PDA

Pokaż pełną wersje : Manga&Anime

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

Serious Sam
07-11-2008, 00:23
Podsumowując dzisiejszy dzień:
-1 i 2 tom Chobits z neta(teraz reszte tomów mogę czytać normalnie, uff, chociaż też trochę szkoda, bo się przyzwyczaiłem, no i te polskie tłumaczenia...)
-Zacząłem Tokyo Mewmew, czytając to czuję się trochę dziwnie, czy jestem gejem? :<

Co do anime, to 6ep Ef - a tale of memories, z powodu braku czasu, spowodowanej czytaniem mangi, dzisiaj w ogóle nie oglądałem anime - smutne, ale prawdziwe, jutro obejrzę.

@down
Nie:<

Quezacoatl
07-11-2008, 00:47
czytając to czuję się trochę dziwnie, czy jestem gejem? :<
Tak.

@Topic
Manga time!

Negima!
Rakan opowiada fajne historie... Wydaje się, że Fate był problemem już dawno temu. Teraz robota ojca spada na syna. Ciekawe podejście. Mam tylko jedną uwagę... Już od zbyt dawna nie widziałem Evangeline... :< Trzeba napisać, żeby ją chociaż raz pokazali od czasu do czasu. W końcu najlepsza postać w tej mandze, a się marnuje.

Fairy Tail.
Trudne ultimatum. Wydaje się, że Luxus nie żartuje i wszystkie biusty w FT zamienią się w pył. Szkoda, że Grey już poległ, miałem większe nadzieje co do niego. I oczywiście szkoda, że Erza nie bierze w tym udziału, mogłaby więcej zdziałać niż te miernoty. Czy dziadek się podda i odda władzę nad FT Luxusowi? Dlaczego Natsu nie może wyjść z magicznego kręgu? No i najważniejsze pytanie... Gdzie jest Mistgun kiedy wszyscy go potrzebują? Niby nie pokazał się w czasie wojny z Phantom Guild, ale wiemy, że po cichu swoje zrobił (i to sporo)... więc i tym razem powinien pomóc.

DDoS
07-11-2008, 07:13
Naruto 424

Trochę inaczej jednak w mandze niż mówili [i dobrze] Choza zginął ochraniając Chojiego, a nie Kakashiego, Kakashi obronił się dzięki MS. Na 100% ktoś go teraz uratuje.

Next chapter aż za dwa tygodnie, chyba że coś źle przeczytałem.

Rayza
07-11-2008, 09:24
Hey o co chodzi z tym zdaniem?
"on hiatus next issue so the author can work on upcoming chapters"?
z nowego rozdziału n.424

Zalgadis
07-11-2008, 13:02
Naruto 424

Trochę inaczej jednak w mandze niż mówili [i dobrze] Choza zginął ochraniając Chojiego, a nie Kakashiego, Kakashi obronił się dzięki MS. Na 100% ktoś go teraz uratuje.

Nie bronił siebie tylko choujiego swoim Mangekyou.

Zapodajcie jakieś fajne Ecchi.

Otakuma
07-11-2008, 13:20
Obronił najpierw siebie przed gwoździem a potem Choujego przed pociskiem :)

Zalgadis
07-11-2008, 13:37
Nie było tej sceny chyba pokazanej nie? ; d

Quezacoatl
07-11-2008, 15:06
Widzę, że nikt tutaj dobrych mang nie czyta... :< Wszyscy o Naruto gadają.

Btw Zalgadis.
Twój rotflcopter wygląda lamersko.
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/Other/ROFLcopter.gif

Otakuma
07-11-2008, 15:21
@Zalgadis
Była, tylko nie zauważyłeś. Musisz czytać bardziej uważnie :P

@Quezacoatl
To tylko chwilowe, bo rozgrywa sie "kluczowa scena dla tego utworu"(jak to mówi moja nauczycielka od polaka).
Jeśli ty robiłeś tą animacje to świetnie ci wyszła.

Serious Sam
07-11-2008, 15:28
Sorry, ale skoro jesteśmy przy Naruto - kiedyś oglądałęm.Czy manga i anime idą ''równo'', czy są teraz powiązane?

@Que
Ale fajny roft copter, tylko chyba łamie regulamin forum, bo ma za duży rozmiar.

Hail rotf copters!

DDoS
07-11-2008, 16:17
Sorry, ale skoro jesteśmy przy Naruto - kiedyś oglądałęm.Czy manga i anime idą ''równo'', czy są teraz powiązane?

@Que
Ale fajny roft copter, tylko chyba łamie regulamin forum, bo ma za duży rozmiar.

Hail rotf copters!

Anime jest lata za mangą, manga ma 424 chaptery, a anime jest dopiero na 332 chapterze.

@Zal - czytaj co Pain mówi uważniej.

Nerfarien
07-11-2008, 17:46
No ojciec Choujiego zginal ale mi tam byl obojetny i tak bylo z nim malo wiec w/e, zastanawia mnie teraz co kaszalot wykmini...

Zalgadis
07-11-2008, 23:51
Właśnie skończyłem Today In Class 5-2 które polecił mi Rayza.
Zajebiste.
Arigato Rayza senpai.
Jakieś tego podobne anime znacie?

Edit@
Rofl double.

Rayza
08-11-2008, 00:01
strike witches
a o to moja nowa tapeta ! (zgadujecie z kim : p)
http://deid.deviantart.com/art/New-C-C-wallpaper-102939757

Serious Sam
08-11-2008, 04:19
Uff... Właśnie skończyłem oglądać Ef - a tale of memories.Trudno mi się teraz wysłowić, ale to jest jedno z najlepszych anime, jakie widziałem.Trzeba się przyznać (bez bicia), że w niektórych momentach byłem bliski płaczu...
Na jutro natomiast zostawiam sobię 4 odc Ef - a tale of melodies, bo z tego co widzę, to anime jest ciągle w produkcji =]

Manga? 3 Tom Chobits skończony, do niedzieli postanowiłem oglądać tylko anime, gdyż po niedzieli już przez bardzo długi czas będę miał mało czasu na anime, a dużo na mangę.

kołbaś
08-11-2008, 12:08
Ludzie co z wami, ostatni post byl 8h temu ? co sie dzieje z najbardziej zaspamowanym tematem na forum ?

Rayza
08-11-2008, 12:33
choose one of 4 answers!
a)bo nikt nie skomentował mojego posta i dupa blada
b)nikt nie odpowiedział na post Sam'a i pale ass
c) długi weekned i każdy ma plany
d) każdy od sypia nockę (melanżyk,maraton przed kompem , etc.)

@DOWN
zepsułeś zabawe D:

Grocix
08-11-2008, 12:41
Ja wybieram piata:
e) morda w kubel :*

Ide ogladac JS, afk.

Gangrel
08-11-2008, 13:15
Albo gra w fallouta, jak ja ;)

Grocix
08-11-2008, 13:21
Jednak zamiast JS obejrzalem 1 czesc OVA Seto no Hanayome, fajne :) Jeszcze do nadrobienia ef i Clannad.

Corgar Frizz
08-11-2008, 13:55
Co do spamowania.... ja i Otakuma dochodzimy do siebie po imprezie, Grocix GRA, a Rayza sam ze sobą spamować nie będzie.

@Grocix

OVA Seto no Hanayome! I jak? Dobre? Koniecznie muszę to ściągnąć i miejmy nadzieję że będzie na poziomie OVA Lucky Stara.

Wracając do LS'a to OVA, jak to oglądałem to tak się uhahałem jak nigdy.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza
08-11-2008, 15:44
i i kolejna opcja
opcja 145854) rayza czyta same mangi ostatnio i ma napływ weny ostatnio
dziś sobie kupiłem .Hack//bransoleta zmierzchu #1,2 i otaku #13 ^^

Grocix
08-11-2008, 16:28
@Corgar
OVA... raczej trzyma poziom serii :P

Corgar Frizz
08-11-2008, 18:21
"Sword of the stranger" - właśnie skończyłem oglądać. Film bardzo mi się spodobał, a nawet pare razy byłem bliski płaczu (znowu -.-). W każdym razie bardzo fajna historia i świetne wykonanie.

Film opowiada głównie o histori małego dziecka, jego psa i tytułowego nieznajomego. Więcej napisać nie mogę bo to byłby spoiler. Gorąco polecam.

Nipah!
Corgar Frizz

DDoS
08-11-2008, 20:33
Ja się zabieram za oglądanie Utawarerumono. Przydała się stronka Tompiora, nawet lepsze niż torrent :P

Znalazłem też sposób na mkv - nowy nabytek laptop, na tym samym zestawie kodeków i JetAudio odtwarza lepiej od PC.

No to na deser pulpity może jeszcze.

Laptop.
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/lapt.jpg

PC
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/ScreenShot043.jpg

..::QRAS::..
08-11-2008, 20:40
Albo gra w fallouta, jak ja ;)

ahah to samo chcialem powiedziec xDDDDDDDD

Nari
08-11-2008, 21:34
a o to moja nowa tapeta ! (zgadujecie z kim : p)
http://deid.deviantart.com/art/New-C-C-wallpaper-102939757
Daj linka, please ; P. Spodobała mi się.

Rayza
08-11-2008, 21:41
Nigdy!
święte prawo tapet mówi ze nie można miec takiej samej tapety jak towarzysz!

Gangrel
08-11-2008, 21:52
W przerwach Fallouta oglądam Da Capo, ale chyba nie zacheci mnie na tyle zebym obejrzal 2 kolejne serie...

Pro_Plejer
08-11-2008, 22:36
Oglądał ktoś Rosario Vampire? Opłaca się to zaczynać?;D

Nari
08-11-2008, 22:49
Oglądał ktoś Rosario Vampire? Opłaca się to zaczynać?;D

Kto tu tego nie oglądał? Pewnie, że się opłaca- zarówno anime jak i mangę. Właśnie wydają drugi sezon anime.

Zalgadis
08-11-2008, 22:49
Co wy na mój podpis?
Strike witches 4 ep. done, tyle że spodziewałem się klimatu szkolnego a nie wojennego ; d

Grocix
08-11-2008, 22:55
@Up
Mogles sie bardziej postarac, a nie wyciac kadr xD

@Clannad ~AS~ 6
Nooo, ja jestem bardzo zadowolony. Na mysl by mi nie przyszlo, ze Shima to kot. Poza tym ciekawi mnie to swiatelko pod koniec festiwalu, czyzby jakies nawiazanie do tego "drugiego" swiata? Caly epizod z Shima podobny do tego z Fuko, chociaz mam nadzieje, ze Fuko sie jednak w drugiej serii pojawi.

Teraz pora na Ef :)

Otakuma
08-11-2008, 22:58
@Zagaldis
Moim zdaniem nie za specjalny(to tylko moje zdanie). Pamiętaj że sam sie pytałeś o opinie ;P

Zalgadis
08-11-2008, 23:03
Zagaldis

Wtf?

Spox, byłem przygotowany na krytykę xD
Mi się podoba :P

Grocix
08-11-2008, 23:24
Nooo, 5ty ep ef tez baardzo ciekawy. Jesli ktos nie ogladal pierwszej serii: ef - a tale of memories to goraaaco polecam ;)

Teraz troche Jigoku Shoujo Futakomori.

Serious Sam
08-11-2008, 23:32
Nooo, 5ty ep ef tez baardzo ciekawy. Jesli ktos nie ogladal pierwszej serii: ef - a tale of memories to goraaaco polecam ;)

Teraz troche Jigoku Shoujo Futakomori.

Fajnie się składa, bo akurat zaczynam czwarty i jeszcze 5 teraz doszedł^^

A potem 6 ep. Clannad.

''Kto tu tego nie oglądał? Pewnie, że się opłaca- zarówno anime jak i mangę. Właśnie wydają drugi sezon anime.''

Ano, ja nie oglądałem ^^ Zniechęciłem się kiedyś do tego, nawet nie pamiętam czemu.Oczywiście zamierzam to nadrobić, mangę też.

DDoS
09-11-2008, 00:40
Kto tu tego nie oglądał? Pewnie, że się opłaca- zarówno anime jak i mangę. Właśnie wydają drugi sezon anime.

Ja nie oglądałem i nie sądzę bym kiedyś miał oglądać :)

10 ep Utawarerumono za mną, dosyć ciekawa pozycja, chyba obejrzę pozostałe 16 ep odrazu :P

Grocix
09-11-2008, 01:24
A ja jestem w mniej wiecej 1/3 Jigoku Shoujo Futakomori i... piekne jest to anime :P Szczegolnie olbrzymie wrazenie robi w polaczeniu z openingiem i endingiem.
I z tejze okazji... nowa tapeta!
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/desktop.jpg

Gangrel
09-11-2008, 03:22
Po pogrzebaniu po recenzjach biorę sie za FLCL. Recenzja nawet mi sie spodabala. Opinie wydam jutro, jako ze seria ma az 6 odcinkow ;)

Nari
09-11-2008, 03:41
W końcu udało mi się skończyc LSa i dojechac do połowy Higurashi- zwolnił się TV, miła odmiana po 17 calowym monitorze.

@Gro
Masz viste, czy tylko skórkę? Jeśli viste to czy do odpalenia AO potrzebowałeś czegoś? Bo mi nie chce się włączyc/zainstalowac chamstwo wredne.

kołbaś
09-11-2008, 07:03
Gro co do clannada

co do clannad to juz chyba wszyscy wiedza co oznaczają te swiatełka i kiedy sie pojawiają. Jak chcesz to na pw moge ci wyslac ocb

Grocix
09-11-2008, 10:34
@Nari
Niee, skorke tylko :P Byla taka domyslnie.

@Kolbas
No moze xD Ja Clannada ogladalem daaawno temu, takze za bardzo nie pamietam. Takze pewnie, mozesz podeslac ;)

Quezacoatl
09-11-2008, 13:37
Po pogrzebaniu po recenzjach biorę sie za FLCL. Recenzja nawet mi sie spodabala. Opinie wydam jutro, jako ze seria ma az 6 odcinkow ;)

Próbowałem to oglądać... nie przypadło mi do gustu. Spontaniczne sceny, zawiła fabuła, której kilku odcinkowy film nie jest w stanie dobrze wyjaśnić, no i dziwne ale to napradwe "dziwne" sceny. Nie żebym miał coś przeciwko mechom, ale mechy wyrastające z głowy to już IMO troche za dużo.

eerion
09-11-2008, 13:54
Próbowałem to oglądać... nie przypadło mi do gustu. Spontaniczne sceny, zawiła fabuła, której kilku odcinkowy film nie jest w stanie dobrze wyjaśnić, no i dziwne ale to napradwe "dziwne" sceny
. Nie żebym miał coś przeciwko mechom,Ja tam FLCL oglądałem jeszcze jak byłem małym szczylem, a mimo to problemów z fabułą nie miałem. Fabuła jest dobra, lecz nie jest tak bezczelnie podana na talerzu.
Nie opowiada całej historii, lecz jeden jej episod. Więcej nie trzeba.
I jest to jedno z moich ulubionych anime. Mimo upływu lat

Edit:
Tak BTW - czy ktoś poza mną czytał mangę I"S? Ostatnio do niej wróciłem (znalazłem na kompie :P) I muszę przyznać, że to jest naprawdę kawał dobrego czytadełka. I mimo, że już tą mangę przerobiłem dwa ray, to z chęcią wracam po raz trzeci.

DuskinessvsVision
09-11-2008, 15:36
Mam takie małe pytanko. Czy będzie kontynuacja Elfen Lied? Podobno jak robili to mialabyć, ale sie rozmyslili. Czy to jest przesądzone ze nie bedzie kontynuacji?

DDoS
09-11-2008, 16:21
Mam takie małe pytanko. Czy będzie kontynuacja Elfen Lied? Podobno jak robili to mialabyć, ale sie rozmyslili. Czy to jest przesądzone ze nie bedzie kontynuacji?

Minęły 3 lata od zakończenia zarówno mangi, jak i anime. Kontynuacja tej serii jest równa zeru. Podobnie dziwnym zakończeniem, po którym spodziewamy się kontynuacji, kończą się inne mangi/anime (np. Candidate for Goddess).

Dzisiaj obejrzałem ostatnie 6 ep. Utawarerumono, <chlip> kurde ostatni odcinek doprowadził mnie na skraj, podobnie jak przy Chrno Crusade - łezka.

No to teraz zaczynam oglądać: Tenpou Ibun Ayakashi Ayashi

Serious Sam
09-11-2008, 17:22
Dzisiaj chyba mój rekord...W 10 minut przeczytałem 4tom Chobits^^.Szybko przeczytałem, bo leciałem samolotem i trochę się bałem =D

Teraz jestem w Londynie i mam mało czasu na anime, czyli jak mówiłem zostaje manga.Tak się zastanawiam...w Polsce będę dopiero na wakacje, nie chce mi się czekać tak długo, bo tylko w Polsce mogę kupić mangę.Może zacznę czytać z internetu? =///

DDoS
09-11-2008, 17:45
Dzisiaj chyba mój rekord...W 10 minut przeczytałem 4tom Chobits^^.Szybko przeczytałem, bo leciałem samolotem i trochę się bałem =D

Teraz jestem w Londynie i mam mało czasu na anime, czyli jak mówiłem zostaje manga.Tak się zastanawiam...w Polsce będę dopiero na wakacje, nie chce mi się czekać tak długo, bo tylko w Polsce mogę kupić mangę.Może zacznę czytać z internetu? =///

W Anglii mają pewnie większy wybór pozycji niż u nas, czyżby przeszkodą była kasa?

Ja każdą mangę czytałem w internecie :)

Otakuma
09-11-2008, 17:54
@ Sam
Ja bym w 10 min nawet nie zdążył przejrzeć a co dopiero przezczytać.

Też czytam w necie ale ostatnio zacząłem kupować i jak na razie nie żałuje wydanych pieniędzy :)

Rayza
09-11-2008, 18:33
dobrze powiedziane,
ja czytam 1 tomik jakies 45 min. :p

Grocix
09-11-2008, 18:41
Obejrzalem 6 ep RtVC2 :3 Nie ma cenzury! PANTSUUU :3

Corgar Frizz
09-11-2008, 19:08
Yatta! Nie ma cenzury, radujcie się moje owieczki!

<to był najkrótszy napisany przez mnie post>

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza
09-11-2008, 19:38
Niema cenzury?
http://img523.imageshack.us/img523/7994/prtynx3.png (http://imageshack.us)
http://img523.imageshack.us/img523/prtynx3.png/1/w569.png (http://g.imageshack.us/img523/prtynx3.png/1/)
(manga .hack// #1)
to już wiem co bede robił w nocy ^^

Nari
09-11-2008, 20:20

Ja jeden chapter mangi czytam 10 minut : P. A te długie ~40 stronowe to po 15-20. Trzeba wszystko obejrzec- od konturów postaci do takich szczegół jak "czy kratki na spodniach są równe (patrz TLR)".

Yattai!

Lafa_elo
09-11-2008, 20:50
Czy anime Fate/stay night jest ze tak spytam ciekawe? W skrocie czy oplaca sie ogladac. Jesli nie to jakie mozecie mi polecic anime podobne do love hina albo onegai teacher.

Nari
09-11-2008, 21:06
Czy anime Fate/stay night jest ze tak spytam ciekawe? W skrocie czy oplaca sie ogladac. Jesli nie to jakie mozecie mi polecic anime podobne do love hina albo onegai teacher.

Opłaca się tylko, że niezbyt podobne do love hina, czy teachera ; P.

Zalgadis
09-11-2008, 21:09
love hina

<3
<Odlatuje>

Tompior
09-11-2008, 21:10

Fate/stay night TRZEBA obejrzec :P
A cos podobnego do Love Hina i Onegai Teachera:

- Onegai Twins
- Green Green

Otakuma
09-11-2008, 21:39
Kutaoma?

Gadis Żal (taki gatunek) ?:P

@Nari
Opłaca sie te trzy anime.

Rayza
09-11-2008, 22:00
oh! nowy war teraz Kutaoma vs Gadzis żal!
@
5&6 ep. R+VC2
5 był żenujący dla mnie, pełen wazeliny [nie,to nie to o czym Myślice zboki]
natomiast w 6 epie me serce sie radowało ze niema cenzury i jest fajna akcja ^^ ciekawi mnie kiedy pokażą tsukune wampira ^^.

ogolny bilans mangi przeczytanych ost.
chobits 1-8/8
.hack// 1-2/3
Naruto 29/?
Otaku max 1/?
Otaku 13/?
xD

Zalgadis
09-11-2008, 22:18
Gadis Żal

Ty 1 zacząłeś nazywać mnie Zagaldisem.
@Zagaldis
Moim zdaniem nie za specjalny(to tylko moje zdanie). Pamiętaj że sam sie pytałeś o opinie ;P

Ja jestem w trakcie oglądania Strike Witches (a jednak Rayza :P) i Slayers (2 raz)

Otakuma
10-11-2008, 00:47
8o Widocznie zjadłem literę. Jeśli sprawi ci to ulgę to: Przepraszam bardzo czcigodnego pana i mam nadzieje, że szlachetny jegomość mi wybaczy.

Robić takie wielkie halo o takie coś -.-, szkoda słów.

Już 40 ep D.Gray-mana i muszę powiedzieć że anime całkiem niezłe, chociaż spodziewałem się więcej. Cóż może później akcja się bardziej rozwinie.

Poprawka, nie zjadłem tylko przestawiłem.
------------------------------------------------------------------------------------------
Widzieliście nowy opening Soul Eatera??

IMO wizualnie jest zajebisty, ale podkład jakoś nie pasuje. Już pomijając to że nie spodobała mi się piosenka.

Nari
10-11-2008, 02:30
Nowy Chapter RtV.
Chapter IMHO wpół przegadany, wpół akcja. Dużo łez. Z początku mrożąca krew w żyłach prezentacja, troszkę humoru, trzecia z czterech sióstr Moki. Ogólnie rzecz biorą niezbyt mi się podoba- nie wyczuwa już się tego podobieństwa, które można było dostrzec pomiędzy młodszymi wersjami. Dalej kilka przegadanych stron, BLACK&WHITE DUET, miła scenka, "tajemnica" kapłanki, oraz typowe zakończenie przygotowujące do jeszcze bardziej typowego zakończenia minisagi. Ogólnie liczę na to, że po biało-czarnym duecie można się spodziewać teamu złożonego z Moki, Kokoa i, mam nadzieję, Tsukune. Ogólnie znając życie to się wszyscy pogodzą, choć mam nadzieję, że neesan nie dołączy do szkoły Yokai, i tym bardziej do haremu Tsukune.
Graficznie to kreska bardzo ładna, nie licząc krzywych kratek na kokardce Kokoa (jak się odmienia to głupię imię? Kokoi, Kokoa'i?Kokoa'y, Kokoy?). Poza tym scenki, które najbardziej przypadły mi do gustu pod względem wizualnym:
http://www.onemanga.com/Rosario-Vampire_II/13/22/
http://www.onemanga.com/Rosario-Vampire_II/13/28/
http://www.onemanga.com/Rosario-Vampire_II/13/19/

Gangrel
10-11-2008, 03:15
FLCL - ciężko coś konkretnie o tym anime powiedzieć...ani kreska, ani animacja nie zachwycają. Muzyka jest dobra, ale nie cudowna. Za to fabuła jest tak pokręcona, że ciężko się oderwać. Jeśli komuś to nie przeszkadza, warto na tych 6 epów poświęcić czas.

Rayza
10-11-2008, 03:28
a cóż owy skrót znaczy?

Nari
10-11-2008, 03:45
a cóż owy skrót znaczy?

To nie jest skrót ; P. Po prostu nazwa anime. Jeśli chodzi już naprawdę o genezę to alternatywne tytuły brzmią FooLy CoLly, czy fonetycznie z japońskiego Furi Kuri.

A co do 06 RtV- odcinek dosyc miły, choc przydałoby się dac coś z prawdziwych wydarzeń z mangi- nie mówię, że ten filler był zły. W porównaniu do niektórych poprzednich to jak niebo i ziemia ; p.

Serious Sam
10-11-2008, 09:20
W Anglii mają pewnie większy wybór pozycji niż u nas, czyżby przeszkodą była kasa?

Ja każdą mangę czytałem w internecie :)

Nie chce mi się rozpisywać, ale powiem jedno - pozory mogą mylić.Pieniądze mam.
Co do mangi...Nigdy nie czytałeś mangi na ''realu''? ;P

To co? Wprowadzili tą cenzurę, czy nie? Może zlikwidowali?

Juzefek
10-11-2008, 10:14
Hrhr fajny nowy chapter z RtV.
Spoil:
poznajemy kolejnego wąpierza!!

Swoją drogą poszukuję jakieś fajnej tapetki na pulpit (ofc. z anime, byleby nie z Naruto i Bleach)

DDoS
10-11-2008, 10:59
Co do mangi...Nigdy nie czytałeś mangi na ''realu''? ;P

Nigdy, nawet nie widziałem tomiku żadnego. Nie interesuje mnie zakup tego, wolę wydać kasę na coś innego, a przeczytać w necie.

Juzefek
10-11-2008, 11:07
@up
Zuch chłopak, nie damy zarobić JPF!!

Grocix
10-11-2008, 11:24
To co? Wprowadzili tą cenzurę czy nie? Może zlikwidowali?
Nie wiem, w odcinkach 2-5 jest, w szóstym już nie, może twórcy zareagowali. Cenzura jest w jednym momencie, jak przewraca się Kokoa, ale znacznie przyjemniejsza niż tamte nietoperze.

Swoją drogą poszukuję jakieś fajnej tapetki na pulpit (ofc. z anime, byleby nie z Naruto i Bleach)
Masę tapet z anime masz na www.animepaper.net
(http://www.animepaper.net)

Otakuma
10-11-2008, 11:28
Jeśli cenzura polega na zmienieniu kadru, lub zasłonięciu jakimś przedmiotem, ręką, włosami lub osobą to nie będzie tak źle. Na pewno lepiej niż te nietoperze które rażą w oczy.

DDoS
10-11-2008, 11:29
Kurde coraz większa robi się ta lista anime wychodzących na bieżąco:

Bleach
Naruto Shippuuden
Vampire Knight Guilty
One Piece
To Aru Majutsu no Index
Yozakura Quartet
Kurogane Linebarells
Shikabane Hime: Aka

Dzisiaj dwie kolejne pozycje dorzuciłem

Tales of the Abyss
Xam'd: Lost Memories

I zastanawiam się czy nie zacząć jeszcze

Soul Eater

Zalgadis
10-11-2008, 11:31
Ja nie lubię strasznie Anime które nie są skończone.
Oglądnij Soul Eatera, fazowe anime :P.

DDoS
10-11-2008, 11:39

Mi to nie przeszkadza, póki nie mylę się co i jak było w danym anime :)

Serious Sam
10-11-2008, 13:44

Chodzi Ci o te, takie jak Naruto, ktore ciagle leca, czy na przyklad Elfen Lied, ktore wiadomo, jak sie ''konczy''?

@down
Czyli nie lubisz ogladac anime, ktore sa ciagle wydawane w telewizji, lub nie lubisz czekac na nie.A jak sie cale anime skonczy tzn. wszystkie odcinki zostana wyemitowane, to polubisz?

Zalgadis
10-11-2008, 15:33
Chodzi Ci o te, takie jak Naruto, ktore ciagle leca, czy na przyklad Elfen Lied, ktore wiadomo, jak sie ''konczy''?

Chodzi mi o takie Anime na które trzeba czekać, aby wyszły nowe odcinki, takie jak teraz naruto. Co tydzień tylko 20 minut oglądania ;s.
A takie które nie wiadomo jak się skończy to prawie każde, kto umie przewidywać przyszłość? : D

DuskinessvsVision
10-11-2008, 17:54
Boże, załamałem się. Pamiętam jak bodaj Rayza szpanował na torgu, że wasz temat się rozwija w oszałamiającym tempie i dogania tego z torga. Pomijając to, że poprzednie na torgu zostały usunięte. To widzę, że 90% userów tu się wypowiadających to wierni narutofadzy i bleachtardzi.

Nie ma co - temat trzyma poziom jak ch*j.:D

Ale nie przejmujcie się i róbcie swoje. Kontynuujcie rozważania na temat czy Sasuke zostanie zabity przez Naruto w 450 czy w 528 odcinku.:cup:

Powodzenia!

Corgar Frizz
10-11-2008, 17:55
@Duskiness

A może frytki do tego? Jeśli na serio ci się wydaje że 90% userów wypowiada się o bleachu i naruto, to weź pod uwagę to że z 5 największych spamerów w tym temacie tylko 2 ogląda bleacha/naruto. Z tego 1 rzadko się wypowiada o tym. I raczej suma ich postów stanowi więcej niż 10%. A jeśli masz wrażenie że przez xx postów było gadanie o naruto znaczy to że wyszedł nowy chapter. Jak chcesz się wypowiadać co do poziomu tematu przeczytaj wszystkie 3,3k postów.... a nie ostatnie 30. Jeśli masz zamiar jeszcze pisać coś w tym temacie to pisz na temat mangi i anime. Co będzie w innym przypadku? Domyśl się.

@DDoS

Jeśli chodzi o Soul Eatera to jest to pozycja obowiązkowa ;p przynajmniej dla mnie. I koniecznie ściągaj w HD, bo w słabej jakości to anime wiele traci.

PS. Normalnie tragedia... po formacie straciłem całą liste stron z anime i wszystkie zakładki T_T a było tam pare fajnych stron do których tylko ja z tego forum miałem dostęp....

Nipah!
Corgar Frizz

10-11-2008, 18:24
Kurde coraz większa robi się ta lista anime wychodzących na bieżąco:

Bleach
Naruto Shippuuden
Vampire Knight Guilty
One Piece
To Aru Majutsu no Index
Yozakura Quartet
Kurogane Linebarells
Shikabane Hime: Aka

Dzisiaj dwie kolejne pozycje dorzuciłem

Tales of the Abyss
Xam'd: Lost Memories

I zastanawiam się czy nie zacząć jeszcze

Soul Eater

ja bym dodal do listy Chaos;Head i world destruction bardzo dobra mieszanka; d

Rayza
10-11-2008, 18:34
Boże, załamałem się. Pamiętam jak bodaj Rayza szpanował na torgu, że wasz temat się rozwija w oszałamiającym tempie i dogania tego z torga. Pomijając to, że poprzednie na torgu zostały usunięte. To widzę, że 90% userów tu się wypowiadających to wierni narutofadzy i bleachtardzi.

Nie ma co - temat trzyma poziom jak ch*j.

Ale nie przejmujcie się i róbcie swoje. Kontynuujcie rozważania na temat czy Sasuke zostanie zabity przez Naruto w 450 czy w 528 odcinku.

1 strona offtopu o N., B. niskiego poziomu nie świadczy :D
btw: to trochę inaczej ale nie będę offtopował

Corgar Frizz
10-11-2008, 18:40
Co jak co ale manga&anime to najszybciej rozwijający się temat na tym forum. Przez trochę ponad 3 miesiące napisaliśmy 2400 postów.... 2/3 tych postów prawdopobnie należą do Rayzy.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
10-11-2008, 18:49
@Corgar
Na chwile obecna Rayza ma 477 postow, a ja 350 :P

@Duskiness
A kogo tu obchodzi jakistam torg?

Rayza
10-11-2008, 18:50
@corgar
Rayza 477
Grocix 350
Illya_von_Einzbern 277
Hazuma 218
Corgar Frizz 181
Nari 141
Tompior 110

no coś ty...
@gro
sekundy

Grocix
10-11-2008, 18:51
@Up
Minuta! :D

@Topic
Nikt tu nie oglada Jigoku Shoujo?

Otakuma
10-11-2008, 19:13
@Corgar
Ach ten twój wyniosły język :P.

@Grocix
Ja nie, ale ponoć warto. Kto wie może kiedyś wpadnie w moje łapska

Grocix
10-11-2008, 19:16
@Otakuma
Oj warto ;) Ja wlasnie obejrzalem 20 ep drugiej serii.

Otakuma
10-11-2008, 19:18
@Grocix
A są polskie suby do Jigoku Shoujo?

http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/logo04.jpg

Wie ktoś z jakiego anime są te postacie?

eerion
10-11-2008, 19:30
Ta z prawej jest z Black Lagoon

Rayza
10-11-2008, 19:31
pierwsza to z tengne toppa guren langan
2 nie

DDoS
10-11-2008, 20:10
pierwsza to z tengne toppa guren langan
2 nie

Ta pierwsza jest z Tengen Toppa Gurren Langann, zbieg okoliczności - właśnie to oglądam, kiedyś stanąłem na 7 ep. bo fabuła i kreska jakaś nie ciekawa, ale przemogłem się i obecnie jestem na 17 z 27 :)

@Qraś
Chaos;Head - dorzucam do pozycji do oglądania na bieżąco
World Destruction - jeszcze się zastanowię nad tym

Próbuję ściągnąć Hellsinga, tylko po zamianie modemu Neo, na Livebox uTorrent coś świruje i nie osiąga poprzednich prędkości.

Nari
10-11-2008, 20:15
Nigdy, nawet nie widziałem tomiku żadnego. Nie interesuje mnie zakup tego, wolę wydać kasę na coś innego, a przeczytać w necie.

Ja za to bym chętnie kupił ; P. Tylko nie mam gdzie, a zakupy wysyłkowe nie pociągają mnie. No cóż- może za parę lat.

Rayza
10-11-2008, 20:57
a gdzie mieszkasz?

Grocix
10-11-2008, 21:09
@otakuma
Sa, na ANSI

ZenekGrab
10-11-2008, 21:59
Ehhh zna ktoś jeszcze jakąś stronkę a tapetami w dobrej jakości na ekran 1200x800 oprócz http://www.animepaper.net/ bo poszalałem i ściągałem wszystko co mi się podoba a nie wiedziałem ,że są limity albo jakiś sposób na obejście tego niestety mam stałę ip.

Rayza
10-11-2008, 22:04
anime wallpapers+google?

Serious Sam
10-11-2008, 22:05
Ehhh zna ktoś jeszcze jakąś stronkę a tapetami w dobrej jakości na ekran 1200x800 oprócz http://www.animepaper.net/ bo poszalałem i ściągałem wszystko co mi się podoba a nie wiedziałem ,że są limity albo jakiś sposób na obejście tego niestety mam stałę ip.

http://www.krainatapet.pl/tapety2.php?tapetki=anime_i_manga
Spróbuj tej.

Corgar Frizz
10-11-2008, 22:47
Stronek nie znam, ale znam sposób na obejście. Przeczytaj poradnik z pierwszego posta. Ten o AOL'u.

@Otakuma: Gdzie tam wyniosły język był;p Jak chcesz zobaczyć jak pisze gdy krew mnie zalewa poczytaj posty z kłótni z Illyą... tam to na serio niezłe głupoty pisałem.

@Grocix: Z tym że Rayza napisał 3/4 postów to była ironia...

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza
10-11-2008, 22:49
ah tamten illya vs rayza/corgar war ^^ pare stron flame waru i obrazków

Serious Sam
10-11-2008, 23:01
http://uk.youtube.com/watch?v=cwUCidGBgAY&feature=rec-HM-fresh+div

xD

Rayza
10-11-2008, 23:07
teraz wiem ze to prawda zielonowłose jakoś tak na mnie działają czarująco xDD

ZenekGrab
10-11-2008, 23:17
Dzięki za tą odpowiedź i ta stronka się przydała bardzo polecam.

Rothes
10-11-2008, 23:51
Próbuję ściągnąć Hellsinga, tylko po zamianie modemu Neo, na Livebox uTorrent coś świruje i nie osiąga poprzednich prędkości.Bo Livebox to router... odblokuj porty uTorrenta wchodząc na 192.168.1.1 (domyślnie admin/admin).

A sam Hellsing jest mocno przereklamowany. Obejrzeć, obejrzałem - nie nudził, ale to wciąż nic nadzwyczajnego wbrew powszechnej opinii na ten temat.

Quezacoatl
11-11-2008, 00:29
# I zastanawiam się czy nie zacząć jeszcze
# Soul Eater
Pytanie... Dodać jak najbardziej, ale polecam mangę ponad anime. Lepszy, mhroczniejszy klimat.

No i pytanie ode mnie. Tales of the Abyss, brać się za to? Jak oceniacie (ofc mówie o mandze)? Klasyfikują to jako Action/Adventure/Fantasy, czego jest wiecej, action czy adventure?

Nari
11-11-2008, 01:13
Bo Livebox to router... odblokuj porty uTorrenta wchodząc na 192.168.1.1 (domyślnie admin/admin).

To nie zawsze działa ; P. Ja jak miałem Liveboxa to nadal po odblokowaniu portów szło jak burza tylko, że przeciwnie. Co dopiero po zmienieniu w ustawieniach dot. prędkości łącza zaczęło mi ściągac tak jak należy. A i tak wolniej niż teraz, na stałym IP. To tak na marginesie ; P.

Gangrel
11-11-2008, 01:20
Ludzie, litości. Dajcie już spokój Naruto i Bleachowi. Wiem, że to anime średnio ambitne, ale mają w sobie coś. I na prawdę, nie ma nic zdrożnego w ich oglądaniu, jeśli tylko człowiek widział oprócz nich coś więcej. Jeśli oglądał coś innego, to znaczy że taki ma gust, a o gustach się nie dyskutuje. Za to jeśli tylko te pozycje oglądał, to dopiero określa jakieś ograniczenie. Nie ma przecież nakazu czy zakazu oglądania konkretnych anime, a w/w to przecież anime, niezaleznie ile maja fanow/antyfanow.

Przepraszam że dość choatycznie, ale bylem w pracy, potem w knajpie i teraz mi sie troche swiat kolyzse ;)

Rayza
11-11-2008, 01:26
@Gangrel
nie zeby co ale rzadko ktoś tu gada o tasiemcach wiec niema sensu po xyz dawać swojej opinii przeważnie jeśli sie gada to chodzi o nowy odc. czy ch.
wiec twój post to taki offtop...
@sAw
10 ep spicie and wolf za mną może to dziś skończę ale wiem 3 rzeczy :
-horo jest mega urocza ^^
-ending jest extra
-oryginalna fabuła i akcja jak dla mnie ^^
i ps:
widać ze świat ci sie kołysze ; D

DDoS
11-11-2008, 01:42
Bo Livebox to router... odblokuj porty uTorrenta wchodząc na 192.168.1.1 (domyślnie admin/admin).

A sam Hellsing jest mocno przereklamowany. Obejrzeć, obejrzałem - nie nudził, ale to wciąż nic nadzwyczajnego wbrew powszechnej opinii na ten temat.

Tak, już to zrobiłem wcześniej i śmiga jak na zwykłym modemie Neo.

Właśnie skończyłem TTGL, całkiem znośne anime 7 / 10 ocena.
Pierwsze 15 odcinków miały słaby poziom ogólny, 16 to podsumowanie 1-15, dopiero 17-27 - historia po 7 latach wciągnęła bardziej

Co do Hellsing, możliwe, ale i tak je obejrzę. Anime, których nie obejrzę to romansidła, ecchi bez jakiejś ciekawszej fabuły (wątki walki o chłopaka i/lub dziewczynę nudzą mnie) - czyli takich jak np. RtV, Love Hina, Green Green, Lucky Star

@Gangrel - racja.

11-11-2008, 08:06
No i pytanie ode mnie. Tales of the Abyss, brać się za to? Jak oceniacie (ofc mówie o mandze)? Klasyfikują to jako Action/Adventure/Fantasy, czego jest wiecej, action czy adventure?

Od 1 odcinka te anime mnie zaciekawilo i polecam jak najbardziej ;] btw. powstalo na podstawie gry : p

Anime, których nie obejrzę to romansidła, ecchi bez jakiejś ciekawszej fabuły (wątki walki o chłopaka i/lub dziewczynę nudzą mnie) - czyli takich jak np. RtV, Love Hina, Green Green, Lucky Star

Ten sam tok myslenia mam : d

Serious Sam
11-11-2008, 09:28
Co do Hellsing, możliwe, ale i tak je obejrzę. Anime, których nie obejrzę to romansidła, ecchi bez jakiejś ciekawszej fabuły (wątki walki o chłopaka i/lub dziewczynę nudzą mnie) - czyli takich jak np. RtV, Love Hina, Green Green, Lucky Star

Love Hina anime jest do dupy, za to manga, to miód. Green Green anime jest całkiem fajne, ale czy Lucky Star to romans? Jedno jest pewne - ciekawej fabuły, to nie ma.

Otakuma
11-11-2008, 10:01
@Sam
Lucku Star romansem nie jest, za to jest śmieszne(tylko nie przestrasz się 1 epem, jak ja :P). W niektórych fragmentach trudno powstrzymać sie żeby wybuchnąć śmiechem.
Fabuła ciekawa na pewno nie jest, może dlatego że w ogóle jej niema.

Gangrel
11-11-2008, 10:39
@Rayza

Offftop jak offtop, chcialem dodac swoj glos do dyskusji kilka postów wyżej.

Grocix
11-11-2008, 11:05
@Sam
LS jest imo bardzo ciekawym otaku-anime. Masa nawiazan do innych anime (Konata umie wymienic wszystkie pokemony i cosplayuje Haruhi ;>) i chociazby MMORPG, takze jesli jestes w tych klimatach to pozycja obowiazkowa.

eerion
11-11-2008, 11:40
@Grocix:
Aye

Próbowałem zmienić tapetę.
No i...
http://i.yimg.jp/images/evt/5cm/4/kabegami_5cm2m.jpg
Ni hu hu =3

Tompior
11-11-2008, 12:22
@up: Co tak cię naszło na byousoku? :P

A co do LS'a: obejrzałem... 4 odcinki (to już moje trzecie podejście z tym anime :<) i nadal uważam, że anime nie zachwyca. Czasem trafi się coś śmiesznego, ale ogólnie, lucky star mnie zanudza ;P

Rayza
11-11-2008, 12:57
eh : <
skończyłem spice and wolf szkoda ze już sie skończyło taki fajny dramacik o wilczku i kupcu : <
wie ktoś coś o 2 serii?
@up
ja tak mam z EF'em , a LS trzeba po prostu trafic na odp. odcinek i wciągnę
@
ma ktoś jakieś propozycje co dalej?
coś z humoru/dramatu

Grocix
11-11-2008, 13:14
@uUUuuP
NGE sobie obejrz!

@Tompior
Nie znasz siem :<

eerion
11-11-2008, 13:19
@up: Co tak cię naszło na byousoku? :p
No cóż. Tą tapetę mam... Już z rok? :P
Próbowałem ją zmienić, ale nie dało rady xd

Otakuma
11-11-2008, 13:25
@Rayaza
Samurai Champloo se obejrzyj jeśli nie widziałeś, nie należy ani do jednej ani do drugiej grupy ale jest naprawdę pierwszorzędne.

Do LS mam podobne odczucia jak Tompior. Niektóre epizody były naprawdę zabójcze, ale były też niezbyt ciekawe momęty(i to całkiem sporo).

Grocix
11-11-2008, 13:38
Wiem, ze troche nie na temat, ale tu zaglada wiecej osob ;)
Ma ktos moze dostep do plyty SNoW - Hatsuyuki (jap. 初雪)? To ta co spiewa openingi do Jigoku Shoujo :P

Serious Sam
11-11-2008, 14:03
Moze kiedys, jak bede mial czas, to sie skusze znowu na LS, tymczasem...

http://wiadomosci.onet.pl/1860225,69,chce_pojac_za_zone_kobiete_z_kreskowki, item.html

<3

Grocix
11-11-2008, 14:10
@Sam
!! Cos w sam raz dla Rayzy!

Quezacoatl
11-11-2008, 14:36
Stare... już tydzień temu to czytałem w wersji ang.

11-11-2008, 14:44
AHahah moze i bylo ale dopiero teraz zauwazylem xd!
Aa Megami sama 2 epizod 4 (8min23sek)
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/megamisama.jpg

a tutaj maly offtop
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/w480.jpg xd

Rayza
11-11-2008, 14:47
@qras
widać ze minister spraw zagranicznym miał cos tym wspólnego ^^

Grocix
11-11-2008, 15:03
@QRAS
Hhahahahaha :D Gaijini tez musza miec co pic!

Serious Sam
11-11-2008, 16:37
''Hentai'' też stare ^^

Grocix
11-11-2008, 17:00
Noo, obejrzalem Jigoku Shoujo Futakomori, IMO jeszcze lepsza od pierwszej serii. Fabula rozwija sie co prawda pod sam koniec, reszta to losowe "wpieklowziecia", ale nie ma sie co nudzic. A i zakonczenie, niespodziewane. Takze, polecam po raz n-ty!

Tompior
11-11-2008, 17:54
A ja mam nowa sygne ;>
@QRAS: polski akcent w anime? 0.0 Myslalem, ze tylko w FMA cos o Polsce jest, a tu taka niespodzianka :D

Rayza
11-11-2008, 17:57
w CG też było o coś o polakach :D

DDoS
11-11-2008, 18:16
A ja mam nowa sygne ;>
@QRAS: polski akcent w anime? 0.0 Myslalem, ze tylko w FMA cos o Polsce jest, a tu taka niespodzianka :D

W kilku anime widziałem coś o Polsce / Polakach. W jednym pamiętam były denne dowcipy - typu "Ilu Polaków potrzeba do..."

Pedziej
11-11-2008, 18:20
Ja mówimy o polskich akcentach w anime...

Zwrócice uwage na samochód.
http://img60.imageshack.us/my.php?image=mayuy6.png

Otakuma
11-11-2008, 18:38
@Rayaza
W CG Polska przyłączyła się do federacji jako jedna z pierwszych-jeśli dobrze pamiętam
Któryś z rycerzy był polakiem, nazywała się Monika Kruszewski-tego jestem pewien

Serious Sam
11-11-2008, 19:43
Chobits, manga - po prostu cudowne ! Jestem na 6 tomie.

Tak sobie myślę, że będę czytał mangi z internetu, bo czekać tyle mi się nie chcę, aż przyjadę do Polski.

Ale wtedy nie będę true otaku?

Otakuma
11-11-2008, 19:46
A ja jak na razie mam tylko 1 tom Chobitsów, bo do najbliższego sklepu mam 40 min drogi autobusem a samemu nie chce mi się jechać.
Przyznaje też że manga jest świetna i gorąco polecam.

11-11-2008, 20:11

Pamietaja o nas ! ; D

Grocix
11-11-2008, 20:34
@Sam
Ja w ogóle mangi nie czytam, a za otaku się uważam :O

Serious Sam
11-11-2008, 21:37
@Sam
Ja w ogóle mangi nie czytam, a za otaku się uważam :O

Ale to od mangi wszystko się ''zaczęło'', jesteś not true ; >
Skończyłem czytać kolejny Tom Chobits. Czytanie w łazience - bezcenne (bez skojarzeń...)

Rayza
11-11-2008, 21:49
który tom?
ja to czytałem przeważnie jak szedłem do metra [dosłownie] w metrze i autobusie xD

DuskinessvsVision
11-11-2008, 22:17

Właśnie te anime to są z tej kategorii, które wypadało by obejrzeć każdemu prawdziwemu otaku. Ale chyba to narutotardów nie dotyczy...

Grocix
11-11-2008, 22:32
@Up (kimkolwiek jestes)
To wprowadzono podzial na prawdziwych i nieprawdziwych otaku? DDoS w tym temacie obejrzal najwiecej anime, a to co lubi to jego sprawa. Baa, w rewanzu pewnie zaczniesz mnie wyzywac od narutotardow, zobacz wczesniej moj profil na animeplanet.

Rothes
11-11-2008, 23:22
Właśnie te anime to są z tej kategorii, które wypadało by obejrzeć każdemu prawdziwemu otaku. Ale chyba to narutotardów nie dotyczy...Poproszę o jakieś konkretne argumenty na poparcie tej tezy. Powiedz mi pod jakim względem te tytuły są lepsze i ważniejsze dla "true otaku" od innych. Green green jest momentami dość zabawne, lecz banalne aż do bólu, Love Hina wieje nudą na kilometr, a do opisu LS brak mi słów :P, ale też jakiś majstersztyk to to nie jest.

To ja już wolę narutotardów od dorastających nastolatków oglądających jedynie ecchi-podobne produkcje i dumnie nazywających się "true otaku" (cokolwiek miałby ten termin oznaczać - jak dla mnie to jedynie kiepska próba podbudowania własnego ego).

Gangrel
11-11-2008, 23:57
Biorę się za Hanbun no tsuki ga noboru sora, opinie przedstawie po obejrzeniu, 6 epów przedemna, czyli bedzie w miare szybko :)

Grocix
11-11-2008, 23:59
@Gangrel
Fajne anime, podobne do ef.

@Topic
Nadgonilem 3cia serie Jigoku Shoujo, jak narazie (na 5tym epie) dziwnie...

@Edit (zaraz po polnocy)
Ooooo ja! Zwroccie uwage na godzine:
23:59
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/UO0013.jpg
00:00
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/UO0014.jpg

Odwazy sie ktos wpisac imie?;>

Otakuma
12-11-2008, 00:18
@DuskinessvsVision
Pewnie jakiś "cool" koleś powiedział kiedyś: "Naruto jest do bani, kto oglądał powinien sie smażyć w piekle" i niektóre dzieci myśląc, że będą tak samo "cool" lub bojąc sie odstawania od grupy przytakiwały. W sumie to po co mieć własne zdanie jeśli są stereotypy?

Na mojej wyboistej drodze Otaku(jak to dumnie brzmi) spotkałem się już z wieloma komentarzami, na temat tego że mam 18 lat i oglądam bajeczki lub że Naruto to shit. Tak naprawdę to nie obchodzi mnie opinia kogoś kto mnie nie zna, a o Naruto nie może się wypowiadać ktoś kto widział 2 odcinki na Jetixie.

Osobiście Naruto mi sie bardzo podobał i możesz mnie nazywać od "narutotardow".

@up
Tam musi być jakiś haczyk, np : Spełnię twoje życzenie ale nie obejrzysz już ani 1 odcinka anime. W takim wypadku ja wymiękam.

Grocix
12-11-2008, 00:27
@Otakuma
W anime jest taka sama strona, na ktora mozna wejsc tylko o polnocy. Jesli wpiszesz imie jakiejs osoby, zostanie zabrana do piekla, ale sam tez tam trafisz (po smierci).

@Edit
Co raz bardziej mnie intryguje. Nie moge juz na nia wejsc, nawet po przestawieniu zegarka... Hmm...

Quezacoatl
12-11-2008, 01:02
To ja już wolę narutotardów od dorastających nastolatków oglądających jedynie ecchi-podobne produkcje i dumnie nazywających się "true otaku" (cokolwiek miałby ten termin oznaczać - jak dla mnie to jedynie kiepska próba podbudowania własnego ego).
Ajj, ale ecchi to w większości mang/anime się pojawia w pewnym stopniu. Taka kultura.
Jak dla mnie na liście pozycji nie do ominięcia powinny się znaleźć klasyki z większości gatunków. Jak DN, Claymore, ef, może BV, z shounen jakiś Bleach czy FMA. Prawdę mówiąc, prawdziwy otaku to IMO taki, który przynjamniej "zaznał" anime/mangę z każdej kategorii. Co nie znaczy, że nie może woleć np. fantasy ponad school life. Tutaj na ten przykład jest wielu takich co wolą drama/slice of life/school life i może echhi. Ja jestem raczej za supernatural, fantasy, action, i jak ecchi to już na całego jako charem. No ale gusta to gusta.

Co raz bardziej mnie intryguje. Nie moge juz na nia wejsc, nawet po przestawieniu zegarka... Hmm...
Autor strony wymienil swoje imię i nazwisko na stronie? :>

Grocix
12-11-2008, 01:04
@Up
Chyba byl na tyle przezorny, zeby tego nie zrobic :D Zreszta, kto wie kto jest jej autorem...

@Edit
Nonono... Zaczalem ogladac Chaos;HEAd. Obejrzalem 1 ep i mialem zamiar klasc sie spac, ale chyba nie powstrzymam sie od nie nadgonienia serii...

@Edit 2 (3 rano)
Ciekawie, nawet bardzo. Dawno nie ogladalem takiego anime. Nie wie ktos czy gra jest dostepna po angielsku?

DDoS
12-11-2008, 09:34
@DvV, Grocix powiedział wystarczająco; domo arigato.

W przerwach między wychodzącymi anime, powtarzam sobie Inuyasha, tym razem z japońskim dub (poprzednie miałem z angielskim, brrr).

Cystof
12-11-2008, 10:22
Zwrócice uwage na samochód.
http://img60.imageshack.us/my.php?image=mayuy6.png

Kaszlak??............................

eerion
12-11-2008, 11:29
Właśnie te anime to są z tej kategorii, które wypadało by obejrzeć każdemu prawdziwemu otaku. Ale chyba to narutotardów nie dotyczy...
Bycie prawdziwym otaku polega na odrobinę innych rzeczach, ale niestety mało ludzi zdaje sobie z tego sprawę.
Aha.
Jesteś idiotą.

@Up (kimkolwiek jestes)
To wprowadzono podzial na prawdziwych i nieprawdziwych otaku? DDoS w tym temacie obejrzal najwiecej anime, a to co lubi to jego sprawa. Baa, w rewanzu pewnie zaczniesz mnie wyzywac od narutotardow, zobacz wczesniej moj profil na animeplanet.
Ci, którzy czuli się gorzej wprowadzili takie podziały, by poczuli się lepiej. Nie przejmuj się nimi, to nic nie warte śmiecie.

Na mojej wyboistej drodze Otaku(jak to dumnie brzmi) spotkałem się już z wieloma komentarzami, na temat tego że mam 18 lat i oglądam bajeczki lub że Naruto to shit. Tak naprawdę to nie obchodzi mnie opinia kogoś kto mnie nie zna, a o Naruto nie może się wypowiadać ktoś kto widział 2 odcinki na Jetixie.

Osobiście Naruto mi sie bardzo podobał i możesz mnie nazywać od "narutotardow".

Bądźmy szczerzy otakuma. Jeśli chodzi o bycie otaku (europejsko-amerykańskie. W Japonii to znaczy zupełnie co innego), to nim nie jesteś. I praktycznie nie ma tutaj żadnego otaku, jeśli chcecie podążać za definicją tego słowa.

Ajj, ale ecchi to w większości mang/anime się pojawia w pewnym stopniu. Taka kultura.
Nah. Bardziej to zależy od gatunku. Wyobraź sobie poważne anime, z jakimiś pantsu-shotami. To by strasznie psuło klimat, co nie?

Jak dla mnie na liście pozycji nie do ominięcia powinny się znaleźć klasyki z większości gatunków. Jak DN, Claymore, ef, może BV, z shounen jakiś Bleach czy FMA.
Prawdziwy otaku powinien wejść głębiej w temat. Znać klasyki, z których często brali natchnienie późniejsi twórcy. NGE, Trigun, Cowboy Bebop, Azumanga Daioh, Excel Saga, Akira, Fist of the North Star. I więcej.

Prawdę mówiąc, prawdziwy otaku to IMO taki, który przynjamniej "zaznał" anime/mangę z każdej kategorii. Co nie znaczy, że nie może woleć np. fantasy ponad school life. Tutaj na ten przykład jest wielu takich co wolą drama/slice of life/school life i może echhi. Ja jestem raczej za supernatural, fantasy, action, i jak ecchi to już na całego jako charem. No ale gusta to gusta.
Nie stajesz się otaku (czy może lepiej pasuje słowo fan?) , gdy obejrzysz X anime lub Y kategorii. Otaku stajesz się, gdy naprawdę zaciekawi cię to wszystko i zaczniesz głębiej wchodzić. Nie samo anime, ale także kultura, historia, język...
Jeśli ktoś traktuje M&A, jako sposób na relaks (nie ma w tym oczywiście nic złego), ogląda je jako alternatywę grania na kompie/oglądania telewizji (czyt. sposób spędzania wolnego czasu) i tyle, to jak on może nazywać się fanem? Lada moment to mu się znudzi, znajdzie sobie inną "zabaweczkę" i tyle będzie tego wszystkiego.

Oczywiście to co napisałem nie jest jakąś definicją. Jest to zdanie moje oraz sporej ilości osób, z którymi rozmawiałem.
I nie, nie uważam się za otaku. Dla mnie to słowo, mimo wszystko, ma zabarwienie negatywne. Poza tym - znam ludzi, którzy są w temacie o wiele głębiej niż ja, więc... :P

DDoS
12-11-2008, 12:29
Bądźmy szczerzy otakuma. Jeśli chodzi o bycie otaku (europejsko-amerykańskie. W Japonii to znaczy zupełnie co innego), to nim nie jesteś. I praktycznie nie ma tutaj żadnego otaku, jeśli chcecie podążać za definicją tego słowa.

Może jest tu ktoś kto nie widzi świata poza swoim guru i zrobi dla niego wszystko jak Tsutomu Miyazaki :P, a poważnie to bezsensu jest branie istniejącego słowa i nadawanie mu innego znaczenia, ale cóż taka ludzka natura.

Prawdziwy otaku powinien wejść głębiej w temat. Znać klasyki, z których często brali natchnienie późniejsi twórcy. NGE, Trigun, Cowboy Bebop, Azumanga Daioh, Excel Saga, Akira, Fist of the North Star. I więcej.

Nie stajesz się otaku (czy może lepiej pasuje słowo fan?) , gdy obejrzysz X anime lub Y kategorii. Otaku stajesz się, gdy naprawdę zaciekawi cię to wszystko i zaczniesz głębiej wchodzić. Nie samo anime, ale także kultura, historia, język...
Jeśli ktoś traktuje M&A, jako sposób na relaks (nie ma w tym oczywiście nic złego), ogląda je jako alternatywę grania na kompie/oglądania telewizji (czyt. sposób spędzania wolnego czasu) i tyle, to jak on może nazywać się fanem? Lada moment to mu się znudzi, znajdzie sobie inną "zabaweczkę" i tyle będzie tego wszystkiego. :P

Zgadzam się.
Osobiście Japonia zawsze mnie fascynowała, nie tylko technologicznie, ale i kulturowo. Lubię po obejrzeniu anime, poczytać legendy i mity z których autor brał natchnienie. Na naukę języka niestety nigdy nie miałem wystarczająco zapału i czasu, jedynie fonetycznie zapamiętuje słowa / zwroty po anime.

Excel Saga - ciekawą recenzję ma i fabułę - "Want to watch"

Quezacoatl
12-11-2008, 12:36
Nah. Bardziej to zależy od gatunku. Wyobraź sobie poważne anime, z jakimiś pantsu-shotami. To by strasznie psuło klimat, co nie?
Bo ja wiem, czasem trzeba pokazać te gacie dla samego zachowania realizmu. Przykład: Bitter Virgin. Poważna manga + jeden czy dwa pantyshoty. Nie mówię tu o ciągłym wypinaniu się dziewczyn, bo to już domena ecchi, ale pantyshot nie musi zaraz psuć nastroju...

Z tego co wymieniłeś znam (nie obejżałem całości) tylko NGE i Azumangę. Choć z drugiej strony nigdy się za otaku nie uważałem.

Lada moment to mu się znudzi, znajdzie sobie inną "zabaweczkę" i tyle będzie tego wszystkiego.
Nah, jak już zacząłem to dalej w tym siedzę. Wydaje mi się, że nie trzeba się zagłębiać w kulturę i historię aby cieszyć się mangą/anime przez więcej niż pół życia. Z drugiej strony czytam też komisky online, więc może jestem w tym typie rozrywki głębiej niż myślę.

eerion
12-11-2008, 12:51
Bo ja wiem, czasem trzeba pokazać te gacie dla samego zachowania realizmu. Przykład: Bitter Virgin. Poważna manga + jeden czy dwa pantyshoty. Nie mówię tu o ciągłym wypinaniu się dziewczyn, bo to już domena ecchi, ale pantyshot nie musi zaraz psuć nastroju...
No tak, ale gdyby po jednej, dwóch sytuacjach uznawać M/A za należącą do takiej kategorii, to masa anime czy mang miałaby po 10+ kategorii.
Ale wiem o co ci chodzi :P
Wydaje mi się, że nie trzeba się zagłębiać w kulturę i historię aby cieszyć się mangą/anime przez więcej niż pół życia.]
Pół życia? To źle ci się wydaje. Sporą część anime, czy mang zaczynasz o wiele inaczej odbierać, gdy wejdziesz głębiej w kulturę, czy choćby język (który jest z tą pierwszą nierozerwalnie powiązany). Tak to, po prostu ci się to znudzi. Miesiąc/Rok/5 lat ale w końcu.

Grocix
12-11-2008, 12:58
Dobra, to ja rozluznie atmosfere (bo sie tak jakos... spiela xD) i pochwale sie, ze obejrzalem 32 ep Soul Eatera. Jak to odcinek z Excaliburem, odskocznia od glownego watku i kupa smiechu. ;)

@eerion
Co do pojecia otaku... Tak, wiemy, ze w Japonii pojecie ma negatywne znaczenie, ale poki co (do kwietnia?;)) mieszkamy w Polsce, a zarowno w Europie jak i w USA to raczej pozytywna nazwa :P. A co do definicji, zgadzam sie:
~recytuje: a, i, u, e, o, ka, ki, ku...~

Otakuma
12-11-2008, 14:54
eerion tylko utwierdziłeś mnie w tym że jestem otaku B). Interesuje się kulturą japoni, staram się poznać mity japońskie wymieniane w anime i nie tylko, samurai jest dla mnie wzorem mężczyzny. Ogólnie interesuje się Japonią, nie tylko kulturą i mitologią ale ciekawi mnie również kuchnia japońska. Nauczyłbym się również japońskiego ale mnie nie stać, tak więc zapamiętuje ile sie da z anime ;P

Grocix
12-11-2008, 14:58
Mam nowine :D Za 2 dni wychodzi singiel z openingiem z Clannada ~AS~. O: http://www.amazon.co.jp/TV%E3%82%A2%E3%83%8B%E3%83%A1-%E3%80%8CCLANNAD-STORY%E3%80%8DOP-%E3%80%8C%E6%99%82%E3%82%92%E5%88%BB%E3%82%80%E5%9 4%84-TORCH%E3%80%8D/dp/B001HLCY28/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=software&qid=1226497446&sr=8-1

Ja teraz mecze sie z gra Chaos;HEAd. Jak zainstaluje i doprowadze do jakiegos niekrzaczkowanego jezyka (angielskiego) to dam znac. ^^

eerion
12-11-2008, 16:12
eerion tylko utwierdziłeś mnie w tym że jestem otaku
hm...
@Grocix
Nie znam pojęć takich jak hiragane i katakana, może mnie ktoś oświecić?

[/quote]Interesuje się kulturą japoni, staram się poznać mity japońskie wymieniane w anime i nie tylko[/quote]
Starasz się?
Jeśli starasz się tak, jak ja zacząć grać na fortepianie, to gg
samurai jest dla mnie wzorem mężczyzny.
Może szczerze - powiedz mi co wiesz o tej kaście, o jej sposobie myślenia, dlaczego cię urzekła. Oraz dlaczego takie zachowania występują, itd. itp.
Jeśli to dla ciebie ideał, to powinieneś wiedzieć o tym dużo.

Ogólnie interesuje się Japonią, nie tylko kulturą i mitologią ale ciekawi mnie również kuchnia japońska.
Co wiesz o kulturze? O mitologii (No wikipedia plx. Wyłapie to)

Nauczyłbym się również japońskiego ale mnie nie stać, tak więc zapamiętuje ile sie da z anime ;P
Jesteś w stanie nauczyć się całej hiragany, katakany, oraz podstaw komunikacji z darmowych rzeczy na internecie. Więc...

Jestem chamski, niemiły i bezczelny. Wiem o tym :P.
Ale uwielbiam sprawdzać wielkich fanów i specjalistów.
Ilu ja już takich spotkałem. ło jejku

Grocix
12-11-2008, 16:24
@eerion
Mhm... Bez obrazy, ale chyba sie za bardzo czepiasz. :P Moze i Otakuma chcial zaszpanowac (a chyba o to ci chodzi), ale to czy sie ktos uwaza za fana (tu: Otaku) czy nie to jego prywatna sprawa. Zreszta, z samej wikipedii:
Otaku (おたく or オタク, Otaku) is a Japanese term used to refer to people with obsessive interests, particularly anime, manga, and video games.
Nie ma tu nic o kulturze japonskiej ;)
Nie wymagaj wiec, od kogos zainteresowanego manga i anime (bo o tym jest temat) szczegolowej wiedzy na temat kultury i historii Japonii.

Gangrel
12-11-2008, 16:31
ech, ludzie. O co wy sie klocicie? Ja az do teraz nie wiedzialem co to znaczy ten cały 'otaku', a jakos przyjemnosci z ogladania mi to nie psulo...Nie mozna sobie poprostu ogladac, trzeba dodatkowo dystkutowac kto jest true fan, a kto nie?

Otakuma
12-11-2008, 16:50
Tak, tak, tak. Wszystko jasne. To że jesteś chamski, niemiły i bezczelny- 100% prawda. Od razu widać że bardzo lubisz kogoś zgnębić. Tylko jakoś nie wpłynie to na zmianę mojego myślenia(może mam za mały mózg albo coś).

Powiedziałem tylko że sie interesuje kulturą japońską, czyli że mnie ciekawi a nie że ją całkowicie i dogłębnie znam. To że staram sie poznawać mitologie a raczej niektóre mity japońskie nie znaczy od razu, że z pamięci mogę opowiadać o mitologii japońskiej przez 3dni i 3noce bez przerwy. Po za tym już wiem co to jest hiragane i katakana :P

Co dziwne nie chciałeś żebym ci coś ugotował skoro ciekawi mnie kuchnia.

Grocix
12-11-2008, 16:50
Nooo, odpalam gre Chaos;HEAd... Pojdzie czy nie?:D

@Edit
No i problem :D Po kliknieciu na Start przechodzi do... menu!

Serious Sam
12-11-2008, 17:11
A u mnie nic ciekawego...Staram się w jak najdłuższym czasie przeczytać Chobits, bo nie mam już żadnej innej =/
Potem nastąpi czytanie z internetu...

Odkąd przyjechałem, praktycznie w ogóle anime nie obejrzałem - brak czasu.

Argen
12-11-2008, 17:16
Huh, pobawiłem się troche lżejszymi tytułami ; p

Chocotto Sister
Skip Beat
Seto no Hanayome (czy jakoś tak).

Nawet śmieszne to-to.

@gangrel

O właśnie, masz mojego 'supporta' ; ] Nie ma sensu się aż tak gorączkować (nie zabijcie mnie za to, ale tak na marginesie żyjemy w Polsce, więc radze nie poświęcać mangom/anime całego życia ; p).

@eerion

Ja się znam na samurajach !!!11

DDoS
12-11-2008, 17:48
Ja sobie czytam - Girl Saurux DX, potem pewnie Hellsing obejrzę, wczoraj mi się ściągnął nareszcie :)

Rayza
12-11-2008, 18:13
EHHH.... zostawić wasz samych bez picture-spammera [illya] i kogos kto by swoją nie powaga etc rozluźniał temat to zaczniecie war na słówka i definicje OTAKU uznawaną przez was : D
fakt faktem ze rzadko zdarza sie taka "poważna dyskusja" ale zaczynacie skakać sobie do gardeł,
co do "otaku" ogólnie uznawane jest za to za odpowiednik "fana" m&A, i każdy bazuje swoje zdanie jaki-taki-fan powinienem-być na czymś innym,wieć taka dyskusja nigdy sie nie skończy.
poza tym każdy każdego może tak nazwać jeśli robi-to-i-to-i-Jeszce-to wiec kwestia nazywania "otaku" to kwestia prywatna

Grocix
12-11-2008, 18:42
A ja jestem coraz blizej (mam taka nadzieje >.>) uruchomienia Chaos;Heada po angielsku... Oby sie udalo.

Swoja droga, obejrzalem 2 epy nowego Kyou no go no ni, i pierwsza seria OVA jakos bardziej mi sie podoba ^^

@Edit
Po dniu walki, działa! Jakby ktoś chciał instrukcje jak zainstalować to mówić.

Rayza
12-11-2008, 19:15
o lol po skończeniu .hack//bransoleta zmierzchu [kupiłem pol. tomy] i po zobaczeniu anime na YT śmiało mogę stwierdzić ze animatorzy olali autorki
chyba wszystko sie różni początek koniec historie postaci ,w anime rena nie jest siostrą shugo a oni nie lubią mirei,pochi~ lata,
wiec nie polecam, a zefirka i aura chyba nie istnieją Oo

12-11-2008, 19:40
jesli ktos sam siebie nazywa otaku to traci w moich oczach duzo ...

Nari
12-11-2008, 19:46
A ja muszę zrobić sobie przerwę z anime ;|. Po sformatowaniu Visty odkryłem, że zgubiłem mojego oryginalnego Windowsa i muszę siedzieć na Linuxie, którego cudem zainstalowałem. No cóż- może nadrobię mangę.

Grocix
12-11-2008, 19:55
A ja dalej pomarudze o Chaos;HEAd. Gra jest jak to VN, bardziej przypomina czytanie ksiazki niz granie w cokolwiek. Jestem gdzies na etapie (w grze) konca 1go odcinka anime i musze powiedziec, ze jest to mimo wszystko ciekawy sposob przedstawienia historii... Poza tym, omawia wiecej rzeczy niz anime. Minusem jest to, ze jednak jest to dosc czasochlonne i trzeba jednak puscic wodze wyobrazni, bo animacji jest malo ;) Jesli natomiast ktos zaczal ogladac Chaos;HEAd i chcialby poznac cala historie to gra jest ciekawym wyjsciem.

Gangrel
12-11-2008, 20:14
Hanbun no tsuki ga noboru sora - wlasnie skonczylem. Przyjemne romansidlo, szczegolnie ze nie jest haremowką :)

Czegochcesz
12-11-2008, 20:24
@Edit
Po dniu walki, działa! Jakby ktoś chciał instrukcje jak zainstalować to mówić.
Daj. ; P

@
Macie linka do op-a Chaos;Head (anime) ?

eerion
12-11-2008, 20:34
@eerion
Mhm... Bez obrazy, ale chyba sie za bardzo czepiasz. :p Moze i Otakuma chcial zaszpanowac (a chyba o to ci chodzi), ale to czy sie ktos uwaza za fana (tu: Otaku) czy nie to jego prywatna sprawa. Zreszta, z samej wikipedii:
Otaku (おたく or オタク, Otaku) is a Japanese term used to refer to people with obsessive interests, particularly anime, manga, and video games.
Nie ma tu nic o kulturze japonskiej ;)
Poczytaj trochę dalej, o zainteresowaniu kulturą japońską ;)
Poza tym piszą też na tej wikipedii, że otaku bardzo przypomina geeka lub nerda, a to raczej zbyt trafne nie jest, co nie?
Nie wymagaj wiec, od kogos zainteresowanego manga i anime (bo o tym jest temat) szczegolowej wiedzy na temat kultury i historii Japonii.
Nie chodzi o to. Ale jak ktoś po moim poście mówi, ze go utwierdziłem, ze jest otaku, a nie tak dawno temu pytał co to hiragana i katakana, no to cóż...
Od razu widać że bardzo lubisz kogoś zgnębić.
Sporo moich znajomych nie ma z tym problemów, jakoś nie zrzędzą. Ja przyczepiam się, jak jest do czego.

Co dziwne nie chciałeś żebym ci coś ugotował skoro ciekawi mnie kuchnia.
Wszystkie dania, które można w Polsce upichcić, jadłem. A co gotujesz? :P

Powiedziałem tylko że sie interesuje kulturą japońską, czyli że mnie ciekawi a nie że ją całkowicie i dogłębnie znam. To że staram sie poznawać mitologie a raczej niektóre mity japońskie nie znaczy od razu, że z pamięci mogę opowiadać o mitologii japońskiej przez 3dni i 3noce bez przerwy.
Nie żądam definicji, czy referatu. Nie wiem czy widziałeś tamten tekst, w odpowiedzi na magiczne "staram się"

@eerion

Ja się znam na samurajach !!!11
Cytuje:
Ale przecież samurajowie to postacie wymyślone na potrzeby tych japońskich kreskówek!11

Rayza
12-11-2008, 20:36
@eerion
proszę nie kontynuuj[my] juz tej dyskusji.
@
http://anime-online.info.pl/downloads.php?cat_id=9 jakby ktoś j-games chciał na koncu jest z fate state night,i clannad,utawerumo [ale trzeba miec konto (darmowe)]

Grocix
12-11-2008, 21:24
Jakby ktos jeszcze chcial zangielszczenia do gry to prosze - wlasny wrzut:
http://www.megaupload.com/pl/?d=LZLJVC9S

Obejrzalem tez 5ty ep C;H, robi sie coraz ciekawiej.

Serious Sam
12-11-2008, 22:16
Nie mogłem doczekać jutra i przeczytałem 8 tom Chobits (ostatni) - cóż by powiedzieć?
Ogólnie w Chobits były śmieszne momenty, jak i wzruszające (szczególnie w ostatnim), fajnie opowiedziana historia.

@Rayza
Fajny ten hack? Czytać?

Rayza
12-11-2008, 22:27
wiesz jesli przez 3 dni nie mogłem kupić 3# pl. ver. bo święto,weekend [0 kasy] i nie chciałem czytać online zeby nie popsuć sobie zabawy to cos znaczy :p

@
strike witches bardzo fajne anime ktorego jedynymi fragmentami ecchi jest ze widoku pantsu! [ale nie tak jak innych tylko boh. po prostu chodzą chodzą w gaciach ciagel zamiast spodni] często : p
tego typu sytuacji:
http://img227.imageshack.us/img227/3015/charottesoftxp8.jpg (http://imageshack.us)

NAST. EP!
5ep: "Swift, Gigantic, and Soft!" ^;;^

Otakuma
12-11-2008, 22:30
Obejrzałem 60 ep D.gray mana, do 50 był na średnim poziomie ale WRESZCIE ZACZĘŁO SIĘ COŚ DZIAĆ!!!

Grocix
13-11-2008, 00:51
好きですRayzaくん
Sry za offtop :D Zainstalowalem obsluge japonskiego na moim komputerze, wbrew pozorom pisze sie bardzo latwo - wpisujesz "ki" a on ci sam przekształca na "き”. Taki jakby bardzo rozbudowany T9.

@eerion
Mozesz sprawdzic czy poprawnie napisalem to na samej gorze? Z gory dzieki :)

@Edit
Nadgonilem Kyou no Go no Ni, te sceny, ktore byly tez w OVA to wedlug mnie w OVA byly zrobione lepiej. No ale nowe dostarczaja nowej dawki smiechu ;)

eerion
13-11-2008, 07:59
好きですRayza訓
Sry za offtop :D Zainstalowalem obsluge japonskiego na moim komputerze, wbrew pozorom pisze sie bardzo latwo - wpisujesz "ki" a on ci sam przekształca na "き”. Taki jakby bardzo rozbudowany T9.

I w ten sam sposób buduje kanji.

@eerion
Mozesz sprawdzic czy poprawnie napisalem to na samej gorze? Z gory dzieki :)
Nie ma jak. Nie zainstalowałem obsługi japońskiego na kompie. A nóż widelec, sam zacząłbym używać, a to jest wredna pułapka. Japończycy mają obecnie spory problem przez pisanie na komputerze. Znają znaki kanji, ale nie potrafią ich napisać (bo kilka lat tylko i wyłącznie na kompie stukają) :P

Grocix
13-11-2008, 10:59
@Up
Chodzilo mi o to czy idzie przeczytac :P Chyba, ze nie widzisz czcionki (ale to raczej wina kodowania przegladarki).

@Topic
Zaraz zabieram sie za Sword of the Stranger (BluRay RIP, hrhrhrhr), a potem... no wlasnie, co potem? Myslalem o Gunslinger Girl, ale za czorta nie moge tego znalezc. Jakies propozycje?

eerion
13-11-2008, 11:15
@Up
Chodzilo mi o to czy idzie przeczytac :p Chyba, ze nie widzisz czcionki (ale to raczej wina kodowania przegladarki).
Nie widze.
Same ?????
To nie chodzi o kodowanie przeglądarki (chyba), tylko, że nie mam zainstalowanego danego pakietu.

Argen
13-11-2008, 12:23
Grox, ja widze krzaki : P

DDoS
13-11-2008, 12:30
@Grocix

Da ciężko dostępna pozycja. Jedyne co jo znalazłem to z ang sub w rmvb na Rapidzie i z Rosyjskimi sub lub gorzej z dubbingiem :P na Megaupload.

Ja widzę ładny japoński napis :)

Grocix
13-11-2008, 12:46
No to tak jak myslalem, chodzi o kodowanie, eerion sie nie stara :(

@DDoS
Ja znalazlem jeszcze na jakims XDCC, z ktorego mi w ogole nie chce pojsc. Chyba sobie podaruje ;) W takim razie, jakies propozycje?

@Topic
Obejrzalem Sword of the Stranger, powiem tak... bardzo ciekawa kreska, swietne animacje, swietnie wygladajace walki (z tego co sie orientuje jest to film tworcow Wolf's Rain). Czasami zalowalem, ze mam podlaczone tylko trzy z pieciu glosnikow, bo efekty dzwiekowe i cala oprawa tez stoi na wysokim poziomie. Minusem filmu jest imo kiepska fabula, przewidywalna az do bolu. Pod wzgledem fabularnym tworcy nie pokazali NIC ciekawego, no ale calosc jest dobrze przygotowana i oglada sie przyjemnie.
Oprawa graficzna - 5
Oprawa dzwiekowa - 5
Fabula - 2
Srednia: 4
:D

@Edit
Sry, nie od tworcow Berserka tylko Wolf's Rain ^^

DDoS
13-11-2008, 12:57
Wiesz co, ja Ci jednak polecę obejrzeć mimo to Gunslinger Girl :)

Tadam - Nie wiem czy mają sub czy nie, ale zawsze coś :)

Episode 01 : http://www.megaupload.com/?d=VE53O1ZA
Episode 02 : http://www.megaupload.com/?d=T62UUNLG
Episode 03 : http://www.megaupload.com/?d=OPTVUOSQ
Episode 04 : http://www.megaupload.com/?d=NT8LBGO9
Episode 05 : http://www.megaupload.com/?d=EZSSAXIP
Episode 06 : http://www.megaupload.com/?d=6V40YPTE
Episode 07 : http://www.megaupload.com/?d=BMARMA91
Episode 08 : http://www.megaupload.com/?d=8F7X5Q3T
Episode 09 : http://www.megaupload.com/?d=J2OTAC7N
Episode 10 : http://www.megaupload.com/?d=B56KV71B
Episode 11 : http://www.megaupload.com/?d=2V70SO3T
Episode 12 : http://www.megaupload.com/?d=P2MKTOPX
Episode 13 : http://www.megaupload.com/?d=MI77OO4I

Argen
13-11-2008, 13:07
Sword of Stranger obejżałem już jakiś czas temu. Całkiem fajne, szczególnie, że oglądałem w jakości hd.

Grocix
13-11-2008, 13:08
@DDoS
Aff, dzieki ^.^ Suby sie znajdzie w razie czego.

@Argen
Ja tez w HD ogladalem :)

Zaczalem sciagac "sola", ogladal ktos? Potem sciagne Gunslinger Girl, a potem Seirei no Moribito :P

DDoS
13-11-2008, 13:13
Hrhr, <zastanawia się> ile w moim podpisie widać "Watched", bo nie mogę dojść czy się zmienił podpis czy nie. -.-

<Kopie firmowego kompa i idzie sobie>

No to coś tu się spierdzieliło <lol>, wczoraj zmieniłem na photobucket zdjęcie, dodałem i ładnie na laptop było nowe, a dziś widzę stare zdjęcie.

@Edit - udało się!

Grocix
13-11-2008, 13:22
@Up
Watched: 143

Otakuma
13-11-2008, 15:15
@DDoS
Dzięki za linki :)

na podpisie Watched 150

Mimo że fabuła w Sword of the Strenger nie jest najlepsza, film trzyma wysoki poziom, jak do tond nie widziałem lepszego filmu anime nie. Macie może jakieś ciekawe propozycje?

kołbaś
13-11-2008, 16:05
Ok naprawili mi neta moge sciagac anime spokojnie. A wiec ktos poleca jakas torrentowo stronke do sciagania anime ?

Serious Sam
13-11-2008, 16:46
Ok naprawili mi neta moge sciagac anime spokojnie. A wiec ktos poleca jakas torrentowo stronke do sciagania anime ?

Torrenty.org - ja stamtąd czasami ściągam^^

Dzisiaj zaczynam mangę hack, tylko:
Jak by ktoś mógł z łaski swojej podać stronę, gdzie mogę przeczytać hack// , bo nie mogę znaleźć =/

Rayza
13-11-2008, 17:39
http://www.anymanga.com/hack-legend-of-the-twilight/001/001/ masz <przekręcą oczami>

Quezacoatl
13-11-2008, 18:01
Fairy Tale
Aye! Ciekawe, ciekawe. Nie spodziewałem się powrotu Narzy, ani tego, że Gazelle też nie może wyjść poza barierę. Ale jednego byłem pewien. Mistgun wreszcie ruszył dupe! :> W następnym chapterze przewiduję jeszcze więcej akcji.

Grocix
13-11-2008, 19:35
@DDoS
Dzieki za te linki ;) Napisy sa. Zabieram sie za ogladanie.

Lafa_elo
13-11-2008, 21:04
Obejzalem juz polecany mi przez was Fate/Stay night i bardzo mi sie podobalo. Za co teraz moglbym sie wziasc?

Grocix
13-11-2008, 21:11
@Lafa
A na co masz ochote? Tak to na mysl przychodzi mi tylko podobny do FSN, Shakugan no Shana.

DDoS
13-11-2008, 22:12
Właśnie skończyłem Hellsinga, mimo słabych zapowiedzi, wypadł dosyć ciekawie, więc od razu zabieram się za Hellsing OVA.

Nareszcie!! Dotarł nowy dysk 1 TB, let the download begin :D

Lafa_elo
13-11-2008, 22:15
@Lafa
A na co masz ochote? Tak to na mysl przychodzi mi tylko podobny do FSN, Shakugan no Shana.

Nie siedze za bardzo w temacie. Dotychczasz ogladalem najbardziej znane anime typu dragon ball, capitan tsubasa albo jakies love hiny. Szczerze najbardziej interesuja mnie cos podobnego do FSN albo Love Hina(a i green green i elfen lied ogladalem :P)

Grocix
13-11-2008, 22:17
@Lafa
Do FSN podobne to mi sie tylko Shakugan no Shana nasuwa. Swoja droga, tez ciekawe ;) A do LH to romansidel czy innych ecchi jest od czorta i troche, moze sprobuj (tez oklepanego) Clannada?

Serious Sam
13-11-2008, 23:12
http://www.anymanga.com/hack-legend-of-the-twilight/001/001/ masz <przekręcą oczami>

Dziękuję za okazaną mi łaskę.

@Lafa

Jak nie ogladales Clannada, to bierz sie obowiazkowo.Przed tym jednak obejrzyj sobie Kanona(podobne), ale to nie jest obowiązkowe, chociaż też świetne anime.

@topic
Jutro zacznę czytać hacksa, chociaż nie wiem, po co tu to piszę.

Koszyk
13-11-2008, 23:20
Hmm, Bleach

Neliel głos mnie poprostu rozwala. Ale zapowiada sie ciekawa walka z Nnitorą (dobrze napisalem?XD)

Z niecierpliwieniem czekam na next odcinek...

A naruto pewnie bedzie dopiero w sobote :(

Quezacoatl
13-11-2008, 23:58
Z niecierpliwieniem czekam na next odcinek...
Pewnie cię zmartwię mówiąc, że ja już jestem na walce w "real world" czyli 3 najlepszych espada + Tousen, Gin i Aizen vs niepełne gotei 13.

Nnitroia (czy jak mu tam) wyglądał fajnie z 6 rękoma. Nieźle pobił Ichiga i Nel, aż do czasu gdy zjawił się Kenpachi, ofc. Byakuya poleci ratować Rukię, a Ishida i Renji zostaną wgnieceni w ziemię po czym zjawi się Mayuri i załatwi espadę. Nie ma to jak impreza. This spoil is brought to you by www.Manga>Anime-i-w-ogóle-jest-lepsza.com

Grocix
14-11-2008, 00:16
Ja nie wytrzymalem i:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/UO0017.jpg
A tu Tompior na lodce do piekla:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/UO0020.jpg

Teraz jak sie wypowiada Tompior, to z Otchlani. Lepiej z nim nie zadzierac...

@Edit
Noo, w Japonii godzina 9 rano, a juz jest pelna wersja openingu Clannada ~AS~ (dzisiaj jest premiera singla). Robi wrazenie, jak ktos jest zainteresowany:
http://pl.youtube.com/watch?v=a5ib_pIEqr8
Teraz czekam na wydanie w przyzwoitej jakosci. ;)

@Edit 2
Obejrzalem Gunslinger Girl, seria bardzo ciekawa, z ladna kreska. A widok na oko dziesieciolatki z P90 w reku, bezcenny. Poza tym, bardzo fajne (przynajmniej imo) zakonczenie. Polecam!

Rayza
14-11-2008, 11:31
@que

nom mayuri pare razy wystawił sylyzela a potem zatruł go miksturą wydłużania rzeczywistością w jego mózgu 1sek=1dzien tak? a potem bya rozwalił tego gościa z oczami robiąc spięcie jego "oczów " ciekawe kto uratował ragniku
O! dzis nowy chapter bleacha!

Corgar Frizz
14-11-2008, 12:28
Uo Jeze pwned.... jak wy sie kłocicie o to kto jest otaku. A tak na serio.
Stosowanie sztywnych definicji do określania kogoś mianem otaku według mnie trochę sie mija z celem. Otaku to nie jest coś co można nabyć. Po prostu trzeba nim być. Można lubieć anime, ale też można je kochać. Znam Otakume z rl i on jest naprawdę zafascynowany mangą, anime i japonią. Po tym co się pisze cięzko poznać jaki jest naprawdę człowiek. Masz w podpisie

"Poznać człowieka to jak zanurkować w jeziorze.
Ale niektórzy tylko palec w nim zanurzą, a sądzą, że wiedzą o nim wszystko."

A sam oceniasz to czy otakuma jest otaku dość powierzchownie. W jednym muszę się zgodzić, pisanie o sobie "otaku" jest troche poniżej pewnego poziomu. Ale to nie otakuma stwierdził że jest otaku, tylko jego znajomi.

Ponad to w twoim rozumowaniu widzę pewną sprzeczność. Najpierw piszesz że otaku to nie osoba która widziała xxx mang/anime. Czyli to kim się jest nie ma raczej związku z tym ile się widziało. A więc kryteria nie są jednoznaczne. Oczywiście klasykę powinien obejrzeć każdy fan anime. Jednak następnie wypominasz Otakumie to że niedawno pytał się co to jest "Katakana i Hiragana". Może dokonuję teraz nadinterpretacji twojego posta, ale w tym akapicie jednak chociaż po części mam rację. Jednak muszę przyznać że zawarłem tu po części moją definicję "otaku"

Chciałem jeszcze coś napisać, ale niestety uleciało mi to z głowy.
Co do gnębienia "specjalistów"... muszę przyznać że też to lubię. Jednak tylko wtedy gdy ktoś naprawdę gada głupoty, coś w style działu hardware na torgu. Ale tutaj trochę się rozpędzasz. Nie wiem czemu, nieznam cię i nie mam zamiaru cię oceniać. To tyle z mojej strony na tą chwilę.

=============================================

Co do "Sword of The Stranger". Mi się film bardzo spodobał. Racja że fabuła raczej nie jest najwyższej klasy, jednak jeśli miało by powstać coś jak "Byousoku go Centimeter" to ja pasuję. Animacja była na bardzo wysokim poziomie, dzwięk świetny. Zwłaszcze że oglądałem w sluchawkach więc efekt był niesamowity. Walki - też bardzo mi się podobały. Ale najlepszy był jednak chiński akcent.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
14-11-2008, 13:37
@Up
Co Ty masz do B5cm?:< I kogo tu obchodzi torg?
Poza tym, czemu pisanie o sobie "Otaku" ma byc ponizej pewnego poziomu? Dla mnie jest to rownoznaczne z pisaniem "Interesuję się Mangą/Anime".

@Topic
Noo, singielek juz u mnie :) Wlasnie uploaduje piosenke na gendou.

i386
14-11-2008, 13:42
cześć wszystkim ; )
właśnie zacząłem swoją przygodę z anime, coś czuję, że to do mnie trafiło. Jako pierwsze obejrzałem Kanokona, taki średni ecchohentai, a wczoraj skończyłem School Days..
O tym anime nie da się zapomnieć.. Przez 10 odcinków wszystko spokoluz, a dwa ostatnie epki to jest poprostu kosmos.. Nie mogłem wczoraj zasnąć, źle się czułem po tym psychicznie, ale może za bardzo biorę to do siebie. Ale tak czy tak - bardzo mi się podobało. Mógłby ktoś mi polecić jakieś ciekawe anime? Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; )

Grocix
14-11-2008, 13:47
@Up
Po School Days to normalne, tez tak mialem :P Moze obejrzyj "ef - a tale of memories"?

i386
14-11-2008, 13:50
@up:

Thx, porozgladam sie za tym. Ogladales moze OVA School Days? Bo nie wiem, czy warto sciagac, a jesli mam miec znowu to samo to ja dziekuje :P

Quezacoatl
14-11-2008, 13:56
O! dzis nowy chapter bleacha!
Oj, mi się zdaję, że to było ze 100 lat = 1 sek, no ale mniejsza o numerki, liczy się fakt. Najnowszy chapter natomiast mnie zdziwił. Co jak co, ale Hinamori się tam nie spodziewałem. Jestem ciekaw, czy ona nie zmieni stron gdy przyjdzie co do czego. Do tego Hitsugaya się rozproszył z jej powodu. Chcę zobaczyć jak tam Kyouraku i Ukitake...

Uo Jeze pwned.... jak wy sie kłocicie o to kto jest otaku.
A sam tę kłótnię kontynuujesz...

Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; )
Nie wiesz co tracisz... To tak jak mówić, że Wiedźmin czy HP to shit bo mają czary/potwory... No ale jak lubicie oglądać anime jako zastępstwo dla tasięmców w stylu Klan, no to już wasza sprawa.

i386
14-11-2008, 13:59
@up:

hm, oglądałem z kumplem właśnie death note, mi się nie spodobało. właśnie zaczynam Zero no Tsukaima, słyszałem, że dobre ;>

Corgar Frizz
14-11-2008, 14:06
@Que
To uo jezu to był tylko wstęp do tego co chciałem napisać. A że czasem chce wyrazić swoje poglądy....

@Grocix

Przez 2 strony pisali że otaku=/= lubię manga&anime. A co do drugiej rzeczy. Ludzie oszukują siebie na tyle ile potrzebują, a innych na tyle ile potrafią. Więc tylko ktoś inny może ci powiedzieć w obiektywny sposób kim jesteś. Jesteś tym kim inni cię widzą że tak powiem.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix
14-11-2008, 14:08
@i387
OVA School Days mozesz sobie podarowac. Takie przeslodzone historyjki nawiazujace do SD tylko postaciami.

Ja ogladam 6 ep ef, a na dysk saczy sie 6 ep C;H i 7 ep Clannada (Klan rox, eh? >.>)

Otakuma
14-11-2008, 14:13
Witam nowego użytkownika forum. To co mogę polecić to Tokimeki Memorial - only love, Ef- the tales of memories i koniecznie Myself;yourself. Z tych klimatów dobre jest jeszcze Kanon 2006 i Air TV.

@Quezacoatl
Czasem dobrze jest obejrzeć jakiś dramacik lub romans ;). Jak długo można oglądać shounen?

Grocix
14-11-2008, 14:22
Noo, 6 ep "ef - a tale of melodies" napewno najsmutniejszy ze wszystkich dotychczasowych. Mimo to, dobrze sie oglada.

Otakuma
14-11-2008, 14:30
@up

Ogólnie daje 5 gwiazdek Ef-the tales of memories, tylko:
spoiler
Moim zdaniem trochę przesadzili z tymi stosunkami płciowymi. Na plaży ta bez oka( imion już nie pamiętam:confused: ), nie chciała nawet chwycić za rękę kolesia który chciał być pisarzem, a na dachu szkoły to już nie miała nic przeciwko stosunkowi. Dlatego uważam tą scenę za trochę poniżej poziomu tego anime.

i386
14-11-2008, 14:34
Skoro tak, to sciagam to ef~ ; ) Przed chwilą skończyłem 1 odcinek ZnT. Wiem, że po jednym odcinku od razu ciężko jest ocenić, ale mi już przypadło do gustu : P

Grocix
14-11-2008, 14:44
@Otakuma
Haha, no :D Z tym, ze ja mowilem o drugiej serii.

Koncze 6 ep CH, afk.

@Edit
No, tez ciekawy (jak wszystkie do tej pory). Fabula zaczyna sie rozwijac, a ja mam juz nawet swoja teze co do genezy tych wydarzen ^^

Illya_von_Einzbern
14-11-2008, 15:26
Przypominacie sobie ten pic co dałem z dziewczyną , parasolką i mouth shotem? ... bez skojarzeń kto nie kapuje. :D

Otóż ostatnio wpadłem na stronke gdzie można charactery z animu wyszukiwać poprzez podanie np koloru włosów , ile lat , długość włosów , imie , etc i udało mi się znaleść z kąd tamten pic był! Ta dziewczyna z parasolką to : Kagura Yato z Gin Tama ( 25 volumes / 130 eps ).

No i tyle , ide se znów wróce jak... nie wróce.

Quezacoatl
14-11-2008, 16:08
@Quezacoatl
Czasem dobrze jest obejrzeć jakiś dramacik lub romans . Jak długo można oglądać shounen?
Oj, ja nie oglądam tylko shounen, to po pierwsze. A po drugie, styl mangi/anime mi jakoś nie podchodzi z dramatem, romans to jeszcze. Jak chcę dramat to biorę jakiś klasyk na DVD i mam. Z tego co napisałeś można by wnioskować, że dla ciebie nie ma żadnych innych animacji poza Anime. :> Bałbym się spytać czy kiedykolwiek oglądałeś PPG, bo mógłbyś odpowiedzieć że tylko PPG Z... Ja czytam mangę, ponieważ niektóre style i kwestie są typowo elementem mang, co nie znaczy, że będę żądał aby wiadomości w TV robili animowane w stylu Japońskim...
No ale mniejsza. Widzę, że dla mnie prawie wszyscy tu obecni podchodziliby pod definicję tego waszego Otaku, przynajmniej w porównaniu.

Grocix
14-11-2008, 16:16
@Illya
Jednak do tego doszedles?^^ Szkoda, ze tak pozno.

@Up
PPG? WTF?:P Atomowki? Hahaha

@Gwhjbarfd
No, ja sie jednak rozplywam przy tym nowym openingu Clannada, a szczegolnie okolo 3:25-3:35 jak wchodza skrzypce. Cudo ;<

i386
14-11-2008, 16:44
Hm, przemogłem się i obejrzałem przed chwilą OVA School Days: Valentine's day.. Zaluje tych 20 minut spędzonych przed monitorem. Jak cala seria mi sie podobala, to to bylo do dupy ; )
Moglem w tym czasie cos lepszego ogladac : P

Serious Sam
14-11-2008, 16:57
cześć wszystkim ; )
właśnie zacząłem swoją przygodę z anime, coś czuję, że to do mnie trafiło. Jako pierwsze obejrzałem Kanokona, taki średni ecchohentai, a wczoraj skończyłem School Days..
O tym anime nie da się zapomnieć.. Przez 10 odcinków wszystko spokoluz, a dwa ostatnie epki to jest poprostu kosmos.. Nie mogłem wczoraj zasnąć, źle się czułem po tym psychicznie, ale może za bardzo biorę to do siebie. Ale tak czy tak - bardzo mi się podobało. Mógłby ktoś mi polecić jakieś ciekawe anime? Tylko bez żadnych potworów, pierdół typu Dragon Ball, Naruto, Death Note (tak, tak) ; )

Długo się do tego zbierałem, ale ostatecznie twoja wypowiedź mnie przekonała - lubię takie anime.Czyli następny cel - School Days.

@topic
Aff... na anime-online.info.pl jeszcze nie ma 5odc ef- a tale of melodies ; < Chyba ściągam...
Jeszcze pozostaje nowy odcinek Clannada, ktory prawdopodobnie obejze dzisiaj w nocy.

Gangrel
14-11-2008, 17:01
@i386

Z tego gatunku masz jeszcze True Tears, no i sporo innych, za ktorymi trzeba pogrzebac. Ja poza ef'ami osobiscie polecam 6-cio odcinkowe Hanbun no tsuki ga noboru sora.

Ech, ktos, komu School days sie podobalo. Gratuluje mocnego zołądka.

Ogólnie, możesz przed obejrzeniem serii sprawdzić na anime.tanuki.pl dział recenzje i dowiedzieć się czy warto brać się za pozycje.

i386
14-11-2008, 17:15
@up:

Ano, podobało, ale zakończenia drugi raz nie dam rady obejrzeć, a uwierz, próbowałem ; )

DDoS
14-11-2008, 18:36
2 dni bez mangi i anime :( - studia.

Na kuzyna laptopie siedzę więc dalej robiłem listę anime-planet - jeszcze tylko litery od G do S :)

Otakuma
14-11-2008, 19:03
DDoS, czemu tak dużo anime masz "Won't watch"?

DDoS
14-11-2008, 19:52
DDoS, czemu tak dużo anime masz "Won't watch"?

Aż tyle anime z tych co przejrzałem jak dotąd (recenzje, opisy, zdjęcia) nie przypadły mi na tyle do gustu, żebym miał kiedyś ochotę je zobaczyć :)

Chcę mieć wszystkie anime na anime-planet posortowane, ta kategoria będzie największa niestety chyba, potem za wszystkie want to watch zabieram się do ściągania.

Otakuma
14-11-2008, 20:19
Jeśli chcesz ściągnąć wszystkie te anime to będzie ci potrzebne kilka terabajtów pamięci. Chyba że po obejrzeniu, usuwasz to z dysku.
Już od jakiegoś czasu oglądam tylko z dysku(jakość itp.)i mimo, że brakuje mi miejsca to żal mi cokolwiek usunąć :P.

DDoS
14-11-2008, 20:23
Jeśli chcesz ściągnąć wszystkie te anime to będzie ci potrzebne kilka terabajtów pamięci. Chyba że po obejrzeniu, usuwasz to z dysku.
Już od jakiegoś czasu oglądam tylko z dysku(jakość itp.)i mimo, że brakuje mi miejsca to żal mi cokolwiek usunąć :P.

Przy obecnych cenach dysków twardych to nie problem :D Teraz 1 TB zewnętrzny Seagate kupiłem za 350 złociszy. Zanim mi się zapełni to pewnie dyski 2 TB spadną cenowo :P

Otakuma
14-11-2008, 20:34
Hehe, cwaniaczek. Chyba też będę musiał pomyśleć nad kupnem czegoś większego niż 250+160gb.(Urodzinki coraz bliżej :D, może coś spadnie z nieba)

Rayza
14-11-2008, 20:42
@topic
wiec tak:

@gro
ppgZ owni atomówki+styl mangi= cukrowe mordobicie +alternatywna historia

@i386
d'oh DN to jedne z lepszych anime z [dość?] wysokiej półki
obejrzyj CG,CG:R2,

@illya
Kam bek! iz boring ter łitout ju!

@que
po tym ch. byłem zszokowany przez całego niemca Oo
nigdy bym nie pomyślał ze to była HINAMORI I ZE MA TAKI POWER!
Aizena niema to ona powinna byc kapitanem KIra tez powinienn
kurde ONA POKONAŁA [na to wygląda] ARRANCARA! kiedy ragniku sama nie mogła, kishi i tite potrafią szokować i pytanko to było shikai nie?

@corgar
to ty masz dostep to kompa Oo??

@down
powerpuff girls z

Grocix
14-11-2008, 20:47
@Ray
Ja sie pytalem o rozwiniecie tego skrotu ;>

Zabieram sie niedlugo za Da Capo i sola.

Lafa_elo
14-11-2008, 21:37
Takie male wtracenie co do FSN, dosyc zadziwiajace zakonczenie, spodziewalem sie zupelnie czego innego :P. A moze to tylko w polsce jest powiedzenie ze zyli dlugo i szczesliwie ?

Grocix
14-11-2008, 22:35
NAJWIEKSZY SPAMER TEGO TEMATU, TOWARZYSZ RAYZA RAYZOWICZ UJAWNIL SWOJE PRAWDZIWE WCIELENIE! TYLKO DLA OSOB O STALOWYCH NERWACH!
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/M%20and%20A/1226698254801.jpg

Gangrel
14-11-2008, 22:39
NAJWIEKSZY SPAMER TEGO TEMATU, TOWARZYSZ RAYZA RAYZOWICZ UJAWNIL SWOJE PRAWDZIWE WCIELENIE! TYLKO DLA OSOB O STALOWYCH NERWACH!
usuniete na prosbe rayzy, grocix jest nup

To ja wole tego z awatara ;)

@topic

Biore sie za Kamisama Kazoku. :)

lesiru
14-11-2008, 22:49
Chcę mieć wszystkie anime na anime-planet posortowane, ta kategoria będzie największa niestety chyba, potem za wszystkie want to watch zabieram się do ściągania.

DDoS
uwazam ze anime-planet jest do "dupy" (kazdy ma wlasne zdanie) dlatego polecam Ci myanimelist.net co moim zdaniem jest o niebo lepsze od anime-planet

Serious Sam
14-11-2008, 23:14
DDoS
uwazam ze anime-planet jest do "dupy" (kazdy ma wlasne zdanie) dlatego polecam Ci myanimelist.net co moim zdaniem jest o niebo lepsze od anime-planet

O! Tam można wybierać mangę, ale i tak wolę anime-planet =]

@topic
Dzisiaj, jak czas pozwoli, to dokończę ~Melancholię, którą to zostawiłem na 12 odcinku (chronologicznie) dawno temu =p

Rayza
14-11-2008, 23:16
http://img79.imageshack.us/my.php?image=098099to1.png
jak by ktos chciał skan z N DB3 pol. skany
aktualnie znalazłem 40str^^

DDoS
14-11-2008, 23:23
DDoS

Ta każdy ma swoje zdanie.

anime-planet ma przejrzysty spis anime - czysto i przejrzyście, bez jakiś głupich miniaturek i krótkich opisów - chcesz dowiedzieć się o anime to i tak zajrzysz do środka, dodatkowo zestaw anime na daną literę jest na jednej stronie; segregacja według typu, ilości odcinków zbędna na myanimelist.
anime-planet można przy ogólny podglądacie anime zobaczyć które pozycje się oznaczyło już bez zaglądania wgłąb pozycji lub do profilu.

Szata graficzna strony mi wisi, dopóki jest funkcjonalna, a a-p jak dla mnie ma o wiele lepszą funkcjonalność i przejrzystość.

Edit:
@Rayza
Wolę angielski data book, Polacy tradycyjnie tłumaczą czasami za dużo lub głupio - np. nie spodobało mi się od razu "Korzenia", kurde to powinno być "Root", bez względu czy ma polski odpowiednik.

Mnie ciekawi jego prawa ręka, ni w mandze ni w anime, czy data book nie widać i nie ma powiedziane czy on ją ma czy nie.

Quezacoatl
15-11-2008, 00:00
Excalubur ftw...

@Rayza
Też byłem zdziwiony, że to była ona. Niby nie jest mocna a tutaj leje wszystkich. Choć trzeba przyznać, że po 1, nie wiemy czy te 3 Arrancar są już pokonane czy jeszcze nie, i po 2, złapała je wszystkie przez zasadzkę/zaskoczenie. Gdyby nie miała takiej przewagi mogłaby już nie dać sobie rady. I tak, to jej shikai... był już użyty wcześniej, zaraz po tym jak znalazła "Aizena" martwego, i ze złości wystrzeliła w Gina.

Badon
15-11-2008, 00:52
Podobne anime do tego "Interlude" prosze. :) Taka fabuła mniejwiecej żeby była ^^

Serious Sam
15-11-2008, 00:57
Podobne anime do tego "Interlude" prosze. :) Taka fabuła mniejwiecej żeby była ^^

http://www.anime-planet.com/anime/interlude
Na dole masz podobne anime, tylko 3 pierwsze, nie dalej.

Rayza
15-11-2008, 01:40
@que
moja dalsza koncepcja o tym co będzie dalej jest taka:
hinamori vs aizen
gdzie gin chce zablokować ją przed aizenem ale wtedy jego blokuje matsumoto
hinamori używa bankai [moj pomysł moje zasady xD] aizen uzywa shikai hinamori przegrywa, jakaś postac przychodzi walczyć z aizenem.

a tak wogle nie wiem czemu ale wczoraj myślałem ze to będzie hanatoru xD
było prawdziwe,ale gro je zmienił

Quezacoatl
15-11-2008, 02:15
@Rayza
Hina i Bankai? Nah... :p Aizen i reszta z trójcy nie będą pewno walczyć aż wszyscy Arrancar i Espada nie polegną. Myślę, że Hinamori będzie próbowała walczyć z Aizenem, albo się przyłączyć. Ale i w jednym i w drugim przypadku Toushirou będzie się wtrącał i chciał ją ratować. Ofc, nadal myślę, że do ostatecznej walki przeciwko Aizenowi będzie musiał na końcu stanąć Ichigo (bo to tradycja przecież...) Choć nie jestem pewien, nie pamiętam już co się z Ulu stało... Aizen go zostawił w Las Noches żeby pilnował, ale chyba go jeszcze nikt nie ubił. Jeśli nie to pewnie Ichigo będzie się tym musiał zająć. Plus jestem ciekaw, czy Yama-Jii będzie na końcu walczył z Aizenem czy nie. W końcu on też podobno jest mocny. No i zostaje sprawa Vaizard. Oni też wyszli jakby chcieli się przyłączyć do walki, ale po czyjej stronie nie jest pewne. (jak widziałeś czaptery z przeszłości to wiesz o co mi chodzi...

Rayza
15-11-2008, 02:51
http://www.onemanga.com/Bleach/315.12/19/
jak widac są zadłużeni wobec obojga wiec prawdopodobnie chcą upiec 2 pieczenie na 1 rożnie połowa zabije kisuke team połowa aizen team

jak dla mnie toshiro polegnie/bedzie niedysponowany w walce z halibel bo ta pokaże uwolnienie i ktos go uratuje, a hina będzie tak mowie : p
co do Emo Arrancara, on teraz jest strażnikiem i ichigo go nie pokona [stara śpiewka] bo jak on mu main atak odpiera dłońmi... on teraz rządzi LN ,
Yama nie będzie walczyć bo po co ? SS zajmie sie arrancarami w HM i w RL aizenem też, to na co mu to ?
bardziej ciekaw jestem wkroczenia do walki vizardów....