Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Dan the Automator
28-11-2003, 22:59
Utrapieniem tego forum są tematy "gdzie expić na..." =/
Pomyślałem że trzeba coś zrobić - ponieważ te tematy mnożą się i mnożą. Kiedy już pada odpowiedź, powstaje temat gdzie expić z levelem o 1 większym i skillami o 2 wyżyszmi...
Możecie tutaj pisać własne mini poradniki - dla danej klasy co polecacie.
Może twoje rady pomogą rzeszom tibia-newbies którzy mają problemy z expieniem!
Na początek rada z mojej strony:
Kliknij tutaj! (http://www.dobrarobota.pl/betikes/tibia/poradnik.htm)
Strona zrobiona przez jednego ze starszych graczy, niestety rzadko aktualizowana, a szkoda :(
Info moga się przydać, ale niektóre są juz troche stare.
No to mimo ze jeszcze taki super bossu nie jestem to pierwszy cos polece - na mainie najci (a szczegolnie najci z kumplami :P) niech se podniosa skille do 25/25 , znajda scale armor i leca na roty (podpowiem tym co sie calkiem nie orientuja, ze trzeba isc dolnym wyjsciem i na prawo z venore, inne miasta to nie wiem)
Wtrace swoje 3gp.
Co bic na Rook:
Polecam zobaczyc poradnik by Bestmajen
Poradnik (http://tibia.pl/thread.php?threadid=2326&boardid=3&styleid=1)
Na main:
Paladyn;
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
Rycerz;
8-10 Trole, Orki, z jako takim sprzetem minosy, orc warior, rotworm
10-25 (na koniec skille dobrze zeby byly przynajmniej 60/60) Trole, Ork, Ork warior, Ork spearman, Mino, Rotwormy, Wild Warior - w tym momecie duzo zalerzy jakie mamy skille, bo jesli odrazu na 10 lvl wyciagniemy do 60/60 to ze wszystkim sobie damy rade, jesli bedziemy najpierw expic to z niektorymi mozemy sobie dac dopiero rade ~20 lvl
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka
Rycerz-Bloker;
25+ Smok
lvl 40 shield 70+ BK, DL
60 +Warlock
70 + Demon
Druid/Sorcerer:
Przy urzyciu broni;
Do czasu az zdobeda dobry sprzet trole, orki, szczury, wilki, niedzwiedzie
Jak juz maja FS/DH BH shield, plate set, etc to jeszcze roty, mino, orc warior, wild warior, orc spearman
Z runami
Ponizej 25 lvl nie oplaca sie urzywac run (tzn miec tylko zapas na sytuacje awaryjne).
Z invisible mozemy bawic sie z DS.
Do 30 lvl wszystko co mozemy przegonic z hmm - Cyklopy, Minoguard, Zerker, GS, Beholder
30 + albo sami z DS/Ork Leader smoki lac (ew cos innego z innymi summonami)
albo z blokerem cokolwiek (zalerzy od poziomu blokera), w wiekszosci przypadkow przywolujesz mino archer, blokujesz je gdzies w koncie parcelami, albo nawalasz z HMM/explosion/SD (mozna tez jedno i drugie laczyc).
Eustachy
29-11-2003, 12:02
porady dla druidow i maguw
8-20
trole, dwarfy, roty, wszstkie orki do warriora właćznie
minoski ....
20+
bawimy sie z sumoinami
Dla knighta:
Knight nowy na mainie jak tylko nabije lvl 10 i skille 20/20 może iść na dwarfy do kopalni obok kazo na 1 i 2 poziom oprócz dwarfów są tam też roty. Loot - średni, ale exp leci BARDZO szybko. Mam teraz lvl 22 i wciąż tam chodzę na xp.
Jeśli czujesz się na siłach to zejdź na 3 poziom, tam są dwarf solidery, expa już tak dużo nie leci ale za to dają zaj***** loot, np. dwarven shieldy które można od razu opylić w sklepie w kazz za 100gp. :] Ale trzeba uważać, żeby cię od razu przy zejściu nie otoczyły, bo może być pochyło. Tak samo jeśli spotkamy więcej niż 2 na raz to w nogi i niech podchodzą do ciebie po 1, 2, a jeśli ucieczka nie wchodzi w grę pomagamy sobie HMMami. ZAWSZE noście tam HMMy, nie raz mogą wam uratować życie...
Wtrace swoje 3gp.
he, he, he - niezłe :D ciekawe ile typa zrozumiało dowcip :D
Ja mam inna taktyke nisz owoc ... tez rycerzem
Odrazu jak wyjdziesz z rooka to wbijaj na zielona tarcze i z broni ktora chcesz w przyszlosci nawalac ( NA FOLDZIE ZECZ JASNA )! Ja wybralem swordy! Wyjdzie ze na 10 lvl masz skille 36-35 (ja takie mialem zabijajac trole i frost trole ) Potem
idzesz na minotaury (maja dobra obrone ) caly czas na zielonej tarczy !
I tak biegasz na I poziomie do 13 lvl i zebys mial skile z 45/44....Wtedy schodzisz na nizszy poziom ...Tam masz juz slimy i archery ! Najlepiej unikaj je i idz na sam dul ! Tam jest taki duzy respawn rotwormow gdzie atakuja cie 2 rotki nonstop..Potem gdy masz 17 lvl to masz skille 53/52 ..I spokojnie gonisz na kopalnie na 3 poziomie .....Tam mozesz sobie nabijac lvl i kase na soldierach i nie buj sie tak bo 2 spokojnie bedziesz nawalac zarypiascie szybko....Tam siedzisz na spokojnie do 40 lvl i nabijasz se skile !......Jak chcesz to nawalasz na zóltej ale moj kompel paladyn ma na 18 lvl skille
59-dystans
50-shielding
Bo nawalal na zielonej tarczy :D
Na 16 poziomie mam zeczy
-Plate set
-Steel helmet
-Guardian shield
-i biegam ze swordem (atak 11)na zielonej tarczy !!
Moze to zmudne ale zarypiascie sie oplaca :D
knight 48/46, p set, dark helmet, FS, guardian shield
Czy poradze sobie z cycami na solo (tak w miare, mogą mnie tam troche ruszyć)
A jak z bholderami?
I jeszcze czy poradze sobie z elfami w Ab w sensie czy dam rade przemóc tego arcanista? i czy arcanist przesuwa parcele?
Brat the Beard
05-12-2003, 20:32
Szczerze mowiac Gremlin to co napisales mi pomoglo :) Poprostu nie lubie rotow bo kiedys mnie zabily :P A teraz z spearami, scale armor, dwarven shield i skille 24/26 To chyba wygram hehe
Dwarf (krasnolud)
knight - 20/20 i mozna bic
paladin - wloczniami bo slaby jest:P
mage - 20/20 i mozna bic
Dwarf soldier (krasnolud zolnierz)
knight - 40/40 stracza do ubicia jednego
paladin - uwaga, atakuje z dystansu, raczej i tak bije sie boltami czy strzalami
mage - hmmami
z tym co do knighta na tej stronie ktora zostala gdzies powyzej podana sie nie zgadzam.... lol... na 40/40.. chyba przy k-secie... lol przeciez kuwa ja na 20 poziomie skillach 64/58 dostaje bencki jak mnie 2 soldy dopadna.... bija mnei czasmai za 40-50 przy ciosie.. wiec wiecie co... bez komentarza lepiej
Oryginalnie dodany przez p.l
knight 48/46, p set, dark helmet, FS, guardian shield
Czy poradze sobie z cycami na solo (tak w miare, mogą mnie tam troche ruszyć)
A jak z bholderami?
I jeszcze czy poradze sobie z elfami w Ab w sensie czy dam rade przemóc tego arcanista? i czy arcanist przesuwa parcele?
Nie do konca zgadzam sie z odpowiedzia Gremlina.
BH - jeden spox, i to niemal na pewno wyjdziesz na zielonym.
Cyc - oj, oj, nie bedzie lekko, ja bylem na cycach na 25 lvl ze skillami 55/52 i FS i jako tako bylo ale tracilem sporo zycia i walka z wiecej niz jednym na raz konczyla sie ucieczka/UH. Najlepiej nabij trochę więcej skilli i wez se soba bag FFow; zapalaj cyce zanim bedziesz walczyl. Nigdy nie walcz na offensive, bo dostaniesz niezle lanie. W gre wchodza:
Defence - walka trwa DŁUUUUUUUUGO, ale mala strata zycia.
Balance - Nie walczysz zbyt dlugo, ale trecisz wiecej zycia (od ok. 50 do ok. 150)
Arcanist - nabij 50 sworda i mozesz isc, ale wez nieco UH na wszelki wypdek. Musisz go trzymac jak najblizej siebie i jak najszybciej zaszlachtowac z FS. (KONIECZNIE full offence)
Uwaga na arkanistach byłem ostatnio przed updatem a poniewaz potwory zrobiły się trudniejsze mogę się mylić.
Po drugie: solidery nie chodzą w grupach po 5, zwykle po 2, a jak 3 to można spox uciec tak żeby zgubić jednego, i zabić w grupkach 2 i 1.
Na końcu:
Mam 25lvl knight 55/52 FS - na jakie potwory chodzić? Liczy się dla mnie bardziej loot niż xp.
~~Misiek~~
23-12-2003, 09:40
mam 20 lvl i skille 58////48 gdzie moge chodzic zeby dobrze expic ?????
Wedlug mnie fajnie sie expi w Ghuls Landzie (nowe teraeny kolo carlin) duzo ghuli i skeletonuw
Ja nic nie mówie ale ludzie którzy majom premium powinni expić na darshi w dziurze z rotami w prawo od miasta. wychodzom po 3 4 5 albo nawet 6 rotwormów :P
Ghuls lands to zajebiste miejsce na expowanie ja siedze tam non stop i tyle hajcu zabieram z tamta ze glowa boli jest problem z fire devilami i z grupkami ghouli najlepiej 1 2 atakowac jak 3 4 podejdzie to jest zgon na miejscu :]
Jestem knightem i mam skille 60/56 na 24 lv i na co moge chodzic expic boje sie troche isc na poh na cyce wiec chyba zaczne chodzic na elfy i pozdro dla wszystkich z klanu MISTHIC WARRRIOR
PRZECIWSTAWIAJCIE SIE PK
Najwazniejsze sa skille ja na 23 lv knight mam 60/56 i spokojnie chodze sobie xpic na cyce behy i elfy przy k secie dark helmecie tower shieldzie i fs . Ja ze skillami 55/50 spokojnie chodzilem se na soldy i lalem po 3 na raz i wychodzilem z zielonym hp nie ma co dygac
DAVIV 23 lv 60/56 wciaz upp Danubia / Venore
Bofedojo
12-01-2004, 09:50
Na jakim lvlu palkiem i z jakimi skillami moge se isc na dwarf guarda?I ile UHow wziasc?
Galahard
13-01-2004, 13:07
Mam 20 lvl pally i skromne skille 56/43 - i nie wiem co robić :/ Młoce na razie cyce, DSy, guardy i vale, ale nie wiem co zrobić dalej ... Studjowałem opisy większości potworów nie nie za bvardzo wiem co mam zrobić np. jak dobije do lvl 25. Czy będę mógł iść sobiena gsy i czy wogle będzie to miało jakiś sens?
Nie mam co robić więc pomyślałem że napisze mały poradnik dla knighta :D
Na początek bijemy różne robactwo lub trolle (nalepiej w mieście, w któtym mieszkamy). Kiedy nabijemy kilka lvli i mamy skille 20/20 chodzimy na rotki i/lub dwarfy, albo na szkieletony w ghostlandzie. Potem:
lvl 15+ skille 45/45 (lub więcej) -> możemy iść na dwarf solidery (bierzemy trochę HMM na wszelki wypadek)
lvl ~18 skille 45+/45+ -> możemy spróbować sił z hunterem, i możemy spokojnie zabić BH na solo
lvl 20+ skille 55+/55+, FS-> możemy już w miarę bezstresowo zabijać ghule (ghostland), i bez problemu ciachać dwarf solidery w dużych ilościach. Możemy też zapolować na poziomie -4 kopalni kazz z runami (solidery zabijamy z broni, a jak pojawi się guard to fieldami i HMMami go)
Dalej nie doszedłem :D
Co sądzicie o tych "wypocinach"? :baby:
@gremlin:
1. Racja, chodziło mi bardziej o nabicie skilli 20+/20+
2. Jak to, chodziłem spoko od 18 lvl na huntera i ani razu mnie nie zabił.
3. Wiem, bo też tak chodziłem - bierzemy bag EF/FF i bag HMM, jak wyskoczy guard to raz - 2 razy z fielda i 5 strzałów z HMM. Loot zwraca runki, czasem z lekkim +, a expa dużo, oj, dużo...
No ale knight na 10 lv. ze skilami 35/30 z niezłą bronią, nie pogardził by napewno Elfami, Amazonkami, Valkirami, Rotami w każdej ilości, Orc Spearmanami,
Na Etherni "slajt"
Mam pytanko.
Na jakie potworki mógł bym chodzić z levelem 11
i ze skilami: 38/33. Zebijam normalnie dwarfy, rooty
i szkiletorki, ale potrzebuje nowego doznania ;) .
Jak by co to mównie mi w tibii albo
[email protected]
Zgóry dziękuje za informacje.
PS: Jakie wyposażenie opłaca mi się kupować (knight, walczę mieczem)
Waglikus
28-01-2004, 14:59
jezeli wiesz gdzie sa bagna za dwarfen bridge mozesz chodzic na BH ze skillami 45+/45+ ja smigalem knightem na 13 LVL na BH ze skillami 45/45
hmm z tego co widze to powinienen chodzic na dwarfy zamek ( i robic loota) muj eq plate armor,dark helmet brass legs,serpent sword,dwarfen shield i 40/35 i 10 lvl i prosil bym o miejsce gdzie malo pk :P
bo dobijales je HMMami
MUAHAHAHAHAHA pewnie że nie, do ok. 20 lvl w ogóle nie używałem runów. Ale zaznaczę, że było to przed updatem.
Dla kazdego nooba jest swietne miejsce na południe od venore. Trzeba mieć łopate. po zejsciu jest kilka rotów.
Póżniej wychodzi sie wy żej nico i tam sa swamp trolle. Sam tam chodze :D
Jest tylko jeden minus. Czasami z pomieszczenia obok wychodzi ghoul. Kazdemu poniżej 15lv polexcam spie... uciekac jak najszybciej.
Reformator
28-02-2004, 09:29
Jestem paladynem lvl 18 i skille 56/40 :( Gdzie mogę szybko i bezpiecznie poexpic?
Ja tam zabijalem gs od 18 lvl solo ;] a teraz z blokerem leje smoki ( mam 20 lvl 2 dni temu mialem 23 ;( )
Reformator
28-02-2004, 12:47
Oryginalnie dodany przez qazxc3
Ja tam zabijalem gs od 18 lvl solo ;] a teraz z blokerem leje smoki ( mam 20 lvl 2 dni temu mialem 23 ;( )
Czy to jest możliwe żeby palek na 18 lvl gs solował? Chyba qazxc3 nie ma jeszce boh lub utani gran hur , i eXtra eq. Prosze o odpowiedzi.
Bartek13
28-02-2004, 14:04
Czy z 17 lvl'em knight skillami 43/36 eq: p-armor, b-legsy, steel helmet, serpend sword, dwarwen shield. Czy poradze sobie z beholderem ?? Czy moze mam cos jeszcze dokupic odpiszcie plz!!
Reformator
28-02-2004, 16:37
Raczej sobie poradzisz. Ale dla pewności kup sobie HMM i wtedy na pewno poradzisz :D
Czy poradze sobie z Behusiem(tym na lewo dol od venore w dziurze za drzewem) Moim Pallym (46dst/33shld 17lv)???
A jednak możliwe :] Teraz mam 22 lvl i na gs-a musze czekać czasami :P
Cerverius
04-03-2004, 21:38
Gdzie znajde cyklopy najblizej Venore ?
Iczy dam sibie z nimi rade ?
mam paladyna na 14 poziomie
skille miecze 47
tarcze 59
dystans 48
Cerverius
04-03-2004, 21:45
Będąc na 14 poziomie paladynem na jakich stworkach moge zbobyć najwięcej kasy ?
Aktualnie interesuje mnie bardziej kasa niż exp.
na co mam chodzić polować i gdzie ?
Jestem w Venore ale czasem robie sobie wycieczki nawet na Folde :)
Mam 19 lvl, 26 mlvl i skille 19/22 jestem magiem . Na co moge chodzic zeby dobrze poexpic i zeby troche zarobic, chce zeby w tym miejscu bylo malo PK lub ich wogule niebylo !!!
Prosze o pomoc ...
Postac którą gram jest moją pierwszą:
Paladyn 15 level
shielding 40
sword fighting 31
distance fighting 32
magic level 7
gdzie moge skutecznie i bezpiecznie skilować i expić ?( (jestem w carlin) prosze o pomoc.
Z góry Thx :)
gdzie moge poexpowac knajtem na 9 lvl skille nie jestem pewnien ale 28/26 ?? na jakich potworkach i gdzie one sa
przepraszam czy ten temat wymarł ??
jakoś nie dostaje odpowiedzi ;(
czy ktos doswiadczony moze mi powiedziec ??
o a zmieniając temat gdzie moge kupić klucz ...
chodzi o ten na folde:
schodzi sie podziemie idzie w dół do takiego trójkąta i zaraz na prawo jest takie pomieszczenie z minosami do którego potrzeba klucz (są tam minosy, mino archer i bugi )
prosze o pomoc 8)
bardzo prosze :)
Reformator
10-03-2004, 22:14
Gdzie expić palkiem 23lvl skille 68/55?Eq. Knight Set, W Helmet, Łuk lub Kusza. Tylko nie na gs, mam przykre doswiadczenia X(
nygas2004
11-03-2004, 21:46
Mam pytanie odnośnie tego gdzie moge expować na 13 lvl skille 45 / 33 jak ide na jednego potwora to jest za dobry jak ide na lepszego to jest za dobry :( nie wiem gdzie moge expować prosze o pomoc
nr gg 7881725 prosze odpowiadać ;)
ze skillami w 75/70 na paccu mozna dobze po expic na orc town na edron lvl minimum 20
Mindileth
20-03-2004, 14:41
Oryginalnie dodany przez Lord Skellen
Mam palka:
lvl: 18
distance: 52 (wiem ze fatalnie ale jescze nim nie trenowalem)
pacc: w wyobrazni
Gdzie moge poexpić ??
Proponuje hellgate :)
Mindileth
21-03-2004, 10:44
Oryginalnie dodany przez Lord Skellen
thx a lot ...
PS: a co moge tam spotkac ?? i czy brac speary strzaly czy bolty ...
Ghoule, DS'y, Szkielety, Slimy, BH [w takich jakby domkach na arenie] i jednego GS'a. (GS jest w ogóle gdzie indziej niż reszta:P)
Na podstawie tego sam zadecyduj co wziąść :)
Shinigami
25-03-2004, 22:36
Gdzie moge expić knajtem ze skilami 47/44??
Shinigami
26-03-2004, 06:45
Dzięki za pomoc, ale nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie.
Ponieważ gram w TIBIE od niedawna, to reżz tego powodu nieznam jeszcze wszystkich miejsc, a z tych co wymieniłeś nie wiem gdzie jest "FOLDA"??
Możecie mi powiedzieć gdzie to jest??
gdzie moge expic (solo) knightem 44/39 ze slabym sprzetem??
Jeśli ma sie juz około 40/ 35 skile to można spokojnie chcodzić na zamek obo Ab albo do kopalni dwarfów ale nie za głęboko bo Guard może zabić !! :] ale powyrzej wymienione miejsca radze odwiedzać raczej tylko knightom z p.armor i ihami ale sie tram za**** expi sam sie teraz tam wybiore ;) lol choc na 15 lvl mozna se tez isc poexpic na samoki ;) ;) ;) ;) ;) hehe:D
next great sorcerer
27-03-2004, 21:23
wszystko jak w popidsie albo szybki exp albo szybka kasa (naraz zwykle duzo ludzi jest) bez runow najlepiej albo sladowe HMM.
( c-mace, scale armor, brass legs, iron helmet, guardian shield, boots zgadnij)
Gdzie najszybciej mozna zdobyc duzo kase z 15lvl? potrzebuje na lepsze zeczy :D
No wlasnie! Jakie skile na slima bo trzeba go zabic w pewnym quescie. Czy z 30 dista mozna juz na niego lezc ? ?(
Pan Zeneq
28-03-2004, 21:54
a ja mam takie pytanko oto moj stuff:
http://kroolik_is_thebest.webpark.pl/dragonstaf.jpg
skile 52/46 lvl 25 na czym najlepiej xpowac bardziej mi potrzbny xp niz kasa (jak widac po moim stuffie :D)
8)
Shinigami
29-03-2004, 22:05
Oryginalnie dodany przez Borutus
No wlasnie! Jakie skile na slima bo trzeba go zabic w pewnym quescie. Czy z 30 dista mozna juz na niego lezc ? ?(
Hmm...
nie wiem jak u pallasa, ale ja chodzilem na slimy dopiero ze skillami ponad 40 (około 43-44), a pallasem możesz daćsobie rade (jeżeli cie nie otoczą, uważaj bo skubane się klonują a to jest raczej nieprzyjemne, i zawsze staraj sie pamiętać który był pierwszy - to takie rady ode mnie ;) ), ale na twoim miejscu raczej bym się jeszcze nie wypószczał na slimy. Podciągnij sobie troche skille (i lvl żeby cie tak szybko nie zabiły ;) )
skile 52/46 lvl 25 na czym najlepiej xpowac bardziej mi potrzbny xp niz kasa (jak widac po moim stuffie )
A jeśli chodzi o twoje "zapotrzebowania" sprubój swoich sił z beho, ghoulami, minosy (guard, archer, i zwykłe), a co jeszcze nie mam pojęcia.
L..i..S..e..K
16-04-2004, 23:18
Oryginalnie dodany przez Berials
..... obok kazz bardzo szybko sie lvl zdobywa, wlasnie expując na guardach. I napiszcie jaki w tych kopalniach jest resp i czy lurujac jednego guarda i bijac go nie spotkam po drodze następnego, no i na którym lvl kopalni występują te guardy :).
Na resp widziałem max 2 guardy z 4\5 soldków i moze z 2\3 zwykłe....jak lurujesz to po drodze napotkasz tylko soldki i zwykłe. Oczywiście mówię o 3 poziomie :D.
seba-Desper de
18-04-2004, 12:43
gdzie expic ze skillami 40/35 14 knight thais moze dacie mi jakoms rade ? ^.^ :D
seba-Desper de
18-04-2004, 12:45
Oryginalnie dodany przez mokry
[QUOTE]Oryginalnie dodany przez Borutus
slima pokonalem ze skilami 30/25 knightem 9 lvl :|
L..i..S..e..K
27-04-2004, 23:06
A knightem na solo z Giant S. ??
Hrabia von Nox
30-04-2004, 10:22
Na co mogę chodzić knightem lvl 14, skille 43/38, sprzet:
-scale armor, leather boots, brass legs, dwarven shield, soldier helmet i scimitar. Myślałem, że pojdę sobie na amzonki koło Carlin, ale podobno są tam walkirie. Pokonam je?? :sword:
Monoskar
30-04-2004, 15:33
Oryginalnie dodany przez Khayne the dark elf
Jestem palem 9lvl prawie 10 skile 33/25 dwarven shield, scale armor, brass legsy, soldier helmet...l gdzie expić
(na secura)... Trolli nie ma, bugów mało pająki rzadki respawn, roty jeszcze gorszy respawn. :( :( :(
Na solo rozwalam 1 slima
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeżeli w Carlin, najpierw powalcz troche z trollami w krypcie kolo cmentarza (ew poszukaj klucza - wystarczy, że zapytasz w Carlin gdzie jest), a potem leć do kopalni na rot'y i dwarf'y <- tylko nie bierz 4 naraz ;)
Nurtuje mnie nastepujace pytanie: ile osob powinna stanowic druzyna, jaki lvl, i jakie skile by powalic Dragon Lorda?
hmm... moja rozmowa z Szczepanem (59 lvl elite)
Ja:szczepan
Ja:best monster solo ?
Szczepan:DL
na 59 lvl... tak ze mysle za ok 60 lvl shielding ok.80 -bloker
i 1-2 palki ok 40 lvl z dist ok 70 na luzie
Skorpion-Dark
05-05-2004, 22:46
Juz nie mowcie ze solidery sa takie skilne ja ze skillami 56/53 bije 2 na klatei mi odbieraja zaledwie 40hp:)
A zerk to wiielka loteria(chodze na nie od nie dawna) raz nie wali wogule i gine a czasami tubie 100i jest pochylo:(
Skorpion-Dark
18lvl
56/53
4 m lvl
FS i G-shield
i leather boots <------super sprzet :D
Skorpion-Dark
05-05-2004, 22:48
Juz nie mowcie ze solidery sa takie skilne ja ze skillami 56/53 bije 2 na klatei mi odbieraja zaledwie 40hp:)
A zerk to wiielka loteria(chodze na nie od nie dawna) raz nie wali wogule i gine a czasami tubie 100i jest pochylo:(
Skorpion-Dark
18lvl
56/53
4 m lvl
FS i G-shield
i leather boots <------super sprzet :D
Skorpion-Dark
05-05-2004, 22:54
juz nie mowcie ze solidery sa takie mocne ja mam skille 56/53 i 2 na klate i zabieraja mi 40 hp (okolo).A zerk to wilka loteria bo czasami nie zdazy mocno tubnac a nie raz wali kombosy po 100hp i uh leci:(
Skorpion-Drak
56/53
4 m lvl
FS i G -shiled
P-set
leather boots <--------super buty
stell helmet
szaliczek
Lord Alek
06-05-2004, 20:46
mam 12 lvl i skille 17/19(no co dopiero zaczynam ;) )
Na co moge chodzic w okolicach Thais?
Jestem sorcem z :miecz:
Zapomniałem dodać
mój pierwszy post 8)
Oryginalnie dodany przez Lord Alek
mam 12 lvl i skille 17/19(no co dopiero zaczynam ;) )
Na co moge chodzic w okolicach Thais?
Jestem sorcem z :miecz:
Zapomniałem dodać
mój pierwszy post 8)
Takie samo pytanie mam i ja mam bowiem druida z tylo nieznacznie wyzszymi skillami bo 18/19. Moze uzyskam odpowiedz gdzie jsest slawetne RotCave
Voltimor
08-05-2004, 15:50
Mam pytanko. Jakie skille potrzebne są palkowi aby mógł spokojnie lac dsy na hellgate?? Z góry dziękuję!
Avalanche
11-05-2004, 14:01
Ja mam pytanie gdzie znajduję się Hell Gate i czy z lv 16palkiem i skilami 52/40 mogę tam poexpować?
W hg jest całkiem milutko także weź ze sobą uhy bo widok biegnących za tobą 7 dsów i 6 ghouli nie jest przyjemny kiedy poznasz już hg to będziesz wiedział gdzie expic gdzie jest spokojnie
[size=11]mam pytanie mam teraz 15lvel i 23 mlvel skile 17/20 jestem sorcerem robie gfb i hmm wyszlem z thais i poszlem na Venore na Amazonki expic .Dobrze zrobilem??I gdzie mam wedlug was chodzic?
..::Slayer::..
12-05-2004, 21:30
Ja mam knighta 11 lev skile 26/25 (scale armor, dark helmet,dwarfen shield,morning star) chodze spokojnie na roty i amazonki ostatnio biore na solo valkirie =) :))
HEHE Ja mam 48/44 knight 17lvl (spike, plate a, dwarwen s) i dzisiaj wybralem sie z nodow w podroz, i tak sie zlorzylo, ze wpadlem sobie do jaskini gdzie byly tylko pajaki poison wiec 1 raz machnolem mieczem i pozamiatane. Wyszlem z tej dziory i ide dalej a ty nagle partze smok (1 raz smoka widzialem na oczy :D ) i mnie zamurowalo, ocknolem sie jak dostalem 1 strzal z ognia i 65hp sobie poszlo ;( naszczescie smok jest wolny to zdazylem uciec ale po drodze jeszcze 2 razy mnie trafil 105 i 120 hp ;( mialem wtedy 320hp-(65+105+120)= zostalo mi rowne 30hp eheh nie radze nikomu z takimi skilami wybierac sie na smoka 8o na ghule minoski mniejsze i beholdery owszem ale nie na smoki
mam palladyna na 17 levelu ze skillami 50/38 ten zas***any shilding nie chce mi iść w góre, zaznaczam że nie trenowalem jeszcze z nikim skilów. Gdzie są dobre miejsca dla palladyna na dorobku?
Dziwni mnie troche fakt, że czasami nieźle wpieniony wchodze pomiedzy 9 trolli włączam shilding i stoje tak 30 min. i g**** z tego mam.
mieszkam w carlinie - obecnie jestem niedaleko kazordoonu w jaskini klanu troli.
sssssssssooooooooorrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy bobciu
ale jakbyś przeczytal dokladnie to nir chodzi mi o trening distansu ( zadawanie obrażeń) tylko o trening shildingu ?(
nie wystarczy czytac - trzeba przeczytac ( i zrozumieć )
ale spox każdemu moze sie zdarzyć ;)
Toony Knight
18-05-2004, 20:36
Oryginalnie dodany przez olmk
sssssssssooooooooorrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy bobciu
ale jakbyś przeczytal dokladnie to nir chodzi mi o trening distansu ( zadawanie obrażeń) tylko o trening shildingu ?(
nie wystarczy czytac - trzeba przeczytac ( i zrozumieć )
ale spox każdemu moze sie zdarzyć ;)
A jakbyś ty przeczytał dokładnie to byś się dowiedział, że żeby trenować shelding trzeba zadawać obrażenia.
?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?( ?(
tak??????????
nie wiedziałem
zwracam honor
Hmmm postać jak w podpisie czyli Knight 16lv, 50/47 eq również podany poniżej.
Gdzie mogę iść w okolicach Ab/Carlin/Kazo by zgarniać sporo gotóweczki+jakis bag?
Na razie chodzę na zamek koło Ab i tłukę tam wszystkie warriory, minosy itd. - leci sporo expa a i na sabre'ach można nieźle zarobić; do tego mino archer na wieży - potem sprzedaję bełty więc również jakaś kaska wpada a i exp niezły.
Oprócz tego czasami szkielety/ghule/roty pod Ab, elfy w Ab, Amazon Camp oraz dość często kopalnie Kazo.
No ale troszkę mnie to nudzi ;]
Gdzie iść w takim razie? Może Folda?
Damian vel Rugon
22-05-2004, 21:06
Ja tak chciałbym się zapytać gdzie mógłbym spokojnie poexpić z 18 lvl knihgtem i 49/47 skilami?
Sorc/Druid ze skillami 19+/19+ moze juz chodzic z bronią na 1 poziom podziemi na folde, lecz nie oddalac sie zbytnio od wyjscia. Ja tak robilem i calkiem niezle sie trzymam. Polecam goraco folde( spoko expownia )
---------
Wulkan of the druid -> Julera -> Carlin -> Lvl 17(i rosnie) -> 19\20 (i rosna)
Witam a wiec jestem knightem 25 lvl skille 70/69 i mam problem po hacku mam slabe eq ( p -set . serpent sword, dwarven shiedl . steel helmet ) wiec powiedzciem mi gdzie teraz expix ? :O
Ja dam swoja wersje jak dobrze expowac, i zgarniac przy okazji jako taki loot:
Druid/Sorc: Na trollach expujemy do 10lvl, nabijamy mlvl do ok 5 starczy zeby robic ff i ih. I potem idziemy na trolle do Venore, schodzimy na 2 poziom i rzucamy ff na minotaur archera i szybko uciekamy schodkami spowrotem na gore. Czekamy az mino archer padnie, i idziemy zlurowac minomaga pod samo wejsce oplaca sie miec czar exura gran/IHy/ life potion (chociaz bedzie to nie ekonomiczne) i walimy w mm ff. Czekamy troche, schodzimy i jeszcze raz ff. I tak wkolko az padnie. Mozna tak robic ze wszystkimi montrami, ktore sa silne i znajduja sie na nizszym pietrze.
Rycerze: Skile na trollach do ok 30/30, potem na rotach i dwarfach w kazoo do 40/40, i mozna isc na mino i mino archery (na solo), ktore znajduja sie blisko kopaln, w dziurze ukrytej za drzewem. Mozna tez pojedynczo bic ghoule( ja bilem przy skillach 40/36 i eq: steel helmet, dwarven shield, long sword, leather boots, leather legs)
Gdzie moge expić na dużej ilości rotów bez klucza i narażania życia ?? :O
Artur-Knight
27-05-2004, 19:48
JA mam skille 61/60 i najlepiej sie expi na bh:)
Knight Patryk
29-05-2004, 21:56
yo powiedzcie mi na co moge pujść z trymi itemami i skilami lv9 skile 24-21itemy broń two-handed sword zbroja scale armor spodnie brass hełm solider buty leatheramulet bronze i silver szybkpo odpowiedzcie plz
Koobamaster
04-06-2004, 21:51
Misiek, idź ty na trole przynajmniej do 10 lv, a później dotrejń sobie do skili przynajmniej 30/30, kup broń lepsza i idź na roty na bagnach koło venore (w godzine wyciagam do 5k expa!!)
Chojrak Ku'Krik
05-06-2004, 20:16
Hmm mam takie ciekawe pytanie jakich tu już pewnie wiele padło... mam 14 lvl i skile 60/60 (takie bede miał jak expic zazcznczne) i na co moge isc... moje eq:
1. Plate armor
2. Plate Legs
3. Fire sword ( juz uhy robie druidem :D)
4. Dragon shield
5. Stell helmet
Czy to mi wystarczy na dwarfy guardy ?? Jak nie to na co moge isc :D Mieszkam w thais i jestem knightem
Chojrak Ku'Krik
07-06-2004, 07:23
A ghule ?Moze je rozwale... bo maja ciekawy loot i daja duzo expa... I czy jest jakies miejsce gdzie jest po 1 z tych potforków:
1. Dwarf Guard
2. Dwarf Soldiger
3. Ghul
Nie mam paca
McCooper
07-06-2004, 13:25
Kazdy gada o ghulach, a ja chcialbym opis GDZIE dokladnie sie one znajduja, tzn jak dojsc (nie podawac mi: miast, ta dziura, tylko ze musisz tutaj isc i tutaj, skrecic tu itp).
Narazie to znam tylko 2 miejsca z ghulami.
Dzienks za pomoc.
Jestem knightem skille 48/43 p-armor,p-legsy,dark helmet,bh-shield,fs
Bh-y bije na solo na luzach ghula biore na 2 hity.
Na co moge chodzic?
Dam rade hunterom,orc raiderom albo witchom?
L..i..S..e..K
07-06-2004, 23:02
Oryginalnie dodany przez Ixell
Jestem knightem skille 48/43 p-armor,p-legsy,dark helmet,bh-shield,fs
Bh-y bije na solo na luzach ghula biore na 2 hity.
Na co moge chodzic?
Dam rade hunterom,orc raiderom albo witchom?
Hunterom - pojedynczym tak. (bez lagów)
Orc raiderom - nie wiem , ale z tego co słyszałem to raczej nie dasz rady.
Witch - tak z 2 IH \ 1 UH.
Lolita kosmita
10-06-2004, 21:28
czy majac skille 35/33 z p-armem p legsami d-helmetem katana wooden shieldem poradze sobie z wild wariorem ?????? prosze o szybko odpowiedz !!!!!!!
Lolita kosmita
10-06-2004, 21:33
A co do ghouli to slyszalem ze sa w Ghoust landzie.
Lezy to na zachod od Carlin
Jak ktos chce ladna mapka jest www.tibia.xx.pl
http://www.arch.n4u.krakow.pl/mapy/mapa_resp.gif
Lolita kosmita
10-06-2004, 21:51
Heh popierwsze jestem chlopakiem ^^ po drugie jush to sprawdzilem :P dalem ale z long swordem i zabral mi jakies 30 hp :P musialem uzyc exure wiec tak na przyszlosc nei ktos patrzy z czym chodze i jakie skille zeby se poradzic z WW
ludzie ja znam zaje..... miejsce expienia :) w 2 h robie lvl z 26 na 27 :P w godzinke okolo 15 k exp w HG - Hellgate . trzeba kupic key za 5 k albo ktos moze otworzyc jak masz kumpli ale tam sie zaje... expi knightem na ghoulach i rotach a paladynem, sorkiem lub magiem to na ds- demon skeleton boski exp:P kumpe tam nabil w tydzien 40 lvl
Keisuk Cichy
13-06-2004, 13:16
no wiec-powiem cos z wlasnej autopsji.Jestem palusiem.No i jako palus-zabijalem ghule-od dista 45:) bez problemow.Na 50 zabilem parce cyckow-ale to nieoplacalne troche.Przy skillu 55 poszedlem na dwarfy guuardy z lukiem-i wiem napewno-8 strzal to max-i guard pada.A exp dobry-loot troszke slabszy-ale exp zajeb*** jak na 17 lvl jaki mialem. wiec gadanie ze dobij skille do 60 itp. nie ma sensu.Jedynie trzeba uwazac zeby sie nie zablokowac.A na skillach 55/45 abijalem po dwa soldiery na leb.
Dla Knighta o skillach ok. 45/45 polecam Amazon Camp (niedaleko Venore). Oprucz tego niezłe miejsce do expowania to dwarfy obok Kaz. Na zwykłe wystarczą skille około 30, a na soldki 55/55 lub mniejsze nawet. wszytsko też zależy od stuffa :]
Wiec jesli ktos by był taki dobry to niech mi powie nastepująca rzecz : knight 27 lvl , skille 75/74 , k-set , bright sword , crusader helmet , tower shield. Gdzie expic? aby było opłacalnie i bezpiecznie ? co mam ze soba zabrac ?? Free Acount ?(
Jestem knightem 20lvl, mam skille 45(club)/40,
nosze p-seta, d-hammera i dwarven shielda.
Gdzie expic???
Agent Spiryt
19-06-2004, 16:45
gdzie expic ze skillami 80/80?? [elitek of kors]
Agent Spiryt
19-06-2004, 17:28
38
Witam.Mam 23lvl sorca skille 19/22, z ekwipunku to mam dwarven shield itp. i FSa narazie chodze na dwarfy do kopalni ale mi się to już nudzi. Może jest jakaś możliwość dość szybkiego XP dla mnie i gdzie? Z gory Thx za odpowiedzi!
Gdzie mogę expić na 14 lvl wojownikiem ze skilami 45\41
Gdzie ekspićdruidem na 9 lvl
Grzes Przewodniczek
25-06-2004, 09:06
najlepszym expowiskiem dla palkow jest amazon camp
(na polnoc od carlin) nalezy miec skille 40/25 i isc ze spirkami w godzine robie sie tam okolo 10 tys expa
wymagany sprzet p set/bh shield (lub lepsza) dark helmet i oczywiscie niezawodne spirki
Grzes Przewodniczek / pally/ skills 45/35 / eq (jak wyzej wymieniony :P) lvl 15/mlvl 6 / city carlin(secura)
Lolita kosmita
25-06-2004, 13:33
EJ czy do tego amazon camp moze isc knight 16 lvl scile 45/40 scimitar p set dark helmet ? i dwarven shield ?
Grzes Przewodniczek
26-06-2004, 13:43
jasne kupo sobie tylko lepszy sword bo to troche marnir jak ci wyskocza 3 walkire i 5 amazonek :P
sorki ze tak pozno odpowiadam ale mialem problemy z zalogowaniem sie na forum :/
Ja też polecam Poh, ale musisz mieć przynajmniej 25 lvl i skile 66+/65+ wtedy mżesz solować GS'y aldo DS'y ;)
Gdzie expic pallem na 11 lvl ze skillami 42/33? mam glownie speary. Luk mam takze ale nie mam strzal;/ i narazie nie stac mnie na czare coanjure arrow czy jakos tak:)
Dead'paprykarz
03-07-2004, 18:49
na foldzie
<EDIT by Dr. Omader> Nastepnym razem edytuj posty a nie pisz jeden pod drugim.
Warloczek
03-07-2004, 19:58
Na PvP na foldzie jest mnustwo PK...
Niedawno zrobiłem se pallka 11lv 43/33 scale armor
studded legs, dark helmet, copper shield...
Mieszkam w AB do tej pory expiłem na trolach czy nadal mam to robić?
Lolita kosmita
03-07-2004, 21:18
Mam pytanko nie przejrzalem calego tematu bo czasu nie mam ale na jakich skillach da sie expic na mumiach ??? bardzo wazne !!!! szybko prosze o wypowiedz[ prosze podac mniej wiecej skille takie zeby ze slabszym eq sobie poradzic bo to na nowym servie]
Mam pala 19 lvl 50 dist , używam bow(na zwykle potwory) i xbow(na potwory mocne z super lootem) . Gdzie mam expić , a gdzie isć zarobić???
Keisuk Cichy
03-07-2004, 21:38
19 lvl i 50 dista.Polecam Ghule na Ghoustlandzie obok Carli. Dobry loot-bogaty przedewszystkim-no i biegasz z lukiem sobie. A z kusza to polecam dwarfy obok kaz. Ale na 19 lvl topoziom -4 to max. Sa tam soldki i max 4 guardy -ale daleko od siebie. Resp jest spokojny:) A exp leci jak zloto:) aha-wez kusze;)
Ja mam pałka 27 lvl skile 65/51 co moge zabijać bez wiekszych problemów?
Siema!
Jestem knightem
28lvl
sword fighting: 63
shielding: 62
i chciałbym sie dowiedzieć na czym moge masowo expić :) bo narazie siedze na d soldierach ale stwierdzam że guardy są jeszcze za silne (rozwalam ale ze stratą runów, a ostatnio mi guard walnął za 88 :D) a soldierki to rozwalam tak nawet... jak mam jednego to zdarza sie bez straty życia ale jak stoje z 2 to już trace załóżmy 20-40 życia.
Jakby ktoś był jeszcze na tyle uprzejmy to gdzie występują dane potworki czyli gdzie powinienem się udać... no i jeszcze z chęcią bym sie dowiedział gdzie moge trenować (bo trenuje na zwyklych dwarfach ale za szybko je zabijam (knifem :D))
to na tyle :) czekam na odpowiedzi
Gdzie expic pallem na15 lvl ze skillami 50/38 ze spearami ewentualnie z kusza. za duzo below nie mam co mi poradzicie? :baby:
idZi Master Of Dizaster
10-07-2004, 10:48
ja na twojim miejscu odrazu leciałbym na cycki do cyclopolis albo za thais tam jest jeszcze spawn minoskow i jednego guarda jest całkiem fajnie :]
------ sorki że powtórze topic ale pan kibol napsał swój 20min po moim i nikt pewnie nie odpowie ------
Jestem knightem
28lvl
sword fighting: 63
shielding: 62
i chciałbym sie dowiedzieć na czym moge masowo expić bo narazie siedze na d soldierach ale stwierdzam że guardy są jeszcze za silne (rozwalam ale ze stratą runów, a ostatnio mi guard walnął za 88 ) a soldierki to rozwalam tak nawet... jak mam jednego to zdarza sie bez straty życia ale jak stoje z 2 to już trace załóżmy 20-40 życia.
Jakby ktoś był jeszcze na tyle uprzejmy to gdzie występują dane potworki czyli gdzie powinienem się udać... no i jeszcze z chęcią bym sie dowiedział gdzie moge trenować (bo trenuje na zwyklych dwarfach ale za szybko je zabijam (knifem ))
to na tyle czekam na odpowiedzi
szczerze mówiąc chciałem z minosami ale nie wiem gdzie moge spotkać w takich ilościach jak w kopalniach dwarfów. żeby wziąść sobie 2 i spokojnie, bez niebezpiczeństwa stać i trenować.
Mam :lucznik: na 20 lvl z 51 dist i chodze z xbowem .
Jaki musze mieć dist i lvl żeby solo GS zabić ?
Gdzie biegają GS na otwartej przestrzeni bez obstawy (oprócz POH) ?
Mam skile 75.70 gdzie wedlog was mam pujsc expic ?
Nie mam pacca ;(
pikmistrz
13-07-2004, 09:20
Na jakich skillach poloze draga uzywajac 1-2 UH i jakie skille dor orzwalenia draga bez UH
Jestem Knightem 25 lvl 65/65
Rozmywacz
16-07-2004, 23:23
Ja mam skille 43/39 18 lvl (nie trenuje skilli do 20 lvl) 8) i zblokowalem 2 cyce Scouta na raz wszystko na raz ja nie wiem jak wy to robicie ze nie wiecei gdze expic!
nie wiem ;( gdzie mam expić z takimi statami
lewel: 12
knight
skills: 38/36
ml:1
no gdzie pomocy pomóżcie
Olorion.
20-07-2004, 15:24
Jak Carlin albo AB to najlepiej chodzic do zamku minosow i o warriorow albo na polnoc do amek i valki
Tibiańczyk
20-07-2004, 20:59
Mam 2 pytania:
Jestem knightem 17lvl.Moje skile do 46/42.Wale z d hammera.
1) Czy spokojnie moge isc cyce i dwarf soldiery?
2)Czy poradze sobie z grupką (3,4) dwarfow soldierow(słyszałem że chodza grupkami).
Edit1:
Czy zabije na solo beholdera?
knight 24lv 56/54 4mlvl
FS Pset Dwarven shield
gdzie expic oprocz soldow ?
gdzie mozna spotkac duzy resp ghuli ?
jasiek - Aldora
28-07-2004, 08:56
Gdzie expić knightem lvl10 ze skillami 30/30 ze stuffem: steel helmet, p- armor, dwarven shield, morning star, brass legs i leather boots. Prosze o pomoc w tej sprawie ;).
Knight Marker
29-07-2004, 20:28
Gdzie moge expic jezeli:
Jestem paladynem na 12 lev( jeszcze 2tys exp i 13)
42 distance
Bron: luk
Zbroja: Scale
Boots: brass
helm: soldier
Proszę o odpowiedź
Master Of Dragon
29-07-2004, 20:37
Gdzie moge expić :
Venore , Sorc 10 lvl , 16/17/28,8 mlvl,3500 exp do 11 lvl :
Scimitar
Leather Boots
Scale Armor
Brass Shields X( ;(
Soldier Helmet
Studded Legs
Bp of HMM
Prosze o pomoc , nie moge caly czas na Bugach a 2 roty mnie zabija (no moze nie ;P) , na trolle nie chodze bo za duzo tych Swampow , wiec gdzie?
rob hmm, zdobadz jakies 4k gp i kup sobie p-set, spiked sword/serpent sword, dwarven shield i brass legsy/plate legsy. idz wtedy na folde i klep sobie roty i minosy. jezeli masz premiuma i jestes na azurze to pod zadnym pozorem nie idz wycinac do darashi rotwormow ;) bo ja tam urzeduje :D
Saga Paladyn
31-07-2004, 15:57
Siemka!Jestem sorcem mam 19lvl i 25mlvl tworze runki only HMM bo zbieram na Bohy :) potrzebuje troche wiecej expa gdzie w godzinke moglbym zrobic wiecej niz 3k oraz nie marnowac run .... ;(
seba-Xotohev
01-08-2004, 11:10
mam pytanko gdzie moge expic knightem ze skilami 38/34
armor:noble armor
legs:plate legsy
bron:naginata albo k axe + G shield
helm:dark helmet
2m lvl :/
...
Mystic Wisien
01-08-2004, 11:20
no jak kazdy to ja tez sie spytam ;)
profesja - knight
lvl - 20
skills - 56/54
staff - steel helmet, twoer shield and fs (moge zalozyc gsa) p set noi buuuuuuciki :))
no tam oprocz soldierow i zamq gdzie moge siem przejsc ? :)
Ja mam pytanie ;] ktora kopalnia dwarfow najlepiej sie nadaje do expowania z runkami (najlepiej zeby byly dosyc szerokie przejscia i zeby spawn w 1 miejscu nie byl wiekszy niz 2 guardy i zeby te spawny byly dosyc daleko od siebie (jak sie ciagnie guardy i z hmmow bije sie to troche idzie w korytarz a tam moze byc niespodzianka (2 -3 guardy blok i dead:S) najlepiej zeby była mapka :D albo jakos prosto slowami powiedziec jak dosc do takiej i takiej kopalni i ktory poziom[kopalni] :)
GDZIE I NA CZYM MOGE EXPIC Z 23 LVL SKILLAMI 50/43 ?((knight)
eq:k-armor,p-legs,stell helmet,fs,bh shield,
Pal:P
8-10 trole,orki(do wariora dobre skile(dosyc 8) )
10-20 mino guard,ghule,orki,dwarf guard,demon skeleton(WOLNEEE:])
20-25 zerk(ale uwazac !!),drag
25-30 gs,orc fortres
50-dl(bloker:D)
NA CYCE NA KAZDYM LVL 8)
Aina Aiwe
04-08-2004, 19:36
Od , którego lv i skili rycek moze bezpiecznie lać lidera?:miecz:
no ja mam ryceza lvl 22
skile mam 48/45
i nie wiem gdzie je poprawic .....[no kogo zabijac zeby wymiatac ,zeby xp lecialo i skile rosły]
no ja poszedlem i skilowalem z krasnoludami .. ale w miedzy czasie kolego {paladyn} porosil zebym z nim potrenowal i jemu wzrosly skile o
7 distance fighting
6 tarcza
a mi nic nie wzroslo nawet tarcza .....
czemu ... nie rozumiem tego .. wiem ze jemu powinno szybcie jno ale zeby nic ....
zalezy jak lejesz, czym lejesz i jakie sa roznice w skillach on/ty. oczywiscie ze jak bedziesz tylko biernie stal/nawalam w niego knifem to nie potrenisz... jak on ma niskie skille to mu rzecz jasna duzo szybciej wskacza. generalnie z tego co zauwazylem to obie strony powinny sobie zadawac obrazenia. ty dobra tarcza i knife albo cus takiego, a on wooden shield i jakas slaba zbroja buty chociaz albo kolczuga jakowas i powinno byc ok. nie zapominaj ze distance nie rosnie tak jak bronie zwykle tylko od ilosci rzuconych przedmiotow ( spiry, gwiazdki, kamienie, ice rapiery).
re: Nifares
maly hint: lej bronia w full defence... najwyzej balance
Ludzie ! mam 18 lvl i skile 60/58 i caly czas trenuje po trzy godziny dziennie. Narazie mi wcale na expie nie zalezy dopoki nie dobije do skili 70/70 chyba ze sie znudze juz treningiem :D gdzie moge chodzic na takich skilach ( 60/58 ) i gdzie bede mogł (70/70). Moj eq to fs, dwarven shield, crown armor, plate legs i warrior helmet
Chomikvader
08-08-2004, 10:32
najpierw maly offtopic: nauczcie sie pisac bo robicie wiecej bledow niz moj 7 letni brat xD
Ludzie ! mam 18 lvl i skile 60/58 i caly czas trenuje po trzy godziny dziennie. Narazie mi wcale na expie nie zalezy dopoki nie dobije do skili 70/70 chyba ze sie znudze juz treningiem gdzie moge chodzic na takich skilach ( 60/58 ) i gdzie bede mogł (70/70). Moj eq to fs, dwarven shield, crown armor, plate legs i warrior helmet
nabij 20 lvl i 4mlvl kup bp uhow na wszelki i idz na soldiery W kazo, lub jezeli lubisz hardcore to kup dragn shielda i idz na guardy xD
naibij 20 lvl i 4mlvl kup bp uhow na wszelki i idz na soldiery W kazo, lub jezeli lubisz hardcore to kup dragn shielda i idz na guardy xD
Po co mu 20 lvl ?? ja juz ze skilami 59/58 bylem na soldierach w kazzo i zabijalem ze strata 30hp na Soldiera :baby:
A co z Bk albo Vampirem z jakimi skilami mozna juz isc nie martwiac sie o nic ?? :( za wszystko z gury ty
druid 20lvl 27mlvl porzadny eq i duzo runek - gdzie szybko nabic 27lvl ? [ facc ]
Kadmilos
09-08-2004, 09:04
Re: Up
Ja na twoim miejswco robil bym duzo runek typo hmm uh gfb i poczekal do minimom ml 40 najlepiej 50 :) bo wczesniej huntowanie z hmm to strata run!!
A jak chcesz expic to idz na folde na minosy z bp hmm lub na roty i dwarfy do kopalni albo na lodowe wyspy an roty.
Ps. Sry jesli popelnilem w tym poscie jakies bledy ale ja miec niewyspana bania :P
rotfl - mam chodzic na minosy i klepac je z hmmow ? przeciez ja minosa 5cioma strzalami hth jade -.-
to jest dopiero strata run
wiec gdzie proponujesz zajrzec z runami ? ;]
Kadmilos
09-08-2004, 09:47
rotfl - mam chodzic na minosy i klepac je z hmmow ? przeciez ja minosa 5cioma strzalami hth jade -.-
to jest dopiero strata run
Chodzilo mi o to ze tam gdzie ja radzilem expic sa tez mino gaurdy, archery beholdery a niewiem czy to ubijesz z mele :P
y jasne ;p a na ghostland to tych dziurek z dsami oplaca sie wbic ? ;]
i czy walic gfb czy hmm bo dsy sa chyba odporne na ogien
Moim zdaniem bardzo dobrym expowiskiem jest Amazon Camp.
Mozna tam zdobyc fajny stuff:)
Krótki poradnik gdzie expic palladynem( moje doswiadczenia)
Wychodzimy z rooka 8lvl wybralismy Carlin idziemy do Ab' expimy na trolach pod dp. Zbieramy kase qpujemy p-set steel helmet. Mamy 13lvl nabity na trollach idziemy na polnoc ab'dendriel (wczesniej trenujac skille dista) bierzemy luk spotkamy tam ghoule slime roty snake poison spidery (ja dawalem tam rade) tam gdzies w tydzien bez trenienia nabijecie 20lvl na 20lvlu proponuje nabic df 65. Od 20 mozemy isc do kopalni lub do kazo na guardy ja mam teraz 22lvl i wybieram sie do hg mozecie expic na guardach do 25 i isc na poh to juz wasz wybor
Saga Paladyn
10-08-2004, 17:43
Siemka mam sorca lvl 20 mlvl 28 skille 19/22 cos takiego :) Stuf:steel helmt,c-armor,d-hammer,d-shield ,pp-legsy oraz leather boots :P nie wiem gdzie expic...rotki mi sie znudzily dwarfy zwykle tez guardów sie boje jak cholera ...dragi srata sd ...z hmm sie nie dam rady :(
Evill Preacher
11-08-2004, 18:12
siema
mam palka na 27 i niedawno sobie qopiel BOhy i zastanawiam sie czy dam rade Gs'owi ?
mam skile 67/54
mysle ze dał bym mu rade z bohami ale nie jestem pewien czy mnie nie dogoni ?
Gs nie ma szans w pojedynku z tobą!
Mój kunpel z gorszymi skilami daje se dobrze rade na gs'ach z 27 lvl'em bez bohów!:p !
Evill Preacher
11-08-2004, 18:42
mam nadzieje ze sie nie mylisz bo ryzykuje wypadnieciem moje eq ! ^^
Elite Pietras
11-08-2004, 22:14
Ja jestem knightem 21lvl i expie najczesciej na dwarfach soliderach. do 20lvlu expilem w kopalniach na -1 i -2 poziomach. teraz zaczynam schodzic nizej na soldki. super exp i loot. poza tym zrodlem dobrego expa jest montsternum[cyclops hills] ale tam lepiej nie ruszac sie na moim lvlu bez uh :)
WszechStronny
13-08-2004, 11:20
Chryste panie......To jest pozalowania warte, czy wy wiecie w ogole o czym wy mowicie? Gdzie trenowac, jak sie bic, z czym sie bic, gdzie huntowac, co to ma byc? Niebieska linia pomocy dla ludzi niepelnosprawnych? Dzieci.... wezmie moze zalatwcie sobie bp uh i idzcie sami huntowac co? Myslicie ze zawsze wam wszystko podadza na tacy? moze sami cos sprubujecie wymyslic?
a tera UWAGA: posiwece sie palkom
8lvl skillujmey do 50 df (zajmie to na naprawde malo czasu moze gora 2 dni)8) i lecimy na cyce lub na folde (cyce luk) (fodla speary) na foldzie expimy na minosach i NIE zapuzczajmy sie na slimy
gdy szybko nabijemy 15lvl to wracamy do skillowania w tym przypadku dobrze jest miec okolo60-65 distance i w ten oto sposub mozemi isc do hellgate na pierwszym, poizomie bic ghule skeletony i ds. TO jest super spoub na exp lecz do hg trzeba zabrac z 1000strzal i luk i troche foodu wiece to nie ejst exp dla bednycj :D ale za to jaki ja w jeden dzien nabilem z 18 na 21 a potem na drugi dzien wskoczylem z 21 na 23 poprostu za***isty
SRY za PISMO :( PPLLLLZZZ o KOmets :D pozdro for all
PS: powuzej 28lvl polecam kazo i dwarfy guardy PAPAPAPp :P
tak tak doktor to mój master i wogule i dzieki temu mialem latwiej niz on.
po pierwsze (tylko dla palkuw) robimy lvl9 i mlvl najmniej 4 B)
nastepnie skille tak df w okolice 40-45 shielding raczej nas nie obchodzi ale tez warto trenowac. i gdy juz wykonamy powyzsze mozemy przejsc do expienia w hg na 1 poziomie,dodam dla mniej doswiadczonych ze sa tam szkielety ,ghule ,dsy.
nalezy ciagle uciekac strzelajac z luku w zadnym wypadku nie dac sie dopasc kazde dotkniecie na 80% to smierc na tym lvl 8o
no a strzal jak powyzej B) radze wziasc tez uh i hmm wrazie czego :o
8o 8o 8o 8o 8o a doktorek to serio muj master 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Mam knighta na 9 poziomie.
Skile 26/25
scimitar,scale armor,dwarven shield...
1mg lvl
I na koniec zadaje tytułowe pytanie
"Gdzie expić...
ze skilami 26/25"
Mam pytanie jestem od niedawna na venore i nie wiem jakie tam sa potwory boje sie dalej wychodzic bo moga mnie zatluc pk jestem druid 8 lvl z gory thx :baby:
mam chain armor scimitar leather boots/legs i viking helmet
No dobra!
A powiedzcie mi co mam teraz zrobic...
Mam 13 level paladyna.Jego skile to 57/45.
Co mam robic?
Jeszcze trenowac czy zaczac expic?
Jak expic to gdzie,bo mieszkam w ab'dendriel.Tam to tylko trole a trola mam na 1 strzała z dzidy.Pomóżcie mi!!!
ja sam majac skille chyba 30/26 palem na 9 lvl cycki bylem spokojnie(kolo thais)...
a ja sie zapytam gdzie expic 16 druidem ze skillami 19/21 czesto jestem na dwarfach zwylkych ale sie zastanawiam bo moze macie lepsze rady:D
Stokrotka
14-08-2004, 20:29
Mam pytanie jestem od niedawna na venore i nie wiem jakie tam sa potwory boje sie dalej wychodzic bo moga mnie zatluc pk jestem druid 8 lvl z gory thx :baby:
mam chain armor scimitar leather boots/legs i viking helmet
Nie możesz bac się PK, oni mogą Cię dopaść wszędzie, nie tylko w pobliżu Venore. Przełam swój strach i wyjdź miasta. Gdy już odważysz się z niego wyjść, uważaj na tereny na południe od Venore. Tutaj jest miejsce zwane Plants of Havoc [PoH], które jest siedzibą takich potworów jak: Giant Spidery, Demon Skieletony itp. Tuż za mostkiem prowadzącym do Venore [na głównej drodze] możesz iść na północ, tam spotkasz mało groźne potworki, takie jak: wolfy, bugi [jeżeli masz mało życia, możesz zdobyć tam jedzenie z królików]. Trochę dalej przed mostkiem na północny zachód jest miejsce nazwane "Dulsalk's Troll Clan" [czy jakoś tak]. Można równie dobrze nazwać to miejsce trollowiskiem. Jest tam full trolli, w podziemiach jeszcze więcej, jest tam też miejsce z wieloma bugami oraz szczurkiem. Tam uważaj na 3 zejścia - w dwóch jest mino mag i mino archer [no i trollki], a w kanałach parę slimów. Radzę omijać te miejsca. W pobliżu Venore jest też miejsce ze swamp trollami [północno - zachodnie wyjscie od Venore], ale tam możesz natknąć się na Amazonki żyjące w pobliżu. Mam nadzieję, że sam odkryjesz więcej miejsc, na których możesz poexpić. Powodzenia...
Jestem knightem i mam :Skull staffa , Bh shield , steel helmet , p-armor , p-legsy i oczywiście leather bootsy...Mam też 17 lv i skille 50/46 i nie mogę jeszcze używać Uh`ów.BŁAGAM POMOCY!!!
Saga Paladyn
15-08-2004, 11:33
Mam lvl 21 jestem sorcem mlvl 28 ....:( nie wiem gdzie expic poradzcie :]
Wielkie dzięki...Na pewno poradzę się Twoich rad , bo zawsze treniłem na orcach spearmanach i Warriorach i exp szedł nie tak źle ale dobrze też nie , a po drugie często tam jest mnóstwo ludzi...Pa
Dowizul z Inferny
15-08-2004, 16:35
Jestem knightem mam 11lvl skille 33\30 1 magic lvl sperzent longsword dark shield soldier helmet leather boots i scale armorgdzie dobrze expic
Jeżeli mieszkasz w Carlin mozesz expic u troli to dziura troche do gury nad goblinami (po prawej od carlin)
jezeli w thais to expij w swiatyni
a jezeli w venore polecam amki na lewo gura od miasta
:) prosze o plusik do reputacji jeżeli ci pomogłem :)
Dla palka ze skillami ok 60/50 (ja mam 62/49) miejsca do expienia i do skillowania na potworkach to:
Folda-glebiej sa minosy (niezly loot)
Cyc mountain-speary tarcza i 1 na 1 pan ( . ) nie ma szans, na dluzszy pobyt tam polecam ok 5 uh'ow
Zamek orkow- jest hunter(150 exp dla nie wiedzacych) ale jak na niego to uh'y musowo, mino guard, mino archer i cala reszta.
Najlepsze jak dla mnie to cyc mountain ale dla pewnosci nosze ze soba kusze albo luk, ostatnio w 1h zdobylem 8 000 exp, biegajac ze spearami, tarcza (Dragon shield) i full def. Skille tez niezle szly, odziwo 8o
Misterxx
16-08-2004, 10:30
Plzka powiedcie mi co mam robic. Mam skill 55/50 knightem i co dalej?? Skillowac?? Expic?? Jak Expic to gdzie Plz o odpowiedz B)
16-08-2004, 12:22
Najlepiej to skilluj jeszcze do skilli 65/65 [okolo] i wtedy lec z uhami na hunta beholderow np. kolo venore albo bk hous
@misterxx
z twoimi skillami spokojnie dasz rade na beholderach, tylko teraz zaopatrz sie w uhy/ihy bo po updacie sa lepsze
morti
Misterxx
16-08-2004, 22:56
Dzieki ale juz bylem po up na becho i Padlem ;p ale nie obliczylem ich sily po update mialem bp uh i poszedl w piach uh nie zadzialal(to inna sprawa czemu a nie bieglem??) no cuz moze inne propozycje??
Capricornus
17-08-2004, 21:11
Myslę że dla Magów i Druidów na początek najlepsze beda skeletony czesto występuja w grupach 2-3 osobowych z ktorymi nie ma problemów nawet dla maga czy druida na 8-9 lvl a exp leca jak szalone :] tylko uwarzac trzeba zeby sie nie zapędzic zbytnio pod ziemie gdzie czychają Scorpiony i Ghule :)
bobek z antici
18-08-2004, 07:49
Mam pytanie gdzie expować na antice na 24 lvl knight 52 46 skile??
bobek z antici
18-08-2004, 11:19
a nie lepiej na ghoule z fs i c-shield??
czy moze z gs??
ja mam 14lvl skille 41/36 rosną. P-set Two handed Sword lub dwarven shield i longsword.
Od tygodnia chodzę na dwarfy w kazo. Czy mam nadal tam chodzić.
PS. Jaką kopalnie wybrać. Gram na Amerze jeśli to w czymś pomoże
Moę expić z sorcem lvl 24 mlvl 30
Hiho!
Jestem paladynem. Moje skille to : 59/49 . Eq to plate set, steel helmet, leather boots, scraf. Mogę juz zapolować na beholdery? Proszę o szybką odpowiedź.
Gorpal
bobek z antici
21-08-2004, 14:02
Gorbag ja ci nie radze po update sa silniejsze i jeszcze zalez gdzie:P
I może z łaski swojej podasz lvl??
Ale masz chyba za słaby eq(chyba że weźmiesz UH)
Heliwurab
21-08-2004, 18:40
Mam 9 lvl. knight.7.770 exp. okolo.skille 30/29.trenuje tak jak trzeba na defensywie.czasem u trolli,ale najwięcej u bugow.jestem w carlin.na czym trenowac i jak zebym nie expowal za szybko i zebym mial duze skille?
P.S. na 15-16 lvl paladin 28 skille sword two-handed,zabijam Dwarf soldiery gdzie do zoltego paska zycia mojego.z dystansy jeszcze nie prubowalem.więc co robic z moim 9 lvlem? pomóżcie plzz.
Mam 9 lvl. knight.7.770 exp. okolo.skille 30/29.trenuje tak jak trzeba na defensywie.czasem u trolli,ale najwięcej u bugow.jestem w carlin.na czym trenowac i jak zebym nie expowal za szybko i zebym mial duze skille?
Radziłbym żebyś wziął najsłabszą broń z typu w którym masz najwieksze skille i chodzil na trolle... Skille będą wpadać, i expa przy okazji troszke zarobisz... Ubierz do tego jakies mierne eq typu leather-set, albo wez po prostu wooden shielda, i bootsy... To wszystko.. Nie znam sie za dobrze, jak ktoś się lepiej zna to niech mnie poprawi...
:miecz: VIKING POWER :miecz:
Heliwurab
21-08-2004, 19:11
Ja chcem tylko skillować bez expowania.bo mam tylko 30/29.a wszyscy muwia ze na 10 lvl 50/50 najlepiej...wiem jak trenowac.biore najslabsza bron,wooden shield.Ja biore tez caly swoj armor a nie leather set albo tylko leather boots z armoru.bo jak nie mam tego to mi zycia duzo zabieraja.i nie wiem co robic...
wiecie mialem postac palka 12 lvl skile 73/ 67 (powaznie mowie) i expilem caly czas spearami na dwarfach i z lukiem na cycki to zle czy dobrze?? :|
Najlepiej najpierw jak wchodzisz na maina idź najpierw skilować na Trolle :baby: . Później jak będą gdzieś skilsy 40/40 to na dwarfy B) .
A jak już będą skile 50/50 to możecie spokojnie iśc skilować na minoski :tongue: . Jeżeli już nie bedziecie miec problemów z przebiciem się do Dmga potworka skilujcie na osobach które mają wyrównane skile do waszych :berserk: . Życze miłego skilowania choć to troszkę nudne
heliwurab jesli chcesz tylko skilowac to ja radzilbym tak :
jesli trenujesh z kims to najwazniejsze jest to aby miec bardzo dobra zbroie tarcze helm i spodnie (buty masz chuba leather jak wiekszosc) bron jaka chcesz mozesz isc z knifem jak i z magic long swordem ,
Jesli trenujesh z potworem to : armory tak jak wczesniej wszystko najlepsze co masz ale bron najlepiej jak najslapszy atak zeby miala bo wtedy dluzej walisz potworka i wieksze zanse na zdobbycie skila jesli walisz swordami polecam zdabac sobie knifa jesli clubami (czego knightowuii bardzo odradzam) zczai sobie cluba :) a jesli axami to polecam albo zrobic nowa postac kupic za 8 gp sickle albo zcai jakiegos slabego toporka naprzyklad hand axe (wypada z trola o ile dobrz pamietam) to sa moje rady niemusisz ich stosowac ale ja tak robilem jak mialem knighta (mialem wszystkie profesje ale gram sorckiem :P)
KamilAires
21-08-2004, 19:41
Witam, mam pallka lvl 21 skille 54/40. Gdzie mogłbym efektownie expic? Miałem pomysł żeby potrenowac troche skille i iść na cycki. Z jakimi skillami bezpiecznie było by tam sie wybrac? Ewentualnie na co moge iść?
ja bym jeshcze poskilowal z kolegami badz z jakimis potworami jesli grasz na swatach bez zabijania ludzi na cycki mozesz isc jush teraz ale z odpowiednim ekwipunkiem i lukiem badz z kusza choc bardsziej polecam luk z takimi skilami bedziesz lepiej trafiac.
Napisz jakie masz itemy a ci powiem czy ci sie kala tam isc:)
Misterxx hmmmmm gdzie expic nieznam sie zbydnio na knightach mimo isz mialem 1. Ja do 10 lvl walilem trole w carlinskiej crypcie
Potem dowiedzialem sie o foldzie gdzie odrazu poplynolem :) napoczetak walilem frost trole i rotwormy ale potem poszle na mino powiem ci tak nieplyn na folde mimo isz fajowo sie expi ale roi sie od PK'erow hmm ja bym ci polecil kopalnie kolo kazo ale nieschoc zanisko bo mozesz spotkac soldiery i gaurdy a w 6 nawet geoancery a wiec wiesz jesli dasz rade dwarfowi soldierowi ti bez zadnych zastanowien naginaj do kopalni jesli nieznasz drogi to badnij mape tibia (na glownej stronie tibia.pl jest interfejs) no i to wszystko
KamilAires
21-08-2004, 19:59
Mam Steel Helmet P-armor (juz niedlugo uzbiore na crown :tongue: ) Plate Legs Szalik ^^ łuk kusze. Istnieje możliwość ze jak bede sobie uciekał strzelajac w cycka to wyskoczy jakiś noob i bedzie mnie chcial blokowac. Co do miejsca to myslałem o górach niedaleko thais. Gram na pacerze non pvp.
OK.Kolo thais niepolecam wiesz jak sie wychodzi z kazo to idz w gore tam respuja sie cycki pojedynczo albo po 2 to i tak nieduze zagrozenia tam jest pekno drzew a wiec biegaj naookolo nich i wal w cyca z LUKU lepiej bedziesz trawiac mozesz jednego zabic z kuszy ale polecam miec zapas 200 boltow :) a co do drogi do tego miejsa to trak wychodzisz z kazo idziesz w gore ^ widzisz wejsci na skale niewchodzisz idziesz dalej wydzisz nastepne wejscie wchodzisz potem wchodzisz o na nastepne idziesz w dol (pod zadnym pozozrem niewchoc na nastepne wejscie w goree bo szybko zobaczysz napis You are dead. tam czi sie Hunter :)) idziesz w dol potemw lewo wybijasz wolfy i misie mozena zebrac food jesli cycek cie dogoni i walnie z piesci to food sie przyda i to bardzo niezapomnija atakowac cyca ze zwyklych strzal a nie burst badz piosion piosion mozesz walnac tylko raz zeby sie gnojek potrul a burt to lepsze dla magow i druidow bo jak walniesz zalezy od mlvl jak maly to walisz slabo ale dobra jesli chcesz walic z kuyszy no to polecam najpierw rening (pisalem jak trenowac??) jak bedziesz miec skile (to jush podawalem ) 60/50 to wal z kuszy a najlepiej kup sobie ppower bolyty ale na cycki ich niemarnuj :) jeslli chcesz wiedziec cos jeshcze to pisz postaram sie pomuc (jesli ci pomoglm to plz maly + do reputacji :))
KamilAires
21-08-2004, 20:24
Byłem na tej górce wcześniej. Jest fajnie ale kręci się sporo ludzi, jednak spróboje tam expic dalej. Znasz jeszcze jakieś inne miejsca? Co do huntera to ubijałem go po drodze ale raz złapalem laga i zobaczyłem bardzo niemiły napis X( Thx za wszystko :) Niepisałeś jak trenowac ^^
Heliwurab
21-08-2004, 20:33
Podajcie takie ''normalne'' skille a nie ze na 10 lvl knight 50/50....ja mam po 9 lvl prawie 8 tys exp. i 30/29.Powiedzcie normalnie.gdzie trenować skille ale nie expic?mam soldier helmet scale armor rbass legs leather boots longsword(dagger)battle axe(wooden shield).więc jak?powiedzcie.carlin, facc.moze sie odezwe niedlugo znow. :miecz:
Racja niepisalem jak tenowac palkiem ale pisalem jak trenowac rycerzykiem a wiec heliwurab badnij pierwszego posta na stronie nr 36 a palkiem trenuje sie tak
Jesli trenujesh z kolega to : jak najlepsze armory (czyli to co daje obrone) i przede wszystkim speary nie trenuj z lukiem albo z kusza bo to strata strzal badz boltow i niezapomnij miec full shielding bo na dobrych skilach latwo zabijesh kolege :)
Z potworami tak samo : speary najlepsze armory jakie sie ma (.....obrona) full shielding jak zapomnish to kicha potwor zginie i nara szukaj nastepnego jak trenowalem na securze to trenowalem z 5 trolami full shielding i speary nabilem skile 40/30 (cos kolo tego niepamietam dokladnie) na 8 lvl potem oczywiscie poszedlem na moje stale miejsce expowania czyli kopalnie ko,lo kazo :) zawsze tam mnie znajdziecie (jesli ktos gra na isarze imie udostepniam tylko znajomym :P) no to napisalem jak trnowac palkiem i mam czyste sumienie mam nadzieje ze jakos pomoglem aha zemnie tesh zklerotyk moim zdaniem fajne miejsce do huntowania to kopalnie kolo kazo albo folda ale na foldzie duzo PK sie kreci :)
Mercetor
21-08-2004, 21:03
Siemanko wszystkim :miecz: mam zajefajne pytanie mam 21 lvl i skille 45/40 i oto moje pytanie gdzie moge expic na takiech skillach ( oprócz foldy żecz jasna ;] ) a teraz moje drugie pytanie na jakim lvl i na jakich skillach moge iść na dragi ?? jeżeli możecie to odpowiedzie na moje 2 skromne pytania aha i proesz przesylac widomości na mojego meila a oto on :
[email protected] :tongue: wielkie thx z góry yoyo :P
[QUOTE=heliwurab]Podajcie takie ''normalne'' skille a nie ze na 10 lvl knight 50/50....
hmmm moim zdaniem to ty jush masz dobre skile a ja na 10 lvl mialem skile 20/20 (oczywiscie plus ale nieduzo) moim zdaniem dobra skile knighta to 50/50 ale OGOLNIE a jezeli ktos ma zamiar pobic Bubble i miec najlepszy lvl na calej tibi to zycze powodzenia poniewasz moim zdaniem skile 50/50 sa dobra na lvl 12 no moze 11. Jak trenowac nie expiac hmmm to zalezy na jakikm grasz servie jesli grasz na servie Non-PvP to jedyne trenowanie to trenowanie a podrodze expienie niema innego sposobu.Po co ci long sword i battle axe?? :| walisz albo swordami albo axami a wiec sie zdedzyduj czym chcesz atakowac bo walenie w stylu zmiennym jest niemadre poniewasz musisz bardzo dluzej trenowac bo raz trenujesh axem a raz swordem a wiec wiesz polecalbym ci poprosic kogo ze znajo,mych niech ida na ghule i zalatwia ci knife ja jak poszedlem to przynioslem caly bp dla kolegi :P jak mu jeden wypadl albo zgubil to mial jeshcze 19 :) a jesli walisz axami to mowie ci idz sobie do carlinskiej crypty napeno zdabedziesz hand axe :) Aha polecalbym zarobic troche kasy i kupic sobie serpent sworda niemoge powiedziec ile kosztuje bo np na isarze kupisz za 2 k a na antice za 100 gp :) a wiec wiesz(ceny wymyslilem a wiec niemusza sie zgadzac i nielicytujcie sie ze drozej niezaplavcicie :P) zczai sobie tesh lepsza tarcze bo z tego co napisales wnioskuje ze masz tylko wooden :P (zartuje wez napisz jaka masz tarcze) polecam dwarfen shielda niejest drogi (ale podkreslam ceny ruznia sie od ssrevera) jesli ci pomoglem to prosilbymn o maly + do reputacji a jesli chcesz sie jeshcze czegos dowiedziec pisz postaram sie dopowiedziec :)
Neo-Skaza
21-08-2004, 21:18
Kto Mi Powie Gdzie Mam Zdobywac Skille??????? X(
Mam 16 W Mieczach 13 W Palkach :( :( :( :( :( :(
Jestem Sorcem 9 Lvl
Gdzie Mam Expic???
4mlvl B)
Kto Mi Powie Gdzie Mam Zdobywac Skille??????? X(
Mam 16 W Mieczach 13 W Palkach :( :( :( :( :( :(
Jakich palkach? napisz jaki masz ekwipunek i jaki shielding a postaram sie pomuc
Whisper Eleandril
21-08-2004, 21:28
czas napisac jakiegos pozadngo posta... :P tyle sie tego badziewa naczytalem :)
no wiec:
Knight: na pocztaku trenimy! tak zeby wyjsc na 8 lvl u na okolo 40/40 dalej dobijamy 10-12 na trollach. potem trening do 50/50 dalej exp do 15-16. Polecam tu Elven Bane kolo ab, folda, rotwormy niedaleko venore, w thais na orkach :) wejscie znajduje sie w domku zaraz obok mostu prowadzacego na polnoc. trening do 60/60 (przyokazji prawdopodobnie skoczy wam 4 mlvl) nastepnie polecam cyc mountain niedaleko thais. w ab hellgate rotwormy i ghoule (uwaga na ds)
trening: jezeli trenimy z kolega knightem to przede wszytskim szukamy takiego ktory ma skill podobny do nas! a co do stuffu: knife, club, scytche + wooden shield oraz buty :) (tryb ataku zalezy od skila koelgi)
jezeli z potworkami o zakladamy swoj normalny stuff na exp oraz knife, club, scytche (atakujemy na full def)
post prawdopodobie ulegnie modyfikacjom :)
mam nadzieje ze wiekszosci sie poradnik spodobal :P i przyda sie moze ;P
nie pogardze punktami reputacji :0 tak - jak i + tylko niech ten punkcik bedzie adekwantny do tego co myslicie :P
Ej ile ty w tibie grasz?? z rooka wyjsc na skilach 40/40 no oj przepraszam jesli jestes znajomym gm to oczywiscie czemu nie buahahahah 4 mlvl jesli 2 nabijesh to jestes dobry wez poduwage ze aby zrobic 4 mlvl u knighta trza zurzyc 11916 many a wiec wiesz na samym utevo lux tyle nizmarnujesh wez czlowieku pograj troche w tibie i dopiero wtedy zacznij pomagac ludziom a nie wez poprostu az mi sie niechca marnowac sili na pisanie komentarza twojego posta a wiec narx i wez sie ukryj bo takie posty wiesz gdzie mozesz soie wsadzic!!
Przepraszam przez pomylke dodalem ci rputacji mialo byc minus:)
ej koles ja dopiero tera zauwazylem to cos tam napisal "club lub scytche" ej club i scytche sa z tej sae kategori czyli bronie obuchowe!! CLUBY!! ic koles ukryj sie gdzies
aha zapomnialem dodac powodzenia na foldzie jesli wrucisz normalnie to gratz bo jesli wrucisz w ten sposob ze pojawiszz sie w swiatyni bo dedles z rak Pk to..... poprostu bez komenarza
Heliwurab
22-08-2004, 10:22
katanas sorra.chcialem napisać że mam longsword i battle shield a nie axe :D.jestem na Julerze i w Carlin.wale swordami.ale nie wiem jak walic na treningu.jak nie wale z knifem wooden shield armor i full shield,to mi rosnie tylko shielding a sword pużniej jak dowale troche.a jak na full shielding wale to dlugo mi nic nie idzie.co mam robic?! grr
Heliwurab
22-08-2004, 15:17
Gdzie jest ten temat ''Cała prawda o treningu''?
Alegrowiczek
22-08-2004, 15:17
Witam wszystkich !
Przjechalem caly ten temat i nie znalazlem tego co by mnie satysfakcionowalo, wiec napisze tak :
Mam 28 lvl, 69 w dis.... i 57 w shiel...., moj sprzet: Dark Helmet,Knight Armor,Plate legs,Dragon Shield i chce sie dowiedziec gdzie moge expic ? Czy dam rade z jednemu Gs'owi ? Z czym expic kusza-bolty czy luk-strzaly?
To by bylo wszystko...
Pozdrowienia
Tibiańczyk
22-08-2004, 16:49
Tera ja wtrace swoje 3 gp :D
Jestem knight 22 lvl 4 mlvl skile 51/48 (nie lubie trenowac) moje eq to:
k set, w helm, t shield, d hammer/w hammer mam pytanie
1)Czy dam rade z dwarfem guardem? (ile zejdzie uh)
Ja dalej nie rozumiem :P Piszecie jak kura pazurem.... Jak jestem czarodziejką to co ja mogę na co iść? Tego nie zrozumiałam więc od nowa napiszcie...
LORD VOLDEMORT
22-08-2004, 20:28
Wtrace swoje 3gp.
Co bic na Rook:
Polecam zobaczyc poradnik by Bestmajen
Poradnik (http://tibia.pl/thread.php?threadid=2326&boardid=3&styleid=1)
Na main:
Paladyn;
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
Rycerz;
8-10 Trole, Orki, z jako takim sprzetem minosy, orc warior, rotworm
10-25 (na koniec skille dobrze zeby byly przynajmniej 60/60) Trole, Ork, Ork warior, Ork spearman, Mino, Rotwormy, Wild Warior - w tym momecie duzo zalerzy jakie mamy skille, bo jesli odrazu na 10 lvl wyciagniemy do 60/60 to ze wszystkim sobie damy rade, jesli bedziemy najpierw expic to z niektorymi mozemy sobie dac dopiero rade ~20 lvl
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka
Rycerz-Bloker;
25+ Smok
lvl 40 shield 70+ BK, DL
60 +Warlock
70 + Demon
Druid/Sorcerer:
Przy urzyciu broni;
Do czasu az zdobeda dobry sprzet trole, orki, szczury, wilki, niedzwiedzie
Jak juz maja FS/DH BH shield, plate set, etc to jeszcze roty, mino, orc warior, wild warior, orc spearman
Z runami
Ponizej 25 lvl nie oplaca sie urzywac run (tzn miec tylko zapas na sytuacje awaryjne).
Z invisible mozemy bawic sie z DS.
Do 30 lvl wszystko co mozemy przegonic z hmm - Cyklopy, Minoguard, Zerker, GS, Beholder
30 + albo sami z DS/Ork Leader smoki lac (ew cos innego z innymi summonami)
albo z blokerem cokolwiek (zalerzy od poziomu blokera), w wiekszosci przypadkow przywolujesz mino archer, blokujesz je gdzies w koncie parcelami, albo nawalasz z HMM/explosion/SD (mozna tez jedno i drugie laczyc).
Ale po co takie silne uzbrojenie ja majac skile 20/19, two handed sworda, soldier helmet, scale armor, scarf, studded legs,leather boots, zabiajlem valkirie, amaze, wild worriora, dwarfy i rotwormy po kilka na raz| bez czarow
Whisper Eleandril
23-08-2004, 15:55
Ej ile ty w tibie grasz?? z rooka wyjsc na skilach 40/40 no oj przepraszam jesli jestes znajomym gm to oczywiscie czemu nie buahahahah 4 mlvl jesli 2 nabijesh to jestes dobry wez poduwage ze aby zrobic 4 mlvl u knighta trza zurzyc 11916 many a wiec wiesz na samym utevo lux tyle nizmarnujesh wez czlowieku pograj troche w tibie i dopiero wtedy zacznij pomagac ludziom a nie wez poprostu az mi sie niechca marnowac sili na pisanie komentarza twojego posta a wiec narx i wez sie ukryj bo takie posty wiesz gdzie mozesz soie wsadzic!!
Przepraszam przez pomylke dodalem ci rputacji mialo byc minus:)
ej koles ja dopiero tera zauwazylem to cos tam napisal "club lub scytche" ej club i scytche sa z tej sae kategori czyli bronie obuchowe!! CLUBY!! ic koles ukryj sie gdzies
aha zapomnialem dodac powodzenia na foldzie jesli wrucisz normalnie to gratz bo jesli wrucisz w ten sposob ze pojawiszz sie w swiatyni bo dedles z rak Pk to..... poprostu bez komenarza
w tibie gram 4 lata, 4 mlvl i 60/60 mialem na 8 lvlu , teraz bije 4 lvle dziennie (expie od wczoraj) 4 mlvl nabilem w 4 dni.
piszac o skilach 40/40 mialem na mysli trening po wyjsciu z rooka, chyba tylko ty zrozumiales to inaczej
napisalem nie club lub scytche ale " knife, club, scytche " - w zaleznosci od typu broni.
Wg tego co piszesz jestes masz okolo 10 lat i masz dosyc wysokie mniemanie o sobie
Nastepnym razem nie komentuj jezeli nie wiesz nic na temat tego o czym pisze.
Jestes przykaldem lamera.
paps :)
Whisper Eleandril
23-08-2004, 16:04
tibianczyk :)
exic na nich nie mozesz ;) nie wiem czy dasz rade 1 :) mnie na 65/64 niezle leja i idzie okolo 1 uh na 3-4 :) ( chociaz nie bylem na nich od tygodnia) :)
Mam 18lvl, Knight, skille 41/24 (miałem hacka) i eq: two handed sword, soldier helmet, scale armor, brass legs, leather boots. Na jaki monsterki mam chodzić, bo slima pod Carlin rozwalam na luzach :):):)
Heliwurab
24-08-2004, 18:29
Mam tera druida 8 lvl,i 1 mlvl.brak mi kasy na czary.co robić? expowac,czy nabijac mlvl?
Tibiańczyk
24-08-2004, 18:36
1)Idz na trole pod ab nazbieraj se kase na exevo pan,utevo lux
2)nabij tak 3mlvl i 11lvl expij na trolach caly czas zbieraj kase.
3)Kup czar hmm (adori gran)
4)Nabij 11mlvl i zbierz 1,5k (nie na trolach)
5)Kup czar na Uh rob bp sprzedawaj a dalej graj jak chcesz:D
Jestem knightem lvl 15 skille ze 42 clubu i chyba 35 shieldingu wale te ghoule i exp i mi leci jak rakieta :D
Heliwurab
25-08-2004, 10:31
mam 10 lvl knight i druida.chodzi mi o druida.mam 1 mlvl,utevo lux i exevo pan i 8 lvl.i nie wiem co robić.nie mam kasy musze zbierać knightem na czary,ale nie wiem czy kupować czary po kolei czy poczekac az bede mugl HMM i UH robić?i też co z lvlem?kiedy zacząć expić?pomocy! (ale dobrej)
Whisper Eleandril
25-08-2004, 15:54
Heliwurab:
Powinienes wybrac pomiedzy druidem i knightem :)
Jezeli chcesz zarobic powinienes pojsc druidem na trolle w ab'dendriel , carlin cypt, niedaleko venory, ( nie znam thais :)) Kiedy nabijesz 10 lvl powinienes kupic czar hmm :) Nie kupuj wszystkich czarow jakie mozesz, kupuj tylko te ktore ci sie przydadza (light , light healing , exevo pan , heavy magic missile, ultimate healing rune etc..) na 10 lvlu biezesz ze soba bp czystych runek i wracasz na trolle :) kiedy nabijesz 11 lvl pownienes kupic czar "ultimate healing rune". Po zrobieniu 1 backpacka (sprzedasz go za 2-2,5k - to zalezy od serwera na ktorym grasz) kup clerical mace (500gp) plate armor (500-700gp) lub brass armor (450 gp w sklepie albo u gracza -250gp). (Zakladam ze do tej pory nosiles scale armor, brass legsy, dwarven shield, soldier helmet :) ) do calego stuffu bierzesz ze soba jeszcze bp czystych run i idziesz expic na waspy w ab'dendriel albo zarabiac na trolle :)
Przy magic lvlu 35 mozesz zaczac expic uzywajac hmm :) wtedy polecam ghoule, slimy , roty w kopalni trolli w ab :)
na okolo 25 lvlu (35 mlvl) udajemy sie do hellgate. Do hg bierzemy ze soba lekki stuff (najlepiej brass set lub blue robie jezeli juz masz :)) jak najwiecej runek hmm i kilka run gfb. Idac tam 1 raz wez ze soba przewodnika! i przedewszystkim nie zapomnij liny :)
reputacja + plx :D :) oczywiscie jezeli zasluzylem :)
Heliwurab
25-08-2004, 17:23
Powiedzialem o knighcie bo myślałem ze powiecie jak i gdzie nim zbierac kase dla druida.z druidem i trollami trudna sprawa,bo mi wolno gosc wali...i jestem noobem bo mam 2 mlvl i wzialem se juz exura,utevo lux i exevo pan.duren ze mnie.mam 2 mlvl,8 lvl carlin Julera.skille 15/16,orcish axe.jak bedzie trzeba to cos dopisze jeśli czegoś wam brakuje do pomocy.lol.
Whisper Eleandril
25-08-2004, 17:29
heliwurab jezeli walisz z axe to kup sobie barbarian axe ( okolo 500gp) nie zarabiaj knightem na druida :) to nie ma sensu :)
btw: wszystkie posacie bija z taka sama szybkoscia ;)
Szukam odpowiedzi na pytanie czy dam rade z CYCEM, mająć :
12 lvl, 16 m lvl, 17\18 - wale z cluba a mianowicie s-stafa. Eq :
Dark helmet, p arm, dragon shield,studded legsy, lether bootsy i s staf.
Jeżeli dam rade to co mam zabrac na wyprawe, a jeżeli nie to odpowiedz.!!
!!!Z GÓRY WIELKIE THX!!!
----------------------------sry za błędy ort.-------------------------------
MeDo c.O.x
25-08-2004, 23:18
Gdzie moge expic druidem.Na 20 levelu skille 19/22 eq: P armor,Scarf,Stell Helmet,Brass legsy,Leather boots,dragon hammer,Dwaren shield. 28 Ml ale podajcie takie miejsce zebym mugl raczej walic zlapy no ewentualnie z hmmow.A stuff w dp mam lepszy Crus helmet,Crown Armor ,Crown Shiled,Knight Legs ale nie chce zakladac bo boje sie pk dopiero od 25 + .I poradzcie mi jescze co najsliniejszego ubije ?
The Master Of Danubia
26-08-2004, 00:56
Mam 34 lv i nie wiem gdzie chodzic blakam sie od miejsca do miejsca i lv mi nie idzie nie jestem noobem bo jakos nbilem ten lv ale chcialbym szybciej lv nabic niz zwykle WIEC PROSZE O PORADY O JAKIS FAJNYM MIEJSCU Z GURY
THX!! :p
Whisper Eleandril
26-08-2004, 08:35
re up:
wszystko masz w temacie "poradnik dla knighta" czy jakos tak :)
btw: moja rada: przy 75/75 guardy :)
Jestem Palkiem na 20 lvl mam skile 47/48(wiem ze słabe) a ze czytalem na tym forum ze szybciej wchodzą skile przy expieniu lukiem wiec gdzie moge skutecznie i bezpiecznie expic i skilowac ??
Whisper Eleandril
26-08-2004, 09:59
Jestem Palkiem na 20 lvl mam skile 47/48(wiem ze słabe) a ze czytalem na tym forum ze szybciej wchodzą skile przy expieniu lukiem wiec gdzie moge skutecznie i bezpiecznie expic i skilowac ??
no wiec:
paladyn moze skilowan nawet 50% szybciej niz knight pod warunkiem ze 97% jego strzal trafia ( nie mozliwe jest trafiac zawsze!!)
najlepszym treningiem bylby monk :) jezeli chcesz i expic i trenic to polecam powierzchnie cyc mountain..
Próbuje otworzyc link Doba ale pojawia się taki napis:
Plik, o który prosiłeś nie został znaleziony na serwerze
i obrazek metra
kagahiru
27-08-2004, 00:28
Hi. Czy :lucznik: na 17 lvl ze skillami 41/41 i mlvl 7 moge bez obaw iść na cyce??
Mam TYLKO 170 strzał aktualnie dospępnych na takie polowania i niechciał bym ich strcić (życia też nie chce stracić :) )
A poza tym na czym moge taką postacią sobie ćwiczyć??
Whisper Eleandril
27-08-2004, 10:33
kagahiru, potren troche , pobij trolki albo roty. pozaym jak chcesz isc na hunt nie tracac strzal?
z takim skilem to na cycach nie poexpisz :P
POwiedzcie mi gdzie dobrz mogłoby mi się expić Palkiem z 46 na distance fighting?? Zawsze chodziłem na cyklopy ale teraz jest tam pełno ludu. Thx z góry :)
Klown night
27-08-2004, 19:09
Ahahahahahaha.Gówno prawda ja już na 8 lvl biłem slimy z skillami27/27 a;e z bardzo dobrym eq:
Crown armor Shield i Helmet
Fs plate legs
resurrection
28-08-2004, 02:06
paladyn moze skilowan nawet 50% szybciej niz knight pod warunkiem ze 97% jego strzal trafia ( nie mozliwe jest trafiac zawsze!!)
wcale nie. pall kolejne poziomy otrzymuje po wystrzeleniu określonej liczby strzał (bełtów, włóczni), niezależnie od tego, czy trafi cel, czy nie. jeśli chodzi o trening palladyna:
co najmniej 45 dist - można chodzić na cyklopy na otwartym terenie, tzn. uciekać i strzelać, a liczba wystrzelonych strzał/bełtów nie poraża. można próbować z mniejszym distancem, ale zejdzie dużo strzał i należy to potraktować jedynie jako ciekawostke/wyzwanie.
slimy - bardzo dobre do szybkiego expa, pod warunkiem, że mamy sporo miejsca do ucieczki. mają słabą obronę, tylko 150 życia, więc pall z distem 50 powininen sobie w kilka sekund poradzić ze slimem. jedna uwaga: nie należy zmieniać celu, gdy slime stworzy nowego - nie otrzymujemy za zabicie klona exp, a i tak zginie on, gdy zabijemy "głównego" slima.
roty - dobre do treningu ze spearami i tarczą na defensive mode. poradzić można sobiee z nimi bez problemu od ~30 dista, wcześniej próbować można bez większych strat, pod warunkiem, że walczymy co najwyżej z jednym na raz.
ogólnie można napisać, że dla palladyna idealne są potwory nie atakujące na dystans, oraz wolniejsze od niego - a już w szczególności, jeśli atakują na otwartej przestrzeni. te atakujące z dystansu są czystym złem dla palka - szczególnie, gdy w ręku ma łuk, bez tarczy. mogą zadać duże obrażenia, jesli nie jest się dobrze chronionym, więc nie opłaca się chodzić na nie z niskim skillami. m/w jakie powinniśmy posiadać:
amazonki - 32+ dist
elfy [zwykłe], valkyrie - 38-40 dist
elf scouts - 50 dist
mino archer, elf arcanist, hunters itd. - 60+ oraz bardzo dobry armor [zbroja, hełm etc.]
hashhunter
28-08-2004, 12:39
Jestem sorcem 11lvl .9mlvl skill 15/16 .p-set .spike sword .BH shield
gdzie najlepiej expic mieszkam w carlin
gdzie ja moge expic czarodziejem ze 7mlv i 12lv?? przy dosc slabych skilach wiem ze juz sobie radze na luzie z cyklopami czy jest jakis lepszy potwor z ktorym moge sobie poradzic z moim lv!?????????? :o
Gdzie moge expic(wszystkie dane ponizej). Chcialbym zarowno bic exp jak i kase bo mam delikatne dlugi. :)
Knight Marker
29-08-2004, 07:12
Jestem sorcem 11lvl .9mlvl skill 15/16 .p-set .spike sword .BH shield
gdzie najlepiej expic mieszkam w carlin
Zrób sobie backpack HMM i idź lewom bramom aż dojdziesz do jaskin, odkopją wejdź i tam same rabbity idziesz w dół i wychodzisz. Jesteś teraz w Ghoustlandzie, znajdź tam taki krąg i odkop dziure. Zejdź na drugi poziom i wyżynaj Scorpiony i Ghule
Knight Marker
29-08-2004, 07:15
POwiedzcie mi gdzie dobrz mogłoby mi się expić Palkiem z 46 na distance fighting?? Zawsze chodziłem na cyklopy ale teraz jest tam pełno ludu. Thx z góry :)
Podaj eq i level bo to też ważne.
hashhunter
29-08-2004, 13:13
Dzikei za pomoc. W nagrode plusik:P
Gdzie moge expic bez pk ?? Moje skille to 30/27 i 8lv ( jestem zebijany pk czenst o :( prosze o pomoc )
Misterxx
29-08-2004, 14:16
Mówicie czasami rozne rzeczy o roznych miejscach o ktorych nie wiedzialem i nie wiem gdzie sa ;p chociaz to lekki obciach to czy moze mi ktos pomoc i opisac takie miejsca jak Folda(o niej to slyszalem ale nie chodzilem) HG Ghostladn a chciałbym nastepujace info:
1) Jak dosjc(wszystkie potrzebne rzeczy ceny np. za klucze czy statki)
2)co tam jest(opis pieter jak sa jakie potworki wystepuja i na co uwazac
3) czy dam sobie rade mam skille 60/55 25 knight 4 mlvl (zaraz 5 ;p) plz o szybko odp :D
(POSZUKUJE GUILDI NOVA NAPISZ DO MNIE NA GG JAK JESTES GM-(Guild Masterem) MOJE GG TO 4736749)
29-08-2004, 15:37
[QUOTE=Misterxx]Mówicie czasami rozne rzeczy o roznych miejscach o ktorych nie wiedzialem i nie wiem gdzie sa ;p chociaz to lekki obciach to czy moze mi ktos pomoc i opisac takie miejsca jak Folda(o niej to slyszalem ale nie chodzilem) HG Ghostladn a chciałbym nastepujace info:
1) Jak dosjc(wszystkie potrzebne rzeczy ceny np. za klucze czy statki)
2)co tam jest(opis pieter jak sa jakie potworki wystepuja i na co uwazac
3) czy dam sobie rade mam skille 60/55 25 knight 4 mlvl (zaraz 5 ;p) plz o szybko odp :D[QUOTE]
Folda- jedna z lodowych wysp. Najłatwiej tam trafić z Carlin. Folda jest prawdziwym rajem dla pk z 14+ lv. Aby się tam dostać potrzebujemy 20 gp. Idizemy północnom bramom z Carlin na północ. Najpierw idziemy najlepiej najpierw isc max na lewo by byc kolo morza i morzem kierujemy się na północ.Piszemy Hi>Folda>Yes. Na foldzie można spotkać Frost Troll, polar bear, winter wolf( słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.)
Ghoustland- też niedaleko Carlin. idź lewom bramom aż dojdziesz do jaskin, odkopj ą wejdź i tam same rabbity idziesz w dół i wychodzisz. Jesteś teraz w Ghoustlandzie. Występują tam : Scorpiony, Skeletony, raty, cave raty, demon skeleton ( na 3 poziomie), Giant spider ( też na niskich poziomach), Ghule, poison spidery, Ghoust, Stalker? (CHyba nic nie pominęłem).
Hellgate- niewiem :(
Przeminator
29-08-2004, 16:51
heh a ja bym tak glupio chcial zapytac o co chodzi z tymi skillami... np. 20/10 to co to jest toto pierwsze i co to to drugie:> dzieki za wszelka pomoc B)
No więc tak to pierwszeto skill (umiejetnosc) w walce bronią np.:club(wszelkie młoty),sword(miecze), i axe(topory). To drugie to skill w obronie tarcza (shielding). To by bylo na tyle. :)
resurrection
29-08-2004, 20:27
Folda- jedna z lodowych wysp. Najłatwiej tam trafić z Carlin. Folda jest prawdziwym rajem dla pk z 14+ lv. Aby się tam dostać potrzebujemy 20 gp. Idizemy północnom bramom z Carlin na północ. Najpierw idziemy najlepiej najpierw isc max na lewo by byc kolo morza i morzem kierujemy się na północ.Piszemy Hi>Folda>Yes. Na foldzie można spotkać Frost Troll, polar bear, winter wolf( słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.)
kiedy już będziesz szedł wzdłuż wybrzeża, najpierw znajdziesz się koło przystani wożącej do isle of kings, więc nie pomyl jej i nie próbuj na siłę namówić NPC żeby Cię zabrał na foldę ;] dopiero druga przystań o ta 'właściwa'. i rzeczywiście, za 20gp udajesz się na jedną z wysp lodowych [ice islands]:
- senję - średnia pod względem wielkości, jedyna z obszarem zabudowanym, można na niej kupić dom, godny polecenia jest senja's castle ;), na wyspie możan spotkać winter wolfy i nic poza tym.
- vegę - najmniejsza z wysp, zamieszkana przez winter wolfy oraz polar beary, nie ma zbyt wiele do zaoferowania, jedyna atrakcją jest domek św. mikołaja ;]
- folda - największa z wysp, na powierzchni można spotkać winter wolfy, polar beary oraz frost trolle, pośrodku wyspy znajduje się duża góra, na jej górnych partiach można spotkać winter wolfy oraz frost trolle, na ostatnim [3] piętrze znajduje się skrzynka pocztowa, jesli ktoś by chciał skorzystac :p. natomiast podziemia foldy rozciągają się pod wszystkimi wyspami lodowymi. na pierwszym poziomie jaskiń napotkać możemy spidery, bugi, trolle, winter wolfy, trost trolle, poison spidery, rotwormy, minotaury, oraz, jeśli się postaramy, mino archery. na drugim - frost trolle oraz slimy, czy coś jeszcze - nie wiem, sprawdziłem tylko kawałek tego poziomu. 3 poziom - nie warto schodzić na niskich levelach, gdyż czeka nas natychmiastowa śmierć - znajdują się na nim fire elemntale, zabójcze dla lowlevelowca.
Knight Marker
29-08-2004, 21:50
Gdzie moge expic bez pk ?? Moje skille to 30/27 i 8lv ( jestem zebijany pk czenst o :( prosze o pomoc )
Podaj profesje i eq bo to podstawy.
PK są wszędzie, więc zawsze jest szansa że zaliczysz deada.
Jeśli jesteś Knightem to polecam Trolle, Frost Trolle, Swamp Trolle oraz od czasu do czasu jakiś mini hunt rotów.
Jeśli jesteś paladynem to polecam Trolle, Frost Trolle, Swamp Trolle atakuj ze spearów!
Drudiem i sorcem przy takich skillach raczej nie jesteś :P
$corcerer
30-08-2004, 00:14
@resurrection
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Kiedyś rzeczywiście było tak że liczyła się ilość ataków, ale teraz juz nie (ze względu że pallki nadużywały kulek śnieżnych) Radzę poczytać ten TEMAT (http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7254)
słyszałem też że na dole są Fire Devile na niższych piętrach.chcialbym zdementowac pogloski jakoby byly na foldzie fire devile. czesto jednak jest jeden fire elementar. moze jest ich kilka, aczkolwiek w swojej karierze foldowicza spotkalem jednego na 10 czy 11 levie... to miejsce mozna poznac po tym, ze jest lawa... tak wiec... jezeli jestescie low lev i zobaczycie lawe to spier********. we mnie na dzien dobry weszlo 160 hp. 10 od ognia i byl zgon po drugim gfb. mozliwe ze to nie byl gfb... nie mialem czasu na dokladniejsze przygladanie sie, bo nie mialem na to niestety czasu...
low levelom nie polecam tesh wchodzenie do mino archera, poniewaz mozna szybko stracic zycie... dla low levelow jest on z deczka zabojczy... chyba ze sie ma full mana i hmmy to mozna z nim "ponegocjowac". dojsc mozna do niego przez drzwi przewaznie dzieki bogu zamkniete. nie wiem gdzie jest klucz. w kazdym badz razie jak ma sie odpowiedni poziom to sie juz wie gdzie mozna takowy klucz zdobyc ;)
Knight Marker
30-08-2004, 17:21
chcialbym zdementowac pogloski jakoby byly na foldzie fire devile. czesto jednak jest jeden fire elementar. moze jest ich kilka, aczkolwiek w swojej karierze foldowicza spotkalem jednego na 10 czy 11 levie... to miejsce mozna poznac po tym, ze jest lawa... tak wiec... jezeli jestescie low lev i zobaczycie lawe to spier********. we mnie na dzien dobry weszlo 160 hp. 10 od ognia i byl zgon po drugim gfb. mozliwe ze to nie byl gfb... nie mialem czasu na dokladniejsze przygladanie sie, bo nie mialem na to niestety czasu...
low levelom nie polecam tesh wchodzenie do mino archera, poniewaz mozna szybko stracic zycie... dla low levelow jest on z deczka zabojczy... chyba ze sie ma full mana i hmmy to mozna z nim "ponegocjowac". dojsc mozna do niego przez drzwi przewaznie dzieki bogu zamkniete. nie wiem gdzie jest klucz. w kazdym badz razie jak ma sie odpowiedni poziom to sie juz wie gdzie mozna takowy klucz zdobyc ;)
Sorry pomyliło mi się z Fire Elementalami wszystklich którzyw to uwieżyliprzepraszam :( .
ja mam 13 lvl sorc (skille sa w przypadku sorca raczej nieistotne ale jak to kogos interesi 16/17 -.-)
eq: plate armor, plate legs, skull stuff, dark helmet i beholder shield
aktualnie expie na rotach na darashi przy okazji robiac gfb jesli ktos zna lepsze expowisko niech napisze
Sorry pomyliło mi się z Fire Elementalami wszystklich którzyw to uwieżyliprzepraszam :( .
sadze ze nie ma za co przepraszac... fire devil czy fire elementar to w sumie mala roznica jak zajdzie tam low-lev... a jak go ubije to bedzie wiedzial co tam dokladnie jest ;)
re up:
dobij do 210 many, kup niewidke i idz klepac minotaury 50 za zwyklego 160 za guarda... miej przy sobie gfb i hmm... bo jak jest duze skupisko to gfb a jak pojedynczy to hmm... acha... pamietaj niewidka trwa 3 minuty 10 sekund... zawsze miej stoper/zegarek w pogotowiu... jak cie obskacza 2-3 guardy to jush po tobie... chyba ze pierona bedziesz mial na hotkeyu invisibility
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.