Pokaż pełną wersje : Manga&Anime
Nyan Nyan Nyan Nyan Ni Hao Nyan ^^ 12k należy do mnie~!
Zachowuje się jak małe dziecko...
+1:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/frizbaka.jpg
Corgar Frizz
04-10-2009, 01:43
@Grocix
Cóż za bezczelny fake :) Zdecydowanie wpisałem inne liczby.
+1 dla ciebie ^^
PS. Zauważyliście że dziewczyny w m&a wytrzymują maksymalnie 2-3 tygodnie? A potem nagle znikają... Grocix, Que... dalej zbieracie krew z dziewic?
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
04-10-2009, 09:41
@Corgar
Ostatniego tytolu nie widzialem, ale skoro ogladales juz K-ON! to zostaw go narazie w spokoju i obejzyj Fullmetal Panic. Swietna akcja z mechami, od czasu do czasu przewijaniezly sie humor, ktory trafil do mnie w 100% i calkiem ciekawa fabula.
Ghost in the Shell jest kiepskie jak na moj gust. Moze to dla tego ze nie doroslem do tego anime, ale tak naprawde nie podobalo mi sie i nie zaciekawilo, zwlaszcza ze wszystko bylo przezemnie zrozumiale i nie wyobcowane. Gdzie niegdzie ta seria przypominala mi Black Lagoon, ale tu juz bez wiekszego porownania, bo BL bylo calkiem niezle.
Tak wiec bierz sie ty za Fullmetal Panic i nie marudz. ;)
Wy dalej w polowanie na posty się bawicie....
. . . . .
Teraz do rzeczy, dopadł mnie ogromny dylemat.
-Ghost in the Shell
-Full Metal Panic
-K-ON! po raz drugi
-Macross Frontier
Które z tych mi polecicie? W tej chwili prowadzi Macross, dzięki "Nyan Nyan". Za Gitsem i FMP przemawia świetność tych anime, a na temat K-ON! chyba nie muszę nic pisać.
Oglądałem tylko FMP i K-ON!, K-ON! już znasz a ta druga seria też warta obejrzenia, czas poświęcony na jej oglądanie nie jest czasem zmarnowanym. Fabuła mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła, za to jest całkiem niezły humor no i są mecha
Quezacoatl
04-10-2009, 12:10
Grocix, Que... dalej zbieracie krew z dziewic?
Nie. Ale piwnica juz prawie cala zajeta...
Fumoffu! Fumoffu!
Jestem kiepski w te klocki, ale z tego co pamietam to jest z jakiego anime o niedzwiadkach czu szczurach... Takich duzych. :p
Rekin Master
04-10-2009, 13:42
Jestem kiepski w te klocki, ale z tego co pamietam to jest z jakiego anime o niedzwiadkach czu szczurach... Takich duzych. :p
Fullmetal PAnic Fummofu!
Tak, pojawia się tam postać niedźwiedzia(czy innego stwora) jako mecha.
@Corgar
FMP polecam. Wszystkie 3 serie są świetne
FMP!- mechy, akcja, całkiem przyzwoita fabuła no i dobry humor
FMP Fummofu?- seria złożona jakby z odcinków OVA. Głównie skupia się na (moim zdaniem) świetnym humorze.
FMP SR- chwilami dramatyczne, dużo walk mechów. Humor znacznie rzadziej się pojawia. Również polecam
Dlatego nie zastanawiaj się dłużej i bierz sie za FMP, bo nie znać tego to aż wstyd!:p
Z tych co podałeś najlepiej brać się za Macross Frontier. :)
Corgar Frizz
04-10-2009, 18:00
Macross Frontier już jest na dysku ^^. Po obejrzeniu Nyan Nyan song na youtubie, nie potrafiłem sie przekonać do oglądania innej serii ;p
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
05-10-2009, 15:47
Hejze ludkowie! Uswiadomcie mnie co to za postac! Ci co byli na Balconie pewnie wiedza!
Chodzi mi o taka dziewczyne w niebieskawo-zielonych wlosach z porem w dloni (ale to opcjonalnie). Byla to postac wzieta z japonskiego syntezatora mowy.
Sephi z Balconu pokazywal nam gre z ta ze dziewczyna na PSP, dodatkowo kupil sobie z nia figurke.
Ktos wie o kogo mi chodzi? ;<
Hejze ludkowie! Uswiadomcie mnie co to za postac! Ci co byli na Balconie pewnie wiedza!
Chodzi mi o taka dziewczyne w niebieskawo-zielonych wlosach z porem w dloni (ale to opcjonalnie). Byla to postac wzieta z japonskiego syntezatora mowy.
Sephi z Balconu pokazywal nam gre z ta ze dziewczyna na PSP, dodatkowo kupil sobie z nia figurke.
Ktos wie o kogo mi chodzi? ;<
Niekoniecznie z porem, ale oczywiście to Hatsune Miku
Podoba mi się opening Toradory, szczególnie muzyczka. ^^ A z postaci to tylko Taiga. ^^ \o/
MichalOlkuszanin
05-10-2009, 22:39
Witam. nie wiem czy ktoś to już wklejał, ale mnie miażdżą niektóre motywy :)
http://www.maxior.pl/film/133516/Smieszne_polaczenia_glosow
http://www.maxior.pl/film/133857/Smieszne_polaczenia_glosow_2
Gleba i nic więcej. \,,,/
#topic
20 ep Evangeliona za mną.
Ktoś poleca Lucky Star bo ciekaw jestem co to jest? ; o
@up
Ja polecam, jak chcesz się pośmiać trochę, to oglądaj. \o/
Corgar Frizz
06-10-2009, 00:01
Ja też polecę Lucky Stara. Świetna serie, ale czasem naprawdę pierniczą o niczym... między innymi o tym, która część czekoladowego rożka jest głową. Ja uwielbiam taki humor, więc LS'a cenię bardzo wysoko. Poza tym masa humoru sytuacyjnego, czasem trafi się jakaś aluzja, czy parodia innej serii. Do tego ogromna ilość pozytywnie zakręconych postaci.
@Grycan
A co z Ami? Nie podoba ci się? Przecież to najlepsza postać w całym Toradora!... nie licząc nauczycielki, oczywiście.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Frizz
Ami?? Zależy pod jakim względem. ^^ A i tak dopiero po 7 odcinkach jestem (wiem, mało żeby oceniać postacie (przynajmniej dla mnie)). Więc ocenie postacie dopiero po obejrzeniu całego anime. ^^
PS.
Nie ma to jak powiedzieć do dziewczyny: "Jesteś... płaska??" Leżałem po tym tekście. ^^
Quezacoatl
06-10-2009, 14:26
PS.
Nie ma to jak powiedzieć do dziewczyny: "Jesteś... płaska??" Leżałem po tym tekście. ^^
Dla mnie takie sceny nie sa ani nowe ani zadkie.
http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/Other/09_010.png
:p
Dla mnie takie sceny nie sa ani nowe ani zadkie.
co to za manga? ^^
@
Zaczął sie nowy m-ce i nowy sezon anime u mnie też na psp ~
Shikabane hime/kuro , Tayutama , Shinsoukai polyphonica crimson s,Goku sayonara zetsubou sensei skończone XD!
Jakieś propozycje? [może być z ang. napisami]
Na mininovej natknąłem się na Bleach the movie 3 (czy jaki to tam ma tytuł ;]), tyle że na blueraya + do tegi 1 seed na 84 peery. Jak myślicie, czy to możliwe, że 3 jest już w necie?
Na mininovej natknąłem się na Bleach the movie 3 (czy jaki to tam ma tytuł ;]), tyle że na blueraya + do tegi 1 seed na 84 peery. Jak myślicie, czy to możliwe, że 3 jest już w necie?
mmm, od 3 dni
http://www.narutowire.com/watch/dca924815a554f10e0d3/Bleach-Movie-Episode-3
Na kreskowka.pl już jest, z tym, że to online. Na kreskowki.fani.pl też, ale eng sub.
Obejrzałem właśnie 3 kinówke Bleacha, i jest nudna jak cholera. Pierwsza mi się bardzo podobała, szczególnie za dość ciekawy pomysł, a ta jest taka naciągana jak kinówki Naruto, albo jeszcze bardziej.
Quezacoatl
06-10-2009, 21:05
Obejrzałem właśnie 3 kinówke Bleacha, i jest nudna jak cholera. Pierwsza mi się bardzo podobała, szczególnie za dość ciekawy pomysł, a ta jest taka naciągana jak kinówki Naruto, albo jeszcze bardziej.
Jak dotad obie kinowki Blicza mi sie w miare podobaly... Ale slyszac takie komentarze, mysle ze chyba sobie odpuszcze sciaganie.
co to za manga? ^^
To tylko doujin. Szkoda ze tai krotki. Haru No Yume.
Pacz_knight
07-10-2009, 15:12
Niekoniecznie z porem, ale oczywiście to Hatsune Miku
Tak! To o Hatsune Miku mi chodzilo! Dzieki Otakuma! ;)
@topic
Czytal ktos mange Persona 4? ^^
Bleach240
Byakuya backstabber :D
Polecicie jakieś dobre anime? Obojętnie jaki rodzaj, może być komedia, byleby śmieszna. Tak, żeby potrafiło wciągnąć i przylepić do monitora najlepiej =).
Polecicie jakieś dobre anime? Obojętnie jaki rodzaj, może być komedia, byleby śmieszna. Tak, żeby potrafiło wciągnąć i przylepić do monitora najlepiej =).
Z twojej listy want to watch
-FLCL - dziwne, ale w zasadzie nawet śmieszne(momentami) i mocno abstrakcyjne, coś jak Dzień Świra mi się kojarzy
-Full Metal Panic! Fummofu - dobra komedia, ale wcześniej wypadało by obejrzeć FMP! i second raid, które na komedie nastanawione nie są.
-Ouran High School Host Club
Corgar Frizz
07-10-2009, 22:15
Od siebie polecę Macross Frontier który aktualnie oglądam. Od dawna szukałem anime które wciągnie mnie na dłużej niż kilka pierwszych epów. I właśnie Macross F to zrobił. Aktualnie oglądam 15 ep i na niemal 100% skończę serię zanim położę się spać.
Ale to chyba dlatego że Macross F należy do mojego ulubionego gatunku, czyli mecchi ^^ Idealne połączenie Mecha i lekkiego fanserwisu. A do tego oprócz wątku mechów jest także, historia młodej dziewczyny która chce zostać idolką. I muszę przyznać że piosenki niesamowicie mocno wpadają w ucho. A jedna nawet siedzi w mojej głowie i przez długi czas jej nie opuści.
Nipah~!
Corgar Frizz
Dzięki =P. Pierw się wezmę za Macrossa, a dalej się zobaczy.
@kinówka Bleach
Czy tylko ja widzę to podobieństwo?
To:
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/rukiaakanina.jpg
a to:
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/nina.jpg
Corgar Frizz
07-10-2009, 23:21
Wiedziałem... Morseman nie zniknął, jedynie się ukrył. A teraz wystraszył biedną Rukie.
3-cia kinówka serio taka słaba? Od dawna mam ochotę obejrzeć trochę Bleacha. Pierwszy film trochę złagodził ten głód, ale nie wyeliminował.
Nipah~!
Corgar Frizz
@up
częściowy spoilPhi, mi się całkiem podobała. Akcja może rzeczywiście zdeka nudna, ale przynajmniej ichigo się nie p*******li i odrazu wali w bankai czy hollow mask, a nie jak wcześniej, że musiał zebrać grube baty, żeby zachciało mu się powalczyć na serio. Do tego fajnie wyglądały walki z innymi "przyjacielskimi" shinigami.
Co do Blecza:
jakoś nie jestem zachwycony tymi fillerami xd
#FMA:Brotherhood ep. 25
Łiii, śliczny, zieloniasty Envyy.
Corgar Frizz
07-10-2009, 23:55
@Argen
Całkiem przyjemna zmiana, bo do tej pory Ichigo towarzyszył syndrom pokemona. Dopóki nie dostał ostrego wpierniczu, nie było mowy żeby walczył na poważnie. Strasznie mnie to denerwowało.
Inaczej było w walce z Byakuyą, wtedy Ichigo wydawał się naprawdę potężny. Pokonanie 3 vicków gołymi rękami, powstrzymanie bankai Byakuyi. Po prostu cudna walka.
Nipah~!
Corgar Frizz
@up
A no, lubię wracać do tego odcinka w którym Ichigo walczy z Byakuyą :D
Czy tylko ja widzę to podobieństwo?
To:
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/rukiaakanina.jpg
a to:
http://i107.photobucket.com/albums/m291/SamOtox/nina.jpg
A to wszystko przez...:
http://i441.photobucket.com/albums/qq131/jeycam/Zdjcia-0063.jpg
@Topic
Ja ostatnio nie mam czasu na animu ;<
db kai 26
Czy to nie wygląda dwuznacznie?
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/mapa_UK2.jpg
@józia Aż chciałoby się powiedzieć, że Vegeta ssie =).
@Macross Frontier
Już mi się seria podoba. Jakość blu-ray 16 gb całość, czuję wręcz, że spodoba mi się to anime =).
@Bleach manga
No, ciekaw jestem, czy Kubo uśmierci Hiyori i ew. Mashiro. Mam nadzieję, że co najmniej którąś z nich, bo jakoś sobie nie potrafię przypomnieć kiedy ostatnio zginął ktoś, kto był po stronie SS.
@Topic
Ja ostatnio nie mam czasu na animu ;<
Żartowałem, właśnie skończyłem Bakemonogatari. Seria PRZECUDNA! Połączenie efa, SZS, Kara no Kyoukai, Mushishi, Jigoku Shoujo i Byousoku 5cm w idealnych proporcjach. Chyba nigdy, przez prawie 200 serii, które obejrzałem nie widziałem niczego takiego. Do tego dochodzi świetny ending i jestem w animowej nirvanie.
Naruto
Lols znowu wara robią :/
Bleach
Epicki chap- dali tym od robienia anime niezłą zagadkę- jak ocenzurują przeciętą na pół pasie Hyiori?
Temat się stacza, o samych tasiemcach rozmawiacie... Jak tak można?:<
Corgar Frizz
09-10-2009, 13:39
Gdzie tam się stacza. Gadanie o tasiemcach w piątek to tradycja tego tematu.
Co do Bakemonogatari to w 100% się zgadzam, czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Po 5 epach, zdecydowanie najlepsza pozycja tego sezonu.
Nipah~!
Corgar Frizz
Bakemonogatari? Nie słyszałem, ale sprawdzę =).
Naruto
Ta, a jak skończy się temat 10ogoniastego, to okaże się, że jest on częścią 11 ogoniastego itd. Chociaż sama wizja 4th ninja war jest całkiem ciekawa. odcinek na plus, chociaż widać, że Kishimoto nie ma już czego wymyślić
Bleach
No, zbliżające się odcinki zapowiadają fajne walki trójka aizena vs gotei+wizards. Hiyori DEAD. No, prawie, bo na 90 % ją wyratują :< a nie lubie s**i
@juzefek
Co do bleacha
Zrobią tak jak robili z obciętymi członkami wcześniej, poprostu dadzą troche krwi i pozostawią ja w jednym kawałku, proste.
Yeah, wyszedł pierwszy odcinek drugiej serii Darker Than Black. Zasysam, później obejrzę.
Corgar Frizz
09-10-2009, 21:13
Macross Frontier już dawno obejrzany, a ja zapomniałem cokolwiek wspomnieć o tej serii. Rozpisywać się nie będę, bo moje zdolności literackie nie pozwalają ubrać w słowa co myślę o tej serii.
Powiem tylko że to jedna z najlepszych serii jakie widziałem, a prawdopodobnie też najlepsze mecha jakie będą miał okazje obejrzeć w życiu. Nie licząc TTGL oczywiście, chociaż sam nie potrafię określić które z tych dwóch jest lepsze.
Ale ciężko je porównywać, bo mimo iż oba są pełną gęba mecha, to są skrajnie różne.
Nipah~!
Corgar Frizz
Macross Frontier już dawno obejrzany, a ja zapomniałem cokolwiek wspomnieć o tej serii. Rozpisywać się nie będę, bo moje zdolności literackie nie pozwalają ubrać w słowa co myślę o tej serii.
Powiem tylko że to jedna z najlepszych serii jakie widziałem, a prawdopodobnie też najlepsze mecha jakie będą miał okazje obejrzeć w życiu. Nie licząc TTGL oczywiście, chociaż sam nie potrafię określić które z tych dwóch jest lepsze.
Ale ciężko je porównywać, bo mimo iż oba są pełną gęba mecha, to są skrajnie różne.
Nipah~!
Corgar Frizz
A wyobraź sobie to w takiej wersji, że pierwszy odcinek waży ~1k mb. Piękne =).
Pacz_knight
09-10-2009, 22:42
Yeah, wyszedł pierwszy odcinek drugiej serii Darker Than Black. Zasysam, później obejrzę.
Woah! Ja jeszcze czekam na nowa serie Zero no Tsukaima. ;p
Ktos wie kiedy ma sie ukazac owy tytol? ;)
Btw.
No i jak najbardziej zaczne ogladac nowego Darkera ^^
A ja już się zastanawiam, co oglądać po Toradora. Może jakiś mech(??)?? Tylko nie komedie, muszę od nich odpocząć. ^^
Corgar Frizz
10-10-2009, 01:11
@Nari
Rożnica w obrazie raczej będzie niewielka, za to podejrzewam kolosalną różnicę od strony audio. Jak kiedyś najdzie mnie na powtórkę Macross F, to obejrzę wersje bluray
@Grycan
Jak mecha i niekomedia, to Macross Frontier ^^ Jeśli nie przeszkadza ci rozbudowany wątek komediowy, to także Tengen Toppa Gurren Lagann.
Nipah~!
Corgar Frizz
@NAruto Anime
Nowy opening <333 ale ending </3 nie ma już machającej dupeczką Sakury :(
Naruto
Jezuuu, i co jeszcze może 100 ogonowy demon Chujbi? I 4 wojna ninja... Już widzę jak się demony naparzają...
Corgar Frizz
11-10-2009, 00:26
Bekemonogatari... No cóż mogę o tym anime powiedzieć. Jak dla mnie to arcydzieło. Podobnie jak w wypadku Macross F nie będę próbował pisać recenzji, czy czegoś co recenzje by miało imitować. Tego nie trzeba opisywać słowami, to trzeba obejrzeć.
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
11-10-2009, 10:48
Naruto
Jeny... CO to ma byc za 10 ogoniasty!? Jestem jak narazie neutralnie nastawiony do tego pomyslu...
A co do wojny, to czekam na nia z niecierpliwoscia. Mam nadzieje ze bedzie to juz ostatnie wielkie wydazenie w swiecie shinobi, a w nim zobaczymy pelna moc i potege Uchiha Madary, jak rowniez walke Naruto vs Sasuke (o ile takowa bedzie miala miejsce). ;p
@up
raczej tego nie zobaczymy jako ze madara "is just a mere shell of his former self" :P
@up
Nawet jeśli tak powiedział, to sama umiejętność unikania jakichkolwiek ataków za pomocą techniki czasoprzestrzeni stawia go w ścisłej czołówce shinobi.
#hot edit
Dwa dolne panele. lol
http://www.onemanga.com/Absolute_Boyfriend/1/31/
Podczas oglądania Macross Frontiera odkryłem zaskakujące potwierdzenie pewnej egzystencji
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/mapa_UK2-1.jpg
ALL HAIL ZERO!
-=DanieL=-
12-10-2009, 23:17
damn it! jak darker bedzie tak dobry jak 1 odcinek drugiej serii to zostane darker's nerdem dosłownie
zaczalem ogladac macross frontier, ale takie tam pierdołowate postacie, że dałem sobie spokoj ;/
@DtB
Zaczyna się fajnie, może jednak sezon jesienny nie będzie taki zły. ;)
Corgar Frizz
13-10-2009, 02:06
@Daniel
Co rozumiesz przez pierdołowate postacie?
Nipah~!
Corgar Frizz
@Sezon jesień 2009
DtB - jak już pisałem, bardzo w porządku pierwszy odcinek, czekam na więcej.
Nogizaka Haruka 2 - chyba trzyma poziom pierwszej serii, jak się komuś podobała to trzeba obejrzeć.
11eyes - fail, obejrzałem 1 odcinek i mi starczy. Pantsu, tentacle i niby-tajemnica, zbyt sztampowe.
Nyan koi - fajnie zapowiadająca się seria, muszę obejrzeć. A Minato jest moe moe kyun!
Setokai no Ichizon - seria pretendująca do miana nowego Lucky Stara. Może i nie ma Konaty, ale za to jest masa zaczerpnięć do innych serii i fandomu. Zapowiada się świetnie.
Corgar Frizz
13-10-2009, 04:01
Całkiem nieźle zaczyna się nowy sezonik. Na razie obejrzałem tylko Darker 2 i Nyan Koi, ale dopiero 3. w nocy. Z obejrzeniem wszystkich pozycji z nowego sezonu powinienem się wyrobić jakoś tak do 16.
EDIT. Seitokai no Ichizon. Masa zaczerpnięć z innych anime? Przecież to się składa niemal tylko z tego ^^ Dawno się tak nie uśmiałem.
EDIT2. Kampfer. Gdyby nie postanowienie że obejrzę wszystkie serie tego sezonu, to przerwałbym oglądanie tego po 2 minutach. Ale jest Yui Horie, więc jakoś się to ogląda.
EDIT3. Book of Bantora. Kolejna seria którą będę męczył. Na szczęście to tylko 20min tygodniowo, więc powinienem jakoś to wytrzymać.
EDIT4. No wreszcie coś co się przyjemnie ogląda. To Aru Kagaku no Railgun, Loli z super mocami w roli strażniczek porządku w futurystycznym miasteczku studenckim. Całe życie na coś takiego czekałem ^^
Nipah~!
Corgar Frizz
-=DanieL=-
13-10-2009, 14:11
@Corgar
Trudno mi to ubrać w słowa, z grubsza: ciapkowate zachowanie tych emo-kolesi, NIEZDARNOŚĆ (co chwila ktoś się wywraca, mówi coś co nie powinien, brak opanowania nad emocjami) strasznie trywialne problemy (o kurwa, niebo ma tylko 2 kilometry... no nic dziwnego, halo! JESTEŚ W KOSMOSIE! ciesz się, że nie siedzisz w kabinie 2x2 metry), ich ultra emo wygląd, tylko dać im żyletki, niech się tną (wiem, nie ocenia sie po okładce)
czasami sie zastanawiałem kto tam był bardziej męski babki czy ci 'mężczyźni'?
Nie jestem wybredny jeśli chodzi o kreske, animacje, ale spieprzenia postaci nie wybacze.
Pacz_knight
13-10-2009, 15:03
Ogladal ktos Disgaea? Widzialem jakies trailery i podoba mi sie jej kreska. ;)
Warto sie za to brac, czy po prostu sobie odpuscic?
Corgar Frizz
13-10-2009, 16:03
@Pacz uke-chan
Ja oglądałem. Nie warto tego ruszać.
@Daniel
1. trywialny - płaski, tani, pospolity, gminny, niewybredny, wulgarny, ordynarny. Ciężko pod to podciągnąć życie w kosmosie.
2. Wybacz, ale ocenianie charakterów postaci po 1, czy 2 epach jest idiotyzmem.
3. Włącz ty sobie yaoi, to zobaczysz co to "emo" wygląd. A dokładniej bishonen.
4. Macross F jest anime stricte rozrywkowym, więc nie spodziewałbym się poruszania problemów egzystencjalnych.
5. Frizz nie jest wybredny, ale obrażania świetnego mecha nie wybaczy.
Nipah~!
Corgar Frizz
Uhh, ostatnimi czasy jakoś nie mam czasu na anime ; /.
Evangelion - done.
Nic dodać nic ująć, fantastyczne.
Teraz takie pytanka na temat filmów, a mianowicie, skoro End Of Evangelion jest alternatywnym zakończeniem NGE, to o czym opowiada ten Death And Rebirth ?
Pacz_knight
13-10-2009, 18:39
@Pacz uke-chan
Za to uke jeszcze oberwiesz... ;)
@topic
Dobra, to zapodajcie jakiegos animca, cos w stylu "lepszego Naruta". Wiecej akcji, begajacy zabojcy/shinobi z gigantycznymi mieczami, troche smiechu i jakas fabula rodem z shounenow. ^^
Corgar Frizz
13-10-2009, 19:55
D.Gray Man, One Piece i aktualnie wychodzące Fairy Tail. Uke-chan :)
Nipah~!
Corgar Frizz
Macross F 15
Hmmmm podobało mi się jak Sheryl i Ranka śpiewały w duecie + boska mina Alto podczas ich występu
Corgar Frizz
13-10-2009, 20:04
No nie? Muzyka z Macrossa jest niesamowita. Aż ost'a ściągnąłem, a jak będę miał możliwość to z chęcią go kupie.
Nipah~!
Corgar Frizz
Z eguły nie słucham ostów, ale jak trafnie napisałeś te z macrossa są epickie, szczególnie przy tej wersji co mi Nari nagrał (czyli 16 gb ;]). Btw. nyan nyan rox!
A i mam nową tapetę :
http://i175.photobucket.com/albums/w151/Sokeni/mapa_UK2-2.jpg
Po 17 odcinkach Toradory, mogę śmiało powiedzieć, że owo anime w moim osobistym rankingu jest na 3 miejscu, przeskakując K-On'a! Z pierwszego i drugiego miejsca, nigdy dla mnie nie spadną, kolejno Onegai Teacher i Onegai Twins. ^^
To odpowie ktoś na moje pytanie parę postów up? ; dd
#topic
Zacząłem Lucky Stara. Dziwny ten pierwszy odcinek >.<,
no ale zobaczymy jak będzie dalej.
Pacz_knight
14-10-2009, 11:28
D.Gray Man, One Piece i aktualnie wychodzące Fairy Tail. Uke-chan :)
Nipah~!
Corgar Frizz
DGM obejzalem kilka odcinkow i w zasadzie zapomnialem o tej serii. Byc moze wroce do tego tytolu w najblizszym czasie.
One Piece? Zatrzymalem sie przy sto ktoryms odcinku i odechcialo mi sie ogladania dalszych losow piratow. Lecz nie ukrywam ze jak na masowego tasiemca, autor z kazdym odcinkiem mnie zachwyca, co do dalszego zarysu fabuly.
Fairy Tail... Pewnie jakas nowowsc? Wlasnie obejzalem trailera i anime moze byc dobre. >.<
Juz sie za to biore, zeby byc na biezaca, drogi Corgarze aka wyslanniku PedoNiedzwiedzia ;)
Soul Eater ch.66
w Nowym chapterze Kirik the soul eater leci spotkać ise ze swoją afrykańską rodziną! co z tego ze tejże rodzinny nie zna a oni próbują go zabic..bo pogadance pojawia sie głowa rodzinny,Klaun Artefaktu! [2gi klaun od meduzy]
@bleach 241
Nareszcie coś się stało: Byakuya zabija Sode no Shirayuki, do tego ładnie zrobili walkę. Ale to nie koniec- jeszcze w tym samym razem z Senbonzakurą niszczą siedzibę 6 oddziału + trio Abarai + Zabimaru, czyli kolejna fajna walka.
Przypomnijcie mi,jakie to były odcinki Naruto kiedy Chouji walczył z Jirobou,Hinata z Tayuyą,Kiba z Sakonem i Ukonem i Shikamaru z Kidoumaru.
Żadne, bo to nie Hinata a Shikamaru walczył z Tayuyą a z Kidoumaru Neji.
@Absolute Boyfriend
Manga może być, zakończyła się mniej więcej tak jak oczekiwałem (ale nie szablonowo). 33 chaptery, polecam dla kogoś kto szuka ciekawego i trochę zwariowanego romansu.
Corgar Frizz
14-10-2009, 19:48
Uff, 3 dni mi to zajęło, ale prawie wszystkie serie z nowego sezonu obejrzane. Sequele zostawiłem na później, a 4 serie sobie odpuściłem bo są przeznaczone dla małych dzieci.
Po tym co widziałem nasuwa się tylko jeden wniosek. Sezon powinien nazywać się FAIL 2009. Tylu badziewi chyba nie wydano jeszcze nigdy, w jednym sezonie. Ale na szczęście trafiło się kilka niezłych serii.
-Darker Than Black: Comet of Gemini
-A Certain Scientific Railgun
-Kimi no Todoke
-Nyan Koi
-Seitokai no Ichizon
Ponadto czekam jeszcze na 3 serie które jeszcze nie wyszły
-Winter Sonata
-Sengoku Engi
-Trapeze
Zdecydowanie brakuję jakieś nowej, mocarnej serii. Jak Umineko, FMA:B czy Bakemonogatari. Na szczęście Umineko i FMA dalej wychodzi. Poza tym nie licząc Darker than Black i Railguna, żadna seria nie prezentuję naprawdę ładnej grafiki.
Nipah~!
Corgar Frizz
Macross Frontier
Fajna seria, mimo, że nie fabuła nie traktuję o jakiś wielkich poświęceniach, czy problemach ludzkich, aczkolwiek ktoś by może coś takiego mógł znaleźć.
Seria została bardzo dobrze zrobiona pod względem wizualnym jak i muzycznym (a jeśli ja chwalę już jakieś osty to one muszą być co najmniej świetne ;]). A jeśli i komuś muzyka nie pasuje to może pocieszyć się fajnymi Mechami i walkami.
Corgar Frizz
15-10-2009, 03:36
Umineko 15
No ładne zbiorowisko wiedźm się robi. Rika, Takano, trzy Beatrice. Seria staje się coraz dziwniejsza, ale nie mam jej tego za złe. Pewnie wszystko się wyjaśni pod koniec. Higurashi też było zdrowo zakręcony i zastanawianie się "co to ma znaczyć? o.O", bez obejrzenia całości potrafiło doprowadzić do absurdalnych wniosków. A pod koniec wszystko ładnie się poskładało.
Wielki plus to "Triple Urusai Combo" w wykonaniu Beato. Nie spodziewałem się tego, więc po usłyszeniu tego wybuchnąłem śmiechem ^^
KIRA KIRA TIME
http://www.youtube.com/watch?v=eLyPf_Zc4VI
Bez skończonego Death Note nie oglądać.
Nipah~!
Corgar Frizz
Trigun
Stare ale fajne- po pierwszym odcinku stwierdzam, iż takiego czegoś brakowało mi od dawna :P
Corgar Frizz
15-10-2009, 18:38
Słuchajta, jest ktoś chętny na to http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2667184&postcount=47 ? Spamowaliśmy już na naszym podwórku, czemu teraz nie pokazać innym naszej siły?
/M/&/A/ FOR EVAH!
Nipah~!
Corgar Frizz
Quezacoatl
15-10-2009, 19:34
Słuchajta, jest ktoś chętny na to http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...4&postcount=47 ?
Z jakiego to topicu?
Obejzalem 3cia kinowke Bleacha. Jedna rzecz sie nasuwa na mysl, tj ze jest ona znacznie naciagana. No i czemu znowu ta sama osobe ratuja? Niby wiekszosc aspektow zostaje w miare wyjasnionych przez Urahare. Co jednak nie zmienia faktu ze sam film jest (pod wzgledem fabuly) srednio poskladany. Zdaje mi sie ze glowny pomysl i motyw przewodni troche im padl. Co jednak w miare ratuje ten film to (jak zwykle dla Bleacha) sceny walk. Byakuya okazal sie byc (tym razem) mniej wredny i oschly. Zbedne walkowanie Soi FonXYourichi jak zawsze. Ale walki byly ogolnie niezle, zwlaszcza bankaie. Szkoda ze Ichi nie zalozyl maski w koncowej walce.
Podsumowujac? Fabula schodzi coraz nizej, nie maja juz co wymyslac. Ale walki i akcja nadal na w miare przyzwoitym poziomie, wiec da sie ogladac jak ktos jest fanem serii.
SPAM?!111!!! Czekałem za tym ;] To gdzie spamujemy?
--- Juzefek dodał 19 minut i 10 sekund później ---
Jak już jestem przy głosie to czy wie ktoś, gdzie mogę dorwać Trinity Blood? Bo dali pierwszy odcinek w Otaku i mi się spodobał :P
Trigun
Stare ale fajne- po pierwszym odcinku stwierdzam, iż takiego czegoś brakowało mi od dawna :P
Ogladalem czasem na Hyperze. Troche sie boje tej wielkiej babki co sie zajmuje... ubezpieczeniami? Czy czyms takim :D
@down: Nie kapuje ;< Ogladalem tylko kilka odcinkow
@up
Jej czy jej broni? xD
[/hide]
KIRA KIRA TIME
http://www.youtube.com/watch?v=eLyPf_Zc4VI (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=eLyPf_Zc4VI)
Bez skończonego Death Note nie oglądać.
Nipah~!
Corgar Frizz
Boskie <3
znaki
Oglądał ktoś Kuroshitsuji? Jak tak to polecacie czy nie, bo ostatnio mam zastój z M&A.
Oglądał ktoś Kuroshitsuji? Jak tak to polecacie czy nie, bo ostatnio mam zastój z M&A.
Przecież to jedna z pozycji obowiązkowych =).
Osoba która wygra dostanie m-ce immunity na tentacle i rape'y...
pytanie: Co to za anime? ^^
http://c0.grono.net/129/202/gallery-86963043-500x500.jpg
@Macross F
Anime piękne. Straty w fabule odrabia grafiką (ach, te walki w kosmosie <3) i muzyką. Nari poleca.
@tasiemce
Naruto- no to znamy aliantów, czekamy na coś więcej na temat osi ;]
Bleach- ichigo vs yammi. Może być ciekawie, bo truskaw ma chyba nową maskę
@ Darken
Wszystko fajnie, openning super. Ale Yin nie może zginąć! Zbyt długo gościła u mnie na tapecie =).
@Nari
Opening ssie, "Howling" był lepszy. Ale seria zapowiada się świetnie. ;)
@To Aru Kagaku no Railgun
Wziąłem i zacząłem oglądać. Corgar nieuk, który mi o tej serii powiedział zapomniał o najważniejszej rzeczy - nie jest to jakaś tam losowa seria tylko druga seria To Aru Majutsu no Index, z tym że koncentrująca się na Misace. Bomba. \o/
@Nari
Opening ssie, "Howling" był lepszy. Ale seria zapowiada się świetnie. ;)
@To Aru Kagaku no Railgun
Wziąłem i zacząłem oglądać. Corgar nieuk, który mi o tej serii powiedział zapomniał o najważniejszej rzeczy - nie jest to jakaś tam losowa seria tylko druga seria To Aru Majutsu no Index, z tym że koncentrująca się na Misace. Bomba. \o/
W Howlingu spodobał mi się tylko początek po angielsku. Reszta jest przeciętna. O wiele lepszy za to jest Strength z SE, od tego samego zespołu =).
W Howlingu spodobał mi się tylko początek po angielsku. Reszta jest przeciętna. O wiele lepszy za to jest Strength z SE, od tego samego zespołu =).
Nie znasz się Pan. =)
Corgar Frizz
17-10-2009, 00:26
No i dupa. Jak ktoś chciał jechać na Niucon, to niestety ale musi poczekać do lipca 2010.
"W dniu dzisiejszym szkoła, z która rozmawialiśmy od dłuższego czasu, zakomunikowała nam, że jednak mają wszystkie weekendy zajęte do końca tego roku, przez szkołę, z którą są związani umową.
Dzisiaj jeszcze Laureanne była w innych szkołach, starając się załatwić sprawę, próbując chociaż przesunąć termin na 4-6 grudnia, czyli o miesiąc.
Z racji tego, że inne terminy kolidują z już zaplanowanymi konwentami jedyne co pozostaje to przesunąć konwent na termin wakacyjny - 4-6 lipca 2010."
źródło: http://niucon.fenix.rpg.pl/
Nipah~!
Corgar Frizz
Pacz_knight
17-10-2009, 09:05
Bah... Co chwile slyszy sie ze odwoluja kolejne konwenty. Miejmy nadzieje, ze rok 2010 bedzie szczesliwym rokiem dla konwentowiczow. ;p
Ma ktoś jakiegoś dobrego torrenta Trinity Blood? Jakoś nie mogę znaleźć. W ostateczności ściągnę przez irca.
Widzieliście to?
http://content.sankakucomplex.com/images/horo-hd-bd.png
Porównanie jakości blu-ray ze słabszymi. Nie spodziewałem się aż takiej różnicy pomiędzy B-r a HD =P.
Ale przeciez blu-ray to jest nosnik. Na nim dopiero masz nagrane cos w jakosci np. HD.
Mozliwe, ze jest to porownanie nosnikow blu-ray i hd-dvd (pierwsze 2 obrazki), gdzie ten pierwszy wyswietla obraz ciemniejszy.
Tak mi sie przynajmniej wydaje :)
@Tompior
Na samej górze to Blu-Ray w 1080p, a niżej rip z HDTV (jak większość obecnych anime) w 720p. ^^
Temat był na chwile zamknięty, czy mi się wydaje?
@top
Zacząłem czytać Kimi no Iru Machi i chociaż zapowiada się na typowe ecchi, ale będe chyba je czytał z przyjemnością. Seria ma narazie 60pare odcinków i wychodzi co tydzień.
Nie wydaje ci się. Był zamknięty jakieś 10 min.
Corgar Frizz
17-10-2009, 16:13
Pewnie któryś modek zamknął nie ten temat co chciał. Wypadek przy pracy.
Nipah~!
Corgar Frizz
Pewnie któryś modek zamknął nie ten temat co chciał. Wypadek przy pracy.
Prawdopodobne, na pewno bardziej niż powody które ja wymyśliłem xDD
Yuri_Hyuga
17-10-2009, 23:32
'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).
EDIT:
A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : )
@Up:
Jestem za Fairy Tail. Chociaż tam troche może mało romansu, ale komedia/ akcji /fantasy sie zgadza. Manga powala, pierwszy odcinek anime też całkiem niezły. Jak masz dużo czasu to Inuyasha, Bleach, Naruto, One Piece.
'bry wieczór. Obrałem sobie ten temat jako miejsce swojego pierwszego na tym forum posta, bo zarejestrowałem się tutaj głównie dlatego, że na tspy jest za cicho, a przydałoby mi się trochę rad od prawdziwych fanów anime. Ilość serii przeze mnie obejrzanych może na kolana nie powala (Lucky Star, Digimon Tamers, Devil May Cry, To Aru Majutsu no Index, K-ON!, Death Note, Shakugan no Shana, Higurashi no Naku Koro ni (+kai i rei), Rozen Maiden (+Ouverture i Traumend), Clannad (+kontynuacja), Zero no Tsukaima (all of it), The Melancholy of Haruhi Suzumiya (+2nd season ; o), Bakemonogatari, Tears to Tiara, Hayate no Gotoku (+2nd season), Darker than BLACK, Furikuri, CHAOS;HEAD, Toradora! , Green Green i jestem w trakcie oglądania paru jeszcze serii), ale pracuję nad tym. Chodzi o to, że szukam nowych, wartych obejrzenia serii. Co prawda potrafię znaleźć takowe, ale cóż się stanie, jeżeli spytam was o to, co powinienem oglądać? Szukam w tej chwili ciekawych kombinacji komedia+romans, akcja+komedia+fantasy+romans, choć nie pogardziłbym innymi gatunkami (oprócz anime z mechami (chociaż w Xenosagę przyjemnie mi się grało xD)). Co polecacie? Co uznajecie za must-watch? Bardzo bym prosił o poważną odpowiedź osoby raczej orientującej się w anime (choć sądzę, że wszyscy userzy w tym temacie znają się na rzeczy ; )).
EDIT:
A, tak, i czy opłaca się oglądać Umineko~? Wg. mojego brata ciotecznego lepiej poczytać VNkę, niż się męczyć z lipnym anime. Prawda li to? : )
Jeżeli lubisz muzyczne anime, to polecam Nanę. Ciągle jestem pod wrażeniem, seria jest zarazem zabawna i poważna. Jeżeli chodzi o typowe must-watch to Death Note, Code Geass i Lucky Star.
Corgar Frizz
18-10-2009, 00:06
A o BECK'u nikt nie wspomina? Poza tym to jeszcze Berserk, Full Metal Alchemist: Brotherhood, Spice and Wolf, Ef- a tale of memories, Black Lagoon, Fate/Stay Night.
A z tego co wychodzi w tym sezonie to śmiało mogę polecić Railguna i Darker than Black 2.
O cholera zapomniałbym o najgenialniejszej serii jaka istnieje na tym świecie. Tak genialnej fabuły, kreacji postaci, czy też podejścia do problemów nigdy wcześniej nie widziałem. Po prostu to trzeba obejrzeć, bez tej serii nie możesz powiedzieć o sobie że jesteś fanem anime.
O jakim anime mowa? School Days!
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 00:13
@Up:
Jestem za Fairy Tail. Chociaż tam troche może mało romansu, ale komedia/ akcji /fantasy sie zgadza. Manga powala, pierwszy odcinek anime też całkiem niezły. Jak masz dużo czasu to Inuyasha, Bleach, Naruto, One Piece.
Jeżeli lubisz muzyczne anime, to polecam Nanę. Ciągle jestem pod wrażeniem, seria jest zarazem zabawna i poważna. Jeżeli chodzi o typowe must-watch to Death Note, Code Geass i Lucky Star.
Yo, thanks, arigatou, dziękuję, danke i w ogóle. Code Geass checknę, ale tasiemców typu One Piece, Naruto czy Bleach nawet nie tknę (nie, sorki, nie kręci mnie 150+ odcinków jednego anime : ( ).
Co do Fairy Tail, to mój kumpel mówi o tym samymi superlatywami, ciągle wzdychając. Serio takie dobre? ; o
Fajnie, że otrzymałem odpowiedź w tak szybkim czasie xD
@Otakuma
Oh, right, I forgot to write Fullmetal Alchemist down : / Asz, widzisz, że też tą zaje-kurczę-dwabistą serię zapomniałem xD
@UP
DtB 2 i Railgun ściągam na twardziela, co odcinek ; ) FMA BH oglądam, chociaż imho od ok. 20 odcinka nudne się robi, Spice&Wolf mam w zamiarze obejrzeć, chociaż PODOBNO jest nudne jak flaki z olejem, albo i gorzej. Black Lagoon ładnie się po opisie zapowiada, a School Days już z samego tytułu brzmi zachęcająco ^.^
J.w na pewno Death Note i Black Lagoon.
A co sądzicie o Claymore, warto to oglądać? ; x
Ahh no i Code Geass (jak można tego nie obejrzeć) xd
Corgar Frizz
18-10-2009, 00:14
Lepiej mangę Claymore czytać. Anime niestety pod koniec odrywa się od mangi i serwują na średnio ciekawe zakończenie.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Yuri
No, no, no. Całkiem niezły dorobek i nie chodzi mi tu o ilość ale o jakość. Masz na kącie niezłe cukiereczki :)
Code Geass i kontynuacja należy do serii must watch, i nie zrażaj się wątkiem mecha, seria jest genialna.
Może to co polecę nie bardzo będzie typem przez ciebie poszukiwanym ale serie na prawdę godne obejrzenia.
Black Lagoon
Kanon 2006
Air
Full Metal Alchemist
Samurai Champloo
Sword of the Stranger
True Tears
Resztę zajebistych serii wymieniłeś ty ;) przynajmniej z tych co ja widziałem
EDIT:
A właśnie jeszcze Ef- a tales of memories
komedia+romans
Co do tego połączenia, polecam moje dwa pierwsze anime które obejrzałem, a mianowicie "Onegai Teacher" i "Onegai Twins". Jeżeli szukasz takiego połączenia jakim jest komedia + romans, to te dwa anime są na pierwszym miejscu "Must Watch" (wg. mnie oczywiście)!!!!!
Yo, thanks, arigatou, dziękuję, danke i w ogóle. Code Geass checknę, ale tasiemców typu One Piece, Naruto czy Bleach nawet nie tknę (nie, sorki, nie kręci mnie 150+ odcinków jednego anime : ( ).
Co do Fairy Tail, to mój kumpel mówi o tym samymi superlatywami, ciągle wzdychając. Serio takie dobre? ; o
Fajnie, że otrzymałem odpowiedź w tak szybkim czasie xD
Tutaj cały temat czekał na możliwość wypowiedzi. A co do tasiemców, niby nie są must watch wypada mieć przynajmniej jednego na kącie ;p
Corgar Frizz
18-10-2009, 00:31
Dokładnie, czekaliśmy na nową osobę ^^ Przez tydzień będziesz w centrum zainteresowania, potem cię porzucimy i będziemy czekać na kolejną :3
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 00:33
Tutaj cały temat czekał na możliwość wypowiedzi. A co do tasiemców, niby nie są must watch wypada mieć przynajmniej jednego na kącie ;p
Hayate no Gotoku się liczy? Bo najprawdopodobniej (ach, gdzie tam! na pewno!) będzie trzecia seria. Currently this anime has more than 70 episodes (including both seasons). Jeżeli się jednak nie liczy jako tasiemiec, to gdzie jest "próg" odcinków przeciętnego tasiemca? Plx, ja więcej niż 150 odcinków jednego anime chyba nie pociągnę (chociaż Pokemonów więcej obejrzałem xD).
Oo, right, jestem emo, jeżeli Clannad mnie poruszył (prawie do łez...ale prawie!)? xd
@up
Hej, ranisz moje uczucia, kolego : < Aaa, i co znaczy "ban" po japońsku (staram się rozszyfrować twoją sygnaturkę, ale nauka katakany idzie mi jak krew z nosa i nie jestem pewien, czy na pewno o "ban" chodzi...)?
Dokładnie, czekaliśmy na nową osobę ^^ Przez tydzień będziesz w centrum zainteresowania, potem cię porzucimy i będziemy czekać na kolejną :3
Nipah~!
Corgar Frizz
Prawie wszystko się zgadza, tyle że... to on nas porzuci xD.
@up
Tasiemiec=shounen, simple.
Oo, right, jestem emo, jeżeli Clannad mnie poruszył (prawie do łez...ale prawie!)? xd
Jeśli After Story był prawie do łez to jesteś twardziel xDD, btw. nie rozumiem czemu akurat emo...
Corgar Frizz
18-10-2009, 00:39
Ja płakałem przy kilkunastu seriach, przy Clannadzie też. A co więcej niemal dostałem ataku duszności, tak ta seria na mnie podziałała. Do dzisiaj robi mi się ciężko jak słyszę op AfterStory ^^
@Kuma
No nie? Już tyle osób nas opuściło, praktycznie tylko stara ekipa tu została.
Wejdź na gadu, bo mi się nudzi.
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 00:40
Jeśli After Story był prawie do łez to jesteś twardziel xDD, btw. nie rozumiem czemu akurat emo...
Bo istnieje powszechne przekonanie, że emo to ludzie niezwykle uczuciowi, którzy często płaczą. Co prawda nie jest to jakoś szczególnie prawdą (co można zobaczyć widząc pierwszego lepszego emo), ale wg. mnie "emo" to dobry wyraz na określenie osoby, która dużo płacze, nawet, jeżeli nie należy do ww. subkultury ; )
Hej, ranisz moje uczucia, kolego : < Aaa, i co znaczy "ban" po japońsku (staram się rozszyfrować twoją sygnaturkę, ale nauka katakany idzie mi jak krew z nosa i nie jestem pewien, czy na pewno o "ban" chodzi...)?
Ściągnij sobie dodatek do FF- rikaichan, tłumaczy z japońskiego na angielski.
Bo istnieje powszechne przekonanie, że emo to ludzie niezwykle uczuciowi, którzy często płaczą. Co prawda nie jest to jakoś szczególnie prawdą (co można zobaczyć widząc pierwszego lepszego emo), ale wg. mnie "emo" to dobry wyraz na określenie osoby, która dużo płacze, nawet, jeżeli nie należy do ww. subkultury ; )
Nie powiedziałbym uczuciowi, raczej niestabilni emocjonalnie. A osoba wrażliwa to inna bajka.
EDIT
Nie ban tylko pan, "watashino pan"=> Clannad=> Sanae=> Mówi ci to coś? ;P
Corgar Frizz
18-10-2009, 00:44
Ojojoj, to jeśli chodzi o anime to jestem w 100% emo.
A tak serio to nie lubię określenia "emo", bo nabrało odrobinę negatywnego wydźwięku. Po prostu jesteśmy o wiele bardziej wrażliwi i przez to wzruszamy się o łatwiej niż inne osoby.
PS. Poryczałem się oglądając 3 pierwsze i 2 ostatnie epy Gurren Laganna. I to wielokrotnie. przebije to ktoś?
Nipah~!
Corgar Frizz
Łooo, newfag. \o/ <tsundere mode on> Witam cię jako Ojciec Chrzestny i Największy Spamer tego tematu. Co prawda brakuje ci trochę ogłady (gdzie się podziało chociażby "yoroshiku onegai shimasu"? :<), ale zostanie ci to wybaczone. <tsundere mode off> Jako, że obejrzałeś już Bakemonogatari, zostajesz przymusowo wcielony do Fanklubu Senjougahary, sorry. xD
@Japońskie słowa (日本語)
Ha! Pisałem dziś próbny test 4 kyuu z kanji i napisałem na 76% ^^ Jak tak dalej pójdzie to może nawet uda mi się zdać ten JLPT w grudniu.
Corgar Frizz
18-10-2009, 00:49
@Gro-chan
<foch> Przez to że go powitałeś, nałożyłeś na niego klątwę! Nie pamiętasz jak zawsze było z osobami witanymi w tym temacie? Maksymalnie 2 tygodnie i z niewiadomych przyczyn znikali. I pamiętaj że to ja jestem Araragi-kun!
A 4kyuu i tak nie zdasz :)
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 00:51
EDIT
Nie ban tylko pan, "watashino pan"=> Clannad=> Sanae=> Mówi ci to coś? ;P
Osz fak, ja myślałem, że to dakuten, a nie handakuten xD Po prostu za małe zbliżenie miałem, ale nie bój żaby, wzrok mam sokoli : ) Ale ta, mówi mi ; p
Łooo, newfag. \o/ <tsundere mode on> Witam cię jako Ojciec Chrzestny i Największy Spamer tego tematu. Co prawda brakuje ci trochę ogłady (gdzie się podziało chociażby "yoroshiku onegai shimasu"? :<), ale zostanie ci to wybaczone. <tsundere mode off> Jako, że obejrzałeś już Bakemonogatari, zostajesz przymusowo wcielony do Fanklubu Senjougahary, sorry. xD
@Japońskie słowa (日本語)
Ha! Pisałem dziś próbny test 4 kyuu z kanji i napisałem na 76% ^^ Jak tak dalej pójdzie to może nawet uda mi się zdać ten JLPT w grudniu.
Ej, wystarczy newb ; p I weź nie strasz, plx, bo ja kozak niestety nie jestem, potem złe zdanie o was będę miał : / Co do wcielenia do Fanklubu Senjougahary, to ja się zgadzam, bo laskę lubię (przy takich to zaczynam mieć wątpliwości, co do tego, czy na pewno świat realny jest lepszy, niż 2d ; p)
Co do testu, to gz...mnie się z tym zejdzie pewnie wiek i 6,66 tygodnia, szczególnie, że jestem początkującym w tym całym chaosie. Ale mimo to, dam z siebie wszystko w nauce tych krzaczków xD
Gro, życzę powodzenia. B) Gdyby nie to, że nie mam talentów do języków obcych, to sam się bym uczył z netu. A tak to wolę na jakiś kurs się zapisać. B)
@top
Toradora! ukończona!!! 私はこのアニメが大好き!
Ale się temat rozkręcił. ^^ Nawet jak ja się pojawiłem, to tak nie było (chyba). ^^
@down
どうも有難うございます どうもありがとうございます!((??) i tak mnie pewnie znowu poprawisz jak coś będzie źle ^^)
@Yuri
Przyzwyczaisz się.
@Up
Ja uczę się z nauczycielem przez internet (www.kantanda.pl). Polecam z całego serca, ci (czyli Frizz i Kuma) co na Balconie mieli do czynienia z Mizuu wiedzą o czym mówię. A zdanie powinno brzmieć: 私はこのアニメが大好き。
Corgar Frizz
18-10-2009, 01:05
potem złe zdanie o was będę miał
I tak będziesz miał ^^ Jesteśmy jedyną prawdziwą ELYTĄ tego forum. To co w innych miejscach jest dewiacją seksualną, u nas jest na porządku dziennym.
Jak co to pisz do wujka Frizza, on dobrze zna wszystkich tematowych zboczyli.
Przeczytaj regulamin na pierwszej stronie, 2 lata prawie już wisi, a jeszcze nikt go nie przeczytał.
@Kantanda
Zgadzam się w 100%. Gdyby nie to że jestem leniem, to już od miesiąca bym się tam uczył japońskiego. A jak się kiedyś zacznę uczyć, to na 99% u Mizuu, jak dla mnie nauczyciel idealny.
Nipah~!
Corgar Frizz
Przeczytaj regulamin na pierwszej stronie, 2 lata prawie już wisi, a jeszcze nikt go nie przeczytał.
Nipah~!
Corgar Frizz
Myślę, że ten kto go przeczytał z własnej woli podpisał coś w stylu kontraktu, innymi słowy związał się z tym forum. Ja przeczytałem!
@up
Zanim ty się zabierzesz za naukę japońskiego to albo ty albo Mizu zdążycie umrzeć ze starości xD
Corgar Frizz
18-10-2009, 01:11
@Kuma
Naprawdę mnie wzruszyłeś tymi słowami, do końca życia będę nosił cię w moim sercu.
私はあなたを愛してる!
EDIT. I jak to w twoim zwyczaju, po raz kolejny sprowadziłeś mnie na ziemię :D
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 01:14
@Kantanda
Zgadzam się w 100%. Gdyby nie to że jestem leniem, to już od miesiąca bym się tam uczył japońskiego. A jak się kiedyś zacznę uczyć, to na 99% u Mizuu, jak dla mnie nauczyciel idealny.
Huh, czytałem go chyba ze 3 razy (no, od '05 biernie przeglądam to forum), ale 4-ty raz nie zaboli, szczególnie, że zapomniałem większość (po co mi regulamin, skoro i tak nie piszę? xD).
Yeah, well, ja uczę się jakoś miesiąc, chociaż raz przyspieszam tempo, raz zwalniam (teraz przerwa...ubolewam nad tą dziwną katakaną, ale powiedziałem sobie, że jak się nie nauczę, to nie mogę jeść Kinder Bueno...dobrze się sprawdza xD). Prowadzę normalnie brudnopis, znalazłem podręcznik udostępniony w internecie, i wsio! Nie wiem, czy na pewno jestem taki "devoted", ale na pewno bardziej, niż 2 lata temu, kiedy to od jednego znaku już mnie oczy bolały, a już na pewno na tyle, żeby się nie poddać.
Corgar Frizz
18-10-2009, 01:18
Regulamin jest po to żeby ładnie wyglądał. I było gdzie głupoty nawpisywać :D
A skoro przeczytałeś regulamin z własnej woli, to cóż podpisałeś kontrakt. Powrotu już nie ma :)
/M/&/A/ にようこそ!
Na początku może trochę boleć, ale postaramy się być delikatni.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Nowy
Yo dawg i herd ya liek feelin' down so we will make ya more feelin' down, so now you can kill yourself. LOL : D
[/joke]
@Frizz
Ja ci pomogłem go tworzyć.! ^^
Corgar Frizz
18-10-2009, 01:20
Ty w starym regulaminie byłeś ostateczną karą. A dokładniej zamknięcie delikwenta z tobą i twoimi mackami w jednej klatce^^ Biedny Illya, do dzisiaj nie pozbierał się po nocy z tobą.
Nipah~!
Corgar Frizz
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 01:23
@Nowy
Yo dawg i herd ya liek feelin' down so we will make ya more feelin' down, so now you can kill yourself. LOL : D
[/joke]
Nawiązanie do "Yo dawg, i herd u makin a sig, so we put a sig in ur sig, so we can have it, while u have it" (czy jakoś tak; nie pamiętam słowo w słowo)?
@up
Bez tentacli, srry, nie kręci mnie to : < Ale za to możecie mi puszczać op do DtB (pierwszy z 1 serii i ten z drugiej). Chociaż mam jeszcze parę, które lubię ; D
Ja chyba też cały regulamin przeczytałem. B) Co mi się rzadko zdarza. B) Czyli nie opuszczę tego tematu aż do śmierci?? (ciekawe jak to będzie wyglądało. ^^ Aż się boje to sobie wyobrazić)
@edit
Tak sobie właśnie przejrzałem znów regulamin i dwie pierwsze strony tematu. Ile ludzi tam było o których nigdy nie słyszałem. Ciekawe co by było, gdyby oni wszyscy wrócili. B)
Ty w starym regulaminie byłeś ostateczną karą. A dokładniej zamknięcie delikwenta z tobą i twoimi mackami w jednej klatce^^ Biedny Illya, do dzisiaj nie pozbierał się po nocy z tobą.
Nipah~!
Corgar Frizz
racja,ale ty i Uke-chan byliście zadowoleni :3?
@Newfag
o! ktoś skumał ocb mi XD
polubisz :3
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 01:32
@Newfag
o! ktoś skumał ocb mi XD
polubisz :3
Może newbie, co? Nie jestem ciotą, sorki : /
Tak btw...co polubię? Tentacle? W życiu, lol, nie lubię hentai, tym bardziej jakichś macek dokonujących gwałtu na niewiastach O_o . Przy ova do Green Green prawie zwymiotowałem. Seriously, to już wolę Redtube'a pooglądać...
@down
Mówisz, że ten osobnik tam wyżej chce mnie udusić? Zgnieść mi kości? LoL, nie ma nawet po co próbować, przecież mam najlepszą zbroję, broń, akcesoria i wrzucone auto-life. Nie ma mowy, żeby mnie pokonać.
Tak btw...co polubię? Tentacle? W życiu, lol, nie lubię hentai, tym bardziej jakichś macek dokonujących gwałtu na niewiastach O_o . Przy ova do Green Green prawie zwymiotowałem. Seriously, to już wolę Redtube'a pooglądać...
Nie chcę cię wyprowadzać z błędu, ale Rayzie nie chodzi o jakieśtam tentacle na kimśtam, tylko o jego własne na... a zresztą, sam do tego dojdziesz.
@down
Mówisz, że ten osobnik tam wyżej chce mnie udusić? Zgnieść mi kości? LoL, nie ma nawet po co próbować, przecież mam najlepszą zbroję, broń, akcesoria i wrzucone auto-life. Nie ma mowy, żeby mnie pokonać.
@Newbe
1.nie lubisz hentaii?
2.na pewno jesteś fanem m&a?
3.jesteś hetero?
4.na prawde nie lubisz hentaii?
(....)
9000.Jesteś Nowy nawet nie znasz mojej mocy a co dopiero mej mocy w rl^^
prawda Łukaszu?
9001.daje ci 1 rok zanim zmienisz preferencje ^^
@Newbe
1.nie lubisz hentaii?
3.jesteś hetero?
(....)
prawda Łukaszu?
Nie będę pokazywał palcem kto na pewnym konwencie obudził się jako Naruto... xD
Nie będę pokazywał palcem kto na pewnym konwencie obudził się jako Naruto... xD
odezwał sie pedofil..ten który leci na dzieci z przedszkola ^^
odezwał sie pedofil..ten który leci na dzieci z przedszkola ^^
No no, a jako, że poziomem im dorównujesz to się powinieneś cieszyć, że TYLKO jako Naruto. ;>
@Asura Cryin'
Zacząłem oglądać, na półmetku nawet znośne.
@yuri
Witam świerzaka. Z ciekawszych anime nie podali Ci Cowboy Bepop. Niby takie space opera, ale bardzo strawne.
Ja sam skończyłem wczoraj Mushishi. I sam nie wiem dlaczego, ale wciągnęło mnie to anime, wessało, przemieliło i wyplułu xD
Nie chcę cię wyprowadzać z błędu, ale Rayzie nie chodzi o jakieśtam tentacle na kimśtam, tylko o jego własne na... a zresztą, sam do tego dojdziesz.
Nie tyle on dojdzie do tego, co tentacle do niego ;]
Trigun
Po 11 epach jestem zadowolony- nie jest do ciężkie anime, dające do myślenia, więc póki co oglądam dalej :P
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 11:17
@Newbe
1.nie lubisz hentaii?
3.jesteś hetero?
(....)
prawda Łukaszu?
1.Nie
2.Tak...tzn. lubię pooglądać i spędzam przy tym większość wolnego czasu, ale jakimś die-hard fanem nie jestem ; o
3.Tak
4.Dokładnie tak
@yuri
Witam świerzaka. Z ciekawszych anime nie podali Ci Cowboy Bepop. Niby takie space opera, ale bardzo strawne.
Ja sam skończyłem wczoraj Mushishi. I sam nie wiem dlaczego, ale wciągnęło mnie to anime, wessało, przemieliło i wyplułu xD
Nareszcie ktoś w miarę normalny, chociaż mniej zabawny ; o Chłopca od krów mam już zaplanowanego, bo to przecie "klasyka, must-watch i w ogóle".
Oh, right, zadawałem już to pytanie, ale nie otrzymałem odpowiedzi - lepiej oglądać Umineko~ czy przeczytać VNkę?
@down
Wiesz, mimo że mnie to wszystko śmieszy, to i tak wam powiem, że normalni (dla mnie) nie jesteście. Ale spoko na maroko, i w ogóle pełen luz - ja też normalny nie jestem ; o
Nareszcie ktoś w miarę normalny, chociaż mniej zabawny ; o Chłopca od krów mam już zaplanowanego, bo to przecie "klasyka, must-watch i w ogóle".
Czuję się urażony, a co do Rayzy, on jest hmmm... "oryginalny".
Quezacoatl
18-10-2009, 12:58
@up
Nie gadaj jak sie nie znasz ;)
Ja płakałem przy kilkunastu seriach, przy Clannadzie też. A co więcej niemal dostałem ataku duszności, tak ta seria na mnie podziałała. Do dzisiaj robi mi się ciężko jak słyszę op AfterStory ^^
Oo, Jeszcze nigdy nie plakalem przy anime/mandze. Wole uronic lze gdy Buliwyf umiera na palisadzie po zabiciu wodza Wendoli.
Witam cię jako Ojciec Chrzestny i Największy Spamer tego tematu.
Pfft! Przebil tentacla o 30 postow i sie chelpi :p
Regulamin jest po to żeby ładnie wyglądał. I było gdzie głupoty nawpisywać
A ja myslalem ze on jest poto zeby sam wiesz kto mial was za co warnowac.
nie lubię hentai
Wyjdz XD
lepiej oglądać Umineko~ czy przeczytać VNkę?
Jak masz wybor to zawsze czytac.
a co do Rayzy, on jest hmmm... "oryginalny".
Rayza dostaje Haldol w dawkach 4mg dziennie.
PS
Jakos nikt gosciowi nie polecil SE, ani EL.
nie lubie hentai
spokojnieeeeee, gleboko wierze ze chlopak mlody i jeszcze nie wie co dobre
@Yuri
a teraz już tak na poważnie,
Imo Umieneko możesz przeczytać novelke ale pokazuje to samo co anime tylko w dużo gorszej grafice,jeśli chcesz sie czegoś nowego dowiedzieć to po prostu przeczytaj kontynuacje "Umineko no Naku Koro ni Chiru".
Z ciekawych anime obejrzyj sobie Shikabane Hime, Sayonara Zetsubou Sensei,Higashi no eden,i refleksyjne 1odc. Pale cocon.
Jedynie możesz sie obawiać Frizza,Gro,i mnie XD reszta jako tako jest normalna..
a co do Rayzy, on jest hmmm... "oryginalny".
nie lubie być taką samą kroplą w morzu zwanym ludzkością..stąd wole uchodzić za oryginalnego niż normalnego XD
Witam cię jako Ojciec Chrzestny i Największy Spamer tego tematu.
przyznaj w końcu ze mnie na jakiś czas znudził spam przez to ze posiadam Zycie ; ]
nie lubię hentai
no cóż,każdy tak na początku mówi..
@up
Shonen/Shounen - Anime głw. dla męskiej części widowni
Tasiemiec - bardzo długie anime/manga o danej tematycze z korzeniami w Shounenie. np: "To love ru" tasiemiec ecchi/komedia/romans lub "Hellsing" tasiemiec horror/akcja
no i tyle ode mnie~
--EDIT--
Normalny to jesteś na pewno,bo widać to choć po samym stylu pisania...
przyznaj w końcu ze mnie na jakiś czas znudził spam przez to ze posiadam Zycie ; ]
Przyznaj się, że masz doła ponieważ Gro ma więcej postów :P
Zobaczymy jak długo hehe
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 14:20
spokojnieeeeee, gleboko wierze ze chlopak mlody i jeszcze nie wie co dobre
Młody - tak. Nie wie co dobre - niekoniecznie. Po prostu nie kręci mnie to; wolę rl, jeżeli o takie rzeczy chodzi ; p
@Yuri
a teraz już tak na poważnie,
Imo Umieneko możesz przeczytać novelke ale pokazuje to samo co anime tylko w dużo gorszej grafice,jeśli chcesz sie czegoś nowego dowiedzieć to po prostu przeczytaj kontynuacje "Umineko no Naku Koro ni Chiru".
Dobra, przeczytam w takim razie VNkę i potem zacznę oglądać anime.
Z ciekawych anime obejrzyj sobie Shikabane Hime, Sayonara Zetsubou Sensei,Higashi no eden,i refleksyjne 1odc. Pale cocon.
Zobaczy się, zobaczy.
Jedynie możesz sie obawiać Frizza,Gro,i mnie XD reszta jako tako jest normalna..
Śmiem wątpić : )
--EDIT--
Nah, tak staram się pisać tylko na forach. Na irc, w komunikatorach, w grach etc. piszę zupełnie inaczej ; p
Edit:
To Aru Kagaku no Railgun 3
Yeah, nareszcie trochę akcji...no i te grube brwi <3
Młody - tak. Nie wie co dobre - niekoniecznie. Po prostu nie kręci mnie to; wolę rl, jeżeli o takie rzeczy chodzi ; p
będąc w tym temacie za rok zobaczymy,oj zobaczymy...
Śmiem wątpić : )
w porównaniu do "naszego" zachowania a "ich" zachowania trudno nazwać "ich" nienormalnymi ^^ my tu już 2 lata dzielnie psujemy psychikę ludziom..
Przyznaj się, że masz doła ponieważ Gro ma więcej postów :p
lol,ja w 1 dzień mógłbym go przegonić zyskując z powrotem pozycje lidera : D
ale po prostu mass-spam już mnie nie bawi...
będąc w tym temacie za rok zobaczymy,oj zobaczymy...
true, true....
Co się nowego czepiacie że hentai nie lubi? Też za nimi nie przepadam, chociaż od czasu do czasu jakiś obejrzę. ^^ Tak dla rozluźnienia. ^^
Co się nowego czepiacie że hentai nie lubi? Też za nimi nie przepadam, chociaż od czasu do czasu jakiś obejrzę. ^^ Tak dla rozluźnienia. ^^
You mean rozluźnienia popędu seksualnego? *fap fap fap* : )
P.S.: Rozchulaliście się chłopaki, warny polecą : /
Jeżeli twój popęd seksualny mogą rozluźnić animowane panie z biustem zajmującym od 45-75% procent ciała, to jesteś moim mistrzem =).
głodnemu chleb na myśli..
ciesz sie za stare czasy wracają a nie ze warny polecą ;p
@Nari
ty sie Argena nie czepiaj.... Zoofilu..
/care
@Hentai
A ja też wolę pornuchy :<
Jeżeli twój popęd seksualny mogą rozluźnić animowane panie z biustem zajmującym od 45-75% procent ciała, to jesteś moim mistrzem =).
Od teraz rządam, byś zwracał się do mnie per "mistrzu".
@wy nademną
Skoro mi wytykacie, że głodnemu chleb na myśli, to znaczy żeście głodni. lol
@topic
Berserk, kilka najnowszych ep.
Gryffith wkońcu założył swoje królestwo, które najwyraźniej połączy ludzi i apostołów. Czekam, aż wiadomość dotrze do Guttsa, ja chcę krwiiii!
@gro wyżej
*spinka stajl: A ja wole dziewczyny w 3d.
@wy nademną
Skoro mi wytykacie, że głodnemu chleb na myśli, to znaczy żeście głodni. lo
głodni głodnemu chleb upieczą...
@Gintama 17 ep.
Kagura i ten-co-chce-zabic-swojego-szefa dostali jakiegoś zabawnego skoku Reitsu szkoda tylko ze nie dostali Bankaia..Gintoki chciał mieć bankaia :3
@Gro
no fakt,jest różnica między przedszkolakiem w 3d a w 2d,2d nie wydaje dźwięków jak widzi ze sie do nich ślinisz..
@Argen
Taa, popatrzeć na plaży. :D
@Up
Cicho, to też może policja czytać... :/ Btw. to ty masz loli w avku, a nie ja. :>
głodnemu chleb na myśli..
ciesz sie za stare czasy wracają a nie ze warny polecą ;p
@Nari
Masz w zupełności rację rację (co do Nariego też)
@Nari
Nie czepiaj się szczegółów!
Corgar Frizz
18-10-2009, 15:19
Warny nie polecą, Gimlos nie ma czasu na to. Więc spamujmy póki możemy!
@Que
Gdyby Sam Wiesz Kto wystawiał warny za łamanie naszego regulaminu, to do dzisiaj nie miałby za co ich wystawiać ^^
@Rayza 3D&2D
Pogadajcie z tym hentaiem o dziewczynach. Po jego opowiadaniach czasem mam wrażenie że urwał się z anime... z haremówki... i to on jest głównym bohaterem.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Up
Cicho, to też może policja czytać... :/ Btw. to ty masz loli w avku, a nie ja. :>
Jakbyś oglądał to anime to byś wiedział ze to jest Chibi wersja pewnej 17latki : >
Kto nie skacze ten z policji..*enter,spacja-skok*
Corgar Frizz
18-10-2009, 15:40
@Nari
Do mnie też możesz mówić mistrzu, natomiast do Rayzy musisz się zwracać per Kami-Sama. Bo jeśli chodzi o fapanie, to niestety jeszcze trochę mi w tym brakuję. Ale ciężko trenuje, więc nie wykluczone że wkrótce to ja będę na fapszczycie!
Kuma też pewnie lubi sobie fapnąć przy dobrym hentaiu, ale to są dane niepotwierdzone. Ale nie wierzę w to że mu się rączki po hentaiu nie kleją.
Kto nie skacze ten z policji..*enter,spacja-skok*
Kto nie fapa, ten z policji, FAP FAP FAP!
Tak powinna brzmieć nasza wersja, tantaclu ty mój.
Nipah~!
Corgar Frizz
Kto nie fapa, ten z policji, FAP FAP FAP!
Tak powinna brzmieć nasza wersja, tantaclu ty mój.
T-rex jest z policji,ma za krotkie rączki na FAPFAPFAPFAP XD
nie chciałem ich wrzucać na głęboka wodę po tym jak wróciłen do tego wolnego kiedys ode mnie tematu..
Jeszcze trochę i napiszesz, że nie lubisz spamu.
Jakbyś oglądał to anime to byś wiedział ze to jest Chibi wersja pewnej 17latki : >
Nie zmienia to faktu, że siedemnastka to może loli już nie jest, ale pełnoletnia też nie! Bądź jak Roman Polański - wyrwij trzynastkę! :D
Jeszcze trochę i napiszesz, że nie lubisz spamu.
mass spam =/= spam
Nie zmienia to faktu, że siedemnastka to może loli już nie jest, ale pełnoletnia też nie! Bądź jak Roman Polański - wyrwij trzynastkę!
nie chce być jak Polański,jak gustuje w nie-loli : p
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 16:16
Yo, jak się to anime nazywa w takim razie? ; o Bo wiesz, lubię cat girle i w ogóle.
/care
@Hentai
A ja też wolę pornuchy :<
To zakładamy jeszcze Fanklub Redtube'a. Co ty na to? ; o
@down
E no, ale w pornosach to przynajmniej wiesz, że nawet, jeżeli nie możesz dotknąć, to takie coś na tym świecie istnieje. Przy Hentaiu się zawiedziesz, bo wiesz, że nie tylko nie możesz dotknąć, ale nawet nie istnieje w tym świecie : <
Corgar Frizz
18-10-2009, 16:24
Lepiej pornhub, łatwiej wybiera się to jedyne porno z którym chcesz spędzić niezapomniane chwile.
Porno czy Hentai.
I tu cycki, i tu cycki. Jak dla mnie bez różnicy, obu nie można pomacać.
Nipah~!
Corgar Frizz
Nie, dla rozluźnienia po jakiejś "normalnej" serii animca. ^^
@Yuri
Quiz magic academy - 1dno odc. anime
mass spam =/= spam
nie chce być jak Polański,jak gustuje w nie-loli : p
No wiesz, Polański wolał Amerykanki a nie Japonki xD
No na reszcie coś się temat ruszył, przydało by się żeby częściej ktoś nowy wpadał.
nie lubie być taką samą kroplą w morzu zwanym ludzkością..stąd wole uchodzić za oryginalnego niż normalnego XD
Tofik też jest oryginalny :D.
@hentai idt
Ja tam wolę 3d, ale oglądać jakoś wolę hentaje xD.
Corgar Frizz
18-10-2009, 16:46
@Rayza
Nie mów Kumie o oryginalności bo on zawsze spróbuje cię sprowadzić na ziemię. Jak mu powiedziałem że wole być oryginalny i inny niż reszta ludzi, to wkleił mi demota z powyginanym widelcem i podpisem:
"Oryginalny, nie znaczy użyteczny" :D
Nipah~!
Corgar Frizz
@Rayza
Nie mów Kumie o oryginalności bo on zawsze spróbuje cię sprowadzić na ziemię. Jak mu powiedziałem że wole być oryginalny i inny niż reszta ludzi, to wkleił mi demota z powyginanym widelcem i podpisem:
"Oryginalny, nie znaczy użyteczny" :D
Nipah~!
Corgar Frizz
Czy to się nazywa... kompleks? =).
To się nazywa mój charakter :P
AzuranskiRookstayerXL
18-10-2009, 17:25
No wiesz, Polański wolał Amerykanki a nie Japonki xD
Ale w Japonii można pukać trzynastolatki :P
Yuri_Hyuga
18-10-2009, 17:29
Rly? If so, I have to put much more effort in learning Japanese ; O
Nie no, ciekawy kraj, nie ma co ; p
Kuroshitsuji
Po pierwszym odcinku muszę powiedzieć że mnie wciągnęło, więc już biorę się za resztę ;D
A czy ja pisałem, że nie? Zresztą Japonia to tak naprawdę inna galaktyka występująca na naszej Ziemi :P
VibulZiom
18-10-2009, 22:43
No na reszcie coś się temat ruszył, przydało by się żeby częściej ktoś nowy wpadał.
No więc jestem... Jak na życzenie
Witam wszystkich Otaku, przede wszystkim. Jako że jestem tu nowy, nie pozostaje mi nic innego jak przedstawienie obejrzanych już przez moją osobę serii...
A więc:
-------TOP 5-------
1. Death Note
2. Higurashi No Naku Koro Ni (To otrzymuje również miano mojego ulubionego peningu)
3. Elfen Lied
4. Lucky Star
5. Fate/Stay Night
Po za tym:
- Chobits
- GTO
- Onegai Teacher
- Green Green
- K-ON
- Love Hina
- Soul Eater
- School Days
Niedługo zabieram się za Code Geass, znajomy mówił że dobre anime, mam nadzieję że się nie zawiodę ;]
Hanndo90
18-10-2009, 22:58
hm Wie ktoś może z kąd mogę ściągnąć Evangelion 2.0 You are (not) Advence?
bo zassałem 2 wersje ale takie jakieś nagrywane kamerą w kinie ; /
wiec jakość pozostawia wiele do życzenia
bardzo proszę o pomoc :)
@Vibul
to ze swojej strony polecam takie anime:
Pale Cocoon
Shigofumi
Shikabane Hime: Aka
Eden of the East
Soul eater
Full metal alchemist brotherhood
Sayonara zetsubou sensei ^^
@Niufag no. 2
Zmień czcionkę. :)
@Hanndo
Nie ma innego, trzeba poczekać na BDRipa.
@Up
Coś ty się z tym Pale Cocoon tak uparł? Przecież nie ma w tym nic ciekawego, już Hoshi no Koe (mówiąc o OAVkach) jest znacznie lepsze.
Yuri_Hyuga
19-10-2009, 00:56
[B][SIZE="1"]No więc jestem... Jak na życzenie
Witam wszystkich Otaku, przede wszystkim. Jako że jestem tu nowy, nie pozostaje mi nic innego jak przedstawienie obejrzanych już przez moją osobę serii...
Yo, drugi po mnie nowy. Żeby nie było, że tylko znaczki marnuję, to też ci coś polęcę (a co!). Jeżeli jeszcze nie oglądałeś (a na twojej liście tego tytułu nie widzę), to ja bym polecał Shakugan no Shana i jeszcze Darker than BLACK (+drugą serię, która wciąż ychodzi (dopiero dwa odcinki są ; /)). Mógłbym coś jeszcze dodać, ale wolę nie, bo jeżeli nie jesteś no-lifem, który potrafi 40 odcinków w jeden wolny dzień obejrzeć, to wolę cię zostawić z tymi dwoma xd Jeżeli jednak dałbyś radę, to dorzuć sobie Hayate no Gotoku.
@Niufag no. 2
Zmień czcionkę. :)
Już jestem zazdrosny : <
Tak btw, był tu chyba jakiś yuuzaa, co pisał taką czcionką, i wszyscy mu to mieli za złe, nie?
Corgar Frizz
19-10-2009, 02:13
@Vibul
Jak cenisz sobie Death Note, to Code Geass też ci się spodoba. Od siebie polecę ci Macross Frontier, Tengen Toppa: Gurren Lagann i To aru majutsu no index.
@Yuri
Ja mam na dysku 20 nieobejrzanych serii, a do tego oglądam wszystko co teraz wychodzi :) Ale prawdę mówiąc, to po 20 epach dziennie wymiękam.
@Grocian
Mi o wiele bardziej podobało się Pale Cocoon, niż Hoshi no Koe. Choćby za samą piosenkę pod koniec warto obejrzeć to anime.
Nipah~!
Corgar Frizz
@Grocian
Mi o wiele bardziej podobało się Pale Cocoon, niż Hoshi no Koe. Choćby za samą piosenkę pod koniec warto obejrzeć to anime.
Piosenka fajniejsza jest w Hoshi no Koe. No i w Pale Cocoon nie ma mechów! :<
Corgar Frizz
19-10-2009, 03:00
Mechy w Hoshi no Koe są brzydkie i nieepickie!
Nipah~!
Corgar Frizz
Mechy w Hoshi no Koe są brzydkie i nieepickie!
Ty też jesteś brzydki i nieepicki!
Corgar Frizz
19-10-2009, 03:48
Ale nie jestem mechem (a szkoda), więc to w niczym nie przeszkadza. A mechy muszą być ładne i epickie!
Nipah~!
Corgar Frizz
Zacząłem oglądać z współlokatorem Kurogane no Linebarrels. I gdyby nie to, że pierwsze 5 odcinków cisnęliśmy z tego anime, to jestem pewny, że bym to wyłączył. Później się zrobiło troche bardziej jadalne, ale nadal nic wybitnego. 13 odcinek done, za tydzień dokończę.
Yuri_Hyuga
19-10-2009, 15:41
@Yuri
Ja mam na dysku 20 nieobejrzanych serii, a do tego oglądam wszystko co teraz wychodzi :) Ale prawdę mówiąc, to po 20 epach dziennie wymiękam.
Huh, ja na twardziela ściągam tylko mega-ładne serie, o ile mają mniej niż 30 epów. Tak to w odtwarzaczach internetowych oglądam. Co do ilości dziennie obejrzanych epów, to potrafię 2 serie po 20 epów pochłonąć w dzień. Jednakże oglądam niereguralnie i rzadko, ale jak już, to dużo : D
Ale nie jestem mechem (a szkoda), więc to w niczym nie przeszkadza. A mechy muszą być ładne i epickie!
Nipah~!
Corgar Frizz
Nie, lol, mechy muszą być ładne i umieć robić dużą rozpierduchę. Ale i tak wolę młodych ziomków, lub laski z katanami na 4 metry, którzy sieją zniszczenie w całym:
a.mieście
b.świecie
c.wszechświecie
Wie ktoś, czy twórcy dyskutowali już o kontynuacji Toaru~ (o Railgun mi nie chodzi, bo to jakieś chyba sidestory jest)? Chętnie bym obejrzał, bo to jedno z pierwszych anime, które obejrzałem.
@UP:
Co do To Aru to poczytaj se mange na one-manga.
@topic:
Zacząłem czytać Amatsuki. Nawet fajne. Liczba mini tasiemców które czytam regularnie znowu wzrośnie ;\.
Czy tylko mnie kreska w Nanie się nie podoba? Co do samego anime nie mam zdania, ledwo jeden ep obejrzałem, ale kreska mnie nie zachęciła...
Żeby nie było, że tylko znaczki marnuję, to też ci coś polęcę (a co!).
Tu nie ma takiego czegoś jak marnowanie znaczków- wszystko co napiszesz ma wartość ;]
Yuri_Hyuga
19-10-2009, 17:02
Tu nie ma takiego czegoś jak marnowanie znaczków- wszystko co napiszesz ma wartość ;]
Szkoda tylko, że nie w oczach modków ._.
Ach ta sprawiedliwość - gdzie się podziała? xD
Corgar Frizz
19-10-2009, 17:13
Gimlos nie ma czasu, a reszta modów nie wystawia nam za to warnów. Więc nie powstrzymuj się.
Nipah~!
Corgar Frizz
@VibulZiom
Yo newfag no. 2!
Listę obejrzanych masz ok. Ja ze swojej strony polecam (jak zawsze) "Onegai Teacher" i "Onegai Twins." Jeżeli oczywiście lubisz komedia + romans. :)
Mam zamiar się zabrać za "Green Green". Może później jakiś horror, albo coś w tym kierunku. :P
Szkoda tylko, że nie w oczach modków ._.
Ach ta sprawiedliwość - gdzie się podziała? xD
Ajajajaj, widać żeś nowy w temacie :P My tu mamy ze 3 oswojonych modów ;] Zresztą coś i tak tego zuego moda coś ostatnio nie widać (patrz: moje pkt karne)
I jak na złość pewnie przyjdzie tu zaraz sami wiecie kto i się zdziwicie :P
Ja jestem w trakcie oglądania Najica Blitz Tactics (od około 2-3 tyg :P) jakoś nie mogę się zebrać i skończyć tej serii... ;x
A w kolejce stoi już Paranoia Agent i Claymore
Trigun 15
Zawsze wiedziałem, że Rolo z CG ma w sobie coś z baby...
@Grycan
wiesz ze "newfag" znaczy obraźliwe "newbie ciota"~~?
@Yuri
Tylko gimlos wystawia co jakis czas warny,a czemu? all modzi przyjęli to do wiadomości ze ten temat jest tylko i wyłącznie naszym
podwórkiem-śmietnikiem~~...poza tym Tompior [Mod] pchał w RL Grocixa : 3..
Ajajajaj, widać żeś nowy w temacie :P My tu mamy ze 3 oswojonych modów ;] Zresztą coś i tak tego zuego moda coś ostatnio nie widać (patrz: moje pkt karne)
O, to dlatego nikt na moje, rzadkie bo rzadkie, ale posty, nie reaguje. Nie widac mnie :<
Yuri_Hyuga
19-10-2009, 18:33
@Grycan
I dlatego za newfaga macie hunta w Tibii, co zostało już postanowione po pierwszym poście z tym wyrażeniem : <
@Yuri
Tylko gimlos wystawia co jakis czas warny,a czemu? all modzi przyjęli to do wiadomości ze ten temat jest tylko i wyłącznie naszym
podwórkiem-śmietnikiem~~...poza tym Tompior [Mod] pchał w RL Grocixa : 3..
Czy to znaczy, że:
a.Tompior i Grocix są homoseksualistami
b.Grocix jest przedstawicielką płci raczej pięknej?
c.RL to dla was świat wirtualny, więc ta dwójka grała w jakieś symulatory seksu przez neta
?
Niezależnie od odpowiedzi, przykra sprawa : <
@Wujek Frizz
Podaj wszystkie zasady, wujaszku, bo bardzo chciałbym je poznać <3
Corgar Frizz
19-10-2009, 18:33
@Yuri
1. Gdzie tam, po prostu to była równoważna wymiana
2. Gdzie tam, nawet ja jestem ładniejszy
3. Zasada #34 Jeśli coś istnieje, to jest z tym porno. Oni ją doświadczalnie potwierdzili.
4. Tylko ja mam prawo być nazywany gejem w tym temacie!
Rule 34: If it exists, there is porn of it. No exceptions.
Resztę zasad internetu masz tutaj http://encyclopediadramatica.com/Rules_Of_The_Internet
@Gangrel
Na początku wydawała mi się dziwna kreska w Nanie, ale po kilkunastu epach się przyzwyczaiłem. Ale przyznam ze nieszczególnie przypadam za takim rodzajem rysowania.
@Rayza
A dokładniej nowociota. Ty też byłeś nią kiedyś. A samo wyrażenie "newfag" pochodzi z 4chana i znaczy dokładnie to samo co "niedoświadczony".
Nipah~!
Corgar Frizz
1. Gdzie tam, po prostu to była równoważna wymiana
2. Gdzie tam, nawet ja jestem ładniejszy
1.Gro nie pchał Tompa..
2.fakt,dziew. lecą na twój sześciopak,piwny?
zaiste powod do dumy ^^
c.RL to dla was świat wirtualny, więc ta dwójka grała w jakieś symulatory seksu przez neta
?
po co symulator,od czego ma sie skype?
Yuri_Hyuga
19-10-2009, 18:53
Ahh, to tak się lubicie bawić...prawie jak role-play, nie? Zawsze możecie sobie wmówić : D Chyba, że macie kamerkę do tego ; p
O, to dlatego nikt na moje, rzadkie bo rzadkie, ale posty, nie reaguje. Nie widac mnie :<
Rzadkie bo rzadkie, ale 240 już nabiłeś, a no i ja zareagowałem teraz ;P
Indeed.
Corgar Frizz
19-10-2009, 18:57
Albo gadu gadu, nie Rayza-Sensei :) Lubisz smarować innych bitą śmietana, czyż nie ^^ Aż dyski padają od tego żaru...
Nipah~!
Corgar Frizz
Albo gadu gadu, nie Rayza-Sensei :) Lubisz smarować innych bitą śmietana, czyż nie ^^ Aż dyski padają od tego żaru..
Nipah~!
Corgar Frizz
nom zwłaszcza dziew ^^,ale ty je odstraszasz swoim piwnym odorem i...
@Yuri
nic nie mowiłem ze ja biore w tym udział :>
Ehhhh, jak ja żałuje, że nie było mnie z wami na konwencie, wtedy byłby spam :P
Corgar Frizz
19-10-2009, 19:01
Juzia, zawsze możesz to nadrobić. Jest b-con i mackon jeszcze w tym roku. O ile ich nie odwołają.
Nipah~!
Corgar Frizz
Juzia, zawsze możesz to nadrobić. Jest b-con i mackon jeszcze w tym roku. O ile ich nie odwołają.
Nipah~!
Corgar Frizz
No, przydałby się jakiś kon w tym roku. Ja chcem konwent<tupie nogą>!!
@Grycan
Wiem.
Ale jak się pojawiłem w tym temacie, to też chyba tak zostałem nazwany (nie pamiętam, to było jakieś 6 miechów albo i więcej temu :) a sprawdzać mi się nie chce).
Dobrze że Gimlosa nie ma. Znów by warny za spam i inne takie leciały. ^.^
Tompior mnie pchał, Frizz i Kuma wręcz nosili na rękach, tylko Rayza się wstydził i skończył jako Naruto :<
Ej no, ja też miałem to nieszczęście i was nie poznałem : (
Co do Mackonu wybiera sie ktoś ? Bo w Szn jest wiec raczej tam bede :P
Koszyku ty mój,przenocujesz nas przed mackonem prawda?
Quezacoatl
19-10-2009, 21:24
Ale jak się pojawiłem w tym temacie, to też chyba tak zostałem nazwany (nie pamiętam, to było jakieś 6 miechów albo i więcej temu a sprawdzać mi się nie chce).
Uee... Mnie nitk nigdy newfagiem nie nazwal! Ani nawet nowym, gdy pierwsze sobie postnalem w tym temacie. No ale to troche inne czasy byly.
FT
Nikt tu o tym nie gada, ale sposob w jaki Erza pokonala Midnight'a robi wrazenie. Do tego brak jednego oka = odpornosc na iluzje. Nadal nie wiem jaki zwiazek ma Gerard z Mistgunem.
Mój pierwszy post - błyskotliwe pytanie o strony z anime, dowiódł tylko, że nikt nie patrzy na pierwszy post w temacie ;s
Do czasu akcji z forum o hip-hopie nawet o chacie nie wiedziałem.
Co do anime...
Wymiękłem przy K-ON, potrzebuję czegoś code geass'owskiego ;o
Nipah~!
Corgar Frizz
No w tym roku raczej napewno nie dam rady- problemy finansowe... No wiesz, stawiało się się napoje tu i tam xD
Tompior mnie pchał, Frizz i Kuma wręcz nosili na rękach, tylko Rayza się wstydził i skończył jako Naruto :<
Lepiej nie, bo dom mu zniszczycie ;]
Wy tu sobie spamujecie, a ja się w międzyczasie zakochałem. Yoko!
@up
Czuję złowieszczy wpływ Frizz'a.
Corgar Frizz
19-10-2009, 22:14
Czy ktoś wspominał o mojej ukochanej waifu? Ja kocham Yoko bardziej niż ty!
Nipah~!
Corgar Frizz
Może by się wykombinowało z dwa miejsca, ale to też nie jest 100% pewne. Chyba, że miałbym wolną chatę to after party u mnie ;>
Wy tu sobie spamujecie, a ja się w międzyczasie zakochałem. Yoko!
Ja się zakochałem pierwszy. Won od Yoko!
Corgar Frizz
19-10-2009, 22:20
Nie, tak nie będzie. Ja kocham Yoko 6x mocniej niż wy razem wzięci. Więc sio od mojej waifu, bo tentaclami poszczuję!
Nipah~!
Corgar Frizz
http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos
We didn't start the flamewar!
Nie, tak nie będzie. Ja kocham Yoko 6x mocniej niż wy razem wzięci. Więc sio od mojej waifu, bo tentaclami poszczuję!
Nipah~!
Corgar Frizz
Turbodymoman zawstydził cie- on kocha 9 razy bardziej Yoko. Niech inni się wstydzą!
Corgar Frizz
19-10-2009, 22:37
Turbodymoman zawstydził cie- on kocha 9 razy bardziej Yoko. Niech inni się wstydzą!
Ja go zawstydziłem przy chlaniu, więc można uznać że jest remis.
@FAIL 2009
Coraz mocniej zastanawiam się czy nie przerwać oglądania kilku serii. Takie dno, że aż School Days i Kanokon zaczynają wydawać się dziełami przełomowymi dla całego gatunku.
Nipah~!
Corgar Frizz
Yoko? I tak nie ma porównania do Nany z Nany (=))!
End of Evangelion done.
Zacząłem też Elfen Lied ; oo.
Ogólnie całkiem pozytywnie. Dużo lepkiej czerwonej cieczy, latających kończyn i głów. Oglądam dalej ; p
Yuri_Hyuga
19-10-2009, 23:31
Ogólnie całkiem pozytywnie. Dużo lepkiej czerwonej cieczy, latających kończyn i głów. Oglądam dalej ; p
Też mnie to kręci : )
Nic dziwnego, każdy wypowiadający się w tym temacie jest troche inny... :P
@Macross
Watched. Świetna seria, 5/5. Więcej komentarza nie wymaga. ;)
Yuri_Hyuga
20-10-2009, 14:31
Tee-hee, obejrzałem Elfen Lied _/ Mhroczny i melancholijny storyline jakiś taki, ale mnie się podobało. Ending song jest fajny \o/
Szczególnie wzorowe zachowanie po zakatowaniu psa - OWN ALL OF THEIR ARSES! Slaughter! <3
Slaughter! <3
Yo dawg i herd ya like slaughter so we fckn kill ya familly : D
ale EL imo jest dobre i krwawe czasami : D
ach te ataki nagiej Nyuu/Lucy x3
Pacz_knight
20-10-2009, 15:18
Jutro mam kolejna lekcje japonskiego! ^^"
W sumie to znam juz z 1/3 hiragany, podstawowa konstrukcje zdania, umiem sie przedstawic i etc., kilka zwrotow grzecznosciowych i slowek.
Ogolem to szkoda ze tylko 2h zajec, raz tygodniowo, bo po wyjsciu z sali chcialem wiekszego przyplywu wiedzy. ;/
@topic
No, dzisiaj mam wolne i wezne sie za dokanczanie FMA-B i obejze Fairy Tails. ;)
Elfen Lied obejrzane. Całkiem niezła seryjka. Lucy aka nyuuuuuuuuuuu jest zuua
i zaayebista xd
Wieczorkiem Brotherhooda obejrzę, podobno troszku się dzieje jak na jeden odcinek ; o.
Yuri_Hyuga
20-10-2009, 17:54
Yo dawg i herd ya like slaughter so we fckn kill ya familly : D
Nie, LoL, spraw, żeby następna część tej nowej trylogii PoP była choć trochę podobna do Warrior Within. Wtedy będę uszczęśliwiony : D
Ogolem to szkoda ze tylko 2h zajec, raz tygodniowo, bo po wyjsciu z sali chcialem wiekszego przyplywu wiedzy. ;/
Patrz, ja tak z angielskim nie mam xD Rok temu miałem tak samo ustalone zajęcia z angielskiego, ale jakoś tak bardzo mnie do wiedzy nie ciągnęło : /
Robita fankluba Senjougahary, nieroby, czy nie? : <
Ale jak już przy tym jesteśmy, to można zrobić fanklub Shany z SnS. Każdy dołącza, nie? : D
Też mnie to kręci : )
Krefa jest fayna!11!
Jak już jesteśmy przy EL to nza ktoś jakąś podobną serie?
Nyan! Nyan! ni hao nyan!
http://www.youtube.com/watch?v=cy7yhjeELpI&feature=related
kawaii : 3 strój tez..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.