Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
a mi ktoś wreszcie odpowie ?
25 knight skille 61/50
noble armor, p legsy, steal helmet. fire axe, vampire shield, scarf i buciki FACC
gdzie expić chłopaki ? :)
Zrobilem sobie char na dosc nowym swiecie.
Sorcerer 13 lvl 5 mlvl.
Mam juz rozdzke na 13 lvl.
EQ: Sold helm, Scale arm, Brass legs, Leather boots, Rozdzka 13 lvl, Dwarven shield
Nie wiem gdzie expic tak do 27 lvl zeby summony byly.
Nie mam pacc.
PS. Nie piszcie mi ze mam slabe skille, eq. Chce wiedziec gdzie moge expic. Tylko prosze nie kopalnie. Konkretne miejsca gdzie malo osob sie kreci : )
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
ShinjiIkari
07-05-2006, 10:11
Druid 13 lvl 7 mlvl.
Mam juz rozdzke na 13 lvl.
EQ: Sold helm, Scale arm, Brass legs, Leather boots, Rozdzka 13 lvl, Dwarven shield Nie mam pacc.
sparkman
07-05-2006, 10:31
Poproszę jeszcze raz:
Paladyn, lvl: 17, mlvl: 9 (prawie 10), skille 53/49 (słabo ). Chodzi mi o jakieś ciekawe miejsce, coby trochę shieldienga podnieść (do 60 może), distance tak przy okazji potem. Myślałem o rotach na Fibuli, ewentualnie roty na wschód od Thais (Troll Mountain, są dwa takie pomieszczenia). Nie mam PACa. Co zaproponujecie?
Sprzęt standardowo jak na ten level: Plate Legs, Plate Armor, Dwarven Shield i Iron Helmet (Devil Helmet leży w depo).
Xan Arcanist
07-05-2006, 18:31
@sparkman: może Elvenbane
@Shinji~: Kopalnie dwarfów na poź. - 1 i -2 (tam gdzie zwykłe dwarfy i roty)
@bałwan: jak nie kopalnie to podziemia Foldy tylko bez mino archa
@Slyth: Katedra
Atgo Envind
08-05-2006, 11:52
Mam pytanie...mam skille 45/43 lvl 15. D hammer, P set, Guardian Shield i Crown Helmet. Na jakich potworach powinienem bić?:evul:
Mam pytanie...mam skille 45/43 lvl 15. D hammer, P set, Guardian Shield i Crown Helmet. Na jakich potworach powinienem bić?:evul:
Poskiluj sobie jeszcze do 50 skili i idz na dwarfy solidery. Nabijesz sobie ze 55 czy 60 i idz na ghoule. Moze troche przesadzam z tymi slikami ale lepiej jak sie ma troche wieksze niz trzeba prawda? Przynajmniej tak mi sie wyjade
Narazie to poexpij sobie na zwyklych dwarfach. Poskiluj sobie jeszcze do 50 skili i idz na dwarfy solidery. albo na minosy kolo dwarfow sa w podziemiach. Trzeba wykopac dziure kolo drzewa. Jest troche ta dziura schowana. Nabijesz sobie ze 55 czy 60 i idz na ghoule. Moze troche przesadzam z tymi slikami ale lepiej jak sie ma troche wieksze niz trzeba prawda? Przynajmniej tak mi sie wyjade.
GREMLIN - to niewiem ile czasu magiem bys chcial expic :P
Stary masz rozdzke ktora wali ogniem zasieg 4, bierze sie ze soba awaryjnie 1/2bp GFB (do rozwalania respa) i bp HMM(awaryjnie) i idzie sie do 1szej kopalni od KAZo (np.) i expi sie na DWARFACH guardach a nie na jakis gownianych trolach.
Gdy boisz sie targac lota zbierasz tylko steel helemety i double axe i do kazzo sprzedac a lota ukryc i wrocic po niego.
25lvl gdy sam juz robisz HMM to mozesz spokojnie isc na draga
W kanionie (kazo) nie zada ci zadnego hita (chyba ze z gfb jak za blisko podejdziesz) i z HMM go wykonczysz a w jaskini wlaczasz manashielda i napierasz a gdy masz jeszcze 26lvl to dobijasz wand of cosmic energy.
Odrazu gdy odwaznie pojdziemy sorciem to mamy 30lvl w niecale 3 tyg i ok tez 30mlvl
matekk fst bolt
08-05-2006, 20:17
Mam pyatnie do sorka!!!
Jak expic na facc od 33+ lvl guardy tak ?? a jak jak nie ma kasy na mfy a jak jest to i tyak sie nie zwraca juz nie wiem co mam robic jak wy expicie jak nie mace kasy na mfy
i pomyslalem 1 sposob i powiecie czy dobry ok ??
Jak nie mam kasy na mfy to stawiam 2 monki i tylko monki guardy bija a ja tylko uciekam i zarabiam kase, a jak bde mial juz z 3k wtedy kupuje mfy i sammeu z inferno epxi i tak w kolko dobry sposob ??
25lvl gdy sam juz robisz HMM to mozesz spokojnie isc na draga
W kanionie (kazo) nie zada ci zadnego hita (chyba ze z gfb jak za blisko podejdziesz) i z HMM go wykonczysz a w jaskini wlaczasz manashielda i napierasz a gdy masz jeszcze 26lvl to dobijasz wand of cosmic energy.
700 expa na godzine, 1/10 tego co mozna sorcem zrobic na niezlym respie trolli.
Odrazu gdy odwaznie pojdziemy sorciem to mamy 30lvl w niecale 3 tyg i ok tez 30mlvl
30 lev to jest kwestia 5-6 dni pozadnej gry a nie 3 tygodni.
matekk fst bolt
09-05-2006, 12:07
Powiecie gdzie mam expic sorkiem 34 lvl ?? oplacalnie bo jak na gurdah jestem z inferno wanda to za mfy mi sie nie zwraca no powiedzcie co mam robic ;/
adam_gienia
09-05-2006, 15:21
Mam 24 lvl, 28 mlvl, Sorcerer, PACC. Nie wiem gdzie expić, zeby wiecej expa na godzine wyciągać. Bo jak narazie, to ja w tombie na wschodzie, tam na dole i 10k/h gdzieś. Więc bardzo średnio. W tombie wschodnim, tak troszke na górze, ale nie w tym przy jeziorkach ok. 8-9k/h, czyli tragedia. Na Larvach 9k/h, ale wogóle nie ma loota, max na 1h -200gp, a w tombach z samej kasy 400 i jeszcze loot. Poradźcie mi gdzie mam expić, bo Pacc sie marnuje.
matekk fst bolt
09-05-2006, 16:28
Dobij lvl na rotah i larvah do 27 abys mogl monka potem z 2 monkami siedzisz na scrabah nie dla expa ale dla kasy jak posiedzisz troche masz duzo kasy biezesz kupujesz mfy i lecisz na tomby i tak w kolko do 50 levla nawet xD
Ze skillem ponad 60 i lvl 26 palladynem, można spokojnie w Thais, nieopodal orców, huntować dragona, wystarczy tylko kilka manafluiduw i czar exura vitaB).
A teraz taktyka:
Wystarczy ze podbiegniesz do wielkiego kamienia na srodku pomieszczenia z dragonem i będziesz biegał do okoła tego kamienia i walil z bełtów w draga a gdy masz hp ok 200-230 to uzyj exury wity i nabij sie manafluida :D i to cała filozofia, loot może niezawsze jest opłacalny ale exp to co innego :D:D
kamil35s
09-05-2006, 19:47
To tak: mam druida lvl 30, mlvl 35, eq: crown helmet, blue robe, knight legs, bohy, medusa shield i volcanic rod. Mam PACCA. Mam zamiar expić na tombach tylko nie wiem jak :P. Chodzi o to :
Czy stawiać summony? Jeśli tak to jakie?
Mam czy brac jakies inne runy niz hmmy?
I ile bp manasów wziąć?
jak narazie za mało osób odpowiada :P
które tomby są dobre dla knightów od 40 lv,ze skillam 80/80?
a kiedy cyclopolis?z jakimi skillami i lv?
szymon287
10-05-2006, 19:09
Nie chcialem zakladac nowego tematu wiec tu sie zapytam:
ile bede wyciagal expa na ORC FORTECY NA EDRON na h (nie wliczajac gs'a) z skilami 85/80? (eq w podpisie) i jaki bedzie koszt wyprawy tzn. ile kasy (gp+itemki) wyciagne a ile runow pojdzie?
EDIT:
xDDDDDDDDD nom rzeczywiscie ^^
@up
nie napisałeś na czym...
@edit:
no ;]
Aquastar
10-05-2006, 22:08
55/55+ - Soldki
75/75+ guardy i dragi :P
AnGeL123
12-05-2006, 11:06
Z jak lvlem i skillami można isc na DS'a bez wiekszych strat?? Prosze o szybkom odp
No dobra mam 13 lvl pall (skille 45/33 wiem ze slabe ale potobno wbijaja sie przy expieniu) i nie wiem gdzie expic. Mam plate set, crown helmet i 20k. Gdzie expic??
No dobra mam 13 lvl pall (skille 45/33 wiem ze slabe ale potobno wbijaja sie przy expieniu) i nie wiem gdzie expic. Mam plate set, crown helmet i 20k. Gdzie expic??
na cyklopach z bowem
Czy na skillach 64\62 z eq: Warrior helmet, crown armor, k legs, medusa shield, fire sword. Moge expic na dwarfach guardach nie chodzi mi o -6 tylko o -5 tam gdzie sa guardy i soldki mam 25 lvl i 4mlvl prosze o dopowiedz.
Gdzie ja mógłbym expić? Skile 71/72 (na razie teoretycznie bo mam teraz 66/66, ale skiluje), c arm, k legi, crus helm, c shield, fs (mogę kupić bsa), gs. Hunty mogą byc na lekkim minusie. Gram na celeście, a jest to chyba najludnieszy serv w Tibii X( , więc dobrze by było żeby te lokacje nie były przeludnione. Co sądzicie o Elf Fortress?
@EDIT
najwczesniej od 25-28 levelu, chyba ze masz bohy.
Na bohy mogę szybko zapracować lootbagami z foldy. A jak tam z kasą na EF? Zwróciłoby się? Tak swoją drogą ~30 lvl to drobnosti z takimi skilami. Chodzi i o takie expowisko żeby móc chodzić na nie przez pewien czas.
Ostatni Warrior
12-05-2006, 20:21
witam mam 23lvl skill 71/70 eq crut... helmet k armor f axe meduza shield szalik p legi buty gdzie expic
a)fast exp i co najlepiej wtedy brac
b)fast kasa
plzzz fast odpowiecie bo nie wiem co robic gdzie expic
Co sądzicie o Elf Fortress?
najwczesniej od 25-28 levelu, chyba ze masz bohy.
Elhan Snap
12-05-2006, 21:34
Mam 10 lwl. Skile 50/50 3 m lwl. jestem Knight i gdzie expic??
Duch Kage
13-05-2006, 09:44
Powiedzcie mi gdzię mogę chodzić w:
17 LVL
18 LVL
19 LVL
20 LVL
21 LVL
22 LVL
23 LVL
24 LVL
25 LVL
Jestem sorcem - nieważny mój ekwipunek (chociażby gdzie wy chodziliście? PS - jeśli jesteś, lub byłeś sorcem bądź druidem PPS - Inni też mogą mówić, ale nie gdzie byliście tylko jak mi doradzacie )
Mam 10 lwl. Skile 50/50 3 m lwl. jestem Knight i gdzie expic??
A jakim mieście? Jeśli Carlin to nieśmiertelna Folda B) , a jak np. Venore to roty. W Thais dośw. nie mam.
Czy na skillach 64\62 z eq: Warrior helmet, crown armor, k legs, medusa shield, fire sword. Moge expic na dwarfach guardach nie chodzi mi o -6 tylko o -5 tam gdzie sa guardy i soldki mam 25 lvl i 4mlvl prosze o dopowiedz.
Mozesz expic jak chcesz tracic uha na kazdego guarda, a nie wiem czy to takie oplacalne.
Na bohy mogę szybko zapracować lootbagami z foldy. A jak tam z kasą na EF? Zwróciłoby się? Tak swoją drogą ~30 lvl to drobnosti z takimi skilami. Chodzi i o takie expowisko żeby móc chodzić na nie przez pewien czas.
Powiem tak: siedzialem tam od 22 lvlu (z bohami) do 29 tracac blisko 6 bp uhow, wczoraj sprzedalem loota i jestem do przodu o 7k~ :)
PS zagladnij na pw prosze ;)
Powiem tak: siedzialem tam od 22 lvlu (z bohami) do 29 tracac blisko 6 bp uhow, wczoraj sprzedalem loota i jestem do przodu o 7k~ :)
PS zagladnij na pw prosze ;)
Zagładnąłem, zaglądnałem ;), A z jakimi skilami tam można iść? I jaki ok. jest tam exp/h?
Ja wybralem sie na 68/68, exp zalezy.. ale jak jestes sam w godzinach popoludniowych to okolo 18k/h. Jak ktos ci przeszkadza to o polowe mniej, a jak jest powolny resp to kolo 10k~/h.
A co do loota to zbieralem brass shieldy, longswordy, luki i strzalki zwykle oraz poisony. Zbieralem to do bagow i chowalem, na koniec hunta wysylalem parcelem dzieki postmanowi :P W sumie za brassy malo kasy.. jak nie chcesz nie musisz zbierac, ale zawsze cos jest.. :)
Hochlowy sorcek
13-05-2006, 13:36
Mam skille 64/64, eq - p-legs, k-arm, crus helm, fire sword, crown shield.... Czy dam radę expic na dwarf guardach?
No raczej dałbys,ale napewno by ci z uh/ih poszedł jedn,albo dwa.
Ja kiedys na kyrze ze skilami 75/75 to na spokojnie solo guarda walilem,ale jak 3/4 naszly to juz trzeba bylo sie uhac wiec jak chcesz,ale ja bym na twoim miejscu wbil troche wieksze skile i wtedy dopiero mozesz isc.
;)
Ostatni Warrior
13-05-2006, 14:44
witam mam 23lvl skill 71/70 eq crut... helmet k armor f axe meduza shield szalik p legi buty gdzie expic
a)fast exp i co najlepiej wtedy brac
b)fast kasa
plzzz fast odpowiecie bo nie wiem co robic gdzie expic
pisze juz 2 raz i nic nikt nie odpowiada;/X(
Hochlowy sorcek
13-05-2006, 15:35
kopalnie, ghostland (dużo kasy) ja tam expie i jest przyjemnie:P
A co do mojego pytania to jakie gdzieś mniej wiecej skille powinienem mieć?
Ostatni Warrior
13-05-2006, 15:40
kopalnie, ghostland (dużo kasy) ja tam expie i jest przyjemnie:P
A co do mojego pytania to jakie gdzieś mniej wiecej skille powinienem mieć?
nie ma ze odpowiedni skill to od ciebie zalezy ja np wziolem sie za skillowanie 70/70 i miec spokuj do 40lvla na twojim miejscu bym wbil z 70/70 i dobrze by bylo
Dj Nekro
13-05-2006, 16:12
Knight
Poziom 34
PACC
Skile: 71/71
EQ: Crown Shield, Guradian Halberd, Plate Legs, Knight Armor, Crus~ helmet, Fire Axe.
Chce szybko wbic 35 (exori :P) i zeby zadko uhy schodzily... scaraby sa nude a poza tym czesto zajete. Tomby tez odpadaja. Wiec gdzie nabic 35 lvl ?(75%)
P.S
Co wziąść na pojeyńczy resp vampa? Ile UHów?
Gdzie expić ze
skillami 45/40 ( moge dobic więcej)
levelem 14
eq plate armor, dark helmet, battle axe, suddet legs
Gdzie mógłbym expić :
Royal Pal
47lvl
82 dist
15 mlvl
Bohy posiadam.
Do tej pory siedziałem na guardach, ale tam taki tłum, że nie idzie wbić wyższego levela...dlatego pytam sie Was co byłoby najodpowiedniejsze...
Czy skille 60/60 sa dobre na lvl 19 i na ktorym maja byc 65/65
bartii10
15-05-2006, 13:35
mam druida 16lvl 14mlvl
chcialbym poexpic na hunterach minotaurach archerach, minotaurach magach.
jaki musze miec lvl i mlvl zeby sobie poradzic? co musze zabrac na polowanie?
mam druida 16lvl 14mlvl
chcialbym poexpic na hunterach minotaurach archerach, minotaurach magach.
jaki musze miec lvl i mlvl zeby sobie poradzic? co musze zabrac na polowanie?
Najlepiej jak najmniej z eq.8o Magi jak puszczą wiązankę to nawet ok. 30lvl moga dednąć (wiem coś o tym ;(). Huntery też sobie wybij z głowy bo potrafią strzelić na turę 3-4 strzały po 50-60co oznacza szybki ded. Na mino archy możesz pójść na foldzie np. Tylko weź ze sobą coś ihów bo można łatwo polec na low-lvl.
Armori von Tygero
15-05-2006, 23:06
Siema.
Jestem Knightem mam prawie 14 lvl.
skille na 46/38
I nie wiem gdzie moge expic :?
Obecnie mieszkam w AB i chodze do zamku i podrodze na waspy
=waspy mi sporo daja bo wycinam cala jaskinie z 3 poziomami :)
Czasami tez chodze na Dwarfy tam pod Wild Warriorami niedaleko
tej gory z goblinami.
Podobno niezly exp jest na Dark Catedral. Moglbym tam chodzic czy by mnie zabili ??
Myur wolf
16-05-2006, 12:45
Mam pytanie czy połaca sie trenować ze skillami 61/60 na 17 lvl na rotach (takie skille ma mój kolega;p i ma pacca) czy można iść na larvy???
Wujek Mietek
16-05-2006, 17:48
Mam pytanie. Jestem Knightem mam 9 lvl skille 38/35 czy jeżeli zrobie 40/40 to mam expic czy dalej trenowac ??. Bo chcialbym miec gdzies tak kolo 22 lvl skille 60/60
Ps:mam mlvl 1,5
bartii10
16-05-2006, 20:33
ktory lvl musi miec druid zeby poradzic sobie z beholderem, hunterem, minotaurem magiem i archerem, witchem, cyclopem???
bartii10
16-05-2006, 20:34
ktory lvl musi miec druid zeby poradzic sobie z beholderem, hunterem, minotaurem magiem i archerem, witchem, cyclopem???
Luke Firemaster
17-05-2006, 00:37
Ja pierwszego huntera rozwaliłem na 13 lvl (sorc), tak samo archer. Tyle że nie uciekali - wieże w Elvenbane :D
Gdzie expić? 17 lvl, p-set, steel helmet, griffin shield, scarf :) , wand of dragonbreath.
Mastadi, little meteorite
17-05-2006, 00:46
Mam pytanie. Chciałbym porobić runki i troche poexpić jednocześnie. Mam skille 19/23. Jestem sorkiem. Mój ekwipunek to: Crown Armor, Knight Legs, Crusader Helmet, Boots of Haste, Vampire Shield, Skull Staff, Platinum Amulet.
Mam pacca. Zastanawiam się między rotami na edron/darashii, larvami w ankh i minosami w mino pyramid. Z góry dziękuje.
Agent Madness
17-05-2006, 13:45
@up
Ja wybrałbym larwy. Sam biegam na nich z Wand of Dragonbreath i wystarcza mi many na robienie runek i expienie jednocześnie.
Mam 20 lvl skille 60/58 knight
EQ: leather legs, leathe boots, cooper shield, scale armor, soldier helmet i serpent sword ( hack:D)
Gdzie moge iść z takim EQ żeby zarobić coś kasy?
Robiłem lootbaga w kopalniach to uzbieralem na serpent sworda i zostało z 1k .
Kupić za 1k p set czy może tarcze jakąś?
Lukasz'Neto
17-05-2006, 14:20
ELO!!!!
Chciałem się poradzić was gdzie mam iśc palem skills 83/46,lvl 45 i mlvl 15??
NIe mam paca..................
PLz pomóżcie!!!!!!
ELO!!!!
Chciałem się poradzić was gdzie mam iśc palem skills 83/46,lvl 45 i mlvl 15??
NIe mam paca..................
PLz pomóżcie!!!!!!
dragon lair, a najlepiej to na poh
Piotrek Marycha
17-05-2006, 21:31
a może kolega powie jaki lvl? albo chociaz profesje bo o skile nie śmiem pytać :/
szymon287
17-05-2006, 21:44
a może kolega powie jaki lvl? albo chociaz profesje bo o skile nie śmiem pytać :/
,,ktory lvl musi miec druid zeby poradzic sobie z beholderem, hunterem, minotaurem magiem i archerem, witchem, cyclopem???''
czytanie ze zrozumieniem
Dj Nekro
17-05-2006, 22:41
Pall, lvl 43 skile 78/xx... gdzie expic?
Gdzie mógłbym dobrze poexic (żeby sie zwracało za uhy i coś jeszcze zostało) 46 ek (pacc) skile 80/80 6 mlvl, eq slabe: c arm, crus helmet, p legs, scarf, boh, gs/bs c shield? Proszę o szybką odpowiedź :P
Piotrek Marycha
18-05-2006, 16:46
,,ktory lvl musi miec druid zeby poradzic sobie z beholderem, hunterem, minotaurem magiem i archerem, witchem, cyclopem???''
czytanie ze zrozumieniem
ale gafe walnołem :baby:
no to moze odpowiem przy okazji - na wiekszosci monsterow co tu podales to expic sie nie da ale zeby "poradzic" to potrzebujesz 15 mlvl :)
Gdzie mógłbym dobrze poexic (żeby sie zwracało za uhy i coś jeszcze zostało) 46 ek (pacc) skile 80/80 6 mlvl, eq slabe: c arm, crus helmet, p legs, scarf, boh, gs/bs c shield? Proszę o szybką odpowiedź :P
Scarabki ma amk lub tomby ale bez vampów tylko shamblery, mumie ale to zależy od ciebie
@Dj Nektro
D lair lub poh
Geralt ze Spychowa
19-05-2006, 14:45
gdzie moglbym poexpic ale i dobrze zarobic? knight 42 80/80 niezly eqp !facc area!
Yo.
Gdzie moge poexpic pallkiem 29lvl ze skillem 74 i 12 mlvlX( ??
@up
polecam guardy w kopalni
Master Zell
19-05-2006, 21:20
Gdzie expić 36 sorcem z 42mlvl na facc area. Runy i manasy moga sie niekoniecznie zwracać (ale znowy bez przesady) byle by byl szybki exp:)
Piotrek Marycha
20-05-2006, 09:58
@up duze respy guardów w kazo
Czesc potrzebna pomoc. Jestem 30 pallem skill w distance 77, 12mlvl. Mam, hmmy, bolty eq; crus helm, k arm, c leg, boh. Na czym mam expowac zeby szybko expic i byl dosyc dobry loot? Moglbym robic lootbagi. swiat; aldora
pokonam beho knajtem ze skillami 60/60 bez straty ihow lvl mam 21 fast plz
Piotrek Marycha
21-05-2006, 15:35
@up raczej tak ale zejdzie cala mana na exury
black jack
21-05-2006, 16:21
39 knight skile 70/70 where?:D:baby:
Witam
Mam 49 Knighta z pacc skile 77/73:cup: i nie wiem na co chodzic zeby expic szybko dobrze zarobic i nie stracic Guardy mi sie znudziły. Na co sie opłaca chodzic i expic chetnie poczytam waszych rad POZDRO ALL:)
Enzi Clen
21-05-2006, 22:34
Kurcze nie wiem na czym expić skillów nie podaje bo mam w podpisie :D :D:D:D:D:D:D:D:D a tak do rzeczy to kurna jestem sorcerer-em mam prawie 10lvl i 1 mlvl i nie wiem na czym expić pomużcie plz.
p.s.Czy to normalne że mam 1mlvl na 10 lvl;( ;( ;( ;(??????? Prosze odpiszcie.
Z góry dzięki
p.s.A z resztą możecie póżno odpisać bo mam :ban: :ban: :ban: :ban: :ban: na 7 dni jescze nie wiem czy kogoś obchodzi za co mam bana ale powiem jak gadalem z tutorem to napisałem mu tak """"""""""fuck you"""""""" i dostałem bana heheh.
@up
LOL, nie, to nie jest normalne, ze masz 1 m lvl na 10 lvlu, ja mialem chyba z 15, spalaj mane gdy tylko grasz w kazdej wolnej chwili.
Na tym lvlu za wielkiego wyboru nie masz, bugi pod carlin, trole w ab, mysle, ze najodpowiedniejszym miejscem beda narazie trole w ab dla Ciebie.
Enzi Clen
22-05-2006, 17:24
Narazie nie pospalam heheheh :D :D :D bo mam :ban: :ban: :ban: :D :D a jak bede miał to czy to dobry pomysł?"Żeby ubić 5 zający i ciągle używać "EXURA" heheh" ?????:D :D :D
Dudinhio
22-05-2006, 17:50
A co byście polecili sorcowi na 39 lvlu z pacciem tak, żeby jak najszybciej dobrze zarobić (prócz guardów bo praktycznie cały czas są zajete ;/ )?
szymon287
22-05-2006, 18:01
A co byście polecili sorcowi na 39 lvlu z pacciem tak, żeby jak najszybciej dobrze zarobić (prócz guardów bo praktycznie cały czas są zajete ;/ )?
tomb...;] <10znakow> -.-
Witam
Mam 49 Knighta z pacc skile 77/73:cup: i nie wiem na co chodzic zeby expic szybko dobrze zarobic i nie stracic Guardy mi sie znudziły. Na co sie opłaca chodzic i expic chetnie poczytam waszych rad POZDRO ALL:)
Polecam ci scaraby, tomby w ank. :)
Dj Nekro
22-05-2006, 18:47
44 Royal Pall (PACC) skile 78/xx... gdy poh zajety to gdzie expic? (guardy odpadaja) chce szybko wbic lvl i zeby loot byl w miare dobry...
Pozdrawiam.
ED (pacc), 30lvl, 40mlvl, eq: volcanic/quagmire rod, boh, b robe, p legs, p ammy, vamp shield, hat of the mad. Gdzie expic? moge wziasc hmmy, manasy, UHy raczej nie, wole exura sio, chcialbym jakies tomby, ale zeby byl chociaz 1 pojedynczy resp vampa, nie bylo bonebeastow i necro, ani DSow ;)
Enzi Clen
23-05-2006, 21:10
Kurcze mam palka na 8lvl ze skillami 16/17 i nie wiem gdzie expić odpiszcie szybko.
p.s.Moje eq to V.helmet,s.shield,c.armor,c.legs,l,boots
odpiszcie jeszcze dziś prosze.
Dj Nekro
23-05-2006, 21:26
Kurcze mam palka na 8lvl ze skillami 16/17 i nie wiem gdzie expić odpiszcie szybko.
p.s.Moje eq to V.helmet,s.shield,c.armor,c.legs,l,boots
odpiszcie jeszcze dziś prosze.
Z takimi skilami to mozesz isc po expic na Raty.
Ehh, potrenuj skile do 50 dista i jazda na Cyclopy.
Pozdrawiam.
Jak Myslicie gdzie mozna expic EK z 54lvl (skile 76/75)? Narazie jade na Dworcsach(takie male zielone gowienka, ktorych lata duzo jakby ktos sie nie orientowal ;) )
Czy dalbym rada na guardach? (chodzi o to zeby sie zwracalo chociaz za uhy)
P.S Prosze nie proponowac scarbow, bo jak latam w normalnym caveie to robie strasznie malo expa, a jak po ukrytych to wychodze na minusie.
Agent Madness
23-05-2006, 22:03
@up
Guardy odpadają. Polecałbym ci pierwszy poziom Dark Cathedral, jeżeli zająłbyś go cały tylko dla siebie. Exp - około 35k\h, loot też niezły (w-hammery, brass armory, time ringi), strata UH praktycznie zerowa.
Mi tam ekspiło się bardzo przyjemnie ale niestety często trzeba było wyganiać innych :S, mimo to polecam spróbować.
@up
Guardy odpadają. Polecałbym ci pierwszy poziom Dark Cathedral, jeżeli zająłbyś go cały tylko dla siebie. Exp - około 35k\h, loot też niezły (w-hammery, brass armory, time ringi), strata UH praktycznie zerowa.
Mi tam ekspiło się bardzo przyjemnie ale niestety często trzeba było wyganiać innych :S, mimo to polecam spróbować.
yyy... zajac ten poziom dla siebie gdzie ty zyjesz czlowieku! Jak jest tam na eterni ponizej 4 osob naraz o 5 rano to mam szczescie
Jak Myslicie gdzie mozna expic EK z 54lvl (skile 76/75)? Narazie jade na Dworcsach(takie male zielone gowienka, ktorych lata duzo jakby ktos sie nie orientowal ;) )
Czy dalbym rada na guardach? (chodzi o to zeby sie zwracalo chociaz za uhy)
P.S Prosze nie proponowac scarbow, bo jak latam w normalnym caveie to robie strasznie malo expa, a jak po ukrytych to wychodze na minusie.
Ja bym Ci radzil poskillowac :P. Tak gdzies do 80/80:p . A jesli juz musisz expic... Polecam tomby ;]
Agent Madness
24-05-2006, 15:29
@Stożek
No właśnie, to zależy od serwa niestety. Ja na obsidii nie miałem z tym aż tak dużego problemu. W takim razie polecałbym ci cyclopolis, ale sądzę, że tam też nie będzie się łatwo wbić.
Enzi Clen
24-05-2006, 16:34
Kurba gdzie tera expić raty mam juiż w dupie i tyle!!!!!!!!!!!
@up
LOL
Postać na lewo, eq normalne - p-set, beho shield. Na czym mogę poexpić?
Master Markus
24-05-2006, 22:49
Ja dopiero zaczołem robic knighta (w piatek stworzylem postac :P ) ma aktualnie 12lvl skille 54/54 3mlvl w axe jade eq vampire shield, crown armor, crusader helmet, pate legs, leather boots, scarf, fire axe i dragon lance (mam sorca na 39 lvlu z tąd te eq) czy moge juz trenowac ze slimami i na jakie potworki moge chodzic jak zrobie 15lvl i skille po 70 na teranach dla PACCa jak i dla FACCa? Prosze o odpowiedź.
Ja dopiero zaczołem robic knighta (w piatek stworzylem postac :P ) ma aktualnie 12lvl skille 54/54 3mlvl w axe jade eq vampire shield, crown armor, crusader helmet, pate legs, leather boots, scarf, fire axe i dragon lance (mam sorca na 39 lvlu z tąd te eq) czy moge juz trenowac ze slimami i na jakie potworki moge chodzic jak zrobie 15lvl i skille po 70 na teranach dla PACCa jak i dla FACCa? Prosze o odpowiedź.
W sumie na skillach 54/54 nie radzil bym chodzic na slimy bo mam swojego 2giego knighta i na 60/60 nie bylo lekko na slimach bo jak nie bedziesz obecny i zapomniesz to mozesz dednac chyba ze bedziesz na exurach lecial a na skilach 70 mozesz juz latac na larvy, tomby, troche tiquandy nie za daleko ale nie radze ;) w sumie na facc to mozesz na soldki chodzic
Gracz Tibijski
25-05-2006, 16:31
Gdzie mogę expić na 27 lvlu Elite Knightem?
Enzi Clen
25-05-2006, 17:10
Siema mam palka info w opisie czy mogę iść na cyce jak nie to na co?
p.s.Odpowiedzcie szybko plz.
Gdzie mogę expić na 27 lvlu Elite Knightem?
dotreń do 70/70 i idź na Scraby.
@UP: Trole. :>
Btw: A gdzie może expić 13 lvlowy pall, skille 42/31.
Ponawiam pytanie - gdzie moge expić sorcem, info na lewo?
To ja mam takie pytanko:
Gdzie mógłbym expić knightem zeby nie tracic duzo uhow: lvl 23, skille 68/68, 5 mlvl-facc
eq : c arm, p legs, crus, d lance, f axe, meduska
Master'ek
25-05-2006, 23:38
Gdzie moge expic knightem 20lvl skille 56/51 4mlvl eq: Knight Armor, Plate Legs, Stell Helmet, Fire Axe, Dragon Lance, Medusa Shield. I żeby sporo kasy leciało, ale nie lubie robic loot bagów:p. Czy może mam skillowac. Prosze o odpowiedź.
Alfis Leon
26-05-2006, 12:33
Hmmm a gdzie ja moge expić?? mam 13 lvl palladyn skille 46/36 i 5 mlvlB)
Hermiona
26-05-2006, 14:02
Czy mając 13 level i skille 36/35 oraz eq plate set, dwarfen shield, spike sword oraz dark helmet to czy moge sprobowac isc na cycklopy! CZekam na w miare szybką odpowiedz!!!
Tomorro(Sarloon madex)
26-05-2006, 16:28
Gdzie mam expic na dragach palkiem 45 lvl skill 75 dista wybrac:
-przy thias
-dragi poh+orci+cycki
-dragi przy kazzo
-dragi+dragon lordy przy ankrahmun z blokerem knightem 50 i shooterem sorciem kolo 45
?
Gulagulad
26-05-2006, 16:38
Ja mam zupełnie inny sposób na paladyna niż tu opisany.
lvl 8/10 ( tu powinny być skille najmniej 20/20) Gobliny, trolle ( inne potworki są nie opłacalne dla palka na tym poziomie)
lvl 11/13 (skille od 30/30 do 40/40) dalej Trolle i gobliny, można zacząć chodzić na amazonki, a ze skillami 40/40 warto spróbować się z valkiriami i cyklopami
lvl 14/20 (s. 40/40 do 50/50) Cyklopy, Slimy, HUNTERY ( tu jeżeli jesteś pewien, iż dasz rade)
lvl 20/25(skille od 55/55 do ?) Demon skeleton, cyclop, slime itp.
lvl 26/30(s.?/?) na 30 lvlu. warto spróbować się z Dragiem.
lvl 60/...( naprawde dobre skille) Demon
Ostatni Warrior
26-05-2006, 18:02
oks mam 30lvl 5mlvl i skill 72/71 moje eq to c armor p legi meduza shield crut... helmet szalik buty i f axe na co najlepiej expic bo soldki juz sie nudza;/ i co bradz na ten exp aaa i tak przy okazji co najelpeij kupic v shield k legi czy d lance?? plzzzz o szybka odpowiec plzzzzz fast nikt nie odpowiada prosze o fast odpowiec
Gdzie expić se skillami 51/47 eq noble armor,devil helmet, p-legs, double axe?
(moge zrobić większe sklle tylko powiedzcie gdzie)
Czy mając 13 level i skille 36/35 oraz eq plate set, dwarfen shield, spike sword oraz dark helmet to czy moge sprobowac isc na cycklopy! CZekam na w miare szybką odpowiedz!!!
Spróbować możesz, ale raczej cało z tego nie wyjdziesz ;). Jak chcesz z takimi skillami expić to lepiej idz na trolle.
Master'ek
26-05-2006, 21:54
Gdzie moge expic ze skillami 56/52 21lvl Eq: Knight Armor, Plate Legs, Stell Helmet, Medusa Shield, Fire Axe, Dragon Lance i Butki. Zależy mi na szykim expie i wmiare dobrej kasie. Z góry Thx:).
Mentosek_2005
26-05-2006, 22:15
Wiec tak pierwszy raz zakupiłem pacc i nie wiem gdzie expic :/ Mam 26lv sork 38mlv. Gdzie moge sie wybrac zeby dobrze poexpic? No i jak mozna to proszę o jakąs mapke dołączoną albo opis jak dojsc do danego miejsca :P Za odpowiedz dziękuje :>
Gdzie moge expic nabilem skille 69/71 i juz mi sie nie chce epxic na zamku?? X( knight
Wujek Mietek
27-05-2006, 10:29
@Hermiona
Czy ty chcesz aby cie zdrapywali z podłoża ;) ?? doskilluj do 50/50 i jedziesz na balance pojedyńczo (mi schodziło 0-1ih)
@Eldaron
Możesz sie spróbować z cyklopami z Knight axe + dvarwen shield TYLKO POJEDYŃCZO I NA BALANCE ! Podpalaj je przed walka uzywając fire fieldów schodzi 0-2 IH na cyklopa
Paladyn, lvl 19, skille 60/60, mlvl 12;
Plate Armor, Plate legs, Devil's Helmet, Bow (+ ewentualnie Dwarven Shield coby zablokować coś mocniejszego w razie kłopotów)...
Pytania są dwa:
- czy jak na lvl są to wystarczające skille?
- gdzie z tym expić?
Enzi Clen
28-05-2006, 18:21
Ratunkuuuuuuuuuuuuuu gdzie mogę expić??????????????
p.s.Ospiszcie do 19:48 plz
Enzi Clen
28-05-2006, 18:25
Gdzie moge Expić? Info po lewo
Lord Of Mckwacz
29-05-2006, 08:52
Tam Gdzie Pisze Kliknij Tutaj sTRONA Nie Whodzi X( :evul:
Gracz Tibijski
29-05-2006, 16:39
Z jakimi skilami iść na scaraby? Z gs ewentualnie bright sword + drag shield.
Czy 70/70 starczy? Moze nabic 75/75? :(
Ostatni Warrior
29-05-2006, 16:53
oks mam 30lvl 5mlvl i skill 72/71 moje eq to c armor p legi meduza shield crut... helmet szalik buty i f axe na co najlepiej expic bo soldki juz sie nudza;/ i co bradz na ten exp aaa i tak przy okazji co najelpeij kupic v shield k legi czy d lance?? plzzzz o szybka odpowiec plzzzzz fast nikt nie odpowiada prosze o fast odpowiec:(
Agent Madness
29-05-2006, 17:50
@up
Ja bym dotrenił 75 skilla i kupił d-lance, expienie z tym to czysta przyjemność. Co do miejscówek to spróbowałbym na DC ewentualnie Mintwallin (przykro mi ale nie znam zbyt wielu dobrych miejsc do expienia na facc:( )
Ostatni Warrior
29-05-2006, 22:39
moze ktos bardziej doswiadczony kto bardziej zna sie na expowiskach dla facca??
Dark_Lord_Nerin
30-05-2006, 19:44
Ja skiluje a nie expie a to drugie lepiej idzie niestety:(:( :( :( :(
Info o mojej postaci po lewo i na dole. Mam facc. Gdzie mam expić żeby się opłacało exp/loot i ewentualnie od którego lvl mam zmienić miejsce expienia i na jakie.
Pozdro i z góry thx za odpowiedź ;).
Info o mojej postaci po lewo i na dole. Mam facc. Gdzie mam expić żeby się opłacało exp/loot i ewentualnie od którego lvl mam zmienić miejsce expienia i na jakie.
Pozdro i z góry thx za odpowiedź ;).
DC może być choć luda na Celeście od zarąbania. Możesz iśc na cyce przy light house.
kamilwar95
03-06-2006, 08:50
Gdzie ma chodzic knight na 21 lvl skille 53/50 eq:
-devil helmet
-knight armor
-plate legi
-spkie sword
-beholder shield
-zwykle buty
Zalezy mi bardziej na loocie niz na expie
Kup sobie fire sworda i poskiluj do 55-60 i idź na soldki, albo na dc.
ShinjiIkari
03-06-2006, 10:52
Więc tak:
a)Sorc 10 lvl na Guardii
EQ:
Wand of Vortex,Scale armor,Soldier helmet,Chain Legsy,Dwarven shield,Leather Boots.
3 Mlvl.
b)Knight 23 lvl na Novie
EQ:
Bright sword, k-armor,warrior helmet,p-legi,Dragon shield,Bootsy leather
49/45 skille
3 mlvl.
Profesja: Paladyn facc
Poziom: 21
Skille: 60/50
EQ: dragon shield, blue robe, crown helmet, spears
Teraz moje zapytanie a mianowicie czy mógłbym skillowac na minosach w mino tower koło kazo? Czasem wpadłbym na minotaur archer/guard (pojedyńcze sztuki)
PharadoX
04-06-2006, 19:04
Mam knighta na lvlu 46 ze skillami 75/73 z eq : crown set bs / gs.
Chciałbym wiedzieć gdzie mugłbym dobrze expić , bardziej mi chodzi o exp niż loot , może nawet być ujemny loot iż bardzo potrzebuje expa ( może być waste uh / hmm i inne runki jakieś gfb np. ) jak już ktoś wymyśli na czym z lekkim waste dobrze bym expił chciałbym wiedzieć czy z gs czy bs + shield i na jakis modzie ( full atk , balance atk ) , posiadam pacc. Z góry thx za odpowiedzi.
prosze powiedzcie gdzsie moge expic na 25 lvl skille 65/65 uhy bs k arm c-helm p-legi drag-arm
ShinjiIkari
05-06-2006, 07:48
Więc tak:
a)Sorc 11 lvl na Guardii
EQ:
Wand of Vortex,Scale armor,Soldier helmet,Chain Legsy,Dwarven shield,Leather Boots.
5 mlvl.
b)Knight 24 lvl na Novie
EQ:
Bright sword, k-armor,warrior helmet,k-legi,Dragon shield,Bootsy leather
49/46 skille
3 mlvl.
Z uwzględnionymi małymi poprawkami...
Gdzie mogę tymi 2 postaciami efektywnie expić?
PharadoX
05-06-2006, 16:59
@Xetasi
Cyclopy ( PoH , Mount Sternum )
Wild Warriory & Bandity ( Dark Cathedral )
@ShinjiIkari
a)
Swamp Trolle ( południe Venore )
Amazonki ( Amazon Camp )
Rotwormy ( Wszystkie cave'y jakie znajdziesz )
Gobliny ( Fermur Hills [ albo femumr hills , jak tak napisałem to z edron do fer~ hills mnie przeniosło ] )
b)
A może tak potrenuj?
Ostatecznie to Dark Cathedral , Amazon Camp , Soldy + Dwarfy
Odpowie jakiś pro na moje pytanie blz , post : 2377
Hemp Gru ziom`s
05-06-2006, 20:12
No to tak mam pytanie
Gdzie moge expic moim Knightem 14 lvl skille 52/49 (prawie 53/50) tak zeby sie przyjemnie expilo no i zwrot za ih-y (2mlvl)
Aha no i czy dam rade tarantuli jakie i hity bedzie mi walila
PACC, 30 lev, Pal, 81 dista
Potrzebuje expowiska gdzie bede wbijal 50k exp na godzine.
Dzieki ;)
michalll
06-06-2006, 13:43
Gdzie expić knightem lvl 80 skille 90/90 żeby w 8h wbić lvl i żeby sie nie waste'ować runek?:)
kamilwar95
06-06-2006, 15:29
Dam rade tarantuli??(wiadomosci z boku)skille:53/50
EQ:
-Devil Helmet
-Spike Sword
-Knight armor
-Beholder shield
-Plate legs
gdzie mam expic drutem 32 lvl 35 mlvl z paccem eq : p set,w helemt,dragn shield,volcanic rod i ile mi zejdzie run.
PACC, 30 lev, Pal, 81 dista
Potrzebuje expowiska gdzie bede wbijal 50k exp na godzine.
Dzieki ;)
Istnieje kilka miejsc w ktorych pal moze wbijac powyzej 30k expa na godzine:
Demony, Warlocki - to dla Ciebie odpada
Guardy - 25 - 30k, jezeli w uzyciu runy takie jak gfb i hmm to nawet do 38k
OF - 40k exp/h calkiem przyjemnie, ale czesto ryzykownie, na Twoim lvlu zapomnij
Tomby - W najlepszych do 35k expa/h
Hero - Double spawn, nie wiem czy po updacie hunt z palkiem stracil sens, ale przed wyciagalem tam nawet do 50k/h (przy full serwie)
Gdzie expić knightem lvl 80 skille 90/90 żeby w 8h wbić lvl i żeby sie nie waste'ować runek?:)
Tomby (np Tomb w kamieniolomach), 25k exp.h bez uzycia runek.
Scaraby, czy cokolwiek tam masz.
Dam rade tarantuli??(wiadomosci z boku)skille:53/50
Owszem, ale wez jakies IH czy LF na wypadek wypadku.
gdzie mam expic drutem 32 lvl 35 mlvl z paccem eq : p set,w helemt,dragn shield,volcanic rod i ile mi zejdzie run.
2 ds i do Tomba - 1 - 4 uh na godzine, lub 2 ds (tak, ds) i na guardy. Na poczatku troche uh bedzie schodzic, ale jak juz 'wyczaisz baze' to bedzie schodzilo po 2 - 4 uhy na godzine, a DSy sprawuja sie o wiele lepiej niz monki.
poszukiwacz przygód
07-06-2006, 21:16
Ja powiem tak...
Knight 20-40lv skill 75+ Facc Guardy i soldki najlepiej
Knight 20-40lvl skill 75+ pacc scaraby najlepiej
Knight 40lvl+ skill 75+ dragi
Knighty tylko dalem bo nie gram innymi charami mialem palla ale ban :)
Metal Slug Rox
07-06-2006, 21:48
Siema to tak :
~ 40 lvl rp 74 dista 12 mlvl
i chodzi mi o jakie tomby bylyby dla mnie najlepsze zeby sie za boltsy i mf zwracalo ... a jak nie tomby to jakies inne miejsce dla pacc bo mam dosyc noobkow z faccem na guardach.. chociaz jak widzialem jak moj kumpel expi drutem 40 lvl na tombach to mi sie plakac chcialo loot marny i exp tez do dupy .. i z tego wynika ze guardy sa najlepsze dobry exp i wysmienity loot ale co z tego skoro tam duzo ludzi z faccem expi ehh... prosze o odpisanie :P
Mam pala 21 lvl i 60 dista . gdzie expić?
Majkel TrajerQ
09-06-2006, 12:28
Mam Skille 60/60 Eq: Stell Helmet , Dwarwden Shield , P-legs , P-armor , Fire Sword;) Dzięki Z Góry!! Pozdrawiam Wszystkich Grających W Tibie
Ostatni Warrior
10-06-2006, 17:15
PLZZZ FATS HELP nie wiem gdzie expic;/ mam 33lvl skill zara 73/72 eq k legi c armor cru..... helmet f axe vamp shield szalik buty nie wiem gdzie expic nie mam pacca ;/ facc sux help fast plzzz
Gdzie expić?
Mój char:
Knight skille : 50/50
EQ:
Crusarder helmet
Knight armor
Plate legs
Leatcher boots
Crown shield
Fire sword
@dragmax
dwarf soldiery najlepiej...
smakosz xxxl
11-06-2006, 22:04
gdzie expic
knight 56/52
eq
crown armor
medusa shield
plate legs
warrior helmet
skull staff
butki zwykle
Smakosz :
Soldki byłyby najlepszym rozwiązaniem. Tzn zalezy od twojego lvlu :P
smakosz xxxl
11-06-2006, 22:30
tez prawda ale ja siedze w veno i zabardzo nie chce mi sie tyle biegac :P
mam 26
alf fortec odpada bo juz mi sie znudzilo...
patrykvel
12-06-2006, 11:37
posiadam elite knight na 50lvl, skille 80/80 eq-royal helmet, dsm, crown legs, gs, bright sword, demon shield i bohy.Na czym dobrze expic by tracic malo uhow?
@up
Proponuje Tomby odwiedzić, dobry exp, dobry loot, mało uhów. Zawsze możesz sie wybrać na dobre respy soldów koło Kazo. Dobry loot, z twoim sprzętem i skillami mało uhów pójdzie, exp przy dobrym respie tez nie taki zły. Dobij troche levla i mozesz śmiało na guardy lecieć. Ja kiedyś od 52 zacząłem na nich siedzieć i zwracało sie z nawiązką.
Mam EK lvl 36, skille 80/80, mlvl 5, eq: DSM, sb, boh, rh, demon sh, bs, gs, c legs, p ammy. Ofc pacc. Gdzie expic zeby sie chociaz za uhy zwracalo, a gdzie zeby zarobic kase ?
Myur wolf
12-06-2006, 21:38
Ile czasu trzeba aby awansować od 65 skilla w axe do 80???
ShinjiIkari
13-06-2006, 07:11
Gdzie można expić druidem do 13 lvl przy eq:
legion helmet
scale armor
rozdzka 1-sza
dwarven shield
leather boots
bez legsow
najlepiej żeby był jakiś z tego zarobek(prosze nie mowcie o mt.sternum bo tam zawsze full ludu)
@up
Roty i roty do znudzenia poki nie kupisz lepszego eq ;)
Knight 14 lvl 70/70 4mlvl
Crusader helmet, C/K Arm, P legs, bs/gs, c/drag shield
Gdzie mozna dobre lootbagi robic ?
Master'ek
14-06-2006, 17:46
Gdzie moge expic sorcerem lvl 13 mlvl 15 Eq: Dark Helmet, Blue Robe, Medusa Shield, wand of Dragonbretch, Plate Legs, Butki i Scraf.
Chodzi mi głównie o szybki exp.
Z góry Thx.
@ Master'ek
Cyce w MS ? Nad Thais ?
@Goldzio
Soldki / DC?
A teraz moje pyt :
Knight - 22 lvl - 75/74 - G-arm, k-legs, crus, p-ammy, l-boots, bs/gs, demonka
Dam rade expic na guardach ? Jesli tak to z czym i na jakim ustawieniu i w jakiej kopalni najlepiej ?
( Czy wbicie 76/75 duzo mi da ? )
@Edit : Jesli nie guardy to gdzie expic dla ( przy 75/74 lub 76/75 ) :
1) Loot
2) Exp
EQ: Crown armor, warrior helmet, plate legs, medusa shield, guardian halberd, fire axe, BoH
Skils: 76/75
46 lvl
Gdzie expić aby zmarnować jak najmniej uhów ale żeby exp był w miare szybki
Czy dam rade Dwarfom Guardom, czy moze bardziej opłaca mi się mintwalin??:confused:
Sir Radzio Angelus
15-06-2006, 14:00
Knight 12 lvl, skille 45/46, eq: fs, crown helmet, knight arm, scale legs, dragon shield,scraf, mlvl 2. Pytanie : Dam rade ubijac cyce czy jeszcze na to za wczesnie ?
Thomas Falcon
15-06-2006, 16:12
:confused: Ech.. najczęstsze pytanie na każdym forum...
@Sir Radzio Angelus - nie masz szans. No chyba ze jednego.
neutralny16
15-06-2006, 21:16
gdzie moge expic :
46 level
skills: 76/75
mlvl :5
eq :royal helmet,golden armor,c-legs,bright sword (lub giant sword)demon shield,boh?
Devil14pl
15-06-2006, 22:34
gdzie moge expic :
46 level
skills: 76/75
mlvl :5
eq :royal helmet,golden armor,c-legs,bright sword (lub giant sword)demon shield,boh?
Maly Off top nice eq :]
Jak Masz Pacc to proponuje ci isc na scaraby z Bright Swordem + demon shield i wziasc ze 2 bp uh szybko ci sie zwroci kasa uh ci zejdzie jeden moze na 10 scarabow ale uwazaj zeby ci nie wyskoczylo ze 3 po 2-1 scarab najlepiej
A ja mam Pytanie gdzie ja moge expic
20 lvl pal
skills 55/30
mlvl:10
eq:C helmet,C armor,P legi,Crocodile Boots,Scraf,Crystal Ring, Ofcourse Crossbow i bolty xD. czy moglbym isc na scaraby ;> ?
neutralny16
15-06-2006, 22:47
Maly Off top nice eq :]
Jak Masz Pacc to proponuje ci isc na scaraby z Bright Swordem + demon shield i wziasc ze 2 bp uh szybko ci sie zwroci kasa uh ci zejdzie jeden moze na 10 scarabow ale uwazaj zeby ci nie wyskoczylo ze 3 po 2-1 scarab najlepiej
A ja mam Pytanie gdzie ja moge expic
20 lvl pal
skills 55/30
mlvl:10
eq:C helmet,C armor,P legi,Crocodile Boots,Scraf,Crystal Ring, Ofcourse Crossbow i bolty xD. czy moglbym isc na scaraby ;> ?
no isc mozesz ale czy warto?jak ci wyjdzie z 3 i cie blokna to nie zdazysz powiedziec "kur.." i padniesz:( wez pomęcz troche cyce,guardy itp a na 30 mozesz isc juz spokojnie...a ja własnie nie mam pacca bo mi sie skonczył i narazie nie moge kupic ;/ to gdzie expic?:confused:
Devil14pl
15-06-2006, 23:04
A jeszcze cos lepiej expic na DC na ghoulach czy guardach gdzie lepszy loot ( nie lootbag) tylko loot i kasa na dc stale ghoule
ShinjiIkari
16-06-2006, 21:14
Gdzie można poexpić i zarobić przy okazji?
16 lvl druid
15 mlvl
Soldier helmet, brass set, dwarven shield, moonlight rod, leather bootsy, scarf;p, 7 ih, czasami bloker 25 lvl ze skillami 49/46
(btw solo killed ds i beho^_^)
Kasy na runki za bardzo nie mam... Czasami kupie te 4 hmm i pojde dla fun na beholdera:p
Sir Radzio Angelus
16-06-2006, 22:58
Ja zawsze expilem na dwarfach do 20 lvl, potem na cycach. Loot taki se.
Btw. poskiluj blokerem jak ci sie chce, na ja 13 lvl mam skille 50/50:D
Glad Of Darkness
16-06-2006, 23:54
Mym zdaniem i te zdanie jest wielokrotnie wyprobowane najpierw sie idzie na trole do skilli 40-45 pozniej roty zaleznie od eq srednio do 65, a od 65 do 75 slimy mozna wbic nawet 80. pozniej nalezy dobyc eq i expowac na Cyclopach.
Ja osobiscie zdobylem skille 80 i pozniej expowalem i mialem lv 50 ek na Selenie w axe. Obecnie zaczynam nowego chara robic i mam lv 20 jest to ek i mam skille 65 tez w axe. B)
ShinjiIkari
17-06-2006, 08:05
Chodzi mi o to ze czasami mi pomaga ten bloker...:p
diablica
17-06-2006, 16:57
Ja tam zabijalem gs od 18 lvl solo ;] a teraz z blokerem leje smoki ( mam 20 lvl 2 dni temu mialem 23 ;( )
LOL...A jaka profeska? Bo żeby zabić GS'a na 18 lvl i w dodatku solo to chyba byś musiał mieć Knightem skille 70/72,a eQ przynajmniej Giant Sworda,G-set/C-set,Warrior Helmet,Vampire Shield i bOh'y ;]. GS wali hity po 135,ma sporo HP (1300) i używa Haste ;],daje mało exp jakby nie patrzyć bo tylko 900,a UHy się traci ;/ Nooo,ale loot jest dobry,jak ma się szczęście to UHy zwracają się z + Co do innych profesji...Nie widzę sensu żeby chodzić na GS'y poniżej 30 lvl bo często można się przejechać i bum...zgon.Tak więc podsumowując do Pana powyżej - zastanów się pierw co piszesz,bo to śmieszne,a jeżeli fartem udało Ci się rzeczywiście zabić GS'y (nierealne według mnie...) to daj jakiegoś screena to Ci uwierzę...Pozdrawiam!!! =)
LOL...A jaka profeska? Bo żeby zabić GS'a na 18 lvl i w dodatku solo to chyba byś musiał mieć Knightem skille 70/72,a eQ przynajmniej Giant Sworda,G-set/C-set,Warrior Helmet,Vampire Shield i bOh'y ;].
17 level nie zwieje GSowi. Ma za malo hp zeby zabic gs, szczegolnie z bronia dwureczna i szczegolnie z takimi skillami.
diablica
18-06-2006, 00:03
17 level nie zwieje GSowi. Ma za malo hp zeby zabic gs, szczegolnie z bronia dwureczna i szczegolnie z takimi skillami.
No tak.Więc mówię..Niech kolega pierw się zastanowi co pisze,a nie gada bzdury,że na 18 lvl spokojnie expił na GS'ach ;/
A co ma zrobic Knight lvl 18 Skille 53/52 ?? Dalej siedziec w kopalniach i expic na soldierach??, a moze poskillowac zeby pójsc na cos mocniejszego ??
Gollumek
18-06-2006, 07:20
skillujesz i idziesz na cos lepszego...
diablica
18-06-2006, 10:36
mino archery,mino guard,slimy.podciągnij skille do 65/65 i idziesz na coś mocniejszego :P
Varee Beal
18-06-2006, 14:50
Czy dam rade z monkami expic na OF ? MAm 27 lvl i 29 (prawie 30) mlvl.
Jakie skille potrzebuje żeby efektywnei expić na guardach/soldach ?
Jakie skille potrzebuje żeby efektywnei expić na guardach/soldach ?
http://www.cda.pl/gry-online/g/f_toya2.htm
Odpowiedz jest berdzo prosta. Ja tagrze nielubie tematów gdzie expic ze skillami zz/xx mlvl cc eq vv i lvl bb. A odpowiedz jest bardzo prosta MOZECIE EXPIC GDZIE CHCECIE ale czasami padniecie.
Vysal sath
18-06-2006, 17:16
Gdzie może expić 35 Ed z mlv 47 eq b-robe volc rod p-legs bootki
chciałbym szybko expić i i nie mieć strat.
guardy odpadają
Xzonixek
18-06-2006, 17:38
Druid 27 level 26 m level...Gdzie expić?? 2 Fdki + ja na -2 dc?? (Celesta) Guardy z monkami?? Poh?? OF?? Pomóżcie!!!
Gdzie mógłbym poexpić knightem(oprócz dwarf soldierów):
Skills: 60/60
mlvl: 4
Eq:
-steel helmet
-knight armor
-plate legs
-medusa shield
-fire sword
-scarf
-leather boots
Załóżmy, że mam pacc'a.
Z góry dzięki.
Gdzie mogę expić żeby exp leciał szybko i się zwracało, (tylko nie gl plz)
Postać to 12lvl pal ze skilami 40/25
bartii10
19-06-2006, 18:58
czy poradze sobie z dwarf guardem? jestem druidem 26lv 31mlv. bede z blokerem 14lv skile 50/48??? ja bede atakowac z hmm. duze hity bedzie zadawal blokerowi???
czy poradze sobie z dwarf guardem? jestem druidem 26lv 31mlv. bede z blokerem 14lv skile 50/48??? ja bede atakowac z hmm. duze hity bedzie zadawal blokerowi???
TY sobie na pewno poradzisz... Ale nie z blokerem. Tzn. ty raczej przezyjesz, ale bloker padnie na 80% chyba ze sie bedzie uhal ^^ ale i tak straszne waste
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi powiedział gdzie mógłbym expić ;]. Mam PACCA jakby co...
18 lvl Knight
4 mlvl
64/64
Eq:Crown armor, cruz helmet, p-ammy, vamp shield i fire axe/dragon lance, knight legs, croco boots.
Chciałbym aby zwracało mi się za hunty ofc :P
@up
Mysle ze Dark Catedra, poziom -1, ale wez kilka gfb na wszelki wypadek; ale mozesz tez na dworcach sprobowac
Mam pytanko, Gdzie mam expic Druidem na 26 lvlu z 30mlvlem? Mysle ze na Dwarf Guardach z monkami ale jeszcze sie chce upewnic B) Z gory Thx ! :D
A więc możesz spróbować na guardach z monkami....tylko......mały freez i cię dojadą cięzko. Proponuje Jeszcze 2 lvle na soldkach i pojedynczych guardach ew. na ghoulach, minotaurach itp, itp
Chcę sobie niedługo kupić pacc. Będę go miał pierwszy raz więc jestem „zielony” w expowiskach na pacc.
Więc:
Gdzie mógł by szybko expić 24 RP z skillami 59/37 i 11mlvl. Nie zależy mi na locie(byle się zwracało za strzaly/bolty i runki). Eq chyba nie istotne...
Możesz Expić na Tombach, oczywiście nie na za niskich poziomach ale na takich na jakich będziesz sięczuł dobrze i będziesz wyrabiał.
Możes spróbować także na Scarabach, tam na pewno sobi poradzisz ale nie wiem czy w 100% ci sie zwroci za amunicje...Sam musisz poprubować.:)
od 40lvla Smoczki w Ankrahmun:D
Radze ci wbic jeszcze skilli:D
Sorry za literówki;P
Cyu in tiBia:D
Mam 8 lvl skille 70/70 i nie mam pomysłu gzdie mogę expić??:p Tak, żeby exp leciał fajnie i do którego levela tam siedzieć??
Poniawiam pytanie gdzie mogę expić na 14lvl i skilami 45/30 palkiem (tylko nie trole i gl).
Sir Radzio Angelus
21-06-2006, 18:54
Nie jestem znawcą w tym temacie ale polecam standardowo kopalnie dwarfów na ten lvl. Podciągnij troche skille, tak do ~55, skilluje sie tam fajnie i expi też, loot niezły, chociaż więcej kasy leci z rotów:p, dobijesz do 20 lvl to poprobuj w cycami;)
Zaszczyk
21-06-2006, 19:51
Gdzie mogę expić 15 lvl palkiem ze skillami 60/44 w p-secie ze steel helmetem oraz z bardzo duzą ilością strzał. Mlvl 7, jesli pbedzie trzeba to mogę mieć dużo hmm, uh, gfb, ff, firebomb. Mam pacc i około 3k w depo
@up
Mozesz smialo chodzic na fibule:)
Wogule taki zje...ny temat połowa postów to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać i te poradniki beznadzieja są dla takich max. noob nie wiem poco wogule to niedługo ja z kolesiem napisze poradnik to zobaczcie!!!!!B)
Lord Wardi
22-06-2006, 15:50
Gdzieś widziałem, że jakiś koleś napisał, że odrazu jak sie z rooka wyjdzie, skilowac, skilowac, skilowac :P Ja skiluje dopiero tak gdzies od 20 levla, zeby nikt do mnie nie pisal "LEAVE, NOW!!!" xD Moja "taktyka" to:
8-15 lvl - Kazo: dwarfy/roty, ew. dwarfy sold.
16-20 - Thais: Cyce
20+ - Carlin: Ghoul,Scorp,DS :P
40+ - Thais: Mino Guardy, Dragi solo
80+ - Edron: Demony, Hero, Behy, Necro itp.
150-200 - Edron: Orshabaale
200+ - Sadzic sie z PK i puszczac UE przed dp aż do bana 8o
Lord Tucio to moja 3 postać po takowym banie :D:D
Knajt oczywiście xDD
254 strony...przepraszam, może było ale nie przeczytam wszystkiego :)
Knight 31 lvl (facc)
76/75
eq:
c-arm, c-helmet, plate legs, dragon shield, bs, gs, boh, scarf...
gdzie polecacie expić ?
jaki będzie exp na godzine ?
ile UH będzie schodzić na każdą godzine ?
przybliżony zarobek na każdą gdzine ?
Demon253
23-06-2006, 21:48
sIEMKA WAM
mam knighta na lvlu13 a skille mam 40/36 club i shielding
na jakie potworki mam hodzic?? odpiszcie mi na emial
[email protected]:berserk: :berserk: :berserk: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader: :crusader:
BlackWolf
23-06-2006, 22:28
Witam !
Chcialbym sie spytac na jakich mam potworach expic ? :confused: Mam eq : knight armor , plate legs , crown armor , tower shield , wand of plogue , leather legs i scarf lub protection amulet :cup: . Mam 23 lvl 24 mlvl a jak to sie przyda , to 20 shielding ;)
jakby co to prosze mi zaoferowac jakies inne potworki niz cyce , bo wlasnie na nich expie , ale nie dosc ze strasznie dlugo to i czesto jakies nooby tam chodza albo denerwujacy hlvl X( ;(
Knight 20 lvl.
Eq: Crown armor, knight legs, p-ammy, cruz helmet, boots, fire axe i vamp shield/Dragon lance.
Skille: 65/65
PACC
Dam sobie rade ze scarabami? Jesli nie to na co chodzic?
Heh ja na moim sorcu 11 lvl expie sobie na rotach trolach wolfach spiderach minosach cyklopach i na wielu wielu innych potworach
@żaq
rade sobie dasz, ale nie wiem czy będzie to opłacalne. możesz też odwiedzać tomby
@żaq
rade sobie dasz, ale nie wiem czy będzie to opłacalne. możesz też odwiedzać tomby
W takim razie na jakich skillach to bedzie oplacalne?
PS Teraz mam juz 66/66 :P
Rozkrwawiacz
24-06-2006, 12:27
Mam 13 lvl. skille takie sobie - 41/40. Eq : c arm, p legs, p ammy, crus helm, vamp shield, f axe, croc boots. Mieszkam w Thais na celeście. Gdzie mam expic? Nie chce skillowac (moze na 20 lvlku poskilluje), tylko expic.B)
Sir Radzio Angelus
24-06-2006, 15:52
Heh ja na moim sorcu 11 lvl expie sobie na rotach trolach wolfach spiderach minosach cyklopach i na wielu wielu innych potworach
z twoim lvl na cycach to hardcore, 2 cyce cie ztrapuja i dedasz na kilka strzalow:D
Gdzie mógłbym poexpić knightem(oprócz dwarf soldierów):
Skills: 60/60
mlvl: 4
Eq:
-steel helmet
-knight armor
-plate legs
-medusa shield
-fire sword
-scarf
-leather boots
Mam pacc'a.
Z góry dzięki.
adrianeczeqq
24-06-2006, 15:57
Mam 13 lvl. skille takie sobie - 41/40. Eq : c arm, p legs, p ammy, crus helm, vamp shield, f axe, croc boots. Mieszkam w Thais na celeście. Gdzie mam expic? Nie chce skillowac (moze na 20 lvlku poskilluje), tylko expic.B)
ja polecam koplanie dwarfów koło kazo(-1,-2 na soldy 55 minimum), skoro jestes w thais to pewnie nie pofatygujesz sie na lodowe wyspy, polecam tez roty na fibuli ale uwaga na dsy i lepiej wyskiluj przynajmniej do 50 bedzie ci sie lepiej expilo
odnośnie mnie gdzie moge expic 30 lv skille po 70 bije z bs tylko nie soldy i Dc już mi obrzydły od 20 levela i czy bic z bsa czy kupic lepiej gsa
adrianeczeqq
24-06-2006, 16:03
Łuk4sz polecam katdere weź bp Uh może sie przydac szyvki exp fajna kasa ,mozesz tez isc na mount sterumn
*Vjefroon*
24-06-2006, 17:14
30lvl , 71/71 w clubie, 5 mlvl.
eq: p-set, war hammer, warrior helmet.
CHciałbym wiedzieć gdzie moge expić nie tracąc uh a dużo zarabiać ;p
adrianeczeqq
24-06-2006, 19:24
30lvl , 71/71 w clubie, 5 mlvl.
eq: p-set, war hammer, warrior helmet.
CHciałbym wiedzieć gdzie moge expić nie tracąc uh a dużo zarabiać ;p
ja mam 30 lv skille po 70 5 ml polecam soldy+pojedyncze guardy oraz katedre malo uh dobry loot i kasa, a ja jeszcze raz pytam gdzie mozna expic z tym lv i skilami oprócz soldów i katedry żeby szło mało uh i dobry exp i kasa. Eq knight Armor crus helm plate legi medusa shield bs(czy lepszy gs?)
Sir Radzio Angelus
24-06-2006, 21:54
ja mam 30 lv skille po 70 5 ml polecam soldy+pojedyncze guardy oraz katedre malo uh dobry loot i kasa, a ja jeszcze raz pytam gdzie mozna expic z tym lv i skilami oprócz soldów i katedry żeby szło mało uh i dobry exp i kasa. Eq knight Armor crus helm plate legi medusa shield bs(czy lepszy gs?)
Hmmm...może scaraby jesli masz pacc ale nie jestem pewien :/
Distind dramus
24-06-2006, 22:46
42 knight 73/72 c armor p legi crus helmet drag shield i k axe,
Dam rade na cycach (mount stermunt itp) bez straty uhow (ew wyrabiac na exurze) ?
adix waw
25-06-2006, 14:51
Gdzie expić Elder druidem 35lvl 40mlvl
Eq:Golden armor/Blue robe, Crown/plate legs, Royal/crown helmet, demon shield, tempest rod(energia), P ammy i bohy?
Chodzi mi o miejscówki dla pacc lub jakieś ciekawe dla facc.
Możecie też podać dokładniej miejsce bo np nie wiem na których tombach expic które piętro itp.
Z GÓRY THX
Agent Madness
25-06-2006, 16:19
@up
Według mnie dobrym miejscem są:
1. Tar pit tomb (ten przy tych smołach) na poziomie -2
2. Tomb w ruinach (na północ od tar pit) też -2 (tylko trzeba uważać bo respi się tam 1 vamp i 1 FE)
3. Mintwallin, jeżeli masz zrobionego postmana
W każdej miejscówce polecam zrobić summony (2x Monk lub 2x DS w przypadku opcji numer 2).
adrianeczeqq
25-06-2006, 16:54
Dam rade na cycach (mount stermunt itp) bez straty uhow (ew wyrabiac na exurze) ?
Mysle ze spokojnie z exurą dasz rade z cyców dużo jedzenia leci wiec nie bedzie z tym problemu dla bezpieczenstwa weź kilka Uh/Ih i staraj sie żeby cie nie biło więcej niż 3 bo wtedy raczej bez Uha nie wytrzymasz, tam są wąskie korytarze a najlepiej bić po jednym wtedy nawet bez exury się może obejść.Sprawdzone na skilach poniżej 70 z podobnym eq przeze mnie.
Sir Radzio Angelus
25-06-2006, 19:45
omg ziom co za pytanie...dasz rade z palcem w...nosie:D
Witam.Jako średnio lvlowy paladyn(aktualny lvl to 86) chciałbym poprośić o radę innych,doświadczonych paladynów.Nie posiadam ja pacca(będe miał za 2tyg),a chciałbym trochę podbić mój poziom,więc tu nasuwa sie pytanie,gdzie mógłbym expić?Moje skille są w profilu.Od razu mówie,że o d lair wiem,ale jest ono notorycznie zajęte,z moimi lagami o gs nie mam co marzyć.Oczekuję
burzy mózgów;) .
Lord Sozeron
26-06-2006, 07:57
Mojżesz ja mowisz ze masz laggi to ciezko cos bedzie znalesc ale ci doradze ( przez laggi skonczylem grac pallem i przezucilem sie na knighta :P ) mozesz jeszcze pochodzic po ostatnich pietrach z dwarf guardami jesli niechcesz to moze hell gate (dawno nie bylem wiec hell gate tak napisalem niewiem jak teraz tam jest ) no i OF tu moga byc trudnosci bo masz laggi ( nie scodzic pod powierzchnie chyba ze masz chec ) w tych miejscach moze jest laby exp ale w tibii chodzi o przyjemnosc z gry a nie gre na przymus :)
Jak by ci zalezalo n GS mozesz isc z zaufanym kumplem ktory jak ci laggnie to ci pomoze :) albo poprostu z blokerem pochodz na GS
Johny Króliczek
26-06-2006, 10:11
Mam 18 Knighta skile 62/62 noble armor p legi griffin shield dvarven axe stell helmet.Prosze o odpowiedz.
adrianeczeqq
26-06-2006, 10:32
Mam 18 Knighta skile 62/62 noble armor p legi griffin shield dvarven axe stell helmet.Prosze o odpowiedz.
Ohoho Lodowe wyspy, Amazon Camp, zamek elvenbane(ten koło ab), Kopalnie do -3, Mt Sterumn, Katedra. jeśli masz pacc Możesz iść na dworce.
Gdzie expić Elder druidem 35lvl 40mlvl
Eq:Golden armor/Blue robe, Crown/plate legs, Royal/crown helmet, demon shield, tempest rod(energia), P ammy i bohy?
Chodzi mi o miejscówki dla pacc lub jakieś ciekawe dla facc.
Możecie też podać dokładniej miejsce bo np nie wiem na których tombach expic które piętro itp.
Z GÓRY THX
Volcanic rod lape, i dwarf hell (Guardy). Jezeli tam ci sie nie spodoba, to polecam Oasis Tomb na poziomie -2, bez summonow, albo Ghost Land kolo Dara (najlepiej Necrosy) z 2 DSami, albo tak jak ktos juz wsponial TarPits tomb na -2 z DSami. Expienie z tempsetem jest to waste!
Hiho, mam 55 lvl royal palek 80 dysta 16 mlvl eq c set rh bohz, mam do dyscpozycji gfb,uhy i hmmy. No i teraz pytanie gdzie moge poexpic zeby exp wchodził ~30k/1h zeby sie zwracało sprawdzałem juz tomby, ale mi nieodpowidaja dragi są ciągle zajete a gs mnie dogania
Justynaanna
26-06-2006, 14:43
Nie wiem gdzie expic. Mam sorca- lvl 21, wand of dragon, fire fieldy, noble armor, plate legs, dark helmet, dragon shield. Moga byc tereny dla paccow.
Hiho, mam 55 lvl royal palek 80 dysta 16 mlvl eq c set rh bohz, mam do dyscpozycji gfb,uhy i hmmy. No i teraz pytanie gdzie moge poexpic zeby exp wchodził ~30k/1h zeby sie zwracało sprawdzałem juz tomby, ale mi nieodpowidaja dragi są ciągle zajete a gs mnie dogania
Sprawdzales już wszystkie? Bo może któryś jednak bedzie ci pasował.
Jak nie Tomby to może Guardy na maze albo słoneczko.
Nie wiem gdzie expic. Mam sorca- lvl 21, wand of dragon, fire fieldy, noble armor, plate legs, dark helmet, dragon shield. Moga byc tereny dla paccow.
Larvy, Roty na Darashii, Tomby -1
Kelvin of Harmoniia
26-06-2006, 16:26
Siemq all!Chcilaem sie zapytac na jakich skilach mógłbym sobie poradzic z GS'em??B)
Sir Radzio Angelus
26-06-2006, 16:31
profesja? lvl? eq?:confused:
ehhhm.. ze skilami 73/72 juz powinieneś expić na Dwarf Guardach dla kKnighta to bardzo opłacalne niż dla innych profesji.
Można bardzo dużo expa nabrać w dość nie wielkim czasie, ja polecam Dwarf Guardy.
Kelvin of Harmoniia
26-06-2006, 16:55
Guardy,Guardy,Guardy...Prof:Knight z jakimi skilami bym mogl isc na Gs'y albo Dragi a jak na Dragi zeby tak szybciej juz zabijac nie tracac za duzo uh'ow
ehhhm.. ze skilami 73/72 juz powinieneś expić na Dwarf Guardach dla kKnighta to bardzo opłacalne niż dla innych profesji.
Można bardzo dużo expa nabrać w dość nie wielkim czasie, ja polecam Dwarf Guardy.
Bzdura. 73/72 to ZDECYDOWANIE zamało na guardy. Dla knighta guardy wlasnie sa najmniej oplacalne imo.
Guardy,Guardy,Guardy...Prof:Knight z jakimi skilami bym mogl isc na Gs'y albo Dragi a jak na Dragi zeby tak szybciej juz zabijac nie tracac za duzo uh'ow
GS się nie oplacaja dla knighta, mają za duży def i za mocny atak. Dragi solo można już brać dla rozrywki od 65/65 ale żeby efektywnie expic to tak >75/75
Kelvin of Harmoniia
26-06-2006, 18:49
Xepr dzieki za odpowiedz mysle ze masz racje co do guardow drutem i sorcem sie najbardziej
Paladin
Skille 60/40
EQ K-arm , Crus helm , p-legs . l-boots , crow shield i kusza lub łuk
Gdzie mam expić żeby nie było waste , był ZAROBEK i w miare dużo exp?
@UP
Zależy czy masz pacca czy nie.
Jak masz to Tomb -1, moze -2
Jak nie masz to guardy
PACCa nie mam.
A czy poza guardami jest coś innego równie opłacalnego?
raczej guardy beda optymalne dla Twoich Skilli i lv. Tylko musisz wybrac kopalnie w ktorej bedziesz sobie radził bez większych strat
Dzięki za pomoc,może burza mózgow to nie była,ale lepszy rydz niż nic.
@ten,który mi doradzil,ale nick zapomnialem:Te lagi,to może nie jak lagi,ale stop,co kilka kratek i do tego komp ciągle coś dogrywa.Na razie z kumplem pochodzę na dl z bolt+hmm,a jak kupie pacca to sobie poradze.Co do gs to one mnie doganiają,więc kumpel do ratowania zbędny się wydaje.
@Skele:Pójdź na dworce i tarantule na poludniowej Tiq,może expa nie za dużo,ale lootu ładnie i kumpel zrobil z 52 na 60 w 2tyg.Możesz jeszcze spróbować słonie z lukiem :P.
EDIT:Aaa i przypomniało mi się,że bardzo dobrze może Ci się expić na vamp hellu!Ale musisz obadac teren i droge ucieczki najlepiej z jakimś kumplem.Co do słoni,to kolega 90+ rp ze skillami okolo 95 łazi na slonie własnie z arrowsami i wyciąga czasami grubo powyzej 30k na godzinę,więc potraktuj moją propozycję poważnie.Jeśli chodzi o hunty z kolegami to głownie hero z blokerem na double.
Orshabaall
27-06-2006, 10:58
@Skele
Sprawdz wszystkie mozliwe dla ciebie poziomy we wszystkich tombach i na pewno ktorys ci bedzie odpowiadal. Tomby to idealne miejsce dla kazdej profesji na kazdym lvlu.
@Justynaanna
Standardowo tomby.
Siemq all!Chcilaem sie zapytac na jakich skilach mógłbym sobie poradzic z GS'em??
Knightem to ty gsa z broni nie zabijesz no chyba ze chcesz przy tym stracic 2 bp uh. Polecam dobic 35 lvl i na full defie manasujac sie bic go z exori. Czasem nie traci sie nawet jednego uha a zabija w ciagu mniej niz minuty.
profesja? lvl? eq?
Jak nic nie napisal to znaczy ze chodzi mu o postac z profila. -.-
Na guardach knight jest w stanie expic z jakimkolwiek zarobkiem dopiero od skilli 80/80, a na takich skillach mozemy juz isc na wiele innych expowisk z szybszym expem i wiekszym zarobkiem niz guardy. Guardy dla knighta sa najmniej oplacalne ze wszystkich profesji.
Można bardzo dużo expa nabrać w dość nie wielkim czasie
Tyle samo co na srednim respie larv majac skille 50/50.
@Kelvin of Harmoniia
Zrob shielding ~80 i mozesz isc na gsa bijac go na full def z exori. Atak nieistotny bo i tak z broni krzywdy mu nie zrobimy. Albo zrob 6 mlvl i z explo (ale exori bardziej oplacalne)
Na zwykle dragi mozna chodzic od ~50 lvl i ze skillami ~80 ale bedzie waste. W miare efektywne bicie dragow zaczyna sie dopiero od ~75 lvl ze skillami ~90. A zeby jednego zsolowac to mozna i z 60/60 i 20 lvl. :p
GS się nie oplacaja dla knighta, mają za duży def i za mocny atak.
To oczywiste ze sie nie oplaca ale jemu chodzilo o to ze chce sobie zsolowac jednego gsa dla zabawy. I mozna to zrobic z czarow exori lub explo na full def nie tracac az tak wiele money. Z broni odradzam bic bo stracimy na jednym gsie 2 bp uh jak ktos ma 73/72 a i z 90 trudno gsa zabic z broni.
Dragi solo można już brać dla rozrywki od 65/65 ale żeby efektywnie expic to tak >75/75
Z ~75 bedzie sie tracic 3-4 uhy na draga a biorac pod uwage slaby loot ze zwyklych dragow bedzie to marnowanie kasy. (chociaz exp szybki ale dlugo nie poexpisz bo kasy na nowe uhy nie starczy)
Paladin
Skille 60/40
EQ K-arm , Crus helm , p-legs . l-boots , crow shield i kusza lub łuk
Gratuluje "inteligencji". Po *** kupujesz przedmioty z duzym armem/defem jak paladynowi sa potrzebne tylko bohy ktorych nie masz, bo ci juz na nie kasy nie starczylo?
Gdzie mam expić żeby nie było waste , był ZAROBEK i w miare dużo exp?
Standardowo tomby. A jak nie masz pacca to co tu duzo mowic - masz problem. Mozna guardy ale watpie zebys mial tam szybki exp i zarobek.
@Skeleójdź na dworce i tarantule na poludniowej Tiq,może expa nie za dużo,ale lootu ładnie i kumpel zrobil z 52 na 60 w 2tyg.Możesz jeszcze spróbować słonie z lukiem
Na dworcach jest dokladnie odwrotnie. Exp jest jako tako (chociaz sa duzo lespze expowiska) natomiast loot badziewny (do ozdoby domku :p ). Nie zwraca sie totalnie i trzeba mnostwo kasy wywalic na gfb bo jak po jednym bedziesz wybijac to osiagniesz szybkosc exa podobna jak na larvach w godzinach porannych.
Z ~75 bedzie sie tracic 3-4 uhy na draga a biorac pod uwage slaby loot ze zwyklych dragow bedzie to marnowanie kasy. (chociaz exp szybki ale dlugo nie poexpisz bo kasy na nowe uhy nie starczy)
Ale zawsze mozna poexpic, a potem pojsc gdzies na kasodajną miejscówke i nazbierac na uhy. :)
Na dworcach jest dokladnie odwrotnie. Exp jest jako tako (chociaz sa duzo lespze expowiska) natomiast loot badziewny (do ozdoby domku ). Nie zwraca sie totalnie i trzeba mnostwo kasy wywalic na gfb bo jak po jednym bedziesz wybijac to osiagniesz szybkosc exa podobna jak na larvach w godzinach porannych.
A tu sie nie zgodze. Na dworcach jest średniawy exp (20 - 23~k/h?) I bardzo dobry loot, dochodzący nawet do 5k~/h (+niekiedy time - ring jezeli schodzisz na tarantule)
Orshabaall
27-06-2006, 11:19
Ale zawsze mozna poexpic, a potem pojsc gdzies na kasodajną miejscówke i nazbierac na uhy.
Wyjdzie na to samo, co jakbys expil caly czas na miejscowce troche szybszej niz ta kasodajna i mial niewielki zysk caly czas. Ale zawsze sprobowac mozna, bo bicie dragow to fajna zabawa.
A tu sie nie zgodze. Na dworcach jest średniawy exp (20 - 23~k/h?) I bardzo dobry loot, dochodzący nawet do 5k~/h (+niekiedy time - ring jezeli schodzisz na tarantule)
Idzie zrobic 30k/h jak ktos na wariata wchodzi na srodek respa i wali gfb przez caly czas, ale wtedy sie nie zwraca. Natomiast jak wybijasz z osobna to exp jest taki jak napisales 20-23k/h, a to jest mniej niz mozna osiagnac na larvach i podobnie jak na guardach. A sa inne duzo lepsze expowiska gdzie robisz 30+k/h i sie zwraca, jak chociazby tomby, scaraby, mint~, EF. A loot moze i jest dobry, ale ktos chce tam szybko poexpic (z gfb) to sie raczej nie zwraca.
A sa inne duzo lepsze expowiska gdzie robisz 30+k/h i sie zwraca, jak chociazby tomby, scaraby, mint~, EF.
Na EF się zwykle nie zwraca. Co jakis czas trzeba chodzic i zarabiac na uhy.
Tomby bardzo często zajęte, scaraby też.
Na mint przydają sie niezłe skille.
A dworce to taka alternatywa. Skille można mieć słabe. Eq też. Prawie zawsze są wolne, a jak ktoś chce zarobić to zarobi, a i exp jakiś wpadnie.
Orshabaall
27-06-2006, 11:42
A sa inne duzo lepsze expowiska gdzie robisz 30+k/h i sie zwraca, jak chociazby tomby, scaraby, mint~, EF.
Na EF się zwykle nie zwraca. Co jakis czas trzeba chodzic i zarabiac na uhy.
Tomby bardzo często zajęte, scaraby też.
Na mint przydają sie niezłe skille.
A dworce to taka alternatywa. Skille można mieć słabe. Eq też. Prawie zawsze są wolne, a jak ktoś chce zarobić to zarobi, a i exp jakiś wpadnie.
Na EF sie zwraca mniej wiecej od ~75 lvl (skile dowolne bo chodzi glownie o to zeby miec lvl ktory pozwala szybko scoutow doganiac). Na tym lvlu mamy juz duzo capa wiec nie targamy worka po ziemi tylko ladujemy itemy do full cap i gdzies odkladamy a pozniej po skonczeniu hunta zanosimy i jest sporo kasy.
Tomby moga byc zajete ale nie musza, bo maja taka roznorodnosc ze trudno wszystko naraz zajac (8 tomb, w kazdej mozna expic przynajmniej na 2 poziomach). Na scarabach tez sa 4 jaskinie i kazda po 2 pietra (nie liczac tego ostatniego z ancientami). Na -2 mozna expic nawet na skillach ~70.
Na mint znowu tak samo jak EF nie licza sie tak bardzo skille jak lvl bo trzeba doganiac mino archery i magi.
mam 23 sorca 26 m lvl eq p arm p legi c helmet drag shield wand of plague oraz wand of dragonbreath(czy jakos tak) gdzie expic oprocz soldow (chcem tylko dobic 25/26lvl potem kupuje sobie pacc)
Johny Króliczek
27-06-2006, 14:05
Gdzie Expic 18 lvl Knight skile 62/62 4 mlvl.Eq
Noble armor
p Legsy
steel helmet
dvarwen axe
Griffin shield
Liczy sie exp i aby niebyło Pk prosze.Wczeniej juz pisalem ale odp mi sie niepodobała.I czy warto mi blokować??jakie potworki?
Gdzie Expic 18 lvl Knight skile 62/62 4 mlvl.Eq
Noble armor
p Legsy
steel helmet
dvarwen axe
Griffin shield
Liczy sie exp i aby niebyło Pk prosze.Wczeniej juz pisalem ale odp mi sie niepodobała.I czy warto mi blokować??jakie potworki?
Soldy, roty na fibuli, DC, jak masz pacca to dworce lub minotower.
Blokować ci sie nieoplaca. Niczego
Orshabaall
27-06-2006, 15:59
@Johny Króliczek
Tomby na pierwszych poziomach tam gdzie sa ghoule, skele, larvy, liony, snaki, hyaeny, i tego typu slabe potworki, ewentualnie mozesz jeszcze w tombach od czasu do czasu bic na jakis niezbyt trudnych respach scaraby, bh itp. Crympt shamblery i mumie juz odradzam.
Ma sorca 26lvl (pacc) gdzie ma nim expic (wmiare szybko ) :D
pozdrawiam marcin :)
Knajcik14
27-06-2006, 16:03
Ello wam mam 40 lvl 5mlvl skille 75/75 eq : Crown armor , Knight legs , crus. Helm . , bs , gs , Vampka i mam pytanie za 2-3 dni dojdzie mi pacc i nie wiem gdze iść :
1. Żeby nabić dużo exp bez dużej straty uh/mf
2. Żeby elegancko zarobić -----||------------
Orshabaall
27-06-2006, 16:06
@marcins
Standardowo tomby.
Tomby
Scaraby
Ej ale ja mam ta rozczke od13lvl a na ta od 19 wiekszosc odporna a sumonki sa narazie kijowe pozniej wiem od 28lvl to hydry i pozniej tomby z monkiem ale teraz na tombach nie najlepiej idzie slabo sie expi zta rozga!!!
Orshabaall
27-06-2006, 16:24
Ej ale ja mam ta rozczke od13lvl a na ta od 19 wiekszosc odporna a sumonki sa narazie kijowe pozniej wiem od 28lvl to hydry i pozniej tomby z monkiem ale teraz na tombach nie najlepiej idzie slabo sie expi zta rozga!!!
Jak masz 26 lvl i jestes sork to kupuj wand of cosmic energy i wal z wand of cosmic energy+exori vis. (jak potwor odporny na energie to exori flam, a jak na ogien i energie to exori mort)
Gdybym mial to zrobic tak jak ty to mowisz to bym nie wyrobil z kasa !!!
Ja chcem sie dowiedziec gdzie moge expic bez straty duzej!!!B)
Orshabaall
27-06-2006, 17:03
Gdybym mial to zrobic tak jak ty to mowisz to bym nie wyrobil z kasa !!!
Ja chcem sie dowiedziec gdzie moge expic bez straty duzej!!!B)
To najszybsza i najtansza metoda expienai postacia magiczna. Jak bedziesz uzywal run to wiecej kasy stracisz.
mam 23 sorca 26 m lvl eq p arm p legi c helmet drag shield wand of plague oraz wand of dragonbreath(czy jakos tak) gdzie expic oprocz soldow (chcem tylko dobic 25/26lvl potem kupuje sobie pacc)
ponawiam swoje pytanie czy moze ktos odpowiedziec
MJowitek
27-06-2006, 18:24
Ja tam expie na dwarfach i dwarfach solderach. Gdy nabije 70/70 skile mam wtedy 25lvl zmieniam exp na slimy lub dwrfy guardy i jem wtedy rybki i na 35 lvl mam skile 85/83. Dobra rada bo miałem 2 takie knightty które na takim lvl miały tak duże skile. Takie skilowanie robi z knighta bardzo dobrego blokera i zawodnika:)
Ello wam mam 40 lvl 5mlvl skille 75/75 eq : Crown armor , Knight legs , crus. Helm . , bs , gs , Vampka i mam pytanie za 2-3 dni dojdzie mi pacc i nie wiem gdze iść :
1. Elfy
2. Dworce/Senja/Mintwallin
Trudno powiedziec. DC, Roty na fibuli, no i te soldy ktorych nie chcesz...
Ja tam expie na dwarfach i dwarfach solderach. Gdy nabije 70/70 skile mam wtedy 25lvl zmieniam exp na slimy lub dwrfy guardy i jem wtedy rybki i na 35 lvl mam skile 85/83. Dobra rada bo miałem 2 takie knightty które na takim lvl miały tak duże skile. Takie skilowanie robi z knighta bardzo dobrego blokera i zawodnika
Bu Ha Ha Ha He
Takie bajki to sobie możesz wsadzić w cośtam.
Nic tu nie jest prawdziwe :|
Przy 70/70 praktycznie nie da sie na guardach expic.
Btw na tym lv i skillach co masz w profilu imo mialbys juz 7 mlv :|
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.