Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Bokoszek z Mythery
18-09-2005, 02:37
na czy najlepiej expić na 14 lvl sorcem nie wiem na co iść ;(
1. Na czym expić żeby zdobyć dużo kasy (oprócz rotów).
2. Na czym expićbym szybciej miał 15 level?
skille:
paladin 33(dystans)/31(obrona)
MLVL 5
LVL 13
Thais
Jeśli już masz ten magiczny 8 to może zacznij expić na soliderach :]
Kasy w****u ,loot bardzo dobry (kusze,dwarven shield,battle axe,kilka boltów)
Dudinhio
18-09-2005, 10:26
Jeśli już masz ten magiczny 8 to może zacznij expić na soliderach :]
Kasy w****u ,loot bardzo dobry (kusze,dwarven shield,battle axe,kilka boltów)
Chyba sobie żartujesz :> Przecież on wyrażnie pisze, że ma 5 mlvl, a skille też niezbyt dobre. Ogólnie mówiąc z jednym soldkiem może sobie poradzi, ale jak pojawi się więcej to nie będzie już tak miło.
@Bokoszek z Mythery-W twoim wypadku polecam roty, trolle, dwarfy i ewentualnie od czasu do czasu mniejsze ilości amazonek.
na czy najlepiej expić na 14 lvl sorcem nie wiem na co iść ;(
roty, dwarfy, ewentualnie amazonki, ale to z dobrym eq (jak na ten lvl dobry eq = min. 20 armora). Mozesz tez pojsc na frost trolle, i na minotaury. A jak to ci sie znudzi, to zawsze sa jeszcze orki zwykle + spearmany. Mozesz tez lac swamp trolle i szkielety pod Venore. Mozliwosci jest od cholery i jeszcze troche...
na co isc knightem 23lvl 60/59?
Może Cyklopy, ale potrenuj skille.
A gdzie iśc masterem na 30 levelu z 43 mlvlem?
@UP
Roty... możesz sróbować też z smokami (bloker)
Na co iść z lvl 60/62 knight? 25 lvl?
@up
Też cyklopy.
A na co mogę iść oprócz smoków i rotów. Do jakich tombów mam chodzić i z jakim wyposażeniem.
Knight of Bhall
20-09-2005, 02:16
Fajniy poradnik tera już wiem na jakie skille się pod ciągnąc żeby bić silniejsze potwory ;)
PROSZE!!!
Gdze mam expic na 50+lvl bez pacc narazie radze sobie na katedrze ale co bedzie za 10lvl Gdzie ja pójde?? hehe :( Pacc bede mógł kupić dopiero po Świętach Bożegonarodzenia gdzie do tego czasu expic?????
P.S
Mam bardzo słabe skile!!!! :p
Mam knighta na 12 lvl ze skilami 40/36 czy to są dobre skille ? Bo ja cały czas sie martwie o nie i wkółko chce dalej trenować je.
pomużcie mi .A i gdzie moge expić jestem w thais muj eq to :dwarven shield ,brass legs,scale armor,sepent sword,dark helmet :D :D
świat:Vinera
profesja:knight
residence:thais
skills:40/36
mlvl:2
Lvl:12
best hit:53 na orku sperman
best hit:22 na czlowieku
best monster:cyklop wlailem go z hmm :cup:
szczepan_m5
20-09-2005, 15:35
Mam knighta na 12 lvl ze skilami 40/36 czy to są dobre skille ? Bo ja cały czas sie martwie o nie i wkółko chce dalej trenować je.
pomużcie mi .A i gdzie moge expić jestem w thais muj eq to :dwarven shield ,brass legs,scale armor,sepent sword,dark helmet :D :D
świat:Vinera
residence:thais
skills:40/36
mlvl:2
Lvl:12
best hit:53 na orku sperman
best hit:22 na czlowieku
best monster:cyklop wlailem go z hmm :cup:
Trenuj!! :]
Lord Sozeron
20-09-2005, 15:55
PROSZE!!!
Gdze mam expic na 50+lvl bez pacc narazie radze sobie na katedrze ale co bedzie za 10lvl Gdzie ja pójde?? hehe :( Pacc bede mógł kupić dopiero po Świętach Bożegonarodzenia gdzie do tego czasu expic?????
P.S
Mam bardzo słabe skile!!!! :p
POTREN I NA GUARDACH OF ALE ZROB POZADNE SKILLE
dobra. to thx temu co mi wcześniej odpowiedzial, ale teraz POWIEDZCIE sorcerer, 10lvl miasto, carlin(niby ab ale przeprowadzam sie), bez czaru na robienie hmm, facc,no i eq katana,s armor, brass legs,l boots, dwarwen shield,dark helmet, GDZIE EXPIC! narazie chodze na lodowe wyspy, ale malo expa
teletoobis
22-09-2005, 14:14
na czym najlepiej trenić i expić 11 lvl knightem ze skillami 43/42??
na czym najlepiej trenić i expić 11 lvl knightem ze skillami 43/42??
Trenić - rotwormy, dwarfy.
Exp - Identycznie - rotwormy, dwarfy.
Landrynka
22-09-2005, 15:16
Niestety strona nie działa..A więc...GDZIE MOGĘ EXPIĆ ZE SKILLAMI 47/44 lvl 20 XD
up:
jest kilka mozliwosci np Roty, dwarfy i/lub soldki ;-)
Niestety strona nie działa..A więc...GDZIE MOGĘ EXPIĆ ZE SKILLAMI 47/44 lvl 20 XD
na guardach... oups... za slabe skille... no to roty...
cze, mam pytanie czy ze skillami 63/63 i 20 levem oczywscie z uhami i ekwipunkiem fire sword crusader helmet noble armor plate legi i dragon shield poradze sobie z dragiem solo??
gdzie jest exp 5 bh na raz plz odpiszcie
Landrynka
23-09-2005, 11:15
Proszę o opisanie tutaj skilli, Lvlu i ewntualnej ilości uhów na jednego lub levelu bez uhów
-Dwarf Soldier
-Elf Scout
-Assasin
-Fire Devil
-Dwarf Guard
-Orc Berserker
-Dwarf Geomancer
-Vampire
-Necromancer
-Dragon
Mądry Mistrzu
23-09-2005, 19:26
Mam pytanie
knight
skille:46-46
na co moge isc ?????????????????
Kichał_knight
23-09-2005, 20:06
Gdzie mam expic na 11 lvl ze skilami 51/49?????
narazie caly czas trenie na Dwarfach.
Jestem sorc 21 lvl 27 mlvl w depo amm 9 bp hmm 2 bp gbf i 1 bp uh.. eq to fs dark armor drag-shield p-legs steel-helmet Jak zawsze chodizlem do Dark catedral na rotki i od czasu do czasu zabilem 1 slima [szysbko resp] oczywiscie wszystko mele.... dotej pory exp szedl nawet nawet ale teraz to idzie wolno jak "niewiem co" .... Doslownie krew mnie zalewa....jak anraize moge przywolac elfy scouty mino archy i wild wariora :P niewiem gdzie moge szybko poexpic bo tego 27 lvla [monki] nigdy sie niedoczekam!! niewiem czy cece sa oplacalne bo czasem moga sie an moje archy przezucic..... pomoznie ... prosze...
Kombegaider
24-09-2005, 15:49
Ja tam moim Kombekiem sobie soluje dragi, 3-4 uhy niestety schodza bo sux lvl. Na infernie mi schodzily gora 2 ale tam mialem 40 lv :P
Skille Kombeka- 63/63 + d lance...drag to jest chwila moment
Jestem sorc 21 lvl 27 mlvl w depo amm 9 bp hmm 2 bp gbf i 1 bp uh.. eq to fs dark armor drag-shield p-legs steel-helmet Jak zawsze chodizlem do Dark catedral na rotki i od czasu do czasu zabilem 1 slima [szysbko resp] oczywiscie wszystko mele.... dotej pory exp szedl nawet nawet ale teraz to idzie wolno jak "niewiem co" .... Doslownie krew mnie zalewa....jak anraize moge przywolac elfy scouty mino archy i wild wariora :P niewiem gdzie moge szybko poexpic bo tego 27 lvla [monki] nigdy sie niedoczekam!! niewiem czy cece sa oplacalne bo czasem moga sie an moje archy przezucic..... pomoznie ... prosze...
Do 27 levelu bij albo roty, albo dwarfy. Wyłącznie to. Jeśli jestes cierpliwy to radziłbym Ci je bić aż do tego czasu, kiedy Twoja siła magii przekroczy 180%.
Czarny Alibaba
24-09-2005, 16:33
Gdzie expić magiem na 30 levelu z 43 magicznym levelem. 19/23 ale to chyba nieważne. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!
Kombegaider
24-09-2005, 17:48
Gdzie expić magiem na 30 levelu z 43 magicznym levelem. 19/23 ale to chyba nieważne. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!
omfg...guardy rox juz na tym mlv, powinno ci wchodzic w guarda ok70-80 z hmma...a jak masz dobrego blokera(tzn nie traci 2 uhow na draga:P) i pacca to mozesz isc na ankrahmun bez pacca dragi pod venore
Czarny Alibaba
24-09-2005, 18:19
A moglbym prosic mapke gdzie sa guardy?
misiek_on_lucera
24-09-2005, 19:13
Nauczylem sie grac knightem (23lvl) ale wole grac palkiem- bardziej fajne mi sie zdaje... ale te rozwalajace sie speary.. :( ale nie o to mi chodzi... mam distance 28 i shield 19 , mlvl 3 gdzie expic.. mieszkam w thais... zeby dobry loot i exp najlepiej... dzieki z gory
Mentos23
25-09-2005, 01:28
Jake są minimalne wymagania skille, eqip i lvl dla knighta zeby pokonac mino maga ???
Nauczylem sie grac knightem (23lvl) ale wole grac palkiem- bardziej fajne mi sie zdaje... ale te rozwalajace sie speary.. :( ale nie o to mi chodzi... mam distance 28 i shield 19 , mlvl 3 gdzie expic.. mieszkam w thais... zeby dobry loot i exp najlepiej... dzieki z gory
Hmm.... z takim skillem distance to ty mozesz sobie isc popukać maks w trolle!
Najpierw dotrenuje do 50 dist i bedzie git, np idz na gobliny zabij z 10, pozbieraj kamienie, a pozniej nawalaj kamieniami..
Osobiscie polecam katedre knightom 20lev+ skille 50/50+ 4mlvl+, duzo expa i loot calkiem dobry, mozna lootbaga toczyc nawet, brass armor, iron helmety i steel shieldy...
gdzie jest exp 5 bh na raz plz odpiszcie
resp 5 beholderów naraz jest niedaleko thais na quescie ale niebede dokladnie pissac bo bedzie qs.
Dradooino
25-09-2005, 13:17
Moj rycerz na celescie ma ma 11lvl i skille 46/50 , ktore wedlug mnie sa bardzo dobre jak na ten lvl ;) No ale wszystko mozna skrytykowac nieprawdaz :p
Też zapytam, a więc:
Gdzie expić ze skillami 40/40? Lvl jak widać słaby. Tak by był mniej więcej gut exp i gut lot.
Ahh i jeszcze, gdzie najlepiej skillować? W jakim miejscu?
maslany pajac
25-09-2005, 16:25
Mam 8 lvl skille 23/21 czy moge isc na dwarfy? bron scimitar, dwarven shiled, scale aromor, legs arm:5 soldier helmet a ijestem knightem
Raczej nie. Lepiej idz na trolle.
Pietia10
26-09-2005, 22:24
Mam skille 60/57 lvl 13 m lvl 4 gdzie expic takzeby miec duzo expa??
kkrzysiek
26-09-2005, 23:03
Siemka mam pytanie troszke odskakujące od tematu mianowicie gdzie trenować? 26 LVL 64/63 skill 4 ml knight? Pls o odp szybko ;P Pozdro 4 all
re: UP
Minotaury - Folda, Ancient Temple.
Dwarfy, Rotwormy - Kopalnie.
Możesz spróbować na Slimach.
Mam 41 Knight Skille Noobowskie bo nie chcialo mi sie skillowac. ;(
Powidzcie plz gdzie mam expic. Mam Giant sworda.Mlvl 5
Skills 66/64 :baby:
Eq: Golden armor crown legs platinium amulet crusader helmet vampire shield bright sword. :evul:
Tard enduro
ODPOWIEDZCIE PLZ
od 17lvl lub niżej mozna spokojnie epxic na dark katedze na 1 poziomie nie zapusczac się dalej an assasiny bo zakonczy się to śmiercia. Najlepeij mieć ze soba uh na niższych poziomach
Warrior of Tibia
28-09-2005, 17:06
A ja mam 36 lvl, knight, skille 75/75, na czym expić?
Czy sorcem (level 18, mlv 26) pokonam mumie? Mam do syspozycji bag sd i 2 bp xplo lub hmm... i jakie jest prawdopodobieństwo że mi silver amulet wypadnie??
Mam skille 60/57 lvl 13 m lvl 4 gdzie expic takzeby miec duzo expa??
Doskilluj sobie do przynajmniej 70/70. Przy slabszej broni mozesz chodzic na zamek kolo ab'dendriel. Gdy sie juz ubezpoieczysz w cos lepszego np.Fire sword mozesz isc na dwarf soldier'y(najlepeiej tam gdzie nie ma guardow <== zalezy to takzie od poziomu umiejetnosci gracza). Powodzenia, zycze milej gry. ;)
Warrior of Tibia
29-09-2005, 14:44
Ponawiam pytanie :p
36lv 75/75 ^ ^ :baby:
MMS- Spokojnie mozez zabic mumie, tylko szkoda sd z hmm lej:P
Mam 41 Knight Skille Noobowskie bo nie chcialo mi sie skillowac. ;(
Powidzcie plz gdzie mam expic. Mam Giant sworda.Mlvl 5
Skills 66/64 :baby:
Eq: Golden armor crown legs platinium amulet crusader helmet vampire shield bright sword. :evul:
Tard enduro
ODPOWIEDZCIE PLZ
@up soldy ??
tak serio, potrenuj....
takie skille to ja mam na 21 lvl'u( nawet wieksze)
Mam skille 60/60 fire sworda 4mlvl Eq. Plate Armor, Soldier Helmet, Brass legsy, Dwarve shield. Potrzebuje dobrego expowiska.
Kup sobie lepiej jakiś dobry ekwipunek. Plate armor?? Soldier helmet?? Na takich skilach to powinieneś mieć z knight set, crown helmet itp (no chyba, że po hacku jesteś). A tak wogóle to gdzie expić bez dużej straty uhów knightem 26 level, skile 69/69, mlvl 4, a eq to: knight set, bright sword, medusa shield,dragon necklace, steel helmet (po hacku :( ).
teletoobis
30-09-2005, 11:26
Jestem knightem lvl 13 skille 50/50. Na jakim lvlu/skillach moge isc lootowac na minosy kolo kazo nie obawiając się archerow??
Kyron Salen
30-09-2005, 19:26
Skille:62sword/62
Mam problem na czym skillować przy moich skillach żeby osiagać jak najlepsze efekty...dotychczas skillowałem na rotach ale wydaje mi sie ze skille rosna stosunkowo za wolno a roty za szybko padaja...trenie of course knifem :) i dwarven shieldem (lepszej tarczy nie posiadam bo wojuje Gs-em i mi nie potrzebna) prosze o pomoc !!! :( aha...moj eq...k set, crusader helmet, boh,scraf...:P
Kup sobie lepiej jakiś dobry ekwipunek. Plate armor?? Soldier helmet?? Na takich skilach to powinieneś mieć z knight set, crown helmet itp (no chyba, że po hacku jesteś). A tak wogóle to gdzie expić bez dużej straty uhów knightem 26 level, skile 69/69, mlvl 4, a eq to: knight set, bright sword, medusa shield,dragon necklace, steel helmet (po hacku :( ).
Miałbym może taki Eq, ale w końcu Fire Sword kosztuje.
Mam problem na czym skillować przy moich skillach żeby osiagać jak najlepsze efekty...dotychczas skillowałem na rotach ale wydaje mi sie ze skille rosna stosunkowo za wolno a roty za szybko padaja...trenie of course knifem i dwarven shieldem (lepszej tarczy nie posiadam bo wojuje Gs-em i mi nie potrzebna) prosze o pomoc !!! aha...moj eq...k set, crusader helmet, boh,scraf...
Treń sobie na dwarfach, na full defense. Jeśli trenisz knifem to powinno to jeden dwarf powinien Ci starczyć na ok. 10 minut (jeśli nie więcej).
paffelek
01-10-2005, 03:54
Otórz mam 23 lvl
skile 61/59
eQ: C-helmet
C-armor
P-legsy
Bright sword
V-shield
i buciki ;D
No i gdzie tu expić?
A może powinienem
popracować jeszcze
nad skilami?
pytanie, ale niechce mi
sie czytać ;p HELP PLX
Mam pytanie lvl i skile i magic so obok. Czy takie skile wystarczo na soldki zeby wmiare nie dużo uh szlo muj ekwipunek to C-armor Firre axe i Edusa shield.
;):) <sex>
@up
Dwa soldi na raz pownienieś zabić, więcej bym na towim miejscu nie bił ;) A ja na czym mogę expić ? lv,skille i mlev obok ;)
Ja na skilach 75/73 na 48 lev w eq DSM, RH, GS, K Legi, Steel B, AOL byłem dzisiaj na scarabach przez 4 godz. Zrobiłem 85 k expa i wyniosłem 6 k tracąc bp uhów. POLECAM B)
Jedi Master
01-10-2005, 17:01
Siemqa ! :)
Jeżeli jesteś ryckiem i masz 15-20 lvl ze skillami powyżej 45/45 to leć do Ankrahmun i exp pod ziemią na pustyni (-1 = dużo larv). Bardzo szybko exp leci... :D Jeżeli masz już zrobiony 30 lvl i zakupiony k - secik oraz GS wraz z wytrenowanymi skillami powyżej 60/60 to idziemy na poziom -2, gdzie znajdziemy mało larv i po 2-3 scaraby na raz (zależy gdzie idziemy :) ). A jeżeli ktoś się czuje na siłach (posiada skills 70+/70+, UHy oraz dorobił się dobrego eq B) ) to idziemy na -3, gdzie znajdziemy 3-4 scaraby na raz i prawie wogóle larv. :]
Jeżeli ktoś ma pytanka to czekam na prywatne wiadomości. :p
Narx ! ;)
Yo!
Mam knighta skille 73/73. Eq: c-shield, w-helmet, k-armor, p-legs. Czy jak pojde expic na guardy to zwroci mi sie kasa za uhy?
mialem zrobic nowy temat ale postanowilem nie denerwowac modków :) wiec pisze tutaj.
otoz moj problem jest taki:
gram drutem. mieszkam w ab'dendriel. moje skille: 20/23. itemy mam na tyle dobre ze z rotami i dwarfami nie mam zadnego problemu. z minosami tez pewnie byloby latwo. tylko ze nie wiem gdzie expic. na trole juz nie chodze bo mam 22 lvl i jak je zabijam to nie regeneruja mi sie soul pointy. moglbym chodzic na gobliny ale jednak te 25 xp to strasznie malo. tym bardziej ze spokojnie moge chodzic na monstery ktore daja 40-50 XP. tylko ze gdzie ja mam do jasnej cholery nawalac te mostra? kopalnie kolo kazo bylyby dobrym miejscem ale wbic sie do nich do prawdziwy cud! tam ciagle jest mase ludzi, a jak juz sie tam dostane to zara wpadna 2 n00by z marinesu spolecznego :] i wybija wszystkie potworki :(
wiec powiedzcie mi gdzie mam isc? podobno w venore jest jakies miejsce z duza iloscia rotow, na fibuli podobnie, na foldzie tez jest nienajgorzej. tylko czy nie ma nic ciekawego blizej ab? bo niechcialbym sie niepotrzebnie 'przeprowadzac'. poza tym to czy w tych miejsciach nie bedzie podobnie tak jak w kopalniach kolo kazo? czy nie bede musial ciagle zwiewac od pk? bo np. na niektorych serverach folda jest ich ulubionym miejscem.
co gorsze nie mam PACCana :(
w skrocie - szukam expowiska:
-malo ludzi
-jak najmniej pk
-rozlegly teren
-szybki resp.
czy to w ogole mozliwe zeby znalezc takie miejsce?
ps. gram na iridi.
@down: wieeeeeelkie dzieki! dokladnie takiej odpowiedzi bylo mi trzeba :) wiec zabieram stuff i przeprowadzam sie do THAIS!!! :]
>--------------------------------------------------------------<
no i przenioslem sie do thais. po czym wybralem sie na fibule. no i wszystko bylo by dobrze... gdyby nie te gsy ;( ;( ;( za mocne sa jak dla mnie ;( 2 strzaly i 1/3 hp w plecy, a skubance szybke sa i czasami ciezko nie oberwac. moj maly wypad skonczyl sie na tym ze zabilem 3 gsy (no i oczywiscie duzo rotow), 2 razy sie uhnalem i zuzylem 1/3 bp of hmm. to juz bardziej mi sie oplaca chodzic na te gobliny. qrde!!! mission faild! jedyne wyjscie to chyba folda... ludzie jesli macie jakis inny pomysl to blagam! pomozcie! w ogole malo ludzi chyba czyta ten temat. moze zaloze nowy, ale wtedy mod bedzie zly :]
Dla Faccana polecam Ci Fibulę. Jest tam masa rotów, możesz skoczyć sobie na behe, ale naciąć sie na DSki. Aby tam dojść musisz wyjść południowo-zachodnim wyjściem z Thais, aż dojdziesz do zejścia w dół po drabinie. Następnie idziesz do Simon the Beggar i mówisz:
-hi, help, yes, yes, yes
Tym sposobem kupisz klucz za 800 gp, który umożliwi ci wejście na expowisko.
Wchodzisz do studni na środku miasta, używasz klucza na drzwiach, schodzisz na dół. Drzwi po lewej prowadzą do rotów, środkowe drzwi na dole do behe, prawe do questa 50+lvl, a górne do kilku zwykłych orków.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdro.
BombeleK Wielki
01-10-2005, 21:22
A ja na czym moge expic 27 lvlem skile 63/62 oczywiscie 4 mlvl eq k arm plate legsi, f sword i crown helmem i drag shieldem ?
plx pm me !!!
Szampan0
02-10-2005, 10:37
Gdzie może expić knight, 9 lvl 23/23 skille, 1 magiczny, scale armor, p-legi, iron helmet (niedlugo soldier), dwarfen shield, orcish axe, scarf i leather boots?
ludzie czy nikt nie czyta tego tematu?
>---------------------------------------------------------------<
czy moglby mi ktos opisac jak mniej wicej wyglada to miejsce zo rotami kolo venore? czy mozna tam cos jeszcze spodkac, czy duzo tam ludu... albo przynajmniej dajcie jakis link...
HiLP mi PLiX...
Smajti chan
02-10-2005, 22:07
Witam
LVL: 44
Mam skille: 72 / 71
Eq BS/GS | Vampire Shield
Prosze o porade gdzie moglbym expic :) (GL juz mi sie znudzil :P )
Mądry Mistrzu
02-10-2005, 22:19
mam p set drag shield i stell helm oraz fire sword
NA CZYM EXPIĆ ??????????????? skille 60/61
nudzi mnie cyc itp.
AHA I MAM PACC
Master Nicram
03-10-2005, 00:12
Kazordoon miasto dla knighta:)
No jak kazdy wie knight musi skillowac i dobic m lvl do 4.
A zreszta chodzi o to ze na dwarfach najlepiej skillowac np.w wiezy z winem i browarem gdzie dwarfy sie respia:) Najlepiej z dwoma dwarfami na raz skillowac:) aby zablokowac inne dwarfy uzyj parceli:) Zadawaj Blood Hita mniej wiecej co 30 sekund tak aby skille rosly rownomiernie do skilli 35/35 uzywaj np,sword,mace,axe zalezy jaka bronia walczysz.Pozniej zalatw sobie club,knife lub sierp:) Do 10 lvl najlepiej zebys mial skille 55/55 a nastepnie nabil z 18 lvl i skill 65/65 a pozniej juz bedziesz wiedzial:)
Pozdro dla Tibia Squad of Iridia
Siemka postanowilem napisac tak jak inni wsyzscy tesz swój poradnik a oto on:
Rycerze to bardzo dobra klasa postaci dla tych kturzy niegrali jescze w tibie.
Wiec tak najpierw jesli mamy dobra bron to idzie na trolle zeby uzbierac na jakiegos p-seta dvarfenshielda i jakis helm. nastepnie na trollach trenujemy do 40/40 na Balance . Od 50/50 trenujemy na rotwormach na full defensie
No i trenujemy jesli niezaswitanam skill 65/65 i 4 magic wtedy to bedzie cos kolo 15 lvlu na trenowaniu i wszyscybedazadowoleni taki maly lvl i takie duze skille i magic lvl.
A jesli mamy pacca lecimy na edron i trenujemy tam na trollach bo tam niema tak zwanych ,, noobów'' kturzy by ci zabili potworki i gdy wbijemy wyzej wymieniony skillana trolach lecimyna darashie i izdizeimy do kopalni z rotwormami ( UWAGA! wez ze sobom dla bezpieczenstwa 3 parcele!) i tamtrenujemy do wyzej wymienonego skilla .
Sam obecnie mam knighta ma 50 lvlu i bdb skille wiec polecam pozdrawiam! :)
Jora Karlai
06-10-2005, 14:00
Niedawno kupiłem 41 sorka ze skillami 25/20 mlvlem 51 i eq Crusader Hełm, Golden Armor, Bright Sword, Demon Shield, Crown Legs, Bohy i aola. Mieszkam w Carlin i chodze sobie na GL. Niestety pół godziny siedzenia na GL daje mi zaledwie 3% :-( Koledzy mówili mi żebym chodził na dwarfy, ale nie wiem gdzie to jest. Pomożcie mi.
Xan Arcanist
06-10-2005, 16:57
@Jora~: Summonujesz 2 DSy i jedziesz na dragon lair koło venore (ofc bijesz dragi z HMM
@:Thus: Nic nowego nie napisałeś... Chociarz... Dowiedziałem się że najpierw się treni na rotach a potem na trollach :D
@Master~: Ale odkrycie...
@Mądry~:Larvy i scaraby
@Smajti~:Katedra lub guardy
@Szampan0: Na trollach w MOtLS
@Bombelek~: Katedra
@ogórek: Chyba DSy :p A tak wogóle to fibula jest dobrym roziązaniem tylko trzeba na DSy uważać :]
Chyba DSy :p A tak wogóle to fibula jest dobrym roziązaniem tylko trzeba na DSy uważać :]
no fakt... DS... :D pomylilo mi sie :]
A tak wogóle to fibula jest dobrym roziązaniem tylko trzeba na DSy uważać :]
fibula dla druta chyba jednak nie jest zbyt dobrym miejscem... no chyba ze ja jestem taka *******a i nie umiem ominac tych DS...
ps. dzieki za odpowiedz.
Gdzie expic knigthem ze skillami 64/63 i lvl 36 ? ?
Xan Arcanist
09-10-2005, 00:08
@Up: Katedra jak FACC a larvy i scaraby jak PACC :)
Zaszczyk
09-10-2005, 14:01
Ja 14 knight skille 36/32 fire sword plate set dwarven shield i steel helmet oraz kumpel 13 lvl skille 35/30 eku takie same tylko on ma dragon hammer.
Chcemy isc na cyce. mamy jakies szanse? z iloma cycami mozemy walczyc?
jak nie na nie to na jakie potworki w team z dobrym lootem mozemy chodzic?
Mamy do dyspozycji bp hmm oraz zamiast 1 knighta druid 11lvl i 12 mlvl eku takie same jak knight (pierwszy) nie robi uh.
Odpowiedz taka jak na poprzedni post: chodzcie do dark katedry, tylko ostroznie!
Cycom raczej nie dacie rady, za slabe skille i lvl.
cze, gdzie expic knight 16 lvl skille cienkie 39/32.mam serpent sword,dwarven shield,dark helmet,noble armor,plate legs.
Bez treningu możesz chodzić na Rotwormy.
Gdybyś zrobił przynajmniej 50/50 to już otwiera się szersza gama możliwości - zamek Elvenbane, lub jakieś minosy ale ostrożnie.
Gdybyś zrobił 60/60 to mógłyś spokojnie wymiatać soldy, -1 na DC (chyba), i Minotaury obok kopalni Kazz.
zamek Elvenbane to ten kolo AB? bo jak tak to ja tam czesto expie.
Hunter of the Destiny
09-10-2005, 18:36
Skoro wpadlem do tego tematu to i zadam pytanie gdzie expic sorkiem 28lvl 38mlvl 19/23 dark helmet, noble armor,dragon shield, skull stuf, p legs?
Z gory dzieki za odpowiedz :)
Xan Arcanist
09-10-2005, 19:30
@Hunter~: Roty i dwarfy bez runek a z runkami i blokerem na coś w stylu GS czy drag
@Xfaazji: To tam :) Ale ty lepiej potrenuj
@Zaszczyl: Wy się obaj też za trening weźcie a nie za exp
yattaman
10-10-2005, 16:32
Na czym ma expić paladyn lev9 z double axe (ewentualnie łukiem)?
armor-scale arm
legs-leather legs
helmet-soldier helmet
boots-leather boots
shield-copper shield
Xan Arcanist
10-10-2005, 16:46
@yattaman: ze spearami na trollach :)
Mam Knighta na 18 lvl'u ze skillami narazie 58/56 i jak zrobie 60/60 to nie wiem na co mam chodzic zeby w miare szybko axp nabic pliska napiszcie mi... :confused:
@up
Jak juz bedziesz mial te 60/60 to propunuje ci mino guardy choc troszke ciezka lecz przedewszytskim solidki. A tak jak juz pisze to od jakich skili na draga mam 60/58 i 14 lvl
Czy dam sobie rade z dwarfami guardami z:
14lvl
60 dista
10 mlvl
plate armor
steel helmet
plate legs
leather boots
luk (ewentualnie kusza)
i czy mi sie to oplaca
Xan Arcanist
12-10-2005, 16:00
@ŻaQ: Tak ale zawsze miej otwarty bp z uhami
@Lego~: Na solowanie czy na blok? Bo żeby ekonomicznie solować to jakieś 75/75 i ok.25-30 lv (żeby przeżyć kombo) a do bloku to wąny jest lv (ok.25-30) a nie skille
Dj Vroog
12-10-2005, 18:50
Jestem Pall
15lvl
skille 45/31 (bez komentarzy, wiem że żałosne...)
eq: plate set, steel helmet, bow, zwykłe buciki
mlvl: 7
Radzę sobie na spoxa z guardami, mino guardami, slimami, cycami, ghoulami
Z jakimikolwiek obrażeniami wychodzę ze starcia z elfami.
Na czym mogę jeszcze poexpix????!??!?!
To nie ta postać, o której napisałem obok...
Xan Arcanist
12-10-2005, 18:57
@DJ~:Jak Ci się nudzi to katedra... Ale nie na tarantulle tylko na spory resp slimów i undedów...
Lance'Dean
12-10-2005, 21:02
Na jakich skillach mogę ubijać dwarfy guardy? (lvl 26, 4 mlvl, skille: 60/62) i czy dam radę? (Knight).
Jednego DG dasz rade ubic, bedziesz jednak tracic duzo zycia, a mass exp na nich przy tym LVL i SKILLACH odpada... za DG najlepiej brac sie przy 40+ lvl i skillach conajmniej 75/75, choc runy i tak beda ci schodzic, warto tez miec GFB na grupki (czesto z zwyklymi dwarami i soldkami)...
yattaman
13-10-2005, 18:31
Moja druga postac - 9lev, paladin - Na czym mam nią expić, i na czym mogę zdobyć najbardziej opłacalny loot?
Xan Arcanist
13-10-2005, 19:01
@yat~: proponuje żebyś podał skille :) Ale bez skilli Ci poradzę trolle koło Thais :)
Gdzie ja mogę szybko nabić lvl ? Knight: K-set, Warrior Helmet, Scarf, Leather Boots, Dragon shield i Dragon hammer/War Hammer. Skille 64/64
Xan Arcanist
13-10-2005, 21:05
@Jam~: Katedra... Lub soldki... Lub cyce koło Thais... Do wyboru do koloru :)
czesc mam do was pytanie
lvl 18
skille : 46/42
i na czym moge już expic bo nie wiem czy isc na ghule albo na inne potworki na slimy chodze bo są łatwe pozrdro czekam na odpowiedz nara
Xan Arcanist
14-10-2005, 14:39
@Kusto: Folda w tym miejscu gdzie jest taki trójkąt
Minosy (uwaga naarchery)-----Roty--------Slime
| |
| |
| |
Bugi |
\ /
\ /
\ |
\-----------Slime---Roty----------
EDIT
Kurde coś mój trójką nie wygląda za dobrze... ale mam nadzieję że tam trafisz... :)
Xan Arcanist
14-10-2005, 14:40
@Kusto: Folda w tym miejscu gdzie jest taki trójkąt
Minosy (uwaga na archery)-----Roty--------Slime
| |
| |
| |
Bugi |
\ /
\ /
\ |
\-----------Slime---Roty----------
Exp ze slimów a kasa z mino i rotów :)
Gdzie mam expic skille 70/53 jak guardy to gdzie bo ja niewiem :P tak zebym jak wskoczyl do dziury to sie na mnie nie zucilo z 10 guardow tylko max 2
Xan Arcanist
14-10-2005, 17:20
@Heli: Tak najlepiej to cyclopolis...
Gdzie ja mogę szybko nabić lvl ? Knight: K-set, Warrior Helmet, Scarf, Leather Boots, Dragon shield i Dragon hammer/War Hammer. Skille 64/64
dwarfy i troche soldkow... no mozna tez roty
Lord Rad
15-10-2005, 12:11
Mam ogromny problem, bowiem, aż wstyd się przyznać, jestem palem na 19lvl z 15 procentami do 38 distance lvlu ;( HELP ME! Co mam robić i gdzie to nadrobić?
Xan Arcanist
15-10-2005, 15:01
@Lord~:Trolle na full defie bij
No ja z knightem 9lvl 45/45 i k axe hodze na dwarfy i roty w kazo tylko :cup:
A ja mam pytanko :D ?
Czytalem cale 10 stron ale nadal sie obawiam bo nigdzie sie nie doczytalem pelnej odpowiedzi ;].
Czy knajt 13 lvl skille 41/41 Spike Sword, P armor, P legs, Dwarven Shield dam sobie rade na Dwarfach, Dwarfach Soldierach :D ? I jak sobie dam rade to bym prosil o miejsce gdzie skillowac tylko tam gdzie nie ma duzo ludu. Moge sobie popodruzowac, aktualnie jestem w Thais ;]
Xan Arcanist
15-10-2005, 20:12
@J4wOr: Może lepiej jakieś minosy dla Ciebie... Np. podziemia mino mount koło kazzo :) A do trenienia to kopalnie... :)
@Zioms:Gratz skilli ;)
Rozumiem ze jak kopolanie do dwarfy spokojnie moge bic ;D ?
Texterus
16-10-2005, 12:49
Ej gdzie mógłbym expić?? Jestem Najtem lvl: 12 skille: 52/53 eq:fs, dragon shield, steel helmet, scale armor, plate legs, leathr boots. Czy mógłbym chodzić na cyce i mino g koło thais czy może na coś silniejszego ??
Xan Arcanist
17-10-2005, 16:13
@Tex~: Cyce i mino g są dla Ciebie mało opłacalne... Za dużo UH schodzi... ;) Katedra byłaby lepszym pomysłem... Lub ghoule i scorpy na ghostlandzie... :)
@Jawor: Jak chcesz to bij... ;)
kamil35s
17-10-2005, 17:04
Mam pytanko gdzie moge expić knightem lvl 19, skille 42/37 dark helmet, plate set, buty ;) dragon hammer i dvarfen shield? I co powinienem zmienić w swoich skllach X( i eq?
Xan Arcanist
17-10-2005, 17:13
@Kamil~: Jak nie chcesz trenić to folda... Ale lepiej potreń... Przynajmniej do 4 mlv... ;)
CinekMarcin
17-10-2005, 18:14
siema mam 42 knighta z skillami 73/71 (wiem ze zle ale nie chce mi sie trenic) i mam takie pytanie gdzie expic ?
PS. nie mam pacc... Moje eq to g-arm c-legs, gs, bs vampir shield boh crused helmet
Z gory dziex
Xan Arcanist
17-10-2005, 18:25
@Cinek~: Guardy...
CinekMarcin
17-10-2005, 18:48
a z dwu reczna ? nie bedzie to za duze waste ?? ciezko kupic uhy ;/ niekiedy bede mogl walnac z explo bo mam 6 mlvl ;]
Pozdro
Dominikk
17-10-2005, 19:26
Domminiikk Knight 11 lvel
serwer Honera non PVP
gram od 3 dni
skile 37 :sword: 36 schielding(ciagle rosnie)
miasto Carlin
i nie wiem gdzie skilowac a gdize expic :D please help :D
Xan Arcanist
17-10-2005, 19:37
@Dominik: Exp na rotach w MoTLS lub na EB (elvanbane[zamek koło AB]) a treń na trollach/ rotach w MoTLS
@Cinek~:Z 2ręczną to jakiś duży resp beholderów i jedziesz... Lub duży resp slimów i jedziesz :) ... Ale guardy to lepiej z 1ręczną (i jedziesz :D )...
Sir Marilion
17-10-2005, 19:42
A ja opiszę moich pare postaci:
Pall lvl 12 39.35 eq scale arm brass legs dwarven shield steel helmet. gdzie xpic - jak skillowac i gdzie.
Knajciu lvl 14 40.34 p-arm brass legs soldier helm dwarven shield i longsword. To samo co poprzednio.
Knajciu lvl 10 40.39 scale armor steel helmet orcish axe dwarven shield. Gdzie expic, jak trenic bo trolle padaja dosc szybko a rotwormow wole nie ryzykowac. Dwarfow raczej bym chyba nie hitowal.
CinekMarcin
17-10-2005, 19:46
@Cinek~:Z 2ręczną to jakiś duży resp beholderów i jedziesz... Lub duży resp slimów i jedziesz :) ... Ale guardy to lepiej z 1ręczną (i jedziesz :D )...
a znasz taki wiekszy resp beho albo slimow dla facc ?
Xan Arcanist
17-10-2005, 19:55
@Cinek~: W katedrze jest dziura z ~11 slimami i 1 beho (nie zaraz ;) ) i pokój z 3-4 slimami :) ... W oczekiwaniu na resp morzesz se trenić na rotach w dziurze obok... lub tłuc tarantulle... lub tłuc ww, bandyty i smugglery... lub oganiać noobów chcących się wbić na Twój resp :evul:
@Sir Mari~:
Pall: exp i train na trollach...
1 knight: exp na rotach a train na trollach (kup scimitar ;) )
2:knight: kup barbarian axe... i treń na rotach...
Paladyn-Tony
17-10-2005, 20:03
Mam pala 21 lvl, 10 mlvl, skille 52 w dist, 47 w shield i 34 w sword :p No i kompletnie nie wiem na co chodzić... Cyce mają wolny respawn. Demon skeleton to chyba w marzeniach... Hunter tak samo... Skille no to nie pogadasz... Trenie, trenie i mysle zeby zrobic do 65w discie i potem pojde na... No właśnie? Na co ja wtedy będę chodzić? Hehe w swordzie 34 bo nie wiedzialem na poczatku w tibi ze pal to z broni dystansowych :D Od 19lvl dopiero zaczalem z luku napierdzielac... Ale jeste lol, nie?
Dominikk
17-10-2005, 20:24
A ja opiszę moich pare postaci:
Pall lvl 12 39.35 eq scale arm brass legs dwarven shield steel helmet. gdzie xpic - jak skillowac i gdzie.
Knajciu lvl 14 40.34 p-arm brass legs soldier helm dwarven shield i longsword. To samo co poprzednio.
Knajciu lvl 10 40.39 scale armor steel helmet orcish axe dwarven shield. Gdzie expic, jak trenic bo trolle padaja dosc szybko a rotwormow wole nie ryzykowac. Dwarfow raczej bym chyba nie hitowal.
ja mam maly level ale powiem ci ze Rotwormow nie trzeba sie bac :D no chyba ze na roku lejesz je spokojnie a skill leci jak trzeba tylmo nie powiem ci gdzie hest fajne miejsce bo sam szukam :D
Na co można chodzić sorcem (eq: d-hammer, drag shield, p-set, dark helm; skile 18/22) tak żeby exp sypal sie niezle a do loota to mi nie zalezy... MAM PACC (przez tibia.pl ofcorz)
btw. jakby ktos nie widzial mam 19 lvl :P
Moj problem jest nastepujacy:
Mam Knighta, swiat Aldora, level 14 skille 34/31 moje eq: Dragon Hamer, plate armor, plate legs, zwykle buty, dwarven shield oraz dark helmet. Niestety cierpie na brak jakiejkolwiek kasy, po prostu nie wiem gdzie mam expic. Prosze o podanie miejsc w ktorych moglbym expic. Przyjme wszelka krytyke dotyczaca mojej postaci lecz chcialbym zaznaczyc ze jest to moja pierwsza.
Mam jeszcze Sorca lv11, ten sam swiat, skille 17/18, 10 mlv, Eq: dragon hamer, brass armor, brass legs, dwarven shield, dark helmet, zwykle buty. Do tej postaci takze chcialbym abyscie znalezli miejsca do expienia sie lecz na tej mam wiecej pieniedzy poniewaz jest ona Sorcem i robie hmmy. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Xan Arcanist
18-10-2005, 12:57
@Xziom: Swamp trolle koło veno... (knight) i kopalnie koło kazzo (dla sorca)
@MMS: Larvy w ankh...
@Paladyn~: Jak dobijesz to 65 dysta to guardy... Lub cyce (na mount sertum)... :)
na cyclopolis www.wielo.abc24.pl
Dominikk
19-10-2005, 14:57
znowu ja ale inna postacia :D
nick Pank Jawor
serwer Junera
profesja Knight
level 29 jutro 30
skile 70sworda 70 schielda zginolem i mam dwarven schiled :( crown mi wypadl :( mam takze Knight set i FS zbieram na BS ale musze sobie tarcze kupic gidze moge niezle kase zarobic i jak tam dojsc ;D
znowu ja ale inna postacia :D
nick Pank Jawor
serwer Junera
profesja Knight
level 29 jutro 30
skile 70sworda 70 schielda zginolem i mam dwarven schiled :( crown mi wypadl :( mam takze Knight set i FS zbieram na BS ale musze sobie tarcze kupic gidze moge niezle kase zarobic i jak tam dojsc ;D
Idz na dwarf guardy z takimi skilami i lvl nie powinieneś mieć żadnych problemów a loot jest z******** ;)
Dominikk
20-10-2005, 14:26
a gdize je znajde :D tak zeby byly po 2 1 i nie tracic Uh :D
Xan Arcanist
20-10-2005, 15:19
@Dom~: Eee?... Może... Pomyślmy... Krasnoludy... Hmm... Gdzie one mogą być... Zaraz... Obiła mi się o uszy nazwa miasta... Chyba Kazzo czy jakoś tak... I tam gdzieś obok krasnale coś mają... Jakieś fabryki czy co... O! Wiem! Kopalnie tam mają... I chyba trochę ich tam jest... :D :D
CinekMarcin
20-10-2005, 19:45
Mam pytanie gdzie expic druidem 30 lvl/ 56 mlvl bez pacc ? Help
guardy z monkami rlz 8o takie moje zdanie<ale to tylko moje zdanie :p >
Red ripper
21-10-2005, 07:55
Gdzie mam expic ze sklami 40/40, i żeby nie tracic uh'ów??? B)
Xan Arcanist
21-10-2005, 10:27
@Red~: Wg podpisu to nie możesz jeszcze uhów najtem używać... :p A pal ze skillami 40/40 to... Hmm... Kurde... <brak pomysłu> ! <oświecenie> EB! (nie piwo ;) )
Umieszczam tutaj w miare rozbudowany poradnik gdzie expic, z jakimi skillami i eq.
KNIGHT:
Eq:
Lv 8: Soldier Helmet, Scale armor, brass legs, orcish axe/scimitar/battle hammer, dwarven shield leather boots
Lvl 13: Dark Helmet, Plate Armor, Plate/Brass Legs, Barbarian axe/Spike Sword/clerical mace Dwarven Shield
Lvl 20: Crown Helmet, Knight Armor, Plate Legs, Spike Sword/Barbarian Axe/Clerical Mace
Lvl 25: Crown Helmet, Knight Armor, Knight Legs, Fire Sword/Knight Axe/Dragon Hammer Guardian Shield
Lvl 30: Crusader Helmet, Knight Armor, Knight Legs, Bright Sword/Fire Axe/SkullStaff/War Hammer Tower Shield
Lvl 35: Crusader Helmet, Knight set, bright sword/fire axe/skull staff Tower Shield Boots of Haste Amulet of Loss
Lvl 40: Royal Helmet, Golden Armor, Knight Legs, Giant Sword/Dragon Lance/War Hammer Vampire Shield, Boots of Haste, Amulet Of Loss
Lvl 50: Royal Helmet, Dragon Scale Mail, Knight Legs, Giant Sword/Dragon Lance/War Hammer, Demon Shield, BoH, Aol
Lvl 100+: Demon Helmet, Magic Plate Armor, Golden Legs, Magic Sword/Stonecutter axe/War Hammer, Shield of Mastermind, Boh, Aol
GDZIE EXPIĆ: (To się tyczy z takim Eq jak dalem powyżej)
Lvl 8: Roty, Roty, od święta z dobrymi skillami na Ghoula i na Swamp Trolle
Lvl 13: Orc Warriory, Roty, Roty, a może Roty?
Lvl 20: Roty, Dwarf Soldier, Dwarf, Ghoule, Orc Warrior
Lvl 25: Roty, Dwarf Soldier, Orc Berserker, Cyce, Mino Guard
Lvl 30: Dwarf Soldier, Dwarf Guard, Orc Berserker, Orc Leader, Mino Guard, Cyclops, Dragon
Lvl 35: Dragon, Dwarf Guard, Orc Leader/Berserker, Mino Guard, Orc Rider, Cyce, Od święta pojedyncze Hero
Lvl 40: Dragon, Banshee, Giant Spider, Lich, Hero, z Ekipą Black Knight
Lvl 50: Cyclopolis, Giant Spider, Hydra
Lvl 100: Demon, Warlock, Behemoth, z ekipą jakis boss typu Demodras, The Old Widow
Xan Arcanist
25-10-2005, 14:45
Lvl 40: Dragon, Banshee, Giant Spider, Lich, Hero, z Ekipą Black Knight
:D :D :D :D :D Ubij Black Knighta na 40 poziomie :D :D :D
Sir Marilion
26-10-2005, 16:47
Ah, sry mnie nie było przez spoory moment :) xan, ile może kosztować ten axe? dominikk - ja często AFKuje :evul:
EDIT: Co do scimitara już nieaktualne, serpent sword :evul:
@down zaszpanował lvlem i wypowiedzią...
W THAIS NAJLEPIEJ JEST EXPIĆ NA GÓRACH TROLLI (POŁÓDNIOWY-WSCH).OCZYWIŚCIE DLA NISKICH LVL.
JA MAM 15 I NADAL TAM CHODZĘ :p
mam lev miecza 57 a tarczy 53 moj lev to 18 na czym powinienem dobrze exp?
Ps: nie mam pacca
Xan Arcanist
27-10-2005, 14:05
@Sir~: Barbarian axe kupisz za ok. 200 -600 gp
@Paniol: Folda :)
@Artur~: I ile robisz 1 lv? 3 dni? :p
lord piroman
27-10-2005, 18:55
mam 10 lvl skile po 41 znudzily mi sie jusz roty...na czym jeszcze moge skilowac??
hej jakie potworki radzicie mi na thais z :
helm : jeszcze z rooka viking helmet
napiersnik : scale aromr
tarcza : dwarven shield 26 def
bron : batlle hamer
skile : 16/17 ( druid 10 level) :baby:
jak ktos napisze bede wdzieczny...
nie wiem z jakimi potworami mam walczyc, jestem w THAIS, mam 13lv PALADYNA dystance-31,moj eq:
soldier helmet, scale armor, bow lub ewentualnie dark shield i clerical mace, studded legsy, leather boots and wolf tooth chain(nie wiem po co to:))
Prosze o pomoc z jakimi monsterami moge walczyc i na jakie pojsc gdy bede mial wiekszy lv :) z goty THX :baby:
PS: i jeszcze gdzie te monstery znajde, prosilbym jeszcze o wskazanie miejsca gdzi sa roty kolo THAIS
nie wiem z jakimi potworami mam walczyc, jestem w THAIS, mam 13lv PALADYNA dystance-31,moj eq:
soldier helmet, scale armor, bow lub ewentualnie dark shield i clerical mace, studded legsy, leather boots and wolf tooth chain(nie wiem po co to:))
Prosze o pomoc z jakimi monsterami moge walczyc i na jakie pojsc gdy bede mial wiekszy lv :) z goty THX :baby:
PS: i jeszcze gdzie te monstery znajde, prosilbym jeszcze o wskazanie miejsca gdzi sa roty kolo THAIS
Moim zdaniem wibeirz się do Venore i zacznij trenić na swampach tak do ~60 dysta a potem na guardy(min.17 lv) I bij śmiało 40 lv a potem kupuj pacca :D
A czy na drodze do Venore nie bedzie jakis niebezpiecznych potworuw?
@UP:
Wolfy i Spidery :))))
Powodzenia w grze :P
Night Thorin
28-10-2005, 17:40
Siemka mam skille 36/38 level 11 (skille słabe bo serwer non pvp :p )Eq Stell helmet, plate set, serpent sword i dragon shield. Aktualni expie i skiluje w Kazo ale ile morzna byc w tym samym miejscu :) . Więc doradzcie gdzie expić i na czym. Z góry thx :D
PS. I am rycerz
Xan Arcanist
28-10-2005, 18:12
@Night~: Folda lub EB (tylko uwaga na zerki ;) )
Knight 15 lv 48/48 c armor k legs w helmet f sword m shield l boots scarf
Gidzie moge expic (roty kolo venore mi sie znudzily) jak bede mial pacca niedlugo?
Xan Arcanist
28-10-2005, 20:24
@Okrutny: Ładne eq ;) Niezły exp może Ci wpaść na soldkach ale zejdzie Ci terz trochę HMM i IH/UH
Mały poradnik na początku dla knighta:
EKWIPUNEK:
Level 1:
Leather armor, Leather Legs, Leather helmet, wooden shield, rapier
Level 5:
ChainArmor, Studded Legs, Legion Helmet, plate shield, carlin sword/katana
Level 8:
Scale armor, Brass legs, scimitar/orcish axe/battle hammer, dwarven shield, soldier helmet
Level 10:
Plate Armor, Plate Legs, Scimitar/barbarian axe/battle hammer, dwarven shield, soldier helmet
Level 15:
Plate Armor, Plate Legs, Spike sword/barbarian axe/war hammer, guardian shield, steel helmet
Level 20:
Plate Armor, Plate Legs, Fire Sword/knight axe/skull staff, guardian shield, crown helmet
Level 25:
Knight armor, plate legs, fire sword/knight axe/skull staff, tower shield, crown helmet
Level 30:
Knight armor, knight legs, fire sword/knight axe/skull staff, tower shield, crusader helmet
Level 35:
crown armor, knight legs, fire sword/fire axe/skull staff, tower shield, crusader helmet
Level 40:
crown armor. crown legs, bright sword (z questa, bo inaczej nie możnaby mieć legs)/fire axe/skull staff, tower shield, crusader helmet
Level 50:
crown armor, crown legs, giant sword/dragon lance/skull staff, vampire shield,royal helmet
Level 60:
golden armor, crown legs, giant sword/dragon lance/skull staff, vampire shield, royal helmet
Level 70:
golden armor, golden legs, giant sword/dragon lance/war hammer, demon helmet
Level 100:
magic plate armor, golden legs, magic sword/stonecutter axe/ war hammer, Demon/Mastermind shield, Helmet of the Ancients
SKILLE:
Level 1-8: 15/15
Level 10: 35/35
Level 12: 40/40
Level 15: 50/50
Level 20: 60/60
Level 30: 65/65
Level 35: 70/70
Level 40: 72/72
Level 50: 75/75
Level 70: 80/80
Level 100: 90/90
Level 100-200: 90/90-100/100
EXPOWISKA (z takim equipmentem jak podaje wyżej)
Level 1-8 Trolle, Skeletony, Waspy
Level 10: Roty, roty, a może Roty?
Level 12: Roty, Dwarfy, pojedyncze Dwarf Soldier
Level 15: Roty, Dwarfy, Dwarf Soldiery, jak mamy hmm to pojedyncze dwarf guard, pojedyncze beholdery z UHami
Level 20: Roty, Dwarf Soldiery, z HMM Dwarf Guardy, Beholdery, Ghoule, czasami Swamp TRolle (ale mały exp jest)
Level 25: Dwarf Soldiery, Dwarf Guardy z (z HMM), Cyclopsy, Ghoule, Amazony, Mino i Mino Guard czasami
Level 30: Dwarf Soldiery, Dwarf Guardy, Cyclopsy, Amazony, Valkirie, Mino, Mino Guard, Dragon, Demon Skeleton
Level 35: Dwarf Guardy, Cyclopsy, Wszystkie rodzaje Mino, Dragon, (z PACCEM można: Scarab, Larva, Crypt Shambler, Vampire)
Level 40: Dwarf Guardy, Minosy wszystkie, Dragon, Scarfab, Larva, Crypt Shambler, Vampire,
Level 50: Cyclopolis, Giant Spider, Dragon Lord, Vampire, możemy iść na Darashię na tysiące rotów
Level 60: Cyclopolis, Giant Spider, Dragon Lord, Vampire, Jeżeli mamy dużo UHów, to możemny czasami iść na Faraona, Hydra
Level 70: Hydra, Behemoth, Cyclopolis, Dragon Lord,
Level 100+: Demony, Warlock, Cyclopolis, Hydry (bo dużo tego szajsu)
A teraz poradnik dla palka: (Poprawka dla knighta, level 40+ musi mieć BoHy)
EKWIPUNEK:
level 1-8: Różnie można
Level 10: Scale Armor, Brass Legs, Bow, Arrows, Soldier Helmet
Level 15: Plate Set, Bow, Arrows, Steel Helmet
Level 20: Plate Armor, Plate Legs, Crossbow, Bolts, Crusader Helmet
Level 25: Crown Armor, Plate Legs, Crossbow, Bolts, Crusader Helmet
Level 30: Crown Armor, Crown Legs, Crossbow, Bolts, Crusader Helmet, Boots of Haste
Level 40: Crown armor, Crown Legs, Crossbow, Power Bolts, Crusader Helmet, Boots of Haste
Level 50: Crown Armor, Crown Legs, Crossbow, Power Bolts, Crusader Helmet/Royal Helmet, Boots of haste
Level 60: Golden Armor, Crown Legs, Crossbow, Power Bolts, Royal Helmet, Boots of Haste
Level 70: Golden Armor, Golden Legs, Crossbow, Power Bolts, Royal Helmet, Boots of haste
Level 80: Golden Armor, Golden Legs, Crossbow, Power Bolts, Demon Helmet, Boots of Haste
Level 100: Magic Plate Armor, Golden Legs, Crossbow, Power bolts/burst arrows/ Helmet of the Ancients, Boots of haste
SKILLE:(nie ma potrzeby robić shieldingu)
Level 1-8: Dist nie ważny
Level 10: 30 dista
Level 15: 50 dista
Level 20: 60 dista
Level 25: 65 dista
Level 30: 67 dista
Level 40: 70 dista
Level 50: 80 dista
Level 60: 82 dista
Level 70: 85 dista
Level 80: 90 dista
Level 100+:100-110 dista
EXPOWISKA: ( ze skillami i eq jaki podałem) DRAGONY ZAWSZE Z BLOKEREM
Level 1-8: wszystko oprócz rotów
Level 10: Cyclops, Roty, z blokerem beholdery
Level 15: Cyclops, Dwarf Soldier (troche ciężko bez UHow bo strzela głąb), dwarf, beholder
Level 20: Dragon, Cyclops, Dwarf Soldier, Dwarf Guard,
Level 25: Dragon, Cyclops, Dwarf Guard, Roty, z blokerem Giant Spider (jesli lepsze skille niz podalem)
Level 30: Dragon, Dragon Lord, Dwarf Guard, Beholdery, jezeli mamy haste, sd, uhy i time ring, to pojedyncze GSy mozna
solować
Level 40: Dragon, Dragon Lord, Dwarf GUard, Mino wszelkiej maści
Level 50: Dragon Lord, Hydra, Giant Spider z haste solować można, z blokerem pojedyncze behemothy
Level 60: solo Giant Spider, solo Hydra, Dragon Lord, Dwarf Guard, Cyclopolis
Level 70: Giant Spider, Dragon Lord, Dragon, Hydra, Behemoth
Level 80: Giant Spider, Dragon, Dragon Lord, Behemoth
Level 100+: Demony, Warlock, Behemothy, Hydry, z blokerem faraonów można ciąć
MAGIC LEVEL:
Level 10: 3
Level 15: 8
Level 20: 10
Level 25: 13
Level 30: 15
Level 50+: 20 albo więcej
Poradnik dla Sorca i Druida:
EKWIPUNEK:
Level 1-8: jak se wybierzemy
Level 10: Scale Armor, Brass Legs, Soldier Helmet, batlle hammer, dwarven shield
Level 15: Plate Armor, Plate Legs, Crown Helmet, battle hammer, dwarven shield
Level 20: Plate Armor, Plate Legs, Crusader Helmet, skull staff, guardian shield
Level 25: Blue Robe, Plate Legs, Crusader Helmet, Skull Staff, Guardian/vampire shield
Level 30: Blue Robe, Crown Legs, Crusader Helmet, skull staff, vampire shield, boots of haste
Level 40: Blue Robe, Crown Legs, Crusader Helmet, skull staff, demon shield, boots of haste
Level 50: Crown Armor, Crown Legs, Crusader Helmet, bow, burst arrows, boots of haste(zbierajmy kasę)
Level 60: Crown Armor, Crown Legs, Crusader Helmet, Bow, Burst arrows, boots of haste(zbierajmy kasę)
Level 70: Crown Armor, Crown Legs, Crusader Helmet, Bow, Burst Arrows, Boots of Haste(zbierajmy kasę)
Level 80: Golden Armor, Golden Legs, Demon Helmet, Bow, Burst Arrows, Boots of haste
Level 90: Golden Armor, Golden Legs, Helmet of the Ancients, Bow, Burst arrows, boots of haste
Level 100+: Magic Plate Armor, GOlden Legs, Demon Helmet albo helmet of the ancients, Bow, Burst arrows, BoH
MAG LEVEL (bo skille się nie liczą)
Level 10: 10 mlvl
Level 15: 20 mlvl
Level 20: 25 mlvl
Level 25: 30 mlvl
Level 30: 32 mlvl
Level 40: 35 mlvl
Level 50: 40 mlvl
Level 60: 45 mlvl
Level 70: 50 mlvl
Level 80: 60 mlvl
Level 90: 65 mlvl
Level 100+ 70-80 mlvl
EXPOWISKA:
Level 10: Roty (jezeli mamy hmm, bo mogą nas otoczyć), pojedyncze cyclopsy
Level 15: Roty, Cyclopsy, z blokerem Beholdery, mino, mino guard (z hmm wszystko)
Level 20: Roty, Cyclopsy, Dwarf Guardy, Dragon (z blokerem), wszelkie mino (mage tylko z sd)
Level 25: Roty, Cyclopolis, Scarab, Larcy, Dragon (summon demon skeleton), (z sd można też dragon lordy), dwarf guard
Level 30: Cyclopolis, Scarab, Vampire, Dragon, Dragon Lord, z strong haste i time ring oraz sd i UH można solo Giant Spidery
Level 40: Cyclopolis, Vampire, Dragon, Dragon Lord, Giant Spider, Hydry z Demon Skeletonem (one mają słaby wręcz, a ds odporny na truciznę)
Level 50: Dragon Lord, Hydra, Behemoth (z blokerem), cyclopolis, Giant Spider
Level 60: Dragon Lord, Hydra, Behemoth, Cyclopolis, Giant Spider
Level 80+: z blokerem Demon, Warlock, Hydra, Dragon Lord, Behemoth, Faraonowie
Ok, jestem w Veronei nie wiem gdzie tutaj sa potwory,znalazlem tylko Amazonki:P, rose o pomoc gdzie znajde inne monsteruy z jakimi moge powalczyc (skille i lv podalem kilka posuw temu), prosilbym z jaka mapka bo ja nie znam tego miasta:)
JA JESTEM Z THAIS I WIEM GDZIE MOŻNA EXPIĆ NA NISKKIM LVL JAK I NA DUŻYM.
OTÓŻ W POŁÓDNIOWO WSCHODNIEJ STRONIE THAIS SĄ GÓRY TROLLI(TROLL MOUTAINS)-DOBRZE SIĘ TAM EXPI NA NISKIM LVL JAK I NA DUŻYM - CHODZĄC NA ORCI, ORC WARRIORY, ROTWORMY, A CZASEM NA SCORPIONA I SLIME'A.DO GÓR TROLI TRZEBA WEJŚĆ PODZIEMIEM I POTRZEBNA JEST DO TEGO ŁOPATA.PO ZEJŚCIU NA DÓŁ MAŁE POZIOMY NIECH NIE WCHODZĄ NA PRAWĄ STRONĘ, BO TAM RACZEJ NIE DADZĄ SOBIĘ RADY.PO WEJŚCIU W GÓRY TROLLI NALEŻY IŚĆ W LEWO, A TAM Z PEWNOŚCIĄ NIE ZABRAKNIE TROLLI :)
:cup: :cup: :cup: 8o
Ja tam na lv 8-10 na trolle chodzilem a pozniej to do 14lv na minosach i na guardy z bow (i tak trzeba z dista walic) czasem na 2 minosach 140gp zarobilem (2 plate shield, chain armor i kilka gp), a wczoraj odkrylem cos na polnocy w takm domku, sa tam roty skielety slimy ghoule :) i teraz gluwnnie tam expie, albo na valkiriach
PS: Ponawiam moje pytanie o Venore gdzie sa fajne potwory i jak mapke:)
@Okrutny: Ładne eq ;) Niezły exp może Ci wpaść na soldkach ale zejdzie Ci terz trochę HMM i IH/UH
Dwarf Soldiery padają jak kaczki ;) Może coś koło darashii albo kaz...
Edit:
Domin3x masz:
http://sagawarrior.w.interia.pl/venore.png
ŻÓŁTA - TROLE
CZERWONA - ELFY
RÓŻOWA - MASA ROTWORMÓW I SLIMY(jak zejdziesz na dół jaskini idź na dół lewo na roty lub dół prawo na slimy)
JADNO NIEBIESKA - AMAZONKI
FIOLETOWA - MINOTAURY ORCI ETC.(za mostem gdzie skończyłem linie idziesz na południe na pustynie)
ok, wielkie dzieki :)
zaraz ide tam:)
Garbaty Dżon
30-10-2005, 13:13
Witam wszystkich. Jestem pallem 17 lv facc, 50/33 ;( (skills sux, new, no-pvp serv); chcial bym abyscie poradzili mi gdzie moge expic ze statami takimi ktore podalem.
-Soldy (nudny, dosyc nieoplacalny exp)
-Cyce :D ( fajne ale gdzie sa? obrocz Mount Sternum)
-G land (sporo kasy malo exp)
Wymienilem te expowiska gdzie chodze/chodzilem, prosze was abyscie napisali wiecej expowisk :)
Pozdrawiam ;]
Xan Arcanist
30-10-2005, 15:41
-Cyce ( fajne ale gdzie sa? obrocz Mount Sternum)
Na Mount Sternum jest największy resp cyców dla FACC (PACCany mają cyclopolis) i wg. mnie możesz tam spoko expić tylko uważaj na GSa, FE i geomancera (ale oni są bardzo głęboko w podziemiach)
Możesz też spróbować guardy lub... [werble] katedrę ;)
Tomcio Pall
30-10-2005, 16:02
Gdzie moge expic 17 sorcem z 29mlvl. Eq: Skull Staff, Plate set, Steel Helmet, Guardian Shield. Mam PACC'a
Xan Arcanist
30-10-2005, 17:01
Jak masch PACCa i bez runek to larvy w ankh a z runkami to DSy w GH lub dragi z blokerem.
kkrzysiek
30-10-2005, 23:26
Mam pytanko troszke zmieniające tematcik. Gdzie mogę trenować 27lvl skille 65/65 bo dwarfy i roty za szybko giną?
sorry, pewnie juz wiele osob zadawalo podobne pytanie ale poniewaz nie tworze nowego topicu wiec moze mi wybaczycie =:)
no wiec, jestem druid, 32 lvl i szukam expowiesz. mam pacc. wiem ze teraz to juz pozostaje mi tylko albo summonowac albo nawalac z run bo melee to ja sobie moge isc na larwy ale to mi sie juz nie oplaca. wiec... ludzie gdzie moge expic? najbardziej interesuje mnie cos z summonami... moze scraby? jesli tak to co? gdzie? jak? slyszalem juz rozne opinie na ten temat. ktos mi mowil ze scraby to druid bierze na melee [jedzie mi tu czolg? ;) ]. ktos inny z kolei mi mowil ze 2 monki nie dadza sobie rady bo scrabow jest duuuuzo. ale czy ktos moze mi powiedzec w koncu jak to jest? moze macie jakies namiary na filmik na ktorym ktos nawala scraby z summonami? a moze w ogole lepiej isc na cos innego niz scraby? jestem na rotach juz 20-32 lvl i po pierwsze mam dosyc, a po drugie to juz sie zupelnie nie oplaca...
mowiac w skrocie: szukam expowiska dla druida, 32 lvl, najlepiej jakies miejsce gdzie mozna chodzic z summonami (no i tez dobrze by bylo zeby nie trzba bylo ich uhac) i zeby nie trzeba bylo zaduzo z hmm nawalac... ewentualnie od czasu do czasu jesli summony zabardzo dostana po tylku... co do lootu to najwazniejsze dla mnie jest to zeby monstery gubily jakis food.
z gory dzieki za pomoc :]
Gdzie moge isc z moim knightem 14 lvl skile 53/53 (sword) tak żebu durzo ksay zarobić ?????
up up :
jezeli chcesz na scarabach to tam gdzie larvy ,tylko że na -2 i summonujesz monka bierzesz 2 bp hmmow i 1 gfb (tak na wszelki wypadek)
up : Na zamek elvenbane kolo Ab'dendriel i robic lootbagi ;]
Xan Arcanist
31-10-2005, 09:06
@kkrzysiek: minosy
@ogórek: guardy z monkami :) lub dragi z dsami/liderami
Gdzie powinienem expic/huncic z lvl 34, skille 61/62 eq: GS, K ARMOR, P LEGS, CRUS HELMET. ?
Flashman
31-10-2005, 14:04
Siema!!! Jestem Knight lvl 13 skille: 42/37 :( Eq: crown helmet, knight armor, fire sword, dragon shield, plate legs i leather boots. Wiecie chodze na dwarfy i roty, ale szybko giną. Chcialem iść na 3 poziom w kopalniach Kazzo, ale slyszlame o drzwiach a za nimi ze 3 gurady i że czasem są otwarte:(:(:(. Ghule lubie zabijać ale trochę to zajmuje ( 0,5 min. :P ) Gdzię mogę efektywanie i szybko expić ( uwzględinjcie miejsca - jestem w thais ale moge "travel", mało ludzi, bezpieczeństwo ( ze nagle GS mi wyskoczy, i dobry loot) PLZ o odpo.!!! 8o 8o 8o 8o
@ogórek: guardy z monkami :) lub dragi z dsami/liderami
nawet jak mam pacc?
bylem raz na guardach... kasa za hmm sie nie zwrocila :/
poza tym zeby sie wbic na guardy to musialbym grac chyba o 5 w nocy...
Xan Arcanist
31-10-2005, 18:12
@Flash~: Podtreń trochę i możesz łazić na solski :)
@ogórek: A kto Ci broni grać o 5tej w nocy :p Hmm... Jak masz PACC... To... Hmm... Może cyclopolis z monkami?
Flashman
31-10-2005, 18:15
Wiesz ja se chyba poradze, bo jak jest dwarven bridge to tam zabilem soldkabez straty 1 hp, boje sie tego, że nagle wyskoczy mi gurad i nie bede mogl go pokonac = ded. Jakie powinienem miec skille zebym mogl gurda zalatawic ( mam caly bp ihow)? :confused:
Xan Arcanist
31-10-2005, 18:32
Jak Ci guard wyskoczy tu mu zwiejesz ;)
Flashman
31-10-2005, 18:51
Łatwo powiedzieć. Wczoraj gość specjalniw wywlókł guarda na 2poziom zebym mnie denol (i dednol :( ) bo zajołem jego miejsce do skillowania!!!! Powiedz jak moge z trudem pokonać guarda (skille). :(
Pix'Evil
31-10-2005, 20:01
32lvl, 40mlvl, eq: k arm, c shield, dark helmet, d hammer, p legs...
(Master)Sorcerer
Pacc sie wlasnie skonczyl :( no i nie wiem gdzie teraz isc... Wiem wiem, guardy, latwo powiedziec, trudniej znalesc ;p... znam pare miejsc tylko czy moglby ktos powiedziec gdzie jest dobre miejsce wlasnie dla sorca z monkami i hmm, gfb?
Xan Arcanist
31-10-2005, 20:56
@Flah~: Bo jesteś newbie i nie wiesz że jak 50 lv mówi "Leave 'couse i train here" to się go słucha :p A jak guard przyjdzie to sprinta do rope place'a i do innej kopalni :]
@Pix~: Jak nie guardy to może DSy... Ale to bez monków tylko z HMMów bijesz :)
Zgrzybiony16
01-11-2005, 09:38
prosze o odpowiedz na to pytanie na forum głównym magia/Jaki mlvl i lvl jest potrzebny do zabicia danego potwora
Gdzie jest kopalnia dwarfów (jestem nowy :baby: ) wiem tylko tyle, że jest koło Kazordoon ale gdzie dokładnie bo szukałem i nie znalazłem. :( :( ;(
Xan Arcanist
01-11-2005, 10:38
@R0nin: Jesteś... Hmm... Załóżmy że jesteś koło wejścia do samego kazzo... Idziesz na południe i w lewo... Rope'ujesz się... Idziesz na północ... Potem będzie zejście na dość duży teren po którym biegają poison spiderki, deery i dwarfy (zwykłe)... No i tam jest kilka budyneczków w których są zejscia na dół... No i jak tam zejdziesz to będziesz w kopalni :)
@Down: Jak nie trafisz to pisz :)
dzięki teraz powinienem trafić
Celastian Kight
02-11-2005, 11:10
KNIGHT
lvl 31
skille 51/56
ekwip: Knight armor, Knight legs, Bright sword, Vampire shield, BoHy, Warrior helmet
PACC
Expie sobie teraz na północno-zachodniej części Tiquandy (krokodyle, slimy, terror birdy) ale strasznie mało zarabiam :( Mógłby mi ktoś polecić inne expowiska??
Mam 16 lvl, skille 48/47, mieszkam w Thais, nie mam PACCA.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest dobry loot
pall, 14lvl, 45/30, veno, bez pacca, z wielką kupą strzał ;]
na którym lv i jakimi skillami palkiem :lucznik: mógłbym expić na dwarfach soldierach?? :(
thx Xan Arcanist(sory jeśli źle napisałem) :)
szymon95
03-11-2005, 11:29
ja skilluje na dwarfach :) :D
Sir Marilion
03-11-2005, 12:36
Dzięki za pomoc, a że nie chcę zakładać nowego tematu napiszę to tu:
Co myślicie o Dark Cathedral ?
Ja 15 knight 46.43 (skilluje) steel helm dwarven shield serpent sword plate arm i legsy ( co powinno być znane :P) Druid 12 Mlvl 15, pall 14 lvl jakies 50.50 i luk no i sorc 23 lvl; mlvla nie znam. Nie mówcie mi że waste run bo oni sami mogą je sobie zrobić nie? :evul: Idziemy tam poniekąd dla zabawy, ciekawi jesteśmy jak nam pójdzie. BTW Jest jakiś shield okolo 2.5 k?
Xan Arcanist
03-11-2005, 14:40
@Cal~: Zalecam trening a potem larvy i scaraby
@R0onin: Najlepszy loot to z demonów leci :] A tak na serio to ghoule na ghostlandzie
@Byrek:Zalecam trening a potem katedrę :)
@Ghaki: 15 lv i 45/40
@Szymon: Cieszę się :p
@Sir~:Jak chcecie się pobawić to powodzenia życzę :) ... Mówimy ofc o poziomie -1... Co do schielda... Zależy od servera... Ale coś w stylu BH czy guardiana to powinieneś za tyle kasy dostać :)
@Down: Naucz się adytować posty X(
teletoobis
03-11-2005, 15:10
KNIGHT
lvl 31
skille 51/56
ekwip: Knight armor, Knight legs, Bright sword, Vampire shield, BoHy, Warrior helmet
PACC
Expie sobie teraz na północno-zachodniej części Tiquandy (krokodyle, slimy, terror birdy) ale strasznie mało zarabiam :( Mógłby mi ktoś polecić inne expowiska??
Na twoim miejscu olałbym expa a zaczal bym trenowac. z takimi skillam i zeczywiscie malo miejsc na lota dobrego jest. Nabij jakies conajmniej 65/65 i idz na minosy np.
teletoobis
03-11-2005, 15:12
Mam 16 lvl, skille 48/47, mieszkam w Thais, nie mam PACCA.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest dobry loot
Ja polecam minoski ;] tylko zawsze dobrze wziac troche hmmow i ihow/uhow
oplacalne itemki wypadaja np chain arm czy plate shield
KamilZendo
03-11-2005, 16:43
Myśle ze najlepiej sie expi w minotwal przy skilach 65/65 ;) tylko trza wziac uhy bo jest cieniutko jak mino mag wychodzi
Witam ponownie,
moja 2-ga postac urosla w sile. Sorc - 19lv - 23mlv (wlasnie sie za niego zabralem) - skille 18/21 - eq: crown helmet, skull staff, blue robe, dwarven shield (wlasnie zbieram na vampa), brass legs (mysle o crown) oraz leather boots ;/. Dodam ze jestem w Carlin i prosze Was teraz o podanie miejsc gdzie moglbym chodzic na polowania ;).
Sir Marilion
04-11-2005, 08:16
Dzięki Xan, co do poziomu - jasne że nie schodzilibyśmy na -2! Tak się ciekawie czy sorc by nam czegoś nie przyzwał i byśmy poszli on + drut + ja... np. 2 mino archery? ^^
dixi wojownik
04-11-2005, 13:51
Pytanie mam knighta serpent sowrd p-set dark helm dwarven shield dam rade przy skilach 60\60 cycki
??
Sir Marilion
04-11-2005, 15:19
Dixi, mi jakoś szło na 47.43 ale nie polecam w ten sposób. IMHO dasz radę, ale dobrze by było gdybyś załatwił sobie lepszą tarczę.
EDIT: co do teamu... ten sorc ma lvl 31 -.-
Chodziło mi o loot taki do użytku własnego a nie na sprzedaż, ale z tego wynika, że dobry loot do noszenia trzeba kupić tak?
Xan Arcanist
04-11-2005, 21:38
@Kamil~: Co to jest "minotwal"? :p
@Xziom: Roty w MoTLS
@Sir~: Nie ma za co ;) Im więcej osób w teamie tym mniej run schodzi więc exp byłby ekonomiczniejszy
@Dixi~: Dużo UH by szło... Kub BSa i jedziesz :)
@R0onin: Zazwyczaj tak właśnie się robi.. :p
Texterus
04-11-2005, 22:53
Gdzie mógłbym poexpić? Jestem knightem 16 lvl skille 52/55 4 mlvl(używam uhów). Wydaje mi sie ze mam dosc dobry eqip jak na ten lvl: fire sword, dragon shield, restzy nię będę mówił. Czekam na odpowiedzi, najlepiej byłoby gdyby expiło tam mało ludu i mało high lvli. B)
Sir Marilion
05-11-2005, 07:22
Tak sobie myślę, że sorc by coś przyzwał - np. mino archery i pall by poszedł w cholere. Ja bym sobie drutem zrobił IHy i jedziemy?
BTW: Niedługo mam zamiar poprosić o przyjęcie do Metal Militia... ale najpierw pobawie sie moim obecnym avatarkiem :evul:
Xan Arcanist
05-11-2005, 15:19
@Tex~: Soldki... Ale tam sporo ludzi... I high levele wracają z guardów... To może ghoule... Trochę mniej luda :)
@Sir~: Jak macie ochotę na taki hunt to proszę bardzo :)
Texterus
05-11-2005, 15:36
Dzieki Xan Arcanist ale gdzie znajde respawn miej więcej 15 ghouli, lub coś koło tego. Narazie chodze na cyce, mino g i beholdery ale tam jest dużo ludzi więc szukam nowego miejsca.
Dj Nekro
05-11-2005, 17:16
Skile 48/36
Palladyn.
12 lvl.
Gdzie expic? A moze trenowac dalej? Ale na czym? I do jakiego Skile trenowac?
dixi wojownik
05-11-2005, 17:55
Czy na skilach 60-59 p-set serpent sword dwarven sheild dark helm lvl 17 czy dam expic na cycach??
Xan Arcanist
05-11-2005, 19:42
@Dixi~: Za dużo UH by szło... Odradzam...
@DJ~: Dobij skille do 50 i poziom do ~17 i bij ghoule i DSy...
@Tex~: Pólnocno- zachodnia dziura na ghostlandzie... Poziom -2... Tylko uwaga na scorpiony...
a jesli jestem knightem na 14lvlu zeskillami 37/29?
mam serpent sworda i dwarwen szilda, plate armor i legi?
Gdzie moge expic na 27 lvl 33 mlvl tylko niemowcie guardy bo tam do jednego wkolejce trzeba stac :P
Wojtini12
06-11-2005, 13:32
Gdzie moge poexpić, braktycznei bez stary uhów - knight 25vl skille 72/71 4mlev, eq: c-armor, t-schield, bs ?
Xan Arcanist
06-11-2005, 15:43
@Wojt~: Katedra... UHy schodzą ~1 na pół godziny...
@azuri: DSy z HMMów... Lub dragi z blokerem...
@Cahir~: Roty i dwarfy...
mam pytanie z jakimi skilami i lvlem bede mogl spokojnie huncic wampy ??
gdzie expic z lvl 37, skillami 62/63, GS, K armor, P legs, Crus Helmet?
Xan Arcanist
06-11-2005, 21:27
@Yami: Katedra lub cyce
Misiek Monster Paladyn
07-11-2005, 12:39
Mam 70 lvl royal paladyna na serwerze Secura jego eq to: golden armor,crown legsy,crusader helmet,BoHy, Platinum amulet/AoL i kusza oczywiscie!
Na czym expic na terenie FACC/PACC żeby był i loot i kasa i exp??
Krwawy Koteczek
07-11-2005, 13:33
@misiek monster palsdyn
Tomby? Nie znam się :>
@Ja:
Gdzie mogę expić ze skilem 70 knightem z eq: Royal helmet; crown armor; knight legs; bohy; vampire shield; bright sword/giant sword :cup:
Xan Arcanist
07-11-2005, 15:01
@Misiek~: GSy dla lootu lub guardy i cyce (w cyclopolis) dla expa
@Krwawy~: Guardy...
Flashman
08-11-2005, 14:59
Jestem se rycek 15 lvl, 3 mlvl (mam ihy) skille: 48/44 eq: k armor, p legs, c helmet, f sword i d shield.
Pytanie: gdzie expić (bezpiecznie i dobry loot) :)
13 poziomowy knight z serpentem, plate armorem, brass legsami, steel helmetem i dwarven shldem i skillami 37/32 gdzie wg. was moze sobie spokojnie expic?
mam knighta 12 lvl skille 34/31 eq scimitar copper shlied scale armor bras legs (wiem że syf ale sie nie śmiejcie bo to moja pierwsza psotac) narazie expie w kopalni z dwarfami i rotami a kiedy mam z tamtąd wyjśc i na co iśc??
krzysiek krzysiek
08-11-2005, 21:13
Gdzie expić na terenach dla FACC na 51 lvlu ze skilami 75/73??
Expiłem na scarabach , ale PACC się skończył
i błagam
Tylko nie guardy :baby:
Już mi się znudziły po expieniu na nich miesiąc :confused:
Krzysiek Krzysiek no coż prawda jest taka ze jesli chodzi o facc to dla Ciebie najlepiej nadaja sie Guardy,nieznajdziesz nic lepszego bo i szybki exp i kasa niezla
gdybys mial skille o kilka wyzsze i kase na runy to moglbys probowac Orc Fortress
Gdzie expić na terenach dla FACC na 51 lvlu ze skilami 75/73??
Expiłem na scarabach , ale PACC się skończył
i błagam
Tylko nie guardy :baby:
Już mi się znudziły po expieniu na nich miesiąc :confused:
Najrozsadniej byloby na guardy jak powiedzial moj przedmowca. Bo w 90% sie zwracaja na takim levelu (oczywiscie tarcza + bron jednoreczna + tryb ballance). Jak nie lubisz guardow to idz do Minotwalin. Tam jest w miare dobry exp dla FAcc. Mozesz isc do Orc fortress z ringiem (sword, axe, club - zalezy jakiego typu broni uzywasz) - ale kasa za runy ci sie nie zwroci :(. Polecilbym takze Dark Catedra poziom -2 (kasa sie nie zwroci, ale jest tam przyjemnie) lub cyklopy na PoHu.
Knight
Skille 45-60 najlepsze expo dwarfy, dwarfy soldy i dwarfy guardy.
35-45 najlepiej rotwormy gobliny i dwarfy
20-35 to trole bugi wolfy niedzwiedzie szkielety większość te co na rooku!
Xan Arcanist
09-11-2005, 09:07
@Flash~: Dwarf soldki...
@Xan ( :) ): Dwarfy i roty...
@Siole~: Nie wychodź tylko zchodź coraz niżej: skille ~45- soldki ~75- guardy
@krzysiek~: Lub cyce na DTD
Minetor™
09-11-2005, 15:16
Hiho . Mam pytanko . Mam 30 lvl , skill 73/73 prawie 74/74 mlvl 5 . Gdzie mogę ekspic ? Dark Catedra znudziła sie : (
boots of haste
09-11-2005, 18:21
Mam pytanka.
Mam 30 elder druida (40 mlvl) i chcialbym sie spytac czy w taki sposob jak burst+hmm moge spokojnie zabic bh, jakie komba beda wychodzic?
A i jeszcze jedno gdzie mozna spotkac duze ilosci beholderow jesli takich nie ma to podajcie gdzie mozna je napotkac.
A jak z fd?
THX for info. :(
Wtrace swoje 3gp.
Rycerz;
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
HAHAHAHAHAHA
JA Z 15 LV LAŁEM MINO ARCHER I HUNTER :cup:
Xan Arcanist
10-11-2005, 14:49
@jar: cieszę się -_-|
@BoH: Sporych respów beholderów to ja nie znam... Ale takie pojedyńcze to ten koło kazoo... jest jeszcze w triangle tower, dark katedrze i ofc. na beholder quescie :]
@Minetor: Guardy
dixi wojownik
10-11-2005, 23:39
No tak maly problem sie pojawił przy skilach 65\65 lvlek 17-18 serpent sword p-set dwarven shield czy expić czy nabić skille 70\70 a jeżeli expić o gdzie expić??
Eq: Crusader Helmet , Knight Set , Knight Axe , Tower Shield , Leather booty + Scarf. 71/69 43lvl
Gdzie expic szybko żeby tylko sie za uhy zwrocilo ;P (Scaraby odpadaja)
Flashman
11-11-2005, 13:57
Niestety Xan Arcanist musze się z tobą nie zgodzić. Poszedłem na soldki spotkalem tylko 2 a mi lomot spuściły. Może znasz coś innego??? odp plz!!!
Mam skille 45/37 pallka 11 lvl i zapytuje się gdzie expic? Chciałem dobić dista, do 50 ale najpierw wole trochę poexpic.
Xan Arcanist
11-11-2005, 16:00
@dixi~: dobij 20 lv, idź na deserta i kup jakieś lepsze eq...
@Vic~: katedra...
@Flash~: Hmm... Jak nie soldki to może minosy (zwykłe)... lub elvenbane...
@Woyas: Roty... Tak najlepiej to w MoTLS bo trolle blisko...
Knight, 3mlvl, 55/55 skille. Eq - crusarder helmet, crown armor, knight legs, tower shield, bright sword i scarf. Gdzie moge expić? Najlepiej bez straty IH...
boots of haste
11-11-2005, 17:22
Mam pytanka.
Mam 30 elder druida (40 mlvl) i chcialbym sie spytac czy w taki sposob jak burst+hmm moge spokojnie zabic bh, jakie komba beda wychodzic?
A i jeszcze jedno gdzie mozna spotkac duze ilosci beholderow jesli takich nie ma to podajcie gdzie mozna je napotkac.
A jak z fd?
THX for info. :(
Proszę o szybką odp.
Sir Marilion
11-11-2005, 17:29
Knight, 3mlvl, 55/55 skille. Eq - crusarder helmet, crown armor, knight legs, tower shield, bright sword i scarf. Gdzie moge expić? Najlepiej bez straty IH...
Dobre eq, wnioskuje z tego że masz dość dużo kasy. Moja sugestia brzmi tak: manafluidy i 4 mlvl, po czym chyba wiadomo co - uszki.
EDIT: Mi się wydaje że walkirie i amazonki powinny iść całkiem nieźle
@Up Up Luzem dasz sobie rade nawet bijac bh z samych hmm ... uwazam ze bursty ci sa nie potrzebne :) Pozdrawiam :evul:
krzysiek krzysiek
12-11-2005, 08:36
Gdzie może expić sorc (zwykły bo Pacc się skończył :D ) na 36 lvlu i 48 mlvlu ?? Tzn tak żeby zysk był i w miarę bezpiecznie :]
Mam 12 level skille 45/42 i wyposazenie:dragon hammer, dwarven shield, scale armor, brass legs, dark helmet. Gdzie moglbym pojsc zeby poszedl dobrze level i zeby byl niezly loot bo musze wreszcie zarobic na lepsze eq, oraz zeby bylo dosc bezpiecznie i malo ludzi.
Sir Marilion
12-11-2005, 10:21
Cichy - ja tam bym proponował MoTLS - trolle. Jakby ci zabrakło fooda to możesz na wolfy pójść w tych samych jaskiniach, może przy okazji ci wskoczy mlvl.
Ziom Patryk
12-11-2005, 20:36
Z jakimi skillami poloze cycka? Mam plate set, soldier helmet, dvarwen shield i orcish axe.
Jestem knightem level 27, skile 69/69, magic level 4, eq: knight set, steel helmet, bright sword, medusa shield (po hacku).
Krótko mówiąc:
Chcę znaleźć miejsce z dużym expem i małą stratą uhów.
mam:
53 lvl
skille 71/69
eq: crusader helmet, demon shield, crown armor, crown legs i boh :P
uhy
nie mam pacca
Gdzie najszybciej bym poexpił oprócz dark katedry...
Master Rincewind
13-11-2005, 11:49
Otóż mam problem-ścigam się z kolegami do 20lvca i niewiem gdzie expić (szybko i skutecznie)...
mieszkam w Carlin, druid, HMM, GFB, EXPL, UH, niewidka, zaraz summon. dostęp na IJtka. 16 lvl, 18mlvl. p - armor, brass legi(kończe robić bp of uh, zaraz plegi), sold helm, double axe. help plz ;(
Frog zioom
13-11-2005, 13:32
Siemka all!Jestem nowy na tym forum ale mam juz pytanie czy skille 32/32 przy 10 lvl to dobre skille ? plx odpowiedzcie :)
boots of haste
13-11-2005, 19:41
Oryginalnie napisane przez boots of haste
Mam pytanka.
A jak z fd?
THX for info.
CZY MOZECIE MI W KONCU ODP., CZY MNIE IGNORUJECIE? -.-
Xan Arcanist
13-11-2005, 20:02
@Ziom~: 1 położysz ze skillami po ~55 i trochę lepszym eq
@Yasio: Katedra...
@Maqmba: Może guardy?
@Master~: Roty w MOtLS lub kopalnie dwarfów
@Frog~: Średnie...
@Boots~: Już dwie osoby Ci odpowiedziały... -_-|
Knight Simon Dark lord
14-11-2005, 15:04
ja mam pytanie nie gdzie expic ale zwiazane z expieniem
czy sorc lvl 33 mlvl 44 z eq :c-set,bohy,fs, może expic na dworkach bez runy?? a jak nie to jakie runy sa przydatne na nie
Taro Anth
14-11-2005, 23:16
Skile masz niczego sobie , jeżeli masz teraz dobry eq to mozesz skilować na rotach , czasem widziałem jak gracze z niższymi lvl od Ciebie skilowali na dwarfach, lepiej teraz troche poskilować a potem expić na lepszych potworkach, ja już bez przerwy skiluje od kilu miesięcy i jak narazie jest to dla mnie opłacalne.
Gdzie mam expic przy skillach 34/33 (wiem ze niskie) i przy eq : scale armor,brass legs,solider helmet, dark shield i serpent sword.
Niemoge jescze uzywać uhów.
Flashman
15-11-2005, 14:55
Rabin: To zależy jakie miasto. Napisze ci bez PACC
Thais: Albo roty w ancient temple albo waspy i swamp trolle na poludniu. Przy twoim eq raczej roty.
Kazzordoon: Roty i dwarfy poziom 1 i 2 wszystkie kopalnie ani 1 soldka nie ma!
Carlin: Najlepiej leć na jakiś mini amazon camp albo 1 i 2 poziom MOTLS.
Ab'dendriel: Oczywiście kopalnie trolli.
Venore: Hmm... z tym trudniej... Może gdzieś na północy podobno są roty itp. Albo swamp niedaleko. Trudno powiedzić bo nie expie w Venore.
boots of haste
15-11-2005, 18:16
Oryginalnie napisane przez boots of haste
Mam pytanka.
A jak z fd?
THX for info.
CZY MOZECIE MI W KONCU ODP., CZY MNIE IGNORUJECIE? -.-
@edit: odp. mi czy nie? Grrrrr...
Przeciez juz ci z 4 osoby odpowiedzialy, lol
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.