Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Witam :)
Po updacie porzucilem gre master sorcem (pacc mi sie skonczyl i nie tylko) i
palka zrobilem.
Na Fibuli jak jest najwiekszy house (5 pieter) ma go moj qumpel i prawie zawsze tam sa monki wiec raz se na roty pojde a raz skill mam 13 lvl, robie arrowy, mam 515 spear (qumpel z Thais mi nosil) i skile slabe 47/33 (chyba 33) pomyslalem ze na fibuli zostaje do skonczenia spearow.
I teraz ze speara max w ghoula 94 (bo wiecej niemial) a w Carrion Worma 102 na full atk oczywiscie.
Wiec co polecacie i z jaka bronia?? niemam juz pacc.
Myslalem zeby pojsc albo na cyce ze spear (tylko na powierzchnie Mount Sternum) albo ze spear na ghoustland (dziure z 9 DS ale biegac po ghoulach).
Przypominam ze po updacie speary same wracaja i nie trzeba ich podnosic.
PS. mam ten 13 lvl a od 20 sa hunting spear a moge uzywac jakto sie dzieje??
PS. mam ten 13 lvl a od 20 sa hunting spear a moge uzywac jakto sie dzieje??
Tak samo jak z mieczami.. Mozesz uzywac, lecz bron nie jest pelna, to znaczy jak wbijesz ten 20 lvl to bedziesz mial o wiele wieksze obrazenia; ).
znowu powtarzam pytanie bo podane wcześniej miejscówki mnie ...niezadowoliły :confused:
gdzie expić sorkiem i palkiem (jest PACC) :
-Sorc[26]:
medium mag set*, all wandy, ok 2k do rozdysponowania;
prosze o miejscówki z dośc szybkim expem (ale bezpiecznym)
*b robe, k legi, c helmet, c bootsy, p ammy, v shield, wszystkie wandy
-Pall[15]:
p set, guardian shield, speary/arrowsy/bolty, także 2k do wydania, skile 50/38
oby był szybki (sprawny) exp i mało ludu
TYLKO BEZ TOMBÓW BO TOMBY 24/H ZAJĘTE !!!
chodzi o szybkie wbicie lvl'a (sorc 30-33, palek 20-25)
--Miejscówki PACC i FACC--
ale juz p-bolt nie moge uzywac:(
czekam na odp.
ukitibia
11-07-2007, 13:54
aha czyli jak go zabije to 10 % cyli jak on ma 100 000 exp to ja dostaje 10 000 exp ??
aha czyli jak go zabije to 10 % cyli jak on ma 100 000 exp to ja dostaje 10 000 exp ??
Z tego co pisza tak wynika.
ukitibia
11-07-2007, 14:49
Aha dzieki pozdro mam teraz druga sprawe gdzie expic na roku mam 4 lvl i wale z carlin forda oraz mam viking helma i brass shield studed ammor i zwykle trypki oraz skile 12 / 13 pomuzcie gdize mam isc redzior pisal ze mozna isc kolo orkow tam jest kupe spiderow
Arnoldinx
11-07-2007, 16:32
Elo, jestem newbie na forum lecz w tibie gram dosc dlugo moim zdaniem ten poradnik nie jest do konca dobry... ponizej 25 lvl .. zcemu niekorzystac z run. zawsze mozna nosic przy sobie uhy itp, lub np hmmy. Moze nie odrazu caly bp ale z 5 hmmow w runie.. nie zaszkodzi. Ja chodze tak moim 24 druidem, lecz do uhow i hmm'ow dopycham jeszcze troche gfb.. reszta spox :) ;)
Kup.Se.Musk
11-07-2007, 18:39
Witam.
Potrzebuje pomocy.Mam knighta 13 lvl ,skille 65/65,4 mlvl.Gdzie mógłbym spokojnie zacząć expić?Mój plan jest taki.Wbijam 30 lvl i dalej skilluje, lae na maxa wtedy i następnie kupuje pacca.W dodatku jeżeli moglibyście powiedzieć do 30 lvl gdzie i na jakim lvl skillować.Będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam!
Gdzie Expic :)
Profesja: MS
LvL:70
EQ:demon shield,bohy,crown legi,royal helmet,b robe
Prosze o pomoc bo za 2 tygodnie musze wbic 80 :) poniewaz wyrusza ekipa n a POI
Lesialdinio
12-07-2007, 11:58
Mam 32 sorca , 31 mlvl , eq:crown helmet, vampire shield, scraf, crown armor , zwykle boots , Woce . Zależy mi na szybki i w miare bezpiecznym expie. Jestem Facc. I gram na no-pvp
Mam 32 sorca , 31 mlvl , eq:crown helmet, vampire shield, scraf, crown armor , zwykle boots , Woce . Zależy mi na szybki i w miare bezpiecznym expie. Jestem Facc. I gram na no-pvp
Nie ma szybkiego i bezpiecznego expa. Polecam guardy bez monka. Albo dragi.
Witam.
Potrzebuje pomocy.Mam knighta 13 lvl ,skille 65/65,4 mlvl.Gdzie mógłbym spokojnie zacząć expić?Mój plan jest taki.Wbijam 30 lvl i dalej skilluje, lae na maxa wtedy i następnie kupuje pacca.W dodatku jeżeli moglibyście powiedzieć do 30 lvl gdzie i na jakim lvl skillować.Będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam!
Amazonki i Valkirie, potem Senja.
kEyLoGgEr.
12-07-2007, 15:16
Witam.
Polecam Ci Zamek Elvenbane(Zamek AB) lub katedre.Oczywiscie katedra poziom -1 i 0 (bez dark monkow i assasinow) Wez na wszelki wypadek BP UH/MF
znowu powtarzam pytanie bo podane wcześniej miejscówki mnie ...niezadowoliły :confused: (wszystko zajete :( )
-Sorc[26]:
-Pall[15]:
Searinox
12-07-2007, 21:30
33 level druid facc mlvl 34
Mogę expić z summonami byle nie jakieś non stop zajęte miejsca
Kropka997
12-07-2007, 21:31
@up
dark catedra idz na slimy z 1 monkiem
ukitibia
12-07-2007, 22:23
chlopaki jestem w thais i nie wiem gdize expic chodze na trole i mam 16 lvl oraz 69 distans i 50 shieldning oczywiscie palek gdize expic
jeszcze mam knighta 15 lvl i 70 sford i 82 shielding tez na trolach nawalam i niewiem gdize expic
no i sorca i druida obydwaj na 12 lvl gdizie mam nimi expic mi sie wydaje ze sorc i druid to prawie to samo tylko ze sie ruznia laskami ostatnimi z gory thx za pomoc
Uwazam ze ten pomysl na temat jest super!! Wiec powodzenia!!!!!!!!!!! People like revenge...... Rookgard Rules Pozdro For Selena Dziki Master i Globus Master (moye MC) (Pisze jak pisze w szkole nie jeste )
ukitibia
12-07-2007, 22:51
Uwazam ze ten pomysl na temat jest super!! Wiec powodzenia!!!!!!!!!!! People like revenge...... Rookgard Rules Pozdro For Selena Dziki Master i Globus Master (moye MC) (Pisze jak pisze w szkole nie jeste )
sory ze sie czepiam ale o co chodzi ??
Macie pomysl gdzie moglbym huncic 48 palka (78/62) z Paccem? Ja jakos nie mam pojecia ;d..
Mam 9 lvl knight 34 axe fighting,34 shielding,knight armor,plate legs,crown helmet,dwarven shield,knight axe.Prosze odpowiedzcie!:)
Mam pytanko gdzie mógłbym expic 31 lvl elite knightem skille 70/70. Eq Knight Armor, Knight Legs, Knight Axe, Leather Boots, Dragon Shield, Crushader Helmet.
Larwy i Scaraby mi się już nudzą :/
Gdzie Expic
Prosze o pomoc bo za 2 tygodnie musze wbic 80 poniewaz wyrusza ekipa n a POI
Gdzie Expic
Prosze o pomoc bo za 2 tygodnie musze wbic 80 poniewaz wyrusza ekipa n a POI
Możesz chodzic na smoki chyba ze ci niewystarczaja.
Dlugozimek
13-07-2007, 14:35
pacc on p set boh hat of the mad skille 66/30 RP.. gdzie expic? i z czym bo z arrows latam? moze drag? oplaci sie ? co wziasc?
Dobrodziej
13-07-2007, 15:46
level-32
vocation-Knight
Skille-70 na 70
Eq-C Armor,K legi,C helmet,V shiled,Fur boots,BS
proszę o kilka miejscówek na pacc arena.
cocolino997
13-07-2007, 15:53
Elder Druidek 33lvl 36mlvl :baby:
Eq: dark helmet, blue robe, bohy, dragon shield, plate legs, scraf. Broń do wyboru: dragon hammer, war hammer, volcanic rod, quagmire rod.
Chodzi mi o expowisko (oczywiscie na terenach dla pacc) nie ryzykowne, gdzie nie trzeba lazic z runami, summonami, manasami. Ok, z tymi ostatnimi może być, ale w rozsądnych ilościach :)
Miejsce, gdzie nie trzeba sie stresowac ciaglym uleczaniem, uciekaniem przed potworami i tłumem ludzi :/ Gdzieś, gdzie poza expem, złoto również szybko wpada, bo nie lubie zabawy w targanie lootbaga :/
Do tej pory expiłam na larvach i scarabach, ale teraz troche za długo mi tam schodzi ;/
Mam nadzieje, że wyraziłam się jasno ^^ Czekam na pomoc (najlepiej ze wskazówami jak tam dojsc) i z góry dzięki.
Araberius
13-07-2007, 16:33
level-32
vocation-Knight
Skille-70 na 70
Eq-C Armor,K legi,C helmet,V shiled,Fur boots,BS
proszę o kilka miejscówek na pacc arena.
Scraby,Złowie,Minatwain(+postman)
szczur1703
13-07-2007, 17:49
Witam,
Chciałbym sie dowiedzieć gdzie najłatwjej było by zabić draga druidem na 28 lvl, prosiłbym też o pokazanie mi na mapce tibijskiej gdzie jest dokładnie ów miejsce
znowu powtarzam pytanie bo podane wcześniej miejscówki mnie ...niezadowoliły (wszystko zajęte )
-Sorc[26]:
-Pall[15]:
Ja bym prosil o podpowiedz. Mam 100+ EK ze skilami po 90. Od jakiegos czasu nie mialem pacc i niedlugo planuje kupic. Przed update'em expilem na zolwiach ale mysle ze teraz jest wiele ciekawsszych miejsc ktorym dal bym rade. Mozecie mi powiedziec gdzie moge expic zeby bylo duzo expa na godzine i zeby sie zwracalo (moja bron to dragon lanca oraz fire axe).
to tak:
EK skile jak po lewej - eq: g arm, demon shield, platinum amulet, crusarder helmet, k legi, F - axe oraz headchopper i fur botki....zapas Uhow ~ 40 bp. Pierwszy raz na forum bo jakos sobie radzilem ale wnerw mnie wział gdy :
- edron( mintwalin czyszcze do drzwi na behomety) - ze mam tylko 35 lvl to jestem noobem poki 50 + nie bedzie to przepedzany przez jestem rp 60+ lub ek 70+ więc ból:(
- fibula - tylko 13k/h exp odpada
- tortoisy i ich starsi bracia - tłok jak cholera i lepij na fibi wychodze;(
- dc - do 20 k/h exp i to nad ranem jak 20 + nie ma
- tomby - masa ms i ed :(
- elf forest - sen na stojaco
Także proszę, błagam o litość i miejscowke magiczna tak ~40 k na h z waste nawet bo jak chce sie lvl to w dupie z waste i bez ludzi....jestem samotnikiem. i niech nikt mi nie pisze ze allegro.pl bo w twarz...sesja minela czyli nocki w ksiazkach na afk wiec sie run narobilo i knighta na skililo.
gg: 5197868
_Modton_
14-07-2007, 21:12
@up
40k/h marzysz z takimi skillami ^^
Ew. przy skillach 85/85 na piratach bys mógł.
I nie wierze że na tortach robisz mniej niz 13k/h. :)
Na barbach bys mogl sprobowac z 30k exp +/- bedzie okolo.
ale waste moze byc ;)
Nie wiem jak na twoim servie ale na wiekszosci rzadko kiedy jest wolne :P
Scaraby możesz też bic, po 25-30k exp MAX. :>
@down
Ale z tymi tortami dupisz fleki. ;)
jesli twierdzisz że marze z takimi skilami to ci powiem ze na edron jak sie nad ranem zalogowalem to z 33 do 34 w godzine 94 % zrobilem ale wpadl 93 ek no i koniec snow o olimpiadzie
29 ek 65/63 v shield bs g armor warrior helmet knight legs leather boots
gdzie expic? chodzi mi o zdobycie w 3 dni 30k gp
a potem gdzie chodzi mi o szybki waste moge wychodzic na 0 expic tam do 40 lvla
29 ek 65/63 v shield bs g armor warrior helmet knight legs leather boots
gdzie expic? chodzi mi o zdobycie w 3 dni 30k gp
a potem gdzie chodzi mi o szybki waste moge wychodzic na 0 expic tam do 40 lvla
jak szybka kasa z tym skilami to moim skromnym zdaniem fibula z lot bagiem...sword + mace i na godzine do 4 k bez najmniejszego problemu. polecam wziaśc zapobiegawczo bp uhow i z 3 mwalle bo fibula to raj dla pk...a mwall na most lub w drzwiach i luz.
co dalej...do 40 lvl?? zobacz 3 lub 4 w gore i sobie cos wybierz z moich doswiadczen.
Uran of Aurea
15-07-2007, 12:53
jak szybka kasa z tym skilami to moim skromnym zdaniem fibula z lot bagiem...sword + mace i na godzine do 4 k bez najmniejszego problemu. polecam wziaśc zapobiegawczo bp uhow i z 3 mwalle bo fibula to raj dla pk...a mwall na most lub w drzwiach i luz.
co dalej...do 40 lvl?? zobacz 3 lub 4 w gore i sobie cos wybierz z moich doswiadczen.
M walle dla 29 ek ? Wątpie zeby taki lvl mial 8 mlvl.....
Proponuje ghoustladn ale tam zawsze pełno ludu, zamek koło Ab to samo.. :/
Zostaje tylko albo jakis tomb o którym malu ludzi wie np fire albo oazis.
Wolal bym tomby bez stalklerow i crypt~ reszta moze zostac albo chociaz czy idzie te miejsca omijac
Knight 31 lvl, skille 58/55, mlvl 4.
Broń 35 ataku 1-ręczna, tarcza 33 defa + 1 z broni.
Armor łącznie 29.
Gdzie expić (bez waste i bez pacca), żeby wyrobić 20k+/h.
Szukałem podobnych postaci, ale nikt nie ma takich skilli.
Widziałem 30 lvl ale skille 65/65, a jak skille 60/60, to lvl 20.
Vansider
15-07-2007, 13:31
Wszyscy wiemy ze palladyni i knightowie wzmocnili sie po updacie,mam pytanie czy zasoluje dragona palladynem z lvl 13 ze skillami 50?
Uran of Aurea
15-07-2007, 13:57
Wolal bym tomby bez stalklerow i crypt~ reszta moze zostac albo chociaz czy idzie te miejsca omijac
To z jedynych jakie znam zostaje tar -1 jedynie co tam spotkasz z silnieszych potworów to, 1x beholdee, 1x crypt, 1x mumia, tylko czensto przepelnione...
Mozesz spróbowac frost giant , lotuje share ( czy jak to tam :p) tylko i sprzedajesz ale maly zysk.
Dworce nawet dobry exp i loot bast skirty sprzedajesz dla innych graczy po 3k~
Culty.... Na twoim lvlu bywa hardcore ale lootujesz pirate vododolle a to duzo ludzi kupuje nawet po 5k~
masz 4 mlvl to raczej dasz rade dla sportu, ale mozesz combo dostac i deda zaliczyć... Najlepszym miejscem bendzie drag w kanionie koło kazzo, tylko uważaj zeby sie nie zlurowal ;/
[QUOTE]
Knight 31 lvl, skille 58/55, mlvl 4.
Broń 35 ataku 1-ręczna, tarcza 33 defa + 1 z broni.
Armor łącznie 29.
Gdzie expić (bez waste i bez pacca), żeby wyrobić 20k+/h.
Szukałem podobnych postaci, ale nikt nie ma takich skilli.
Widziałem 30 lvl ale skille 65/65, a jak skille 60/60, to lvl 20.
Dc jest dobre ale po drodze jest resp gsa... z jednej strony to dobrze z drugiej zle.. bo nie ma tam juz tyle osób ale trudno sie tam dostac...
znowu powtarzam pytanie bo podane wcześniej miejscówki mnie ...niezadowoliły (wszystko zajęte ) :confused:
-Sorc[26]:
-Pall[15]:
Mam knighta 26 lvl i nie wiem na czym expic znaczy chodzi mi o konkretne potwory a nie o miejsce bo sam sobie potrafie znalesc ;)
Moje skille 76/74 a eq Crown arm, legi i helmet :p crocodile boots, dragon shield, fire sowrda (1h) orraz gigant sworda (2h bez traczy)
Gdzie mam expic i lepiej gigant czy fire swordem ??
Cytuję:
-Sorc[26]:
No więc Voon. Grałem sorcem i poradzić ci mogę pewne expowiska. Na 26 lvlu z paccem najlepiej idź na : Scaraby( -2 lub -3), Cyclopolis(-1,-2) ale uważaj bo tam mogą ci lurnąć leadera albo zerka, możesz jeszcze iść na faccowate expowiska naprzykład guardy pod kazz, ale rano i w nocy bo w dzień dużo ludu. Od 28 możesz psotawić sobie 2 ds'y, wziąść troche IH(ktorymi bedziesz leczyl DS) i z WoCE lac draga razem z dsami... Co do twojego palika to najlepiej idz na PENISULA TOMB (<,V od Ankh) I tam expaj sobie albo idz na scaraby. Mozesz nim bic z arrowsów (ktore bedziesz ciagle dorabbial poprzez nadmiar many) albo ze spearów. Jak wolisz
---------------------------------------------------------------------
Hmmm... Cytuję:
Mam knighta 26 lvl i nie wiem na czym expic znaczy chodzi mi o konkretne potwory a nie o miejsce bo sam sobie potrafie znalesc
Moje skille 76/74 a eq Crown arm, legi i helmet crocodile boots, dragon shield, fire sowrda (1h) orraz gigant sworda (2h bez traczy)
Gdzie mam expic i lepiej gigant czy fire swordem ??
A więc.. jak na 26 lvl masz bardzo dobre skille - to trzeba ci przyznać i gratuluję ci. Na 26 lvlu z twoimi skillami i eQ radzilbym ci iść na Dark Cathedrall, POH(cycki), Maintwailn chociaz tam mzoe byc ci ciezko bo mino magi to lepiej nie idz.. A najlepiej to chyba kopalnia pod kazz - sildki, guardy loot z nich jest to ci sie spokojnie bedzie zwracalo. A jak amsz pacc to smigaj na cyclopolis ;) albo scarabY!!!!!
Ok! A teraz moje pytanie: Gdzie expić 32 royal paladinem z 66 distem? Dragi ciagle zajete i vampy tez. Na cyclo takze full ludzi? Macie pomysl na jakies fajne expowisko alb hunt? Piszcie;).:cup:
Dlugozimek
16-07-2007, 04:45
Mam pewnien dylemat gdzie expic ?pisałem w tym poscie z jakimi skillami expic i nikt nie odpowiadał..
więc tak:
B robe, boh p legs arrows 2 bp uh.. skille 68/32 lvl 35 Gdzie expic? piraty? ? prosze o pomoc pacc on
Tibia-Fighter
16-07-2007, 12:08
@UP
Tomby forever... Ta piraty jesteś za słaby.Możesz scraby... itd. Dobrze też będzie expić na Orc land(koło OF) przy wierzy.Dla palka w sam raz... Z bohami nie widze problemu.
Dzieki Neodan ! ;) Ale powiedziales za mam na catedre i scraby isc czyli poradzilbym sobie spokojnie z anciestem i GS bo draga juz solowalem :]
1.Jeszcze jedno pytanie czy jak bym poszedl na orc fortress to dalbym rade i nie chodzi mi oto czy mi sie zwroci ale czy jest tam dobry exp ?
Gdzie Expic
Danickas
16-07-2007, 22:37
Lvl 31 skille takie jak w podpisie profesja Paladyn gdzie expić?
Gdzie Expic
To śmieszne zeby 70 ms:mag: nie wiedzial gdzie expic. A wiec na 70 (przed update) expic jest najlepiej na:
-dragi Venore (arena) z visa +woce
-dragi Edron z visa+woce
-vampy w tombie (-3 ropa) lub za tp - z visa +woi
-necro z visa (Darashia) ale nie na necro quest tyllko 2+1 przy dobrym respie a przy slabym jak nie wyrabia res 2+1 to wyzej
DObry exp jest rowniez na huntach:
-DL'e - z enerGy waVe =]
-Hydry z visa (ale lepiej z utamo vita bo widzialem na oczy jak combo poszlo i 120 ms padl...)
-Behemothy z morta
-Hero najlepiej 3x i 1x resp
-Demony (sd)
No mysle ze dosc duzo ci rozpisalem..smieszy mnie troche ze 70 ms nie wie gdzie expic hehe. No ale kazdy moze miec taki problem:). Mozesz tez isc na GS z visa bez utamo ale uwazaj, albo na ancient scaraby.:mag:
Nie gralem ms po update wiec moge nie miec we wszystkim racji. Powodzenia.:cup:
Lvl 31 skille takie jak w podpisie profesja Paladyn gdzie expić?
Sam mialem taki problem no ale : scaraby, tomby, dragi (x7 ankh spokojnie dasz rade ale bierz mf z 2bp i z royal spearow - na yellow - exura vita), jeszcze mzoesz na cyclopolis skoczyc albo na maintwailn.:baby::baby::baby:
Harraton
16-07-2007, 23:46
Gdzie expic 51 knightem Skille 74/70 :< eq: Crusader helmet, Crown armor, Knight legs, Fire axe, Demon shield, Leather boots, Platinum amulet, mam headchoppera ale to na nic ;p Potrzebuje kasy na promo i dsm! ;d PACC
Gdzie expic 51 knightem Skille 74/70 :< eq: Crusader helmet, Crown armor, Knight legs, Fire axe, Demon shield, Leather boots, Platinum amulet, mam headchoppera ale to na nic ;p Potrzebuje kasy na promo i dsm! ;d PACC
Hum.. Nie wiem czy chcesz zarobic czy zaexpic.. jak zarobic to beirz druta i sorka i na hdyry... druid cie sio i masz 0 waste.. tam moze z 5 uh pojdzie przy lurowaniu.. i zarobisz bo rh to 10k (only dla ciebie) i kasa only dla ciebie no a jeszcze boszki moga poleciec hehe...
A expic? Na cyclopolis idz, scaraby, tomby...8o
gdzie expic z 19 lvlem /23 mlvelem
cyklopy w thais odpadaja i dwarfy odpadaja?
moje eq to
crown helmet,
dragon shield,
leather boots,
plate legs,
wand of plague/wand of dragonbreatch,
noble armor
To śmieszne zeby 70 ms:mag: nie wiedzial gdzie expic. A wiec na 70 (przed update) expic jest najlepiej na:
-dragi Venore (arena) z visa +woce
-dragi Edron z visa+woce
-vampy w tombie (-3 ropa) lub za tp - z visa +woi
-necro z visa (Darashia) ale nie na necro quest tyllko 2+1 przy dobrym respie a przy slabym jak nie wyrabia res 2+1 to wyzej
DObry exp jest rowniez na huntach:
-DL'e - z enerGy waVe =]
-Hydry z visa (ale lepiej z utamo vita bo widzialem na oczy jak combo poszlo i 120 ms padl...)
-Behemothy z morta
-Hero najlepiej 3x i 1x resp
-Demony (sd)
No mysle ze dosc duzo ci rozpisalem..smieszy mnie troche ze 70 ms nie wie gdzie expic hehe. No ale kazdy moze miec taki problem:). Mozesz tez isc na GS z visa bez utamo ale uwazaj, albo na ancient scaraby.:mag:
Nie gralem ms po update wiec moge nie miec we wszystkim racji. Powodzenia.:cup:
taaa expie ciagle na tombie i tak troche lipnie jest -.-
dragi czesto zajete wiec nie wiem gdzie mam expic juz :> i dlatego napisalem tutaj
Mam 41 MS'a z 41mlvlem. Expiłem od 35lvl na Ancient Ruins Tomb -2, i do tej pory było nieźle, tj. do 40lvl~. Potem zaczęło być kiczowato, mało expa, a kasy też nie za wiele. Gdzie mogę się teraz wybrać? Piraty to expiłem dawno, na 32lvl, nie wiem jak będzie teraz.
Mam 41 MS'a z 41mlvlem. Expiłem od 35lvl na Ancient Ruins Tomb -2, i do tej pory było nieźle, tj. do 40lvl~. Potem zaczęło być kiczowato, mało expa, a kasy też nie za wiele. Gdzie mogę się teraz wybrać? Piraty to expiłem dawno, na 32lvl, nie wiem jak będzie teraz.
Na 40 lvlu ms'em? Cóż... jednym słowem H.Y.D.R.Y - dobry exp, loot tez jest nie widze problemow.. tradycyjnym sposobem ty , druid, najt - 4 dsy bloker bloczy wy dsmami i wandem!!! Swietny exp... A jak nie to nie wiem.. Moze sprobuj na TarpiT -2 ? A nawet -3.... Cyclopolis tez jest dobre. Lataj po calym i lej z wanda. ALbo idz na jakies hunty :mag:
Speedy123
17-07-2007, 17:15
Zaczynam od zera pallem, potrzebuje plan na exp do ~40 lvla
rook- jak najbszybciej, nie patrzec na kase (mam na mainie ~~k seta)
wybrac edron, idziem na trolle / gobliny skilluje do 45-50 dista i co dalej?
z gory dzieki za odpowiedz
filip1432
17-07-2007, 22:30
gdzie ekspić druid 21lvl 21 mlvl eq p armor p leg dwarwen shield dark helmet i buty normalne i 5k do dyspozycji
wszystkie rody
ps tylko mnie nie wysyłajcie do kopalni bo bardzo dużo ludzi
grzesiek08
17-07-2007, 23:41
Elo, jestem magiem. Mam 19 level i 11 magic level. Staty : ( sam nei iwem jak to sie podlicza?? ) Czy tu są potrzene staty do maga??. Eq: Wand of Plaguq/Wand of Dragonbreath, Plate Armor, Plate Legs, Leather Boots, Dvarven Shield. Co radzilibyście mi kupić?? Na jakie potworki chodzić? Za odpowiedź thanks.
Elo, jestem magiem. Mam 19 level i 11 magic level. Staty : ( sam nei iwem jak to sie podlicza?? ) Czy tu są potrzene staty do maga??. Eq: Wand of Plaguq/Wand of Dragonbreath, Plate Armor, Plate Legs, Leather Boots, Dvarven Shield. Co radzilibyście mi kupić?? Na jakie potworki chodzić? Za odpowiedź thanks.
Ludzie nie pytajcie co macie kupic -X(. To jest temat od expienia. Tyle razy bylo odpowiadane na pytania przejzyjcie tematy i znajdziecie.
Grzesiek: Wez poszukaj sobie nie jedna osoba sie pytala . Żal. Odpowadac na tto samo pytanie 10x nie bede wybaczcie...
Zaczynam od zera pallem, potrzebuje plan na exp do ~40 lvla
rook- jak najbszybciej, nie patrzec na kase (mam na mainie ~~k seta)
wybrac edron, idziem na trolle / gobliny skilluje do 45-50 dista i co dalej?
z gory dzieki za odpowiedz
sadze ze na to pytanie tez bys znalazl odpowiedz. no ale jestes bardziej konkretny wiec ja zrobilem tak:
Wez eq (p seta dwarvenke steel helm i z 3 speary) i idz na trole obok edron. SKilluj na full atk, potem balance a jak juz duzo bedziesz zabieral hp to na defence. Skilluj do 40. Potem kup kamyki (lub nazbieraj) i idz na rotowmy - skilluj do 50. Potem idz na darashie - minosy. Stan tak zeby tylko 2 cie bily. Da rade tam tak stanac jest kilka miejscowek;). SKilluj do 60-65. Rob sobie strzaly albo fooda przy skillowaniu , nie wiem - z mana rob co chcesz... No ja na 62 discie zaczelem juz expic bo szkoda mi bylo kasy na kamyki a zbieranie to nuda... Ale jak chcesz dalej skillowac to wez idz na ghoula z kamykow. A jak za ciezko to cyce :). Potem exp... CO do expa to tak:
na rooku :
- ciagle bugi, wolfy snake'i... bo to niby mniej od trola expa daje ale szybbciej sie ubija... Ciagle na tym exp i szybko 8 wbijesz
Na mainie:
15 lvl ci sam przy skillowaniu wejdzie albo i wiekszy wiec:
15 lvl : Penisula Tomba od ank <,V na 1 poziomie expa ze strzal ktore sobie dorabiaj... Albo speary...
20 lvl : Scaraby, Tomb Penisula -2 ( dlaczego mowie cialg o penisuli? bo nie ma ghostow, ani stalkerow..), PoH (cyce)
30 lvl: Dragi ( ankrahmun z royal spear), tomb, vampy, scaraby, cyclopolis
40lvl : dragi ank, vampy, scaraby, cyclopolis i wyzej wymienione ;P
demoniks
18-07-2007, 17:43
Mam 34 palka skile 67/43 gdzie i czym mogę expić dodam że mam pacc i zrobiony Qest na laguna islands. eq devil helmet, plate set, guardian shield, scarf.:)
Mam 34 palka skile 67/43 gdzie i czym mogę expić dodam że mam pacc i zrobiony Qest na laguna islands. eq devil helmet, plate set, guardian shield, scarf.:)
Idz na scaraby, dragi ankh x7 ku**a ile razy bede pisal spojrz 2 tematy wstecz z 10 osob o to samo pytalo BEZ KOMENTARZA.
58 EK skille 78/75 eq: rh,dsm, boh, demon shield, knight legs, gs. Jakies dobre miejca do expienia na pacc area tak 50k+/h expa :confused:
Adamosis
18-07-2007, 21:00
Gdzie expic: Elder Druid 46lv 50mlv PACC
- Blue Robe
- Demon Shield
- BoH
- C-helmet
- tempest rod
- c-legs
Przed hackiem i update mialem 51lv i expilem na -3 tar tomb ale teraz słyszałem ze to juz nie opłacalne. Cos słyszałem także o pirate ghostach, moze to. Najlepiej szybki exp :)
18 lvl knight
59/56
Bright Sword + Dragon Shield + Scarf + Fur Boots + Plate Legs + Blue Robe
zamek ab?
DuskinessvsVision
19-07-2007, 12:57
Witam.Zamierzam kupić pacca, ale nie wiem gdzie będe expił.Przed zakupem wbije lvl 20 i skille 70,mam kase na prommo+30k w dp.Eq p set.Expić na dwocach,tomby czy gdzie indziej?
Gdzie expic: Elder Druid 46lv 50mlv PACC
- Blue Robe
- Demon Shield
- BoH
- C-helmet
- tempest rod
- c-legs
Przed hackiem i update mialem 51lv i expilem na -3 tar tomb ale teraz słyszałem ze to juz nie opłacalne. Cos słyszałem także o pirate ghostach, moze to. Najlepiej szybki exp :)
Jezeli nie chcesz mieć waste dobrze jest expić na piratach, blood crabach lub poprosty na pohu dobry exp...z tym, że dużo ludzi tam biega :( Ale jeśli zależy Ci na szybkim wbiciu lvlu poproś jakiegoś kolege knighta, żeby Ci pobloczył dle albo frost dragi. Będziesz go sio i shotował z hmmów. Ja tak już expie trochę czasu i wcale stratna na tym nie jestem :)
Pozdro ^^
58 EK skille 78/75 eq: rh,dsm, boh, demon shield, knight legs, gs. Jakies dobre miejca do expienia na pacc area tak 50k+/h expa :confused:
59 ek? Cyclopolis, Scaraby, dragi - mozesz z druidem dragi zeby waste nie bylo... Tomby (najlepiej Tarpit -3).
Witam.Zamierzam kupić pacca, ale nie wiem gdzie będe expił.Przed zakupem wbije lvl 20 i skille 70,mam kase na prommo+30k w dp.Eq p set.Expić na dwocach,tomby czy gdzie indziej?
Z tymi skillami możesz iść do Library Tomb na -1 i -2 poziom :) szybko wbijesz 25 a nawet 30 lvl
potem chyba najlepsze będą scaraby ;)
DuskinessvsVision
19-07-2007, 13:20
A larvy?Wiem troszkę tam wąsko ale sorkiem tam szybko wbiłem 33 lvl.A dworce podobno szybko kaska leci i bez waste uh?
@up
Tak Larvy to też dobry exp na ten lvl :)
Niestety jeżeli chodzi o dworce nie mogę ci pomóc bo nigdy nie próbowałam expić na nich :P
Dworce... Jest ich tam pelno, czesc 2 na 3 rodzaje ucieka... Wiec trzeba opanowac ; ). W sumie dworce sa dobre do robienia run - monk i biegac. Musisz sam zobaczyc. Wez uhy, i zobacz jak ci bedzie szlo. Jak zle - to zmiana miejsca ;).
DuskinessvsVision
19-07-2007, 13:57
a ktoś wie coś o żółwiach?albo ghostland na darashi?albo dragi ank?
Turtlesy- na 20 lvl nie opłacalne, potem (35 lvl) jak najbardziej
Ghosty- jeżeli jesteś najtem to nawet się tam nie wybieraj xD Wszytskie potwory duchy są odporne na ataki fizyczne, więc musiałbyś je lać z hmmów i bardzo dużo na tym tracił (ponieważ z nich nic pozytecznego nie leci) a to mijałoby się z celem
Dragony- polecam od 40 lvl szybki exp i na 90% będziesz na plusie :)
DuskinessvsVision
19-07-2007, 14:52
To co larvy do 30,później tomby do 40 a od 40 żółwie albo dragi?
To co larvy do 30,później tomby do 40 a od 40 żółwie albo dragi?
Myślę, że tak :P chociaż zamiast larv ja bym wybrała Library Tomba tak jak juz wspominałam wcześniej ;) na dwóch pierwszych poziomach jest exp idealny dla knighta na 20 lvl (znajdziesz tam larwy, skeletony, kilka scarabów, ghoule, raty i inne padziwie... najsilniejszy potwór tam to mummy ale z Twoimi skillami bez problemu sobie poradzisz). Tym bardziej polecam ten tomb ponieważ prawie zawsze jest pusty, tzn że nikt nie będzie ci przeszkadzał w zdobywaniu punktów doświadczenia :)
DuskinessvsVision
19-07-2007, 15:04
Ok wlekie dzieki :PZ tego wszystkiego zapomniałem napisać że jestem palem xd.Ale tam też dobrze dla pala jest?
59 ek? Cyclopolis, Scaraby, dragi - mozesz z druidem dragi zeby waste nie bylo... Tomby (najlepiej Tarpit -3).
Moze dobrym rozwiazaniem beda zołwie ?? ;)
maskotek14
19-07-2007, 16:06
Gdzie expic knightem ze skillami 93/94 z levelem 31 z eq demon shield, p set royal helmet, bohy i bs? Porsze abyscie podali miejsce dla pacca i facca bo niedlugo skonczy mi sie pacc. Chodzi mi o dobry exp. Z gory dziex.
36 lvl knight, skille 59/56, 4 mlvl, facc.
Armor łącznie 32, shield 33+1 z broni, atak broni 35.
Gdzie expić, żeby nie było waste i exp 20k+/h.
Oczywiście nie podawać DC, bo jakoś mnie tam nie ciągnie (jakoś nie udaje mi się tego GS'a minąć, na szczęście GS znika przy domku z banditami).
Tibia-Fighter
19-07-2007, 17:02
Oczywiście nie podawać DC, bo jakoś mnie tam nie ciągnie (jakoś nie udaje mi się tego GS'a minąć, na szczęście GS znika przy domku z banditami).
lOL, nie możesz ominąć Xd ... Jak coś a proponuje soldy na dwarf hell. Senje folde ...
U skills sux... Jakbyś miał wyższe mógłbyś poganiać na Ef... itd.
I tak najlepsze na ten moment jest DC.
maskotek14
19-07-2007, 17:10
Aha. Zapomnialem zapytac sie o kolege sorc 47lv 68 mlv facc b robe, demon shield, crus helm, bohy, c legs, woi/woce:)Rowniez glownie chodzi o exp.
@up
Guardy, DC, moze dragi (byloby trudno). Scaraby, zolwie, cyclopolis.
Na tym lvlu na faccu trudno poexpic (zostaja guardy/dragi. To co zarobisz na guardach wastujesz na dragach).
@DRoN
Doskiluj do 70 i bedzie dobrze. Na tym lvl idz na DC (po prostu biegniesz i olewasz gsa) ~25k/h i ~1,8k w kasie jak jestes sam. Na senji 12k/h i 6k z loota, kasy i skor (obs knife), a na EF ~30k/h co do kasy to trudno powiedziec. Gdybys mial lepsze skile to guardy (na 40-45lvl 35-45k/h i kasy na + tyle ile masz loota w lootbagu (same hammery, shieldy i scalaki). PoH ~20k/h. Kasy nie wiem ile by bylo
Vansider
19-07-2007, 18:05
Gdzie expic 14 palladynem ze skillami 50?Eq:Scale armor,leather legs,tortoise shield(to samo co dwarven tyle ze lżejsze).Próbowałem w kazzo na dwarfach wibilem 3 lvl ale zabeła się tam "Mania Pekowania" i nie wiem gdzie expic a na dwarfach sie oplaca bo expie z spearami i zbieram bolty.Z góry dzięki
Marowakk
19-07-2007, 22:20
30 knight skile 80/80
premium
Gdzie szybko expic
narazie expie na scarabach.
Up folda moze,
rotworny na fibuli
33 Elite Knight
Eq:
Warrior Helmet
Golden Armor
Bright Sword
Vampire Shield
Knight Legs
Scraf
Leather Boots
Blacksteel Sword
Może być facc ale nie dc ani Kazzo bo znając historię mojego servera można się popłakać. Żółwie tylko w godzinach nocnych albo rano. Reszta nie wiem. Fajnie by było 30k/h albo chociaż 25k/h mogę wychodzić na zero. Ewentualnie czy dozbierać na Boots of Haste.
@Edit
Moje skille to 66/64
43 knight 72/71 facc. jest jakieś miejsce po update gdzie zdobywałbym więcej exp niż na ef? Tam jest za dużo ludzi.
43 knight 72/71 facc. jest jakieś miejsce po update gdzie zdobywałbym więcej exp niż na ef? Tam jest za dużo ludzi.
Myślę że możesz próbować kopalnie dwarfów oraz dragonki :) Chodzi mi o dragon lair oczywiście.
jeszcze zaslaby na d lair by mial waste jak by poszedl najlepiej by mial na kopalce dwarfow ale tam duuuzo ludzi
33 Elite Knight
Eq:
Warrior Helmet
Golden Armor
Bright Sword
Vampire Shield
Knight Legs
Scraf
Leather Boots
Blacksteel Sword
Może być facc ale nie dc ani Kazzo bo znając historię mojego servera można się popłakać. Żółwie tylko w godzinach nocnych albo rano. Reszta nie wiem. Fajnie by było 30k/h albo chociaż 25k/h mogę wychodzić na zero. Ewentualnie czy dozbierać na Boots of Haste.
@Edit
Moje skille to 66/64
mozesz sprobowac na scrabach i na jakiejs fajnej tombie -2
Rodzyn_XX
20-07-2007, 09:38
53ek 75/75 6mlv
Eq:
rh,dsm,fire axe,mms,g.legi,bohy,steel botsy
Co polecacie ?
Ancient900
20-07-2007, 14:16
53ek 75/75 6mlv
Eq:
rh,dsm,fire axe,mms,g.legi,bohy,steel botsy
Co polecacie ?
Żółwie, żółwie, żółwie, scaraby i żółwie do 80 lvla:)
Mam pytanie:
mam 45lvl sorca, gdzie wyciągnę najwięcej expa/h na FACC i PACC? Może być z waste:p
A tam na guardach to z czym lepiej expić: blacksteel sword czy bs + medusa shield?
Ja mam takie pytanie.
Mój kumpel jest knightem ma 20 lvl skille 58/56 4 mvl a ja paladyn 18 lvl skille 60 w distcie. Oby dwoje mamy plate set.
Moje pytanie jest następujące. Czy damy powalić dragona? On będzie blokował a ja nawalał. Może mi ktoś powiedzieć ile około uh będzie potrzebne dla niego? I z czego ja mam nawalać z łuku czy kuszy? Obawiam sie że moge mieć za małe skille do kuszy dlatego sie pytam.
dacie rade tylko to nie oplacalne uhow za duzo wam pojdzie ale przy dobrym locie macie szanse nie stracic
taktyka :
knight bierze bron ktora ma najwiecej ataku w swoim trenowanym orezu!!!!!! nie wazne 1 czy 2 reczna!!!!
knight bierze draga na ukos i wali na full ataku(drag wali glownie z magi takze def nie robi roznicy)
palladynie bierz sobie Hunting Spear albo Throwing Star bo z bolta tyle nie walniesz ani z luku i ty full atak
nie wiem ile uhow wam pojdzie ale wezcie moze 1 bp? bo lepiej jak zostana niz sie skoncza. z 20 uhow niech 15 wezmie sobie knight a tobie stykna 5 + exure vita + exura gran
mysle ze to dobra taktyka
@up
Czytaj uważnie koleś ma 18 lvl lol i exura vita?
maciejd14
20-07-2007, 19:51
Siemka gdzie polecacie mi expic 57 knight skile 79/77 , zeby bylo duzo expa i kasa by sie zwracala , narazie expilem na guardach kasa bardzo duza ale exp maly , eq - crus helmet , dsm , k legi , bohy , demonka , f axe , p amulet . oczywiscie na facc
A tam na guardach to z czym lepiej expić: blacksteel sword czy bs + medusa shield?
Lepiej expic z najlepsza 1 reczna bronia jaka masz (i oczywiscie tracza w 2 lapie).
Ghard Lage
20-07-2007, 20:37
38lvl royal paladin skille 70/54 eq bohy, demonka, noble armor, plate legs, crus hlm, platinum amulet. Gdzie expić, żeby się zwracało exp najchętniej 35+kexpa/h.
Expiłem już na pohu (wszystko włącznie z gsami), penisula tomb (ale często jest zajęty), resp 3x dragów nad hero i potworki w pobliżu (prestessy, monki, dsy), guardy (kiedy byłem facc), drefia (waste), malpy (kasy jak piasku na pustyni ale exp mały :/), barbariany (kasa wpożo exp taki sobie), mintwalin (jak robiłem paradoxa ale tylko byłem tam 10 min bo było zajęte), frost gianty i giantessy (już wole cyce), cyclopolis (spoxik), ice golemy (exp wporzo ale nuuudyyyyyy). Chciałbym poexpić na czymś nowym może lizardy co wy na to? I gdzie je znajde?
Iść od strony port hope czy ankrahmun? Może stone tomb? Ale czy dam rade?
te skille to żart?
idź skilluj.
czymś taki nie ma gdzie expić.
podałeś armor łącznie żeby nikt się nie śmiał z twojego eq.
9 Paladyn (sprawa niby prosta ale ale)
Premium
dist: 80
shield: 70
mlvl: 11
Eq: b robe p legs crown helmet
Gdzie jak najszybciej expic i mam pytanie z czym, strzaly, bolty ? Do royal spearow musze dorosnac.
Czekam na odp ;)
jaja sobie robisz? 9 pal i 80 dista? Jakoś nie wierze ci zbytnio ale jak juz to idz na cos bezpiecznego np na larvy bo jak padniesz to zal skili.
9 Paladyn (sprawa niby prosta ale ale)
Premium
dist: 80
shield: 70
mlvl: 11
Eq: b robe p legs crown helmet
Gdzie jak najszybciej expic i mam pytanie z czym, strzaly, bolty ? Do royal spearow musze dorosnac.
Czekam na odp ;)
KLAMIESZ! KLAMIESZ I JESZCZE RAZ KLAMIESZ! Nie ma zadnego 9 lvla z takim distem. Przejzalem wszyskie osoby z 80 distem. ŻAL.PL
Elveriax
21-07-2007, 11:55
Jakie potrzebuje skile, eq, lvl żeby solować dragony? Co ze sobą zabrac? B) Proszę wypowiadajcie się na ten temat. Mam knighta gram na calmerze.
35 EK
Warrior Helmet
Golden armor
Knight Legi
Demon Shield
BS
Blacksteel Sword
Leather Boots
Scraf
67/65
Gdzie expić najszybciej oprócz zólwi i scarabow dokłade miejsca pietra itd. z czym chodzic blacksteel czy bs czy dokupic cos do eq
Jakie potrzebuje skile, eq, lvl żeby solować dragony? Co ze sobą zabrac? B) Proszę wypowiadajcie się na ten temat. Mam knighta gram na calmerze.
Mi sie udalo zabic smoczka bez uhow na 36 lvl, ze skillami 70/70. Z bright sworda. Eq... Kset, c helmet, meduska. Czyli nic nadzwyczajnego.
@up
Sama nie wiem, ale zawsze mozesz sprobowac cyclopolis. Oraz niektore tomby. Eq masz wystarczajace ; P. I chyba lepiej chodzic z bs.
41 RP
74/55
B robe
Vampire Shield
K leg
Boh
Crus helm
P ammy
~~PACC
Kropka997
21-07-2007, 23:03
41 RP
74/55
B robe
Vampire Shield
K leg
Boh
Crus helm
P ammy
~~PACC
dragi ank, albo jakis tomb na -2
Skile:
50/34
Eq:
Scale armor
Plate legs
Dwarven Shield
Crown helmet.
Na czym mógłbym expić???
Ewentualnie mógłbym coś dokupić mój limit to 15 k.
Ps:
To mój pierwszy post , pozdro all.
te skille to żart?
Nie.
idź skilluj.
Po co?
czymś taki nie ma gdzie expić.
Nom. 4-5h i lvl, a jak poskilluje 30h, to będę wbijał lvl w 3,5-4,5h, ale po kilku lvlach znowu będę musiał skillować, bo "nie będzie dało się expić".
podałeś armor łącznie żeby nikt się nie śmiał z twojego eq.
Rozszyfrowałeś mnie.
32 -> dragon scale mail 15 + golden legs 9 + boots of haste 0 + crusader helmet 8 + AoL 0
Nie śmiejcie się ze mnie ;(
Vlaaaadek
22-07-2007, 08:55
52 rp skille 73 dista eq p set bohy Pacc ofc ma ktos pomysl gdzie expic takim palem oprocz miejscowek dobrze znanych takich jak ropa -3, v hell, dragi ank itp :P
Ghard Lage
22-07-2007, 11:54
38lvl royal paladin skille 70/54 eq bohy, demonka, noble armor, plate legs, crus hlm, platinum amulet. Gdzie expić, żeby się zwracało exp najchętniej 35+kexpa/h.
Expiłem już na pohu (wszystko włącznie z gsami), penisula tomb (ale często jest zajęty), resp 3x dragów nad hero i potworki w pobliżu (prestessy, monki, dsy), guardy (kiedy byłem facc), drefia (waste), malpy (kasy jak piasku na pustyni ale exp mały :/), barbariany (kasa wpożo exp taki sobie), mintwalin (jak robiłem paradoxa ale tylko byłem tam 10 min bo było zajęte), frost gianty i giantessy (już wole cyce), cyclopolis (spoxik), ice golemy (exp wporzo ale nuuudyyyyyy). Chciałbym poexpić na czymś nowym może lizardy co wy na to? I gdzie je znajde?
Sorka ale nikt mi nie odpowiedział....
filip1432
22-07-2007, 11:56
niehciałem zakładać nowego tematu ale mam pytanie na czym skilować knightrm
mam 8 lvl i skile 25/25 na razie skilowałem na bugah
jeszcze jedno do ilu skilować na początku
@up
Na rotwormach albo dwarfach.
@Vlaaaadek
Możesz sprobować małpy, ale uważaj.
HELP!! ;(
Gdzie mam expic z 15 levelem i skillami 55/55zeby troche kasy zarobic i expa duzo MAM FACC;(;(;(;(
infermo_77
22-07-2007, 15:01
Knight 25 lvl Skille 60/60 4mlvl
P-set, Guardian Shield, K axe Gdzie expic? Dam rade na elf fortres?
Mogę coś dokupić do 15 k.
Elveriax
22-07-2007, 16:07
dam rade expic na foldzie na 1 pietrze knightem 13 lvl ze skilami 47/46 eq: soldier helmet, p set, serpent sword, dwarven shield:p
Elveriax
22-07-2007, 16:09
dam rade expic na foldzie na 1 pietrze z 13 lvl eq: soldier helmet, p set, dwarven shield,serpent sword ???:p
Paladyn 14lvl 50~ dystansu eq malo wazne.
Gdzie expic? kopalnie,gl,amazon camp przeludnione.Myslalem o cyklopach na poh,ale nie wiem jak dojsc i boje sie zlurowanych GS'ow.
Dodam ze gram na non-pvp i nie posiadam pacc
Tibijczyk222
22-07-2007, 17:50
Gdzie Expić 32 druid bez pacc narazie nie mam volcanica bo wypadl :/ ?
Żeby nie bylo 99999999999 ludzi
35 EK
Warrior Helmet
Golden armor
Knight Legi
Demon Shield
BS
Blacksteel Sword
Leather Boots
Scraf
67/65
Gdzie zarobic 20k do godziny 5.00 w nocy od teraz
krawiec08
23-07-2007, 00:06
Dla kazdego nooba jest swietne miejsce na południe od venore. Trzeba mieć łopate. po zejsciu jest kilka rotów.
Póżniej wychodzi sie wy żej nico i tam sa swamp trolle. Sam tam chodze
Jest tylko jeden minus. Czasami z pomieszczenia obok wychodzi ghoul. Kazdemu poniżej 15lv polexcam spie... uciekac jak najszybciej.
na 15 lvl to ghoul przynajmniej dla mnie nie sprawia problemu 3 w grupie na 10lvl ubijalem
Rzucamrybami
23-07-2007, 13:31
Nie mam pomysłu gdzie expić więc pytam. Moja postać: Royal Paladin, Pacc jest jak wskazuje "Royal", 72/52, 11mlvl, level 35,boh są, nie chciałbym waste i niechciałbym co sekudne kogoś wyganiać. Podsumowując: najlepiej pacc arena i bez waste. Aktualnie trenuje do 75 i 12 mlvl wbijam i przed osiągnięciem tych dwóch celi nie mam zamiaru expić.
45 ED - 49mlvl.
Nie wiem, gdzie moge efektywnie expić. Na tombach na wyższych poziomach exp idzie bardzo wolno (10-12k/h), a na niższych exp nieco szybszy, ale waste ~10K na lvl a zysku moze 3K. Poprostu mnie nie stać.
Gdzie mogę szybko i z mniejszym wastem expić???
Marvelo13
23-07-2007, 14:15
Spróbuj dragi z dsami, jak nie to możesz jeszcze pójśc na drefię na vampy spróbować. :)
Gdzie moge expic z 16 level skille 55/55 bym mial duzo expa i dużo kasy i NAJWAŻNIEJSZE MAŁO LUDZI!!!
Rzucamrybami
23-07-2007, 15:03
W zasadzie nigdzie. Za mały level, za małe skille. Do tego zgaduje ,że nie masz pacc więc mało ludzi też odpada.
Gdzie moge expic z 16 level skille 55/55 bym mial duzo expa i dużo kasy i NAJWAŻNIEJSZE MAŁO LUDZI!!!
EDIT
Bende mial pacc 29
Marvelo13
23-07-2007, 17:10
Po co kupiłeś pacc, mając taki mały lvl i skille. Lepiej najpierw skillować a później kupować pacc. A expić dla pacc możesz na larvach, ewentualnie jakiś skarabach.
Kup.Se.Musk
23-07-2007, 17:21
Knight 64/64 skille 21 lvl. EQ: Crown Armor, BoH, Serpent Sword, Medusa Shield, Platinum Amulet, Plate Legs, Devil helmet- EQ mało ważne, bo ulegnie radykalnym zmianom. Chodzi mi o bardzo szybki exp do 30 lvl, aby był chociaż mały zysk. Nie mam Pacca.
Zdzichuu
23-07-2007, 17:52
Gdzie expić Sorkiem 2 mlvl 10 level eq plate set soldier helmet dwarven shield wand of vortex.
Po co kupiłeś pacc, mając taki mały lvl i skille. Lepiej najpierw skillować a później kupować pacc. A expić dla pacc możesz na larvach, ewentualnie jakiś skarabach.
MAM ZAMIAR KUPIC PACC :P
Mam takie pytanie ile mozna kasy na dzien wyciagnac na malpach i ile expa/h??
Odpowie mi ktos na moje pytanie?!
Kropka997
23-07-2007, 22:07
35 EK
Warrior Helmet
Golden armor
Knight Legi
Demon Shield
BS
Blacksteel Sword
Leather Boots
Scraf
67/65
Gdzie zarobic 20k do godziny 5.00 w nocy od teraz
idz na dark katedre tam szybko zarobisz pieniadze i nie tylko lvl tez napewno wpadnie:)
pzdr
@Piwekk
na malpach duzo expa nie wyciagniesz, tam duzo sie kasy zarabia:)
Tzn. exp porownywalnie do czego i kasy ile bo kumpel i mowil ze mozna wyciagnac 100+k kasy na tydzien8o
Elo mam pytanko a własciwie 3:
1. Mam skile 75/57 - starczy czy jeszcze trenić?
2. Gdzie expić ? Skille w/w, lvl 42.
3. Dam rade na małpach?
PISZCZIE :):D
32 pall 64/46. Guardy odpadaja masa ludzi. Jakies dobry expowisko please :)
Voxy'Blaze
24-07-2007, 12:10
Moja podpowiedź:
Jak chcesz zostać dobrym playerem, powinieneś zadbać o statystyki postaci, jej ekwipunek no i oczywiście dobry budżet.
Kto nie rozumie, chodzi mi o SKILLS, EQ, GP.
Dobra.
Skoro mowa o treningu, to czym, jak i za co?
Zacznijmy od RYCERZA(Knight)
Fajnie, jesteśmy w jakimś Temple i co? Zara po wyjściu widzimy kolesia, który do nas podskakuje i grozi huntem -.- Czasami się to zdarza, ale nie zawsze, więc bez obaw. Wracając jeszcze na rook powinniśmy sprzedać cały ekwipunek
(+ kasa z polowań to jakieś 2k powinno być - miło, jak będziesz miał/a więcej ;))
Ok. Kupujemy od ludzi mniej więcej TAKIE przedmioty(przyjmijmy, że
mamy 2k):
Dark Helmet - ok. 250gp
Scale Armor - bez targowania 100gp
Brass Legs - ok. 100/200gp zależy od świata
Scarf - nie DAJMY się oszustom! max. 30gp za szaliczek sie płaci xP
Dwarven Shield - też bez targu = 100gp
Razem = ok. 550 gp, zostaje 1450
TU DO WYBORU:
Spike Sword - jakieś 1k
Clerical Mace - z 300gp
Battle Axe - też z 300gp
Zostaje nam trochę kasy, możemy zamiast polecanego ekwipunku kupić lepsze, ale nie polecam, gdyż jakiś Player Killer może nas ubić i odebrać =/
Teraz trochę o treningu:
Jak wiadomo Rycerz jest najsilniejszą, jak i najbardziej wytrzymałą postacią w całej Tibii. Niestety jeżeli chodzi o magię, Rycerz nie jest w stanie opanować większości czarów, jak jego rywale. Najważniejszą rzeczą u niego są Skille oraz Ekwipunek.
Tyle jest tych tematów: Jak poprawnie skilować?
No to odpowiadam:
ZAKŁADAMY TYLKO NAJLEPSZĄ TARCZĘ I NAJSŁABSZĄ BROŃ DANEGO GARUNKU
Mniej więcej na takim levelu powinniśmy mieć takie skillsy:
9lvl - 35/30
15lvl - 55/55
20lvl - 70/70
30lvl - 75/75
45lvl - 85/85
50+ - 90/90
Oczywiście mogą być wyższe albo niższe, ale będziemy bardziej podatni na ataki wrogów. Moim zdaniem najlepiej poprosić kolegę o MONKA (jeśli gramy na PvP) i skilować do 75/75 a potem expić, co spowoduje, że i exp i skile wzrosną ;).
Z Magic Levelem jest już trudniej:
10lvl - 1mlvl
15lvl - 2mlvl
20lvl - NAJLEPIEJ 4!!
30lvl - 5mlvl
50lvl - 6mlvl
80lvl - 7mlvl
100+ - 8mlvl
Jak chodzi o Rycerzyka, polecam trening wg. mojej wypowiedzi.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości, proszę pisać na PW lub GG.
Pozdrawiam ;)
@up
Spoko to napisałeś i masz moje gratulacje.
Dark_ShEp
24-07-2007, 12:28
@UP
taa z tego poradnika wyrośnie nowe piekne pokolenie noobów z carlin.
Voxy'Blaze
24-07-2007, 12:53
@UP
taa z tego poradnika wyrośnie nowe piekne pokolenie noobów z carlin.
Lol skoro jesteś taki bystry, napisz własny poradnik -.-
Ale nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać... To w końcu forum o grze a nie offtopic... Więc zanim masz zamiar kogoś obrażać, sprawdź, czy nie zrobisz tego lepiej -.-
Lol skoro jesteś taki bystry, napisz własny poradnik -.-
Ale nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać... To w końcu forum o grze a nie offtopic... Więc zanim masz zamiar kogoś obrażać, sprawdź, czy nie zrobisz tego lepiej -.-
Jeżeli padną servery Cipsoftu, to na nich nie narzekaj, tylko zrób lepsze.
Jak kupisz samochód i drugiego dnia odpadnie koło, to nie narzekaj, że gówno, bo lepszego nie zrobisz.
Mogę podawać tysiące takich przykładów.
Nie zrobię lepiej, ale nie przeszkadza mi to przy wystawieniu krytyki.
Poza tym do poradników jest oddzielny dział. Czyżbyś się bał, że jakiś dobry krytyk zje Twoją propozycję poradnika na śniadanie?
Clerical Mace - z 300gp
Rotfl?
Na Antice lub Novie.
Poza tym C-mace wymaga 20 lvla, więc dużego dmg 8lvl tym nie wyciągnie.
Battle Axe - też z 300gp
Ktoś to sprzedaje?
Poza tym to jest dwuręczne. Faktycznie, dobrze jest na niskim lvlu biegać z 2-ręczną bronią.
9lvl - 35/30
15lvl - 55/55
20lvl - 70/70
30lvl - 75/75
45lvl - 85/85
50+ - 90/90
9 lvl - ok troszkę można poskillować
15 lvl - jeżeli ktoś skilluje, a nie expi
20 lvl - rotfl? nie wiem jak na paccu, ale na faccu starczą skille 55/45+ żeby w 2 godziny wbić lvl
30 lvl - to samo co up, tyle że skille 60/50+
45 lvl - -||- , tyle że skille 70/60+
50+ - ok, 190 lvl to też 50+, więc skille 90/80+ jak najbardziej
Sorc, 26lvl, 25mlvl,
eq: dark helmet, demon shield, golden armor, plate legs, scarf
broń: Wand of Plague, Wand of Cosmic Energy, HMM, GFB
gdzie mógłbym spokojnie poexpic z zyskiem ??
PS. facc
Knight; 18lvl; 45/42.
-Plate Armor
-Plate Legs
-Crown Helmet
-Dragon Shield
-Serpent Sword
-Leather Boots
Na jakie potworki mógłbym się wybrac?
Z góry dziękuję!!!
Filippo12
24-07-2007, 20:42
Witam.
Mam sorca 39 lvl 42 mlvl
EQ: Cruz Helemt, R Robe , Knight Legi , Vamp Shield, WoI ,scarf , Fur bootsy (zbieram na bohy lol).
Gdzie moge dobrze poexpić tak od 10k/h oczywiscie w expie.
I wazne zeby nie bylo waste !! i Najlepiej jakis maly plus :)
Mam PACC
Jak ktos pisze o tombie to niech napisze jaki tomb i ktory poziom (floor zeby ktos nie pomyslal ze lvl xD).
Czekam na (moze szybka) odpowiedz.
infermo_77
24-07-2007, 21:12
Knight 25 lvl Skille 60/60 4mlvl
P-set, Guardian Shield, K axe Gdzie expic? Dam rade na elf fortres?
Mogę coś dokupić do 15 k.
Facc
Marvelo13
24-07-2007, 21:14
@Filippo
10k/h expa to ja wyciągałem 20 knightem na dc. Możesz pójść na drefię, na północ.
@up
Chyba dasz, ale uważaj na arcanisty i większe grupy scoutów.
Mam knighta(pacc) 15lvl, 3mlv 52/52, p set, dwarven, spike sword. Na co moglbym sie wybrac aby zarobic duzo kasy z szybkim expem?
Marvelo13
24-07-2007, 21:22
@up
Larvy.
Rzucamrybami
25-07-2007, 01:48
Mam knighta(pacc) 15lvl, 3mlv 52/52, p set, dwarven, spike sword. Na co moglbym sie wybrac aby zarobic duzo kasy z szybkim expem?
Od Larv ,które poradzono Ci wyżej (bez urazy Marvelo13) dużo lepsze są Rotwormy na Darashi. Dają dużo gp, do tego lootbag z swordów i mace sprzedanych w np. Venore (sword=25 gp, mace=30 gp) i się sporo tej kasy uzbiera. Ja zbierałem również wormy, wyłowiłem potem bp rybek i sprzedałem za 4k. Larvy to 44 expa, Rotwormy 40 więc różnicy dużej nie ma a za to w zysku jest spora.
Kup.Se.Musk
26-07-2007, 10:11
Ktoś mi odpowie?
Knight 23 lvl, skille 64/65, EQ: BoH, Crown Armor, Crus Helmet, K Legi, Vampire Shield, Serpent sword i BS
Gdzie mógłbym expić? Bardzo szybki exp do 30 lvl.
Marvelo13
26-07-2007, 10:24
Jeśli facc, to możesz iść do wieży mino koło kopalni, tam w podziemiach są mino i mino archery, a w wieży masz już guardy, więcej archerów i gdzieniegdzie magi, ale pojedyncze. Bardzo dobre miejsce do zbierania kasy, boltów i czasem jakiś mino leather się trafi, a jak masz obsidian knife to możesz je z minosów ścinać.
Rzucamrybami
26-07-2007, 10:45
Ktoś mi odpowie?
Knight 23 lvl, skille 64/65, EQ: BoH, Crown Armor, Crus Helmet, K Legi, Vampire Shield, Serpent sword i BS
Gdzie mógłbym expić? Bardzo szybki exp do 30 lvl.
Elf Fortress, Dwarf Soldiery.
dawid000
26-07-2007, 11:05
nowe pytanie
gdzie mam 41 msem expic tak zeby wbijac chocby lvl dziennie bo na piratach to lvl w tydzien wbijam :(
eq :c helm, k armor, scarf, woi, tort shield, p legi, leather bootsy na lepsze eq nie stac mnie
dawid000
26-07-2007, 13:47
sorry za doubla ale wczesniej mojego posta nie bylo widac
Rzucamrybami
26-07-2007, 14:29
Spróbuj Tar Tomb -3 z summonem, bez necro. Bierz mfy i jazda.
dawid000
26-07-2007, 14:39
Spróbuj Tar Tomb -3 z summonem, bez necro. Bierz mfy i jazda.
a na -2 tar tomba ile expa na godzine? (musze odkrywac od nowa mapki bo mi sie skasowaly)
Gdzie expić Sorkiem 2 mlvl 10 level eq plate set soldier helmet dwarven shield wand of vortex.
LOL?? Roty, dwarfy, trolle pod Ab.
mam palka 20lvl 65/52 plate set, crown helmet, guardian shield spory zapas hunting spearow ... i zastanawiam sie czy wbic lepsze skille (~75-80dist) czy juz teraz zaczac expic (jak tak to gdzie?).
mam palka 20lvl 65/52 plate set, crown helmet, guardian shield spory zapas hunting spearow ... i zastanawiam sie czy wbic lepsze skille (~75-80dist) czy juz teraz zaczac expic (jak tak to gdzie?).
wg mnie jeśli chce ci się skillowac to skilluj do oporu.
jeśli chcesz expic to chyba cyce, a poźniej (~30lvl) gs na poh z bohami i utami huri albo time ring
Profesja:Paladyn
LvL:20
Skile:52/38
Eq:
Scale armor
Plate leg
Crown helmet
Speary
Dwarven shield.
Na czym skilowac?
mastertomasz
27-07-2007, 00:23
Roty
lub Minosy
lub Summon kolegi =)
btw. weź kup jakieścoś do leczenia bo widzę, że 9 mag dał Ci w dupę =/
Poproś kogoś o monka zakup troche spearów (później kamieni) i skilluj ... ewentualnie dwarfy/minosy z kamieniami :(
Rzucamrybami
27-07-2007, 02:58
Level 40, 75 dista i boszki na nogach. Myślicie ,że moge epxić na gs bez waste? Tak tylko pytam żeby się upewnić bo wydaje mi się ,że na poh nie powinny mi nawet mf specjalnie schodzić. Gs mnie raczej nie dogoni.
Roty
lub Minosy
lub Summon kolegi =)
btw. weź kup jakieścoś do leczenia bo widzę, że 9 mag dał Ci w dupę =/
Z tym magiem do długa historia....Skrócę to 1 hp...
hail king....
fag key.... i t owszystko :D
Jesli nie bedziesz miec lagów i nie padniesz to jak najbardziej. Time ringa mozesz ew dokupić.
Paladyn lvl 12
skille 41/28
EQ - Bow/Xbow/Spears, Soldier Helmet, Dvarwen Shield, Plate Legs, Scale Armor, Leather Boots
Gdzie moge dość szybko expić ?, co brać (Bow,Xbow czy Speary) ?
Z góry THX ;]
Level 40, 75 dista i boszki na nogach. Myślicie ,że moge epxić na gs bez waste? Tak tylko pytam żeby się upewnić bo wydaje mi się ,że na poh nie powinny mi nawet mf specjalnie schodzić. Gs mnie raczej nie dogoni.
widziałem jak po poh gonił pall 30lvl z gs więc ty spokojnie dasz rade ;)
ale uważaj na lagi bo ostatnio często się je spotyka... sam zaliczyłem 2 deady w 1 dzień bo nie zdążyłem uciec ;/
Imm0rtal
27-07-2007, 13:40
20lvl knight, skills 75/73, crus,vampka,crown arm i legi, serpent (kupuje crimsona). Gdzie mogę dobrze expić?
Bartek112
27-07-2007, 14:11
Gdzie expić Sorcerer 20lvl 15mlvl FACC
Eq: Crown Helmet, Noble armor, Plate Legi, Guardian Shield, leather boots, Wop i Wodb
Gdzie expić Sorcerer 20lvl 15mlvl FACC
Eq: Crown Helmet, Noble armor, Plate Legi, Guardian Shield, leather boots, Wop i Wodb
cyce na poh ale uważaj bo czasami leszcze lurują gs albo dragi...
turbo2005
27-07-2007, 15:50
Gdzie expic 35 pallem z skillami 67/45 mlvl 11 Facc eq; platinum amulet, crown helmet, blue robe, crown legs, BOH B)
Gdzie expic Sorkiem 13 level, 14 magic level, swiat Candia. Fibula odpada bo dużo osób z botami. :(
Facc:baby:
Gdzie expic 35 pallem z skillami 67/45 mlvl 11 Facc eq; platinum amulet, crown helmet, blue robe, crown legs, BOH B)
jak dasz rade uciec gs to gs na poh
Gdzie expic Sorkiem 13 level, 14 magic level, swiat Candia. Fibula odpada bo dużo osób z botami. :(
Facc:baby:
roty kolo venore
Tibijczyk222
27-07-2007, 19:58
gdzie expić 32 druid bez pacc m lvl 32 eq:Hotm , B Robe , P legi , BH shield, volcanic , buty
? plz fast odpowiedzice :)
Paladyn lvl 12
skille 41/28
EQ - Bow/Xbow/Spears, Soldier Helmet, Dvarwen Shield, Plate Legs, Scale Armor, Leather Boots
Gdzie moge dość szybko expić ?, co brać (Bow,Xbow czy Speary) ?
Z góry THX ;]
Nie badzcie tacy powiedzcie xP
Mam Palla na 10 lvl (lol :D) ze skillami 40/30. Eq p-set, dark helmet, leather bots,tortise shiled. Teraz FACC ale za ok 2-3 tygodnie PACC. Gdzie mogę expić?
Jeszcze jedno...czy mogę już trenic na minosach? Mam zamiar skillowac do ok 50/50. Czy są jakieś expowiska z minosami nie w Mitlawin?
Przepraszam ale nie wiem jak się pisze niektóre nazwy.
Z góry dziękuje za odpowiedzi ;).
roty kolo venore
Jakaś mapka ? Nie jestem obcykany w okolicach Venore. :]
Mam knighta 24 lvl skille 61 60 mlvl 4
gdzie taka postacia moge szybko podekspic do 30 lvl ??
warrior helmet| scarf |k armor |medus shield| p legs| serpent sword |leather boots :]
Dodam tylko ze facc
Holek080
28-07-2007, 09:54
Nie badzcie tacy powiedzcie xP
Skilluj bo z tymi skillami walisz po 30-40??
Doskilluj do 50 dista i wtedy pisz :0
Mam knighta 24 lvl skille 61 60 mlvl 4
gdzie taka postacia moge szybko podekspic do 30 lvl ??
warrior helmet| scarf |k armor |medus shield| p legs| serpent sword |leather boots :]
Dodam tylko ze facc
Najlepiej idz na GL badz soldy. W kopalni pod kazo jak jestes sam to naprawde dobry exp. Z loota tez sporo kasy jest.
Mam pacc'a lv 39, mlv 5 skille 65/63 eq dsm, mms, boh/fur boots, rh,crown legi bs i pammy
Na czym najwiecej zrobie expa? chcialbym wychodzic na 0 badz +
Tibijczyk222
28-07-2007, 12:42
gdzie expić 32 druid bez pacc m lvl 32 eq:Hotm , B Robe , P legi , BH shield, volcanic , buty
? plz fast odpowiedzice :)
Powtarzam Pytanie :)
Rzucamrybami
28-07-2007, 13:00
Idź z Monkiem do kopali Dwarf Guardów.
Rzucamrybami
28-07-2007, 13:07
Mam pacc'a lv 39, mlv 5 skille 65/63 eq dsm, mms, boh/fur boots, rh,crown legi bs i pammy
Na czym najwiecej zrobie expa? chcialbym wychodzic na 0 badz +
Eq masz świetne ale popracuj troche nad skillami. Myślę ,że jak poprawisz troche skille powiedzmy 70/70 to możesz spróbować Dwarf Guardy. Exp świetny i zwróci się na pewno. Możesz też spróbować tomby np. Tar -2, Peninsula -2 to są moje ulubione. Możesz spróbować dragi, tak mi się wydaje. Piraci też nie powinni być najgorsi. Ewentualnie Juggernauty:P
mam 13 lvl prawie 14 i mam strasznie slabe skille 36/34 niewiem gdzie skillewac prosze powiedzcie gdzie mam skillowac eq mam dobre nawet steel helm plate ammor plate legi tusk shield leather boots i spermen sword prosze pomuzcie
turbo2005
28-07-2007, 17:43
Gdzie expic 35 pallem z skillami 67/46 mlvl 12 Facc eq; platinum amulet, crown helmet, blue robe, plate legs, BOH
PoH odpada dlatego ze GS dogonil mnie juz dzisiaj 2 razy ;/ nie było miło
Gdzie expic 35 pallem z skillami 67/46 mlvl 12 Facc eq; platinum amulet, crown helmet, blue robe, plate legs, BOH
PoH odpada dlatego ze GS dogonil mnie juz dzisiaj 2 razy ;/ nie było miło
Polecam Ci wyvki z dwarven ringem, guardy lub ostatecznie dragon lair
PS. masz zrabane skile wez 70 dobij na sliamch i wtedy exp
MasterSlayer
28-07-2007, 19:02
Gdzie expic? 22 sorcerer prawie 31 mlvl , eq : p-set , guardian shield , plague , dragon~ , dark helmet i buty zwykle
Mam 2 bp manasow , 3 uhy , pol bp sd(nei chce marnowac )
Chodzi mi o 30-40k expa / h moze byc z lootbagiem(musi byc kasa :D) prosze o szybka odpowiedz
Filippo12
28-07-2007, 23:23
Witam.
I znów nie wiem gdzie expic :/
40 MS 43 mlvl EQ: B Robe, Knight Legs,Cruz helmet,Vamp shield,Wszystkie wandy,fur bootsy.
Gdzie moge expic zeby bylo chociaz 20k/h w expie?
Jednemu typowi ktos odpisal zeby z summonem na tar -3 expil. I nie wiem czy dla mnie bedzie to dobre. Ważne żeby nie było waste !!!
Czekam na szybką odpowiedz.
No i mam PACC.
Rzucamrybami
29-07-2007, 01:44
Gdzie expic? 22 sorcerer prawie 31 mlvl , eq : p-set , guardian shield , plague , dragon~ , dark helmet i buty zwykle
Mam 2 bp manasow , 3 uhy , pol bp sd(nei chce marnowac )
Chodzi mi o 30-40k expa / h moze byc z lootbagiem(musi byc kasa :D) prosze o szybka odpowiedz
Nie ma takiej opcji.
Rzucamrybami
29-07-2007, 01:46
Witam.
I znów nie wiem gdzie expic :/
40 MS 43 mlvl EQ: B Robe, Knight Legs,Cruz helmet,Vamp shield,Wszystkie wandy,fur bootsy.
Gdzie moge expic zeby bylo chociaz 20k/h w expie?
Jednemu typowi ktos odpisal zeby z summonem na tar -3 expil. I nie wiem czy dla mnie bedzie to dobre. Ważne żeby nie było waste !!!
Czekam na szybką odpowiedz.
No i mam PACC.
Tak na lajcie możesz tam spróbować. Aczkolwiek waste zależy od twojego szczęścia. Może pomiń Necro w tym tombie i będzie okej.
filip1432
29-07-2007, 10:58
gdzie ekspić
druid 22 lvl i 22mlvl eq plate set dwarwen shield dark helmet normalne buty
wszystkie rody
Rzucamrybami
29-07-2007, 12:19
gdzie ekspić
druid 22 lvl i 22mlvl eq plate set dwarwen shield dark helmet normalne buty
wszystkie rody
Z tym lvl i mlvl nic sensownego nie pobijesz. Nie wiem co biłeś do tej pory ale proponuje tam pozostać.
filip1432
29-07-2007, 12:31
Z tym lvl i mlvl nic sensownego nie pobijesz. Nie wiem co biłeś do tej pory ale proponuje tam pozostać.
wiesz co nie mam ochoty dalej siedzieć na amazon camp koło venore
a bilem trochę beholderów i witchów. lecz tam eksp jest fatalny ciągle bardzo dużo ludzi
Rzucamrybami
29-07-2007, 13:03
Ale te Beholodery i Witche to pewnie straszny waste. W takim razie spróbuj kopalnie Dwarfów albo Rotwormy przy Venore. Możesz spróbować Ghoule na Ghostlandzie ale pewnie też pełno ludzi ewentualnie możesz zejść niżej z stealth ringiem na dsy.To powinnien być szybki exp i stealth ring oraz runy mogą się zwrócić, aczkolwiek to zależy od szcześćia.
Bartek112
29-07-2007, 15:07
gdzie expic 14lvl 3mlvl
paladin skille 44/38 eq: Scale armor, Plate legs, dwarven shield, speary,
Knight 47 lvl 82/79 skille eq: royal helmet, golden armor, crown legi, bohy, aol, avenger (dostalem od kolegi :P ) ew. giant sword, bright sword oraz drgon shield ale i tak caly czas bije z avengera B), moje pytanie :
1.Na czym mam expic bo hydry, dragi, DL, scraby, GS, sa juz nudne (a wszysktie soluje) bo jesli jestem zmuszony tam jeszcze expic to do ktorego lvla ?
2.Jakie wbic skille, jakie miec najlepiej eq, oraz jaki lvl zeby isc na demony ? Oczywiscie sam nie pojde tyko z dwoma kolegami sorcami ktorzy beda walic z SD :] . Oraz kiedy bede je mogl solowac ? (bo waste na uhach itp jest dla mnie obojetny :p )
filip1432
29-07-2007, 15:38
1 Możesz poprobować może poekspić na Svargrond nigdy tam nie byłem ale może warto odwiedzić choć zdaje mi sie że mógłbyś narzazie poekspić na swojej miejscówce możesz sprubować elf fortes hoc tam eksp nie jest ekstra bo fury ludzi a jak nie to spróbuj poh trochę dragów gs no i cyklopów i minosów blisko DC tam możesz iść eksp niezły na -2 mało ludzi
2 Niewidem od którego lvl ale nie podałeś jacy soł ci koledzy ich lvl i mlvl
PS Avenger jest od 75 lvl to radził bym używać broni na swój lvl
1. Widać ze masz kase i lubisz ją marnować ... to polecam Frosty i zwykłe dragi ;] ewentualnie OF
2. Jakie skille i lvl to zależy od shooterów
Chodzenie z avengerem na 47lvlu nie jest chyba dobrym pomysłem
Rzucamrybami
29-07-2007, 18:39
Kozak jesteś:). Może spróbuj Tomby za teleportami. I siedź raczej na tych DL itd. I tak już na tym pozostaniesz do końca swych tibijskich dni:P. Frosty, DL, Tomby bo cóż innego bić dla expu? Exp knightem na Demonach? Nieeeeee!
>Facc
>EQ: Warrior Helmet, Golden Armor, Knight Legs, Medusa Shield, BS, Platinum Amulet,
>32 Knight 5 Mlev Skils: 75/76
Myslalem o Guardach ale nie jestem pewien czy z 1 reczna czy 2 reczna bronia tam biegac....
Witam! Niedlugo wbije moim druidem 26 level i bede miec quramine rod(sory nie wiem jak sie pisze, to ta od trucizny). Gdzie mam tera expic? Mogo nosić też ze soba volcanic. Ostatnio chodzę na zamek kolo ab ale zerek jest odporny na trucizne. Prosze o odpowiedź.
lolownik
29-07-2007, 20:27
Gdzie mam expić na 27 lvlu, skile 68, mlvl 10,facc,??
I jakie miejsca polecacie??
A na 30 lvlu ze skilami 70 dam rade expic na dragach na pojedyńczych respach bez waste???
Gdzie moge expic z eq : devil helmet , k set , fur boots , guardian shield i crimson sword . Skill: 50/47 21 Knight. ??:x:
Orzechoski
29-07-2007, 21:48
pomuszcie mam knight na 18lvl ze skillem 45/45.Gdzie najlepiej skillować?;(
pomuszcie mam knight na 18lvl ze skillem 45/45.Gdzie najlepiej skillować?;(
Roty w Venore. Ewentualnie slimy, ale ja polecałbym roty.
BlazekRl
30-07-2007, 04:02
Gdzie moge expic ze skillami 70/68 przy lvl 28 bylem na Mount Stermunt czy jakos tak Soldki odpadaja ghostland duzo ludzi duzo hajsu na poh troszke sie boje isc wiec co? nie mam pacc
jA dla kazdej profesji polecam Ghostland ! Sam nabiłem tam 16 lvl.
Witam
Chciałbym się dowiedzieć gdzie expić na pacc .
Posiadam 20 lvl Sorca i nie mam pojęciLarwy i roty za mało expa,a innych miejscówek ne znam :p:p:p
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Zdzichuu
30-07-2007, 11:36
Mam Palka 15 level skille 50/33 niewiem gdzie szybko i opłacalnie expić ze strzałami.
Z góry THX.
Witam
Chciałbym się dowiedzieć gdzie expić na pacc .
Posiadam 20 lvl Sorca i nie mam pojęciLarwy i roty za mało expa,a innych miejscówek ne znam :p:p:p
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Może coś z tego byś se wybrał :) (http://tibia.erig.net/Ankrahmun_Tombs)
Mam Palka 15 level skille 50/33 niewiem gdzie szybko i opłacalnie expić ze strzałami.
Z góry THX.
Ja polecam rotwormy.
FACC: Venore
PACC: Darashia, Liberty Bay
Gdzie moge expic ze skillami 70/68 przy lvl 28 bylem na Mount Stermunt czy jakos tak Soldki odpadaja ghostland duzo ludzi duzo hajsu na poh troszke sie boje isc wiec co? nie mam pacc
Może mógłbyś spróbować roty i slimy pod Venore. Exp być może nie będzie jakiś powalająco szybki, ale naprawdę można tam ładnie pograć. Chodzisz po całym wielkim expowisku: od rotów i carrionów aż po slimy. Ewentualnie możesz pójść kawałek dalej na elfy, ale tam trzeba dobrze sobie lurować żeby nie brać kilka scoutów naraz, bo potrafią one mocno bić :) Ale jeśli umiesz grać to sobie tam poradzisz. Przydałoby się też dobre EQ. Broń koniecznie jednoręczna.
Tibijczyk222
30-07-2007, 12:43
Idź z Monkiem do kopali Dwarf Guardów.
Ktorej ? :)
Pacz_knight
30-07-2007, 14:39
Niewiem gdzie dobrze expic. Chodzi mi o dobre expowisko niekoniecznie musi byc durze waste. No to tak:
PACC
32 MS, 31 mlvl, eq- crown helmet, b robe, p legi, boh'y, crown shield
27 knight, 3 mlvl ale zaraz bedzie 4, skille 56/51, eq- dark helmet, c armor,k legi, wyvern fang i drag shield.
Prosze o szybka odpowiedz. ;)
Hmm... Ja mam do wyboru:
- 29 (30 byl) ed, 32 mlvl, p set
- 20 palka, 7 mlvl, 52 dist 33 shield
- 20 knighta, 3 mlvl, 51/51
Kasy mam tak okolo 25-30k, pacc 62 dni left, duzo wolnego czasu i dobrych kumpli :)
Patrzac na to, ze najwieksze doswiadczenie ma w grze knightem, mam dupny net (neo) i chcialbym grac ta profesja, ktora sie najlepiej teraz gra i bedzie sie gralo
@up
Dobij tym knightem jak już chcesz grać te 65/65 (najlepiej 70/70) i idź na tomby ;]
MasterSlayer
30-07-2007, 18:06
22 sorcerer 30 mlvl : p-set , 2 rozdzki (13 , 19 lvl ) bez waste (2-3k do przodu) i jakies 20k exp/h !!?? FACC
@up
Dobij tym knightem jak już chcesz grać te 65/65 (najlepiej 70/70) i idź na tomby ;]
Hmm, widze twoje dobre checi, ale mam pytanie. Miales kiedykolwiek pacc?
Tomby to tylko -1, ale i tak sobie nie poexpie. Poza tym wiesz, zanim bym dobil te skille pacc minie :)
@up
Gdybys mial pacc, to nie byloby problemu. Hmmm... Cyce przy mount sternum, ale to raczej nie wchodzi w gre? Mozesz sprobowac fibule, cyce na poh. Jakbys szybko gdzies wbil 27 lvl, to od razu stawiaj monki i na guardy w kaz, tam zrobisz 20k/h raczej na pewno bez waste, o ile dobierzesz dobra taktyke.
Pacc miałem jeśli to Cię tak bardzo intryguje ...
a co do wbijania skilli to 50/50 -> 65/65 to jakieś 55h, więc nie widze problemu we wbijaniu takich skilli, nawet 70/70 nie musi być problemem przy tych 100h :)
Knight 21 lvl 3 mvlv
eq : fur boots , k-set , devil helmet , guardian shield , crimson sword , bp
>>>FACC<<<
BlazekRl
30-07-2007, 19:50
Zapomniałem powiedzieć jakie mam EQ: więc Crown Armor,Knight Legs,Warrior Helmet,Knight axe,Vampire Shield,Boots.Byłem na cyckach i jakos dawałem rade soldki teraz często mi wypadają crossbow itd.Ghostland 1k za jednym razem.Więc chyba ghostland ;]
Gdzie expić Pallem
13lvl 2mlvl -.-
skille : 50/33
EQ : Plate Legs, Plate Armor, Leather Boots,Dvarwen Shield, Soldier Helmet Spears/Bow/Xbow
FACC
Gdzie efektownie expic ??
Nigdy nie grałem Paladynem xPP
Gdzie expic drutem 26 lvl?
Eq: Knight armor
Knight legs
crown helmet
vampire shield
leather boots
Bercikk91
31-07-2007, 12:40
Chcesz isc na beholdery, dam ci moja rade. Aktualnie mam 26 lvl, skille 57/55 crystal sword, i beho jade na jakies 5 hitow, czasem mniej. Wbij se 55/55 i idz nalooziku, a z tym arcanistem to nie wiem :P
Bercikk91
31-07-2007, 12:43
Gdzie expić Pallem
13lvl 2mlvl -.-
skille : 50/33
EQ : Plate Legs, Plate Armor, Leather Boots,Dvarwen Shield, Soldier Helmet Spears/Bow/Xbow
FACC
Gdzie efektownie expic ??
Nigdy nie grałem Paladynem xPP
Mam palka na 15 lvl, skille 52/43 i bez problemu zabijam ze Spearow Demon Skeletona, Huntera, Dwarf Guard-a. Powiem ci ze ja all time siedze na guardach :D
komarek3
31-07-2007, 21:10
No to moja kolejB) pallek 13 level 44 dist i 27 shielding, eq dark helmet, plate set, boots, bow mieszkam w Venore. Gdzie mam expic, zeby troche zarobic?:baby:
komarek3
31-07-2007, 21:12
Zapomniałem dodac ze nie mam pacca
Lord_Sztorm
31-07-2007, 21:16
No to mimo ze jeszcze taki super bossu nie jestem to pierwszy cos polece - na mainie najci (a szczegolnie najci z kumplami :P) niech se podniosa skille do 25/25 , znajda scale armor i leca na roty
Ehh, czemu Knighci nie mogą iść odrazu na roty skillowac tylko nie z najsłabszą broniom tylko z rapierem na przuklad ?!
Jest multum a może więcej miejsc gdzie znajdzie sie opisy gdzie skillować i na czym.
Zdzichuu
31-07-2007, 22:37
Mam Palka 18 lvl i skille 57/42 kiedy moge isc z blokerem na jakis pojedynczy resp draga dla sportu. Ile mam wziąsc uhów i manasów.
Z góry THX.
Marvelo13
31-07-2007, 22:42
Ekhem, uhów i manasów nie bierz, bo po co? Jeśli masz dobrego blokera, to drag nawet cie nie draśnie. Ja, knightem na 26 lvlu, skille 65/65, chodziłem z moim bratem 15 palkiem, skile 55 na dragi i traciłem po 0-2 uhy na draga i zwykle się zwracało. Na pierwszy raz polecam pojedynczy resp w ancient temple.
Imm0rtal
01-08-2007, 00:15
Knight 23lvl, skills 75/73, eq:crus helm,c arm,c legs,vampka,crimson sword, mam pacc. Gdzie mogę dobrze poexpić?
Knight 23lvl, skills 75/73, eq:crus helm,c arm,c legs,vampka,crimson sword, mam pacc. Gdzie mogę dobrze poexpić?
Zolwie na laguna islands. Moj kolega expi tam z takim levelem, 4 razy gorszym eq i skillami 60 i daje sobie swietnie rade, oczywiscie w miejscach o mniejszym stopniu trudnosci.
No to moja kolej pallek 13 level 44 dist i 27 shielding, eq dark helmet, plate set, boots, bow mieszkam w Venore. Gdzie mam expic, zeby troche zarobic?
Jesli jestes z venore, to idz po prostu na amazon camp (ze spearami). Tam z walkirii wypada tyle spearow, ze spokojnie bedziesz na +.
Gdzie expic drutem 26 lvl?
Eq: Knight armor
Knight legs
crown helmet
vampire shield
leather boots
Wbij 27 i idz na guardy z monkami. A teraz, dobij ten lvl na cyklopach na mount sternum, lub tam gdzie wczesniej expiles.
I jeszcze jedno - kup sobie blue robe - roznica tylko 1 defa. K arm tylko za duzo capa bierze.
@ topic
Moglby ktos podac sensowne miejsce do expa dla 29 ed (z neo ;>)?
pall 15 lvl 58 dista 45 shieldinga eq crown helmet scale arm , plate legs , w zapasie mam bp strzal i 3000+ boltów doradzcie mi cos
Kean_Arcaron
01-08-2007, 11:24
Elite Knight, 50lvl, prawie 51, 5mlvl skille 80/80 niedługo po 81.
eq: Demon Helmet, DSM, C Legs, BoHy i Steelki, Demonka, AoL, BS i DS
Gdzie mogę poexpić( ponad 20k/h) i zarobić (około 2k/h), OPRÓCZ żółwi?? Tam w cholere ludzi, jakieś inne miejscówki please....
Level: 33
Magic level: 37
Profesja: Sorcerer
FACC
Świat: Non-pvp
Co polecacie?
Kup.Se.Musk
01-08-2007, 14:29
pall 15 lvl 58 dista 45 shieldinga eq crown helmet scale arm , plate legs , w zapasie mam bp strzal i 3000+ boltów doradzcie mi cos
Mount Sternum, lub Cyclopy na PoH'u. Łuk i strzały są wystarczające na te miejscówki. Po za tym na Twoim skillu distance nie opłaca się używać jeszcze kuszy. Oczywiście do huntu weź pare ihów, lub uhów w razie jakiegoś bloka, czy lagu. Pozdrawiam
@Kuryca
Dwarfy są odporne na trucizne!
FACC
Lvl 18 Knight
Skile 42/39 - axe
3mlvl
eq:
- p arm
- p legs
- dark helmet
- scarf
- bh shield
- leather boots
- dwarven axe (wiem, że jego jakość cierpi przed 20lvlem, ale nie mogę nigdzie zdobyć orcish axe, a inne topory na tym poziomie nadają się bardziej do skilowania niż do walki)
Interesuję mnie miejsce, gdzie mógłbym lepiej zarabiać. Chodziłem na dwarf soldy i roty, ale szczerze mówiąc zarobek 1k/1h 30min nie jest zbyt dobry, a na świecie w którym gram ekspowiska są b. przepełnione (non-pvp). Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieją jakiekolwiek inne, bardziej opłacalne miejsca do zarobienia kilku groszy (biorąc pod uwagę to, że nie mam obsidian knife'a). Ewentualnie ciekawi mnie, czy dałbym radę kilku BHom na raz bez waste mając IHy (UHów używać jeszcze nie mogę). Za wszelkie inne wskazówki również byłbym wdzięczny. Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję.
Pzdr, newbie Fero.
@Kuryca
Dwarfy są odporne na trucizne!
27 druid chyba ma volcanic rod, co nie?
filip1432
01-08-2007, 17:38
gdzie ekspić druidem 23 lvl 23 mlvl eq p set dark helmet dwarwen shield zwykłe buty wszystkie rody
może być nawet niewielkie waste na ekspowiesku
PS tylko nie kopalnie koło kazo za dużo ludzi
Zdzichuu
01-08-2007, 18:52
Czy dam rade Solo Palkiem 18 lvl skille 58/43 mlvl 7 zabic Wyvern na respie kolo venore. Co mam wziąść?
Z góry THX
Level: 33
Magic level: 37
Profesja: Sorcerer
FACC
Świat: Non-pvp
Co polecacie?
dawid000
01-08-2007, 22:46
ponawiam pytanie
ms 43lvl 41mlvl eq hat of the mad, b robe, crown shield, plate legs, scarf/ssa
w depo mam jeszcze crown i warrior helmet ale to malo wazne
nie wiem gdzie expic solo najlepiej bez summonow tylko blagam nie piszcie hydry ani tomby za tp
Dawny wojownik
02-08-2007, 00:21
Knight
eq: demonka golden arm,knight legi,scarf,bright sword,crusader helmet,buty zwykle,
skille:73/73 lvl:31
PACC AREA????????????????????:)B);):p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.