Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
mam problem z wyjsciem z rooka.
[8]: hi
21:34 Neill: Hello, young initiate! Welcome to your festival! ...
21:34 [8]: festival
21:34 Neill: Indeed! As you will have to choose your vocation soon, this festival will help you decide by showing you each vocation's unique style and techniques. ...
21:34 [8]: vocation
21:34 Neill: It is what you choose to be in Tibia - it is your 'profession', and your destiny. Be it knight or sorcerer, druid or paladin: a vocation is a way of living and a style of fighting. ...
21:34 [8]: knight
21:34 Neill: The noblest vocation of them all. No-one can best us with sword or shield!
i neill nie puszcza mnie dalej, nie wiem co mam zrobic..? prosze o pomoc !
Hi > Vocation > Yes (ileś razy,aż otrzymasz specjalny mieczyk-musisz zdjąć ówczesną broń).
Po tym wszystkim wystarczy już iść po profesję, wziąć EQ i iść do kapitana, który Nas przewozi na Mainland. Wystarczyło TROSZECZKĘ ! pokombinować i byś wyszedł bez robienia tematu.
Do ukończenia festiwalu potrzebujesz wziąć bag ze skrzynki obok ów kapitana, tam jest taki kryształ i świstek.
Gdy go mamy, kapitan kończy gadkę o festiwalu, lecz z miejsca pyta już jak było kiedyś, gdzie przenieść etc.
Paladyn 56lvl, (świat mało zaludniony). Wracam do Real Tibi po uallal 2rocznej przerwie? I moje info:SKill:78/56 eq;crusader,paladin armor,zoan legs,boh,vampire shield, royal speary. I tak czy expie się obecnie na royala sperach czy teraz jakaś mania panuje/opłacalność na Arrowsach i boltach(jakieś różne rodzaje widzę, że są) + dobra kusza/łuk. Na czym mogę expić na FACC terenach? I ile powinienem mieć expa/h. Expilem po powrocie na facc tombie i miałem z 38k exp/h. To dużo/mało jak na mój lvl?
Na facc nie opłaca się używać nowej amunicji chyba że na warlockach także zostań przy royal spear'ach. Na tym lvlu tomb, guardy, corymy w venore /carlin i orc fortress. Orc fortress i corymy na bank więcej expa niż 38k/h no i nieźle się można obłowić. Powodzenia
Rafaell96
31-05-2013, 21:57
Witam. Jako, iż znowu rozpocząłem swoją przygodę z tibia i nie wiem gdzie expić, zapytam się was, gdzie expić od 8 lvl Sorciem? Pacc kupie po 20 lvl, bo nie do końca wiem czy mi się przypadkiem nie znudzi gra :< Fajnie, było by gdybyście rozdzielili expowiska na ręczne i na bota - RedBot, fajnie gdyby można było znaleźć jakieś wayponty.
8 - 20 lvl FACC
bot -
ręcznie -
20+ lvl PACC
bot -
ręcznie -
Ta strona nie popiera botowania. Z resztą, na niskich lvl to żadna różnica (szczególnie jak nie masz pacc). Troche zależy od eq ale od 8 do 13 trolle, później do 20 roty/kopalnie -2/-3. Jeśli nie kupisz pacc to do 27 czeka cię siedzenie w kopalni -3 lub cyclopy. Od 27 możesz z monkiem biegać po -4/-5/-6.
Jeśli kupisz pacc to do ok 25 tomby (w sumie bez znaczenia który, byle nie za głęboko) lub larvy. Od 25 jeśli ogarniasz idź do yala na cmentarz z wand of draconia i exori flam. Albo puść sobie bota na larvach.
ED 62 lvl, gdzie expić żeby wyciągnąć jak najlepszy exp i w jakich granicach będzie ? (exp/h) nie patrząc nawet na koszta może być spore waste byle jak najszybszy exp.
Johanes19
17-06-2013, 17:54
ED 62 lvl, gdzie expić żeby wyciągnąć jak najlepszy exp i w jakich granicach będzie ? (exp/h) nie patrząc nawet na koszta może być spore waste byle jak najszybszy exp.
Obojetnie co z SD, np frosty na okolnir, dl na darashi lub zao, moggy plains na zao tez z SD
Nie poskładam się na combo bez utamy? i jaki mniej więcej powinienem mieć gdzie exp około?
Johanes19
18-06-2013, 15:20
expilem 60msem na frostach i jakos szlo, jak zmieniasz poziom to mzoe byc hard lepiej nosic energy ringi (zreszta spadaja z frostow i dli), a exp nie pamietam juz, ale w kazdym razie szybki
Alkarsan
25-06-2013, 20:36
gdzie mogę expić 40 rp tak żeby był bdb exp :)
eq rh, pall arm, b legi, bohy, demonka
WackeyPL
20-07-2013, 00:01
Witam. Mam 22 Knighta ze skilami 58/58 crimson sword,dragon shield, k-set, boh, steel helmet. Nie wiem gdzie mam expić. Pomóżcie ( Posiadam PACC)
Cześć, gram 45 Ek'iem, i nie mam pojęcia gdzie expić. (PACC)
Skille - 66/65
EQ: dsm, mms, royal helmet, golden legi, BOH'y, warrior's axe, p ammy.
Profesja : Paladyn
Eq: Platinum Amulet, Crusader Helmet, Paladin Armor, Vampire Shield, Blue Legs, Bohy
Lvl : 27
Pacc : Tak
Skille 69/55
Chciałbym i poexpić i zarobić:)
Animalus
11-08-2013, 00:11
Profesja: Elite Knight
Poziom: 103
Skille: 92/86
Eq: Średnie
Gdzie expić takim rycerzem :D ?
Może być małe waste :D
shuttwind215
13-08-2013, 11:27
Profesja Knight
Level 11
skille:
Sword 36
Shielding 34
Magic Level 1
FACC
Mam 3 bronie typu sword:
Knife
Dagger
Jagged Sword
Jakiś miecz na 20 poziom doświadczenia.
EQ:
dark helmet
scale armor
brass legs
leather boots
ancient shield
plecak z 4 parcelami do blokowania ,bagiem ,łopatom i ropem +amulet od trucizmy[ataków ziemnych]
Gdzie mogę spotkać Skeltona w Thais? Prosiłbym o pokazanie na mapce.
Na czym powinienem trenować ,oddzielnie z knifem i daggerem[na Orc Warriorze nie mogę z daggerem i/lub knifem ,bo muszę dać na "balance" ,a wtedy mi wali po 7-25 dmg].
Z potionów korzystam tylko w krytycznej sytuacji ,jeżeli mam żarcie to rzucam Exura Ico.
60 rp skile 103 jak najlepszy exp waste moze byc, gdzie moge isc ?;] pozdro pacc ofc
dawid000
22-08-2013, 12:14
62 rp
skille 90/76
mlvl 13
eq
royal helmet
paladin armor
zaoan legs
boh
demon shield
royalki
scarf :D
gdzie expić by był dobry exp i kasa na +?
http://i40.tinypic.com/2079enq.jpg
40 RP. brak funduszy na poty.
Nie mam już pomysłu na exp.
58 ek 90/88
stuf- zao helmet, mpa, dwarven legi, nightmarka oraz mogę pożyczyć softy na exp.
nie musi być profitu, może być lekkie waste ale bez przesady najlepiej na 0 i jak najwiecej expa :) hej
ziomus517
21-09-2013, 23:42
Gdzie moge expic od 1 do8 a potem od 8 do 20 ? i jaką profę wziać ?
Gdzie moge expic od 1 do8 a potem od 8 do 20 ? i jaką profę wziać ?
od 2-8 wbijaj na snake, bugi oraz wolfy na rooku (chyba najszybszy exp), potem wybierasz jaka profe chcesz i skilujesz mysle,ze jezeli to knight albo pal to 40-50 skil na poczatek i wbijasz 20 lvl na rotach albo ghoulach, jezeli postac magiczna to nie skiluj m lvla bo on sam wejdzie na expie i wtedy najlepiej wybrac miasto venore i isc na amazon camp albo na poczatkowe cycki na pohu bo duzo miejsca do uciekania
AltraxedZo
23-09-2013, 18:31
Gdzie expić ?
Royal Paladyn 20 lvl Pacc
Eq : Plate Legs, Pal Armor, Warrior Helmet, Quardian Shield, BOH,
Hajs do wydania : 4k
Skille : 64/48
Gdzie expic , prosze tylko nie rotwormy i amazonki w venore ! Nie mam jeszcze questu na Yalahar , więc tam i dragony w venore i ankrhamun się nie liczą, ponieważ tracę 2-3 potki na 1 dragona i nie opłaca się tam expić gdyż tracę hajs więcej niz zyskuje!
Pacc 28 dni
Gdzie expić ?
Royal Paladyn 20 lvl Pacc
Eq : Plate Legs, Pal Armor, Warrior Helmet, Quardian Shield, BOH,
Hajs do wydania : 4k
Skille : 64/48
Gdzie expic , prosze tylko nie rotwormy i amazonki w venore ! Nie mam jeszcze questu na Yalahar , więc tam i dragony w venore i ankrhamun się nie liczą, ponieważ tracę 2-3 potki na 1 dragona i nie opłaca się tam expić gdyż tracę hajs więcej niz zyskuje!
Pacc 28 dni
polecam shadow tomb, na moim serwie zawsze wolny a fajny exp idzie zrobic +mega kasa, cyclopolis (na 2x expie wbijesz z 20 do 30 w 4h)
AltraxedZo
24-09-2013, 07:53
polecam shadow tomb, na moim serwie zawsze wolny a fajny exp idzie zrobic +mega kasa, cyclopolis (na 2x expie wbijesz z 20 do 30 w 4h)
Wytlumaczysz gdzie znajde te shadow tomb? cyclopolis tez nie wiem gdzie sie znajduje, powiem tak swiezak jeste ;(
wygoogluj "tibia dojscie do shadow tomb" to samo z cyclo :)
Gdzie expic?
PACC
77 lvl palladyn
Skile 85/65
B legs. Demon shield. Boh. Pall arm.
Polecajcie szybki exp z zyskiem ?
Dzieki
Gdzie expic?
PACC
77 lvl palladyn
Skile 85/65
B legs. Demon shield. Boh. Pall arm.
Polecajcie szybki exp z zyskiem ?
Dzieki
Polecam Dragon/Dragon Lord na Darashi, co prawda jest waste, dlatego też przydałyby Ci się softy. Ale zawsze może Ci spaść coś typu rh, dsm czy dragon slayer :) A jeżeli masz dostęp do Yalahar i dobrze ogarniasz to możesz spróbować na Hellspawn'ach. :) PZDR!
ps. ja tak expiłem moim palkiem, a nie gram już dłuższą chwilę, i jeżeli coś się zmieniło, to sorry i proszę doradzić lepiej :)
Polecam Dragon/Dragon Lord na Darashi, co prawda jest waste, dlatego też przydałyby Ci się softy. Ale zawsze może Ci spaść coś typu rh, dsm czy dragon slayer :) A jeżeli masz dostęp do Yalahar i dobrze ogarniasz to możesz spróbować na Hellspawn'ach. :) PZDR!
ps. ja tak expiłem moim palkiem, a nie gram już dłuższą chwilę, i jeżeli coś się zmieniło, to sorry i proszę doradzić lepiej :)
Dzieki. Helspawny nie sa przypadkiem za silne?
Jakbyscie mogli dac jeszcze jakies inne propozycje bo smoki juz calkiem mi sie z nudzily na facc. To moj pierwszy pacc i nie mam pomyslu
Ja na wstepie napisze iz na rooku robilem zawsze tak
Expilem na ratach az uzbieralem ok. 100gp wbija sie na tym 3-4 lvl Gdy juz uzbieralem ten hajs poszedlem do sklepu kupilem sobie leather armor,legs,helmet,wooden shield oraz sabre poszedlem na bugi. I wedlug mnie do 8 lvla na wolf, snake , bug trzeba expic :)
Dzieki. Helspawny nie sa przypadkiem za silne?
Jakbyscie mogli dac jeszcze jakies inne propozycje bo smoki juz calkiem mi sie z nudzily na facc. To moj pierwszy pacc i nie mam pomyslu
To pozostają Wyrmy na liberty bay :)
Tu zdjęcie, jak dojść z depo :)
http://i51.tinypic.com/2ngderr.jpg
To teraz ja zapytam.
75 ek 91(z ringiem 95)/85
eq- zao helmet, dwarven armor , dwarven legs, nightmare shield, seeker/ava :sword: softy
gdzie expic z waste i bez waste, chce znac najlepsze miejsca gdzie moge zarobic i gdzie szybko przyexpie.... obecnie expilem na bogach w yala oraz frostach na okolnir, tu i tu bylo podobnie z expem ale na bogach mniejsze waste a nawet wiekszosc wychodzilem na +.
81 ED
EQ jakie chcę (bez softów)
szukam szybkiego expa (minimum 150k/h) najlepiej bez waste
Gdzie expic :)
48 EK
80/77 Skille
EQ= Zao Helm, MPA,Zao Leg,mms,boh/steel/p-ammy, assasin dagger
Wrocilem do gry 2 tygodnie temu, po 10 letniej przerwie, nie za bardzo ogarniam co robic.
Aktualnie od 30 lvl do teraz bardzo przyjemnie expi mi sie na Minosach na Darashi wyciagam 40k expa, czyszczac cala wieze, (jestem szybszy niz respawn- czy jakkolwiek to nazwac) i juz wiecej nie wyciagne.
Poszedlem do Cycopolis, i tez robie 40k expa na 2 poziomach, probowalem huncic jeszcze nizej ale to juz wogole slabo z expem... jak dla mnie to czuje ze jestem zbyt wolny (za duzo biegania , za niski lvl )
Szukam czegos gdzie moge dobrze przykoksic z lvlem nawet majac duzy waste..
(W razie potrzebny i jezeli beda takie sugestie to moge zmienic gear)
Edit : Osatnio sie jorgłem ze trzeba te cały smieszne taski zrobic.. no to podbilem troche lvl-a xD
Gdzie expic 74ms?
DL w darashi wiecznie zajete a szukam czegoś podobnego co bym na zielonej staminie robil okolice 500k/h.
Może być wielkie waste, chodzi o to aby szybko lvl cisnąć
Justyna712
13-12-2013, 16:19
Gdzie expic 74ms?
DL w darashi wiecznie zajete a szukam czegoś podobnego co bym na zielonej staminie robil okolice 500k/h.
Może być wielkie waste, chodzi o to aby szybko lvl cisnąć
DL POI z sd, ale ostrożnie, bo na wejściu jest ich około trzech/czterech.
Lub wynajmij eka aby blokał Ci grimy :D
Dreathir
14-12-2013, 11:20
Jak waste to zawsze też możesz frosty ganiać.
Gdzie expić 88 knight skille 80/77 m lvl 7 facc account
dsm,demon helmet, boh, mms, magic sword, p-ammy, g-legs?
70 royal paladin, 85/71. Szukam miejscówki z dobrym expem do biegania samemu, może być waste, ale nie jakieś ogromne.
bartol92
18-02-2014, 16:56
może być jakieś tam waste, no i oczywiście pacc.
Level: 110
Skille/magic level: 91/91 / 7 mlvl
Pacc: TAK - pierwszy raz
Eq: Zao helmet & legs / RDM / Emerald Sword / MMS / Softy-bohy-guardian / P ammy
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: 20k? - liczyć 0 po prostu
*Dodatkowe informacje: I exp i profit. Nie musze to być jakieś mega olbrzymie liczby, byleby dało radę zarabiać i podbijać level.
monetary
06-03-2014, 19:04
Level: 62ek i 70ms
Skille/magic level: 83/80 ek, 53mlvl ms
Pacc: TAK
Eq: każde możliwe
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: Może być exp z waste a może być z profitem każde chętnie sprawdzimy.
*Dodatkowe informacje:
monetary
06-03-2014, 19:07
Level: 62ek i 70ms
Skille/magic level: 83/80 ek, 53mlvl ms
Eq: każde możliwe
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: Może być exp z waste a może być z profitem każde chętnie sprawdzimy.
*Dodatkowe informacje:
Erethometanol
09-03-2014, 20:05
Level:31
Skille/mlvl: 68/65 knight 3mlvl
Pacc:nie
Eq:Carapace shield, Fire sword, Blue legs, Scarf, DSM, Skull helmet, BOH
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: 1kk
*Dodatkowe informacje: PS napiszcie jakie potki wziąć, na manę czy hp :)
Level:31
Skille/mlvl: 68/65 knight 3mlvl
Pacc:nie
Eq:Carapace shield, Fire sword, Blue legs, Scarf, DSM, Skull helmet, BOH
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: 1kk
*Dodatkowe informacje: PS napiszcie jakie potki wziąć, na manę czy hp :)
Jeśli ci nie szkoda hajsu na potki to Ulderek's Rock (Orc Fortress)
A jeśli szkoda to Mintwallin (Miasto Minotaurów)
Najlepiej brać na mane i hp
Mari1920
27-04-2014, 16:09
Level: 221
Skille/magic level: 123/123 (z eq) mlvl 11
Eq: prismatic helmet, ornate chestplate, ornate legs, prismatic shield, shiny blade, softy
*Pieniądze jakie możesz poświęcić: Pieniądze nie mają znaczenia
*Dodatkowe informacje: Liczy się tylko jak najszybszy exp, preferuje expienie solo
pozdrawiacz123
25-05-2014, 09:53
eq jest nieistotne wale z
throwning starow bo royalek nikt nie sprzedaje
skile 58/41
--- pozdrawiacz123 dodał 2 minut i 58 sekund później ---
Knight 37lvl
skile 58/57
eq zajebiste
to jest nie istotne wiadomo :)
pomocy
janusz90
27-05-2014, 11:27
@Up
Skillować ci się już nie bardzo opłaca, jeśli czułbyś taką potrzebe to możesz do 75, ale lepiej już ci expić. A gdzie? Na facc nie masz wielkiego wyboru - na pewno będzie ci dobrze na guardach (kasa i exp na tym lvl przyzwoite, plus zawsze znajdziesz jakas wolna), ostrożnie OF albo venore d lair (które jest zajęte zapewne przez jakiegoś ek na bocie).
Eldunariel
07-07-2014, 13:36
Mam 45 lvl sorca, 50 mlvl, pacc. Chcę poexpić, i wiem, że najlepsze miejsce to tomby koło ankh, ale już siedzę na tym zadupiu od 8 lvl i rzygam tym powoli. Jakieś miejsce na ten lvl z porównywalnym expem i lootem? Tam wyciągałem po 120 k / h (choć wiem, że bardziej ogarnięty sorc mógłby nawet i 180 i więcej).
Odświeżam ;p
Cel: EXP
POSTAC: 67 RP
PACC: TAK
EQ: Każde możliwe
Waste: Liczy się exp ;)
Gothanor
09-08-2014, 13:41
Dobij 70, weź drill bolty i bij frosty/wyrmy lb/lizardy zao.
To ktoś jeszcze w to gra? Ja na bocie wbijalem 120 lvl, cipsoft i ich polityka :evul::evul:
10-11-2014, 09:05
40ek 80/76
mpa, demon helmet, g legi, p ammy, boh/soft, mms, warrior's axe
Taski odpadaja... Tarantule i mamuty po 3x zrobione
Moze byc waste:)
Tadziorr
31-08-2015, 19:12
http://i.imgur.com/VjCdtSi.png
oczywiście pacc jest, może być waste. Również pytanie czy używać spearów czy bowa?
Easyfutco
14-09-2015, 07:42
Built in igsky fifa coins (http://igsky.mobi/) Bluetooth stereo speakers featured underneath the unit one on each side for music on the go with loud BASS! As the device has Bluetooth technology this means you will be able to take calls from your mobile phone hands free also!
Even if you can’t ride a bike you can probably master this dual wheeled electric scooter as it requires very little balance or input from the user to remain upright. Just stand with legs slightly apart on the foot rests and the sensor pads under each foot will detect if you lean forward or backwards to which in turn controls the speed. For turning you just apply a slightly greater pressure to the outside wheel and this will cause the motor to speed up resulting in a gentle curve for easy steering. Alternatively you can pirouette on the spot by driving one wheel forward and the other backwards which brings great manoeuvrability. This lets you take it where other forms of transport couldn’t go so you can easily use this to navigate the halls and corridors at work or school and manoeuvre around pedestrians on a busy shopping centre fifa 16 coins for sale (http://igsky.mobi/) or esplanade without danger.
To keep you visible and draw the attention on envious from all there are two lights so even in the dark you won’t trip anyone up. Unlike many forms of electric transport where the wheels are aligned front to rear this electric dual wheels scooter has wheels aligned side by side so you can remain stationary and in perfect balance by just standing upright meaning you needed keep getting on and off at pedestrian crossings or if you want to do a bit of window shopping. Because you don’t need you hands to steer they remain free for carrying your things so you could chat on the phone or check directions while riding. Being able to master gradients of 15 degrees means you aren’t limited to where you can go so fun can be had almost anywhere.
http://igsky.mobi/
He has captured lots of cheap fifa 16 coins (http://www.utfifa.co/) the headlines for an individual, but Gareth Bale really is apparently relishing the duty his role offers him.
He is aware of his value, this individual understands his value, of course – he has a world-class person. We also know very well what he brings for the party when this individual puts a Wales shirt on.
What the truth is is his interest and his satisfaction when he takes on for Wales – he has absolutely loving every minute than it. Of course the particular Welsh public enjoy him, as they need to http://www.utfifa.co/, and he today knows he has the ability to surpass other people and acquire to a key tournament. That's where almost all great players needs to be performing.
--- fifabia dodał 17 minut i 51 sekund później ---
As significantly as new gameplay mechanics go cheap fifa 16 coins (http://www.hellofifa.com/), gamers can expect escapable slide tackles as well as the option to prolong them, more dynamic movements including the ability to ‘no-touch dribble’.
Other improvements contain better player models in comparison to FIFA 15. Referees is now able to use vanishing apply to mark distances at no cost kicks. Mid-air tackles may also be made possible inside http://www.hellofifa.com/, so players will get the ball mid-bounce by jumping around knee height to be able to intercept the basketball.
dawid000
05-01-2016, 01:19
64 Pall
Skille 89/77
13 mlvl
Eq: crown helmet / noble armor / plate legs / tower shield / scarf / royal spears
Postać jest po hacku. Mam ledwo 15k, więc chcę się dowiedzieć gdzie expić, żeby zarobić nieco kasy na eq, ale też żeby też w miarę dobry exp był.
FACC
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.