Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Corgar Frizz
27-06-2009, 03:29
No jesteśmy, ty widać też... skoro tu weszłeś.
@K-ON!
Jaka szkoda że to już ostatni epek. Druga seria musi być, albo jadę z kumą do Japonii i polecą głowy.
Nipah~!
Frizz-kun
http://www.manga-lib.pl/manga/read_online/goth,1.html
<spoko>
5 czapterow, fajnie sie czyta, jak sie ma chwile wolnego czasu, mozna obadac ;p
horror/kryminal?
@Najnowszy TLR
Końcowe "Is he dead?" mnie zmiażdżyło, sam nawet nie wiem czemu ^^
@Wyciszony
A co Twój post wniósł do tego tematu?
@top
Tasiemce
Czy tylko mi się zdaje, że akcja w obydwóch seriach dobiega powoli do końca?
wydaje ci sie co do bleacha czemu tak myślę?
spoiler
potem będzie zacięta walka z Ressurection 1,2,3,4 espady walka z Aizenem i resztą i wątek z Vasto Lorde + wonderweiss
@up i 2 up
no i jeszcze z Vizardami pewnie coś będzie xD
Skończyłem Tsukihime. Koniec piękny i w ogóle, ale dlaczego wszystkie anime na podstawie eroge się kończą niemalże tak samo?
a ja czytam to love ru xd
jestem kolo 50 czaptera, niezle mi sie wkrecilo ^^
Maldoryz
27-06-2009, 22:36
hi.
Jak cos, to ruszylem dupe i szukalem po stronach.
Ogladaliscie kiedys anime po ktorych koniec was wzruszyl (dn <3, ja sie prawie rozplakalem : D)?
Tak btw, to ogrooooomne dzieki za pomoc, jestescie bardzo mili jak na to forum.
@edit
Chodzi ci o to?:
http://kreskowki.fani.pl/vid/kimi-ga-nozomu-eien/276
to ma tylko 14 odcinkow?
@Up
Air i Kimi ga Nozomu Eien.
@Edit
Tak, o to.
hi.
Jak cos, to ruszylem dupe i szukalem po stronach.
Ogladaliscie kiedys anime po ktorych koniec was wzruszyl (dn <3, ja sie prawie rozplakalem : D)?
Tak btw, to ogrooooomne dzieki za pomoc, jestescie bardzo mili jak na to forum.
@edit
Chodzi ci o to?:
http://kreskowki.fani.pl/vid/kimi-ga-nozomu-eien/276
to ma tylko 14 odcinkow?
clannad / kanon
@up i up2
Jak wpadnie Corgar to może da listę anime przy których się wzruszył<myśli> ciekawe czy sie zmieści w jednym poście xD
GargoinX
28-06-2009, 01:09
Clannad, Code Geass.
Clannad, Code Geass.
Płakałeś przy Code Geass?:D
Corgar Frizz
28-06-2009, 01:22
@Maldoryz
Bo my jesteśmy mili, a z resztą forum mamy niewiele wspólnego, praktycznie nie wychodzimy poza owion.
@Kuma
Foch... śmiejesz się z czyjeś wrażliwości.
Wracając do tej listy to
-Air
-Clannad After Story
-Code Geass R2
-Final Fantasy VII - tu placze za kazdym razem jak oglądam
-Full Metal Alchemist
-Full Metal Alchemist The Movie
-Fate/Stay Night
-Naruto - Śmierć Haku i Zabuzy
-Sword of the Stranger
-Tengen Toppa Gurren Lagann - końcówka byłą tak epicka że aż mi łzy popołynęły
-Tokimeki Memerial
-Xam'd: Lost Memories
Nieźle nie?
@Gro
Też płakałem przy CG... i co z tego?
Nipah~!
Frizz-kun
@Up
Akurat, że TY płakałeś to nic dziwnego...
@Madlax
Skończony. Mam prawdę mówiąc mieszane uczucia do tej serii, momentami świetna i porywająca, a z drugiej strony nudna i przewidywalna... Kreska i animacja też nie powala.
Ja chyba jeszcze nie płakałem przy oglądaniu anime, przynajmniej nie pamiętam. Kiedyś jak kończyłem smutną serię, to miałem doła na parę dni. Ale teraz już nie, ciekaw jestem czy to dlatego, że anime, które oglądam teraz są gorsze, czy dlatego, że inaczej reaguję, lub coś takiego.
@Nari
Ja też :P
@Higurashi Rei 04
Nic ciekawego, cały odcinek przegadany. Mimo to daje fajny pogląd na ten cały epizod. Następny ep w sierpniu >.>
@Haruhi S2 02
Też nic specjalnego, całkowity random. Ale jednak... Haruhi to Haruhi, a kolejne 25min z Yuki nie można uznać za stracone.
Idę spać, oyasumi
Dobra, czas dokończyc detroit metal city. Anime totalne dno, ale potrafi rozśmieszyc, nawet po smutnym Tsukihime. Potem biorę się za Kara no Kyoukai =).
@Up:
DMC rządzi xD
@topic
Anime przy którym sie wzruszyłem (niekoniecznie płakałem):
-DN
-Kanon(2006)
-Wolf's Rain
to tak głównie, jakby dorzucić mange to pewnie jeszcze:
-666 Satan
xD
Maldoryz
28-06-2009, 11:28
Dzieki ludzie : ).
Jak narazie, to zamierzam obejrzec to Air, wyglada calkiem przyzwoicie.
@up
Wez sobie jeszce Hanbun no tsuki ga noboru sora. 6 epow, ale jakich!
Maldoryz
28-06-2009, 12:44
Misuzu cute <3333
GargoinX
28-06-2009, 17:21
Darowałem sobie ostatnie Basquasha i Ichigo100%. Obejrzałem za to Hellsinga i 1ep. Haruhi. Nie żałuję wyboru. ^^
Jak tylko skończę "Higarushi no Naku Koro ni" i "K-ON" obejrzę sobie "Lucky Star".
Mam nadzieję że nie będę żałował. :P
A i jeszcze jedno: może mi ktoś polecić jakąś stronę z tapetami manga/anime??
Bo te co mi Google poleca to są słabiutkie pod względem ilości tapet.
animewallpapers.com, animepaper.net?
Zna ktoś anime o otaku? O ile pamiętam było tu już coś wymieniane, ale nie chce mi się przerzucać ton postów.
Maldoryz
28-06-2009, 22:31
Mozecie wytlumaczyc, co to Otaku?
Otaku - polski magazyn poświęcony mandze i anime. Wydawany nieprzerwanie od sierpnia 2006 przez wydawnictwo Studio JG. W chwili obecnej (styczeń 2009) jest drugim najdłużej wydawanym periodykiem poświęconym mandze i anime. Założycielami magazynu są Jan Godwod (redaktor naczelny) oraz Katarzyna Bogdan (redaktor prowadzący).
Otaku (jap. おたく lub オタク, Otaku?) – termin, którym w Japonii określa się wielkiego fana danej idolki, sportu, dziedziny sztuki, filmu, komiksu itp., który nie widzi poza nim świata. Poza Japonią używa się go do określenia każdego miłośnika mangi i anime.
W języku polskim powoli pojawiają się także określenia mangowiec i mangówka, jednak niezbyt dobrze przyjmują się w polskim środowisku miłośników japońskiej popkultury ze względu na pejoratywne nacechowanie.[potrzebne źródło].
Bleach
Cero Machine gun CND!
Genshiken :P
To o tym kolesiu, co nie wychodził z domu itd.? Wydaje mi się, że kojarzę, a chciałem kiedyś obejrzeć.
Dzieki ludzie : ).
Jak narazie, to zamierzam obejrzec to Air, wyglada calkiem przyzwoicie.
Pamiętam jak ktoś polecał Air na jakimś forum jako jedno z najbardziej wzruszających anime. Kilka pierwszych odcinków - nuda, już myślałem, że nic się nie wydarzy ciekawego. Trzeba te pierwsze jakoś przetrzymać.
Do tej pory jedyne anime przy którym się poważnie wzruszyłem.
Ja chyba jeszcze nie płakałem przy oglądaniu anime, przynajmniej nie pamiętam. Kiedyś jak kończyłem smutną serię, to miałem doła na parę dni. Ale teraz już nie, ciekaw jestem czy to dlatego, że anime, które oglądam teraz są gorsze, czy dlatego, że inaczej reaguję, lub coś takiego.
Prawdopodobnie jakbyś się wypłakał to tego doła byś nie miał. ;)
To o tym kolesiu, co nie wychodził z domu itd.? Wydaje mi się, że kojarzę, a chciałem kiedyś obejrzeć.
Nie. Genshiken to historia pewnego klubu w szkole. Klubu który zrzesza otaku (oni wiedzą i są z tego dumni <w większości xD>).
Maldoryz
28-06-2009, 23:29
Pozwolcie, ze mi pomozecie.
Po tym, jak w anime
DN SPOILER
ginie Light
to w mandze dalej cos sie dzieje? Widzialem na stronie fanowskiej Dn, ze manga jest rozprowadzana.
DN Jest jakis nowy kira?
NHK ni Youkosou aka Welcome to NHK. Chyba, że jest więcej serii o hikikomori.
Sam poprosiłbym o coś o otaku lub z tym wątkiem, Genshiken i NHK już dawno obejrzane.
Po tym, jak w anime
ginie Light
to w mandze dalej cos sie dzieje? Widzialem na stronie fanowskiej Dn, ze manga jest rozprowadzana. Jest jakis nowy kira?
Manga jest rozprowadzana ale to nie znaczy ze nie jest ukończona. O ile mi wiadomo kończy się tym samym motywem, i w ogóle ma taką samą treść tylko jest troszeczkę przemodelowana.
aka Welcome to NHK. Chyba, że jest więcej serii o hikikomori.
Sam poprosiłbym o coś o otaku lub z tym wątkiem, Genshiken i NHK już dawno obejrzane.
Doujin Work
Comic Party
Ja obecnie oglądam Avenger, potem zabieram się za Air.
Prawdopodobnie jakbyś się wypłakał to tego doła byś nie miał. ;)
Jakoś nie mogłem się zmusic =).
Ja obecnie oglądam Avenger, potem zabieram się za Air.
A spodoba Ci się Air? Ty raczej nie lubisz takich gatunków?:P
Wyciszony
29-06-2009, 04:37
Lubię placki.
@UP
Rotfl, a co Ciebie podkusiło do takiego pytania? To już nie można robić tego co się lubi ?; )
@Down
: O! Gimlos nas broni! Coś niewiarygodnego!
@Wyciszony
Możesz wytłumaczyć, na jakiej podstawie koles z podpisem
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
Zwraca się do ludzi czytających mangę i/lub oglądających anime per "zbzikowani"?
@Down
: O! Gimlos nas broni! Coś niewiarygodnego!
Też się zdziwiłem. B) ありがと Gimlos. B)
Hm. Moglibyście mi powiedzieć, o stali bywalcy tego tematu i trzepiący minimum 5 postów dziennie, jak bardzo wasze życie się zmieniło od mango&animowej pasji? Nie wątpie, że macie normalne życie poza szybką, aczkolwiek jestem ciekaw osobistych spostrzeżeń. O ile się nimi podzielicie. O taaak, chce się pośmiać i odowodnić, że mam tylko lekkiego bzika w porównaniu z prawdziwymi otaku, yeah.
Może jednak wrócę na to forum, przynajmniej częściowo. Zapowiada się... ciekawie, a czasu wolnego mam dużo.
W ogóle się nie zmieniło.
Po prostu zagospodarowałem swój wolny czas, czego ty najwyraźniej nie jesteś w stanie porządnie zrobic =).
@Wyciszony
IMO to na tym forum nie jest trudno napisać w jeden dzień 5 postów.
@Gro - to będzie 4 giga w plecy :D jeżeli to będzie normalne anime to obejrzę spokojnie po jakimś fantasy (Avenger), ale jak to będzie jak Azumanga to "cięcie" i oglądam Kiba :P
@Gro - to będzie 4 giga w plecy :D jeżeli to będzie normalne anime to obejrzę spokojnie po jakimś fantasy (Avenger), ale jak to będzie jak Azumanga to "cięcie" i oglądam Kiba :P
Air nie jest "normalne". Ale raczej walkami i przygodami nie grzeszy.
@Topic
Oglądam Bokurano. Dziwna seria, pretendująca chyba do miana nowego Evangeliona. Na razie trudno mi samemu stwierdzić, czy mi się podoba, czy nie. Za to wciąga.
Wyciszony
29-06-2009, 21:00
Lubię placki.
@Gimlos
To bardzo proste; o ile jeszcze ja mogę uchodzić za takiego se geeka, to w celu realizowania moich pasji spotykam się z wieloma ludźmi i spędzam z nimi przyjemnie czas, wcinając TOP Chipsy z Biedronki za 1.99 zł i Paryskie za 3.45 zł, także z Biedronki. Zasadniczą różnicą jest fakt, iż w celu oglądania anime trzeba posadzić zadek przed komputerem (ew. telewizorem) i spędzić przy ekranie kawałek czasu. O ile o RPGu można, ba, trzeba gadać ze znajomymi kawał czasu, o tyle trudno wyobrazić sobie czterech ani-manów siedzących w kółku i gadających przez 4.5h o True Tears.
Mówiąc "zbzikowani" wynosze się ponad Was i wzbogacam swoje wewnętrzne ego. O taaak, pełne zaspokojenie i spełnienie zawodowo-rodzinno-seksualne.
Mam czelność mówić do "świra" per świr, będąc świrem. A co mi tak, przecież i tak jestem lepszy od Jadźki z monopolowego, nieprawdaż?
Na anime nie spędzam więcej niż 2h dziennie- a to i tak raz na ruski rok. Za to z ludźmi spotykam się codziennie po parę godzin i mam pewnośc, że nie są to pedofile/10-letnie dzieci zza drugiego monitora.
Na anime nie spędzam więcej niż 2h dziennie- a to i tak raz na ruski rok. Za to z ludźmi spotykam się codziennie po parę godzin i mam pewnośc, że nie są to pedofile/10-letnie dzieci zza drugiego monitora.
To już wiem dlaczego nie chcesz jechać ze mną na konwent...
@Wyciszony
Też lubię placki ;)
@Bokurano
Nawet znośne, jestem w niecałej połowie.
To już wiem dlaczego nie chcesz jechać ze mną na konwent...
Między otaku to się nie liczy!
A z resztą na konwent chciałbym jechac, tylko termin mi nie pasuje =|.
Między otaku to się nie liczy!
Tak, tak. Tak sobie tłumacz, ja już swoje wiem.
A z resztą na konwent chciałbym jechac, tylko termin mi nie pasuje =|.
Który termin?
Wyciszony
29-06-2009, 23:02
Lubię placki.
Radzę, nie prowokuj, bo jeszcze ktoś cię zniszczy doświadczeniem, jak ktoś wcześniej to ładnie powiedział.
No i zdaje się, że jak narazie nikt nie ma ochoty ze mną prowadzić jakiejś dyskusji, ew. flamewara. Poczekam jeszcze trochę, może ktoś nic lepszego do roboty nie będzie miał w danej chwili. Plix?
Nie rozumiem o czym by tu dyskutować. Anime to nasze hobby, chyba ze jest sie jak Que i oglada loli, i poswiecamy mu czas jak kazdy inny hoobysta. Czym sie tak de facto roznimy od goscia ktory oglada kazdy nowy film, a i wiele starych? Ze nasze sa rysowane?
Tak, tak. Tak sobie tłumacz, ja już swoje wiem.
Który termin?
Na BalCon =). Na funekaia przecież miałem jechac.
- czy to jakaś sugestia? :-) Poza tym, spójrz na któryś-tam-mój-post, zaznaczyłem wszakże iż zdaje sobię sprawe, że bywalcy tego tematu posiadają, o zgrozo, normalne życie.
No i zdaje się, że jak narazie nikt nie ma ochoty ze mną prowadzić jakiejś dyskusji, ew. flamewara. Poczekam jeszcze trochę, może ktoś nic lepszego do roboty nie będzie miał w danej chwili. Plix?
To miał byc sarkazm raczej.
Na BalCon =). Na funekaia przecież miałem jechac.
Animatsuri jest na przełomie lipca i sierpnia jeszcze. :)
Animatsuri jest na przełomie lipca i sierpnia jeszcze. :)
@Up
Za mądry jesteś do tego tematu, nie zawyżaj nam średniej IQ, do widzenia.
Na animatsuri się z chęcią wybiorę, choc planowałem jechac na piratcon =). Ale mi to zbytnio nie przeszkadza.
Maldoryz
30-06-2009, 00:35
Czesc, zmuszony znow jestem prosic o wasza pomoc. Otoz gdy chce obejrzec odc 6 Air TV, cos jest nie tak z odtwarzaczem. Chodzi o to, ze jest napisane, iz nie mozna odtworzyc (online).
Szukalem duzo w google, ale niczego nie znalazlem, chce obejrzec ten odcinek (z napisami). Macie jakies linki?
Z gory wielkie dzieki.
od tygodnia żadnego ściągniętego [nie tygodniowe anime] anime nie widziałem :/
to zle? xD
@
Ściągnąłem sobie Bleach hit to soul 6 :3 i ma opening!
http://www.youtube.com/watch?v=nxh-Oz3sKLE,
kawaii~
Koyoi, tsukiga. Myślałem, że to było z kinówki =P. Już mam to od paru dobrych miesięcy.
@Wyciszony
No coment...
Nari jakbyś pojechał na Balcona to by nas było już 5, szkoda że nie możesz.
Szęśc, bo juzia ze mną jedzie =). Sam żałuję, że nie ma funekaia. Ale przynajmniej jest animatsuri.
Noo, szkoda że odwołali w tym roku Funekai, chociaż dla mnie i dla Corgara balcon jest bardziej przystępny z powodu lokalizacji.
Mi to wszystko jedno- i tak jadę przez pół polski pociągiem =P.
Higashi no eden........................
Zapowiadalo sie tak dobrze, ale jak mogli skonczyc serie po 11 epach? Mi tam sie widzialo minimum 20 =.=
To zakonczenie... no po prostu...
Szęśc, bo juzia ze mną jedzie =). Sam żałuję, że nie ma funekaia. Ale przynajmniej jest animatsuri.
Dla ciebie pan.
Ja tam jadę na 80% na Animatsuri :P
Higashi no eden........................
Zapowiadalo sie tak dobrze, ale jak mogli skonczyc serie po 11 epach? Mi tam sie widzialo minimum 20 =.=
To zakonczenie... no po prostu...
nie,będą 2 ova do Edenu ktore będą filmami
@Nowe SK KangZengBang
Troche Overpowered ;p. Czekamy na O.S. Great Spirita ;d
nie,będą 2 ova do Edenu ktore będą filmami
Uff :> Uspokoiles mnie ^^
Ciekawe kiedy wyjda.
a teraz dobra i zła wiadomość xD
dobra: 1wszy będzie w tym roku
zła: 2gi nie w tym
Quezacoatl
30-06-2009, 19:43
i mam pewnośc, że nie są to pedofile
Rasista! Zbanowac go!
Anime to nasze hobby, chyba ze jest sie jak Que i oglada loli, i poswiecamy mu czas jak kazdy inny hoobysta.
Skoro ogladasz narysowane dziewczyny to jaka to roznica czy maja duze piersi czy nie? To tez jest hobby.
Lepszy lolicon niz ogladanie CP...
Mi to wszystko jedno- i tak jadę przez pół polski pociągiem =P.
Taka kara za mieszkanie na zadupiu polski.
Moj pierwszy post pisany z polskiego IP od 2 miechow. No i miesiac sie konczy, ja chce nowego Claymore!
Btw, z innej beczki. Ktos tu zna Avatar - the last airbender?
Bo pan M Night Shyamalan wlasnie pracuje nad wersja kinowa... Teaser tutaj (http://www.youtube.com/watch?v=9W1dhqc-JBs).
A ja dorwałem otaku i 1# tom mangi black lagoon u mnie w empiku... To się nazywa postęp i rozwój, wreszcie coś dodali oprócz kilku tomów ramma 1/2, czy jak to się nazywało =).
Rasista! Zbanowac go!
Czemu wszyscy się nagle tego przyczepili? To miał byc sarkazm...
@up
Powiedz, że myślisz, wtedy wszyscy wyłapią sarkazm/ironię
@Up
うるさい。。。
@Bokurano
Obejrzałem "na raz", skończyłem o 4 rano. Seria całkiem fajna i wciągająca, choć porusza ważne sprawy nie ma n-tego dna (jak Evangelion). Warto obejrzeć, polecam.
Quezacoatl
01-07-2009, 01:14
Czemu wszyscy się nagle tego przyczepili? To miał byc sarkazm...
Jezeli uwazasz ze moje riposta jest pisana inaczej niz sarkastycznie to gratulacje.
@Grocix
Musze w koncu spytac, co to za loli w twym avku?
Btw, znalazlem bardzo przyzwoite hentaie z Teen Titans jak ktos jest fanem :p
@Grocix
Musze w koncu spytac, co to za loli w twym avku?
Jedyne w swoim rodzaju połączenie tsundere ze słodyczą, Taiga Aisaka. ;) Wszelkie hentaie będą mile widziane, maila znasz.
Btw, znalazlem bardzo przyzwoite hentaie z Teen Titans jak ktos jest fanem :p
Ale z Teen Titans? WTF? xD
@Topic
Zaczynam Rozen Maiden, desu.
teen titans?
[nie hentai]
http://www.youtube.com/watch?v=tNCoZIRKutA
jezeli jeden spoiler bleacha ktory przeczytalem jest prawdziwy
1. espada 2/3 still alive
2. "long time no see , Aizen " - Vaizards arrive
i szykuje sie wypasiony czapter :D
Bleach
to prawda,w dodatku jest wielkie prawdopodobieństwo ze Wonderweiss to Vasto lorde
co lepsze Vasto lorde nie są wytworem Aizena jak Espada ,wiec to daje kolejny argument na to ze ichigo jest VL.
Quezacoatl
01-07-2009, 13:25
Jedyne w swoim rodzaju połączenie tsundere ze słodyczą, Taiga Aisaka. Wszelkie hentaie będą mile widziane, maila znasz.
Wystarczy szukac pod Toradora.
http://www.cartoonleap.com/wp-content/gallery/december2008/megami104_aisaka_taiga%20nekomimi%20tagme%20torado ra!.jpg
Ale z Teen Titans? WTF? xD
Rule 34?
PS
http://i41.tinypic.com/2zqagex.gif XD
Edit:
http://www.sankakucomplex.com/2009/04/14/taiga-aisaka-under-the-sakura/
Niewiele tego jest... Gdyby mi sie chcialo to bym przejzal moj folder a singlami, bo pewnie troche jej mam, ale to kiedy indziej.
bleach potwierdzony
wonderweiss przebil ukitake na wylot gola reka,
kyoraku dostal w plecy cero od starka,
obaj spadaja na ziemie,
ta wielkie gowno co wpadlo z WW wsysnelo caly ogien z aizena and company
halibel i dziadek zyja,
kira ma doła,
wpadaja vaizardzi
tyle xd
Bleacha mega spoiler
Raw nowego bleacha
http://www.mediafire.com/?jv4tlyzjd1d
Wonderweiss to Vasto lorde na 100%...
@Bleach226
: OOOOOOOOOOOOO.
Wreszcie coś i wreszcie coś z Ichigo... szkoda tylko że pod koniec...
Zalgadis
01-07-2009, 21:48
Bleach:
WONDERWEISS IMBA !
Pacz_knight
01-07-2009, 22:12
Jade na 98% na Animatsuri. Jest problem bo nie jestem obeznany w terenie, a Warszawa jest mi obca. Jest jakas mozliwosc zebysmy wszyscy, ci co jada (slyszalem od Rayzy ze jedzie 11 osob) zebrali sie na jednym dworcu i razem udali sie na konwent?
@Juzefek
Zaisty avek i sygna ^^"
Quezacoatl
02-07-2009, 02:24
Bleach
Przynajmniej zrobilo sie ciekawiej. Teraz Vizardzi powinni pomoc gotei 13, W koncu 2 kapitanow im jeden vasto lorde zalatwil, do tego Soi fon jest ranna, polowa vice capt tez ledwo dysza.
@up
bleach
mam nadzieje ze shunsui po jednym cerosie nie wywali kity, chcialbym go w koncu zobaczyc na pelnych obrotach xd
Quezacoatl
02-07-2009, 11:59
Bleach
Dostal spluwe przylozona do ramienia i odpalona, wiec albo straci reke albo bedzie mial jedna niesprawna. Tak czy inaczej mysle ze sie jeszcze nie podda, co innego capt 13. Dostal lape na wylot. Moje pytanie by brzmialo, gdzie sa ci z 4tego skladu? Unahana jest jeszcze chyba w hueco mundo, moglaby sie zabrac i wrocic, tutaj bardziej by sie przydala.
Zalgadis
02-07-2009, 12:14
Bleach:
Quezacoatl@
Przecież Ci w Hueco Mundo są zamknięci !
raven@
Kyouraku ma żyć i pokazać swoje bankai ! :D
Albo chociaż jak się naprawdę bije ; <
@Haruhi S2 03
Fajny epek, można rzec, że Harurashi no Naku Koro ni ;)
http://www.narutowire.com/watch/06cc3229f9c11659ea64/Clannad-After-Story-Episode-25
Clannad OVA
Kyou czy tam Ryou arc :)
( wersja dla ludzi ktorzy nie lubia sciagac anime xd )
aka Welcome to NHK. Chyba, że jest więcej serii o hikikomori.
Miło mi.
Po tym, jak w anime
DN SPOILER
ginie Light
to w mandze dalej cos sie dzieje? Widzialem na stronie fanowskiej Dn, ze manga jest rozprowadzana.
DN Jest jakis nowy kira?
Cóż mogę rzec.
Manga to nie anime
Naruto manga:
"It will be useful for my right eye and arm" <--- hmmm, czyzby Danzo mial...
Naruto manga:
Wiedziałem że Danzou coś kręci, no i wreszcie coś sie z Kabuto wyjaśni. Ciekawe czy to Kabu-Ori czy już raczej Ori-Kabu, albo sam Ori ;p
~Umineko no naku koro ni~
ep.1 oryginalna historia w klimatach higurashi lecz widać sporo podobieństw do Higurashi
-Pod koniec "zycia" kiedy staruszek rzuca sygnet do niebo wygląda to jak ofiara dla Boga, podobnie było w higurashi kiedy pod koniec zycia Hanyuu zostaje ofiarowana bogowi
-Ta brązowo włosa loli zachowuje sie dosyć podobnie co Hanyuu.
-Głw. bohater,wykapany zboczony miły Keiichi podobna do Mion jest blondi tez z pozoru miła a potrafi zachować sie agresywnie
Naruto
Ciekawy ep. Dowiadujemy się co nieco o Danzo, poznajemy 2 kage i jednego z siedmiu mistrzów miecza. Nieeeźle : ] Danzo pewnie liczy na jakieś korzyści płynące z regeneracji białego węża. Z niecierpliwością czekam na spotkanie pięciu cieni : )
Zalgadis
03-07-2009, 21:03
Naruto:
Fajna laska z tej Mizukage :D
Naruto:
Fajna laska z tej Mizukage :D
Signed ^^
Swoja droga, obejrzenie kilku stron mangi To-love ru zachecilo mnie do sciagniecia anime ;)
Jak takie fajne kobitki w mandze, to jakie musza byc w anime :P
@UP:
Anime w stosunki do mangi jest troche pozbawione sensu. Gorsze ;d.
@Umineko no Naku Koro ni 01
Seria strasznie obiecująca, wiąże z nią olbrzymie oczekiwania.
Szkoda, że tylko jedna loli :< Mi osobiście bardziej przypomina Satoko niż Hanyuu, szczególnie tym atakiem paniki. A brak "Nippah!" Riki też boli :<
Co do reszty bohaterów zgadzam się z Rayzą. Dziwi mnie tylko taka ilość dorosłych, którzy przecież w anime tego typu występują sporadycznie. Czyżby to oni mieli być złożeni w ofierze? Reszta fabuły - zaczyna się ciekawie, liczę na jakieś świetne rozwinięcie.
Signed ^^
Swoja droga, obejrzenie kilku stron mangi To-love ru zachecilo mnie do sciagniecia anime ;)
Jak takie fajne kobitki w mandze, to jakie musza byc w anime :P
i sam na to wpadles pewnie!
ps. a ja sie wzialem za Ouran high school host club xd po 5 epach jest niezla zlewa ^^
WTF? Cały dzień bez postów? Ej, mam pytanie dot. Bleacha:
(uwaga, może być spoil)
Czy ojciec Ichigo w ubraniach kapitana wystąpił w jednym z fillerów czy na normalnej mandze? Bo już nie pamiętam. Jeśli w normalnej, to być może wspomoże on w walce shinigami : )
WTF? Cały dzień bez postów? Ej, mam pytanie dot. Bleacha:
(uwaga, może być spoil)
Czy ojciec Ichigo w ubraniach kapitana wystąpił w jednym z fillerów czy na normalnej mandze? Bo już nie pamiętam. Jeśli w normalnej, to być może wspomoże on w walce shinigami : )
Był w stroju kapitana zarówno w anime jak i mandze.
Jako iż nie było go w historii wizardów, można pomyśleć, że należał do Royal Guards.
@DDoS
Wiadomo, że jak w mandze to i w anime (no chyba, że akcja nie doszła jeszcze do tego momentu). Ale dzięki za odpowiedz : D
Bleach spoiler
konkretnie to ,prawdopodobnie był on poprzednim nosicielem Hyoungoku [to coś co miała rukia w sobie] i za to został zbanicjowany i na pewno miał związek z Wahadłem.
AnonimowyPowrot
05-07-2009, 10:32
http://demotywatory.pl/uploads/1246737828_by_Osashel_.jpg
Jednak się myliliście...
stareeee jak swiat
bardziej ;|
http://www.anime-planet.com/
Thanks for stopping by!
The day has finally come, we're launching V3! If all goes well we'll be back up in about an hour. Stay tuned!
We're also updating the forums at the moment. Thanks for your patience!
Ciekawe, co nowego w V3 ;>
Corgar Frizz
05-07-2009, 17:57
Oj nie dobrze, teraz będę ściągał serie które już widziałem, bo nie będę mógł zobaczyć na AP co już oglądałem....
Nipah~!
Frizz-kun
A skad wiesz, ze zrobia reset statystyk? :P
A skad wiesz, ze zrobia reset statystyk? :P
Nawet tak nie mów, nie wiem czy 2gi raz by mi się chciało to uzupełniać.
Skończyłem "Higurashi no Naku Koro ni. Fabuła bardzo dziwna... Ale i tak obejrzę drugą serię. B)
Skończyłem "Higurashi no Naku Koro ni. Fabuła bardzo dziwna... Ale i tak obejrzę drugą serię. B)
Podziwiam wytrwalosc. Ja nie zdolalem sie do drugiej serii zmusic
Ja tak samo, obejrzałem pierwszą już jakiś czas temu i wciąż nie mogę się przysiąśc do drugiej.
@Up
Nie wiesz co tracisz. Higurashi nie powinno być podzielone na dwie serie - druga idealnie uzupełnia tą pierwszą, wszystko wyjaśniając.
@Harurashi no Naku Koro ni 03 (a. k. a. Haruhi S2 04)
WTF? Ep NIC nie wnosi, a wszystko jest praktycznie identyczne jak w poprzednim. Myślałem, że tym razem Kyon coś zrobi, pomoże im Yuki, Asahina cofnie się w czasie, cokolwiek, byle nie to samo w kółko. Jak w kolejnym epie nic się nie stanie to lekko mówiąc się zdenerwuję.
@FMA 14
Tu za to bardzo przyjemny odcinek :)
Corgar Frizz
06-07-2009, 03:08
No ja was nie rozumiem ;p Mnie Higu niesamowicie wciągnęło.... a może to ukryty loli instynkt.
Nipah~!
Frizz-kun
Ale odpicowali Anime-Planet. Aż się zdziwiłem. :P
Co do "Higurashi...", to było, chyba, pierwsze anime które najpierw ściągnąłem, a następnie obejrzałem. :P Teraz chwycę się za "Lucky Star". W noc może zobaczę. B)
Pacz_knight
06-07-2009, 13:39
Waaaah! Jade na Balcon >.>
Ale bedzie jazda! Juz czuje dotyk tentacli i widok wylatujacego mnie, przez przednia szybe auta (Gro, lap mnie!). Ups troche mi szajba odbila... -.-"
@Narutard anime
Ja pierdziele! Co za chlam! Przeciez to anime wyglada jak fan-animation. Tragizm, dno i tandeta! Sam wyglad Suigetsu jest katastroficzny, tak samo jak wlosy Karin i wyraz twarzy Susake.
Odechcialo mi sie tego ogladac x.X
Co to za utwór w shippuudenie 116 16:01 - 17:13? W OST tego chyba nie ma.
Air - done, przyjemne i ciekawe anime :).
Ale odpicowali Anime-Planet. Aż się zdziwiłem. :P
Jest ładniejsze, ale np. filtry listy anime są gorzej umieszczone, i do tego stronka wysypuje się czasem pod operą.
Air - done, przyjemne i ciekawe anime :).
Air przyjemne? To chyba inne Air widzieliśmy :D
@Rozen Maiden Traumend
Druga seria obejrzana, desu. Trochę ssie, desu. Jun to ciota, desu. Ale przynajmniej jest Suseiseki, desu.
Pacz_knight
07-07-2009, 13:47
Ghost in the Shel done.
Konkretne anime, lecz momentalnie mnie nudzilo. Zdaje mi sie ze manga bardziej trzymala mnie w napieciu, niz samo anime. ;)
@Gro - mi się nawet podobało, ale zakończenie takie sobie jeszcze mam film i 3 specjale jakieś przed sobą.
@Gro - mi się nawet podobało, ale zakończenie takie sobie jeszcze mam film i 3 specjale jakieś przed sobą.
Ba, bo Air jest świetnym anime. Ale raczej nie "przyjemnym", a wręcz dołującym ;)
@Topic
Oglądam TTGL i jestem w połowie. Właściwie - dziwna seria. Mnie się najbardziej kojarzy (tak, o) z połączeniem FLCL i Evangeliona xD Mechy są śmieszne, musiałem się do tej koncepcji przyzwyczaić. Z drugiej strony, nie można jej niczego zarzucić - wartka akcja, ładna kreska (chociaż niektóre efekty wyglądają na rodem z DB ;)), no i Yoko ^^
Pacz_knight
08-07-2009, 11:42
Dobra, biore sie za Darker Than Black. Obejzalem kilka AMV na YT i zachecilo mnie to do ogladania, pod wzgledem dynamiki akcji jaka rozgrywa sie w samym anime. Gorzej z fabula, bo nic o niej nie wiem, a jakis zarys historii by sie przydal.
No nic, zaryzykuje i obejze. ^^
@Wybielacz 227
Jak na filler, to taki flashback całkiem znośnie się oglądało.
TTGL skończone. Seria fajna, lubię takie anime. Niektóre postacie podobne trochę do tych z Evangeliona (chociaż oczywiście nie aż tak poryte) a poza tym to zwykłe mecha-anime ^^ Ale właśnie... (tylko dla tych co obejrzeli)
CZEMU LOLI MUSIAŁA NA KOŃCU ZNIKNĄĆ?T.T Ratowali ją przez 10 odcinków tylko po to, żeby wyparowała? FOCH!
@Wybielacz 227
Jak na filler, to taki flashback całkiem znośnie się oglądało.
to nie filler raczej
no to flashbackowy odcinek specjalnie żeby przedłużyć... :P
Filler byl w ostatnim odcinku 226 zapowiedziany.
Zaczalem ogladac Seto no Hanayome.
Po 2 epach moge tylko stwierdzic, ze anime jest GENIALNE :D
Nigdy sie chyba tak nie usmialem, jak w ciagu 40 minut ogladania seto.
Jezeli ktos jeszcze nie widzial, to polecam ^^
Zaczalem ogladac Seto no Hanayome.
Po 2 epach moge tylko stwierdzic, ze anime jest GENIALNE :D
Nigdy sie chyba tak nie usmialem, jak w ciagu 40 minut ogladania seto.
Jezeli ktos jeszcze nie widzial, to polecam ^^
AŻ tak Ci się podoba? Heh, enjoy, anime dopiero później się rozkręci. Ale i tak scena "nauki" Nagasumi i Runy > all
Corgar Frizz
09-07-2009, 11:14
@Up
Baka>Rayza
Nipah~!
Frizz-kun
Shuffle! > Seto : D
Nieprawda : P Shuffle obejrzalem 4 odcinki i mnie az tak nie wciagnelo jak 4 pierwsze odcinki Seto. A potem robia juz sie dwie rozne serie...
Ghost Hound ktos ogladal? Obejrzalem 7 epow, ciezko to idzie, ale nawet ciekawe jest - tylko nie za bardzo wiadomo o co w tym wszystkim chodzi ; )
Powrocilem z nowym avatarem : ]
@Frizz
odezwał sie ten inteligentny ; D
@minna
głupi jesteście XD shuffle jest lepsze bo chociaż niema fabuły opierającej sie na ecchi,ecchi,komedii,ecchi...
@up
Ale to sa w ogole dwie rozne serie : D Seto jest tzw. bezfabulowcem, tzn co 2 odcinki jest inny motyw, a w Shuffle jednak ta fabula calosciowa jest troche dostrzegalna... ; )
BTW
najgorsze pod tym wzgledem bylo anime To Love-Ru. Takie badziewie, ze ledwo dotrzymalem do konca, w kazdym odcinku w ogole co innego, i jak tu sie w to wciagnac? : ]
edit:
jedna z fajniejszych rzeczy w Seto to seiyuu San... ach... : D
Corgar Frizz
09-07-2009, 13:13
A jeszcze fajniejszy jest OST Seto ;p
Nipah~!
Frizz-kun
Nie znacie się... najfajniejszy jest... EVANGELION! MWHAHAHAHAHA! xD
Ja zacząłem Gungrave'a, i mam wrażenie, jakby ktoś zmiksował Hellsinga z Black Lagoon :/
MichalOlkuszanin
09-07-2009, 14:35
W wakacje zamierzam wykonać ambitny projekt dogonienia fabuły One Piece (około 405 odcinków samego anime, wciąż wychodzą nowe), aktualnie dotarłem do 60. W mojej opinii OP wypada nieźle na tle dwóch innych oglądanych przeze mnie "tasiemców", czyli Naruto i Bleach'a (porzucony na 150 odcinku, wrócę jednak). Podoba mi się brak żałosnego momentami patosu, z jakim można się spotkać w dwóch ww. produkcjach. Najlepsze anime jakie miałem przyjemność oglądać zawierały się w ilości epizodów od ~25 do ~50. Chciałbym zapytać, czy znacie może godne polecenia anime o fabule z pogranicza DN, Code Geass, możę nuty FMA ? Byłbym wdzięczny ;)
@MichalOlkuszanin
Właśnie takie 25-50 odcinkowe anime są najlepsze. A co do One Piece, to niestety moim zdaniem nie utrzyma tego poziomu, chociaż jest tam masa porywających epów. Teraz jak słyszę wykrzykiwanie imion w rozpaczliwy sposób mam odruch wymiotny IMO jest tego STANOWCZO ZA DUŻO!!! No i kreska kobiet/dziewczyn jest beznadziejna ;(.
@2 up
Nie znamy.
@Umineko no Naku Koro ni 02
No to się zaczęło. Moje przypuszczenia okazały się jednak wyjątkowo trafne - kwestia tylko dlaczego ;) Ogólnie, mi się podoba, teraz tydzień czekania :<
A co do One Piece, to niestety moim zdaniem nie utrzyma tego poziomu, chociaż jest tam masa porywających epów. Teraz jak słyszę wykrzykiwanie imion w rozpaczliwy sposób mam odruch wymiotny IMO jest tego STANOWCZO ZA DUŻO!!! No i kreska kobiet/dziewczyn jest beznadziejna .
Ach, jak to dobrze czytać mange i tego nie słyszeć, serio.
Co do poziomu one piece, oglądasz tylko anime?
Jeśli mangę też to:
Saga impel down jest zajebiście epicka, jest w dodatku zajebistym wstępem do sagi z siedziba marynarki. Pojawienie się starych postaci wyszło zajebiście. Nowe postacie również wyszły zajebiście. Okładki które pokazują co się dzieje z drużyna słomianego są bardzo pozytywne. Przez najblizsze tygodnie(?) spodziewam sie lekkiego spowolnienia akcji, żeby przygotować czytaczy na EPICKĄ bitwę w siedzibie marynarki. tak czy siak, seria jest imo równie epicka co tengen toppa gurren lagann
Umineko no Naku Koro ni 02
Seria ciekawa<chociaż nie wiem jak to w anime wyszło>,ale nie mam zamiaru ściągać bo znając fabułę nie będzie tak fajnie.<nie polecam kumpli którzy graja w visual novel i uwielbiają się dzielić swoimi spostrzeżeniami T__T>
Wróciłem, może ktoś mnie pamięta? Tak to ja Shiz, Rayza pewnie pamięta^^.
Jestem właśnie w trakcie oglądania K-on!, dopiero 3 epy oglądnąłem ale anime mnie powala:
Yui czasami mnie powala, jej humor i "brak mózgu", wytwarzają u mnie rotfla X'D. Jeszcze jak Ritsu wejdzie do akcji, to hardkor X'D
Po K-on! zamierzam dogonić Bleacha, zarówno anime jak i manga :-), a co po tym, to kto wie.
@MALLuś
Dlatego jedyną VN, w którą grałem było... Wanko to Kurasou :3
@up
Cienias : D ja gralem w Wanko to Kurasou, School Days (polecam, jest wiele lepszych zakonczen niz te w anime), Chaos;Head (POLECAM MOCNO!), i Akane-iro ni Somaru Saka sobie dla jaj sciagnalem...
Oczywiscie zadnej z powyzej wymienionych nie przeszedlem do konca (: P) - oprocz School Days, w ktore gralem z walkthroughiem aby zobaczyc inne zakonczenia - w sumie jest ich az 21!
BTW
o, widze ze o umineko 02 piszecie, jako fan higurashi oczekuje od tej serii podobnego klimatu, narazie zapowiada sie nawet w porzadku. biore sie za ogladanie... ; )
ogolnie to - asobitai! (http://www.youtube.com/watch?v=q6VLvjkZXd0)
A te wasze visual novelki to chociaz z wbudowanymi angielskimi napisami?
@up
Wanko i Chaos tak, Akasaka i School Days nie - ale o tym juz napisalem czemu akurat te sciagnalem ; ) Niedlugo chyba pokusze sie o Higurashi no Naku Koro ni Onikakushi-hen, po angielsku jest...
edit
O! Zapomnialem do mojej listy Clannada dodac! Ale byl tak nudny, ze po jakichs 10h~ grania poprostu rzucilem... Ale gdzies na plytce jest ; )
A ja bede oryginalny i z visual novelek polece jedyna, ktora znam - F/SN :D
Mam juz na koncie 60h i jeszcze zostalo minimum 20 :P
Corgar Frizz
09-07-2009, 20:55
@i386&Clannad
Ale za to anime jest co najmniej świetne.
Nipah~!
Frizz-kun
@up
Tak, tak! Anime jest baaardzo w porzadku, tylko, ze gra jest na conajmniej 100h grania (w srodowisku krazy plotka, ze aby przejsc wszystko - wszystkie "przyjaznie", wszystkie akty, zakonczenia itp - potrzeba na to 300h, ale mi nie chce sie w to wierzyc), a wiec po obejrzeniu anime juz nie chce sie za bardzo przezywac tego samego.
Hihihihi, a kto już widział pierwszy odcinek drugiej serii Spice and Wolf? Mina Horo na kacu <333 No i wydaję mi się, że czeka nas mniej ekonomii, a więcej wątku miłosnego :3
MichalOlkuszanin
09-07-2009, 22:46
Wybaczcie niekompetencje, ale ograniczam się do oglądania anime i sporadycznie czytania mangi. Zauważyłem, że mówicie też o grach na motywach manga/anime. Na jakiej konsoli w nie gracie, która z nich przedstawia większy wybór z gier o tej tematyce ? W co ewentualnie warto zainwestować i nie żałować wydanych pieniędzy. Ostatnimi czasy wypadłem za burtę szeroko pojętej elektroniki i nie orientuję się.
@down: Znasz jakieś szczególnie warte uwagi gry na PC ? Mam na myśli gry akcji.
Corgar Frizz
09-07-2009, 22:51
Praktycznie wszystkie gry są wydawane na kompa, ewentualnie ps2. Ale od tego są emulatory więc w dalszym ciągu wystarcza komp.
Nipah~!
Frizz-kun
@down: Znasz jakieś szczególnie warte uwagi gry na PC ? Mam na myśli gry akcji.
Te gry o których jest tu mowa to gry typu visual novel w których głównym składnikiem są obrazki i tekst. Akcji tam niewiele ; P
az dziw ze jeszcze nikt o bleachu/naruto nic nie gadal! a tyle sie dzieje :D
bleach
zakldamy maski panowie i panie vaizardzi!
naruto
Danzo "Uchiha" heheeh drugi kakaszi :|
Te gry o których jest tu mowa to gry typu visual novel w których głównym składnikiem są obrazki i tekst. Akcji tam niewiele ; P
Ogolnikowo - prawie jak anime, tylko ze mozesz wybrac co zrobi bohater. Duzo anime opartych jest wlasnie na visual novelach, jak np. wymienione wczesniej School Days (<3), Akasaka, Utawarerumono, Fate/stay Night...
Z ciekawostek - wszystko o Pokemonach tez zostalo oparte na grze - ja o tym dowiedzialem sie stosunkowo niedawno ; )
Skończyłem dzisiaj Shadow Star Narutaru. Seria trudna, chociaż spodziewałem się czegoś... mocniejszego. Fabularnie porażka - główny wątek nagle się urywa i koniec końców nic nie zostaje wyjaśnione. Sam koncept natomiast nie jest zły, można powiedzieć, że to wersja gore pokemonów. Co do poszczególnych wątków (np. zemsty), nie są jakieś specjalnie ciekawe (sama zemsta została przedstawiona lepiej w chociażby Jigoku Shoujo), ale niektóre sceny są mocne (chociażby jak rozrywanie dziewczyny od "środka", nawet jak ujęcie jest tylko cieniem). Poza tym, nic specjalnego. Spodziewałem się czegoś co zostanie w pamięci razem z cytadelicznym uczuciem - nic z tych rzeczy. Dlatego... ściągam Lain :) A teraz oglądam coś na odmóżdżenie - TLR.
Czytał ktoś Beelzebuba? Jak wrażenia?
Poszperałem w sieci i znalazłem informację dla tych, którym spodobał się opek Umineko. Singielek zostanie wydany dopiero 19.08 T.T
I bonusik dla fanów Marii xD
http://www.youtube.com/watch?v=oJXMCJaZO1g
UUUUUUUUUUUUU!
@up
UUU! UUU! UUU! UUU! B) Jaki filmik! Nie mam słów. :P Chyba zobaczę te "Uk~~ no Naku Koro ni. :)
@top
Jestem na 5 odcinku Lucky Star. Pierwszy odcinek mnie powalił. Przez połowę odcinka mówiły o jedzeniu. Jak tak można. :P
@top
Jestem na 5 odcinku Lucky Star. Pierwszy odcinek mnie powalił. Przez połowę odcinka mówiły o jedzeniu. Jak tak można. :P
To dziewczyny, a dziewczyny maja skilla mówienia przez czas bliżej nie określony, niezależnie od tematu. Starszej nie masz xD?
AUUUU! Nie po oczach! (warna dostałem za wcześniejszy post :()
A teraz żeby kolejnego warna nie dostać:
@topic
Oglądać anime na podstawie mangi tu-Love-ru(??)(jeżeli takowe powstało). Bo nie wiem czy się za nie brać. B)
Pytalem sie o to samo wczesniej :P
Odpowiedz: Manga 100x lepsza od anime.
Po szóstym odcinku K-on!, stawiam, że tego odcinka nic nie przebije, od początku do końca utrzymał poziom humoru :P.
Myo wreszcie przezwyciężyła nieśmiałość, wszystko raczej w tym odcinku toczyło się w około niej
Końcówka była epic <33
Dla mnie ogólnie K-on wypadł średnio .
Może przez to ,że oczekiwałem ,że będzie on "Beck'iem 2" ;d
Przynajmniej ending był świetny(który wcale nie jest taki trudny do zagrania na gitarze ^^).
Mam nadzieje ,że 2-ga seria(która raczej powinna być ze względu na otwarte zakończenie) będzie bardziej opowiadała o gitarach , niż jedzeniu ciastek ;/
a teraz całkiem o czymś innym ,
1 odc Spice&Wolf II - done .
Po prostu super , trzyma wysoki poziom pierwszej serii i tak ma być ;]
Ktośtam wcześniej powiedział :
az dziw ze jeszcze nikt o bleachu/naruto nic nie gadal! a tyle sie dzieje
Hmm, może dlatego ,że jest dużo o wiele lepszych serii o których warto rozmawiać ,niż te tasiemce ? :O
@Down
Może to po prostu nie jest anime dla mnie , bo nie jaram sie jedzeniem ciastek ;<
I nie pojmuje przez to jak jedząc ciastka można polepszyć swoje umiejętności gitarowe na tyle ,żeby zagrać gdzie tam one chciały ;O
Corgar Frizz
10-07-2009, 17:58
@Kmati
Niestety, ale raczej 2. seria będzie taka sama jak pierwsza. Sam po zobaczeniu Les Paula w opie miałem nadzieje na Beck 2. Ale po 13 epach zdecydowanie wolę anime o jedzeniu ciastek, z wątkiem grania na gitarze.
Nipah~!
Frizz-kun
Dla mnie ogólnie K-on wypadł średnio .
Może przez to ,że oczekiwałem ,że będzie on "Beck'iem 2" ;d
Przynajmniej ending był świetny(który wcale nie jest taki trudny do zagrania na gitarze ^^).
Mam nadzieje ,że 2-ga seria(która raczej powinna być ze względu na otwarte zakończenie) będzie bardziej opowiadała o gitarach , niż jedzeniu ciastek ;/
a teraz całkiem o czymś innym ,
1 odc Spice&Wolf II - done .
Po prostu super , trzyma wysoki poziom pierwszej serii i tak ma być ;]
Ktośtam wcześniej powiedział :
Hmm, może dlatego ,że jest dużo o wiele lepszych serii o których warto rozmawiać ,niż te tasiemce ? :O
@Down
Może to po prostu nie jest anime dla mnie , bo nie jaram sie jedzeniem ciastek ;<
Opening i ending w K-on! był świetny, od początku mi się podobał, a motyw z ciastkami za każdym razem mnie dobijał, tak samo jak sie modlili na nowy rok X'D.
Co do tasiemców, każdy ma swoje zdanie, spytaj takiego bleachtarda(czyt. RayzA)
Ale po 13 epach zdecydowanie wolę anime o jedzeniu ciastek, z wątkiem grania na gitarze.
CIASTKA FTW!
A na drugą serię bym mimo wszystko nie liczył.
W tasiemcach po prostu braknie twórcą pomysłów na następne odc.
i dla tego powtarzają ciągle jakiś schemat np.
walka -> filler -> prawie przegrana walka (wszystkie konczyny połamane) -> uzyskanie supermocy z nikąd i pokonanie przeciwnika ... [taak, naruto sie kłania ;d]
W tasiemcach po prostu braknie twórcą pomysłów na następne odc.
i dla tego powtarzają ciągle jakiś schemat np.
walka -> filler -> prawie przegrana walka (wszystkie konczyny połamane) -> uzyskanie supermocy z nikąd i pokonanie przeciwnika ... [taak, naruto sie kłania ;d]
To nie dlatego, że braknie im pomysłów, to poprostu super hiroł.
@Naruto
No no, Danzo, kolejny kandydat na Madare? : ) całkiem ciekawie się robi, muszę przyznać. A wkurzyło mnie jak ta kunoichi z błyskawicy okładała Naruto. Wiem, że to jego decyzja "by chronić Sasuke-kun!" ale powinnien jej rozkwasić japę. : D
@Bleach
Jednym zdaniem - Vizard`s attack!
Pacz_knight
10-07-2009, 21:14
Obejzalem 3 pierwsze odcinki (brak czasu ;/) Darker than Black, i stwierdzam iz anime jest jak na poczatek swietne. Glowny bohater cos ala "super heros", ale nie w doslownym tego slowa znaczeniu. No i ma fajne bajery do walki, tak jak Batman o.O
@Naruto
Zagdzam sie w 100% z Argenem. :D
Danzou jakos dziwnie mi smierdzi Madara, ale moje przypuszczenia sa nadal niskie i caly czas twierdze ze to Tobi nim jest.
Co do tej bezczelnej dziewuszki, to zaczyna mnie ona powoli irytowac i tak jak Argen powiedzial, Naruto powinien jej ostro nawalic za przeproszeniem...
Zalgadis
10-07-2009, 21:19
Bleach:
Zarąbisty chapterek, zwłaszcza strona 18-19 :D
GargoinX
10-07-2009, 23:23
@Naruto:
Mimo, że Danzo mógłby być Madarą, to nie stawiałbym a to. Bardziej pasuje mi wersja, że to Tobi jest Madarą, a Danzo wg. mnie ma "przeszczepiony" sharingan, podobnie jak Kakashi. Co do całego chapteru - moim zdaniem był na wysokim poziomie.
@Naruto
Tobi JEST Madarą, to już wiadomo od dawna. Co do samego Danzo, już dawno pisałem że to prawdopodobnie również Madara :P
Naruto spoiler
Ciekawe jest to, że... Drugie oko u Danzo wygląda jakby było zupełnie gdzieś indziej niż w oczodole. Celowy zabieg autora, czy?
A ja się na szybko pochwalę nową tapetką z okazji nowej serii ;>
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/hororo.jpg
O!
@Down
Sux. Horo FTW!
Też się pochwalę nową tapetą!
http://img198.imageshack.us/img198/9660/pulpitj.png
@up
to baba?
http://img106.imageshack.us/img106/2665/beztytuuiym.png
taka tapetka, przyjemna dla oka... A pulpit po sprzataniu - nie chcialem Wam pokazywac tego wczesniejszego burdelu ; )
@down
hrhr : D
@UP
A co ma takie małe cycki, że nie widać? :P
Jak wy chwalicie się tapetami, to ja też. B)
http://img4.imageshack.us/img4/3553/tapeta4.jpg
A to i ja pokażę swój pulpicik
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/fadsfas.jpg
EDIT: To samo tylko jakość lepsza ;P
Quezacoatl
12-07-2009, 00:44
IMHO na razie Gracyan prowadzi... :p
@Koszyk
Czy mi sie wydaje, czy jej cos "wystaje" w tych mniejszych obrazkach?
Ja nie mam tapety z anime. Mam już się pakować z tego tematu? ; p
Ciekawe czemu... xD Nippah!
@Argen
Tak!
Corgar Frizz
12-07-2009, 01:20
@Gro
Bo ma loli na tapecie? ^^
Nipah~!
Frizz-kun
@Koszyk
nie coś tylko sutki :P Tak wystaje ponieważ w mandze ma tylko polowe piersi okryte, a w animcu ocenzurowali, a to fan art jest przecie ; p
http://i26.tinypic.com/2hxw0wn.png
;<
@Up
Awansowałeś w moich rankingach. Oficjalnie zapraszam cię do forumowej Brygady SOS. ;)
@iShine
Pierdoły i jeszcze większe pierdoły _/
@topic
Girls Bravo ep 8.
nie wiem czemu ale jakoś nie mogę przebrnąć przez to anime...
@Grocix
Tnx >:3
@Koszyk
A co miałem zostawić ten cały syf, a w "Jeszcze większe pierdoły" to trzymam te linki i inne badziewia :confused:
@K-on!
10 ep za sobą, może być, wreszcie poznałem prawdziwą Azuse, z tego co widze, wyszedł 12 ep ;o
@Koszyk
Dzięki za pochwałę. B) Ale literówka w moim nicku?? To jest niedopuszczalne, niedopuszczalne! B)
Quezacoatl
12-07-2009, 13:48
Ale literówka w moim nicku?? To jest niedopuszczalne, niedopuszczalne!
Ano bo ty mi sie kojazysz z imeniem Gracjan.
Btw, kusi mnie zeby wstawic moj desktop, ale meh... Dostalbym bana. XD
Poza tym, nie wolno mi pokazywac ikonek na moim pulpicie. Moglbym tylko obrazek pokazac.
@Que
Śmiało! ;) Chociaż ja właściwie umiem sobie wyobrazić zarówno Twoją tapetę jak i ikonki xD
@Koszyk
A co miałem zostawić ten cały syf, a w "Jeszcze większe pierdoły" to trzymam te linki i inne badziewia :confused:
spoko też tak mam :D
GargoinX
12-07-2009, 17:02
Wszyscy wrzucają, też chce. ;<
O taka po prostu:
http://img35.imageshack.us/img35/1489/tapetay.png
A myślałem, że tapke masz z K-on!, ogółem to jakość do dupy :(
GargoinX
12-07-2009, 23:59
Wiem, że dupna jakość, ale dobry pomysł Shiz - ustawię sobie tapetę z Azu-nyan. :^P
A ja zamiast konczyc serie ktore zaczalem, znowu ogladam my favorite anime - School Days. Juz po raz piaty... A mialo skonczyc sie tylko na przesluchaniu endingu z 3 epa (OST ze School Days ogolnie wymiata) i sie wkrecilem. : P
Pozdrawiam fanow School Days : ]
nie, nie zaczynam flejma, poprostu tak o pisze sobie <3
@topic
zmienilem sobie tapete na lepsza - z Konata <3
BTW
wczoraj o 3 w nocy chcialem obejrzec pare odcinkow Ghost Hound, niestety po jednym tak sie przestraszylem ze poszedlem spac : D ech...
Quezacoatl
13-07-2009, 00:52
wczoraj o 3 w nocy chcialem obejrzec pare odcinkow Ghost Hound, niestety po jednym tak sie przestraszylem ze poszedlem spac : D ech...
Hahaha... Taa ale o 3ciej to wlasnie najlepiej takie rzeczy ogladac!
@Que
Śmiało! Chociaż ja właściwie umiem sobie wyobrazić zarówno Twoją tapetę jak i ikonki xD
Ciekawski? Ikonek nie pokaze.
A za tapete sluzy to.
http://elis.imouto.org/sample/16cbb86a7e710a3990c24037d32ca817/moe%2065435%20sample.jpg
Nie bede uploadowal bo mi usuna na photobucket :p
Poswiecilem dawna tapete z Evangeline bo nie moglem znalezc zadnej "fajniejszej" z moja ulubienica.
A ja zamiast konczyc serie ktore zaczalem, znowu ogladam my favorite anime - School Days. Juz po raz piaty... A mialo skonczyc sie tylko na przesluchaniu endingu z 3 epa (OST ze School Days ogolnie wymiata) i sie wkrecilem. : P
Pozdrawiam fanow School Days : ]
nie, nie zaczynam flejma, poprostu tak o pisze sobie <3
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/facepalm.jpg
Ciekawski? Ikonek nie pokaze.
A za tapete sluzy to.
http://elis.imouto.org/sample/16cbb86a7e710a3990c24037d32ca817/moe%2065435%20sample.jpg
Nie bede uploadowal bo mi usuna na photobucket :p
Poswiecilem dawna tapete z Evangeline bo nie moglem znalezc zadnej "fajniejszej" z moja ulubienica.
Yeah, that's what I expected ;)
@up
WYJDZ. : D
@zeby nie bylo warna
zaczynam znowu Ghost Hound (skonczylem na 9 epie), tym razem mam nadzieje ze sie nie osram i nie pojde wczesniej spac : P Najgorszy w tej serii jest szeroko pojety dzwiek... Kto ogladal ten wie o co chodzi ; )
@Up
Haha, taka prawda xD
@Topic
Powoli kończę To Love Ru, jutro powinienem się z tym uporać ;)
@up
Mi sie anime TLR srednio podobalo, pierwsze 10 epow bylo w porzadku, ale potem to juz nie bylo sie w co wciagac, co chwile co innego, nudne poprostu na koniec : ( Ale manga za to wymiata, jedyna chyba ktora czytam od czasu do czasu : P
BTW
wie ktos moze co jest z Karin? Drugi tomik (3 i 4 w sumie) mial wyjsc w czerwcu - do dzis go nie ma, sa jakies wiesci?
@edit
dobra, juz sobie przeczytalem, "problemy z drukarnia, 2 tom powinien byc dostepny w sierpniu"... trudno sie mowi ; )
@Que
Jesteś %#!*&@*%&* ! Oblech!
Chyba nigdy nie zrozumiem fanów loli...
@i386
Racja, anime TLR to nic ciekawego. Ale do odmóżdżenia się nadaje.
@Koszyk
Urusai, urusai, urusai! :3
GargoinX
13-07-2009, 03:13
Wedle zaleceń Shiza zmieniłem tapetkę:
http://img189.imageshack.us/img189/2240/tapetaa.png
+ do przekonania starego na kupno mi gitary basowej. Powiem, że idzie wyrwać laski pokroju Mio. xD
@up
:3, wygląda znacznie, znacznie lepiej + nie jest rozpikselowana
@+
Pfff, śnij dalej
Corgar Frizz
13-07-2009, 10:09
@Que
Dokładnie to czego się spodziewałem ;p Ktoś ma dostęp do twojego kompa? Bo szczerze mówiąc, ja miałbym opory ustawić taką tapetę wiedząc że jakiś "heretyk" może zobaczyć.
Ja za to mam jako tapetę gustowną czerń, nie wiem czemu ale ostatnia tapeta mi gdzieś wsiąkła, a ja jestem leniem....
Nipah~!
Frizz-kun
@Que
Ładna tapeta. :)
@topic
Po 8 odcinkach Lucky:
W 6 odcinku "drifty" wymiatają. B)
7 odcinek: Słodka, zachowująca się jak arystokratka Konota! Leżałem ze śmiechu. B)
Corgar Frizz
13-07-2009, 10:23
@Gro
Suzumiya Haruhi no Gensou po prostu wgniata w fotel. Czemu w polsce nie ma czegoś takiego? Sam chętnie przeszedłbym się do filharmonii posłuchać muzyki z Haruhi.
@Grycan
Kolejna osoba która odkryła geniusz Lucky Star ;p A najlepsze jeszcze przed tobą, bo podobno początkowe odcinki są przeciętne. Ale to tylko pogłoska, sam tego nie zauważyłem.
Nipah~!
Frizz-kun
Quezacoatl
13-07-2009, 10:44
@Que
Jesteś %#!*&@*%&* ! Oblech!
Chyba nigdy nie zrozumiem fanów loli...
Boga tez nie mozna zrozumiec, bo jest zbyt obszerny dla czlowieka. Nie proboj zrozumiec loli, tylko przyjmij i pokochaj!
@top
Jeszcze wam nie przeszla ta mania na K-on widze...
@Que
Dokładnie to czego się spodziewałem ;p Ktoś ma dostęp do twojego kompa? Bo szczerze mówiąc, ja miałbym opory ustawić taką tapetę wiedząc że jakiś "heretyk" może zobaczyć.
Zadko sie zdarza ze inni ogladaja moj laptop. A jak juz to robia to mam zwykle mozille wlaczona na pelen ekran, wiec nie ma loli.
Btw
To Tu Love Ru to romance/school/slice of life? Bo sie tym podniecacie, a jak tak to nie chcem. Sprobowalbym mange Karin, ale mam drobna awersje do tego po samym tytule i wiedzac ze ona jest wampirem...
Corgar Frizz
13-07-2009, 10:48
TLR to ecchi, jakiś czas temu Rayza spamował mi na gg co ostrzejszymi panelami z tego. Przeczytałem kilka chapów, całkiem fajne. Nawet nie wiem czemu przestałem to czytać.
Nipah~!
Frizz-kun
@Que
Najzwyczajniejsze w świecie ecchi. A Lala nie jest wampirem tylko kosmitką ;)
@Corgar
Wiem.
@Down
On mówił o TLR, bako jedna. A Karin jest jakie jest.
@up
on mowil o mandze Karin, a tam glowna bohaterka jest wampirem ; )
@edit
"Sprobowalbym mange Karin, ale mam drobna awersje do tego po samym tytule i wiedzac ze ona jest wampirem..." : * Grocuś
Btw
To Tu Love Ru to romance/school/slice of life? Bo sie tym podniecacie, a jak tak to nie chcem. Sprobowalbym mange Karin, ale mam drobna awersje do tego po samym tytule i wiedzac ze ona jest wampirem...
TLR to ecchi, zreszta strasznie nudne. A manga Karin calkiem sluszna, regularnie wydaje ja Waneko (narazie 1 tom, yay : D) i nie jest takie zle : P A anime nie ogladalem.
Ja jestem Nowa w temacie :P
Ale jak widze dyskusja cos o ecchi z ecchi chyba najbardziej mi sie podobalo Green Green :)
@Cani
Mi też, no może obok Chobits ;)
No tylko chobits to byla taka niedokonca komedia a Green Green w pelnej okzalosci
sphinx123
13-07-2009, 15:08
Ostatnio znalazłem (tzn. polecił mi kumpel XD) fajną grę z loli, bijatykę z dużą ilością maho <3 Touhou: Scarlet Weather Rhapsody. Polecam ;] Ktoś zagra przez sieć? :P
Corgar Frizz
13-07-2009, 15:20
@Cani
Witaj w największym, najgłupszym, najbardziej nieprzydatnym i zaśmieconym temacie owionu. Jako że jesteś dziewczyną mnie i kumy nie musisz się obawiać, ale uważaj na Gro, Rayze i Que.... W szczególności na Que. Chyba że masz więcej niż 10 lat, wtedy wiele stracisz w oczach Que. Na pierwszej stronie masz post z regulamine, i faq którego nigdy nikt nigdy nie przeczytał, troche linków do stron z anime - z tego oczywiście też nikt nie korzysta, wolą lenie pytać o linki w temacie. Poza tym nie wiem czemu, ale nie lubi School Days.
Heh, wiedziałem że skądś znam postacie z Touhou ;p A tu się okazuje że to z bijatyki w która kiedyś grałem.
Z ecchi jakie widziałem Green Green jest zdecydowanie najlepszy. Prawdę mówiąc humor w starszych anime jest o wiele lepszy i mocniejszy niż teraz. Już się nie robi takich serii jak GG czy GTO. Niestety.
No mam 17 lat :)
School Day to te anime gdzie na koncu... Ta jedna dziewczyna zabile glownego bochatera nozem ??
Czy sie myle ?
A gto Mniam klasyk
Corgar Frizz
13-07-2009, 15:42
Dokładnie, ale spoilery na temat fabuły anime umieszczaj w [.hide] [/hide]. Oczywiście bez kropki.
Nipah~!
Frizz-kun
No sorki :P
Ale chcialam sie upewnic tylko
@up
No to skasuj. Bo jakby ktos mi wyspoilowal takie anime jak SD to bym chyba udusil : D
I to jeszcze taki MAŁY szczegół :p
Corgar Frizz
13-07-2009, 17:17
E tam, co się prujecie o byle co... to tylko School Days. Kolejne bezwartościowe animu ^^
Nipah~!
Frizz-kun
@Corgaru
Są gusta i guściki... tyle razy było to przerabiane, że nikt tu nie chce kolejnego flame'a na temat SD, a za każdym razem kiedy o nim piszesz używasz takich słów, które do tego prowokują. Nie musisz okazywać swojej frustracji ;P, po prostu dajże już spokój...
No zem w koncu wrocil z turnieju, przeczytal mangi, obejzal anime i tak,
bleach manga
mowilem kurwa ze dziadzia kosciej tak latwo nie zejdzie ha mowilem! no i w koncu arrancars at war!
naruto manga
nuuuuuuuuuuuuudy czekam na jakas powazniejsza akcje a nie powtazanie w kolko tego co oczywiste, no po za jednym, oczko danzo juz wiemy a co z reką ??!! po Kabuto wyslal takze z powodu ręki ? jaki jest Kekei Gen Kai na rękę ??!!
bleach anime
nooo jakies luzackie odcineczki sie pokazaly i wprawily mnie w naprawde dobry nastroj a zwlaszcza nastepny na plazy xD i ja mam kurwa andzieje ze to naprawde bedzie na plazy!
Quezacoatl
13-07-2009, 18:26
@Que
Najzwyczajniejsze w świecie ecchi. A Lala nie jest wampirem tylko kosmitką
Slysze tez ze nudne ecchi, bo ja lubie troche akcji w ecchi, moze nie tak zupelnie na supernatural style jak Negima sie przerobila, ale chociaz cos wiecej niz same sceny ecchi. Tzn, jak ja chce same takie sceny to wolalbym juz normalnie Hoshino Fuute poczytac... A nie sie w pantyshoty bawic.
A manga Karin calkiem sluszna, regularnie wydaje ja Waneko (narazie 1 tom, yay : D) i nie jest takie zle : P A anime nie ogladalem.
Tez myslalem czy by przeczytac, ale jak juz mowilem, pomimo ze nie czytalem to nie lubie tej mangi z pewnego glupiego powodu. XD
ale uważaj na Gro, Rayze i Que.... W szczególności na Que. Chyba że masz więcej niż 10 lat, wtedy wiele stracisz w oczach Que.
Ja zakladam ze jako jedyny w tym temacie mam jakiekolwiek "doswiadczenie" w tej dziedzinie.
No mam 17 lat
Not interested.
A jak sprobojesz mnie z top 10 posters wypedzic to...
bleach manga
Jestem tylko ciekaw jak go utluka, bo jakby nie patrzec to tylko na odleglosc mozna, bo jak sie zblizysz to sie starzejesz
@Kołbaś
Bleach
też mówiłem, że napewno żyje, ale oni nie chcieli nam wierzyć MUAHAHAHAH
Szukałem po necie torrenta z TLR, ale nie znalazłem (Google mnie nie lubi :().
W końcu zdecydowałem się jednak na wersję Online. :P
Aaa... I szukam jakiegoś anime.... Najlepiej Ecchi. B)
12 odcinków K-on!a za sobą
Anime świetne, czekam na więcej epów, początek 12 epa roxx, ogólnie to Gitek jest najlepszy :D
Oglądanie długo mi zajęło 4 dni jak na 12 odcinkową serię ;o~, teraz biorę się Lucky Star, zobaczymy co z tego wyjdzie, potem nadgonię Bleacha (o ile nie będzie nudny jak te wszystkie zesrane fillery w okolicach 135 odcinka, no i mange trza sie wziasc, potem prosto z mostu na inne anime
@Cani
Bohater pisze się przez "h" :)
@nowa tapka, potem dwie wrzuce na dA :<
http://i32.tinypic.com/2r2py6x.png
@Up
Tapetka fail, piękne AKG K701 na głowie Mio zostały zbezczeszczone. T.T Wracaj do Haruhi.
GargoinX
13-07-2009, 20:23
@Shizu:
Widzę, że ustawiłeś jedną z tapetek, które mi proponowałeś. =p
Co do wyżej wspomnianej Haruhi, chyba zabiorę się za drugi ep.
http://www.youtube.com/watch?v=DmyEfFHiTwI - O.O o rany boskie, umarlem : D kawaii desu ne!
BTW
jakos mnie wzielo na anime o duchach i innych takich - czy GiTS sie nadaje? Ale tak zebym sie bal w nocy, jak na Ghost Houndzie ; ) Slyszalem wiele pochlebnych opinii na temat tej serii, ale wole sie zapytac forumowych znawcuw : )
@down
me fail'd : ] Ale "o duchach" napisalem tak ogolnikowo, zeby bylo troche thrilleru/horroru ale nie w stylu higurashi ; )
@i386
GiTS nie jest o duchach...
Corgar Frizz
13-07-2009, 23:32
@Kuma
A tam od razu prowokuje. Jak kogoś rażą moje docinki na temat takiego anime jak School Days to wiesz.... Gdybym powiedział że pokemony albo Power Rangers są głupi też bym cię prowokował?
Nipah~!
Frizz-kun
Ale Power Rangers to naprawdę fajne anime :D, szczególnie Mighty Morphin ;o
Aaa... I szukam jakiegoś anime.... Najlepiej Ecchi. B)
Może mi ktoś coś polecić?? Błagam...
shuffle! , to coś co lubi frizz z tą syreną czy czyms
Corgar Frizz
14-07-2009, 20:35
@Up
Baka... Seto no Hanayome się to nazywa. Ale jak chcesz prawdziwe ecchi to polecam Green Green.
Nipah~!
Frizz-kun
niech obejrzy Kanokona xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.