Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Corgar Frizz
22-12-2008, 16:54
@Otakuma
Proponuje sojusz przeciwko Rayzie... ze mnie robi geja, a z ciebie pedofila... Może zrobimy z niego pedogejobearofila??
@Rayza, Otakuma, Grocix
A z SS co robimy?
Nipah!
Corgar Frizz
Serious Sam
22-12-2008, 16:54
Może i Ameryki nie odkryłem, ale to też jest dobre : P (http://85.17.45.27/~ipix/out.php/i264249_pedobear.jpg)
@
Dajcie spokój z tymi wojnami, kto jest gejem, albo kto nie, bo to się już nudne robi.
@up
Jeśli już mnie wrabiacie, to przynajmniej nie w chłopców.(Rayza jeśli miałeś zamiar... to nie przywołuj po raz 98743419432146809432, mojer rozmowy z Vasu)
@Corgar
Hai!! Rayza to zło w czystej postaci. I to on jest gejopedobearem, czy też pedogejobearofila, a wrabia innych aby odciągnąć uwagę od siebie.
Corgar Frizz
22-12-2008, 17:07
@ Otakuma
Dokładnie! Głodnemu chleb na myśli!
@===]============>
A teraz mały offtop:
Jest ktoś zainteresowany graniem w WoW'a? Narazie w ekipie jestem ja, Rayza, być moze Otakuma. Serwer jeszcze nie jest wybrany, na 100% jakiś z niskimi rate'mi. Wersja WoW'a 2.43
Jak co to grać zaczynamy jutro wieczorem. Jeśli ktoś jest zainteresowany pisać na gg (919691) to wszytko wytłumaczę.
Nipah!
Corgar Frizz
@Argen
Choćby Seto no Hanayome, lub wspomniany przez Sama Lucky Star.
Seto było dla mnie po prostu hmm, cienkie. A humor LS do mnie nie za bardzo przemawia. Jam wybredny. Dalej?
@School days
BOŻE, WŁAŚNIE JESTEM PRZY 7 EP. WEŹCIE MNIE LUDZIE TRZYMAJCIE BO MAM OCHOTE MONITOR ROZ***WALIĆ JAK WIDZE TEGO JEBA**GO SKUR**ŁEGO PSEUDO ZBOCZUCHA.
To powyżej to dosyć wierny obraz moich odczuć. Rozerwałbym tego pajaca na strzępy ; p
WEŹCIE MNIE LUDZIE TRZYMAJCIE BO MAM OCHOTE MONITOR ROZ***WALIĆ JAK WIDZE TEGO JEBA**GO SKUR**ŁEGO PSEUDO ZBOCZUCHA.
Nikt Ci nie karze oglądać do końca, zawsze możesz przerwać na tym 7 odcinku ;).
Rozerwałbym tego pajaca na strzępy ; p
Jaki byłby twój motyw do działania?
Większość ludzi mówi: "zło trzeba tępić", "gdybym widział że ktoś jest w potrzebie, pomógłbym" jednak tak naprawdę niewielu zareaguje. Nie mówię tu o tobie, bo cię nie znam i nie wiem jakbyś postąpił, ale takie są realia.
Wszyscy(Sama nie wliczając) uważacie, to anime za beznadziejne, dlatego że główny bohater jest negatywny? Czy jak?(Tylko nie powtarzajcie historyjki o pozornym przesłaniu i tego że to anime jest płytkie, plz.)
Osobiście uważam, że całe anime nie było złe. Na pewno nie na tyle żeby wykrzykiwać jakieś slogany nienawiści i chęci morderstwa :P.
@down
Taa, pamiętam że razem ze mną broniłeś School Days'a, i sorki że Cię zaliczyłem do "wszystkich", już skorygowałem błąd.
Serious Sam
22-12-2008, 19:08
BOŻE, WŁAŚNIE JESTEM PRZY 7 EP. WEŹCIE MNIE LUDZIE TRZYMAJCIE BO MAM OCHOTE MONITOR ROZ***WALIĆ JAK WIDZE TEGO JEBA**GO SKUR**ŁEGO PSEUDO ZBOCZUCHA.
To powyżej to dosyć wierny obraz moich odczuć. Rozerwałbym tego pajaca na strzępy ; p
Ta, i takie emocje ma to anime wywoływać. Dużo przemyśleń także przyjdzie, po obejrzeniu.
Wszyscy uważacie, to anime za beznadziejne, dlatego że główny bohater jest negatywny? Czy jak?(Tylko nie powtarzajcie historyjki o pozornym przesłaniu i tego że to anime jest płytkie, plz.)
Osobiście uważam, że całe anime nie było złe. Na pewno nie na tyle żeby wykrzykiwać jakieś slogany nienawiści i chęci morderstwa .
Ja nie uważam, że to anime jest beznadziejne. Uważam, że jest cudowne, jedno z najlepszych anime, jakie oglądałem. W temacie była już rozmowa o School Days i co wracamy? ==
To ja! :D
Więc tak. Obejrzałem sobie jakiś fragment z anime i nawet fajna sprawa, tylko nie starczyło mi czasu aby zobaczyć całe. I nie sądziłem, że rysunkowe dziewczyny potrafią być takie ładne ;) :D
Zbieram na bilet do Japonii, i zmieniam się w Japończyka. Już dzisiaj nawet sobie sushi kupiłem xD (serio) ^^
Nikt Ci nie karze oglądać do końca, zawsze możesz przerwać na tym 7 odcinku ;).
Jaki byłby twój motyw do działania?
Większość ludzi mówi: "zło trzeba tępić", "gdybym widział że ktoś jest w potrzebie, pomógłbym" jednak tak naprawdę niewielu zareaguje. Nie mówię tu o tobie, bo cię nie znam i nie wiem jakbyś postąpił, ale takie są realia.
Wszyscy(Sama nie wliczając) uważacie, to anime za beznadziejne, dlatego że główny bohater jest negatywny? Czy jak?(Tylko nie powtarzajcie historyjki o pozornym przesłaniu i tego że to anime jest płytkie, plz.)
Osobiście uważam, że całe anime nie było złe. Na pewno nie na tyle żeby wykrzykiwać jakieś slogany nienawiści i chęci morderstwa :P.
@down
Taa, pamiętam że razem ze mną broniłeś School Days'a, i sorki że Cię zaliczyłem do "wszystkich", już skorygowałem błąd.
Nie nie nie, nic z tych rzeczy. Obejrze to do końca, a anime nie nazwałem marnym, tylko silnie oddziaływującym na moje uczucia. Zresztą teraz trochę się wyjaśniło i nie oceniam bohatera AŻ tak negatywnie (chociaż i tak jest świnią).
Jaki byłby mój motyw do działania? Taki, że przez pozbycie się go miałbym drogę otwartą do tej długowłosej piękności (sory, wyleciało mi z głowy imię :<) Nie no, poprostu mi dziewczyny żal.
A pogrubionego fragmentu twojej wypowiedzi nie łapię. Jeśli chciałeś oskarżyć ludzi (lub mnie) o obojętność w takich sytuacjach to zapewne masz rację, ale zauważ, że życie nie wygląda jak anime. Na przykład, gdy ktoś jest smutny to nie siedzi ze spuszczoną głową w kącie klasy : d
A i jeszcze jedno, to nie beznadzieja tego anime zmusiła mnie do napisania 'sloganów nienawiści' a zachowanie gł. bohatera.
P.S.: Przy czytaniu tego jak i poprzedniego mojego posta radze wziąść pod uwagę, że co co pisze nie jest do końca na serio. JA pamiętam, że to 'tylko bajka'.
Serious Sam
22-12-2008, 20:46
Zbieram na bilet do Japonii, i zmieniam się w Japończyka. Już dzisiaj nawet sobie sushi kupiłem xD (serio) ^^
Bilet do Japonii kilka 3,4K w obie strony. Z tego co wiem, to każdy stąd chciałby wyjechać do Japonii ; ]
Więc tak. Obejrzałem sobie jakiś fragment z anime i nawet fajna sprawa, tylko nie starczyło mi czasu aby zobaczyć całe. I nie sądziłem, że rysunkowe dziewczyny potrafią być takie ładne ;) :D
Bluznisz... bluznisz... :P
@Sam
Ja nie mam ochoty do Japonii. Wiem, że nie jest tam tak cudownie jak w mangach czy anime ; p No i z kilku osobistych powodów.
Bilet do Japonii kilka 3,4K w obie strony
A wycieczka na 15 dni - 8-10k widziałem niedawno.
Z tego co wiem, to każdy stąd chciałby wyjechać do Japonii ; ]
Nie. Ja bym wolał lecieć : d
*topic
[Nadrabianie Naruto Shippuuden w toku] Jak tak oglądam te odcinki, to dochodzę do wniosku, że z Naruto to się taki 'wyczesany kozak' zrobił. Nowa technika powah _/
A pogrubionego fragmentu twojej wypowiedzi nie łapię. Jeśli chciałeś oskarżyć ludzi (lub mnie) o obojętność w takich sytuacjach to zapewne masz rację, ale zauważ, że życie nie wygląda jak anime. Na przykład, gdy ktoś jest smutny to nie siedzi ze spuszczoną głową w kącie klasy : d
Otakuma siedzi!
@School Days @ Otakuma
W takim razie wymien mi co oprocz kreski (ktora, jest dobra, ale raczej dlatego, ze na taka jest teraz moda) jest w tej serii dobre?;)
@Gro
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie : P.
Argumenty przedstawiałem już co najmniej 2x i nie będę ich przytaczał po raz 3(nie mam ochoty usłyszeć znowu tego samego). Chcesz je sobie przypomnieć? Cofnij sie xxx stron ;).
@Otakuma
Ja tez przytaczalem, tak jak Corgar i Gremlin ;)
damnnnnnn.....kto mnie przeklął ><,chyba sobie zwichnąłem kostke jak byłem na mieście >< ....auććć....
@otakuma (poprzednia strona)
tak szukam no i co z tego xD nie kryje tego xD!
tak jestem złem in pure form,come to the dark side!...my side!
@bordo
i jak? ja sobie dzis zjadłem "katsu curry set" w tokio-express dobre ^^
damnnnnnn.....kto mnie przeklął ><,chyba sobie zwichnąłem kostke jak byłem na mieście >< ....auććć....
Ja przeklinałem, nawet zrobiłem kilka laleczek voodoo, ale nie mogę ręczyć czy byłem jedynym przeklinającym : P.
ja sobie dzis zjadłem "katsu curry set" w tokio-express dobre ^^
A mnie już od jakiegoś dłuższego czasu męczy ramen. Pewnie smakuje jak rosół, ale i tak bym chętnie spróbował. Niestety ten pociąg nie zatrzymuje się na stacji koło mnie ;(.
Ha ja już od dłuższego czasu planuje zjeśc japońskie żarcie, zbieram kasę na stos mang (w czym przeszkodziły mi święta...) i chciałbym miec własne drzewko sakura w ogrodzie ; P.
@Sam
Ja nie mam ochoty do Japonii. Wiem, że nie jest tam tak cudownie jak w mangach czy anime ; p No i z kilku osobistych powodów.
Heretyk! Bluźnierca! Na stos!!!
Serious Sam
22-12-2008, 22:08
900 zł do wydania w wakacje(może wcześniej) na mangi, przebije ktoś?
Zalgadis
22-12-2008, 22:37
W School Days, fabuła ponoć fajna, kolega oglądał i mówi że tam się Ruchają od któregoś tam odcinka.
True or false?
Oglądałem kilka filmików ze School Days na youtubie i co prawda była 'scena łóżkowa', ale po pierwsze seksem, to bym tego nie nazwał (leżeli po prostu obok siebie nago, ale tylko tam pocałunki czy coś), a po drugie mała dziewczynka (12 lat~?) z jakimś gościem z liceum. Trochę dennie to wyglądało ~.~
*dałn
Toż mówię, że tylko się całowali. Omigot : o
Serious Sam
22-12-2008, 22:46
W School Days, fabuła ponoć fajna, kolega oglądał i mówi że tam się Ruchają od któregoś tam odcinka.
True or false?
True, ale to nie jakiś hentai ~~
@Rohas
To tylko pocałunek był, o ile pamiętam.
@Zalgadis
A co jest fajnego w tej fabule?:/
*Grocix
Ruchają od któregoś tam odcinka.
:D
@Zalgadis
A co jest fajnego w tej fabule?:/
Ile jeszcze razy to powtórzysz? Tobie sie nie podobało, wszyscy już to wiedzą. To nie znaczy, że musisz zniechęcać wszystkich. Albo przynajmniej powiedz coś nowego.
@down
Wiem, że jest na www.anime-sub.info i www.kreskowki.fani.pl
Hummm, a wie ktoś może czy jest jakaś strona, na któej można School Days obejrzeć on-line? Bo nie mam zbytnio czasu, by to ściągnąć : d
*ap
Serious Sam
22-12-2008, 23:19
@up
http://anime-online.info.pl/
@Otakuma
Ta.
NIE piszcie za dużo, bo, jak rano wstanę i zobaczę 2 nowe strony, to mnie szlag trafi.
SPAĆ!
OYASUMINASAI!
Corgar Frizz
22-12-2008, 23:24
Co jest złego w School Days?
-Strasznie denerwujący bohater
-Fabuła, a raczej stopień jej zagmatwania
-I najważniejsza rzecz. To że School Days próbuję udawać hmm nie wiem jak to nazwać... dramat psychologiczny? Coś jak Higurashi gdzie naprawdę bohaterowie nie byli zwyklymi postaćmi. A koniec końców bohaterowie School Days są sztampowi do bólu. Nie udało się. Pod cienką warstwą "dobrego" anime kryje się właśnie to co większość tutaj krytykuję.
-Zakończenie zamiast być szokujące jest po prostu śmieszne... O ile morderstwo bohatera było całkiem niezłym motywem to twórcy poszli dalej i zrobili sobie rzeźnię.
Może gdyby wywalić wszystkie panny z którymi bohater się ruchał i zostawić jedynie miłosny trójkącik to coś by z tego było.... ale to tylko gdybanie. A tak powstało to coś... Po prostu zbyt wiele pomysłow zostało w tym mieszczone. Zachwycać się nad tym... no cóz o gustach się nie dyskutuję.
Nipah!
Corgar Frizz
@Otakuma
Poza tym, w gatunkach, ktore moga byc powiazane z SD znajda sie O WIELE lepsze serie:
Dramat - Kimi ga Nozomu Eien, ef, Air
Psychologiczne - NGE, Paranoia Agent, Higurashi
Rzeź - Elfen Lied, Higurashi
No ale ty tego nie łapiesz, nie?
@Corgar
-taki bohater jest podstawą tej fabuły
-jeśli zagmatwana fabuła jest cechą negatywną, to jakim cudem podobał ci się pierwszy sezon Higurashi? Żeby nie było niedomówień, mówię o pozytywnych opiniach na temat Higurashi po obejrzeniu tylko 1 serii.
-Na ten punkt nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo nie zrozumiałem zwłaszcza słowa "sztampowi"
-tutaj przyznaje racje. Ostatnie morderstwo było przesadzone. Ale zabójstwo bohatera nie było niezłe tylko dobre.
Jedyne babki "przeleciane", które bym wyrzucił to te 3 pseudo koleżanki tej z kucykiem(imienia nie pamiętam).
Tak jak powiedziałeś: "O gustach sie nie dyskutuje", mnie się podobało.
@up
No i tu sie mylisz ;). Bo oglądałem prawie wszystko z tego i wszystko co oglądałem bardzo mi sie podobało.
To że np. ktoś słucha metalu nie oznacza zaraz że jest satanistą i pije krew(tylko przykład). A to, że tobie i Corgarowi School Days sie nie podobał, nie znaczy że jest chujowe. Ale ty tego nie łapiesz, nie?
Boże...
Poprzeglądałem 'na szybkiego' kilka odcinków School Days i wydaje się to być tak beznadziejnym anime, że szkoda gadać. Cały czas jakieś pieprzenie o zerwaniu, kochaniu, zdradzie i innych pierdołach. I do tego w trakcie oglądania natknąłem się na 3 sceny 'miłosne', w których bohater za każdym razem był z inną laską. WTF?! Przez całe 12 (dobrze mówię?) odcinków on nic nie robi, tylko zalicza kolejne laski? To ja dziękuję za takie anime, bo jest ono (przynajmniej dla mnie) d*piate na maksa. A liczyłem na coś fajnego : /
Boże...
Poprzeglądałem 'na szybkiego' kilka odcinków School Days i wydaje się to być tak beznadziejnym anime, że szkoda gadać. Cały czas jakieś pieprzenie o zerwaniu, kochaniu, zdradzie i innych pierdołach. I do tego w trakcie oglądania natknąłem się na 3 sceny 'miłosne', w których bohater za każdym razem był z inną laską. WTF?! Przez całe 12 (dobrze mówię?) odcinków on nic nie robi, tylko zalicza kolejne laski? To ja dziękuję za takie anime, bo jest ono (przynajmniej dla mnie) d*piate na maksa. A liczyłem na coś fajnego : /
Skończyłem 12 odcinek i moje odczucia są w 100 % zbierzne z twoimi. Ale nie gadajmy już o tym anime. Zaliczyć -> Zapomnieć
@Otakuma
Czemu mial sluzyc ten pseudoprzyklad? Bo wydaje mi sie, ze jest wyjety z kontekstu i nie pasuje do sytuacji ;>
Poza tym, ogladales i mowisz, ze nie odczules roznicy (JAKOSCIOWEJ!) pomiedzy Kimi ga Nozomu Eien/Paranoia Agent/Higurashi, a School Days?
@Rohas
A jaki gatunek chcialbys obejrzec? To ja ci cos doradze >.< Bo School Days jest jakie jest.
*Grocix
No nvm. Może jakieś harem/ecchi.
- zabawne
- ecchi ofc ^^'
- jakieś takie, hmm... miłość i liceum : d
- mniej-więcej nowe (2007 nie wcześniej)
@Up
Jak ty mogles jeszcze Green Greena nie widziec?:O Koniecznie, jak chcesz ecchi!
he is my master
to love-ru
love hina
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan 1.2 seria
Girls Bravo
Kanokon
Zero no Tsukaima 1,2,3 seria
Strike Witches TV
Chobits
Seto no Hanayome
Sekirei
green green
rohas może cos z tego ^^?
@Gro
Przykro mi ale Kimi ga Nozomu Eien i Paranoia Agent akurat nie widziałem, ale tak, zauważyłem. Higurashi jest niewątpliwie lepsze niż School Days. Jak dotąd nie była to rozmowa"School Days a inne anime", tak więc trochę z tematu zjechałes. Zdania i tak nie zmienie,nie ważne co powiecie, School Days w moim przekonaniu nie był zły, ale wybitny też nie był.
Tak czy siak, był to mój ostatni post na dzisiaj i mam nadzieje że na ten temat też. Grocix skończmy to już, bo ta rozmowa zmierza do nikond.
@Up
W takim razie jak oceniasz anime, jak nie w porownaniu do innych serii?;)
Chyba sobię Green Green'a i Love Hina ciachnę : d
A ja sobie właśnie mange D.gray-man zacząłem czytać :D 1 ch. jest troche groteskowy ale od 3 jest trochę humoru i nie groteskowej akcji i są ładne dziewczyny ^///^ (nie to nie ecchi,i tak zaraz bede szukał z tego hentaiów xDDDD)
Green Green znajduje się w moim top 5 ; P.
@edit.School Rumble 2 jest równie genialne jak 1 ; P.
No i dobrnąłem w końcu do 89 odcinka Shippuuden'a ;d
Tylko jedno mam do powiedzenia - nowa technika Naruto jest wyrąbana ^^
Corgar Frizz
23-12-2008, 07:33
@School Days
@Corgar
Zaprzeczysz że nie jest denerwujący?
-jeśli zagmatwana fabuła jest cechą negatywną, to jakim cudem podobał ci się pierwszy sezon Higurashi? Żeby nie było niedomówień, mówię o pozytywnych opiniach na temat Higurashi po obejrzeniu tylko 1 serii.
Zagmatwana i poplątana a złożona i zakręcona to wielka różnica. Niewiedza w higurashi jest atutem, tworzy to niesamowity klimat. Dzięki takiej budowie po kolei oglądamy wydarzenia w hinamizawie widziane z perspektywy innej osoby. A w School Days fabuła zatacza okręgi.... po co xx razy pokazywać że bohater jest gnojem, nie dotrzymuję słowa i zależy mu jedynie na seksie?
-Na ten punkt nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo nie zrozumiałem zwłaszcza słowa "sztampowi"
Synonimy do sztampowy:
rutynowy, schematyczny, skostniały, standardowy, stereotypowy, szablonowy, tradycyjny, uporządkowany, utarty
No i tu sie mylisz . Bo oglądałem prawie wszystko z tego i wszystko co oglądałem bardzo mi sie podobało.
To że np. ktoś słucha metalu nie oznacza zaraz że jest satanistą i pije krew(tylko przykład). A to, że tobie i Corgarowi School Days sie nie podobał, nie znaczy że jest chujowe. Ale ty tego nie łapiesz, nie?
To nie ja i Grocix jesteśmy wyjątkiem ;p Poczytaj recenzje, wypowiedzi innych ludzi. Na tanuki jest bardzo mądra recenzja tłumacząca co jest złego w SD.
Jak dotąd nie była to rozmowa"School Days a inne anime", tak więc trochę z tematu zjechałeś.p
Nie da się ocenić serii bez porównywania do czegoś podobnego. Akurat school days jest takim rodzajem anime gdzie konkurencja jest naprawdę silna. To nie shounen gdzie wystarczy dobra kreska i animacja. Tu potrzeba czegoś więcej. A school days ma bardzo wiele braków. Chodzi także o celowość sytuacji w tym anime. To jak dziewczyny wariują ma pokazać że mają wielkie problemy? Praktycznie w każdym odcinku było o tym kilka rzeczy... Popatrz na taki Myself;Yourself... skrzynka na listy, noc w lesie. Tylko tyle wystarczyło żeby pokazać że Nanaka ma i miała wielkie problemy. A to jak się o tym dowiadujemy jest znacznie bardziej szokujące, przynajmniej sytuacja ze skrzynką na listy. Ale to nie wszystko... powiedz mi co jest powodem szaleństwa Saionji i Kotonohy? Jedynie toksyczny związek z bohaterem. Ale to chyba nie wystarczy? Nie ma pokazanych żadnych podstaw tej sytuacji... Wystarczyłoby parę minut na pokazanie krótkiej restrospekcji, a nabrało by to bardzo dużo wiarygodności.
Takie anime ma zmusić do myślenia, zszokować, wystraszyć, School Days jest jedynie obrzydzające...
Tak jak powiedziałeś: "O gustach sie nie dyskutuje", mnie się podobało.
Nie zaprzeczam że ci się podobało. Tylko powiedz mi, jeśli komuś smakuję gówn* to znaczy że xxx ludzi myli się jeśli wydaje im się to obrzydliwe? Identyczna sytuacja jest z SD.
Nipah!
Corgar Frizz
Skończmy już dyskusję o SD. Nieważne to czy dobre, czy złe anime, ale z pewnością niewarte kłótni ; P.
Serious Sam
23-12-2008, 11:01
Green Green Anime obowiązkowo, ale Love Hina, to radziłbym Ci mangę przeczytać.
Widzę, że ominęła mnie kolejna rozmowa o School Days. Panowie... dajcie sobie spokój.
@Sam
Niby czemu? Taka dyskusja na pewno jest bardziej na temat niz dochodzenie kto jest gejem, a kto pedofilem...
Tak jak już pisałem, skończyłem rozmowę na temat School Days.
@Corgar
Bez porównania do czegoś innego nie da się postawić opinii?
Chciałbym sprostować kilka rzeczy:
Skrzynka w jaki sposób skrzynka pocztowa pokazuje że ktoś ma problemy? Znam to anime i wiem o co chodzi, ale ktoś może nie znać tego anime. Po za tym "akcja ze skrzynką" nie działa się ani w nocy ani w lesie.
Nie można powiedzieć że akcja w Higurashi przedstawiała wydarzenia w Hinamizawie z perspektywy innej osoby, musiały by to być te same wydarzenia + dopowiedzenie tego co było widziane z "perspektywy" kolejnej osoby. Tutaj za każdym razem historia była zmieniana w znacznym stopniu, np. kto inny rozmawia z policjantem, pojawiają się nowe postacie, osoby wykonują zupełnie inne czynności.
Od razu mówię, żebyście nie interpretowali tego w jakiś dziwny sposób. Obie te serie były świetne i bardzo mi sie podobały.
@Otakuma
Tak, bez porownania nie mozna postawic OBIEKTYWNEJ opinii :)
Serious Sam
23-12-2008, 12:44
Mam pytanie:
Nie ściągałem japońskiej czcionki, nic z tych rzeczy, a wyświetla mi japońskie znaki np. w opisie Grocixa, czy to sprawka nowej aktualizacji firefoxa?
@Gro
Aha, jeszcze jakbyś umiał edytować posty ^^.
@Sam
Nie, to sprawka odpowiedniego kodowania strony.
Obejrzalem wczoraj od 8 do 11 epa Akane-iro ni Somaru Saka.. Nareszcie zaczelo sie cos dziac, bo do 8 odcinka ta seria byla nudna jak flaki z olejem.. Ile docelowo ma byc epow? Bo na anime-planet jest napisane 12+ : ]
btw, SD bylo ok, ale drugi raz bym tego nie obejrzal. I tutaj kieruje apel do tych, co obejrzeli 7 epow i rzucili: nie oceniajcie tego anime przed 12 odcinkiem...
@Sam
Miałem tak samo dopóki nie zainstalowałem ofica w "pełnej" wersji.
Gro tak w ogóle co znaczy kanji w twoim opisie??
Właśnie skończyłem oglądać pierwszą serie Gunslinger Girls, bardzo mocne anime, dające do myślenia. Naprawdę godne polecenia
Nie wie ktoś czy drugi sezon Gunslinger Girls trzyma taki sam poziom jak pierwsza seria?
Zacząłem również.....Dragon Balla xD, nie widziałem tego na rtl7, za to nadrobię na starość. Mam wersje 640x480 z japońskim dubem : D. Jeśli Rayza oglądał Dragon Balla w wieku przedszkolnym to nie dziwię się, że teraz jest taki zboczony(uważam że jak dla małych dzieci to anime jest bardzo zboczone, przynajmniej do 11odcinka). Nie wiem kto jest bardziej ero: Ero Sennin-Naruto czy Kame Sennin-Dragon Ball.
Serious Sam
23-12-2008, 13:29
Zacząłem również.....Dragon Balla xD, nie widziałem tego na rtl7, za to nadrobię na starość. Mam wersje 640x480 z japońskim dubem : D. Jeśli Rayza oglądał Dragon Balla w wieku przedszkolnym to nie dziwię się, że teraz jest taki zboczony(uważam że jak dla małych dzieci to anime jest bardzo zboczone, przynajmniej do 11odcinka). Nie wiem kto jest bardziej ero: Ero Sennin-Naruto czy Kame Sennin-Dragon Ball.
Coś mi świta w głowie... czyżby ta scena, gdzie Bulma myje Songo? =P stare dzieje^^
Corgar Frizz
23-12-2008, 13:30
@Otakuma
Kilka setek listów o treści "Pomocy!" nie pokazuje że dziecko naprawdę miało trudnego dzieciństwa? A potem odcinek w lesie kiedy pokazane są wspomniena Nanaki. Wszytko to trzyma się kupy.
Temat SD kończe bo widze że to nie ma sensu... ja swoje ty swoje.
PS. Masz 5 i 6 tom Love Hina?
Nipah!
Corgar Frizz
@Otakuma
Ktory kanji?;) Co do GG, druga seria podobno slabsza, zreszta mi sie nie udalo znalezc wszystkich jej odcinkow z ang subami. Jak masz to zarzuc :)
@Corgar
Listów było naprawdę dużo ale tylko na jednej kartce było wypisane "Pomocy", treść reszty nie jest ujawniona, ale wątpię żeby we wszystkich było to samo :P. Cała ta scena była zajebista, aż mnie ciary przeszły xD, ale drogi Corgarze nie dokonuj nadinterpretacji, bo nie za dobrze ci to wychodzi ;).
PS. Nie mam.
@Sam
Też, ale nie tylko. To akurat było mało drastyczne xP.
@up
Wszystkie kanji xD. Nie znam znaczenia z żadnego.
Nie mam :/. Pytałem się, bo nie wiem czy warto ściągać.
Corgar Frizz
23-12-2008, 13:55
@Otakuma
Co było na listach raczej jest oczywiste... u gdzie ta moja nadinterpretacja?
Nipah!
Corgar Frizz
@Otakuma
Toki wo koe toraerareteru
Afureru kono omoi ha nani?
Yasashisa ga mejiri ni niau
Ano hito-tachi ha ima doko ni iru no?
------------------------------
What is this overflowing emotion
That can cross over time and capture me?
Where now are those people to whom
Gentleness suits the corners of their eyes?
Ban na google?:P
Argh normalnie już nie wytrzymam jak obejrzałem dzisiaj ostatni odcinek clannad a następny dopiero 8 styczna. Oni pójdą do wiezienia na dluuugie lata bo konwencja genewska zabrania tortur a to są najgorsze tortury!!!!!
Serious Sam
23-12-2008, 14:14
Argh normalnie już nie wytrzymam jak obejrzałem dzisiaj ostatni odcinek clannad a następny dopiero 8 styczna. Oni pójdą do wiezienia na dluuugie lata bo konwencja genewska zabrania tortur a to są najgorsze tortury!!!!!
Także nad tym ubolewam, ale co zrobić? Masz żyletki ? :[
Nowy avek i sygna :D
Ide Hellsinga ogladac ! :D
..::QRAS::..
23-12-2008, 14:44
seria Rahxephon skonczona , warto bylo poswiecic 2 dni xD
Ja w koncu moze dokoncze 4th Stage Initiala, bo juz od tygodnia tkwie w polowie :P
Ale to wszystko przez uzalezniajace sluchawki i muzyke! :<
Ja jestem na bierzące z Soul Eaterem, dokończę terazShanę, później School Rumble 2 i nie wiem jeszcze co dalej ; P. DGM zostawiam na dalszy plan ; p.
Sam zbanowany, czyżby za Droma? : D
Mam pytanie do 'znawców', czy warto zaczynać One Piece? Bo nie widziałem nawet odcinka. Tyle, że to 'lekki' tasiemiec. Warto?
Zalgadis
23-12-2008, 16:45
up@
Za spammowanie.
Topic@
Co sądzicie na temat tej głupiej mangi naruto ; <
Mogłaby się już skończyć.
Sam zbanowany, czyżby za Droma? : D
Mam pytanie do 'znawców', czy warto zaczynać One Piece? Bo nie widziałem nawet odcinka. Tyle, że to 'lekki' tasiemiec. Warto?
do 50 odc. jest fajny miło obejrzec etc od 140 są takie nudy...
ale jak chcesz to oglądaj ja poległem na 140 epie...
@Argen
Ja dotrwałem do końca i trwam dalej. Co prawda jest kilka/kilkanaście nudnych odcinków, ale za to resztę opłaca się obejrzeć. Fillery to sobie odpuść bo są beznadziejne.
;( Sammy come back!!
ja tam czytalem mange One Piece. Przy niebiańskiej wyspie z tym niebiańskim oceanem juz wymiękłem. Tak cały schemat się strasznie powtarzał że miałem dość.
@up
Tu masz 100% racji. Schematyczność walk w One Piece jest dobijająca. Najpierw padają pionki, przeważnie na strzała, żeby nie przeszkadzały. Następnie są walki "oficerskie", i na samym końcu walka z bossem.
aż w koncu luffy odkrywa jak zabić bossa...tak! musze zmoczyć ręce a potem zaatakować crocodile! piasek twardnieje w poł. wodą!
tak! kiedy kapitan użyje swojej mocy! nami go zwiaze i go pokonamy!
tak! uzyje zaje...-gumowego-gana-i-wlacze-tryb-super-sayiana! i wtedy moim gun bazooką zabije tego goscia co zjadł sam siebie!
xDDDDD
Nie bój sie, w D.Gray mannie jest podobnie
Po raz pierwszy pojawia sie lvl2, walka trwa 2-3 odcinki, z tym ze walczy Allen i Kanda przeciw jednej akumie. Z ledwością pokonują lvl2. Przy następnym spotkaniu drugiego poziomu leci na strzała.
Taka sama sytuacja z lvlem3. Pojawia sie jeden i jest super rare, i super silny. Po kilku odcinkach są ich już miliony i standardowo padają na hita.
@down
134-143, i potem kilka pojedynczych. Te pojedyncze na pewno poznasz. Ja ściągałem, ale jak oglądasz online to na kreskowki.fani.pl masz bez fillerów.
A które odc OP są fillerami? : D
Nie bój sie, w D.Gray mannie jest podobnie
Po raz pierwszy pojawia sie lvl2, walka trwa 2-3 odcinki, z tym ze walczy Allen i Kanda przeciw jednej akumie. Z ledwością pokonują lvl2. Przy następnym spotkaniu drugiego poziomu leci na strzała.
Taka sama sytuacja z lvlem3. Pojawia sie jeden i jest super rare, i super silny. Po kilku odcinkach są ich już miliony i standardowo padają na hita.
ale wiesz dla D.G-M to nowa manga wiec takie rzeczy mi nie przeszkadzają liczy motyw mangi a nie to jaki jest schemat walki ; D
Kasiek123321123
23-12-2008, 20:00
Ehh...Czeeeesc all :PPP
Nowa jestem. tzn. w tym temacie.
Na swoim koncie mam :
- Naruto (manga anime)
- Clannad (anime)
- Zero no Tsukaima
- Myself; Yourself
- True Tears
- Shakagun no shana (czy jakos tak)
- Poczatek mangi i anime Elfen Lied
- Satan 666 (manga)
- Bleah
- polowe serii anime green green
- Death note
I teraz ubolewam. Zawsze po obejzeniu anime lub przeczytaniu mangi wpadam w depresje XDDD
Poprostu chce mi sie ryczec bo to juz koniec, taka pustka.
Tez tak macie?xd BO ja z 2 miechy juz nic nieczytalam ani nieogladalam i nagle w 2 dni satan 666. :/ ehh
Czegochcesz
23-12-2008, 20:00
D.Gray Man ma fajny klimat...
Na swoim koncie mam :
- Naruto (manga anime)
- Clannad (anime)
- Zero no Tsukaima
- Myself; Yourself
- True Tears
- Satan 666 (manga)
- Bleah
- Death note
I teraz ubolewam. Zawsze po obejzeniu anime lub przeczytaniu mangi wpadam w depresje XDDD
Tez tak macie?xd BO ja z 2 miechy juz nic nieczytalam ani nieogladalam i nagle w 2 dni satan 666. :/ ehh
Dziewczyna? DZIEWCZYNA W TEMACIE! KONIEC SWIATA APOKALIPSA!!
a tak na serio,nie raczej nie mamy ;) nie którym może trochę łez po po dramacie pójść..
jak jakies ecchi/komedia to do mnie,dramaty i muzyka do gro..
Rayza nie napalaj sie bo sie dziewczyna speszy... :P
Tez tak macie?
Może nie wpadam w depresję i nie płaczę, ale zawsze czuję jakąś taką pustkę. To chyba normalne. Nawet jakby anime miało 1000 odcinków, to i tak COŚ się mogło jeszcze wydarzyć, nie?
*topic
Nadrabiania ciąg dalszy - "Clannad" ; d
*Rayza
Opanuj Wacława ; d
Na swoim koncie mam :
- Naruto (manga anime)
- Clannad (anime)
- Zero no Tsukaima
- Myself; Yourself
- True Tears
- Satan 666 (manga)
- Bleah
- Death note
Tak więc pod żadnym pozorem nie oglądaj Aira, ef - a tale of melodies i fate/stay night bo będziesz miała na nas focha ; P. I pod groźbą kary boskiej strzeż się Rayzy ; P. To chłopak, jak co.
Dobrze, że Tana tego nie widzi...
Kasiek123321123
23-12-2008, 20:41
no dziewczyna dziewczyna ^.-
Kurde nooo...xddd Jak mnie wkurza jak sie tak smutno zakonczy jakas manga >.<
Hmmm...znacie moze cos podobnego do clannad?:PPP
kasztanowiec_
23-12-2008, 20:45
No i? Wiele dziewczyn ogląda anime/czyta mangę, co w tym złego?
@Kasiek
I nie słuchaj Nariego ; P
Ef masz obejrzeć obowiązkowo dwie części
Też mam podobnie, szczególnie po dobrym anime, lub mandze. Może nie padam w depresję i nie płaczę, ale mam podobne odczucia.
Jeszcze jedno: Obejrzyj sobie ''Elfen Lied''.
Hmmm...znacie moze cos podobnego do clannad?PP
Kanon.
~Sam
Hmmm...znacie moze cos podobnego do clannad?
Taak! Clannad: After Story ; d
Proponuję obejrzeć Myself; Yourself. Swoją drogą moje ulubione anime ; P
To chłopak, jak co.
Rly? :o
*dałn
W tej sygnie, to Haruhi? = o
*edit
Rohas też zrobić apgrejt ^^
no dziewczyna dziewczyna ^.-
Kurde nooo...xddd Jak mnie wkurza jak sie tak smutno zakonczy jakas manga >.<
Hmmm...znacie moze cos podobnego do clannad?:PPP
Wbij na anime-planet.com i wpisz clannad; P. Nie dośc, że recenzję dadzą, to jeszcze podobne anime. Możesz tam zrobic swój profil (patrz mój podpis).
Jeśli już mówimy o podpisie to zupdate'owałem sygnaturkę i avatar ; ).
Kasiek123321123
23-12-2008, 21:12
hmm...Dzieki chlopaki / dziewczyny ;)
:D Obejze sobie do konca Elfen Lied
"Jesteśmy tu, żeby pomagać" xD
Ktoś kojarzy z czego to txt? ; d
Rayza sie napalil ;)
A nie... on juz ma swojego jedynego.
@Kasiek
Do Clannada? efy
Siemka mam takie pytanko mianowicie nie mogę znaleźć (tzn. nie chce mi sie wertować paru setek stron ;s.) Tego całego ala torrenta z wszystkimi prawie ze ninponseiami niedawno był podawany link wiec oczekuje ze osoba która go umieściła może tego dokonać 2 raz a corgara ;s proszę o zamieszczenie tego linka na 1 stronce z góry thanks no i ofcoz witam nowa użytkowniczkę ;* pzdr
@Hazuma
Wszystkie nipponseie masz na stronie nipponsei, nie wpadles na to? ;>
http://nipponsei.minglong.org
ja pier....
pożartuje sobie a wy już ze sie napalam etc...
No i? Wiele dziewczyn ogląda anime/czyta mangę, co w tym złego?
mi chodziło w żarcie o ten temat...
A nie... on juz ma swojego jedynego.
gro masz na mysli siebie?
@kasiek
aktualnie jesteś tu jedyną dziewczyną...
Witam Damę w M&A
Kilka razy miałem takie symptomy, a mianowicie przygnębienie nie wiem czy nazwałbym to depresją. Ale po obejrzeniu Tokimeki Memorial-Only Love było ze mną naprawdę źle. To anime wywarło na mnie naprawdę duże wrażenie, <myśli> może dlatego że było to moje pierwsze anime tego typu. Może i nie jest podobne do Clannada, ale gorąco polecam. Polecam także już wymieniane: Myself;Yourself, Clannad After Story, Ef-y, Air(TV) i dorzucam True Tears no i jeszcze Kanon.
Acha. Naprawdę strzeż się Rayzy ; P.
Zna ktoś Blue Drop?? Warto obejrzeć?
@down
Masz absolutną racje, aż dziwne że zapomniałem o Kanon'ie. Thx Hazuma ;).
@Hazuma
Wszystkie nipponseie masz na stronie nipponsei, nie wpadles na to? ;>
http://nipponsei.minglong.org
A no Hazu stracił swoja błyskotliwość ;p anyway airgato gozaimasu ;]
Oyasumi
Ps.Thx Gro Again ;*
Otakuma dozuc do tego Kanona bardzo podobny do clannada i moim zdaniem przewyższający go ;p
Acha. Naprawdę strzeż się Rayzy ; P.
kto to mówi pedobearku :D
@Rayza
Myslalem o Vasu~
@Otakuma
Blue Drop jest jedna z lepszych serii jakie mialem przyjemnosc ogladac. No i te bishoujo <3
@Rayza
Myslalem o Vasu~
@Otakuma
Blue Drop jest jedna z lepszych serii jakie mialem przyjemnosc ogladac. No i te bishoujo <3
vasu jest otakumy...
a jutro dostanie 23 tom. GTO ^w^ a wy jak myslicie co dostaniecie?
Ja już dostałem ; P. Monitor do oglądania anime, ładnie prezentuje się na ścianie.
Ja dostane Haibane Renmei na DVD :)
Hanndo90
24-12-2008, 00:19
teraz czekam tylko na ostatnie 2ep Rosario+Vampire Capu2 :))))
Cappuchhhuuuu xD
To troche przedwczesny prezent ale juz stoi na Komodzie : D
Sorki za jakiść foty ale Mojego E250 tylko na tyle stac : ) Asuka roX xD
http://img261.imageshack.us/img261/1978/zdjcia0198xl2.th.jpg (http://img261.imageshack.us/my.php?image=zdjcia0198xl2.jpg)
@Hanndo
Tylko czemu na motorze?:< Obok powinna byc Eva 02!
Hanndo90
24-12-2008, 00:52
hmm niewiem xD ale wydaje mi sie ,ze Asuka lubi Ostrą Jazde :PP dlatego na Motorze : O PS. Nie podoba mi sie EVA-02 :p zdecydowanie lepsza jest 01 B)
Corgar Frizz
24-12-2008, 01:18
@Rayza... Już mnie nie kochasz? T_T
@Kasiek
Hajimemashite Kasiek-san ;p Miło że płeć przeciwna też tu zagląda, bo poza chesterką której od dawna tu nie było i Taną która zagląda tu raz na rok to kisimi się wyłącznie w męskim gronie ;p Uważaj na rayzę, nie dawaj mu gg... bo on naprawdę jest wielkim zboczuchem.
Nipah!
Corgar Frizz
@Rayza... Już mnie nie kochasz? T_T
@Kasiek
Hajimemashite Kasiek-san ;p Miło że płeć przeciwna też tu zagląda, bo poza chesterką której od dawna tu nie było i Taną która zagląda tu raz na rok to kisimi się wyłącznie w męskim gronie ;p Uważaj na rayzę, nie dawaj mu gg... bo on naprawdę jest wielkim zboczuchem.
Nipah!
Corgar Frizz
kocham? hetero chłopaków to najwyżej lubię ; D
homo n/c
@Hanndo
No ale jak Asuka to 02. Swoja droga, chyba na drzwiach wyladuje u mnie szkic glowy jednostki 01 ;)
Corgar Frizz
24-12-2008, 09:38
Wesołych Świąt!
http://img257.imageshack.us/img257/3181/merrychristmasod3.png
Nipah!
Corgar Frizz
Hanndo90
24-12-2008, 11:26
no ja wiem ,ze Asuka to 02 ,ale bardziej mi sie podoba 01, swoją drogą czekam na Rei na Motorze (z parasolką) : D
Wesołych Świąt wszystkim!
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/1230111240724.jpg
Wesołych Świąt Corgar!!!
Ponieważ ty bardziej jesteś za chłopcami tobie przyniesie prezent ktoś w twoim typie(możesz robić z nim co chcesz);).
http://i412.photobucket.com/albums/pp202/otakuma/AnimeSanta.jpg
24-12-2008, 11:53
Wesolych Swiat Spamerzy !! ^^
@Otakuma
Leżę!! xDDDDDDDDDD
No to ja też życzę Wam wesołych świąt...
Wesolutkich! :)
http://img123.imageshack.us/img123/7815/christmaskittiesbyhitmaya4.jpg
Zbereźniki ; P
Wesołych ; d
http://i76.photobucket.com/albums/j37/Filviro/AnimeChristmas.jpg
*Otakuma
Wiesz może z jakiego ona jest anime? ^^
kasztanowiec_
24-12-2008, 13:06
Wesołych Świąt Wszystkim !
http://fc04.deviantart.com/fs6/f/2006/353/d/a/___Merry_Christmas____by_Mikutashi.jpg
A to dla tych gejów z tematu = P
http://www.dooffy.com/0_pictures/2_dooffy_wallpapers/dooffy_men_wall_001/2_1024/dooffy_christmas.jpg
http://i253.photobucket.com/albums/hh53/Skrach01/MerryXmasDrunkSanta.jpg
~Sam
Merry Xmas ; P
Haruhi
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/xmas10.jpg (http://members.iinet.net.au/%7Etoh/Aik/anime/xmas/xmas%20%2810%29.jpg)
Kasiek123321123
24-12-2008, 13:20
Wesołych świąt :P
http://moje.glitery.pl/obrazki/263/9/glitery_pl-821.jpg
Hanndo90
24-12-2008, 14:00
Wesołych ^^ :*
http://img241.imageshack.us/img241/3452/xmas15bb3.jpg (http://imageshack.us)
http://img241.imageshack.us/img241/xmas15bb3.jpg/1/w500.png (http://g.imageshack.us/img241/xmas15bb3.jpg/1/)
Czegochcesz
24-12-2008, 14:04
Ta, wesołych.
http://img525.imageshack.us/img525/1696/blacklagoon1np2.png
Quezacoatl
24-12-2008, 14:52
http://failblog.files.wordpress.com/2008/06/fb112.jpg?w=500&h=379
http://failblog.files.wordpress.com/2008/09/fail-owned-christmas-candle-fail.jpg
I pamiętajcie żeby nie żałować i się zabawić!
http://failblog.files.wordpress.com/2008/04/cleancarfail.jpg?w=450&h=300
@Que
Nie wiedziałem, że aniołki też lubią ten sport. Taka ilość "wosku" wskazuje, że partnerem musiał być chyba byk xD.
Wesołych świąt wszystkim :D
http://th01.deviantart.com/fs26/300W/i/2008/164/5/9/Sakura__s_XXXL_X_Mas_by_BBlack2430.jpg
Btw. Od dzisiaj zaczynam sie z tego uczyc:
http://www.jezykiobce.pl/japonski_kurs_podst.php
Eerion, pogadamy sobie kiedys po japonsku na cs'ie :)
kasztanowiec_
24-12-2008, 19:19
@Tompior
Dzięki (nie za Sakurę x( ).
Jeszcze raz życzę wszystkim Wesołych Świąt!
A dzisiejszy dzień? Nie obejrzałem dużo anime, w prawdzie 2 epy Lucky Stara.
No i jeszcze jedna nowina! Wprowadziłem się do nowego domu! Yea, teraz mam własny pokój i ''tylko swój'' komputer!
Przeniosłem się teraz na forum tanuki, gdyż tutaj, jak każdy wie - mam bana.
Oczywiście będę się udzielał w tym temacie, lecz częstotliwość moich postów drastycznie spadnie.
Shinnen omedeto!
~Sam
wesołych swiąt każdemu czytającemu ten temat ;D
ja swój prezent dałem strone dwie temu
@koszyk
yyyaaaaa,.....daj linka skąd masz taka fotke xDDDD
@OTAKUMA
widac moje "zboczone nauki" przynoszą bardzo Ładne zniwa <napala sie>
a wy co dostaliście ? :D
ja PSP,gto #23,perfumy,słodycze,encyklopedie i.....cegłe xDD (naprawdę jako współprezent do PSP)
Późne ale co tam. Marry X-mas.
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/xmas.jpg
yyyaaaaa,.....daj linka skąd masz taka fotke xDDDD
deviantart.com :D
Ja dostalem kasiore, perfumy i ksiazki :)
Mnie w koncu znowu wciagnal Initial D, ktorego za czorta nie moglem dokonczyc. Chyba przesiedze do rana i go obejrze >.<
P. S.
Tez zaczalem sie udzielac na tanuki, ogolnie ciekawa atmosfera, takze polecam :)
Kasiek123321123
25-12-2008, 02:10
No i po odcinkach Kanon...powiem szczerze ze strasznie mi sie podobalo :P
Kurdeee...teraz niewiem co ogladac ^.-
Quezacoatl
25-12-2008, 02:11
Btw. Od dzisiaj zaczynam sie z tego uczyc:
http://www.jezykiobce.pl/japonski_kurs_podst.php
Eerion, pogadamy sobie kiedys po japonsku na cs'ie
Ja wolę to (http://www.pown.it/2043).
No i po odcinkach Kanon...powiem szczerze ze strasznie mi sie podobalo :P
Kurdeee...teraz niewiem co ogladac ^.-
Obejrzyj sobie ef - a tale of melodies ; ). Btw. ściągasz, czy oglądasz online?
Kasiek123321123
25-12-2008, 14:46
Ja online zawsze ogladam. Za duzo by pobierania bylo ;/ :D
@Tompior
Zamówiłeś ten kurs na stronce którą podałeś, czy nabyłeś w jakiś inny sposób?
@Tompior
Zamówiłeś ten kurs na stronce którą podałeś, czy nabyłeś w jakiś inny sposób?
Zapewne zostal kupiony w emipku (nie wiem, bo byl jednym z prezentow :P ) bo tak sa takie rzeczy :)
@Topic: Jigoku shoujo ep. 12 - ciagle to samo...
\/ Tak, tu jest spoiler
Kazdy ep ma taki sam schemat - ktos wpisuje nazwisko na stronce, przychodzi Enma Ai i po torturach zabiera czlowieka do piekla :P
@Tompior
Kilka ostatnich epow jest juz ze soba scisle powiazane i dowiadujemy sie czegos o Ai. Ogladaj dalej :)
Hanndo90
25-12-2008, 22:59
Przedstawiam wam Moje Koleżanki xD
http://img525.imageshack.us/img525/5856/zdjcia0198damza1.jpg (http://imageshack.us)
http://img525.imageshack.us/img525/zdjcia0198damza1.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img525/zdjcia0198damza1.jpg/1/)
http://img184.imageshack.us/img184/5930/zdjcia0199qe0.jpg (http://imageshack.us)
http://img184.imageshack.us/img184/zdjcia0199qe0.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img184/zdjcia0199qe0.jpg/1/)
http://img49.imageshack.us/img49/5944/zdjcia0200fi4.jpg (http://imageshack.us)
http://img49.imageshack.us/img49/zdjcia0200fi4.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img49/zdjcia0200fi4.jpg/1/)
http://img49.imageshack.us/img49/8228/zdjcia0201sl3.jpg (http://imageshack.us)
http://img49.imageshack.us/img49/zdjcia0201sl3.jpg/1/w640.png (http://g.imageshack.us/img49/zdjcia0201sl3.jpg/1/)
yyyyyh Jakość tych zdjęć mnie przeraża ;/;/;/;/
Kończę powoli Clannad'a (1 serię) i powiem, że tak jak z początku było to jakby takie nudnawe, tak teraz jest to po prostu cudne anime (W ulubionych na 2 miejscu zaraz po M;Y ;d). Mam nadzieję, że druga seria też będzie tak samo fajna ^^.
Co do prezentów:
- Iphone 3G
- GeForce 9600GT
- Kasa
- Słodycze
- Jakieś pierdółki (Krawat, kalendarz i takie tam ;d)
*edit
No i Clannad (1 seria ofc) skończony.
SPOILER!!!!!!!!
Super, że Tomoya się końcu przełamał i wyznał tę miłość ; d
Hanndo90
26-12-2008, 00:15
hehe przed sec skończylem Lucky Star OVA : )) Uwielbiam LS<3 :p
Haha Rohas zepsuł Tompiorowi zabawę a ten się wkurzył ; P.
Kończe Shakugan no Shana I, ogólnie dosyć miłe anime, choć niczym nie zachwyca. Po nim zamierzam obejrzeć School Rumble 2, kinówkę Place Promised in Our Early Days, The a potem 5 Centimeters per Secound.
(http://www.anime-planet.com/anime/place-promised-in-our-early-days-the)
Iii tam. Taki z tego spoiler choćby wcale ;d
Przed chwila skonczylem polecane przez Gro Hoshi no Koe. Fajny motyw z tymi smsami, historia jest spoko, ale kreska wola o pomste do nieba : D Ogolnie bylo ok : )
Zaraz sie biore za Seto no Hanayome, mam nadzieje ze warto bylo to sciagac : ]
Hanndo90
26-12-2008, 02:30
@Up
Seto jest naprawde Dobre , widziałem to 3x i za każdym razem sie coraz bardziej śmieje! :p:p Naprawde Super : )) Polecam w 1000% , no i czekam na Seto no Hanayome Jin B)
@Down
lol?! Zaspałem?! to juz jest?! : > , odrazu z rana zassam!! : )
@i386
A co ci sie w kresce nie podobalo? Imo stoi na bardzo dobrym poziomie. Ba, rzeklbym nawet, ze jedna z najladniejszych (tak samo jak w innych dzielach Shinkaiego)
@Hanndo
To ja nie wiem jak czekasz, bo ja juz 1 ep Jin obejrzalem ;)
Skonczylem 4ty Stage Initial D, animacja na wysokim poziomie. Fabuła jednak momentalnie przynudzała, pierwszy Stage był najlepszy (pomimo archaicznej animacji). Jeśli ktoś interesuje sie motoryzacją to polecam!
I tak kończę dzień - z piosenką z Byousoku 5cm w uszach. Oyasuminasai!
@Edit
Pft, jednak nie. Jakos wzielo mnie na Makoto Shinkaiego to sciagam The Place Promised in Our Early Days. Z rapidshara, to troche potrwa >.<
@up: Ogolnie byla ok, ten wszechswiat niby ladnie narysowany, ale ludzie i twarze mi sie nie podobaly... Moje odczucie, mozesz przeciez miec inne : )
W nowym naruto caly odcinek piepszenia o niczym : p No ale cos musieli zrobic zeby zaczelo sie cos dziac pozniej :S
Obejrzalem 1 DVD (epy 1-6) Haibane Renmei, jak narazie baaardzo ciekawe, juz sie drugiej plyty nie moge doczekac ;)
W necie można już obejrzeć rawa ZnT OVA... znając co poniektórych w tym temacie pewnie wam się spodoba - mi wystarczyło kilka obrazków aby pozbyć się złudzeń co do tego, że ten odcinek mógłby czymkolwiek różnić się od całej trzeciej serii.
No i 12 odcinek Clannad: After Story mam już za sobą. W końcu jestem na bieżąco z odcinkami ;d
Spoiler
Przewalone ma Tomoya przez tego ojca. Już nawet nowej pracy nie dostał z jego powodu. Ale w sumie, to jakoś chciałbym, żeby 'między nimi' jakoś tak doszło do porozumienia. W sumie ten ojciec się nawet spoko wydaje, gdyby nie liczyć tego, że pije, ma syna w d*pie i teraz siedzi w pierdlu xD
Co do 'miłosnej strony' Clannad'a, to bardzo fajnie się toczą sprawy. Śniadanka, obiadki, zaręczyny... no, no, no ^^ Oby tak dalej, ciekawe kiedy ślub pokażą ;d
Zabrzmiała ta moja wypowiedź nie mniej jak z jakiegoś brazylijskiego serialu :o
A tak w ogóle, to wiadomo czy 'After Story" będzie ostatnią już serią czy jeszcze jakieś zrobią?
*topic
A teraz taki mały dylemacik : P Oglądać teraz Love Hina czy F/S Night? ; >
Chodziłoby mi o taki raczej wesołe anime, ale żeby były takie wąteczki miłosne (coś a'la w Clannadzie). Więc które z tych dwóch by bardziej pasowało?
*down
No z tego co czytałem o Love Hina, to największa frajda w tym anime, to to, że jest (jako tako) śmiesznawe. Ale z tego co czytałem o fabule i niektórych momentach tego animca - potrafi czasami dobić. W tym znaczeniu, że totalne dno czasem. Ale zobaczymy. Na razie spróbuję te F/S Night i oblookam co i jak ; P
Jednak zmieniam zdanie xD F/S Night odłożę na później, bo nie mam jakoś ochoty oglądać walk ; P
Love Hina - takie luzne, nie trzeba myslec, mozesz sie troche posmiac.
Fate/stay night - jedno z moich ulubionych anime (jak widac po avatarze i sygnaturze) - tez nie jest jakies ciezkie, ale juz troche ambitniejsze niz LH :P
@up: Twoja strata :D
@Rohas
Moim zdaniem Fate/stay night jest dużo lepsze od Love Hina, ale do twojego opisu bardziej pasuje bardziej to drugie.
26-12-2008, 23:33
@Rohas
Moim zdaniem Fate/stay night jest dużo lepsze od Love Hina, ale do twojego opisu bardziej pasuje bardziej to drugie.
Porownanie mocne jak nie wiem co ...
Popieram popieram F/s night _/
Hanndo90
27-12-2008, 00:36
Ostatnio widziałem Film ''Death Note The Last Name'' i ''L Change The WorLd''
No i powiem ,ze naprawde ciekawy film . wiec jak bedziecie mieli okazje
obejrzeć Film Death Note to się nie krępujcie! : )) 10/10! :]
A ja jestem wkurzony na maxa :<. Chciałem sobie dziś dokończyć Shakugana a tu 4 ostatnie epy u mnie faile. Czy to można zrozumieć? 4 epy mi się ściągnęły do połowy! Tragedia. Idę oglądać School Rumble.
No i po 4 ep'ach jestem w sumie pod wrażeniem. Spodziewałem się jakiegoś daremnego anime, a jest całkiem fajne. Śmieszne momenty i w ogóle. Ciekawe jak pójdzie dalej : d
Po obejrzeniu 12 epa R+V Capu2 , stwierdzam iz zjebali totalnie temat,to sie juz nawet mangi nie trzyma jako , ze inner moka zostala rejected :|
A z tsukiego robi sie maly pedalek... tak tak mowi to lover shoujo
Hanndo90
27-12-2008, 17:17
@up
heh na miejscu Tskune chajtnął bym sie z Mizore i po sprawie :p
Mmmmizore<3 :] a nie:
Moka-san
Tskune!
Moka-san
Tskune!
Moka-san!!
Kappuchuuuu! xD i tyle :D
@up
Ogolnie zauwazylem , ze lubisz fioletowo wlose xdd badz niebiesko
@edit
i tak inner moka wymiata \o/
Hanndo90
27-12-2008, 20:00
Hm nie zastanawiałem się nad tym B)
Lecz nie zaprzeczam ,że Wole ''Anime Girl'' z Niebieskimi (Fioletowymi)
włosami ;) :p
Corgar Frizz
27-12-2008, 20:51
@Hanndo
Hahahaha.... mam tak samo jak ty. A Mizure z R+V po prostu wymiata....
Uff... Dzisiaj pracowity dzień. Ostatnie 5 epów Minami-ke, a potem cały Hellsing. Hmm, co teraz oglądać?
Minami-ke bardzo, ale to bardzo mi się spodobało. A niektóre gagi był niesamowicie śmieszne. Warto zobaczyć to anime. O Hellsing'u nie będe się rozpisywał, bo wiadomo że warto je obejrzeć. A Wictoria jest kawaii ;p
A R+V capu2 przestałem oglądać po 4 epie, bo cenzura mnie strasznie wnerwiała. Jak jest teraz? Dalej te cholerne nietoperki?
Nipah!
Corgar Frizz
A R+V capu2 przestałem oglądać po 4 epie, bo cenzura mnie strasznie wnerwiała. Jak jest teraz? Dalej te cholerne nietoperki?
kolo 7-8 epa przestali tak cenzurowac , czasami sie zdarza ze zakryja majteczki pedobearem ale to rzadko
Hanndo90
27-12-2008, 21:24
Teraz są i Nietoperki i głowy Misiów :baby: xD
No i 10 epów Love Hina za sobą. No więc powiem, że nawet ciekawe. Może nie tyle ciekawe co bardzo śmieszne i niektóre sytuacje (np. przewracanie się na kąpiące dziewczyny) pomimo, że zdarzają się rutynowo, to wywołują i tak częsty śmiech ; P
Najnowszy Shippuuden. W sumie jak ktoś już wyżej napisał - sama gadka. Ale w końcu muszą od czegoś zacząć i jakoś wprowadzić w nowe epy.
Spoiler
Jestem ciekaw tego treningu ze Zboczonym Pustelnikiem. Jakoś tak, te traningi mi najbardziej się podobają. Z Kakashim są jakieś takie... nudne. Jir~ to zawsze ten trening fajnie przeprowadza ^^
School Days 5 Odcinek
Całkiem całkiem
Ty to jednak jesteś imbecylem x)
Nie ogladalbym tego majac 14 lat : D Nie no zartuje, ogladaj sobie, tylko psychy sobie nie zniszcz ; )
Obejrzalem The Place Promised In Our Early Days. Wrazenia jak przy kazdym innymy filmie Shinkaiego, piekna scenografia i animacja, ladna i wzruszajaca fabula, dobry pomysl. Polecam, tak samo jak inne filmy Shinkaiego Byousoku 5 cm i Hoshi no Koe.
A ja obejrzalem 6 pierwszych epow Seto no Hanayome. Dawno sie tak nie usmialem przy anime : D Niektore momenty zwalaja z krzesla : D Narazie zaczyna robic sie nudne, zobaczymy jak bedzie potem... Ogolnie jest ok ^^
Nie ogladalbym tego majac 14 lat : D Nie no zartuje, ogladaj sobie, tylko psychy sobie nie zniszcz ; )
Mi sie cos popierdolilo w lbie po obejrzeniu NGE , mialem wtedy okolo 17 lat : )
@up: Haha, to ja moze dam sobie z tym spokoj i narazie nie bede sie za to zabieral ^^
@Kramer
Bo do NGE trzeba miec podejscie odpowiednie, sama seria (bez EoE czy D&R) jest przeciez bardzo pozytywna.
@ef
Ef, ef, ef, ef... To juz koooniec?T.T Ehh... ogolnie podsumowanie serii bardzo pozytywne i podnaszace na duchu. Imo seria trzyma poziom pierwszej.
Az sobie musze zalaczyc jakiegos odmozdzacza bo mnie melancholia zlapala, RtVC2!
Quezacoatl
28-12-2008, 01:38
Kiedy zacząłem czytać KNJ już byłem całkiem zryty... Nie widzę żadnego wpływu tej mangi na psychikę.
@RtVC2 12
Pfffff, wtf?:S Przynajmniej ta nowa-stara Moka jest bardziej kawaii : D
Hanndo90
28-12-2008, 02:14
Skończyłem ''Wolf's Rain'' hmm cóż powiedzieć Świetna seria ale i ''Ciekawy'' Koniec :(:(
Za chwile Next Level ''Sola'' :> heh co jest grane dziecko w kartonie, jakaś dziołcha śpi
w kościele heh ocb? xD
@Kramer
Bo do NGE trzeba miec podejscie odpowiednie, sama seria (bez EoE czy D&R) jest przeciez bardzo pozytywna.
jeszcze z 50 stron temu sam ci NGE polecalem ...XD
Zabieram sie za Boys Be i czekam na 13 ep R+V z eng subami : |
@Up
Okej... xD Mi w kazdym razie psyche zrylo tylko EoE xD
Spokojnie, i tak ja z kumplem to oglądam na okrągło ; D
Corgar Frizz
28-12-2008, 13:30
Ja tam się o swoją psychikę nie boję... w moim przypadku raczej uszkodzenie wpłynie pozytywnie, bo uszkodzić bardziej już się nie da. A NGE wreszcie obejrzę jak tylko skończę Hellsing Ultimate. Narazie mam bardzo pozytywne wrażenia po pierwszym odcinku. Niby 1ep jest tym samym co wczoraj oglądałem, ale całkowicie inaczej narysowane.
Nipah!
Corgar Frizz
Co takiego jest w School Days że mam się bać?
Debilizm i zagrania głównego bohatera.
*down
Pojedyncze odcinki. Od razu wyjaśniam - debilizm napisałem w znaczeniu, że niewierny i w ogóle.
@Sza'hel
Zobaczysz : P Tylko dojdz do konca : P Straszne toto nie jest, ale jak by to nazwać.. dziwne?
@up
Ogladales to wogole?
@Sza'hel
Zobaczysz : P Tylko dojdz do konca : P Straszne toto nie jest, ale jak by to nazwać.. dziwne?
@up
Ogladales to wogole?
Ile jest odcinków School Days?
Szkoda mi Katsury z początku odcinka 9 ; /
12 ep. Żal to ci jej będzie dopiero na koniec.
Uff...
Skończyłem dzisiaj na 11..
Fakt, Katsura jest pokrzywdzona jak h
Jak juz sie wciagnales to obejrzyj i 12 ; ) Tylko nie spoilowac chlopakowi : D
Skonczylem Hellsinga... hmm, moze byc :P
Czas dokonczyc Ch;H :p
No a potem School Days skoncze... :p bo obejrzalem moze do 4 odc :p
Corgar Frizz
28-12-2008, 17:20
@Koszyk
Obejrzyj Hellsing Ultimate. Historia zgodna z mangą, w sporo lepszej oprawie. Narazie jest 5 Oav'ek. Ja widziałem do tej pory 3 i jestem pod wrażeniem. Świetna animacja, kreska też bardzo dobra, a dzwięk niesamowity. W swoim rodzaju świetne anime.
Nipah!
Corgar Frizz
School Days:
Zawsze sie zastanawialem czy na poczatku epa 10 w school days ten typ zgrzmocil Katusure ?: O
Edit by Tompior: Czy tak ciezko jest napisac: [ hide ] [ / hide ] ?
Hanndo90
28-12-2008, 19:08
''Sola'' (X) Done ;) Moja Ocena 6,5/10 : )
hmmm dobre na nude,ale tak żeby się zachwycać to nie ma czym :p
no chyba ,że niebem na suficie :P
Next Level ---> ''Air" B)
Corgar Frizz
28-12-2008, 19:44
Detroit Metal City...
1 epek skończony. Może humor nie jest wysokich lotów, ale dla mnie jest ekstremalnie śmieszne. Jeśli śmieszą cię bardzo przyziemne rzeczy i masa przekleństw ci nie przeszkadza to musisz to zobaczyć. W każdym razie świetne na poprawienie humoru.
Nipah!
Corgar Frizz
A School Days ssieeeeeeeeee ;>
Co do Soli, mi sie podobala, wlasnie slucham tej piosenki z pierwszego epa ;) Chociaz wlasciwie, niczym specjalnym sie nie wyrozniala, po prostu ot takie przyjemne anime.
Btw. dorwalem drugie DVD z Haibane Renmei, zaraz zabieram sie do ogladania.
Corgar Frizz
28-12-2008, 20:10
Rayza coś nam z tematu zniknął... troszke smutno bez mojego misia pysia...
A co do SD. Nie mogę się z tobą zgodzić Grocix gdyż twoja ocena jest bardzo powierzchowna. School Days bardzo ssieeeeeeee!
Nipah!
Corgar Frizz
DuskinessvsVision
28-12-2008, 21:02
sd to takie gówno.nie na darmo zostalo wybrane najgorszym anime roku 2k7.
Boys Be skonczone ,nawet niezle : PP
Co do sd , no co wy nie jest takie zle -.-" , lepsze to niz hentaje , ktore oglada rayaze ne?
@Kramer
A co Ci sie podobalo w SD? Bo jak dla mnie to niektore hentaje (chociaz ogladalem moze ze 2, bo nie przepadam) maja wiecej sensu ;)
Wracam do Szaropiórych, 10ty ep.
@Kramer
A co Ci sie podobalo w SD? Bo jak dla mnie to niektore hentaje (chociaz ogladalem moze ze 2, bo nie przepadam) maja wiecej sensu ;)
Mysle , ze nie o tyle mi sie spodobalo sd a oto ,ze wywarlo na mnie spore wrazenie zakonczenie jego. Nie widzialem drugiego takiego samego lub podobnego anime z tak nietypowym rozstrzygnieciem zdarzen.
Zabralem sie za Shingetsutan Tsukihime , pierwszy ep przypomina mi troche elfen lied : OOOO
Corgar Frizz
28-12-2008, 22:02
Zakończenie było takie jak cała seria... Bezsensowne i po prostu głupie...
I mylisz pojęcie "nietypowe" z "bezsensowne"
Nipah!
Corgar Frizz
Skończyłem School Days ^^
Wreszcie koniec!
Oceniam na 8,5/10
Zakończenie było takie jak cała seria... Bezsensowne i po prostu głupie...
I mylisz pojęcie "nietypowe" z "bezsensowne"
Nipah!
Corgar Frizz
Czemu tak uwazasz ? -.^ Nie zawsze musi byc happy end?
Ogolnie Sd rozni sie od innych animcow :]
@Edit
W zasadzie wole n-i-e-t-y-p-o-w-e animce, niz te w ktorych fabula jest prawie identyczna jak w innych np. Bohater jest totalnym nieudacznikiem , potem staje sie mastahem ,zdobywa dziewczyne w ktorej sie kochal nastepnie przezywa maly kryzys potem znowu jest mistrzem pr0 eloelo , buziak i hepi end!
Corgar Frizz
28-12-2008, 22:28
@Kramer
Nie chce mi się po raz 3 przytaczać argumentów przeciwko SD. No chyba że mnie coś do tego zmusi. A jeśli jesteś ciekawy to poczytaj flejma na temat SD jakieś 10 stron temu.
w sumie to nudzi mi się więc poszukam moich postów
Co jest złego w School Days?
-Strasznie denerwujący bohater
-Fabuła, a raczej stopień jej zagmatwania
-I najważniejsza rzecz. To że School Days próbuję udawać hmm nie wiem jak to nazwać... dramat psychologiczny? Coś jak Higurashi gdzie naprawdę bohaterowie nie byli zwyklymi postaćmi. A koniec końców bohaterowie School Days są sztampowi do bólu. Nie udało się. Pod cienką warstwą "dobrego" anime kryje się właśnie to co większość tutaj krytykuję.
-Zakończenie zamiast być szokujące jest po prostu śmieszne... O ile morderstwo bohatera było całkiem niezłym motywem to twórcy poszli dalej i zrobili sobie rzeźnię.
Może gdyby wywalić wszystkie panny z którymi bohater się ruchał i zostawić jedynie miłosny trójkącik to coś by z tego było.... ale to tylko gdybanie. A tak powstało to coś... Po prostu zbyt wiele pomysłow zostało w tym mieszczone. Zachwycać się nad tym... no cóz o gustach się nie dyskutuję.
@School Days
Cytuj:@Corgar
Zaprzeczysz że nie jest denerwujący?
Cytuj:-jeśli zagmatwana fabuła jest cechą negatywną, to jakim cudem podobał ci się pierwszy sezon Higurashi? Żeby nie było niedomówień, mówię o pozytywnych opiniach na temat Higurashi po obejrzeniu tylko 1 serii.
Zagmatwana i poplątana a złożona i zakręcona to wielka różnica. Niewiedza w higurashi jest atutem, tworzy to niesamowity klimat. Dzięki takiej budowie po kolei oglądamy wydarzenia w hinamizawie widziane z perspektywy innej osoby. A w School Days fabuła zatacza okręgi.... po co xx razy pokazywać że bohater jest gnojem, nie dotrzymuję słowa i zależy mu jedynie na seksie?
Cytuj:-Na ten punkt nie bardzo mogę się wypowiedzieć, bo nie zrozumiałem zwłaszcza słowa "sztampowi"
Synonimy do sztampowy:
rutynowy, schematyczny, skostniały, standardowy, stereotypowy, szablonowy, tradycyjny, uporządkowany, utarty
Cytuj:No i tu sie mylisz . Bo oglądałem prawie wszystko z tego i wszystko co oglądałem bardzo mi sie podobało.
To nie ja i Grocix jesteśmy wyjątkiem ;p Poczytaj recenzje, wypowiedzi innych ludzi. Na tanuki jest bardzo mądra recenzja tłumacząca co jest złego w SD.
Cytuj:Jak dotąd nie była to rozmowa"School Days a inne anime", tak więc trochę z tematu zjechałeś.p
Nie da się ocenić serii bez porównywania do czegoś podobnego. Akurat school days jest takim rodzajem anime gdzie konkurencja jest naprawdę silna. To nie shounen gdzie wystarczy dobra kreska i animacja. Tu potrzeba czegoś więcej. A school days ma bardzo wiele braków. Chodzi także o celowość sytuacji w tym anime. To jak dziewczyny wariują ma pokazać że mają wielkie problemy? Praktycznie w każdym odcinku było o tym kilka rzeczy... Popatrz na taki Myself;Yourself... skrzynka na listy, noc w lesie. Tylko tyle wystarczyło żeby pokazać że Nanaka ma i miała wielkie problemy. A to jak się o tym dowiadujemy jest znacznie bardziej szokujące, przynajmniej sytuacja ze skrzynką na listy. Ale to nie wszystko... powiedz mi co jest powodem szaleństwa Saionji i Kotonohy? Jedynie toksyczny związek z bohaterem. Ale to chyba nie wystarczy? Nie ma pokazanych żadnych podstaw tej sytuacji... Wystarczyłoby parę minut na pokazanie krótkiej restrospekcji, a nabrało by to bardzo dużo wiarygodności.
Takie anime ma zmusić do myślenia, zszokować, wystraszyć, School Days jest jedynie obrzydzające...
Cytuj:Tak jak powiedziałeś: "O gustach sie nie dyskutuje", mnie się podobało.
Nie zaprzeczam że ci się podobało. Tylko powiedz mi, jeśli komuś smakuję gówn* to znaczy że xxx ludzi myli się jeśli wydaje im się to obrzydliwe? Identyczna sytuacja jest z SD.
Nipah!
Corgar Frizz
Nipah!
Corgar Frizz
@Kramer
SD na pewno jest oryginalne, nietypowe i wywolujace skrajne emocne. Tylko co z tego jesli fabula ssie (bo anime takie jak to sens i ciaglosc przyczynowo-skutkowa powinno miec zachowane, a School Days NIE ma), a postacie zachowuja sie jak roboty? ;)
Jak juz bylo mowione na tanuki (chcesz to rzuc okiem na tamtejsze forum, sam bralem udzial w dyskusji), poza ta pseudo-nietypowoscia, SD nie reprezentuje soba NIC.
No i Love Hina (nie licząc tych 2 filmów specjalnych) skończone. Anime świetne. Niby taka kreska starsza, ale świetnie pasuje do tego animca. Śmiesznych scen nie brakuje - jest ich tu duuuuużo i jeszcze więcej, chociaż niektóre potrafią być monotonne.
Świetnie, że Narusegawa w końcu wyznała miłość Urashimie, chociaż było to jakby od początku wiadome, że będą razem ;d
Szkoda, że LH:Again ma tylko 3 odcinki, no ale nie można było tego ciągnąć w nieskończoność. Tak więc kolejne fajne anime zaliczone : d
Teraz pora na Kanokon _/
Skończyłem Haibane Renmei, spodziewałem się czegoś innego. Nie znaczy to, że się zawiodłem. Jest to naprawdę ładna seria, nieprzewidywalna, z ciekawą fabułą, postaciami i symboliką - 5/5. Polecam!
Czemu tak uwazasz ? -.^ Nie zawsze musi byc happy end?
Ogolnie Sd rozni sie od innych animcow :]
@Edit
W zasadzie wole n-i-e-t-y-p-o-w-e animce, niz te w ktorych fabula jest prawie identyczna jak w innych np. Bohater jest totalnym nieudacznikiem , potem staje sie mastahem ,zdobywa dziewczyne w ktorej sie kochal nastepnie przezywa maly kryzys potem znowu jest mistrzem pr0 eloelo , buziak i hepi end!
Masz absolutną racje, a co do Corgara. Nie masz mu co tłumaczyć, bo i tak nie uwzględni twoich argumentów. Jak sobie coś wkręci, choćby to była najgłupsza głupota, za cholerę nie wybijesz mu tego z tego, że tak powiem, łba.
@Corgar
Cytuj:"[...]po co xx razy pokazywać że bohater jest gnojem, nie dotrzymuję słowa i zależy mu jedynie na seksie?"
Odpowiedź masz na początku posta. Nie we wszystkich seriach główny bohater musi być dobry i postępować w "dobry" sposób. To jest "anime inne niż wszystkie"
Jeśli SD było by anime nie wartym obejrzenia nie było by polecane przez anime-online.info.pl.
Teraz za pewne w odpowiedzi użyjesz jakiejś skomplikowanej kombinacji słów, której do końca sam nie rozumiesz, opisując jak bardzo gówniane jest School Days. Ale powiem ci tak. Jakie by gówniane to anime nie było, jest to jedyne anime na którego temat są jakiekolwiek dyskusje i dzięki któremu na tym forum od czasu do czasu coś sie dzieje.
Jeszcze mały dopiseczek po czasie
Corgar, czy według Ciebie są tylko zajebiste i gówniane serie? Bo z twoich postów tak jakoś mi wynika.
@Kumuś
A co powiesz na mój argument? Nie uważasz, że tak jest?;>
A jest poruszany ich temat, bo przez newbów (:*) takich jak Ty (mi też się na początku podobało, a raczej tak mi się wydawało), którzy oglądają SD jako pierwsze "nietypowe anime", jest odbierane inaczej niż przez kogoś, kto już ma porównanie do innych serii z gatunków (a raczej podgatunków) anime. Takie wnioski wysunąłem po rozmowie ze znajomymi (nie z Corgarem) i na forum. Nie obraźcie się tylko mi tu!
@Corgar
Spoko , kazdy ma swoja opinie.
Ja ide dalej zassysac shingetsutan~ >.>
o maj gad...
jak tu ktoś nie rozluźnia tematu swoim 'mało poważnym zachowaniem' etc. to atmosfera robi sie napięta i ciągle tłuczony jest flamewar albo jak to woli 'dyskusja' o SD , jest rutyna i to all jak mnie tu niema, w dodatku widac beze mnie nikt niema bodźca zeby sobie pożartować z normalnych dla tego tematu żartów jak to pare stron temu kramer czy frizz próbowali ..
ja niestety jestem nie aktywny do 1.01.09 bo spędzam ferie świąteczne na durnej działce gdzie blueconnect ściąga 99KB/minute...i co chwile sie rozłącza
~sayonara do 1go
@Ray
http://img178.imageshack.us/img178/5774/louisexdjt7.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=louisexdjt7.jpg)
:(
Hanndo90
29-12-2008, 01:46
Na Kanon'ie płakałem jak dziecko:baby: :'(, Clannad jakoś uszedł
a po 6ep'ie Air'a widze ,że też bedzie ciężko :( ehh
A ja właśnie spędziłem 1,5h na obejrzenie AMV Hell 4 :D Cuudo (wiem, ze juz bylo).
Teraz dokoncze C;H i obejrze 38 ep SE, a jutro zaczynam Eureka Seven.
@Edit C;H
Ehh, tworcy spieprzyli sprawe... Historia ma olbrzymi potencjal i umieszczenie go w 12-odcinkowym anime absolutnie NIE wyszlo. Chyba zdecyduje sie jednak na visual novel. Seria jak dla mnie (pomimo swietnego poczatku). 3,5/5.
Hanndo90
29-12-2008, 02:41
@Rohas
''Jeżeli nie ma chlebka to trzeba zjeść ciasteczko'' Kanokon _/ ;)
@Kanokon
Jest az tak glupi i pseudo-hentaiowy, ze az niefajny...
@SE 38
Ogolnie odcinek zanudza, przedstawia tylko troche Black Stara.
Ide ogladac RtVC2.
@Edit
Widze, ze Eclipse wypuscilo wlasnie Akasake. Chyba czeka mnie nieprzespana noc >.>
@Koniec RtVC2 (edit no. 2)
Niczym nie zaskoczylo, seria sredniawa. Chociaz przynajmniej w 13 epie nie bylo cenzury i mozna zobaczyc jak Kokoa dostaje klapsa :3
@Akane-Iro ni Somaru Saka (edit no. 3, 4 rano)
Tez nic zaskakujacego na koniec. :P Ogolnie sredni haremowy ecchi romansik, jak ktos nie ma co robic to moze obejrzec.
Oyasuminasai!
Corgar Frizz
29-12-2008, 07:53
@Otakuma
No jakoś tak się złożyło że odkąd jest ten temat to oglądam tylko dobre serie. Praktycznie wszystko co od roku widziałem ktoś mi polecił, więc trudno żebym trafił na coś złego. Poza tym kilka razy pisałem trochę inaczej niż "świetna seria, polecam"
A SD.... powiedz czym się różni nasza postawa? Z tego co widzę jedynie tym że jeden z nas nie lubi tego anime. Wiec nie mów że sobie coś wkręcam i niemożliwe jest teraz wytłumaczenie mi, bo ty robisz dokładnie to samo.
PS. Nie sprowadzaj mnie do poziomu idioty, bo tam w klotni ze mna nie masz zadnych szans.... doswiadczenie
PS2. Rayza. Flejm na temat SD to pierwsza od bardzo dawna porzadna rozmowa z argumentami na temat jakiegos anime. I dopoki ja i grocix tu jestesmy to się raczej szybko nie skończy.
Nipah!
Corgar Frizz
@corgar
Fakt, główny bohater trochę wkurza, ale to jest raczej nastawione tak że on ma wcielić się w swoją postać
Chociaż Sekai(dobrze napisałem?) trochę umożliwia kontakty z Katsurą(tak apropo, ciekawe jaki nosi rozmiar stanika ;>)
29-12-2008, 12:03
Obecnie ogladam Darker than black - Swietne anime , utwierdza mnie w przekonaniu ze studio BONES robi jedne z najlepszych anime ; D
@Up
No patrz, a ja jade wlasnie w gory (jeden z poronionych pomyslow mojej mamy) i tez biore ze soba Darker Than Black ^^
R+V , 13 ep, aff myslalem ze chociaz pod koniec dadza takie cos \/ spoil >.>
http://img522.imageshack.us/img522/8193/tsukunetransformationmp6.png (http://img522.imageshack.us/my.php?image=tsukunetransformationmp6.png)
i jakies wprowadzenie do 3 serii : | a tu ch..
@Corgar
Jak wrażenia po DMC? Ja, od kiedy skończyłem serie, moge słuchać openingu bez końca.
@SD
Argumenty zostały już NAPRAWDĘ wyczerpane, i nie ma sensu dalej się kłucić (bo to już nie dyskusja, poprostu nie zmienimy swojego zdania).
P.S.: GO TO DMC! GO TO DMC!
@kramer
ktory ch. 1 serii to był?
@
ach ^o^
od dzis do jutra zostaje w domu i moge ogladac anime xD
Skonczylem przed chwila Akane-iro ni Somaru Saka... Dlaczego nic nigdy sie nie konczy tak jak ja chce : D
BTW, jestem w 11 epie Seto no Hanayome, i dalej mi sie podoba : ) Od 7 epa juz jest mniej smiechow, no ale i tak milo sie oglada : )
Corgar Frizz
29-12-2008, 15:28
@Argen
A nawet całkiem mi się podoba. Narazie na 5 epie jestem, ale dzisiaj skończe. Co do openingu... mi się podoba, zwłaszcza część z satsugai se yo ;p
Tylko troszkę słaby ten utwór jak na zespół death metalowy.... Nawet Nightwish ma kilka mocniejszych kawałków niż to.... Oczywiście chodzi mi tylko o stronę akustyczną.
Edit. Co innego oryginalna wersja Satsugai...
Nipah!
Corgar Frizz
A propo SD obejrzalem wlasnie 4rty ep. i powiem wam ze tez chce takie 'cwiczenia'... aff.
No więc tak. Chwila wolnego czasu, więc postanowiłem w końcu ściągnąć i obejrzeć Byousoku 5cm. Co o tym sądzę? Hmm... anime na pewno należy do tych 'cięższych', takich, co to trzeba się wpatrzyć i trochę pomyśleć. Czasem chwila dekoncentracji (np. zawoła brat z drugiego pokoju) i już się człowiek potrafi pogubić : d Na pewno anime jest ono świetne - zarówno pod względem graficznym, jak i pod względem fabuły. Aczkolwiek podejrzewam, że będę musiał je obejrzeć jeszcze raz czy dwa, żeby całkowicie je zrozumieć ; P
*Kanokon
Uff xD Po obejrzeniu 1ep zapowiada się... właściwie nie wiadomo co : d Wydaje się dość śmiesznym anime i liczę, że takim będzie. Jedyne co mogę na razie powiedzieć, to to, że bohater jest jedną wielką cip@. Dziewczyna się do niego tuli (a właściwie wtula go w swoje piersi), a ten zaczyna uciekać i płakać. Dżizas = d
*Kanokon
Uff xD Po obejrzeniu 1ep zapowiada się... właściwie nie wiadomo co : d Wydaje się dość śmiesznym anime i liczę, że takim będzie. Jedyne co mogę na razie powiedzieć, to to, że bohater jest jedną wielką cip@. Dziewczyna się do niego tuli (a właściwie wtula go w swoje piersi), a ten zaczyna uciekać i płakać. Dżizas = d
To jest hardcor ecchi,przeciez musi byc jakis załosny facet zeby jakas dziwna laska na niego leciała xDDD to przeciez jest sens ecchi!
najlepiej jakby ją 1 epie przeruchał i by było fajnie nie? xDDD
Hanndo90
29-12-2008, 19:21
Dziś skończe ''Air'a'' : )
i mam w planach ''To Love-Ru'' ale czy warto to w ogole zaczynać?
w 1ep jakaś różowołosa LaLa macha ogonem i twierdzi ,że jest
kosmitką .... :confused:;) czyli niezły Hardcore xD
najlepiej jakby ją 1 epie przeruchał i by było fajnie nie? xDDD
Jasne, że nie, ale nawet głupota ma jakieś granice xD
*down
Ludzie no bez przesady. Nie chodziło mi od razu o jakiś sex, ale jakikolwiek przejaw jego zainteresowania. Z resztą nie ważne =S
@Rohas
Jeśli głupotą jest uciekanie od wtulania sie w piersi. To po zakończeniu serii nazwiesz go geniuszem xD(w każdym razie z minimum 3-4 akcji powinieneś być bardzo zadowolony). Osobiście popieram opinie Rayzy. A jeśli chcesz natychmiastowej odpowiedzi na tego typu akcje, to polecam hentaje.
Z serii "wieści z świata ecchi"!
co ci jap. nie wymyślą :D
Chaos Head Noah the game
more info at:
http://www.sankakucomplex.com/2008/12/29/chaoshead-ita-bus/
ktoś tu kogoś nabił w butelke xD
http://www.sankakucomplex.com/2008/12/28/2d-vs-3d-onanists-nightmare/
n/c
http://www.sankakucomplex.com/2008/12/28/code-geass-mizugi-showdown/
http://www.sankakucomplex.com/2008/12/24/to-love-ru-ero-trap-ova-promo-video/
*Kanokon
Ogladaj, ogladaj. Dobre w h... :D
Hanndo90
29-12-2008, 21:57
Air (X) Done , Jednak z Serii ''Smutne dziewczynki'', Kanon 2006
najbardziej mi sie podobał ... ;)
Doszłem do wniosku ,ze To Love-Ru zostawie na kiedy indziej
a obejrze ''Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho'' : )
Kanon 2006 jest świetny. O wiele lepszy od Air'a, który to w sumie w ogóle mnie nie wzruszył, chociaż obiecywano mi na koniec wysyp łez ; <
Ma ktos polecic cos w stylu GTO ? :ss
Corgar Frizz
29-12-2008, 22:38
Od dzisiaj mam nowy necik i wreszcie mogę ściągać anime jak człowiek ;p Przesiadka z 512kbps na 10240kbps xD 20 razy szybciej.
Teraz to można na całego ściągać anime i nie martwić się że można ściągnąc 1 epek w 1,5godziny.
Zaraz ściągnie się 4 OAV Hellsing Ultimate na co niesamowicie się napaliłem. Pierwsze 3 OAVki bardzo mi się spodobały i mam nadzieję że 4 i 5 będzie na conajmniej takim samym poziomie.
Nipah!
Corgar Frizz
@Corgar
Hmm, mam taka sama sytuacje : D Teraz mam neo 512kb/s (chyba z laski tepsy mam 640...) a od stycznia bedzie aster 10mb/s : D
fu*kin christmast break... nie dosc ze cale ferie na działce to Jeszce jak spie u siebie dzis to mam isc spac o 1 bo o 10 mam pomoc w czyms i prosto na dzialke do piatku ,a od 1 stycznia net chyba jest tam 256kb/s.. i prawdopodobnie po tyg bede miał znowu 100 Mb/s ....
i tak wyglądało moje oglądanie anime...
fu*k...
Naruto spoil
O kurwa! Ciekawe kiedy saske wpadnie :P
Nie było mnie przez 3 (!) dni, przychodzę, patrzę a tu 2 strony pierdolenia o SD ; ).
Od dzisiaj mam nowy necik i wreszcie mogę ściągać anime jak człowiek ;p Przesiadka z 512kbps na 10240kbps xD 20 razy szybciej.
Teraz to można na całego ściągać anime i nie martwić się że można ściągnąc 1 epek w 1,5godziny.
Zaraz ściągnie się 4 OAV Hellsing Ultimate na co niesamowicie się napaliłem. Pierwsze 3 OAVki bardzo mi się spodobały i mam nadzieję że 4 i 5 będzie na conajmniej takim samym poziomie.
Nipah!
Corgar Frizz
A ja siedze z 2mb :<
i prawdopodobnie po tyg bede miał znowu 100 Mb/s ....
W akademiku nie mieszkasz, bo jeszcze nie studiujesz. O ile wiem, to nie mieszkasz w Japonii, ani USA.
Skad ty niby wziales neta 100Mb/s :P
------------------------------------------------------------------------------------------
@topic: Jigoku shoujo ep. 18. Ogolnie, bez rewelacji. Ciagle to samo (oprocz kilku ep, mowiacych wiecej o Enmie Ai :p).
PS. Ja mam neta 10Mb/s z Chello ;)
Hanndo90
29-12-2008, 23:58
no i Rosario+Vampire Capu2 (X) zakończone
Tskune!
Moka-san!
Tskune!
Moka-san!!
Tskunee!
Moka-san!?
OMG ~Desu xD
W akademiku nie mieszkasz, bo jeszcze nie studiujesz. O ile wiem, to nie mieszkasz w Japonii, ani USA.
Skad ty niby wziales neta 100Mb/s :P
any comments
http://img519.imageshack.us/img519/9092/beztytuukc6.jpg (http://imageshack.us)
http://img519.imageshack.us/img519/beztytuukc6.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img519/beztytuukc6.jpg/1/)
any comments
http://img519.imageshack.us/img519/beztytuukc6.jpg/1/w1024.png (http://urlguard.net/l/http://g.imageshack.us/img519/beztytuukc6.jpg/1/)
O.o
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/sssssssssss.jpg
Też kiedyś tak myślałem... Prawdziwą prędkośc sprawdz na speedtest.pl
2up@ wybaczcie, ze wam wpadam do tego nolifowskiego tematu, ale umarlem jak typa zobaczylem. to jest twoja predkosc dostepu do routera od komputera. seiro, tez tak mam. pokazac ci?
Ale wy gupi jesteście xD. Popatrzcie se na ilość pakietów...
@Edit:
Ja mam neta 1 mega i jakoś żyje.
@Edit2:
Loool myślałem że te pakiety to w 11 minut xD
any comments
http://img519.imageshack.us/img519/9092/beztytuukc6.jpg (http://imageshack.us)
http://img519.imageshack.us/img519/beztytuukc6.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img519/beztytuukc6.jpg/1/)
A wiesz co to jest polaczenie lokalne?
Jaki fail :D
Tak, wiem - zacytowalem zdjecia (ale tylko po to, zeby rayza ich nie schowal) :D
Temat: Fajnie sie oglada anime z karta muzyczna audigy 2 zs gold i na sluchawkach Creative Aurvana Live!. Jak sie podbije tony niskie i wysokie, a srednie lekko w dol, do tego bass boost to naprawde zupelnia inna jakosc :D
a no to trudno failnołem : p
zdarza sie człowiekiem jestem i mylic sie moge : p
Wlasnie ogladalem sobie Seto no Hanayome, juz zaczalem sie wkrecac, taki zajarany odpalam 13 epa... i dupa :| Jakis blad sie wdal i nie moge obejrzec ; ( Musze czekac do jutra... Chyba dzisiaj nie zasne :<
EPIC!!!!
Well Naruto 430 is up. Thanks goes to Ukryta Wioska for this.
It is a SUPER LQ Cam raw version but I'm sure most people after a whole week of no Naruto wouldn't care at this point hehe
But we'll be sure to put up a better version once a scan based on better raws do come out. Also we aren't sure if this means that others like Bleach and OP will be coming soon as well or not, but as usual well keep an eye out for them.epic
Corgar Frizz
30-12-2008, 11:04
Woah!
Właśnie nawy chapter naruto przeczytałem.
Naruciak strasznie się wzmocnił w czasie treningu, 1 ciało paina rozwałił pojedyńczym ciosem... i co otakuś? Naruto ma słabe Tai? Ciekawy jestem jak się potoczy walka, bo wnioskując z tego co mówią żabki Naruto jest conajmniej na poziomie 4-tego
Nipah!
Corgar Frizz
Naruto
Trzeba przyznać że chapter jest wyjątkowo ciekawy, szczególnie fajnie wyszło wysłanie, było nie było, herbatkę albo coś tam, kiedy on sobie powalczy. Tylko jakość straszliwa.
Chapter Naruto jest całkiem kawaii... Ale przypomina mi scene z DB:GT gdzie każdy się orgazmował na Goku SSJ 4, niby taki silny a później dostał w... no powiedzmy nie spełnił oczekiwań. A scena b. podobna
Naruto:
Wiadomo, jak sie to skonczy :P Naruto rozwalil 1 cialo, zaraz pewnie z troche wiekszym trudem rozwali nastepne 1-2. Potem sie okaze, ze Pain ma jakiegos asa w rekawie, ostro sponiewiera naruciaka, a ten uzyje jakiegos super-mega-hiper ataku, ktory zakonczy zywot Paina ;D
8o Corgar, nie mam już do ciebie siły. Rozmawialiśmy(dokładniej to nie my tylko ja i 3 osoba) na temat tijutsu z anime,(ponieważ 3 osoba nie czytuje mangi)
I powiem Ci, że tak. Na obecnym poziomie(anime), walka wręcz Naruto nie trzyma najwyższego poziomu. Zwłaszcza gdy Kakashi mówi, że Naruto może być nawet silniejszy od niego. Chyba to przez tego rasen-shurikena? A nawet jeśli rozmawialibyśmy na temat mangi, to sam przytakiwałeś xDD i nikt z nas nie wiedział jak bardzo Naruto przykoksił
Słuchaj albo dokładniej, albo całej rozmowy. Po za tym, bardzo lubisz wyrywać zdania z kontekstu, niedobruchu ty xD.
@down
<mysli> Czyżbyś znowu nieuważnie czytał?
Corgar Frizz
30-12-2008, 13:56
Hah.. fail totalny z mojej strony.... w kazdym razie teraz jego tai musialo sie polepszyć.
I ma nowe ubranko.... więc musi być cholernie silny
Nipah!
Corgar Frizz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.