PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Corgar Frizz
17-01-2009, 12:46
@Otakuma

Dokładnie o to mi chodziło ;p Tylko szukam czegoś naprawdę mocnego, żebym się wystraszył. Mam nadzieję że istnieje takie anime... Narazie wracam do GTO i Soul Eatera.

Nipah!
Corgar Frizz

Nari
17-01-2009, 13:50
Helsing ultimate? (ova 100% z mangi , 3 ova?)
HU bardziej śmieszy niż przeraża ; P. Zwłaszcza podczas spotkań Arucarda z Andersonem.

Rayza
17-01-2009, 14:09
heh wiesz w mandze (3tom-4-5?) cała ta wojna wygląda zaj... i tak brutalnie...
nie wiem jak w Ova a dziś w może w końcu dadzą w KL dodruk 7-8 tomu ^^

andreas50
17-01-2009, 14:09
Hmm... szukasz dramatu psychologicznego.
Jest wiele anime z tego gatunku, ale one są z reguły cieńkie i nie warte oglądania :/
Jak na razie, prawdopodobnie obejrzałeś Higurashi no naku koro ni i Higurashi no naku koro ni Kai. Ale z tego co wiem, ma wyjść trzecia seria, Higurashi no naku koro ni Rei.
Jeszcze jest Elfen lied, ale to na banq oberzjaleś już.
A jak lubisz mieć "zrytą banie" przez pare dni, polecam School Days ^^
A tak przy okazji, oglądałeś już Death Space? Niby amerykańskie, ale też anime, a to coś jak nasz obcy, tyle że bardziej zawiłe, można troszkę pogłowkować. Ale faktem jest, że to 2-godzinny film a nie odcinkowe anime.

Otakuma
17-01-2009, 14:19
@up
Corgar już widział SD. Btw mała rada. Nie wypowiadaj tego tytułu w tym temacie xD. Są tu osoby gotowe do wydrapania ci oczu za same wymówienie tej nazwy(między innymi sam Corgar).

Teraz apel do przeciwników SD. Nie wywołujcie następnego flame'a!! Uznajmy że ten tytuł nie został wymieniony :P.

andreas50
17-01-2009, 14:21
łaa, przepraszam, ale czy ja mówiłem kiedyś, że lubie SD? Gdybym mógł cofnąć czas raz w życiu, cofnoł bym go do momentu przed oglądaniem tego SZAJSU :0
Chociaż gra ma jedno ładne zakończenie, co trzyma mnie przy życiu :0

Dobra koniec Sd ^^

Rayza
17-01-2009, 14:43
facet,od takiego zdania były tu już 2 flamewary... wiec na przyszłość jak się o mówi o tym podobnych rzeczach najlepiej nic nie pisać xD(nie żebym cie pouczał czy cos)

andreas50
17-01-2009, 14:49
No, to akurat fakt, na innych forach też jada ludzi ktorzy o tym wspominają. A więc kończe ten temat, wyjaśniłem wszystko w poście @2up
A tak przy okazji, chętnie bym poczytał o tych flamewarach, ale jak patrze na 260 stron w tym temacie to odrzuca mnie czytanie tego co wydarzyło się od 2007 - 2009 roku, wolę pooglądać anime ^^

Btw. mam nadzieję, że wielu z was czeka na 3 część Higurashi, The Dissaperance of Haruhi Suzumiya (2 cześć Haruhi) oraz Fma 2?
Oczywiście to nie pogłoski, bo wiadomo że te kontynuacje wyjdą, i to całkiem niedługo.

A żeby zapłacić za moje wspominanie o sami wiecie czym, zacznę nowy temat:
Czy odrzucają was anime które mają ogrom odcinków? Mam tu na myśli szczegolnie One piece (350+?), Naruto (sam nie wiem, bo nie oglądam, ale ogrom), Bleach (202), Dragon Ball (tego też nie oglądam, ale ogrom). Większość ludzi preferuje anime które sa podzielone na serie, ale anime z dużą ilością odcinków mają też sporo fanów(a nawet większość z ludzi oglądających anime ogląda te odcinkowe ogromki, w tym ja). Przyznam, że jak zacząłem oglądać Bleacha, to też mnie odpychała ilość, ale potem się tak wciągnołem, że nawet zacząłem mangę czytać.
Jakie jest wasze zdanie?

-=DanieL=-
17-01-2009, 14:55
Lubie jak ktoś ma ten sam avatar co ja ; D

Btw. Zastanawiam się nad Clannad. Poleca ktoś to?

Argen
17-01-2009, 14:58
Eeee, zależy? Ale ogólnie oglądam/czytam takie tasiemce, więc mi to nie przeszkadza. Zaletą takich długaśnych mang/anime jest to, że lepiej można poznać świat, postaci itd., no i, że jak się wciągnie to można sobie pooglądać (bo świetne, krótkie anime mają to do siebie, że za szybko się kończą :<)

@up

Ja polecam. Główny bohater jest jedną z niewielu męskich postaci w anime która mi się podoba z wyglądu(wiem, pedrylsko zabrzmiało : /)

Corgar Frizz
17-01-2009, 15:00
@Daniel
Oglądaj Clannada, jest tego wart.

FMA2 akurat mało mnie ciekawi. Kupuje mangę więc wiem co może sie wydarzyć w 2 serii. A jeśli druga seria będzie miała tyle wspólnego z mangą co pierwsza to ja dziękuję.

Ale Haruhi i Higurashi nie mogę się doczekać. Zwłaszcza Haruhi ;p

==================
Flejmów w tym topicu nie było wiele... wypisze ci je w kolejności

- Flejm z kolesiem który gadał "anime to chińske bajeczki, jak to można oglądać, to jest dla dzieci" gdzieś na pierwszych stronach tematu

-Ja vs Illya okolice 40-50 strony

-Kilka flejmów o School Days 170-190? Nie pamiętam dokładnie

-Wszyscy vs Illya... ten był całkiem niedawno. jakieś 20 stron do tyłu

Ciekawy jedynie jest ten o School Days. Reszta niewarta czasu.

Nipah!
Corgar Frizz

Argen
17-01-2009, 15:03
Właściwie nie nazwałbym dyskusji o anime flame`em tylko dyskusją ^^ Chociaż potem zrobiło się nieprzyjemnie, fakt.

andreas50
17-01-2009, 15:05
Clannad, tak, bardzo wpożo anime.
Niby romansik, komedia, ale znajdzie się troche dramatu, na dodatek nie jest przesłodzone.
A Clannad: AS... po prostu boskie. Dziewczyny nie są głupimy lolitkami, facet nie jest idiotą, ale wręcz przeciwnie - bardzo inteligętnym gościem, który ma swoje plany i do nich dąży.
Jak masz zamiar oglądać Clannad, mam tylko dwie przestrogi.
1. Nie graj w grę, bo poznasz zakończenie,a że AS się jeszcze nie skończył, nie będziesz miał po co go oglądać do konca.
2. Nie oglądaj filmu, jest w nim za wiele dramatu, który i tak nie ma związku z całą serią. To po prostu zupełnie odmienna historia, która, wg. mnie jest zbyt smutna i nie warta do oglądania.

Corgar Frizz
17-01-2009, 15:07
Czy ja wiem czy to można nazwać dyskusją? M&A podzieliło się na 2 obozy i każdy próbował udowodnić że ma rację. W każdym razie całkiem ciekawie się wtedy zrobiło i chętnie pogadałbym w ten sposób a jakimś animu ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Argen
17-01-2009, 15:09
Zawsze można podrzucić jakiś kontrowersyjny temacik ; p

Corgar Frizz
17-01-2009, 15:42
Jak coś takiego masz to dawaj ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
17-01-2009, 15:54
@2 seria Haruhi
Kto Wam powiedzial, ze bedzie? Tego nie mozna potwierdzic. Byly tylko pogloski i kilka afer typu znikniecie strony o Haruhi, ale zarowno daty jak i oficjalnego ogloszenia wydania nie ma. O Haruhi są natomiast ciekawe książki, radzę poczytac w "oczekiwaniu" na 2 sezon.

@3 seria Higurashi
Pierwsze OVA w lutym ;)

@Tasiemce
Pfffffffffffft...

ŻYJĘ! Mwhahahaha!

P.S.
Czy ktoś mówił... o... SD?;<

andreas50
17-01-2009, 16:07
@2 seria Haruhi
Kto Wam powiedzial, ze bedzie? Tego nie mozna potwierdzic. Byly tylko pogloski i kilka afer typu znikniecie strony o Haruhi, ale zarowno daty jak i oficjalnego ogloszenia wydania nie ma. O Haruhi są natomiast ciekawe książki, radzę poczytac w "oczekiwaniu" na 2 sezon.

Będzie, będzie się nazywać "The Dissaperance of Haruhi Suzumiya" - ma być wydawana zaraz po tym, jak Kyoto Animation skończy z Clannadem After Story.
A tak przy okazji, myślicie, że tytuł ("zniknięcie") ma coś wspólnego z tematem anime ? Bo Melancholy (powtarzalność, monotonność) raczej nic z 1 serią wspólnego nie miało ^^
A jesli chodzi o potwierdzenie:
Na anime-online jest o tym dział, mówiący, że seria pojawi się zaraz po Clannadzie: AS.
A żeby było bardziej "wiarygodnie" - AniDB, prawdopodobnie najbardziej wiarygodna strona o anime TEŻ to potwierdza :)

A jeśli chodzi o flam-attacki, oraz nasze "2 bloki kontynentalne Rusia vs Europa ^^" - zawsze można zrobić flam-strike z powodu braku flamów :D

Edit: mam jeszcze to, ze strony http://www.haruhisuzumiya.wbijam.pl/ - przy okazji, można tu oglądać Clannada ( i inne anime ) - online

"W najnowszym - lipcowym numerze magazynu Newtype - można przeczytać spory artykuł dotyczący prac nad kolejną odsłoną przygód Haruhi Suzumiyi. Niestety brak w nim szczegółów na temat daty premiery serii w TV." - troszkę stara informacja, ale się przyda

No i jeszcze to, też z tej stronki:

"Niedawno studio KyoAni ogłosiło oficjalnie, że pracuje nad drugą serią anime Clannad - "After Story". Tak więc na drugi sezon The Melancholy of Haruhi Suzumiya przyjdzie nam poczekać pewnie do 2009 roku (o ile "After Story" zacznie się ukazywać w tym roku, co jest bardzo prawdopodobne)." - też info z poprzedniego roku, ale wiadomo, że seria się ukarze.

Nari
17-01-2009, 16:21
A tak przy okazji, myślicie, że tytuł ("zniknięcie") ma coś wspólnego z tematem anime ? Bo Melancholy (powtarzalność, monotonność) raczej nic z 1 serią wspólnego nie miało ^^

No melancholia miała raczej duży związek z serią. Haruhi uważała zwykłych ludzi za nudnych, czy też jak to ująłeś powtarzalnych i monotonnych, dlatego robiła sobie często nowe, nadprzyrodzone światy itp.

andreas50
17-01-2009, 16:30
No tak, oczywiście, tak było. Ale ja mam na myśli same odcinki. Czy wydawało ci się, że któryś z odcinków miał coś wspólnego z poprzednim? Raczej każdy odpowiadał odmienną historię, wzorowaną, a raczej pisaną przez podświadomośc Haruhi. Tak więc może to oznaczać, że to nie Haruki "zniknie", ale będzie powodem tego zniknięcia.

Może zaczniemy inny temat hmm. Przydało by się tu troche ruchu, a więc dałbym coś kontrowersyjnego, ale jak zacznę wspominać o sami wiecie czym, to sam będę osobą, którą będziecie atakować, więc myślę, że powinno się zrobić jak mówi Corgar, 2 bloki atakujące (chociaż lepiej powiem - dyskutujące) ze sobą, pokazując swoje racje, przedstawiając argumenty. Sam pewno coś wymyśle, ale trochę mi to zajmie. Jest ktoś chętny do pomocy ? :) Muszę znaleźć kogoś, kto ma zupełnie inne zdanie niż ja, żeby zaczęło się od 2 osób, a potem rozprzestrzeniło na cały temat.

(oczywiście nie mam złych zamiarów, po prostu warto ożywić temat :D)

A przy okazji, Corgar, widzę, że w podejściu do anime jesteś taki "wszędobylski" (nie powiem, bo ja też)
Podpis z Chaos heada, lokacja: Hanimizawa, Higurashi hmm? ^^ - co pokazuje, że lubisz dramaty, horrory i psychologiczne anime
Ale avatar, zupełnie coś odwrotnego :)
Miło spotkać kogoś, kto jest "uniwersalny" w podejściu do anime. No, może z wyjątkiem.. ee.. nieważne ^^

Grocix
17-01-2009, 16:33
@Rekin
Daj oficjalne ogloszenie, ja sie takiego nie doszukalem. Moze byc po japonsku. Tytul ksiazki (bo anime jesli powstanie to na jej podstawie) odnosi sie bezposrednio do fabuly, czyli tak: Haruhi zniknie ;)

andreas50
17-01-2009, 16:36
Oprócz tego, że Kyoto Animation powiedziało, że do pracy bierze się zaraz po Clannadzie: AS, nie ma innego ogłoszenia. Mimo wszystko możemy się spodziewać tego anime w przeciągu kilku miesięcy

Grocix
17-01-2009, 16:39
Gdzie powiedzialo? Kuzynowi twojej babci od strony szwagierki mamy?

Okej...

andreas50
17-01-2009, 16:40
Gdzie powiedzialo? Kuzynowi twojej babci od strony szwagierki mamy?

Okej...

Boże, ale takie posty mnie denerwują, daj mi 10 minut to ci to znajdę.... (no, fail)

Edit: nie znalazłem (hmm może to dlatego, że zupełnie nie rozumiem japońskiego? :D)
Mimo wszystko nie ma miejsca, nie ma strony na której nie pisałoby : PO AFTER STORY
Edit2: NIE ODPOWIADAJ na mój post ironicznie, proszę cię, bo nie chcę, żeby z powodu takiego fajnego anime wywołana była kłotnia między nami)

Grocix
17-01-2009, 16:42
Śmiało, czekam ;) Mistrzu.

@Edit
A jednak? No cos dziwnego :< W takim razie swoje wiadomosci opierasz tylko na przypuszczeniach, jednym slowem - sa g*wno warte.

andreas50
17-01-2009, 16:47
Dobra, ja się przez chwilę nie odzywam żeby ogarnąć zirytowanie twoim postem. Jak już mowilem, ja tu piszę po to, żeby sie dowiedziec paru rzeczy, a nie po to zeby sie denerwowac..
Edit: Już się ogarnołem, teraz dla ciebie i dla siebie spędze pare dni szukając najbardziej wiarygodnej informacji..
A nawet jak nic nie znajdę, przekonasz się o moich "g*wno wartych" przypuszczeniach, po tym jak skończy się AS.

Corgar Frizz
17-01-2009, 17:22
...Grocuś gorszy humor dzisiaj mamy? Dałbyś żyć innym. W/g mnie Haruhi 2 wyjdzie po Clannadzie. Kto ma rację? Niewiem, poczekamy to zobaczymy.

Nipah!
Corgar Frizz

Hazuma
17-01-2009, 17:45
Co do haruhi ktoś tam pisał może wyjdzie ;p a ja powiem ze musi wyjść a wiec tak będzie bo co hazuma głosi to święte ;p

Pzdr dla starych użytkowników

Grocix
17-01-2009, 17:57
@Corgar
Nie, sam tez czekam na 2 serie. Rzecz w tym, ze andreas przytacza NIEPOTWIERDZONE informacje tak jakby byly pewne. To taka sama dyskusja jak (spoiler CG):
ta czy Lelouch zginal czy nie
I bedzie taka dopoki nie pojawi sie oficjalna data emisji.

Otakuma
17-01-2009, 17:57
@andreas50-tasiemce
Z wymienionych oglądam wszystkie, z tym że w Dragon Ballu jestem dopiero na początku xD.

MAMY NOWEGO SPAMERA W TEMACIE!!:cup:
Ponieważ nikt tego jak do tej pory nie zrobił. Witam Cię w naszym temacie andreas50. I od razu cię przestrzegam, jeśli jesteś porządnym facetem i chcesz taki pozostać to uważaj na Rayze :P.

Widać że nasz nowy kolega ma trochę obycia w świecie anime i dość mądrze sie wypowiada(mam nadzieje, że nie tylko w temacie, na który rozpisywał sie w pierwszych/ostatnich postach) . Liczę, na utrzymanie dotychczasowego poziomu.

@andreas50
W tym temacie jest wiele "wszechstronnych" osób, i uważam się za jedną z nich(nie chwalę się, tylko mówię żeby było jasne ;))

To już 200 post, z wami ;(
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/party21.jpg

@hazuma
Ja Ciebie też : )

Grocix
17-01-2009, 18:06
@Otakuma
Leżę xDD Podział ról znakomity, hahaha xDDD

@Topic
Dawno nie oglądałem ecchi, zabieram się zaraz za DearS.

Argen
17-01-2009, 18:07
Prawie skończyłem pierwszą serie Higurashi no Naku Koro ni. Spoil:

Mam mieszane uczucia co do pokazywania tego samego przedziału czasowego z różnych perspektyw i ze zmienionymi (nie całkiem) wydarzeniami. Nie powiem, że jest to złe, bo nie oglądałem drugiej serii więc nie mam 'całości obrazu'. Za to wiem już teraz, że niektóre czyny chyba wszystkich głównych postaci (we wszystkich rozdziałach) dopowadziły mnie do stanu porównywalnego z tym jaki odczuwałem po zagrywkach ze SD. Żeby nie było, traktuje to jako plus, bo anime mną wstrząsneło (choć nie aż tak, jak myślałem że wstrząśnie).

@down

Hehe, wiedziałem, że jest jakiś powód oprócz dokładniejszego opisu postaci i okolic ; p

P.S.: Schowaj w [hide].

Grocix
17-01-2009, 18:08
@Up
W drugiej serii wyjasni sie, dlaczego byl przedstawiany ten sam czas. Sam powod jest zaiste ciekawy.

@Edit
Nie widze powodu chowania w [hide]. Nie ma w moim poscie zadnego spoila.

Otakuma
17-01-2009, 18:12
@Gro
No a jak, zdjęcie i postacie to nie przypadek ;)

Chyba w końcu wezmę sie za 2 serie Higurashi. Dużo o tym gadamy, a zalega mi już od pewnego czasu na dysku.

andreas50
17-01-2009, 18:30
No, Grocix, w takim razie zawieszenie broni lol.
Jak by nic nie mówić, ecchi to dość fajne serie, ale niestety, niektóre z nich końcem dowalają :/
Nie będę mowil jak sie dears konczy, bo nikt tu spoilerów nie lubi. Nawet nie będę tego ukrywać, bo i tak ktoś zajrzy.. od tak.. z ciekawości..

Mimo wszystko też chyba zabiorę się za ecchi, z tego powodu że ostatni nadmiar dramatów troszkę mnie zasmucił, warto więc się troche pośmiać.

Polecił by ktoś jakieś ecchi?
Tylko proszę, NIE PRZESŁODZONE (w sensie takie.. no że aż lukrowe :0)
- wiecie chyba o co chodzi?
Będę wdzięczny.
Od razu mówie że Dears mam za sobą. Chobbits też

Otakuma
17-01-2009, 18:42
@up
Girls Bravo
Ikiteru Futari
Kanokon : D
Zero no Tsukaima (pierwsze 2 serie)
Dość dobre jest też Love Hina no i pozycja niemalże obowiązkowa: Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
Jeszcze coś baaardzo wartego zobaczenia: Toradora

Grocix
17-01-2009, 18:54
@andreas
Zawieszenie broni? Ja tylko wyrazam swoje zdanie ;) Co do ecchi, koniecznie Kyou no Go no Ni (z tym, ze OVA, a nie TV).

@White Album 02
Hmm... Na chwile obecna seria moze byc albo swietnie rozegrana (jak np. ef) albo strasznie spartaczona (nawet jak SD). Gry nie widzialem i jakos mnie nie ciagnie do szukania info, takze czekam na rozwoj zdarzen w anime. Mam natomiast nieprzyjemne przeczucie, ze powstanie z tego cos... przecietnego.

andreas50
17-01-2009, 19:07
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
oraz
Kyou no Go no Ni

Z wyżej wymienionych nie oglądałem tylko tych dwóch. Jestem szczęśliwy, ponieważ w.g was nie oglądałem najlepszych, co znaczy, że najlepsze.. dopiero przedemną ^^

Toradora jest ongoing, fajne anime ^^ oglądnołem już 15 ep.

Jako że 1 tytuł którego nie oglądałem wymienił otakuma, a jeden (i jedyny, trafił w samo sedno) - Grocix, to tym użytkownikom serdeczne ARIGATO ^^

Grocix
17-01-2009, 19:22
@Up
Do tego moim zdaniem Kyou~, jako anime jest znacznie lepsze od Dokuro-chan.

Chociaz... Pipirupirupirupipirupi ftw ;d

Pacz_knight
17-01-2009, 19:57
Hmmm... To pytanie jest skierowany do starych otakowcow, chodz bycmoze i ci nowi tez "to" widzieli.
Przejdzmy do sedna sprawy... Bardzo dawno temu za mojego mlodu kiedy zaczynalem swoja przygode z M&A, na kanale RTL7 (dzisiejszy TVN 7) lecialo dosc nietypowe anime. Glowna bohaterka byla mala dziewczynka ktora za pomoca swojej puderniczki zamieniala sie w super swinke xD Ratowala swiat, pomagala przyjaciolom i etc.
Pamieta moze ktos nazwe tego animca? ;)

@edit
Ahhh, sry juz znalazlem. Moglem najpierw poszukac, a potem pisac posta. >.<

andreas50
17-01-2009, 19:58
Ajajaj...
Kyou no Go no Ni
to Today in class 5-2 (znałem ten tytuł pod inną nazwą) - i już oglądałem (fakt, fajne było)
A Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
Elfen lied + Ah my goddes! ? - nie wiem czy to jest bardziej śmieszne, czy krwawe, ale jak to i to, to obejrze ^^
Jak widać jednak, recenzentom na Tanuki sie nie podobało ^^
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/521-bokusatsu-tenshi-dokuro-chan/rec/523

Corgar Frizz
17-01-2009, 20:03
@Pacz Knight
Chodzi ci o Super Świnkę ;p Angielska nazwa to Super Pig. Na anime-planet znajdziesz coś więcej.

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan było świetne. Jedna z najśmieszniejszych serii jakie widziałem. Taka seria bez przesłania, po prostu żeby się pośmiać.

EDIT. Tym postem wchodzę na spamerskie podium tego tematu ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Pacz_knight
17-01-2009, 20:18
Ohhh anime bylo swietne! xD
Na dodatek ten wierszyk/regulka wypowiadana przez ta dziewczyne gdy zamieniala sie w super swinke, bylo takie kawaii xD
Pwn3d! :D

@topic
Ehhh ma ktos linka do Naruto Kizuna (shippuuden move 2). Moze byc w RAW'ie.
A tak pozatym, to Dattebayo ma zamiar przetlumaczyc calego Kizune? ;)

Rayza
17-01-2009, 20:23
wróciłem po paru h nie obecnosci z moją nową grą na psp zastałem 2 strony i wiecie co powiem?
zawiodłem sie na was ! =D powinno byc 2 razy więcej niz jest,
@otakuma
co do zdjęcia,Cor rozumiem ciebie tez gro jak najbardziej ale czemu moja postac jest gruba? xD

@haruhi 2 sezon spoiler

w drugim sezonie poznajemy jaki naprawdę sens istnienia obok haruhi ma nagato i mikuru dow. się także paru faktów z zycia Haruhi kiedy była młodsza i kto zrobił ten znak na boisku (nie to nie haruhi)...
spoiler wzięty z mangi

@frizz
gratulacje Luke-kun : p teraz sproboj pokonac Gro, albo i mnie...

Grocix
17-01-2009, 20:26
@andreas
:P Ja korzystam glownie z oryginalnych tytulow, takze sry.

@Rayza
Bo postac ci pasuje ;> Co do Haruhi, spoiler jak juz wez z ksiazki (na ktorej bedzie bezposrednio oparty 2 sezon) a nie z mangi ;>

Otakuma
17-01-2009, 20:30
@Rayza
Bo to nie chodzi o posturę, ale o zachowanie : D.

-=DanieL=-
17-01-2009, 20:32
Smutno mi. Mnie nikt nie powitał w temacie :'(

Huehuehue, clannad prawie zassany (podwoilem transfer mojej żółwiek neostradki ; P)

Btw. Oglądał ktoś klasyki typu Cowboy Bebop albo spod tej samej ręki Witch Hunter Robin?

@Otakuma
Na jakiej podstawie twierdzisz, że Love Hina to dobre anime? :P Poważnie, wg. mnie to jedna z najgorszych serii w historii tej planety obawiam się, że gorsza od telewizyjnych badziewi typu Galactic Football ; P

andreas50
17-01-2009, 20:35
Mnie tam sie clannada zasysac nie chciało, obejrzałem tu:
www.clannad.wbijam.pl
Wszystko online, przy moim trans (2mb/s) mogę oglądać bez "czekania na załadowanie", a tak musiałbym 1.ściągnąć i 2. obejrzeć, co daje mi aż 10 strasznych minut czekania. Żaden anime-lover nie może pozwolić sobie na aż 10 minut (wszystkie odcinki 1 seri clannada obejrzałem w 1 dzień, clannad AS do 10 odcinka w nocy tego samego dnia :) )

Fakt, napisy i grafika gorszej jakości, ale jak sie spieszysz, to masz gorzej.
Oczywiście nie mówie, że jestem wrogiem zasysania. Elfena zassałem, bo lepiej wyglądają częsci ciała i krew na ścianach jak oglądasz na kompie a nie w necie :)

-=DanieL=-
17-01-2009, 20:37
Mnie tam sie clannada zasysac nie chciało, obejrzałem tu:
www.clannad.wbijam.pl
Wszystko online, przy moim trans (2mb/s) mogę oglądać bez "czekania na załadowanie", a tak musiałbym 1.ściągnąć i 2. obejrzeć, co daje mi aż 10 strasznych minut czekania. Żaden anime-lover nie może pozwolić sobie na aż 10 minut (wszystkie odcinki 1 seri clannada obejrzałem w 1 dzień, clannad AS do 10 odcinka w nocy tego samego dnia :) )

Tak tylko, że jak ściągniesz jeden odcinek to możesz oglądać pierwszy ściągając drugi. W czym problem?

Grocix
17-01-2009, 20:42
@Daniel
Z haremowek LH jest ciekawa seria ;) A na pewno lepsza od wynalazkow typu Da Capo.

andreas50
17-01-2009, 20:42
Tak tylko, że jak ściągniesz jeden odcinek to możesz oglądać pierwszy ściągając drugi. W czym problem?

No właśnie mówie, dlatego nie jestem wrogiem zasysania.
Mimo to, uwarzam za łatwiejsze (tzn odwalenie na łatwiznę) - obejrzenie anime na necie.

No i niestety, mój net, mimo szybkości, odwala mi różne psikusy, np. wyłączając mi pobieranie jak miałem 93% z Gta:SA itd.
Na dodatek po czyms takim pobieranie powinno się zatrzymać i czekać na uruchomienie ponowne od 93%, ale moje sie usuneło ...
Wolę nie rezykować, albo brac anime od kolegi na dvdkach.. jego transfer 20mb/s (tak, to nie jest Polska) pozwala mu na masakryczne ściąganie tego...

No a haruhi obejrzałem na dvd ^^ (tak, kupiłem.. może i niektórzy uwarzają to za zło, ale miałem odcinki chronologicznie, ładne i przetłumaczone na 100%)

Wydaje mi się, czy ten temat przynosi najwięcej postów forum tibiapl? (Tak, jestem nowy i nie wiem, więc sie pytam)

Corgar Frizz
17-01-2009, 20:43
Prawdziwy anime lover anime ściąga na dysk i ogląda w najlepszej dostępnej jakości!!

Witch Hunter próbowałem oglądać, ale nie spodobało mi się. A Cowboy Bepop jest w planach. Stare anime, więc powinno być dobre.

PS. Nawet jak na polskie warunki 20 mb/s nie jest zawrotną predkością... chyba że masz na myśli 20Mb/s. To zmienia postać rzeczy ;p

Nipah!
Corgar Frizz

andreas50
17-01-2009, 20:48
No jasne że Mb/s ^^
Ja mam pewien zwyczaj
Normalne anime, na necie
Lepsze, od kolegi
Najlepsze - ze sklepu (tylko najlepsze tam sprzedają ^^ - przykład - Haruhi)
A co do postów na forum, odpowie mi ktoś, czy jest jakiś bardziej spammerski post od tego ?:D

-=DanieL=-
17-01-2009, 20:48
@andreas
Tak tylko, że na torrentach jak ci się internet wyłączy to się nic nie stanie. Tak samo na realitylapse.com, a szczególnie jeśli masz flashgeta.

@Grocix
Ale jest kupe lepszych haremówek, Love Hina było jedną z pierwszych serii jakie obejrzałem i o mało nie zakończyłem na tym swojej przygody z anime bo prawie uznałem, że anime to bajki dla dzieci. Szczególnie odrzucał mnie motyw z tą dziewczynką która tworzyła swoje roboty, to było tak dziecinne, że szkoda pisać. Na szczęscie potem obejrzałem Elfen Lieda ;)

andreas50
17-01-2009, 20:52
Daniel, to i tak lepiej niż jako pierwsze obejrzeć Sam wiesz co, wtedy już byś do anime nie wrócił... chyba że jako psyhopata..

Ja jako 1. obejrzałem FMA, potem Elfen lieda i inne dramaty/horrory, potem nagle mnie rzuciło na komedie, po czym na ecchi
Jedyne czego jeszcze nie widziałem to hentaje.. i nie mam zamiaru ich oglądać. (Heh, kto mi w to uwierzy)

A przygodę z anime zacząłem z Hyperem ^^

A, dodam jeszcze, że za nic nie chciało by mi się skillować na knightcie, gdyby nie to, że jak skilluje to albo piszę tutaj (od dzisiaj), albo oglądam anime. Jak widać, wiele zawdzięczam Japończykom ^^ Warto by było tam kiedys pojechać. Mimo że nie znam japońskiego, po angielsku tez chyba się z nimi da porozumieć..

-=DanieL=-
17-01-2009, 21:01
Btw. zmieniłem zdanie, School Days nie są takie złe. One przynajmniej potrafią zryć troche mózgu i dać do pomyślenia żeby nie bawić się ludzkimi uczuciami, a Love Hina dało mi tylko do pomyślenia, że ktoś lubi robić telenowele dla dzieci ; )

Napisałem dziś więcej postów niż przez rok chyba lol. Chwila przerwy.

andreas50
17-01-2009, 21:05
facet,od takiego zdania były tu już 2 flamewary... wiec na przyszłość jak się o mówi o tym podobnych rzeczach najlepiej nic nie pisać xD(nie żebym cie pouczał czy cos)

Co znaczy:
1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną.
2. Nie będziesz wypowiadał nazwy School Days w tym temacie
3. Pamiętaj abyś dzień święty święcił

Czaisz ? :D

To taki joke, po prostu stosuje się do rad Corgara i Rayzy, żeby nie wypowiadać tego tytułu tutaj, zapobiegając flame warom

(spokojnie, ten tytuł nie był wymieniony) - a jesli był to ja go wymieniłem 2 strony temu xD

Grocix
17-01-2009, 21:09
@Daniel
SD daje do myslenia? Z ktorej strony?;>

@Andreas
Akurat wydanie DVD Haruhi pozostawia WIELE do zyczenia, lepsze tlumaczenia robia ZA DARMO fansubberzy, a czcionka strasznie oczoj*bna. A jak place 50zl za 4 epki to oczekuje czegos. Dlatego teraz jak kupuje anime to tylko od Anime-Gate.

andreas50
17-01-2009, 21:12

Grocix, prawdopodobnie daje do myślenia z dołu hehehe
No tak, ale jak dla mnie - lepiej obejrzeć anime nawet z mini-gorszym tlumaczeniem na plaźmie niż na monitorku.. bo nawet jak masz LCD to ci odtwarzacz nie wyrobi takiej grafiki jaką masz na TV

Dodam jeszcze, że osoby które porównują SD z real life, powinny się zatrzymać.
Myślisz, że jak byś mial 2 dziewczyny i jedną rzucił to skończyło by się jak w SD? Bo na to jest taka szansa, jak na to że polscy politycy będą najlepsi na świecie (w czymś innym niż w oszustwach)

Ajj.. zaraz zacznę flame wara.. lol
Dobra, im going to shut up :D

Corgar Frizz
17-01-2009, 21:21
Można ściągnąć wersje DVD i własnoręcznie wypalić w wybranymi przez siebie napisami ;p Jakby nie myśleć Grocix ma rację. Płaci za jakość.

Co do SD... Nie baw się ludzkimi uczuciami? Znajdź mi osobę która jest tak poryta jak Kotonoha albo Saionji. To już głębszy przekaz ma Bokusatsu tenshi Dokuro-chan.
Nie baw się z aniołem trzymającym w ręce wielką nabijaną kolcami maczugę bo zginiesz. W obydwu tytułach przekaz jest tak samo bezsensowny i bezużyteczny.

PS. Ja też skilluje ;p
EDIT: Temat SD wraca... szkoda że znowu argumenty takie same.
Nipah!
Corgar Frizz

andreas50
17-01-2009, 21:27
Corgarr, take it easy. On jest offline, a ty zaczniesz flamewara kolejnego
Właściwie to nie mam nic przeciwko flamewarowi, ale nie o tym.. o tym nie ma co mówić.. jest głupie i tyle..

Grocix
17-01-2009, 21:33
@andreas
A ja mam LCD wielkosci mojego domowego TV i o ponad 2x wiekszej rozdzielczosci... To pomysl na czym wole ogladac anime ;)

@SD
Pfffffft... Cicho tam, bo i tak wyjdzie na to samo... ze jest do dupy.

@Edit
MAM POMYSL! Opracujemy z Corgarem liste, dlaczego SD ssie i umiescimy w 1 poscie! xd

Corgar Frizz
17-01-2009, 21:35
@Gro
You're right!

Koniec gadania o SD bo powstanie kolejny flejm, niestety tym razem bezsensowny. Trzeba jakieś nowe kontrowersyjne anime ;p

PS. Będe później to przygotujemy tą listę.

Nipah!
Corgar Frizz

-=DanieL=-
17-01-2009, 21:38
Co do SD... Nie baw się ludzkimi uczuciami? Znajdź mi osobę która jest tak poryta jak Kotonoha albo Saionji. To już głębszy przekaz ma Bokusatsu tenshi

Myślisz, że mało jest takich ludzi w rl-life? Nie mówie tutaj akurat o Kotonoha, ale o Saionji która zaszła w ciąże robiła sobie nadzieje na życie (sam jej Matoko opowiadał, że chcę tylko ją), a tutaj okazuje się, że Matoko spał z każdą dziewczyną w szkole.
Żeby nie być gołosłownym to akurat nic mi na myśl nie przychodzi oprócz sytuacji w australii kiedy kobieta dowiedziała się, że jej mężczyzna ją zdradza i wylała mu na penisa i okolice silnie żrący kwas. Koleś zmarł, a ona tłumaczyła się przed sądem, że to jej mężczyzna, tak więc jego penis należy tylko do niej. A? Dużo bardziej psychiczne niż zadźganie nożem. Więcej? Może czymś fikcyjnym popre, dajmy na to książka, a nawet lektura szkolna (w 3 klasie liceum) "Granica" gdzie koleś miał 2 kochanki (a nie pół szkoły) i jedna z nich oszalała, bo ją zdradzał i wykorzystał i wylała na kolesia kwas wypalając mu oczy. Takich ludzi i jeszcze bardziej nienormalnych jest wieeeele. Ja nie stoje murem za SD ale uważam, że daje więcej do myślenia niż Love Hina, która miała wywołać śmiech lub cokolwiek, a to anime wywołało tylko u mnie żenade. Idąc dalej, ktoś napisał, że School Days to anime o 15latkach, z tego co wiem to oni byli studentami (nawet nie uczyli się w normalnej klasie tylko w Auli).

@down
Obejrzałem tą serie po 'Wielkim Flamewarze' i chcę przekazać to co zauważyłem i przemyślałem jak już ochłonełem. To, że jesteś nowy i próbujesz się wtopić w grupe oraz utożsamiać z bywalcami jest zupełnie normalne, ale wygląda strasznie lizuskowato, serio ; D

andreas50
17-01-2009, 21:41
@up
I ZNOOOOOOOOOOOOOOWU się zaczyna argumentowanie na ten temat

Grocix, Corgar. Odpowiadamy i sie kłocimy, czy może ignorujemy ten temat?

Ale mi sie nudzi... pogadajmy o czymś bo nie wyrobie tego skillowania ^^

Edit: Jest taka strona, o nazwie tanuki-anime, która moim zdaniem ma bardzo dobrych recenzentów. No to macie tu SD: OCENA MÓWI SAMA ZA SIEBIE. Na dodatek przeczytajcie komentarz recenzenta na końcu ^^

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/959-school-days/rec/982

I komenarz recenzentki

"Po zapoznaniu się z treścią ostatniego odcinka miałam poważne wątpliwości, kogo prędzej należałoby posłać do szpitala psychiatrycznego: bohaterów czy samych twórców. Doszłam do wniosku, że najlepiej wszystkich, bez wyjątku."

I na tym kończymy rozmowę o tym "majstersztyku" - no, niezupełnie, bo jeszcze ta lista Corgara i Grocixa...

Rayza
17-01-2009, 21:59
@
to moze zmienimy temat na jaki mamy TV? xp
ja mam 17' LCD xS

@otakuma
wolisz żebym był poważny?

@gro
a dla czego nie mangi? w mandze jest pokazane 'znikniecie' wiec nie widze problemu

Koszyk
17-01-2009, 22:00
@Daniel

No generalnie to zeby nie przesadzac, jesli jestes idiotą... : P

Grocix
17-01-2009, 22:00
@Daniel
Temat ten bardziej rozwinalem na forum tanuki, chcesz to tam zajrzyj (moj nick - jeycam). SD jest seria szokujaca i tyle. Nie mozna z niej wyciagnac ani sensownych wnioskow (dlatego pytalem z ktorej strony dala ci do myslenia), bohaterowie sa sztampowi do oporu i zachowuja sie jak roboty, a fabula jest najnormalniej w swiecie nudna. Przytaczasz Granice, a czytales ja chociaz? Czy tylko streszczenie?:< Granica, chociaz jako ksiazka mi sie w ogole nie spodobala, ma o wiele wiecej sensu. Co do przykladow z RL - wiemy, ze na swiecie jest masa poj***w, co nie znaczy, ze chcemy ogladac o nich anime.

@Koszyk
O co chodzi, bo nie rozumiem?

@Rayza
Bo imo ksiazki sa pod tym wzgledem wiarygodniejsze :P
A co do monitora - Samsung 206BW xD

andreas50
17-01-2009, 22:04
Dobry pomysł! Zacznijmy mówić o TV :baby:

ja mam Samsung 46" LCD LE46A551 xD. (Już wiecie dlaczego wole anime oglądać na TV) - a przynajmniej tak pisze na tym TV, bo LE46A551 to bym w życiu nie zapamiętał :0

Edit: Grocix, mu chodzi o TV a nie o monitor

Koszyk
17-01-2009, 22:04
Chodzi mi oto ze glowny bohater SD jest idiotą i przesadzil z 'ilością' dziewczyn ktore "wyrwal"...

-=DanieL=-
17-01-2009, 22:06
@Daniel
Temat ten bardziej rozwinalem na forum tanuki, chcesz to tam zajrzyj (moj nick - jeycam). SD jest seria szokujaca i tyle. Nie mozna z niej wyciagnac ani sensownych wnioskow (dlatego pytalem z ktorej strony dala ci do myslenia), bohaterowie sa sztampowi do oporu i zachowuja sie jak roboty, a fabula jest najnormalniej w swiecie nudna. Przytaczasz Granice, a czytales ja chociaz? Czy tylko streszczenie?:< Granica, chociaz jako ksiazka mi sie w ogole nie spodobala, ma o wiele wiecej sensu. Co do przykladow z RL - wiemy, ze na swiecie jest masa poj***w, co nie znaczy, ze chcemy ogladac o nich anime.

Przeczytałem 30 stronicowe a4 streszczenie. Jestem absolutnym przeciwnikiem lektur szkolnych. Przynajmniej wg. mnie są beznadziejne, odrzucające itp. Nic dziwnego, że potem większość młodych ludzi gardzi książkami. Na szczęscie miłość do książek zakwitła we mnie do tego stopnia, że staram się jedną tygodniowo przeczytać przynajmniej.

Kończąc offtop, chciałbym dodać, że uważam School Days za bardzo kiepskie anime, ale lepsze od Love Hina i tylko o to mi chodziło zaczynając ten wątek. Są bardzo słabe anime, ale są też gówna. Ale przyznajcie, każdy z was wytrzymał ze School Days do końca, prawda? Ja w Love Hina musiałem niektóre odcinki przewijać. Ok. koniec tematu, to co chcialem to napisalem.

@grocix
Na jakiej podstawie nic nie wiem? Na takiej, że przeczytałem streszczenie? Obawiam się, że mam większą wiedze o tej lekturze od ciebie.

Grocix
17-01-2009, 22:08
@Koszyk
Nie jest nawet idiota... Jest robotem zaprogramowanym na ruchanie.

@Andreas
I nie czujesz dyskomfortu ogladajac anime na DVD, ktore tez jakoscia nie grzesza?;) Najlepszym rozwiazaniem byloby podlaczenie playera Blu Ray na HDMI, lub kompa tez pod HDMI z anime w HD, bo zadne nie zostalo w naszym pieknym kraju na DVD...

@Edit UP
W takim razie nie przytaczaj przykladow, o ktorych nic nie wiesz. Swoja droga, jak ty porownujesz SD do LH skoro to dwa cakowicie rozne gatunki? SD mozna porownywac conajwyzej do dramatow, z ktorych kazdy bije je na glowe ;)

@2Edit UP
A na jakiej podstawie tak uwazasz? ;) Wyobraz sobie, ze Granice i przeczytalem i szczegolowo omowilem w szkole, a nie oparlem sie na "30-stronicowym streszczeniu A4" z klp.pl.

andreas50
17-01-2009, 22:09
Koszyk, on ich nawet nie wyrywał, one same do niego przychodziły..
Dlatego właśnie IQ tych dziewczyn jest mniejsze od świnek morskich.

MIELIŚMY Z TYM SKOŃCZYĆ!

Grocix, good idea, prawdopodobnie się do tego zastosuje.. ale poki co to na tym TV HD oglądałem tylko na satelicie :0
Wytłumaczysz mi jak ja mam anime w HD puścić? Chce to zobaczyc :0 (dosłownie, chciałbym je w HD oglądać...)

Rayza
17-01-2009, 22:12
@gro
tez '+' co do wersji książkowej , moze byc tez lepiej przedstawiona/uklimationa sytuacja/nastrój ale jesli ktoś nie jest na tak wys. poziomie z ang. albo moze nie lubić/nie chcieć czytać książki to wybierze mange,

@
a ja dzis na przed-wczesne imieniny dostałem tv lcd 17' gre na psp w klimacie anime (dziwne bo ZAWSZE u mnie prezenty na imieniny to była czekolada i kasa do 50 zł...) i Hellsinga #8 ktorego kupiłem o 17:56! (o 18 zamykaja KL)

Grocix
17-01-2009, 22:15
@Andreas
Trzebaby zaczac czy od tego masz na karcie graficznej wyjscie HDMI. Jesli tak, to jesli korzystasz z blaszaka to trzebaby przeniesc obok TV (bo za dluzszy kabel zaplacisz fortune), podpinasz karte graficzna pod TV kabelkiem HDMI i sluzy ci on normalnie za monitor :P

Koszyk
17-01-2009, 22:17
Dlatego tez napisalem "wyrwal" niz wyrwal :P chodzilo mi o podkreslenie tego ironicznego slowa : D

andreas50
17-01-2009, 22:17
Mam kartę graficzną z HD, ale nie mam zamiaru przenosić kompa piętro niżej..
Ile kosztuje ten kabel, tak około? z 15M?

Grocix
17-01-2009, 22:19
@Up
http://www.allegro.pl/item523648784_markowy_hdmi_1_3x_prolink_exclusive_ 15m_wawa.html
No cos takiego trza by bylo w takim razie...

Chociaz jak chcesz obslugiwac kompa z drugiego pietra?;>

andreas50
17-01-2009, 22:23
170zl ~ z przesyłką.
Nie jest tak dużo jak myślałem, potrzebuje 12m, a tu jest 15m, więc luz
Prawodopodobnie niedługo zamowie, zwazajac na fakt ze 1/2 anime oglądam na TV...
A teraz zapytacie dlaczego nie przeniose blaszaka na dol, zamiast placic 170zł.
Otóż, nie mam takiej szansy, gdyż wszystkie kable są schowane pod panelami/ścianami a nawet pod podłogą..
Wyjmojwanie tego kosztowało by mnie niestety więcej niż ten kabel :0

Edit: wlącz anime, niech wstaweczka leci, bo i tak mam ją gdzieś
Schodze na dol...
oglądam...

Edit2: a w sytuacjach awaryjnych pomoże brat, który ma pokoj obok mojego na gorze heh

Edit3: Hah, tak mi sie chcialo pic, ze wypilem pol litra syropu wisniowego (tego co sie wlewa 1/5 syropu i 4/5 wody do szklanki :D)
Smak: podobny do kleju, wiśniowego
Stan: niedobrze mi xD, ale nie chce mi sie juz pic
(to taki offtopik)
i tak smak mam lepszy niz po obejrzeniu SD

Grocix
17-01-2009, 22:30
@Up
Zeby openingi omijac? HEREZJA!

andreas50
17-01-2009, 22:35
Grocix, bez obrazy, ale wiekoszc openingow jest taka PSYHICZNA! (ALBO ZBYT BAJKOWA)
Aż się nie chce ich oglądać..
Ef opening - oglądałem, jakoś
Zero no tsukaima - W ŻYCIU (bajkowe + ta muzyczka)
reszta anime - zazwyczaj nie
Jeszcze opening Shuffla ogladalem, ze wzgledu na brak noob-scen i taka-se muzyke..

Nadal mi niedobrze :0

Grocix
17-01-2009, 22:38
@Up
Nie znasz sie :< Openingi i endingi to integralna czesc anime jak i muzyczny dorobek Japonii! Ja mam na kompie ok. 300 piosenek z samych anime...

andreas50
17-01-2009, 22:40
Grocix, nie mam nic przeciwko sound tracom w openingach, (chyba, że znt) - po prostu w większości wstawek... sa pokazywane takie lamerskie rzeczy.. no nie wiem, jak to wytlumaczyc
Muzyka tak
Wstawki nie

I powiesz, że to jedno i to samo, w takim razie ja wole 1/2 tego samego :0

Na przykład sound track z
Shuffle
Melancholy of..
Higurashi (obu)
Clannada
i jeszcze z FMA i FMP

Wszystkie mi sie bardzo podobały.

Zauwazyles ze tylko my 2 tu jesteśmy i gadamy ? ;0

Grocix
17-01-2009, 22:49
Czy ja wiem, openingi daja obraz tego co po anime (lub danym jego fragmencie) mozna sie spodziewac. Ale tak, ZnT pod tym wzgledem ssie :P

Swoja droga - tak, zauwazylem xd

Xantro
17-01-2009, 22:50
Grocix po prostu posty nabija żeby w tabeli nie spaść ;p
TLR 132 - nic ciekawego ;p(tak żeby offtobu nie było ;d)

andreas50
17-01-2009, 22:54
Grocix to integralna część tego forum ^^
Bez niego nie byłoby osoby z którą można pogadać 24/7 podczas skillowania
Przyznam, że bardzo mi pomaga ^^

Grocix
17-01-2009, 22:57
@Xantro
Akurat, zeby spasc to troche mi brakuje. Ja mam szczytniejszy cel - przegonic Rayze! xDDDD

@Up
Woah, dzieki :3

Swoja droga, jestem na 7 epie DearS, dzisiaj skoncze, wstalem o 15 to na nocke moge sobie pozwolic. Nie takie zle, chociaz Chobits fajniejsze.

Rayza
17-01-2009, 23:01
@xantro
YAY! w koncu ktoś procz mnie czyta na bieżąco TLR!!
jak myslisz jakiej orientacji jest risa? x]

@andr
prawda wiekszosc anime na pocz. ma troche DZIWNE op. jak chocby 2 ver. 1 op. Sayonara zetsubou sensei,ale po pewnym czasie można przywyknąć a kto wie czy sie bardzo nie spodobają

Grocix
17-01-2009, 23:03
@Up
Co ty ciagle o tym Sayonara Zetsubou Sensei?:P Obejrzalbys cos innego, a nie :<

Rayza
17-01-2009, 23:10
no bo mr.despair jest zaje... takie oryginalne podejście do zycia ,sensu tego Anime ma takie Specyficzne =D postacie
http://www.anime-planet.com/users/deidarra
watching-want to watch (w czasie ferii pare)
widzisz nie ograniczam sie do tasiemców i SZS xD

Grocix
17-01-2009, 23:27
@Rayza
Ale prawie xD SZS obejrze... kiedys ;P

Corgar Frizz
17-01-2009, 23:55
OMG.... przegapiłem taką fajną kłótnię o SD i streszczeniu "Granicy"

Ja akurat jestem w takiej komfortowej sytuacji bo zarówno czytałem streszczenie jak samą książkę. I powiem tyle: ten kto czytał streszczenie gów** wie. I nie powinien przytaczać fragmentów czy sytuacji z takiej książki. Ale nie powiem sytuacja w "Granicy" odrobinę przypomina School Days. Tyle że "Granica" jednak sobą coś reprezentuję.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
18-01-2009, 00:03
@Corgar
Dokładnie :) Jesteśmy w tej samej sytuacji.

@9 DearS
Ehh, Ren jest kawaii :3

Czegochcesz
18-01-2009, 00:16
Btw. zmieniłem zdanie, School Days nie są takie złe. One przynajmniej potrafią zryć troche mózgu i dać do pomyślenia żeby nie bawić się ludzkimi uczuciami
Post roku ; dddd

Ale przyznajcie, każdy z was wytrzymał ze School Days do końca, prawda?

Nieprawda.

@
to moze zmienimy temat na jaki mamy TV? xp
ja mam 17' LCD xS

TV? 32 lcd ; d

@top
Po obejrzeniu 2 epow Akikan-a poszedlem do sklepu po green tea...

Rayza
18-01-2009, 00:58
http://www.sankakucomplex.com/2009/01/15/haruhi-op-hare-hare-yukai-ultimate-remake/
zaje...
nic wiecej dodac nie trzeba

Grocix
18-01-2009, 01:56
DearS obejrzane. Przecietne, Ren jest ok, ale motywy np. z ta nauczycielka mocno irytujace. Chobits lepsze.

Nari
18-01-2009, 02:13
A ja idę się cieszyc radością blu-ray code geass na tv; ).

Grocix
18-01-2009, 02:18
@Up
Mhm? A skad masz CG na BR?:P

@Edit
Bardzo pobieznie przesluchalem OST efa melodies. Bardzo ladnie brzmiacy fortepian i skrzypce. Nie doszukalem sie natomiast wersji spiewanych tamtejszych piosenek (nie liczac opa i eda). Poza tym, sciagnalem singielek z openingiem White Album - jeden z najfajniej brzmiacych opow (w stylu efa, z tym, ze wokalistka i seyiuu znana nam z RtV) jakie ostatnio slyszalem, polecam.

andreas50
18-01-2009, 11:56
Witam witam nowego dnia, w niedzielę. Liczę, że ten dzień będzie tak samo spamerski jak inne!

Tak przy okazji, mam do was pytanie na śniadanie! :D

Zauważyłem, że ecchi są dla mnie jakieś nudne, za dużo ich oglądam. W takim razie szukam teraz:

komedia, romans, dramat!

I chodzi mi o:
1. Żeby facet na końcu zdecydował się na jakąś laskę, a nie został z 5 do końca życia (nie piszcie co będzie na końcu. Piszcie tylko czy znajdzie 1 laskę.
2. Żeby było troszkę śmiesznie, a troszkę dramatycznie (przykład: Clannad)
3. Żeby nie kończyło się podobnie do sami wiecie czego (są takie anime, są.. ale nie będę wymieniać :0)

4. Ogółem - szukam anime podobnego do Clannada...

Kashek
18-01-2009, 12:03
@Andre~~
Obejrzyj Akane-iro ni Somaru Saka, spełnia wszystkie kryteria ; )

Jak Ci się nie chce zasysać to masz na k.f.pl.

i386
18-01-2009, 12:25
@up:

Nie wyczulem w akasace dramatu : D albo juz nie pamietam, moze nie bylo warte zapamietania ; )

@down:
ef? tyle ze tam komedii za duzo nie ma... i tak pewno ogladales...

andreas50
18-01-2009, 12:29
@2up
Oglądałem, jakieś inne pomysły?
A dramat był, szczególnie na końcu :)
@up
taaa.. oglądałem xD
niestety, szkoda człowieka który obejrzał wszystko co się da :(
- no, na pewno nie wszystko.. pls, dajcie cos :D

Otakuma
18-01-2009, 12:40
@otakuma
wolisz żebym był poważny?

Chce żebyś został taki jaki jesteś : D. Tak jest dobrze ;)

Naprawdę jesteście przezabawni. Chyba w 20 postach widziałem "dobra koniec", a następnie mówicie o tym, czego miał być koniec. Po prostu mistrzostwo :cup:.
A pisanie postów tylko po to aby być "najlepszym" lub żeby utrzymać dystans, jest po prostu żałosne(nie mówię że ktokolwiek z tond tak robi)

Dobrze że andreas pojawił się w temacie, nareszcie jest ktoś kto będzie odpowiadał Grocixowi. Wielki pozytyw za spamerstwo.
Albo mi sie wydaje, albo andreas sie pucuje do Grocusia xD(z mojej strony tak to wygląda). Za to wielki negatyw ;).

andreas50
18-01-2009, 12:48
Albo mi sie wydaje, albo andreas sie pucuje do Grocusia xD(z mojej strony tak to wygląda). Za to wielki negatyw ;).

Nom, prawdopodobnie zaraz będe do niego pisać na Tibię : "Free items pl0x"
To, że go pochwaliłem, można potwierdzić, że na tym forum był o 2 w nocy.. jak już mowilem, nieodłączna część

Spójrz pare stron do tyłu. Rozmowę z nim zacząłem od kłotni :D

(a jak już chcesz mi pomóc, to odpowiedz na pytanie które zadałem wyżej :D)

I ja się nie pucuje ^^

Grocix
18-01-2009, 12:49
@Up
Itemy to tylko na Neranie...

@Otakuma
Bwhahahaha xD

@Akasaka
Przecietna :P

@Andre
Kimi Ga Nozomu Eien, True Tears, Kanon, z naciskiem na to pierwsze.

Rayza
18-01-2009, 13:05
@andre
chobits?,(nie wiem jak anime ale manga była bardzo 'romantyczna/komediowa'
Gro jest mui ; <
love hina?

@kuma
i dobrze =D

Otakuma
18-01-2009, 13:06
Nom, prawdopodobnie zaraz będe do niego pisać na Tibię : "Free items pl0x"
To, że go pochwaliłem, można potwierdzić, że na tym forum był o 2 w nocy.. jak już mowilem, nieodłączna część
Jak chcesz możesz postawić nawet ołtarz xD. Nie chodzi mi o jedną wypowiedź, tudzież pochwałę, tylko ogólny obraz kilku postów

(a jak już chcesz mi pomóc, to odpowiedz na pytanie które zadałem wyżej :D)

A co jeśli nie chciałem xP??

Niestety Gro "ukradł" mi większość tytułów. Na obecną chwilę, przypominam sobie tylko Tokimeki Memorial-only love i Myself;Yourself(na obecna chwilę)

Rayza
18-01-2009, 13:09
m;y romatyczne,komediowe?, chyba tylko początek bo tak to Dramat, koledzy mnie bili,potne sie w wannie starą łyzką!.

@tytuły kumy
jak to ? przecież nadal jesteś pedo bearem : /

Xantro
18-01-2009, 13:12
@xantro
YAY! w koncu ktoś procz mnie czyta na bieżąco TLR!!
jak myslisz jakiej orientacji jest risa? x]

BI? ;p
@top:
Czy ktoś tu oprócz mnie czyta więcej mangi niż ogląda anime ?:D. Jakbyście mnie spytali o jakieś tytuły mangi do polecenia to na luzie, ale anime ? Hardkor xD.

Grocix
18-01-2009, 13:14
@Otakuma
ZAWSZE MARZYŁEM O WŁASNYM OŁTARZU! :<

@Rayza
I tak ma byc, nie znajdziesz polaczenia komedii-dramatu w 50/50...

@Up
Rayza (jesli wliczyc w to doujiny)

andreas50
18-01-2009, 13:17
@ Otakuma - widziałem wszystkie:D
@ Rayza - też :]
@ Grocix - Kimi Ga Nozomu Eien - tego nie widziałem, a znowu kładziesz na to "nacisk" - być może znowu słyszalem inny tytuł tego lowl ^^ sprawdzi się

Arigato wam trzem

Grocix, respekt, tego nie widziałem. A po recenzji na tanuki i ocenie (4.5/5) wydaje się być dobre.
No i moje ulubione "trójkąt romantyczny" i "realizm" heh
( BTW PO PROSTU MU DZIĘKUJE, NIE PODLIZUJE SIĘ ) - to tak na przyszlość do Otakumy xD
Arigato po raz 2

Rayza
18-01-2009, 13:19
@gro
+ ero mangi xD (jest w tym roznica)
i te mangi z komikslandi xD
+ te z neta

@xantro
YEAH! w końcu ktoś myśli tak ja xD a która cie sie najbardziej podoba? : p

Xantro
18-01-2009, 13:23
@Rayza

Lala ma poważne atrybuty xD Poza tym Yami jest Kawaii, Sairenji też może być :D. Kotegawa też ;p. Ogólnie kreska jest zbyt Kawai żeby wybrzydzać :D. No może poza Celine ;d.

@Topic:
Czytał ktoś tutaj 666 Satan [O-part hunter] ?;p

Rayza
18-01-2009, 13:27
@xantro
ta jesli rito's mom wygląda kawaii to kreska jest dobra,
ta lala ma atrybuty sairenji jakoś mi nie pasuje :S Z Yami to tylo strój mi sie podoba, a tak to dla na 1 Miejscu jest Momioka Risa ^^ !

Xantro
18-01-2009, 13:31
@Rayza

A tam, mi jakoś akurat do gustu nie przypadła xD. A co myślisz o Kirisaki Kyoko ?;p

Grocix
18-01-2009, 13:32
@Andreas
Akurat z wieloma recenzjami na tanuki sie nie zgadzam :P Ale Kimi~ jesli chodzi o dramat, zdecydowanie jest jednym z najlepszych w swoim gatunku.

andreas50
18-01-2009, 13:34
@Andreas
Akurat z wieloma recenzjami na tanuki sie nie zgadzam :P.

E, czy ja wiem.. SD ocenili dobrze.. 0!

Rayza
18-01-2009, 13:37
@xantro
oryginalna postać, dziew. grająca heroine w kiczowatym serialu ktory uwielbia lala i jest znajomą płciozmiennej xD i dodatku ma oryginalną moc, ale najlepiej uzyli jej jak byli w Grze, dark char~
MAGICAL KYOKO'S FLAMES!

Nari
18-01-2009, 13:37
@Up
Mhm? A skad masz CG na BR?:P

@Edit
Bardzo pobieznie przesluchalem OST efa melodies. Bardzo ladnie brzmiacy fortepian i skrzypce. Nie doszukalem sie natomiast wersji spiewanych tamtejszych piosenek (nie liczac opa i eda). Poza tym, sciagnalem singielek z openingiem White Album - jeden z najfajniej brzmiacych opow (w stylu efa, z tym, ze wokalistka i seyiuu znana nam z RtV) jakie ostatnio slyszalem, polecam.
http://getfansub.com/wiki/Code_Geass (http://urlguard.net/l/http://getfansub.com/wiki/Code_Geass)
Tłumaczenie grupy THORA.
Odcinki są kawaii, ważą od ~320 po prawie 500~ mb/sztukę.
Szkoda, że mają tylko do 13 epa.

Xantro
18-01-2009, 13:39
@Rayza

I tak najlepszy był czar "Stun" xD.

@top:
Możecie mnie zlinczować ale nie oglądałem CG. Jak ostatnio miałem już całe ściągniete to musiałem zrobić formata, a teraz jakoś nie chce mi sie nic ściągać xD.

Grocix
18-01-2009, 13:44
@Nari
Racja ;) Kiedys sciagne.

@Andreas
Tak, ale np. przy Wolf's Rain sie nie zgadzam, imo swietna seria. W ogole forum tanuki ma dosyc specyficzny... klimat.

Xantro
18-01-2009, 13:50
@Gro:
Signed ! Wolf's Rain ma o wiele głębszą fabułe niż tym z Tanuki sie wydaje xD. No ale jak ktoś nawet nie chce 'spróbować' zrozumieć fabuły bo myśli że jest prosta i oczywista no to niestety później takie recenzje pisze :D. Z pewnością jest to seria którą można oglądać nawet kilka razy. Co prawda OVA już tak nie zachwycają, ale cóż zrobić.

Rayza
18-01-2009, 13:51
@XANTRO
ta xD oszołom wroga brakiem 'górnej części zbroi' czar działa tylko na dziewczyny albo kiedy Run rzuciła Bombe co rozpuszczała ubrania xD
KYAAAA~~~
http://img145.imageshack.us/img145/2761/nakedrunct4.jpg (http://imageshack.us)

Xantro
18-01-2009, 13:53
@Rayza

Ogólnie z serii fajne Doujiny można by robić :D. Albo dać znaczek 18+ i zrezygnować z chmurek xD. Nie no przesadzam teraz.Tak jak jest, przynajmniej dla mnie, jest dobrze.

@down:
Jak dla mnie, obowiązkowe. No może poza 15-18 i OVA(27-30), ale i je można ścierpieć dla całokształtu anime :D.

Otakuma
18-01-2009, 13:56
Jak bardzo warte obejrzenia jest Wolf's rain?

Ostatnio strasznie sie opuściłem w oglądaniu anime. Straciłem motywacje czy coś. Szukam czegoś co naprawdę mnie powali na ziemię, ale ciężko jest znaleźć takie cuś.

Grocix
18-01-2009, 13:57
@Xantro
Dokladnie, dlatego do recenzji na tanuki (czy jakichkolwiek recenzji) trzeba podchodzic z olbrzymim dystansem.

@Kuma
WR bedzie ok ;) Imo 5/5, trzeba tylko troche pomyslec nad tym co sie dzieje.

Rayza
18-01-2009, 13:58
@xantro
ta z TLR mozna fajne doujiny zrobić ; D np: hentaiowa wersja Animal cafe : D (Lala vs ta boagata) to jest fajne hentai .

a co myslisz o Siostrach lali? widac ze jedna jest napalona...
http://img205.imageshack.us/img205/1497/44336773ah3.jpg (http://imageshack.us)

Xantro
18-01-2009, 14:00
@Otakuma:
Jeśli szukasz jedynie akcji, nawalanki i miłości bohaterów na koniec to se odpuść xD. To zdecydowanie nie jest lekkie anime. Na "oryginalnym" końcu (bez OVA) to sie szczerze mówiąc popłakałem. Jedno z bardzo niewielu anime na którym płakałem.
@Rayza

Ta 2 by mogła problemy sprawiać XD. Ale w scenariuszu hentaia mogłaby być po prostu nieśmiała, i wyszedł by trój\(dowolna liczba) kąt. Nawet Yuri, przecież Riko też można liczyć :D

Otakuma
18-01-2009, 14:05
@Xantro
Chyba źle zrozumiałeś "powali mnie na ziemie". Mam na myśli właśnie takie anime które mnie poruszy/zmusi do myślenia/na którym będę płakał, bądź jeśli to komedia, na którym będę sie śmiał do utraty tchu. Czyli coś naprawdę mocnego. Gatunek jest tu mniej ważny, ja tam gustuje we wszystkim.

Grocix
18-01-2009, 14:09
@Otakuma
To sciagaj Wolf's Rain. ;)

Ja sie niedlugo zabieram za Karasa.

Rayza
18-01-2009, 14:09
@xantro

HAI! XD ale z nimi niema jeszcze hentaiów, z riką są :D a nawet YuixRiko xD gdzieś miałem chyba takiego mutli-doujina xD

wiesz ta co sie kąpała nawet nie miała za złe tego co sie stało xD a jej siostra z samego widoku była zła, wiec widac kto tu jest zboczony/napalony..

andreas50
18-01-2009, 14:12
Rayza, a gdzie ty to czytasz? Podaj stronkę z której mogę pobrać/obejrzeć
Po waszych opowieściach chętnie sobie poczytam :0
(A szczególnie po twoich screenach rayza) xD

Xantro
18-01-2009, 14:15
@Andreas
www.onemanga.com
@Rayza :
Skąd ty takie Doujiny bierzesz ?:D
@Andreas2:
na zachęcenie :

http://img45.onemanga.com/mangas/00000041/000028538/16.jpg

@Down:
Mu chyba o to-love ru chodziło, ale nie wiem ;d

Otakuma
18-01-2009, 14:16
@andreas
Od otworzenia stronki od Rayzy jest tylko jeden mały kroczek do oglądania hentai. Pamiętaj, mówiłeś że nie zamierzasz ich oglądać. Sam wpadłem w to "bagno" przez Mastera of Hentai(Rayze)

andreas50
18-01-2009, 14:19
Nie zamierzam oglądać, ale kto mówi o tym że nie zamierzam ich czytać ^^

Xantro
Użytkowników czytających ten temat: 10 (zarejestrowanych: 10, gości: 0)
Xantro+, Corgar Frizz, kołbaś, andreas50, Otakuma, Rayza+, Kashek, Argen, Grocix
Nieźle :D
@UP:
Od czytania do oglądania na prawdę mały krok :D.

kołbaś
Otakuma jeżeli chcesz anime nad którym będziesz musiał pomyśleć to polecam Interlude. Świetne anime i naprawdę wymaga myślenia zwłaszcza nad grą słów.

andreas50
18-01-2009, 14:22
@ Xantro

Mały krok, ale uwierz mi, że mnie hentaje nie krecą (anime)
- oglądałem ost ep Green Greena (erolutions) - wogole mnie to nie kreci
- nawet kolega mi polecał BB ale odmowilem (Każdy wtajemniczony wie co to BB )

Rayza
18-01-2009, 14:23
hai! watashi wa Hentai Danna! jedyny w tym temacie człowiek ktory wie skąd wziąć hentaie! <linki na pm bo warna bym tu dostał>
ja filmów hentai nie lubie, tylko eroge i mangowe hentaie preferuje
na zachętę risa and mio owned!
http://img403.imageshack.us/img403/4743/69790030rn5.jpg (http://imageshack.us)

Xantro
18-01-2009, 14:23
Hmmm... Green Green to hentai ?:D No może erolutions tak, ale bez przesady, jeśli chodzi o Hentaie jest o wiele lepszych tytułów, GG to i tak dla mnie ecchi;p

Grocix
18-01-2009, 14:26
Pr0n>Hentai i tyle!

Co nie znaczy, ze nie lubie eroge. Jak to ladnie okreslil mnie Drunk, jestem furfagiem!

HOROHOROO :3

Corgar Frizz
18-01-2009, 14:26
Tylko ty wiesz gdzie można hentaie dorwać?? Nie rozśmieszaj mnie xD Nie zapominaj że wtajemniczyłeś mnie w swoje mroczne strony z hentaiami ;p

Nipah!
Corgar Frizz

andreas50
18-01-2009, 14:28
Rayza, bez obaw, wal na pw ^^

Xantro
18-01-2009, 14:29
Pr0n>Hentai i tyle!

Signed. Ale Hentai dla rozrywki nie dla <>"Polerowania Dzwona"<> można czasem obejrzeć xD.
@rayza:
Dzięki <3

Grocix
18-01-2009, 14:31
@Xantro
Ja dla rozrywki wole eroge xD

Argen
Ej, ja też przeczytałem całe To-LOVE-ru (tzn. do 132 ep.) ; p

Rayza
Tylko ty wiesz gdzie można hentaie dorwać?? Nie rozśmieszaj mnie xD Nie zapominaj że wtajemniczyłeś mnie w swoje mroczne strony z hentaiami ;p

Nipah!
Corgar Frizz
ta ale wielu stron jeszce nie znasz i ja byłem tym pierwszym : p ale mój bład, luke-kun,
@andr
to ciebie też juz leci...

@gro
hai,ty furfag, ja hentai,kuma pedo~,cor yaoi? (na ciebie nie mam określenia ><")

Xantro
18-01-2009, 14:34
@UP:
A ty przypadkiem nie jesteś Tentacle zamiast Hentai ?:D

Grocix
18-01-2009, 14:34
@Rayza
A potem sie dziwisz, ze masz syfy na kompie xD

andreas50
18-01-2009, 14:37
@ Rayza

Arigato

Btw: nie spodziewałem się, że next dyskusja będzie o hentajach xD

Rayza
18-01-2009, 14:38
a gdzie ja pisałem ze 'sie dziwnie'? : D mam 300MB hentaiów na kompie i jest git =D

@xantro
niee, tentacl master tak tylko zeby wiadomo ze mam władze na nimi (frizz kiedyś cie dopadną,kiedy będziesz najedzony, i ich tym razem nie pokonasz!)

Grocix
18-01-2009, 14:39
@Up
I wirusow i innych syfow od kazdych 100kB :D Jak sciagac hentaie to z zaufanych zrodel, a nie... A doujiny to online.

Corgar Frizz
18-01-2009, 14:43
Taaa... wirusy ukryte w hentaiach ;p Coś za coś... toka kokan. W każdym razie wystarczy mieć antyvirka i można ściągać na kompa wszystko. Czasem trzeba będzie reinstalować Windowsa, ale chyba każdy go ma na oddzielnej partycji więc to nie sprawia problemu.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza
18-01-2009, 14:43
nom zawsze zaufane witryny, a nie jakieś Googlowe : p AVG nigdy nie pokazał mi wirusa...

fajna tapeta (ale ze względów oczywistych nie mogę jej uzyc)
http://img178.imageshack.us/img178/7236/mionrenawallpaperhn2.jpg (http://imageshack.us)

właśnie nie wiem gdzie to było, ale chyba była tylko Ta rozdzielczość dostepna

Grocix
18-01-2009, 14:45
@Rayza
Fajna, mozesz mi poszukac jakichs wiekszych (1680x1050) ;)

Xantro
18-01-2009, 14:47
Ja tam póki co rozglądam sie po tej stronce i sie zastanawiam skąd wy je bierzecie :D. Przecież takie rzeczy można godzinami googlować i nie znaleźć xD. Jeszcze raz dzięki Rayza, a tapeta fajna ale przez te same względy i na mój pulpit nie trafi xD.

andreas50
18-01-2009, 14:47
Rayza, te TLR rządzi lol.. obejrzałem na razie tylko 2 charpery i pare razy spadłem z krzesła ^^
O wiele lepsze niż anime, bo śmieszniejsze

A co do hentai, wystarczy dobry antyvit i dobre źrodlo
No i dzięx za stronkę.

http://img45.onemanga.com/mangas/00000041/00000002/25.jpg

ten komander ZASTIN to PRO ^^

Corgar Frizz
18-01-2009, 14:49
Rayza.... kolejny pedobear nam w temacie rośnie ;p A jak już jesteśmy w temacie hentai to oglądał ktoś Dyscipline albo Bible Black?

Nipah!
Corgar Frizz

Xantro
18-01-2009, 14:50
Ja, Ja!
A oglądał ktoś Aikiba Girls, Another Lady Innocent, Momiji ?:P Darling ?:P. Więcej nie będe wymieniał, jeszcze warna dostane xD.

Grocix
18-01-2009, 14:50
@Corgar
Rayza pewnie... ;)

@Xantro
Tapetki z animepaper.net i 4chana.

Rayza
18-01-2009, 14:54
@Xantro
drogą linkową, link na stronie A do strony B (...) xD

@TLR
to moja ulubiona Manga,i to nie ze wgledu na Ecchi sceny (tak jak STUN,czy ta bomba rozpuszczająca ubrania) a za Humor,i ecchi sytuacje i postacie,
anime ssie, ale Oavki z Riko nie mogę sie doczekać

@andre
zastin pro?, chyba poor Zastin...
http://img93.imageshack.us/img93/5787/lalaswrathii6.jpg (http://imageshack.us)

ja w Loli nie gustuje wiec pedo~ nie jestem

Grocix
18-01-2009, 14:56
@Rayza
Szukaj mi tapetek, a nie spamujesz :<

Xantro
18-01-2009, 14:57
Loli "Na granicy" (takie że wieku można domyślić się tylko z tekstów) IMHO nie jest złe :D

Grocix
18-01-2009, 15:02
@Xantro
Badz co badz, wieku i tak i tak nie mozna okreslic. Chociaz nawet mimo to, loli hentai sa nielegalne >.<

Rayza
18-01-2009, 15:06
"dobry hentai nie jest zły " :D? a co z Ecchi?:
http://img243.imageshack.us/img243/3849/comicetwallpaperqz1.jpg (http://imageshack.us)

40 dni do ECCHICON:4ND STRIKE!

Grocix
18-01-2009, 15:11
@Rayza
Pffffft... Chociaz racja, ty tam bedziesz pasowal xD

Rayza
18-01-2009, 15:15
ja jak ost. w grupie pojadę : p może z znajomą pojadę.. bo inna nie może.. ciekawe czy bede sprzedawać doujiny x3
ale i tak czekam na Animasturi '09 tyle meetingów będzie xDDD

Grocix
18-01-2009, 15:22
No, na AM sie troche osob wybiera ;) W tym roku ma byc pod koniec sierpnia.

Nari
18-01-2009, 15:34
Ja się na Ecchicona mam zamiar wybrac ; P.

Corgar Frizz
18-01-2009, 15:55
Ja może na animatsuri się przejade ;p Narazie nie jestem pewny bo jeszcze sporo czasu zostało.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
18-01-2009, 15:59
Ja na 100% jade na Funekai i moze na Animatsuri.

Zaczalem ogladac Karas, po 1 epie - galy na wierzch, nie spotkalem sie jeszcze z takimi z****istymi animacjami walk. Poza tym, szykuje sie cos naprawde epickiego, obejrze 1 czesc (3 epy) to napisze wiecej.

Pacz_knight
18-01-2009, 16:06
Jesli dobrze pojdzie to najprawdopodobniej pojde Funekai. Na Animatsuri tez bym pojechal ale jest w Wawie, wiec lepiej jest u siebie w rodzinnym miescie ^^
Na Echicon mialem jechac, ale zle mi sie zdawalo i ferie inaczej wypadaja, wiec nie jade ;p

Corgar Frizz
18-01-2009, 16:14
@Grocix
Jak mówisz że takie świetne to właśnie ściągam ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
18-01-2009, 16:25
@Pacz
To Ty z Łodzi jesteś? I teraz mi mówisz?:S

@Corgar
Nooo, ściągaj, jak narazie w 2/3 pierwszej czesci, mega ciekawie.

Pacz_knight
18-01-2009, 17:49
@Grocix
Hehehe, no pewnie ^^
Z Funekai nie powinno byc problemu, ale zalezy jeszcze jak wyjazd na wakacje wypadnie...
Btw. A to zle ze z Łodzi jestem? ;/

@topic
Ehhh szukalem, ale nie znalazlem ;<
Moze mi ktos podac imie aktora, ktory podklada glos pod Sasuke. Oczywiscie w oryginalnym Japonskim voicingu.
Ostatnio sie zdziwilem (ja wielki fan Naruta ;<) jak zobaczylem filmik na youtubie gdzie pewna pani podklada glos pod naszego tytulowego bohatera. No i okazuje sie ze to prawda xd

@edit
Heh mam babcie z Bełchatowa (tzn. kolo samego Bełchatowa, w Ruśćcu Łódzkim) >.<

A tak pozatym to kto jeszcze ma zamiar jechac na Funekai?

Btw. Dzieki za pomoc ;p

Grocix
18-01-2009, 18:02
@Pacz
Seiyuu - 5s w wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Noriaki_Sugiyama

Co do Funekaia to pewnie się spotkamy, sam mieszkam 50km od Łodzi, a na Funekaiu będziemy mieć spotkanie grupą ;)

@Edit
Nari coś wspominał. I będzie cała grupa AnimeBrat, także sporo znajomych ;)

Otakuma
18-01-2009, 18:37
U mnie występuje pewien dylemat Animatsuri vs Funekai. Sam nie wiem które mam wybrać, ale na jednym sie pojawie. Znając Corgara pojadę sam ;/, ale już sie na to przygotowuję psychicznie.

-=DanieL=-
18-01-2009, 18:48
Btw. dużo was tu z Łodzi? Ja będę studiował w Łodzi w tym roku na WSHE (jeśli zdam oczywiście xD), więc można by skoczyć na piwko i pogadać o anime ; )

Jestem na 8 epie Clannad narazie zauważyłem tylko, że postacie są cholernie anemiczne, ale nie będę oceniać przed końcem serii ; )

Grocix
18-01-2009, 18:52
@Up
Z Łodzi i okolic chyba tylko ja i Pacz. Na jaki kierunek idziesz na WSHE? Byłem tam w zeszłym roku na warsztatach, całkiem przyjemnie.

@Otakuma
Zależy czy wolisz tentacle Rayzy czy moje uszy i ogonki :3

Otakuma
18-01-2009, 18:59
Uszy i ogonki, powiadasz ;>?
Tak, tak po bardzooo głębokiej analizie chyba będę bardziej za Funekai xD.

P.S. Te uszy to pewniak? 私の愛猫の耳 ;3.

@Down
W takim razie usuwam romaji xP

Grocix
18-01-2009, 19:03
@Up
Baaa xD Liderke grupy ubierzemy! Co do napisu, moja skromna znajomosc japonskiego mowi mi, ze kanji nie pokrywa sie z romaji :P

Obejrzalem Karasa. Batman w japonskim wydaniu, zemsta, supermoce i swietna animacja. Imo - mocne 4/5, moze dlatego, ze niektore ataki przypominaly te z Power Rangersow...

Rayza
18-01-2009, 19:24
no weźcie : / nie bądźcie tacy : / nie zostawiajcie mnie sami...

@down
parents?

Pacz_knight
18-01-2009, 19:26
@Rayza
To przyjedz do Łodzi ;) Z Wawy masz niedaleko... Zreszta Animatsuri i Funekai nie wypadaja w te same dni? No, chyba ze masz inny problem...

Grocix
18-01-2009, 19:45
Funekai wypada na poczatku, a Animatsuri na koncu sierpnia : P

Zacząłem Azumanga Daioh, kolejny bezfabulowiec do kolekcji ^^

Nari
18-01-2009, 19:45
U mnie występuje pewien dylemat Animatsuri vs Funekai. Sam nie wiem które mam wybrać, ale na jednym sie pojawie. Znając Corgara pojadę sam ;/, ale już sie na to przygotowuję psychicznie.
Ja może z Józią gdzieś pojadę ; P. Ale podobnie jak u Ciebie, kobiety (i geje : P) zmienni są, więc jestem przygotowany na to, że jadę sam ; P.

Sam nie wiem na jaki konwent pojadę. Wiem, że na jakiś na pewno. Zobaczę gdzie będzie w tym roku Teleport, a jak będzie w krk to pewnie pojadę na jeden z w/w. Tyle, że wyjazd w okolice Warszawy to wydatek z rzędu 40+ zł, co dosyc obniża mój budżet ; P.

Grocix
18-01-2009, 19:54
Kalendarium tegorocznych konwentow:
http://anime.com.pl/calendar,list,2.html

Rayza
18-01-2009, 20:17
Yosh! all jedziemy na Funekai! .....a potem na animatsuri xD

Grocix
18-01-2009, 20:21
@Up
Hai, desu~!

Otakuma
18-01-2009, 20:27
Yatta!!
Tak więc do zobaczenia w sierpniu : D.

Quezacoatl
18-01-2009, 20:28
Wczoraj było 175 stron... spammery jedne.

Do tego kłócicie się o jakieś bezwartościowe animce, miast pogadać o czymś wartym klikania tych przycisków na klawiaturze.

Ciekawa rzecz, ostatnio pierwszy raz zdarzyło mi się czytać chapter mangi przy muzyce. To był akurat ost chapter Wybielacza a.k.a. Ichi vs Ulu. Co ciekawe podkład typu X-Ray Dog - Dethroned pasował zaskakująco dobrze. Może się skuszę częściej czytać przy muzyce.

Grocix
18-01-2009, 20:50
@Que
Pierwsze primo, kto sie kloci?;)
Drugie primo, i Bleach ma byc "wart klikania tych kilku przyciskow'? Pffffffffffft.

@SE 40
Czy tylko imo mala Meduska jest kawaii?:< No i jest nowy ending (by abingdon boys school ;)), w ktorym widzimy twarz Kishina.

Rayza
18-01-2009, 20:53
grocuś , to ty lubisz małe dziewczynki nie my :*

-=DanieL=-
18-01-2009, 21:03
@grocia
WSHE grafika komputerowa ; P

Grocix
18-01-2009, 21:06
@Rayza
Tiaa, Ty wolisz malych chlopcow... ;>

... a na serio, mylisz pojecia. Kawaii to znaczy kawaii, a nie to co sobie myslisz.

@Daniel
No to na warsztatach z grafiki tez bylem, ogolnie ciekawie, takze powodzenia.

Corgar Frizz
18-01-2009, 21:42
Kawaii znaczy śliczne. Jak mówisz że małe dziecko jest śliczne znaczy że takie jest. Nie musisz być pedofilem. Zresztą japoni pojęcie pedofil nie dotyczy ponieważ każda japonka niezależnie od wieku wygląda na 15 lat.

Karas całkiem mi się spodobał. Efektowna walka, trochę nie podoba mi się komputerowa animacja. Ogólnie duży plus po 10 minutach. Więcej napisze jak skończę serię.

Na jakiś konwent pojadę, na któy dokładnie nie wiem. Proponuję razem to ustalić żeby było jak najwięcej osób od nas.

@Rayza
Pooglądaj sobie filmiki z Mririan.... powiedz na ile lat wygląda? Później powiem ile ma na serio. Reszty to nie dotyczy, a zwłaszcza Grocixa bo on już to prawdopodobnie widział.

Nipah!
Corgar Frizz

Kashek
18-01-2009, 21:48
@Corgar
Muszę Cię zawieść, ale Mririan nie jest Japonką, tylko mieszka w Japonii ; )

Ona jest half-nippon.

Rayza
18-01-2009, 21:51
@ co do kawaii
przecież ja specjalnie tak napisałem gro : p wiadomo co znaczy kawaii,to tak jakby w Polskim byśmy mówili 'śliczne' z domysłem ze mogli bysmy być pedo
: p...

@4th end. se
bardzo oryginalny motyw wykorzystali,motyw-akcja-w-przegranej-bitwie-z-Kishinem, fajne :D

Xantro
18-01-2009, 22:09
Z tego co wiem to ma być 52 ep. Soul Eatera, więc pewnie skończy sie jak z FMA. Alternatywne zakończenie a później 2 serie zrobią. A tak wogle wiecie coś na temat 2 serii FMA?

Grocix
18-01-2009, 22:26
@Rayza
Taaa, nie tlumacz sie juz xD Wszyscy wiedza o co ci chodzilo!

Rayza
18-01-2009, 22:54
wszyscy myślą ze wiedzą co miałem na myśli ale są w błędzie...
ta jak to ze każdy mysli ze Lamy nie mają długich uszu =D..
http://img145.imageshack.us/img145/7767/lama1jr8.jpg (http://imageshack.us)

Corgar Frizz
18-01-2009, 23:11
Akurat o Mririan wiem całkiem sporo ;p encyclopediadramatica sie klania, tam calkiem sporo mozna sie o niej dowiedziec. Moze jest w polowie japonką, jednak mimo ze ma 22 lata wygląda jak dziecko ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza
18-01-2009, 23:40
AA taaa.... widziałem ją na joe monster..

Cholera,na moim psp 3k nie mogą chodzic all gry bez UMD prócz dem ><" pozostaje czekac na Złamanie Psp...

Grocix
18-01-2009, 23:43
@Rayza
To jeszcze tego nie zrobiles?:<

@Corgar
Tiaa... Myslisz, ze tez podchodzi pod pedofilie?xDDDD

@Op WA
<3

Rayza
19-01-2009, 00:31
nie,obszedłem system wyk. Luke w systemie i tu nagle łup jak grom z nieba jasnego jak wtedy kiedy widziałem słońca wschód lata ubiegłego , okazało sie ze żeby używać .pbp (wersja PSX) trzeba wgrać soft który działa tylko na 'złamanym' psp... (miałem plan zamiany .iso na .pbp który obsługę psp normalne zamieniłem na .pbp program do zamiany gier z psx na psp,) ><"

@
trzeba czekac... no ale chociaz w demka od sony mogę pograć..
i was so happy when i thought i could play Bleach heat to soul 5..

Grocix
19-01-2009, 00:48
@Rayza
Dlatego Ci juz cos o PSP mowilem xD

Oyasumi~

Rayza
19-01-2009, 00:54
ta.... ale i tak nadal mi sie ono podoba...

Quezacoatl
19-01-2009, 02:14
Pierwsze primo, kto sie kloci?
Teraz to nie wiem, 5 stron temu juz na temat SD sie zaczelo...

Drugie primo, i Bleach ma byc "wart klikania tych kilku przyciskow'? Pffffffffffft.
1. Tego nie powiedzialem ze jest warte. Chcialem sie raczej skupic na "muzyka+manga", a wybielacz byl polsrodkiem.
2. Drugie primo to secundo.

Czy tylko imo mala Meduska jest kawaii?
Mala Meduska jest loli, gdyby nie byla wredna s#%a to bym sie nawet mogl zainteresowac. Ale Evangelinki mi nie przebije.

Tiaa, Ty wolisz malych chlopcow... ;>
Jeden woli loli, inny shota, jeszcze inny zaglebi sie w guro. O gustach sie nie dyskutuje, a i tak polowa z was swego czasu odwiedzala pewnie /b/.

Reszty nie czytalem, bo za szybko piszecie a ja mam ciekawsze rzeczy do roboty. Tak sobie wpadam od czasu do czasu cos spamnac i sie z kims poklocic. No i pojechac was ze zamiast mangi jedziecie animce, ale tak poza tym to mnie tu nie ma.

SDK
Mysle, ze dzieki treningowi z nowym partnerem Kenichi stanie sie jeszcze mocniejszy, ale czy to mu starczy? Watpie. Za to chce widziec ta mala Yomi w ich druzynie.

Grocix
19-01-2009, 08:24
@Up
Sam mowisz, ze o gustach sie nie dyskutuje, a spamujesz, bo mangi nie czytamy? Okej... ;>
Zainteresowalbys sie Medusa? W jakim sensie?xD

Koszyk
19-01-2009, 11:28
@UP

A Ty czego odrazu doszukujesz sie podtekstow ?:<

Grocix
19-01-2009, 11:42
@Up
Bo tak zabrzmialo!

@Topic
Siedze na matmie i az sobie zmienilem tapetke:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/dtbwo0.jpg
Tym razem Yin :>

Corgar Frizz
19-01-2009, 13:16
Śliczna tapeta xD Niesamowite połączenie kolorów. Jak znajdę w swojej rozdzielczości to chyba ci ukradnę tą tapetkę i ustawię u siebie ;p

PS. Mała Medusa jest kawaii.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza
19-01-2009, 13:17
to ja tu jestem od podtekstów etc. : / ale loli,shota,yaoi nie jestem ...
@gro
ty to jakąś dziwną masz szkołę : /
a ty od keidy masz ferie?
@frizz
ty tez od kiedy masz?

Corgar Frizz
19-01-2009, 13:23
Od następnego tygodnia, czemu się pytasz ? ;> Planujesz jakiś najazd tentacli?

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
19-01-2009, 13:45
@Corgar
Nie?:D A rozdzielczosci byly nawet do 1600x1200.

@Rayza
Ferie tak jak Corgar, a szkole mam jak najbardziej normalna, tylko zeszyt inny ;)

Rayza
19-01-2009, 13:49
wy zaczynacie 26.01 ja kończę 1.02....

@frizz
nie ciekaw byłem : p
a ja sobie 2 nowe eroge ściągnąłem....

Grocix
19-01-2009, 13:54
Specjalnie na ferie?:D

Rayza
19-01-2009, 14:04
nie, muszę jakoś wypełnić pustkę unhackable-psp :< muszę czekać..

Grocix
19-01-2009, 14:17
A homebrew nie mozna zrobic samemu...?

Rayza
19-01-2009, 14:19
to jest psp 3k, nie można go scrackowac... wogle inny procesor niz 1k 2k miały.. nawet gościu od 1k i 2k nie potrafi tego

Grocix
19-01-2009, 14:22
Pfffffffffffffff... xD Kupilbys np. takiego Toucha to wszystko byloby bez problemu, ale nie... ty musiales PSP, fanboyu jeden! xD

Wracam do Azumangi... Lu la lu la.

Rayza
19-01-2009, 14:33
Dual screena? Mam(1 wersja,fat?) po 2 latach mi sie znudził.. ja to wogle byłem GBA/DS fan boy... kiedyś,

Grocix
19-01-2009, 14:49
Nie, mowilem o iPodzie Touch, gier jest coraz wiecej, a reszta zdecydowanie lepsza niz PSP ;)

Rayza
19-01-2009, 14:59
heh.. to już kolejne kombinowanie etc. ale szach mat zamykamy temat.

http://img246.imageshack.us/img246/6919/szachmatwk4.jpg (http://imageshack.us)

Grocix
19-01-2009, 15:02
@Up
Z Zero w szachy nie wygrasz. ;)

Przegladalem neta i trafilem na:
http://www.miastomuzyki.pl/radio,55,nippon

W koncu! :D Co o tym sadzicie?

Rayza
19-01-2009, 15:51
fajne ^^ ale jakoś kiepsko narazie do mnie przemawia : (

@down
mi tu flałer?

Grocix
19-01-2009, 16:01
Ja juz natomiast widzialem znajomy kawalek Eiko Shimamiyi (tej co spiewala opy do Higurashi) ;)

DDoS
19-01-2009, 16:51
Dobra zacząłem Soul Eatera mając 38 ep to mogę powoli oglądać, po 4 ep, kreska totalnie specyficzna, jak na razie dobrze jest, ale i tak nie bije Tales of the Abyss czy Toaur Majutsu no Index xD

Xantro
19-01-2009, 17:00
A ja se nową tapetke walnąłem. Stara sie troche znudziła :
http://media.animewallpapers.com/wallpapers/souleater/souleater_9_1024.jpg?m=1223755830
Nie chce mi sie na imageshacka wrzucać ;d

Nari
19-01-2009, 18:32
No jakoś przekonaliście mnie do zmiany na nową ; P

http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/beztytuu-8.jpg

Grocix
19-01-2009, 18:42
@Xantro
:D Fajna.

Do mnie doszla w koncu plytka z Shana :D Zaraz przeslucham.

Kasiek123321123
19-01-2009, 18:44
Ogladal ktos moze chobits ? bo tak mysle czy by niezaczac ogladac. ehhh

Grocix
19-01-2009, 19:26
Chobits ogladalo sporo osob, imo jedno z najfajniejszych ecchi, polecam.

andreas50
19-01-2009, 19:27
Tia, sądze że większość starych bywalców oglądało

Spoko anime, śmieszne, można poskillować oglądając (jak każde anime)
- epki łatwo dostępne bo anime jest popularne
- bohaterowie spoko (chiiii..... xD)
- no i fabuła też niczego sobie

Polecam!

( btw, nie pisałem tu od 1 dnia.. aj, ale lamie jako spamer :/ )

Grocix
19-01-2009, 19:37
@Up
Skillowac...? Chce ci sie?

Rayza
19-01-2009, 19:38
@ANDRE
ćwicz kiedyś jak 'my' będziesz walił paręnaście postów dziennie =D
@kasiek
sporo...
fajne ecchii na pocz,potem fajny dramat,kończąc na 'dramacie-miłosnym' :p

@bleach
to już jutro odcinek-dwa do arc'a kisuke/vizardów : p

Kasiek123321123
19-01-2009, 19:44
ty all ;*
Biore sie za ogladanie ;)

Grocix
19-01-2009, 19:45
@Rayza
Nie wiesz co to dramat, jak Chobits jest dla Ciebie dramatem...

P.S.
Chce ktos singielek Hishoku no Sora we Flacu? Zgloszenia na GG ;)

Juzefek
19-01-2009, 19:46
@ANDRE
ćwicz kiedyś jak 'my' będziesz walił paręnaście postów dziennie =D
@kasiek
sporo...
fajne ecchii na pocz,potem fajny dramat,kończąc na 'dramacie-miłosnym' :p

@bleach
to już jutro odcinek-dwa do arc'a kisuke/vizardów : p

Tylko 15? Nie Jesteś chyba w formie xD A jak stoi akcja w wybielaczu (chodzi mi o anime)?

Rayza
19-01-2009, 20:10
@gro
wiem, to jak nazwiesz to co sie działo w Chobits mniej-więcej od akcji w Tyrolu ?
smutna wspólna historia yumi i szefa chii zniknięcia chii smutna przeszłość nauczycielki Hidekiego smutna przeszłość Autorki książki ktorą czytała chii
historia ,smutna historia MInoru prawdziwa historia Zeldy..... to jak te akcje ktore trwały do konca,albo nie miały zakończenia nazwiesz?

@juzefek
bo ost. nie mam nastroju do 'spamowania':<

Grocix
19-01-2009, 20:55
@Rayza
Chobits naprawde nie jest dramatem. Obejrz Kimi Ga Nozomu Eien i potem sie wypowiadaj co jest dramatem, a co nie.

@Karumarudansenu i pantsu
http://pl.youtube.com/watch?v=VLPQ7LWwVMc&feature=related
:3

Nari
19-01-2009, 21:20
http://pl.youtube.com/watch?v=VLPQ7LWwVMc&feature=related (http://urlguard.net/l/http://pl.youtube.com/watch?v=VLPQ7LWwVMc&feature=related)
:3
Hentai! Ecchi! Eros! Pervert!

A tak na serio to ładnie tańczy ; P. Z tym się zgodzę, że takie coś jest z pewnością lepiej wykonane, niż byłoby to w wersji animowanej ; ).

Grocix
19-01-2009, 21:27
A tu pomysl na kolejne przedstawienia w naszych szkolach:
http://pl.youtube.com/watch?v=oM7tJ3k31Gc

Ogladam te filmiki z tanczacymi Japonkami i podjalem wazna decyzje... ZBIERAM KASE NA WYJAZD :<

Argen
19-01-2009, 21:31
Kurde, ten wasz jakiśtam dance (sorki, skomplikowana nazwa) wogóle mi się nie podoba. : S Ale panie to co innego : )

Grocix
19-01-2009, 21:40
@Up
FEEL THE POWER OF U-U-UA-UA! :<

Koszyk
19-01-2009, 22:02
Ta pierwsza co tam daliscie to calkiem ladnie bioderkami rusza :D

Grocix
19-01-2009, 22:04
@Kossssszyk
JA dałem! :<

Teraz oglądałem filmiki kosplejek z Akiby. Mhm, potrzebuje na bilet...

Otakuma
19-01-2009, 22:12
@Gro
Ty sie tak nie podkręcaj, bo nie każda ci zatańczy(chyba że ten wyjazd będzie do burdelu xD). Ty nas od zboczeńców itd. nazywasz a sam na youtubie szukasz tańczących japonek. Nawet nie chcę sie domyślać ile tego typu filmów już widziałeś xPPP.

Te chirliderki(czy jakkolwiek sie to pisze) są jakieś niewyraźne, dlatego solistka lepsza. I tak najbardziej kawaii była japonka która na finishu walnęła w drzwi. A dokładniej ręką w wieszaki. Tzn. była najbardziej kawaii z tych wystawionych na forum.

Grocix
19-01-2009, 22:15
@Up
I wychodzi to, ze LSa nie ogladales :< Poza tym na Akibie czy Harajuku zobaczyc cosplay to naprawde nie problem, a Japonki leca na gaijinow xd

Corgar Frizz
19-01-2009, 22:28
@Gro

To kiedy lecimy? Co do tańca japonek zgadzam się z kumą ;p Japonka od wieszaka jest najbardzie kawaii.

PS. Co myślicie żeby zmienić nazwę tematu na Manga&Anime&Nippon ??

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
19-01-2009, 22:31
Dobry pomysl ze zmiana tematu, i tak i tak takie tematy zawsze beda poruszane przy rozmowie o M&A. A lecimy jak tylko bedzie nas stac (SPRZEDAM NERKE!!!!!!!!!).