PDA

Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych

Stron : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67

Flasherq
21-06-2007, 18:06
Rzecz w tym że mi się nie chce dochodzić do tego samemu! Co prawda przeszedłem już kiedyś rookgaard ale przez 2 miesiące a nie 2 dni :(
i robię podobnie jak mówisz

do 3lvl na szczurach i do 8lvl na wolfach ale to jest nudne i denerwujące bo to powoli się nabija! Wchodzę i nabijam sobie na wilkach, na chwilę wychodzę i gdy wracam to wszystkie expowiska zajęte!!!

Nie chodzi mi o to "jak" nabijam tylko o to by "szybko" nabić

Czy ktoś wie może jak SZYBKO nabić ten sławny 8 lvl??

Boże ludzie moją problemy. X(

Najpierw wykonaj quest na Doubleta. Potem idziesz na raty pod Idee (jakoś tak chyba, jeśli nie to mnie poprawcie) i expisz tam do nabicia 20gp. Wychodzisz, kupujesz BP i wracasz na raty z powrotem. Expisz na nich zbierając cheesy i sprzedając je za 2gp u williego. Kupujesz odpowiednie eq i lecisz na bugi (nizbędna jest lina, nie kupuj jej w sklepie, bo jest za drogo, lepiej kupić od graczy) Na bugach expisz do 5 levela. Potem wychodzisz z miasta i expisz na trollach, wolfach lub bearach. Nie wykonuj czasochłonnych questów jeśli zależy Ci na szybkim opuszczeniu rooka.

Kup.Se.Musk
21-06-2007, 18:36
@UP

Po co mu tłumaczysz?Jeżeli nie może przejść Rooka to tym bardziej nie poradzi sobie na mainie...

GothicMaster
21-06-2007, 20:31
Mam pytanie co do expienia na rooku!
Mam viking helmet, studded armor, leather legs, leather boots, plate shield, mace!
Jak mogę szybko nabić 8lvl zaczynając od 1lvl??
Prooooszę o pomoc:confused:!!! Plx;(!!Pomocy;(!!!

P.S.
Jeżeli to pytanie nie pasuje do tego tematu to sory ale 2 dni szukałem takiego tematu/poradnika X( i nic nie znalazłem :o
W tajemnicach rookgardu jest poradnik jak najszybciej wyjsc z rooka. Polecam.

Dabeko
21-06-2007, 21:04
exp jak najszybszy na 32 lv ek skille 60/60 eq rh, dsm, mms, bs, p ammy, k legs, boh

Xanthil
21-06-2007, 21:55
20 knight 60/60 , Crown armor,knight legs, crus helmet, f axe/d lance, vampire shield (5 bp of uh , 1 bp hmm)

Hmm Wydaje mi się, że możesz expić na Dwarfach Soliderach i zwykłych.

kEyLoGgEr.
22-06-2007, 00:06
15 druid 12 mlvl

P legs, dark helmet, dwarven shield , moonlight rod , scarf
Do dyspozycji : 2 bp uh , 1 bp lmm , 1 bp hmm
Chce zeby sie zwracalo okolo 2-3k dziennie w zlocie+lootbag
P.S chce jak najszybciej wbic 24 lvl ( uh maker )

VanDaan
22-06-2007, 01:33
Mam pytanie gdzie mozna expic palem na 18lvl i o skilach 57/40 ??
tak ze by bylo w miare bezpiecznie
PLX o szybka odpowiedz :) cya in Tibia :P

VanDaan
22-06-2007, 01:36
exp jak najszybszy na 32 lv ek skille 60/60 eq rh, dsm, mms, bs, p ammy, k legs, boh

z takimi skilami i eq to spokojne na DK mozesz expic ale na -1 poziomie :)

Kup.Se.Musk
22-06-2007, 08:49
15 druid 12 mlvl

P legs, dark helmet, dwarven shield , moonlight rod , scarf
Do dyspozycji : 2 bp uh , 1 bp lmm , 1 bp hmm
Chce zeby sie zwracalo okolo 2-3k dziennie w zlocie+lootbag
P.S chce jak najszybciej wbic 24 lvl ( uh maker )

Mam pytanie gdzie mozna expic palem na 18lvl i o skilach 57/40 ??
tak ze by bylo w miare bezpiecznie
PLX o szybka odpowiedz cya in Tibia

Obaj idźcie expić na Mount Sternum.Mało kto tam chodzi,szybki exp i respawn ,a zarazem niezły loot.Pozdrawiam

Gracz-Pogromca
22-06-2007, 12:45
@UP

Po co mu tłumaczysz?Jeżeli nie może przejść Rooka to tym bardziej nie poradzi sobie na mainie...

Tak sie składa że gram już na mainie druidem i idzie mi nie najgorzej;) a z tym rookiem to chodzi o to że chcę mieć wszystkie profesje na mainie:cup: ale SZYBKO:evul: a muszę przejść najpierw rooka dlatego mnie to wnerwia bo expienie na rooku idzie mi POWOLI;(!

Więc sie mnie nie czepiaj jak nie wiesz o co chodziX(

Hitheon
22-06-2007, 13:34
Gdzie expic 50 msem z 46 mlvlem? Zebym wychodzil +? Vampy odpadaja,bo tam prawie zawsze waste jest? Wiec, gdzie? Dzieki za pomoc

kEyLoGgEr.
22-06-2007, 20:52
Gdzie expic 50 msem z 46 mlvlem? Zebym wychodzil +? Vampy odpadaja,bo tam prawie zawsze waste jest? Wiec, gdzie? Dzieki za pomoc

jest waste jest zabawa ;]

RHCPFan
22-06-2007, 21:05
Gdzie mam expic 39 knightem ze skilami 82/81 z 5 magic levelem. Eq słabe bo jestem po haq.. Co mi polecacie? Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam, RHCPFan.

Liper
23-06-2007, 08:27
15 paladin, 50 dista z paccem
Eq p set i crown helmet bolty/arrowy
(obecnie zbanowany ;/)

swirekhor
23-06-2007, 10:02
Mi mozecie pomoc gdzie moge expic moim 30 knightem skile 74/73 i eq strange helm c arm k leg boh bs i v shield
Pozdro ;]

Flasherq
23-06-2007, 10:36
Mi mozecie pomoc gdzie moge expic moim 30 knightem skile 74/73 i eq strange helm c arm k leg boh bs i v shield
Pozdro ;]

Na początek radzę kupić Warrior Helmet. Expić możesz na: dwarfy (wszystkie oprócz geo), minosy (wszystkie), slimy, tarantule, cyce, ghoule, bandity, wild warriory, beholdery, larvy, żółwie :p

nie123
23-06-2007, 14:02
Gdzie mozna expic 24 Pallkiem z 59 Skillem 10 mlvl Bez pacca
Eq Crown Helmet,Golden Armor,Plate Legi,Croco Bootki,Luk ewentualnie kusza,
i troche kasy na wydanie,mam duzo arrowsow wiec z tym nie ma problemu:]

Tomows
23-06-2007, 14:16
Pytanko ;]

Gdzie expic sorcem z 18 lvl (i do którego) a potem od tego lvl x gdzie i też do którego ;]

nie123
23-06-2007, 14:23
Pytanko ;]

Gdzie expic sorcem z 18 lvl (i do którego) a potem od tego lvl x gdzie i też do którego ;]

Nabij jeszcze 1 lvl kup Wand of Plague i idz na cyce przynajmniej ja tak robilem drutem ;p i od 33 lvl a na Dwarfy Guardy ;]

drakez
23-06-2007, 17:24
Prosze o pomoc :)

Gdzie Expic 56 MS z 50 m lvl .. błagam podajcie jakies pomysły bo nie wiem juz co mam robic !!

EQ: optymalne dla sorca

Segalczuk
23-06-2007, 17:30
@up
1.Piraty , zajebisty loot ;p
2. Hydry z teamem
3. Necro z 2 ds'ami na drefii.

@down co do twojego podpisu

HAKERZE zanim zamieścisz keylogera :

Art. 267.
§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając
zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub
przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega
grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Koń trojański to określenie oprogramowania, które podszywając się pod
przydatne lub ciekawe dla użytkownika aplikacje dodatkowo implementują niepożądaną,
ukrytą przed użytkownikiem funkcjonalność.

Polskie Prawo napisał(a):
...zgodnie z Ustawą o Ochronie Internetu z dnia 29.08.97, Dziennik Ustaw
Nr 133 Poz. 883 § 12 Rozpowszechnianie oprogramowania, które może wywołać wadliwe działanie
systemu komputerowego lub prowadzić do kradzieży poufnych danych podlega karze
pozbawienia wolności do lat 3.

Masz Neostradę i myślisz że jesteś bezpieczny? Popatrz na to...

...zgodnie z Ustawą o Ochronie Internetu z dnia 29.08.97,
Dziennik Ustaw Nr 141 Poz. 113 § 21 Każdy dostawca usług internetowych zobowiązany
jest do przekazania wszystkich danych niezbędnych w toku postępowania karnego w sprawie
przestępstwa internetowego popełnionego przez użytkownika sieci internetowej,
dalej zwanego klientem...

Uważasz, że ludzie pracujący w Neostradzie czy w jakiejkolwiek innej firmie dostarczającej
Ci internet nie mają sposobu, aby Cię odnaleźć po zmiennym adresie IP? Jesteś w błędzie.
po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej weszła ta ustawa:

...zgodnie z poprawką z dnia 11.05.2004, do Ustawy o Ochronie Internetu z dnia
29.08.97, Dziennik Ustaw Nr 220 Poz. 154 § 13 Każdy dostawca usług internetowych
zobowiązany jest do uzyskania niezbędnych danych mogących pomóc w ustaleniu tożsamości
użytkownika sieci internetowej, zwanego dalej klientem w czasie postępowania karnego,
podejrzanego o popełnienie przestępstwa internetowego...

Myślisz, że jesteś bezkarny? Wyobraź sobie, że nie jesteś jakimś super hackerem.
Neostradzie też nie pracują idioci, i z palcem w dupie Cię namierzą...
Jesteś niepełnoletni? Jak Twój ojciec trafi za Ciebie na 3 lata do paki
to nie będzie zadowolony - matka tym bardziej. Chcesz do poprawczaka? Proszę bardzo...
Od dnia dzisiejszego, każdy trojan, exploit, czy keylogger znaleziony na Naszym forum,
dodany chociażby przez przypadek zostaje zgłoszony do dostawcy internetu, jeśli sytuacja
będzie się powtarzać zaczniemy sprawę zgłaszać na Policję... Abyście nie mięli wątpliwości,
że dostawca pewnie się tym nie zajmie przeczytajcie to:

...zgodnie z poprawką z dnia 11.05.2004, do Ustawy o Ochronie Internetu z dnia 29.08.97,
Dziennik Ustaw Nr 223 Poz. 156 § 11 Każdy dostawca usług internetowych zobowiązany
jest do egzekwowania zaleceń prawa polskiego dot. przeciwdziałania przestępczości
w internecie, mającego na celu natychmiastowe odcięcie użytkownika sieci internetowej,
dalej zwanego klientem, od sieci internetowej w przypadku zaistnienia podejrzenia
złamania prawa. Niezastosowanie się do wyżej wymienionych restrykcji przez dostawcę
usług internetowych będzie skutkowało w nałożeniu grzywny pieniężnej w wysokości
od 1000 do 10000 zł...

Myślisz sobie... Co to 10 tyś zł dla takiej Neostrady? Tutaj już nie chodzi o samą kasę,
tylko o to, że ktoś może polecieć ze stołka, a jeśli zarabia jakieś 10 tyś zł na miesiąc,
to raczej woli odciąć jakiegoś gnojka od internetu niż stracić taką fuchę...
Co powie ojciec jak zobaczy za co została rozwiązana umowa z dostawcą internetu?
Od teraz lepiej wszyscy zastanówcie się dwa razy zanim coś wkleicie...
Pamiętajcie, że takie coś się bardzo łatwo tropi...
To, że My nie potrafimy sobie z Wami poradzić wcale nie oznacza,
że dobry informatyk nie potrafi, a kiedy w grę wchodzą duże pieniądze to ludzie mają
gdzieś czy jesteś jednym z wielu... Dostaniesz po dupie...

Demeti
23-06-2007, 17:36
tomby są fajne na twoim lvlu

drakez
23-06-2007, 17:47
dzieki za pomoc :P jaki podpis ?

ciunki
23-06-2007, 18:04
Witam
Gdzie moge expic ,jeszcze przed upem ze skillami 77/75 ,lvl 51. Z gory thx za info

Segalczuk
23-06-2007, 18:08
@2up np , nie o ciebie chodzi ;p

@up
Dla kasy na mintwalin w thais
Dla expa na DC lub na POH'u nie hodzi mi o gs'y ... tylko troche przed gs'ami
Dla zabawy na ghost landzie czesto ludzie tam padaja i mozna sie pobawic :evul:

Linkater
23-06-2007, 19:25
Mam 30lv ms, 33mlv (świeżo po dedzie). Czy mogę expić na piratach z 2 monkami? Jeśli tak to prosze o porady odnosnie miejsca.

emin3ms
23-06-2007, 21:05
@up na 30 lvl polecał bym ci bardziej małpy i goryle nad port hope. Musisz tylko uważac bo jak idziesz pierwszy to jest z 10 malp na klate wiec wez z 2 bp gfb i z 5 bp mf no i obowiazkowo 3 bp hmm. Jak masz fart i nikogo nie ma to 70k expa w 1h i z loota ok 2-5k kasy. Bardzo miło :p

filip1432
24-06-2007, 11:23
mam pala na 9 lvl skile 30/25 gdzie iść ekspić
czy dotrenować do 40 dista i depiero gdzieś iść
powiedzcie gdzie

slick3rrrro
24-06-2007, 11:37
wiecie gdzie jeszcze sa rooty oprocz na fibuli? chcialbym po skillowac ale na fibuli jest pelno nobow i niedadza :/

Kup.Se.Musk
24-06-2007, 11:50
@UP
Sporo też jest dobrych jaskiń koło venore ,lub na Goblin Mountains.

mam pala na 9 lvl skile 30/25 gdzie iść ekspić
czy dotrenować do 40 dista i depiero gdzieś iść
powiedzcie gdzie

Wbij 40 ,lub 45 dista i idź dopiero wtedy expić.

filip1432
24-06-2007, 11:54
ok się nabije
a potem gdzie iść bo 1 raz mam pala

kaxiorek
24-06-2007, 12:56
jak masz kase to idz od 9 na soldy jak nie to exp do 13 na dwarfach rotach w kopalniach (koło kazordoon)

Kup.Se.Musk
24-06-2007, 13:24
jak masz kase to idz od 9 na soldy jak nie to exp do 13 na dwarfach rotach w kopalniach (koło kazordoon)

Ta... .Spotka 2 soldy i go zabiją.Ja polecałbym Ci wbicie lvl 13 na rotach,goblinach ,lub zywkłych Dwarfach.Jak wbijesz 13 lvl to będziesz mógł sam robić strzały.To wtedy zacznij chodzić na Moun Sternum.Tam są cyclopy i ghoule.

korens
24-06-2007, 14:03
Ta... .Spotka 2 soldy i go zabiją.Ja polecałbym Ci wbicie lvl 13 na rotach,goblinach ,lub zywkłych Dwarfach.Jak wbijesz 13 lvl to będziesz mógł sam robić strzały.To wtedy zacznij chodzić na Moun Sternum.Tam są cyclopy i ghoule.

z 45 skilem moze by wyrobił nawet na 2 soldach, tylko ze z takim skilem jest straaaaszny waste, co drugi hit nie wchodzi w potworka... doskiluj do 60 skila, i wtedy zacznij expic, bo wczesciej to strata boltów

kuternogaD
24-06-2007, 15:00
Świetny poradniczek bardzo mi się przydał :D brawa dla autora B)

to się nazywa trap! (http://s9.gladiatus.pl/game/c.php?uid=24769)

filip1432
24-06-2007, 15:05
tyle że ja nie lobie używać boiltów wole arrowsy które na pewno będę mógł wyczarować czasu mi nie szkoda na czary koło depo często mam lagi to strzał będę miał dostatek.

Marowakk
24-06-2007, 20:37
25 najt 80/80
knight set,crown helmet, dragon shield, fire axe,

Gdzie mam expic najlepiej na pacc arena.

Lesialdinio
24-06-2007, 20:38
Gdzie expić 30 lvl sorc. Facc. 29mlvl , eq:crown helmet, crown armor, plate legs, medusa shield. gfb,hmm i mana fluidy.

Assains
25-06-2007, 09:27
To ja tak : 21 level, Knight
Skille nie są złe bo 68/66
Eq: Warrior Helmet , Knight Armor , Crown Shield , Fire Sword , Plate Legs , Leather Boots
PACC jest już zamówiony (Przez Tibia.pl :cup:)

I mam takie pytanie: Przeglądałem potwory i stwirdziłem że najlepiej mi będzie pójść do Ankrahmun. W Taktykach na Scaraba pisze: knighci powinni wytrenować wysokie umiejętności walki bronią i zdobyć lepsze oręże ponieważ ich pancerz trudno jest przebić.

I czy wystarczy moje oręże i skille (Czytaj wyżej) na scaraby ? A jak nie to od jakiego levela na nie chodzić ? I odpowiadajcie coś na te pytania please !

World_of_naabz
25-06-2007, 09:52
Pally
FACC
Lvl: 30
Dist: 70 (:cup:)

Gdzie mógłbym w miarę szybko poexpić? Guardy i cyce odpadają (Guardy prawie zawsze zajęte a nawet jak nie są zajęte to wbija jakiś h-lvl i trapuje, a na cycach pełno low-lvl sorców i drutów)

BlackWolf
25-06-2007, 10:40
Pally
FACC
Lvl: 30
Dist: 70 (:cup:)

Gdzie mógłbym w miarę szybko poexpić? Guardy i cyce odpadają (Guardy prawie zawsze zajęte a nawet jak nie są zajęte to wbija jakiś h-lvl i trapuje, a na cycach pełno low-lvl sorców i drutów)

! Witam !

Masz duzo do wybierania ... nie wiem jak jest na twoim swiecie , wiec musisz sie przekonac ( jak nie wiesz ) czy na GhostLand'zie jest duzo ludzi , pujsc do Dark Catedral ( nie wiem czy dobrze napisalem :p ) , na PoH , a wiec juz masz wypisane 3 expowiska , ktore sa dosc znane , a nad reszta juz sam se mozesz pomyslec . Masz dobry lvl , a skille jak na ten lvl doskonale B) , wiec juz mozesz chodzic na wiele expowisk ;) . Pozdro !

LESIALDINIO :
Mozesz isc na Mintwallin z 1 lub 2 monk'ami ( proponuje 1 , wiecej expa zlapiesz :p ), lecz moze tam byc troche nieprzyjemnie , ze wzgledu na to , ze jestes Facc'em , a zeby tam byl raj , to bardzo jest potrzebny Postman Quest ( chyba nie musze mowic czemu :p ) , ale zawsze mozesz se wbic te nedzne 3 lvl'ki i isc z monk'iem do kopalni dwarfow ( niestety nie orientuje sie w tych jaskiniach , wiec ci nie powiem ktora i jaki poziom ) , powiedzialem 3 lvl'ki , gdyz na 33 lvl'u bedziesz se mogl juz uzywac WoI , a ona ( moim skromnym zdaniem :p ) jest najlepsza na dwarf'y i tak samo , bierzesz se 1 monk'a . Mozesz takze isc na GhostLand , lecz nie wiem czy na twoim servie nie ma tam duzo wiary , albo na cycki do np. Mount Sternum . Pozdro !

Ps. Nie lepiej kupic se Blue Robe zamiast Crown Armor ? Nie dosc , ze dla profesji magicznych lepsza , to i tansza ( przynajmniej u mnie :p )

World_of_naabz
25-06-2007, 11:38
Masz duzo do wybierania ... nie wiem jak jest na twoim swiecie , wiec musisz sie przekonac ( jak nie wiesz ) czy na GhostLand'zie jest duzo ludzi , pujsc do Dark Catedral ( nie wiem czy dobrze napisalem :p ) , na PoH , a wiec juz masz wypisane 3 expowiska , ktore sa dosc znane , a nad reszta juz sam se mozesz pomyslec . Masz dobry lvl , a skille jak na ten lvl doskonale B) , wiec juz mozesz chodzic na wiele expowisk ;) . Pozdro !

Oka, sprawdzałem ghostland - masa noobów, testowałem też beho - prawie zawsze waste, więc już 4 miejscówki odpadają (ghostland, fibula, guardy, cyce) ;(

Linkater
25-06-2007, 12:18
@up na 30 lvl polecał bym ci bardziej małpy i goryle nad port hope. Musisz tylko uważac bo jak idziesz pierwszy to jest z 10 malp na klate wiec wez z 2 bp gfb i z 5 bp mf no i obowiazkowo 3 bp hmm. Jak masz fart i nikogo nie ma to 70k expa w 1h i z loota ok 2-5k kasy. Bardzo miło :p

Waste jak penis :S A jakaś normalna miejscówka? Bo nie mam tyle run :S

kEyLoGgEr.
25-06-2007, 13:36
21 Knight 60/60 eq : Golden Armor , knight legs , dark helmet(sux) dragon lance , platinum amulet

Do dyspozycji : 15k , 3 bp mf (bez waste + szybki exp)

mieszkam w carlin

drakez
25-06-2007, 17:06
To teraz ja znow :P

58 ms .. eq royal helmet,demon shield,crown legi,blue robe,bohy
i gdzie expic :P ?

Carlo
25-06-2007, 17:13
Gdzie expić 20 ed
eq: crown helmet, blue robe, plate legs, boh, dragon shield, softy, aol.
Myślałem o tombach. Jeżeli tak to który?

Gracz-Pogromca
26-06-2007, 14:53
Siema! Mam pytanie!

Sorcerer 8lvl 1mlvl:o
EQ:solider helmet,scale armor,plate legs,leather boots,dwarven shield,wand of vortex8o czary: dostęp do run poison field i exura(jak juz bedzie 9lvl:D)

Gdzie by tu sobie poexpic do... powiedzmy do 15lvlB)

Lesialdinio
26-06-2007, 15:42
Mam 27lvl sorca 26mlvl eq:meduska shield crown armor crown helmet plate legs leather boots i woce.Jestem FACC.Zalezymy mi na szybki i wmiare bezpicznym expie.

dawidxx
26-06-2007, 15:42
Gdzie expić żeby wyciągać ok. ~20k exp/h ??
31 Druid , 33 mlvl Druid z PACCIEM . Tomby- nie Scaraby- nie . Powiedźcie PLX. Eq: k armor, k legs, crus helmet, vamp shield , AOL , i kupuje BOHy .

zytus
26-06-2007, 20:51
Heya wszystkim. Jestem sorckiem z 20 lvl i 16 mlvl. Moje eq to:
- dark helmet
- scale armor
- beholder shield
- plate legs
- leather boots
- i oczywiście wand of plague.
Do dyspozycji mam 0.5k w banku (wiem ze mało ale deda miałem i poświęciłem kasę na nowe rzeczy), runki fireball (nie mylić z gfb, to słabsza wersja).
Gdzie mogę dobrze i szybko poexpić z zyskiem. Tylko mi nie mówcie że na dc bo tam sie boje chodzić przez Giant Spidera. Proszę o pomoc.

Tibia-Fighter
26-06-2007, 23:18
21 Knight 60/60 eq : Golden Armor , knight legs , dark helmet(sux) dragon lance , platinum amulet

Do dyspozycji : 15k , 3 bp mf (bez waste + szybki exp)

mieszkam w carlin
GL
Soldy na dwarf hell
DC(rox)
BEHO. (venore.Bk hause głównie dla lootu)
roty xD(why not?)

To teraz ja znow :P

58 ms .. eq royal helmet,demon shield,crown legi,blue robe,bohy
i gdzie expic :P ?
Tomby (e vis + rod na vampach)
Mintwalin zawsze wyjdziesz na plus
Dragi+ew dl up/down sd/explo/(?)hmm(?)
Małe hunty na Fibuli(po kase) Beho + GFB(luruj w kupe)

Gdzie expić 20 ed
eq: crown helmet, blue robe, plate legs, boh, dragon shield, softy, aol.
Myślałem o tombach. Jeżeli tak to który?
Roty. Roty rox do min 25.
Tomb?? hmm nie wiem... Ja bym szedł dopiero z summonami...Tak to możesz iśc na -1 w penisula?? ...
Na 33 idź już na nieco mocniejsze tomby z Cryptami...
Nie pamiętam które musisz poczukać

Siema! Mam pytanie!

Sorcerer 8lvl 1mlvl:o
EQ:solider helmet,scale armor,plate legs,leather boots,dwarven shield,wand of vortex8o czary: dostęp do run poison field i exura(jak juz bedzie 9lvl:D)

Gdzie by tu sobie poexpic do... powiedzmy do 15lvlB)
Roty/Trolle/Swamp trolle...(na rotach do 28 od 23 exp z w hammer i rób gfb)
przynajmniej najlepiej chodź nudno.
EW.
Dwarfy itd.

Mam 27lvl sorca 26mlvl eq:meduska shield crown armor crown helmet plate legs leather boots i woce.Jestem FACC.Zalezymy mi na szybki i wmiare bezpicznym expie.
Możesz iść na soldy ale tam jest "w miarę" niebezpiecznie... duzo pk...
W innym razie możesz iść na DC(slimy tarantulle, ghoule Roty)-tam będzie najlepiej...
jeszcze cos ale wyleciało mi z głowy

Gdzie expić żeby wyciągać ok. ~20k exp/h ??
31 Druid , 33 mlvl Druid z PACCIEM . Tomby- nie Scaraby- nie . Powiedźcie PLX. Eq: k armor, k legs, crus helmet, vamp shield , AOL , i kupuje BOHy .
Zmień k arm na b robe/c arm
Tomby były by najlepszym rozwiązaniem, nie to nie.
DC(slimy tarantulle, ghoule Roty)
Możesz iść na dragi w ankh(musi się szybko respić(czyli dużo ludzi)Tam są swa dragi oddzielnie na tym samym poziomie...
Wyverny.Potrójny spawn...koło kazzo na północ od kanionu z dragiem
(Też musi się szybko respić)
POH (q rod i v rod) q rod na cyclo... I zachaczaj o slimy(spawn z 7 slime jest)

Heya wszystkim. Jestem sorckiem z 20 lvl i 16 mlvl. Moje eq to:
- dark helmet
- scale armor
- beholder shield
- plate legs
- leather boots
- i oczywiście wand of plague.
Do dyspozycji mam 0.5k w banku (wiem ze mało ale deda miałem i poświęciłem kasę na nowe rzeczy), runki fireball (nie mylić z gfb, to słabsza wersja).
Gdzie mogę dobrze i szybko poexpić z zyskiem. Tylko mi nie mówcie że na dc bo tam sie boje chodzić przez Giant Spidera. Proszę o pomoc.
omg... padł i się boi jak stara p...
Jest przejscie dziecko drogie na którym da się ominąć gsa...
idź na roty... nie ma waste(?) wychodzisz cały czas na plus...(2k /h z loot baag...)

Widać że big for Fun player W takim razie możesz pójść na przerażające cyce w mount sterum.

Bald Drah
27-06-2007, 09:17
Gdzie expic paladyn skille 51\30 posiadam 2k arrows!

Kup.Se.Musk
27-06-2007, 09:34
Gdzie expic paladyn skille 51\30 posiadam 2k arrows!

Mount Sternum ,lub mógłbyś spróbować także kopalnie koło kazoo ,ale tylko z małymi respami soldów ,aby nie było straty uhów czy ihów.

B.T
27-06-2007, 13:49
Czy na 30 lvl, druidem, moge spokojnie expić na piratach?
Jak expić, z monkiem czy bez? Na jakim poziomie?

seba22
27-06-2007, 14:03
Wszystko o goblinie, goblin to bardzo słaby potwór, można na niego iśc spokojnie z 8 lvl w mnijwiencej eq : knight armir (arm 9) helmet (arm 5) legs (arm 2) shield (def 19) i miecz może byc nawet katana albo różczka serc: w takim eq powinneś dac rade
Taktyka:
Zawsze podchudz do goblina i wal z bliska jak masz słąbe eq wtedy niewali z kamieni!

TO WSZYSTKO ;P

Biovital
27-06-2007, 15:03
/Up
Chyba nie ten temat :p

@Topic
Na jakim tombie bd mugł opłacalnie expić 36 sorcem z 37mlvl. Powiedzcie mi który poziom tombu i czy sumona, jeśli tak to jakiego :p. Acha, i ile wyciągne exp/h i k/h :D:cup:

Dzienx za odpowiedź

Harraton
27-06-2007, 15:11
double do usuniecia

Harraton
27-06-2007, 15:12
@up

Tarpit -3, z 2 dsami i woi, wez ihy.
Jak bedziesz sprawnie manewrowac, bic vampy i necro to exp nawet do 40k/h jak nikogo nie ma, kasy ze 2k~/h.
@B.T.

Możesz ale z monkiem na powierzchni. GFB duzo bedzie szlo.

Gdzie expic 45 knightem skille 73/69 eq fire axe dwarfen shield crown armor knight legs boots i platinum amulet, MAM PACC

kretrab
27-06-2007, 18:02
http://rapidshare.com/files/39642538/aktualizacja_tibiaauto*****
nowa TibiaAuto obsługująca nowe bronie !!!!

Biovital
27-06-2007, 18:09
/up Data dołonczenia 27.06.2007, na 99% to gejloger a pozatym.. Wyjdź z ym botem...

Hmmm..... 36 sorcem na -3 :/ nie wiem czy dam radę, bo tam tego sporo jest, acha i chciałbym żeby był zysk,bo 2k/h to troche mało (jak dla mnie :p) Wolał bym tomb/poziom tombu w którym bym wyrabiał te 25k/h ale więcej kasy :p Co powiecie o Library Tombie za tp albo peniusla tomb, -1 i -2 ?

XazatarX
27-06-2007, 18:22
31 druid potrzebuje dobra kase i dobry exp , jednym slowiem dobre expowisko czekam na odp :)

Harraton
27-06-2007, 18:56
@up

Mint, z 2 monkami ropnij mino magi.

@Bio~

Dla kasy to sie mino (dara mino tower) bije, ale na tombie to chyba penisula -2 ale caly czas zajeta jest.
w sumie ashmunrah tomb czyli library moze byc ale loot bedzie cienki.

Biovital
27-06-2007, 19:38
Harr~@

Nie chodzi mi o jakieś 20k/h gp ale tam z 1k na + a pozatym można se zrobić lootbaga z vikingów i inny dupereli :p Ale chyba jednak wybiore library za Tp. ;]
Jak coś się odezwe jak pacc dojdzie xD

kapitanbury
27-06-2007, 23:33
Jestem Knightem mam 13 lvl i skille 40/40 a więc problem w tym że nie wiem gdzie mam expić ponieważ jak już sprawdzałem dwafy soldiery są na mnie za mocne ...

Pozdrawiam Bury

tommm
28-06-2007, 02:00
@up
1. Rotwormy, Carrion Wormy (niestety często zajęte) ale do 15 levela można czasem na nich zaexpić
2. Amazony, Valkirie - Amazon Camp, lub respy niedaleko Carlin
3. Minotaury (szkoda, że ciężko o dobry resp ze zwykłymi minosami)
4. Slime'y (w małych ilościach) dobry może być poziom -2 na Foldzie
5. Elfy (te zwykłe, ale tu ryzyko bo nigdy nie próbowałem) na poziomie -1 w Elf Fortress jest ich całkiem dużo
6. Dwarfy (zwykłe) w kopalniach i też czesto zajęte przez skillujących
7. Skeletony, Ghoule (mniej opłacalne dla knighta, ale zaexpić można) na wyższych poziomach Ghostlandu

chyba że masz PACC, to wtedy inna bajka, ale to juz by musiał napisać jakiś jego posiadacz :p

lvlanius
28-06-2007, 09:20
A więc takie zapytanko:P
Paladin 23 lvl 70 dist (facc)
coś z łątwym dojściem i dobrym expem

Vein
28-06-2007, 12:02
Paladyn 29 lvl 69 dist facc - gdzie expic? :s

Tibia-Fighter
28-06-2007, 12:35
A więc takie zapytanko:P
Paladin 23 lvl 70 dist (facc)
coś z łątwym dojściem i dobrym expem
Guardy, AC, Ew. DC...
Poh.
Itd.

Paladyn 29 lvl 69 dist facc - gdzie expic? :s
Orc land(koło Of). Szybki exp. dasz rade bez bohów.Zwraca się
Guardy
DC.
Poh

Piwekk
28-06-2007, 13:46
Paladin 12 lvl skille 45/30 czy elf fortec bedzie dobrym miejscem do expienia??

raper-paper
28-06-2007, 14:02
elo mam 56 sorca i chodze nim na banshe:D:D

raper-paper
28-06-2007, 14:03
Paladin 12 lvl skille 45/30 czy elf fortec bedzie dobrym miejscem do expienia?? może byc ale troche mocno leje na tym lewelu

Harraton
28-06-2007, 14:42
Gdzie expic knightem (PACC) 46lvl 74/69 EQ:Fire Axe, Crown Armor, Dwarfen Shield <sux>, Knight Legs, Boots, Platinum Amulet, Crusader Helmet ??

shoq
28-06-2007, 14:43
Mam 20 sorca z 21 mlvl, (facc) gdzie expić?

Vein
28-06-2007, 16:07
Orc land(koło Of). Szybki exp. dasz rade bez bohów.Zwraca się
Guardy
DC.
Poh

a dokladnie gdzie jest to kolo OF? chodzi ci o to co jest obok miejsca z wyvernami? przed brama? co tam biega? :>

mati sorcek
29-06-2007, 09:43
Paladyn lvl 41 74 dist gdzie expic ?(FACC)

filip1432
29-06-2007, 12:55
pall 10 lvl 40distance facc

Harraton
29-06-2007, 20:26
@2up

DC, Orcland przed OF, Guardy, Mint, czasami drag.

@up

Dwarfy, trolle, swamp trolle, moja rada zrob 70 skille i na 25~ na guardy idz.

Gdzie expic knightem (PACC) 46lvl 74/69 EQ:Fire Axe, Crown Armor, Dwarfen Shield <sux>, Knight Legs, Boots, Platinum Amulet, Crusader Helmet ??

BlackWolf
29-06-2007, 20:48
Mam 20 sorca z 21 mlvl, (facc) gdzie expić?

! Witam !

Na takim lvl'u to do Mount Sternum w podziemniach lub na powierzchni ( radze podziemia ;) ) , lub na Ghostland ( lecz niestety nie moge ci poradzic jaskini , ani poziomu , gdyz sie tam nie orientuje , rownierz na kopalnie dwarf'ow , bierzesz wand of dragonbreath i jedziesz .
Nie powiem jaka jaskinia ( poniewarz , patrz: Ghostland :p ) , lecz na pewno mozesz juz chodzic na pojedyncze dwarf guard'y i na mase dwarf soldier'ow ( ofc nie wszytskie na raz :D )

Khazid
29-06-2007, 22:07
Palladin 25lvl/80dist. Gdzie expić? FACC

Powiem odrazu, że na guardach mam problemy, bo co wchodzę to stoi takich 1-4 przy dziurze i nie idzie ;d

Pacz_knight
29-06-2007, 23:01
22 knight skille 50/47 & 31 MS 30 mlvl all PACC
Gdzie ladnie expic?

AldursWronka
29-06-2007, 23:17
19 lvl druid 15 mlvl gdzie i na czym expic

kEyLoGgEr.
30-06-2007, 03:27
23 Knight 60/60 eq : k-set , meduska , k axe(od 25 ale coz) warrior helmet , buciki , 2 bp uh i w dp 25k : GDZIE EXPIC BEZ WASTE?? jestem z carlin

Monolit
30-06-2007, 06:11
Zrób skille 80/80 i sprobuj dwarfy soldiery w kopalni. Potem dwarfy guardy. I załatw narazie broń na twój level.

Bebniarz
30-06-2007, 13:37
Gdzie expić 15 lvl Druid, 12 mlvl

Eq - Crown Helmet, Crown Armor, Plate Legi, Crown Shield, Leather Bots, i Moonlight Rod.

Mieszkam w Carlin, ale mogę się przenieść. Ewentualnie mogę zabrać ze sobą bp Ihów

AldursWronka
30-06-2007, 18:10
Idz na dwarvy kolo kazardoon i roty ewentulanie dwarv solidery.
A jak nie to na zamek orkow kolo Ab sa tam minosy ,trolle ,dwarvy ,orki ,orki spearmany i warriory .Lub koło thais do acient Temple tez dobry resp tych samych potworow co na zamku.

Hooligan90
30-06-2007, 18:36
Zrób skille 80/80 i sprobuj dwarfy soldiery w kopalni. Potem dwarfy guardy. I załatw narazie broń na twój level.

skille 80/80 ? myslisz ze to chwilka jest :P?? "sproboj dwarfy soldiery" hehe z takimi skillami...?? moze posunac sie o wiele dalej

SzlafRok
30-06-2007, 19:47
24 knight
4mlvl (za kilka sec)
51/50
c-armor,k-legs,fur boots(2arm),warior helmet,Vshield,p-ammulet,Furry club (31 atk)
facc(k)

Katedra - jak ma kto i pomuc i jest pustac czli raz na ruski rok (wczoraj dorwałem to zrobiłem 60k expa)

cyce - pełno ludu
soldy - .... niewiem czego wiecej ludzi czy soldów

myśle nad ~~ elf forest :D
ale czy dam rade ? ^^ ? a jak nie to gdzie polecacie

Hooligan90
30-06-2007, 20:04
wbij chociaz te skille 60/60 :P

SzlafRok
30-06-2007, 20:17
wbij chociaz te skille 60/60 :P
niewbije :) ja sie pytałem czy dam rade a nie o skillach
to dam czy niedam (poziom - 0 i +1)

@down o co chodzi ?
ze niby czego ?

skille tera scout leci na tyle samo hitów jak na ~6x/6x xd (x:=0-4 )
tylko prędkośc najgorsza :S

no to sam sprawdze ;/

domin3x
30-06-2007, 20:25
@up
Jak nie masz wszystkiego w 70% przypadków na hita, to tam się expić nie opłaca raczej... (chodzi mi o scouty)

Marowakk
30-06-2007, 20:43
25 knightem pacc
knight axe, knight set,dark helmet,dragon shield,
skile 80\80
dwarfy odpadaja

AldursWronka
30-06-2007, 20:49
cyce kolo thais elfy arcanisty i zwyjkle i mozesz pojsc na guardy z uhami po jednym zabijając

Toralos
30-06-2007, 22:43
Gdzie expic skille 73/73 EK 47 lvl ^^:D

Hooligan90
30-06-2007, 22:46
PoH?Full cyców minosów itd. ale na GSa nieradze :p.

AldursWronka
30-06-2007, 23:38
Gdzie mam expic z 20 lvl z 17 mlvl i eq:b robe,strange helmet, dwarven shield, volcanic rod ,plate legi i leather boots

Sligar
01-07-2007, 13:48
gdzie znajde dobry exp [20k+] dla mojego paladynka skil 56, 8 mlvl, lvl 22, mam boszki, b robe i duuuzo capa....
oraz bolce czy arrowy :P
zakladajac ze arrow 1gp a bolec 3gp, bo ciezko to dostac.... ;/

marcin5505
01-07-2007, 17:20
Witam :) Gdzie mógłbym poexpić moim 24 paladynem z 55 distansem. Mam do dyspozycji jakieś 2k strzał i troche gotówki w dp, ale nie chciał bym jej wydawać :) mam pacc. Z góry dzieki

AldursWronka
01-07-2007, 17:48
Sligar tobie polecam Cyce i beholdery ale walenie w nie z dystansu a marcinowi troche na cycach lub guardach ale po 1 sztuce na raz.

marcin5505
01-07-2007, 20:23
Sligar tobie polecam Cyce i beholdery ale walenie w nie z dystansu a marcinowi troche na cycach lub guardach ale po 1 sztuce na raz.

Mógłbyś podać dokładną miejscówkę?? :) CHodzi ci o Mino Guardy czy Dwarfy Guardy :D Może któryś tomb?? Może larvy?? :D Z góry dzięki. Pozdrawiam!!

Viltharis
01-07-2007, 20:31
A moim palladynkiem z distem 42 i 12level a moje eq to dvarven shield, plate armor, steel helmet, brass legs i ładowałbym ze spearów lub z łuku.

Z góry dzięki za odpowiedź

Walamanczas
01-07-2007, 20:50
19 paladynn skile 62/52 8 mlvl, p set. expić czy skilować?

Nyksus
01-07-2007, 20:53
36 Master Sorc, 37mlvl, PACC, trochę kasy do dysponowania (15k), ale żeby się zwróciło z dużym zyskiem najlepiej!

Gdzie?

@up
Ja na twoim miejscu podarowałbym skillowanie, udałbym się do Ghostland i zrobił sensowny lvl (25) i wbić 75.

<>A.B.C<>
01-07-2007, 21:11
Sory za off topa ale nie che robic nowego tematu:

Z tego co widze wszystkie nooby teraz sie przeżuciły z sorcow na pallow:baby:

Bez obrazy nie mowie odrazu, żeto wy ale z obserwacji to widze

Sligar
01-07-2007, 21:16
moglby ktos dokladniej podac gdzie lac te cyce i beho (nie chce na pohu i mount sternum, ani beho pod thais czy pod alatars lake - tam jest wiecej ludu niz mobow) ??

@up -,- Data dołączenia: 27 06 2007

13 lvl i sie wymadrza.....

ten palek jest od moze 2 miechow... kiedy nawet nie wiedzialem co bedzie na udpacie, gralem drutem wbilem 31 lvl w 2 tyg.... chwila przerwy, troszke gp wpadlo i zaczalem grac palom bo na ss, bolce, bohy stac mnie juz bylo....

Hooligan90
01-07-2007, 21:17
36 Master Sorc, 37mlvl, PACC, trochę kasy do dysponowania (15k), ale żeby się zwróciło z dużym zyskiem najlepiej!

Gdzie?

@up
Ja na twoim miejscu podarowałbym skillowanie, udałbym się do Ghostland i zrobił sensowny lvl (25) i wbić 75.

hmmmm niejestem pewien ale najlepiej cyba na larvy,scaraby musisz na mapie respa zlookac gdzie one i z monkiem je huncic tak mi sie wydaje ze to by byl zysk ale moge sie mylic

Einstein15
01-07-2007, 21:39
moglby ktos dokladniej podac gdzie lac te cyce i beho (nie chce na pohu i mount sternum, ani beho pod thais czy pod alatars lake - tam jest wiecej ludu niz mobow) ??

@up -,- Data dołączenia: 27 06 2007

13 lvl i sie wymadrza.....

ten palek jest od moze 2 miechow... kiedy nawet nie wiedzialem co bedzie na udpacie, gralem drutem wbilem 31 lvl w 2 tyg.... chwila przerwy, troszke gp wpadlo i zaczalem grac palom bo na ss, bolce, bohy stac mnie juz bylo....

Sligar to ze ma 13 lvl nie znaczy ze jest noobem.Nie moge zniesc tego ze ludzie oceniaja czlowieka po lvlu a nie po charakterze usera ....Co do tego pana ktoremu odpowiedziales to on ma w pewnym sensie racje.Sam ostatnio zauwazylem przyrost pallow na serwie co jest dla mnie plusem ;D.Pozdrawiam

RobertoIchi
02-07-2007, 00:03
A ja mam pytanie czy jak bym spotkał wampa to dałbym mu rade nie chodzi mi o expienie tylko jak bym szedł a on mi by wyskoczył.Mam 38lvl i 41mlvl

Messon
02-07-2007, 11:32
A ja mam pytanie czy jak bym spotkał wampa to dałbym mu rade nie chodzi mi o expienie tylko jak bym szedł a on mi by wyskoczył.Mam 38lvl i 41mlvl

Dasz radę, oczywiście jeśli nosisz ze sobą manasy ^.-
wand/rod+vis i vamp pada szybciutko

Ale bądź ostrożny.

domin3x
02-07-2007, 13:00
35ek - 73/73 (mogę do 75/75 trenić)
eq: mms, dsm, aol, boh/steel boots, bs, rh, k legi

Xetrix
02-07-2007, 13:44
Hej gdzie moge expic moim knightem 18 lvl skille 50/49 eq :k set,dragon shield, serpent sword,scarf,boots.
Prosze niepiszczie mi zebym jeszcze poskilował bo mi sie niechce jestem Facc są jakieś inne miejsca niz kopalnie kolo kazzo i ghost land ?

mwite
02-07-2007, 13:50
@2up
Możesz popróbować żółwie, scaraby,tomby, mino tower.
@up
możesz np. na fibulii

Zdzichuu
02-07-2007, 14:02
Jestem knightem mam 20 level skille 68/68 4 mlvl. Moje eq to plate set steel helmet serpent sword i dwarven shield Niewiem gdzie moge szybko i opłacalnie expić z góry thx.

Kean_Arcaron
02-07-2007, 14:10
Gdzie expić moim:
Elite Knightem, 41lvl, 5mlvl, skille 76/76( na razie, skilluje do 80/80)

Eq: Royal Helmet, Crown Armor, Knight Legs, Fur Boots, Demon Shield i Bright Sword.

Exp nie mniejszy niż 20k/h i żeby można ładnie zarobić bez lootbagowania, hm?

domin3x
02-07-2007, 15:08
Gdzie expić moim:
Elite Knightem, 41lvl, 5mlvl, skille 76/76( na razie, skilluje do 80/80)

Eq: Royal Helmet, Crown Armor, Knight Legs, Fur Boots, Demon Shield i Bright Sword.

Exp nie mniejszy niż 20k/h i żeby można ładnie zarobić bez lootbagowania, hm?

żółwie.....

Zdzichuu
02-07-2007, 19:50
Jestem knightem mam 21 level skille 68/68 4 mlvl. Moje eq to noble armor
plate legs steel helmet serpent sword i dwarven shield Niewiem gdzie moge szybko i opłacalnie expić z góry thx.

Elevo
02-07-2007, 22:57
Gdzie expić Knight'em lev 15 skille 43/42, eq: Plate Legs, Plate Armor, Guardian Shield, Spike Sword. Facc.

Kropka997
02-07-2007, 23:39
idz na dwarfy do kopalni;>

.Nec.
03-07-2007, 22:18
Witam mam Elite Knighta na 25 lvl 4 mlvl oraz skilach 67/67 eq: Knight set, crusader helmet, dragon shield, knight axe oraz leather boots. Chciałbym zacząć expić na jakimś tombie, jednak nie wiem czy dam sobie rade i na jakim tombie expic, chciałbym prosić o jakąś mapke do tombu na którym se poradze i co mogę tam spotkać.

DnL
03-07-2007, 22:55
Witam , gdzie mógłbym sobie poexpić nieźle oprócz Tombów? Mam 38 ED :p

Kropka997
03-07-2007, 23:01
@up
idz na hydry

aripck
04-07-2007, 00:03
Mam najta 33lvl skille 65/63 eq: bright sword,crown helmet(w dp czeka kasa na crus), golden armor, vampire shield, knight legs, scarf, leather boots/boh może wiecie gdzie takim niedorobionym charem mogę dobrze i opłacalnie expic od razu mówię: fibula już mi się dawno znudziła, cyce nudne jak cholera, nie lubię balansować na granicy śmierci ;) a i jeszcze jedno: facc.

shoq
04-07-2007, 12:25
Mam sorca 24 lvl 24 mlvl gdzie mogę expić? mam pól leva do wbicia i chyba oszaleję :]

kEyLoGgEr.
04-07-2007, 12:27
30 paladyn 65 dist. 46shielda(boh+time ring) czy dam rade UBIC GS? czy bedzie waste? chodzi mi o bolt + hmm ?Jak nie dam rady to jakie miejscowki do expienia?

shoq
04-07-2007, 12:33
30 paladyn 65 dist. 46shielda(boh+time ring) czy dam rade UBIC GS? czy bedzie waste? chodzi mi o bolt + hmm ?Jak nie dam rady to jakie miejscowki do expienia?

Wydaje mi się że dasz radę, jęsli będzie sporo miejsca, ale mogę się mylić, nie biłem palem gsa ;]
Co do expienia to możesz z powodzeniem iść na dragi, wystarczy ci trochę mf, biegasz dookoła czegoś unikając f-wave i strzelasz z bolców. Weź też kilka uh na wszelki wypadek. Exp zależy od miejsca jakie wybierzesz, czyli od czasu respa, loot zależy głównie od szczęscia, ale jak ci się poszczęści to zwróci ci się wielokrotnie, a przy tym jest mnóstwo zabawy :)

kEyLoGgEr.
04-07-2007, 12:34
Co do expienia to możesz z powodzeniem iść na dragi, wystarczy ci trochę mf, biegasz dookoła czegoś unikając f-wave i strzelasz z bolców. Weź też kilka uh na wszelki wypadek. Exp zależy od miejsca jakie wybierzesz, czyli od czasu respa, loot zależy głównie od szczęscia, ale jak ci się poszczęści to zwróci ci się wielokrotnie, a przy tym jest mnóstwo zabawy :)[/QUOTE]

A mógłbyś podać jakąś dobrą miejscówkę z dragonem ( 1 ) i szybkim respem?Ja znam tylko kolo kazzo ale nie wiem czy tam jest szybki resp.

shoq
04-07-2007, 12:51
@up:
Nie ma takiej, przynajmniej dla facc. W podziemiach thais jest 1 drag, ale resp trwa z 8 minut. Możesz iść na powierzchnię dragon lair, tam są 2 pojedyncze respy draga, niestety nie ma zbytnio wokół czego biegać. Chyba że wokół dziury, co jest jakimś rozwiązaniem. Pod thais są też inne respy na draga, po drodze na quest. Niestety nie mogę tu o tym pisać ;]

edit: koło kazo jest wolny resp

B.T
04-07-2007, 13:05
36 druid PACC
Gdzie szybko nabic lvl?

Popiel
04-07-2007, 13:06
Siema. Mam pala lvl 17 i skile 52/33 naczym mam expic??

Voon
04-07-2007, 13:38
Hejka,
gdzie expić sorkiem i palkiem (jest PACC) :

-Sorc[26]:
medium mag set, all wandy, ok 2k do rozdysponowania;
prosze o miejscówki z dośc szybkim expem (ale bezpiecznym)

-Pall[13]:
p set, guardian shield, speary/arrowsy/bolty, także 2k do wydania, skile 46/36
oby był szybki (sprawny) exp i mało ludu :D

@kilkadziesiąt up: faktycznie palków przybyło, a odczuwa się to głównie kiedy sie skilluje (mój palek nie był robiony pod update!)

Comancho
04-07-2007, 16:30
@popiel
Dwarf mines z soldierami i pojedynczymi respami guardów to by było coś dla ciebie :] ale pamiętaj o kilku UH'ach w plecaku (zdarzają się niezbyt mili gracze).

Cikez
04-07-2007, 22:09
Co do expienia do niedawno miałem problem z tym problem, chociaż nadal mam :), szkoda mi troche kasy na Pacca, a gra nie wciągnęła mnie, aż do tego stopnia, więc poczekam. Ale co do expienia najlepsze miejsce od 10-12 levela
( dla każdej profesji ) to Fibula, każdy chyba wie o co chodzi jeżeli pisze na forum. Wchodzisz na 3h i masz o 8-15k expa więcej ( w zależności od pory dnia, czasami zdarza sie bardzo dużo graczy ). Na Fibuli można siedzisz nawet do 35 levela, a ostatnio widziałem playera na 42 leverze.

Ale już góra na 22-25 leverze zapraszam na Dwarfy ( lepiej miej UHy albo IHy, bo nie wszyscy ludzie są mili. Kopalnie koło kazardoon są bardzo rozległe i cudowne do expienia. Przy 30 leverze zacznij powoli przerzucać się na dwarf guard, a jest ich pod dostatkiem.

Na razie nie znam innych miejsc do expienia bo mam dopiero 27 level, ale może wy znacie coś ok dla mnie. Jeżeli tak proszę o pomoc, bo jak wiecie Kazordoon jest nikiedy zapchane i jak nie idzie expić :)

aripck
04-07-2007, 22:24
Co do expienia do niedawno miałem problem z tym problem, chociaż nadal mam :), szkoda mi troche kasy na Pacca, a gra nie wciągnęła mnie, aż do tego stopnia, więc poczekam. Ale co do expienia najlepsze miejsce od 10-12 levela
( dla każdej profesji ) to Fibula, każdy chyba wie o co chodzi jeżeli pisze na forum. Wchodzisz na 3h i masz o 8-15k expa więcej ( w zależności od pory dnia, czasami zdarza sie bardzo dużo graczy ). Na Fibuli można siedzisz nawet do 35 levela, a ostatnio widziałem playera na 42 leverze.

Ale już góra na 22-25 leverze zapraszam na Dwarfy ( lepiej miej UHy albo IHy, bo nie wszyscy ludzie są mili. Kopalnie koło kazardoon są bardzo rozległe i cudowne do expienia. Przy 30 leverze zacznij powoli przerzucać się na dwarf guard, a jest ich pod dostatkiem.

Na razie nie znam innych miejsc do expienia bo mam dopiero 27 level, ale może wy znacie coś ok dla mnie. Jeżeli tak proszę o pomoc, bo jak wiecie Kazordoon jest nikiedy zapchane i jak nie idzie expić :)

widziałeś gracza na 42 lvl bo pewnie miał bota a tych niemało na fibule. Teraz przez ciebie jeszcze więcej wiary tam się zleci z 10 osób zrobi się 30 i zamiast 8-15k expa na godzinę zrobi sie 3-9k ;/

aripck
04-07-2007, 22:27
powtarzam zapytanie gdzie mogę expic moim charem? info macie po lewej a eq i tak nie ważne.

Kredzia
04-07-2007, 22:41
Problem : Jak wszyscy inni - brak pomysłu gdzie expić .
Sorc 15+lvl , podstawowe eq , z możliwością dokupienia lepszego .
Otóż do 13 lvl expiłam na Foldzie , teraz kopalnie . Lecz jak wiadomo kopalnie są przepełnione i często wyższe lvl lurują guardy . Więc może ktoś zna jakieś inne miejsce gdzie mogła bym expić ?
Ew.poczytam troche tematu może znajde odpowiedź na moje pytanie ;)So

Azoom
04-07-2007, 22:46
Ja gram palkiem i trenowalem tak: zamieszkalem sobie w carlin i tam do skilli 30/30 trenilem na trollach w krypcie. Potem lazilem na dwarfy i roty do kopalni. Od skilli 35/xx bilem juz ze small stonow. Gdzies od ~45/~30 poszedlem na mino do wiezy niedaleko kazoo. Tam siedzialem do ~65/~45 na slimach lub na cycach. ;)

Loocy
04-07-2007, 22:52
a ja gdzie moge? xD
46 ek skille 73\71
eq : warrior helmet , golden armor , k.legs , boh , skull staff i demon shield ;]
Cos oprocz zolwi da rade ?xD

Zdzichuu
04-07-2007, 22:59
gdzie expić moim sorcem 15 level 10 mlvl eq plate set steel helmet beholder shield i wand of dragonbreath

nie123
04-07-2007, 23:05
Na czym mozna expic 27 Pallkiem z 63 Skillem 11 m lvl ?
Eq : Crown helmet,Bohy,B Robe,p Legs,Luk/Kusza ... 15 k na wydanie w sobote bedzie pacc.

nie123
04-07-2007, 23:08
gdzie expić moim sorcem 15 level 10 mlvl eq plate set steel helmet beholder shield i wand of dragonbreath
Ja tam bym expil na rotach tak do 19 lvl puzniej na cyce tak do 33 lvl i na Dwarf Guardy lecisz :] ewentualnie na pojedynczy resp draga

nie123
04-07-2007, 23:09
a ja gdzie moge? xD
46 ek skille 73\71
eq : warrior helmet , golden armor , k.legs , boh , skull staff i demon shield ;]
Cos oprocz zolwi da rade ?xD

Moze na Scrabki sprobj :]

@Edit sorki ze tak wszystko w 3 postach...

Guzbi
05-07-2007, 08:08
Knight, 28lvl - skille 66/66 w swordzie
Czy dałbym rade expić na elfach??

Zdzichuu
05-07-2007, 10:17
Mam sorca 15:baby: level 10 mlvl:cup: i dostalem bp hmm;) od kolegi niewiem gdzie najlepiej by sie expilo z bp of hmm prosze o pomoc i z gury txh:D

Voon
05-07-2007, 11:26
POWTARZAM PYTANIE !!

gdzie expić sorkiem i palkiem (obydwaj PACC) :

-Sorc[26]:
medium mag set*, all wandy, ok 2k do rozdysponowania;
prosze o miejscówki z dośc szybkim expem (ale bezpiecznym i wmiare pustym)
* B robe, k legi, c helmet, c bootsy, p ammy, v shield

-Pall[13]:
oby był szybki (sprawny) exp i mało ludu

Świat Harmonia ]:->

@kilkadziesiąt up: faktycznie palków przybyło, a odczuwa się to głównie kiedy sie skilluje (mój palek nie był robiony pod update!)

@zdzichuu:
hmm zatrzymaj bo sie potem mogą przydać a co do normalnego expa to może dwarfy ? (zależnie od świata)

Mateusz666
05-07-2007, 14:15
Mam pytanie gdzie moge expic:

Knight 22lvl 4mlvl 57/57 (zamiezam skillowac do 60/60)

Crown helmet,knight armor,plate legs,boots,dwarven shield,knight axe,szalik

Sorc 23lvl 22mlvl

Dark helmet,leopard armor,brass legs,boots,dwarfen shield,

Pall 13lvl 3mlvl 44/33 (bede skillowal jak bede stawial sorcem monka)

Slodier helmet,scale armor,plate legi,boots,łuk i kusza

Kropka997
05-07-2007, 15:05
knight dwarfy soldiery
sorc cyce poh
pall ghostland

Comancho
05-07-2007, 16:13
Mam pytanie:
Gdzie mogę expić z dobrym zarobkiem na FACC? Czekam na propozycje... Skilluję do 75/75 i mam 41 lvl. Moje EQ to: crus helmet, g armor, c legs, steel boots, scarf, v shield i f axe. Z góry dziękuję za propozycje! ;)

Danickas
05-07-2007, 19:45
Paladyn Facc lvl 25 (zaraz 26) skille 65/49 świat Menera gdzie moge expić?

Xavis595
05-07-2007, 20:39
8o8o8o mam sorcerea na 18 lvl i nie wiem gdzie expic,bym chciał wbić jak najszybciej level,ale nie wiem gdzie i naczym...

Proszę o pomoc : [email protected]

Piszcie jak wiecie gdzie moge zaexpic

Kropka997
05-07-2007, 23:35
@3up
cyce poh
@2up
ghostland fire devil cave
@up
dwarfy,dwarfy soldiery

Filippo12
06-07-2007, 01:04
Witam.
Mam sorca 33 lvl 37 mlvl PACC
EQ: B robe, p legi,drag shield,scarf ,fur boots,wszystkie rozdzki
Gdzie efektywnie expic bez waste ??
Jeśli tomby to prosze napisac ktory i ktory poziom.

Zima'Druid
06-07-2007, 03:26
skille 60/40 level 25 .... gdzie expic? p set ? pacc on gdzie expic??

VanDaan
06-07-2007, 04:11
Palkiem skile 67/48
eq: P-Set, Dark helmet, Zwykle buty, V shield , szalik,
LVL 28 :) THX

Liper
06-07-2007, 09:12
Gdzie mam expic wszystko jak w profilu.Tylko nie mówcie "tomby".

Kropka997
06-07-2007, 09:14
jak mozesz zrob se pirate questa i idz na piraty jak nie to polecam:
-tomb
-dragi ank
-scaraby

Voon
06-07-2007, 11:23
Siemka,
gdzie expić sorkiem i palkiem (jest PACC) :

-Sorc[26]:
medium mag set, all wandy, ok 2k do rozdysponowania;
prosze o miejscówki z dośc szybkim expem (ale bezpiecznym)

-Pall[13]:
oby był szybki (sprawny) exp i mało ludu

Pzdr.

Kropka997
06-07-2007, 11:28
@up
sorcem idz do jakiegos tomba z monkiem

pallem idz na oil tomb -1

Voon
06-07-2007, 11:38
Wiesz odpowiedź jakiegoś mnie nie zadowala :/ może konkretny tomb i ew. poziom tombu.
A palkiem skorzystam tylko podskiluje do 50

Kropka997
06-07-2007, 11:44
sorcem idz do teg tomba nie pamietam jak sie nazywa masz mape
http://tibia.pl/earth.php?x=33276&y=32742&z=0
na -2
pzdr

Voon
06-07-2007, 11:53
żeby to jeszcze linki sie poprawnie otwierał...
a prócz tombów nic innego nie ma ? na tombach po upku siedzi dużo kinów

Odkurzac
06-07-2007, 12:16
Mam 23 lvl knight skille 55/55 i...;(
WSZYSTKO JEST ZAJENTE X(

Slythia
06-07-2007, 12:32
WSZYSTKO JEST ZAJENTE X(

Zajete chyba.

To znajdz jakies puste miejsce lub zmien pore grania.. Albo kup pacc.

Kropka997
06-07-2007, 14:05
WSZYSTKO JEST ZAJENTE X(

idz na dark catedra lub dwarfy soldiery..

Filippo12
06-07-2007, 15:37
Witam.
Mam sorca 33 lvl 37 mlvl PACC
EQ: B robe, p legi,drag shield,scarf ,fur boots,wszystkie rozdzki
Gdzie efektywnie expic bez waste ??
Jeśli tomby to prosze napisac ktory i ktory poziom.

Pisze jeszcze raz bo mi nikt nie odpowiedzial

Kropka997
06-07-2007, 15:40
dobry exp i szybki beda
-Hydry
-Piraty
-oil tomb -2 z monkiem
@down
dark katedra

aripck
06-07-2007, 15:46
postać taka jak w profilu gdzie mogę expić "tym czymś"?

Slythia
06-07-2007, 15:51
postać taka jak w profilu gdzie mogę expić "tym czymś"?
Hm.. Facc..
Elfy, dasz rade na katedrze (uwazajac), kopalnie (tam gdzie duzo rotow i dwarfow), mino...

Damek12
06-07-2007, 16:28
Witam!

Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę expić:

30 Knight
Skille 65+/65+
EQ:
Noble Armor, Vampire Shield, Fire Sword, Plate Legs, Scarf, Steel Helmet

Proszę o propozycje dla FACC jak i dla PACC :)
Proszę także powiedzieć na co ewentualnie zmienić eq :)

Pozdrawiam!

aripck
06-07-2007, 18:00
Witam!

Chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę expić:

30 Knight
Skille 65+/65+
EQ:
Noble Armor, Vampire Shield, Fire Sword, Plate Legs, Scarf, Steel Helmet

Proszę o propozycje dla FACC jak i dla PACC :)
Proszę także powiedzieć na co ewentualnie zmienić eq :)

Pozdrawiam!

jeżeli chodzi o facc to pewnie to co ja @up^^ i fibula,beho
a pacc to może żółwie i tomby gdzie ghule chodzą ;)

toomex
06-07-2007, 19:10
Mam Knighta: 16lvl, skille 43/40.
-Steel Helmet
-Plate Armor
-Plate Legs
-Dragon Shield
-Bright/Serpent/Spike Sword
Który miecz obecnie używac{po updacie}, dam rade behom czy cycom?
Gdzie moge sobie poexpic? Mam FACCA.

Kropka997
06-07-2007, 19:27
na twoim lvlu najlepsza bronia teraz bylby do uzytku serpent sword, na cyce nie oplaca ci sie chodzic poniewaz nic im nie bedziesz robic a beta cie hitowac na beho tez sie nie wybieraj, pojdz najlepiej na dwarfy.
pozdrawiam

demolishero
06-07-2007, 20:41
Mam elite knighta 35, skile 75/75 gdzie moge dobrze poexpić?

AldursWronka
06-07-2007, 22:33
Mam Druida 23 lvl i 21 mlvl gdzie moge dobrze poexpic

Kropka997
06-07-2007, 22:41
@2up
-zolwie
-tomb
@up
proponuje:
-poh cyce
-dwarfy,dwarfy soldiery
pozdrawiam

Usiu
07-07-2007, 10:07
Gdzie expić 40 Royal Palladynem dist. 71... zeby lvl szbko szedł:) ?

r3dzi0r
07-07-2007, 10:52
slyszalem taka plote ze podobno knight moze miec dwa miecze jedno reczne zalozone nie wiem czy to prawda czy to ktos zmyslil ale wiem tylko jedno ze nigdy knightem nie gralem :confused: bo uwazam ze sa troszki lipni
przypatrzcie sie knight musi podejsc dopiero walnac nie ma prawie czarow

Tibijczyk222
07-07-2007, 11:21
Gdzie expić palkiem lvl 20 ze skilami 52/30 7 mlvl
jeszce 3 dni pacc
i gdzie zarabiac duza kase?
plz odpowiedzcie fastemB)
eq B robe Devil hlemet p legi booty kusza i bolty

Slythia
07-07-2007, 11:34
slyszalem taka plote ze podobno knight moze miec dwa miecze jedno reczne zalozone nie wiem czy to prawda czy to ktos zmyslil ale wiem tylko jedno ze nigdy knightem nie gralem :confused: bo uwazam ze sa troszki lipni
przypatrzcie sie knight musi podejsc dopiero walnac nie ma prawie czarow

Nie moze ;P.
Knight nie jest taki lipny... Ja go bardzo lubie (przed i po upade), fajnie sie nim gra, jest wytrzymaly...

Kropka997
07-07-2007, 11:35
@2up
idz to tomba..
@down
obojetnie najlepiej do oil -1

Tibijczyk222
07-07-2007, 11:38
@2up
idz to tomba..

Tarpit?(10 znaków)
@up
ee i tak ide do tarp ^^

Elevo
07-07-2007, 12:13
A teraz mając 20 level i słabe skille równe 47/46 oraz mając ekwipunek składający się z : Plate Legs/Armor, Soldier Helmet, Spike Sword and Dragon Shield gdzie mogę expić? ;d

Pepin
07-07-2007, 12:33
Gdzie expić palem 47 dist / 30 shield / 3 mlvl i 13lvl tak aby wbić szypko 20lvl

Flamon
07-07-2007, 13:09
@Pepin

Nie exp... Skilluj! Potem na 60 distans fighting na dwarfy lub jak sie nie boisz na Cyklopy

Flisik
07-07-2007, 13:51
@up
Mialo byc szybko

@2up
Szybko
Co do expienia, to radzilbym isc na slimy/ghule/roty na DC. Ze slimow exp, z nieumarlych kase, a z rotow zarcie. Wez sporo strzal, a potem dorabiaj je.

jakubjakub
07-07-2007, 16:00
Mam 18 lvl skille 42/38 plate legsy, dragon shield, knight armor, dark helmet, knight axe, scarf

Na czym mogę bez ryzyka szybko expić??

Kropka997
07-07-2007, 16:05
@up
dwarfy,dwarfy soldiery
pozdrawiam

r3dzi0r
07-07-2007, 16:52
spokojnie mozesz isc na dormalne darfy ale tez na orki spermany tam co u gory napisalem jest wszystko gdzie je znalesc przypominam ze trzeba zabrac ze soba line :) aha jeszcze jedno zrobili byscie mi konto na tibi co cos nie moge ;/ wiecie co to moze byc ??

Shor'tugal
07-07-2007, 17:15
@up Lap passy

7583821
5g4acy8s

Ty myslisz ze twoje poradniki są fajne? Zalosne ;d

r3dzi0r
07-07-2007, 17:48
ze to to do mnie ?? o tych zalosnych poradnikach ?? :] :]:]:]:]:] jak do mnie to kolo dupy mi to loto :]

sliver
07-07-2007, 18:02
ja wam walne mapke teraz jak sie powinno skilowac i expipic od rokardu zaczynamy od :
KNIGHT

-Knight wali z bliska nie na odleglosc ma kilka czarow ktore uproszczaja zycie

EXP na roku 1-3 lvl

Na poczatku radze sobie wybrac bron jaka sie bedzie walczyc czy miecz obuch siekierki ja wam radze obuch wybrac bo najlepsza bron z recznych jest wlasnie w tym dziale ale znowusz ciezka , miecz jest lzejszy i o troszki mniej ma ataku ale to sie przeklada na obrone ma jej wiecej , siekierki moim zdaniem mozna ale to jest samobujstwo :) nie w dokladnym znaczeniu ale mozna to tak nazwac one sa raczje tak po srotku miedzy obuchem a mieczem .
Jak juz pisalem w czesniej to radze wybac obuch odrazu mamy na starcie , a jak ktos chce miecz to macie qlesta przed sklepem obiego jest taka kratka i tam wchodzimy powinna byc dzwignia moze byc juz pociagnieta ze jest most jak nie ma to pociagnac idziemy na prawo i potem na dul (zostajemy na tym samym pietrze) gdzies w dolnych czesciach powinna byc skrzynka w ktorej bedzie commbat knife (i juz mozna skilowac mieczem ).

Teraz tak zaczynamy skilowac wybieramy bron biezemy na zielona tarcze i idzemy na raty . I tak pompujemy az do 3 lvlu przy okazji jak zdobedzniemy btroszki kaski mozna kupic jaks tarcze przewaznie w banku stoja ludzie i tam sprzedaja i podobna akcja jak w tedy biezemy i zakladamy tarcze .

Oszczedzanie kaski : bioerzemy i nie kupujemy pochodzni ani ie prubijemy ich zdobywac po prostu bierzemy ocje w tibi nastepnie graphics potem ikonka advanced i potem przestawiamy ,,set ambient light '' na 100%
Co prawda rarytasow nie ma ale widzi sie w kopalniach zaoszczedzamy pare gpkow :)

Powinis my miec w tedy sile 18/16 mniej wiecej przypominam 1liczba to skill np obuchu czyli cluba a druga to taczy czyli shieldning :)

3-6 lvl

Niewiem czy komus sie uda rozwalic trola z cammbat knife lub z cluba to raczej nie mozliwe ale prawdopodobne :D powinnismy przyjsc tam i zabrac line ale na spedzie chyba ze ktos jest uparty to moze zabic paru troli przynajmniej przyskilujecie ale nie gwarantuje tego bo mozecie dostac baty .
Gdy juz mamy line mzna isc na spidery ale nie na prision spider bo mozemy przesrac sprawe , radze isc kolo jaskini orcow i tam troszke nizej jest taka dziura otoczona kamieniami wchodzimy tam (radze jedzenie zabrac) pownno byc kolo 3 spiderow rozwalamy ich bez problemu po lewej stronie pownien byc jasniejszy punkt bierzemy urzywamy liny wychodzimy na powierzchnie i tam troszke cnizej widac nastepna diure wchodzimy tam i tam bedzie gdzies okolo 10 spiderow co prawda nie odrazu tyle ale gdizes po 2 po 3 wychodzi do konca czyli do nastepnej dziury bedzie ich okolo 10 jezeli chodzi o ta dziure to tam sa prision spider i bugi radze jak narazie objac to miejsce troszke jeszcze poskilowac napewno zdobedziemy pare lvl bo tem jest latwo zabic spidera ale nadal nawalamy z zielonej terczy zbierac wszystko co wypadnie ze spiderow nie jest tam taki zarobek ja k na ratach ale nawet taki sobie . Gdy juz mamy dosc naszego miecza bo zaslabo laduje radze przejsc questa oto link http://tibia.pl/quest_pokaz/Notebook dostajemy miecz ale nie wyrzucamy combata knifa on jest dobry do skilowania . Nasze skile powinny byc okolo 23/20 okolo

6-8+ lvl

Teraz mozemy juz skilowac i to ostro napewno bedziemy mieli pare gpkow i kupimy sobie lepsza tercze tez w banku idziemy na trole albo na orki tylko ze w jaskini orkow trzeba uwazac bo na poziomie 2 + grasuje ork sperman ja go unikam przy takim lvl no i skilujemy za zielonej terczy na roku wogule radze nawalac z zielonej terczy skile nam podleca i na nastempnym miescie mamy ,,luzy'' latwiej nam ale wracajac do roka mozna jeszcze isc na wilki do kopalni wilkow tam tez mozna poskilowac mamy przy okazji jedzonko jak jeszcze :) jak ktos nie wie to kopalnie jest w prawym gurnym rogu mapy rokardu trzeba isc jak od swiatyni na polnocny-wschud

Jak ktos chce to moze jeszcze na roku zostac
polecam kopalnie troli 1- zapraszam tam lvle 6-9+lvl
polecam kopalnie troli tylko ze glebiej 2- zapraszam tam lvle 7-11+lvl
polecam kopalnie troli jeszcze glambiej 3- zapraszam tam lvle 7-12+lvl
polecam kopalnie troli jeszcze glembiej 4- zapraszam tam lvle 8-13+lvl
polecam jaskoinie waspow zapraszam tam lvle 7-14+lvl

No to sie przenosimy radze wybrac thais bo to moje miasto :cup: hehe oka koniec zartow.

Zapraszam lvle co przyszly czyli 8-15+lvl

jak mamy lopate idziemy na trole wychdzimy po prawej stronie thais prawa bramom i idzemy na trole kierujemy sie dokladnie na poludniowy-wschud pominnis my natrafic na trole i na wielkie ognicho idziemy dalej na poludniowy-wschud i tam jest pare takich wydm do wykopania kopiemy wszystkie w koncu na jaks trafimy co bedzie otwur :) zabieramy ze soba lopate i line
i mozemy skilowac ja pujdiemy na zachud spotkamy tam trole jak na wschud to orki , orki wariore , skorpiny i rotwormy radze nie isc jeszcze tam dopiero jak kupimy Light Healing 9+lvl 170 gp i antidotum czyli 10+lvl za 150 gp i dopiero mozemy tam isc dalej skilkujemy najlepiej combat cnife lub clubem wiem ze to lipna bron ale sie nia najlepiej skiluje bo malo obrazen zadaje i najlepiej miec jeszcze jakis lepszy mieczyk lub cos z obuchu wrazie zagrozenia no jak juz to mamy to skilujemy na calego z rotwormow czasem katana wpypada i tarzcza podobna do hinskiej wjejskeij czapeczki tarcze mozna wziasc oraz katane chyba ze juz macie cos lepszego :confused:

15-20lvl

mozna isc na dwarfy kolo kazoordon ale tylko na 2- drugi poziom pod ziemia (nie zapominajmy o linie) i tam sobie skilujemy ... do ,,usranej'' smierci :D heh do puki nie dedzie okolo 30/29 lub 30/32 zalezy jak komu bedzie szlo

20-30lvl

schodzimy nizej na 3- na dwarfy soldiery tam skilujemy znowu skilujemy . skile okolo 40/45
tu gdzies znajdziemy dwarven shield i soldier helmet

30+lvl

schodzimy nizej na 4- na dwarfy soldiery oraz dwarf guard dalej skilujemy zeby zejsc dalej trzeba miec juz skile okolo 45/52
tu powinis my zodobyc scale ammor oraz battle hammer (to dla tych co skiluja clubem )steel helmet (kazdemu sie przyda)

40-55+lvl

schodzimy na 5- na same dwarf guard i tam skilujemy az do skilow 50/58
tutaj zdobywamy double axe oraz axe ring (przydatne dla tych co skiluja axem)

40-60+lvl

idzemy na plaze kolo verdone i idzemy nizej na poczatku beda tam sami bandyci takie lipna stworki a dopiero potem zaczyna sie zabawa sa tam tarantule i giant spider mozna niezle poexpic najazniejsze sa teraz czary antidote i light healing bo mozemy dednoc a to nie bylo by dla nas zbyt mile heh

60-70-80+lvl

idziemy do carlin i idziemy na zahud do krainy ghoustlandow no i tam skilujemy skile przy taki lvlu to kolo 100/120

70+lvl

tu to trzeba miec juz pacca jedziemy na wakacje i szukamy demonow

PALLADYN

1-3lvl
to samo co u knighta tylko ze palkiem mozemy nie skilowac

3-8lvl

idziemy na trole i bijemy na trolach z troli wypadaj spears to mozna skiloac az do bulu bedziemy mieli w tedy dystans 20/15

8-14+lvl

Przenosimy sie do thais tu juz musi byc thais i idemyh podobnie jak w knighcie idzmey na trole do kopalni na zachodznia strone i bijemy skilujemy i mamy w tedy gdizes 30/20 no moze 30/25 wymazone miejsce dla palka do skilowania ale trole sa lipne

kupujemy czary antidote oraz intense dealing i magic shield przydatne do expowiska na dole

13-20+lvl

tak ze mozna isc na orki spearmany i tam mozemyh sobiew poskilowac lepiej ale jak kots nie wie gdize to jest juz opisuje wychodzimy z thais gorna brama idziemy na polnocny-zachud idzemy po drodze bronzowej przechodzimy przez tai most kamienny jak zejdzemy spowrotem na trawnik idzemy na prawa strone itam kolo drzewek sie krecimy wkoncu w dziurke wpadamy i orki sa lepsze do skilowania niz trole bo juz sa troszke odporniejsze :) no i bijemy w nie

kupujemy czary :fireball oraz ultimate healing

15-20+lvl

tu trzeba sie ubespieczyc na troszke spearsow i idzemy na dwarfy

20-30+lvl

shcodzimy nizej 3- no tu mamy jak wraju dwarf soldier sa i mozna skilowac do woli z dwarf soldierow wypadaja belty i kusze to mozna nawalac

30-40+lvl

schodzimy nizej 4- tu mamy gorzej casem sa dwarf soldier i nie ma tyle belto ale jak ma sie zapasy to gitarka :) tu tez sa dwarf guardy dla nas co jesdynie znich wypada ciekawego to scale ammor przydatne dla palka

40-50+lvl

schodzimy jeszcze nizej 5- tu palek ma prze srane same dwarf guardy :confused: zadnych beltow nic tam nie ma tylko kupa niepotrzebnego nam zlomu tu trzeba polegac na swoich zapasach

Dawka boltow
20+lvl

idzemy na minotaur archer a dokladniej idziemy tam gddzie na orki spermany tylko ze nie przechodzimy przez ten mostek tylko idzemy kolo wody bardziej na lewo i tam zbieramy bolty od minotarlow archerow

50-60+lvl

tutaj idzemy tam gdize knight na plaze kolo verdone i tam na dul mozna po expic

Gdy juz mamy okolo 70 lvlu i skile okolo 70/70 lub 100/90 kupujemy pacca

i jedzemy na wakacje do ryjo de janerio zartuje jedziemy na wyspy i szukamy demonow no a potem to juz chyba wiecie

DRUID vs SORC

1-3lvl

idzemyn a raty bijemy je w czapke jak mamy czerwone zycie wracamy do swiatyni i piszemy hi daje nam zycie dokladnie 65 hp i skilujemy dalej

3-8lvl

prubujemy zdobyc lepszy miecz albo cos z obuchu i tercze i idzemy na spidery kolo orkow troszke na dul tam jest dziurka otoczona kamieniami wlazimy i bijemy az do 8 lvlu przenosimy sie

Welcome THAIS Welcome

radze znowusz thais poniewasz tu 1 laska sorca jest za darmo no i mnozna kupic duzo czarow

no tutaj to na wstempie kierunek dla sorca to kupienie laski znaczyu 1 dostajemy

8-16lvl

ja zawsze tu expipie ja przychodze z roku idemy tma gdize knight i pall poludnowy-zachud i kopiemy wszystkie wydmy i wchodzimy i wszystko po keleji rozwalamy

Dobra rada

Kupujemy wszystkie czary po koleji bez wyjatkow

11-60lvl

idzemy kolo kazo na krasoludy tutaj madzy moga wejsc do 3- i bedize gites bo raczej sie nie zabijemy okolo 30 lvl kupujemy najlepsza laske i do ataku poziom 6- stoji dla nas otworem juz nie mamy problemow

20-50lvl

Te tereny na zachód od carlin mają w sobie parę fajnych jaskiń gdzie się fajnie expipi tam jest goustlandja

30-60 lvl

Bardzo popularne miejsce - mozna tu expic na wiele sposobow. Znajdziemy tutaj duzo mino guardow i archerow, cyklopow, ghouli, skeletonow, DSow, orków, a takze dragony czy giant spidery. Knightowi pozostaje raczej expienie tylko po tych pierwszych potworkach magowie na wyzszym lvl (60~) moga zabijac takze z dystansu smoki i giant spidery

idzemy jak na plaze kolo verdone i potem na dul

70+lvl

kupujemy pacc i wyjezdzamy

o mnie

napisalem ten poradnik poniewaz nie mialem co robic a na tibi mi wszystkie kona ukradli i teraz nie moge sobie wejsc na tibie.com zeby zrobic sobie nowe konto cos mi sie z kompem powalilo ;/

jak mozesz doradzac innym co maja robic na 70 levelu skoro sam pewnie ledwo 30 level miales? takie glupoty wypisujesz ze az przykro, ale moge Ci wybaczyc bo pewnie masz z 11 lat

bartii10
07-07-2007, 21:40
jaja se robisz z tym poradnikiem czy na powaznie go napisales?? ;>

60-70-80+lvl

idziemy do carlin i idziemy na zahud do krainy ghoustlandow no i tam skilujemy skile przy taki lvlu to kolo 100/120

roXx xD

wiecej mi sie nie chce cytowac ;P musialbym prawie caly poradnik xD

sliver
07-07-2007, 23:55
a moze wy sie k... znota moze i mam lipny lvl na tej postaci bo reszte sprzedalem to mnie tu prosze nie pouczac bo sie znam mialem dokladnie 3 sorcow na 100 lvl 4 druidow na 140 lvl i jeden na 150 2 palkow i 2 knigchtow co miali po wyzej 80 lvl take mi prosze tu haly nie robic jak jestescie tacy madzi to zchecia poczytam i je sie bede zbijal z was 8o umiecie tylko ludiz wpieniec X(X(X(X(X(X(

yy powiem tak:

wypie.rdalaj

Ronnie_10
08-07-2007, 00:47
Jeśli chodzi o sorca to to już od 8 lv -
Fibula - Roty, C Wormy.
Ja tak biłem do 26 potem można sie wziąć za cyce .
Na fibule można zdobyć dziennie po 2k a nawet więcej + dużo exp.

Vadys
08-07-2007, 01:51
Szykuję się na Ice Witch 55 ek 77 axe dsm,mms,demon helmet,golden legs,bohy\stell bots. Będzie mi się opłacało na nich expić?Jaką strategie proponujecie?

sliver
08-07-2007, 02:42
Szykuję się na Ice Witch 55 ek 77 axe dsm,mms,demon helmet,golden legs,bohy\stell bots. Będzie mi się opłacało na nich expić?Jaką strategie proponujecie?

ej, sory za mnie, ale jest troche pozno. popraw mnie jezeli zle mowie. wnioskujac po levelu, skilach, eq masz juz pewne doswiadczenie i pojecie o tej grze i imo powinienes sam wiedziec gdzie sie oplaca, a gdzie nie. nie rozumiem takiego czegos chyba, ze piszesz by sie popisac swoja postacia.

pozatym, wypadalo by podkreslic, ze wiekszosc szukajacych pomocy ludzi w tym temacie, moglo by go troche poczytac. pare lub parenascie stron i z pewnoscia dowiedziala by sie gdzie moze expic, a gdzie nie. a tak widze 1000 postow postaci o podobnych levelach, skilach, eq szukajacych pomocy i odpowiedzi na pytania, na ktore juz bylo 100 razy odpowiedziane. k thx bye

miki520
08-07-2007, 03:51
tu mam na prawde super miejsce niedawno je w ogole odkrylem a gram 4 lata w tibie;o:)dla malego knighta naprawde fajne miejsce ale do 40lvla mozna nawet tam expic:)sa tam roty trole - cyclopy ale to troszeczke dalej:)na prawde polecam miejscowe tu jest mapa veno i zaznaczone miejsca kolo veno

http://s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=09827886338332659916&act=&down=&gk=gsm

marcin5505
08-07-2007, 11:37
Gdzie mam expić moim 24 palladynem ze skillem 56 w distansie i 9 mlvlem?? Mam pacc. Próbowałem larvy ale tam jest lekkie waste :) Może któryś tomb, albo w ogóle coś innego?? :) Plx odp.

Erytreja
08-07-2007, 12:36
a moze wy sie k... znota moze i mam lipny lvl na tej postaci bo reszte sprzedalem to mnie tu prosze nie pouczac bo sie znam mialem dokladnie 3 sorcow na 100 lvl 4 druidow na 140 lvl i jeden na 150 2 palkow i 2 knigchtow co miali po wyzej 80 lvl take mi prosze tu haly nie robic jak jestescie tacy madzi to zchecia poczytam i je sie bede zbijal z was 8o umiecie tylko ludiz wpieniec X(X(X(X(X(X(

Spieprzaj stąd idioto i oszuście, myślisz, że ktoś ci uwierzy? -.- No racja, ty jesteś idiotą więc tak myślisz. Po pierwsze nauczyć się pisać, np. rokard,ork sperman. Większego idioty i debila (pewnie 9-latek) nie widziałem... Ooops, sorry. Spoko, szacun! Ty przeciesz zdobyłeś to na ots'ie w którym exp jest x51050535.

Sry, za off-topa.

Vadys
08-07-2007, 12:46
ej, sory za mnie, ale jest troche pozno. popraw mnie jezeli zle mowie. wnioskujac po levelu, skilach, eq masz juz pewne doswiadczenie i pojecie o tej grze i imo powinienes sam wiedziec gdzie sie oplaca, a gdzie nie. nie rozumiem takiego czegos chyba, ze piszesz by sie popisac swoja postacia.

pozatym, wypadalo by podkreslic, ze wiekszosc szukajacych pomocy ludzi w tym temacie, moglo by go troche poczytac. pare lub parenascie stron i z pewnoscia dowiedziala by sie gdzie moze expic, a gdzie nie. a tak widze 1000 postow postaci o podobnych levelach, skilach, eq szukajacych pomocy i odpowiedzi na pytania, na ktore juz bylo 100 razy odpowiedziane. k thx bye

Tylko są to potwory które weszły w tym update i ja na nich nie byłem... chciałbym się dowiedzieć czy są dobre etc. z opisu osób który już to zabiły, więc w czym masz problem?

Kropka997
08-07-2007, 13:38

expic raczej nie, zadko znich cos leci tak jakz necro
pzdr

Zabek46
08-07-2007, 13:48
Knight 30lvl 65/63
Eq:
Scarf, Warrior Helmet Vampirka, K secik i bootsy.
{Ni mam PACCa}

Kropka997
08-07-2007, 13:52
Knight 30lvl 65/63
Eq:
Scarf, Warrior Helmet Vampirka, K secik i bootsy.
{Ni mam PACCa}

polecam:
-dwarfy soldiery
-cyce poh
-dark catedra
-ghostland ghoule fire devil hole
pzdr

marcin5505
08-07-2007, 14:52
Gdzie mam expić moim 24 palladynem ze skillem 56 w distansie i 9 mlvlem?? Mam pacc. Próbowałem larvy ale tam jest lekkie waste :) Może któryś tomb, albo w ogóle coś innego?? :) Plx odp.

odpowie mi ktos?? :)

Kropka997
08-07-2007, 14:57
oil tomb -1
pzdr;>
@down
-zolwie
-banutka malpy

Renzoku Dan
08-07-2007, 15:18
Mam pytanko czy knightem 43 lvl 74/74 expić na scarabach czy gdzieś jest lepszy exp :) ?:D

kEyLoGgEr.
08-07-2007, 18:55
Co lepiej :
Ghostland - 1 propozycja
Kopalnie poziom z dwarf guardami - 2 propozycja

1. (GL) Co lepsze gdyby ta propozycja : Speary,Luk czy kusza?
2. (kopalnie) czyt.up

P.s
15 paladyn 50dist

dawid000
08-07-2007, 21:09
40master sorcerer
eq slabe(musialem za cos kupic pacca xD) crown helmet, k armor, woi, tortoise shield, scarf,p legi, leather bootsy

nie wiem gdzie dobrze expic (moj kumpel ma 42lvl w 1 dzien dokonczyl 41 i wbil 42 na hydrach a ja ekipy znalesc nie moge) jutro wibieram sie na pojedynczy resp draga w d lair na ank bo na tar tombie to exp nie wchodzi szybko

kEyLoGgEr.
08-07-2007, 21:44
Co lepiej :
Ghostland - 1 propozycja

2. (kopalnie) czyt.up

P.s
15 paladyn 50dist

ODSWIEŻAM :D

Kropka997
08-07-2007, 21:49
40master sorcerer
eq slabe(musialem za cos kupic pacca xD) crown helmet, k armor, woi, tortoise shield, scarf,p legi, leather bootsy

nie wiem gdzie dobrze expic (moj kumpel ma 42lvl w 1 dzien dokonczyl 41 i wbil 42 na hydrach a ja ekipy znalesc nie moge) jutro wibieram sie na pojedynczy resp draga w d lair na ank bo na tar tombie to exp nie wchodzi szybko

polecam:
-hydry
-piraty,dobry szybki exp i sie zwraca;> p.s z 2 monkami:)
@down
na 0 poziomie a jak chcesz szybciej wbic to idz na +1
pzdr

dawid000
08-07-2007, 21:56
polecam:
-hydry
-piraty,dobry szybki exp i sie zwraca;> p.s z 2 monkami:)
pzdr

a na ktorym poziomie piratow i jakie jest ryzyko deda?

mowilem ze na hydry ekipy znalesc nie moge :(

Michnik of Celesta
08-07-2007, 22:17
Mam pytanko czy knightem 43 lvl 74/74 expić na scarabach czy gdzieś jest lepszy exp :) ?:D
Możesz na żółwiach expić , barbarianach ew. elf fortess

dawid000
08-07-2007, 22:32
@kropka997

a ile czego wziac? (ile run, manasow)
a i jaki jest exp na godzine? na 0 i 1

@2-down
dzieki i pozro mam postmana tylko musze dostarczyc ten list xD

Kropka997
09-07-2007, 10:34
@kropka997

a ile czego wziac? (ile run, manasow)
a i jaki jest exp na godzine? na 0 i 1

wez z 3 bp manasow i pol bp ih wrazie jakby monk mial red hp to go uleczysz,
3 bp mfow wystarczy ci na dlugo na pol lvla, duzo kasy wypada i itemow wiec napewno bedziesz musial chodzic do depo z 3 razy no chyba ze masz postmana to kup z 2 parcele;>
pzdr

ukitibia
09-07-2007, 10:54
witam jestem tu nowy mam 11 lvl i jestem sorcem kupilem sobie czary Intense Healing i antidotum mam laske 1 dla maga i dwarven shield scalle ammor solider helmet stuuded leg i leather boots wszystko kupilem za 5 gp prucz laski oplacalo sie ?? a i mam pytanko gdize moge expic i gdize moge zarobic kupe kasiorki?? jak wam cos to pomoze to mam 200 zycia 125 many i 16 poziom shieldning i 2 lvl many prosze o szybka odpowiedz

Kropka997
09-07-2007, 11:37
witam jestem tu nowy mam 11 lvl i jestem sorcem kupilem sobie czary Intense Healing i antidotum mam laske 1 dla maga i dwarven shield scalle ammor solider helmet stuuded leg i leather boots wszystko kupilem za 5 gp prucz laski oplacalo sie ?? a i mam pytanko gdize moge expic i gdize moge zarobic kupe kasiorki?? jak wam cos to pomoze to mam 200 zycia 125 many i 16 poziom shieldning i 2 lvl many prosze o szybka odpowiedz

siemka,
radzilbym ci isc na amazon camp kolo venore jest duzo amazonek i valkyri
2 miejsce sa to dwarfy i rotwormy w kopalniach niedaleko kazo
hmm 3 miejsce tez bedzie dobre swamp trolle kolo venore tez^^
pzdr

ukitibia
09-07-2007, 11:40
no oka kolo verdone jakies laski amazonki a gdzie dokladnie wiem gdize jest verdone to no problem ale gdzie amazonki a jaezeli chodzi o dwarfy to juz bylem dziekuje by mnie zabili a trolle sa lipne jak sam ppiiiiipppiii powiedz gdize sa amazonki

kalaf
09-07-2007, 12:20
Gdzie mogę expić palkiem 17 lvl ze skilem 50/35 mam do dyspozycji bp uh i mogę kupić manaski chcę bić z arrows

Kropka997
09-07-2007, 12:25
@up
idz na ghostland niedaleko carlin
pzdr

dawidxx
09-07-2007, 13:41
Gdzie expić ??
33 lvl ,35 mlvl Druid z PACCiem
Nie tomby i tylko PACC zone

Kropka997
09-07-2007, 14:30
Gdzie expić ??
33 lvl ,35 mlvl Druid z PACCiem
Nie tomby i tylko PACC zone

-hydry
-piraty
pzdr

ukitibia
09-07-2007, 14:57
gdzie sa te amazonki ?? kolo bverdone ?? prosze o spedowa odpowiedz

Koszyk
09-07-2007, 15:48
gdzie sa te amazonki ?? kolo bverdone ?? prosze o spedowa odpowiedz

Czekam na kg od Ciebie...

gorna brama i w gore nad bk house

Danickas
09-07-2007, 16:00
Paladyn lvl 28 skille 68/52 miasto Venore gdzie expić?

ukitibia
09-07-2007, 16:07
niewiem gdize prosze napize cie do mnie moj numer gg to 1029405 jestem na serweze seciura jak ktos ma tam postac niech mnie zaprowadzi pleess aha moj nik to Abix Zune

ukitibia
09-07-2007, 16:59
co myslicie o lodowych wyspach jak mam 11 lvl

dawid000
09-07-2007, 17:29
co myslicie o lodowych wyspach jak mam 11 lvl

jest taka opcja edytuj

idz na roty

Saints
09-07-2007, 20:03
Paladyn lvl 28 skille 68/52 miasto Venore gdzie expić?

cyce na poh, chyba najlepsze miejsce w okolicach venore

Yawex
09-07-2007, 22:36
"Paladyn lvl 28 skille 68/52 miasto Venore gdzie expić? "

Cyce poh xd

Uub
10-07-2007, 11:43
cyce na poh, chyba najlepsze miejsce w okolicach venore

Ja i tak bym polecił Ci Kopalnie Dwarfów (Guardów) w Kazordoon
Sam miałem taki lvl i tam expiłem ;)
Tylko przydały by się bohy, no i oczywiście rób Lootbaga!

PS. Najlepiej expic ze strzłami
W kazz sprzedawaj tylko dwarven shield i steel helmet B)
Reszte jak najkorzystniej. Dużo zarobisz:)

Xfazi
10-07-2007, 16:28
gdzie expic 19 lvl pall 55 dist? pacca mam ;p i dobre eq

szczur1703
10-07-2007, 16:38
Mam 27 lvl druidem i 25 mlvl chce jak najszybciej wbić 30 lvl, gdzie bedzie najszybciej?

Rafiq
10-07-2007, 17:50
Mam 25lvl i 30mlvl, jestem druidem. Eq k arm, c helmet, p legi , c shield i ródzka. Gdzie najszybciej molbym wbic 33lvl oprócz dwarfów?

BafiAndDracon
10-07-2007, 20:47
Elo mam 30 Knighta , skille 61/58, PACC , Gdzie expić? Chciałbym przy tym też dobrze zarobić:). Pozdro!

@Edit: EQ: Devil Helmet , Medusa Shield , Fur boots ,BS , KNIGHT ARMOR I KNIGHT LEGS

Magic Harmonian
10-07-2007, 20:56
Pytanie kumpla - 40 knight, skills 75/75, mlvl5, equ - crus helm, dsm, k legs, demon shield, fire axe - gdzie ma expić? - posiada pacc.

Kropka997
10-07-2007, 20:57
@2up and up
zolwie sa najlepsze..
pzdr

kEyLoGgEr.
10-07-2007, 21:36
Co lepiej :
Ghostland - 1 propozycja

2. (kopalnie) czyt.up

P.s
15 paladyn 50dist

odzsiezam....

Uub
10-07-2007, 22:26
@up

Jeżeli masz jakis kumpli 50 lvle to polecam ci Ghousltand
Zazwyczaj jest tam duzo ludzi wiec pomoc sie przyda... Exp rosnie swietnie
No i life ringow duzo:] Wydaje mi się, że z łukiem.
Nie wiem jak jest teraz ze spearami, spróbuj:)

kokosik89
10-07-2007, 23:15
Witam gdzie moge expic palkiem 21lev (za 18% 22) skille 56/45 eq: crown helmet plate legs,plate armor fur boots. Mam 1500 boltow w dp i 10k kasy.

I gdzie moge expic drutem 18 lev 18 mlev Eq: p-set medusa shield moonlight rod, steel helmet.

OBIE POSTACIE POSIADAJĄ PACC

Może ktos podać jak dojść do larvi oil tomb?? Prosze bo sie nie orientuje.

Kropka997
10-07-2007, 23:17
Witam gdzie moge expic palkiem 21lev (za 18% 22) skille 56/45 eq: crown helmet plate legs,plate armor fur boots. Mam 1500 boltow w dp i 10k kasy.

I gdzie moge expic drutem 18 lev 18 mlev Eq: p-set medusa shield moonlight rod, steel helmet.

OBIE POSTACIE POSIADAJĄ PACC

pallek oil tomb -1, druid tez i jeszcze larvy druidem:)
pzdr

Xfazi
10-07-2007, 23:47
pallek oil tomb -1, druid tez i jeszcze larvy druidem:)
pzdr
co to za oil tomb? 0_o

ukitibia
11-07-2007, 01:15
co myslicie o takim myku
1Zrobilem slobie postac na pvp na pvp ida lvele jak sie kolesia jakiegos zabije mozna poprosic o cennik exp za zabitego kolesia
2Nastepna sprawa przekmimilem sobie ze jak wyjde z 8 lvl na pvp to co chwilke bede mial deda ktory poziom proponujecie zebym wyszedl z roka ?? (ja sobie mysle dobic do 20 lvla odrazu beigne kupic czar Ultimate Healing no i jeszcze pare innych w sensie antidotum wszystkie czaty do runek no i chyba tyle mi na start wystarczy ??)
3Jaka prowincje wybrac ? juz wam mowie jak ja mysle
Knight tylk na bliske odlegosci duzo zycia malo many czar exsura do zycia moim zdaniem 3/6 pkt
Pall juz lepiej bo ma czar Ultimate Healing i moze walic z dysta troszke many troszke zycia 4/6 pkt
Druid on najlepsza ruzdzke ma elektryczna 1 zasiek i 65 obrazenia i z ta laska podobienstwo knighta tylko ze druid ma duzo czarow moze sobie nawet potworka skolowac 5/6
Sorcer moim zdaniem najlepsza profesja w tibi ma nbajlepsza laske z ognia 2 zasiek 65 obrazenia lepiej niez druid o 1 hehe moim zdaniem 6/6 pkt

ktora postac mi polecacie ?? aha i prosil bym o jakies expowiko na rokardzie latwe a zeby duzo lvla szlo . moze byc i to expowisko co redzior pisal o tych spiderach kolo orcow ??

zobacznie co mnie wkur.....
http://www.wrzuta.pl/film/erB60XNYhg/

aripck
11-07-2007, 04:50
Znowu ja :).
Gdzie moge expić moim super extra najtem (taki jak w profilu) z super rar eq:
crusader helmet, golden armor, kinght legs, vampire shield, bright sword, leather boots/BOH, scarf .
Bez pacca.
I jeszcze jedno gdzie mogę skillować taką postacią?

Michnik of Celesta
11-07-2007, 10:06
co to za oil tomb? 0_o
Myśle , że chodziło mu o tarpit tomb.

@up forteca elfów , mintwalin , forteca orków

Slythia
11-07-2007, 10:36
Znowu ja :).
Gdzie moge expić moim super extra najtem (taki jak w profilu) z super rar eq:
crusader helmet, golden armor, kinght legs, vampire shield, bright sword, leather boots/BOH, scarf .
Bez pacca.
I jeszcze jedno gdzie mogę skillować taką postacią?
Expic... Elf frotecc, zamek, dwarfy (zwykle i soldy, nie wiem jak z guardami po upade)...
Skillowanie.. To albo mino (zamek), albo slim (ab lub folda) albo nawet roty, trole i inne smieci. Radze poszukac miejsca gdzie ludzi nie ma i tam stac, ja juz znalazlam ;)

Rafiq
11-07-2007, 10:51
Gdzie mogę expic(opróz dwarfów0 moim 25druidem z 30mlvl EQ: k arm, c helmet, crown shield, moze boszki i p legi?

Kropka997
11-07-2007, 11:15
Gdzie mogę expic(opróz dwarfów0 moim 25druidem z 30mlvl EQ: k arm, c helmet, crown shield, moze boszki i p legi?

przejdz sie na dark catedra z fire dvilem na -1
pzdr

ukitibia
11-07-2007, 11:21
co myslicie o takim myku
1Zrobilem slobie postac na pvp na pvp ida lvele jak sie kolesia jakiegos zabije mozna poprosic o cennik exp za zabitego kolesia
2Nastepna sprawa przekmimilem sobie ze jak wyjde z 8 lvl na pvp to co chwilke bede mial deda ktory poziom proponujecie zebym wyszedl z roka ?? (ja sobie mysle dobic do 20 lvla odrazu beigne kupic czar Ultimate Healing no i jeszcze pare innych w sensie antidotum wszystkie czaty do runek no i chyba tyle mi na start wystarczy ??)
3Jaka prowincje wybrac ? juz wam mowie jak ja mysle
Knight tylk na bliske odlegosci duzo zycia malo many czar exsura do zycia moim zdaniem 3/6 pkt
Pall juz lepiej bo ma czar Ultimate Healing i moze walic z dysta troszke many troszke zycia 4/6 pkt
Druid on najlepsza ruzdzke ma elektryczna 1 zasiek i 65 obrazenia i z ta laska podobienstwo knighta tylko ze druid ma duzo czarow moze sobie nawet potworka skolowac 5/6
Sorcer moim zdaniem najlepsza profesja w tibi ma nbajlepsza laske z ognia 2 zasiek 65 obrazenia lepiej niez druid o 1 hehe moim zdaniem 6/6 pkt

ktora postac mi polecacie ?? aha i prosil bym o jakies expowiko na rokardzie latwe a zeby duzo lvla szlo . moze byc i to expowisko co redzior pisal o tych spiderach kolo orcow ??

zobacznie co mnie wkur.....
http://www.wrzuta.pl/film/erB60XNYhg/

Czemu nie chcecie mi pomuc ??

Slythia
11-07-2007, 11:34
Czemu nie chcecie mi pomuc ??
1. nie rozumiem...
2. Nie oplaca wyjsc sie z rooka na innym niz 8 lvl, zawsze cos tracisz (a tu max mana, a tu max hp, a tu bedziesz musial dobijac mlvl, skille)
3. To powinien byc twoj wybor, czym najlepiej grasz... Przeanalizuj plusy i munusy, swoje umiejetnosci... Sorcem i drutem trzeba umiec grac i najlepiej miec pacc, knight i pall skillowanie...

pomóc* (bo pomoc)

szczur1703
11-07-2007, 12:12
Gdzie najszybciej wbije 30 lvl, druidem na 27?

ukitibia
11-07-2007, 12:17
oka spokko dizeki za poprawke nie pisze sie pomuc tylko pomoc no ale dzieki no to ja juz wiem kogo wybiopre sorca bo jest moim zdaniem najlepszy no macie racje traci sie dosyc duzo jak bym chcial dojsc do 20 lvla to na sorcu traci sie az 12 lvl i
no a jakie sa cenniki exp ??
ja slyszalem kiedys ploite ze jak mam 8 lvl to moge rozwalic 7 lvl a jak bym juz bil 6 lvl to by mi nie przyszedl exp
druga plota to jak koles ma 100 000 exp i go zabije to traci 10 procent czyli 10 000 exp ja mam z tego 10 procent czyli 1 000 exp
ktory cennik jest prawdza

Slythia
11-07-2007, 12:42
oka spokko dizeki za poprawke nie pisze sie pomuc tylko pomoc no ale dzieki no to ja juz wiem kogo wybiopre sorca bo jest moim zdaniem najlepszy no macie racje traci sie dosyc duzo jak bym chcial dojsc do 20 lvla to na sorcu traci sie az 12 lvl i
no a jakie sa cenniki exp ??
ja slyszalem kiedys ploite ze jak mam 8 lvl to moge rozwalic 7 lvl a jak bym juz bil 6 lvl to by mi nie przyszedl exp
druga plota to jak koles ma 100 000 exp i go zabije to traci 10 procent czyli 10 000 exp ja mam z tego 10 procent czyli 1 000 exp
ktory cennik jest prawdza

Tylko na swiecie pvp-enf dostajesz exp za ludzi. Dostaniesz go, jesli twoja ofiara ma max o 10% lvl nizszy od ciebie. Dostaje sie 10% jego calego expa.