Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Gdzie expic 33 palem z 66 distem i 10 mlvl?... Konto posiada premmy, chodzi mi nie tylko o szybki exp, ale tez bym byl na plusie z kasa.
Mam 20 lev paladynem skille: 61/43 gdzie mam expić bo ghule mi się już znudziły :/ Bardzo bym był wdzięczny za wszystkie odpowiedzi
Dsy na ghostlandzie.Czyscisz resp ghouli ropujesz dsa i loisz uciekając:P
Gdzie expic 33 palem z 66 distem i 10 mlvl?... Konto posiada premmy, chodzi mi nie tylko o szybki exp, ale tez bym byl na plusie z kasa.
W kopalni dwarfow w kazoo... poziom 0 -3 z czym na -3 uwazaj zebys sie nie wrypal w kilka guardow.Robiac lootbagi bd mial duzo kasiawy.
No właśnie to jedyny minus.Trzeba ubić draga w tym kanonie.Ale wystarczy ze wezmiesz qmpla z 30 lvl i ubijecie na loozie.Pozdro
No to duży minus, raczej nie będe miał takich kolegów co by pomogli, bo wiekszość z wyższym lvl przestała grać:/ A jak myślisz poradze sobie na pierwszym poziomi w gl jest taka jaskinia w kształcie krzyża lub celownika. Tam sie po 2 ghoule respia w kazdym korytarzu. Oczywiście bez runek :)
MikerShadow
11-09-2006, 20:28
No to ja też się poradze... Gdzie sorcem na 23 lvl i 23 m lvl z eq: b robe, dark h, p legs, draven sheld, ale bez runek.. ?? :?:
Ludzie ja wam podam poradnik dla Palladyna :
Gramy palem jezli mamy pewnego wieszkego levelowca kolege np sorc albo drut aby nam stawial monki lub gohule co wolimy bo bez skila ciezko grac :P.
Na 8lvl mialem skile po 55 i poszedlem odrazu na amazon aby wibc jak najszybciej 13 lvl i robic se arrowsy wiadomo tak samo ze spery znikaja czyli muismy meic kase na skilowanie sam pozyczylem srednio 6 k od kumpla na same spery.Gdy se zrobilem juz arrowsy zasuwalem albo na ghoustland lub zamek cyce zadko bo ich malo albo te lepsze expowiska zajete jak pod thais.
Na zamku lub gohustladzie robie se lootbagi i zbieram pierwsze co na bohy jak narazie mam 17 lvl iuzbieralem 33k :P.Na eq wogule nie patrzylem kupilem to co moglem za kase z rooka gdzie wynosze zawsze srednio oklo 1k.Na 18 lvl radze wam isc na Solidery albo guardy ale z uwaga zeby nie lazic na exp gdzie jest kilka guardow naraz.I tam dobic do 20 lvl a potem sie pomysli .
Wielka Rada nie oszczedzajcie na uhach manafluidach albo ihach zawsze sa potrzebne wiec nawet jezli byla by to twoja ostatnia kasa kup a nie stracisz czesto uchornisz sie przed dedem
Cya :D
W kopalni dwarfow w kazoo... poziom 0 -3 z czym na -3 uwazaj zebys sie nie wrypal w kilka guardow.Robiac lootbagi bd mial duzo kasiawy.
Uzywac belty czy strzaly?
Mam knighta 9 lvl, skille 28/26 . Poradźcie gdzie expić/skillować itp.,itd.
Wg mnie skilluj na vedze lub foldzie na misiach polarnych.
tibia zone
13-09-2006, 22:46
Gdzie expic knightem bez PACCa na 25lvl ze skillami 85/85. eq: warrior helmet, leather bootsy, knight armor, scarf, plate legsy, dragon hield, bright sword? ewentualnie moge sprzedać bsa i d shielda i kupic gsa jeżeli to poprawi efekt expienia. Chciałbym aby przy expieniu nie bylo waste, wiec prosze nie mowic o guardach na tym lvlu.
Mam knighta 9 lvl, skille 28/26 . Poradźcie gdzie expić/skillować itp.,itd.
najlepeij expic i trenic na trollach( w ab' nie na lodowych wyspach bo tam czesto pekuja male lvle) (tak do 12 lvla i skilli 40\40) potem idz trenic na roty tak do 60\60 lub 65\65 (polecam to drugie) potem juz zostaja ci soldy w kazo ( przynajmniej ja tak zrobilem, ze trenilem na rotach do 65\65 a potem kazo)
@Tibia Zone
Gdzie expic knightem bez PACCa na 25lvl ze skillami 85/85. eq: warrior helmet, leather bootsy, knight armor, scarf, plate legsy, dragon hield, bright sword? ewentualnie moge sprzedać bsa i d shielda i kupic gsa jeżeli to poprawi efekt expienia. Chciałbym aby przy expieniu nie bylo waste, wiec prosze nie mowic o guardach na tym lvlu. z takimi skillami to mozesz efektywnie expic na: dc, soldy w kazo (czasem dwarf guard i behodla sportu), poh (moze z uhami) w niektorych miejscach, Outlaw Camp.
tak wogule to gratz skilli tez chcialbm takie miec ale coz, szkoda pacca(chyba sobie zrobie przerze na skillowanie na faccu ;p)
Panowie i panie ;] Do tej pory expilem na guardach (wo inferno, 40 sorc), ale teraz kupuje pacca i mysle ze na terenach dla pacc znalazloby sie cos lepszego? Co polecacie?
Mam 22 Sorcerera 24 magic level dotej pory expiłem na guardach i soldach ale chcialbym sobie urozmaicic chcialbym niedurze waste i dosc dobry loot napiszcie ile mniejwiecej wyciagal bym expa na godzine mam wand dla 13 lvla ale jak cos to moge od 19 kupic
17 knight,skile 51/50 clube 3mlvl,eq: plate set,iron helmet,war hammer.
katedra jest przepelniona,dwarfy mi sie przejadly a amazonki i valkirie niedaleko carlin ciagle zajete,myslalem o zbuntowanych minosach(<--nie wime jak to sie nazywa) niedaleko kopalni,ale doradzcie.
p.s mieszkam w carlin :P
pozdrawaim.
Panowie i panie ;] Do tej pory expilem na guardach (wo inferno, 40 sorc), ale teraz kupuje pacca i mysle ze na terenach dla pacc znalazloby sie cos lepszego? Co polecacie?
to chyba oczywiste: tomby (wampiry i takie tam, ew. scraby)
17 knight,skile 51/50 clube 3mlvl,eq: plate set,iron helmet,war hammer.
katedra jest przepelniona,dwarfy mi sie przejadly a amazonki i valkirie niedaleko carlin ciagle zajete,myslalem o zbuntowanych minosach(<--nie wime jak to sie nazywa) niedaleko kopalni,ale doradzcie.
p.s mieszkam w carlin :P
pozdrawaim.
exping cie nudzi? -skilluj(!!!)
sorki, post do kasacji...
Mam 22 Sorcerera 24 magic level dotej pory expiłem na guardach i soldach ale chcialbym sobie urozmaicic chcialbym niedurze waste i dosc dobry loot napiszcie ile mniejwiecej wyciagal bym expa na godzine mam wand dla 13 lvla ale jak cos to moge od 19 kupic
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDŻ
Gdzie expic knightem bez PACCa na 25lvl ze skillami 85/85. eq: warrior helmet, leather bootsy, knight armor, scarf, plate legsy, dragon hield, bright sword? ewentualnie moge sprzedać bsa i d shielda i kupic gsa jeżeli to poprawi efekt expienia. Chciałbym aby przy expieniu nie bylo waste, wiec prosze nie mowic o guardach na tym lvlu.
Możesz Expić Na Zamq (średni exp , mozna robic loot baga) jeśli sie postarasz to w 3 godzinki mozna 10k zarobić...Dark Katedral - średni exp loot takze sredni loot baga nie zrobisz ale moze ci cos wypasc fajnego time ring z tarantuli lub cos innego...W sumie malo fajnych expowisk dla 20 - 40 kngihta.Wiem bo sam mam knighta i chodze w 3 miejsca...
Uzywac belty czy strzaly?
Tam bd zdobywał bolty z soldierow wiec nie musisz wiele amonicji brac ale z 150 boltow trza wziasc , albo strzał jak chcesz
No to duży minus, raczej nie będe miał takich kolegów co by pomogli, bo wiekszość z wyższym lvl przestała grać:/ A jak myślisz poradze sobie na pierwszym poziomi w gl jest taka jaskinia w kształcie krzyża lub celownika. Tam sie po 2 ghoule respia w kazdym korytarzu. Oczywiście bez runek :)
Ja Ci radze iść trocje wyżej gdzie cave jest ogrodzona kamieniami... sam jest wiecej ghouli i scorpionow.Poradzisz sobie tam spokojnie.Wrazie co kilka ihow i manasy...bo jak nie bd mial many a cie uzre scorpion to bd nie najlepiej
Boom_Refugia
15-09-2006, 12:19
Ja tez mam kilka pytan;] :
1. do jakch skili radzicie skilowac na 13lvl'u?
2. gdzie expic jesli nabije juz te skile?
3. czy pokonam bh na 13lvlu, skilami 41/38?, eq: w helmet, f axe, k armor, p legs?, a moze nede potrzebowal uhy lub ihy?, napiszcie prosze;p
BARDZO PROSZE O ODPOWIEDŻ
moze mi ktos odpowieziec :P
moze mi ktos odpowieziec :P
w wypadku facca to nie maz za duzo wyjsc ale:
mozesz sprobowac siel na ghost landzie
Ja tez mam kilka pytan;] :
1. do jakch skili radzicie skilowac na 13lvl'u?
2. gdzie expic jesli nabije juz te skile?
3. czy pokonam bh na 13lvlu, skilami 41/38?, eq: w helmet, f axe, k armor, p legs?, a moze nede potrzebowal uhy lub ihy?, napiszcie prosze;p
1. 40/40, 50/50 max.
2. Trole, dwarfy, roty.
3. Tak, ale po co?
Tebiator
15-09-2006, 16:30
w roocie polecam podziemia gdzie jest duzo poison spaiderow ;), bugow, czasami nawet jakis rat sie trafi :D
Boom_Refugia
15-09-2006, 16:38
Dzieki chesek za odpowiedz;] to bede skilowal do 45/45 jak narazie az nie nabije np. 15lvla;p
A co do Ro$ol to radze isc np. na cyklopy do duzego respawn;p, chodz tak jak powiedziel kolega ghusland tez jest dobrym rozwaizaniem
pozdrawiam
Charraik
15-09-2006, 16:45
Efektywne expienie.
Ktoś może mi powiedzieć gdzie EFEKTYWNIE expić? Przeludnione DC na ghost landzie 5x więcej ludzi niż potworów w amazon camp chodzi 5 amazonek bo reszta lezy martwa. Gdzie? Gdzie expic w takim razie?
Mam druida którym od czasu osiagnięcia 20 lvl umarłem 6 razyX X. A to na zlurowanych Guardach jak sie regenerowałem albo otoczony przez szkielety beholdera albo przez LAGA etc. i nigdize nie ma expowisk na mój poziom, tak zeby można było zgarnąc przynajmniej te 5k exp na godzine?
NIe piszcie zeby expić na amazonkach ghulach etc. tylko napiszcie GDZIE.
Tebiator
15-09-2006, 16:47
Efektywne expienie.
Ktoś może mi powiedzieć gdzie EFEKTYWNIE expić? Przeludnione DC na ghost landzie 5x więcej ludzi niż potworów w amazon camp chodzi 5 amazonek bo reszta lezy martwa. Gdzie? Gdzie expic w takim razie?
Mam druida którym od czasu osiagnięcia 20 lvl umarłem 6 razyX X. A to na zlurowanych Guardach jak sie regenerowałem albo otoczony przez szkielety beholdera albo przez LAGA etc. i nigdize nie ma expowisk na mój poziom, tak zeby można było zgarnąc przynajmniej te 5k exp na godzine?
mogles expic na roocie jak mogles :P
Efektywne expienie.
Przyłączam się do pytania bo nie moge nic nzlaeść:/
tibia zone
15-09-2006, 19:17
@Tibia Zone
z takimi skillami to mozesz efektywnie expic na: dc, soldy w kazo (czasem dwarf guard i behodla sportu), poh (moze z uhami) w niektorych miejscach, Outlaw Camp.
tak wogule to gratz skilli tez chcialbm takie miec ale coz, szkoda pacca(chyba sobie zrobie przerze na skillowanie na faccu ;p)
mowiac poh chodzi ci o gsy czy co i gdzie dokladnie?
Boom_Refugia
16-09-2006, 08:52
Charraik moze sprubuj pobawic sie z Cyklopami, exp jak dla mnie jest bardzo szybki, loota mozna zgarnac jakiegos od czasu do czasu...;p, nabij na nich do 25 lvlu a moze nawet do 30lvlu, potem idz na guardy;p
pozdrawiam
Charraik
16-09-2006, 09:37
Dzięki dzięki.
Cyklopy na Poh'u rozumiem.
Poha sie boje :D ale musze sprubować. Co do guardów to wybijam pojedyńcze respy.
I jeszcze pytanie: Gdzie są jakies bezpieczne respy mino guardów(tak zeby nie było w okolicy za duzo mino magów:P) I jak dostac się do tych gór minosów niedaleko kazo?
tibia zone
16-09-2006, 13:36
Prosze o dalsze propozycje.
DC- 7k expa/h to troche mało, na dodatek słaby loot(czasami WH ale to tylko 1-1.5k i trudno sprzedac, a o time ringu nawet nie myśle)
Soldy w Kazo - poniżej 10k exp/h i nawet dobre lootbagi, ale myślałem, że przy skillach 85/85 stać mnie na wiecej niz 10k exp/h.
PoH - nie wiem o czym myślałeś bo gsy to raczej niezbytnio(Bija nawet po 100+ czasami, a jak wyskocza mi 2 na raz to nie wiem co będzie)
Outlaw Camp - masz na myśli podziemia? bo na powierzchni kilka hunterow i kilkanaście wild warriorow.
Ghtos Land - nie próbowałem ale raczej cieńki exp.
Myślałem o dragach, ale 1uh na draga to za dużo, a czasami 2 dragi na raz wyskakuja to z 5 uh idzie.
Myśle, że zerki były by dobrym rozwiązaniem, ale nie wiem w ktorych miejscach sa na OFie. Jak ktoś coś wie o mówić.
Czekam na dalsze propozycje.
Boom_Refugia
16-09-2006, 14:19
ja tam zerków nie polecam, exp moze i dobry ale malutko kasy:/
mowiac poh chodzi ci o gsy czy co i gdzie dokladnie?
wlasnie chodzi mi ten Outlaw Camp, minosy, cyce, ghule, orki.a mapki to juz musisz poszukac ale tam gdzie sa cyklopy to jest spoko, dopiero nizej jest gs (pod templem daleko)
Undead'Dragon
16-09-2006, 19:33
Dzięki dzięki.
Cyklopy na Poh'u rozumiem.
Poha sie boje :D ale musze sprubować. Co do guardów to wybijam pojedyńcze respy.
I jeszcze pytanie: Gdzie są jakies bezpieczne respy mino guardów(tak zeby nie było w okolicy za duzo mino magów:P) I jak dostac się do tych gór minosów niedaleko kazo?
Jeśli chcesz zobaczyc jak Ci się bije mino guardy skocz na południe od thais, niedaleko cyklopów (nie martw sie o drodze tylko wolfy i kilka zwyklych minosow) jest resp 2 mino guardow na raz. Na takim malym statku, mozna je lurowac po 1. Na wschód od tego miejsca są cyklopy. Przy dobrym eq, powinienes je wziąśc go na klate (mino guarda)
Piotrek Marycha
16-09-2006, 19:54
.
Czekam na dalsze propozycje.
Elf Fortress, Orc Fortress, Cyclopolis jak masz pacca, Scaraby jak amsz pacca, Guardy(knightem to nie wiem ale sproboj), Mintwalin (polecam)
Adow Adan
17-09-2006, 14:01
gdzie expic 33 knightem skile (do dupy) 56/50 z 14k w depo i eq:
--------------Warrior Helmet-----------------
V-Shield--------C-armor---------Bright Sword
--------------Plate Legs---------------------
--------------Leather Boots------------------
PS. Skilować nie lubie i mnie do tego nie namawiajcie. prosze was tylko o dobre expowiska na expa i na kase ;0
Babka_Corporation
17-09-2006, 14:21
gdzie expic 33 knightem skile (do dupy) 56/50 z 14k w depo i eq:
--------------Warrior Helmet-----------------
V-Shield--------C-armor---------Bright Sword
--------------Plate Legs---------------------
--------------Leather Boots------------------
PS. Skilować nie lubie i mnie do tego nie namawiajcie. prosze was tylko o dobre expowiska na expa i na kase ;0
-.- idz na dwraf soldiery , dużo kasy , exp średni z takimi skillami to właśnie takie coś :P
radzę Ci troche poskillować bo z takimi skillami dużo nie zdziałasz ( na innych expowiskach) no wiesz oczywiscie możesz isc na rotwormy :D heuah ale dupny exp i kasa ....człwoieku poświęć te kilka godzin na trening...
Boom_Refugia
17-09-2006, 15:44
moze idz na ghule kolo Carlin?;p
no i tez jednak namiawiam na ten 1 dzien skilowania (60/60 nabij chociarz i idz sobie np. na bh, anie będziesz na takich glównach siedzial calom gre)
Warrior from Celesta
17-09-2006, 17:59
Mam Knighta na 13 lv ze skillami 48/48 i eq: P arm,brass legs , dark helm, morning star, dwarfen shield, leather boots, garlic necklace (xD) na czym ExPiĆ?? Skillenie już mi się znudzilo i do 20 lv chce przyexpic :)
Adow Adan
17-09-2006, 18:22
moze idz na ghule kolo Carlin?;p
no i tez jednak namiawiam na ten 1 dzien skilowania (60/60 nabij chociarz i idz sobie np. na bh, anie będziesz na takich glównach siedzial calom gre)
na bh to ja z palcem w tylku chodze. a z rotów tak mało znowu kasy nie leci(nie wiem jak z soldierów ale przewaznie na rotach nie biere loota i mam 1k/30 min)
Na czym najlepiej expić z monkiem na 27 lvl?
Kilka słow na temat moich planów na przyszłość dotyczących knoighta.
I 8-10lvl =>skills 45/45 2mlvl
II 10-15lvl =>skills 55/55 2.5mlvl
III 15-20lvl =>skills 60/60 3.5mlvl
IV 20-30lvl => skills 65/65 do 70/70 4+mlvl
Helmet ~ Armor ~ Legs ~ Axe ~ Shield
I Soldier Scale Brass Orcish Dvarwen
II Dark Scale Plate Barbarian Dvarwen
III Crown Plate Plate Knight Dragon
IV Crusader Knight Knight Fire Medusa
Gdzie mogę expic knightem 22(prawie 23 lvl) z 4 magic levelem z eq: bohy, k legsy, c armor, vampirka, crus helmet, bs no i scarf :D:D Prosze o pomoc :)
teletoobis
18-09-2006, 17:57
Gdzie mogę expic knightem 22(prawie 23 lvl) z 4 magic levelem z eq: bohy, k legsy, c armor, vampirka, crus helmet, bs no i scarf :D:D Prosze o pomoc :)
DC, ew. soldy
Na czym najlepiej expić z monkiem na 27 lvl?
Odpowie mi ktos?
:)
Drah Dorgos
19-09-2006, 15:58
33 ed / 36 mlvl
Jaki tomb polecicie i który poziom ?
oFC paCC :P
Marcjanx
19-09-2006, 19:52
Siemq. Mam pytanko. Mam 34 lvla elder druid i 41 magic lvl i niewiem gdzie expić.
Mam internet radiówke wiec tak do godziny 15 moge spokojne expic potem wieci troche kicków itd. Zawsze pod wieczór mam kicki ale w wieczór żadko gram. Jedynie jak coś to uhy robie.
Proszę o pomoc :D
Gdzie może expić sork?
Eq:
Crown Helmet, Blue Robe, Plate Legs, Wand of Plague, Ancient Shield.
21 lvl
23 mlvl
Dobry exp i jakiś loot.
Mac Artur
19-09-2006, 21:32
Gdzie może expić sork?
Eq:
Crown Helmet, Blue Robe, Plate Legs, Wand of Plague, Ancient Shield.
21 lvl
23 mlvl
Dobry exp i jakiś loot.
Polecam DC dobry loot, i z wand of pluge tylko tam expic
teletoobis
19-09-2006, 21:34
@panowie druciaki up..
polecam tar tomb poziomy z tego co pamietam 1 i 2 ;]
mam pala 8 lvl i 2 mlvl skile 36/25
eq: noble armor, p-legi,dwarven shield,dark helmet,scarf.i buty
co mam teraz robic expic czy skilowac doradcie thx
Mam 18lvl KNIGHT i niewiem jak skillowac mam 62/38 na axe mam plate armor, plate legs,knight axe, dark helmet, dragon shield.
Niewiem jak skillowac i z czego i gdzie pomiuszcie mi bo mam do dupy skill a niewiem jak. :(
Boom_Refugia
20-09-2006, 07:32
ok, co do palladyna to wez koles kup kilka strzal, idz na gobliny, pozbieraj kamienie (okolo 50) a nastepnie idz na ratwormy (wez przy ty tarcze aby odrazu ci sie shielding trenowal (aha taka mala rada, nie trenuj nigdy specialnie shieldingu bo on nic prawie nie daje)
a co do knighta to wejs najslabsza bron (Sickle) i idz do kopalni dwarfów, biezesz na obroone i pozwalasz aby nawalaly cie 20/3 naraz, w tym czasie ty atakujesz slabiutko tylko 1 z nich (wejs dobra tarcze ale slabiutka reszte uzbrojenia)
pozdawiam
mam 20 lvl Knight ze skilami 60/60 4mlvl dam rade scrabą z eq: gold armor, devil helmet, p legs, fire axe ?? czy lepiej wziąść dragon lance ?
:confused:
Dobra to i ja pytanie swoje zadam....
Lvl 30 EK skille 56/53 4 mlvl eq : warrior helmet, p armor, p legs, scarf, dwarven shield, f sword , buty.
Odrazu rzecz podstawowa nie zadaje pytania co kupic, jakies skille itd. ...
Komuś się coś nie podoba to już jego osobisty problem niech sobie gra jak mu się podoba....na swoje usprawiedliwienie dodam iż gram na serverze epvp więc trenować tu jest mówiąc delikatnie ciężko:)
No i pytanie gdzie jakiś rozsądny exp mogę znaleźć??Rozsądny oznacza dla mnie jakies 20k/h
Odrazu mówięc:
-tomby owszem tam gdzie są ghoule, skele i tego typu monstra jednak jest nieopłacalnym gdyz często czają sie tam stwory pokroju crpyt shamblera...więc tombom mówimy nie
-nowe wyspy....żółwie takie sobie ujdą...ale nie opłaca się gdyż zbyt dużo tam Toad-ów i tych takich większych zółwi
Ostatnio sprawdziłem roty na Liberty i tam wyszło 14-17k/h
Jeśli jest jakieś ciekawsze miejsce(TYLKO DLA PACC) to z chęcia sprawdzę:)
Tylko pacc bo na facc za duzó głupków biega co polują grupkami....
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam:)
Możesz przejść się na Dworki (uprzednio zaopatrując się w Silver Amulety, dużą ilość), exp jest tam przyzwoity. Nic tam nie zabija typy "bęc i giniesz", główna ich bronią jest poison (1hp) więc jeśli będa za silne napewno zdążysz uciec.
Tombów jest 7 i jestem przekonany że w niejednym jest takie idealne piętro dla Twojej postaci. Idealne znaczy z ghoulem jako najmocniejszym potworem, ale nie typu 20 snejków, 10 hien, 2 szkielety i 1 ghoul.
Próbowałeś na Skarabach?
Odnośnie Tombów to sprawdziłem 4 i od biedy się nadawał ten gdzie są takie plamy czarne czegoś zdaje sie to jest Tarpit Tomb...tam dużo Ghouli, sporo Szkieletów, pare szczórów i Beholder jeden...i wszystko pięknie gdyby sie pomieszczenie z crypt shamblerem na samym środku co skutecznie uniemożliwia polowanie:/Ogólnie tomby odpadają jakoś nie budzą mojej sympatii:)
Scaraby...ubić to ubije pojedyńcze sztuki ale trwa to zbyt długo i zbyt mocno obrywam niestety więc raczej też odpada...
Pięniędzy mam już w zasadzie na dragon shielda i knight seta...wiele to pewnie nie zmieni ale z pewnością będzie łatwiej.
Ogólnie te scaraby kuszą ale to chyba zbyt słabe skille posiadam:/
Sądzisz że na tych dworcach(sorry pewnie z błędem pisze ale nie znam dokładnej nazwy tego stworzenia) da sie uzyskać 20k/h??Odnośnie tych amuletów...ich zatruwanie jest bardziej dokuczliwe niż np. Larw??(tych dworców nie amuletów)
Wszystkie trzy typy dworków zatruwają z czego dwa na odległość, więc jesteś prze 100% czasu zatruty. Można na nie wziąść dwu ręczną broń bo z melle tylko jeden typ atakuje a daje on bodajże 35 xp więc możesz sobie wyobrazić jake oni straszne obrażenia zadają :P
Mój znajomy dobrze expił w tombie pod ruinami na wschód od miasta, mówił że tam jest masa ghouli.
gdzie dobrze moge poexpic 25 sorkiem z 27 mlvl??
Ok dzieki za pomoc:)
Odnośnie tego tombu to na erig.net widzę, że na pierwszym poziomie są tez mumie, stalkery, slimy, crypt shamlbery i ghost:/ale przejdę się tam zaraz sprawdzę:)
Może jeszcze na zakończenie..czy opłacalne jest blokowanie czegoś??Strzelałby mag lvl ~50.
nie bede tworzyl nowego topicu tylko zapytam tu. Czy 15 knightem, z skillami 80/80, z GS'em uda mi sie zsolowac Dragona? Wiem ze waste jak cholera, ale sam fakt ze 15 knight zsoluje draga ;p
nie bede tworzyl nowego topicu tylko zapytam tu. Czy 15 knightem, z skillami 80/80, z GS'em uda mi sie zsolowac Dragona? Wiem ze waste jak cholera, ale sam fakt ze 15 knight zsoluje draga ;p
Zsoulujesz. Tytlko uważaj na wawe+łapa, nalepiej staraj się ciągle na ukos stać.
Justynaanna
20-09-2006, 20:18
Mam 44 lvl sorc, 41 magic lvl, knight-set,bohy,vamp shield, warrior helmet wand of inferno (troche burst arrows) i troche runek. Gdzie moglabym dobic 45 lvl i wyzej?? Zalezy mi na szybkim expie i duzej kasie (Mam Pacca i promocje).
Adow Adan
20-09-2006, 20:42
tak jak wcześniej pisalem szukam dobrego expa i kasy(nie do kazzo bo hu...) . teraz skiluje i mysle ze do 63/60 bedzie w tym tygodniu.(33 knight, eq juz wcześniej pokazalem ).
kotletecik
21-09-2006, 14:28
Mam knighta skille 75/76 5 magic eq: F axe, d lance, c arm, medusa, crusader, buty zwykle p legi.
Gdzie mógłbym expić?
Czy mógłby ktoś pokazać na mapce po którym miejscu na pohu mam chodzić bo na gsa nie chce sie natknąć. (chcę expić na cycach i mino ;])
Czy bedzie mi się to opłacało?
Z góry dziękuję.
ktos-in-tibia
21-09-2006, 15:58
Sorcerer, 10 lvl, 1 mlvl, wale z rozdzki, carlin, refugia
Drah Dorgos
21-09-2006, 17:21
Sorcerer, 10 lvl, 1 mlvl, wale z rozdzki, carlin, refugia
Gobliny do 13 lvl. Potem proponuje isc do venore/fibula na roty :).
Mam 44 lvl sorc, 41 magic lvl, knight-set,bohy,vamp shield, warrior helmet wand of inferno (troche burst arrows) i troche runek. Gdzie moglabym dobic 45 lvl i wyzej?? Zalezy mi na szybkim expie i duzej kasie (Mam Pacca i promocje).
Blokera i druida z "sio" i na hydry ;).
na fibuli odradzam bo ostatnimi czasy jest tam pelno ludzi i nic nie mozna poexpic
zalezy oczywiscie od serwera:)
mam 25 lvl (sork) 27 mlvl i nie wiem gdzie expic
na kopalniach jak beda monki to jest 2 lvl
prosze o odpowiedz
Yuno Skumi
21-09-2006, 18:27
mógłby ktoś powiedzieć na jakiej stronie tematu umieszczona jest odpowiedź na moje pytanie dawno sie nie logowałem(brak neta)i niewiem gdzie jest ta odpowiedź(jeżeli ktoś odpowiedział)
Drah Dorgos
21-09-2006, 18:28
na fibuli odradzam bo ostatnimi czasy jest tam pelno ludzi i nic nie mozna poexpic
zalezy oczywiscie od serwera:)
mam 25 lvl (sork) 27 mlvl i nie wiem gdzie expic
na kopalniach jak beda monki to jest 2 lvl
prosze o odpowiedz
FACC ?
Spróboj na DC, tam całkiem ładnie exp leci i kaski sporo :). Potem monk i na guardy ;].
ok dzieki, sprobuje :)
jak cos to bede skladal reklamacje :D
Szukam pojedyńczego spawnu slima, z łatwym dojściem bez zabijania potworów. Żeby mało osób chodziło, można było się ustawić żeby 2 slimy biły. Prosze o mapki. BTW czy knight ze skillami 60/60 może trenić na slimach?
Justynaanna
22-09-2006, 07:04
A cos bez blokera i druida??
Hmm nie chce mi sie czytać wszystkich stron po kolei bo troche ich jest :P
mam knighta 30lvl 70/70 5mlvl na czym expic aby zarobic ?;> Nigdy przedtem nie miałem tak dobrego knighta wiec nie wiem zbytnio xD
@edit
nie mam pacc :s
Knight from rubera
22-09-2006, 15:33
Zeby nie bylo nic nie znalazlem na ten temat
Z jakimi skillami mozna spokojnie chodzic na tomby ????????????????????????????????????????????????
Zeby nie bylo nic nie znalazlem na ten temat
Z jakimi skillami mozna spokojnie chodzic na tomby ????????????????????????????????????????????????
zalezy na jaki tomb tak ze skillami 60\60 i zmyklym p setem to juz peninsula tomb -1
Knight from rubera
22-09-2006, 16:56
zalezy na jaki tomb tak ze skillami 60\60 i zmyklym p setem to juz peninsula tomb -1
mi chodzi o takie tomby gdzie wystepuja vamp i necro
ktos-in-tibia
22-09-2006, 18:33
Do Draha Drogosa:
No coś ty! Od dawna chodzę na minosy i roty na folde, na cyklopy (solo do femor) albo na slimy do kanałów (też solo)
mi chodzi o takie tomby gdzie wystepuja vamp i necro
aha to >wydaje mi sie<, ze 80\80 plus ofkorz runki ^^
kotletecik
22-09-2006, 20:12
Mam knighta skille 75/76 5 magic eq: F axe, d lance, c arm, medusa, crusader, buty zwykle p legi.
Gdzie mógłbym expić?
Czy mógłby ktoś pokazać na mapce po którym miejscu na pohu mam chodzić bo na gsa nie chce sie natknąć. (chcę expić na cycach i mino ;])
Z góry dziękuję.
*Ponawiam*
Wiem, że to chyba najgorszy lvl dla knighta w expie ale prosze- pomóżcie..
Po pierwsze podaj lvl a poza tym na pohu (chociażby na cyckach) czesto luruja gsy więc trudno powiedzieć gdzie nie spotkasz gsa . Powiem Ci tyle , że resp gsa jest gdzies na południowy-wschód od świątyni .
urlich grzes
22-09-2006, 21:04
Żeby nie zakładać kolejnego tematu spytam tutaj. Czy moge skilowac (pallem) skille 55/40 na slimach czy bedzie to jednak szkodliwe (duza strata HP) Moje EQ to noble armor, brass legi, steel helmet, dwarven shield (wiem ze fatalne ale o eq prosze sie nie wypowiadac :] )
Zawsze skilowalem na monku ale od tygodnia nie ma mojego pro ktory zawsze stawial monka a nie chce placic nieznajomym :). Mam 20 lvl.
Jak wiec wyglada ta sprawa?
BlackWolf
22-09-2006, 21:05
! Witam !
Gdzie mam expic na 27 lvlu sorciem i z 27 mlvlem ? Jakby co to mam 21 shielding :D . Odrazu mowie , zeby nikt mi nie mowil , zebym szedl do Mount Sternum na cycki lub na guardy , bo juz mi sie przejadly :( ( no , ale jezeli naprawde nie ma leprzego expowiska na moja postac , to prosze mnie o tym powiadomic ( jestem facc ) ;) ) . Eq : crusader helmet , crown armor , medusa shield , scarf , leather boots , plate legs i oczywiscie wand of cosmic energy ( tak wiem , moze to i za dobry eq , jak na ten lvl , ale ja poprostu mam za duzo kaski z runek i musze je jakos wykorzystac ( glownie z hmmow :p ) :cup: ) . Pozdro i prosze o jak najszybsza odpowiedz B) .
BlackWolf
22-09-2006, 21:14
*Ponawiam*
Wiem, że to chyba najgorszy lvl dla knighta w expie ale prosze- pomóżcie..
Najlepiej to se skocz do Mount Sternum na cycki , a jezeli masz za daleko i nie chce ci sie tam lazic , to juz to twoj problem :( .
! Witam !
Eq : crusader helmet , crown armor , medusa shield , scarf , leather boots , plate legs i oczywiscie wand of cosmic energy ( tak wiem , moze to i za dobry eq , jak na ten lvl , ale ja poprostu mam za duzo kaski z runek i musze je jakos wykorzystac ( glownie z hmmow :p ) :cup: ) . Pozdro i prosze o jak najszybsza odpowiedz B) .
Nie masz za bardzo czym sie chwalic...Nie jest to tak dobre eq jak Ty uwazasz.A co do expa moesz sprbowac na DC z pozniej z dsami na dragi.
kotletecik
22-09-2006, 22:41
Najlepiej to se skocz do Mount Sternum na cycki , a jezeli masz za daleko i nie chce ci sie tam lazic , to juz to twoj problem :( .
W mt dużo ludzi a co do lvla to 25 ;]
Po pierwsze podaj lvl a poza tym na pohu (chociażby na cyckach) czesto luruja gsy więc trudno powiedzieć gdzie nie spotkasz gsa . Powiem Ci tyle , że resp gsa jest gdzies na południowy-wschód od świątyni .
To gdzie byś radził?
urlich grzes
23-09-2006, 00:03
Żeby nie zakładać kolejnego tematu spytam tutaj. Czy moge skilowac (pallem) skille 55/40 na slimach czy bedzie to jednak szkodliwe (duza strata HP) Moje EQ to noble armor, brass legi, steel helmet, dwarven shield (wiem ze fatalne ale o eq prosze sie nie wypowiadac :] )
Zawsze skilowalem na monku ale od tygodnia nie ma mojego pro ktory zawsze stawial monka a nie chce placic nieznajomym :). Mam 20 lvl.
Jak wiec wyglada ta sprawa?
Wypowie sie ktos na temat tego skilowania? bo nie chce zakladac niepotrzebnego osobnego tematu :/
Szukam pojedyńczego spawnu slima, z łatwym dojściem bez zabijania potworów. Żeby mało osób chodziło, można było się ustawić żeby 2 slimy biły. Prosze o mapki. BTW czy knight ze skillami 60/60 może trenić na slimach?
Pod Carlin, na gl , na dc i pod ab.Moze jesli ma bardzo dobre eq...ogolnie radze do 65 na rotach.
Gdzie mógłbym expić?
Z góry dziękuję.
Na zamq...sredni exp i mozna lootbaga szybko zrobic(ostatnio wylotowalem tam sniper gloves (7k) )...dc raczej bez lootbaga exp sredni , soldki w kopalni kolo kazo.
Marvelo13
23-09-2006, 10:00
@kotletecik
Ja bym ci radził na elf fortess koło venore. Sam byłem i exp bardzo dobry. Loot co prawda nie zachwyca. :/
kotletecik
23-09-2006, 10:24
Na zamq...sredni exp i mozna lootbaga szybko zrobic(ostatnio wylotowalem tam sniper gloves (7k) )...dc raczej bez lootbaga exp sredni , soldki w kopalni kolo kazo.
Jak zamek to cały z zerkami itp.? Troche boję się, że waste by było
Dc to chyba o 3 nad ranem a ja wole spać :P.
Soldki mogą być tylko prawie wszystkie kopalnie zajęte :/.
Ja bym ci radził na elf fortess koło venore. Sam byłem i exp bardzo dobry. Loot co prawda nie zachwyca. :/
Jak elf fortess to tylko elfy i elfy scouty czy co?
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Gdzie moge expic na 16lvl i mlvl eq to: p-set, dark helmet, guardiaan shield i moonlighr rod??
PS. Jestem w Carlin
Gdzie moge expic na 16lvl i mlvl eq to: p-set, dark helmet, guardiaan shield i moonlighr rod??
PS. Jestem w Carlin
Dobij 22 lvl na lodowych wyspach a potem exp na cycach w Mount Sternum
Dobra teraz moja kolej. Jestem druidem, 20lvl eq to p-set dark helmet, guardian shield i volcanic rod. W poradniku przeczytalem ze expic na cycach w mount sternum lecz jest zawsze oblegane. Probowalem w ghostlandzie nawet nawet ale jak jest fd to juz go nie pokonam volcanicem bo jest odporny na ogien. a na dwarf guardach solo sobie nie poradze tylko w knightem a mi zalezy na expie
Boom_Refugia
23-09-2006, 22:43
moze idz pod thais na cyklopy?, jest ich tam sporo, super sie ucieka awet kilkoma cycom naraz (100% pewnosci ze ktos cie nie bloknie na 2 czy 3 naraz)
a i będziesz mugl sobie dralowac na minosa guarda który jest niedaleko...
pozdrawiam
Nie masz za bardzo czym sie chwalic...Nie jest to tak dobre eq jak Ty uwazasz.A co do expa moesz sprbowac na DC z pozniej z dsami na dragi.
Zrozum kolego, nie wszyscy graja na Antice/Novie i nie chodza w g armorze na 20 lvlu !
dzieki sprobuje(nie weim jak to sie pisze ^^)
Witam.
Mam 51lv Knight skile 81/81 mlv 6,Eq to carm,klegs,rh,boh, war hammer/skull staff.
I nie wiem gdzie expic do 50 lv expilem na elf forest gdzie jeszcze moze cyce na pohu ile zrobie tam k/h?
Jeszcze jedno nie mam premium i nie bede kupowal. Nie mam postmana ani nic z tych dodadkow :(
Gdzie moge oplacalnie expic?
Justynaanna
24-09-2006, 16:02
Mam 45 lvl, k-set,bohy,warrior helmet,v-shield,woi, Pacca, promocje,postmana. Co mogla bym solowac zeby byl w miare dobry loot i szybki exp (solowac)
Mój kumpel skonczyl kariere tibijska, dostalem w spadku:
30 Knighta
4 magic lvl
65/65
Plate set, bright sword, vampire shield.
Niestety bez pacca, moje doświadczenie w tibi jest slabe, a co dopiero mowic o knighcie. Gdyby to byl sorek, drut lub pallek, zapewne poszedlbym na kochane guardy :D ale knightem? no nie wiem. Poszukuje dwóch expowisk:
-Maksymalny exp, waste sie nie liczy.
-Exp nie ważny, byle kasa leciałaaaaaaaaaaaaa!
Poradzcie cos :)
Aa... i jak skille? Dokoksowac?
jak facc to dokoksowac do przynajmniej 70\70
Ja polecam Ci na tym lvlu i na tych skillach expic na : DC , Mino Cave , Kopalnie Dwarfów ( na 3 i 4 poziomie) . A co do skilli to do tylko 70/70 nie ma sensu skillować bo na faccu będziesz expić na tym samym co przed skillowaniem i dlatego radze Ci doskillować najlepiej do 80/80 , bo na tych skillach sie dobrze expi na guardach a jak nie wytrzymasz trenować do 80/80 to chociarz do 75/75 ( z tymi skillami chyba sie da jako tako na guardach expić)
25knight, 63/62, 4mlvl
EQ: RH, c-armor, k-legs, bohs, v-shield, skull staff/wh, platinum amulet. Będzie się opłacało iść na wyspy z żółwiami? Ew. jakie skille/lvl wbić na nie? :>
Damianoqa
25-09-2006, 07:56
Mam 29lvl 28 mlvl sorcerer moje eq:
Crusader Helmet
Scraf
Knight Armor
Tower Shield
Plate Legs
Croco Boots
Wand OF Cosmic Energy
I Na Czym Moge expic i zeby sie to oplacalo ??
Marvelo13
25-09-2006, 11:08
Jak elf fortess to tylko elfy i elfy scouty czy co?
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Możesz całą fortecę obejść oprucz draga. Chociaż na niego jak bedziesz miał ochote, ale nie radzę. Z arcanistami raczej nie powinno być problemu. Powodzenia!!
Mam 29lvl 28 mlvl sorcerer moje eq:
Crusader Helmet
Scraf
Knight Armor
Tower Shield
Plate Legs
Croco Boots
Wand OF Cosmic Energy
I Na Czym Moge expic i zeby sie to oplacalo ??
Polecam dwarfy guardy z monkiem lub dwoma, ale nie zapomnij o uh'ach. Loot będzie suuuper:] Możesz tam expić do kiedy chcesz bo zawsze sie zwraca ;p
Ja mam takie pytanie:
Na ktorym tombie najlepiej by sie expilo pallowi 15 lvl 49 dyst ;s , a jak nie w tombie to gdzie indziej??
Drah Dorgos
25-09-2006, 20:15
Mój kumpel skonczyl kariere tibijska, dostalem w spadku:
30 Knighta
4 magic lvl
65/65
Plate set, bright sword, vampire shield.
Niestety bez pacca, moje doświadczenie w tibi jest slabe, a co dopiero mowic o knighcie. Gdyby to byl sorek, drut lub pallek, zapewne poszedlbym na kochane guardy :D ale knightem? no nie wiem. Poszukuje dwóch expowisk:
-Maksymalny exp, waste sie nie liczy.
-Exp nie ważny, byle kasa leciałaaaaaaaaaaaaa!
Poradzcie cos :)
Dla facc do lvl 50 mozesz siedziec na DC. To jest najlepszy exp dla knighta facc, malo uhow, duzo kasy. Niewiem jak u ciebie na swiecie ale u mnie gdy jest DC przepelnione to luruje gsa pod OC. Ziomki padaja po drodze albo uciekaja. W tym czasie mozesz tam siedziec :).
Yuno Skumi
26-09-2006, 10:05
na czym expic ze skilami:37/25 i następującym EQ: plate armor,brass legs(niedulgo plate)dark helmet,twohanded sword,leather boots skile będą rosnąć
Marvelo13
26-09-2006, 13:10
@Yuno Skumi
Proponowałbym roty i dwarfy. 8o
Damianoqa
26-09-2006, 14:57
Dzieki za odp..mam jeszcze knighta 60/60 skille 21 lvl gdzie moge expic ??I Kogo moge blokowac ??? i jak najlepiej skillowac
Drah Dorgos
26-09-2006, 15:08
@up
DC
<10 znaków>
Dla facc do lvl 50 mozesz siedziec na DC. To jest najlepszy exp dla knighta facc, malo uhow, duzo kasy. Niewiem jak u ciebie na swiecie ale u mnie gdy jest DC przepelnione to luruje gsa pod OC. Ziomki padaja po drodze albo uciekaja. W tym czasie mozesz tam siedziec :).
AHHHAHAHAHHA, to spoko bo gramy na tym samym serwie :) muheehhehe :)
Explorer of Hell
26-09-2006, 15:58
20 lvl knight
skille 60/60
k set, bs, medusa shield, crus helmet, butki
Czy dam rade spokojnie expic sobie na scarabach?
Justynaanna
26-09-2006, 17:11
Gdzie moglabym expic na 45 lvl?? (solo) prosze o podanie conajmiej 2 expowisk
Ponawiam pytanie:
25knight, 63/62, 4mlvl
EQ: RH, c-armor, k-legs, bohs, v-shield, skull staff/wh, platinum amulet. Będzie się opłacało iść na wyspy z żółwiami? Ew. jakie skille/lvl wbić, aby expić na nich bez większych strat? :> A może lepszą alternatywą będą scaraby?
Marvelo13
26-09-2006, 20:19
Ponawiam pytanie:
25knight, 63/62, 4mlvl
EQ: RH, c-armor, k-legs, bohs, v-shield, skull staff/wh, platinum amulet. Będzie się opłacało iść na wyspy z żółwiami? Ew. jakie skille/lvl wbić, aby expić na nich bez większych strat? :> A może lepszą alternatywą będą scaraby?
Możesz iść na żółwie, ale uważaj troche. Według mnie jednak scaraby lepsze. 8o
Damianoqa
27-09-2006, 09:36
mam prosbe macie jakas mapke dark catedral ?? zebym sie nie zgubil .. lol;d
koliopek
27-09-2006, 14:56
Czesc. Na co mam isc mam 19 lev druid. EQ:
Plate set, dvarfen shield, dark helmet. Z gory THx
Jakby cos to co mam kupic owego z \Eq jak za słabe. mam 16 lev magiczny
Mac Artur
27-09-2006, 15:06
Pytanko. na co isc druidem lvl 27 mlvl 27 eq: vampire shield, blue robe, k legsy, crusader helmet and scarf. oczywiscie quamire rod badz volcanic rod.
koliopek
27-09-2006, 15:35
Ponawiam pytanie
Boom_Refugia
27-09-2006, 15:48
mozesz isc na cyklopy pod thais
Marvelo13
27-09-2006, 15:50
Pytanko. na co isc druidem lvl 27 mlvl 27 eq: vampire shield, blue robe, k legsy, crusader helmet and scarf. oczywiscie quamire rod badz volcanic rod.
Zapewne już tam expiłeś, ale ci powiem. GUARDY!! No chyba, że masz pacca to już jest wiecej opcji. 8o
A tak w ogóle gdzie ja mam expić? Mam:
20 lvl sorc, 21 mlvl
EQ:
P set, Devil helm, Medusa shield, Wand of dragonbreath, butki.
Plz odpowiedzcie szybko 8o
Idź na poh ;) tam szybko nabijesz lvl
Ponawiam pytanie:
25knight, 63/62, 4mlvl
podpiluj skille (tak 70\70) wh(?) i na scraby a tak z 65\65 to na zolwiach juz moj kmpel huncil.
Marvelo13
27-09-2006, 16:46
Ale na poh sie boję, bo gs i w ogóle. :(
Boom_Refugia
27-09-2006, 18:31
hehe Marvelo odpwiada wrzystkim na pytania a potem sam zadajesz identyczne;], ja ci powiem tak jak reszcie, idz na cyklopu dotrenuj tam do 25 lvlu i 30 mlvl a potem na guardy
pozdrawiam
Gdzie expić, 31ed 49 mlv ? eq: b robe p legi c shield rod~ c helmet
Marvelo13
27-09-2006, 20:44
@Boom Refugia
Na cyklopy nie pójde bo Mount Sternum wiecznie zajete. Na guardy chodze juz od 17 lvla z wand of dragobreath i lmmami, ale prawie zawsze jakies high lvlve mnie wywalają. A jeśli już na guardy to z jakimiś summonami czy samemu?? 8o
Boom_Refugia
28-09-2006, 07:39
jak juz na 117 lvlu tam siedziales to idz teraz samemu;p, tylko uwzaj bo wystarczy 1 noob który cie bloknie i mozesz dednac, albo jak chcesz to idz na ghule na zachód od Carlin, exp średni ale zato sporo kasy z nich wypada i viking helmety za które w Carlin mozna dostac 66gp;p
pozdrawiam
Gdzie expić, 31ed 49 mlv ? eq: b robe p legi c shield rod~ c helmet
Dwarfy guardy w Kazz, bo dają dobry exp i loot;) A jak sie boisz sam to weź summona. I nie zapomnij uh'ów :)
Robak_Widmo
29-09-2006, 18:33
Mam 14 lvl i 1 mlvl
Plate legs, noble armor, serpent sword, dwarven shield, dark helmet
Skille: sword-40 shielding-33
Thias
Profesja Knight
Na czym moglbym sobie expic ? I gdzie ?
Z góry dziękuje za odpowiedź. :)
Valles Marineris
29-09-2006, 18:46
Mam problem jakim są moje skille. 27/25 (dno i wodorosty) , plate set, leather boots, dark helmet, dwarven shield, spike sword. Nie mam kasy na runy, a i tak nie mogłbym używać, bo nie mam nawet 1 mlvl. :/ Gdzie moge expic?
moze roty w venore lub na fibuli...
Artursowi
29-09-2006, 19:26
gdzie expic palkiem 22lvl skile 62dist eq p-set
Boom_Refugia
29-09-2006, 20:29
Artursowi moze idz na bh albo mumie, podobo bardzo jest tam milo;], Valles Marineris musisz cholera skilowac!, Robak_Widmo ty tez poskiluj do 50/50 przynajmniej i idz na ghule kolo Carlin ;)
pozdrawiam
Gdzie expic 40 rp z 71 distem i 12 mlvl?... Najlepiej by byl szybki exp i troche kasy, i zeby nie byly to guardy, bo juz zygam nimi ;p
Boom_Refugia
29-09-2006, 22:23
heh, nie znam sie zabardzo ale moze znajdz jakiegos blokera ze skilami 75/75 i na smoki bys poszedl?;p a jak nie to idz na duzy respawn mumi i beholderów;p
heh, nie znam sie zabardzo ale moze znajdz jakiegos blokera ze skilami 75/75 i na smoki bys poszedl?;p a jak nie to idz na duzy respawn mumi i beholderów;p
Masz racje, nie znasz sie ;P
Gdzie mam expic 19 knightem ze skillami 51\49 i z : k armor, dragon shield, plate legs, warrior helmetm, skull staffem.
Prosze pomozcie.
@Keel
Możesz spróbować smoki, ale solo, bo powinienes sobie poradzić. Ale weź na wypadek kilka uh
@Gryzli
Najlepiej jakbyś potrenił skille do 65/65, albo przynajmniej 55/55. A z tymi co masz możesz sobie chodzić na cyce koło Thais
Boom_Refugia
30-09-2006, 15:15
ja polecam ghule, szybki exp i kasa ( najlepiej na zachód od Carlin)
lukaszlukasz
30-09-2006, 21:03
Jako że to temat gdzie expić chciałem zadać właśnie takie pytanie :)
Mam 53sorca (za jakis tydzien moze Master sorca) mlvl 50 i mam pytanie, gdzie mam expić żeby był w miarę sensowny exp i można było coś zarobić. Jak na razie na końcówce poprzedniego pacca i teraz na faccu siedzę na guardach gdzie wprawdzie po tygodniu seluje loot i mam sporo zysku to tempo expienia i mały teren sprawiają że expienie w kopalniach staje się smętne i przymusowe, żeby na siłę wbić te kilka %. Z kolei na tombach chociaż miałem dobry exp, to ogromna ilość pieniędzy była wywalana w błoto, bo nigdy się nie zwracało jak chodziłem po -3 poziomie tarpita.
Na scarabach pomimo sporych ilości kasy nie umiem znaleźć expa, a co do dragów to mam za mały lvl żeby mi się opłacały. Co do żólwi to też mi się nie zwracały koszty często. Jeśli chodzi o piratów to jeszcze nie próbowałem, po summer update juz nie miałem pacc, ale w najbliższym czasie planuje kupić, może i w tym tygodniu.
Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie najlepiej expić (obojętnie czy pacc czy facc area - ważne żeby był exp i straty finansowe nie były zbyt duże) ??
noobowaty mistrz
30-09-2006, 21:21
Gdzie expic 40 rp z 71 distem i 12 mlvl?... Najlepiej by byl szybki exp i troche kasy, i zeby nie byly to guardy, bo juz zygam nimi ;p
Idz solo na dragi w ank. I lecz sie exura vita, bo uhami bedzie waste.
mam 30 lvl skile 69/69 k armor p legs dark helmet medus shieldi bringht sword. gdzie moge expic? czy pokonam orca berseker'a ? i ile zycia na nim strace?
mam 30 lvl skile 69/69 k armor p legs dark helmet medus shieldi bringht sword. gdzie moge expic? czy pokonam orca berseker'a ? i ile zycia na nim strace?
Dc,soldy,minosy w ogóle podaj czy masz pacc czy nie...
Pokonasz berska, stracisz 1 góra 2 uhy
niestety nie mam pacc'a.
nigdy nie bylem w dc mógłbys opisac jakie są tam potwory i na jakich poziomach i na które z nich chodzic.
Bartii_Ex
01-10-2006, 16:33
@ up
Dark Catedral:
Poziomy wyżej: Poison Spider, Skeleton, Centipede oraz Tarantula.
Na powierzchni: Poison Spider, Scorpion, Centipede, Bandit, Smuggler, Wild Warrior oraz Slime.
Pod ziemią: Cave Rat, Bat, Poison Spider, Centipede, Scorpion, Smuggler, Rotworm, Skeleton, Wild Warrior, Bandit, Ghoul, Tarantula, Assassin, Witch, Ghost, Dark Monk, Hunter, Mummy, Slime, Monk oraz Demon Skeleton
Mam Knighta 11lv, skille 47/47. Czy mam już expić, czy robić skille do 60 i wtedy zacząć? Jak już expić, to jeszcze jedno - czy dałbym radę sam pokonać drogę po Family Brooch (mam 2mlvl)?
Oskar111
01-10-2006, 19:26
Mam Knighta 11lv, skille 47/47. Czy mam już expić, czy robić skille do 60 i wtedy zacząć? Jak już expić, to jeszcze jedno - czy dałbym radę sam pokonać drogę po Family Brooch (mam 2mlvl)?
nie wiem czy QS byloby jesli podalbym wszystkie potwory na jakie mozesz sie natknac wykonujac tego questa ale chyba jesli nie podaje rozwiazania to moge ;P tak wiec stanowczo niedalbys rady : jesli wiesz gdzie idziesz i zabijasz tylko to co potrzeba to :
a) dsy musialbys na niewidce
b) ghoule i stalkery widza niewidzialnych
c) w/w potwory zabilyby cie zanim bys zdarzyl cale gfb zuzyc ( czyli 2 strzaly po 2 sec xD ) omg co mowie niewiem od jakiego mlvl fireball jest bo gfb od 4 xP
jezeli chcesz mojej rady co do wykonania questa to :
a) lvl (hmmm tak 25+ chociaz jesli solo)
b) 4+ mlvl (a najlepiej 6 na explo ;D )
c) skille 70/70+ (zeby bloczyc owe dsy o ktorych mowilem)
d) eq porzadne (vamp shield lub lepszy ; k legi l/l ; c arm l/l ; warrior helmet l/l; bs/fa/ss no ostatecznie sca th lub sov xD )
e) spokoj i opanowanie
Mam 11 lvl sorcerer ( facc ), 5 mlvl - kwestia czasu ... Moje eq to plate armor, plate legs, wand of vortex, dwarven shield, dark helmet i of coz leather boots :) Mieszkam w Carlin i mam nadzieje, że nie powiecie mi żeby expić w kopalniach obok Kazzo ... Więc czekam na odpowiedzi :)
Marvelo13
01-10-2006, 21:04
Idż na foldę na roty i ewentualnie jakieś pojedyncze slime, jeśli twój wand ma 2 lub wiecej zasięgu, bo nie wiem. Ja tam siedziałem do 15 lvla. A pózniej do kopalń. :)
Damianoqa
02-10-2006, 08:31
Mam 11 lvl sorcerer ( facc ), 5 mlvl - kwestia czasu ... Moje eq to plate armor, plate legs, wand of vortex, dwarven shield, dark helmet i of coz leather boots :) Mieszkam w Carlin i mam nadzieje, że nie powiecie mi żeby expić w kopalniach obok Kazzo ... Więc czekam na odpowiedzi :)
lepiej od 8 lvl do 13 idz na fibulle potem na dwarfy
Jaki lvl i skille na nastepujace potworki:
-ds
-fd
Chodzi mi o takie zabijanie bez uhow, zeby zdazyc z exura.
Marvelo13
04-10-2006, 19:49
@Ombre
Domyślam się, że chodzi ci o bicie knightem. Mianowicie:
DS:
25-30 lvl
70/70
bs i dobry shield (medusa, vampire)
FD:
18- 20 lvl
55/55 może 60/60
fs lub bs
Mam nadzieje, że pomogłem. 8o
PS.
Żeby opłacalnie expić na dsach trzeba mieć ok. 40 lvl knightem.
Tak ofkorzz o kngihta chodzilo. No to troche sobie potrenie :)
witam wszystkich bardzo serdecznie
@Ombre
Domyślam się, że chodzi ci o bicie knightem. Mianowicie:
DS:
25-30 lvl
70/70
bs i dobry shield (medusa, vampire)
FD:
18- 20 lvl
55/55 może 60/60
fs lub bs
Mam nadzieje, że pomogłem. 8o
PS.
Nie można expić opłacalnie knightem na Ds'ach. Ja bijąc Ds'a (40lvl) w c secie, p ammy, rh, vamp, bs musze uzyc 1-2 mf albo czasami 1 uh. Skille 80/80. Więc nie sadzę, aby się "wyexurował" nawet z full maną.
Nie wiem jak z FD, słyszałem, że jest szybki.
Sprostowanie: Żeby opłacalnie expić na dsach trzeba mieć około 200 lvla knightem ze skillami po 90 (liczby są podane przykładowo).
Gdzie mogę expić ze skillami 70/70 36lvl i eq: Warriori helmet, knight armor, plate legs, Fire axe, dragon shield??
Tak żeby było efektywnie jeśli chodzi o loocik no i exp oczywiście ;)
pozdrawiam
Gdzie mogę expić ze skillami 70/70 36lvl i eq: Warriori helmet, knight armor, plate legs, Fire axe, dragon shield??
Tak żeby było efektywnie jeśli chodzi o loocik no i exp oczywiście ;)
pozdrawiam
Elfy.<10znaków>
mr.Sowqu
06-10-2006, 20:15
Elfy.<10znaków>
Jestem poczontkujoncym na tym forum ale ja dodam ze 19 lewelem expie na dwarfah solidierah. Wale z serpent sworda i jestem zadowolony bo za 2 dni ide na desert qest.;)
LordRobulos
07-10-2006, 00:48
Czy z 50 distem i arrowsami dam rade przy thais na cyclopsach?? odpowiedzcie plzz;):D
Poprostu Pitbul
07-10-2006, 17:05
A ja gdzie mogę expić? Mam knighta 22lvl skile 48/37(wiem że słabe i pytam do jakich dotrenić i iść na to expowisko) eq: k armor p legs sandals(a sobie wytrzasłem:P) g halberd(zaraz f axe dokupie;p) crown helmet.
Proszę o szybką odpowiedź.
Sir Radzio Angelus
07-10-2006, 19:29
A ja gdzie mogę expić? Mam knighta 22lvl skile 48/37(wiem że słabe i pytam do jakich dotrenić i iść na to expowisko) eq: k armor p legs sandals(a sobie wytrzasłem:P) g halberd(zaraz f axe dokupie;p) crown helmet.
Proszę o szybką odpowiedź.
żartujesz? Ja na takim lvl mam 62/62 i nie myśle, że mam wysokie skille. Weź sie ostro za skillowanie...
21 knajt, 4 mlvl, 55/55. plate set, dwarvenka + bs. (Skille niedlugo ida ostro w gore, nie bijcie ;f)
Dostalem propozycje, ja blocze guarda i moj loot, sorek bije z rozdzki i jego exp. Bedzie sie oplacac? I po ile bedzie mnie walil guard? na full defie?
nock keciron
08-10-2006, 08:37
Master Sorcek, 28 lvl, ml 32 ;(.... Gdzie ekspic zeby w koncu dobic ten 33 lvl? potrzebuje expa na szybko, mam kase, loot nie ważny, bylebym na zero wyszedl...?? ew. z jakimi summonami
gdzie oplacalnie expic tak zeby bylo sporo expa i dobry loot 19 sorkiem eq: p set, steel helmet, dwarven shield, i wand of plague więc dwarfy i ghule odpadają bo są odporne na truciznę prosze o pomoc z góry thx
Sir Radzio Angelus
08-10-2006, 14:38
gdzie oplacalnie expic tak zeby bylo sporo expa i dobry loot 19 sorkiem eq: p set, steel helmet, dwarven shield, i wand of plague więc dwarfy i ghule odpadają bo są odporne na truciznę prosze o pomoc z góry thx
Cyce, np. w Mount Sternum
Sir Radzio Angelus
08-10-2006, 14:41
21 knajt, 4 mlvl, 55/55. plate set, dwarvenka + bs. (Skille niedlugo ida ostro w gore, nie bijcie ;f)
Dostalem propozycje, ja blocze guarda i moj loot, sorek bije z rozdzki i jego exp. Bedzie sie oplacac? I po ile bedzie mnie walil guard? na full defie?
Dobrze ci radze, zapomnij o guardach...
Kapistar
08-10-2006, 14:43
Gdzie expić drutem 22 lvl 25 mlvl? Ale nie w mount sternum bo jedna chwila wystarczy - lag - i ded. A poza tym tam dużo PK sie kręci =/. Prosiłbym najlepiej ghoule albo soldki [z mapką jak dojść]
AdiTheMaster
08-10-2006, 14:48
Master Sorcek, 28 lvl, ml 32 ;(.... Gdzie ekspic zeby w koncu dobic ten 33 lvl? potrzebuje expa na szybko, mam kase, loot nie ważny, bylebym na zero wyszedl...?? ew. z jakimi summonami
Summonujesz monka i jedziesz guardy ;)
Dobrze ci radze, zapomnij o guardach...
Otóz, mylisz sie. Ja (21 najt, 4mlvl, 55/55, dwarvenka, bs, plate set) bloczylem, a dwoch sorckow, 13 lvl (wo dragonb) je bilo. Bez problemowo sie exurowalem, czasami mf'a musialem zarzyc, ale ogolnie wyszedlem na PLUS (z kasa) a oni w niebo wzieci bo exp szedl ladnie :P noobowski hunt, ale jest ok.
Witam! Gdzie expic 15 lvl sorc (mniej niz 50% do 16 lvl) 13mlv eq:
-dark helmet
-plate armor
-plate legs
-griffin shield
-wand of dragobreath
no wiec gdize nim expic do 19 lvl?
Czarny Alibaba
08-10-2006, 20:19
gdzie expic palem 25 61/45 mam p set i duzo strzal
@ty up
idz na roty na fibule
knajt of pacera
08-10-2006, 20:46
Mam knighta37 lvl skils 75 ale mam pytanie odłoncznie kupienie pacc chce go kupic na skilach 80/80 i na 50 lvl jakie hity bym z exori walił i gdzie mial bym expic i z jako bronio czy zablokuje hydre tym harem bo chodzil bym z kolegami i na jaki najbardziej exo by mi sie oplacal zeby 100 k dziennie wyciognoc i jak mniej uh waste od plx =]
Mam knighta37 lvl skils 75 ale mam pytanie odłoncznie kupienie pacc chce go kupic na skilach 80/80 i na 50 lvl jakie hity bym z exori walił i gdzie mial bym expic i z jako bronio czy zablokuje hydre tym harem bo chodzil bym z kolegami i na jaki najbardziej exo by mi sie oplacal zeby 100 k dziennie wyciognoc i jak mniej uh waste od plx =]
-Żeby wyciągać 100kexpa w najkrótszym czasie dziennie nie potrzeba pacca odpowiedz prosta-elfy.
-Masz kalkulator na tibi.pl to sobie oblicz ile byś "walił" z exori.
-Zablokujesz hydre spokojnie.
-W sumie nawet na rotach możesz wyciągnąć 100k expa dziennie,zależy to od tego ile grasz.
lvl: 44
skille: 76/74
mlvl: 55 do 6
eq: steel helmet, noble armor, plate legs, leather boots, vampire shield, fire sword
Dałbym rade expić na elfach, jeżeli tak, to co moge bić?
Texterus
08-10-2006, 23:06
Gdzie expic 39 master sorkiem chcialbym osiagnac rezultaty okolo 20 - 30k exp/h?? Chcialbym od razu wiedziec ile brac tam manasow/run(jakich)/life ringow na h expienia??
Licze na rozsadne wypowiedzi i z gory Thx.
nock keciron
09-10-2006, 07:45
Summonujesz monka i jedziesz guardy ;)
a oprócz guardow?? czy np. na scarabach na -3 z dsem i ihamy będą opłacalne (czy wyjde na 0) i jak szybko wbije na nich ten lvl?
Boom_Refugia
09-10-2006, 18:58
morisek najpierw kup bright sword, potem mozesz isc na elfy;]
i dlaczego masz takie slabe eq (tzn. slabe jak na tez lvl)
lvl: 44
mlvl: 55 do 6
eq: steel helmet, noble armor, plate legs, leather boots, vampire shield, fire sword
Dałbym rade expić na elfach, jeżeli tak, to co moge bić?
Zwykłe elfy,scauty i jak chcesz to arkan 30k/h wyciągniesz.
Gdzie expic 39 master sorkiem chcialbym osiagnac rezultaty okolo 20 - 30k exp/h?? Chcialbym od razu wiedziec ile brac tam manasow/run(jakich)/life ringow na h expienia??
Licze na rozsadne wypowiedzi i z gory Thx.
Tomby-bierzesz 5bp manasów pare gfb na większe respy.1 LF starcza na 20 minut o ile się nie myle ,więc 3 na godzinę expienia.Wybierz tomb najodpowiedniejszy dla ciebie --> http://tibia.erig.net/Tomb
dzieki za odpowiedzi, do 45 lvla brakuje mi 15%, wiec za pare dni pojde na bs questa. Eq takie słabe, bo miałem haka...
A co z lootem z elfow, ile schodziłoby mi uhow/manasow na godzine expienia i ile bym zarabiał albo tracił?
king_avatar
09-10-2006, 20:29
Gdzie expic na 28 lvl skile 71/70 crown helmet medusa shield knight armor warhammer skull staff plate legs
Gdzie expic na 28 lvl skile 71/70 crown helmet medusa shield knight armor warhammer skull staff plate legs
Idz na cyce/ soldki i tak na ~32lvl na EF.
Prof : Knight
Skille : 58/58
Lvl : 20
Eq : Nobl Arm, Plate Legsy, Bs, Crown Helm, Guardian shield
Gdzie expić?
dzieki za odpowiedzi, do 45 lvla brakuje mi 15%, wiec za pare dni pojde na bs questa. Eq takie słabe, bo miałem haka...
A co z lootem z elfow, ile schodziłoby mi uhow/manasow na godzine expienia i ile bym zarabiał albo tracił?
Uhów 2-3 w manasach się nie orientuje.Nic byś nie tracił, byłbyś 1k~~ na plus o ile będziesz zbierał łuki i longswordy ale to obniży prędkość expienia.
Skille : 58/58
Lvl : 20
Eq : Nobl Arm, Plate Legsy, Bs, Crown Helm, Guardian shield
Gdzie expić?
Dc,Soldy(pełno ludzi).
shadow1230
10-10-2006, 16:30
Gdzie lepiej będzie mi się expiło (exp/kasa) na żółwiach czy scarabach. - Ek 35 lvl, sword/shielding 70/70, 5 mlvl i bp life ringow ?
A gdybym zbierał loota i lal arkany to ile bym robił expa, tak samo jakbym zbieral loota i nie lal akranow?
Profesja: Knight
Skile: 37/34
Level: 14
Eq: Crown helmet, Knight Armor, Fire Axe, Dragon Shield, Plate Legs, Leather Boots
Gdzie expić? Najlepiej blisko Venore. (Prośba taka żebyście nie wyjeżdżali z nazwali typu "Kopalnia Dwarfów koło Kazo" bo i tak nie wiem gdzie to jest. Jakbyście mogli to prosze wytłumaczyć dokładne położenie. Dzieki ;] )
Texterus
10-10-2006, 23:34
@Diddy
Thx za odpowiedz, moze masz jeszcze jakies propozycje na toombach jechalem przez 30 lvli troche juz nudne xD, i jeszcze jedno od kiedy na dragi bez manashielda ??
34EK, skille 66/64, 4mlvl, EQ: platinum amulet, royal helmet, golden armor, knight legsy, bohy, vampire shield, skull staff. Dam radę expić na wyspie żółwi? (zwykłe turtle i thornbacki, bo toady to tragedia ze swoją ucieczką)
Danickas
11-10-2006, 00:49
skille 45/40 mlvl 4 equip scale armor , dark helmet, plate legs jestem palladynem .
@up mysle ze ghostland albo dwarfy i roty ze spearow ;)
wbij troche lvl i skilla potem mozesz wybrac sie na soldy z pojedynczymi guardami :)
I moje pytanie a mianowicie
Gdzie expic Druidem ? Lvl 25 bo to wbije na soldkach/guardach ale co dalej? mlvl (28) sie nie liczy bo i tak bede klepac z rozgi chyba ze konieczne bede musial kupic hmm a manasy to moge kupic luzikiem tylko mowcie ile :p
A ja mam taki problem.
eQ - noble armor, Wand of Inferno, Plate Legs, Crown helmet, zwykłe butki, Guardian Shield.
Statsy - 37 lvl i 44 mlvl, FACC
A mój problem jest taki że nie wiem już gdzie expić żeby kasa łatwo płynęła ale żeby też exp szybko rósł. Siedzę teraz na guardach i soldach, czasem na samych soldach i jak expie bez monków to wydaję krocie na manasy i nie mam z tego zysku, natomiast jak expię z monkami to potwory się zbyt wolno respią.
Gdzie żeby expić mieć z tego niezły zysk?
~>Salmon<~
11-10-2006, 16:33
Profesja: Knight
Skile: 37/34
Level: 14
Eq: Crown helmet, Knight Armor, Fire Axe, Dragon Shield, Plate Legs, Leather Boots
Gdzie expić? Najlepiej blisko Venore. (Prośba taka żebyście nie wyjeżdżali z nazwali typu "Kopalnia Dwarfów koło Kazo" bo i tak nie wiem gdzie to jest. Jakbyście mogli to prosze wytłumaczyć dokładne położenie. Dzieki ;] )
Potrenuj najpierw do skilli 50/50 a potem "Kopalnia Dwarfów koło Kazo":p (http://tibia.pl/earth.php?x=32531&y=31913&z=0)
Mac Artur
11-10-2006, 19:39
Profesja: Druid
Lvl: 29
MLvl: 30
Eq: vampire shield, crown helmet, blue robe, bohy, k legsy oraz wszystkie rozdzki na ten poziom
Gdzie expic na terenie dla PACC aby kasa szybko szla
Pozdro
minosy z quag (zwykle , arche , guardy) i cyklopy ;)
Wtrace swoje 3gp.
Co bic na Rook:
Polecam zobaczyc poradnik by Bestmajen
Poradnik (http://tibia.pl/thread.php?threadid=2326&boardid=3&styleid=1)
Na main:
Paladyn;
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
Rycerz;
8-10 Trole, Orki, z jako takim sprzetem minosy, orc warior, rotworm
10-25 (na koniec skille dobrze zeby byly przynajmniej 60/60) Trole, Ork, Ork warior, Ork spearman, Mino, Rotwormy, Wild Warior - w tym momecie duzo zalerzy jakie mamy skille, bo jesli odrazu na 10 lvl wyciagniemy do 60/60 to ze wszystkim sobie damy rade, jesli bedziemy najpierw expic to z niektorymi mozemy sobie dac dopiero rade ~20 lvl
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka
Rycerz-Bloker;
25+ Smok
lvl 40 shield 70+ BK, DL
60 +Warlock
70 + Demon
Druid/Sorcerer:
Przy urzyciu broni;
Do czasu az zdobeda dobry sprzet trole, orki, szczury, wilki, niedzwiedzie
Jak juz maja FS/DH BH shield, plate set, etc to jeszcze roty, mino, orc warior, wild warior, orc spearman
Z runami
Ponizej 25 lvl nie oplaca sie urzywac run (tzn miec tylko zapas na sytuacje awaryjne).
Z invisible mozemy bawic sie z DS.
Do 30 lvl wszystko co mozemy przegonic z hmm - Cyklopy, Minoguard, Zerker, GS, Beholder
30 + albo sami z DS/Ork Leader smoki lac (ew cos innego z innymi summonami)
albo z blokerem cokolwiek (zalerzy od poziomu blokera), w wiekszosci przypadkow przywolujesz mino archer, blokujesz je gdzies w koncie parcelami, albo nawalasz z HMM/explosion/SD (mozna tez jedno i drugie laczyc).
Co bic na Rook:
Polecam zobaczyc poradnik by Bestmajen
Poradnik (http://tibia.pl/thread.php?threadid=2326&boardid=3&styleid=1)
Na main:
Paladyn;
8-10 Trole, Pajaki, Szczury, Krasnale, Orki, Rotwormy
10-15 Trole, Orki wszystkie poza zerk i lider, Rotwormy, Krasnale Zwykle
15-25 (zrobic skille distance do ponad 60) Roty, Krasnale, Orki Wariory, Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Wild Warior
25 + Smoki, GS
50 + nudzimy sie, ale do tego czasu powinniscie wiedziec wiecej odemnie na co polowac
Rycerz;
8-10 Trole, Orki, z jako takim sprzetem minosy, orc warior, rotworm
10-25 (na koniec skille dobrze zeby byly przynajmniej 60/60) Trole, Ork, Ork warior, Ork spearman, Mino, Rotwormy, Wild Warior - w tym momecie duzo zalerzy jakie mamy skille, bo jesli odrazu na 10 lvl wyciagniemy do 60/60 to ze wszystkim sobie damy rade, jesli bedziemy najpierw expic to z niektorymi mozemy sobie dac dopiero rade ~20 lvl
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
25 + Solo tutaj bijemy Cyklopy, Ghule, Mino Guard, Czasem jakiegos zerka
Rycerz-Bloker;
25+ Smok
lvl 40 shield 70+ BK, DL
60 +Warlock
70 + Demon
NO nie wiem wydaje mi sie ze bk mozna lac od 50 lvlu chyba ze znasz inny resp Bk niz w venore !!!
Poprostu Pitbul
12-10-2006, 16:36
Mam druida 11lvl magic level 10 eq: plate armor, brass legs, leather boots, dark helmet dwarven shield snakebite rod.
GDZIE EXPIĆ?!?!?!?!
Mam druida 11lvl magic level 10 eq: plate armor, brass legs, leather boots, dark helmet dwarven shield snakebite rod.
GDZIE EXPIĆ?!?!?!?!
Jeżeli bez pacc to góra goblinow koło kazo. A jak pacc to darashia i roty
Luka Wars
12-10-2006, 20:08
Najlepiej wybrać sobie na początek miasto Carlin knightem, bo jest blisko port, z którego można udać się na wyspę Folda. Nie zapuszczać się tak bardzo w głąb, znaleźć ''przejście'' do małej wysepki pełnej śnieżnych niedźwiedzi i na ich skillować (ja tak pociągnołem do skili 45/45 co trwało dysyć szybko). Wcześniej można też skillować na paru frost trollach, bo pierwsze skille lecą bardzo szybko w górę. Gdy nie zadawalamy się niedźwiedziami idziemy na dwarfy tylko trzeba uważać na PK;) Ja tak robiłem, z tego co pamiętam dobrze się też na początku trenuje na rotach, a potem na slimach.
Pawel_Radoom
12-10-2006, 21:01
gdzie skillowac na lv18 z mieczem na 43 (latam z two handed)
gdzie skillowac na lv18 z mieczem na 43 (latam z two handed)
Dwarfy.<<>>><<>>
Witam. Dreczy mnie mysl gdzie mam expic. Moja postacia jest knight lvl 32 skile 71/70, magic lvl 4
eq: c armor, k legi, botki zwykle, bs,vamp shield/gs, warrior helmet i platinum amulet. Mysle raczej o stworkach, na ktorych nie tracilbym za duzo uhow ale i z dobrym zyskiem. btw. na jakim lvlu/skillach moglbym isc na huntery (jestem bez pacc). Licze na szybka odpowiedz.
@Edit
prosze o nie odpowiadanie w stylu "dwarfy" , "dragi" tylko napisac gdzie, na czym i dlaczego :P
Pozdrawiam. Makosso :evul:
Witam. Dreczy mnie mysl gdzie mam expic. Moja postacia jest knight lvl 32 skile 71/70, magic lvl 4
eq: c armor, k legi, botki zwykle, bs,vamp shield/gs, warrior helmet i platinum amulet. Mysle raczej o stworkach, na ktorych nie tracilbym za duzo uhow ale i z dobrym zyskiem. btw. na jakim lvlu/skillach moglbym isc na huntery (jestem bez pacc). Licze na szybka odpowiedz.
@Edit
prosze o nie odpowiadanie w stylu "dwarfy" , "dragi" tylko napisac gdzie, na czym i dlaczego :P
Pozdrawiam. Makosso :evul:
Możesz powoli próbować elfów na elf fortess.Szybki exp,loot dość dobry, a uhów idzie mało.
thx Diddy, dobrze wiedziec ;)
GeneralBot
13-10-2006, 18:12
Knight 13 lvl
p-set serpent sword (możliwość lootbagowania do k-seta i bsa)
skille 70/70 :D
Gdzie szybko expic :d?
teletoobis
13-10-2006, 18:15
@up
dwarfy potem dc
Lvl : 23
M lvl : 3 (;/)
Skille : 61/60
Eq : K arm, Bs, Crus Helm, Guardian shield, p legs, croco boots
gdzie expić?
(byle nie dwarfy ;( )
Luka Wars
14-10-2006, 07:49
Może zbierz paczke i idź na Dragony:p
Gdzie mam expic wmiare szybko
majac Pala na 24 lvlu i skillach 60/44
Eq: Warrior helmet, Knight Armor, Plate Legs, Bow-Xbow
Leather Boots ew. moge zalozyc bohy..
Marvelo13
14-10-2006, 08:34
@up
Napewno ci sie to znudziło, ale mówię CYCE. :D Może jeszcze guardy. A jeśli chcesz troche zabawy to idz na pojedyncze dragi. :D
Danken00
14-10-2006, 09:25
Gdzie expic druidem 29lvl,33mlvl:confused: ??
@up
Napewno ci sie to znudziło, ale mówię CYCE. :D Może jeszcze guardy. A jeśli chcesz troche zabawy to idz na pojedyncze dragi. :D
Thx, a mozesz powiedziec gdzie dokladnie na cyce? :)
adrianeczeqq
14-10-2006, 11:27
up@
cyce są ma mt. sterum i na pohu(uwaga na mino archy)
down@
1.katedra jedziesz całe 0,-1 oraz dziury z ghoulami(uwaga na ds z 1-2 uhami możesz spoko zabić ale waste) tarantule(najlepiej powoli podlurowywąc po 1-2 bo jak się wepchasz w cały resp to bez Uhów nie przeżyjesz) oraz dziure ze slimami( tez nie pchac ise na 3-4 slimy bo się poklonuja i bedzisz musiał szukac 4 matek wśrod 15 slimów co też wiąże się ze stratą Uh) ogólnie to jak nigdzie nie będziesz się pchał na chama to uhy wogule nie idą wychodzi 15k/h nawet. Polecam bs+tarcza z gsem idą czasem Uhy.
2. Koplanie koło kazo -3 i -4 broń niewiem ale raczej bs+ tarcza też na -4 trzeba uważac na spojedyncze spawny guardów a tak to można spokojnie expić i niezłego lootbaga wyciągnąć. Tu mogą juz czasem iść Uhy szczególnie jak się wpakujemy w spory spawn soldów i guarda. Myśle że warto wziąść kilka gfb
3.Mt. Sterumn lecisz od jednego wejścia do drugiego i podziemia exp też nienjagorszy uhy praktycznie nie schodzą wogule.
4. Cyce na PoHu tam radze uważac na spore spawny cycków radze też wziąć kilka hmm ponieważ są też tam mino archy za którymi pościg mógłby mieć koniec w grupie cyclopów co by było dość niebezpieczne. Trzeba też uważać na zlurowane gsy i dragi.
To są najpopularniejsze expowiska na knighta z lv 20-40(czasem i wyższy) i skillami 65-75, a ty mówisz że nie wiesz gdzie expić!!!!!!!!!
Witam !
Jestem Knightem. Lvl 33, Skille 68/67. Broń albo GS albo BS. Mam takie pytanko gdzie najlepiej expić, aby szybko wbić level. Miłe by były opcje z bezpiecznym expem (małe prawdopodobieństwo, że coś zagrozi mojemu życiu) oraz takie ryzykowne ale bardzo opłacalne w expie miejsca.
Pozdrawiam
Damianoqa
14-10-2006, 20:22
Mam 31 Master Sorcera na PACCu. Moje eq to :
1.Crown Armor
2*****af
3.P Legi
4.Medusa Shield
5.bohy
6.wand of cosmic
Gana Chan
14-10-2006, 21:31
Dobra to powiedzcie mi , ja mam 31 lvl i skile 63/59 wiem ze cienkie
i co mam robic
czesto kumple mowia mi zebym szedl na dc ale ja sie boje drogi bo jak mi wyskoczy gs to po mnie
Sir Radzio Angelus
14-10-2006, 21:34
nice spam -.-" kupiłeś postać?
8 lvl (10% do 9)
Skille 33/30
Najlepiej okolice Carlin :P
Knight of cors.
Plate shield, chain armor, carlin sword, legion helmet, leather legs and boots :P
narazie teoretycznie 8o ale niedługo
:] we ferie może zrobie
8lvl knight skille po 80(moze 85 jak bendzie czas) :D 5mlvl :confused:
eq : dsm / k-legi / Rh / demonka / d-lance/f-axe
i na czym bylo by dobrze expic B) bo gralem palkiem a knightem to niewiem
byscie podali miejscówki od 8 do 80 :baby:
Mam 31 Master Sorcera na PACCu. Moje eq to :
1.Crown Armor
2*****af
3.P Legi
4.Medusa Shield
5.bohy
6.wand of cosmic
Tomby.Wybierz sobie odpowiedni dla siebie http://tibia.erig.net/Tomb
Duch Niespokojny
14-10-2006, 22:58
8 lvl (10% do 9)
Skille 33/30
Najlepiej okolice Carlin :P
Knight of cors.
Plate shield, chain armor, carlin sword, legion helmet, leather legs and boots :P
Polecam Foldę (ale musisz uważać, bo dość sporo PKerów się tam kręci), Femur Hills (na goblinach możesz zbierać kamyczki i sprzedawać później paladynom), kopalnie krasnoludów (choć zarówno tam, jak i w podziemiach Foldy przydałby ci się lepszy ekwipunek - scale armor, brass legs, dwarven shield, scarf, soldier helmet i np. scimitar - nie są zbyt drogie, więc powinieneś się w nie jak najszybciej zaopatrzyć). Z lepszym sprzętem możesz się także wybrać na Amazonki na pólnoc od Carlin. Jeżeli narzekasz na brak funduszy na lepsze wyposażenie, to możesz je uzbierać na trollach w jaskini na wschód od Carlin lub w podziemiach Fields of Glory.
[Edit:] PK(er) = Player Killer (ktoś, kto zabija innych graczy dla pieniędzy lub rozrywki)
Polecam Foldę (ale musisz uważać, bo dość sporo PKerów się tam kręci), Femur Hills (na goblinach możesz zbierać kamyczki i sprzedawać później paladynom), kopalnie krasnoludów (choć zarówno tam, jak i w podziemiach Foldy przydałby ci się lepszy ekwipunek - scale armor, brass legs, dwarven shield, scarf, soldier helmet i np. scimitar - nie są zbyt drogie, więc powinieneś się w nie jak najszybciej zaopatrzyć). Z lepszym sprzętem możesz się także wybrać na Amazonki na pólnoc od Carlin. Jeżeli narzekasz na brak funduszy na lepsze wyposażenie, to możesz je uzbierać na trollach w jaskini na wschód od Carlin lub w podziemiach Fields of Glory.
Dzięki.
Na brak funduszy nie narzekam. Tylko nie ma od kogo kupować, bo wychodzę z wniosku że lepiej 15 min. poexpić niż stać i nie wiadomo kiedy kupić 1 item :/ .
Można prosić o wyjaśnienie znaczenia słowa: PKerzy ?
lvl: 45
mlvl: 5 (49% do 6)
eq: crown helmet, noble armor, plate legs, leather boots, scarf, vampire shield, fire sword
Czy mógłbym expić na ef? Czy by mi się zwracało? Ile bym ciągnął exp/h?
Yuno Skumi
14-10-2006, 23:40
lvl:15
skill:42/31
EQ : plate set,two handed sword,leather legs,dark helmet
mlvl:1
gdzie expić tak żeby była jakaś dobra kasa i exp?
lvl: 45
mlvl: 5 (49% do 6)
eq: crown helmet, noble armor, plate legs, leather boots, scarf, vampire shield, fire sword
Czy mógłbym expić na ef? Czy by mi się zwracało? Ile bym ciągnął exp/h?
no jase ze mozesz jak byś miał jakaś lepsza bron dwureczna to tez arcanisty i smok :D przy okzazki mozesz zdobywać haven bloosom co drogo chodzi :d z elfów leci :D exp/h hmm przy full resp 30k/1h albo wiecej zalezy od umiejętności :d
@ UP Idz na dwarfy albo dark katedra
Można prosić o wyjaśnienie znaczenia słowa: PKerzy ?
Sa to osby które zabijaja innych ludzi dla zabawy albo kasy
Vilgefortz
15-10-2006, 18:14
paladin.
skills:50/38
level 14 prawie 15(ze 200 exp mi trzeba)
eq:soldier helmet, noble armor, brass legs, buty normalne, luk i strzayly/kuszy i bolty.
Ktoś ma jakies pomysly?:)
to juz na pewno ze 20 razy bylo ale kto by czytal 320 8o stron
@up
Możesz spróbować na cyklopach, ale przed nimi uciekaj, bo jak cie dopadna, to z takim defem moze byc ciezko:p
paladin.
skills:50/38
level 14 prawie 15(ze 200 exp mi trzeba)
eq:soldier helmet, noble armor, brass legs, buty normalne, luk i strzayly/kuszy i bolty.
Ktoś ma jakies pomysly?:)
to juz na pewno ze 20 razy bylo ale kto by czytal 320 8o stron
Sprubuj Ghostland.
FACC Sorc
42 lvl
43 mlvl
eq : crusader helmet, bohy, blue robe. k legsy, vamp shield, WoI, p ammy
/edit : o guardach wiem :P dajcie cos innego
Moja postać:
knight 14lvl
2mlvl
skille:
40/34
nie wiem na czym expic jestem w carlin kupuje chyba pacca moaj
eq:
plate legs
nooble armora
soldier helmet
dwarven shield
seprent sword
leather boots
i to wezysko na czym mam expic??? i gdzie
Moja postać:
knight 14lvl
2mlvl
skille:
40/34
nie wiem na czym expic jestem w carlin kupuje chyba pacca moaj
eq:
plate legs
nooble armora
soldier helmet
dwarven shield
seprent sword
leather boots
i to wezysko na czym mam expic??? i gdzie
rotwormy trole ... albo wbij skile
Vilgefortz
16-10-2006, 15:50
Sprubuj Ghostland.
Na Ghostlandzie ostro jest:
Ghostland:
Poziomy wyżej: ~brak~
Na powierzchni: Rat, Cave Rat, Poison Spider oraz Slime.
Pod ziemią:Cave Rat, Scorpion, Skeleton, Wild Warrior, Ghoul, Stalker, Fire Devil, Demon Skeleton oraz Giant Spider.
dam se radę?
rotwormy trole ... albo wbij skile
a nie mozez mi powiedziec czegos lepszego?? ja na valkirjach 3 daje rade na raz wiec moze jednak cosik lepszego??
a nie mozez mi powiedziec czegos lepszego?? ja na valkirjach 3 daje rade na raz wiec moze jednak cosik lepszego??
Na twoich skilach to ja na takich bywałem bo na rotwormach na fibuli można spokojnie wbić exp i kaske ... Ale ja na twoim miejscu wbiłbym chociaż 50/50
siemka:) mam pytanie , jutro mi dojdzie (mam nadzieje:) ) Pacc i moj char to :
24druid 25mlvl
eq ;
b robe
crown shield
crown helm
plate legs
volc rod
butki:)
i mam pyt; gdzie bede mogl nim expic? przypominam bdzie pacc ! co byscie poleccili zeby szybko lvl wbic kasa ladna aby byla i co wziac ze soba?mfy lub cos...
dzieki
teletoobis
16-10-2006, 19:07
@up DC
to co zwykle, hmm, uh, mf zawsze lepiej miec wiecej niz mniej
Paladyn
15lvl
skill distance: 45
eq: p-legs, p-armor, dark helmet no i leather boots:cup:
I pytanie: Gdzie powinienem expić? Próbowałem na cyckach na połodnie od Thais ale resp. jest żałosny. Próbowałem w Dark Cathedral ale... No właściwie nie wiem jakie ale ale mi się nie spodobało:D
Wbij 50 dysta i na gl na ghoule ;p
Ja mam pytanie od dobre ekspowisko dla knighta.
Aktualnie mam 41/39 ale wbije około 50/47 i gdzie iść?
Teraz chodze na:
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/monsters/rotworm.gif
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/monsters/dwarf.gif
http://members.chello.pl/l.lewczyk/images/monsters/dwarfsoldier.gif
teletoobis
17-10-2006, 15:23
@up tak jakby lvl by sie przydal..
300O+postow.. napewno nie chce sie niektorym szukac gdzie moga expic a innym odpowiadac na konkretne prosby..
Wiec.. sprobujcie na mapie respawnu poszukac jakiejs fajnej miejscowy ktora by Wam odpowiadala..na tibia earth poszukajcie jak to dokladnie wyglada..i jesli nie macie pewnosci co do potworow to mozna poszukac jakiegos pojedynczego respa danego potwora (nie, nie zakladac nowych postow..popytajcie jakiegos gracza o dlugim starzu) i zobaczcie jak Wam z nim idzie..acha.. dla knightow cos http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928&highlight=poradnik+knighta
Paladyn
FACC :/
13 lvl 4 mlvl
50 distance
Nie wiem gdzie expic, cyce pod thais i montum stereum caly czas zajete :/
Wazne zeby nie bylo trzeba isc kilometr bo mam ograniczony cap i moge wziasc niewiele strzal, niosac samy armor. Chce poexpic tak do 20 lvl pozniej pojde na guardy proste...
Chai Renn
17-10-2006, 23:08
Gdzie mozre expic 20 knight ze skilami 65/65 4 magic levelem eq to bs wartior helmet v shield k legs c armor scarf i leather boots
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.