Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Używam Frajer Foxa. Jesli baaaardzo cie gryza moje bledy, to nie zmuszaj sie do czytania moich postow i tyle.
Bez fochów proszę, ten błąd jest naprawdę straszny, mnie też ukuł w oko lecz powstrzymałem się od komentarza, tylko dlatego, że sam nie jestem mistrzem ortografii.
NIEEEE! TO NIEMOŻLIWE! BŁAGAM! TYLKO NIE TO! Niestety jednak to. Nie do końca to łapię, ale niechcący rozprawiłem się z Full Metal Panic! w 5 dni. To jest naprawdę wredne.To pewnie przez to zakrzywienie czasoprzestrzeni. No nic, trza jakoś żyć.
FMP
Ten mini wywód co wyżej napisałem chyba jakoś obrazuje, że ta seria mi się spodobała, szczególnie Fumoffu!, choć TSR niewiele mu ustępuje, a IMO w pierwszej części był najlepszy opening i ending. Jedyne czego żałuję to to, że twórcy nie zrobili trzech serii po 24.
Co do problematyki, to nawet nie chciało mi się zwracać na nią z grubsza uwagi- mam mały uraz co do interpretacji problematyki z wierszów barokowych.
Postacie zostały bardzo fajnie wymyślone, szczególnie Gaul i Gates- uwielbiam psycholi w anime :P
A ja się zabrałem za tasiemca w starym stylu, Rurouni Kenshin. Kreska wiecznie żywa, czysty klasyk :). Jeszcze 90 epów samurajów! xD
NIEEEE! TO NIEMOŻLIWE! BŁAGAM! TYLKO NIE TO! Niestety jednak to. Nie do końca to łapię, ale niechcący rozprawiłem się z Full Metal Panic! w 5 dni. To jest naprawdę wredne.To pewnie przez to zakrzywienie czasoprzestrzeni. No nic, trza jakoś żyć.
Ja tez placze bo w 3 dni CG dwie serie przelecialem, i jest mi smutno ze za szybko ;/
@edit
mam nadzieje ze to tylko chodzi o mange
http://www.ggkthx.org/2009/12/07/new-code-geass-manga/
Bo jak Lulusza w r3 nie bedzie to bedzie mass suicide ;<
@Milano
Leluch is alive!
http://anime.com.pl/01_86,gallery,view,43980.html
Kto z forumowiczów na powyższym zdjęciu znajdzie Kumę ma ode mnie czteropak czegoś fajnego (nie, Frizz, Ty nie)!
Pacz_knight
30-01-2010, 09:04
A ja się zabrałem za tasiemca w starym stylu, Rurouni Kenshin. Kreska wiecznie żywa, czysty klasyk :). Jeszcze 90 epów samurajów! xD
Oooooj, tak. Tak jak juz wspominalem kilka stron wczesniej, seria godna podziwu.
Jako iz jest to juz klasyk, bardziej przypadla mi do gustu manga (anime przerwalem w polowie).
Polecam serie kazdemu, kto uwielbia samurajow za czasow feudalnej Japonii. ;)
Btw.
Niewiem co ja ostatnio mam z tymi mangami. Zero animcow, only manga. ;<
Przy okazji mam dylemat, bo zassało się przez noc Darker then black w wersji z bluraya(13.5 GB,720p) xD I niech mi ktoś powie że na neo się nie da...
Przy okazji mam dylemat, bo zassało się przez noc Darker then black w wersji z bluraya(13.5 GB,720p) xD I niech mi ktoś powie że na neo się nie da...
Da się. Tyle że ja tygodniami ściągam wersje blu-ray ;P. No ale mi to w miarę odpowiada, bo ostatnio nie przekraczam tempa 2-3 odcinków na dzień.
@Melancholy~ ep. 1
Czy tylko ja siedziałem z otwartą gębą, i zastanawiałem się o co w tym odcinku chodzi?? Bo ten odcinek był dziwny.
sphinx123
30-01-2010, 18:33
@Melancholy~ ep. 1
Czy tylko ja siedziałem z otwartą gębą, i zastanawiałem się o co w tym odcinku chodzi?? Bo ten odcinek był dziwny.
Ja też. W sumie seria tak mnie wciągnęła że aż obejrzałem 3 epy... ;]
Chłopaki uważajcie, bo krytykowanie tutaj tej serii nie należy do bezpiecznych rzeczy :P
edit:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Haruhism
Ktoś tu próbuje obrazić moją boginię?
Wy... Haruhi jest Boginią! A wy nie rozumiecie tego anime, gdyż jesteście zbyt młodzi by to zrozumieć!
Canaan 5 ep - Mam nadzieje, że zrobią jakiś wykoks pod koniec, bo na razie to takie średnie.
Pacz_knight
30-01-2010, 21:17
Jaka znowu bogini!? To zwykla smiertelniczka...
Jedynym slusznym bostwem jest nasz Kira-sama!
HAILL KIRA!!! :cup:
@D.GM
Omg, ta manga ma swoje wzloty i upadki... >.>
http://www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v1970074495x72Bfk
k
thx
bye
umarlem i trafilem do nieba
Corgar Frizz
30-01-2010, 22:18
Niektórzy są zbyt ograniczeni by zrozumieć ogrom Haruhi. Nie dociera do nich mądrość od naszej jedynej boginii, Haruhi!
Powiadam wam, jeśli nie nawrócicie się na jedyną prawdziwą wiarę i nie zaczniecie czynić pokutę za wasze grzechy... JEDYNYM CO WAS SPOTKA JEST TENTACL W DUPE!
Rayza, Grocix, zacznijcie rytuał przyzwania. Czas nawrócić kilku niewiernych.
Nippah~!
Corgar Frizz
http://www.veoh.com/browse/videos/category/anime/watch/v1970074495x72Bfk
k
thx
bye
umarlem i trafilem do nieba
nie mow ze obejrzales to online i jeszcze po japonsku ;/ Bee ,niedobry tompior, musisz isc do kąta za to..
Gimme me jakies anime pelne akcji zebym sie nie nudzil plx...
horror tez moze byc tak btw mowiac
nie mow ze obejrzales to online i jeszcze po japonsku ;/ Bee ,niedobry tompior, musisz isc do kąta za to..
Gimme me jakies anime pelne akcji zebym sie nie nudzil plx...
horror tez moze byc tak btw mowiac
Download button plx?
Corgar Frizz
30-01-2010, 22:49
@Milano
Macross Frontier obejrzyj, świetne mecha. Po prostu cud, miód i orzeszki. Jedna z moich najulubieńszych serii.
Nippah~!
Corgar Frizz
@Melancholy~ po 3 epach:
Anime rozbraja. B) Króliczki!! Owned. :D
VibulZiom
30-01-2010, 23:32
@fejtstejnajt
Czekam na subki eng chociaż :P
@Haruhi
Czy to jest warte oglądania? Chcę sobie zacząć niedługo ;] Czy mam się spodziewać cukierkowej grafiki ala Lucky Star? :D
Na koniec napiszę tylko że zazdrośćcie mi sygnaturki... Robiona w najbardziej profesjonalnym programie "paint". Fotoszop capi...
@edit
Czasem się nie wyświetla ta sygnaturka :/ Nie wiem co jest grane...
Oglądanie Lucky Stara drugi raz nie robi problemu - Jedna z moich ulubionych serii
Niedługo 666 strona tematu :D Teoria Rydzyka się potwierdzi? - Anime dziełem szatana (<szatański rechot>) Btw. Pozdro z Torunia
Kto śmiał obrażać Jedyną Boginię? Tentacle na niego!
@fejtstejnajt
@Haruhi
Czy to jest warte oglądania? Chcę sobie zacząć niedługo ;] Czy mam się spodziewać cukierkowej grafiki ala Lucky Star? :D
Na koniec napiszę tylko że zazdrośćcie mi sygnaturki... Robiona w najbardziej profesjonalnym programie "paint". Fotoszop capi...
Kiedyś słyszałem, że LS miał być reklamą Haruhi, ale nie wiem ile w tym prawdy.
@fejtstejnajt
@Haruhi
Jeśli obejrzałeś Lucky Star przed Haruhi nie zrozumiałeś sporej ilości gagów :P Czyli oglądanie LS od nowa masz w kieszeni :P
pierw naucz sie wklejac sygnaturke jako obrazek, a wtedy mozesz sie chwalic.
Nie ma takiego bicia, koniec imprezy dobranoc.
@edit
widze ze juz zmieniles...
Czas zakonczyc CG i zaczac sciagac macrossa. Mam nadzieje ze nie zawiode sie
pierw naucz sie wklejac sygnaturke jako obrazek, a wtedy mozesz sie chwalic.
Nie ma takiego bicia, koniec imprezy dobranoc.
@edit
widze ze juz zmieniles...
Czas zakonczyc CG i zaczac sciagac macrossa. Mam nadzieje ze nie zawiode sie
Na macrossie? Na pewno nie. Ściągaj w blu-ray od razu ;-). Warto chociażby dla walk w kosmosie.
moj komp nie udzwignie blu reja ;/ Wiec poki co rezygnuje ztej serii, gdyz w avi tez nie znalazlem, a anime tera to tylko na dvd ogladam bo fajnie. No ale sciagam ttgl, bo widzialem ze w swoim czasie duzo z was chwalilo ta serie
MORNING FLAMEWAR TIME!...
...albo nie... ; )
@up
Albo tak!
Haruhi ss...
""Co sie tu dzieje? Synek,Synek no , niema ttcl,bo jak cie pier... to cie az krew zaleje. koniec imprezy. ""
xDD
@animu
sciągnołem 2 odc Taless of Abyss,ciekawe czy bedzie ciekawe : p
""Co sie tu dzieje? Synek,Synek no , niema ttcl,bo jak cie pier... to cie az krew zaleje. koniec imprezy. ""
xDD
@animu
sciągnołem 2 odc Taless of Abyss,ciekawe czy bedzie ciekawe : p
Mi się podobało, ale, o ile dobrze pamiętam, Groci nie ;). Openning rox.
VibulZiom
31-01-2010, 15:06
Inaczej powinno być :P
"Synek, synek! Bo jak ja Cię pier****ę, to się tentaclami nakryjesz! Koniec imprezy!"
Oglądał ktoś Hanaukyo Maid Team? Po pierwszym epie prawie wyssało mi mózg...
Inaczej powinno być :P
"Synek, synek! Bo jak ja Cię pier****ę, to się tentaclami nakryjesz! Koniec imprezy!"
To nie jest temat do tego, żebyście się chwalili znajomością cytatów sław internetu ;)
@down
Hahahahaha, dobre :D
Pacz_knight
31-01-2010, 17:13
@up
No, ale osiemnastka... :confused:
@edit
Zostawiam narazie Shakugan no Shana i ogladam raz jeszcze TTGL (Yooookoooo ;3).
@up
No, ale osiemnastka... :confused:
@edit
Zostawiam narazie Shakugan no Shana i ogladam raz jeszcze TTGL (Yooookoooo ;3).
Na, ale Haruhi...
a ja sciagam dante's inferno, moze byc ciekawe gdyz ten film jest tworcow takich anime jak ergo proxy, blood itd...
@Melancholy~ ep. 4
Heh, każda kolejna postać jest wysłannikiem kogo innego. :) Tylko ten Kyon jest normalny. :)
aa nie wiem co ogladac ;/ mam 3 tytuly i nie wiem co wybrac, moze wy mi pomozecie ktore wybrac :
Gilgamesh, persona trinity soul, lub trinity blood
Trinnity Blood jest całkiem dobre. Mimo że charakter głównego bohatera to kopia Vasha z Triguna, to serie ogląda się całkiem przyjemnie.
Pan i Wladca
01-02-2010, 22:42
Przyszłość Naruciaka, wywiad z Kishimoto (najważniejsze info). Uwaga można uznać to za spoil :>
- Sakura zachowuje się trochę wyniośle względem Naruto. Będzie od teraz nieco ważniejszą postacią.
- Sasuke staje się coraz bardziej zły, jego walka z Naruto będzie prawdopodobnie ostatnim wydarzeniem w mandze.
- Naruto będzie walczył z Sasuke i jakimś cudem uda mu się go nawrócić.
- Jeśli Naruto zostanie Hokage, będzie to prawdopodobnie jedno z ostatnich wydarzeń mangi.
- Shikamaru prawdopodobnie skończy jak jego ojciec.
- Naruto nie będzie miał nikogo, komu mógłby się zwierzyć więc najprawdopodobniej Shikamaru zostanie jego powiernikiem.
- Walka Sasuke z Danzo zadecyduje o jego dalszych losach (Sasuke). Kishimoto twierdzi, że będzie to coś wielkiego. Sakura naprawdę kocha Sasuke.
- rok 2010 będzie rokiem Kakashiego.
Przez cały miesiąc dane nam będzie oglądać nowe odcinki. Niestety niedawno rozpoczęły się fillery. Jest szansa, że zostaną zakończone już w kwietniu, kiedy powinien pojawić się nowy opening i ending.
widze ze oprocz bleach to i o narutardzie sie zapomni jak do kwietnia tez maja fillahy
- rok 2010 będzie rokiem Kakashiego.W 2009 też miały być jakieś "zawirowania" z nim, a jedynie umarł, porozmawiał z ojcem i się wskrzesił ; d. Jeśli jednak serio ma coś się stać to: danzo ded, hokage kakasz, nic ciekawszego pewnie nie są w stanie wymyślić.
+ Polećcie, jakaś krotką komedie, bez romansów, ecchi i innych pierdół.
komedia bez romansu, hmm nawet nie pamietam zebym cos takiego widzial, no ale ostatnia komedie czy tam romans ogladalem z rok temu?
W 2009 też miały być jakieś "zawirowania" z nim, a jedynie umarł, porozmawiał z ojcem i się wskrzesił ; d. Jeśli jednak serio ma coś się stać to: danzo ded, hokage kakasz, nic ciekawszego pewnie nie są w stanie wymyślić.
+ Polećcie, jakaś krotką komedie, bez romansów, ecchi i innych pierdół.
Seto no Hanayome 20-kilka odc.
Przyszłość Naruciaka, wywiad z Kishimoto (najważniejsze info). Uwaga można uznać to za spoil :>
- Sakura zachowuje się trochę wyniośle względem Naruto. Będzie od teraz nieco ważniejszą postacią.
- Sasuke staje się coraz bardziej zły, jego walka z Naruto będzie prawdopodobnie ostatnim wydarzeniem w mandze.
- Naruto będzie walczył z Sasuke i jakimś cudem uda mu się go nawrócić.
- Jeśli Naruto zostanie Hokage, będzie to prawdopodobnie jedno z ostatnich wydarzeń mangi.
- Shikamaru prawdopodobnie skończy jak jego ojciec.
- Naruto nie będzie miał nikogo, komu mógłby się zwierzyć więc najprawdopodobniej Shikamaru zostanie jego powiernikiem.
- Walka Sasuke z Danzo zadecyduje o jego dalszych losach (Sasuke). Kishimoto twierdzi, że będzie to coś wielkiego. Sakura naprawdę kocha Sasuke.
- rok 2010 będzie rokiem Kakashiego.
Czyli większość spokojnie do przewidzenia. Co prawda tego tekstu z Shikamaru za bardzo nie rozumiem, ale anyway, Kishi raczej zaskakuje w szegółach(vide ostatni chapter), a nie w ogólnym kierunku w jakim toczy się fabuła.
Pacz_knight
02-02-2010, 16:05
W 2009 też miały być jakieś "zawirowania" z nim, a jedynie umarł, porozmawiał z ojcem i się wskrzesił ; d. Jeśli jednak serio ma coś się stać to: danzo ded, hokage kakasz, nic ciekawszego pewnie nie są w stanie wymyślić.
Pewnie zobaczymy prawdziwa twarz Kakashiego! ^^"
Pewnie zobaczymy prawdziwa twarz Kakashiego! ^^"
Chciałbyś :P
Pan i Wladca
02-02-2010, 22:35
Co mi zastąpi Clannad'a? Coś w tym samym stylu. Kanon'a widziałem.
@down
dzięki, lookne
Air?
Nie ogladalem, ale slyszalem, ze tez cos w ten desen :P
Air?
Nie ogladalem, ale slyszalem, ze tez cos w ten desen :P
Jestem świerzo po Air, powiem tyle - ciekawie, jednak wzbudziłby większe uznanie gdybym obejrzał go przed Kanonem, co nie zmienia faktu, że też jest wielkim dziełem ;p .
Air to jedno z moich ulubionych anime. Sam nie wiem dlaczego, ale je lubie ;-).
Ponadto możesz oblookać solę. I efy ofc.
Dorzuć jeszcze True tears, Myself; Yourself, ew. Toradora(ciut inne, ale w sumie też haremiak ;))
@up
Sola? Chodzi o Hanbun no tsuki ga noboru sora? Tez warte polecenia, choc nie w klimacie clannada.
Ja biorę się n TTGL. Po 9 odc. seria na tyle mnie wciągnęła, że nawet ją dokończę ;]
O.0 ale szatańska strona :P
mnie ttgl nie wciagnelo, po 2 odcinkach stwierdzilem ze yoko fajna, kreska fajna, mechy brzydkie, humor zly bo za duzo ;/
Dorzuć jeszcze True tears, Myself; Yourself, ew. Toradora(ciut inne, ale w sumie też haremiak ;))
@up
Sola? Chodzi o Hanbun no tsuki ga noboru sora? Tez warte polecenia, choc nie w klimacie clannada.
Chodzi o sola. "Sola". :)
@Haruhi ep. 6-8
Przy którymś z tych epizodów rotflnąłem o 540 stopni. Tylko już nie pamiętam przy którym.
Chodzi o sola. "Sola". :)
O. Byłem przekonany że to skrót. Ściągne sobie i obczaje :)
@Naruto manga
Danzou okazuje się nie być aż takim badassem za jakiego go miałem. Nawet fajna retrospekcja. Reszta wyjątkowo schematyczna.
Naruto
Buhaha ale sobie kawał tłumacz zrobił:
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/Beztytuu-7.jpg
No mam nadzieję, że naruto skończy się w przeciągu najbliższych 50-100 chapterów. Punkt kulminacyjny się nieuchronnie zbliża i jakiekolwiek próby jego przeciągania skończą się tragicznie dla mangi.
To Naruto w ogóle ma się skończyć? ;)
@up:
No raczej ma xD
Panie i panowie czas na poważne ogłoszenie.
W marcu tego roku (dokładnie 19) wraz z Grocixem lecimy do japonii na 16 dni ^^
Fotorelacja pojawi się na forum. Jak gro skombinuje kamerę to może videorelacja (fajnie by było).
No to żem się pochwalił ^^
Pacz_knight
04-02-2010, 15:42
@up
A, to juz slyszalem. Zycze powodzenia i licze na jakis upominek w postaci kawaii figurki do mojej kolekcji (joke xd).
@Naróto
Calkiem ciekawy chapter, a zwlaszcza jego poczatek.
No to teraz czekamy na Naruto vs Sasuke i to co wykombinuje Sakurcia.
@Bleach 391
Fajna scena, ale zapewne zaraz się dowiemy, że Aizuś ma jakąś imba technike w zanadrzu i tak łatwo zabić się nie da. Chyba : D
@up:
No raczej ma xD
Panie i panowie czas na poważne ogłoszenie.
W marcu tego roku (dokładnie 19) wraz z Grocixem lecimy do japonii na 16 dni ^^
Fotorelacja pojawi się na forum. Jak gro skombinuje kamerę to może videorelacja (fajnie by było).
No to żem się pochwalił ^^
Też mi ogłoszenie, Grocuś już chyba każdemu to na gg ogłosił, przynajmniej każdemu, do kogo gg ma :P
Niezły agent z niego >.>
Nigdy mu żadnej tajemnicy nie powiem. On jest gorzej jak kobieta!
@eerion
Tak, tak, a kto się ma do Ciebie w nocy przytulać? ;) Wiesz, "under Osaka sun"!
Żebym ja cię nie przytulił.
Mój Grizzly Hug jest restekpowany w całym otoczeniu :D
Żebyś nie musiał go poznawać ^^
Życzę miłej podróży Gro i Eerion. :)
@top
W końcu muszę Melancholy skończyć, bo już się Ergo Proxy włączyć, bądź Chobits. :)
@UP
Jak Ergo proxy obczaisz to daj znać co sądzisz ;d
@Naruto shi~
dalej tam sa fillery? Bo skonczylem na odc 143...
Da. I raczej troche tych fillerów będzie. A Ergo Proxy jest bardzo zacne, chodź zagmatwane koszmarnie.
Zwrócił ktoś uwagę którą strone mamy?
VibulZiom
04-02-2010, 23:52
@up
Tak, trąbiłem o tym z stronę, dwie temu :P
Mimo że to offtop, nie odpuszczę szansy wypowiedzenia się na szatańskiej stronie :D
@edit
Fail, nie udało się :(
Yuri_Hyuga
05-02-2010, 00:33
/,/...,///.,.////.,,,.//,
Corgar Frizz
05-02-2010, 00:39
Za 35h zaczyna się Pacon! Całkiem miło, jedynym problemem jest to że w Warszawie będę o 5 rano. Chyba że zmuszę ojca do wstania o 3 w nocy i pojądę późniejszym pociągiem... Sam w to nie wierzę.
Swoją drogą ktoś pisał że pojawi się na Paconie, miło by było wiedzieć kto^^ Co prawda spotkanie z duetem Rayza x Frizz może być dość ryzykowne, zwłaszcza dla tylnych części ciała... Ale w kupie raźniej, nie?
Nippah~!
Corgar Frizz
U mnie 334 strona :P
Anyway, odwiedziny w najwiekszej wsi Polski to niespecjalny powod do dumy :P
U mnie 334 strona :P
Anyway, odwiedziny w najwiekszej wsi Polski to niespecjalny powod do dumy :P
czemu?
to idealna okazja do sprawdzenia swojej głowy,wytzymałośći psychicznej,i stanu zdrowia psych. ^^
@Yuri
ocb z tym zdjeciem Oo"?
Zwrócił ktoś uwagę którą strone mamy?
Ja uwieńczyłem moją uwagę w pierwszym poscie na tejże pięknej stronie :P
@Yuri
ocb z tym zdjeciem Oo"?
Pewnie o "beatrice" chodzi, pewnie jakas postac z anime, nie?:D
Beatrice to przypadkiem nie z Umineko~~?:D
Na dole jest też napisane "Nadia" - było takie anime.
Tylko... I Nadia i Beatrice to normalne imiona. Nie wiem czym się tutaj podniecać >.>
Yuri_Hyuga
05-02-2010, 19:14
./,/,./,/,./,/,./,/,.,/,/./,/,./,
@Haruhi
Seria coraz bardziej mnie zadziwia. :) Te zdjęcia. ;) Bądź postać z przyszłości. ;) Naprawdę fajne. :)
Quezacoatl
06-02-2010, 01:46
http://www.youtube.com/watch?v=240Vq6tIxio
Faaaajne...
#up
Widziałem, fajnie (:
HEJ HO, NA PACON BY SIĘ SZŁO.
Niedługo igrzyska w Vancouver. A oto maskotki:
http://demotywatory.pl/903443/Maskotki
Niedługo igrzyska w Vancouver. A oto maskotki:
http://demotywatory.pl/903443/Maskotki
:D niezły fake, kocham ludzi którzy to wymyślają.
:D niezły fake, kocham ludzi którzy to wymyślają.
Z tym, ze ten artykul sie na serio pojawil w gazecie :P
@Quezacoatl: http://www.youtube.com/watch?v=7moDjKOBnDw Tutaj masz skrypt :D
Rly? Z pedobear'em? xDD Ja bym raczej powiedział, że to bardzo udane dzieło photoshopa
I po TTGL
Trzeba przyznać, że ta seria mimo swojej prostoty jest bardzo zawiła.
Niestety muszę przyznać, że pierwsze 16 odcinków są lepsze niż reszta- tam już za dużo wszystkiego było, a walki nie te same co w pierwszej części.
Wbrew temu cała seria zasługuje na uznanie, choćby dlatego, że autor nie patyczkował się i zabijał nie tylko tych złych (chociaż śmierć Kaminy troszkę za szybko nastąpiła- to moja ulubiona postać. Dodam też, że seria posiada świetną ścieżkę dźwiękową.
Btw. wie ktoś skąd można dorwać ścieżkę dźwiękową z TTGL?
VibulZiom
06-02-2010, 22:01
Rly? Z pedobear'em? xDD Ja bym raczej powiedział, że to bardzo udane dzieło photoshopa
Propo pedobear'a i innych memów, warto wspomnieć że Rick Astley ma dziś urodziny :D
Dziś szukałem jakiegoś fajnego ecchi na krótką metę - Obczaiłem Girls Bravo (liche, po 1 odcinku miałem dość), jakieś z srebrnowłosą kolesiówą i Stevenem Segalem na początku (nie pamiętam nawet tytułu) i coś na literkę A, gdzie babka spotyka się z swoją nieodwzajemnioną miłością po 5 latach okazuje się być pervertem -.- (Wszystkie po pierwszym odcinku właściwie odrzucone...)
Trudno dziś o dobre ecchi - Jeśli nie harem, to naciągana fabuła...
@Up
Też ostatnio szukałem. Rezultat? Obejrzałem kilka haremówek i kilka gniotów po czym stwierdziłem, że mam już dość.
@Topic
Wracam po banie. ;d
W czasie banicji kilka serii sobie obejrzałem, lecz aktualnie mam zastój. Głównie przez napisy. Też tak macie, że każde napisy do anime musicie sami edytować? Wkurza mnie to strasznie, szczególnie, że mam Wina7 i nic mi nie chce chodzić (patrz SubEdit).
Shuffle!:
Huh! Trochę się rozpisałem. O innych anime napiszę wkrótce. Zamieszczam w znaczniku , na wypadek, gdyby ktoś nie oglądał.
Milutki harem. Fajna kreska + oklepana fabuła + oryginalne pomysły. Warte obejrzenia w wolnej chwili, mimo drażniących niedociągnięć fabularnych (oglądałem jakiś czas temu, więc nie potrafię dokładnie określić).
Szczerze, nie zdziwiło mnie, że ta seria była tworzona na podstawie gry hentai. Mimo iż występuje tu kilka fajnych gagów, nie mogę nazwać tego ecchi, ponieważ zwyczajnie jest tego za mało.
Postaci same w sobie bardzo ładnie narysowane (jak i całe anime), lecz zbyt "głupiutkie", często nie zauważają rzeczy oczywistych itp. Dobre jest jednak to, że autor skupił się nie tylko na wyglądzie postaci ale jeszcze na ich uczuciach! Chwała mu za to, bo gdyby nie to, postacie mogłyby być obrazkami .JPG (ew. .gif ^^) które byłyby dodatkiem do tła z anime.
http://tinypic.com/ip5cmr.gif
Kolejnym minusem jest straszliwie oklepana fabuła (jest sobie gostek, przybywa kilka dziewczyn, a on musi wybrać 1 z nich). Nie podobało mi się również zakończenie. Liczyłem na coś efektownego i drastycznego. Czegoś co by mi zostało w pamięci. CZEGOŚ! A nie pitu pitu wszystko fajnie się skończyło, każdy się cieszy.
(Tutaj pojawia się moja koncepcja końca [zagląda do spisu imion]):
[hide]Po wybraniu (a może nawet przed?), Asa'y (nie znam się na tych końcówkach imion dodawanych w japonii), przez Rin'a, Kaede wpada w głęboką deprechę. Gdy słyszy o ich planach ślubu, niszczy meble w domu i popełnia samobójstwo (Yeah!). Przy ostatniej scenie, Rin w celu zmuszenia Asy do użycia magii podcina sobie żyły, a ta ratuje go kosztem swojego życia. Córki boga i demona, odczuwają obrzydzenie do Rina. Bohater zostaje sam. Piękne zakończenie, nie sądzisz?
P.s. Postacie są tak dobrze wykonane, że aż sam nie mogłem zdecydować się która jest ładniejsza. Ostatecznie (dzięki scenie gdzie wkłada sobie rękę Rina pod spódniczkę) wygrywa Sia.
Samo anime nie jest złe (@up za bardzo skupiłem się na wadach niż zaletach), więc jeśli akurat nie masz co robić, a lubisz tego typu haremy, zabieraj się za oglądanie!
Co do Shuffle! Memories po pierwszych 2 odcinkach zdecydowałem się nie oglądać. Zbyt przypominało 1 część. Może ktoś poda argumenty które mnie nawrócą?
Dziś szukałem jakiegoś fajnego ecchi na krótką metę - Obczaiłem Girls Bravo (liche, po 1 odcinku miałem dość), jakieś z srebrnowłosą kolesiówą i Stevenem Segalem na początku (nie pamiętam nawet tytułu) i coś na literkę A, gdzie babka spotyka się z swoją nieodwzajemnioną miłością po 5 latach okazuje się być pervertem -.- (Wszystkie po pierwszym odcinku właściwie odrzucone...)
@Up
Też ostatnio szukałem. Rezultat? Obejrzałem kilka haremówek i kilka gniotów po czym stwierdziłem, że mam już dość.
Nyan Koi sobie obejrzyjcie.
@Topic
Wracam po banie. ;d
W czasie banicji kilka serii sobie obejrzałem, lecz aktualnie mam zastój. Głównie przez napisy. Też tak macie, że każde napisy do anime musicie sami edytować? Wkurza mnie to strasznie, szczególnie, że mam Wina7 i nic mi nie chce chodzić (patrz SubEdit).
Mam siódemke, tylko zamiast jakiegoś crapu mam CCCP codec pack a w nim media player classic home cinema.
I wszystko mi śmiga jak złoto ^^
Nyan Koi sobie obejrzyjcie.
No zobacze ;)
Mam siódemke, tylko zamiast jakiegoś crapu mam CCCP codec pack a w nim media player classic home cinema.
Ja tak samo, Subedit jest mi potrzebny, jak sama nazwa wskazuje, do edycji napisów.
Wygląda na to, że muszę się przenieść na "Online".
VibulZiom
07-02-2010, 11:05
Aegisub - Świetny program jeśli chodzi o suby... Używam go gdy mi się zlewają z hardsubami albo jest zły timing.
Też używam zamiast Aegisub ale nie działają mi tam polskie znaki co jest bardzo irytujące. (konieczność poprawiania wszystkiego w paincie) http://forums.animesuki.com/images/as.global/smilies/eyespin.gif
Jak nie działają? Jak działają. Mam SubEdit'a od dobrych 2-3 lat i nigdy nie napotkałem tego typu problemów. Może nie masz pobranych odpowiednich czcionek lub jest złe kodowanie napisów.
mam CCCP codec pack a w nim media player classic home cinema.
Bo kazdy pro ma CCCP + MPC.
Tutaj tylko pojawia sie pytanie - czy media player classic i media player classic - home cinema to to samo? :D
Aszz... Tak to jest jak się pisze szybko. Miałem na myśli Aegisub, a nie SubEdita.
Tak a propos CCCP to po polsku ZSRR xD Już wiadomo czemu nie działa poprawnie ;p
Akurat tu się mylisz, bo działa świetnie.
Tak a propos CCCP to po polsku ZSRR xD
Dzięki, że mnie uświadomiłeś 0.0
Odkryłeś największą tajemnicę internetu!
@CCCP: Co do jego działania, to chyba nie można mieć zastrzeżeń. Cud, miód i orzeszki :D
Anime z polskimi napisami? Fuj, ble, ohyda.
A poza tym KMP rządzi ;).
Akurat tu się mylisz, bo działa świetnie.
Każdy się myli :P
HA! Jeszcze 20% i mam całe 3 serie FMP na dysku. :) Jak ja się cieszę. :) I to jeszcze w świetnej rozdzielczości. B) Jeszcze raz dzięki Juzefek! :P
@top
Mam nadzieję dzisiaj skończyć Haruhi, a jak nie dzisiaj, to jutro rano to się zrobi. ;) A później Ergo, Chobits i FMP. ^.^
@edit
Chyba sobie kolejny dysk kupie o pojemności 1TB żeby na animce było. I inne filmy. ;) Bo mi dysku zaczyna brakować. :P
A ja usuwam całą swoją kolekcję ^^. Napisy przekroczyły limit mojej cierpliwości. Robię formata, zachowam sobie tylko to czego nie obejrzałem i kilka z dobrą jakością, a wtedy zacznę wszystko od nowa. ;)
Anime z polskimi napisami? Fuj, ble, ohyda.
A poza tym KMP rządzi ;).
Czyżbyś oglądał w języku oryginalnym? ^^ Z japońskiego umiem tylko arigato, a z angielskim nie radzę sobie tak dobrze, by przetłumaczać słowo w słowo i popatrzeć na akcje powyżej zanim napisy się zmienią.
Pacz_knight
07-02-2010, 18:37
TTGL po raz drugi obejzany. Epickie dzielo. ;)
Biore sie za dokonczenie Melancholy of Haruhi Suzumia, a nastepnie Shakugan no Shana. ;)
Czyżbyś oglądał w języku oryginalnym? ^^ Z japońskiego umiem tylko arigato, a z angielskim nie radzę sobie tak dobrze, by przetłumaczać słowo w słowo i popatrzeć na akcje powyżej zanim napisy się zmienią.
Oglądam w angielskich ;). Na początku sobie nie radziłem z niektórymi słówkami, ale teraz nie mam już żadnych problemów. Czasami trafiają się słówka, których nie rozumiem, ale to raczej z takich, których znaczenia nie znam do końca nawet w polskim ;-). A dobrych polskich napisów to ze świeczką szukać, a ja jestem bardzo wyczulony na wszelkie błędy itp.- sam kiedyś tłumaczyłem anime (kilka odcinków, ale no cóż ;p).
VibulZiom
07-02-2010, 21:49
No jak nie działają polskie fonty? Bierzesz w Aegisub "Open with Charset" i wybierz styl kodowania czy cośtam...
Ja mam fddshow + mpc + vsfilter (Do napisów kontrolowania w MKV i ścieżek dźwiękowych) i wszystko lajt śmiga :p
Czytam właśnie Tengen Toppa Gurren Lagan Guren Gakuenhen
O w mordeee
Po prostu nie ogarniam. Teksty są przemordercze a Kamina jest mistrzem xD
Czytam właśnie Tengen Toppa Gurren Lagan Guren Gakuenhen
O w mordeee
Po prostu nie ogarniam. Teksty są przemordercze a Kamina jest mistrzem xD
znaczy sie school version? : p
dobry spin-off-story szkoda tylko ze taki krótki...
FMP jest po prostu kocurskie <3 szkoda ze wczesniej nie zaczalem takiej uber serii. Choc ze jedyne co mnie denerwowalo to ten Gaul i jego immortality co bylo juz do zzygania, chyba z 3 razy go zabijaLi ...
Btw. ktora to 2 seria ? fumoffu czy second raid ?
Najpierw obejrzyj sobie fumoffu, potem 2nd raid
eerion dziwnie gada. Second raid jest w zasadzie druga czescia, a fumoffu! jest seria luznych, zabawnych historyjek nie zwiazanych z pozostalymi seriami, dlatego ja bym ogladal najpierw second raid ;)
Nie rozumiem co wy takiego widzicie w FMP. Obejrzałem 1 serie i stwierdziłem, że jest średnia. Było wprawdzie kilka fajnych momentów ale za mało, by nazwać to śmiesznym.. Dodatkowo ten super-hiper fajny mech i ciągłe powroty gaula doprowadzały mnie do szału. Bo ile razy można zmartwychwstać? Jezus = 1, Gaul = 4
A ja szczerze mówiąc polecam obejrzeć w takiej kolejności: 1, 2nd raid i fumoffu
stwierdzam juz po 4 epach ze TSR jest lepszy od 1 serii na 100%.. to jest wlasnie oro.. poki co polecam...
@edit
phi, co za zakonczenie.. i to ma byc koniec serii?? wiadomo moze cos o nastepnej serii Fulmetal panic ?
@Haruhi
Skończyłem to wreszcie. :) Zakończenie bardzo mnie zaskoczyło (pozytywnie).
I chyba sobie drugą serię tego zobaczę, ale w późniejszym terminie. :)
@Up
A w jakiej kolejności epy oglądałeś? Bo można oglądać na 2 sposoby.
A opłaca się oglądać 2 serię Haruhi? Kiedyś ściągałem, chyba gdzieś się kurzy jeszcze na dysku.
A opłaca się oglądać 2 serię Haruhi? Kiedyś ściągałem, chyba gdzieś się kurzy jeszcze na dysku.
Można oglądać, poza odcinkami z serii endless eight, czy jak one sie nazywały. W 5 czy sześciu dzieje się dokładnie to samo.
@Up
Co rozumiesz przez "dokładnie"? Skopiowane odcinki czy podobieństwo względem 1 serii?
Pytam się, bo po obejrzeniu Shuffle Memories! żadne tego typu zabiegi już mnie nie zaskoczą (2 seria była 1, tylko leciutko zmienioną), a miałem zamiar w przyszłości się za to zabrać.
Corgar Frizz
09-02-2010, 23:35
7 praktycznie identycznych ze sobą epów :) Wydawca musiał mieć niezłe jajca żeby puścić to w TV. Mimo ogromnej miłości do Haruhi, ledwo przez nie przebrnąłem.
Nippah~!
Corgar Frizz
@FMP TSR
Gaul to mój mistrz. Best badass ever <33
Ogólnie cała seria rządzi. OVA z TSR bije na głowę nawet Fumoffu.
@Up
A w jakiej kolejności epy oglądałeś? Bo można oglądać na 2 sposoby.
Chronologicznie. Nie tak jak puszczano w TV u Japońców. :P
@Nari:
Przeczytaj sobie mangę FMP i FMP:Overload
Z samych gagów z FMP można by drugie fumoffu zrobić :P
@Nari:
Przeczytaj sobie mangę FMP i FMP:Overload
Z samych gagów z FMP można by drugie fumoffu zrobić :P
Jakoś nigdy nie przepadałem za czytaniem mangi, ale jak skończe TTGL, to oblookam.
@DTB2 OVA
No, wreszcie coś, co trzyma poziom pierwszej serii, a nawet się ponad nią wybija.
@Naruto 482
Zaskoczenia brak, Sakura mianowana najgłupszą postacią serii Naruto (chyba, że jej planem jest zabić Sasuke z zaskoczenia, co uznaje za poważnie wątpliwe).
@Bleach 392
Zaskoczenie jest. Oczywiście wiadomo było, że to Ichi ostatecznie go zabije, ale podstawienie Hinamori jest całkiem - ... - fajne. : d
@Ergo
Jak na razie pierwszy odcinek, ale już zapowiada się fajnie. Kreska fajna, udźwiękowienie też nie jest złe. Jakaś akcja tam jest (w pierwszym odcinku dwie pogonie, jeden strzał i nic więcej; mam nadzieję że coś więcej w kolejnych odcinkach będzie). Raczej nie będę żałował że się zabrałem za tą serię. B)
@Ergo
Jak na razie pierwszy odcinek, ale już zapowiada się fajnie. Kreska fajna, udźwiękowienie też nie jest złe. Jakaś akcja tam jest (w pierwszym odcinku dwie pogonie, jeden strzał i nic więcej; mam nadzieję że coś więcej w kolejnych odcinkach będzie). Raczej nie będę żałował że się zabrałem za tą serię. B)
Akcji jest raczej tak sobie. Ergo ma klimat, i to chyba najbardziej tą serię wyróżnia. No i genialny opening.
A mi się ergo nie spodobało.
@Naruto
Nuda.
@Bleach
Czyżby ktoś z gotei miał wreszcie zginąć? O.o
Yuri_Hyuga
11-02-2010, 10:58
@DTB2 OVA
No, wreszcie coś, co trzyma poziom pierwszej serii, a nawet się ponad nią wybija.
Zgadzam się. Hei jest znowu sexy, powahful, i takie tam. Aż się następnych odcinków doczekać nie mogę :x
S&W obejrzane, obie serie. Frrr! *płomień ponownie się rozpala*
Anime to dla mnie to samo co Reiji Maigo dla Yujiego, tylko że trochę inaczej działa :D
Bleach
[Hitsu zaliczył epic faila
Naruto
Eeeeeee...Mam nadzieje, że zginie przez to
@TTGL
Mistrzostwo :D
Jestem juz na 14 epie :P
Po kilku dniach wreszcie zassało mi się Michiko to Hatchiin. Mam nadzieję, że opłacało się męczyć kompa...
@Ergo
Seria po 6 odcinkach podoba mi się bardzo. Bohaterowie są nawet do zaakceptowania, opening fajny (hmm... będę musiał poszukać openingu jap. mam wersję anglojęzyczną, taka mi się ściągnęła ;)).
I skończyło się ściągać FMP. Jest na ferie. :)
@offtop
BBcode mi działa w sygnaturze. Coś nowego. B)
@up
Ta piosenka w oryginale jest po angielsku. Zespół Kiri się nazywa jeśli dobrze pamiętam, piosenka Monoral. Tak jak i ending zresztą, który gra Radiohead. No i Ergo proxy jest w Polsce licencjonowane, widziałem w Saturnie do kupienia, ale cena jest imho chora.
@up
Ta piosenka w oryginale jest po angielsku. Zespół Kiri się nazywa jeśli dobrze pamiętam, piosenka Monoral. Tak jak i ending zresztą, który gra Radiohead. No i Ergo proxy jest w Polsce licencjonowane, widziałem w Saturnie do kupienia, ale cena jest imho chora.
Chora? Czyli? Ogólnie jak kształtują się ceny anime na DVD w Polsce?
Jakość jest tak zła jak wszyscy mówią, czy to tylko konkretny wydawca?
Chyba 40~zl za 6 epow jesli dobrze pamietam. Co do jakości nie wiem, bo nie kupiłem. Trafiłem na stoisko przypadkiem ;)
Pacz_knight
12-02-2010, 17:56
Watpie by AnimeGate wydalo jakiekolwiek anime w slabej jakosci...
A jesli chodzi o cene, to DVD z anime nie przekracza 50zl. ;)
Po chyba 2 latach trzymania starej tapety nadszedł czas na nowość!
Patrzcie i podziwiajcie! ^^
http://img246.imageshack.us/img246/1851/1253171136558.jpg
I jak duży masz monitor?! O.O
I jak duży masz monitor?! O.O
Stawiam, że używa telewizora jako monitora. :)
Stawiam, ze znalazl tapetke w rozdzielczosci 4400x1600 i po prostu wkleil na forum :D
Nie wiem jak wam, ale mi najbardziej szkoda tego motylka... ;x
Takie zdjęcie jest w oryginale, który tu wkleiłem :P.
Ja osobiście mam już zresizowany, gdyż moja rozdziałka to tylko 1440*900.
Dalej...
Niestety nie jest to z żadnego anime - po prostu grafika. A szkoda, gdyż to anime obejrzałbym nawet tylko dla tej sceny
Albo i dla samej Baretty ;)
No ja mam trochę większą rozdzielczość, ale nie wygląda to u mnie ładnie. Trzeba by było trochę długość zmienić, bo inaczej zbyt ściśnięte się to wydaje. Tak czy inaczej, jako tapeta dobrze się prezentuje. Ustawiłbym ale szukam czegoś z Clannada.
@Ghernie:
U mnie właśnie ładnie się prezentuje. Ale to chyba dzięki widescreenowi - to utrzymuje proporcje :D
http://amv.com.pl/?pg=vid&vid=428
Why so serious II!
Szkoda tylko, że arczi spasował z amv.org
Presja chyba okazała się zbyt duża. A szkoda, jakby cisnął to może i wbiłby się tam w okolice topu.
Arczi napisal ze wrzuci na orga WSSII w swoim czasie :p
Cześć Aniu. Tu Wojtek. Też mam 12 lat. Chętnie Cię poznam.
No generalnie całkiem fajnie wyszło, ale jak premiera leciała
to tłum był niemiłosierny >.>
Ahh no i Bzentysikjewicz <3 :D
Oby nie.
Naprawdę nie było tak wiele fajnych/zjadliwych klipów =f. A część była niestety albo trochę źle skoordynowana, albo brakowało jej jakiegoś dopaku/efektu, który wzmocni efekt. Bo np. ten motyw ze strusiem pędziwiatrem byłby dobry, gdyby coś zostało do tego dodane, filmik trochę lepiej zmontowany no i albo mi się wydawało, albo tam się dźwięk trochę rozszedł z obrazem.
Czy o ile motyw z znalezienie wirusa z TTGL mi się całkiem spodobał, to jego kontynuacja... bleh. Odgrzewany kotlet nie smakuje tak samo. Czy motyw zrobienia fragmentu, ponieważ jeden motyw się zgadzał (pokemon-kaczka dziwaczka, itp).
No i mimo gdy dodadzą napisy po angielsku - to nie to samo. Masa podkładu zostanie zrozumiana tylko przez polaków.
Ja to bym wywalił jeszcze 1/3-1/2 scenek :P
A co powiecie na to AMV?
http://www.youtube.com/watch?v=sJLLUKnplPg
@Up
Niezłe. Połowę anime poznałem, po resztę musiałem sięgnąć do "więcej informacji".
@Topic
Clannad za mną!
Moja ocena:
Dość dobry harem i na dodatek ma 2 część. Kreska niezła, fabuła może być, postacie nawet dobre (na początku można się pogubić), tylko to w dzisiejszych czasach wystarczy, by uznać je za świetne. Clannad byłby właśnie takim niewyróżniającym się haremem, gdyby nie specyficzne roztrzepanie postaci (bo samo "roztrzepanie" pojawia się przy każdym haremie) i humorystyczne wstawki. Taka odrobinka humoru uratowała to anime od bycia średniakiem. Jeszcze nie widziałem, by w anime pokazał się licznik kopnięć czy osiągnięcia, podobne do starszych gier-bijatyk, a scena w schowku wf-owym (?) mnie powaliła. Clannad wyróżnia się także spośród innych anime tego typu tym, że tutaj już na samym początku wiemy, w kim się zakocha bohater. Na szczęście on także to wie i cała kwestia "wyboru" między przyjaciółkami została ominięta. Niestety są też wady. Po raz kolejny spotykamy się z chłopakiem, który pomaga wszystkim dookoła. To już się zaczyna robić nudne, czy producenci anime nie umieją wymyśleć niczego oryginalniejszego? Przeszkadza mi też trochę, że postacie mimo tak wielkiego roztrzepania, umieją stać się poważne w mgnieniu oka. Byłoby to do przyjęcia, gdyby nie fakt, że dotyczy to każdej postaci z Clannada. Nie było też fragmentów smutniejszych i wzruszających. Intro (nie jestem pewien jak to się nazywa. Chodzi mi o taki filmik z creditsami przed każdym anime ;p) było strasznie irytujące. O ile sam filmik im się udał, to muzyka była nudna. Outro było... inne? Z początku można było wysłuchać ale po kilku odcinkach nadawało się tylko do przełączenia. Wpieniały też fragmenty sztuki teatralnej Nagisy. Rozumiem, że autorzy chcieli zbudować klimat ale to było tak cholernie nudne, że szkoda słów.
Ogółem, Clannad jest anime łączącym prawie wszystkie cechy haremu po trochu. Mi się podobał, lecz jeśli liczysz na romansidło, to nie radzę się za niego brać.
Zabieram się za Clannada AF, spodziewam się czegoś lepszego od 1 części (co wcale nie znaczy, że mi się nie podobała).
A co powiecie na to AMV?
http://www.youtube.com/watch?v=sJLLUKnplPg (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=sJLLUKnplPg)
Fajne ale za krótkie.
#eerion
Zgadzam się całkowicie co do napisów angielskich. Gagi, które zrozumieliby obcokrajowcy można wyliczyć na palcach rąk prawie że + część z nich do wyrzucenia
Jak już przy AMV siedzimy.
http://www.youtube.com/watch?v=j8dngugtKEA
Corgar Frizz
13-02-2010, 22:24
@Smuggy
Tenacious D + DMC + K-On! = EPIC!
@WSSII
Za długie, wiele kawałków spokojnie można wywalić. Ale też trafiło się kilka cholernie dobrych, jak Hellsing + Chrześcijanin tańczy, czy Death Note + Grzegorz Brzęczyszczykiewicz.
@Eerion
Na ogół kotlety mi lepiej smakują na drugi dzień, zwłaszcza te mielone.
A jeśli chodzi o avasta, to fragment był autorstwa Dera który zwykle prowadzi karaoke na konwentach. Sytuacja z B-conu, gdzie przy każdym podłączeniu pendrive'a uruchamiał się charakterystyczny windowsowy dzwięk. I tak kilkanaście razy, za każdym razem ryk na sali.
Weź też pod uwagę że WSS2 miał premierę na Paconie, a jak wiadomo w większej grupie wszystko jest śmieszniejsze. Wtedy takie powtarzające się fragmenty nabierają ogromnej mocy, a śmiech na sali wzrasta w niemal wykładniczym tempie.
Nippah~!
Corgar Frizz
Epic, epic. Ahh Krauser-sama ! :D
Fajne ale za krótkie.
Fakt krótkie, ale imo lepiej, że zostawia coś w stylu "szkoda że już się skończyło", niż przeciąganie i spieprzenie na koniec
http://www.youtube.com/watch?v=ky2ZUdDndr4
Ale obczajcie w HD :D
@WSSII
NARUTOOO!!!
SASUKEEE!!!
NARUTOOO!!!
SASUKEEE!!! :D
@Amv od smuggiego
ritsu+yui+pick of destiny+krauzer-sama=OVER 9K WINS!
ost. fajnego hentaia z ritsu widziałem,nawet jej brat z OVA był...
@amv
to zobaczcie ^^
http://www.youtube.com/watch?v=Lc9RyX8yP28
mam riklesta o anime z mechami, romansem (wazne zeby byl to taki watek poboczny, zeby cala akcja nie opierala sie na milosci) i zeby nie dzialo sie w kosmosie...
Nie wyrzucac tutaj z ttgl evangelionem i fmp
Czyli cos istnieje takiego zeby spelnialo te warunki... Licze na corgara bo on taki mechefan
mam riklesta o anime z mechami, romansem (wazne zeby byl to taki watek poboczny, zeby cala akcja nie opierala sie na milosci) i zeby nie dzialo sie w kosmosie...
Nie wyrzucac tutaj z ttgl evangelionem i fmp
Czyli cos istnieje takiego zeby spelnialo te warunki... Licze na corgara bo on taki mechefan
Zobacz sobie Bounen no Xam'd. Może nie ma tam mechów, ale te Xam'dy z upływem odcinków coraz bardziej je przypominają ;p.
Corgar Frizz
14-02-2010, 11:50
Tak jak napisał Nari, Xam'd. Ewentualnie jeśli ścierpisz kosmos, to Macross Frontier.
Nippah~!
Corgar Frizz
@AMV(edit)
HA! To z K-On'em rządzi. Świetnie zmontowane. Dźwięk też. Normalnie EPIC WIN. ;)
@Ergo
Zaczyna się robić coraz bardziej dziwniejsze. I coraz bardziej mi się podoba. :)
Btw niewiesz że pierw się czyta cały temat a potem dopiero posty pisze!? ;(
trzeba by to dodać to regulaminu xD
have a nice day..
trzeba by to dodać to regulaminu xD
have a nice day..
A ci skąd się wzięło na illyowanie nam?
@up
Rayzusiowi się nudzi i chyba cały temat od pierwszej strony jedzie. Bo ten tekst co on wygrzebał znajduje się na 101 stronie. :)
@Ergo
Te anime jest świetne i już po 9 epach stwierdzam, że to anime jest obowiązkowe dla każdego. :)
@up
Rayzusiowi się nudzi i chyba cały temat od pierwszej strony jedzie. Bo ten tekst co on wygrzebał znajduje się na 101 stronie. :)
nieee taaaam XD wziąłem losową strone tak dla funu i sie trafił tamten post zem jak chciał go tu dać kamracie...
A ci skąd się wzięło na illyowanie nam?
Widzę, że nie tylko ja miałem efekt WTF?
az przez te wasze linki, sam musialem stworzyc swoje own arcydzielo...
Zapraszam
http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0&feature=fvst
@edit
zasmuce cie, ale bylo tak w old dragun bul
nieee taaaam XD wziąłem losową strone tak dla funu i sie trafił tamten post zem jak chciał go tu dać kamracie...
A wtedy na 101 to pewnie nie cytowałeś tego?
edit
DB kai 44
Chyba zaczyna się to coś, o czym było mowa, czyli o nowych wątkach- jakoś sobie nie przypominam, by Ginyu zamienił się ciałami z Bulmą, ale mogę się mylić
@Ergo
Hmm... Chyba dzisiaj sobie zrobię nockę i całe to anime obejrzę do końca. Bo jest tego warte żeby zarwać przy nim nockę. :)
A wtedy na 101 to pewnie nie cytowałeś tego?
edit
DB kai 44
Chyba zaczyna się to coś, o czym było mowa, czyli o nowych wątkach- jakoś sobie nie przypominam, by Ginyu zamienił się ciałami z Bulmą, ale mogę się mylić
[hide]
A mi się kojarzy, że było ;p.
@Michiko y Hatchin
Trochę przynudza, ale klimat fajny. Może się rozkręci.
Opłacało się uczyć hiszpańskiego ;-).
Corgar Frizz
15-02-2010, 17:43
Winny się tłumaczy! Swoją drogą myślałem że tylko ja się nudzę do tego stopnia żeby ponownie czytać m&a od początku...
Nippah~!
Corgar Frizz
Ja też się nudzę. Mam ferie, więc do wieczora nie mam, co robić. Ile można oglądać anime? To już nie te czasy, w których wchłaniało się po 20 odcinków dziennie.
Tak mi się nudzi, że ściągnąłem sobie photoshopa i zacząłem się w nim bawić ;P. Ogólnie fajna rzecz, umiem już powiększać piersi.
@up
czyzbys robil z siebie hemafrodyte
oj ty zboczuchu ty, nie ladnie, nie ladnie
@up
czyzbys robil z siebie hemafrodyte
oj ty zboczuchu ty, nie ladnie, nie ladnie
Nie twierdziłem, że swoje ;P.
Anyway, gronu m&a jestem znany jako zoofil, jeden fetysz mi wystarczy :).
@Nari
jak masz psp ściągnij jakieś gry,jak nie to ściągnij sobie na PC Serie Touhou ^^
[300-800MB kazda~~]
@Nari
jak masz psp ściągnij jakieś gry,jak nie to ściągnij sobie na PC Serie Touhou ^^
[300-800MB kazda~~]
On jeszcze na PSP ma przed sobą wszystkie części Final Fantasy ;]
Pacz_knight
15-02-2010, 20:33
On jeszcze na PSP ma przed sobą wszystkie części Final Fantasy ;]
No ale to tylko czysta przyjemnosc. ^^
@topic
Kied dokladnie ma wyjsc nowa seria CG? Wie juz ktos? ;/
Wy to macie rozmowy :f
@Higurashi no Naku Koro ni
Nie ogarniam tego anime. O co w tym chodzi?
Żebyś nie wiedział o co chodzi. ;) A tak rzecz biorąc to owe anime było wciągające. :)
Ty nawet połowy prawdziwej mocy jeszcze nie widziałeś ;P
@rozmowy
cofnij sie o 100,200,300 stron tam masz kawałek naszej mocy : D
@Higurashi
o to bys nie kumał: p ...
@Nari
[300-800MB kazda~~]
Gdybym miał PSP, to pierwsze w co bym zagrał, to chyba Dante's Inferno ;p.
Zastanawiałem się nad kupnem, ale u mnie w portfelu pieniądze nie lubią długo siedzieć ;|.
Żebyś nie wiedział o co chodzi. ;)
o to bys nie kumał: p ...
To wszystko wyjaśnia...
@rozmowy
cofnij sie o 100,200,300 stron tam masz kawałek naszej mocy : D
Chyba żartujesz! Jestem zbyt leniwy, by przeglądać archiwum tego waszego temaciku. Nie mówiąc już o ograniczonej ilości wolnego czasu ;) (Do waszej wiadomości, ja ferii nie mam :F)
@Higurashi
Obejrzę do końca, może się coś wyjaśni. Szczerze spodziewałem się czegoś zupełnie innego... jakiejś jadki, gdzie co 3 minuty ktoś będzie ginął (patrz filmiki na YT), a to jest jakieś takie zwykłe. No i ta podzielona seria na rozdziały (?)... Sądziłem, że to wszystko będzie wyglądać troszeczkę inaczej.
Z tego powodu pytam się was, bo może ominąłem coś ważnego/uciekł mi wątek lub jakieś głębsze przesłanie.
@Edit
Nie twierdzę także, że seria jest zła ale średnio przypadła mi do gustu.
Corgar Frizz
15-02-2010, 22:42
Nic cię nie omineło, w pewnym momencie wszystko zacznie się logicznie układać.
Nippah~!
Corgar Frizz
Nic cię nie omineło, w pewnym momencie wszystko zacznie się logicznie układać.
Chyba 2giej serii, pierwsza o ile ma jakieś tam rozjaśnienie to nadal, jest strasznie trudne do strawienia, a i nie ukazuje wszystkiego.
To wszystko wyjaśnia...
Chyba żartujesz! Jestem zbyt leniwy, by przeglądać archiwum tego waszego temaciku. Nie mówiąc już o ograniczonej ilości wolnego czasu ;) (Do waszej wiadomości, ja ferii nie mam :F)
@Higurashi
Obejrzę do końca, może się coś wyjaśni. Szczerze spodziewałem się czegoś zupełnie innego... jakiejś jadki, gdzie co 3 minuty ktoś będzie ginął (patrz filmiki na YT), a to jest jakieś takie zwykłe. No i ta podzielona seria na rozdziały (?)... Sądziłem, że to wszystko będzie wyglądać troszeczkę inaczej.
Z tego powodu pytam się was, bo może ominąłem coś ważnego/uciekł mi wątek lub jakieś głębsze przesłanie.
@Edit
Nie twierdzę także, że seria jest zła ale średnio przypadła mi do gustu.
A mi się Higurashi nie spodobało i tyle. O ile doczłapałem do końca pierwszej serii, drugą skasowałem w połowie. Choć niektóre sceny były naprawdę fajne ;-).
@up
zabic heretyka, jak mogl usunac higurashi. Przecie to jest rox, zwlaszcza gdy wszystko sie wyjasnia to juz czujesz ta moc. Wacznij, tylko uminekoo omijaj z daleka bo to syf kila i mogila
Druga seria była tak żałosna, że to masakra. Co z tego, że wszystko wytłumaczyła, skoro wiało od niej kapą na kilometr?
Ci wszyscy hero of justice...
ARGH
@eerion
mozliwe ze tak bylo, ale ogolnie seria mi sie podobala, chodzi o calosc, bo za bardzo to nie pamietam bo gdy ogladalem bylooooo dawno, jednak ta tajemniczosc miala klimat.. dla mnie gowno z seri higurashi to bylo to ova co to bez krwi bylo i nudne bylo jak sam nie wiem co...
Prawda jest taka, że im mniej wiedziałem o "logicznym wytłumaczeniu serii", tyn przyjemniej mi się oglądało.
Słyszeliście o banzaifm? Radio tematyki anime online:
strona http://www.banzaifm.pl/news.php (http://urlguard.net/l/http://www.banzaifm.pl/news.php)
online http://banzaifm.pl/player-online.php (http://urlguard.net/l/http://banzaifm.pl/player-online.php)
@edit
Choć jeszcze nie spotkałem się z utworem, którego nie słuchałem ;-).
Uznałbym drugą serie za świetną gdyby nie właśnie ci wielcy bohaterowie, jak widziałem grupkę dzieciaków rozwalającą "wyszkolone"(jak to wszyscy mówili) jednostki, to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Plus wpadanie w bezsensowne pułapki typu 4 kolesi wyciągniętych liną za nogę na obszarze 10m2, albo 3 gości powalonych beczką wystrzeloną z gałęzi. To całkowicie spieprzyło serie i nie wiem jak ludzie mogą ją uznawać za arcydzieło.
Corgar Frizz
16-02-2010, 01:11
Głupoty gadacie. Wystarczy spojrzeć na Rike i Hanyuu i już wiadomo czemu Higu jest arcydziełem. Do tego dochodzi jeszcze niezwykle realistyczna mimika postaci.
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/ShoopdaWhoop.jpg
Czy patrząc na Mion, nie widzicie w wyobraźni własnej matki która znalazła kolejną parę brudnych skarpetek?
Nippah~!
Corgar Frizz
Ja mam zdrowych genetycznie rodziców ;P, no offense
hmm, czujecie ten zapach ??
To zapach flejmu ktory juz nadchodzi ^^
@
dobra idem ogladac bler wiedzma projekt 2 poniewaz anime juz mnie nudzi, wiec odrzucam je na pare dni...
Jako że robi się dość wesoło, powinienem chyba pewne rzeczy powiedzieć z góry, jako że do tej pory tylko Grocix i Frizz mieli o sprawie pojęcie:
Jakiś czas temu poprosiłem Droma o interwencję w sprawie M&A, związaną z akcjami moderatorskimi Gimlosa. Poprosiłem wówczas, żeby opieka nad tematem przypadła mnie personalnie, ze względu na specyficzną atmosferę tutaj, którą jak myślę, lepiej od Gimlosa wyczuwam.
Ale to wszystko nie znaczy, że każdy flame i offtop jest od dziś(a w zasadzie juz chyba ze dwa miesiące) dozwolony. Posty takie jak Juzefka o dymie będą nadal karane i usuwane, bo po pierwsze primo, regulamin nadal obowiązuje, a po drugie primo, wypada mi się z obietnicy wywiązywać.
Sugerowałbym mieć to co napisałem na uwadze, bo są na tym forum rzeczy gorsze niż Rayza i jego tentacle ;)
oi oi... czuje groze xD
Ale maly flejmik i tam cieniutki offtop chyba nikogo nie gryzie mr opiekun m&a thread gangrelu III mały...
Zreszta gdyby nie byloby offtopu i flejmu to ten temat by upaaaaaaaaaaaaaaaaaadl dawno temu w odleglej galaktyce.
Eeee tam. Dobrze dawkowany offtop nigdy nie zaszkodzi. :)
@Ergo
Odcinek 19 był bardzo dziwny, nawet na tą serię. Ale 20 za to był ciekawszy. :)
Yuri_Hyuga
16-02-2010, 10:40
@up
zabic heretyka, jak mogl usunac higurashi. Przecie to jest rox, zwlaszcza gdy wszystko sie wyjasnia to juz czujesz ta moc. Wacznij, tylko uminekoo omijaj z daleka bo to syf kila i mogila
To sobie snkę przeczytaj, no! Umineko jest epic, mysterious, magical i w ogóle. Anime było ch*jnią, true, patrząc na śmierć Rosy w 4tym epie (dzielenie story sn-wise), to aż mi się płakać chciało - kto by pomyślał, że da się tak gardło wykręcić, lawl. Ogólnie pomyłki w rysowaniu i te przesadzone pierdółki (4 ep, końcówka, Beato wypluwa krwi za 5 ludziów, jak nie więcej, nie wspominając o tej krwi, która z niej wycieka :x) sprawiają, że seria jest tylko dla hardkorowych fanów, albo ludzi, którzy są naprawdę ślepi na takie rzeczy (ew. ludzi, którzy dopiero co zaczynają oglądać animu, ale jak mają sokoli wzrok, to mogą sobie wyrobić niefajne zdanie o animu :( ).
Tak też więc! Nawet jak jesteś nubas z inglisza totalny (w co wątpię, i to się tyczy wszystkich juzerów tego tematu), to powinieneś sobie poradzić. Łatka "zangielszczająca" zrobiona przez Witch Hunt jest dobra - nie maszli tam żadnych piekielnie trudnych słów czy konstrukcji zdaniowych.
Wi end
Za dużo pozycji w Want to Watch i znów nie mogę się na nic zdecydować, a trochę czasu na oglądanie znów mam. HELP! :D
*Rayza szeptem* My też~~
@Higurashi
Bhahahaha jest zaje... a wy sie nie znacie,nooby :<
@Frizz
co do mimiki...współczuje.
@Gangrel
a spotkałeś mne w RL? Pacz_ nadal ma traume po ty jak mnie spotkał... [drocze sie tylko : p ]
@Anime
11 eyes:
8 odc - cudo ^^ to zakończenie było epickie..
Kamisama Kazoku:
po 4 odc. bedzie tak samo chyba nudne jak Kurokami..
Corgar Frizz
16-02-2010, 13:54
Tak długo czekałem, marzyłem, a nawet modliłem się... I wreszcie jest! Anime z Hatsune Miku, a dokładniej jej mrocznym alter ego Black Rock Shooter! Narazie wypuszczony został tylko 1 trailer, do tego jest jeszcze piosenka od której się to wszystko zaczęło.
Teraz rozumiem co czuł Tompciu, gdy zobaczył trailer pełnometrażowego FSN ^^
Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=EWSeSlH-Gdw&feature=related
Piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=OLzOrik5YJ8&feature=related
Nippah~!
Corgar Frizz
*Rayza szeptem* My też~~
*konspiracyjny szept Nariego* mów za siebie ;-)
*konspiracyjny szept Nariego* mów za siebie ;-)
*rayza z usmiechem* módl sie zeby cie nie zasypało jak frizza ze nie miał prądu ; ]..
*rayza z usmiechem* módl sie zeby cie nie zasypało jak frizza ze nie miał prądu ; ]..
Nie każdego życie opiera się komputerze. Niektórzy mają jeszcze alkohol ;]
Pacz_knight
16-02-2010, 15:18
@Frizz
Ja czekam razem z toba, a trailera ogladam juz ktorys raz z rzedu.
Swietnie sie prezentuje akcja, na owym filmiku!
Miku, przybywaj jak najszybciej! ;<
Higurashi się ogarnia jak obejrzysz Kai.
Ja bym chciał znaleźć grę Umineko, bo na podstawie anime nic nie wyciągniesz. :F
(Obejrzałem Strawberry Panic i 4 sezony Maria-sama ga miteru. OH! Jak ja uwielbiam te shojo-ai :F)
Higurashi się ogarnia jak obejrzysz Kai.
Ja bym chciał znaleźć grę Umineko, bo na podstawie anime nic nie wyciągniesz. :F
Pisz do Yuri'ego,on sie na tym raczej zna : p
@Nari
wiadomo : D,ale bez prądu to ciężko fajny melanż zrobić~~...
Corgar Frizz
16-02-2010, 17:59
@Rayza
Jak jest z kim, to i bez prądu się da ;p
@Ouran High School Host Club
Szkoda że to tylko 26 epów, akurat to jedno z anime które powinno być ze 2 razy dłuższe.
Nippah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
16-02-2010, 19:09
Nieeee! Cos trzeba z tym zrobic. Od wczoraj zaczely mi sie ferie, a ja nie robie nic w tym celu.
Zwracam sie o pomoc z mobilizacja, do ogladania animcow i tu pojawia sie pytanie - z czym zrobic dzisiaj nocke? :D
Kandydatem nr. 1 jest Shakugan no Shana, natomiast w drugim narozniku stoi niedokonczona seria Melancholy of Haruhi bla bla bla...
A wiec... Czekam na sugestie, bo zaraz wykituje z nudu. >.>
Corgar Frizz
16-02-2010, 19:21
Shana czy Haruhi? Obejrzyj obie, albo rzuć kością K6.
Nippah~!
Corgar Frizz
@Rayza
Jak jest z kim, to i bez prądu się da ;p
chodziło mi o kwestie światła etc,bo trochę to głupie pic na dworzu w taki mróz...
Corgar Frizz
16-02-2010, 19:42
Racja, w do Warszawy nie dotarły jeszcze takie nowinki technologiczne jak świeczki.
Paczuś, rzuciłem za ciebie kostką. Więcej wyrzuciła Shana, ale po doliczeniu AC, rzutów obronnych i bonusu za specjalizację Haruhi wygrała przewagą 32 punktów.
Nippah~!
Corgar Frizz
No ja akurat się za Shanę biorę. Cóż zobaczymy... =d
Pisz do Yuri'ego,on sie na tym raczej zna : p
@Nari
wiadomo : D,ale bez prądu to ciężko fajny melanż zrobić~~...
Zdziwiłbyś, a zdziwiłbyś. Już w gorszych warunkach się piło i żyje ;-). Zwłaszcza jeżeli ma się dobre towarzystwo
@Pacz
Haruhi. Ledwo co doczołgałem się do pierwszej części Shany. O ile sama postać napalonej czerwonookiej i czerwonowłosej dziewczyny jest dosyć fajna, to seria wieje nudą i schematycznością.
Drugiej serii nawet nie tknąłem.
Nie polecam tego anime, zwłaszcza jeżeli się nudzisz.
Btw. faktycznie nudne te ferie.
@Pacz
Haruhi. Ledwo co doczołgałem się do pierwszej części Shany. O ile sama postać napalonej czerwonookiej i czerwonowłosej dziewczyny jest dosyć fajna, to seria wieje nudą i schematycznością.
Drugiej serii nawet nie tknąłem.
Nie polecam tego anime, zwłaszcza jeżeli się nudzisz.
Btw. faktycznie nudne te ferie.
Podpisuję się. Poza tym gdzie ona była napalona? Bardziej spalona lub podpalona, napalona ma tylko 1 znaczenie. Jedyne co mi się podobało, to motyw zastępowania dusz (?) no i sama Shana.
How to make Flame War in M&A thread?
"Haruhi ssie"
Corgar Frizz
16-02-2010, 20:20
@Ghernie
School Days jest magiczną kwestią w tym temacie. Mówiąc "Haruhi ssie" możesz jedynie w krótkim czasie powiększyć sobie odbyt :)
Nippah~!
Corgar Frizz
Emmm... Lepiej nie
School Days? A co w tym niby takiego specjalnego?
Podpisuję się. Poza tym gdzie ona była napalona? Bardziej spalona lub podpalona, napalona ma tylko 1 znaczenie. Jedyne co mi się podobało, to motyw zastępowania dusz (?) no i sama Shana.
"Haruhi ssie"
Chodziło mi o wątek kłótni o tego głównego bohatera z jakąś koleżanką. Nie pamietam imion.
@Ghernie
School Days jest magiczną kwestią w tym temacie. Mówiąc "Haruhi ssie" możesz jedynie w krótkim czasie powiększyć sobie odbyt :)
Nippah~!
Corgar Frizz
Lub jakąkolwiek inną część ciała z widocznym otworem ;-). Haruhi jest jedyną boginią, a dla każdego, kto jej nie wyznaje, lepiej byłoby się nie narodzić. Buhahaha x)
@Nari&Frizz
Znajdźcie sobie jakąś dziewczynę, one mają wbudowane więcej opcji w tym zakresie.
@Higurashi
No jeśli tak mówicie, to doglądam to do końca.
@Haruhi
Ubóstwiałem parodię Pheonix Wright'a z odcinka 8.
@Higu/Umi
Marzy mi się manga Umineko wydawana w Polsce.
@School Days
Jedno z moich ulubionych. Chciwie chciałem wiedzieć jak najwięcej i zchrzaniłem sobie zabawę czytając spoilery.
Ah...ostatnio z Kashkiem na ten temat rozmawiałem.
OGARNIA KTOŚ KAMPFERA?
@Nari&Frizz
Znajdźcie sobie jakąś dziewczynę, one mają wbudowane więcej opcji w tym zakresie.
@Higurashi
No jeśli tak mówicie, to doglądam to do końca.
Dzięki za ofertę, ale w tym przypadku naszą główną bronią są tentacle Rayzy ;).
Pacz_knight
16-02-2010, 20:57
Racja, w do Warszawy nie dotarły jeszcze takie nowinki technologiczne jak świeczki.
Paczuś, rzuciłem za ciebie kostką. Więcej wyrzuciła Shana, ale po doliczeniu AC, rzutów obronnych i bonusu za specjalizację Haruhi wygrała przewagą 32 punktów.
Nippah~!
Corgar Frizz
Ahaaaa!? Mowisz tak tylko zeby namowic mnie do swojej wiary! Jak mozesz mi to robic heretyku!?
@Nari i reszta
Ok, w takim razie biore sie za dokanczanie Haruhi.
A szkoda, bo w Shanie podobala mi sie kreska z ogladanych wczesniej AMV. W sumie to moze sobie poczekac, nic jej sie nie stanie. ^^"
@top
Nawet bym sie nie odwazyl stwierdzic, iz School Day to arcy dzielo.
I tak juz mam przesrane u Rayzy, a wlasciwie to moj odbyt, a kwestie religijna miedzy Kira, a Haruhi tez sobie odpuszcze, bo niewiadomo co tym razem odwala ci cudacy od SOS Brygady...
Nawet bym sie nie odwazyl stwierdzic, iz School Day to arcy dzielo.
I tak juz mam przesrane u Rayzy, a wlasciwie to moj odbyt, a kwestie religijna miedzy Kira, a Haruhi tez sobie odpuszcze, bo niewiadomo co tym razem odwala ci cudacy od SOS Brygady...
i tak już masz załatwiony wacpanie,powiększenie miejsca analnego.... i nie,ja nie zartuje prawda uke-tsundere-chan? ^^
sphinx123
16-02-2010, 22:31
Nieeee! Cos trzeba z tym zrobic. Od wczoraj zaczely mi sie ferie, a ja nie robie nic w tym celu.
Zwracam sie o pomoc z mobilizacja, do ogladania animcow
Mobilizacja? Jak mnie dana seria nie wciągnie to ją po prostu porzucam ;]
@topic
Jakieś długometrażowe anime, które zrozumie osoba na ogół nie interesująca się m&a plx xD
@down
Ergo Proxy jest odcinkowe... Mi chodzi o długometrażowe, czyli "tylko jeden długi odcinek który wszystko wyjaśnia" ; ]
"Haruhi ssie"
signed,
Ale bardziej zesrane to bylo k-on i te same ryje u wszystkich dziewczyn, tylko inna fryzura...
Ide umyc pupe lepiej.
Ale to z k-onem to mowie prawde, imo podobalo mi sie anime, wszystko słitt, muza itd. tylko te twarze takie same ... :/
@spinx
ergo proxy heheheh...
Jakieś długometrażowe anime, które zrozumie osoba na ogół nie interesująca się m&a plx xD
Obczaj sobie Kara no Kyoukai. Póki co wyszło 6 kinówek (każda po 45 min chyba). A fabuła i realizacja niezła.
@topic
Byousoku 5 centimeter
Sky Crawlers
@up
I "Place promised in our early days".
@Shana
Nie wiem o co wam chodzi, mi to przypomina taką Toradorę, tylko z naparzaniem. Zresztą wszystkie deskowate tsundere są podobne,nawet z kreski(vide Zero no tsuikayma, Toradora i Shana), a mimo to ogląda się to jakoś przyjemnie, przynajmniej nie. Choć rzeczywiście Haruhi jest zdecydowanie kilka klas wyżej niż Shana :)
Ergo skończyłem. Seria warta uwagi. Jedno z lepszych jakie widziałem.
Fabuła, która opiera się na poszukiwaniu swego ja przez Vincenta jest mocno pogmatwana. Te wszystkie inne Proxy, te jego zamiany osobowości, auto-ravy, Real, Pino. Zakończenie było w porządku (świecące oczy rulez ;)),
Te jedno miasto gdzie było dwóch Vincentów i dwie Real, tez było dziwne. Ale seria naprawdę godna polecenia. :)
A teraz zabieram się za Full Metal Panic. :)
Corgar Frizz
17-02-2010, 12:19
@Gangrel
Zapomnialeś o wspólnej seyiuu i Triple Urusai Combo ^^
@Milano08
Mianuję cię Albertusem m&a! Nie zaprzepaść tego!
@Szfinks
Toki wo Kakeru Shoujo
Możesz też zacząć oglądać produkcje studia Ghibli.
Nippah~!
Corgar Frizz
@Grycan
Zadam Ci pytanie jakie zadał mi chyba Frizz po obczajeniu Proxy, jakiej płci jest Daedalus ?:D
@Milano08
Mianuję cię Albertusem m&a! Nie zaprzepaść tego!
cokolwiek to znaczy, jestem zaszczycony, no ale honto to moglbys wytlumaczacyc mi zebym zaakceptowal jakze szlachetny tytul nadany przez samego mistrza miecza Corgara Fritzla... (taa, to ten co stworzyl pewnego misia i trzymal wraz znim rozne fajne rzeczy w piwnicy heheh )
cokolwiek to znaczy, jestem zaszczycony, no ale honto to moglbys wytlumaczacyc mi zebym zaakceptowal jakze szlachetny tytul nadany przez samego mistrza miecza Corgara Fritzla... (taa, to ten co stworzyl pewnego misia i trzymal wraz znim rozne fajne rzeczy w piwnicy heheh )
jesteś "forumowym rozśmieszaczem" pokroju ów usera : p według frizza~~
Pacz_knight
17-02-2010, 15:52
Haruhi skonczona. Fajne, fajne i ofc, seria londuje do jednych z lepszych, ale bez jakis wiekszych rewelacji.
Musze przyznac ze jednak zaintrygowala mnie fantazja, ktora byla obecna przez cale anime i charyzma glownej bohaterki. ;)
@topic
No to co? Dawac mi tu kolejne tytuly!!! ^^"
a) Druga, niedokonczona seria Code Geass?
b) Shakugan no Shana, nadal jest aktualna. ;p
c) Hack//, ktore niegdys mnie interesowalo?
d) Zdaje sie na was, byle by seria miala okolo 20 odcinkow i utrzymywala styl shounenow. xd
@Rayza
Bwohahahahaha! Tak jak ci juz mowilem... Przeznaczenie mowi, ze nigdy sie juz nie spotkamy.
Btw. Bedziesz na Balconie 2? :P
@Rayza
Bwohahahahaha! Tak jak ci juz mowilem... Przeznaczenie mowi, ze nigdy sie juz nie spotkamy.
Btw. Bedziesz na Balconie 2? :P
miły-uke-chan'ie już to powiedziałem ze z przyjemnością wepchnę ci tą butelke na Balconie ^^.....teraz wiekszą....
@
SnS,CGR2 : p
Corgar Frizz
17-02-2010, 16:13
@Pacz
CODE GEASS!
Swoją drogą chcesz wejść w sojusz "Rayza uke-chan"?
Nippah~!
Corgar Frizz
Haruhi skonczona. Fajne, fajne i ofc, seria londuje do jednych z lepszych, ale bez jakis wiekszych rewelacji.
Nic dodac, nic ująć..
Polecam ci ciekawa mange pt: suownik ortokraficzny.
Musialem wytyknac mu blenda no co ...
@Grycan
Zadam Ci pytanie jakie zadał mi chyba Frizz po obczajeniu Proxy, jakiej płci jest Daedalus ?:D
To jest tak pogmatwane, ze chyba raz był uważany za kobietę, raz za faceta. Sam już nie wiem. ;) A tak to ja obstawiam że to facet jest. :)
Pacz_knight
17-02-2010, 16:59
@Milano
O bosze!
No cos strasznego!!!11oneoe Popelnilem kolejny blad?Ales ty dowciapny i jajowy z ta mangom! :D:D:p:):D:cup: Fajny jestes, moge cie dotknac? 8o
Oszczedz sobie tego cynizmu na drugi raz. ;)
@Frizz
Twoje slowo jest swiete, niech sie stanie. CG 2 przybywaj! ;p
A co do Rayzy Uke-chan, to czy ja o czyms niewiem?
Jesli sojusz ma na celu upokorzyc tego szkodnika z tentaclami, to ofc ze tak ^^"
@Rayza
A czemu uwazasz ze najpierw powinienem obejzec SnS? Huh?
@down
Pączusiu!? o.O
nie, nie mozesz mnie dotknac, jedyne co mnie dotykalo to tentalce rayzy, ale lepiej do tego nie wracajmy bo to jest dosyc smutna historia...
A PąCZUSiu z dzemem i budyniem, ja proboje stworzyc jakiegos flejma tutaj, wiec nie mam nic do ciebie, oprocz tego zebym ci zjadl...
Ej mendy, trzeba zacząć planować jakieś spotkanie na jakimś wakacyjnym konwencie.
Papa Eerion musi was wyściskać :D
@UP
<boje sie>
@topic.
Higurashi ?
Code Geass?
Darker Than Black?
Co wybrac?
Pacz_knight
17-02-2010, 19:18
@2up
Balcon 2? o.O
Zapewne bedzie spora grupa jak z przed roku...
@up
Ja tam ogladalem tylko pierwsza serie CG, ale anime samo w sobie bardzo mi sie podobalo, dlatego dzisiaj kontynjuuje i zabieram sie za czesc druga.
Jesli lubisz dawke akcji i faceta super hero z zajebistymi gadgetami, cos ala Batman, powiklania w fabule ze zwrotami akcji, to nie czekaj i bierz sie za DTB. ;)
@trashyk
ofc ze code geass, potem higurashi i na koncu DTB (choc ze DTB to dla mnie ostatnie gowno i szybko to wywalilem) ale to akurat tobie moze sie spodobac wiec ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.