Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Royal Paladyn
53lvl
12 mlvl
Skille: 77/58
Eq: Crown helme, b robe, boh, plate legs, vampire shield
Podajcie jakies miejscówki z bardzo dobrym expem i kasa dla pacc.
poszukaj mojego postu pare (max 5) str do tylu.
btw masz mlv slaby, powinienes miec 15
Czy na takiej postaci :
Profesja: Paladyn
Poziom Doświadczenia: 19
Skills: 53/41
Ekwipunek: Belted Cape , Steel Helmet , Dwarven Shield , Plate Legs , Spears.
Będę mógł ze spokojem expić na Dworcach , jeśli tak to gdzie?
Jeżeli nie , to gdzie mógłbym efektywnie zdobywać doświadczenie?(Oprócz Tombów)
Za pomoc z góry dziękuję
Pozdrawia
Ewe / Goggo
Piciawek
06-08-2008, 11:34
@ Bleak
Mintwallin zawsze zajęte ...
tak więc proszę o jakieś inne propozycje ;)
Gdzie mogę expić druidem
Lvl - 31
Mlvl - 32
Eq: Mammoth fur cape, crown helmet, Dragon shield,K legs, necrotic/terra rod, BoH.
1. Gdzie mogę szybko expić? ( może być waste )
Proszę tylko bez D. lair i kopalni
Zdzichuu
06-08-2008, 12:27
@ Bleak
Mintwallin zawsze zajęte ...
tak więc proszę o jakieś inne propozycje ;)
Gdzie mogę expić druidem
Lvl - 31
Mlvl - 32
Eq: Mammoth fur cape, crown helmet, Dragon shield,K legs, necrotic/terra rod, BoH.
1. Gdzie mogę szybko expić? ( może być waste )
Proszę tylko bez D. lair i kopalni
Tomb w Mount Sterum (nieweim czy dobrze napisałem), zamek w AB, Wyvreny obok OF.
witcherofiridia
06-08-2008, 16:06
@Up,
Kto ma poradnik jak dojść na ten zakichany tomb??
@Topic
Poprawka;
20 Knight
3mlv
50/49
Crimson Sword
Crown Armor
Crown Shield
Knight Legs
Crusader Helmet
Leather Botos
Scarf
A na Rotach na Fibuli siedzi całymi dniami pieprzony bot -,-
@Up,
Kto ma poradnik jak dojść na ten zakichany tomb??
@Topic
Poprawka;
20 Knight
3mlv
50/49
Crimson Sword
Crown Armor
Crown Shield
Knight Legs
Crusader Helmet
Leather Botos
Scarf
A na Rotach na Fibuli siedzi całymi dniami pieprzony bot -,-
kopalnie z dwarfami, poskiluj
cytsiu16
06-08-2008, 16:23
@up
Zakladasz Hat of the Mad, spellbook jakis co daje mlvl, spirit cloak albo focus cape i lecisz ancient scaraby woi+exori flam ;]
Dzięki ale raczej nie dam rady se z tyloma AS bo trudno znaleźć gdzieś chociażby 2 same a już nie mówiąc o pojedynczym żeby se na początek spróbować jak idzie.
Czy mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć gdzie mogę expić master sorcererem
lvl 46 i mlvl 43 ;/
z góry dzięki za odpowiedzi
witcherofiridia
06-08-2008, 16:31
@up
Hmm z Waste / bez? to Dark Cathedral -1, -2 i Tarantule na DC, GSy Na PoH, Beholdery Na Fibuli/Pod Thais. To jeżeli chodzi o FACC... Dla Pacc może na Frost Giantach w Sv??
@Topic
Sam sobie idź na kopalnie, gdzie lata od 10+ noobków...
Więc ponawiam:
20 Knight
FACC
3mlv
50/49
Crimson Sword
Crown Armor
Crown Shield
Knight Legs
Crusader Helmet
Leather Botos
Scarf
Na rotach na Fibuli siedzi pie****ony bot, na Kopalniach Dwarfów Noobów jak Mrówków...
Zdzichuu
06-08-2008, 19:02
Dzięki ale raczej nie dam rady se z tyloma AS bo trudno znaleźć gdzieś chociażby 2 same a już nie mówiąc o pojedynczym żeby se na początek spróbować jak idzie.
Czy mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć gdzie mogę expić master sorcererem
lvl 46 i mlvl 43 ;/
z góry dzięki za odpowiedzi
Niewiem czemu nie chcesz tych ASow, bo exp naprawde super, jeżeli sie boisz to wez Icicle na poczatek i nawet jak podejdą 2 nie bedzie problemu, a jak jeszcze nie jestes pewny to włacz mana shield :p Ale jeśli tak koniecznie nie chcesz tych ASów to:
Pierwszy resp dragów w ank
Któryś tomb
Cyclopolis -2,-3
Nargor
Więc ponawiam:
20 Knight
FACC
3mlv
50/49
Crimson Sword
Crown Armor
Crown Shield
Knight Legs
Crusader Helmet
Leather Botos
Scarf
Na rotach na Fibuli siedzi pie****ony bot, na Kopalniach Dwarfów Noobów jak Mrówków...
Pokaż mi gdzie nie ma na FACC botów i noobów?
Moje propozycje:
Mintwalin
Mount Sterum
Wieża minosów koło KAZZ
brw. Najlepiej byłoby jakbys poskilowal :p
28 MS mlvl 25 (bedzie 30+) eq: Blue Robe, Guardian Shield, Plate legs, Steel helmet, leather boots (rox) scraft gdzie moge expic z zarobkiem bez robienia lootbagow i chodzi mi o taki exp kolo 25k/h-30k/h z gory dziex ;)
28 MS mlvl 25 (bedzie 30+) eq: Blue Robe, Guardian Shield, Plate legs, Steel helmet, leather boots (rox) scraft gdzie moge expic z zarobkiem bez robienia lootbagow i chodzi mi o taki exp kolo 25k/h-30k/h z gory dziex ;)
scaraby? nie wiem jak MSem ale ja tam EK wyciagalem tyle
cytsiu16
06-08-2008, 21:04
[QUOTE=Zdzichuu;2216652]Niewiem czemu nie chcesz tych ASow, bo exp naprawde super, jeżeli sie boisz to wez Icicle na poczatek i nawet jak podejdą 2 nie bedzie problemu, a jak jeszcze nie jestes pewny to włacz mana shield :p Ale jeśli tak koniecznie nie chcesz tych ASów to:
Pierwszy resp dragów w ank
Któryś tomb
Cyclopolis -2,-3
Nargor
Dzięki jednak popróbuje z tymi ASami ;p
To ze teraz mam pallka 32 lvl nie oznacza ze wczesniej n ie gralem -.- mialem juz wiele postaci 100+ bo gram w tibie od dawna i sprzedaje na allegro -.- zal mi wass a o tym co mowisz to nie padam ani na GS ani na DL ;] aa inoob-pvp to CELESTA ciotko ;(
To ze teraz mam pallka 32 lvl nie oznacza ze wczesniej n ie gralem -.- mialem juz wiele postaci 100+ bo gram w tibie od dawna i sprzedaje na allegro -.- zal mi wass a o tym co mowisz to nie padam ani na GS ani na DL ;] aa inoob-pvp to CELESTA ciotko ;(
idz pobij demy mastah evul pro graczu
witcherofiridia
07-08-2008, 06:31
@up
Mount Sterum/Beho podthais czy koło kazz...
Ale jak chcesz kupujesz potiony i idziesz na dragon lair pod thais albo venore
witcherofiridia
07-08-2008, 06:32
Ma ktoś ten poradnik jak dojść na tomb pod mount sternum? Bo bym tam poexpił...
gdzie expić 17 pallem ze skillami 54/40 ???? żebym dużo kasy wyciągnął na godzine :]
eq: dark helmet, belted cape , p legs/blue legs , dwarven/ vampire shield , leather boots
prosze o odp
PZDR :]
gdzie expic 7 knightem eq: leather legs, leather boots, leather armor, brown shield, knife i taki rzulty bekpek
TibyjczykW
07-08-2008, 11:29
Witam.Gdzie mogę expic na skillach 46/42.Tak wiem mam małe, ale ludzie ciagle mi wybijają.Eq K set,Warrior helmet,dragon shield,leather boots,clerical mace.Profesja:Knight Lvl:27.Proszę o odpowiedz:)
@up
doskilluj chociaż do 50/50 i idź na cyce do mt
gdzie expic 7 knightem eq: leather legs, leather boots, leather armor, brown shield, knife i taki rzulty bekpek
kroliczki, sarenki i karaluszki mozesz zabijac, ew. kurki
@Max_33
mino tower obok kazo
Mam pytanie.
Czy mógłbym skillować na Slimach.
Info:
Paladin
Level: 16
Skille: 56/44
Eq:B robe,B Legi,Bohy,Demonka,Crusader,Platinum Ammulet.
Z góry dziękuje
skillowac zawsze mozesz : P
ale nie o to ci chodzi wiec odpowiem : nie, nie mozesz. 55-60 shielding co najmniej by zadawal rzadkie hity
btw. post nie w tym temacie
gdzie expić 17 pallem ze skillami 54/40 ???? żebym dużo kasy wyciągnął na godzine :]
eq: dark helmet, belted cape , p legs/blue legs , dwarven/ vampire shield , leather boots
prosze o odp
PZDR :]
odpowie ktoś na moje pytanie ?? plz :baby:
dwarfy + rotwormy, dwarfy soldiery, DC -1, tomb pod mt. sternum - ghoule i skelety, pojedyncze guardy
a nie napisalem?
31 palladyn facc skille 65/42 eq: belted cape , dvarven shield , p legs ,dark helmet , scraf
Witam ;-)
Gdzie w miarę bezproblemowo i przy naprawdę małym kapitale wejściowym , można efektywnie expić PACC?
Postać: Sorcerer
Poziom: 21
Mlvl: 17
Eq: Wand of Decay , P Arm , P Legs , Ancient Shield , scarft i Dark Helmet
Za pomoc z góry dziękuje
Matti Hautamekki
07-08-2008, 21:18
39 EK 71/71 skille eq:
Crusader Helmet
DSM
Knight Legs
BoH
Blacksteel sword/ fire sword + demon shield
gdzie expić żeby szybko wbić 40lvl? zarobek się nie liczy (chociaż mile widziane, jak sie zwróci) tylko exp..
@up
Tomby ank -1, Larvy, Roty
39 EK 71/71 skille eq:
Crusader Helmet
DSM
Knight Legs
BoH
Blacksteel sword/ fire sword + demon shield
gdzie expić żeby szybko wbić 40lvl? zarobek się nie liczy (chociaż mile widziane, jak sie zwróci) tylko exp..
barby, zolwie, scaraby
31 palladyn facc skille 65/42 eq: belted cape , dvarven shield , p legs ,dark helmet , scraf
musisz 2x? guardy, mintwallin, d. lair jak chcesz waste, DC -2 jak chcesz szybki exp, mozesz probowac OF - zerki. ale polecam wbicie 70-75 skila ;p
@laxiu
Tomby pod Mount Sternum.
30 Druid noob char facc - p set? dam rade na dC -2?
Karol4722
08-08-2008, 11:20
46 RP 74/60 crown helmet/b robe/p legs/p ammy/v shield/boh
Gdzie expić żeby najszybciej wbić 50lvl? Kasa się nie liczy, nie musze zarabiać, liczy sie tylko fast exp.
kwiatek000
08-08-2008, 12:09
Witam :)
Wiec tak, 74 RP skille 89/69 Eq takie jakie powinno byc :)
Gdzie expic tak zeby choc troche wychodzic na +? :)
46 RP 74/60 crown helmet/b robe/p legs/p ammy/v shield/boh
Gdzie expić żeby najszybciej wbić 50lvl? Kasa się nie liczy, nie musze zarabiać, liczy sie tylko fast exp.
dragi + dle, necro na drefii, male frosty, helheim -2/-4 (hardcore ale exp cudny z enchantkami), asy? cyclopolis nizsze poziomy, stone tomb -4, piraty na pirate outfits quest, barby duzy camp
Witam :)
Wiec tak, 74 RP skille 89/69 Eq takie jakie powinno byc :)
Gdzie expic tak zeby choc troche wychodzic na +? :)
edron dragon lair, venore d lair, ankh d lairs, gs island[jesli masz quest zrobiony]
bb island[jesli jest quest], na upartego bij piraty
25 Elder druid 25 m lvl gdzie mam expic?
25 Elder druid 25 m lvl gdzie mam expic?
Mount Sternum (DTD) poziom z ghoulami z skeletami, cyclopy ew. (uważaj na Smithy), dwarfy soldki, roty pod veno (ostateczność).
Mount Sternum (DTD) poziom z ghoulami z skeletami, cyclopy ew. (uważaj na Smithy), dwarfy soldki, roty pod veno (ostateczność).
Tobie odbilo?: O ELDER druid, nie druid
cyclopolis, tomby -1, moze byc peninsula -2, scaraby, roty pod lb, larvy, guardy
do 33 lvl jestes skazany na lipe (;
polecam cyclopolis
Hubertek
08-08-2008, 22:37
Czy z 17 lvl'em knight skillami 43/36 eq: p-armor, b-legsy, steel helmet, serpend sword, dwarwen shield. Czy poradze sobie z beholderem ?? Czy moze mam cos jeszcze dokupic odpiszcie plz!!
spoko se poradisz ja 14 knightem z p setam d shieldem i d helmetem ubijalem bh i tracilem 2 health potiony:cup:
Nie zauważyłem tego ED. Jak pacc to ułatwia sprawę: Tombiki, dragi/piraty/culty pod LB z summonami (o ile ktoś tak expi jeszcze...).
gdzie jest cyclopis? I na dragi nie moge iść bo monka a ni dsa nie zsummonuje a z exori frigo bym bił po 80. Więc jedynie na cyclopis ale nei wiem gdzie jest
gdzie jest cyclopis? I na dragi nie moge iść bo monka a ni dsa nie zsummonuje a z exori frigo bym bił po 80. Więc jedynie na cyclopis ale nei wiem gdzie jest
Cyclopolis jest na edron, a dokładnie na pólnocnym-zachodzie.
Tutaj:
http://www.tibianews.net/worldmap.asp?xcor=-2450&ycor=646
Cyclopolis jest na edron, a dokładnie na pólnocnym-zachodzie.
Tutaj:
http://www.tibianews.net/worldmap.asp?xcor=-2450&ycor=646
no jak dla mnie to to nie jest polnocny zachod ;/ to jest na polnoc/polnocny wschod od miasta
Sorcerer, lvl 23, eq: p. armor, p.legs, dark helmet, dwarven shield, scarf i wand of decay. Chodzi mi o exp w miare bezpieczny bo od pewnego czasu mam lagi ...:)
omg...
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=182232
http://img178.imageshack.us/img178/2483/cyclopolis3jd8.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/2240/cyclopolis1qm1.jpg
poraz 2 to kopiuje -.-
witcherofiridia
09-08-2008, 09:19
Sorcerer, lvl 23, eq: p. armor, p.legs, dark helmet, dwarven shield, scarf i wand of decay. Chodzi mi o exp w miare bezpieczny bo od pewnego czasu mam lagi ...:)
Cyce (Zwykłe), Roty pod Venore / Na Fibuli. Jak zdobędziesz Wand of Cosmic Energy, idź Na Beholdery :)
30 paladyn (46% do 31 ;P) 63/48 FACC
Eq : Crown helmet, p ammy, b robe, b legi, vampirka, leather boots (w depo boh).
Prosiłbym o bardzo dużo miejsc, odpada Kazzo ( nie lubie tych kopalni ), dotychczas expiłem na południu thais na cycach. Tylko jeśli możecie to dajcie mapke tej okolicy bo niezmam zbyt dużo miejsc. Z góry dzięki :)
30 paladyn (46% do 31 ;P) 63/48 FACC
Eq : Crown helmet, p ammy, b robe, b legi, vampirka, leather boots (w depo boh).
Prosiłbym o bardzo dużo miejsc, odpada Kazzo ( nie lubie tych kopalni ), dotychczas expiłem na południu thais na cycach. Tylko jeśli możecie to dajcie mapke tej okolicy bo niezmam zbyt dużo miejsc. Z góry dzięki :)
na guardach mialbys super exp, ale jak nie chcesz to idz na dark cathedral
http://tibia.pl/earth.php?x=32663&y=32342&z=7&q=47.54
tutaj masz poradnik jak tam dojsc aby nie spotkac gsa
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=116989&highlight=bezpiecznie+dojsc+Dark+katedre
sprobuj tez ghostland kolo carlin
http://tibia.pl/earth.php?x=32201&y=31805&z=7&q=47.54
jednak mimo to i tak sadze ze najlepszym miejscem bylyby dwarfy guardy
@down
mi wytlumaczyl? ja wiem gdzie jest cyclopolis ;p
*Asunul
Wybacz, kiedy pisałem post Tibia.pl Earth nie działało, więc wybrałem to. Mam nadzieję, że robek23 dobrze Ci wytłumaczył.
*Binder
Polecam DTD (Mount Sternum). Kup sobie Wand of Draconia (w zależności od serva 2-5k) i idź na poziom z ghoulami i skeletami (najlepiej -2). Exp leci b. szybko, a i kasa wpadnie (wiem, bo sam tam expiłem 24 sorcem).
*loonyxd
Jak nie guardy możesz iść na cyclopy pod DTD (ciągle o nich piszę, ale to na prawdę świetne expowisko po rozbudowaniu), ghostland, wyverny (najlepszy resp w drodze na of i zarazem najniebezpieczniejszy od kiedy można lurować orca warlorda) ew. początki OFa.
@loonyxd
przypomniało mi sie ; P chcesz swietna kase - gon na beholdery na fibule <3 jak nie ma nikogo exp jest taki sobie, ale jak cos poleci to jestes do przodu zawaliscie. w 1h gdyby jakies bh eye, terra rody, beho shieldy itd poleciało bys miał nawet 5~10k profitu z 15~20k expa ;p
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
To "DTD" to są cyclopsy na południe thais ? :D Pytam bo niewiem ale tam chodze i podoba mi sie exp (Oczywiście jak nie ma ludzi, bo tam latają 50knight, także blokują, omal bym dziś nie deadnął).
Mam pytanie co do Guardów, dlaczego akurat Guardy ( mówie głównie o expie nie o kasie), przecież tam cały czasz rozwalam soldiery co daje 70expa, a guardy to musze ropac i sie bawic w takie, a na cycach to leje i po 150 expa dostaje. Nie mam tam wogóle waste, na lvl zużywam 40rs (~600gp) a wynosze z expa 2-3k, poty mam, rzadko używam, maxymalnie może zużylem 3 mana potiony na lvl (150gp). Dlaczego akurat Gucie ?
Mam pytanie co do Guardów, dlaczego akurat Guardy ( mówie głównie o expie nie o kasie), przecież tam cały czasz rozwalam soldiery co daje 70expa, a guardy to musze ropac i sie bawic w takie, a na cycach to leje i po 150 expa dostaje. Nie mam tam wogóle waste, na lvl zużywam 40rs (~600gp) a wynosze z expa 2-3k, poty mam, rzadko używam, maxymalnie może zużylem 3 mana potiony na lvl (150gp). Dlaczego akurat Gucie ?
Palladyn jest wprost do nich stworzony. Dużo expa, super loot (a jak miałbyś postamana to już kompetny raj). Jak na początku wybijesz resp, później expi się nieziemsko.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
To "DTD" to są cyclopsy na południe thais ? :D Pytam bo niewiem ale tam chodze i podoba mi sie exp (Oczywiście jak nie ma ludzi, bo tam latają 50knight, także blokują, omal bym dziś nie deadnął).
bo jesli umiesz grac paladynem to nie powinno istniec dla Ciebie inne expowisko niz guardy tak do 40-50 lvla
Witam.
Gdzie expić 37 ELDER DRUIDem,byle nie na tombach gdzie sa vampy i FE,bo mam lagi i kicki więc moglo by być nie miło.
38 magic,blue set i bohy,vamp shield.
Pozdrawiam..ps: moze byc lekkie waste byle exp byl dobry.
Sheep the master
09-08-2008, 11:33
24 druid z PACC, 32mlvl
eq: crusader helmet, b robe, p legi, vampirka
P.S. Prosiłbym też o wyjaśnienie jak dojść do danego expowiska.
@Sheep the master
najlepsze byloby cyclopolis, pare postow wyzej msaz moj post z obrazkami jak tam dojsc, ew. mozesz roty, larvy, scaraby (kopane tez), tomby -1
@Exhado
tomby , dragi, cyclopolis, scaraby, mzoe piraty..
24 druid z PACC, 32mlvl
eq: crusader helmet, b robe, p legi, vampirka
P.S. Prosiłbym też o wyjaśnienie jak dojść do danego expowiska.
Tomb (Black Water, Omruc, City -1 ew. -2 jak się nie boisz większych respów (mapka orientacyjna gdzie kopać poniżej) Dwarfy na Cormay'i (tylko -1, niżej jest niebezpiecznie). Nargor z monkami.
Witam.
Gdzie expić 37 ELDER DRUIDem,byle nie na tombach gdzie sa vampy i FE,bo mam lagi i kicki więc moglo by być nie miło.
38 magic,blue set i bohy,vamp shield.
Pozdrawiam..ps: moze byc lekkie waste byle exp byl dobry.
Możesz iść na omruc tomb -2 przed tp, nie ma stalków, dużo ghouli, mumi, trochę cryptów ew. Black Water -2, City -2 (-3 za tp to już z vampami). Jak nie chcesz, polecam Nargor, tylko nie zapuszczaj się za daleko. Waste może i będzie, ale exp jest na prawdę bardzo dobry. Jak się boisz o kicki i lagi, postaw sobie monka :) Liberty Bay Cults - exp może być, kasa nie najgorzej.
Mapki:
Black Water:
http://img112.imageshack.us/img112/7838/97168707or8.jpg (http://imageshack.us)
Liberty Bay (patrz pkt 2 na mapie i w opisie):
http://tibia.pl/strona/mapy-liberty
Omruc Tomb:
http://img527.imageshack.us/img527/7600/11875009zn0.jpg (http://imageshack.us)
Nargor:
Musisz zrobić quest, jednak nie powiem jak (qs).
http://tibia.pl/strona/mapy-liberty
Idziesz do pkt nr. 3, prosisz o przeniesienie na Peg Leg, potem tam gdzie wylądujesz jest Sebastian. Prosisz o przeniesienie na Nargor i już jesteś.
City Tomb:
http://img527.imageshack.us/img527/1134/78884173id1.jpg (http://imageshack.us)
Cormaya (płyniesz na Edron, a potem prosisz o przeniesienie na Cormaye):
http://img165.imageshack.us/img165/2360/33111042th2.jpg (http://imageshack.us)
@up
A dokladniej..? Jaki tomb? Gdzie na cyclopolis..?
Karol4722
09-08-2008, 12:50
45 Royal Paladin
Eq: Blue robe, Plate legs, BoH, Platinum amulet, Vampire shield, Crown helmet.
Skills: 73/59
Gdzie mam expić żeby szybko wbić 50lvl? Najlepiej jakieś spokojne miejsce (jakbym miał laga to żebym miał szanse przeżyć =) ale niekoniecznie.
@up
przeciez dostales zdjecia.. czego jeszcze chcesz?
nie rozumiem Twojego 2 pytania.
@Karol4722
piraci, tomby, cycloplis, wyverny na edron, OF
@down
szczerze mowiac nie mam pojecia ;p wydaje mi sie ze piraci/cyclo/tomby
Karol4722
09-08-2008, 12:57
#up
Gdzie wyciągne najwiecej expa?
OF. patrz pare stron wczesniej na moj post, masz tam 10+ expowisk na ten lv -.-
edit: masz ;s
- Lizardy (25-35k/h) 2-3k gp/h
- Malpy -1 (20-30k/h) 1-2,5k gp/h
- Male frosty (exp 40-50k/h nawet, ale waste.. trzeba uwazac na duzego frosta) 0k gp/h? ;d
- Tarpit tomb -3 (35k/h), do 5k gp/h [jest tam tylko 1 ghost przy wejsciu na -3, wiec spoko]
- Tarpit tomb -4, na górze od wejscia (na dole behemoty), do 5k gp/h
- Stone tomb -3, exp 35k/h, do 4k gp/h
- Stone tomb -4, hardcore&DUŻE waste ale expa 60-70k/h miałem o.O Radze isc z kumplem 50~ rp z shared exp, oczywiscie musi byc to osoba zaufana bo jak cos poleci (necro, gs) to wiesz [:, waste
- Barbariany sredni camp,35k/h? nie mierzyłem, 3-4k gp/h
- Piraty +2 oraz przy Pirate Outfits Quescie, 35-40k/h, do 4k/h
- Dragi w Ankh, ostatni resp, mozesz próbowac DLe z enchantkami od 42 lvl, to juz dla sportu. NIE POLECAM DRAGÓW
- Giant Spidery, to juz tez sport, rzadko mozesz znalezc ale ja w 20 gsach znalazłem 2x knight armor i gs silk, i exp był niczemu sobie
- Mino Tower na Darashii?
- Helheim -1 dla kasy (do 3k czystej kasy wyciagnie, a jak poleca poc to z 5 na luzie; expa mysle 20-30k/h) , -2 dla expa (kasy 5k, czasem bedzie wiecej jak cos poleci; przy duzych grupach potworow uzywasz exori sana; exp do 45k/h; troche waste potów jak laga zlapiesz
@Exhado
-1, -2 ;p
45 Royal Paladin
Eq: Blue robe, Plate legs, BoH, Platinum amulet, Vampire shield, Crown helmet.
Skills: 73/59
Gdzie mam expić żeby szybko wbić 50lvl? Najlepiej jakieś spokojne miejsce (jakbym miał laga to żebym miał szanse przeżyć =) ale niekoniecznie.
Liberty Bay Cults, PoH, Nargor, Tomby, Dragi, Barby. Wszystko to, co opisał robek.
@up
Tomby są na mapce - resztę chyba potrafisz poszukać?
Cyclopolis -1. Na -2 robi się gorąco za sprawą FE.
Karol4722
09-08-2008, 14:13
@Robek23
Oooo dużo tego co byś mi radził wybrać? Żeby expiło się w miare szybko, przyjemnie, bezpiecznie i bez wiekszego waste =).
66 ek 77/76 gdzie szybko kase zarobić ??
nie idąc na exp w kilka osób typu hydry frosty i dle
@Robek23
Oooo dużo tego co byś mi radził wybrać? Żeby expiło się w miare szybko, przyjemnie, bezpiecznie i bez wiekszego waste =).
Małpy, Barby, Hellheim (myślę, że będzie ok mimo iż nie jestem robkiem ;))
66 ek 77/76 gdzie szybko kase zarobić ??
nie idąc na exp w kilka osób typu hydry frosty i dle
Chakoye (ale to raczej na bocie :S) Barby, Ice Witch Tower, Dragi, Tomby (Omruc -2, Stone za tp -1), Żółwie, Frost Giant, Małpy, Lizardy, Hellheim. Przede wszystkim czytaj parę postów wyżej.
- Male frosty (exp 40-50k/h nawet, ale waste.. trzeba uwazac na duzego frosta) 0k gp/h? ;d
- Tarpit tomb -3 (35k/h), do 5k gp/h [jest tam tylko 1 ghost przy wejsciu na -3, wiec spoko]
- Stone tomb -4, hardcore&DUŻE waste ale expa 60-70k/h miałem o.O Radze isc z kumplem 50~ rp z shared exp, oczywiscie musi byc to osoba zaufana bo jak cos poleci (necro, gs) to wiesz [:, waste
- Dragi w Ankh, ostatni resp, mozesz próbowac DLe z enchantkami od 42 lvl, to juz dla sportu. NIE POLECAM DRAGÓW
- Giant Spidery, to juz tez sport, rzadko mozesz znalezc ale ja w 20 gsach znalazłem 2x knight armor i gs silk, i exp był niczemu sobie
- Helheim -1 dla kasy (do 3k czystej kasy wyciagnie, a jak poleca poc to z 5 na luzie; expa mysle 20-30k/h) , -2 dla expa (kasy 5k, czasem bedzie wiecej jak cos poleci; przy duzych grupach potworow uzywasz exori sana; exp do 45k/h; troche waste potów jak laga zlapiesz
Karol4722
09-08-2008, 14:29
#up
Na małpach expiłem na -2 to troche za wolny exp, później poszedłem na barby na najwiekszy camp i najlepiej expiło mi się jak nikogo tam nie było to wtedy było ok, ale expiłem tam tylko dla kasy. Hellheim to chyba na kamikaze :D Gdzie mi polecicie expić? Żeby exp był szybszy, chcę wbić jak najszybiej 50lvl
#up
Na małpach expiłem na -2 to troche za wolny exp, później poszedłem na barby na najwiekszy camp i najlepiej expiło mi się jak nikogo tam nie było to wtedy było ok, ale expiłem tam tylko dla kasy. Hellheim to chyba na kamikaze :D Gdzie mi polecicie expić? Żeby exp był szybszy, chcę wbić jak najszybiej 50lvl
Hellheim nie jest złe, na najniższym poziomie przypomina Hellgate. Są tam Beholdery, Eldery Beholdery oraz Bonebeast'y. Sama przeprawa na pewno da Ci trochę kasy i expa, a jak nie chcesz schodzić na sam dół, możesz iść na -2, -3.
Jeżeli małpy są złe spróbuj dragi ank/edron. Resp i exp szybki.
Jeżeli chcesz b. szybko wbić lvl, umów się z kolegami i chodź cały czas na hunty typu Hydry, Dle itp.
Aha zapomniałbym - możesz spróbować quara hell (podziemia Malady i Talahu) albo podziemia Bonebeast Island (Dsy, Necro, Mumie, Ghoule, Csy). Jest tylko jeden kłopot, a mianowicie musisz mieć odblokowane te wyspy.
EDIT: Jednak odradzam. Bog Raidery, WE to nie przelewki xd
Aha zapomniałbym - możesz spróbować quara hell (podziemia Malady i Talahu) albo podziemia Bonebeast Island (Dsy, Necro, Mumie, Ghoule, Csy). Jest tylko jeden kłopot, a mianowicie musisz mieć odblokowane te wyspy.
ta tylko niech uwaza na zlurowane Water Elementale
Hellheim nie jest złe, na najniższym poziomie przypomina Hellgate. Są tam Beholdery, Eldery Beholdery oraz Bonebeast'y. Sama przeprawa na pewno da Ci trochę kasy i expa, a jak nie chcesz schodzić na sam dół, możesz iść na -2, -3.
na -4 nawet nie schodz, na 60 lv ledwo sobie tam radziłem samemu : O tzn na poczatku, najlepiej byloby gdyby jakis sorc z ue walnal i wtedy po 1 bys bił [; a nie wszystkie naraz na ciebie. ofc jest tez exevo mas san z up/down
na -2 45k/h spokojnie wyciagniesz z exori sanem ; p
Gdzie bocić 55 ekiem?
Srednio 25k/h+
GP - Obojętne.
Dziękówa.
Gdzie bocić 55 ekiem?
Srednio 25k/h+
GP - Obojętne.
Dziękówa.
slimaki... omg, sam grac nie umiesz?
jednak sam wybrałem exp na pojedynczym respie wyverny :P trace okolo 150-300 many ale jak czerkam to cała się zdąży odnowić mana . (25 lvl ED)
28 Sorc, facc.Gdzie expić? Oprócz Mt. (Mount sternum) i kopalni dwarfów, bo guardy z reguły zajęte, a soldy, to powybijane.
Gdzie bocić 55 ekiem?
Srednio 25k/h+
GP - Obojętne.
Dziękówa.
aff -.- cyclopolis, helheim -1 jesli musisz wiedziec ; p
28 Sorc, facc.Gdzie expić? Oprócz Mt. (Mount sternum) i kopalni dwarfów, bo guardy z reguły zajęte, a soldy, to powybijane.
Ghostland, Wyverny, Mintwallin (tutaj z summonem możesz) dragi (analogicznie jak na mint). DTD fajne expowisko, szczególnie Tomb pod powierzchnią ziemi.
Gdzie bocić 55 ekiem?
Srednio 25k/h+
GP - Obojętne.
Dziękówa.
Pytaj na forach z botami.
a znacie jakies miejsce gdzie duzo beho jest dla pacca?
Happy_Banan
09-08-2008, 21:20
Pomożecie mi?
Na czym expić knightem 10 lvl , wbije skille 45/45
Eq :
horseman helmet
noble armor
battle shield
daramian mace
brass legs
A i moge jeszcze wydać kase na potiony
Tiberianus
09-08-2008, 21:25
Najlepiej na rotach; niezły exp i dobra sara; ewentualnie można lootbaga robić ;) Od 15lvl Amazon Camp.
a znacie jakies miejsce gdzie duzo beho jest dla pacca?
Helheim, patrz poradnik w podpisie :S
lepsze sa beho na Fibuli ; p
Happy_Banan
09-08-2008, 21:31
Najlepiej na rotach; niezły exp i dobra sara; ewentualnie można lootbaga robić ;) Od 15lvl Amazon Camp.
a gdzie jest jakies miejsce gdzie duzo osob nie chodzi bo fibula odpada , bo tylko rano mozna poexpic ;/
a i oplaca sie chodzi na beho knightem ? jak tak to gdzie , od jakiego lvl i skilli
Hellgate, Ancient Temple w Thais..
Happy_Banan
09-08-2008, 21:48
robek a od jakiego lvl i skilli? i z jakim eq ;p
knight 60/60 plate set zeby normalnie poexpic, tak zeby pobic dla zabawy z 50-55 by wystarczyło (plate set dlatego ze wali z daleka z magii tylko)
palek 55/40 tez z plate setem
druid/sorc najlepiej z monkiem
ofc eq moze byc lepsze , nie wnikam
Gdzie mam expić
LVL 64, Royal Paladin, 77/51 skille, PACC eq p-set i royal speary lub enchated spear.
Proszę mi podać gdzie expić i jaki zysk, exp/h możliwy ;]
Miejsca FACC lub PACC
dragi + dle (exp zalezy, 40-60k/h, moze byc waste), necro na drefii (podobnie jak wczesniej), male frosty (do 50k/h, na 0 wychodzisz), helheim -2/-4 (patrz na poradnik ; d), asy(mysle ze na 0 bys wyszedl albo male waste, z 40-60k by bylo? cyclopolis nizsze poziomy (40-50k/h, kasy tez z 5k wyniesiesz), stone tomb -4, piraty na pirate outfits quest (do 40k/h, kasy do 5k), barby duzy camp (z 40-50k/h - zalezy od ludzi , kasy 5~10k)
a jak zarobek to mintwallin (20-30k dziennie w 2-4h) z postmanem
@down
no i?
Happy_Banan
09-08-2008, 21:59
nie gram juz w tibie , skilluje sobie a tu jakis ziom mnie zaczyna napieprzac i okolo 3k w plecy ;/
Gdzie mam expić
LVL 64, Royal Paladin, 77/51 skille, PACC eq p-set i royal speary lub enchated spear.
Proszę mi podać gdzie expić i jaki zysk, exp/h możliwy ;]
Miejsca FACC lub PACC
Ciągle to samo :S
Małpy, Tomby, Guardy (kopanie PACC na Cormayi i Tiq), Dragi, Dle, Vampy, dla sportu wyrmy (może być ciężko), Piraty, Culty, Forbidden Islands (oprócz Talahu).
Dużo masz tego, przejrzyj to:
@Voniek
Wez mi tez daj taka liste gdzie moge expić..:confused:
37 ED 38 Magic
Moge zwastowac okolo 20k..byle exp byl by dobry..
To moja lista przede wszystkim : d no ale dobra, nic
- cyclopolis
- dragi
- piraty
- scaraby
- tomby -2 i za tp
jak waste a dobry exp to tomby za tp (tar/stone); p
Hmm dużo do wyboru może wezmę guardy na tiq~ bo smoki,hellheim i tomby to dużo ludzi jest, a małpy to mam waste jak ch**. Szukam spokojnego expowiska żeby waste nie było.Ktoś poleci coś jeszcze?
P.S. Byłem na mint lekki plusik z lotobaga bo mam postmana
To moja lista przede wszystkim : d no ale dobra, nic
Wybacz, nie zapytałem. Jeśli masz coś przeciwko - napisz, wymyślę coś od siebie.
*Exhado
Ostatnia przeróbka listy by robek:
Tarpit tomb -2 (25k/h), do 3k gp/h (fajny poziom, ale uważaj na lurerów);
- Stone tomb -3 (-1 za tp), exp 35k/h, do 4k gp/h, możesz biegać z summonem;
- Barbariany duży camp, 30k/h i jakieś 5k/h przy ludziach, samemu pewnie 40k/h+ i jakies 6k~. Weż bp GFB, może często ratować skórę (ten camp dla hardcorowców);
- Piraty pierwsze poziomy 25k/h, do 2k/h;
- Dragi w Ankh, małe respy (pierwszy i drugi od miasta);
Myślę, że tyle wystarczy.
a małpy to mam waste jak ch**
HAUSHUSAHUSAHSA
jaki zal, ja na 25 lv z 60 distem na -1 wyrabiam bez waste : O
placze ze smiechu
you made my day
btw. sprobuj lizardy -.-
niech Ci bedzie jest maly + bo kiedys to mnóstwo gp z nich leciało. Myśle o Hellgate/lizardy chociaż dojście na lizardy to all monsterków z port hope i dużo exur trza bedzie aaa i do tematu bdzie sie miło expić 37 EDem z 37 m lvlem ?z gfb oczywiście :p:p lub tym RP z 17 m lvlem (ED tez ma pacc).
I jeszcze 1 pytanko do palka jakie hity z gfb walne? Bo zdecydowanie będę expić na Hellgate tylko nie wiem czy ED czy RP ;]
niech Ci bedzie jest maly + bo kiedys to mnóstwo gp z nich leciało myśle o Hellgate/lizardy chociaż dojście na lizardy to all monsterków z port hope aaa i do tematu bdzie sie miło expić 37 EDem z 37 m lvlem ?z gfb oczywiście :p:p lub tym RP(ED tez ma pacc)
Rp to odpada, szkoda wastować GFB. Druidem też nie będzie za ciekawie, wątpię, żebyś bił z tego po 100~. Pobij lvl tradycyjnymi metodami, potem możesz się pobawić.
wstydzesie
10-08-2008, 09:13
22 ED, 15 mlvl (mam postmana)
Chodzi o to, zeby bylo jak najmniejsze waste i expa wiecej od rota. Aha, eq slabe.
Happy_Banan
10-08-2008, 10:06
13 pall , p set , sold helm , dwarven shield
skille 42/28
na czym expic?
@wstydzesie
Larvy & Scaraby:)
@Happy Banan
LOL. Na tym lvl nie wiesz gdzie expić? No to pozdro. Rozumiem jak ktos nie wie gdzie expic na 35 albo 60,ale nie 13 oO.
Dobra,pomoge Ci.
Roty Fibula - musisz miec klucz,na lewo od schodkow (klucz kosztuje 1k,sama fibula jest na południe od Thais)
Roty Thais - mniejszy resp ale nie trzeba miec klucza i bezpiecznie,do ubicia slime po drodze.
Amazon Camp - powierzchnia,bierzesz bp potków i czyscisz wszystko co sie zrespi na powierzchni...(bp potkow dla bezpieczenstwa bo ktos moze ropnac witche albo pare valkirii)
Tyle;)
A teraz do Vonka i Robka :
Dam rade na -1 na cyclopolis? 37 ed 38 mlvl nosze jakies 5-6 bp potow przy sobie (120mf)
@wstydzesie
larvy, tomby -1, scaraby, cyclopolis
@Happy_Banan
dwarfy, roty, dwarfy soldy, ghoule i skelety pod mt. sternum, amazon camp, trole.. dobij 50~ distance
@Exhado
nawet na -2 i -3 dasz sobie rade: O ofc z exori~ na -3, na -2 tez mozesz sobie exori~ pomagac
sekundy.
Happy banan - z takimi skillami możesz już spokojnie expić na elvabane (na zachód od ab' dendriel) ale jak narazie pod powierzchnią bo na powierzchni musiałbyś bardzo uważać na zlurowanego orca berserkera. Exp tam spokojnie wystarczy ci do 25 - 30 lvl potem możesz pójść do kopalni w okolicach Kazoordon na Dwarfy soldiery i guardy.
SorcerTheShadow
10-08-2008, 10:48
35 sorcerer 37 mlvl
eq : crown helmet,p ammy,b robe, b legi , bohy,vampirka woce/woi
Facc
tomba pod cyclopami normalnie rzygam xD dragów się boje =]
co radzicie ?8o
dwarfy guardy, cyklopy pod thais, mintwallin (?) albo kupic pacca
wstydzesie
10-08-2008, 11:05
@wstydzesie
Larvy & Scaraby:)
Brac jakies manasy, czy cos? I z jakiej rozgi bic te scaraby i larvy?
Happy_Banan
10-08-2008, 11:07
Jednak poszedłem na cyce do mount sternum , dobry exp tylko zle jest jak ktos zluruje smithera bo nie dam mu rady :/
wstydzesie
10-08-2008, 11:24
@wstydzesie
larvy, tomby -1, scaraby, cyclopolis
Cyclopolis = waste, bo musze miec duzo manasow (guardy, cyclopy)
Brac jakies manasy, czy cos? I z jakiej rozgi bic te scaraby i larvy?
Ja osobiscie expiac kiedys na scarabach bralem 1 bp mansow na wszelki wypadek ale gdy skonczy ci sie mana to nie pij tylko czekaj az sie zaladujesz moze jest to strata czasu ale nie ma waste..chyba ze che szybko expic to wez kilka bp i bijesz:D tylko szkoda kasy.. co do roda... sam sprawdz ktora sie bije lepiej
na guardy nikt Ci nie kaze chodzic, chocaiz polecam ;p masz exori frigo to nie zwastujesz az tyle manasow (z sama rozdzka bys dlugo bil i by cie inne potworki zaczely bic przy okazji), rob jak chcesz
wstydzesie
10-08-2008, 11:41
na guardy nikt Ci nie kaze chodzic, chocaiz polecam ;p masz exori frigo to nie zwastujesz az tyle manasow (z sama rozdzka bys dlugo bil i by cie inne potworki zaczely bic przy okazji), rob jak chcesz
No ale jak podejde do soldkow, to guardy same wyjda. I dobijaja mnie jeszcze waskie przejscia + po 6 cyklopow w jednym miejscu. Bez paru bp manasow nie ma sie co tam ruszac, a chodzi o to, ze ja mam malo kasy.
DzymekofFurora
10-08-2008, 12:28
Hiho all.
54 kina, 36k w kasie w właśnie o to mi chodzi... najszybszy zarobek, no i żeby troche expa wpadło, bez waste. EQ: Golden arm, Crus, Boh, Skullstaff/War Hammer, K legi, vampka;
Z góry thx...
Hiho all.
54 kina, 36k w kasie w właśnie o to mi chodzi... najszybszy zarobek, no i żeby troche expa wpadło, bez waste. EQ: Golden arm, Crus, Boh, Skullstaff/War Hammer, K legi, vampka;
Z góry thx...
lizardy, barbariany [maly i sredni camp] helhem -1[tu konieczny quest] malpy[chociaz to juz nie to samo co przed tym apdejtem] scaraby, tomby, zolwie, piraci
wstydzesie
10-08-2008, 12:50
Mam pytanko. Chce wbic ten 27/28 lvl (nie pamietam ktory do monkow) i zastanawialem sie gdzie mozna by z monkami isc? Nargor, guardy, scaraby? Co bylo by najlepsze z jak najmniejszym waste?
Mam pytanko. Chce wbic ten 27/28 lvl (nie pamietam ktory do monkow) i zastanawialem sie gdzie mozna by z monkami isc? Nargor, guardy, scaraby? Co bylo by najlepsze z jak najmniejszym waste?
Facc: Smoki pojedyncze respy, guardy.
Pacc: jak wyżej + tomby, nargor.
wstydzesie
10-08-2008, 13:35
Facc: Smoki pojedyncze respy, guardy.
Pacc: jak wyżej + tomby, nargor.
Tomby każde -2? Sorry, ze sie tak pytam, ale chce wiedziec ;P Przy smokach to chyba bedzie wolny exp i mozliwe waste.
Pomoc dla brata
22 Kina
50/50
Facc
Gdzie expic?
Pomoc dla brata
22 Kina
50/50
Facc
Gdzie expic?
Facc: Roty venore/fibula, dwarfy, cyklopy (zwykłe tylko), tomb pod dtd.
Tomby każde -2? Sorry, ze sie tak pytam, ale chce wiedziec ;P Przy smokach to chyba bedzie wolny exp i mozliwe waste.
Omruc -2, Black Water -2, Oasis -2. Reszty nie polecam ze względu na małe zarobki.
@wstydzesie
Na scaraby jakis bag manasków i necrotic rod.;)
A z monkiem..z monkiem masz duzo mozliwosci.:)
Pierwsza mozliwosc - 2x monk i na scaraby -3(liczac z larvami) czasami wychodzi po 3 scaraby ale ty w tym czasie atakujesz monkami i robisz sobie runki na jakis powazniejszy hunt..godzina i masz na samych scarabach 3-6k w kasie.Jak polecą diamenciki albo scarab coiny to jesteś duzo do przodu.
Druga mozliwosc - 1x monk i na tar tomb -1 i -2(czasami schodzisz) exp słaby ale kaska z cryptów i ghouli leci duzo a jak jeszcze poleci life ring no to moze byc nawet 5k/h.
Trzecia mozliwosc (DS) - summonujesz DSa i idziesz na dragi albo tomb w miescie za tp (na start jest 1 vamp z 4 crypty 4 mumie i bardzo duzo scarabow,ale stawiasz exevo grav vita odrazu po wejsciu i moze cie tylko 1 potworek bic) jak to wszystko wyczyscisz w pień to potem już wolniejszy resp i efektywniej sie expi. Exp miodzio,ja tam z dsem w 30 min wbiłem lvl z małym waste,bo nic nie polecialo. Jak będziesz miał fuksa i beda lecaly white clothy z ghostow,morning stary two handed swordy to moze byc nawet 8k/h:o Jak poleci vampa(musisz miec niezlego farta:D) to z 22k/h xd ale to raczej nie mozliwe wiec sie nie podniecaj xdd.
Pozdrowienia.
wstydzesie
10-08-2008, 16:40
@wstydzesie
Na scaraby jakis bag manasków i necrotic rod.;)
A z monkiem..z monkiem masz duzo mozliwosci.:)
Pierwsza mozliwosc - 2x monk i na scaraby -3(liczac z larvami) czasami wychodzi po 3 scaraby ale ty w tym czasie atakujesz monkami i robisz sobie runki na jakis powazniejszy hunt..godzina i masz na samych scarabach 3-6k w kasie.Jak polecą diamenciki albo scarab coiny to jesteś duzo do przodu.
Pierwsza mozliwosc mnie interesuje. Biore manasy na monki, duzo fooda, stawiam monki i posuwam sie do przodu? Ile expa beda mi monki zabierac?
Juz 25 lvl, wiec niedlugo monki ^^
Pierwsza mozliwosc mnie interesuje. Biore manasy na monki, duzo fooda, stawiam monki i posuwam sie do przodu? Ile expa beda mi monki zabierac?
Juz 25 lvl, wiec niedlugo monki ^^
Monki są od 27/29 lvla. Fooda na scaraby nie potrzebujesz - one same je zrzucają. Taktyka jak najbardziej: stawiasz 2 monki/2 dsy i bijesz ew. monk + fe żeby szybko ubić (w tym przypadku fe może paść, jeśli się przeżuci) więc najlepszą metodą są 2 monki.
@wstydzesie
Exp będzie dosyć słaby,ale kaski troche sie posypie. Natomiast jezeli checesz expić + zarabiac TROCHE kasy,polecam -2 z flamem i necro rodem.
Pozdrawiam
wstydzesie
10-08-2008, 18:05
@wstydzesie
Exp będzie dosyć słaby,ale kaski troche sie posypie. Natomiast jezeli checesz expić + zarabiac TROCHE kasy,polecam -2 z flamem i necro rodem.
Pozdrawiam
Chodzi Ci o samo bicie rodem + e flam? Bez monkow? Ile manasow wziac na jaki okres czasu?
Happy_Banan
10-08-2008, 18:31
Siema mam takie pytanie bo expie w mount sternum i tam sa smithy
mam 15 lvl skille 44 , od ktorego lvl dam rade zabic smitha bez duzego waste?
max 1 potion
empuszek
10-08-2008, 19:50
Mam sorca 21lvl 18mlvl wand of decay noble armor dark helmet i bohy
na czym moge OPłACALNIE expic? zamierzam kupic pacc czy to dobry pomysł?
Mam sorca 21lvl 18mlvl wand of decay noble armor dark helmet i bohy
na czym moge OPłACALNIE expic? zamierzam kupic pacc czy to dobry pomysł?
Kupno pacc jest dobre na każdym lvlu, jednak aby wykorzystać go efektywnie, polecam poczekać trochę, wbić większy poziom (30 styka) i możesz go zamówić.
Facc: Roty fibula/venore, dwarfy. Po 22 lvlu zakup sobie Wand of Draconia i możesz iść na tomb pod DTD, gdzie kasa leci b. szybko.
Pacc: Larvy, Roty LB/Darashia/Edron, Tomby pierwsze poziomy.
Siema mam takie pytanie bo expie w mount sternum i tam sa smithy
mam 15 lvl skille 44 , od ktorego lvl dam rade zabic smitha bez duzego waste?
max 1 potion
Myślę, że przy skillach minimum 55+/55+ zdołasz go zabić na ok. 17 poziomie. W pogotowiu musisz trzymać dwarven ring (upija). Pamiętaj, aby nie było żadnych inny potworów w pobliżu.
cytsiu16
10-08-2008, 20:20
W tym temacie poradzono mi abym expił na AS ale z powodu mojego niskiego mlvl poradzono abym zabrał itemki dodające mlvl np. hat of the mad itp. Dziś wybrałem się na AS bez takich itemków aby zobaczyć jak wygląda walka z nimi i zabiłem z GFB cztery wchodząc i schodząc po schodach. straciłem bp mana potionów a wylootowałem 400 gp i plate armor, (miałem oczywiście m shielda) loot z nich nie pokrył się ze stratami wręcz przeciwnie. Dlatego nie wiem czy gdy dorobie mlvl np. do 47 (jestem ms z 46lvl i 43mlvl) to będę dawal sobie spokojnie z nimi rade i będę zarabiał dobrze, czy dać se z nimi narazie spokój?
W tym temacie poradzono mi abym expił na AS ale z powodu mojego niskiego mlvl poradzono abym zabrał itemki dodające mlvl np. hat of the mad itp. Dziś wybrałem się na AS bez takich itemków aby zobaczyć jak wygląda walka z nimi i zabiłem z GFB cztery wchodząc i schodząc po schodach. straciłem bp mana potionów a wylootowałem 400 gp i plate armor, (miałem oczywiście m shielda) loot z nich nie pokrył się ze stratami wręcz przeciwnie. Dlatego nie wiem czy gdy dorobie mlvl np. do 47 (jestem ms z 46lvl i 43mlvl) to będę dawal sobie spokojnie z nimi rade i będę zarabiał dobrze, czy dać se z nimi narazie spokój?
Daj sobie na razie spokój. Poexp na czymś bardziej opłacalnym, a na ASy możesz wybrać się na 55 z flama. Będzie dobrze.
cytsiu16
10-08-2008, 20:38
Daj sobie na razie spokój. Poexp na czymś bardziej opłacalnym, a na ASy możesz wybrać się na 55 z flama. Będzie dobrze.
Myślę że dobrze by mi się expiło na mino w darashi co o tym myślisz?
PS:z flama to chodzi Ci o flame strike?
Myślę że dobrze by mi się expiło na mino w darashi co o tym myślisz?
PS:z flama to chodzi Ci o flame strike?
tak na pewno o to mu chodzi
co do minosow, nie za slaby tam exp? nie expilem tam nigdy ale podczas wykonywania blue legs quest bylem tam i nie sadze zeby bylo tam super
cytsiu16
10-08-2008, 20:49
to gdzie w takim razie proponujesz mi expić chodzi o dobre zarobki i dużo expa
(MS 46lvl i 43mlvl)
Tiberianus
10-08-2008, 20:51
Paladyn 40 lvl
Skile 75,61
11 magic lvl
FACC
Lucera
Przeważnie chodzę na DC, ale niestety nawet z lootbagiem jestem na niewielkim plusie; ostatnio expilem tam 2h i byłem raptem +1k. Dużo sary idzie mi tam na life ringi/runy/manaski. Macie może jakieś lepsze pomysły na fajny exp? :)
@cytsiu16
Proponuje dragi z 2 dsami,najwiekszy resp,w ankh,te 3 schodki.
exp sredni ale kasa dobra jak poleci np woi albo dragonka.
(MS 46lvl i 43mlvl)
cyclopolis, tomby, piraci, wyvki, moze jakies dragi z dsami
@Tiberianus
kopy z guardami, EF, OF, wyverny, mintwalin,
Paladyn 40 lvl
Skile 75,61
11 magic lvl
FACC
Lucera
Przeważnie chodzę na DC, ale niestety nawet z lootbagiem jestem na niewielkim plusie; ostatnio expilem tam 2h i byłem raptem +1k. Dużo sary idzie mi tam na life ringi/runy/manaski. Macie może jakieś lepsze pomysły na fajny exp? :)
OF, PoH, Dragi, Mount Sternum najniższe poziomy z dragami, Guardy, Hellgate, Drakonia.
(MS 46lvl i 43mlvl)
Na Twoim lvlu swoim druidem biegałem po tombach (głownie black water -2/-3, oasis -2, omruc -2). Możesz iść na nargor, pirate ghosty (super exp, gorze jak się boss zrespi = ded). Barby bić z tera + gfb na wszelki wypadek.
Krzyzu-88
10-08-2008, 23:19
Mam takie pytanko nie wiedziałem gdzie napisać, więc piszę tutaj.
Mianowicie mój kolega nie wiem czy dał by radę expić na tzw. tombie po Mt. bez straty potionów. Jego postać to paladin lev 22 skille 53/33 eq to plate armor, plate legs, steel helmet, dwarvenka i speary. Wiem że skile ma kijowe ale nie ma kasy na kamienie i kogoś kto by mu postawił monka. Co wy na to?
@Down
Mówisz o poziomie z ghoulami, beholderami i crypt shamblerami(poprawcie jak źle napisałem)?
Mama takie pytanko nie wiedziałem gdzie napisać, więc piszę tutaj.
Mianowicie mój kolega nie wiem czy dał by radę expić na tzw. tombie po Mt. bez straty potionów. Jego postać to paladin lev 22 skille 53/33 eq to plate armor, plate legs, steel helmet, dwarvenka i speary. Wiem że skile ma kijowe ale nie ma kasy na kamienie i kogoś kto by mu postawił monka. Co wy na to?
mysle ze strata potkow bylaby nieunikniona ale jesli umie grac to nie bylaby ona duza ;] moze isc sprobowac
@up
tak mowie o tym poziomie
@down
guardy, mintwalin, moze OF z summonami?
Elo_Dziadzior
11-08-2008, 00:36
42 sorc z wand of starstorm,42 mlvl gdzie expic? moze byc lekkie waste.
Dlair w venore odpada.
Gdzie expi 45 knightem skille 70/67
Eq:
DSM
BOH
DEMON SHELD
NOBLE AXE
CRUSS HELMET
KNIGHT LEGS
1.CZY DAM RADE BANSHEE NA POJEDYŃCZYM RESPIE
Gdzie expi 45 knightem skille 70/67
Eq:
DSM
BOH
DEMON SHELD
NOBLE AXE
CRUSS HELMET
KNIGHT LEGS
1.CZY DAM RADE BANSHEE NA POJEDYŃCZYM RESPIE
Dasz radę, ale będzie waste. Expić możesz na ef, soldierach (guardy = strata), Ghostland.
42 sorc z wand of starstorm,42 mlvl gdzie expic? moze byc lekkie waste.
Dlair w venore odpada.
Najniższe poziomy tomba pod DTD, Guardy, Drakonia.
Mam takie pytanko nie wiedziałem gdzie napisać, więc piszę tutaj.
@Down
Mówisz o poziomie z ghoulami, beholderami i crypt shamblerami(poprawcie jak źle napisałem)?
Na tym poziomie waste potionów jest nieuniknione. Polecam poziom -2 ew. rzadko -3, kasa ładnie leci a manasów nie potrzeba dużo.
wstydzesie
11-08-2008, 14:27
Chodzi Ci o samo bicie rodem + e flam? Bez monkow? Ile manasow wziac na jaki okres czasu?@wstydzesie
Pozdrawiam
Ponawiam. Ile wziąć manasów?
*up
Na scaraby na swoim lvlu możesz wziąć 4-5 bp mf jeśli idziesz solo. Z summonami 2 bp max wystarczą.
wstydzesie
11-08-2008, 14:38
*up
Na scaraby na swoim lvlu możesz wziąć 4-5 bp mf jeśli idziesz solo. Z summonami 2 bp max wystarczą.
A może jeszcze sugestia, gdzie szybko zarobię na te 4-5 bp mf? Aha, manasy używać od razu, czy na przemian z normalnym regiem many?
A może jeszcze sugestia, gdzie szybko zarobię na te 4-5 bp mf? Aha, manasy używać od razu, czy na przemian z normalnym regiem many?
moglbys troszke jasniej? bo nie rozumiem za bardzo
@down
no nie powiedzialbym ze wyverny to szybki sposob zarobku, to ze CI z 1 polecialo woi to poprostu szczescie ;]
@wstydzesie
Manasow uzywaj dopiero jak mana spadnie ponizej 30.Na scaraby z summonami 2-3 bp.
Gdzie najszybciej zarobic? MM..wyverny:confused:? Mi wczoraj z 1 poleciala woi :D
Oczywiście na przemian, jak spadnie poniżej 50-100 many możesz użyć mfka, ale nie do full many.
Zarobić możesz np. robiąc runki.
Colo_2006
11-08-2008, 22:23
Knight 37 lvl, skill 73/73
Eq:
Knight Legs i Armor
Bright Sword
Vamp Shield
gdzie było by najlepiej expic ?
Knight 37 lvl, skill 73/73
Eq:
Knight Legs i Armor
Bright Sword
Vamp Shield
gdzie było by najlepiej expic ?
Polecam EF, szczególnie wierze (spoko exp i loot) ew. Soldki/Guardy, tomb pod dtd.
Uran of Aurea
11-08-2008, 22:50
Polecam EF, szczególnie wierze (spoko exp i loot) ew. Soldki/Guardy, tomb pod dtd.
Dodam DC, mino tower koło kazzo i cyce na poh...
31 knight
skile: 60/58 <--kicz wiem
eq; knight arm
vamp shield
bright sword
crus helm
plate legs
28pall
skile: 65/49
eq:mamoth fur cape<--zlenapisalem chyba
reszta to noob EQ czyli dvarwen shield i takie tam...
PROSZE O POMOc, GDZIE EXPIC OBOMA CHARAMI??
wstydzesie
12-08-2008, 07:40
Oczywiście na przemian, jak spadnie poniżej 50-100 many możesz użyć mfka, ale nie do full many.
Zarobić możesz np. robiąc runki.
No z tymi runkami to nie jest dobry pomysl, bo nikt nie kupuje. Mam postmana, moze daloby sie gdzies "uciulac" lootbaga, a potem go wyslac?
No z tymi runkami to nie jest dobry pomysl, bo nikt nie kupuje. Mam postmana, moze daloby sie gdzies "uciulac" lootbaga, a potem go wyslac?
W takim wypadku Mino Tower na Darashii. Szybko zbiera się loot i łatwo go wysłać. Co do runek ludzie kupują, tylko po zaniżonych cenach ;)
31 knight
skile: 60/58 <--kicz wiem
eq; knight arm
vamp shield
bright sword
crus helm
plate legs
28pall
skile: 65/49
eq:mamoth fur cape<--zlenapisalem chyba
reszta to noob EQ czyli dvarwen shield i takie tam...
PROSZE O POMOc, GDZIE EXPIC OBOMA CHARAMI??
Knight: Tomb pod DTD pierwsze poziomy, Dwarfy/Soldki,Ghostland, Dark Cathedral -1.
Pally: Tomby pod dtd -2/-3, soldki/czasem guardy, ghostland, poh (cyklopy itp), mintwallin (uważaj na duże respy).
Bartek112
12-08-2008, 10:35
Mam pytanko.
Gdzie moge expic knightem FACC. lvl 22 skille 50/49.
Eq. K Armor K Legs Crown Helmet Guardian shield crimision sword.
mam pytanko.
czy dałbym rade expić na POH 20 pallem ze skillami 57/42 ??? jeżeli tak to ile zabrać potów. oczywiście nie mam zamiaru iść na gsy tylko na tarantule cyce dsy itp.
plz odp:confused:
DzymekofFurora
12-08-2008, 11:18
lizardy, barbariany [maly i sredni camp] helhem -1[tu konieczny quest] malpy[chociaz to juz nie to samo co przed tym apdejtem] scaraby, tomby, zolwie, piraci
Fajnie, tylko nie mam PACC ;p Who answer me?
mam pytanko.
czy dałbym rade expić na POH 20 pallem ze skillami 57/42 ??? jeżeli tak to ile zabrać potów. oczywiście nie mam zamiaru iść na gsy tylko na tarantule cyce dsy itp.
plz odp:confused:
Weź bp mf kilka Health Potion. Dasz radę, aczkolwiek luruj powoli.
Mam pytanko.
Gdzie moge expic knightem FACC. lvl 22 skille 50/49.
Eq. K Armor K Legs Crown Helmet Guardian shield crimision sword.
Najlepiej potrenuj skille minimum do 60/60, a potem możesz iść na ghostland, dc, soldki, tomb pod dtd.
Hiho all.
Z góry thx...
Skille? Mint, EF, PoH, Tomb pod dtd, soldki/guardy, dc.
Siema, gdzie mógłbym podexpić knightem, chodzi mi szczególnie o loot, ale też i o trochę expa. Mój knight ma skille 65/65, level 22. Wiem, że trochę słabo, ale komu się chce siedzieć tyle godzin i klikać na slima co 30 sekund ^^.
Eq:
-Royal Helmet
-Dragon Scale Mail
-Knight Legs
-Mms
-Boh
-wyvern fang
Dziękuje za wszystkie odp!
Siema, gdzie mógłbym podexpić knightem, chodzi mi szczególnie o loot, ale też i o trochę expa. Mój knight ma skille 65/65, level 22. Wiem, że trochę słabo, ale komu się chce siedzieć tyle godzin i klikać na slima co 30 sekund ^^.
Eq:
-Royal Helmet
-Dragon Scale Mail
-Knight Legs
-Mms
-Boh
-wyvern fang
Dziękuje za wszystkie odp!
Tomb pod DTD, Elfy, Ghostland, Elvenbane, Mino Tower Kazz (przede wszystkim podziemia).
Dzieki Voniek za answer ;p
Horthead
12-08-2008, 14:52
Gdzie expić MSem
32 lv (zrobi się niedługo 33 na woi)
26 mlv
Chcę zrobić bardzo szybko 50lv ( 1lv na godzinę- dwie)
Straty mogą być duże, ale by nie było 10k w plecy na godzine. Jednak może się nie zwracać. Pacc oczywiście jest
Scaraby sorcem to jak dla mnie strata kasy i to ogromna. Mają za dużo życia żeby je bić masowo ( mowa o normalnych scarabach rzecz jasna)
Co do zarabiania kasy na lvlu pow. 35-40 msem i edem, to najlepszym sposobem jest necro hell. Summonujemy 2 dsy i bijemy flam + ihamy od czasu do czasu dsy. Ja tak zarobiłem nie raz w czasie 8h po 100k+ przy farcie. Przy niefarcie i tak powinno się zwrocić. Na długi hunt zawsze spadnie jakiś turban albo noble axe.
Gdzie expić MSem
32 lv (zrobi się niedługo 33 na woi)
26 mlv
Chcę zrobić bardzo szybko 50lv ( 1lv na godzinę- dwie)
Straty mogą być duże, ale by nie było 10k w plecy na godzine. Jednak może się nie zwracać. Pacc oczywiście jest
Scaraby sorcem to jak dla mnie strata kasy i to ogromna. Mają za dużo życia żeby je bić masowo ( mowa o normalnych scarabach rzecz jasna)
Co do zarabiania kasy na lvlu pow. 35-40 msem i edem, to najlepszym sposobem jest necro hell. Summonujemy 2 dsy i bijemy flam + ihamy od czasu do czasu dsy. Ja tak zarobiłem nie raz w czasie 8h po 100k+ przy farcie. Przy niefarcie i tak powinno się zwrocić. Na długi hunt zawsze spadnie jakiś turban albo noble axe.
Bloker + Mnóóóóóstwo GFB/Avalanche ew. Flam Hur i masowo Omruc Tomb za tp -1. Exp leci genialnie szybko jeżeli jesteś nastawiony na waste, a czasm może się zwrócić nawet :) Tak więc bierz blokera, dużo mfów lub gfb/avalanche i bijesz poziom.
Horthead
12-08-2008, 17:19
No właśnie zbytnio nie znam nikogo na moim świecie, bo gram tutaj dopiero 2 tyg xD. Więc raczej solo. Aha może być duże ryzyko deada, bo będąc trochę może nieskromnym potrafię dobrze grać. Tyle, że te małe lvle to zawsze biłem wolno żeby mieć kase, a teraz tego problemu już nie mam, a wiadomo, że nie pójde na ancient -2 z GFB.
No właśnie zbytnio nie znam nikogo na moim świecie, bo gram tutaj dopiero 2 tyg xD. Więc raczej solo. Aha może być duże ryzyko deada, bo będąc trochę może nieskromnym potrafię dobrze grać. Tyle, że te małe lvle to zawsze biłem wolno żeby mieć kase, a teraz tego problemu już nie mam, a wiadomo, że nie pójde na ancient -2 z GFB.
W takim razie jak nie masz z kim iść, weź dużo mf i gfb/ava i na omruc -1. Załączasz utamo, zbierasz grupki potworów, ale uciekasz, żeby Cię nie biły, po czym walisz z runki. Proste :)
Znaciue jakis pojedynczy resp draga na paccu bo na faccu to wszystko przepełnione :/
Moga byc dzieci draga przy nim
45 Pall:
Distance: 70
Shielding: 49
Magic: 11
Wiem, słabo, ale nigdy nie skillowałem... ;( Gdzie mam expić tym palkiem? Dotychczas zabijałem Crypt Shamblery, Beholdery, Mumie, Ghule i co jakiś czas Dragi. Loot był dobry. Codziennie wynosiłem ok 10k. Ale się już znudziło... B)
Wlazly1994
12-08-2008, 20:08
Gdzie mógłbym expić na 35 lvl?? 34mlvl
Chodzi mi o expowiska na pacc:)
Z góry dziękuje.
P.S
Jestem Master Sorcerer'm
Gdzie mógłbym expić na 35 lvl?? 34mlvl
Chodzi mi o expowiska na pacc:)
Z góry dziękuje.
P.S
Jestem Master Sorcerer'm
Tomby (Black Water, Omruc, Oasis, Stone)/Piraty z summonami (łatwiejsze poziomy solo), Guardy Cormaya (sądzę, że pare runek gfb na wszelki wypadek nie zaszkodzi).
45 Pall:
Distance: 70
Shielding: 49
Magic: 11
Wiem, słabo, ale nigdy nie skillowałem... ;( Gdzie mam expić tym palkiem? Dotychczas zabijałem Crypt Shamblery, Beholdery, Mumie, Ghule i co jakiś czas Dragi. Loot był dobry. Codziennie wynosiłem ok 10k. Ale się już znudziło... B)
Kopalnie guardów, mint, PoH, Dragi.
Znaciue jakis pojedynczy resp draga na paccu bo na faccu to wszystko przepełnione :/
Moga byc dzieci draga przy nim
Czytaj temat ,,Gdzie znajdę danego potwora".
50ek. Skile 76l75. Czy dam rade expic na banucie na -1 i powierzchni. Nargor na piratach bez corsarzy, i na dużym obozie barbarianów. Pytam sie, poniewarz nigdy tam nie bylem, i co mam wziac na kilka godzin huntu. Moje eq to dsm, rh, k legs, p amulet, bs, demon shield i steel boots.
50ek. Skile 76l75. Czy dam rade expic na banucie na -1 i powierzchni. Nargor na piratach bez corsarzy, i na dużym obozie barbarianów. Pytam sie, poniewarz nigdy tam nie bylem, i co mam wziac na kilka godzin huntu. Moje eq to dsm, rh, k legs, p amulet, bs, demon shield i steel boots.
Banuta: Swoim 40 ek z skillami 73/72 wyrabiałem spokojnie. Uważaj na duże respy, staraj się lurować powoli. Jeżeli masz softy, weź je + 1 bp mp i bag shp. Jeżeli nie - 5 bp mp oraz bag shp (to zapas na ponad 5h).
Piraci: Spokojnie dasz radę, tak jak w przypadku banuty - unikaj dużych respów. 5 bp mp oraz bag shp spokojnie wystarczą na 4h~. Z softami to 2 bp mp i bag shp, choć wątpię, abyś wszystko zużył.
mam pytanie. wracam po dosc dlugiej przerwie do grania i gdzie moglbym expic
Facc 30 Druid 40 mlvl ??
wiewioreq_are_back
13-08-2008, 11:59
@up
Tomba dla Facc, Guardy
mam pytanie. wracam po dosc dlugiej przerwie do grania i gdzie moglbym expic
Facc 30 Druid 40 mlvl ??
Tomb pod DTD, Poh, Dc, Guardy, Ghostland.
Tibianka
13-08-2008, 16:05
Paladyn 40 lvl skile 70/55
co brac na 2 godzinny exp na dragach?
wiewioreq_are_back
13-08-2008, 16:29
Enchant Speary i z 5 bp mana potów.
Gdzie expic 22 pallem skille 64/50
Eq:
B set
Vamp Shield
Boh
Royal Spearsy
albo bolty
wiewioreq_are_back
13-08-2008, 16:45
Gdzie expic 22 pallem skille 64/50
Eq:
B set
Vamp Shield
Boh
Royal Spearsy
albo bolty
FACC: Kopalnie kazoo, mt sternum, ef
PACC: tomby, cyclopolis
39 ED,39 Magic lvl. Może być lekki waste,byle by szybko wpadl 45 lvl :P
Horthead
13-08-2008, 17:45
v-hell, necro hell, tarpit za tp, thalas za tp, asy (tutaj musisz jako tako grać(.
39 ED,39 Magic lvl. Może być lekki waste,byle by szybko wpadl 45 lvl :P
Black Water -2/-3, Omruc -2, Omruc za tp z blokerem + frigo hur/gfb/ava (waste gwarantowane), Piraty.
gdzie mam expic z 31 lvl skile 71/56 najlepiej jakos z malym lub wcale waste oprócz Kopalnie kazoo, mt sternum i dark c ( na facu )
gdzie mam expic z 31 lvl skile 71/56 najlepiej jakos z malym lub wcale waste oprocz Kopalnie kazoo, mt sternum i dark c
jak odrzucasz najlepsze dla siebie expowiska to ja juz nie wiem czego Ty chcesz.. sprobuj Elf Fortress, Ghostland
@down
gdybys biegal powoli i ostroznie to tak
za duzo ludzi tam jest dał bym rade na of ?
Mi bardzo Podoba się BiG Expowisko z Trolami Pod AB. Musimy mieć jedynie 50 gp by móc kupić klucz :) (jest on do Kupienia u Npc obok wejścia), następne polecane przezemnie Expowisko to Dwarfy w Kazo. ale najlepsze do Ghost Land. Tylko trzeba uważać bo N00BY Rolują DS'y i troszke glupio się Expi więc radziłbym wyposażyć się w Steal Ring :). Jeśli go posiadasz i masz minimum 10 lvl (Knight lub Paladnin) i skile minimum 40/40 mozesz juz tam iść i sfobodnie Expic na DS'ach, Skeletonach, Ghulach i Scorpionach :)
JacekIDK
14-08-2008, 00:04
Witam Mam Knighta 12 lv skile 38/37 gdzie mam expić?Help!
Hehe małe skile troszke ale do rzeczy. Exp na Dwarfach w Kazo, a jak dobiejsz skile 40/40 i załatwisz se Steal Ringa idz na Ghostland.
Witam Mam Knighta 12 lv skile 38/37 gdzie mam expić?Help!
Spróbuj roty na fibuli/w Venore, dwarfy w kazz, a przede wszystkim potrenuj minimum do 50/50.
witulek27
14-08-2008, 11:32
Mam 14 lvl palem skill 44/31 i gdzie mam expic w carlin? na amazonki czy na inne potwory a moze poskillowac zeby miec wiekszy skill zeby isc na inne potwory (grozniejsze) prosze o porade
@witulek27
Hmm...ja bym Ci radził doskiloowac 55 dista,a potem udac sie na amazon camp lub cyclopy..do 20 lvla,od 20 lvla tomba pod mount sternum.
@down
Sekundy.
Mam 14 lvl palem skill 44/31 i gdzie mam expic w carlin? na amazonki czy na inne potwory a moze poskillowac zeby miec wiekszy skill zeby isc na inne potwory (grozniejsze) prosze o porade
Poskilluj oczywiście, minimum do 60 dista, najlepiej na rotach/trollach. Następnie możesz iść na ghostland, DC, Tomb pod dtd, dwarfy/soldki.
witulek27
14-08-2008, 12:12
dzekuje za porade
43 RP 76/64 eq b robe k legi bohy crown helmet medusa + RSy
Możecie polecić jakąś miejscówkę z naprawdę dobrym expem ;) nie koniecznie muszę wychodzić na + może być małe waste ;)
Na barbach mi wychodzi ~30k expa/h i w sporo kasy ;)
Ale nudzi mi się już tam ;p
Tylko nie piszcie np. tomby, lizardy itd.
Chodzi mi o jakąś konkretną miejscówke ;) i najlepiej link z tibia earth jakby mógł być ;))
Myślałem żeby zrobić questa i expić na helheim -2/-3 ..
Co o tym sądzicie ? ;)
Z góry dzięki ;)
@Emceem
Mm,co do Hellheim'u to nie wiem,nigdy tam nie bylem. Ale co do Expowiska no to :
Dragi Ankh,DL'e z blokerem (ankh),Edron Dragon Lair(dragi),Tomby za tp (ten w miescie bedzie nawet dobry) do tego stone,mozesz pokusic sie na zobaczenie czy dobry exp bedzie za tp w TAR TOMB.. tylko nie idz za daleko bo tam sa GSy i behemothy xd.Czasami moze byc niezly hardcore ale exp bedzie niezly,do tego moze jeszcze male frosty(?) i cyclopolis -2,-3,-4(?)..
Tyle;)
@Emceem
Mm,co do Hellheim'u to nie wiem,nigdy tam nie bylem. Ale co do Expowiska no to :
Dragi Ankh,DL'e z blokerem (ankh),Edron Dragon Lair(dragi),Tomby za tp (ten w miescie bedzie nawet dobry) do tego stone,mozesz pokusic sie na zobaczenie czy dobry exp bedzie za tp w TAR TOMB.. tylko nie idz za daleko bo tam sa GSy i behemothy xd.Czasami moze byc niezly hardcore ale exp bedzie niezly,do tego moze jeszcze male frosty(?) i cyclopolis -2,-3,-4(?)..
Tyle;)
Dragi przeważnie zajęte, a z tego co wiem to tam respią się pojedyńczo i masowo więc na Luminerze ( co 5 min frezz ) mogę z moim levelem łatwo paść; )
Co do DL'i to poszkuma blokera, ale ciężko będzie ; ) i na DLe Crossbow + bolty/royal spears ? Bo z power boltami to chyba się mi nie będzie opłacać ;)
A co do tombów to jest jedna dziwna rzecz
Chodząc sobie po pustyni, miastach i różnych expowiskach nie mam lagów, a gdy wejdę do tomb to mam lagi, tzn. kratka, lag, kratka, lag
wygląda to tak mniej więcej że idę kratkę chwilę stoje i zaś idę ; ) nie wiem czemu tak się dzieje ; ) kompa mam dobrego .. xd tylko w tombach coś takiego mam xd
A możesz rzucić linkiem z tibia earth na te małe frosty ? ;)
Bo szukałem, ale jakoś nie znalazłem ich ;)
Ewentualnie jakiś screen jak byś miał chęci ;)
Spróbuję jeszcze dziś wieczorem w cyclopolis ;)
Tylko na tym 3/4 piętrze FE sieje strach xD
Pozdrawiam ;)
I czekam na inne propozycje/sugestie.
Miserious
14-08-2008, 16:00
Gdzie expic 21 Paladyn, skille: 60/45, EQ: Plate set, steel helmet, bootki, dwarven shield, speary?. Może być małe waste, ważne żeby lvl leciał;]
Mam Pacca
Gdzie expic 21 Paladyn, skille: 60/45, EQ: Plate set, steel helmet, bootki, dwarven shield, speary?. Może być małe waste, ważne żeby lvl leciał;]
Mam Pacca
Kup RSy, zrób postmana i na barby : )
Exp 30k/h wieczorem i dużo kasy ; )
Miserious
14-08-2008, 16:13
Sry, bo dopiero kupiłem sobie pacca, sprecyzujesz gdzie są barby?
A wogóle postman to jest pełno roboty, bez niego bym miał waste ta?
Sry, bo dopiero kupiłem sobie pacca, sprecyzujesz gdzie są barby?
A wogóle postman to jest pełno roboty, bez niego bym miał waste ta?
Musisz zrobić pewien quest (Barbarian Test) aby móc tam pływać.
Są one na Svargrond, NPC zabierze Cię w odpowiednie miejsce po wykonaniu questa ;)
Bez postmana nie ma waste, ale z postmanem jest kasa x2 ;)
Ja wyciągałem tam z 25RS od 3,5 do 5,5k w kasie samej ;)
+ Lootbag z 2,5k oz ~= 3,5k +
LibellAstus
14-08-2008, 19:41
otóż od dzisiaj mam pacca (hurra :D) i nie wiem gdzie expić mam 41lvl druidzik :)
JacekIDK
14-08-2008, 20:26
Elo
Wbiłem już wiekszy lv w kaz gdzie teraz expić bo już mi się nie chce w kopalniach?
Graventer
14-08-2008, 20:41
42 pal, 73/57, eq: crown helm, belted cape, blue legs, medusa shield, bohy.
Gdzie expić?
Matti Hautamekki
14-08-2008, 21:42
47 ek 72/71 skille eq:
DSM
RH
K Legi
BoH
Demon Shield, BS/Dragon Slayer
P ammy
gdzie expić żeby się zwracało? i co wziąść? Shielda + bs czy ds?
Miserious
14-08-2008, 22:15
Do skasowania
Vasudanin
14-08-2008, 22:16
20 Druid 21 mlvl, mam Premium, może być waste byle nie za duże.
ps.
Nie roty na darashii, dlaczego? A bo:
1.Dużo ludu
2.Nie można zrobić dosłownie minutowego afka czekając na manę.
@edit
eq:Necrotic rod, spirit cloack, guardian shield, bez legów, ewentualnie mogę dokupić p legi.
@down
A czytać umiesz? Mam necrotica, śmierć, brawo, pójdę na skele+ghoule+ghosty z necrotic :cup:
Elo
Wbiłem już wiekszy lv w kaz gdzie teraz expić bo już mi się nie chce w kopalniach?
podaj lvl itp. bo nie chce mi się szukać ;s
42 pal, 73/57, eq: crown helm, belted cape, blue legs, medusa shield, bohy.
Gdzie expić?
OF, EF, Guardy, Mintwallin, PoH, możesz próbować d lair
47 ek 72/71 skille eq:
DSM
RH
K Legi
BoH
Demon Shield, BS/Dragon Slayer
P ammy
gdzie expić żeby się zwracało? i co wziąść? Shielda + bs czy ds?
Barby, Małpy, Tomby[poczekaj niech będzie Voniek, on sie nardziej zna na tombach, więc może Ci więcej na ten temat powiedzieć] Scaraby, Dworce, Cyclopolis
20 Druid 21 mlvl, mam Premium, może być waste byle nie za duże.
ps.
Nie roty na darashii, dlaczego? A bo:
1.Dużo ludu
2.Nie można zrobić dosłownie minutowego afka czekając na manę.
@edit
eq:Necrotic rod, spirit cloack, guardian shield, bez legów, ewentualnie mogę dokupić p legi.
Tomby[ Ty też poczekaj aż będzie Voniek :P ], larvy, scaraby, szczerze mówiąc to nic więcej nic mi do głowy nie przychodzi ;s
35 rp 68 dyst
eq b robe vampirka b legs set boh crus
Jakies miejsce gdzie bedzie w miare syzbki exp wiem ze mam OF tomby barbariany itp ale nie iwem co bedzie najlepsze prosze o porade :)
Miserious
15-08-2008, 00:23
22 pallek, 7mlvl, 62/45 Eq: p secik, steel helmet, bootki, dwarven shield, speary
Gdzie expic? Penisula Tomb -2 mi sie znudzil, a na barbach jakis Jeb&^y 124ek siedzi i wygania z skullem;/
Zdzichuu
15-08-2008, 10:57
35 rp 68 dyst
eq b robe vampirka b legs set boh crus
Jakies miejsce gdzie bedzie w miare syzbki exp wiem ze mam OF tomby barbariany itp ale nie iwem co bedzie najlepsze prosze o porade :)
Tomby (osobiscie polecam tarpit -3 lub za TP), Banuta, Nargor +2 mozesz próbować +3.
22 pallek, 7mlvl, 62/45 Eq: p secik, steel helmet, bootki, dwarven shield, speary
Gdzie expic? Penisula Tomb -2 mi sie znudzil, a na barbach jakis Jeb&^y 124ek siedzi i wygania z skullem;/
Banuta tylko powierzchnia, jakis inny tomb? Tarpit, oasis, Scaraby.
Pozdrawiam
Miserious
15-08-2008, 11:14
Ok dzieki, ale przydała by sie jakaś mapka gdzie mam iśc na tej banucie na małpy,
Edit: Jak doplynać na te Banute?
LibellAstus
15-08-2008, 11:37
ponawiam pytanie 41 druid pacc(od nie dawna i niewiem gdzie :P) prosze o odpowiedz.
ponawiam pytanie 41 druid pacc(od nie dawna i niewiem gdzie :P) prosze o odpowiedz.
tu masz odpowiedz
Black Water -2/-3, Omruc -2, Omruc za tp z blokerem + frigo hur/gfb/ava (waste gwarantowane), Piraty.
JacekIDK
15-08-2008, 12:13
17 Kinght Skile 43/42 Eq Brass Armor Plate Legi Soldier Helmet Dwarven Shield orcish axe and Leather Boots :]
Gdzie Expić?
17 Kinght Skile 43/42 Eq Brass Armor Plate Legi Soldier Helmet Dwarven Shield orcish axe and Leather Boots :]
Gdzie Expić?
przydaloby sie poskilowac tak do 60/60 a jesli nie to jestes skazany na roty[tu najlepiej fibula],dwarfy[zwykle, wiadomo kopalnie] lub minosy[mino tower kolo kazz, ale moglbys miec problemy z archerami ;s]
Witam mam 35 druta mlvl prawie 35 eq:optymalne
Mam na spozytkowanie 70+ k jak i czym szybko przyexpic??
Bartek112
15-08-2008, 14:34
Gdzie moge expic pallem??
19lvl skille 50/35
Eq.: Crown Helmet Mamuth fur cape, Plate Legs, Guardian Shield , Speary albo bolty.
Czy dam rade na poh??
Witam mam 35 druta mlvl prawie 35 eq:optymalne
Mam na spozytkowanie 70+ k jak i czym szybko przyexpic??
70k + ? hmm.. a masz możliwość załatwienia sobie blokera? Bo jeśli tak to lecisz na dragi/DLe i i jest git, jesli nie to lej guardy, tomb pod Mount Sterum, PoH, dc - 2?
Gdzie moge expic pallem??
19lvl skille 50/35
Eq.: Crown Helmet Mamuth fur cape, Plate Legs, Guardian Shield , Speary albo bolty
ten 60 skil by Ci sie przydal ;s, tak to dwarfy, dwarfy soldiery, minotaury[polecam mino tower obok kazz], amazon camp kolo veno
P.S. Voniek, gdzie Ty jestes? Mi się nie chce tak ciągle doradzać :P
Bartek112
15-08-2008, 15:06
ten 60 skil by Ci sie przydal ;s, tak to dwarfy, dwarfy soldiery, minotaury[polecam mino tower obok kazz], amazon camp kolo veno
a jak bym nabil to 60 to gdzie mogl bym expic??
a jak bym nabil to 60 to gdzie mogl bym expic??
tomb pod Mount Sterum, pojedyncze guardy, dc, EF
Bartek112
15-08-2008, 15:46
a co to sa za skroty DC i EF ?? wiem ze pisze jak noobek :baby:
Bartek112
15-08-2008, 16:01
nie jestem pewien czy dam rade archerowi a jak dam to zjakiej broni ?
edytuj posty ;s
jesli chcesz isc na minotaury to wez kusze ze 100-200 boltow i reszte zbieraj tam z archerow, bedziesz mial na biezaco bolce,
DC - Dark Cathedral [mroczna katedra]
EF - Elf Fortress inaczej zwana Shadowthorn [Forteca Elfów]
64 Royal Paladin
MMs
Boh
Blue legs
Royal helmet
Paladin armor
81/66
Gdzie expić w szybkim expem i średnim waste oraz gdzie expić z dużym waste ale szybkim expem.Chce solo jak i w team.
Siema!
Gdzie mam expic 20 lvl elder druid B)
eq: blue robe , plate legs , dwarv shield , p ammy i mage hat
najlepiej gdzies na paccu ;p
@asunul
nie martw sie,zastąpie Vońk'a xd.
@Yulik
Peinsuala tomb -2,Cyclopolis -1,Tar tomb -1,Jak rano jestes to Mount Sternum(bo wolne),inne tomby -1,dragi z blokerem.Tyle.
@Jimi666
Hmm,edron dragon lair? Łącznie z DL'ami? Do tego masowo piraty (?) tomby za tp (?) Behe z blokerem (?) GS'y ...
Pzdr ; d
Exhado mógł byś jakąś mapke zarzuci jak na te tomby dojsc bo nie wiem gdzie to xD B)
z góry thx ;]
@up
zajelo mi to 4 sekundy
http://tibia.pl/strona/filmoteka-ankrahmun
60lvl Knight, Facc, 78/77, Heroic Axe - gdzie expić bez waste, gdzie zarabiać, a gdzie expić szybko, ale z waste?
@edit - Postman jest, Pacc miałem więc z tym nie ma problemu :) .
Donpeyot
16-08-2008, 11:28
15 Drucik xD
Premmy.
Roty na Darashi/Edron/Liberty Bay (uwaga na tarantule), larvy na Darashi i Mino Tower na Darashi (góra i może pierwsze dwa piętra piwnicy).
60lvl Knight, Facc, 78/77, Heroic Axe - gdzie expić bez waste, gdzie zarabiać, a gdzie expić szybko, ale z waste?
Zarabianie - Minwallin, tylko bedzie troche zachodu z lootbagiem bo bedziesz go musial tachac do greenshore.
Expic mozesz na cycach, guardach, dragach (veno lair + obsidian knife)
@yulik
http://tibia.wikia.com/wiki/Ankrahmun_Tombs
kombossik
16-08-2008, 13:57
43 knight facc skille 65/60 (wiem hujowe ale nie chce mi się skillić , później na 50 lvlu doskiluje do 75) g arm , b legs , boh , vampirka , crus helmet , p amulet , assasin dagger - gdzie expić , gdzie zarabiać (od razu mówię że EF odpada)
potrzebuję dobrego expowiska do 50 lvla no i od 50 gdzie dojdzie mi relic sword i demonka
EDIT
obecnie expie na EF ale liczba ludzi mnie od tego miejsca odpycha gdyż nawet w nocy są tam boty +100 lvl między innymi -.-
SERV NO PVP
43 knight facc skille 65/60 (wiem hujowe ale nie chce mi się skillić , później na 50 lvlu doskiluje do 75) g arm , b legs , boh , vampirka , crus helmet , p amulet , assasin dagger - gdzie expić , gdzie zarabiać (od razu mówię że EF odpada)
potrzebuję dobrego expowiska do 50 lvla no i od 50 gdzie dojdzie mi relic sword i demonka
EDIT
obecnie expie na EF ale liczba ludzi mnie od tego miejsca odpycha gdyż nawet w nocy są tam boty +100 lvl między innymi -.-
SERV NO PVP
no fakt Ef jest dobrym expowiskiem ale zbyt duzo ludzi tam siedzi ;s wiem cos o tym ;/
dc, moze sprobuj na -2? ale ostrożnie, cyce, slimy, minosy na PoH, Mintwalin
Knight: 47/44, 15 lvl, p set, stell helmet, serpent sword i ancientka. Gdzie mogę expić? Skillować systematycznie 1-1,5 godzinkę dziennie skilluję.
Pall: 51/36, 13 lvl, scale armor, dwarfen shield, stell helmet, brass legi i speary (no i kamyki do treningu). Gdzie expić? Cycki? Slimy? Valkyrie? Zamek obok AB?
P.S. Jak szybko zdobyć kamienie do treningu?
kombossik
16-08-2008, 14:36
A dam rade na wieży minosków w kazzo? i czy na dc nie będzie waste bo w sumie tam nic nie leci oprucz kasy bo leopard armor/norseman helmet nie sellne ;/
@kombossik
Dasz rade,ale mysle ze bedzie maly waste,chyba ze bedziesz mial ,,lucky loota" - ale tego nigdy nie mozna byc pewnym ; ].
@lokibb
Knightem exp na goblinach (w tym Assassin'ach),poleci duzo kamyczkow i 20 lvl szybko wpadnie,potem lecisz na deserta,uzbierane kamyczki przesylasz na palla. A expić pallem - hmm,ghoule pod DTD,cyclopy,Amazon Camp (POWIERZCHNIA),tyle Ci starczy.
Offtop :
@Tethi
Fajnie ze 60 knight moze miec szybki exp na FACC na cyclopach O.o,zadziwiajace!
Miserious
16-08-2008, 16:34
25 pallek eq: Plate legs, ragnir helmet, belted cape, fur boots, dwarven shield, Royal spear'e, dam rade expic na Piratach? Jeśli tak to gdzie je znajde? Najlepiej mapka:D / Jeśli nie to gdzie expic? Barby(zajete), Banuta(waste), Tomby odpadaja(ghosty);p
Ahhh... skille 62/45
Edit: Mam pacca
mam problem co robic jak wyjde knightem z rooka gdzie isc na czym expic co se kupic?
Donpeyot
16-08-2008, 18:18
@up: tu masz wszystko, jedynie olej progi skillów bo są przesadzone z grubej rury.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=169498
@Exhado
co? jakie waste? na Mino Tower 45 kightem waste? daj ip tego otsa..
@Kombossik
dasz rade.. aczkolwiek tam nie szukaj szczescia w expie, bo na tym lvlu to juz nie dla Ciebie ;s
Kamil_The_Orc_Berserker
16-08-2008, 19:52
gdzie expic 25 sorcem z p setem oraz red skullem ?? :confused: tak zeby mnie nie ubili najlepiej blisko dp w thais albo zeby ludzi nie bylo X(
@Kamil_The_Orc_Berserker
Mmm,orci pod thais?(exp slaby ale nikt cie nie uleje),tomb pod dtd.
@Asunul
Niestety,musze Cie rozczarowac,nie grywam.A co do waste,przejdz sie 40 najtem z skillami po 60 na mino tower,kozaku:confused:
Miserious
16-08-2008, 20:13
25 pallek eq: Plate legs, ragnir helmet, belted cape, fur boots, dwarven shield, Royal spear'e, dam rade expic na Piratach? Jeśli tak to gdzie je znajde? Najlepiej mapka:D / Jeśli nie to gdzie expic? Barby(zajete), Banuta(waste), Tomby odpadaja(ghosty);p
Ahhh... skille 62/45
Edit: Mam pacca
Ponawiam pytanie
@Miserious
Nie dasz rady na piratach,a jak dasz to z waste,nie polecam. Lataj tam dopiero od 35 lvla,jezeli chcesz fajnie poexpic bez waste.
Co do expa na tombach - nie na kazdej tombie sa ghosty,a jak sa to poprostu wez gfb i po sprawie :confused:
Polecam na twoim lvl peinsuala tomb -2,nie ma tam ZADNEGO ghosta,sa mumie i crypty.
Do tego :
-Cyclopolis -1 (tylko nie po calym respie,na poczatek pochodz po 1 kratce zeby sie zapoznac z terenem,bo jak 2 zerki i leader cie dorwa moze byc nie mila sytuacja z tymi panami)
-Peinsuala tomb -2 jak juz mowilem up.
-Scaraby -3(poziom przed ancientami)
-Dragi z blokerem(exori con i royal speary)
-Liberty bay culty (?) czasami moze byc cieplo i :
POLECAM! Dokup sobie vampirke,doskilluj 65 dista i lec na tomb w miescie,straszna masakra,musialbys tam latac z utamo + gfb + exori con + royal spearki,na samo wejscie masz vampa okolo 4 mumii i 2-3 crypty,do tego po calym tombie lataja vampy,mumie i inne dziwne stworzenia =d. Ale exp bajka!
----edit-----
Lol,przed lewa brama miasta idziesz jakies 10sqm przed siebie i jestes przed wejsciem >_>
Miserious
16-08-2008, 21:12
A jakaś mapka jak dojsc na scaraby? bo tak to niewiem gdzie sa;/
belabela5
16-08-2008, 21:41
20 Druid, Po desercie, Necrotic Rod, B Robe, Plate Legi, Krimhorn Helmet, Tusk Shield, Laether Boots Ale kasa na eq jest i to się wyrówna eq jakoś, mam 18mlvl bo chce szybko zrobić 25lv i nabijać mlev na HMM. FACC. Proszę bez waste, najlepiej z zyskiem xD
septimusek
16-08-2008, 21:41
A jakaś mapka jak dojsc na scaraby? bo tak to niewiem gdzie sa;/
Szukaj na pustyni obok ankrahmun zejść, prawie każde prowadzi do scarabów :)
Moje pytanie:
Pall 15 lvl, 63/53, 9 mlvl, plate set, dark helmet, dwarven shield, speary. Eq niczego sobie łatwo paść nie potrzebuje lepszego. Gdzie expić? :> Wieczny problem ze spearami na expie :/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.