Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Jaaa nie mogę.
Jaaaa. O jaaa.
Jaaaa tam nie widzę twojego posta.
Dobrze sformułowana i przemyślana wypowiedź a nie kolejny raz to samo pytania gdzie exp 535 ek...
Witam
Gdzie expic 42 knightem ze skillami 75/75 z Pacc.
Eq to crusader helmet, c armor, k legs, bs i medusa shield
Bylem na scarabach ale troche za niski exp bo ok 22k/h
Na małpach bylo troche lepiej ale uciekaja i zazwyczaj wbiegne wtedy w kilkanascie malp i waste jest.
Ponawiam pytanie...
Naprawde ne wiem gdzie expic, a przebijac sie przez 800 stron tematu, w dodatku tibia caly czas sie zmienia wiec i expi sie gdzie indziej. z gory dzieki za odpowiedz
Stone Tomb?
Barbarzyńcy?
Tiqanda?
Z nowych nie wiem.
Siemaa doradzcie mi cos gdzie expic dobrze
61 RP 89/75
paladin armor, blue legs, vampire shield, crus helmet
Powtórnie heh ;/
@up Widzę, że expienie rp to dla ciebie problem to polecam:
- scaraby, ale uważaj na więcej niż 2
- tomby -1 i -2 poziomy
- cyce pod thais
- mintwallin
- frost gianty
Przy odrobinie szczęścia nie będzie waste ;)
85 knight 80/80 7 mlvl
Zoan helmet, p ammy, dsm/zoan armor, zoan legi, mms, justice seeker/avenger,bohy.
Exp na paccu, tylko dla expa. Może być waste
Witam serdecznie wszystkich tibijczyków. Kieruję do was pytanie o następującej treści ...yyy dobra koniec pier******* poprostu mam sorcera z paccem na 30 dni oraz 1,5kk (150cc) w kasie. No i chce ta kase zwastowac, ale wbijajac przy tym jak najwiekszy level. Dodatkowo podam, ze gram na swiecie non-pvp i sorcem gralem w swojej karierze tylko raz i osiagnalem jakze wysoki 31 level na faccu. Takze moje doswiadczenie ta postacia nie jest wielkie. Dlatego prosze o konkretne miejscowki. Zaczynam praktycznie od zera, wiec wypiszcie mi miejscowki od 8 levla. A i jeszcze jedna bardzo wazna rzecz. Nie preferuje gry w grupie, takze wbicie w 3 dni 100 levla z kumplami na grimach nie wchodzi w gre. JEDNYM SLOWEM JAK NAJLEPIEJ ZWASTOWAC TE 1,5KK GRAJAC SAMEMU ?
Witam po 3 latach przerwy wrocilem do tibi serwer Secura 44 druid eq steel helmet, vampire shield, spirit cloak, blue legs , leather boots scraft i all rozgi 10k w banku 200 MP m lvl 37 chcialem sie dowiedziec gdzie moge poexpic zeby dobrze szedl lvl bez waste i gdzie moge po expic zeby najszybciej szedl lvl z waste FACC jestem za odp dzieki z gory ;) jak cos gg :8894846
Wydaje mi sie, ze takim 44 drutem na faccu nie ma za duzo fajnych miejsc do expa. ale jesli mialbym juz wybrac to bylyby to moim zdaniem :
- Dragon lair Venore ( exp rzedu 40k/h a kasa zalezy od szczescia, jesli nie spadnie zaden itemek typu woi to raczej waste)
- Kopalnie guardow w Kazordoon ( exp tez kolo 35-40k/h, ale kasa za potki i ewentualnie runki zwroci sie na pewno, a przy lekkim farcie mozna ladnie zarobic. )
- No i ostatnie dosc fajne miejsce to DC - Dark Catedral ( exp rowniez od 30-40k/h, ale only poziomy od -2, no chyba ze chcesz bic scierwa po 50 expa. Co do tej miejscowki sa 2 male minusy. Pierwszy to gs, ktorego trzeba umiejetnie ominac, ale obczaj se mapke gdzie sie respi i luzem go ominiesz. Drugim minusem juz na samym expie jest to, ze potwory tam wystepuja w grupkach nieraz po 6-8. Łatwo policzyc, ze combo od tych potworow dla takiego 44 druta bez utamy moze sie skonczyc dedem. Dodaj jeszcze do tego waskie przejscia. Ogolnie leci tu sama kasa, ale jest jej sporo, wiec mysle, ze powinno sie zwrocic.
Podsumowywujac przejdz sie na kazde expowiska i przeanalizuj, gdzie ci bedzie lepiej. Ja do wastowania wybralbym dragon lair w venore a do zbierania kasy mintwalin, ktorego nie wymienilem, bo zakladam ze nie masz zrobionego postmana. Jesli masz to dziennie po 50-100k robisz. Mam nadzieje, ze pomoglem. Cya
Dobra Daren ja ci cos napisze, bo rzeczywiscie malo ludzi tu cos doradza. Ok to tak. Z doswiadczenia wiem, ze takim 61 palkiem nie ma wielkiego pola do popisu, jesli chodzi o expowiska.Wiadomo, ze mozesz sobie poklepac dragony na yalahar albo w Edron, ale to bardzo nudne i max po tygodniu ci sie znudzi. Wiec proponuje ci 4 wyjscia :
1. Zrobienie questu na dostep do Helheim ( bardzo fajna miejscowka z bonebastami i elder beholderami. Exp waha sie tu od 85-100+k/h. Loot jest sredni, ale jesli sie ma farta to moze ci wypasc ,np. beholder helmet. Warto ze soba zabrac softy, fooda (nic tu nie wypada) i obsidian knife. Osobiscie expilem tutaj od okolo 65 levla, ale na poczatku nie schodzilem na najnizsze 2 poziomy, dopiero na 75 zaczalem. Teraz mozesz expic na slabszych poziomach, bijac crypty, mumie ( do 80 gp z jednej a lata ich tam w chu*), ghoule i pojedyncze bonebasty.
2. Big Barbarian Camp ( moim zdanie polaczenie dobrego expa z zajebi*** kasa, ktora przyda ci sie na wyzszym levlu. Na 60 levlu i z takimi skilami na luzach wyrobisz. Jakie potwory tam biegaja chyba nie musze wymieniac. Tak jak poprzednio najlepiej miec ze soba softy. Exp to przewaznie 50-60k/h. Loot nawet do 10k/h. Takze mysle, ze sie oplaca.
3. Po prostu zwykle taski ( expisz, a przy okazji dostajesz punkty, kase i nawet expa. Potem sie to przydaje. Mozesz ,np. wziac misje na 4k necromancerow albo 200 mutanted ratow. To drugie jest fenomenalnym rozwiazaniem, bo zabicie 200 m. ratow zajmuje 1-2 h. Potem dostajesz tylko bossa, a z niego leci przewaznie knight arm, itp.
4. Bog raidery na Edron ( exp 60-80k/h i loot zalezy od szczescia. Moze spasc 5 rodow i 2 pall army w 1 h a moze nie spasc nic przez 3 h. Jednak mysle, ze bogi sa bardzo nudne, chociaz nie zawsze ;)
No to mysle, ze ci chociaz troche pomoglem. Pozdro
--- mefju99 dodał 10 minut i 27 sekund później ---
Exor464 tez ci cos doradze ;p Skille masz nawet dobre. Powiem ci, ze knight na tym levlu jest bardzo nudny i ciezko tu znalezc cos innego oprocz dragonow. Najlepiej przemeczyc sie do tego 120+ levla i potem to juz chyba wiadomo frosty,dle na poi ,itp. Ale na 85 to polecilbym ci przede wszystkim taski. Dobrym rozwiazaniem sa sea serpenty ( moga sie wydawac dobre, ale gwarantuje bardzo dobry exp i przyzwoity loot). Jak znasz jakiegos ogarnietego druida to mozesz od czasu do czasu wybrac sie na jakiegos hunta ,np. nightmary, hydry , itp. Przynajmniej oderwiesz sie od nudnego bicia tych samych monsterow. No to mysle, ze tyle. Mowilem, ze knight jest nudny na srednim levelu. Pozdro i powodzenia.
47 RP (pacc) Iridia
83 dyst, 71 shield
na razie noob eq, ale niedługo kupię :)
zostało mi 55 dni pacca, a chciałbym wbić 80-90+
na czym radzicie expić/zbierać kaskę?
chciałbym wbić ten 70+ naprawdę szybko!
proszę o rady na czym expić od tego 47+ do 80, po kolei
expy które raczej odpadają:
dragi yala - dużo botów, a schodzę tylko na niektóre respy, bo raz się trafi hydra, raz serpent...
dragi darashia - niby super, poza 1-2 botami na raz zazwyczaj 120+
tomb tarpit (przed tp) - exp niby dobry, ale nie ma od kogo kupić itemka na dusty i ogólnie chyba mały exp jak dla mnie :( <55-65k na premce>
piraty yala - często tam expie, exp średni, kasa średnia, ale ile można? <45k-65k premka>
mam quest na yalahar, ale tylko na plywanie - nie mogę wchodzić na expy głównymi bramami, a przez boczne nie idzie loota przedostać D:
tak więc proszę o wasze propozycję expów, jakie questy zrobić itp.
mam nadzieję, że ktoś ogarnięty poświęci te 5 minut pisania i mi podpowie - na serio mi zależy i będę bardzo wdzięczny dla tego pana/pani
dzięki
*mam postmana
No a gdzie ty chcesz expic takim 47 rp? dragi sa dla ciebie zle na tym levlu? Pierwsze slysze. Mozesz zobaczyc opcjonalnie Dragi na Edron. Tomb, ktory podales jest tez w miare oplacalny i mozesz na nim expic (a na ten item to mozesz zrobic sam questa). Moglbys tez zrobic quest na dojscie do Big barbarian camp. Exp max 60k/h, ale za to kasa miodzio. Przez te 55 dni pacca i siedzac dziennie okolo 2h wbijesz nawet 100 lev. Jesli na twoim swiecie jest duzo botow w yala to wybierz inna alternatywe dla tego miejsca,np. Edron. Sa tez takie potwory jak bog raidery, malpy na banucie ,itp. Jak wbijesz 80 + lev to sie odezwij. Na tym poziomie dopiero zaczyna sie prawdziwa gra.
Witam wszystkich.. Tak więc :
Vijeg, z Twoimi skillami to swobodnie możesz udać się na Slimy skillować bo nawet z Plate Setem one mało Ci zrobią.
Kibolek, tak jak Pan wyżej radzi, idź na Cyklopy w Cyklopolis.
Tyle z Mojej strony. ;)
Wydaje mi sie, ze takim 44 drutem na faccu nie ma za duzo fajnych miejsc do expa. ale jesli mialbym juz wybrac to bylyby to moim zdaniem :
- Dragon lair Venore ( exp rzedu 40k/h a kasa zalezy od szczescia, jesli nie spadnie zaden itemek typu woi to raczej waste)
- Kopalnie guardow w Kazordoon ( exp tez kolo 35-40k/h, ale kasa za potki i ewentualnie runki zwroci sie na pewno, a przy lekkim farcie mozna ladnie zarobic. )
- No i ostatnie dosc fajne miejsce to DC - Dark Catedral ( exp rowniez od 30-40k/h, ale only poziomy od -2, no chyba ze chcesz bic scierwa po 50 expa. Co do tej miejscowki sa 2 male minusy. Pierwszy to gs, ktorego trzeba umiejetnie ominac, ale obczaj se mapke gdzie sie respi i luzem go ominiesz. Drugim minusem juz na samym expie jest to, ze potwory tam wystepuja w grupkach nieraz po 6-8. Łatwo policzyc, ze combo od tych potworow dla takiego 44 druta bez utamy moze sie skonczyc dedem. Dodaj jeszcze do tego waskie przejscia. Ogolnie leci tu sama kasa, ale jest jej sporo, wiec mysle, ze powinno sie zwrocic.
Podsumowywujac przejdz sie na kazde expowiska i przeanalizuj, gdzie ci bedzie lepiej. Ja do wastowania wybralbym dragon lair w venore a do zbierania kasy mintwalin, ktorego nie wymienilem, bo zakladam ze nie masz zrobionego postmana. Jesli masz to dziennie po 50-100k robisz. Mam nadzieje, ze pomoglem. Cya
Niestety nie zgodze sie 45 druidem nie daje rady na d land i cofka dzienna po 20-30k ;/ ma ktos moze inne propozycje?
Oleyy92 przeciez napisales gdzie mozesz najszybciej expic z waste. Tak czy nie ?
To ci odpisalem, ze d lair, wiedzac, że tam na bank bedziesz mial waste, ale sadzilem, ze moze masz 2kk w kasie. Jakbys zainwestowal w softy to moze twoja sprawa z 20-30k waste wygladalaby inaczej. Pozdro.
Witam serdecznie wszystkich tibijczyków. Kieruję do was pytanie o następującej treści ...yyy dobra koniec pier******* poprostu mam sorcera z paccem na 30 dni oraz 1,5kk (150cc) w kasie. No i chce ta kase zwastowac, ale wbijajac przy tym jak najwiekszy level. Dodatkowo podam, ze gram na swiecie non-pvp i sorcem gralem w swojej karierze tylko raz i osiagnalem jakze wysoki 31 level na faccu. Takze moje doswiadczenie ta postacia nie jest wielkie. Dlatego prosze o konkretne miejscowki. Zaczynam praktycznie od zera, wiec wypiszcie mi miejscowki od 8 levla. A i jeszcze jedna bardzo wazna rzecz. Nie preferuje gry w grupie, takze wbicie w 3 dni 100 levla z kumplami na grimach nie wchodzi w gre. JEDNYM SLOWEM JAK NAJLEPIEJ ZWASTOWAC TE 1,5KK GRAJAC SAMEMU ?
Odpowie mi ktoś ???
maciej53
29-05-2011, 18:04
1. Postać:
LVL: 60
Profesja: Royal Palladin
EQ: Zaoan Helmet, Palladin Armor, Zaoan Legs, BoH/Softy, E- Spery/RSy/Composite Hornbow,Demon Shield.
2. Gdzie expić?
3. Jakie questy warto zrobić?
71 Knight Skill 77/74 Relic sword, warrior helmet, towerka, p legs, c arm, steel boots 50k w banku xD gdzie expic zeby expic dobrze bez wiekszego waste teraz na guardach mam 16k/h ....
71 Knight Skill 77/74 Relic sword, warrior helmet, towerka, p legs, c arm, steel boots 50k w banku xD gdzie expic zeby expic dobrze bez wiekszego waste teraz na guardach mam 16k/h ....
Hardkorowo , tyle czasu na guardach...
Dokup lepsze eq, idź na of , veno dragi, dc niższe poziomy.
Dobra Daren ja ci cos napisze, bo rzeczywiscie malo ludzi tu cos doradza. Ok to tak. Z doswiadczenia wiem, ze takim 61 palkiem nie ma wielkiego pola do popisu, jesli chodzi o expowiska.Wiadomo, ze mozesz sobie poklepac dragony na yalahar albo w Edron, ale to bardzo nudne i max po tygodniu ci sie znudzi. Wiec proponuje ci 4 wyjscia :
1. Zrobienie questu na dostep do Helheim ( bardzo fajna miejscowka z bonebastami i elder beholderami. Exp waha sie tu od 85-100+k/h. Loot jest sredni, ale jesli sie ma farta to moze ci wypasc ,np. beholder helmet. Warto ze soba zabrac softy, fooda (nic tu nie wypada) i obsidian knife. Osobiscie expilem tutaj od okolo 65 levla, ale na poczatku nie schodzilem na najnizsze 2 poziomy, dopiero na 75 zaczalem. Teraz mozesz expic na slabszych poziomach, bijac crypty, mumie ( do 80 gp z jednej a lata ich tam w chu*), ghoule i pojedyncze bonebasty.
2. Big Barbarian Camp ( moim zdanie polaczenie dobrego expa z zajebi*** kasa, ktora przyda ci sie na wyzszym levlu. Na 60 levlu i z takimi skilami na luzach wyrobisz. Jakie potwory tam biegaja chyba nie musze wymieniac. Tak jak poprzednio najlepiej miec ze soba softy. Exp to przewaznie 50-60k/h. Loot nawet do 10k/h. Takze mysle, ze sie oplaca.
3. Po prostu zwykle taski ( expisz, a przy okazji dostajesz punkty, kase i nawet expa. Potem sie to przydaje. Mozesz ,np. wziac misje na 4k necromancerow albo 200 mutanted ratow. To drugie jest fenomenalnym rozwiazaniem, bo zabicie 200 m. ratow zajmuje 1-2 h. Potem dostajesz tylko bossa, a z niego leci przewaznie knight arm, itp.
4. Bog raidery na Edron ( exp 60-80k/h i loot zalezy od szczescia. Moze spasc 5 rodow i 2 pall army w 1 h a moze nie spasc nic przez 3 h. Jednak mysle, ze bogi sa bardzo nudne, chociaz nie zawsze ;)
No to mysle, ze ci chociaz troche pomoglem. Pozdro
Pomogłeś tylko jeszcze co musze wykonać na ten helheim Barbarian test zrobiony.
Gdzie iść po te taski dostać misje?
I na Big Barbarian jak tam sie dostać nie wiem nie grałem jeszcze na tych terenach.
joszihere
01-06-2011, 13:38
Mam 21 level, skille 61/61, kina oczywiście. EQ: Scarf, Crusauder Helmet, Golden Armor, Knight Legs, Zoan Shoes, Vampire Shield, Dwarven Axe. Teraz expie na facc tomb, ale idzie beznadziejnie, okolo 30% na godzinę. Liczę, że mi pomożecie. A, chodzi mi bardziej o exp, nie o kase.
@dareN Co do helehim to sprawdź na wiki the ice islands quest.
Co do tasków to większość można wziąć od Grizzly Adamsa w Port Hope. Tutaj więcej info:
http://tibia.wikia.com/wiki/Killing_in_the_Name_of..._Quest
@joszihere:
Po pierwsze Facc jest zabocony to moja pierwsza rada :
Kup Pacc, mniej ludzi, wiecej expowisk, mniej botow,
Po drugie polecam nabic 65/65
Na faccu sproboj:
dwarfy,
elfy,
orki,
mam 81 lvl royal paladin ze skillami 90/72
eq:yalahari legs,zaoan helmet,paladin armor,soft boots,mms,enchanted spear
i chcialbym miejsce gdzie latwo wbic 90 lvl na wyrmach zginolem 2 razy dl za trudne jakies inne miejsce
lol. jak wyrmy i dl za trudne, to wracaj na cyklopy do thais. Na twoim lvl możesz bez problemów z fire bombami na grimach expic -.-
45 level knight 5 mlvl skille 66/63 ghostland odpada mam tam 14k/h expa i 1k/h gp dwarf soldiery w podziemiach kazzo średni exp 16/18k/h i 1,5k/h gp :P poleci ktoś coś? waste raczej nie wchodzi w grę bo mam zaledwie 15k w banku eq: dsm,crus helmet,k-legs,p-ammy,demon shield,bohy,bright sword :) FACC
18 lvl paladyn,skille póki co 66(z palla arm 68)/54 ,gdzie mógł bym expić jesli bym kupil pacca?
yestorey
05-06-2011, 15:16
18 lvl paladyn,skille póki co 66(z palla arm 68)/54 ,gdzie mógł bym expić jesli bym kupil pacca?
narazie daj sobie siana z paccem :D wbij ladniejszy lvl i dopiero pomyśl...
a jak narazie to na poh na cyclopy goń ;]
A dalbym rade na tombach pacc?
rp 56, 84 dyst pacc
exp bez waste, 45k+ zółta stamina eq
eq noob, tylko bohy
exp gdzieś gdzie łatwo dotargać speary
i miejscówka na power bolty + crossbow
posiadam: postmana, yalahar, nargor, barbarian quest
warto robić ramoe i gorome?
____
ms 54, 40mlvl
exp BEZ waste, więcej niż 35k zółta stamina
____
Bulkens - zależy na jakie ;) jak same ghule itp, to powinieneś... ja expiłem na tombach (na vampach) gdzieś od 35lvl i skilla 80 - dobry exp i zarobek.
Crunsher
07-06-2011, 09:25
Lvl: 24
Skille: 51/49
EQ: Crusader Helmet, Crown Armor, Platinum Amulet, Knight Legs, Bohs, Demon Shield, Crimson Sword.
Gdzie skillować?
Gdzie expić?
epidemia
07-06-2011, 10:34
Pall 74/57
pall arm, warrior helmet, dragon shield, plate legi
facc
lvl 37
no i gdzie expić? wszystko tylko nie mount sternum, bo tam już mam dosyć :D
20rp pacc skille 70/58(prawie 59) zaoan helmet,pall arm,blue legs,boh,demon shield.Gdzie moge expić najlepiej bez waste
lol. jak wyrmy i dl za trudne, to wracaj na cyklopy do thais. Na twoim lvl możesz bez problemów z fire bombami na grimach expic -.-
zal
podaj miejsce do expienia z enchanted spear
--- lordux dodał 2 minut i 30 sekund później ---
mam 83 lvl royal paladin ze skillami 90/72
eq:yalahari legs,zaoan helmet,paladin armor,soft boots,mms,enchanted spear
i chcialbym miejsce gdzie latwo wbic 90 lvl na wyrmach zginolem 2 razy dl za trudne jakies inne miejsce
epidemia
08-06-2011, 16:12
lol.ale na tym powinieneś expić. ewentualnie gs.
dl to bede na 90 z pb a wyrmy pojdeyncze to latwo ale jak sa 2 i energy elemntal to mam dead
20rp pacc skille 70/58(prawie 59) zaoan helmet,pall arm,blue legs,boh,demon shield.Gdzie moge expić najlepiej bez waste
Dobre eq, proponuję robić task na krokodyle port hope, ew. tarantule port hope lub yalahar. Możesz expić również na penisula tomb -1 lub -2, mutated humany, ghoule yala, lb roty, dara roty, cyclopolis, mistrock, piraty yala, barby svar. Mam nadzieję, że z tego coś sobie wybierzesz. :)
Pall 74/57
pall arm, warrior helmet, dragon shield, plate legi
facc
lvl 37
no i gdzie expić? wszystko tylko nie mount sternum, bo tam już mam dosyć
Okey!Znajdziemy jakies miejsce dla ciebie. Najbardziej polecam obrzeza ofa, choc bez bohow mozesz miec problem. Kup je i lec tam! : ) Probuj guardy, w ktorejs z kopaln. Cyclops camp, cyclops poh. Mozesz isc rowniez na elvenbane i robic task na mino, poki jest na to czas. Kolejną ideą to venore dragon lair, ale może być cięzko i waste.
Więcej chyba juz sobie nie przypomne ; >
Adrian0808
09-06-2011, 17:40
Witam! Gdzie expic pallem bdb eq 53 lvl skille 82/67
Na PACCU. Kupuje pierwszy raz i prosze o porady co do expowisk.
Gdzie expic master sorcem z paccem od 8 lev do 30 lev ?
Możesz gdzies podexpic do 10 potem zrob taska na krokodyle w port hope.
mateuszmati1234
11-06-2011, 19:32
Poziom: 27
Profesja: Sorcer
Skille \ Mlvl: 24
Ekwipunek: stell helemt plate armor dwarfen shield wand na 19... plate legsy
Typ konta: FACC
Rodzaj serwera: PVP!
Dalsze informacje: gdzie dobrze expić ? tak żeby fajnie wszedł z 35... i wiadomo serwer pvp...
:wasabi:
ja jebie ktoś to forum odwiedza wgle? -,-
Gdzie expic master sorcem z paccem od 8 lev do 30 lev ?
taski croco, od 26 tarantule.
ew. rotwormy lb/dara lub larvy i scaraby ank
Poziom: 50
Profesja: Paladyn
Skillel: 77/59
Ekwipunek: Paladin Armor, Bohy, Blue Legs, Vamp Shield, Crown Helmet
Typ konta: PACC
Rodzaj serwera: Optional PVP
Dalsze informacje: Poszukuje expowiska gdzie wyrobiłbym 50k+/h. Tylko nie mówcie mi o yalahar bo tam stale pozajmowane. Mam do wydania 150k+.
pitereczdd
13-06-2011, 17:09
Prof: Palek
Lvl: 40
Skile: 75/55
Eq: Vamp Shield, Pally Armor, Blue legs, Crown Helmet, Zaoan Shoes, Royal spears
Premium: Niee :(
Chodzi mi o exp z jakimś ładnym zarobkiem :)
mateuszmati1234
13-06-2011, 20:19
Prof: Palek
Lvl: 40
Skile: 75/55
Eq: Vamp Shield, Pally Armor, Blue legs, Crown Helmet, Zaoan Shoes, Royal spears
Premium: Niee :(
Chodzi mi o exp z jakimś ładnym zarobkiem :)
Guardy/ cyklopy :)
coś takiego ^^
albo możesz spróbować na DC -2... (ale to waste możesz mieć ale... 30k/h wyciągnie się)
Arch-Vile
14-06-2011, 13:32
Poziom: 107
Profesja: EK
Skille : 100/85
Ekwipunek: DH , FGA , SOC , BOH , G Legs , SOV
Rodzaj serwera: NO-PVP
Dalsze informacje: exp 200k - 300k , moze byc waste. Zarobek nie jest az taki wazny teraz. Dlair darashia stanowczo odpada
Poziom: 107
Skille : 100/85
Ekwipunek: DH , FGA , SOC , BOH , G Legs , SOV
Rodzaj serwera: NO-PVP
Dalsze informacje: exp 200k - 300k , moze byc waste. Zarobek nie jest az taki wazny teraz. Dlair darashia stanowczo odpada
200-300 k, ale na premmy czy jak? No dobra, podam miejsca ze sporym expem dla Ek'a.
1.Nightmare - często zajęte
2.Bog Raidery z zejsciem na -1 w niektorych miejscach(sciony itd)
3. Wyrmy dara(jak się wbijesz tam, to miód)
4.Frosty
5.Dle na Zao, zająć 2 respy bys musial.
6.Lizardy(choc tam bez premmy 200k nie wiem czy dasz rade)
7.Arena Yalahar, od -1 do -5(wspomagajac sie hurem i czasem exori, to mysle, ze 200k da rade)
8.Culty, lecz na non zapomnij, ze bd wolne, ew. goroma
9.Haunted treelingi, tam bez prem ze 150 max:S
10.Tutaj perełka, lecz raczej zajęte zawsze: Hellspawny z Edkiem na share.
11. Fenrock
Mało ciekawych propozycji, z non jest tak, że jak dobre miejsce to boty tam non stop. Jak trafisz cos z tego jako wolny spawn, to mozesz myslec o 200kh bez prem.
Albanxxx
14-06-2011, 17:36
Poziom: 26
Skille: 61 distance i 48 shielding
Ekwipunek: 600 royal spearów, crown helmet, blue robe, blue legs, dragon shield, bohy
Rodzaj serwera: non - pvp
Dalsze informacje: Gdzie teraz moge sobie poexpic zeby szybko lvle wlatywaly? :D
@Albanxxx
Skoro non-pvp to cyce odpadają. Jest tylko jedna mozliwosc na mega szybki
exp, z bohami bedzie swietnie.
Bij obrzeza Of'a! Profit bedziesz mial, tylko ogarniac trza ;> Jak zerk wrzuci haste, to time ringa mozesz zakladac.
Najlepiej rób to tak: na expa zabieraj: 20 rs, 40 mp, 20 hp, 2 time ringi. Profit bedzie, musisz zbierac product itemy. Nie wchodź do środka fortecy, na ten lvl bedzie za duze zageszczenie potworow.
Pozdrawiam, Fakee/Pullos.
Poziom: 35
Skille \ Mlvl: 65/47
Ekwipunek: Crown helmet , paladin armor , plate legs , BoH , dragon shield
Rodzaj serwera: PVP
Dalsze informacje: Chciałbym prosić o miejscówki na exp i na kase :D
Exp:
- Edron:Cyclopolis, Dragon Lair.
- Darashia: Dragon Lair (myślę że dasz radę, pełno botów tam lata), Minotaury.
- Yalahar: Dzielnica Uchodźców (Minotaury), Muted Humany + Raty, Dragony, Arena (prócz Undead Gladiatorów).
Kasa:
- Minotaury (loot bagi + ob knife + postman koniecznie)
- Necro (Na Yalahar, exp fajny a jak boszki spadną to kasa)
- Muted humany (weź kilka bp na złoto, bo leci w duużysz ilościach)
- Małpy (j.w) na Port Hope
- Żółwie (j.w) na lagunie.
gdzie expic 76 paladyn 90/76 paladinka, v shield, crus, blue legsy
Poziom: 53
Profesja: Elder druid
Skille \ Mlvl: z eq 49, bez eq 45
Ekwipunek: Hailstorm rod, SP of mind control, HOTM, Focus Cape, Zaoan Legs, Softy
Rodzaj serwera: PVP!
Dalsze informacje: nie wiem gdzie expic jak dragi darashia sa zajete... mam duzo runek typu GFB lub Avalanche
phantoom007
22-06-2011, 00:54
Poziom: 44
Skille \ Mlvl: 70/70 5mlvl
Ekwipunek:BOH,DSM,K-Legs,RH,Noble axe, Vampire Shield
Dalsze informacje: Prosze o podanie kilku cieakwych lokacji z expem powyzej 35k/h
Tarantule dotaskuj do 50 potem dragi klep
Kidler1993
23-06-2011, 22:58
Poziom: 12
Profesja: Knight
Skillel: 48/47
Ekwipunek: Brass Set, Soldier Helmet, Dwarvenka, Steel Axe
Dalsze informacje: Poszukuje expowiska gdzie zarobił bym sporo siana (brak funduszy;/) i wyciagnal nawet dobry exp jak na ten poziom.
Poziom: 12
Skillel: 48/47
Ekwipunek: Brass Set, Soldier Helmet, Dwarvenka, Steel Axe
Dalsze informacje: Poszukuje expowiska gdzie zarobił bym sporo siana (brak funduszy;/) i wyciagnal nawet dobry exp jak na ten poziom.
Trolle,gobliny,rotwormy.
malcolmxs
24-06-2011, 10:53
Profa: Knight
Level: 63
Skille: 68/66
PACC?: narazie nie bedzie w sierpniu
EQ: MPA, MMS, Zao helmet, Zao Legi, Cranial Basher, p ammy, bohy
chce wiedziec gdzie moge expic z waste i bez waste na faccu i paccu
z gory thx
facc:
orcland - bez waste.
venore dragi dl - z dl'ami będzie waste.
deep fibula dragi dl - nie wiem nie expiłem tam
Inferniak
28-06-2011, 08:58
Natomiast na PACC polecam duży obóz barbów wraz z wieżą Ice Witchów, smoki na północy Darashii. Możesz też siepać piraty.
Kidler1993
28-06-2011, 22:12
Poziom: 20
Skille : 61/60
Ekwipunek: Knight Set, Dragon Shield, Dwarven Axe, Leather Boots, Crown Helmet
Dalsze informacje: Chciałbym się dowiedziec gdzie mogę uzyskac na prawde dobry exp/h nie zwazajac na kase i gdzie expic zeby wychodzic chociaż na zero lub najlepiej na plusie. (Moga byc lootbagi) Z góry dziękuję :)
138 pal 98 (z eq)/69. Gdzie expic z profitem ? Obecnie bije wyrmy i choseny ale zaczynaja mi bokiem wychodzic. Jakby sie sprawdzily Serpent Spawny i Medusy na goromie ? Waste/profit (z assow ofc.) ? Z wallami czy bez ? Jakies inne miejscowki ?
Thx za pomoc :D
Poziom: 30
Skille \ Mlvl: 55/51
Ekwipunek: warrior helmet dragon shield bohy golden armor golden legs i wyvern fang (Atk:32, Def:19 +1).
Rodzaj serwera: no pvp
Poziom: 30
Skille \ Mlvl: 55/51
Ekwipunek: warrior helmet dragon shield bohy golden armor golden legs i wyvern fang (Atk:32, Def:19 +1).
Pójdz sobie na Cyklopy na pólnoc od Thais , schodz se tez na tomby -1 ,-2 ,
z takim eq masz lvl w godzinke.
Siema,44rp pacc, zaoan helmet,pall arm,blue legi,demon shield,bohy/softy,najlepiej szybki exp na 0 ale mozecie podac kilka propozycji skille 78/66
Gdzie mogę expić 20 paladynem ze słabym eq. (niedługo kupie sobie porządne), dodam, że zrobiłem task na krokodyle ale teraz potrzebuje czegoś mocniejszego. Wydaje mi się, że jestem jeszcze za słaby na tarantule. Mam PACC. 60dist.
mozesz zaczac explorers socienty zeby miec dostep do yala i expic w dzielnicy cudzoziemcow albo doskillowac do 70 dista i robic taska na tarantule
Royal Paladin 70 lvl (82/67) ( Paladin armor , MMS , boh , Zaoan Legs , RH )
Gdzie do 80 expic ?! tak zeby exp byl okolo 70-90 k na h :)
Oprócz dragow .. bo tam ludzi caly czas..
Gazik_12
04-07-2011, 21:16
47 ms, 42 mlvl, 0 kasy do wasteowania
earth elementale wiecznie zajęte, dragi pełne botów
jakieś propozycje? xD
Poziom: 38
Skille \ Mlvl: 60/55
Ekwipunek: warrior helmet dragon shield bohy golden armor golden legs i assassin dagger
royal paladin lvl 92
skill:92/73
eq:soft boots,yalhari legs,paladin armor,zaoan helmet,mms i enchanted spear/arbalest i pb
jakies miejsce z dobrym expem i by bylo na 0 lub nieiwelki waste
narazie expie na dlach w darashi
valisekk
06-07-2011, 13:15
Profa: Knight
Level: 63
Skille: 68/66
PACC?: narazie nie bedzie w sierpniu
EQ: MPA, MMS, Zao helmet, Zao Legi, Cranial Basher, p ammy, bohy
chce wiedziec gdzie moge expic z waste i bez waste na faccu i paccu
z gory thx
Z tego co widzę, Twoja postać nie jest zła.
Na faccu bez waste mógłbyś poexpić na dragonach venore, bez bicia dlów ponieważ lootem jest to, że dany przedmiot rh, dsm spadnie Ci co 200 dl, zależy od Twojego szczęścia/pecha. Więć tak jak napisałem spróbuj na dragach venore, na paccu możesz fajnie sobie przyexpić na bog raiderach z czarem "utura" który Ci daję 20 hp. co 3 sekundy, ogólnie przez minute, lub mutated humany koło północno-wschodnich bog raiderów, ewentualnie możesz spróbować na banucie bić małpy. Jeszcze jedna sprawa nie dotycząca expa. Doskilluj trochę knighta do 75+ później się zabierz na expa bo szkoda tracić czasu na paccu poprzez skillowanie.;)
--- valisekk dodał 1 minut i 10 sekund później ---
47 ms, 42 mlvl, 0 kasy do wasteowania
earth elementale wiecznie zajęte, dragi pełne botów
jakieś propozycje? xD
Natomiast Ty kolego możesz poexpić na water elementalach south od Port Hope , tam nie powinieneś mieć waste, oczywiście weź wędke do łowienia z ciał.
--- valisekk dodał 1 minut i 0 sekund później ---
royal paladin lvl 92
skill:92/73
eq:soft boots,yalhari legs,paladin armor,zaoan helmet,mms i enchanted spear/arbalest i pb
jakies miejsce z dobrym expem i by bylo na 0 lub nieiwelki waste
narazie expie na dlach w darashi
Jak chcesz nie wielki waste, weź assassin stary i do roboty na hydry;)
--- valisekk dodał 2 minut i 2 sekund później ---
Siema,44rp pacc, zaoan helmet,pall arm,blue legi,demon shield,bohy/softy,najlepiej szybki exp na 0 ale mozecie podac kilka propozycji skille 78/66
Bog raidery na yalahar lub edron dragon cave, jak byś chciał osiągnąć 100k/h bez staminy spróbuj na zao lizardy bić, ja tam 50 rp dawałem radę, jak byś wbił juz 55 lvl , to power bolty i jazda na lizardy;) , tylko musisz uważać na zaouguny oraz killer caimany.
UP
Z tego co pamiętam to na waterach w port hope jest bramka lvlowa od 50 poziomu.
31rp (crusader helmet, paladin armor, plate legs, bohy, royal speary, demon shield)
Gdzie mogę expić? Obecnie expię na Cyclopolis i zastanawiam się czy nie zmienić już na coś lepszego?
Elite Knight 39 lvl
skill:72/72
eq:dsm, g legi, crus helmet, bohy, mms, p amulet, noble axe
miejsce z obojetnie czy waste czy nie, narazie expie na zolwiach yalahar magiciany lub mistrock osobne necromancery, robilem taski na tarantule i nie wiem gdzie teraz moge expic moze poradzicie?
Gramy z kumplem we dwóch i ciągle tak razem expimy.
Poziom: 20 & 20
Profesja: Knight & Druid
Skills: 50/51, 4mlvl / 20mlvl
Ekwipunek: Knight Legs, Guardian Shield, Furry Club, Leather Boots, Warrior Helmet, Noble Armor / Plate Legs, Dwarven Shield, Spirit Cloak, Necrotic Rod/Moonlight Rod, Hat of the Mad.
Gdzie możemy pójść, by mieć profit i przyzwoity exp/h?
Z góry dzięki. c:
ZonaRomana
09-07-2011, 01:44
31rp (crusader helmet, paladin armor, plate legs, bohy, royal speary, demon shield)
Gdzie mogę expić? Obecnie expię na Cyclopolis i zastanawiam się czy nie zmienić już na coś lepszego?
Tomby? Culty, oczywiście nie te najlepsze? :)
--- ZonaRomana dodał 2 minut i 16 sekund później ---
Royal Paladin 70 lvl (82/67) ( Paladin armor , MMS , boh , Zaoan Legs , RH )
Gdzie do 80 expic ?! tak zeby exp byl okolo 70-90 k na h :)
Oprócz dragow .. bo tam ludzi caly czas..
Bonebeast Island? Lich Hell?
NoiseMonster
10-07-2011, 15:47
Mam 9 lvl knight i zawsze na tym lvl'u expilem na facc. Ale teraz mam pacc i nie znam żadnych miejsc dobrych. Czytałem, że edron, ale gdzie co dokładnie jest?
ZonaRomana
10-07-2011, 15:52
W zależności od skilli, możesz klepać np Rotwormy (polecam respy na Darashia), czy też np Larvy (Ankrahmun) :) Nie będą złe też Tomby na Ankrahmun przeważnie poziomy -1, gdzie występują m.in. Szkielety, Larvy, Ghoule, Hieny etc :)
Elite Knight 42 lvl
eq:dsm, g legi, zaoan helmet, bohy, mms, p amulet, noble axe
miejsce z obojetnie czy waste czy nie, narazie expie na zolwiach yalahar magiciany lub mistrock osobne necromancery, robilem taski na tarantule i nie wiem gdzie teraz moge expic moze poradzicie?
Inferniak
11-07-2011, 08:21
Elite Knight 42 lvl
eq:dsm, g legi, zaoan helmet, bohy, mms, p amulet, noble axe
Duży obóz barbów, ale z wieżą ice witchów. Może być mały hardcore, ale skoro mówisz, że cena nie gra roli... ;)
ms 84 mlvl 50
Szukam miejsca gdzie zdobyłbym około 150k exp/h lub więcej. Może być umiarkowane waste.
Pepeszka.
11-07-2011, 13:07
Jeżeli miałbyś wolne we to tyle moze byś wyciągnął tyle a tak to możesz.. Frosty/dl'e z sd (waste no chyba że coś spadnie) ew z e frigo. Możesz też bb island góra + dół + lich hell z ava ofc (jeżeli nie będziesz zbierał gp a będziesz tylko zbierał itemki coś warte a bb oskórowywał podczas powrotu to powinieneś 250-300 wyciągnąć)
Witam :)
Proszę o propozycje dla RP, 54 poziom. Skille 78/60.
Royal helmet, paladin armor, blue legs, demon shield, boh.
Mam pewien problem. Nie grałem baaardzo dawno. Jestem w posiadaniu 172 rp, skill 107/79 (wiem słaby) Full eq dla palka około 400k na exp.
Gdzie wg Was mógłbym expić z waste oraz expić z zarobkiem?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Gdzie mogę expić Paladynem poziom 30, skille 78/65, eq: Demon Helmet, Paladin Armor, MMS, Golden Legs, BOH? Nie posiadam PACC
ZonaRomana
12-07-2011, 12:40
Gdzie mogę expić Paladynem poziom 30, skille 78/65, eq: Demon Helmet, Paladin Armor, MMS, Golden Legs, BOH? Nie posiadam PACC
Proponowałbym Fortece Orków niedaleko Venore. Myślę, że na ten poziom i skille, byłaby to dla Ciebie całkiem niezła miejscówka :)
Spartanix
12-07-2011, 17:16
na czym powinien expić sorc w venore (proszę napisac mi wszystko, od jakiego do jakie lvla itp) teraz mam 10 lv. i mam pytanie: czy sorc powinien używać broni dla rycerzy i pali? bo widziałem już poradniki, w których postaciom magicznym poleca się ten sposób gry.
Witam.
Poszukuję czegoś na expa + 150k/h pacc ,najlepiej mały waste bądź nawet mały profit
Knight 87 lvl skille 86/85
eq: avenger albo sov +mms, mpa, golden legi, zao helm, boh, p-ammy,
na czym powinien expić sorc w venore (proszę napisac mi wszystko, od jakiego do jakie lvla itp) teraz mam 10 lv. i mam pytanie: czy sorc powinien używać broni dla rycerzy i pali? bo widziałem już poradniki, w których postaciom magicznym poleca się ten sposób gry.
Nie, bierz swojego wanda i najlepiej przenieś się do kazo, gdzie możesz expić w kopalniach na -1, -2 ewentualnie thais i fibula, a jeśli bardzo chcesz venore to cyklopy w okolicach pohu i amazon camp.
ZonaRomana
13-07-2011, 11:52
Nie, bierz swojego wanda i najlepiej przenieś się do kazo, gdzie możesz expić w kopalniach na -1, -2 ewentualnie thais i fibula, a jeśli bardzo chcesz venore to cyklopy w okolicach pohu i amazon camp.
Popieram kolege. Kazordoon to przyjemne miejsce dla nisko levelowego maga i też radziłbym Tobie, jako mało doświadczonemu graczowi, tam właśnie zacząć swoją przygode z Sorcem bez pacc. Ma fajnie poukładane różdżki i na każdym levelu można tam bez problemu expić, z czasem schodząc na niższe poziomy. Co do venore, to przychodzą mi tylko 3 expowiska do głowy. Są to właśnie okolice poh i amazon camp jak napisał Dagus, oraz jaskinie Swamp Trolli, na południe od miasta. Istnieją też małe jaskinie Rotwormów w okolicach Venore, ale uważam, że nie są godne polecenia :)
Spartanix
13-07-2011, 22:37
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/480080-mag-bez-tajemnic-poradnik-dla-sorcerera-autorstwa-vendeto.html
w tym poradniku pisze, że juz na 15 lvlu mag moze isc na dark cathedral. ale przeglądałem liste potworów tamtej lokacji i wychodzi na to , że są tam silne kreatury. więc zadaje pytanie. czy mogę tam expić? w tej chwili dobijam 15 w kazo
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/480080-mag-bez-tajemnic-poradnik-dla-sorcerera-autorstwa-vendeto.html
w tym poradniku pisze, że juz na 15 lvlu mag moze isc na dark cathedral. ale przeglądałem liste potworów tamtej lokacji i wychodzi na to , że są tam silne kreatury. więc zadaje pytanie. czy mogę tam expić? w tej chwili dobijam 15 w kazo
Jak w miarę ogarniasz to powinieneś dać radę, jedyne co, to może być gorzej na samym wejściu przy pełnym respie i jak wpakujesz się w większą grupę. Powoli, ostrożnie i nie zapuszczaj się w okolice zejścia na -2 to będzie dobrze. Teraz tylko pytanie czy dasz radę tam dojść bo po drodze jest spawn GSa. Generalnie da rade na niego nie wpaść ale musisz wiedzieć którędy dokładnie iść.
Spartanix
13-07-2011, 23:12
z tym nie powinno byc klopotu, bo widziałem inny poradnik w którym było pokazane, że jest rzeka. po prawej jej stronie jest gs, a po lewej jakieś huntery czy coś. czyli chyba dam rade
ZonaRomana
14-07-2011, 11:45
z tym nie powinno byc klopotu, bo widziałem inny poradnik w którym było pokazane, że jest rzeka. po prawej jej stronie jest gs, a po lewej jakieś huntery czy coś. czyli chyba dam rade
Zamiast iść na Dark Katedre, wolałbym zejść na Twoim miejscu poziom niżej w kopalni dwarfów. Jesteś niedoświadczonym magiem, więc niedługo zaczniesz narzekać na brak GP, a jak wiadomo robienie lootbag'a z Soldierów to całkiem niezła kasa (Steel Shieldy, kusze, dwarven shieldy, battle axe itd.) Za moich czasów, Katedra była oblegana przez praktycznie samych knightów, być może coś sie teraz zmieniło, chociaż myśle że stare dobre sposoby nadal sie sprawdzają ;)
Spartanix
14-07-2011, 12:20
ale za to znalazłem inny problem. doczytałem się, że po lewej stronie rzeki są tarantule. dam im radę?
Jestem knightem. Dark helmet, p set i dwarvenka + serpent sword.
Skille 43/40 na 11 lvl. Aktualnie nie expie (skill lub questy), a jak już to orci w Ancient Temple (Thais) i Dwarfy w Kazoo (taki exp przy okazji, jak tam wpadnę).
Paladyn 32 lvl , Skile 78/66 + palla Armor Facc
EQ :
Royal helmet
Pall Armor
Blue legi
Bohy
Dragon shield ( planuje kupić vampire ).
Zależy mi na dobrym expie i średnim lub oczywiscie dużym ;) zysku (w gre wchodzą lot bagi )
ZonaRomana
14-07-2011, 19:15
Paladyn 32 lvl , Skile 78/66 + palla Armor Facc
EQ :
Royal helmet
Pall Armor
Blue legi
Bohy
Dragon shield ( planuje kupić vampire ).
Zależy mi na dobrym expie i średnim lub oczywiscie dużym ;) zysku (w gre wchodzą lot bagi )
Forteca Orków? Dwarfy Guardy w kopach? Możesz spróbować Veno Dragon Lair, bijąc tylko Dragony, które zazwyczaj wyskakują pojedynczo bądź po 2 sztuki ;)
Mam pewien problem. Nie grałem baaardzo dawno. Jestem w posiadaniu 172 rp, skill 107/79 (wiem słaby) Full eq dla palka około 400k na exp.
Gdzie wg Was mógłbym expić z waste oraz expić z zarobkiem?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ponawiam z powodu braku odpowiedzi :)
Sorcerer, PACC, PVP
16 lvl 12 mlvl (bez itemów)
EQ: Spirit cloak, plate legs, dragon shield, wand of dragonbreath, steel helmet/hat of the mad
Poki co expilem w kopalniach Kazoo i rotach na Darashi, jednak powoli zaczyna mi się tam nudzić i szukam nowych miejsc. Zastanawiałem się, czy nie zacząć chodzić na larvy i scaraby przy Ankh do 22 lvl (w miedzyczasie zrobic taska Budrika na minosach w Dara), a potem (z WoDraconia) przeniesc sie na Lagune na zolwie. Tylko pytanie - dam rade juz na tym 22 lvl expic na zolwiach tak, zeby nie zbankrutowac po jednym wypadzie? Co prawda troche kasy jeszcze mam, ale wolalbym ja odlozyc i zwastowac na pozniejszych lvl, kiedy bedzie to juz na prawde konieczne ;)
A jesli sie okaze, ze nie dam rady latac po Lagunie, to poprosze o inne propozycje co do expowiska. EQ znaczaco sie raczej nie zmieni, jedynie byc moze kupie crown helmet i focus cape. No i oczywiscie do wyboru wand of decay/draconia.
Ponawiam z powodu braku odpowiedzi :)
banuta? hydry na tasku? demce? głupie pytanie trochę, taki paladin poexpi już praktycznie wszędzie z profitem
Pepeszka.
15-07-2011, 11:09
@up
Nie kupny paladyn :P
@2xup
Żółwie na sorcu to niezbyt dobry pomysł. Idź larwy ankh a na 22 z draconia możesz pobić jakieś tomby np.. Ale nie za głęboko. Ew undeady yala.
@up
Nie kupny paladyn :P
Takie komentarze możesz pozostawić dla siebie ;) jeżeli wg Ciebie to kupny paladyn i myślisz, że sam nic nie osiągnąłem to Twoja sprawa, ale zostaw to dla siebie :)
@jerrry
chodziło mi o jakieś nowe expowiska dodane w przeciągu ostatnich update'ów.
Xavistion
15-07-2011, 22:49
Witam.
Mam pytanie do społeczności.
Gdzie expić 25 Elite Knight , skille 65/65. EQ : Dragon Scale Mail , Crown legs , boh , Wyvern Fang , Demon shield , Royal Helmet. [Bez ringów , ew. Sword ringi.] Może być pacc! [Oraz prosiłbym o jakieś sensowne taktyki co do EK.]
Bardzo dziękuje za pomoc z waszej strony:)
Xavistion.
Pepeszka.
15-07-2011, 23:16
Witam.
Mam pytanie do społeczności.
Gdzie expić 25 Elite Knight , skille 65/65. EQ : Dragon Scale Mail , Crown legs , boh , Wyvern Fang , Demon shield , Royal Helmet. [Bez ringów , ew. Sword ringi.] Może być pacc! [Oraz prosiłbym o jakieś sensowne taktyki co do EK.]
Bardzo dziękuje za pomoc z waszej strony:)
Xavistion.
Scaraby ankh. Ew możesz spróbowac mutated humany na yalahar ale moze byc ciezko.. Troche waste health potów by był ale patrząc na itemki to masz kase więc z odpowiednim waste bys tam fajny exp wyciagnal.
@Taktyki w tibi?xD Knightem stoisz i bijesz lol :P ew jak jest więcej niz 3 potworki to stajesz zeby bilo jak najmniej ;d
53lvl pall skille 83/68 eq Pall arm bohy blue legs royal helmet demon shield moze byc z lekkim wastem, pacc.
ZonaRomana
16-07-2011, 13:00
53lvl pall skille 83/68 eq Pall arm bohy blue legs royal helmet demon shield moze byc z lekkim wastem, pacc.
Przejrzyj kilka wcześniejszych stron. Podobnych palków było z 5 już ;)
Witam!
Proszę Was o dokładne lokalizacje gdzie mogę expić na FACC, waste nie wchodzi w grę ponieważ nawet na royalki i poty mnie nie stać. Chodzi mi o fast exp i w miare szybko się dorobić :D Oto info mojej postaci :
Level: 31 (Paladin)
M Level : 8
Skille : 65/44 *wogóle nie skilowałem bo char miał być na PK ;] )
EQ:
- Blue Robe
- Plate Legs
- Crown Helmet
- Dragon Shield
- Leather Boots
- Royalki
Dziękuje za pomoc i Pozdrawiam ;]
Przejrzyj kilka wcześniejszych stron. Podobnych palków było z 5 już ;)
No niby tak, ale ten temat ma 800 stron :P
Więc jeżeli ktoś wie to wdzięczny bedę za okazaną pomoc :)
ZonaRomana
16-07-2011, 18:46
Witam!
Proszę Was o dokładne lokalizacje gdzie mogę expić na FACC, waste nie wchodzi w grę ponieważ nawet na royalki i poty mnie nie stać. Chodzi mi o fast exp i w miare szybko się dorobić :D Oto info mojej postaci :
Level: 31 (Paladin)
M Level : 8
Skille : 65/44
Dziękuje za pomoc i Pozdrawiam ;]
Proponowałbym kopalnie w Kazordoon (ew jaskinia Minotaurów na dół od dwarfów. I tu i tu robiąc lootbag'a można się troche dorobić), może być jakaś Dark Katedra, bądź też Nieumarlaki pod Cyklopami w MS oraz Forteca Orków przy Venore :)
Gostyniak
17-07-2011, 14:14
Witam
Kupiłem 185RP na non pvp
mlvl:25
skille 102-74.
eq:Zao helmet, Pal armor, Yala legs, Boh, Soft boots, MMS, Arbalest + Necro shield, guardian boots
Gdzie takim RP mam expić?.
Xavistion
18-07-2011, 02:34
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie expić Knightem. 37 lvl , skille 70/70 Tereny pacc!
Equip :
Royal Helmet ,
Dragon Scale Mail ,
Blue Legs ,
Boots Of Haste ,
Mastermind Shield ,
Bright Sword.
Prosiłbym o miejsca , gdzie nie będzie problemu i wyciągne z 30k exp/h , bez waste. Bo na dark Cathedral [facc] wyciągam 22k góra a potwór nie umie mnie trafić. Do tego w proficie wychodzę z jednego dnia 5k+.
Prosiłbym o info.
Dziękuje [Proszę o tereny pacc!]
Kexta'Cover
18-07-2011, 12:03
Gostyniak, jest wiele ciekawych miejsc np.
- frosty (okolnir)
- grimy (drefia)
- wyrmy (lb/drefia)
- lizard choseny (zao)
- kopy (svargrond)
- dl'e (fenrock)
- jakieś respawny hydrów (np. goroma)
istnieje wiele możliwości :p co do stylu expienia w powyższych miejscach możesz odwołać się do mnie na pm..
Xavistion, w twoim przypadku nie wygląda to tak kolorowo :p a więc:
- tarantule + task (port hope)
- minosy (darashia/yalahar)
- mutated humany (yalahar)
- elfy (yalahar)
- możesz spróbować powoli dragi na yala/darashia, ale nie wiem czy będziesz na +
Pozdrawiam
94 RP gdzie expic
yala legs, pal armor, zaoan helmet, mms, asski
@up
Jak masz sporo kasy (jak coś sypnie to nawet profit) to mozesz grim reapery na dara z fire bombami.
Knight 15lvl
Skille 47/46
Eq: p set, dwarvenka, serpent, dragon necklace
Chciałbym jakiś średni exp, bardziej nacisk na kase (ostatnio troche waste kasy ;D), ale taki bym mógł wyrobić (dla expa siedzę w Ab na Elvenbane i trollach w podziemiach).
Nitro12345
21-07-2011, 12:38
Witam
180 RP
non pvp
Nie mam eq .
ale 180k i jakie eq kupić i gdzie expic?.
Devzan - Roty w Venore, Kopalnie w Kazzo (musisz uważać na guardy, bodajże pojawiają się na -3 poziomie).
@up
Jak masz sporo kasy (jak coś sypnie to nawet profit) to mozesz grim reapery na dara z fire bombami.
96 RP gdzie expic
yala legs, pal armor, zaoan helmet, mms, asski
mało mam kasy
24 Druid
20 mlvl z eq 21
EQ: Steel helmet, Spirit Cloak, Dragon Shield, Plate Legs, Necrotic Rod.
Gdzie mam expić do 26 lvla(nowy rod) i od 26 lvla? Nie mam pacca.:wasabi:
Kidler1993
22-07-2011, 18:44
@Afobe
Guardy, ale ostrożnie; Cyklopy pod mt. sternum (z nową rózga będzie tam b. dobrze)
@topic
Gdzie expic dla kasy i dla expa? Profesja: Paladin lvl 22, skill 56/44 eq: Crown Helmet, Belted Cape, Plate Legs, BoH, Guardian shield, speary ;) Facc;/
30 Royal Paladin, 60+ dista, dobre eq +boh, gdzie moge expic? PACC
ZonaRomana
22-07-2011, 22:33
Trudno użyć opcji 'Szukaj' bezmózgie Yeti? Ile razy można ku%^&* wałkować te same expowiska dla tych samych leveli/profesji. Prosze ludzie, dajcie żyć :)
polak2121
23-07-2011, 02:59
mam kine 54-57lvl skille slabe 70/70 i siedze na ofie, chciałbym sie dowiedzieć czy warto doskillac do 75/75 i dobic 60lvl oraz na*******ac dragi na dl venore/thais . golden armor zaoan helmet demon shield boh/steel boots, relic sword, oraz czy z 33lvl druidem (pacc oby 2 hary) oraz blokerem 80lvl bedzie mi sie oplacalo na dl chodzic ijakich run uzywac
Mystick212
24-07-2011, 19:33
105 lvl Elder Druid mlvl 75 gdzie expić
Trudno użyć opcji 'Szukaj' bezmózgie Yeti? Ile razy można ku%^&* wałkować te same expowiska dla tych samych leveli/profesji. Prosze ludzie, dajcie żyć :)
właściwie od tego jest ten temat. Pozatym nie musisz się tutaj udzielać...
@polak2121
doskillować zawsze warto. Ale po co marnujesz pacca na ofie...?
Knightem możesz iść chociażby na dragi w yala bądź w darashii
Co do druida + bloker na dl'e raczej profitu mieć nie będziecie exp za pewne wpadnie jako taki.
Gramy z kumplem we dwóch i ciągle tak razem expimy.
Poziom: 20 & 20.
Profesja: Knight & Druid.
Skills: 50/51, 4mlvl / 20mlvl.
Ekwipunek: Knight Legs, Guardian Shield, Furry Club, Leather Boots, Warrior Helmet, Noble Armor / Plate Legs, Dwarven Shield, Spirit Cloak, Necrotic Rod/Moonlight Rod, Hat of the Mad.
Gdzie możemy pójść, by mieć profit i przyzwoity exp/h?
Z góry dzięki. c:
Witam wszystkich.
Gram po bardzo długiej przerwie (kończyłem gre, jak w tibii pojawiły się hydry ;) ) i nie orientuje sie w tych wszystkich nowych miejscówkach.
Zrobiłem teraz MS lvl 53, M lvl 45, eqp: focus cape, v-shield / spellbook of mind control, bohy (niedługo softy), blue legi, hat of the mad, p-ammy.
Od 40 lvl expie na ancientach, exp teraz mam około 60k/h i jest ładny zysk. Szukam miejscówek gdzie wyciagne jak największy exp, może być waste. Miejscówki najlepiej solo.
tomb za tp z avalanche albo gfb. najlepiej stone tomb
Eterniapk
27-07-2011, 19:55
yo.
32 sorcerer.
Eq: Spellbook of Enlightenment,Spirit Cloak,Hat of the Mad,plate legs,leather boots.
Gdzie expic szybko (pacc) i zebym wychodził na 0 :).
Czy zmienic cos z eq ?;)
Witam,
82lvl EK.
eq:Rh, golden armor, mms, blue legi, bohy/softy, justice seeker, p. ammulet.
Skille: 79/78. Macie jakieś pomysły? (gram na pvp)
Venominus
30-07-2011, 00:20
82 lvl ED, m lvl 60 ( z itemami)
Gdzie mogę expić, proszę o propozcyje tylko tam gdzie mógłbym wyjść na 0 albo +. Póki co expię na cultach i robię taski na gs-y, no, ale ile można robić to samo.
FACC
Valoria (PVP)
Knight
21 lvl
Skille 51/49
Eq: crown helmet, knight armor i legs, dragon shield, crimson sword, dragon necklace
Chciałbym szybki exp i trochę kasy (żeby był zarobek jakiś).
dominiq1
30-07-2011, 13:38
24 ED
20 m lvl
kasa na exp 100k
moze byc waaste prosze o szybka odpowiedz !
Chcem jak najszybciej wbic 33lvl
55 ms.
zbytnio kasy na waste nie mam, expilem na mut ratach, moze cos nowego?
55 ms.
zbytnio kasy na waste nie mam, expilem na mut ratach, moze cos nowego?
Kup Helmet of the Deep i idź na watery w Port Hope.
@ up
Helmet of the deep jest tam niepotrzebny.
Siemka. Gdzie mogę dosyć szybko expić, żeby osiągnąć min. 15k/h expa i czy w ogóle jest to możliwe?:>
Knight 21 lvl
Eq: Warrior helmet, knight armor, dragon shield, plate legs, crimson sword, scarf
Mlv: 3
Skills: 60/59
FACC (Refugia)
Z góry dzięki za odpowiedź :)
Siema, ja po troszeczkę porad ;]
Gdzie expić kinem 30 lvl 50/50? (Proszę bez komentarza na temat skillów albo skillowania - nie treniłem tym charem, sam exp)
Mam pacca, dlatego też nie skillowałem, szkoda mi go. Po paccu sobie potrenie.
Eq: K set, Crown Helmet, Demon Shield, Bright Sword, BoH.
Do 30 lvl głównie expiłem na tombach, cyklopach, mino guardach i pojedynczych zerkach. Jak na razie najlepszy exp na tombach - do 25k/h, ale wydaje mi się że na 30 lvl to już za mało.
Z góry dzięki za helpa
Pozdro, Heart ;D
Spartanix
03-08-2011, 22:15
jestem sorc 21 lvl 20 magic lvl, nie wiem gdzie expić z dużym zyskiem robiąc lootbagi więc na kazo bije dwarfy zwykle i mam zamiar na 28 lvlu robic sumony i na dragi. dobry pomysł z dwarfami a potem z dragami?
@ up
Helmet of the deep jest tam niepotrzebny.
Helmet of the deep blokuje najmocniejszy atak water elementali, przynajmniej kiedyś tak było.
gierasmarcin
04-08-2011, 12:54
Expic czy Skillowac
pall
facc
skille:74/62
eq: dh , demonka , g legs, bohy , platiunium amulet , p arm
PS: Mam expic czy skillowac ? Jak skillowac to potem gdzie isc expic?
jak expic to gdzie?
z gory dzieki
byczynho
05-08-2011, 02:36
gdzie expić prawie 94EK? do tej pory expie na dragach (yalahar) - ciągle zajęte przez boty... znacie jakieś dobre miejscówki dla EK?
gierasmarcin:
Twoje pytanie jest zbędne. Dlaczego? Nie wiemy jaki masz lvl. Poza tym, skilli nigdy dość. A gdzie expić po skillu? To zależy ile będziesz skillował. Np. 35lvl z skillem 100/100 może iść na niewiele słabsze potwory niż taki 100 z skillami 30/30 ;>
Ponawiam swoje:
FACC
Valoria (PVP)
Knight
22 lvl
Skille 53/50
Eq: crown helmet, knight armor i legs, dragon shield, crimson sword, dragon necklace
Chcę bez waste, a najlepiej profit.
Helmet of the deep blokuje najmocniejszy atak water elementali, przynajmniej kiedyś tak było.
Helmet of the deep blokuje obrażenia gdy chodzisz po wodzie (po 20 chyba co kratke)
@up. ja z identycznym eq i lvlem wyciągałem w pół dnia na soldkach niezły exp i z 8k z lootbaga i kasy (gorzej jak jumna), tylko ze skille miałem 65/64
Helmet of the deep blokuje obrażenia gdy chodzisz po wodzie (po 20 chyba co kratke)
@up. ja z identycznym eq i lvlem wyciągałem w pół dnia na soldkach niezły exp i z 8k z lootbaga i kasy (gorzej jak jumna), tylko ze skille miałem 65/64
Helmet of the deep blokuje obrażenia od tonięcia, a własnie od tego jest najmocniejszy atak WE, bez tego helmetu nie ma sensu nawet myśleć o expieniu na nich bo koszta będa bardzo duże i ryzyko zgonu też.
Z tym helmem WE to chyba najlepsze miejsce dla MS na lvl 50-90 (wyższych też sie tam widzi, ale ileż można :D )
Kidler1993
11-08-2011, 00:08
Gdzie expic?
Paladin lvl 37, skill 66 (68 z armorem)/50 eq: Crus helmet, Paldin Armor, Blue Legs, Boh, Vampirka i Royalki?? Facc;/
ZonaRomana
11-08-2011, 00:20
Gdzie expic?
Paladin lvl 37, skill 66 (68 z armorem)/50 eq: Crus helmet, Paldin Armor, Blue Legs, Boh, Vampirka i Royalki?? Facc;/
Forteca Orków Między Venore a Ab'dendriel?
malyjanek
11-08-2011, 20:42
Gdzie expic?
Guardy labirynt
Elfy kolo veno
Tomba po Mount Sternum
Ghostland
roccolampone
14-08-2011, 09:33
95 MS 60 mlvl pvp
gdzie expić i czy będzie z tego profit?
Gdzie expić?
Paladin, 67 lv. 92/78 pacc?
gdzie expic
KNIGHT 80lvl skill 78/75 dobre eq ?? na d land siedze ale exp sredni 40k.h
Gdzie expic
130 knight
86/79
full eq
non-pvp
pacc
dummheit
18-08-2011, 18:39
witam mam 41 lvl elder druid 38 m lvl na czym moge expic ??
full eq duzo kasy na manasy swiat pvp
witam mam 41 lvl elder druid 38 m lvl na czym moge expic ??
full eq duzo kasy na manasy swiat pvp
Dragony yalahar solo do 100 i więcej nawet możesz/warker golemy od 50+/water elementale z helmet of deep(tu zero waste praktycznie)/wyrmy z blokerem albo na harda solo/culty/zmutowane szczury
tibijczyk96
19-08-2011, 13:51
Witam
Jak w tytule, chciałbym się dowiedzieć gdzie expić.
28 sorc
facc
waste - jestem na to przygotowany, w końcu gram sorcem :p
34mlvl (z eq 36mlvl)
kasa jaką mogę wydać, to ~30k
Runki, jakie mogę używać, to 500 stalagmite rune i 400 hmm, ewentualnie kupie od kogoś icycle.
Chciałbym się także dowiedzieć, czy mam expić przy pomocy d skeletów, czy expić solo.
Interesuje mnie wbicie jak najszybciej 31lvla. Do tej pory expiłem z monkami na POHu. Exp wahał się w granicach 18k/h (przy pustym respie).
DarQScream
19-08-2011, 19:24
Witam!
Potrzebuję promocy z miejscem do expienia ponieważ nie grałem prawie 2 lata i nie jestem do końca świadom zmian oraz nowych miejsc.
Profesja : Royal Paladin
Poziom : 96
Skills : 88
Prosił bym o w miarę zbalansowane miejsca, gdzie zdobywa się sporą ilość expa jednocześnie zarabiając chociaż trochę złota.
Był bym wdzięczny za wymienienie chociaż 2-3 miejsc w zasięgu starych miast i dodatkowo kilku nowych jak Yalahar itp.
Witam.
Gdzie mógłbym expić dość szybko (możliwe waste)
42 Elder Druid 39 Magic Lvl
Eq: HOTM, Focus Cape, MMS, Boh, Soft boots, blue legs, all rody. W banku mam 35cc. Expiłem jak do tej pory na Mistrock cyclops (40~k/h expa bez happy hour'a), Cyclopolis z gfb/ava(100k/h) - lecz bardzo szybko padam tam już 3 gleby wyłożyłem bo ściągają mnie na combo, dragony na yalahar(dużo bottów więc exp 35k/h). Prosiłbym o jakieś fajne expowiska z waste lub też bez waste :)
Gdzie bardzo szybko wbić 30-40 lvl sorcem:
11lvl Facc;/ 4 m lvl
eq; spirit cloak, hat of the mad ,dwarvenka,wand of vortex,leather boots.
Może być nawet waste tylko żeby bardzo szybko wbić ten minimum 30 lvl.
Bardzo dużo kasy w dp.
royal paladin lvl 100
skill 94/73
eq:mms,assassin star,paladin armor,yalahari legs,zaoan helmet
mam okolo 900k w banku i zamierzam szybko wbic lvl ale nie chce gigantycznego waste chce okolo 5-10k na 2h
uwazam ze dobrym miejscem jest zao i lizardy ale nie wiem jak tam jest z assasinkami
oprocz tego nie chce dli tam po 30k waste jest na 2h jak nic nie lootnie a mi tam nic nie loota
prosze o propozycje innych miesc a takze chcialbym wiedziec czy zao lizardy to dobry pomysl
Profesja: Master Sorcerer
Lvl: 51
Mlvl: 50
Stan Konta: 800k
EQ:
- Demon Helmet/Hat of the Mad
- B Robe/Focus Cape
- B Legs
- BOH
- Demon Shield/Spellbook of Mind Control
- Wszystkie Wand
- Magma Set
UP:
Water Elementale w Port Hope, Earth Elementale w Edron, Necro w Yalahar.
Gdzie i jak expić 34 lvl i 31 mlvl (33 w itemkach) druidem facc żeby był profit? Jaką różdżką, z runkami czy bez i gdzie? Jeśli guardy to która kopalnia? Labirynt?
royal paladin 101 lvl
skill 95/73
gdzie expic z assassin starami
by nie byl ogromny waste a dobry exp
Paladin lvl 20
skille 52/37 5mlvl
eq: dark helmet, plegs, belted cape, leatherboots, scarf, dwarven shield
Gdzie expić i skillować do lvl 30 i skilli 80?
127 RP, 101/65+dobre eq
Zależy mi na proficie, exp/h może być niewielki.
DLe, Helle i Wyrmy odpadają.
45 pall, 80 dist, pacc
Gdzie expić by zarobić i szybko wbijać lvl?
Gdzie expic 23 ms'em z 25 magic levelem, wiem ze do 26 conajmniej na tombach, tam siedze teraz z draconią, ale czy moge na 26 gdzies pojsc gdzie bede mial conajmniej 40-50k/h, male waste + dobry loot, czy zostac do 37 na tombach i na 37 dopiero na dragony pojsc? Prosze o szybka odpowiedz.
EQ:
Hat of the mad
Spirit Cloak
Dwarven Shield
Plate Legs
Boots of Haste
Wand of draconia
Tichondrius
13-09-2011, 14:04
56 Elder Druid.
Szukam BEZPIECZNEJ alternatywy gdy Cyclopolis jest zajęte. RObie lootbagi, mam postmana. Dobrze by było żebym wychodził conajmniej na 0. Exp no conajmniej 50k/h bez staminy.
240 EK, 97/94.
Gdzie expić? Może być waste (nawet duże ; P).
/J.
Nevermin
18-09-2011, 13:30
Witam, zakupiłem pacc - to moj pierwszy, stąd pytanie gdzie z powiedzniem i zyskiem expic elite knightem
52lvl
66 skill
eq
titan axe lub f axe/mms
dh, k legs, dsm, bohy,
wisnia092
18-09-2011, 17:01
witam,
chciałbym wiedziec gdzie moge isc na exp 23 Ek..... Pewnie teraz polowa powie ze lece w prenta i kłamie ale odrazu mowie ze mam kolegi z wysokim lvl.
Skile
23lvl
80/80(sword)
Eq; Demon Helmet, MPA,G Legs, MMS, Boh, Serpent(-.-), Platinium amulet
tak sobie mysle ze w sumie na poczatek moze na scraby dobic ten 30 lvl ubrac bsa i moze na tortoise i na te wieksze tortoise??
Czekam na propozycje( jestem otwarty na wszystkie:))
Pozdro dla wszystkich którzy nie uważaja ze skillowanie to strata czasu!!
wroblos122
20-09-2011, 09:08
Mam sorcerera 70 lvl i nie bardzo wiem gdzie najlepiej iść żeby się dorobić. 49 lvl magic.I z góry proszę bez głupich komentarzy.Jak ostatnio odpaliłem tibie pierwszy raz od roku to mam prawo nie pamiętać.
Mroczny_Angel
20-09-2011, 21:27
Mam sorcerera 70 lvl i nie bardzo wiem gdzie najlepiej iść żeby się dorobić. 49 lvl magic.I z góry proszę bez głupich komentarzy.Jak ostatnio odpaliłem tibie pierwszy raz od roku to mam prawo nie pamiętać.
bez pacca na sorcu sie zbytnio nie dorobisz dragi z icycle albo avalanche..
DarQScream
25-09-2011, 16:41
Witam!
Potrzebuję pomocy co do expowiska. Skończył mi się pacc i zamierzam pograć około miesiąca na facc - jednakże nie wiem gdzie expić.
Profesja : Knight (FACC)
Poziom : 93
Skille : 80
EQ : Royal Axe + średnie eq
Próbowałem Mintwalin ale tam tylko 40k/h. Inne miejsca zasypane przez botterów.
Pozdrawiam!
dummheit
01-10-2011, 15:35
witam,
98 elder 61 m lvl duzo kasy dobre itemy gdzie mam expic żeby było okolo 100-120k/h Dl dara watery port hope odpadaja ciagle zajete
byczynho
01-10-2011, 23:53
witam,
98 elder 61 m lvl duzo kasy dobre itemy gdzie mam expic żeby było okolo 100-120k/h Dl dara watery port hope odpadaja ciagle zajete
Fenrock, Vengoth, Banuta
--- byczynho dodał 2 minut i 0 sekund później ---
Witam!
Potrzebuję pomocy co do expowiska. Skończył mi się pacc i zamierzam pograć około miesiąca na facc - jednakże nie wiem gdzie expić.
Profesja : Knight (FACC)
Poziom : 93
Skille : 80
EQ : Royal Axe + średnie eq
Próbowałem Mintwalin ale tam tylko 40k/h. Inne miejsca zasypane przez botterów.
Pozdrawiam!
Nie ma raczej szans. Możesz spróbować na POH lub Dragon Lair chociaż tam też ciągle zajęte
Gdzie expić
45 ms mlvl podobnie do lvl.
20cc w banku demon shield, mounty, bohy, hat of the mad blue legi, all wands, focus cap i wiele innych.
Posiadam także softy, ale wole na razie i bez soft i bez blessow.
Mam na golemach około 90k/h bez stamminy i bez waste.
dragony cienko i mutated rat z 70-80k/h
gdzie moge ogarnąć jakieś 120k/h bez stammin z dużyyyym waste? bez blokera.
byczynho
04-10-2011, 19:50
Gdzie expić
45 ms mlvl podobnie do lvl.
20cc w banku demon shield, mounty, bohy, hat of the mad blue legi, all wands, focus cap i wiele innych.
Posiadam także softy, ale wole na razie i bez soft i bez blessow.
Mam na golemach około 90k/h bez stamminy i bez waste.
dragony cienko i mutated rat z 70-80k/h
gdzie moge ogarnąć jakieś 120k/h bez stammin z dużyyyym waste? bez blokera.
Do 50 Ancient Scaraby lub Eart Elementale. Od 50 Water Elementale na PH
Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego expowiska najlepiej bez waste.
100 lvl RP (pacc) skille: 86/60
Eq: Assasin stars lub royal spear / Pall armor / dwarven legi / zoan helmet / mms / bohy.
byczynho
08-10-2011, 19:03
Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego expowiska najlepiej bez waste.
100 lvl RP (pacc) skille: 86/60
Eq: Assasin stars lub royal spear / Pall armor / dwarven legi / zoan helmet / mms / bohy.
Lizardy - Zao?
Fenrock?
Poziom :80
Profesja : RP
Skille : 90 / 69
Ekwipunek : Full eq z softami
Typ konta : PACC
Rodzaj serwera : PvP
Gdzie mogę fajnie poexpić z assasinek wychodząc jednocześnie na 0 tudzież na +? I proszę o bardziej precyzyjne info niż "lizardy zao" :evul:
byczynho
09-10-2011, 16:51
Poziom :80
Profesja : RP
Skille : 90 / 69
Ekwipunek : Full eq z softami
Typ konta : PACC
Rodzaj serwera : PvP
Gdzie mogę fajnie poexpić z assasinek wychodząc jednocześnie na 0 tudzież na +? I proszę o bardziej precyzyjne info niż "lizardy zao" :evul:
Gdyby ktoś chociaż raz przeczytał cały ten wątek to napewno wiedziałby gdzie expić. Zauważyłem, że od dłuższego czasu sypią się tu tylko pytania a odpowiedzi nikt nie udziela. Dlaczego? zapewne pytanią powtarzają się notorycznie...... szkoda dalszego komentarza. Ruszcie głowami jeśli je macie
Witam,
gdzie mogę expić swoją nową postacią? Dodam, że knightem nigdy nie grałem.
Level : 24.
Skille 59/58 (zazwyczaj skilluję sobie trochę co każdy level więc coś tam rośnie)
Mlvl : 3
EQ : Furry Club / Knight Set / Soldier Helmet / Tusk Shield
PACC jest. Narazie cisnę rotwormy i trochę tarantul na Liberty Bay ale przydałoby się coś innego i bardziej "kolorowego" bo mnie te kopalnie o zawał przyprawiają.
Z góry dzięki za pomoc ;)
50 ms, pierwszy pacc, troche sd do zwastowania.
zależy mi na szybkim expie, jakieś pomysły?
Nadetirloc
16-10-2011, 17:05
Poziom :79
Profesja : Knight
Skille : 76/68
Ekwipunek : dsm, mms, bohy, zao helm, zao legi, plat amulet, royal axe
Typ konta : Facc
Rodzaj serwera : non pvp
Chodzi mi o to, który lair będzie najlepszy i jakie smoki lać.
Na 90lvl zamierzam kupić pacc i nie wiem gdzie iść tez.
50 ms, pierwszy pacc, troche sd do zwastowania.
zależy mi na szybkim expie, jakieś pomysły?
Fajnie że podałeś stan konta, mlvl i czy masz zamiar expić samemu czy w grupie.
Napleteq
17-10-2011, 18:13
mam 11lvl mlvl2 druida (thais)
czy exp na rotach będzie git zeby nabic 30lvl?
mam 11lvl mlvl2 druida (thais)
czy exp na rotach będzie git zeby nabic 30lvl?
Tak, bedzie git, a od 19lvla mozesz expić też na cyclopach.
dummheit
22-10-2011, 12:49
113 ED 64 m lvl pacc gdzie moge expic gdzie nie ma ludzi (botow)
Aktualnie skilluje, ale gdy dobiję 60 shielding (powinny być wtedy jakieś 64/60) chcę zacząć expić.
FACC
Lvl: 23 (może wejdzie 24 do czasu skillu, bo końcówka lvl)
Skille: 64/60 lub ew. 63/60
Eq: Royal helmet, knight armor, knight legs, tower shield, crimson sword (mam też wyvern fang i fire sword)
Zależy mi na proficie, oraz na mało uczęszczanych expowiskach. Myślałem o Mintwalin, ale może coś lepszego się znajdzie.
Gdzie polecacie dobry exp, bez waste(oprócz OF, guardów ;p)
Info:
FACC
Pallek
Level 46
Skille 85/70
Mam do wykorzystania Royal Speary
Kommaster5778
23-10-2011, 02:19
Dwarf (krasnolud)
knight - 20/20 i mozna bic
paladin - wloczniami bo slaby jest
mage - 20/20 i mozna bic
Dwarf soldier (krasnolud zolnierz)
knight - 40/40 stracza do ubicia jednego
paladin - uwaga, atakuje z dystansu, raczej i tak bije sie boltami czy strzalami
mage - hmmami
z tym co do knighta na tej stronie ktora zostala gdzies powyzej podana sie nie zgadzam.... lol... na 40/40.. chyba przy k-secie... lol przeciez kuwa ja na 20 poziomie skillach 64/58 dostaje bencki jak mnie 2 soldy dopadna.... bija mnei czasmai za 40-50 przy ciosie.. wiec wiecie co... bez komentarza lepiej
Dwarf (krasnolud)
knight - 20/20 i mozna bic
paladin - wloczniami bo slaby jest
mage - 20/20 i mozna bic
Dwarf soldier (krasnolud zolnierz)
knight - 40/40 stracza do ubicia jednego
paladin - uwaga, atakuje z dystansu, raczej i tak bije sie boltami czy strzalami
mage - hmmami
Ty wiesz co Ty gadasz?
Ja na 14 lvl z p setem, serpentem i dragon shieldem na skillu 37/37 (słaby bo nie skillowałem wtedy) dałem radę 2 soldom na raz + 3 dwarfy (mowa tu o Dwarf Bridge). HMM na takiego potworka?
--------------------------------
Ponawiam swoje:
Aktualnie skilluje, ale gdy dobiję 60 shielding (powinny być wtedy jakieś 64/60) chcę zacząć expić.
FACC
Lvl: 23 (może wejdzie 24 do czasu skillu, bo końcówka lvl)
Skille: 64/60 lub ew. 63/60
Eq: Royal helmet, knight armor, knight legs, tower shield, crimson sword (mam też wyvern fang i fire sword)
Zależy mi na proficie, oraz na mało uczęszczanych expowiskach. Myślałem o Mintwalin, ale może coś lepszego się znajdzie.
Revenant95
23-10-2011, 12:13
Szukam dobrego expa z profitem lub chociaz bez waste
46 master sorc
42 m lvl
crown helmet, blue robe, blue legi, dark shield (mam dragonke w dp), boh, woi
Wszyscy mowia dragi, asy lub earth elementale, otoz:
dragi mam waste, asy to haj łaj, szczegolnie dla sorca, a na earth ele na edron pelno pk u mnie na serwie ;)
Gumior_Ava
23-10-2011, 12:47
120 ms 64 mlvl
gdzie polecacie ?
exp z waste
exp bez waste
z dobrym k/h
120 Palladyn
Obecnie bez pacc
Słabe eq (po haku)
100dist
Gdzie expić:
1) na dobry zarobek
2) na expa i wyjść na 0
Szukam dobrego expa z profitem lub chociaz bez waste
46 master sorc
42 m lvl
crown helmet, blue robe, blue legi, dark shield (mam dragonke w dp), boh, woi
Wszyscy mowia dragi, asy lub earth elementale, otoz:
dragi mam waste, asy to haj łaj, szczegolnie dla sorca, a na earth ele na edron pelno pk u mnie na serwie ;)
Jak na ancient scarabach nie potrafisz wyrobić 46 msem, to nie powinieneś grać w tą grę. Jesteś pewny że siedzisz na lewym cave?
56 pall 81/66 PACC
eq : demonka , pall arm , bohy , crus helm , zaon legs
gdzie expic zeby miec min. 70k/h ?
Kolej na moje pytanie ^^
33lvl Paladyn 71/58 11mlvl
EQ: Blue Legs, BOH, Vamp Shield, Pall Armor, Crown helmet, platinum amulet.
Chcialbym zapytac o jakies miejscówki dla FACC ??
Odrazu mowie ze Sternum (cycki i tomb) odpadaja. Pelno ludzi i botow. Ciężko tam 20k/h wyciagnac ;/ Wiec prosze o jakies miejscowki zeby bylo bezpieczne dojscie i exp ok 25-30k na h :) Zysk nie musi byc duzy byle by sie Royalki zwrocily :)
Maximus88
28-10-2011, 09:33
Idź na poh czyść tam cycki, orki i wyverny musisz uważać tylko żeby ci ktoś gs'a nie zlurował. Albo na dragi z tankiem.
90 ms, 60 mlvl (tak, wiem, że mały). Wyrmy w liberty bay już mi się znudziły, water elementale tym bardziej, dragi również odpadają. Co polecicie? Jakiś łatwy i nie wymagający exp z dobrym lootem, coś jak wyrmy, abym miał alternatywe jak już mi się całkowicie znudzą.
30 Palladyn, skille 70/57
Eq: paladin armor, vamp shield, p-amulet, k-legs, c-helmet + royalki.
Za jakiś tydzień, dwa kupuje PACC. Mam pytanie, póki co siedzę w kazordoon od 10 poziomu i zaczyna mi się już nudzić, a chce sobie umilić jeszcze 2 tyg. facca i nie zależy mi już na expie, tylko na jakiejś zabawie - na co pójść?
I jak dostanę PACC'a - mój pierwszy to gdzie expić, żeby było tak efektywnie jak w kopalniach?
30 Palladyn, skille 70/57
Eq: paladin armor, vamp shield, p-amulet, k-legs, c-helmet + royalki.
Za jakiś tydzień, dwa kupuje PACC. Mam pytanie, póki co siedzę w kazordoon od 10 poziomu i zaczyna mi się już nudzić, a chce sobie umilić jeszcze 2 tyg. facca i nie zależy mi już na expie, tylko na jakiejś zabawie - na co pójść?
I jak dostanę PACC'a - mój pierwszy to gdzie expić, żeby było tak efektywnie jak w kopalniach?
Jak chcesz zabawę to idź bij dragi na thais lub veno.
A na pacc: poradzę tar tomb za tp, sam tam expiłem rp'ka
90 ms, 60 mlvl (tak, wiem, że mały). Wyrmy w liberty bay już mi się znudziły, water elementale tym bardziej, dragi również odpadają. Co polecicie? Jakiś łatwy i nie wymagający exp z dobrym lootem, coś jak wyrmy, abym miał alternatywe jak już mi się całkowicie znudzą.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będą frost dragi(uważaj występuja w dużych grupach) oraz nightmary oraz dl'e(dragon lordy). Nic dodać nic ująć. Exp ładny zarobek też jest niezły. Pzdr miłego expienia ;)
Danthorr
23-11-2011, 07:03
Wróciłem po roku przerwy i troszkę się pozmieniało. Gdzie są dobre miejscówki do expienia np. stare i zapomniane, gdzie mógłbym podexpić sorcem do 130 lv np.
Nie piszcie o spotach typu dara dl albo workery bo na moim serwie 3/4 ludzi boci.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będą frost dragi(uważaj występuja w dużych grupach) oraz nightmary oraz dl'e(dragon lordy). Nic dodać nic ująć. Exp ładny zarobek też jest niezły. Pzdr miłego expienia ;)
Aktualnie mam 111 lvl i robie taska na lizardach, xp dosyc ladny, a profit duzy.
Co do frostów to bylem na nich na 95 lvl i wbilem moze 1-2kk xp, ale zrezygnowalem bo rzadko byl profit. Mimo wszystko dzieki za propozycje.
Jest duzo mozliwosci..Podajcie mi najlepsza..
Knight , 31 lvl.. 80/81
Eq : mpa , mms , zao helmet , zao legs , stele , p ammy , bright
Expilem na tombie i wyciagalem po 20-30k/h..Rzecz jasna facc..Gdzie mam teraz expic ? Pozostac na tombie ?..Podajcie propozycje
Ps.Bez waste, moze pojsc troche potkow ale zeby sie zwrocilo..
Jest duzo mozliwosci..Podajcie mi najlepsza..
Knight , 31 lvl.. 80/81
Eq : mpa , mms , zao helmet , zao legs , stele , p ammy , bright
Expilem na tombie i wyciagalem po 20-30k/h..Rzecz jasna facc..Gdzie mam teraz expic ? Pozostac na tombie ?..Podajcie propozycje
Ps.Bez waste, moze pojsc troche potkow ale zeby sie zwrocilo..
Nie grałem nigdy na poważnie Knightem ale wydaje mi się, że z takim eq i takimi skillami możesz spokojnie uderzyć w Fortece Orków. Palem expiłem tam od 24 lev na terenach dookoła fortecy.
pall1337
25-11-2011, 20:58
Witam,
1. 60 rp, 87/71 w armorze
eq: crusader helmet, paladin armor, mms, blue legi, bohy/softy, p ammy
Zastanawiam się jeszcze nad poskillowaniem do 90 dista, jest sens? Jak oceniacie moje skille na tym lvlu?
Aktualnie siedzę na Helheim, wyciągam tam do 60k exp/h, ale chciałbym zmienić na coś bardziej "expodajnego", chciałbym co najmniej wyjść na 0 przy okazji wbijając 80 lvl.
2. 73 ed, 57 mlvl w itemach
eq: hat of the mad, focus cape/terra mantle/glacier robe, blue legi, bohy/softy, spellbook +2/vamp shield
Podobnie jak wyżej potrzebuję szybko 80 lvl bez dużego waste (dara d lair zajęte, watery zajęte, crystal spidery zajęte).
Pozdrawiam.
Piotrek172
28-11-2011, 15:14
Witam!
Potrzebuje pilnie pomocy, Szukam pilnie expowiska dla sorka/pala z dl-ami bądź hydrami. Chodzi mi o takie mało znane gdzie jest kilkadziesiąt hydr ale nikt o tym nie wie i mógłbym swobodnie expić. Szukam miejscówki jak najmniej znanej z góry dziękuję za pomoc.
Gdzie mogę expić 28 ED? Tomby mi się już troszkę znudziły.:)
Gdzie mogę expić 28 ED? Tomby mi się już troszkę znudziły.:)
Spróbuj Scaraby albo weź taska na Tarantule
63 ms
47 mlvl
pvp
Szukam spotu z szybkim expem. Przyklad: dl'e na darashii z sd (200-250k/h).
Spota szukam dlatego, poniewaz czesto sa tam inni ludzie i zdazylo mi sie byc trapowanym z lurowanymi na mnie dl'ami.
Nie mam nikogo, kto by mi pobloczyl.
Mam dosyc waterow, ktore sa rownie oblegane, a szukam szybkiego expa, bo mam troche kasy na waste.
Injector
03-12-2011, 11:49
Gdzie expic?
Knight 30lvl 80/80 PACC
Warrior Helmet, Demon Shield, Platinum Amulet, Knight Legs, DSM
Wiem że nie ten temat, ale jaki miecz polecacie?
66 Knight 72/64 WH DSM G Legs ampire Scarf Relic Sword Steel boots Astera Gdzie mam expic zeby siedziec bez waste na potki bo w banku susza juz a chce podbic 75 jak najszybciej a nie kaske Help a i od razu mowie nie gralem 2.5roku w tibie wiec nie ogarniam co gdzie jak wiec moze mala podpowiedz gdzie to jest :)))
Gdzie expic ;o
Paladin : 30 lvl
Skille : 70/55 bez pal arm
Eq : Crown Helmet, Paladin Armor, Dragon Shield, Zaoan Legs
FACC
tylko nie mowcie o kopach bo mam juz ich dosc...
Gdzie szybko 27lvl sorcerer'em z 32mlvl (z przedmiotami) wbić do 45lvl? EQ: Focus Cape, Plate legs, Hat of the mad, Scarf, Dragon Shield, Leather boots (możliwe, że kupię Blue Legs i Boots of Haste oraz Demon Shield). Zależy mi na szybkim expie i jak najmniejszym waste potów.
Gdzie szybko 27lvl sorcerer'em z 32mlvl (z przedmiotami) wbić do 45lvl? EQ: Focus Cape, Plate legs, Hat of the mad, Scarf, Dragon Shield, Leather boots (możliwe, że kupię Blue Legs i Boots of Haste oraz Demon Shield). Zależy mi na szybkim expie i jak najmniejszym waste potów.
Spróbuj Guardy i Soldiery
--- Byrdol dodał 0 minut i 51 sekund później ---
Gdzie expic ;o
Paladin : 30 lvl
Skille : 70/55 bez pal arm
Eq : Crown Helmet, Paladin Armor, Dragon Shield, Zaoan Legs
FACC
tylko nie mowcie o kopach bo mam juz ich dosc...
Idz Na Offa,Ponad 50k/h Ci Wleci.. Ja moim 55 najtem ponad 80k/h jade z podobnym eq
Dimvitri
20-12-2011, 13:39
Profesja : Druid
Level : 41
Magiv level : 39
eq : po hacku moge wydac na eq 100k i niewiem jakie kupic
pacc : tak
--- Dimvitri dodał 9 minut i 23 sekund później ---
Vocation: Knight
Level: 19
Eq : Plate set , crimson sword , ancient shield
skille : 56/53
pacc: tak / ale bym chcial tez wiedziec gdzie na facc zarabiac
chcialbym z tego chara zrobic cash makera , mogl bym kupic lepsze eq ale nie jestem pewien czy mi sie oplaca najlepiej exp taki zeby duzo kasy a exp to tam obojetnie , moge wydac duzo na potki jak by co
kondzio118
20-12-2011, 14:16
Knighta na facc to na ghoule go posłać. Hmm a pacc ?ja od 35 lvl na małpach siedziałem i ładnie zarabiałem.
Druid to najlepiej jedna z tomb. Zaopatrz sie w bohy i dasz rade. Albo na ancient scaraby w ankh, tylko tam dobry m lvl trzeba mieć.
sruofjaslo
20-12-2011, 14:54
najszybszy exp na facc = poh:) sorc,pall,druid od 8 lvla mozna tam łoić...
oj tam poh , roty do 20 lvl kazda profka a potem dwarfy , elfy , minosy , cyce itd.
zalezy, na pohu zazwyczaj bardzo duzy tlok
Dimvitri
20-12-2011, 21:02
Kumpel doradzil zebym kupil eq na ogien i na dragi zapylac albo jakiegos blokera zaltawic i na hellspawnach co o tym myslicie ? czy jakas ekipa i na dl ?
gdzie expic moim 12 Palkiem skile 40/30?
roty :) najlepiej na fibuli xD
19dams19
20-12-2011, 22:28
Gdzie expić 20 sorc 30 mlvl facc? (mogę zwastować 100k)
Mountsternum poziom -2, -3 Lub poh spokojnie dasz radę nie wastując a zarabiając i lvl też ładnie Ci pójdzie.
Ja polecam magicznymi profesjami dobic 13 na dwarfach od 13 na soldkach a pozniej guardy robic lot bagi ;). A Knightem i paladynem dobic skile 65\65 + i ghostland ;))
Gdzie expić 20 sorc 30 mlvl facc? (mogę zwastować 100k)
tak jak wyzej kolega proponuje isc na guardy exp powinien byc przyzwoity a i takowego waste nie powinno byc
swiderek12341
21-12-2011, 18:38
Powiem Wam tyle ludzie expijcie do mobow ktore nie bija was duzo zeby nie bylo waste np:
Rotwormy do 15 lvl nawet
Dwarfy zwykle i soldy do 20
Ghoule do 30
Outwal Camp do 35
Dragi do 50
I dalej gdzie chcecie
Asztarte
22-12-2011, 00:13
Gdzie expić 40 ms z PACC?
33 mlvl (z eq 35).
Eq - Hat of the mad, Focus Cape, Blue Legs, Demon shield, Soft boots/Boh'y, Platinum Amulet i do tego woi czy tam inna rózga.
Gdzie expić 40 ms z PACC?
33 mlvl (z eq 35).
Eq - Hat of the mad, Focus Cape, Blue Legs, Demon shield, Soft boots/Boh'y, Platinum Amulet i do tego woi czy tam inna rózga.
tomby, penisula tomb za tp, vampiry + ghousty, białe szmatki dropisz i v-dusty, mega loot, bo białe szmatki teraz rare ;) na moim serwie do 5k dochodzi cena ;o
MarvoloG
22-12-2011, 13:39
Gdzie expić 29 Sorcerer(PACC) Mlvl 23 + itemki=26
Gdzie szybko expić z wastem i gdzie expić wolno lecz z profitem lub minimalnym wastem. Przy użyciu jakich run i tak dalej. Z góry dzięki za odpowiedz!!
140EK pacc, 90/90, full set, bez waste tylko +, duzo expa
palek dragi od 35 lvla z dobrym skillem a dle od 60
Widzew77
25-12-2011, 18:09
na 30 palek moze isc na dragi
Tarnum22
28-12-2011, 16:47
Na czym mam ekspic 17 palkiem bez pacc skille 50/31?????
Ghostland/Facc Tomb/Kopalnie/czesc Mount Sternum.
Witam Mam Pytanie Gdzie Expić Palladynem
LvL: 20
Skille: 60/50
Eq: Plate Legs, steel helmet ,Belted Cape, Vampire shield
porady dla druidow i maguw
8-20
trole, dwarfy, roty, wszstkie orki do warriora właćznie
minoski ....
20+
bawimy sie z sumoinami
dobry poradnik
Kropek.eu
01-01-2012, 18:40
60 ED Pacc,jakieś propozycje?
Watery odpadają póki dużo botów lata.
Exp min. ma być 80k/h
^
Mutated Rat, Arena/Alchemist Quarter.
Crystal Spidery.
Nighstalkery na LB nie pamietam na ktory lvl bramka i jaki tam mialem exp.
Dragi Darashia.
Ancient Scaraby.
61 Ek.
skille 76/74
Gdzie expić?:>
Gombrowicz
02-01-2012, 19:58
61 Ek.
skille 76/74
Gdzie expić?:>
małpy/żółwie/lizardy/dragi/ mutated raty/ necro/nargor/i wiele innych
Witam. Szybkie pytanko. Gdzie mogę expić Ek - 82 lvl, pacc, 82/82. Szczerze mówiąc małpy/nargor/barbarian camp mi się znudził. Zależy mi tylko na dobrym expie, loot to nie priorytet.
Druga postać:
85 ED, 59 mlvl, tutaj robię taski, ale to na dłuższą metę mi się nudzi. Goroma też powoli staje się monotonna. Może macie jakieś pomysły. Jak wyżej exp. - priorytet. Loot - nie musi być super.
Kina mozesz expic na dragach i dragon lordach darashia, bog raidery takie jest moje zdanie tam nie powinienes miec waste a nawet jesli to zawsze mozna nadrobic na samych dragach.
Witam , no to tak :
Profa : Palladyn
Lvl : 13
Skille : 57/43
Eq : Stell Helmet , Dwarfen shield , P legs , Ranger's Cloack , spery ;D
Próbowałem w różnych miejscach wiec wypisze :
- Fibula 13 k/h expa
- Mount Stereum 11k/h expa
- Kopalnie kazoo narazie max 10k/h
Szukam expa chociaż 15k/h , i 1k/h golda . ;)
Witam , no to tak :
Profa : Palladyn
Lvl : 13
Skille : 57/43
Eq : Stell Helmet , Dwarfen shield , P legs , Ranger's Cloack , spery ;D
Próbowałem w różnych miejscach wiec wypisze :
- Fibula 13 k/h expa
- Mount Stereum 11k/h expa
- Kopalnie kazoo narazie max 10k/h
Szukam expa chociaż 15k/h , i 1k/h golda . ;)
na 13 lvlu facc? Chyba śnisz ;o Jedynie na zamku Ab wyciśniesz 2k/h golda z lootbagiem, ale z expem to około 10-13k
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.