność przyjęcia na wiarę informacji ze szczątkowych „not biograficznych” umieszczonych w serii. Tymczasem wkrótce ma rozpocząć się kolejny turniej, który ustali od nowa hierarchię szkół i „wojowników”…
Główną bohaterkę, Hakufu Sonsaku, poznajemy, gdy przenosi się do nowej szkoły, w której oczekuje na nią jej kuzyn i towarzysz z dzieciństwa, Koukin Shuuyu. Hakufu jest skrzyżowaniem ucieleśnienia blondynki z dowcipów z superwojowniczką, a poznawanie nowego otoczenia zaczyna od… publicznej prezentacji swojej bielizny i próby spuszczenia manta każdemu, kto nawinie się pod rękę. Jak łatwo się można domyślić, walki, przerywane głównie celem wprowadzenia nowych przeciwników, będą towarzyszyć widzowi już do końca.
odcinki online mozna zobaczyc na http://www.kreskowki.fani.pl/
Tytuly blizkoznaczne - Tenjou Tenge
1 miejsce - Fate stay night
Po raz kolejny zaczyna się Wojna o Świętego Graala - krwawy rytuał w którym uczestniczy siedmiu magów wybranych przez Świętego Graala - Mistrzów, którzy przywołują do walki eirei - bohaterów przeszłości, przybywających pod postacią siedmiu klas (Saber Knight, Archer Knight, Lancer Knight, Rider, Caster, Assassin, Berserker). Tylko jeden przeżyje i zdobędzie ów artefakt zdolny spełnić życzenie posiadacza. Akcja zaczyna się dziesięć lat po pożarze, który zniszczył większą część miasta. Jedynym, który przeżył tamtą tragedię jest Shirou ocalony przez maga Emiyę Kiritsugu. Emiya Shirou jest dzisiaj zwykłym uczniem drugiej klasy szkoły średniej, a raczej byłby, gdyby nie umiejętności, które posiadł dzięki przybranemu ojcu. Jego życie zmienia się gdy zostaje wybrany na jednego z Mistrzów Wojny Świętego Graala...
odcinki online mozna zobaczyc na http://www.fatestaynight.wbijam.pl/
Tytuly blizkoznaczne - Zero no tsukaima
Japonia oczami fana... (1)
Pierwsze wrażenia
Tekst znaleziony na internetowym blogu zwyklego otaku ;p
Każdy fan japońskiej kreski wcześniej czy później zaczyna marzyć o wyjeździe do Kraju Kwitnącej Wiśni. Jawi się on nam jako kraina mangą i anime płynąca, spełnienie najdzikszych marzeń każdego fan(atyka). Kiedy więc pewnego razu ni stąd ni zowąd dowiedziałam się, iż lecę do Tōkyō... szczerze mówiąc nie do końca wierzyłam, iż dzieje się to wszystko naprawdę.
Dwadzieściakilka godzin lotu, przesiadki, niezjadliwe samolotowe jedzenie i największe nawet podekscytowanie ulatnia się jak ręką odjął. Wymęczony, półprzytomny człowiek zawieziony do hotelu nie marzy o niczym, poza ciepłym i zjadliwym dla odmiany posiłkiem i snem w pozycji odmiennej od siedzącej. Kiedy więc wturlałam się do hotelowego pokoju, mój poziom entuzjazmu trudno było uznać za szczególnie wysoki. Rzuciłam bagaże w kąt, dokonałam błyskawicznego przeglądu otoczenia i rzuciłam się otwierać okno (na zewnątrz prawie 17 stopni, a ogrzewanie działa na pełnych obrotach... zimno jest przecież --;). I w tym momencie osoby towarzyszące mi w tej podróży odkryły niewątpliwy, acz ukrywany do tej pory skrzętnie fakt, iż podróżują, z ni mniej ni więcej, ino totalną wariatką. Jak bowiem inaczej określić osobę, która na widok rozciągającego się za oknem "widoku", tj. kawała muru i zasłaniającej cały drugi plan japońskiej wersji "Wieży Eiffela", reaguje dzikim okrzykiem radości i tańcem indiańskim na środku pokoju? Wariatka. Wariatka nie wariatka, fanka mangi, która za oknem pokoju hotelowego ujrzała w całej okazałości Tōkyō Tower, oddalone nie więcej jak 200 metrów od hotelu... Umarłam i trafiłam do raju. ^^
Tak oto po raz pierwszy chyba w życiu w całej okazałości dotarło do mnie, jak inne jest spojrzenie na Tōkyō oczami fana i zwykłego, nawet interesującego się japońską kulturą, gaijina. Jakże tu bowiem nie paść ze szczęścia, Tōkyō Tower za okienkiem! To naprawdę Tōkyō! I najczęściej roznoszona na części budowla na świecie, jeśli brać pod uwagę fabułę manguś rodzaju wszelkiego. A oni widzieli tu po prostu brzydką i niezbyt udaną podróbkę wieży Eiffela... heretycy.
Kolejne godziny pobytu uświadomiły mi dobitnie, iż jeśli kiedykolwiek identyfikowałam się z kimkolwiek poza środowiskiem fanowskim, mogę spokojnie przestać się oszukiwać. Zmęczenie nie zmęczenie, to przecież Tōkyō, czyż nie? A co jest najważniejsze w Tōkyō? No jak to co – sklepy z mangą, oczywiście! Już miałam ruszyć pędem przed siebie w poszukiwaniu najbliższego sklepu i pozbycia się całej gotówki, zastawienia rodziny i ubrań oraz kilku przypadkowych przechodniów, gdy natknęłam się na grupkę osób, które wraz ze mną trafiły do Japonii i jako takie należałoby je zauważać i może nawet spędzić z nimi nieco czasu. Krążyły one dość niepewnie w promieniu kilkudziesięciu metrów od hotelu podziwiając "wielki świat". Na moje pytanie, czy zamierzają wybrać się na podbój miasta, odpowiedziało mi pełne zgorszenia milczenie i jakieś wybączane pod nosem uwagi o możliwości zgubienia się w obcym mieście... Też coś! Jak się zgubię, to się zgubię, przygoda jak każda inna. Poszukamy pana policjanta i będziemy mu chlipać w mundur. ^^ Niezrażona czarnowidztwem kolegów ruszyłam więc przed siebie... by uświadomić sobie po kilku krokach, że nie bardzo wiem dokąd idę. Dopadłam więc grupkę młodych Japończyków i wystraszyłam ich na śmierć, żądając natychmiastowej pomocy w ustaleniu sposobu dotarcia do Nakano. Byli dzielni! Zdobyli mapkę połączeń metra i wytłumaczyli gaijinowi, że ma jechać "bru rajn" (co zapewne miało oznaczać „niebieską linię”, jako że na nią wskazywali), a potem się przesiąść. Uszczęśliwiona podziękowałam i ruszyłam na podbój japońskich sklepów... by utknąć na stacji metra przed przedpotopowym automatem do sprzedaży biletów. Na szczęście pojawił się miły pan Japończyk, który widząc gaijinkę stojącą z wyrazem absolutnej paniki na twarzy przed "zakrzaczkowanym" automatem, postanowił ją uratować i pomógł kupić bilet. I okazało się, żeTōkyō wcale straszne nie jest. Nie zjada ludzi żywcem i da się wrócić skąd się przyjechało, wystarczy zapamiętać nazwę stacji.
Fan mangi to wyjątkowy rodzaj człowieka, co uwidacznia się w Tōkyō w sposób szczególny. Normalny człowiek biegnie zwiedzać świątynię, fan biegnie do Totoro Shopu, który wypatrzył po drodze. Normalny człowiek fotografuje ze wszystkich stron wrota tori, fan biega z aparatem dookoła sklepu z mangowym stuffem, uciekając przed obsługą tłumaczącą, że nie wolno robić zdjęć ekspozycji. Normalny człowiek wolne chwile poświęca kupowaniu pamiątek, fan biega po japońskich second-handach mangowych i po j-rockowych w Harajuku. Normalny człowiek wraca bogatszy o wspaniałe wspomnienia, fan o 30 kilo mang, artbooków, gadgetów, płyt i dobra wszelkiego, które trzeba jakoś przemycić przez 20-kilogramowy limit bagażu w samolocie. Ale, o tym i o innych ciekawostkach, opowiem Wam następnym razem...
--------------------------------------------
Tak od siebie dodam iz te bru rajn (niebieska linia) spowodowane jest brakiem umiejetnosci wymowy literki "L" przez japonczykow. A te 30 kg mangi to nie zart poniewaz srednia cena odcinka mangowego w wyliczeniu na polskie zlotoweczki to jedyne 1,50 zl xD a wiec prawie jak w raju hihi.
Walekifa
10-06-2008, 22:23
Obecnie jest 9 Polskich odcinków Soul Eatera w necie ; p Na kreskówki.fani.pl wyświetla tylko 7 ale jest ich 9 ! : P wystarczy włączyć 7-dmy i wcisnąć "Następny odcinek" A odcinek nr. 9 Zajebisty ^^ czekam na 10.
Obecnie jest 9 Polskich odcinków Soul Eatera w necie ; p Na kreskówki.fani.pl wyświetla tylko 7 ale jest ich 9 ! : P wystarczy włączyć 7-dmy i wcisnąć "Następny odcinek" A odcinek nr. 9 Zajebisty ^^ czekam na 10.
A No nie powiem soul i (braku star)xd pod wzgledem glupoty ownuja wszystkie te przedziwne kreaturki w Se. Seria jest znakomita a cala przemiana w bron nie jest taka zla jak uwaza duza liczba userow choc od dzis proponowalbym cos w stylu opisania fabuly po napisaniu tytulu aby zachecic wieksze grono do ogladania ow adaptacji magi ;s
See ya
Sciagam pierwszy sezon Girls Bravo.. jak sie do tego nastawiac?
Sciagam pierwszy sezon Girls Bravo.. jak sie do tego nastawiac?
Hmm we wczesniejszych opiniach napisane zostalo iz jest to ciekawe echii choc nie wiem bo do tego tytulu jeszcze sie nie zabieralem ;s
@kajulec
ściągnij tez 2 ,zrozumiałeś?
lepiej sie juz nie udzielaj -.-
wiesz co to hentai? Jak nie - morda w wiadro (bez urazy)
Dzieciaczku masz farta ze mam dzisiaj dobry humor bo wlasnie koncze ogladac cale Ergo Proxy. Co do znaczenia slowa hentai. W Polsce oznacza to pornoanime, natomiast po japonsku zwyczajnie zboczenca. Wiec sie nie zdziw jak jacys japonce beda tak za toba wolac.
@kajulec
ściągnij tez 2 ,zrozumiałeś?
Chyba zrozumialem o co chodzi. ; )
@Relosu
Konkretnie to Zboczone anime z elementami seksu ale tez może byc.
@Kajulec
tylko sie nie zraż ,nadmierna ilości kobiecych krągłości jak powiedział Qras
Dzieciaczku masz farta ze mam dzisiaj dobry humor bo wlasnie koncze ogladac cale Ergo Proxy. Co do znaczenia slowa hentai. W Polsce oznacza to pornoanime, natomiast po japonsku zwyczajnie zboczenca. Wiec sie nie zdziw jak jacys japonce beda tak za toba wolac.
Hentai - anime pornograficzne, zazwyczaj hard porno. Warto zauważyć, że takie zastosowanie tego terminu powszechne jest na Zachodzie, podczas gdy w Japonii to słowo jest używane wyłącznie w odniesieniu do osób. W odniesieniu do anime (i niektórych innych produktów) używane są raczej terminy ecchi, jyu hachi kin („dozwolone od lat 18”), eroanime oraz wreszcie seinen.
teraz wyjasnie niejasne dla wiekszosci
Ecchi anime komediowe, zawierające dużą ilość mniej lub bardziej pikantnych gagów. Pokazywana jest zwykle niezbyt detaliczna nagość, sporo ujęć bielizny etc.
Eroge Skrót od jap. erotikku geemu, czyli zjaponizowanego ang. erotic game. Mianem tym określa się zbiorczo japońskie gry konsolowe i komputerowe zawierające elementy erotyczne, zazwyczaj w formie statycznych grafik lub (rzadziej) animacji, o różnym stopniu natężenia – od zwyczajnej golizny aż do hard porno. W języku angielskim, często nie w pełni poprawnie określane mianem H-game (skrót od Hentai game), zgodnie z popularnym na Zachodzie rozumieniem terminu Hentai. Eroge obejmuje wielką ilość węższych lub szerszych podgatunków, od Ren'ai (gra przygodowa z wątkiem romantycznym/miłosnym), przez symulatory randek (dating sim), aż po powieści wizualne (vijyuaru noveru, zjaponizowane ang. visual novel).
Seinen W zależności od japońskiej pisowni, określa (zazwyczaj pornograficzne) treści tylko dla dorosłych (成年 por. Hentai) lub o nieco poważniejszej tematyce, przeznaczone dla „młodych dorosłych” (青年 osiemnasto-, dwudziestolatkowie).
Mam nadzieje ze rozruszamy ten temat na dobre ;p
ps. Racje ktore ukazales w poscie sa prawidlowe lecz pozwolilem sobie je opisac aby na przyszlosc nie glosic herezji ;s
Praca w japoni - calkiem ciekawy wpis blogowy dla ludzi interesujacych sie kraina kwitnacej wisni
Nie wiem na ile jest znane w Polsce okreslenie ``Salaryman`` , ale w Japonii jest powszechnie uzywane i oznacza kogos kto pracuje nie na swoim czyli pracownika najemnego. Wiekszosc mezczyzn w Japonii po ukonczeniu edukacji staje sie wlasnie Salarymanem, a ich codziennie zycie uwierzcie mi nie jest latwe. Salaryman ma przecietnie na utrzymaniu zone, jedno lub dwojke dzieci, musi zaplacic miesieczna rate za swoje mieszkanie, samochod, szkole dzieci no i oczywiscie utrzymac siebie samego. A ceny w Tokyo sa naprawde bajonskie!
Mimo tego, ze zona Salarymana na ogol jest gospodynia domowa oddana wychowywaniu dzieci, przecietny Salaryman oddaje lub przelewa cala swoja pensje zonie, a sam zachowuje sobie kieszonkowe w wysokosci 30 tysiecy jenow (okolo 300 USD- pensja salarymana przecietna w wieku okolo 30 lat- 4500 USD). Kieszonkowe musi mu wystarczyc na codzienny lunch, papierosy, piwo z kolegami i inne.
Salaryman wstaje okolo 7 nad ranem a 8 musi sie wpakowac w zapchany pociag aby dotrzec do swojej firmy, podobno z samego stresu bycia w tak zapchanym miejscu Salaryman traci z nerwow okolo 600 kalori! W pracy Salaryman musi dopasowac sie do panujacej hierarchii, pracowac 3 razy wiecej niz swoj szef (szef nie zadko ucina drzemke, albo zabawia mlodsze pracowniczki). odpowiadac z grzecznoscia na telefony klinentow, a czesto po pracy isc na przymusowe piwo z kolegami- aczkolwiek ten rytual sie powoli zmienia i mlodzi Salrymani czesto odmawiaja towarzystwa i wracaj po pracy prosto do domu.
Salaryman czesto zostaje do pozna w pracy, wraca do domu wykonczony w przepelnionym pociagu pelnym innych Salarymanow. Jak Salryman ma szczescie w domu czeka na nich zona z obiadem a dzieci juz dawno spia.
Salaryman je obiad, idzie sie wykapac, napije sie piwa i do pozna oglada telewizje, i tak mija dzien za dniem.
W weekend bardzo czesto musi towarzyszc swoim kolegom z frmy w turniejach golfowych lub innych wycieczkach firmowych.
Walekifa
11-06-2008, 15:16
Hazuma wstawiaj to do tematu Kultura Japońska ; p A nie tutaj.
Hazuma wstawiaj to do tematu Kultura Japońska ; p A nie tutaj.
Robie wszystko aby podtrzymac ten temat ;p bo co chwile spada na 2 strone hyhy tak w glebi duszy to mam nadzieje ze podwiesza nam temacik jak popiszemy troszke ciekawych rzeczy ;s
@up
Ummm,dziwne nie mogę cię dołączyć do grupy o Japonii :/
@up
Ummm,dziwne nie mogę cię dołączyć do grupy o Japonii :/
Wiec smialo mozesz dodac mnie do otaku ;S
Chesterkaa
11-06-2008, 18:06
Ojejejeje. Dzisaj chyba bede konczyc Melancholy ~ Jestem chyba na 11 odcinku :) Haruhi jest dziwna...
Dojdź do końca : o ja już to skończyłem,mało powiedzinae
Jako ze wczesniej nie opisalem devil may cry zrobie to teraz
Devil May Cry
Rodzaj produkcji: seria TV
Rok wydania: 2007
Czas trwania: 12×25 min
Gatunki: Przygodowe
Widownia: Shounen; Postaci: Anioły/demony, Łowcy nagród; Rating: Przemoc; Pierwowzór: Gra (inna); Czas: Współczesność; Inne: Supermoce
Dante, tajemniczy młody osobnik, prowadzi lokal o bliżej nieznanym przeznaczeniu – zwany „Devil May Cry”. Dziwna ta nazwa ma jednak swoje uzasadnienie i staje się zrozumiała, gdy bliżej poznamy zawód naszego bohatera – trudni się on bowiem polowaniem na demony, które zdołały przeniknąć do naszego świata. Dante nie jest przy tym zwykłym człowiekiem – w jego żyłach płynie krew potężnego demonicznego szermierza Spardy, który wiele lat temu zbuntował się przeciw swym braciom i stanął w obronie ludzkości. Nie da się przy tym ukryć, że syn jest pod tym względem bardzo podobny do ojca – umiejętności Dantego w walce mieczem nie można określić inaczej niż jako nadludzkie.
Mimo że bardzo romantyczna, praca łowcy demonów nie wydaje się dochodowa… Jak dowiadujemy się na samym początku, główny bohater tonie w długach – i zapewne tylko dlatego podejmuje się ochrony pewnej dziewczynki. Bez trudu można się domyślić, że w anime takie zlecenie może oznaczać tylko i wyłącznie olbrzymie kłopoty…
Devil May Cry to dwunastoodcinkowe anime, oparte na cyklu gier o tym samym tytule. Jak można się spodziewać, fabuła nie stoi na najwyższym poziomie, jest jednak spójna i serię da się oglądać bez zbytniego przewracania oczami. Duża w tym zasługa jej długości – twórcy rozsądnie wybrali mniejszą liczbę odcinków, dzięki czemu udało im się uniknąć dłużyzn i sprawnie opowiedzieć historię. Narracja prowadzona jest w formie pozornie niezależnych od siebie epizodów, które jednak stopniowo łączą się i zmierzają ku finałowi. Nie da się ukryć, że znaczna część wątków jest dość typowa i przewidywalna, jednakże niektóre z nich potrafią zaskoczyć, a całość ogląda się przyjemnie.
Bohaterowie to jedna z zalet serii – mroczny i demoniczny szermierz, spędzający dnie na… pożeraniu olbrzymich ilości pizzy, czy też bezlitosna łowczyni demonów, konkurująca z tajemniczą demoniczną pięknością w kupowaniu ubrań… Innymi słowy, choć na pierwszy rzut oka typowe, postacie w Devil May Cry mają w sobie to „coś”, co przykuwa do nich uwagę i pozwala je polubić. Szkoda jedynie, że z powodu długości serii nie udało się rozbudować wątków niektórych bohaterów pobocznych.
Należy przy tym zauważyć, że sami twórcy nie traktują swojego dzieła w pełni poważnie – bardzo często można zaobserwować odniesienia do innych serii (za doskonały przykład może służyć główny kadr) i puszczanie oka do widza, co szczególnie widać w wypowiedziach głównego bohatera, który czasami bardzo sarkastycznie komentuje stereotypowość danej sceny lub zachowania.
Nastrój serii nie jest łatwy do opisania – z jednej strony widzimy zmagania dobra ze złem, prowadzone w mrocznej i ponurej scenerii, z drugiej strony – nieustanne ironiczne docinki głównego bohatera, wskazującego na nielogiczność lub powtarzalność działań swoich przeciwników i przyjaciół, nie pozwalają traktować tej walki zbyt poważnie. Mnie ten tytuł kojarzył się z pierwszym Hellsingiem – w obydwu przypadkach mamy do czynienia z teoretycznie ponurą i dramatyczną tonacją, którą raz po raz burzy jakieś wydarzenie, zmieniając daną scenę (a w konsekwencji całą serię) w parodię. Jednakże w Devil May Cry natężenie takich zdarzeń jest o wiele mniejsze i w wielu przypadkach wychwycenie ich wymaga odrobiny spostrzegawczości i znajomości kanonu.
Za największą zaletę należy uznać oprawę graficzną – już na pierwszy rzut oka widać, że wykonano tutaj solidną robotę. Zarówno postacie, jak i tła narysowane są bardzo starannie i wyraziście, z dbałością o szczegóły. Animacja stoi na najwyższym poziomie, chwilami możemy też podziwiać bardzo spowolnione, prawie zatrzymane kadry w scenach walki, zwracające uwagę bardzo wysoką klasą wykonania. Pozwalają one nam podziwiać kunszt kreski oraz scenografię, a dodatkowo stanowią nawiązanie do pochodzenia serii – w grach komputerowych tego typu finałowe chwile starcia są często pokazywane w zwolnionym tempie lub wręcz ponownie odtwarzane. Jedynym minusem są projekty graficzne przeciwników – niestety, większość z nich jest do siebie niezwykle podobna, podpadając pod typowy schemat „złego demona”. Muzyka moim zdaniem stoi na wysokim poziomie. Doskonale komponuje się z akcją, ale również sama w sobie jest bardzo dobra. Składa się przede wszystkim z różnych odmian rocka, choć mamy też do czynienia z innymi gatunkami – na przykład podczas sceny w operze możemy posłuchać fragmentu ładnego śpiewu solowego.
Jaki jest więc ostateczny werdykt? Devil May Cry poleciłbym każdemu, kto lubi lekkie i przyjemne serie rozrywkowe z nutką dekadencji, ale równocześnie z mrocznym nastrojem, zawierające liczne sceny walki. Muszę jednak ostrzec, że niektórzy znani mi fani gry właśnie na nie narzekali – są bowiem utrzymane raczej w konwencji poważnej, a nie tak efekciarskiej i psychodelicznej, jak w niektórych filmikach z gier.
Jest to recenzja z jednej z fanowskich stronek dmc.
Na 24 stronie tego tematu jest odnosnik do odcinkow online milego ogladania ;>
Wie ktoś gdzie można dostać 1 ep. Soul Eatera bez cenzury? [coś słyszałem o uncensured version],bo w tej wersji ma być jak w Mandze....
Wie ktoś gdzie można dostać 1 ep. Soul Eatera bez cenzury? [coś słyszałem o uncensured version],bo w tej wersji ma być jak w Mandze....
na anime.wbijam wszystkie odcinki sa bez cenzury bynajmniej tak mi sie zdaje.
byla nawet notka w stylu "odcinki tlumaczone bede co czwartek poniewaz grupa xxxx tlumaczyc bedzie odcinki nie ocenzurowane.
Aha T.T czyli nici z bardziej ecchi scen z blair [patrz nowy awatar]
Aha T.T czyli nici z bardziej ecchi scen z blair [patrz nowy awatar]
Jedyne co znalazlem to 2 kadry z blair
http://kirayamato04.wordpress.com/2008/04/12/soul-eater-anime-versions/
i tak btw jak kreci cie taka animacja postaci w stylu blair to obejzyj Ikkitousen dragon destiny na kreskowki fani na 24 stronie jest odnosnik
Obrazki z nią już /wychwyciłem/ ....
a czemu miałbym tamto anime zobaczyć?
Kreska postaci jest identyczna a same kobiety o niebo fajniejsze ;p i te stylowe kocie zombki tez posiadaja hrrh. Jak to ktos pisal koniecznie obejzyj 2 serie tego anime bo 1 sezon to jakby taki prolog ;s
Dzisiaj dokonczylem ogladac Ergo Proxy. Jezeli ktos chce ogladac anime utrzymane w fabule SF to zdecydowanie polecam. Pozatym dzisiaj objzalem pobieznie niektore odcinki Oneagi Teacher oraz Oneagi Twins i porownujac je to Twins wydaje sie bardziej dojzale, mniej jest tego takeigo watku "kosmicznego" niz w teacher co czasami bardzo przeszkadzalo w Teacher(np matka i siostra(cholera mala Mizuho)). Ktos podziela moje zdanie czy ma zupełnie inny poglad na to ?
Dzisiaj dokonczylem ogladac Ergo Proxy. Jezeli ktos chce ogladac anime utrzymane w fabule SF to zdecydowanie polecam. Pozatym dzisiaj objzalem pobieznie niektore odcinki Oneagi Teacher oraz Oneagi Twins i porownujac je to Twins wydaje sie bardziej dojzale, mniej jest tego takeigo watku "kosmicznego" niz w teacher co czasami bardzo przeszkadzalo w Teacher(np matka i siostra(cholera mala Mizuho)). Ktos podziela moje zdanie czy ma zupełnie inny poglad na to ?
A NO tak sie sklada ze ja podzielam twoje refleksje na temat seri Onegai bo badz co badz kosmiczny motyw dziwnie na mnie dzialal nie to co w mlodziezowym twins ;p
ps.Takie male info dla fanow Ikkitousen wlasnie wyszedl/wychodzi 3 sezon zwamy great guardians.
I NAJWIEKSZE INFO JAKIE ZNALAZLEM to wiadomosci na temat oavka do elfen lied choc informacje nie potwierdzone 100 % potem wkleje link do odnosnika bo gdzies go zagubilem hyhy
Corgar Frizz
12-06-2008, 18:14
I co wy byście zrobili bez mnie?? Uncut Soul Eatera nie umiecie znaleźć??
To macie ;p
http://www.rumbel-subs.com/
Część w zakładce DDL, reszta dostępna przez torrent w zakładce BTT Tracker.
Dzisiaj skończyłem Claymora, i znowu końcówka mi się nie spodobała... Po kilku początkowych odcinkach wydawało sie troszkę ambitne, ale bohaterka zaczęła dostawać super powerupy..... jak bleach normalnie. Poza tym siła jakaś niewyważona i strasznie rozwachana... wytłumaczenie w spoilerze [SPOILER] Taka walka z nr.4 Najpierw Clare ledwo sie broniła, cudem została uratowana. A potem gdy nr.4 wyzwoliła się co ją wzmocniła clare ja bez problemy zniszczyła. No nic zdarza sie że bohater staje sie silniejszy. Ale czemu potem nie mogła zranić przez jakiś czas innych wiele słabszych wyzwolonych? Np w Piecie tych 3 zwiadowców. Clare ich atakowała, ale nie raniła... a potem nagle zniszczyła jednego z najsilniejszych wyzwolonych... nie bardzo cos takiego rozumiem. [SPOILER] Poza tą wada anime całkiem fajne.. tylko że zbyt szybko skończone i wiele wątków jest niedokończone.
Corgar Frizz
A ja sobie oglądam Ah!My goddes, lecz czekam na 3 serie Zero no Tsukaima no i oczywiście Naruto&Bleach i Soul Eatera też xd
12-06-2008, 18:40
/\ soul eater ep10 juz obejrzany xd ,za 1-4 h powinien byc juz bleach do obejrzenia ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.