Pokaż pełną wersje : Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych
Dzięki wielkie mnie bardzo to pomogło 8 lvl Jar jar palladyn galana carlinhttp://
Napiszcie na czym expic na roku ;( plz:baby:
Elo!
Jestem knightem
33lvl
69/66(trenie)
bright sword
tower shield
k set
w helmet
scarf
leather boots
4mlvl
Mam takie pytanie:
Niedlugo kuppie sobie Paccaichcialbym sie przprowdzic do Ankh
by poexpic troche na scarbach itp.
Do tej pory expilem na soldach i troszeczke na guardach.
Jak myslicie czy jakbym kupno domku w ank bedzie oplacalne???
Czy lepiej zostac w kazo??
Wezcie pod uwage iz w kazo jest od hu*a ludzi na expowiskachi na to ze nie chcial bym tracic pacca kiszac sie w kazo!
A moze jest jakies inne miejsce dobre do expiuenia i lootowanie dobre dla mnie??????
Klakson Magy
20-01-2005, 19:17
jestem kinghtem na 12 lvl solgier hemet scale armor darwen sheald serpend sword brass legs i butsy ze skilami 30\20 ( bo walilem z :2handed: ;/ ) i niewiem gdzie ekspic. tera ekspie na rotach ale mi to sie nudzi i malo ich jest wiedz niezabrardzo.prosze o pomoc
Norbitron
20-01-2005, 19:18
Odpowiedz na wiekszosc waszych pytan:
2. Gdzie najszybciej sie expi?
Na mainie
Dedemaniek
20-01-2005, 20:48
Dobra ja na przyklad ma 10 lvl i skille 31/26 trenuje axe knight no to gdzie mam expic
Knight 15lvl
skile 57/56
eq: p armor, brass legsy, steel helmet, spike swoord, swarven shield
Z tak gownianem eq moglbym isc na cyce?? :)
patrikoz
20-01-2005, 22:43
Napiszcie na czym expic na roku ;( plz:baby:
Na gorze od wyjscia z miasta jest jaskinia, najpierw w wiekszosci trolle, potem spotykasz orki i minosy. O ile trolle i orki mozesz bic to minosom lepiej uciekac, bo sa mocne, a jak bijesz z kims to exp jest nieoplacalny jak na takiego potwora! W tej jaskinii mozna zdobyc 8 lvl nawet :) Jedyny minus to zuzycie pochodnii i niestety ale malo jedzenia sie tam zdobywa, tak wiec lepiej zebys mial zapas jedzenia :) Jak Ci sie znudzi mozesz isc na lewo od tej jaskinii, a tam masz duzo potworkow :) Ciekawa jest dolina misiow tam je mozesz bic, latwy i przyjemny exp :) Waspy to stracone HP bo czesto truja, Orci Spearmany zbyt silne, ale Orcow mozesz bic, masz tam tez dziure z szkieletami - fajne rzeczy, ale potrzebna lopata :) Wieza Orcow - fajny exp, ale ze Spearmanem mozesz miec problem. Pozniej masz taka jaskinie - pelno tam poison spiderow - jesli nie boisz sie zbyt ich trucizny mozesz spokojnie isc, a na koncu jest rotworm - jak masz zaufanych kolegow to idzcie tam i go pobijcie np. w 4. Cztery razy go pobijcie i za kazdym razem rzeczy ida do kogo innego :)
Ludzie mam knighta na Isarze. Mam 30 lvl i skile 61\59 (wiem że słabe) Mam eq crown amror knight legs medusa shield bright sword i warior helmet. Niewiem gdzie mam expić. ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
:( :( POMUSZCZCIE MI PROSZE :( :(
Mam knighta 13 lv skille 42/36 eq soldier helmet,scale armor,brass legsy,dark shield,spike sword GDZIE EXPIĆ najlepiej blisko thais :P
Master Gutek
26-01-2005, 22:14
CZe.
CZy skille 35/33 u knighta na 9lvl sa dobre??!! :D
Oby tak :P
Odpowiedzcie plx
CYA IN TIBIA
Tibiańczyk
26-01-2005, 22:25
CZe.
CZy skille 35/33 u knighta na 9lvl sa dobre??!! :D
Oby tak :P
Odpowiedzcie plx
CYA IN TIBIA
Ja uważam że tak :)
wielki90
27-01-2005, 09:21
Powiedzcie mi gdzie expić Knightem 80/78 w swordzie.
Bright sword,knight armor, knight legsy, crusader helmet(arm:8), tower shield.
Skile dobre, alee byl chack i zeby poszly sie ***...
Aha lvl: 56
Tibiańczyk
27-01-2005, 09:40
@up
Polecam Cyclopolis i Dwarf Guardy
Drizzt_titania
27-01-2005, 18:12
Knight 30lev skills 58/54 CrownArmor, BrightSword, CrownShield, KnightLegs, CrusarderHelemt
Gdzie najlepszy loot
Gdzie najszybszy exp
gdzie moge szybko poexpic:
vocation: palladyn
skills:60/43
mlvl:9
level:22
eq: steel helmet,noble armor,plate legs,leather boots,bow(lub guardian shield i speary)
Cze. Nie wiem gdzie expic na 11 levelu i 11 mlevelu???? moje eq to: serpen sword, dvarven shield, p armor, brass legsy, leather bootsy i soldier helmet.
Profesja: Drut :mag:
patrikoz
27-01-2005, 21:21
Cze. Nie wiem gdzie expic na 11 levelu i 11 mlevelu???? moje eq to: serpen sword, dvarven shield, p armor, brass legsy, leather bootsy i soldier helmet.
Profesja: Drut :mag:
Ziomek, jak masz HMMy to polecam Ghostland, ale musisz miec zaklecie Antidotum jakbys sie wpieprzyl do Scorpionow. Poexpisz tam szybko, ale musisz uwazac - Ghoula z HMMow, Skela mozesz bic w zwarciu, Demon Skela - radze uciekac :P, Scorpion tez radze uciekac bo zatruwa mocno :) A jak zobaczysz Fire Devila to uciekaj bo jak Ci walnie z GFB to mozna nawet dednac :/ Raty, Cave Raty i Poison Spidery spokojnie mozesz bic, a Slime tez (chociaz uwazaj na klony) - Slime na Twoim lvlu to lepiej z HMM napieprzac :) Na ghostland dodatkowo masz super loot, wiec sie duzo dorobisz i niezly exp.
GDZIE najlepiej bedzie mi sie oplacalo expic??
Interesuje mnie bardziej l00t niz exp.
Pacc
33 lvl knight 4mlvl
w helmet
k set
bs
tower shield
scarf
booty
Najlepiej jak by to bylo miejsce dla Pacc.
wielki90
28-01-2005, 15:51
GDZIE najlepiej bedzie mi sie oplacalo expic??
Interesuje mnie bardziej l00t niz exp.
Pacc
33 lvl knight 4mlvl
w helmet
k set
bs
tower shield
scarf
booty
Najlepiej jak by to bylo miejsce dla Pacc.
Hi,
ankharum
yes
Expisz na larwach i scaranach do 40 lvl spokojnie tam dobry resp po 15 larw (Zalezy jaki server).
Niepodales skili wiec mysle ze masz slabe skile.
Ale sie temat zrobił długi.....
Trzeba podciągnąć do 100 stron hehehe
Dla knighta:
Ja skilluje 50/50 do 10 lvl na trollach, a potem można już iśc na dwarfy, roty, i po jednym albo dwóch soliderach. Skillować na dwarfach do 20 lvl skile 65/65. Od treningu będziemy już prawdopodobnie żygać, ale można tak na 22 lvl iśc na dragona. Hmmmmm ja miałem wtedy 4 mlvl, ale kolega high lvl dawał mana fluidy, więc nie wiem jak z wami. Aha zapomniałem, na 10 lvl trza kniecznie mieć Scale armor(można z łatwiutkiego questa, Thais), Brass legs, Sworda nie wiem jak tam, ja kupiłem Broad Sworda za 250 gp i było super, Dwarven shield i solider, dark helmet. Dalej nie wiem, duże rozbieżności będą.
P.S Co doradzacie? Swordy, Axe czy Cluby? (knajt)
Ja ide w swordy bo jak będe blokerem to doskonały bright sword, do expienia również doskonały Giant Sword (D lance odpada mały def) i po anihilatorze SoV, 2 gorszy atak od Stoneccuter Axe, ale wspaniały def. o 5 większy.
Nara
Mam knighta 13 lv skille 42/36 eq soldier helmet,scale armor,brass legsy,dark shield,spike sword GDZIE EXPIĆ najlepiej blisko thais :P
Ja najlepiej proponowałbym na około 2-3 dni przenieś się do kazz, tam expić w kopalniach na rotach, dwarfach, i koniecznie poćwicz skille na 50/50 wtedy po jednym soliderze.
StoProcentsynu
28-01-2005, 20:22
Gdzie mam expic druidem na 28 lvl`u i 45 mlvlu czy bylbym w stanie solowac dragona bądź GS`a? jeśli tak czy walić je z HMMow czy kupic SDeki i ile mniej więcej będzie potrzeba bi UH moje itemki to knight armor plate legs dragon shield warrior helmet i dragon hammer z gory dzięki
Gdzie mam expic druidem na 28 lvl`u i 45 mlvlu czy bylbym w stanie solowac dragona bądź GS`a? jeśli tak czy walić je z HMMow czy kupic SDeki i ile mniej więcej będzie potrzeba bi UH moje itemki to knight armor plate legs dragon shield warrior helmet i dragon hammer z gory dzięki
Do GS nie waż sie podchodzić, najwyżej możesz huntnąć z blokerem (nie wiem jaki lvl). Z dobrym blokerem poradzicie sobie, ale ty sam na GS masz małe szanse. Dopadnie cie skurbyczyk i zje :) Ale jak SD to może będziesz walczyć, ale UH pójdzie że szkoda gadać. A poza tym będzie to kompletnie nieopłacalne.
Dragona..... spox, na tym Mlvl to wal z hmm (żeby się opłacało), loot niezły, ale miej przy sobie uh-eki. Możesz zabić od czasu do czasu (dragona) ale nie expić!!!
Pytajcie pytajcie Vego wszystko wie 8o
Zielevitz
28-01-2005, 21:29
dpbra mądralo - 61/61 knight plate legs, plate armor, steel helmet, spike sword i dragon shield - gdzie expić (żeby jeszcze kasa leciała - nie mów o soldierach bo żygam nimi już;p)
Czy moge blokować Demona na 67 lvl??? Byłoby spox, ale reszta grupy to kaszanka, o ile można nazwać to grupą :) 2 Palladyni lvl 48 i 51. aha mój shielding 84. Tarcza Demon, Zbroja Dagon scale mail legsy knight i hełm Royal.
dpbra mądralo - 61/61 knight plate legs, plate armor, steel helmet, spike sword i dragon shield - gdzie expić (żeby jeszcze kasa leciała - nie mów o soldierach bo żygam nimi już;p)
Jaki lvl? Szybko bo czekam.
vego od ktorego lvl i x/x skille chodzic na beholdera ? jestem palem i czy brac kusze ?
StoProcentsynu
28-01-2005, 23:27
Vega mam jeszcze jedno pytanie
czy gdybym utrzymywal dystans z GSem walil go z SD i przy tym z burst arrows mialbym szanse? nie chodzi mi tu o masowe zabijanie GS chodzi mi o jedna sztuke tak dla satysfakcji :]
Tibiańczyk
29-01-2005, 00:02
@up
No niewiem tak na 40% moze przezyjesz.Utani gran hur + Time Ring + BoH, przy czym ciągłe sdowanie i nawalanie burstkami, możesz ewentualnie kombinowac cos z magic wallami, choc lepsza metoda to "gora sd dol" na respie gsa przy blood herb quescie.
@Vego about Demon
No myśle że dasz rade choć nigdy nie waliłem demona jednak slyszalem ze z shieldem 80 knigci juz blokowali przy dobrych zdolnosciach PvP (uhanie sie). Demon wali 1000 comba a ty masz 1070 hp wiec paladyni powinni szybko uporac sie z demonkiem.
patrikoz
29-01-2005, 00:12
czy gdybym utrzymywal dystans z GSem walil go z SD i przy tym z burst arrows mialbym szanse? nie chodzi mi tu o masowe zabijanie GS chodzi mi o jedna sztuke tak dla satysfakcji :] wszystko zalezy od farta - jesli rzuci Haste moze Cie zlapac - uwazaj tez na trucizne, i droge, zebys nie wpadl na inne potwory albo do slepej uliczki :P
Zielevitz
29-01-2005, 06:06
Jaki lvl? Szybko bo czekam.
15 ;p a mlvl 4 za godzine
teoretycznie da sie z bohami utani gran hur i time ringiem uciec przed gs ale w mraktyce jest to marna szansa dlatego ze w polsce niema neta gdzie niema lagów
vego od ktorego lvl i x/x skille chodzic na beholdera ? jestem palem i czy brac kusze ?
Nigdy nie byłem paladynem, ale solowałem pojedyńczy resp beholdera (kazz) na 14 lvl. Problem w tym że było to przed uptade. Teraz to trzeba mieć tak 20+ lvl i (na wszelki wypadek UH ). Nie polecam ci respu koło kazz, bo jest tam mało miejsca dla paladynów a do tego beholder jeszcze szkielety przywołuje. W twoim podpisie czytam, że używasz już kuszy na 12 lvl. Żeby używać kuszy trzeba mieć duże skille. Nie wiem jakie palem nie gram, tyle wiem od kolegów.
Na 15 lvl to niestety tylko Solidery. No cóż, taki lvl. Spróbuj też po jednym na klate Minotaur Guard. Niezły exp i loot. Tylko wybierz dobry resp. A na 20+ Dwarf Guardy ( po jednym). Jak chcesz żeby kasa leciała to sporadyczie używaj UH. Jak masz prawie czerwone życie to siadnij na uboczu i zjadaj rybki :)
Mlody Kojot
29-01-2005, 08:20
Ostatnio bylem na dragonie, ale troche UHow na niego poszlo i zrozumialem, ze jest to nieoplacalne. Gdzie na tym levelu i przy tych skillach [patrz - podpis] moge huntowac przy minimalnym nakladzie UH? ;)
czy gdybym utrzymywal dystans z GSem walil go z SD i przy tym z burst arrows mialbym szanse? nie chodzi mi tu o masowe zabijanie GS chodzi mi o jedna sztuke tak dla satysfakcji :]
Vego a nie Vega.
GDYBYŚ utrzymywał dystans to teroetycznie rozwaliłbyś go na 10 lvl :)
Teraz na poważnie. Z SD i burst arrows..... niezłe combo, ale pytanie masz PACC??? Jak tak to utani gran hur (chyba tak sie pisze) i na 55-65% wygrasz.
Ale jak spanikujesz to nie ma rady. Musisz maksymalnie się skupić na klikaniu na te głupie runy 8o
Ostatnio bylem na dragonie, ale troche UHow na niego poszlo i zrozumialem, ze jest to nieoplacalne. Gdzie na tym levelu i przy tych skillach [patrz - podpis] moge huntowac przy minimalnym nakladzie UH? ;)
Na guardy za wcześnie, możesz po jednym Mino guardzie brać. Tak jak gdzieś to powieziałem, zamiast UH to bierz rybki i jedz :) Na tym lvl to ciągle powtarzam: kopalnie w kazz. Solidery, dwarfy i roty. Co poradzić, taki lvl choć Mino Guard to niezły exp (160 chyba), ale uważaj na archerów, a mino guarda 1 albo 2 na klate :)
Mlody Kojot
29-01-2005, 08:38
Dzieki za odpowiedz. Postanowilem, aby wybrac sie na cyclopy i nabic w koncu ten 20 level, bo na guardy jest za wczesnie (moze od 70/70 sprobuje sie z nimi pobawic). ;)
yyy... No właśnie, mam problem gdzie expić... Statsy w podpisie... I prosze: nie mowcie nic o rotach, larvach czy goblinach (mdli mnie na ich widok ^^)
Mlody Kojot
29-01-2005, 09:05
Zalezy, czy chcesz uzywac runkow czy swojej broni... :)
Na twoim lvl można już opłacalnie walczyć samymi runami na guardach. Bo używając broni to szans nie masz.
gdziem mam expic. skile 68/69, levle 21, 4 magic level, eq k-set, vamp shield, bright sword, gs, warrior helmet. Jestem knightem(eq atki bo gram na antice a kupilem przed upadate jak tanie było jeszcze wszystko)
Mam problem za scorpionem. Robiłem Scale armor quest, wszystko szło gładko i przyszła kolej na scorpiona. Myśle sobie łatwy jest bo 45 hp zabije go zaraz. Wiedziałem że zatruwa super mocną trucizną, to wziołem 2 antidote runki. Bije w niego i zaden hit nie doszedł wziołem 1 runke bo juz 30 hp zeszlo od trucizny. Spanikowałem i wziołem 2. Scorpionowi żadne go hita nie zadałem, ma chyba doby def. Potem dedlem od trucizny (15 hp na sec.). Jakie skille mam miec zeby go zabic? Walczyłem z nim odrazu po wyjściu z rooka skille 18/17 Eq. Chain armor, carlin sword, plate shield, leather legs, boots. Kupie sobie Brass legs, i wytrenuje skille do 50/50 na 8lvl. Czy to wystarczy?
gdziem mam expic. skile 68/69, levle 21, 4 magic level, eq k-set, vamp shield, bright sword, gs, warrior helmet. Jestem knightem(eq atki bo gram na antice a kupielem przed upadate jak tanie było jeszcze wszystko)
Jesteś taka lewa czy tylko posty nabijasz? DWARF GUARD RULEZ!!!!
Miałem problem z ustaleniem twojej płci, ale stawiam na kobiete (TA myha)
Jak byś umiała napisać słowo kupiłem/kupiłam to by nie było problemów.
Tibiańczyk
29-01-2005, 17:44
Mam problem za scorpionem. Robiłem Scale armor quest, wszystko szło gładko i przyszła kolej na scorpiona. Myśle sobie łatwy jest bo 45 hp zabije go zaraz. Wiedziałem że zatruwa super mocną trucizną, to wziołem 2 antidote runki. Bije w niego i zaden hit nie doszedł wziołem 1 runke bo juz 30 hp zeszlo od trucizny. Spanikowałem i wziołem 2. Scorpionowi żadne go hita nie zadałem, ma chyba doby def. Potem dedlem od trucizny (15 hp na sec.). Jakie skille mam miec zeby go zabic? Walczyłem z nim odrazu po wyjściu z rooka skille 18/17 Eq. Chain armor, carlin sword, plate shield, leather legs, boots. Kupie sobie Brass legs, i wytrenuje skille do 50/50 na 8lvl. Czy to wystarczy?
Skorpion to według mnie najgorszy potwór po dsie, możesz go łatwo zabić uzywajac hmm lub bic z broni i potem exana pox lub antidotke rune.Skille wystarcza 40/40 tylko żebyś miał troche więcej hp.
Hmmm... To zależy kto jest na jakim lvl. Osobiście to ja dopiero zaczynam grać w Tibia, bo gram w nią dopiero jakiś tydzień:p Jednak troche wiem gdzie najlepiej expic na main ladzie:
1-4lvl - najlepiej na szczurach,szybki exp i sporo kasy(w jakies 10 minut 40gp)
4-6lvl - expic na tych levelach na wilkach i pajakach, ale odradzam walczyc na tych poziomach z poison spider bo szybko mozna zginac...
powyżej 6lvl - na trolach, orkach, a jesli ktos wie gdzie to warto na szkieletach(nic nie robia wiec mozna troche poskilowac shielding), a jak sie juz zabije to sporo rzeczy wypada - sam znalazłem chain armor i pare innych drobiazgow... B)
Jakie skille na Valkirie?
Chce je zabijać bo musze zdobyć plate armor, a w sklepie za drogi. Na tibia.pl pisze że wypada rzadko, ale tak naprawde to około ile valkiri będe musiał zabić? 10? 20? Czy dam rade z Eq Scale armor twohanded sword brass legs legion helmet boots skille cos okolo 50/50 i około 10 lvl. A z kąd zdobyć póżniejsze zbroje, bo używają je już od 20 lvl ludzie, ale jak patrze to np. Knight armor wypada z black knight. Na tym poziomie raczej go nie rozwale.
Tibiańczyk
30-01-2005, 21:52
Chce je zabijać bo musze zdobyć plate armor, a w sklepie za drogi. Na tibia.pl pisze że wypada rzadko, ale tak naprawde to około ile valkiri będe musiał zabić? 10? 20? Czy dam rade z Eq Scale armor twohanded sword brass legs legion helmet boots skille cos okolo 50/50 i około 10 lvl. A z kąd zdobyć póżniejsze zbroje, bo używają je już od 20 lvl ludzie, ale jak patrze to np. Knight armor wypada z black knight. Na tym poziomie raczej go nie rozwale.
Moja rada -> Uhmaker -> 5 bp uh -> sell -> 12,5k -> buy knight armor.
Ludzie uzywaja uhmakerow znam ziomkow ktorzy maja 10 uhmakerow i siedza na mc ;)
Dobra a wiec...
od 10 do 20 lvlu expimy na zamku (orki worriore, orki spermany, mino, zerki, trolle, dwarfy, mino guardy, hunterki, i mino archery, dla ambitnych na goze mamy tez draga orki shamany demon skeletony itp.) skille 60+/60+. Jak by kto nie wiedzial to zamek znajduje sie na zachod od Ab :p . Potem expimy do 35 lvlu na ghoust land (65/65 chyba starczy :confused: ) . Potem do 45 lvlu na dwarfach guardach (tu to chyba juz 70+/70+) . Narazie wiem tylko tyle ;( tak wiec jezeli ktos chce niech skozysta z moich porad.
dzis pojechalem walkirie z 35/35 knightem z morning star, wiec ty z two handed sword to 3-4 hit i po valkiri. A wszystkie armory lepsze niz p-arm to pierw sie je kupuje zanim bedzie sie je moglo znalezc
rade dasz tylko po co? w valkirii zadko faktycznie wypada p-arm. nie lepiej kupic? na wiekszosci swiatow kosztuje w granicach 400-800 gp a to nie jest tak bardzo duzo...
edit:
re up, down i wogole re last 10 pages... kuna pierona jak przeczytalem ostatnie 10 stron to normalnie zglupialem... dragon scale legsy na 67 levie i chce isc na demona, 20 level ze skillami 10/10, czy brac kusze na beholdera ( pierona kazde dziecko wie ze wystarczy wedka i 60 skilla w fishingu ), kufa jak nie macie nic inteligentnego do pisania TO NIE PISZCIE!!!
ostatnie 10 stron nadaje se do skasowania za wyjatkiem 3-5 postow... reszta postow jest pisane przez debili i noobow, ktorzy kufa gowno co wiedza o tibii...czy ze skillami 60/60 mozna isc na guardy ? tak mozna. czy ze skillami 55/55 i 19 lvl mozna isc na smoki tak mozna... tylko kufa po co? gdzie mozna expic na 10 lvl ze skillami 30/30 kolo thais? mt. sternum. szczegolnie podziemia... KUFA PRZED SKILLAMI 70/70 NIE MA MASS EXPA!!! chyba ze na rotach ze skillami 40/40 na 30 levie...
to forum zchodzi na psy dzieki wam "drodzy uzytkownicy" pozniej sie dziwicie czemu niektorzy odchodza od tej strony. jeszcze troche i kupuje slownik polsko "br?" , bede sie uczyl ich jezyka i bede ogladal ich forum bo tam jest wiecej ludzi NORMALNYCH a tutaj niestety wiekszosc ludzi to totalne matoly.
malo mnie to obchodzi czy dostane bana za ten post czy nie, jezeli tak to przynajniej szybciej sie zaczne uczyc hiszpanskiego...
jak to jest ze na azurze znalem lub spotkalem sie w pierony graczy gdzie okolo 30 to br, kolo 20 swe, kilkunastu z usa kolo 40 z polski, 1 gracz z chin, jeden z hiszpanii i dochodze do wniosku ze kilku ( 4 ) tych z polski jest normalnych i wszyscy w zasadzie obcokrajowcy, a polacy sa debilami/chamami/polmozgami/zlodziejami/lurerami/trapperami/pkrami na 10 lvl z red skullem... i potem sie dziwicie czemu nikt nie lubi polakow...
patrikoz
30-01-2005, 23:57
Oryginalnie napisane przez Vego
dzis pojechalem walkirie z 35/35 knightem z morning star, wiec ty z two handed sword to 3-4 hit i po valkiri. A wszystkie armory lepsze niz p-arm to pierw sie je kupuje zanim bedzie sie je moglo znalezc
Moje zdanie jest inne :P Walkirie moglbys rozwalic stary, ale moglbys zdobyc Soldier Helmeta, jeszcze, ale... musialbys sie z nia troche pomeczyc :( Nie ma lekko. P-Armor nie wypada z co 10 walkirii, nawet z co 20 Ci nie wypadnie. Trzeba na nich expic. Ja juz rozwalilem w swojej karierze z 200 (nie liczylem) i wylecialy 2 p-army. Liczylbym ze co 100 Ci wypadnie (tak na oko). Nie mozesz tak robic - Valkiria Hardcore - chodze raz na tydzien, bo strace duzo HP i jest silna, w ogole. Trzeba je masowo zabijac :) Az wyleci... To na tyle - a co do lepszy armorow to rzeczywiscie trza kupic.
LoL Niby z Ciebie taki spec to chyba byś wiedział że sie kupuje rzeczy od graczy ?? A Co do Valkiri...będzie ciężko bo masz 2 reczna broń... dużo hitow ci bedzie wchodziło... A jak tam poblkowałeś Demona ??
Gold Dragon Knight
31-01-2005, 09:03
Gdzie mam epxić mam 17lvl Skille 39/26
EQ:
Dark Helmet
Plate Armor
Plate Legs
Spike Sword
Dwarven Shield
Leather Boots
PS:bardziej mnie interesuje exp niż loot :) :) :) :)
>>>DragoN<<<
31-01-2005, 09:13
-.- po co wogule powstal tu temat z jakikmi skilami na walkirie ?? :evul:
LoL Niby z Ciebie taki spec to chyba byś wiedział że sie kupuje rzeczy od graczy ?? A Co do Valkiri...będzie ciężko bo masz 2 reczna broń... dużo hitow ci bedzie wchodziło... A jak tam poblkowałeś Demona ??
LoL
Jak bym nie wiedział że można kupować sprzęt od innych graczy to bym pewnie z rooka nie wyszedł.......
Po zatym nie chce kupować, bo na domek zbieram, a jako że gram na Antice, to musze uzbierać koło 100k więc każdy gp się liczy.
Niestety padłem bo Szwe.....uuuuu sorry TOP SECRET.
-.- po co wogule powstal tu temat z jakikmi skilami na walkirie ?? :evul:
lol a co nie może być? Jak ci się nie podoba to nie musisz tu zaglądać. Ty byś pewnie załozył nowy temat a to przez takich jak ty forum schodzi na psy. (może prszesadzam a może nie :) )
rade dasz tylko po co? w valkirii zadko faktycznie wypada p-arm. nie lepiej kupic? na wiekszosci swiatow kosztuje w granicach 400-800 gp a to nie jest tak bardzo duzo...
edit:
re up, down i wogole re last 10 pages... kuna pierona jak przeczytalem ostatnie 10 stron to normalnie zglupialem... dragon scale legsy na 67 levie i chce isc na demona, 20 level ze skillami 10/10, czy brac kusze na beholdera ( pierona kazde dziecko wie ze wystarczy wedka i 60 skilla w fishingu ), kufa jak nie macie nic inteligentnego do pisania TO NIE PISZCIE!!!
ostatnie 10 stron nadaje se do skasowania za wyjatkiem 3-5 postow... reszta postow jest pisane przez debili i noobow, ktorzy kufa gowno co wiedza o tibii...czy ze skillami 60/60 mozna isc na guardy ? tak mozna. czy ze skillami 55/55 i 19 lvl mozna isc na smoki tak mozna... tylko kufa po co? gdzie mozna expic na 10 lvl ze skillami 30/30 kolo thais? mt. sternum. szczegolnie podziemia... KUFA PRZED SKILLAMI 70/70 NIE MA MASS EXPA!!! chyba ze na rotach ze skillami 40/40 na 30 levie...
to forum zchodzi na psy dzieki wam "drodzy uzytkownicy" pozniej sie dziwicie czemu niektorzy odchodza od tej strony. jeszcze troche i kupuje slownik polsko "br?" , bede sie uczyl ich jezyka i bede ogladal ich forum bo tam jest wiecej ludzi NORMALNYCH a tutaj niestety wiekszosc ludzi to totalne matoly.
malo mnie to obchodzi czy dostane bana za ten post czy nie, jezeli tak to przynajniej szybciej sie zaczne uczyc hiszpanskiego...
jak to jest ze na azurze znalem lub spotkalem sie w pierony graczy gdzie okolo 30 to br, kolo 20 swe, kilkunastu z usa kolo 40 z polski, 1 gracz z chin, jeden z hiszpanii i dochodze do wniosku ze kilku ( 4 ) tych z polski jest normalnych i wszyscy w zasadzie obcokrajowcy, a polacy sa debilami/chamami/polmozgami/zlodziejami/lurerami/trapperami/pkrami na 10 lvl z red skullem... i potem sie dziwicie czemu nikt nie lubi polakow...
Masz gdzieś napisane że na 67 lvl mam dragon scale legsy?????? Jestem bardzo ciekawy twojej odpowiedzi. Po zatym paru ludzi których znam wie bardzo wiele o dragon scale legsach i nie wykluczaj że nikt ich nie ma.....
Co w tym dziwnego że chce blokować demona na 67 lvl???
Masz gdzieś napisane że na 67 lvl mam dragon scale legsy?????? Jestem bardzo ciekawy twojej odpowiedzi. Po zatym paru ludzi których znam wie bardzo wiele o dragon scale legsach i nie wykluczaj że nikt ich nie ma.....
Co w tym dziwnego że chce blokować demona na 67 lvl???
HAHA ZNALAZLEM!!!
Czy moge blokować Demona na 67 lvl??? Byłoby spox, ale reszta grupy to kaszanka, o ile można nazwać to grupą :) 2 Palladyni lvl 48 i 51. aha mój shielding 84. Tarcza Demon, Zbroja Dagon scale mail legsy knight i hełm Royal.
co do dsl to ja tez wiem sporo... przykladowo wiem kto ma na antice i premii i poza tym wiem gdzie sa na kazdym serwerze ( podpowiem: gdzies w kazo ).
odnosnie blokowania... na 67 levelu to raczej uhera trzeba miec i to dobrego. na 67 levelu wcale tak duzo hp sie nie ma, a demoin potrafi max combo za 1105 zajechac... ( zrodlo: strona z quest spoilingiem wiec podac nie moge, ale poczatek tego poradnika jest przetlumaczony z tej strony ). dodaj do tego 2 fe i juz masz kilka hp w plecy. fakt faktem trzeba byc ofiara sezonu zeby nie unikac e-wave, ale coz... nawet bubble nie unikala i przezyla ;P
powiazanie 67lvl z dsl'ami polega na tym, ze dsl'e kosztuja naprawde duuuuzo... jest tylko kilka tych przedmiotow u graczy. nikt tego nie chce sprzedawac bo by raczej nie sprzedal predko. poza tym wlasciciel musial by miec lvl grubo powyzej 100...
Ja ide w swordy bo jak będe blokerem to doskonały bright sword, do expienia również doskonały Giant Sword (D lance odpada mały def) i po anihilatorze SoV, 2 gorszy atak od Stoneccuter Axe, ale wspaniały def. o 5 większy.
dziwne... a ja myslalem ze do blokowania raczej tarcza jest potrzebna a nie miecz...
co do twojego mlvl na 22 levie... jestes d**a i tyle. na 22 levie kazdy w miare "normalny" knight ma juz 4 mlvl. mi wskoczyl na 16 czy 18 levie i przy skillach cos okolo 55/55
dodaj jeszcze ile czasu dziennie grasz bo ja w tydzien z 8 przeskoczylem na 17 ze skilami 50/50
Ano można troszke potrenić, ale bez przesady, żeby mieć skille 70/70 trzeba trenować bez przerwy 12-14 godzin dziennie przez tydzień, poza tym skille idą same jak już powiedziałem.
tak skille ida same. dla przykladu na premii ze skillami 74/74 na 10 levie ( zeby nie bylo niedomowien- trenowalem na ghoulu ZSUMMOWANYM ghoulu ). dojscie do 30 levela zajelo mi 9 dni... fire axe, tower shield, crown armor, warrior helmet, k-legs, scarf. kierunek cyce... a z waszymi skillami to 30 level bym mial za miesiac moze lejac caly czar rotwormy, dwarfy i sporadycznie soldki
jestem knight 15lvl ze skillami 38/35 mam pacca :cup: poradzcie mi gdzie mam expic wiem ze skille slabe ale mam dobre eq :p p-set stell helmet dragon shield fire sword.
best solo:beholder
best blocker:beholder
[<4 posty dalej w "podpisie" czytamy:
best solo:beholder z uhami B)
best blocker:beholder takze z uhami :]
tak... skille za*******... mozesz isc klepac guardy. dobij szybko do 19 levela na nich i idz lac solo dragony. co do podpisow - zastanawia mnie jedno... ile hmm poszlo? i kto cie uhal bo pierona jakos nie chce mi sie wiezyc zebys wynalazl uhy na 2 mlvl...
3. Od 12 lvlu mykasz na Amazony, jak masz skille ponad 20/20 ( a napewno masz ) to bijesz czasem Valkyrie.
ciekawy jestem z kad bierzesz kase na eq bo z takimi skillami to jest problem zeby zabic rotworma... no chyba ze ktos blokuje... chociaz nie... wyrazenie: "jak masz skille ponad 20/20" moze znaczyc tez 70/70, 80/80 czy jajakolwiek inna wartosc "normalna" tak sadze ze przyt skillach wiekszych niz 20/20 mozna expic na amazonkach. najlepiej jak jest ich duzo. wez ze soba full uhow i gfb... i tylko powiedz w jakich godzinach tam expisz i na jakim swiecie. moze sie ktos ucieszy na "fri itans".
Najlepiejj jak juz masz tak 15 lvl i skile 30/30 mozesz isc juz na rotwormy kolo carlin za goblinami w lewo lub i whodzisz do dziury i sa rotwormy ale znajdzi sobie jakis armor najlepiej p-armor ale moze byc i scall. Lepiej jest pod venore gdzie masz wiecej rotwormuw niz w carlin.
Najleprze obiekcje wsrud lvl sa takie:
1. 1-4 niestety tylko raty
2. 4-6 poison spidery spidery i trole
3. 6-8 orcy i to co wyzej
4. 8-10 zwykle orcy i gobliny
5.10-15 orcy, dwarfy aale tylko pojedyncze moze ze masz dobre skile
5.15-20 orcy. dwarfy soldiery, dwarfy najlepiej jak se pujdziesz do kopalni kolo cazo tylko uwazaj bo durzo luruja
pierwsze co to proponuje kupic w slownik ( taka ksiazka z poprawnie zapisanymi wyrazami ). 1-4 lvl raty? no coz... jak sie uzbiera kase to mozna wczesniej isc na jakies mocniejsze potwory. dajmy na to na spidery. 6-8 orcy ( co to znaczy orcy? moze orczyk? ) i gobliny. tak gobliny exp super ( to bylo powaznie!!!) na low levelach. 20-25 orcy ( co on chce od tego orczyka?), dwarfy z "dobrymi skillami". no coz... mozna na nich trenowac od skilli 35/35 z palcem w d**** wazne zeby nie brac wiecej niz po 2 przy takich skillach i eq. skille do 35/35 na trollach. waspy odradzam -> truja. pytanie moje brzmi gdzie jest cazo? i co tam jest? expie czesto w kazo ale o cazo to ja nie slyszalem...
To ja sie tesh spytam......
Czy ze skillami jak w podpisie, eq: plate set, bh shield, knight axe, dark helm i scarf, mogłbym zabić beholdera? Dodam, że radze sobie z cycami, czy bh są porównywalne (słyszałem takie opinie)?
no ja tam z czystej ciekawosci wziolem halabarde na 14 levie i sprawdzilem ze sie da jakos dziada ubic... skoro dajesz sobie rade z cycami ( chyba od mamusi jeszcze -.- ), to powinienes wiedziec czy dasz rade beho...
PYTAM PORAZ 3 JUSZ 2 RAZY NIEDOSTALEM ODPOWIEDDZI :/
Namiłem sobie 20 level mam statsy 50/50 do ilu powinienem dotrenowac i jaki eqp miec
p.s i na czym expic z zdobytym qxp/statami
idz juz expic najlepiej na roty, minoski, dwarfy i na soldki, ale na soldkach uwazaj oj uwazaj...
Mieszkam w Kaz nie mam Pacca i chcialbym sie dowiedziec gdzieznjaduje sie jakies expowisko na kotrym moja postac moglaby spokojnie sobie expic (malo ludzi, non pk:)
polecam swiaty non-pvp w godzinach od 5 do 13
Gram na valorii wiec tu jest bardzo duzo ludzi i wszystkie te popularne kopalnie sa zajete dlatego szukam jakis innych. A na ghulach jescze nie moge bo za slaby jestem.
jeeeeeee takiego cianiasa jak ghoul nie potrafi rozwalic.... jeee. ale p.i.e.r.d.o.l.a.
Ja tam pokazuje teraz koledze jak sie strone internetowa wlacza bo on nie umie tego robic
z inteligencja przedszkolaka to zapraszamy na www.opowiedzmibajke.ru (http://www.opowiedzmibajke.ru)
Mam pytanie, proszę nie denerwujcie sie ale mam pytanie gdzie mogę loocić ze skillami 64/47?
najmocniejsze to chyba soldki w ilosciach najwyzej 2 na raz... nie zapomnij uhow. mozna na rotach loocic... duzo bezpieczniej
btw - do modkow: moze by tak oczyscic ten temat? bo mi to sie wydaje ze nikt oprocz tych z pytaniami tu nie zaglada...
nie oczyscic, ale zamknac i zostawic kilka pierwszych postow ktore nie sa off-topic
[QUOTEdsadsad
tak sadze ze z cala pewnoscia dasz rade...
Nie zgadzam sie z tym ze niby pall dopiero na 12-25 lvl moze chodzic na cyce!!Ja mam 10lvl palla (razenof,nova) skille 39/32 i spokojnie chodze na cyce!! :evul:
no coz... mozna i na 6 lac cyca, ale iel strzal wezmiesz na raz zastanawiales sie kiedys? i czy zastanawiales sie jak dlugo musisz spieprzac przed cycem zanim go ubijesz? bo skille to masz za***i**e
Mam skille 52/52 fire axe crown shield k set cru helm
Gdzie bedzie najlepszy i najszybszy exp??
- soldiery kolo kazo
- roty na darashii
- larvy na ankrahmun
- czy moze jeszcze jakies inne miejsce??
wedlug mnie to odpowiedz b i d.
plis, odpowiedz mi ktoś. muszę trenować, ale nie mam na czym. z rotem sobie chyba poradze skoro zwyklego mino rozlozylem 6 szotami. ale gdzie mam te roty znalezc ??
a ogladales ty kiedys mape respawnu? co do minoskow zwyklych to ze skillami 70/70 klepie sie minoski przez bite 10-15 minut jak sie umie...
plis, odpowiedz mi ktoś. muszę trenować, ale nie mam na czym. z rotem sobie chyba poradze skoro zwyklego mino rozlozylem 6 szotami. ale gdzie mam te roty znalezc ??
no to ja polecam szczury pod miastem...
a pierdziele nie chce mi sie szukac innych kretynstw i przejawow czyjejs glupoty lub bycia n00bem
BYE NOOBZ
ps: vego lepiej popatrz sie co ty robisz... co chwila inna profesja, co chwile inne skille i co chwile inne coraz bardziej bezsensowne komentarze i spammowanie. nie wiem jak ty ale ja nie mam problemow z przeczytaniem napisu edytuj...
co do dsl to ja tez wiem sporo... przykladowo wiem kto ma na antice i premii i poza tym wiem gdzie sa na kazdym serwerze ( podpowiem: gdzies w kazo ).
odnosnie blokowania... na 67 levelu to raczej uhera trzeba miec i to dobrego. na 67 levelu wcale tak duzo hp sie nie ma, a demoin potrafi max combo za 1105 zajechac... ( zrodlo: strona z quest spoilingiem wiec podac nie moge, ale poczatek tego poradnika jest przetlumaczony z tej strony ). dodaj do tego 2 fe i juz masz kilka hp w plecy. fakt faktem trzeba byc ofiara sezonu zeby nie unikac e-wave, ale coz... nawet bubble nie unikala i przezyla ;P
powiazanie 67lvl z dsl'ami polega na tym, ze dsl'e kosztuja naprawde duuuuzo... jest tylko kilka tych przedmiotow u graczy. nikt tego nie chce sprzedawac bo by raczej nie sprzedal predko. poza tym wlasciciel musial by miec lvl grubo powyzej 100...
dziwne... a ja myslalem ze do blokowania raczej tarcza jest potrzebna a nie miecz...
co do twojego mlvl na 22 levie... jestes d**a i tyle. na 22 levie kazdy w miare "normalny" knight ma juz 4 mlvl. mi wskoczyl na 16 czy 18 levie i przy skillach cos okolo 55/55
tak skille ida same. dla przykladu na premii ze skillami 74/74 na 10 levie ( zeby nie bylo niedomowien- trenowalem na ghoulu ZSUMMOWANYM ghoulu ). dojscie do 30 levela zajelo mi 9 dni... fire axe, tower shield, crown armor, warrior helmet, k-legs, scarf. kierunek cyce... a z waszymi skillami to 30 level bym mial za miesiac moze lejac caly czar rotwormy, dwarfy i sporadycznie soldki
tak... skille za*******... mozesz isc klepac guardy. dobij szybko do 19 levela na nich i idz lac solo dragony. co do podpisow - zastanawia mnie jedno... ile hmm poszlo? i kto cie uhal bo pierona jakos nie chce mi sie wiezyc zebys wynalazl uhy na 2 mlvl...
ciekawy jestem z kad bierzesz kase na eq bo z takimi skillami to jest problem zeby zabic rotworma... no chyba ze ktos blokuje... chociaz nie... wyrazenie: "jak masz skille ponad 20/20" moze znaczyc tez 70/70, 80/80 czy jajakolwiek inna wartosc "normalna" tak sadze ze przyt skillach wiekszych niz 20/20 mozna expic na amazonkach. najlepiej jak jest ich duzo. wez ze soba full uhow i gfb... i tylko powiedz w jakich godzinach tam expisz i na jakim swiecie. moze sie ktos ucieszy na "fri itans".
pierwsze co to proponuje kupic w slownik ( taka ksiazka z poprawnie zapisanymi wyrazami ). 1-4 lvl raty? no coz... jak sie uzbiera kase to mozna wczesniej isc na jakies mocniejsze potwory. dajmy na to na spidery. 6-8 orcy ( co to znaczy orcy? moze orczyk? ) i gobliny. tak gobliny exp super ( to bylo powaznie!!!) na low levelach. 20-25 orcy ( co on chce od tego orczyka?), dwarfy z "dobrymi skillami". no coz... mozna na nich trenowac od skilli 35/35 z palcem w d**** wazne zeby nie brac wiecej niz po 2 przy takich skillach i eq. skille do 35/35 na trollach. waspy odradzam -> truja. pytanie moje brzmi gdzie jest cazo? i co tam jest? expie czesto w kazo ale o cazo to ja nie slyszalem...
no ja tam z czystej ciekawosci wziolem halabarde na 14 levie i sprawdzilem ze sie da jakos dziada ubic... skoro dajesz sobie rade z cycami ( chyba od mamusi jeszcze -.- ), to powinienes wiedziec czy dasz rade beho...
idz juz expic najlepiej na roty, minoski, dwarfy i na soldki, ale na soldkach uwazaj oj uwazaj...
polecam swiaty non-pvp w godzinach od 5 do 13
jeeeeeee takiego cianiasa jak ghoul nie potrafi rozwalic.... jeee. ale p.i.e.r.d.o.l.a.
z inteligencja przedszkolaka to zapraszamy na www.opowiedzmibajke.ru
najmocniejsze to chyba soldki w ilosciach najwyzej 2 na raz... nie zapomnij uhow. mozna na rotach loocic... duzo bezpieczniej
nie oczyscic, ale zamknac i zostawic kilka pierwszych postow ktore nie sa off-topic
[QUOTE=sMiTh]
tak sadze ze z cala pewnoscia dasz rade...
no coz... mozna i na 6 lac cyca, ale iel strzal wezmiesz na raz zastanawiales sie kiedys? i czy zastanawiales sie jak dlugo musisz spieprzac przed cycem zanim go ubijesz? bo skille to masz za***i**e
Mam skille 52/52 fire axe crown shield k set cru helm
wedlug mnie to odpowiedz b i d.
a ogladales ty kiedys mape respawnu? co do minoskow zwyklych to ze skillami 70/70 klepie sie minoski przez bite 10-15 minut jak sie umie...
no to ja polecam szczury pod miastem...
a pierdziele nie chce mi sie szukac innych kretynstw i przejawow czyjejs glupoty lub bycia n00bem
BYE NOOBZ
ps: vego lepiej popatrz sie co ty robisz... co chwila inna profesja, co chwile inne skille i co chwile inne coraz bardziej bezsensowne komentarze i spammowanie. nie wiem jak ty ale ja nie mam problemow z przeczytaniem napisu edytuj...
ODP.Jak już powiedziałem PADŁEM i to nie z winy niskiego lvl, bo już miałem wygrane w kieszeni. O ja pie***le, każdy ku**a wie że są u imeperatora kazz!!!!
JA WOGÓLE NIE POWIĄZYWAŁEM DSL Z 67 LVL!!!! JAK TO ZNAJDZIESZ TO JA JESTEM ŚWIĘTY!!!! DSL
ODP. TY KOŁKU!!! HITY RAZ IDĄ NA TARCZE RAZ NA BROŃ E
WIĘC BROŃ TEŻ JEST WAŻNA DO BLOKU. WEŻ SE JAKĄ NAJLEPSZĄ TARCZE I DAGGERA TO ŻYCZE POWODZENIA...... SIĘ PIEPRZYSZ Z TYM MLVL KTOŚ POWIEDZIAŁ KIEDYŚ:
"MAM JAKIE MAM I TAKI MI DOPOMÓZ BÓG:)"
a poza tym nie moge grać paroma postaciami??? Przecież moge mieć np. knighta o skillach xx druida o lvl xx albo pala czy maga o mlvl xx? Chyba mi nie zabronisz. Za spam sorry dostałem te 8 punkcików :(
$corcerer
31-01-2005, 22:40
Panowie, jak chcecie się poobrzucać błotem (co najpewniej prędko nastąpi) to zapraszam na PW albo do jakiegoś własnego tematu. Tutaj piszecie OFFTOPIC.
Może wreszcie ktoś mi odpowie gdzie moge expić(moje wcześniejsze posty nie skutkowały). Level 28 skille 74\70 elite knight z 5 magicznym equip jest następujący: c arm, k legi, w helmet, tower shieldX(, bright sword\giant sword. PACC. Czekam na odpowiedz.
Mam pytanie gdzie mam exspic: Pall 15lv skills 60/43 mlv8. Wyzwan sie nieboje najwyzej deda welne a to mam gdzie troche exspa pudzie i tyle. Ale zastanawiem sie gdzie exspic kolo carlin bo na orc landzie padlem jak mnie 2 berserk dopadl wczesniej zabijając 1zerka 1lidera i 1szamana. na hell gate tez byłem ale tem potrzebny jest albo bp uhuw albo dużo hmm. A folde mi sie niechce łazic. Prosze powiedzcie mi gdzie exspic ;(
mati sorcek
02-02-2005, 15:33
Gdzie mi polecacie expic??
Jestem pallem
Lvl 17 skile 54/40
9 magiczny
Posidam PACC'a
Tera expie pod thais tam gdzie jest mino guardy,minoski i cycki
Interesuje mnie kasa i exp
po "delikatnej" aluzji sorca temat uwazam za zakonczony.
Może wreszcie ktoś mi odpowie gdzie moge expić(moje wcześniejsze posty nie skutkowały). Level 28 skille 74\70 elite knight z 5 magicznym equip jest następujący: c arm, k legi, w helmet, tower shieldX(, bright sword\giant sword. PACC. Czekam na odpowiedz.
no z takimi skillami to albo zapraszam do kazo z nozem, albo na cyklopy. od biedy moglbys juz wycinac guardy, ale byla by za duza strata uhow. dzisiaj gralem u kumpla jega postacia przez poltora godzinki. ma skille 81/80, bs, gs, g-arm, vampire shield, k-legi, w-helmet, p-ammy i bohy. w cyclopolis ubilem mu leva. nie calego bo niecalego ale ubilem i wskoczyl z 30 na 31 lvl. do zrobienia mialem 23k expa. moze to nieduzo za poltora godziny, ale mial niezbyt wielka ilosc uhow a respy na premii sa stosunkowo wolne.
jezeli chodzi o twoje graty to powinienes sobie sprawic vampire shielda minimum. do tego czasu lootuj cyklopy. z takim eq i z takimi skillami z cala pewnoscia dasz sobie rade. za niewielka cene jest spory exp w zasadzie wszedzie gdzie sa cyklopy.
Mam pytanie gdzie mam exspic: Pall 15lv skills 60/43 mlv8. Wyzwan sie nieboje najwyzej deda welne a to mam gdzie troche exspa pudzie i tyle. Ale zastanawiem sie gdzie exspic kolo carlin bo na orc landzie padlem jak mnie 2 berserk dopadl wczesniej zabijając 1zerka 1lidera i 1szamana. na hell gate tez byłem ale tem potrzebny jest albo bp uhuw albo dużo hmm. A folde mi sie niechce łazic. Prosze powiedzcie mi gdzie exspic ;(
jak na ten level skille nawet nawet. wez bolce i albo do kazo, albo na cyklopy. nie napisalec czy masz pacca. level i skille troche male na cyclopolis - malo miejsca dla palla tam jest
Gdzie mi polecacie expic??
Jestem pallem
Lvl 17 skile 54/40
9 magiczny
Posidam PACC'a
Tera expie pod thais tam gdzie jest mino guardy,minoski i cycki
Interesuje mnie kasa i exp
tutaj proponowal bym poexpic w tombie na zachod od ank. wychodzisz zachodnim wyjsciem i idziesz caly czas na poludnie. do oporu. jak sie skonczy taki polwysep to przekop w jego zachodniej czesci troche pustynie. wejscie do tomba jest mniej wiecej tu:
( resp 3 deerow )
-----------,
~~~~~~~|
~~~~~~~|
~~~~~~~|
~~~~~~~|
~^ -------^ [][]X - tu jest tomb 2 "kratki" od rogu wody i pustyni
~|
~|
~|
~| ^-----
~^---------^~~~
~~~~~~~~~~~~
co mozna tam spotkac?:
ghoule, szkielety, scaraba, larvy, kilka poison spiderow. poziom najnizszy mumie, stone golem, crypt shamblery, scaraby, ghoule, szkielety, larvy, skorpiony i kobre.
na tym kawaleczku pustyni jest 2-3 scarabow. wyslij mi na pw maila swojego to wysle ci wszystkie mapy
mozesz sprobowac swoich sil w tombie w obrebie smoly
Jestem Sorcem na Levelu:11 i Mlev: 12
Jak narazie expiłem sobie nieźle na trollach ale mi sie znudziło...
Polazłem raz z kolegom na Tibule i w podziemiu expilismy [Klucz: 2k], ale napadły nas 4 dsy [on byl knight na lev:15 czy 16] wspulnie rozwalilismy jednego, ja sam drugiego [z HMM] a 2 ostatnie mnie zabili [kolega zabral moje zeczy i zwial, potem mi je oddal, jedyna strata ty bylo 1500 exp...]. Teraz na roty nie chodze bo sie boje narazie dsów, wole zabijać sobie w spokoje "łatwe" cyclopsy i slimy... ale wydaje mi sie ze to jakos tak powoli idzie to expienie... 2 runy HMM na jednego cyclopsa... 150exp... troche malo i czasochlonnie [bo HMM to (razy 2 bo 2 runy) 70 (140) many a to 5 (10) minut robienia- 5s. = 1many].
Czy niema nic takiego co daje dużo exp. i przyokazji nie rozsiepie jednym ciosem..? [Weźcie pod uwage że mag na lev:11 ma tylko 200HP]
dim carcosa
05-02-2005, 10:18
hej :)
gdzie moge isc na 15 lvlu i skillami 55/48 pallem?
eq: crown helmet, knight armor, p-legs, scarf, leather boots, dwarven shield.
Dam rade z beholdrem? a jak nie to jakiego najsileniszego potworka dam rade zabic?
dzieki za odpwoeidz:P
btw. to moj pierwsze post, i wszystkich goraco witam i pozdrawiam :D
@khazad
Ogromne dzięki za odpowiedz, co do vamp shielda powiem że "odpowiednie służby się tym zajeły"( czyt. uhmakerzy) ;) Zrobiłem 30 lvl na scarabach, do cycopolis się wybieram ale nie w najbliższym czasie, mam kłopoty z łączem ;( dlatego też ide skillować. Zrobie skille 85\85 i wtedy zaczyna się zabawa :D.
Jestem Sorcem na Levelu:11 i Mlev: 12
Jak narazie expiłem sobie nieźle na trollach ale mi sie znudziło...
Polazłem raz z kolegom na Tibule i w podziemiu expilismy [Klucz: 2k], ale napadły nas 4 dsy [on byl knight na lev:15 czy 16] wspulnie rozwalilismy jednego, ja sam drugiego [z HMM] a 2 ostatnie mnie zabili [kolega zabral moje zeczy i zwial, potem mi je oddal, jedyna strata ty bylo 1500 exp...]. Teraz na roty nie chodze bo sie boje narazie dsów, wole zabijać sobie w spokoje "łatwe" cyclopsy i slimy... ale wydaje mi sie ze to jakos tak powoli idzie to expienie... 2 runy HMM na jednego cyclopsa... 150exp... troche malo i czasochlonnie [bo HMM to (razy 2 bo 2 runy) 70 (140) many a to 5 (10) minut robienia- 5s. = 1many].
Czy niema nic takiego co daje dużo exp. i przyokazji nie rozsiepie jednym ciosem..? [Weźcie pod uwage że mag na lev:11 ma tylko 200HP]
1. Naucz się pisać i przestudiuj słownik
2. EXP: Swamp trole lub roty w okolichach Venore
Lord of lobsters
06-02-2005, 12:15
Bede teraz pisal o roznych profesjach jak nimi expic zaczynajac gre.
Knight: :miecz:
Gdy sie wychodzi z rooka napewno ma sie troche zaoszczedzonej kasy , wiec kupujemy sobie przyzwoite sprzety i czary (sale lub plate armor ,brass legi,dark helmet,dwarfen shielda i jakas lepsza bron).
Z tym wposazeniem mozna spokojnie chodzic na dwarfy ale jak sie boicie isc kolo dwarfen bridge (GS'y) to morzna znalezc niedaleko miasta jakies jakinie rotow ,wild woriorow lub amazonek. Expiac na nich i trenujac dojdziemy gdzies do 15 lvl.Wtenczas juz jestesmy ograni i juz sie zabardzo nie boimy isc przez dwarfen bridge. Idziemy wtenczas se do kopalni i lazimy po 3 pierwszych pietrach. Dalej to juz sami decydujecie na co chodzi.
Paladyn: :lucznik:
tym morzna odrazu pujsc na cyce i sprzety nie graja roli.
Ale najlepiej miec jakis 11 lub 12 lvl zeby morzna bylo spokojnie od niego uciec. Dalej juz sami decydujeecie.
See you in tibia
Bede teraz pisal o roznych profesjach jak nimi expic zaczynajac gre.
Knight: :miecz:
Gdy sie wychodzi z rooka napewno ma sie troche zaoszczedzonej kasy , wiec kupujemy sobie przyzwoite sprzety i czary (sale lub plate armor ,brass legi,dark helmet,dwarfen shielda i jakas lepsza bron).
Z tym wposazeniem mozna spokojnie chodzic na dwarfy ale jak sie boicie isc kolo dwarfen bridge (GS'y) to morzna znalezc niedaleko miasta jakies jakinie rotow ,wild woriorow lub amazonek. Expiac na nich i trenujac dojdziemy gdzies do 15 lvl.Wtenczas juz jestesmy ograni i juz sie zabardzo nie boimy isc przez dwarfen bridge. Idziemy wtenczas se do kopalni i lazimy po 3 pierwszych pietrach. Dalej to juz sami decydujecie na co chodzi.
Paladyn: :lucznik:
tym morzna odrazu pujsc na cyce i sprzety nie graja roli.
Ale najlepiej miec jakis 11 lub 12 lvl zeby morzna bylo spokojnie od niego uciec. Dalej juz sami decydujeecie.
See you in tibia
co do knighta: w sumie to na poczatek wystarcza nam tylko czary exura i utevo lux. moga byc lekko zmodyfikowane graty z rooka tj. dwarven shield i/lub p-arm. wychodzac z rooka powinno sie miec ( choc czesto bywa mniej ) okolo 600-800 gp. jak ktos lootuje to moze byc wiecej. kierunek trolle, bugi czy cokolwiek slabego i trenujemy. do skilli 50/50 w zasadzie nie ma mowy o zadnym expieniu no chyba ze pseudo-mass exp na rotach. soldka ponizej 50 skilla raczej trudno polozyc chyba ze sie ma super graty ( a jak sie ma super graty to sie wiej jak i gdzie trenic ) no chyba ze za super graty mozna nazwac p-set, beho shield, serpenta i scarfa ( znajac zycie za 200 gp kupionego ;) )
co do palka: ciekawe z czego bys chcial do tego cyca strzelac... sadze ze jak bys tak lurowal cyca z mount sternum ze skillami poczatkowymi ( czyt. 10 dista ) to by ci braklo dystansu do venore :) no chyba ze sie dotreniles na rooku do tych 30-40 dista to predzej :), ale trenowania na rooku czegokolwiek nie bede komentowal raczej...
Prawdopodobnie a nawet taki post byl ale pewnie go nie zauwazylem :p ,lecz musze zadać pewne pytanie:
Czy rycerz na 25lvl mający np:65/60 z Psetem, Dragon shieldem, i zalużmy Knight Axem moze BEZPIECZNIE blokowac dragona?? :baby:
Oj.... mała poprawka w tekście "Prawdopodobnie a nawet napewno taki post byl ale pewnie go nie zauwazylem :p
Poza tym zapomniałem dodać ze 4mlvl i spory zapas UHów :evul:
Tamudaxu
08-02-2005, 11:33
Po wyjściu z rookgardu idziemy pod carlin bić bugi. Idziemy do portu i ze skrzyni w budynku bierzemy klucz otwierający drzwi pod kościołem do podziemi. Możemy sobie polować na trolle i wykonać fanfare quest :) . Gdy będziemy mieli skile oscylujące koło 30/30 można iśc na rotwormy - dużo kasy i niezły exp jak na ten level. Właściwie to równie dobrze mozna sobie iść do kopalni, są tam i roty i dwarfy. Koło 20 lvla ze skilami podchodzącymi pod 50/50 w miarę normalnym sprzętem dobrze jest wybrać sie do ghostalndu na ghoule i skeletony. Ghoule to jest potężna góra złota, trzeba ją tylko rozkopać ;).
Teraz moja propozycja.
Palek
- Po wyjściu z Rooka ja najczęściej wybieram się do Ab'dendriel, i tam znajduję sobie jakiegoś kolesia co będzie ze mną trenował. Robie skille ponad 60 (najlepiej koło 70, bo wtedy będziesz miał już spokój ze skillami do lvl 30, oczywiście jeśli chcesz możesz zrobić więkrze/mniejsze) :] Przy treningu robię też m lvl, kupuję exure vite(mocne leczenie) i exane pox(odtrutkę) i exevo con(tworzenie strzał). Potem udaję się na Ghoule (na górze miasta Ab) potrzebna jest lina i łopata. Są tam Ghoule, Szkielety, Roty, Posion Spidery, Slimy i Węże. To zabijam już bez problemu a i loot jest też całkiem całkiem. :D
http://tinypic.com/1olx0l
Potem można expić na kopalniach zabijając Dwarfy Guardy (dają niezły loot, więc z kasą na uhy i bołty nie powinno być problemu). Jak zrobisz Postman Questa to możesz wysłać loota (skrzynka znajduje się przy wejściu do kopalni, lub koło pokoju w kopalni), niestety jeśli nie masz Pacc to musisz loota targać. ;/
http://tinypic.com/1om0b4
Można też iść na cmentarz koło Venore, pod PoH, są tam Demon Szkielety, Szkielety, Ghoule, i przed wejściem Skorpiony(2 albo 3), ale może być tam zlurowany Gs!! Warto jest też tam zabrać parcela bo loot jest fajny, a parcela można wysłać w Outlaw Camp.
No a potem to już np. na PoH (tylko uwaga na GS, teraz mają Haste i doganiają nawet 70 lvl)
http://tinypic.com/1olzzo
Palkiem także można expić na Hell Gate, wchodzi się tam przez Ab'dendriel koło troli a klucz kupuje się piętro wyżej..
POWODZENIA...
Na jakick skilach mozna isc na gsa i na draga ? z blokerem rzecz jasna B)
Ja tam szybko mialem uhy wiec nigdy nie narzekalem
jak mi sie cyce znudzily szedlem na poh po mocne wrazenia
Teraz od 21lvu bije czasem dragi :cup: jak mam troche uh :]
Pytanie.
Co powinienem bić na Lv13 paladynem z Dist 37(38?), używając łuku i strzał oraz ewentualnie BP of UH?
idz na roty na fibule szybki exp, zwraca sie za strzaly(przynajmniej mi:P) sa tam tesh dsy,zwykle orki, beholdery
Jestem knightem 25lvl skille 68/68 zaraz 69/69 powiedzcie mi na co moge chodzic zeby dobrze poexpic (nie mam pacca)..... bo ja juz sam nie wiem ..
wygadajcie jakas fajna miejscowke
Pytanie.
Co powinienem bić na Lv13 paladynem z Dist 37(38?), używając łuku i strzał oraz ewentualnie BP of UH?
powinienes bic roty, dwarfy, minoski na full defence uzywajac spearow.
Jestem knightem 25lvl skille 68/68 zaraz 69/69 powiedzcie mi na co moge chodzic zeby dobrze poexpic (nie mam pacca)..... bo ja juz sam nie wiem ..
wygadajcie jakas fajna miejscowke
na guardy troche za slabe skille. soldki mozna. mozesz tez sprobowac swojego szczescia u cyklopkow pod gorka albo za thais
mam knajcika 13lvl skille 43/42 serpent sword ,p armor ,p legs ,dark helmet i draven shield czy pokonam ghule w kopalni AB ???
Drugie, ostatnie pytanie,
Na co powinienem chodzić (nieopodal Thais) knightem Lv13 34/29? (wiem, że skille słabe, ale nie trenuję)
Mój EQ to: P-Arm P-Legs (wkrótce) Dark Helmet Serpent Sword Dwarven Shield no i buty.
chmielu89
11-02-2005, 23:20
no niestety korzystalem z tego linku ze skilami czesto ale dzis jego kres dobiegl konca ...link nei chodzi... prosze o uaktualnienie linkuna dzialający i z wprowadzonymi poprawkami (o ile sa) bo nowe potworki doszly a stare potworki sa ulepszone wiec moze skile sie zmienily z gory dziex
Pytanie.
Sam jestem paladynem na tym samym lvl, lecz z trochę większym Distem (45).
Na początku ci powiem, że jeśli zależy ci na skillach to do 50skilla walcz spearem. Potem każdy cyclop, demon skeleton będzie przy tobie kwiczał.
A jeśli tak bardzo chcesz juz chodzic z lukiem to proponuje:
-Respawn jednego (max. dwóch) cyclopów. Najlepiej na MountSternum.
-Dwarfy soldiery. Bez tarczy będziesz tracił dużo życia, ale pójdą szybko. Jednak radze na soldiery chodzić ze spearami.
-Normalne dwarfy. Trening ze spearami.
Możesz chodzić na Plains of Havoc (PoH), jednak jeśli wiesz gdzie chodzić. Bo to jedno z najniebezpieczniejszych miejsc. Mozesz przypadkiem skręcić w zła stronę i tam Giant Spider.
Ja mam nawet dobry skill (45), lecz jednak nie chodze na PoH, bo mam po dziurki w nosie tych ciągłych śmierci od mino archerów i orców Berserkerów.
Kine Nobi
12-02-2005, 12:33
8 lvl-bugi,minotaury,orki,orki spermany,orki wariory,drwalfy,minos guard(uciekalem :) ).
9lvl-to co wyzej+elfy.
10lvl-to co w 8lvl+elfy,valkirie,amazonki,juz minosy guardy nawalalem :) ,ork berserk,gobliny,beary,raty :) ,snake,wolfy,beholder,szkielety.
11lvl-na nic tylko sie zamienialem w cyca i mowilem bu :D ,bym chodzil na cos gdyby mnie nie shakowali ;(
Tamudaxu
12-02-2005, 12:40
Na jakick skilach mozna isc na gsa i na draga ? z blokerem rzecz jasna B)
jak jestes magiem to level ze 15 i magiczny kolo 25 no i z mana shieldem trzeba wejsc na draga. Knightem solo mozna isc juz na 20 levelu ze skilami pod 60. Na gs-a nie wiem bo nie bylem a teraz sa szybsze i silniejsze wiec nie pjde :P
Xali Dragna
12-02-2005, 15:11
Jestem Knightem i mam pytanie kiedy mi sie uda zabic guarda z eq:
p sett, spike sword, bh shield, scarf, c helmet (lv 14 skille 54/52 :] )
A i z jakimi skillami moge sie wybrać masowo na soldki :)
Fajno.
A gdzie mogę znaleźć orki (od zwykłego pozniej spearmana i warriora)???
I spidery?
Fajno.
A gdzie mogę znaleźć orki (od zwykłego pozniej spearmana i warriora)???
I spidery?
Jezeli mieszkasz blisko ab'dendriel to mozesz isc na zamek, sa tam wlasnie orki warriory, spearmany, takze dwarfy i minosy
Marcin :D
12-02-2005, 20:57
tak chyba ze ktos pobawi sie i bedzie lurowal guarda :D albo na powieszchni zerki np: mi ktos zlurowal zerka a potem mnie zastawil robowalem uciec ale ded ;( i przez takich kolesi zginolom 4 razy przez zerka X(
Hej
Gdzie mam expic z jako 23 level sorc mglvl 25
(p-set)(k-axe)(dwarven shield)
najlepiej zeby duzo expa bylo :P
i ofcourse uzywajac run :]
Magical Trevor
13-02-2005, 06:58
Ja często widze np., że magowie coś koło chyba 25 lvl chodzą po -3 piętrze kopalni czyli na soliderach z summonem Monkiem i koszą każdego solda, może też powiniene s spróbować?
problem w tym z monk jest dopiero od 26 levelu(chyba)
w gre wchodza summony do 23 levela(moj obecny)
czyli mino archery 2 spokojnie
:)
Merucial
14-02-2005, 18:47
Ej mam skille 32/27 knight 13 lvl narazie trenie na rotach i dwarfach mam eq plate armor i legsy broad sword i dwarfen shiled oraz dark helmet i czy moge isc na cos więcej ?? mieszkam w thais
Wiem, że mi pewnie nikt nie odpowie, ale spróbuje.
Jestem Paladin lvl 13/14 skills: 48/36... Dwa pytania:
1.Gdzie mam expić?
2.Gdzie mam skille robić?
Siewca Fazy
14-02-2005, 20:45
Czlowieku ciskaj na cyce mino guardy ghule ja chodze na DS bez zadnego UH bo znam fajne miejsce na otwartej przestrzeni na ghoul landzie mam 22 lvl:P palladyn skille 61/45 :P i wale z luku:P:PPowodzenia:P:D
wlasnie zalozylem sobie knajcika wczoraj i teraz sobie trenuje
mam 8 level i 43/43
pytanko , do ilu powinienem dociagnac zeby pozniej spokojnie epic na soldierach gdzies do 25 levelu??
bede sie ihal wrazie czego
p.s mam k-axe , plate armor , crown helmet , dwarven shield , plate legs , leather boots i scarf :D
Cyr Szeryf
15-02-2005, 14:09
nabij skile do 55/55 i tak 14 lvl i jak znajdziesz jakies fajne miejsce z soldierami to se bez niczego poradzisz(uwarzaj na guardy bo to nie zabawa :P )aha no i zabieraj ze sobą ihy(zawsze na wszelki wypadek)
Evangelion
15-02-2005, 15:54
Gdzie mam expic magiem na 32 lvl z mlvlem 40??(niewazne z czym wazne zeby szybko ;p ale najlepiej z summonami :))
PS.przydaloby sie zeby ktos zrobil uniwersalny poradnik dla graczy do 20 lvlu bo caly ten temat jest zawalony takimi pytaniami a do 20 lvlu mozna sie spokojnie wyrobic na rotach(ja osobiscie do 32 robilem na rotach =])
sorc expienie po 30 lvl<
Anclen Temat skasowany przez $corcerer
Powód: Gdzie expić ze skillami xx/xx
Więc pisze tutaj:
poszukuje dobrych miejsc dla facca do expienia sorcem po 30 poziomie bo expie na dwarfach i nie wyciągam nawet 3k na godzine, a piszecie że na rotach nawet 10k na godzine macie, więc moglibyście powiedzieć gdzie idzie tak exp?
Mam zamiar kupić pacc i czy są jakieś dobre miejsca dla pacców do expienia bez run?
Re down:
Dzieki za szybką odpowiedź (po 3 min)
Ale troche za dużo ludzi tam bywa i raczej 7k to tylko teoretycznie
Evangelion
15-02-2005, 16:00
sorc expienie po 30 lvl<
Anclen Temat skasowany przez $corcerer
Powód: Gdzie expić ze skillami xx/xx
Więc pisze tutaj:
poszukuje dobrych miejsc dla facca do expienia sorcem po 30 poziomie bo expie na dwarfach i nie wyciągam nawet 3k na godzine, a piszecie że na rotach nawet 10k na godzine macie, więc moglibyście powiedzieć gdzie idzie tak exp?
Mam zamiar kupić pacc i czy są jakieś dobre miejsca dla pacców do expienia bez run?
Ja osobiscie expilem na rotach przy venore,wstepujac przy kazdym kolku na slimy i wychodzilo srednio 7k expa na godzine ale slyzalem ze mozna o wiele wiecej wyrobic z summonami albo z 2 osoba - knightem.
re up.spoko zawsze do uslug :) ale moze teraz ktos mi pomoze? :>
prawie zawsze po 7k bo slimy zwykle sa wolne a to glowny dochod expa
zwykle pomagalem sobie z 1 strzalem hmmema na kazdego slima ale i tak wychodzilem na +
nie przecze ze zdarzalo mi sie zrobic 4-5k w godzine jak bylo duzo ludzi
up:
idz na guardy do kopalnii, bierzesz BP HMM tak jakby się nie chciały na monki przeżucać, 10 mannafluidów żeby przywołać drugiego monka, pare SD jakby ktoś coś lurnął albo było za dużo guardów. Tak możesz spokojnie na 5 poziomie expić a nawet na 6 iść.
down:
1.Czy to sie sprawdza we wszystkich kopalniach???
We wszystkich obok Kazoo (nie wiem jak z kopalniami w Kazoo)
2.Czy tylko w konkretnych??
Odpowiedz1
3.A ile czasu powinien byc zeby mi sie to oplacalo (polbox )??
Jak nie masz magic rope to z 5h i sie zwraca w expie, jak masz pacca to juz po godzinie się zwraca w loocie
4.Duzo expa sie wyrabia??
Zależy od kopalnii, poziomu na którym expisz, ale średnio 10k/h (zawsze coś lepszego niż roty)
Evangelion
15-02-2005, 16:16
Czy to sie sprawdza we wszystkich kopalniach???
Czy tylko w konkretnych??
A ile czasu powinien byc zeby mi sie to oplacalo (polbox :()??
Duzo expa sie wyrabia??
PS.niezly jestem w pytaniach co?? :)
:D
re up.wielkie dzieki :)
Nie obrazilbym sie jakby ktos jeszcze podal miejsca na expienie(np slyszalem jeszcze ze dobrze sie expi na cycach na pohu) :D
Oki to ja mam pytanko:
Gdzie moge expic palkiem ze skliami 60/49 na 15 lvlu ??
I czy na ten lvl skile moga byc czy moze musze jeszcze pocwiczyc ??
Thx za odpowiedz
Evangelion
16-02-2005, 13:45
Moim zdaniem najlepiej by ci sie expilo na pohu na cycach, ale uwaga bo mozna latwo zlapac deada i luruja tez gsy
ale ogolnie to jest bardzo dobre miejsce bo jest bardzo duzo cycy.
re@Evangelion
Thx za odpowiedz, zobacze moze skocze na POH tylko bede musial uwazac na GS'y no i bp UH by sie przydal :p
Evangelion
16-02-2005, 14:07
Przeszukalem juz prawie caly ten temat i widze ciagle porady zwiazane z palkami/knightami na levelach 10-25
Moglby ktos teraz zamiescic rady dla magow/druidow lvl 20-40?:)
MAM skille 50/50 11 lvl i nie wiem na jakie potworki chodzic ... :baby:
a i jeszcze jesli mozna wiedziec na jakie potwore bede mogl chodzic ze skillami 65/65 :]
Michaello85
18-02-2005, 14:35
Ja przy skile 42/40(pally15lvl), scale armor, p-set i luk to 3 soldy solowalem uciekajac przed nimi na ukos i je rozwalilem. Dopiero jak tak bieglem nie zauwazylem dziury to guardy mnie rozwalily.
Gdzie mam expic na level 24 mglvl 28 sorcem>??
Njalepiej z mino archem z hmm plx pomuzcie
StoProcentsynu
20-02-2005, 00:37
Czy moge solować dragona? (lvlmlvl w podpisie)
aha equip:
-Crusander helmet
-Golden armor
-Knight legs
-Crown shield
-Fire sword
-Leather boots
-Scarf
jeśli dałbym rade to ile poszło by UHów i czy używać SDeków czy HMMów? :)
Heja mam 10 level i skille 50/50 knightem(calkie calkiem no nie?:D)
moge jusz mass expic na soldkach??
solo bralem bez prbolemu na 45/45 a nawet 2
pytnie czy dam rade grupce 3+??
mam k -axe plate set crown helmet dwarven shield
Czy moge solować dragona? (lvlmlvl w podpisie)
aha equip:
-Crusander helmet
-Golden armor
-Knight legs
-Crown shield
-Fire sword
-Leather boots
-Scarf
jeśli dałbym rade to ile poszło by UHów i czy używać SDeków czy HMMów? :)
A tu chetnie odpowiem:D
Solowalem draga na 23 levelu 25 mglvl sorkiem:D
idz do zamku obok ab wrzuc magic shielda i wchodz / zchodz strzelajac z sd ( mi jeszlo wtedy 6 tobie napewno 5-)
a na mas exp przyzwij sobie ds i hula z hmm:D
Heja mam 10 level i skille 50/50 knightem(calkie calkiem no nie?:D)
moge jusz mass expic na soldkach??
solo bralem bez prbolemu na 45/45 a nawet 2
pytnie czy dam rade grupce 3+??
mam k -axe plate set crown helmet dwarven shield
moze byc roznie bo slabe skille. ze skillami 60/60 juz bys je mogl prawie masowo gromic. co ja polecam? sickle na na dwarfy trenic
heja :] jusz jutro bedzie 60/60
na 10 levelu xD
czy taki maly mutant moze expic gdzies lepiej nisz w kazz mines??
heja :] jusz jutro bedzie 60/60
na 10 levelu xD
czy taki maly mutant moze expic gdzies lepiej nisz w kazz mines??
mount sternum. cyclopolis ( ale tam troche malo miejsca i masz za male skile )
Xan Arcanist
21-02-2005, 16:25
Wtrace swoje 3gp.
ok 18 lv mozemy z dobrym sprzetem zaczac bic slimy, mino archer, dwarf soldier, minotaur guard
lOl!!! Ja od 15 lv i skili po ok. 38 bije mino archera i slima. A dwarf soldki teraz biore za 3 hity :cup:
Historia jest głupia
22-02-2005, 15:26
Na jakim lvl i skillami mozna isc na demony behemoty i warlordy?
Iris on Eternia
22-02-2005, 23:16
Jeśli chodzi o knighta to mysle że demona można solowac juz od ok. 120lvla z burstami w parchment room.
No dobra... gram teraz pallkiem. Mam lvl 22 (za pół godziny zrobię 23 :P ), skille 58/47 (na razie nie potrenuje bo ghula summonka bym ubił jak prosiaka, a monka mi na razie kumpel nie może postawić), eq to P-set z hełmem i dwarven shield (mam oczywiście łuk i kuszę). Mam PACCa. Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie, oprócz cyclopolis, mogę dobrze expić (tzn. minimum 10K/godz.)?
No dobra... gram teraz pallkiem. Mam lvl 22 (za pół godziny zrobię 23 :P ), skille 58/47 (na razie nie potrenuje bo ghula summonka bym ubił jak prosiaka, a monka mi na razie kumpel nie może postawić), eq to P-set z hełmem i dwarven shield (mam oczywiście łuk i kuszę). Mam PACCa. Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie, oprócz cyclopolis, mogę dobrze expić (tzn. minimum 10K/godz.)? Larvy ze spearami plxor? Mount sternum,mozesz tez sprobowac hellgate
no mozna tez w tombach... polecam ten na zachod od ank. szukaj sam gdzie to :Pjak nie masz exury to kup. przydaje sie palkowi na mumie
lOl!!! Ja od 15 lv i skili po ok. 38 bije mino archera i slima. A dwarf soldki teraz biore za 3 hity :cup:
no jak sie ma sova albo stonecuttera to tak. jezeli nie masz to zchodzi dluuuzej... no w kazdym badz razie ja ze skillami 36/36 nie bylem w stanie ubic soldka z k-axe, p-set i dwarven shield. co do archera to masz niewyobrazalne szczescie ( jezeli rzeczywiscie ubiles ). mino archer przy takich skillach zadaje bardzo duze obrazenia, a z takim levelem nie masz za duzo hp...
To ja mam takie małe pytanko:
Mając 12 lvl, skille 35/35, Scale armor,soldier helmet,brass legsy, dwarfen shield i morning star(niedługo se załatwie dh więc prosze mi odpowiadac jakbym już go miał) będąc w Ab gdzie i na jakie stworzonka moge chodzić( na rooty,skielety,elfy,raty oczywiscie z palcem w bucie, wolfy tak samo chodze narazie)
???
Powiedzcie mi, kiedy mozna pwoiedzmy z minimalnymi stratami wyskoczyc na guardy? :>
Moja postac macie opisana tu... \/
Jestem Rycerzem mam Skile 40/35 na jakie potwory powinienem chodzic??? Bo amazonki i Valkirie mnie juz nudza!!!
Jestem Rycerzem mam Skile 40/35 na jakie potwory powinienem chodzic??? Bo amazonki i Valkirie mnie juz nudza!!!
Powiedz, ktory lvl i przedewszystkim potren do 60/60 i lecisz z soldami loozem...A teraz mysle, ze dwarfy ;]
mam 14 lvl(30%) do 15 :) Często podruzuje wiec prubowalem i Dwarft'ami i z DS'ami!!! Ale DS'y mi za duzo HP odbieraly i postanowilem potrenic. ACHA i muj eq: P-ARM B-LEGS Barbarian AXE Draveten shiled i lether boots acha i soldier helmet :(
ds ?? LOL??
2 bp uh na jednego ??
ds = demon szkieletorex
ds = smierc / MEGA NIEOPLACALNOSC dla knightow level 50-(pozniej pewnie tesz jest do dupy)
Mati The Druid
26-02-2005, 18:36
Ja jestem ciekawy gdzie expic na 13lvl z 14mlvl druidem. :mag:
Mati The Druid
26-02-2005, 18:37
Gdzie można expic druidem z 14mlvl?
gdzie expic 14 pallkiem 57/44
Gdzie można expic druidem z 14mlvl?
Polecam dwarfy z racji ich prostoty...
Od kilku miesięcy nie mam co robić więc chodze na głupie dwarfy i ćwicze skillee (50/38). Z takimi skillami i lvl 14 na co mogę chodzić?
Od kilku miesięcy nie mam co robić więc chodze na głupie dwarfy i ćwicze skillee (50/38). Z takimi skillami i lvl 14 na co mogę chodzić?
dwarfy dalej... full defence, speary w dlon i napierdzielaj... pallym da sie expic od minimum 60 dista. wczesniej to jest strata bolcow.
pijopiwnik
28-02-2005, 23:26
Ja jestem ciekawy gdzie expic na 13lvl z 14mlvl druidem. :mag:
na poczotek bym nabil mlvl (30)
ja bym został do 14lvl na wieżyczce waspach obok ab.
później roty do 20 i od 20 zaczac pykac z blokerem na silniejsze stworki.
to na tyle
Mam pytanie
solowalem jusz guarda level 13 na skilach 50/50 z ihami , zeszly 4 ihy do full life
Czy Na levelu 16 ze skilami 55/55([lub 59/55(axe ring)] z uhami
expiac na guardach i soldkach bedzie mi sie zwracalo ??
jesli nie w calosci to w jakim stopniu?:P
Pall 42/21 czy z jakimiś runowymi pomocami zleję beho?
pijopiwnik
02-03-2005, 17:46
Pall 42/21 czy z jakimiś runowymi pomocami zleję beho?
spokojnie! mozesz bic ile chesz ale exura gran musi byc na wszelki wypadek
ja widzialem jak z takimi skilami biją Dragony, ale ja wolałbym nie ryzykowac i nabic 60 skila dopiero wtedy
Mam pytanie
solowalem jusz guarda level 13 na skilach 50/50 z ihami , zeszly 4 ihy do full life
Czy Na levelu 16 ze skilami 55/55([lub 59/55(axe ring)] z uhami
expiac na guardach i soldkach bedzie mi sie zwracalo ??
jesli nie w calosci to w jakim stopniu?
jabym nie radził, bo na kilka guardów zejdze ci napewno caly bp uhów przy takich skilach i lvlu!
Ale na soldkach mógłbyś już spokojnie expic, a strata byla by niewidoczna w uhach (1uh jakby z boltów pociagneła grupa 4-5 soldków) i kasa z dwarven shieldów więc:
guardy-od 30lvla i skilach 75/75
soldki-mozesz juz expic
Ale na soldkach mógłbyś już spokojnie expic, a strata byla by niewidoczna w uhach (1uh jakby z boltów pociagneła grupa 4-5 soldków)
to na soldki uzywa sie uhy??? dziwne nie zauwazylem... no ale moze to przez moje skille... moze to dla tego ze soldek ginie po 2-3 ciosach...
koleś z Fortery
04-03-2005, 07:05
mam małe pytanko
gdzie expic palladynem z skillamy dis 45 shield 43
mam 6 mlvl i 12 lvl
nosze soldier helmet guardian shield brass legs pale armor i leather legs
gdzie expic pallem na 14 lvl 57/44?
popros kolege zeby ci oczyscil 5 poziom opalni (ewentualnie 4) i wtedy na low respie exp na guardach
Arnitch De Knight
05-03-2005, 15:17
Voc:Knight
Świat:Hiberna
Skille:53/49
Mlvl:4
Lvl:20
Eq:K-armora,W-helmet,guardian Halaberd,P-legsy,Leather Bootsy :D
Coś jeszcze?:odpada folda bo za dużo pk
Mam Paladyna na 20 levelu skille 63/53
C-Helmet P-set
CO radzicie expic czy trenowac jak tak to na czym
Pozdrawiam
Mam Paladyna na 20 levelu skille 63/53
C-Helmet P-set
CO radzicie expic czy trenowac jak tak to na czym
Pozdrawiam
Jezeli posiadasz PACC, to idz do tombow nieopodal Ankrahmun i ubijaj co popadnie, lub ewentualnie do Cyclopolis na Edron
Jezeli nie, hmm.. tutaj juz nie jestem pewien, ale ja bym sie zapuscil na cyce na Mt. Sternum nieopodal Thais, albo niskie poziomy kopalni nieopodal Kazordoon. (Z Guardami i Soldkami. Ale jesli pojdziesz tam, konieczny jest BP of UH, bo nie bedzie ciekawie, jesli pod samym wejsciem do nizszego poziomu spotkasz soldki/guardy)
Jezeli posiadasz PACC, to idz do tombow nieopodal Ankrahmun i ubijaj co popadnie, lub ewentualnie do Cyclopolis na Edron
Jezeli nie, hmm.. tutaj juz nie jestem pewien, ale ja bym sie zapuscil na cyce na Mt. Sternum nieopodal Thais, albo niskie poziomy kopalni nieopodal Kazordoon. (Z Guardami i Soldkami. Ale jesli pojdziesz tam, konieczny jest BP of UH, bo nie bedzie ciekawie, jesli pod samym wejsciem do nizszego poziomu spotkasz soldki/guardy)
Niestety nie posiadam wyzej wymienionego PACC... ale dzięki za swoją rade. Postaram się ją spozytkować i efektywnie wykorzystać w praktyce :P
Moze powiesz coś o sobie na jakim servie grasz, profesja/skille, sprzęt?
Pozdrawiam
Alaverti Guill
06-03-2005, 09:16
Wedlug mnie to jest dziwne prosi zebysmy mu pomogli powieziec a nie podaje skili jak by podal to bym mu poradzil :cup:
Magical Trevor
06-03-2005, 10:05
A czy ze skilami 60/60 i FSem można spokojnie expić na scarabach?
Mam skile 60/56 , knightem, 15lvl, mój sprzęt to: dragon shield, crown helmet, p set i knight axe. Gdzie moge expić ? Mam już 4 m lvl więc może byc miejsce gdzei bede sie uhał, ale tak żeby się mi zwracało za uhy.
12lvl 13mlvl Sorc....POTRZEBUJE SZYBKO XP:baby: ...okolice Thais...pomóżcie...gdzie isc...zeby jak najwiecej zyskac a jak najmniej stracic
Szmelinger
07-03-2005, 06:42
Gdzie moge spokojnie expic knightem z lvlem 10 skillami 50/50 eq fs,dwarven shield i p set.Zeby nie było pk odpowiedzcie plz.
Mam skile 60/56 , knightem, 15lvl, mój sprzęt to: dragon shield, crown helmet, p set i knight axe. Gdzie moge expić ? Mam już 4 m lvl więc może byc miejsce gdzei bede sie uhał, ale tak żeby się mi zwracało za uhy.
Ka sia czek
07-03-2005, 11:39
@Magical Trevor
Mozesz expic na scarabach ... ale ... daja nawet niezly exp ... loot taki sobie ... a wala z poison filds ... wiec caly czas chodzi zatruty ... chyba ze masz gdzies bp niepotrzebnych neckow od poisona niepamietam ktore to ;p.
Lepiej idz na soldiery ;].
@adius91
Kopalnie kazo ? poziomy -3 i -4 na -4 uwazaj bo zdazaja sie signle spawny dwarf guardow ;<. Na -3 masz same soldki dwarfy i rooty uhal sie bedziesz z tym q i skillami zadko ... zarcie zawsze bedzie z rootow a loot z soldkow nawet niezly ;].
@Vorph
Niepodales eq ... na tym lvl`u z takim magic lvl`e nieoplaca ci sie totalnie uzywac run !. Oczywiscie zawsze kilka na wszelki wypadek nos ale uzywaj tylko w razie koniecznosci. Jesli masz eq zblizony do p-set fs beho/dragon shild to spokojnie idziesz te podziemi kolo thais ... wychodzisz gornym mostem i odrazu w lewo... na dole masz 2 droge w gore i dol ... na gorze masz minotaury, pozniej daleko pozniej ghule slimy. na dole na poczatek orki do wariorow i w jednym miejscu beholdery.
Jestem Knightem 27 lvl skile 72/71 (trenie do 75/75) eq: Fs (gs w dp) K arm P legs Crown Helmet T shield nie mam PACCA ;( .Gdzie expić??
jestem knightem,lev23, mlvl4 skile 54/51,eq crown helmet,knight armor,plate legs,drgon shield,dragon hammer
gdzie moge szybko expic i troche na tym zarobic?
EDIT:
nie mam pacc
ok...mam tak...Plate Legsy/Plate armor/Dragon Hammer/Dwarven Shield/soldier helmet <-=-=w sumie taki bo nie chce za duzo nosic...wiadomo ze sorc ma malo cap. :/
orc warrior to mnie w sumie bije ...znaczy wiecej trace niz zadaje...
:(
no i skille 17/19 to nie jest za pieknie...no ale to sorc nie knight
Tymczasowy
08-03-2005, 15:35
Fajnie ze ktos taki temat zrobil :p
Ja mam 28 elite knighta ze skilami po 69 (juz niedlugo po 70 :p ) i expie na:
-soldkach
-czasami guardach
-zamek kolo Ab (hunter, zerk, dragon itd)
-czasami na Amazon Camp (witche i valkyrie)
Moje eq: Vampire shield, crown armor, knight legs, bright sword i giant sword, warrior helmet. Wiem ze slabe ale narazie na lepsze mnie nie stac :p
Mowiac szczerze to wiekszosc postow tutaj to noobki pisaly :D
Moja rada: wiecej skilujcie!! Skile sa 100razy wazniejsze niz lvl, co z tego ze masz np 30 lvl? a skile po 60 i sie cieszysz :p To odemnie wszystko, papa
o tak dziekuje ci...bede skillowal SORCEM :|
Skipioza
11-03-2005, 13:23
Eee gremlin nie zgadzam sie z toba w jednym :/ Ja palkiem na 12 lvl'u ze skillami 42/25 z p setem dark helmetem i leather butkami :] solowalem po 2 cyce :/
Co polecacie dla palka 25 lvl 62/50 ? nie mam PACC
Witam. Jestem master sorckiem. 26 lvl nie wiem gdzie expic bez uzycia run i zeby bylo choc troche kasy na blanki. Mozecie mi powiedziec gdzie expic rowniez z runami i z jakimi runami mam 36 mlvl (cienki ale ja ciagle expie a nie stoje pod dp jak robi wiekszosc:P)i czy z blokerem czy bez. Z gory thx!
c ya
Mam palka na 9 levelku, mlv 3, zkille 33/31 i eqip super cienki:
Solder helmet,Chain armor(zalatwie se niedlugo scale), brass legsy, Copper shield(dwarfen se nie dlugo zalatwie) i atakuje spearami( moge se luk wziosc)
Z jakimi skillami, z takim eqipem, z jakim levelkiem moge se iśc na:
-Cyce
-Ghule
???
Ps: i jak trzeba mi jakiś lepszy eqip to jakie rzeczy i za jaką cene najnajnajnaj mniej moge za to zapłacić
Z góry THX
Elo,
Na co powinienem pojsc Paladynem Lv20 ze skillami 55/33 (wiem, ze slabe)? Patrze bardziej pod katem dobrego expa.
(Mam PACC)
Peron-ek
13-03-2005, 12:26
teraz mam 58/52 i bede trenil to konca marca chce dojsc do okolo 70/65
A moje eq wygladac bedzie C helmet Knight set Tower shild skul staf Jeszcze raz powtarzam chodzi mi o blokowanie go!! czekam na podpowiedzi
Niewiem gdzie expic z takimi skilami ale jakimi??
Gdzie moge expic ze k setem i k axem
Jestem knightem na 9 levie i mam skille 40/35
Plz fast odpowiedz
Szmelinger
13-03-2005, 16:49
palkiem fajnie sie expi na ghulach ja jesetm palkiem skille 50 dista i expie na gl na ghulach i fire devilach 1 vita na fd czasem 1 vita na 2 fd jakies 1k expa na 100 boltuw
wiec tak nie dostalem odpowiedzi gdzie expic palem wiec powtorze gdzie expic palem 25/35 lvl bez PACCA need odpowiedz -,-
Vashresamunuh
15-03-2005, 05:58
Mam 13 lvl, skile 48/45, gdzie sa fajne miejsca do expienia (ghoule np.) i bez DS'ow zeby bylo ;) I'm FACC
Mam 13 lvl, skile 48/45, gdzie sa fajne miejsca do expienia (ghoule np.) i bez DS'ow zeby bylo ;) I'm FACC
Możesz iść do triangle tower na I i II piętro. Tylko nie idź na III bo tam są dsy, ale niemożna ich lurnąć na dół :)
mati sorcek
15-03-2005, 07:59
wiec tak nie dostalem odpowiedzi gdzie expic palem wiec powtorze gdzie expic palem 25/35 lvl bez PACCA need odpowiedz -,-
Moim zdaniem potrenuj se skile na trolach do 40 dista i mozesz chodzic na male hunty cycow...(moim zdaniem[oczywiscie z lukiem na cyce])
Marcin'Niszczyciel
15-03-2005, 11:27
Co jak co ale ja na 9 lvlu mam skile 41/41 moze to dlatego ze gram na Inferni ale tam jest fajnie na mainie zawsze za 1 razem sie wijasz bez pacca ten serwer jest super niewiem czy wam tez sie podoba ale mi tak
fajnie ja na 9 lvl mialem 48/40 palem
Gdzie moze expic 14lv knight skille 38/37 plate armor,brass legs,soldier helmet, longsword(wkrótce fire sword(nienawidze tych PK)) leather boots, dwarven shield.Jestem FACC.
PS. Czy zabilbym cyca tym knightem?
PS2.Gdzie moze expic palladyn skille 40/25 11lv scale armor,łuk,chain legs, dark helmet, (ewentualnie speary i dark shield)
Knightem i Palem możesz sobie poskilować i poexpić pod kazodroon. Tamtejsz kopalnie na 1 pozimie oferują roty i dwarfy. Na 2 poziomie ( chodzi o ilość zejść w duł) możesz spotkać solidery. Na 3 i 4 nie radze zchodzić nikomu przed 35 levelem bo można spotkać krasnale guardy i slimy.
Jeżeli chcesz expić na ghulach radze podziemia pod Thais (tam gdzie starożytna świątynia) nie spotkasz tam dsów. Może ghost land ale tam możesz coś mocniejszego spotkać :D :cup:
A powiedzcie gdzie ja moge expić?? Dodajcie do skili w moim podpisie +3, +1 magic level i 1 level +??
Gg-Markos
15-03-2005, 19:51
Ja ogólnie powiem...
Do 10 levelu na trolle każda profesja ponieważ złota sporo sypią i możecie się dorobic na jakiś przecinak:D A za kase z rooka kupcie na nowych swiatach scale armor... do 100gp i dwarwen shielda też do 100gp
Potem drogi sie rozchodzą...
Knight- ze skillami 50/50 bije roty ghule dwarfy dwarfy soldiety larwy, potem od 20 z dobrymi skillami opłaca się chodzic na cyca, dwarfy guardy
Palladyn- ze skillami 50/xx łuk do ręki 2 uhy do plecaka :D i na cyce do 20/30 levelu wtedy z boltami na PoH i gsy solujemy (oczywiscie bohy muszą być) skille 65 i gs na 15 boltów przy niezbyt dobrej serii
Sorc, Drut- moim zdaniem macie niefart bo expić z runami opłaca się dopiero od 20 levelu (mlevel 25 minimum)a do tej pory na trolle do 14/15 tak zeby nie używac exury (mana na runy czyli na kasę :P) potem mino roty dwarfy. Od podanej wcześniej granicy już znaleść blokera i na jakieś grube potworki
Kolejny spory przypływ kasy dostaniecie na 20 levelu (Vocation Quest... opisałbym go, ale nie wiem czy mi wolno- pewnie nie, bo administrator forum jest niechętny na przekazywanie pomocnej dłoni) wtedy dostaniecie 10k w platynie :D
Ja dam wam NAJLEPSZĄ i ogólną rade!
LUDZIE ZRÓBCIE NAJPIERW SKILLE\MLVL!!!!
Bo jak tu mi pisze ze 20 lvl palek skilee !!56\47!! niema gdzie expic to mnie az rece swierzbia!! Niedziwie sie ze niemacie gdzie expic bo jak juz macie skille 50+ to myslicie ze jestescie juz "extra wymiatacze" i chcecie na dragi chodzic!To tez sie liczy magow\drutow bo widzialem tu ziomka ktory na 19lvl mial 26 MLVL!!
I teraz niech mi ktos powie ze ludzie nie maja racji mowiac ze duza czesc polakow do n00by!
Ja mam postac na Aldorze , Paladyn 34lv 13mlv [dopiero, ale lada moment 14] skille 72 / 58 . I niepowiem ale terz zaczynam miec problem z expowiskiem. Mam pytanie : gs od ktorego lv mnie nie dogoni jesli bede mial bohy i czar ? czekam na odpowiedz.
NIE XP n00bie TYLKO SKILLUJ NIE DZIWIE SIE ZE NIE MASZ GDZIE EXPIC Z TAKIMI SKILLAMI NA TAKIM LVL!
Elo,
Na co powinienem pojsc Paladynem Lv20 ze skillami 55/33 (wiem, ze slabe)? Patrze bardziej pod katem dobrego expa.
(Mam PACC)
E.. czy mozna prosic o odpowiedz, ktora nie brzmi "NIE EXP, NÓBIE, TYLKO SKILUJ!!!111jedentrzydwapiec"? Ale aktualnie mam Lv 22, 56/33. I nie, nie musicie mi przypominac, ze trzeba bylo sie zajac skillowaniem. Ja dobrze wiem!
edit: tak btw, Ixello, looknij na cytat.
Gg-Markos
16-03-2005, 16:32
Ja bym ci polecał cyce i dwarfy guardy, ale jesli masz PACC to scaraby, mumie czekają :D
A jeśli masz bohy i czar to już od 25 powinieneś dać sobie rade
@Ixello
A co komu po samych skillach... gra jest po to żeby grać! Są po***ańcy co ciągle skillują, ale wtedy gra się robi nudna...
Mam palka na 9 levelku, mlv 3, zkille 33/31 i eqip super cienki:
Solder helmet,Chain armor(zalatwie se niedlugo scale), brass legsy, Copper shield(dwarfen se nie dlugo zalatwie) i atakuje spearami( moge se luk wziosc)
Z jakimi skillami, z takim eqipem, z jakim levelkiem moge se iśc na:
-Cyce
-Ghule
???
Ps: i jak trzeba mi jakiś lepszy eqip to jakie rzeczy i za jaką cene najnajnajnaj mniej moge za to zapłacić
Z góry THX
No weście odpowiedzcie na moje pytanko
aaaa. nieczytajcie tych pierwszych postów w ogóle bo gówno sie z nich dowiecie xD exp na szczurach itp. :p
Moge zazucic pare rad. Wychodzimy na maina palem, robimy skile atk40+, kupujemy jakies smieci (albo dosatejmy od kogos :p) np scale armor, solider helmet itp. przy skilowaniu staramy sie 4 mlvl zrobic (zeby mozna bylo uhow uzywac) i chodzimy na wszysto na otwartej przestrzeni co sie wooolno porusza i nie wali z dista xD, np.cyce, ghule, orc warriory itp. polecam uzywac spearow bo taniej :] Pozniej moze dopisze porady dla knightow, sorcow i druiduw jak mi sie bedize chcialo :p
A co komu po samych skillach... gra jest po to żeby grać! Są po***ańcy co ciągle skillują, ale wtedy gra się robi nudna...
No jasne poco skile ? a chcocby poto ze jak nieskilujesz i masz powiedzmy palem 40atku na 30 lvlu to gosc co skilowal i ma 75 expi od ciebie 3 razy szybciej, moze chodzic na lepsze potworki itp. Knightem z 40 shildingiem gsa blokniesz ? nie ! ano z 60 tak. Jak masz skile to dopiero jest zabawa :]
Elevo postaram sie odpowiedziec na twoje pytanie. nabij 50 dist i spokojnie mozesz na cyckach expic. co do eq to scale armor ci wystarczy, na pewno ja od kogos dostaniesz zadarmo tylko ladnie popros [: do tego brass legi 200gp w calrin w sklepie, dark helmet ze 200gp, i do tego jeszce dwarven shield 100gp. te wszystkie wyzej wymienione itemy dostac mozesz za darmo [:. Jesli grasz na elysi,valori albo hibernie to napsz do mnie wyposaze cie jakos xD
odp do Kici:
Gs biegnie jak 67 lvl max wiec sobie mozesz policzyc. twoj lvl + bohy-20lvli, time ring-20lvli, utani hur-też 20lvli chyba. czyli niby mozesz uciec z tymi wszystkimi rzeczmi na 8 hehehe XD
Dobra to porsze mi powiedziec na jaki stworki moge se chodzic bez rzadnych klopotów z:
lvl:12
mlvl:5
Skille: 42/36 (Palek oczywiscie)
Eqip: Soldier helmet, Plate Armor, Brass legsy, leather butsy, dwarfen shield.
PS: I prosze mi podac polozenie tego stwora(kolo jakiego miasta i w jaka strone od tego miasta)
Z góry THX
Xan Arcanist
18-03-2005, 22:25
Czy z takimi skilami i takim eq(dla osób małosprytnych :p : eq ,skile i lv są w podpisie) mogę expić np. na cyclopach i hunterach??
Elvan Darkito
19-03-2005, 12:22
A gdzie może expować sorc 29 lvl i 31 mlvl,skille 20/24,eqip:Crown Helmet,Blue Robe,Plate Legs,Fire Axe,Dragon Shield.
Możliwie bez wydatków.
FACC
Szmelinger
19-03-2005, 13:53
Gzie moge expic knajtem z 20 lv 4 mlvl 51/51 eq p set dwarven shield(bedzie lepsza jak sprzedam time ringa) i knight axe prosze o szybkie odpowiedzi
Sitek Tibijczyk
19-03-2005, 16:30
prosze pomurzcie. gdzie mam expic knightem ze skillami 40/35 i 2 mlvl podajcie jakies ogromne respy jakichs potworow nie mam pacca prosze pomurzcie
47lvl
pal
z PACCEM
80/60
tak sie pytam gdzie expic moze ktos mi poda jakies fajne miejsce :D
pawlak 2005
19-03-2005, 21:34
Od 8-10 najlepiej expic na bugach,trolach,orcach zwyklych,gobliny
Od 10-15 wytrenowac skils 35/35 i expic na bear,,rotwormy,minotaury,elfy,
dwarfy,skieletony,amazonki,valkirie i orki od zwyklego do warniora włacznie.
Od 15-25 wytrenować skile conajmniej pod 60/60 i wtedy można expic już na
skorpiony,ghule,beholdery,cyklopy,dwarfy soldier,minotaury guardy,archery,
mage POLECAM GHOUSTLAND
Od 25-50 skile obowiązkowe 65/65 i expic na stalkery,fire devil,ghost,witch,
hunter,mumy,dwarf guard,elf arcanist,orc berserker,demon skeleton,
orc leader,dragony.
TO JEST PORADA TYLKO DLA KNIGHTÓW I NIE DLA PACC"ow
Gdzie mam expic skile 67/62(potrenie do 70), 17lvl,eq: p set,crown helmet, dragon shield, k axe(wiem że eq słabe ale gram na dosyć nowym świecie-Arcania) mam 4 m lvl. Aha i jestem knightem bez Pacca.
Sitek Tibijczyk
20-03-2005, 07:05
powiedzcie mi gdzie mozna expic knightem na 15 ze skillami 40/35 prosze pomorzcie
Marchewki
20-03-2005, 07:17
Ja grałem Rycerzem od 8-10lvl trole potem od 10-21lvl dwarfy i roty,21-25 dwarfy solidery od 25 do 35 lvl sam bije Ghoul. Ghoul najlepszy jest z niego loot kupe kasy , to nie wiem po co chodzić Rycerzem na śilniejsze :/ :D
czy knight: 60/60; 4 magic; f axe, crown shield, k set, crus helmet, p ammy, butki będzie w stanie efektywnie expic w podziemiach ankrahmun(chodzi mi o scaraby, mumie , larwy itp)?
z góry dzieki za odp
Vea Madness
20-03-2005, 13:15
Rety, to w sumei sie pogubialm:) ja mam szanse z beholderem jak mam 27 lv i skille 55/52? nie smiac sie ze skilli, ja nie lubie treningow:) nie mam cierpliwosc:) to w sumei tez na co moge chodzic? bo od kiedy jestem na mainie to bije roty i minosy:) a zeby se odreagwoac to ide na cyklopy:) a wiec ....POMOCY!!!!:D
Rety, to w sumei sie pogubialm:) ja mam szanse z beholderem jak mam 27 lv i skille 55/52? nie smiac sie ze skilli, ja nie lubie treningow:) nie mam cierpliwosc:) to w sumei tez na co moge chodzic? bo od kiedy jestem na mainie to bije roty i minosy:) a zeby se odreagwoac to ide na cyklopy:) a wiec ....POMOCY!!!!:D
na 100% wygrasz z beho, ja ze skillami 61/60 i FSem biore go na 3 szoty.
wez pare uhow jesli bedziesz bil wiecej niz 1, tak na wszelki wypadek.
pytanie: na czym moge expic na 27 lvlu ze skillami 61/60 oprocz soldkow i ghuli ?? czy moze lepiej poskillowac i isc na cyce ?
Vea Madness
20-03-2005, 15:09
chcesz mi powiedziec ze sie nie doceniam?:) w sumie racja, dlatego ciagle chodze na minotaury:) a moze doradzi mi ktos jeszce na co moge chodzic?:) zapomnialam napisac eq, plate legs, plate armor, steel helmet, fire sword, dragon shield, szalik. wiem ze to zadna rewelacja ale wazne ze cos mam:)tylko ze te skille sa...:(
Nie mam czasu na czytanie 700+ postów więc zapytam:
Mam knighta 41lv, skile: 70/68, eq: Crown Helmet, Noble Armor, Plate Legsy, FSa i Tower Shielda (wiem że cienkie eq, ale dostałem dzisiaj tą postać i niewiem na co ją stać :) ) Bardzo mi zależy na jak najlepszym locie, exp może troszke mniej.
Na czym mam expic??
Czy sork ok. 10lvl ze skilami 16/18 i scale armorem, brass legsami, dwarf shieldem i steel/dark helmetem może poradzić sobie z 1 hunterem? Mając tak po bagu HMM i UH.
I, gdzie obok AB są jakieś roty i skeletony? Gobliny się słabo respią, a trolle to za mało.
Vea Madness
20-03-2005, 16:07
Galik, ja nie wiem jak ty bys chcial grac ale ja ze wzgledow ostroznosci do 27lv chodzilam(i chyba jeszce bede dlugo chodzic) na roty i minotaury. Tylko ze na poczatku jest troche niebezpiecznie ze wzgledu an twoj niski lv wiec musialbys uwazac ale msyle ze na 17lv juz bedziesz spoojnie i bez paniki chodzic po Foldzie:) ale tylko -1 pietro... A co do eq to jest....poprostu wow.. Ja dla porownania mam plate legsy i armora, steel helmeta, fire sworda, dragon shielda, szalik:) z tym ze ja kiepsko gram:P. A z hunterami jest taka bajka, ze ja prawie zginelam na 25 lv... ale dalam mu rade... poprostu stal za daleko i zanim doszalm to sobie pare razy trafil..takze na hutery nie radze chodzic na lv ponizej 25lv... nawet z uhami i hmm...
8o Wyraźnie napisałem lv 41, a nie 14 -.- 8o
Vea Madness
20-03-2005, 17:04
Jejku faktycznie:) sry za to:) ale mi glupio:)
Gdzie mam expic skile 67/62(potrenie do 70), 17lvl,eq: p set,crown helmet, dragon shield, k axe(wiem że eq słabe ale gram na dosyć nowym świecie-Arcania) mam 4 m lvl. Aha i jestem knightem bez Pacca.
gdzie expic lvl 30-50 pall w teamie i bez teamu PACC skille 71/55 beda wieksze napewno
Shagarot
22-03-2005, 00:32
Co do paladynka, to warto szybko nabić 45 Dista (tarcze możemy olać na pocztku) i z kuszą chodzić na cyklopy. Ja mam 13lvl 48/25 skills i Cyklop schodzi mi na 7-10 boltów max. A jesli chce looty to biore ze sobą koleżanke Knighta i idziemy pod Kazzo na guardy (tutaj Ciekawoska, koleżanka i ja na max ataku laliśmy Dwarvt Guarda, ona 33a ja 13lvl ona waliła z Dragon lance, aja z Kuszy i co? Ona dostała 6 expa a ja reszt... aż mi szczena opadła 8o )
Ja gram na nowym Serwerze, wytreniłem knajta na 54/53 - 15 lv. zamierzam wyskilowac 60/60 i iść na cyklopy.
Ile uh'ów mi bedzie schodzić na powiedzmy 2 Cyklopy?
mati sorcek
22-03-2005, 08:17
Co do paladynka, to warto szybko nabić 45 Dista (tarcze możemy olać na pocztku) i z kuszą chodzić na cyklopy. Ja mam 13lvl 48/25 skills i Cyklop schodzi mi na 7-10 boltów max. A jesli chce looty to biore ze sobą koleżanke Knighta i idziemy pod Kazzo na guardy (tutaj Ciekawoska, koleżanka i ja na max ataku laliśmy Dwarvt Guarda, ona 33a ja 13lvl ona waliła z Dragon lance, aja z Kuszy i co? Ona dostała 6 expa a ja reszt... aż mi szczena opadła 8o )
No wiesz tez tak uwazam ale na cyce z boltami OMG!!!
Ja latam z arrowsami i gitarka 3-5 arrowsow i cyc ded(i tak dla mnie niie oplacalne lepiej z tarcza i spirami)
Polak ziom
22-03-2005, 08:42
mnie ciekawi jedno z jakimi skillami rycek moze biegac na dwarfy guardy (tylko guardy nie pojedynczo wybijac od czasu do czasu ) i zeby uhy zabardzo nie schodzily ;] to napiszcie ktos jakie skille zeby expic na guardach ryckiem i ile przy takich skillach idzie uhów na ok ile guardów ;]
Gdzie ma expić Knight skills 75/75 mlvl 5 lvl 29 eq:FS, T Shield(albo GS),K armor, W Helmet, P Legs.Jeśli ktoś zna miejsce na taki lvl i skille a mam za słaby eq to niech powie co dokupić. Z góry THX.FACC
8ukmacher
22-03-2005, 21:09
cze. gdzie mam expic ze skillami 42/38 .... 12 lvl .....3 m lvl......
moje eq to :
Knight Armor
Serpent Sword
Plate Legs
Dark Helmet
Beholder Shield
teraz ciagle chodzilem na dwarfy i roty tam do kopalni ale staje sie to nudne ... myslalem o ghotslandzie ale nie wim czy tam sobie poradze....prosze o odpowiedz :)
Florydaking
22-03-2005, 21:11
Ja powiem tak.
Ze skilami 45/40 uwaliłem Cyca bez UH wiec ze skilami 52/49 + axe ring niepowinienem miec wiekszzego problemu z 2 cycami :] ...
No może max 1 UH bym użył niewiem niepróbowałem ....
teraz zajmujes ię skilami dam wam Rade duuuuużo skilujce nim wyjdziecie nawet żeby nabić 9 LvL
To się naprawde przydaje !! statnio ide moim pakem ze skilami 55/XX na 10 lvl wyskoczył knight na 15 i co po chwili płakał i uciekał przedemną !!
LvL wam zwiększa ino zycie i HP SKILE TO POTĘGA !!!! ... no i odpowiedzni sprzet :]
gdzie expic lvl 30-50 pall w teamie i bez teamu PACC skille 71/55 beda wieksze napewno
od tego 35 leva mozna isc na dragi jak masz ochote. od 47 na dlki mozna ( tzn mozna wczesniej, ale po co? )
Mam pytanie mianowicie gdzie moge expic:skille 55/52,knight,19 lvl(prawie 20 :D ) Moj equip:
-Steel helmet(czekam na warrior)
-Dark armor(juz niedlugo k-armor)
-plate legs
-guardian shield
-leather boots(of coz)
-dragon hammer
Polak ziom
23-03-2005, 15:16
Mam pytanie mianowicie gdzie moge expic:skille 55/52,knight,19 lvl(prawie 20 :D ) Moj equip:
-Steel helmet(czekam na warrior)
-Dark armor(juz niedlugo k-armor)
-plate legs
-guardian shield
-leather boots(of coz)
-dragon hammer
z takim lvl eq i skillami mozesz na soldierach expic
Eleneush
24-03-2005, 17:39
:( mam 25lvl knight i skile 64/64 potrzeba mi skili 70/70 i lvl 30 gdzie moge je nabić PLX pomóżcie :Ork:
mam 25lvl knight i skile 64/64 potrzeba mi skili 70/70 i lvl 30 gdzie moge je nabić PLX pomóżcie
Najlepiej w Ankrahmun, bo mało ludzi i nie złapiesz deda przez afk.
Gracz_Tibia
26-03-2005, 12:16
Czy dam rade expic na dwarf guardach - 25 lvl pall skills 66/55 ? Piszcie plx - bede uzywal beltow, i chce expic tak na 3+ poziomie ;]
Szybko plx
Gburek Muchomorek
26-03-2005, 21:11
Knight
8 - 10lvl - polecam tu bić dwarfty oraz rotwormy 30/30
11 - 15lvl - ja tu bilem Ghule i Dwarfty Soldiery ale ja polecił bym trenić do skilli 5x/5x
16 - 20lvl - Na dobrych skillach ok. 60/60 można bawić się w small hunciki :p hehe najlepiej iść na Ghule (dużo hajzu leci :)) albo Dwarfty Soldiery od czasu do czasu można poboksować z cyckiem (nie chodzi mi o trening fist fightingu z kastetem :))
21 - 30lvl - Tu można sobie poexpić i robić loot bagi na cyclopsach i beholiderach ... z jakimś kolegą knightem albo pallem (ewentualnie jakimś magiem) można skoczyć na draga na koniec skille powinny być ok. 70/70 (najlepiej więkrze :))
31 - 40lvl - Jak mamy Pacca to można sobie poexpić w Cyclopolis, a jeśli nie mamy PACC'a to zostają nam kopalnie z Dwarftami Gouardami ewnetualnie BH na fibuli (tam można się nieżle dorobić) oczywiście na tym lvl'u nie obejdzie się bez waszych ukochanych smoków :)
41 - 60lvl - Tu mamy pare opcji : Cyclopolis, D-hell, Ankhrahmun, D-lair, Fibula, Ghost Land, a na koniec skille gdzieś kolo 8x/8x najlepiej
61 - 80lvl - Tu bawimy się z Dragonami ale na tych lvl'ach najlepiej blokować potworki np. DL albo necro :) oczywiście nie obejdzie się bez mojego ukochanego Cyclopolis albo D - Hell'u czasami przy dobrych skillach (90/90) można skoczyć na draga albo podrzynać gardła orcom w OF
81 - 100lvl - Sam nie wiem ale polecam D - Lair, OF albo poblokować demonki :)
Mam nadziejie, że poradnik pewnego nOOb'a - Gburka Muchomorka się przyda :).
Kolibeerek
26-03-2005, 21:46
[QUOTE=Dobo]Utrapieniem tego forum są tematy "gdzie expić na..." =/
Cze tak sobie myśle gdzie ja moge Expić z moiml levelm i skilami 19 LeVeL a skille to szkada mówić Sworda 44 a sheldinga 40 ;( teras czeba coś z tym zrobic X( żeby mieć lepszy level powiedzie gdzie można po expić :) :) :)
Prosze pomuszcie jak chcecie mnie wspomuc finansowo i sprzętowo w tibi to zagadajcie jestem z karlin Secury :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p
A i jeszcze jedna ja jestem kinht :crusader:
Gburek Muchomorek
26-03-2005, 21:59
Najlepiej teraz potreń bo skille masz ... co tu dużo mówić nie najleprze (;p) po treningu udaj się na ghule pod AB tam możesz sobie troche poexpić (a zwłaszcza pozbierać troche hajzu :)) na skillach ok. 60/60 i lvl 25 udaj się na cyc'e i tam exp (o kasie nie wspomne bo loot'y pożal się Boże)...
Kolibeerek
26-03-2005, 22:20
ok to moje gg moze pogadamy ?? 6234227 B) B) B)
jak dobrze i szubka trenowac sheldinga i sworda czym ??
Witam, mam knighta na 50 lvl skille 75 / 71 gdzie ja mam expic?
Gburek Muchomorek
27-03-2005, 18:14
Witam, mam knighta na 50 lvl skille 75 / 71 gdzie ja mam expic?
Jeśli masz PACC to poexp w Cyclopolis, a jeśli nie masz to zostaje albo D-Hell albo poprostu poexp se na dragach :). Możesz też poblokować Drag Lordy lub idż na Fibule i pozabijaj pare BH (czyli kolo paru setek :)) i rób se lootbagi leci bardzo dużo kosy więc poza expem i skillami leci tam też dużo hajzu :d
Kolibeerek
29-03-2005, 20:22
Skille : 36
LeVeL : 10
Profesja : Palladyn
Magisk LeVeL : 4
--------------------------------------------------------------------------
Noi gdzie tu można nabic LeVeL ?? a i nie mam pacca :baby:
mati sorcek
29-03-2005, 20:27
Wiesz co??
Ty lepiej 50 lub 60 dsita nabij i mysl o expieniu>.<
Gdzie expic sorkiem na 32 levelu z 28 mglvl?? , jakies pomysly?
Jak masz pacc to fibula - szczegolnie twierdza mino :) Albo na ocs z blockerem (GS)
Jak chesz roy to na fibuli jest wypas resp (dla facc), z kluczykiem, wiec holota nie wchodzi :] A jak masz domek na fibuli... to miodzio - wieczorkiem zrobisz sobie foodbag tak po 90 ham i jest zapasik :]
Sir Jarema
01-04-2005, 23:54
Bierz tyle spearów ile uniesiesz, i idź na trening połączony z expem. Sugeruję albo kopalnie koło kazz, albo minosy na foldzie. Bijesz je spearami na def, i świecisz sobie sam (nabijesz mlvl). Na wszelki wypadek możesz wziąć parcela lub 2, żeby na raz atakowały cię po 2 potworki. Przy tak niskim dist nie dotykaj na razie łuku ani kuszy, bo po prostu będzie to marnowanie amunicji.
Kolibeerek
02-04-2005, 12:52
Ale na securze jest tyle noobów ze ropuja guardy i jak podejdzie taki noob i mnie bloknie ;( ;( ;( więc jeszcze jedno od czego zależy Rojal palladyn od skilli czy levela
Jestem knight 17 lvl skile 69/64 eq: p set, crown helmet, k axe(moze bedzie f axe), dragon shield no i szalik i buciki a i mam 4 m lvl.I tera pytanie gdzie mam expic ?
Dj Nekro
02-04-2005, 14:30
Palladyn lvl 37 skile 73/59 :(
Nom, czekam na washe porady :D
Kolibeerek
03-04-2005, 13:24
:) Profesja : Palladyn :)
:) LeVeL : 12 :)
:) SkiLLs : 41 Distans :)
:) LeVeL Mg: 6 :)
EqipmenT :lucznik:
Armor : Crown
Legsy : Brak
Buty : Sandały
Tarcza: Dvarfen
Hełm : Dark
Amunicja : arrows
Broń : Łuk
Gdzie i jak Expić i Trenować
__________________________________________________ _______________
Dj Nekro
03-04-2005, 13:55
Palladyn
Skile 74/59 :D
Niemam PACCa ;( Wiec gdzie expic ?
@Edit: Prosze o usunęcie tego posta, bo niezauwazyłem że wyżej już napisałem :)
Tunio Paladyn
03-04-2005, 21:47
Co potrzebuje aby iść np do Orc Fortress i kiedy przerzucić sie na kusze?lvl 20 :confused:
mati sorcek
04-04-2005, 14:28
Tera ja mam pytanie...
Czy moge chodzic na soldki z spearami w kazz??
(czasami se skocze na draga ;) )
Czekam na odpoiwedzi
(skile w podpisie)
(mam nadzieje, że nikt o to sie jeszcze nie pytał, dałem w "przeszukaj temat" "32" i nic mi nie wyszło)
Gdzie są jakieś dobre miejsca na exp dla knighta (level: 13, skille: 29 axe, broń: halabrada, pancerz: steel helmet, plate armor, plate legs, leather boots) oprócz kopalni z dwarfami?
EDIT:
Dedłem pare razy i skille spadły :( Teraz mam 30 axe.
EDIT2:
Po kolejnych dedach (czy ja kiedyś zrobię ten 14 level?) mam 29 aze, za to zyskałem plate legsy.
Xerantes
05-04-2005, 09:36
Ja się nie bawie z rotami i minosami bo to jest troche nudne. Ja moim sorkiem (lvl 19 mlvl 25) chodze na smoki. Czasem sie to nir opłaca bo wale go z SD ale jak juz wyleci coś ciekawego to jest spoko. A i exp leci dość szybko. Zabiłem juz dużo bestii ale dedlem tylko 2 razy.
Mam skile
47/44 walcze toporami mam k-axe 16lvl 3mlvl. Na jakie potworki moge chodzić??
dwarfy, moze powolutku soldki (ale uwazaj)
to zalezy tez od twojego eq
najlepiej potren do 55/55 i 4mlvl ;) i sam sprawdzaj gdzie ci dobrze
btw. Ja tez bylem minox :D ale zostalem helixem :P
Jestem knight 17 lvl skile 69/64 eq: p set, crown helmet, f axe, dragon shield no i szalik , buciki a i mam 4 m lvl i nie mam Pacca.I tera pytanie gdzie mam expic ?
delddubre ab
06-04-2005, 09:08
Mam 13 lev knight skille 39/37 i nie wiem gdzie mam skillowac w ab bo na trolach
to jednak troche trwa. A pod ziemia na zachod od ab sa mino orki wariory dwarfy
i spermany ale jest tam tlok i nie mam jak skillowac bo zaraz ktos przyjdzie i sie wpierdzieli. A jeszcze jedno czy knight mosze uzywac uh??
8ukmacher
06-04-2005, 11:54
Krotkie pytanie : poradze sobie z 1 Fire Devilem ... bo w ghostalndzie jest fajne miejsce do expienia z ghoulami tylko ze co jakis zas pojawia sie ta fire devil i chce go zabijc a raz juz od niego padlem i jest przewrazliwiony moje skille to :
55/54 knight
Lvl : 19
eQ : FS , Plate Set , Devils Helmet , Guardian Shield ....
up @ jak masz uhy(4mglvl) to dasz rade , wiem o ktorym miejscu mowisz , schowaj sie za schodzy tak zeby to on dobie przyszedl
btw to niejest fajne miejsce :]
a teraz ja :D
Na czym expic 32 sorkiem z 39 mglvl
Na czym epxic knightem 30 level 62/61(moge chyba dotrenic do 63/63:)
Eqp(na obydwu taki sam ofcourse ;]:) Worior helmet,crown armor,plate legs,tower shield,FIRE AXE:D,I buciki (no i szaliczek oczywsicie zeby gardziolko oszczedzac)
Gdzie expić skille 75/75 knight 32 lvl mlvl 5??Jeżeli znacie jakieś dobre miejsce to napiszcie jakie eq by się tam przydało na takich skillach.FACC
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.