PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Hachiko
17-08-2009, 17:57
Rie Kugumiyę lubię, ale niestety oglądałam już zarówno SnS jak i ZnT. Ale Minami-ke nie miałam okazji zobaczyć.

Anitaaa
17-08-2009, 18:28
A z lekkich serii godne polecenia jest jeszcze Minami-ke.
Kana-chan i jej odchyły + młodsza siostra geniusz z wiecznie zaspanymi oczami + starsza siostra jako kura domowa + ich zwariowani przyjaciele. <3 Seria świetna, przynajmniej dla mnie. ; P (mam nadzieję, że nie zdradziłam zbyt dużo?)

~Kaze no Stigma.
Jestem po 13 epie i... podoba mi się.
To swatanie przez Mistrza rodziny Kannagi, Kazumy i Ayano jest boskie. Kazuma i mania zdobycia pieniędzy, nawet za ratowanie własnego brata... Miły braciszek... A Ayano swoim charakterkiem przypomina Louise z ZnT.
Pozostaje mi oglądać dalej, mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Grocix
17-08-2009, 18:44
Kana-chan i jej odchyły + młodsza siostra geniusz z wiecznie zaspanymi oczami + starsza siostra jako kura domowa + ich zwariowani przyjaciele. <3
Chiaki FTW!

Arka_Sath_Wielki
17-08-2009, 19:20
jaaaaaa już chcę 19 odcinek db kai z polskimi napisaaaami :(

Corgar Frizz
17-08-2009, 19:20
@Up
Po angielsku oglądaj. Nawet jeśli zrozumiesz 1/2 to lepsze to niż czekanie. I język bardzo szybko wchodzi do głowy.

@Gro
Kana-chan FTW! Loliconie jeden.

Nipah~!
Frizz-kun

Anitaaa
17-08-2009, 19:44
Chiaki FTW!
Kana-chan FTW!

Ale i tak one obie w akcji są najlepsze. ; )

~Down.
Ehh. A facetom tylko jedno w głowie...

~sphinx123.
Uuu... Jaki niemiły. ; (

Grocix
17-08-2009, 20:53
Ale i tak one obie w akcji są najlepsze. ; )
Czyli... sugerujesz Kana x Chiaki? Yuri the only one for me? No, no... to mogłoby być fajne.

@Up
マンガとアニメにようこそ!

sphinx123
17-08-2009, 21:00
Ehh. A facetom tylko jedno w głowie...

Sraj dupe...

@topic

Nie mogę już oglądać Bleach'a. Znudził mi się, mimo że obejrzałem dopiero jedną tysięczną całej serii ; D

Hachiko
17-08-2009, 21:18
To nie oglądaj, lepiej obejrzyj 5-6 krótszych serii. Proponowałabym Detroit Metal City, patrząc na twój post jestem pewna że ci przypadnie do gustu.

Otakuma
17-08-2009, 21:27
To nie oglądaj, lepiej obejrzyj 5-6 krótszych serii. Proponowałabym Detroit Metal City, patrząc na twój post jestem pewna że ci przypadnie do gustu.
Hahahaha, dobrze powiedziane.

Juzefek
17-08-2009, 23:26
Sraj dupe...

@topic

Nie mogę już oglądać Bleach'a. Znudził mi się, mimo że obejrzałem dopiero jedną tysięczną całej serii ; D

To spróbuj One Piece obejrzec :P

Nari
17-08-2009, 23:44
@Minami-ke
O ile pierwsza seria była fajna, to kontynuacje można o kant... Dobra, dziewczyny czytają, jeszcze raz. To na kontynuacjach można się strasznie zawieść, popadają w nudną schematyczność i tracą na swojej unikalności. Ale tak to bywa =).

Quezacoatl
18-08-2009, 01:07
Jeśli tak to witamy w naszym szanownym gronie, każdy z nas ma jakieś odchylenia od normy ;p
A ja zadnych nie mam.

Musze sie wziac za odcinki bleacha i naruto + zaczac druga serie Spice and Wolf + sciagnac cos nowego :>
Co do wybielacza. Z racji ze anime nie ogladam spytam kogos kto oglada, szukam sceny z mangi, i nie wiem czy zostala juz przedstawiona w anime, a jesli tak to w ktorym odcinku jezeli mozna spytac, bo ostatnio to wiekszosc akcji w anime to fillery, a w tym nie mam zamiaru szukac jednej sceny.
Hodzi o bankai Soi Fon, pierwsze uzycie. Nie wiem nawet czy juz bylo to w anime, jak nie to niech ktos da znac, bo chce cos sprawdzic w anime pod katem podobienstwa (lub tez nie) do mangi :p

Sam-Wiesz-Kto jest na wakacjach. A do warnów jesteśmy już przyzwyczajeni.
Ja dostalem warna za spoila tylko raz :p Ale to nawet nie od sam-wiesz-kogo. A za spam tylko 3 razy. IMHO zwyczajnie potrzeba obycia, i wiedzy jak sie w temacie zachowywac.

Powinni zwiększyć limit na avki, żeby zmieścić pełno wymiarową Yoko.
Zwiekszenie limitow obrazkow obowiazuje tylko w tym temacie. Zeby nie bylo ze pospolstwo dostaje cos co im sie nie nalezy. XD

Chyba o kims zapomniales :>
Ej ej, sam-wiesz-kto jest z wydzialu offtopicu i rozmow nieprzyzwoitych. Twoje kompetencje to prewencja spoilowania i przypadkowo dwuznacznych kontekstow.

Jestem na trzydziestym-którymś tam odcinku Bleach'a i jest w porządku... tylko wkurza mnie to gadanie o drużynach i oddziałach. W Narótardzie wystarczyło powiedzieć "Team 7" a tu jest "Generał podporucznik sprzątaczka drugiego oddziału, piątego od końca i szóstego od środka pod wezwaniem Jana Pawła II" ... o_o
Na poczatku tak jest. W sumie to kogo musisz znac to glowne postacie, czyli wszystkich kapitanow i vice, (to 13*2 + 1), do tego kilka mniejszych bolkow ktorzy tez graja wieksze role (jak ikkaku, hanatarou, czy ofc rukia).

Nari
18-08-2009, 01:23
A ja zadnych nie mam.

To już loli nie jesteś?

Gangrel
18-08-2009, 01:33
To już loli nie jesteś?

Jest, ale wydaje mu się, że to normalnie :P

FMA B 20.

Po ostatnim odcinku duzo gadania i zero akcji. Szkoda troche.

Grocix
18-08-2009, 16:52
Potrzebuję jednej, dwóch serii na wyjazd. Tak, żeby z 50 odcinków było :P Any ideas?

Quezacoatl
18-08-2009, 16:57
@Gro
Jak 50 odc to jakis tasiemiec raczej? Czy te odpadaja bo wolisz ok 50-70 odc? Podaj max, jak masz.

Jest, ale wydaje mu się, że to normalnie
Nie wydaje mi sie. Ja to wiem. :p

Juzefek
18-08-2009, 16:59
Gro
Ah! My goddess?

Grocix
18-08-2009, 17:28
@Gro
Jak 50 odc to jakis tasiemiec raczej? Czy te odpadaja bo wolisz ok 50-70 odc? Podaj max, jak masz.

Nie wydaje mi sie. Ja to wiem. :p
Hahaha :D 50-70 odcinków to ma być wyjazdowe, a czy będzie to jedna, czy dwie, trzy serie to różnicy mi nie robi :p

@Juzia
Myślałem o tym, ale jakoś mnie nie kręci ^^

Anitaaa
18-08-2009, 18:25
Kaze no Stigma - done. Nawet, nawet.
Podobał mi się motyw z Cui Ling oraz fajnie przedstawiona furia Kazumy. Zawiodłam się trochę na końcówce, bo myślałam, że dojdzie do głównej walki, czyli Bernhardt(?) vs. Kazuma, ale tak przynajmniej można liczyć na drugą serie.
Szukam czegoś podobnego, możecie coś polecić?

Pradatorek
18-08-2009, 18:33
Szukam czegoś podobnego, możecie coś polecić?

może to : ( tak oglądałem Kaze no Stigma )
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1250431633328.jpg

Grabarz'ek
18-08-2009, 18:34
Zauważyliście, że 90% ludzi wypowiadających się tutaj ma w avku postać z anime?
Ja rozumiem, można coś lubić or smth, ale takie coś zakrawa na zboczenie.

A żeby nie było offtopu: lubię Kubusia Puchatka i Muminki (Buka rox!).

Pradatorek
18-08-2009, 18:38

Obrazki mówia same za siebie.
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1250607818917.png

Grocix
18-08-2009, 18:42

Jak Ty też lubisz to co masz w avku, to sorry, już wolę 2D ;)

Anitaaa
18-08-2009, 18:47
~Pradatorek.
Sprecyzuje o co mi chodzi dla tych co nie oglądali: magia, moce nadprzyrodzone, walki. I mogłeś trochę "inaczej" wyrazić o co Ci chodzi, ale okay, Twoja sprawa.
Z góry dzięki.

~Down.
Dzięki, wydają się ciekawe. : ) A Blood+ już oglądałam.

Grocix
18-08-2009, 19:21
@Anitaaa
To może z innej mańki - Claymore albo Seirei no Moribito? ;) Ściągam teraz Blood+, chyba też podobne.

Hachiko
18-08-2009, 19:26
Avatar reprezentuje tylko to z czym identyfikuję się użytkownik. Fan piłki nożnej umieści herb ulubionego klubu, fan muzyki logo ulubionego zespołu. Jak widać my się nie różnimy w tej kwestii. W ten sposób łatwiej znaleźć osoby o podobnych zainteresowaniach.

A jeśli nazwać to zboczeniem to lepsze takie zboczenie niż próba bycia sarkastycznym. Dosyć nieudolna oczywiście.

Pacz_knight
18-08-2009, 19:31

Tak, tak... Ja tez lubie anime ;)

Btw.
Fajny podpis... Nie to zebym sie czepial... Jestes pedalem na 100%? o.O

@topic
FMA B jest swietne. Dawno czegos tak dobrego nie ogladalem, a na dodatek mozna po czesci powspominac stare dobre czasy gdy ogladalo sie tego zwyklego FMA ;p

No i tak jak juz wspominalem, mocno nadganiam Bleacha zeby zostac Bliczardem x.X

Juzefek
18-08-2009, 19:38

Ja tam wole już bardziej avatar rodem niż taki jak Twój :P A tak btw. to w tym temacie nie istnieje takie coś jak offtopic.

Corgar Frizz
18-08-2009, 19:47
O jak wszyscy bronią honoru m&a ;p
Od siebie dodam że osoba rzucająca JP100% na wszystkie strony nigdy nie zostanie uznana przez nas za poważną. Rozumiem że jesteś zboczony na punkcie FIRMY i JP, nee?

Wielu umie rzucać mięsem, ale tylko garstka umie to zrobić konstruktywnie. Jak zdobędziesz tą umiejętność do chętnie z tobą porozmawiam.

Sayonara...

@Pacz
No nie? FMA B w tej chwili jest znacznie lepszy od pierwszej serii. Wszystko ładnie składa się w logiczną całość, a także jest o wiele więcej akcji.

Nipah~!
Corgar Frizz

Quezacoatl
18-08-2009, 21:27
Sprecyzuje o co mi chodzi dla tych co nie oglądali: magia, moce nadprzyrodzone, walki. I mogłeś trochę "inaczej" wyrazić o co Ci chodzi, ale okay, Twoja sprawa.
Mahou Sensei Negima? :p
Z tym ze to taki echhi/harem co przemienil sie w shonen/action/supernatural. Ale masz magie, walki, i wszystkie takie. (Z tym ze tutaj polecam mange, jako ze anime jest znacznie okrojone z najfajniejszych scen. Choc nie wiem czy dla dziewczyn sa one tak samo wartosciowe jak dla facetow, no ale zawsze jakas strata.)

Avatar reprezentuje tylko to z czym identyfikuję się użytkownik. Fan piłki nożnej umieści herb ulubionego klubu, fan muzyki logo ulubionego zespołu. Jak widać my się nie różnimy w tej kwestii. W ten sposób łatwiej znaleźć osoby o podobnych zainteresowaniach.
A moj avek tez dasz rade zinterpretowac?

A tak btw. to w tym temacie nie istnieje takie coś jak offtopic.
Ale sie zdziwisz jak sam-wiesz-kto wroci...

Edit
Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 2, gości: 0)
Quezacoatl, Gimlos
Moze zdziwisz sie wczesniej niz myslalem :p

Nari
18-08-2009, 21:31
A moj avek tez dasz rade zinterpretowac?

Wiem... Jesteś loli?

Hirasawa_Yui
18-08-2009, 21:41
@Nari
Taa, już zdążyłem się przekonać ^^ A dopiero co postanowiłem powrócić do stylu pisania starego dobrego Corgara Frizza. Jednak pozbycie się Frizz-kuna nie było takie proste i muszę teraz cierpieć za jego grzechy.

Code Geass ponownie skończone. Dalej nie zmieniam oceny i twierdzę że to świetna seria która każdy powinien zobaczyć. Klimat i intrygi lepsze niż w Death Note, a do tego ciekawi bohaterowie i mechy oczywiście ;p

Po drugim razie jestem pewien że Luluś żyje. Ale mam nadzieję że nie będzie R3 bo imo już więcej nie da się wycisnąć z tej serii. Jedynie szkoda że nie zobaczę mechów 10. generacji.

Nippah~!
Sami-Wiecie-Kto

Rorikon
18-08-2009, 22:09
Nie wiedziec czemu, ale na mnie też podziałał jeden powrót :P

@code geass
Największym minusem tych serii jest to, że jak się drugi raz ogląda to nie ma już tego zaskoczenia co za pierwszym :P

Nari
19-08-2009, 00:05
@józia
Od kiedy jesteś rori?

Rorikon
19-08-2009, 09:54
Dla odmiany :]

@Soul Eater
W końcu biorę się za dokończenie serii- jeszcze 5 epów :P

Pradatorek
19-08-2009, 11:31
Lubie gry powiązane z Anime... paczcie w co gram :

http://www.youtube.com/watch?v=h42inXJNrc0

Rorikon
19-08-2009, 12:15
To jest na PC czy konsole?

Pradatorek
19-08-2009, 12:27
na PC , chociarz wiekszość gra na padzie , też własnie próboje se załatwić adapter pozwalający używać pada z PS2 na kompie , bedzie bosko >:3

Btw. Ten vid to z wersji USA ( tylko USA i kanada moga tam grać ) w EU dopiero się rozwija , 3 tyg. temu był koniec open beta i ogolnie to mało itemów narazie dostepnych , ale update'y co tydzień wiec niedługo bedzie ich stos.

Tompior
19-08-2009, 13:38
Lucky Star ukonczony...

Seria dobra, chociaz czesto wieje nuda :P No i zakonczenie mi nie przypadlo do gustu.

Rorikon
19-08-2009, 13:51
Skończyłem Soul Eatera- bardzo przyjemna seria, chociaż szkoda, że po finałowej walce od razu był koniec :P

sphinx123
19-08-2009, 14:07
Ogólnie ostatni odcinek Soul Eater był porażką :/ Cała seria mi się podobała, a tu takie burackie zakończenie walki z Kishinem, eh. Maka stwierdziła "JESTEM HARDKOREM I WIERZĘ W TO Z CAŁEGO SERCA!111" i Kishin nagle bezbronny, fail ; /

Pradatorek
19-08-2009, 15:31
Niemam pojęcia czemu ludzie się czepiają końca Soul Eatera... przynamniej niema końca jak w innych anime w stylu " ZROBIE RAGE'A W SOBIE I DAM RADEEE " , mi tu wygląda na to że na każdym końcu każdego podobnego anime każdy się czegoś takiego spodziewa ... a jak niema ... to kit.

Idzcie sobie obejrzeć DBZ 3 razy , wkońcu to by było to samo co nowe anime z takim samym końcem.

Otakuma
19-08-2009, 15:57
Niemam pojęcia czemu ludzie się czepiają końca Soul Eatera... przynamniej niema końca jak w innych anime w stylu " ZROBIE RAGE'A W SOBIE I DAM RADEEE " , mi tu wygląda na to że na każdym końcu każdego podobnego anime każdy się czegoś takiego spodziewa ... a jak niema ... to kit.

Bo zakończenie SE to fail i tyle.

Quezacoatl
19-08-2009, 16:08
Ogólnie ostatni odcinek Soul Eater był porażką :/ Cała seria mi się podobała, a tu takie burackie zakończenie walki z Kishinem, eh. Maka stwierdziła "JESTEM HARDKOREM I WIERZĘ W TO Z CAŁEGO SERCA!111" i Kishin nagle bezbronny, fail ; /
Bo wy nadal nie lapiecie ze to trzeba mange czytac. Anime SE jest strasznie skiepszczone w porownaniu do mangi. Do tego manga nie ma jeszcze zakonczenia.

Grocix
19-08-2009, 17:00
Ja tam słyszałem, że pierwotnie ostatnie słowa Maki miały być "Daj kamienia!", ale z tego zrezygnowali :<

@
Zacząłem i nadgoniłem 07-Ghost. Seria Harrypotterowa, ale całkiem przyjemna. Brakuje mi tylko jakiegoś motywu romantycznego, bo póki co Teito klei się tylko do chłopców.

Rorikon
19-08-2009, 19:01
A ja zacząłem czytać d. Gray-mana i podoba mi się póki co :P

..::QRAS::..
19-08-2009, 19:11
Zacząłem i nadgoniłem 07-Ghost. Seria Harrypotterowa, ale całkiem przyjemna. Brakuje mi tylko jakiegoś motywu romantycznego, bo póki co Teito klei się tylko do chłopców.

mi to na poczatku code geassem jakos zalatuje xd

Quezacoatl
19-08-2009, 19:39
bo póki co Teito klei się tylko do chłopców.
Jest jeden taki w tym temacie ktoremu by to jak najbardziej pasowalo :D

Rorikon
19-08-2009, 21:00
mi to na poczatku code geassem jakos zalatuje xd

No to zachęciłeś mnie do tej serii xD

Koszyk
19-08-2009, 21:47
Blicz233

veri najz, ciekawe co dalej... bo jakos w sumie o niczym odc.

Rorikon
19-08-2009, 21:51
Czyli nie tylko mnie te fillery ciekawią? Bo obejrzeniu zapowiedzi next odcinka zastanawiam się, na co bardziej czekem- mangę, czy fillery :P

Otakuma
19-08-2009, 21:58
Czyli nie tylko mnie te fillery ciekawią? Bo obejrzeniu zapowiedzi next odcinka zastanawiam się, na co bardziej czekem- mangę, czy fillery :P
http://i884.photobucket.com/albums/ac49/Otakuma1/35c17b63ff0610_full.jpg
Ta forma hollowa strasznie lipna, choćby sama animacja ogona, nie wspominając tego iż wyrastał z środka pleców ;|

Nari
19-08-2009, 21:59
Sam pomysł z fillerami w Bleachu jest super, choc nie odpowiada mi wykonanie walk. Takie jakieś powolne, jakby od niechcenia, nudne po prostu.

@TTGL
Jestem na 5 epie i... mam dosyc negatywne odczucie. Zmuszę się i obejrzę jeszcze parę, może się akcja rozkręci, bo póki co wieje nudą na kilometr. Wybredny ostatnio jestem.

Koszyk
19-08-2009, 22:01
No właśnie chodzi mi o pomysł, ciekawi mnie jak to dalej będzie wyglądać, bo walki nie są najwyższych lotów chociaż miło było widzieć znowu Hichigo :p

Otakuma
19-08-2009, 22:03
@TTGL
Jestem na 5 epie i... mam dosyc negatywne odczucie. Zmuszę się i obejrzę jeszcze parę, może się akcja rozkręci, bo póki co wieje nudą na kilometr. Wybredny ostatnio jestem.
Miałem tak samo, w okolicach 5epa rozważałem przerwanie, ale wytrwałem i powiem jedno, było warto.

Hirasawa_Yui
19-08-2009, 22:13
@Nari
Wytrzymaj jeszcze chwilę, to TTGL dostanie takiego kopa że pokochasz tą serię. A ostatnie odcinki są tak epickie że można się wzruszyć. I oczywiście 8:52 jednego z epów.

A jeśli dalej nie jesteś w stanie oglądać...Uwierz w siebie, tego, który będzie w stanie to oglądać. Ja w ciebie już uwierzyłem.

Nippah~!
Corgar Frizz

Nari
19-08-2009, 22:25
A jeśli dalej nie jesteś w stanie oglądać...Uwierz w siebie, tego, który będzie w stanie to oglądać. Ja w ciebie już uwierzyłem.

No tym to już mnie powaliłeś... to znaczy przekonałeś =P.

Grocix
19-08-2009, 23:12

GIIIIGAAAAAAAAAAAAAA... DUURIIIIRRRRRUUUUU.... BUURRRREEEIIIIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

@TTGL
Ja się obraziłem na tą serię jak tylko zniknęła loli :<

@Edit
Obejrzałem w końcu 6 Kara no Kyoukai. Wykonanie - ekstra, fabuła w klimacie poprzednich, ale jakby... bardziej lajtowa ;)

20-08-2009, 07:36
No to zachęciłeś mnie do tej serii xD

^^ polecam

Anitaaa
20-08-2009, 11:35
Przeglądałam zaległe serie na kompie i trafiłam na Busou Renkin. *Leżało* dość długo, więc zaczęłam oglądać. Pomysł na fabułę może nie najgorszy, ale jest to takie... naiwne. Inaczej tego określić nie potrafię. ^^ Dobrnę do końca (jeśli dam radę) i biorę się za Claymore.

~Down.
Z tego co wiem jest jedno i drugie. ; )

Quezacoatl
20-08-2009, 16:04
Jest anime Claymore? Czy tylko manga?

Nari
20-08-2009, 16:22
Jest anime Claymore? Czy tylko manga?
Anime też jest. Ale końcówkę po prostu spieprzyli, za mangą się nie chciało czekac (bo by czekali i czekali, szczegół =)).

Rorikon
20-08-2009, 17:26
No ale oglądając anime można nauczyć się mówić po japońsku "więcej" xD

Hirasawa_Yui
20-08-2009, 17:36
Taa... Nauczysz się trochę japońskiego z anime, a potem twój sensei od japońskiego przez pół roku będzie ci tłumaczył jak jest dobrze ^^

Nippah~!
Corgar Frizz

sphinx123
20-08-2009, 22:06
Lubie gry powiązane z Anime... paczcie w co gram :

http://www.youtube.com/watch?v=h42inXJNrc0

Też w to gram :D Szkoda tylko że kasa tak wolno leci... chcę mieć unikatową postać w końcu, a nie tylko tym stylem Renegade ciągle walczyć >_>

@down

http://rf.ogplanet.eu/main.og tutaj cian

Rorikon
20-08-2009, 22:19
A powiedzcie mi jedno: gdzie tę grę można zdobyć?

@edit
Nowe chapy naruto&bleach

naruto
Oj będzie się działo- Raikage vs Sasuke, Tobi gawędzi z Narutem, Kakashim i Yamato, a o Danzou zapomnieli :O

bleach
Uncle Death przeżył, ale potem dostał w żołądek z rączki i już się nie pozbierał (taką mam nadzieję)

Disseny__
21-08-2009, 14:04
Zaczęłam oglądać Kuroshitsuji.
Sebastian jest taki słoodki....

Rorikon
21-08-2009, 14:20
To poczekaj aż się spiknie z Grellem.

Disseny__
21-08-2009, 14:32
To poczekaj aż się spiknie z Grellem.

Grell też jest słodki.

Argen
21-08-2009, 14:52
@Naruto

Fajnie jakby kage w piątke zmiotli tego kmiota Sasuke z powieszchni ziemi. Eh, marzenia...

@Bleach

Kiedy zaczał biadolić, że jest bogiem i mocą absolutną, już było pograne ^^

Grocix
21-08-2009, 18:48
Nieeee, tylko nie Kuroshitsuji! :<

@Weekly update
Umineko 08 - <3
Spicy Wolf 07 - <33
Haruhi 10 - <333

Grycan
22-08-2009, 12:05
Witam was wszystkich po moich 17-nastu dniach nieobecności. :)
Działo się coś ciekawego? Bo nie mam zamiaru czytać 14 stron tematu od mojej ostatniej wizyty. :)

Jedynie co przeczytałem to, to że Pacz i Arcan mają urodziny więc @Pacz&Arcan:
Spóźnione Wszystkiego Najlepszego Wam życzę!! :)

@top
A teraz wezmę się za kończenie HnNKn Kai. B)

@down
Dzięki za informacje. :)
I Frizz znów bana złapał. :(

A może mi ktoś powiedzieć kim są owe dwie nowe loli??

Hirasawa_Yui
22-08-2009, 12:43
Co ciekawego się wydarzyło? Pojawił się Sam-Wiesz-Kto i dostałem bana, Juzia też się załapał przy okazji. Do tego pojawiły się dwie nowe loli. To chyba tyle z ciekawych rzeczy. Poza tym jakieś ~200 postów o niczym. Czyli to co zawsze ;p

Ef - a tale of memories skończone. Nie licząc Clannada, najlepsze anime na podstawie eroge. Właśnie tak to powinno wyglądać. Autorzy nie próbowali na siłę upakować xx wątków, więc wyszło bardzo przejrzyście. Udało się także uniknąć błędów widocznych w School Days. Bohaterowie typowi dla takich serii, ale wszystko jest ładnie uzasadnione. Historia ciekawa, niezbyt skomplikowana i dzięki temu łatwa w odbiorze. Przesłanie proste, ale cholernie trafne. Do tego świetna kreska i efekty graficzne. Nie licząc pełnometrażowek i Higashi no Eden, pod względem graficznym najlepsze anime jakie widziałem. Od strony audio jeszcze lepiej. Muzyka jest łagodna, ale świetnie wpisuję się klimat.

Nippah~!
Corgar Frizz

Disseny__
22-08-2009, 13:19
Jestem na 50 odc. D.Gray-man. BOŻE, JAKI KANDA JEST PIĘKNY *________*
Chyba w każdym anime mam jakiegoś ukochanego ._.

Rayza
22-08-2009, 15:37
a co jest w nim takiego pięknego?

Disseny__
22-08-2009, 15:51
Nie wiem, ale go kocham *q*

iShine
22-08-2009, 16:20
Nadganiam powoli Bleacha(anime), gdzie Grimmjow stoczy walkę z Iczigosem(prawdopodobnie ostatnią) ;x. Znając życie po tej walce zniknie wątek główny :(

Koszyk
22-08-2009, 18:24
Nadganiam powoli Bleacha(anime), gdzie Grimmjow stoczy walkę z Iczigosem(prawdopodobnie ostatnią) ;x. Znając życie po tej walce zniknie wątek główny :(

NIeee, spokojnie główny wątek będzie, ale czeka Cie trochę fillerów przy okazji :D

__HAPPY_SVEN__
23-08-2009, 10:51
Ma ktoś informację kiedy (i gdzie) odbędzie się najbliższy konwent ?

Otakuma
23-08-2009, 10:59
Ma ktoś informację kiedy (i gdzie) odbędzie się najbliższy konwent ?

http://anime.com.pl/calendar,list,2.html

Grocix
23-08-2009, 14:12
A ja zacząłem oglądać Blood+. Zapowiada się świetnie, jak będzie trzymać taki poziom to będzie cudnie. A może to tylko moja słabość do schoolgirls z katanami... :<

nemelza3
23-08-2009, 15:12
buahahaha jak mozna te japonskie bajeczki ogladac? n/c

Anitaaa
23-08-2009, 15:45
buahahaha jak mozna te japonskie bajeczki ogladac? n/c
Ehh. Nie rozumiem ludzi takich jak Ty. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, a się udzielasz...

~Grocix.
Blood+, jak dla mnie, trzyma taki poziom do końca. Jest to naprawdę świetna seria z dobrym (moim zdaniem) zakończeniem.

nemelza3
23-08-2009, 15:53
Najlepsza manga to Great Teacher Onizuka. Ciekawa, zabawna, miła dla oka kreska ;) Kto też tak sądzi?

Grycan
23-08-2009, 16:15
No coż, muszę się w końcu wziąć za HnNKn Kai, bo już dwa dni w domu jestem, i nic nie zobaczyłem.

@Gro
Ja Blood+ oglądałem do 12 odcinka, i mi się znudziło. Może ty jednak pociągniesz te anime do końca. B)

Grocix
23-08-2009, 16:41
Blood+, jak dla mnie, trzyma taki poziom do końca. Jest to naprawdę świetna seria z dobrym (moim zdaniem) zakończeniem.
Ok, świetnie ;)

Ja Blood+ oglądałem do 12 odcinka, i mi się znudziło. Może ty jednak pociągniesz te anime do końca. B)
Oj pociągnę.

Koszyk
23-08-2009, 18:34
@naruto 123

Tobi chyba nigdy nie przestanie mnie bawic :D

Oj pociągnę.

Nie powiem jak to brzmi...

Grocix
23-08-2009, 18:42
Nie powiem jak to brzmi...
Głodnemu chleb na myśli, co?;>

@Blood+
1/10 za sobą, jest fajnie.

gaspare
23-08-2009, 18:52
Ogląda ktoś School Days ? ~ :D

Grocix
23-08-2009, 19:07
Sp******aj.

@Topic
Widział ktoś już nowy ep FMA?

Koszyk
23-08-2009, 19:26

Nie poruszaj tego tematu bo rozpęta się piekło :D

gaspare
23-08-2009, 19:37
Okej.
A co sądzicie o KHR ?

Otakuma
23-08-2009, 20:34
@up
A cóż to za skrót bo jakoś nie mogę skojarzyć?

Pacz_knight
23-08-2009, 20:44
@Topic
Widział ktoś już nowy ep FMA?

A to juz jest? o.O

@up
Katekyo Hitman Reborn jesli sie nie myle...

Otakuma
23-08-2009, 20:57
A to jeszcze nie oglądałem ale nie wiem czy zachwyci mnie koleś biegający w samych gaciach kiedy włącza tryb supermana, więc na razie odkładam to na później.

MALLuś
23-08-2009, 20:59
Jakby to loli latała, to byście się tu przez xx stron rozpisywali :<

Grocix
23-08-2009, 21:01
A to juz jest? o.O

Jest - RAW xD

Quezacoatl
23-08-2009, 21:17
Jakby to loli latała, to byście się tu przez xx stron rozpisywali :<
Jest powod dla ktorego rozroznia sie to na plec piekna i plec brzydka. Masz nam za zle ze nie jestesmy turpistami?

btw
Kto jest mi w stanie wyswiadczyc przysluge i powiedziec z jakiego to anime (jezeli to jest anime)? Ta scena jest bezcenna.
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/phone-sex-demotivational-poster-124.jpg

Oerciak
23-08-2009, 21:24
Właśnie wróciłem z PierniCON'u 5, był ktoś?

Mi się podobał zaje***cie! Jak na pierwszy konwent ; ). Tylko czasem nie było ciekawszych atrakcji i trzeba było samemu zorganizować sobie czas, co też dało się zrobić ^^.
I jednego jestem pewien na przyszłość- od razu po przyjściu, trzeba sobie rezerwować skrawek podłogi na spanie, bo później nie ma już miejsca ^^'.

Koszyk
23-08-2009, 22:32
Ja mialem byc ale pozniej sie okazalo ze juz miejscowek nie bylo ;(

Pradatorek
24-08-2009, 10:18
Ja mialem byc ale pozniej sie okazalo ze juz miejscowek nie bylo

Baka,Baka!

http://www.youtube.com/watch?v=5wFDWP5JwSM

nemelza3
24-08-2009, 15:01
Oglądał ktoś z Was z tutaj żałosną bajeczkę japońską pakemony? Żałosne... jak można w ogóle takim czymś ramówkę blokować na Polsacie? -.-

Co sądzicie o mandze Hellsing?

Oerciak
24-08-2009, 15:34
Oglądał ktoś z Was z tutaj żałosną bajeczkę japońską pakemony? Żałosne... jak można w ogóle takim czymś ramówkę blokować na Polsacie? -.-

Bo dzieciaki to lubią ; D

Mam pierwsze 3 tomy... Hm...

Polecam jako miłą odskocznię od innych mang.

Ja mialem byc ale pozniej sie okazalo ze juz miejscowek nie bylo

Dlatego rezerwuje się 2 tygodnie wcześniej! ; D

Pacz_knight
24-08-2009, 20:55

Ty, wypraszam sobie! Pokemony sa fajne! ;3

A co do Hellsingu to jedna z lepszych, krwawych, mrocznych mordobitek wraz z Berserkiem i DMC. ;)

@edit
A wiecie co? Chyba dokoncze Inuyashe. No i obiecalem sobie wreszcie K-ON, wiec to tez w najblizszym czasie oblukam. ;p

@down
Dokladnie, potem juz cudowali z tymi pokemonami i bylo ich tyle, ile odcinkow Mody Na Sukces...

gaspare
24-08-2009, 21:10
Ty, wypraszam sobie! Pokemony sa fajne! ;3

Właśnie!

A już najlepsze są te do tej serii gdzie był Ash i May.
Bo potem te Diamond i Pearl to już sax ._.

Koszyk
24-08-2009, 21:30
Przeglądając bleacha w poszukiwaniu materialu do AMV stwierdzam iż odcinek 219 jest jednym z najlepszych.

Otakuma
24-08-2009, 21:51
Przeglądając bleacha w poszukiwaniu materialu do AMV stwierdzam iż odcinek 219 jest jednym z najlepszych.

Dobrze stwierdzasz ;), ale zajęło ci to trochę czasu

Koszyk
24-08-2009, 21:54
Nie-e stwierdzilem to dawno ale myślałem że zmienię zdanie w następnych odcinkach, ale póki są fillery to nie ma nawet co ;x...

Rayza
25-08-2009, 08:17
Mam all wydane tomy ;p
przeczytane po pare razy~
w nowym OVA zaczyna sie koniec agencji HELLSING,a to dopiero przedsmak..

Grycan
25-08-2009, 09:09
Nowy OVA Hellsinga już wyszedł?? Jak, gdzie, kiedy??

Anitaaa
25-08-2009, 12:02
Z tego co wiem to premiera była chyba 24.07.

Nari
25-08-2009, 12:03
Hellsing Ultimate 6 wyszedł już jakiś czas temu =). Zobacz sobie na mininova.org.

@Xam'd Lost Memories- fajne? Opłaca się oglądac? Znalazłem szybkiego torrenta z dosyc dobra jakością, więc ściagam na ślepo =p.

Grocix
25-08-2009, 12:19
Opłaca, bo od Bones ;)

Koszyk
25-08-2009, 18:20
http://www.joemonster.org/art/12168/Japonska_aerografia_samochodowa

Hie hie, odważylibyście się na coś takiego?:D

gaspare
25-08-2009, 18:25
Jasne, ja bym sobie cały samochód w hibirdy zrobił *O*

Tompior
25-08-2009, 19:35
http://www.joemonster.org/art/12168/Japonska_aerografia_samochodowa

Hie hie, odważylibyście się na coś takiego?:D

F/SN! :D
Gdybym mial jakies auto (dlaczego userzy nie zrobili jeszcze zrzuty na maszyne dla swojego kochanego moda? :<) i ktos by mi takie cos oferowal za darmo (lub za niewielka kwote) to czemu nie? ^^

Grycan
25-08-2009, 20:53
Pomalowałbym samochód w taki sposób, ale tylko w motywach z Hellsinga. B)
No, może i w Higurashi no Naku Koro ni też by dobrze wyglądało. B)

Nari
26-08-2009, 02:52
Postanowiłem obejrzec przed Xam'dem Higashi no Eden i póki co nie żałuję. Anime należy do tych serii, które wbijają w fotel, mimo tego że praktycznie nie ma tam porządnej akcji... przynajmniej z początku, zobaczę później. Choc z odcinka na odcinek coraz mocniej zdaje mi się, że motywem przewodnim nie jest uratowanie kraju, ale mr. Johny. Szczegół.

iShine
27-08-2009, 04:27
O właśnie z jakich animców pochodzą te postacie?
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi049.jpg
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi045.jpg
I czy te anime są warte oglądania?

Nari
27-08-2009, 04:29
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi049.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://i.joemonster.org/i/c/aerografi049.jpg)
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi045.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://i.joemonster.org/i/c/aerografi045.jpg)
Ja tam widzę tylko logo...

Grocix
27-08-2009, 13:43
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi049.jpg
http://i.joemonster.org/i/c/aerografi045.jpg
Pierwsze to nie anime, a Miku Hatsune z Vocaloida. Na drugim jest Shana z Shakugan no Shana, warte oglądania.

@Edit
Skończyłem Blood+, seria świetnie zrealizowana zarówno graficzne jak i dźwiękowo (muzyka Hansa Zimmera to jest to). Fabuła fajna, wciąga, ale zakończenie jest dosyć przewidywalne. Mimo to, seria jak najbardziej godna polecenia.

MichalOlkuszanin
28-08-2009, 02:27
Obejrzałem "Higashi no Eden" polecone przez Corgar'a (jak widzę zbanowanego ;o) i mam pytanie. Czy po tych 11 odcinkach wydano jakiś film zawierający zakończenie, czy też po prostu autor pozostawił tak wiele otwartych wątków ?
@Down: Dzięki, bardzo mnie to cieszy :)

Mam ochotę na anime o mocno przygnębiającym klimacie. Byłbym wdzięczny za rzucenie jakimś ciekawym, wartym obejrzenia tytułem.

Tompior
28-08-2009, 02:28
Maja chyba wyjsc 2 filmy.
Jeszcze ich nie ma.

Gangrel
28-08-2009, 02:49
Masz profil na my anime? Ciezko cos polecac skoro nie wiadomo co juz obejrzales...

MichalOlkuszanin
28-08-2009, 03:05
Nie mam, może kiedyś się zmobilizuję i założę. Myślę, że możecie napisać jakieś typowe przykłady, bo niewiele takich anime obejrzałem. A i możliwie bez wampirów bym prosił ;P

@Anitaaa: Faktycznie może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Poszukuje anime, w którym autor nie boi się uśmiercić/trwale uszkodzić bohatera, akcja rozgrywa się w okolicznościach wybitnie niekorzystnych dla nich, działaniom towarzyszy wiele ofiar/niepowodzeń/zawodów(?). Po prostu szukam jakiegoś ciekawego smaczku, gdyż z reguły oglądam shouneny.

Anitaaa
28-08-2009, 03:16
~MichalOlkuszanin.
Hmm. Może Jigoku Shoujo, albo Ga-Rei-Zero? Choć nie wiem czy są one *mocno przygnębiające* i czy trafiłam w to co masz na myśli.

raven
28-08-2009, 09:32
Nie mam, może kiedyś się zmobilizuję i założę. Myślę, że możecie napisać jakieś typowe przykłady, bo niewiele takich anime obejrzałem. A i możliwie bez wampirów bym prosił ;P

@Anitaaa: Faktycznie może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Poszukuje anime, w którym autor nie boi się uśmiercić/trwale uszkodzić bohatera, akcja rozgrywa się w okolicznościach wybitnie niekorzystnych dla nich, działaniom towarzyszy wiele ofiar/niepowodzeń/zawodów(?). Po prostu szukam jakiegoś ciekawego smaczku, gdyż z reguły oglądam shouneny.

beeeeerseeeeerk

Grocix
28-08-2009, 10:56

Z mózgojebów to Serial Experiments Lain i Paranoia Agent. Evangeliona też możesz spróbować. Z dramatów to Kimi ga Nozomu Eien i Air.

Argen
28-08-2009, 12:09
Naruto 461

Wygląda na to, że czekają nas interesujące walki

Bleach 371

Pan Śmierć nie żyje, czas na walkę z no.1

Oerciak
28-08-2009, 13:58
Tak swoją drogą, może jako forumowicze zgadamy się i pojedziemy razem na jakiś konwent? ^^

Na przykład na YumeCON w Toruniu- Całkiem nieźle się zapowiada ; P
(Na początku grudnia będzie)

sphinx123
28-08-2009, 13:59
Gdybym miał gwarancję że ten konwent będzie lepszy niż ostatni Piernicon to spoko... Ten to był dopiero sleepcon...

Oerciak
28-08-2009, 14:20
Cóż, to że na ostatnim PierniCON'ie wszędzie ludzie spali to inna sprawa x D. (Bo sam nie jestem lepszy ^^")

Swoją drogą... Gwarancji nigdy się nie ma, a konwent zapowiada się obiecująco ; >.

Nari
28-08-2009, 14:43
@Bleach
Podobała mi się historia Barragana +).

Argen
28-08-2009, 16:23
to-Love-ru 162

koniec serii : )

raven
28-08-2009, 17:20
@TLR

<beczyyyyyyyyyy>
koniec najladniejszych panienek evah?;<

kołbaś
29-08-2009, 17:14
panowie nudzi mi sie a glos mi nei dziala, jakies propozycje mang ? naruto etc juz przeczytane wiec licze na cos nowego!

Kuronasuka
29-08-2009, 17:39
Up
Suzuka.

raven
29-08-2009, 18:32
panowie nudzi mi sie a glos mi nei dziala, jakies propozycje mang ? naruto etc juz przeczytane wiec licze na cos nowego!

berserk xd

heh nigdy nie przestane tego proponowac ;d

Gangrel
29-08-2009, 18:53
Fairy tail z mang całkiem dobrze mi sie czytalo.

Koszyk
29-08-2009, 19:15
Bleach 234

Hichigo <3

Nari
29-08-2009, 19:31
@Xam'd- fajne anime, rozkręciło się dopiero po połowie, zajebista oprawa muzyczna. Nie dramatyzowane na siłę, co się ceni. Z serii Nari poleca =).

Argen
29-08-2009, 20:18
berserk xd

heh nigdy nie przestane tego proponowac ;d

I DOBRZE! Bo berserk owni.

raven
29-08-2009, 20:35
I DOBRZE! Bo berserk owni.

sie wie! <piwo>

Grycan
29-08-2009, 23:15
Zabieram się za 10 odcinek Higurashi no Naku Koro ni Kai. Mozolnie mi to idzie.

I z ciekawości kupiłem Kurs Mangi. Ten co reklamują w TV. :D Wygląda to ciekawie. Kupie jeszcze z dwa numery, a potem się zobaczy. :P

Nari
29-08-2009, 23:35
Ja już go od dawna mam, choć jestem takim kaleką, że nic nie potrafię narysować =P. Nawet ankiet wysłałem i odesłali mi jakiś zegarek, o!

Grycan
30-08-2009, 00:21
Ja kupiłem go wczoraj. :P Wcześniej przez 17 dni TV nie widziałem, więc za szybko go nie mogłem mieć. >.<
Heh, może pod wpływem tego kursu odblokuje się jakiś ukryty talent we mnie?? Na przykład do rysowania. ^^ Pożyjemy zobaczymy. ^.^

@down
http://www.mangakurs.pl/
Masz, obejrzyj sobie. :)

raven
30-08-2009, 01:05
pokazcie jak to wyglada;d ja tv nie ogladam wiec nawet nie mam pojecia o co chodzi :|

@tengen toppa

kurna 15 odcinek, wyglada niby na koniec, ciekawe co tam dalej wymysla ;d

kołbaś
30-08-2009, 09:14
tyle ze berserka tez juz przeczytalem =P ok moze tak co przeczytalem.
Naruto, Bleach, One Piece, Eyeshield 21, Berserk, Hellsing, i wolal bym cos w tych klimatach, zzeby bylo zajebiscie dlugie i krwawe, przynajmniej w pizdu przemocy.

Kuronasuka
30-08-2009, 10:12
D-gray mana spróbuj

GargoinX
30-08-2009, 10:56
Może Claymore? Długie jest zdecydowanie, a krew też można tam znaleźć. ;p

MALLuś
30-08-2009, 11:20
zzeby bylo zajebiscie dlugie i krwawe, przynajmniej w pizdu przemocy.
Gantz?<manga, oczywiście>

Tompior
30-08-2009, 11:42
Obejrzałem "Higashi no Eden" polecone przez Corgar'a (jak widzę zbanowanego ;o) i mam pytanie. Czy po tych 11 odcinkach wydano jakiś film zawierający zakończenie, czy też po prostu autor pozostawił tak wiele otwartych wątków ?

Znalazlem dokladniejsze info na necie :>

Eden of The East the Movie I: The King of Eden // (Higashi no Eden Gekijōban I: The King of Eden)
Premiere date: 2009-11-28 (Japan)

Eden of The East the Movie II: Paradise Lost // Higashi no Eden Gekijōban II: Paradise Lost
Premiere date: 2010-01-09 (Japan)

Od daty premiery do wydania DVD trzeba czekac okolo 6 miesiecy, wiec film bedziemy mogli obejrzec okolo czerwca - lipca 2010 roku, a drugi jakis miesiac pozniej :P

Argen
30-08-2009, 13:15
tych serii magazynów o rysowaniu mang były setki i większość do bani. Nie wiem jak jest z tym, w sumie w reklamówkach prezentował się całkiem całkiem, ale nie jestem przekonany. imo potem będzie się rysowało dokładnie tak jak podali w książce, zero własnej twórczości.

Anitaaa
30-08-2009, 13:18
Od daty premiery do wydania DVD trzeba czekac okolo 6 miesiecy, wiec film bedziemy mogli obejrzec okolo czerwca - lipca 2010 roku, a drugi jakis miesiac pozniej.
Ehh. No to sobie poczekamy...

Właśnie skończyłam oglądać Nodame Cantabile. W życiu bym nie przypuszczała, że taka seria może mi się spodobać. Piękna muzyka, ciekawa fabuła i świetni bohaterowie. Tylko czekać na ostatnią serię.

Nari
30-08-2009, 15:07
Mam na kompie Paranoia Agent, Shinigami no Ballad, Asu no Yoichi i Nanę. Jak myślicie od czego zacząć?

Grycan
30-08-2009, 15:14
@up
Polecam "Asu no Yoichi". Mi się podobała. ;)

raven
30-08-2009, 16:18
@up
Polecam "Asu no Yoichi". Mi się podobała. ;)

asu no yoichi dobre dosc, tylko zakonczenie zostawia sporo do zyczenia :x

MichalOlkuszanin
30-08-2009, 16:34
@ Tompior: dzięki za dokładniejsze info ;-) Brakowało mi bardzo porządnego zakończenia, mam nadzieję że filmy utrzymają poziom.

Quezacoatl
30-08-2009, 23:25
Fairy tail z mang całkiem dobrze mi sie czytalo.
Ze co? "Czytalo"? Przeciez to jeszcze wychodzi...

tyle ze berserka tez juz przeczytalem =P ok moze tak co przeczytalem.
Naruto, Bleach, One Piece, Eyeshield 21, Berserk, Hellsing, i wolal bym cos w tych klimatach, zzeby bylo zajebiscie dlugie i krwawe, przynajmniej w pizdu przemocy.
Moze przerost krwi nad przemoca, Elfen Lied?
Z drugiej strony wiecej walk ponad krwia i ciagle pozytywna fabula, SDK? Bardzo dlugie do tego i jeszcze nawet wychodzi.

Heh, może pod wpływem tego kursu odblokuje się jakiś ukryty talent we mnie?? Na przykład do rysowania. ^^ Pożyjemy zobaczymy. ^.^
Pokazywalem juz to (http://angelness.deviantart.com/art/Bleach-Hitsugaya-Toushirou-98862686)?
Musze wreszcie od niej wyegzekwowac reszte zlecen... Bo wielu z tych co cos juz potrafi narysowac jest zbyt leniwych zeby sie za to zabrac.

Gangrel
31-08-2009, 03:20
Ze co? "Czytalo"? Przeciez to jeszcze wychodzi...

Jeśli już musisz się czepiać, to tak. Do czasu wyjścia kolejnego chaptera zawieszam czytanie, więc traktowanie czytania w czasie przeszłym jest w zasadzie na miejscu, w końcu nie czytam tego w tej chwili. Jest to tym bardziej uzadnianie, ponieważ sam fakt że w przeszłości czytało mi się dobrze, nie gwarantuje wcale że tak będzie w przyszłości :P

raven
31-08-2009, 12:08
tengen toppa gurren laggan [x]

dobre dobre dobre;d

chociaz niby mowi sie ze jak nie usmiercaja nikogo z glownych bohaterow to lipa, ale tutaj wyrzneli praktycznie caly team, smutaśno troche ;d

Quezacoatl
31-08-2009, 16:14
Jeśli już musisz się czepiać, to tak. Do czasu wyjścia kolejnego chaptera zawieszam czytanie, więc traktowanie czytania w czasie przeszłym jest w zasadzie na miejscu, w końcu nie czytam tego w tej chwili. Jest to tym bardziej uzadnianie, ponieważ sam fakt że w przeszłości czytało mi się dobrze, nie gwarantuje wcale że tak będzie w przyszłości
Dziwny moment wybrales na zawieszanie czytania, teraz kiedy cala akcja z nirvana sie rozpedzila itd...
A twoja wypowiedz bylaby ok gdybys powiedzial "fajnie sie do tej pory czytalo". Ale niestety, za skroty myslowe trzeba placic, w polityce sie o miejsce nie staraj jakby co.

Nari
31-08-2009, 19:03
@Asu no Yoichi, dobra seria, nie spodziewałem się niczego więcej, od samego początku było widać, że nie da wiele do przemyślenia, ale przynajmniej było całkiem zabawnie.

Gangrel
31-08-2009, 20:50
Dziwny moment wybrales na zawieszanie czytania, teraz kiedy cala akcja z nirvana sie rozpedzila itd...
A twoja wypowiedz bylaby ok gdybys powiedzial "fajnie sie do tej pory czytalo". Ale niestety, za skroty myslowe trzeba placic, w polityce sie o miejsce nie staraj jakby co.

Omg, przeciez chac nie chac, zawieszam czytanie, co tydzien dopiero wychodzi nowy chapter, a czytanie w kolko mnie nie bawi. A co do polityki, to sie nie wybieram, jestem na to zbyt uczciwy.

Hachiko
01-09-2009, 21:47
Chłopacy, po co się tak kłócicie? Po co to łapanie się za słówka. Kłótnia w internecie, to jak paraolimpiada. Mimo że wygrałeś, to dalej jesteś niepełnosprawny.

Tengen Toppa Gurren Lagann

Godna polecenia seria. Ma w sobie to coś, dzięki czemu pochłania się to odcinek, po odcinku. Ja nie przepadam za mecha i shounen, a jednak TTGL bardzo miło się oglądało.

Gangrel
01-09-2009, 23:37
@Hachiko

Ja się nie kłóce, tylko tłumaczę, dlaczego mam rację.

02-09-2009, 08:08
swego czasu jesli ktos polubil tengenn toppa guren lagan to prawie identyczna kreska jest w anime o nazwie Needles (tak sie chyba pisze xd) nawet klimat podobny czasami xd

Quezacoatl
02-09-2009, 08:52
@Hachiko

Ja się nie kłóce, tylko tłumaczę, dlaczego mam rację.
Przezciez my sie nie klocimy... tylko dyskutujemy. :> A racji nikt nit ma, bo w niczym sie przeciez "nie niezgadzamy".

to jak igrzyska paranormalne.
Chodzi ci o paraolimpiade?

Pacz_knight
02-09-2009, 16:44
Zaczynam dzisiaj K-ON!
Mam nadzieje ze sie nie zawiode i wszystko to co powiedzial Frizz, bedzie zgodne z prawda. ;)

raven
02-09-2009, 17:23
Zaczynam dzisiaj K-ON!
Mam nadzieje ze sie nie zawiode i wszystko to co powiedzial Frizz, bedzie zgodne z prawda. ;)

nie zawiedziesz ;d

Grycan
02-09-2009, 20:17
Jestem po 12 odcinku HnNKn Kai. Już myślałem że się wszystko dobrze potoczy, a tu... SURPRISE!! Że aż tak daleko musieli się posunąć ci źli, żeby go zabić?? Niewybaczalne, niewybaczalne.

Gangrel
04-09-2009, 01:54
Ma ktoś pomysł gdzie znaleść pełne albumu autora openingu do ef - tale of memories? Na bakabt znalazlem soundtracka, więc tą jedną piosenkę w x wersjach mam, ale to nie do końca o to chodziło ;) Po prostu rzadko ściągam muzyke, dlatego się w temacie nie orientuje, a google wyrzuca mi głównie mp3 na komórki i jakieś dziwne techno. Anyway, to co mam:

autor: Elisa
album: euphoric field(choć jeśli są inne, to nie pogardze)

Tompior
04-09-2009, 10:39
lossless one -
Soundtrack z 1 serii:
http://losslessone.fansub-torrents.com/%5BLonE%5D_TENMON%2C_Eiichiro_Yanagi%2C_ELISA%2C_Y umiko_Nakajima%2C_Mai_Goto_-_ef_-_a_tale_of_melodies._ORIGINAL_SOUNDTRACK_-elegia-_%5Bw_scans%5D_%28FLAC%29*****.torrent

Zamiast gwiazdek .r a r.

Soundtrack z 2 serii:
http://losslessone.fansub-torrents.com/%5BLonE%5D_TENMON%2C_Eiichiro_Yanagi%2C_ELISA%2C_Y umiko_Nakajima%2C_Mai_Goto_-_ef_-_a_tale_of_melodies._ORIGINAL_SOUNDTRACK_2_-felice-_%5Bw_scans%5D_%28FLAC%29*****.torrent

Zamiast gwiazdek .r a r.

Soundtracki mozna tez sciagnac z mirca za posrednictwem botow :P

Gangrel
04-09-2009, 11:11
To ma byc strona do pobrania torrenta czy link do torrenta? NIe moge tego ani otworzyc w operze, ani w uTorrnet ;)

Tompior
04-09-2009, 11:42
No cos tam sie zwalilo z tymi linkami do torrenta :P
Inaczej podam:

http://www.losslessone.com/2009/01/10/ef-a-tale-of-melodies-original-soundtrack-elegia/
http://losslessone.wordpress.com/2009/03/07/ef-a-tale-of-melodies-original-soundtrack-2-elegia/

Tam w tekscie sa linki.

CNRDG
04-09-2009, 15:18
K-ON! wymiata, jestem na 9 odcinku. Buehehehe nie wyrabiam jak znęcają się nad Azu-nyan i każą jej wkładać kocie unszy itp :> Duet Mio - Ritsu ftw! Opening i ending to już wogóle... Orgazm xP Aż sięgnę po mangę, 13 epów to za mało, czuje głoda.

Kilka dni temu skończyłem Higurashi... Kai i po raz pierwszy chciałem żeby nikt nie umarł (dziwna sprawa jak na mnie). Sam nie wiem co jest lepsze, Rika w wersji srsly czy Rika a'la nipah ~ xD

Qwa miałem ograniczyć anime bo maturka, ale ja tak nie potrafię... xd

Nari
04-09-2009, 16:14
K-ON! wymiata, jestem na 9 odcinku. Buehehehe nie wyrabiam jak znęcają się nad Azu-nyan i każą jej wkładać kocie unszy itp :> Duet Mio - Ritsu ftw! Opening i ending to już wogóle... Orgazm xP Aż sięgnę po mangę, 13 epów to za mało, czuje głoda.

Motyw z Azunyan był imho najmniej śmieszny i najbardziej... stereotypowy? No, przejedzony już dawno. Ale w każdym razie seria super.

Grocix
04-09-2009, 16:17
@Gangrel
Do tego możesz ściągnąć cały album Elisy - white pulsation.

Pacz_knight
04-09-2009, 16:51
Mwahahahaha! Zgadzam sie z przedmowca! Azunyan... ;3
Swietne anime i swietna kreska. Kocham cie Frizz (no, nie tak doslownie xd), naprawde bylo warto. ;p

CNRDG
04-09-2009, 17:29
Motyw z Azunyan był imho najmniej śmieszny i najbardziej... stereotypowy? No, przejedzony już dawno. Ale w każdym razie seria super.

Może i tak ale jak dotąd obejrzałem cholernie mało komedii, a na dodatek przez ponad pół roku nic z tego gatunku. Ostatnio męczyłem jedynie serie miażdżące psyche więc pozwól mi się w pełni nacieszyć ;d Anyway K-ON! zaliczony, i tak jakoś... smutno mi się zrobiło? Next season plx.

Za co by się tu teraz zabrać... Jakieś propozycje? Potrzebuje czegoś w stylu School Rumble czy Azumanga...

@Pacz_knight
Zakładamy fanklub? <biegnie po pompony> XDDD

@edit
OVA ma wyjść 20 stycznia >.>

Grycan
04-09-2009, 21:07
Do K-Ona dopiero 20 stycznia?? Za długo. >.<" Ja chcę już!!

Pacz_knight
05-09-2009, 10:25
@2up
Baaah! xDD

@topic
Kolejne anime ktore polecil mi o wielki Frizz-sama, to Tengen Toppa Gurren Lagann. Wlasnie sie za nie zabieram. ;)

raven
05-09-2009, 11:52
@2up
Baaah! xDD

@topic
Kolejne anime ktore polecil mi o wielki Frizz-sama, to Tengen Toppa Gurren Lagann. Wlasnie sie za nie zabieram. ;)

poki co, dobrze poleca ^^

CNRDG
05-09-2009, 13:11
Po długim namyśle postanowiłem sprawdzić Lucky Star, może być niezłe... Toradora! będzie musiało poczekać :S

Otakuma
05-09-2009, 13:47
Po długim namyśle postanowiłem sprawdzić Lucky Star, może być niezłe... Toradora! będzie musiało poczekać :S
Toradora nie może czekać X(!!

Grycan
05-09-2009, 13:51
@2x up
Lucky Star jest tak dziwne, że aż śmieszne. ;) Fabuła kompletnie nie trzyma się kupy. Każdy odcinek jest o... ;) Jeżeli nie masz co innego oglądać to polecam Lucky Star. ;)

Pacz_knight
05-09-2009, 13:51
@Raven
Mam taka nadzieje. ;p

@CNRDG
To niech sobie poczeka... Lucky Star jest besciarski.
Chociaz z takich romansow, Toradora jest dobre, lecz jesli chcesz sie niezle usmiac, to polecalbym obejzenie w pierwszej kolejnosci LS. ;)

Gangrel
05-09-2009, 14:15
Konata rządzi! Zawsze i wszędzie!

CNRDG
05-09-2009, 16:15
Buasahahsaueahsa Lucky Channel :>

"She plays a wizard, and i'm tank. So if we pair up and i pull we can get crazy experience. Well, i'm the only one who's actually busy. All teacher has to do is click AOE spells. The other day, i pulled this huge mob but teacher fallen asleep, it took a whole day to make up the exp from death." "Um... In japanese, okay?" XDDDDDDDDDDD

Bez jaj... Konata jest świetna, zayebisty ma głosik ;d;d;d Muahahaha w Karaoke room Cha La Head Cha La śpiewali xP Piosenkę z openingu na mp4 mam a nawet nie wiedziałem że to z LS, kiedyś na oriconie wylądowała.

Arcan
06-09-2009, 21:27
Pytanie dla największych maniaków - czy postać na obrazku pochodzi z jakiegoś anime?
http://img30.imageshack.us/img30/4213/artrj.jpg
Ostatnio coś tu za cicho, aż strach się odezwać.

Graliście kiedyś w Osu! ?
Szczerze polecam, sporo beatmap z motywami anime.
http://osu.ppy.sh/

@edit
Spodziewałem się tej strasznej prawdy :<

__HAPPY_SVEN__
06-09-2009, 21:32
@Arcan
Rozczaruję Cię, ale ta postać jest tylko fantazją rysownika. Nie występowała w żadnym znanym mojej rodzinie (Od lat rysujemy mange oraz sponsorujemy wszelkiego rodzaje anime) anime, ani mandze.

Argen
06-09-2009, 21:44
@Arcan
Rozczaruję Cię, ale ta postać jest tylko fantazją rysownika. Nie występowała w żadnym znanym mojej rodzinie (Od lat rysujemy mange oraz sponsorujemy wszelkiego rodzaje anime) anime, ani mandze.

xD !

@topic

Czyta ktoś Hadashi de Bara wo Fume? Mo znalazłem to dla siostry, ale nie chce mi się oglądać : D

Grocix
07-09-2009, 02:36
Mały apdejt, bo dawno mnie nie było:
Mai HiME - seria ze zwykłego, typowego do bólu shoujo przeradzająca się w jatkę rodem za School Days, jest nawet yandere! Ogólnie, parę ostatnich odcinków jest ciekawą odskocznią, jednak całościowo seria niczym nie zachwyca.
Spirited Away - świetne anime skierowane do młodszej widowni. Wykonanie jak na Studio Ghibli przystało, świetne, a fabuła ciekawa i fajnie przedstawiona. Na pewno lepsze od tych wszystkich nowych Madagaskarów i innych Kung Fu Pand.
Paprika - tą właśnie skończyłem. Po***ana jak Lain i Paranoia Agent razem wzięte, strasznie ekstrawagancka. Mimo braku tak wyraźnego przesłania jak w PA, to ogląda się przyjemnie.

Na jutro został mi Tekkon Kinkreet i Akira ;)

07-09-2009, 19:21
polecicie jakies animki z grupy tajemnic , horror, triller ? cos ala : umineko~ , higu~ , code geass , monster , death note itd ?

Nari
07-09-2009, 19:38
polecicie jakies animki z grupy tajemnic , horror, triller ? cos ala : umineko~ , higa~ , code geass , monster , death note itd ?
Black Cat?

Grocix
07-09-2009, 20:57
polecicie jakies animki z grupy tajemnic , horror, triller ? cos ala : umineko~ , higu~ , code geass , monster , death note itd ?
Paranoia Agent, epickie.

07-09-2009, 21:07
Paranoia Agent, epickie.
oj tam kazdemu sie moze zdazyc xd
Black Cat?
widzialem;d

jakies propozycje jeszcze ?

Kuronasuka
07-09-2009, 21:37
Evangelion?

Juzefek
07-09-2009, 21:55
Wróciiiiiiiiiiiiiiłem!

Czyli tak:
Przez 2 tygodniowe wakacje dużo się działo :P

Dokończyłem evangeliona
Nie wiem czemu ludzie nie rozumieją końcówki- wystarczy pomyślec i nic nie dziwi. W każdym razie seria jest zajebista, tylko szkoda, że z racji wieku kreska do najlepszych nie należy

Asu no Yoichi
Fajna komedyjka, idealna na pocieszenie po rozpoczęciu nowego roku szkolnego

Nari
07-09-2009, 22:12
Wróciiiiiiiiiiiiiiłem!

A miałem taki dobry humor :|.

Corgar Frizz
07-09-2009, 23:15
Ja też wróciłem. Muahahahahaha... Biedny Nari.

Gdzie tam w evangelionie słaba kreska. Trochę stara, ale w dalszym ciągu bardzo dobra.

Nipah~!
Corgar Frizz

Nari
07-09-2009, 23:48

Gdzie tam w evangelionie słaba kreska. Trochę stara, ale w dalszym ciągu bardzo dobra.

Nipah~!
Corgar Frizz
Taaak, kiedyś będę musiał się za niego zabrać. Ale od chęci do czynu długa droga, zwłaszcza u mnie, a specjalnie teraz, kiedy się Naną ekscytuje =).

CNRDG
08-09-2009, 10:22
@up
Jak można z Evangelion'em zwlekać? Przecież to powinno być karane :/

@Corgar Frizz
Welcome back.

Lucky Star ukończony. Teraz biorę się za Shakugan no Shana, już kiedyś się przymierzałem ale tak jakoś nie wyszło xD Czekam też aż wypuszczą cały drugi sezon Haruhi, wtedy jeszcze raz wszystkie odcinki obejrzę chronologicznie z tymi nowymi.

Timotei *0*
http://www.youtube.com/watch?v=mS7tH9j71bM

Przypomniało mi się coś ze Slayers'ów, ostatni raz widziałem tą scenę na rtl7:
http://www.youtube.com/watch?v=x33IcahzNNg

Dobre czasy...

@offtop
Zamówiłem sobie wczoraj pocky, jadł ktoś? xP

Tompior
08-09-2009, 10:47
@offtop
Zamówiłem sobie wczoraj pocky, jadł ktoś? xP

Jest nawet gdzies w tym temacie zdjecie z zamowieniem grocixa, na ktorym sa pocky :P

Corgar Frizz
08-09-2009, 11:04
Taa.... ten zboczyl ma znajomości na całym globie.

@CNRDG
ただいま.

Mai-Hime... Tak sobie oglądam, już 15 ep a dalej nie mam pojęcia jak mają zamiar to zakończyć. Nie dlatego że fabuła jest wyszukana, na tle innych anime jest całkiem przeciętna. Po prostu seria co kilka epów ewoluuję w inny gatunek. Ale muszę przyznać że całkiem zgrabnie to wychodzi. Do tego trochę nawiązań do Evangeliona. Do tej pory całkiem nieźle się ogląda, a Grocuś twierdzi że ostatnie epy wybijają się ponad poziom serii. Mam nadzieję że się nie zawiodę.
Ale mimo wszystko seria lepsza niż gorsza. Jeśli nie masz wielkich i legendarnych serii na dysku, to Mai-Hime nie będzie złym wyborem.

Niestety z mangą ma wspólną jedynie koncepcje Hime, tytuł i postacie. A może jednak to dobrze bo manga nieszczególnie mnie wkręciła.

Nipah~!
Corgar Frizz

eerion
08-09-2009, 12:37
Mai-Hime... Tak sobie oglądam, już 15 ep a dalej nie mam pojęcia jak mają zamiar to zakończyć. Nie dlatego że fabuła jest wyszukana, na tle innych anime jest całkiem przeciętna. Po prostu seria co kilka epów ewoluuję w inny gatunek. Ale muszę przyznać że całkiem zgrabnie to wychodzi. Do tego trochę nawiązań do Evangeliona. Do tej pory całkiem nieźle się ogląda, a Grocuś twierdzi że ostatnie epy wybijają się ponad poziom serii. Mam nadzieję że się nie zawiodę.
Ale mimo wszystko seria lepsza niż gorsza. Jeśli nie masz wielkich i legendarnych serii na dysku, to Mai-Hime nie będzie złym wyborem.
Końcówka jest żałosna i beznadziejna. Tak się na tym zawiodłem, że masakra...

Juzefek
08-09-2009, 14:26

Nipah~!
Corgar Frizz

Słaba w tym sensie, że cienka jakość pliku :P

Corgar Frizz
08-09-2009, 15:46
@Juzefek
Bo nie wiesz skąd ściągać ^^

Nipah~!
Corgar Frizz

Grycan
08-09-2009, 17:55
@CNRDG

Gdzie zamówiłeś Pocky??

@Topic

Powoli kończę HnNKn Kai, i zabieram się za Rei. ;) Zostało jeszcze jakieś 16% (cholera, ten cały torent ma jakieś 15 GB!!) do ściągnięcia całego Soul Eater, więc może jeszcze w tym tygodniu go zacznę. A tak to nie wiem co będę oglądał. Chyba zrobię sobie powtórkę Onegai Teacher i Onegai Twins. ;)

CNRDG
08-09-2009, 18:32
@up
http://yatta.pl

Ognistooka Shana jest nawet nawet, początek cholernie mnie wkręcił ale później zrobiło się troszkę nudniej... Nasza mała dzioucha ma świetnie dobrany głos, przyjemnie się jej słucha. Tylko qwa gdzie nie gdzie olali grafikę...

Urusai! Urusai! Urusai!
http://www.youtube.com/watch?v=Ky_z-5rHZcc

Corgar Frizz
08-09-2009, 19:08
Wszyscy uwielbiają tsundere dubbowane przez Rie Kugumiye ;p Ale w porównaniu z Taigą, Shana wymięka.

Znacie legendarnego człowieka morsa? Yuki go poznała. Był tak przerażający że zniszczyła swojego laptopa.

http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/yukicrash.jpg

Nipah~!
Frizz-kun

Nari
08-09-2009, 19:58
@up
http://yatta.pl (http://urlguard.net/l/http://yatta.pl)

Ognistooka Shana jest nawet nawet, początek cholernie mnie wkręcił ale później zrobiło się troszkę nudniej... Nasza mała dzioucha ma świetnie dobrany głos, przyjemnie się jej słucha. Tylko qwa gdzie nie gdzie olali grafikę...

Urusai! Urusai! Urusai!
http://www.youtube.com/watch?v=Ky_z-5rHZcc (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=Ky_z-5rHZcc)

W SnS nie podobała mi się głównie dziecinność bohaterów, a tak poza tym to ujdzie. Ale wujek Nari zawsze się do czegoś przypluje =).

Grocix
08-09-2009, 20:18
@eerion
Ależ końcówka to fail. Ciekawa jest tylko koncepcja odcinków po pokonaniu tych potworków, gdzie spokojne, typowe do bólu shoujo przeradza się w jatkę a'la School Days. Trudno było przewidzieć taki obrót rzeczy. Samo zakończenie to natomiast porażka, twórcy chyba nie mieli już na nie pomysłu.

@Corgar
O k****! Człowiek-mors! Run, Yuki, run!!!

Koszyk
08-09-2009, 20:20
@Corgar

Rotfl, teraz to dałeś :D hahahah

Corgar Frizz
08-09-2009, 20:22
Niestety.... Morseman atakuję kolejne postacie... Tym razem dorwał Ninę . Panie świeć nad jej duszą, po tym co widziała już nigdy nie wróci do normalnego życia

http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/Rayza.jpg

Nipah~!
Frizz-kun

Grycan
08-09-2009, 21:05
@Frizz

Człowiek-mors!?

!!!BUM!!! <leży> WTF!!

@topic
Zastanawiam się, czy z nudów nie zacząć oglądać One Piece. ;)
Takie ciekawe mi się wydaje. ;)

Corgar Frizz
08-09-2009, 21:09
Mangę czytaj, anime się strasznie wlecze. Jak myślicie, to już koniec rebelii Morsemana? Czy może w nocy dorwie kolejne postacie? Niestety, nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Czekajmy więc, na to co przyniosą nam kolejne dni.

EDIT.
Jak donoszą nasi informatorzy widziano Morsemana w Kamina City. Czy szykuje się kolejny atak?
EDIT2.
Kolejny atak stał się faktem. Czyżby Morseman był kolejnym seryjnym mordercą? Co na to liga ochrony mangi&anime? Jak zareaguje na to Lyrical Nanoha? Wiele pytań, niestety na żadne nie znamy odpowiedzi.

Zdjęcia zarejestrowane kamerą przemysłową.

http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/Rayzakontratakuje.jpg

Nipah~!
Corgar Frizz

CNRDG
09-09-2009, 15:36
W SnS nie podobała mi się głównie dziecinność bohaterów, a tak poza tym to ujdzie. Ale wujek Nari zawsze się do czegoś przypluje =).

A mnie zaczyna irytować kiepsko zrealizowany wątek miłosny, Ike kocha Yoshid'e a ta Yuji'ego a jego Shana (?), normalnie jakbym oglądał romansidło klasy v. Może jeszcze Alastor + Chigusa? Dobra, koniec... xD Btw. padłem jak przywiązali Alka do telefonu żeby mógł porozmawiać :D

Bleach 234, 235 i 236 czeka ale jakoś nie mogę się zebrać :P We wrześniu podobno przetłumaczony Fade to Black ma wyjść.

Oglądam też Black Lagoon na Hyperze, co prawda już widziałem ale skoro puszczają dobre anime w TV to trzeba się poświęcić xD Jak teraz o tym pomyśle to Revy jest moją ulubioną postacią żeńską, wyobrażacie sobie melanż z nią? xP

Juzefek
09-09-2009, 16:49
Bleach 236

Fajny odcinek, szczególnie do gustu przypadł mi ten moment z hollow getsugą, a i wreszcie wiadomo jak ciemnamasa (aka muramasa) kontroluje zanpaktou

Grycan
10-09-2009, 22:11
Może mi ktoś powiedzieć jaki jest tytuł piosenki openingu z Soul Eater?? Byłbym wdzięczny. ;)

Corgar Frizz
10-09-2009, 22:31
T.M Revolution- Resonance.

Google przestało działać? :)

Nipah~!
Corgar Frizz

Otakuma
10-09-2009, 22:32
1. Resonance
2. Paper moon

EDIT:
@up
Noo, za grosz pomysłowości u tej dzisiejszej młodzieży(ja znalazłem przez jutuba)

Corgar Frizz
10-09-2009, 22:33
Haha, bylem szybszy ^^
Ja sprawdziłem na animelyrics.com, ale naprawdę dzisiejsza młodzież nie radzi sobie z normalnym życiem...

Nipah~!
Corgar Frizz

Grycan
10-09-2009, 22:40
Taaa... Google mi przestało działać. B) Google mnie czasami wkurza, więc wolałem się zapytać tu, niż wujka Google. Bo wiem że wy wiecie lepiej od niego. B)

(Rety, ale wazelina poszła.)

Zokar
10-09-2009, 23:08
Macie jakieś propozycje za jakie anime mam się zabrać po obejrzeniu Code Geass? Chodzi o coś w Stylu Death Nota, i Code Geass.

Nari
10-09-2009, 23:12
Macie jakieś propozycje za jakie anime mam się zabrać po obejrzeniu Code Geass? Chodzi o coś w Stylu Death Nota, i Code Geass.
Darker than black powinno przypasic.

Corgar Frizz
10-09-2009, 23:23
Ja bym proponował wszystkie Higurashi, może nie dokładnie te same klimaty, ale tez zdrowo pokręcone.

Nipah~!
Corgar Frizz

i386
10-09-2009, 23:49
Yo.

pytanie mam - ostatnimi czasy bardzo malo anime ogladalem (tak sie wkrecilem w j-pop i k-pop ze w ogole zapomnialem ze istnieje cos takiego jak anime ; ) ) i tu pytanie: polecicie cos w stylu KGNE albo School Days? Tzn, szukam smutnego romansu, mam zbyt dobry humor i musze sie troche "uspokoic" : ]

Kiedys tu sie udzielalem, moze mnie jeszcze ktos pamieta ; )

Nari
11-09-2009, 00:24
Yo.

pytanie mam - ostatnimi czasy bardzo malo anime ogladalem (tak sie wkrecilem w j-pop i k-pop ze w ogole zapomnialem ze istnieje cos takiego jak anime ; ) ) i tu pytanie: polecicie cos w stylu KGNE albo School Days? Tzn, szukam smutnego romansu, mam zbyt dobry humor i musze sie troche "uspokoic" : ]

A Tsukihime oglądał? =)

Corgar Frizz
11-09-2009, 00:34
A moze Ef - a tale of memories? Możesz tez zobaczyć Clannad + Clannad Afterstory, ale zanim drama się zacznie to poziom twojego humoru sięgnie nieba ^^ Ale warto czekać, bo Clannady są po prostu wyjątkowe. Ef za to krotki, ale do Clannada troszkę mu brakuje.

Nipah~!
Corgar Frizz

Grocix
11-09-2009, 02:13
Yo.

Popatrz na zdjęcie morsemana, efekt gwarantowany.
A na serio, obejrz Air albo Saikano. Ewentualnie Paranoia Agent i Lain, ale nad tymi trzeba pomyśleć, to lepiej nie... :3

Gangrel
11-09-2009, 11:38
ef - tale of melodies było najwiekszym zawodem zeszlego roku, na kilometr nie zblizajac sie do poziomu pierwszej serii. Choc ef - tale of MEMORIES jest bardzo godne polecenia ;)

Corgar Frizz
11-09-2009, 11:52
Cholera, ale wpadka. Oczywiście chodziło mi o pierwszego Efa. Tales of melodies jeszcze nie widziałem, ale kolejny raz spotykam już się z opinią że daleko mu do 1-szej serii.

@i386
Ja cie pamiętam i dalej nie potrafię odmienić twojego nicku ^^ Ale nie jest źle, nie nazywasz się "Koszyk"

Nipah~!
Corgar Frizz

Quezacoatl
11-09-2009, 12:13
ef - tale of melodies było najwiekszym zawodem zeszlego roku, na kilometr nie zblizajac sie do poziomu pierwszej serii. Choc ef - tale of MEMORIES jest bardzo godne polecenia
To sie tyczy tylko animcow, czy mangi rowniez?

Corgar Frizz
11-09-2009, 13:25
Bleach

Całkiem ciekawie w tym tygodniu. Starkk przebity jakimś ostrzem, ale na 100% w następnym chapie jakoś się przed tym obroni

Naruto

Prawie identycznie jak w Bleachu, tyle że tym razem ofiarą jest Sasuke. Ciekawe jak amaterasu poradzi sobie z rączusią Raikage

Nipah~!
Corgar Frizz

raven
11-09-2009, 13:26
bierz sie pan za clannada + after story

Koszyk
11-09-2009, 14:33
@i386
Ja cie pamiętam i dalej nie potrafię odmienić twojego nicku ^^ Ale nie jest źle, nie nazywasz się "Koszyk"

Nipah~!
Corgar Frizz

Ekhem! Jak masz coś do mnie to mi to powiedz wprost :<

@bleach236

Ujdzie, całkiem całkiem. Nie mniej jednak ciekawi mnie nadal co będzie dalej i co sie stało z Byakuyą ;>

i386
11-09-2009, 15:05
A Tsukihime oglądał? =)

Nie oglądał, ale sprawdzi : ) Thx.

A na serio, obejrz Air albo Saikano.

Air'a ogladalem, Saikano sprobuje, thx ; )

Ewentualnie Paranoia Agent i Lain, ale nad tymi trzeba pomyśleć, to lepiej nie... :3

..I.. ^^

A moze Ef - a tale of memories? Możesz tez zobaczyć Clannad + Clannad Afterstory, ale zanim drama się zacznie to poziom twojego humoru sięgnie nieba ^^

Efa ogladalem, nie powiem - podobal mi sie, a Clannad tylko pierwsza serie i 3 odcinki AS - kumpel niestety wyspoilowal ._.

Ogolnie thx za recommendy! Tego sie po Was spodziewalem : ]

Pacz_knight
11-09-2009, 15:44
Naruto
Dowal mu Saskey! :cup:

Koszyk
11-09-2009, 16:18
@naruto126

nie było buuuziiii : (

__HAPPY_SVEN__
11-09-2009, 20:14
Mam pytanie odnośnie wszelkiej maści konwentów mangi i anime.
Co to są panele ?

Otakuma
11-09-2009, 20:40
Co to są panele ?

Panel jak to panel jeden jest na ścianę drugi na podłogę, a takie na konwentach to taka pogawędka na dany temat, albo jakaś jakby prelekcja. Z resztą zaraz wpadnie ktoś kto lepiej to wyjaśni, ja mam problemy z wysławianiem xP

Quezacoatl
11-09-2009, 21:55
Z resztą zaraz wpadnie ktoś kto lepiej to wyjaśni
Ale to nie bede ja.

Bleach
Jestem ciekaw komu udalo sie tak porobic 1st espade, backstab ftw. I zgadzam sie z przedmowca, to nie koniec Starrka. Ja chce zeby Urahara sie przylaczyl...

Rayza
12-09-2009, 12:26
Co to są panele ?

Panel - dyskusja na temat danej serii w określonej miejscu i czasie prowadzona przez jakąś osobę która stworzyła ten Panel ,lub prelekcja.
np:
"Panel o Soul Eater'ze
13:00 - Panelowka2
[Kunio i Kamikaze]"

Otakuma
12-09-2009, 14:36
Z resztą zaraz wpadnie ktoś kto lepiej to wyjaśni[...]
Ale to nie bede ja.

Panel - dyskusja na temat danej serii w określonej miejscu i czasie prowadzona przez jakąś osobę która stworzyła ten Panel ,lub prelekcja.
np:
"Panel o Soul Eater'ze
13:00 - Panelowka2
[Kunio i Kamikaze]"
Chyba się pomyliłem xD

Juzefek
12-09-2009, 14:43
Zdarza się :P

__HAPPY_SVEN__
12-09-2009, 16:37
Dziękuję, Rayza :*

Grycan
12-09-2009, 20:46
A ja mam do was wszystkich prośbę:

Ma ktoś może napisy do Soul Eater?? Do odcinków nr.: 40, 41, 43, 45 i 51?? Bo na napiprojekt.pl, ani animesub.pl i innych podobnych stronach nie ma, a Google pomogło mi tylko w kilku których tu nie ma. Proszę o pomoc!!

CNRDG
13-09-2009, 00:23