Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
MINTER - jak masz sporo kasy to weź assasin stars i idź na Wyrmy na LB, jak masz trochę mniej kasy to weź Arb+PB i idź na Darashia DL albo Frosty. Jeżeli masz mało pieniążków już zupełnie to weź Composite Bow i Burst Arrows i idź na Culty na Yalahar pod warunkiem że nie spotkasz botów... Albo weź task na Hydry/Sea Serpents.
lachu543
05-03-2010, 19:05
Okolnir (poziom 0 - nie wchodzisz na zadne rampy ani nie schodzisz do podziemi) resp 10 frost dragon hatchlingow + 1 Frost dragon
A coś poza Okolnir ?
porady dla druidow i maguw
8-20
trole, dwarfy, roty, wszstkie orki do warriora właćznie
minoski ....
20+
bawimy sie z sumoinami
ORTOGRAFIA!!!:PX(
ORTOGRAFIA!!!:PX(
Nie żebym się czepiał, ale na tym forum panuje pewna hierarchia, więc pozwól aby upominali starsi użytkownicy ;)
krychaj5
05-03-2010, 23:36
Co moge bić na Yalahar:
37 ed - 37 mlvl (bez itemów)
eq:
crown helmet / hotm
focus cape / b robe
blue legs
bohy
vampire shield
necrotic / terra / hailstorm rod
3bp~ life ringów
Jak najszybszy exp a waste tak moze z 7k~ na lvl (w manasach) może być i więcej.
I czy brać wtedy eq co dodaje mlvl czy standardowe?
PROSIŁBYM O ODPOWIEDŹ
Siemka
PRF.druid
lvl 27
mlvl 22
facc
Brobe
vampir shield
hat of the maq
plate legs
terra rod lub Northwind Rod
gdzie moge expic zeby bylo szybko i fajnie duzo kasy?!! prosz e odpp:D:D
@up
Dwarfy guardy. Jak dasz radę to mintwallin z monkiem i fire devilem.
ggostekxd
06-03-2010, 16:17
41 MS eq: Focus Cape, Blue Legs, Speel book of enlightenment, hotm, Bohy. Gdzie expić?
Sequenzo
07-03-2010, 11:42
41 MS eq: Focus Cape, Blue Legs, Speel book of enlightenment, hotm, Bohy. Gdzie expić?
Hmmmm.. Tomby :]:]:]
witam, mam 2 pytania:
gdzie expic 20 msem [pacc] 17 mlvl, plate set, moze byc lekkie waste a exp tak ok. 25-30k/h.
gdzie expic 81 knightem [facc] skille 77/74, eq plate set bo po hacku, gdzie zarobic hajs? odpada mintwalin bo nie mam postmana.
z góry dzieki, elo
lachu543
07-03-2010, 19:28
@Up
Sorciem tomby -2, mistrock.
malyjanek
07-03-2010, 19:42
gdzie expic 81 knightem [facc] skille 77/74, eq plate set bo po hacku, gdzie zarobic hajs? odpada mintwalin bo nie mam postmana.
Senja - minosy
Bierz obsidiana i smigaj (skrzynka jest na Senji - nie potrzeba postmana)
Exp w granicach 20 k ale za to mozna sie oblowic itemow z mino + skorki z obisidiana.Dodatkowo resp 2 x beholder
chodzisz caly czas w kolko (nieregularne takie;p)
AdiZgOlekk
07-03-2010, 21:57
36ms ok. 200k na waste
gdzie przywalic PG (czyt.POWER GAMING byscie nie pisali mi expowisk gdzie wycisne z 50k/h. mowie tu o 100+k/h CONAJMNIEJ)
MOŻLIWE, chociaz nie jest to pewnie, iz 210+ RP bedzie mogl grac za blokera
jakies pomysly?
Mam 52 RP i potrzebuje pomocy gdzie expić, wszystkie expowiska mi się znudziły, dragi, mutanty itd. Na piratów nie chce mi się robić questów a na lizardach dużo botterów.
Skille: 76/55
EQ:RH, Paladin armor, BLegsy, demonka, pammy, rsy/enchanty, bohy/softy
Chcę żeby tam na godzinę był duży + expa i kasy. CIĘŻKO U MNIE Z KASĄ!!!
lachu543
08-03-2010, 20:42
@Up
Barb Camp duży, exp w granicach 50-60k/h + ~20k kasy na godzine.
36ms ok. 200k na waste
gdzie przywalic PG (czyt.POWER GAMING byscie nie pisali mi expowisk gdzie wycisne z 50k/h. mowie tu o 100+k/h CONAJMNIEJ)
MOŻLIWE, chociaz nie jest to pewnie, iz 210+ RP bedzie mogl grac za blokera
jakies pomysly?
Tomby z GFB, od 40 grimy z blokerem, helle z blokerem, ew. teraz możesz. Workery z blokerem... No nie wiem, frosty z blokerem ?
36 ms PACC nie mam kasy na waste swiat pvp
eq : terra hood,spirit cloak,p legi,guardianka,woi pare bp manaskow
mam postmana,dostep do yalahar.
tarantula task zygam tym ;/ wiec nie pisac
LarvaExotech
09-03-2010, 11:13
witam. rowniez potrzebuje pomocy:
26 druid, pacc, 20 mlvl
moonlight rod lub k-axe (na roty), dwarven shield, malo kasy
pakowac mlvl czy leciec juz gdzies na exp? nie mam kasy zeby wastowac.
Witam , gdzie moglbym expic ?
MS 37 lvl pacc -zalezaloby mi zeby wychodzic chociaz na 0 ale zeby nie byc na minusie.
KrecikKopaczSoli
11-03-2010, 19:40
dżem dobry
czy opłaca mi się expić na dwarfach guardach
druid
19lvl
mlvl 13
eq:
http://img96.imageshack.us/img96/5444/beztytuu111e.jpg
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!
dżem dobry
czy opłaca mi się expić na dwarfach guardach
druid
19lvl
mlvl 13
eq:
http://img96.imageshack.us/img96/5444/beztytuu111e.jpg
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!
Dasz radę. Rób lootbagi i uciekaj bijąc to może nawet będziesz mieć spory +
adeekk1989
12-03-2010, 02:26
Dobra to sięgam po poradę ;p
56 RP
91/77
Eq: Pall arm, pally amu, demon shield, blue legs, boh'y, crusader helmet.
A więc co mnie interesuje ?
Głównie exp z 70-100k na h z malutki profitem (ewentualnie nieduży waste przy 100k na h)
Odrazu mówię co odpada:
_zombie i nightstalkery
- dragi (darashia, yalahar)
- lizardy (za duzo botow)
- magician quarter (jw.)
mam taska na mutated raty do zrobienia ale non stop nowe boty tam siedzą (tj alchemist quarter)
Co myślicie o quarach (ewentualnie któraś z wysp z gs'ami np. goroma) ?
Teraz ja :D
ED 30lvl 33mlvl
Nie mam pomysłu na exp! Do tej pory expiłem na tombie ale znudzilo mi sie ;p
eq:
HOTM
Focus Cape
P legi
Dragonka
Hailstorm Rod
Co do expa... W miare dobry i bez waste ;p
Gdzie mógłbym expić?
60lvl Pall FACC
85/70
Eq: BoH, Pally Armor, Blue Legs, Platinum Amulet, Demon Shield, Royal Helmet
Chodzi mi o w miarę dobry exp i z małym waste.
Gdzie mógłbym expić?
60lvl Pall FACC
85/70
Eq: BoH, Pally Armor, Blue Legs, Platinum Amulet, Demon Shield, Royal Helmet
Chodzi mi o w miarę dobry exp i z małym waste.
*Orc Fortress
*Dwarf Guardy
*Plains of Havoc
*Wywerny
27 elder druid, pacc. Najlepiej bez waste, ale jeśli dobry exp to zaryzykuję :)
No to ja tez sie spytam..
Level: 70 MS
EQ: Full mage set na ten lev
Wymagania: powyzej 100k/h, waste czy nie - bez roznicy
Siedze na waterach, ale ciezko o wolny resp, takze prosze o rady :)
heh.. ja zawsze kozystam z tego miejsca i tam naprawde sie oplaca chodzic ;) http://*********/zdjecia13 jak ktos chce wiecej info prosze PW
Tez sie spytam.
Pallek : 40 lvl, skille 67/50(wiem ze slabe i nie piszcie najpierw poskilluj bo majac jeszcze pacca chce poexpic), 10 m lvl.Nie mam pomysłu na co isc.Na tarpit tomb -3 chciałem isc ale podobno trezba scarab coin do wejscia i wyjscia.Jakies pomysly ?
A taki 40ms 34 mlvl PACC z p-setem :D ?(tak wiem ze super postac ^^)
@Up
Jak skolujesz boszki to lec na ancienty, pierw te po prawej, od 45-50 te u gory, a pozniej po lewej.. profit zawsze jest i exp przyzwoity.. nawet do 80k/h bez stamy. yo
@topic
Ponawiam swoje zapytanie.. Gdzie latac:
70 MS, full set, ponad 100k/h ?
Witam
gdzie expić 20lvl knightem z serp. swordem, guardian shield i plate set. Nie raz widziałem +25lvl knightów expiących na rotwormach i nie chce skończyć tak jak oni więc proszę o porady :D Dodam, że jestem facc.
@up
Zapewne jestes FACC, takze dobrym rozwiazaniem beda dwarfy soldiery w kazzo, ew. forteca elfow, powiedz cos o swoich skillach ;)
KrecikKopaczSoli
19-03-2010, 14:43
Czy poradzę sobie na poziomie z SAMYMI dwarfami guardami w kopalniach?
Jestem mlvl 15 druid eq: Steel helm, noble arm, szalik, necro rod, plate legi, dragon shield i plate legi
Witam. Mam pytanie takie jak w temacie, czyli Gdzie expic 105 ek
eq: dsm, dh, mms, g legs, boh(jutro robie poi ;]), justice seeker/avenger
Skille:85/83
Chcialbym żeby lvl wbijal sie nie wiecej niz 4-5h więc potrzebuje exp 100k/h a najlepiej jak najwiecej. Mam okolo 100k przeznaczone na zwastowanie ale nie musi być waste ;p
Nie chodzi tutaj o botowanie bo botuje na zolwiach i mam 55-60k/h i mi to styka.
Bardziej chodzi mi o ręczne expienie bo narazie po update nie ma cracka do elfa :< a pozatym chcialbym tez sobie recznie pograc. Bardzo prosze o pomoc, licze ze zaglądnie tu jakis doswiadczony ek i mi poradzi :)
ggostekxd
19-03-2010, 20:55
Proszę o poradę
47 RP skille 70, eq podstawowe czyli pall arm, blue legs, boh, crusader helmet, demon shield.
Prosiłbym o w miarę szybki exp bez waste, ale też w miarę bezpieczny (mam problemy z internetem i przynajmniej 2 razy na dzień mam kicki trwające po 10-15 sekund także dragi i mutated raty odpadają). Proszę o konkretne spawny, dziękuje.
Gdzie expić moim palkiem?
FACC
Lvl: 41 [prawie 42]
Skile: 85 [ z pall arm 87] na 70, mlvl 12
Eq; Pall arm, demon shield, bohy, b legsy, crus helmet oraz jakieś 10k [ ma się zwrócić] na expa.
Gdzie expić?
Gdzie expic moim elder druidem?
Lvl : 60
mlvl : sux bo 48 :D
Eq : hotm , focus cape, blue legs, spellbook +1mlvl, hailstorm / underworld rod .
Chodzi mi tu o exp powyzej 100k ( z happy hour ) .
Od 33 lvla expie na dragonach w Yalahar i powoli mi sie nudzą . Ciągłe bieganie po jednym respie zanudza . Wiem ze jak na moj lvl exp jest tam bardzo dobry ( czasem 150k/h ) . Ale trudno o profit a potrzebuje kasy .
gdzie expic 37 ED z 33mlvl i PACC
eq to soldier helmet(kox) focus cape, dragon shield, blue legs, bohy, nothwind rod.
Zdzislawek
24-03-2010, 14:58
71 RP
82/61
Nie mam softów.
Exp 60+k/h
Witam, proszę o radę dotyczącą expa na facc. 40. poziom, paladyn, 82 dista z paladin armem do tego blue legi, demon shield, rh i boh. Chciałbym przyexpić tak do 60 lvl bez pacc ale już nie bardzo wiem gdzie. Do tej pory najlepszy exp wyciągałem na DC 28-30k/h. Próbowałem także na OFie (przed forteca bo przy pełnym respie nawet tam nie wejdę), guardach w kopalniach ale tam nie wyciągam tyle co na DC. POH odpada z powodu GSów, a na dragach w veno jak się nie poszczęści to się nie opłaci. Także proszę o radę chyba, że dla facc nie ma szans na lepszy exp niż te 30k/h bez waste ofc.
adeekk1989
25-03-2010, 14:43
71 RP
82/61
Nie mam softów.
Exp 60+k/h
Vamp hell na dArashii, cmentary quarter w Yalahar, Dragi na darashii, Lizardy, małpy, BOg raidery na edron, hero cave, magician quarter na yalahar, dragi na farmine... Tyle mi przychodzi narazie do głowy. :)
No to ja tez sie spytam..
Level: 70 MS
EQ: Full mage set na ten lev
Wymagania: powyzej 100k/h, waste czy nie - bez roznicy
Siedze na waterach, ale ciezko o wolny resp, takze prosze o rady :)
Necro,hero yalahar okolo 100k/h bez waste
earth elementale edron 60k/h duzy +
frosty z SD exp do 300k/h
Ancient Scaraby 80k/k
Worker golemy kolo 100k/h (nie pamietam dokladnie nie siedzialem tam od 3miesiecy ^^)
Leszekslaw
25-03-2010, 19:37
Level: 51
Profesja: ED
PACC: Tak
Mlvl: 40
Eq: noob set.
Inne: Byle nie było waste i exp był przyzwoity.
Gdzie mam expić? I czy zmienić coś w swoim eq?
Profesja: Druid
Magic lvl/shielding: 27 Magic level, 23 shielding
Eq: Crown helmet, blue robe, tower shield, plate legi, crocodil boots, szalik co daje 1 arma, TERRA ROD
Inne: Nie posiadam pacca. Moje pytanie czy expić dalej na cyklopach thais, smithy drone cyclopy, czy iść gdzie inndziej? :confused:
Gdzie mam expić? I czy zmienić coś w swoim eq?
Profesja: Druid
Magic lvl/shielding: 27 Magic level, 23 shielding
Eq: Crown helmet, blue robe, tower shield, plate legi, crocodil boots, szalik co daje 1 arma, TERRA ROD
Inne: Nie posiadam pacca. Moje pytanie czy expić dalej na cyklopach thais, smithy drone cyclopy, czy iść gdzie inndziej? :confused:
Zejdź niżej, na crypt shamblery itp.
EQ: B Robe zmień na Focus Cape, Crown Helmet na Hat of the Mad, Tower shield, na jakąś lżejszą tarcze.
Profesja:druid
Lvl:33
Mlvl:28
EG:HAT OF THE MAG .FOCUS CAPE ,VAMPIR SHIELD . BLUE LEGS.,BOH,I ROD NA 33 LVL
SWIAT:Honera
FACC
zalezy bardziej na expie niz na kase,PROSZE O POMOC ! NIE WIEM GDZIE EXPIC
Profesja: Sorcerer
Poziom: 27
Magic Level: 25 (z itemami 27)
EQ: hotm, focus cape, dwarven shield, woce, plate legs
Świat: Candia
Inne: FACC
Zależy mi i na dość szybkim expieniu i proficie.
@up + 2up
Candia = boty. Na facc jedyne co mogę polecić dla Ciebie to.. dwarfy może? Albo facc tomb.
55 lvl ED
49 ml
hotm spirit cloak blue legs boh v-shield scarf
Witam
Chciałbym się dowiedzieć gdzie bym mógł poexpic
prof : RP
lvl : 68
skill : 85/66
ggostekxd
30-03-2010, 17:45
37 ek
Dsm, Boh, Demon shield, bright/blacksteel sword, Crus, B legs.
60/57
Gdzie expić???
63 RP
85/70
Rh, Pally Arm, Demonka, Royalki, Blue Legs, Platinum Amulet, Softy
Gdzie expić bez/z małym waste?
@ggostek~
Ja polecam Żółwie - wspaniały exp + genialny profit!
zielony-lp
31-03-2010, 12:30
63 RP
85/70
Rh, Pally Arm, Demonka, Royalki, Blue Legs, Platinum Amulet, Softy
Gdzie expić bez/z małym waste?
Witam
Chciałbym się dowiedzieć gdzie bym mógł poexpic
prof : RP
lvl : 68
skill : 85/66
Darashia Dragi , Edron Dragi , Piraci , Barby , Vengoth , Wszystkie Tomby , Goroma GS/BB bo hydr na tym lvl jeszcze nie da rady... stary palek to machina do koszenia kasy , gdzie ty wastujesz? chyba ze wszystko na klate bierzesz...
A na facc : Dwarfy Guardy , Cycki obok thais , PoH , D Lair venore no i Orc Fortres , (facc nie znaczy ze nie można iść tam z pacc , bo duża większość tych respów jest dobra pomimo ze są one na facc zone , po prostu kręci się tam więcej bydła/botów)
37 ek
Dsm, Boh, Demon shield, bright/blacksteel sword, Crus, B legs.
60/57
Gdzie expić???
Po tym "EK" rozumiem ze masz pacc więc :
Tortoise na merianie , Cycki Edron (cyclopolis) Scaraby ank , Banuta małpy - jak narazie powinno styknąć , za kilka leveli proponuje także barby na svar->camp
Level: 51
Profesja: ED
PACC: Tak
Mlvl: 40
Eq: noob set.
Inne: Byle nie było waste i exp był przyzwoity.
55 lvl ED
49 ml
hotm spirit cloak blue legs boh v-shield scarf
Kup Terra/magma seta i lec na Ancient Scaraby , Dragi Darashia , Dragi Edron , a jak nie to tomb jakiś... Polecam ancienty sam na nich siedziałem i jest spory profit i exp , uzbieraj na softy to będzie jeszcze większy... A no i jeszcze yalahar możesz pozwiedzać tzn Necro itpe~~ jak nie wiesz gdzie to tibia-wiki sprawdź dzielnice magiczną
PS. Osobiście jak sie nudziłem to FOR FUN na tym lvl co ty robiłem sobie BP SS (Stone Shower czy jakos tak~~ Ziemia/obszarówka) i na utanie vid biłem sobie Barby na dużym Camp , śmiesznie tam jest a czasem nawet się zwraca! zdarzało się wynieść po 8 halberdów , czasem Red POC , albo life ring leciał... Śmieszna szybka dawka expa bo mozna parędziesiąt % na bp wbić
Profesja: Sorcerer
Poziom: 27
Magic Level: 25 (z itemami 27)
EQ: hotm, focus cape, dwarven shield, woce, plate legs
Świat: Candia
Inne: FACC
Profesja:druid
Lvl:33
Mlvl:28
EG:HAT OF THE MAG .FOCUS CAPE ,VAMPIR SHIELD . BLUE LEGS.,BOH,I ROD NA 33 LVL
SWIAT:Honera
FACC
zalezy bardziej na expie niz na kase,PROSZE O POMOC ! NIE WIEM GDZIE EXPIC
Jeśli nie bocisz (nie polecam) to masz cyklopy obok thais uciekając przed nimi oczywiście , POD nimi masz Skelety/Ghoule no dragow to mzoe jeszcze nie... Dwarfy wszelkiego rodzaju też na dystans (kopalnie i pod kazz), Mino tower (tam gdzie kiedyś był fox) obok kazz po lewo , PoH nie polecam bo GSY są lurowane często , chyba ze tez te cycki przy wejsciu , a na AC lata milion boterów , moze rano albo w nocy bedziesz mieć szczęscie , Mintwallin ale trzeba tam uważać , no i zawsze można rekreacyjnie se uwalić draga w kanonie~~
ggostekxd
02-04-2010, 09:32
Dziękuje za odpowiedzi, na początek wybiorę żółwie :)
Farfocel
02-04-2010, 14:35
Witam wszystkich, niedlugo kupie pacc na pallka 120 lvl skille 93/69
gdzie bym mógł efektywnie expić pod względem:
a) kasy
b) expa/h
zarówno samemu a gdzie z knightem 100 lvl.
Proszę nie piszcie dragi, quaryy itd.. tylko odrazu z nazwą miejcówek tylko raz mialem pacc więc nie wiem gdzie co jest w sumie.
Prosze neich sie wypowaidają osoby ktore grają albo graly pallkiem an tym lvlu:)
Elite Knight (pacc+5blessów+promocja)
45lvl , skille 83/83 , mlvl5 <- axe fighting
Eq : Royales Helmet , Demon Shield , Crown Armor , K Legs , Noble Axe
Expiłem do tej pory na facc'u na OF'ie + guardy.
Na pacc'u kiedyś expiłem na Żółwiach (7dni free pacc) i pamiętam , że był tam dość przyzwoity exp jak na mój lvl (20 bodajże). Ale teraz? Gdzie expic?
Świat : Morgana!
Farfocel
03-04-2010, 13:52
Na pacc'u kiedyś expiłem na Żółwiach (7dni free pacc) i pamiętam , że był tam dość przyzwoity exp jak na mój lvl (20 bodajże). Ale teraz? Gdzie expic?
No i good^^ na zółwiach bedziesz dobrze wychodził. Możesz jeszcze na Cyclopolis albo malpy... tyle ze na małpy w port hope...
Nie wiemm jak u Cb na serwie ale u nie na zolwiach boty, cycki okey, malpy duzop osob.....
Dobrym motywem mogą być też lizardy:) z obsidianem troche kasy wpadnie
19Catek08
03-04-2010, 21:07
82 EK skille 82/81, dobre eq
Exp bez waste, gdzie?
Teraz na alchemist siedze. do 80k/h wyciagam z happy hour nawet do 100k/h.
Ale szukam jakiejs alternatywy.
Barbariany duzy camp?-duzo bottow?
czekam na propozycje ;p
Sequenzo
04-04-2010, 00:00
82 EK skille 82/81, dobre eq
Exp bez waste, gdzie?
Teraz na alchemist siedze. do 80k/h wyciagam z happy hour nawet do 100k/h.
Ale szukam jakiejs alternatywy.
Barbariany duzy camp?-duzo bottow?
czekam na propozycje ;p
Dragony ?
Co do Barbarianów to zależy od świata, bo jak grasz na PvP to nie powinno być Botterów...
--- Sequenzo dodał 1 minut i 34 sekund później ---
Możesz dalej na Żółwiach :):):)... Chociaż do 55/60levela żebyś mógł spokojnie iść na Dragony Później :]:]
--- Sequenzo dodał 0 minut i 56 sekund później ---
Dobrym motywem mogą być też lizardy:) z obsidianem troche kasy wpadnie
Na Lizaradach jeszcze będzie Mu Ciężko się Expiło.
KrecikKopaczSoli
04-04-2010, 10:40
gdzie expić?
22 druid bez pacca świat non-pvp Mlvl 17
eq: stell helm, spirit cloak, dragon shield, szalik, zwykłe buty, plate legi i necro rod/northwind rod. na lepsze eq raczej mnie nie stać na waste tak samo.
King.of.Spear
04-04-2010, 11:43
@up
możesz spróbować minosy na wierzy nie daleko kazordoon, kopalnie też mogą być niezłym miejscem do zdobywania doświadczenia :p
KrecikKopaczSoli
04-04-2010, 11:59
@up
a czy poradzę sobie a każdym rodzajem minosa?
Farfocel
04-04-2010, 15:12
@up
a czy poradzę sobie a każdym rodzajem minosa?
z magiem Ci moze być ciężko i uważaj na archery bo druidowi mogą zadać mocne hity
* a ja ponawaim swoje pytanie: niedlugo kupie pacc na pallka 120 lvl skille 93/69
a) kasy
b) expa/h
Proszę nie piszcie dragi, quaryy itd.. tylko odrazu z nazwą miejcówek tylko raz mialem pacc więc nie wiem gdzie co jest w sumie.
Sequenzo
05-04-2010, 12:15
* a ja ponawaim swoje pytanie: niedlugo kupie pacc na pallka 120 lvl skille 93/69
a) kasy
b) expa/h
Yalahar Dragony, Darashia Dragon Lordy :-)
KrecikKopaczSoli
05-04-2010, 19:31
23 druid bez pacca świat non-pvp Mlvl 18
eq: stell helm, focus cape, dragon shield, szalik, zwykłe buty, plate legi i necro rod/northwind rod. na lepsze eq raczej mnie nie stać na waste tak sam
expię na lvlu -4 gdzie są 2 dwarfy guardy a reszta soldiery.
do którego lvla proponujecie mi to miejsce? kiedy moge na spokojnie iśc na lvl -5 gdzie same guardy?
Nie gralem spory czas w tibie, kupie pacc na mojego 65 sorca, wykonam wszystkie questy na nowsze lokacje. Gdzie polecacie expic, zeby wychodzic raczej na + i miec wmiare dobry exp? sa softy
Snooxer93
06-04-2010, 15:36
Sorcerer
45 lvl, 47 mlvl (49 z eq)
HOTM, Focus cape, blue legi, demon shield
PACC
Może być waste ale nie duże, byle byłby dobry i przyjemny exp :).
W razie czego mam blokera +42lvl, również PACC
Sorcerer
45 lvl, 47 mlvl (49 z eq)
HOTM, Focus cape, blue legi, demon shield
PACC
Może być waste ale nie duże, byle byłby dobry i przyjemny exp :).
W razie czego mam blokera +42lvl, również PACC
Pomęcz kopalnie dwarfów, głównie labirynt, crus helm i przed circle room. Jeżeli to Ci nie odpowiada możesz udać się na HellgaTe na beho/ebh, ale to raczej z summonem lub też udać się nieco dalej i zajść na Draconie i tam pobić dragi.
Z blokerem możesz popróbować pobić banshee pod ghostlandem, zawsze zobaczyć jak idzie.
KrecikKopaczSoli
06-04-2010, 20:07
23 druid bez pacca świat non-pvp Mlvl 18
eq: stell helm, focus cape, dragon shield, szalik, zwykłe buty, plate legi i necro rod/northwind rod. na lepsze eq raczej mnie nie stać na waste tak sam
expię na lvlu -4 gdzie są 2 dwarfy guardy a reszta soldiery.
do którego lvla proponujecie mi to miejsce? kiedy moge na spokojnie iśc na lvl -5 gdzie same guardy?
znowu się pytam...
znowu się pytam...
do 30 możesz pomęczyć się tam, następnie spróbuj na tomb facc.
malyjanek
07-04-2010, 12:43
na - 5 idz gdy juz bedziesz mogl korzystac z GFB aby wyczyscic sobie wieksza grupke na wejscie ;) pozatym mozesz sprobowac FACC "tomb"
Expiłem na guardach tam gdzie panowie @up piszą. Szczerze? Beznadziejny exp - ja obecnie siedzę na OF'ie (zaznaczam ,że jestem Knightem) , mam 40k/h + zawsze profit 7k+. 45knight 83/83. I polecam tam expic każdemu!
Witam. Posiadam 50 Ek ze skillami 70\70. Niedawno aktywowałem pacca i expie na razie na mistrock, ale proszę o podanie jakiś innych ciekawych miejscówek. Tylko żeby nie było waste, ale exp w miarę dobry.
Yalahar dzielnica Alchemist? Mutated Humany itd :)
Gdzie tu expic z drobym rate?
Prof: MS
Lev: 80+
Eq: jest okeej
Wymagania: dobry exp, cos procz waterow i golemow. :)
Dzieki za rady.
Sequenzo
07-04-2010, 22:38
Gdzie tu expic z drobym rate?
Prof: MS
Lev: 80+
Wymagania: dobry exp, cos procz waterow i golemow. :)
Dzieki za rady.
Dragony, Dragon Lordy :):) GS-y :)
@up MS
Może jakiś TOMB? Nie znam się na MS'ach , lecz widziałem często expiących ich na Tombach.
Gdzie tu expic? (szybko wbijajać lvl)
Prof: Knight
Lev: 48
Skille: 84/84
Dzieki za rady.
50ms
mlvl44
zbroja:b robe ,b legi ,c helmet, boh ,vampire shield
dragi i actient scaraby odpadajom a tombami już wymiotuje.........bleeee.....
najlepiej żeby było bez waste leżeli się tak da.....
wystarczy mi 40k expa/h
Diablo91
08-04-2010, 21:38
Heyah
Powróciłem (po raz enty) do gry.
Krótko i po żołniersku:
Profesja: Knight
Level:40
Skille:80/80 w axe
Świar: O-pvp.
EQ: Nie ważne, mogę kupić jakie wskażecie... Kasa nie jest problemem. :)
Szukam:
* Expowiska PACC które spełnia wymagania:
- brak waste, mile widziany profit (nawet nie wielki).
- 35k/h exp (może być więcej, nie popłacze się z tego powodu :D)
- mało noobów... pradon innych graczy
Mile widziana odpowiedź.
Ps. Nie piszcie czegoś w stylu "weź tak na tarantule" ponieważ nie grałem na paccu od tibi 7.8 ? A jak już to rzucie linkiem o co chodzi w taskach itp. :D
42 Elder Druid, 39 Magic level, Eq : Boots of haste,plate legs,spirit cloak,hat of the mad,vampire shield,hailstorm/underworld rod.
Il. Golda -> 180.000 (180k)
Robilem taski na tarantule ale troche juz mi sie nudzi,nie mam dostepu na yalahar poniewaz to dosc dlugi quest,duzo biegania a niechce mi sie.
TOMBY ODPADAJA
a) Exp dla kasy
b) Exp dla Expa z malym profitem
Beat_Spinacz
10-04-2010, 02:21
99 EK, skile 84/82, 7magic.
Interesuja mnie jakies miejscówki z 100k/h. Mam 500k do zwascenia.
Tylko prosze nie piszcie dragi dle bo juz ten temat przerabiam od dluzszego czasu :D
Z góry dzieki
Sequenzo
10-04-2010, 10:28
Tylko prosze nie piszcie dragi dle bo juz ten temat przerabiam od dluzszego czasu :D
Z góry dzieki
Wiem, że to jest bardzo męczące siedząc na dragach cały czas :]:]... Lub Dl-ach.. Ale jeżeli chcesz Waste to idź na Frosty :-) :-) :-)
--- Sequenzo dodał 1 minut i 14 sekund później ---
42 Elder Druid, 39 Magic level, Eq : Boots of haste,plate legs,spirit cloak,hat of the mad,vampire shield,hailstorm/underworld rod.
Il. Golda -> 180.000 (180k)
Robilem taski na tarantule ale troche juz mi sie nudzi,nie mam dostepu na yalahar poniewaz to dosc dlugi quest,duzo biegania a niechce mi sie.
TOMBY ODPADAJA
a) Exp dla kasy
b) Exp dla Expa z malym profitem
Na Yalahar jest Bardzo Krótki Quest !!! :):)... Ja na Twoim Lvl, gdy miałem Ed-ka to siedziałem na Tombach :):)
Piciawek
10-04-2010, 11:15
@Pery20
Na twoim levelu...
-Mutated raty (dzielnica alchemiczna yalaharu - okolo 110k/h przy zielonej staminie)
-Earth Elementale (Edron - 80-90k/h przy dobrym respie)
-Necromancery + hero na yalahar (dzielnica magiczna)
@Dzastek
Quest na Yalahar to kwestia 60-90 minut a naprawdę da ci dostęp do wielu niezwykłych miejsc
Podobnie jak pan powyżej +
-Dragi edron
-Hydry z blokerem
a)Mutated Humany ,Piraty z monkiem
b)Ancienty ,Dragi (Edron/Ankrahmun/Darashia)
Heyah
Szukam:
* Expowiska PACC które spełnia wymagania:
- brak waste, mile widziany profit (nawet nie wielki).
- 35k/h exp (może być więcej, nie popłacze się z tego powodu :D)
- mało noobów... pradon innych graczy
Mile widziana odpowiedź.
Helheim -1 z -2 45k/h
http://tibia.wikia.com/wiki/Helheim
Z góry dzieki
Wyrmy 120k/h w LB i profitowo ;p
Pomożcie ;) Gdzie expić, bez waste i w miare szybko.
Pozdro B)
Leszekslaw
11-04-2010, 14:28
Pomożcie ;) Gdzie expić, bez waste i w miare szybko.
Pozdro B)
Jest wiele możliwości, żółwie(fenrock/laguna), barby(fenrock/svar), dragi yala(dużo ludzi), dragi ank, dragi darashia(może być czasami hardkorowo). Dodatkowo, minosy yalahar(wolny exp, ale za to spory profit), scaraby. Generalnie expowiska musisz testować na sobie, dla swoich potrzeb : )
Profesja: Elder Druid
Level:67
Skille:55 mlvl
EQ: demon shield/bohy/b legi/focus cape/hat of the mad/hailstorm rod/p ammy/
Szukam: Expa ale żeby sie zwracało bo ciągle waste; d więc gdzie opłacanie kase zbierać?
Leszekslaw
11-04-2010, 14:41
Profesja: Elder Druid
Level:67
Skille:55 mlvl
EQ: demon shield/bohy/b legi/focus cape/hat of the mad/hailstorm rod/p ammy/
Szukam: Expa ale żeby sie zwracało bo ciągle waste; d więc gdzie opłacanie kase zbierać?
Propozycja numer 1: Dragi darashia(przy odrobinie szczęścia można tam wynieść niezły profit).
Propozycja numer 2: Ancient scaraby, wystarczy dobrze prześledzić cave i ustalić taktykę jak będziesz biegał, żeby wyskakiwały po 1. A wtedy to już tylko profit.
Propozycja numer 3: Znajdź kolege, może być palek, albo knight powyżej 70 lvla(ale nie dużo, tak aby można było włączyć share exp) i idźcie na worker golemy. Profitowo, a i exp zajebisty.
Witam, otóż posiadam
RP 55 level skille 91/78.
Pytanie gdzie expić tak by był w miare dobry exp w okolicach 45-50 k oraz żeby nie było waste. Chociaż jakiś minimalny profit byłby mile widziany.
Jak dotychczas próbowałem Dragi na Darashi to bez komentarza...przeszedłem jaskinie całą i żadnego draga nie spotkałem, ale za to z 10 ludzi:s...
Aktualnie siedzę na cyclopolis bo potrafie wynieść tam koło 6 k na jedno wyjście a exp jest w okolicach 38-42 k jednak im wyższy level tym dłużej level leci jak wiadomo więc myślę, żeby gdzieś się przenieść gdzie można spokojnie pare leveli posiedzieć.
Jakieś pomysły?
Leszekslaw
11-04-2010, 19:34
Witam, otóż posiadam
RP 55 level skille 91/78.
Pytanie gdzie expić tak by był w miare dobry exp w okolicach 45-50 k oraz żeby nie było waste. Chociaż jakiś minimalny profit byłby mile widziany.
Jak dotychczas próbowałem Dragi na Darashi to bez komentarza...przeszedłem jaskinie całą i żadnego draga nie spotkałem, ale za to z 10 ludzi:s...
Aktualnie siedzę na cyclopolis bo potrafie wynieść tam koło 6 k na jedno wyjście a exp jest w okolicach 38-42 k jednak im wyższy level tym dłużej level leci jak wiadomo więc myślę, żeby gdzieś się przenieść gdzie można spokojnie pare leveli posiedzieć.
Jakieś pomysły?
Możesz spróbować dragi na edron, mutated raty(z taskiem), gsy(goroma, poh, yalahar - bardzo profitowe dla paladyna z takim skilem). Jest masa expowiska, praktycznie wszędzie będziesz miał profit.
malyjanek
11-04-2010, 19:43
Quest na Yalahar to kwestia 60-90 minut a naprawdę da ci dostęp do wielu niezwykłych miejsc
Odblokowac Yalahar to kwestia 15 minut
AnonimowyPowrot
11-04-2010, 21:15
28 FACC druid, magiczny taki sam (+2 od przedmiotów) ze świata non-pvp.
EQ: HotM, Focus Cape, Blue Legs, BoH, Demon Shield, Beetle Necklacke (Platinum Amulet w depo - tu pojawia się też pytanie, który z nich jest lepszy?), Crystal Ring (tak dla picu), Terra Rod (w depo czeka Hailstorm).
+ Pieniądze na potiony i runy (do tego to, co mam do tej pory, dość sporo), więc nie jest najgorzej. Wszystkie czary dla FACC wykupione.
------
42 FACC knight, skille 81/80, magiczny 5, świat pvp.
EQ: RH, DSM, C Legs, BoH, Demon Shield, P Ammy, Golden Ring (jak wyżej), Noble Axe.
+ Średnie sumy na potiony, ale duży zapas. Czary także wykupione, ale w tym wypadku to chyba nie ma znaczenia.
-----
Prosiłbym o opisanie sposobu expienia, szczególnie w pierwszym wypadku. Z góry dziękuję :)
Sir'Maxartoog
12-04-2010, 08:46
Rycerz-Bloker;
25+ Smok
lvl 40 shield 70+ BK, DL
60 +Warlock
70 + Demon
Chłopie ! Nie masz zielonego pojęcia o knightcie !!
+25lvl na smokach? A może pomyśl o waste troszkę?
+40lvl na już na dl'ach i bk? Na tym lvl to się jeszcze na zwykłe smoki nie chodzi bo duży waste jest i kasa się nie zwraca >.<
+60 warlocki? Knightem się nie expi na warlockach : ))
Danthorr
12-04-2010, 10:31
+60 warlocki? Knightem się nie expi na warlockach : ))
Knightem można expić na wrl ale nie na tym lv. No i jest teraz wiele ciekawszych miejscówek.
--------------------------------------------------------------------------------
Druid facc
21lvl
22mlvl
Eq:
Hotm
Focus Cape
Vamp Shield
bohy
blue legi
necro/ew. po chwili northwing rod...
dam rade na magician tower bez runek itp. wezme 5bp mana potionow i chce wiedziec ile max tam wytrzymam, jak duze bedzie waste.
sorry ze brak polskich znakow, ale klawiatura sie zepsula.
Sorcerer 31 lvl FACC
Dragon Shield
Blue Legs
Focus Cape
Hat of the Mad
WoCE
Szybki expi i bez waste. Kopalnie odpadają.
tequila51
12-04-2010, 23:28
109ed...
z góry dzieki.
waste umiarkowany, czasem na plus czasem na minus.
Sequenzo
14-04-2010, 20:43
109ed...
z góry dzieki.
waste umiarkowany, czasem na plus czasem na minus.
Hmmm Możesz Dl-e sobie Bić :-) lub Frosty :):)
Ale to tylko Moja Propozycja :]:)
22 elder druid - northwind/necrotic rod.
Na cyclopolis wyciągam bez bonusa 15k/h. Gdzie wyciągne więcej? Profitu nie musi być, bylebym wychodził na 0 lub z małym waste. Z góry dziękuje za pomoc.
Piciawek
17-04-2010, 15:40
@jakobxx
* Cyclopy na południe od White Flower Temple
* Guardy pojedynczo w Kazz
@Bagalia
Podobnie jak pan wyżej +
* Crypty pod mt. sternum
@Dragoon
* Spróbuj Tomby (Np: Tarpid albo Stone tomb)
* Dark Pyramid na Darashii + lootbagi pomoga ci w razie kłopotów finansowych :)
degustator16
18-04-2010, 13:33
Witam. Gdzie expic 70 RP ze skillami 93/78 i eq DH,PALADIN ARM, MMS, G legs, P AMMY, BOH. Chcialbym exp w granicach 100k/h i z profitem. Na dodatkowej staminie expilem na ratach na yala i wyciagalem w granicach 115k/h i profit byl niezly ale jak wiadomo szybko mi sie znudzila ta miejscowa. Moze wyrmy? Dam rade z royalkami? Wyspa GSow? Moze cos doradzicie ;]
Pozdrawiam.
Mario009
18-04-2010, 14:49
20 Druid, gdzieś wyciągnę 10k/h? Można jakiś link do miejscówki? Próbowałem na guardach tam gdzie slimy ale wyciągałem jedynie 8k/h.
http://img191.imageshack.us/img191/4064/75112613.png
AdiZgOlekk
18-04-2010, 23:06
38 facc sork gdzie moglbym wyciagnac z 40k/h
Jestemzbychoaty
18-04-2010, 23:51
40k/h na faccu takim lv? nie żartuj kup pacca...
Leszekslaw
19-04-2010, 13:37
85 rp, 90/70, 17 mlvl
eq: dh, pall arm, yala legi, mms/arbalest, soft/bohy
Gdzie expić, żeby wyciągać porządny exp, ale żeby też chociaż na 0 się zwracało.
Lvl : 45 EK
Skille : 72/72
Eq : Dsm, g legi, rh, boh, bs, mms, pammy
Gdzie expić, żeby wyciągnąć ok. 40k/h + trochę zarobić?
53ms 47mlvl
chodzi mi zeby bylo okolo 40/50 expa na/h
tomby i actient odpadajom najlepiej bez waste maly + niezaszkodzi
thx,,,,,,,,
@Goovi
Polecam Laguna Islands (Meriana Quest ~) i możesz pójść do dzielnicy Magician w Yalahar. Tam na Dark Magicanach i 3 wieżach wyciągniesz 50k/h i będziesz miał full profit (bez żadnego waste).
wyderusus2
22-04-2010, 02:40
Oto moje propozycje expienia sorca....
niewiem czy już ktoś wymieniał jak expić dobrze sorca ale z własnych doświadczeni:
Sorcerer/facc/ shield<28-32 dev>
8-19lvl roty/orki/trolle
19lvl-cyclopsy <podatne na smierć =wand of decay>
24lvl tworzenie stalagnite rune i na cycki <podatne ruwniesz na ziemie>
26- woce kturej nie opłaca się kupywać ponieważ cyclopsy są częściowo odporne na prąd a podatne potwory prawie nie występują na facc mapie...
30lvl-Zmiana taktyki robimy sobię runy Gfb <GreatFireball rune> 2 3bp i idziemy na dwarfy solidery i guarny <guardy mocno biją trzeba uważać> zbijamy je w kupę i palimy z gfb <dwafry podatne na ogień>
mojim zdaniem niema leprzego sposobu na wyexpienie się lepiej niż tu opisałem
38 facc sork gdzie moglbym wyciagnac z 40k/h
40k/h, to przesada.. ale z 30k na pohu wyciągniesz spokojnie bijąc Ghule, ds'y, orki lidery, berki, cyce, tarancie, minosy ;p. (Ed, to inna sprawa, bo sobie jeszcze dragi poklepie :D)
Sequenzo
22-04-2010, 22:48
40k/h na Facc-u to chyba musiałbyś być sam na Respie Dragów w Venore żeby coś ogarnąć ;););)...
Na Twoim miejscu siedziałbym na Dwarfach do 40, a później na OF :)
Gdzie mógłbym SZYBKO expić?
74RP
87/71
EQ: Pally Arm, Platinum Amulet, RH, Blue Legs, Demon Shield, Softy
MuLtI_^of^_HeLL
25-04-2010, 13:44
65 Knight Facc Skile 72/69 eq dsm heroic axe mms g legs crus helmet!! Gdzie dobrze moge po expić i zarobić??Na ef dużo ludzi a raczej botów hasa!!!
Witam. 74ed. EQ: focus cape, hat of the mad, książka +2, softy, magma legi.
Gdzie mógłbym robić pg, gdzie z blokerem i gdzie samemu bez pg.
Mam na wydanie gdzieś z 1kk.
Up może frosty?
Gdzie expić100 ED z dobrym eq i softami i setami do wyboru?
a)samemu bez waste
b)samemu z lekkim waste
c)z blokerem dla expa z waste/bez waste
d)z blokerem dla kasy (próbowaliśmy już desty yala i wary też na yala)
Samemu expiłem na water elemntalach ,gs na fro i cultach.
Nie piszcie też postami typu o dziecko allegro itp.
PS. bloker 280 lvl EK
Witam mam 40ED 37mlvl Focus cape,blue legs,demon shield,had of the mad,bohy,hailstorm rod,platinium amulet i nie mam pojęcie gdzie mógłbym expić. Interesuje mnie dobry exp i w miarę małe waste.
Opłaca się 63 Ed iść na Ice Witch w Yalahar??
ml= 50+2
Mario009
26-04-2010, 17:25
28 ED, gdzie mogę wyciągnąć na luzie ponad 20k z bonusem? Tak żeby lekko na plus być.
oraz
58 RP ze skillami 78 bez Pall Arma
MuLtI_^of^_HeLL
27-04-2010, 08:24
65 Knight Facc Skile 72/69 eq dsm heroic axe mms g legs crus helmet!! Gdzie dobrze moge po expić i zarobić??Na ef dużo ludzi a raczej botów hasa!!!
Od świeżam
67 RP 92/79
Aktualnie siedzę na Dragach na Darashi, ale jak wiadomo kiedyś się znudzą i wolę mieć alternatywę. Ma ktoś jakiś pomysł na szybki, dobry exp, tak żeby w miarę szybko dojść do 80 levelu.
Azatar90
30-04-2010, 11:33
up gs yalahar ?
67 RP 92/79
Aktualnie siedzę na Dragach na Darashi, ale jak wiadomo kiedyś się znudzą i wolę mieć alternatywę. Ma ktoś jakiś pomysł na szybki, dobry exp, tak żeby w miarę szybko dojść do 80 levelu.
Wyrmy/culty za tp LB
wyrmy darashia?
Male frosty okolnir?
Sequenzo
30-04-2010, 22:22
Co Proponujecie dla 85Ed ?? :P
Witajcie,
Mam zamiar dobić swoim 11 knightem skille 50/50 i iść expić. Moje eq: Soldier Helmet, Scale Armor, Brass Legs, Steel Shield, Orcish Axe i Leather Boots. Na czym najlepiej expić? Dwarfy, czy może jeszcze skillować np. do 60/60?
OrannLoser
01-05-2010, 16:17
@Yoshib
Skillowanie na niskim lvlu, nie ma sensu. Może wbić nawet 80 Axe, ale przyjdzie byle patałach i cie zabije. Dobij 20 lvl, podskilluj tak do 65. Potem możesz skillować na 30 lvlu do 75 lub kompletnie je olać. Jak tam chcesz, zależy czy posiadasz motywację i cierpliwość:)
Witajcie,
Mam zamiar dobić swoim 11 knightem skille 50/50 i iść expić. Moje eq: Soldier Helmet, Scale Armor, Brass Legs, Steel Shield, Orcish Axe i Leather Boots. Na czym najlepiej expić? Dwarfy, czy może jeszcze skillować np. do 60/60?
Ze skillami 50/50 spokojnie sobie poradzisz na rotach na Fibuli, kluczyk kosztuje 800 gp, więc raczej nie będzie problemu z jego zakupem a exp jest bardzo przyjemny i dużo kasy leci (tylko pamiętaj nie schodź na beholdery, bo możesz napatoczyć się na dsy i zgon na tak niskim lvlu gwarantowany). Ewentualnie można poexpić na Amazon Camp koło Venore. Tak bardzo chwalone przez dużą ilość ludzi dwarfy osobiście był odradził, za każdym moim wejściem do kopalni wracałem teleportem do tample po spotkaniu grupki PK, chociaż nie wiem jak jest na Twoim świecie, ale na moim tam się traci lvl a nie zyskuje. ;)
--- Horef dodał 4 minut i 57 sekund później ---
Paladin 19/20 lvl FACC skille 68/57 (docelowo 70/60) eq: stell helmet, balted cape, plate legi, dwarven shield (guardian shield) Poszukuje dobre expowisko koło Thais, jak na razie zawsze expiłem na cycach i nie było najgorzej, ale czy istnieje jakieś inne, lepsze expowisko? Zależy mi, żeby nie było waste a exp dosyć przyjemny. I jeszcze doskillać do 70 ( mam jeszcze w dp ponad 200 kamyczków) czy olać już trening i iść awansować w lvl. Co poradzicie?
Witajcie,
Poszukuję expowiska dla swojego knighta, FACC. Ma on skille 51/48, i 15 lvl. Mam zamiar wbić 20 lvl i dalej skillować. Czy może ktoś zna dobre expowisko? EQ: Dark Helmet, Dwarven Shield, Plate Armor, Steel Axe, Plate Legs, Leather Boots. Pozdrawiam
AdiZgOlekk
03-05-2010, 13:40
39 facc sorc, p set, dwarvenka, woi/starstorm tam mam w banku ok.25-30k
gdzie bym mogl wybic sdkera nim szybko?
@Yoshib
Knight z takimi skillami i na niskim lvlu nie ma dużego wyboru. Cały czas tylko roty, roty, roty, exp nie jest najgorszy a i kasa z nich zła nie leci. Potem jak byś dotrenował tak do 65/65 to już całkiem przyjemny exp na cycach jest albo na FACC tombach pod Mount Sternum.
AnonimowyPowrot
03-05-2010, 19:17
28 FACC druid, mlvl 28, non-pvp.
EQ:
HotM / C Helmet
Focus Cape / B Robe
Blue Legs
BoH
Demon Shield
Beetle Necklacke / Platinum Amulet
Crystal Ring (tak dla picu)
Terra Rod (możliwe dokupienie teoretycznie słabszego)
+ Pieniądze na potiony i runy (do tego to, co mam do tej pory, dość sporo), więc nie jest najgorzej. Wszystkie czary dla FACC wykupione.
------
42 RS FACC knight, skille 81/80, magiczny 5, świat pvp.
EQ:
Steel Helmet
P Armor
P Legs
Leather Boots
Headchopper
Scarf
+ Średnie sumy na potiony, ale duży zapas. Czary także wykupione, ale w tym wypadku to chyba nie ma znaczenia.
-----
Prosiłbym o opisanie sposobu expienia, szczególnie w pierwszym wypadku. Z góry dziękuję :)
@up
Druid najlepiej na dwarf guardy z necro rodem.
Knight na cyce na poh (nie oddalając się zbytnio od temple) lub hellgate o ile nie masz u nikogo hunta, lub wiesz kto i będziesz go exivować. Ew. możesz nim polatać po goblinach koło ab żeby kaskę pozbierać.
Knight Facc lvl 53 mlvl 5
skille 72/69
eq: Dsm rh crown legs demonka bohy bright sword
kasy mam w banku około 15k ;/
Gdzie moge szybko wyexpićdo 60lvla i zarobić na Mystic Blade.
Możliwy exp na pół z 46palkiem(90dist)
Proszę o szybką odpowiedz ;)
dzagalol
05-05-2010, 20:35
ED 28lvl 30mlvl
eq: b robe p legs bohy vamp shield dark helmet northwind rod/tera rod
mam 2 bp icicle do wykorzystania i z 2bp mf gdzie mogę poexpic?
Diablo91
06-05-2010, 12:39
Ciastq
- Cyklopy (thais/poh)
- Kopalnie dwarfów (z guardami uważaj, lekko nie będzie)
- Forteca Elfów (dragony sobie odpuść)
- Mintwalin (nie wbiegaj w duże skupiska mobow, dragi sobie odpuść)
- 'Tomb' pod thais (undeady, uważaj na Crypty, ghousty omijaj, daj se spokój z dragonami)
- Dragi [z paladynem) (Tomb pod Thais, Venore, Mintwalin, Spawn dragona w Thais) *
* Szału jeśli chodzi o exp nie będzie :). Ale może coś spadnie, dobra odskocznia od monotonnego expienia na mobach po 50 expa :)
dzagalol
- Cyklopolis (Tera rod i lecisz)
- Dragi na Ankh. (Jak chcesz powaścić)
- Scaraby, larvy i inne ścierwa w Ankh.
- Tomby (raczej dla msa, ale edem też idzie poexpić)
Przempol
06-05-2010, 13:13
Elo, mam palka na 22 levelu, gdzie moge expic? skille 68/58 eq: b robe b leg vampire shield crown helmet, niestety nie mam bohow, a bron wiadomo speary.
:):):):):):):):):)B)B)B)B):]:]:]8o8o:o:oX(X(:cup::cup: dzieki:)
WujekPaladino
06-05-2010, 13:27
Elo, mam palka na 22 levelu, gdzie moge expic? skille 68/58 eq: b robe b leg vampire shield crown helmet, niestety nie mam bohow, a bron wiadomo speary.
:):):):):):):):):)B)B)B)B):]:]:]8o8o:o:oX(X(:cup::cup: dzieki:)
W takim przypadku proponuje Ci pojsc na Amazon Camp obok venore speary leca z valkyri wiec z amunicja nie masz problemu. Masz tam witche , amazonki valkyrie , mumie i pare ghouli . Ja osobiscie expilem tam do 30 lvla palkiem :) :)8o
PS kup palladin armor zamiast blue robe a bohy na Twoim levelu nie sa az tak potrzebne w sumie wogole nie potrzebne :P
Ja mam następujące pytanie gdzie mogę poeskpić swoim 98 rp (94/73) eq myślę że mam dobre w tym softy. Interesują mnie mało uczęszczane ekspowiska, jestem otwarty na propozycje, nie przepadam za jakimś hardcorowym expieniem oczywiście mile widziany profit. Z góry dzięki.
PS kup palladin armor zamiast blue robe a bohy na Twoim levelu nie sa az tak potrzebne w sumie wogole nie potrzebne :P
Nie żartuj, bohy to podstawa.
80 RP Pacc
86+4/72
Eq: Rh, Platinum Amulet, Paladin Armor, Demon Shield, Yalahari Leg Piece, Softy/BoHy
Gdzie mogę wyciągnąć duży exp bez/z małym waste?
Crystal Spidery / Dl / Worker Golemy
WujekPaladino
06-05-2010, 22:23
Nie żartuj, bohy to podstawa.
na 22 lvl bohy to podstawa?? juz widze jak Ty zarabiasz nowym charem bez zadnych znajomosci itd na boszki tak odrazu. najpierw wazny jest exp a na 22 lvl jak powtarzam nie sa wymagane oczywiscie jezeli ma sie kase to czemu nie ale na takim lvl nawet nie widac ze sie ma bohy :)
Pozdro :D
marco1115
06-05-2010, 22:48
A więc Panowie mam nadzieje że mi pomożecie
32 RP, Pacc, świat pvp. 72/59, eq: bohy, plate leg's, belted cape, crown helmet, dragon shield.
Dotychczas expiłem na guardach i w cyklopolis może macie jakies lepsze propozycje, zależy mi bardziej na doświadczeniu ale miejscami gdzie można uzyskać dobry profit również nie pogardzę.
Z góry dzięki ;)
A więc Panowie mam nadzieje że mi pomożecie
32 RP, Pacc, świat pvp. 72/59, eq: bohy, plate leg's, belted cape, crown helmet, dragon shield.
Dotychczas expiłem na guardach i w cyklopolis może macie jakies lepsze propozycje, zależy mi bardziej na doświadczeniu ale miejscami gdzie można uzyskać dobry profit również nie pogardzę.
Z góry dzięki ;)
Zombie(Uwazaj na necro , nei daj sie zapedzic w resp duzy), nargor (bez korsarzy imo), ja na 20 lvl juz hero orałem :D ale to by ktos musial dragi wybic i bys sobie ropał hero , to tak dla lootu, po za tym polecam jeszcze jaskinie z termitami w Zao i moze ice golemy?Scaraby i tomby tez dobre na ten lvl+małpy powoli mozna orac w port hope.Najlepsze jednak beda mutated humany, bez dwóch zdan
Plate set, dwarven shield, steel axe, skille 52/49, mlvl 2,5. Gdzie expić?
Witam, poprosze o propozycje miejsc do zdobywania expa ;>
a) exp
b) profit
c) exp i profit
180 elite knight, 93/90 axe, Npvp :<
Narazie bije nightmary yalahar ale duzo ludu ;/ frosty odpadaja, dragi, dle, itp odpadaja, nie mam odblokowanego Zao :O tzn. mam ale nie czaje tej miejscowki :p kopy z desto itp odpadaja, i prosze nie wymieniac hellspawnow poniewaz solo knight ma tam waste ;)
Eq: bohy,g legi, dsm, wh, mms, platinum amulet, royal axe, 300 manaskow, 70 ghp ~ (moge dokupic)
1. 25 Sorcerer
2. Pacc
3. Może być profit albo małe waste
Eq: Magician Hat, Focus Cape, p-legi, dragon shield, wand of dragonbreath ( dobije 26 i WoCe).
Proszę o propozycje inne niż tomby w ank ;]
/down
Chodzi Ci o tarantule na trapwood ?
AdiZgOlekk
08-05-2010, 13:51
/\ port hope tarantule > rob sobie taska < masz tam exp z 20k/h + za zabicie 300 mozliwosc zabicia bosa z ktorego zawsze leci itemek typu k legi/gs silk + z tarantul profit i taska mozna resetowac az do 50lvla wiec mozesz zrobic tych taskow od cholery
25pal facc 61/46 skile mozliwosc wyskilowania wiekszych jesli potrzebne na monku, wiadomo royal speary, gdzie expic szybko?
58 Sorc 57 mlv gdzie najlepiej xpić na faccu? Chodzi mi tu o w miarę nie przepełnionego respa i dobrego expa?
jackie0895
08-05-2010, 20:46
Witam
Mam sorca 40lvl i 41 m lvl. Jestem FACC dlatego ciężko znaleźć dobre miejsce do expienia. Na wakacje mam zamiar zakupić PACCa.
Ale zanim kupię pacca to chce jeszcze doexpić do tego 45, a może nawet 50 lvl.
Dlatego moje pytanie brzmi gdzie expić. Mam do zwastowania 3 bp hmm , 1 gfb , 1 explo. Miejscówka najlepiej taka żebym wyszedł na zero, a jeszcze lepiej jak na +.
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODP.
btw. Co oznacza "task"
Diablo91
08-05-2010, 21:39
Yoshib
- Amazonki
- Rotwormy
- Trolle
Ps. Doskilluj te 60/60. Skille mimo wszystko muszą jakieś być u knighta.
dzastek
War Golemy? [yalahar]
Warto zainteresować się Zao. Sam aktualnie PACC nie mam więc nie pomogę :P
hepcio
- Scarbaby, larvy [ank]
- Muted Humany [yala]
- Trantule
- Cyclopolis
AdiZgOlekk
- Dwarfy Guardy [kaz]
- Minosy [Mint]
Erex & jackie0895
- Dwarfy Guardy [kaz] (WoI w dłoń, kilka bp GFB* i exp sam wchodzi)
* Na duże ilości mobów.
Hej. Proszę o podanie jakiś miejscówek dla mnie. Postać to 60 Elite Knight ze skillami 71\71 i 5 mlvl. Itemki to: Crusader Helmet, Dsm, Vamprika, Knight legs, Bohy, Cranial Basher, Platinum amulet. Głównie expiłem na mistrock i miałem tam około 50\60k exp/h. Teraz mi się już tam znudziło i może chciałbym trochę więcej expa robić, ale bez waste bo teraz miałem wydatki.
1. 30lv Ms
2. Pacc
3. Eq: Terra hood, spirit cloak, p leg, WoCe, dragon
Dobry exp, może być na 0 albo +. Proszę nie podawać tombów ank i mutated human ;]
Do 33lvl proponowałbym minoski na darashi (oczywiście robiąc lootobag). Po tym lvl możesz próbować swoich sił na earth elementalach oraz na mutated radach (tylko uważać musisz), słyszałem jeszcze, że dobrym miejscem są termity na zao (ale nie jestem pewien). Alternatywą mogą być również piraci.
100RP gdzie zarabiać?!?!?! Całe yalahar odpada, zapchane przez cały dzień.X(
@up
A próbowałeś Fenrock? :)
do tematu :
63EK(promo + 5bless) , skille 83/83 , 5mlvl
Eq : rh / k legs / dsm / heroic axe / demon shield
gdzie waste a gdzie profit?
Miejscówki wypróbowane :
- Mistrock
- Nargor
- Laguna Island
- Yalahar (magician'y , mutated humany + raty , piraci)
Propozycje?
King.of.Spear
10-05-2010, 21:39
@ Ascaron
spróbuj zombie na yalahar, exp całkiem niezły, kasa również nie najgorsza
mutated raty ale chyba jeszcze na to za wcześnie
@ Loulkan
również zombie byłyby dobre
@ Bobak69
ja swoim pallem najczęściej zarabiam na wyrmach na liberty bay, exp niezły, kasa również, gsy byłyby też dobre, dragi
@dzastek
wyrmy na darashia bedziesz mial niezły exp + na pewno profit
dla samego expa to na 180 lv nic innego jak dle fenrock nie przychodzi mi do głowy
dla samego profitu bij bogi na yala
@Kinf of Spear
Zombie na yala? Tzn jak się do nich dostac?
Witam, pomógłby ktoś, gdzie expić?
58 Elite Knight, skille 85/85. mlvl 6
Crus helmet, demonka, heroic axe, crown set, bohy.
dugi122333
11-05-2010, 21:04
- Sorcerer
- 34 lvl
- 45 MLvl
- EQ: Hat of the Mad; Focus Cape; Spellbook of Enlightenment; Plate legs
- FACC
Gdzie mogę jeszcze expic na FACC oprócz Guardów ? ...
Proszę o pomoc!
King.of.Spear
11-05-2010, 21:14
@ Loulkan
Normalnie przez bramy. Jeżeli nie masz wykonanego questa to leć na obkoło. od Foreign quater idz na arene, z areny na alchemist quater, a z alchemist na cemetery. Tam masz podzieloną tą dzielnicę na dwie części. Po lewej stronie masz zombie & nightstalkery, a w podziemiach banshee, braindeathy i mutated baty. Po prawej stronie cmentarzu masz nightmary i w podziemiach grimy. Na wyższych poziomach tej dzielnicy są gsy i mutated baty.
@up
hmm.. sorcem na facc nie masz za dużo do wyboru co do expowisk. Bij cyce na poh, ciekawym miejscem do expa jest Isle of King's w podziemiach masz tam ghoule, ghosty, stalkery, monki oraz ds'y. Od 37 lvla bedziesz mógł bić dsy z wand of starstorm wiec powinno Ci się tam przyjemnie expic.
dugi122333
11-05-2010, 21:50
@up
A jak się dostać na tą miejscówke na Isle of The Kings?
Jakaś mapka czy coś ? Albo chociaż opisz ;p
Dzieki :)
@up
Musisz wykonać questy 2 z tego co pamiętam ~ wymagane do Banshee Questa - poszukaj :)!
Kernkraft
12-05-2010, 05:00
Jestem MS'em. Mam 20 level, 10 mlvl. Eq -crusader helmet, szalik, guardian shield, plate armor, wand of decay.
Chciałem wbić szybko 30 level. Potrzebuję do tego ponad 250k expa. Mam pacc'a. Gdzie mogę osiągnąć exp w granicach 20k/h?
Ponawiam. pomóżcie proszę ;)
@up
Polecam: -Laguna Islands
-Nargor
-Magicany na Yala
-Piraci na Yala
-Mistrock (cyklopy)
NieznanyNikomu
12-05-2010, 14:40
Witam. Chciałbym prosić o pomoc, na czym zacząć expić i czy w ogóle zaczynać ;)
- Paladyn
- 9 lvl
- 9 mlvl
- 75/65 (być może do piątku będzie 80/70~)
- EQ: Crown Helmet; Belted Cape; Plate legs, Scarf, Dragon Shield. Oczywiście blessy będą.
- FACC
Mam kilka pytań.
- Czy warto expić na faccu chociażby do 25 lvl narażając się na pk.
- Czy jeszcze skillować.
- Jeśli expić, to gdzie najlepiej? Proszę brać pod uwagę głównie szybkość potworków ale i również tak żebym dał radę się wbijać :P
Z góry dziękuje.
Diablo91
12-05-2010, 15:10
@up
Tak, można expić na FACC (nie zależnie do którego lvl) ale jest to nie opłacalne... Lepiej uzbieraj kasę i kup PACC.
Jak już zamierzasz expić na FACC to z takim levelem exp na:
- Rotwormach (Thais, Venore)
- Ghoulach (Ghoustland)
- Trollach (Ab, Carlin, Thais, Venore)
- Dwarfach (Kazzardon)
- Amazonkach (Carlin*, Venore)
- I wielu śmieciach bijących hity w granicach 30 hp.
Ps. Daj sobie spokój już ze skillowaniem.
* Na północ od Carlin dokładnie, dużo PK się tam pałęta. Uważaj :P
lostfisher
12-05-2010, 15:27
[77 paladin] [83/60] [rh/pala arm/b legs/mms/rs/boh] [facc] gdzie bic chociaż 50-60k exp/h ?
@up
Generalnie palkie na facc możesz latać po facc tombie samemu myślę, że wyciągniesz taki exp. Ponadto oczywiście of(w środku) no i poh. Wszystko zależy od ilości ludzi na serverze w danym czasie.
Chcialbym sie dowiedziec gdzie moge poexpic albo zarobic moim 73MS z 49mlvl (bez sprzetu)
Posiadam glacier seta, jesli to zwiekszy jakos moje mozliwosci.
Szukam miejsca gdzie moglbym miec ponad 100k/h bez happy hour z profitem lub wyjsciem na 0.
Do tej pory siedzialem na :
- ancientach, (strasznie malo expa siedze na lewym respie mam gdzies 60k/h niby jest profit ale nudno, jezeli jest jakis wiekszy spawn ancientow ale w miare bezpieczny to napiszcie zobacze jak tam jest)
- worker golemach (piekny exp nawet do 200k/h bez happy hour ale waste ciagle tu jest i sie troche przejadlo)
- water ele (czasem uda mi sie wejsc ale ogolnie PA od gildi rzadzacej i duzo botow tu siedzi)
- taski na ratach na wiezy (mialem kolo 80-90k/h z profitem ale znudzilo mi sie)
Jak macie jakies pomysly podajcie jak najwiecej miejsc do expa/profitowania.
Kernkraft
12-05-2010, 17:31
Jestem MS'em. Mam 20 level, 10 mlvl. Eq -crusader helmet, szalik, guardian shield, plate armor, wand of decay.
Chciałem wbić szybko 30 level. Potrzebuję do tego ponad 250k expa. Mam pacc'a. Gdzie mogę osiągnąć exp w granicach 20k/h?
ponawiam pytanie..na larwach wyciągam 10-11k/h i aby wbić z 20 na 30 lvl potrzebuję aż 26 godzin... chciałem tego dokonać w 13h...
edit: dodam, że mam 120k -nie planuje robić żadnych addonów itp. pierdół... kasę będę wydawał tylko na exp...
@up. Spróbuj scaraby albo tomb -2 będzie troche waste ale dasz rade
46 RP, pacc, eq: rh, pala arm blue legi bohy demon shield, 100k do wydania
Gdzie moge poexpić? Z jak największym expem, profit najlepiej żebym wychodzil na 0 albo +, nie chce waste.
ponawiam pytanie..na larwach wyciągam 10-11k/h i aby wbić z 20 na 30 lvl potrzebuję aż 26 godzin... chciałem tego dokonać w 13h...
edit: dodam, że mam 120k -nie planuje robić żadnych addonów itp. pierdół... kasę będę wydawał tylko na exp...
Cyclopolis -1 luzem bedziesz mial 20k/h+ uzywajac czasem exori mort nie powinno byc waste
dugi122333
12-05-2010, 20:40
46 RP, pacc, eq: rh, pala arm blue legi bohy demon shield, 100k do wydania
Gdzie moge poexpić? Z jak największym expem, profit najlepiej żebym wychodzil na 0 albo +, nie chce waste.
- Dragi Ankh
- Dragi Yalahar
- Piraty
- Tomby (możesz próbować za TP na Tarpit o ile się nie mylę)
- Barbarian Camp
Tyle ale na pewno coś pominąłem. Praktycznie wszędzie możesz próbować ;p
Kernkraft
13-05-2010, 00:27
@up. Spróbuj scaraby
scaraby próbowałem na -2, -3... exori vis+różdzka, ale przy moim zabójczym 13mlvl'u wypracowanie 20k/h jest trudne...podexpie na rotach na darashii, mam tam 11-13k/h
edit:
zrobiłem nockę na rotach w liberty bay -byłem sam ;) miałem 15-17k/h. Teraz zastanawiam się gdzie iść na 26 lvl'u. Będę miał nową rózgę.
Lvl: 26
Mlvl: 20
Eq: Crus Helmet, P Shield, Guardian Shield
z exori vis wchodzą szoty po 40-50... Wand of Cosmic Energy zabiera 8pkt many, exori vis 20... hity będą podobne z jednej jak i drugiej broni... także jeżeli zostane na liberty bay na rotach to zrezygnuję z exori vis..
summon monka jest bodajże od 27 lvl'a.. mógłbym iść na guardy na edron, pózniej poczekać na ds'y i lecieć na dragi, a od 33 lvl lecieć na tombę za tp... dobry pomysł?
na 26 z visow mozesz bic frost dragon hatchlingi na okolnir na samym dole uwazajac by nie wpasc na duzego frosta i exp bedzie kolo 30k/h
albo wand of decay + exori mort/tera i na cyclopolis ja bym siedzial. Mutated humany z wand of draconia na yalahar jakbys chcial troche expa i kasy.
na 33lvl idziesz na earth elementale edron i masz exp i profit albo jak mowilem tomby za tp tylko tam jest waste
maciekxx6
13-05-2010, 13:44
Mam 13 knighta, skile 45/41 nie wiem gdzie expic pomożcie pliss :(
EQ: dark armor,plate legi,sloider helmet,dwarven shield,duble axe
Kernkraft
13-05-2010, 13:45
na 26 z visow mozesz bic frost dragon hatchlingi na okolnir na samym dole uwazajac by nie wpasc na duzego frosta i exp bedzie kolo 30k/h
albo wand of decay + exori mort/tera i na cyclopolis ja bym siedzial. Mutated humany z wand of draconia na yalahar jakbys chcial troche expa i kasy.
na 33lvl idziesz na earth elementale edron i masz exp i profit albo jak mowilem tomby za tp tylko tam jest waste
po ile walą małe frosty?
Wpadłem na pomysł... będę teraz expił na okolnir -ew. helheim:)
Jak nie dasz im do siebie dojsc i uciekasz na ukos to wiecej jak 100 nie dostaniesz nie powinienes zejsc na combo nawet jakbsy bardzo chcial :D
Kernkraft
13-05-2010, 17:07
gdzie te małe frosty są?
mapka wygląda tak
.
.
. .
. .
. .
................1xFDH
. .
. .
. .
.
.2xFDH
Gdzie jest frost dragon -góra czy dół?
Mario009
13-05-2010, 20:33
38 ED, gdzie wyjdę na plus i będę miał ponad 50k/h z bonusem?
to jest tak [____] <- kladka
duze.. Vfrosty ........................................ ^ po skrecie na gorze 3 male (nie wchodzpietro wyzej)
.................................................. ..... >skret w prawo
.................................................. .......................... > Dalej w prawo 1 maly a jeszcze dalej 3 male i 1 duzy
........................... V 2-3 male
Edek Rozprowacz
13-05-2010, 20:45
Witam, postanowiłem wrócić do gry po dość sporej przerwie. No i cóż sporo rzeczy jak zdążyłem zauważyć pozmieniało się, część ogarnąłem inne ogarnę w swoim czasie. W każdym razie byłbym wdzięczny za porady obeznanych, odnośnie gdzie expić czym expić i jakie questy na PACC.
No nic przejdę do konkretów.
Otóż tak:
71 Sorc
55 mlev
eq standardowe
FACC
(interesuja mnie miejscówki z exp-em powyżej 100k/h) :)
do dyspozycji mam 350k, 25 bp sd
PACC wpadnie za miesiąc, dlatego pytam o miejscówki i questy do wykonania dla PACC-a
No i miło by było gdyby ktoś dał wskazówkę na czym się kisić ten miesiąc na FACC.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedz :)
71ms hmm, worker golemy (expiac z vis hurow) bedzie ogolnie waste ale nie takie duze exp w granicach 160k/h water elementale na porth hope 120k/h+/- zalezy od respow, culty goroma,yalahar kolo 100k/h powinien byc profit
taski na mutated raty 100k/h na wierzach profit, dragi darashia,yalahar,venore, z SD jakbys chcial expic to frosty, dl yalahar, nie mam innych pomyslow kombinuj :D
Co do questow to poczytaj sobie na tibia.wikia
A na facc:
- Demona ( Warlocki z SD )
- VDL
- Thais Dlair
- Fibula Dlair
- Guardy...
- OF ze Stoneshower (?) nie wiem jka bedzie z expem
- Isle of the kings - katakumby moze byc fajnie
- Ghostland na DS
Nosferatu
13-05-2010, 22:02
38 ED, gdzie wyjdę na plus i będę miał ponad 50k/h z bonusem?
Tarpit -3, przed teleportem. Swoim 34msem wyciagam tam ~50k/h (75k na bonusowej staminie), koniecznie wez obs knife i wooden stake.
Kernkraft
14-05-2010, 00:21
to jest tak [____] <- kladka
duze.. Vfrosty ........................................ ^ po skrecie na gorze 3 male (nie wchodzpietro wyzej)
.................................................. ..... >skret w prawo
.................................................. .......................... > Dalej w prawo 1 maly a jeszcze dalej 3 male i 1 duzy
........................... V 2-3 male
wielkie thx -tylko trochę resp wolny...
A to juz zalezy od ludzi online :p pamietam ze kiedys na samych malych wyciagalem 40k/h a jak zabijalem tego 1 duzego jeszcze to 70k/h ale to zanim antibot dzialal i boty banowal^^
Kernkraft
16-05-2010, 20:44
Jak wygląda resp guardów na edron? Czy 27 levelem (22 mlvl) będę wyrabiał bez monka?
dugi122333
18-05-2010, 20:59
@up
Chodzi ci o Cyclopolis oczywiście?
Pamiętam że 20+ ED expiłem tam na -1 z BP IH'ów na wszelki wypadek i pomagając sobie exori mort od czasu do czasu. Dawałem radę a exp wpadał świetnie, mimo to zbyt długo tam nie siedziałem. Trzeba umieć tam grać. Najlepszym wyjściem będzie jak pójdziesz tam i sam sprawdzisz. Tylko uważaj na przy wejściu ^^
Siema,poczytałem troche i mam pytanie:
Gdzie expić 21 druidem,mlvl 16
Eq:crown helmet,crown shield,plate legs,spirit cloak,necrotic rod.
Bije pojedyńcze dwarf quardy,duzo soldierów,czasami wyskocze na cyclopy.Jest jakieś lepsze miejsce do expienia?Pozdro :)
@up
Możesz na Mount Sternum na facc tombie jeszcze expic. Nic więcej.
WujekPaladino
20-05-2010, 16:29
Kup lepsze eq(mms,g legi i jakis lepszy armor) i siedz na dragach Darashia ;)
Witam ;)
Druid 46, m lvl 38 ( :/ )
Pacc: no niestety sie skonczyl
HOTH, Focus Cape, Blue Legs, Magma Boots, Demonka, Underworld Rod.
Moge się wspomagać Icicle.
Dwa pytania:
1- Gdzie expic?
2- Gdzie zarobić?
Dziękuje
Kernkraft
21-05-2010, 07:42
Witam ;)
Druid 46, m lvl 38 ( :/ )
Pacc: no niestety sie skonczyl
HOTH, Focus Cape, Blue Legs, Magma Boots, Demonka, Underworld Rod.
Moge się wspomagać Icicle.
Dwa pytania:
1- Gdzie expic?
2- Gdzie zarobić?
Dziękuje
1 -Facc Tomba, Guardy
2- Dwarf Guardy
Chyba nie jestem zbyt oryginalny. Lepiej kup pacca.
mam 90 ek, full eq 2 pary softow , skille 80/80 i mam do zwastowania 1kk ++ .. gdzie najszybciej bd wbijal lvl?
1 -Facc Tomba, Guardy
2- Dwarf Guardy
Chyba nie jestem zbyt oryginalny. Lepiej kup pacca.
Facc tomba? A z jakim Rodem ?
Sequenzo
22-05-2010, 00:05
mam 90 ek, full eq 2 pary softow , skille 80/80 i mam do zwastowania 1kk ++ .. gdzie najszybciej bd wbijal lvl?
ja bym tej kasy nie wastował, poszedłbym sobie na Dragi Yalahar, Darashia(DL-e) ;)... po co tracić 1kk ? xd
50 ek 71/70 eq dobre +soft bootsy gdzie poexpić??
Arenthor
22-05-2010, 17:31
45 palladyn skille 76/65 facc
Dobry exp bez waste
45 palladyn skille 76/65 facc
Dobry exp bez waste
Na facc duzo nie zdzialasz poprobuj:
- OF
- Guardy
- Facc tomb
- Poh
- Venore DLair
- Ghostland na DS
- Isle of the kings na DS (ciezko wyczyscic a potem exp bajka)
- Mintwalin
Chyba nic wiecej nie ma.
Slazzenger
24-05-2010, 18:51
Royal Paladin lvl 55
Skille 86/70 MLvl 15
EQ: BoH, Blue Legs, Paladin Armor, Royal Helmet, Demon Shield.
Prosilbym o miejscowki z dobrym expem, lootem i z nie za duzym waste
byle zeby sie zwracalo, mozecie tez powiedziec ktore Taski od Grizzliego
robic tak przy okazji expa.
Thx
Dla kasy to cudnie miałbyś na muted humanah, fajnie jest na dragah yalahar i nie tylko, możesz jakiś tomb ogarnąć, z e spearami jeszcze culty, ponadto taski to mutated raty. Jeśli masz szczęście do loota to crystal spidery są fajne.:)
pacerapid
26-05-2010, 08:17
100 sorem na facc XD :D ? Spytam sie pierw czy masz zamiar zakupic paka ? :D :p
Nie no a tak na poważnie to jak masz kasy kup icycle i idz na d lair ;s a jak nie to z flam hur na tomb ;s
albo jeszcze lepiej jak masz blokera wez go kup w chuj sd(jak masz kase)i idz na demone ;s
__/ Menelaos
Kernkraft
26-05-2010, 08:25
Level: 44
MLvL: 37
Crusader Helmet, Plate Armor, Blue Legs, Guardian Shield, Szalik
230k w banku
Potrzebuję szybkiego exp'u; 50-100k/h Może być waste.
Nie lubię acientów i Yalahar.
Na cyclopolis mam 40k/h, na earth elementalach 30-40k/h -czyli kiepski exp
Azatar90
26-05-2010, 10:47
230k w banku
Nie lubisz to co dobre dla twojego poziomu hmm tomby ci zostaja :p
Diablo91
27-05-2010, 12:19
Kto: Eleder Druid
Level: 234
Magic Level: 89 (+ itemy)
Eq: Magma Set, softy, fire walkery, spellbook z inq.
Pacc : Oczywiście jest.
Świat: Pvp. (Nie ma problemów z "wyproszeniem z expa" :))
Szukam naprawdę szybkiego expa. Może być z waste :)
Ostatno expiłem na:
- dragon lordach (darasha, ankh, poi dl)
- demony (goroma, edron)
- frosty (oko~~)
Btw, nie piszcie tekstów typu "kupiłeś chara, kup i poradnik" ponieważ postać jest moja i kumpla. (Wiem share zabronione, ale co mi tam :))
230k w banku
water elementale
30 ED 30 mlvl
Hat Of The Mad
Focus Cape
Dragon Shield
Blue Legs
Terra Rod/Northwind Rod
gdzie mogę expić BEZ WASTE? Mam 15k tylko w banku więc wolałbym nie waścić. Każde expowisko mi odpowiada w miare nie hardkorowe.
I jeszcze bym prosił co od 40 lvla.
Kernkraft
27-05-2010, 19:52
water elementale
Gdzie to jest? Potrzebny jest jakiś quest?
ZenonRozbojnik
27-05-2010, 21:40
Frixo polecem barbariany na svargrond. NIee ma nigdy waste, robiac looota nawet duzy zarobek i exp w miare.
KERnkraft polecam tibia.wikia.com
100 sorc na facc ?
Pzdr
Kopalnia guardow z GS, ala Flam Hur style powinien byc duzy profit przy srednim expie, jak ktos wyzej wspomnial Wrl na demonie z SD co sie wiaze z duzym expem i duzym waste, mozna Poh gs,cathedra z flam hurow, dlair z icicle, of z flam hur (stalagmite, stoneshower), ds na ghostland, i nie mam wiecej pomyslow :P
ZenonRozbojnik
27-05-2010, 22:08
guardy z gsami to i tak bardzo marny exp. Juz lepszy poh. Moze banshee pod isle of the kings
DarQScream
28-05-2010, 12:20
Konto : Facc
Profesja : Knight
Level : 50
Skill : 70
EQ : Crown Helmet | Knight Armor | Knight Legs | Medusa Shield | Noble Axe
Aktualny exp : 10-20k/h (20k jak jest pusto ... a nie jest więc trochę słabo)
Level: 100
Magic Level: 59 (tak wiem, że bardzo słaby)
EQ: Hotm, Focus Cape, Spellbook of Mind Control, P legsy + all wandy
Wymagany exp: przynajmniej 90+k/h
Od razu zaznaczę, że chcę expić solo bez żadnych teamów, nie mam po prostu z kim. Mniej więcej wiem jakie miejsca powinny być dla mnie ale chciałbym jakieś rady od bardziej doświadczonych gdzie po prostu najlepiej.
Lista miejscówek:
- GSy Yalahar
- Bog Raidery Yalahar/Edron
- Water Elementale - Port Hope
- Ancient Scaraby - Ankrahmun
- Crystal Spidery - nie wiem
- Culty - Liberty Bay
- Wyrmy - Liberty Bay
- Worker Golemy - Yalahar
- Necro/Hero - Yalahar/Edron
Więcej miejsc mi nie przychodzi do głowy. Które z nich może być dla mnie najlepsze? A może jakieś inne? Proszę o odpowiedź :)
Diablo91
28-05-2010, 13:52
DarQScream
Polecam Mintawlin. Ja tam swoim 40 knightem (z 74/74 skillami) miałem od 20-27k/h i kasa była nie zła. (mam postmana, więc robiłem loot-bagi)
KOKSMAN
Na twoim miejscu siedział bym na:
- Necro (weź taska jak możesz)
- ASy (łatwy exp z profitem)
- Worker Golemy
- Culty
Expowiska zmieniaj jak Ci się znudzą.
Pzdr.
DarQScream
28-05-2010, 13:58
Konto : Facc
Profesja : Knight
Level : 50
Skill : 70
EQ : Crown Helmet | Knight Armor | Knight Legs | Medusa Shield | Noble Axe
Aktualny exp : 10-20k/h (20k jak jest pusto ... a nie jest więc trochę słabo)
Ponawiam dla ewentualnych propozycji poza Mintawlin ;]
ZenonRozbojnik
28-05-2010, 14:00
KOKS
ancienty za słabe, chyba najlepsze worker golemy ogolnie yalahar
DarQScream
OF, cyce z tombem
40 knight, 64/62. Facc. Szukam szybkiego expa z waste.
Fenreall
28-05-2010, 16:49
Witam.
100 EK
80+/80+
Chciałbym poznać kilka opcji:
a)średni exp, świetny loot
b)dobry exp, dobry loot
c)świetny exp, waste
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Kernkraft
29-05-2010, 00:50
ty lepiej poskiluj, bo z takimi skilluniami to nigdzie nie będziesz miał szybkiego expa -no chyba ze interesuję Cię hiper ultra 30k/h...
Gornikowiec
29-05-2010, 11:43
Dark Cahtedral -2 mozesz sprobowac ;]
Ewentualnie jak jestes bardziej ambitny to dragon lair venore :p
Sequenzo
29-05-2010, 14:09
Dark Cahtedral -2 mozesz sprobowac ;]
Ewentualnie jak jestes bardziej ambitny to dragon lair venore :p
z tymi skillami, to chyba ambitny nie jest ;);)... co z tego, że pójdzie jak posiedzi 1h i już wracać będzie ??;p
Level : 63
Voc : EK
Skille : 80/80
Mlvl: 6
Gdzie moge dobrze przyexpic z ewentualnym waste (oprocz dragow)?
Dzieki
@up
Rozumiem że PACC. Polecam Nargor - Piraci. Ewentualnie Mistrock (cyklopy). Dopłyniesz tam z yalahar (w dzielnicy cudzoziemców jest jeden Kapitan który z Tobą tam popłynie).
merphius
02-06-2010, 01:16
Teraz ja się zapytam gdzie expic ...
30 EK
Skile 54/50 (bp axe ringów)
Set : Mpa , g-legi , RH , MMS , BOHy , Beastslayer Axe.
świat : non-pvp
Expiłem juz w cyclo ale znudziło mi sie 22-30k/H
Gdzie expic może być waste :)
61 kina
facc
80/80
m lvl 7
@merphius
Nie wastuj tych Axe Ringów bo na te skille nic Ci to nie da. Poskilluj do 60/60 albo 70/70 (to bardziej polecam). Jedyna miejsce do expienia dla Ciebie to ~Laguna Islands (żółwie).
@Laxiu
Polecam OF :]!! (bez podziemi ze względu na Warlordy). Ale tak to po caaaaaaałym możesz latać. Na vdl bym nie szedł wcześniej niż 70/80 lvl.
merphius
02-06-2010, 15:43
Loulkan nie mam czasu na trenienie ja gram na tym serwie dopiero pare dni .
Siedze w cyclo n 1 i 2 pozziomie a ty mi mówisz o żólwiach -.-
@up
Skoro tak to.. możesz iść na Nargor - będziesz miał waste ale też ładny exp. Polecam wykonywanie tasków ;]
Knight 20 lvl, skille 75/75, eq: p set dark helm i ancient shield.
Gdzie najlepiej expic teraz zeby cos zarobic na jakis eq? czy moze wbic skille dalej ?
Sequenzo
02-06-2010, 23:45
Teraz ja się zapytam gdzie expic ...
30 EK
Skile 54/50 (bp axe ringów)
Set : Mpa , g-legi , RH , MMS , BOHy , Beastslayer Axe.
świat : non-pvp
Expiłem juz w cyclo ale znudziło mi sie 22-30k/H
Gdzie expic może być waste :)
Mi byłoby szkoda pieniędzy wydanych na PACC-a na postać z takimi Skillami, nawet jeśli byłoby to kupione za GP :P...
Wbij wyższe Skille, chociaż do 75/75
merphius
03-06-2010, 08:04
Sequenzo
Robie tak jak bym zaczynał gre na nowym serwie tam nie ma czasu na trening tylko exp exp exp :)
Ja tam się zgadzam z Sequezo.. Z takimi skillami nie ma expa bo żadnego mocniejszego Moba nie ubijesz. Ale no exp exp exp.. i wastuj bez sensu Axe Ringi.
MrWarait
03-06-2010, 14:06
Siemka mam pytanko gdzie isc na expa 25 RP? Chodzi mi o szybkie wbicie 40 lvla Pozdro ^^
Skille 62/50
merphius
03-06-2010, 22:55
Loulkan nie ubije nic mocniejszego? juz 37 zrobiony heh i to w cyclo wszystko :)
guardy z gsami to i tak bardzo marny exp. Juz lepszy poh. Moze banshee pod isle of the kings
gsy = ?
Pzdr
Gacolek_PL
05-06-2010, 19:30
47 Elite Knight (pacc ofc :P)
Skille 69/68
Eq: G arm,B legs,B sword/Relic Sword,Crown Shield,Crusader Helmet,Boh
Próbowałem na żólwiach ale ledwo wyciągałem 30k/h ...
Proszę o pomoc.
ZenonRozbojnik
05-06-2010, 21:45
Jatoja
gsy=giant spidery
Gacolek_PL
Duzy kamp barbarianow, malpy, lizardy
Eduardoooooo
07-06-2010, 21:37
LVL : 30
SKILLE : 80/78
EQ : DSM, GOLDEN LEGI, MMS, DEMON HELMET, KNIGHT/NOBLE AXE
PACC JEST
Abym mogl cos zarobic i zeby byl jak najszybszy exp. Softy tez mam do dyspozycji, ale nie wiem czy sie zwroci mi te 10k. PACC/FACC
[NON PVP]
jozek1212
07-06-2010, 22:05
Witam, pierwszy post i od razu pytanie :) .
Level: 20
Świat : Optional-PVP
Skille:52/50
Eq: Furry Club, Demon Shield, Golden Armor, Crusader Helmet, Knight Legs, Platinum Amulet, Pirate Boots.
A moje pytanie to : Czy na FACC ( nie zamierzam na razie kupować PACC, może ~60lvla ) wyciągnę gdzieś więcej exp/h niż w mino tower przy kazoo ? Tam wyciągam ~20k exp/h i to z profitem. Pozdrawiam.
#Edit :
Drugie pytanie :
Level: 29
Profesja: Paladin
Świat : Optional-PVP
Skille:62/45
Eq: Royal Spears, Demon Shield, Blue Robe, Crown Helmet, Blue Legs, Platinum Amulet, Boots of Haste.
Na czym expić z profitem , FACC only, przynajmniej narazie. Pozdrawiam
up
Co do knighta to radze poskillać, chociaż do 60. Natomiast jeśli chodzi o expienie to możesz jeszcze próbować na ef, facc tomb (ale pietro jedynie z ghulami i szkieletami- na obecnych skillach), necro house, dc na -1.
Palek skille też nie najwyższych lotów no ale polecam facc tomb (bajka dla palka), również dc, może guardy. Przy lepszych skillach dochodza dragi, of, poh.
Eduardoooooo
08-06-2010, 22:38
LVL : 30
SKILLE : 80/78
PROFESJA : KNIGHT
EQ : DSM, GOLDEN LEGI, MMS, DEMON SHIELD, KNIGHT/NOBLE AXE
PACC BEDZIE WIEC PROSZE ODPOWIEDZI NA FACC I PACC
Abym mogl cos zarobic i zeby byl jak najszybszy exp. Softy tez mam do dyspozycji, ale nie wiem czy sie zwroci mi te 10k. PACC/FACC
[NON PVP]
Mam pytanie gdzie szybko lvl wbije 33ms z 34 m lvl, eq nie gra roli (kasy jest troche bez softow)
Eduardoooooo
08-06-2010, 23:13
Radze ci Mutated humany, Tarantule na yalahar i scaraby na ankrahmun. Trudny czas w grze tym lvl na ta profesje
thomson1708
09-06-2010, 07:26
26 palek,
bez pacc i postmana
skile 61/46
eq: Devil helmet
belted cape
RS
Dragon shield
plate legs
Life ringi
8k do ew. waste
Gdzie szybko wbije do 30 lvl nie licząc amazon camp i elf fortess?
DarQScream
09-06-2010, 15:02
Konto: Facc
Skill Axe: 70
Level: 60
Eq: Marne / K set + duperele - Czekam na Banshee Questa
Poszukuje:
- Miejsca z dużym expem. Pieniężnie minimum na zero.
- Miejsca na robienie samego profitu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.