Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
@milano
How pitiful...
Ten twój post miał być śmieszny czy co? Jeszcze te wyróżnianie wyrazów. Szkoda słów.
Ja na pewno kołbasia nie znienawidziłem, nie mam za co.
@topic
Ja podobnie jak Corgar czekam aż wyjdą napisy do Toradory i dopiero wtedy obejrze, czekam również aż wyjdzie 50 ep Soul Eatera w sd xd.
@Argen
Corgar się wzrusza nawet przy hentaiach xD
@Corgar
Żeby nie było, ja uważam Toradore za porządną serie, przy której można się wzruszyć. Ale mówię Ci, Clannad AF to jest dopiero lament : D
@up
XD
#edit
Ale ja się z milano akurat zgadzam. Ja rozumiem, że tu panuje inna atmosfera niż na reszcie forum, i mi się to podoba, z tym, że chwalenie się (w 3 czy 4 postach) ile się pije piwa jest dziwne.
Serious Sam
28-03-2009, 18:11
@Argen
Prawie się popłakałem, w sumie nawet trochę przesadzam. Ale w każdym razie wpadłem w melancholijny nastrój. A Clannad AF jeszcze nie widziałem ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
No, wreszcie ktoś, kto nie widział AF : P
Ja sam jestem ciekaw mojej reakcji, AF się dopiero ściąga.
PS Kołbaś mi tam niczym nie zawinił.
Corgar Frizz
28-03-2009, 18:13
@Argen
Nie zapominajmy o tym co ja, Eerion i Grocix odwalalismy. Mój apel, zakon Eeriona, jego niewolnicy, następnie mój zakon, moi niewolnicy. A kołbasiowi można wybaczyć bo wtedy już był porządnie nawalony
Jeszcze lepiej miałem przy AIR.... Po prostu poryczałem się.
Nipah~!
Corgar Frizz
Ale ja nie mówiłem o tym czy zawinił, bo nie dostałem (odpukać) żadnego warna, więc mi to kiszka. Po prostu mówie, że chwalenie się ile to on nie wypije, że zaraz do dziewczyny idzie itd, jest dziecinne.
Koniec offtopa
@top
Kto czyta mange eyeshielda na bierząco? Co o niej myślicie?
Udało mi się nie dostać bana.
Choć mam dziwne przeczucie, że Gimli wejdzie w temat głębiej :D
A no i spoil talk :P
Jak myślicie o tym chapterze? Ulqiora zginął? Twórca mangi się przełamał i poszedł śladem naruto? No i drugie pytanie - czy Ichigo nie odstawi jakiegoś numeru w stylu "Zostanę Hollowem 4evah?" bo jakiś ciekawy zwrot akcji na pewno byłby tutaj mile widziany. Na razie wszystko jest takie jak ludzie przewidują
@Argen
Ja oglądam anime ale nie wiem czy nie porzucić tej serii. Jak widzę w co 2 odcinku, że ktoś sie załamuje to aż mnie zbiera na wymioty. No i na dodatek ta magiczna formułka: "Zróbmy to razem" -.-"
Jak myślicie o tym chapterze? Ulqiora zginął? Twórca mangi się przełamał i poszedł śladem naruto? No i drugie pytanie - czy Ichigo nie odstawi jakiegoś numeru w stylu "Zostanę Hollowem 4evah?" bo jakiś ciekawy zwrot akcji na pewno byłby tutaj mile widziany. Na razie wszystko jest takie jak ludzie przewidują
To, że Ulqiora zginie jest wysoce mało prawdopodobne, w końcu to Bleach. Nie wiem czy twórca idzie śladem Naruciaka ale trochę tak to wygląda. A co do holowfikacji truskaweczki, może tak być, że nie będzie mógł wrócić do swojej postaci ale i tak, zapewne po krzyknięciu przez Inoue, odzyska świadomość.
@Bleach
Mi się również zdaję, że Ulquiorra już zginął. Tylko ta cała akcja... No jeżeli zginął to była aż typowa: power up i szybka śmierć. Choć chyba nawet dobrze- nie chciałbym oglądać przedłużającej się agonii pomiędzy bohaterami potrafiącymi porozwalać całe zamki itp.
Jak to dobrze że ja warna dostać nie mogę xD
@Bleach
Po kolejnych 100 chapterach truskawka zrobil cos nowego. Juz wole tu naruto, od poczatki mangi mamy schemacik: Ichigo uzywa getsuugi nieswiadomie, potem swiadomie, potem z bankai, potem z maska. Rzygac mozna od tej getsuugi.
Ogólnie zbrzydły mi już te wszystkie tasiemce. Wolę sobie obejrzeć 24-50 odcinkowe anime, w którym może postacie nie są aż tak przybliżone, jednak nie ma w nich aż takich prostych schematów. Choć i tak wśród takich zdarzają się lipy : |.
Quezacoatl
28-03-2009, 22:31
@Argen
Corgar się wzrusza nawet przy hentaiach xD
Wzruszyc to sie mozna tylko jak loli placze gdy ja biora w obroty.
Ja sie nie martwie nadzorem, czysty jestem. Poza tym fajnie ze kolejny mod sie do ksiegi wpisal.
Udało mi się nie dostać bana.
Choć mam dziwne przeczucie, że Gimli wejdzie w temat głębiej
A ile masz? 2 ostry po 4 pkt?
@Spoil
Co jak co, ale to sie juz robi nudne. Nie powiem, wiadomo bylo od poczatku ze gl bohater bedzie walczyl z przeciwnosciami i stawal sie coraz silniejszy przez koniecznosc i ciezkie przezycia. No ale ile jeszcze upgradow on moze zaliczyc? Juz Vizardowanie bylo na granicy a teraz to co to jest? Znowu stal sie super mocny i pojechal Ulq jednym ciosem. Potem sie okaze ze bedzie na rowni z Aizenem. Pokona go i co dalej? Nowy jeszcze silniejszy wrog i znowu nam truskawka zmutuje... Szkoda gadac jak przewidywalne sie to robi. Do tego maja -50 pkt jak nikt z gotei 13 nie zginie w tej bitwie...
Jak to dobrze że ja warna dostać nie mogę xD
Ale mozesz cofac ostry, prawda? Bo szukam jakichs plecow na forum, nie zebym mial kogos na karku, ale tak na wszelki wypadek. XD
Mam nadzieje, ze Gimlos zrozumie i nie wlepi mi warna za ponizszy post:
Ok chłopaki, mam nadzieje że się nie gniewacie za ta masakrę made by Gimlos, i zdaje sobie sprawę, że to z powodu mojego postu on to zrobił. Osobiście Gimlos to dzięki za warny(idealnie 10), myślę że dadzą mi do myślenia(w sensie żebym więcej tak głupich deathwishów nie robił). Co jednak nie zmienia faktu, że to forum potrzebuje takiego tematu, w którym nie trzeba tylko pogadać na dany temat ale tez na rożne. Owszem fakt faktem to musi być temat przewodni, jednak nie przesadzajmy!
Pozdrawiam
Kołbaś
Co to Krasnoludek nas zaatakował?! M&A powinno być nietykalne!!!
Gangrel jak to nie :D Ja dałem warna Ati, a dostałem zwrotnego od Droma kiedyś :P no chyba, że coś się zmieniło od tamtego czasu.
Rayza i Kołbaś banned xD
Serious Sam
28-03-2009, 23:22
Wzruszyc to sie mozna tylko jak loli placze gdy ja biora w obroty.
Martwię się o Ciebię.
@Kołbaś
Sorry, że nie napisałem tego postu, ale kompletnie zapomniałem. Taki dzisiaj 'zalatany' jestem : P
W zwiazku ze zmiana regulaminu tematu, wohohoo :D
To co polecacie mi obejrzec? Toradore?
@up
Taaaaak, Toradore polecam, pewno nie tylko ja - bardzo przyjemne ; )
Corgar Frizz
29-03-2009, 00:27
@Gro
Regulamin się nie zmienił. Po prostu to co było sednem tematu zostało przekute w zasady.
Koniecznie Toradora! oglądaj. Imo świetna seria.
Nipah~!
Corgar Frizz
Serious Sam
29-03-2009, 00:34
@Gro
Regulamin się nie zmienił. Po prostu to co było sednem tematu zostało przekute w zasady.
Hmm... czy to oznacza legalne spamowanie i robienie offtopu? Jesteśmy teraz nadludźmi? ==
Corgar Frizz
29-03-2009, 00:38
Źle mnie zrozumiałeś. Pewnych zasad nie da się obejść czy przeskoczyć. Ale po prostu ten temat nie istnieje bez głupich rozmów i offtopu.
A nadludźmy zawsze byliśmy.
=========
Hajime no Ippo zacząłem oglądać. Całkiem fajna seria, bardzo dobrze się to ogląda.
Nipah~!
Corgar Frizz
http://www.lolstash.com/images/imghdh6vmqryvk8ze.jpg
AMEN! :D
http://www.lolstash.com/images/imghdh6vmqryvk8ze.jpg (http://urlguard.net/l/http://www.lolstash.com/images/imghdh6vmqryvk8ze.jpg)
AMEN! :D
Już ktoś kiedyś to dał : p
Mi zaczyna sie już totalnie mylić co widziałem a co nie z tego co mam na dysku, wczoraj ustaliłem, że nie widziałem kolejnego anime (wcześniej było to Ga-Rei-Zero), które mam na dysku, a oznaczone na a-p watched. Więc z przerwami dziś obejrzałem 26 ep - Xam'd Lost Memories - wspaniałe.
Już nie mam więcej "mam, oznaczyłem ale nie widziałem".
@DDoS
Dalo sie jak bosal sie bawil skryptami forum, teraz juz chyba sie nie da, ale w sumie nie sprawdzalem.
Tompior powinien nas bronic a zwlaszcza rayze bo jego to najbardziej mi szkoda ;/
A propo znow gdy ujrzalem na tym plakacie Hagane no Boya to mi cos w majtkach uroslo... I want 5th April !!!!
Serious Sam
29-03-2009, 04:06
No dobra. Wczoraj dużo się działo, 28 marca każdy z nas będzie chyba pamiętał : ) Wczoraj także były moje urodziny, nie wiem tylko czemu nikt nie złożył mi życzeń, skoro wspominałem nawet na konfie, na gg. : (
Quezacoatl
29-03-2009, 04:47
@UP
http://i71.photobucket.com/albums/i158/rickharrison/HappyBirthdayAnime.jpg?t=1238293615
Jestem pierwszy.
Tompior powinien nas bronic
My tu kolbasia oskarzamy a sie okaze ze to Tompior byl kretem i nas u modow wsypal! Zobacz sobie, jego nick, on jest jakby niebieski... Prawie jak moda XD
@Topic (bo bez tego warna dostane)
Czy ktos jest tutaj fanem/czyta History's Strongest Disciple Kenichi? Bo jak tak to ucieszy was ze na onemanga wychodzi "stara wersja" zwana History's Strongest Disciple, i przedstawia sie nieco inaczej. W kazdym razie smakosz moze porownywac jak pomysly tworcy ewoluowaly z pierwszej wersji na druga.
PS
Tak k***a, pisze tego posta o 3:30 AM! A jak sie doliczy zmiane czasu to jest 4:30... Ale i tak mam wiecej lifa niz wy! O!
Więc z przerwami dziś obejrzałem 26 ep - Xam'd Lost Memories - wspaniałe.
Mówiłem ;P
Wczoraj także były moje urodziny, nie wiem tylko czemu nikt nie złożył mi życzeń, skoro wspominałem nawet na konfie, na gg. : (
Jakoś musieli przeoczyć. No, ale nie przejmuj się :P
Mi ostatnio na internecie złożono życzenia urodzinowe z... 3 lata temu? :D
Who cares?
PS
Tak k***a, pisze tego posta o 3:30 AM! A jak sie doliczy zmiane czasu to jest 4:30... Ale i tak mam wiecej lifa niz wy! O!
Chyba syfa w skarpetkach O_o
Mam ostatnio ochotę na jakieś spokojne anime. Coś w stylu Natsume Yuujinchou
Oglądam Rosario + Vampire i po 10 minutach 1szego odcinka zaliczyłem z 3 rotfle :D
No dobra. Wczoraj dużo się działo, 28 marca każdy z nas będzie chyba pamiętał : ) Wczoraj także były moje urodziny, nie wiem tylko czemu nikt nie złożył mi życzeń, skoro wspominałem nawet na konfie, na gg. : (
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/birthdayanime.jpg
(nie patrzeć się loli!)
Oglądam Rosario + Vampire i po 10 minutach 1szego odcinka zaliczyłem z 3 rotfle :D
Przygotuj się na to, że druga seria to jedno wielkie gówno. Za to polecam mangę, jest dosyć fajna : )>.
Póki co muszę pierw zobaczyć pierwszą serie do końca :P
Serious Sam
29-03-2009, 15:25
Dzięki wszystkim : )
@topic
Ściąganie Clannada AF dobiega końca.
@UP
Ależ nie ma za co.
@topic.
Sekirei - warto? Bo nie wiem czy ściągać 2 GB...
Pacz_knight
29-03-2009, 15:32
Obejzalem DMC, seria jak najbardziej na +. Niewiem czy anime nie jest lepsze od gry, bo obejzenie samego anime daje wiele do myslenia ;p
No i niewiem za bardzo co teraz zaczac ogladac. Hmmm, moze Noein, ktorego bardzo chcialem obejzec? ;)
AzuranskiRookstayerXL
29-03-2009, 18:20
Gra jest O WIELE lepsza. W anime zupełnie zepsuli Dantego i rozwalili klimat.
Pacz_knight
29-03-2009, 18:30
Hmmm, a mnie samo przedstawienie osoby Dantego podobalo sie. Chociaz gdzieniegdzie ten klimat byl z lekka nie utrzymywany.
Tak na odwal sie jak by to powiedziec.
Ale ogolem raczej bylo ok i jest to jedno z fajniejszych anime typu: krwawa napitalanka, nie liczac oczywiscie Hellsinga ktory jak dla mnie byl owiele lepszy.
A berserk? Właśnie, ma ktoś odcinki mangi 193+ po angielsku? Bo na manga lib pl nie zanosi się na szybką aktualizacje :<
AzuranskiRookstayerXL
29-03-2009, 18:45
Na onemandze sprawdzałeś?
Ta, tam wogóle berka nie ma : /
AzuranskiRookstayerXL
29-03-2009, 18:53
http://manga.bleachexile.com/berserk.html
Hanndo90
29-03-2009, 23:18
Serial Experiments Lain (X) Seria Warta Polecenia : )
a teraz go go go ''To Aru Majutsu no Index'' ^^ B)
Narazie all na + mam nadzieje ,ze tak bedzie do końca
bo zapowiada sie Intresująca Seria : D
GargoinX
30-03-2009, 14:32
@Clannad AS #24:
Szkoda, że to już koniec, ale też prawdą jest, że jakby bardziej to przeciągnęli to straciłoby to na klimacie. Ładne podsumowanie obu serii, podobało mi się to, że narracją była opowieść Tomoyi dla Ushio.
@Clannad
Dobrze, że się skończył, wreszcie bd mógł obejrzeć bez codziennego czekania : ).
No i niewiem za bardzo co teraz zaczac ogladac. Hmmm, moze Noein, ktorego bardzo chcialem obejzec? ;)Odloz na pozniej -.^
Jezeli lubisz dosc krwawe animce to polecam Mnemosyne :-)
Pacz_knight
30-03-2009, 19:52
@up
Hmmm, a no dobra. Po zobaczeniu trailera wydaje sie byc ciekawym animcem, chodz moze to tylko pozory. Sam niewiem, ale chyba sie za nie wezne. Po obejzeniu bede stwierdzal czy jest ok, czy nie, a teraz nie bede wyciagal pochopnych wnioskow ;)
A Fate Stay Night? Slyszalem ze jest mniejwiecej tego typu ostrej, krwawej mordoklepki...?
AzuranskiRookstayerXL
30-03-2009, 19:59
Yyy... Nie. Nie za bardzo.
Fsn polecam jak polowa forum a zwlaszcza TOMPIOR xD
Pacz_knight
30-03-2009, 20:06
Ehhh, wielkie dzieki. Jeszcze przed chwila nie mialem co ogladac, a teraz mam dylemat od czego zaczac o.O
Hmmmm decyduje sie na... FSN. ;/
Fate stay night do bardzo dobra seria, ale nie jakoś wybitnie krwawa ;)
FSN całkiem przyjemne : )
Ja wciąż katuje Rosario + Vampire, a później Sekirei bo już mam na dysku :P
Ale i tak fabula F/SN nie dorasta do piet scenariuszowi "unlimited blade works" w grze ;p
Co nie zmienia faktu, ze FSN pwnuje :P
a ja szczesliwy ze sciagnalem sobie 2 odcinki DMC, wypakowuje i patrze .mkv... No ok, ale gdy to uruchomilem to mialem takie opoznienie obrazu ze zalamka, pozniej wyczytalem na jakims forum ze to "zzera" procesor ze tak powiem... Czy jest jakies wyjscie zeby elegancko rowno chodzilo ?
Hanndo90
31-03-2009, 03:00
no i ''To Aru Majutsu no Index'' Skończone! B)
Bardzo pozytywna Seria jak dla mnie Bomba ;) 9,5/10
Misakaaaaa ;8o8o
Ps.Index tez fajno jest xD
hm co nastepne? mam do wyboru:
-Speed Grapher
-Madlax
-Night Head Genesis
-Seirei no Moribito
Może coś doradzicie?! :p
oblukaj seirei~ mimo ze obejrzalem tylko 1 odcinek to spodobala mi sie kreska i zostawiam se to na pozniej... Fabula tez sie niezle zapowiadala...
a ja szczesliwy ze sciagnalem sobie 2 odcinki DMC, wypakowuje i patrze .mkv... No ok, ale gdy to uruchomilem to mialem takie opoznienie obrazu ze zalamka, pozniej wyczytalem na jakims forum ze to "zzera" procesor ze tak powiem... Czy jest jakies wyjscie zeby elegancko rowno chodzilo ?
Ja próbowałem na mase sposobów, żeby to działało ale dupa na PC też mi się po 2-3 min robią opóźnienia, dlatego anime oglądam na Laptopie, nie wiem czemu ale na gorszym sprzęcie chodzi lepiej.
Może to zależy od odtwarzacza? Ja mam połowę, jeśli nie większość, anime w .mkv i chodzi mi normalnie. Spróbuj przez np. KMPlayera
Może to zależy od odtwarzacza? Ja mam połowę, jeśli nie większość, anime w .mkv i chodzi mi normalnie. Spróbuj przez np. KMPlayera
W moim przypadku to jest jakaś wina PC; na PC i Laptop mam te same kodeki dźwięku i obrazu, odtwarzacz JetAudio.
Powyłączajcie wszystkie programy jak oglądacie - od gg po firefoxy i co się jeszcze dać.
Odkąd tak robie - mogę oglądać MKV na moim blaszaku ^^
Powyłączajcie wszystkie programy jak oglądacie - od gg po firefoxy i co się jeszcze dać.
Odkąd tak robie - mogę oglądać MKV na moim blaszaku ^^
Nic nie mam włączone od startu systemu i tak tnie, mi to obojętne nie lubię oglądać przy blaszaku, wole się walnąć na wyro laptop obok i ładnie :D
Rzecz w tym, ze H.264 (format, w ktorym zakodowane jest video w wiekszosci plikow MKV) z racji dobrej jakosci wymaga niestety dosyc duzej mocy obliczeniowej (zarowno na procesorze jak i na karcie graficznej). Mi w kazdym razie nigdy sie komp nie zajaknal, blaszak bez problemu radzil sobie z 1080p, na notebooku (ze zintegrowanym Intelem 945GM >.<) ogladalem 720p bez problemu, nie wiem jak sprawa z wiekszym formatem, mogloby byc kiepsko. Do odtwarzania uzywam wylacznie kodekow CCCP i MPC.
Święta po za domem trzeba zaopatrzyć się w coś do oglądania :)
Ghost in the Shell
Ayakashi
Mushiuta
Sky Girls
Spice ans Wolf
Co myślicie o serii zwanej Kuroshitsuji? Dobre to to?
Podczas moich ciężkich poszukiwań nowej serii trafiłem na pewne anime, niestety zapomniałem jaki był tytuł. Jedyne co zapamiętałem to obrazek, na podstawie którego wnioskuje, że głównymi bohaterami jest facet i dziecko, akcja toczy się prawdopodobnie w czasach współczesnych(były bloki lub biurowce i asfaltowe drogi). Jakby ktoś kojarzył tą serie proszę o pomoc.
AzuranskiRookstayerXL
31-03-2009, 16:31
Bardzo fajne. Naprawde ci to polecam.
Co myślicie o serii zwanej Kuroshitsuji? Dobre to to?
Podczas moich ciężkich poszukiwań nowej serii trafiłem na pewne anime, niestety zapomniałem jaki był tytuł. Jedyne co zapamiętałem to obrazek, na podstawie którego wnioskuje, że głównymi bohaterami jest facet i dziecko, akcja toczy się prawdopodobnie w czasach współczesnych(były bloki lub biurowce i asfaltowe drogi). Jakby ktoś kojarzył tą serie proszę o pomoc.
Przejrzyj historię stron, jeżeli wiesz kiedy na to trafiłeś, za mało detali, żeby coś wysnuć. ;p
@DDoS
Myślisz, że nie próbowałem? Sprawdziłem w google grafika, każde jedno słowo które wcześniej wpisywałem w przeglądarkę. Widocznie historia była czyszczona...
Ale jakieś propozycje możecie podać, a nóż ktoś trafi ; P
Jak polecacie Kuro~ to dzisiaj zaczynam
@down
Zdjęcie nie działa ; (
Jedyne które przyszło mi na myśl dziecko facet budynki :D
http://img5.anidb.net/pics/anime/18344.jpg
@up
Bieda ale to na pewno nie ten tytuł co szukasz bo to film Tokyo Godfathers.
@up
Nom. Te dziecko było w wieku 5-12 lat(płeć nieokreślona), koleś nie był zarośnięty i o ile pamiętam chodził w marynarce(przynajmniej na tym jednym konkretnym zdjęciu).
Już sobie poradziłem : ), to anime to: Kurenai
Rzecz w tym, ze H.264 (format, w ktorym zakodowane jest video w wiekszosci plikow MKV) z racji dobrej jakosci wymaga niestety dosyc duzej mocy obliczeniowej (zarowno na procesorze jak i na karcie graficznej). Mi w kazdym razie nigdy sie komp nie zajaknal, blaszak bez problemu radzil sobie z 1080p, na notebooku (ze zintegrowanym Intelem 945GM >.<) ogladalem 720p bez problemu, nie wiem jak sprawa z wiekszym formatem, mogloby byc kiepsko. Do odtwarzania uzywam wylacznie kodekow CCCP i MPC.
Czyli, że mam dobry komputer? : P. Dzięki, bo oglądam wszystkie .mkv i nie wiedział o jakiś rodzajach O.o : P. Dla mnie anime dzieli się na hd i niehd, proste.
Wtorek a tu już rano spoilery potwierdzone Naruto i Bleacha - kolorowa strona młody team 10 i obecny, młodzi Nagato, Konan i Jahiko i obecni xD A chapter ogólnie nie ciekawy. Bleach - też nie zapowiada się super.
YAY! Bleach 213, tylko szkoda ze RAW.
Dzisiaj chyba skoncze R+V
Hanndo90
31-03-2009, 23:45
Zdecydowalem sie na ''Seirei no Moribito''
i coś mi sie zdaje ,ze to był dobry wybór
jestem po 3ep i jestem po wielkim wrażeniem
Grafika Super Fabuła tez zapowiada sie interesująco
jak narazie Konkret ;)
a nie mowilem ? xd
Chyba jednak nie obejrze tego DMC bo probowalem na wszystkie sosoby z tym .mkv ale jak muli tak muli, a online nie bede ogladal bo jakosc = 0
Tez raczej sie chyba wezme za seirei~
Przepraszam za rozne bledy ale jestem po %% ;s
@up
we wtorek po %%?
Niezle to Code Geass, az sie dziwie ze dopiero teraz ogladam.. W pierwszej serii na poczatku bylo troche nudno, ale teraz jestem w polowie drugiej, tak mnie wciagnelo ze chyba jutro nocke zarwe : P bo dzisiaj padam na twarz..
@up: CG R2 od okolo 11-12 odcinka to jest taki masterpiece, ze hohoho. A ostatnich 6 epow to juz poezja :D
@Topic: Obecnie jestem na 35 epie GTO. Spoko anime, luzne, smieszne.
A co dalej? Spice and Wolf wlasnie sciagam ^^
ale ze chodze do zaocznej to tydzien wolny...
Mam ochote na DMC , no ale rapidy megauploadu i torenty odpadaja to mujsze se chyba odpuscic
Miałem zacząć od GitSS, ale Ayakashi jakoś bardziej mnie przyciągnęło, 7 ep done bardzo wciągające ale chyba ostatnich 5 nie dam rady już dziś :P o 6 do pracy trzeba wstać.
Quezacoatl
01-04-2009, 02:59
we wtorek po %%?
Co sie dziwic, wyslalem kolejny set loliconu...
A tak na serio, to czy tu ktos czyta Negima? Czy postowanie commentow nt ostatniego chaptera to strata czasu?
To samo pytanie do Fairy Tail.
@Up
O Fairy Tail chyba ktos mowil :P
Jupi, tylko 2 odc fillerów w bleachu... :D
14 kwietnia zostanie wyemitowany 215. odcinek "Defend Karakura Town! Entire Appearance of the Shinigamis" - pierwszy odcinek nowej sagi.
mam pewne zastrzezenie co do 1 pliku...
Nazwa: Doutei to Youjo de Douyoutte Dou.*****
Opis: 10
Rozmiar: 5.9 MB
Plik jest chwilowo niedostępny.
Fix it plx
@up
we wtorek po %%?
Niezle to Code Geass, az sie dziwie ze dopiero teraz ogladam.. W pierwszej serii na poczatku bylo troche nudno, ale teraz jestem w polowie drugiej, tak mnie wciagnelo ze chyba jutro nocke zarwe : P bo dzisiaj padam na twarz..
To dziwne bo mi się jakoś bardziej podobała pierwsza :P. Druga była już trochę bardziej, jakby, sztuczna i naciągana?
Quezacoatl
01-04-2009, 12:09
Plik jest chwilowo niedostępny.
Mnie tam dziala. Jak masz problemy a plik wazy <10MB to mow ze chcesz bezposrednio to ci go wysle jako zalaczkin w mailu.
@Up
O Fairy Tail chyba ktos mowil
Tak, ja. :p
A poza tym to nie pamietam czy mi ktos odpowiadal.
@Que
Hahaha, a Xantro przypadkiem nie pisal? Swoja droga, ile jest volow Negimy?
@Topic
Sciagam Bounen no Xamdou, Toradore i Kara no Kyoukai. Oj, bede mial co ogladac.
@Trzecia, najwazniejsza sprawa
Panowie, jesli chcecie cos sprowadzic z Japonii to macie tydzien na napisanie tego mnie, albo Corgarowi. Zlozylo sie, ze z racji dosyc naglego przyplywu gotowki, zdecydowalismy sie zwiedzic Tokio - przed matura zawsze przyda sie troche odprezenia. Wylatujemy w przyszla sobote, na dwa tygodnie (wracamy 25.04). Pomimo dosyc ograniczonego limitu bagazu w samolocie, jesli jest cos co chcielibyscie sprowadzic (figurki, plyty CD/DVD, mange, inne gadzety) to piszcie, zobaczymy co sie da zrobic. Poza tym, na pewno mozecie spodziewac sie obszernej relacji (byc moze zamieszczonej w magazynie Arigato) i kuuupy zdjec.
@UP
Farciarze... :S
@top.
Skonczyłem R+V, warto oglądać 2ga serie? czy lepiej odrazu brać się za Sekirei ?:P
Corgar Frizz
01-04-2009, 13:13
Imo lepiej Sekirei. 2 seria RtV ssie na całej linii.
PS. Życzcie nam powodzenia ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
Ciekaw jestem, czy w Japonii również świętuje Prima Aprilis, co nie, Grocek?
@Up
Nie, wydaje mi sie, ze Prima Aprilis to typowo polskie/europejskie swieto. Poza tym, naprawde powyzsza propozycja nie ma nic wspolnego z dzisiejszym dniem. Tak wiec, jesli cos chcecie to piszcie, a jak uda nam sie znalezc to damy info o cenie. A "niedowiarkow" czekaja zdjecia, juz wkrotce.
@Stan zamowien na chwile obecna:
- daikamura z Kirche/Mizore/Moką dla Koszyka
- figurka C.C. dla Rayzy
Z tym, ze naprawde nie wiem jak bedzie wygladac tam cena. Bede pisal.
prosze przywiez mi jakas mloda japonke bo zawsze marzylem o dziewczynie from japan...
Tak na serio to oczekuje obszernego artykulu od was jak to tam jest...
A teraz mozna odliczac dni i godziny do FMA...
Gdyby nie fakt, że w wakacje planuje wylot tam to może bym coś poprosił (chociaż skłaniam się ku Prima Aprilis xD)
To dziwne bo mi się jakoś bardziej podobała pierwsza :P. Druga była już trochę bardziej, jakby, sztuczna i naciągana?
No zobaczym jak bedzie dalej : ) Narazie jedna z najlepszych serii jakie ogladalem : D
@DDoS
O, a jakies bardziej szczegolowe plany? Moze jakies miejsca polecisz?
@Topic
Skonczylem Mushishi i Clannada ~AS~. Co do Mushishi, seria o fajnym podlozu, z fajnym pomyslem i realizacja. Wielka szkoda tylko, ze seria do samego konca pozostaje bezfabulowcem, cala sklada sie z pojedynczych przygod Ginko (i z 2 recapow), przez co w ogole nie postepuje.
A odnosnie 3 ostatnich odcinkow Clannada... Nie spodziewalem sie, ze tak sie to skonczy. Z jednej strony to dobrze, z drugiej strony ja wolalbym inne zakonczenie.
Rekin Master
01-04-2009, 21:03
No...to 51(ostatni) odcinek Soul Eatera obejrzany. Seria całkiem przyjemna, bo nie aż tak długa jak natura i wybielacze. Czego zabrakło? Nie zginął ŻADEN z głównych bohaterów...Czas się wziąć za mangę ^^. Polecacie?
Btw: Czy jest szansa na drugą serie anime?
Btw2: Polećcie coś dobrego ^^
Btw3: Dzisiaj ściągam clannada.
Serious Sam
01-04-2009, 23:11
Jestem w tracie oglądania AF, coś wolno mi idzie.
Ale tu spokój ^_^
Propo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_Nipah
Orog_Rtn
01-04-2009, 23:15
Ja tam taki noobek jestem.
Czytam Naruto
Wyśmiewam bleacha
czytałem fullmetal alchemist i ded nota :cup:
AzuranskiRookstayerXL
01-04-2009, 23:24
No to... nie za wiele.
Grocix najbardziej chciałbym trafić na termin (2-3 razy w roku aby) robienia najlepszych katan.
Ayakashi - superb.
Quezacoatl
01-04-2009, 23:44
Propo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_Nipah
Czy to zarazliwe? Bo jak tak to nie zblizam sie do Corgara...
Seria całkiem przyjemna, bo nie aż tak długa jak natura i wybielacze. Czego zabrakło? Nie zginął ŻADEN z głównych bohaterów...Czas się wziąć za mangę
Manga jeszcze wychodzi, ale nie wiem jak podobna jest do anime bo nie ogladalem tego. Ale polece, bo jak najbardziej ciekawa. Np to (http://img42.onemanga.com/mangas/00000040/00000001/56.jpg) :p
Serious Sam
02-04-2009, 00:00
Od Rayzy :)
@que
ta,ale Corgar niema jeszcze takiego objawiu:
http://img11.imageshack.us/img11/7994/nipahk.jpg (http://img11.imageshack.us/my.php?image=nipahk.jpg)
Wziąłem przykład z DDoS-senseia i zacząłem czytać SK. Nie powiem- podoba mi się manga i kreska : P.
O nie! Moj bilet do Tokio zzarl mi moj wyimaginowany kot :<
Ale... jako, ze DDoS sie oglosil... bedzie komu truc dupe o ewentualny import!
Wyjazd, fotorelacja, itp. oczywiscie w planach jest dalej, ale termin musze zmienic przez tego siersciucha...
@Gro
Pozdrów kota.
Oglądam ciągle Azumange, ostatnio mało mam czasu na takie przyjemności, ale poziomem niektórych dialogów pozytywnie kojarzy mi się z Lucky Star'em ;)
O nie! Moj bilet do Tokio zzarl mi moj wyimaginowany kot :<
Ale... jako, ze DDoS sie oglosil... bedzie komu truc dupe o ewentualny import!
Wyjazd, fotorelacja, itp. oczywiscie w planach jest dalej, ale termin musze zmienic przez tego siersciucha...
Nie pamiętasz, że już planowaliśmy raz wyjazd? Z koszykiem w roli głównej.
Orog_Rtn
02-04-2009, 11:45
Może i mało mang czytam ale wolę tę niż te ecchi co tutaj dużo ma sygn z tego userów x]
Może i mało mang czytam ale wolę tę niż te ecchi co tutaj dużo ma sygn z tego userów x]
Tak bez wskazywania palcem... Ale kto tu ma sygnę z ecchi? Może Grocka tylko podpada.
Ecchi w sygnaturze nie widziałem u nikogo, nawet Grocixa to nie ecchi :D
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/ecchi3ro.jpg
Coś mnie powstrzymuje od zabrania się za GitS, jakieś tajemnicze sił i zabieram się dziś za Sky Girls :)
Tutaj za ecchi sygne to jeszcze warna dostaniesz bo to forum odwiedzają nieletni i zaraz będzie, że szerzysz pornografie.
@ddos
ja dostałem juz raz nie dwa warna za ecchi,..
^^
Moja sygna i tak niedlugo pojdzie do zmiany :P
@Up
Szerzenie pornografii? To co ma Que powiedziec?xD
Orog_Rtn
02-04-2009, 12:49
Pornografia to już bardziej hentai niż echi ale nvm
To nie motyw, że te forum odwiedzają nieletni, tylko że tu jest POLSKA!!!
Na forach zagranicznych o tematyce anime/manga już gorsze sygnatury widziałem :D
Orog_Rtn
02-04-2009, 13:14
Nawet na takim głupim naruto-boards co ma niewiele wspólnego z ecchi widziałem gorsze.
Ps. ostatnio poziom Bleacha strasznie się zaniżył
Quezacoatl
02-04-2009, 13:22
@Up
Szerzenie pornografii? To co ma Que powiedziec?xD
Ja nic nie szerze... (Ale jak co, to wiesz gdzie sie zglaszac... Aye!) :p
Poza tym, tak jak ten tam powiedzial, ecchi to nie porno, hentaie to porno. A ja ani jednego ani drugiego nie roznosze. Luki prawne ftw.
Ps. ostatnio poziom Bleacha strasznie się zaniżył
Myslalem ze juz bardziej nie moze.
Na forach zagranicznych o tematyce anime/manga już gorsze sygnatury widziałem
Masz na mysli fora 4chan? Na jednym forum dostalem opieprz za taki (http://pedobears.org/images/pedobear.jpg) obrazek... Mowili ze to nie 4chan i u nich takich rzeczy nie chca...
A co do Negima, nie wiem ile to ma vol... Jak na razie 246 chapterow ok 18 stron kazdy.
Orog_Rtn
02-04-2009, 13:28
Czyli że sugerujesz że soul society arc był cienki? Ichigo powalający poruczników rękoma - fail ale reszta była spoko.
Do połowy HM arc też uszedł dopiero teraz jest lame
Pornografia to już bardziej hentai niż echi ale nvm
Srry, ale z tego co wiem ecchi znaczy "zboczone, zboczeniec", czyli to samo co hentai, tyle że to jest określenie osoby. Chyba, że się mylę?
Orog_Rtn
02-04-2009, 13:31
W echi nie pokazują narządów etc
Zdarzają się ecchi w których je pokazują. A samo gatunkowanie i dzielenie anime na hentai i ecchi nie jest właściwe, gdyż aznwa hentai nie jest przeważnie uznawana w Japonii- chyba, że się znów mylę- oraz dlatego, że takie dzielenie może być subiektywne, lub oparte na własnych poglądach typu "bo tam pokazują". Poza tym w tym temacie i tak nie ma ani ecchi ani hentaiowych sygnatur.
GargoinX
02-04-2009, 13:53
Green Green please?
Orog_Rtn
02-04-2009, 14:01
Wiesz mówie ogólnie, większość to właśnie takie ogółem, green green nie oglądałem.
Btw D-grayman też czytam i one piece
Corgar Frizz
02-04-2009, 14:01
Imo granica między ecchi a tym co uznajemy za "hentai" jest płynna. Dopóki sex nie jest głownym punktem anime to powiedziałbym że to jest ecchi.
Przykładem może być Ikkitousen, gdzie jest kilka jednoznaczych scen.
PS. Orog zmień sygne bo przekracza limit rozmiaru. Jakiś mod to zobaczy to dostaniesz warna.
Nipah~!
Corgar Frizz
Zgadzam się z Corgarem.
Mam inny też przykład Agent Aika. :D
Imo granica między ecchi a tym co uznajemy za "hentai" jest płynna. Dopóki sex nie jest głownym punktem anime to jest to powiedziałbym że to jest ecchi.
Przykładem może być Ikkitousen, gdzie jest kilka jednoznaczych scen.
PS. Orog zmień sygne bo przekracza limit rozmiaru. Jakiś mod to zobaczy to dostaniesz warna.
Nipah~!
Corgar Frizz
No ja niby też się zgadzam, ale... Np. W SD głównym temat bądź co bądź jest seks a nie nazwałbym tego anime hentaiem, gdyż nie ogólnie nie zawiera poważniejszych scen erotycznych.
@
Imo, nie można nazwać hentaiem czegoś co nie pokazuje scen erotycznych, nawet jeśli odgłosy i kontekst jest jednoznaczny. Ikkitousen dla mnie jest na granicy hentaiowości, natomiast SD nie jest ani hentaiem ani nawet ecchi.
@GargoinX
Green Green jest ecchi, tylko ostatni odcinek [OVA?], to hentai bez 2-ch zdań.
Corgar Frizz
02-04-2009, 16:12
@Kuma
Dokładnie to samo napisałem. W Ikki jest kilka takich scen, a jednak nie powiem że to był "hentai"
Nipah~!
Corgar Frizz
OMG, OMG ja już z tobą nie mogę. A czy ja stwierdziłem lub zasugerowałem czymkolwiek, że uważasz Ikkitousena czy jakiekolwiek inne anime za hentaia? Inni wyrazili swoje opinie na temat co uważają za ecchi a co nie, ja również. Jeśli w moim poście zabrakło ci tego sformułowania to proszę bardzo:
Ja też zgadzam się z Corgarem...jednak po małej przeróbce, którą można przeczytać w moim wcześniejszym poście.
Corgar Frizz
02-04-2009, 17:01
Oj Oj Oj, ja też juz z tobą nie mogę... Źle cie zrozumiałem i tyle ;p Twoja wina.
Nipah~!
Corgar Frizz
@DDoS
O, dzieki, ze mi przypomniales o tej serii. Od dawna lezy na dysku, bede musial obejrzec. xD
@Topic
Zaczalem Bounen no Xamdou. Pierwsza moja mysla bylo, ze to steampunk'owa Eureka 7, ale... po 4 odcinku zastanawiam sie czy aby nie bedzie lepszy ;) W kazdym razie seria zapowiada sie cudownie, dokladnie moje klimaty ^^
A ja nadal czuję dziwną pustkę i nie mogę się wziąc porządnie za żadne anime : |. Chyba muszę wreszcie zdac całe DMC4 : P.
Xam'd Lost Memories (Bounen no Xamdou) było fajne, ale brakowało mi tu większej ilości walk. Mino to seria niezła.
Jednak Ghost in the Shell oglądam, 2 filmy done, zaczynamy pierwszą serię.
@DDoS
Why ghosta od filmow zaczales ?xdd Ja zaczalem od serii ,dopiero po obejrzeniu za filmy sie wzialem
@Topic
Na stare animce mnie wzielo i padlo na Video Girl Ai ,jak bedzie denne to chyba obejrze drugi raz Ranme z braku innych tytulow =\\
i znow te 2 strony wygladaja jak jakis flame xD...
Ja narazie nie ogladam zadne anime, poniewaz czekam do 5-tego na Pełnometalowca w glanach ;] Wiec zeby taki smaczek zostawic, to poki co sie nie zabieram za nic, choc ze na DMC mam wielka ochote...
@Up
Ty tu flame'a nie widziales ;>
@Xam'd
12 ep, jest coraz fajniej :3
@DDoS
Why ghosta od filmow zaczales ?xdd Ja zaczalem od serii ,dopiero po obejrzeniu za filmy sie wzialem
@Topic
Na stare animce mnie wzielo i padlo na Video Girl Ai ,jak bedzie denne to chyba obejrze drugi raz Ranme z braku innych tytulow =\\
Obejrzałem re-make pierwszego filmu z 1995 roku i się zapędziłem i obejrzałem film z 2004 roku przed serią z 2002 roku, oglądam według dat wychodzenia.
Orog_Rtn
02-04-2009, 23:21
polecacie ghost in the sheel?
Tak.
Nie mogles sie jakos bardziej rozpisac?:D
Serious Sam
02-04-2009, 23:30
@Topmior
Jakiś tydzień temu, nikt by mu nawet uwagi nie zwrócił. Nikt by nawet nie zauważył jego postu, wśród spamu : P
@
Ale wolno oglądam anime. W ogóle mam inne rzeczy na głowie. Jeszcze nawet Clannada AF nie skończyłem ^_^
Naruto manga
W miarę chapter, team Gai zjechany do 0, przybyli a i tak na nic się nie przydadzą. Hołd biustowi Hinaty :D Pain z czerwonymi włosami kiepsko wygląda, chyba bardziej czarne mu pasowały.
Bleach - jeszcze nie ma
Claymore manga - jak zawsze warto tyle czekać na chapter :D
Naruto manga
Chapter dość dobry ale niczym nie zaskakiwał, niemal w całości był poświęcony eliminacji ostatniego ciała Paina. Mimo, że Gai się tak śpieszył do wioski to wątpię aby stanowił jakąkolwiek pomoc, chyba, że użyją byakugana Neji'ego aby wykrył kryjówkę Nagato.
Co do włosów Nagato, całkowicie zgadzam się z DDos'em
Bleach manga
Walka Ichi vs Ulq to już przegięcie, nie wiem jakim cudem mimo celowania w głowę hichi trafił w nogi 4 espady. Mógłby tam ktoś nareszcie zginąć, choćby z espady. Ciekaw jestem skąd sie bierze ta litość dla wyżej postawionych hollowów.
@Sam
Right! Tydzień temu takie posty znikały w tonach spamu. Myślę, że ten temat zawsze miał dużo obserwatorów tylko byli przytłaczani tempem i bali się odezwać.
Corgar Frizz
03-04-2009, 09:42
@Kuma
Jeszcze tydzień a spam powróci ;p Odbanują rayze, to będzie z kim spamować.
Naruto
Średnio ciekawy chap. To co się miało stać, stało się. Nic ponad to.
Bleach
Nudyyyyyy.... Hichigo od 2 chapow dobija Ulqa i nie moze...
Nipah~!
Corgar Frizz
Claymore manga - jak zawsze warto tyle czekać na chapter :D
Rewelacyjny to nie byl ,ale nadal wole poczekac miech na new ch. niz czytac jakies narutowce
@Topmior
Jakiś tydzień temu, nikt by mu nawet uwagi nie zwrócił. Nikt by nawet nie zauważył jego postu, wśród spamu : P
@
Ale wolno oglądam anime. W ogóle mam inne rzeczy na głowie. Jeszcze nawet Clannada AF nie skończyłem ^_^
Teraz mamy inwazję na innym forum : P.
@topic.
akcja w GitS idzie do przodu, co raz bardziej mi się podoba.
AzuranskiRookstayerXL
03-04-2009, 12:02
jakąkolwiek pomoc, chyba, że użyją byakugana Neji'ego aby wykrył kryjówkę Nagato.
Ale Naruto, zdaje się, już zna jej lokacje.
Ale Naruto, zdaje się, już zna jej lokacje.
Naruto
Naruto zna ale wioska nie. Znając Naruto będzie próbował załatwić wszystko samemu za jednym zamachem. Ludzie z wioski pewnie i tak przybędą do kryjówki Nagato, zapewne pod koniec lub już po walce.
A tak btw to ciekawi mnie jak rozwinie się wątek z Kabuto, oraz wątek Madary
AzuranskiRookstayerXL
03-04-2009, 12:48
Naruto
Naruto zna ale wioska nie. Znając Naruto będzie próbował załatwić wszystko samemu za jednym zamachem. Ludzie z wioski pewnie i tak przybędą do kryjówki Nagato, zapewne pod koniec lub już po walce.
Nie muszą przychodzić. On i tak przeżyje :P
Nudyyyyyy.... Hichigo od 2 chapow dobija Ulqa i nie moze...
Ale przy odrobinie szczęścia dobije Ishide :P
Po arcyciekawych epach następuje lekki zastój. To normalne. Ale niedługo pewnie naruto znowu z kopyta ruszy ;D
Orog_Rtn
03-04-2009, 14:04
Niektórym chyba odbiło, dzisiejszy chapter blicza wybił się ponad poprzednie i to mocno
Naruto manga
Cóż, team gai po nic to cholerstwo, fakt. Jednak dalsza bitwa Goda z Narutem jak dla mnie jest jak najbardziej na plus. Piramidy piersi? nie xd 8,5/10
Bleach manga
7/10 lepszy od poprzednich, patrząc na szmaciane odejście nnoitry to już myślałem że po ulqu a tu proszę...Reszta nic takiego ale Yammi miał niezłe wejście
Bounen no Xamdou obejrzane. Naprawde dawno mnie tak nie wciagnela zadna seria, obejrzalem 17 odcinkow bez przerwy. Swietne wykonanie, animacja, kreska - seria utwierdza w tym, ze Bones robi jedne z najlepszych anime. Na olbrzymia pochwale zasluguje tez swietna oprawa muzyczna (opening, ending <3), a nawet sama realizacja dzwieku - nie spotkalem sie jeszcze w anime, ze z zamknietymi oczami mozna stwierdzic gdzie (za toba, przed toba, na lewo, na prawo, na gorze, na dole) znajduje sie zrodlo dzwieku.
Odnosnie fabuly... Masa zaczerpniec ze starszej serii tego samego studia - Eureki 7. Jesli komus spodobal sie taki przepis na anime, to Xam'd trzeba obejrzec. Niektore motywy w Xam'dzie sa wrecz klonami tych z Eureki, ale tych oryginalnych jest drugie tyle. Do minusow serii poza wyzej wspomnianymi podobienstwami, mozna jeszcze zaliczyc mase niedopowiedzen, wydaje mi sie, ze seria nie stracilaby na podwojeniu odcinkow (czyli tak jak w Eurece, do ponad 50) Same postacie sa swietnie przemyslane (prawie poplakalem sie po tym co zrobil Furuichi :<), a fabula przedstawia naprawde wciagajaca historie. Jaka? Obejrzyjcie sami ;)
Nooo a jutro nareszcie wychodzi nowa seria DB, czy raczej remake starej :P
Pacz_knight
04-04-2009, 14:28
@up
Ciekawe co z tego wyjdzie. Miejmy nadzieje ze tego nie spitola...
@Pacz
Myślę, że nie. Po prostu zrobią Dragon Balla w bardziej treściwej wersji, ponoć mają też usunąć te nudne odcinki. No i jeszcze animacja powinna być o niebo lepsza.
Quezacoatl
04-04-2009, 14:40
ponoć mają też usunąć te nudne odcinki.
Wiec nie beda nawet mieli dosyc materialu na jeden odcinek...
@Que
Oj już nie przesadzaj, chociaż muszę przyznać, że z 50 pierwszych odcinków DB które widziałem tylko połowę uważam za ciekawą reszta nuuuudy. Ponoć Z-ka lepsza. Nie wiem...nie widziałem.
Głosy będą podkładać te same osoby co w oryginale za wyjątkiem Tenshinhan (który zmarł). Liczba odcinków z 291 zmniejszona do 100. Bardziej szczegółowo o Bardocku i planecie Vegeta. Ptaszek małego Goku zniknie :D
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6399 < jakby o szerzej opisane.
Obejrzałbym 51 ep Soul Eatera, ale nie chce mi się wyłączać laptopa z włączonym GitS, odłączać HDD podłączać przerzucać i włączać; gdzie ja posiałem Pendrive'a noooooooooooo.
Do wybuchu Namek - cudo. Lepszego tasiemca nie widziałem. Potem już bywało różnie. Co ciekawe Toriyama pierwotnie planował skończyć DB właśnie na walce Goku z Freezerem, ale po naciskach fanów postanowił pisać dalej. Tutaj pewnie i tak wszyscy to wiedzą :).
Do wybuchu Namek - cudo. Lepszego tasiemca nie widziałem. Potem już bywało różnie. Co ciekawe Toriyama pierwotnie planował skończyć DB właśnie na walce Goku z Freezerem, ale po naciskach fanów postanowił pisać dalej. Tutaj pewnie i tak wszyscy to wiedzą :).
Ta i właśnie Kai taki będzie, oryginalna wersja jaką planował Akira;
"This version will be re-edited to hew more closely to Akira Toriyama's original story, so the story's development will progress all the faster!"
Skonczylem ogladac Azumanga daioh, polecam serie jako mily przerywnik komedyjny. Teraz leci Akane iro Somaru Saka. Jestem po jednym epie, ale chyba nie widzialem tylu dziwnych fryzur na raz :D
Ja oglądam Sekirei! Jestem na 7 ep. Całkiem przyjemne, z początku miałem pewne wątpliwości. Jednak teraz się lekko wciągnąłem.
Polecam!
A wie ktoś o jakiej godzinie POLSKIEGO czasu będzie on dostępny w necie?
AnonimowyPowrot
05-04-2009, 09:12
Dragon Balla nawet na Polsacie reklamowali xD
@Edit
"Tylko w kinach!"
...i tak się nie wybiorę ;P
Zalgadis
05-04-2009, 10:14
Bleach Anime@
Ostatni odcinek to żenada... Jakiś Karakura-Riser. Nawet nie oglądnąłem do końca. Nudne... Natomiast przedostatni odcinek intrygujący.
Corgar Frizz
05-04-2009, 11:08
@Jozefek
Dragon Ball Kai już jest dostępny. Narazie tylko raw, ale mnie to nie przeszkadza. Właśnie go ściągam ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
a dzisiaj 5 kwietnia czyli wychodzi pełnometalowy xD. Ciekawe kiedy bedzie mozna zassac ;]
Dragon Balla nawet na Polsacie reklamowali xD
@Edit
"Tylko w kinach!"
...i tak się nie wybiorę ;P
To była reklama filmu z prawdziwym aktorami Dragon Ball Evolution, który chyba mało kogo interesuje :P
Jak bedzie gdziesz wersja juz przetlumaczona DB i ktos na nia trafi to poprosze linka ;)
Pacz_knight
05-04-2009, 15:26
a dzisiaj 5 kwietnia czyli wychodzi pełnometalowy xD. Ciekawe kiedy bedzie mozna zassac ;]
Nareszcie! Teraz tylko szukac gdzie mozna pobrac i do roboty z ogladaniem! ^^"
[D][TV-J] Fullmetal Alchemist Brotherhood (2009) - 01 Raw (1280x720 DivX6 83) avi
Na razie same RAWy są więc pewnie dziś wieczór/jutro rano będą ang sub o ile ktoś się za nie weźmie.
Przejrzałem tego RAW'a Fullmetala i byłem zaskoczony, ponieważ spodziewałem się wersji zgodnej z mangą. Jeśli to miała być wersja zgodna z mangą...to nie jest. Chociaż animacja i strona graficzna wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, spodziewałem sie czego innego pod względem fabuły. Jak na razie to by było tyle.
AzuranskiRookstayerXL
05-04-2009, 18:10
A z napisami już się ciągnie...
W ramach nadrabiania zaleglosci po 3 tygodniach bez szybkiego neta dokonczylem Soul Eater'a. Coz, jako ze seria byla ze mna praktycznie odkad "na powaznie" zaczalem ogladac anime, bede ja zawsze darzyl olbrzymim sentymentem. Odnosnie samej koncowki, jak dla mnie zachowanie Asury straaasznie naciagane, ale... mozna sie bylo tego spodziewac :P Reszta natomiast - klasa w stylu Bones ;)
Lostwind
05-04-2009, 18:53
Drodzy bywalcy znacie może jakąś stronę gdzie mógłbym znaleźć ang napisy do nowego FMA ale same jako .txt czy coś, a nie hardsub w filmie?
Soul Eater no dzisiaj obejrzałem ostatni odcinek i moje zdanie hmm póki trzymało się mangi było dobrze potem przesada. 4/10
Nie chronologicznie
1. Chodzące Death City
2. Klucz z Eibonem
3. Pięść odwagi
4. Walka Black Star z Mizune
Teraz czekam na ostatni odcinek Tales of the Abyss.
Czy Wolf's Rain jest warty obejrzenia?
Bo szukam czegoś dobrego...
Btw.
Prawdziwy powód "niedyspozycji" Rayzy...
http://img140.imageshack.us/img140/1853/rayza01.png
Zrobione z nudów, tak o dla jaj...
A czy film niewarty obejrzenia dostalby 4 nagrody na animereactorze? :D
DB Kai 01
Obejrzałem jak na razie raw, aczkolwiek moja znajomość tej serii pozwala mi na to, bo wiem ocb xD. W każdym razie kreska jest "pinkna", a ta wstawka o Bardocku mnie wręcz urzekła. Samej treści odcinka jak na razie nie ma co komentować, bo jest to po prostu odświeżony pierwszy odcinek seri DBZ.
Właśnie wrzucam na ściąganie nowego full metala, DB sciagne jak beda juz suby, nie warto dwa razy tego samego ogladac. Post bedzie editniety po obejrzeniu odcinka ;)
dodatkowo oglądam Natsume Yuujinchou, po dwóch epach moge stwierdzic ze pomysl jest w miare ciekawy i niecodzienny(bohater ktory dostal do reki spora moc, i zamiast z niej korzystac, systematycznie sie jej pozbywa).
Olewam spanie dziś pójdę zmęczony do pracy :D
Przerywam oglądanie GitS (nie wciągnął mnie) i zaczynam Ride Back.
Hanndo90
05-04-2009, 23:45
To Love-Ru woła o pomste do nieba bo ssie niemiłosiernie xD
a tacy biedni userzy ktorzy nie uzywaja torrentow (jak ja) beda musieli se poczekac pare dni az w koncu trafia gdzies na nowego FMA
nvm, kumpel zrobił mnie w jajo :S
Btw. Skończyłem Sekirei, wg. mnie seria godna polecenia :)
@milano
Biedni userzy mają czasem mózgi, jest choćby tutaj: http://getfansub.com/wiki/Full_Metal_Alchemist:_Brotherhood
Tak szczerze to po pierwszym epie wygląda to dziwnie, zupełnie jakby zaczepili nową historię na starym wątku..
@Gangrel
No bo chyba rzeczywiscie tak bedzie :P
Quezacoatl
06-04-2009, 02:04
dodatkowo oglądam Natsume Yuujinchou, po dwóch epach moge stwierdzic ze pomysl jest w miare ciekawy i niecodzienny(bohater ktory dostal do reki spora moc, i zamiast z niej korzystac, systematycznie sie jej pozbywa).
Powiedz czy jest tego tego manga jakas, bo brzmi ciekawie.
@FMA
Zenada. Nie powiem, wyglada fajnie, ale fabula zostala jeszcze raz przekopana i przerobiona. To nie jest ekranizacja mangi, to nowy animiec ze znanymi juz postaciami z mangi. Potrzeba tam kogos kto potrafi oddac dusze mangi na anime, a nie przerabiac ja wedle uznania. Jak cos ma tytul FMA to ja oczekuje ze to bedzie FMA a nie FMA Z GT uber-X version.
http://www.onemanga.com/Natsume_Yuujinchou/
Prosze bardzo, ale ostrzegam o dwoch rzeczach:
-mangi nie czytalem i raczej nie przeczytam
-w brew temu co napisalem to jest bardzo spokojne anime, choc nadal warte poznania
Dzisiejszy maraton uwazam za zakonczony. ;) Obejrzane:
47-51 epki Soul Eatera, o ktorym juz pisalem
1 ep FMA - mangi nie czytalem, ale zapowiada sie rzeczywiscie zmieniona historia z pierwszej serii.
2 ep Higurashi Rei - w koncu wraca klimat starszych Higurashi, nie moge doczekac sie nastepnego epa. Chociaz, kreska pasuje... srednio.
1 ep Phantom ~Requiem for the Phantom~ - zapowiada sie ciekawa, dynamiczna seria akcji. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
No i wreszcie... Kara no Kyoukai. Filmy swietnie zrealizowane, daja naprawde duzo do myslenia. Momentami moga zanudzac, ale wynagradzaja to naprawde efektownymi walkami. A do tego ilosci krwi znane z Elfen Lied. Osobiscie najbardziej spodobala mi sie piatka, wyjasnia kilka spraw z wczesniejszych odcinkow (chociaz pelnometrazowe filmy trudno nazwac odcinkami), a do tego ma ciekawe przeslanie.
W planach na jutro mam dokonczenie White Album i rozpoczecie GitSa.
O, zapomnialem dodac - wczoraj obejrzalem 1 ep K-ONa! Bardzo przyjemna, lekka seria o muzyce. Jak narazie godna polecenia :)
GitS olej :D Zabierz się za Ride Back, właśnie skończyłem oglądać - wyśmienite anime.
FMA mangi nie czytałem i nie zamierzam :P Jutro obejrzę 1 ep Brotherhood i DB Kai, resztę anime które wychodzi w kwietniu będę gromadził raczej bo za dużo tego.
Obejrzałem własnie pierwszego epa nowego DB, i jakichś szczególnych zmian graficznych nie bardzo widać, może poza tym, że (przynajmniej na moim monitorze) Bulma jest szersza w barach niż Gokuu.
Nie ma co oceniać FMA:B i DBK po pierwszym odcinku.
Jakoś nadal na GitS nie mam ochoty, więc - Kuro Shitsuji obejrzę bo wyszły wszystkie odcinki.
@DDoS
GitSa i tak obejrze, miejsca na dysku coraz mniej, kasy na nowego brak, takze musze byc oszczedny :P Ale... Ride Back juz sie sciaga ^^
Obejrzalem 1 ep Dragon Ball Kai :p
Nie moge sie przyzwyczaic do japonskiego dubu, bo przeciez w Polsce leciala wersja francuska :)
Co do OP/ED - takie troche wiesniackie. Bardziej by pasowaly do jakiejs gry :P
Corgar Frizz
06-04-2009, 12:38
Co FMA2. Imo 1. ep jest fillerem tylko dlatego że 2 początkowe epy 1. serii były zgodne z mangą. Chciałbyś po raz kolejny oglądać dokładnie to samo, jedynie z lepszą kreską? Bo ja nie.... a tak dali całkiem miły filler, a prawdziwa historia prawdopodobnie zacznie się o 2 epa.
Nipah~!
Corgar Frizz
@up
To samo z nową kreską...DB kai? xD Ja tam chętnie obejrze ;P
Obejrzalem Aika R-16, wzgledem fabuly ssie, ale czego mozna spodziewac sie po 3-epowym ecchi. Kreska przypomina ta z pierwszego Da Capo, a ilosc pantshotow i cyckow przewyzsza wszystko co do tej pory widzialem xD
Pacz_knight
06-04-2009, 14:04
Zapodajcie stronke z ktorej bede mogl pobrac, ew. obejzec online nowe odcinki FMA ;)
Moga byc i w RAW'ie ^^
Corgar Frizz
06-04-2009, 14:11
@Pacz
W 1. poście masz kilkanaście stron z anime. FMA na 100% będzie na ostatniej. Następnym razem sprawdź najpierw 1 posta.
Nipah~!
Corgar Frizz
@pacz
Kilka postów wyżej podałem linka do FMA z hard subem...czytaj/szukaj plx.
Masz jeszcze raz, a następnym razem kij ci w oko i tenacl w d...
http://urlguard.net/l/http://getfansub.com/wiki/Full_Metal_Alchemist:_Brotherhood
Pacz_knight
06-04-2009, 14:42
Oooo! Domo argiato! Musialem przeoczyc, ale i tak jestem ci wdzieczny. ;)
Btw.
Niechce miec tentacla w d... ;<
Corgar Frizz
06-04-2009, 15:24
Kupa777 napisał:
Witam!
Czy zna ktoś może strone gdzie można czytać mange naruto online po polsku?
Chodzi mi o chaptery 1 - 245 poniewaz dalsze wiem gdzie sa.
Z góry thx za odp.
Polskie tłumaczenie znajdziesz w najbliższym w sklepie z mangami.
Nipah~!
Corgar Frizz
Co FMA2. Imo 1. ep jest fillerem tylko dlatego że 2 początkowe epy 1. serii były zgodne z mangą. Chciałbyś po raz kolejny oglądać dokładnie to samo, jedynie z lepszą kreską? Bo ja nie.... a tak dali całkiem miły filler, a prawdziwa historia prawdopodobnie zacznie się o 2 epa.
Nipah~!
Corgar Frizz
Ja bym chciał, w końcu FMA jest na tyle dobre...
Wg twojej koncepcji maja zrobić wersje zgodną z mangą tylko bez tego co nie było fillerami w pierwszej serii? Nawet nie chcę sobie wyobrażać jakie monstrum by z tego powstało. Homunkulusy żyją więc i tak będą musieli sie cofnąć z akcją. To czemu by nie zacząć od początku?
Otakuma:
O ile w przypadku DB jest wyraźny sens przerysowania od nowa, o tyle FMA już nie bardzo. Drugi raz serwować mi historii FMA nie ma sensu.
Obejrzalem 1 ep DB Kai, wlasciwie ciekawy. Spodziewalem sie jednak dosyc znacznej roznicy w kresce, a to co zobaczylem nie odbiega jakos specjalnie od oryginalu.
Obejrzalem tez Live Action Nana. Jak komus sie podobalo anime to i film warto obejrzec.
Natsume Yuujinchou zakończone. Muszę przyznać, że tak nieszablonowej serii jeszcze chyba nie oglądałem, a wciągnęła mnie bardzo, mimo że anime jest bardzo epizodyczne, z raczej drugorzędnymi wątkami trzymającymi wszystko do kupy.
Teraz dla kontrastu wrzucam Ergo Proxy.
Obejrzalem 1 ep DB Kai, wlasciwie ciekawy. Spodziewalem sie jednak dosyc znacznej roznicy w kresce, a to co zobaczylem nie odbiega jakos specjalnie od oryginalu.
Obejrzalem tez Live Action Nana. Jak komus sie podobalo anime to i film warto obejrzec.
Imho, gdyby dali taką samą kreskę co w tym specjalnym (Yo! Son Goku~) to by się troszkę ten fajny klimat zepsuł :P
@Up
Moze :P
@Topic
Obejrzałem Biauy Albóm. Zgodnie z przeczuciami, kiepścizna. Plus za Shure, Sennheiser'y i ładny opening - 3/5 :P
Wie ktoś coś może o mandze po Polsku Dragon Ball AF?
Wie ktoś coś może o mandze po Polsku Dragon Ball AF?
AF to zmyślona historia. Dragon Ball Z to koniec mangi Akira Toriyamy.
@up
I cale szczescie. Juz Sayan level 4 jest strasznie naciagniety, 5 to bylby koszmar...
@Gangrel
Czyli nie bedzie Saiyaina lv. 69?:< Szkoooooooda.
Quezacoatl
08-04-2009, 01:59
Prosze bardzo, ale ostrzegam o dwoch rzeczach:
-mangi nie czytalem i raczej nie przeczytam
-w brew temu co napisalem to jest bardzo spokojne anime, choc nadal warte poznania
Czytnalem... Nie jest zle, imho calkiem fajne i Grocix by sie pewnie poplakal przy niektorych scenach. Na moj gust mogloby byc wiecej akcji i przemocy a mniej dramatu i rozmyslan. Ale jak na swoj gatunek niezle. Nawet w mojej ocenie. No i koncept calkiem ciekawy. Nie zeby japonskie duchy byly oryginalne, ale koncept z "book of friends" byl fajny.
A teraz czas sie odchamic, i zamiast mangi czytnac troche prawdziwej literatury. "Book of the Dead" by Patricia Cornwell. Wydanie ang zeby nie tracic smaczkow. Bedzie zajecie na kilka dni (bo grube calkiem).
Już myślałem, że niedługo skończą sie fillery w Naruto, a tu dodali listę odcinków po tym podwójnym. Za długo to ciągną już.
105 "Barrier Battle"
"Kekkai kōbōsen" (結界攻防戦) April 16, 2009
106 "Red Camellias"
"Akai tsubaki" (赤い椿) April 23, 2009
107 "Sworn Enemies Fighting Together"
"Goetsudōshū" (呉越同舟) April 30, 2009
108 "Camellia Guidepost"
"Tsubaki no dōhyō" (椿の道標) May 7, 2009
E tam, im chociaż jako tako te fillery wychodzą. W porównaniu do tych ostatnich serwowanych w Bleachu, są nawet niczego sobie (poza kilkoma wpadkami typu fart Naruto). Jest akcja, jest jakaś, powiedzmy, dość logiczna fabuła - może być, choć mogliby sobie darować to sztuczne przeciąganie. Natomiast te wszystkie Karakura-Risery i inne gówna to jak dla mnie kompletnie nieudana próba zrobienia czegoś śmiesznego na siłę - osobiście czułem raczej zażenowanie, ni w ząb to śmieszne.
Tych dwóch odcinków Bleach nie ściągałem nawet.
Filler w Naruto mnie dobija tylko dlatego, że się przeciąga, a do tego anime nie jest blisko mangi, jak w przypadku Bleach.
Nie jest zle, imho calkiem fajne i Grocix by sie pewnie poplakal przy niektorych scenach.
Czemu akurat ja?! :<
@Topic
Ogladam SAC, po 2 epkach - nie jest zle, kreska fajna, akcji sporo ;)
Quezacoatl
08-04-2009, 13:52
Czemu akurat ja?! :<
To pewnie przez ten avek...
@Bleach
Gadacie o jakichs Karakura riserach a ja nie mam pojecia o co cho. W mandze jak na razie nie bylo fillerow. I tak btw, jak dla mnie zamiast fillerow w wybielaczu powinni sie wziasc i robic teraz te minusowe chaptery z mangi (daleka przeszlosc, jak Urahara zostal kapitanem, jak Yourichi draznila sie z mlodym Byakuya, i jak obecne Vizardy byly kapitanami/vice i co sie stalo gdy Aizen ich wkopal w ta sytuacje itd).
http://img56.onemanga.com/mangas/00000003/000052322/07.jpg
@up
Przeciez to zrobili...Back to pendulum czy jak sie to w mandze nazywalo wlasnie sie skonczylo tydzien czy dwa temu i teraz dowalili fillery.
Oj que.
206-212 odcinki anime to historia Soul Society sprzed 110 lat.
Naruto manga spoiler
Dno chapter Deva Pain zginął, a kończy się spotkaniem Naruto i Nagato
Bleach manga spoiler
Kolejne dno, Ulq wyparował sam z siebie, z wykończenia? Ichigo chcący odciąć sobie nogę i rękę, żeby być na równi z Ulq i walczyć dalej, za miły jest, powinien bez wahania go zabić
No i tak to jest jak ktoś mówi o anime a nie jest na bieżąco z nim : >
@Bleach.
Najgorsze fillery jakie w życiu widziałem...
RtV 18
The Sims II Wakacje, czyli znowu w świecie ludzi. Chapter średni, jeden nowy bohater, ale za to boska okładka http://www.onemanga.com/Rosario-Vampire_II/18/01/
Quezacoatl
09-04-2009, 01:48
Oj que.
206-212 odcinki anime to historia Soul Society sprzed 110 lat.
szerio? Ja tam tego nie ogladam to nie wiem... :p Mogliby po prostu zaczac wydawac jeden odcinek na 2 tyg... Bo te fillery to porazka.
szerio? Ja tam tego nie ogladam to nie wiem... :p Mogliby po prostu zaczac wydawac jeden odcinek na 2 tyg... Bo te fillery to porazka.
Nie uważasz, że co dwutygodniowe wypuszczanie odcinków w świat przyniosłoby straty wydawcy?
Quezacoatl
09-04-2009, 17:18
Ilosc fanow ktora sie wk****a po zassaniu kolejnego marnego fillera i rzucajaca anime dla mangi przynosi jeszcze wieksze straty.
A jak juz musza byc fillery to jakies lepsze. Ciagle slysze ze np Bounto filler arc byl kmiotem. Nie powiem, wiele scen/przemyslen bylo troche nie na miejscu, jak to zwykle bywa z dylematami moralnymi wyzszych lotow podawanymi spragnionym krwawej jadki fanom. Jedno co mi sie w tym podobalo to to ze Ichigo wreszcie, przez caly arc, nie evoluowal w jakas nowa uber-hiper forme. Serio, teraz Wybielacz zaczyna zjezdzac jak DB, gdzie masz 40 lewelow Sayana. Ile mozna? To sie robi glupie i nudne. Mozeby tak dodac wiecej taktyki a mniej bezsensownych mutacji i przemian dodajacych sily. Uzyl troche logiki w walce, drobna szczeline w zbroji przeciwnika.
Ilosc fanow ktora sie wk****a po zassaniu kolejnego marnego fillera i rzucajaca anime dla mangi przynosi jeszcze wieksze straty.
Gówno prawda. Anime jest robione raz na tydzień, aby był spokojny slot w ramówce (w telewizji). Jest co tydzień oglądalność to jest anime. A twoje zasysanie anime z neta wydawcy nie przynosi żadnego zysku więc ich to nie obchodzi.
Orog_Rtn
10-04-2009, 00:13
Jeśli mowa o naruto - anime to parodia mangi niestety.
Spoilery to takiego half-shitu jakim jest Bleach tym razem są fantastyczne
A ja ogladam tego GitSa ii... niech mi ktos kupi Tachikome! :3
Jeśli mowa o naruto - anime to parodia mangi niestety.
Anime jest tak samo lotne jak manga. A jesli mam byc szczery, imho jest nawet lepsze. Nie chodzi tu o przekaz fabuły, ale Naruto jest naprawdę postacią do polubienia. Np. scena po wygranej Naruto z Neji'm. W mangdze jakos przeszlo to dla mnie bez echa, natomiast w anime, dzwiek stworzyl naprawde dobra atmosfere. Nie jest to faktycznie nieprawdopobnie anime, ale tez nie nazwalbym tego shitem.
I nie jestes fajny tylko dlatego, bo nie lubisz Naruto czy Bleacha, bo dzieci je lubia.
Hanndo90
10-04-2009, 02:47
a ja jestem w trakcie Speed Grapher'a a właściwie
kończe bo 20ep hmm jakieś to takie nijakie nie oszukując
taki średniak no ; /
a ja tak to powoli koncze z anime bo za nic nowego sie raczej nie mam zamiaru wziasc, jedynie co czekam to na fma higurashi i pare innych tytulow...
Chyba rl life bardziej mi sie spodobalo niz ogladanie anime przez 20h...
Ogolnie to chyba tez stalo sie tak przez bleacha bo z zajebistego anime zrobili wieksze gowno niz naruto. Te pierdo**** fabuly jest bardzo zlym pomyslem i teraz tak jak w przypadku naruto bede czytal mange zapominajac o anime...
Anime jest tak samo lotne jak manga. A jesli mam byc szczery, imho jest nawet lepsze. Nie chodzi tu o przekaz fabuły, ale Naruto jest naprawdę postacią do polubienia. Np. scena po wygranej Naruto z Neji'm. W mangdze jakos przeszlo to dla mnie bez echa, natomiast w anime, dzwiek stworzyl naprawde dobra atmosfere. Nie jest to faktycznie nieprawdopobnie anime, ale tez nie nazwalbym tego shitem.
I nie jestes fajny tylko dlatego, bo nie lubisz Naruto czy Bleacha, bo dzieci je lubia.
Jeśli idzie o anime na podstawie mangi, a nie fillery to masz rację :P
@Bleach & Naruto
Bleach- 15 odzyskuje świadomośc, i na szczęście odbywa się to bez większych sensacji pod postacią rozmów i walk w rdzeniu swojej duszy. Później krótka rozmowa z Ulqiorra (fajne na kolorowej stronie wyszedł), po czym wyczerpany Ulq zamienia się w pył.
Naruto- God Realm martwy. Naruto wyrusza samotnie na spotkanie z Painem. Pode drogą spotyka kilku Konoszan i odmawia przyjęcia ich pomocy.
Ogólnie obydwa chapty są na dośc dobrym poziomie.
GargoinX
10-04-2009, 10:02
@Bleach & Naruto manga:
Naruto - chapter stoi na wysokim poziomie. Obyło się bez jakiś nie potrzebnych powrotów mocy ostatniego ciała, fajna rozmowa z Konoszanami i dojście do kryjówki Nagato. Ogólnie, chapter ocenię na 8+/10.
Bleach - tutaj też nie najgorzej. Ulquiorra (czy jak to tam się pisze xd) rozpłynął się w popiół, nareszcie nie było śmierci w głupiej sieczce. I Truskawa wrócił do swojej formy. 7+/10.
http://www.onemanga.com/Bleach/353/21/ (http://urlguard.net/l/http://www.onemanga.com/Bleach/353/21/)
Chyba Tite grał w DMC4 bo Inoue wygląda prawie tak samo jak Kyrie : P.
@Naruto
Czy tylko mi się wydaję, że chapter na onemanga został... troszkę słabo przetłumaczony? Takie jakieś moje odczucie.
Tales of the Abyss - done. Wypas anime.
Naruto manga
Za dużo wspominek z gadki Paina, kłotna z Inoichi fajna.
Bleach manga
Powoli mam dosyć Ichigo i jego mentalności "cut my leg and arm so we can be even", stracony chapter, nic nie wnosi, nic nie wyjaśnia
Pan i Wladca
10-04-2009, 14:52
Akurat wspomnienia z przed 110 lat w Bleach'u u mnie dobrze sie przyjęły, mangi nei czytałem i z tych dodatkowych odcinków czegoś więcej się dowiedziałem. Karakuraizer to fakt - porażka. Co do Naruto przed chwilą skończyłem oglądać dwa ostatnie odcinki. W końcu dłużej ciekawie pokazali jak coś pieczętują. Zgadzam się z Gangrelem, bardziej podoba mi się anime niż manga. Czyta się to jakoś bez polotu, a gdy oglądam anime i jest jakaś scena walki czy trening + te efekty dźwiękowe to aż ciary przechodzą.
Panowie, jest sprawa. Jako, ze Funekai sie zbliza, moze pora przygotowac jakies plany? :) Najlepiej byloby jakby ci co sie wybieraja napisali. Mozna stworzyc by temat (na samiwieciejakim forum) ze sprawami czysto organizacyjnymi - jak sie poznac, kto bedzie z kim jechal, itp.
Przypominam, ze w tym roku Funekai odbedzie sie najprawdopodobniej 1-2 sierpnia, oczywiscie w Lodzi.
Lista obecnosci so far:
- Grocix
- Nari
- Frizz
- Kuma (zaciagniety sila przez Frizza) ;)
- Rakass (a.k.a. Czegochcesz)
- Pacz
Pacz_knight
10-04-2009, 17:19
Ja z rodzicami ustalilem ze na 99,9% jade. Mozesz mnie dopisac. Jak co moge rowniez oprowadzic was po Łodzi i ew. poczekac na was przy jakims dworcu czy cus. ;)
Orog_Rtn
10-04-2009, 18:13
@up
A jak zdarzy sie te 0,1%?
@topic
Naruto
Chapter nieco nudny, ale podobał mi się motyw kryjówki Nagato, tego po wyciągnięciu prętu z Paina oraz postawa Naruto. 8/10
Bleach
Myślałem że nie doczekam się dnia kiedy Bleach przewyższy Naruto. Chapter był po prostu ciekawszy a Ulq miał epic śmierć, z tego piasku na pewniaka wyjdą jego wspomnienia jak przy oku. 8,5/10 za tą z dupy regerenacje i nadal nic o stanie Ichigo
Pacz_knight
10-04-2009, 18:21
@up
Jak zdarzy sie ten 0,1% to albo sie potne, albo (napewno) uciekne z domu i bede nocowal na konwencie ;)
Orog_Rtn
10-04-2009, 19:07
Ej odpieprzcie sie od fillerów w Bleachu.
po 1 wymyślił je Kubo i dawał po kilka kadrów do każdego tomu
po 2 są śmieszne i wprowadzają chociaż brecht nie to co fillery np Naruto(anime to parodia mangi ale o tym już nie mówie)
@Funekai
<foch> Nikt mnie siłą nie zaciągał, zachęciły mnie "uszka i ogonki". Jeśli znajdę prace(choćby na 1miesiąc) przyjadę na 100%, jeśli nie...to może być kicha.
@Naruto
Całkiem niezły chap, ale imo było zbyt dużo wspomnień. Następny chapter zapewne będzie poświęcony pogawędce między Nagato i Naruto.
@Kuma
Uszka i ogonki! \o/ Co do pracy, od maja troche czasu jest, moze dasz rade :P
Corgar Frizz
10-04-2009, 19:23
Damy rade i koniec! Nie ma innej możliwości. Jedynie chęci brak, ale jak trzeba to jakoś dam rade ;p
@Kuma
Siłą bym cie zaciągnął gdybyś nie chciał jechać..... W sumie to bym spróbował, bo nie wydaje mi się żebym wygrał z tobą pojedynek siłowy. No chyba że bym zastosował mój nowy pr0 Ippo Style combo punch, ale wtedy mogłbyś nie obudzić się na funekai.
PS. Rayza wróc! Zobacz co sie dzieje, 1. strona na 3 dni. Całkiem nam się proporcje odwróciły.
Nipah~!
Corgar Frizz
po 2 są śmieszne i wprowadzają chociaż brecht nie to co fillery np Naruto(anime to parodia mangi ale o tym już nie mówie)
A Baunto i Lurichio to nie "parodia" mangi? Akurat wszystkie fillery w bleachu są na zaskakująco niskim poziomie i te, które mają być śmieszne i te, które niby mają fabułę. Jak komuś się to podoba to współczuję.
Ej odpieprzcie sie od fillerów w Bleachu.
po 1 wymyślił je Kubo i dawał po kilka kadrów do każdego tomu
I ty śmiesz krytykować Naruto uważając za śmieszne FILLERY.
@Funekai
Wątpie żebym się wybierał, raczej będę w górach.
@Gangrel
Ja znowuz bede w gorach podczas Animatsuri. Ale Funekai udalo mi sie wywalczyc ^^ W razie czego zapraszamy!
Quezacoatl
11-04-2009, 00:41
No chyba że bym zastosował mój nowy pr0 Ippo Style combo punch, ale wtedy mogłbyś nie obudzić się na funekai.
http://www.youtube.com/watch?v=5VAzYI7DF_o ?
@funekai
Grupowa orgia w gronie tentacli?
-hi
-no
-bye
@Que
Zalezy czy beda loli! :3
>.>
<.<
-Hi
-loli?
-no?
-bye
@Que
Zalezy czy beda loli! :3
@Up
- hi
- loli?
- loli!
- yes! yes! yes!
Orog_Rtn
11-04-2009, 16:30
Zacząłem czytać to love_RU epic
OKm 1st post bo banie, i, o dziwo, nie bedzie spamem!
Właśnie skonczyłem ogladac 1st serie Ghost in the Shell zabralem sie za 2 serie i jestem przy 9 epie. Tachikoma jest taka słodka ze uuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!
CO do mangi bleach i naruto to tak sobie akcja sie dzieje ale natomiast smierc ulqia byla takim naglym zaskoczeniem ze szok! bo spodziewalem sie ze zejdzie ale nie w taki sposob!
Corgar Frizz
11-04-2009, 16:50
@Kołbaś
oakerinasai!..... Weź blicza daj w spoiler, bo zaraz ktoś się uczepi. Mam nadzieje że z twoim i Rayzy powrotem M&A znowu stanie się królestwem spamu.
Nipah~!
Corgar Frizz
Panowie, jest sprawa. Jako, ze Funekai sie zbliza, moze pora przygotowac jakies plany? :) Najlepiej byloby jakby ci co sie wybieraja napisali. Mozna stworzyc by temat (na samiwieciejakim forum) ze sprawami czysto organizacyjnymi - jak sie poznac, kto bedzie z kim jechal, itp.
Przypominam, ze w tym roku Funekai odbedzie sie najprawdopodobniej 1-2 sierpnia, oczywiscie w Lodzi.
Lista obecnosci so far:
- Grocix
- Nari
- Frizz
- Kuma (zaciagniety sila przez Frizza) ;)
- Rakass (a.k.a. Czegochcesz)
- Pacz
Hmm całkiem możliwe jest, że pojadę niemniej jednak muszę mieć jakiś nocleg... jako że będą wakacje to hajsik zawsze się jakiś znajdzie. Pogadam jeszcze tylko z matką, że w ogóle planuję coś takiego : p
@top.
Zebrałem się w sobie i nadgoniłem naruto i bleacha. Jednak z tym drugim z 214 odcinkiem był problem po 5 minutach wyłączyłem tak jak 213...
Corgar to ze on zgini to wiedzial kazdy a jak to zrobil nie opisalem =P jak ktos naprawde bedzie chcial wiedziec jak, to sam zobaczy na onemanga etc.
btw co do funekaia moze tez pojade, jezeli nei bede mial jakiejs poprawki, czy cos w tym stylu.
Kiełbaś! Witamy z powrotem : P.
@funekai. Nie wiem czy odpowiada mi termin- myślałem, że będzie trochę później- będę musiał sprawdzic w moim notatniku śmierci czy nie mam innych nieprzekładalnych wyjazdów. Mam nadzieję, że nie.
Dawno nic nie pisalem, ciekawe czy mnie ktos tu jeszcze pamieta ; )
Po dlugich bojach z kompem, skonczylem wreszcie Code Geass. Jak cale dwie serie moglem ocenic na 9/10, tak zakonczeniu daje 10/10. Super, naprawde nie spodziewalem sie tego. Ogolnie super, polecam kazdemu, nawet temu kto mechow nie lubi (tez myslalem ze nie lubie, ale troche zmienie zdanie - jak jest dobra fabula, to kazde anime jest zajebiste - niewazne czy mechy czy dziewczynki ratujace swiat przed zlem i wystepkiem)
Chetnie obejrzalbym 3 serie, typu "co sie dzieje dalej" - no ale juz moje zyczenie raczej sie nie spelni : ] Chociaz kto wie...
Nakrecilem sie teraz na takie bardziej "powazniejsze" serie, jakby ktos cos mial ciekawego to bardzo prosze : )
Corgar Frizz
12-04-2009, 01:21
Hajime no Ippo już dawno skończone. Całkiem fajna seria, zwłaszcza jako odskocznia od poważnych serii. Jedynie schemat walk przez cały czas jest praktycznie ten sam.... Ippo dostaje po mordzie, ostatecznie atakując serią niezwykle skutecznych ciosów. Troszkę stara kreska, ale bardzo dobrze się to ogląda. Polecam!
Nipah~!
Corgar Frizz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.