Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Tak apropos Naruto:
Tak naprawdę to wyjdzie pojedynczy przeskok dwutygodniowy. Odcinki nadal będą ukazywać się co tydzień, z tym że już nie na bierząco, a odcinek w plecy w stosunku do stanu w Japonii. Jakoś mało mnie to boli...
Serious Sam
23-11-2008, 23:22
Znowu piszę od kolegi.
Udało mi się obejrzeć kilka odcinków School Days(do 10) KurDE! Nie mogę z boleć...główny bohater, to taki niedojrzały idiota, a wszystkie dziewczyny chcą być z nim.On to wykorzystuje i sypia z każdą, boże... nawet z tą (nie pamiętam imienia) 'o dziwnych włosach', ta co podkochiwała się w koledze głównego bohatera. Co te dziewczyny w nim widzą? 11 i 12 odcinek sobie specjalnie zostawiłem na później, czyli obejrzę za kilka dni może...
@down
Sorry ; /
Sammy. Prawie wpadłem w twoją spoilerową pułapkę. Chceszy mi School Days zniszczyć czy jak?
Właśnie zakończyłem Mai HiME. Muszę przyznać, że było bardzo ciekawe, tylko zakończenie trochę zepsuło mi opinie, było troche zbyt schematyczne. Ale seria i tak przyjemna, warta uwagi.
@Otakuma
To School Days... mozna... zepsuc?:O
@Topic
A mnie kolezanka poprosila, zebym zgral jej cos lzejszego z mojej kolekcji. Dam jej pierwszy sezon Minami-ke, ciekawe czy sie jej spodoba ;)
Corgar Frizz
24-11-2008, 13:27
@Gro
No wiesz niewiele ludzi lubi jak ktoś mu opowiada zakończenie anime.
Rayza, Otakuma serio chcecie jechać na Mokon? Bo jeśli jedziecie na 100% to może też pojadę xD Tylko bez tentacli tam przyjdź... w domu je zostaw. Tylko troszkę daleko do Warszawy jest T_T
PS. Przebierzesz się za tentacla?
Nipah!
Corgar Frizz
Skonczyłem 2ga serie ZnT... Inne zakonczenie by mi sie bardziej podobalo, ale wtedy nie byloby 3ciej seri (chyba wiecie o jakie zakonczenie mi chodzi). Biore sie za trzecia serie : P
Corgar Frizz
24-11-2008, 14:24
@Koszyk
Ja mam podobnie z zakończeniami anime. Większość obejrzanych serii zakończył bym inaczej. Czesto zmieniałoby to przekaz zawarty w anime, ale co tam. Ważne że wtedy w/g mnie byłoby dużo lepiej.
Czytał ktoś One Piecie? Bo jestem na 20 rozdziale i ta manga normalnie wymiata. Zwłaszcza walka Buggy'iego z Luffym...
PS. Otakuma kiedy będziesz mógł mi nagrać One Piece??
Nipah!
Corgar Frizz
@Corgar
Jak ty jedziesz to ja też jadę (wtedy na 100%), bo samemu jakoś nie bardzo chce mi się zapierniczać 300 kilosów. Co do nagrania One Piece, wyciągasz tą sprawę na forum żeby mnie przyprzeć do muru? Takie sprawy na priv.
Corgar Frizz
24-11-2008, 15:27
Muahahaha. Pewno że na forum to wyciągam.... bo teraz nie chce mi nagrać bo ci pendrive pogryzłem -.- A co Mokon'a... chyba jadę, ale całkowitej pewności jeszcze nie mam. Ale max tydzień i będe wiedział. Ale raczej jade.
BTW. Mój 200 post w tym temacie ;p jeszcze 19 postów i wyprzedzę Hazume!
Nipah!
Corgar Frizz
No to wiem dlaczego dzisiaj tak spamujesz, nic sie nie bój i tak cię przewyższe.
Black Lagoon mimo że nie ma fabuły jest naprawdę świetny, akcja po prostu wymiata, polecam wszystkim którzy nie widzieli.
obejrzalem 1szy odc. 3ciej serii ZnT i zaczynam sie bac czy ogladac dalej :P
@Koszyk
A co ci tam, życie nigdy nie jest miłe xD.
@Rayza
Jeżeli Kannagi(dobrze napisałem?) jest takie jak mówisz to biorę się za oglądanie
@W sprawię Naruto
Phi! Zostaje jeszcze manga ;)
Net! (dzis bibliotekę szkolną zamknęli o 14)
@shiz
mnie te gagi normalnie rozwalają ...
@corgar (1)
nie nie zamierzam sie przebrac za macke, chociaż na animatsuri był transparent "SAVE TENTACLES!", myslałem o Death The Kid'zie z SE
@corgar (2)
Tak OP roxi,ale dla mnie tylko do zakończenia alabasta arc ja tam anime oglądałem...
@corgar (3)
jeszcze 300+ i a mnie przegonisz ; D JEDZ! BĘDZIE FAJNIE! (macki zostawię w domu i inne seks zabawki też) YAY!
@otakuma
jedz! frizz tez jedzie! bedzie fajnie! ty ja frizz pusty kibel na konwencie....
@UP
Przerazasz mnie :confused:
Corgar Frizz
24-11-2008, 17:43
No Rayza czasem potrafi być straszny.... co do kabiny.... :3 No teraz to mnie przekonałeś. Jade na 99%. 1% to brak kasy. A 300km na piechotę nie przejdę.
@Otakuma: Nigdy mnie nie przegonisz! Never! You cannot pass! Niech żyje republika!
Nipah!
Corgar Frizz
@UP
Przerazasz mnie :confused:
oj koszyk, to nawet nie była 1/1000000~ moich umiejętności ^^ ty nawet ze mną na gg nie gadałeś... z otakumą też ale to inna sprawa hrhrhrhr....
Zastanawiam sie czy to dobrze czy zle... :P
spytaj sie ich.... tych co uszli z życiem moim tentaclom a zwłaszcza frizzowi ktory zabił tentacla xxl
Serious Sam
24-11-2008, 18:14
spamjery...
@topic
Ja..ja mam takie nietypowe pytanko...Może który będzie wiedział...
No bo... ten... w Japoni, to już wiem, że w szkołach są mundurki, ale ten... chodzi mi o przebrania na WF! czy to też prawda?... Chodzi mi o strój dziewczyn, szczególnie dolną część!^^
że woot?
az takich zboczonych pomysłów to ja niemam ale raczej tak w Polsce nie będzie a u nich jest
spamjery...
@topic
No bo... ten... w Japoni, to już wiem, że w szkołach są mundurki, ale ten... chodzi mi o przebrania na WF! czy to też prawda?... Chodzi mi o strój dziewczyn, szczególnie dolną część!^^
Haha. Też się kiedyś nad tym zastawiałem. :P Raczej to jest tylko w anime tak zrobione by nacieszyć oczy :)
Na tą chwilę tylko młodszych zdjęcie znalazłem. Na WF-ie mają ubrania typu Unisex.
http://images.inmagine.com/img/daj/daj403/daj403020.jpg
http://images.inmagine.com/img/mixa/mmp106/mmp106039.jpg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Skończyłem Antique Bakery - mimo pierwszych uprzedzeń po połowie odcinków, muszę powiedzieć, że anime godne uwagi, mimo boys-love.
mlodszym by to nie dawali bo by to pod pedofilie podchodziło ; D
a u starszych ; D....kto wie.... czy niema takiego urzędnika jak dyrektor w To love-ru : p...
@sam
http://img231.imageshack.us/img231/4983/kannaginiemuszissieprzenx8.jpg (http://imageshack.us)
mlodszym by to nie dawali bo by to pod pedofilie podchodziło ; D
a u starszych ; D....kto wie.... czy niema takiego urzędnika jak dyrektor w To love-ru : p...
@sam
Poczekaj zaraz poszperam tu i tam i może się znajdzie coś ze starszymi. Jak na razie to tylko w strojach do koszykówki, etc są.
Japaniec odpowiedział :D
"They were wearing it until 10 years ago."
Ktoś tam uznał to za niecenzuralne i wprowadzono stroje Unisex, jak wyżej dałem.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Rayza - anime z polskimi napisami, ajjjjj. Nie lubię tego widoku, za dużo razy widziałem (polskie suby) lub słyszałem (polski dubbing) totalnie spapraną robotę - tak to jest gdy tłumaczone są z japońskiego na X język - a potem na polski.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hmm nie wiem za co się zabrać teraz z tego co mam - Clannad, Gunslinger Girl, Spice and Wolf, Strike Witches TV
@Corgar
Patrząc na tępo spamowania, to żadne bariery ani czary voodoo nic ci nie pomogą, jedynie mogą opóźnić to co nieuniknione.
@Rayza
Jak już wiele razy mówiłem wszystko zależy od Corgara.
Propozycja kibla bardzo kusząca, tyle że do jednej kabiny wszyscy sie nie zmieścimy ;(
Ja wiem że tentacle nie są zbyt sympatyczne, ale żeby je od razu zabijać, toż to barbarzyństwo. One też mają swoje uczucia. SAVE TENTACLES!!!
Corgar jeszcze raz usłyszę o takim incydencie i spotkamy sie w sądzie.
Zasalamel
24-11-2008, 18:48
Ja tam tylko z polskimi SUBami bo bez nich to nie idzie ;< Moje umiejętnści w j. angielskim są dość nikłe, więc wolę sobie tak obejrzeć. Tak, wiem, że podszlifował bym język. Niespecjalnie mi zaleźy ;p
tylko "Tekken Anime" oglądałem po angielsku, polskich subów nie było ;<
DDoS
Za GG się zabierz, boski jest. Serio.
Ja powoli łapie już co mówią po japońsku, ale to i tak za mało by oglądać bez subów :P Angielski szczerze wolę od polskiego nawet na co dzień mógłbym się obejść, gdyby dookoła rozumieli co gadam :)
Wiem już co obejrzę coś, krótkiego - Yotsunoha - 2 OVA.
@Zasalamel - ta, bardzo polecane anime, jedyny problem do dostępność odcinków 7-13 z drugiej serii Il Teatrino, w pracy mam link do wersji RAW (torrent z znikomą ilością s i p)
@ddos
ja specjalnie dałem ten obrazek i te pol. suby bo fajny tekst i fajny obrazek jest....
i biez spice and wolf na początek
@otakuma
nie martw sie, ty i corgar sie zmieścicie jak wezmę kamerę,i będę filmował albo pewien obrazek ujrzy swiatło dzienne =] Macki maja u mnie azyl BO JAM JEST HENTAI MASTER!
Serious Sam
24-11-2008, 20:19
http://images.inmagine.com/img/daj/daj403/daj403020.jpg[/img]
hyhyhyhy ^^
@
Wiecie jak zrobię? Biorę laptop do kolegi, podłączę neta od niego, włączę kilka odcinków anime, poczekam, aż się załadują, odłączę neta i mogę zanieść laptopa, a anime (już załadowane) da się obejrzeć^^
Ja mogę na razie tylko Inuyasha, leniwie nie chce mi się dysku (zew.) odłączyć od laptopa i podłączyć do PC, wole te 2 odc. OVA przenieść PanDrivem, tylko gdzie on jest ...!!
spamjery...
@topic
Haha. Też się kiedyś nad tym zastawiałem. :P Raczej to jest tylko w anime tak zrobione by nacieszyć oczy :)
Na tą chwilę tylko młodszych zdjęcie znalazłem. Na WF-ie mają ubrania typu Unisex.
http://images.inmagine.com/img/daj/daj403/daj403020.jpg
A już sobie robiłem nadzieję...
Hmm nie wiem za co się zabrać teraz z tego co mam - Clannad, Gunslinger Girl, Spice and Wolf, Strike Witches TV
Jak na mnie to kolejność dowolna... Choć ja wybrałbym Gunslinger pierwszego... pierwszą?
nie mowielem o tym ==" ile jeszce razy bedziesz to dawał?
btw. nie spamuj a jak spamujesz to na temat..
Rayza upomina za spammowanie? Co to się dzieje.
@down
Ha! Slayers? Przecież to antyk, ja oglądałem. Sailor Moon? Czy to miały być te jakieś czarodziejki z czegośtam po polsku? Jeśli tak to jedno z najbardziej dobijanych anime o których słyszałem.
Ktoś oglądał Slayers? ;x
Btw. Sailor Moon suxi ;/
RTL 7 tu chyba każdy pamięta, więc te pytania są wręcz nie na miejscu xD
Ignoranci, a nową serię Slayersów oglądaliście ?? ^^
Hanndo90
24-11-2008, 22:08
mozecie mi podac stronke z kerej moge sciągać piosenki z anime? bede wdzieczny
Ktoś oglądał Slayers? ;x
Btw. Sailor Moon suxi ;/
Ja! Ja! Wszystkie serie (x2) i wszystkie filmy :D Klasyk!!!
Ciekawą odmianą po fantasy anime było Yotsunoha (thanks god only 2 episodes).
Wracam do Inuyasha jednak, klasyk i mimo tego że oglądałem to miło wrócić do tego anime.
Przez całe życie, jakoś tak nie bardzo interesowałem się mangą/anime (nie pociągało mnie to jakoś). Mimo że czasem coś tam się obejrzało, głównie to podobał mi się Shaman King (choć słyszałem o nim wiele niedobrego :P) Ogólnie jestem fanem świata warcrafta, więc przeczytałem te dwie części trylogii sunwell które zostały wydane (to podobno klimat mangowy), więc nawet trochę mnie zainteresowała manga :P i z chęcią coś bym jeszcze poczytał, więc byłbym wdzięczny gdybyście wskazali mi coś dla "żółtodziobów".
@Down
Dzięki :)
Skoro podobał Ci się Shaman King, możesz przeczytać mangę - akcja podobna w anime, ale są też inne wątki i lepiej rozbudowane - wprawdzie jest jeden znaczny minus, manga nigdy nie została ukończona, więc nie ma zakończenia brak walki końcowej z Hao.
Great Teacher Onizuka - to by mogło być dobre na początek :D
Masz jakąś konkretną pozycję której poszukujesz?
Ja! Ja! Wszystkie serie (x2) i wszystkie filmy :D Klasyk!!!
Ehh jak taki klasyczny jesteś to powinieneś wiedzieć że 3 seria wyszła.
A ja skończyłem wszystkie chaptery które dotąd wyszły Kurohime i znów nie mam co robić ... Polećcie mi jakiś fajny Shonen plx ! :]
@hando90
http://gendou.com/
Hanndo90
24-11-2008, 22:28
@DDoS
no potrzebuje Soundtracki z Jigoku Shoujo ;p
@Rayza
Dzięki :*
Ehh jak taki klasyczny jesteś to powinieneś wiedzieć że 3 seria wyszła.
A ja skończyłem wszystkie chaptery które dotąd wyszły Kurohime i znów nie mam co robić ... Polećcie mi jakiś fajny Shonen plx ! :]
I Seria - Slayers Original, zwana również TV
II Seria - Slayers Next
III Seria - Slayer Try
IV Seria - Slayers Revolution
@Hanndo, a to patrzyłem już wcześniej jak pytałeś i nie było na moich stronkach.
My Bad, sory chodziło mi o Revolution które wyszło w tym roku bodajże ;p. Poza tym wymieniłeś wszystkie serie a napisałeś że obejrzałeś tylko 2 więc idzie się pogubić xD.
My Bad, sory chodziło mi o Revolution które wyszło w tym roku bodajże ;p. Poza tym wymieniłeś wszystkie serie a napisałeś że obejrzałeś tylko 2 więc idzie się pogubić xD.
Napisałem (x2) w znaczeniu że obejrzałem każdą serię dwukrotnie. :) Co i tak nie bije innego anime, które łącznie widziałem x6 (ktoś zgadnie co to za anime?):)
KYAAA!!!!
jak tylko gadam z ludzi z grono o mokonie to jest tak extra xD a co to będzie w nocy? xD ja mam hentaie wziasc a Dziewczyny własny yuri show zrobicxDD
@down
podobno żeś spóźniony : p
Serious Sam
24-11-2008, 22:43
https://nipponsei.minglong.org/packlist/archive/
Podobno to też dobre.
KYAAA!!!!
jak tylko gadam z ludzi z grono o mokonie to jest tak extra xD a co to będzie w nocy? xD ja mam hentaie wziasc a Dziewczyny własny yuri show zrobicxDD
Albo tak się napalił albo już wstawiony jest :D
Za każdym razem jak czytam o Mokonie, to pierwsze skojarzenie to:
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/mokona_12_1_.jpg
u mnie to normalka napaliłem sie a rozmowa z ludzmi z grona Jeszce to polepsza a co z nimi bedzie w nocy w sleeproomie? 8D
Corgar Frizz
24-11-2008, 22:54
Właśnie School Days skończyłem. I troszkę mnie zszokowała ta seria. Więcej w spoilerze bo nie chcę innym zabierać przyjemności (albo nie) w oglądaniu.
Po pierwsze zadziwiło mnie to jak patrzyłem na bohatera. Na początku nic bo go nie poznałem dobrze, w okolicach 5-8 odcinka no po prostu mnie wkur*iał. Dokładnie taki typ człowieka jakiego nie lubię. Ale od 9 odcinka sam nie wiem czemu zaczęłem mu współczuć. Może dlatego że zdał sobie sprawę co zrobił Katsurze i Saioinji. Zakończenia też się niespodziwałem. Ale tak ogólnie to spodziewałem się dużo więcej po tym tytule. Dla mnie zbyt poplątane. Najpierw Kotonaha, potem Saionji, potem znowu Kotonoha. A potem każda byle dała. A zakończenie całkowicie poryte. Widziałem kilka podobnych serii tyle że z Happy Endem. I zawsze chciałem żeby jednak był bad end. Po SH zmieniam zdanie. Mordowanie głównych bohaterów nie jest zbyt fajne. Po tym co napisaliście spodziewałem się że wzruszę się przy tym anime, a koniec końców tylko się zdziwiłem. I czuję się troszke rozczarowany.
Jedynie co mi się podobało to motyw z podarowanym kwiatem, wtedy seria wydawała się troche wyższych lotów. Ale dalszy ciąg szybko rozwiał moje nadzieję.
Jak ktoś na serio nie ma co robić albo chce obejrzeć romans stworzony przez psychopatę to niech ogląda. Ale jest wiele innych wartych obejrzenia serii. To chyba pierwsze anime którego nie mogę śmiało polecić.....
Jedynie mogę powiedzieć tyle że ta seria wydaje się głeboka i na całkiem wysokim poziome. Tak naprawdę poziomem skomplikowania dorównuję pustakowi czy Joli Rutowskiej.
@Otakuma..... mówisz że mordowanie tentacli do barbarzyństwo? O co byś zrobił jakby czarna oślizgła macka wciskała ci się miedzy poślady? Pogłaskał byś? Obejrzyj chociaż jedno hentai z tentaclami jak chcesz się na ten temat wypowiadać. Ale wybaczę ci. Jesteś w tej materi niedoświadczony i możesz wyciągać mylne wnioski. A jeśli "Wejde mu w dup* jak najgłębiej" uważasz za uczucia to ja nie chce wiedzieć co tu uważasz za miłość.... Dobrali się Rayza i Otakuma. A ja też chce z wami posiedzieć w kabinie kibelka na mokonie!
Nipah!
Corgar Frizz
@UP
Lepiej to dwa razy przemysl czy chcesz :D bo ja bym na Twoim miejscu nie byl taki pewien... : P
Quezacoatl
25-11-2008, 01:08
Dobrali się Rayza i Otakuma. A ja też chce z wami posiedzieć w kabinie kibelka na mokonie!
Rayza weźmie wibrator, Otakuma chusteczki, i będzie się działo.
Od razu zastrzegam, żadnych zdjęć nie chce oglądać... nawet w hide!
Zacząłem Code geass, napisy BakaWolf fansub. 2 epy za mną, i jak na historie z mechami początek ma obiecujący, a i dużo recenzji pochlebnych. Opinia za jakieś trzy tygodnie ;)
Właśnie ściągnął mi się hellsing... Po dogonieniu efa biorę się za niego... Teraz tylko ściągnąć Ultimate.
@Rayza i Otakuma
A wy to sie nie rozpedziliscie za bardzo przypadkiem?
@Corgar
Przeciez pisalismy o SD, zarowno ja jak i Gangrel.
@up
What is your problem?
@Up
Bo gadacie, gadacie, a w majtkach nawet 5cm tentacla nie ma ;>
@8 ep RtVC2
Filler nawet bardziej fillerowaty od calej serii :/
Nie no jak chcesz sie przyłączyć to ja nie mam nic przeciwko, tylko nie wiem czy chłopaki sie zgodzą, bo ktoś będzie musiał czekać. Z resztą MOKON to impreza otwarta :D
@Otakuma
Nie, bo byscie pouciekali >.> A na serio, na MOKONie nie pojawie sie z braku transportu, kasy (kupilem sluchawki ;>) i czasu.
Corgar Frizz
25-11-2008, 16:42
@Grocix
Ty chyba nie słyszałeś jak mi do stalowych majtasów wlazł drapieżny meksykański tentacl czarny..... ze 20 cm miał!.... szerokości.
Co do SD. Jako że SD było na liście dostępnych anime to nie czytałem postów w których były komentarze do SD.
Code Geass jest całkiem niezły. Na pewno nie jest stratą czasu.... choćby z powodu C.C ;p A tak na serio to seria trzyma całkiem nieźle napięcie, a przewidzenie co się stanie za 2 odcinki jest naprawdę cholernie trudne.
PS. Otakuma nii-nii nigdy mnie nie dogonisz! Od dzisiaj regularnie będe pisał żeby utrzymać swoje miejsce w TOP5.
PS2. Grocix ile ty wydałeś na słuchawki? Bo znając twoje preferencję to 300 zł to minimum.....
Nipah!
Corgar Frizz
Ha apropo sluchawek, niedlugo jade po nowe :D bo mi przestala lewa sluchawka grac :confused:
@Corgar
Widzisz... A nawet nie wiesz czyj... Bo to byl mojego dwuletniego brata. A na sluchawki wydalem 150 (okazja na allegro) ;)
@gro
spoko ja sie zgadzam żebyś sie dołączył,tylko czy moja kamera wytrzyma taki obraz...
brak transportu? sorry rakiety do twojego paro-kołowca są drogie :<
@corgar
drań z ciebie użyłeś forbidden jutsu! i mój tentacl uciekł z twoich gaci !
ale kiedyś powróci kiedy będziesz spał na mokonie podpuszczę mimeiko* zeby cie nimi zaatakowała
Corgar Frizz
25-11-2008, 17:30
Uff pracowity dziś dzień ;p Prawie 200 epów anime wrzucone do ściągarki xD A wszystko w wysokiej jakości. Teraz tylko ściągnąc a potem oglądać... To będą pracowite święta xD Snieg-> Anime -> Matma -> Snieg -> Anime -> Fizyka.... i tak do matury.... w miedzyczasie odpadnie śnieg, a po maturze nauka xD... A potem to tylko..... praca, praca, praca T_T niestety. Ale za to będe mógł niezłą sumkę zainwestować w dokształcanie się ( w mangę znaczy się )
A teraz jak ktoś mi poleci naprawdę smutne anime to powiem mu jak bronić się przed Rayzą i jego sługami.... ( School Days nie jest smutne... Smutne jest Air i pewne sceny Sword of the Stranger )
PS. Rayza jeśli mnie nagrasz na mokonie to złamę konwencję Będzińską i uszkodze wszystkie twoje tentacle.
Nipah!
Corgar Frizz
@Rayza
A moze za biedny po prostu jestes, MORSIE?:>
@Corgar
A kto tam by chcial cie ogladac xD Co do smutnego anime... Kimi Ga Nozomu Eien?
@Edit
sola (zora/空?) obejrzane. Seria dosc ciekawa, z niespodziewanymi zwrotami akcji (szczegolnie od 9 epa) i ciekawym obrazem przyjazni i milosci. Serie moznaby podzielic na 2 czesci, do 9 epa taki slice of life z powolna akcja, a od 9 taki dramacik z szybko posuwajaca sie fabula. Co do OVA, bo sa 2 - 1 to typowy beztroski wypad na basen (znany z wielu innych anime), a drugi to odcinek w chronologicznosci zaraz przed pierwszym odcinkiem normalnej serii, chociaz chyba lepiej obejrzec go na koncu. Ogolnie seria dosc ciekawa.
Pożyczyłem od kumpla, mangę NARUTO Masashi Kishimoto tom 5 oraz 7 :P i zamierzam brać się za czytanie :D
Ale zdziwiłem się kiedy zobaczyłem że czyta się to od tyłu :O
lol woot? widać ześ newbie : p
ja dotąd wyszło 425 rozdziałów tego : p
Serious Sam
25-11-2008, 18:33
Ale zdziwiłem się kiedy zobaczyłem że czyta się to od tyłu :O
Hehe, pierwszy raz, jak miałem mangę w ręce, to z 8 stron z lewej na prawą przeczytałem, bo się pomyliłem^^
@topic
To dzisiaj jeszcze dokończę to School Days!
Zasalamel
25-11-2008, 18:40
Ja ostatnio prez mangi napisałem dwie kartkówki od prawej do lewej ;<
Ja nie mam jeszcze tak źle chociaż bardzo często mam skojarzenia z japońskim, mangą lub anime.
Ja jak czytam zwykłe komiksy, choć raczej mimowolnie, to odruchowo czytam z prawej strony ; P.
ja niemam tak kiepsko jak wy :p
ale za to ciężko mi nie wejść do komikslandi jak jestem obok kiedy niemam kasy (ja jade do szkoły metrem a nad metrem jest KL) : |
Corgar Frizz
26-11-2008, 10:38
Za to ja często i mimowolnie używam japońskich słów... zwłaszcza jeśli na czymś mi zależy;p zwłaszcza na pendrive'ie pełnym anime, którego otakuma nie chce mi udostępnić.... Ale ogólnie takich słów używam w gronie uświadomionych.... w towarzystwie heretyków bardzo rzadko powiem jakieś japońskie słówko.
PS. Chaos;HEAd zacząłem oglądać. Narazie tylko 1 epek widziałem, ale całkiem przyjemnie sie rozpoczyna. A bohater ma wypasioną umiejętność ;p Też bym tak chciał.... no chyba że bym Haruhi stworzył. Wtedy to już nie byłoby tak przyjemnie.
PS2. Próbna maturka z polskiego : Done! Teraz czekać na wyniki... Pisał ktoś jeszcze dzisiaj coś takiego? Oprócz Otakumy, bo wiem że pisał ;p
Nipah!
Corgar Frizz
Miło użyć japońskich słów gdy druga osoba nie czai co mówisz :D BAKA!
Miesiąc bez for, bez mangi w pracy... zmiana stanowiska na takie gdzie osoba obok nie da mi swobody :P
Trzeba wszystkie zakładki i linki wysłać do domu z tego kompa :D
@Corgar
Lubisz japońskie słówka więc: "murida"(zapisane tak jak sie czyta), jest najlepszym określeniem na próbę wymuszenia pen driva na forum. Tak właściwie takie coś mnie irytuje i twoje szanse na otrzymanie anime gwałtownie maleją i aktualnie są bliskie zeru.
Skończyłem Black Lagoon i muszę powiedzieć że anime to zajmuje honorowe miejsce na piedestale moich anime. Akcja jest przeostra, ostre słowa przy klimacie utrzymywanym przez to anime są doskonałym składnikiem humoru(najczęściej czarnego).
@Corgar i Otakuma
A niby ile anime wejdzie na pendriva? Ja bym na miejscu Corgara sie zakumplowal z DDoSem i wyprosil dysk :> Co do matury, ja pisalem - rozszerzona. Jutro rozszerzona z angielskiego, a pojutrze podstawowa z wosu.
..::QRAS::..
26-11-2008, 13:45
Ja pisalem probna maturke tez ! ; D
Quezacoatl
26-11-2008, 13:49
A ja napisałem prawdziwą w zeszłym roku i się nie chwalę! O!
Btw, mnie by tam było szkoda marnować miejsca na dyskach na jakieś anime... Są rzeczy znacznie bardziej warte tych GB... :>
Btw, mnie by tam było szkoda marnować miejsca na dyskach na jakieś anime... Są rzeczy znacznie bardziej warte tych GB... :>Jak na przykład manga? :P
@Topic
Oglądał tu ktoś Hayate no Gotoku? Zacząłem to czas jakiś temu, gdy skończył mi się abonament do WoWa i jakoś szło (początkowe odcinki wydawały mi się nieco ciekawsze, choć ogólnie to raczej nie mój typ humoru). Teraz nie chcę zaczynać żadnego innego tytułu przed skończeniem tego, ale idzie mi to jak krew z nosa... strasznie kiepskie to jest.
@Matura
Też dziś pisałem - prosta aż do bólu. Na szczęście nauczyciele uprzedzali nas, że próbna z Operonu ma zawsze mocno zaniżony poziom.
Corgar Frizz
26-11-2008, 15:18
@ Otakuma.... znasz mnie 2,5 roku i nie potrafisz mnie zrozumieć ;p Gdybym naprawdę chciał tego pendrive'a powiedziałbym ci to jak normalny człowiek. A tak sie z tobą troszkę podrocze, troszkę w ironi się podszkole. Zresztą już nie będe miał takich problemów. Prawdopodobnie jeszcze w tym roku będe miał łącze 10 mbit ;p I sobie zapamiętam tego pendrive'a........ Tylko będziesz chciał jakieś anime!
P.S. Jeśli na serio cie zirytowałem to jestem z siebie dumny xD Jeszcze chyba nigdy nie udało mi się to całkowicie przypadkowo....
BTW. No matura nie była zbyt ciężka, zwłaszcza czytanie. Wypracowanie troszkę mi nie podeszło, ale to chyba nic dziwnego bo praktycznie żadnych lektur (.... n/c taki byk, chyba wracam do wklejania każdego posta do Worda.... Teraz na serio wracam do Worda. ) nie czytam. Ale jeśli będzie na prawdziwej maturze coś z Makbeta to uznam to za niesamowitego farta ;p
@Down
Sadysta..... tak się starałem zbudować wizerunek osoby piszącej w miarę poprawnie po polsku.... a ty to wszystko niszczysz. Usuń quote'a plax ;p
Nipah!
Corgar Frizz
Sczerze ? Widać xD. Sorki, musiałem ;p.
Tak ogólnie to skoro Rothes taki oczytany jesteś to może mi jakiś fajny Shonen polecisz ?
Corgar, to jeszcze popraw słowo "rzadnych"... a i w "do Word'a" niepotrzebny jest ten apostrof. :P Dobra, dobra - czepiam się. ]:->
@Xantro
Właśnie sęk w tym, że ja mangi nie czytam nic a nic. Co innego jednak Quezacoatl, który chyba w każdym poście jedzie po anime chwaląc przy tym mangę. :P
@Corgar:
Niech ci będzie xD.
@Topic:
Quezacoatl, wspomóz biednego człowieka ! :evul:
Corgar Frizz
26-11-2008, 15:55
@Rothes, Xantro
URUSUNAI!
Nie lubie was!
A jak chcesz fajnego shonena to poczytaj Berserk. Na manga-lib.pl masz 127 chapterów po polsku. Reszte znajdziesz po angielsku.
Que ma rację jadąc po anime. Rzadko manga wypada gorzej niż anime. Taki FMA niby świetne anime, a w porównaniu z mangą wypada dość marnie.
Nipah!
Corgar Frizz
Zaczalem ogladac GTO (nie moge dokonczyc DC xD) - cudo :D Potwierdzaja sie opinie, ze jedna z najlepszych komedii.
Zasalamel
26-11-2008, 18:12
Na szczęście nauczyciele uprzedzali nas, że próbna z Operonu ma zawsze mocno zaniżony poziom.
Z Operonu to ja mam podręcznik do biologii, i wogóle nei korzystamy, bo nic tam nie ma. A moja nauczycielka jest satanistką ;p
Que ma rację jadąc po anime. Rzadko manga wypada gorzej niż anime.
SE stanowczo wypadło lepiej w formie anime.
Aby zapobiec pytaniom: Pierwsza gimnazjum.
A mnie to zaczyna ta manga wciągać :S mimo czytania od tyłu "teges tenteges"
SE stanowczo wypadło lepiej w formie anime.
Zależy jak dla kogo. Mnie urzekła specyficzna kreska i rysowanie postaci a anime ma ten jedyny plus, że jest odźwiękowanie.
Zaczalem ogladac GTO (nie moge dokonczyc DC xD) - cudo :D Potwierdzaja sie opinie, ze jedna z najlepszych komedii.
GTO rządzi ; P. Dawno się tak nie uśmiałem. A teraz ściągać Hellsinga Ultimate, choć pierwsza część jest też fajna i w ogóle trzyma się tego bezsensownego klimatu.
Ech- mój Internet. Niby naprawiony a z 2mb ściągam za 130-160 kb/s... Nie lubię ściągania wolniejszego niż 1 obejrzany-1,5/1 ściągnięty.
Corgar Frizz
26-11-2008, 19:11
@Nari
Kiedyś miałem tak że ściągałem anime w rmvb po to żeby móc robić kilku godzinne ciągi ;p Potrafiłem 7-8 spędzić przed monitorem oglądając kolejne epy anime.... I czuję że powoli to do mnie zaczyna wracać, jedyną różnicą teraz jest to że ściągam pełne serie na dysk zanim zacznę oglądać. Przynajmniej teraz będę oglądać w dobrej jakości.
Chaos;HEAd. Właśnie 5 epek skończyłem. Kreska dobra, postacie standardowe, tylko bohater się trochę wyróżnia. I Seira-tan ;p Aż miałem chęć ściągać Blood Tune, ale niestety okazało się że takiego anime nie ma T_T. Narazie nie oceniam, bo 5 odcinków to dla mnie zbyt mało żeby wyrobić sobie głębszą opinię na temat anime. Ale narazie bardzo mi się spodobało, a opening i ending to normalnie cud,miód i orzeszki.
Nipah!
Corgar Frizz
@Nari
Kiedyś miałem tak że ściągałem anime w rmvb po to żeby móc robić kilku godzinne ciągi ;p Potrafiłem 7-8 spędzić przed monitorem oglądając kolejne epy anime.... I czuję że powoli to do mnie zaczyna wracać, jedyną różnicą teraz jest to że ściągam pełne serie na dysk zanim zacznę oglądać. Przynajmniej teraz będę oglądać w dobrej jakości.
U mnie podobnie z tym, że ja ściągam serie podczas oglądania innej. RMVBy też kiedyś ściągałem ciesząc się lepszą jakością niż online. Przestałem ściągać jak odkryłem, że moje DVD (shit!) nie czytam RMVB, podobnie jak MKVów, które też ściągałem. Teraz gustuje w .avi.
..::QRAS::..
26-11-2008, 19:40
jak dla mnie Chaos;Head :
-OPENING KOMPLETNIE BEZNADZIEJNY
-fabula ciekawa oraz tajemnicza
-ta Seira-tan moglaby od czasu do czasu cycki pokazac xd
-glowny bohater interesujacy
-dziewczyny z mieczami swietlnymi (na obecnym stanie dla mnie idiotyzm lecz zobaczymy jak bedzie dalej...)
-epki trzymaja w napieciu to napewno na plus ;p
chyba tyle ;]
nyh... a ja nie pisałem : < i wcale nie czuje sie zazdrosny ze wy pisaliście (yay! do "że wy" udało mi sie napisać bez błędów nie patrząc na klawiaturę =D)
ja dzis kupiłem hellsinga #3 normalnie przez 5/6 ch. była rzeźnia za rzeźnią Oo
normalnie alucard wymordował całe wojsko,całą obsadę telewizji,całą policje, miło xD. więcej trupów niż 10 na stronie chyba nie dało sie zmieścić 8D
achhhhh.... z rozmowy z frizzem powstała moja lista mang zakupionych do kolekcji : p
lista:
chobits 1-8/8
.hack/// 1-3/3
death note 1-7/7(12)
meago saga #1/2
otaku 12-13#
otaku max manga
5 doujinów (nie erotycznych/ecchi)
akatsukiss 2-5/5(6)
wędrowca z tundry
arigato 1-2#/2
labirynt dusz
hellsing 1-3/10
naruto 14,15,21-29/29(45+)
Zasalamel
26-11-2008, 19:52
(nie erotycznych/ecchi)
Gdzie jest prawdziwy Rayza?
;p
erotycznych/ecchi na pol. rynku niema : p wiec istnieje tu tylko nie zboczone doujinshi
Zasalamel
26-11-2008, 20:23
Ach, to dlatego...
Swoją drogą, nei wiem, dlaczego wszyscy tak nażekają na tłumaczenia JPF'u.
Przecież nie kalęczą/cenzuruję mangio aż tak bardzo... Z tyłu tomu oryginalne nazwy technik, nie widze probolemu. Tylko dwie rzeczy ciągle mnie dziwią:
Sakura-chan = Sakurka. Zdaję sobie sprawę, że "~Chan" jest tutaj uznane za zdrobnienie, ale Sakurka by go zdrowo zlała za taki tekst.
Dattebayo = Tenteges. To już mnie zabiło.
sphinx123
26-11-2008, 20:27
Wszyscy wiedzą że "dattebayo" to "kumalski" ! Zresztą, w niejapońskojęzycznych wersjach mangi mogliby w ogóle to nieszczęsne "dattebayo" pominąć, bez tłumaczenia i w ogóle...
@edit
w ogóle, w ogóle, w ogóle :cup:
@Zasa~
Nie czytalem tej mangi, nie widzialem tlumaczenia, nie mialem stycznosci z Naruto, ale -chan dodawane do imienia dziewczyny chyba nie moze byc uznane za zdrobnienie?
@QRAS
Co ci sie nie podoba w openingu C;H? Ja wlasnie po raz n-ty slucham tej piosenki i wydaje mi sie bardziej niz w porzadku ^^
Tłumaczenie JPF-u jest dobre jeśli nie bardzo dobre, na pewno jest lepsze niż niektóre tłumaczenia internetowe. Mam tylko zastrzeżenia do tłumaczenia nazw własnych(imo powinny zostać w wersji oryginalnej), uważam także, że techniki w naturo powinny być tłumaczone w przypisach.
@Gro
Podzielam opinie co do openingu :), przynajmniej do tej muzycznej strony.
ta... będziesz szukał polskiej nazwy wielkiej kuli ognia na stronie X z 185 powodzenia xD
Quezacoatl
26-11-2008, 20:56
O ja was, 2 strony a mnie z 6h tylko nie było.
Właśnie sęk w tym, że ja mangi nie czytam nic a nic. Co innego jednak Quezacoatl, który chyba w każdym poście jedzie po anime chwaląc przy tym mangę.
Nie zawsze jadę po anime, tylko staram się nie stwarzać błędnych pozorów, że anime>manga. Bo to nie prawda.
@Topic:
Quezacoatl, wspomóz biednego człowieka !
Shonen mówisz... Niegdy nie twierdziłem, że jestem oczytany. Zależy czego szukasz, dodatki ecchi? Fantasy genre? Sci-fi? Mechy? Bo shonen sam w sobie to szeroka kategoria. Też bym Berserka polecił, jeżeli fantasy genre. Jeżeli teraźniejszość to może był coś wybielaczopodobne, tylko mniej fillerów. Poleciłbym Mx0, ale niestety autor zakończył tą całkiem dobrą mangę przedwcześnie przez brak popularności... >.> Shonen z charemem? Negima. Shonen z piratami? One piece. Shonen z magią? Fairy Tale. W sumie jest tego dużo, a ja jadę po popularnych tytułach, ale trzeba mi wybaczyć, nie jestem tu maniakiem tak jak niektórzy.
Tak ogólnie to bym dał jeszcze kilka:
The Legend of Maian (fantasy)
No Bra (comedy-ecchi)
P.K (martial arts)
Soul Eater (supernatural)
Bleachaki i Naruciaki plus One piece wszelakie, czyli to co najpopularniejsze.
Katekyo Hitman Reborn (action)
Kimi no Iru Machi (Drama-romance)
FMA (duh!)
Hunter X Hunter (dla dzieci, jak chcesz :p)
Kekkaishi (supernatural)
Eyeshield 21 (comedy-sport)
D.Gray-Man (comedyxhorror)
Air Gear
...
Que ma rację jadąc po anime. Rzadko manga wypada gorzej niż anime. Taki FMA niby świetne anime, a w porównaniu z mangą wypada dość marnie.
Value="Untrue" <- Que ma racje -> Value="Ture"
....................\............................/
.....................Que zawsze ma racje.
Serious Sam
26-11-2008, 22:20
Widzę, że dużo napisaliście, a u mnie żadnych postępów. Aż nie chce mi się czytać postów ile kto przeczytał/obejrzał, bo się wkurzam...
@Rayza
Przypis zawsze można zrobić pod panelem ;)
@
Szkoda tylko że Berserk i Air Gear kończą się urywając w drastyczny sposób fabułę. Żeby nie było obie te pozycje polecam :).
Corgar Frizz
26-11-2008, 23:12
Przypisy powinny być takie jak w tłumaczeniu One Piece na manga-lib.pl. Według mnie tak jest idealnie. Oryginalne nazwy technik + polskie przypisy.
Od dzisiaj całkowicie kończę grać w gry. Komputer mam zamiar teraz używać tylko do nauki i anime. Ciekawe ile wytrzymam w swoim postanowieniu xD
Nipah!
Corgar Frizz
Przypisy powinny być takie jak w tłumaczeniu One Piece na manga-lib.pl. Według mnie tak jest idealnie. Oryginalne nazwy technik + polskie przypisy.
Od dzisiaj całkowicie kończę grać w gry. Komputer mam zamiar teraz używać tylko do nauki i anime. Ciekawe ile wytrzymam w swoim postanowieniu xD
Nipah!
Corgar Frizz
A gry o tematyce anime? Nie wytrzymasz... przynajmniej ja bym nie wytrzymał ; P.
Quezacoatl
26-11-2008, 23:25
Nipah!
Corgar Frizz
Jak nie liczyć gier online to nie grałem już od pół roku...
A jak się zachciewa to tylko
armorgames.com
newgrounds.com
i jazda.
Ale w jedną grę gram tylko za to ile śmiechu potrafi zapewnić... :p
Pierwszy krąg piekła.
Patels Grocery
Opis sklepu : Pan Patel prowadził sklep z artykułami pierwszej potrzeby otwarty 20 godzin na dobę. Potępiony za notoryczne łamanie Trzeciego Przykazania wydłużyl godziny i dalej prowadzi interesy.
Bejzbol
Przedmiot na Ziemi nieodmiennie kojarzony ze sportem, chociaż inaczej po obu stronach Atlantyku; w USA jako element osprzętu sportowca, a w Europie jako atrybut kibica. Poręczny kawał pały do zdzielenia po łbie. Instrukcja obsługi: Trzymać za cieńszy koniec, a grubszy staramy się skłonić do kontaktu ze skronią przeciwnika.
Śmiało mogę powiedzieć że na FF straciłem setki godzin. I nie uważam ich za straconę, bo FF to naprawdę świetna gra.
Oj tak... Szkoda, że CD z FF VIII przestało mi działać... To była większa strata niż złamanie CD ze Starcraftem...
Corgar Frizz
26-11-2008, 23:31
@Que ale ty już jesteś stary....
Gry o tematyce anime? Nie licząc paru bijatyk nigdy nie grałem w takie gry dłużej niż 2-3h.... No chyba że pod tą kategorię podpada też Final Fantasy. To już całkowicie inna liga. Śmiało mogę powiedzieć że na FF straciłem setki godzin. I nie uważam ich za straconę, bo FF to naprawdę świetna gra.
Nipah!
Corgar Frizz
Hanndo90
27-11-2008, 00:52
o Tak już niedługo rusza Trzecia seria Higurashi!! :]
o Tak już niedługo rusza Trzecia seria Higurashi!! :]
Szkoda, że coś dalsze części Haruhi Suzumiya no Yuutsu nie ma na razie.
Przeczytałem tomy 5 i 7 Naruto Masashi Kishimoto i bardzo mi się spodobało, sama postać Naruto jest bardzo fajna, taki krzykacz, co robi dużo szumu, a w walce szybko odpada, chociaż czasem ma dobre pomysły.
"NAZYWAM SIĘ NARUTO UZUMAKI!!! I NIGDY NIE PRZEGRAM Z TAKIMI JAK WY!!! ZROZUMIANO?!"
Zamierzam teraz kupić sobie tom 1 i czytać od początku.
Czy mi się wydaje, czy wszyscy tak nagle zaczęli ogląda Hellsinga?
Wydaje Ci się, ja będę zaczynał dopiero po weekendzie :P
Jakie to anime?
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/beztytuu-1.jpg
Corgar Frizz
27-11-2008, 14:20
To Azumanga Daioh jest.... Poznaje mundurek ;p
Właśnie 7 ep Chaos;HEAd widziałem. Tyle że bez napisów i niewiele z tego zrozumiałem.... w każdym razie akcja zaczyna się rozkręcać ;p
Nipah!
Corgar Frizz
X.x
czytam (stan z 15:24) hellsinga #4 i normalnie co kartke mnie szokuje "pomysł" serii,tomu, i smiałość autora X.x
dlaczego? (spoiler) : normalnie co kartkę jakieś sprawy nazistów, a to "plan" podboju swiata własnymi wampirami wilkołakami (patrz ten chłopak co ma kocie uszy) w celach powrotów Nazizmu na swiat X.x i że w tym tomie to oni kogoś ciagle mordują a nie jak w 3 tomie alucard mordował kogo popadnie a to obsade telewizji całe wojsko...
@bluray
prawdziwa akcja i "powaga" zaczyna sie dopiero od 16+ tomu a Jeszce bardziej od shippuudena (tom 28+)
To Azumanga Daioh jest.... Poznaje mundurek ;p
Poznałeś mundurek, a nie legendarną Osakę?
w00t?
Ściągam Kannagi- opłaca się?
Corgar Frizz
27-11-2008, 16:35
Mundurek jak każdy wie jest bardzo ważnym elementem zarówno postaci jak i wielu anime. Konkludując to mundurek jest bardziej legendarny niż Osaka. Taki fetysz mundurkowy w skrócie....
Nipah!
Corgar Frizz
Wreszcie trochę czasu na anime.. ; )
Obejrzałem przed chwilą OVA School Days: Magical Heart Kokoro-chan. Słabe, też nie polecam, ale o wiele lepsze od Valentine's Day.. Jeszcze 3 odcinki i skończę ZnT pierwszą serię, szczerze powiem, jestem mile zaskoczony ; ) Drugą serię też pewno obejrzę, ale słyszałem ploty, że 3 serii lepiej nie oglądać, żeby nie psuć sobie widoku ZnT jako fajnego anime.. Prawda li to? ;>
prawdę powiadamy iż trzycia z rzedu seria animacji japonskiej o brzmieniu ZNT3 jest szczerze mówiąc do bani xD
Jak na moje to za mocno starali się zrobić płytkie ecchi, tak zresztą lubiane przez japońców.
Hanndo90
27-11-2008, 21:46
@Nari
Haruhi jak Haruhi ale dlaczego niechcą nakręcić II Seri Elfen Lied
to tego juz nie moge pojąć :/
obejrzalem 2 odc 3ciej serii ZnT i jakos jestes zniesmaczony lekko ale obejrze juz cale skoro zaczelem...
Hanndo90
27-11-2008, 21:52
jak oglądałem ZnT to tez sie przygotowałem na coś lepszego :/
ale sie zawiodłem , niestety do Shany troche brakuje :P
biedny Saito ''Ty zboczony Psieeee!'' hehe xD
Doobra : P Postanowiłem, że tak czy tak obejrzę ; ) ale póki co to jeszcze nawet 1 części nie skończyłem : ]
Hanndo90
27-11-2008, 22:19
ostatnio skończyłem Neon Genesis Evangelion 1.0 you Are (Not) Alone
Z*******e jak na Evangeliona Przystało B) tylko ta muzyka :o
podczas Akcji i w ciekawszych momętach masakra :/ ścieżka dzwiękowa
rodem z Amerykańskich Filmów :/ co jak co ale mogli coś lepszego podstawić
:( Evangelion movie omg jaki chłam! jak zobaczyłem Rei to wiedziałem już
wszystko na Temat ;( wstyd i hańba ; /
Naruto spoiler
Konohamaru VS Pain, oj będzie się działo. Czy technika przekazana mu Naruto to rasengan a może "Harem no jutsu", czy może coś czego jeszcze nie znamy? Tego dowiemy sie w następnym chapterze.
Jak myślicie czy Naruto jak to bywa w shounen Naruto uczyni niemożliwe możliwym, tak to odczuwam. Zwłaszcza że ma włączony tryb przyśpieszonego uczenia.
Pozostaje jeszcze kwestia powrotu Jinchuriki wioski Liścia a mianowicie czy w ogóle wróci i jaką sekretną technikę przekazał mu Itachi.
Naruto
Rozumiem ograniczona ilość stron, ale jak można było zrobić z Ebisu takiego cieniasa, pojawił się i bez żadnego jutsu od razu złapany przez Deva Pain. Tak, tak poświęcić się dla młodszego pokolenia, ale mogłoby to być efektowniej zrobione.
Zapewne Rasengana pokaże nam Konohamrau.
Szkoda, że znowu Kishimoto pominął Kakashiego, ile każe mu czekać na ratunek lub śmierć.
Co do treningu Naruto - gdzie jest żaba z kluczem; powinien tym się zająć
Serious Sam
27-11-2008, 22:59
@Nari
Haruhi jak Haruhi ale dalczego niechcą nakręcić II Seri Elfen Lied
to tego juz nie moge pojąć :/
Gdzieś słyszałem, że mieli za małą oglądalność, czy coś takiego - Elfen Lied.
Oglądam - Return of Dragon Ball after 11 years. (GT się nie liczy) - akcja 2 lata po Majin Boo Saga.
Jak skończę to coś więcej (może) napiszę ;p
Plotki o 2 serii Haruhi krazyly, miala nazywac sie The Vanishment of Haruhi Suzumiya. Sluch jednak zaginal i fanowie twierdza, ze byl to tylko zart, a Haruhi rzeczywiscie "zniknela". Tym co chca poznac wiecej przygod Haruhi, polecam ksiazki, dostepne w calosci po angielsku na:
http://www.baka-tsuki.net/project/index.php?title=Suzumiya_Haruhi
Ja chcialem dzis nadrobic GTO, ale doszly sluchawki i nie moge oderwac sie od muzyki :/
Hanndo90
27-11-2008, 23:39
coo? mała oglądalność Elfen~ :o hmm mnie sie Elfen~ bardzo podobał ja to widziałem z 4 razy xD
i nie miał bym nic przeciwko jakby jednak sie skusili na II serie no i na III oczywiście ;):p
5 Centimeters per Second (5 Centymetrów na Sekunde) Polecam Bardzo : )
Quezacoatl
28-11-2008, 00:31
OMG, KNJ nowy chapter! Tak żadko to wychodzi, że już zapomniałem, że to czytam. I ofc Kaworu nie wytrzymał bez wstawienia przynajmniej dwu stron z nagimi dziewczynami XD Uwielbiam go. A motyw z psikaniem był świetny. :>
No i oczywiście. Nowy FT. Nie chce mi się robić hide, więc powiem tylko tyle: Hall of Thunders... Mogli wcześniej wspomnieć, że coś takiego jest. A tak to zupełnie się tego nie spodziewałem.
Corgar Frizz
28-11-2008, 11:47
@Mys... wróc.. Hanndo
Co ci się tak w Byousoku tak bardzo spodobało? IMO mówienie o tym filmie "świetne, bardzo dobre, doskonałe" jest trochę na wyrost. Zwłaszcza że film nie należy do zbyt płytkich i nie wszyscy go całkowicie zrozumieją. A ocenianie czegoś na podstawie komentarzy innych trochę śmierdzi brakiem własnego zdania. Dla mnie oprócz doskonałej grafiki nic więcej doskonałego nie było... Owszem miał pewien przekaz, ale po prostu był nudny.
Bleach
Biedna Rangiku.... tylko szkoda ze i ją tak uratują. Ale jestem zaskoczony, Rangiku nie należy do najsłabszych bohaterów, a nagle schodzi na jeden cios...
Ja chce walki Ichigo, Halibel albo Barakiela. I oczywiście to zostawią na sam koniec.
Nipah!
Corgar Frizz
bleach
ta, normalnie chimera niemalże zabiła ragniku i hinamori,1 ciosem,ale do walki podownie stjae elita Soul Society Kira,i gosciu z tatuzazem, ichigo jest na leczeniu po zmaskrowaniu z walki z nnoitorą i grimmjoweł,...
Corgar Frizz
28-11-2008, 12:56
Bleach
Ichigo na leczeniu? Przecież było pokazany początek walki Ulqiorry z Ichigo ;p I właśnie tego się nie mogę doczekać ;p Poza Grimmjowem Ulqiorra jest najlepszą postacią w Bleachu
Nipah!
Corgar Frizz
Twoj stary
Jest MORSEM!
Nie moglem sie powstrzymac przy tych waszych evul spoilerach :<
A dobra, calkiem na powaznie, mi sie Byousoku podobalo, napewno swietna kreska. Nie znaczy to jednak, ze Makoto Shinkai nie zrobil niczego lepszego, chociazby Hoshi no Koe, ktore jest znacznie ciekawsze :)
Bleach
Ichigo na leczeniu? Przecież było pokazany początek walki Ulqiorry z Ichigo ;p I właśnie tego się nie mogę doczekać ;p Poza Grimmjowem Ulqiorra jest najlepszą postacią w Bleachu
Nipah!
Corgar Frizz
O_o? który to ch.? bo jakoś ichi x emosik info o walce mi umknęło Oo
ja myślałem ze nadal zdycha xDDD
@gro
a ty jestes gejem =D mam mase dowodów xD
Bleach
Woot, ładnie pojechał z Rangiku, jestem ciekaw, jak to w anime pokarzą
btw.
Ostatni panel rox
http://www.onemanga.com/Bleach/336/16/
Dla mnie oprócz doskonałej grafiki nic więcej doskonałego nie było... Owszem miał pewien przekaz, ale po prostu był nudny.
Jedną z ciekawych rzeczy w tym filmie był fakt, że taka historia jest w 100% realistyczna. Po drobnych przeróbkach mogłaby się wydarzyć gdziekolwiek na świecie. I to w przedziale około-naszego pokolenia (ludzi, którzy teraz mają z 23-25 lat).
Poza tym - to jest jeden z tych ambitniejszych filmów. One nie mają porywać. One mają zmuszać do refleksji czy wyciągania wniosków.
Jeśli szukasz czegoś płytszego i z większą dawką akcji - ten twórca nie stworzy nic dla ciebie.
Corgar Frizz
28-11-2008, 17:11
@Eerion
A pisałem że film jest płytki? Słaby?
Zwłaszcza że film nie należy do zbyt płytkich i nie wszyscy go całkowicie zrozumieją.
I wydaje mi się że nie zrozumiałeś przekazu mojej wypowiedzi. Pisałem o tym że zachwycanie się nad czymś czego się nie rozumie jest śmieszne. Niezbyt dosłownie, ale to był powód do napisania tamtego posta. Może jestem teraz chamski, ale nie wydaje mi się żeby Hanndo dobrze zrozumiał ten film. Po prostu nie lubię takiego czegoś.
Dla mnie oprócz doskonałej grafiki nic więcej doskonałego nie było... Owszem miał pewien przekaz, ale po prostu był nudny.
Tutaj zaś jest mowa o doskonałości. O ile kreskę byłoby ciężko poprawić, to pozostałe elementy filmu zawsze można poprawić. Więc jak mogę pisać że coś oprócz kreski jest doskonałe? To byłoby zwykłe kłamstwo.
Jeśli szukasz czegoś płytszego i z większą dawką akcji - ten twórca nie stworzy nic dla ciebie.
No to trafiłeś w mój czuł punkt... Nie pisałem że chce coś płytkiego, z większą ilością akcji. Jedynie tyle że film był nudny. To moje subiektywne odczucie i tyle... po prostu nie byłem w stanie go obejrzeć nie robiąc sobie przerwy. Ale to mi się zdarza często. Swoją drogą są różne gusta. Nie wszyscy przepadają za ambitnymi pozycjami i to wcale nie znaczy że część ludzi to ignoranci.
Nipah!
Corgar Frizz
Corgar sie napina (ej, zartuje tylko, nie bij!), a ja znalazlem tapete laczaca moje dwa zainteresowania:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/UO0025.jpg
@Eerion
Tutaj zaś jest mowa o doskonałości. O ile kreskę byłoby ciężko poprawić, to pozostałe elementy filmu zawsze można poprawić. Więc jak mogę pisać że coś oprócz kreski jest doskonałe? To byłoby zwykłe kłamstwo.
Na świecie nie ma rzeczy doskonałych, których nie można ulepszyć lub które nie potrzebowały by ulepszenia.
Jeśli chodzi o sam film to po naniesieniu poprawek zmieni się fabuła, postacie lub akcja automatycznie zmieni sie sam film. IMO łatwiej jest nanieść poprawki graficzne niż te w fabule tak żeby zachować równowagę i sens całości.
@up
Czy mnie sie wydawać? Czy to być REC?
Corgar który przez większość tematu wchodził raz na tydzień teraz intensywnie zaspamia forum, zobaczymy kiedy mu sie znudzi ;)
Corgar Frizz
28-11-2008, 17:42
W tym sęk że w Byousoku nie ma co poprawiać jeśli chodzi o graficzną stronę...
Lepiej porzućmy temat Byousoku. Każdy ma inne zdanie na ten temat i nie ma sensu się o to kłócić.
I ty Brutusie.....
A znudzi mi się aż będe pewny że moje miejsce w top5 nie jest zagrożone ;p
Nipah!
Corgar Frizz
Czy mnie sie wydawać? Czy to być REC?
Niee, to sa grafiki animowych lasek w rzeczywistych high-endowych sluchawkach :D
FUNimation wariuje kolejne anime zabiera funsuberom - Spice&Wolf i Soul Eater będą na ich licencji razem z Naruto i Evangelion od stycznia.
Jeszcze nam anime sprywatyzują >.> Niech sobie wezmą już te szpitale.
Najgorsze, że od razu na dzień dobry powysyłali C&D do wszystkich liczących się subberów SE, w wyniku czego mamy piątek, a odcinka z angielskimi napisami wciąż brak. Aero Subs (http://www.aerosubs.net) twierdzą, że mimo wszystko mają zamiar kontynuować tłumaczenie serii. Tylko że do mnie bardziej niż słowa przemawiają czyny, a tych wciąż nie widać. :P
, a ja znalazlem tapete laczaca moje dwa zainteresowania:
Hentai i anime ?
@
to ja kołbasiu,ale o mnie potem, jemu chodziło o muzykę i girls
@
to ja kołbasiu,ale o mnie potem, jemu chodziło o muzykę i girls
Raczej o muzykę i anime... Ja tam rozpoznaję co najmniej 2 chłopaków...
WHERe you have boys in this pic O_o? no gdzie?
Rayza, ty nic nie mów heteryku ;x
@top
Wie ktoś jak nazywał się stary film Naruto, tzn. tam walczył z rycerzem i prosiłbym o nazwę, to już stary film ;) Jak było Kawaii.
I teraz pytanko, kto czytał Kawaii. <3 z t.pl?
Szukam jakiegoś anime trzymającego dobry poziom, byleby nie była to komedia(od czasu do czasu niech pokazują się humorystyczne momenty ale bez przesady). Jak na chwile obecna przejadłem się komediami.
Bardzo mile widziany byłby jakiś dramacik lub romans. Nie pogardzę również czymś podobnym do Claymora, Elfen Lied, Death Note, Code Geass, Samurai Champloo albo Sword of the Strenger. Jednym zdaniem szukam czegoś z poważniejszych pozycji.
Poratuj ktoś!
myslef;yourself?
ja wracam to juz trwającej 8h rozmowy z neko-chan ^^ mrrr...
True Tears? Seria z okruchów z życia, brak komedii, pewnie już oglądałeś ; P.
ZenekGrab
29-11-2008, 00:41
A czyta ktoś może one piece tam to dopiero się dzieję
Ciekawa akcja będzie jak Luffy będzie ratować Ace
Serious Sam
29-11-2008, 02:10
Bosz.. wreszcie obejrzałem School Days.
Jestem totalnie zaskoczony! Cholera... Wszystko mogło potoczyć się inaczej. <Sekai! Nie rób tego!!!> : <<<
@Rayza, Nari
Oglądałem obie te serie i obie były naprawdę świetne. Jeśli ktoś by podał tytuł czegoś podobnego byłbym wielce wdzięczny, filmem anime też nie pogardzę.
School Days jest w tych klimatach?
@Rayza, Nari
Oglądałem obie te serie i obie były naprawdę świetne. Jeśli ktoś by podał tytuł czegoś podobnego byłbym wielce wdzięczny, filmem anime też nie pogardzę.
Dramat i romans? School Days is for you : ) Tylko nie rzucaj serii po 5 odcinkach, potem będzie lepiej (ja miałem taki zamiar, i bardzo się cieszę, że nie rzuciłem)
BTW, żeby nie było - ja SD nie polecam : D ale też nie żałuję, że obejrzałem..
@Rayza, Nari
W takim razie polecam Kimi ga nozomu eien, I"s pure (OVA) i trochę klimatyczną Suzukę.
@edit
I jeszcze zapomniałem o Shakugan no Shana, dosyć popularne.
Hanndo90
29-11-2008, 18:25
@Corgar Frizz
hm ocb? Napisałem ''Polecam Bardzo'' a ty twierdziesz ,ze go nie zrozumiałem -.-
ok niezauważyłem '':D:D'' ale miało być '': D'' a nie '':D'' inaczej ''smieje się''
wprowadziłem cię w błąd Przepraszam : * : )
Rekin Master
29-11-2008, 19:30
no i Higurashi no naku koro ni skończone- obie serie.
Wrażenia? Ogólnie nie było źle. Druga seria wyjaśnia dopiero 'ale ocohozi?!', jednak nie ma już tego klimatu, co pierwsza. Chwilami nie podobały mi się te takie przesadzone przejawy przyjaźni oraz bezsensowne sytuacje(zamiast uciekać, ktoś zostaje żeby 'osłaniać tyły', przez niego reszta zostaje. W tym samym czasie wszyscy zdołaliby uciec.). Jednak serię warto obejrzeć.
Zabieram się za code geas, czy jakoś tak :P. Co następne? Możecie coś polecić?
Serious Sam
29-11-2008, 21:27
Wreszcie kupiłem sobie bluetooth... Zrobiłem zdjęcia mang, które kupiłem^^
http://img165.imageshack.us/img165/561/09052008122ed7.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/2520/09052008123wg1.jpg
Nie zbijać się: (
Poza tym, dzisiaj prawdopodobnie w nocy będę na komputerze, co polecacie obejrzeć ? Chciałbym coś podobnego do School Days.
@down
Tak, kupię jeszcze 1 i 2 tom. Na celowniku mam także 14 tomów Love Hina.
Gratuluje zdobyczy, szczególnie Tokio Mew ;). Czyżbyś kupował Chobits od końca?
Po kilku pm, wkleję może tutaj link do nowego filmu DB, jest tam też One Piece i jakieś inne anime.
http://www.jumpland.com/animetour/db/index_en.html
Trzeba pobrać specjalną przeglądarkę Shonen Jump i film, który tylko ona otwiera.
Nuda kurde na studiach, tyle wolnego czasu a nie ma co robić.
mam to samo w szkole DDoS , ja tam sobie rys. ćwiczę rys. (...)
a ja sie pobawiłem w pisaniu jap. :D (starałem sie jak najlepiej to zrobić)
私わ テイド デ す (テイド zapisane w katakanie)
napisałem:
watashi wa deido desu
@down
poprawione
@Up
テ - te
デ - de
ド - do
ト - to
;>
@Otakuma
Efki ogladasz?
@Grocix
1 serie widziałem, za drugą sie jeszcze nie wziąłem chociaż sie przymierzam.
Melodia z 92 odcinka D.Gray-Mana
http://www.youtube.com/watch?v=wITSpUcFmFw
Kocham tą melodie
Czegochcesz
29-11-2008, 23:47
Szukam jakiegoś anime trzymającego dobry poziom, byleby nie była to komedia(od czasu do czasu niech pokazują się humorystyczne momenty ale bez przesady). Jak na chwile obecna przejadłem się komediami.
Bardzo mile widziany byłby jakiś dramacik lub romans. Nie pogardzę również czymś podobnym do Claymora, Elfen Lied, Death Note, Code Geass, Samurai Champloo albo Sword of the Strenger. Jednym zdaniem szukam czegoś z poważniejszych pozycji.
Poratuj ktoś!
-Saikano
-Cos bardziej nietypowego, Baccano!
-Hanbun no Tsuki~~
@Otakuma
O, oprocz drugiej serii efa Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora tez moze byc (jak powiedzial Czegochcesz). Ewentualnie cos z innej strony - Jigoku Shoujo (Ippen shinde miru?), albo cos z klasyki - NGE, Paranoia Agent lub Wolf's Rain?
No wiec skonczylem trzecia serie o Zboczonym psie i powiem tak... moze byc, bylo pare momentow gdzie zaliczylem rotfla ale bylo tez pare momentow ktore ogladalem ze znudzeniem...
Co polecacie na styl ZnT? Bo nie mam co ogladac :P
@Up
Shakugan no Shana, ci sami Seiyuu glownych rol co w ZnT, same glowne postacie tez bardzo podobne, za to fabula ciekawsza i wykonanie powazniejsze.
WIEC tak bilans mojego ogladania anime
5 epów Chaos;Head
5 epów kannagi
2 epy R+Vc2
1 ep. SE
(naruto i bleacha nie licze)
^^"
Serious Sam
30-11-2008, 09:38
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/wizyta_w_japonii_zamiast_spotkania_z_prezydentem_f rancji_81156.html
Ten to ma dobrze ; (
@topic
Polećcie jakieś anime podobne do School Days.
Hellsing obejrzany, ogólnie fajne anime, trzyma w napięciu itp. ale końcówka do dupy... Może w OVA się poprawią.
Nie wiedziałem, że Kannagi będzie takie fajne, spodziewałem się płytkiej podróbki megamisama a tu patrzę, że nawet interesujące. Choć pod pewnym względem nadal podobne do w/w.
Na szczęście nie ma wielu anime podobnych do school days. A już na pewno cieszę się, że ja takowych nie widziałem.
Kto poleci jakieś anime w stylu Lucky Star?
Corgar Frizz
30-11-2008, 11:18
@Shiz
Może to nie to samo co Lucky Star, ale polecam ci Seto No Hanayome... w pewnych momentach jest bardziej absurdalne niz LS ;p
Nipah!
Corgar Frizz
@Shiz
Welcome to NHK!, Genshiken, Penguin Musume Heart - jesli chodzi o otaku ;)
Opłaca się ściągać School Days? Tyle o tym gadacie ostatnio ; P.
RtV 09- nuuuda, ciągle to samo.
@Nari
Ja natomiast uważam, że sie opłaca. Jak dotąd ta seria trzyma dobry poziom. Chociaż na razie nie jestem jeszcze nawet w połowie. Więc nie mogę wyrazić opinii co do całości.
@down
Proszę bardzo. Jeszcze jakieś błędy? :p
@Otakuma
To ja nie wiem, jaki dla ciebie jest zly poziom ;) Chociaz sieczka zaczyna sie raczej w polowie. P. S. popraw ortografie w powyzszym poscie.
@Nari
Znajdz post Corgara odnosnie School Days z kilku ostatnich stron - cala prawda o tej serii. Naprawde, nie ma sie czym zachwycac, jest o wiele wiecej serii wartych obejrzenia.
Serious Sam
30-11-2008, 19:05
Opłaca się.
Zacząłem czytać mangę To-Love-Ru.
@Nari
Ja natomiast uważam, że sie opłaca. Jak do tond ta seria trzyma dobry poziom. Chociaż na razie nie jestem jeszcze nawet w połowie. Więc nie mogę wyrazić opinii co do całości.
@Nari
Nie, nie oplaca.
@Otakuma
To ja nie wiem, jaki dla ciebie jest zly poziom ;) Chociaz sieczka zaczyna sie raczej w polowie. P. S. popraw ortografie w powyzszym poscie.
@Nari
Znajdz post Corgara odnosnie School Days z kilku ostatnich stron - cala prawda o tej serii. Naprawde, nie ma sie czym zachwycac, jest o wiele wiecej serii wartych obejrzenia.
Tak więc ściągne w razie czego przestanę oglądać >.>
Zacząłem czytać mangę To-Love-Ru.
Grozi zgorszeniem i zdemoralizowaniem społecznym. Naprawdę.
その め だれ の め
(sono me , dare no me)
ach "fajny tekst" z chaos;head :D dosyć ciekawe anime trochę dziwne (psychologiczne?) a wciągające ja jestem na 7 epie i all sie zaczyna układać
nie wiadomo co sie za chwile stanie i jak ten paranoik na to zareaguje, ciekawi mnie tu sytuacja nie których rzeczy w porównaniu do mangi (np: taku w mandze ogladał koncert w necie,)
chyba zmienie sobie tapetke
@nari
ty po prostu jestes za słaby na to dla ciebie pojedynczy hentai może sie skończyć zawałem XD
Serious Sam
30-11-2008, 20:29
Grozi zgorszeniem i zdemoralizowaniem społecznym. Naprawdę.
Czemu? Jak na razie, fajnie się czyta.
Az sie wysililem i znalazlem ten post Corgara:
Jak ktoś na serio nie ma co robić albo chce obejrzeć romans stworzony przez psychopatę to niech ogląda. Ale jest wiele innych wartych obejrzenia serii. To chyba pierwsze anime którego nie mogę śmiało polecić.....
Jedynie mogę powiedzieć tyle że ta seria wydaje się głęboka i na całkiem wysokim poziome. Tak naprawdę poziomem skomplikowania dorównuję pustakowi czy Joli Rutowskiej.
Niestety, takie jest jedyne podsumowanie School Days.
Czegochcesz
30-11-2008, 22:30
Włącz jakiegoś pornola, prawie to samo.
Kto poleci jakieś anime w stylu Lucky Star?
Jeżeli chcesz anime o fabule, ktorej fabułą jest brak fabuły to:
Azumanga Daioh
Ichigo Mashimaro
Hidamari Sketch
+ to co podal Grocix
~~Amen
Jestem już na półmetku School Daysa i jak na razie moja opinia jest odwrotna do opinii Grocixa. Co prawda główny bohater jest zwykłym ch***m, i myśli tylko o jednym, ignorując uczucia biednej kobiety, ale to nie znaczy że cała seria jest o kant dupy rozbić. Jednym z plusów natomiast są bardzo mocne zakończenia poszczególnych odcinków, na fabułę i postawy postaci też nie narzekam, to one budują ten specyficzny nastrój. To jest moje zdanie na temat pierwszej połowy School Days. Możecie mnie teraz wychłostać :)
@Shiz.
Jeszcze jeden tytuł bez fabuły, również komiczny:
Nasarete Airantou
tak se myślę.. jak bardzo całe te anime (znajome/znajomi otaku hentai ecchi etc.) rozwaliło psychikę ze potrafię zrobic całkiem dobre yaoi teksty Oo a jestem hetero... (patrz deid.deviantart.com)
Serious Sam
01-12-2008, 09:06
Jestem już na półmetku School Daysa i jak na razie moja opinia jest odwrotna do opinii Grocixa. Co prawda główny bohater jest zwykłym ch***m, i myśli tylko o jednym, ignorując uczucia biednej kobiety, ale to nie znaczy że cała seria jest o kant dupy rozbić. Jednym z plusów natomiast są bardzo mocne zakończenia poszczególnych odcinków, na fabułę i postawy postaci też nie narzekam, to one budują ten specyficzny nastrój. To jest moje zdanie na temat pierwszej połowy School Days. Możecie mnie teraz wychłostać :)
No i bardzo dobrze opisałeś całe anime.
School days z pierwszego epa nie jest takie złe...
Poza tym najnowszy ef i rosario są jak na mnie do dupy... Za to Clannad
Już chyba niedługo Nagisa umrze, choć przyznam, że nie spodziewałem się tak szybkiego zakończenia szkoły. A na marginesie to: gdzie jest Fuuko?
@Sam
A wlasnie, ze nie dobrze.
@SD i wszyscy co sa w polowie
Gratuluje oceniania serii po polowie.
@Nari
Tak, pierwsze kilka epow trzyma poziom.
Tyle na temat School Days,
Kthxbye
To jest moje zdanie na temat pierwszej połowy School Days.
@SD i wszyscy co sa w polowie
Gratuluje oceniania serii po polowie.
Chyba czegoś nie doczytałeś ;)
@down
Bo czytasz każdy hide xD?
Serious Sam
01-12-2008, 16:46
@Nari
Co do Clannadu:
Cholera, po co ja czytałem twój spojl :<
ni huja nie zdechnie bo 2 seria ma miec 24 odcinki tak jak 1(miala miec). No i jest tak jak w 1 serii. Juz w 1 serii myslalem ze sie skonczy jak sie skonczyl ten watek z fuko wiec pewnie tak jak teraz bedzie. Nienawidze ich za to =P
Ja zacząłem czytać Akumetsu. Zeschizowane klimaty zdeka, ale póki co niezłe ;p
Illya_von_Einzbern
01-12-2008, 20:01
Historys Stongest Disciple Kenichi ( 300 chapterów ) , najlepsza i najdłuższa managa z którą się dotąd spotkałem , w dodatku chyba jedyna którą czytam tak szybko co w 3 dni doczłapałem się do 230 epa , nigdy się tak jeszcze nie brechtałem z mangi , jej głownym watkiem jest otóż walka , ale śmieszne wątki/akcje są poprostu wszędzie. Kreska jest idealna jak na moje gusta i oczywiście dlatego trafia ta manga na miejsce 1 dla mnie jeśli chodzi o mangi ( Happy World 2gi ). Jest to jeszcze seria nie dokończona i wciąż wychodzą nowe chaptery ( tylko niewiem czy nowe jako "dopiero przetłumaczone na ang czy dopiero co wychodzą nowe wogole ). Ta manga ma dośc sporo ludzi/spółek które je tłumaczyły dlatego w puźniejszych chapterach mogą wystapic blank-speech-bubbles ew jakieś fantazje tłumaczącego oO.
Ta manga od 2007 roku posiada własne anime ( 50 odcinków ) , jak narazie jeszcze nie oglądałem ale jak znajde jakiegoś torrenta/source to na pewno obejrze.
Jakby niebyło ta seria posiada dośc ciekawe postacie żenskie - renka / miu / shigure / freya / kisara / castor / honoka.
Jakbym miał układac wg tego jak mi się podobają postacie to :
Shugure ; Miu ; Renka ; Kisara ; Castor ; Honoka ; Freya
Czemu tylko wymieniam żenskie postacie? No bo wkońcu oto chodzi w wiekszości mangu/anime co nie... ^^
Ale z Masterów to najbardziej lubie Ma Kensei. Czemu? A bo to taki ecchi-staruszek , poprostu więcej takich postaci by się przydało.
Ogolnie to tej mangi pasuje sformuowanie "Od 0 do milionera".
Atm ogladam Seto no Hanayome ( tak wciąż ) oglądam se powoli , bo torrentem powoli mi się sciągają inne serie ( 35kb/s - taki se ustawiłem max download poniewarz w tym samym czasie gram przez neta i mam 0 lags , ja sie ciesze bo gram + mi się ściąga ). Co do Seto no Hanayome to komedia jak ich mało , nic w stylu school days ( którego nie oglądałem ) gdzie nic się nie dzieje przez długi czas aż dochodzi się do płenty , tutaj poprostu co odcinek to tyle akcji i rozrywki że zapominasz o tych co były wcześniej i na końcu masz takie odczucie że każdy nastepny odc jest śmieszniejszy od nastepnego oraz posiada więcej humoru i "humorowych" akcji. Głowna postac to popularny typ pechowco-szczęściarzo-pechowca , zawsze gdy takich dostrzegam to w głębi mam nadzieje że się wyżali i ucieknie od kłopotów i szcześcia wyjeżdzając do innego państwa pozostawiając rodzinę i znajomych oraz ( tutaj ) San-chan zakłopotaną i płaczącą która przelewa swoje nie zadowolenie na innych aż wkońcu wszyscy stają się smutni i rozumieją jaki był głowny bohater wartościowy... na moje nieszczęscie nigdy się tak nie dzieje... Rune już mnie zaczyna wnerwiac z tym swoim śmiechem i charakterem... ( niech zginie w next ep plx ). Ale ogolnie miła , zabawna i dobra seria którą obejrze spokojnie powoli z uśmiechem.
Rosario Vampire czy jak to tam się nazywa wogole nie bede tykac jak mam miec do czynienia z efektem nietoperka... wogole jak oni mogli tak ocenzurowac... kto śmiał!? bez komenta to pozostawie bo to nawet moge porownac do ogladania anime z napisami polskimi nałożonymi na angielskie co wygląda ogolnie... źle , kto tak ogląda to poprostu 2 razy traci , miłe do oka to to nie jest... porównywalne to także jest do dubbingu ( na szczęście nigdy nie miałem okazji oglądac nic z dubbingiem bo 102% pewien że to niewypały są genialnie... ).
Zmieniając temat " click (http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1227893045308.jpg) " mam nadzieje że to tylko żart bo po dziś dzień chyba tylko dzieci do 11 roku życia mogą to ogladac , jak przerzucą to na rodzaj anime~oO to spodziewam się że ogół wyśmieje to i zignoruje... niewyobrażam sobie tego jako anime ... nawet niechce ... niee... im dłużej to pisze coraz bardziej chce mi się wyobrazic anime z tego ale NIE.Stop. NExt TOPiC.
Ciagle daje sobie rade z nieoglądaniem Soul Eatera , jestem spokojny i doczekam się dnia w którym wyjdzie cały a wtedy ja wkrocze i od początku ( tak zaczne od nowa why not ) do końca obejrze cały w 1 dzień , pewnie to bedzie gdzieś w wakacje wiec jeden cały dzień na to znaleśc to np. Czemu tak? Bo to jak narazie najlepsze anime z jakim się spotkałem i coś czuje że zdania jeszcze przez długo nie zmienie.
A tutaj : jedno z najlepszych obrazków jakie posiadam na komputerze (http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1226959957385.jpg) , różni się od innych i to bardzo gdyż niema żadnych zbędnych elementów , jest "heartwarming" i fakt że lubie anime girls z red hair color też na to wpływa. Ten obrazek poprostu mnie zmusza żeby częściej odwiedzac /c/ , i tak zrobie , NAO :p
Serious Sam
01-12-2008, 20:08
Zmieniając temat " click (http://i305.photobucket.com/albums/nn240/pharadox_06/1227893045308.jpg) " mam nadzieje że to tylko żart bo po dziś dzień chyba tylko dzieci do 11 roku życia mogą to ogladac , jak przerzucą to na rodzaj anime~oO to spodziewam się że ogół wyśmieje to i zignoruje... nieyobrażam sobie tego jako anime ... nawet niechce ... niee... im dłużej to pisze coraz bardziej chce mi się wyobrazic anime z tego ale NIE.Stop. NExt TOPiC.
Yy... też nie wiem co powiedzieć... Na pewno głupio to wyjdzie... nie wyobrażam sobie tego i nie chcę wyobrażać...
@illya
stare to jest,z rok temu już to wydali, all można na yt oglądać imo nie jest w porównaniu do oryginału ....
2006-2007
http://www.anime-planet.com/anime/demashita-powerpuff-girls-z
Sam widok tego Powerpuff Girls'a Z mnie odstrasza, znowu ZUo vs. Dobro :)
Podzielam Twoje zdanie, choć gdy zacząłem oglądać SD, myślałem, że to zwykły romans, pośmieje sie i odpreze.. Po paru epach odkryłem, że to nie jest normalne anime ;p Można powiedziec, ze mi sie podobalo. Ale drugi raz serii nie obejrze..
Jestem w polowie drugiej czesci ZnT, narazie trzyma poziom, ale słabo mnie wciagnelo, poza tym irytuje mnie ta Siesta, chetnie bym ja wypierdolil.
BTW, to prawda z tym, że przez to, że ostatni odcinek School Days w TV zostal przelozony, bo jakas dziewczyna zabila swojego ojca?
tak jak to ze jakiś dzieciak spadł ze 8 pietra bo chciał być HO-OH'em
i to ze dzieciak pobił matke krzesłem , nastolatek chciał zabijać ludzi jak Kira...
albo jakis dzieciak jak zabił sie z przegrania bo nie chciał tracić czasu na pre paidzie.. co do SD a słyszałem wersje higurashi..
ZenekGrab
01-12-2008, 21:14
Illya w co tam gracie :D ? bo bym w coś chętnie popykał ale nie w coś nudnego ja teraz czytam psyren właśnie skończyłem 49 chapter fajna manga bardzo wciągająca tak jak satan 666
@Illya
Kenichi jest przerąbany, nie czytałem ale za to oglądałem anime. Niektóre sceny były naprawdę powalające, nie będę spoilował. Za to bez wahania polecam ta 51 odcinkową serie.
btw. To był chyba najdłuższy post jaki widziałem na tym forum
Serious Sam
01-12-2008, 21:55
Illya w co tam gracie :D ? bo bym w coś chętnie popykał ale nie w coś nudnego ja teraz czytam psyren właśnie skończyłem 49 chapter fajna manga bardzo wciągająca tak jak satan 666
Graliśmy w Lunie, ale nie wiem, czy jeszcze w to, ktoś gra ; P
ja gram jak mam ochote...
były dłuższe posty ...
Nie bawię się wpakowałem w torrent wszystkie nowe odcinki, które wyszły w przeciągu 2 tygodni, a ten już wszystko zassał i domaga się więcej, a ja i tak nic z tego nie oglądam nawet :P, no nie mogę się oderwać od Inuyasha i obejrzeć coś innego.
ZenekGrab
01-12-2008, 23:32
Mam pytanko jak się nazywają te anime z 2 i 3 walki z tego amv http://www.maxior.pl/film/75643/Top_5_anime_battles
A tak ciezko wpisac imiona postaci w google?
2 walka z amv (4 miejsce) - S-cry-ed
3 walka z amv (3 miejsce) - Air master
@ZenekGrab
Walka pierwsza z numerem 5- Tenjou Tenge
Walka druga z numerem 4 - S-Cry-ed
Walka trzecia - Airmaster
Walka czwarta z numerem 2- Naruto
Walka piąta z numerem 1- Samurai Champloo
Tompior troszeczkę mnie wyprzedziłeś xD, metoda szukania: Taka jaką podał Tompior :D
@down
Lepiej przeczytaj mangę, chociaż anime też dobre tyle tylko że urywa się w dość dobrym momencie :(, że o wyciętych(pikantniejszych) scenach i z deczka zmienionej fabule nie wspomnę.
Pfft, za szybcy jestescie. Moze sie jednak skusze na obejrzenie Tenjou Tenge ;)
ZenekGrab
01-12-2008, 23:59
Dzięki Wielkie :D Ja oglądałem Tenjou Tenge polecam ale manga też jest dobra ;p
To moja lista anime do obejrzenia jak narazie wyglada tak:
GTO (dokonczyc)>>FLCL>>Da Capo (dokonczyc)>>Wszystkie mozliwe serie Initial D (ach ten JDM)>>Tenjou Tenge>>DearS>>Eureka Seven
Wyglada na to, ze mam zajecie do matury :<
Quezacoatl
02-12-2008, 00:56
To moja lista anime do obejrzenia jak narazie wyglada tak:
GTO (dokonczyc)>>FLCL>>Da Capo (dokonczyc)>>Wszystkie mozliwe serie Initial D (ach ten JDM)>>Tenjou Tenge>>DearS>>Eureka Seven
Wyglada na to, ze mam zajecie do matury :<
Te anime cię na pewno świetnie do niej przygotują...
Btw, ja bym z tej listy FLCL wywalił.
Zmieniając temat " click " mam nadzieje że to tylko żart bo po dziś dzień chyba tylko dzieci do 11 roku życia mogą to ogladac , jak przerzucą to na rodzaj anime~oO to spodziewam się że ogół wyśmieje to i zignoruje... niewyobrażam sobie tego jako anime ... nawet niechce
To "anime" jak już inni powiedzieli, istenieje od jakiegoś czasu. I choć wyśmiewane pośród fanów oryginalnej serii, swoją popularność na innym kontynencie zdobyło.
Rosario Vampire czy jak to tam się nazywa wogole nie bede tykac jak mam miec do czynienia z efektem nietoperka... wogole jak oni mogli tak ocenzurowac... kto śmiał!?
W mandze nie ma żadnych nietoperków.
Historys Stongest Disciple Kenichi
Też się zastanawiałem, czy się za to nie zabrać. Ale skoro tak polecasz, to chyba dodam do listy.
Ten obrazek poprostu mnie zmusza żeby częściej odwiedzac /c/ , i tak zrobie , NAO
Widziałem lepsze... :> Ale to chyba gusta.
@Up
FLCL mam juz na oku od dawna, a niedawno sciagnalem. Co do matury... przygotowywac sie?! Zglupiales?
Quezacoatl
02-12-2008, 12:46
@Up
FLCL mam juz na oku od dawna, a niedawno sciagnalem. Co do matury... przygotowywac sie?! Zglupiales?
No tak, zdajemy polską maturę, więc nędzne 3-4 przedmioty. Ja nie miałem innego wyjścia jak się przygotować.
FLCL, jak ktoś kocha mechy, lubi surrealistyczne sceny akcji, i nie oburza go pokręcona i pozbawiona logiki fabuła, to ok.
SD nie było takie złe...
Tak naprawdę bardzo mi się spodobało, trochę przypomina według mnie True Tears i poniekąd Green Greena. W anime przedstawiono jeden z możliwych obrotów akcji szkoła+chłopak+dziewczyna. Sytuację bardzo oddaje nazwa odcinka 11. "Everyone's Makoto". Z pozoru niewinny i nieśmiały chłopiec a w środku zboczeniec, egoista, egocentryk i hipokryta. Choć większość dziewczyn miało dobrę chęci wszystko przerodziło się w jeden wielki burdel. Jednym z wątków, które trzymały w napięciu było połączenie braku dojrzałości, oraz względnej odpowiedzialności (początki anime, "ciąża" Saionji), oraz w/w dobre chęci dziewczyn. No właśnie- dziewczyny. Gdyby któraś się poświęciła, w tym przypadku najbardziej Saionji z początku, i wywaliła chłopczykowi porządnego liścia to sprawa potoczyłaby się zupełnie inaczej. Makoto jako młody mężczyzna zachował się naprawdę niedojrzale jako dziecko "bez rodziców". Widać było braki w wykształceniu seksualnym itp., ale też mógł pomyśleć, choć jak na moje to uważam go po części za jakąś wstawkę, zapychacza, czy spójnika, który łączy, oraz częściowo tworzy poszczególne wątki. Gdy okazało się, że sprawa z naprawdę ładną Katsurą go przerasta, ponieważ od razu nie dostał tego co oczekiwał, zwrócił się do Saionji. Ta zamiast zliściować go daje mu nauki nieświadoma swoich początkowych uczuć. Później do tej karykatury haremu dołącza Setsuna chcąca pomóc swojej przyjaciółce. Z początku uważałem ją za głupiego, małego potwora, który wtrąca się gdzie nie trzeba, później za debilkę, która uważa, że jest mądra. Zamiast w przeciągu ostatnich dni pobytu w mieście odsunąć Sekai od Makoto ta stara się im pomóc. Choć na pierwszy rzut oka widać, że Makoto jest w/w niedojrzałym dzieckiem. Na koniec dochodzą dwie kolejne dziewczynki, którymi nasz młody playboy bez zobowiązań zajmuje się do upadłego.Sprawę kończy wątek "romans" Makoto z tą małą z tymi śmiesznymi włosami (>.>), "ciąża" Sekai, oraz mini wątek zombie Kotonohy. Kończy się względnie na początku, tyle, że Makoto, w moich oczach nadal jako niedojrzałe dziecko, zabawia się z Katsurą. Może jakiś cdn warty uwagi będzie w OVA. A tak poza tym to spodziewałem się czerwonej, nie czarnej, krwi.
Seria bądź co bądź wciągnęła mnie i dziś obejrzałem 11 epów, do tego zapewne dojdą OVA. Nie powiem, że polecam, ale jeśli ktoś lubi wątki pseudo-psychologiczne/psychologiczne to powinien to obejrzeć. Kreska niczego sobie, postaci z miłymi charakterami, główny bohater pozostawia wiele do myślenia, ogólnie seria wg. "damska", jako, że romansidło. 9/10
Tak na marginesie to co lepsze: Minami-ke, czy School Rumble?
@edit
OVA nudne jak nic...
@Nari
OVA sa calkowicie czyms innym.
@up:
dodam, ze oba sa chujowe.
@up
Czyli za OVA lepiej sie nie brać?
@up:
nie wiem co Ci napisać.. Jak Magical Heart Kokoro-chan jeszcze jakoś ujdzie w tłumie, to valentine days jest tak chujowe, że to porażka...
@up
Czyli za OVA lepiej sie nie brać?
Prawie żadnego związku z serią... Chcieli zrobić coś "odjazdowego" dodać jakieś elementy fantasy, trupy, zombie, czy inne potwory a wyszło gówno. W Valentine zachowują się jak powiedzmy no... O! obecnie w anime RtV.
Czegochcesz
02-12-2008, 16:59
Tak na marginesie to co lepsze: Minami-ke, czy School Rumble?
Stawiam 100000000000000000 głosów na School Rumble.
Serious Sam
02-12-2008, 17:35
SD nie było takie złe...
Tak naprawdę bardzo mi się spodobało, trochę przypomina według mnie True Tears i poniekąd Green Greena. W anime przedstawiono jeden z możliwych obrotów akcji szkoła+chłopak+dziewczyna. Sytuację bardzo oddaje nazwa odcinka 11. "Everyone's Makoto". Z pozoru niewinny i nieśmiały chłopiec a w środku zboczeniec, egoista, egocentryk i hipokryta. Choć większość dziewczyn miało dobrę chęci wszystko przerodziło się w jeden wielki burdel. Jednym z wątków, które trzymały w napięciu było połączenie braku dojrzałości, oraz względnej odpowiedzialności (początki anime, "ciąża" Saionji), oraz w/w dobre chęci dziewczyn. No właśnie- dziewczyny. Gdyby któraś się poświęciła, w tym przypadku najbardziej Saionji z początku, i wywaliła chłopczykowi porządnego liścia to sprawa potoczyłaby się zupełnie inaczej. Makoto jako młody mężczyzna zachował się naprawdę niedojrzale jako dziecko "bez rodziców". Widać było braki w wykształceniu seksualnym itp., ale też mógł pomyśleć, choć jak na moje to uważam go po części za jakąś wstawkę, zapychacza, czy spójnika, który łączy, oraz częściowo tworzy poszczególne wątki. Gdy okazało się, że sprawa z naprawdę ładną Katsurą go przerasta, ponieważ od razu nie dostał tego co oczekiwał, zwrócił się do Saionji. Ta zamiast zliściować go daje mu nauki nieświadoma swoich początkowych uczuć. Później do tej karykatury haremu dołącza Setsuna chcąca pomóc swojej przyjaciółce. Z początku uważałem ją za głupiego, małego potwora, który wtrąca się gdzie nie trzeba, później za debilkę, która uważa, że jest mądra. Zamiast w przeciągu ostatnich dni pobytu w mieście odsunąć Sekai od Makoto ta stara się im pomóc. Choć na pierwszy rzut oka widać, że Makoto jest w/w niedojrzałym dzieckiem. Na koniec dochodzą dwie kolejne dziewczynki, którymi nasz młody playboy bez zobowiązań zajmuje się do upadłego.Sprawę kończy wątek "romans" Makoto z tą małą z tymi śmiesznymi włosami (>.>), "ciąża" Sekai, oraz mini wątek zombie Kotonohy. Kończy się względnie na początku, tyle, że Makoto, w moich oczach nadal jako niedojrzałe dziecko, zabawia się z Katsurą. Może jakiś cdn warty uwagi będzie w OVA. A tak poza tym to spodziewałem się czerwonej, nie czarnej, krwi.
Seria bądź co bądź wciągnęła mnie i dziś obejrzałem 11 epów, do tego zapewne dojdą OVA. Nie powiem, że polecam, ale jeśli ktoś lubi wątki pseudo-psychologiczne/psychologiczne to powinien to obejrzeć. Kreska niczego sobie, postaci z miłymi charakterami, główny bohater pozostawia wiele do myślenia, ogólnie seria wg. "damska", jako, że romansidło. 9/10
Warto jeszcze wspomnieć (nie wiem, czy wyłapałeś), ale w jednym z ostatnich odcinków główny bohater, przyznaje się, że był egoistą itp. i myślę, że w duchu zrozumiał, że źle robił. Błędy, które popełnił niezaprzeczalnie były wynikiem jego niedojrzałości, jednak niektórzy ludzie, w jego wieku, prawdopodobnie robią podobnie, czyli można przyjąć, że dziewczyny też były trochę winne i tak, jak powiedziałeś, Saionji, mogła mu posłać ''porządnego liścia'', jednak w tym wypadku poprzez jego głupotę i dużą miłość dziewczyn do niego skończyło się, tak, jak widzieliśmy...
@edit
Znów zapomniałem...sorry....
sam,hide... bo warna od tompa dostaniesz..
@Sam
Znowu Ci się zapomniało dać hide przy spoilerze :P.
Poniekąd spoiler School Days
No i co z tego, że przyznał że jest egoistą itp.? Skoro za chwilę robił to samo i rzucił Sekai dla Katsury. Z resztą Katsura i Makoto byli warci siebie: on pusty ona psychiczna. Przez całą serię Kotonoha była wykorzystywana, nie tylko przez swojego "chłopaka" ale też przez inne dziewczyny, tyle tylko że one ją poniżały. Była również bardzo naiwna, i mimo wiedzy na temat zdrady Itou ślepo wierzyła że on ją kocha. Nie dziwię sie że na koniec jej odjebało.
Po obejrzeniu całej serii stwierdzam że mimo ostatnich odcinków była dobra. Ale nie na tyle dobra by obejrzeć ja ponownie.
Serious Sam
02-12-2008, 18:23
@Sam
Znowu Ci się zapomniało dać hide przy spoilerze :P.
Poniekąd spoiler School Days
No i co z tego, że przyznał że jest egoistą itp.? Skoro za chwilę robił to samo i rzucił Sekai dla Katsury. Z resztą Katsura i Makoto byli warci siebie: on pusty ona psychiczna. Przez całą serię Kotonoha była wykorzystywana, nie tylko przez swojego "chłopaka" ale też przez inne dziewczyny, tyle tylko że one ją poniżały. Była również bardzo naiwna, i mimo wiedzy na temat zdrady Itou ślepo wierzyła że on ją kocha. Nie dziwię sie że na koniec jej odjebało.
Po obejrzeniu całej serii stwierdzam że mimo ostatnich odcinków była dobra. Ale nie na tyle dobra by obejrzeć ja ponownie.
Katsura nie była psychiczna, ona była nieśmiała, co później łącząc z emocjami, jakich doznała, stała się taka dziwna(zombie, tak?).
Mam pomysł, postaw się w miejscu Makoto. Wiem, że, ty do takiej sytuacji byś od początku nie dopuścił, ale mniej więcej co byś zrobił? Jakie decyzje byś podjął ?Zacznijmy od tego odcinka, gdzie Makoto dowiaduje się, że Sekai ''ma'' dziecko. Ty pierwszy : P
Widzicie? Teraz jest w hide, nie zapomniałem!
Kto drugi raz to samo anime ogląda?^^ Macie za dużo czasu, co?
Napisałem: "Nie dziwię sie że na koniec jej odjebało." No bo ile można być pomiatanym albo ignorowanym przez resztę otoczenia tak jak to było w jej przypadku. Dodatkowo wiedząc, że Makoto ją zdradza z innymi mówiła sobie:"Nie jestem wystarczająco dobra, muszę się bardziej starać" albo coś w tym stylu. A gdy ona coś mówiła, Itou po prostu patrzał się w inna stronę i ją olewał. Nawet chciała, za przeproszeniem dać mu dupy, żeby tylko zwrócić jego uwagę. I w końcu pod wpływem otoczenia i swojego ukochanego "chłopaka" Katsuna zmieniła się w zombie. Mówienie, a raczej prowadzenie rozmowy z telefonem może kwalifikować się pod jakiegoś rodzaju załamanie czy depresję, chociaż ja uważam, że jest to objawem psychozy ;). Leżenie z przytuloną do piersi głową i jeszcze czułe mówienie do niej, jest już definitywnie psychozą. Zamiana w "zombie" i przytulanie głowy zdarzyły się właśnie pod koniec. A Kotonocha bardziej niż nieśmiała była zamknięta w sobie.
Co do twojego pomysłu:
Nie mam pojęcia jak bym się zachował, i jakoś nie mam zamiaru sobie tego wyobrażać. Decyzji do podjęcia też Ci nie podam, ponieważ byłyby to jakieś po prostu wymyślone propozycje, całkiem możliwe że nigdy nie miałyby odniesienia do życia. Tak więc myślę że nie ma sensu sie rozpisywać na takie tematy.
A czemu by nie oglądać po 2x jeśli coś jest warte obejrzenia? Czasu mam dość, a nie oglądam anime po to żeby zaliczyć jak największą ilość serii.
Rekin Master
02-12-2008, 21:26
Code Geas zaliczony. Anime świetne. Widać liczne podobieństwa do Death Note, szczególnie w części pierwszej. Jednak potrzebuję czegoś na rozweselenie teraz, polecicie coś?;)
@Down
:< no bo smutne było...
Co nie zmienia faktu, ze sam pomysł zakończenia serii niezły, choć przewidywalny :P
Code Geas zaliczony. Anime świetne. Widać liczne podobieństwa do Death Note, szczególnie w części pierwszej. Jednak potrzebuję czegoś na rozweselenie teraz, polecicie coś?;)
wiedziałem ześ jest gej... rekinie...
kannagi?
200STR!!! MÓJ POST!!!!!!!
Serious Sam
02-12-2008, 21:59
@Nari
Dobrze, jak tam chcesz. Myślę, że możemy zakończyć rozmowy na temat School Days.
@topic
12 Grudnia do 5 Stycznia brat i siostra wjeżdżają, także będę miał wolny komputer.Tylko szkoła i inne sprawy wchodzą przeszkodzą mi w oglądaniu anime i czytaniu mangi : P Lista anime, które chcę obejrzeć, jest na profulu anime planet (http://www.anime-planet.com/users/Samkunn/anime/wanttowatch), ciekawe, czy zdążę ; P
11 ep ZnT: Futatsuki no Kishi - Mam już powoli dość tej Siesty, irytuje mnie niemilosiernie.. no ale moze wszystko potoczy sie po mojej mysli.. ; )
wiedziałem ześ jest gej... rekinie...
kannagi?
200STR!!! MÓJ POST!!!!!!!
Ja pierdziele, cały tydzień się czaiłem, a tu brat chory i brak dostępu do neta :s
@top
Skoczyłem Hellsinga. IMHO zarąbiste.
ja jestem na 4 tomie mangi,i jest zaje... na razie kasy niemam bo na mokon oszczędzam TT
Ja skończyłem dziś czytać Akumetsu i... czekam na następne chaptery. Teraz sie zabrać za FMP do końca a później Green Green ;p
To w końcu 200 strona tego tematu, trzeba to jakoś uczcić
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/Newyear_anime_.jpg
(Liczą się dobre intencje :))
Nie wybaczę wam, że mnie uprzedziliście <foch>
@Sam
Co to za wujek, który myli imiona swoich bratanków?
nie fochuj sie.... kupie ci wazelinke ze vasudanin nie mówił już ze ci kiepsko idzie ok? xD
chodźmy zjeść imprezowy tort! (ona go upiecze)
http://img219.imageshack.us/img219/9997/10gb5.jpg
A pózniej wieczorna zabawa z...
http://img211.imageshack.us/img211/7696/wallpaperlouisebyluchilnp6.png (http://imageshack.us)
http://img211.imageshack.us/img211/wallpaperlouisebyluchilnp6.png/1/w600.png (http://g.imageshack.us/img211/wallpaperlouisebyluchilnp6.png/1/)
@Up
Jak kto lubi... Takie deski :D Z desek juz Shana jest fajniejsza.
@Topic
8 ep C;H, 8 ep efa i 9 ep Clannada obejrzane - nie narzekam, ale Chaos;HEAd to Chaos;HEAd...
@Rekin
Na rozweselenie? Seria OVA - Kyou no go no ni!
@UP
Zdecydowanie wole Kirche :D
http://img384.imageshack.us/img384/3207/a480793bca7170fullyp4.jpg (http://imageshack.us)
http://img384.imageshack.us/img384/a480793bca7170fullyp4.jpg/1/w450.png (http://g.imageshack.us/img384/a480793bca7170fullyp4.jpg/1/)
@Koszyk
Horo FTW!
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/M%20and%20A/taki_horo_original.jpg
Quezacoatl
03-12-2008, 01:55
Gdzie otaku offtopują tam Tompiora nie ma.
Poza tym macie kiepskie gusta. (http://img529.imageshack.us/img529/223/negimamegamimagazinevolyl0.jpg)
@Up
Pedofil!!!11!1!1!!! No wiesz co...
Serious Sam
03-12-2008, 09:35
@up
No co ...
@
Fuko najlepsza ; P
zboki jedne i to bez gustu!,tylko furry,loli dajecie...
to jest coś idealnego prezent dla kogos kto napsiał 1 post na 200 str.!! XDDD
http://img54.imageshack.us/img54/7913/10064153aun1.jpg
albo
Corgar Frizz
03-12-2008, 10:08
Japońskie atomówki? To popatrzcie co zrobił pewien gościu z Filipin (thx Que) ;p
http://images49.fotosik.pl/37/ce824e4912b849d1.jpg (www.fotosik.pl)
@otakuma.... z tego co pamiętam to najdłuższego posta napisałęm ja ;p Kiedy? Albo jak mi zdrowo słoneczko przygrzało i rozpoczęłem Flamewara z Illyą (co prawda miałem poparcie kilku osób, ale ciiii) nie pamiętam czy wtedy napisałem rekordowo długiego posta, ale napewno jednego z najgłupszych. I jeszcze moje posty z okolic 10-60 strony kiedy starałem się pisać jak najbardziej obszernie. W każdym rayzie jestem pewien że napisałem posta troszkę dłuższego niż Illya. Ale nevermind....
Illya wracaj do tematu.... onegai ;p
@Rayza
Taaaak! C.C jest najlepsza.... a nie deski albo dzieci! C.C dla wszystkich. Kawaii!
A tymczasem Rayza jest Kawai! =)
A prezent... osoby które napisały więcej niż 1/9 tematu niestety do nagrody się nia nadają.... Więc swoim spramerskim zachowaniem zabrałeś komuś piękną C.C.... Mogłeś mi napisać na gg, to bym napisał tego posta. A C.C jakoś byśmy się podzielili ;p
PS.Co tam pierwszy post na 200 stronie ;p Liczy się kto zrobi 4000 posta xD. A to będe ja.
I teraz będe czekał aż ktoś 2 posty napisze -.-''
PS2. Yay! Napisy do 7 i 8 epa Chaos;HEAd już są xD Wreszcie się dowiem co postacie mówiły, bo po japońsku to ja niewiele rozumiem;p
Akcja troszkę się rozwineła... tzn tak mi się wydaje, bo 7 i 8 widziałem tylko w czysto japońskiej wersji ;p Więc z dialogów praktycznie nie zrozumiałem nic... Ale walka była fajna, a czarny Di-Sword jest niesamowity. Tylko jak oni mogą wywijać bronią takich rozmiarów? I jeszcze nie raniąc siebie przypadkiem..
@Down... ilość nie znaczy jakość.... muahahaha. Co z tego że masz 3 razy więcej postów, jeśli ja pisze 4 razy dłuższe posty niż ty? Objętościowo wygrywam ja. Zapamiętaj to na przyszłość: "Długi i cienki wcale nie jest lepszy od krótkiego i grubego...." Tylko nie interpretuj tego tu na forum.
Nipah!
Corgar Frizz
e tam , jam jest władca tentacli twój! i 1# spammer! mnie sie należy nagroda za ten wysiłek! A c.c jest moja...ONLY MINE!!!!!
idobrze bo to jam jest król tego tematu!
a właśnie.. Po obejrzeniu ZnT mam zamiar zabrać się za GANTZ. Po przeczytaniu recenzji, i "o co w tym cho", bardzo zaciekawiła mnie ta seria, ale słyszałem wiele negatywnych opinii ; > Oglądał ktoś?
Corgar Frizz
03-12-2008, 11:06
4000 post! xD
I co Rayza-chan? Kto teraz jest panem xD
Właśnie Death Note'a kończe ;p Chory jestem to obejrzę parę epków więcej xD
Nipah!
Corgar Frizz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.