Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
gdzie moge expic 21 sorcem na paccu mam hajs na poty zeby walic z czarow szybki exp mi potrzebny
Wiem, że dużo takich tematów, ale mam pytanie gdzie expić 40 paladynem z pacc? Dajcie jakieś propozycje prócz cyclopolis, dragonow na ankrahmun i tomb.
Bezzebny
22-12-2010, 16:26
Opowiedział być może jakie masz eq , skille , waste czy nie .:)
Ale Ja i tak polecam Dragi.
royal paladin lvl 71 skille 87/68
eq:crusader helmet, paladin armor,mms,knight legs,boh,royal spear
teraz zaczne robic taski na mutated ratach i chcialbym wiedziec gdzie najlepiej je robic pod arena czy na wiezach gdzie jest jaki exp i gdzie profit a gdzie waste
Witam
Mam Palka 36Lvl Skill 80/67 Eq C.Helmet,B.Rope,B.Legi,BOH,Demonka mam malo kaski co radzicie? aa Of odpada 24/7 Bot :baby:
Venominus
22-12-2010, 21:53
Gdzie expić 62 ED-em?
PIROCHEMIK
23-12-2010, 08:58
To ja też wtrące coś do tematu =p
Nie opisze rooka bo do tej pory pewnie już ktoś to opisał, a pozatym rook jest latwy.
Mamy 8 lvl i broń z rooka.To narazie starczy, ewentualnie mozna kupić plate armor i legi, a broń może zostać(zależy od kasy).Jak juz kupimy lub nie kupimy te itemki(jestesmy gotowi do hunta)możemy zacząć polować.Ja polecam Carlin na początek.Jest tam quest łatwy(wyciaganie klucza z pojemnika).Po wykonaniu i zabraniu klucza idziemy na trolle (z prawej strony carlin jest taki budyneczek, to trolle sa pod nim(pamiętajcie o nie zostawianiu klucza, bo jak go wyzucimy możemy zostać uwiezieni)).Na trollach expimy do
10-12 lvla.Potem idziemy główną bramą Carlin do góry i troszke w prawo.
Powinien być tam taki camp amazonek.Na nim expimy do 14 lvla i pozbierac troszke kasy musimy na potki, zeby mozna było kupić z 20.Potem przepropwadzamy się do carlin na prawdziwy amazon camp.Tam siedzimy do 20 lvla lub 25(zależy cz jestes boi*upa czy pro hardcor.Jak wbijesz to idziesz na elf fortres i sedzisz do 40 około.Potem kup pacc i idz na yalahar na elfy do 50 albo na tomba obok thais pod górą cyklopów jesli nie masz pacca(tam tez siedz do 50).Wiecej expowisk na facc nie znam to reszta tylko dla pacc.Z yalahar idziemy na magiczną na dark magiciany i inne dziadostwa i do 60 tam spoko mozna wyexpic.Jak już mamy 60 to zalezy od profki.Jak macie knighta to nie jestem juz w stanie pomóc, jeśli magiczna profka lub plek to wynajmujecie jakiegoś knighta 100+ do blokania hellspawnow.Pamiętajcie, żeby płacić po huncie, bo jak na was naluruje to ani expa ani kasy.
--- PIROCHEMIK dodał 3 minut i 46 sekund później ---
Knight
FACC
*24 Level
*80 Sword Fighting
*80 Shielding
*5 Magic Level
*Crusader Helmet
*Knight Armor
*Knight Legs
*Dragon Shield
*Crimson Sword / Wyvern Fang
Na czym szybko poexpię bez dużego waste?
Kopalnie z Dwarf Guardami czy jakaś odskocznia :D?
Po co takie skille było wbijac?Kolejny newbie naczytał się poradników w których jedyna wiadomość to to ze skilac trzeba.To wcale nie jest potrzebne,chyba ze na początku na 8 lvl mozna wyskilic do 30 max,a potem juz leci samo.Możesz się wybrać na elfy w venore(elf fortress)Tam praktycznie nie ma waste, chyba ze lag złapiesz i dedniesz.
Bezzebny
23-12-2010, 11:41
Zdacydowanie moim zdaniem Tomby ;d .
na poziomach około -2 .
na 30/35 + i czarami możesz probwać pojedyńczo dragi .
Dawciopall
23-12-2010, 13:27
Gdzie expić sorcerem 19 lvl i 14 lml?
Eq to:
-Strange helmet
-dragon shield
-blue robe
-plate legs
-leather boots
-wand of decay
Proszę o szybką ospowiedź. Z góry dzięki.
Klimek663
23-12-2010, 13:30
Gdzie expic 60 ED z pacem?????
mam kase na waste, zalezy mi na duzym expie
Iskierek
23-12-2010, 23:21
Gdzie expić 56 Paladynem PACC skill 84/68, EQ : DH, Pall Arm, B Legs, MMS, BOH.
I gdzie expić 30 Paladynem PACC skill 76/52 EQ : Crown Helmet, Pall Arm, Plate Legs, Crown Shield ?
174ek, 98/90. nie grałem ponad rok i nie jestem "na czasie" z nowymi czarami, gdzie mogę teraz wydajnie expić?;d (jest jeszcze możliwe normalne expienie na poi dl z e grana, czy raczej odpada?;x)
royal paladin lvl 71 skille 87/68
eq:crusader helmet, paladin armor,mms,knight legs,boh,royal spear
teraz zaczne robic taski na mutated ratach i chcialbym wiedziec gdzie najlepiej je robic pod arena czy na wiezach gdzie jest jaki exp i gdzie profit a gdzie waste
I jak skoncze robic taski to bede mial gdzies 85 lvl wtedy gdzie expic z arbestem i pb
Gdzie expić 30 pallem (facc)
Skille : 80/62
Eq: Crown h , p legs , pall arm
mount sterum - odpada duzo botow
guardy - expie tam ale słabo
zamek - słaby na 30 lvl
elfy -duzo botow
podpowie ktoś?
Paskudek
24-12-2010, 13:09
Najlepiej na orc land, tylko odradzam wchodzenie do fortecy na tym lvlu.
26-30 lvl - Knight , facc
skill 60/60
Gdzie expic:
33 ED pacc 29mlvl
eq: Blue Robe, Hailstorm rod, plate legs, boh, dragon shield, c helmet
male waste, profit, srednie waste?
I jak skoncze robic taski to bede mial gdzies 85 lvl wtedy gdzie expic z arbestem i pb
Wyrmy na lb
Wyrmy na lb
a trudno tam expic czy łatwo tam zginac oraz czy profit?
95rp
eq: zao helmet,mms, platinum amulet, pall arm, yala legs,bohy
mam 2 pytanka:
a) exp na zarobek musi być spory profit exp może być nawet żałosny
b) kilka miejsc na bardzo dobry exp bo jak na razie expie na hydra island ale tam przez słabe potwory typu slime cobry krokodyle tracę ass....
budzik1325
27-12-2010, 13:32
lvl 64 RP pacc, skill 86 gdzie expic??
Na Of tak moze ale pewnie zajente Poh kolo temple
Ja polecam:
Orc Fortec powierzchnia,
Ostatnie poziomy Guardów,
Demon Skeletony pod Isle of Kings,
Hellgate.
kamilek1995
27-12-2010, 17:26
Mam pytanie gdzie expic
31 knight
eq: k armor,k legs.bright sword.guardian shield.warrior helmet.
skille cienkie ale to char do kaski.53/48
moge wziasc na expo do 20 potkow. liczy sie i zarobek i exp. mintowolin i elf fortec odpada
Mam pytanie gdzie expic
31 knight
eq: k armor,k legs.bright sword.guardian shield.warrior helmet.
skille cienkie ale to char do kaski.53/48
moge wziasc na expo do 20 potkow. liczy sie i zarobek i exp. mintowolin i elf fortec odpada
Piszesz, że elfy odpadają a masz tylko na BP potów... hmm... Mino Senja, Cyklopy Thais... spróbuj, po tygodniu napisz jak było.
9 Paladin, 67/57 skile.
Eq : leather booty, p legi, belted cape, steel helmet, dwarven shield, ogółem szaleństwo! ;D
Mam jeszcze 100 kamyczków to 68-68.5 dista będzie.
Mam z 12-15k więc mogę kupić i jeszcze skilować ale chce mieć więcej capa na te kamyczki. Gdzie najszybciej wbije 15 lvl i bez nudów ; P
Dobry.Siocher
27-12-2010, 19:29
52 rp
pacc;tak
skile 75/55
eq:dh pall arm blue legs demonka bohy
exp bez waste najlepiej ;d
50 rp
pacc jest
skille: 84/69
eq: rh, pally arm, blue legs, bohy, demon shield
może być lekkie waste
kamilek1995
27-12-2010, 22:25
Niesamowite. Jak udało ci się tego dokonać? Ja jak tam expiłem dawno temu w okolicach tibii 7.6 to zarówno knightem jak i palkiem (lvl gdzieś 30-40 i skill ~70) biłem 20-30k/h nawet ze zbieraniem loota A po ostatnich udate'ach jest tylko łatwiej. No chyba że grasz koło 3-4 w nocy, wtedy rzeczywiście może być wolny resp.
A co do topicu. To koledzy wcześniej już powiedzieli. Zacznij od poradnika, potem przejrzyj przyklejony temat (nie mówię że cały ale np. 5-10 stron w tył), prawie na pewno znajdziesz to co potrzeba. A jak nie to zapostuj w przyklejonym temacie, po to on jest.
TAKIM LVL i tym skill i eq dasz sobie spokojnie rade na poh.czysc gsy dl i dragi i wyciagniesz ze spokojem 30k a do tego jakis loot. wez oczywiscie jakies potki to juz zależy od ciebie ile chcesz tam expic
Witam, mam takie pytanie gdzie expic 39 ze skillami 69/69?
Ekwipunek nie za dobry, bo; bright sword, medusa shield, crusader helmet, crown armor, knight legs i boh'y. Na waste mogę przeznaczyć 5k. (bo tyle tylko mam. -.-)
Z góry, dziękuję za pomoc. :)
Diablo91
29-12-2010, 17:33
@up
Żółwie, Minotaury (Darashia/Yalahar), Elfy (Yalahar), Culty (Yalahar, tylko powierzchnia).
@topic:
Nie długo (po sesji) kupuje PACCa którego miałem kupić rok temu, ale jakoś nie wyszło. Mam pytanie gdzie expić knightem (z skillami 74/74) od lvl:
1) 40-60
2) 61-80
Chodzi mi o porządny exp, najlepiej bez waste.
Jeśli chodzi o EQ to: G Arm, P-ammy, Demon Shield, Wh, Blue Legi, Noble Axe. Aczkolwiek od stycznia zamierzam zacząć robić lootbagi i zarobić ok. 300k i arm zmienić na DSM, hełm na RH, dokupić bohy i softy.
Proszę o odp ;)
@Diablo91
Knight od 40 do 60?;
- Elfy Yalahar
- Scaraby Ankrahmun
- Barbariany (średni camp/duży camp - całych nie zlecisz na 40)
- Żólwie (Czy na Fenrock czy te starsze - w/e - ale polecam te... no gdzie się płynie z LB <zawsze zapominam>)
61-80?;
- Żółwie nadal aktualne
- Dragi Ankrahmun
- Dragi Darashia
- Mutated Raty/humany - Yalahar
- na 70+ Bog Ridery Edron (ale wymagany skil 82+ - może nie wymagany, ale zdał by się)
No i ja bym to widział tak, chociaż dla 'kiny' jest wieleeeee miejsc do expienia i zarabiania...
... a najważniejsze, czy grasz na n-pvp, czy pvp i czy guildia która rządzi jest za botami czy przeciw :)
Pozdrawiam
Diablo91
29-12-2010, 20:14
@Diablo91
Knight od 40 do 60?;
- Elfy Yalahar
- Scaraby Ankrahmun
- Barbariany (średni camp/duży camp - całych nie zlecisz na 40)
- Żólwie (Czy na Fenrock czy te starsze - w/e - ale polecam te... no gdzie się płynie z LB <zawsze zapominam>)
61-80?;
- Żółwie nadal aktualne
- Dragi Ankrahmun
- Dragi Darashia
- Mutated Raty/humany - Yalahar
- na 70+ Bog Ridery Edron (ale wymagany skil 82+ - może nie wymagany, ale zdał by się)
No i ja bym to widział tak, chociaż dla 'kiny' jest wieleeeee miejsc do expienia i zarabiania...
... a najważniejsze, czy grasz na n-pvp, czy pvp i czy guildia która rządzi jest za botami czy przeciw :)
Pozdrawiam
Hm, żółwie raczej traktuje jako miejsce do zarobku niż do expa ;)
Co do świata, n-pvp. Gram ręcznie (gdyż boty są nie legalne ^^, a na poważnie nie mam neo bota i nie zamierzam kupować) ;)
@topic:
Czekam na więcej propozycji, im więcej tym lepiej ;)
kubak112
29-12-2010, 20:26
19 Sorc niedługo 20 i master :>
D shield. P set . Wand of decay. Leather boots. Solider Helmet. Scarf.
Pacc. Gdzie expic? :)
Z gory thx za odpowiedz.
--- kubak112 dodał 3 minut i 43 sekund później ---
9 Paladin, 67/57 skile.
Eq : leather booty, p legi, belted cape, steel helmet, dwarven shield, ogółem szaleństwo! ;D
Mam jeszcze 100 kamyczków to 68-68.5 dista będzie.
Mam z 12-15k więc mogę kupić i jeszcze skilować ale chce mieć więcej capa na te kamyczki. Gdzie najszybciej wbije 15 lvl i bez nudów ; P
hmm.
Polecam ci eleven bane :)
Fajny loot + exp :)
Diablo91
29-12-2010, 20:46
19 Sorc niedługo 20 i master :>
D shield. P set . Wand of decay. Leather boots. Solider Helmet. Scarf.
Pacc. Gdzie expic? :)
Z gory thx za odpowiedz.
Minotaury - Darashia
Cyklopolis - Edron (może być ciężko z tym EQ)
Roty - Darashia
Tomby - Ank
Może jakieś taski? Np. na krokodyle, tarantule :)
Spróbuj odblokować dostęp do Yala~~ i może dzielnica uchodźców?
40 lvl EK
skille: 61/59
PACC
Crusader helmet/DSM/ Zao legi/bohy/vamp shield/ bright sword
exp tak ponad 20k/h i z dobrym zarobkiem
Świat: Unitera [non-pvp]
a trudno tam expic czy łatwo tam zginac oraz czy profit?
Na początek exp tylko na poziomie z Energy Elementalami jak ogarniesz co i jak to możesz iść poziom wyżej.
Ja expiłem tam od 70 lvl moim ms i nigdy nie miałem waste.
Venominus
30-12-2010, 20:19
Gdzie mogę expić 68 ED-em tak żeby było na plus lub na zero?
Diablo91
31-12-2010, 15:48
@up
Może wyrmy, dragi?
Mam pytanie na jakich potworach mam expic na rook-u ?
Mam postac 7 lvl bije spirami (kiedy wyjdzie na maina bedzie palem) lecz ma słabe skile :( (nie mama pacc-a ) pomózcie pliss ;(.:baby::angry:
Witam,
Mam druida 58lvl.Próbowałem wszędzie expić - na cyklopach , na dragonach i czasem poszłem na giant spidera.
Cyclopy - słaby exp (-) małe waste (+) Średni resp (+).
Dragony na venore - Dobry exp (+) Duże waste (-) Szybki resp (-,+ bo jak przyjdą ci 4 dragony to praktycznie nic nie zrobisz xd)
Giant Spidery - Średni exp (+.-) Duże waste (-) Trzeba szukać GS , a zawsze gs może się z kimś pojawić. (-)
GDZIE EXPIĆ W TAKIM RAZIE ? MOŻE CYCLOPY,DRAGONY LUB GS BYŁY DOBRYM EXPOWISKIEM DLA MNIE?
o expowisko mi chodzi :
-Exp dla Facc
-Żebym mało manasków pił itp. :S
-Dobry exp
-Średni resp jak na mount sternum czy jakoś tak B)
Czekam na pomoc :confused: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Pozdrawiam. :cup:
Venominus
01-01-2011, 20:37
Gdzie mogę expić 70 EDem żeby był pewny plus, obecnie hunce dark magicianów, żeby reins wypadło.
Bezzebny
01-01-2011, 21:35
Ja mam 31 pala i expie tak :
Wybijam wieżę Minosów w Kazordoon po czym lecę do kopalni Guardów obok.
i tak w koło,moby nadążają się respić ,exp git, na loot i kasę nie narzekam oraz na wieży można bardzo szybko lootować bolty . np. kończą Ci się rs'y zakładasz bolty i jazda .
Mam nadzieję , że pomogłem.;)
mam 30 lvl master sorcerera moj mlvl 25 i chcialbym wiedziec gdzie expic prosze o podanie miejsc do 50 lvlu i czy na tarantule task da rade do 40 lvlu czy sie znudzi i jaki jest tam exp na h
Bezzebny
02-01-2011, 12:06
MaloSilny widze , że jakiś niewyżyty jesteś ;>
Koleś o pomoc prosi a ty się wpierd**** i go wyzywasz ...
Ja na twoim miejscu bym zbierał na pacc , ale jeżeli nie ma takiej opcji to raczej
odradzam d lair bo tam jest od chu*a botterow i czasem pk.
Jak brak kasy to lecisz np. Guardy i loot bagi , żebyś potem mógł lekko wastować . Lub jeżeli masz postmana to też możesz na wieżę Minosów w Kazz.
Porób sobie kilka questów .
A potem możesz lecieć np. na poh . ghoule,pare dragow, kilka wyvern, 1 dl jak chcesz , gs'y, ds'y itp .
@malosilny
Super odpowiedz ;>
@up
kasy mam duzo , a tera musze znalezc expowisko co bardzo szybko lvl leci.
Tak to dzieki bo troche pomogles xd
-Mam postmana miałem 1 pacca
-Questy ?! - Wszystkie zrobione ,ew. Trudne lub Beznadziejne (ciezki quest i trudne potworki).
-kazo - Gdzie jest wieża minosow bo nie kojarze xD?
-poh - duzo pkuja i nie wygodnie mi sie tam expi.
- PACC - Zaczne chyba se zbierać bo cienko na mainlandzie
@ D o W a S
ostatnio to slabo u mnie z lvl. Tak zeby w max 2 dni byl 1lvl do gory! (chyba sie nie da tak ale moze da rade) I musze dodatkowo troche mlvl bo spada 1.5 mlvla jak sie pada.
( ( Mlvl moglbym postawiac monka komus za kase i robic se runki ale Musze nabic LVL )) <--- dobrze mowie ? :p
Moze ktos zna takie expowisko tj. wyzej.? Prosze o pomoc :confused: :confused:
Ej spekowali cie dzisiaj o 2 w nocy!
A próbowałeś DC? (Datk Catedra). Może ten niższy poziom. Albo np Orc Land i wyrmy tam obok jak są.
Na początek exp tylko na poziomie z Energy Elementalami jak ogarniesz co i jak to możesz iść poziom wyżej.
Ja expiłem tam od 70 lvl moim ms i nigdy nie miałem waste.
a jak bede walil z pb to czy energy elemental i wyrm an combo mnie nie zrobia?
Gdzie wyslac 41 Rp z 65 dist?
nie boje sie waste, ale niech tobedzie realna miejscowka.
z gory dzieks
Skill taki troszeczke słaby, ale...
Dragi Ankh, Darashia - waste raczej, chyba ze loot dopisze a i ciezko moze byc...
Cyclopy - Mistrock, ew. cyclopolis - tutaj powinno być nieźle
Może jakiś tomb -2/-3?
Albo jeśli nie grasz na jakimś świecie non-pvp z nabami i milionem botów idź na stare dobre guardy.
Witam.
Szukam miejsca gdzie można expić 50rp skille 82/65. Całe Yalahar odpada bo zapchane 24/7. Interesuje mnie chociaż mały zysk byle nie waste.
Noobus123
05-01-2011, 11:26
Witam, gdzie mogę expić moją postacią? Chodzi mi głównie o dwa miejsca, jedno w którym "narobie kasy" (może być troche wolniejszy exp) i drugie, gdzie będzie bardzo szybki exp (może być waste). Oczywście jeśli macie wiecej pomyslów to możecie je napisać :D
Ogólnie to tak:
39 RP (3k exp do 40, więc zaraz bedzie)
70 Distance (+2 od Palladin Armora)
56 Shielding
12 Magic Level
Eq: Palladin Armor, Platinium Amulet, Crusander Helmet, Vampire Shield, Zaoan Legs, Steal Boots.
Czekam na wasze odp. pozdro!
Co byście poradzili tak na odmianę expa. Dotychczas były to Dragi, Dl, Frost Dragony, teraz chciałbym spróbować czegoś innego nie musi to być super exp, niech będzie przyzwoity ;). Pacc oczywiście jest.
Jesli dobre eq (K set, C set) to na cyklopach w Mt.Sternum dasz rade tylko uważaj na Smithy bo moga Cie ubic ;] Albo pod Sternum na Tombie lvl -1,-2 no i ewentualnie z potami -3 na bonelordy i crypty. Exp ładny a z ghuli hajs bdb jak mało ludz ;] JA osobiscie siedzialem na cycach od 30 lvl 55/52 do 50 lvl :P
Zależy też czy Tobie zależy na $$$ Bo jeśli tak to wiadomo Małpy, piraty itp ;p Exp tez nie jest zły a jak masz skill dobry to bedzie ok ;] Ja tam biegałem palkiem od 28 lvl ze skillem 65/55 i było OK ;]
Jeśli na hajs to Laguna, Małpy, Piraty. Jesli na exp to również to samo bo nie jest źle xD A niestety o nowych terenach sie nie wypowiem gdyż jeszcze nie byłem :P
67 ED
50mlvl
EQ: Softy, bohy, magma set, mms, rh, hailstorm, underworld rod
Ogólnie posiadam jeszcze (hotm, focus cape, book mind control
Interesują mnie
1. szybkie expy, jeśli do tych expowisk przydadza sie softy to prosilbym o expy gdzie zwroci sie za ladowanie.
2. mam z 400k, moze byc do wolniejszego waste
2. pare expowisk i jakie potworki zeby dobic 50 pkt taskow, mam narazie 8
ogolnie eq nie stanowi problemu
pisac all sugestie, opinie, komentarze
Nie wiem jak teraz ale za moich czasów to na takim lvlu biegałem po tombach na -2 za tp. Exp 150-200k/h ale biłem z ava/gfb.
kubak112
07-01-2011, 09:23
22 MS. P SET. DRAGON SHIELD. DECAY ew DRAGON. STELL HELMET. L BOOTS. 19 M LVL
Gdzie expic na tym lvl z pacc?
SoulHunter
07-01-2011, 10:54
Dobra wiem, że wystawiam się na odstrzał i pewnie zostanę uznany za nooba ale jednak ośmielę się zapytać jaki jest najlepszy potwór do tzw skillowania?
PS Dla tych co chcą odsyłać do już istniejących poradników, odpowiadam: czytałem ale chciałbym poznać też wasze opinie. Wypowiedź jakiegoś weterana mile widziana :)
Trolle - 10-30
Dwarfy - 30-50
Roty - 35-50
Mino - 35 - 55
Slime (przy niezlym eq) - 55 - 70
Powyzej 70 nie oplaca sie moim zdaniem juz skillowac na potworkach, ew. mozna dalej meczyc slime lub jakies cyclopy, na wyzszym lvl i dobrym eq dziki monk.
Jesli chodzi o summony:
Ghoul - 10-30
Monk - 30 - . . . (w sumie ile chcemy)
Venominus
07-01-2011, 21:05
Gdzie expić 73 EDem może być profit, na zero lub małe waste
WE, AS, jakiś D lair bez pchania się bardzo do przodu, tomby za teleportem też bez pchania się...
Witam! mam 72rp i gdzie expic na pacc?? wszystkie dragon lair zajęte -.- Ankrahmun,darashia itp zaludnione -.- nie mam dostępu na yalahar i gorome jak cos..
Witam, mam jedno pytanko, gdzie expić 52EK z skillami 70/68 i eq; RH, DSM, G Legs, BOH, Dragon Slayer/Bright+Vampire shield?
Z Góry dzięki za odpowiedź.
pozdrawiam, Raanaro.
16 Paladin, 50/37 (nie mam kasy na kamyki), gdzie szybko podexpić? Próbowałem amazon camp, owszem spearów było pod dostatkiem, ale boterów było 3x tyle co amazonek... Najlepiej, żeby exp wynosił powyżej ~12k/h i było w miarę blisko miasta (na tym lvlu udźwignę 18 spearów...)
@up
Na tym samym co expiłes tym swoim 110 Palkiem.
Z tego co pamiętam to na tym lvlu biłem elfy, tylko, że 2-3 lata temu było tam znacznie mniej botów niż teraz...
Zakładam, że masz FACCa, w takim razie polecam kopalnie Drawfów, ewentualnie trolle koło Dwarv Bridge.
dawiddk96
09-01-2011, 00:34
37 ED, 35 mlvl eq:crown helmet, b robe, plate legs, dragon shield.
Zależy mi aby waste było znikome lub aby go nie było :d
Exp najlepiej gdyby leciał dosyć średnio.
Tomby Ankrahmun, Smoki Ankrahmun, Darashia bądź Yalahar, Albo po prostu zrób taska u Gizllyego Adamsa kup Helmet of the Deep i na Water Elementary pod Port Hope. Możesz też wziąść task na zmutowane szczury a wtedy Arena Yalahar
Noobus123
09-01-2011, 11:48
Witam, gdzie mogę expić moją postacią? Chodzi mi głównie o dwa miejsca, jedno w którym "narobie kasy" (może być troche wolniejszy exp) i drugie, gdzie będzie bardzo szybki exp (może być waste). Oczywście jeśli macie wiecej pomyslów to możecie je napisać
Ogólnie to tak:
41 RP
70 Distance (+2 od Palladin Armora)
55 Shielding
13 Magic Level
Eq: Palladin Armor, Platinium Amulet, Crown Helmet, Demon Shield, Zaoan Legs, Steal Boots.
Czekam na wasze odp. pozdro!
Szczerze?? Wpierw podbij skille do tych 80. Ale jeśli nie to trudno ^^
Loot: Mutanty - Yalahar Arena (poziom od -1 do -3, polecam lootbaga z śmieciami do djinów itp.), Dwarfy Guardy - Kazordoońskie (lootbag na 100% ;)) kopalnie, Małpy - Banuta albo Lizardy - Tiquanda.
Na exp polecam Darashia - Smoki, Ankrahmun - Smoki, albo D Lair Venore,
wg mnie najlepszy exp na Twój lvl to właśnie D Lair, ale tylko wliczając DL'e (występują tam w miarę pojedynczo tylko trzeba wiedzieć gdzie chodzić lub lurować). Exp nie powinien tam spadać poniżej 130k/h ale waste wpi... duże
Noobus123
09-01-2011, 18:02
Dzięki, tak zrobie, troche na mutated potem zwaszcze na dragach.
Może z lorda cos fajnego poleci.
HubertPol
09-01-2011, 19:06
polecam juz zaczynac dragi powoli do 40k/h bedzie dochodzic exp : )
Weź jakas dwureczna bron np. Dragon slayera :))
Pzdr
Hub=]
Witam, gdzie expić 98 rp skille 96+2/64 +dobre eq? Zależy mi na proficie.
Cóż Cóż Cóż nie napisałeś jakie masz eq. Ja majac facc pala ze skilem 73/60 biegalem po cycach na MS. Tylko ze eq ze 100 eka mialem D-helmet, pal-arm, zao legs, bog/soft, mms i prrawde mowiac nikogo nie bylo tam to w 4h wbilem z 16 na 26lvl i naprade przyjemnie sie biegalo. puzniej wpadl 32 lcl kina i chcial mnie ubic to nie zdazyl uciec i k-set z niego spadl :). sie chlopak nie spodziewal ze mnie nawet trafic nie bedzie mogl :)
dawiddk96
16-01-2011, 21:07
42 ed 42 mlvl eq: hotm,blue robe,blue legi,dragon shield. Zależy mi aby nie było waste, a exp był w miarę dobry.
Stanley1910
16-01-2011, 22:44
Witam,
długo nie grałem w Tibię więc nie ogarniam troszkę nowych terenów jak wyspy z Liberty Bay, Yalaharu, Zao, lodowych wysp.
Gram knight'em, cały czas skillowałem, obecnie mam 25 lvl i dochodzę do skilli 90/90, mam już 6 m lvl, a eq to: k axe, w helmet, knight armor, blue legs, c shield, p ammy.
Po osiągnięciu tych skilli mam zamiar kupić PACC, zrobić postmana itd.
W związku z tym chciałbym się poradzić gdzie zacząć mogę zacząć expić?
Chodzi mi zarówno o szybkość expienia, jak i o to, żeby był z nich dobry zarobek.
Z góry dziękuję za pomoc :-)
Albatross
19-01-2011, 00:20
Gdzie expic i skillowac w okolicach thaisu??
Mam knighta 28lvl 56/55 skill
EQ: crown helmet, golden arrmor, crown legs, crown shield, wyvern fang.
dawiddk96
19-01-2011, 00:31
Na początek radziłbym Ci, abyś wbił chociaż te 60 skille. Jeżeli nie, to już twój problem :d. Na chwilę obecną proponuję abyś poszedł poexpić na mount stereum. Co do skillowania, hmm... przykro mi, ale nie znam tak dobrze okolic Thais aby Ci polecić jakieś dobre miejsce do skillowania.
Korzystając z okazji, ponawiam pytanie:
42 ed 42 mlvl eq: hotm,blue robe,blue legi,dragon shield. Zależy mi aby nie było waste, a exp był w miarę dobry.
Siemanko !
jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę expić Druidem 14 lvl , M lvl 9
Eq : Stell helmet , spirit cloack , dwarfen shield , p legs
Bardziej zalży mi teraz na kasie bo mam chyba z 200 gp ; ]
Proszę o szybkie odpisanie na mój post
dawiddk96
19-01-2011, 14:15
@up
Dwarfy,Roty (Kazordoon) jak chcesz, możesz próbować Dwarf Soldiery ;)
Ponawiam pytanie ...
"Gdzie expić" 42 ed 42 mlvl eq: hotm,blue robe,blue legi,dragon shield. Zależy mi aby nie było waste, a exp był w miarę dobry.
Dragi Venore d lair, mały resp. PoH wszystko co się podwinie ;p
@up
Dwarfy,Roty (Kazordoon) jak chcesz, możesz próbować Dwarf Soldiery ;)
Ponawiam pytanie ...
"Gdzie expić" 42 ed 42 mlvl eq: hotm,blue robe,blue legi,dragon shield. Zależy mi aby nie było waste, a exp był w miarę dobry.
D lair.
A co do mojego pytania .
Dwarf soldiery to naluzie od 10 tłuke.
Ale mówiłem że chodzi mi o zarobek pieniędzy niemam ;]
kubulek9
19-01-2011, 23:57
Teraz ja poproszę doświadczonych o rady ;)
EQ: B. robe, Demon Shield, Magma Boots, Crusader Helmet.
Level 42, mlv. 41 Sorcerer
Konto FACC(chociaż zamierzam zakupić niedługo premium dlatego też poproszę o porady gdzie expić na PACC'u) Dodam ,że mój net laguje czasem więc raczej chodziłoby mi o "bardziej bezpieczny exp" ;) Waste może być, bo raczej bardziej zalezy mi na expie niż na kasie ;) Więc poproszę o rady gdzie w takiej sytuacji expić na FACCu i analogicznie na PACCu ,bo jak wspomniałem zamierzam w niego zainwestować.
Z góry dzięki i pozdrawiam ;)
Gdzie expić 16 lvl . M lvl 13. Profa : Druid
Eq : Stell Helmet , Spirit Cloack , Dwarfen Shield , P legs , Mongolith Rod
Proszę o podanie miejsc :
Dla kasy :
Dla Expa : Minimum 10k/h
Konto Facc ;]
idz na cyclopy :D:D:D:D:D:D:D
Dla expa Cyclopy na PoH'u a dla loota Mino Tower Kazordoon albo Kopalnie Dwarfów Kazordoon
--- Senders dodał 2 minut i 59 sekund później ---
Konto FACC(chociaż zamierzam zakupić niedługo premium dlatego też poproszę o porady gdzie expić na PACC'u) Dodam ,że mój net laguje czasem więc raczej chodziłoby mi o "bardziej bezpieczny exp" ;) Waste może być, bo raczej bardziej zalezy mi na expie niż na kasie ;) Więc poproszę o rady gdzie w takiej sytuacji expić na FACCu i analogicznie na PACCu ,bo jak wspomniałem zamierzam w niego zainwestować.
Nie ma bezpiecznego expa z waste -.-. jeśli masz tylko lagi to Facc mały resp Dragon Lair a Pacc Tomby. Jeśli duże nie wybieraj się na nic lepszego niż cyclop'y a jeśli dochodzą do tego kicki nigdzie nie wychodź...
@up
a wiesz może ile wyciągne na tych cycach ?
a i czy bedę miał waste
i w co warto sie wyposażyć na tego expa ;]
Moje propozycje:
-Necro (Yalahar)
-Dragi
@up
a wiesz może ile wyciągne na tych cycach ?
a i czy bedę miał waste
i w co warto sie wyposażyć na tego expa ;]
To ile wyciągniesz musisz sprawdzić sam. O waste nie ma mowy, a eq które posiadasz jest odpowiednie.
Gdzie mam expić takim charem :
http://zapodaj.net/9c140af5366d.jpg.html
Prosze o szybkie odpowiedzi może to być hardkor exp !!!
Paladyn 63lvl facc
83/67
15ml
gdzie mogę szybko poexpić na facc? na poh/guardy+gs wchodzi w porywach 35k/h expa, chciałbym coś więcej, bo jednak powolutko to leci :(
jakieś propozycje? hellgate chyba odpada? DLi nie lubię...
miki23gd
23-01-2011, 13:03
Witam,
Moja postać to 25 lvl EK PACC
skille 50/50 Dobre Eq
Szukam expowiska gdzie będzie szybki exp, może być waste
Pozdrawiam
Gdzie expić 16 druidem?? Jak wbije lvl 20 zamierzam kupić pacca. Gdzie mam expić 20 druidem z pacciem? Prosze o napisanie gdzie expić od 20 lvla druidem z pacciem.
miki23gd
23-01-2011, 13:10
Gdzie expić 16 druidem?? Jak wbije lvl 20 zamierzam kupić pacca. Gdzie mam expić 20 druidem z pacciem? Prosze o napisanie gdzie expić od 20 lvla druidem z pacciem.
Mino tower albo Minotaury w yalahar.
Robiąc lootbagi można się dorobić
Cześć, po update przestałem grać Master Sorcererem i zatrzymałem się na 75 poziomie - przedtem przyzwyczaiłem się do wciskania szybko kilku hotów - energy wave i smp :D takim właśnie sposobem zdobyłem 75 poziom. Ponieważ myślę że warto kontynuować grę tą postacią nasuwa się pytanie - na czym teraz zdobywać doświadczenie? Ekwipunek na tą postać mogę mieć każdy, nie ma problemu z tym - posiadam elemental sety jak i softy. Poziom magiczny postaci to 53, zrobiony jest dostęp do całego Yalahar, Banutę i wyspy Goromy. Myślę że Zao byłoby dobrym pomysłem jednak nie zacząłem nawet robić questa. Od razu mówię że taski na WE są już przeze mnie znienawidzone :D
mam 12 knight eq
K armor
K legs
Dragon shield
Crown Helmet
Dwarven axe
gdzie iść?
dam radę soldierom dwarfom?
Czy dam radę na fibuli z początkowym eq knight 9lvl skille 20/19 na roty?
Czy ew. są gdzieś indziej roty, gdzie nie będę musiał kupywać klucza?
Jestem w Thais
mam 12 knight eq
K armor
K legs
Dragon shield
Crown Helmet
Dwarven axe
gdzie iść?
dam radę soldierom dwarfom?
Kopalnie będą ok, w zależności od skilli możesz dać sobie radę na soldierach, a jeśli wejdziesz i zobaczysz, że jednak nie opłaca Ci się jeszcze to bij lvl na zwykłych dwarfach i rotach, powinno szybciutko lecieć.
Czy dam radę na fibuli z początkowym eq knight 9lvl skille 20/19 na roty?
Czy ew. są gdzieś indziej roty, gdzie nie będę musiał kupywać klucza?
Jestem w Thais
Dasz radę na rotach, bez problemu. Proponuję jednak zabrać ze sobą dagger/knife i trochę na tych rotach poskillować, uwierz, niewiele czasu Ci to zajmie, a potem expić będzie się o wiele przyjemniej (carrion wormy nie będą tak uciążliwe).
Ponawiam swoje pytanie:
Paladyn 63lvl facc
83/67
15ml
gdzie mogę szybko poexpić na facc? na poh/guardy+gs wchodzi w porywach 35k/h expa, chciałbym coś więcej, bo jednak powolutko to leci
jakieś propozycje? hellgate chyba odpada? DLi nie lubię...
LookamZzaRogu
23-01-2011, 23:16
moze nie wielka roznica pomiedzy panem @up, ale tez zadam pytanie bo wrocilem do gry po baaaaardzo dlugiej przerwie i hacku i zastanawiam sie gdzie expic:
pal 74 facc
86/66
16mlvl
eq:
crown helm, knight armor, blue legs, vampire shield, boh, royal speary (czy moze zmienic na cos innego?), mam obsidian knife. ew. jakie eq dokupic? mam 70k
Kup sobie Inną zbroję niż k armor.
I ja ponawiam pytanie :
17 druid 15 mlvl
Eq : Spirit Cloack , P legs , Dragon shield , Horseman Helmet (czy coś w tym stylu ^^)
Moge mieć waste .
Bylebym wyciągnoł około 10k na 1h
;]
26 Knight Serwer non-pvp
Skille 55/53
Eq-Crusader helmet, K-armor i legs, Boh, wampire shield, Dragon hammer/SS,Platinum Amulet :)
Proszę o dobre expowisko nie musi lecieć dużo kasy :) :wasabi:
Witam.
Gdzie expić?
Palladyn, 35 lvl, facc, eq - c helmet, b robe, dragon shield, p legi, royalki i zwykle bootsy (i pare k w depot, ale to na potki :P ).
Błagam was, podajcie inne propozycje prócz:
Ofa, i dwarfów.
Slyszalem tez, ze na dragach moge expic pojedynczych, a wiec gdzie znajde takie miejsce gdzie jest w miare malo osob, z dragami (ilosc? trudno powiedziec, zebym ogarnal i zeby nie wychodzily dwa naraz, bo bym musial zmarnowac potiony).
Serwer non pvp.
Procz dragów prosilbym o inne propozycje.
Z gory dzieki!
@up
Stary, narazie wyskilluj chociaz 60/60 bo takie sobie masz skille.
Moze dc? trudno powiedziec
btw. nie powiedziales czy masz pacca.
@down
Raczej -1, bo masz slabe skille, ja na lepszym na tym lvlu kiedys expilem swoich knightem, i nie bylo tak zle.
-2, na lepszych skillach, ale bedziesz mial na 80 % waste.
Moze dc? trudno powiedziec
btw. nie powiedziales czy masz pacca.
Facc? A jak DC to który poziom ?
mam master sorcerera 39 lvl
eq: plate legs,leather boots,dragon shield,spirit cloak,hat of mad
mlvl 34 z eq
na earth elemntalach padelem 2 maja za dobre combo gdzie moge expic bez ryzyka
Gdzie expić druidem ?
19 lvl 18 m lvl
Eq : Hat of the mad , Spirit Cloack , Dragon shield , Plate legs , Necrotic Rod
Narazie wyciągam na fibuli 8k/1,5k gold na h
Więc mnie to niezadowala mam narazie tylko 1,2k na poty
Prosze o jak najszybszą odpowiedź
@up
rozumiem, że facc?
Na tym lvl za dużego wyboru nie masz, ale:
-kopalnie -2/-3 - krasnale sa wrazliwe na smierc, wiec necro rod sie nada idealnie
-cyclopy - MS, te ma dole od Thais, na PoHu z wcześniejszym zapoznaniem się z mapą respawnu
mam master sorcerera 40 lvl
eq: plate legs,leather boots,dragon shield,spirit cloak,hat of mad
mlvl 34 z eq
na earth elemntalach padelem 2 maja za dobre combo gdzie moge expic bez ryzyka probowalem cycloplis 40k/h z premium stamina le waste mozze macie jeszce cos
@Up
- stare dobre guardy,
- pojedyńcze dragi (możliwy waste)
- taski (może WE, tarantule)
- no i oczywiście tomby
@Up
- stare dobre guardy,
- pojedyńcze dragi (możliwy waste)
- taski (może WE, tarantule)
- no i oczywiście tomby
jakie tomby ktory pozieom -2 czy -3 oraz guardy na FACCU?
Witam.
Gdzie expić?
Palladyn, 35 lvl, facc, eq - c helmet, b robe, dragon shield, p legi, royalki i zwykle bootsy (i pare k w depot, ale to na potki :P ).
Błagam was, podajcie inne propozycje prócz:
Ofa, i dwarfów.
Slyszalem tez, ze na dragach moge expic pojedynczych, a wiec gdzie znajde takie miejsce gdzie jest w miare malo osob, z dragami (ilosc? trudno powiedziec, zebym ogarnal i zeby nie wychodzily dwa naraz, bo bym musial zmarnowac potiony).
Serwer non pvp.
ja na twoim lvlu moim palladynem expilem gsy poh i mialem profit. jeszcze jak nie bylo potow laczonych. ale koniecznie musisz miec bohy i time ringa jak na 35 lvlu :p potem juz bez time ringa. Ja zakladalem tylko time ringi jak gs dostawal haste. wtedy mniejsze waste bylo i niezly profit jak silki leciely.; D
Gdzie expować knight 14 lvl skille 50/49
Kasa :
Exp : _(Może być waste)_
Eq : Soldier Helmet (niewiem ile warty crown) , p armor , p legs, dragon shield ORCISH AXE :_]
Niemówicie żebym poskillował.
Rotwormy, dwarfy, swamp trolle kolo Veno
Z takim eq i skillami nic więcej nie da rady
Dzieki za pomoc, ale jeszcze raz musze sie zwrocic o pomoc, bo sytuacja sie zmienila.
Kupilem pacc, i mam pytanko.
Gdzie expic (z profitem) na paccu 40 rp?
Mam dostep do Yalahar, eq - Crown Helmet, Dragon Shield, P legs, Blue Robe i Bohy.
Prosilbym o pare propozycji, zeby bylo w czym wybierac jak jedna bedzie zajeta czy cus. :P
Btw. gram na non-pvp
Rotwormy, dwarfy, swamp trolle kolo Veno
Z takim eq i skillami nic więcej nie da rady
Nic nieda rady ? Powiem troszkę HAHA!
Przed Chwilą siedziałem na wieży magicianów 11,5k /h exp + 1,5k gp
Ghule Też na luzie tłuke
__________________________________________________ _________________
Teraz ostatnio siedziałem na elf fortess 30 minut 9k exp na 1h | 1k gold | 0 waste
I co niemoge expić takim charem nigdzie: > ?
Prosze o nowe porady.
Lvl 17 Skille 50/49
Eq : Warior Helmet , Knight Armor , Plate Legs , Dragon shield , Barbarian Axe
Dzieki za pomoc, ale jeszcze raz musze sie zwrocic o pomoc, bo sytuacja sie zmienila.
Kupilem pacc, i mam pytanko.
Gdzie expic (z profitem) na paccu 40 rp?
Mam dostep do Yalahar, eq - Crown Helmet, Dragon Shield, P legs, Blue Robe i Bohy.
Prosilbym o pare propozycji, zeby bylo w czym wybierac jak jedna bedzie zajeta czy cus. :P
Btw. gram na non-pvp
Jeśli chodzi o Yalahara to masz do dyspozycji mutated humany, piratów, necro (ale ostrożnie), zombi ponadto polecam Helheim, wszelkie dragi, możesz tasak ładnie robić na tarantulach jeszcze no i też pokręcić się po tombach możesz.
Gdzie expić z profitem 65rp (eq i skille dobre w tym softy)??? Chciałbym wyciągać exp w 70k/h+
oOoMiKooOo
30-01-2011, 00:53
Druid, FACC, mlvl 35, lvl 28
EQ: Crown Helmet, Dragon Shield, Blue Robe, Blue Legs, wszystkie różdżki, według upodobania.
Amnestic
30-01-2011, 12:06
Druid, FACC, mlvl 35, lvl 28
EQ: Crown Helmet, Dragon Shield, Blue Robe, Blue Legs, wszystkie różdżki, według upodobania.
Cyklopy, Guardy, Facc Tomb (Dużo botów lata.)
Gdzie expić knightem 19 lvl ? Skille : 51/49
Eq : Dwarfen axe , Warior Helmet , Knight Armor , Dragon Shield , Plate Legs
Konto : Facc
Chce wyciągnąć więcej niż na elf fortess czyli 18k+h/2k gold więcej niż tutaj napisane ponieważ tyle na elf fortess wyciągam :P
__________________________________________________ ________________________
Dwarfy solidiery ? :D
Jeżeli skillować to do ilu ?
Stanley1910
03-02-2011, 02:24
To ja ponowię swoje pytanie ;d
Witam,
długo nie grałem w Tibię więc nie ogarniam troszkę nowych terenów jak wyspy z Liberty Bay, Yalaharu, Zao, lodowych wysp.
Gram knight'em, cały czas skillowałem, obecnie mam 25 lvl i dochodzę do skilli 90/90, mam już 6 m lvl, a eq to: k axe, w helmet, knight armor, blue legs, c shield, p ammy.
Chodzi mi zarówno o szybkość expienia, jak i o to, żeby był z nich dobry zarobek.
Już 90 jest ;d
Gdzie expić knightem 19 lvl ? Skille : 51/49
Eq : Dwarfen axe , Warior Helmet , Knight Armor , Dragon Shield , Plate Legs
Konto : Facc
Chce wyciągnąć więcej niż na elf fortess czyli 18k+h/2k gold więcej niż tutaj napisane ponieważ tyle na elf fortess wyciągam :P
kopalnie dwarfów na solierach;lub ghostland na gohulach z uważaniem na dsy na facc niema za dużo expowisk....
To ja ponowię swoje pytanie ;d
Witam,
Już 90 jest ;d
na 25lvlu to radze robić taski na tarantule w port hope na tibiawiki masz mapki wpisz tylko tarantula i linkami sie kieruj dość szybki exp a z hidena można nieźle zarobić a pkt taska sie przydają. Przy takich skilach praktycznie 0 waste będzie...
Zipp1992
03-02-2011, 16:09
Witam..
Gdzie mam expic na Facu ??
Profesja : Knight
LVL : 51
Skile : 80/79
Mlvl : 5
EQ : Royal Helmet, DSM, MMS, BOH, (Noble Axe lecz moge kupic Ornamented Axe lub Vile Axe)
Wiec pomozecie :D ?
Gothanor
04-02-2011, 00:44
moze nie wielka roznica pomiedzy panem @up, ale tez zadam pytanie bo wrocilem do gry po baaaaardzo dlugiej przerwie i hacku i zastanawiam sie gdzie expic:
pal 74 facc
86/66
16mlvl
eq:
crown helm, knight armor, blue legs, vampire shield, boh, royal speary (czy moze zmienic na cos innego?), mam obsidian knife. ew. jakie eq dokupic? mam 70k
Nie wiem, czy ten pan tu jeszcze zaglądnie, ale w razie czego...
Facc- Gsy na Pohu, co pewnie pamiętasz bo były tam najprawdopodobniej jeszcze przed początkiem tibii, Thais D lair, Dle na Fibuli b fajnie się bije onyxami i compositem, wiecznie oblegane VDL, gdyby upy były zajęte to od biedy można pobić GS w kopach guardów. Wszystkie te expy są już w ch** długo w obiegu, więc pewnie znasz. Cóż, na faccu nie wiele się zmienia.
Co do eq, zmień k arm na paladin armor(20~k), hełm możesz na rh, ale średnio jest to konieczne.
Gdybyś pacc kupił- wyrmy na daramie z onyxami, d lairy wszelkiego rodzaju od darashii po yalahar, arena i undeady, górki na arenie<bez hydr>, lizardy na zao za tym takim śmiesznym teleportem na górce<trzeba pare misji frontiera zrobić>. I całkiem sporo innych, ale tylko te pamiętam.
Tylko Facc
Lvl: 24 Druid
M lvl : 25
Eq : Dosyc dobre jak na ten lvl
Gdzie moge expic by lvl szedl szybko (nawet z malym waste)
souldare
04-02-2011, 19:24
Dwarf Guardy,cyce kolo thais,Poh(oczywiscie nie tam na dole gdzie sa gsy),Elf fortess
dawid8192
05-02-2011, 22:24
gdzie expic?
Profesja:Palladyn Skille:72/49 Eq: Pall Armor.Boh.blue legi.crown helmet.demon shield. Pacc
kamil7124
06-02-2011, 16:53
Witam, gramy z kumplem na Infernie (pvp-enfo), ja mam 10 lvl paladin (32,22, raczej ze spearów atakujemy), i on tak samo ;p Gdzie możemy expić we dwójkę, tak żeby exowisko było mało uczęszczane? (Jak expowisko jest znane, to często widuje się tam idiotów na 20 poziomie pkujących 9 lvle :f) Mamy FACC.
Profesja : EK
LVL : 40
Skile : 75/75
Mlvl : 5
EQ : crusader helmet, golden armor, demon shield, zaoan legs ,platinum amulet BOH,Noble Axe
gdzie expić dla kasy i gdzie dla expa ^^
Killerzowsky
08-02-2011, 17:38
@Panu up
Polecam sorcem bicie guardow kolo kazo, najwiekszy resp.Z woiem +lmm zeby many nie wastowac.Exp niczego sobie a robiąc lootbagi będziesz miał ładny profit .Zbieraj wszystko , za marne scale arm masz 60gp w carlin , zbieraj i przezucaj przez rzeczke potem wysyłaj do dp.Polecam tez venore d lair z woce +icicle lub poh gsy .Nie wiem na jakim świecie grasz więc nie wiem czy będziesz miał wolne exp ,jak npvp to nie wiem nigdy nie miałem tam postaci (szkoda czasu) jeżeli pvp to powinienes miec lepiej (ja miałem taki komfort że miałem team 20+typa 45-60 sorce/ms wiec 130kn8 padal na dziure.
Jeżeli będziesz mial pacc polecam earth elementale na edron z woi i flama lub ancienty /dragi dara /hydry w 3 z blokerem możesz huncic chodź na początku nie łódź się o loota.Jest dość dużo miejsc i odblokuj yala.////Sorki musiało coś mi się powalic ta odp byla kierowana do 40+ sorca .Pisałem z komórki inaczej tu nie zaglądam.
Witam. Mam 45 knighta na Facc. skile 80/80 axe i 3 pytania :
- gdzie expić z średnim expem 50k+/h ?
- gdzie zarabiać (jak najwięcej sie da ;p) ?
- jakie eq kupić dla postaci ( dodam, ze mam 50 cc ) ?
Świat No-pvp
Dla expa: DC, Gurady, D lair, ostrożnie OF - ale jakoś nie widze tego 50k/hr bo pewnie beda boty/inni gracze
Dla kasy: Elfy, cyclopy, DC, mint
Co do eq to zależy troche od serwera, ale jesli sa u ciebie wysokie ceny to odpuściłbym troche eq a zostawił sobie kase na szybki exp, ale jeśli stary świat to:
-Golden arm -> yalahari armor (80 lvl)
-zaoan legs
-demon helmet
-boh/soft
-MMS
Eyertreter
09-02-2011, 20:09
Gdzie mogę poexpić:
40 druid na PACC
hotm/crus helm, bonelord shield, focus cape, plate legs, leather boots
Zalezy mi na expieniu bez waste. Najlepiej zeby byl +
Dodam, ze gram na non-pvp. Strasznie duzo botow na expowiskach.
pacc pvp swiat
28 ms
eq hotm vampirka spirit cloak blue legsy i boh. Na czym moge szybko wbic 33 moze byc z malym waste ale najlepiej zeby wyjsc na zero/+
XxxVictoriousxxX
12-02-2011, 16:09
Gdzie mogę expić 122 rp na optional pvp ze skillami 93/62, 20mlvlem, tak żeby exp był duży, a waste stosunkowo małe?
Efezjusz
12-02-2011, 21:00
Gdzie expic 66 RP
skille (79/60)
Moge zwascic 70k, Tak by było 80k/h
Swiat PvP
Dragi na darashi/yala odpadaja, non stop boty...
Bogi mi sie znudzily BB island tez...
Lvl - 62
M lvl - 53
Skille - -
Profesja - Druid
Facc/Pacc - Pacc
Świat Pvp/Non Pvp - Pvp
Ekwipunek - Spirit Cloak, Hat of the Mad, Blue Legs, Hailstorm Rod, Spellbook of Mind Control, BOH
Miejsce dla expa czy dla kasy? - Exp, oprócz waterów. Może też, gdzie bym miał profit ;p
Lvl - 62
M lvl - 53
Skille - -
Profesja - Druid
Facc/Pacc - Pacc
Świat Pvp/Non Pvp - Pvp
Ekwipunek - Spirit Cloak, Hat of the Mad, Blue Legs, Hailstorm Rod, Spellbook of Mind Control, BOH
Miejsce dla expa czy dla kasy? - Kasa
Lvl - 34
M lvl - 5
Skille - 71/70
Profesja - Knight
Facc/Pacc - Facc
Świat Pvp/Non Pvp - Pvp
Ekwipunek - P set, Wyvern Fang, Scarf, Dragon Shield
Miejsce dla expa czy dla kasy? - Kasa
Lvl - 68
M lvl - 6
Skille - 90/90
Profesja - Knight
Facc/Pacc - Pacc
Świat Pvp/Non Pvp - Pvp
Ekwipunek - RH, DSM, GL, BOH, Demon Shield, Mystic Blade, Platinum Amulet
Miejsce dla expa czy dla kasy? - Exp
PasterkaUK
14-02-2011, 21:22
Profesja : Master Sorc
LVL : 20
Mlvl : 14
EQ : Ancient shield, wand dragonbreath/plague , p legs, steel helmet , focus cape.
Mam Pacc.Moge sobie pozwolic na waste okolo 800gp / 1-2hr.
VarianWrynn
15-02-2011, 18:38
Taski na krokodyle , tomby -1 , roty darashia/liberty bay. Od 22 z draconia + flam taski na tarantule
Profesja : Master Sorc
LVL : 20
Mlvl : 14
EQ : Ancient shield, wand dragonbreath/plague , p legs, steel helmet , focus cape.
Mam Pacc.Moge sobie pozwolic na waste okolo 800gp / 1-2hr.
polecam demony
131 EK, Full set, softy
Bez waste
Co mi zaproponujecie ^^
Witam, piszę w tym temacie, ponieważ poszukuję pomocy.
Obecnie posiadam 85 ED , expię nim na wyrmach(Drefia czasami Liberty Bay) jednak na moim swiecie te expowiska są przepełnione i lata tam duzo botów. Szukam miejsowki, na której moglbym expic bez blokera oraz zeby byl jakis profit. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
elemakus
16-02-2011, 20:03
Witam wszystkich a więc mam mały problem zamówiłem sobie pacc i nie znam wogółe strefy premium i tu moje pytanie gdzie bym mógł szybko expić 72EK skille są 77 eq mpa,g legi , boszki , mms , dh , runed sword. Nie chodzi mi tu o exp z waste tylko taki po równo żebym bynajmniej mógł wyjść na równą z kasiorką :P
Dzięki z góry ; )
PS: nie pisać że dragi na darashi bo tam botów krocie : D
royal paladin lvl 82 skill 89/72
eq:mms,softy,yalahari legs,paladin armor,crusader helmet,enchanted spear albo arblest z pb
teraz mam np miejsce takie jak wyrmy z nie wielka iloscia lagow lepiej sie udac z enchnted spear?? i czy duzo slabiszy exp na h niz z pb
oraz prosze o podanie jeszcze kilka miejsc tak zeby bylo na 0 lub plus bo mam tylko 100k
wiem ze od 90 moge na dl z pb ale prosze o podanie miejsc do 100 lvlu i napisac z czego walic i jaki exp/h
Witam!
Mam problem gdyż 25 druidem kupiłem pacca i powinienem expić na scarabach, lecz jedyne miejsce gdzie są scaraby to tomby a tam raczej neidam rady. Chyba, że są jakieś słabsze tomby, proszę o konkretne nazwy.
Z góry Thx
royal paladin lvl 82 skill 89/72
eq:mms,softy,yalahari legs,paladin armor,crusader helmet,enchanted spear albo arblest z pb
teraz mam np miejsce takie jak wyrmy z nie wielka iloscia lagow lepiej sie udac z enchnted spear?? i czy duzo slabiszy exp na h niz z pb
oraz prosze o podanie jeszcze kilka miejsc tak zeby bylo na 0 lub plus bo mam tylko 100k
wiem ze od 90 moge na dl z pb ale prosze o podanie miejsc do 100 lvlu i napisac z czego walic i jaki exp/h
DLe, Wyrmy, możesz sprobować Nightmary a jak chcesz to sprawdź Frosty ale na nich raczej waste będziesz mieć.
Witam!
Mam problem gdyż 25 druidem kupiłem pacca i powinienem expić na scarabach, lecz jedyne miejsce gdzie są scaraby to tomby a tam raczej neidam rady. Chyba, że są jakieś słabsze tomby, proszę o konkretne nazwy.
Z góry Thx
Peninsula Tomb.
VarianWrynn
19-02-2011, 20:39
Level 20 knight 63/63 K set, medusa,crimson sword, buty, steel helmet.
GRAM NA PREMII wiec expy z facc area nie odpadaja gdyz nie sa bardziej zaludnione niz te typowo dla pacca :)
125 RP skille: 108/80 (bez eq)
eq: Elite draken helmet, Master archer armor, yalahari legs, mms, boh/soft
Interesuje mnie:
1. Szybkie expienie z assassin starami, profit nie musi być duży, byleby się zwracało, albo minimalne waste.
2. Expienie z wysokim profitem, ale zeby exp/h nie bylo przesadnie male.
[QUOTE=Robmen;2801659]DLe, Wyrmy, możesz sprobować Nightmary a jak chcesz to sprawdź Frosty ale na nich raczej waste będziesz mieć.
ok tylko gdzie z czym czy na wyrmy pb czy enchanted spear bo mam czasem lagi
na dl od ktorego z pb
frosty z assasin starami?
i nightmare tez z assasinmami?
MS 68 lv 44 mlv eq standardowe, softy, bohy. świat: refugia
Gdzie expić żeby mieć conajmniej 100k exp/h i wyjść na 0 ew. mały -.
-water elementale odpadają - boty.
-earth elmentale na vandurze i w edron też - dużo ludzi.
-worker golemy mało tam miejsca ciężko expić, tak żeby tylko 1 atakował. Raz na dwóch dedłem, po prostu nie ogarniam.
Clubertex
22-02-2011, 21:21
Elo gdzie expić na 100ms. Interesuje mnie szybki exp z malyn wastem i pg propozycje. Najlepiej nie dawajcie workerów-znudziły mi sie.
Frosty szybko expisz a odrabiasz wasten na Waterach i na waterach też exp leci :)
54 EK gdzie expić dla kasy a gdzie na szybki exp?
skile 76/75 eq noble axe,rh,dsm,zaoan legs,demon shield,platinum amulet.bohy
Co do kasy to może mutated humany albo dark miagiciany i Dark Apprentice w magician quarter.
Kosiarztrafki
26-02-2011, 19:42
13 lvl knight 61/61 mpa, d helmet, g legi, mms, boh, p amulet, orcish axe + pacc - potrzebuje jak najszybciej dobic 20 lvl bo denerwuje mnie mozliwosc uzywania tylko orcish axe'a - propozycje?
larvy, tomby, rotwormy w Liberty Bay.
Rocket Slayer
27-02-2011, 18:23
Yalahar jest odpowiedzią na wszystko.
30 Royal Paladin 65/45
EQ: Belted Cape, Plate Legi, Dragonka, Royalki, Bohy, Crown helmet
Potrzebuje miejsca na jak najszybszy exp/h. Zastanawialem sie nad tarpitem -3, chorem, piratami na nargor, a mutated humanami... Zalezy mi, zeby to byl jak najszybszy exp/h, jak jest jakies inne miejsce to tez pasuje. Tylko, zeby waste'a nie bylo za duzego :P
Diablo91
27-02-2011, 23:58
30 Royal Paladin 65/45
EQ: Belted Cape, Plate Legi, Dragonka, Royalki, Bohy, Crown helmet
Potrzebuje miejsca na jak najszybszy exp/h. Zastanawialem sie nad tarpitem -3, chorem, piratami na nargor, a mutated humanami... Zalezy mi, zeby to byl jak najszybszy exp/h, jak jest jakies inne miejsce to tez pasuje. Tylko, zeby waste'a nie bylo za duzego :P
Muted Humany będą najlepszym rozwiązaniem, dobry exp + spora kasa (plus masz blisko do depo po speary/zanieść kasę).
Ps. Weź na full capa spearów i kilka bp na złoto :P
[quote=Robmen;2801659]DLe, Wyrmy, możesz sprobować Nightmary a jak chcesz to sprawdź Frosty ale na nich raczej waste będziesz mieć.
ok tylko gdzie z czym czy na wyrmy pb czy enchanted spear bo mam czasem lagi
na dl od ktorego z pb
frosty z assasin starami?
i nightmare tez z assasinmami?
Elo..
RP 110
95 DIST
FULL EQ
MA BYC EXP! DUZE WASTE MOZLIWE!
Nie chce frostow, dl fenrock, dl poi, yalahar (niczego tam nie chce), serpent spawnow (tam pod hydra island), i hydr na hydra island i na skalce... BANUTA ODPADA TEZ XD Jest jescze gdzies miejsce na exp?
Na Zao : Lizard Chosen, fajny exp, wez tylko parędziesiąt energy/fire czy jakims tam walli... zobacz na co są wrażliwe, i klep je, ewentualnie jak lubisz hardcore i duży exp to grim reapery (yalahar / darashia ale na dara mozesz zaliczyc zgona)
możesz również tłuc wyrmy na liberty bay / darashia (jak jesteś sam to nawet 250k/h z pb +) polecam również wszelkie miejscówki na zao ; p Potwory dobierz sobie sam adekwatnie do swoich możliwości.
Kosiarztrafki
01-03-2011, 21:11
13 lvl knight 61/61 mpa, d helmet, g legi, mms, boh, p amulet, orcish axe + pacc - potrzebuje jak najszybciej dobic 20 lvl bo denerwuje mnie mozliwosc uzywania tylko orcish axe'a - propozycje?
Ze tak powiem 20 lvl wbilem na minosach dara.. calkiem sprawnie to poszlo :)
Aktualnie jestem on my way do 70/70 skilli 20 lvl 4 mlvl. Eq to samo tylko teraz dwarven axe - dam rade takim kina robic taski na tarantule?
@EDIT:
06.03.2011 00:26 Loot of Hide: 4 platinum coins, a terra hood, a time ring, knight legs
na calego taska 3 mana poty, na bossa 4 lacznie jakos 12k na plus po jednym tasku (2h)
Niedawno minął pacc więc pytam gdzie expić sorkiem, 35 lvl 35 mlvl razem z przedmiotami.
Ekwipunek: Bohy, Focus cape, Hat of the mad, Spellbook of enlightment
dawid8192
06-03-2011, 16:14
RP 71 lvl Skill 82/61 Eq : Softy.G legi.zao helmet.pall arm.mms.p amulet.gdzie expić ?
Lvl - 26
M lvl - 21
Skille - x
Profesja - MS
Facc/Pacc - Pacc
Świat Pvp/Non Pvp - Pvp
Ekwipunek - P set, Wand of Draconia
Miejsce dla expa czy dla kasy? - Exp
lucekkarol
07-03-2011, 14:02
Siemka gdzie expic 47 pallkiem z paccem?
Skille 87
eq Enchanted speary mms pall armor demon helmet blue legi bohy
waste moze byc lekka i mam dopiero 1 raz pacca wiec odrazu prosilbym o opis jak gdzies dojsc.. ;p
Twister99
07-03-2011, 16:47
Siemka! Mam 44lvl i 39mlvl. Magma set i lodowa różdżka oraz meduska.
Napiszcie jakieś propozycje expowisk.
Pozdrawiam!
Twister99
07-03-2011, 16:49
Siemka! Mam 44lvl i 39mlvl. Magma set i lodowa różdżka oraz meduska.
Napiszcie jakieś propozycje expowisk.
Pozdrawiam!
Kamardon
07-03-2011, 17:23
Expic "drutem" to na polu mozna...
a tak na serio to mowiac o tym magma secie i halistorm rodzie pewnie myslisz ze kazdy ci powie "idz na dragi chlopie" ja bym radzil sprobowac sil na ofie co nie wyklucza Smoków.
=)
lucekkarol
08-03-2011, 22:36
Gdzie expic 100 knightem skille 87 z paccem?
Paladyn 59 poziom
81/65 ew. 81+2/65
Eq: BOH, MMS, Zao Legs, Zao Helmet. Zao arm/ pal arm, Platinum Amulet
Szukam jakiegoś nieobleganego miejsca na FACC.
Dodatkowo poszukuję mało znanego respawnu około 10-15 cyclopów do skillowania. Na MT Sternum za dużo botów. Byłbym zadowolony również z innych mobów, z którymi mógłbym trenować.
souldare
12-03-2011, 18:11
Do expienia orc fortess a co do skillowania mozna by bylo wziasc 2 matki slime i atakowac summony tylko trzeba znalezc sobie miejsce gdzie te summony by zadaleko nie odszedly
Malinovy
20-03-2011, 19:25
Gdzie Expić tym EK ?
25 lvl - Knight Set, Crousader Helment, BOHy, Dragon Shield, Wyvern Fang.
Skille: 70/70
PACC !
Witam.
Od razu mówię ocb:
Pall, 51 lvl, Pacc 71/50
Eq: Knight Set, steel helmet, bohy, tower shield.
Pytanie brzmi, gdzie mogę zarobić dużo kaski ?
Za odp. Oczywiście +
:wasabi::wasabi::wasabi::wasabi::wasabi::wasabi:
@up.
Dragi Ankh, Yalahar Cmentarz podziemia, necro yalahar, workery yalahar,
gs na goromie, edron dragi, bog raidery yalahar = p
, mozesz jeszcze probowac ancient scaraby ; )
LuthanAara
26-03-2011, 18:22
21 MS
17mlvl
eq
crown helmet
scale armor
plate legs
dwarven shield
wand of decay
Gdzie expic żeby wyjść na 0 lub na+. Musi być w miare przyzwoity exp, tylko pacc zone
Task na krokodyle, ew. możesz na tarantule ale nie wiem czy dasz radę.
LuthanAara
26-03-2011, 18:41
tzn. na pewno nie będę stratny? Bo z tego co widziałem to z krokodyli leci marny, jesli nie tragiczny loot...
tzn. na pewno nie będę stratny? Bo z tego co widziałem to z krokodyli leci marny, jesli nie tragiczny loot...
A bossa patrzałeś ? ;)
może tomby ank?, edron Cyce, svargrond helheim ,
LuthanAara
27-03-2011, 08:13
Dzięki Ruszek, robie taska na krokodyle, po nim zaczne tarantule, a potem sprawdze miejsca podane przez Arune. Z tym że tomb odpada do 23lvl z powodu wand of decay ;).
Elite Knight, 53lvl, 68/66 .
Eq :
Relic Sword, Golden Armor, Golden Legs, Vampire shield, Boh'y, Warrior hemlet.
PACC .
Ciężko poszukać? Żółwie, Małpy, Mutated Humany, Piraci , Barby w svar sredni camp, duzy camp , ice witche w duzym campie, Lizardy ? ...
@down.
Dlairy, Frosty z pb, zao , ja na 90 lvlu , latałem z assassinkami do kopalni w svar, czasem waste, częsciej na plus wychodziłem :)
98RP PACC
EQ:
Demon Helmet, Platinum Amulet, Paladin Armor, Yalahari Leg Piece, MMS, BoH, Softy
Gdzie expić? W miarę szybko, ale żeby się mniej-więcej zwracało.
TenFajny
30-03-2011, 16:35
Imho Zao.
A takie pytanie czy 50 ED mogę expić na ancientach?
ja ancienty walilem od 35 albo 40 lvla druidem, spokojnie dasz rade: ) waste nie bedzie ;D ! a jak chcesz po waścić troszke (nie zawsze) i przy prem +50% polecam yalahar workery ;D ! duzo expa ! : )
TenFajny
30-03-2011, 22:21
Hehe no dzięki:)
Ogólnie sytuacja jest taka, że mam 30k tylko, eq: Hat of The Mad, B legi, Spirit Cloak/Terra Mantle, Dwarvenke, Hailstorm roda, bohy/softy
a pacca dopiero chcę zamawiać :P
Szukam expa dla mojej postaci. Jest to 95 ek ze skillami 77/75. Do tej pory bije Ice witch tower, jakieś dragi. Wcześniej alchemist quarter. Szukam czegoś gdzie będę miał około 100 k/h na plusie bo jak ktoś mi zajmie np. ice witch tower to nie mam innego dobrego zastępczego expa. Moje itemy to zao helmet, p ammy, mpa, golden legi, draken bootsy/softy, mms, blessed sceptre/arcane staff.
100k to duzo troche na tym lvlu zeby waste nie było, na tych miejscach co podam nie bedzie 100k ale zawsze mozesz cos wybrac;)
małpy podziemia, barb big camp, lizardy, OF, Moze sprobowalbys sea serpenty ; ), niby dobry exp, duzo kasy i przy okazji task
Kergiose
03-04-2011, 18:55
Profesja : (Elite) Knight
Lvl : 103
Skille : 84/80
Eq : DH, Yala Armor, AOL, Zaoan legs, Boszki, Avenger (mogę kupić SOVA + MMS)
Planuję kupić PACCA.
Nigdy nie grałem knightem na paccu, więc chciałbym abyście mi podpowiedzieli jakąś dobrą miejscówkę, najlepiej bez waste. (chodzi mi jedynie o premium area)
LuthanAara
05-04-2011, 15:13
40 ms, szukam alternatywy dla earth elementali, często zajętych. Nie mam bohów i chodzi głównie o zarobek. Odpadają taski na tarantule, ancient scaraby. Dałbym radę zarabiać na nightstalkerach ew. nekromantach?
@Kergiose
Dragi, Lizardy, Alchemist Quarter wieża ; ), Culty goroma/yalahar, bog raidery,
@LuthanAara
Jakbyś długo siedział na necro, to pewnie by się zwrociło ; ) wszystko zalezy od szczescia, moze tomby ? O zarobek trudno ... na quary za maly lvl, moz task na mutated baty? ;D
@up
Chyba chciałeś powiedzieć mutated raty :) To będzie dobry wybór. No i przy okazji mutated humany. Sporo z nich kasy leci.
@LuthanAara
Co do nightstalkerów to jakie miejsce masz na myśli?
LuthanAara
09-04-2011, 21:55
Właśnie o to chciałbym spytać, czy jest gdzieś w miarę dobre miejsce gdzie można na nich zarobić i przy okazji poexpić, tak żeby to głównie nightstalkery były, ew. Nekromanci
Ja kojarzę jedynie Vandura mountain, ale jest bramka od 60lv.
Jest jeszcze dzielnica cmentarna, na lewo od kościoła, ale myślę że odporne na prawie każdy żywioł zombie będą skutecznie utrudniać exp. :P
Gdzie expic 57 knightem?
Skill: 70/67
EQ: Royal Helmet, Vampire Shield, Mystic Blade, Golden Armor, Golden Legs, Bohy.
Zależy mi na dobrym expie bez waste.
Z góry dziękuję za pomoc.
Definitely
11-04-2011, 14:59
Witam,
gdzie mam expić druidem na 22 lvl, pacc, całkiem dobre eq i mlvl. Uwzględnijcie też różdżkę i odporność potworów na nie.
Z góry dzięki
Gdzie expic 57 knightem?
Skill: 70/67
EQ: Royal Helmet, Vampire Shield, Mystic Blade, Golden Armor, Golden Legs, Bohy.
Zależy mi na dobrym expie bez waste.
Z góry dziękuję za pomoc.
ELFY/Mintwalin/ mozesz dragi probowac/ ghostland/ mount sternum/ Cyclopy Thais./ Poh Cyce / DC włącznie z -2 / Kopalnie KAZZ
Witam,
gdzie mam expić druidem na 22 lvl, pacc, całkiem dobre eq i mlvl. Uwzględnijcie też różdżkę i odporność potworów na nie.
Z góry dzięki
Druidkiem, Larvy, Tomby, Task Tarantule, Minotaury na lewo od dep, rotwormy dara/lb,
boBovita
12-04-2011, 22:01
Wróciłem do gry do ponad 2-letniej przerwie.
Szczerze - nie ogarniam nowych terenów, rzeczy, expowisk.
Aktualnie gram Paladynem, 50lvl, 82/68, 13 mlev, PACC.
Pełne eq: paladin armor, demon shield, blue legs, demon helmet, bohy, platinum amulet.
Gdzie i co bić, aby wychodzić chociaż na leciutki +.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
gdzie expic master sorkiem na 94 lvl?
Mlvl: 62 (z itemami)
eq: spellbok +2, hat +1, b legi, focus cape, softy + bohy
Zalezy mi na szybkim i oplacalnym expie (bez waste)
piternet
20-04-2011, 16:02
31 lvl knight, 65/64, warrior helmet, k arm & legs, pirate boots, p ammy, medusa shield, fire sword.
Dawno nie grałem w Tibię, teraz zrobiłem sobie chara i postanowiłem trochę pograć, ale nie bardzo wiem gdzie expić na takim lvl najszybciej? Elvenbane, Elf Fortress?
Konto FACC jak narazie
Nikosiek
20-04-2011, 16:28
207 lvl ed (pacc), 82 mlvl.
Eq: Yalahari Mask, Royal Scale Robe/Zaoan Robe, 3xSofty/Bohy, Magma/Dwarven Legs, Nk Shield/Spk of Dark Mysteries
Szukam miejsca gdzie moge poexpic solo z bardzo duzym expem, gdzie expowisko nie bedzie zawsze zajete. Nie mam problemu z wastem.
Poradzicie jakies ciekawe miejsca? Dotychczas siedzialem na Dlach.
Michnik of Celesta
21-04-2011, 17:00
Wróciłem do gry do ponad 2-letniej przerwie.
Szczerze - nie ogarniam nowych terenów, rzeczy, expowisk.
Aktualnie gram Paladynem, 50lvl, 82/68, 13 mlev, PACC.
Pełne eq: paladin armor, demon shield, blue legs, demon helmet, bohy, platinum amulet.
Gdzie i co bić, aby wychodzić chociaż na leciutki +.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Banuta , tomby , of , poh , dragi na dara , ank , veno , piraty
207 lvl ed (pacc), 82 mlvl.
Eq: Yalahari Mask, Royal Scale Robe/Zaoan Robe, 3xSofty/Bohy, Magma/Dwarven Legs, Nk Shield/Spk of Dark Mysteries
Szukam miejsca gdzie moge poexpic solo z bardzo duzym expem, gdzie expowisko nie bedzie zawsze zajete. Nie mam problemu z wastem.
Poradzicie jakies ciekawe miejsca? Dotychczas siedzialem na Dlach.
Tyle lvli siedziałeś tylko na DLach...? To trochę mi wygląda na sprawke allegro, ale niech Ci będzie.
Możesz spróbować pobić Demony pod hellspawnami w yala (strong wave, ava i frigo UE style), albo HFFy na INQ (tak samo). Nie wiem jak wygląda sprawa Pałaca Imperatora Zao EDkiem, więc sie nie wypowiadam. Innych miejsc bez blokera nie polecam.
szybki exp pallkiem od 21 do 25, potem z rs'ami od 25?
gdzie dużo zarabiać?
skille: 63/51, PACC
Old_Candia
23-04-2011, 21:55
Pallek 65 lvl, skille 79/51 FACC. Nie wiem gdzie mam expic i z czym, royal spearami cyz zwyklymi spearami? Palkiem prawie ze nei gralem :P Lepiej leczyc sie potami czy jakims czarem i kupowac poty na mane?
Michnik of Celesta
24-04-2011, 19:47
Pallek 65 lvl, skille 79/51 FACC. Nie wiem gdzie mam expic i z czym, royal spearami cyz zwyklymi spearami? Palkiem prawie ze nei gralem :P Lepiej leczyc sie potami czy jakims czarem i kupowac poty na mane?
Wal z royali , lecz się exurą + exura vita + smp
Co do expa to poh , venore dragi , of , deep fibula
gdzie dużo zarabiać?
Dowolny tomb na ghoulach , mumiach i scarabach
gdzie dużo zarabiać?
Penisula Tomb.
Edit.Nie zauważyłem, że Michnik of Celesta też to zaproponował :P
dzięki za odpowiedzi, ale za expem na tombach nie przepadam.
załóżmy, że na cyclopolis dobije do 35lvl i skila 66 (mam taki zamiar) to czy uda mi się pokonać te stworki:
Necro - od 35lvl, chciałbym wychodzić na +, da rade?
Nightstalker - od 35lvl, chciałbym wychodzić na +, da rade?
może jakieś dragi proponujecie?
i czy warto expić dalej na cyclopolis? - przyznam, że tamten exp mnie już na maxa nudzi.
może macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?
Paladin, 16lv, PACC, 45/34.
Gram na serwerze, na którym nie mam żadnej wysokopoziomowej postaci, więc kasy na trening - brak.
Gdzie expić? Propozycje inne niż roty i larvy.
Shaskedo
27-04-2011, 14:15
Knight , 39 lvl ,Facc 56/50 (wiem ze slabe ;p)
eq:royal helmet,c armo,zao shoes,K legi ,MMS,Bs
Gdzie expic ? Tylko nie mowcie DC i Cyclopy bo to wiecznie oblegane jest.
Kofi_with_Olymp
27-04-2011, 14:31
Druid
26lvl
21mlvl
Eq:
Crown Helmet
Blue Robe
Vampire Shield
Terra Rod, Northwind Rod
Plate Legs
Leather Boots
Scarf
Gdzie szybko dobić do 33lvl? Mino Mount już mi się znudziło. Chcę dobić do 33lvl, żeby kupić lodówą różdżkę i wrócić na guardy w Kazzo.
Paladin, 16lv, PACC, 45/34.
Gram na serwerze, na którym nie mam żadnej wysokopoziomowej postaci, więc kasy na trening - brak.
Gdzie expić? Propozycje inne niż roty i larvy.
Cycki na mistrock. Szybki exp i jak ogarniesz to bez waste.
Najlepiej gdybys walił z arrow/bolt, ale skoro nie masz kasy to możesz też porobić taski na crocodylki. Palkiem sam zbytnio nie grałem więc więcej propozycji nie mam/
Możesz wszelkiej maści minosy ewentualnie elf fortress, soldki, dragi gdybyś podbił skille to praktycznie bez waste - ja 38 najtem 74/ileś tam na spokojnie dawałem rade bez waste z skull stafem.
Druid
26lvl
21mlvl
Eq:
Crown Helmet
Blue Robe
Vampire Shield
Terra Rod, Northwind Rod
Plate Legs
Leather Boots
Scarf
Gdzie szybko dobić do 33lvl? Mino Mount już mi się znudziło. Chcę dobić do 33lvl, żeby kupić lodówą różdżkę i wrócić na guardy w Kazzo.
Cyclopy/ghoule/demon skeletony(z stealth ringami najlepiej)/rotwormy/amazon camp
Diablo91
28-04-2011, 16:02
Ely, Orc Fortes (obrzeża), Dwarfy. < na Twoich skillach
Dragi, Guardy, Minotaury obok Kazzo. < jak byś wbił min. 65 skilla.
Druid
26lvl
21mlvl
Eq:
Crown Helmet
Blue Robe
Vampire Shield
Terra Rod, Northwind Rod
Plate Legs
Leather Boots
Scarf
Ghostland (ghoule/DSy z ringami), Dwarfy, Cyklopy, Elfy?
@topic:
248 EK, skille 103/100, full eq.
Gdzie mogę porządnie sobie po expić? Kasy na waste mam sporo :)
Znudziły mnie już:
DL (PoI, Darashia), Frosty (Okolnir), Kopalnie, Hellspawny.
Warto zajrzeć na ZAO? Jeśli tak to gdzie konkretnie? :)
@up
Jako że takiej postaci nie miałem to się nie znam, ale mogę zasugerować demki 6666
Diablo91
Może Medusy? Serpent Spawny? Powinien być przyzwoity exp.
Zmiana zapytania. Poskillowałem trochę.
Gdzie expić 19lv paladin, pacc. 60/50, b. dobre eq.
Dam radę w cult cave w Liberty Bay?
Zmiana zapytania. Poskillowałem trochę.
Gdzie expić 19lv paladin, pacc. 60/50, b. dobre eq.
Dam radę w cult cave w Liberty Bay?
Możesz mieć trudno, może spróbuj Culty na Yalahar?
Na tym levelu możesz expić też na cyklopolis [edron], albo na dzielnicy uchodźców (1sza dzielnica Yalahar) :P
Herdrak'knight
30-04-2011, 16:07
knigh 82 lvl skille 83/82
eq: magic sword/ave, blue legs, draken boots, dsm, mms, royal helmet
Gdzie moge expić na faccu?
Wiem, że duzo miejsc wyczerpujących nie ma ale obecnie expie na orc fortress, d lair venore, mintwalin, mount sternum, DC i guardy.
Jest może jeszcze jakas w maire dobre expowisko na faccu gdzie troche sie dorobie i wbije lvl?:D
I lepiej latac z ave czy magic sword + mms? Bo dotychczas caly czas latam z magic swordem :)
36 knight skille : 58/55 ( wiem, że słabe ) PACC
EQ : knight set, crown shield, bright sword, scarf , dark helmet ( na dniach zrobię crusa )
Gdzie mogę expić aby dosyć szybko bić lvl ? Gram na świecie Hardcore PvP .
@Diab
Poważnie hunciłeś hellspawny? Trochę słaby exp tam jest.
Zao jak najbardziej, Drakeny wszekiej maści, najlepiej z druidem, bierzesz na siebie ile możesz i wykańczas z e grana, nie dość, że exp niczego sobie to nawet nie powinieneś mieć waste.
Jak ktoś się nie zna, to niech się nie wypowiada. Oczywiście możesz zrobić task na 6666 demców, ale exp dobry nie będzie, a waste potężne. Polecam zacząć na 300+.
Poza tym moje ulubione Vengoth, 3 i 4 wieża. Ja tam robie 550k/h, Ty powinieneś wyciągnąć ponad 750- czy to Ci starczy, nie wiem.
Grimy Yala z e grana, ale w tym wypadku nie wiem ile max dasz rade wziąć na klate bez druida, 3 spokojnie, lecz 3 to trochę mało.
Ogólnie jest jeszcze dużo spawnów, ale najpierw wypróbuj te.
~A/
Witam. Jestem na facc narazie za jakis czas kupie pacca gdzie w tym momencie mam expic bym zbieral jak najwiecej kasy. posiadam 133knighta zaraz 134. Skile 87/85. Dsm, boh, dem sh, royal axe, i 40 cc wiec moge cos dokupic. Postac dostalem i mailem Mpa, mms zoan leg i helm softy i zostalem hackniety wiec chce sie odkuc. Swiat harmonia zapraszam do wspolnego expa:)
Jak kupie Pacca to ile kasy/h i gdzie bede zarabial?
36 knight skille : 58/55 ( wiem, że słabe ) PACC
EQ : knight set, crown shield, bright sword, scarf , dark helmet ( na dniach zrobię crusa )
Gdzie mogę expić aby dosyć szybko bić lvl ? Gram na świecie Hardcore PvP .
Żółwie? Yalahar (1sza dzielnica), Minotaury Darashia? Skille słabe więc propozycji mało :P
130 lv. pall pacc, dobre skille i eq.
@up
Frosty/DL, Nightmary, Wyrmy??
Knight. 35 lv, facc, 60/60.
RH, DSM, K Legs, Zao Shoes, P-ammy, Demon Shield, Epee.
Gdzie expić? Zależy mi na dobrym expie, może być lekkie waste.
Gdzie expic 23 lVL /22mlvl PACC ? Eq; b robe , crus helm, plat ammy, boh , p legs, meduse shield
tylko nie mowcie mi o tombach bo mi sie juz nie chce na nich seidziec ; )...
davixonek
08-05-2011, 20:39
Gdzie expic
Ek 78
EQ:
-dsm
-g legi
-rh,
-demon shield,
-mystic blade (avanger)
skile 74/70, zeby nie bylo waste bo nie mam za duzo kasy PACC
LvL : 68
Voc : RP
skille : 83/62
Gdzie mogę expić takim lvlem i skillami na Pacc Arenie. Chodzi mi o exp 70k/h+ moze być tak by wyszlo na 0 bez profitu.
witam.
dzis dostalem propozycje od kolegi zebym z nim zagral wiec niewiem gdzie expic 199 ek
skille 97/95
pacc
eq zao helmet dsm zao legi bohy justice mms
prosze sie niesmiac ostatni raz gralem w 2008 roku
gdzie expić palkiem ze skilem 82+ (niedługo kupie pall arm), eq p set, ale bede zbierał.
gdzie expić by dużo wyexpić?
gdzie dużo zarabiać?
PACC
SIemka sorki ze przeszkadzam pozniewaz nie gralem z rok i nie wiem co teraz sie dzieje na tibi jakie expy dobre sa;D
Chcialbym sie dowiedziec gdzie expic na 92 RP 90/75 dyst eq: yalahar legi pall armor zoan helmet softy bohy mms assassinki z gory dziekuje ;D
Serekzolty
14-05-2011, 15:11
Gdzie expić 35 rp z 62+2 dista ?
Eq:
crown helm
paladin armor
k legi
bohy
dragonka
platinum amulet i royal spirki
mam pacc
Siemaa doradzcie mi cos gdzie expic dobrze
53 RP 89/75
paladin armor, blue legs, vampire shield, crus helmet
63 royal pall i 56 ek gdzie mozemy isc razem na hunta?
Royal Palladyn 25 lvl skille 72 PACC gdzie najszybciej expić?
@tych kilku nade mną
Gracie rp i nie wiecie gdzie expić ? Omg.
Nie grałem od 2 lat i pisze bo może są jakieś nowe respy, a to bardzo prawdopodobne bo jak wiesz doszło bardzo wiele nowych terenów. Łbie trzmielu jeden.:wasabi:
Nie grałem od 2 lat i pisze bo może są jakieś nowe respy, a to bardzo prawdopodobne bo jak wiesz doszło bardzo wiele nowych terenów. Łbie trzmielu jeden.:wasabi:
Na tym lvlu to raczej nie masz za dużo nowych miejscówek , na*******aj na tych tombach czy innych małpach, no a potem to CHYBA już powinieneś wiedzieć, bo gdzie nie pójdziesz, tam będziesz mieć zysk. Dist też w miarę dobrze wybotowany. RP do expienia jest najłatwiejszy, więc jeśli nawet z nim masz problem to zmień grę. Elo
Zaczne ciupać w DSJ 2 chyba znowu to mnie pół roku nie ma. Albo węża na 3310.
Na małpach na takim levelu palem? hm.
Obb - Nova.
Zaczne ciupać w DSJ 2 chyba znowu to mnie pół roku nie ma. Albo węża na 3310.
Na małpach na takim levelu palem? hm.
Obb - Nova.
W zasadzie rl tibia nie dorasta do pięt DSJ, zgadza się, snake'owi również.
Nie widzę problemu w expieniu na tym lvlu na banucie na powierzchni. Chyba się pojedynczych merlkinów nie boisz ?
No to lajcik. Mówisz, że banuta na tym lvl ale z waste czy bez i ile k\h mniej wiecej myślisz?
Witam
Gdzie expic 42 knightem ze skillami 75/75 z Pacc.
Eq to crusader helmet, c armor, k legs, bs i medusa shield
Bylem na scarabach ale troche za niski exp bo ok 22k/h
Na małpach bylo troche lepiej ale uciekaja i zazwyczaj wbiegne wtedy w kilkanascie malp i waste jest.
No to lajcik. Mówisz, że banuta na tym lvl ale z waste czy bez i ile k\h mniej wiecej myślisz?
No raczej że bez waste...
Ile expa wyciagniesz to trudno powiedzieć, idź sprawdź , tylko po drodze nie wpierdol się na carniphile ;]
jaa nie moge kazdy sie pyta gdzie expic a nikt nie odpowiada bez sensu
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.