Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
redloheb
27-01-2009, 11:11
Refresz...
skile 86/84 avenger/seeker/ mms g legs dsm rh softy
Jeżeli masz team to na demce możesz iść, jeżeli nie masz teamu to na hydry... Chociaż na hydrach może być małe waste a mało expowisk jest żeby bić solo knightem na 102 lvlu
Dark_Exhado
27-01-2009, 12:58
Jeżeli masz team to na demce możesz iść, jeżeli nie masz teamu to na hydry... Chociaż na hydrach może być małe waste a mało expowisk jest żeby bić solo knightem na 102 lvlu
fail to nie ots :/
@moonsterr
słabe masz skile jak na 105~lvl,ale ni po to tu jestem tylko żeby Ci pomóc.
Weź spróboj pójść na mary z druidem/pallem na shared expie,
możesz też zobaczyć ten tomb z behemotami z najtem 100~ i siekać je z e. grana , waste będzie ale exp niezły
hmmm co jeszcze
może poi dls? weź siohera luruj na siebie 4-5 dli i e gran : P < do tego nie jestem pewien bo nie probowalem
@Shiko_94
1.Roty darashia
2.Peninsula tomb -2
3. Bier vampirke i stone tomb za tp z flama ;o exp czasami nawet 60k/h
redloheb
27-01-2009, 12:59
Refresz...
Dark_Exhado
27-01-2009, 13:04
Refresz...
o co tobie chodzi z tym refreszem -.-
redloheb
27-01-2009, 13:04
Bo nikt nie odpowiada od około 2 stron.
Dark_Exhado
27-01-2009, 13:07
Bo nikt nie odpowiada od około 2 stron.
a jaki jest twój problem?
redloheb
27-01-2009, 15:02
UP>A więc mój problem to:
http://img160.imageshack.us/img160/411/cpdzq1.png (http://imageshack.us)
Gdzie expić bez waste (bo prawie zawsze to na food'zie jade), żeby wpadało dużo kasy i expa jednocześnie ? Mam PACC tylko błagam NIE TOMBY bo wszystkie zajęte!!!
EDIT> teraz mam 27 Mlvl (26+1)
ss (http://imageshack.us)
Gdzie expić bez waste (bo prawie zawsze to na food'zie jade), żeby wpadało dużo kasy i expa jednocześnie ? Mam PACC tylko błagam NIE TOMBY bo wszystkie zajęte!!!
idz na roty na lb
Yondaime92
27-01-2009, 16:15
Scaraby(ukryte nie sa az tak zapchane)
Piraty(musisz miec kilka questow)
Polnoc port hope(chodzic po prostu )
Tortoisy
Cyklopolis
Yondaime
Dark_Exhado
27-01-2009, 16:42
Scaraby(ukryte nie sa az tak zapchane)
Piraty(musisz miec kilka questow)
Polnoc port hope(chodzic po prostu )
Tortoisy
Cyklopolis
Yondaime
gz -.- piraty 26 lvlem bez waste haushuash
polnoc port hope? chyba nie mowisz o tych 2 crocodilach i 3 swamp trollach?
tortoisy hahah xDD już lepiej ta polnoc port hope
cyclopolis = waste + zapchane
BTW. ZDJEC SIE NIE CYTUJE..
spróboj larvy & scaraby
mino piramid cała
ew. liberty bay roty,albo darashia :confused:
w twoim przypadku najlepsze wyjscie to wlasnie tomby..
http://img160.imageshack.us/img160/411/cpdzq1.png (http://imageshack.us)
frost gianty
tyle na temat
zajebista miejscowka dla takiego emesa
RP 30lv 62Dist. gdzie expic?
Dark_Exhado
27-01-2009, 17:00
RP 30lv 62Dist. gdzie expic?
skille totalne dno :S ja takie miałem na 10 lvl ale nic
spróboj peninsula tomb -2
scaraby -3
76 druid facc gdzie expic? D lair odpada tyle ludu zawsze ze przejsc sie przwie nieda.
Dark_Exhado
27-01-2009, 19:17
76 druid facc gdzie expic? D lair odpada tyle ludu zawsze ze przejsc sie przwie nieda.
nie ma expowiska innego na twoj lvl ._.
niedobijaj mnie. Prubowalem ofa ale tam jest kiepski loot i latwo mozna pasc Utamka sijje. Myslałem nad isle of kings albo o elder beho ale niewiem. Co lepsze?
redloheb
27-01-2009, 19:30
frost gianty
tyle na temat
zajebista miejscowka dla takiego emesa
A jak do frost giantów się dostać??? ja widziałem, jakie one hity dają i trochę się boję.
DIT> Już iem, ale wejścia do nih strzeże hunter i parę banditów. I jaką taktykę stosować, skoro Frost ginty i giantessy rzucają tzw. "dużymi głazami" ? I jakie hity z tego rodzaju ataku dają ?
A jak do frost giantów się dostać??? ja widziałem, jakie one hity dają i trochę się boję.
DIT> Już iem, ale wejścia do nih strzeże hunter i parę banditów. I jaką taktykę stosować, skoro Frost ginty i giantessy rzucają tzw. "dużymi głazami" ? I jakie hity z tego rodzaju ataku dają ?
hunter i pare banditow? nie przypominam sobie
musisz sie dostac na tyrsung, w jakims miejscu wychodzisz na gore i tam znajduja sie mamuty, gianty i giantessy
te glazy to melee chyba, ale wiecej tym niz 50 walnac nie powinien, wiec exurka i juz
redloheb
27-01-2009, 20:16
A mi chodziło mi ot tą wyspę, gdzie jest wioska banditów, hunterów i piratów. A mógłbyś pokazać jakąś mapkę z pokazanymi miejscami gdzie śa jakie stworki ??? Byłbym wdzięczny.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=160891
tu masz wszystko opisane, wystarczy poszukac
redloheb
28-01-2009, 07:53
UP> Tibia.pl>potwory>hunter>kropka na północy tyrsung.
zobacz na tibia earth, ja czegos takiego nie wdiziałem, z reszta on jest pokazany na skale wiec moze w srodku? albo pod ziemia? on leci na hita z roda+exori~, jak masz bohy to nie masz sie czego obawiac, wiecej niz 50 nei walnie
MuLtI_^of^_HeLL
28-01-2009, 08:24
Mam Pytanie!! Na ktorym lv i skilach na dragach mże expić pallek a knight?? Co prawda Nie wiedzialem gdzie je napisac ale mysle ze moze tu być.
Gdzie expic kinem na 27 lv?
skile 50/46 eq g arm v shield dark helmet p legs crimion sword
Dam rade na Dark Catedra?
BryqHero
28-01-2009, 10:31
Gdzie expic kinem na 27 lv?
skile 50/46 eq g arm v shield dark helmet p legs crimion sword
Dam rade na Dark Catedra?
Po pierwsze to idź poskilluj do conajmniej 65/65 a potem idz na jakies soldy !
. . . Ale skilluje, skilluj i jeszcze raz skilluj ! ! !
Sir_Mingos
28-01-2009, 12:18
siema gdzie expic! kina 68 lvl pacc eq dsm boh rh mms mystic blade c legs!!
skille 80
up
masz 60 lvl i nie wiesz gdzie expic idz na dragi yalhar, dragi edron veno, wysoy lodowe, cyclopolis nawet :P
redloheb
28-01-2009, 15:37
zobacz na tibia earth, ja czegos takiego nie wdiziałem, z reszta on jest pokazany na skale wiec moze w srodku? albo pod ziemia? on leci na hita z roda+exori~, jak masz bohy to nie masz sie czego obawiac, wiecej niz 50 nei walnie
A gdzie mam postawić monki na tyrsung, żebym mógł z nich dużo zabijać i żeby długo je mieć ? kolega pordził mi, żebym wbił 27 lvl na cycach, i dopiero wtedy iść na tyrsung.
Ziomalek'boss
28-01-2009, 16:11
Wiem że zaraz mnie zjedziecie ostro , ale po prostu nie wiem gdzie huncic na tych monsterach gdzie expiłem dotychcasz to albo miałem waste albo mi się już to znudziło więc proszę was abyście powiedzieli mi gdzie mogę podexpic/zarobic kaskę.
87 ms mlvl do dupy zpowodu tego że często expiłem z icyclami/sdkami 55 equ bardzo dobre , (na razie) troszkę kaski mam , wszystkie sety itp.
Dotychczas hunciłem necro/hero/kulty na yala lub DL na ankh ale chce czegoś nowego - nie interesują mnie za bardzo mutanty jak i worker golemy , nie chcę też tombów gdyż one też mi się ,,przejadły''.
Do expa to chciałbym z ~70k/h (bo 50 to mam na bocie na dragach więc chciałbym trochę więcej) a na kase to nie coś typu minosy z lootbagiem tylko raczej preferuje jakieś hero itp z czego często leci dobry loot.
(najlepiej żebyście mi napisali miejscówki tak do 100 lvla)
redloheb
28-01-2009, 16:15
To gdzie postawić te monki ?
Wiem że zaraz mnie zjedziecie ostro , ale po prostu nie wiem gdzie huncic na tych monsterach gdzie expiłem dotychcasz to albo miałem waste albo mi się już to znudziło więc proszę was abyście powiedzieli mi gdzie mogę podexpic/zarobic kaskę.
87 ms mlvl do dupy zpowodu tego że często expiłem z icyclami/sdkami 55 equ bardzo dobre , (na razie) troszkę kaski mam , wszystkie sety itp.
Dotychczas hunciłem necro/hero/kulty na yala lub DL na ankh ale chce czegoś nowego - nie interesują mnie za bardzo mutanty jak i worker golemy , nie chcę też tombów gdyż one też mi się ,,przejadły''.
Do expa to chciałbym z ~70k/h (bo 50 to mam na bocie na dragach więc chciałbym trochę więcej) a na kase to nie coś typu minosy z lootbagiem tylko raczej preferuje jakieś hero itp z czego często leci dobry loot.
(najlepiej żebyście mi napisali miejscówki tak do 100 lvla)
vamp hell, quara hell, lich hell, tomby -4 (naprawde fajny exp w niekotrych miejscach),demona wrl, hydry, ewentualnie jakies culty za pianinem (najnizsze poziomy), hero cave, demony stairhopping na bocie
A gdzie mam postawić monki na tyrsung, żebym mógł z nich dużo zabijać i żeby długo je mieć ? kolega pordził mi, żebym wbił 27 lvl na cycach, i dopiero wtedy iść na tyrsung.
zobacz poradnik gdzie jest jaki resp i wtedy postaw monki, chcesz to wbijaj 27 mi to lotto
robku, mysle ze to pytanie raczej do Ciebie, aczkolwiek nie zabraniam odpowiadac inny, ;p
36rp, 78 dist + pal armor = 80 dist, 62 shielding, 12 mlvl,
eq:
pal armor, blue legi, crus helmet, beho shield pirate buty xd
wiec, gdzie moge expic? mam juz kilka expowisk na ktore mam zamiar sie wybrac ale moze akurat cos jeszcze dopiszecie
@down
dzieki ;D, jeszcze jakies propozycje? xd
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2433779&postcount=11677
paladyn 15 lv
skile 58/47
noble armor beholder shield zwykłe buty steel helmet knight legs
Dark_Exhado
29-01-2009, 17:14
paladyn 15 lv
skile 58/47
noble armor beholder shield zwykłe buty steel helmet knight legs
Cyclopy thais,minotaury thais,amazon camp powierzchnia,dwarfy soldiery i pojedyncze guardy
danielski2
29-01-2009, 21:22
37Lvl 41 Mlvl (+1 hat of the mad) i do tego blue legs, vamp shield, bohy i brak armora (ewentualnie noble ale ciezki)
Jaaa juz niemoge xD Gdzie najlepiej expic elder druidem ? Na orc fortes jest git ale zawsze jest te 500-600gp waste, czasem wiecej. (kolega wyslyla mi loota z mailboxa) Dragow nie probowalem z paccem jeszcze, ale w najblizszym czasie zobacze czy sie oplaca. No i najwazniesze, nie bralem pod uwage jeszcze zadnych expowisk typu piraty itd. Moze ktos doradzic gdzie pojsc ?
miki23gd
29-01-2009, 21:28
42 Ms
Mogę wydać parę CC na wbicie 60
Mam bohy tylko proszę nie barby laguna islands
pozdro
Dark_Exhado
29-01-2009, 21:30
37Lvl 41 Mlvl (+1 hat of the mad) i do tego blue legs, vamp shield, bohy i brak armora (ewentualnie noble ale ciezki)
Jaaa juz niemoge xD Gdzie najlepiej expic elder druidem ? Na orc fortes jest git ale zawsze jest te 500-600gp waste, czasem wiecej. (kolega wyslyla mi loota z mailboxa) Dragow nie probowalem z paccem jeszcze, ale w najblizszym czasie zobacze czy sie oplaca. No i najwazniesze, nie bralem pod uwage jeszcze zadnych expowisk typu piraty itd. Moze ktos doradzic gdzie pojsc ?
peninsula tomb -2,minosy yalahar,minosy darashia,tar tomb -2
Bercik_14
29-01-2009, 21:43
Witam. Gdzie expić sorcererm 17 lvl z EQ: P set, terra hood, dwarven shield oraz wand of dragonbreath? B) Jednak chodzi mi o to, aby expa było średnio, a kasy jak najwięcej.
Only PACC!
Dark_Exhado
29-01-2009, 21:46
Witam. Gdzie expić sorcererm 17 lvl z EQ: P set, terra hood, dwarven shield oraz wand of dragonbreath? B) Jednak chodzi mi o to, aby expa było średnio, a kasy jak najwięcej.
Only PACC!
Masakrycznie dużo kasy wyciągniesz na rotach w darashi -2(polecam cave kolo minotaur tower)
na godzine expa okolo 3k z CZYSTEJ KASY,jak lootbagujesz z mace i swordów to dochodzi do 4k~ jak na ten lvl to dużo
A exp b. dobry jak na twój lvl,mozesz tem z dragonbreathem siedzieć nawet do 30 lvla ;p.
peninsula tomb -2,minosy yalahar,minosy darashia,tar tomb -2
HAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA
sie usmialem : D : D : D : D : D : D : D :
ja bym sie osral na tych expowiskach po 20k/h jak mozesz miec 40 na luzie bez waste
wbijaj na barby sredni camp (zawsze profit, sredni exp);
culty za pianinem (roznie zalezy od profitu, poleca czasem key ringi lub music sheety to luz - exp ponad 50k/h),
hero cave - czyscisz necro, dragi, priestessy i czasem hero - exp ponad 50k/h jak jestes sam, profit zalezy od szczescia no ale max 2k waste
stone tomb za tp , wyciagasz 40k/h~ expa i ZAWSZE jest profit, kumpel na 30 lv tam zdobywal lvl w 1-2h z ladnym profitem, jeszcze jak vampirka poleci to 15k na plusie jestes ; )
gsy for fun z gran hurem, a nuz poleci gss/k set
cyclopolis + lootbag = kasa&exp
crystal spidery+wyvki+ice golemy
frost gianty
helheim -1, -2
i dla cashmakera polecilbym barby najmniejszy camp, zawsze wychodzisz na + z samej kasy, a jak cos poleci to ladny + (z dobrym respem solo po 25~k/h)
@down
tomby -1, larvy, scaraby, mino tower
cze
Bercik_14
29-01-2009, 21:53
Masakrycznie dużo kasy wyciągniesz na rotach w darashi -2(polecam cave kolo minotaur tower)
na godzine expa okolo 3k z CZYSTEJ KASY,jak lootbagujesz z mace i swordów to dochodzi do 4k~ jak na ten lvl to dużo
A exp b. dobry jak na twój lvl,mozesz tem z dragonbreathem siedzieć nawet do 30 lvla ;p.
Mapka plx?
Jeszcze jakieś propozycje? :P
Dark_Exhado
29-01-2009, 21:56
Mapka plx?
Jeszcze jakieś propozycje? :P
idziesz do veno,hi darashia yes yes i od statku non stop up.. nie ma bata zebys nie trafil
jeszcze mozesz minosy ale pewnie okupione przez 40+
ew. roty liberty bay,ale tam tarantule i inne shity niefajne dla maga na twoim lvl
miki23gd
29-01-2009, 22:46
42 Ms
pozdro
Refresh ! ! !
pawelwch
29-01-2009, 23:53
Jestem druidem na 28lvl-23mlvl(prawie),gdzie moge sobie dobrze poexpic?Caly czas expilem na Cyclopach(od 9lvl) ale juz sie znudzilo:(.
Dark_Exhado
30-01-2009, 00:43
Jestem druidem na 28lvl-23mlvl(prawie),gdzie moge sobie dobrze poexpic?Caly czas expilem na Cyclopach(od 9lvl) ale juz sie znudzilo:(.
Dwarfy guardy z monkiem
Karol4722
30-01-2009, 01:41
54 knight facc
wh, dsm, demon shield, boh, b legs, p ammy
79/78, 4% do 6 mlvl
Świat pvp
1. Gdzie expić? Gdzie expić? Gdzie expić?
2. Jaki sword kupić (mam brighta, dragon slayera, i giant sworda)? Mam do stracenia ~300k
3. Jakie hity bede walil z explo na 6 mlvl? I ile może mi leczyć exura? (teraz leczy ~30hp) xD
Dark_Exhado
30-01-2009, 01:42
54 knight facc
79/78, 4% do 6 mlvl
Świat pvp
2. Jaki sword kupić (mam brighta, dragon slayera, i giant sworda)? Mam do stracenia ~300k
3. Jakie hity bede walil z explo na 6 mlvl? I ile może mi leczyć exura? (teraz leczy ~30hp) xD
1. Mintwallin,elf fortess,dwarfy guardy
2. Nie wiem o.o avengera?
3. Kijowe,a co do exury to po 35~hp
Refresh ! ! !
zobacz na moj post, eh
VenAlcoath
30-01-2009, 07:51
27lvl sorc , 25 mlvl
Gdzie moge expic zeby miec exp z 11k/h?
eq to :b robe , c helmet , dragon shield , woce , p legi:confused:
27lvl sorc , 25 mlvl
Gdzie moge expic zeby miec exp z 11k/h?
eq to :b robe , c helmet , dragon shield , woce , p legi:confused:
- tomby pod mount sternum,
- ghostland,
- cyce poh i mount sternum (z wand of decay)
- guardy z monkiem lub bez. (tez z WoD)
54 knight facc
79/78, 4% do 6 mlvl
Świat pvp
1.
- OF
- DC -2
- Mintwallin
- EF
2.
Kup mystic blade.
3.
Z explo bardzo slabo. Czesto prawie nic, czasem moze sie zdazyc jakis wiekszy hit. Ogolnie szkoda kasy.
Bedzie leczyla minimalnie wiecej (2hp? +/-)
42 Ms
pozdro
Earth elementale w Edron.
Witajcie,
Gdzie mam expić
Level: 30
M Level: 10
Skille: 70/60
Prof: Palladyn
Świat: Menera (n-pvp)
eq:
http://images.net.pl/file/xnoatepk1xnie4ldu.jpg
Pacc :brak
Richard56
30-01-2009, 10:48
Spróbuj na EF tylko na menerze często jest zajęty.
Paladyn, lev 20, skills 58/46, eq b robe, crown helmet, p legs, drag shield.
Zastanawiam się czy dam rade na OF, jeśli tak to gdzie konkretnie. Ewentualnie jakieś guardy tylko nie wiem która koplania najbezpieczniejsza jest dla palka. Proszę o rade.
Level 14, magic level 10 (w spirit cloak), sorcerer, PACC
steel helmet, spirit cloak, plate legs, leather boots, dwarven shield, wand of dragonbreath/vortex
Powiecie mi gdzie i jak mam z tym expić? :) Mam wykupione wszystkie czary do 14 lvl. Chodzi mi, żeby było dużo kasy, może to być "expienie a'la lootbagowanie", mam na koncie 12k (zostało po starej postaci) i ciągle ubywa przy zakupowaniu kolejnych czarów, a chce na 20 lvl kupić promocję.
Tylko, błagam, nie piszcie: "Roty, Darashia", bo właśnie tam expię. Nie mówię, że jest źle, widuję tam nawet postacie z 40+ lvl... Ale jak sobie pomyślę, że mam tam siedzieć jeszcze, powiedzmy, do 20 lvl, to mi szczęka opada... :o Monotonia...
I przy okazji... Gdzieś jest napisane, że jak się nosi spellbooka, to to coś pomaga. Co mi radzicie nosić: dwarven shielda czy spellbooka?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Marixon
Richard56
30-01-2009, 13:48
Zastanawiam się czy dam rade na OF, jeśli tak to gdzie konkretnie. Ewentualnie jakieś guardy tylko nie wiem która koplania najbezpieczniejsza jest dla palka. Proszę o rade.
Nie dasz rady na of
miki23gd
30-01-2009, 14:40
- tomby pod mount sternum,
- ghostland,
- cyce poh i mount sternum (z wand of decay)
- guardy z monkiem lub bez. (tez z WoD)
1.
- OF
- DC -2
- Mintwallin
- EF
2.
Kup mystic blade.
3.
Z explo bardzo slabo. Czesto prawie nic, czasem moze sie zdazyc jakis wiekszy hit. Ogolnie szkoda kasy.
Bedzie leczyla minimalnie wiecej (2hp? +/-)
Earth elementale w Edron.
A earth elementale gdzie są na edron?
Dookoła OF jak chcesz to koło 30 lvl i z 70 skillem. Ja mam 41 lvl + 72 dista a i tak dosyć często muszę vite zarzucać. Dist masz za mały jak na exp na OF. Guardy to polecam te dwie kopalnie po lewo od kazz i ta kopalnie z qestem na crusa (pierwszy poziom guardów, na kolejnym może być ciężko).
steel helmet, spirit cloak, plate legs, leather boots, dwarven shield, wand of dragonbreath/vortex
Powiecie mi gdzie i jak mam z tym expić? :) Mam wykupione wszystkie czary do 14 lvl. Chodzi mi, żeby było dużo kasy, może to być "expienie a'la lootbagowanie", mam na koncie 12k (zostało po starej postaci) i ciągle ubywa przy zakupowaniu kolejnych czarów, a chce na 20 lvl kupić promocję.
Tylko, błagam, nie piszcie: "Roty, Darashia", bo właśnie tam expię. Nie mówię, że jest źle, widuję tam nawet postacie z 40+ lvl... Ale jak sobie pomyślę, że mam tam siedzieć jeszcze, powiedzmy, do 20 lvl, to mi szczęka opada... :o Monotonia...
I przy okazji... Gdzieś jest napisane, że jak się nosi spellbooka, to to coś pomaga. Co mi radzicie nosić: dwarven shielda czy spellbooka?
Marixon
Noś dwarven shield bo spellbook nic nie pomaga, daje tylko 14 def, co do expa to expij na minosach/cycach na południe od thais, masz tam dużo minosów, spawn 1 mino guarda ale bijąc i uciekając dasz mu rade bez trudu tylko nie stawaj bo zadaję często hity po 50, jak expiłem tam swoim 16 lvl sorcem to walnął mi za 97, dalej masz kilka cyców tylko nie wchodź za daleko bo są wispy i 2 cyce naraz, bij z brzegu te pojedyncze i git :)
Dark_Exhado
30-01-2009, 16:21
Marixon
Dwarven shield lepsza,
exp na minosach darashia
liberty bay roty
cyclopolis - uważnie,najlepiej na samych cyclopach w dol i troszke up
yalahar minoski i elfy
Kromka123
30-01-2009, 16:28
40 ek z skillami 67/66 eq ; rh dsm , b legs ,bohy , demon shield , noble axe , p ammy i prawie 5 mlvl gdzie expic?
40 ek z skillami 67/66 eq ; rh dsm , b legs ,bohy , demon shield , noble axe , p ammy i prawie 5 mlvl gdzie expic?
Może tomby ?
A earth elementale gdzie są na edron?
http://img216.imageshack.us/img216/4048/earthyqh6.png (http://imageshack.us)
tam jest zejscie na dol, takie brazowe schody. bij z woi'a i flama.
- barby,
- zolwie,
- malpy,
- mino darashia,
- orc land,
- yalahar, a dokladniej:
- dark magiciany,
- ghoule
- elfy i orki, wtej dzielnicy na poludniowy zachod od miasta.
@kropik:
Dzięki, ale FACC area przeludniona. Dlatego preferuję tereny dla PACC.
@Dark_Exhado:
exp na minosach darashia
Mówisz o tej wieży na północy? Minosy są częściowo odporne na ogień. Ciężko je bić z wand of dragonbreath.
liberty bay roty
Właśnie mówiłem, że nuda na rotach ;p
cyclopolis - uważnie,najlepiej na samych cyclopach w dol i troszke up
yalahar minoski i elfy
Może spróbuję. ;) A co sądzicie o larvach na Ankhrahmun? Chyba z kasą nie za dobrze? Ale szybkość expienia raczej dobra?...
Dark_Exhado
30-01-2009, 19:09
@kropik:
Dzięki, ale FACC area przeludniona. Dlatego preferuję tereny dla PACC.
@Dark_Exhado:
Mówisz o tej wieży na północy? Minosy są częściowo odporne na ogień. Ciężko je bić z wand of dragonbreath.
Właśnie mówiłem, że nuda na rotach ;p
Może spróbuję. ;) A co sądzicie o larvach na Ankhrahmun? Chyba z kasą nie za dobrze? Ale szybkość expienia raczej dobra?...
Z dwarvenka nie wyrobisz na larvach bo zatruwaja i czasami potrafia walnac za 15-30...
ja z dragonka expilem 22 msem tam to zdarzalo sie ze walnely za 20 ;p.
A co do rotow liberty - sa tez cariony tam,tarantulki i centipede wiec nie powinienes sie nudzic :D.
Ewentualnie mozesz zobaczyc OSTROZNIE peninsula tomb -2,ja tam expilem na 8 xD (crypty wolne jak rotworm)
VenAlcoath
30-01-2009, 19:35
a mam pytanie jak szybko moge zarabiac 28sorkiem ;d?
Dark_Exhado
30-01-2009, 19:53
a mam pytanie jak szybko moge zarabiac 28sorkiem ;d?
dwarf guardy z monkiem
VenAlcoath
30-01-2009, 19:58
dwarf guardy z monkiem
uwierz mi ze jest to bardzo , ale bardzo nie oplacalne ... na 1lvl zarobilem max 1,5k
Czekam na inne propozycje
Dark_Exhado
30-01-2009, 20:13
uwierz mi ze jest to bardzo , ale bardzo nie oplacalne ... na 1lvl zarobilem max 1,5k
Czekam na inne propozycje
minosy z lootbagiem
Ravarius
30-01-2009, 20:16
Gdzie mogę expić 32 druidem 29 mlvl, eq - blue robe, plate legs, vampirka, terra rod, hat of the mad, scarf, leather boots? Tylko nie na cyklopach, bo expię już na nich od jakiegoś czasu i mi się znudziło...
Kromka123
30-01-2009, 21:20
- barby,
- zolwie,
- malpy,
- mino darashia,
- orc land,
- yalahar, a dokladniej:
- dark magiciany,
- ghoule
a co byś polecił????
LOLA-KAZ
30-01-2009, 21:22
Gdzie moge expić na dużej ilości rotów bez klucza i narażania życia ?? :O
Na pewno koło Thais w Aniance Temple lub pujść prosto od Thais na północ
i wejsc do pewnej jaskini tam oprócz zwyklych rotów sa tez Carrior Wormy
ale trzeba uwazac na Cyklopy bo sa niedaleko...
[ no i na fibulli ale tam juz trzeba miec klucz ale nie jest on drogi okolo 800gp ]
KRÓTKO I ZWIĘZLE:
-Od 8lvl do 13lvl w Aniance Temple
-Od 13lvl na Carriory (nazwy niepamietam wiec poprostu na PÓŁNOC)
ALE I TAK NA WSZELKI WYPADEK WZIASC KILKA MANA/HEALT POTIONÓW B)
miki23gd
30-01-2009, 21:24
http://img216.imageshack.us/img216/4048/earthyqh6.png (http://imageshack.us)
tam jest zejscie na dol, takie brazowe schody. bij z woi'a i flama.
- barby,
- zolwie,
- malpy,
- mino darashia,
- orc land,
- yalahar, a dokladniej:
- dark magiciany,
- ghoule
Dzięki za mapę ale one są odporne na sd i explo wiec slabo ;/
JAkieś inne propozycje?
Dark_Exhado
30-01-2009, 21:31
AHAHAH,chcesz takie slabe moby z sd bić?!!!AHAHAHAH
Kromka123
30-01-2009, 21:53
@x2up
nie cytujemy zdjęć ;p , ponawiam moje pytanie!
miki23gd
30-01-2009, 22:31
AHAHAH,chcesz takie slabe moby z sd bić?!!!AHAHAHAH
Lol jak się ma pieniądze w dp to się używa...
Dark_Exhado
30-01-2009, 23:45
Lol jak się ma pieniądze w dp to się używa...
to idz na roty darashia i klep z sd szybko padają
miki23gd
31-01-2009, 08:24
to idz na roty darashia i klep z sd szybko padają
Mówisz do mnie czy koło mnie ?
...
Refresh
2 strony do tylu nie laska zobaczyc?
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2441596&postcount=11812
aha, exhado, wypowiadaj sie na temat do 30 lvl, bo wyzej nawet nei weisz kto/gdzie/jak ma expic >.>
miki23gd
31-01-2009, 10:04
2 strony do tylu nie laska zobaczyc?
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2441596&postcount=11812
aha, exhado, wypowiadaj sie na temat do 30 lvl, bo wyzej nawet nei weisz kto/gdzie/jak ma expic >.>
A jest jakieś miejsce PACC gdzie jest dużo potworów z hp/exp jak gs
Dragi odpadają miejsca FACC też Plx HŁELP xD
a po co ci takie miejsce? na gsach i tak slaby exp na tym lvlu, lepiej pomeczyc slabsze potworki z lepszym expem i lootem... ew. mozesz na hero pobiegac z mortem+rozdzka lub wyrmy, ale PO CO?
22 knight ,70/70 mlvl 5 , da rade na mount sternum na cyckach ? i jak ze smithem
miki23gd
31-01-2009, 10:43
a po co ci takie miejsce? na gsach i tak slaby exp na tym lvlu, lepiej pomeczyc slabsze potworki z lepszym expem i lootem... ew. mozesz na hero pobiegac z mortem+rozdzka lub wyrmy, ale PO CO?
Bo gram na OTS więc bardziej mi się opłaca zabić gs który daje exp 900x3
niż 10 rotwormów ...
Gdzie na te hero? brać sd ? ile potów ? WASTE NIE MA ZNACZENIA !!!
@edit
Zabijanie 1 gs=zabijanie 22,5 rotworma zabicie gs trwa szybciej ...
( NOOBY JUŻ SIKAJĄ)
Bo gram na OTS więc bardziej mi się opłaca zabić gs który daje exp 900x3
niż 10 rotwormów ...
Gdzie na te hero? brać sd ? ile potów ? WASTE NIE MA ZNACZENIA !!!
@edit
Zabijanie 1 gs=zabijanie 22,5 rotworma zabicie gs trwa szybciej ...
ehh... i po co tracilem czas na robienie mapki...
22 knight ,70/70 mlvl 5 , da rade na mount sternum na cyckach ? i jak ze smithem
masz dobre skille, ale na smithy bedzie schodzilo duzo potow, wiec jesli chcesz cyce, to polecam na pohu.
Gdzie mogę expić 32 druidem 29 mlvl, eq - blue robe, plate legs, vampirka, terra rod, hat of the mad, scarf, leather boots? Tylko nie na cyklopach, bo expię już na nich od jakiegoś czasu i mi się znudziło...
jesli nie chcesz na cyklopach, to sprobuj na:
- mint z 3 rozdzka i monkiem
- orc land z terra rodem i tez z monkiem
miki23gd
31-01-2009, 12:46
ehh... i po co tracilem czas na robienie mapki...
masz dobre skille, ale na smithy bedzie schodzilo duzo potow, wiec jesli chcesz cyce, to polecam na pohu.
jesli nie chcesz na cyklopach, to sprobuj na:
- mint z 3 rozdzka i monkiem
- orc land z terra rodem i tez z monkiem
Tam jest rl map czemu mi nie pomożecie bo gram na OTS? ...
beko123654789
31-01-2009, 14:22
53 paladin bylo 55 ale ded na dragach ;/
skile 75/56 byly 76/58 xD
Gdzie expic,jest swiat non-pvp d lair sie znudzil 5 lvli albo wiecej tam wbilem.
-blue set.bohy.crus.vampka.p ammy
obsidian knife.
Chce w miare szybki exp ;] i dobry-sredni loot zeby zwrot byl za manaski mam 220k w banku
nie napisales czy masz pacca ??
lukkistak102
31-01-2009, 17:32
Level 40 knight
Eq: Demon helmet, MMS, Mpa, G legs,bohy, assasin dagger
Skile 70/70
Facc
Lepiej uzywac Health Potionow czy Mana??? 5mlvl
@up
-Mintwallin
-Ef
-DC -1,-2
-Mount Sternum
Najlepiej sie leczyc mf + exura a w trudnych sytuacjach hp.
Kromka123
31-01-2009, 18:05
gdzie expić ? 41 ek z 5 mlvl i skillami 67/66 oraz eq ^^ : rh , dsm , b legs , bohy , p ammy , noblee axe , demon shield. Pytanie gdzie expić??? Tylko plz nie piszcie : Barby , żółwie. Mogą one być ale nie piszcie 2 opcjii , napiszcie 1 ale najlepsze. Najlepiej jakbyście napisali tak, 1 - z waste ( 1 opcja expienia z waste ) i 2 - bez waste to samo tyle że bez . Jeżeli ktoś mnie nie rozumie proszę napisać to wyjaśnię. Z góry thx.
MAM PACC!!!!
Dark_Exhado
31-01-2009, 18:09
Tam jest rl map czemu mi nie pomożecie bo gram na OTS? ...
PADŁEM AUASASASUSAUSAEHASEHASEHASDCASHDASHH
idz na orsze albo morgarothy,ewentualnie ghazbarany z nieskonczonych sd bij XDD
@robek
spoko,mam 3 chary +50 lvl [rp,ek,ed] więc bede pomagal czy Ci sie podoba czy tez nie ;(
@Level 40 knight
uzywaj mana potow,expic mozesz na dc i EF
miki23gd
31-01-2009, 18:13
PADŁEM AUASASASUSAUSAEHASEHASEHASDCASHDASHH
idz na orsze albo morgarothy,ewentualnie ghazbarany z nieskonczonych sd bij XDD
@robek
spoko,mam 3 chary +50 lvl [rp,ek,ed] więc bede pomagal czy Ci sie podoba czy tez nie ;(
@Level 40 knight
uzywaj mana potow,expic mozesz na dc i EF
PFF respy te same tylko exp większy
Czytaj tą wiadomość dokładnie to może zrozumiesz ...
Kromka123
31-01-2009, 19:04
gdzie expić ? 41 ek z 5 mlvl i skillami 67/66 oraz eq ^^ : rh , dsm , b legs , bohy , p ammy , noblee axe , demon shield. Pytanie gdzie expić??? Tylko plz nie piszcie : Barby , żółwie. Mogą one być ale nie piszcie 2 opcjii , napiszcie 1 ale najlepsze. Najlepiej jakbyście napisali tak, 1 - z waste ( 1 opcja expienia z waste ) i 2 - bez waste to samo tyle że bez . Jeżeli ktoś mnie nie rozumie proszę napisać to wyjaśnię. Z góry thx.
MAM PACC!!!!
ponawiam xD
37 ms i 40m lvl
eq:b robe
p legi
bohy
c helmet
dragon shield
Dark_Exhado
31-01-2009, 21:17
ponawiam xD
laguna islands /torty port hope
lukkistak102
31-01-2009, 21:30
OTS plx??? Nie chce mi się wierzyć żebyś miał takie eq ponieważ Demon Helmet jest najlepszym do zdobycia hełmem i rzadko kto go sprzedaje a jak już to za bardzo wysoką cenę, powiedz swoje prawdziwe eq z nie cuduj (chyba ze na otsie grasz)
YYYY u are noob???
Demon helmet to nie majatek 70-80k :D
Nie jestem noobem jak ty ze maze o jakims lepszym secie
Moze by przyszlo ci do tego pustego łba ze to sec char
miki23gd
31-01-2009, 21:52
Gdzie expić 50 ms Blue Robe Warrior Helmet Plate Legs BoH Amulet of Loss Tower Shield Wszystkie Najlepsze Wandy Gdzie FACC i Lodowe Wyspy Odpadają bo Zawszę Tłok ;/ WASTE nie ważne mam jeszcze kumpla 50 rs więc propozycje proszę na hunt Single i Multi xD I ewentualnie co wziąć Jakieś Alternatywy itp.
Proszę o Pomoc
up* poco ci aol? 50 ms najlepsze miejsce dla takiego sorca to As-y w ank ,a i sprzedaj ten warrior helmet to tylko szkoda capa i kup Hat of the mad 1+ mlv tak samo z blue robe sprzedaj i kup Focus cape lub cos w tym stylu w ogole kup cale eq zeby ci mlv dodawalo :d
---Ogorek---
31-01-2009, 22:51
32(37mlvl) sorcerer z pacc gdzie expic/ proszę o mapkę jak można i jak dojść(pierwszy sorc, pierwszy pacc)
Dark_Exhado
31-01-2009, 23:30
up* poco ci aol? 50 ms najlepsze miejsce dla takiego sorca to As-y w ank ,a i sprzedaj ten warrior helmet to tylko szkoda capa i kup Hat of the mad 1+ mlv tak samo z blue robe sprzedaj i kup Focus cape lub cos w tym stylu w ogole kup cale eq zeby ci mlv dodawalo :d
bo on gra na otsie zobacz strone wczesniej
@---Ogorek---
Peninsula tomb -2 w ankrahmun,
mino tower na darashii -3
miki23gd
01-02-2009, 08:18
A potem co po tych Ancient Scarabach?
@edit
Asy na Zachodzie czy Wschodzie?
who cares
ots x999 to jeden chuj
Kromka123
01-02-2009, 09:32
torty tylko? a nie ma innej opcjii? ;/
miki23gd
01-02-2009, 11:01
who cares
ots x999 to jeden chuj
ots x1 who cares
Strona tibia.com
POLECAM !!!
Proszę o pomoc w doboru expowiska. Zależy mi na solidnym zarobku i szybkim expie. Dane postaci:
42 poziom
5 poziom magiczny
64/62 skille
PACC
Eq: RH, DSM, CROWN LEGS, BOH, DEMON SHIELD, BRIGHT SWORD, PLATINUM AMULET, CRYSTAL RING
Raymo idz na dark katedre expij na 1 piętrze i tam spokojnie w 1 h wbijesz 1 lvl
miki23gd
01-02-2009, 13:26
Gdzie expić 50 ms Blue Robe Warrior Helmet Plate Legs BoH Amulet of Loss Tower Shield Wszystkie Najlepsze Wandy Gdzie FACC i Lodowe Wyspy Odpadają bo Zawszę Tłok ;/ WASTE nie ważne mam jeszcze kumpla 50 rs więc propozycje proszę na hunt Single i Multi xD I ewentualnie co wziąć Jakieś Alternatywy itp.
Proszę o Pomoc
ReFresh !!!
Kromka123
01-02-2009, 13:39
@up
ancient scaraby , tomby , dragi.
Moje pytanie.
Gdzie expić 42 elite knight ( pacc ofc ^^ ) z skillami 68/67 i 5 mlev. Eq ; rh , dsm , b legs , bohy , demon shield , noble axe , p ammy. Podajcie kilka możliwości , np. żółwie i barby. I jeszcze jedno pytanie co lepsze żółwie czy barby ;p.
hmm.. mysle ze zolwie sa bardziej bezpieczne ale z kolei na barbach moze byc znacznie wiekszy + wbij pare lvl +- 45 i skille 70 a potem sredni camp stoi przed toba otworem a jesli masz postmana to ......... lootbagi marzenie:D
Luvanton
01-02-2009, 15:12
Hmmm
86 rp skille : 85/60 < przepraszam za moje skille ;p
eq : bardzo podstawowe, nic wypasionego
a więc tak ... szukam alternatywy, ciekawych miejsc ...
zalezy mi na miejscach gdzie bede mial cisze i spokoj
nie musze wychodzic na + moze byc maly waste albo 0
nie podaje miejsc na ktorych expilem jak dotad, zeby nikt sie nei sugerowal, jestem ciekawy co kto wymysli i prosze zeby nie wypowiadly sie osoby ktore nie maja bladego pojecia o postaciach na takim lvl ...
Dam rade na tombach na najnizszym poziomie za teleportem ? tj behemothy/necro/bone/ancienty/banshee/lichs
<tak wiem ze dam rade rozjechac kazdego z tych potworów lol, tylko czy na takim skillu i lvlu bede mial jak uciekac w tombach przed np. behemotem i czy dam rade go pojechac bo bede emial tyle swobody>
poza tombami interesuja mnie inne miejsce ....
wypowiadac sie !
Kromka123
01-02-2009, 15:19
@up
po 1, proszę nie podniecaj się lvl.
po 2, nie chwa się skillami , nie są dobre na twój lvl.
po 3, ofc uciekaj ale dzieci co kupiły postacie na allegro nie mają pojęcia gdzie expić. Więc ci podpowiem...
Dragi
Tomby za tp (niżej nie złaź chyba że chcesz waste)
Lizardy
Anciety
Np ^^B)
Hmmm
86 rp skille : 85/60 < przepraszam za moje skille ;p
eq : bardzo podstawowe, nic wypasionego
a więc tak ... szukam alternatywy, ciekawych miejsc ...
zalezy mi na miejscach gdzie bede mial cisze i spokoj
nie musze wychodzic na + moze byc maly waste albo 0
nie podaje miejsc na ktorych expilem jak dotad, zeby nikt sie nei sugerowal, jestem ciekawy co kto wymysli i prosze zeby nie wypowiadly sie osoby ktore nie maja bladego pojecia o postaciach na takim lvl ...
Dam rade na tombach na najnizszym poziomie za teleportem ? tj behemothy/necro/bone/ancienty/banshee/lichs
<tak wiem ze dam rade rozjechac kazdego z tych potworów lol, tylko czy na takim skillu i lvlu bede mial jak uciekac w tombach przed np. behemotem i czy dam rade go pojechac bo bede emial tyle swobody>
poza tombami interesuja mnie inne miejsce ....
wypowiadac sie !
-co do behe troche malo miejsca, z czym bys tam expil? z assassinkami daloby rade, z enchantkami slabo; dac rade dasz
-inne tomby -4 tez polecam, jest dobrze, exp po 100k/h na niektorych bedziesz darl jak bedzie dobrze
-polecilbym tez quary, lich hell, bb island (nie wiem czy nie za wolno), malade i talahu (hydra i gs island, hydry z assassinkami)
-frosty z assassinkami
-hydry na tiquandzie
- cale hero cave (oprocz demon hellu/grima ofc)
- ewentualnie vamp hell
-wrl z kumplem
-infernalisty
-jakies tam dzielnice yalahar, np war golemy, dle z assassinkami
- culty najnizsze poziomy
- wyrmy
- grim reapery up down
mam nadzieje ze wystarczajaco, jak ebdziesz cos chcial wiedziec z w/w expowisk pw do mnie
@up
pro jestes, lizardy? TOMBY ZA TP Z WASTE NA 90RP? HAHAHA, LUDZIE, WY CZASEM DOBIJACIE...
ps. co w tym takiego ze ktos nie wie gdzie expic?
<---KluU$ek--->
01-02-2009, 16:57
Zeby expic w "Zatopionej Dzielnicz Yalaharu" musze miec procz hotd explorera?
miki23gd
01-02-2009, 17:02
@up
ancient scaraby , tomby , dragi.
Proszę o Pomoc
Napisałem że dragony zajęte Refresh
Napisałem że dragony zajęte Refresh
TO MASZ TOMBY I ASY? OMG
miki23gd
01-02-2009, 17:07
TO MASZ TOMBY I ASY? OMG
OMG EXPIĘ TAM OD 20 LVL TO JUŻ NUDNE NIE?
Proszę o Pomoc
Ponawiam
a co mnie to obchodzi? masz propozycje podane i mozesz sie do nich stosowac lub nie, jak nie to cze
a jak ci się asy nudzą, to zmień profesje. proste
Luvanton
01-02-2009, 17:41
@Robek - bardzo dziekuje, duzo fajnych miejsc - o czesci wiedzialem o czesci nie. zainspirowales mnie, teraz bedzie troche latwiej podjac decyzje i urozmaicic expienie ;D
@kromka - nie sil sie na zlosliwosc. nie podniecam sie swoim lvl i skillami ktore mam slabe a nawet bardzo ... i dobrze o tym wiem. nieznajomosc miejsc do expienia wiąże sie z tym ze nie mam kasy na pacca przez co expie zazwyczaj na pohu czy dragach veno. Teraz akurat moglem sobie pozwolic na pacca i stad moje zapytanie. poza tym jestem prawie pewien ze gram neico dluzej od ciebie <spojrz chociazby na moje dolaczenie n a forum> i nie formuuj pochopnych wnioskow ze ktos kupil postac na allegro jak nie masz o tym pojecia.
Luvanton
01-02-2009, 17:44
aha i jeszcze jedno kromko kochana - na ancientach i tombach za tp to ja expilem dawno dawno temu na 45 lvl masterem, wiec szczerze mwoiac nei widze szybkiego expa 90rp~
nie masz pojecia ale bedziesz sie wypowiadal i szydzil.
przepraszam za offtop ...
a jak ci się asy nudzą, to zmień profesje. proste
on na otsie x3 expi, to wiesz...
ps. luvanton, nie przejmuj sie noobami, coraz wiecej ich na forum
Level 21, magic level 17 (w spirit cloak), master sorcerer
steel helmet, spirit cloak, plate legs, leather boots, dwarven shield, wand of decay/dragonbreath/vortex
OK, muszę się jakoś odnieść do tego, co napisaliście mi wcześniej ;)
*Cyklopy i mino pod Thais - odpadają ze względu na przeludnienie
*Wieża minotaurów na Darashii (tylko poziom 0 i wyższe, na podziemia jestem za słaby) - można na nią wpaść i wybić zwykłe mino, ale żeby tam expić nawet kilkanaście minut? Nie wydaje mi się...
*Roty na Liberty Bay - byłem, sprawdziłem, już wolę te na Darashii, których mam tak serdecznie dosyć :) Jeszcze te tarantule na Liberty :o
*Cyclopolis - patrzyłem mapę respawnu na Tibian Earth, nawet na -1 bym nie dał rady (6 cyców? :o)
*Minosy i elfy na Yalahar - narazie nie mam tam dostępu
Co do larv, to faktycznie nie ma sensu tam expić.
Chciałbym dodać, że nie jestem super znawcą Tibii, a to co wyżej napisałem jest głównie efektem moich własnych doświadczeń.
Czekam, jak wy odniesiecie się do mojej wypowiedzi. Proszę o więcej sugestii, gdzie, według was, mógłbym expić oraz co powinienem kupić z eq (Solera to stary świat, na Tibia.com pisze "full", rzeczy są tutaj raczej dosyć tanie).
Z góry dziękuję za pomoc,
Marixon
Druid 17lvl,11mglvl,spirit cloak, hat of the mad, plate legs, crocodile boots, moonlight rod, crown shield|||||NIE MAM PACC jak cos
I expie se na cycach na poludniu i na mino ale sie mi to nudzi i tam duzo ludzi ale sie zrymowalo;p)Ale na serio to gdzie expic.orty- za malo expa,orc-tak samo
POWIE MI KTOS???????????????????????????????X(X(X(:evul::cy clops:
jest tu ktos? napisane o godzinie12.57;p
36 pal 65 dist pacc arena ^^ gdzie można dobrze poexpic ?:>
Dark_Exhado
02-02-2009, 14:15
Druid 17lvl,11mglvl,spirit cloak, hat of the mad, plate legs, crocodile boots, moonlight rod, crown shield|||||NIE MAM PACC jak cos
I expie se na cycach na poludniu i na mino ale sie mi to nudzi i tam duzo ludzi ale sie zrymowalo;p)Ale na serio to gdzie expic.orty- za malo expa,orc-tak samo
POWIE MI KTOS???????????????????????????????X(X(X(:evul::cy clops:
skoro roty na 17 lvl to za mało expa,nie graj w tibie >.>
Minosy,roty,cyclopy,ew. amazon camp...
36 pal 65 dist pacc arena ^^ gdzie można dobrze poexpic ?:>
Stone tomb za tp -1,świetny exp tylko uważaj na resp 3 vampów bo ja tam sie prawie położyłem x.x
A i jeszcze cyclopolis -2
Gdzie expic 53lvl knight? 76/72 skill... pacc arena? chodzi mi o miejscowki 30k+/h scaraby odpadaja... crown armor/k-legs /assasin dagger/boh/leather boots / crown shield crus helmet i scarf
Dark_Exhado
02-02-2009, 14:33
Gdzie expic 53lvl knight? 76/72 skill... pacc arena? chodzi mi o miejscowki 30k+/h scaraby odpadaja... crown armor/k-legs /assasin dagger/boh/leather boots / crown shield crus helmet i scarf
Cyclopy yalahar dochodzi tam do 40k/h,ew laguna islands -1
no dobra więc poexpie na cyckach.ćóż:baby:
Classical
02-02-2009, 20:01
Witam,
Moja postac to knight 40 lvl skille 65/64. Eq : Golden Arm, BS, Medusa Shield, Crown Helmet, K-Legs. Chciałbym żebyście poradzili mi czy w moim przypadku jest sens expić na PoHu? Dopuszczam brak zysku ewentualnie nieduzy waste przy przyzwoitym expie. Jestem już zmeczony dotychczasowymi expowiskami i musze poszukac czegos nowego. :p
Piciawek
02-02-2009, 20:32
@ Classical
Jeśli koniecznie chcesz expić na PoHu to radzę ci zabrać trochę manasów i wyrobić skille 70/70 (żeby pozbyć się ewentualnego waste). Możesz próbować również na DC, EF, Mino Tower koło kazordoon. (weź obsidian knife)
Teraz ja!
Gdzie mogę expić na Faccu swoim Sorcem?
Lvl - 45
Mlvl - 43
Eq: Blue Robe, HotM, WoI, Vampire Shield , Blue Legs
Może być waste,zależy mi tylko na szybkim expie
Classical
02-02-2009, 20:36
@up
znam inne miejscowki, bylem ciekaw Poh ale dzieki :)
a co do Twojego sorca to mzoe dc -2, tomb na mt sternum, guardy?
@Piciawek
idz na veno d-lair [jak ci się poszczęści to nie będzie waste]
ew. dwarafy guardy z summonem
19Bobek92
03-02-2009, 11:13
Witam!
Mam 40lvl Sorcera i dotychczas expilem na dwarfach guardach i nie wiem gdzie teraz expic.Moje Eq jest takie B Robe BoH WOI Skull helmet Demon shield blue legsy p ammy.nie mam PACC i swiat non-pvp
Prosze o odpowiedz
Piciawek
03-02-2009, 12:02
@Bobek
Służę radą.
Cyklopy na Mt.Sternum, nieumarli na tombie pod Cyklopami ,Wyverny na Foldzie i Vedze.
Tichondrius
03-02-2009, 12:10
Gdzie mam expić
33druid 34mlvl
Hailstorm Rod(moge zmienić na terra rod/necrotic rod), Spirit Cloak (moge kupić boh, mam 50k w depo)
Mówię od razu że nie interesują mnie kopalnie w kazoo bo pk. Chce żeby nie było waspe, może być na 0 albo z plusem ofc xd
19Bobek92
03-02-2009, 16:42
Mt.Sternum duzo ludzi \
nieumarli na tombie pod Cyklopami bylem tam duzo booterow z 70lvl
Wyverny na Foldzie i Vedze. Czy mi sie to opłaca??chce szybko zaepic nie musze zarabiac
flecher777
03-02-2009, 17:14
Interesuje mnie dobry exp mam 27 Chcem jak najszybciej wbic 33
Dane: 27lvl/29mlvl
Eq:
Crown helmet
Blue robe
Plate legs
Bohy
Vampirka
P ammy
Srodki na exp :
Runy Hmm/stalgmite
6 bp manasow
Ps:moze byc waste minimalne :)
38rp 66/46 dobry szybki exp ;) tomby praktycznie zajęte :(
45 ed 40 mlvl dobry szybki w miarę ale by wychodzić na 0 minimum
GalusMaximus
03-02-2009, 21:02
20 knight 60/60 FACC gdzie szybko exp?
Galzan666
03-02-2009, 21:34
@DnL
1. Palem mógłbyś poskilować bo skille są słabe, ale jak chcesz poexpic a tomby zajęte spróbuj na barbarzyńcach. Dobry loot+ exp jeżeli będziesz dobrze chodził. Radzę iść na duży camp ale uważać trochę bo jak źle wpadniesz morze być waste/dead.
2. Sory ale nie grałem ED :P
@GalusMaximus
Zależy od tego czy z waste czy nie
Jak może być z waste możesz iść na minotaury kolo Kazo(z obsidian knife!)MUSISZ UWAŻAĆ ABY NIE WBIĆ SIĘ NA ZBYT DUŻY RESP!!! JAK SIĘ WBIJESZ TO ZADŁUGO NIE POCIĄGNIESZ...
Jak bez waste myślę że Krasnale soldiery lub goustland(Ta dziura z fire devilem) mogą też być dobre.ALE CZĘSTO JEST ZAJĘTE!!!
W obu przypadkach weź co najmniej 1-2 BP life fluidów aby w razie czego sie wyleczyć(mion archer lub combo fire devila)
Możesz też poskilować do 70/70 i powino ci łatwiej iść
Galzan666
dzięki;) ogólnie zależy mi na expie i zarobku :D bo ten charek jest "zarabiator" na druida mojego bym mógł poexpić nawet z waste^^
Karol4722
04-02-2009, 00:46
58 ek
79/78, 6 mlvl
Świat pvp
Gdzie mam expić?
Najlepiej gdzieś w yalahar ale niekoniecznie xD
Sorc 13 lvl, 6 mlvl, dark helmet, noble armor, guardian shield, dragonbreath, plate legs, gdzie expić, byle nie swamp trolle!!!
@Sim
Ja bym radził do 15 na trollach w Ab'Dendriel, później do Ancient Temple w Thais. Potem mniej-więcej od 17-24level na rotach, również niedaleko Thais.
Nie zapominaj o magic levelu. Na 18 levelu zacznij go trenować. Najlepiej wbij 23.
@Down
Mintwallin? I nie kupuj itemów na allegro -.-
lukkistak102
04-02-2009, 12:00
Level 38
Skile po 70
Eq: mpa,mms,g legs,boh,demon helmet,bs
gdzie expic tylko prosze nie mount sterum
Nie musi byc zarobku zeby tylko sie zwrocilo:)
beko123654789
04-02-2009, 13:20
Gdzie expić 17 knightem ze skilami 60/60 :D
hajsu moze troche być ale ważny exp
eq:
Warrior helmet
knight set
leather boots
dragon shield
spike sword / crystal sword / serpent sword / fire sword / two-handed sword
45 ed 40 mlvl dobry szybki w miarę ale by wychodzić na 0 minimum
refresh :D
Kromka123
04-02-2009, 16:52
Gdzie expić 22 drutem ( pacc , nie posiadam promocjii ) z 21 mlvl. Eq : blue legs,blue robe,bohy,demon shield,hat of the mad.Jak tomby to prosze powiedziec jakie i do jakiego poziomu
ponawiam poraz 3 z przed 4 dni ^^
Galzan666
04-02-2009, 19:43
@lukkistak102
EQ z allegro lub z silniejszej postaci...Dobra ale w to nie wnikam. Moim zdaniem możesz poexpić na FACCU(nie napisałeś cz facc czy pacc! dlatego opisze ci miejsca dla facc)
1. Cyklopolis -1...Jest tam dość dobry exp jak nauczysz sie dobrze chodzić lecz musisz uwarzyć abyś nie wszedł w zbyt duża grupę(nawet przy takim eq może to się źle skończyć) przez co mogło by być waste.
UWAGA!!! dużo ludzi tam botuje(zwykle około od 80 do 100 lvla) i MOŻE to misce dla ciebie okazać się pomyłką...
2. Dwarf Gurady... Wszystko podobnie jak wyżej ale myślę ze jednak exp tu jest gorszy lecz loot lepszy(jak będziesz miał lootbaga...) ale skoro nie chcesz kasy to raczej nie tu
3. elf fortes...Możesz tu expić spokojnie z taką postacią lecz nie wiem czy pod będzie tu dobry exp dla ciebie...
4. Dark cytadel -2...Możesz iść tam z paroma BP life point...i z BP run lub z erczantowana bronią lub czymś co bije od magi...Ghousty...
Myślę że to będzie najlepsze expowisko dla ciebie
http://tibia.pl/earth.php?x=32614&y=32427&z=9&q=160.99&r=1
Link do respawnu
@beko123654789
Możesz pochodzić na amazonki ale jest tam sporo ludzi wiec możesz tez spróbować z Trollami pod AB...Jerzeli jednak bys potrzebował expa z wastem możesz iść do cykoloplis 0,+1 itp ale nie niżej!!! bardzo szybkie exp na ten lvl i nie wiele ludzi wbrew pozorom tam chodzi mało osób...
wchodź tym wejściem!!!
http://tibia.pl/earth.php?x=32540&y=32063&z=7&q=54.48&r=1
Kromka123
04-02-2009, 19:59
reeeeeeefresh
---Ogorek---
04-02-2009, 20:11
Czy opłaca mi się iść z blokerem na dragony(5k/100dragonów + potiony) i szybko wbic z 33 do 45 czy co bo już nie wiem
P.S jak dojść do wapirów w ankrahmun bo nie wiem i czy są tam inne potwory
gdzie mogę expić ek na 22 lvl ze skillami 59/58 tak aby było małe waste i zależało by mi aby do soboty wbić 30 lvl
Galzan666
04-02-2009, 20:36
@Kromka123
Od razu mówię że nie grałem dużo ED(wbiłem 20 lvl) Nie wiem czy wszystko będzie tak jak tu napisze.
Moim zdaniem możesz iść na piramidę Minotaurów. Nie wiem tylko jak głęboko to już zobacz sobie na tibi eath.
http://tibia.pl/earth.php?x=33310&y=32284&z=7&q=108.96&r=1
@---Ogorek---
Nie wiem czy wbijesz tam szybko z blokerem. Zwykle chodzi tam wiele ludzi dlatego myślę że nie wbijesz tak na dragonach. Nie mam pojęcia gdzie mógłbyś tak szybko wbić. A co do wampirów nie wiem o co chodzi...
@czaszek
Myślę że to samo co Kromka123 powiano być dobre a i rób lootbaga. Powinien być spory +
Możesz też iść na Żaby i słabsze żółwie... na 0 i -1
---Ogorek---
04-02-2009, 20:42
o wampiry mi chodzi o:
Bo w podziemiach ankrahmun są wapmy i chce wiedzieć gdzie i ile i czy z czymś jeszcze ...
p.s dragony widza niewidzialnych?
Galzan666
04-02-2009, 20:48
Tak widzą niewidzialnych najsilniejszym potworem który nie widzi niewidzianych jest DS
Jeżeli chodzi ci o tomba pod ank to proszę:
Wejście
http://tibia.pl/earth.php?x=33153&y=32845&z=7&q=75.04&r=1
I tu się zaczynają wampy
http://tibia.pl/earth.php?x=33152&y=32842&z=10&q=82.84&r=1
UWAGA!!! aby się tam dostać potrzebujesz 1 scrab coins
Musisz położyć na podium i wejść w TP
Down:
Może masz racje. Nie wiem czy tak jest ale tak czy siak dragon widzi niewidzialnych...
Tak widzą niewidzialnych najsilniejszym potworem który nie widzi niewidzianych jest DS
i tu cie zaskocze bo najsilniejszy ktory nie widzi niewidzialnych, z tego co wiem to Eye of The Seven
---Ogorek---
04-02-2009, 21:06
kurde troche ich tam dużo i nie wiem czy dam rade 33 sorkiem
Galzan666
04-02-2009, 21:11
Zobacz ten:
Tu masz wejście na którym musisz używać łopaty aż się pojawi dziura.
http://tibia.pl/earth.php?x=33233&y=32704&z=7&q=234.28&r=1
A tu masz gdzie mógłbyś tam iść:
http://tibia.pl/earth.php?x=33293&y=32660&z=13&q=93.06&r=1
48 sorc 45mlvl (w sumie 47mlvl bo itemy) Eq;
Demon Shield Focus Cape BLUE LEGS bohy hat of the mad Woi i wand of voodoo:
Gdzie expić z zyskiem exp moze byc mały tylko duży profit (w miare możliwości na facc...)
Gdzie moge porobic cos z sdekami:D? jakies gsy czy cos?
I czy hellgate to zły pomysł?
z gory thx:D
24 lvl, 22+1 mlvl, master sorcerer
steel helmet, spirit cloak, plate legs, leather boots, scarf, dragon shield, wand of draconia/decay
Pytałem ostatnio, ale chyba już nikt nie odpisze, bo to jest kilka stron do tyłu. Doradźcie mi, gdzie expić i co ewentualnie kupić z eq. ;) Oraz jakie runy robić, ponieważ nie wiem na ile warto robić Stalagmite (ziemny odpowiednik HMM?). Nie miałem dzisiaj ochoty wbijać tego 25 lvl potrzebnego na HMM. I czy HMM też warto robić, czy może lepiej wbić jeszcze kilka lvl i robić jeszcze inne runy?
Będę wdzięczny za pomoc.
mysle ze powinienes zmienic na crown helmet a hmm rob jak masz czas ale radze ci poczekac do 28 i robic fireballe odpowiednik hmm tylko z ognia na tomby w sam raz:D
a co do expa hmm... scaraby moze roty i mino darasia .. jakis tomby -2 ? to narazie mi na mysl przychodzi....
Właśnie miałem napisać, że tylko nie Darashia i nie Yalahar, i nie larvy :D A co do tombów, to który byś polecił?
flecher777
04-02-2009, 22:01
Odswiezam :) strona wczesniej pisalem ..
Narazie sprobuj tomb z ghoulami/cryptami, wbij 27 i mozesz expic z monkiem np na guardach. Z runami to nie masz za wiele do wyboru narazie;d od 30 lvla mozesz robic gfb.
24 lvl, 22+1 mlvl, master sorcerer
steel helmet, spirit cloak, plate legs, leather boots, scarf, dragon shield, wand of draconia/decay
Pytałem ostatnio, ale chyba już nikt nie odpisze, bo to jest kilka stron do tyłu. Doradźcie mi, gdzie expić i co ewentualnie kupić z eq. ;) Oraz jakie runy robić, ponieważ nie wiem na ile warto robić Stalagmite (ziemny odpowiednik HMM?). Nie miałem dzisiaj ochoty wbijać tego 25 lvl potrzebnego na HMM. I czy HMM też warto robić, czy może lepiej wbić jeszcze kilka lvl i robić jeszcze inne runy?
Będę wdzięczny za pomoc.
Myśle ze shadow tomb, ja tam expilam ed na Twoim lvlu, ale musisz uwazac na fire elementare i fire devile ale da sie je omijac tylko trzeba znac teren;d
Właśnie miałem napisać, że tylko nie Darashia i nie Yalahar, i nie larvy :D A co do tombów, to który byś polecił?
A co byście zrobili z tymi stalagmite'ami które już zrobiłem? Jest już 2.5 bp, gdzie mógłbym je wykorzystać? Bo jakoś nie widzę na trade ofert kupna.
Z tymi runami to na cyklopy, barby i moze orki
A co byście zrobili z tymi stalagmite'ami które już zrobiłem? Jest już 2.5 bp, gdzie mógłbym je wykorzystać? Bo jakoś nie widzę na trade ofert kupna.
Uważacie, że warto iść expić na barbariany na Svargrond? Czy tylko po to, żeby się pozbyć stalagmite'ów?
Muszę lecieć, dziękuję wam za pomoc. ;)
Raczej nie, szybko skonczy Ci sie cap bo leci duzo kasy a pozatym ciezko by dojsc na twoim lvlu, po drodze duzooo mamutow;d, jest jeszcze maly resp barbow na yalahar jakby co.
Uważacie, że warto iść expić na barbariany na Svargrond? Czy tylko po to, żeby się pozbyć stalagmite'ów?
Muszę lecieć, dziękuję wam za pomoc. ;)
Okej, ale ja w pośpiechu nie spytałem jeszcze o coś bardzo ważnego... :o
Z czym ja mam tam właściwie expić? Powiedzmy, że pójdę na Shadow Tomb... W co mam się zaopatrzyć? Zakładam, że na pewno fluidy... Ale jakie? Ile? A z czego mam atakować? Chyba nie z różdżki samej? Runy? Jakich czarów spontanicznych używać najlepiej? Zabrać kilof? Wiadomo, że lina i łopata to podstawa.
A co do summonów, to 2 czy 1? I gdy one biją, to co ja mam robić?
Jeszcze słówko na temat eq. Co sądzicie o hat of the mad i focus cape? Oraz ogólnie o przedmiotach podwyższających magic level? Warto to kupić? Ile to może kosztować na dosyć starym świecie (Solera jest "full")?
Jeśli te pytania wydają się komuś głupie, to niech zatrzyma to dla siebie. Nie ukrywam, że jestem raczej niedoświadczonym graczem (newbie).
Z góry dziękuję za pomoc. ;)
46 ed 40mlvl z itemem 41 :P dobry exp nawet z malym waste
Musisz zabrac mana potiony (1-2bp w zaleznosci jak dlugo chcesz expic) i pare health potionow, lina i shovel to wiadomo i nic wiecej nie potrzebujesz. Ghoule bij z rozki (wez wand of draconia, byle nie dacay bo wiekszosc tam odporne) przy cryptach lepiej jakbys bil z exori flam+rozdzka gdyz maja sporo hp;d co do run to nie uzywaj tam jedyne co to moze hmm. Musisz tam uwazac na jednego vampira, jak dobrze pamietam 2 fire elementale i pare fire debili, to tez zalezy na ktorym poziomie chcesz expic. Raczej bedziesz mial ta male waste wiec zbieraj sobie viking, brass helmety i two handed sword z cryptow,
Z summonami to nigdy nie expilam bo slabszy jest exp, ale jezeli chcesz zarobic to poprostu zdejmij rozdzke i atakuj monstery a monki same beda bily;d
Okej, ale ja w pośpiechu nie spytałem jeszcze o coś bardzo ważnego... :o
Z czym ja mam tam właściwie expić? Powiedzmy, że pójdę na Shadow Tomb... W co mam się zaopatrzyć? Zakładam, że na pewno fluidy... Ale jakie? Ile? A z czego mam atakować? Chyba nie z różdżki samej? Runy? Jakich czarów spontanicznych używać najlepiej? Zabrać kilof? Wiadomo, że lina i łopata to podstawa. Hat of the mad w cenach 2-5k w zaleznosci na jakim serwerze a focus cape 5-15k - wiec nie polecam kupna focus cape ma tylko 1 wiecej obrony od twojej zbroi a cena sporo wieksza, zbieralabym na twoim miejscu na bohy.
A co do summonów, to 2 czy 1? I gdy one biją, to co ja mam robić?
Jeszcze słówko na temat eq. Co sądzicie o hat of the mad i focus cape? Oraz ogólnie o przedmiotach podwyższających magic level? Warto to kupić? Ile to może kosztować na dosyć starym świecie (Solera jest "full")?
Jeśli te pytania wydają się komuś głupie, to niech zatrzyma to dla siebie. Nie ukrywam, że jestem raczej niedoświadczonym graczem (newbie).
Z góry dziękuję za pomoc. ;)
Mozesz probowac ancienty
46 ed 40mlvl z itemem 41 :P dobry exp nawet z malym waste
Gdzie expić z zyskiem exp moze byc mały tylko duży profit (w miare możliwości na facc...)
Gdzie moge porobic cos z sdekami? jakies gsy czy cos?
z gory thx
refresh;/
Guardy, a co do hellgate to nie zabardzo skoro nie masz pacca chyba ze z isicle.
Gdzie moge porobic cos z sdekami? jakies gsy czy cos?
z gory thx
refresh;/
wektor500
05-02-2009, 14:35
jakie skille na dl-e powinienem mieć żeby expienie było w miarę opłacalne ??
Mam knighta z sca lvl 80
Bardzo ci dziękuję, Kasqa. ;) Ale na monki muszę mieć 27 lvl :) Uważasz, że na 25 lvl (który zdążyłem nabić od mojego ostatniego posta tutaj) są summony, które można byłoby wykorzystać do efektywnego expienia? A jeszcze co do moich stalagmite'ów... Przecież jeśli dany potworek cechuje się taką samą odpornością na ziemię, jak na energię, to nie ma żadnej różnicy, czy będę atakował go z stalagmite, czy z HMM. Mam rację? W takim wypadku na tomby mógłbym wykorzystywać z taką samą skutecznością zarówno HMM, jak i stalagmite.
A co do zarobku, to oczywiście chcę zarobić. Zawsze robię lootbagi. Nie stać mnie raczej na expienie z waste. Muszę wychodzić na plus, żeby zarobić na lepsze eq (chociażby BoH).
Mikkaell
05-02-2009, 18:57
Druid lvl 39, mlvl 38. eq: crusader helmet, scarf, vampire shield(jak zdarze kupic to bedzie demonka), b robe, plate legi, boh, hailstorm rod. Prosilbym o porade ;)
Jakub2535
05-02-2009, 19:11
Gdzie expic?
Pallek 21 lvl 9 mlvl 65/51 FACC
Chciałbym żeby był jak największy profit.
Proszę o szybką odpowiedź.
Gdzie expic?
Pallek 21 lvl 9 mlvl 65/51 FACC
Chciałbym żeby był jak największy profit.
Możesz expić na tombie pod MS exp niezły i zarobek nawet też sam tam expiłem z niezłym profitem (w ciul kasy i zawsze jakiś item typu "2h sword" xd
Co do summonow raczej nie. Te twoje runy nie nadaja sie na tomba.
Bardzo ci dziękuję, Kasqa. ;) Ale na monki muszę mieć 27 lvl :) Uważasz, że na 25 lvl (który zdążyłem nabić od mojego ostatniego posta tutaj) są summony, które można byłoby wykorzystać do efektywnego expienia? A jeszcze co do moich stalagmite'ów... Przecież jeśli dany potworek cechuje się taką samą odpornością na ziemię, jak na energię, to nie ma żadnej różnicy, czy będę atakował go z stalagmite, czy z HMM. Mam rację? W takim wypadku na tomby mógłbym wykorzystywać z taką samą skutecznością zarówno HMM, jak i stalagmite.
A co do zarobku, to oczywiście chcę zarobić. Zawsze robię lootbagi. Nie stać mnie raczej na expienie z waste. Muszę wychodzić na plus, żeby zarobić na lepsze eq (chociażby BoH).
Co do summonow raczej nie. Te twoje runy nie nadaja sie na tomba.
Ale HMM tak? Bo już mogę je robić i nawet bym chciał, bo zamiast expić bez ustanku wolałbym postać trochę spokojnie, gdzieś nad wodą, i porozmawiać z kumplami. :) Pozdrawiam i dziękuję po raz kolejny za pomoc.
flecher777
05-02-2009, 22:22
Interesuje mnie dobry exp mam 27 Chcem jak najszybciej wbic 33
Dane: 27lvl/29mlvl
Eq:
Crown helmet
Blue robe
Plate legs
Bohy
Vampirka
P ammy
Srodki na exp :
Runy Hmm/stalgmite
6 bp manasow
Ps:moze byc waste minimalne :)
Czekam B) Moze ktos odpisze
---Ogorek---
05-02-2009, 23:04
@up
Ms na facc -3 lub -4 a na pacc wszystkie tomby na ankrahmun -2 -3
SirFlovv
05-02-2009, 23:25
gdzie mam expic 26ms do tej pory bilem na larvach ale gram na no-pvp wiec pelno boterow.
Z gory thx za pomoc;)
Eh, post niżej masz odpowiedź przecież. Tomby, tomby, tomby.
Azatar90
06-02-2009, 01:27
Nie posiadalem nigdy postaci magicznej wiec pisze mam 40 sorka ma czym expic zeby byc na + ( niemam pacc):p
Dla postaci magicznej ciezko na faccu, moze guardy
Nie posiadalem nigdy postaci magicznej wiec pisze mam 40 sorka ma czym expic zeby byc na + ( niemam pacc):p
jakie skille na dl-e powinienem mieć żeby expienie było w miarę opłacalne ??
Mam knighta z sca lvl 80
90lvl i będziesz miał zysk na DL z Dragami. 85 Axe skill spokojnie starczy + axe ring na DL.
Witam. Postanowiłem sobie kupic pacc, ale nie wiem gdzie mozna najlepiej zarabiac na pacc. 70 pall 84/64 pall arm, blue legs, crus helm, demon shield, boh
Dragi, hero, ancienty, bog raidery
Witam. Postanowiłem sobie kupic pacc, ale nie wiem gdzie mozna najlepiej zarabiac na pacc. 70 pall 84/64 pall arm, blue legs, crus helm, demon shield, boh
miki23gd
07-02-2009, 10:14
Gdzię expić 64 Ms Dobre eq na expie używam sd
@edit
Waste nie ma znaczenia!!!
Jak masz duzo sd to frosty, ja na kolegi charze na podobnym lvlu do twojego wbilam 5 lvli w pare godzin
@edit
miki23gd
07-02-2009, 11:44
Jak masz duzo sd to frosty, ja na kolegi charze na podobnym lvlu do twojego wbilam 5 lvli w pare godzin
A coś innego bo się troche ich znanego combo boję a pozatym często expi tam gildia h lvl do dam że mam gildie z wszystkimi +/- 60 lvl więc mogę też na coś w 2 lub więcej osób
Kromka123
07-02-2009, 11:56
44 ek z skillami 68/67(prawe 69/68) eq ; rh , dsm , b legs , bohy , p ammy , demon shield i noble axe. Gdzie expić? Małpy czy żółwy czy Barbariany? A może z sio gdzieś? Czekam na propozycje ;) , może być delikatne waste. Mogę wychodzić na 0 xd
Powoli na duzym respie barbow, kasa bardzo dobra
44 ek z skillami 68/67(prawe 69/68) eq ; rh , dsm , b legs , bohy , p ammy , demon shield i noble axe. Gdzie expić? Małpy czy żółwy czy Barbariany? A może z sio gdzieś? Czekam na propozycje ;) , może być delikatne waste. Mogę wychodzić na 0 xd
46 ed z 41 mlvl??
waste jak najmmiejsze:D
Ancienty, guardy, tomby
46 ed z 41 mlvl??
waste jak najmmiejsze:D
miki23gd
07-02-2009, 12:20
No to moze wyrmy?
thx właśnie wbiłem lvl :) tam
Gratz;d sa podatne na death wiec z sd niezle hity;d
Kromka123
07-02-2009, 13:15
Powoli na duzym respie barbow, kasa bardzo dobra
gdzie jeszcze ? ;d
Eduriquen
07-02-2009, 13:27
Elder Druid lvl 65, Mlvl 59, Pacc. Gdzie moge expic?? :>
Kromka123
07-02-2009, 13:34
@up
anciety , dragi , tomby za tp ;)
dugi122333
07-02-2009, 14:30
lvl: 16
mlvl: 8
distance: 70
shielding: 55
eq: steel helmet, blue robe, plate legs, dragon shield
Gdzie expic do 30 lvl i gdzie później ??????
Pacc/facc?
Na soldierach wbij pare lvli potem guardy skile masz dobre wiec tak 20+, a pacc polnocna tinquanda
lvl: 16
mlvl: 8
distance: 70
shielding: 55
eq: steel helmet, blue robe, plate legs, dragon shield
Gdzie expic do 30 lvl i gdzie później ??????
miki23gd
07-02-2009, 18:21
Gratz;d sa podatne na death wiec z sd niezle hity;d
kurde wbił mi się jakiś 150 lvl i kazał iść są jeszcze jakieś ekspowiska?
Gormitas
07-02-2009, 19:18
22lvl knight
eq: dark armor,p legs, steel helmet, crimson sword, guardian shield
skille: 55\53
aktualnie expię na cyklopach na mt.sternum i na EF'ie
Ponownie.
36RP 70Dist. Eq: Pall Armor,Crus helmet,Vampire Shield,Plate Legsy ; Royal Spear
chodzi mi o dobry exp z dobrą kasa :)
możesz expić tam gdzie chcesz:)
Gormitas
07-02-2009, 20:38
hurra 600 strona!
2xUP@
cyklopy na PoH'u i na mt.sternum
EF
możesz expić tam gdzie chcesz:)
Ale Mu pomogłeś na pewno będzie usatysfakcjonowany. :/
#Topic
Profesja: Druid,
Poziom: 24,
Poziom Mag.: 26,
Żywioł, którym walczę: Śmierć,
Eq:
-Leather Boots | Fur Boots,
-Blue Legs,
-Ethno Coat,
-Crown Helmet,
-Beholder Shield.
Gdzie na pewno NIE:
-Ancient Temple,
-Kazo,
-Cyklopy pod MS.
Wymogi:
-Mało PK i ludzi,
-Dużo expa i kasy.
Proszę o pomoc w dobru dobrego expowiska. Zależy mi na szybkim expieniu i aby postać wychodziła na plusie. Dane postaci:
45 poziom
5 poziom magiczny
65/64 skille
EQ: RH, DSM, BLUE LEGS, BOH, DEMON SHIELD, P AMMY, CRYSTAL RING, BS.
Proszę o przemyślane wypowiedzi, doświadczonych rycerzy.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam,
Raymo
@Barxoro:
Cyclopolis, mistrock, fenrock, barbariany ( small camp ), dragony, minosy [ yalahar, darashia, kazo ], helheim [ -1 & -2 ], scaraby, chakoye, dwarfy [ cormaya & beregar ], cmentarz w yalahar, hero cave w edron, nargor,
Proszę o pomoc w dobru dobrego expowiska. Zależy mi na szybkim expieniu i aby postać wychodziła na plusie. Dane postaci:
45 poziom
5 poziom magiczny
65/64 skille
Raymo
jak masz dobre wpt na elfy w venore to na luzie tam -.^ nawet bez wpt mozna tam lajtowo poexpic. Szkoda ze nie powiedziales facc/pacc
jezeli facc to :
a) jak mowilem elfy
b)cyklopy duzo cyklopow
c) mozesz sprobowac HellGate omijajac Eldery, chyba ze czujesz sie jak kozak ^^
jezeli pacc to :
a) scaraby
b) malpy
c) czakoye ^^
d) dwarfy na cormaii
Wiecej pomyslow nie mam. Ale moglbys sie zdac na swoj 'mozg' i tak sie zapytam... kupiles chara czy eq : (?
Mam pacc. Nie kupiłem ani eq ani postaci z takim eq (Widać zarobienie kasy na takie uzbrojenie to dla Ciebie coś dziwnego). Chciałem po prostu zapytać się kogoś bardziej doświadczonego w grze rycerzem co może mi zaproponować i nie widzę powodu twojej dociekliwości (po prostu nie miałem wcześniej styczności z tą profesją). Moja postać - moja sprawa. A ty jeżeli masz jakieś pytania jej dotyczące, zapraszam na PW.
miki23gd
07-02-2009, 23:13
@edit
Refresh ....
Barbariany
45 poziom
5 poziom magiczny
65/64 skille
Raymo
Refresh ....
demy up/down
behe [raczej tez up/down]
wrl
infernalisty [up/down]
hydry
Gdzie moge expic pallem 31lvl skile 65/50 pacc equ to crown set tomby mnie juz nudza
Gdzie moge expic pallem 31lvl skile 65/50 pacc equ to crown set tomby mnie juz nudza
mino na yalahar
71 Royal Paladin Skille 81/69 15 mlvl
Eq :
royal helmet
paladin armor
blue legi
bohy
demonka
platinum amulet
Gdzie mam expic,zeby byl dobry exp i w miare dobra kaska? Najbardziej chodzi mi o exp.Moge wykonac jakies potrzebne questy...
miki23gd
08-02-2009, 12:01
71 Royal Paladin Skille 81/69 15 mlvl
Eq :
royal helmet
paladin armor
blue legi
bohy
demonka
platinum amulet
Gdzie mam expic,zeby byl dobry exp i w miare dobra kaska? Najbardziej chodzi mi o exp.Moge wykonac jakies potrzebne questy...
Ice Witch Tower Wyrmy na Drefii tomby bog raidery
Jakub2535
08-02-2009, 12:17
Gdzie expić 24 pall facc 66/51
Eq: Blue robe, crown helmet, plate legs. guardian shield
Na razie expie na tombie pod mount stermun ale chciałbym spróbować czegoś innego.
a dokladniej jakie tomby? Na ktorych bedzie najoplacalniej i najlepszy exp?
@up.
Zależy jaki masz lvl, magic lvl...
Gdzie expić 50ms 42mlvl (z itemami 45)
Eq: Hat of the Mad, Spirit Cloak,Spellbook of enlightemend/vampire shield, Blue legs, boh, woce/woi
Najlepiej żeby było stosunkowo łatwo i bez waste lub na małym -.
Do tej pory expiłem na frostach małych i dużych (60-100+k/h) ale miałem ogromne waste i wole teraz poexpić wolniej ale z zyskiem :).
ponawiam gdzie expic royal palkiem 71 lvl 15 mlvl 81/60
eq :
rh
pal arm
blue legi
bohy
demonka
p amulet
Chodzi mi glownie o duzy exp...
Michukng
08-02-2009, 21:03
@ Lejman
Dragi Yalahar ? Tomby za Tp ? Dużo opcji... Frosty, ale to chyba raczej z blokerem.
@ Jakbu2535
Doskilluj do 70, 75 i idź na Guardy z Royal Spearami oczywiście...
Karol4722
08-02-2009, 22:42
65 ek
80/80
Świat pvp
Siedze na cultach w yalahar na -2 ale juz mi sie nudzi ;p Gdzie mogę szybciej poexpic?
jbc to moge kupic lepsze eq
Yondaime92
08-02-2009, 22:54
Up:
hellheaim do -2, dragi ank, laguna islands, stone stomb za tp
1)- 73 ED , MLvl-58 , Swiat no-pvp ,
miejsce z expem ponad 70k/h , zarobek :moze byc waste ale nie za duzy.
2)- 92Ek , Skile-84/83,Swiat no-pvp
to samo co na drucie.
Chcialbym propozycje miejsc oprocz tych na ktorych obecnie siedze (vamp.,dragi na yala, Infernalisty na yala, Dl cave na veno/fibula )
Z gory dzieki.
GRam poraz w Pierwszy w Tibie i Siedze Ciagle w 1 miescei Moze mi ktoos powiedziec Jak Sie da isc Do nastepnego Gdzie mam Sie kierowac><>????
@up. Jak ty kurde wszędzie padasz i z 2 lvlem pchasz sie na waspy to gratz -.- Po dedzie na waspie znowu idziesz i znowu ded :/ Exp na spiderach do 8 lvla a potem idź na main bo na trollach nie ma sensu
Karol4722
09-02-2009, 10:30
65 ek
80/80
Świat pvp
Gdzie moge szybko poexpić?
GalusMaximus
09-02-2009, 10:47
@up przecież ci odpowiedziano
@topic
Facc 16 sorcerer gdzie najlepiej poexpic do 20 lva?
Tylko nie mowic ze na rotach bo sie nie da przez boty, a w kopalniach kazoo na soldierach chodza 50 knighty
Bartoszek^^
09-02-2009, 11:00
@up przecież ci odpowiedziano
@topic
Facc 16 sorcerer gdzie najlepiej poexpic do 20 lva?
Tylko nie mowic ze na rotach bo sie nie da przez boty, a w kopalniach kazoo na soldierach chodza 50 knighty
Amazon Camp Cyce, Zamek obok Ab...?
Jest jeszcze gl -2 (ghoule), można trzaskać do 19 levela a potem pójść na cyce na przyklad.
Gdzie expić 50ms 42mlvl (z itemami 45)
Eq: Hat of the Mad, Spirit Cloak,Spellbook of enlightemend/vampire shield, Blue legs, boh, woce/woi
Najlepiej żeby było stosunkowo łatwo i bez waste lub na małym -.
Do tej pory expiłem na frostach małych i dużych (60-100+k/h) ale miałem ogromne waste i wole teraz poexpić wolniej ale z zyskiem :).
Refresh...
Galzan666
09-02-2009, 18:38
To i ja się zapytam:
Knight(axe) skille 69/69 lvl 26
Kasa jest nie ważna liczy się tylko i wyłącznie exp...
Profesja: Master Sorcerer, Lvl: 45 Mlvl: 50 Eq: Blue set, vampire shield, boh.
expilem na tombach exp 30-35k/h ale juz mi sie znudziło. Moze cos na lodowych wyspach? podajcie kilka propozycji.
Bartoszek^^
10-02-2009, 11:19
To i ja się zapytam:
Knight(axe) skille 69/69 lvl 26
Kasa jest nie ważna liczy się tylko i wyłącznie exp...
Cyce, Mintwalin, Elf Fortess, Dc...
@ misieqq
dragony, helheim ( -1, -2, -3 ), ancient scaraby ( może być ciężko, ale ładny exp), djiny, Alchemist & Magician Quarter, vamp hell, cyclopolis, mistrock, bb island,
Romer_Imra
10-02-2009, 14:22
25 pall
eq:
Crusader helmet
Knight Armor
-||- Legs
Leather Boots
Twoer Shield
58 41
57 rp skile: 82/62 15mlvl
Eq: crusader helmet, paladina armor, k legs, tower shield, bohy, p ammy
Żeby szybki expi mało ludzi
57 rp skile: 82/62 15mlvl
Eq: crusader helmet, paladina armor, k legs, tower shield, bohy, p ammy
Żeby szybki expi mało ludzi
Małpki??<10 znakow>
46 pall [facc]
eq - crown helmet, belted cape,blue legs,vampire shield .. / 71/50 skille.
gdzie najszybciej wbic 50? odpadaja guardy .
z góry dzięki.
Yondaime92
10-02-2009, 16:14
@up:
dragi,
masz.malego
10-02-2009, 17:50
Witam. Mam 46 MSa 48 m lvl i chciałbym poexpic gdzieś gdzie wbije szybko lvl :) Zależy mi na szybkości. Mam softy i 500 k w kasie więc waste może byc, byleby szybko lvl wbic :D
UWAGA :) Odpadają Frost Dragony i place gdzie idzie dużo many na blokowanie :) (utamo)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.