Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
@up
Dziwie się Tobie, ja uważam dokładnie na odwrót. No ale cóż, jeden lubi gajowego, drugi córki jego : D
No więc zgadzam się co do naruto... strasznie przeciągnięty odc... ;x
Dalej ściągam Bravo Girls bo wczoraj nie zostawiłem kompa na noc i mam dopiero 50% -.-
Corgar Frizz
14-06-2009, 23:40
@Arcan
Wiem, wiem. Ty pewnie wolisz córki gajowego. Ale ty dziwny jesteś... każdy normalny wolałby gajowego.
@Rayza
Baaakaa!
Wreszcie wróciłeś... nie miałem kogo na gg męczyć -.-
Naruto nie było ostatnio takie słabe.
Po prostu to jest wstęp do kolejnego arca, więc nie ma siły żeby była akcja. A sam pomysł że Danzou zostaje hokage jest całkiem niezły. Sasuke go zaciuka, to będzie spokój. Bo dziada wybitnie nie lubię.
Nipah~!
Frizz-kun
Imo co do tasiemców:
D.Gray-Man
manga: 7/10 bo są extra fragmenty których nie da sie uchwycić w anime ,
bardziej straszny wygląd Akum,ale znudziło na 70ch :p.
anime: fillery/nie oglądałem -/10
Bleach
manga: 7/10 bo są ciekawe i zabawne rozdziały 'zero' : p Ichigo pozornie gra głw. skrzypce,nawet złe postacie mogą grac głw. skrzypce i dostawać power-upy ^^.
anime: 5/10 muzyka jest wspaniała ^^ pierwsze epy też ,fillery dobijają ale postacie projektuje seiyuu Kon'a czyli autor mangi.
Naruto
manga: 6/10 imo manga jest o niebo lepsze bo tu są perspektywy dające klimat świetnie wycieniowanym/wy tuszowanym postaciom.
anime: 4/10 fillery dobijają,pomysł op. i endów ma podprogowy przekaz ze zawsze będzie dobrze a jak nie to ludzie ci pomogą etc lub okropne lanie wody kreska tez nie zachwyca,ale ma to coś co ciągnie :p
One Piece
[B]Katekayo Hitman Reborn
Soul Eater
coś jeszcze? xD
Myślę, że nareszcie skończyły się fillery i mnie to cieszy z drugiej jednak strony odcinek tak bezsensownie rozciągnięty, że aż mi sie rzygać chciało. Nudny jak flaki z olejem. Nie wiem na cholere wsadzają tyle wydłużaczo-zapychaczy w odcinku zaraz po skończeniu fillerów. Mam jeszcze wrażenie iż kreska uległa zmianie IMO wygląda to nie za ciekawie.
Co do ostatniego odcinka Naruciaka, to już się rozpisywałem kilka stron temu ;P, swoją drogą wstyd żeby czwartkowy ep omawiać w niedziele wieczorem. Chyba że polski fansub się tak op... ala.
@Corgaru
To chodziło o animu a nie o mangę ;)
Anime,Koszyk nie czyta raczej mang
Co do ostatniego odcinka Naruciaka, to już się rozpisywałem kilka stron temu ;P, swoją drogą wstyd żeby czwartkowy ep omawiać w niedziele wieczorem. Chyba że polski fansub się tak op... ala.
Mnie nie bylo caly weekend, wiec dopiero teraz obejrzalem czwartkowe rzeczy, z wyjatkiem Naruto narazie. Szkoda ze K-on! sie juz konczy, ale pachnie mi to druga seria.
@Corgaru
To chodziło o animu a nie o mangę ;)
Może i fansub działa na czas, ale zanim strony z anime wrzucą odcinek na stronę, to mijają 2-3 dni.
@up
Co do Naruto, to wiele nie straciłeś, lepiej wykorzystaj te 25 minut na inne anime.
Czytam zarówno Bleach jak i Naruto, ale w wybielaczu mi czegoś brakuje.
Podobno jakiś kanał będzie puszczał spolszczonego Shippuudena, a myślałem, że chociaż Shippa zostawią w spokoju. Ta informacja była dość dawno, możliwe nawet , że już leci.
Tak szczerze, widział ktoś dobre anime z dubbingiem? Ja raczej nie.
@Arcan
Każde jest dobre o ile nie masz skali porównawczej ;P, jeśli wcześniej nie widziałeś z oryginalnym dubbingiem.
W pierwszej serii Naruciaka nikt chyba nie mógł znieść przełożenia "Dattebayo" na "Kumalski" i spolszczenia nazw jutsu. Tego oglądać by się nie dało, nawet bez skali porównawczej.
Pewnie inne anime by z polskim dubbingiem wypadły lepiej, ale co oryginał to oryginał ;) .
Eng dubbing też mi przeszkadza, jednak przyzwyczaiłem się do j.jap. w anime.
+100% cenzury na krew i bijatyki..
... co jest poprostu żenujące, z uwagi na fakt, że jakby nie było, Naruto jest serią głównie o walce.
Ale dystrybutora i tak to nie obchodzi, bo prawie nic przez to nie traci :-).
Poza tym zacząłem oglądac Darker Than Black i póki co jestem zadowolony.
Skończyłem School Days! Mój komentarz (Może zawierac spojlery):
Zaczyna sie jak niewinne, lekko wchodzace Harem Ecchi. Fabuła standardowa, chłopak kocha dziewczynę, a jego przyjaciółka(również zakochana), mu pomaga. Kiedy Itou zdradził Kotonohę z Sekkai nie mogłem przestać o tym mysleć, poważnie. Leżąca na ławce, gotowa na wszystko Sekkai utkiwała mi na stałe w pamięci. pojawia się wątek ukrytego seksu, stałej, długotrwałej zdrady. A potem festiwal. Otome śpiąca z Itou, "pokoik" i filmy. Dla mnie to było wspaniałe rozwiąznie podstawowego problemu zdrady. Zerwanie Makoto z Kotonohą - Dobrze, bardzo dobrze przedstawione. Załamana dziewczyna, zanim zryła sie jej "psycha", oddaje sie najlepszemu przyjacielowi Makoto-kuna. Miłość Setsuny do Itou tez została ładnie pokazana, zwłaszcza jej oddanie dla przyjaciółki. A zakończenie... Spodziałem się czegoś całkowicie odwrotnego. Sekkai zdradzona w taki sposób... Meh. Ale największą grozę budziło we mnie "Nikogo tam nie ma" Kotonohy i ostatnia scena...
Anime które KAŻDY powinien obejrzeć. Całkowicie nieprzewidywalna fabuła. Zakończenie wpływajace na psychikę bardziej niż obie serie Higurashi.
Ale gdybym ja miał wybierać, to chciałbym Setsunę. Aż dziwne, ale ta mała jest pociągajaca, zwłaszcza, ze jest ode mnie starsza...
Quezacoatl
15-06-2009, 17:00
Ciulu, umieszczaj spoilery w [hide] !
A co do naruto, juz nawet Negima jest krwawsze! Jest to jeden z powodow dla ktorych Wybielacz jest lepszy imho.
@Forever
Daj w hide...
O, Que mnie uprzedził.
@Minna
Nie, nie będę po raz setny wytykał błędów School Days. Każdy trzeźwo myślący człowiek sam do tego prędzej czy później dojdzie, a gópich uparciuchów się i tak nie przekona.
/care
Walki w Bleach'u są trochę zbyt proste - shikai, bankai, bum - koniec walki.
W Naruto głównie liczy się strategia przynajmniej dotychczas, nie wiadomo jak będzie ze strategią, gdy Naruto Sage będzie sobie rzucał na lewo i prawo rasen-shurikenami.
@Grocix
Powiesz chociaż, czy zgadzasz się z opisem School Days na Tanuki?
@Forever
Czyli jak, oceniasz na + czy na - ? ;>
Na Plus, doskonałe anime.
@Arcan
Recenzje na Tanuki to śmiech na sali, nie spotkałem się z taką, żeby się zgodzić. Tamtejsi "recenzenci" albo serii, które recenzują nie rozumieją, albo nawet nie próbują rozumieć, a mimo to uważają się za guru. Przykre...
mnie tez school days sie podobalo xd
zawsze to jakos inaczej ;d
@Grocix
Dobrze to słyszeć, bo dotychczas kierowałem się tamtymi recenzjami i właśnie tanuki mnie odstraszyło od wielu serii.
@Arcan
To jak coś to z pytaniami wal tu :)
@Tanuki
Po kontemplacji recenzji School Days z Tanuki, zwracam honor (nie stronie, recezentce). Wszystko na temat :) Dzięki Corgar!
Wyjątek potwierdza regułę ;) .
Zaproponujcie mi jakieś anime, w którym jest sporo walk, są one nietypowe, fabuła jest wciągająca na tyle, że trudno się oderwać od oglądania odcinka za odcinkiem. Zależy mi też na tym, by każdy odcinek nie rozpoczynał osobnego wątku, tylko aby kontynuował wątek główny.Opieram ten opis na seriach: Code Geass, Naruto, Bleach.
No i najważniejsze, by dało się go obejrzeć online.
@edit
Soul Eater odpada, drugi Bleach.
Corgar Frizz
15-06-2009, 18:55
Akurat przy School Days recenzent z tanuki popisał się niezwykłą trafnością. P recenzję przewija się praktycznie wszystko co w tym temacie napisaliśmy PRZECIWKO SD, do tego całkiem miłym językiem.
@Forever
School Days w najlepszym wypadku udaję dobre anime. Nie mam pojęcia co wywnioskowałeś z tego czegoś, ale zapewniam cię że to nie żadnego związku ze światem realnym. No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy.
Przechodząc do zakończenia. Przyznam rację może być szokujące. Ale jest podsumowaniem całej serii - nic sobą nie wnosi, nie jest w żaden sposób uzasadnione, nie ma żadnej pointy.
Nipah~!
Frizz-kun
@Arcan
Mm, Seirei no Moribito?
@Frizz
;)
Corgar Frizz
15-06-2009, 19:04
@Zaczarowany
Jak lubisz Songo bez majtów to gadaj z Rayzą. On się bardzo, ale to bardzo szeroko interesuję doujinshi, więc znajdziecie wspólny język. O ile Ray-chan będzie miał ochotę zniżyć się do twojego poziomu, co niewątpliwie będzie wymagało niezwykłych umiejętności.
@Arcan
Black Lagoon? One Piece? Tengen Toppa: Gurren Lagann?
Coś z tego ci się spodoba.
Nipah~!
Frizz-kun
Akurat przy School Days recenzent z tanuki popisał się niezwykłą trafnością. P recenzję przewija się praktycznie wszystko co w tym temacie napisaliśmy PRZECIWKO SD, do tego całkiem miłym językiem.
@Forever
No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy.
Akurat nie oto mi chodziło. Ale skoro tak odebrałeś mój post, to napiszę inaczej -> po szybkim rozpoznaniu psychiki tych dziewczyn można wywnioskować, że dla nich takie zachowanie jest naturalne i zostało dobrze przedstawione w odniesieniu do NICH. I nie mówiłem nic o tym, że chciałbym uprawiać z jedną z nich seks, po prostu spodobał mi się wygląd Setsuki.
A teraz idę oglądać Kuroshitsuji. Ciao.
Black Lagoon - nie przepadam za takimi klimatami.
One Piece - kreska mi się nie podoba.
Tengen - chciałem obejrzeć, nawet ci o tym mówiłem, Frizz, ale nie mogę tego znaleźć online. Jakaś podpowiedź? ;)
Seirei no Moribito - to mnie też przekonuje, klimat ciekawy, zamierzam obejrzeć.
Obejrzę kilka odcinków tych obu (o ile dowiem się gdzie można Tengena obejrzeć ;s) serii i zobaczę, czy mnie wciągną.
@Forever
School Days w najlepszym wypadku udaję dobre anime. Nie mam pojęcia co wywnioskowałeś z tego czegoś, ale zapewniam cię że to nie żadnego związku ze światem realnym. No chyba że znalazłeś gdzieś grupę tak "idiotycznych, nieskomplikowanych i wręcz debilnych dziewczyn", ewentualnie chorych umysłowo. Jeśli tak, to życzę ci miłego seksu, gratuluję że ich poziom umysłowy cię nie odstrasza i życzę ci żebyś nie "stracił" dla któreś głowy.
Przechodząc do zakończenia. Przyznam rację może być szokujące. Ale jest podsumowaniem całej serii - nic sobą nie wnosi, nie jest w żaden sposób uzasadnione, nie ma żadnej pointy.
Nipah~!
Frizz-kun
Od kiedy to anime ma pokazywać jak żyć? A skoro ty czerpiesz inspiracje do życia z animu to to uważaj na shouneny ;) bo za kilka lat będziesz biegał po mieście w czerwonych majtach na rajtuzach.
Co prawda gdyby nie miał stosunku z tymi 3ma[?] przyjaciółkami anime było by o wiele bardziej sensowne/lepsze, co nie znaczy że przez zastosowanie tego wątku staje się od razu do dupy Całość i tak uważam za dobrą nie licząc wątku wymienionego wyżej.
Acha i fakt że należy do slice of life nie uważam żeby to anime pokazywało jak można/trzeba/nie trzeba postępować to po prostu fikcja literacka.
Myself;Yourself ci się podobało a w kilku scenach też było przesadzone
Swoją drogą zabawne jest to, że piszecie: "nie chcemy po raz n-ty rozmawiać na temat SD", a później się rozpisujecie
Corgar Frizz
15-06-2009, 19:27
@Forever
Ja zaś nie pisałem że chcesz uprawiać z jakąkolwiek bohaterką SD seks. Jedynie napisałem że wnioski jakie można wyciągnąć z SD nie mają żadnego przełożenia na życie realne, dopóki nie znajdziesz grupy dziewcząt podobnych do tych z SD.
Do School Days już lepiej nie wracajmy, sam widzisz jak na tą serię jestem cięty.
A jeśli chcesz zobaczyć dobre anime poruszające życiowe kwestie to proponuję Clannad i Clannad After Story. To jest anime które zmusza to przemyśleń.
Nipah~!
Frizz-kun
Tytania - done. Dosyć ciekawe, ale nie porywające. Zakończenie pozostawia niedosyt oraz miejsce na możliwą kontynuację serii.
Mało wolnego czasu ostatnio - praca, opieka nad dzieciakami, rekreacja - sauna jakuzi, treningi, bieganie, ech...
Teraz obejrzę na spokojnie film TTGL.
@Kuma
Ja pisałem, że nie chcę, a nie Corgar. Mamy aż tak podobne avatary, że nie rozróżniasz?:>
@Arcan
Nu, Seirei polecam. Momentami może przynudzać, ale i tak warto.
A co do Black Lagoon, nie wiem co ty chcesz od tej serii, jest świetna.
@Forever
Czyli jak, oceniasz na + czy na - ? ;>
Jak dla mnie-przecietne
@Gro
Nie być taki do przodu ;) akurat nie chodziło mi o wypowiedź z dzisiaj.
Corgar Frizz
15-06-2009, 19:39
@Kuma
Anta Baka!? Nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć tej samej kwestii. Slice of life ma pokazać jakąś sytuację, a następnie zmusić widza do wyciągnięcia wniosków. A co można wyciągnąć z SD?
W kwestii "gdyby"... Gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem. Usuwając wszystkie mankamenty SD otrzymamy całkiem fajne anime. Problem z tym że z początkowej serii będzie miała trzech bohaterów i nazwę.
Nipah~!
Frizz-kun
@Kuma
Ostatnio też nic nie pisałem, popatrz wcześniej. ;)
Błędy SD przedstawiałem bodajże 3 razy, więcej mi się nie chcę. Ogólnie, nawracanie innych przestało mnie bawić, mam ciekawsze rzeczy do robienia.
@Corgaru Baaaaka!
1.Nigdy wcześniej tego nie wyjaśniałeś
2.Gdzie to pisze?
3.Nie zawsze muszą być wnioski i porady dotyczące życia(których zapewne przestrzegasz)
W kwestii "gdyby"- nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś
Tak czy inaczej nie miałem na myśli usunięcia tamtych postaci tylko motywu seksu z nimi, reszta IMO była w porządku
@Gro
To nie było w ogóle do ciebie kierowane xD. Prawda napisałem to w liczbie mnogiej. Ale już wyrwałem sobie kilka paznokci w ramach pokuty ;)
Corgar Frizz
15-06-2009, 20:12
@Baka-kun
1. Nie łap mnie za słówka. Ja staram się tego nie robić, bo IMO to oznacza brak innych argumentów.
2.Dajże już spokój...
3.Nie zawsze muszą być wnioski i porady dotyczące życia(których zapewne przestrzegasz)
3.Widzisz różnicę miedzy przemyśleniami, a poradami? Bo naprawdę nie wiem co twórca SD chciał przekazać...
Weźmy takiego Clannada który wybitnie pokazuje że życie wcale nie musi się potoczyć tak jak chcemy. A SD co pokazuje? Możesz mi to powiedzieć? Jaki przekaz ma School Days że tak zaciekle go bronisz.
Nipah~!
Frizz-kun
@Forever
Nipah~!
Frizz-kun
Wierz mi, kobiety (i mężczyźni też), gdy się zakochują są w stanie zachowywac się strasznie gorzej, znam parę w miarę podobnych przypadków z mojego otoczenia. No, może dźgania nie było.
Seria jest w stanie przekazywac świat w naszych realiach i robi to nie najgorzej. Porażką jest moim zdaniem to, że ten efekt chyba nie był zamierzony przez twórców.
@Chou Baka xD
@1
Jak mam cie nie łapać za słówka skoro takie są fakty, czyli używasz nieprawdziwych sformułowań ;p
@2
Pytanie na poparcie punktu 1
@3
Nie koniecznie ;P. Dałbyś już spokój z argumentowaniem swojego stanowiska za pomocą jedynie Clannada (którego ostatnimi czasy widziałeś)
Mam ci napisać po raz 3ci że uważam SD za fikcje literacką i że nie wszystko musi mieć jakiś przekaz?(Proszę cie nie pisz "tak") A na siłę nie będę tego wymyślał tylko po to żeby odpowiedzieć na twoje, już coraz mniej sensowne posty.
@Ostatnie zadanie
To tak jakbym ja cie zapytał jakiego to przekazu nie ma to anime, że je tak zaciekle atakujesz... bez sensu.
SD po prostu mi się fabularnie podobało oprócz jednego już wymienionego wątku, co nie znaczy że uważam je za arcydzieło. A moje wypowiedzi są kierowane tylko i wyłącznie tym iż nie uważam tej serii za całkowicie-totalnie-mega do dupy i dlatego się wypowiadam, niejako stając w jej obronie.
I apeluje do ciebie
2.Dajże już spokój...
;), ja już daje.
@Sayonara Zetsubou Sensei
Pierwsza seria watched. Komedia z czarnym humorem, ogląda się przyjemnie, ale do mistrza szkolnych komedii, Onizuki, panu Itoshiki co nieco brakuje. ;) Poza tym, strasznie zaciekawiły mnie gry językowe twórców. Fajny ten japoński. O, no i opening dobry!
Corgar Frizz
15-06-2009, 20:49
@Kuma-chan
Ja też już daje spokój ;p Już mi się odechciało flejmu na ten temat, bo wynik po raz kolejny jest ten sam. W każdym razie uważam to za beznadziejne anime i zdania tego nie zmienię.
Nipah~!
Frizz-kun
@Baka-kun
A SD co pokazuje? Możesz mi to powiedzieć? Jaki przekaz ma School Days że tak zaciekle go bronisz.
Zabiezpiecaj się, bo twoja dziewczyna zajdzie w ciążę?, a była rozpruje ją tasakiem. Nie zauważyłeś tego przekazu?
Ale to już koniec o SD.
Jestem po trzech epach anime, któego nazwy nie pamiętam i okropnie mi się podoba.
Jestem po trzech epach anime, któego nazwy nie pamiętam i okropnie mi się podoba.
Odcinek szósty jest zajebisty, mówię serio.
Odcinek szósty jest zajebisty, mówię serio.
Co ty gadasz... Przecież punkt kulminacyjny będzie dopiero w tej serii zaraz przed końcem, w 11 odcinku. Warto obejrzeć dla samego tego momentu.
@Topic
Zaczynam Zoku Sayonara Zetsubou Sensei :)
Zabiezpiecaj się, bo twoja dziewczyna zajdzie w ciążę?, a była rozpruje ją tasakiem. Nie zauważyłeś tego przekazu?
Ale to już koniec o SD.
Koniec zanim w ogole sie pojawilem? SKANDAL!
A przekaz ze hej! Tego powinni w szkolach uczyc, a jak u Ciebie byłe dziewczyny traktują ludzi tasakami, to ja na Twoim miejscu zostałbym gejem. Dluzej pozyje.
@Cóż, ja z wieloma recenzjami na Tanuki sie mniej lub bardziej zgadzam, przynajmniej odnosnie serii ktore sam ogladalem kilka razy. Chyba jedyna, ktora totalnie jest moim zdaniem nietrafna, to bylo bodaj Sekirei.
A SD co pokazuje? Możesz mi to powiedzieć? Jaki przekaz ma School Days że tak zaciekle go bronisz.
Nipah~!
Frizz-kun
Taki, że jak jesteś idiotą i nie jesteś zdecydowany czego chcesz, lecisz na parę frontów, z kutasa robisz szczoteczkę do mycia zębów dla wielu kobiet, to skończysz jak gł. bohater.
Przepraszam musiałem. ;x Bo jak zawsze spóźniłem się na gadkę o SD ;<
Well boys..
http://img29.imageshack.us/img29/2746/picture495.jpg (http://img29.imageshack.us/i/picture495.jpg/)
...Welcome to the internet.
http://img29.imageshack.us/img29/9751/rule34byveridiann.jpg (http://img29.imageshack.us/i/rule34byveridiann.jpg/)
GargoinX
16-06-2009, 12:24
@Rayza
To się nazywa hardcore.
@Top:
Obejrzałem 3 odcinki basquasha, przyznam przyjemnie się ogląda, ale i tak nie na tyle ciekawe, żeby mnie odciągnęło od tipji. ;<
Corgar Frizz
16-06-2009, 12:38
@Ray-chan
Kiedy zmieniłeś kolor włosów? ^^
@Koszyk
Nic nie straciłeś.
Nipah~!
Frizz-kun
@Gargoin
Fejl :<
@Rayza
Tyyy, nieźle się zmieniłeś od ostatniego spotkania : O
@Topic
Ściągnałem Rozen Maiden (desu!) i Bokurano. Za to w związku z kryzysem musiałem usunąć kilka lipnych serii z dysku.
no jak to? to przecież jest Kuma! tylko bez przebrania
no jak to? to przecież jest Kuma! tylko bez przebrania
Nieźle się ostatnio opaliłem, no nie?
Quezacoatl
16-06-2009, 13:56
To nie Rayza, Rayza jest tu:
http://unrealitymag.com/wp-content/uploads/2009/03/bad_cosplay_2.jpg
a btw,
http://www.concretebadger.net/blog/wp-content/uploads/2008/04/tifa-cosplay.jpg
http://loot-ninja.com/wp-content/uploads/2008/05/cosplay-500.jpg
O Que w końcu wiemy jak wyglądasz ^^ ale z żółtym ci nie do twarzy
Siema, chciałem się was zapytać o tytuły takie must-watch, które trzeba obejrzeć, a których nie ma na moim anime-planet ; ).
Siema, chciałem się was zapytać o tytuły takie must-watch, które trzeba obejrzeć, a których nie ma na moim anime-planet ; ). Z góry dzięki za odp.
Tutaj link: http://www.anime-planet.com/users/yusuri/anime
@Up
Oj stary... Można by wymieniać, a wymieniać, zależy co kto lubi ;)
No chociaż kilka takich najważniejszych, które każdy fan anime musi znać ; d
@down
Sorry, koleś, oglądałem jakieś 6 lat temu : )
Btw, ironie z pokemonami stosuje ktoś, kto w lokalizacji ma "Konoha Gakure", nieźle.
Pacz_knight
16-06-2009, 17:37
@up
Pokemony ci polecam...
@topic
Obejzalem wreszcie N: Kizuna. Takie sobie... Mogli sie bardziej wysilic przy tej produkcji, chodz nie ukrywam ze jedena z lepszych kinowek o Narutardzie. ;)
@edit / up
Nie... Mowie ci calkiem serio. Skoro nie podales czego dokladnie szukasz, no to sorry, ale domyslac sie nie bede. Wiec pierwsze lepsze anime ci dalem. >.>
Corgar Frizz
16-06-2009, 17:44
@Yusuri
Ohaa~ w /m/&/a/, największym i najbardziej zaśmieconym temacie owionu. Regulamin masz na pierwszej stronie, nie przejmuj się nim i tak wszyscy mają go konsekwentnie w dupie. Ja też, chociaż napisałem ten regulamin. Staraj się nie podpaść Grocixowi, bo on nie wie co to litość, a potrafi strzelić ogniem z tyłka.
Co do anime które trzeba zobaczyć, to trochę tego jest.
-2 seria Code Geass
-5 Centimeters per Second
-Beck
-Black Lagoon
-Berserk
-Detroit Metal City
-FLCL
-Fullmetal Alchemist
-Hajime no Ippo
-Hellsing Ultimate
-Higurashi no Naku Koro ni
-Higurashi no Naku Koro kai
-Higurashi no Naku Koro rei
-K-ON!
-Neon Genesis Evangelion
-The Place Promised In Our Early Days
-Saikano
-Samurai Champloo
-Spice and Wolf
-Tengen Toppa Gurren-Lagann
-Toradora!
-Xam'd: Lost Memories
i wiele innych ;p Po obejrzeniu tych serii będziesz już miał całkiem niezłe rozeznanie w gatunkach anime i dużo łatwiej będzie ci zdecydować co lubisz.
Nipah~!
Frizz-kun
Moze juz stare etc, ale czasu za duzo na czytanie mang nie mam, Mam nadzieje na enxt serie Eyeshield 21 i jaki byl korba wynik tego meczu z nielegalna dogrywka z USA!!??
@Nowy
Bleach
D.gray man
K-ON
\,,/
http://www.youtube.com/watch?v=Nh-FBOQgsAo&feature=channel_page
@frizz
wywalaj NGE nie chcesz żeby mu sie mozg upiekł chyba no nie?
@Yusuri - nie ma jakiejś zasady, że są anime, które każdy kto lubi anime powinien obejrzeć.
Ze swojej strony mogę Ci polecić kilka tytułów godnych uwagi.
Oglądałeś pierwszy sezon CG, ale czemu drugiego nie masz obejrzanego?
Eureka 7, Heroic Age, Amaenaideyo!!, Tengen Toppa Gurren Lagann, Blassreiter, Casshern Sins, Candidate for Goddess i wiele innych z mojej listy Watched.
Corgar Frizz
16-06-2009, 18:02
@Ray
NGE FTW! Nie znasz się. Nawet jeśli nie zrozumie o co w tym chodzi (a ktoś oprócz Gro-chan, to zrozumiał?), to pozostają sceny z aniołami i mechami.
Poza tym on ma Blicza w dropped, znaczy mu zwykły shouneny nie paszą.
Nipah~!
Frizz-kun
Ja zabieram się za kompletny mix gatunków (Action, Ecchi, Harem, Mecha, Middle School, Parallel Universe, Piloted Robots, Shounen) - Kurogane no Linebarrels.
Ciągle brak mi odpowiedniej ilości czasu by na spokojnie móc obejrzeć cały bez przerw film TTGL.
@anime warte do obejrzenia
berserk berserk berserkk xd
great teacher onizuka
clannad
toradora
i w sumie jak lubisz "cos innego" to obejrz school days :D
( zaraz polowa chlopakow mnie zwyzywa ;< )
@edit
w sumie, nie sprawdzalem twojej listy , jak juz ogladales to szkoda xd
Corgar Frizz
16-06-2009, 19:06
Tompior-chan, wiesz skąd mogę ściągnąć działającą 3 płytę Fate/Stay Night? Do tej pory trafiłem tylko na wersje z błędami i nie mogę dokończyć instalacji.
Nipah~!
Frizz-kun
@Nowy
Slayers
Dragon Ball i Dragon ball Z (gt odpuść sobie :P)
Neon Genesis Evangelion
Seto no Hanatome
Chaos; Head
Melancholy of Suzumiya Haruhi
Tompior-chan, wiesz skąd mogę ściągnąć działającą 3 płytę Fate/Stay Night? Do tej pory trafiłem tylko na wersje z błędami i nie mogę dokończyć instalacji.
Nipah~!
Frizz-kun
Muahuahauhauahauahuaha. Oczywiscie, ze wiem :)
Cala gre razem z jp dubem sciagnalem z:
http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=93643
English patcha gdzies tam trzeba w googlach poszukac :P
A jak juz sciagniesz, to tutaj masz walkthrough (zebys po kolei robil dobre scenariusze) - http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/file/921327/53220
hf ;>
sphinx123
16-06-2009, 19:40
@Yusuri
Ohaa~ w /m/&/a/, największym i najbardziej zaśmieconym temacie owionu. Regulamin masz na pierwszej stronie, nie przejmuj się nim i tak wszyscy mają go konsekwentnie w dupie. Ja też, chociaż napisałem ten regulamin. Staraj się nie podpaść Grocixowi, bo on nie wie co to litość, a potrafi strzelić ogniem z tyłka.
Co do anime które trzeba zobaczyć, to trochę tego jest.
-2 seria Code Geass
-Beck
-Black Lagoon
-Berserk
-Detroit Metal City
-FLCL
-Fullmetal Alchemist
-Hajime no Ippo
-Hellsing Ultimate
-K-ON!
-Neon Genesis Evangelion
-Saikano
-Samurai Champloo
-Spice and Wolf
-Toradora!
i wiele innych ;p Po obejrzeniu tych serii będziesz już miał całkiem niezłe rozeznanie w gatunkach anime i dużo łatwiej będzie ci zdecydować co lubisz.
Nipah~!
Frizz-kun
A np. według mnie większość z tych tytułów jest nic nie warta ;<
Nie ma anime "które musisz obejrzeć", zgadzam się z tym, że trzeba próbować po gatunkach :P
Corgar Frizz
16-06-2009, 20:31
@Tomp-chan
Arigatou! Jak się kiedyś na jakimś conie spotkamy, to się odwdzięczę ;p
@Sphinx
Akurat anime które jest uważane za "trzeba obejrzeć" zwykle jest dość ciężkie w odbiorze, więc gdybym dał same tytuły pokroju Byousoku, Saikano czy NGE to praktycznie każdy by się zanudził. A tak pomieszałem kilka rodzajów, dorzuciłem kilka typowo rozluźniających anime i każdy znajdzie coś dla siebie.
Nipah~!
Frizz-kun
Anime, które trzeba obejrzec to te które najczęściej parodiują w innych seriach.
@edit
Chyba sobie też ściągnę FSN grę : P.
Anime, które trzeba obejrzec to te które najczęściej parodiują w innych seriach.
To czemu nikt oprócz mnie nie oglądał Initial D?:<
@Tomp-chan
Arigatou! Jak się kiedyś na jakimś conie spotkamy, to się odwdzięczę ;p
Mam sie bac? =o
Chyba sobie też ściągnę FSN grę : P.
No, jeszcze beda z ciebie ludzie :) Pamietajcie, ze z tego linka co podalem, trzeba tez sciagnac japonski dubbing (kilka GB ).
Ja sobie jakiegoś torrenta chyba znajdę =).
Do listy Corgara dopisałbym od siebie:
ef - tale of memories
fate/stay night
Full metal panic!
Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora
Ouran High School Host Club
Shakugan no Shana
A jak juz sie na ogladasz tego co napisalismy, to ogladaj Lucky Star'a i Genshiken. Potem mozesz umierac spokojnie ;P
Quezacoatl
17-06-2009, 00:26
-2 seria Code Geass
-Beck
-Black Lagoon
-Berserk
-Detroit Metal City
-FLCL
-Fullmetal Alchemist
-Hajime no Ippo
-Hellsing Ultimate
-K-ON!
-Neon Genesis Evangelion
-Saikano
-Samurai Champloo
-Spice and Wolf
-Toradora!
Wow... Widzialem z tego tylko FMA (znaczy mange czytam). Do tego wiem co nie co i widzialem kilka scen z NGE i FLCL. Nie wiem co FLCL robi na tej liscie. Do tego masz straszna manie polecania Higurashi, obejzy jedna to wie o czym to jest. W dodatku nie wymieniles Claymore, wstawiajac na jego miejsce Berserka. No i nie ma DN.
To czemu nikt oprócz mnie nie oglądał Initial D?:<
A co to?
Anyway, aby byc "zapoznanym" powinienes byc w stanie rozpoznac wszystkie nawiazania w tym obrazku.
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/1223265338.jpg
Corgar Frizz
17-06-2009, 00:43
@Que
DN nie wstawiłem, bo osoba której polecałem DN widziała ;p A Higurashi trzeba obejrzeć całe i koniec.
@Tomp-chan
Czemu moje propozycje zawsze są traktowane dwuznacznie.... o piwko mi chodziło, żadnych seksualnych podtekstów. Wyjątkowo...
Nipah~!
Frizz-kun
Jasne, jasne. Przecież od piwka się zaczyna, czyż nie? ; P
A co to?
Jedna z najczęściej parodiowanych serii :)
A co do obrazka:
Naruto, Hellsing, One Piece, Inuyasha, Trigun (okularki?), Code Geass, Bleach. Więcej grzechów nie pamiętam ;)
Corgar Frizz
17-06-2009, 01:06
Te okularki bardziej pasują mi do Tengen Toppa Gurren Lagann.
Nipah~!
Frizz-kun
Te okularki bardziej pasują mi do Tengen Toppa Gurren Lagann.
Mnie też, a no i hellsinga nie widze
Mnie też, a no i hellsinga nie widze
Z Hellsinga jest... tło! Ciii... : D
Właśnie miałem się spytać gdzie Ty tam Hellsinga widzisz :D
Gro jesteś nominowany do puszczenia tematu, taki poważny błąd... nie wybaczalne!
@Koszyk
Pff, nie oglądałem Hellsinga ;>
A baj de łej, ja nie Illya, mnie się nie pozbędziecie (zapłakalibyście się)...
@Topik
Kto się poza mną, Rayzą, Frizzem i Kumą wybiera na BalCon?
@Gro
O ile mi wiadomo to nic oprócz Geassa z tych anime nie oglądałeś.
Ja się raczej nie wybieram...
@bleach224
średniawy odc. Ale za to zapowiadają się ciekawe walki ; )
@Gro
O ile mi wiadomo to nic oprócz Geassa z tych anime nie oglądałeś.
Trudno nie obejrzeć przynajmniej 1 odcinka tasiemców ;)
KrEmAs KAc
17-06-2009, 13:46
ja oglądałem tylko Dragon Balla :cup:
teraz to raz na rok Hentai :evul:
Dziękuje za to, że mnie oświeciłeś. Od lat szukałem tej wiedzy =).
Trudno nie obejrzeć przynajmniej 1 odcinka tasiemców ;)
Powinieneś się cieszyć, że nie oglądasz tego na bieżąco ostatnio te serie strasznie zeszły na psy.
Niestety... takie są minusy bycia na bieżaco i oczekiwania na odcinek przez tydzień który w końcu i tak nie spełnia Twoich oczekiwań...
Brakuje mi chwil, gdy jeszcze przede mną było ponad 150 odcinków tasiemca, a manga wydawała się czymś tak odległym...
koszyk poczekaj poczekaj będzie JESZCZE lepiej,to nie ironia
Od wybielacza wiele nie oczekuję, będą przeciągać wszystko, żeby nie dogonić mangi.
Co do Naruto, to jestem pewien, że się rozkręci, jest świeżo po fillerach.
Ja tam tasiemce oglądam wszystkie jak już się nazbiera odcinków ; P.
@up
Silna wola, gratuluję ;)
Raczej to, że nie chce mi się ich ściągac co tydzień ; p.
Pacz_knight
17-06-2009, 20:33
Ja tasiemce ogladam non stop jak jakies wpadnie. Moze nie maja jakiegos specjalnego przeslania, ale wciagaja na maxa. ;p
Btw.
Ladny i pokemoniasty mam podpis? ;<
@down
Aiai! TUTUTURU TY TY <dzwiek morfera>
Pacz! Call Pink Zord! It's Morphin Time!
Polećcie mi jakieś anime dla mojej siostry, co? Takie raczej krótkie, koło 20 odcinków, najlepiej jakaś komedia (na przykład coś w stylu Love Hina). No i żeby się dało gdzieś na necie obejrzeć z napisami polskimi :)
Zalgadis
17-06-2009, 21:29
Ok, mam, Today in Class 5-2
Polećcie mi jakieś anime dla mojej siostry, co? Takie raczej krótkie, koło 20 odcinków, najlepiej jakaś komedia (na przykład coś w stylu Love Hina). No i żeby się dało gdzieś na necie obejrzeć z napisami polskimi :)
Hmm... Może "Onegai Teacher/Twins." Podobne według mnie. ;) A, i może jeszcze "Asu no Yoichi."
@top
No, jestem na etapie kończenia Higarushi no Naku no Koro ni. Takie trochę dziwne te anime. ;)
Asu no Yoichi była fajne. Kuroshitsuji oglądam, zaczyna się ciekawie. Robię sobie przerwę w Rental Magica.
Dla dziewczyny? Zdecydowanie efki/air.
A, no wprawdzie nie napisałem - te anime to raczej takie pozbawione erotyki (jakiejś przesadnej) i brutalności, bo siostra jednak młodsza jeszcze ode mnie jest.
Anime pozbawione erotyki... i brutalności? Muminki.
A tak poważnie - dla dziewczyny to raczej typowe Shōjo/mahō shōjo:
-Czarodziejka z Księżyca
-Fushigi Yūgi
-Tokyo Mew Mew
Albo troche oryginalniejsze:
-Demashita! Powerpuff Girls Z
- Wojowniczki z Krainy Marzeń (Które sam oglądałem na RTL 7)
- Superświnka (Też oglądałem za młodu! :) )
Niespecjalnie się orientuję w tym gatunku, więc wybacz jeśli podąłem jakąś mange.
Niee, nie zupełnie pozbawione tego. Te anime które wcześniej poleciliście są dobre, tylko nie wiem, czy w którychś nie ma jakichś scen hentai, czy coś -.-
A, no wprawdzie nie napisałem - te anime to raczej takie pozbawione erotyki (jakiejś przesadnej) i brutalności, bo siostra jednak młodsza jeszcze ode mnie jest.
Cardcaptor Sakura
D.N.Angel
Szczególnie D.N.Angel, bo w miare mało odcinków ;p. I nie ma scen Hentai, ani w tym, ani w tym, ani w większości. Co najwyżej lekkie ecchi. A D.N.Angel to pomiędzy shounen a shoujo więc imho sie idealnie nadaje ;p
Kurogane no Linebarrels po 7 odcinkach bardzo fajnie rozwijające się anime, tylko znów czasu brak na kontynuację - od 8 do 19:30 w pracy - powrót kolacja, dzieciaki (nie moje :P), chwila PC i spać.
Oyasumi nasai minna!
Anime pozbawione erotyki... i brutalności? Muminki.
A tak poważnie - dla dziewczyny to raczej typowe Shōjo/mahō shōjo:
-Czarodziejka z Księżyca
-Fushigi Yūgi
-Tokyo Mew Mew
Albo troche oryginalniejsze:
-Demashita! Powerpuff Girls Z
- Wojowniczki z Krainy Marzeń (Które sam oglądałem na RTL 7)
- Superświnka (Też oglądałem za młodu! :) )
Niespecjalnie się orientuję w tym gatunku, więc wybacz jeśli podąłem jakąś mange.
Żeś teraz pojechał xD
Może ja jeszcze dorzucę od siebie
Ah! My Goddnes i School Rumble
EDIT
Jeszcze może Ai Yori Aoshi tylko drugą serie odradzam bo ma o wiele niższy poziom
Tym bardziej polecamy efy i aira, piękne anime, zwłaszcza dla nowych.
@Nari
Nie wiem czy to nie nazbyt "dorosłe" anime, no ale nie wiemy ile ta siostra ma lat.
ef bylby dobry, air jest trudne w cholere, blisko mu raczej do byosoku 5cm niz do jakiejs komedi.
... air jest trudne w cholere...
dobrze mowi, polac mu!
Quezacoatl
18-06-2009, 08:51
Polećcie mi jakieś anime dla mojej siostry, co? Takie raczej krótkie, koło 20 odcinków, najlepiej jakaś komedia (na przykład coś w stylu Love Hina). No i żeby się dało gdzieś na necie obejrzeć z napisami polskimi
Kodomo no Jikan :D
To ze mlodsza, to zaraz chcesz jej odciac polowe zabawy?
Moze Candidate for a Goddess?
@Nari
Nie wiem czy to nie nazbyt "dorosłe" anime, no ale nie wiemy ile ta siostra ma lat.
Normalnie bym taka reposte ominal, ale jak Grocix czy Kuma pytaja o takie rzezczy to... :p (Nie mow im jakby co!)
@up
Odezwal sie spec od loli.
Q.U.'s lolicon, sp. Z.O.O. & Q.U.'s loli International Ltd.
loli - skup, magazynowanie, archiwizacja, sprzedaz hurtowa i detaliczna, dystrybucja, spedycja na skale swiatowa.
Your source of loli since 2005.
Best source of loli award 2007 and 2008.
Company awarded with Pedobear seal of approval platinum (http://lurkmore.ru/images/d/dc/Pedobear_seal_platinum.png).
Barack Obama: "(...) I use Q.U.'s only (...)"
@up
Odezwal sie spec od loli.
Dzięki, będziemy mieli co oglądać w wakacje ;P
Q.U.'s lolicon, sp. Z.O.O. & Q.U.'s loli International Ltd.
loli - skup, magazynowanie, archiwizacja, sprzedaz hurtowa i detaliczna, dystrybucja, spedycja na skale swiatowa.
Your source of loli since 2005.
Best source of loli award 2007 and 2008.
Company awarded with Pedobear seal of approval platinum (http://lurkmore.ru/images/d/dc/Pedobear_seal_platinum.png).
Barack Obama: "(...) I use Q.U.'s only (...)"
Mogę wysłać CV i list motywacyjny?
@Zoku SZS
Nie mogę się przemóc i dokończyć oglądać. Pierwsza seria zdecydowanie lepsza, jedyne co mi się podoba w drugiej to opening (a jak!).
@up
Masz już nowego chapa, czy tylko spoile przeczytałeś?
Tompior no baka! Przez niego ściągam teraz FSNa i z moich drobnych wliczeń ściągnie mi się za jakieś 2-3 dni : p.
Pacz_knight
18-06-2009, 21:36
Narutard anime
No, niezly odcinek. Calkiem ladnie sie prezentowal.
Fajnie bo w nastepnym ep'ie bedzie Suigetsu i byc moze reszta Hebi. ;)
Koniec fillerów? Wow... Postęp.
Wolny, ale postęp.
@topic
Ja chce nowe ep. Naruto i Bleacha !!!!!!!!!!!!!
Illya_von_Einzbern
18-06-2009, 23:07
Don't mind me! Just Passing BY!
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1245356202976.jpg
Illiak sie skaleczył~
http://img197.imageshack.us/img197/8509/konatalagann.jpg (http://img197.imageshack.us/i/konatalagann.jpg/)
@up
Co ten obrazek ma wspolnego z ilya?
Corgar Frizz
19-06-2009, 01:42
@up
Nic, rayza ma -100 do wyczucia, oraz -50 do trafności obrazków.
Nipah~!
Frizz-kun
nic niema ale chciałem sie pochwalić znalezionym artem :3
Maldoryz
19-06-2009, 21:20
Czesc ludzie, jestem wlasnie po obejrzeniu 37 odcinka Death Note. IMHO to anime to poprostu cud, miod i orzeszki, myslalem, ze bede plakal pod koniec. Teraz rodzi sie moje pytanie: jaki anime polecacie, chodzi mi o cos w stylu DN. Tylko blagam, bez zadnych Bleachow czy Naruto, nie rajcuje mnie zabijanie jakas magia, mieczami etc.
A tak btw, to
NEAR >>>>>>>> L
GargoinX
19-06-2009, 21:22
Może Code Geass? Jeśli lubisz akcję trochę w przyszłości i mechy.
@Maldoryz
Zdecydowanie obejrzyj Code Geass.
A ja poprosiłbym o tytuł jakieś fajnej komedyjki typu Seto no Hanayome :P
Maldoryz
19-06-2009, 21:48
Okej, to tylko 25 odcinkow, chetnie obejrze : ).
Tylko, ze, jest jakis serwis, na ktorym moge to obejrzec? Wolalbym z napisami/lektorem, z angielskim nie specjalnie bede nadarzac. Ew. moge pobrac, link mozecie dac na PW.
CG>>>>DN
Muminki>>>>>CG
http://img231.imageshack.us/img231/488/muminki.jpg (http://img231.imageshack.us/i/muminki.jpg/)
Zalgadis
19-06-2009, 22:04
Bleach@
Właśnie dowiedziałem się że Tousen nie jest ślepy. :OOOOO
Zalgadis
19-06-2009, 22:09
up@
http://img193.imageshack.us/img193/2048/lolbmp.png
omg...i see to "widzę" nie musi znaczyć 'widze' tylko np: "rozumiem" etc
Zalgadis
19-06-2009, 22:23
up@
Wiem, jaja sobie robię.
Oto prawdziwy dowód:
http://img189.imageshack.us/img189/2048/lolbmp.png
Powinno być napisane "He's still SMILING" literówka autora.
slepy...
http://www.onemanga.com/Bleach/148/06/
ps: ona to zona kaiena pewnie..
Zalgadis
19-06-2009, 22:40
up@
http://www.onemanga.com/Bleach/147/16/
Prawe górne okienko.
Jak może być ślepy i widzieć jak się uśmiecha?
bo pewnie wyczuwa jego energie i wie ze sie uśmiecha
Bleach
Najnowszy chapter niespecjalny. Miostająca Cero spluwa i Cero stosowane przez Ukitatke? Bullshit.
Quezacoatl
19-06-2009, 23:29
@Bleach
A ja dalej nie widzialem bankai!
Za to chapter Naruto bardzo ciekawy :)
Tak, choc schemat przedstawiony w dzisiejszym chapie jest oklepany.
Tasiemce niczym nie zaskoczyły.
@Bleach
Czym innym miałaby strzelać spluwa arrancara? Nic odkrywczego. Ukitake wcale nie musiał użyć cero, to tylko tak wyglądało.
@Naruto
Kolejni chętni do walki z Sasuke. Mam nadzieję, że następny chapter będzie zawierał więcej akcji.
@Maldoryz
www.kreskowki.fani.pl
Mają tam sporo anime, w tym cg.
wlasnie skonczylem asu no yoichi
fajnie sie oglada, smiechowe dosc lecz koncowka pozostawia troche do zyczenia xd
szczerze mowiac spodziewalem sie na koniec czegos wiecej, a nie czegos takiego na "odwal sie"
@Higashi no Eden
Już koniec T.T Została masa niedopowiedzeń, w październiku i styczniu wychodzą pełnometrażówki, ale druga seria też by się przydała. Chociaż, pomimo przerwania w praktycznie połowy fabuły, mi się takie zakończenia podobają.
@K-ON 11
Całkiem przyjemny epek, jednak zmierzanie ku końcowi strasznie rzuca się w oczy.
Mr.Bloody
20-06-2009, 09:36
A hentaje ktos oglada ?: > (ja sie przyznaje, ze tak :<)
co się lubi to się ma xd
Corgar Frizz
20-06-2009, 10:44
@up
rotfl, odpowiedziałeś na niemal dwuletni post, a Chesterkaa nie wypowiada sie w tym temacie od ponad roku ^^
@K-ON! 12
Kolejny fajniuchny ep, szkoda tylko że do końca serii został tylko jeden.
Nipah~!
Frizz-kun
@k-on
W naszym świecie jest zbyt wiele do stracenia (kasy ofc) żeby nie robic drugiej serii =).
Tylko, ze, jest jakis serwis, na ktorym moge to obejrzec? Wolalbym z napisami/lektorem, z angielskim nie specjalnie bede nadarzac. Ew. moge pobrac, link mozecie dac na PW.
Masz jeszcze 2gą serie ;), którą koniecznie trzeba zobaczyć.
Nie wiem czy o to ci chodziło ale na kreskówki.fani.pl masz.
@Zalgadis
Nie wiem jaka tam była sytuacja ale similing znaczy próbować.
http://www.pown.it/3507?r=1323325
pamitajcie co by nie przesadzac z anime bo to sie moze tak skonczyc...
Maldoryz
20-06-2009, 11:36
CG
Okej, obejrzalem pierwszy odcinek. W sumie, to nawet fajne, ale ledwo co zrozumialem niektore rzeczy. Moge prosic o pomoc :D?
Wiec tak, Brytyjczycy najechali na Japonie z super robotami (Mroczni rycerze?), Japonia to teraz strefa 11. Ten taki glowny bohater, ktos na L, jakis Lelouch, cos takiego, to kim on jest? Tym "jedenastostrefowcem", ktory nienawidzi tych wszystkich angolow? I ta laska, z tego co sie dowiedzialem, to jakas C.C, ona jest tajna bronia kogo? Tam bylo, ze terrorysci, ludzie z tej strefy, ukradli to cos, potem gonily ich te roboty, wpadl do tej ciezarowki Lelouch, oni otworzyli ten niby "gaz" i wyszla laska ;o. Ona dala temu L jakas sile nadprzyrodzona?
Może oglądaj dalej zamiast już po pierwszym odcinku prosić o wyjaśnienia ;P. To właśnie jest takie anime w którym wyjaśnienia przychodzą z czasem, ale akurat tu nie bardzo jest co wyjaśniać chyba że ktoś ma oporniki na mózgu xD
Corgar Frizz
20-06-2009, 12:17
@Maldoryz
Code Geassa zrozumiesz po jakimś czasie, nic od razu.
@Kuma
Oporniku jeden, co cię na gg cały czas nie ma ;p Przez ciebie tłumaczenie się opóźnia ^^
Nipah~!
Frizz-kun
CG to seria, która przekazuje swoje przesłanie dopiero po kilkunastu odcinkach. A, żeby zrozumiec całokształt, należy obejrzec obie serie =).
@Kuma
Oporniku jeden, co cię na gg cały czas nie ma ;p Przez ciebie tłumaczenie się opóźnia ^^
Nipah~!
Frizz-kun
'nic nie mówimy' huh?
Corgar Frizz
20-06-2009, 15:12
@Ray
Cicho, drugi oporniku ^^
@Code Geass
GUREN MK2 <333
Nipah~!
Frizz-kun
no, ja polecam Shinden-Anime. (http://www.shinden-anime.info) Dużo serii online tam jest. :)
@down
No chyba nie. :P
@up
Na tamtej stronie jest więcej migających reklam niż anime xd
Właśnie skończyłem Darker than Black. Seria super, polecam każdemu chętnemu, pierwszy ending był zajebisty =).
Powiedzcie mi z jakich anime są 2 postacie od prawej, w logo manga library (http://www.manga-lib.pl/news.html) u góry.
Tengen i to co mi polecił Grocix nie zabardzo mi przypadły do gustu. Wiem, wybredny jestem. Teraz zabrałem się za Tales of Abyss, jak na razie 3 odcinki i zapowiada się ciekawie.
Corgar Frizz
21-06-2009, 18:09
@Arcan
Alucard, Claude Strife, Hatsune Miku.
Swoją drogą Gurren Lagann było po prostu epickie i nie wiem jak mogło ci się nie spodobać ;p
Maldoryz
21-06-2009, 20:16
Siema. Obejrzalem wlasnie 4 odcinek, zabieram za 5.
Szczerze powiedziawszy, to to anime srednio mi sie podoba. Chodzi mi o "wyglad", fabula jest niczego sobie. Jako, iz jestescie super PRO i wszystko wiecie, naprawde nie mozecie zaoferowac jakiegos anime w STYLU, powtarzam, STYLU (ogolnie, podobne kreski) Death note? ;(
Nie ma anime bardziej podobnego do Death Note'a od Code Geassa.
A jezeli skreslasz anime ze wzgledu na kreske, to: gl, hf, gg, bb.
Nie ma anime bardziej podobnego do Death Note'a od Code Geassa.
A jezeli skreslasz anime ze wzgledu na kreske, to: gl, hf, gg, bb.
ENO TOMPIOR JAKIE SKRÓTY!
ps. niedlugo koncze ichigo 100%. kieeedy ten gosc sie zdecydujeee =.=?
ENO TOMPIOR JAKIE SKRÓTY!
No w koncu jestem progamerem :D
ps. niedlugo koncze ichigo 100%. kieeedy ten gosc sie zdecydujeee =.=?
Nigdy! =) <--- lol, ale glupia ta emota. Dawno jej nie uzywalem :>
ost odcinek ichigo leci...
dawno ale to dawno nie widzialem tak cipowatego goscia jak ten glowny bohater ._.
@ichigo100%
ZAL MI TEGO ANIME
zaluje ze je obejrzałem ;| beznadzieja, nie polecam
Corgar Frizz
22-06-2009, 00:36
@Maldoryz
Niestety, ale nie ma anime o kresce i fabule podobnej do Death Note.
A mi się animu chwilowo znudziło, teraz u mnie mango jest na topie. Narazie czytam Mahou Sensei Negima i po raz kolejny dobitnie widać że manga jest 1000 razy lepsza od anime.
Love Hina było świetne, ale przy MSN Ken Akamatsu postarał się jeszcze bardziej i wyszło mu jeszcze lepiej. Baka rangers FTW!
Nipah~!
Frizz-kun
Siema. Obejrzalem wlasnie 4 odcinek, zabieram za 5.
Szczerze powiedziawszy, to to anime srednio mi sie podoba. Chodzi mi o "wyglad", fabula jest niczego sobie. Jako, iz jestescie super PRO i wszystko wiecie, naprawde nie mozecie zaoferowac jakiegos anime w STYLU, powtarzam, STYLU (ogolnie, podobne kreski) Death note? ;(
Heretyk. Jak można nie dostrzegać tego piękna w kresce CG i modeli postaci z CLAMPu?=P
Quezacoatl
22-06-2009, 01:33
A mi się animu chwilowo znudziło, teraz u mnie mango jest na topie. Narazie czytam Mahou Sensei Negima i po raz kolejny dobitnie widać że manga jest 1000 razy lepsza od anime.
Hallelujah! Another soul saved!
Tak trzymaj z ta manga. A to ze MSN jest lepsze w formie mangi widac juz po pierwszych stronach, gdzie mozna znalezc smak prawdziewgo ecchi haremowego nie to co a anime gdzie prawie nie bylo nagosci.
A Baka Rangers byli spoko. Choc te przygody troche ponaginane.
@dbkai 12
No, odcinek niczego sobie, kreska jakoś mi się poprawia =). Ale i tak czegoś tu brakuje.
Illya_von_Einzbern
22-06-2009, 14:20
raven wogole n/c
Ichigo 100% anime - fail
Ichigo 100% manga - epic win
@Frizz
Nie podchodzi mi pomysł mechów z twarzami ;) .
Dzięki za odpowiedź, czy jak wolisz ありがとう
Corgar Frizz
22-06-2009, 15:03
@Arcan
どうぞ ^^
Nipah~!
Frizz-kun
raven wogole n/c
Ichigo 100% anime - fail
Ichigo 100% manga - epic win
ja wspominalem o anime wlasnie,
w mandze te watki z ziomalkami wyjasniaja sie w koncu?
Illya_von_Einzbern
22-06-2009, 17:03
raven poza faktem że anime to ok. 15% całej fabuły to wiesz...
zlukalem, jednak dobrze wybral ^^
Illya_von_Einzbern
22-06-2009, 19:27
no tak raven , bravo , zmarnowalems chyba 180 chapterów swietnej mangi no poprostu... aRz niechce mi sie tu przychodzic...
No to won!
manga bleach i naruciaka
jak zwykle nic ciekawego a pistolecik z cero nudnawy, ja chce wiecej wyjasnien co do walki soifon i jej bankai
no tak raven , bravo , zmarnowalems chyba 180 chapterów swietnej mangi no poprostu... aRz niechce mi sie tu przychodzic...
a kto powiedzial ze chcialo mi sie ta mange czytac?:O
gdybym zaczal od mangi to bym przeczytal znajac zycie, ale zrazilem sie na anime i tyle w temacie
Corgar Frizz
22-06-2009, 20:11
@Kołbaś
Tylko TRV Elyta ma prawo wyganiać Illye, jako że jest gatunkiem który za kilkadziesiąt lat zniknie z ziemi. Więc przestań to robić, albo zostaniesz zapieczętowany w butelce po piwie, 15 kilometrów pod powierzchnią ziemi.
Walka Soi Fon prawdopodobnie już się skończyła ;/
Nipah~!
Frizz-kun
Shine live lol :P
http://www.youtube.com/watch?v=oMIsvL1MAQg
@edit
O.o jeden gościu (w 1:55 min go dobrze widać) ma gitarę, którą chcę kupić ;]
Frizz
ide o zaklad ze dziadek tak latwo nie padnie i bedzie cos jeszcze, nie zostalo pokazane dokladnie ze juz nic nie ma, pozostal tylko pyl czy cos w tym stylu. To nie ta manga tutaj arrancarzy gina bardzo efektywnie i to smiercia ze tak powiem widoczna, jakies ostatnie slowa no wiesz cos w ten desen.
a elyta to ja, pownienem dostac plakietke z napisem elyta za to ze jestem na tym forum tyle lat xD
Zalgadis
22-06-2009, 23:12
Ludzie, mam pytanie :D
Które odcinki w shippuudenie to fillery, a które nie?
Bo ja skończyłem Anime oglądać na 40 odcinku gdy Orochimaru bił się z zamienionym Naruto. I aż do dzisiaj czytałem Mangę, ale nudzi mi się i chciałbym zobaczyć teraz trochę kolorów.
Żeby coś się działo kurde :D
@Zalgadis
Skoro czytałeś tylko mangę to powinieneś sam poznać ; P. Niemniej jednak fillery w Naruto zaczynają się od 135 odcinka a kończą się w 220. W Shippuudenie nie wiem dokładnie, bo prawie nie oglądałem ale chyba zaczynają się koło 50 potem chwila normalnych odcinków i fillery skończyły się 2 epy temu.
Zalgadis
23-06-2009, 00:13
up@
O to mi chodziło, dzięki :D
Edit@
A wie ktoś co to za muza leci między 3:43 a 3:46 ? Tylko wtedy jest dobrze słyszalna :P
http://www.youtube.com/watch?v=ydoL1h6me5I
Jestem na 10 epie Chobits, i niby nic do tej serii nie mam, ma przyzwoity humor i wzglednie ciekawe postacii, a jakos nie potrafi mnie wciągnąć...nie wiem czy to z winy samej fabuły, czy scenarzystów, którzy wszystko przeciągają.
http://konecon.org/index.php?strona=home
Ktoś ? Bo samemu mi się nie chce.
@Gangrel
i tak bardziej nastrojowa jest manga : p
Girls Bravo ep2.
W sposób jaki Miharu je banana poprostu mnie położył na łopatki...
Kurogane no Linebarrels - done. Godne polecenia, zaskakujący zwrot akcji, mechy po prostu cudowne anime.
GargoinX
23-06-2009, 20:42
Obejrzałem 5 epów. Hellsinga. Wreszcie zdobyłem ponowne chęci do oglądania anime, bo wyglądało to już naprawdę źle. ;D
Azumanga Daioh - wytrzymałem 12 minut i wyłączyłem, nie dla mnie to, może kiedy indziej jak już kompletnie nie będę miał co oglądać i będę się nudził.
Zaczynam więc Law of Ueki.
może sobie oglądać anime z ang. subami ale i tak nie pomożecie turyście z zagranicy xD Anglik spytał sie o pomoc,ang znalismy...ale Wawy już nie.
wiecie ze filmy Transformers [transformersy to anime Gimlosie] pokazują historie z 1 strony medalu? z strony ludzi tylko? Oo
@Rayza
ja nie przepadam za manga, brak animacji, glosow i kolorow strasznie pozbawia mnie emocji, ktore mam w anime, a i tak ogranicza wyobraznie.
@Rayza
ja nie przepadam za manga, brak animacji, glosow i kolorow strasznie pozbawia mnie emocji, ktore mam w anime, a i tak ogranicza wyobraznie.
u mnie wręcz przeciwnie , manga <3 100% oryginalnej fabuły i ukazanie jak dobrym rysownikiem jest autor [cieniowanie,tekstury,tuszowanie,rastry] i zawsze możesz do fragmentu po wrócić
@up
w anime tez mozesz powrocic d;
@
zabieram sie teraz ( a przynajmniej mam zamiar) za Guin Saga, Asura Cryin oraz Tayutama Kiss on my Deity
ogladal ktos cos z tego?
jak tak, to czekam na opinie
Quezacoatl
24-06-2009, 00:23
@Rayza
Rownie dobrze mozesz powiedziec ze ogladasz filmy ale nie czytasz ksiazek bo nie maja poruszajacych sie obrazkow. O to chodzi z ta wyobraznia. Masz ruszyc wlasna a nie zgapiac cudza.
@Up
Popatrz na to tak (przełożę na Twój język znaczy się) - jeden lubi blond loli, drugi fur loli, trzeci i takie i takie. Wszystko dla ludzi!
@Topic
Wróciłem z wygnania. Muszę wreszcie skończyć SZS. No i ruszyłem z oglądaniem Madlaxa, na początku nudzi, potem całkiem przyjemna seria. O, i wyszedł singielek "Super scription of data", żyć nie umierać.
Rownie dobrze mozesz powiedziec ze ogladasz filmy ale nie czytasz ksiazek bo nie maja poruszajacych sie obrazkow. O to chodzi z ta wyobraznia. Masz ruszyc wlasna a nie zgapiac cudza.
Ksiazka tylko cos opisuje, reszte pozostawia wyobrazni, manga nie. Sugeruje obraz.
@rayza
Zgadzam sie calkowicie, ale tylko pod warunkiem ze interesuja cie technikalia, jak cieniowanie itp. Mnie raczej nie szczegolnie, jak dwie serie sa mile dla oka, ale jeden robi lepsze bajery pod lupa, to i tak nie zauwaze roznicy.
Quezacoatl
24-06-2009, 10:21
Ksiazka tylko cos opisuje, reszte pozostawia wyobrazni, manga nie. Sugeruje obraz.
Mnie sie zdaje ze latwiej jest "dowyobrazic" ruchy i koloru z obrazu, niz wszystko z samego tekstu. Ksiazka tez limituje cie co do wyobrazni, opisuje jak rzeczy wygladaja, manga robi to samo kreska. Jak tekst mowi o pelerynie w kolorze czerwonym a manga ja rysuje to jaka jest roznica?
Corgar Frizz
24-06-2009, 14:40
Zgodzę się z Gangrelem. Książka jedynie sugeruje jak coś wygląda, a od naszej wyobraźni zależy jaki kształt przyjmie. Manga niestety ogranicza wyobraźnię... jeśli widzimy w mandze czerwoną peleryną to znamy jej kształt, kolor i wszystkie szczegóły. Im bardziej zaawansowana technika przekazu, tym mniejsze pole popisu dla wyobraźni.
Sam wiele razy czytając książkę fantasy wyobrażałem sobie całe sceny, a kilka naprawdę mocno zapadło mi w pamięci.
Nipah~!
Frizz-kun
to manga jest kolorowa? Oo
Frizz co ty brałeś? xD
Obejrzałem 5 epów. Hellsinga. Wreszcie zdobyłem ponowne chęci do oglądania anime, bo wyglądało to już naprawdę źle. ;D
Ja jednego dnia obejrzałem wszystkie misje z pierwszej części _/
to manga jest kolorowa? Oo
Frizz co ty brałeś? xD
Nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi. Z mangi np. Naruto wiesz w jakich kolorach są płaszyczyki Akatsuki, więc tylko je kolorujesz w wyobraźni, zamiast spróbować wyobrazić sobie całość.
tzn. all masz w czerni i szarości : p
spoiler
najlepszym przykładem jest ze okazało sie ze Nagato ma czerwone włosy ; p a na okładce nie był w anime nie był i nie było jego charakterystyki
reszty sie domyślasz
Illya_von_Einzbern
24-06-2009, 17:06
Don't mind me , I'm just passing by!
Thou -> historia z życia wzięta Rayzy.
http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1245854374704.jpg
Bleach 225.
Szkoda ze pod sam koniec zaczeło się coś dopiero dziać...
Bleach 225.
Szkoda ze pod sam koniec zaczeło się coś dopiero dziać...
Racja, dziś wyjątkowo obejrzałem, bo akcja interesująca =P. Jedyne co mi nie pasowało to sposób przedstawienia ran- jak ktoś dostałw brzuch tak mocno, że umiera to powinien z niego porządnie krwawic, a jak komuś połamali kupę kości to powinien byc nieźle powykręcany =). No ale ja to się do wszystkiego przyczepię.
Zalgadis
25-06-2009, 00:33
up@
Thx za spoila...
Ja i tak Mange czytałem no ale kufa
@up
:| nie wiem gdzie ty tam spoila widzisz
@Nari
Wiesz to nie jest tego typu anime, z resztą jak większość żeby przy nawet dużej ilości złamań ciało było powykręcane. Chociaż Bleach już przegina z zagajaniem się ran lub cenzurą w postaci skóry z kreskami, bez kropli krwi
Spoiler
I nie mam tu na myśli tylko Matsumoto która powinna mieć wyrwane polowe brzucha
Bleach anime a manga
tak apropo ost. zmian w anime
Chimera Parca tworzenie:
http://www.onemanga.com/Bleach/335/21/
wyrywają sobie rece i widać krew etc a w anime tego niema
Ragniku ost. panel ma rozerwane ciało
http://www.onemanga.com/Bleach/337/07/
Halibel: [nie ress]
http://www.onemanga.com/Bleach/330/02/
inny strój
I nie mam tu na myśli tylko Matsumoto która powinna mieć wyrwane polowe brzucha
Oni chcą już odwalić połowę roboty dla polskiej wersji (jeśli takowa będzie), a i tak u nas byłaby jeszcze bardziej ocenzurowana
(podobniez)
wazne ze przerwa z manga Berserka do konca wrzesnia -_-
naruto
sasuke atakujacy tobiego , wow!
A ja skończyłem Zoku Sayonara Zetsubou Sensei. Pierwsza seria o wiele bardziej mi podpasowała.
wiecie ze wrześniu będzie 1 polski tom ^^:
BLEACH'a?
Fajnie, może się skuszę i kupię =).
fajny ten anime bleach nanowszy ale
spoil:
w mandze to bylo bardziej krwawo i realistycznie niz tutaj, noirmalnie jak bym polska wersje ogladal...
no jutro koniec praktyk wracam do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i odrazu czytam great 3 na onemanga
@naruto anime
heh, niby koniec fillerow , a poswiecili caly odcinek na to co bylo moze na 1 stronie w mandze xd
@k-on 5
odcinek o opiekunie + tekscie piosenki mnie rozwalil xd
Dawidequsek
25-06-2009, 23:24
Mam interesujace pytanie do Was, a mianowicie czy ktos wie gdzie mozna dostać / zdobyć / zakupic strój Clouda z FF? Wszelkie odpowiedzi kierowac na PW.
Tutaj zdjecie:
http://img171.imageshack.us/img171/7...ejszeprzeb.jpg
Za wszelką pomoc dziękuje
@edit by Tompior:
Zlego linka dales. Masz, poprawie ci ;p
http://img171.imageshack.us/img171/7862/najoryginalniejszeprzeb.jpg
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/najoryginalniejszeprzeb.jpg
Oj taaak :D
http://www.youtube.com/watch?v=gHS_YNfx8IE&feature=related
Japoński zespół młodzieżowy.
Ja po obejrzeniu zbierałem szczękę z podłogi, po odkryciu, ze są piosenki tak durne, jak ta. Wykonanie według mnie żałosne.
@top
Po 20 odcinkach Higarushi:
Nadal twierdzę że fabuła jest dziwna.
@edit
http://www.youtube.com/watch?v=nfb8HFtgW8s
Jeszcze coś takiego. Nawet fajna sklejka. B) !!(Oglądać można tylko w HQ)!!
http://www.youtube.com/watch?v=gHS_YNfx8IE&feature=related (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=gHS_YNfx8IE&feature=related)
Japoński zespół młodzieżowy.
Ja po obejrzeniu zbierałem szczękę z podłogi, po odkryciu, ze są piosenki tak durne, jak ta. Wykonanie według mnie żałosne.
@top
Po 20 odcinkach Higarushi:
Nadal twierdzę że fabuła jest dziwna.
@edit
http://www.youtube.com/watch?v=nfb8HFtgW8s (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=nfb8HFtgW8s)
Jeszcze coś takiego. Nawet fajna sklejka. B) !!(Oglądać można tylko w HQ)!!
To jest dobra japońska piosenkarka, jak lubisz to posłuchaj jej tytułów =)
http://www.youtube.com/watch?v=lAPMPlIRdYo.
@Tsukihime
Spodziewałem się jakiegoś gówna a kreską z średniowiecza rodem a tu patrzę... i chyba jeszcze dziś skończę tą serię =P.
@Nari
To jeszcze koniecznie obejrz Kara no Kyoukai.
To jest dobra japońska piosenkarka, jak lubisz to posłuchaj jej tytułów =)
http://www.youtube.com/watch?v=lAPMPlIRdYo.
Jeśli mówimy o j-popie to i tak wole Maaye Sakamoto :D
http://www.youtube.com/watch?v=vAKeaY7yFss
@edit:
Żeby nie było offtopa, kurde, szkoda że jeszcze ani Naruto ani Bleacha nie ma ;d.
@Nari
To jeszcze koniecznie obejrz Kara no Kyoukai.
Dzięki =)
Jeśli mówimy o j-popie to i tak wole Maaye Sakamoto :D
http://www.youtube.com/watch?v=vAKeaY7yFss (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=vAKeaY7yFss)
@edit:
Żeby nie było offtopa, kurde, szkoda że jeszcze ani Naruto ani Bleacha nie ma ;d.
Też mi się podoba, ale nie ma to jak najnowszy album hikaru <3
http://www.youtube.com/watch?v=OYHFx7IOC_w.
Chodzi o anime? Przxecież jest Naruto i Shippuden, o.O =P.
@up:
O mange xD. Nawet niezłe ale i tak wole Maaye, chociaż j-music ogólnie rzadko słucham ;d
Naruto
o K...
http://www.onemanga.com/Naruto/453/17/
@Naruto
Sasek chyba sie wkurzył że Naruto go przewyższył xD
Naruto 453
Dość fajny chapter, zapowiadają się całkiem nowe ciekawe wątki. Tylko za dużo osób ma czerwone włosy. A Bleacha dalej nie ma.
sphinx123
26-06-2009, 13:00
Kurde, znowu się zawiodłem xd
Ludzie komentowali The Melancholy of Haruhi Suzumiya:
"HAHAHA LOLOL OMGZZZZ SOO RANDOOM LOOL!1!11jedenaścietysiencystojedenaście"
Obejrzałem... śmiesznych było może kilka momentów?
@down
NUDA. Jestem głupi, bo wolę shonen? =D
@up
To jedno z najlepszych anime jakie sie kiedykolwiek pojawilo. I wcale nie musi byc smieszne. Jest CIEKAWE!
CG DN Haruhi nie są dla śmiechu to jedne z najlepszych serii
i jest bleach; d
ciekawe co to za gruby dude wpada na bibe
bleach No, w Bleachu było zdecydowanie więcej akcji niż w Naruto =)
@Bleach
Może i więcej akcji, ale jej jakość mnie nie zadowoliła. Kolejny dzieciak typu Neliel który sie okaże Espada -100. Troche mi przez chwile Aizena przypominał, sam nie wiem czemu. A ten grubas co idzie to pewnie jakieś Menos Ultra Hiper Grande albo sam nie wiem co.
@けいおん!
To już jest koniec, nie ma już nic... NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Jak ja przeżyję bez Mio i Azu-nyan! Jestem przekonany, że liczba samobójstw w Japonii w tym tygodniu znacząco wzrosła. Na pewno!
GargoinX
27-06-2009, 00:45
@Up:
Na pewno nie tylko w Japonii. :<
Wyciszony
27-06-2009, 03:04
A mówiłem sobie: nie wchodź w ten temat, nie rób tego, nie bądź idiotą. A jednak.
Wszyscy, do reszty zbzikowani jesteście, wiecie o tym, prawda?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.