Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
ja nie dam rady, normalnie co tydzien musze tasiemca przeczytac/obejzec, zbyt ciekawi mnie akcja.
#Ghernie
Może nie do końca jak Ty, no ale na razie odstawiłem sobie mangę tasiemców (patrz Blecz, Naruciak), i obejrzę zaległe za jakiś czas :P
Choć anime oglądam w miarę na bieżąco. ; o
Tasiemce:
Widzę, że znowu wszyscy zdobyli super-extra-hiper-ProElo320-MOCneLolitem moce ew. przedmioty (patrz. Naruto, Bleach). Ale w sumie to normalka, nic ciekawego.
Yuri_Hyuga
11-11-2009, 11:50
A weź się postaw na miejscu tych, co czekają na Kuro~ już pół roku :P
Cóż, ja czekałem na Fable 2 praktycznie od wyjścia jedynki. Wyszło na X360 - na konsolę, której nie mam - i nie płaczę, choć fajnie by było, jakby ktoś zrobił wywalony w kosmos emulator X360 (marzenie ściętej głowy, eh?). Kwestia cierpliwości. Dodatkowo, jeżeli to anime, nie ma co się martwić, że "wyjdzie na inną platformę niż ja mam, a ja nie mam za bardzo kasy, żeby kupić sprzęt :'( ", bo to nie jest gra ^_^
Tak w ogóle, to ciekawe, co wymyślą. Bo przecież chyba
Sebastian zabrał Ciel'owi duszę, nie?
Nie mów nic o Fable 2 bo płacze do dziś z tego powodu.
Zaczynam Shuffle! póki co nic o tym powiedzieć nie mogę, obczaję całość i wtedy skomentuje :p
Quezacoatl
11-11-2009, 14:02
fairy tail manga
A nie mówiłem? Natsu spuszcza łomot.
Taa, ale tego ze Gerard mu da dopalacze to juz zes nie przewidzial. :p Mnie ciekawi jak Wendy sobie poradzi.
Byłem pięć dni poza domem, pięć dni bez m&a. A dzisiaj już zacznę kończyć Green Green. :P
Yuri_Hyuga
11-11-2009, 15:14
Pięć dni poza domem, pięć dni bez m&a.
Brać moja, módlmy się za brata naszego, Grycana, bowiem będzie on przez pięć dni i nocy odcięty będzie od M&A, co jest stratą bolesną, która może znacząco pogorszyć stan psychiczny człowieka.
Bosheshtymuj! Szkoła odbiera mi większość czasu, który mógłbym poświęcić na oglądanie jakiegoś animca, albo pogranie w gry ._.
Pacz_knight
11-11-2009, 15:21
@Fairy Tail - anime
Jako iz nie czytalem mangi, a wziolem sie juz wczesniej za anime, to do jasnej cholery jest to anime bez watpienia, ktore umie niezle pocieszyc. :D
Doby i prosty humor, to malo powiedziane.
Niestety ze strony fabularnej, jak i banalne dialogi przeprowadzane miedzy bohaterami, anime jest nieco oklepane.
No nic, zobaczymy pozniej jak to sie rozwinie. ^^
Shuffle! Troche nudnawe, czasami się uśmiechnąłem ale nic specjalnego :p
Taa, ale tego ze Gerard mu da dopalacze to juz zes nie przewidzial. :p Mnie ciekawi jak Wendy sobie poradzi.
Co za roznica skad power up sie bierze, w tym gatunku wazne jest tylko kto komy spuszcza, kolokwialnie mowiac, wpierdol.
Manga "Toradora" 23:
Jak już czytam tą mangę, to ją skończę. A ten chapter mi się podobał bardzo. B)
Naruto
Give me some fish....Ryba wpływa na wszystko!
Bleach
No tak, nawet z połową reiatsu Ichigo jest tak silny jak kapitan :s
Zna ktoś anime podobne do Fairy Tail? Spodobało mi się i mam nastrój na jakiegoś niewymagającego myślenia shonena.
Niewymagający myślenia shonen? Wszystkie prawie nie wymagają myślenia. Jeden z bohaterów okładki przypomina mi lekko One Piece, więc może to? (Superlekki shonen, gdzie wybitnie nie trzeba myśleć)
P.s. Nie mogę Ci zbytnio porównać, bo Fairy Tail nie oglądałem/czytałem.
Pacz_knight
13-11-2009, 15:39
Naruto
Buah! Wyglad Kisame jest epicki! :D
Przypomina mi ktoras z postaci z kreskowki na CN (bodajze Ben 10).
@Naruto
Rekinia morda wygląda stanowczo śmiechowo : d
@Juzefek
Bleach
Nic dziwnego, juz od dobrych ~200 ep. reiatsu Ichigo porównywane jest do kapitańskiego, a zważywszy, że truskawek ciągle się rozwija, ma pełne prawo znacznie przekraczać moc kapitańską.
@Naruto
Kisame jest pokemonem! Wiedziałem!
@Naruto
Kisame dość przykro wygląda po "ewoluowaniu"
"Green Green" done. Seria ok, ale zakończenie mi nie za bardzo przypadło do gustu. A OVA miał zmienioną kreskę, co też mi się nie podobało!!
A teraz wezmę się za Spice and Wolf.
Naruto
Kisame jest seksi!
I znowu... Demon bez Ogona >< Przecież ten w Naruto Ship movie 3 był Demonem bez ogona ><
Niech się zdecydują!
"Green Green" done. Seria ok, ale zakończenie mi nie za bardzo przypadło do gustu. A OVA miał zmienioną kreskę, co też mi się nie podobało!!
A teraz wezmę się za Spice and Wolf.
A 13 (czy tam 14) odcinek Ci się podobał? (To był chyba OAV, tyle że nie ten gdzie chłopcy idą do dziewcząt tylko ten drugi, wcześniejszy).
A 13 (czy tam 14) odcinek Ci się podobał? (To był chyba OAV, tyle że nie ten gdzie chłopcy idą do dziewcząt tylko ten drugi, wcześniejszy).
Eee... widziałem tylko jedno OVA. Jest ich więcej?? Znaczy się widziałem OVA z tym, co chłopcy do dziewcząt idą, innego nie było (chyba).
@edit
Chyba znalazłem ten drugi OVA o który ci chodziło. Tytuł to jest "Green Green Thirteen Erolutions"?? Jak tak, to właśnie się pobiera. :P
Eee... widziałem tylko jedno OVA. Jest ich więcej?? Znaczy się widziałem OVA z tym, co chłopcy do dziewcząt idą, innego nie było (chyba).
@edit
Chyba znalazłem ten drugi OVA o który ci chodziło. Tytuł to jest "Green Green Thirteen Erolutions"?? Jak tak, to właśnie się pobiera. :P
Powiem za kolege - tak to ten. Miej na uwadze że jest bardziej soft-hentai niż hard-ecchi, ale przynajmniej poprawia nastrój po kiepskim zakończeniu.
Green Green 13
Tak, szczególnie ten złoty środ.. tzn. członek.
Miałem na myśli "miłego oglądania".
Przypomniał mi się 1 cytat stamtąd:
- Co ty robisz?!
- Ahh... Przyszłam, aby zrobić Ci dobrze, Yūsuke!
Woogle wszyscy byli inni w tym odcinku, jacyś tacyś śmielsi (pielęgniarka przykładowo)
Green Green
Mi tam koniec się podobał, chociaż spodziewałem się śmierci Chidori, a nie Yūsuke. W każdym bądź razie nie było to złe ecchi
Hehe...
^^ Poprawie kolege, bo z drugiego spoilera wynika, że:
Yūsuke umrze - dla sprostowania - nikt nie umarł, Reika zabrała Midori do przyszłości, wszyscy przeszli pranie mózgu i o niej zapomnieli (oprócz Yūsuke).
Co do Erolutions (ep 13):
Cytat kolegi @up oddaje cały klimat, mogłaby powstać druga seria będąca kontynuacją tego OAV ale w stylu TV (ecchi).
Ogólnie czas spędzony nad Green Green uważam za dobrze zagospodarowany i polecam to anime..
Green Green 12
O ile dobrze zrozumiałem z anime, to Yusuke umarł (prawie), a Chidori go uleczyła swoją mocą po czym musiała iść do wrót prowadzących do przyszłości. Tyle, że Reika powiedziała, iż nie przeżyje ona tej podróży, więc jak wnioskuje to ona umarła. Zakończenie naprawde kończy się śmiercią Chidori ale ich związek skończył się na śmierci Yusuke (Bo gdyby nie umarł to by dalej byli razem... chyba)
Green Green 2
Niby czemu nie ale teraz u dziewcząt...
. . .
. . .
Chociaż po przemyśleniu, nie byłoby to już te same Green Green. 2 część nie jest już potrzebna, lepiej jest stworzyć cos zupełnie nowego
Również polecam anime. Lekko pogrzane ale po Excel Saga, nic mnie już nie zdziwi.
Nie Green Green, tylko DDO! Ale to migiem, żebym cię więcej offline nie widział! ;d
Nie oglądałem anime od miesiąca... Jedno zdanie, a tak wiele znaczy.
@Up
Dobra już ściągam, Wuadco.
Nie oglądasz anime od miesiąca? Chore.
@Edit
Jestem przedstawicielem wdzięcznej rasy noł-lajfuf... Ja zawsze jestem Online, zapomniałeś?
Bądź czujny, nigdy nie wiadomo, kiedy ktoś cię zdisconnect'uje. Zjednoczona Federacja No-lifeów czuwa, ale nie może czuwać nad każdym.
@Ghernie
Ty jesteś cały czas online? Furizu był cały czas online przez ponad 2 lata! Jam jest prawdziwym TRV no-lifem!
@Mango@Animu
Chyba straciłem powołanie do anime, od niemal miesiące praktycznie nie tykam. Jedynie Hajime no Ippo trzyma mnie przy tym. Codziennie kilkanaście chapterów, ale niestety jak każdy tasiemiec zmierza zdecydowanie w złym kierunku. Postacie zaczynają się robić zbyt potężne i regularnie trafiają na minimalnie słabszych przeciwników.
Potwierdza się stara zasada Dungeon&Dragons... Im dalej na wschód, tym potwory silniejsze.
@Up
A co ty myślisz? Jasne, że tak.. Wprawdzie 2 lata nie wytrzymam.. chociaż może? :]
@Edit
Dupa, stary. DUPA. Czy ty będziesz umiał żyć beż A&M?
Miesiąc bez anime?
To chyba tak siedziałeś przy kompie:
http://www.youtube.com/watch?v=j007OcRYNYU
Ja tam oczekuje na naruciaka bo zapowiada się ciekawe battle :D
@Up
Szybszy! :D
Mówisz o anime czy o mandze?
Jeśli anime, to racja.
Jeśli manga, to muszę przyznać, że Naruto robi się powoli nudne, a w walce xxx vs xxx, jakoś nie widzę nic ciekawego oprócz mocy xxx.
xxx - nie chce mi się wstawiać w [hajt] więc ukryłem imiona.
AzuranskiRookstayerXL
16-11-2009, 01:02
Ja od dwóch miesięcy praktycznie nie oglądam, bo nie mam czasu. Ale jak tylko mam wolne pół godziny, to sobie zapuszczam.
Może odrazu oznajmijcie, że nikt z Was już nie ogląda anime, a ja jestem dziwacznym zjebem, którego nikt nie lubi.
..::QRAS::..
16-11-2009, 06:48
Darker 2 xd
http://i4.photobucket.com/albums/y102/Qras/aaaa-2.jpg
Ja powolutku męczę Nanę, ale nie bardzo mam ciągle czas :/
@Green Green Erolutions
Scena seksu Yuusuke i Midori mnie powaliła. Szczególnie przebudzenia po śnie z Midori, Yuusuke, i jego "odkrycie", oraz tekst:
-Nie chce zejść. B)
Małpki podglądające Yuusuke i Midori też rozbrajające były. :P
A dobił mnie tekst Kutsuki(??)
-Yuusuke-kun... Czy ty... już to zrobiłeś??
Oczywiście na niby zakończenie ich stosunku. :P
Ogólnie, cały odcinek był dziwny, ale nie powiem że mi się nie podobał. B)
@Up
Ha! Mówiłem? Trochę taki zbyt śmiały jak na Green Green ale dobry.
@Koszyk
Jeszcze tak źle ze mną nie jest :D
@Naruto manga
Nudy, nawet ostatni chapter przekartkowałem.
@Bleach manga
Czy zbliża się koniec? Rozumiem, że kalendarz majów kończy się w 2012, no ale bez przesady...
@Grycan
Green Green Erolutions:
Końcówka najlepsza - "żałowanie" Yuusuke i zaciech Baka-trio.
"A może oni już to zrobili?"
"Skończ z tym "szybko"!"
OAV na plus - bardzo poprawia humor ;) . Najlepsze zdziwinie Yuusuke po przebudzeniu hehe.
@up
A i owszem, to też było śmieszne. I zgodzę się, że OVA Erolution poprawia niezadowolenie po ostatnim odcinku serii.
A tak serio, nie chciałbym być tak zgaszonym przez dziewczynę.
Raczej nikt by nie chciał. :P
@up
A i owszem, to też było śmieszne. I zgodzę się, że OVA Erolution poprawia niezadowolenie po ostatnim odcinku serii.
Raczej nikt by nie chciał. :P
Są dziwne przypadki na tym świecie xD - jedno jest pewne - Yuusuke miał powód do tęsknoty i żałoby pod koniec odcinka ;) .
VibulZiom
16-11-2009, 22:52
Raczej nikt by nie chciał.
Przecież Futaba właśnie taka była ;) Cyniczna i chamska - Podobnie do mnie :P
Quezacoatl
17-11-2009, 00:34
FT 6
No jak narazie swietnie jezeli chodzi o wiernosc do mangi. Wszystkie watki sie pojawiaja, i widac ze sie tworcy nie spiesza. Oby tak dalej a seria bedzie warta mangi. Erza miala sie wreszcie okazje popisac, choc jej wielki moment jeszcze nadejdzie. Grey tez sie popisal, ale on tez bedzie mial wieksza sznase juz wkrotce. Zaraz po tym epizodzie zaczyn sie szansa dla Greya.
O, albo to:
Jak Chigusa-sensei uderzyła Bacchi-guu, a później stwierdziła:
-Ale muszę przyznać, że jesteś w tym całkiem niezły.
Też było śmieszne ;P
FT 160
Kolejny power up...Miałem racje, miałem racje!
Quezacoatl
17-11-2009, 17:08
FT 160
Kolejny power up...Miałem racje, miałem racje!
Ty to sie nie ciesz. Mam nadzieje ze nie przerobia FT na kolejnego Naruta czy innego Wybielacza. Nie na samych powerupach zyje czlowiek. Czekam az dadza cos mniej... "typowego".
Zacząłem Spice and Wolf.
Kreska nawet ok, opening strasznie spokojny, a co do postaci, to ta wilczyca jest nawet fajna. A fabuły jeszcze nie będę oceniał, bo nie mam jak. :P
Narażasz się! Wspaniała, przecudowna Horo, a nie jakaś tam wilczyca ;s
1)Tą serię wolno tylko i tylko chwalić.
2)Jeśli ci się nie podoba, patrz punkt 1)
Narażasz się! Wspaniała, przecudowna Horo, a nie jakaś tam wilczyca ;s
1)Tą serię wolno tylko i tylko chwalić.
2)Jeśli ci się nie podoba, patrz punkt 1)
A mi się i tak nie podobała =).
Green Green za sobą, teraz pytanie czy oglądać OAV, kreska ssie, nikt się chyba nie zna(Yusuke pomógł Sanae, a ta się patrzyła jakby był jej całkiem obcy) i wyłączyłęm. ;s
Ogladaj :D nie ma co omijać :D
Mnie się również spice&wolf nie podobało...dropped po 3 bodaj odcinkach ;)
Poprawka. Po 5.
Mnie także S&W zbytnio do gustu nie przypadło
Green Green za sobą, teraz pytanie czy oglądać OAV, kreska ssie, nikt się chyba nie zna(Yusuke pomógł Sanae, a ta się patrzyła jakby był jej całkiem obcy) i wyłączyłęm. ;s
Oglądaj! Obejżyj także Erolutions (episode 13) jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś ;) .
..::QRAS::..
18-11-2009, 20:15
1 seria Space&Wolf miala cos wiecej niz ta obecna 2 seria , rowniez porzucilem na 3 odcinku
Bluźniercy! Dopadnie was gniew moherów! Jako pełnoprawny mieszkaniec Torunia złożę datek na walkę z przeciwnikami S&W !
Ja kocham S&W. Zaraz, ja przecież kocham Horo : D
Po 3 odcinkach S&W stwierdzam, że jest całkiem znośne. B) Zobaczymy co będzie dalej. :P
@Naruto 472
Haha, samehada zakochał się w ośmiogoniastym? : d No jestem ciekawy co dalej.
@down spoil naruto
Nie wiem czy posiada uczucia, ale chce zostawić Habichiego bo "bardzo polubił" jego czakrę. I oddał mu część czakry Kisamego.
Pacz_knight
19-11-2009, 19:03
Naruto
Omg... Ten miecz Kisame ma uczucia!? Niezly bajer, ale tego sie nie spodziewalem po panie Kishimoto.
@topic
Zaczynam ogladac Kuroshitsuji. Mam nadzieje ze seria warta obejzenia, tym bardziej ze dawno nie widzialem dobrego horroru.
Ofc dalej na biezaco ogladam 11eyes, ktore moim zdaniem jest jedna z lepszych jesiennych nowosci, jak rowniez Fairy Tails. ;)
Naruto Shi~ 135-136
Ojojoj, chyba ktoś stracił oko, o ile to nie ściema. Ciekawe co będzie dalej :D
Yuri_Hyuga
20-11-2009, 15:39
Seitokai~ 7 ep po prostu boski jest. Prawie z krzesła spadłem xD
Teraz jeszcze DTB 7 ep i czekać na Nyan Koi i ~Railgun.
Ofc dalej na biezaco ogladam 11eyes, ktore moim zdaniem jest jedna z lepszych jesiennych nowosci, jak rowniez Fairy Tails. ;)
Z opisu 11eyes wydaje się być całkowitym zerżnięciem fabuły Persona 3, ale jak obejrzę, to będę mógł się dokładniej wypowiedzieć.
@down
No tak, ale to...Red Night, was it? To jest cholernie podobne do Dark Hour w P3. I tu i tu są mobki, i to i to występuje nocą (nie wiem jak jest z tym zjawiskiem w 11eyes, ale Dark Hour występuje w P3 o północy). Well, first I'll finish Persona Trinity Soul ; p
Pacz_knight
20-11-2009, 17:55
@up
A wiesz co? Tu sie z toba zgodze, lecz nie do konca. Bardziej mi to przypomina P4 niz trojke, ale cos w tym jest.
Takie mialem uczucie na poczatku, naszczescie pozniej fabula posza w innym kierunku i moja poczatkowa opinia okazala sie bledna. ;)
Po 2 dniach bez internetu, wracam na forum. Zaczynam Toradora!, potem Blood+
Naruto Shi~ 135-136
Ojojoj, chyba ktoś stracił oko, o ile to nie ściema. Ciekawe co będzie dalej :D
Widac ze nie czytales mangi. :P
Widac ze nie czytales mangi. :P
Kiedy oglądałem speciala, pożałowałem, że ją czytałem. Naprawdę nieźle zrobili tą walkę.
Green Green Erolutions
Takie sobie, ładnie zakańcza całą fabułę, tylko akcja Yuusuke vs Futaba, to raczej to nie było w stylu juske kuna. I tak Tenjin najlepszy był :D
@up ^^
Green Green Erolutions
Chodzi o "pojedynek" na pozycje czy o inny moment? Akurat ta scena mnie rozniosła hehe.:p
@up
mnie roznioslo "juz? tak szybko?"
@up
-Czy już skończyłeś?
Szybko się skończyło!
Btw. Zna ktoś nazwe piosenki w momencie jazdy samochodem? http://w290.wrzuta.pl/audio/7ccfRt1E1NS/green_green_erolutions_oav_-_13_sub-pl_asg-a
"-Rosja a ty co byś chciał?
=ja chciałbym zobaczyć płakającego błagającego mnie o litość Litwe"
Hetalia ownuje,zwłaszcza polska papierowa mangowa wersja~
XDD
@up
Mówisz?? Muszę poszukać u siebie w mieście. :P
o.0 To Rayza pisał?? Ban się skończył (że się tak wyrażę) "Świętej Trójcy" tego tematu. :P
A pisał! czekamy jeszcze jak Frizz otrzezwieje po picu denaturatu,Yuri napisze,Gro przestanie sie w Loli wgapiać i wracamy pełną parą! zwłaszcza teraz kiedy stary rayza zaczął odzyskiwać swoją moc! XD
@Hetalia
Format to większy od A4 na gazetowym papierze 180str swietnego czytania i 1ch jest kolorowy ^^ cena 30zł : /
Też muszę poszukać, a jak nie będzie, to sobie ściągnę. Nie wyobrażam sobie ludzi-państw.
Yuri_Hyuga
22-11-2009, 20:17
Yuri napisze
Pamiętałeś o mnie :****
Tak czy inaczej - obejrzałem całe Persona Trinity Soul. Dużo ludu mówi, że badziewne anime (głównie przez te walki Person chyba, ale cholera ich wie). Co jak co, ale jestem zadowolony z tego tytułu. Może walki Person były lekkim let-downem (zagrajcie sobie w gry, to zobaczycie dlaczego), ale reszta była cud miód. Fabuła mi się podobała, muzyka mi się podobała (idealna wręcz była), postacie mi się podobały (no, może oprócz Shina (na początku) i Morimoto, gdy była przesadnie "słodziutka" i w ogóle). 1op - ładny początek, ale reszta fuuu; 1ed - nie podoba mi się, ale jak już nie mieli co dać, to może być; 2op - super, nowa piosenka do słuchania <3; 2ed - nawet ujdzie, chociaż nie zamierzam tego nałogowo słuchać, może jeden czy dwa razy full wersję.
No, to teraz zabieram się za Black Lagoon, a dalej VNka Umineko (stęskniłem się za When they cry ^^) : O
Rayzusiu, czemu w jednym zdaniu ze mną i Grocią ląduje Yuri? Normalnie obraziłeś nas tym.
Nipah~!
Corgar Frizz
Tak traktujesz newfaga? : (
Corgar Frizz
22-11-2009, 21:16
Rayzusiu, czemu w jednym zdaniu ze mną i Grocią ląduje Yuri? Normalnie obraziłeś nas tym.
I jak Hetalia, dobrze się czyta? Jak kiedyś będę miał nadmiar kasy to może kupię. Problem tylko czy kiedyś taka sytuacja się zdarzy.
Nipah~!
Corgar Frizz
Z powodu braku napisów, obejrzałem Hetalia w języku oryginalnym = Nie zrozumiałem nic! Potem znalazłem wersje z angielskimi napisami i było lepiej ale i tak wszystkiego nie qmam.
Corgar Frizz
23-11-2009, 01:13
@Yuri
Ty już jesteś zwykłym fagiem, więc taryfa ulgowa ci się nie należy! Ale za to awansujesz na 2 lvl, wybierasz 1 zboczenie i 2 fetysze.
http://www.youtube.com/watch?v=Emq_54JiImU
Po prostu wgniata w fotel. Aż ma się ochotę kupić skrzypce i zacząć naukę grania. Gdyby tego użyć w animu, to Gurren Lagann byłby jeszcze bardziej epicki. Jeśli to możliwe, bo pod tym względem bije wszelkie rekordy.
PS. Wiecie że Rayza ma swój własny, całkowicie prywatny harem? Nawet udało mi się zdobyć zdjęcie! Kosztowało mnie to sporo pieniędzy, krwi i potu, ale warto było.
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/cf24ecddb4774928ec0e03ca448405da122.jpg
Nipah~!
Corgar Frizz
http://www.youtube.com/watch?v=Emq_54JiImU
Po prostu wgniata w fotel. Aż ma się ochotę kupić skrzypce i zacząć naukę grania.
Kocham skrzypce (i flety) :P Gosc fajnie gra i widac, ze zna sie na rzeczy.
BTW. Wiecej linkow do muzyki screamera:
http://www.youtube.com/watch?v=DbZnTV7bs58&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=QrWjqO4hpuU&feature=related
Zajebiste 0.0
Quezacoatl
23-11-2009, 14:04
PS. Wiecie że Rayza ma swój własny, całkowicie prywatny harem? Nawet udało mi się zdobyć zdjęcie! Kosztowało mnie to sporo pieniędzy, krwi i poty, ale warto było.
Link do oryginalu plx! (widze ze to z DA, ale mi sie nie chce przegladac galerii goscia)
Yuri_Hyuga
23-11-2009, 15:46
@Yuri
Ty już jesteś zwykłym fagiem, więc taryfa ulgowa ci się nie należy! Ale za to awansujesz na 2 lvl, wybierasz 1 zboczenie i 2 fetysze.
I like! I like!
PS. Wiecie że Rayza ma swój własny, całkowicie prywatny harem? Nawet udało mi się zdobyć zdjęcie! Kosztowało mnie to sporo pieniędzy, krwi i poty, ale warto było.
Nipah~!
Corgar Frizz
Ja tesh hcem! Tam jest Shana!!!111 I Nagi!!!!111 I Taiga!!!!!1111 I Louise!!!!1111111
Ale i tak tylko Shanę kocham szczerze <3
Ok, trza zacząć szukać Black Lagoon, ya?
@Down
Blondynka to Sanzenin Nagi z Hayate no Gotoku.
@Up
Z jakiego anime jest ta z żółtymi włosami?
Link do oryginalu plx! (widze ze to z DA, ale mi sie nie chce przegladac galerii goscia)
Ja poszukałem i znalazłem:
http://jehanaruto.deviantart.com/art/Ore-wa-Goshuujin-sama-101968846
@Gahernie
Ta żółto włosa to Nagi z Hayate no Gotoku, zresztą masz tam opis pod zdjęciem ;D
Corgar Frizz
23-11-2009, 22:09
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/LoliMasta.jpg
Oryginał masz tutaj, a sam obrazek znalazłem w niemal bezdennej kopalni obrazków związanych z anime, jaką jest http://www.crunchyroll.com/forumtopic-350792/anime-motivational-posters/?pg=0
Nipah~!
Corgar Frizz
Od 5 dni nie obejrzałem żadnego odcinka. Chyba tracę powołanie do anime. :/
Może jakaś seria, która każe mi wrócić na jedyną słuszną drogę życia??
Od 5 dni nie obejrzałem żadnego odcinka. Chyba tracę powołanie do anime. :/
Może jakaś seria, która każe mi wrócić na jedyną słuszną drogę życia??
ROW ROW FIGHT THE POWAH!!!!!
Czyli Tengen Toppa Gurren Lagann XD!!!
Jesli nie oglądałeś : 3
Corgar Frizz
24-11-2009, 15:27
A jak już widziałeś Gurrena, to obejrzyj jeszcze raz! Ta seria jest jeszcze bardziej epicka za 2-gim razem. Aż się boję oglądać to 3-ci raz ^^
Nipah~!
Corgar Frizz
jak sie zwie ta zolta z tego lolimaster pic?
Nagi Sanzenin z anime pod tytułem Hayate no Gotoku - jedno z gorszych, które obejrzałem. Odradzam.
Pacz_knight
24-11-2009, 16:09
@Grycan
Nie ogladaj TTGL! Bo jeszcze mi zabierzesz moja Yoko (bez urazy Frizz, ale oboje wiemy ze ona jest moja). :D
@Kuroshitsuji
No, no... Ciekawe, nie powiem.
Podoba mi sie ze akcja rozgrywa sie w XIXw. Angli, przez co anime ma nie banalny klimat. Ogolem ciekawi mnie bardzo postac samego Sebastiana.
Dzisiaj zostaje mi do obejzenia reszta, ale jak narazie nie zawiodlem sie na tym tytule. ;)
Corgar Frizz
24-11-2009, 16:33
Paczuś... Yoko i Hatsune Miku są moimi waifu! Tylko moimi! Nie będę się dzielił!
Znaj jednak moją łaskawość, więc pozwalam ci zająć się Kyonko!
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/KyonkoPicture.jpg
A jeśli nie chcesz, to zostaniesz zmuszony do poślubienia
http://i621.photobucket.com/albums/tt299/Frizz-kun/OHMYGOD.gif
Nipah~!
Corgar Frizz
@Grycan
Nie ogladaj TTGL! Bo jeszcze mi zabierzesz moja Yoko (bez urazy Frizz, ale oboje wiemy ze ona jest moja). :D
@Kuroshitsuji
Ogolem ciekawi mnie bardzo postac samego Sebastiana.
Właśnie i Pacz/Frizz będą mi sie skarżyć~ ale Nia jest moja ^^
Jak to, przecież mnie znasz? ta wspólna noc u Sephiego...
Pacz_knight
24-11-2009, 16:43
@Frizz
No chyba zartujesz! Jeszcze Miku mi zakosic chcesz!? ;<
W takim razie biore Azuse-chan (N-Nya ;3).
@up
N/c - Epic >.<
http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3/10092008/6/d/2/4/6d24fa1d6eac90_full.jpg
umarlem przy tym:d
ps.
http://img3.ak.crunchyroll.com/i/spire2/10092008/b/2/9/c/b29c2d1aed6b50_full.jpg
wie ktos z jakiego anime ta postac?
@down
dziekowka
http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3/10092008/6/d/2/4/6d24fa1d6eac90_full.jpg
umarlem przy tym:d
ps.
http://img3.ak.crunchyroll.com/i/spire2/10092008/b/2/9/c/b29c2d1aed6b50_full.jpg
wie ktos z jakiego anime ta postac?
Toaru Majutsu no Index
Paczuś... Yoko i Hatsune Miku są moimi waifu! Tylko moimi! Nie będę się dzielił!
Whoot? Po 1sze Yoko jest moja razem z kilkoma innymi o których nie będę bo jeszcze komuś się zachce ;p.
A po 2gie tak się tylko droczysz z paczem, no nie? Przecież ty gay jesteś, każdy o tym wie :D.
Corgar Frizz
24-11-2009, 23:35
Odezwał się posiadacz oczu gwałciciela...
A może i jestem... Yoko i Hatsune to chodliwy towar, więc łatwo mogę je wymienić na jakiegoś bishounena, łapiesz?
Nipah~!
Corgar Frizz
Odezwał się posiadacz oczu gwałciciela...
A może i jestem... Yoko i Hatsune to chodliwy towar, więc łatwo mogę je wymienić na jakiegoś bishounena, łapiesz?
Nipah~!
Corgar Frizz
Już już nie spinaj się : )
@Lagann
Viral dochodzi do mojej listy awesome badass : 3
http://www.youtube.com/watch?v=mCjG0eDTzXo&feature=related
FT 161
No i natsu sklepał typa, arc skończony. Ciekawe co teraz...
edit:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2693937&postcount=15
Join our forcers my minio.. fellows!
siemanderko...
pamieta mnie ktos ? Bo ja tak na chwile wpadlem zeby nie zostac jakims flamemasterem jak kiedys (no moze i nie bylem ale co tam ;p), ale przejdzmy do tematu...
Fajnie jest to kuroshitsuji czy jak to tam idzie ? Bo bylbym se obejrzal, ale pewny nie jestem czy mi zasmakuje. Jak mysliscie ?
siemanderko...
pamieta mnie ktos ? Bo ja tak na chwile wpadlem zeby nie zostac jakims flamemasterem jak kiedys (no moze i nie bylem ale co tam ;p), ale przejdzmy do tematu...
Fajnie jest to kuroshitsuji czy jak to tam idzie ? Bo bylbym se obejrzal, ale pewny nie jestem czy mi zasmakuje. Jak mysliscie ?
coś ty za jeden? Mini-mini-mini-mini-Illya : D siema~
Oglądaj fajnie anime,a manga jeszcz lepsza : P
Dopadłem mangę Hetaliów. Jak ktoś bardzo chce mogę zrobić kilka skanów...
Corgar Frizz
26-11-2009, 15:36
@Eerion
Osz ty, miałem pisać coś podobnego, a ubiegłeś mnie tamtym postem. W każdym razie pomysł świetny, chyba jedyna szansa żeby pozbyć się na dobre Gimlosia.
Tylko co dalej. Napisać post to jedno, a przekonać Droma do naszych racji to coś znacznie trudniejszego.
Nipah~!
Corgar Frizz
Quezacoatl
26-11-2009, 17:14
FT 161
No i natsu sklepał typa, arc skończony. Ciekawe co teraz...
Teraz czas przerobic shonena na lolicon i zrobic NatsuXWendy :D. Ale serio, teraz gadanie i ogolne wyjasnianie, potem swietowanie, a dalej zobaczymy. Kolejny arc? Natsu jeszcze nie znalazl swojego smoka, wiec manga jeszcze bedzie szla.
Edit
A gadajac o FT, wszystkich fanow i nie fanow przekonuje do przeczytania tego (http://www.onemanga.com/Fairy_Tail/161.5/001-002/) promocyjnego specjalnego chaptera... :p Juz po pierwszej stronie wiadomo o czym bedzie, wiec nie bede wyjasnial.
Czy ja dobrze widzę?Na mininova.org skasowali wszystkie torrenty z anime :|.
Ja swoim pierwszym postem po miesiącu wakacji pozwolę sobie sparafrazować Rayzę:
"WAZZAAAAAAAAAAAAA?"
Corgar Frizz
26-11-2009, 21:38
Na mininovie i tak zwykle prędkość transferu nie zachwycała. Poza tym jest jeszcze bakabt, jednak niektórych serii się tam nie dostanie. Ale torrenty to nie wszystko, jest jeszcze XDCC i direct download.
Nipah~!
Corgar Frizz
Czy ja dobrze widzę?Na mininova.org skasowali wszystkie torrenty z anime :|.
No to juz wiem czemu nie moglem dorwac 135-136 shippuudena ;|
Dobrze wam tak! Mininova ssie.
Na mininovie i tak zwykle prędkość transferu nie zachwycała. Poza tym jest jeszcze bakabt, jednak niektórych serii się tam nie dostanie. Ale torrenty to nie wszystko, jest jeszcze XDCC i direct download.
Nipah~!
Corgar Frizz
Chyba Ciebie nie zachwycala, nowe chaptery lecialy z predkoscia po 600-700kB ;(
Ale jest jeszcze nyaa torrents, z ktorego sciagam nowe odcinki fairy tail, podejrzewam ze inne serie tez sa tam publikowane, nie sprawdzalem.
Pacz_knight
27-11-2009, 16:46
Naruto
Latajaca glowa Kisame! Kto che, kto chce, kto chce? o.O
Quezacoatl
27-11-2009, 20:05
Bleach manga
Ten Yami sie staje coraz wiekszy. Niech go wreszcie zarzna zebysmy mogli przejsc do walki z Aizenem. No i dowiadujemy sie ze Tousen zostal vizardem, moze Gin i Aizen tez sie przerobili.
bleach
ja bym bardziej obstawiał ze jest VL... i to cała 3ka..
Pytanie około mangowe:
http://thecontaminated.com/paper-anime/ co to jest!?
Chodzi mi o jakąś konkretna nazwę tejże "sztuki"?. To co powyżej to tylko wygooglowany materiał. Kumpel mnie prosił o znalezienie takich rzeczy, bo dawałem mu kiedyś link do tematu na 4Chanie z tym. Chciał sobie ponownie pooglądać, ale jak wiadomo tematy w 4chanie szybko znikają<nie mówiąc ze pokazywałem mu to z rok temu>.
Żeby sie nikt nie doczepił:
Bleach
Tousen pewnie weźmie maskę, co było przewidywalne, bo jak niby mieliby w 3 pokonać cały tabun dobrych. Jedyna nadzieją jest to że na ostatniej stronie robi facepalma, i wymyślono coś bardziej nieprzewidywalnego.
Ghernie, obiecałeś mi zrobić skany. :( Nadal czekam. :)
Po 7 odcinkach S&W muszę stwierdzić, że jako wędrowny kupiec bym się nie sprawdził. :P
@Edit2
Zrobiłem skany Hetali do 41 strony. Jeśli ktoś chce linka, to niech pisze na pw.
@Up
Przepraszam, że tak późno ;<.
Wróciłem, kurfa. :P W przeciągu ostatnich dwóch dób spałem z 5 godzin. No ale - ok! B-Con from Grocix's point of view:
Na wstępie, wielkie dzięki dla Corgara i Kumy, bez nich musiałbym nauczyć się latać. ;) Co do konwentu, moim zdaniem był przyzwoity. Budynek był w miarę OK, ekran w main roomie robił wrażenie. Niestety - schodów masa, windy brak, pryszniców brak, łazienka otwarta jedna, a sleepy dwa. Do spania miejsca było mało, ja przespałem z 2 godziny z głową na ławce w pokoju, gdzie były stoiska. Atrakcji było mało, ale te, które były, były zorganizowane dobrze i prowadzone ciekawie. Największym minusem B-Conu był dla mnie brak jakiegokolwiek zagospodarowania czasu w nocy. Jak na takim Balconie praktycznie cały czas coś się działo, to tu od godziny 1 do 7 w programie była, praktycznie rzecz biorąc, dziura. Mimo to, ja bawiłem się całkiem dobrze i będę miło B-Con wspominał. A teraz - spaaaaać...
@Up
I co wy tam takiego robiliście?
The same what they do at every convention XD
Jednakże mnie nie było~
Trudno to wyjasnic... najlepiej jak sam to znajdziesz tu:
http://anime.com.pl/
@Up
Tzn?
Znajdujesz sobie jakieś twórcze zajęcie/gadasz z innymi konwentowiczami/idziesz na panel/inne ;P.
Dla mnie atrakcje wypadły średnio, były 2 naprawdę ciekawe panele (jeden o CG, 2gi "kaszana"), no i oczywiście wybory miss były świetne :D. HCD we wczorajszym wydaniu wypadł bardzo licho :/. Reszta hmmm niczym nie porywała. Dodatkowo było bardzo mało stoisk i chyba wszystkie bardzo skąpe, miałem nakupować artefaktów a tu dupa :(. A co do sleepów to można powiedzieć że ich nie było, tzn był 1 ale zanim ktokolwiek wszedł był już zajęty przez organizatorów. Drugi który był czynny od 1szej i nie był nawet połową pierwszego? Ja i Frizz dorwaliśmy ekskluzywne miejsce na półpiętrze pod kaloryferem, lecz z snu nic nie wyszło, położyłem się tylko na 2h ale piaskowy dziadek nie raczył mnie odwiedzić ;P
Corgar Frizz
29-11-2009, 19:49
Frizz powrócił do życia^^ Strasznie męczące są cony, szczególnie to czuć kiedy tajgery i takie tam podobne przestają działać. Źle nie było, ale czadu to też nie poczułem. No może jak się Kuma skopcił w nocy. Po kilku minutach od rozpoczęcia konwentu brakło miejsca w sleepach, a miałem nadzieje że się załapię do jakiegoś ciekawego. Za to zdobyliśmy z Kumą bardzo wygodną miejscówkę na półpiętrze, a nawet mieliśmy własny kaloryfer!
Jak na 400 osób to był całkiem spory tłok, a z tego co wiem to w "Solvayu" odbywały się nawet i 800 osobowe cony. Ciekawe jak to wyglądało, fandom w sosie własnym...
Atrakcji zbyt wiele nie odwiedziłem, a w pamięci szczególnie zapadły mi tylko dwie. Wybory Miss i Szychy b-conu, które były niesamowicie śmieszne, przez co jeszcze przez długi czas będę je sobie przypominać. Z drugiej strony jest hentaiowy contest dubbingowy, po raz drugi miałem okazje w tym uczestniczyć i niestety się okropnie rozczarowałem. Brakło polotu i błyskotliwych tekstów i niestety było niewiele naprawdę śmiesznych momentów. Całkowite przeciwieństwo HCD na balconie, gdzie momentami można było się udusić ze śmiechu.
W niedziele załapałem się na wiedzówkę z Gurren Laganna, niestety większość pytań wymagała encyklopedycznej wiedzy, więc punkty zdobywał ten kto miał farta trafić na dobre pytanie. Ja farta miałem dużo, jednak odrobinkę mi go zabrakło i skończyłem dopiero na 2-gim miejscu.
"Wymień wszystkich członków Dai Gurren-dan", "podaj pełny tytuł RAW RAW FIGHT DA POWAH (ma 4 linijki)" czy "Co lepiły z plasteliny dzieci na lekcji plastyki u pani Yomako".
Proste, nee?
Najsłabszą częścią b-conu były stoiska, które po prostu świeciły pustkami. Na szczęście nie miałem zamiaru kupować wiele pamiątek, więc nie bolało mnie to za bardzo. Ale gdybym miał na koncie 100mln usd i zamiar kupna pamiątek dla wszystkich znajomych, to czekałoby mnie wielkie rozczarowanie. Ale chciałbym się tak rozczarować, uczucie w końcu przejdzie, a kasa zostanie na następny con ^^
@Ghernie
Co można robić? Przejedź się i sam zobacz. Ciężko to opisać w kilku zdaniach, to chyba ponad moje zdolności. W każdym razie zawsze możesz się zabrać ze nami na con, zawsze raźniej w większej grupie.
Nipah~!
Corgar Frizz
W każdym razie zawsze możesz się zabrać ze nami na con, zawsze raźniej w większej grupie.
Rozumiem, że szukasz mi nowego tragarza?^^
Corgar Frizz
29-11-2009, 20:16
@Grocia
Jakoś chyba musi odpłacić się za nasze towarzystwo i opiekę ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
Quezacoatl
29-11-2009, 20:19
A byl ktos z was kiedys na jakims furry-conie? :p Bo ja moglbym sie wybrac jako undercover XD
(jak nie wiesz co co TF2 to nie zlapiesz tego)
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/img3443q.jpg
@Ghernie
Co można robić? Przejedź się i sam zobacz. Ciężko to opisać w kilku zdaniach, to chyba ponad moje zdolności. W każdym razie zawsze możesz się zabrać ze nami na con, zawsze raźniej w większej grupie.
Może kiedyś :P. Narazie nie mam zamiaru/kasy/czasu/wieku/whatever. W każdym razie, pewien jestem, ze kiedys się wybiorę. \o/
no to skonczylem kuroshitsuji, wiec pare slow o tym zeby nie bylo.
Jest to anime troche a moze nawet i bardzo podobne do pandora hearts. Tak jak i kuro~ jak i pandora~ to anime ktore naprawde warto obejrzec. Wiec takie chibi podsumowanie do kuro
~
Plusy:
kreska
fabuła
postacie
Minusy:
Slabo pokazane momenty walki i oczywiscie jak trwaly to byly krooootkie ze prze hooy..
Nie pokazali true formy Sebastianq ;/
A wiec ocena koncowa 8/10 wg mnie.
No to teraz kolejny request o jakies dobre anime, horror sajensfykszyn lub cos innego.. Oprocz komedi, romansow, hentai itd ;p
DOMO.
Corgar Frizz
30-11-2009, 11:32
Black Lagoon, Macross Frontier i Tengen Toppa: Gurren Lagann. Kolejność dowolna, każda z tych serii jest świetna.
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
30-11-2009, 12:32
@milano
Jesli horror, to moze Elfen Lied? Osobiscie nie bylo to jakies straszne dzielo tworcy, ale jak na anime z tego pokroju, to warto obejzec.
@Konwentowicze
Szkoda ze sie z wami nie zabralem. Frizz mnie troche namawial, ale niestety brak czasu zmusil mnie do pobytu w domu.
Kto wie? Moze uda mi sie wyskoczyc na jakiegos kona w ferie. ^^"
@Konwentowicze
Szkoda ze sie z wami nie zabralem. Frizz mnie troche namawial, ale niestety brak czasu zmusil mnie do pobytu w domu.
Kto wie? Moze uda mi sie wyskoczyc na jakiegos kona w ferie. ^^"
No ja myślę, że będziesz. Stęskniłem się :confused: (to że nie piszę na gg nie znaczy że o tobie zapomniałem, po prostu taki już jestem ;P)
Pacz_knight
30-11-2009, 15:00
To tez dla tego, ze ostatnio malo siedze na gg. xD
Ja tez sie za wami stesknilem ;(, a mialem sie z co poniektorymi spotkac w Lodzi na Video Games Show (czy jak to sie zwalo), ale slyszalem ze co poniektorzy zrezygnowali z tych planow. ;<
No to co!? Jedziemy na jakis konwent w ferie? Kto sie pisze? Kuma ofc, jedziesz? ;)
@topic
Chyba obejze raz jeszcze K-ON! xD
Jasna sprawa, że jadę. Nie wiem czy będę miał ferie wtedy kiedy wy będziecie mieli ferie, ale to akurat nie stanowi żadnego problemu.
Corgar Frizz
30-11-2009, 15:12
@Pacz
Z tego co wiem, to VGL które miało odbyć się w Łodzi zostało przełożone na nieokreślony termin w 2k10.
Jeśli zaś chodzi o con, to tylko mów który i jedziemy ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
Ano przełożyli na c*uj-wie-kiedy. :)
@Pacz
A za mną się nie stęskniłeś? T.T BAKA!
@Konwenty
Pierwszy w przyszłym roku jest w lutym w Warszawie. Mi pasuje. ^^
@Frizz i Kuma
Pamiętacie występ 69-chan na karaoke? Tak mi się teraz przypomniało - MOOOEEEEEEEEEEEEE!
Pacz_knight
30-11-2009, 16:05
@Pacz
A za mną się nie stęskniłeś? T.T BAKA!
Glupi... Oczywiscie ze sie stesknilem! :D
@Konwenty
Pierwszy w przyszłym roku jest w lutym w Warszawie. Mi pasuje. ^^
Mi mniej wiecej pasuje. Bilety do Wawy nie sa znowu takie drogie, a po drugie Rayza pewnie tez sie wybierze. ^^
Zalezy tylko, czy wszystkim pasuje. ;)
Heh, byłem w sobote jakieś 500m od Solvaya, ale nie było kiedy wpaść :)
Fairy tail 162
Aresztowali Gerarda! A miało być tak sweetassnie.
jakoś niedługo będzie mac-kon w Szczecinie ale wątpię żebyście przejechali pół polski :D
Corgar Frizz
30-11-2009, 17:07
Ja miałem jechać, ale w ostatniej chwili Rayza się wycofał. Może za rok pojadę na macke2 ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
Ja z Frizzem miałęm jechać ale wyszło ze nie moge : /
@Konwent
W lutym jest jakiś u mnie,i otakon w grudniu ale on 1dniowy XD
@Pacz
A ja nie powiem "a za mną nie? : <" HA! bo wiem ze tak : 3 a jeśli nie to....
Pacz_knight
30-11-2009, 17:30
@Pacz
A ja nie powiem "a za mną nie? : <" HA! bo wiem ze tak : 3 a jeśli nie to....
No jak ze by inaczej!? Wiem co by mnie czekalo, gdybym tego nie powiedzial...
Rayza, za toba tez tesknilem! :cup:
@topic
Jakas manga godna polecenia? Cos na zbicie czasu podczas nudnawych lekcji poprosze.
Przyznaj się, że się bałeś... :>
@Pacz
Dzięęęękiiii :*
Quezacoatl
30-11-2009, 18:33
Fairy tail 162
Aresztowali Gerarda! A miało być tak sweetassnie.
Domyslamy sie ze nastepny arc bedzie o ratowaniu Gerarda wbrew woli rady :p Tez fajnie.
Przyznaj się, że się bałeś... :>
@Pacz
Dzięęęękiiii :*
Ciebie akurat nie mam jak, moja dupa jest wysoko ponad twoimi wszelkimi organami :P a tak na serio, nie miałem czasu, przejeżdzałem tylko obok w drode na zakupy ;)
No jak ze by inaczej!? Wiem co by mnie czekalo, gdybym tego nie powiedzial...
Rayza, za toba tez tesknilem! :cup:
@topic
Jakas manga godna polecenia? Cos na zbicie czasu podczas nudnawych lekcji poprosze.
I dobrze! tak trzymać! ROW ROW FIGHT DA POWAH!
@
http://www.onemanga.com/Wolf_Guy_-_Wolfen_Crest/ ?
Soul Eater?
Negima?
Aktualnie jaram się soundtrackiem z hajime no ippo (pierwszej części). Zacząłem ostatnio oglądać anime po przeczytaniu wszystkich aktualnych ep. mangi.
http://www.youtube.com/watch?v=4KrihwRFsuU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EBNRYM6oZLQ&feature=related
niszczy : d
Właśnie co do Mackonu to dużo ludzi się wybiera? Ja jadę na 100% - w końcu daleko nie mam.
łoo jakis konwent w szczecinie, heh no niezle, ciekawe gdzie bedzie bo bym sie wybral gdyz nigdy w zyciu nie bylem na konwencie ;p
Właśnie skończyłem GTO. Niby głupia komedia, a zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Bardzo poprawia humor :)
Najbliższy konwent, na jaki się (może) wybiorę, to będzie Balcon 2010. :P
Wcześniej nie ma szans. :/
Właśnie skończyłem GTO. Niby głupia komedia, a zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Bardzo poprawia humor :)
Manga czy Anime? bo anime to filler...
łoo jakis konwent w szczecinie, heh no niezle, ciekawe gdzie bedzie bo bym sie wybral gdyz nigdy w zyciu nie bylem na konwencie ;p
www.mackon.pl
Dla mnie to też pierwszy raz (oh ale zdanie wyszło xD).
@Rayza
Sam jesteś filler. :*
@Szpan
Haa, pochwalę się moim pulpitem.
Klik 1:
http://skitch.com/jeycam/nj1tn/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.34.08
Klik 2:
http://skitch.com/jeycam/nj1xh/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.22.11
Klik 3:
http://skitch.com/jeycam/nj1x2/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.22.06
Ha!
@Rayza
@Szpan
Haa, pochwalę się moim pulpitem.
Klik 1:
http://skitch.com/jeycam/nj1tn/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.34.08 (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://skitch.com/jeycam/nj1tn/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.34.08)
Klik 2:
http://skitch.com/jeycam/nj1xh/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.22.11 (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://skitch.com/jeycam/nj1xh/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.22.11)
Klik 3:
http://skitch.com/jeycam/nj1x2/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.22.06 (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://skitch.com/jeycam/nj1x2/zrzut-ekranu-2009-11-30-godz-23.22.06)
Ha!
Ostatnia najlepsza. Ale do mojej Nany i tak nie masz polotu <3
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/Beztytuu-15.jpg
Ciebie akurat nie mam jak, moja dupa jest wysoko ponad twoimi wszelkimi organami :P a tak na serio, nie miałem czasu, przejeżdzałem tylko obok w drode na zakupy ;)
Oj, zdziwiłbyś się jak wysoko mogą sięgać niektóre moje organy. :>
Ostatnia najlepsza. Ale do mojej Nany i tak nie masz polotu <3
Ostatni "pulpit" jest tylko dla osu! :P Btw. większego burdelu na pulpicie nie da się mieć?xD
Btw. większego burdelu na pulpicie nie da się mieć?xD
Da sie ;p
http://img189.imageshack.us/img189/8663/uo0006h.jpg (http://img189.imageshack.us/i/uo0006h.jpg/)http://img189.imageshack.us/img189/uo0006h.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img189/uo0006h.jpg/1/)
No jak wszyscy się chwalą, to ja też!
http://img19.imageshack.us/img19/2702/pulpittz.png
wtf?!
Jak wszyscy to wszyscy. ;)
http://img217.imageshack.us/img217/5976/pilpit.jpg
PS.
Może mi ktoś powiedzieć jak gifa ustawić na avatar?? Bo ten co teraz mam powinien się ruszać, a nie chce. :/ Help me!!
A, i co polecacie na 4-dniowy pobyt w domu?? bo chory jestem, i nie mam co robić. :P
Ja swojego pulpitu nie wrzucam. Nie zmienił się od ostatniego razu :P
Anyway ostatnio zacząłem czytać mase mang
Kimi to iru machi
let's lagoon
Bloody monday (season2)
Dollgun
Skutkiem tego mam obecnie ponad 10 ongoingowo czytanych mang.
Masakra xD
Ja swojego pulpitu nie wrzucam. Nie zmienił się od ostatniego razu :P
Anyway ostatnio zacząłem czytać mase mang
Kimi to iru machi
let's lagoon
Bloody monday (season2)
Dollgun
Skutkiem tego mam obecnie ponad 10 ongoingowo czytanych mang.
Masakra xD
Kimi to iru machi całkiem całkiem ecchi. Polecam jak ktoś ma ochote, bo jest już z 70 ep. więc przysiąść można.
@Rayza
Anime. Z Mang czytuje tylko tasiemce ;)
Corgar Frizz
01-12-2009, 12:53
Nie byłbym sobą gdybym też się nie pochwalił
Grocia, chciałeś syf, to masz :D
http://img109.imageshack.us/img109/9079/pulpitw.jpg
Nipah~!
Corgar Frizz
Nie byłbym sobą gdybym też się nie pochwalił
Grocia, chciałeś syf, to masz :D
Ty to akurat masz syf nie tylko na pulpicie. xD
@XP
Bziiiiiiidal... :<
@Rayza
Hola,Hola ciotto matte~ ja kissów od swej płci nie biore XD
@Gangrel
A szkoda,bo manga ma dosłownie inne zakończenie i dwie kontynuacje : p
@Papierowa Ściana [WALLpaper]
a ja nie dam bo 2 tyg temu miałem zmiane systemu i all mam teraz na dysku DVD ^^ wiec nic nowego~ tak lubie tak gadać XD
@Anima
KuroKami warte obejrzenia,w koncu coś z dobrą fabuła i grafiką oraz walką i bez cenzury na brutalność ^^
@Bleach
jutro w Komikslandi będzie 2 tom PL Bleacha ^_^
Corgar Frizz
01-12-2009, 13:57
Rayzuś, ile ty już kasy na mango wydałeś?
Nipah~!
Corgar Frizz
z jakieś 1500~ zł. a co : 3
Wszystko fajnie, ale dlaczego Koszyk ma na pulpicie plik tekstowy 'Jak zrobić dziwek...' :0
Pacz_knight
01-12-2009, 15:15
O ja! Tez chce sie powozic! Patrzcie na to <tutututu tu tuuuuuu>!!!
http://img233.imageshack.us/img233/7794/pulpitdc.png
@topic
To jak? Poleci ktos dobra mange, ktora czyta sie szybko i snosnie, na nudne lekcje w szkole? ;)
@Rayza
A ile kosztuje tomik mangi? Dotad sie nie interesowalem, i co prawda nadal watpie zebym kupil ale czasem warto rozne rzeczy wiedziec :P
Corgar Frizz
01-12-2009, 15:31
@Pacz
Hajime no Ippo. Świetna manga, powoli ją zaczynam kończyć. Jak zgodnie uznaliśmy z Kumą, najlepsza sportowa seria jaka powstała.
Chyba że Berserka nie czytałeś, wtedy się nawet nie zastanawiaj tylko zaczynaj!
@Gangrel
Około 12-16zł
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
01-12-2009, 15:38
Obejrzałem Macross Frontier. Mimo że nie lubię mechów, bitw w kosmosie i takich tam, to to anime oglądało mi się całkiem w porządku.
No, resztę animców odstawię sobie na potem, teraz vnka.
A nie będę gorszy!
http://img36.imageshack.us/img36/4849/blablal.png
Wszystko fajnie, ale dlaczego Koszyk ma na pulpicie plik tekstowy 'Jak zrobić dziwek...' :0
Miałobyć "Jak zrobić dzwięk na yt" ale zrobiłem małą literówkę i tak zostało :D
A to po to że YT wywalało moje filmy przez pieprzony WMG czy jak to tam sie nazywa :p
Corgar Frizz
01-12-2009, 17:12
@Koszyk
Winny się tłumaczy >.<
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
01-12-2009, 17:57
@Frizz
No oczywiscie ze czytalem Berserka. ;)
A co do tej seri ktora mi poleciles, to jakos nie przepadam za sportem, ale sie przelamie i zaczne czytac. ;p
Mam nadzieje, ze nie bedzie to cos pokroju klasyka Kapitana Tsubasy. >.<
Jakies inne propozycje?
Co do HnI, to z prawdziwym boksem ma to niewiele wspólnego. Ale manga jest faktycznie wybitna (no i stara jak świat : d w pierwszych odcinkach muzyki słuchają z walkmanów haha). Frizz, widze, że jesteś ynteligentną osobą skoro Hajime no Ippo i Berserka uważasz za najlepsze mangi. Moc jest z tobą synu.
@down
No niestety z berserkiem tak już jest. Nadrabia to NIESAMOWITĄ dokładnością i rozmachem rysunku, nie widziałem takiego światłocienia w żdanej innej mandze.
berserkowi i tak nic nigdy nie dorowna, nie ma nawet sensu porownywac byle jakiej mangi do niego :3
ps wie ktos co to znowu za przerwa w berserku? miura wydal pare czapterow i znowu jakies wakacje na pare miechow?
Drogo sobie liczą, biorąc pod uwagę ile czasu spędza się nad mangą a książką. Hobby raczej nie dla mnie ;)
Frizz, a Street Fightera masz oryginalny, czy pirat?? :P I czy opłaca się kupować go??
@top
Muszę w końcu S&W skończyć. :P
Drogo sobie liczą, biorąc pod uwagę ile czasu spędza się nad mangą a książką. Hobby raczej nie dla mnie ;)
Ale jaka to frajda przeczytać "na prawdę", a widok całej serii na półce zapiera dech w piersiach (mam 20 tomów naruto : d tak wiem, że to nie cała seria...)
Corgar Frizz
02-12-2009, 01:40
@Grycan
Pirat. Gra mi się znudziła po kilku dniach, ale przez ten czas miałem niezłą zabawę.
Nipah~!
Corgar Frizz
Quezacoatl
02-12-2009, 15:06
@Koszyk
Jaki zbieg okolicznosci, mam ta sama tapete co ty! XD
@Bleach
Glupia Inoue, tylko lazi wszedzie i leczy kogo popadnie :p Ale jak Ishida i Sado sa na miejscu, to maja duze szanse przytrzymac Muramase, jakby nie patrzec, oni nie maja zanpaktou, wiec jego moce sa bezuzyteczne.
Pacz_knight
02-12-2009, 15:28
Buah! Dzisiaj na informatyce ogladalem z kumplem i kumpela Narutarda (walka Sasuka vs Itachi).
Musze stwierdzic, ze od ostatniego odcinka ktory widzialem (Kakashi Gaiden?), to kreska w anime i cala dynamika walk znacznie sie poprawila. ;p
@Frizz
Jakias denna ta twoja manga. Z Tengenem i K-ON'em trafiles w dziesiatke, ale to co wczoraj czytalem bylo slabe. Moze to dla tego, ze nie lubie boksu. ;/
@topic
Jakas kultowa mange poprosze! Nie koniecznie nowosc, ale zeby utrzymywalo poziom (chociazby Berserka). ;)
Corgar Frizz
02-12-2009, 17:08
Paczuś, ile chapów Ippo przeczytałeś? Zanim nabierze rozpędu to mija troche czasu. Z ocenianiem też się powstrzymaj, póki nie przeczytasz 100-150 chapów.
Muszę przyznać że nie przychodzi mi wiele mang do głowy, jeszcze mogę polecić Love Hina i Mahou Sensei Negima. Claymore też możesz zobaczyć.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Bleach 248
Odcinek o niczym, zieeef.
Pacz_knight
02-12-2009, 21:10
jeszcze mogę polecić Love Hina
Bosheee! Tylko nie Love Hina! Jedna z najgorszych seri ktore widzialem...
A co do chapterow, to owszem, nie powinienem oceniac tego tak szybko, zwlaszcza ze przeczytalem ich raptem 42. Ale juz sam poczatek mnie z lekka zniechecil i dochodzi do tego to, iz nie przepadam za boksem.
W takim razie nie bede wybrzydzal i wezne sie za Claymore. Slyszalem ze anime dobre, wiec z mangom sytuacja powinna byc podobna. ;)
@Frizz
Jakias denna ta twoja manga. Z Tengenem i K-ON'em trafiles w dziesiatke, ale to co wczoraj czytalem bylo slabe. Moze to dla tego, ze nie lubie boksu. ;/
<głośne walenie głową o biurko> Jak HnI ci się nie podoba to będziemy musieli wytłumaczyć sobie słowo "kultowy".
Corgar Frizz
02-12-2009, 21:24
Paczuś, zapewne oglądałeś anime Love Hina. Ono ssie, niczym zawodowy leśny ssak.
Manga za to wymiata, zwłaszcza polskie tłumaczenie. Na półce w tej chwili stoją 4 tomiki, przeczytałem już 8, a jak będę miał kase to kupie pozostałe.
Czytając zaliczyłem dziesiątki potężnych napadów śmiechu, ecchi naprawdę godne polecenia.
@Hajime no Ippo
Mi jeszcze zostało ~180 chapterów do przeczytania, nad czym mocno ubolewam. Chciałbym żeby ta liczba była kilkukrotnie większa ;p
Szkoda tylko że prawdziwy boks nie wygląda tak jak w ippo. Chętnie obejrzałbym walkę na poziomie Mashiba vs Sawamura xD
EDIT: Paczuś wejdź na gg :)
Nipah~!
Corgar Frizz
@Paczus
Z Claymore panuje opinia że manga jest dużo lepsza. W sumie niewiele czytałem, bo anime raczej ssie niestety.
Pacz_knight
02-12-2009, 22:03
@Argen
Po prostu nie jest w moim guscie. ;/
@Frizz
True! Ogladalem tylko anime, a swoja opinie juz wyrazilem. xd
Najpierw przeczytam Claymore, bo niestety uraz po LH mam po dzien dzisiejszy. ;<
@Gangrel
Byc moze... Ja slyszalem tylko od kolegi, ze seria jest elo. :p
Tak czy siak, biore sie za czytanie. ^^
@Up
I MANGA i anime Claymore są dobre (z wyraźnym podkreśleniem manga).
a ja powolnymi krokami koncze Devil may cry i jak narazie niestety seria nie zachwyca. Fabula to tylko jakies misje wokol jakies nowo spotkanej osoby ktora widzimy tylko 1 odcinek... Walk malooooooooo, jezeli taka gra jest to ja podziekuje niestety ;l
Tymczasowa ocena 6.5/10 ;s
Yuri_Hyuga
02-12-2009, 23:02
Fabula to tylko jakies misje wokol jakies nowo spotkanej osoby ktora widzimy tylko 1 odcinek... Walk malooooooooo, jezeli taka gra jest to ja podziekuje niestety ;l
Zupełnie odwrotna jest gra (szczególnie 3 i 4 część). Całkowity h&s (z paroma zagadkami i elementami platformowymi, ale takimi, że pożal się boże)
No, zacząłem vnkę. Czuję się, jakbym czytał w huk długą rozmówkę w jrpgu xD
no ja wlasnie sciagam ripa dmc3 bo nie wiem czy pojdzie mi wogole na moim old kompie, tlyko ze cos mi smierdzi bo zajmuje on tlyko 30 mb.
Co do anime to intryguje mnie postac dantego lecz malo o jego histori w anime ;l
Naruto
Teraz dopiero bedzie wesolo. Naruto wkoncu ruszy dupsko, a jak dobrze pojdzie zrobia go nawet hokage, a Danzo pokaze wiecej co umie :)
Naruto
Teraz dopiero bedzie wesolo. Naruto wkoncu ruszy dupsko, a jak dobrze pojdzie zrobia go nawet hokage, a Danzo pokaze wiecej co umie :)
@naruto
eee raczej go jeszcze hokage nie zrobia, niby kakashi ma nim zostac najpirew ;P i ciekawi mnie tez wlasnie czy naruto to dupsko ruszy w koncu :d a co do danzou, to on jest jakis kurna frankensztajn, miliard seali i w ogole..
Jezeli chodzi o Claymore to Anime jak i Manga trzymaja ten sam poziom a co za tym idzie oba sa zajebiste z tym ze anime obejmuje bodajze 60~ chapterow mangi tylko..
@edit
Claymore ch. 98
Jedyne co moge powiedziec to ,to ze przesadzili z moca priscilli
Naruto S. 138
Itaczi det. :( coś za szybko
#up
Zdecydowanie za szybko no ale cóż...
btw. Niestety nie udało mi się zdobyć wejściówek na otakon w Wawie, wejściówki rozeszły się w 1 dzień o.O.
No i co do FMA.
W końcu pojawił się Sloth łuu. No i już uwielbiam siostrzyczkę Armstronga, ostra baba.
Jezeli chodzi o Claymore to Anime jak i Manga trzymaja ten sam poziom a co za tym idzie oba sa zajebiste z tym ze anime obejmuje bodajze 60~ chapterow mangi tylko..
@edit
Claymore ch. 98
Jedyne co moge powiedziec to ,to ze przesadzili z moca priscilli
Ja, szczerze mówiąc, to w mandze Claymore się pogubiłem już dawno. Jeden chapter na miesiąc to zdecydowanie zbyt rzadko :-|.
@up
Obecnie Claymore jest jedna z dwoch mang ktore obecnie czytam (druga jest r+v , tez zreszta wychodzi co miesiac) tak wiec pogubic, to sie raczej nie pogubie :P
sphinx123
05-12-2009, 12:52
Martwi mnie to, że nikt tutaj nie fazuje na temat Touhou Project xD Posłużę się Wikipedią XD
Touhou Project (jap. 東方Project, Tōhō purojekuto?), znane także jako Toho Project lub Project Shrine Maiden, jest serią curtain fire scrolling shooterów stworzoną przez Team Shanghai Alice. Są znane jako spełniony dojin soft z powodu nietuzinkowych układów pocisków, przywiązywania większej wagi do postaci niż inne tego typu gry oraz dlatego, że zostały stworzone przez de facto jednoosobową ekipę. Dodam od siebie, że ten projekt ma także odcinek anime oraz kwadryliony różnych lepszych lub gorszych pierdół (filmików, rysunków, piosenek) robionych przez fanów z całego świata.
Same gry z tej serii są ciekawe (szczególnie bijatyka Scarlet Weather Rhapsody w którą gram od x czasu) to ja sam ostatnio fazuję na punkcie muzyki inspirowanej tą serią <3 Kilka próbek:
Bad Apple
http://www.youtube.com/watch?v=UkgK8eUdpAo
Fragrance of Oriental Sunflower:
http://www.youtube.com/watch?v=MLaYoXVt83A
Blazing Heart:
http://www.youtube.com/watch?v=6xlWuJngdWw
Oath of Soul
http://www.youtube.com/watch?v=VOpe9ETZMKg
Homework Never Ends!
http://www.youtube.com/watch?v=iq8Wy3x6_w0
Oczywiście każdy widział filmik "Ronald Mcdonald Insanity" a nikt nie zdaje sobie sprawy, że podkład w tym jest również z Touhou XD http://www.youtube.com/watch?v=VIop055eJhU
Yuri_Hyuga
05-12-2009, 13:54
-Blablabla i dużo linków-
Ty patrz, ja nawet temat o SWR/UNL zakładałem (w RPG, ale zawsze xD), i nikt nawet posta nie napisał. W A&M nikt o tym nie napisze, bo wszystkich obchodzą hentaie, a nie fajne (ale kanciaste) gierki.
Tak btw, bijatyki są łatwiejsze od shooterów. Imperishable Night przechodzę już z miesiąc na easy, i wciąż nie mogę.
Linkzor do tematu mojego słit <3333 :http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2677047&postcount=1
@dtb
Wywalony odcinek. Po prostu super, super, i jeszcze raz super. Nie mogę się doczekać nowych odcinków :x Easily one of the best currently aired anime
Czyżby Shion miał moc wskrzeszania ludzi? Już kiedyś przeczytałem gdzieś taką opinię.
That could be true!
#up
Zdecydowanie za szybko no ale cóż...
A no za szybko, powinno być jak w DB że zbierają chakre 15 odcinków, hahaha :D
@ najnowszy DTB
Czyżby Shion miał moc wskrzeszania ludzi? Już kiedyś przeczytałem gdzieś taką opinię.
No, panowie... Ja odliczam godziny do JLPT, za 13h start. Boję się jak JASNA CHOLERA. Trzymajcie kciuki! Idę spać, żeby być w miarę wypoczęty, おやすみなさい!
Corgar Frizz
05-12-2009, 23:52
@Grocia
Za ciebie to mogę nawet ten kciuk w dupe sobie wsadzić. A jak się postaram, a ty mnie o to poprosisz to może nawet cała piącha wejdzie.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Grocia
Za ciebie to mogę nawet ten kciuk w dupe sobie wsadzić. A jak się postaram, a ty mnie o to poprosisz to może nawet cała piącha wejdzie.
Nipah~!
Corgar Frizz
Ok, proszę, ale nakręć filmik i wrzuć na redtuba. <3
4h to go, idę coś zjeść i jadę do Warszawy.
Corgar Frizz
06-12-2009, 13:12
Trochę niewygodnie się siedzi, ale jakoś wytrzymam do końca dnia.
Nipah~!
Corgar Frizz
Tadaima...!
@Frizio
Dzięki, jak się udało to wszystko dzięki Tobie. :*
@JLPT
No, chyba się udało... Nie jestem pewien, bo na wyniki trzeba będzie poczekać do marca, ale jeśli nie skopałem totalnie gramatyki to powinno być dobrze. Dla zainteresowanych jak to wyglądało (bo od przyszłego roku zmienia się forma egzaminu), JLPT podzielone jest na 3 części - słownictwo i kanji, słuchanie oraz gramatyka i czytanie. Na pierwszej trzeba wybrać odpowiednie słówko, kanji lub czytanie, na drugiej jak to zwykle na słuchaniu, na trzeciej trzeba wybrać odpowiednią formę słowa, zwrot czy partykułę. Czytanie było najprostszą częścią, trzeba było albo wybrać pasujące zdanie albo odpowiedź na pytanie o tekście. Wszędzie poza częścią z kanji, nad kanji pisana jest furigana. Ogólnie, tragicznie nie było, poczekamy, zobaczymy. :)
@Edit
Co wy tak cicho?:< To ja pochwalę się nowym nabytkiem:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/846a2ac6.jpg
Corgar Frizz
08-12-2009, 02:47
@Grocia
DO WANT! Kiedyś sobie identyczny tatuaż na ramieniu zrobię :3
Nipah~!
Corgar Frizz
http://www.youtube.com/watch?v=AklJbg4u_i8&feature=related
LEŻE.
Yuri_Hyuga
08-12-2009, 21:10
Przeczytałem 1ep story i tea party vnki Umineko~. Świetne, napewno bardziej emocjonujące niż anime. Wciąż, to tylko mała część wielkiej całości, a ilość wszystkich epizodów, również tych nie wydanych, jest o wiele większa. Z każdym zdaniem, które chłonę, nie mogę się doczekać następnego. Good stuff : )
http://www.youtube.com/watch?v=AklJbg4u_i8&feature=related (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=AklJbg4u_i8&feature=related)
LEŻE.
To jest nic w porównaniu do tego: http://www.youtube.com/watch?v=KrHr7zE1Q_4&NR=1
A słyszeliście, że ma wyjść 3 seria CG?
Corgar Frizz
08-12-2009, 22:47
To jest nic w porównaniu do tego: http://www.youtube.com/watch?v=KrHr7zE1Q_4&NR=1
A słyszeliście, że ma wyjść 3 seria CG?
To jest nic w porównaniu z tym:
http://www.youtube.com/watch?v=G3zJjaEHU9w
A o 3 serii słyszałem, o kontynuacji CG słyszałem cholernie dużo, na b-conie był panel poświęcony Geassowi i dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy. Między innymi jest możliwość że wyjdzie 3 odcinkowa seria OVA w której zostanie wyjaśnione kilka rzeczy.
Swoją drogą z jednej strony 3 seria CG niespecjalnie mi się podoba, ale gdy tylko pomyślę jakie nowe mechy mogą tam być, to wszystkie moje obawy znikają ^^
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
09-12-2009, 21:05
Hej ekipa jest sprawa!
Dnia 19 grudnia tego roku, w Zgierzu, odbedzie sie swiateczny konwent pod nazwa Chibicon!
Ofc zainteresowanych odsylam na strone konwentu i mam nadzieje ze chociaz jedna osoba z was znajdzie sie na owej imprezie. ;)
@topic
WTF!? Trzecia seria CG!? Nic mi sie o uszy nie obilo zeby byla jakas kontynuacja, ale jesli takowa ma sie pojawic, to juz zacieram rece i czekam z niecierpliwoscia. ^^"
Last Exile
Może mi ktoś powiedzieć czy warto obejrzeć to Anime? Bo lubię takie klimaty, ale nie jestem pewny czy to warto tracić czas.
I pytanko gdzie mógłbym to obejrzeć po polsku/lub ściągnąć?
VibulZiom
10-12-2009, 13:41
http://www.youtube.com/watch?v=AC5o9ovFygc
Mój laki star przebija wasze wszystkie :p
U mnie na razie przerwa w anime (temat regularnie śledzę), Code Geass już dawno ukończony, chcę sobie TTGL zacząć ale jakoś nie mam powera i czasu...
http://www.youtube.com/watch?v=AC5o9ovFygc (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=AC5o9ovFygc)
Mój laki star przebija wasze wszystkie :p
U mnie na razie przerwa w anime (temat regularnie śledzę), Code Geass już dawno ukończony, chcę sobie TTGL zacząć ale jakoś nie mam powera i czasu...
Yoko daje takiego powera ze uch, wystarczy ze zaczniesz pierwszy ep, a czas sam sie nagle znajdzie, zazwyczaj w nocy ;)
Corgar Frizz
10-12-2009, 14:45
@Erhion
Na Tanuki zebrało bardzo wysokie noty, więc mimo szacunku jakim darzę tą stronę, seria godna polecenia. A ściągniesz z http://getfansub.com/wiki/Last_Exile , o ile megaupload nie usunęło plików.
Gdzie tam Yoko. Fajna jest ale wymięka przy Kaminie, Viralu, Gurren Lagannie i GIGA DRILL BREAKEREM!
Nipah~!
Corgar Frizz
@Up
Gaaaaayyy...
@Temat
Jako, że komputer mam w serwisie, a zewnętrzny dysk z anime mam sformatowany w systemie jabłkowym, to tymczasowo przerzuciłem się na jdramy. Muszę powiedzieć, że ogląda się to przyjemnie, o kulturze i języku mówi zdecydowanie więcej niż anime, a fabularnie bije wszystkie polskie pseudo-seriale. Obejrzałem już Shiroi Haru, oglądam wychodzącego teraz Jina i właśnie zacząłem Hana Yori Dango. Shiroi Haru jest zdecydowanie godne polecenia, Jin też. Hana Yori Dango wydaje się bardzo fajne, to moja pierwsza school drama. ;) Proszę więc Ojca Tematu o dorzucenie do regulaminu jeszcze punktu o dramach.
Corgar Frizz
10-12-2009, 16:58
Niestety wszelkie zmiany w regulaminie są płatne od 1 Grudnia 2009 br. Jeśli ci to nie przeszkadza to wpłać 178zł zaliczki na moje konto, a następnie pod mój adres wyślij tą figurkę http://www.play-asia.com/paOS-13-71-8x-77-d-49-en-70-3d90-43-d.html
Powiedz skąd ściągasz to przy okazji dodam kilka linków do pierwszego posta.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Frizia
Spoko, ale jak płacę to i wymagam. ;)
Online tu:
http://www.dramacrazy.net/
Torrenty i suby tu:
http://www.d-addicts.com
Wiki tu:
http://wiki.d-addicts.com/
@Down
A chuj z Naruto...
Standardzik z Naruto
Ręka z sharinganami >< bez przesady...
Naruto:
E tam, moze bedzie fajnie. Ja bym tam chcial miec sharingana do sciagania, nawet jesli tylko na rekach ;)
heheh naruciak
reka z oczyma, heheheh teraz powiedzenie "ty stary twoja reka na mnie patrzy" nabiera nowego znaczenia xD
Ja miałem tydzień odpuszczenia anime (szkoła, itp.) więc jutro (tj. piątek) dokończę (w końcu) Spice and Wolf i zacznę TTGL. B)
@Bleach
Pocz. ch.: ciekawie acz nudno..
srodek: bedziemy mieli powtorke schematu z ichi vs ulq ress?
koniec ch: WTF?! Tousen jest Arrancarem!
Bleach pewna moja teoria~
na pods. tego ch. mozna spekulować czy Ichigo może być Arrancarem?
a "Vizard" to tylko stan przejścia z shinigami do arrancara dowody?
-Tousen i Ulq i Ichigo po stracie ręki/dziury w sercu natychmiast ją zregenerowali
-Ichigo i Tousen początkowo nie mogli otwierać maski hollowa ale z wpływem emocji nagle sie im to udało.
-Tousen po tym wydarzeniu zamisat wł. Shikaia/Bankaia uzył Resurrection Hollowa,tak samo stało sie z Ichigo kiedy walczył z 2gim poziomem Ulq. w ressie i zgniął.
-Ichigo jako hollow [Arrancar] był zdolny do Sonido czyli skilla hollowów -"Vizardzi z pendulum" powstali z bezpośredniego połączenia z Hyongoku to samo spotkało Tousen ale on był swiadom zdolnosci do ressa
: )
Corgar Frizz
11-12-2009, 15:36
@Rayza
Moja teoria, twoja znowu jest w cholerę naciągana ^^
Trzymając się tego co mówił Aizen dawno temu, zaraz po uwolnieniu Rukii. Shinigami i Pusty to istoty całkowicie przeciwstawne sobie. Gdyby ustawić je na osi, to reprezentowałyby -1 i 1. Przechodząc dalej, 0 jest granicą powyżej/poniżej której obie istoty nie mogą się dalej rozwijać. Hyongoku pozwala tą granice zmazać dzięki czemu obie istoty mogą wejść na tereny dotychczas zakazane. Pusty więc zdobywa moce Shinigami, a Shinigami moce Pustego.
W takim wypadku Arrancar jest stadium bardzo podobnym do Vaizarda. To w co zamienił się Ichigo podczas walki z Ulqiem jest prawdopodobnie jeszcze bardziej rozwiniętym stadiem Vaizarda, które bardzo głęboko wkroczyło na tereny Pustego.
@up
A ja myślałem, że Ichi po prostu zmienił się w pustego. Choć zgadzam się z Tobą, że jeśli shinigami to 1 (plusy, jak to przedstawiła Rukia) a Pusci to 1- (minusy), to arrancarzy i vaizardzi są 0.
@up,up
Wasza teoria, ze ci zli to minusy moze byc sluszna. W koncu Menos Grande = Wielki minus :P
@DtB 10
A jednak, Suou to kopia... Ciekawe co się dalej stanie z Yin, bo wygląda to wszystko obiecująco.
@Railgun 11
Świetny ep, can't wait for the next one.
@Hana yori dango
Jestem w drugiej połowie drugiej serii. Trochę babskie (reverse harem i takie tam), ale ogląda się całkiem przyjemnie.
@DtB 10
A jednak, Suou to kopia... Ciekawe co się dalej stanie z Yin, bo wygląda to wszystko obiecująco.
@Railgun 11
Świetny ep, can't wait for the next one.
@Hana yori dango
Jestem w drugiej połowie drugiej serii. Trochę babskie (reverse harem i takie tam), ale ogląda się całkiem przyjemnie.
@DtB
Słyszałeś o tym OVA? Imho będzie zajebisty.
@Railgun
Właśnie zassałem 10 pierwszych odcinków. Miła odmiana, trochę bardziej humorystyczne. Kuroko rządzi :)
Wiem, że już to pisałem wiele razy, ale:
Czy istnieje jakaś manga (bo wiem, że anime nie) o jakichś rycerzach, ew. te klimaty (pod styl berserka), albo o najemnikach (coś w stylu książki "Czarna Kompania"), tylko z ładną kreską i w kolorowej oprawie graficznej? Chociaż jeśli ma bardzo ciekawą kreskę, to w BnW też może być.
Corgar Frizz
12-12-2009, 23:51
@Radix
Ubel Blatt poczytaj. Podobne do Berserka, jednak nieco lżejsze. Na początku dość przeciętne, ale potem podobno się rozkręca.
Nipah~!
Corgar Frizz
*Rayza siada przy scianie,i dobija resztki Szkockiej
którą przyniósł z sobą z jakieś impry dziś*
No,i co tam ziomy macie do powiedzenia? : D
a żeby nie było ze jakiś spammah jestem...
@SE
z lekka shizzowe jak to SE,ta walka chrona vs BS wygląda ciekawie w dodatku ten attack na Meduze...
Czy tylko ja w gronie spamerów nie muszę sobie penisa przedłużać alkoholem?:< Staczacie się, koledzy... Już widzę te nagłówki "15-letnie loli napastowane przez alkoholika", "Nietrzeźwy pracownik laboratorium przyłapany na uprawianiu stosunku z prototypem robota", eh... :<
@Hana Yori Dango
Obejrzałem obie serie i kinówkę. Przyjemne, chociaż w drugiej serii niektóre "zwroty akcji" są trochę irytujące. Niemniej jednak, mamy kawałek porządnej school dramy, a Tsukushi jest fajna. :3
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan oglądam. Zaje****e anime. W sam raz na moją głowę. Polecam
Yuri_Hyuga
13-12-2009, 20:33
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan oglądam. Zaje****e anime. W sam raz na moją głowę. Polecam
Też ostatnio oglądałem, i zdziwiłem się, że istnieją anime bardziej pokręcone niż Furikuri. Hardcore.
Cóż, czytam tak tą vnkę i czytam, oglądam co tydzień nowe epy animców, ale nie za dużo się oprócz tego dzieje. Ktoś w ogóle czyta vnkę Umineko~ czy tylko animu? It'd be pretty reassuring if someone actually was, but even if not, I'll read all of it x)
@Up
Spik polisz, dud!
Podsumowanie BT: Dokuro-chan:
Ostro porąbane anime. 2 seria niszczy, lecz 1 też niczego sobie. Szkoda tylko, że takie krótkie... 12 odcinków łącznie po 14 minut (tzn. 6 tylko że łączonych)
Szkoda mi tylko Sabato-chan ;< Ja bym ją przygarnął.
Anime w 1 zdaniu?
Nie da się.. Najlepiej obejrzeć całe (tylko 3h.).
"Pipiru piru piru pipiru pi!"
@Down
Eff.. Racja. Matma się kłania. Nie umiem do 3 liczyć :F
Corgar Frizz
13-12-2009, 21:48
;( Jakiś zły mod mi posty usunął. Ale nie wyczuwam obecności arcydemona w tym temacie... Czyżby ktoś z naszych zdradził? A może chciał nas uchronić przed niechybną śmiercią w męczarniach z rąk arcydemona Gimlosa von Zwerg'a
Yuri, jeśli chodzi u Umineko to dałem sobie spokój po bodajże 16 epie. Miałem nadzieje na serie w klimacie Higurashi i niestety bardzo mocno się zawiodłem.
Heiteno nie zwracaj uwagi na Yuriego, on już tak ma. Jeszcze jedno piru powinno być w refrenie opa Dokuro-chan ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
Heiteno nie zwracaj uwagi na Yuriego, on już tak ma.
not only he,
I pass this anime at 19 ep. they reminiscent me about certain blue hairded loli....yeah i know wha' ya think now dawg : 3
@Up
Niebieskie włosy mi się tylko z Konatą kojarzą :<
@Topic
Powróciłem do "He is my master". Kiedyś zaczęłem ale napisów nie miałem więc ang. suby oglądałem. Po 3 odcinku nie chciało mi się już tłumaczyć.
@Rayza i Yuri
Jak już "szpanujecie" angielskim to róbcie to poprawnie, bo te wasze wypociny nap*****alają po oczach.
@Dramy
Właśnie zacząłem oglądać Nobuta wo Produce, zapowiada się ciekawie.
A ja zassałem Ouran High School Host Club. Na początku wieje nudą, może raz, czy dwa, się uśmiechnąłem. Mam nadzieję, że się rozkręci ;).
A ja zassałem Ouran High School Host Club. Na początku wieje nudą, może raz, czy dwa, się uśmiechnąłem. Mam nadzieję, że się rozkręci ;).
ja ogladalem cale, calkiem fajne ;P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.