Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Hej, a zna ktoś coś takiego jak Elfen Lied (Claymore obejrzałem)? Byle by było dużo krwi :P Bo nudzi mnie takie coś typu Clannad itp :P
Hej, a zna ktoś coś takiego jak Elfen Lied (Claymore obejrzałem)? Byle by było dużo krwi :P Bo nudzi mnie takie coś typu Clannad itp :P
Jak może kogoś nudzić Clannad! Bluźnierco, zszedłeś z drogi dobra, z drogi Rayzy, a co najważniejsze z drogi ciasteczek. Poza tym tego Gantza dokończ głupku, możesz się zabrać za Code Geass, Death Note (O.o firefox nie zaznacza na czerwono, a code'a i clannada zaznaczył, dyskryminator ten). Możesz uzupełnić swoje luki w DMC.
Ninja scroll. I krew i gwałt i ogólna demolka. Co prawda to pełnometrażówka, ale warta uwagi jeśli ktoś sie nastawił na coś brutalnego.
Mystlich
16-08-2008, 01:04
ZnT (1 seria) - 5 odc.
Clannad - 1 odc. ;/
Szukam jakiś anime:
1. Związane ze szkołą
2. Związane coś z nastoletnim romansem :D
Ofc. Nie Hentaii
@offtop
Illya na jakim serwie w Flyff grasz?
Szukam jakiś anime:
1. Związane ze szkołą
2. Związane coś z nastoletnim romansem :D
Ofc. Nie Hentaii
Jest cudowna komedyjka o tej tematyce - School Rumble. Totalna zlewka ze wszystkich patetycznych animkach o szkole i milosci ;)
Szczerze polecam, bo jest to seria, ktora sobie ukochałam :3
Mystlich
16-08-2008, 01:10
@up
THX.:)
Teraz moge spokojnie sobie pooglądać anime bo dziś w dzień wogóle korzystanie z komputera było raczej ogromnym ryzykiem xD
Chyba wiecie dlaczego:p
Nie często się wypowiadam, ale jestem tak wstrząśnięty, że aż nie mogę się powstrzymać.
Arcydzieło na które wpadłem przypadkiem:
http://www.download-anime.info/hell/index.php?id=anime_ef.html
Nie często się wypowiadam, ale jestem tak wstrząśnięty, że aż nie mogę się powstrzymać.
Arcydzieło na które wpadłem przypadkiem:
http://www.download-anime.info/hell/index.php?id=anime_ef.html
To ja może tylko podpowiem, że cała seria Ef (jak i masa innych anime) jest do obejrzenia online o tu link (http://kreskowki.fani.pl)
Ja jestem na 18 epie CG i teraz to tak mnie wciagnelo, ze chyba za jednym zamachem skoncze ;/
@Edit @ 3:34
Jednak nie ^^ Zostało mi 5 odcinków, dokończe rano. Oyasuminasai!
@Juzefek
WHY? GOD WHY? D: zszedłeś z świętej drogi Rayza....i darmowych ciasteczek? D:
@--
11 ep. SnS II robi sie ciekawie ale to już nie to anime co w 1 serii tam było pełno typowo-shonenowej-nawalanki a raczej tak 'obyczajowo' jest miła zmiana dla oka,umysłu ;>
może potem wezmę sie za Wolf's Rain?
Illya_von_Einzbern
16-08-2008, 10:30
Grocix zaskocze Cię , CG składa się z 2óch seri. :D
Gram na servie Lawolf.
1. Związane ze szkołą
2. Związane coś z nastoletnim romansem
Lovely COMPLEX
Dzięki za olśnienie :O Wiem, ale chciałem dokończyć przynajmniej 1szą serię.
@Down
:< Okej senseju!
Illya_von_Einzbern
16-08-2008, 12:07
Dzięki za olśnienie :O Wiem, ale chciałem dokończyć przynajmniej 1szą serię.
Szkoda tylko że 2ga seria to kontynuacja niezakończonej akcji z pierwszej seri. ;)
może potem wezmę sie za Wolf's Rain?
Tak, tak, tak! Przepiekna seria! :3
Przy okazji Wolf's Rain... ostatnimi czasy zauważylam niesamowitą tendencję wsród dzieciaczków, do zachwytu nad animacjami o zwierzątkach. Wolf's Rain wraz z filmami Disney'a stały sie niedoscignionym wzorem i zaczely powstawać rzeczy typu:
http://wolf-wataha.blog.onet.pl/
W całym tym zamieszaniu pare osób pogłówkowało i dostrzegło prosta rzecz - dzieci lubią pieski! I w ten sposób narodziła się, moim zdaniem, najbardziej żałosna seria w historii animacji.
Ginga Legend Weed zwane tez Ginga Densetsu Wiido
Animka o pieskach z klatami, których nie powstydziłby sie sam pan Pudzianowski.
http://pl.youtube.com/watch?v=sl8IU3yku3w
Czy tylko mnie ogarnia pusty śmiech jak to widze? :p
Czy tylko mnie ogarnia pusty śmiech jak to widze? :pNie. Jak tylko to zobaczyłem to zaliczyłem pięknego, klasycznego ROTFL & LOL.
U mnie na razie brak jakiegokolwiek postępu w oglądaniu anime, zacząłem zbyt wiele na raz po trochu i nie chcę jeszcze bardziej sobie tego komplikować. Czekam więc, aż Anime-Planet znów ruszy i będę mógł sobie jakoś to sensownie rozpisać.
Corgar Frizz
16-08-2008, 17:55
No cóż w tym anime o pieskach troszkę przegieli z klatami.... ale czy anime ocenia się po klacie postaci ;p Ja serii nie oceniem póki jej nie obejrzę. Ale biorąc pod uwagę historię z innych anime skierowanych raczej dla dzieci ( naruto, shaman king itp ) to Ginga Densetsu Wiido pod względem animacji i kreski wypada całkiem nieźle. O fabule i postaciach się nie wypowiem bo nie widzialem.
Ja w każdym razie nie mam zamiaru tak krytycznie się nastawiać bo może się okazać że wcale nie jest tak źle jak się wydaje.
PS. Tana widziałaś to anime, czytałaś gdzieś o nim? Bo jak tak to zwracam honor.
PS2. Omg.... miałem ściągać a brakło mi miejsca na dysku.... 320Gb dysk i brakuję miejsca... żal normalnie.
PS3. Widzę że znowu wraca życie do topicu ;p Nie pozwolimy chyba żeby torg miał lepszy temat o Mandze&Anime co?
Corgar Frizz
PS. Tana widziałaś to anime, czytałaś gdzieś o nim? Bo jak tak to zwracam honor.
No właśnie problem w tym, że widziałam... I te pieski znaja karate... i w ogole... I sa przeżałośnie śmieszne ;)
Corgar Frizz
16-08-2008, 18:15
To szkoda trochę... liczyłem że to będzie jakieś w miare anime które miało pecha dostać śmieszną oprawę... tak to nie będę tracił czasu na oglądanie tego.
PS. Rayza spamerze nie pisz 15 postów/1 strona topicu... ;p
Corgar Frizz
@Corgar - P.S'y
rotfl'n'lol czy ty nie kasujesz tego co ścigasz [ odc. anime/serie] po obejrzeniu
co do Torga...gadaliśmy o tym ; >...i tak wygrywam[y]...
@Corgar
czemu nazywasz SK i naruto anime dla dzieci?
to normalne anime stworzone z gat. shonen dla ludzi...które tylko zostały 'znalezione' przez stacje typu 'jetix' 'CN' , które wykupiły licencje na nie i ocenzurowały je...tak samo można nazwać dowolną serie anime na którą mają licencje stacje dla dzieci...
Corgar Frizz
16-08-2008, 18:34
No nie usuwam anime z dysku... to coś dziwnego? Nawet gdybym chciał je usunąć nie potrafiłbym... przywiązany jestem do mojej kolekcji i już.
A wiesz jakoś tak się utarło że naruto i Shaman king są shounenami raczej dla dzieci/młodzieży. A zresztą targetem Shounenów raczej są dzieci i młodsza młodzież (masło maślane). Więc gdy mowię że Naruto jest dla dzieci chyba nikogo nie krzywdzę.... nee? Bo dla takiego starego pryka jak ty to chyba trochę poważniejsze serie są ;p
Edit. W sumie czego sie spodziewam jak ty ogladasz shouneny, a jak obejrzysz inny rodzaj anime to obowiązkowo hentaja z nim.
Corgar
[...] Więc gdy mowię że Naruto jest dla dzieci chyba nikogo nie krzywdzę.... nee? [...]
Jestem wielką fanką naruto, ale musze przyznać jedno - o ile manga jest urocza (i czytam na bieżąco co tydzien ;)) o tyle serial wyszedl im niezwykle dziecinny. Najsmieszniejsze są momenty, gdy odbiegają od mangi i próbują tworzyć własne historie ;)
To samo dotyczy Bleach'a i wielu innych shounenow.
[...]Bo dla takiego starego pryka jak ty to chyba trochę poważniejsze serie są ;p
Ale im pryki starsze (patrz Tana) tym bardziej się robia dziecinne ;)
hmmm....grupą do celową shonen wcale nie są dzieci...jeśli już to młodziez ale starsni tez mogą je lubić....bo jak wyjaśnić np: te 40 os. w wieku gdzieś 20+ na panelu o SK na animatsuri? [nie,oni oglądali oryginał słychać to było bo tym jak gadali o tym anime] a N. przyjeło sie za dziecinne po z ' jetix'owaniu ' ...
Corgar Frizz
16-08-2008, 18:56
Ojej Rayza... wiesz o co mi chodzi. W Polsce wszystko jest inaczej....
A pozatym mówiąc dzieci miałem na myśli 12-13 latków... a młodzież to 15-16 lat. Ale ty się do starych pryków wyjątkowo kwalifikujesz.
A kto nie robi się dziecinny?
I mówiąc że naruto jest dziecinne nie miałem na myśli związków z dżetiksową wersją bo to imho nawet dla małych dzieci się nie nadaje....
Bardziej mi chodziło o przesłanie anime, historię którą chce opowiedzieć.
Bo w porównaniu z Byousoku 5 centimeter, Air , a nawet D.Note naruto i Shaman jednak wypadają dość dziecinnie.
Ale kto chce oglądać tylko poważne anime? A co do konwentu... o poważnych anime sie myśli, a rozrywkowych gada i cosplayuje ;p
Corgar Frizz
anime skierowanych raczej dla dzieci ( naruto,
yyy... Tak. Anime 15+ i dla dzieci.
Jasne
No właśnie problem w tym, że widziałam... I te pieski znaja karate... i w ogole... I sa przeżałośnie śmieszne ;)
Omighosh O_o
A wiesz jakoś tak się utarło że naruto i Shaman king są shounenami raczej dla dzieci/młodzieży. A zresztą targetem Shounenów raczej są dzieci i młodsza młodzież (masło maślane). Więc gdy mowię że Naruto jest dla dzieci chyba nikogo nie krzywdzę.... nee? Bo dla takiego starego pryka jak ty to chyba trochę poważniejsze serie są ;p
W Polsce utarło się, że wszystko co jest animowane jest dla dzieci do lat 12. I co, poprzesz to?
Jest tak samo jak z twoją wypowiedzią.
Jestem wielką fanką naruto, ale musze przyznać jedno - o ile manga jest urocza (i czytam na bieżąco co tydzien ;)) o tyle serial wyszedl im niezwykle dziecinny. Najsmieszniejsze są momenty, gdy odbiegają od mangi i próbują tworzyć własne historie ;)
=3
Podpisuję się pod tym. Tak jak pod info o chapterach xD
BTW - Tana. Zawsze chapterki N i B były w piątek rano publikowane. Teraz same przerwy lub nieregularnie. Co się kurczaki dzieje, nie wiesz? :/
ano :P
Bo w porównaniu z Byousoku 5 centimeter, Air , a nawet D.Note naruto i Shaman jednak wypadają dość dziecinnie.
Ale kto chce oglądać tylko poważne anime? A co do konwentu... o poważnych anime sie myśli, a rozrywkowych gada i cosplayuje ;p
Nah. One nie są dziecinne. to po prostu inny gatunek.
Bo zaraz skończy się na tym, że green green jest dziecinny bo niepoważny xD
Corgar Frizz
16-08-2008, 19:10
Gah... i zostałem pojechany. Napisałem przecie
"A pozatym mówiąc dzieci miałem na myśli 12-13 latków... a młodzież to 15-16 lat."
W takim razie porównaj Naruto do D.Gray Man czy Claymore... te same gatunki (przy Claymore można się trochi kłocić) Oba te anime są sporo mroczniejsze. I klimat mają całkiem inny.
Ale co by nie mówić naruto jest trochę dziecinne. A to że wszyscy naruto lubią to inna sprawa.
EDIT. A co tak dokładniej z moją wypowidzią jest nie tak? Ze nazwałem naruto dziecinnym anime ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu ) czy napisałem że targetem Shōnen'ów jest młodsza część widownii? O ile o naruto można się kłócić, to przy shōnen mam całkowitą rację.
Corgar Frizz
Właśnie zasysam NHK in Youkoso!, widział ktoś? Bo słyszałem, że niezłe.
yyy... Tak. Anime 15+ i dla dzieci.
Jasne
Przecież wiemy wszyscy, że to bardzo dobry chwyt na dwunastolatków. Chyba nie zaprzeczysz? ;)
Nah. One nie są dziecinne. to po prostu inny gatunek.
Oj się czepiasz biednego Corgara. Sporo jest shounenów poważniejszych, ale po co ja to tłumaczę, skoro na pewno sam to wiesz.
Moim zdaniem - zamienić "dziecinne" na "wyjątkowo niewymagające" i już mamy consensus.
@Eerion
1.WSJ ma tydzień urlopu
2.chyba maja jakies problemy z rawami tłumacze :3
3, popieram w 99%...o ten 1% nie pytać..
@tana
tak...manga jest cute ale aktualny story-line sie DB'wuje na stronę Saska
a Lisiak zabije Pein a sasek zniszczy konohe i sie potwierdzi to co powiedziałem :3
@down
1 byłem ; o
Huh, Wasz ulubiony Naruto i Bleach (ogólnie shounen jump ; P) w tym tygodniu nie wyszedł. No cóż- możemy mieć nadzieje, że twórcy nas zaskoczą za tydzień.
Corgar Frizz
16-08-2008, 19:27
Ufff... przy moim charakterze osoby takie jak Thero bardzo się przydają. Bo niewiem czemu, ale gdy ktoś ma zdanie przeciwne do mojego, a ja uważam że mam rację to mi żyłka strzela. Nevermind
Rayza.. co ty masz do Saska? Zrobił się fajniejszy gdy zabił brata, a następnie do czerwonego księżyca/brzasku dołaczył. Teraz nawet całkiem normalny jest.
Corgar Frizz
Mnie już Naruto manga powoli zaczyna wkurfiać z tymi przerwami. A anime jak jeszcze przed fillerami oglądałem, tak teraz przeglądam tylko zrzuty ekranu, hm.
bo jest uber-pro-ivul-mega-hiper-niesmiertelną-postacia?
a Kishi nazwał serie Naruto bo anime Sasuke istnieje? [lata 80-90]
Corgar Frizz
16-08-2008, 19:50
No ostatnio sasquacz mocno dostał... Kishi chyba pokazuje że to nie saske był tak pro ivul tylko orochimaru siedziący wewnątrza pana S. A bez Pana O Pan S już taki wszechpotężny nie jest.
Corgar Frizz
Przecież wiemy wszyscy, że to bardzo dobry chwyt na dwunastolatków. Chyba nie zaprzeczysz? ;)
Zaprzeczę. to nie jest chwyt. Manga pokazuje, że ten tytuł jest zdecydowanie powazniejszy.
Ale co by nie mówić naruto jest trochę dziecinne. A to że wszyscy naruto lubią to inna sprawa.
Czytasz mangę? (na bieżąco?)
Dobra nieważne.
Ja coś ostatnio miałem przerwę z anime.
Muszę nadrobić jakimś fajnym tytułem.
Choć kurde na razie shounenów mam dość.
Coś poważniejszego muszę wytrzasnąć.
Albo odświeżę sobie GiTSa. To jest dopiero anime!
Mystlich
16-08-2008, 21:36
Ogląda ktoś Clannad?
Bo zacząłem to dopiero oglądać i myślę, ze to bardzo fajne anime;)
Corgar Frizz
16-08-2008, 21:48
I rozumiem czemu mamy tak przeciwne zdania.... moja opinia odnosi się jedynie anime. Jeśli miałbym ocenić mangę to muszę powiedzieć że jest sporo drastyczniejsza, a i przedstawienie pewnych rzeczy w anime jest inne.
Ja oglądałem Clannad... tzn 1 sagę. Tą z Fuka. Bardzo mi się spodobało i polecam ci je.
Corgar
Mystlich
16-08-2008, 22:15
Ok...mam do was jedno pytanko:
Czy jeśli mielibyście możliwość to chcielibyście się przenieść do świata anime? Jeśli tak to do jakiego?
@myst
Widziałem całego Clannada i gorąąąąąąąąco polecam ja tylko czekam na 2 serie =] clannad: after story
@myst-topic
tak,ale za dużo ich do powiedzenia xD
@eerion
obejrzyj sobie ecchi =] bardzo dobre jak na ecchi jest to love-ru i ciągle wychodzi choc jest troszke inna od manga ale to nvm...
a jak nie ecchi to obejrzyj Shakugan no : )
Obejrzalem CG i odcinki drugiej serii, ktore wyszly. Na poczatku, tak jak mowilem, wydaje sie to znacznie lzejszym DN z duza iloscia walk. Z postepowaniem fabuly jednak, wydaje mi sie, ze problemy Leloucha wcale nie sa prostsze niz te, ktore mial Raito. CG moze nie miec az tak rozwinietego watku psychologicznego (podczas ogladania DN przechodzila mi przez glowe czytana "Zbrodnia i Kara"), natomiast ma znacznie wiecej ciekawych postaci oraz watkow. Do tego, sama postac Lelouch'a jest sympatyczniejsza niz Kira, a jego cele takze bardziej wyniosle. Seria wedlug mnie jest warta polecenia, nawet jesli ktos nie przepada za wszedobylskimi mechami ;)
Czy jeśli mielibyście możliwość to chcielibyście się przenieść do świata anime? Jeśli tak to do jakiego?
Do wykreowanego przez siebie ; ).
Corgar Frizz
17-08-2008, 01:06
Czy ja wiem czy chciałbym... może na jakiś czas. Napewno nie na zawsze. A jak miałbym wybrać świat to myślę że świat Bleacha byłby w sam raz.... w normalnej postaci dalej byłbym zwykłym szarym Corgarem... a z drugiej strony shinigami który bez mrugnięcia używa Kidou z poziomów 100+.
Dziwnie trochę się gada o takich fantazjach... zwłaszcza jak pytanie zadaje Mystlich ;p
Edit. Grocix nowy avatarek widzę ;p ale tamten był lepszy...
Corgar Frizz
Co do swiatow, szczerze mowiac to ja chyba najbardziej chcialbym sie znalezc w tym z ZnT :<
Pi eS
Jak sie nowy avatar podoba?^^ Tym razem C.C.
@Edit up
Niee, z ta postacia laczy mnie ta sama pasja... PIZZA!
@Edit dwa
Nadrobilem zaleglosci z SE (19 ep, nic ciekawego) i Ikkitousen (3 epy, ilosc cyckow i majtek starczy do konca wakacji...)
@Edit tszy (zeby nie bylo ze nabijam posty)
Wie ktos kiedy ma smigac anime-planet?:<
Corgar Frizz
17-08-2008, 01:15
Mnie pasją łączy z Choujim.... ale tego gru... ciiii dobrze zbudowanego shinobi nie mam zamiaru do avataru dawać.
Od paru dni chce zmienić avatar, ale anime-planet nie działa a do podpisu ciężko będzie coś dobrać.
A w Soul Eaterze zaczyna się rozwijać akcja... epek widziałem ale wersje RAW i do tego polskich napisów jeszcze nie było... więc niewiele zrozumiałem. Pare słów+tyle co się domyślam ;p Ale podobała mi się walka wersji Chibi postaci ;p
Corgar Frizz
Slayers! :D
Slayers! :D
Gratulacje! Swoim postem nakłoniłaś mnie do obejrzenia tego anime ; P. Tzn. podoba mi się z nazwy i, doczytane, z opisu ; P. W każdym razie dziś kończę Aira i zaczynam Slayers.
Mystlich
17-08-2008, 07:02
Co do swiatow, szczerze mowiac to ja chyba najbardziej chcialbym sie znalezc w tym z ZnT :<
Szkoda, że nie możemy sobie podać ręki, bo ja tak samo bym chciał:D
Gratulacje! Swoim postem nakłoniłaś mnie do obejrzenia tego anime ; P. Tzn. podoba mi się z nazwy i, doczytane, z opisu ; P. W każdym razie dziś kończę Aira i zaczynam Slayers.Co jak co, ale zawsze myślałem, że Slayersy w Polsce są dość znane. Leciały bodajże równolegle z Dragon Ballem na RTL7. Tłumaczenie było nawet w miarę znośne w porównaniu z oryginałem. ;p
Anyway wybór dobry, bo i anime niczego sobie.
Świat w którym chciałbym się znaleźć? Woah... za dużo by tego wymieniać. Właściwie w żadnym na stałe, ale po trochu w każdym, gdzie występują magowie - czemu by nie? ;)
@Grocix
fajny avatar z C.C , C.C+Pizza kojarzy mi sie z hentaiami bo ost. widziałem pare zaczynających sie od tego jak je pizze :3
@myst
może świat SE?
@--
mnie z Mizuru-chan z R+V łączy wspólnie lubienie deszczu,śniegu,lodu i nie lubienia opalania ^^...
Naruto, Bleach i ewentualnie FMA
Hum Co do swiata tylko i wylacznie Seiren ;p (z Girls bravo ofcoz) no jak powazniejsze to chyba te z ikkitousen ;p
Ok, to ja mam requesta na jakies krotkie (do ok. 20 odcinkow), fajne anime akurat na niedzielne popoludnie ;) Tematu pozadanego brak.
Ekhm, czy ty przypadkiem... nie przesadzasz? ;>
Avka takiego fajnego zmieniłeś, już nie mam po co patrzeć na twój profil...
Hmm... Gdzie znajdę Claymora na necie (mogą być ang sub)? Bo na Yoh TV skończyłem bodajże na 15 odcinku. Więcej ni ma :( Kończy się na pakcie przymierza tych czterech ciziek. Btw. coś jeszcze w realiach średniowiecza? Claymore mi się spodobał. ^^
@down
Bo wcześniej nie były blokowane gify. I wtedy właśnie ludzie sobie poustawiali. Teraz blokada i sobie możesz chcieć ;)
Illya_von_Einzbern
17-08-2008, 14:03
Grocix to jakiś niezdecydowany dzieciok że tak ciagle zmienia avka... ja miałem taki jeden fajny , ale jak go ustawiłem to nie działał bo GIF , a na tibia.pl widziałem jak inni mają gif wtf. :o
http://img521.imageshack.us/img521/5960/1182470245790ao1.png
Ahrrhhhrhrhrrhrrrrr, Nadrrr, tamtego juz nie mam bo mi dysk padl :<
Dobra, obejrzalem 1 ep ef - a tale of memories, fajne, ale duzo oryginalnego sposobu animacji, ktory jednak mnie troche meczy :P No ale zobaczymy jak bedzie dalej.
Ok, to ja mam requesta na jakies krotkie (do ok. 20 odcinkow), fajne anime akurat na niedzielne popoludnie ;) Tematu pozadanego brak.
Mam coś ale ma tylko 4 odcinki... :3
Petshop of horrors. W całości dostępne na Youtube tutaj:
link (http://www.youtube.com/watch?v=xnoFrGOI80c&feature=PlayList&p=A388D20F28EE8BC5&index=0&playnext=1)
Ewentualnie zrób sobie maraton filmów ghibli ;)
PS. Przypomniało mi się. Jeżeli jeszcze tego nie widziałes, to polecam Ergo Proxy. Dostępne na kreskowki.fani.pl
Z Ergo Proxy skonczylem na bodajze 4 odcinku, kiedys skoncze :) Film Ghibli z mojej kolekcji do obejrzenia zostal mi jeden, Szept Serca. A anime wole jednak ogladac z angielskimi napisami. Zaczalem ten ef i moze byc, zobaczymy jak sie rozwinie akcja. Tego petshopa obejrze kiedys jak bede miec chwilke, dzieki za tytul.
Ahrrhhhrhrhrrhrrrrr, Nadrrr, tamtego juz nie mam bo mi dysk padl :<
Bullshit, gdy wrzucasz avka na forum to się zapisuje. Nie wymiguj się, już ja go znajdę! :P
Hmm... Gdzie znajdę Claymora na necie (mogą być ang sub)? Bo na Yoh TV skończyłem bodajże na 15 odcinku. Więcej ni ma :( Kończy się na pakcie przymierza tych czterech ciziek. Btw. coś jeszcze w realiach średniowiecza? Claymore mi się spodobał. ^^
Kreskowki.fani.pl
Zalgadis
17-08-2008, 21:22
Gratulacje! Swoim postem nakłoniłaś mnie do obejrzenia tego anime ; P. Tzn. podoba mi się z nazwy i, doczytane, z opisu ; P. W każdym razie dziś kończę Aira i zaczynam Slayers.
Slayers jest całkiem fajne, polecam Ci je.
ps. Naruto anime rzondzi i owni wszystko.
Edit@
Tak w ogóle ile już odc. Anime naruto wyszło? :D
Przestałem na 30 shippuddenie oglądać chyba :D
Starcza demencja?
@top
Ja się wezmę chyba za Slayers :P
anty-narutowy-hide!
jeśli już o tasiemcu byłą wzmianka to jak dla mnie to jedna z najlepszych scen w Naruto Shippuuden xD guess why:
http://img160.imageshack.us/img160/4161/hikwanimetp5.jpg (http://imageshack.us) wydaje mi się czy kakuzu ma tu czerwone białko oczne?
@zagl.
71 od koniec fillerów i tyle jest aktualnie
22ep.SNS II...i zaraz skończę tą wspaniałą dla mnie serie ^^...może prócz WR weźmie sie na poważnie za Sumomomo momomom ep. 2 xD?
Mystlich
17-08-2008, 22:18
Dam komuś notkę jak mi powie, gdzie oglądać Clannad bo na Wbijam.pl chciałem 2 odc. zobaczyć a tu klapa :/
anime online info/kreskowka fani/kreskowka pl
@down
ehh....trzeba umieć szukać d'oh...
Niestety miałem ten sam dylemat z Clannadem- większość serwisów korzystała z jednego uploada, który został skasowany. Ja zadowoliłem się angielskim tłumaczeniem wpisując na myspace.tv Clannad xx.
Illya_von_Einzbern
17-08-2008, 23:38
Ja się wezmę chyba za Slayers
Oh blzzz tylko nie Slayers ... czemu all idą to ogladać ... stare i kończy się zawsze tym że ona strzela tom swoją smoczą kulke...
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218747954740.gif
Quezacoatl
18-08-2008, 00:09
Zdziwiłbyś się ile mang przeczytałem przewidując zakończenie... Nawet pod koniec Death Note już byłem pewien jak się skończy. A samo Slayers jest dobre jako komedia z elementami rozwalanki. Smoczą kulkę można przeboleć.
Skonczylem "ef - a tale of memories.". Ladne, podtrzymujace na duchu anime. W polowie serii spodziewalem sie zakonczenia podobnego do tego ze "School Days", takze koniec mnie milo zaskoczyl (bo i postacie sympatyczne). Mysle, ze warunek "na niedzielne popoludnie", spelnia w stu procentach.
P. S.
Kiedy ma zaczac dzialac nowe anime-planet?:<
@Down
Zeby miec dostep do porownan i recenzji oraz zeby moc uporzadkowac obejrzane anime.
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 00:17
Zdziwiłbyś się ile mang przeczytałem przewidując zakończenie... Nawet pod koniec Death Note już byłem pewien jak się skończy. A samo Slayers jest dobre jako komedia z elementami rozwalanki. Smoczą kulkę można przeboleć.
Enuff of Slayers! Ja nie przebole smoczej kulki , to tak jakby przeboleć DBZ cało...
I wiesz co?
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218149641047.jpg
P. S.
Kiedy ma zaczac dzialac nowe anime-planet?:<
A poco ci to
Illya wiesz co?:
http://img141.imageshack.us/img141/4750/repostrb0.jpg (http://imageshack.us)
http://img225.imageshack.us/img225/5954/complexns9.jpg (http://imageshack.us)
Oh blzzz tylko nie Slayers ... czemu all idą to ogladać ... stare i kończy się zawsze tym że ona strzela tom swoją smoczą kulke...
Właśnie dlatego. To jest starocie i ogladają to głównie ludzie którzy mają do tego sentyment, bo jako dzieciuchy to uwielbiały. Sama byłam takim dzieciuchem, który był zachwycony tym, że wreszcie coś, poza Gumisiami i hi-manem, jest osadzone w realiach fantasy :p
Nie wszystko co trywialne jest złe i nie wszystko co ambitne jest dobre ( a tak, odwazyłam sie na takie stwierdzenie po obejrzeniu niektórych filmów i sztuk teatralnych, o których wspominać nawet nie będe, bo jeszcze kogoś zaciekawi a później będą cierpiec). Czasami lepiej się oderwac od wszystkiego i zanurzyć w idiotyczność i przewidywalność.
Tana czy to nie powód dla którego N.Wybielacz,OP, jest popularne? ;> [ost.zdanie]
'Proste jest kawaii' xD?
A pamięta ktoś Jeszce jak to by?.... Magic Knight Rayerth? była tam scena z moją 1 sceną ecchi ^^..
albo Samuraja Yaiba? [jakoś tak] ahh...co to były za anime puszczane w Polsce
Tana czy to nie powód dla którego N.Wybielacz,OP, jest popularne? ;> [ost.zdanie]
'Proste jest kawaii' xD?
A pamięta ktoś Jeszce jak to by?.... Magic Knight Rayerth? była tam scena z moją 1 sceną ecchi ^^..
albo Samuraja Yaiba? [jakoś tak] ahh...co to były za anime puszczane w Polsce
Ja się nie wypieram tego, że lubie i wybielacza i naruto i inne talatajstwo, których najbardziej ambitnym przesłaniem moze być 'przyjaźń jest dobra', 'powinno sie jesc marchewki' czy tez 'nie wysmarkuj nosa w cudzy rękaw'. Proste, lekkie, przyjemne. Ważne by się w tym nie utopić i nie sięgać po rzeczy lepsze.
Co do starych przebojów z rtl, rtl7 i siódemki... nigdy nie lubiłam Magic Knight Rayerth. Widziałam pare odcinków i jako dzielna podfruwajka stwierdziłam, że to zbyt dziewczyńskie dla mnie :p To samo sie tyczyło Ryserzy Zodiaku (z każdym odcinkiem chciałam udusić Atene. Dlaczego tego nie zrobili?! Byloby o wiele prosciej!).
Za to pamiętam i ciągle mam sentyment do takich tytułów jak Soul hunter,Tajemnicze złote miasta, Yataman czy Samurai Pizza Cats. Zwłaszcza te dwa ostatnie to szczyt braku jakichkolwiek ambicji, ale spełniały swoje zadanie - rozśmieszały i zapewniały pozywkę dla nieletniego mózgu pełnego głupot ;)
Heh przed chwila skończyłem ogladać "Myself, Yourself".
Chciałbym abyście mi podali fajne anime tego typu. Jak by co "Kanon" już też widziałem...
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 08:52
to oglądałem na rtl7 i 7mce ... np rycerze zodiaku -> po dziś dzień niewiem jak się skończyło ale mam bardzo dobre wspomnienia z ostatnich chwil kiedy to widziałem , mianowicie on biegł po schodach usypanych różami którego kaleczyły itp aż wkońcu upadł i ginoł w męczarniach. Chyba jedyny powód dla którego dobrze pamiętam Rycerzy Zodiaku -> złe zakończenie :D
Putting up a fight Rayza? No to płacz!
http://img519.imageshack.us/img519/1227/1218906366035da6.jpg
To ja, zeby zejsc z offtopu, zapytuje gdzie mozna obejrzec Higurashi no naku Koro ni, bo na veohu wyskakuje 50 stron z wszystkimi jezykami (chyba nie rozroznia slowa "english"), a na megauploadzie niestety nie mam JESZCZE premiuma. Takze za wszelkie wskazowki bylbym wdzieczny, a preferowany jezyk to angielski :)
@Down
Nie mam mozliwosci na tym komputerze.
To ja, zeby zejsc z offtopu, zapytuje gdzie mozna obejrzec Higurashi no naku Koro ni, bo na veohu wyskakuje 50 stron z wszystkimi jezykami (chyba nie rozroznia slowa "english"), a na megauploadzie niestety nie mam JESZCZE premiuma. Takze za wszelkie wskazowki bylbym wdzieczny, a preferowany jezyk to angielski :)
Torrenty...
Po obejrzeniu kilku ciekawych komedii mam ochotę obejrzeć coś podobnego do fooly cooly(flcl, furi kuri). Wiem, wiem trudno sklasyfikować to anime, ale znacie może coś co banie ryje i ma porytych bohaterów?(może byc ecchi)
Do Illi
http://img145.imageshack.us/img145/5/comeonyr7.jpg (http://imageshack.us)
http://img145.imageshack.us/img145/6655/punchtx5.jpg (http://imageshack.us)
http://img71.imageshack.us/img71/5381/16330654533a33290f7cosp4.jpg (http://imageshack.us)
http://img149.imageshack.us/img149/2443/painie0.jpg (http://imageshack.us)
@Tana
jak dla mnie ich motyw jest typu 'dobro zawsze zwycięża' 'przyjaźń to największa siła'..
Ja lubiłem MKR takie 1 anime typu Shonen...prócz DB..Rycerzy,bo to byłby koniec serii :D...
@--
Jakie było zak. Rycerzy? bo nie pamiętam...
Corgar Frizz
18-08-2008, 14:39
Dla wszystkich którzy mają problemy z megauploadem..... ja nie posiadam premiuma na megauploadzie. A to jest screen z pewnoge programu którym ściągam z megaupload :
http://images23.fotosik.pl/265/7a36a69f6f0ed757.jpg
nieźle co? A w sumie jest tego z 6-7 razy tyle co widać... a czasem ściągałem po 2-3 dni bez przerwy. Z max prędkością i bez czekania na kolejny plik.
A sposób którego używam jest w tym poradniku:
################################################## ###################################
Do dzialania tego sposobu bedzie nam potrzebna przegladarka internetowa AOL oraz konto mailowe na www.aol.com.
OK. Do roboty . Caly proces zaczynamy od pobrania tego pliku z serwera bez limitow [ waga ok. 65mb ] :
->> GIGASIZE.COM ->> http://www.gigasize.com/get.php/3197074027/AOL_9.0*****
->> FILES.TO ->> http://www.files.to/get/283470/9z62oo5iy0
->> RAPIDSHARE.COM ->> http://rapidshare.com/files/120813162/AOL_9.0*****
HASLO DO ARCHIWUM: rapidmajster .
Zalecam sciaganie przegladarki z tego linka, wiekszosc przegladarek AOL dostepnych w necie jest juz zaktualizowana do nowszej wersji
Gdy juz go pobierzemy , zabieramy sie za jego instalacje.
*Zaczynamy - postepujemy krok po kroku jak w opisie:
Lub pobieramy VIDEOTUTORIAL ->> http://odsiebie.com/pokaz/161346---4390.html , haslo: rapidmajster (waga ok.40mb)
1. Odpalamy instalacje - klikamy "YES",
2. Nastepnie w oknie klikamy w "NEW MEMBERS",
3. Nastepnie wybieramy "EXPERT SETUP",
4. Klikamy w "ADD LOCATION",
5. W polu wpsiujemy cokolwiek ( ja wpisalem "komp" ),
6. Nastepnie dajemy dwa razy "NEXT",
7. Wybieramy opcje " HOME NETWORK" i dajemy "NEXT",
8. Po dodaniu lokacji klikamy w " Sing On to AOL Now "
WAZNE!!!
W tym momencie program poprosi nas o podanie danych do konta mailowego, ktore musimy sobie teraz zalozyc.
Wbijamy na www.aol.com -> klikamy w " Get Free AOL@mail " ( po prawej stronie ), i wypelniamy wszystkie pola. Dane nie musza byc autentyczne i poprawne ale kod pocztowy tak . W okienku "POSTAL CODE" musimu podac autentyczny pieco cyfrowy kod z USA - ja podalem taki "34229", jesli nie bedzie chcial wchodzic to poszukajcie na googlach kodow pocztowych USA .
9. Ostatni krok to podanie wlasnie naszego nicku i hasla z wczesniej zalozonego maila na aolu.
Gdy juz to zrobimy odpali nam sie przegladarka AOL.
* JAK KORZYSTAC:
Zabieramy sie za sciaganie przy pomocy przegladarki AOL;
1. Odpalamy przegladarke AOL,
2. Zrzucamy ja sobie na pasek,
3. Otwieramy przegladarke z ktorej korzystamy na codzien np. opera, IE, firefox itp,
4. Wklejamy do niej ( nie do AOL !!! ) link do interesujacego nas pliku i zaczynamy sciaganie,
5. Gdy sciagniemy juz parta, musimy wylaczyc przegladarke AOL,
>>WAZNE<< pod zadnym pozorem nie mozemy dopuscic do konca aktualizacji, musimy szybko kliknac "FINISH LATER" - poniewaz bo aktualizacji sposob moze nie dzialac poprawnie:)
6. Teraz ponownie odpalamy przegladarke AOL i powtarzamy pokolei punkty .
poradnik z darkwarez.pl
################################################## ################################
Linki do stron na których są kolekcje anime na megaupload są w 1 poście tego tematu.
A ciekawy jestem czemu dobro zwycięża.... zło ma więcej pieniędzy, prawie żadne normy moralne ich nie ograniczają, prawo też mają gdzieś.... więc nani? Czemu zawsze przegrywają....
@Woyas. Lucky Star zobacz. Postacie są naprawdę szczególne... i życiowe takie ;p Naprawdę polecam. Rayza też
@Illya: Ty chyba nie lubisz anime z słabą kreską? A nie wiesz co tracisz.... bo czasem stare anime jest naprawdę warte obejrzenia.
Corgar Frizz
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 15:02
@Illya: Ty chyba nie lubisz anime z słabą kreską? A nie wiesz co tracisz.... bo czasem stare anime jest naprawdę warte obejrzenia.
Ano nielubie , bo widzisz , ja zadowolony z anime nie jestem tylko fabuła czy tylko comedia , wszystko się składa w jedną całość a wyglad to ponad 1/3.
Rayza jemu nie dasz rady , poddaj się.
http://img102.imageshack.us/img102/5876/1219063903205sd5.jpg
Dobra , trzeba to chyba roztrzygnąć jakoś na serio , tak bez końca... nawet HP se nie wyznaczyliśmy! to trzeba coś zagrać o najwyższa stawke!
http://img102.imageshack.us/img102/8226/1218907869108wv1.jpg
Corgar Frizz
18-08-2008, 15:20
No muszę się z tobą zgodzić.... U mnie anime jak jest w roździelczości HD odrazu wydaje się lepsze...
To tak jak z Crysisem... Bez mocnego kompa Crysis jest tylko przeciętną grą. A jak się ustawi grafę na full to natychmiast staje się 3x ciekawszy.
BTW. Bardzo fajne to Monoponi. Ciekawe czy i gdzie można to kupić
Corgar Frizz
teraz ja :D
http://img225.imageshack.us/img225/2172/tentahd3.jpg (http://imageshack.us)
http://img74.imageshack.us/img74/3817/finaet2.jpg (http://imageshack.us)
albo wersja 18+ : D
http://img50.imageshack.us/img50/7650/bdqk4.jpg (http://imageshack.us)
Corgar Frizz
18-08-2008, 15:28
Jako bardzo stronniczy sędzia przyznaje prowadzenie w walce Rayzie. Bad Touch Atack'owi chyba nikt sie nie oprze...
Corgar Frizz
Pozostaje jeszcze Teh Shoo attack!
http://tana.pctweak.net/samiemack.gif
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 16:18
OHohohoho , ktoś się postawił. Zaczne od tego że już się uodporniłem na powtarzalne ataki które praktycznie w każdej mandze się pojawiaja ( normal hit in tha face ) a zaraz Rayza dozna największego upokorzenia i klęski.
Ready...
http://img401.imageshack.us/img401/1664/1219037462851cb2.jpg
...Steady...
http://img177.imageshack.us/img177/2866/1218725138038hx4.jpg
Go!
http://img399.imageshack.us/img399/1162/1218727066626sj6.jpg
...tak wiem że nie jesteście kreatywni. :3
Corgar Frizz
18-08-2008, 16:36
Ohh.... no Illya zownowałeś Rayzę... biedny się pozbierać nie umie. Co tu mu zrobiłeś... jesteś okrutny.
A żeby nie było offtopu to:
Zna ktoś jakieś anime w klimatach Higurashi ni naku karo ni/kai ?? Bo kończę 2 serię, a 3 jeszcze nie wyszła. A bardzo mnie to wciągło.
Edit. Zaraz chyba będzie kontratak...
Corgar Frizz
@llya
http://img235.imageshack.us/img235/4692/ffwg0.jpg (http://imageshack.us)
ale mimo to:
http://img129.imageshack.us/img129/9383/obiwanbutelkaqe0jd4.gif (http://imageshack.us)
@top
wie ktos w które dni wychodzi to love ru?
@down
mi chodziło o anime....
URUSAI! URUSAI! URUSAI!
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 17:59
wie ktos w które dni wychodzi to love ru?
Niemam pojęcia ale tak trudno raz na dzień looknąc na strone onamanga? :]
Co do Rayzy battle
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218964445435346d.gif
Btw troche żal patrzeć na powtarzające się twoje imgi z zmienionymi przez ciebie podpisami które nie są dość .... ^^
..::QRAS::..
18-08-2008, 18:33
http://img60.imageshack.us/img60/1681/fmadance11067853079638cg.gif
Quezacoatl
18-08-2008, 19:06
Love ru? Słyszałem, że to anime wychodzi co tydzień... ale który dzień...
Może ktoś polecić coś w stylu Mahou sensei negima, może być bardziej brutalne ale chciałbym żeby zachowało charakter ecchi.
PS
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/Inne/ROFLcopter.gif
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 19:07
Opanuj się QRA$ , aż takie offtopy nie przechodzą!
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219067432435.jpg
@Illya
http://img139.imageshack.us/img139/3097/clannadbl3.jpg (http://imageshack.us)
http://img139.imageshack.us/img139/4236/beztytuubl9.jpg (http://imageshack.us)
@Qras
Jak ty takiego offtopa dajesz to....
http://img164.imageshack.us/img164/8656/funnyyachirudu4.jpg (http://imageshack.us)
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 22:29
Oco chodzi z tymi non-animu pics?
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218596220151.jpg
Mystlich
18-08-2008, 22:35
Rayza wyślij mi na PW skad masz zdjęcia to z przyjemnością Ci pomogę :DD
Jestem po twojej stronie :]
Za to,że mi pomogłeś masz + zarówno tutaj jak w komentach;)
Thx..;)
Corgar Frizz
18-08-2008, 22:45
Niestety ale Illya sam robi wszelkie obrazki jakie wstawia do tego topicu...
Corgar Frizz
Mystlich
18-08-2008, 22:49
@up
Oooo....jeśli tak to nawet i lepiej xD
A pozatym sam rysuję mangę a wy?;>
EDIT:
Corgar czy te "Pipiru"(w twoim podpisie) nie jest przypadkiem z jakiejś piosenki? Bo jeśli tak to podaj tytuł;>
EDIT:
Corgar czy te "Pipiru"(w twoim podpisie) nie jest przypadkiem z jakiejś piosenki? Bo jeśli tak to podaj tytuł;>
Jest to z anime
Club to death angel Dokuro Chan.
Nie pamiętam japońskiej nazwy
Corgar Frizz
18-08-2008, 23:01
Ja kiedys probowalem rysowac ale sredno mi szlo.... oczy calkiem calkiem mi wychodzily, ale to niziutki poziom. Jak mialem jakas postac przerysowac to tez jakos znosnie... ale juz postacie rysowane z glowy... lepiej bez komentarza.
A pipiru piru pochodz z Bokustatsu Tenshi Dokuro-chan. Takie zabojcze anime. Jak masz troche wolnego czasu zobacz bo ma tylko 7 epow, a jest zabojczo smieszne.
Illya, Rayza.... Troszke ciezko mi to mowic, ale przystopojcie troche z tymi obrazkami bo robi sie bajzel troche, a same obrazki tez troche waza... jeszcze troche a 2-ga wojna obrazkowa przerodzi sie nam w 1-wojne ogolnoobrazkowa... a globalnych konfliktow chyba nikt nie lubi... wkroczy nam tu wtedy jakies USA czy inne ONZ ( modek ) z misja pokojowa... i co? Usunie 1000500100900 postow. A chyba nie chcemy miec mniejszego tematu niz TORG?
Corgar Frizz
@Myst
Z googli ;>...i to chyba z hirugashi no naku koro ni [yay! nauczyłem sie tego tytułu na pamięć xD]
@---
Pyt: czy tak czcionka jest:
Corgar 22:48:34
twoja jakaś taka krfafa
Corgar 22:48:44
jakby kota zarżnęli
taka?:
http://img229.imageshack.us/img229/8439/64858384ti4.jpg (http://imageshack.us)
@Illya
to wina Qrasa....
-dobra skasowałem to-
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 23:04
Odkad dawałem obrazki z mangi której zapomniałem nazwy nie zmieniałem ani jednego obrazka , tzn już długo.
A tera sio odemnie.
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219037852930.jpg
Corgar Frizz
http://forums.dota-allstars.com/index.php?showtopic=115955
Większość bierze stąd.
Mystlich
18-08-2008, 23:07
@Rayza
Nie no THX jesteś wielki.....kolejny + ode mnie ;]
Dobra lece oglądać anime i trochę we Flyffa pograć.
Corgar Frizz
18-08-2008, 23:09
Rayza... w/g mnie do Higurashi no naku koro ni bardziej pasuje czcionka nr.2 z tego obrazka. Zreszta niech inni stwierdza kto ma racje.
http://images37.fotosik.pl/2/496e2eb0eb49a459.jpg
I od teraz troche wiecej tekstu mniej obrazkow.... bo nam sie niedlugo zrobi obrazkowy temat.
A teraz ranking 5 najwiekszych spamerow
Rayza 248
Illya_von_Einzbern 215
Hazuma 167
Grocix 141
Corgar Frizz 98
Yatta! Jestem w rankingu... ale ja nie spamuje i wszystkie moje posty maja wysoka wartosc intelektualna
Corgar Frizz
Dobra na koniec wojny obrazkowej obrazek xD [taki z nudów,pomińcie ten palec]
http://img232.imageshack.us/img232/961/clannad12040zu4.jpg (http://imageshack.us)
miałem na mysli czy wygląda jak zarżnięty kot...
Illya_von_Einzbern
18-08-2008, 23:17
http://forums.dota-allstars.com/inde...owtopic=115955
Większość bierze stąd.
Nie biore tylko Brałem , i nie większośc , to na pewno.
Dobra lece oglądać anime i trochę we Flyffa pograć.
Taaak my wiemy co tak naprawde robisz...
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218576364886.jpg
A mi się podoba alternatywa obrazkowego tematu bo serialnie powtarzacie się , przeczytajcie swoje posty sprzed kilku stron...
@edit
Moge wam zagwarantować że bardziej nudni już być nie możecie.
Mystlich
18-08-2008, 23:30
A sorrry cóż ja bym był gdybym nie dał nagrodę za pomoc:
Dla Nadrila:
http://i151.photobucket.com/albums/s137/8bit151/catbus.jpg
Dla Rayzy:
http://img53.imageshack.us/img53/7083/1152274174741cb2.th.jpg
Wiem, że nei dotyczy anime/mangi ale trzeba coś za cos dać co nie?:D
P.S. Znalazłem fajny obrazek, który by nas ogólnie przestawił(właściwie tylko 5 w tym i ja) ale nie wiem.....
USA, ONZ, CIA, FBI, KFC i inne McDonaldsy czuwają. Obrazkujcie sobie, tylko sie nie rozbestwiajcie za bardzo (starajcie sie ograniczac w wielkosci, zeby nie musialo skalować obrazków) i trzymajcie temat... a przynajmniej stwarzajcie wiarygodne pozory ;)
Quezacoatl
19-08-2008, 12:41
Coś dla fanów Bleach, a przynajmniej dla tych co pamiętają pierwszy opening z tej serii.
http://www.youtube.com/watch?v=OG1jZI2ZH4M
A tu oryginał...
http://www.youtube.com/watch?v=BmAowchIlyg
man..it's so old.....:P ja 1 raz jak kiedys zobaczyłem kumpele Księżniczki myślałem ze to facet xD ale opening jest taki fajny jak to:
http://img81.imageshack.us/img81/6159/paczyv7.jpg
Illya_von_Einzbern
19-08-2008, 14:39
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219101332584-2.jpg
Podreczyć Rayzeee
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219053665120-2.jpg
I pomyśleć co by obejrzeć po wspaniałym Lovely Complex.
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1215640911327.jpg
Siódmy odcinek ZnT obejrzany... ujdzie. ;p Przynajmniej z całą pewnością lepszy od szósteczki.
Jako że Eclipse nadal ma zaległości w tłumaczeniu serii, a strona Osu! przestała działać w tym tygodniu, zapodaję linka: http://tracker.anirena.com/download.php?id=12148
-----
Co do pierwszego openingu Bleacha - aż mi się łezka w oku zakręciła. Boże, kiedy to było... ;)
Corgar Frizz
19-08-2008, 15:12
Taaa.... dawne czasy. Wtedy jeszcze do gimnazjum chodzilem...a bleacha sciagalem w najmniejszym dostepnym chyba rozmiarze.... 40mb/odcinek. Pamietam tez ze ten op bardzo mi sie nie podobal. A teraz wydaje mi sie taki wypasny... chyba sie starzeje.
Co do wybielacza... dalej leca fillery? Pamietam jeszcze jak pierwszy raz ogladalem Bleacha ( bo ogladam go 3x).... ogladalem na laptopie 3 albo 4 odcinek, chcialem siegnac po szklanke z coca-cola i mi sie na laptopa wylalo -.- Ale szybka interwencja, a naet tak szybko ze udalo mi sie gniazdo zasilania wyrwac... ale zadnego spiecia nie bylo a laptop zyje do dzisiaj. I oczywiscie jak rodzice przyszli to ja bylem w swoim pokoju, odrabialem lekcja a o laptopie nic nie wiedzialem ;p
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++
Offtop: Gra ktos w LineageII? Bo szukam serva z niskim rate, ale zeby mana potiony byly w sklepach, a Soulshot'y nie do kupienia w sklepie... Szukalem troche ale znalazlem z Xp x 25 a troszke duzo... zna ktos taki serv?
Corgar Frizz
Quezacoatl
19-08-2008, 16:00
W wybielaczu chyba cały czas fillery... kiedyś oglądałem anime ale po tym jak zaczęli odbiegać od mangi olałem je i zostałem przy mandze. Żadnych fillerów a za to fajne chaptery z przeszłości ^^
Z Bleach anime robią to co zrobili z FMA >.> To tak jak z ekranizacją książki, nie należy dodawać rzeczy, których w książce nie było, nawet jeżeli film wydaje się być nudny bez powiewu zmian.
A co do openingu, wiem że stare, ale nostalgia rzecz fajna.
@illya
http://img214.imageshack.us/img214/3660/012axv1.jpg (http://imageshack.us)
@rothes
a pamiętasz ten op. jak ktoś [gin?] obejmuje po szyi Ragniku co to był za op. Blicza ? :p kojarzysz...
@Frizz
ja rok temu [ta wakacje] obejrzałem pierwsze 20 odc. na raz taki byłem zafascynowany...
@--
heh,zawsze op. podobają sie po skończeniu serii/lub po którymś tam razie? xD
polecicie mi jakąś fajną komedie ecchi? ;)
Corgar Frizz
19-08-2008, 17:00
Green Green, jesli widziales to Kanokon ale to bardzo ecchi ;p Mozesz tez zobaczyc He is my master.
Corgar Frizz
Illya_von_Einzbern
19-08-2008, 18:02
Już wiem , Wolf and Spice albo GIFT eternal rainbow. Chyba że oglądaliście ( w co bardzo wątpie po tym jak polecacie sobie lawky star ) i macie jakieś zastrzeżenia.
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1215629571020.jpg
p.s żalośnie robisz te swoje imgi rayza D:
Kanokon ale to bardzo ecchi
O to chodzi :D widziałem własnie jakiś amv na youtube, efekt taki że ściągam 1szy odcinek... Danke ;)
Corgar Frizz
19-08-2008, 19:41
Nudzi mi sie na chacie to sie zaczelem bawic w paincie.... wersje pomniejszone bo org rozmiary wygladaja okropnie ;p :
Blair
http://images47.fotosik.pl/2/c6a58b1edeb3b501.jpg
Soul
http://images35.fotosik.pl/2/8ae3d5b0d032ee75.jpg
Stein
http://images32.fotosik.pl/348/f9a24cbe8938a107.jpg
Corgar Frizz
dobra to teraz ja pokaże moje '3 rysunki' x]
http://img166.imageshack.us/my.php?image=kyubibydeidara12hv6.jpg
http://img292.imageshack.us/my.php?image=kakuzubydeidara12tu6.jpg
http://img141.imageshack.us/my.php?image=69984835ag9.jpg
odrazu mowie ze Deidara12 to ja na 1 obrazku jest dowod....
Mystlich
19-08-2008, 21:38
Jak narazie:
ZnT - 7odc.
Clannad - 1odc.
Jedyne co mi sie nie spodobało w ZnT to jedna rzecz(spoil!):
To, że Forquet został złapany już w następnym odcinku po odc. w którym dopiero sie pokazał :/
Dziś muszę sobie odrobić zaległości:)
@up
Fajne obrazki Rayza :)
dobra to teraz ja pokaże moje '3 rysunki' x]
http://img166.imageshack.us/my.php?image=kyubibydeidara12hv6.jpg
http://img292.imageshack.us/my.php?image=kakuzubydeidara12tu6.jpg
http://img141.imageshack.us/my.php?image=69984835ag9.jpg
odrazu mowie ze Deidara12 to ja na 1 obrazku jest dowod....
Uuuu, masz 12 lat :D
Uuuu, masz 12 lat :D
Hahaha 1 obrazek nie najgorszy ale 2 i 3 ..........byly (przepiekne/ironia) ;s
Takie pytanko dla fanow higurashi ile jest oavków ?? do tej wspanialej seri ??
Bo na stronce gdzies tam wyczytalem ze sa 2 aktualnie 0o ??
Hahaha 1 obrazek nie najgorszy ale 2 i 3 ..........byly (przepiekne/ironia) ;s
Takie pytanko dla fanow higurashi ile jest oavków ?? do tej wspanialej seri ??
Bo na stronce gdzies tam wyczytalem ze sa 2 aktualnie 0o ??
Słyszałem, że podobno ma być film...
Uhm... a teraz pytanie ode mnie. Czy wie ktoś może, gdzie znajde 15sto minutowe winter-special Di Gi Charat?
Nie moge ich nigdzie znaleźć http://img147.imageshack.us/img147/5518/onion09.gif
Jest jakaś różnica między winter special a christmas special? Znalazłem coś takiego, ale nieco dłuższe to od 15 minut. ;p
http://megavideo.com/?v=OPHW6RXE
No offense, ale wygląda to strasznie kretyńsko, jak ty to możesz oglądać? :P
Mystlich
20-08-2008, 17:00
ZnT - 9odc.
Clannad - 3odc.:p
Mam pytanie.....czy warto oglądać Green Green?
I jakie polecacie najśmieszniejsze anime :D
Pzdr.
Illya_von_Einzbern
20-08-2008, 17:00
Uhm... a teraz pytanie ode mnie. Czy wie ktoś może, gdzie znajde 15sto minutowe winter-special Di Gi Charat?
Nie moge ich nigdzie znaleźć
Wpisuj co popadnie na isohunt.com kilka mi wyskoczyło ale niewiem które chcesz , ew. zawsze możesz się poddać. :]
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218981545391.png
Mam pytanie.....czy warto oglądać Green Green?
I jakie polecacie najśmieszniejsze anime
Nie.
Genshiken/Lovely Complex/FMP.
Rothes http://img147.imageshack.us/img147/9451/onion25.gif
Dziekuje, dziekuje, dziekuje!
Jedno pytanie. Ma ktoś udostępnić wszystkie 13 odcinków Elfen Lied? Względnie, dobre, sprawdzone źródło do zassania serialu? (Nie jestem zainteresowany wersjami on-line). Byłbym dozgonnie wdzięczny... ; )
@EDIT:
@Down:
Ta, w tym wypadku jak i we wszystkich innych, które udało mi się znaleźć jest jakiś błąd. Tutaj to "error database". Nie działa. ; \ Szukam od wczoraj wieczora i widzę, że dorwać działającego Elfen Lieda to nie lada sztuka. xD
Corgar Frizz
20-08-2008, 18:30
Na tej stronce sa linki: http://cyber12.com/page-Elfen_Lied.html
I po raz kolejny pisze ze linki do stronek z anime sa w 1 poście tematu.
Wcześniej dałem poradnik jak sciagac bez limitow z megaupload. Jest 1 albo 2 strony wcześniej.
Corgar Frizz
http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=104100
http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=104100
Kyaaaaa! http://img147.imageshack.us/img147/6721/love.gif
Na tym linku skończyło sie moje moderowanie... Wizjia tylu tytułów dostepnych przez ftp skresliła całkowicie moje ambicje do ponownego zajmowania sie forum ;)
ma ktos stronke z napisami do Suzumiya Haruhi no Yuutsu, bo ja jakos nie potrafie czegos takiego znalezc ;/
edit: dobra juz sobie znalazlem :), teraz to tylko sobie zassac reszte odc i bydzie git :)
Corgar Frizz
20-08-2008, 21:16
Ahh my Godness.... www.animesub.info... ogladac anime i nie znac polskiego serwisu z napisami do anime.....
BTW. TO tez jest w 1 poście.
Ogłoszenie... pewno i tak nikt tego nie przeczyta.
Potrzebujesz napisy? Strone z linkami do Anime? Wszystko jest w 1 poście w tym temacie.
Corgar Frizz
Tak wiec... Skonczylem obydwie serie o Hinamizawie ;) Pierwsza pozostawila u mnie olbrzymi niedosyt z powodu wielu niedokonczonych watkow, no ale druga to poprawila. Poza tym, pierwsza jest o wiele bardziej powazniejsza i mroczna, aczkolwiek denerwowalo mnie to, ze jest to kilka historii niepolaczonych ze soba (chociaz w drugiej serii okazuje sie ze jednak polaczonych). Oprocz tego irytowalo mnie, ze w pierwszej polowie pierwszej serii Keichi ginal co praktycznie 4 odcinki. Biale, bo mini spoiler.
Teraz obejrze zachwalany przez Illye Lovely Complex, ciekawe co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Ahh my Godness....
Prawdziwy maniak walnąłby "Aa! Megamisama!" ;3
A zastanawialiscie sie kiedys jak powinna wygladac PRAWDZIWA strona z anime? Tak!: http://img156.imageshack.us/img156/5053/funov6.jpg (http://imageshack.us)
/img156/funov6.jpg/1/w1680.png (http://g.imageshack.us/img156/funov6.jpg/1/)
Hrhrhr
Swoja droga, moze mi ktos powiedziec w jakim anime sa takie postacie?:
http://img352.imageshack.us/img352/7703/samolotud3.jpg (http://imageshack.us)
http://img352.imageshack.us/img352/7703/samolotud3.a952a5a43d.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=352&i=samolotud3.jpg)
Tj. takie dziewczynko-samolociki :O
Witam a wiec mam małe:) pytanko ma ktos dostep do higurashi no naku koro ni kai z polskimi subami ?? (potrzebuje bo niedawno wkreciłem ziomka w swiat anime ;p hrhr a on niezbyt z angielskim ;p) żeby nie bylo szukalem na roznych stronkach (serie już mam lecz po angielsku i napisow chociażby na napi projekt nie znalazlo ;/)
Corgar Frizz
21-08-2008, 09:31
www.animesub.info ?? Tam sa napisy no 100%... no chyba że usuneli od czasu jak ja higurashi oglądałem. Najlepiej ściągnij napisy w ASS. A zeby uruchomic napisy w ass zainstaluj CCCP ( Combined Cummunity Codec Pack) nazwa napisów i anime musi być taka sama żeby napisy się uruchomiły.
Corgar Frizz
@Hazu
A online jest na anime-online.info.pl ;)
Illya_von_Einzbern
21-08-2008, 12:57
Pierwszy odc. GIFT eternal rainbow zobaczyłem odrazu pomyślałem , wtf higurashi? Już się przez chwile bałem że to oglądam , ale jest fine. :D
No niepowiecie że na pierwszy rzut oka nie przypomina jej ni troche...
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/71863329fr5.jpg
Btw gra ktoś w Battlefielda 2142~?
@Up
Ja gralem :P Musze zainstalowac.
Ponawiam pytanie o te samolociki ;o
Swoja droga, moze mi ktos powiedziec w jakim anime sa takie postacie?:
Tj. takie dziewczynko-samolociki :O
To chyba nie jest żadna konkretna animka - poprostu jakis art. Ale poszukaj pod trendem 'Mecha musume' - może znajdziesz jakieś anime dla siebie ;)
wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Mecha_Musume)
Z tego co widze, to sprawdź "Strike Witches" i "Sky Girls".
@down
A właśnie że jest! http://img103.imageshack.us/img103/6972/onion91us1.gif
Illya_von_Einzbern
21-08-2008, 15:40
Ponawiam pytanie o te samolociki
Niema , poprostu niektórzy lubia loli i mecha za bardzo...
@Up
Ja gralem Musze zainstalowac.
Tak tylko pytałem bo fajna tapete znalazłem. :]
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218908232931.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219068718728.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219068742059.jpg
O żeż! Cos spieprzyłam. Juz naprawiam! Juz naprawiam!
Edit:
Cholera, nie naprawię. Przepraszam Grocix. T-T
http://img147.imageshack.us/img147/766/189bbdde1.gif
@down
Niechcacy durny moderator usunal 2 posty. A w sumie dokleił do innego posta, tyle ze nie wie, gdzie.
http://img147.imageshack.us/img147/766/189bbdde1.gif
Illya_von_Einzbern
21-08-2008, 18:15
O żeż! Cos spieprzyłam. Juz naprawiam! Juz naprawiam!
lolwut?
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218904435114.png
No to pisze od nowa! A mianowicie:
Obejrzalem 5 odcinek Lovely Complex i musze powiedziec, ze dawno sie tak nie usmialem przy anime :D Seiko-chaaaaaaan :3
Illya_von_Einzbern
21-08-2008, 21:23
No to pisze od nowa! A mianowicie:
Obejrzalem 5 odcinek Lovely Complex i musze powiedziec, ze dawno sie tak nie usmialem przy anime Seiko-chaaaaaaan :3
Ja mówiłem że tak bedzie , ludzie podąrzajcie za mną ! Słuchajcie się MNIE.
<Dies in a fit of joy>
...
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218747862868.jpg
uff...już po obejrzeniu 11 odc. CG [dziś obejrzałem 6 odc] najwidoczniej przedtem zrezygnowałem w momencie gdzie Jeszce głw. akcja sie nie zaczęła bo po 5-6 epie się rozkręca...I jest extra jak na razie ;D
kolejne anime typu dobry vs dobry [zależy dla kogo która str. jest dobra]
ehh... jak tak dalej pójdzie w niedziele skończę 1 serie :D
Dzieki za odpowiedz moi 2waj mili panowie lecz jak juz pisalem interesuje mnie tylko download bez rzadnej zabawy z kodekami ;p
(Prubowalem nawet guide booka czytalem lecz nic nie dalo ofcoz na kompie ziomka bo u mnie chodzi fine ;p)
Wiec ponawiam zapytanie z kad wziazc higurashi no naku koro ni kai (2seria) z polskimi napisami txt poniewaz mejne dude nie znac angielska) pozdro
z gory thx za pomoc hyh ;P
@Hazu
No to moze byc trudno :/ Swoja droga, kiedy wyjezdzasz?^^
Corgar Frizz
21-08-2008, 23:39
Ehhh... a ja dalej polecam www.animesub.info. Chcesz napisy txt to sciągnij napisy od Naraku_no_Hana. Pisze że napisy są w ass, ale po jakimś czasie Naraku dodał także w txt.
BTW. Myśleliście kiedyś że na tibia.pl jest syf? To patrzcie jakie tematy mają na torgu ;p :
Chusteczki higieniczne- rozmowy ogólne
Płyn do mycia naczyń - rozmowa ogólna.
Dr Oetker - Rozmowy Ogólnę Ofc.
Jakich prezerpatyw uzywaja wasze chomiki?
Udziec z kórczaka - przygotowanie.
Śmietana - rozmowa ogólna.
papier toaletowy-codzienny przyjaciel
Corgar Frizz
Po okresie prubnym czyt. 3 miechy czyli cos kolo grudnia ;p
(Kierasy mnie chwala wiec narazie wszystko idzie po dobrej drodze ;D)
Corg Thx za info o naraku ;p przydalo sie strasznie ;***********
Corgar Frizz
22-08-2008, 00:24
Ty mnie nie całuj bo to troszkę kontrowersyjne jest ;p
Brał ktoś udział w programie "wysyłkowego anime" na animesub.info? Bo w paczce anime jest całkiem sporo, a jedyny koszt jaki się ponosi to wysyłka do osoby kolejnej na liście. A sporo ciekawych pozycji można tam dorwać.
I pytam jeszcze raz, bo już kiedyś zadałem to pytanie. Kto jedzie na B.A.K.A?? Bo fajnie byłoby spotkać kilka osób z którymi już ponad rok się pisze o anime.
Ostatnio zaczęłem oglądać "Seto no Hanayome".... pierwsze wrażenie- zawiodłem się bardzo... ktoś mi powiedział że to lifeslice w stylu Lucky Star.. ja się nakręciłem, a okazuje się że to troszkę inny rodzaj anime. Parodii różnych gatunków anime tu jest sporo, ale w przeciwieństwie do LS'a parodie odnoszą się poszczególnych rodzajów anime, a nie konkretnych pozycji. Narazie widziałem 5 epów i jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego anime... Fabuła może trochę oklepana, gagi też, ale wykonanie jest super... Zwłaszcza jak San zacznie opowiadać o dumie syren... ten motyw jest niesamowity.
Corgar Frizz
Calowac bede dalej ;p nie mam sie czego wstydzic ;p gejem nie jestem hhih
Co do wys~ animca jutro sprubuje doczytac OCB
A na B.a.k.a nie ma szans bo w tym czasie bede uczestniczyl zapewne w jakims japonskim Cosplay party ;p hihihih
To moze pojde o krok dalej...
Kto za rok lub dwa chce poleciec do Japonii na 2 tygodnie? :> Cena = 3,5 tys. za przelot + minimum 7 tys. za pobyt :)
Narazie sa 2 chetne osoby :P
Z Toba wszedzie Tompiorku :*
To moze pojde o krok dalej...
Kto za rok lub dwa chce poleciec do Japonii na 2 tygodnie? :> Cena = 3,5 tys. za przelot + minimum 7 tys. za pobyt :)
Narazie sa 2 chetne osoby :P
Za rok lub dwa? Ależ wy dalekosieżne plany robicie ;)
Te dwa tygodnie to w ramach zwiedzania, jakiejs pracy, poleżakowania w gorących źródłach? Jak dobrze pójdzie i bogowie pozwolą (czyt. sesja pójdzie szybko i gładko), to może wybiorę się tam przed wami i narobię wam smaku jak wrócę.
Harajuku bridge, here I come! http://img292.imageshack.us/img292/8687/onionheadfake10ws6.gif
Hanndo90
22-08-2008, 02:42
Uwielbiam Elfen lied <3 Nyuu <3 Lucy <3 LD
22-08-2008, 07:56
Ostatnio obejrzalem Ergo proxy , fajna seria lecz jak dla mnie akcja dzieje sie dopiero od polowy przed tym jest bardzo nudno i nurzaco ...
A obecnie ogladam Eureka 7 33 odcinek i powiem ze milo sie oglada a glowny bohater to czasem ma glos oraz zachowanie jak naruto xD~!
Ostatnio obejrzalem Ergo proxy , fajna seria lecz jak dla mnie akcja dzieje sie dopiero od polowy przed tym jest bardzo nudno i nurzaco ...
Co racja, to racja, jednak Ergo Proxy to jedna z najciekawszych serii jakie widziałam. Ale i tak dalej sądzę, że Re-l Mayer robi sobie makijaż podbijając sobie oczy ;p
A obecnie ogladam Eureka 7 33 odcinek i powiem ze milo sie oglada a glowny bohater to czasem ma glos oraz zachowanie jak naruto xD~!
Eureka seven <3
Przeurocza, przesłodka i przefajna animka. Najbardziej podobała mi sie w niej niewinność i stopniowe rozwijanie fabuły. Nic nie jest oczywiste do samego końca :3
I pytanie ode mnie. Czy ktoś czytał jakiekolwiek one-shoty lub tankōbony Akiry Toriyamy? Ostatnio dorwałam sie do 'Kajika' i muszę stwierdzić, ze Akira nie może chyba wyleźć z tego, co przez tyle lat robił w Dragon Ballu, mimo że 'Kajika' powstał stosunkowo niedawno, bo w 1998.
Jest jakiś tytuł szczególnie warty polecenia?
Tana a wiesz ze bede tam przed toba ;p ??
Zeby offtopka nie robic Ikkitousen great guardians dalej ma ten klimacik co dragon destiny czy dali priorytet na fan serwis ?? ;]
W Great Guardians sie jeszcze dobrze akcja nie rozwinela, Ryofu stracila pamiec i takie tam :P
@Edit
Skonczylem Lovely Complex i prawde mowiac, polowa serii (poczatek i koniec) sa naprawde dobre. Srodek - mnie juz irytowal, czemu w wiekszosci tego typu historii glowny bohater musi byc tak ograniczony?
@Tompior
Tompiorku,i po co sie pytasz? ; > powinieneś' od razu kupić bilety 10 dla 'na najwięcej piszących' userów :D , albo choćby 3 xD
ja jestem gotów x3
@pyt
pamięta ktoś anime z Hypera bodajże z 2004r. gdzie ludzie walczyli Mechami w kosmosie,a asystentka głw. boh. miała kocie uszy?,a asystentka kapitana była podobna do niebieskowłosej z E.7??
Za rok lub dwa? Ależ wy dalekosieżne plany robicie ;)
Te dwa tygodnie to w ramach zwiedzania, jakiejs pracy, poleżakowania w gorących źródłach? Jak dobrze pójdzie i bogowie pozwolą (czyt. sesja pójdzie szybko i gładko), to może wybiorę się tam przed wami i narobię wam smaku jak wrócę.
W ramach wakacji w Japonii, ktore chce sobie kiedys zorganizowac. Zwiedzanie, jedzenie itp.
A dlaczego za rok lub dwa? :) Nie wszyscy (ja niestety tez nie) zarabiaja 5k/miesiac , zeby mogli pojechac np. w przyszlym miesiacu :P
No jedz przed nami i opowiadaj ;)
Quezacoatl
22-08-2008, 13:53
@pyt
pamięta ktoś anime z Hypera bodajże z 2004r. gdzie ludzie walczyli Mechami w kosmosie,a asystentka głw. boh. miała kocie uszy?,a asystentka kapitana była podobna do niebieskowłosej z E.7??
@odp
Candidate for goddess
(pro piosenka w openingu btw hehe XD)
Nudziło mi się dziś, i czytałem mangę Naruto i znalazłem coś dziwnego:
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/lol-2.jpg
Czy to nie jest z deczka zboczone?
@up
A co to w ogóle jest? Nic zboczonego tam nie widze... w sumie to nic tam prawie nie widze...
Edit:
już kojarze co to, ale zboczonosci dalej nie widze... o.o
jeśli już o lisim chłopcu , ten odc. [w końcu powrót do mangi] odc. na wpół przegadany na wpół akcja [nibi battle] ...jednak wkurzyły mnie białka oczne kakuzu ==" czemu nie zostawili czarne? a czerwone...czy tylko mi się wydaje ze hidan jest miły? w porównaniu do mangi?
Ja tam jestem ciekaw, jak będzie w anime wyglądał moment, gdy Asuma pobawi się w fryzjera, ale zetnie coś więcej niż włosy (wole nie myśleć jak to będzie wyglądało na Jetix).
Kto za rok lub dwa chce poleciec do Japonii na 2 tygodnie? :> Cena = 3,5 tys. za przelot + minimum 7 tys. za pobyt :)1. Może się zgadamy i spotkamy na miejscu, jeśli będę tam wtedy :P
2. 3,5klocka za przelot? To chyba jak rezerwujesz tydzień wcześniej. Ja znalazłem loty do osaki czy tokyo za 1700 (powrotny)
Której sesji? Letniej czy zimowej?
Jak zimowej to git, jak letniej... No to z bogiem bo trafisz w najgorszy okres roku w japonii. Którego nienawidzi nikt, z Japończykami włącznie.
Harajuku bridge, here I come!
To był tamten most między niebem a ziemią? :P
Ja może będę w przyszłym roku w okolicach marca.
Kwitnienie wiśni ftw :D
hmm...chętnie pogadał bym o naruto,etc. ale to temat nie do tego 'gatunku' wiec zapraszam do grup 'Otaku' gdzie można o tym pogadać
Heh CG jest coraz ciekawsze widzę już podobieństwo do DN...
zaskoczył mnie jakby to powiedzieć motyw Shirley z końca 12 epa.
To był tamten most między niebem a ziemią? :P
Ten, na którym jest więcej takich popaprańców jak ja ;)
http://kyspeaks.com/photos/harajuku2.jpg
@down
W sumie pora i czas najwyższy dla mnie zajrzeć w końcu do grup użytkowników. Nie było mnie tak dawno, ze nawet nie zauważyłam, że zmienił się system zarządzania nimi i że wyleciałam ze starych grup :p
btw: Tana dołączyłaś do grupy o Japonii? bo jest tam oddzielny temat dot. harajuku a widać ze jesteś w temacie :p
moglbyscie mi podac jakies fajne anime ktore ma nieduzo odcinkow.... Chodzi mi o gatunki podobne do naruto full metal alchemic elfen lied tylko zeby walka czy cos a nie jakies romanse bo to mnie nie kreci
thx
Hmm... nie za wiele odcinków i walka... może Fate Stay/Night? Jest chyba nawet na tej stronie anime.wbijam.pl przetłumaczony na polski, jeśli masz problemy z angielskim.
moglbyscie mi podac jakies fajne anime ktore ma nieduzo odcinkow.... Chodzi mi o gatunki podobne do naruto full metal alchemic elfen lied tylko zeby walka czy cos a nie jakies romanse bo to mnie nie kreci
thx
Jak tak po popularnych tytułach lecisz... Widziałeś Bleach?
Jeszce dobre jest 100[?] pierwszych odc. One piece...
Dodam to tej małej listy jeszcze Devil May Cry oraz Claymore .
22-08-2008, 20:33
W sumie pora i czas najwyższy dla mnie zajrzeć w końcu do grup użytkowników. Nie było mnie tak dawno, ze nawet nie zauważyłam, że zmienił się system zarządzania nimi i że wyleciałam ze starych grup :p
tak jak szybko sie pojawily to tak szybko umarly ...
Quezacoatl
22-08-2008, 22:53
Jak widziałem te "grupy" na forum to porównałbym je do tych wcześniej przez kogoś przytoczonych tematów z torga... Porażka.
PS
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: [I Ł] Soul Society & Konoha Willage.................. Ilość postów: 15243
Wpisy bloga: 8
Stan: Na Emeryturze
Gildia: MIEJSCE NA TWOJA REKLAME
Poziom: 100
Ostrzeżenia: 12/0 (0)
Ucz mnie o mistrzu!
Pfff a mnie to już ignored? Ja pierwszy raz się na tym forum zarejestrowałem w 2003-2004 już nie pamiętam dokładnie , miałem nick PharadoX i ostro spamowałem. QRAS'a nawet pamietam z tamtych czasów ;d
Bana złapać to i ja umiem, sztuka to załapać tyle pkt i nie dostać permy :p
Illya_von_Einzbern
23-08-2008, 00:46
Ucz mnie o mistrzu!
Pfff a mnie to już ignored? Ja pierwszy raz się na tym forum zarejestrowałem w 2003-2004 już nie pamiętam dokładnie , miałem nick PharadoX i ostro spamowałem. QRAS'a nawet pamietam z tamtych czasów ;d
Żeby nie było offtopa :
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219403355457.jpg
Ciekawe gdzie takie malowanko robią , czy to może naklejki :D
http://pds.exblog.jp/pds/1/200805/27/23/b0044523_4344463.jpg
why in Poland aren't cosplays like this? D: WHY!
@edit
http://pds.exblog.jp/pds/1/200708/19/23/b0044523_23251213.jpg WHY!
Umieeeeram :( Te cosplaye mnie wykanczaja, nachodza mnie mysli samobojcze.
Co do M&A to dzis obejrzalem 2 odcinki Kanokona, rano reszta.
a co ja mam powiedzieć jak na 1 min. dajesz mi parę kawaii cosplayow i żałujesz ze w Pol. tak niema? z czego większość z haruhi ew. LS?
Serious Sam
23-08-2008, 01:40
Co sądzicie o Elfen Lied?Ja właśnie skończyłem wszystkie odcinki i jestem mile zaskoczony.Ogólnie anime jest świetne - kreska , fabuła i muzyka po prostu super.Co do "krwi i brutalności", mnie to za bardzo nie ruszyło, myślę, że bez tego, to anime nie oddawało by tylu emocji.Wzruszająca historia, szczególnie ostatnio odcinek...
why in Poland aren't cosplays like this? D: WHY!
WHY!
A są, pewnie że są. Musze wygrzebać płyty ze zdjęciami z konwentów na których byłam ze znajomymi i pokaże, że nie mamy sie czego wstydzić ;3
Szkoda tylko, że tak mało osób jest na tyle odważnych by to robić. Jak ostatnio pojawiłam sie ze znajoma pod pałacem kultury w strojach gothic lolita z wielkim pluszakiem sąsiada Totoro, to nawet policja się nami zainteresowała. Polacy boją się nowości i pozytywnego szaleństwa :p
@Rayza
No i co ja Ci na to poradze?;(
@Sam
Elfen Lied jest ciekawa i dosc niepowtarzalna seria :P Ale ta z Twojego avataru tez jest fajna ;)
@Up
Grupa w skladzie Grocix, Rayza i Tompior (hiehie) melduja sie na rozkaz! A poki co pokaz zdjecia!
Jak ostatnio pojawiłam sie ze znajoma pod pałacem kultury w strojach gothic lolita z wielkim pluszakiem sąsiada Totoro, to nawet policja się nami zainteresowała. Polacy boją się nowości i pozytywnego szaleństwa :p
Dziwne, bo w okolicach palacu kultury (a dokladniej przy zejsciu do metra centrum) kreca sie same emo, goth, pandy itp. Ciekawe czemu na was uwage zwrocili, jak to tam normalne jest :D
Dziwne, bo w okolicach palacu kultury (a dokladniej przy zejsciu do metra centrum) kreca sie same emo, goth, pandy itp. Ciekawe czemu na was uwage zwrocili, jak to tam normalne jest :D
Może to przez tego totoro i tego, że zapusciłysmy się poza miskę metra centrum? ;)
Poza tym, w porównaniu do tego talatajstwa, które się tam kręci to był dla nas dzień naprawde hardcorowego ubioru :p
Serious Sam
23-08-2008, 01:58
@Grocix
A może wiesz skąd jest ta z mojego avataru?Sam nie wiem :P
@
Dzięki =]
@Up
Z "Karin", fajne, lekkie anime, polecam :)
@tana
gro jak to było?,ja za Saito ty za Louise a Tompior za Tefke? to byśmy byli odważni ,Gothic lolita?,pokaz jakieś zdjęcie bo nie kojarzę tego,: p
@--
cholera niemam pomysłu na inny temat xD
@down
naruhodo,
Quezacoatl
23-08-2008, 15:19
gl
http://blog.wired.com/photos/uncategorized/2007/06/28/gothic_and_lolita_bible1.jpg
o w mordę......tego po Cg sie nie spodziewałem w 22 epie zrobiono zagładę to anime jest brutalniejsze od DN mimo ze często porównuje je sie do DN...no ale cóż taka jest cena potęgi,w końcu wymknie sie spod kontroli i narobi bałaganu
A ja drugi raz obejrzałem "5 centymetrów na sekundę" i na myśl przychodzi mi tylko jedno słowo - arcydzieło. Nawet jeśli ktoś nie lubi anime obyczajowych to trzeba je obejrzeć ze względu na samą kreskę.
A ja drugi raz obejrzałem "5 centymetrów na sekundę" i na myśl przychodzi mi tylko jedno słowo - arcydzieło. Nawet jeśli ktoś nie lubi anime obyczajowych to trzeba je obejrzeć ze względu na samą kreskę.
Heh, zbieg okoliczności - wczoraj oglądałem. Też 2 raz. Jednak jestem trochę innego zdania - fakt, świetne anime; jednak nie arcydzieło. Głębokie i przygnębiające, kreska bardzo sympatyczna(można było czuć ten mróz), ale czuję pewne rozczarowanie. Eerion za bardzo mnie nakręcił.
@Up
No, pod wzgledem kreski to zdecydowanie najladniejsze anime jakie widzialem i tym kryterium sie kierowalem. Pod wzgledem fabularnym nie jest moze wybitne, ale u mnie pozostawilo takie dziwne, trudne do opisania wrazenie.
@Topic
Obejrzalem 1 ep Serial Experiments Lain i sie poddalem :P Jednak anime ma swoje lata i strasznie irytowala mnie zarowno oprawa graficzna jak i dzwiekowa.
@Up
No, pod wzgledem kreski to zdecydowanie najladniejsze anime jakie widzialem i tym kryterium sie kierowalem. Pod wzgledem fabularnym nie jest moze wybitne, ale u mnie pozostawilo takie dziwne, trudne do opisania wrazenie.
Wiesz, to tylko moje odczucia, Tobie mogło się bardziej podobać. :) Choć jak była jakiś czas temu fala lakonicznych postów 'B5CM - super' to się dziwiłem, czy mam nienormalny gust czy co. :P
Ontop. Mam chętkę na śmieszne anime, czy Lucky Star spełnia ten warunek? Pomijam fakt, że wnerwia mnie totalnie, gdy widzę wszędzie przeróbki/flashe/4chanowe foty z tym anime, ale w takim razie wroga trzeba polubić. :P
ZenekGrab
23-08-2008, 21:37
podajcie link do tego anime 5 centymetrów na sekundę bo ja tejeszcze nie widziałem go bardzo proszę a jeśli znacie link do jakiejś wersji online to też byłbym wdzięczny.
@Nadr
Lucky Star jest bardzo przyjemne ;) przynajmniej jak dla mnie. Warto obejrzec, szczegolnie jak widziales juz jakies anime, bo jest sporo watkow z innych (typu cosplay Haruhi czy doujin FMP, hrhhrhr).
@Up
Poszukaj na pebie, powinno byc.
Online nie znajdziesz, tylko download. Nie wiem, czy są pl suby, poszukaj sobie.
nad. to jest internet tu all znajdziesz,[niekoniecznie z pol. subami]
LS to wspaniałe anime nawet jak sie nie zna większości Parodi..
@offtop
fajną mam sygne :3?
@edit proszę B5CM online -veoh ma taki link-
http://www.veoh.com/search.html?search=byousoku+5+cm+&searchId=850015443283817472&settings=%257B%2522searchTerm%2522%253A%2520%2522b yousoku%25205%2520cm%2520%2522%252C%2520%2522order %2522%253A%2520%2522%2522%252C%2520%2522range%2522 %253A%2520%2522a%2522%252C%2520%2522runLengthMin%2 522%253A%25200%252C%2520%2522runLengthMax%2522%253 A%25205%252C%2520%2522category%2522%253A%2520%2522 %2522%252C%2520%2522language%2522%253A%2520%2522%2 522%252C%2520%2522subtitle%2522%253A%2520%2522%252 2%252C%2520%2522type%2522%253A%2520%2522v%2522%252 C%2520%2522view%2522%253A%2520%2522detail%2522%252 C%2520%2522numResults%2522%253A%252020%252C%2520%2 522display%2522%253A%2520%25221110%2522%252C%2520% 2522offset%2522%253A%25200%252C%2520%2522reset%252 2%253A%2520false%252C%2520%2522searchId%2522%253A% 2520%2522718771806569240887%2522%257D#search=%7B%2 2searchTerm%22%3A%20%22byousoku%205%20cm%20%22%2C% 20%22order%22%3A%20%22%22%2C%20%22range%22%3A%20%2 2a%22%2C%20%22runLengthMin%22%3A%200%2C%20%22runLe ngthMax%22%3A%205%2C%20%22category%22%3A%20%22%22% 2C%20%22language%22%3A%20%22%22%2C%20%22subtitle%2 2%3A%20%22en%22%2C%20%22type%22%3A%20%22v%22%2C%20 %22view%22%3A%20%22detail%22%2C%20%22numResults%22 %3A%2020%2C%20%22display%22%3A%20%221111%22%2C%20% 22offset%22%3A%200%2C%20%22reset%22%3A%20false%2C% 20%22searchId%22%3A%20%22467726567132811730%22%7D
@Nadr
Lucky Star jest bardzo przyjemne ;) przynajmniej jak dla mnie. Warto obejrzec, szczegolnie jak widziales juz jakies anime, bo jest sporo watkow z innych (typu cosplay Haruhi czy doujin FMP, hrhhrhr).
@Up
Poszukaj na pebie, powinno byc.
No to chętnie oglądnę. Lubię takie smaczki, a tutaj dodatkowo związanie z animcami, super.
LS to wspaniałe anime nawet jak sie nie zna większości Parodi..
Zobaczymy, to sprawdzian znajomości znanych anime. :P
@offtop
fajną mam sygne :3?
Nomnom
Tylko z transferem będzie ciężko, bo ściongam beta Red Alert 3, ahahahahahha!!!!!!1111
ZenekGrab
23-08-2008, 22:11
heh ja LS to miałem oglądać tylko ta cukierkowa kreska mnie odrzuciła
Illya_von_Einzbern
23-08-2008, 23:01
Co wy na 2gą edycje "show your deskop" zakładając że macie coś z anime i zmieniliście od ostatniego razu. :]
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/Ohyaz.jpg
Illya, wyszła nowa wersja Utorrenta. : P
Rozumiem, że pokazują pulpity tylko ci, co mają na tapecie coś z mangą/anime?
Wie ktos z kad moge wziasc Genshikena z eng subami?
@Down
Uh Oh dzieki jestes wielki !
veoh?...ja mam tą samą...
No to swiezo zrobiony screen:
http://img368.imageshack.us/img368/6297/pulpit3ma8.jpg (http://imageshack.us)
http://img368.imageshack.us/img368/6297/pulpit3ma8.9ad6d770b8.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=368&i=pulpit3ma8.jpg)
Illya_von_Einzbern
24-08-2008, 00:00
Przepuściłem przed chwilą w flyffie 140m żeby zrobić mój mieczu na 90 lvl z +7 na +8 ( Grocix , ten twój set do którego bedziesz dążyć pół roku przynajmniej Sailor~ kosztuje 50m~ )...
Ktoś pomorze odrobić strate? ^^
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219482164919.jpg
aa fsn łoczed, wszystko ladnie piknie tylko czemu ten debil cieszyl sie mimo ze mu dziewczyne gdzies wyteleportowali;d
@illya
co do tego obrazka...
http://img75.imageshack.us/img75/237/lolup8.jpg (http://imageshack.us)
@top
skończyłem CG:R1 ,ost. odc. były troche brutalne..wiec chyba sie przełamie do EL..CG imo genialne...fajne...warte obejrzenia
spoiler:
http://img67.imageshack.us/img67/8943/secretinfoij5.jpg (http://imageshack.us)
Corgar Frizz
24-08-2008, 09:48
Ossu!
2 dni mnie nie było i 70 postów napisaliście... nieźle ;p Uhhh dwa dni z dala od cywilizacji... jakoś wytrzymałem.... następnym razem biorę laptopa. W dzień jest całkiem fajnie, ale wieczorem strasznie nudno.
A co do tapetki:
http://images25.fotosik.pl/267/f273b4324cb26de9.jpg
spadam grać w LineageII
Corgar Frizz
hehe , tez bym wrzucil screena z pulpitu ale za duzo ikonek bym musial wywalic :d
Quezacoatl
24-08-2008, 13:27
Nie mogę pokazać ikonek :< Ale mogę zaprezentować sam obrazek.
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/Inne/evangeline-a-k-mcdowell.jpg
24-08-2008, 14:11
A tutaj moj swiat : )
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/a1-1.jpg
pluszak C.C :3,skończyłeś to serie już czy nie? : p
a teraz parę obrazków z Code Geass:
lolicon (http://img292.imageshack.us/my.php?image=loliconot7.png)
upgrade (http://img230.imageshack.us/my.php?image=codegeassupgradesbyfoxxkd9.png)
To ja sie pochwale jeszcze tapeta na telefonie:
http://img145.imageshack.us/img145/8272/waitingforyouccbyaiirohtr7.jpg (http://imageshack.us)
http://img145.imageshack.us/img145/8272/waitingforyouccbyaiirohtr7.27fd3e02b0.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=145&i=waitingforyouccbyaiirohtr7.jpg)
Hrhrhr.
albo, jednak po małej cenzurce moge wrzucic;d
http://img230.imageshack.us/img230/6185/skrinlw2.jpg
@gro
ja ci ten link..dałem...nawet nie powiedziałeś ze ode mnie :<
a to moja:
http://img378.imageshack.us/img378/8935/colorfullstarlo2.jpg (http://imageshack.us)
@raven
pornole?
@2 up
Na czorta cenzura? Przeciez w tym temacie nie bedzie nikt patrzyl czy botujesz lub masz nielegalne pliki...
@Up
Przeciez, ze od Ciebie :*
nic waznego nie zaslania, moja lejdi ktora jest glownym obiektem widac w pelni :D
Hanndo90
24-08-2008, 15:31
-Shakugan no Shana!! Bardzo Polecam Pierwszą i drugą serie :):) Shanaaa8o
Corgar Frizz
24-08-2008, 15:43
Parę stron temu ( patrząc na to jakie ilości postów piszecie to raczej niedawno ) napisałem że zawiodłem sie na Seto na Hanayome bo myślałem że to będzie LifeSlice, a po pierwszych odcinkach wyglądało to trochę inaczej niż sobie wyobrażałem. Ale teraz po kilku kolejnych epkach Seto powoli się zaczyna rozkręcać,a 7-8 odcinek przekroczyły nawet moje wyobrażenia xD W każdym razie polecam wszystkim którym podobało się Lucky Star... a nawet zobaczycie postać identyczną z pewną postacią z LS'a
Corgar Frizz
Quezacoatl
24-08-2008, 15:48
@raven
pornole?
Porno by nie cenzurował, chyba że nielegalne porno... jakiś hardcore lolicon etc :p
Widzisz, raven. Cenzura nie jest tutaj najlepszym pomysłem. Nasze domysły cię pogrążą bardziej niż prawda...
@Up
Haha, co prawda to prawda.
Jak Wam sie nowy avek podoba?:D
Illya_von_Einzbern
24-08-2008, 15:57
Dam 2 spoilery z CG jak powiecie mi jak się robi to "spoil" , bo niemam pojęcia. :D
Btw z jakiego to anime? :p
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1218612466774.jpg
Jak Wam sie nowy avek podoba?
CZEMU JA NIEMOGE MIEĆ GIFFOWYCH~
~100 STRONA~
http://img216.imageshack.us/img216/685/100hx7.jpg (http://imageshack.us)
Ubiegliśmy Torga!
@illya
daje w [.hide]w srodku spoiler?[/hide]
Corgar Frizz
24-08-2008, 16:55
weź pod uwagę że my na stronie mamy 20 postów, a oni mają tylko 10 ;p
I ponawiam pita Illyi. Jakie to anime? Bo mnie obrazek strasznie zaciekawił.
Znalazłem jeszcze całkiem fajną baze linków anime. Napisane jest w jakiej jakości więc łatwo jest się połapać. A co najważniejsze znalazłem tam trochę linków do anime w HD których za żadne cudy świata nie mogłem znaleźć.
http://getfansub.com/wiki/
Corgar Frizz
To wy w ogole zagladacie na torga?:O To teraz jeszcze cel - najwiekszy temat na tym forum i caly dzial Anime :D
Quezacoatl
24-08-2008, 17:48
100 stron!
http://i107.photobucket.com/albums/m291/media_taker/AchievementUnlocked.jpg
Następny cel: Więcej stron niż temat "Zdjęcia RL koment"
GL!
CZEMU JA NIEMOGE MIEĆ GIFFOWYCH~
Zagadka, mój avek to gif, czy też złudzenie optyczne? XD
Illya_von_Einzbern
24-08-2008, 18:12
Zagadka, mój avek to gif, czy też złudzenie optyczne? XD
Gif , a co do Code Geass spoilers mam je na 2gim kompie na którym bede again dopiero jutro , no córz , trudno. :D
Macie na pocieszenie :
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1219147806272.jpg
Mystlich
24-08-2008, 22:23
Więc tak:
- 1 Seria ZnT zaliczona. Szczerze mówiąc byłą fajna. Ciekawe jaka jest następna;)
- Clannad : 10odc.
Aha i gratulacje 100 strony.
sphinx123
24-08-2008, 22:38
Głupi Saito V___V Kirche jest taka fajna, a on ciągle z tą swoją różowowłosą ;/
@raven
pornole?
pornoli mialbym sie wstydzic:D?
Hanndo90
24-08-2008, 23:11
''Higurashi no naku koro ni '' - Mocne :D
Wiec teraz uzupełnił swoja ciekawość i obejrzyj Higurashi no Naku Koro ni Kai ;] pozdro
@raven
jeśli byłby to lolicon...
@--
semeuke.com -hmmmm....ciekawe...mi wyszło Opportunist uke a wam? :p [bład był]
otaku#12 + plakat z haruhi zakupiony ^^
Illya_von_Einzbern
24-08-2008, 23:41
@--
semeuke.com -hmmmm....ciekawe...mi wyszło Opportunist uke a wam? [bład był]
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/eee.jpg
No i kto napisze ten 2000 post? N1 cares , go for 3000!
@raven
jeśli byłby to lolicon...
@--
semeuke.com -hmmmm....ciekawe...mi wyszło Opportunist uke a wam? :p [bład był]
otaku#12 + plakat z haruhi zakupiony ^^
Nowy numer? :d
Illya_von_Einzbern
24-08-2008, 23:46
Nowy numer? :d
Czy to jakiś totalny spamo-offtop czy mi się tylko zdaje.
Btw Lubie grać w TF2 bo wydaje mi się takie anime-owane 3D w akcji... rly :>
Macie tu np Meet the Sandvich :
http://www.youtube.com/watch?v=PlwpQY-Tbls
You are a Chibi Seme!
You are the seme in disguise. Able to fit in and get along with uke and seme alike, you are able to get close to the uke on their level before exerting your dominance. This makes you at times manipulative and able to fool others about your true seme nature. Because of your harmless appearance, it takes the flamboyantly gay Flaming Uke to match wits and really bring out your aggressive side to expose you for the seme that you are.
Most compatible with: Flaming Uke, Badass Uke
Least compatible with: Dramatic Uke
:O True, hrhr
Serious and to the point, and sometimes bordering on the sadistic, it takes a special breed of uke to satisfy your needs. You tend to be anti-social with little patience for most people. You need someone to challenge you and push you to your limits, and then be able to take your intense reactions, which possibly involves rope and sensual torture. This is what makes the Badass Uke the yin for your yang, as you're both able to keep each other in line and satisfy each other.
Most compatible with: Badass Uke
Least compatible with: Dramatic Uke, Innocent Uke, Clueless Uke
:p
Kurcze po olimpiadzie... Swoją drogą fajnie by było gdyby w Tokio były kiedyś xd
@edit
O kurde zaraz padnie 2000 post tematu!!
Przecież już była, w 1964 roku. Fajny wtedy plakat reklamujący był. :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.