Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
W LO czasu jest jeszcze mniej =// Dziennie 5 odcinków uważam za spory sukces...
wow,dla mnie 2 to max xD
Czegochcesz
30-09-2008, 12:34
-Clannad
-Air
-Da Capo
: )
A tak apropo wiecie moze jak sie nazywa piosenka z openingu w ''CLANNAD''? :>
op:
Eufonius - Megumeru
wow,dla mnie 2 to max xD
Tak więc współczuję Ci. 2 odcinki dziennie... Nie do wytrzymania.
Hanndo90
30-09-2008, 18:50
''Czegochcesz'' Arigato :*
Racja 2 odcinki to naprawde mało : P jak mam wene to czasami i cała nocke zajdzie ale
to głównie z piątku na sobote :P
Tak więc współczuję Ci. 2 odcinki dziennie... Nie do wytrzymania.
Taaa, ty byś wisiał na drzewie koło szkoły i byś czekał aby jakaś anime super girl cie uratowała ^^ (ofc wisiałby na linie :P)
@Wszyscy up
A to niby ja jestem maniak :S
Hanndo90
30-09-2008, 20:14
Jigoku Shoujo - warto zobaczyć czy zostawić na pozniej?! Prosze o rade : )
ah...szkoła...czasem nawet nic nie oglądam dziennie D: a tak to w wakacje/etc norma to 6 odc. D: dziennie mam 2.5 h wolnego....i gdzie czas na rysowanie,czytanie mang/etc oglądanie :<?
Hanndo90
30-09-2008, 21:04
ehh we Wakacje to
-Shakugan no Shana
-Shakugan no Shana II
-Shakugan no Shana Movie
poszły w Weekend :) B) ;)
dobra jak by ktoś szukał jakiś henatiów dot. jakiejś serii to PW do mnie :D juz paru zadowolonych klientów było xD
teraz oglądam z spice and wolf [kolejna seria której nie muszę oglądać by się hentaiami cieszyć]
Serious Sam
30-09-2008, 21:46
To ja codziennie obejrzę jeden odcinek, albo wcale , dopiero w sobotę i w niedzielę 5 odc to max ; P life in London rox -.-
Taaa, ty byś wisiał na drzewie koło szkoły i byś czekał aby jakaś anime super girl cie uratowała ^^ (ofc wisiałby na linie :P)
Dlaczego na linie?
ah...szkoła...czasem nawet nic nie oglądam dziennie D: a tak to w wakacje/etc norma to 6 odc. D: dziennie mam 2.5 h wolnego....i gdzie czas na rysowanie,czytanie mang/etc oglądanie :<?
Musisz z czegoś zrezygnować. Np. ze szkoły ; P.
Hanndo90
01-10-2008, 00:15
no no po obejrzeniu 10odcinka ''Piekielnej dziewicy'' jestem pod wielkim wrażeniem : )
Ze 2 miechy temu sciagnalem na kompa "seirei no moribito". Wczoraj sobie wlaczylem i obejrzalem 3 odcinki - super ;) Ladna sciezka dzwiekowa, dobrze dopracowane detale - fabula tez dobra. Ogolnie, polecam wszystkim fanom przygodowek ;)
Ze 2 miechy temu sciagnalem na kompa "seirei no moribito". Wczoraj sobie wlaczylem i obejrzalem 3 odcinki - super ;) Ladna sciezka dzwiekowa, dobrze dopracowane detale - fabula tez dobra. Ogolnie, polecam wszystkim fanom przygodowek ;)
2 miechy? U mnie anime nie leży dłużej niż tydzień-dwa bez obejrzenia całości (do 50-60 ep jeżeli ma). Po 2 odcinkach Tengen Toppa Gurren Lagann - jakieś to dziwne :), no cóż ściągnąłem to trzeba obejrzeć, potem Inukami i Hiakru No Go (15% left).
Co do ilości anime za dnia - jeżeli mam co oglądać i mnie to wciągnie to 10+ na dzień, sam nie wiem jak na to czas znajduje :D
2 miechy? U mnie anime nie leży dłużej niż tydzień-dwa bez obejrzenia całości (do 50-60 ep jeżeli ma). Po 2 odcinkach Tengen Toppa Gurren Lagann - jakieś to dziwne :), no cóż ściągnąłem to trzeba obejrzeć, potem Inukami i Hiakru No Go (15% left).
Co do ilości anime za dnia - jeżeli mam co oglądać i mnie to wciągnie to 10+ na dzień, sam nie wiem jak na to czas znajduje :D
Mnie juz sam opis Tengena odstrasza :P A co do 10 odcinkow dziennie - czemu nie? :D 10x21-22min - niecale 4h.
A Seirei lezal u mnie 2 miechy, bo po 1 odpaleniu okazalo sie, ze jakis cichy dubbing byl. Wczoraj wlaczylem i bylo normalnie - chyba cos z kodekami mialem nie tak ;>
Hanndo90
01-10-2008, 22:38
Właśnie skończyłem "Piekielną Dziewicę'' Świetne Anime,ale słabe zakończenie : ) ym
Zaraz jade z ''Jigoku Shoujo Futakomori'' : ) uuuu!
Czegochcesz
01-10-2008, 22:43
@up
Ukryj spoile.
04.10.2008 - startuje 3cia seria Jigoku Shoujo...
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5850
Hanndo90
01-10-2008, 23:18
04.10 Premiera napewno dopiero w Japoni, a kiedy u nas? w 2012r? : P
@Up
No przeciez, ze w Japonii. Gdzie Ty ogladasz anime, ze premiera "u nas" bedzie pozniej, w kinie?
Hanndo90
02-10-2008, 03:50
tzn: kiedy bedzie można kupić Płytke z Anime np w Media lub Empiku?
jak znam życie to za 5 lat : ( Jak chcialem w Media Kupić Evangeliona
to koleś z obsługi klienta patrzał na mnie i niewiedział Ocb:baby:
chociaż wiemy z którego roku jest Evangelion : (
A gdzie oglądam Anime? to moja słodka tajemnica ;)
@Up
Nie wiem czy zauwazyles, ale to byla ironia, bo tu kazdy oglada anime z fansubami zaraz po telewizyjnej premierze odcinka w Japonii. Rynek anime jest w Polsce jaki jest i IMO czekanie na jakis tytul jest bez sensu.
To już dzisiaj- Clannad! Wie ktoś może jaka grupa bierze się za tłumaczenie (jp-ang)?
Czegochcesz
02-10-2008, 13:40
To już dzisiaj- Clannad! Wie ktoś może jaka grupa bierze się za tłumaczenie (jp-ang)?
Bardziej niz na Clannad-a czekam na Hyakko <33333
@
Raczej suby bedzie robic grupa SS-Eclipse
Illya_von_Einzbern
02-10-2008, 16:16
Obejrzałem Battle Programmer Shirase 15/15
Odcinki po 8 min , tzn że całość to jakieś 2h.
Na początku wydało się ciekawe ale środek powtarzalny - bez nowości , a koniec nie wyróżnił się za bardzo , zkolei nie ziewałem , ale to nieznaczy że wg. mnie jest spoko do obejrzenia , po prostu : nie ziewałem.
Szkoda że SS-Eclipse nie ma na stronie normalnych newsy'ów, nie da się stwierdzić czy faktycznie będzie tłumaczyć. Prawdopodobnie nie będzie mi się chciało szukać angielskich subów i zostane przy clannad.wbijam.pl, okienko małe, ale tłumaczenia imho trzymają poziom, na ile oczywiscie da sie stwierdzic.
Dołączam się do pytania : D
Clannad Clannadem, a w poniedzialek wychodzi ef - a tale of melodies ;)
agh jeszce troche jeszcze troche. I niech tylko dorwe eng suby xD
Obejrzałem Battle Programmer Shirase 15/15
Odcinki po 8 min , tzn że całość to jakieś 2h.
Na początku wydało się ciekawe ale środek powtarzalny - bez nowości , a koniec nie wyróżnił się za bardzo , zkolei nie ziewałem , ale to nieznaczy że wg. mnie jest spoko do obejrzenia , po prostu : nie ziewałem.
BPS rządzi.
A jak wam się podobał ostatni odcinek 3 serii ZnT? Bo nie widziałem o tym nawet wzmianki, a wiem, że to anime ma tu wielu fanów(?).
@Up
Fanow, eh? Ja bym rzekl, ze cala 3 seria to porazka, oprocz kilku w miare dobrych (jak na anime tego typu, ktory coraz mniej mnie przekonuje) scen.
Bardziej niz na Clannad-a czekam na Hyakko <33333
Szczerze mówiąc to Clannad jest moją odnośnią do późniejszego RtV i Vampire Knight
A jak wam się podobał ostatni odcinek 3 serii ZnT? Bo nie widziałem o tym nawet wzmianki, a wiem, że to anime ma tu wielu fanów(?).
Była zmianka jak odcinek wyszedł. W związku z tym, że był do dupy nie było większych rewelacji.
Serious Sam
02-10-2008, 18:57
@Up
Fanow, eh? Ja bym rzekl, ze cala 3 seria to porazka, oprocz kilku w miare dobrych (jak na anime tego typu, ktory coraz mniej mnie przekonuje) scen.
Wszystkie odcinki są spoko <3
Ja tam wole R+V od Clannada i kurwa chce juz teraz zeby drugi sezon zaczeli, bo shoujo mi sie znudzily juz =\
Illya_von_Einzbern
02-10-2008, 19:22
A gdzie oglądam Anime? to moja słodka tajemnica
5$ na to że w schowQ pod schodami bo się z ciebie śmieją jak ogladasz. :D
@Up
OWN3D :D Dobry Illya.
@Topic
Koncze Kaze no Stigma, do 10~ epa szlo mi strasznie zmudnie, bo bylo nudne, ale od tego 11, jest ok :)
sphinx123
02-10-2008, 20:18
@Up
Zgodzę się z tym, trzecia seria na moje była (zważając na jej treść) kompletnie niepotrzebna...
Lol? Wyszła nowa seria Slayers xD Nareszcie wpadli na to, że robienie kontynuacji dobrych anime z dawnych lat jest lepsze niż wymyślanie mutantów xD
@Topic
Koncze Kaze no Stigma, do 10~ epa szlo mi strasznie zmudnie, bo bylo nudne, ale od tego 11, jest ok :)
Kaze no Stigma nie jest aż takie złe ; ). Może trochę na siłę z początku, lecz później dochodzi dramat, oraz typowe retrospekcje. To chyba nie był spoiler.
Ja tam wole R+V od Clannada i kurwa chce juz teraz zeby drugi sezon zaczeli, bo shoujo mi sie znudzily juz =\
Kwestia dni : P.
@edit Co ja mówię! Już wczoraj wyszedł! http://animecalendar.net/
E tam Clannad i tak owni :P
@Nari
: OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
NO NAJWYZSZA PORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
@Nari
: OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO O
NO NAJWYZSZA PORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Tak i tak narazie chyba niewiadomo co się bierze za tłumaczenie jp-ang ; P.
Skonczylem Kaze no Stigma, na poczatku bardzo nuzace, ale w niecalej polowie (od incydentu z Ayumi), juz ciekawe i trzyma poziom. Szczegolnie niespodziewane byly ostatnie mysli Cui Ling ;)
Teraz w koncu obejrze True Tears, jak tylko sciagne.
http://www.youtube.com/watch?v=up4UriqLi7I
no wiec , zajebiscie sie zapowiada ,licze ze szybko jakas grupa przetlumaczy 1 ep na eng =\\
Hanndo90
02-10-2008, 23:39
5$ na to że w schowQ pod schodami bo się z ciebie śmieją jak ogladasz. :D
Oi nie nie jak bym ogladał Naruto itp to bym mógł pod schodami ogladać a tak to nie mam cie czego wstydzić X(
Chyba ,że ty masz taki Problem :P
sphinx123
02-10-2008, 23:48
Oi nie nie jak bym ogladał Naruto itp to bym mógł pod schodami ogladać a tak to nie mam cie czego wstydzić X(
Chyba ,że ty masz taki Problem :P
Mystlich, mi się wydaje że dla chłopaka oglądanie shojo to większy przypał jednak ;<
@down
Ups ^^' Gomeee xD
@sphinx
Nie dekonspiruj! :<
@up i down
Poza tym, niech kazdy sobie oglada to co lubi, to jego czas ;p
Hanndo90
02-10-2008, 23:53
Mystlich, mi się wydaje że dla chłopaka oglądanie shojo to większy przypał jednak ;<
Taa racja lepiej oglądać dobranocki Naruto , Pokemon ,Czarodziejki z księżyca itp ... świetnie świetnie
sphinx123
02-10-2008, 23:56
Taa racja lepiej oglądać dobranocki Naruto , Pokemon ,Czarodziejki z księżyca itp ... świetnie świetnie
Szkoda że nie przeszedłeś dalej w Mam Talent, drogi Mirku ^^ Sailor Moon to moje pierwsze anime, także szacunek ludzi ulicy xDD Masz taką głupią polaczkową tendecję, do bycia fajnym poprzez traktowanie czegoś popularnego za głupie (w tym przypadku Naruto).
@down
Weź idź, Rycerze Zodiaku z francuskim dubbingiem gnietli xDD A Dragon Ball bodajże zaczął się jak byłem gdzieś 3-4 klasa podstawówki. Sailor Moon było emitowane, jak miałem gdzieś z 4-5 lat xD
@Up
Gej! Prawdziwy mezczyzna to jako pierwsze anime ogladal DB, Rycerzy Zodiaku czy Kapitana Tsubase! Co do Naruto, to ja bym nie odwazyl sie tego obejrzec, szkoda mi czasu na anime, zamiast ktorego mozna obejrzec 10-20 o wiele ciekawszych serii ;)
@Edit
Muminki i Pszczolka Maja to tez anime! :D I tu sie nie wymigasz, ze byles za stary.
@Down
Edytuj posta, zeby nie bylo double :)
Hanndo90
03-10-2008, 00:12
Szkoda że nie przeszedłeś dalej w Mam Talent, drogi Mirku ^^ Sailor Moon to moje pierwsze anime, także szacunek ludzi ulicy xDD Masz taką głupią polaczkową tendecję, do bycia fajnym poprzez traktowanie czegoś popularnego za głupie (w tym przypadku Naruto).
Popularne nie znaczy dobre.
Ok Ty twierdzisz ,ze shojo to przypał dla Synka
a ja stwierdzialem ,ze Naruto jest Kijowe , Jesteśmy Kwita :P:P
@Up
Gej! Prawdziwy mezczyzna to jako pierwsze anime ogladal DB, Rycerzy Zodiaku czy Kapitana Tsubase! Co do Naruto, to ja bym nie odwazyl sie tego obejrzec, szkoda mi czasu na anime, zamiast ktorego mozna obejrzec 10-20 o wiele ciekawszych serii ;)
@Edit
Muminki i Pszczolka Maja to tez anime! :D I tu sie nie wymigasz, ze byles za stary.
''Co do Naruto, to ja bym nie odwazyl sie tego obejrzec, szkoda mi czasu na anime, zamiast ktorego mozna obejrzec 10-20 o wiele ciekawszych serii ;)'' -
Dokładnie : )
Ja tam nie czaje co wy macie do shojo >.> , swego czasu bylem biggest fan shojo <3333
Hanndo90
03-10-2008, 11:13
@up
no to zależy jakie bo np: Shakugan no Shana jest Superr :)
Illya_von_Einzbern
03-10-2008, 13:42
Założenie :
(Shakugan)x'2 (no)x - Shana > 0(Best Anime Ever)
Delta > 0
2 rozwiazania :
1- lepiej niech nie pisze swoich poglądów o anime ten kto tak uważa
2- niech się lepiej zabierze do oglądania animu na serio
A ja uważam SnS za świetne anime i (uwaga, uwaga!) oglądam Naruto, jednocześnie nie czując się przy tym gorszym od kogokolwiek w tym temacie. Nie mam bladego pojęcia jak ktoś, kto sam lubuje się w ecchi śmie zarzucać Naruto bycie płytką produkcją i dziecinadę. Że niby wszędobylskie cycki i majtki są takie dojrzałe? Może dla śliniących się na ich widok nastolatków...
A tak ogólnie to należałoby zacząć od tego, że anime niosące jakiś przekaz można policzyć na palcach obu rąk. Reszta to typowo płytka rozrywka, która de facto przyciąga właśnie rzesze fanów japońskich animacji - w tym i mnie, bo fajnie jest raz na jakiś czas obejrzeć coś poważniejszego, ale na dłuższą metę dostępny repertuar szybko by się wyczerpał. I co wtedy?
A ja uważam SnS za świetne anime i (uwaga, uwaga!) oglądam Naruto, jednocześnie nie czując się przy tym gorszym od kogokolwiek w tym temacie. Nie mam bladego pojęcia jak ktoś, kto sam lubuje się w ecchi śmie zarzucać Naruto bycie płytką produkcją i dziecinadę. Że niby wszędobylskie cycki i majtki są takie dojrzałe? Może dla śliniących się na ich widok nastolatków...
A tak ogólnie to należałoby zacząć od tego, że anime niosące jakiś przekaz można policzyć na palcach obu rąk. Reszta to typowo płytka rozrywka, która de facto przyciąga właśnie rzesze fanów japońskich animacji - w tym i mnie, bo fajnie jest raz na jakiś czas obejrzeć coś poważniejszego, ale na dłuższą metę dostępny repertuar szybko by się wyczerpał. I co wtedy?
Poza tym, że SnS jest b. fajne (bo nie widziałem) to
+1 ;)
Ja też nie mam nic do Naruto. Wyraziste postacii, dosc wciagajaca fabula, czego chciec wiecej? Mozna by sie co najwyzej do fillerow przyczepic, ale manga juz na pewno nie odbiega jakos bardzo od tych waszych powaznych serii. W prawie kazdej serii jest jakis dziadek-zboczuch, humor sytuacyjny na dluzsza mete faktycznie do bani, ale umiarkowanie bardzo strawny, wiec naprawde nie ma sie co czepiac przesadnie Naruto. Dobra srednia przy ktorej mozna spedzic duzo czasu, i nie zalowac.
Serious Sam
03-10-2008, 16:43
Hehe, ja to mam fajnie 8).Dzisiaj w szkole, pierwszy raz poszedłem do biblioteki, a tam patrzę i widzę, że mają mangi, i to nawet sporo!Czytał ktoś "Elemental Glade"? - bo właśnie sobie wypożyczyłem.
Hanndo90
03-10-2008, 17:04
Hehe, ja to mam fajnie 8).Dzisiaj w szkole, pierwszy raz poszedłem do biblioteki, a tam patrzę i widzę, że mają mangi, i to nawet sporo!Czytał ktoś "Elemental Glade"? - bo właśnie sobie wypożyczyłem.
ciuuu Fajnie u mnie w Szkole nie ma Mangi : (
tylko jakieś gazety ''Cogito'' z 97'r xD :(
@Topic
Tumturum, jest juz zsubbowany 1 ep Clannad ~After Story~, zarowno na veohu jak i mininovej, sciagne to obejrze - na veohu bola oczy ^^
Hanndo90
03-10-2008, 19:00
hxxp://www.youtube.com/watch?v=zCwsxW2ONuc&feature=related
xx - tt
Evangelion jakiego nie znacie hahha Podziwiam ich za Pomysł xD
Czegochcesz
03-10-2008, 19:14
Ecchi dzielą się na te lepsze, i gorsze np.
Kanokon - bullshit
Iketeru Futari - Zabija ze smiechu...
To już! Dorwałem torrenty z RtV i Clannada AS. Teraz tylko czekać na suby.
wracam z 3 dniowej terapii bez-netowej [czyt. byłem w szpitalu na badaniach]
chwałą netowi na komórce i kasy wystarczyło mi tylko na 15min na fakku xD
ale już wracam do anime ; )
co do naruto....zależy manga czy anime i czy 1 sezon czy 2gi ....
i kupiłem haruhi #2 a w pon naruto [manga] #28 pl ^^ a pod koniec m-ce wędrowiec z tundry YAY!
A kojarzy ktoś takie anime o czarodziejce która już w pierwszym odcinku rozwaliła zuego smoka (i pół miasta) a później latała z jakimś rycerzem co miał jakiś tam legendarny miecz czy coś takiego? Pamiętam, że w jakimś odcinku gdy poszli do lasu jej moc została ograniczona czy coś takiego. Leciało to na TVN7.
No, zaliczylem 1 ep Clannada AS - ladny opening i odprezajaca fabula (chociaz nie zawierajaca nic specjalnego).
Swoja droga, ma ktos piosenke z openingu? Bo nigdzie nie moge znalezc...
sphinx123
03-10-2008, 21:10
A kojarzy ktoś takie anime o czarodziejce która już w pierwszym odcinku rozwaliła zuego smoka (i pół miasta) a później latała z jakimś rycerzem co miał jakiś tam legendarny miecz czy coś takiego? Pamiętam, że w jakimś odcinku gdy poszli do lasu jej moc została ograniczona czy coś takiego. Leciało to na TVN7.
Tak, Slayers, jedno z moich ulubionych anime <3 Ostatnio wyszła czwarta seria :P
Wlasnie skonczylem ogladac pierwszy ep clannada as. Cóż, w rytmie poprzedniej serii, kreska jakby ciut ladniejsza.
Polecam na mininovej, jak ktos nizej pisal. Seedow i peerow od cholery.
No może Clannad stał się trochę sztuczny z tym całym haremem.
Serious Sam
03-10-2008, 23:40
A mnie się podoba, że nie zmienili dużo w Clannadzie, kreska rzeczywiście milsza dla oka.
Illya_von_Einzbern
03-10-2008, 23:46
Zdaje mnie się czy ktoś tu ogląda tylko tytuły znane i reklamowane wszedzie spamowane i omija to co już dawno wyszło i jest dostępne w całości od zaraz?
Np z mojego avka w clannadzie takiej postaci nie zobaczycie , może to i lepiej dla całego świata...
Zdaje mnie się czy ktoś tu ogląda tylko tytuły znane i reklamowane wszedzie spamowane i omija to co już dawno wyszło i jest dostępne w całości od zaraz?
Np z mojego avka w clannadzie takiej postaci nie zobaczycie , może to i lepiej dla całego świata...
O tych starszych nie co gadać, bo wszystko jest już przecież przedyskutowane, nie?
Wybacz, ale każdy ma własne gusta. Nie chcesz się włączyć do dyskusji, zaproponuj temat równie ciekawy dla ogółu albo won do kąta.
Zeby napisac cos w koncu na temat - obejrzalem True Tears. Kreska ladna, ale brakuje detali w scenografii. Fabula - czegos takiego szukalem, mi sie bardzo spodobalo.
Polecam
Zeby napisac cos w koncu na temat - obejrzalem True Tears. Kreska ladna, ale brakuje detali w scenografii. Fabula - czegos takiego szukalem, mi sie bardzo spodobalo.
Polecam
Obejrzałem jakiś czas temu, nie było to straszne przeżycie, ale jakoś się nie zachwyciłem. Do clannada, Kanona czy Myself, Yourself troche temu tytołowi imho brakuje.
@Up
IMHO, True Tears jest powazniejsze niz podane tytuly ;)
@Topic
Zna ktos jakies OVA/Filmy/Serie podobne do tych Makoto Shinkai'ego (tworcy Byousoku 5cm, Hoshi no Koe)?
Hanndo90
04-10-2008, 02:29
Właśnie skończyłem ''Jigoku Shoujo Futakomori'' i powiem tyle ,ze to niepowinno sie tak skończyć!! aaaa ;(;(;( :'(((( Ai!!!
hmmm właśnie miałem zasiadać do ''Burst Angel'' kiedy zainteresowała mnie Sygnaturka Pana Up tzn: Tajemnicza Horo
i stwierdziłem ,ze obejrze Spice and Wolf : )
Teraz nagle zaczynasz oglądać starsze tytuły?
Z gorszą kreską?
Od kiedy...
No, ale cóż. Ilya zawsze chce być oryginalny/jedyny/cokolwiek
elos mowie wam
ogladal ktos erementar gerad ? fajne czy takie suxowate ?
ahh moja leniwa dupa właśnie wstała wypoczęta po obejrzeniu relaksacyjnego odcinka clannad afterstory. Aż się nie mogę doczekać następnego. Co do True tears, fakt faktem ze anime calkiem niezle, z ciekawą fabułą ale jednak czegos mi tam brakowało. Tego czegos co ma clannad i kanon.
A ja zaraz dokoncze Ikkitousen, bo przerwalem tak w polowie 3 serii ^^
Illya_von_Einzbern
04-10-2008, 10:59
O tych starszych nie co gadać, bo wszystko jest już przecież przedyskutowane, nie?
Naruto , DB , ZnT i to już wszystko? w jakim ty świecie żyjesz...
Widziałeś np Kino no Tabi: The Beautiful World , Monster albo Nodame Cantabile i mógłbyś mi coś o nich powiedzieć skoro już było przedyskutowane?
Aaaaa dzięki za przypomnienie nazwy :P Już zacząłem ściągać :PP
Czegochcesz
04-10-2008, 12:33
@Up
IMHO, True Tears jest powazniejsze niz podane tytuly ;)
Signed
@Up
@Topic
Zna ktos jakies OVA/Filmy/Serie podobne do tych Makoto Shinkai'ego (tworcy Byousoku 5cm, Hoshi no Koe)?
Comedy
Toki wo Kakeru Shoujo
Widziałeś np Kino no Tabi: The Beautiful World , Monster albo Nodame Cantabile i mógłbyś mi coś o nich powiedzieć skoro już było przedyskutowane?
Akurat te tytuły nie są takie stare, jak np. Golden Boy czy Iketeru Futari (obydwie serie polecam)
Ale fakt faktem, że nowsze produkcje(kanokon itp.) imo nie powinny byc porównywane do tych starszych...
@
Dla mnie jedyne dobre, co zostało ostatnio wydane to: Clannad - troche zripowany i CG r2, zobaczymy co przyniesie październik...
Disseny__
04-10-2008, 12:35
Ma ktoś do zaproponowania jakieś ciekawe anime choć trochę podobne do Makai Senki Disgaea?
Laharl jest fajny. ^^
Illya_von_Einzbern
04-10-2008, 12:46
Akurat te tytuły nie są takie stare, jak np. Golden Boy czy Iketeru Futari (obydwie serie polecam)
Ale fakt faktem, że nowsze produkcje(kanokon itp.) imo nie powinny byc porównywane do tych starszych...
łał skapowanie tematu na który mówie to już dla ciebie troche za dużo co...
przeczytaj jeszcze raz albo 8 co napisałem.
@Czegochcesz
Dzieki :)
@Illya
Nie bulwersuj sie tak.
@Topic
Ikkitousen Great Guardians - watched, ale 4 seria to juz pewnie bedzie hentai z elementami walk ^^
Swoja droga, widze, ze SS-Eclipse wzielo sie za Clannada, bardzo dobrze!
Czegochcesz
04-10-2008, 13:08
łał skapowanie tematu na który mówie to już dla ciebie troche za dużo co...
Nie zrozumiałem tego zdania, możesz pisac jaśniej?
Chciałem Ci poprostu pomóc, bo moja opinia jest taka sama jak twoja, ale widzię, że się nie dogadamy, trudno.
@Topic
Ikkitousen Great Guardians - watched, ale 4 seria to juz pewnie bedzie hentai z elementami walk ^^
Swoja droga, widze, ze SS-Eclipse wzielo sie za Clannada, bardzo dobrze!
Pobrałem 1szy ep Clannad AS w formacie mkv i jestem zawiedziony jakością...
a ja skończyłem CGR2 zakończenie jak dla mnie było ciekawe i fajne :D
[spoiler]
jednak to ze Nunnaly znów widziała rozbiło mnie na łopatki a ja myślałem ze pojawienie sie Marianne która tez miała Geassa mnie rozbiło,ale kiedy był moment ze kiedy Nunnaly szukała klucza i nagle obróciła głowę w jego stronę już można było się domyślić ze znów widzi *przewraca oczami*
ja już miałem nadzieje ze będzie dobrze w państwie etc. ale nie daleko pada jabłko od jabłoni : o
teraz wracam do Myself:Yourself xD
@Grocix
Z pewnego punktu widzenia mogę się zgodzić...z tym, że taki clannad i true tears przekazuje w gruncie rzeczy podobne treści, to true tears jest bardziej ponure, przez co moze wydawac sie tytulem powazniejszym. Napewno clannad czy kanon maja duzo wiecej watkow, sa bogatsze w postacii i charaktery, wiecej jest w nich humoru. Pewnie dlatego chetnie do tych serii wrocilem, czego nie moge o true tears powiedziec.
Corgar Frizz
04-10-2008, 17:47
Rayzuś ja na zakończeniu Code Geass R2 płakałem.... spoiler jak lelouch zjechał przebity mieczem do nunally, a nunally zaczeła płakać i mówić do leloucha ;p
@Illya, a ja ciebie nie lubiałem..... 2 twoje teksty dosłownie ścieły mnie z nóg....
A starsze tytuły... jakoś dziwne to brzmi jak to piszesz, kiedyś pisałeś że nie lubisz arachicznej kreski, a teraz bronisz starych anime. I tu się z tobą całkowicie zgadzam. Liczy się treść anime, a nie "medialny" szuk wokół niego. Bo zwykle mało znane tytuły są najlepsze.
Jak ktoś lubi anime z dużą ilością akcji niech obejrzy Black Lagoon. Ja narazie jestem w trakcie, ale jak ktoś lubi czarny humor to musi to zobaczyć.
PS. Dawno mnie tu nie było, ale muszę zacząć spamować na bierząco bo Nari zajmię moją pozycje w TOP GO SPAMMERS.
PS. Znalazlem fajną grę. O czym? Zagrajcie.... somoe.org/typing/ Grocus ją znalazl, ja daje linka
Corgar Frizz
hmm jak teraz przez prawie godzine odsluchiwalem to 1 openingu to 2 z clannad. To doszedłem do wniosku ze ten 2 jest lepsiejszy =P A inni ? Ktory sie wam bardziej podoba. Btw co do endingku to 1 bije 2 na głowe. DANGO!!!
Serious Sam
04-10-2008, 19:03
hmm jak teraz przez prawie godzine odsluchiwalem to 1 openingu to 2 z clannad. To doszedłem do wniosku ze ten 2 jest lepsiejszy =P A inni ? Ktory sie wam bardziej podoba. Btw co do endingku to 1 bije 2 na głowe. DANGO!!!
Zgadzam się, 1 end rządzi.Dango <3
Co do 2openingu, to się nie wypowiadam, bo jeszcze nie słuchałem.
Naruto , DB , ZnT i to już wszystko? w jakim ty świecie żyjesz...
Uch, będę musiał Cię pocieszyć/zasmucić, oglądałem Kino no Tabi, oraz Monstera, zaś pominąłem DB. Może nie mam takiego doświadczenia jak ty, ale nie oznacza to, że piszę bezpodstawnie ;-;.
Też urzekł mnie opening drugiej serii Clannada ;)
A TERAZ! POCHWALĘ SIĘ!
Zostałem tłumaczem dla jednej, całkiem sporej grupy. Jestem w trakcie tłumaczenia Akane-Iro Ni Somaru Saka ^^ Jakby ktoś chciał polskie napisy to pisać.
Illya_von_Einzbern
04-10-2008, 21:19
Akari , my new fav.
http://www.youtube.com/watch?v=FGtpNhdXR38
A ja jestem taki bulwersywny bo ten temat jest tak żałośnie nudny... że nawet w większości nie czytam waszych postów , i pisze coś bulwersywnego żeby coś wkońcu... Moglibyście być bardziej interesujący , gry słowne do niczego nie prowadzą chyba że lubicie naprawde rozmawiać tak jak tera "oh to fajne to też , na to czekałem , na to poczekam" no skolei jak Grociax się dostał do tłumaczenia to coś nowego i GZ dla niego ale cuż ... nigdy mi niemówił że zna nawet japoński , chyba że tłumaczy angielskie suby na polskie... o lolz.
@Illya
Tak, tłumaczę angielskie, w kontekście japońskiego, który jednak trochę ze słuchu rozumiem. Strona grupy: http://animebrat.pl/ . Fajny AMV, będę musiał kiedyś zobaczyć to anime. Temat nudny? Każe Ci ktoś tu być?
Illya jedynie co mi sie w tym twoim favu podoba to piosenka :P
Illya jest,i zawsze tak jest,temat potrzebuje jakiś duchów tematu jak np: ty,ale 1-2 nie wystarcza zwłaszcza jak są jakieś tarcia pomiędzy tymi osobami
co do subów każdy robi to co lubi :p co z tego ze na polski?...
takie jest moje zdanie...
Serious Sam
04-10-2008, 21:55
Akari , my new fav.
http://www.youtube.com/watch?v=FGtpNhdXR38
A ja jestem taki bulwersywny bo ten temat jest tak żałośnie nudny... że nawet w większości nie czytam waszych postów , i pisze coś bulwersywnego żeby coś wkońcu... Moglibyście być bardziej interesujący , gry słowne do niczego nie prowadzą chyba że lubicie naprawde rozmawiać tak jak tera "oh to fajne to też , na to czekałem , na to poczekam" no skolei jak Grociax się dostał do tłumaczenia to coś nowego i GZ dla niego ale cuż ... nigdy mi niemówił że zna nawet japoński , chyba że tłumaczy angielskie suby na polskie... o lolz.
Em.. trochę się zgodzę, że nudnawy, ale o czym pisać innym? Dobrze, że przynajmniej offtopu nie ma...
ale wiesz i tak jest lepiej niż kiedyś z dnia na dzien...kiedyś nie było Illyi , Mnie, i reszty dusz tematu xDDD
Illya_von_Einzbern
04-10-2008, 22:16
Moje przełomowe obrazki i komixy to było coś a tera macie to... i dobra.
Zostałem tłumaczem dla jednej, całkiem sporej grupy. Jestem w trakcie tłumaczenia Akane-Iro Ni Somaru Saka ^^ Jakby ktoś chciał polskie napisy to pisać.
Tak, tłumaczę angielskie, w kontekście japońskiego, który jednak trochę ze słuchu rozumiem. Strona grupy:
Tłumaczysz Jap-Pol czy Ang-Pol?
Woda po kisielu zawsze jest kapowata.
Niestety, ale już tłumaczenie z japońskiego na angielski b. często zawiera niedociągnięcia, zwłaszcza jeśli oglądają w tym języku obcokrajowcy (inne odbieranie poszczególnych zdań, słownictwa, synonimów i jeszcze parę innych pierdół). Tłumaczenie z tłumaczenia prowadzi do tego, że przekaz nie jest taki jaki być powinien.
Żałosne tłumaczenie, ale nie spodziewałem się niczego lepszego od ciebie.
Po tej wiadomości
Moje przełomowe obrazki i komixy to było coś a tera macie to... i dobra.
Pokazuje, że twoje ego nie pozwala ci na normalne patrzenie na sprawy. Jeśli lubisz jakieś durne zabawy w obrazki to 4chan i temu podobne zaprasza. To jest temat do dyskusji o M&A. Nie podoba się? to idź sobie z tym ego. Uwierz, że (przynajmniej dla mnie) lepiej jest jak nie widzę tych twoich żałosnych komentarzy "wielkiego znawcy", panie kinderotaku.
BTW - byłem dzisiaj na BAKA Y2K8. Panele w większości nudne, nic ciekawego. Inne oferty jak figurkowce i reszta też się pakują w ten sektor. I choć niektórzy wierzyli, że baka wróci do dawnej świetności, to chyba jest jeszcze gorzej niż rok temu.
Jak ktoś lubi anime z dużą ilością akcji niech obejrzy Black Lagoon. Ja narazie jestem w trakcie, ale jak ktoś lubi czarny humor to musi to zobaczyć.
Black Lagoon jest bardzo przyjemnym anime, ale realizm to coś o czym autor nie miał ochoty pamiętać. Niektóre rzeczy aż śmierdzą amerykańskim podejściem do tworzenia fabuły. Ale przynajmniej kupa śmiechu dzięki temu jest.
@eerion
Wiem, ze pojawiaja sie liczne niedociagniecia. Ludzi tlumaczacych fansuby jap-pol mozna policzyc na palcach jednej reki, a chetnych na ogladanie jest wielu. Z reszta, patrzac na odbiorcow, wazne jest, zeby zachowac sens, a nie wszystkie smaczki typu japonskie idiomy, ktore i tak umkna gdzies po drodze ^^
@eerion
zazdroszczę ci : <
@One-chan
właśnie ang-?
Illya_von_Einzbern
04-10-2008, 23:41
...gry słowne do niczego nie prowadzą...
Żałosne tłumaczenie, ale nie spodziewałem się niczego lepszego od ciebie.
Wiedziałem że wyskoczy z takim czymś...
A nie pujde se z tąd , bo mi siem niechce.
Hanndo90
05-10-2008, 02:36
Wiecie może z kąd moge zassać Napisy do ''Lucky Star''?
są na Animesub.info ale niepasują :( Plx Helppp!
okok juz znalazlem ;*
@up:NA PRZYSZŁOŚĆ xD.Subedita se ściąnij i dostosuj. Innej opcji nie widze.
Aktualnie 2 raz oglądam Wolf's Raina, później chce się zabrać za Lucky Stara. A może coś innego polecicie ? :P
Serious Sam
05-10-2008, 03:00
Może ktoś wie, gdzie mogę znaleźć wszystkie odcinki Higurashi No Naku Koro Ni Kai?Utknąłem na 17, a nigdzie nie mogę znaleźć 18 z polskimi napisami, poratuj ktoś.
@eerion
Wiem, ze pojawiaja sie liczne niedociagniecia. Ludzi tlumaczacych fansuby jap-pol mozna policzyc na palcach jednej reki, a chetnych na ogladanie jest wielu. Z reszta, patrzac na odbiorcow, wazne jest, zeby zachowac sens, a nie wszystkie smaczki typu japonskie idiomy, ktore i tak umkna gdzies po drodze ^^Nah. Nie chodzi o to, Pokaże ci do w dość prosty sposób.
Anime:
Hagane no Renkinjutsushi
znamy je jako FullMetal Alchemist. Tłumacze z USa przetłumaczyli to tak by: oddać coś zawarte w ich języku/coś ich pogieło i to ostro. Gdybyś ty teraz chciał przetłumaczyć tą nazwę na polski wyszłoby ci alchemik pełen metalu.
Hagane znaczy stal (tak jak to przetłumaczył JPF)
A to tylko prosty przykład z nazwy anime ;) W samym anime jest tego o wiele więcej i często jeszcze bardziej skomplikowane.
Wiedziałem że wyskoczy z takim czymś...Rozbudowana wypowiedź.
A nie pujde se z tąd , bo mi siem niechce.To przestań narzekać/marudzić.
Aktualnie 2 raz oglądam Wolf's Raina, później chce się zabrać za Lucky Stara. A może coś innego polecicie ?Pytanie brzmi: Co chcesz obejrzeć?
Może ktoś wie, gdzie mogę znaleźć wszystkie odcinki Higurashi No Naku Koro Ni Kai?Utknąłem na 17, a nigdzie nie mogę znaleźć 18 z polskimi napisami, poratuj ktoś.
http://www.animea.net/download/1025/Higurashi+no+Naku+Koroni+Kai.html Ach. tylko napisy będziesz musiał wziąć z animesub.info. Mi wszystko pasuje.
Illya_von_Einzbern
05-10-2008, 10:32
To przestań narzekać/marudzić.
tłumaczenie z angielskiego na polski to fail , niech się ludzie nauczą angielskiego , w każdej szkole jest.
Clannad to fail , są na pewnoż o wiele lepsze tytuły o których zapomnieliście bo ludzie którzy już te pozostałe oglądali gadają tylko o nowych bo wkońcu już all obejrzeli a wy się do nich przymierzacie.
tłumaczenie z angielskiego na polski to fail , niech się ludzie nauczą angielskiego
może od razu:
tłumaczenie z jap. na ang. to fail , niech się ludzie nauczą japońskiego
nie w każdej,mam w klasie parę osób które uczyły się tylko niemieckiego..
gadają tylko o nowym? czyli mamy przeważnie gadać o starych anime jak np: Akira?
Corgar Frizz
05-10-2008, 11:30
A mi tam pasuje że Grocuś został tłumaczem ;p Dzięku temu będe miał jakiś udział w polskich tłumaczeniach..... Bo coś mi się tak wydaje ze nieraz Gro się będzie pytał jak coś przetłumaczyć. A co do tłumaczenia ang-pol. Nie każdy umie ang w stopniu wystarczającym do czytania mangi po angielsku. Ciekawy czy gdybyś nie umiał angielskiego to miałbyś takie samo zdanie. A poza tym są jeszcze ludzie którym koniec końców nie chce się wysilać mózgu i wolą mieć wszystko podane na tacy.
Więc jak z czegoś nie korzystasz to nie mów o tym jak o niepotrzebnym śmieciu. Bo mówiąc tak obrażasz kogoś... i mam takie odczucie że podoba ci się obrażanie innych.
Drugą sprawą jest to że zaraz poucinam rączki tym którzy proszą o linki do anime... macie na 1 stronie kilkanaście linków.
=======================================
No Black Lagoon jest trochę nierealne, ale jeśli takie byłoby to skończyło by się już w 1 epie....
Corgar Frizz
@Up
Haiii, sensei! Pewnie, że będę!
Prace nad pierwszym odcinkiem zbliżają się ku końcowi, następny wychodzi w środę.
no właśnie, jesteśmy z tobą :PP
Serious Sam
05-10-2008, 12:32
http://www.animea.net/download/1025/Higurashi+no+Naku+Koroni+Kai.html Ach. tylko napisy będziesz musiał wziąć z animesub.info. Mi wszystko pasuje.
Dzięki b. mi pomogłeś ; >
@
Teraz to ja mam znajomości :P
@
Mam jeszcze jeden problem, z napisami.Ściągnąłem sobie to anime, a napisy z animesub.info - niestety nie działają - są w formacie .ass.Następnie spróbowałem programu napiprojekt - też nie działa -.- napisy się ściągnęły, tylko nic się nie pokazuje, jak film oglądam...
PS Oglądam anime w Media Player Classic.
@Up
Wejdz na Gadu na dluzej to wyjasnie ^^
@Topic
Obejrzalem w koncu (!) R+V Capu2, bardzo pozytywnie :D
Hum zapewne dużo osób to wie ale pewien typ wydal remix eminema z znanymi anime jeśli do teraz nie wiecie o co chodzi to zapraszam
Higurashi Remix
http://www.youtube.com/watch?v=7mBoZLnU8pk
Naruto Remix
http://www.youtube.com/watch?v=msoFPr8dI0A
Bleach Remix
http://www.youtube.com/watch?v=M0nei33urcA&feature=related
Death Note Remix
http://www.youtube.com/watch?v=M0nei33urcA&feature=related
I naprawdę wiele innych wiec jeśli ktoś lubi muzykę z openingow anime i chce puścić to w towarzystwie ( u mnie sie przyzwyczaili) to zgrywa sobie na komę i niem a problemu ;p
No wlasnie zainteresowani proszeni na pw po linka do torrentow z dobrym seedem (trochę go poszukacie na własną rękę) ;p
Ps. Przesłuchując płytkę doszedłem już do hellsinga , claymora , ef tale , berserkera , chobbitsa a nawet onegai teacher które są świetne wiec szczerze polecam ;s
Full Metal Alchemist
http://www.youtube.com/watch?v=aSErUdOAdUo
Cowboy Bebop
http://www.youtube.com/watch?v=cVLLIE1h310&feature=related
..::QRAS::..
05-10-2008, 17:24
ahahah remixy smiechowe ; DD
Corgar Frizz
05-10-2008, 17:57
Fajna muzyczka ;p Ale troche dziwnie brzmi Eminem feat. Naruto.....
Corgar Frizz
3 dni nieobecności, a tu tyle postów się narobiło (studia znowu się zaczęły, a tak miło było mieć weekendy wolne), teraz znów powrót w niedziele, komp on i zasysanie mangi, pocieszenie że w niektórych pozycjach doszło do czegoś ciekawego.
Mhm ostatni odcinek Macross Frontier do ściągnięcia :) Potem wałkowanie TTGL (mimo iż kiepskie, obejrzę jak już ściągnąłem)
Od dziś przechodzę z Ecchi na Dramat :3 dzieki Gro który pokazał mi Myself:Yourself ^^ tyle smutku w tym jest ze az jestem radosny,i sie wzruszyłem xD [zawsze to oglądałem happy story i wogle]
wiec jakieś propozycje na kolejne serie ? :3
Hanndo90
05-10-2008, 22:11
Tak jeśli chodzi o Dramat to Polecam ''Seto na Hanayome'' ;)
nie radze oglądać po 23:00 xD
New Claymore. Spodziewałem się czegoś innego- trochę się zawiodłem. Myślałem o uchyleniu rąbka tajemnicy o alfonsach Claymore- a tu niespodzianka. Przynajmniej dowiedzieliśmy się czegoś o relacjach. Nie będę dalej spoilował, tylko powiem krótko- jak na mnie mogło być lepiej.
Ray jeśli przeszedłeś na stronę dramatów to z całego serca polecam produkcje z 2007 roku mianowicie
Ef - a tale of memories
12 odcinków i po których obejrzeniu wrzucisz je do jednego wora z (clannad , kanon , myself , air , kimi ga ~ etc) wiec polecam
Illya_von_Einzbern
05-10-2008, 23:14
Dobra lece i nie wracam.
Fajnie było podczas wakacji tu popisać z kilkoma ludzmi jak tematu praktycznie nie było ( 550 posts~ ) , wtedy jeszcze mogliście mnie znosić ale tera ju macie z kim gadać to sayonara.
Self pwn pic , bo wiem że was nie stać.
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1223066950365.jpg
Serious Sam
05-10-2008, 23:26
Dobra lece i nie wracam.
Fajnie było podczas wakacji tu popisać z kilkoma ludzmi jak tematu praktycznie nie było ( 550 posts~ ) , wtedy jeszcze mogliście mnie znosić ale tera ju macie z kim gadać to sayonara.
Self pwn pic , bo wiem że was nie stać.
Daj spokój, nie unoś się, idź spać,a rano się obudzisz i pomyślisz inaczej ^.^
PS Fajny obrazek.
Kurde koniec 11 epa Myself;Yourself jest taki wzruszający T.T,1 anime na którym się o mały włos nie popłakałem [a niech któryś powie chłopaki nie płaczą to naśle tentacle]...
to jak wrócę z kolejnych badań w szpitalu to biorę się za kolejny dramat
Oyasumimase
ps:
Illya jest jak [DATTEBAYO] wiele razy mówili ze kończą tłumaczenia a i tak wracali po paru dniach xD
@Nari
Nowy Claymore, chyba manga?:P
@Illya
Oyasuminasai!
@Topic
Obejrzalem Blue Drop i musze przyznac, ze jest swietne. Co tu wiecej gadac, naprawde polecam.
Rayza spróbuj Chrno Crusade. Przy ostatnich odcinkach płakałem jak bóbr a i nudzić się nie będziesz bo i walki jest trochę =)
Rayza spróbuj Chrno Crusade. Przy ostatnich odcinkach płakałem jak bóbr a i nudzić się nie będziesz bo i walki jest trochę =)
Ostatni odcinek scena na ławeczce przed domkiem naprawdę wzruszający.
Macross Frontier takie w miarę te zakończenie, mała łezka.
Rayza polecam ci Kanon 2006 ;)
kurde widać ze większość osób lubi sobie popłakać/po wzruszyć się przy anime i bierze dramat xD
a sobie dziś kupiłem 240 str. Wędrowca z Tundry ^^ jak na razie jestem zadowolony z zakupu ale kreska w WzT jest bardzo ładna i zakończenie 1 z 6ciu historii inne niż myślałem to plus ^^,
@down
nie,jesteś normalny inaczej xD
Dla mnie wzruszające jest gdy jest dużo krwi i łby lecą na ziemię, ale ja jetem dziwny :P
@Nari
Nowy Claymore, chyba manga?:P
No raczej ; P. Choć czytałem gdzieś, że jakieś tam studio się może skusi na kontynuację.
kurde widać ze większość osób lubi sobie popłakać/po wzruszyć się przy anime i bierze dramat xD
Ja dramaty, czy serie "okruchy życia" i uważam za ciemną stronę ecchi ; P.
Dla mnie wzruszające jest gdy jest dużo krwi i łby lecą na ziemię, ale ja jetem dziwny :P
Nie jesteś dziwny, tylko głupi, mówiłem ci to tyle razy... A ty nadal swoje ; P.
Corgar Frizz
06-10-2008, 17:04
A ja po prostu kocham anime... nie ważne jaki rodzaj, ważne żeby było dobre! A co do płakania przy anime ;p bardzo lubię. Im smutniejsze anime tym lepiej. A zwłaszcza jak ma trochę więcej odcinków ( 13+ ) i już polubię bohaterów. Wtedy to naprawdę... łzy, płacz, ale jaki potem ciekawy jestem że się wzruszyłem ;p prawie jak katharsis.
"Seto no Hanayome" dramatem? Ja przy tym kilka razy na podłodze leżałem. Ale ogólnie seria zacna. Do Lucky Star jeszcze brakuję, ale niektóre gagi są niesamowicie śmieszne.
@Illya
Dla ciebie:
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy
Ale z Illya raczej będzie inaczej
Po swoje gadce niezwykle czczej
on tu bardzo szybko wróci
bo brakować mu będzie z tego tematu ludzi"
ks. Jan Twardowski feat. Corgar Frizz
Corgar Frizz
Ja sie prawie popłakałem przy ostatnim odcinku Wolf's Raina... Naprawdę niewiele mi brakowało xD. A teraz mam zamiar obejrzeć He is My Master (słyszałem że niezłe).
obejzalem 8 odcinkow i mialem dosc tak to glupie bylo...
Corgar Frizz
06-10-2008, 17:44
Rayza onee-chan wejdz na gg ;p to sobie pogadamy.
Jak myślicie za ile Illya wróci? Bo mi go strasznie brakuje.
Corgar Frizz
@Corgar
Rayza jest w szpitalu. A Illya sie obrazil :< Musisz go przeprosic na GG!
@Xantro
HIMM jest... średnie.
miałem byc ale okazało sie mam tylko na godzinne badanie sie stawić i do domu ah... mam tygodniowe zwolnienie z budy ^^...
Serious Sam
06-10-2008, 20:12
Kolejne lamerskie pytanie:
Ściągnąłem anime w formacie .mkv (Media Player Classic), następnie ściągnąłem napisy programem napiprojekt, i mi nie "odbierają".Od razu mówię, że napisy mają taką samą nazwę, jak anime, które ściągnąłem.
Ściągnąłem anime w formacie .mkv (Media Player Classic), następnie ściągnąłem napisy programem napiprojekt, i mi nie "odbierają".Od razu mówię, że napisy mają taką samą nazwę, jak anime, które ściągnąłem.
Niektóre odtwarzacze nie odtwarzają niektórych formatów. Przykładowo wszystkim znany przesławny Sub-edit player odtwarza tylko txt,a nieznany Tiger player może puszczac napisy serii .ass, .srt, .ssa, oraz pare innych, nie mogąc zaś dawac .txt
Dlatego zaopatrz się lepiej w parę różnych odtwarzaczy i próbuj na nich.
all ya need is Kodeki do Sub-edita
MPC otwiera wiekszosc formatow, jak nie rozpoznaje to przez Load subtitles.
No raczej ; P. Choć czytałem gdzieś, że jakieś tam studio się może skusi na kontynuację.
Ja dramaty, czy serie "okruchy życia" i uważam za ciemną stronę ecchi ; P.
Nie jesteś dziwny, tylko głupi, mówiłem ci to tyle razy... A ty nadal swoje ; P.
UMRZYJ!!!
all ya need is Kodeki do Sub-edita
Maj masaR!@!
jeszcze raz przekonam wasz ze jestem Master of pervert xD...
jeśli masz słabe zdrowie,psychikę lub mniej niż 18 lat nie otwieraj
na zlecenie dla kumpeli z forum jpf
-ugh...itachi-san pomożesz?
=ta....
-pomóż mi to wepchać do danny...ugh...
~mocniej deidara!
-ugh..jest takie twarde...deidara
~ugh...mmm..
-już nie mogę....
=ja spróbuje ugh
=ahh.....udało sie
-nast razem użyjemy oliwki danna
=jak te ciało sasoriego trudno poskładać bez oliwki
jestem w 100% hetero xD
No, na mnie tez juz z okladki 2giej czesci Melancholii spoglada Yuki ^^ Czas na seans kolejnych 4 odcinkow!
Najlepszym rozwiązaniem wg. mnie jest wywalenie wszystkich odtwarzaczy oraz kodeków, ściągnięcie subedita/media player classic (preferuje subedita) następnie trzeba ściągnąć kodeki cccp (wpisz w google cccp i wejdź w pierwsza stronę) następnie możesz jeszcze ściągnąć real alternative i wszystkie formaty filmów oraz napisów będą Ci działać.
Nowy RtV przeszedł moje oczekiwania! Oczywiście mówię o mandze. Istne cudo.
Kupka informacji, "leciutki wampirek u Tsukune" [nie moja wypowiedź], oraz... Coś dla fanów yuri. Oczywiście miła zapowiedź do następnego chapa.
Corgar Frizz
07-10-2008, 19:02
@Roronoa
A najlepsze jest to że przez cały topic pisałem o subedicie i cccp kilka razy ;p
I dalej wszyscy się pytają... o kodeki, napisy ass, linki do anime.
@Rayza
Ahahaha.... ale to jestem master of pervert.... mogę cie jeszcze wiele nauczyć. A w duecie z pewnym kumplem poziom zboczonosci rosnie do sześcianu.
Corgar Frizz
Corgar ; D a z moją znajomoją możemy was przebić xDD
nie takie zboczone teksty mam za sobą nie koniecznie yaoi ; D
wł. gg
Jak już mówimy o zboczonych kumplach, to mojemu pierwsze słowo jakie przyszło do głowy po pytaniu "kim jest twój stary?" padło gej :P
Serious Sam
07-10-2008, 20:39
Dobra, problem naprawiony, wystarczyło ściągnąć kodeki i poprzestawiać "coś", a tak poza tym, to przeczytałem 3 część mangi "Elemental Gelade" - to jest po prostu świetne, zawsze myślałem, że anime to coś lepszego, bo co tam te "głupie komiksy", a się okazało, że manga też daje niezłego "kopa".
Jak już mówimy o zboczonych kumplach, to mojemu pierwsze słowo jakie przyszło do głowy po pytaniu "kim jest twój stary?" padło gej :P
Ja akurat pomyślałem o Tobie, jeśli chodzi o zboczeńca. Ale raczej takiego z serii Green Green, niż np. rayzopodobnego ; P.
I wychodzi na to, ze wszyscy w tym temancie, oczywiscie oprocz mojej osoby, to hentaie :<
A ja obejrzalem Pre-Release ef - a tale of melodies i chociaz nie wiadomo o co chodzi, to jestem pod wrazeniem.
a ja skończyłem myself;yourself [przedtem mi się nie chciało] a koniec mi sie nie spodobał happy end no baka :<.
a ja skończyłem myself;yourself [przedtem mi się nie chciało] a koniec mi sie nie spodobał happy end no baka :<.
Co masz do timeskipu? Może jakoś postacie głupiej wyglądali, ale imho nawet fajny pomysł.
@down
Ja akurat nie lubię <spoiler> das wódne </czytaj odkońca></spoiler>. Bo wtedy smutek po anime jest jeszcze bardziej potęgowany i mam doła ;s.
-spoiler-
miałem nadzieje na jakiś sad end a był happy : p
Ogladal ktos OVA LS'a?:)
@edit
Wlasnie obejrzalem i dawno sie tak nie ubawilem. Rofl za roflem :D STRASZNIE GORACO POLECAM!
Serious Sam
08-10-2008, 23:12
Nikt nie piszę? To może ja coś dodam:
Przeczytałem 4 część Elemental Gelade. 5 wychodzi w marcu - na prawdę jest na co czekać, a z anime, to 21 ep Higuashi No naku koro ni kai - ściągnięte : P
Ogladal ktos OVA LS'a?:)
@edit
Wlasnie obejrzalem i dawno sie tak nie ubawilem. Rofl za roflem :D STRASZNIE GORACO POLECAM!
ja to wole se obejrzec jakiegos hentaja i mam spokoj na caly dzien = D
mimo ze to ja jestem żywym hentaiem i tak nic nie kumam z jego wypowiedzi...
ps: zaraz wł. LS ova ^^
@Kramer
Tiaa, na niektorych tez mozna rofla zaliczyc :D
@Topic
Obejrzalem Night Wizard, anime sredniawe, aczkolwiek koniec trzyma dobry poziom ^^ Jak dla mnie 4-/5
@Grocix
A jaka skala?
@topic
Skończyłem własnie oglądać ef. I jest to chyba najlepsze anime w tym gatunku jakie ogladalem. True Tears pada w przedbiegach.
@Up
Skala oceny? 5 ^^
Co do ef, zgadzam sie w stu procentach, tym bardziej, ze wyszla 2ga seria.
Nie wiedziałem, że Soul Eater stał się aż taki fajny ;o. Zaczyna podtrzymywać poziom.
Ef? Co to było?
ef a tales of memories
a ja obejrzałem ova LS'a i to jest cudo xD normalnie miałem jednego 'rotfla' za 2gim =D
a teraz 'zabawmy sie naszym ciałem'....
otaku mode on! xD
@Up
Skala oceny? 5 ^^
Co do ef, zgadzam sie w stu procentach, tym bardziej, ze wyszla 2ga seria.
Ano wyszła, nie wiesz czy będzie anime? Średnio lubie mangi czytac.
@Up
Juz wyszedl 1 odcinek, druga seria nazywa sie "ef - a tale of melodies" i wychodzi w poniedzialki.
mimo ze to ja jestem żywym hentaiem i tak nic nie kumam z jego wypowiedzi...
ps: zaraz wł. LS ova ^^
Daj swoje zdjęcie ok?
po co? xp ide poczytać parę mang
po co? xp ide poczytać parę mang
bo che hentaia pooglądać ;p
Serious Sam
09-10-2008, 21:55
Hehe, właśnie przychodzę z z biblioteki i przyniosłem "Love Hina" (1 część) - wiele słyszałem opini o tej mandze, a jeszcze więcej o anime, jednak postanowiłem pierw przeczytać mangę.Co sądzicie o niej, tylko bez spojlów proszę, nawet w "ukrytym" - i tak nie będę mógł się powstrzymać : P
przeczytałem cała wydaną LH [13 tomów] i jest to jedna z moich ulubionych mang... nie spoilując są tam bardzo fajnie postacie i miłe ecchi/pantshot ile kosztuje jeden tomik? może po mangach [pl] Naruto,DN, zacznę kupować LH dla kolekcji ?
@Józefek
szukasz hentaia? [o ile wiesz co to znaczy] spójrz w lustro...
przeczytałem cała wydaną LH [13 tomów] i jest to jedna z moich ulubionych mang... nie spoilując są tam bardzo fajnie postacie i miłe ecchi/pantshot ile kosztuje jeden tomik? może po mangach [pl] Naruto,DN, zacznę kupować LH dla kolekcji ?
@Józefek
szukasz hentaia? [o ile wiesz co to znaczy] spójrz w lustro...
Ech, zazdroszczę Wam. W mojej mieścinie oglądanie anime to herezja, a co dopiero patrzenie się na czarno-białe półnagie kobiety o twarzach dziewczynki. Poza tym w mojej dziurze nie ma nawet gdzie kupować mangi ;l i muszę z JPFów zamawiać dopłacając.
Co do Józii. Chodziło mu o hentaia jako komiks, a nie o potwora typu Yomy z Claymore, czy jego wygląd w rl ; P.
@Nari
To widze, ze warunki zupelnie jak u mnie! Trudny los otaku na prowincji :<
Nari jaka telepatia z claymore bo właśnie teraz czytam 4ch Claymore'a xD
Ehhh...biedaki wy moje...wasze miasta to nie to co moje mega-miasto..
Anime Claymore spierdzieli, że skończyli szybciej niż mangę, teraz jakby ktoś inny chciał zrobić kontynuację to mały problem bo anime nie zgadza się z mangą -spoil-walka w Pieta inaczej się kończy tu i tam. Chyba że by zrobili remake wojny a potem timeskip :).
4h do ściągnięcia Hikaru No Go, nareszcie! Po Tengen Toppa Gurren Lagann coś normalnego.
Virusmaxi
10-10-2008, 07:12
Nareszcie zaczęły się fajne odcinki w Soul Eaterze, te ostatnie trochę niezabardzo były ale teraz już dalej ma ten fajny poziom.
Teraz czekam tylko suby do 27 :P
btw. To już połowa serii minęła a tu jeszcze nie ma nowego openingu :<
10-10-2008, 07:21
Nareszcie zaczęły się fajne odcinki w Soul Eaterze, te ostatnie trochę niezabardzo były ale teraz już dalej ma ten fajny poziom.
btw. To już połowa serii minęła a tu jeszcze nie ma nowego openingu :<
jak dla mnie soul eater troszke prze reklamowany z poczatku cos bylo lecz dalej kicha ...
Virusmaxi
10-10-2008, 07:25
E tam pieprzysz :P
Ma ktoś może jakiś link do pierwszego odc. DMC koniecznie z Polskimi Subbami? Bo ten na Kreskowki.fani.pl usunięto : / (btw. to nie dla mnie tylko dla mojego kumpla takiego ćwoka co uważa że DBZ jest najlepsze i na wszystkie inne anime mówi że są głupie a DMC jest akurat dość mroczne, a że on po angielsku nie umi to polskie suby muszą być.
@QRAS
SE wlasnie teraz sie zrobilo ciekawe ;) Jak wychodzi ta mroczna strona ludzkiej psychiki.
@Virus
Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie, ze teraz jest nowy OP. Wroce ze szkoly to sciagne 27 ep.
@Topic
Po n-tym odsluchaniu openingu Wolf's Rain, ma ktos calego OST?^^
@QRAS
@Topic
Po n-tym odsluchaniu openingu Wolf's Rain, ma ktos calego OST?^^
Dam Ci link z forum tylko dla osób po rejestracji :)
CD 1
http://www.megaupload.com/?d=U6KVQAKQ
CD 2
http://www.megaupload.com/?d=QXGP3KEC
D'OH!
już 3 ending jest a 2 opa niema :< ale 3 ending fajny jest :P mogli by dać go jako op, tylko pios. jakas dziwna....
ehhh...a w pon. do budy,koniec tygodniowej laby...
(spoiler)
no i znamy już z endingu ekipę Arachne czy jak jej tam..
Virusmaxi
10-10-2008, 15:06
TAK! NARESZCIE! SĄ SUBY (Tzn. dawno były ale takie suby to ja mam w dupie) DO 27 ep. SE!! :D
@Grocix(?)
Dzięki za info o ef :) Torrent już leci. Jak obejrzę, to się wypowiem. Dziś też powinien być clannad af 2.
Anime Claymore spierdzieli, że skończyli szybciej niż mangę, teraz jakby ktoś inny chciał zrobić kontynuację to mały problem bo anime nie zgadza się z mangą -spoil-walka w Pieta inaczej się kończy tu i tam. Chyba że by zrobili remake wojny a potem timeskip :).
Tak więc fillery czasami bywają zbawienne ;o. Choć no cóż- skoro się ma limit odcinków. Choć mogli zatrzymać się w pewnym momencie.
To dobrze ; ). Bo ja obejrzałem do 13 włącznie i chyba dobrze zrobiłem, że czekałem.\
Btw. To się stało! Kontynuacja Vampire Knight. Grr mam suby tylko odcinka nie mogę znaleźć ;l.
@down, poradziłem sobie bez Ciebie ;P. I bez minovy. Zawsze zapominam o tej stronce, ale teraz już trafiła do zakładek i się nie wymiga.
@up - mininova to jedyny zbiór torrentów z którego korzystam :) Czasami jakiś prywatny FTP.
Słabo szukasz ja już widziałem :)
Wersja RAW
http://www.mininova.org/tor/1887289
Wersja z Ang Sub.
Avi - http://www.mininova.org/tor/1894917
Mp4 - http://www.mininova.org/tor/1894916
Mkv - http://www.mininova.org/tor/1893276
Obiecane wyżej opinie
Clannad AF ep2 - Miło popatrzeć jak Sunohara znów dostaje bęcki, co więcej odcinek daje nadzieję na całkiem ciekawe rozwinięcie.
ef - tale of melody - po pierwszym epie wyraźnie widać że fabuła tutaj skupi się na przeszłości postacii dla pierwszej serii raczej drugoplanowych. Pewnie to i dobrze, ale jakoś polubiłem Miyako i chciałbym żeby wróciła na dłużej i w tej serii :)
http://www.pown.it/1245
Kto mi powie z czego to, dostanie nic.
DuskinessvsVision
10-10-2008, 21:30
fmp fumoffu <reszta usunięta>
Serious Sam
10-10-2008, 21:34
@up
No i co jeszcze powiesz?
@Ditto
Mnie się wczytuje tylko do 1/4 ; /
@topic
Przeczytałem 1 vol "Love Hina" - bardzo fajne oczywiście : P , teraz tylko w sobotę po 2vol, bo w piątek biblioteka zamknięta, pozdro.
@Ditto
Z Full Metal Panic: Fumoffu
@Edit
Moze mi ktos podsunac jakies anime typu School Days? Zeby wyzwalalo takie same emocje?^^
@Grocix
Po twoim poście postanowiłem się ze school days zapoznać, właśnie skończyłem 6 ep, i szczerze powiedziawszy nie ma sie czym zachwycac. Moze jestem prosty niezyciowy, ale glowna postac to zwykly napaleniec, ktory nawet nie ma nic ciekawego do powiedzenia, a chwytalby sie tylko za tylki, nie zachwyca mnie.
Jutro dokoncze ogladanie, moze te 6 pozostalych epizodow mnie czyms zaskocza.
@Gangrel
Tak, przez wiekszosc serii. Jest natomiast dosc ciekawe zakonczenie, w stylu Hamleta. Zachwycac sie czym nie ma, byla to jedyna seria, w ktorej w jakimkolwiek stopniu nie polubilem bohaterow, i po masie anime z przynajmniej troche sympatycznymi bohaterami, chcialbym znowu zobaczyc cos takiego ;)
A poki co, jestem w polowie Seto no Hanayome.
będzie ktoś z was na trwającym 32 dni mokonie?
Serious Sam
12-10-2008, 21:03
Widzę, że mało kto tu pisze, tak więc podsumowując dzisiejszy dzień:
-Love Hina Manga Vol3 skończony
-20 ep Higurashi No naku koro ni kai skończony, jestem w połowie 21.
Quezacoatl
12-10-2008, 22:38
A w Bleach (manga) zaczyna sie prawdziwa akcja.
Właśnie skończyłem oglądać School Days, i powiem szczerze, jak na początku czułem zniechecenie, tak pod koniec byłem juz zniesmaczony na całego.
A ja się przemogłem i zacząłem oglądac wybielacz (Bleach).
70 pierwszych odcinków ok, ale potem, jak już (uwaga spoiler) uratowali Rukię i zaczęli walczyć z Bountou (czy jak się to tam pisze :P ) powiało nudą
Nadal polecam Seirei no Moribito. Jestem na 17/26 epie. Jeżeli ktoś lubi klimaty typu adventure, to anime jest dla niego ;>
A jak już skończę Seireia, dotrę do końca Higurashi no naku koro ni, to chyba obejrzę sobie GTO (Great teacher onizuka).
Dla mnie gto zbyt schematyczne. A w Bleach`u powiało nudą, bo te odcinki to już fillery (prawda?)...
A od siebie, dla fanów klimatów ninja (trochę z humorem, trochę na poważnie [przeważa to pierwsze]) polecam Nabari No Ou. Wbrew pozorom to niedokońca klon Naruciaka, a główny bohater (też dzieciak) jest od Naruto różny o dokładne 360 stopni.
@Tom~Pior
saga bounto? to sie w tasiemca nazywa filler ; D czyli saga zrobiona przez animatorów nie oryginalna z manga czyli można sobie odpuscic ją bounto
przechodź do sagi arrnacarów...
Quezacoatl
13-10-2008, 23:02
Dlatego właśnie polecam mangę zamiast lamerskich anime. Wybielacz anime to 50% fillery i nuda. W Bleach mandze czegoś takiego nie ma.
@Tom~Pior
saga bounto? to sie w tasiemca nazywa filler ; D czyli saga zrobiona przez animatorów nie oryginalna z manga czyli można sobie odpuscic ją bounto
przechodź do sagi arrnacarów...
No sorry, nie czytalem mangi wybielacza :P Ale nawet jesli to filler, to w naruto juz lepsze byly :)
(btw. Rayza, wiem co to filler :P )
Właśnie skończyłem oglądać School Days, i powiem szczerze, jak na początku czułem zniechecenie, tak pod koniec byłem juz zniesmaczony na całego.
Hrhrhr, no nie?:D Zeby nie bylo - ja nie polecalem!
Hrhrhr, no nie?:D Zeby nie bylo - ja nie polecalem!
Nie mówię że polecałeś. Napisałeś, postanowiłem przetestować. Innym odradzam. Z tego mogą się rodzić patologie.
@about Bleach
Serie wapirków na B można spokojnie pominąć, reszta trzyma się mangi dość wiernie.
@Quezacoatl
Daj sobie spokój z mangą. Owszem, fajnie jest poczytać od czasu do czasu, ale nie daje takie wrazenia uczestnictwa jak animacja.
Nie mówię że polecałeś. Napisałeś, postanowiłem przetestować. Innym odradzam. Z tego mogą się rodzić patologie.
Chyba nawet byl taki incydent w Kraju Kwitnacej Wisni, ze w czasie jak emitowane byly Higurashi Kai i School Days, jakas siedemnastolatka zabila siekiera swojego ojca policjanta. Ach, piekny kraj! :D
Quezacoatl
14-10-2008, 12:22
@Quezacoatl
Daj sobie spokój z mangą. Owszem, fajnie jest poczytać od czasu do czasu, ale nie daje takie wrazenia uczestnictwa jak animacja.
Nie znasz sie... :p
Ihmo komiks (manga) > animacja. Chodzi tu o porównanie ilości tekstu pisanego do obrazków. To tak jak mówić, że książki są kiepskie bo nie ma w nich animacji. A według mnie dobra książka daje lepszego kopa niż dobry film. W przypadku mangi należy docenić fakt, że autor musi przenieść wszystko to czego nie może dodać w słowach (brak stałej narracji występującej w książkach) na pojedyncze obrazy. Tutaj te obrazy robią za narrację (przedstawianie świata, postaci, oraz oddawanie ich emocji). Komiks to niemalże książka z obrazkami, ułatwiającymi autorowi oddanie świata przedstawionego. Tego mi często w książkach trochę braknie.
Tak jak w książce chodzi o tego "kopa" i wciągnięcie się w jej świat. Tak jak w mandze można próbować tego samego. Tak w anime szukać można głównie akcji i ruchów, podczas gdy wiele innych aspektów pozostaje na drugim planie.
Serious Sam
14-10-2008, 13:12
up
Piwo dla tego Pana.
Zanim jeszcze nie czytalem mangi, ogladalem tylko anime, myslalem wtedy, ze 'ksiazka z obrazkami' nie moze oddac tego, co w anime, jednak to nie prawda, manga tez daje tego kopa.Mysle, ze anime i manga, sa sobie rowne.
no i szybko sie ją czyta ; D w sensie z np: 1 tom mangi przeczytasz w 1h gdzie ten 1 tom to będzie np: 5 odc. anime czyli 2h ; D...i nie wszystkie mangi mają przekład na anime...
Serious Sam
14-10-2008, 23:01
no i szybko sie ją czyta ; D w sensie z np: 1 tom mangi przeczytasz w 1h gdzie ten 1 tom to będzie np: 5 odc. anime czyli 2h ; D...i nie wszystkie mangi mają przekład na anime...
1h, może nie, jakieś 4h, albo może ja czytam więcej stron ; P
Anyway,w bibliotece mamy "Love Hina" cz.1 ,3 i 9, przeczytałem 1 i 3, natomiast nie chcę 9 , bo trochę za daleko i mi się wszystko "poplącze", niedługo i tak zamierzam przylecieć do Polski, a tam mam namierzony sklep, gdzie kupię sobie wszystkie tomy !<szatański śmiech>
shut this evil laught up ... czy ten namierzony sklep to ten o którym ci gadałem czy inny?
Ściągam EF 3-12 torrentem w HD ^^ czy innej wysokiej jakości...[9h until finish]
Między książką a mangą jest znaczna różnica: Książka operuje tylko słowem, i tylko przez to medium tworzy obraz świata i uczuć. Zmusza do działania wyobraźni. Manga o tyle się różni, że oddaje to samo, tylko w skróconej formie: jest na pewno biedniejsza w warstwie tekstowej(wiadomo, to defakto komiks), i daje mniejsze pole do popisu wyobraźni niż książka. Dlatego OSOBIŚCIE wolę anime, ponieważ robi to samo, a ma na to więcej czasu.
Anyway, masz prawo uważać jak uważasz, manga jest na pewno bardziej treściwa i to można pewnie w wielu przypadkach zaliczyć na plus.Co kto lubi i co jak realizuje :)
@Up
Czytasz mi w myslach? ;) Signed!
Czy oglądał ktoś może "Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan" ? :>
Dobry OP :D http://pl.youtube.com/watch?v=kL3remBDiy0
Chyba dzisiaj po zajeciach sie za to zabiore :P
@down: ale smieszne ;) Na nudny wieczor w sam raz ^^
Dziwneeee.... dziewczynka z wielką śmiercionośną maczugą ktora lubi zabijac a potem w krzesać tych których zabiła..dziwne,Jeszce ten op. kojarzy mi sie z Nano desu..gdzieś już to widziałem..
widział już ktoś nowy opening i ending Bleacha? czy tylko ja uważam ze są zaje.... xD? najlepszy tasiemcowy op./end. jaki widziałem ^^
@up
to nie miało byc smieszne
Zalgadis
15-10-2008, 15:35
Tompior@
Mi się tam bleach podobał to sagi "Bałnto".
Reszta nudy.
Niemożliwe! Do Empiku w moim mieście dali mangi! Sam fakt tego wydarzenia jest świetny- minusem jest to, że dali bodajże Naruto.
@Up
U mnie jest FMA i Hellsing! Mwhahaha!
@Tompior
Ha, tez obejrze, juz mialem chrapke jakis czas temu.
Oglądałem Death Note, Hellsing, FullMetal Alchemist, Love Hina, Elfen Lied, Bleach, Slayers + parę innych, które mniej mi się podobały... Te tutaj wypisane są także w nieprzypadkowej kolejności. Szukam czegoś w stylu tych pierwszych. Wolałbym, żeby było to dość krótkie (mniej niż 100 odcinków).
@Down
O właśnie, Soul Eatera zapomniałem wymienić :P Vampire Knight mnie nie ciągnie...
@2 Down
Ciebie nie słucham, jesteś ciota :/
Oglądałem Death Note, Hellsing, FullMetal Alchemist, Love Hina, Elfen Lied, Bleach, Slayers + parę innych, które mniej mi się podobały... Te tutaj wypisane są także w nieprzypadkowej kolejności. Szukam czegoś w stylu tych pierwszych. Wolałbym, żeby było to dość krótkie (mniej niż 100 odcinków).
Soul Eater przede wszystkim. Higurashi no Naku Koro ni za DN. I jeszcze Vampire Knight jeśli lubisz wysokie stężenie super przystojnych mężczyzn, oraz ekstra pięknych kobiet.
@DiTtO
Pale cocon Code Geass [podobne do DN] ef a tales of memories , Najlepiej w tej kolejności ^^
-
a ja wasz wszystkich pobije xD a u mnie jest komiks landia xD [sklep z mangami dla nie kumatych]
Serious Sam
15-10-2008, 18:13
Czy oglądał ktoś może "Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan" ? :>
Dobry OP :D http://pl.youtube.com/watch?v=kL3remBDiy0
O ja ! ale to słodkie x) muszę obejrzeć.
Czegochcesz
15-10-2008, 18:38
Death Note - Code Geass
Hellsing - Vampire Hunter D ?
Fullmetal Alchemist - Duzo osob co lubi FMA poleca rowniez Darker than Black
Love Hina - Amaenaideyo!!
Elfen Lied - i nie wiem, dupa, Kite Liberator moze?
Ciebie nie słucham, jesteś ciota :/
Ale za to moja!!!!!!!!!!
Co do anime, ktore obejrzales, jest jeszcze masa innych wartych uwagi rodzajow ;)
@Up
Czy ja wiem czy Amenaideyo jest podobne do LH... Moze raczej Lovely Complex? Amenaide~ jest jednak typowym ecchi.
Grocix chroni mnie przed innymi etc.....szkoda ze nie jesteś dziewczyną Gro,bo tak to wygląda dziwnie :< ...
Niezła ta gra od Hazumy wciąga, mam już 10lv wizarda i masę obejrzanych "filmików dalszej historii" naprawdę animowo to wygląda xD
15-10-2008, 20:57
Tales of the Abyss ogladam obecnie i powiem ze zaczyna sie ciekawie ; ]
Czegochcesz
15-10-2008, 21:02
@Up
Czy ja wiem czy Amenaideyo jest podobne do LH... Moze raczej Lovely Complex? Amenaide~ jest jednak typowym ecchi.
LH to tez ecchi, o ile sie nie myle to w Amaenaideyo!! facet tez dostawal becki ; d
Rayza, ty też wyglądasz dziwnie, a ja wcale się z ciebie nie smieję xD
A jest może coś jakby mhm... Połączenie kilku z wcześniej wymienionych?
A no właśnie Hazu nie pomyślał o swoich dawnych post kompanach mianowicie wyszło nowe mmorpg w stylu anime rozpisywać sie nie będę bo wszystko jest na stronce.
http://lunia.ijji.com/
Ray - sry nie mam gg korzystam tylko z venta ale niedługo specjalnie założę ;p
Users & Admins Probować grac dawać nicki i tworzymy alliance ;p pzdr
---------------
żeby nie było ze to off top gra jest w stylu animowanym ;p
No skoro ijji to muszę zobaczyc- niezaprzeczalnie kojarzy się z Gunz.
11lv wizard Deidd ; D jeden quest i 12lv. a i jade na ogniu i ziemi...
gg specjalnie dla mnie ;D?
@Ditto.
Prócz tych co inni wymienili to jeszcze: Eureka 7, Heroic Age, Darker than Black, Chrno Crusade.
Mimo że Hikaru No Go nie w typie anime, które normalnie oglądam, muszę powiedzieć że bardzo ciekawe, wciągnęło mnie 57 odc w ciągu 3 dni, pewnie dzisiaj nie dam rady pozostałych 18 ep. obejrzeć, a w piątek po pracy czas na studia, więc dopiero w niedziele wieczorem dokończę <cry>.
Naruto manga też ciekawie wygląda, mimo że widziałem RAW z osobnym tłumaczeniem.
Decyzja Tsunade o powrocie Naruto zaskakuje, ale idzie zrozumieć ją. Ale dlaczego Danzou powstrzymał ją! Jego rozumienia nadal nie czaje, szkoda żabki, która zabił - Naruto mu za to dokopie!!!!
Czekam na RAW Bleach teraz, bo nie mam zamiaru znowu czekać do niedzieli jak wrócę na scany.
Ah, czytałeś to na Manga Helpers? :p
to ja już ściągam rawa nowego ch. xD a potem napie..... w Lunie xD
Orientuje sie ktos czy wyszedl 13 odcinek ikkitousen ?? z tego co widzę po torrentach na 12 sie kończy
offtop
Dzis w luni przypadkiem natrafiłem na rayze ;p i tu takie pytanko czy ktoś prócz naszej dwójki rozpoczęli grę w tego świetnego mmorpg ?? ;p zapewniam ze jest unikalny.
Dla przykładu jest to cos w stylu diablo w świecie anime z przerywnikami rodem z mangi tylko niej est to zwykły hacn n slash. Tu kombosy wykonujesz za pomocą klawiatury na przykład a,a,a,s,a,s1,>> i takie tam w zależności od profesji
Orientuje sie ktos czy wyszedl 13 odcinek ikkitousen ?? z tego co widzę po torrentach na 12 sie kończy
Trzecia seria kończy się na 12 odcinkach. Polecam stronę www.anidb.net do sprawdzania anime.
Serious Sam
16-10-2008, 14:26
Uff, wreszcie skończyłem Higurashi No Naku Koro Ni Kai - ogólnie ujmując,to świetne, zakończenie też mi się bardzo spodobało.Teraz Lucky Star, albo Melancholia Haruhi Suzumiyi.
offtop
Dzis w luni przypadkiem natrafiłem na rayze ;p i tu takie pytanko czy ktoś prócz naszej dwójki rozpoczęli grę w tego świetnego mmorpg ?? ;p zapewniam ze jest unikalny.
Dla przykładu jest to cos w stylu diablo w świecie anime z przerywnikami rodem z mangi tylko niej est to zwykły hacn n slash. Tu kombosy wykonujesz za pomocą klawiatury na przykład a,a,a,s,a,s1,>> i takie tam w zależności od profesji
W trakcie ściągania. Jeszcze znając życie Juzia będzie grac, bo lubi byc trendy ; P.
to nicki podawajcie..
@sam
Lucky star wpierw według mnie
Virusmaxi
16-10-2008, 18:22
Zna ktoś może jakąś fajną stronkę z avkami (i jeszcze z sygami najlepiej) z Soul Eatera? Miałem taką fajną ale ją wcięło :/
Już mam nvm xd
@Rayza
Nie znasz sie, to w LSie sa motywy z Melancholii, a nie na odwrot ;)
Pacz_knight
16-10-2008, 19:20
Emmm, strasznie mnie gryzie ten FMA 2. Wie ktos moze juz nieco wiecej? Jakies szczegulowe informacje czy cus? Jak macie jakas stronke z upublikowanymi informacjami na temat drugiej odslony FMA to dajcie znac. Ja szukalem i nic nie znalazlem wiec zwracam sie do was ;)
@Rayza
Nie znasz sie, to w LSie sa motywy z Melancholii, a nie na odwrot ;)
ta,masz racje Gro zapomniałem o tym epie :s
Serious Sam
16-10-2008, 19:54
W czasie ściągania ~Melancholi, postanowiłem z ciekawości obejrzeć 1ep Lucky Stara, anime okazało się trochę nudne, nie ma wątku głównego, a akcja się toczy, tak jakoś "bez celu".Jak mówiliście, najpierw obejrzę ~Melancholię, a później zobaczymy, czy wyłapię "te motywy" ;-)
W czasie ściągania ~Melancholi, postanowiłem z ciekawości obejrzeć 1ep Lucky Stara, anime okazało się trochę nudne, nie ma wątku głównego, a akcja się toczy, tak jakoś "bez calu".Jak mówiliście, najpierw obejrzę ~Melancholię, a później zobaczymy, czy wyłapię "te motywy" ;-)
Pamietaj tylko, ze Melancholie trzeba ogladac w troche innej kolejnosci ;>
A co do Lucky Stara - mam takie same odczucia po obejrzeniu 2ep ;)
@down: lunia.ijji.com - najlepszy mirror to chyba filefront.
Lunie ściągam jutro, nick będzie najprawdopodobniej Suhayl lub SuhaylPL
Czy ściągalieście clienta ze strony podanej przez autora tematu na forum?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.