Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Tak btw DDoS - jak chcesz to w Osace mam dla ciebie guest house (tutaj obecnie mieszkam). Za noc 4000 yenów pokój (2 osobowy, czyli 2k na łba), za tydzień 18500/pokój, więc 2650 za noc czyli 1325 yenów na łba.
Orange House (http://guesthouseosaka.com/en/orange/index.html)
W tej sieci są też 2 inne, możesz pokombinować, ale nie wiem czy tak zajebistego managera trafisz :D
Za młodu był backpackerem i zwiedził spory kawałek świata, po angielsku gada, jest pomocny i naprawdę w porządku. Nawet nie wiesz ile razy mi i współlokatorowi pomógł coś załatwić.
Wygląda nieźle, aby But we accept reservations from up to 2 weeks prior to the day you intend to begin your stay (Rezerwacje akceptowane do 2 tygodni przed planowanym rozpoczęciem pobytu), pewnie jakby się dogadał to dałoby radę już w lutym może rezerwację zrobić, tylko pewnie nie aż na tydzień (cena wtedy ulega zmianie).
Ty na jakiś czas teraz wracasz do pl i z powrotem do Japonii? ;p
Póki co mam ogólny zarys:
8 lipiec (godz 10) wylot z Warszawy
9 lipiec (godz 10) przylot Tokio, dotarcie do hotelu i może jakieś pobliski spacer
10-12 lipiec - Tokio
13 lipiec - Kamakura i Hakone, sprawdzając czy nocny ma jakiś postój w okolicach żeby nie wracać do Tokio.
13/14 wyjazd do Osaki nocnym autobusem
14-22 - Osaka i Kioto do podziału
22/23 - powrót do Tokio nocnym (oby był wcześnie w Tokio żeby w sobotę na samolot się udało, jak nie to dzień wcześniej wyjechać z Osaka)
23 lipiec (godz 12) odlot z Tokio
23 lipiec (godz 18) Warszawa
But we accept reservations from up to 2 weeks prior to the day you intend to begin your stay (Rezerwacje akceptowane do 2 tygodni przed planowanym rozpoczęciem pobytu), pewnie jakby się dogadał to dałoby radę już w lutym może rezerwację zrobić,
Żeś się sypnął w tłumaczeniu.
Oznacza to, że najpóźniej rezerwować możesz 2 tygodnie wprzód. Znaczy się teraz zarezerwujesz na sierpień, ale nie na przyszły tydzień.
Póki co mam ogólny zarys:
8 lipiec (godz 10) wylot z Warszawy
9 lipiec (godz 10) przylot Tokio, dotarcie do hotelu i może jakieś pobliski spacer
10-12 lipiec - Tokio
13 lipiec - Kamakura i Hakone, sprawdzając czy nocny ma jakiś postój w okolicach żeby nie wracać do Tokio.
13/14 wyjazd do Osaki nocnym autobusem
14-22 - Osaka i Kioto do podziału
22/23 - powrót do Tokio nocnym (oby był wcześnie w Tokio żeby w sobotę na samolot się udało, jak nie to dzień wcześniej wyjechać z Osaka)
23 lipiec (godz 12) odlot z Tokio
23 lipiec (godz 18) Warszawa
Pogrubiłem 2 ważne rzeczy
1. Za żadną cenę nie rób sobie luźnego dnia. Musisz wymęczyć się chociaż do 20-21 i dopiero wtedy położyć się spać. Jak pójdziecie do hotelu odsapnąć to pójdziecie spać i będziecie mieć tzw. Jet laga - czyli będziecie się kłaść spać o europejskich godzinach i przesypiać środek dnia. Jet laga musisz przemęczyć- inaczej będzie cię trapił cały czas. Niestety nie ma na to innego sposobu :/
2. Zadzwoń do biura i wypytaj o wyjazd z osaki. Oszczędzisz co najmniej 150 złotych w ten sposób (patrząc na najtańszy nocny bus. A ceny mogą i dobić do 400 zł bez większego problemu...)
Co do cen w orange housie - to już gadaj z managerem, coś może utargujesz :P
Ma ktoś może przypdakiem na dysku napisy do Clannad Movie? Bo na animesub.info nie ma. :/ A są mi potrzebne. :D
I skąd do jasnej anielki, pobiorę pewną wersję HD Clannad Movie? Bo jak na razie to pobrałem same... hmm... skopane wersje, że się tak wyrażę.
I skąd do jasnej anielki, pobiorę pewną wersję HD Clannad Movie? Bo jak na razie to pobrałem same... hmm... skopane wersje, że się tak wyrażę.
Nie pobierzesz :) O ile mi wiadomo, to nie ma na necie 1080p clannad movie.
Dobrą jakość ma: http://www.bakabt.com/144474-clannad-the-motion-picture-dvd-ss-eclipse.html
A jak chcesz, to seria jest dostępna w full hd :P
Clannad i Clannad After Story już widziałem. Zostało ono jednym z moich ulubionych.
Anyway: Dzięki za linka. xD
Wolverin anime zaczęło wychodzić, póki co 2 odcinki, nie są jakoś porywające ale przyjemnie się ogląda.
Nowa manga do czytania doszła - Soul Eater Not! (1 chapter wyszedł na razie)
Bilety do Japonii kupione!! :D wylot 8 lipca, powrót 23 lipca za jedyne 2210 zł :) Teraz zaczynam planować co i gdzie będziemy zwiedzać, na 100% w niedziele 10 lipca będziemy w zachodniej części Tokio - Shibuya, Shinjuku, Harajuku (Meiji Shrine, Yoyogi Park) i najważniejsze cosplay :). W dniu przylotu (sobota) chyba Roppongi, nocne życie od razu pierwszego dnia :D
DDoS - koniecznie Tokyo Dome, Akihabara, sensoji jest warte obejrzenia + ueno park niedaleko. Tokyo tower w nocy to jest mus, nie ma innej opcji. Z rana można jeszcze zawitać na market rybny. Pałac cesarski z otoczeniem też jest fajną rzeczą, ale to przelotem się załatwia (co nie powinno być zbyt trudne)
Kuchu Buranko-Trapeze!
skończone ^^ dawno nie widziałem tak pozytywnie ładującego człowieka , anime.
11 odc. komediowo-psychologicznego anime z dużą ilością psychodelii ^^
Niesamowicie mi sie to anime podobało~
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs013.snc6/166332_145934925462553_100001381406744_305600_3755 633_n.jpg
Eerion odbyłeś już podróż do Polski, czy jeszcze w Japonii a wylot przed Tobą? :D Chciałem zaopatrzyć się w mapę Tokio u nas, żeby sobie pooznaczać co gdzie i jak trasę na każdy dzień zaplanować (wolę papier niż w monitor się wgapiać) no ale cóż u nas mapa niedostępna nigdzie :/ (w jakiej cenie tam może ona być? :) )
Eerion już w Polsce. Czekam na fotorelację z naszego kraju!
Quezacoatl
23-01-2011, 22:43
Oke, nie bylo mnie tu troche wiec pochwale sie od czasu do czasu.
Wpadlem na 2 anime ktore mnie zainteresowaly, wiec ze sie nudzilem zaczalem ogladac. "He is My Master" bylo ciekawe, ale poza spora dawka fanservice nie bylo tak wciagajace. Bylem natomiast dosyc zadowolony z Hayate No Gotoku. Z tym ze po obejrzeniu 2 sezonow nie czuje sie nasycony. Z tego co sie dowiedzialem manga zaszla dalej, ale anime jak narazie stanelo tam gdzie jest. Szkoda, bo mialem nadzieje dowiedziec sie czegos wiecej o malej A-tan. Z tym ze teraz mam troche ochote poczytac mange, z niedoboru. Ale tego robic nie chce, bo anime juz obejzalem i jak przeczytam mange to mi anime zbrzydnie bo bedzie w porownaniu gorsze.
Już u nas.
A mapę papierową, taką rozkładaną... nie wiem czy mają :D
Jak chcesz sobie fajnie poplanować, to polecam np. przewodnik wiedzy i życia. Sam z niego korzystałem, są tam także informacje na temat metra (np. rozkład tokijskiego). I tam możesz bez problemu sobie to rozplanować.
Eerion już w Polsce. Czekam na fotorelację z naszego kraju!
Wyjechałem z cywilizację w dzicz. Koniec relacji :D
Bądźcie tak mili i subskrybujcie:
http://www.youtube.com/user/WatchAMV?feature=mhum
xD
@top
Zabiorę się chyba za High School of Dead(?). Warto?
@Up
Cycki + zombie = EPIC!
Zombich to tam po macoszemu potraktowano.
@High school of the dead
Anime jest porażką na miarę Kanokona i innych obleśnych ecchi z przerostem formy nad treścią.
Zaś manga jest wspaniała ^^
Biedny Kohta , żadna go nie kocha : / prócz psa lolitki~
http://www.andegrand.pl/article/1296127160/animacja_studia_ghibli_w_lutym_w_tvp_kultura
BOŻE!! CO TU SIĘ DZIEJE! :D
Eerion wrócił z Japonii i przywiózł ze sobą animce!
7 lutego - emisja: 20:00
Nausicaa z Doliny Wiatru – reż. Hayao Miyazaki (1984) PREMIERA
9 lutego - emisja: 20:00
Laputa podniebny zamek – reż. Hayao Miyazaki (1986) PREMIERA
10 lutego - emisja: 20:00
Mój sąsiad Totoro – reż. Hayao Miyazaki (1988) PREMIERA
14 lutego - emisja: 20:00
Podniebna poczta Kiki – reż. Hayao Miyazaki (1989) PREMIERA
16 lutego - emisja: 20:00
Szkarłatny pilot – reż. Hayao Miyazaki (1992) PREMIERA
17 lutego - emisja: 20:00
Szopy w natarciu – reż. Isao Takahata (1994) PREMIERA
21 lutego - emisja: 20:00
Rodzinka Yamadów – reż. Isao Takahata (1999) PREMIERA
23 lutego - emisja: 20:00
Narzeczona dla kota – reż. Hiroyuki Morita (2002) PREMIERA
24 lutego - emisja: 20:00
Ruchomy zamek Hauru – reż. Hayao Miyazaki (2004)
28 lutego - emisja: 20:00
Opowieści z Ziemiomorza – reż. Goro Miyazaki (2006) PREMIERA
2 marca - emisja: 20:00
Ponyo – reż. Hayo Miyazaki (2008) PREMIERA
A czego ty oczekiwałeś? Że grype przywiozę?
Wulkaniczną pylicę i niepewny krok od trzęsień ziemi :P
Zacząłem ogladać HSOTD. Zapowiada się bardzo ciekawie. :D
@HOTD: Obejrzałem w półtora dnia - przyjemne anime, ale przesadzone te cycki. Rozumiem, że to ecchi ale omg!
manga jest 10000x lepsza.
SoulHunter
03-02-2011, 15:30
Jeśli taki/podobny post już jest to SORRY, ja nie znalazłem - proszę o niebanowanie...
@Topic Obejrzałem sobie przynajmniej parę animacji w życiu: Dragon Ball, Naruto, Bleach, Hellsing, Full Metal Alchemist, Cowboy Bebop i jescze coś by się znalazło pewnie :)
I tak się zastanawiam, czy ludzie którzy wstawiają taki seriale jak Dragon Ball czy Naruto jako "bajki dla dzieci" w ogóle to oglądają???
skąd w Polsce panuje takie przekonanie że każda kreskówka nadaje się dla dzieciaków??? Swego czasu na Jetix leciał Naruto (na szczęście już odpuścili - nie wiem czemu, może kasy brakło, a może ktoś wreszcie się skapnął że to się nie nadaje dla dzieci) - musiałem potem uspakajać moją młodszą siostrę bo jak obejrzała odcinek, bodajże któryś z Orochimaru, potem nie mogła spać. Oglądałem dalsze odcinki nieprzetłumaczone i dalej jest jeszcze "gorzej".pod względem obrzydliwości...
Ja mam 24 lata - mnie to nie ruszy - ale czy na pewno dzieciaki powinny takie coś oglądać?
Yuri_Hyuga
03-02-2011, 15:49
Ja mam 24 lata - mnie to nie ruszy - ale czy na pewno dzieciaki powinny takie coś oglądać?
Mając 5-6 lat nie ruszało mnie GTA 2. Trochę później było to samo z GTA 3. Wszystko zależy od człowieka (dzieciaka). Mnie tam bardziej takie brutalne rzeczy śmieszą, a jakąś dziewczynę mogą doprowadzić do, idk, zemdlenia albo cu. Proste :D
A winrar is me!
Corgar Frizz
03-02-2011, 16:04
@Yuri
Każdy wie, że Ty do normalnych ludzi nie należysz. A jeśli GTA miało jakikolwiek wpływ na to jaki jesteś teraz, to zdecydowanie dzieci nie powinny tego ruszać :p
Co do Naruto, Smoczych Kuli i tym podobnym anime.
Ludzie mówią że to serie dla dzieci... bo to są serie dla dzieci. Zwłaszcza w Jetixowym, ocenzurowanym wydaniu.
Orochimaru należy do dość obrzydliwych postaci, także nie dziwię się reakcji twojej siostry. Zwłaszcza jeśli ma kilka lat.
A czy powinny oglądać? Ja mając 8-9 lat rzucałem się trawą i kamieniami (udawałem że były granatami), coś się stanie jeśli granaty zamienimy na rasengany, a karabiny na kunaie?
Skąd przekonanie że wszystkie animacje są dla dzieci? Zwykły brak rozeznania w temacie, często połączony z ogromną ignorancją. Wielu nie potrafi przyswoić prostych argumentów, że animacja to tylko jeden z wielu sposobów na przedstawienie pomysłu autora.
Nippah~!
Corgar Frizz
Wersja na jetix została bardzo brutalnie ocenzurowana a co krwistsze sceny zostały wycięte. Polecam obejrzenie serii od początku, zobaczysz i zrozumiesz.
Dlatego dobrze, że już tego nie puszczają.
A co do naszej mentalności - w kraju, w którym każdy uważa się za lepszego od otoczenia oraz gardzi (lub naśmiewa się. A najczęściej to i to) tym, czego nie zna/nie rozumie nie oczekuj normalnego podejścia do sprawy. Niestety
A Naruto jest polecany dla starszej dzieciarni, a nie kilkulatków. Dlatego też leciał, nawet na jetixie, gdzieś koło 21...
Yuri_Hyuga
04-02-2011, 00:17
@HOTD: Obejrzałem w półtora dnia - przyjemne anime, ale przesadzone te cycki. Rozumiem, że to ecchi ale omg!
Ee tam, mnie się podobało (oprócz krowich cyców nauczycielki :( ). Jak to w oppai in love...oppai ippai - ore genki :D
@Yuri
Każdy wie, że Ty do normalnych ludzi nie należysz. A jeśli GTA miało jakikolwiek wpływ na to jaki jesteś teraz, to zdecydowanie dzieci nie powinny tego ruszać :p
Powiedział człowiek, który się rzucał kamieniami i gwałcił z chłopcami :D
A czy powinny oglądać? Ja mając 8-9 lat rzucałem się trawą i kamieniami (udawałem że były granatami), coś się stanie jeśli granaty zamienimy na rasengany, a karabiny na kunaie?
Imho nie ma tu nic dziwnego. Jakoś ja z kolegami lejąc się badylami i klockami nigdy sobie niczego złego nie zrobiliśmy (w dzieciństwie, oczywiście).
Skąd przekonanie że wszystkie animacje są dla dzieci? Zwykły brak rozeznania w temacie, często połączony z ogromną ignorancją. Wielu nie potrafi przyswoić prostych argumentów, że animacja to tylko jeden z wielu sposobów na przedstawienie pomysłu autora.
Nippah~!
Corgar Frizz
Nom. Poza tym niektórzy nie są na tyle bystrzy, żeby dostrzec różnice między takim Tom&Jerry, a Bleachem. Nom.
Nyaa~n
A Naruto jest polecany dla starszej dzieciarni, a nie kilkulatków. Dlatego też leciał, nawet na jetixie, gdzieś koło 21...
To anime w polskiej wersji nie miało szans, w późniejszych odcinkach musieliby wycinać 60% i to ważnych scen :D Jeszcze jakie bolesne dla uszu to było.
Hyper chyba nie cenzuruje tak mocno anime (o ile w ogóle).
Wolverin - po Iron Man spodziewałem się od tego czegoś więcej, nie zaskakuje jakoś, kreska w miarę ładna.
SoulHunter
04-02-2011, 14:39
Mając 5-6 lat nie ruszało mnie GTA 2. Trochę później było to samo z GTA 3. Wszystko zależy od człowieka (dzieciaka). Mnie tam bardziej takie brutalne rzeczy śmieszą, a jakąś dziewczynę mogą doprowadzić do, idk, zemdlenia albo cu. Proste :D
A winrar is me!
Yuri_Hyuga szkoda tylko, ze nie załapałeś o co mi chodzi:) Dzieciaki w pewnym wieku nie powinny oglądać takich treści. Dorosły człowiek mam mniejszy problem z rozróżnieniem zabawy , fikcji o tego co jest realne.
Mówisz, że ty grałeś w GTA 2 mając 5-6 lat. Jestem ciekaw czy za przyzwoleniem rodziców czy może raczej za ich plecami ;)
Sorry, będzie lekki offtiopic: Czemu pytam? Bo potem spotykasz kolesi którzy mają totalnie spieszony odbiór różnych rzeczy.
Przykład: Byłem na "Katyniu" w kinie i widziałem 14-15 letnich gówniarzy, którzy na sceny masowego rozstrzeliwania jeńców polskich przez Rosjan reagowali komentarzami: "beng", "i kolejny dednał" albo "unit lost" (tekst z Red Alert) bo nie potrafili odróżnić historii o autentycznej śmierci prawdziwych ludzi od fikcji której się naoglądali w filmach, grach...
Ja jestem wdzięczny mojej mamie za to, że do pewnego wieku nie pozwalała mi oglądać pewnych rzeczy. Bo jak je już zacząłem oglądać miałem dość lat, żeby poczuć różnicę pomiędzy np. filmem dokumentalnym a grą komputerową...
I dlatego ja oglądając film na Discovery o masakrze w Wietnamie nie zachowuje się tak jakbym oglądał Rambo - w przeciwieństwie do wielu gimnazjalistów/licealistów...
To niekoniecznie musi tyczyć się Ciebie...
A czy człowiek musi utożsamiać się z każdą tragedią?
Kiedy spadł samolot w Smoleńsku i połowa internetu sobie z tego żartowała ("nie ma to jak zimny lech z rana" itp.) to oznacza, że mamy spaczoną psychikę?
Lubię czarny humor, nie obchodzi mnie przeszłość (w sensie politycznym) i nie utożsamiam się z ofiarami wypadków, które mnie nie dotyczą. Na pewno te 14-15 letnie chłopaczki inaczej by się zachowywały gdyby ten film był o ich rodzicach, zatem nie możesz twierdzić, że nie odróżniają oni prawdy od iluzji.
BTW.
Znajdzie mi ktoś kompletną kolekcję OST z Laputy?
Płyty:
1. [Laputa: The Castle in the Sky Soundtrack
<The Mystery of the Levitation Stone>]
2. Castle in the Sky ~Laputa: The Castle In The Sky USA Version Soundtrack~
3. [Laputa: The Castle in the Sky Image Album
<The Girl Who Fell from the Sky>]
4. [Laputa: The Castle in the Sky Symphony Version
<The Huge Tree>]
5. [Laputa: The Castle in the Sky Hi-tech Series]
6. [Carrying You / Carrying You (Chorus Version)]
7. [If I Can Fly]
Francuskiej wersji OST i Drama CD nie potrzebuję, ale jak będzie jakiś torrent z tym wszystkim to chętnie przyjmę!
Bleach 307
Gin, zawsze go lubiłem za ten jego głupi uśmieszek, ale szkoda, że już go nie zobaczę
I czy ktoś wie, co z tymi pieprzonymi fillerami w naruto, już się skończyły czy dalej są?
@koszyk
szkoda czytac i ogladac wybielacza, bo to co teraz sie dzieje to jakas parodia.
ludzie z pro umiejetnosciami wyjmowania dusz z krzesel i innych martwych rzeczy? Wielkie WTF?
@edit
Alchemia? WTF2 ? Bleach Metal Alchemist?
@edit3
1 normalny odcinek naruto dopiero 10 lutego
A miały się skończyć na początku stycznia...
Zajebiście...
W zapowiedzi następnego odcinka (w 196) Naruto są już wydarzenia z mangi, na ile da się to stwierdzić oczywiście, ale wątpie żeby robi fillero-podobne coś z zajawką z mangi.
skonczy sie bo to bd podwojny odcinek. A raczej nie robili mangowo fillerowych podwojnych odcinkow.
Znacie jakieś kryminalno zagadkowe anime? Może być o detektywach itp itd.
Corgar Frizz
05-02-2011, 12:16
@Radix
Jedyne co mi przychodzi do głowy to Death Note.
Nippah~!
Corgar Frizz
Eden of the east polecam. Może nie jest to kryminał w ścisłym tego słowa znaczeniu, ale ma trochę cech wspólnych i ma intrygujący pomysł na fabułę.
Dokładnie, Death Note jest podstawą jeżeli chodzi anime w stylu kryminalnym, tym bardziej zastanawiające jest dla mnie czy istnieją inne pozycje kryminale tak dobre jak DN, bo ja w głowie mam pustkę.
Cóż nigdy się nie wypowiadałem w tym temacie (taa jestem nowy^^), więc chyba "wczepię" się do dyskusji.
Wydarzenia w mandze bleachowskiej nie są zbytnio zachwycające czy porywające, nowe postacie, domniemane "nowe" moce itd., dla mnie śmierdzi lipą, ale Kubo Tite gdzieś oświadczył, że w mandze zostanie przedstawiony wątek piekła. Hmm.. Czy szykuję się nam nowa dobra saga? Oby ^^..
Co do Naruto wypowiadac się nie będę, przemilczę to póki co =p
Czyta ktoś mangę Katekyo Hitman Reborn? Jeżeli nie to poolecam :)
Pozdrawiam ^^
Może niekoniecznie o dedtekytwach, ale Code Geass przyszedl mi do głowy.
HAIL BRITANNIA!
Jeżeli chcesz inne Anime typu zagadki, tajemnice itd. to zaproponuję Ci Gosick, które znajdziesz na www.diff-anime.pl
Manga KHR jest mocno infantylna i przewidywalna, można to poczytać dla odprężenia, ale jakichś wyjątkowych przeżyć bym nie się nie spodziewał. Do poziomu Naruto czy Bleacha(tego starego) nie sięga.
Jeżeli chcesz inne Anime typu zagadki, tajemnice itd. to zaproponuję Ci Gosick, które znajdziesz na www.diff-anime.pl
No dobre to jest (miejscami trochę przesadnie wciskany ten humor, gdzie nie powinien mieć miejsca). Szkoda, że tylko cztery odcinki, jak do tej pory.
Hmm... Może jakieś anime w dość mrocznych klimatach, bez zbędnych żartów (coś pokroju D, albo Ninja Gaiden).
Herbi_Oxyna
06-02-2011, 15:15
Może niekoniecznie o dedtekytwach, ale Code Geass przyszedl mi do głowy.
HAIL BRITANNIA!
Obey me world! :wasabi:
Polecacie coś z nowych Anime, które niedawno wyszły? Głównie jakieś Ecchi/Komedie...
Corgar Frizz
06-02-2011, 15:49
KissxSis, momentami trochę przeginają ale dobrze się oglądało. W wielkim skrócie, chłopak i dwie zakochane w nim przyrodnie siostry,
Ore no Imōto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai - Niesamowicie się przy tym ubawiłem, jedna z najlepszych serii poprzedniego sezonu. Spotykamy tutaj dziewczynę-otaku, która nie wie co zrobić ze swoim hobby, więc postanawia spytać się swojego brata. I w ten sposób wciąga go w wir wydarzeń.
Kami nomi zo Shiru Sekai - Podobnie jak Ore no Imōto, seria opowiadająca o przygodach otaku, tyle że tutaj dochodzi element superpower. Mistrz visual novel i eroge, który zostaje zmuszony do zdobywania dziewczyn w prawdziwym życiu.
Nippah!
Corgar Frizz
Czyta ktoś mangę Katekyo Hitman Reborn? Jeżeli nie to poolecam
Byłem w stanie to czytać do ostatniego arcu. Ten przerwałem w połowie i zabierać się znowu nie mam specjalnie zamiaru.
@HOTD 06
Chyba najbardziej "goły" odcinek jak na razie. :D
KHR - daleko z tyłu za innymi mangami, już nawet świeża Enigma jest lepsza :D
Popatrzmy co my tu mamy na Spring 2011
http://chartfag.files.wordpress.com/2011/01/1294936822627.jpg
Toriko :D, The World God Only Knows (s2), Gintama, Ao no Exorcist, Deadman Wonderland, Sket Dance, Hidan no Aria, Steins;Gate (kto widział Chaos;Head pozycja obowiązkowa), X-Men
No to teraz oczekiwanie aż zaczną wychodzić :)
Spring 2011:
Z ciekawych serii:
Toriko
Gintama
The World God only Knows
Deadman Wonderland
Maria Holic: Alive
Z autohate:
Kampfer
A ja już miałem nadzieję, że nie będę musiał tego ścierwa na oczy widzieć...
ma ktos linka do kinowka Full metala ? Bo juz chyba dawno wyszedl i moze jest w znosnej kopii.
A ja słyszałem, że OVA do Toradory maja być. :D Już się nie mogę doczekać! >:D
Pan i Wladca
08-02-2011, 21:05
Ktoś pamięta ile trwała walka aizena i ichigo w mandze?
KHR - daleko z tyłu za innymi mangami, już nawet świeża Enigma jest lepsza :D
Popatrzmy co my tu mamy na Spring 2011
http://chartfag.files.wordpress.com/2011/01/1294936822627.jpg
Toriko :D, The World God Only Knows (s2), Gintama, Ao no Exorcist, Deadman Wonderland, Sket Dance, Hidan no Aria, Steins;Gate (kto widział Chaos;Head pozycja obowiązkowa), X-Men
No to teraz oczekiwanie aż zaczną wychodzić :)
A gdzie Code geass ;/
Ktoś pamięta ile trwała walka aizena i ichigo w mandze?
Jakies 2-3 chaptery. To jest, ta ostatnia :P
Corgar Frizz
09-02-2011, 00:19
@Spring 2011
A co z tym?
http://mamaa.files.wordpress.com/2010/12/spring-anime-2011-chart-v5.jpg
Nie ukrywam, ze szczęścia aż podskoczyłem widząc te serie.
Nippah~!
Corgar Frizz
Pan i Wladca
09-02-2011, 00:44
Final Fantasy jako odcinkowe anime? Ciekawe, ciekawe :>
@Corgar
Ciekawe, ale pozycje mnie interesujące z tej listy nie są dodane jeszcze na anime-planet, więc przez przypadek mogę o nich zapomnieć :/. Ale jest to o tyle dziwne, że te wrzucone przez DDoS'a już są do zaznaczenia.
@Spring 2011
A co z tym?
Nie ukrywam, ze szczęścia aż podskoczyłem widząc te serie.
Jeżeli to jest prawda, to będzie grubo :D
TTGL Lordgenome - może być dobre, a raczej musi.
Mirai Fukuin jako, że jest to ufotable i ma związek z kara no kyoukai to musi być dobre.
CG: Lelouch of the high school rebellion - lol? To pewnie będzie słabe.
Polecam Black lagoon , claymoor ,nurarihyon no mago ,Toaru Majutsu no Index, Darker then Black i wiele innych :)
Darker Than Black 3!! YEEEEEE! B)
SoulHunter
09-02-2011, 12:37
Witam ludziska :)
Właśnie nadrabiam karygodne zaniedbanie i oglądam Ghost in the Shell :) Swoją drogą bardzo lubię mangę i anime ale nie mogę się przekonać do anime o "transformerach" - typu: Gundam Wing czy Dancouga Nova.
Ja wiem, że japońcy mają swego rodzaju odpał na punkcie robotyki ale jednak patrzenie jak naparzają się dwa wielkie roboty mnie osłabia.
Już pomysł maszyn kroczących typu Star Wars jest picem na wodę (totalna niestabilność takiej maszyny) ale maszyny w kształcie dwóch wielkich "ludzi" walczącyce wielkimi mieczami/karabinami to już jest poza moją granicą absurdu
Co innego człowiek, strzelający z rąk czosnkowym działem, które może zniszczyć całą Ziemię. To już nie jest absurdalne.
Witam ludziska :)
Właśnie nadrabiam karygodne zaniedbanie i oglądam Ghost in the Shell :) Swoją drogą bardzo lubię mangę i anime ale nie mogę się przekonać do anime o "transformerach" - typu: Gundam Wing czy Dancouga Nova.
Ja wiem, że japońcy mają swego rodzaju odpał na punkcie robotyki ale jednak patrzenie jak naparzają się dwa wielkie roboty mnie osłabia.
Już pomysł maszyn kroczących typu Star Wars jest picem na wodę (totalna niestabilność takiej maszyny) ale maszyny w kształcie dwóch wielkich "ludzi" walczącyce wielkimi mieczami/karabinami to już jest poza moją granicą absurdu
Spie*dalaj. Dziękuję za uwagę.
A właśnie, ten... Co słychać, ludziska? ;)
Corgar Frizz
09-02-2011, 15:53
@Soulhunter
Że niby mechy są do niczego?
ORE WO DARE DA TO OMOTE YAGARU?!
Milcz, nie wiesz co dobre! Mechy są mega epickie i nic tego nie zmieni!
A że są z kilku powodów nieużyteczne w realnym świecie... Kogo to obchodzi. Wystarczy że znajdę kilka rozwiązań, a stanę się sławnym na cały świat konstruktorem pierwszego w pełni sprawnego mecha bojowego.
Potem to już tylko krok będzie mnie dzielił od całkowitej dominacji w układzie słonecznym.
Obejrzyj Code Geass, Tegen Toppa Gurren Lagan, Macross Frontier. Dopiero wtedy zdobędziesz prawo wypowiadania się o tak pięknym gatunku jakim jest mecha. I pamiętaj, że tylko prawdziwy mężczyzna ujrzy piękno w tych maszynach.
EDIT. Zapomniałem o Neon Genesis Evangelion, też świetna seria mecha, tym razem jednak pomieszana z niezłym mindfuckiem.
Nippah~!
Corgar Frizz
Zapomniałem napisać dzisiaj, to co chciałem rano:
@HOTD skończony. Zakończenie mi się nie podobało, jakieś takie nie wyjaśniające nic. Manga coś mówi więcej na ten temat, czy też się kończy podobnie?
Co do mechów: musze jakieś inne anime poza TTGL zobaczyć o mechach. :D
@UP
Nie oglądałeś CG? : O
@HOTD skończony. Zakończenie mi się nie podobało, jakieś takie nie wyjaśniające nic. Manga coś mówi więcej na ten temat, czy też się kończy podobnie?
Wiele wyjaśnia, ale dopiero po ostatnim endingu. Pokazali nam, że magicznym sposobem wszyscy znaleźli się przed centrum handlowym ----> akcja 2 serii będzie toczyć się właśnie tam.
Co z narutoooooooooooo?! Bo chciałbym już obczaić, ciekawe walki mają być :<
Wiele wyjaśnia, ale dopiero po ostatnim endingu. Pokazali nam, że magicznym sposobem wszyscy znaleźli się przed centrum handlowym ----> akcja 2 serii będzie toczyć się właśnie tam.
Po endingu ostatnim oglądałem ten moment. Hmm... Ktos wie kiedy mniej więcej pojawi się 2nd seria?
Zapewne będą kazali nam długo czekać na taką dobrą kreskę :( A szkoda, bo bym sobie pooglądał. (Szczególnie jakąś powtórkę z historii al'a 6 ep)
DTB 3 Oh yeah
Code geass Lelouch of the haj skul rebellion? WTF?? I po co cos takiego???????
Ja chce bokoku no akito (nowy CG)
Zacząłem oglądać sobie Gai-rei: Zero. Dwa pierwsze odcinki: dużo krwi. xD
Jak tam ten wrocławski konwent? Eerion chciał mnie ściągnąć, ale trafił na kiepski czas.
Socjalnie było fajnie, paneli też kilka odwiedziłem. Znajomy twierdzi, że było z tych słabszych (ale on jeździ na masę konwentów, a ja nie :P) więc pewnie wiele nie straciłeś ;)
Poza ujrzeniem mnie ofc ^^
@Lista
Nowy Gurren Lagann dwa słowa:
SPIIIIIRAAAAAAALLLLLLL BROOOOOOOOOOFFFFIIIIIISSSSTTTTTT!
Trapeze! zauroczony 1wszą serię niecierpliwe będę czekał na drugą : 3
Deadman Wonderland - Kolorowanie niezłe , choć ciekawi mnie kwestia krwi
Czy tylko ja odniosłem dziwne wrażenie, że poprawili kreskę w Wybielaczu?
Na taki odcinek zdawałoby się, że wymagana byłaby lepsza kreska :) No to teraz zaczną arc z mangi czy też ujrzymy filer arc :D Stawiam na masę filerów.
Żadnych fillerów! Pozabijam jak będą fillery!
Będą fillery, i to rychło :P
Jak zrobią jak w naruto to chyba się obrażę na nich :P
Hura, animowane mugetsu : D
Pan i Wladca
16-02-2011, 13:11
Szybko skończyła sie walka ichigo z aizenem, teraz jeszcze 1 czy 2 odcinki z mangi i parę miesięcy fillerow ;/
No też miałem nadzieję na lepszą walkę, tzn. dłuższą. No ale co poradzić... teraz pewnie będzie o tym że wszystko wróci do normy a Ichi +miliard do respektu za uratowanie galaktyki.
Pan i Wladca
16-02-2011, 20:06
Właśnie teraz będzie sraczucha na maxa nawet w mandze :> powinni na tym zakończyć w końcu ichi stracił moce.
Proponuje używać [hide]
Btw. oglądał ktoś Comartie High School? HAHA zajebiste anime, na youtubie macie odcinki Z DUBBINGIEM(!), który jest zajebisty(!!!). Polecam, można się pośmiać. Coś jak Lucky Star, ale bardziej dla facetów : D
Cromartie z dubbingiem? Nigdy w życiu, oryginał lepszy :D
A seria jest krzywa. A bardziej klimatycznie niż do Lucky Stara to bym ją połączył z Excel Sagą. Choć to też średnio na jeża
Eerion jednak z Osaki zrezygnowaliśmy :)
8 - wylot
9-16 - Tokio (+Fuji i Kamakura) - Hotel Yanagibasi (51000 Yen) - styl wschodni
16-17 - nocny bus do Kyoto (rezerwacja możliwa na początku marca, po 2 tygodniach doczekałem się odpowiedzi od przewoźnika)
17-22 Kyoto - Hana Hostel (34000 Yen) - styl japoński
22-23 powrót nocnym
23 - wylot
Póki co koszt wychodzi nam 3600 na osobę (spanie i przelot), zostaje 3400 na jedzenie, zwiedzanie, przejazdy, oby starczyło (wersja optymistyczna) ;D
Co do Bleach, skoro w samej mandze prawie nic ciekawego się nie dzieje to można się spodziewać filer arc w stylu Bounto - długi.
E, to nie jest źle.
Ale 5 dni w Kyoto to podejrzewam, że może wam się troche przejeść. Rozejrzyjcie się za wczasu za atrakcjami w okolicy (choćby w osace, przejazd w jedną strone ~500 yenów czyli jeszcze na pół jak bezczelnie ulgowym pojedziecie).
A co do 3400 na wsio - powinno starczyć jak nie będziecie przeginać.
Zwłaszcza z souvenirami w Akihabarze :D
Bounto nie było takie złe, to mógłbym jakoś jeszcze przetrwać... ewentualnie all bleach female characters volleyball beach championship
A co ja sobie kiedyś oglądałem?
Dragonball to najbardziej lubiłem I i III częśc, jakoś tak sie porobiło.
Oglądałem jeszcze Slayers, Łowców Dusz, Rycerzy Zodiaku, jakąś psychiczną bajkę o psychicznych królikach, jakąś psychiczną bajkę o psychicznych ptakach no i bym dodał jeszcze Kapitana Tsubasę jako psychiczną bajkę o psychicznych prawach fizyki na japońskich boiskach...:wasabi:
No i Naruto, który mnie zaciekawił z powodu Gaary, no i... ...Saloir Moon który tam niby sobie parę razy obejrzałem ale i tak się nie przyznam... ;)
Skończyłem (w końcu xD) Ga-Rei: Zero. Anime ciekawe, ale nie powalające. Ale byłbym chętny na drugą serię tego anime. B) A teraz nie wiem co ogladać. Muszę znaleźć cos godnego uwagi. :D
Corgar Frizz
18-02-2011, 19:23
W Ga-Rai-Zero bardzo ciekawe były walki z użyciem katany napędzanej sprężonym powietrzem. Strasznie spodobał mi się taki pomysł. Ale tak jak mówisz, seria dość przeciętna.
Nippah~!
Corgar Frizz
Hey pals!
Krotka pilka z mojej strony. Anime rozpierducha krotka seria brak cyckow i pantshotow (nic z echhi), zadnej komedii.
To co ogladalem zeby ktos przypadkiem tego mi nie polecil:
DTB, CG, FMP, FMA, SAMURAI CHAMPLOO,
@up:
Ok piczko, szybka piłka
Gungrave, Afro Samurai, Berserk, Hokuto no Ken (Ultimate rozpierducha, ale trochę długa), Peace Maker Kurogane, Tengen Toppa Gurren Lagann.
Wycieczka do Eeriona się opłaciła :)
Teraz zacząłem oglądać Gintamę i jest grubo : >
Wycieczka do Eeriona się opłaciła :)
Teraz zacząłem oglądać Gintamę i jest grubo : >
Jeśli będziesz oglądał za dużo to może Cię zmęczyć. Ja dobiłem do 168 epa i chwilowo mam dość.
Nie no, będę sobie dawkował. I tak są studia to dużo czasu nie ma : P
Jeśli będziesz oglądał za dużo to może Cię zmęczyć. Ja dobiłem do 168 epa i chwilowo mam dość.
Ja tam łyknąłem 180+ epizodów w około tydzień i mi było mało ;D
Hey pals!
Krotka pilka z mojej strony. Anime rozpierducha krotka seria brak cyckow i pantshotow (nic z echhi), zadnej komedii.
To co ogladalem zeby ktos przypadkiem tego mi nie polecil:
DTB, CG, FMP, FMA, SAMURAI CHAMPLOO,
Black Lagoon
Do serii, które muszą zostać zanimowane dochodzi
Full Metal Panic: Sigma
Dawno nie czytałem tak dobrej mangi. Nie ma już nic ze starego luźnego życia. Doszło do brutalnego przetasowania w rozkładzie sił.
Spoiler
Kaname zostaje porwana, poprzez wzięcie całej szkoły za zakładnika. Souske traci mecha, Mithril zostaje zaatakowany na wielu frontach i przestaje istnieć. To tak tytułem wstępu.
Muszą to zekranizować, nie ma innej opcji!
Boze zeby tak bleach dopier*olic do konca;/ Swastyka Wuteef. Jeszcze brakuje zeby truskawa krzyczal Heil hitler -.-
jak bys sie przyjzal to jak Ichigo byl w formie final getsuga to jego miecz a dokladnie garda wygladal tak samo, do tego swastyka dopiero od 2 wojny swiatowej kojarzy sie zle, przedtem byla to gwiazda szczescia, i to bardzo popularna w azji.
masz tu nawet artykul:wasabi:
http://www.joemonster.org/art/12570/Swastyka_czyli_jak_Hitler_wypral_mozgi_milionom_lu dzi
co do polecanego anime. Rideback, calkiem fajne jakies takie mechy dziwne sa wiec jest w miare ok.
I tak właśnie nasz system edukacji produkuje ignorantów...
wiem ze swastyka nie jest od hitlera, ale to nie zmienia ze new pro story bleacha mi sie nie podoba. Dobrze ze Naruto jest w takiej formie w jakiej jeszcze nie byl. I nie jestem ignorantem panie "jestem modkiem a i tak nic nie robie".
Naruto 197 to już nie filler?
Do serii, które muszą zostać zanimowane dochodzi
Full Metal Panic: Sigma
Dawno nie czytałem tak dobrej mangi. Nie ma już nic ze starego luźnego życia. Doszło do brutalnego przetasowania w rozkładzie sił.
Spoiler
Kaname zostaje porwana, poprzez wzięcie całej szkoły za zakładnika. Souske traci mecha, Mithril zostaje zaatakowany na wielu frontach i przestaje istnieć. To tak tytułem wstępu.
Muszą to zekranizować, nie ma innej opcji!
Hmm... Kilka z pierwszych chapterów zostało zanimizowanych w Full Metal Panic: Second Raid. :D Ale chyba też zacznę to sobie czytać. :wasabi:
Naruto 197 to już nie filler?
aha, to juz manga.
Tak, kilka pierwszych chapterów to faktycznie TSR.
Ale większość... to już zupełnie inna historia.
I jak kochałem FMP jako komedię, to tą poważną część uwielbiam jeszcze bardziej
wiem ze swastyka nie jest od hitlera, ale to nie zmienia ze new pro story bleacha mi sie nie podoba. Dobrze ze Naruto jest w takiej formie w jakiej jeszcze nie byl. I nie jestem ignorantem panie "jestem modkiem a i tak nic nie robie".
W twojej wypowiedzi nie dało się odczuć, żebyś to wiedział. A modkiem formalnie jestem, ale zrezygnowałem z posady już 2 czy 3 lata temu(nie pamiętam dokładnie), tylko nikt nie odebrał mi uprawnień. Więc znowu kula w płot.
Tak w zasadzie to nie prościej się przyznać, że palnołeś głupotę? Każdemu się zdarza i nikt Cię za to nie zje, a próbując się odgryzać wyglądasz pociesznie.
Knight Patryk
28-02-2011, 01:17
Co innego człowiek, strzelający z rąk czosnkowym działem, które może zniszczyć całą Ziemię. To już nie jest absurdalne.
hahah masz na mysli Vegete z DB?:P
@Topic
Ogladal ktos Kara no Kyoukai?
Oczywiście, że ja obejrzałem karę ;) Przecież jest to produkcja type-moonu - tworców F/SN!
Anime godne polecenia, i ogólnie jest konkretne. Bardzo dobry soundtrack, dużo ciekawej akcji, fajna kreska itp. itd.
Trochę spoza tematu M&A ale nadal w dziedzinie Japan :D
Zna ktoś jakieś źródełko (np. torrent) z filmem Paranormal Acitivty wersja japońska, podobno lepsze od USA.
@Bakemonogatari ep 1
Takie duże "WuTeeF?" zrobiłem na początku. Na końcu zresztą też.
Szukałem jakieś działającej wersji Fate/stay night Visual novel z japońskimi głosami dla Eeriona, i w końcu znalazłem!
Z tejże okazji wrzucam wam linki do megauploada, skąd możemy pobrać wersję:
- bez instalacji
- w pełni spatchowaną
- bez cenzury
- z japońskimi głosami
Brak minusów, same plusy :P Gra oczywiście dla osób, które ukończyły 18 rok życia :)
http://www.megaupload.com/?d=SXE1RMID
http://www.megaupload.com/?d=ROTWQ66I
http://www.megaupload.com/?d=JH5AVBW7
http://www.megaupload.com/?d=4E5RMDGS
http://www.megaupload.com/?d=5CV7D4CE
http://www.megaupload.com/?d=A00ZPV0C
To jest gra + voice pack? O_o
Duże toto
Nom, to jest spatchowana gra z voice packiem i wszystkim co Ci jest do szczęścia potrzebne ;)
Na gg wysłałem Ci wszystkie możliwe kombinacje - sama gra, sam voice pack, i to, co dałem tutaj - all in one bez instalacji.
Wziąłem opcję 3, którą tez tutaj wrzuciłeś.
Wsio bangla, jak będę mieć chwilę to pogram.
Kolejna rzecz do przejścia. O damn it. A shogun 2 wychodzi za 1,5 tygodnia...
Mhm interesująca propozycja może też ściągnę sobie :)
Code Geass: Shikkoku no Renya - trochę dziwne to w porównaniu do pierwszego Code Geass, na ale cóż C.C. jest wieć :D (manga).
Dobrze Eerion, że z tej Japonii wróciłeś.
Dzisiaj jakieś trzęsienie ziemi ostre i tsunami walnęło w JP. Nawet w Tokio się jakieś budynki pozawalały =o
Eerion siedzial w tej Japonii 3 miechy czekajac na jakies trzesienie czy tsunami i nic a ty mu teraz mowisz ze wlasnie bylo jakies fajne, duze trzesienie i gratis tsunami a jego tam nie bylo i ze to dobrze ?
Akurat to gorzej dla japończyków. Jakby mnie spotkało tsunami, to cóż...
Nie ja bym z tego starcia wyszedł jako przegrany.
Ale to nie moje tereny. Ja bym mógł co najwyżej coś delikatnie odczuć, to północną japonię walnęło. W tokyo było to odczuwalne, a ja od tokyo byłem prawie 600 km w inną stronę:P
No, ale szkoda
Eerion, wiesz tak dzisiaj troche wiadomosci obejzalem i musze tobie powiedziec ze z tym tsunami tak na gole klaty to bys nie wygral, skubane 10m mialo a ja sam wiem co oznacza fala 2 metrowa i co ona robi z czlowiekiem(bedac jakies 20m od brzegu w 5 sekund znalazlem sie na brzego prawie tracac przytomnosc i zachlystajac sie woda i bedac strasznie poobijany, nawet noga mi rozcielo) a co dopiero 5x wieksza.
A widziałeś co ja robię z falami 2, 5, 10 i 20 metrowymi? :D
No właśnie, nie widziałeś ;)
Ale sytuacja z elektrowniami atomowymi wygląda problematycznie. I to bardzo ;/
Yuri_Hyuga
20-03-2011, 10:38
Ale sytuacja z elektrowniami atomowymi wygląda problematycznie. I to bardzo ;/
W sumie w Japonii wystarczająco dużo jest stalkerów, żeby zapełnić Zonę, jaka miałaby tam powstać : D
@down
Lul bot : 3
@Code Geass: Shikkoku no Renya
Dziwne. Zdecydowanie dziwne.
Btw. wiedziałem, ze ta "opaska" w końcu spadnie
http://i22.mangareader.net/code-geass-shikkoku-no-renya/7/code-geass-shikkoku-no-renya-2058755.jpg
Możecie polecić coś fajnego z aktualnie wychodzących serii? Oglądalem do tej pory Yumekui Merry, Kore wa Zombie i Dragon Crisisa.
Merry nie mam zastrzeżeń, Kore wa ostro poryte, chociaż w najnowszych odcinkach trochę się "prostuje", a Dragon Crisis strasznie przewidywalne i naiwne.
Lol. Nowa emotka :wasabi::wasabi::wasabi: i 5 dni od ostatniego posta...
@UP
M A D O K A
Świetne anime na podwalinach Fausta Goethe'ego , oraz udany eksperyment połączenia NGE z maho sodzo w wersji mhrokczno-gore'owskiej.
10/12 ep.
Corgar Frizz
24-03-2011, 11:36
@Rayza
Jedź na magnificon, zamiast pieprzyć takie głupoty.
Nippah~!
Corgar Frizz
@UP
M A D O K A
Świetne anime na podwalinach Fausta Goethe'ego , oraz udany eksperyment połączenia NGE z maho sodzo w wersji mhrokczno-gore'owskiej.
10/12 ep.
Obejrzałem opening... po czym obejrzałem go jeszcze raz, by upewnić się, czy to na pewno to anime.
http://files.myopera.com/Zaphira/albums/612265/so%20funny.jpg
@Edit
Oglądając go po raz trzeci, stwierdziłem, że aktualne serie to dno (z wyjątkami).
Ahaha you are so funny ... zacna chińska porno bajka o dużych oczach i cyckach
Obejrzyj 3ci ep, potem pogadamy : ) . Ocenianie po opie jest tak powierzchowne jak stwierdzenie ze ktoś brzydki to musi mieć piękne wnętrze.
@Frizz
Mimo ze Wanekon był świetny , to nie chce mi się jechać na Magni ; P
Wolę za tu kupić kolejna książkę Pratchetta czy innej Autora/ki.
@up:
O żesz karwia.
Wanekon został uznany za jeden z najgorszych i najbardziej tragicznych konwentów, a ty mówisz, że był świetny? xD
Byłem tam spontanem na jeden dzien , i to w zacnym , bardzo dobrym towarzystwie dopiero co poznanym ^^ temu świetny~~
Corgar Frizz
25-03-2011, 22:25
@Eerion
Dobra ekipa nawet najgorszy konwent zamieni w epickie przeżycie.
@Rayza
Masz jechać! Żadnej dyskusji!
Nippah~!
Corgar Frizz
Też bym pojechał... Ale... Brak kasy. :/ Ehhh...
Corgar Frizz
28-03-2011, 05:59
Rayza, nie sądziłem że jest to możliwe, ale tym razem miałeś racje.Co prawda nie wiem skąd przyszedł Ci do głowy Faust (właściwie to wiem skąd, ale to tylko topos literacki, a nie jakieś nawiązanie do książki Goethego), jednak Mahou Shoujo Madoka Magica to jest połączenie NGE i Mahou Shoujo. Nawet czasami mam wrażenie że główna bohaterka to Shinji ze zmienioną płcią. Ale to już chyba reguła takich serii.
Gdyby inne mahou shoujo były takie to pewnie ten gatunek stałby się moim ulubionym, oczywiście zaraz po mecha.
@Ghernie
Nie oceniaj serii przed obejrzeniem jej. A na pewno już nie sugeruj się samym openingiem. Sam na początku sądziłem że to jakieś durne mahou shoujo, właśnie kończe ostatni ep jaki do tej pory wyszedł.
I naprawdę, nie żałuje tego, mimo że jutro będę umierał próbując dotrzymać do wieczora bez drzemki w środku dnia.
Nie wiem jak inne serie w tym sezonie, ale Mahou Shoujo Madoka Magica jest warte obejrzenia.
Nippah~!
Corgar Frizz
Akurat co do Fausta miałem właśnie na mysli Goethego , powinneś wiedzieć jaki charakter ma Kyubey : P
I co naprawdę robił z soul gemami lolitek , zupełnie jak Mefistofeles za moc all czego chce dawaną ludziom zabierał im duszę.
Corgar Frizz
28-03-2011, 19:37
@Rayza
Właśnie to jest topos.
SPOIL
Motyw sprzedaży duszy za spełnienie życzenia, a także manipulacja przez istotę która daje to życzenie pojawia się w ogromnej ilości utworów literackich.
A że akurat Faust kręci się wokół tego, to nie znaczy że Madoka nawiązuje do dzieła Goethego.
Po prostu w obu utworach użyto tego samego, niezwykle popularnego motywu.
Nippah~!
Corgar Frizz
Zacząłem oglądać Ore no Imouto~
Zapowiada się głupio i krzywo.
Bardzo
sphinx123
08-04-2011, 15:12
Oj tak, Madoka <3
Dzięki temu tej serii odzyskałem wiarę w anime :D
Jedyne maho shojo poza Sailor Moon, które mi się podoba... właściwie o wiele bardziej od sailorek. Seria będzie krótka, ale wolę właśnie krótsze anime niż tasiemce. A jak czas oczekiwania do kolejnego odcinka Madoki Wam się dłuży, to polecam Seikimatsu Occult Gakuin, też dość nietypowe <3
BTW. Madoka soundtrack plx
Corgar Frizz
08-04-2011, 17:12
@Sphinx
Dłuży się? Od trzech tygodni czekam aż wyjdą dwa ostatnie epy, a dalej nie wiadomo czy serie TV będzie kontynuowana. Jeśli nie, to trzeba będzie czekać aż Madoka wyjdzie na bluray.
Miejmy nadzieje że będzie zgodnie z obietnicami twórców i seria wyjdzie do końca tego miesiąca.
Nippah~!
Corgar Frizz
Długo się nie odzywałem, nikt mnie tu pewnie nie kojarzy, ale to nie ma znaczenia. Przybyłem szukać pomocy w odnalezieniu tytułu jednego anime.
Pamiętam z niego tylko tyle, że głównymi bohaterami było rodzeństwo - młodsza siostra, która odziedziczyła jakiś dar i jej starszy brat, który dość często popisywał się bronią dystansową rodzaju bumerangu.
Ziemia została zniszczona i kawałki planety lewitują tworząc jakby osobne "wyspy". Rządy sprawuje jakieś imperium, buntownicy mają ukrytą siedzibę zwaną Puerto Heaven (google nic nie znalazło, więc może błąd w pisowni). Rodzeństwo ścigane przez imperium otrzymało schronienie w tej właśnie siedzibie.
Klimat z tego co pamiętam steampunkowy, pojawiały się też tam pojazdy surfujące po falach grawitacyjnych, które omiatały świat co jakiś czas.
I co ważne, anime leciało na Hyperze.
Ktoś kojarzy? ;)
Corgar Frizz
09-04-2011, 02:16
@Argen
Ja Ciebie pamietam ;p
Chwile szukałem, znalazłem listę anime emitowanych przez HYPER do lipca 2008. Może to anime znajduje się wśród wymienionych tytułów. Sam patrzyłem, ale żadna seria nie spełniała wszystkich przez ciebie podanych warunków.
Jednak może się okazać że się myliłem, zresztą poznasz po screenach ^^
* Arjuna - córka Ziemi
* Bleach
* Candidate for Goddess
* Chobits
* Colourcloude Palace
* Cowboy Bebop
* Crest of the Stars
* Cybersix
* Fullmetal Alchemist
* Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of ...Shamballa
* Geneshaft
* Gilgamesh
* Great Teacher Onizuka
* Grobowiec świetlików
* Gundam Wing
* Gundam Wing: Endless Waltz
* Gunslinger Girl
* Hellsing
* Iria: Zeiram the Animation
* Kronika Wojny na Lodoss
* Last Exile
* Neon Genesis Evangelion
* Origin: Spirit of the Past
* Paranoia Agent
* Tajemnica przeszłości
* Tenkuu; no Escaflowne
* Tsubasa Chronicle
* Tsubasa Chronicle (2gi sezon)
* Tsubasa Chronicle The Movie
* Wirtualna Lain
* Vampire Princess Miyu
Pogrubiłem serie które na 100% nie są brane pod uwagę. Pozostałe albo w jakimś stopniu są podobne do Twojego opisu, albo omyłkowo zostały przeze mnie pominięte. Jeśli zaś to anime leciało później to możemy tylko liczyć na Twoje oświecenie, lub wiedzę innego użytkownika.
Nippah~!
Corgar Frizz
kurde opis mi sie spodobal sam bym chcial to obejrzec, ewentualnie mogl by mi ktos polecic jakies steampunkowe anime?
Steampunkowe?
A tam.
Tak swoją drogą to skończyłem ore no imouto~.
O dziwo nie okazało się być haremem, z idiotycznym bohaterem i masą debilizmów i panty shotów (tych to prawie w ogóle nie było).
Seria okazała się być lekka, łatwa i przyjemna - więc polecam ;P
nie a tam, seryjnie mam ochote na jakies dobre steampunkowe anime =)
@Frizz
Argen i Arcan to dwie różne osoby :P
Dzięki za pomoc, ta lista z początku dawała dużą nadzieję. Niestety po przejrzeniu wszystkich niepogrubionych tytułów wciąż nie znalazłem tego anime.
Dziwne, bo kiedyś googlowałem właśnie nazwę "Puerto Heaven" i pierwszym wynikiem była piękna strona fanowska (może nawet oficjalna). Teraz po tamtej stronie ani śladu.
Nie było wcześniej żadnych anime na Hyperze? Jestem prawie pewien, że to o którym mówię oglądałem zanim pojawiło się FMA.
sphinx123
24-04-2011, 10:48
Najważniejsze, że Kleopatra i Joanna d'Ark to mahou shoujo ;>
Potwierdzam, jesteśmy dwiema różnymi osobami. Swoją drogą, sam się zaciekawiłem, też kojarze to anime i bym sobie obejrzał
Najważniejsze, że Kleopatra i Joanna d'Ark to mahou shoujo ;>
Po zrobieniu laski z Króla Artura już nic mnie chyba nie zdziwi.
a ja obejrzalem ergo proxy i gdyby nie 2 polowa epow to mialbym kolejne fav anime. a tak oceniam seria na 6.5/10
Zastanawiam sie co by tu teraz obejrzec. jakies propozycje ? oprocz durnowatych komedii ..
Po zrobieniu laski z Króla Artura już nic mnie chyba nie zdziwi.
Zostaw Fate/stay night w spokoju! : D
@milano8: może coś ze studia Ghibli?
Słuchajcie, potrzebuję anime working w całości.
Ktoś ma pojęcie gdzie to można dorwać?
Jeżeli chodzi o Working!! to jest dużo na ircu:
http://news.is-fabulo.us/?search=working%21%21#
BTW. Taki mały bonus ^^
http://www.youtube.com/watch?v=DoYpJqFNj40&feature=player_embedded
A ja sobie niedawno skończyłem oglądać Bakecośtam. A teraz oglądam AmagamiSS. Całkiem przyjemne. =D
sphinx123
01-05-2011, 10:55
Rzeczywiście, każdy opening jest po jednych pieniądzach :D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ibPCLMH1NM4
Rzeczywiście, każdy opening jest po jednych pieniądzach :D
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ibPCLMH1NM4
Jak widać - każdy dobry opening musi to mieć : d
I lol'd hard. =D
@edit
Ma ktoś może pojęcie jak dorwać wejściówki na tegoroczny Bal... WRÓĆ... Project 2011??
Corgar Frizz
02-05-2011, 01:51
@Grycan
1. Poczekać aż będzie możliwość rezerwacji.
2. Zarezerwować wejściówkę.
3. Zapłacić.
4. ???
5. PROFIT
A tak serio, to nie ma co się martwić, na tegoroczny balcon starczy wejściówek dla wszystkich.
Nippah~!
Corgar Frizz
sphinx123
02-05-2011, 21:28
Nie bierz tego do siebie, ale zadajesz się z krótkowzrocznymi betonami. Kocham takie porównania, tak samo mądrości w stylu "tylko pedały noszą bokserki" <3 Nie, anime oglądają ludzie w każdym wieku.
No wiem, wiem. Prowokacja ;x
Knight Patryk
09-05-2011, 00:58
Zaczalem ogladac Deadman Wonderland.Zapowiada sie ciekawie:)
Kto wpada na Bal... Project 2011? Albo na Animatsuri do W-wy? Wszystko w wakacje ;)
Olśniło mnie!
Po 1) To chyba nie anime
Po 2) Nie Puerto Heaven, a Puerto Angel
Po 3) Serial nazywa się Skyland :D
Kto wpada na Bal... Project 2011? Albo na Animatsuri do W-wy? Wszystko w wakacje ;)
Ja się postaram na P2011 wpaść. xD
Narazie brak planów, jeszcze pomyślę.
Corgar Frizz
21-05-2011, 19:51
Ja będę, na obu. A na balcon 2011 postaram się ściągnąć możliwie jak najwięcej znajomych mangozjebów.
Nippah~!
Corgar Frizz
Ok, to ja chyba wpadnę na Animatsuri. Balcon raczej nie :P
Ale manga Sunken Rock! jest zajeb***a!!! Jaram się, jak nie jarałem się od dawna : )
wpada ktos na konecon w szczecinie ?
28.29.05 mam w Rybniku jakiś Japkon... Tyle że jestem w tym czasie w Krakowie na zawodach, więc raczej na tym nie będę. Ale na Balcon 2011 postaram sie przybyć.
@Tomp
Przyjeżdżaj na BALCON nopie. =D
Po co 2x to samo? :D
Lepiej ogarnąć coś nowego : >
Corgar Frizz
22-05-2011, 21:23
Animatsuri jest małe, na wsi i bez jaj. I wongla w powietrzu tam nie mają. Jedź na balcon 2011.
Swoją drogą polecam przyszłoroczną 10 edycje MAGNIficonu. W tym roku mieli niesamowity rozmach, więc okrągła rocznica będzie jeszcze lepiej przygotowana.
Nippah~!
Corgar Frizz
Magnificon miał podobno olbrzymi rozmach, niestety z przeokrutną wonią dawno nie mytej pyty i brakiem przygotowania materiałowego na tak duży konwent :P
http://akibahobby-c2.sakura.ne.jp/image/20110522/m034.html
Ma ktos jakies namiary na ta figurke ? Bo jest zajebista i z checia bym ja nabyl.
Bogacz :P
@konwenty: no pomyślimy jeszcze. Będę musiał wyciągnąć jukatę z szafy i odkurzyć z sierści kota : D
BTW. Eerion, wpadasz do W-wy na przemarsz Nowym Światem w japońskich strojach? ^^
Tompiorr - jakieś detale? :P
No czasem sobie zakładam jukatę + drewniane klapki i ruszam do centrum miasta. Miny ludzi bezcenne :D
Aaa takie!
Coś się pomyśli, jak w wakacje będe jechał do Krakowa, to potem wskocze do ciebie. Trasa wrocław-warszawa woła o pomstę do nieba.
Kiedy to będziesz w Krakowie?
nie wiem. pewnie koniec lipca/sierpień
Daj znać wcześniej, pójdzie się na piwo.
Chyba wpadne na Animatsuri 2011.
Więc wtedy najpierw chyba polece do wawy, a następnie do krakowa. Potem do Wrocławia, wrzucić stare ciuchy do prania, wziąć nowe i na Balcon.
A to wszystko zakładając brak urlopów siostry :P
Ok, lubię to!
Chociaż nie wiem, czy nie będę wtedy nad morzem - ale raczej nie : P
O fuck, właśnie znalazłem najbardziej epicki OST na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=j9L-QzakeiM&feature=BFa&list=PLD39054284E23CBC0&index=1
Przesłuchajcie całą playlistę ;)
wiadomo cos o nowym code geassie ? mial byc na wiosne, a wiosna szybko ucieka a zadnego infa nie widzialem na ten temat ;/
Corgar Frizz
27-05-2011, 00:30
@Eerion
Podobno. Byłem na tym konwencie i mogę śmiało powiedzieć że pod względem przygotowania, był to najlepszy konwent w którym miałem okazję uczestniczyć. Panele jak panele, co kto lubi. Byłem na kilku, tylko jeden opuściłem z powodu słabego przygotowania prowadzącego. Co prawda nie obyło się bez kilku wpadek, ale jeśli mam czuć taką woń niemytej pyty na każdym konwencie, to chyba będe zmuszony ten zapach polubić.
@Milano
CG "3" będzie jak wyjdzie, o ile wyjdzie. Poszukaj oficjalnego stanowiska studia Sunrise. Jeśli takiego nie ma, to wszelkie pogłoski o kolejnej serii CG to nic więcej jak plotki.
Nie mówiąc już o tym że Code Geass to seria niemal całkowicie skończona, zostało kilka niedopowiedzianych wątków. Więc jak co, to możemy liczyć na kilka oavek.
Ewentualnie mogą zserializować mange Nighmare of Nunnaly, ale tutaj sytuacja jest podobna, większość, jeśli nie całość informacji o tym to plotki/robota fanów.
Nippah~!
Corgar Frizz
A coś wiadomo na temat "Darker Than Black 3?"
Wiadome jest tylko tyle, że główny bohater będzie jeszcze bardziej emo niż w drugiej części.
@Milano
CG "3" będzie jak wyjdzie, o ile wyjdzie. Poszukaj oficjalnego stanowiska studia Sunrise. Jeśli takiego nie ma, to wszelkie pogłoski o kolejnej serii CG to nic więcej jak plotki.
Nie mówiąc już o tym że Code Geass to seria niemal całkowicie skończona, zostało kilka niedopowiedzianych wątków. Więc jak co, to możemy liczyć na kilka oavek.
Ewentualnie mogą zserializować mange Nighmare of Nunnaly, ale tutaj sytuacja jest podobna, większość, jeśli nie całość informacji o tym to plotki/robota fanów.
Nippah~!
Corgar Frizz
no oni juz zapowiedzieli dawno spinoffa niezwiazanego z lelouchem( ma pojawic sie goscinnie, a akcja ma dziac podczas czarnej rebelii tylko w innej czesci swiata)
Wiadome jest tylko tyle, że główny bohater będzie jeszcze bardziej emo niż w drugiej części.
da sie bardziej ?
btw moze ktos mi pomoc i polecic jakies anime z kreska podobna do berserk, hellsing, devil may cry ?
Corgar Frizz
28-05-2011, 12:15
@Milano
CG bez Lulu, Gurena MK2, Karen i Lancelota? DO NOT WANT
Ale jest coś o wiele ciekawszego... Zapowiedziano Fate/Zero ^^
http://www.youtube.com/watch?v=fkGaGBrS7_k
Nippah~!
Corgar Frizz
Ale jest coś o wiele ciekawszego... Zapowiedziano Fate/Zero ^^
http://www.youtube.com/watch?v=fkGaGBrS7_k
Gdybyś miał prenumeratę type-moonu to byś o tym wiedział od połowy roku :)
http://i55.tinypic.com/jtmcr5.jpg
http://i54.tinypic.com/2mowhg1.jpg
thx eerion <3
A żeby się wczuć w klimat, polecam godny OST z Fate/Zero ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ZiXr1AgiTFU
Prenumerate?!
Przywiozłem mu jeden egzemplarz z Japonii i już kozaczy :D
Gdybyś się wyraźnie przyjrzał mojej wiadomości, to byś zobaczył napisane białą czcionką: "thx eerion <3" pod zdjęciami :D
Ale i tak kozaczę, bo numer jest gruby, a fate/zero będzie epickie (chociaż dopiero w drugiej połowie 2012 w Europie) =)
Myślisz, że ja nie mam co robić, tylko będę przekopywał twoje wiadomości by znaleźć ukryte teksty? Taaaaaaaaaaaa :D
Za mało dociekliwy jesteś ^^
po dlugiej przerwie zaczynam drugi raz ogladac fsn. ah te pierwsze odcinki sa takie nudne ze az juz zapomnialem ;d
po dlugiej przerwie zaczynam drugi raz ogladac fsn. ah te pierwsze odcinki sa takie nudne ze az juz zapomnialem ;d
Bluźnisz. Nie mogą być nudne - są kobiety, walki i śmierć!
I jest nawet gwałt.
Na kulturze europejskiej xD
Nooo. Król Artur został za******* na śmierć.
pierwsze odcinki to takie pierdolenie o szopenie bez prawie zadnej akcji.
da sie bardziej ?
btw moze ktos mi pomoc i polecic jakies anime z kreska podobna do berserk, hellsing, devil may cry ?
Sunken Rock może? : D Trochę podobna do berserka, imo.
#edit
Kuffa, anime nie mange. Soz.
Wejściówka na Balcon 2011 zamówiona. ^.^
Sunken Rock może? : D Trochę podobna do berserka, imo.
#edit
Kuffa, anime nie mange. Soz.
spoko spoko mange tez lubie czytac, chetnie skorzystam z podpowiedzi.
ok Sunken rock przeczytane, bede wyczekiwal nowych chapterow ale niedosyt zostal, poleci mi ktos cos jeszcze ? Manga, anime bez roznicy.
oh my fuckin god, unlimited blade works bije cala serie anime fsn na plecy. Gdyby tylko dodali jakas glebsza fabule to 1000/10. Moglby ktos w [hide] wytlumaczyc o co chodzilo w koncowce. I o czym bedzie Fate/zero czy jak to tam ma.
oh my fuckin god, unlimited blade works bije cala serie anime fsn na plecy. Gdyby tylko dodali jakas glebsza fabule to 1000/10. Moglby ktos w [hide] wytlumaczyc o co chodzilo w koncowce. I o czym bedzie Fate/zero czy jak to tam ma.
Pytaj o co chcesz. Czego nie rozumiesz? :P
A w Fate/Zero akcja rozgrywa się przed wydarzeniami z Fate/stay night, czyli w poprzedniej wojnie o graala (w której brał udział Emiya Kiritsugu - ojciec Shirou).
a wiec
jakim cudem archer przezyl, przeciez gil go pyknal i dlaczego gdy sie zegnal z rin byl mloody (tak wiem ze archer jest shirem)
Za bardzo wnikasz w szczegóły :D
1. dlatego przeżył, bo nie umarł - w świecie servantów i graala wszystko jest możliwe;
2. chcieli zaakcentować to, że archer pogodził się z poglądami shirou - taka moja interpretacja :P
dzieki za wyjasnienie tompi
wogole masakra ile tych fate'ow jest, z checia bym obejrzal ataraxie tylko pewnie zrobia to za pare lat.
A i polecam serie Higashi no eden, calkiem ciekawe poki co.
Eden of the East bardzo dobra seria :) Są już nawet 2 filmy, stanowiące dopełnienie anime.
A jak spodobał Ci się UBW F/SN to zagraj sobie w F/SN Visual Novel - jest cała przetłumaczona na angielski, i często wymieniają ją jako najlepszą VN ze wszystkich dostępnych po angielsku :)
Na chwilę obecną dostępne są jedynie: F/SN anime, F/SN UBW movie, F/SN TV Reproduction (czyli to samo, co anime), F/SN VN (visual novel) i niedługo Fate/zero. Reszty nie ma, i w najbliższym czasie nie będzie :<
Masa-san
08-06-2011, 01:12
Witam panowie.
pewnie niewielu mnie kojarzy, bardzo dawno tu nie byłem, a na tym koncie z2x się tylko pojawiłem.
Do rzeczy.
Nie jestem z anime nie bieżąco od jakiegoś roku, może trochę więcej.
Oglądałem tylko tasiemce (bleach, naruto, fairy tail, one piece).
Proszę, polećcie kilkanaście dobrych serii które wyszły w tym czasie, najbardziej interesują mnie te epickie.
Gatunek dowolny, musi być dobre.
A może przeoczyłem jakiegoś godnego tasiemca?
czekam na odpowiedzi, pozdrawiam :)
Tengen Toppa Gurren Lagann
CODE GEASS !!! nie wiem czy ogladales czy nie ale po prostu musialem to polecic.
ALL HAIL LELOUCH ALL HAIL BRITANNIA
Masa-san
08-06-2011, 02:31
Panowie, niedokładnie sprecyzowałem swoją wypowiedź..
nie jestem z anime na bierząco od roku, poza tasiemcami.
Wcześniej obaliłem kilkaset tytułów, cuda takie jak tengen toppa czy code geass nie są mi obce :)
Chodzi mi o godne polecenia tytuły z ostatniego roku
Jeszcze raz sory za niedokładną wypowiedź
Nie wiem, czy to podpada pod ten rok przerwy, ale moim zdaniem koniecznie powinieneś obejrzeć Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7389). Z takich nieco lżejszych, ale w miarę przyjemnych poleciłbym dodatkowo Nurarihyon no Mago (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7404), może jeszcze Angel Beats! (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6564). Nic więcej ciekawego nie widzę na mojej liście obejrzanych tytułów z 2010.
Natomiast w tym sezonie przypadły mi do gustu dwie produkcje: Blue Exorcist (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=8148) oraz C: The Money of Soul and Possibility Control (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=8149).
A ja zacząłem oglądać Yakitake Japan - anime o pieczeniu chleba :D Niezła wkrętka!
Wiece panowie ze na jesien 2011 zapowiedziana jest emisja FATE/ZERO ?
Rayza jak zawsze poinformowany. xD
Corgar Frizz
13-06-2011, 14:50
Rayzahu, zobacz co napisałem o Fate/Zero na poprzedniej stronie ;p
@Masa-san
Od siebie polecę Mahou Shoujo Madoka Magica. Świetna seria, jedna z lepszych wydanych przez ostatnie lata. I nie przejmuj się że to Mahou Shoujo, też na początku myślałem że ta seria to wielki fail.
Następnie Ore no Imouto *długi tytuł* Kolejna świetna seria, wspaniała kreska i Kirino <3
Poza tym:
-Angel Beats!
-Kore wa Zombie desu ka?
Nippah~!
Corgar Frizz
@Tomp co do F/SN
Jak Archer jest Shirem (czy na odwrót?). Albo ja coś popie*******, albo coś przeoczyłem? Bo nie kumam o co chodzi...
archer jest shirem z przyszlosci
Yo, dawno nie zaglądałem :P Podobnie jak Masa-san miałem mały "rozwód" z M&A- tylko tasiemce, chociaż obejrzałem kilka pozycji, takich jak FMA (ja pierdziele, czemu wcześniej tego nie oglądałem?) czy xxxHolic. W sumie mam ochotę trochę pogadać o jednym tasiemcu- jak się wam podoba Bleach po time skipie?
btw.
To wasza robota z ikonką :wasabi:?
AAA....!!! Ja chcę jakieś Eechi... Coś ktoś poleci?
@Tomp co do F/SN
Jak Archer jest Shirem (czy na odwrót?). Albo ja coś popie*******, albo coś przeoczyłem? Bo nie kumam o co chodzi...
Archer to tzw. "Heroic spirit Emiya Shirou", czyli nie Shirou z przyszłości, tylko alternatywne wcielenie Shirou, które stało się Servantem. Gdyby byli tym samym, to w UBW nie mieliby o co walczyć :P
AAA....!!! Ja chcę jakieś Eechi... Coś ktoś poleci?
Ore no Imouto?
DDoS - ma ktoś kontakt do niego?
Bo potrzebuje informacji na temat tego czym leci do Japonii i gdzie znalazł bilety :P
Bo może będę robił spontaniczny mega tnący koszty wylot do Japonii ^^'
Rotfl 0.0
Zapisz się do oczyszczania terenów Fukushimy. Nawet Ci za przelot zapłacą :D
oprocz przelotu jakies wyzywienie, mieszkanie? powiedz tak a zegnam poland
@edit
kurwa odwolali konecona -.-
Yo, dawno nie zaglądałem :P Podobnie jak Masa-san miałem mały "rozwód" z M&A- tylko tasiemce, chociaż obejrzałem kilka pozycji, takich jak FMA (ja pierdziele, czemu wcześniej tego nie oglądałem?) czy xxxHolic. W sumie mam ochotę trochę pogadać o jednym tasiemcu- jak się wam podoba Bleach po time skipie?
btw.
To wasza robota z ikonką :wasabi:?
To się da oglądać tylko siła rozpędu. No bo jak człowiek obejrzał 300 odcinków, obejrzy też 301. Wkońcu zawsze istnieją gorsze sposoby na stracenie 25 minut.
Corgar Frizz
17-06-2011, 23:07
Akurat Bleacha od pewnego momentu bardzo ciężko się ogląda. Sam dotrwałem do walk w Hueco Mundo (walka truskawki z Noitorrą). I w żaden sposób nie byłem w stanie się do tego zmusić. Bleach w tym okresie miał chyba dwie główne wady tasiemców: paskudną kreskę i niesamowicie rozwlekłą fabułą.
A samego Bleacha, jak i Naruto "widziałem" kilka razy. Za każdym razem po dłuższej przerwie oglądałem od nowa, więc troche się tego uzbierało. I naprawdę, w żaden sposób do oglądania Bleacha od pewnego momentu zmusić się nie potrafiłem.
Ogólnie ostatnio całkowicie zrezygnowałem z oglądania tasiemców, przeniosłem się na mange. Więc jeśli chodzi o mangę, to:
Uważam, że Tito powinien skończyć mangę po pokananiu Aizena. Co prawda słowo filler tyczy się anime, tym razem mam wrażenie, że śmiało można tego słowa użyć wobec aktualnego arca.
PS. Milano, jedź na balcon. Wygląda na to, że sporo tibiaków na nim będzie.
Nippah~!
Corgar Frizz
Ta, Corgar ma w zasadzie rację. Za to z Naruto nie jest tak źle, choć ostatnich kilka odcinków było koszmarnie porościągane.
Tefloniqq
19-06-2011, 02:54
Jak wam się podoba mój krótki filmik naruto?
http://tefloniq.wrzuta.pl/film/8fvmDploKO9/sasuke_-_the_crying_orc
Gorszego w życiu nie widziałem.
I co w nim jest Twojego, oprócz uploadu?
Nie ma nawet czego komentować.
Jak wam się podoba mój krótki filmik naruto?
http://tefloniq.wrzuta.pl/film/8fvmDploKO9/sasuke_-_the_crying_orc
haha gorszego crapu nie widzialem. nie ma to jak dodac biedna muzyczke i jakis lipny, prosty efekt ktory nawet niemowlak potrafilby dodac i wrzucic na neta.
DDoS - ma ktoś kontakt do niego?
Bo potrzebuje informacji na temat tego czym leci do Japonii i gdzie znalazł bilety :P
Bo może będę robił spontaniczny mega tnący koszty wylot do Japonii ^^'
O musiałem nie zauważyć tego posta jakoś. Ja lecę samolotem!!!
Bilety kupiłem u siebie w mieście w biurze podróży, cena 2100 zł w obie strony. Przesiadka w Moskwie, linie AeroFlot. Obecnie cena na ten sam lot wynosi już ponad 4k zł :)
Łączny koszt, póki co to około 8000 zł:
2100 - bilet lotniczy
900 - hotel Tokio
150 - paszport
400 - autobusy nocne
100 - ubezpieczenie
4000 - zakup jenów - się udało i kupiłem w najlepszym momencie (3,42 - 100; obecnie sięga 3,80-400 za 100 jenów)
Właśnie coś mi cena nie pasowała.
A ty przecież dużo Yenów bierzesz, bo pierwszy raz lecisz.
Mała rada - kupuj tylko to, na czym ci baaardzo zależy.
I tak nie wykupisz wszystkiego z tej listy priorytetów.
Tego jest tam za dużooo xD
Tak czy siak dzięki za info.
Niestety oni dla mnie odpadają. Lot tylko z Warszawy (ja z Wrocka jestem) i tylko do Tokyo (a mnie interesuje lądowanie albo w Osace czy Nagoyi).
Trudno, kombinujemy dalej.
HF w Japonii DDoS
Ja czekam na swoje pierwsze zarobione 20tys i jadę do Japonii na 2 bogate tygodnie : P
Tompior jak chcesz to ja ci mogę zrobić 2 tygodniową wycieczkę.
Lepszą o wiele od tego co ci biura zaproponują czy sam sklecisz i tańszą nawet o połowę :D
Ja wiem, że można taniej i w ogóle, ale ja chcę sobie pojechać raz i nieźle zabalować, szastając kasą na prawo i lewo :D
A zanim uzbieram 20 tys. zł to minie kilka lat :<
A ja to ci niby nie pozwolę tego zrobić? :D
Po prostu wszyscy krzyczą sobie nie wiadomo ile pieniędzy za wycieczkę do Japonii, nie ma jakiegoś konkretnego planowania ani szukania odpowiednich hoteli z odpowiednią ceną (tak samo restauracji).
Bo możesz zapłacić za coś 2 razy więcej niż normalnie, jesli nie wiesz gdzie poszaleć ;D
No wiadomix ;)
Za 5 lat jak będziemy starzy i bogaci to się do Ciebie zgłoszę :P
Niestety... Na BalConie mnie nie będzie... <beczy>
Corgar Frizz
02-07-2011, 16:37
Aż 5 lat chcesz czekać? Za tyle, to ja skończę budować pierwszy prototyp Evangeliona. Jak co, możemy Cię zabrać z Grocią na pokład. O ile nie przeszkadza Ci podróż w pojemniku z LCL.
Nippah~!
Corgar Frizz
Corgar Frizz
13-07-2011, 23:39
Animatsuri już za dwa dni, kto z was będzie na tym konwencie?
Nippah~!
Corgar Frizz
Animatsuri już za dwa dni, kto z was będzie na tym konwencie?
Ja, Eerion, Malydok, jeden kolega ze studiów.
Do zobaczenia ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.