Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
to ja mam tez dylemat 60 ek gs g arm k legs bohy rh skile 72/65 weim ze słabe szkoda czasu na skilowanie czy dam rade guardom dwarfom ??
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum i moje pierwsze pytanie. A mianowicie: Jestem Sorcererem na 26lvl 27 mlvl z eq: Plate armor, plate legs, leather boots, beholder shield, wand of dragonbreath, steel helmet (niestety nie mam WOCE ale brakuje mi jakieś 1500 gp). Gram na świecie non-pvp, gdzie mam expić ?? na początku expiłem na guardach ale to jest raczej niebezpieczne jak na tym lvl bez monków...
Marcjanx
18-10-2006, 08:43
Mam pytanko. Na jakich skilach moge bloczyć guardy. Nie oto mi chodzi żeby mi nic nie zabierały. Moje eq: k armor,p legi,crusaderm helmet,bs,vampire shield,szalik,zwykłe buty. Czy wystarczą skile 60/60. Jak coś, ide z palkiem skile 55. Wiec niewiem z jako szybkością bedziemy ubijać guardy. Jakie runki wziąść. Uh to obowiązkowe ale czy gfb jakbyśmy ntrafili na 5+ guardów?
dzieki za pomoc
pozdro
Damianoqa
18-10-2006, 09:21
na jakich tombach moglbym expic na 31 lvl ?? I na jakich poziomach
Elleander
18-10-2006, 11:42
@Marcjanx
Guardy są przeciwnikami często denerwującymi knightow ponieważ choć nie mają za wiele życia, potrafią naprawdę mocno uderzyć a i są wytrzymałe. Myśle że do bloczenia wystarczyłyby skille 70/70 ale i tak nie unikniesz dostawania obrażeń, ponieważ te dostają nawet gracze na wyższych levelach. W szczególności wystrzegaj się bloczenia więkcej niż jednego guarda by zminimalizować straty. Ważną rzeczą jest też to, komu chcesz bloczyc, czy bedzie to osoba majaca 13lvl i pragnąca szybko wbić kolejne, atakując z rózgi i zadając chity po 10-15(wtedy walka trwa długo a i straty są większe), czy też będzie to gracz nający wysoki lvl i potrafiący w miarę szybko rozprawić się z guardem ;p
@Satanus
Na jakim świecie grasz?? ;p moim zdaniem w miarę szybko mógłbyś nabić lvl gdybyś kupił woce i poprosił jakiegoś knighta o pobloczenie guadow np w labiryncie(zalecam wziecie gfb ;p). Najt otrzymałby loota a ty nabiłbyś lvl umożliwiający summonowanie monków.
@Fluro
Sam wiesz z doświadczenia jako hlvl, że guardy wymagają większych skilli a i sam uważam że nie szkoda na nie czasu dowiem dzięki nim twoje expienie staje się bardziej efektywne, polecam nabić, 78-80 sword fightinga i z gsem ruszyć do boju, unikając walki z 2+guardami.
Uff to narazie tyle ;p zamieżam zacząć odpowiadać na tego typu pytania. ;p jeśli ktoś uważa za błędne moje rady prosiłbym o jaknajszybsze poprawienie mnie ;p
Alfis Leon
18-10-2006, 11:58
Gdzie expić żeby się mniejwięcej wzracało...? Palladyn <22lvl> <9mlvl> <skille 57/38> Expiłem najpierw na dark cathedral (w miare exp i dobry loot...zwracalo sie) a ostatnio na beholderach (Exp średni, a loot cały czas mi dopsiywał z dużym + B) ) Moje Eq- plate set, crown helmet, leather boots, no i kusza+bolt... Stan kasy to 30k Raczej nic nie będe dokupywać bo raczej narazie niema sensu o blue robe i boh-ach pomyśle na około 25 lvl:)
PS. Podajcie więcej expowisk niż guardy i cyce chociaż te też jeśli uważacie, że się dobrze tam expi i sie zwraca na tym lvl'u;) A i jeszce czy jak będe iść w dane miejsce co wziąść ze sobą runki itp. Proszę o szybką odpowiedź:p
Misieksinho
18-10-2006, 13:37
Mam royal paladin 26lvl skile 59/40 i nie wiem gdzie mam expic:(
Damianoqa
18-10-2006, 13:51
na jakich tombach moge expic na 31 lvl ?? i na jakim poziomie ??
napewno dragi :D scaraby roty minosy :D i jak umiesz to tomby
@Up kazde tomvby poziomy -1,-2 i jak umiesz to za teleportem ale nie polecam :P ja tam zacozłem od 35+lvl expic za teleportami :D
Damianoqa
18-10-2006, 15:38
a do teleportu to moge expic spokojnie ?? czy mam sie czegos groźnego obawiac??
teletoobis
18-10-2006, 15:55
@up
'najstraszniejsze' na tych poziomach sa z tego co pamietam CS'y
czy cos przeoczylem? nie wiem '_'
Damianoqa
18-10-2006, 22:09
na jakich tombach na 31 lvl mogl bym expic ??? Pomozcie :D Stone czy jakie tam :P i zeby bylo ich tam dużo
Na dragach. Jak masz pacc to ank a jak nie to veno.
Aktualnie moim 28 knightem, 4mlvl. BS & plate set & beho shield. Na moim expowisku wyrabiam 15k expa na godzine + bp kasy. Aktualne skille 60/60. (bez pacca)
Na jakim expowisku i z jakimi skillami wyrobilbym 20-25k na godzine?
Skille 43/40, lvl 12
Soldier helmet, longsword, scale armor, dvaren shield, plate legs, leather boots
Gdzie expić? Nie posiadam pacca.
I jeszcze 2 pytania:
Od jakich skilli będe mógł chodzić na cycki?
Czy warto kupować jakieś lepsze buty a jeśli tak to jakie i ile będą na Kelterze kosztować.
gdzie powinienem expic: jestem drutem 17 lv, 19 mlv(prawie 20), p-set(do tygodnia b-robe, plate legs) zwykle bootsy, dwarven shield, dark helmet i laska
doradźcie mi...
na jakich tombach na 31 lvl mogl bym expic ??? Pomozcie :D Stone czy jakie tam :P i zeby bylo ich tam dużo
o lol n każdych tombach dasz rade 2 dsy i jazda a co do tego za teleportem są Vampy,necro,Bonecasty :P Są niektóre tomby bez necro :D a z resztą sobie poradzisz :D
Aktualnie moim 28 knightem, 4mlvl. BS & plate set & beho shield. Na moim expowisku wyrabiam 15k expa na godzine + bp kasy. Aktualne skille 60/60. (bez pacca)
Na jakim expowisku i z jakimi skillami wyrobilbym 20-25k na godzine?
Hmm może MIntwalin ale Tam Gfb potrzeba bo ich bardzo dużo i porządny lootbag zrobisz :D kup sobie lepszego shielda i idz na elf fortest.Ze skilami 75/80 expiłbyś na guardach exp niemożliwy loot tak soamo spokojnie bys sie wyrobił 20-25 na h :D
Skille 43/40, lvl 12
Soldier helmet, longsword, scale armor, dvaren shield, plate legs, leather boots
Gdzie expić? Nie posiadam pacca.
I jeszcze 2 pytania:
Od jakich skilli będe mógł chodzić na cycki?
Czy warto kupować jakieś lepsze buty a jeśli tak to jakie i ile będą na Kelterze kosztować.
Slaby masz miecz... kup sobie fire sworda i idz na Dwarfy soldiery i z takim lvlem roty venore zamek ab i może orki w thais tam :D
1(towje pytanie nr 1 ;D) cycki z fire swordem skile coś około 60/60
2.:D następnymi butami do kupywania są bohy kupuje je się na 35+lvl :)
gdzie powinienem expic: jestem drutem 17 lv, 19 mlv(prawie 20), p-set(do tygodnia b-robe, plate legs) zwykle bootsy, dwarven shield, dark helmet
Od 19 lvl dwarfy soldiery dobry exp i loot a jak narazie Cyclopy :D albo fibula roty :D
Czyli mowisz ze do skillowac do 75/75 i guardy / elf fortess. Wyrobie ponad 20k /h ? Bo aktualnie mam sporo kasy, pusty resp ale tego expa ciut za malo...
Czyli mowisz ze do skillowac do 75/75 i guardy / elf fortess. Wyrobie ponad 20k /h ? Bo aktualnie mam sporo kasy, pusty resp ale tego expa ciut za malo...
Na guardy knightem nie ma po co isc. Na pewno nie przekroczysz tam 15k/h, a koszty expa sa ogromne. Dla porownania na elfach juz od 30 lvl i 65/65 mozna spokojnie robic po 30k/h i do tego zwraca sie za uhy.
Damianoqa
20-10-2006, 09:23
ok dzieki :P a do ktorego lvl najlepiej tam expic ??
gdzie mogę expić paladynem lvl 14 i dist 49 z 6 mlvl nie mam pacc
@up
Ghost land, jakies dwarfy, dark katedra, jakies orki. Miejscowek jest duzo.
A jak jestes poczatkujacy to jakies trole, roty itp...
Damianoqa
20-10-2006, 13:51
do ktorego lvl mam expic 32 master sorcerem na tombach ?? i gdzie potem mam expic ??
do ktorego lvl mam expic 32 master sorcerem na tombach ?? i gdzie potem mam expic ??
Gdzieś tak do 75 lvla~~ pozniej lepsze są dragi.
Damianoqa
20-10-2006, 16:15
a przed teleportem do ktorego ???
gdzie mogę expić paladynem lvl 14 i dist 49 z 6 mlvl nie mam pacc
Jak umiesz grac to dragi w veno. Jak nie umiesz grac to idz na guardy.
Xzonixek
20-10-2006, 18:36
Guardy/Tar Tomb -3 na zmiane od 33 levela:D Jak umiesz grać to bedzie ci sie wyrównywać z guardow za zwastowane mf na vampach:P
Anonimek
21-10-2006, 00:34
Paladin, 18lvl, 51 skila, 7 magic, eq: noble armor, c helmet, p legs ;] gdzie expic i co wziąść ze sobą? mam pacc ;)
ShadowAngel
21-10-2006, 01:20
Knight 26lvl 65/65 Devil Helmet,Knight Armor,Crown Shield,Plate legs,Knight Axe i niestety bez pacc gdzie wedlug was mam exp ?? :p Pozdro for All
Covenanter
21-10-2006, 02:23
Knight 26lvl 65/65 Devil Helmet,Knight Armor,Crown Shield,Plate legs,Knight Axe i niestety bez pacc gdzie wedlug was mam exp ?? :p Pozdro for All
Kazordoon poziom 1szy i drugi ( na trzeci nie schodż dwarf guards by cię zjedli ).
Dark Catedral 1 poziom ( Wszystko poza spawnem tarantul i pomieszczeniem gdzie schodzi sie niżej.
Elvenbane korytarze ( nie lez na berserkerow a tym bardziej nie proboj walczyć z mino guardem na dole ).
Cała Folda poza poziomem z kluczem.
Damianoqa
21-10-2006, 08:19
przed teleportem w tombach do jakiego lvl expic :)?
przed teleportem w tombach do jakiego lvl expic :)?
przed teleportem sa dwa lvle -1 i -2 na obydwuch dasz sobie rade :D dla ciebie polecam bagnisty tomb -2 stone tomb -2 :D
Sorc - 16 LVL, 14 MLVL ( prawie 17 lvl ) p - set, dwarven shield, dark helmet, WoD, WoV, scarf, 6k w dp ( na eq, runy, ale wolałbym nie wydawać ), gdzie mam expić ? Nie mówcie, że dwarfy i roty, bo żygam nimi ... Jakieś ciekawe miejscówki :)
Damianoqa
21-10-2006, 14:03
dzieki :D:D:D na stone tomb mowisz ?? na -1 i -2 ??
Marek Tibioman
21-10-2006, 14:11
@up na -2 mozesz expic 30lvl palem lub sorciem/drutem jesli masz dobry mlvl/skille a knightem to dopiero tak od 40lvla ze skilami minimum 70/70
Teraz moje pytanie postac taka jak w profilu (widać, że elite czyli z pacc) gdzie mogę nia bardzo szybko expic (jakies 25+%/1h) i żeby się w miarę zwracało jak wyjdzie jakies 500gp- 1k na minus to nic sie wielkiego nie stanie;) Podpowiem ze w stone i oasis tombie wbijam niecale 20%/1h, a chcę więcej:p CZekam na odpowiedź!
@up na -2 mozesz expic 30lvl palem lub sorciem/drutem jesli masz dobry mlvl/skille a knightem to dopiero tak od 40lvla ze skilami minimum 70/70
Teraz moje pytanie postac taka jak w profilu (widać, że elite czyli z pacc) gdzie mogę nia bardzo szybko expic (jakies 25+%/1h) i żeby się w miarę zwracało jak wyjdzie jakies 500gp- 1k na minus to nic sie wielkiego nie stanie;) Podpowiem ze w stone i oasis tombie wbijam niecale 20%/1h, a chcę więcej:p CZekam na odpowiedź!
Elfy ewentualnie żółwie.
Progmaniak
21-10-2006, 14:14
@up na cyclo jak jest pusto da sie i z 30k/h wyciagnac ale waste....
moze elfy?
Kazordoon poziom 1szy i drugi ( na trzeci nie schodż dwarf guards by cię zjedli ).
Dark Catedral 1 poziom ( Wszystko poza spawnem tarantul i pomieszczeniem gdzie schodzi sie niżej.
Elvenbane korytarze ( nie lez na berserkerow a tym bardziej nie proboj walczyć z mino guardem na dole ).
Cała Folda poza poziomem z kluczem.
Mylisz się. Chociaż nie co do guardów. ;]
KAtedra tarantule również, elvenbane zerki i minogurardy też (jakby co to guard jest słabszy od zerka -.-) folda cała.
siemka , mam pytanie , mam 26 druida z paccem eq ;
b robe p legs crown helm crown shield volc rod i butki(Zwykle) i mam pacc ! gdzie moge expic zeby mi sie zwracało, co ze sobą wziac , jakie runki ile mfow itp...
z gory thx
Trawissu
21-10-2006, 20:19
siemka , mam pytanie , mam 26 druida z paccem eq ;
b robe p legs crown helm crown shield volc rod i butki(Zwykle) i mam pacc ! gdzie moge expic zeby mi sie zwracało, co ze sobą wziac , jakie runki ile mfow itp...
z gory thx
Mozesz na guardy chodzic tylk oje luruj pojedynczo lub ropaj tam gdzie nie ma ich. Robisz lootag i zbierasz battle hammery scalki i kase oczywiscie.
Mozesz zrobic bp uh na wszelki wypadek :) ja osobiscie chodze na soldki i guardy i luruje guardy na 19 lvl :P :)
A mfow wez z baga jakby ci many zaczelo brakowac :P
Mysle ze ci pomoglem
teletoobis
21-10-2006, 20:28
@up
maaarny exp a kasa w sumie tez nie najlepsza
ja proponuje scaraby poziom 2 w ank z summonami, najlepiej dwa ds'y (tylko ktory to lvl byl...29 bodajze..) zanim dobijesz lvl na summonowanie ds'ow to calkiem dobrze na DC mozesz sobie poradzic, tylko wez sporo gfb no i mf, uh ofkors
Możesz expić na tombach.http://tibia.erig.net/Tomb.Wez dużo mf i ewentualnie gfb na większe respy.
koniccerka
21-10-2006, 21:09
na 8lvl ze skilami wiekszymi niz 25/24 i bronia lepsza od katany mozna isc na dwarfy
na 12 lvl skile 30/30 mozna isc na dwarf soldiery
bo 2 exurki mozna spoko walnąc:miecz:
P.S mój kolega Shirou knight na 8 lvl i skilach 20?19 hodził na dwarf soldiery i jakos przerzył za sprawa pewnego :mag: który go uhał
@up Do kogo to?
Po co to komu
-.-
noob?
niewiem gdzie expic moim druidem 27 lvl 41 mlvl ??
Eq:brobe,klegs,hatofthemad,bootsy,vamp shield,volcanic or quagmire rod??
Thx za rady!!
king_avatar
22-10-2006, 11:49
31 knight 5mlvl 71/70 eq: crusader helmet knight armor knight legs medusa shield bohy skull staf jak mi bedzie szło z guardami??
Szło? Tzn? Jeśli chodzi o exp to nawet na 80/80 niebedzie za dobrze, lepiej idź na Shadowthrone jeśli wolne.
V.Kitthix
22-10-2006, 12:02
31 knight 5mlvl 71/70 eq: crusader helmet knight armor knight legs medusa shield bohy skull staf jak mi bedzie szło z guardami??
Guardy nie są dla Knightów, znaczy się, lepiej chodzić na coś innego a nie na Guardy.
Didier19
22-10-2006, 19:53
Mam pytanie gdzie expić na faccu Knightem 47 lvl i skile 84/84, gram na serwerze Secura, więc duże przeludnienie tam jest..
Expie najczęściej na Mintwailn, ale to mnie niesatysfakcjonuje ponieważ wiem że mółbym wiecej expa wyciągnąć z innego miejsca, a poza tym tam to tylko dobrze się expi z rana i późno wieczorem inaczej dużo ludu tam jest...
Dwarfy guardy-Długo się je leje i one także niesą słabe, exp gorszy niż na Mintwailn, a poza tym dużo uh schodzi....
Orc Fortress-Dobry exp, może i nawet lepszy niż na mintwailn ale dużo uhów schodzi i chyba raczej nieopłacalne bo loota tu niezrobie bo postmana niemam, bez stealth ringa ciężko się bije zerki...
Elf Forteca-Dużo ludu, słaby loot, strata uh, mały exp...przynajmniej według mojego zdania
Ma ktoś jakieś pomysły, gdzie bym mógł expić???
V.Kitthix
22-10-2006, 20:05
Mam pytanie gdzie expić na faccu Knightem 47 lvl i skile 84/84, gram na serwerze Secura, więc duże przeludnienie tam jest..
Expie najczęściej na Mintwailn, ale to mnie niesatysfakcjonuje ponieważ wiem że mółbym wiecej expa wyciągnąć z innego miejsca, a poza tym tam to tylko dobrze się expi z rana i późno wieczorem inaczej dużo ludu tam jest...
Dwarfy guardy-Długo się je leje i one także niesą słabe, exp gorszy niż na Mintwailn, a poza tym dużo uh schodzi....
Orc Fortress-Dobry exp, może i nawet lepszy niż na mintwailn ale dużo uhów schodzi i chyba raczej nieopłacalne bo loota tu niezrobie bo postmana niemam, bez stealth ringa ciężko się bije zerki...
Elf Forteca-Dużo ludu, słaby loot, strata uh, mały exp...przynajmniej według mojego zdania
Ma ktoś jakieś pomysły, gdzie bym mógł expić???
Zabierz troche BP Uh i idz na Dragon Lair, jeśli cienko Ci pójdzie to znajdz sobie 1 Shotera, z 30 lvl 40 mlvl albo lepszego i idz z nim na Dragon Lair. Jeśli to też będzie zajęte to odp.
Mam knighta 16 lvl 3 mlvl 55/55 na swordy
Eq: FS,Dragonka,Noble Arm,Dark Helmet,P-Legsy i Scarf
Czy dam rade urzadzic sobie hunta na Bh (solo)? Ile hp będzie schodziło i i czy brać runy(ih,hmm,gfb?)
V.Kitthix
22-10-2006, 20:34
Mam knighta 16 lvl 3 mlvl 55/55 na swordy
Eq: FS,Dragonka,Noble Arm,Dark Helmet,P-Legsy i Scarf
Czy dam rade urzadzic sobie hunta na Bh (solo)? Ile hp będzie schodziło i i czy brać runy(ih,hmm,gfb?)
Takiego małego Hunta może i by Ci się udało zrobić, troche HP Ci zejdzie więdz chociaż IHy weż, a jeśli masz HMMy to też możesz zabrać, co do zysków to jest to kompletnie nie opłacalne, no chyba, żę będziesz miał takie szczęście, że w tych paru BH znajdziesz dobrego Loota, co jest możliwe ale mało, Ja bym na twojim miejscu szedł expić naprzykład na Solidery.
Troszke ponawiam pytanie, na jakim expowisku knight wyrobi ponad 30k expa na godzine? Jakie skille beda potrzebne? Narazie znam elf fortec, ale nie mam bohow, a tam bez tego ciezko...
Aha... only facc.
30k/h ??
Dragon lire pod venore ale raczej tam na +100lvl z uh/manasami/hmm
Skile ok. 85/85
Jestes pewien? Ja aktualnie z arcy marnymi skillami bo 60/60 na 30 lvl'u wyrabiam 15k/h. Powinienem być z tego zadowolony? Bo ja czuje lekki niedosyt :D Skoro tak to nadal nie widze sensu skillowania...
Mam pytanko...! Na jakim lvl i jakie skille zeby zabic belho...? Z góry ThX ;)
Sir Radzio Angelus
23-10-2006, 15:15
Mam pytanko...! Na jakim lvl i jakie skille zeby zabic belho...? Z góry ThX ;)
Co to do *uja jest "belho"?!
Lord'Micu
23-10-2006, 15:48
14lvl paladyn 5mlvl eq. noble arm plate legi dark helm łuk+strały skill 46 dista. Nie wiem gdzie expic cycle kolo thais zawsze zajete. Aha jestem na serwie non-pvp. Pls odpowiezcie szybko
Ajkowojak
23-10-2006, 16:01
Najlepiej idz kolo carlin na minotaury,warrioru,guardy,mino archery,czasem zerki jak sie trafia ;)!!!
Mam pytanie gdzie expic ze skilami 44/40?
Einstein15
23-10-2006, 17:26
No to ja sie spytam ;).Knight 31 lvl skille 72/71 eq: warior helm,knight arm,plate legsy,butki,tower shield i fs.Gdzie moge expic?. Do dyspozycji mam 2 bp uh.Duzo ciekawych rzeczy o EF slyszalem ze tam calkiem calkiem.Wiec prosze piszcie propozycje expowisk ;).Za pomoc bardzo dziekuje
Ps.Interesuje mnie bardziej exp i zeby kasy rowniez troche duzo lecialo ;D
heh chcialem napisac tylko ze rozbawily mnie wypowiedzi mam najta skill 5../5.. na 20 lvl gdzie mam expic? Co robić expic z takimi skillami, opowiedz jest prosta skillowac nie expic ;p.
Ps. Pamiętajcie hunter na defencie i pelnom mana ;]
First Doom
24-10-2006, 13:29
skile 80/80, expie na zolwiach
teletoobis
24-10-2006, 15:01
Ps. Pamiętajcie hunter na defencie i pelnom mana ;]
kilka ladnych chwil zastanawialem sie nad tym wypowiedzeniem bo nie moglem rozczytac xD
chodzi ci o to, ze huntera najlepiej uwalic na def'ie i z max mana?
o tym, ze wszystko najlepiej tluc z max mana to chyba kazdy wie a o tym, ze potworki typu hunter i inne atakujace z dystansu najlepiej na def'ie bic to za 'montre' nie jest..zanim dogonisz huntera, zuzyjesz juz uha (bądz uhy, zalezy z jakim lvl na niego leziesz) a zanim uwalisz na defie...zuzyjesz nastepnego i nastepnego...
huntera powinno sie gonic na defie a jak juz sie leje na full atk i sysko..
Paladyn. Skille 34/27 9lvl 2 mlvl. Plate legi, brass arm legion helmet brass shield. Gdzie skillowac? Na trollach sie nie da bo padaja zajebiscie szybko. Prosze podac jakies miejsce, najlepiej blisko carlin.
Jak poradze sobie na elf fort~ 39 knightem ze skilami 78/77 i 6 mlvl? I czy używać broni 2 ręcznej czy 1 ręcznej.Z góry thx
DexalFan
24-10-2006, 17:52
Level 33, skille 60/58, eq: Crus helmet, crown arm, p legsy, medusa shield, bs
Henis Kario
24-10-2006, 17:53
Witam, chciałbym dowiedzieć się gdzie mam expić, aby szybko zdobywać lvle i kaski też troche było.
Oto statystyki mojej postaci:
Lvl: 28
Mlvl:13
Prof: Paladyn (niedlugo RP)
Skille: 75/53
Eq: P-set + BoH
Pozdrawiam i z góry dziękuję ;)
Witam, chciałbym dowiedzieć się gdzie mam expić, aby szybko zdobywać lvle.
Oto statystyki mojej postaci:
Lvl: 28
Mlvl:13
Prof: Paladyn (niedlugo RP)
Skille: 75/53
Eq: P-set + BoH
Pozdrawiam i z góry dziękuję ;)
Poh,Guardy
Witam!! mam 29lev, skille:
62/61
I niewiem gdzie moge expic eq to mam slabe:
knight armor
dragon shield
plate legs <lol>
fire sword
crusader helmet
Dajcie szybko odpowiedz na co mam isc expic bo niewiem..:)
Progmaniak
25-10-2006, 08:12
33ed 38mlv all wand+boh
co myslicie o mint? nie mowcie o tombie bo wyciagam tam max 14k/h a to mnie nie satysfakcjonuje
guardy dla druida chyba zle no bo tempest 1sqm zasieg :/
Halp me Plx
Damianoqa
25-10-2006, 09:30
33ed 38mlv all wand+boh
co myslicie o mint? nie mowcie o tombie bo wyciagam tam max 14k/h a to mnie nie satysfakcjonuje
guardy dla druida chyba zle no bo tempest 1sqm zasieg :/
Halp me Plx
Na jakich tombach expisz ???
Mój kolega jest najtem. Ma 25 lv, eq: crown helmet, noble armor, BS, tower shield, najt legs, bootsy, skille 55/52, 3 mlv 14% do 4 mlv.
Na czym może wyciągać dużo expa?
Mój kolega jest najtem. Ma 25 lv, eq: crown helmet, noble armor, BS, tower shield, najt legs, bootsy, skille 55/52, 3 mlv 14% do 4 mlv.
Na czym może wyciągać dużo expa?
Na takich skilach na niczym, niech wbije 65/65 lub 60/60 i idzie na soldy, na 55/52 tez może na soldach ale będzie je długo bił.
Progmaniak
25-10-2006, 10:33
:cup: expie na penisula -2 z jednym monkiem
moze mint?
gdzie expić na 12lvlu kinghtem ze skilami 30/19
no i ze super extra słabym exwipunkiem:
plate armor,chain legs,legion helmet spend swordem i dawen shildem????
Damianoqa
25-10-2006, 14:37
:cup: expie na penisula -2 z jednym monkiem
moze mint?
ok i mowisz ze duzo kasy tam idzie ?
gdzie expić na 12lvlu kinghtem ze skilami 30/19
spend swordem i dawen shildem????
Nie ma takich itemów ;<, potrenuj trochę shielding bo masz poprostu zjeban*y
Progmaniak
25-10-2006, 15:47
@2up
kasa idzie jak burza ale exp ;/ chce cos wiecej! 25k/h xD
Nie ma takich itemów ;<, potrenuj trochę shielding
a co to da jak kupuje 2renczny
Damianoqa
25-10-2006, 18:13
@2up
kasa idzie jak burza ale exp ;/ chce cos wiecej! 25k/h xD
exp idzie wolno ??
Progmaniak
25-10-2006, 19:06
@ 2up
ręce opadają....już bardziej tego sprecyzować nie moglem
!!!TAK EXP JEST WOLNY A CHCE LEPSZE MIEJSCOWKI DO LEPSZEGO EXPA!!!
DzieKowKA Za PrzeczytRanie :***:*:**:*:*:
Do rzeczy, ile razy mam pisać, że exp na tombach mnie nie satysfakcjonuje. Chciałbym wyciągać 25k/h bo wiem, że jest to możliwe, no ale - gdzie?
Damianoqa
26-10-2006, 07:55
@ 2up
ręce opadają....już bardziej tego sprecyzować nie moglem
!!!TAK EXP JEST WOLNY A CHCE LEPSZE MIEJSCOWKI DO LEPSZEGO EXPA!!!
DzieKowKA Za PrzeczytRanie :***:*:**:*:*:
Do rzeczy, ile razy mam pisać, że exp na tombach mnie nie satysfakcjonuje. Chciałbym wyciągać 25k/h bo wiem, że jest to możliwe, no ale - gdzie?
No na niekażdych tombach wolno idzie exp .......PozDro
Ajkowojak
26-10-2006, 14:43
Gdzie expic ze skillami 44/40 knight?
Moje EQ:
Spike sword,plate armor,brass legi,soldier helmet,dwarven shield,bootsy
16 lvl 3 mlvl
Best hit:63 bear
Best hit:59 mino archer
Best hit:52 carrion rotworm
Best hit:50 slime
Najlepszy z zabitych potworow solo:cyclops!!!!!!!!!!!!!!!:):] :] :] :]
Progmaniak
26-10-2006, 16:52
@up skilluj do 55/55
babcia666
26-10-2006, 18:41
witam ludzie! gdzie bym mógł expić pallem 47/42 skills?? czy powinnienem może dalej trenić?(13 lvl, 6 mlvl)
druid 20 level, plate set, guardian shield, c helmet, scarf ( all wandy do 19 levela) ( 23 mlv) gdzie teraz expić ? aby był dobry exp i w miare dobry loot ?
wczesni8ej espilem na fibula na rotach, a jak ide na dc to ciagle zajete ;/
V.Kitthix
26-10-2006, 19:33
druid 20 level, plate set, guardian shield, c helmet, scarf ( all wandy do 19 levela) ( 23 mlv) gdzie teraz expić ? aby był dobry exp i w miare dobry loot ?
wczesni8ej espilem na fibula na rotach, a jak ide na dc to ciagle zajete ;/
Solidery z Wand of Dragonbeath. Pamiętaj, żeby nie z Wand of Plague bo wszystkie dwarfy są odporne na trucizne a z Wand of Plague się strzela trucizną.
Gdzie expić druidem 31lev i 30 mag EQ g amr, w helm, k legs,g shield. Potrzebuje szybkiego expa, nie mam PACC.
KNIGHT::topornik2
najlepiej odrazu zrobic skille 40/40
8-12-troll mountains, folda, ab'dendriel mines, roty obok venore ew. swamp trolle.
50+/50+
12-20-dwarfy w kazordoon, kopalnie dwarfów, nizsze poziomy foldy, głebsze ancient temple, roty obok veno, fibula z rotami.
60+/60+
20-30-dark cathedral(poziomy -1), mount sternum, dwarfy soldiery, witch swamp obok veno, amazon camp.
65+/65+
30-40-dwarfy guardy, elf fortress, mount sternum, dark cathedral, fibula z beholderami, wich swamp.
DALEJ MYŚLE ŻE JUŻ BEDZIESZ NA TYLE DOŚWIADCZONYM GRACZEM ZE BEDZIESZ WIEDZIAL GDZIE EXPIĆ.:)
Gdzie i na czym expic z:25 lvl,27 mlvl,23 shieldin.EQ:C.Armor,Knight legi,cruss helmet,vamp shield,scarf,bohy,wand of plague?I czy oplaca mi sie expic na dark cathedral.Moge cos summnoc.
babcia666
26-10-2006, 21:45
@2up
a można zrobić coś takiego ale dla pall? bo poradniki są troche stare...;/
Piotrek Marycha
27-10-2006, 00:14
Gdzie i na czym expic z:25 lvl,27 mlvl,23 shieldin.EQ:C.Armor,Knight legi,cruss helmet,vamp shield,scarf,bohy,wand of plague?I czy oplaca mi sie expic na dark cathedral.Moge cos summnoc.
ja bym wbil gdziekolwiek (DC zostaw w spokoju...) 27 lvl i na guardach siedziec, mozna tez w mint siedziec (od 27 lvl tez)
@2up
a można zrobić coś takiego ale dla pall? bo poradniki są troche stare...;/
robisz 50-55 dista i dalej tylko expisz, ofc mozesz skilowac wiecej jak ci sie to nie nudzi albo bana za bota sie nie boisz :P:D
Progmaniak
27-10-2006, 07:07
Arcines
twoja inteligencja mnie POWALA
knight z 40lvl 65/65 na guardach?? :D :D rotflmao
lepiej na 40lvl z 70/70 isc na elfy....
Palek bawi sie z guardami do...praktycznie same guardy do 50lvl
wtedy mozna juz poh z gsami :) a jak komus sie nudza guardy to mozna po obrzezach* OF, czasami na jakies dragi, wspolne hunty :]
* - nie wiem czy dobrze napisalem :?
Covenanter
27-10-2006, 20:45
Jeśli idzie o guardy to 80/80 knight legs, golden armor, royal helm, vampire shield, bright sword - to jest absolutne minimum żeby nam się opłacało, wiem że to dużo ale guardy dla knigtha są obok demon skeletonów jednym z trudniejszych przeciwników.
Progmaniak
28-10-2006, 08:48
no i ile na guardach bedziesz miec expa? 30k/h
sa nie oplacalne dla knighta
zostawcie je dla sorc/druid/pall
40 druid volcanic rod i quarmig rod do dyspozycji świat non pvp :( gdzeo moge expic szybki exp
Witam.
Mam pytanie. Gdzie expic palkiem, lvl 15, skille 46. EQ: brass legi, scale arm, iron helm.
Za kilka % bedzie 16lvl.
Chodzi mi o szybki exp i dobry zysk.
Jesli mam zmienic eq powiedzcie i co zabierac ze soba.
Mam lacze.
Laguje bardzo rzadko na 3-4 sekundy.
P.S
Chcialbym zeby tez bylo miejsce do uciekanie :P
Witam. Moja postać to 27 knight (pacc). Skille 61/61. Proszę o rady gdzie mogę ładnie podexpić :)
Progmaniak
28-10-2006, 13:28
@up
nice szpan eq :s
pomecz larvy,jakis tomb pokroju tarpit -1 potem skill do 65/65 i scaraby probujemy
BlackWolf
28-10-2006, 13:40
40 druid volcanic rod i quarmig rod do dyspozycji świat non pvp :( gdzeo moge expic szybki exp
Moze mlvl i eq bys tez podal :baby: .
A tak przy okazji , to gdzie moge expic moim palkiem 20 lvl , 9 mlvl i skille 58/44 ? Na DC mi sie juz znudzilo a w mount sternum dobrego loota nie ma :( . Chce zyskiwac dobry exp i loot w tym expowisku , minimum 10k expa / h . Pozdro !
Ps. nie mam pacca .
Krwioplaczasty
28-10-2006, 13:50
Mam 30 knighta (facc) skille 70/70 moje eq meduza shield,p legi,skullstaff/war hammer,c arm,warrir helmet Gdze mi radzicie expic, przedtem espilam na ghostlandzie ale zaczyna mi sie troche nudzic no i exp troche zamaly a do tego tlok co radzicie:D
@Down thx a jeszcze jakbys napisal jakies inne i powiedzla cos o tym bk domku i co tam jest oprucz beho
Progmaniak
28-10-2006, 13:54
@up beholdery w bk house
@2up
guardy z manasami i bolcami
Witam.
Mam pytanie. Gdzie expic palkiem, lvl 15, skille 46. EQ: brass legi, scale arm, iron helm.
Za kilka % bedzie 16lvl.
Chodzi mi o szybki exp i dobry zysk.
Jesli mam zmienic eq powiedzcie i co zabierac ze soba.
Mam lacze.
Laguje bardzo rzadko na 3-4 sekundy.
P.S
Chcialbym zeby tez bylo miejsce do uciekanie
Niech mi ktos odpowie -.-
witam mam pytanie , mam 29elder druida z 30mlvl (ma pacc) i narazie expie na tar tombie na -2 ale po malu mi sie nudzi:P i mam pytanko, jakbym zszedł na -3 (tam gdzie sa necro,dsy ,stone golemy mumiee crypt~) to :
-Dałbym radE?
-dobry tam exp jest?
-jezeli tak to ile wziac bp mf ze soba ew jakich runek
eq ;
b robe
c shield
c helm
volc rod
plate legs
butki(zwykle)
lub gdzie indziej moge expic?(przypominam PACC)
pzdr
Mateusz666
28-10-2006, 15:38
knight 10lvl, 40/39 skille, 1 mlvl, eq:soldier helmet, scale armor, studded legs, leather boots, , dwarven shield, mace lub morning star
P.S.
Wiem ze slabe eq :p
Sir Radzio Angelus
28-10-2006, 17:44
knight 10lvl, 40/39 skille, 1 mlvl, eq:soldier helmet, scale armor, studded legs, leather boots, , dwarven shield, mace lub morning star
P.S.
Wiem ze slabe eq :p
1.Dwarfy
2.Dwarfy
Gdzie expić druidem 31lev i 30 mag. Potrzebuje szybkiego expa, nie mam PACC. EQ:
-g amr
-w helm
-k legs
-shield
-buty(zwykłe)
-volcanic rod
Progmaniak
29-10-2006, 07:25
@up
rotflmao
w kopalniach jest duzo dwarfow wiec moze pasc
@2up
poskilluj do 45/45 ew. 55/55 i kup koniecznie lepsza bron!
Np. dragon hammer.
Mam druida 38 lvl 42 mlv eq:
-Hat of the mad
-Blue robe
-Crown legs
-Boots of haste
-Vampire shield
-Platinum amulet
-Tempest rod
Chce isc na ghostland na dsy.Chce sie spytac czy nie padne;p. Z góry thx.
V.Kitthix
29-10-2006, 08:58
Mam druida 38 lvl 42 mlv eq:
-Hat of the mad
-Blue robe
-Crown legs
-Boots of haste
-Vampire shield
-Platinum amulet
-Tempest rod
Chce isc na ghostland na dsy.Chce sie spytac czy nie padne;p. Z góry thx.
Nie padniesz, chyba, że będziesz miał Lagi. Na wszelki wypadek rzucaj czar niewidzialność.
Mam knighta 31 lvl, skille 72/72, 4 mlvl, eq: crusader helmet, crown armor, knight legs, leather boots, medusa shield, platinum amulet, skull staff, warhammer. Jestem facc. Gdzie powinienem expić?
Progmaniak
29-10-2006, 12:00
@up a gdzie twoj 122ek? :o
@topic
plx pomorzcie... 33ed 39mlv :(:( caly weekend bez expa bo nie iem gdzie!
adrianeczeqq
29-10-2006, 16:59
@topic
Ale mu dojechałeś :P weź sobie 2 dsy i idz na tomby
@topic
Jakbys mial troche rozumu to bys sie domyslil ze moj post byl prowokacją. Sprawdzam wasza znajomosc tibii. A tego 31 knighta nie mam bo poza 122 ek mam jeszcze 57 druta, 46 pala i 28 sorca.
@topic
Tomb Tarpit poziom -2 rod+vis lub sam rod
Tomb Penisula poziom -2 rod+vis lub sam rod
Masz duzo kaski hydry z vis lub z dsami
Lubisz waste i ryzyko Tarpit -3 vis+rod
Progmaniak
29-10-2006, 19:45
@up
eee bylem na tych tombach wolny exp z monkiem, bez ciezko - dwa shamblery chwila nie uwagi i bialy napis
co myslicie o shadow -3?
@2up
ten 122ek..jaasne, on ma teraz 126 a w dodatku jest br
rotflmao
Lalucha_m13
29-10-2006, 20:58
[Siemanko. Mam małe pytanko. Na czym można skilować miejąc 11 lvl i skile 35/32 z takim eq:
plate armor, brass legs, leather boots, spike sword i shield def ok 20. Prosze o odpowiedz :)
Einstein15
30-10-2006, 10:10
Zdecydowanie radze ci pomeczyc trolle do skilli 45/45 alb o 50/50 i potem przeniesc sie na roty ewentualnie dwarfy ;).
Gdzie expić drutem 11lvl, dobre eq tzn. dwarven shield, plate legs, plate armor, dark helmet, scarf, snakebite rod ( moonlight też ), szukam expowsika dla FACC i stosunkowo blisko Carlin tzn., nie gdzieś na drugim końcu mapy, ale może być trochę dalej. Nie mówcie nic o Foldzie, bo nic ciekawego tam nie widzę chociaż ten 13 lvl można umęczyć. Expie Snakebite Rodem, bez run i mf'ów chociaż kilka mogę ze sobą zabrać :) Czekam na szybką odpowiedź
PS. Chciałbym tam zrobić z 15lvl, potem na ghoule i scoprki :)
Progmaniak
30-10-2006, 20:27
@up
przenies do veno i gniec roty do 19 potem dc
Ile expa nabije sorck z dwoma monkami na guardach / godzine? Z woce albo wodb?
Sir Radzio Angelus
31-10-2006, 22:42
Gdzie efektywnie expić palkiem 19 lvl 7 mlvl 53 dist? p-set,dwarvenka,soldier helmet. Nie lubie ciasnych pomieszczeń :/
Fillee95
01-11-2006, 15:51
Duzo ludzi mowi ze ghoul to taki silny jest. ze 15- ma uciekac przed nim a to wcale nie prawda mysle ze skillami 40/35 z serpentem by se poradzil a pall to wogule
Mam 13 pallka i leje ghoule na 3 hity
Dawny wojownik
01-11-2006, 16:09
Gdzie expić 46 drutem z 47 mlvl?Może być mały waste .Nie mam Pacc(ale będzie ;) )
eq b robe k legs BOH c helmet v shield i all rody
Angel_of_Haste
01-11-2006, 19:08
Gdzie moge Expic z 27 levelem z pacem
Prosze podac droge jak cos :P
@up
Nie Podałes Statow i prof ........
------------------------------------------
A tu moje pytanie na czym expic
32 level
pall
65 dist
12 mlv
-------------------------------------------
@up
Nie Podałes Statow i prof ........
Trudno spojrzeć w profil ?
@2up
Tomby.
Chruscin
02-11-2006, 09:54
ej gdzie efektywnie nabić level sorcerem lvl 21 mlvl 16 z takim eq: steel helmet, noble armor, dwarven shield, wand of draonbreath (wand of pleague też mam), plate legs, leather boots.
maTEO_PL
02-11-2006, 17:54
Knight 36lvl; mlvl 4
eq:
k-set
crown helmet
boots leather
scarf
GS or BS + vamp shield
skills: 68/66
jakie stworki mogę już bić? czy lepiej caly czas skillowac? jak tak to do ilu?
Angel_of_Haste
02-11-2006, 18:27
Trudno spojrzeć w profil ?
@2up
Tomby.
Ok rozumiem, ale w jakiej dokladnie ? bo przy bagnach zadurzo ludzi a szuakm tkaij zeby z 2 monkami exp 20k>30k conajmniej byl
Knight 36lvl; mlvl 4
eq:
k-set
crown helmet
boots leather
scarf
GS or BS + vamp shield
skills: 68/66
jakie stworki mogę już bić? czy lepiej caly czas skillowac? jak tak to do ilu?
NO na 36 lvl skille w sumie mogą być, ale jak chcesz to możesz skillować do 80/80 i bedziesz miał spokój;) , albo przynajmniej do tego 75/75:) To zależy od ciebie. A na dzień dzisiejszy, to bij se elfy bo tam suuper exp dla knighta takiego jak ty :] Możesz spróbować draga raz czy drugi ale jak ci sie nie będzie zwracało, to radzę nie chodzić. Pamiętaj: Knight, to przede wszystkm SKILL'S:D
ej gdzie efektywnie nabić level sorcerem lvl 21 mlvl 16 z takim eq: steel helmet, noble armor, dwarven shield, wand of draonbreath (wand of pleague też mam), plate legs, leather boots.
Facc: Proponuję roty koło Venore, bo jest ich dużo i exp szybko leci;)
Pacc: Scaraby i larvy;)
Progmaniak
03-11-2006, 20:14
od jakiego dist i lvl pall bedzie mogl expic w tombie z jakimis szkieletami/ghoulami?
Ok rozumiem, ale w jakiej dokladnie ? bo przy bagnach zadurzo ludzi a szuakm tkaij zeby z 2 monkami exp 20k>30k conajmniej byl
http://tibia.erig.net/Tomb
Wybierz najodpowiedniejszy dla ciebie.
@up
40 dyst starczy.
Chruscin
03-11-2006, 20:42
ej a ktos mi poradzi proszę
Dwarfy, soldy, ghostland, roty.
Brainstern
04-11-2006, 07:20
gdzie moge expic ze skillami (i zeby byl jakis dobry loot) 40/36 knight a eq :dark helmet, p-legi i armor, dwarwen shield, fs
Mathia13
04-11-2006, 08:58
Ja mam Skille 46,45 level 15 F sword,Noble Armor,Dvarwen Shield,Dark Helmet,Plate Legs,Leather Bots czy ubije zerka na zamku na wieży bez uha ?
Leonardo Nik
04-11-2006, 12:21
Witam chcialbym sie zapytac gdzie expic 19 sorcem z pacce ?
Mam p seta wand of pleuge i wand of dragon.... Tak zeby bylo tam zarcie i nie musialbym miec manasow i uhow ? xD
Od jakiego lvl i skilli mozna isc na mint, uzywac uhow czy mf?
MithZeth
04-11-2006, 14:09
No więc tak... Mam Knighta
level : 20
M lvl : 4
skille : 60/60 jeśli trzeba będzie wyciągne do 65/65
Obywatel : Ab'Dendriel
Proste pytanie gdzie moge efektywnie expic do około 30 lvla :)
Do tej pory chodzilem na dwarfy/soldy do kopalni kolo Kazzo
Prosze o szybką odpowiedź
Moje Eq:
Warrior Helmet
Medusa Shield
Fire Axe
Knight Armor
Knight Legs
Leather Boots ;P
Lukasz_179
04-11-2006, 14:24
Dark Catedral:]
michalbiel
04-11-2006, 15:09
Gdzie moge expić knight 39/37 skile Serpent sword noble armor brass legs soldier helmet chcialbym jakas dobra kaske wyciagnac bo chce sobie kupic legi helm i FS gram na non pvp
@up
Z takimi skillami bedzie ci ciężko niezle zarobic na eexpieniu.Polecam ci mino <Zwykłe oczywiscie> i roty w thais ;]
Witam chcialbym sie zapytac gdzie expic 19 sorcem z pacce ?
Mam p seta wand of pleuge i wand of dragon.... Tak zeby bylo tam zarcie i nie musialbym miec manasow i uhow ? xD
1. Roty na drashii.
2. Poziom -3 rotów na liberty bay.
Dlaczego? Otóż food multum, samej kasy sporo (razem z lootem to dobra kasiora), exp przyzwoity i łatwe potwory. To się tyczy tych dwóch miejsc.
Faeriuss
04-11-2006, 18:09
Mam skille 70/70 eg dragon lance ,bohy,knight legs,royal helmet,golden armor czy moge expic na scarabach zeby niebylo waste?
Skille
<------
Narazie chodze w :
P-set,steel helmet ,f-axe , g-shield ,
Gdzie moge szybko expic??
Prokofiev
04-11-2006, 18:50
Hmm no nie wiem może póki co to katedra,albo soldy.. moze beho kolo thais... Chyba że miałbyś pacc,wtedy rzecz jasna-Tomby chociaż na -1,a i wtedy piękny loot i exp :)
Hmm no nie wiem może póki co to katedra,albo soldy.. moze beho kolo thais... Chyba że miałbyś pacc,wtedy rzecz jasna-Tomby chociaż na -1,a i wtedy piękny loot i exp :)
Narazie chce jak najszybciej wbić ten 20~25 level a potem .... 80/80 i dopiero wtedy zastanowie sie nad pacc !! Bo po co teraz kupywać jeżeli miał bym go tracić na trenienie ?? :)
Zresztą miałem pacc pare razy (na sorku , pallu i drucie) więc wiem jaki on jest przydatny.
Prokofiev
04-11-2006, 19:01
Dokładnie... nie zrób tego błędu,że kupisz pacc i pójdziesz trenić ;/ bo to w ogóle strata nad stratą xD.Najlepiej sie porządnie wyskilluj,a potem juz GS/DL/WH do łapy i jazdaaaaaaaaa xD
karate:]
04-11-2006, 19:12
Ta jasne. I zanudzic się przez te 300h skillowania do tego stopnia zeby sprzedac postać za marne grosze.
JA osobiście pallom ze skillami 72+ polecam kopalnie guarduw -6 lub mój ulubiony poh cyce minosy wszelkiej maści .Exp zajefajny a loot w większości się zwraca z helebard itp.B)
Mam skille 70/70 eg dragon lance ,bohy,knight legs,royal helmet,golden armor czy moge expic na scarabach zeby niebylo waste?
Zależy do lvl. Jak masz 25+ to na -2 na luzaku dasz rade. Ja na twoim miejscu podtrenilbym skille do 80/80 i jakbym mial lvl 30+ to odrazu -3 bym walil (oczywiste pare uhów)
Może znajdzie się jakieś miejsce dla samotnego paladyna, który ma klaustrofobię? <lol> Nie lubię guardów, a na cycach za słaby loot. Ghostland zapchany do granic możliwości ;)
EQ: Steel Helmet, Blue Robe, Plate Legs, BoH, Platinum Amulet.
1. Dam radę na początkach OFu?
2. Dam radę bić dragi bez waste? Jeżeli tak, to na którym respie najlepiej?
3. Od kiedy właściwie tata umie piec? xD
Skille
<------
Narazie chodze w :
P-set,steel helmet ,f-axe , g-shield ,
Gdzie moge szybko expic??
W sumie To trche dziwne Ze z takimi skilami jakie masz To Chodzisz z takim "slabym" eq.. ( Bez Obrazy )
POZDROOO !!8o
W sumie To trche dziwne Ze z takimi skilami jakie masz To Chodzisz z takim "slabym" eq.. ( Bez Obrazy )
POZDROOO !!8o
Nie widzę w tym nic dziwnego. Na czym ma zarabiać, skoro ciągle trenuje? Na dodatek ma zamiar trenować do 80/80 jeszcze, więc raczej szybko kasy sobie nie uzbiera. Aczkolwiek będzie szpanik, że ma już te 80/80, ale jest biedny, jak mysz kościelna. I wyciąga 1k expa więcej na godzine na rotwormach.
Neo_pl - nie masz raczej wielkiego wyboru expowisk, głównie ze względu na niski lvl. Jak już jednak koledzy mówili, Katedra, soldy ew. minosy w kopalni niedaleko dwarfów.
Prokofiev - są serwery, na których niemalże nie da się trenować na FACC'u. W większości są to serwery non-pvp. Wtedy właśnie PACC się przydaje. 1 dzień treningu = 1 zł. W razie czego stać mnie na taki wydatek, chociaż i tak nie trenuje.
Nie widzę w tym nic dziwnego. Na czym ma zarabiać, skoro ciągle trenuje? Na dodatek ma zamiar trenować do 80/80 jeszcze, więc raczej szybko kasy sobie nie uzbiera. Aczkolwiek będzie szpanik, że ma już te 80/80, ale jest biedny, jak mysz kościelna. I wyciąga 1k expa więcej na godzine na rotwormach.
Neo_pl - nie masz raczej wielkiego wyboru expowisk, głównie ze względu na niski lvl. Jak już jednak koledzy mówili, Katedra, soldy ew. minosy w kopalni niedaleko dwarfów.
Prokofiev - są serwery, na których niemalże nie da się trenować na FACC'u. W większości są to serwery non-pvp. Wtedy właśnie PACC się przydaje. 1 dzień treningu = 1 zł. W razie czego stać mnie na taki wydatek, chociaż i tak nie trenuje.
No w sumie to masz racje :P
Troche sobie poszpanuje ze skilami po 80 xD
Ale jest jeszcze jedno wyjscie z sytuacjy - Brak kasy :P ( Niech sobie kupi na allegro :] :] B) )
Dobry Zart ? xD :D :p
POZDRAWIAM Neo_pl Prokofiev And P0nury .. xD
MIŁYCH SNÓW :P
05-11-2006, 00:51
Nie wyciaga 1k wiecej.. bo rot i tak pada na hita i tak pada na hita. Tylko że przez ten czas który on bedzie bil 80 skilla ten expujący powiedzmy od 60 albo 65 bedzie miał dużo wyższy level, dużo wiecej kasy i bedzie mogl w przeciwienstwie do tego skillujacego expic na bardziej oplacalnych miejscowkach.
;1063787']Nie wyciaga 1k wiecej.. bo rot i tak pada na hita i tak pada na hita. Tylko że przez ten czas który on bedzie bil 80 skilla ten expujący powiedzmy od 60 albo 65 bedzie miał dużo wyższy level, dużo wiecej kasy i bedzie mogl w przeciwienstwie do tego skillujacego expic na bardziej oplacalnych miejscowkach.
Nigdy nie expiłem na rotach z 80/80, więc nie wiem, ile więcej by wyciągnął. Wiem, że im wyższy lvl, tym więcej by to było. I racja, przykładem niech będzie mój kolega oraz ja.
Kolega - 32 lvl, skille 72/71, eq: p-ammy, crus helmet, k-armor, k-legs, leather boots, vampirka, bs/gs, 12k w depo, nie ma gdzie expić.
ja - 41 lvl, skille 68/65, eq: aol, w-helmet, dsm, c-legs, bohy, demonka, skullstaff/wh, 65k w depo, nie mam co z kasą robić.
Różnicę widać gołym okiem. Zanim on doskilluje do 75/75 (jego główny cel), ja będe mieć gdzieś 45 lvl i skille 69/66. Niewiele mniejsze, niż on. Różnica 13 lvl'i będzie już jednak bardziej, niż widoczna gołym okiem ;)
To tak tytułem offtopa
05-11-2006, 01:03
Hmm. Tylko potwierdziles to co ja napisałem.
Nigdy nie expiłem na rotach z 80/80, więc nie wiem, ile więcej by wyciągnął. Wiem, że im wyższy lvl, tym więcej by to było.
Na skillu 65 rot pada na 1 hita tak samo jak i na 80.
Razem z lv wzrasta rate exp/h z powodu szybkosci chodzenia.
Co do eq :
Po co mam na tak małym levelu w c-secie , boh i rh chodzić ?? Jeszcze padne (pk .... mort hur + np. sd i siadam bo malo hp).Mam tu drugiego chara ale napisałem że"narazie" chodze :) Bo przecież i tak wiem że ten c-set mi nic nie da jak i tak mam mało hp :)
Co do skilli :
Kolega - 32 lvl, skille 72/71, eq: p-ammy, crus helmet, k-armor, k-legs, leather boots, vampirka, bs/gs, 12k w depo, nie ma gdzie expić.
ja - 41 lvl, skille 68/65, eq: aol, w-helmet, dsm, c-legs, bohy, demonka, skullstaff/wh, 65k w depo, nie mam co z kasą robić.
Różnicę widać gołym okiem. Zanim on doskilluje do 75/75 (jego główny cel), ja będe mieć gdzieś 45 lvl i skille 69/66. Niewiele mniejsze, niż on. Różnica 13 lvl'i będzie już jednak bardziej, niż widoczna gołym okiem ;)
To tak tytułem offtopa
No dobrze ale potem na wyższych levelach chyba nie będziesz miał zamiaru expić na soldach / katedrze. I to ty wtedy będziesz musiał skillować a on będzie mógł expić więc się wyrówna :)
Ofcourse zależy to też od jego czasu grania .... jeżeli gra 1h dziennie a ty 3 to jasne że on nie ma szans :)
Pozdro
a sorc od lvl 8 d0 20 gdzie expic szybko i bezpiecznie??
michalbiel
05-11-2006, 09:12
Hej gdzie sa roty w thais dokladniej ?? i gdzie znajde duzo mino i mam pytanie czy na zamek moglbym pojsc ?? i czy dobrze robie expiac na kopalniach w kazo poziom 1 i 2 czasem schodze na 3 zabic pare soldkow dla itemkow ???
V.Kitthix
05-11-2006, 09:37
Ja bym na twojim miejscu kupił sobie Royal Helmeta zamiast Warriora.
a sorc od lvl 8 d0 20 gdzie expic szybko i bezpiecznie??
No to co napisałeś nic nam nie mówi.
Jeśli PACC to najpierw wbijasz na trollach goblinach na edron. Po jakimś czasie roty (tak jak wcześniej wspomniałem Liberty albo Darashia). Jeśli zajęte polecam również tombe pod gsem, ale lvl 15+ i dasz rade exp spoko.
Jeśli FACC to trolle (ab, thais). Z jakimś czasem kopalnia dwarfów -2 nazmiane z amazon campem. Przy 16+ i dobrym eq można na DC.
8-20lvl nie pacc w jakim miescie gdzie malo ludzi jest itp.
8-20lvl nie pacc w jakim miescie gdzie malo ludzi jest itp.
Stary to przeczytaj mój post tam są expowiska również dla FACC.
niewiem gdzie expic mam kinghta skile 36/28 eq plate armor plate legs
stell helmet dawen shield serpend sword 15 lvl gdzie expic powiedzcie mi gdzie expić ?????
niewiem gdzie expic mam kinghta skile 36/28 eq plate armor plate legs
stell helmet dawen shield serpend sword 15 lvl gdzie expic powiedzcie mi gdzie expić ?????
Stary na twoim miejscu popracowałbym nad skillami bo ładnie nie poexpisz. Jeśli będziesz miał porządniejsze skille to wtedy expienie będzie owiele opłacalniejsze i nie mówie tu o skillach 60+/60+ wystarczy jak narazie wbijesz 50+/50+ i styknie na luzie.
Gdzie expić druidem 33 lev i 33 lev mag. Mam tempest rod oraz volcanic rod.
EQ:
-g arm
-k legs
-w helmet
-dragon shield
-scarf i buty
Yoyo mam 20lvl skill 50/49 3mlvl EQ
K-armor
Steel helmet
P-legi
Tower Shield
Bringht Sword
Giant Sword
Leather Boots :)
Gdzie expić i na czym i z BS-em i shieldem czy z GS
41 druid bez pacca, 40 mlvl, all rozgi, plate set. Poradzcie cos...
Einstein15
06-11-2006, 18:56
K-armor
Steel helmet
P-legi
Tower Shield
Bringht Sword
Giant Sword
Leather Boots :)
Stary na tych skillach co najwyzej to soldki w kopalniach kazzo lub dc ghule i skeletony.Jakbys wbil chociaz te 61/60 to bys mogl niezle na dc pohuncic.Jezeli chcesz na tych skilach poexpic na soldkach to zdecydowanie polecam tobie taktyke bs + shield
@Ombre
Mysle ze moglbys sprobowac na dragach poexpic lub dalej ciagnac na guardach.Ponadto ghostland ( dsy z niewidka) i inne smieci tam znajdujace sie
O DS'ach bardzo intensywnie mysle i chyba sie tam wybiore.
Guardy moim skromnym zdaniem nie są dla druida.
Dragi nieoplacalne, zreszta czy jest jakis duzy spawn dla FACC?
Druga sprawa niedlugo kupuje pacca, tomby + vis? A może scaraby + vis? Podajcie swoje spostrzeżenia.
Black water tomb, bez zadnych summonow na -2. W chuja ghoulow, crypty, mumie, pojedyncze ghosty i scaraby. Ten tomb jest wyjatkowy, bowiem sa schody do poziomu -3 gdzie masz sporo vampow, mumii i pojedyncze bb. Polecam siedziec z volcaniciem wspomagajac exori vis na -2 robiac loot bagi. Jak dorobisz sie lepszego eq, a kasa leci tam bardzo szybko mozesz sprobowac pobic vampiry na -3 z blokerem (zalecane), albo z 2 dsami bijac tempest + exori vis, ale wtedy bedziesz o wiele mniej expa dostawac.
Scaraby odradzam, z racji tego ze maja bardzo duzo hp w porownaniu do expa, a i loot z nich nie jest najlepszy. Zadko co bedzie ci sie zwracac, a exp przy dobrym respie nie bedzie wiekszy niz 30k. Ktos kiedys mowil zeby z monkami na scaraby...to jest jeden z najgroszych pomyslow na exp na tym lvlu.
Mozesz takze bic double spawn dragow na edron +2. Z racji tego ze lvl masz dosyc maly, radze zrobic 2 dsy, czekac na dole resp i jesli zobaczysz draga wchodzisz na gore po parcelkach i bijesz z tempesta+exori vis, albo zostawiasz draga na lasce dsow, ale wtedy dostaniesz tylko polowe expa. Radze bic z 2 dsami i bic na utamce z exori vis + tempest rod. Exp bedzie znosny, a czesto mozesz zarobic.
Ogolnie to na tym lvlu najbardziej polecam tomby, a szczegolnie black water.
Tak też sądziłem... Raczej zostane przy tombach.
Ale co z faccem? Miesiac bez expania? Bede duzo do tyłu. Potrzebuje expowiska gdzie jestem w stanie wbic 1 lvl na dwa dni.
(Dzięki za bardzo obszerną wypowiedz)
EQ:
-g arm
-k legs
-w helmet
-dragon shield
-scarf i buty
PS. Nie mam PACC.
Tak też sądziłem... Raczej zostane przy tombach.
Ale co z faccem? Miesiac bez expania? Bede duzo do tyłu. Potrzebuje expowiska gdzie jestem w stanie wbic 1 lvl na dwa dni.
(Dzięki za bardzo obszerną wypowiedz)
Bierzesz z pol bp hmm na mino archery, 2-3 bp manasow, i lecisz na cyklopy na pohu. Bijesz je z tempest roda, ostatecznie z volcanica z racji slabego eq. Jesli zobaczysz zlurowaniego gsa/draga, zarzucasz utamo vita i uciekasz do drabinki na srodku expowiska. Mozesz takze je lurnac lekko ponad ten budynek z dziura, to wtedy znikaja. Biega tam sporo zwyklych minotaurow, 2 guardy oraz przy full respie 2-3 archery. Polecam robienie loot baga, a potem wysylanie na outlav camp.
Ogolnie to bardzo mile expowisko, ale trzeba uwazac na zlurowane potwory.
Zalecal bym takze kupno nowego eq, bo w p secie daleko nie zajdziesz ^^.
Aktualnie mam pare questow do wykonania... Dojdzie cos w stylu crus helm, noble arm, drag shield... Pomysle o tym POH'u, ale GS mnie conajmniej przerarza ;]
Pozniej pewnei B robe, vampire shield, i to chyba tyle. W p legach zostane juz chyba na zawsze :P
powiecie gdzie expić ze skilami 37/28 i z cieniutkim sprzętem,noble armmo,plate legi,stel helmet,dawen shield,serpend sword no oczywiscie rycem,czekam na odpowieć
Jestem rycerzem z 30 lvl i skilami 70/70 moje eq to:bringht sword, medusa shield, k armor, plate legs, dark helmet i mam do was 2 pytania
1.Gdzie moge expic
2.Czy pokonam Orc Berserker i ile strace na niego uhów i czy bedzie to opłacalne
Jestem rycerzem z 30 lvl i skilami 70/70 moje eq to:bringht sword, medusa shield, k armor, plate legs, dark helmet i mam do was 2 pytania
1.Gdzie moge expic
2.Czy pokonam Orc Berserker i ile strace na niego uhów i czy bedzie to opłacalne
1.Dark katedra,Soldki soldki soldki,cyce(tu zalezy od eq),zamek koło ab a z paccem to roty darashia i tomby i scaraby i larvy
2.pokonasz zerka stracisz chyba 1-2 ihy NIE OPŁACALNE !!!
powiecie gdzie expić ze skilami 37/28 i z cieniutkim sprzętem,noble armmo,plate legi,stel helmet,dawen shield,serpend sword no oczywiscie rycem,czekam na odpowieć
Jak widze masz 15 lvl. Eq masz dobre, ale skille do bani (to moje zdanie więc nim nie musisz się kierować). Radziłbym popracować nad skillami, a potem można dużo doradzić: amazon camp, dwarfy, DC, roty fibula, przy lepszych skillach cyce.
1.Dark katedra,Soldki soldki soldki,cyce(tu zalezy od eq),zamek koło ab a z paccem to roty darashia i tomby i scaraby i larvy
2.pokonasz zerka stracisz chyba 1-2 ihy NIE OPŁACALNE !!!
nie chodziło mi o zerka tylko o Orc Berserker'a
@up
Orc Berserker potocznie jest nazywany zerkiem.
EQ:
-g arm
-k legs
-w helmet
-dragon shield
-scarf i buty
PS. Nie mam PACC.
Sorc, 19lvl, wand of dragoncośtam i ff
to chyba najważniejsze :)
@Beter
Doradzałbym albo mintwalin albo kopalnie krasoludów.
@Michoss
Idź na cyklopy (ja na tym lvl'u właśnie tam expiłem)
Technick
08-11-2006, 08:14
Ja polecam krasnoludki, ale głównie soldy i walić w nie z volcanic rod(żeby nie marnować niepotrzebnie mf/uh). Można też poexpić na guardach także metodą ucieczki, ale to jest ryzykowne bo jak cie dopadna 2 guardy to może być nieciekawie ;) .
king_avatar
08-11-2006, 13:12
GS jest równei szybki jak jaki lvl?
Jak widze masz 15 lvl. Eq masz dobre, ale skille do bani (to moje zdanie więc nim nie musisz się kierować). Radziłbym popracować nad skillami, a potem można dużo doradzić: amazon camp, dwarfy, DC, roty fibula, przy lepszych skillach cyce.
hehehe jak ja solo ubijam solidera albo w duecie cyca,pozatym zaczne skilować na dafach bo skile bardzo cienkie wienc puźniej dopytam o sczeguły
hehehe jak ja solo ubijam solidera albo w duecie cyca,pozatym zaczne skilować na dafach bo skile bardzo cienkie wienc puźniej dopytam o sczeguły
Ubić, ubijesz tylko wolno. Żeby wyciągać przyzwoity exp to trzeba mieć lepsze skille to tyle w tym temacie :}
niedawno pytalem gdzie expic 41 drutem FACC, dostalem 2 miejscowki: ds'y na ghostlandzie oraz cycklopy i minosy na pohu...
poszedlem na poh... gs zlurowany, zwastowalem sd'ki, mf'y i loot 20gp, juz tam nie wroce. (stres jak cholera, waste jak cholera, ogromne ryzyko ze padne)
a ghostland ciagle zajety...
jakies inne pomysly? guardy? jezeli tak, to jak je bic drutem? on niestety nie ma WO Inferno :/
ja bym ci radził Molts, Mount Sternum, DC, głęboko pod ancient temple, słyszałem, że bardzo dobre expowisko dla drutów także...
Marek Tibioman
08-11-2006, 21:41
ja radze mintwallin (tam pod ancient temple wlasnie), cyclopy w mount sternum a jak chcesz zeby bylo ciekawie to idz do hellgatu moze sie troche nie zwrocic ale exp szybki na dsach no i niestety kick=dead, mimo to ja bym poszedl do hellgate (zaopatrzony w runy of kors:p )
Henis Kario
08-11-2006, 22:16
Gdzie expić knightem 15lvl skille 70/70 eq: Devil Helmet, P-set, Steel Helmet, K-Axe, Dragon Shield. FACC
Mlvl: 4
@up
niexłe skile ;D myślę że powinieneś iść na minoski do mino tower ( tylko pod ziemie!!! w wierzy są guardy archery i magi na raz bez druzyny sie nie obejdzie) robić lootbagi (czasem dochodzą do 10k !!! ;D) sprzedawać je i kupić sobie jakieś wypasione eq a potem wio na cyce na poh! tlyko nie zapomnij o bp uhow, mino archery czasem moga nieźle przywalić
Motls- Ktore dokladnie miejsce? Ktory dokladnie poziom?
Hell gate- znam to miejsce b. dobrze, ale duzego respawnu DS'ów to tam nie znam... Ktore miejsce masz na mysli dokladnie?
Mount sternum- za duzo ludu.
Dark Catedral - Fajne expowisko, ale... albo ja mam pecha, albo te witche sa takie mocne, kiedy tam nie pojde zawsze mam z nimi problemy. To tylko mój pech, czy one są naprawde takie mocne?
Mintwalin- Musze spróbowac ;] Solo? Czy z sunmonem? Jaka rozga?
to jest bardzo dobry poadnik o mintwallin: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=83370
przeczytaj wszystkie posty i się wszystkiego dowiesz...
44 lvl, skille 70/68, 5mlvl, PACC
EQ: aol, rh, dsm, clegs, boh, demon shield, skullstaff/warhammer
Gdzie mógłbym jakoś sensownie poexpić i zarobić? Na scarabach raczej zbyt dużego zarobku nie mam, minosy odpadają - trochę za dużo trzeba się pieprzyć z lootbagiem jak na moje nerwy. EF raczej również odpada, więcej ludzi od elfów.
błąd zrobiłes skillując obuchy ale trudno już...
ciekawe expowisko jest w cyclopolis, poskilluj tylko jeszcze troszeczke i jazda tam
teletoobis
09-11-2006, 17:37
@ponury
Na scarabach slabo zarabiasz?! Jakis czas temu mialem blizniaczo podobnego EK'a i wyciagalem wiecej kasy niz kiedykolwiek i gdziekolwiek indziej. Chyba, ze ci te scaraby nie pasują to całkiem niezly jest Tar Tomb i ten pod palmą na wschod od miasta (city tomb?)
No i katastrofalnie wg mnie zrobiles idac w cluby :/ Jak masz zamiar grac dluzej to zawsze wybieraj sword albo axe ( wybierz sword :P )
IMHO to CZYM bije, to jest moja osobista sprawa i nie mam zamiaru tego zmieniać. Zawsze szedłem w axe/swordach, więc pora na knighta w clubach.
Cyclopolis? Może być ciężko na razie, aczkolwiek spróbuje w nocy może.
Teletoobis - tak się składa, że od kasy mam inne expowisko, na którym praktycznie nie zużywam nic, a wyciągam po 3-4k/h. Niestety, expowisko mi się "troszkę" przejadło, bo jest po prostu... hmmmm... nudne :/ Ze scarabów w prawie 45 minut po odliczeniu za manasy wyciągnąłem 640 gp. Jak dla mnie niezbyt oszałamiający wynik. Może przy 2-3h faktycznie idzie zrobić tam trochę więcej kasy.
18 paladyn 45 dista
Exp, byle się za strzały zwracało.
@ponury
A żółwie ?
Hmmmm, to nie jest głupi pomysł. Myślałem też własnie nad żółwiami, ale nie byłem pewien, czy da radę się z takimi skillami tam zabrać. Cóż, trzeba będzie zrobić questa i spróbować ;)
Edit: z 2handed oczywiście mam rozumieć? :>
BigBadWolf
09-11-2006, 19:14
Sorc: FACC 33lvl/34mlvl
Eq: p-legi, b-robe, hat of the mad, vampir shield, boh.
Mam pytanko gdzie szybko dobić 35lvl a potem 40 lvl?
I od kiedy używać brust arrows ?
na expowisko powinno być dobre mont sternum i dc...
@exeros: ghoule na ghostlandzie
K-armor
Steel helmet
P-legi
Giant Sword
Leather Boots
Sir Radzio Angelus
09-11-2006, 20:20
@up
???...z TAKIMI skilami gs???...just LOL!
Gdzie expić ? X(
Skille
<---------
Eq: K-arm i legi , f-axe , c-shield , steel helmet (narazie wolałem uhy kupić :PP)leather bootki :PP
Pewnie powiecie dc i soldki :PP
A mam takie jeszcze jedno pytanie : Od kiedy moge chodzić na cyce(level,skills) z jaką bronia i shiedlem ?
Knight skile 70/70 lvl 20+ plate armor plate legi leather boots steel helmet 2 handed sword/longsword dwarven shield PACC
Nie mam jeszcze 70 ale chce wiedziec na czym moglbym expic bo jakos nie mam zadnych pomyslow na przyszlosc :/
@ Socek po pierwsze skille musisz skillować do 60/60 przynajmniej
kup se lepsza tarcze i legsy
i wio na soldy
@ Pawelan
przede wszystkim zmień cały eq oprocz steel helmet i bootsow, w pierwsej kolejnoisci kup se BS i/lub GS, c-shield, k-armor i k-legs w ostatniej koeljnosci...
i radze na cyclopolis albo dc(moze jakieś potwory na tombach mozesz sprobowac ale w pogotowiu miej jakies extra runki z jakies 0,5 - 1 bp na kazdy rodzaj runki), albo także mozesz szukac druzyny na trudniejsze potfforki
BigBadWolf
09-11-2006, 21:25
I od kiedy używać brust arrows ? 33lvl/34mlvl
@ Socek po pierwsze skille musisz skillować do 60/60 przynajmniej
kup se lepsza tarcze i legsy
i wio na soldy
@ Pawelan
przede wszystkim zmień cały eq oprocz steel helmet i bootsow, w pierwsej kolejnoisci kup se BS i/lub GS, c-shield, k-armor i k-legs w ostatniej koeljnosci...
i radze na cyclopolis albo dc(moze jakieś potwory na tombach mozesz sprobowac ale w pogotowiu miej jakies extra runki z jakies 0,5 - 1 bp na kazdy rodzaj runki), albo także mozesz szukac druzyny na trudniejsze potfforki
Mam już skille 55/55 i chce iść z GS-em na beho expić. Opłaca sie?? Moge iść na te beho obok domku BK??
PapaSmurF
09-11-2006, 21:42
siema 2 Pytania odnosnie tematu :)
1.Na czym expic ze Skillami 54/53 LVL 21 Mlvl 2
Knight Set
Warior Helmet
Bright sword
Dragon Shield
Leather bots
2. czym i naczym Skillowac ??
prosze o szybko odpowiedz :) DZiuk
@ Pawelan
O to mi chodzilo. Czyli mowisz ze z bright swordem i 70 sword fightinga najlepsze na co moge isc solo to smugglery bandity itp (dc) albo cyklopy (i jakiestam potworki w ilosciak 1-2 nie wiele od nich lepsze na cyc)?
Jak tak to kurde nie chce mi sie skiowac powiedzmy 50h zeby na cos takiego isc i 200h zeby pojsc na guardy _._
Na jakich skilach moge ubijac dwarf guardy (ubijac nie huncic - tzn zeby konfortowo ubic guarda nie koniecznie siedziec godzinami i byc z tego na +)
Sir Radzio Angelus
09-11-2006, 22:42
Ja ubiłem guarda ale nie było komfortowo.
<
PapaSmurF
09-11-2006, 23:27
a myslalem ze poskiluje sobie nocke a tu przychodzi Brassilianski noobek i mi zaczyna kilowac dwarfy :| OMG! jakie z nich sa albo nieuki albo takie dałny ze nie słuchaja tego co sie do nich mowi a pozniej pretensje ze dostali wpxxxxxx. A tyle co umieja powiedziec po Angielsku to > You hunted :D ! to sie nazywa gra... i stracilem motywacje na nocne skilowanie :/ eh hyba pojde spapc :| cya
Zgodnie z radą Diddy'ego próbowałem żółwi. Ledwo na zero wyszedłem. Większe grupki toadów potrafią być zaskakująco wkurzające, na thornbackach zaś z 1handed za wolno leci exp (STANOWCZO za wolno), z kolei z 2handed zużywam za dużo manasów. Czyli zostaje na scarabach+mino.
Mam już skille 55/55 i chce iść z GS-em na beho expić. Opłaca sie?? Moge iść na te beho obok domku BK??
jak chcesz właśnie tam, GSkiem, 60/60, troche runek weź(polecam GFB, z 10-15) i mozesz tam iść...
@Pawelan
Tam jest naprawde duzo cycków i miło sie tam, expi i zbiera szmal, a w dc z takimi skillami poproboj poziom -2 w dc... Bo Smugglery i andity nawet knight na 12-13 lvlu ze slabymi skillami potrafi neizle tam expic...
Zgodnie z radą Diddy'ego próbowałem żółwi. Ledwo na zero wyszedłem. Większe grupki toadów potrafią być zaskakująco wkurzające, na thornbackach zaś z 1handed za wolno leci exp (STANOWCZO za wolno), z kolei z 2handed zużywam za dużo manasów. Czyli zostaje na scarabach+mino.
Wiesz jeśli chodzi o te żółwie to wszystko zależy. Fakt ja sorc to troche inna bajka, ale jeśli chodzi o expienie i kase to zależy, na której wyspie jesteś. Główna odpada w normalnych godzinach typu 15-22 bo ludu nawet 5 na i -2. Ja zato bym poradził na innych wyspach spróbować. Otóż mnie ludu (czasem ktoś się przypląta, ale to rzadko). Na -2 nie ma toadów, kaska może być (przy dłuższym posiedzeniu i szczęściu to nawet 2-3k samego złota loota niezbierając), a exp dobry :). Jeśli sprawdzałaś inne wysepki to sorry.
Vick Sind
10-11-2006, 13:01
mam skille 40/40 (knajt) eq: p legi p armor stell hemet dwarwen shield oraz k axe i gdziem oge expic? a i jescze : mam 1 mlvl :p
Gdzie expić ? X(
Skille
<---------
Eq: K-arm i legi , f-axe , c-shield , steel helmet (narazie wolałem uhy kupić :PP)leather bootki :PP
Pewnie powiecie dc i soldki :PP
A mam takie jeszcze jedno pytanie : Od kiedy moge chodzić na cyce(level,skills) z jaką bronia i shiedlem ?
Odświeżam :(
Odświeżam :(
Mont sternum? Możesz na luzie. Oprócz tego Dc i soldy :) to tylko wiem.
Mont sternum? Możesz na luzie. Oprócz tego Dc i soldy :) to tylko wiem.
Z 1 handed ma się rozumieć ??
A co do mount strent : ja bardziej preferuje cyce na poh :)
Z 1 handed ma się rozumieć ??
A co do mount strent : ja bardziej preferuje cyce na poh :)
Ja tam chodze z jednoręczną i nienarzekam :). Skille mam gorsze od ciebie. Jednak to do cyców na pohu nie mam przekonania nigdy nie expiłem, ale uważam, że lepszy lvl wbić najpierw by się przydało.
Ja tam chodze z jednoręczną i nienarzekam :). Skille mam gorsze od ciebie. Jednak to do cyców na pohu nie mam przekonania nigdy nie expiłem, ale uważam, że lepszy lvl wbić najpierw by się przydało.
A leczysz się głownie mfami czy uhami ?? (Mówie głownie bo zawsze ten bp uh warto mieć) A co do levela wiem i właśnie go bije :PP
A leczysz się głownie mfami czy uhami ?? (Mówie głownie bo zawsze ten bp uh warto mieć) A co do levela wiem i właśnie go bije :PP
Jeśli mam być szczery to nosze tylko food. Bo nie mam 4mlvl, a na mf szkoda kasy :). Zresztą jakbym miał to zalezy na co bym chodził, jak na coś co wiem, że na luzaku poexpie to tylko bag uhów na wszelki wypadek to wszycho.
Ja mam 8lvl i 27poziom sword Fighting ale słabe Shielding:17. Gdzie moge chodzić??
teletoobis
10-11-2006, 18:09
@up
trolle bo pare rotow i masakra
edit
Ej gdzie chodzic na 16 lvl knightem ze skilami 48/48 i fire swordem zeby jak najszybciej nabic 20 lvl bo kasa potrzebna do innej postaci.
EDIT: nie mam pacc'a a eq zwyczjne p legi noble armor stell helmet i dwarven shield
kopalnie dwarfow kolo kazz
Aredox Dian
10-11-2006, 18:15
Ej gdzie chodzic na 16 lvl knightem ze skilami 48/48 i fire swordem zeby jak najszybciej nabic 20 lvl bo kasa potrzebna do innej postaci.
EDIT: nie mam pacc'a a eq zwyczjne p legi noble armor stell helmet i dwarven shield
Peter of Refugia
10-11-2006, 18:49
Gdzie expić 28 knightem ze skillami 60/57 (oprócz DC)
?
Gdzie expić 28 knightem ze skillami 60/57 (oprócz DC)
?
Dwarf Soldiery w kopalaniach i ostatnio dobrym expem dla mojego knighta od 25 do 33 lvla expiłem na amazon campie :) p army leciały ładnie 2 bp p armów miałem duzo kasy i dobry exp jak jest mało ludzi albo nikogo nie ma
Master sorcek 35 lvl (wand of inferno) plate set drag shield. Na czym expic zeby szybko wbic lvl (zero myslenia a kupa expa - kiedys tak expilem na cycach). Nie mam forsy na runy na poczatek a chcialbym zarobic. Nie mowcie ze guardy bo to wiem. Chce cosik innego wykombinowac.
Aha i nie mowcie nic o eq bo i tak se nie zmienie :P
VoodooDoll
11-11-2006, 08:17
No to luzzz :] Ale ja knightcik i moge juz na demonki B)
Maciej the Sorcerer
11-11-2006, 10:28
Prosze powiedzcie 27 sork , 40 mlvl , eq bardzo dobre gdzie najlepiej expic ? Nie mowcie ze gl i kopalnie bo to juz znam .
Yo gdzie moge iść na 21lvl knightem skill 57/56
eq:Knight armor Giant Sword P-legi Scarf :p Boots leather strange helmet.
Myślałem o beho w domku BK??
Niemam jeszcze 4mlvl ale chce isc exp jak bede mial 4mlvl dopiero 30% brakuje.
Prosze powiedzcie 27 sork , 40 mlvl , eq bardzo dobre gdzie najlepiej expic ? Nie mowcie ze gl i kopalnie bo to juz znam .
Dragi na Dragon lair w Venore w cave z 1 respem draga . Weż pare bp of hmm WoCE i pare bp manasow . Expa bedzie okolo 20 k / h . Cyce na PoHu ( oblegane przez noobow ) ale jeśli na nich nie trafisz to exp bedzie gladko wchodził .Minusem jest to że może być zlurowany GS . I cyce w Mountsteruns ( tez oblegane przez noobow ) i tak samo jak na pohu - jeśli nie trafisz na noobow exp wchodzi gładko .
Jestem 33 master sorc (czyli mam PACC;p), 35 mlvl. Eq: blue robe, crown helmet, plate legs, guardian shield. Gdzie polecacie expić i co wziąć?
Thek Umerunught
11-11-2006, 14:48
Na czym expic?
Pall 76/51 (wiem ze skill suxx ale dopiero jak bede mial pacc bede expil na dworcach:P)
Eq: C-arm i legi, Crus Helm, Boszki, xbow/bow :P
Tylko nie mowcie zebym szedl na guardy bo mam ich juz dosc (okolo 20 lvli na nich wbilem -.-) cos zeby sie zwracalo tak jak guardy albo zeby byl mega szybki exp (to drugie leprze rozwiazanie :P)
Prosze o szybka odpowiedz moga byc miejsca dla pacc bo juz niedlugo sobie moze kupie :P
Czy jest szansa że na levelu i skillach podanych w profilu i eq : warrior helmet ,k arm i legi , c-shield , fire axe + mf'y będe wychodził chociaż na 0 ?? (bo dzisiaj w godzinke ponad 50% tam wbiłem przy stracie 7 uhów więc na minus wyszedłem więc się pytam)
Pyt.2.
Gdzie mam expić(oprócz ef jeżeli wyjde na 0) ?? Nie mówcie że dc bo za dużo ludu tam a na soldach zawsze zajęte (nie chce mi się wstawać aż tak wcześnie :PP)
Wiem że od około 35 levela sio na mint ale najpierw trzeba ten level dobić :PP
kurde nie mam gdzie expic
12 lvl pall skill 44/37
eq:
soldier helmet, p-set, bootsy
fajnei bylo na ghoulach ale za duzo h'lvlow wpychaja sie :((
gdzie mam expic?
Czy jest szansa że na levelu i skillach podanych w profilu i eq : warrior helmet ,k arm i legi , c-shield , fire axe + mf'y będe wychodził chociaż na 0 ?? (bo dzisiaj w godzinke ponad 50% tam wbiłem przy stracie 7 uhów więc na minus wyszedłem więc się pytam)
Pyt.2.
Gdzie mam expić(oprócz ef jeżeli wyjde na 0) ?? Nie mówcie że dc bo za dużo ludu tam a na soldach zawsze zajęte (nie chce mi się wstawać aż tak wcześnie :PP)
Wiem że od około 35 levela sio na mint ale najpierw trzeba ten level dobić :PP
Stary wiesz tera spróbuj na poh cyce. Może być nieźle weź pare uhów i zobacz jak idzie. :)
@Robee
Cóż masz podobny lvl do mnie ale eq troche w tyle. Więc poradze ci dwa miejsca, a może nawet trzy zależy co wolisz. Otóż poziom -1 tomba pod błockiem ciekawy expik loot grubo, ale to grubo na plus, wadą tego miejsca jesto to, że ludu jak mrówków. Drugi to roty na liberty bay poziom -2. Otóż za mf zawsze sie zwraca spory expik roty carwormy tarantule, mało ludu. I ostatnie to żółwie na małych wysepkach. Oczywiście mf poziom -2 możesz monka walnąć. Powinno się zwrócić na plus, choć przy twoim eq nie radziłbym tu expić.
VoodooDoll
11-11-2006, 21:57
Czytalem se od początku temacik i te noobki co tu piszą ,że biegajom z 25 / 20 skillami to śmiac mi sie chce :D Wybjiasz z rooka kupujesz od kogoś : Monka lub Ghoula wybierasz Sword / Axe / Club i jedziesz do 55 puzniej jedziesz na shielding na rotach i lecą skille ,a nie jakieś naabies gadają o rotach. Zdobądz skille i level i idz na DL to jest pokaz ,a nie jakieś roty [...]
Stary wiesz tera spróbuj na poh cyce. Może być nieźle weź pare uhów i zobacz jak idzie. :)
@Robee
Cóż masz podobny lvl do mnie ale eq troche w tyle. Więc poradze ci dwa miejsca, a może nawet trzy zależy co wolisz. Otóż poziom -1 tomba pod błockiem ciekawy expik loot grubo, ale to grubo na plus, wadą tego miejsca jesto to, że ludu jak mrówków. Drugi to roty na liberty bay poziom -2. Otóż za mf zawsze sie zwraca spory expik roty carwormy tarantule, mało ludu. I ostatnie to żółwie na małych wysepkach. Oczywiście mf poziom -2 możesz monka walnąć. Powinno się zwrócić na plus, choć przy twoim eq nie radziłbym tu expić.
A co na temat ef?
Witam , mam 40 knight skille 70/70 i nie mam nim gdzie skutecznie expic i wyciagac przy tym sporą kase. Probowalem roznych expowisk opisywanych w roznych poradnikach ale niestety w kazdym bylo jakies "ale" np. "Ja to wyciagam 20k expa na godzine moim super knightem na soldierach !!11" , a ja wyciagam ledwo 6k na gdzine i do tego marny loot , zamek ab'dendriel za duzo noobow 0 respektu na moim serwerze [dark katedral to samo] , Cyklopy za slaby loot licze na wieksza kase tez zbyt duzo osob , Elf fortrest waste z zastosowaniem gsa.
Help please. Enjoy
◘◘Witam! Mam 30 mastera. Do piatku chcę wbić 33 lvl. Dziś niedziela. Gram ok. 1,5 h dziennie. Eq mam dobre. Nie mam zamiaru zwastowac, ale chce wyjsc przynajmniej na ZERO. Co bedzie dla mnie najlepsze?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.