Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Corgar Frizz
06-03-2009, 20:05
@Rayza, Kuma
I dzięki manipulacji czasem może pokonać dowolnego przeciwnika.... co zrobi taki Ulq gdy Hime cofnie go do czasów kiedy srał w pieluch??
Nipah~!
Corgar Frizz
@Rayza, Corgar - Orichime
Konkretnie to było cofanie/odtwarzanie przedmiotu do stanu zanim był uszkodzony. Nie ma zdolności manipulacji rzeczywistością ani cofania czasu.
Teraz może i sie czepiam szczegółów ale ręka nie była urwana tylko
odcięta i zniszczona przez jednego z byłych kapitanów, którzy dołączyli się do Aizena(imienia niestety nie pamietam ;P)
@Rayza
Tyle, że to była sprawka kosmitów, w postaci robaczków które sterowały ludźmi w miasteczku to ja sam wiem. Wiem też, że z powodu tych właśnie robaczków ludzie ginęli po opuszczeniu Hinamizawy. Ale ja prosty człowiek, nie zrozumiałem dlaczego ten zasrany czerwiec sie powtarzał.
@Grocuś
Może drażnię cię swoją osobą, może po prostu lubisz sie na kimś wyładowywać. Nie wiem, i nie obchodzi mnie to. Ale chciałbym cię prosić, żebyś się ode mnie odpitolił, bo strasznie się na mnie zawziąłeś.
Corgar Frizz
06-03-2009, 20:26
@Kuma
A widzisz to jednak nie tylko cofanie zmian ;p Aizen jej potrzebował żeby przyśpieszyła odpieczętowanie się tego cusia co Uruhara zrobił. Do tego jeszcze padło z ust Aizena że Hime dysponuje naprawdę ogromną mocą. W pewnym momencie hime nawet zastanawiała się czy nie cofnąć tego cusia do czasów kiedy jeszcze nie istniało, dzięki czemu całkowicie by wymazała istnienie cusia
Nipah~!
Corgar Frizz
@Rayza, Corgar - Orichime
Konkretnie to było cofanie/odtwarzanie przedmiotu do stanu zanim był uszkodzony. Nie ma zdolności manipulacji rzeczywistością ani cofania czasu.
Teraz może i sie czepiam szczegółów ale ręka nie była urwana tylko
odcięta i zniszczona przez jednego z byłych kapitanów, którzy dołączyli się do Aizena(imienia niestety nie pamietam ;P)
@Rayza
Tyle, że to była sprawka kosmitów, w postaci robaczków które sterowały ludźmi w miasteczku to ja sam wiem. Wiem też, że z powodu tych właśnie robaczków ludzie ginęli po opuszczeniu Hinamizawy. Ale ja prosty człowiek, nie zrozumiałem dlaczego ten zasrany czerwiec sie powtarzał.
@Grocuś
Może drażnię cię swoją osobą, może po prostu lubisz sie na kimś wyładowywać. Nie wiem, i nie obchodzi mnie to. Ale chciałbym cię prosić, żebyś się ode mnie odpitolił, bo strasznie się na mnie zawziąłeś.
@co do Gro
albo sie z tobą drażni albo cie nie lubi...
Higu
bo all "zaczęło sie" w Czerwcu,ta Blondi tak nie gadała? : p
B.[edit]
signed,tak jak mówimy : p a Frizz stracił głowe i sie myli : p wiec moze co najwyżej załatać dziurę Ichi ale on już liczy truskawki...
Dzieki niej mógł stworzyć Królewski klucz..
@Corgar
Nie napisałem nic o cofaniu zmian. A tak w ogóle to zdecydowałbyś sie w końcu jaką mocą władała xd.
@up
A bo ja teraz pamiętam co mówiła blondi xd.
Pacz_knight
06-03-2009, 20:43
@Pacz
Obejrzałeś Lucky Stara nie oglądając wcześniej Haruhi? Czeka Cię oglądanie tego samego jeszcze raz :P
Hmmm, ale w sumie gdybym zaczol ogladac najpierw Haruhi to nieoplacalo by mi sie ogladac LS :p
Fakt faktem to nie istotne i jutro zabieram sie za ogladanie. Jak bedzie to samo to trudno, najwyzej zobacze jeszcze raz swietne anime ktore mi sie podobalo :p
@topic
Ahhh wczoraj obejzalem kilka epow Bleacha, mialem sobie zrobic nocke z "wybielaczem", ale skonczylo sie na mandze FMA >.<
Dobra, moze teraz odbiegajac nieco od tematu, a mianowicie czy macie jakies swoje kolekcje gadgetow z M&A? ;)
@Kuma
o.O Ty tak na serio? Przeciez ja sie na nikogo nie "zawzialem". Tylko odpisalem o wyjasnieniu fabuly w Higurashi.
Corgar Frizz
06-03-2009, 20:46
Konkretnie to było cofanie/odtwarzanie przedmiotu do stanu zanim był uszkodzony.
I co xD
Nipah~!
Corgar Frizz
Dzień wolny od pracy więc maraton. Amaenaideyo!! i Amaenaideyo!! Katsu done. Pantsu, pantsu, pantsu, pantsu, pantsu, itd.
edit - co do Bleach Orihime zapewne ma jeszcze jakąś zdolność, o której nie wiemy
ja tez jestem zmuszony do ogladania anime online bo niestety jestem zielony w torrentach jak C.C i nie wiedzialbym skad i jak sciagac ;l
Pantsu, pantsu, pantsu, pantsu, pantsu, itd.
Sep,ja,Pix(ona),Ri(ona) czyli wersja Rl cytatu XD
Pacz_knight
06-03-2009, 20:57
Ja ogladam tylko online. Jest owiele szybciej. Niestety czesto nazekam na jakosc, no ale wszystkiego miec nie mozna ^^
Jesli juz, to sciagam zeby jakiegos AMV zrobic, ale jak narazie zaden nie jest fajny (jak dla mnie) wiec ich nie publikuje.
Dzień wolny od pracy więc maraton. Amaenaideyo!! i Amaenaideyo!! Katsu done. Pantsu, pantsu, pantsu, pantsu, pantsu, itd.
A co o serii sądziłeś? Bo wszyscy mówią, że słabe, a mnie się to przyjemniej oglądało niż np. ZnT czy RtV xD
ja tez jestem zmuszony do ogladania anime online bo niestety jestem zielony w torrentach jak C.C i nie wiedzialbym skad i jak sciagac ;l
A tam. Są wyszukiwarki, wsio jest proste jak budowa młotka :P
Ja ogladam tylko online. Jest owiele szybciej. Niestety czesto nazekam na jakosc, no ale wszystkiego miec nie mozna ^^
Szybkość? Mi się dzisiaj w nocy 2 serie ściagnęły praktycznie od zera, gdzie jedna miała 9 gb (druga 3).
Więc... :P
Serious Sam
06-03-2009, 21:13
Opłaca się zacząć czytać Bleacha? W bibliotece dodali nowe mangi, czyli 6 części bleacha (2,3,4,5,6,7)1cz. przeczytam najwyżej w necie... ile tych części w ogóle jest?
Dodali także 6 cz. Death Note : )
Szybkość? Mi się dzisiaj w nocy 2 serie ściagnęły praktycznie od zera, gdzie jedna miała 9 gb (druga 3).
Więc...
nom jak masz najlepszy net jaki można XD all dzięki zoofilskim filmom XD (wiem wiem,musiałem XD)
@up
naruto - nie
Bleach - tak
OP - dunno
a ja mam ochote sie zabrac za bleacha jednak te 200~cos odcinkow mnie odstrasza bo ogladanie by mi zajelo all life chyba ;l
a ja mam ochote sie zabrac za bleacha jednak te 200~cos odcinkow mnie odstrasza bo ogladanie by mi zajelo all life chyba ;l
right,czytaj mange...
200 odcinków po 25 minut to zaledwie 84 godziny. Trochę ponad 3 doby.
Stękacie xD
Pacz_knight
06-03-2009, 21:29
Ja tam 190 odcinkow naruta 1st wersji po raz drugi obejzalem z nudow w przeciagu 2 tygodni, wiec zadne cale zycie mi to nie zajelo.
Zreszta jesli cos cie pochlonie to wierz mi ze szybko oblukasz te 200 epow ;p
Serious Sam
06-03-2009, 21:31
Ja tam 190 odcinkow naruta 1st wersji obejzalem z nudu w przeciagu 2 tygodni wiec zadne cale zycie mi to nie zajelo.
Zreszta jesli cos cie pochlonie to wierz mi ze szybko oblukasz te 200 epow ;p
Ale nie wszyscy nie chodzą do szkoły/pracują i siedzą z nosem w komputerze 28 godzin na dobę, robiąc 10 minutowe przerwy na załatwienie potrzeb fizjologicznych.^_^
@
Ile w ogóle jest tych części Bleacha? Chodzi mi o mangę
@milano8
All life by ci to nie zajeło...
Mi obejrzenia na oko tak 160 epów zajęło z 1tyg i 3-4 dni...
To było chyba w tamtym roku na feriach zimowych...
@BleachJa wam mówie...
Będzie jak w naruciaku, wypłosz rzuci sie w obronie truskawki, walnie tekst w stylu "Chcę być z Tobą... Kocham cię!" po chwili dostanie hita
a Ichigo dostanie PowerUp'a i game over Czwarty Espado...
Btw.
To jak polecicie mi jakieś animce?
Pacz_knight
06-03-2009, 21:35
Ale nie wszyscy nie chodzą do szkoły/pracują i siedzą z nosem w komputerze 28 godzin na dobę, robiąc 10 minutowe przerwy na załatwienie potrzeb fizjologicznych.^_^
Chodze do pierwszej klasy technikum, niemam zbyt wiele czasu i wierz mi, ale przez ostatnie 2 lata nie ogladalem masowo animcow. No ale rozumem sytuacje innych i ich kompletny brak czasu ;)
200 odcinków po 25 minut to zaledwie 84 godziny. Trochę ponad 3 doby.
Stękacie xD
poprawka XD
208*25=5200
5200/60=86,(66)~87,00min XD
87,00 min = 3 dni 15h 04min non stop oglądania >DDDD
powodzenia
@Arashel
Ja poza anime polece Ci zmiane czcionki ; >
A z anime - jaki gatunek chcesz?
Serious Sam
06-03-2009, 22:02
Propo, z jakiej strony można sciągać torrenty z anime, chcę: To-Love-Ru i Death Note.
@up
ja sciagam z mininovy ; )
@topic
dawno nie obejrzalem 10 odcinkow jednego dnia (wiem, slabo, ale mam kupe innych hobby : P)... higurashi wymiata : D
@Sam:
Na afboardzie (www.afboard.pl) jest sporo tego. DN jest na pewno, TLR chyba nie stety nie.
Propo, z jakiej strony można sciągać torrenty z anime, chcę: To-Love-Ru i Death Note.
TLR anime odpuść imo gorsze od ZNT a manga to już jest wspaniała ^w^
jakby ominac fillery to skrocilo by czas o troche i troche w tym bleachu choc ze poki jeszcze sie nie wybieram do pracy a do szkoly tylko w piatek i sobote to chyba sie zmotywuje do dzialania...Szkoda ze nie wiem ktore to fillery tak to bym se ominal ;l
@edit
jaki program(nazwe) polecacie do sciagania. chodzi ofc o torrent
@milano
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bleach_episodes
Serious Sam
06-03-2009, 22:18
Dzięki wszystkim
@i386
Nie, 10 odc. na dzień, to nie tak mało : )
GargoinX
06-03-2009, 23:21
Wziąłem się za czytanie "Claymore" i mam do was pytanie... jakoś ciekawie rozwija się później akcja? Bo chaptery są z tego co widzę dość długie, a narazie Claymore rozwala tylko potwory i nie wiem czy warto się za to brać. xP
Haha, obejrzalem 1 ep Kodomo no Jikan. Najbardziej loli ecchi jakie widzialem :3 A w sam raz dla mnie!
Serious Sam
07-03-2009, 02:56
Dobra znawcy^^
Death Note(manga) po Polsku, czy po Angielsku ściągać?
Corgar Frizz
07-03-2009, 10:45
@Mała Czcionka
Higurashi obejrzyj, ewentualnie Code Geass.
Pierwsza OVA Higurashi Rei to świetna komedia, dawno się tak nie uśmiałem. est kilka niezłych tekstów, a akcja przy zjeżdżalni po prostu miażdży. Jak ktoś widział Ni i Kai to obowiązkowo musi zobaczyć Rei.
Nipah~!
Corgar Frizz
Dobra znawcy^^
Death Note(manga) po Polsku, czy po Angielsku ściągać?
kup po polsku XD! albo poczytaj po ang..
Serious Sam
07-03-2009, 16:04
kup po polsku XD! albo poczytaj po ang..
Kupić to nie kupię, bo takich możliwości nie mam. Po Polsku mogę ściągnąć i po Angielsku mogę ściągnąć, wybieram Englisha =P
Mała aktualizacja torrentu.
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/torrent.jpg
*wpisz liczebnik* owned
http://www.youtube.com/profile?user=SonMatiKun&view=videos
aaaa temat upada ?
Trzeba nastawic sie emocjonalnie na bleacha i rozpoczac dluuuugiii seans ;]
@DDoS:
Bracie! Miło widzieć, że nie tylko ja mam zapchanego torrenta!
Pozwól, że pokażę ci co u mnie siedzi!
http://img10.imageshack.us/img10/2722/tehtorrentz.png
Skończyłem Ourana. Kolejka mi się troche zmieniłą i dla odmiany oglądam Bounen no Xamdou. Jestem na 4 odcinku i gdyby nie fakt, że zmęczony jestem nieprzeciętnie bym zarwał nockę. Pierwsze wrażenie - bardzo pozytywne!
Zaczalem ogladac Blue Gender i sadze ze mechy zaczynaja mnie krecic : OO
oho! kolejny oryginał w temacie :3
to już bedzie:
hentaiec(ja),lolicon(Gro),pedobear(Kuma),gej(Frizz ),zoofil(Eerion),Koszykoofil(Koszyk)
FSN freak(Tomp),Mechofil(Kramer)! XD
sumimase ze nie spamuje ale przeziębiony jestem....
Czym charakteryzuje sie Koszykoofil? :o
na tej samej zasadzie czym char. sie zoofil i pedofil XD...
Ja sie na szczescie ciagle wylamuje z podzialow tworzonych przez Rayze!@@!
ty to jesteś ukrytym Modofilem x3 ale masz kontakty wiec ciiii....
Serious Sam
08-03-2009, 03:15
A ja dzisiaj zacząłem czytać To-Love-Ru i muszę skończyć całe w za tydzień - taki mam cel!
Corgar Frizz
08-03-2009, 04:25
A wy co nie śpicie?
@Ray
A ja znowu gej..... zgwałce cie na funekaiu. Obiecuje ci to.
Nipah~!
Corgar Frizz
A wy co nie śpicie?
@Ray
Nipah~!
Corgar Frizz
a masz jakąś inną range : 3 ?
Corgar Frizz
08-03-2009, 04:52
Nie mam... ale czemu to ja zostałem naczelnym gejem? Czy jest ktoś kto może potwierdzić moje homoseksualne zachowania?
@Kuma
Siedź cicho, ciebie to nie dotyczy.
Czas na nocny seansik, wybór padł na Saikano. Ciekawe czy wytrwam do rano.
Nipah~!
Corgar Frizz
zoofil(Eerion)
Skąd on sobie to wymyslił to nie wiem >.>
no właśnie toz z nami na skype nie gadał nigdy xD
No bo ja jestem Ja muszę poszukać dziury w całym jak sie nudzę : p
@DDoS:
Bracie! Miło widzieć, że nie tylko ja mam zapchanego torrenta!
Pozwól, że pokażę ci co u mnie siedzi!
No dobra, nie zacytuje zdjecia :D
A mnie dziwi to, ze ciagle lecicie z torrentow :) Na moim kompie wszystkie anime w wysokiej jakosci mam z megauploada//rapidshare albo innego DDL ;)
No teraz 1 wyjatek - CG R2 polowa z MU poleciala, wiec musze sie wspomagac torrentem :<
@TLR
Jak dyrektora nawet patelnie podniecają to ja nie mam pytań ;d
tlr
yeah XD chyba Yami sie przekona co do rito : p
fajnie to wyglądało ,wiadomo ale dyro podnieca all co rodzajnik żeński etc XD
http://www.sankakucomplex.com/2009/03/08/unicefs-agnes-chan-lolicon-otaku-must-reform/
@Ray
Przemoge obrzydzenie i ci pomoge! Dla dobra swiata!
Ide grac w Wanko :3
cholera pojechal bym tam ale nie mam na to ani kasy ani czasu(cholera tyle godzin sie pociagiem tluc to masakra.
@gro frizz
hahaha! tym razem obronie sie nie tentaclami, a moich haremem :3 (nie,nie chłopaków zwierząt ani tentacli)
lol...już 2 teamy mam na funekai XD...
A mnie dziwi to, ze ciagle lecicie z torrentow :) Na moim kompie wszystkie anime w wysokiej jakosci mam z megauploada//rapidshare albo innego DDL ;)
Bo jak włączam te torrenty to mi zasysa i po 500-600 KB/s? Coś czego na MU czy innych pierdołach nigdy nie doświadczyłem (no dobra - na staaarym rapidshare)
Ogląda ktoś Asu no Yoichi?
@Tompior
U mnie Rapid/MU to ostateczność gdy na Torrent nie ma. Dobijało mnie dodawanie plików do wspomagaczy i fakt potrzeby resetowania (czego nigdy nawet nie robiłem, bo komp sam chodzi 7/24) do torrenta wrzucam sobie 20-30 GB i na 3-4 dni jest spokój.
@Kashek - tylko ściągam na razie. Jak będzie więcej ep. lub całość dopiero się zabieram :P
Bo jak włączam te torrenty to mi zasysa i po 500-600 KB/s? Coś czego na MU czy innych pierdołach nigdy nie doświadczyłem (no dobra - na staaarym rapidshare)
Sry, ale mi MU rzadko ponizej 400KB/s schodzi. Czesto leci na maxie (u mnie 1MB/s, u kolegi nawet 2,4MB/s).
@Tompior
U mnie Rapid/MU to ostateczność gdy na Torrent nie ma. Dobijało mnie dodawanie plików do wspomagaczy i fakt potrzeby resetowania (czego nigdy nawet nie robiłem, bo komp sam chodzi 7/24) do torrenta wrzucam sobie 20-30 GB i na 3-4 dni jest spokój.
Dodawanie linkow z MU do usdownloadera nie jest trudne. 3 klikniecia i gotowe ;)
A co do limitow - na MU jakies duze one nie sa (czesto mi ciagnelo 10x350MB. Przerwy miedzy plikami wynosily 40 sekund).
No i z RS sie zgodze - ostatecznosc :d
BTW. Jakie wy macie te torrenty, ze wam ciagnie po 500KB/s i nie zawala wam to lacza? :d
boze a ja sie ciesze jak mam 130 kb/s.... Ludzie jakie wy nety macie ??!!
mi zwykle ciągnie po 400KB/s~ ale jak lapek wył. to po 1MB ściąga : p
10Mb/s(jakos tak)
ja mam 1,5 MB po 23 mam 3 MB i jakos nie placze : p.
Corgar Frizz
08-03-2009, 15:13
Ostatnio megaupload zaczął usuwać anime ze swoich serwerów, a prędkość też jakaś niższa jest. Póki działa tak jak teraz to ok, ale jak jeszcze zwolni to bede musiał się na torrenty przesiąść. W sumie torrenty są sporo wygodniejsze niż megaupload.
Nipah~!
Corgar Frizz
Rayza kupil sobie tego samego neta co ja :P
Chello 10Mb/s ;>
A co do torrentow - uzywam utorrenta. Czesto sie zdarza, ze przy wlaczonym torrencie nic innego nie chce dzialac (w sensie - firefox, gry online itp.) a jestem pewien, ze calego pasma mi nie zabiera.
np. teraz leci 250kb/s torrent i nic mi nie tnie neta, a kiedy indziej przycina az za mocno...
ja jak sciagam cos z neta to transfer ok. 250 kb/s czyli u mnie torrenty by sie sciagaly troszke dlugo ;s
Cóż, z megauploadem denerwuje mnie niska stabilność. Przykład: Wczoraj kończyłem ściągać Ouran~. Odcinek 25 szedl z predkoscia 700kb/s, 26 juz po 50...byla 2 w nocy.
No i wlasnie mam ten sam problem... Z przegladarki idzie mi nawet po 1 mb/s, a torrent (mowie tu o plikach ~5 gb) max 100 przy pomyslnych wiatrach...
Pacz_knight
08-03-2009, 17:45
Muashuashuas Haruhi jest swietne! Narazie prucz tego iz anime jest kawaii, nie bede sie dalej wypowiadal... Musze zobaczyc wiecej! ;)
Btw.
Heh, ja juz odliczam czas do Funekaia. Nawet cosplay juz jest gotowy >.<
Dowiedzialem sie tez, ze jesli wakacje mi wypadna w dni konwentu to z wyjazdu na wakacje zrezygnuje (dalo sie rodzicow jakos namowic bez wiekszego wysilku xd).
EY EY! TEMAEEEEE! a dla czego nie dałeś do sygny Konserwy spożywczej "Al"? : /
Darker than BLACK
Długo szukałem takiego anime ^^,fajne oryginalne i wgl extra XD
Chociaż momentami przewidywalne anime, i czasami jest zasada drugiej walki..no i nie liczac schematu 1 "akcja" trwa 2 odc. i zmieniają sie tylko wrogowie i powody etc : / ale aktualnie (jestem na 13 ep.) oceniam na 7/10 ^^
Szef_Ryby_i_Etorica
08-03-2009, 18:05
Rayza kupil sobie tego samego neta co ja :P
Chello 10Mb/s ;>
A co do torrentow - uzywam utorrenta. Czesto sie zdarza, ze przy wlaczonym torrencie nic innego nie chce dzialac (w sensie - firefox, gry online itp.) a jestem pewien, ze calego pasma mi nie zabiera.
np. teraz leci 250kb/s torrent i nic mi nie tnie neta, a kiedy indziej przycina az za mocno...
Wiesz co może blokować? Twoje wysyłanie, poprostu możesz ściągać z prędkością 1 Mbps przy necie 10 Mbps, ale masz powiedzmy wysyłanie na full i to blokuje Ci neta. W utorrencie w ustawieniach możesz sobie zmniejszyć więc tak zrób i spróbuj. Jak miałem podobny problem i tak go rozwiązałem.
Rekin Master
08-03-2009, 18:11
EY EY! TEMAEEEEE! a dla czego nie dałeś do sygny Konserwy spożywczej "Al"? : /
Darker than BLACK
Długo szukałem takiego anime ^^,fajne oryginalne i wgl extra XD
Chociaż momentami przewidywalne anime, i czasami jest zasada drugiej walki..no i nie liczac schematu 1 "akcja" trwa 2 odc. i zmieniają sie tylko wrogowie i powody etc : / ale aktualnie (jestem na 13 ep.) oceniam na 7/10 ^^
tak, darker than black to dobre anime :) polecam
jesli chodzi o prędkość, to myślałem, ze moje 230kb/s z torrenta to dużo i tym przyszpanuje :< GNOJE!
Wiesz co może blokować? Twoje wysyłanie, poprostu możesz ściągać z prędkością 1 Mbps przy necie 10 Mbps, ale masz powiedzmy wysyłanie na full i to blokuje Ci neta. W utorrencie w ustawieniach możesz sobie zmniejszyć więc tak zrób i spróbuj. Jak miałem podobny problem i tak go rozwiązałem.
Mam ustawiony limit uploadu na 20kb/s... Przy moim 1Mb/s powinno byc dobrze, a nie jest :P
@2x Up
Nie, to nie to.
@Higurashi Rei 01
Obejrzane w bardziej zrozumialym dla mnie jezyku. Fajne i odprezajace.
@Clannad ~AS~ 21
T.T
aj tam marudzisz mnie sie podobał 21ep clannad as. Wzruszający był, teraz tylko czekam na true ending.
aj tam marudzisz mnie sie podobał 21ep clannad as. Wzruszający był, teraz tylko czekam na true ending.
O co się założymy że mimo wszystko będzie cacy, git i miodzio? ;P
@kołbaś
A gdzie ja marudze?
@Gangrel
Haha, pewnie tak ^^
o SAKE!
przegrany stawia całemu teamowi sake na Funekaiu XD
O co się założymy że mimo wszystko będzie cacy, git i miodzio? ;P
erm sluchaj no bo jest taki problem, true ending wlasnie taki jest... przepraszam nie chcialem
Pacz_knight
08-03-2009, 19:28
EY EY! TEMAEEEEE! a dla czego nie dałeś do sygny Konserwy spożywczej "Al"? :
A no konserwy, nie ma (outa mi sie niechcialo robic, ale zrobie ^^).
Wiesz, teraz Haruhi, Yuki, Asahine dorobie i bedzie bajer. ;p
@topic
Dzisiaj kolejna nocka, tym razem bedzie Haruhi, a mial byc Bleach ;<
a ja wlasnie nocka na bleachu dzis prawdopodobnie... dopiero jestem na 16 odcinku ;s
@tompior - też mam prawie zawsze, że gdy torrent włączony reszta zamula, ale mi to obojętne :) Torrent on = pisanie pracy na PC lub oglądanie anime na laptopie. Co do MU jak ściągałem Inuyashe to myślałem że zawału dostane każdy odcinek osobno dodawać, a przerwy miałem dłuższe 30 min, nawet do godziny potrafiło stać i kręcić się w kółko limit przekroczony.
Już z tej listy co dałem zostały tylko 2 dolne pozycje 2 i 5 GB, reszta już na dysku.
Rayza - Darker than Black bardzo dobry wybór <thumbs up>
Ja oglądam teraz - Tenpou Ibun Ayakashi Ayashi
Pacz_knight
08-03-2009, 19:43
a ja wlasnie nocka na bleachu dzis prawdopodobnie... dopiero jestem na 16 odcinku ;s
Ooo, no to masz fajnie. Odcinki na samym poczatku byly wywalone. Potem juz troche mniej i w zasadzie fillery mnie zniechecily, no ale jak widac jakos dalej ciagne xD
Nie rozumiem 21 odcinka higurashi i ciagle sie denerwuje : D ale tak mialo pewnie byc... Szczerze powiem ze zadne anime mnie tak nie wciagnelo... Przez dwa dni ogladania obejrzalem 22 epy : P
Druga czesc wskazane jest ogladac od razu czy mozna sobie jakas inna seryjke wplesc pomiedzy?
@Topic:
Bounen no Xamdou skończony. Anime naprawdę polecam. Musze przyznać, że dawno nic mnie tak nie wciągnęło (serię oglądałem jak tylko miałem wolną chwilę). Fajnie znów się wkręcić tak, że na raz wciągasz 26 odcinków ;D
A i w maire niedawno oglądałem Darker than Black. Było git, ale Bounen no Xamdou jest IMHO zdecydowanie lepszy.
@topic
Dobra ze względów zdrowotnych XD (muszę iść sie na cieplic pod prysznic .....)
kończę mój maratonik z DTB : p czyli 9 epów pod rząd(17 ep) ...
i jeszcze bardziej utwierdziłem sie w "plusie-minusie" tego anime
Jest tam dużo nawiązań do CG i to nie tylko przez sam design postaci,ale też przez niektóre fragmenty życia postaci np: Hei chce odnaleźć siostrę która zniknęła przez "MOC", Lelouch chce stworzyc lepszy swiat dla "ślepej" siostry oślepłej przez "MOC"
na C.C nie działa czas,Amber kontroluje czas(....)
No a ja powróciłem po kilkudniowym niebycie, i chyba wkońcu zrobie sobie sygnaturę na anime-planet :P
Pacz_knight
08-03-2009, 21:11
Nooo i tak wlasciwie zakonczylem Harushi... Dosc ciekawe anime, nieco podobne do LS. Ogolnie to bardziej podobalo mi sie LS, gdyz bylo wiecej humoru ktory do mnie trafial. ;p
Aktualnie sadzilem ze z Harushi spedze dzisiejszy wieczor, ale odziwo skonczylem ta serje nieco wczesniej. ;)
Tak wiec zabieram sie teraz za Zero no Tsukaima. Polecacie czy nie i tak sie za to biore ^^
Serious Sam
08-03-2009, 21:14
Tak wiec zabieram sie teraz za Zero no Tsukaima. Polecacie czy nie i tak sie za to biore ^^
Ta, polecam ; )
Hmm, pierwsza i druga seria są okey. Trzecią mozesz obejrzec jak odczujesz nie dosyt... I chec obejrzenia czegos ecchi w wolnym czasie.
Chociaz i tak powinni skonczyc na 2giej serii, i powinna zakonczyc sie lekko inaczej : P
Btw. nikt nie zauwazyl ze szóstka mi sie na siodemke zamienila jakis czas temu ;<
Serious Sam
08-03-2009, 21:20
@Koszyk
Heh, ja nie zauważyłem, ale niedługo też mam urodziny^_^
ehh a ja nie mam jak bleacha online ogladac bo na wbijam.pl nie ma 1-szych odcinkow;s
tak wiec zabieram sie teraz za Zero no Tsukaima. Polecacie czy nie i tak sie za to biore ^^
1,2 seria tak
3 seria: /me nie poleca
@up
kreskowka fani?
No i wpadła sygnaturka :P
Co do ZnT to radzę obejrzeć 2 pierwsze serie, bo trzecia to **@#&^*$@#!
Pacz_knight
08-03-2009, 21:49
No dobra, jestem po 1st ep'ie ZnT. Jak narazie za wiele nie bede mowic i wyciagac pochopnych wnioskow z fabuly, ale powiem ze smierdzi mi Potterem (ehhh przecze sam sobie, mowiac ze nie bede mowic nic o fabule, ale musialem... >.<).
A odczucia po pierwszym ep'ie jak narazie sa pozytywne i zapowiada sie ciekawie. ;)
@edit
Aaaa, no wlasnie ja tez musze sobie jakas sygne sprawic z AP. ;p
Huhu Blue Gender wlasnie wskoczylo na miejsce NGE w moim top 10 o/
BG>NGE
Serious Sam
08-03-2009, 22:04
No dobra, jestem po 1st ep'ie ZnT. Jak narazie za wiele nie bede mowic i wyciagac pochopnych wnioskow z fabuly, ale powiem ze smierdzi mi Potterem (ehhh przecze sam sobie, mowiac ze nie bede mowic nic o fabule, ale musialem... >.<).
A odczucia po pierwszym ep'ie jak narazie sa pozytywne i zapowiada sie ciekawie. ;)
Też tak myślałem, Potter! :)
A mi osobiście ZnT nie przypadło do gustu. Drugi raz się za nie wziąłem i nic, porzucone po szóstym odcinku.
Za prawdę powiadam 3 seria ZnT jest jak o dupę rozbić. No ale zdarzały się śmieszne momenty(chyba jedyny plus), niestety tylko do okolic polowy serii.
Co do 3-4 serii ZnT, obiło mi się o uszy, a raczej o oczy, że anime powstaje na podstawie mangi która ma 4 sezony i dlatego nie skończyli na 2 serii. Aczkolwiek jak dotąd spotkałem się tylko z pierwszą serią w mangowskim wydaniu. Tak więc nie daje głowy, że wiadomość ta jest prawdziwa(czyli, że anime jest wydawane na podstawie mangi).
Blue Gender i Bounen no Xamdou dodane do Want to watch. Drugi tytul zdaje sie przypominac Eureke 7, bardzo dobrze!
Wracam do "Kodomo no Jikan". Dawno mi sie tak przyjemnie nie ogladalo ecchi ;)
a ten tylko echii i echii xD
19 ep bleacha:
i jeste smiesznie jest smutno jest fajnie, tylko veoh wolno sie bufczy ;/
...tylko veoh wolno sie bufczy ;/
A nie lepiej sobie sciagnac? Zrodel bleach'a jest wiele ;)
@Topic: A ja jestem na 16 epie CG R2. Anime b. dobre, trzymajace w napieciu, zaskakujace :p
Ops, double, wezcie usuncie, dobrzy panowie :P
Serious Sam
09-03-2009, 01:34
Time for 4chan! Żeby mi się lepie spało, albo raczej nie spało ^_^
A nie lepiej sobie sciagnac? Zrodel bleach'a jest wiele ;)
@Topic: A ja jestem na 16 epie CG R2. Anime b. dobre, trzymajace w napieciu, zaskakujace :p
no nie za bardzo chce mi sie sciagac tyle odcinkow ,to juz wole online...
jak narazie dopiero 22 odcinek czyli ze 180 left ;s
@ZnT
Zero no Tsukaima powstaje na podstawie książki która ma pięć tomów. Dlatego jeszcze conajmniej 2 serie (chyba że zmieszczą w 1). A mi 3 seria w miare sie podobała, chociaż to w 3/4 zwykłe ecchi.
@Up
Dla mnie zwykłe (ale dobre) ecchi to Green Green. A trzecia seria ZnT to takie niewiadomo co.
Green Green FTW!
Mam wielką nostalgię do tego anime xD
Ja tymczasem ściagnąłem OSTa z Bounen no Xamdou (OP i ED mają genialne! W trakcie ogladania też mi dwa utwory wpadły w ucho), Sayonara Zetsubou Sensei (chyba to teraz obejrze xD), druga serio genshinkena (a to zaraz po zetsubou), a Akane-iro ni Somaru Saka zostawie na póxniej, bo to jest ecchi ;P
Edit:
AAARGH. Zobaczymy co obejrze. Anime mam tyle, że na pewno coś znajdę :D
@Up
Dla mnie zwykłe (ale dobre) ecchi to Green Green. A trzecia seria ZnT to takie niewiadomo co.
GG jest IMHO najlepszym ecchi jakie oglądałem. Może mało ich obejrzałem w porównaniu do innych, ale nie zmienia to faktu świetności tej serii : P.
Poza tym Nari is back! A w dodatku niestety chory, na chwilowej przepustce z łóżka : |.
a ten tylko echii i echii xD
19 ep bleacha:
i jeste smiesznie jest smutno jest fajnie, tylko veoh wolno sie bufczy ;/
grow up insatiable kid XD..
nie można tylko ecchi i ecchi XDD trzeba dać coś pośrodku XD
@xD ok
@bleach
zajebiscie mi sie podoba zwlaszcza humor ktory nie jest tak oklepany jak w naruto
nom,Naruto to taki fajny tasiemiec dla dzieci, a Bleach już dla lepszej młodzieży XD
oglądaj dalej imo jest coraz lepiej ale w anime niema bonus chapterów : / (how Hitsugaya gain Hyononimaru power,SS on the beach...)
Obejrzałem Byousoku. Jak na poczatku zobaczyłem grafike to mi szczena opadła ! Wszystko wygląda jak wyrenderowana, a na dodatek sie rusza ! Miodzio ;d. Całość też fajna, gdzieś tak na 9\10 oceniam :D. Teraz Kanon (2006) będe oglądał. Opłaca się ?:D
@Edit:
A i ściągam Cowboya Bebopa, bo już kupe czasu nie oglądałem ;d. Z jakieś 2 lata temu ostatnio ;d
no kanon podobny co clannada pod wieloma wzgledami ale i tak bardziej sie spodobal mi niz clannad wiec polecam ci
Ja również gorąco polecam Kanona : )
@Kuma
Ale mowa o Kanonie, a nie Kanokonie... : P
@milano
Twoja logika jest powalajaca.
@Kodomo no Jikan
Ostatni ep mi zostal, jak narazie jest dobrze.
Ja również gorąco polecam Kanokona : )
me2 XD!
z serii Kuma i Rayza polecają
@UP
nom, większa niż Leloucha i Lighta w jednym
jak zwykle grocix ma cos do mnie ale nikt nie jest idealny...
A ze na forum tak pisze to nie oznacza ze taki jestem w rl, po prostu przyzwyczailem sie do spamu na innych forach i uzywam tego "stylu" tutaj, no ale odzwyczaic sie czas
Serious Sam
09-03-2009, 22:12
Kanon jest podobny do Clannada, odkryłem Amerykę?
Kanon jest podobny do Clannada, odkryłem Amerykę?
Japonię*znaki
@edit
Mój 101 post w temacie xD
@Milano:
Bosz... Ty to chyba masz jakąś fobię, jeśli chodzi o wyszukiwanie przyczepek. Grox po prostu stwierdził fakt :D
A ze na forum tak pisze to nie oznacza ze taki jestem w rl, po prostu przyzwyczailem sie do spamu na innych forach i uzywam tego "stylu" tutaj, no ale odzwyczaic sie czas
Tak tak.
Tłumacz to sobie w ten sposób.
@milano
[wrodzona skromnosc]JA jestem idealny! Mwhahaha![/wrodzona skromnosc]
@eerion
Nie tylko on, jest jeszcze Kuma. Jeszcze troche i wyjde na SuperZuegoUsera :<
@Kodomo no Jikan
Przyjemne LOLI(!) ecchi, momentami przeradzajace sie w psychoze rodem z Higurashi. Seria na pewno warta obejrzenia.
jak zwykle grocix ma cos do mnie ale nikt nie jest idealny...
Czy to czasem nie jest objawem Zespołu Wpływów i Odpływów M&A Thread? Ostatnio dosyc popularna choroba, czyż nie? : P
@eerion
Już Ci to nie grozi : P/
/Gro failed
co wy do niego macie? : p
@Kodomo no Jikan
Przyjemne LOLI(!) ecchi, momentami przeradzajace sie w psychoze rodem z Higurashi. Seria na pewno warta obejrzenia.
OK, thx. : P
@Higurashi
Zaczynam druga serie, pierwsza moge opisac slowami: I LOVE IT! Najlepsze anime jakie do tej pory ogladalem. Potem zabieram sie za chaos;head i GTO : D
@offtop
az sie dziwie ze jeszcze nie odpadlem z tego tematu...
@Kuma
Ale mowa o Kanonie, a nie Kanokonie... : P
xD chciałem napisać Kanon, ale jakoś mi się tak mimowolnie napisał Kanokon ;P. Z resztą Kanokona też polecam.
@eerion
Już nie wydziwiaj, prawda jest taka, że w stosunku do niektórych userów jesteś strasznie arogancki. Przykładów nie będę przytaczał. Jeśli miałbyś ochotę i czas to poszperaj w swoich wypowiedziach, na pewno znalazłbyś niejeden przykład. Z resztą przez czas mojej obecności w tym temacie, tylko raz wypowiedziałem się na ten temat.
Raz na 300~ postów, a nie co drugim jak co poniektórzy :p
Arogancki?
Ty aroganckiego usera nie widziałeś.
Poza tym - nie trzeba wszystkich lubić (co nie znaczy, że ciebie nie lubi :P)
Ehh tak w ogóle to...
Dzisiajn obejrzałem tylko 1 odcinke anime (Sayounara Zetsubou Sensei). Musze w nocy nadrobić xD
Na itouchu już mam całego Zetsubou i Aira ;D
Arogancki?
Ty aroganckiego usera nie widziałeś.
Poza tym - nie trzeba wszystkich lubić (co nie znaczy, że ciebie nie lubi :P)
Ehh tak w ogóle to...
Dzisiajn obejrzałem tylko 1 odcinke anime (Sayounara Zetsubou Sensei). Musze w nocy nadrobić xD
Na itouchu już mam całego Zetsubou i Aira ;D
ZSZ? świetny wybór : p
@eerion
Nie łudź sie i tak jestes... ;<
Serious Sam
10-03-2009, 00:14
@Higurashi
Zaczynam druga serie, pierwsza moge opisac slowami: I LOVE IT! Najlepsze anime jakie do tej pory ogladalem. Potem zabieram sie za chaos;head i GTO : D
No nie? Jeszcze ten nowy avek i sygna ^_^
@
time for 4chan! : D
Tak ogólnie to ładnie podsumowaliśmy Grocixa z jego samooceną. Mam nadzieję, że się nie obrazi : P.
szykuj sie na loli atak wspierany armią Que....
szykuj sie na loli atak wspierany armią Que....
Tak, a ty, z twoją armią tentackli będziecie dzielnie stawiac mu piw... opór w walce z loli
@Wszyscypowyzej
Nie, wy nie jestescie godni mojej uwagi! MUAHAAHHAHA!
@up
Jak już jesteśmy przy tobie, to:
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/UO0085.jpg
Tylko, że pełni twojej obecności przeszkodzi Otakuma :P
@down
I feel (<<buee) the power!
Uwielbiam patrzeć, jak płotki próbują walczyć między sobą. Rzucają sobie do gardeł jakieś pierdoł i myślą, że są potężne.
Eh...
@Juzefek
No i...?: P
@eerion
はいです!ご主人さま
@gro
私はあなたを守ります心配しないでください!:3
myślą ze mają z nami szanse co? HA!
@
純粋な悪otakumaです!グーグルも..と考えている
Serious Sam
10-03-2009, 01:43
何が起こっているのか?
何が起こっているのか?
わかんない :p
z czego korzystasz?
mozecie po mnie jechac ile chcecie ale ja always zachowam stoicki spokoj ze nawet taki "miszcz cienkiej ripozty" lub jak kto woli "zoofil" eerion nie wyprowadzi mnie z rownowagi...
(ironic)a ogolnie czemu widze czarne kwadraciki(/ironic)
@bleach
dawno nie czulem takiej eufori ogladac jakies anime jak to robi bleach, po prostu naruto choooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowaaaaa aaaaaaaaa sie w pizdu daleko
@eerion
申し訳ありませんが、 私 も、考えもしなかった 彼を使用する この..
@
wiemy :p
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 02:16
No cóż, pierwszy odcinek Higu Rei jest wg mnie najstraszniejszym, najpotworniejszym i najokropniejszym odcinkiem wszystkich serii, a to dzięki scenie Ooishiego w samych gaciach! MOJE OOOOCZY!.
Z drugiej strony
Ale zboczone są te wszystkie laski Oo. Poza tym, czemu ten frajer nie chce, aby dziewczynki ściągnęły mu majty? Czyżby jednak wolał Ooishiego? ;>
Serious Sam
10-03-2009, 02:19
わかんない :p
z czego korzystasz?
脳の: )
Google翻訳
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 02:21
<tu był tekst>
はぁ?私たちは知っていますか XD?
@sam
ここに同じ..
Serious Sam
10-03-2009, 02:38
おやすみなさい!ベッドには、明日の学校に戻る! : ]
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 02:44
Googleの翻訳は輪唱のように聞こえる
ajm sori this iz a dzapanis foroom?
ajm sori for maj inglisz cause im polish retard
@sam
owned ale ok idem..
@Azur[,Blue,Aoi,Niebieski]
woot?
@up
ta, ale gadając tak nie jesteś fajny....
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 02:55
Lol, milano... dla ciebie mogę powiedzieć tylko jedno - 言葉、日本語の単語の多くの多くの多くの言葉 | milano | 不器用な人削除
Tłumaczyć sobie po kolei wersami, "|" oznacza kolejny wers. Wiecie, japoński jest bardzo trudny.
@Rayza
To miało brzmieć dokładnie tak, ale raczej chodziło "jak język <tej istoty>".
@up
szczycisz sie czyms co se znalazles na google i pokazujac jaki jestes cool na forum?
I tak nie ma japonskiego zainstalowanego i nawet jakbym mial to bym nie wiedzial co to znaczy i mnie to nie interesuje
Serious Sam
10-03-2009, 09:44
@up
szczycisz sie czyms co se znalazles na google i pokazujac jaki jestes cool na forum?
I tak nie ma japonskiego zainstalowanego i nawet jakbym mial to bym nie wiedzial co to znaczy i mnie to nie interesuje
Daj spokój, pobaw się z nami : D
http://translate.google.com/translate_t#
No i kolejny flamewar się robi! Będzie fajnie :p
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 11:56
@up
Tu ukazuje się ten twój stoicki spokój ;>
No i kolejny flamewar się robi! Będzie fajnie :p
静かに、扇動しないAlucard !
@milano
no ale my sie tak all bawimy :D
on i tak jest kul : p ale z flejmem won na gg/PM bo raportne tompomi
aaa tak. I czasownik w formie socjatywnej w środku zdania?
Poza tym powinno chyba być odwrotnie. Pierwsze zdanie powinno być o tym, żeby się nie bali, a potem, że obronisz Grocixa ;P
"zoofil" eerion
Ja ci zaraz dam zoofila ty fetyszystyczny krasnalu :P
@eerion
申し訳ありませんが、 私 も、考えもしなかった 彼を使用する この..
O ile w pierwszej części to powodu istnienia "ga" nie widzę, to dalej... Nie jestem w stanie złożyć tego do logicznej kupy. Translator też niewiele pomógł xD
Ja wam nie będę po japońsku odpisywał. Nie znam tego języka tak dobrze, żeby swobodnie sobie gadać, a na internetowym tłumaczu bazować nie będę, bo ten się wykłada na bardziej skomplikowanych formach ;P
@eerion
uprzednio jak sprawdzałem to wyszło "nie wiedziałem ze tego słowa uzyje XD"XD
gome
jak cie nazwałem zoo- dla jaj XD a on...
aaa :P
Musiałeś coś przekiełbasić xD
Spoko. Nie winie ciebie, bo się wytłumaczyłeś.
Tylko ten kinderotaku cały czas tego używa!
^^,chyba spacje po prostu wcięło : p
Milano chce być fajny..nie wszystko co mówię musi być fajne XD
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 13:55
Chłopaki! Ktoś chce zdobyć hacka? Bo to strona z myślą o nas! Jesteśmy wprost nieziemsko sławni!
btw. hacki do metina - a strona tibia-świat.pl xP
for future takie posty sie ignoruje : p
Chyba możemy się poczuc wyróżnieni...
mozecie po mnie jechac ile chcecie ale ja always zachowam stoicki spokoj ze nawet taki "miszcz cienkiej ripozty" lub jak kto woli "zoofil" eerion nie wyprowadzi mnie z rownowagi...
(ironic)a ogolnie czemu widze czarne kwadraciki(/ironic)
@bleach
dawno nie czulem takiej eufori ogladac jakies anime jak to robi bleach, po prostu naruto choooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowaaaaa aaaaaaaaa sie w pizdu daleko
Ekhm... Jedyne prawo do zoofilii mam tu ja!
@gro
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/lupin_fujiko043.jpg
:D:D
@milano
szkoda słów...
gtfo XD
ja sobie sciągnołem jakiegoś hentaia z hentai.bo.pl i wydawało mi sie ze w tym anime bedą napisy XD lol!
Corgar Frizz
10-03-2009, 14:55
@Milano
Od bardzo dawna staramy sie utrzymać tutaj wysoki poziom wypowiedzi. Jeśli chcesz żeby się od ciebie odczepili to pomyśl zanim napiszesz posta... I nie walcz, bo skończysz jak Illya.....
@Wapanese jedne
Takie głupie pytanko.... co mam zainstalować żebym widział japońskie znaki zamiast kresek?
Nipah~!
Corgar Frizz
@Milano
Od bardzo dawna staramy sie utrzymać tutaj wysoki poziom wypowiedzi. Jeśli chcesz żeby się od ciebie odczepili to pomyśl zanim napiszesz posta... I nie walcz, bo skończysz jak Illya.....
@Wapanese jedne
Takie głupie pytanko.... co mam zainstalować żebym widział japońskie znaki zamiast kresek?
Nipah~!
Corgar Frizz
Mi pomogło doinstalowanie obsługi języków wschodnioazjatyckich w Windowsie.
jedynie corgar spokojnie wytlumaczyl mi zebym zachowal sie inaczej, ale ogolnie skonczcie na moj temat bo nie lubie byc w centrum zainteresowania okej ?
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 15:25
@Wapanese jedne
Włóż płyte do łindołsa i w panelu sterowania, w opcjach regionalnych, sobie ustaw.
@milano
To się... nie wyróżniaj?
nikt tu nie będzie o tobie gadał jeśli nie będziesz nikogo (głw. Gro) denerwował zachowaniem lub mało mądrymi postami : p
nya~~
@up
i mustn't?
@Up
Signed ;)
@eerion
Tylko ja napisalem bez tlumacza, mwhaahhaha! xD
bo ty jesteś specjalny ;>
. – – – . | . . . | – | . | . . . | – . – . | . . | . ||| – . . | . | – ... | . . | . – . . | . – | – – | . .
@topic.
Znowu narzekanie ze jest nowy bleach only RAW. :<
@up
To ogladaj i czytaj z ruchu warg : D
Corgar Frizz
10-03-2009, 16:16
@Up
Po co ma czytać z ruchu warg, jeśli problem jest w tym że nie rozumie japońskiego? xD
Nipah~!
Corgar Frizz
@Up
Po co ma czytać z ruchu warg, jeśli problem jest w tym że nie rozumie japońskiego? xD
Nipah~!
Corgar Frizz
Nie wiedziałeś o nauce języka z ruchu warg? xD
@up
To ogladaj i czytaj z ruchu warg : D
EPIC FAIL.
Serious Sam
10-03-2009, 16:40
Znowu zapisali 2 strony ~~
lululululululul, jest pierwszy ep nowej serii higurashi, wiem, że mam refleks chuu~~.
who cares ...*sad mood*
@sam
all o flejmie ...
ej a nowe higurashi opowiada o tych samych postaciach czy to juz wogole inna opowiesc ?
@up
Nikt nie wie desu~~, to pierwszy odcinek.
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 17:15
Tak, opowiada o tych samych, bo to na podstawie dodatku do gry Higu. Z nowymi postaciami bedzie Umineko.
Corgar Frizz
10-03-2009, 17:22
@XXL
Napisaleś postam gdy ja zastanawiałem się jak nazywa sie umineko ;p
@Milano
Higurashi Rei opowiada dalej o naszej wesołej gromadce, dopiero w umineko no naku koro ni jest całkowicie inna historia i inne postacie.
Nipah~!
Corgar Frizz
http://en.wikipedia.org/wiki/Umineko_no_Naku_Koro_ni
http://animan.com.pl/skanlacje/umineko.php
http://www.animenewsnetwork.com/news/2008-07-12/umineko-no-naku-koro-ni-tv-anime-officially-announced
jak by ktoś był ciekaw
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 17:39
Ja mogę dać jeszcze linka do visual novel Umineko ;>
A ja skonczylem CG R2 (z tej okazji nowa sygna) i zaczalem Clannada, zeby sie jeszcze bardziej zdolowac :D
A co do torrentow i obciazania lacza: sciagnijcie sobie cFosspeed - program do modelowania ruchu sieciowego ;> Mi (i chyba wszystkim) to pomoglo :)
@Azu
A jest patch zangielszczajacy? Jak tak to dawaj ^^
A ja skonczylem CG R2 (z tej okazji nowa sygna) i zaczalem Clannada, zeby sie jeszcze bardziej zdolowac :D
A co do torrentow i obciazania lacza: sciagnijcie sobie cFosspeed - program do modelowania ruchu sieciowego ;> Mi (i chyba wszystkim) to pomoglo :)
zaje... sygna XD!
but C.C is mai waifu! : p
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 18:35
Sama gra:
http://07th-expansion.net/umi/soft/umi_taiken.htm
Któryś z linków w tabelce. Niestety, strona japońska, więc ściąganie będzie długie i uciązliwe. Najszybciej chyba idzie z linku 5.
Tłumaczenie -
http://tinyurl.com/dbdsc5
całe archiwum do folderu z Umineko, uruchamiać przez exe w folderze tłumaczenia.
Pacz_knight
10-03-2009, 18:58
Mmmm, po obejzeniu 1st serii ZnT moge stwierdzic iz Anime jest swietne. ^^
Biore sie za druga serje, a nastepnie za trzecia pomomo waszych ostrzezen dotyczacej ostatniego wydania anime. ;p
A w samym anime denerwowal mnie fakt iz wszyscy traktowali Saito jak psa, a on sam nie przejmowal sie tym az tak bardzo...
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 19:07
A w samym anime denerwowal mnie fakt iz wszyscy traktowali Saito jak psa, a on sam nie przejmowal sie tym az tak bardzo...
Niektórzy lubią być poniżani.
Pacz_knight
10-03-2009, 19:13
@up
Heh byc moze, ale wydawal sie byc troche inteligentny i rozgarniety,a z cala pewnoscia zdawal sobie z tego sprawe.
@topic
Cholercia... Nie przysylaja mi lunku do aktywacji konta z A-P ;<
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 19:16
@up
Heh byc moze, ale wydawal sie byc troche inteligentny i rozgarniety,a z cala pewnoscia zdawal sobie z tego sprawe.
No to powiedz mi, czemu nie uciekł od małej, płaskiej, bijącej go dechy, do wiecznie napalonej, cycatej, lecącej na niego Kirche? A?
EPIC FAIL.
co fail? na zartach sie nie znasz? matko boska >.<
No to powiedz mi, czemu nie uciekł od małej, płaskiej, bijącej go dechy, do wiecznie napalonej, cycatej, lecącej na niego Kirche? A?
A nie próbował? : P. Może cel był trochę inny, ale bądź co bądź uciekał.
Santa Teresa?
http://img527.imageshack.us/img527/4432/gbfbleachch30907.png (http://img527.imageshack.us/my.php?image=gbfbleachch30907.png)
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 19:34
A nie próbował? : P. Może cel był trochę inny, ale bądź co bądź uciekał.
Ale ona go nie ścigała na każdym kroku, np. gdy poszedł się z Siestą wykąpać. Zdążyłby w tym czasie pare razy się... pobawić z całą tą drużyną zakochanych, a potem odlecieć w komplecie na smoku Tabithy do krain o przepięknych plażach i jedwabnych łóżkach :)
Pacz_knight
10-03-2009, 19:39
Dlatego byl glupi i tego nie zrobil w pewnej mierze. Prosete... >.<
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 19:43
Albo wolał Loli ;>
Santa Teresa?
Huh? Czytasz polskie tłumaczenia mangi? O. o : P
i Ang. i Pol. :p zdarza sie ze rawy też...
ja bym chyba pierdolca dostal jak bym mial czytac mange po polsku. onemanga.com rox!
ja bym chyba pierdolca dostal jak bym mial czytac mange po polsku. onemanga.com rox!
To słaby jesteś : P. i386 czyta RAWy z ruchu warg u postaci : P.
co masz do i386 zoofilu? he?! XD
Serious Sam
10-03-2009, 21:48
Ta. Ja też się przyzwyczaiłem po Angielsku, ale kilka mang po Polsku mam i zamierzam kupić : )
@Sammy
No ale co ty porównujesz fansub do przekładu jaki ma np JPF. A polski fansub, taki jak manga-lib jest strasznie beznadziejny, czasem aż mnie przeraża to co widę.
GargoinX
10-03-2009, 22:37
Odczepcie się od manga-lib. :/
Corgar Frizz
10-03-2009, 22:43
@Kuma
Manga-Lib to nie jest grupa fansuberka. Na tej stronie jest tylko zebrane większość polskich tłumaczeń. Co do jakości.... niektóre grupy trzymają jako-taki poziom, jednak reszte pozostawie bez komentarza.
Nipah~!
Corgar Frizz
@up2
Why? Jak czasami(może powinienem napisać dość często) maja tłumaczenia rodem z google tłumacza, kwadratowe/pokrętne, że szkoda gadać. Najlepszym hitem jakim zobaczyłem na Manga-lib bylo: "[...]może teraz cierpieć, lub..." zamienione na: [...]może teraz surfować, albo...".
@Corgar
Może i nie są fansubami ; P. Mój błąd.
ja tam dalej lubie fushigi subs, moim zdaniem calkiem calkiem sobie radza.
Serious Sam
10-03-2009, 23:12
@Sammy
No ale co ty porównujesz fansub do przekładu jaki ma np JPF. A polski fansub, taki jak manga-lib jest strasznie beznadziejny, czasem aż mnie przeraża to co widę.
Wkurza mnie jeszcze, że w mandze, którą się tłumaczy na Polski przetłumaczone są też te ''dźwięki w tle'', czyli wychodzi ''pyk pyk'' , ''chrum chrum'' , ''cyk cyk''. Wiem, że manga musi być przetłumaczona w całości, ale to mogliby akurat ominąć ; ]
Wkurza mnie jeszcze, że w mandze, którą się tłumaczy na Polski przetłumaczone są też te ''dźwięki w tle'', czyli wychodzi ''pyk pyk'' , ''chrum chrum'' , ''cyk cyk''. Wiem, że manga musi być przetłumaczona w całości, ale to mogliby akurat ominąć ; ]
Mi to akurat nie przeszkadza. Natomiast nie mogę znieść tłumaczeń nazw własnych. No i drażni mnie tłumaczenie technik w mandze Naruto : P.
rayza moglbys podac tytul tej mangi ?
jezeli chodzi ci o obrazek to to chyba jest Bleach...
ten kadr co dałem? to Bleach : p
@kuma
tłumaczenia nazw? ok powiem czemu tłumaczą tylko znajde ten tomik..
Serious Sam
10-03-2009, 23:33
Mi to akurat nie przeszkadza. Natomiast nie mogę znieść tłumaczeń nazw własnych. No i drażni mnie tłumaczenie technik w mandze Naruto : P.
Ta, słyszałem o tych technikach ; ]
Wspomnij jakąś.
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 23:35
@SS
Masowy Cienisty Klon Jutsu!
Btw. Zauważyłem, że Rayza ocenił kiedyś mojego Fake'a. Na ładne, okrągłe <choć trochę elipsowate> 0 xD
Edit: A drugiego aż na 5!
@up
Mylisz Jetixa z manga : P. Nie chce mi sie teraz szukać ale wiem, że była technika .... podziału cienia.
Corgar Frizz
10-03-2009, 23:42
@Kuma
Jeśli nazwa techniki jest dobrze przetłumaczona to mi to nie przeszkadza. Jednak wpadki takie jak cieniste klony no jutsu.... No cóż, nie każdy może tłumaczyć.
Nipah~!
Corgar Frizz
AzuranskiRookstayerXL
10-03-2009, 23:43
@up
Mylisz Jetixa z manga : P.
Ależ wiele razy widziałem właśnie tak przetłumaczone :P
W mandze JPF'u nie ma żadnych cienistych klonów ; P. Techniki tam, moim zdaniem są dobrze przetłumaczone, tyle że ja wyłapałem prawie wszystkie nazwy technik w języku japońskim i teraz mnie to drażni. A na dodatek zamiast doton, katon, futon itd jest w ziemi/ogniu/powietrzu ukrycie. To szczególnie rani moje uczucia ;(
taa , bo jedynie co nie powinni tlumaczyc to fuuton katony i inne co tam sa
uwaga
co do tłumaczeń w Naruto (tomiki) tu macie coś od tłumacza"
http://img9.imageshack.us/img9/9976/dsc00333.jpg (http://img9.imageshack.us/my.php?image=dsc00333.jpg)
http://img9.imageshack.us/img9/dsc00333.jpg/1/w1632.png (http://g.imageshack.us/img9/dsc00333.jpg/1/)
2.
http://img11.imageshack.us/img11/9495/dsc00334w.th.jpg
@rayza
Tyle to ja mogę(i to uczyniłem) przeczytać sobie sam. A nie będę mówił, gdzie mam takie przypisy których muszę szukać na końcu tomu, niech by przynajmniej podali z której strony to jest przypis. Osobiście uważam, że lepiej by nie było tłumaczyć technik lub zrobić przypisy bezpośrednio pod panelem. W końcu te techniki nie są używane tak często, miejsca zatem jest dość.
Serious Sam
11-03-2009, 01:37
Ten.. oglądał ktoś Naruto na Jetixie? Ja oglądałem ^_^
AzuranskiRookstayerXL
11-03-2009, 02:01
Oglądałem do czasu zatrzymania prac nad nim, potem doszedłem do końca oryginału, a gdy wznowili na Jetixie, to czasem później podśmiewałem się z tłumaczenia.
Btw. Jak się podoba Wam mej własnej roboty sygnaturka? Tak trochę na szybko, ale jednak :P
no niewyrazna bo tam widze eda z fma ale to raczej nie on
AzuranskiRookstayerXL
11-03-2009, 03:44
Ed? Walczący kosą? Z dwoma kucykami? Oczy sobie napraw, albo kup nowe.
Ta, strasznie nie wyraźne i do dupy wygląda. A tam z tyłu to Maka z Soul Eatera.
AzuranskiRookstayerXL
11-03-2009, 07:18
Nie ma ktoś linka do napisów do Kuroshitsuji, odcinek 15 i wzwyż, angielskie, ew. polskie?
Bleach spoiler manga
http://mangahelpers.com/forums/showthread.php?t=46892
n/c?
naruto spoiler
http://hosting03.imagecross.com/image-hosting-10/98733.jpg
wiekszy n/c
http://hosting03.imagecross.com/image-hosting-10/98733.jpg
wiekszy n/c
Ładne tipsy xD
No ciekawi mnie co będzie w tym tygodniu w chapterkach :P
@Naruto
Czy Yondaime nie był czasem pożarty przez Shinigami? Ciekaw jestem, czy ma to coś wspólnego z akcją :P.
@Bleach
I tak Inoue mu dorobi nową : |
Bleach manga
Ichigo zmienia się w pełną wersję Vizarda lub Hallow przejął kontrolę
Naruto manga
Yondaime!! Na reszcie się pojawia i mówi Naruto, że jest jego ojcem - lepiej tego Kishi nie mógł zrobić, teraz nie ma co utrzymywać Kakashiego przy życiu, no chyba że ma jeszcze Kunai, który dostał od Yondiego, to przeżyje i podaruje go Naruto. NAJLEPSZY CHAPTER OD WYJŚCIA MANGI!! Tak samo mam nadzieję następny będzie - tylko i wyłącznie rozmowa ojca z synem była by dobra
@Nari - możliwe, że część duszy została zamknięta z Kyubim w Naruto, jako ostateczna obrona przed zdjęciem pieczęci, a reszta poszła z Shinigami
@Bleach- anime.
Po prostu jeden z najlepszych odcinków serii, Super wykonanie, walki, udźwiękowienie itp. Ep 210 rox.
Btw. Jak moja nowa sygna? Jakaś moda na C.C chyba panuje : P.
Bleach manga
Ichigo zmienia się w pełną wersję Vizarda lub Hallow przejął kontrolę
Hehe. Wiedziałem, że tak będzie :D
@Bleach- anime.
Po prostu jeden z najlepszych odcinków serii, Super wykonanie, walki, udźwiękowienie itp. Ep 210 rox.
Btw. Jak moja nowa sygna? Jakaś moda na C.C chyba panuje : P.
Good. Ja mojej Yin nigdy nie zamienię na inną!!
A ja nie wiem co dać.
Nie znalazłem niczego ciekawego z Tessą
Z Byousoku... Może poszukam tam ;P
GargoinX
11-03-2009, 14:25
Naruto manga:
Hah, nie mogłem się doczekać jakiegoś zwrotu akcji z Yondaime. Ale się domyślam, że Yondaime jakoś zahamuje 6ogonów i nie będzie rozpierduchy. :\
@Bleach- anime.
No to narobiles mi smaczku przed obejrzeniem :D bo wlasnie sciagam...
Naruto manga:
Hah, nie mogłem się doczekać jakiegoś zwrotu akcji z Yondaime. Ale się domyślam, że Yondaime jakoś zahamuje 6ogonów i nie będzie rozpierduchy. :\
Poprawka 8 ogonów :D Na spoilerach i w tekstach jest ukazane/napisane, że już miał 8 ogonów gdy chciał zerwać pieczęć - choć może to być funfic, do wyjścia chaptera nic nie wiadomo.
Ja Bleacha dopiero jutro obejrzę, po pracy PC off.
Pacz_knight
11-03-2009, 14:52
Whaaa!? Jak to!? Gdzie wy macie nowego chaptera Naruciaka? ;<
Na onemanga jeszcze niema... :(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.