Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
z tym co do knighta na tej stronie ktora zostala gdzies powyzej podana sie nie zgadzam.... lol... na 40/40.. chyba przy k-secie... lol przeciez kuwa ja na 20 poziomie skillach 64/58 dostaje bencki jak mnie 2 soldy dopadna.... bija mnei czasmai za 40-50 przy ciosie.. wiec wiecie co... bez komentarza lepiej[/QUOTE]
Gdzie cie chłopie po 40 biją??? Ja ze skilami 50/46 tam byłem i mnie 3 po 20-25 lały a nie 40... LOL ;/;/
mam takie pytanie
Z jakimi skilami mogę expić na cycach ?
A ja powiem tak Wszystke potwory to loteria.Ja mam dwie postacie
1:
Sorcer 23lvl 33mlvl - bardzo łatwo zabijam potwory do ds'a
2:
Knight 15lvl skille 57/56 - potrafie solowac cyklopa i beholdera
TYlko na beholdera trzeba uważac, zrobilem mały eksperyment i poszłem 3 razy pod żąd na pojedynczy resp.
1 - dostałem tylko 2 mana drainy 17 i 16
2 - wyszłem na 14 hp
3 - wyszlem na żołtym życiu
wychodzi bardzo duża różnica
To chybe oczywiste ze nie bedziesz dostawal za każdym razem takich samych obrażeń bo ta gra nie miała by sensu "zrobilem mały eksperyment" i po co skoro był on zupełnie nie potrzebny i bezsensowny ale nie no trzeba sie pokazac przecież i wogóle " jaki to ja nie jestem fajny" dla mnie to jest zwykły spam jak 45% postow w tym temacie czytajac go na długi czas zraźiłem sie do forum . "Wyszłem na 14hp" jeszcze jak widze taka piekna polszczyzne to juz wogole mam ****iki w oczach.
Co do tematu zróbcie jak najlepsze skile a potem eksperymentucjie to daje najwieksza przyjemność.
Sorvercast
09-07-2005, 16:03
Fajne
Dzięki za wszystko teraz wiem gdzie expić..:D
Pomóżcie mi i wejdzcie PLZ
Tutaj kliknij prosze bardzo pomożesz tym czynem mi ..... (http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=jc35396873)
mam palka 30 lvl skille 65/45 nie wiem gdzie expic , expilem na tombach ale juz za wolny exp . expic na guradach , poh czy gdzie ;/ i od ktorego mass hunt dragow ? Serv to Inferna
re: UP
Guardy to raczej od 70 Distance warto bić. Wtedy możesz również bić pojedyncze Dragony. Mass hunty na dragach to od 50lvl i 80 Distance i 15mlvl dla pewności (SD). A jeśli chodzi o PoH to mógłbyś bić tam Cyclopy i wybijać respy z Orkami ale uważaj na Berskerkery ale powinieneś je zabijać zanim do Ciebie by dobiegły.
ps: też gram na Infernie :D.
Black Knight
11-07-2005, 12:16
Mam pytanko
Czy mam szanse pokonac bh solo z:
skillsy 50/46
w helmet
n armor
p legi
g shield
i
fs
lvl 21
Tak, z pojedynczym nie powinieneś mieć problemu. Zależy także od lvl, ale jeśli masz 16~ to spokojnie. A jeśli chodzi o miejsce to polecam tego przy wejściu do Kazordoon.
gdzie expic palkiem z 10 lvlem i skillami 41/36?
Lord Patrio
12-07-2005, 08:30
KNIGHTEM ze skilami 49/45
dark helmetem
knight armorem
tower shieldem
fire swordem
plate legsami
leather butami
za niedlugo będe miał 3 mlvl i będe mógł używać UH i GFB
powiedzcie mi gdzie moge pójść
i jescze czy zabiłby mnie DS , Mino Guard , Cyclop :D
Kaczomir1
12-07-2005, 15:48
według mnie
Palladyn:
Ze Spearami 8-10 lvl:Roty, Bugi,Trolle
Łuk/Kusza(opłaca sie tylko walic z nich ze skillami 30-35)
11-15 lvl(skille 30-40) dwarfy, roty, mino
15-25 lvl(skille40-55) ghoule, orki warriory,slimy można sie pokusic też o beholdera albo cyclopa
25-40 lvl(skille 55-70) cyclop, beholder, dwarf guard, slime
40-60 lvl(skille70-80) dragon, potwory z poziomu -3 na Foldzie
SKILLOWAC DO SKILLI 70 RADZE NA DWARFACH
Topek Hunter
13-07-2005, 21:35
Moim zdaniem to najlepiej po wyjsciu z rooka dla kinghta jest stuknac skile 50/50 przed 10lvl na trolach potem isc expic na dwarfy i roty do kopalni. Kiedy uzyskamy tam juz 15lvl przydalo by sie podciagnac skile do 55/55 i wtedy spokojnie mozemy expic do 20 lvl na dwarfach, rotach i dwarf soldierach. Pozniej jak kto woli albo expic dalej albo podciagnac skile do 60/60. Moja teoria jest taka ze 50/50 to minimum dla knighta i na kazde 5lvl expa 5 lvl skilli to tyle. PS zeby zrobic 50/50 poswiecilem 10godz. ale oplacalo sie teraz jest lajtowo.
Moja postac:
Knight 20lvl
skille 65 sword i 63 shield
Eq: Crussader helmet, knight armor, knight leg, dragon shield, bright sword, platinum amulet, time ring
:cup: Morgana is the best world
Groove rhyme:
I'm comin home start the pc, tibia online is waiting for me :D
Gdzie expic knightem 15 lvl 3mlvl skille 56/50 eq: crus helmet, tower shield, fs, knight armor, p legsy. Expiłem w Ancient temple i na soldkach ale sam nie wiem gdzie będzie najlepiej...
Pulkownik Szpunt
14-07-2005, 14:00
Gdzie najlepiej expic pall 71/51 Teraz expie w hell ze strzalami. Może gdzieś lepiej sie expi?
Hot Sauce
14-07-2005, 18:54
Gdzie expic pallkiem ze skillami 60/44 ?
Z gory dziekuje za odpowiedzi :P
Chciałbym się zapytać na co chodzić na 8 lvl (5% do 9) palem ze skilami 30/25.
Dzięki za odpowiedź.
knight 48/46, p set, dark helmet, FS, guardian shield
Czy poradze sobie z cycami na solo (tak w miare, mogą mnie tam troche ruszyć)
A jak z bholderami?
I jeszcze czy poradze sobie z elfami w Ab w sensie czy dam rade przemóc tego arcanista? i czy arcanist przesuwa parcele?
skille lepiej podciagnij do 65/65 jak chodzi o cycki :) a jezeli chodzi o beho to przed updatem bys je bil juz spox 0 uh by szlo a teraz to one ostro leja i sie na nie na niskim lvlu nie wybieraj podbij skille 65/65 i mozesz isc ale lvl podbij chociaz jest miejsce gdzie jest ciasno i 1 beho jest to na dole triangle tower :) ja sie tam wybieram :)
chester14pl
15-07-2005, 12:15
:baby: ;( niewiem co robic mam 11lvl prawie 12 skile 41/40 scale armor steel helmet brass legsy serpent swrda u beholder shield gdzie moge expic???bo kolega mowi zebym trenil nadal??
k-kondzik
16-07-2005, 06:45
Od niedawna mam neta w na chacie (wcześniej grałem w kafejkach), więc rozpoczełem grać od nowa na AMERZE (wcześniej grałem na JUlerze a lvl nie był wiekszy jak 16, bo ile można siedzieć w kafejce).
Aktualnie jestem na początku 10 lvl i mam skille sword(30), shield(31), ekwipunek taki sobie.
Do tej pory ćwiczyłem na bugach ze zwykłym "knife atk7 def5" ale teraz troszke za szybko je rozwalam i często muszę je luroować
dlatego POMOCY gdzie moge expic z moim lvl i skillami (najlepiej gdzieś koło carlin)
Biohazard
16-07-2005, 09:33
@up
Trole na cmetarzu do 35/35 a potem musisz zrobic sobie przeprowadzke do kazz ;)
to ja mam pytanie ;)
Dobije skile 60/60 4 mlvl :D (na 10lvl)(Juz mam 52/52 :P) I co dalej na czym expic zeby dobrze zarobic?
@edit :P
Zapomniałem napisać ze mam pAcc :evul:
Dj Fara0n
16-07-2005, 09:37
@up:
Soldy
Co mogę solować na 18lvl skille 51/50 (jestem na non-pvp i sie źle trenóje )
eq ; nooble arm , plate legs , warrior helmet, fs , dragon shield i scarf :D .
aha i mlvl 4.
I takie mam małe pytanie ,czy to dobry eq ??(świat Pacera)
na czym najlepiej expic sorcem 33 lv 45 mlev?
Mam pytanie =] gdzie ja moge expic na harmoni (jestem paladynem 28lvl skille 64/50 :( ) a na harmoni jak widomo serwer non-pvp to dużo luruja :) i ciezko znaleźć miejsce do expienie :) aa i czy zabije dragona z taki skillami solo powiecmy z użyciem 2 exura vita ? :)
@up
Tak zabijesz draga, jak umiejętnie go bedziesz trzymal to nawet bez żadnego zaklęcia/Uha.
Acha thx aa jaka to odległość musi być ... ale bede miał i tak problemy zzabiciem z takimi skillami :p
@up
Trole na cmetarzu do 35/35 a potem musisz zrobic sobie przeprowadzke do kazz ;)
to ja mam pytanie ;)
Dobije skile 60/60 4 mlvl :D (na 10lvl)(Juz mam 52/52 :P) I co dalej na czym expic zeby dobrze zarobic?
@edit :P
Zapomniałem napisać ze mam pAcc :evul:
Skoro masz pacc polecam Larvy na ank, roty na darashi, mino(tylko loot;p) tez na darashi.
MATI9630
17-07-2005, 16:26
OK, a ja mam Knighta 14(niedługo 15) lvl. :berserk: :berserk:
Skille 44/40
prawie 3 mlvl :mag:
p armor
chain legs
battle hammer
l boots
dark helmet.
Na czym mógłbym dobrze expić?
Skillować to ja na dwarf soldierch lub na walkyriach... :D
Możesz sobie wmiare sprawnie nabijać level na Rotwormach, ewentualnie Dwarfach...
Marek Tibioman
17-07-2005, 18:06
pytanie: gdzie moge expic ze skillami 67/63 knightem na 28lvlu? Chodzi mi oto zeby byl szybki exp i w miare dobry loot (tylko tyle zeby sie za uhy zwrocilo). Aha i czy na pierwszym poziomie tomba moge sobie poradzic ze wszystkim czy jakichs potworow musze unikac? (aha i oczywiscie jak uznacie ze pokonam mumie ale pojdzie bardzo duzo uh to mi napiszcie ze lepiej zebym jej unikal :p )
Szaskald
17-07-2005, 19:06
Gdzie może opłacalnie expić EK lvl 38 ze skillami 80/80...? eq: crus helm, golden armor, bright sword, demon shield, knajt legsy Juz Guardy na -5 czy moze lepiej jakies miejsce dla PACC?
Buczek Slayer
18-07-2005, 03:15
Według mnie najlepsze miejsce do expienia to jest świątynia na pólnocy thais jest tam od za***ania rotów, orków, orków spearmanów, orków warriorów, poison spiderów, cave ratów i jest nawet dragon :) przy takich skillach nie będziesz miał problemu z nimi a exp będzie szedł szybko. To na tyle.
Rafista Del'Mort
18-07-2005, 07:33
Wtrace swoje 3gp.
Co bic na Rook:
Polecam zobaczyc poradnik by Bestmajen
Poradnik (http://tibia.pl/thread.php?threadid=2326&boardid=3&styleid=1)
Na main:
Paladyn;
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
Rycerz;
8-10 Trole, Orki, z jako takim sprzetem minosy, orc warior, rotworm
10-25 (na koniec skille dobrze zeby byly przynajmniej 60/60) Trole, Ork, Ork warior, Ork spearman, Mino, Rotwormy, Wild Warior - w tym momecie duzo zalerzy jakie mamy skille, bo jesli odrazu na 10 lvl wyciagniemy do 60/60 to ze wszystkim sobie damy rade, jesli bedziemy najpierw expic to z niektorymi mozemy sobie dac dopiero rade ~20 lvl
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka
Rycerz-Bloker;
25+ Smok
lvl 40 shield 70+ BK, DL
60 +Warlock
70 + Demon
Druid/Sorcerer:
Przy urzyciu broni;
Do czasu az zdobeda dobry sprzet trole, orki, szczury, wilki, niedzwiedzie
Jak juz maja FS/DH BH shield, plate set, etc to jeszcze roty, mino, orc warior, wild warior, orc spearman
Z runami
Ponizej 25 lvl nie oplaca sie urzywac run (tzn miec tylko zapas na sytuacje awaryjne).
Z invisible mozemy bawic sie z DS.
Do 30 lvl wszystko co mozemy przegonic z hmm - Cyklopy, Minoguard, Zerker, GS, Beholder
30 + albo sami z DS/Ork Leader smoki lac (ew cos innego z innymi summonami)
albo z blokerem cokolwiek (zalerzy od poziomu blokera), w wiekszosci przypadkow przywolujesz mino archer, blokujesz je gdzies w koncie parcelami, albo nawalasz z HMM/explosion/SD (mozna tez jedno i drugie laczyc).
lol. Ty wiesz jak expie pallem?
8-trenuje do skill 40.
9-Cyklopy
10-Cyklopy
11-Cyklopy
12-Cyklopy
13-Cyklopy
14-Cyklopy
15-Cyklopy
16-Cyklopy
17-Cyklopy
18-Cyklopy
19-Cyklopy
20-W tym momencie zastanawiam sie
Down#
Dobra dobra ale nie wiem gdzie one wystepuja!!! Prosze o mapke najlepiej!! Z gory thx
pijopiwnik
18-07-2005, 13:13
Gdzie mam expic skille widoczne w podpisie!! Cyce sa h****o nudne!!!
Ps. Mam bohy jakby co!!
dwarf guardy, tylko z bohami bo szybko te krasnale biegaja
exp szybki do 40-50lvl
mialem takiego kolege 75lvl co expil tylko na guardach
Xali Dragna
18-07-2005, 13:26
Mam pytanie gdzie expic Knightem 50lv 68/62 c arm, p legi, gs, c helmet, booty, bez pacc, zeby sie za uhy wracalo i bylo pare k na lepsze eq ?
Masowo Dwarf Soldiery i pojedynczo Dwarf Guardy.
Xali Dragna
18-07-2005, 14:39
Ale te soldy mi sie strasznie nudza !! od 25lv expie na soldach !!
A cos innnego mozecie mi poradzic ??
Ehh znow ja :P Gdzie moge expic EK 43 lvl 71/70 [zaczne trenowac jak sie pacc skonczy, czyli juz niedlugo :]] k-arm, p-legi, k-axe, v-shield, crus-helm i boociki.
PS: Po za cyclo i pohiem :S
pijopiwnik
18-07-2005, 15:31
Ale te soldy mi sie strasznie nudza !! od 25lv expie na soldach !!
A cos innnego mozecie mi poradzic ??
zrob skile w shieldingu do 70 i na guardy
gdzie moge expic knightem 18 lvl eq plate set solide rhelmet dwarven shield i fire sword skille 49/48 i 3 mlvl moge miec ihy
Xali Dragna
18-07-2005, 15:49
zrob skile w shieldingu do 70 i na guardy
I co niby z bs'em i c shieldem na guardy mam chodzic ??
I bede tracil na 2 guardy 1 uh a loot 60gp ;/
Malo oplacalne mi sie wydaje ...
A dal bym sobie rade w Gost Landzie ??
Xali Dragna
18-07-2005, 15:51
gdzie moge expic knightem 18 lvl eq plate set solide rhelmet dwarven shield i fire sword skille 49/48 i 3 mlvl moge miec ihy
Dotren do 60-65 kup gs'a i na soldy. Nabij 50lv i tak jak ja pytaj sie wiary co dalej :P
ej gdze dobrze sie treni lvl sorkiem na 10 ;) ;) :baby: :baby:
Gadałem z kolegą i on mi powiedzial że moge isc na guardy do jaskini czy naprawde moge :) jestem pal 28lvl 12mlvl skille 65/50 :(:) prosze o szybka odpowiedz :) cya :)
Gdzie mam expić Knightem 18 lvl skile 50/48 mlvl4 ;]. Mam przy sobie średnio bp hmm , pół bp uh i kilka gfb. Mieszkam w venore. P.S. Roty mi się nudzą. A jeśli kopalnia to która.
P.S.
Mój eq to:
K Axe, K armor, K legs (:P) Dark Helmet, Beho shield.
Napiszę taki mały poradnik dla paladynów.
level do 15 siedzimy na trolach/rotach/bugach jak kto woli.
od 15 do 20 levelu przy skilach mniej więcej 50/40 mozemy isc expic na soldki z włócznia i tarczą ( kusza sie nie opłaca zbyt duża strata boltów) napisalem o soldkach gdyz według mnie dwarf mines to najlepsze miejsce do expienia (rekord 12k expa na godzine i całkiem niezły loot)
od 20 do 40 możemy zejść na niższe poziomy i zmierzyć się z dwarf guardami
oczywiście z kuszą uciekając i kosząc guardy )
40 do 50 możemy zacząć chodzić na gsy i dle oczywiście przydają się tu bohy lub np. time
wyzsze levele wybierają sobie same :P
best solo-dwarf guard na 14 |v| (włócznia i tarcza)
best w grupie jeszce nie było:P
Napiszę taki mały poradnik dla paladynów.
level do 15 siedzimy na trolach/rotach/bugach jak kto woli.
od 15 do 20 levelu przy skilach mniej więcej 50/40 mozemy isc expic na soldki z włócznia i tarczą ( kusza sie nie opłaca zbyt duża strata boltów) napisalem o soldkach gdyz według mnie dwarf mines to najlepsze miejsce do expienia (rekord 12k expa na godzine i całkiem niezły loot)
od 20 do 40 możemy zejść na niższe poziomy i zmierzyć się z dwarf guardami
oczywiście z kuszą uciekając i kosząc guardy )
40 do 50 możemy zacząć chodzić na gsy i dle oczywiście przydają się tu bohy lub np. time
wyzsze levele wybierają sobie same :P
best solo-dwarf guard na 14 |v| (włócznia i tarcza)
best w grupie jeszce nie było:P
Dobra dobra ale gdzie mozna spodkac te guardy zeby nie bylo tak ze ja schodze a tam mni 5 guardow obtacza trap i dead jak sie skonczy mana i uhy
bo nie mam magic rope! :P Najlepiej prosze i filmik z dobrymi miejscoofkami dla pallkoof od 25lvl do 35 lvl
Ps. mam bohy
Down:
Jakich czynnikow??
guardy możesz spotkac od poziomu 4 co prawda kręci się tam tylko jeden guard, a reszta to soldki.Poziomy niżej to same guardy przeważnie wyskakuja po 3 ale to zależy od kilku czynników.
Czy opłaca sie expienie knigtem na 59 lvl skille 81/79 na scrabach????
Xali Dragna
19-07-2005, 16:58
Czy opłaca sie expienie knigtem na 59 lvl skille 81/79 na scrabach????
Idz do cyclopolis, bedziesz mial lepszy loot i exp :)
W Cyclopolis jest ciezko o exp......................
Za duzo choloty!!!!!!
Szybki Lampard
19-07-2005, 20:20
Mam pytanie bo nie wiem na czym cwiczyc.
Mam 11 paladyna(niedlugo 12) ze skilami 45/38, p set ,dwarven shield, speary
dark helmet no i nie wiem na czym trenic no bo probowalem ghoule duza mi odejmuja cyc duzo mi odejmuje rotworm za szybko ginie wild warrior tez za szybko ginie i jestem zdezorientowany (nie mowcie ze ktos ma mi monka zsymunowac bo nie mam takiego kolegi i nie wynajmuje ludzi)
Mam pytanie bo nie wiem na czym cwiczyc.
Mam 11 paladyna(niedlugo 12) ze skilami 45/38, p set ,dwarven shield, speary
dark helmet no i nie wiem na czym trenic no bo probowalem ghoule duza mi odejmuja cyc duzo mi odejmuje rotworm za szybko ginie wild warrior tez za szybko ginie i jestem zdezorientowany (nie mowcie ze ktos ma mi monka zsymunowac bo nie mam takiego kolegi i nie wynajmuje ludzi)
1.full def i sprobuj na dwarfach
2.znajdz kumpla do traina(profesja obojetna w sumie.....)
3.jesli punkt 1 i 2 nie da rady bedziesz musial wynajac monka
Mouse From The Mars
19-07-2005, 20:56
PLZKA powiedzcie mi, czy poradze sobie ze scarabmi mając 26 elite knighta, skille: 61/57 eq: Crown Helmet, Noble Armor, Plate Legs, Fire Sword oraz Guardian Shield (niedługo zrobie porządny update itemów:)). Koszt za Uhy nie musi koniecznie się zwrócić, mi zależy na expie :p
Van_Waterflew
19-07-2005, 21:21
do wszystkich palluw aby trenować shielding z potworkami w koncu trzeba powiedziec welcome fist:D sam tera wlasnie trenuje swoim pallkiem w ten sposub na swampach
sceptile
19-07-2005, 21:55
mam pytanie: na czym expic pallem, 18 lvl, skille 53/38, mam pacca, i nie wiem czy iść z arrowami na larvy, i scaraby na piętrach -1, -2, czy też może na piętro -3? nigdy tam nie byłem, doradzcie czy wziąć strzały czy bolty, jakie runki (oprócz UH). A może coś innego? jakiś tomb?
Szybki Lampard
20-07-2005, 08:55
Dzieki Morwi ale mam kumpla 44 knight ale on nie ma czasu trenic a moj drugi kumpel 20 knight nie treni do konca wakacji bo nigdy w wakacje nie gra
full def na dwarfach to gina szybciej niz rotwormy bo im siekam po 20 czasami 30 lub 40 a na Monka kasy nie mam bo zbieram na k legi ;(
Xali Dragna
20-07-2005, 12:08
Dzieki Morwi ale mam kumpla 44 knight ale on nie ma czasu trenic a moj drugi kumpel 20 knight nie treni do konca wakacji bo nigdy w wakacje nie gra
full def na dwarfach to gina szybciej niz rotwormy bo im siekam po 20 czasami 30 lub 40 a na Monka kasy nie mam bo zbieram na k legi ;(
Kumpel ternil caly czas do 60 dysta na swapm trollach ...
Mozesz sprubowac, nie martw sie, ze go szybko zabijesz. W venore jest ich masa !!
Nic innego mi nie przychodzi do glowy :baby:
A ja mam pytanie czy 37 knight 81/81 V shield k legs p ammy c arm w helm bs będzie odzyskiwał za uhy na guardach??Jakby co powiedzcie co dokupić. Mam proźbę niech nie odpowiadają mi na to pytanie ludzie którzy zaczęli dopiero grać tylko doświadczeni gracze którzy masę godzin spędzili na guardach ;) .
Turek Syty
20-07-2005, 23:21
Mam jedno pytanie :D
Czy im mniejszy lvl tym wolniej skille się nabijają czy nie?
NP. Mam 9 lvl i skille z 40 na 41 nabijają mi sie 1 H i czy jakbym miał 16 lvl czy te skille nabijały by się szybcie ?????? CZEKAM NA ODPOWIEDŹ PLZ
Xan Arcanist
21-07-2005, 09:31
@ Turek syty: Nie. Prędkość awansu skilla z np. 40 na 41 jest zawsze taka sama
Powiedzcie mi gdzie mogę iść expić jak mam 42 lvl skile 83/83.
Bo guardy mi się już znudziły.podajcie konkretne miejsca.
Daj inne miejsce bo pacc nie mam.
22-07-2005, 21:21
Powiedzcie mi gdzie mogę iść expić jak mam 42 lvl skile 83/83.
Bo guardy mi się już znudziły.podajcie konkretne miejsca.
A ja mam pytanie czy 37 knight 81/81 V shield k legs p ammy c arm w helm bs będzie odzyskiwał za uhy na guardach??Jakby co powiedzcie co dokupić. Mam proźbę niech nie odpowiadają mi na to pytanie ludzie którzy zaczęli dopiero grać tylko doświadczeni gracze którzy masę godzin spędzili na guardach ;) .
Mi też pomożecie :D??
Powiedzcie jeśli za dużo uhów mi będzie szło to na czym i gdzie mam expić.
Thorvind
22-07-2005, 22:09
Mi też pomożecie :D??
Powiedzcie jeśli za dużo uhów mi będzie szło to na czym i gdzie mam expić.
Idz z balanced, zwroci Ci sie za UHy i zostanie jeszcze.
Pozniej mozsz probowac z full atk. Jak mialem 86 shieldingu to guardy na full def sie nie przebijaly, wiec jak kumpel potrzebowal odrobic lvl to mu blokwalem.
Ojj dawno juz w kopalniach bylem i shielding juz inny ;)
Ale zwróci mi się za uhy jeśli będe bił 2 guardy max ta??
Thorvind
22-07-2005, 22:14
Ale zwróci mi się za uhy jeśli będe bił 2 guardy max ta??
No tylko 2 na tarcze wezmiesz, trzeci bedzie na armor bil.
Probuj nie wiecej niz 2 max, jak sie nie uda to postaraj sie zrobic tak zeby tylko 2 cie laly(nie wiem uciekaj czy kraz wokol jednego). Ale probuj zeby tylko 2 max laly.
Właśnie taki mam zamiar :D. Ale jeszcze muszę trochę poczekać bo mam skille 80/80 a postanowiłem sobie 81/81, więc jeszcze trochę potrenie ;)
a gdzie ja moglbym expic ??
skile itp. podane w podpisie
Mam 25 lvl skille 75/74 i niewiem gdzie expić!!
Zastanawiam sie także nad dobiciem do 80. Poradzcie mi czy lepiej dobić do 80 czy expić na tych skilach jakie mam aktualnie??
Jeśli lepsza 2 opcja to gdzie wtedy moge spokojnie expić??
Z góry thx za odpowiedź! :p
mam knajta 18 lvl skille 50/49 czy pordzę sobie w elf fortess?chodzi mi o skauty i zwykłe elfy ja nie expie na elfach więc proszę o pomoc
Xali Dragna
25-07-2005, 14:49
mam knajta 18 lvl skille 50/49 czy pordzę sobie w elf fortess?chodzi mi o skauty i zwykłe elfy ja nie expie na elfach więc proszę o pomoc
Jakie eq ?
Jak nie masz gs'a i uhow to nie dasz rady :evul:
Xali Dragna
25-07-2005, 14:51
Mam 25 lvl skille 75/74 i niewiem gdzie expić!!
Zastanawiam sie także nad dobiciem do 80. Poradzcie mi czy lepiej dobić do 80 czy expić na tych skilach jakie mam aktualnie??
Jeśli lepsza 2 opcja to gdzie wtedy moge spokojnie expić??
Z góry thx za odpowiedź! :p
Jak masz cierpliwosc to idz trenic !! W przyszlosci wyjdzie ci to na dobre.
Jak bedziesz mial skille 80/80 + dobre eq + uhy to sokojnie mozesz isc na guardy !!
Powodzenia
A teraz z takimi skillami to mozesz isc na cyce/soldy
Mam knighta 8lvl (ledwo z rooka wyszedlem) skille 20/19 i nie wiem na czym expić.Czasem chodzę na szkielety i rotwormy,ale mieszkam w Ab'Dendriel i koło nich są ghule :( .Co robić ? Mam się wybrać do kazo i na dwarfy iść ? :Ork:
Grundos'clubbaser
25-07-2005, 17:19
Mam knighta 8lvl (ledwo z rooka wyszedlem) skille 20/19 i nie wiem na czym expić.Czasem chodzę na szkielety i rotwormy,ale mieszkam w Ab'Dendriel i koło nich są ghule :( .Co robić ? Mam się wybrać do kazo i na dwarfy iść ? :Ork:
Tzn. ty masz skille jak sorc, jak ci się nie chce skillować to zrób conajmniej 30/30, i idź powoli na dwarfy/roty w kopalniach(nie schódź na niższe poziomy bo kipsko będzie). Możesz także chodzić na trolle na lewo od AB, na powierzchni są gobliny, a koło nich dziura,do której musisz się skierować. Tam pobłądzisz troche, ale to jest na -2 poziomie chyba? Czy jakoś tak. Potem jak sie zczaisz to szybko zrobisz 15 lvl,i sam zaczniesz wiedzieć jak grać.
OK moja kolej :)
Pall c-arm, p-legi, crus-helm, bohy
lvl 31
skille: 65/50
mlvl: 12
ostatnio niewiem gdzie expic bo lvl 30 to przelom i nowe exp miejsca gram na non pvp (dlatego takie skille) zastanawiam sie nad brama do orc land ale czy zerki mnie hicic mocno beda??:/ sam niewiem
aha cyce na pohu sa do dupy bo tam luruja czesto:/
Gabry Mag
26-07-2005, 02:18
Cześć. Mam Palka Takiego Jak W Opsie \/, eq to plate set i boh. Gdzie Moge Szybko Epić ?? A Jeżeli Chodzi o Guardy To W Jakich KOpalniach I Na Które Poziomy Moge Zchodzić.
Z Góry Thx
Jakie eq ?
Jak nie masz gs'a i uhow to nie dasz rady :evul:
eq to p set dwarven shield solider helmet i fire sword
Xali Dragna
26-07-2005, 13:08
OK moja kolej :)
Pall c-arm, p-legi, crus-helm, bohy
lvl 31
skille: 65/50
mlvl: 12
ostatnio niewiem gdzie expic bo lvl 30 to przelom i nowe exp miejsca gram na non pvp (dlatego takie skille) zastanawiam sie nad brama do orc land ale czy zerki mnie hicic mocno beda??:/ sam niewiem
aha cyce na pohu sa do dupy bo tam luruja czesto:/
Non stop Guardy !!
Zerki beda walic w ciebie dosc mocne hity ok.100
Shardzik
26-07-2005, 15:09
A ze skillami 5x/5x z EQ:F-axe ; K-Arm ; W-Helm ; d-shield;p-legs
Od 15 do 20 lvlu? Z PAccem
mam druida 12 lvl 10 mlvl
brass legs
scale armor
morning star
dwarven shield
solider helmet
17club fighting
@pptt
Narazie raczej dwarfy lub trolle w ab lub okolicach (rub runy sprzedawaj i eq kupuj)
Szybki Lampard
27-07-2005, 10:07
Tak tylko nie wiem gdzie sa te swampy w venore
ja mieszkam w ab i chcialbym tam trenic ;(
Beyond Tess
27-07-2005, 16:55
Jestem Knightem, mam skile 70/69, 5 mlvl i zero Uh. Posiadam PACC. Gdzie expic? (Chcialbym poznac Edron), bo Scaraby na Ank juz mi sie znudziły.
@ Edit: 23 lvl (Chcialbym doexpic do 25lvla), eq: W helmet, K-set, Booty, Scarf, Dragon Lance lub Fire Axe i Crown Shield
jestem najtem, mam 11 lvl skille 40/34 ;( gdzie najlepiej teraz expic by szybko awansowac na wyzsze lvle?
Yamiiii jakie masz eq to jest wazne
sry,
eq: plate set, dragon hammer, dwarven shield, dark helmet
teraz skill: 41/35
Expic to mozesz juz w kazz mines -1 pietra narazie bo na -2 moga byc lurninte guardy:P
Mam pytanie, gdzie moge expic ze skillami 51/47(knight) Moje eq to p-legi tower shield, warrior helmet, b-sword, k-armor. I jeszcze jedno jakie potwory bede mogl blokowac na skillach 60/60 na 20 lvl??Z góry dzieki za odp.
Szybki Lampard
28-07-2005, 11:24
Jupi wreszcie kolege spotkalem ktory mi powiedzial gdzie trenic i mam na trening miejsce :D
Se trenie na minoskach ale za to 5% skila idzie na 1 mino :p
a skile mam 46/39 12 palem no wiem ze cienkie ale poczatkujacy jestem :confused:
A co do ciebie peter.a to powiedz jaki masz lvl bo to tez troche daje jak wysoki to duzo masz hp i wtedy mniej uhow tracisz bo zadziej musisz sie uhac(na lepszych monsterach)a teraz to moge powiedziec ze rotwormy (niezly exp izarobek :D)
czy ze skilem 46/40 moge sie wybrac na cos "lepszego" niz dwarfy? xD eq: plate set, beholder shield, D hammer, dark helmet,
Szybki, ja mam lvl niski bo 16, ale na razie robie skille 60/60. A jest jeszcze jakiś fajny exp oprócz dwarfów i rotów? Yamii ja bym zrobil skille 50/50, zapakowal bp ih(chyba ze masz 4 mlvl), bp hmm, club ringa, kupil lepsze eq i zszedl na solidiery.(na początku niech lepiej cie ktos ropa bo moze byc ciezko) I jeszcze jedno wedlug mnie zle zrobiles ze poszles knightem w cluby. :( Najlepsze co moglbys zrobic to isc w swordy albo axy.(Polecam to pierwsze)
pijopiwnik
28-07-2005, 17:22
czy ze skilem 46/40 moge sie wybrac na cos "lepszego" niz dwarfy? xD eq: plate set, beholder shield, D hammer, dark helmet,
na walkirie i amazonki w amazon camp tylko uwazaj bo dragony tam luruja
Mam pytanie, gdzie moge expic ze skillami 51/47(knight) Moje eq to p-legi tower shield, warrior helmet, b-sword, k-armor. I jeszcze jedno jakie potwory bede mogl blokowac na skillach 60/60 na 20 lvl??Z góry dzieki za odp.
na soldki z zapasem ihów (uwazaj bo guardy tam lurują)
a blokowac z takimi skilami (20lvl 4mg 60/60) to mozesz dragona (nawet solowac jak masz giant sworda ale 4 mg musi byc)
Jak tak mówisz to zbieram na giant sworda :) O 4 mlvlu wiem, bo to chyba oczywiste. Slyszalem ze z humanem treni się o polowe wolniej niz z monsterem czy to prawda?
ps. Ile mniej wiecej uh bedzie schodzilo przy solowaniu draga na tych skillach co mowiles?
POwiedzcie mi z jakimi skillami moge isc na guardy bo sie nie orietuje i oczywiscie z jakim lvl tam moge isc prosze o odpowiedz :)
Knightem to 40lvl i 80/80 to się zwróci za UH.
Paladynem to 25-30lvl i 70 Distance.
Mam problem bo jak na guardy moge chodzic od 40 to powiedzcie mi na jakie potworki moge teraz chodzic nie jestem pewny ale czy dwarf slodier ze skillami 46/45 zada mi duzo ciosuw za duzo hp ?? Mam male skille i dopiero 12 lvl czuje sie jak :baby: i z gory dziekuje za pomoc :D
kkrzysiek
30-07-2005, 02:25
Siemka mam question =] gdzie moge sie wybrać: 20 lvl skills 64/64 eq:C armor, K legs, V shield, Crus helm, Bright lub Giant sword i platinum amulet. oczywiście jeszcze pare bp uhów itp....:)
Gdzie ja bede mogł expic !!??!!
Knight 12LvL
Skille 60/60
I jeszcze tylko 4mLvL
Sheva: Dwarf solidiery
Krzysiek: PoH: oczywiscie cyce
Thx ... a jaki eq musze miec mnie wiecej :)
Jeśli ma sie juz około 40/ 35 skile to można spokojnie chcodzić na zamek obo Ab albo do kopalni dwarfów ale nie za głęboko bo Guard może zabić !! :] ale powyrzej wymienione miejsca radze odwiedzać raczej tylko knightom z p.armor i ihami ale sie tram za**** expi sam sie teraz tam wybiore ;) lol choc na 15 lvl mozna se tez isc poexpic na samoki ;) ;) ;) ;) ;) hehe:D
przy takich skilach nie mas zszans z często lurowanym tam berserkerem!
Sheva napisz jaki masz to ci powiem.
yyy P-set Steel/Dark Helmet Serpnet Sword :)
The Shodow
30-07-2005, 16:23
Sorcerer ;)
Level: 17
Mlvl: 30
Eq: Dark Armor, Steel Helmet, Brass Legs, Dwarven Shield, Knight Axe ;(
prosiłbym nie odpowiedź "na roty i krasnale ty ciemniaku :D" tylko cos lepszego..
EDIT: Coś lepszego bez większych strat ;)
amazony i valkyrie sie klaniaja panu. czasami ci lootnie p armor wiec nawet moze byc ( czasami xD) ,no i dwarf soldiery lecz dobrymi runkami.
Anaco jamam chodzić ???
14lvl , 23mlvl ,PACC, eq: fs, noble arm ,warrior hełm,plegs,dragon s??
down:jak chce na darishie to musze na ghosthipa najpierw ;/.
Edit:oki już wiem jak iść na darishie ^.^ a larvy są troche zamocne ;/.
pijopiwnik
30-07-2005, 23:15
Anaco jamam chodzić ???
14lvl , 23mlvl ,PACC, eq: fs, noble arm ,warrior hełm,plegs,dragon s??
roty na darashie albo larvy
Profesja>Knight:crusader:
Swiat>Hiberna
Miasto>Carlin
mlvl>prawie 3
Lvl>8 :o
skille>47/43(prosze nei smiejcie sie,dopierozaczołem grac :baby: )
eq:
dark helm,plate arm,palte legs,dragon hammer,dragon shild
Teraz , gdzie mam xpic<jesli ktos by mógł to niech mi pwoie dokładnie jak tam dojsc.
Mam prozbe szukam kogos kto by mi pomogł , objasnil pokazał w tibi , gdzie co jest (jakiegos kolege,przyjaciela/ciułke:) ) pomoe mi ktos bo jestem naprawde newbe :(
H_A_N_I_O
31-07-2005, 15:07
Gdzie expic?? mam PACC
Mam 40lev 63(z ringiem 67)/59.Eq:Noble Armor,Crown Helmet,Plate Legs, Bots:P,K Axe, Dwarven Shield:(.
prosze powiedzcie gdzie expic tak zebym uh nie tracil i byla jakas kaska
Gdzie mam expic na lvl 13 skillach 52/52 knight.
Uzbro: Plate armor , plate lgsy, guardian shield, knight axe, dark helmet, scraf
gdzie mam expic i wogole gdzie troszke kaski zarobic :) Powiedzcie skille nicze3go sobie na 13 lvl :cup: :evul:
Expowiska w VENORE (i okolicach) :
1. Swamp Trolle :
Aby dojść na "Swampy" należy udac sie na połódnie od enori i isc tak caly czas aż sie dojdzie do dzióry (nleży ją rozkopać łpatą).
Gdy zejdziemy na dół zabijamy 4 rotwormy i wchodzimy ropem do góry,
tam właśnie znajduje sie jaskinia trolli. Musimy takze pamiętać aby nie otwierać drzwi za którymi jest ghul!!!
2. Rotwormy :
Aby udać się na rotwormy należy wyjśc z miasta polódniową bramą i skrencić w prawo. Idzie sie prosto aż do dzióry do , której wchodzimy. Idziemy w prawo i wchodzimy po linie. Potem idziemy caly czas w prawo aż do następnej dzióry. Po wejściu kierujemy sie dalej w prawo az do wyjścia po linie.--->!!!!!NIE IŚĆ NA DÓŁ!!!!!!<--- na dole jest siedlisko ślimów na któeych mogą trenić wyższe levele.Po wyjściu z dzióry kierujemy się na mostek . Gdy przejdziemy wchodzimy do dzióry w której są rotwormy.
3. Bugi :
Jeśli chcemy dojść do bugów musimy udać sie na północ od depo i wejść do portu (nie tego ze statkiem) potem idziemy w lewo , przechodzimy przez drzwi i wchodzimy do dzióry.Tam jest z 16 bugów w oddzielnych komorach.
TO NA TYLE JAK DLA POCZONTKUJĄCYCH
Profesja>Knight:crusader:
Swiat>Hiberna
Miasto>Carlin
mlvl>prawie 3
Lvl>8 :o
skille>47/43(prosze nei smiejcie sie,dopierozaczołem grac :baby: )
eq:
dark helm,plate arm,palte legs,dragon hammer,dragon shild
Teraz , gdzie mam xpic<jesli ktos by mógł to niech mi pwoie dokładnie jak tam dojsc.
Mam prozbe szukam kogos kto by mi pomogł , objasnil pokazał w tibi , gdzie co jest (jakiegos kolege,przyjaciela/ciułke:) ) pomoe mi ktos bo jestem naprawde newbe :(
Mam prosbe , odpowie mi ktos ? ? ? pomozcie szukam kolegi na Hibernie ktory mi wszystko pokarze i objasni :))) ;)
UP:możesz iść do AB na zamek albo kopalnie tam są 2 ghule w odzielnych respah a na zamku to orc warriory , orki , spermany i zerki ale to juz na poziomah +.
Dziieki Haid,y Skorzystam ale arazie musze dobic skile 60+:P bo juz mam 50/47 2 dni skillowania i lecimy do 15 lv : Pa potem do 70 +i bende ciagle xpic ;P
Patryq Czarodziej
01-08-2005, 13:53
witam. mam pytanko: mam knighta na 12lvl ze skilami 51/51 gdzie sie fajnie expi zeby exp szybko lecial. najlepiej to blisko veno
Lord Maniek
01-08-2005, 16:48
hym a taki paladyn:
lvl 20
mlvl 9
62/50
speary/łuk/kusza
Facc
niema zabardzo poco ale napisze Eq: p-set (moge jeszcze dołożyć knight armora i c-hełma ale 1. szkoda jak bym je stracił :P 2. atak z odległości )
z góry thx
Szaskald
01-08-2005, 17:01
Gdzie expic?? mam PACC
Mam 40lev 63(z ringiem 67)/59.Eq:Noble Armor,Crown Helmet,Plate Legs, Bots:P,K Axe, Dwarven Shield:(.
prosze powiedzcie gdzie expic tak zebym uh nie tracil i byla jakas kaska
Tomby, tomby, tomby ;) ... ale skille trzeba poprawić do 65/65 chociaż.
AmonRudth
01-08-2005, 20:12
Paladyn 20lvl ,skille 63/53, 10mlvl i facc.Gdzie najlepiej expic i trenic skille.Tylko nie piszczie mi o mount sternum ,bo zawsze mi ktoś tam w chodzi w parade,.Pomóczie człowiekowi :(
mam pytanie: czy druid z eq: soldier helmet,scale arm,brass legs,dwarven shield,clerical mace ze skilami 20/22 da rade bic larvy bez czestego uzywania uh/vity?
Marek Tibioman
02-08-2005, 13:41
@up
No na larvach to jeszcze bedzie ciezko, musisz zalatwic sobie lepsze eq, a szczegolnie bron i armor- broń zebys mocniej bił, a armor zebys był mniej truty, bo im lepszy armor, tym mniejsza szansa, że coś Cię zatruje ;)
@Patryq Czarodziej
Jesli chcesz expic koło venore to polecam roty, bo ich jest tam w h** duzo :p A i mozesz tez odczasu do czasu wpasc na slimy, bo one sa slabe a duzo expa daja i na twoich skillach poradzisz sobie bez problemu z 1-2 slimami naraz ;)
Mate Blady
02-08-2005, 19:53
Mam mały problem od nie dawna gram w tibie i mam taka postac
Knight 10lev.
1lev.magiczny
skille 30/30
moje eq. to
dark helmet
plate armor
plate legs
knight axe
dwarven shield
mieszkam w Carlin w ktorych miejscach obok carlin moglbym expic??
Prosze pomozcie!!!!
:)
Koło Carlin teraz nie bardzo, zamieszkaj w Kazzordoon i chodź do kopalnii, mnóstwo expa leci, a dodatkowo pełno hatchetów które na Fibuli można sprzedać 25 gp za sztukę.
Yo. powiedzcie mi gdzie moge isc na 31lvl 70/70 na dobry exp i loot. mam k set, fs, drag shield c helm.
Dj Fara0n
03-08-2005, 09:17
@up:
Cyklopy w okolicach thais.
Pani Janina
03-08-2005, 09:45
dla posiadaczy pacc super exp jest na darashi w kopalniach z rotami albo pustynia w ankh gdzie jest kopalnia z larvami nawet slabe skille a mozna expic i expic i expic
wyzsze lvle z lepszymi skillami powinni odwiedzic cyklopolis (trzeba uwazac na lidera ktory moze byc przyciagniety pod schodzy z paroma kolegami zerkami i ekipa mino magow i archerow)
Ashyx Dras
03-08-2005, 21:49
Mam problem. Gdzie expic knajtem na 40 lv ze skilami 73.73. Moj eq: c-arm, k-legi, c-shield, c-helmet, bs ale moge kupic gsa. Pomozcie!!
P.S Nie mam pacca!!!!!
Gdzie expic na 11 lvl'u i skillach 40/26 paladynem z pacc'iem (Bez run)?
crypty berseker
04-08-2005, 22:46
ja mam na elerze 9 lvl rycerz z skill 35/35
solo ide na minos guard , i ("ghoule " cool expo z pomocam hmm X( )
przy 10 bede mial ok 50 /50
milan233
05-08-2005, 10:01
A ja mam skile 60/60---4mlvl---eq:K-set,bright sword/giantsword,warior helmet,tower shield---mam 8 lvl xD---narazie do 20 lvl bede na larvach expil ale co potem????
Sir Marilion
06-08-2005, 01:00
Sprawa wygląda tak: jestem paladynem, lvl 11 facc 35/31 (nie chce mi się trenować... poza tym z łukiem biegam {exevo con rządzi :evul:) eq też słaby ale ostatnio kupiłem conjure arrow i intense healing... mam zamiar kupić HMM (robienie runek :P)... scale arm; dwarven shield, steel helmet, studded legi (jak mi ktoś powie że słabo to go <cenzura> bo WIEM że słabo a nieznosze takich rzeczy jak ktoś to mówi...) leather boots (ew. można też zaliczyć daramanian mace... różne ilośći strzał.
Elessar11
07-08-2005, 11:00
Fajne do expienia są tereny wokół Carlin. Niższe poziomy mogą chodzić na trolle i rotwormy (przyokazji nabiją nie tylko skille ale i troche kassssy). Dla paladyna dobre są tereny na zachód od Carlin w lesie dusz ghule, szkielety i troche innego badziewia można łatwo ściągnąć z dynstansówki. Wyższe levele schodzą niżej aż do Demonów i Giant Spiderów. Dobre okolice do expienia są także koło Venory (Swampy -> duża ilość). Ale tak naprawde to najlepiej długo połazić i znależć ten rejon który nam najlepiej odpowiada do expienia. :)
Royal Drizt
07-08-2005, 11:25
A ja gdzie mogę?
Skille 81/80 eq to DSM,MMS,BOH,RH,C LEGS, GS,BS, Aol, Steel boots
Level: 52
Fossils Master
07-08-2005, 21:42
czy to nie jest 100 taki temat?? ludzie LITOSCI! :baby:
Van_Waterflew
08-08-2005, 02:50
Fajne do expienia są tereny wokół Carlin. Niższe poziomy mogą chodzić na trolle i rotwormy (przyokazji nabiją nie tylko skille ale i troche kassssy). Dla paladyna dobre są tereny na zachód od Carlin w lesie dusz ghule, szkielety i troche innego badziewia można łatwo ściągnąć z dynstansówki. Wyższe levele schodzą niżej aż do Demonów i Giant Spiderów. Dobre okolice do expienia są także koło Venory (Swampy -> duża ilość). Ale tak naprawde to najlepiej długo połazić i znależć ten rejon który nam najlepiej odpowiada do expienia. :)
Hyba żartujesz w ghostladzie nie ma demonuw a gs to hyba jeden jest a nie więcej!!! A propos to żeczywicie fajne tereny obok venore i carlin ale po za tym cyce w thais, dwarfy w kazo, zamek w ab i wiele wiele innych. Każde miasto ma co do zaoferowania:).
Ja mam 20lvl i skile 64/64 i świetnie mi się expi w podziemiach Ab. Są tam ghule szkielety roty i slimy. Jeśli chodzi o loot to bardzo dobry: ze szkieletów i ghuli wypadają viking helmety (66gp) , brass helmety (30gp) , swordy (25gp) , mace (23gp) , które można sprzedać w sklepie w Ab. W dodatku można tam chodzić od skili około 40/40 bez większych strat hp. Trzeba tylko uważać na pk bo można zginąć.
bo ja mam dylemat :( mam 1szego palka i mam lvl 14 i skille 51/41 wiem że mam podnieść ale na czym mieszkam w venore więc na rooty laże i je za często zabijam :baby: na dwarfy za daleko chociaż je i tak zabijam tak szybko jak rooty. po update dostane nową opcje jaką są throwing stars (bo teraz spear trenie) nie wiem czy nie robić już zapasów ale gdzie skillować?? wogóle podnosić skille ? :D
Jestem Sorcerem lvl 30, i nie wiem gdzie expic, podajcie mi jakies przyklady, ale nei takie potwory jak Roty.
Ps. Mam pacca.
pss. Moga byc to potworki do ktorych by sie przydalo uzywac hmmow.
Ja od 15 levelu ze skillami 65/65 poszedłem na soldiery, jeśli macie skkille 55/55+ i dosyć dobre eq (może być nawet k-set, ale conajmniej dragon shield) możecie bardzo szybko nabić tam level i sporo kasy, ja przez to...9 leveli na samych soldkach uzbieralem 10k + kase na platinum ammy, c-legi, d-lance i 5 bp uh :p Nie jest to dużo ale nie robiłem żadnych lootbagów itp. Oprócz soldów można wpaść na wspomniane wyżej podziemia ab, też spora kasa i niezły exp, chociaż trochę wolny resp (przed updatem, teraz nie wiem). Powodzenia początkującym knightom ;)
Celastian Kight
13-08-2005, 11:55
<proszę o skasowanie posta>
Czy dam sobie rade w walce wręcz z Wild Warriorami i Valkiriami?(wiem, że z tymi mogą być problemy, ale zawsze noszę CONAJMNIEJ bag hmmków i innych runek ofensywnych)
Skille ok. 25/25, Dwarven shield, Plate Armor, Dark Helmet, Brass Legs, Clerical Mace
Mam Sorca(Tak jak w podpisie)
Edit:
@down:
No ja wiem, ale przy okazji expienia chciałem coś zarobić(warhammery, plate armory, small emeraldy), a z rotów nie wypada nic ciekawego oprócz tych kilku marnych gp ;P
re: Celestian Knight
Zrób lepiej 55 sword, wtedy będziesz miał około 60 shielding. I możesz spokojnie bić larvy, ghoule, skele itp... w katakumbach to będzie dla Ciebie bardzo dobry exp + loot, oraz oczywiście stare dobre Dwarfy Soldiery, ale uważaj tam na Bossa (teraz można ztamtąd łatwo lootbaga ropować, skończy się błaganie na guild chat aby ktoś się pofatygował xD). Jak zrobisz 60 swording, to będziesz miał większe pole do manewru o Cycki (na balanced) i Minotaury na Senjii.
Z Wild Warriorem nie powinieneś mieć problemu, z Valkirią w sumie tak. Ale te potwory nie są opłacalne bo zabijesz pare i musisz się leczyć Vitą lub UH'em. Idź Ty już lepiej na roty i tyle :D.
Misterio
14-08-2005, 23:05
Na co mogę chodzić knightem lvl 14, skille 43/38, sprzet:
-scale armor, leather boots, brass legs, dwarven shield, soldier helmet i scimitar. Myślałem, że pojdę sobie na amzonki koło Carlin, ale podobno są tam walkirie. Pokonam je?? :sword:
jasne ze tak czlowieku takie skille
Lord Maniek
14-08-2005, 23:44
Hiho :)
Ja zastanawiam się czy nie zmienić expowiska ( Kopalnie Kazordoon )
Doradźcie mi na co mógłbym się "przesiąść"
Skille i lvl i wogule w podpisie :p
Z góry thx :baby:
Mam 12 lv sklle 46/42 - Fire Sworda , Dwarven shield ,scale armor
chain legs soldier helmet . Mam expic czy skillowac ?
Radzę ci trenić do skili około 52/48. Potem od ciebie zależy: expić czy trenić dalej.
bartolinka1
15-08-2005, 20:39
Popatrzcie na najlepszy poradnik dla Knightów , Palladynuw , Sorcerów , Druiduw . B) :) :p :cup:
Dla Knighta powyzej 8 lvl
8-10 lvl : Spidery , Trolle , Rotworny , (Dla nie doświadczonych Tibijczyków Raty).
10-15 lvl : Rotwormy , Ghule , Szkielety , Orc Warior , Minotaur , Minotaur Archer i Dwarfy zwykle.
15-20 lvl : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy.
20-30 : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy , Amazonki , Valkirie, Dragony
30-50 lvl : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy , Dragony , Witche , Dwarfy Guardy , Huntery , Orci Berserkery.
Dla Palladyna powyzej 8 lvl
8-10 : Spidery , Trolle , Rotworny , (Dla nie doświadczonych Tibijczyków Raty).
10-15 lvl : Rotwormy , Ghule , Szkielety , Orc Warior , Minotaur , Minotaur Archer i Dwarfy zwykle.
15-20 lvl : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy.
20-30 : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy , Amazonki , Valkirie , Dragony.
30-50 lvl : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy , Dragony , Witche , Dwarfy Guardy , Huntery , Orci Berserkery , i dla bardzo dobrych graczy Giant Spidery.
Dla Sorcerów powyzej 8 lvl
8-10 : Trolle , Bugi , Rotwormy.
10-15 : Trolle , Bugi , Ghule , Szkielety , Rotwormy , Valkirie i Amazonki
15-20 : Trolle , Bugi , Ghule , Szkielety , Rotwormy , Valkirie , Amazonki , (Z Blokerem mozna sie wybrac na Dragona).
20-30 :Ghule , Szkielety , Rotwormy , Valkirie , Amazonki , Z blokerem na Dragony i nawet Gian Spidery ) .
30-50 :Ghule , Szkielety , Rotwormy , Valkirie , Amazonki , Z blokerem na Dragony i nawet Gian Spidery przy dobrym mlvl Na Dragon Lordy oczywiscie z sd i uhami :) ) .
Dla Druiduw opwyzej 8 lvl
8-10 : Trolle , Bugi , Rotwormy.
10-15 : Trolle , Bugi , Ghule , Szkielety , Rotwormy , Valkirie i Amazonki.
15-20 : Trolle , Bugi , Ghule , Szkielety , Rotwormy , Valkirie , Amazonki , (Z Blokerem mozna sie wybrac na Dragona).
20-30 : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy , Amazonki , Valkirie , Dragony.
30-50 lvl : Dwarfy Solidery , Rotwormy , Orc Warior , Minotaury Archery Guardy i zwykle , Szkiele , Ghule , Slimy , Rotwormy , Dragony , Witche , Dwarfy Guardy , Huntery , Orci Berserkery , i dla bardzo dobrych graczy Giant Spidery.
bartolinka1
15-08-2005, 20:46
Mam Pytanie Gdzie expic
Moje dane postaci
Name : Podrywaczka of Isara
Lvl :12
Skile : 50/50
Świat : Isara
Profesja : Knight
Prosze o bardzo szybką Odpowiedz
Jeśli podacie jakąś super miejscuwe to bedziecie :cup: !!!!
Name : Podrywaczka of Isara
Lvl :12
Skile : 50/50
Świat : Isara
a profesja gdzie? Jesteś palkiem czy knightem?
bartolinka1
15-08-2005, 20:51
Zmien Kopalnie Kazzadron na Zamek kolo ab i idz ze spirami lub na amazonki tez ze spirami ale najlepszom miejscuwą są Ghule Pod Ab Tam wybierz sie z kuszo albo lukiem
Dzienciol
15-08-2005, 20:55
Mam Pytanko jestem Knightem na 30 lvl ze skilami 73/71 ( wiem sux ) , interesuje mnie czy moglbym bez strachu isc na Dwarf Guardy.Oczywiscie posiadam Giant Sworda w drugiej rece jest Vampire Shield.Czy moge na nie chodzic???
Texterus
15-08-2005, 22:50
Co myslicie, sądzicie o moich skillach i eq. Na 12 lev. mam skille 40/45 i eq. steel helmet, plate set, leather boots, serpent sword, dwarfen shield, jesli cos jest nie tak odpiszcie mi prosze.
bartolinka1
16-08-2005, 00:21
Mam Pytanko jestem Knightem na 30 lvl ze skilami 73/71 ( wiem sux ) , interesuje mnie czy moglbym bez strachu isc na Dwarf Guardy.Oczywiscie posiadam Giant Sworda w drugiej rece jest Vampire Shield.Czy moge na nie chodzic???
Mozesz Chodzic na Guardy z bp uhuw z loota powinna kasa ci sie zwrucic za uhy ;)
re: Bartolinka
Zamek Elvenbane, kopalnie.
re: 2x UP
Ujdą w tłoku. Mogło być gorzej chociaż mogło i być lepiej.
re: Dzienciol
Weź też Hmm, GFB i Sword Ringa. Guardy są opłacalne od 75/75 (z dobrym eq), a na 80/80 to się już je wymiata.
Od kiedy Giant Sword jest jednoręczny ?? hehe...
A co do expowiska to idź na guardy bo kasa będzie ci sie zwracać za stracone uhy :]
Salem Paszczakilla
17-08-2005, 01:49
SPOKO JOŁ 8o
L3viatan
17-08-2005, 12:24
Dam rade na 27 lvlu z 36 mlvlem na guardach z monkami? (nie wiedzialem gdzie to wsadzic)
Lord pepuska
18-08-2005, 22:54
Ej Oplaca sie expic na valkiriach i na amazon z 14lvl sorc??
re: L3viatan (przekręciłeś symbol Satanistyczny nikczemniku...)
Tak dasz rade, weź tylko bp UH, GFB, i z 2 Bp of Hmm (dla pewności, na Soldiery po drodze, i zawsze więcej expa jak będziesz z Hmm bił). Oraz postaw 2 Monki (postaw jednego, napij się mf'ów i drugiego postaw).
re: Lord pepuska
Nie nie opłaca się, lepiej idź poprostu na Rotwormy :).
Songo gohan
19-08-2005, 12:39
Mam pytanie
Opłaca sie solo huncic na necro spawnie na daramie z ds'em/ds'ami??
Mam Paladyna 65lvl skille 84/84 i nie wiem czy sie to bedzie oplacalo..
I co mam zabrac jak tam bede szedl...
Odpiszcie prosze
Celastian Kight
19-08-2005, 17:37
Witam :)
Mam kilka pytań...
Najpierw dotyczące mojego pierwszego chara:
KNIGHT
Obecne dane:
level: 28
magic level: 4
skille:
club fighting: 53 (niedawno rzuciłem cluby)
sword fighting: 47 (niedawno się przerzuciłem na swordy)
shielding: 54
ekwipunek: knight armor, warrior helmet, bright sword, crown shield, plate legs
Za jakieś trzy tygodnie kupuję PACCa.
Przez te trzy tygodnie zamierzam trenić, trenić i jeszcze raz trenić, oraz uzbierać troche kasy na runki które mi się kończą. Nie będę miał jednak dużo czasu na grę.
PRZYPUSZCZALNE dane w chwili gdy kupię PACCa:
level: 28
magic level: 4
skille:
sword fighting: 56 (+-2)
shielding: 58 (+-2)
ekwipunek: knight armor, warrior helmet, bright sword, crown shield, plate legs
UWAGA: Świat - Celesta, więc w odpowiedziach nie uwzględniajcie PK
Dobra...czas na pytania.
1.) Od razu jak kupię PACC wybieram się w podróż po świecie.
a.) czy po updacie można nadal lurować GSy na drogę do Venore, czy jest już tam bezpiecznie??
b.) czy dałbym rade przejść pieszo z Darashii do Ankrahmun?? Jakie są po drodze potwory??
c.) czy dałbym radę pokonać terror birda z niewielką stratą UHów??
d.) czy dałbym radę uciec przed hydrą z niewielką stratą UHów (2-3)??
e.) czy mogę zapuścić się do południowej części Tiquandy (tam gdzie są Dworki)??
f.) czy mogę zapuścić się do północnej Tiquandy (krokodyle, terror birdy)??
g.) czy dałbym radę pokonać słonia??
h.) czy dałbym radę pokonać beholdera??
i.) czy przeżyłbym w Mintwallin??
2.) Potem przyjdzie pora na expienie:
a.) gdzie expić??
b.) czy w Tiquandzie dobrze bym expił??
3.) Finanse
a.) na co teraz zbierać?? (ja myślę, że:
-knight legs (25k)
-vampire shield (50k)
-promocja (20k)
-BoHy (60k)
ale nie jestem pewien. zaznaczam też, że nie wykonałem jeszcze desert questa, zamierzam go wykonać, wtedy dojdzie 10k.
b.) na jakich expowiskach zgarniałbym dużo kasy??
4.) Miasto
a.) z którego miasta byłoby mi najbliżej do expowisk??
b.) z którego miasta podróże byłyby najtańsze i najbezpieczniejsze??
c.) w którym mieście mógłbym mieć domek??
5.) Blokowanie
a.) czy będę mógł blokować draga??
b.) czy będę mógł blokować GSa??
6.) Plany na przyszłość:
a.) co mam dalej robić?? expić? trenić? czy może expić ale przykładać największą wagę do kasy??
b.) Jakie questy mógłbym wykonać?? (bez QS, po prostu nazwy)
Teraz drugi char:
SORCERER
aktualne dane:
level: 11
magic level: 18
ekwipunek: longsword, dark helmet, brass legs, scale armor, dwarven shield.
Przez trzy tygodnie do kupna PACCa zamierzam na zmiane expić i robić runki (ach te soul pointsy...)
PRZYPUSZCZALNE dane za trzy tygodnie:
level: 13
magic level: 20
ekwipunek: longsword, dark helmet, brass legs, scale armor, dwarven shield.
Pytania:
1.) Expienie:
a.) gdzie expić??
2.) Finanse:
a.) czy zainwestować najpierw we wszystkie czary, czy troszkę lepszy ekwipunek (PS. mam już kupione explo)??
3.) Miasta
a.) jakie miasto byłoby dla mnie najlepsze??
UWAGA: Oba chary są na tym samym świecie, więc jest możliwa wymiana między nimi.
Ufff.......
Trochę tego dużo, ale to dla mnie bardzo ważne i bardzo proszę o odpowiedzi.
Z góry dziękuję
Mam kilka pytań...
Kilka ?!
a.) Nie, nie można po uptade lurować GS'ów na droge do Venore
b.) Dałbyś rade, o ile pamiętam są tam Hieny, skorpiony itp...
c.) Nie wiem
d.) Trudno by było, wali niezłe combo.
e.) Nie wiem
f.) j/w
g.) Tak, radze balanced.
h.) Na luzie
i.) Chwile byś przeżył, jak długą to zależy na co byś trafił, ale nie opłaca Ci się tam zapuszczać.
2.) Potem przyjdzie pora na expienie:
a.) Hmm, Larvy, Tomby, Soldiery b.) Wątpie
3.) Finanse
a.) Na początku zainwestuj w K'legs.
b.) Tomby, Soldy
4.) Miasto
a.) Zależy gdzie byś expował, ale sądze że z Ankhrum.
b.) Po uptade z każdego.
c.) To zależy od Ciebie.
5.) Blokowanie
a.) Na luzie
b.) Jasne
6.) Plany na przyszłość:
a.) Zrób 35lvl i zacznij robić skille 70/70 potem expuj aż uznasz że potrzebujesz 80/80 i znowu expuj.
b.) Różne questy na błyskotki (typu perły, kamienie szlachetne itp...) oraz Postman Quest (potrzebowałbyś 35lvl), Paradox Tower Quest, OF Quest.
Sorcerer
1.) Expienie:
a.) Larvy i Rotowiska na Daramie.
2.) Finanse:
a.) Zainwestuj w dobrą broń, vite, antidote i zbieraj na SD.
3.) Miasta
a.) Darashia/Ankhrum
Songo gohan
20-08-2005, 08:54
Odpowie ktoś na moje pytanie?? -.-
PeTeRsOn
20-08-2005, 12:51
ja radze od 8 - 10 lvl isc na folde do podziemi i tam expic:]
1) maly ruch
2)wszedzie sa potwory
3)najlepsze dla tych pozimow - Minosy, Lodowe trole, roty, pioson spidery, spidery
NIE SCHODZCIE NA NIZSZE POZIOMY BO TAM JEST TROSZKE TRUDNIEJ 8 -10 LVL EXPIC TYLKO NA 1 POZ> PODZIEMI
elo mam 11 lvl pallka i nie wiem gdzie trenic czy może jechać na edron na gobliny i trolle czy do ank musze zrobvić skille bo cienkie jak barszcz co polecacie (mam pacc)
Odrazu pisze ze to nie bedzie taki Krotki post
Od razu jak wyjdziesz z MAINA to nie na folde dlatego ze
1) Daleko od miasta
2) Latwy cel do zabicia poniewaz maly lvl
3) Jak ktos cie atakuje to sie niemorzesz teleportowac
Lepiej jush na trolle obok cmentarzu ale to w Carlin dobic tam do 30/30
A teraz spis skilli na level:
8-10 45/45
10-12 50/50
12-15 55/55
15-18 60/60
18-20 63/63 (oczywiscie jak ktos chce to morze przestac skillowac jush na 60 az do levelu 30)
A teraz PoTWORY ( Na ktore tak bardzo czekaliscie )
20-30 Trolle,Goblin,Bear,orc
30-40 Amazon,Rotworm,Dwarf,Minotaur,Orc Warrior (Na balance lub na defie)
40-50 Dwarf Soldier,Minotaur Archer(Ale radzilbym zeby byl na prawde blisko na takich skillach potrawi zabic , Czyli schowac sie za sciane tak zeby nie mogl zaatakowac bo one w tedy pod chodza a ty atakujesz je MINOTAUR ARCHER jest na serio glupi) Mozna takze inne potworki jakies mocniejsze ale w takim przypadku UH'y by sie przydaly NP:SLIME,MINOTAUR GUARD + UH'y lub IH'y , Valkirie,Cyklopy ( Ale zalezy od Broni i od Tarczy bo na skillu 45/45 dasz rade ale zeby byla tak tarcza DRAGON SHIELD i bron powyzej ataku 30+ np: DRAGON HAMMER-SKULL STAF/KNIGHT AXE/FIRE SWORD
Na skillu 60+ Mozna powoli chodzic na Dwarf Guarda co powiem ze nie jest latwy i na pewno UH'y miec ( Ale prawda jest taka ze czasami nie wystarczy miec UH'y trzeba miec do tego 4 Mlvl <napisalem to bo mysle ze jakis noob to biedzie czytac >). I jak oczywiscie na Demon Skeletona tesh mozna isc ale nie na Mass hunt tylko pojedynczo.
A co do Eq to moge napisac ze sie nie oplaca pisac Bo raz przeczytalem podobny post i wyczytalem ze Giant Sword na starych servach kosztuje do 10K a na nowych do 200K wiec prawda jest jedna nie oplaca sie , ale napisze bo mi sie tak podoba
8lvl-Scale Armor,Brass Legs,Dwarven Shield,Soldier Helmet,Battle Hammer/Orcish Axe/Long Sword ( zalezy kto czym bije )
12lvl-Plate Armor ( Sam powinienes zdobyc z Valkiri poniewaz powinienes miec jush skill 50 lub 55 jak kto woli),Brass lub jush Plate Legs,Steel Helmet,Scarf,Clerical Mace-Dragon Hammer/Dwarven Axe-Knight Axe/Spike Sword,Dwarven Shield/Beholder Shield
15lvl-Plate Armor/Nooble Armor,Plate Legs,Steel Helmet/Crown Helmet,Beholder Shield/Guardian Shield,Scarf,Knight Axe/Dragon Hammer/Fire Sword
18lvl-Nooble Armor,Plate Legs,Crown Helmet,Scarf,Dragon Shield,Knight Axe/Skull Staff/Fire Sword
A od 20+ kazdy moze isc jak chce w EQ ale podalem tylko dla knighta bo nim gram i jesli macie jakies pretensje ze takie drogie zeczy napisane sa to sie mylicie poniewaz w tibii istnieje cos takiego jak LOOT'y wiec robcie LOOT MACE, LOOT CHAIN ARMOR's, LOOT SWORD's i inne takze mozna robic
Teraz napisze cos o sobie :
Lvl: 9
Voc: KNIGHT
Skill's: 46/45 ( NADAL ROSNA)
City: KAZORDOON MIASTO KRASNOLUDOW CZA ICH WYBIC
World: Iridia
MlvlL 3
Dziekuje jesli przeczytacie posta CALEGO i wedlug niego zagracie
PLX COMENT
SORX za poprawke ale byly problemy techniczne
Thorin Dragon
25-08-2005, 18:21
lvl 18
knight
skile: 42/37 (2 reczna broń)
eqp:
steel helmet, plate armor, plate legs, leather boots, two handed sword (zbieram na fire sworda)
I gdzie mam expić??
Bo Amazon Camp mi się znudził, dwarfy też...
k-kondzik
25-08-2005, 18:22
lvl 18
knight
skile: 42/37 (2 reczna broń)
eqp:
steel helmet, plate armor, plate legs, leather boots, two handed sword (zbieram na fire sworda)
I gdzie mam expić??
Bo Amazon Camp mi się znudził, dwarfy też...
nie pytaj się gdzie masz expić tylko dawaj z knife'em na rotwory trenować, masz 18 lvl a skile jak nie jeden 10 lvl'owiec
-------------
PS. Dla przykładu mam nową postac knight 13 lvl a skile 52/52 i nie zastanawiam się gdzie expic tylko trenuje :evul:
sandi buziaczek
26-08-2005, 11:42
ja mam 11lvl i skile 45\44 na czym mam skilic??
Gdzie ma expić knight 44 lvl skills 81/81 5 mlvl (6% do 6 :D) Eq: Demon Shield P ammy K legs C arm W helm BS/GS. FACC. Napiszcie miejsce gdzie expić jak mam za słabe eq powiedzcie co dokupić. Thx ;]
Bielo_ELYSJA
26-08-2005, 16:49
A ja na czym?? (24 knight, 54/50, gs/bs tower shield g armor 8o knight legs leather boots/boh 8o warrior helmet) Z góry thx :]
mowicie wszyscy ze dwarfy i dwarfy, ale jak ja tam chodze to jakos mi sie slabo nabija exp :( ile poziomow trzeba konkretnie zejsc i jaka taktyke stosowac ?
krzysiek krzysiek
27-08-2005, 15:34
A ja mam takie oto pytanko. Mam skile takie jak w opisie, wiem, że zsolowałbym już vampa, ale po ile by mnie gdzieś tak bił i czy lepiej go bić z broni dwuręcznej czy jedno- ??
A ja mam takie oto pytanko. Mam skile takie jak w opisie, wiem, że zsolowałbym już vampa, ale po ile by mnie gdzieś tak bił i czy lepiej go bić z broni dwuręcznej czy jedno- ??
hmmm... nie wiem po ile by cie bil, niestety. a co do broni to dwureczna+ hmmki no chyba ze za mocno by cie bil i bys nie mogl sie uhac przez to:P ale watpie
Pexazowe
28-08-2005, 12:27
gdzie ma expic 23 lvlowy rycerz 4 mlvl, skille 50/47, eq:skull staff, crown shield, warrior helmet, knight armor, p legs? z gory dzikekuje
Ja bym podskillowal na twoim miejscu
A jesli chcesz bezstresowo (czyt. bez straty UH) expic to polecam Mino Tower, ale trzymaj sie z dala od questa, bo tam są mino magi i guardy :) Można też wyciągnąć dobry loot
gdzie ma expic 23 lvlowy rycerz 4 mlvl, skille 50/47, eq:skull staff, crown shield, warrior helmet, knight armor, p legs? z gory dzikekuje
Mozna od niechcenia w dark cathedral, na banditach ,ww, smugglerach, slimach, undeadach i rotach. Ew. dwarf soldiery w kazo.
ziemniak1600
28-08-2005, 14:30
A ja mam pytanie:
czy knightem (skille 60/60,ml 4,level 25,EQ:Scarf,Blue robe,Crown helmet,Dragon shield,Plate legs,Buciki:),GS/FS) moge spokojnie lac scaraby i czy lepiej gs czy tarcza+fs?
Mam 20level skille 60/60 (ale mam zamiar dotrenować do 65/65, przed 25levelem) 4mlvl, eq-k arm, crus helmet, bs, drag shield, plate legs
Na co mam iść z takim eq i skillami?
Scorpionous
29-08-2005, 19:36
gdzie moge poexpic pallem na 38lvl skille 69/40? :D
Cedermarie Mikuma
30-08-2005, 16:32
Mam 15 lvl , od 14 lvl skilluje . Skille mam całkiem niezłe 49/47. Walcze fire swordem , dragon shiedlem , p-setem (chciaz mam crown arm w dp) i steel helmet. Na co mam chodzic by exp ladnie rosl :) z czym mam szanse w solówce bez hmm ?
PROFESJA: Knight
LVL: 20
SKILE: 52/50 <teraz staram sie skilowac>
mlvl: 4 <finally>
EQ: Fire Sword, Dragon Shield, Crusader Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Scarf,
tak wiem, folda i dwarfy, ale mi sie np na dwarfach zle expi i troche strach jak mnie okraza czy co :/
ktos mowil o larvach moze mi ktos o nich przyblizyc ?
Gdzie mogę expic: knightem 25 lvl, 5 mlvl, skille: 72/72. EQ: crus helmet, k-set, crown shield, fs; gs. Mam pacc'a.
Czy z p- setem, k- axe, bh shieldi steel helmetem na 11 lvl knight ze skilami 45\44 moge iść na dwarfy soldiery?
Może zawsze. Ale z dużą stratą uh/ih.
krzysiek krzysiek
31-08-2005, 15:42
Czy ze skilami 71/70 na 46 lvlu mogę spokojnie iść zwiedzać małpie miasto na Tiquandzie ??
Plz odpowiedzcie
Cedermarie Mikuma
31-08-2005, 16:21
Mam 15 lvl , od 14 lvl skilluje . Skille mam całkiem niezłe 49/47. Walcze fire swordem , dragon shiedlem , p-setem (chciaz mam crown arm w dp) i steel helmet. Na co mam chodzic by exp ladnie rosl :) z czym mam szanse w solówce bez hmm ?
Teraz mam 16 lvl i skille 51/49 nice nie :) ?
Master of Dragons
31-08-2005, 19:05
Jestem knightem i mam 10 lvl. Moje skille to 28/26, a eq to: p-ammy, p-legs, fire sword, guardian shield, leather boots. Gdzie moge expic z takim eq, skillami i lvlem? Chcialem isc na dwarfy soldiery, ale wiem, że wiąże się to z dużą utratą ihów. Plz o odpowiedź. ;)
Heliwurab
31-08-2005, 19:12
Idź potrenuj na niedźwiedziach blisko Thais, tak do 45/45 a potem trenuj na dwarfach w kopalniach do najlepiej 60/60. Potem dorób lvl do minimum 15 i zobacz po ile będą cie lały Soldiery. Jeśli za duzo to niestety musisz zrobić jeszcze lvl i skille :) Albo jak chcesz szybciej to zrób tak jak mówiłem i idź na Fibule. Ale uważaj na DS-y!
AmonRudth
02-09-2005, 19:06
Gdzie mam expić.Paladyn 25lvl skille 65/52.
Facc
Szaskald
02-09-2005, 19:13
Chesek --> Scaraby w ankh :)
EDIT: Z giant swordem oczywiscie
Czy polaca mi sie expic na dwarfach guardach pallkiem z 23 lav skill 60 /43 ?? Wziasc kusze czy luk oraz jaka bedzie strata uh?
Elder Palladino
03-09-2005, 10:02
Hmm... Ja na 18 lvl knighta < skille 57 na 55 > Itemki : K set , W helmet , G shiled , fs. Na luzioku zabijam mino guarda i cyclopa :P
Czy polaca mi sie expic na dwarfach guardach pallkiem z 23 lav skill 60 /43 ?? Wziasc kusze czy luk oraz jaka bedzie strata uh?
Exp oraz loot z guardow jest naprawde niezly ale wysoki wspolczynik utraty zycia sprawia ze hunt na tym lvl jest nieoplacalny.
A ja mam takie pytanko czy na 30 levlu skille 62/61 (wiem ze do dupy) z knight armorem, bright swordem, crown shieldem, plate legsami, crusader helmetem, scarfem, botsami oraz garlin neckles moge oplacalnie bloczyc wampy ile bede tracil uhow na 1?? shoterzy 2 magowie 17-18 levle magic levle 26/28 byc moze jeszcze pall 19 level skill dista 55
Mam pytanie... Czy pokonal bym tarantule (z run) Na levelu 16, mlev 21 eq: p-set, dwarven shield, c-mace, dark helm... I jak czesto z nich wypadaja time ringi?
Pexazowe
04-09-2005, 12:04
gdzie ma expic 17 lvlowy sorc 29 mlvl najlepiej bez run eq p set serpent i dragon shield. z gory dziekuje ; p
krzysiek krzysiek
04-09-2005, 12:24
Gdzie szybko, w miare bezpiecznie i z zyskiem może expić knight 46 lvl, skile 73/71. do tej pory expiłem na PaCCland, ale PACC mi się skończył ;(
Czy knight 16 lv skills 42/40 pokona Beholdera i Mino Archera?? I jakie będą tego skutki?? Tzn. ile życia straconego itp. A mój eq to: soldier helmet, plate armor, brass legs, dwarven shield, c-mace, leather boots. A co do Beholdera to nawet jak pokonam to czy bardziej opłaca się wziąść na niego bronze amulet czy garlic necklace bo mam oba.
Gdzie expić knightem na 11 lvl'u , z 1 mlvl'em i skillami 30/30 z 2h Sword'em?
Heliwurab
05-09-2005, 19:33
Gdzie expić knightem na 11 lvl'u , z 1 mlvl'em i skillami 30/30 z 2h Sword'em?
Najlepiej to robic mlvl i skille ! A jesli juz tak bardzo chcesz to na trollach exp -.-
szczepan_m5
05-09-2005, 19:38
Mam pytanie... Czy pokonal bym tarantule (z run) Na levelu 16, mlev 21 eq: p-set, dwarven shield, c-mace, dark helm... I jak czesto z nich wypadaja time ringi?
Zadko wypadaja Time ringi zabilem z 40 tych stworzen i wypadaly tylko stell helmety :p Zabijesz Ale to bedzie strata run Wybierz sie z blokerem (minimum 20lvl i skile 55/55+ ) i z 2 bp hmm , Uh. I mozesz troche pohuncic ale to nie jest zabardzo oplacalne :( Ale jak chcesz dla sportu to mozesz sie wybrac tylko wez jakies uh :) http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=49005 wejdz i zobacz moje screeny z huntu na tych stworzeniach B)
befavaza
05-09-2005, 21:52
Czy Knight (staty w podpisie) powinien wziasc GS czy BS + Vamp idac do cyclo?
Bror Kryn
06-09-2005, 15:53
1. Gdzie expić palkiem 11 lvl ok. 26 sworda i 26 shielda?
2. Jak zdobyć boots of haste?
3. Czy możliwa jest zmiana profesji?
1. Roty ( trenuj distance maaan!)
2. Kupic 50+k
3. Nie ( posąg ci mówi że wybór jest NIEODWRACALNY!)
Bror Kryn
06-09-2005, 16:31
ALe nie chce mi sie spearow podnosic podczas treningu a na czar do tworzenia strzal kasy nie mam a na czar do hmm se zbieram bo lmm to jajo i po co je kupowalem?
A gdzie jest najlepiej EXP`ić sorecerem o danych w podpisie?? Bo potrzebuje troche doświadczenie i nie wiem gdzie jest najlepiej.... :p Najbliżej mam do miejsc w okolicach Thais...
Nak tórym poziomie, eq i z skillami knightem, iśc na smoki? (Z BLOKEREM ALBO BEZ).
The Larch
07-09-2005, 00:01
Blokersi? ble...
Nakręcili już "Klatkę", nakręcili "Blokersów", teraz pora na nas - na PRZYSTANKERSÓW! \m/
Lord Maniek
07-09-2005, 20:16
ALe nie chce mi sie spearow podnosic podczas treningu a na czar do tworzenia strzal kasy nie mam a na czar do hmm se zbieram bo lmm to jajo i po co je kupowalem?
Paladyn jest postacią która walczy się ( najlepiej ) na dystans - trenowanie czego innego niema sensu - nie badź leniem podnoś speary :p albo rób od nowa knighta
A gdzie jest najlepiej EXP`ić sorecerem o danych w podpisie?? Bo potrzebuje troche doświadczenie i nie wiem gdzie jest najlepiej.... :p Najbliżej mam do miejsc w okolicach Thais...
Idź do kazordoon - roty, dwarfy, pare poison spiderów :) i exp leciiiiiiiiii tylko czasem tłok jest i zdarzają sie rzadko pk ( przynajmniej tylko 1 raz zabili na 12 lvl bo lagi złapałem w środku kopalni i nie mogłem uciec :( a zaatakowali mnie razem z tym 2 razy...) albo na fibule - tam dużo rotów ale nigdy tam nie byłem więc niewiem :baby:
Batutoks
07-09-2005, 20:29
a gdzie expic pallka z dobrym EQ i z hmm :lucznik: i jak expic sorrca na 10 ? z scale armorem studded legami i z soldier helmetem??
Nie spamuj tutaj danymi swojej postaci
Sorcem to Trolle,Budy,Spidery,Wolfy,Beary itp... A palkiem idź na trolle ze spearami bo speary z nich wypadają i będziesz miał ciągle nowe bo stare szybko znikają :/. Ewentualnie możesz iść z Ghoustlandu ze strzałami i polować na Ghoule,Skelety itp... loot powinien się zwrócić (lootbaga możesz zrobić).
Egeenetoo
08-09-2005, 08:57
Czy Knight (staty w podpisie) powinien wziasc GS czy BS + Vamp idac do cyclo?
BS+Shield ;> Sam tam expilem do 75 lvla potem juz tylko OF.
pozdro
boberman
08-09-2005, 18:16
mam 12 lvl 44/44 na cyzm mam expic? chdozi mi bardziej o loot niz o expa bo expa mam na rotach :D
kous Hanka
08-09-2005, 22:47
No ale knight na 10 lv. ze skilami 35/30 z niezłą bronią, nie pogardził by napewno Elfami, Amazonkami, Valkirami, Rotami w każdej ilości, Orc Spearmanami,
nie prawda ja mam 11 lvl i 28/28 i skojojnie wale valkirie a z tylu za mna 2 amazon. zawsze wyhodze z zielonym zyciem a jak sle pojdzie to z zoltym. na elfy sie boje chodzic. roty sa jak psy wale bo maja jako tako expa ale ja najbardziej lubie goby wiec goby w kazdej ilosci. a na valkiri to bez zazdych runek ani hmm ani uh poprostu z miecza.
Kous Hanka :]
PROSEsja: Knight :crusader:
LVL: 11 ;(
SKILLe: 28/28 :baby:
SWiat: Hiberna :p
MIASTO : Carlin :king:
Cze, mam pytanie czy ze skillami 58/58 i z eq: dark helmet, noble armor, fs plate legi i dragon shield z np cycem bez straty uh?
Profesja:Knight :miecz:
Świat:Jamera
Skille: 58/58 :cup:
Lvl:17
Mlvl: 4 :cup:
nie wiem czy takie coś było(nie da się przeczytać wszystkiego)
mam 8lvl sorcerer i nie wiem jak zacząć nim grać.mojego poprzedniego za durzo razy pk zabili na trollach :balwanek:
@edit
i jak chcecoe mi odpowiedzieć to najlepiej by było przysłać mi prywatną wiadomość. 8o
Bror Kryn
10-09-2005, 09:38
1. Gdzie jest bezpieczne expowisko na rotach koło Thais?
2. Jaki trzeba mieć distance fighting na roty?
3. Z czego mam walić w roty? Mam łuk i speary, a skile 27.
Dudinhio
10-09-2005, 09:39
@coconut: W zasadzie nie ma innego wyjścia niż trolle. Ewentualnie mogą być to gobliny lub swamp trolle. Tak czy inaczej polecam ci dobić do 4 mlvla i zdobyć jakieś uhy, hmmy i wtedy wyruszyć na łowy.
PS. Wspomniane przeze mnie trolle dają bardzo dużo kasy jak na ten lvl więc jest o co walczyć.
Bror Kryn
10-09-2005, 10:55
Mówiłeś do mnie? lol
Dark Rayles
10-09-2005, 12:17
Mam knighta 35 lvl
Skils - 70/70
mlvl - 5
eq : c-set , rh , bs , gs , v-shield , p-ammy
Wiec gdzie moge expic z czyms takim :>?nie chodzi mi o loot ( tzn moze byc :P ) ale raczej o szybki exp. Pierwszy razm gram najtem wiecj nie mam pojecia :/
Z gory thx za odp. :P
Hot Sauce
10-09-2005, 12:32
Sproboj dwarf guardy z GS'em, bez uhow sie nie obejdzie, ale loot jest taki, ze napewno ci sie zwroci ;>
multilexsis
11-09-2005, 14:55
no właśnie gdzie mam expić 32 lvl; 80/80 lub 75/75 gdzi ebede mógł expic!! bo chce zaczać trnować i nie wiem czy trenić do 75 czy do 80 odrazu mam 70!! powiedzcie gdzie potem bede miał expić ale tak bym nie tracił uhh mozę 1-2 uhh .
normalne jest ze im wiekszy skill, tym wieksze obrazenia i tym mniej uhow bedziesz potrzebowal. polecam 90/90 albo nawet 100/100 <evul> a tak serio to potrenuj lepiej do 80/80 skoro i tak juz trenujesz. zapewniam cie ze jest dosyc spora roznica pomiedzy 75 a 80 ( tzn roznica zauwazalna golym okiem )
@coconut: W zasadzie nie ma innego wyjścia niż trolle. Ewentualnie mogą być to gobliny lub swamp trolle. Tak czy inaczej polecam ci dobić do 4 mlvla i zdobyć jakieś uhy, hmmy i wtedy wyruszyć na łowy.
PS. Wspomniane przeze mnie trolle dają bardzo dużo kasy jak na ten lvl więc jest o co walczyć.
THX
Teraz chdze na trolle bo znalezłem sposób na pk :cup: (nie powiem bo bendą wiedzieli jak ludzi dorwać ;) ) i kasy i tak za durzo nie mam bo przed karzdym wyjściem wydaje36 gp na hamy i wychodzi mi z jednego wyjścia ok.20 gp B)
Mam pytanko:
Profesion: :crusader: Knightka
Lvl: 15 (no prawie)
Skille: 36/28 (wiem wiem ze jestem :blazen: )
Gdzie mogę skillować i expić?
Aktualnie chodzę na slimy, roty, trole i dwarfy.
Skillować możesz na Rotwormach i Dwarfach. A expować na Rotach, Dwarfach, Orcach i tego typu potworach. Ale prywatnie Ci powiem abyś zrobił(a) skille lepsze bo te są poprostu śmieszne. Poświęc pare godzin i zrób 50/50 i odrazu zauważysz iż będzie Ci się o wiele przyjemniej grało :).
Master Sylvek
13-09-2005, 20:11
jeżeli posiadasz 10lvl i skille co najmniej 35/10 palem :p możesz expić już na mino guardach gdyz są zbyt powolne i łatwe do zabićia ale róbcie to pod thais!
od 12lvl i skilli 45 pallem na cycki też poexpidz a potem juz kupujcie bolty i wio na katedre na tarantule a jeżeli nabijecie juz okolo 20 lvl i skill dystansu 50 możecie kolo katedry iśc na vampira :] radze uważać na siebie i nie grajcie jeżeli macie lagi!!
janeczek
13-09-2005, 22:10
a ja myślę że ze skillami 65/65 to okolo 30 lvl c-set to mzona jush smialo isc na scaraby (oczywiscie za posiadaniem pacc) z GS'em:)) albo dragon lance czy warhammer
:0
Mam knighta skille 71/71 eq: k-armor, c-shield, k-axe, plate legs, w-helmet. Jak myslicie, czy jak pojde na guardy to zwroci mi sie chociaz kasa za uhy?
Mam pytanko:
Profesion: :crusader: Knightka
Lvl: 15 (no prawie)
Skille: 36/28 (wiem wiem ze jestem :blazen: )
Gdzie mogę skillować i expić?
Aktualnie chodzę na slimy, roty, trole i dwarfy.
Skillowac: roty, trole, orki itp.
Hmn... A expić.. Ja kiedyś mając twój lvl chodziłem na ghule do HG. Oczywiście przed update. Więc żadnych beholderów nie było. Polecam też Dark Catedral. Jednak dużo tam osób się kręci. I trzeba uważac na full resp i Assasiny. ;)
Lord Sozeron
13-09-2005, 23:16
Mam knighta skille 71/71 eq: k-armor, c-shield, k-axe, plate legs, w-helmet. Jak myslicie, czy jak pojde na guardy to zwroci mi sie chociaz kasa za uhy?
mozesz isc ale marne szanse ze sie zwroci ja ci polece chodzic na cyce na balance mode z jednoreczna bronia praktycznie uh nieida (jak bedzie wiecej niz 2 cyce to na full atak brac)
Moje statsy:
Paladyn
61/51
Lvl 18 (zara 19)
Pacc
Eq:
Kusza ( duzo boltow)
C arm
C helm
P legs
leather boots :P
(bedzie platinum amulet)
Gdzie moge wydajnie expic, dobrze zarobic, kiedy moge pojsc na cos mocniejszego solo ( uhy do zalatwienia wiec nie mowcie jak bedziesz mial uhy)
Z gory dzieki
Piekielny Kibelek
15-09-2005, 22:30
Mam pytanko: Gdzie są ghoule pod ab? nie moge znaleźć.
Czy dobrze by mi sie expiło w hellgate? i czy rozwalil bym elder brholdera? Bo wiem że żeby z tamtont wyjść trzeba jednego zarąbać.
Moje dane w opisie
<---
W Hellgate dasz sobię rade. Ale Elder Beholdera raczej nie pokonasz. A i nie koniecznie musisz go zabijać aby wyjść z HG, możesz przy odrobinie szczęścia go nie spotkać albo poprostu spróbować mu uciec (polecane przy tym utani hur albo time ring).
Robaczek
16-09-2005, 09:09
:orc:Orc Shaman:orc:
Knightem można je jużubijać jak sie ma skill 35\30 i coś podobnego do Knight Axe, Dragon Hammer, lub Serpent Sword. A level 12+, żeby mieć sporo hp.
Ja już ubijałem na 13 levelu.
Ale tżeba na nie uwarzać bo czasami dają popalić, a po za tym leczą sie,
na 12-14 levelah walą z hmm około 20-30.
Także niskim levelom mogą sprawiać problemy.
Czarny Alibaba
16-09-2005, 17:56
No to powiedzta mnie, gdzie ma expic master sorc na 30 levelu z 44 mlvlem.
maciejd14
16-09-2005, 19:54
Na co moge isc expic zeby dobrze zarobic ze skilami 55/55 moj eq to knight set , crown helmet , fire sword , guardian shield hmm mam 3 mlvl i bp ihow
Gdzie moge dosyc szybko expic moim pallem statsy sa w podpisie chodzi mi o mala starte uh albo wogule dosyc dobry exp i zeby sie zwracalo prosze oszybka odpowiedz xD
~~Samix Sagotus~~
16-09-2005, 22:05
gdzie moge expic ze skillami 65/65 4 m lvl good eq 4 m lvl
Hot Sauce
17-09-2005, 12:48
Witam.
Gdzie mogę expić palem na 29lvlu, 67/xx.
Mam PACC'a.
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Dwarf (krasnolud)
knight - 20/20 i mozna bic
paladin - wloczniami bo slaby jest:P
mage - 20/20 i mozna bic
Dwarf soldier (krasnolud zolnierz)
knight - 40/40 stracza do ubicia jednego
paladin - uwaga, atakuje z dystansu, raczej i tak bije sie boltami czy strzalami
mage - hmmami
z tym co do knighta na tej stronie ktora zostala gdzies powyzej podana sie nie zgadzam.... lol... na 40/40.. chyba przy k-secie... lol przeciez kuwa ja na 20 poziomie skillach 64/58 dostaje bencki jak mnie 2 soldy dopadna.... bija mnei czasmai za 40-50 przy ciosie.. wiec wiecie co... bez komentarza lepiej
Lol moj 13 lvl knight skille 44/45 (slabe, do 20 lvlu bije 65/65) bije 2 soldy naraz bez problemu, blokuje guardy kumplowi. Eq: Fs, Draggy Shield,K arm, P legi i Devil Helmet.
Bror Kryn
17-09-2005, 19:57
1. Na czym expić bym miał duuuuużooooo kasy?
2. Na co mam iśćpo expa? Bo rotwormy już nie przynoszą pożądanego efektu (za malo exp).
Moje skille:
33 dystans/31 shielding
paladin
Miasto Thais
5 MLVL (hmms rulez!)
Bror Kryn
17-09-2005, 20:00
1. Na czym expić żeby zdobyć dużo kasy (oprócz rotów).
2. Na czym expićbym szybciej miał 15 level?
skille:
paladin 33(dystans)/31(obrona)
MLVL 5
LVL 13
Thais
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.