Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Kiter Rookmaster
01-03-2007, 13:50
MAm 27 knightta skills 64/63 Gdzie poexpic?
Eq; Rh,c armor. k legi, vamp shield, fire axe, D lance
Mam pacc .:baby:
Wigon'Saris
01-03-2007, 15:13
Masz postmana? Jeśli tak to idź na mint. Dobry exp, loot zajebisty.
Nie mam postamana =s ale zawsze moge targac lootbaga :p
Teraz latam na amazon camp i na respy kolo carlin czasami na kopalnie =p
i dzieki za odpowiedz i tak za niedlugo kupuje pacunia 8o
MAm 27 knightta skills 64/63 Gdzie poexpic?
Eq; Rh,c armor. k legi, vamp shield, fire axe, D lance
Mam pacc .:baby:
Przydalo by sie troche poskillowac ^^ A tak bez skillowania to moze liberty bay albo scaraby na -2. Moze na jakims tombie? Znam taki jeden niezly ale zapomnialem nazwy ;p
Moj osobisty poradnik dla palladyna swiat NON-PVP
Radze od samego poczatku trenowac do skili 40/40. Dlaczego do takich małcyh ? Otoz czytam wiele poradnikow ze mozna expic na cyklopach. Nie polecam cyclopow poniewaz trzeba miec na palku dobre eq takie jak: blue roba c legsy xrown helmet dragon shielda. Jezeli z p setem pojdzesz trenic na cyce to juz teraz skladam ci kondolencje... A wiec trenowac do 40 dystansu i isc expic na soldki w kazo. Dyst sam bedzie wpadal
Lesialdinio
01-03-2007, 17:37
Gdzie expić sorciem na 13lvl p-set,crown helmet,drarven shieldi różczka dla sorca od 13lvl.
Ja ci radze zabrac pelno food i isc na soldiery w kazo ;p
BigBadWolf
01-03-2007, 21:14
Ile będę wyciągał expa na godzine w kopalni "na wyspie" http://www.tibianews.net/worldmap.as...=-319&ycor=-80
Na guardach na poziomie -5 i -6 ?
A moze bys poweidzal czym grasz?
exodus style
01-03-2007, 21:51
yo, pisze nowego posta bo sytuacja sie troszke zmienila, mam 30lv 70/70 f axe meduse i d lance. Mam pacc, na razie expie na liberty bay na rotach, na scarabach mam waste. Plx o szybka odp
Niepokokan
01-03-2007, 21:57
Gdzie mam expic 25 sorcererem zeby jak najszybciej wbic 30 level albo wiekszy. Moje eq to p set, wand of plague, dwarven shield, steel helmet
Gdzie expić sorciem na 13lvl p-set,crown helmet,drarven shieldi różczka dla sorca od 13lvl.
-Roty pod Fibułą
-Dwarfy i Roty w kopalniach
-Soldy w Kazz
-Zamek kolo AB
-Roty koło Venore
-Swamp Trolle koło Venore
Ja ci radze zabrac pelno food i isc na soldiery w kazo ;p
Z Dwarfów też wypada jedzenie.
Ile będę wyciągał expa na godzine w kopalni "na wyspie" http://www.tibianews.net/worldmap.as...=-319&ycor=-80
Na guardach na poziomie -5 i -6 ?
Zależy od lvl, po 33 z Woi możesz nawet robić do 20k/h. A na późniejszych levelach nawet do 35k-45k.
yo, pisze nowego posta bo sytuacja sie troszke zmienila, mam 30lv 70/70 f axe meduse i d lance. Mam pacc, na razie expie na liberty bay na rotach, na scarabach mam waste. Plx o szybka odp
No i co ? Nie było żadnego pytania, na co mamy odpowiadać ? Zastanów się zanim coś napiszesz.
Gdzie mam expic 25 sorcererem zeby jak najszybciej wbic 30 level albo wiekszy. Moje eq to p set, wand of plague, dwarven shield, steel helmet
-Cyce z Wandem, polecam Mt.Sternum
-Jak zrobisz 27 to Cyce na PoHu z monkami, naprawdę dużo ich tam.
-Od 27lvl, guardy z monkami.
exodus style
01-03-2007, 22:24
ale temat nosi tytul: "Gdzie expić ze skillami xx/xx~" wiec latwo sie domyslic o co chodzi. No ale jesli trzeba to moge zadac pytanie: Gdzie mam expic na moim lvl i skillach? :P
v0n_oswiec0ny_
01-03-2007, 22:33
ale temat nosi tytul: "Gdzie expić ze skillami xx/xx~" wiec latwo sie domyslic o co chodzi. No ale jesli trzeba to moge zadac pytanie: Gdzie mam expic na moim lvl i skillach? :P
to ze ci sie trosze polepszylo w statsach nie znaczy ze odrazu z ratow na demoy skaczesz... exp gdzie widzisz najmniejszy waste i najlepszy exp ^^, szczerze ja sie rzadko kiedy pytalem, sam sprawdzalem... sprobuj czasem male exploring zrobic ;)
ShinjiIkari
02-03-2007, 07:10
Gdzie na 43 lvl Knightem można dobrze poexpić, najlepiej z odrobiną loota dobrego?
skills 68/63.
Eq:Giant sword, p-set, c-helmet, buty:p sword mozna zmienic na fire+battle shield
Proszę o 2 rzeczy:
Nie mówcie - doskilluj...
Nie mowcie - Elf fortress - mam tam waste uh.
Mozesz isc hmmm...
np. na dragi (z jakims kolega na wszelki wypadek) albo na jakies lepsze orci :P B)
Noobsko, noobsko ja na 18 pallu solowalem draga a wy p..licie ze na 30 -.-
Gdzie na 43 lvl Knightem można dobrze poexpić, najlepiej z odrobiną loota dobrego?
skills 68/63.
Eq:Giant sword, p-set, c-helmet, buty:p sword mozna zmienic na fire+battle shield
Proszę o 2 rzeczy:
Nie mówcie - doskilluj...
Nie mowcie - Elf fortress - mam tam waste uh.
-Cyce na PoHu
-DC
-Krasnale (soldy i guardy)
Noobsko, noobsko ja na 18 pallu solowalem draga a wy p..licie ze na 30 -.-
I co dostałeś orgazmu? Można draga na 8lvl slolowac, ale żeby na nim dobrze expic potrzeba wyższego.
Niepokokan
02-03-2007, 14:49
-Cyce z Wandem, polecam Mt.Sternum
-Jak zrobisz 27 to Cyce na PoHu z monkami, naprawdę dużo ich tam.
-Od 27lvl, guardy z monkami.
Guardy odpadaja bo pk czesto
Cyce na mt.sternum tez bo pk 2 razy juz padlem
Az pohem to jak zrobie 27 lvl strubuje
Ale na czym teraz expic zeby jak najszybciej wbic 33 level
30 mlvl 30 lvl elder druid
Steel Helmet
Plate Armor
Plate legs
Medusa Shield
no i Rod
Mam pacca poraz pierwszy wiec dajcie jakies wskazowki gdzie bym mogl na paccu expic i powiedziec gdzie to jest
v0n_oswiec0ny_
02-03-2007, 16:17
Radze od samego poczatku trenowac do skili 40/40. Dlaczego do takich małcyh ? Otoz czytam wiele poradnikow ze mozna expic na cyklopach. Nie polecam cyclopow poniewaz trzeba miec na palku dobre eq takie jak: blue roba c legsy xrown helmet dragon shielda. Jezeli z p setem pojdzesz trenic na cyce to juz teraz skladam ci kondolencje... A wiec trenowac do 40 dystansu i isc expic na soldki w kazo. Dyst sam bedzie wpadal
ta, tylko ze soldek bedzie ci walil hity po 20-30 ^^ co z tego ze masz EQ jak nie wbijesz 40/40... bo sie nie da zeby byly rowne skille u pala, zawsze dist wiekszy :P, wiem z doswiadczenia, a tak propos czym chcesz bic te soldy? spearami? powodzenia, i krzyzyk na droge ^^
Legendarny Faramir
02-03-2007, 16:42
Post do usunięcia.
No lol. Najlepiej bic soldy z arrowsow. Ale przy takich skillach to bedzie... Przupuscmy ze bedziesz mial w pip strzal, duzo ihow/uhow to jakos by to szlo. Ale wbijasz ten lvl i wbijasz, 20 lvl juz masz a dist jaki? 50???
patrykmis3
02-03-2007, 17:45
drut, 25 lvl, 22mlvl, p set, volcanic rod, dragon shield, do dyspozycji 3 bp hmm. chce jak najszybciej wbic 30 lvl.
turbo2005
02-03-2007, 18:55
Gdzie moge expic palladynem FACC lvl 28 skill dyst 62 mlvl 10 eq plate set BoH
Steel Helmet
Plate Armor
Plate legs
Medusa Shield
no i Rod
Mam pacca poraz pierwszy wiec dajcie jakies wskazowki gdzie bym mogl na paccu expic i powiedziec gdzie to jest
Ja powtarzam swoj post , poniewaz nikt na niego nie odpowiedzial a jak bedzie juz na poprzedniej stronie to tymbardziej nikt nie odpowie
Rafals27
02-03-2007, 22:03
gdzie moge expic ed 33 lvl 38 mlvl??
drut, 25 lvl, 22mlvl, p set, volcanic rod, dragon shield, do dyspozycji 3 bp hmm. chce jak najszybciej wbic 30 lvl.
Jeśli chcesz naprawdę szybko expić to polecam Dwarfy Guardy. Bijsz z Roda + HMM. Ale oszczegam w 90% bedzie wsate.
Gdzie moge expic palladynem FACC lvl 28 skill dyst 62 mlvl 10 eq plate set BoH
Cyce na PoHu, bardzo dobre expowisko. Naprawdę, możesz tam wbic nawet 50 lvl w nie długim czasie. Oczywiście jak będzie expił systematycznie i nie padał.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mwite
Steel Helmet
Plate Armor
Plate legs
Medusa Shield
no i Rod
Ja powtarzam swoj post , poniewaz nikt na niego nie odpowiedzial a jak bedzie juz na poprzedniej stronie to tymbardziej nikt nie odpowie
-Cyce w Cyclopolis z roda
-Tomby z sumonami
-Scraby z sumonami, z samym wandem nie będzie to zabardzo efektowne expienie.
-Dworce
-Roty pod LB
-Dragi z DSami
gdzie moge expic ed 33 lvl 38 mlvl??
Chyba o czymś zapomniałeś...
Ja prawdopodobnie w przyszlym tygodniu dostaje pacc i nie bende wiedzial zabardzo gdzie expic bo to muj 1 premium account
Jestem sorcem 41 lvl 42 mlvl eq crusader helmet blue robe, knight legs, vampire shield, platinum amulet, BoH, i all wandy
ps. prosze o szybka pomoc :P
Solo to tomby w ankh (są poradniki jak je znaleść) z wandem + exori vis (zalecane kilka bp mf przy sobie). A druga opcja to hydry na tiquandzie. Jednak tutaj potrzebne będą już hmm'y, trochę mf'ów i team, w którym jest conajmniej 1 druid. Jak chcesz dokładniejsze porady spytaj się jakiegoś kolegi z osiedla/miasteczka co ma z 60 MS/Sorca.
msfolken
03-03-2007, 01:08
Hiho! mam 52lvl master sorc z 50 mlvl i nie wiem gdzie nim expić... zależy mi żeby jak najszybciej wbić 60 lvl...
Hiho! mam 52lvl master sorc z 50 mlvl i nie wiem gdzie nim expić... zależy mi żeby jak najszybciej wbić 60 lvl...
Bij hydry z visa :) Albo znajdź blokera na dragi pod Thais/GSy na Goromie i idz się pobaw z e-wave :)
msfolken
03-03-2007, 10:31
wybrał bym się na hydry tylko nie wiem gdzie i jaką technikę obrać
Bij hydry z visa :) Albo znajdź blokera na dragi pod Thais/GSy na Goromie i idz się pobaw z e-wave :)
Po pierwsze na hydry potrzebujesz zgranej ekipy. Oczywiscie bloker, 2 shooterow[druid konieczne i najlepiej sorc.]Obaj stawiacie po 2 DS i bijecie. Druid ma ustawione sio na blokera, kiedy robi sie goraco podbiega i mass healing.
Jak dojsc do hydr to ci nie poweim, bo nie wiem, spytaj sie swoich kumpli, jak chcesz expic pare h to bez duzo bp manaskow. Zeby zdobyc weicej expa mozesz rowniec bic w WoI
next
Lol.. Hydry z Visa.. Co ty.. Nie na tym lvl. Żeby expic na hydrach z Visa trzeba przynajmniej 100lvl. Po pierwsze będzie ogromny wsate, po drugie duże ryzyko śmierci, wejdziesz w 2 hydry, dostaniesz combo i lipa.
Gdy naprawdę chcesz expic na hydrach polecam to co napisał Sanches.
A co do szybkiego wbicia 60lvl. Możesz expic na Tombach za tp. Szybki exp znajdziesz też na dragach, są mniej niebezpieczne i exp będzie szybszy niż hydry solo. Fajne respy z dragami znajdziesz na Edron i w Ankh albo D-Lair koło Venore, choć tam dużo ludzi jest.
Rafals27
03-03-2007, 11:22
gdzie moge expic ed 33 lvl 38 mlvl eq crown helmet crwon armor palte legs vampire shield???
gdzie moglybym SKILLOWAC pallkiem lvl 20, 55 dist? trolla biore na max 5 hitow na full defence. Aktualnie skilluje na edron, na trollach
msfolken
03-03-2007, 12:22
na hydry jak bym poszedł to raczej na pojedynczy resp. a tam na edron w dragon lair na poziomie -2 poradze sobie bez dsów czy lepiej by było z dsami?
Radzilbym bym ci wzias DS. Zawsze jest szansa ze dostaniesz combo
michalbiel
03-03-2007, 17:42
knight skile i lvl kolo nicku eq : soldier helmet plate armor serpent sword dwarven shield brass legs leather boots na co chodzic aby duzo kasy siepac bo na moim servie menera fs chodzi 5-7k i chce nazbierac
gdzie mam expic
29 sorc
30 m lv
b robe steel helmet drag shield woce p legs
soldki mi sie znudzily wiec gdzie mam expic >?
gdzie mam chodzic jeśli chcę zarobić kasę na lepsze eq ?
michalbiel
03-03-2007, 17:47
knight skile i lvl kolo nicku eq : soldier helmet plate armor serpent sword dwarven shield brass legs leather boots na co chodzic aby duzo kasy siepac bo na moim servie menera fs chodzi 5-7k i chce nazbierac na niego edit : usuncie ten moj post napisalem przez przypadek dwa
michalbiel
03-03-2007, 17:54
a czy na waspach jakbym selowal te honeycombs to bym nie wyszedl lepiej ?
gdzie moge expic ed 33 lvl 38 mlvl eq crown helmet crwon armor palte legs vampire shield???
-Tomb z DSami lub monkami.
-Dragi z DSami, na edron lub w ankh.
-Scraby z roda (nie wiem jak tam, ale może byc ciekawie)
-Dworce
-Mintwalin z monkami
-Lizardy z Monkami
gdzie moglybym SKILLOWAC pallkiem lvl 20, 55 dist? trolla biore na max 5 hitow na full defence. Aktualnie skilluje na edron, na trollach
Sądzę iż trolle są bardzo dobrym obiektem treningu ponieważ z nich na bieżąco jecą speary. Możesz jeszcze trenić na minosach na Darashi, z mino leci sporo kasy i dobry loot, ponad to jest tam skrzykna pocztowa więc możesz wysłać loota. Za loot z minosów możesz kupować speary w sklepie. Tak samo możesz trenować na rotach albo nawet w tombach, ale to bardziej przypomina expienie za pomocą włuczni. Nie zmienia to faktu że wiele lepiej expi się za pomocą kuszy i bełtów.
na hydry jak bym poszedł to raczej na pojedynczy resp. a tam na edron w dragon lair na poziomie -2 poradze sobie bez dsów czy lepiej by było z dsami?
Hydra weźmie DSa na 2 shooty, więc to się nie opłaca. Co do dragów, na -2 w Edron poradzisz sobie bez DSów. Uważąj tylko żeby nie bic się z więcej niż 1 smokiem. Masz mały lvl i jak będą 2, istnieje duże ryzyko śmierći. Oczywiśnie nie trzeba chyba dodawać że expienie z włączoną utamą będzie bezsensowną stratą kasy.
knight skile i lvl kolo nicku eq : soldier helmet plate armor serpent sword dwarven shield brass legs leather boots na co chodzic aby duzo kasy siepac bo na moim servie menera fs chodzi 5-7k i chce nazbierac
Jak ktoś powiedział.. Exp na rotkach, polecam Fibułę. Możesz też spróbować dwarfów i rotów w kopalniach.
gdzie mam expic
29 sorc
30 m lv
b robe steel helmet drag shield woce p legs
soldki mi sie znudzily wiec gdzie mam expic >?
gdzie mam chodzic jeśli chcę zarobić kasę na lepsze eq ?
-Dwarfy Guardy z Monkami
-Mintwalin z Monkami
-Dragi z DSami
-Cyce na PoHu z Monkami albo z Rodem od 26lvl.
a czy na waspach jakbym selowal te honeycombs to bym nie wyszedl lepiej ?
Zdaje mi się że nie, honeycombs wypadają raz na ruski rok. Długo się namęczysz zanim coś zarobisz.
Tak naprawde wiem co mam robic
ale zawsze watro poznac opinie innych, wiec
Mam 23 lvl, 4mlvl, eq: Golden arm, K legs, Crus helm, Medusa shield+f axe, platinum ammy :) Skille 55/55 :(
Poradzcie czy expic a jak tak to gdzie? a moze skillowac?
Thx za odpowiedzi ;)
Witam.Mam knighta 17 lvl,skille 41/37 (nie chciało mi sie skillować,waliłem z war hammera).Eq:noble armor,plate legs,dark helmet,dwarven shield,dragon hammer.Ktoś doradzi gdzie moge skillować?:)
michalbiel
04-03-2007, 10:06
na dwarfach/rotach/mino
Sądzę iż trolle są bardzo dobrym obiektem treningu ponieważ z nich na bieżąco jecą speary. Możesz jeszcze trenić na minosach na Darashi, z mino leci sporo kasy i dobry loot, ponad to jest tam skrzykna pocztowa więc możesz wysłać loota. Za loot z minosów możesz kupować speary w sklepie. Tak samo możesz trenować na rotach albo nawet w tombach, ale to bardziej przypomina expienie za pomocą włuczni. Nie zmienia to faktu że wiele lepiej expi się za pomocą kuszy i bełtów.
Zeby uzyc tej skrzynki trzeba miec zrobiony post man guest??
Tak naprawde wiem co mam robic
ale zawsze watro poznac opinie innych, wiec
Mam 23 lvl, 4mlvl, eq: Golden arm, K legs, Crus helm, Medusa shield+f axe, platinum ammy :) Skille 55/55 :(
Poradzcie czy expic a jak tak to gdzie? a moze skillowac?
Thx za odpowiedzi ;)
Radę Ci poskulij, zrób gdzieś skile po 65/65 i mozesz expic na Cycach bez większego wsate lub w kopalni (soldy + guardy). Na ty skilach co masz to możesz siedziec na samych soldach, guardów narazie nie polecam bić.
Witam.Mam knighta 17 lvl,skille 41/37 (nie chciało mi sie skillować,waliłem z war hammera).Eq:noble armor,plate legs,dark helmet,dwarven shield,dragon hammer.Ktoś doradzi gdzie moge skillować?
Rozwinę to co napisał michalbiel.
-Dwarfy- jest ich cała masa w kopalniach, nie stety kręci się tam dużo małych leveli więc istnieje duża szansa że dwarf za szybko umrze.
-Roty- Jest ich naprawdę dużo na fibuli, w ogule na całej tibi jest ich dużo. Na fibuli jest o tyle dobra miejscówa że jest ich tam cała masa, więc gdy inny gracz nie chce Ci dopiec, powinienes tam spokojnie trenić.
-Minosty- fajna miejscówką z minosami jest Folda. Jest to w ogule dobre miesce do trenienia, gdy się gdzieś zaszyjemy mozemy nie zobczyć człowieka przez kilka h.
Zeby uzyc tej skrzynki trzeba miec zrobiony post man guest??
Tak. Ale możesz targac lootbaga aż do miasta. Może nikt Ci nie zajuma.
artinek23
04-03-2007, 12:32
gdzie mogę expic knightem lvl 11 skille 42/43 p set dragon shield fire sword cruzader helmet. prosze o odp
Dobra to pomecze sie w postmana, ale pewwnie ciezko bedzie w mintwalin
ShinjiIkari
04-03-2007, 18:35
Zależy mi na zarobku, trochę mniej na expie. Gdzie mógłbym się wybrać?
44 knight, GS, G-Armor, C-Helmet, P-Legs, Leather boots, scarf.
Jakieś lepsze wyjście niż DC/Dwarfy/Ghostland?
Na cyclopach zwykle dużo uh schodzi.
Skills 69/63.
Witam all. Mam knighta na 11 lvl ze skilami 45/45. Eq to crusader helmet, golden armor, knight legs, steel boots, platinum amulet, bright sword, medusa shield i giant sword. Dam radę tą postacią poexpić w więzieniu pod kazoo jak wezme ihy? I co lepiej wziąć gsa czy bsa + medusa shield?
kozak-selena
05-03-2007, 00:05
Witam, nie mogłem znaleźć w tym temacie nikogo z moim lvlem i skilami a więc pytam. Gdzie expic Palkiem ze skilami 75/61 na 28 lvlu tak żeby był w miare fast exp i żeby sie zwracało za bolty. Dzisiaj dostałem pacc (DZIĘKI DLA OMADERA :*), więc najlepiej dawajcie expowiska dla pacc arena.
9 lvl pallek
dist 36
shield 29
Mam nadal chodzić ze spearami na trolle?:O
@adamOo
Tak, MINIMUM do 50 dista ze spearami (jak beda za szybko padaly, przezuc sie na roty, albo amazaonki)
@kozak-selena
Tomby. Tylko nie za nisko. Polecam przejzec jakie sa respy, w ktorych tombach, na erigu ;)
Gdzie mogę expić 23 sorcem?????? 19 mlvl. Z góry dzieki
Kiedyś sam pomagałem, a teraz potrzebuje pomocy :). Otóż mam sorca 38 lvl z 42 mlvl. Gdzie dość opłacalnie expić (minimum 15k/h), kasa zazwyczaj żeby była na plus nawet niewielki, ale żeby plus. Mam pacc i eq: blue robe, rh, vamp shield, inferno, crown legi i bohy. Proszę podać wszystkie informacje na expa (typu: jakie runy zabrać [co do tego to chciałbym się ograniczyć minimum], czy używać monków [jak tak to ilu], i jaka jest dostępność expowiska [chodzi o to kiedy będzie zajęte i czy wogle je się zajmuje, czy na przykład wolne jest tylko po restarcie serwa]). Ogólnie wiem co expić, ale jakoś nudno i wolno, może wasze propozycje urozmaicą expienie :D.
Gdzie mógłbym expic 20 najtem skille 62/62 (mam pacca)
Czy dałbym rade na scarabach/zółwiach/malpach?
Eq:
K armor
P Legs
Draggy Shield
Fire Sword (moge kupic bsa)
Crown Helmet
Bootki
Na te drugie pytanie ci nie odpowiem. Na pierwsze powiem tak. Ja swoim knightem troche słabszymi skillami waliłem tombe plaża -1. Brałem food tylko. Fajny exp jak na taki lvl (a miałem wyższy bo około 24) 10k/h na luzie. Zazwyczaj wolne dlatego lubiłem ten exp, głównie ghoule, ale jest jeden scarab. to tyle.
Tak
A który to tomb plaża? Ten na lewo od Ank?
Speedy123
05-03-2007, 18:49
55 master, 46 magiczny
tomby- wszystko fajnie, ale waste :/
dragi- all zajete.
guardami juz zygam.
jakies pomysly? exp minimum 30-35k/h, tak zebym wychodzil na zero albo na lekki plus.
10 lvl Druid, 12 mlvl, EQ: P-set, sneakbeat rod, dwarfen shield i steel helmet. Carlin, FACC. Gdzie expic? B)
Paladyn, level 11 skill dista 40. Gdzie mogę expić? Dodam, że mam kasy i strzał pod dostatkiem. Tereny PACC również wchodzą w grę.
Zależy mi na zarobku, trochę mniej na expie. Gdzie mógłbym się wybrać?
44 knight, GS, G-Armor, C-Helmet, P-Legs, Leather boots, scarf.
Jakieś lepsze wyjście niż DC/Dwarfy/Ghostland?
Na cyclopach zwykle dużo uh schodzi.
Skills 69/63.
-Dwatrfy Soldy, naprawdę dobry loot ale exp dla Ciebie będzie raczej słaby.
-Mintwalin, oczywiście znakomity loot ale gdy nie masz postmana to bedziesz się męczyć z targaniem lootbaga.
-Na tym lvl możesz blokować DLe, GSy itp więc możesz sie wybrac na jakiś hunt z guildią.
Witam, nie mogłem znaleźć w tym temacie nikogo z moim lvlem i skilami a więc pytam. Gdzie expic Palkiem ze skilami 75/61 na 28 lvlu tak żeby był w miare fast exp i żeby sie zwracało za bolty. Dzisiaj dostałem pacc (DZIĘKI DLA OMADERA :*), więc najlepiej dawajcie expowiska dla pacc arena.
-Cyce w Cyclopolis, super szybki exp za bełty raz będzie się zwracać, raz nie
-Tomby, możesz próbować na tym poziomie przed TP, w niektórych może byc hard, ale jak wybierzesz sobie jakiegoś i dobrze obcykasz respy będzie sie naprawdę dobrze expiło. Raczej będzie sie zwracać. Polecam tomby: GS i ten z ogniem po drodze ( nie pamiętam jak sie nazywał).
-Mozesz popróbować na lizardach expić ale nie łaź za daleko.
9 lvl pallek
dist 36
shield 29
Mam nadal chodzić ze spearami na trolle?:O
Tak
Gdzie mogę expić 23 sorcem?????? 19 mlvl. Z góry dzieki
-Roty pod Fibułą
-Dwarfy i roty w kopalniach
-Dwarfy Soldy i Guardy (sporadycznie) w kopaniach
-Cyce w Mt.Sternum
-Amazonki koło Venore
Kiedyś sam pomagałem, a teraz potrzebuje pomocy . Otóż mam sorca 38 lvl z 42 mlvl. Gdzie dość opłacalnie expić (minimum 15k/h), kasa zazwyczaj żeby była na plus nawet niewielki, ale żeby plus. Mam pacc i eq: blue robe, rh, vamp shield, inferno, crown legi i bohy. Proszę podać wszystkie informacje na expa (typu: jakie runy zabrać [co do tego to chciałbym się ograniczyć minimum], czy używać monków [jak tak to ilu], i jaka jest dostępność expowiska [chodzi o to kiedy będzie zajęte i czy wogle je się zajmuje, czy na przykład wolne jest tylko po restarcie serwa]). Ogólnie wiem co expić, ale jakoś nudno i wolno, może wasze propozycje urozmaicą expienie .
-Dwarfy Guardy - zajebisty loot i exp. Polecam kopalnie "na wyspie" mało kto tam chodzi , nie jest daleka droga do wyjścia i są 2 poziomy z guardami. Naprawdę wyśmienity exp, weź ze soba kilka bp manasów, kilka GFB. Bijesz z WoI więc mlvl też leci. Naprawdę na tym lvl doskonałe są guardy. Sądzę iż masz postmana więc wysłanie lootbaga nie będzie stanowić dla Ciebe problemu. Ta kopalnia raczej jest wolna, nie wiem bo nie gram u Ciebie na serwie.
Eq:
K armor
P Legs
Draggy Shield
Fire Sword (moge kupic bsa)
Crown Helmet
Bootki
Nie dasz rady na żółwiach, scrabach, małpach. Masz za małe skile, będzie szło za dużo run/manasów na leczenie się. Jak cos to możesz expić na :
-Roty pod LB
-Roty na Darashi
-Mino Tower na Darashi ( bardzo dobry loot)
-Tomby na początkowych poziomach
-Larvy koło Ankh
-Dwarfy Soldy koło kazz
55 master, 46 magiczny
tomby- wszystko fajnie, ale waste :/
dragi- all zajete.
guardami juz zygam.
jakies pomysly? exp minimum 30-35k/h, tak zebym wychodzil na zero albo na lekki plus.
Może spróbuj na piratach, ale nie wiem, nie expiłem tam.
10 lvl Druid, 12 mlvl, EQ: P-set, sneakbeat rod, dwarfen shield i steel helmet. Carlin, FACC. Gdzie expic?
Przejdz do Ab i exp na trollach pod AB, uzbierasz 800gp i przeprowadź się do Thais. Za 800gp kupisz klucz do podziemi Fibuły i tam exp. Potem sobie poradzisz.
Paladyn, level 11 skill dista 40. Gdzie mogę expić? Dodam, że mam kasy i strzał pod dostatkiem. Tereny PACC również wchodzą w grę.
Zrób lepsze skile, bo na tych skilach za duzo nie poexpisz. Na Edron jest dobra miejscówka z Trollami. Wbij tam 50 dysta i idz expic na roty pod LB, Larvy albo Tomby na pierwszych poziomach.
rookstayerka
05-03-2007, 22:34
Jak dopiero wyszłeś z rooka to najpierw idz na trolle,orki,orki spermany itd.
Zrobisz 9lvl idz skillować zrób tak gdzieś 40 skille i idz expic na Zamek koło Ab.
Zrobiłesz 20lvl idz skillowac tak gdzieś do 60 skill i exp na kopalniach.
tomektrz
06-03-2007, 09:02
Polecałbym jakiś resp cyców (jeśli chcesz szybko expić) lub rotów (jeśli chcesz kasę). Jeśli chodzi o roty to świetnym miejscem dla palla jest Fibula, jedyny minus to konieczność wydania 800 gp na klucz. Jeśli chodzi o cyce to nie znam za bardzo PACCowych respów, ale dobrym miejscem z pewnością jest PoH, jedyny minus to możliwość zlurowania GSa. Fajnie jest też na Mount Sternum, ale tam kręci się dużo low-lvl sorców/drutów, ponadto mogą cię trapnąć w jakimś wąskim przejściu.
Chcę expić najszybciej jak mogę.
Dam radę Dwarf Guardom? Co powiecie o slimy i ghule na północy Ab'? Jak z Hellgate (tu chyba za mały lvl - za mało capa na strzały). Czekam na odpowiedzi :D
Progmaniak
07-03-2007, 08:38
70ek po hacku, p set, k axe, c helm, beholderka
93/91
mysllaem zeby sie powluczyc na darashii cos zarobic moze i kupic lepsze eq i isc na zolwie/mint.
Myslalem bardziej o mint, tylko z jakim eq tam isc? Bo normalnie szedlem z 50lvl, nooo ale mialem dobre eq. Teraz kwestia 1handed czy 2handed...na tych skillach to chyba lepiej isc jednak z 2handed tylko teraz mf czy uhy...
Poradzcie cos, bo malo pacca a nie chce zeby sie char zmarnowal
Niepokokan
07-03-2007, 16:15
Gdzie moge szybko nabic 33 lvl albo wiekszy. Jestem sorcerem moje eq to p set. steel helmet. dwarven shield, wand of plaque. aktualnie mam 25 lvl i 26 magiczny.
Takie troche odmiennie pytanie. Zeby zrobic postamana z pewnym momencie musze musze sie przejsc do mintwalin[cos takego :d] Wiec czy dalbym rade wystepujacym tam mino magom?? Pallek, 20 lvl, 8 mlvl, 57 dist EQ:p-set,crown helmet
Arch-Vile
08-03-2007, 12:58
Pokonam wild warriora albo cyca knightem 13 lvl 36/32? Eq fire sword , crown helmet , dwarven shield , brass legs i leather boots. prosze o odp :)
Chcę expić najszybciej jak mogę.
Dam radę Dwarf Guardom? Co powiecie o slimy i ghule na północy Ab'? Jak z Hellgate (tu chyba za mały lvl - za mało capa na strzały). Czekam na odpowiedzi :D
Guardy- nie, mozesz sporadycznie ale na dłuższą metę to nie ma sensu. tym bardziej w kopalni. Guard ma duży def więc Twoje hity w niego nie będą imponującę. Pozatym, gdy krasnolud Cie dorwię a z 2 strony bedzie iść drugi albo ktos Cię bloknie masz duże szanse że padniesz. Hellgate nie polecam, są tam za silne potworki dla Ciebie. Na początku radze poskilować a potem iść expic. A jak już naprawdę tak bardzo chcesz expic to idz na trolle, roty ,larvy i tomby (pierwsze poziomy).
70ek po hacku, p set, k axe, c helm, beholderka
93/91
mysllaem zeby sie powluczyc na darashii cos zarobic moze i kupic lepsze eq i isc na zolwie/mint.
Myslalem bardziej o mint, tylko z jakim eq tam isc? Bo normalnie szedlem z 50lvl, nooo ale mialem dobre eq. Teraz kwestia 1handed czy 2handed...na tych skillach to chyba lepiej isc jednak z 2handed tylko teraz mf czy uhy...
Poradzcie cos, bo malo pacca a nie chce zeby sie char zmarnowal
Pozbieraj gdzies kasy na d lance i możesz pocinać na mint. W kilka huntów uzbierasz kasę na lepsze eq. Polecam MFy używać. Pamietaj aby zabrac kilka parceli, przydzazą sie do wysłania loota.
Gdzie moge szybko nabic 33 lvl albo wiekszy. Jestem sorcerem moje eq to p set. steel helmet. dwarven shield, wand of plaque. aktualnie mam 25 lvl i 26 magiczny.
Dobij 27 w Mt Sterunm albo na Rotach pod Fibułą. Potem idz na guardy stawiasz 2 monki i jedzisz z expem. Exp jest bardzo ładny, a loot też nie najgorszy.
Takie troche odmiennie pytanie. Zeby zrobic postamana z pewnym momencie musze musze sie przejsc do mintwalin[cos takego :d] Wiec czy dalbym rade wystepujacym tam mino magom?? Pallek, 20 lvl, 8 mlvl, 57 dist EQ-set,crown helmet
Moze byc hard. Radze poprosić jakiegos kolegę nawet 30 sorc albo druid. Powiesz "hi" do króla i walniecie combo z gfb na to co sie pojawi. Możesz też sam spróbować ale istnieje ryzyko śmierci.
Pokonam wild warriora albo cyca knightem 13 lvl 36/32? Eq fire sword , crown helmet , dwarven shield , brass legs i leather boots. prosze o odp
Pokonasz, ale nie jest to opłacalny sposób expienia.
Poprostu dużo osób mi pisało, że 40 dista wystarczy. A mi się już nie chce siedzieć na tych trollach :D
witam mam skille 67.66 lvl 20 eq bs , k.armor , c.helmet , scraft , p.legsy , meduze , 3x ring sword skillowalem postac ok 7-9 dni teraz chcual bym powaznie expic gdzies przeczytalem ze przy tych skillach spokojnie moge isc na elfy gdzie ciekawie leci exp? co wy o tym myslicie? jestem z Carlin:):)
gdzie expic magem lev 36/ mlv 43, moze byc lekki waste aby exp dosc szybko skakal
Poprostu dużo osób mi pisało, że 40 dista wystarczy. A mi się już nie chce siedzieć na tych trollach :D
Ci to jeszcze szybko idzie, nie masz co marudzic. Ja mam dista 57 i tez tam siedze, skilla wbijam w 1-2h
Gdzie może expić sork na 21 lvl / 19 mlvl?
Eq: Plate legs i armor, beho shield, crown armor i butki zwykłe.
Pozdro i dzięki z góry za pomoc. :)
Gdzie expic EK ze skillami 69/69?
Eq: p set, crus helmet, fire axe i vamp shield.
Mam pacca.
tym ek 69/69 mozesz smialo expic na dragach tylko kup sobie k arma, chyba ze jush masz.
a ja mam kilka pytan:
paladyn 17lvl
skille 56dist/45 shielding
eq: crown helm, golden arm, demon shld, k legi i speary
czy z takim shieldem i shieldingiem moge skillowac na cycach? bo chce doskillowac 60 lub 65 dist... a potem mas exp...
wiec czy 45 shielding z dem shldem dam rade skillowac na cycach? myslalem o slimach, ale jak ten padnie to speara nie zdarzam podniesc i jest pod poison fieldem wiec kicha...
acha i dla innych palkow: rob distans 60+ lvl 20+ i idz na dwarfy guardy, cycki, dragi... na 35 powinienes spokojnie bic gsy uciekajac ;]
dla mnie teraz najwazniejszy jest dist fighting
wiec: lepiej zrobic 60 dist i mas exp, czy 65 (czego mi sie niechce) i miec extra exp... plx o szybkie odp
lvl 41
mlvl 5
eq: g arm, boh, c legi, cru helm, p ammy, ds, bs , gs
skile: 70/68
free acc
gdzie expić, najlepiej z zyskiem i bez start UH-ów? kosmiczne propozycje też mogą być
ShinjiIkari
10-03-2007, 19:52
Kosmiczne? Idź na demony:o... Na katedrze jest nawet ok, soldy i Elf Fortress też się nadadzą.
24 sorc, Wand of dragonbreath, reszta niewazna xD, 27 mlvl. Gdzie mógłbym dobić 25/27 lvl, aby móc przyzywać cokolwiek/dsy?:p
Kosmiczne? Idź na demony:o... Na katedrze jest nawet ok, soldy i Elf Fortress też się nadadzą.
24 sorc, Wand of dragonbreath, reszta niewazna xD, 27 mlvl. Gdzie mógłbym dobić 25/27 lvl, aby móc przyzywać cokolwiek/dsy?:p
@up
demony tym charem? jedno kombo i padam:baby:
soldy już się 'zużyły', mount sternum się nie nadaje a elf fortress już troche za wolno idzie...(bez dragów)
jak zrobie 80/80 to na prawie wszystko mógłbym chodzić
a na 70/70 nawet na dl'a nie pójdę:baby: :baby:
a tak wogóle radzę ci iść na ghostland tam przy family brooch na niewidce i z woc'a w dsy, ale to późniejszym lvl-u
turbo2005
10-03-2007, 21:23
Mam pytanie gdzie expic palem lvl: 30 mlvl: 11 skille dyst: 65 eq: plate set FACC świat non-pvpB) pozdro
ShinjiIkari
10-03-2007, 21:53
na 80/80 chcesz iść na dl? Good luck, chyba że dla sportu, a i tak on się będzie szybciej leczył niż ty go będziesz bił.
Na tych skills praktycznie możesz chodzić na dc/soldy/cyce... Można też na guardy, ale czasem za uhy się nie zwraca.No i nieśmiertelne Elf fortress;p
Ale ja się pytam, na co mogę chodzić PRZED 35 lvl.
Czy dal bym rade expic 53 knightem na mintwalin i czy by sie zwracalo.
Jak tak to zz dwu-recznna czy jedeno +tarcza.
Mam c seta i c shielda skile 72/70 w clubach.
O i od jakiego lvl chodzic na ofa.
InfernoDevil
10-03-2007, 22:58
Co to sa ,,TOMBY"??:baby: jesli expowisko to gdzie jest to od jaki lvl i skille?8o
tym ek 69/69 mozesz smialo expic na dragach tylko kup sobie k arma, chyba ze jush masz.
a ja mam kilka pytan:
paladyn 17lvl
skille 56dist/45 shielding
eq: crown helm, golden arm, demon shld, k legi i speary
czy z takim shieldem i shieldingiem moge skillowac na cycach? bo chce doskillowac 60 lub 65 dist... a potem mas exp...
wiec czy 45 shielding z dem shldem dam rade skillowac na cycach? myslalem o slimach, ale jak ten padnie to speara nie zdarzam podniesc i jest pod poison fieldem wiec kicha...
acha i dla innych palkow: rob distans 60+ lvl 20+ i idz na dwarfy guardy, cycki, dragi... na 35 powinienes spokojnie bic gsy uciekajac ;]
dla mnie teraz najwazniejszy jest dist fighting
wiec: lepiej zrobic 60 dist i mas exp, czy 65 (czego mi sie niechce) i miec extra exp... plx o szybkie odp
czy ktos jest w stanie odpowiedziec na te pytania? bardzo bym prosil
Co to sa ,,TOMBY"??:baby: jesli expowisko to gdzie jest to od jaki lvl i skille?8o
Sa to piramidy faraonow polozone w okolicach ankrahmun. Jest bodajze 7 tombow albo 8. Jeden tomb jest w miescie kolo dp. Oprocz tego w miescie w kazdym tombie znajdziemy faraona na najnizszym levelu
Na mint dasz rade. Tylko oprócz bramy głównej czyść wyłącznie miasto BEZ wchodzenia w budynkach na wyższe poziomy - tam dla ciebie będzie za dużo magów. Nawet bez robienia loota będzie ci się zwracało, z lootem będziesz na duży plus. Lepiej, żebyś potrenował tak do 75 club albo 77. Broń 1h+shield.
Exp - ~30k/h jeśli będziesz sam.
OF - 85/85 lvl 70, albo nawet 80. Innaczej będziesz miał bardzo wolny exp i duży waste.
InfernoDevil
11-03-2007, 12:46
Czy 18 sorkiem z 18 magic levelem rozwale Ork Shamana?Mam runy fie field czytalem ze one nie odporne na ogien czy dam rade?:cup: ;(I gdzie expic jestem w Venore moge tam zamieszkac. MOge tez wrucic do carlin niewiem co bardziej sie oplaca
Mam pytanie : gdzie expic:)
Nie mam PACC
Jestem sorcerem. Mam 29 lvl. Mam 32 mlvl. Mam P-set.Gram na przeludnionym serwerze. Gdzie moge expic? Mam ruszczke : WoCE
KrEmAs KAc
11-03-2007, 16:54
Jeśli na pvp-enforce (czy jakoś tak) to na playerach dużo expa i niezły lot:D
Thorongil
11-03-2007, 21:03
Mam pytanie:
Otóż gdzie expić knightem, skille 59/59, eq: k set, crus helm, medusa shield, bright sword dla facc.
Pozdrawiam.
radze jeszce podskilowac moze do 70/70 75/75 a pozniej to juz bedzie wiele bardzo wiele mozliwisci mintwalin, dwarf guardy, mass cyce :)
MASTER SORCERER
49 lvl ( prawie 50 )
48 mlvl
pacc oczywiscie
NON-PVP
eq: crown helm, g arm, k legs, demonka, boh, p amulet
Szukam jakiejś w miare miejscówki 50+k/h, nie zawsze musi się zwracać, ale żeby waste nie było zbyt duże (na 10bp mf 8k waste... ). Zazwyczaj expie na guardach w labiryncie, ale to już się nudzi. Proszę o konkretne propozycje ( jeśli tomba, to jaka, które piętro i jakie taktyki stosować oraz jakie potwory występują ^^)
Gdzie moge expic sorcerem na 14 levelu , 7 magic levelu? Najlepiej obok Thais:)
bo tam teraz jestem:p
Gdzie moge expic sorcerem na 14 levelu , 7 magic levelu? Najlepiej obok Thais:)
bo tam teraz jestem:p
przeczytaj jakis poradnik :) ale radze Ci isc na fibule na roty do 4h/h moze wiecej wyciagniesz zalezy ile ludu :)
Ek 69/65 41 lvl DSM , RH , WH lub SS , BOH i Klegs . Skillowac bede jak mi sie skonczy pacc za 5 dni , a na czym moge expic facc i pacc
Mam pacc i jestem sorcem po raz pierwszy mam 26 lvl i 30 mlvl pytanie gdzie moge expic na facc (z kolegami) i gdzie dla pacc (sam).Moj Eq to b robe itp.
Gdzie moge poexpic gram sorkiem facc 3 mlvl :confused: słabe eq ;( narazie jestem w thais gram na Obsidzie pvp i prosze o pomoc (expowisko z mała iloscia ludzi)
tomektrz
13-03-2007, 18:53
MASTER SORCERER
49 lvl ( prawie 50 )
48 mlvl
pacc oczywiscie
NON-PVP
eq: crown helm, g arm, k legs, demonka, boh, p amulet
Szukam jakiejś w miare miejscówki 50+k/h, nie zawsze musi się zwracać, ale żeby waste nie było zbyt duże (na 10bp mf 8k waste... ). Zazwyczaj expie na guardach w labiryncie, ale to już się nudzi. Proszę o konkretne propozycje ( jeśli tomba, to jaka, które piętro i jakie taktyki stosować oraz jakie potwory występują ^^)
Sądzę, że mógłbyś spróbować swoich sił na dragach. Stawiasz 1-2 DSy, walisz z WoCE, exori vis. Weź sporo MF i ewentualnie IHy do leczenia summonów.
Gdzie moge poexpic gram sorkiem facc 3 mlvl :confused: słabe eq ;( narazie jestem w thais gram na Obsidzie pvp i prosze o pomoc (expowisko z mała iloscia ludzi)
Podaj lvl, ale sądzę, że powinieneś iść na trolle lub roty. Exp całkiem niezły, a przede wszystkim leci dużo kasy, zarobisz na lepsze eq.
Mam pacc i jestem sorcem po raz pierwszy mam 26 lvl i 30 mlvl pytanie gdzie moge expic na facc (z kolegami) i gdzie dla pacc (sam).Moj Eq to b robe itp.
PACC: Tomby
FACC: Cyce (WoPlague, sam), Ghostland (WoCE, sam)
Z kolegami nie opłaca ci się jeszcze chodzić na żadne potwory. Na silniejszych poniesiecie ogromne straty, a na słabszych zrobicie expa tyle co nic.
Przestalem grac druidem bo mnie wkur.iaja guardy i teraz chcialbym sprobowac sil na nowym palku.
FACC 8 lvl paladin 40 dista (conajmniej). Wiem, ze ghostland, ale on zwykle zawalony. Byloby jakies inne miejsce do expienia dla mnie?
Exp i skilluj. Dobil 20lvl i 60 dist to wtedy tu napisz :d
Exp i skilluj. Dobil 20lvl i 60 dist to wtedy tu napisz :d
No i o TO chodzi. Gdzie expic, tak, zeby skille ladnie tez wchodzily? ;>
Etiopski50cent
13-03-2007, 21:53
Sorc 38lvl
Eq - blue robe , p -legi , c- helmet , woi , boszki
Gdzie expic 25k w godzine ? jakie brac runy waste moze byc ale nei duze ?? mam do dyspozycji duzo bp gfb , hmm , explo. Prosze o odpowiedz
Przestalem grac druidem bo mnie wkur.iaja guardy i teraz chcialbym sprobowac sil na nowym palku.
FACC 8 lvl paladin 40 dista (conajmniej). Wiem, ze ghostland, ale on zwykle zawalony. Byloby jakies inne miejsce do expienia dla mnie?
sprobuj na Twoich ulubionych dwarfach :D wez speary czy tam kamienie co wolisz i czym Ci wygodniej dobij do 50/50 moze do 60/60 i idz expic moze na cycach, dist bedzie lecial Ci takze ne expieniu
witam mam skille 67.66 lvl 20 eq bs , k.armor , c.helmet , scraft , p.legsy , meduze , 3x ring sword skillowalem postac ok 7-9 dni teraz chcual bym powaznie expic gdzies przeczytalem ze przy tych skillach spokojnie moge isc na elfy gdzie ciekawie leci exp? co wy o tym myslicie? jestem z Carlin
juz pisalem ale bez odp..B)
Pyro Aris
14-03-2007, 03:19
Sorc 38lvl
Eq - blue robe , p -legi , c- helmet , woi , boszki
Gdzie expic 25k w godzine ? jakie brac runy waste moze byc ale nei duze ?? mam do dyspozycji duzo bp gfb , hmm , explo. Prosze o odpowiedz
jesli facc to guardy ,jesli pacc to tomba ktoras
A zapomniałem mam prawie 11 lvl:]
MatthewFontaine
14-03-2007, 23:11
witam mam skille 67.66 lvl 20 eq bs , k.armor , c.helmet , scraft , p.legsy , meduze , 3x ring sword skillowalem postac ok 7-9 dni teraz chcual bym powaznie expic gdzies przeczytalem ze przy tych skillach spokojnie moge isc na elfy gdzie ciekawie leci exp? co wy o tym myslicie? jestem z Carlin
juz pisalem ale bez odp..B)
Pacc-na tych skilach proboj meriana iland(żółwie)poziom zerowy ewentualnie mozesz spróbowac także na -1.
Może scaraby i larvy choc dla mnie jest tam beznadziejnie.
Facc-cyklopy w mount sternum,jaskinie pod kazordoon(naprawde szybki exp)dk,wszystkie jaskinie obok kazordoon najlepiej poziom -3,mint~,i już nic nie przychodzi do głowy:)
Witam! Doskillowalem mojego palladyna. Mam teraz 11 lvl i 60 dista i niestety FACC. Gdzie moge expic?
jankesikirl
15-03-2007, 13:55
Mam paldyna na 21 levelu ze skillami 55/40 i wiem ze sa one niskie, gdzie moge dorobic skilla, mam premuim.
Witam! Doskillowalem mojego palladyna. Mam teraz 11 lvl i 60 dista i niestety FACC. Gdzie moge expic?
Na czym wbiles takie skille? Ja na 20 mam nizsze ^^
Na czym wbiles takie skille? Ja na 20 mam nizsze ^^
Na monku. Tylko speary drogie są. 6h treningu kosztuje około 3k.
Powtarzam moje pytanie:
Gdzie mogę expić z palladynem 11lvl i 60 dista? Próbowałem soldy, ale te ich bełty za bardzo mnie kaleczą.
ja gram na non pvp ;/. A moje pytanie. Gdzie moglbym sprobowac sil moim pallkiem 21 lvl skille 57. 8mlvl
PeCeT_Wwy
15-03-2007, 22:09
ja chcialbym polecic poczatkujacym knightom..chodzic na trolle...dla tych co nie wiedza gdzie sa w thais od depo idziemy ciagle w prawo..gdy dobijemy skille 25/25 proponuje isc na rotwormy..od depo w prawo.. w góre i za miastem w lewo...8o
PeCeT_Wwy
15-03-2007, 22:11
ja gram na non pvp ;/. A moje pytanie. Gdzie moglbym sprobowac sil moim pallkiem 21 lvl skille 57. 8mlvl
Ja na twoim levelu chodzilem na beholdery..niezly loot..a palladyn nie poinien mniec z nimi zadnego problemu
PeCeT_Wwy
15-03-2007, 22:18
Ja jestem knightem skille 34/29.serpent sword p set.dark helmet dwarfen shield..gdzie moge expic?
ShinjiIkari
16-03-2007, 09:37
Czy expienie sorcem z fire devilem gdziekolwiek na PVP będzie opłacalne?:p Jak nie, to gdzie mogę chodzić na 25 lvl?
Bald Drah
16-03-2007, 09:47
Mam pytanko gdzie moge expic palkiem 11 lvl skills 47\32 cyklopy ?? czy moze beholdery zabral mi 60hp i 20 arrows gdzie mam epxic
eq scale arm
plate legs
arrows
scarf
moje pytanie mam Knight 10lvl skille 41/41 moje eq: p armor, fire sword, dwarven shield, chain legs. Gdzie expić i czy wogóle narazie expić czy skillować dalej. Nie mam pacc
Edit:
już mam skile 46/46 proszę powiedzcie
Mam knighta na 25 lvl skille 62/62 eq to : K armor, K legi, Crusader Helmet, Medusa Shield, Bright sword u Giant sword. Gdzie mam expic ?? A i mam 4 mlvl
Samethus
16-03-2007, 15:49
Mam knighta na 25 lvl skille 62/62 eq to : K armor, K legi, Crusader Helmet, Medusa Shield, Bright sword u Giant sword. Gdzie mam expic ?? A i mam 4 mlvl
Proponuje All minoski na lewo od jaskiń Dwarfów ;P
i jezeli spedzasz duzo czasu przy kompie grajac w tibiie to rób am zawsze lootbagi...
Ja na twoim levelu chodzilem na beholdery..niezly loot..a palladyn nie poinien mniec z nimi zadnego problemu
I czy expisz arrowsami czy boltami?Zeby sie zwracalo. ostatnio mi poszlo guagmire rod ale to ciezko sellnac. Moge dodac ze mam pacca
Witam.
Gdzie moge expić moim 30 levelowym palkiem(skile 63/40)? Eq-Blue robe,Crown helmet,Plate legs,platinum amulet i BoH'y. Dotychczas expiłem na beho na Fibuli ale mi się znudziła ta miejscówka. Dobrze by było jak by się zwracało. PACC'a nie mam. Prosze o fachowe odpowiedzi.
Czy na mint chodzic z bronia jedno czy dwu reczna ?
mam 54 knghta z skilami 73/71
v0n_oswiec0ny_
17-03-2007, 01:24
@savierz
mozesz poskillowac
expic to hmm... dwarfy? ewentualnie... hmmm tarantule, cyce... ale najlepszy wybor to chyba ghostland, na DS'ach Ghoul'ach i Skorpionach
@mikiawm bierz obie ^^, jak bedziesz za duzo uh schodzilo to ma jedmo sie przerzucisz.... nie wiem... zawsze bralem oba rodzaje :P bo mialem duzo capa wiec moglem ; D
ShinjiIkari
17-03-2007, 08:32
Czy expienie sorcem z fire devilem gdziekolwiek na PVP będzie opłacalne?:p Jak nie, to gdzie mogę chodzić na 25 lvl?
Powtarzam pytanie.
Przy okazji, czy brać ih żeby leczyć fd w razie czego?
Bald Drah
17-03-2007, 09:40
Prosil bym o odopowiedz na moje pytanie gdzie moge expic pal lvl 12 skills 47\32 (prawie 48) co zrobic doskilowac od 50 i isc na cyce beholdery czy teraz juz expic i na czym mam expic??
Prosil bym o odopowiedz na moje pytanie gdzie moge expic pal lvl 12 skills 47\32 (prawie 48) co zrobic doskilowac od 50 i isc na cyce beholdery czy teraz juz expic i na czym mam expic??
dobi 60dist i mozesz wziasc kusze wtedy to bedzie ladnie sie wycinalo beholdery
Bald Drah
17-03-2007, 09:44
dobi 60dist i mozesz wziasc kusze wtedy to bedzie ladnie sie wycinalo beholdery
wiem wiem skile najwazniejsze a na cyzm moge teraz expic z arrows bo 60 to ja hcce miec na 15 lvl a nie na 12:P
Skowerowypallek
17-03-2007, 10:19
Gdzie moge expic royal pall 40lv 75 ddist 15mlv chodzi mi glównie o jakies lepsze hunty
Marsik92
17-03-2007, 13:13
Witam,
Mam knighta na 17 lvlu 4 ml skille 70/70 eq: devil helmet, crown arm, knight legs, dragon shield, f-axe.
Wiec gdzie mam expic?
Skowerowypallek
17-03-2007, 14:27
hmm... polecam dvarfy soldiery w kazz exp tam dopuki ci sie nieznudzi
motylanoga
18-03-2007, 01:20
Gdzie moge expic royal pall 40lv 75 ddist 15mlv chodzi mi glównie o jakies lepsze hunty
Hmmm, polecał bym ci Dwarf Guard'y. Naprawde miejsce w sam raz dla twojego palladyna. Lepszą opcją są Dragi na Daramie (Ankrahmun). Można spróbować nawet powierzchnie i niektóre jaskinie Dragon Lair w Venore...
--------------------------------------------------------------------------
Gdzie szybko moge wbić 33lvl moim 29 Master Sorcem? PROSZĘ O KONKRETNĄ ODPOWIEDŹ A NIE ODPOWIEDZI W STYLU: "TOMBY"
PS. Jutro Necro hunt :))
mam 71 lvl ek pacc skille 83/81 i niewiem gdzie expic zeby miec 18+%/h i zeby sie zwracalo (wiekszosc tombow sprawdzilem no i tam 10 - 14% bije, z vampy odpadaja bo leje je godzine i trace z 5 uhow na jednego, zolwie odpadaja 14% max, scaraby 12% max,cyclo za duzo ludzi, )
29sorc prawie bez kasy i 31 magic lv
szukam jakiegoś expowiska gdzie mógłbym szybko zarobić
facc
turbo2005
18-03-2007, 10:48
Gdzie moge expic 30 paladynem 11 mlvl skille 70 dyst eq plate set FACC
52 pally, FACC, 76 dist, 14 mlvl
EQ: B-robe, BOHy, K-legs, P-ammy, Crus Helm
Expie na mincie, ale nudne to juz, chcialbym cos innego poubijac. Z kasa chcialbym aby zwrocilo mi sie chociaz za bolty :-)
Mam knighta 24 lvl skile 70/70 eq royal helmet, crown armor, knight legs, boh, v-shield, bright sword mam PACC
W cyclopolis jest za ciezko na moim lvl, zlowie to dobry exp ale to juz troche mnie nudzi, tomby to nie ma co bo vampire i tak nie rozwale ;/ wiec gdzie mam expic?
motylanoga
18-03-2007, 18:21
Prosze o poradę gdzie moge expić.
Potrzebuje min. 20k/h
Profesja: Master Sorcerer
Lvl: 29
Może być nawet waste, ale nie za mocny.
Prosze o podanie konkretów, czyli:
1: Z summonem czy bez
2: Jakiej różczki używać
3: Co mam zabrać na hunta
4: Konkretnie określić miejsce
Sir_aloh_knight
18-03-2007, 18:50
mam skille 70/60 na czym expic mam 23 lvl ? :o
Mam skille 60/60 (70% do 61/61), 20 level, 3 magic level (30% do 4) i eq: knight armor, warrior helmet, dragon shield, fire axe, scarf, plater legs, leather boots.
Co mam polepszyć i o ile jeśli chce expić na:
1) Elf Fortec
2) Scaraby
3) Żółwie
4) Piraci lub the Cult
p.s.: moge jeszcze poskillować, ale bez przesady
p.s.2: mam jeszcze około 10k ale nie na eq tylko na promocje (jeszcze musze 10k uzbierac)
motylanoga
18-03-2007, 22:42
Prosze o poradę gdzie moge expić.
Potrzebuje min. 20k/h
Profesja: Master Sorcerer
Lvl: 29
Może być nawet waste, ale nie za mocny.
Prosze o podanie konkretów, czyli:
1: Z summonem czy bez
2: Jakiej różczki używać
3: Co mam zabrać na hunta
4: Konkretnie określić miejsce
Prosze o odpowiedź
Mateusz666
19-03-2007, 15:16
prosze o szybką odpowiedź
sorc:21lvl,18mlvl,20 shild:p
crown helmet, leopard armor, plate legi, dwarven shield, scarf
podajcie mi miejsce gdzie moge expic zeby sie zwrucilo chodzi mi o lepsze potworki nie dwarfy w kazo i co mam ze sobą wziąść czy moze eq zmienić
za szybka odp. thx
Sir_aloh_knight
19-03-2007, 16:34
ja mam skilel 70/60 4 m lvl i expie na dragach dwrafy gurady xD ale jescze skilluje xD i mam 23 lvl xD B)
Sedrik_One
19-03-2007, 17:00
Na końcu:
Mam 25lvl knight 55/52 FS - na jakie potwory chodzić? Liczy się dla mnie bardziej loot niż xp.[/QUOTE]
na slodach w kazo i pojedynczo beho:)
Mam skille 60/60 (70% do 61/61), 20 level, 3 magic level (30% do 4) i eq: knight armor, warrior helmet, dragon shield, fire axe, scarf, plater legs, leather boots.
Co mam polepszyć i o ile jeśli chce expić na:
1) Elf Fortec
2) Scaraby
3) Żółwie
4) Piraci lub the Cult
p.s.: moge jeszcze poskillować, ale bez przesady
p.s.2: mam jeszcze około 10k ale nie na eq tylko na promocje (jeszcze musze 10k uzbierac)
Chodzi mi o takie expienie, żeby kasa się zwracała, nie zależy mi o jakimś dobrym zarobku.
proszę o odpowiedź
Cohdzi mi o pacc zone.Mam pallka 21lvl, 58 dist, 8mvlv
Sorcerer, 20lvl, PACC, 15mlvl
p-set, dwarven shield, i wand;]
Prosze o szybką pomoc.
Z góry dziękuje:cup:
druid, 24lvl, 22mlvl, pacc
leg7,arm10,helm6,shiel27,inne2=52pacerza
volcanic rod,
(only pacc zone)
master sork 34lvl 37mlvl eq: b robe, k legs, woi and woce, guaridna shield, crown helmet
pacc/facc
Ptrzebuje miejscówke do expienia ale także żeby byla z tego kasa potrzebuje i dla pacc i dla facc bo pacc mam tylko 7 dni jeszcze ;(
Endrek92
21-03-2007, 20:53
Prośba do Moderatorów. Jeżeli można to prosiłbym aby troszkę wyczyścićten temat bo trochę to mało czytelne (bez obrazy:D). Bo niektórzy pytają o to samo po kilka razy bez celu bo tak na dobrą sprawę, komu by się chciało szukać tutaj odpowiedzi ze względu na to iż jest tutaj jakieś 500 stron. Prosił bym o rozważenie mojej prośby. PozrdawiamB)
turbo2005
21-03-2007, 21:28
Gdzie expic 30 paladynem skille 66/47 eq plate set Facc chodzi mi o takie miejsce zebym mial dobry exp ale zeby nie bylo waste.:baby:
orromiss
21-03-2007, 21:50
a ja mam 8 druida na venore i gdzie mam expic???;(
@up
tutaj (http://tibia.pl/earth.php?x=32913&y=32261&z=7) Swamp Trolle
Sorcerer 21lvl 15mlvl PACC
eq.
p-set
wand
dwarven shield
Druid 26lvl 27mlvl Facc.Gdzie expić żeby szybko nabić 33lvl.Może być mały waste
Edit:
Dc na których piętrach?
Witam!
Gdzie expić elite knightem 42lvl 74/74 Eq: bs/gs, demonka, golden armor,platinum amulet, bohy, knight legs, warrior helmet ?
Mam Knighta.. 14 lvl.. Skile: 45/41 .. Tak off topic.. dobre skile? ;] LooL ciągle skiluje :P.. Expie ciągle na Rotach, swamp trolach.. z serpent swordem ( zbieram na Fire sworda ) :p.. Jak będę miał skile 50/45.. i FS t na co będę mógł chodzić? Ja myślę że wybiorę się na Orci.. Minotaury, Amazonki, Valkierie, Dwarfy, Dwarfy Soldiery..? Może nie przesadziłem? Plisk popowiedźcie mi.. :]
PS. Nie wiem czy dobrze napisałem " Podpowiedźcie " :]8o
Mam Knighta.. 14 lvl.. Skile: 45/41 .. Tak off topic.. dobre skile? ;] LooL ciągle skiluje :P.. Expie ciągle na Rotach, swamp trolach.. z serpent swordem ( zbieram na Fire sworda ) :p.. Jak będę miał skile 50/45.. i FS t na co będę mógł chodzić? Ja myślę że wybiorę się na Orci.. Minotaury, Amazonki, Valkierie, Dwarfy, Dwarfy Soldiery..? Może nie przesadziłem? Plisk popowiedźcie mi.. :]
PS. Nie wiem czy dobrze napisałem " Podpowiedźcie " :]8o
Masz słabe skills. I nie przesadziłeś z tymi potworami (ja na 16lvl zacząlem siedziec na dc przed uptadem i w kilka godz. wbilem 20lvl). Podpowiedzcie to plawidlowa forma.
Witam!
Gdzie expić elite knightem 42lvl 74/74 Eq: bs/gs, demonka, golden armor,platinum amulet, bohy, knight legs, warrior helmet ?
Radzilbym doskilowac do 80 to po pierwsze. Po 2 to scaraby, cyclopolis, zolwie, tiquanda (pierdoly typu slime, terror bird etc.), dworci.
Druid 26lvl 27mlvl Facc.Gdzie expić żeby szybko nabić 33lvl.Może być mały waste
Guardy, dc, poh.
eq.
p-set
wand
dwarven shield
Poradnik dla Palladyna
najpierw najwazniejsze skille
8 lvl skills-35/30
10 lvl skills-45/40
15 lvl skills-60/55
20 lvl skills-70/60
30 lvl skills-75/70
wiec jak zrobisz 30 lvl i skille 75/70 idzie jurz po masle jurz dalej robisz jak chcerz
Ekwipunek
Royal Helmet
Crown legs
Blue robe
Kusza + bolty lub power bolty
aol
bohy
Expienie
8 lvl (troole Dwarfy Dwarf soldiery
10 lvl (dwarf soldiery dwarf Guardy z blokerem
15 lvl (Dwarf Guardy cyclopy Dwarf soldiery ewntualnie hunter )
20 lvl (dragony z Blokerm) dwarf guardy ( POh do 30 lvl reszte idziesz jak cherz
to by bylo na tyle z poradniku dla palladyna zycze miłej gry:) ;) :)
Witam, jestem knightem skile 70/70 lvl 27 eq royal helmet, crown armor, knight legs, platinum amulet, boh, bright sword, vampire shield i giant sword mam pacc i nie wiem na czym zabardzo expic
motylanoga
23-03-2007, 15:43
Prosze o odpowiedź
PROSZE O ODPOWIEDZ!!!
Sorserer 21lvl 16 mlvl p-set wand I PACC
~>Salmon<~
23-03-2007, 22:11
wiec jak zrobisz 30 lvl i skille 75/70 idzie jurz po masle jurz dalej robisz jak chcerz
Następnym razem ten ... "poradnik" napisz przynajmniej po polsku.
eq.
p-set
wand
dwarven shield
Możesz skutecznie podexpić na rotach (LB )
- Elfy [stosunkowo łatwy i szybki exp tarcza+bs]
- Żółwie [tak jak wyżej tylko na -2 musisz poznać respa aby nie władować się w jakąś większą grupę żółwikiów]
-Dworci [łatwy exp i zarobek , bij z broni dwuręcznej , dla bezpieczeństwa weź z bag GFB]
Masz słabe skills. I nie przesadziłeś z tymi potworami (ja na 16lvl zacząlem siedziec na dc przed uptadem i w kilka godz. wbilem 20lvl). Podpowiedzcie to plawidlowa forma.
Radzilbym doskilowac do 80 to po pierwsze. Po 2 to scaraby, cyclopolis, zolwie, tiquanda (pierdoly typu slime, terror bird etc.), dworci.
Guardy, dc, poh.
Czy ja wiem? :| Jak na mój lvl to dobre.. Później pisałem tą odpowiedź zanim zaczęłem skilować.. Po skilowaniu mam 50/47 .. ..
Nie wiem gdzie expić ze skilami 54/52 na 18 levelu
mam takie eq
http://img230.imageshack.us/img230/3667/21weeb3.jpg (http://imageshack.us)
Prosze o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje. :)
ciacho2oo7
24-03-2007, 10:13
Sorc 28lvl 43mlvl eq: blue robe, meduska, wand'y all xD, c-legsy, crus :] gdzie moge poexpić ? guardy z monkiem odpadają (dużo noobów siedzi po jaskiniach), ghostland też masa ludzi :] waste może być ale w granicach rozsądku .. prosze o fachową odpowiedź :)
Mateuszek10
24-03-2007, 11:21
30 Druid eq p-set meduska
mlv 35
gdzie expić?
Shriiiiek
26-03-2007, 00:33
Nie wiem gdzie expić ze skilami 54/52 na 18 levelu
mam takie eq
http://img230.imageshack.us/img230/3667/21weeb3.jpg (http://imageshack.us)
Prosze o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje. :)
Do zeby przyspieszyc powiem, ze mnie rowniez interesuje odpowiedz ;)
proponowal bym isc na ghoule, zlootowac knife i isc trenic.
kylie1245
26-03-2007, 12:50
@up
On pytal gdzie expic na takich skilach -.-
Ja bym poszedl na fibule, posiedzial do 25 poziomu a potem na Dark Katedra...
jezeli nie chcesz na fibule mozesz isc na dwarfy soldiery ale ja polecam fibule...
Gdzie expic pallem, 70/53, 33lvl... guardy mi sie juz troche nudza :)
aha i jeszcze wazna wiadomosc FACC :)
Marcin24
26-03-2007, 14:37
Skillować czy expić Paladinem na 11 lvl skille 36/32. Jeżeli expić to gdzie? Byle bez PK. Chcę rónież żeby było blisko (jestem w Carlin)
P.S. Folda odpada.
Skillować czy expić Paladinem na 11 lvl skille 36/32. Jeżeli expić to gdzie? Byle bez PK. Chcę rónież żeby było blisko (jestem w Carlin)
P.S. Folda odpada.
dobij 45 dist dla pewnosci i bierz luk w lape. Wtedy to na fibule bic roty
Temat fajny i pozyteczny ale napisz gdzie wedlug ciebie mam expic na sillach 62/61 i 21 lvlu:P Najlepiej jakbys mi na gg napisal zadko jestem na forum
Mam pytanko gdzie expić knightem na 33 lvlu skille 65/60 tereny facca
a no i jeszcze knight na 29 lvlu skille 61/51
druid 13 8mlvl
prosze o szybka odpowiedz;)
Master Sorserer z 23lvl i 19 mlvl
P-set , dwarven shield i wand.
Proszę o odpowiedz.
PS.Coś innego niż roty :)
Właśnie na fibuli siedze trenie i expie przy okazi :)
A na dark catedra to sie troche boje iść bo na drodze jest Giant Spider :(
Jeśli możecie to dajcie inne miejsce do expienia prosze byle nie dwarfy, dwarfy soldiery bo mi sie one już znudziły:) a guardy są za silne.
A tak jeśli wspomnieliście o ghulach to gdzie je moge spotkać????
Dzięki za wsparcie (Shriiiiek) :D
Master Sorserer z 23lvl i 19 mlvl
P-set , dwarven shield i wand.
Proszę o odpowiedz.
PS.Coś innego niż roty :)
Ja bym poszedl na cyklopy , walisz pare xori vis i niema. jezeli nie to ewentualnie dwarfy soldiery ale i na dwarfy guardy sie wybiez do kopalni i wal ciagle z exori vis bo malo many zabiera a nawet dobrze walniesz z tego ;)
gdzie expić na 30 lv sorc 31 magic facc
czy moge expić pod Mount Sternum ?
tam na poziomie -1czy-2
kylie1245
27-03-2007, 20:16
@zakrzes
Dark Katedra i możesz z niej nie wychodzic do 50 poziomu :), wychodzisz stale na plus, zadko tracisz manasa :)
jak chcesz możesz sprobowac też Elf Fortecc, jak dla mnie przyjemniejszy exp ale jak nie poleci nic z Arcanow i nie robisz lootbagow to mozesz byc stratny...
@Kicper Jak najbardziej mozesz ale to już jak na Twoj poziom za słabe expowisko :) ja polecam Dwarfy Guardy...
Powtarzam moje pytanie... gdzie expic facc, 32 palkiem ze skilami 69/52? Aha gdzie expić OPROCZ guardow bo to juz nudno sie robi.. :)
Dragon Len
27-03-2007, 20:20
Hmmm, jak sobie przypominam Sorc na tym lvl ma WoCE. Ma ona zasięg 1 kratki. Ale masz także wykupiony czar Summon Creature. A więc, idziesz na Draga koło Kazzo. Stawiasz 2 Ds. I jedziesz, nawalasz z Hmm (Heavy Magic Missle). Bierzesz Bp Uh, Bp Mf i kilka Bp Hmm. Nie będzie to tak dużo kosztowac a zwróci Ci się NAPEWNO, a jak jesteś kozak to same Ds biją Draga. Sam tak robiłem i biłem pół lvl na 4h. DRAG RESPI SIĘ TAM CO OK.10min. więc... Expiłem tam z 28lvl na 33lvl. Potem WoI i na Guardy. Mount odradzam, bo : dużo Pk, dużo noobów, mało Expa.
Evil'Sniper
27-03-2007, 20:46
Palek
Skills:41/30
Lvl:10
Eq:Steel helmet Dwarven shield scale armor studded legs buciki (ciękie EQ bo nowy swiat:baby: )
Gdzie expic jesli mozecie powidzcie gdzie skillowac ze sperami
Kleju_Knight
27-03-2007, 20:50
Gdzie moge expic Knightem ze skilami 85/85 FACC. Eq
-Royal Helmet
-Crown Armor
-Knight Legs
-BoH
-Giant Sword/Bright Sword + Vampire Shield
Prosze o szybkie odpowiedzi....xD
PS.Char lvl 51!!Piszcie ile uh zejdzie :p
PS 2.Piszcie jeszcze co moge blokac :D
Gdzie mógł bym najefektywniej expić Druidem na 20 lvl z m lvl 25 i eq :
noble armor , plate legs , crown helmet ,beho shield , Volcanic rod .
Aha,poza tomabmi i sacarabami .I czy bym se długo poexpił na Dworc terytory ??
dzięki za odpowiedz
ps.ale prosze o szybką odpowiedz xD
LookamZzaRogu
27-03-2007, 22:35
@Evil'Sniper
Jeśli masz kumpla sorca/druida na high lvlu, to poproś go o postawienie monka - na nim sobie poskillujesz. Możesz też trenować na zaufanym kumplu w party. Jeśli to świat no-pvp, to nie pozostaje Ci nic innego jak trolle/dwarfy. Poskilluj tak do 50 i możesz sobie pójść na orki w Ancient Temple. Jeśli masz dobry internet i nie jesteś narażony na duże lagi/kicki to dobrym wyborem będą cyklopy pod Thais lub Mount Sternum. Na takich skillach jeszcze używaj łuku, ponieważ gdy będziesz strzelał z kuszy i boltów, to koszty wyprawy się na pewno nie zwrócą.
@zelow
Jeśli nie masz lagów, i się zbytnio nie boisz, to możesz expić na cyklopach w Cyklopolis/Mount Sternum/pod Thais i w kopalniach na Dwarf Guardach.
@Kleju_Knight
Na tym lvlu powinieneś już wiedzieć, gdzie opłaca Ci się expić. Myślę, że z teamem poradzisz sobie na hydrach/dlach.
Gdzie mógł bym najefektywniej expić Druidem na 20 lvl z m lvl 25 i eq :
noble armor , plate legs , crown helmet ,beho shield , Volcanic rod .
Aha,poza tomabmi i sacarabami .I czy bym se długo poexpił na Dworc terytory ??
dzięki za odpowiedz
ps.ale prosze o szybką odpowiedz xD
kylie1245
27-03-2007, 23:42
@Evil'Sniper
@Kleju_Knight
Na tym lvlu powinieneś już wiedzieć, gdzie opłaca Ci się expić. Myślę, że z teamem poradzisz sobie na hydrach/dlach.
On ma Facc wiec hydry odpadaja, najlepiej expic na elf fortec :P a do blokowania to moze BK?
jeszczeraz pytam, na czym oprocz guardow moze expic 32 paladyn ze skilami 69/52??
Knight 45lvl, 69/66, PACC
Crusader helmet, p-ammy, golden armor, bright sword, medusa shield, knight legs, bohy. Najlepiej zeby duzy zysk byl i malo ludzi.
@@kixner
Jesli amsz quest to mzoesz isc na zlowie chcoiaz troche slabe skille a jak nie to scarab :D
LookamZzaRogu
29-03-2007, 00:30
@Kylie1245
Demon Skeletony (mniej opłacalne), Giant Spidery (z blokerem myślę), Dragony, można również iść na Plains Of Havoc (POH) - tam są GSy i inne fajne stworzenia :D , a z teamem możesz iść na cos mocniejszego :) Nie będę wypisywał wszystkich miejscówek - spójrz na mape respa a napewno coś znajdziesz ;)
Tyrael<PL>
29-03-2007, 16:57
To poradnik dla ludzi ktozy wychodza z rooka i ida do thais dla maga i druta
a wiec:
idziemy po wyjscu z rooka na 8lvlu i do 9 do lost temple(acient) nastempni kupujemy exure i zbieramy na klucz do fibuli(ale jezeli mamy kase)to idziemy na roty... i siedzimy tam NON STOP az
- w przypadku sorca do ....polecam 23lvla
- w przypadku druta do 19
(oczywiscie pomijam chodzenie i odnoszenie loota, kupowanie czarow itp)
nastempnie
- drut leci na dwarfy guardy(oczywiscie z manasami i iihami lub uhami) lub na tarantule do okolo hmmm 27 lvla.....caly czas pomijam robienie mlvla i innych zecy chodzi tylko o expienie
- sorc moze isc na cycki (bo dwarf guard i tarantula sa odporne na trutke a walimy juz z wand of plague) za cycki sporo expa ale maly loot na lota mozemy isc na fibule xDD
macie 27lvl i wtedy wedlug mnie mozna isc na poha i tam expic
w sumie na 27lvlu kazdy bedzie juz wiedzial na czym mu sie dobze expi (bo jak dla mnie 27vl to lvl przelomowy) gdyz masz juz good eq, summony itp wiec jest latwo
Pozdro
Palek, 22 lvl skile 70/58, 9 mlvl, pacc
eq: p set, c helm, scarf, crocodile boots.
Gdzie expic? ;D
Mateusz666
29-03-2007, 18:23
gdzie moge expic palem 9 lvl 36 dist nie mowcie ze mam skilowac chyba ze mi postawicie monka :p eq; scale arm, p legi, crown h, dwarven shield
motylanoga
30-03-2007, 18:48
Palek, 22 lvl skile 70/58, 9 mlvl, pacc
eq: p set, c helm, scarf, crocodile boots.
Gdzie expic? ;D
Mozesz juz na duzo tombow chodzoc np. Ruin Tomb -5 (duzo mumni, 1 vamp i uwazaj na stalkery) - 30k/h
Lewy od ankh i prawy od ankh tomb 25k/h
Jak obczic tomby to znajdziesz na astroach zwiedzaj z cichym.
LookamZzaRogu
30-03-2007, 19:02
gdzie moge expic palem 9 lvl 36 dist nie mowcie ze mam skilowac chyba ze mi postawicie monka :p eq; scale arm, p legi, crown h, dwarven shield
lol... ja skillowalem bez monka do 53... bierzesz speary i na trolle, albo dwarfy. Potem z kamieni (zdobedziesz na goblinach) w dwarfy, war wolfy (oczywiscie full def, dwarven shield). Jest od tego dużo poradników. Na takich skillach nie opłaca Ci się expić, chyba, że dajesz sobie radę ze spearami na rotwormach^^ Możesz też iść na trolle, orki (nie spearmany i warriory! - zabiją Ciebie :P). Jeśli nie chce Ci się skillować, to paladyn nie jest dla Ciebie.
Oskar111
30-03-2007, 19:28
@mateusz666
jak koniecznie chcesz expic to np na fibule idz ;p jak bedziesz sprzedawal mace i swordy u timura to nawet ci sie za strzaly zwroci
Sir Radzio Angelus
30-03-2007, 21:29
Jakaś sensowna miejscówka dla 27lvl knight 70/69?:confused:
@up
Sądzę, że Elf Fortress będzie dobrym miejscem na zdobywanie doświadczenia :) .
Roman^Hofer
30-03-2007, 23:34
druid / 27 lvl , crown helmet , blue robe , plate legs , medusa shield , boh , scarf, magic level : 32 , podajcie dla facc i pacc ;) thx & pozdro
LookamZzaRogu
30-03-2007, 23:51
@Up
Możesz chodzić na minosy na Darashi ;) lub Dwarf Guardy w kopalniach pod Kazoo. Dobrym wyjściem mogą być także tomby w Ankrahmun. Jeśli się nie boisz, to możesz iść na dragony z blokerem/summonem.
@zelow
Jeśli nie masz lagów, i się zbytnio nie boisz, to możesz expić na cyklopach w Cyklopolis/Mount Sternum/pod Thais i w kopalniach na Dwarf Guardach.
a coś dla pacc znajdziesz ??
edit: poza cyklopis ,nobo troszke mi lagi przeszkadzają i sie boje przez nie
Palek 18lvl 55dist i p-set (PACC)
motylanoga
31-03-2007, 13:12
@up
Sądzę, że Elf Fortress będzie dobrym miejscem na zdobywanie doświadczenia :) .
Zgadzam sie z tym, ale pamietaj wez ze soba troche uh (min 2bp) i ze 2 bp manaskow. Zbieraj do lootbaga luki, strzaly i longswordy to ci sie zwroci.
No i uchaj sie oczywiscie na 50% hp i nie schodz za gleboko pod ziemie bo padniesz :)
dzieki za odpowiedz ale pytanie jakie tomby sa dla mnie dobre? bo gdzie eni spojrze to sa stalkery :S nie za bardzo sie na nich znam.
Powtorze - pall, 23 lvl, 70/57, 9mlvl, pacc, p set, c helm , crocodile bootsy.
z gory dzieki :]
Palek 18lvl 55dist i p-set (PACC)
<10 znaków>
9 druid. Pamiętajcie, że większość potworów jest odporne na trutkę. Najlepiej koło Venore/ wykluczcie Amazon Camp.
LookamZzaRogu
31-03-2007, 16:06
@Sebarka
Rotwormy koło Venore (mapa respa się kłania :)) lub Fibula (rotwormy i orki). Jeśli wybierzesz Fibule, to zajrzyj tutaj, żeby nie wpaść na Demon Skeletony ( link: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=43028 ). ;D
@Grisha
Fibula, tomb w Ankrahmun (1 i 2 piętro), Tiqunanda (trzeba znać teren, żeby nie trafić na Terror Birdy czy Hydry), Cyklopy na północ i południe od Thais, Beholdery i Slimy (pod Thais jest pare respów), Amazon Camp. Jeśli te expowiska Ciebie nie interesują, to się wysil i zajrzyj na mapę respawnu. http://tibia.pl/strona/mapa-respawnu ;)
Witam
Moja postać :
22lvl Knight
4mlvl
63/63
Medusa shield, bright sword, p set, dark helmet
2.5k w kasie
Nie zrobiłem deserta.
Gdzie expić żeby szybko uzbierać ~30k? Exp nie ważny, kasa ważna.
Oskar111
31-03-2007, 16:34
@lookamzzarogu
na fibuli jako takiej nie ma juz dsow tylko rotwormy i carrion wormy ;) jedyny spawn ds (double) jest \/ od schodkow ale tam tez kilka beho (6) i pare szkieletow ~10
@nyksus
na ten lvl to mozesz isc na soldki na kopalnie i robic lootbag ewentualnie minoski za kopalniami (do oporu w dol a potem lewo) i tam tez lootbag i duzo kasy mozna naprawde wyciagnac jak sie chce x)
exodus style
01-04-2007, 19:01
gdzie expic 44 knajtem 74/73 eq: g arm, k legi, w helm, medusa shield, f axe/d lance PACC obecnie expie na scarabach, poszukuje czegos lepszego xD no i zeby sie zwracalo:D
Mam pytanie czy moge iść solo na behondera knightem lvl 21 skille 53/52 (wiem że cienkie):confused: k arm,p legs, warrior helmet, dragon shild i co wrazie czego zabrać ze sobą. Dzięki za odpowiedź:)
Lesialdinio
03-04-2007, 19:19
GDZIE EXPIC 21 LVL SORC . EQ: medusa shield, dark helmet , plate set, leather boots , 2 i 3 różczka dla sorc . Zależy mi na szybkim expie i w miare bezpiecznym
Lesialdinio
03-04-2007, 21:24
Gdzie Expic Sorc 21 Lvl. Eq: Medusa Shield , Plate Set , 2 I 3 Różczka Dla Sorc , Dark Helmet , Leather Boots . Zależy Mi Na Szybkim I W Miare Bezpiecznym Expie
SRY ZA 2 PASTY MYśLAłEM żE TEGO 1 NIE ZAPISAłO
wlkjacek
04-04-2007, 16:55
By nie zakładać tematu pytam się tutaj. Ostatnio prawie nie grałem w tibie ze względu na 2 dedy przy wbijaniu skilli. I oto wyłania sie moje pytanie. Gdzie moge trenić z respem i bez ludzi (najlepiej). Miejsce może być gdzie kolwiek dla facc (carlin,venore,thais,kazzo,ab itd.) Dzięki za odpowiedzi.
P.S Możecie dawać linki do TIBIA EARTH.
Master Sorcerer 25lvl 22mlvl PACC
P-set, wand, dragon shield, steel helmet i scarf
PeCeT_Wwy
05-04-2007, 20:28
Czy dam rade z 15 levelem 47/43 skillami (bardzo skromne ale cusz)..Plate setem,serpent swordem,dwarven shieldem i steel helemtem..Z solowac Beho..Jesli tak(choc watpie) to ile mam wziasc i jakie runy..PZdr dla wszystkich
gdzie mogę szybko expic ??
skille: 70/70
lvl: 20
EQ: Crusader Helmet, K-armor, P-legs, Vampier Shield, BOH
prosił bym także o uwzględnienie z pacc i bez pacc
_Modton_
05-04-2007, 21:39
Więc mam pytanko co do Dwarfów Guardów.
Na jakim lvlu, skillach mozna na nim efektownie i bez duzego
waste expic.
A i jeszcze w jakiej kopalni.
Z góry dzięki za odpowiedz.;)
Pzdro:p
a i o pala chodzi ofc
Druid, lvl 26, skill 19/16, mlvl 26
P-set, warrior helmet, warhammer, volcanic rod, quagmire rod, tempest rod, draggy shield
Gdzie moge dobrze przyexpic? Co zabrać ze sobą? W jaki sposób expić?
Mam pacc. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)
kamil_unia
06-04-2007, 10:29
Knight
Lvl 24
Mlvl 4
Skills 65/65
Eq c arm, k legs, c helm, fire axe, c shield/dragon lance
Gdzie mam expic zeby exp byl dobry i loot w miare tez
Tomcio Pall
06-04-2007, 10:45
@up
Soldy, Amazon Camp, gdy doskilowałbyś do 70/70 cyclopy chociaż teraz też możesz ale mogą Cię trochę mocno walić.
Grabarz'ek
07-04-2007, 01:44
Paladyn:
21 lvl,
dist: 55 :o
(FACC)
...
Jestem magiem mam 16 lvl i 9 mlvl ;) Moj eq:dark helmet,plate armor i legsy,dwarven shield,leather boots :D i wand of dragonbreath,wiem ze troche za ciezkie jak dla maga ale nie stac mnie narazie na crowny ;) I moje pytanie gdzie moglbym expic ?? Jestem w Carlin :)
emilos16
07-04-2007, 18:04
mam takie pytanie na jakie potworki moge isc zabijac i czy dam rade zjechac mino guarda???
mam Knighta
16lvl
2mlvl
eq: plate armor,plate legi,dwarven shield,steel helmet,fire sword
skile 51/47
bardziej mi chodzi o loot niz o expienie
Sirkamix
08-04-2007, 00:04
na co moge chodzić ze skilami 45/44 sword jezeli mam eq; fs, k.arm, guardian shield, stell helmet, plate legs, i leather boots :D
powiedzcie pliska
turbo2005
08-04-2007, 10:02
Gdzie moge expic 35 knightem ze skillami 66/66 mlvl 4 eq: crusader helmet, crown armor,Crocodile boots, knight legs, Fire Axe,Wampire shield ew. Guardian halberd FACC B) :]
Master Sorcerer 26lvl 23mlvl
P-set, dragon shield, wand of cosmic energy
PACC
emilos16
08-04-2007, 18:53
gdzie mozna isc zeby szybko wbic 15lvl druidem(obecnie mam 8lvl)???chce szybko wbic ten lvl bo druid jest mi potrzebny do robienia IH-ów
Shriiiiek
08-04-2007, 21:02
@up
Soldy, Amazon Camp, gdy doskilowałbyś do 70/70 cyclopy chociaż teraz też możesz ale mogą Cię trochę mocno walić.
Ja bym polecil soldiery, ewentualnie ghule lub cyce (ale te bezpieczniej ze skilami 70/70). Napewno nie amazon camp, bo tam mozna expic palem, drutem czy sorcem ale napewno nie knightem. Potworki takie jak witch uciakaja bardzo szybko i wala z daleka, wiec zanim bys ja zdazyl dogonic i udezyc mozesz stracic naprawde duzo hp.
raptor123
09-04-2007, 09:08
zastanawiam się gdzie moge expić 40 kinasem skille 75/75 eq: rh, g arm, k legs, steel boots, vampka, p ammy, fire axe/dragon lance. gram na non-pvp więc all zajęte przez newbie jest.
w kopalniach lipa, mało expa, a loot mi z soldów nie dopisuje. lootbaga się nie opłaca robić bo i tak zabiorą/wywalą.
ghostland. znalazłem sobie ciekawą miejscówkę, ale często zajęta jest. tam gdzie fd jest jest zawsze zajęte. dziura na północnym ghostlandzie, lepiej nie mówić, wczoraj miałem trapa na 4 dsach, ledwo zwialem.
elf fortec. fajny exp, fajny loot, ale mi się nie chce już tam expić(od 33lvla tam siedze)
fajny exp na cycykach na pohu, jednak nie lubię uciekać przed 100lvl+ który luruje na mnie GSy.
BK house, tylko 4 czy 5 beho, za mało. na fibuli beho są ok, tylo na resp trza czekać, a jeszcze dsy są. mało expa tam. na bh queście jest ich mało, no chyba, że liczyć te 3 na raz, ale 3 na raz to waste. Posiedziałbym w mint, ale nie mam pacc ani postmana.
może pójść na dragi z siokerem, 34 ed? ma 40 mlvl. Doradźcie mi coś
i jeszcze gdzie expić tym 34ed qmpla. chce tym druidem szybko wbić 40lvl, na orc fortec questa. w tombach się nie zwraca!!! tylko wczoraj na tar tombie wyszedłem 300gp na + bo z vampa poleciał spike sword(expie na -2, to tylko pojedynczy vamp był) dragi jeszcze słabo trochę, chociaż teraz męczę tripple spawn w ankh z DSem. wolny resp tu jest. mam około tygodnia na wbicie tego 40lvla. mam nadzieję, że w tej sprawie też mi pomożecie.
aha i jeszcze 1 :P możecie powiedzieć lub pokazać( wolę to 2) gdzie są stone golemy i grgoyle w ankh? ja nigdy nie miałem pacca więc nie wiem, a ten druid to qmpla a qmpel ma szlaban xD na stone golemach i gargoylach pozbierałbym kamyki dla pala mojego
turbo2005
09-04-2007, 10:57
aha i jeszcze 1 :P możecie powiedzieć lub pokazać( wolę to 2) gdzie są stone golemy i grgoyle w ankh? ja nigdy nie miałem pacca więc nie wiem, a ten druid to qmpla a qmpel ma szlaban xD na stone golemach i gargoylach pozbierałbym kamyki dla pala mojego To jest chyba sprzeczne z tibia rules ponieważ tylko 1 oboba może grac na 1 koncie. (Account Sharing) B)
raptor123
09-04-2007, 12:11
ale co z tego? prosiłem o wskazanie gdzie są stone golemy, a nie wytykanie że to nie legalne.
imo najlepszym miejscem do expienia 10-20 jest folda
niema lepszej opcji i elo skiluje tez tam sie spox
Lockhead
09-04-2007, 16:04
PACC Sorcerer 49 lvl 46 mlvl , eq : b robe , medusa shield , plate legs , crown helmet , WoI i WoCE , scarf.Do tej pory expilem na zolwiach i tobmach ale na tombie duzo ludu a na zolwiach manaski :/ powiedzcie mi gdzie moglbym oplacalnie expic ?? Koledzy mowia Nargor piraci tylko jakie poziomy ile brac run manaskow ?? I pytanie ulepszac eq i potrenowac mlvl ?? Ale najwazniejsze gdzie oplacalnie poexpic ??:)
deseksathe
09-04-2007, 17:04
Utrapieniem tego forum są tematy "gdzie expić na..." =/
Pomyślałem że trzeba coś zrobić - ponieważ te tematy mnożą się i mnożą. Kiedy już pada odpowiedź, powstaje temat gdzie expić z levelem o 1 większym i skillami o 2 wyżyszmi...
Możecie tutaj pisać własne mini poradniki - dla danej klasy co polecacie.
Może twoje rady pomogą rzeszom tibia-newbies którzy mają problemy z expieniem!
Na początek rada z mojej strony:
Kliknij tutaj! (http://www.dobrarobota.pl/betikes/tibia/poradnik.htm)
Strona zrobiona przez jednego ze starszych graczy, niestety żadko aktualizowana, a szkoda :(
Info moga się przydać, ale niektóre są juz troche stare.
Twoj_Miszcz
09-04-2007, 17:24
moze mi ktos pomoze ? mam 17 knighta skilel 60/60 4 mlvl eq k armor,dagon shield,skull staff,p legi leather bootsy szalik i devil helmet...
Niuchacz kwiatkow
09-04-2007, 17:57
@up
Zamek kolo Ab,soldy.
MS 26lvl 23mlvl
P-set, dragon shield ,Wand
Proszę o tereny dla PACC
20 lvl 16 mlvl druid ,22 shelding
plate armor, plate legs , leather boots , dark helmet , beholder shield , volcanic rod .
Szukam jakichś miejsc gdzie mogę szybko wbić lvl . Ale nie mówce mi o valkiriach i amazonkach , tylko o czymś lepszym (jeśli jakiś potwór bardzo dobry to mogę wziąść bp ihów ) najlepiej koło venore ale inne miejsca też mogą być .
Donpeyot
09-04-2007, 19:02
@up
na Outlaw camp szybko wbijesz lvl , uważaj tylko na huntery i minomagi
MS 26lvl 23mlvl
Proszę o tereny dla PACC
Gdzie moze expic 30 knight skille 61/58 w clubach 4 mlvl .Chodzi mi o miejsca gdzie wyciagne z 20exp/h .Eq ; c helmet k armor k legs medusa shield war hammer /skull staff . Mam pacca 3 dni jeszcze wiec prosze o expowiska z faccu i paccu jak byscie mogli podac i czy poradzil bym sobie na Mintwail.
30lv sorc 31 m lv facc
mam normalne eq jak na ten poziom
all roszczki
i szukam w miare bezpiecznego i szybkiego expa
MS 26lvl 23mlvl
Proszę o tereny dla PACC
bierzesz mf i czyscisz tomby ;p
teraz ja mam pytanko 26 lvl 25mlvl ale szybko rosnie bo uhy;p na kturym poziome expic na tobie kolo bagna wiem ze -3 sa juz vampiry tam z monkiem;>?
ciacho2oo7
10-04-2007, 15:43
26lvl 42mlvl sorc :) eq: c-leg, blue robe, rh, boh, demon shield -> gdzie expić ? FACC (guardy odpadają)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.