Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Yoh Asakura
18-03-2008, 22:41
Wy utytułowani? Chyba utytłani.
Oj, Sven, wiem, że porażka na San Siro boli. ;)
Dark Sven
18-03-2008, 22:43
Oj, Sven, wiem, że porażka na San Siro boli. ;)
Boli, boli, ale na wygraną zasłużyliście. Co by jednak nie powiedzieć, puchniecie w oczach ; ).
Yoh Asakura
18-03-2008, 22:52
Boli, boli, ale na wygraną zasłużyliście. Co by jednak nie powiedzieć, puchniecie w oczach ; ).
Puchniemy ? Zasłona dymna, niech rywal sobie pomyśli, że jesteśmy bez formy ;)
Puchniemy ? Zasłona dymna, niech rywal sobie pomyśli, że jesteśmy bez formy ;)
Wyniki mówią za siebie, no ale Arsenal daje tylko fory.
Calen Futh
19-03-2008, 06:13
No oczywiście, że Wenger wymyślił genialną taktykę serii remisów w lidze, by uśpić czołówkę oddając lidera Manchesterowi. Tak Yoh, słusznie prawisz! Mam nadzieje, że Wenger będzie nadal ciągnął tą fantastyczną taktykę- może się zakwalifikujecie do następnej LM. Może.
Thomisson
19-03-2008, 07:12
No oczywiście, że Wenger wymyślił genialną taktykę serii remisów w lidze, by uśpić czołówkę oddając lidera Manchesterowi.
No co ty to przez źle dobrane skarpetki sędziego, nowe murawy na stadionach, przez kontuzję Eduardo, złe jedzenie, powstanie Kosowa i aferę o traktat lizboński.
Yoh Asakura
19-03-2008, 09:16
No co ty to przez źle dobrane skarpetki sędziego, nowe murawy na stadionach, przez kontuzję Eduardo, złe jedzenie, powstanie Kosowa i aferę o traktat lizboński.
W meczu z Boro, to mało brakowało, a sędzia by im piłki zaczął podawać...więc te skarpetki sobie odpuść.
No oczywiście, że Wenger wymyślił genialną taktykę serii remisów w lidze, by uśpić czołówkę oddając lidera Manchesterowi. Tak Yoh, słusznie prawisz! Mam nadzieje, że Wenger będzie nadal ciągnął tą fantastyczną taktykę- może się zakwalifikujecie do następnej LM. Może.
Cholera, myślałem, że tylko ja na to wpadłem. W meczu z Chelsea się obudzą, rywal będzie 'uśpiony' i wygramy bez mniejszych problemów.
Xendriel
19-03-2008, 14:24
Tia... W końcu Celtic to światowa elita.
Kto jak kto ale kibic Milanu nie powinien zartowac z "celtów" pokazali ze potrafia dobrze grac min in. w tej edycji kiedy pokonali was w grupie na wlasnym stadionie, jak i w tamtym sezonie kiedy meczyliscie sie z nimi i awansowaliscie dopiero po dogrywce. Nie musze chyba dodawac ze byliscie wtedy w wspanialej formie.
Yoh wyjdź ze swojej "Drewnianej Chatki"
Colo_2006
19-03-2008, 18:33
Haha Arsenal wygra LM za 2 lata xD (jak dobrze pójdzie )
Dark Sven
19-03-2008, 18:59
Kto jak kto ale kibic Milanu nie powinien zartowac z "celtów" pokazali ze potrafia dobrze grac min in. w tej edycji kiedy pokonali was w grupie na wlasnym stadionie, jak i w tamtym sezonie kiedy meczyliscie sie z nimi i awansowaliscie dopiero po dogrywce. Nie musze chyba dodawac ze byliscie wtedy w wspanialej formie.
Wygrana z Milanem nie czyni z Celticu światowej elity.
Articuno
19-03-2008, 22:29
Cóż za niesamowity dzień!
AC Milan 1 - 2 Sampdoria
Empoli 0 - 0 Juventus
Genoa 1 - 1 Inter Milan
Napoli 2 - 0 Fiorentina
eisscheriann
19-03-2008, 22:35
AC Milan 1 - 2 Sampdoria
Empoli 0 - 0 Juventus
Genoa 1 - 1 Inter Milan
Napoli 2 - 0 Fiorentina
I to jest właśnie piękno futbolu [;
Pięknem footballu to jest właśnie mecz Tottenhamu z Chelsea.
edit@
i hooy, szanse na mistrza zmalały. Mimo tego ciąglę wierzę.
Btw mecz genialny.
Calen Futh
20-03-2008, 09:50
Ależ ten Tottenham jest krejzi ^^" Tymczasem Manchester spokojnie po dwóch golach Ronaldo umacnia się na pozycji lidera. A Ronaldo powiększa swoją przewagę nad Torresem w klasyfikacji króla strzelców :) Szkoda, że Juventus nie wykorzystał potknięć czołówki ;s
Dark Sven
20-03-2008, 10:30
Załamka i chuj x_x.
Yoh Asakura
20-03-2008, 10:31
Mecz Spursów świetny, ale zachowanie zawodników Chelsea już nie bardzo. Faul Cole'a na Huttonie był paskudny, Alan mógł skończyć jak Eduardo, a Ca$hley jeszcze pyskował sędziemu i twierdził, że nie powinien dostać żółtej.
Btw: gol Keane'a był świetny, a Berbatov miał 100%, nie wiem jak on tego nie wykorzystał.
Czytając wszystkie wiadomości, mogę już śmiało powiedzieć że karykatura trenera wraz ze swoim kurwa pomocnikiem. Mogą wy*******ać raz na zawsze. Amen
Bez Ronaldo Manu nic by nie zrobiło..
Bez Ronaldo Manu nic by nie zrobiło..
no ale ronaldo jest...
no ale ronaldo jest...
Niech tylko złapie jakąś kontuzje to zobaczysz co się będzie działo.
Xendriel
21-03-2008, 17:22
Ronaldo otwarcie mowi ze woli sloneczny Madryt od ponurego Manchesteru i ze kiedys Chcialby zagrac w Realu, czym daje do zrozumienia wladza "krolewskich" by wylozyli po niego kase.
Thomisson
21-03-2008, 20:34
Niech tylko złapie jakąś kontuzje to zobaczysz co się będzie działo.
Z Arsenalem źle się dzieje nawet bez kontuzji ;P (bo nie powiesz chyba, że Eduardo jest kluczowym graczem The Gunners)
Z Arsenalem źle się dzieje nawet bez kontuzji ;P (bo nie powiesz chyba, że Eduardo jest kluczowym graczem The Gunners)
Zaraz Yoh to udowodni ;-D.
Yoh Asakura
22-03-2008, 15:34
Zaraz Yoh to udowodni ;-D.
Kluczowy może nie był, ale dziwnym trafem, jak grał Eduardo, to bramek strzelali od groma, a jak go nie ma, to nikt nie strzela. Poza tym, nie ma Tomasa, który dzieli i rządzi na lewej flance...ale olać kontuzje, obniżka formy. Chwilowa. Tak myślę.
Dark Sven
22-03-2008, 18:14
Alexandre Pato \o/!
Xendriel
22-03-2008, 18:36
Nom Pato nam sie rozstrzelal, bardzo dobry transfer.
Co do ligi włoskiej to chcialbym zeby dzisiaj wygralo juve, gdyz po cichu licze na mistrzostwo dla romy ;) (wedlug mnie graja w tym sezonie bardzo dobrze i zasluzyli na to)
Articuno
22-03-2008, 22:08
Jak to dobrze, ze Drzymała przychodzi do Śląska... ale nie o tym chciałem pisać!
Jestem niesamowicie uradowany!!! Juve chormoli Inter 2:0 w 70 minucie. Gramy ponad przeciętnie, śędzią nie daje karne Interowi, a Nerrazuri pokazują, ze są w tej chwili ciency jak barszczyk. OŁŁŁŁŁŁŁŁŁ JEEEEEEEEEEEE
Yoh Asakura
22-03-2008, 22:30
I co z tego, skoro Nerrazuri i tak wygrają Serie A ? :D
fakt, dodatkowe Chelsea zgarnie Premier League :D
Thomisson
23-03-2008, 08:13
Widzę, że w FM-ie dobrze Ci idzie ;D
Calen Futh
23-03-2008, 08:27
13:30 Manchester U. ? - ? Liverpool
16:00 Chelsea ? - ? Arsenal
Mmmm <3
Calen Futh
23-03-2008, 08:39
Robert jedzie aż miło. Po raz kolejny opłacało się wcześniej wstać xd Może wreszcie Sauber zauważy to, że Kubica wcale nie jest słabszy od Heidfelda (ewentualnie prezentują równy poziom) i Robertowi również należą się konkretne strategie.
@edit: Kubica drugi! Weee ;d
Xendriel
23-03-2008, 10:35
OOO TAK brawo Robert swietna jazda! Moze ten wynik przetrze oczy tym wszystkim co gadaja ze BMW faworyzuje Nicka;)
Yoh Asakura
23-03-2008, 11:12
Grand Slam Sunday. Już dziś. Teraz tylko wytrzymać do 16:55.
Vanhelsen
23-03-2008, 11:39
OOO TAK brawo Robert swietna jazda! Moze ten wynik przetrze oczy tym wszystkim co gadaja ze BMW faworyzuje Nicka;)
wybacz, ale w poprzednim sezonie Nick był na plucie w BMW, równie dziwne było zagranie z PITami w ostatnim GP, ale tu się cieszę strasznie :) W końcu podium bez DQ, czekam na to co pokaże Robert na swoim ulubionym torze we Włoszech :D
I co z tego, skoro Nerrazuri i tak wygrają Serie A ? :D Gdyby Serie A w tym sezonie nie wygrali, to dokonaliby naprawde wielkiego wyczynu. A zblizenie sie Romy na 4 punkty stwarza im taka mozliwosc. W sensie, ze mozliwosc kompromitacji. Ale do takich na szczescie kibice Interu sa przyzwyczajeni : dd
Thomisson
23-03-2008, 15:10
1:0 dla MU! Brown!
Xendriel
23-03-2008, 15:32
Po 1 polowie ManU chyba moze byc juz pewne zwyciestwa, a kibice Liverpoolu niech podziekuja Mascherano
Thomisson
23-03-2008, 16:24
3:0! Brown! Ronaldo! Nani! teraz tylko wygrana Chelsea i jesteśmy w domu ;)
3:0! Brown! Ronaldo! Nani! teraz tylko wygrana Chelsea i jesteśmy w domu ;)
Przypominam, że do końca zostało 8 kolejek.
<8>Borys<8>
23-03-2008, 16:45
Aż sam się nie spodziewałem takiego meczu Manchesteru. Liverpool na kolanach! Teraz jeśli w Londynie będzie remis to będzie pięknie. 8 kolejek- tak to wszystko może się zdarzyć, ale wydaje mi się że ManU zdobędzie Premiership:cup: i mam nadzieje, że i Ligę Mistrzów:cup:
Xendriel
23-03-2008, 18:58
Ehhh szkoda Arsenalu:(
W lidze Hiszpanskiej Barca pokonuje Valladolid 4:1 czarna passa przerwana, teraz pozostaje trzymac kciuki za Valencie ;)
Racing Santander pokonuje Recreativo Huelva 2:0 (Ebi zdobywa druga bramke)
Yoh Asakura
23-03-2008, 19:14
Nie chcę się czepiać, ale tam było dwóch graczy na spalonym. Anglii gratulujemy sędziów.
Calen Futh
23-03-2008, 20:31
@up: Zapomniałeś wspomnieć o krzywej murawie i kontuzji Eduardo!
Manchester ślicznie zbliża się do zwycięstwa w tabeli. Myślę, że zgodnie z moimi przewidywaniami z początku sezonu mecz 13. kwietnia na Old Trafford z Arsenalem przesądzi o losach korony. (Mecz z Chelsea Manchester gra dopiero 26. kwietnia kiedy w sumie może być już po wszystkim i tak jak sezon temu będzie to gra rezerw). Miły prezent sprawili The Blues- liczyłem na remis, ale zwycięstwo Chelsea też nie jest złe. Lepsza pięciopunktowa przewaga niż trzypunktowa. Mam nadzieje, że Everton wykorzysta potknięcie L'poolu i wygryzie miejscowego rywala z czwartego miejsca. No, ale to tylko takie tam marzenia ;p
@edit: 90' Real Madrid 2 - 3 Valencia
Hrhrhr xd
Arka_Sath_Wielki
23-03-2008, 20:55
Real 2:3 Valencia
Barcelona 4:1 Valladolid
I już tylko 4 punkty straty :D
Yoh Asakura
23-03-2008, 21:11
@up: Zapomniałeś wspomnieć o krzywej murawie i kontuzji Eduardo!
Skrzywdzony przez sędziego zostanie Manchesterek - Fergie się wścieka, wszyscy się wściekają, no tak, Manchester przegrał przez sędziego. A jak Arsenal już po raz kolejny zostanie ojebany przez sędziego, to można się pośmiać. Super.
Thomisson
23-03-2008, 21:39
Skrzywdzony przez sędziego zostanie Manchesterek - Fergie się wścieka, wszyscy się wściekają, no tak, Manchester przegrał przez sędziego. A jak Arsenal już po raz kolejny zostanie ojebany przez sędziego, to można się pośmiać. Super.
No tak, biedny Arsenal, cały świat się sprzeciwił i specjalnie rzucają mu kłody (Rasiaki) pod nogi. Wszyscy naokoło są winni, tylko nie piłkarze The Gunners. Ogarnij się.
Człowieku, ogarnij. Stamford Bridge jest nie do podbicia :o
Yoh Asakura
23-03-2008, 21:41
No tak, biedny Arsenal, cały świat się sprzeciwił i specjalnie rzucają mu kłody (Rasiaki) pod nogi. Wszyscy naokoło są winni, tylko nie piłkarze The Gunners. Ogarnij się.
Sorry - mecz z Birmingham - karny wyciągnięty z dupy. Mecz z Boro - Adebayor prawidłowo strzelił gola, nie mam pojęcia jakim prawem sędzia odgwizdał spalonego. Pomijam już fakt, że powinny być 2 karne. Teraz z Chelsea - znowu spalony. To jest zakrawa na kpinę. A Arsenal nie zagrał źle, zabrakło tylko, jak zwykle, skuteczności.
Thomisson
23-03-2008, 21:47
Sorry - mecz z Birmingham - karny wyciągnięty z dupy. Mecz z Boro - Adebayor prawidłowo strzelił gola, nie mam pojęcia jakim prawem sędzia odgwizdał spalonego. Pomijam już fakt, że powinny być 2 karne. Teraz z Chelsea - znowu spalony. To jest zakrawa na kpinę. A Arsenal nie zagrał źle, zabrakło tylko, jak zwykle, skuteczności.
Każdej drużynie w sezonie zdarzają się mecze, w której sędzia źle sędziował. Takie sytuacje są wkalkulowane w ten sport. Dlatego takie tłumaczenia są żałosne. Jeżeli Arsenal wygra Premiership to zasłuży na to, jeżeli nie, to nie. Proste.
Calen Futh
23-03-2008, 21:53
Yoh, nawet nie ma co wymieniać ile razy powinny być karne w meczach Manchesteru w tym sezonie. Jak ostatnio robiłem kompilacje meczów tego sezonu Manchesteru to oglądałem skróty wszystkich spotkań toaż śmiać mi się chciało gdy widziałem ile razy ktoś z Manchesteru faulowany był w polu karnym a sędzia to ignorował dlatego nie masz co narzekać, bo taki jest football. Chcesz, by nie było niedomówień i by bramki były uznawane dzięki powtórkom? Przeżuć się na NHL.
Yoh Asakura
23-03-2008, 21:56
Każdej drużynie w sezonie zdarzają się mecze, w której sędzia źle sędziował. Takie sytuacje są wkalkulowane w ten sport. Dlatego takie tłumaczenia są żałosne. Jeżeli Arsenal wygra Premiership to zasłuży na to, jeżeli nie, to nie. Proste.
Rozumiem - jeden błąd na parę meczy. Ale do cholery, jeżeli już któryś raz z kolei sędzia popełnia takie błędy, to coś jest na rzeczy.
Straznik Monopolowego
24-03-2008, 12:41
Człowieku, ogarnij. Stamford Bridge jest nie do podbicia :o
Powiedz to Baracelonie
A co do tych pomylek sedziow to ja sie wcale nie zdziwie jak w nastepnym meczu Arsenal nie ukonczy spotkania z powodu braku graczy...
Diably juz chyba moga sie zaczac cieszyc z mistrzostwa bo watpie aby na pare kolejek przed koncem pogubili tyle ptk
eisscheriann
24-03-2008, 14:35
Widzieliście co Hajto bramkę strzelił w OE?xd
Capality
24-03-2008, 14:39
No ładnie walnął, ja się ciesze tylko, że Wisła traci punkty a Legia wygrywa
Powiedz to Baracelonie
A co do tych pomylek sedziow to ja sie wcale nie zdziwie jak w nastepnym meczu Arsenal nie ukonczy spotkania z powodu braku graczy...
Diably juz chyba moga sie zaczac cieszyc z mistrzostwa bo watpie aby na pare kolejek przed koncem pogubili tyle ptk
Szkoda tylko ze MU gra jeszcze między innymi mecze z Arsenalem czy Chelsea, na wyjazdach.
O co chodzi z Barceloną? Ja stwierdziłem tylko że Chelsea na SB nie przegrała od ponad 3 lat.
Jeszcze wszystko jest możliwe, wszyscy mają szanse.
@Yoh
Gdyby Arsenal prezentował równą formę przez cały sezon, gdyby byli skuteczni... To wpakowali by Chelsea 2,3 bramki i nie było by tematu. Nie ma sensu teraz wspominać, to football.
http://img517.imageshack.us/img517/5848/flotaos8.jpg (http://imageshack.us) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
http://img517.imageshack.us/img517/5848/flotaos8.ba85702664.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=517&i=flotaos8.jpg) http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Zapraszamy do Swinoujscia na ten mecz :-).
Calen Futh
24-03-2008, 21:22
Szkoda tylko ze MU gra jeszcze między innymi mecze z Arsenalem czy Chelsea, na wyjazdach.
W woli ścisłości z Arsenalem u siebie. A co do meczu z Chelsea to tak jak wspomniałem w poprzednim poście to do 26. kwietnia wszystko może się już wyjaśnić w lidze więc mecz Chelsea-Manyoo może wyglądać tak jak w tamtym sezonie.
Ktoś tam up wspomniał, że Manyoo już ma koronę. Bzdura. Pięciopunktowa (w sumie to nawet i sześciopunktowa, bo Manchester chyba najlepszą statystykę bramkową ma) przewaga jeszcze nic nie daje. Już większe przewagi były marnowane. To jest football, tu wszystko jest możliwe.
Btw. Ciekaw jestem czy w następnym meczu Arsenal też straci punkty. Jeśli tak to pwn3d. Ah i jeszcze zapomniałem pogratulowac Chelsea tej passy zwycięskich meczów na SB.
Yoh Asakura
25-03-2008, 21:23
A nagroda taktyka roku wędruje do...Avrama Granta !:
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/23wp9h5.gif
ale Wengera też niczego sobie, 4 pkt w 5 meczach. Mmmmmmmm
Yoh Asakura
25-03-2008, 22:05
ale Wengera też niczego sobie, 4 pkt w 5 meczach. Mmmmmmmm
Przynajmniej nie robi z siebie pajaca, tak jak pan Grant ;)
Nie pomyślałeś że to tajne szyfry Avramka ; )) Mój ulubiony trener z siebie pajaca jeszcze nigdy nie zrobił, i nie zrobi. Jest za dobry :)
Yoh Asakura
25-03-2008, 22:52
Nie pomyślałeś że to tajne szyfry Avramka ; )) Mój ulubiony trener z siebie pajaca jeszcze nigdy nie zrobił, i nie zrobi. Jest za dobry :)
Cały czas robi, co okazywali nawet kibice Chelsea śpiewając "You don't know what you're doing" ;)
Calen Futh
26-03-2008, 06:30
Piłkarz reprezentacji Chorwacji, napastnik Arsenalu Londyn Eduardo da Silva będzie w składzie reprezentacji Chorwacji na mistrzostwa Europy, które w czerwcu zostaną rozegrane na boiskach Austrii i Szwajcarii.
- Chcę, aby Eduardo był razem z zespołem w trakcie mistrzostw, on jest naszym "dobrym duchem", będzie moralnie wspomagał kolegów z drużyny - powiedział trener reprezentacji Chorwacji Slaven Bilić.
No widzicie? Jednak chłopak na Euro pojedzie ;)
Thomisson
26-03-2008, 08:03
Lepszy pajac niż nieudacznik
Wypowiedz Mourinho w ostatniej "Piłce Nożnej":
"Kanonierzy to unikalny team. ich trener od lat nie zdobył żadnego trofeum, a mimo to traktowany jest w klubie jak idol. Wniosek z tego jest oczywisty. W klubie z Emirates Stadium nie ma presji wyniku."
"Kanonierzy to unikalny team. ich trener od lat nie zdobył żadnego trofeum, a mimo to traktowany jest w klubie jak idol. Wniosek z tego jest oczywisty. W klubie z Emirates Stadium nie ma presji wyniku."
Wenger jest symbolem jak Ferguson, tyle że Arsenal eksperymentuje z młodzieżą w pierwszym składzie a MU opiera się na starym, zgranym teamie.
Duch Niespokojny
26-03-2008, 12:18
No fakt, mistrzostwo w 2004, Puchar Anglii w 2005, drugie miejsce w Lidze Mistrzów w 2006 to przecież zamierzchła przeszłość...
Tuhamiid
26-03-2008, 13:11
OŚWIADCZENIE STOWARZYSZNIA KIBICÓW GKS-U KATOWICE „SK1964” DOTYCZĄCE WYDARZEŃ Z TARNOWA I KRAKOWA W DNIACH 22 I 23 MARCA
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”, reprezentujące wszystkich kibiców naszego klubu, pragnie ustosunkować się do pojawiającej się w mediach informacji na temat wydarzeń z dni 22 i 23 marca.
Z relacji przedstawianej w środkach masowego przekazu możemy dowiedzieć się, iż zatrzymano 39 kibiców, którzy w dniu 22.03.2008 na dworcu kolejowym w Tarnowie zaatakowali policję „ochraniającą pociąg”.
Niestety nie poinformowano o przyczynie, która wywołała ten atak. Kibic naszego klubu został brutalnie poturbowany przez funkcjonariuszy prawa, gdy przechodził z jednego wagonu do drugiego. Ta policyjna prowokacja wywołała opisane w mediach wydarzenie.
Jako Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964” ubolewamy nad rozwojem wypadków oraz zdecydowanie potępiamy akty wandalizmu i chuligaństwa. Należy, jednak zadać sobie pytanie: „Czy policja, mieniąca się stróżami prawa, swoim zachowaniem nie spowodowała całego zajścia?”. Duża cześć winy za zaistniałe wydarzenia leży po stronie funkcjonariuszy. Prawdę tą media umyślnie (?) starały się przemilczeć.
Z wielkim zdziwieniem odebraliśmy także brak informacji w relacjach mediów, jak wyglądało zatrzymanie podejrzanych kibiców.
Pociąg został zatrzymany na stacji Kraków – Mydlinki. Tam na kibiców GKS-u Katowice czekały już wzmożone oddziały prewencji. Policjanci używając gumowych pałek oraz gazu wdarli się do wynajętego przez nas pociągu i sterroryzowali wszystkich fanów każąc im się kłaść na ziemię w wąskich przedziałach. Temu rozkazowi towarzyszyły liczne ciosy pałką, gazowanie, kopanie, uderzenia pięścią oraz słowne obrażanie. Następnie kilku zamaskowanych policjantów weszło do każdego przedziału i wybierało osoby, które rzekomo uczestniczyły w zajściach w Tarnowie. Wskazani byli wywlekani z pociągu i następnie katowani gumowymi pałkami po całym ciele. Wszyscy oni zostali następnie przewiezieni do komendy w Tarnowie.
Po dłuższym czasie mundurowi zaczęli wyciągać kibiców - grupami - po kilkanaście osób, na całkowicie ciemny peron (oświetlone było jedynie miejsce gdzie robiono zdjęcia). Zdecydowana większość sympatyków naszego klubu (zaraz po spisaniu danych) została siłą zmuszona do położenia się w ciemnym miejscu na peronie, gdzie dochodziło do iście dantejskich scen: uderzanie, poniżanie, skakanie po plecach czy plucie to tylko wybrane metody "rozrywki", którą zafundowali sobie młodzi stróże prawa z krakowskiej oraz tarnowskiej policji. Najbardziej dziwi fakt, że wszystko działo się za przyzwoleniem wysokich rangą funkcjonariuszy, oraz policjantów nieumundurowanych, którzy legitymowali kibiców. Na zakończenie ponownie wszyscy dostawali ciosy gumowymi pałkami, a następnie zostali wpędzeni z powrotem do pociągu. Wcześniej wszystkie przedziały zostały przeszukane przez policję (przy okazji przeszukania funkcjonariusze kradli szaliki, czapki oraz pieniądze kibicom) oraz zagazowane. Oczywiście dalej wszyscy zmuszeni byli leżeć na podłodze.
Ogólnie ponad sześciuset kibiców GKS-u Katowice spędziło pięć godzin leżąc na ziemi. Byli bici, poniżani, okradani oraz gazowani. Katowano wszystkich, bez żadnych wyjątków. Jeden z kibiców otrzymał ponad 20 uderzeń pałką w górne partie ciała, i od tragedii uratował go jedynie fakt, iż pałka w pewnym momencie najzwyczajniej się złamała. Kilka chwil później funkcjonariusz, który dokonał tego samosądu ukradł pieniądze z portfela na oczach kilkudziesięciu osób będących w tym samym wagonie. Policyjną pałką dostała nawet jedna z dziewczyn jadących na mecz. Wśród katowanych kibiców była osoba mająca astmę, która inhalatora mogła użyć dopiero po dłuższym czasie. Również kilka innych osób, cierpiących na różne choroby, przez bierność policjantów było narażonych na utratę zdrowia i życia. Bezpodstawnie zatrzymano młodego kibica, którego dręczono psychicznie. Jeden z organizatorów wyjazdu i pracowników klubu GKS Katowice, który wyszedł porozmawiać z policją został brutalnie pobity oraz okradziony z pieniędzy wyjazdowych – 4 tys. złotych. Kilkadziesiąt osób zostało pozbawionych wolności na okres 48 godzin i spędziło święta wielkanocne na komendzie. Trzydziestu zostanie w areszcie przez najbliższe trzy miesiące. Oprócz zeznań policjantów nie ma żadnych innych dowodów.
Z godziny na godzinę otrzymujemy coraz bardziej niepokojące informacje dotyczące zatrzymanych kibiców. Rodziny podejrzanych po wczorajszej wizycie w tarnowskiej prokuraturze nie mają wątpliwości, ze ich bliscy byli w areszcie dotkliwie pobici. Niektórym z nich zabrano ubrania oraz wyłączono ogrzewanie w celach. Adwokaci podejrzanych podkreślają skandaliczne zachowanie zarówno policji, jak i pracy tarnowskiego sadu. Absurdem najwyższego stopnia jest niechęć poinformowania rodzin podejrzanych o aktualnym miejscu przebywania ich bliskich - zostali oni rozwiezieni po aresztach w całym województwie małopolskim.
Zastanawiający jest fakt, iż równo z pojawieniem się oddziałów policji na dworcu kolejowym w Tarnowie pojawiła się także ekipa telewizyjna, natomiast podczas „pacyfikacji” pociągu telewizja nie dojechała, mając na to, co najmniej dwa razy więcej czasu. Zbieg okoliczności? Czy może policja nie zgodziła się na obecność kamer, które mogłyby przeszkodzić w radosnym katowaniu kibiców? A może to telewizja nie chciała pokazać prawdy?
Polskie prawo cechuje między innymi zasada domniemania niewinności. Jak ona ma się do wydarzeń z Krakowa i Tarnowa? „Sprawiedliwość” wymierzono siłą, bez dowodów i procesu, kierując się nienawiścią do kibiców. Jak dużo jeszcze czasu musi upłynąć, nim policja oprócz zmiany nazwy z milicji, zmieni także swoje postępowanie i sposób podejścia do obywateli?
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964” rozważa wniesienie sprawy o pobicie do prokuratury. Wszyscy skatowani kibice poddali się obdukcji lekarskiej. Jesteśmy także w posiadaniu filmów, kręconych aparatami komórkowymi, a wskazujących na winę funkcjonariuszy. Głęboko wierzymy, iż policjanci, którzy dopuścili się powyższych przestępstw zostaną ukarani.
Pragniemy także przypomnieć, iż kibice organizują wiele akcji charytatywnych oraz pozytywnie promują klub GKS Katowice. Ubolewamy nad wydarzeniami z tych dwóch dni, mając nadzieję, iż nie będziemy kojarzeni, jako chuligani tylko jak kibice działający pozytywnie na rożnych płaszczyznach życia społecznego.
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”
__________________________________________________ ___
Chcecie pomóc ? Zapewne sa tutaj kumaci kibice, a nie same pikniki co ogladaja mecze w tv i uwazaja kibiców za "bandytów"!
Tutaj przedstawiam jak mozna pomóc :
Dla wszystkich ktorzy chca pomoc i wyrazic swoja opinie wklejam linki kontaktowe do wybranych mediow. Ja Juz wyslałem meile do wszystkich mediów teraz kolej na ciebie ! Zajmie Ci to tylko 15 min, a kibicą GKSu bardzo pomoze !
http://www.polsatsport.tv/kontakt.php
http://www.tvn.pl/kontakt.html
http://dziendobrytvn.onet.pl/kontakt.html
http://www.iti.pl/_nf/tvn24_contact.php
http://uwaga.onet.pl/kontakt.html
[email protected]
http://ww6.tvp.pl/4541,20050303183656.strona
http://www.tvp.pl/strona.html?dzial_....polska.633890
http://www.axelspringer.pl/kontakt/
http://www.dz.com.pl/?redakcja,redakcjadz
http://www.dz.com.pl/?kontakt,50
http://www.gazetawyborcza.pl/0,0.html
http://sport24.info.pl/cgi-bin/index...de=news;id=756
[email protected]
http://www.radiozet.pl/Kontakt/Default.aspx
Przykladowy tekst do wyslania:
"Witam
W zwiazku z zajsciami jakie mialy miejsce w Tarnowie i Krakowie po meczu piłkarskim klubów STAL STALOWA WOLA i GKSu KATOWICE, zwracam sie z prośbą do Panstwa o uaktualnienie medialnych przekazow; doniesień związanych z wydarzeniami jakie miały miejsce.
Dotychczas mogliśmy w mediach wyczytać/uslyszec/zobaczyc, iż wina leży tylko po stronie kibiców okreslanych mianem bandytow, pseudokibicow etc.
Ponizej przesylam link do Oswiadczenie Stowarzyszenia Kibicow GKSu Katowice SK1964 oraz do relacji poszkodowanych.
http://forumgieksy.pl/forumdisplay.php?f=32
z powazaniem ...... "
Wysylamy dalej, wklejac kolejne linki!
Zeby nie bylo to jest post MIRO z Forum GieKSy.
~Oswiadczenie napisane przez SK1964, ja tylko przesyłam dalej, bo to co sie stało przekracza ludzkie pojecie! A dla pikników radze przeczytac relacje kibiców co sie dzialo, a nie odrazu napinka itp !
Stop Policyjnej Prowokacji ! GKS Jestesmy z Wami !
Yoh Asakura
26-03-2008, 15:01
Tak, tak, dalej opieraj się na wypowiedziach pajaca, który twierdzi, że 2>3.
No fakt, mistrzostwo w 2004, Puchar Anglii w 2005, drugie miejsce w Lidze Mistrzów w 2006 to przecież zamierzchła przeszłość...
No tak. Mistrzostwo Anglii cztery lata temu to doprawdy wspaniałe trofeum jak na ten zespół. Szkoda tylko, że od tego czasu ledwo się załapywali do pierwszej czwórki w tabeli końcowej.
@Tuhamiid
Gówno nas to obchodzi. Tu się rozmawia o poważnych sprawach. AHNEUA/eauehauehauehauehau!!!!111one
Tuhamiid
26-03-2008, 16:57
@Tuhamiid
Gówno nas to obchodzi. Tu się rozmawia o poważnych sprawach. AHNEUA/eauehauehauehauehau!!!!111one
Widac ze niemasz pojecia o szlaku kibicowskim, jak Ciebie to gówno obchodzi to napisz "Mnie to gówno obchodzi" , a nie nas., nie mozesz odpowiadac za wszystkich bo kazdy ma swoje zdanie. A widac niemasz pojecia co to wazna sprawa, zycze Ci zebys taka pała zebral jak kibice GieKSy, wtedy moze zrozumiesz o co chodzi.
Pozdro dla GieKSy oraz kumatych.
Xendriel
26-03-2008, 17:15
Wspolczuje i popieram kibicow GieKSy :(
Ja osobiscie nienawidze cwaniaczkow z prewencji ktorzy mysla ze sa panami i wszystko im wolno (nie chodzi tu tylko o to zdarzenie, lecz takze o inne zajscia ktore widzialem na wlasne oczy)
Szkoda tylko że taka jest prawda.
Yoh Asakura
26-03-2008, 17:56
Szkoda tylko że taka jest prawda.
Że dwa tytuły to więcej niż trzy ?
Thomisson
26-03-2008, 18:00
Że od zdobycia ostatniego tytułu Arsenal walczy z Liverpoolem o zaszczytne 3 miejsce w Premiership.
eisscheriann
26-03-2008, 22:31
bÓm i 3:0 w plecy z USA ^.-
Thomisson
27-03-2008, 08:06
Nasza reprezentacja zaczyna grać coraz gorzej, natomiast Austria coraz lepiej. Po pierwszej, beznadziejnej połowie, zmiennicy polepszyli naszą grę. Oby Leo trafniej typował piłkarzy 28 maja ^^
Jeśli chodziło mu o miejsce w tabeli z przeszłego sezonu, miał racje.
Mysle ze dobrze ze tak sie stalo, jak mowil tomaszewski zimny prysznic powinien dobrze podzialac na nasza reprezentacje no i napewno beenhaker wyciagnal z tego meczu wnioski
Killuminati
27-03-2008, 15:54
Wyciągnąć napewno wyciągnął, ale ciekawi mnie, czy to USA było tak dobre, czy my tak dupy daliśmy?
za dużo kibiców skoków tu nie ma skoro nikt nie pisze o genialnym Janne Ahonenie , który odszedł na emeryturę:(. Szkoda, bo to jeden z najlepszych skoczków jakiego świat widział.
Ronnie O'Sullivan przegrał z Marco Fu w swoim pierwszym meczu turnieju rankingowego China Open w snookerze. Większą sensację wywołało jednak zachowanie Anglika na pomeczowej konferencji prasowej, na której przekroczył on dokładnie wszystkie granice chamstwa.
"O k***a, to chyba najdłuższe pytanie świata" - skomentował jedno z pytań chińskiego dziennikarza. Następnie sugestywnie włożył sobie mikrofon w krocze i spytał siedzącego obok kolegę: "a ty jaki masz rozmiar?". Po chwili odwrócił się do zgromadzonych w sali konferencyjnej dziennikarzy i spytał: "chcecie mi possać?". Po chwili dołożył: "chcecie possać później?". "Ssijcie mi k****a, ktoś chce mi zrobić dobrze? Possiecie mi k****a?" - zakończył swój pokaz chamstwa słynny snookerzysta.
Światowa federacja snookera zapowiedziała już sankcje w stosunku do O'Sullivana. Zawodnik może zostać ukarany nawet zawieszeniem.
28-03-2008, 20:01
Ronnie rządzi! Oglądałem tę konferencje prasową- boska :D Tam mu po chińsku coś gadają a ten do nich o ssaniu gada i sie śmieje. Rox! ;d
@Up
A jakie pytania mu zadawali, że tak pojechał? ; D
Dark Sven
28-03-2008, 22:10
Ta... Zapewne potem będzie przepraszał, że nie chciał, że był w szoku, i że został źle zrozumiany...
Ostatnio Piast Gks Ładnie gra. :)
Jak myslicie dostanie sie on do 1 ligii ? Ma spore szanse... :D
Calen Futh
29-03-2008, 08:08
@Up
A jakie pytania mu zadawali, że tak pojechał? ; D
Uhm, on to w sumie robił w tym czasie gdy mu po chińsku zadawali dziennikarze pytanie. Ale to też nie było tak całkiem dobitnie, że Ronnie prosto do mikrofonu gadał to wszystko. Tylko tak szeptem do kolegi siedzącego po jego lewej. No, ale dało się usłyszeć xd W sumie mógł się poirytować np. słabym poziomem tłumaczki.
Ta... Zapewne potem będzie przepraszał, że nie chciał, że był w szoku, i że został źle zrozumiany...
Heh. No w sumie będzie sie jakoś musiał wytłumaczyć. Tylko ciekawe jak sie wytłumaczy z np. tekstu "You suck like that?" do jednego z dziennikarzy xd
No anyway tutaj ta konferencja prasowa z jutuba. (http://youtube.com/watch?v=UA3l0O8TaOM)
Calen Futh
29-03-2008, 17:29
68' Bolton W. 2 - 0 Arsenal
xD! Huerhauehau
@edit: Prze chuje xd A już się ciszyłem. Yoh to pewnie orgazm ma teraz xd
Bolton 2 - 2 Arsenal 90'
:/
EDIT
K _ _ _ _ :/
2 - 3 ;/
Yoh Asakura
29-03-2008, 18:08
1:0. Diaby czerwona. 2:0. Już po meczu. 2:1. Wraca nadzieja. 2:2. Musimy to wygrać. 2:3. Mamo, mam orgazm.
Xendriel
29-03-2008, 18:11
No no jestem pod wrazeniem, wychodzac z domu spojrzalem na wyniki. 2-0 dla Boltonu + czerwona kartka dla Diaby, mysle juz po walce o tytul, teraz przychodze a tu taki wynik, widac Arsenal nie sklada jeszcze broni. Oj zapowiada sie ciekawa walka o tytul :)
Articuno
29-03-2008, 22:58
Wdowczyk przyznał się do kupowania mówiąc: "Trudno, stało się". Po kim jak po kim, ale po nim nie spodziewałem sie kupowanie jak i takich "błyskotliwych" wypowiedzi.
Teraz dopiero zobaczymy jaka potężna korupcja jest w niższych ligach...
eisscheriann
29-03-2008, 23:05
Było już 2:0, skończyło się 2:3 z Betisem -.-
Będzie ciężko o mistrzostwo, zobaczymy jak jutro Realowi pójdzie...
jeju, bardzo dobrze Villareal na miszcza chiszpanji :D
Xendriel
30-03-2008, 10:04
Niestety stracilismy 2 pozycje, ale ja nadal wierze ze Barca moze jeszcze siegnac po tytul.
W sumie patrzac na slabe wyniki Barcy i Realu to Villareal na serio moze zostac mistrzem, a to byla by "mala" niespodzianka ;)
eisscheriann
30-03-2008, 12:39
Niestety stracilismy 2 pozycje, ale ja nadal wierze ze Barca moze jeszcze siegnac po tytul.
W sumie patrzac na slabe wyniki Barcy i Realu to Villareal na serio moze zostac mistrzem, a to byla by "mala" niespodzianka ;)
Szanse są tylko teoretyczne, Real po prostu jest w lepszej formie ;[
Interesuje sie ktos Polską ligą na tym forum ? ;o chociaz 1 liga bo 2 to wątpie a moj klub jest w 2 :(
eisscheriann
30-03-2008, 12:50
Interesuje sie ktos Polską ligą na tym forum ? ;o chociaz 1 liga bo 2 to wątpie a moj klub jest w 2 :(
Twój klub?xD
Śląsk_/
Taaa jestem za Piast Gks ;dd a Ty huh ? :> Narazie sie utrzymuje jako 1 w drugiej lidze :) Moze sie wkoncu dostanie do pierwszej :D
Nie pocieszaj się. Real od początku sezonu zajmuje pozycję lidera i tak zostanie do końca.
Ja tak, zaczynajac od IV konczac na E-klasie.
Xendriel
30-03-2008, 13:41
Nie pocieszaj się. Real od początku sezonu zajmuje pozycję lidera i tak zostanie do końca.
poczekamy, zobaczymy.
B.R.A.W.O. Skra Bełchatów !
Articuno
30-03-2008, 17:15
B.R.A.W.O. Skra Bełchatów !
Gdyby nie PGE, ten śmieszny klub bez historii, by o nic nie walczył. To tak jak Turów w kosza, i GKS w nogę.
Milan 1-2 Atalanta
Udinese 3-1 Fiorentina
jest git! :)
Xendriel
30-03-2008, 18:28
Gdyby nie PGE, ten śmieszny klub bez historii, by o nic nie walczył. To tak jak Turów w kosza, i GKS w nogę.
To chyba dobrze ze ktos daje kase na sport i rozwijanie sie polskich klubow, zwlaszcza w takich malych miastach jak Belchatow.
Nie chce byc zlosliwy ale mozna by sie zastanowic czy Juve bylo by takim wielkim klubem gdyby nie fiat?;)
eisscheriann
30-03-2008, 18:34
To chyba dobrze ze ktos daje kase na sport i rozwijanie sie polskich klubow, zwlaszcza w takich malych miastach jak Belchatow.
Nie chce byc zlosliwy ale mozna by sie zastanowic czy Juve bylo by takim wielkim klubem gdyby nie fiat?;)
Dokładnie, tak samo Wisła z Telefoniką, Groclin, Legia z ITI etc. etc.
Brakuje jeszcze porównania Tibii do CipSoftu.
Calen Futh
30-03-2008, 20:29
mozna by sie zastanowic czy Juve bylo by takim wielkim klubem gdyby nie fiat?;)
To fiat sponsoruje Juvenuts przez ostatnie 20 lat?
Capality
30-03-2008, 20:50
Mam kumpla w klasie który jest zakochany(mało powiedziane) w Zniczu Pruszków i co poniedziałek zdaje relacje z meczów etc etc("a teraz wszyscy robimy hurra" xDD) i siłą rzeczy interesuje się lekko 2 ligą
Dark Sven
30-03-2008, 20:59
Co może pocieszyć?
85' Maldini
;<
Xendriel
31-03-2008, 15:12
To fiat sponsoruje Juvenuts przez ostatnie 20 lat?
Nie, wloska mafia.
A na powaznie to chodzilo mi o poczatki klubu kiedy fiat dawal kase na jego rozwoj.
Articuno
31-03-2008, 15:42
Dlaczego patrzysz tylko kiilka lat wstecz? Pamietaj, że Juventus to 110 lat nieprzerwanej gry w Serie A, 29(27, jak kto woli) Scudetto, miliony fanów na całym świecie. A te całe Turowy,Gieksy, i inne są finansowane przez państwo, ponieważ PGE to spółka państwowa. Jesli rząd wprowadzi zakaz sponsorowania klubów przez państwo, to te klubiki zniknął, bo kibiców też mają dennych(patrz przede wszystkim kosz i siatka), a historii żadnej(no mozę coś tam GKS).
Xendriel
31-03-2008, 15:50
Oczywiscie nie ma co porownywac Juve do klubow z Belchatowa czy Turowa, lecz z twojej wczesniejszej wypowiedzi wnioskuje ze nie jestes entuzjasta by spolki panstwowe finansowaly polskie kluby, a przeciez jest to z korzyscia dla naszego sportu.
Dark Sven
31-03-2008, 22:48
Korespondent Sven inforumuje.
Korespondent Sven donosi:
Sven 22:39:39
Tak swoją drogą
Yoh 22:39:48
Slucham
Sven 22:39:52
Czy Wenger ściąga młodych do Arsenalu
Sven 22:40:01
bo jest pedofilem i kocha wszystkie dzieci 0o?
Yoh 22:40:16
Sven, jak sie kiedys spotkamy, to pierwsza rzecz, ktora zrobie...
Yoh 22:40:19
Co ja gadam
Yoh 22:40:22
Przypierdole ci w ryj
Sven 22:40:33
prawda boli...
Yoh 22:41:12
Skoncz
Korenspondent Sven dostaje rowniez ostrzezenie za bezsensownego posta.
^_^
Hmm ide dzis ulica, widze "FAKT" - Odebrali nam euro, ide do sklepu slysze w radiu - Odebrali nam euro. Biegem wracam do domu, PRIMA APRILIS -.- eh nie nawidze tego zasranego swieta
Thomisson
01-04-2008, 07:38
Korespondent Sven inforumuje.
Korespondent Sven donosi:
Sven 22:39:39
Tak swoją drogą
Yoh 22:39:48
Slucham
Sven 22:39:52
Czy Wenger ściąga młodych do Arsenalu
Sven 22:40:01
bo jest pedofilem i kocha wszystkie dzieci 0o?
Yoh 22:40:16
Sven, jak sie kiedys spotkamy, to pierwsza rzecz, ktora zrobie...
Yoh 22:40:19
Co ja gadam
Yoh 22:40:22
Przypierdole ci w ryj
Sven 22:40:33
prawda boli...
Yoh 22:41:12
Skoncz
A jakiego ataku z Naruto użyje?
>>>Mazix<<<
01-04-2008, 08:05
Kurde, to ja już nie wiem. Mamy to euro czy nie? zaczynam się denerwować (dla mnie facet w radiu mówił śmiertelnie poważnie).
Yoh Asakura
01-04-2008, 10:13
Jak będziemy się przygotowywać w takim tempie, to nam naprawdę zabiorą to Euro.
@Sven:
Tak, tak, prima aprilis.
eisscheriann
01-04-2008, 10:16
Cały fakt <3
Mazur199
01-04-2008, 13:58
www.f1.wp.pl/kat,1775,wid,9809866,wiadomosc.html?rfbawp=1207050 848.225
Jeśli to prawda to w koncu kubica pokaze swoje mozliwosci
@down
to pisze "jeśli to prawda"
Articuno
01-04-2008, 14:11
www.f1.wp.pl/kat,1775,wid,9809866,wiadomosc.html?rfbawp=1207050 848.225
Jeśli to prawda to w koncu kubica pokaze swoje mozliwosci
dziś prima apprilis, małpo.
eisscheriann
01-04-2008, 14:13
Przecież napisał, "jeśli to prawda.."
Duch Niespokojny
01-04-2008, 15:19
Co nie oznacza, że wszystkie informacje są fałszywe...
WLASNIE ODDALI FLOCIE WSZYSTKIE PUNKTY, KTORE WCZESNIEJ ZOSTALY NAM ZABRANE, ALE ZAJEBISCIE, I LIGA, I LIGA o/.
Capality
01-04-2008, 18:09
Odpierdolić mi się od Juve!! Legia ma ze "Starą Damą" zgodę ^^
Mazur199
01-04-2008, 20:38
no niestety z kubica to był dżołk
Info z wp.pl
Oczywiście chcielibyśmy, by Robert Kubica jeździł w Ferrari i seryjnie zdobywał tytuły mistrza świata. Tego mu, zupełnie fałszywym artykułem Robert Kubica odchodzi z BMW! niejako życzymy. Nie to, że źle mu w BMW, ale w Ferrari jest chyba najlepiej w całej Formule 1.
po co mieliby zwalniac Masse? :O
Yoh Asakura
01-04-2008, 21:25
po co mieliby zwalniac Masse? :O
Po to, żeby zatrudnić Kubice ? :P
Po to, żeby zatrudnić Kubice ? :P
no ale Massa jest lepszy, teoretycznie. ;p
WLASNIE ODDALI FLOCIE WSZYSTKIE PUNKTY, KTORE WCZESNIEJ ZOSTALY NAM ZABRANE, ALE ZAJEBISCIE, I LIGA, I LIGA o/.
Jutro zobaczysz sprostowanie.
Był to tylko mały niewinny żarcik.
Articuno
01-04-2008, 22:40
barka, barka... powinno być z 4:1 dla Schalke. To co gra Barca to żenada i antyfutbol. Powie mi ktoś, że to defensywna gra? Nie, defensywną grą nie dopuscza się do kilku "setek". Gdyby więcej szczęścia i rozumu mieli Niemcy, Schalke spokojnie by wygrało.
Calen Futh
02-04-2008, 06:15
Ale zaraz tu wpadnie Xendriel, który pełni przekonany, że Barcelona gra najlepszy football na świecie będzie chciał nam wyperswadować, że Barca w pełni zasłużenie wygrała mecz w Niemczech rotfl. Ogólnie to szkoda, że Niemcy nie strzelili ani jednego gola, bo na niego zasłużyli.
Manchester spokojnie ogrywa Romę, ładna bramka Ronaldo mmm :) Jak mówił Rafał Stec w studio TVP2- na dzień dzisiejszy Manchester rozjeżdża Barce 5:0 w półfinale.
Ciekawe jak tam dzisiaj Arsenal z L'poolem :)
Jutro zobaczysz sprostowanie.
Był to tylko mały niewinny żarcik.
To nie byl zaden zart, wiadomo bylo od ok. 2 tyg, kiedy zbierze sie PZPN i podejmie decyzje ;-).
Ale zaraz tu wpadnie Xendriel, który pełni przekonany, że Barcelona gra najlepszy football na świecie będzie chciał nam wyperswadować, że Barca w pełni zasłużenie wygrała mecz w Niemczech rotfl. Ogólnie to szkoda, że Niemcy nie strzelili ani jednego gola, bo na niego zasłużyli.
Manchester spokojnie ogrywa Romę, ładna bramka Ronaldo mmm :) Jak mówił Rafał Stec w studio TVP2- na dzień dzisiejszy Manchester rozjeżdża Barce 5:0 w półfinale.
Ciekawe jak tam dzisiaj Arsenal z L'poolem :)
problem w tym , że ty nie widzisz tego , że Roma mogła w tym meczu spokojnie wygrywać.
Thomisson
02-04-2008, 07:46
problem w tym , że ty nie widzisz tego , że Roma mogła w tym meczu spokojnie wygrywać.
Niewykorzystane sytuacje mszczą się;D
Bysiu:
I jak rozwiązano sprawę z tym piłkarzem z Afryki z Twojej drużyny? Oprócz darowanych punktów.
W tym meczu oba zespoly mogly wygrac, ale nie wiem czy wiesz, w pilkce jest taka smieszna zasada- wygrywa ten co strzeli wiecej bramek.
@up/
Z-PZPN musial przyznac sie do bledu, najpierw zatwierdzili zawodnika do gry, a potem.. naszczescie all juz jest gites o/.
Flota- Kotwica, 5 kwietnia, zapraszamy do Swinoujscia na mecz:).
eisscheriann
02-04-2008, 13:44
Nie sztuką jest wygrać mecz grając dobrze, sztuką jest wygrać kiedy gra się słabiej niż zwykle ;D (szalke- Barca)
Nie sztuką jest wygrać mecz grając dobrze, sztuką jest wygrać kiedy gra się słabiej niż zwykle ;D (szalke- Barca)
Tu sie zgadzam
@Callen~
Barca gra najpiekniejszy football, a to ze ma zastoj nie znaczy, ze sa najgorsi i w ogole.
Articuno
02-04-2008, 15:12
No tak, ale to był totalny przypadek, że Barca wczoraj wygrała :]
Xendriel
02-04-2008, 16:03
Nie mów tylko ze bramka dla Barcelony byla przypadkiem. A szczescie sprzyja lepszym ;) Wszyscy tu pisza ze Barca grala do dupy, Shalke powinno wygrac - byc moze, lecz wczesniej widzialem komentarze, ze Barca juz jest w pólfinale, shalke nie ma szans. A przeciez to sa cwiercfinaly LM i uwazam ze niema tu slabych druzyn (kto obstawial ze w 2004 w finale wystapi Monaco i Porto) i z kazdym trzeba sie liczyc. Wczoraj nie wszyscy gracze blaugrany zagrali fatalnie. Szczegolnie zawodzili obroncy, ale Xavi i Iniesta wcale nie zagrali tak slabo. Co do napadu to osobiscie nie jestem zwolennikiem wystawiania 3 napastnikow, w tym Henry'ego na skrzydle, takze nie bede sie rozpisywal na ten temat.
barka, barka... powinno być z 4:1 dla Schalke. To co gra Barca to żenada i antyfutbol. Powie mi ktoś, że to defensywna gra? Nie, defensywną grą nie dopuscza się do kilku "setek". Gdyby więcej szczęścia i rozumu mieli Niemcy, Schalke spokojnie by wygrało.
powinno byc 4:1 mowisz? mozliwe ze tak gdyby Shalke wykorzystalo te szanse, ale tego nie zrobilo. Rownie dobrze moge powiedziec ze gdyby Barca byla w formie wygrala by 5:0.
@Calen zobaczymy jak wróci Messi i zagra Ronaldinho, dodajmy do tego ze ManU do półfinałów wcale nie musi dowiesc formy ktora prezentuje.
1 polowa meczu liverpoolu z arsenalem zajebista, ladna akcja gerrarda.
Nie ma to jak pseudo trener, który wprowadził radosny, ofensywny football. Mam nadzieje że na SB, Fenerhbace zostanie zrównane z ziemią.
Nie ma to jak pseudo trener, który wprowadził radosny, ofensywny football. Mam nadzieje że na SB, Fenerhbace zostanie zrównane z ziemią.
no nie wiem, mecz bez bramki, to tak jakos dziwnie, zwlascza jesli przeciwnikiem jest fenerbasze...
Duch Niespokojny
03-04-2008, 00:08
Znowu sędzia wydrukował mecz :/ Powinno być 2:1 dla Arsenalu...
Thomisson
03-04-2008, 07:47
Znowu sędzia wydrukował mecz :/ Powinno być 2:1 dla Arsenalu...
I tak był spalony, bo za tym Flamini ma szczęście, że dostał tylko żółtą kartkę za kopnięcie Torresa prosto w kolano.
Straznik Monopolowego
03-04-2008, 08:09
Mu chodzilo o karnym na Hlebie
Mecz dobry ale znowu Arsenal dostal po dupie od sedziego :/
Calen Futh
03-04-2008, 09:27
Jak puszczą w TVP Fener z Czelsi zamiast Manchesteru to mnie szlag trafi. I tak wiadomo, że tak samo jak na stadionie Fener oni nie przegrywają to na SB Chelsea wymiata. >.< Chociaż bramka na 2:1 palce lizać <3
@Calen zobaczymy jak wróci Messi i zagra Ronaldinho, dodajmy do tego ze ManU do półfinałów wcale nie musi dowiesc formy ktora prezentuje.
Tak. Na 100 % do półfinałów wrócą Messi i Ronaldinho w szczytowej formie i poprowadzą Was do zwycięstwa. Co do formy Manchester tu mają ją od października więc nie ma co się martwić. Mamy szeroki skład- kontuzji prawie wcale. Nie musimy martwić się, bo w każdej linii mamy w miarę dobrych zmienników.
widzialem komentarze, ze Barca już jest w półfinale, shalke nie ma szans
Uhm, widziałem też to np. w Wyborczej. Trochę tego nie rozumiem skąd ta pewność, że Barcelona, która jest w dołku na 100% zdoła pokonać/bezbramkowo zremisować z Schalke, które na własnym styadionie przez 80% meczu prowadziło grę. Chyba na tak ważnym miejscu stawiają atut włąsnego boiska. Zdaje mi się, że gdyby pierwszy mecz zakończył się takim wynikiem, ale odbyłby się na Camp Nou i teraz czekalibyśmy na rewanż w Niemczech to nie byłoby już tylu komentarzy wyrażających absolutne przekonanie co do awansu Barcy.
Ogólnie rozśmieszyło mnie to, że taka marka jak Gazeta Wyborcza po takim meczu puściła nagłówek "Barcelona w półfinale". Sądzę, że to zbyt pochopne bacząc na poziom, który Barcelona prezentuje ostatnio.
Mecz Arsenalu całkiem ładny. W drugiej połowie rozczarował mnie trochę L'pool, bo przez ostatnie 20 minut prawie nie wychodzili z własnej połowy. Zagrali średnio- nie ma co ukrywać. W tym meczu Arsenal był lepszy, jednak dowieźli do końcowego gwizdka korzystny dla nich wynik i to oni są w (troszeczkę) uprzywilejowanej sytuacji w meczu na Anfield. Karny był jak cholera. Sędzia to chyba spał w tym czasie ; o A Bendtner to normalnie mistrz świata xd Takiego geniusza to jeszcze nie widziałem ;d Ślicznie to zrobił ^^"
Mecz Arsenalu całkiem ładny. W drugiej połowie rozczarował mnie trochę L'pool, bo przez ostatnie 20 minut prawie nie wychodzili z własnej połowy. Zagrali średnio- nie ma co ukrywać. W tym meczu Arsenal był lepszy, jednak dowieźli do końcowego gwizdka korzystny dla nich wynik i to oni są w (troszeczkę) uprzywilejowanej sytuacji w meczu na Anfield. Karny był jak cholera. Sędzia to chyba spał w tym czasie ; o A Bendtner to normalnie mistrz świata xd Takiego geniusza to jeszcze nie widziałem ;d Ślicznie to zrobił ^^"
tja... niezly agent, wystarczylo ze by puscil pilke ;D
Straznik Monopolowego
03-04-2008, 13:50
Bramki i tak by nie bylo bo Cesc faulowal przy tym strzale (wedlug sedziego oczywiscie :| )
W tym meczu oba zespoly mogly wygrac, ale nie wiem czy wiesz, w pilkce jest taka smieszna zasada- wygrywa ten co strzeli wiecej bramek.
).
co za żenada. widziales na co ja odpisywalem i co zacytowalem? pisal ze Niemcy zasluzyli przynajmniej na 1 bramke w meczu z Barcelona a o mu napisal ze swietnie ograli bla bla.
Jak puszczą w TVP Fener z Czelsi zamiast Manchesteru to mnie szlag trafi. I tak wiadomo, że tak samo jak na stadionie Fener oni nie przegrywają to na SB Chelsea wymiata. >.< Chociaż bramka na 2:1 palce lizać <3
"
co ty pierdzielisz koleżko ? Przecież Mu vs Roma jest praktycznie roztrzygnięte a Fenerbahce ma szanse na awans dużo większe niż Roma.
Bramka po ktorej Deivid kulnal sobie pilke na 20cm i przywalił-miód.
Calen Futh
03-04-2008, 20:08
co ty pierdzielisz koleżko ? Przecież Mu vs Roma jest praktycznie roztrzygnięte a Fenerbahce ma szanse na awans dużo większe niż Roma.
Bramka po ktorej Deivid kulnal sobie pilke na 20cm i przywalił-miód.
Ofc. Chodzi mi tylko, że od początku tej edycji LM czekam by puścili jakiś mecz z udziałem Manchesteru na TVP. No i ubolewam nad tym, że puszczą Chelsea i Fener, bo gdyby inny wynik był w tym meczu (tj. Chelsea by pewnie wygrała) to nareszcie bym oglądnął czerwone diabły w środowy wieczór ;s
Przecież rewanż z Chelsea będzie chyba we wtorek, więc TVP puści albo Barcelonę albo Manchester.
Arka_Sath_Wielki
03-04-2008, 22:39
manu z roma na 100 %
Yoh Asakura
03-04-2008, 22:51
Bayern - Getafe 1:1. Kto by się spodziewał.
eisscheriann
03-04-2008, 23:00
hehe bayer leverkusen 1:4 st. petersburg
psikus?;d
Calen Futh
04-04-2008, 06:06
Przecież rewanż z Chelsea będzie chyba we wtorek, więc TVP puści albo Barcelonę albo Manchester.
Aaano w sumie masz racje :*
Getafe roxior ;d Fajny mecz, dużo niewykorzystanych okazji. W całym spotkaniu to najbardziej podobała mi się reakcja komentatora TVP na bramkę na 1:1. Nie wiem nawet czy ja się tak bardzo podniecam gdy Manchester strzela bramki, a przecież komentator winien być z natury obiektywny. Imho dało się wyczuć, że chyba jest tak delikatnie za Getafe. Ale aż śmiesznie było jak się darł ;d
Getafe roxior ;d Fajny mecz, dużo niewykorzystanych okazji. W całym spotkaniu to najbardziej podobała mi się reakcja komentatora TVP na bramkę na 1:1. Nie wiem nawet czy ja się tak bardzo podniecam gdy Manchester strzela bramki, a przecież komentator winien być z natury obiektywny. Imho dało się wyczuć, że chyba jest tak delikatnie za Getafe. Ale aż śmiesznie było jak się darł ;d
sciagnij sopcasta i tylko komentarz tracisz xD kazdy meczyk chociazby na Kuszo TV
Xendriel
04-04-2008, 15:23
Ja tam lubie takich komentatorow, przynajmniej mecz oglada sie bardziej emocjonujaco :p
btw posluchaj sobie hiszpanskiego komentatora
@mecz Bardzo dobre spotkanie rozegrane w szybkim tempie (pod koniec drugiej polowy szla akcja za akcja dla kazdej z druzyn), podziwiam Ribery'ego wykonal wspaniala prace, byl wszedzie i w obronie i w ataku, biegal przez cale spotkanie, jak dla mnie jest bardziej pozyteczny dla druzyny niz Ronaldo dla ManU mimo ze nie strzela tylu bramek co portugalczyk.
edit: Ronaldinho podczas treningu nabawił sie kontuzji i w tym sezonie juz nie zagra, a latem prawdopodobnie opusci Barcelone :(
Ja bym Ronaldinho chętnie widział w Chelsea. Nutka fantazji na lewej stronie by się przydała :p
No to mała zmiana tematu,
W przyszłą sobotę odbędzie się w Radomiu turniej Polskiej Ligi RnW. Wybiera się ktoś?:D
Calen Futh
05-04-2008, 14:08
K-u-b-i-c-a-!
BiernyZiom
05-04-2008, 15:16
nono kubica 1 w kwalifikacjach, jutro bedzie 1-3 :p trzymac za niego kciuki !! xD
No to mała zmiana tematu,
W przyszłą sobotę odbędzie się w Radomiu turniej Polskiej Ligi RnW. Wybiera się ktoś?:D
RnW? Co to?
Calen Futh
06-04-2008, 10:29
A Arsenal z L'poolem znowu 1:1 ;s No i nic się nie rozwiązało oprócz tego, że Arsenal oddala się od mistrzowskiego tytułu. Anyway- Arsenal ma boski terminarz 4rech meczy akturalnie:
Z Liverpoolem w LM
Z Liverpoolem w lidze
Z Liverpoolem w LM
Z Manchesterem w lidze
Kanonierom nie wróżę dobrej końcówki sezonu.
@Exodus
Rugby na Wózkach ;) Ja osobiście wybieram się popatrzeć.
Thomisson
06-04-2008, 16:35
Middlesbrough - MU 2:2 fatalna gra United i do tego strata Ferdinanda ;/ miejmy nadzieję, że to nic poważnego i Rio wyzdrowieje do następnej kolejki.
Calen Futh
06-04-2008, 22:12
Ale wciąż nam pozostają teoretycznie 3 punkty przewagi. (Bo w praktyce są to cztery punkty- Manchester ma najlepszy bilans w lidze angielskiej)
Ale wciąż nam pozostają teoretycznie 3 punkty przewagi. (Bo w praktyce są to cztery punkty- Manchester ma najlepszy bilans w lidze angielskiej)
Teoretycznie to przed Manchesterem ciężkie mecze.
Calen Futh
07-04-2008, 05:50
I to wszystko właśnie składa się na piękno footballu <3
Thomisson
07-04-2008, 07:13
A najpiękniejsze to, że Yoh jest zbanowany ;p
Coś dla fanów włoskiego footballu:
Juve wdupiło w Palermo...
I czy ktoś ma jeszcze nadzieje że oni zdobędą mistrzostwo? :P
Calen Futh
07-04-2008, 10:30
A najpiękniejsze to, że Yoh jest zbanowany ;p
Na szczęście Yoh ma dobrych kolegów na forum, którzy pozwalają mu pisać :P
@Premiership:
Ja to widzę tak - Manchester dostaje bęcki od Arsenalu, potem od Chelsea, potem jeszcze gdzieś gubią punkty (remisik z WHU ? Prosimy !), Chelsea remisuje z Evertonem, a Arsenal konsekwentnie wygrywa kolejne mecze i cieszy się z końcowego trofeum ;)
Yoh
Thomisson
07-04-2008, 12:54
@Premiership:
Ja to widzę tak - Manchester dostaje bęcki od Arsenalu, potem od Chelsea, potem jeszcze gdzieś gubią punkty (remisik z WHU ? Prosimy !), Chelsea remisuje z Evertonem, a Arsenal konsekwentnie wygrywa kolejne mecze i cieszy się z końcowego trofeum ;)
Yoh
Poza tym, że Arsenal już odpadł z rywalizacji o mistrza, to masz fantazję większą od Tolkiena.
Calen Futh
07-04-2008, 13:00
Poza tym, że Arsenal już odpadł z rywalizacji o mistrza, to masz fantazję większą od Tolkiena.
Odpadł ? A to dlaczego ? 6 pkt. przewagi. W tym bezpośredni mecz z nami. Spotkanie z Chelsea na Stamford. Szanse na mistrzostwo są realne.
Yoh
Odpadł ? A to dlaczego ? 6 pkt. przewagi. W tym bezpośredni mecz z nami. Spotkanie z Chelsea na Stamford. Szanse na mistrzostwo są realne.
Yoh
To by był cud.
Bramkarz Chelsea Londyn, Petr Cech nie zagra najprawdopodobniej w rewanżowym meczu ćwierćfinałowym Ligi Mistrzów przeciwko Fenerbahce. Czech doznał kolejnej kontuzji.
Trener Avram Grant miał nadzieję, że golkiper będzie mógł pomóc swoim kolegom w walce o awans do półfinału elitarnych rozgrywek. Bramkarz "The Blues" niedawno wyleczył kontuję stopy i wyglądało na to, że zagra w rewanżu na Stamford Bridge. Były piłkarz Stade Rennais doznał niestety kolejnego urazu na treningu.
Podczas niedzielnego treningu, reprezentacyjny bramkarz Czech został uderzony w głowę. Biorąc pod uwagę ciężką kontuzję czaszki, jakiej Cech doznał w ubiegłym sezonie, działacze Chelsea nie chcą ryzykować zdrowia swojego zawodnika.
(ASInfo)
Calen Futh
07-04-2008, 15:58
A na Emirates Cup przyjedzie Real, Juventus i Hamburger SV. Super.
Yoh
Trochę dziwny ten terminarz na Emirates Cup, że nie każdy zagra z każdym. Na ten przykład Real nie zmierzy się z Juventusem, a tylko z Arsenalem i Hamburgiem. No ale i tak fajne urozmaicenie nudnego lata. :)
Dark Sven
08-04-2008, 22:39
Sven unosi 4 palce w górę.
Thomisson
08-04-2008, 22:48
Brawo Liverpool ;)
Arsenal standardowo odpadł, teraz Arsenal jest jak Real w kilku ostatnich sezonach. Tylko, ze Real wygrywal wczesniej. : )
Colo_2006
08-04-2008, 23:00
ja się nie mogę doczekać meczu ManU vs Barca (o ile Barca awansuje)
Calen Futh
08-04-2008, 23:02
I bardzo dobrze. Widać, że wszyscy mają już dość gadania Wengera, że "za rok będzie lepiej". Po raz kolejny Arsene obudził się z ręką w nocniku - nie ma już szans na nic. Albo przeprowadzi porządne transfery i stworzy DRUŻYNĘ, a nie pierwszy skład, albo kibice zwołają pospolite ruszenie i z Wengerem będzie licho.
Brawo Liverpool. W weekend trzymam kciuki za Manchester - dokopcie nam tak, żeby Wenger przejrzał na oczy.
Yoh
Jak to jeden mecz może zmienić poglądy kibica...
Calen Futh
08-04-2008, 23:35
Nie jeden mecz, ale końcówka sezonu. Krótka ławka, niedoświadczeni zawodnicy, słabi fizjoterapeuci (Rosicky i jego "dziwny" uraz). Na początku sezonu grali genialnie - nie było drużyny, która byłaby w stanie ich zatrzymać. Fantastyczna gra, diabelna skuteczność. Ale potem przyszła końcowa część sezonu, a gracze zmęczeni. Ławka krótka, nie ma jak roszad w składzie przeprowadzić. Brutalna prawda.
Yoh
Duch Niespokojny
09-04-2008, 00:14
Brawo Liverpool ;)
Brawo sędzia...
Ja myślę, że to Calen się podszywa po prostu ;)
Calen Futh
09-04-2008, 06:10
Ja myślę, że to Calen się podszywa po prostu
Nienie. Już wcześniej się zdarzyło, że Yoh był zbanowany i jego wypowiedzi były z mojego użytkownika. W sumie to nie chciałoby mi się bawić w jakieś podszywanki. Zresztą sam Yoh Ci napisze jak chcesz jak tylko go odbanują.
Arsenal kolejny sezon bez trofeum. Sux. Jest tak jak mówiliśmy- Arsenal spuchnie. I stało się.
Szkoda, że Fanerbache nie wygrałoz Chelsea byłaby zawsze odmiana jakby Klub z Turcjii wyeleminował walczący o mistrza klub z Anglii. Co do wczorajszrgo meczu Arsenalu z Liverpoolem,to można powiedzieć że wszystko może się zdarzyć,obydwie drużyny są nieobliczalne, i w każdy inny dzień mógłby paść inny wynik..
Thomisson
09-04-2008, 07:36
Nie jeden mecz, ale końcówka sezonu. Krótka ławka
Mówiłem to na początku sezonu, ale była Twoja gadka: "oh nie, mamy 20 równorzędnych zawodników"
niedoświadczeni zawodnicy
Dziwnym trafem też tak mówiłem, ale oczywiście ci zawodnicy nabrali doświadczenia sezon temu i teraz mieli być pro
Widać, że wszyscy mają już dość gadania Wengera, że "za rok będzie lepiej".
He has a Magic Hat, he's a magic man, czy coś takiego na Twoim avatarze było
Albo przeprowadzi porządne transfery
No co ty przecież była mowa, że Sagna i Eduardo są 4 razy lepsi niż Tevez, Anderson i Nani
Yohu, a oglądałeś może mecz? Bo ja nie bardzo mogłem. Nie miałem możliwości. :/
Calen Futh
09-04-2008, 10:16
@Thomisson:
Bo na początku sezonu to wyglądało bardzo ładnie. Fabregas, który rozegrał już masę spotkań w Arsenalu i był w finale LM, Rosicky, który dzieckiem nie jest, Hleb, który gra rewelacyjnie. Jeszcze młodsi zawodnicy, tacy jak Diaby, którzy wg. Wengera też już mieli grać bardzo dobrze i dojrzale. Tak niestety się nie stało. Nadzieję daje mi jeszcze Theo Walcott (http://www.d1g.com/video/show/1918554), który ma teraz rewelacyjną formę.
He has a Magic Hat, he's a magic man, czy coś takiego na Twoim avatarze było
"Oh, Arsene Wenger magic, he wears a magic hat, and when he saw the double, he said I'm havin' that". Bo kiedyś tak było, jak miał pełną drużynę, a nie 11 zawodników.
No co ty przecież była mowa, że Sagna i Eduardo są 4 razy lepsi niż Tevez, Anderson i Nani
A nie są ? Pech chciał, że wylecieli przez kontuzję. Jednak 4>2, więc wy mieliście więcej pożytku ;)
Yohu, a oglądałeś może mecz? Bo ja nie bardzo mogłem. Nie miałem możliwości. :/
Nie oglądałem, ale słyszałem, że do straty pierwszej bramki Arsenal grał znacznie lepiej od Liverpoolu i The Reds nie mieli nic do powiedzenia. Potem siły jakby się wyrównały, a Liverpool od drugiej połowy chyba już grał lepiej :>
Ja myślę, że to Calen się podszywa po prostu
20 udowodnię ci, że tak nie jest ;)
Yoh
Jak na moje to ten karny dla LFC był nie słuszny. Kto wie jakby się końcówka potoczyła gdyby nie błąd arbitra?
Calen Futh
09-04-2008, 13:48
Jak na moje to ten karny dla LFC był nie słuszny. Kto wie jakby się końcówka potoczyła gdyby nie błąd arbitra?
Jeżeli mamy patrzeć na błędy arbitra, to Arsenal był cholernie skrzywdzony. Faul na Adebayorze - nieodgwizdany, na Emirates ewidentny karny - nieodgwizdany, bo Kuyt i Vink są z jednej wsi. No cóż, futbol.
Yoh
Arsenal został okradziony co nie zmienia faktu że wychodzi teraz brak doświadczenia i słaba kondycja przedszkolaków.
Taak, najlepiej zwalić wszystko na sędziów..
rotfl dla twojej wiadomości to nie lubię Arsenalu. Postaw się na miejscu innych w tym wypadku fanów Arsenalu. Gdyby np. Real Madryt tak okradziono krzyczałbym jeszcze głośniej.
<8>Borys<8>
09-04-2008, 17:07
Na Anfield mecz był super, 6 bramek to ostatnio rzadkość, pozatym dużo ładnych akcji, a oba karne powinny być. Szkoda trochę Fenerbahce bo grali w LM ładnie no ale Chelsea jednak zasługiwała na zwycięstwo.
Teraz znowu Liverpool z Chelsea stawiam na tych 1:cup:
Oby finał był taki jak mecz na anfield, jest na to szansa bo (mam nadzieje) żadnych włoskich drużyn nie będzie.
:cup::evul:!ManU!:evul::cup:
<8>Borys<8>
09-04-2008, 17:07
Sorry za double post ;/
--->do kasacji<---
Calen Futh
09-04-2008, 17:11
Taak, najlepiej zwalić wszystko na sędziów..
Nawet FIFA (czy inna UEFA) przyznała, że Vink popełnił KARYGODNY błąd na Emirates. Śmiało można powiedzieć, że wypaczył wynik dwumeczu, bo przy stanie 4:2 (zakładając, że karny w Londynie = gol) byłaby dogrywka.
Yoh
Duch Niespokojny
09-04-2008, 17:29
Nawet FIFA (czy inna UEFA) przyznała, że Vink popełnił KARYGODNY błąd na Emirates. Śmiało można powiedzieć, że wypaczył wynik dwumeczu, bo przy stanie 4:2 (zakładając, że karny w Londynie = gol) byłaby dogrywka.
Przy stanie 4:2 nadal wygrywałby Liverpool. Tyle że mecz na Anfield potoczyłby się z pewnością inaczej, przy wyniku 2:1 z pierwszego meczu. Chociażby czwarta bramka dla Liverpoolu raczej by nie padła, bo Arsenal mógłby bronić wyniku, zamiast rozpaczliwie atakować.
Calen Futh
09-04-2008, 17:33
Przy stanie 4:2 nadal wygrywałby Liverpool. Tyle że mecz na Anfield potoczyłby się z pewnością inaczej, przy wyniku 2:1 z pierwszego meczu. Chociażby czwarta bramka dla Liverpoolu raczej by nie padła, bo Arsenal mógłby bronić wyniku, zamiast rozpaczliwie atakować.
2:1 - 4:2. 2 + 4 = 6 (bo przecież gole na wyjeździe są liczone podwójne), a 1+4 = 5. Więc się pomyliłem, bo to MY byśmy awansowali. Chyba, że źle interpretuję te zasadę.
Yoh
Capality
09-04-2008, 18:22
nie liczą się podwójnie tylko są ważniejsze np:
Pierwszy mecz Arsenal 2-1 Liverpool a w drugim by było 3-2 dla Liverpoolu to by awansował Arsenal bo strzelił więcej bramek na wyjeździe
Calen Futh
09-04-2008, 18:28
Aaa, no chyba, że tak. Mój błąd.
Yoh
Calen Futh
09-04-2008, 22:40
Ładny półfinał będzie Manyoo-Barca. Mmmm :)
Thomisson
09-04-2008, 22:41
MU - Roma 1:0 ładny mecz, Manchester kontrolował grę, choć Sir Alex wystawił lekko eksperymentalny skład, by niektórych graczy zachować na niedzielną potyczkę z Arsenalem.
Straznik Monopolowego
09-04-2008, 22:51
Masakra ciekawe czy Arsenal w nastepnym meczu wygra z sedzia czy znowu dostanie baty ?
Co do Arsenalu to team ma dobry i nie zmienie swojego zdania ta druzyna gdyby nie sedziowie bylaby w polfinale LM i nauczcie sie ze Wenger NIGDY nie bedzie kupowal zadnych gwiazd on je sam wychowa
Co do raidu Theo <3
Ten kto nie ogladal ten straci a w skrocie napisze ze Theo zaczal raid jakies 20 metrow przed polowa zjechal 4 typow i wylozyl pilke Adebayorowi gdy byl juz na wysokosci pola karnego po czym Manu strzelil na 2:2
Calen Futh
09-04-2008, 23:16
nauczcie sie ze Wenger NIGDY nie bedzie kupowal zadnych gwiazd on je sam wychowa
I to jest, do cholery, błąd. Bo zanim taka gwiazda się wychowa, to minie od cholery czasu. A my nie chcemy sukcesów za 10 lat, my chcemy je CO SEZON, bo w końcu Arsenal to czołowy, europejski klub, który zawsze powinien walczyć o najwyższe cele, a nie tylko przez pierwszą część sezonu, bo później krótka ławka daje o sobie znać. No ale cóż, za rok będzie lepiej, tjaa...
Co do rajdu Theo - http://www.d1g.com/video/show/1918554
Yoh
Co do Arsenalu to team ma dobry i nie zmienie swojego zdania ta druzyna gdyby nie sedziowie bylaby w polfinale LM i nauczcie sie ze Wenger NIGDY nie bedzie kupowal zadnych gwiazd on je sam wychowa
tym gorzej dla Arsenalu. Pozatym on wychowa a kto inny kupi i po ptokach.
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 17:23
tym gorzej dla Arsenalu. Pozatym on wychowa a kto inny kupi i po ptokach.
To teraz mi wymien nazwiska gwiazd ktore odrazu po przejsciu do innego klubu zaczely strzelac bramki albo rewelacyjnie grac a ja ci na kazda taka "gwiazde" odpowiem 2 zmarnowanymi talentami
Calen Futh
10-04-2008, 17:25
To teraz mi wymien nazwiska gwiazd ktore odrazu po przejsciu do innego klubu zaczely strzelac bramki albo rewelacyjnie grac a ja ci na kazda taka "gwiazde" odpowiem 2 zmarnowanymi talentami
Fernando Torres ?
Yoh
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 17:37
Fernando Torres ?
Yoh
Owen, Beckham
Calen Futh
10-04-2008, 17:58
Owen, Beckham
A oni się zmarnowali na własne życzenie. Ja mogę powiedzieć - Anelka. I co ?
Yoh
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 19:10
A oni się zmarnowali na własne życzenie.
Yoh
ale co ma piernik do wiatraka?
Calen Futh
10-04-2008, 19:13
ale co ma piernik do wiatraka?
Ja nawet nie rozumiem po co ty wymieniasz te zmarnowane talenty. Co to ma do rzeczy ?
Yoh
Thomisson
10-04-2008, 21:11
Fernando Torres, Cr7, Rooney, Drogba, Roque Santa Cruz, Ronaldinho, Messi, van Nistelrooy, Kanoute, Luca Toni, Klose, Petric, Frei, Sestak, Ibra, Zickler, Tevez. Podałem te w miarę świeże.
Calen Futh
10-04-2008, 21:37
Geee-taaaaa-feeeee ! 1:0, Bayern za burtą ?
Yoh
Grać w przewadze praktycznie całą pierwszą połowę i dostać bramkę do szatni. Brawo Bayern! Byle tylko Getafe dalej tak grało, to będzie dobrze. Chociaż to oczywiste, że wraz z upływem czasu sił będzie coraz mniej.
Articuno
10-04-2008, 22:17
Bayernowi gratulujemy trenera.
Braulio gratulujemy nóg.
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 22:22
Fernando Torres, Cr7, Rooney, Drogba, Roque Santa Cruz, Ronaldinho, Messi, van Nistelrooy, Kanoute, Luca Toni, Klose, Petric, Frei, Sestak, Ibra, Zickler, Tevez. Podałem te w miarę świeże.
Torres-Odpowiedzialem
Placzka-Kto o nim slyszal zanim przeszedl do Manu?
Rooney-tak samo
Drogba-Tez nie byl gwiazda
Santa Cruz-Viera,Cannavaro (Chociaz marna z niego gwiazda)
Messi-Barca go wychowala
RVN-Sheva,Ballack
Kanoute-On rozwinal sie w Sevilli
Toni-Henry,Pires
Klose-Mouluda,Ronaldo
Frey-Zaden z niego gwiazdor to poprostu solidnej klasy bramkarz i z tego co mi wiadomo gdy przychodzil do Fiorentiny byl jeszcze mniej rozpoznawany
Petric,Sestak, Ibra, Zickler,-Kolejne gwiazdy swiatowego formatu
I na koncu rodzynek
Tevez-AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAH!!!!!!!! YOU MADE MY DAY xDDDDD
Calen Futh
10-04-2008, 22:28
@Strażnik:
Rooney - kpisz sobie ? W Evertonie świetnie sobie poczynał.
Odnośnie Piresa - jesteś kibicem Arsenalu, a nie wiesz, że zwolnili go i przeszedł do Villarealu za darmo w wieku ponad 30 lat ? Nazywasz kogoś takiego "zmarnowanym talentem" ?
Yoh
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 22:33
@Strażnik:
Rooney - kpisz sobie ? W Evertonie świetnie sobie poczynał.
Odnośnie Piresa - jesteś kibicem Arsenalu, a nie wiesz, że zwolnili go i przeszedł do Villarealu za darmo w wieku ponad 30 lat ? Nazywasz kogoś takiego "zmarnowanym talentem" ?
Yoh
Rooney-To ze mial dobry sezon nie czyni go odrazu gwiazda
Pires-Wielu swietnych pilkarzy rozkrecalo sie pozniej niz w wieku 17-20lat a wiec nie widzialbym powodu dla ktorego Robert niemoglby grac tak jak w Arsenalu jeszcze przez kilka dobrych lat
Ballack zmarnowanym talentem? Kpisz sobie?
Calen Futh
10-04-2008, 22:42
@Strażnik:
Gwiazdą nie, ale wielkim talentem angielskiej piłki - tak (Rooney).
A o Piresie - w momencie, w którym opuszczał Arsenal, miał 33 lata. Najlepsze momenty swojej kariery miał już za sobą. Villareal wiedziało, że nie będzie grał tak dobrze, jak w Arsenalu.
Yoh
@Edit:
Ibra = Ibrahimović ? Bo jak tak, to wiedz, że Zlatan jest gwiazdą.
Thomisson
10-04-2008, 22:44
Placzka-Kto o nim slyszal zanim przeszedl do Manu?
Ja. Był uważany wtedy za jednego z najlepszych młodych zawodników na świecie. Poza tym grał na IO w Atenach.
Frey-Zaden z niego gwiazdor to poprostu solidnej klasy bramkarz i z tego co mi wiadomo gdy przychodzil do Fiorentiny byl jeszcze mniej rozpoznawany
You made my day. Nie popełniłem błędu. Chodziło o mi o Alexandra Frei'a, szwajcarskiego napastnika, który objawił się światu na MŚ 2006, po których przeszedł do Borussi. Widać, jakim jesteś ignorantem, bo widocznie znasz tylko piłkarzy, których opisują w "Bravo Sport"
Petric,Sestak, Ibra, Zickler,-Kolejne gwiazdy swiatowego formatu
Petric- Jeden z najlepszych strzelców Bundesligi, czołowa postać reprezentacji Chorwacji
Sestak- najwszechstronniejszy zawodnik Bundesligi
Ibra- Toż to naprawdę kpina nie doceniać Ibrahimovica. Widocznie w Bravo musieli o nim mniej pisać ostatnio
Zickler- Jedna z największych gwiazd niemieckiej piłki przełomu wieków i najlepszy strzelec ligi austriackiej. No ale co możesz o nim wiedzieć, skoro o piłce słyszysz od swoich kolegów, którzy myślą, że Frei to bramkarz
I na koncu rodzynek
Tevez-AHAHAHAHAHAHAAHAHAHAH!!!!!!!! YOU MADE MY DAY xDDDDD
No pewnie, Eduardo lepszy jest. Prawdziwa maszyna do strzelania goli
Ogólnie ujmując, jeśli o jakimś piłkarzu nie słyszałeś, to nie znaczy, że nie jest dobry. I zamiast pisać cytaty z "Nagłej Śmierci" poczytałbyś więcej o piłce i piłkarzach.
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 23:02
Ballack-Chcesz mi powidziec ze Ballack gra w Czelsi tak samo jak w bayenie?
Zickler-powiedziles ze wymieniasz te swieze gwiazdy dlatego nie skojarzylem ze chodzi ci o tego Zicklera (swoja droga to jezeli dla ciebie on byl gwiazda gdy przechodzil do bayernu no to ja mowie ze gwiazda jest Bogdan Wąchala z 4 ligi podworkowej i dziwi mnie to ze jeszcze nie zostal zauwazony -.^)
"Ibra"-i tutaj niestety moj maly mozg tez nie pozwolil mi sie domyslec ze chodzi o Zlatana ;/ musze zaczac czytac jakies nedzne magazyny pilkarskie tam pewnie uzywaja takich skrotow (swoja droga cos ty sie czepil tego Bravo jakis kompleks?)
Tevez><Eduardo-Teraz ty sobie ignorancie cofnij o pare stron w stecz i napisz mi gdzie ja napisalem ze Eduardo jest lepszy od Teveza
Frei-Zrozumcie ze mi tu chodzi o prawdziwe gwiazdy a nie jakis solidnych pilkarzy
Rooney,Krycha-to juz ostatni raz kiedy wam tlumacze ze tu chodzi o GOTOWE GWIAZDY a nie mlodych i zdolnych
Calen Futh
10-04-2008, 23:04
Jeśli idzie o wykańczanie, grę bez piłki i inne cechy typowego snajpera - to Eduardo bije w tym Teveza na głowę. Ale jeśli idzie o umiejętność rozgrywania, itp. itd. to Tevez jest lepszy. Ale dzieci zawsze muszą się wszystko czepiać i wykłócać.
Yoh
Thomisson
10-04-2008, 23:10
Zickler-powiedziles ze wymieniasz te swieze gwiazdy dlatego nie skojarzylem ze chodzi ci o tego Zicklera (swoja droga to jezeli dla ciebie on byl gwiazda gdy przechodzil do bayernu no to ja mowie ze gwiazda jest Bogdan Wąchala z 4 ligi podworkowej i dziwi mnie to ze jeszcze nie zostal zauwazony -.^)
W momencie, w którym przechodził do Red Bull Salzburg z Bayernu był gwiazdą.
"Ibra"-i tutaj niestety moj maly mozg tez nie pozwolil mi sie domyslec ze chodzi o Zlatana ;/ musze zaczac czytac jakies nedzne magazyny pilkarskie tam pewnie uzywaja takich skrotow (swoja droga cos ty sie czepil tego Bravo jakis kompleks?)
Skrótu "Ibra" poza tymi gazetami stosują fani, komentatorzy na całym świecie oraz jego koledzy z drużyny.
Tevez><Eduardo-Teraz ty sobie ignorancie cofnij o pare stron w stecz i napisz mi gdzie ja napisalem ze Eduardo jest lepszy od Teveza
Porównałem go do da Silvy, bo jesteś fanem Arsenalu, ale wyśmiałeś mój wybór Teveza. Nie rozumiem tego, bo Tevez gra w tym sezonie bardzo dobrze
Rooney,Krycha-to juz ostatni raz kiedy wam tlumacze ze tu chodzi o GOTOWE GWIAZDY a nie mlodych i zdolnych
CR7 w momencie przejścia do MU był największa gwiazdą ligi portugalskiej. Wiadomo, ze nie był pierwszoplanową postacią światowego futbolu, ale był kimś więcej niż "solidnym piłkarzem", czy "młodym zdolnym".
Calen Futh
10-04-2008, 23:12
Wyśmiał Teveza, bo gwiazdą va banque nie był.
Yoh
Noż kurwa, jebani Niemcy.
Straznik Monopolowego
10-04-2008, 23:23
Zickler gdy przechodzil do Red Bull Salzburg byl juz tylko cieniem tego Zicklera z miedzy innymi pamietnego finalu w 98
Ronaldo najlepszym graczem ligi protugalskiej? Bez przesady;/
A co do Eduardo ja jestem zwolennikiem jego talentu a uwzieliscie sie na nim na tym forum tylko po to by zrobic Yohowi na zlosc
Articuno
10-04-2008, 23:25
Meczyk od 87 do 120 był NIEPRAWDOPODOBNY. Zresztą, kto oglądał cały - nie żałuje.
Jak zawsze Bayern musi fartem przechodzić dalej. Już pomijam fakt, że Toni i Podolski powinni wylecieć. [']
Brawo dla Getafe!
Capality
10-04-2008, 23:38
Szkoda mi Getafe :/ Taki piękny futbol(z resztą w wykonaniu obu drużyn)ćwierćfinał wyglądał jak finał, było wszystko, po prostu wisienka na torcie
Xendriel
11-04-2008, 06:54
WIELKI szacunek do Getafe za to co wczoraj robili. Kibice tego klubu mogą byc dumni ze swoich pilkarzy. Praktycznie caly mecz grali w 10 a awans stracili w ostatnich sekundach meczu;(
To bylo świetne i dramatyczne spotkanie i chyba od finalu Milanu z Liverpoolem nie ogladalem lepszego spotkania(glownie chodzi o dramaturgie).
Takie mecze jak ten potwierdzaja tylko ze pilka nozna jest najpiekniejszym sportem na swiecie:)
edit: Rossoneri na powaznie staraja sie o pozyskanie Ronaldinho, podobno juz doszli z nim do porozumienia i zaczynaja rozmowy z Barca. Ja mam jednak nadzieje ze Roonie zostanie z nami i odzyska dawna forme
Articuno
12-04-2008, 22:31
Pozdrawiam Dark_Svena :D
Na prawdę dobry meczyk. Dobrze, że Momo nie skończył jak Eduardo :/
Xendriel
12-04-2008, 22:50
Wyglada na to ze w nastepnym sezonie zobaczymy "stara" dobra LM z Juve i Bayernem.
Articuno
12-04-2008, 23:03
Wyglada na to ze w nastepnym sezonie zobaczymy "stara" dobra LM z Juve i Bayernem.
ale bez Milanu 0.0
A może i bez Barcelony. ;]
która polegnie w Krakowie:baby:
Articuno
13-04-2008, 09:23
która polegnie w Krakowie:baby:
albo Juventus ;]
Xendriel
13-04-2008, 11:00
gyagen naprawde myslisz ze "wiselka" awansuje do LM? To nie jest juz druzyna Kasperczaka i mimo ze wygrywa w lidze wcale nie widac by stylem gry tak bardzo odstawala od delikatnie mowiac przecietnej polskiej ligi.
Jesli jednak jakims cudem zdola awansowac trafiajac na jakias slaba druzyne to naprawde nie chce ogladac takich wynikow jak np. w meczu Arsenalu ze Slavia...
@Recreativo-Barcelona: Brawa dla sedziego i Valdesa za wczoranszy mecz -.- (cieszy przynajmniej powrot Messiego)
edit: Dzisiaj ciekawie zapowiada sie na Old trafford, jezeli Arsenal zdola wygrac (wiem, jestem optymista, ale dla Kanonierow to ostatnia szansa) i wykorzysta to Chelsea bedzie bardzo ciekawie, a o tytule najprawdopodobniej przesadzi bezposredni mecz miedzy Chelsea a ManU.
gyagen naprawde myslisz ze "wiselka" awansuje do LM? To nie jest juz druzyna Kasperczaka i mimo ze wygrywa w lidze wcale nie widac by stylem gry tak bardzo odstawala od delikatnie mowiac przecietnej polskiej ligi.
Jesli jednak jakims cudem zdola awansowac trafiajac na jakias slaba druzyne to naprawde nie chce ogladac takich wynikow jak np. w meczu Arsenalu ze Slavia...
Jeśli zrobią jeszcze jakieś ruchy transferowe i będą coś grali plus dostaną leszczy po drodze do pokonania to może? Ale ja to pisałem w formie żartu.
Thomisson
13-04-2008, 19:02
MU - Arsenal 2:1, mistrzostwo coraz bliżej :D
<8>Borys<8>
13-04-2008, 19:11
Brawo ManU! 2-1 z Arsenalem, ładny gol Hargreavesa. Oby tak dalej:cup:(jak najdłużej).
a gdzie oswiadczenie rzecznika prasowego Arsenalu,Yoh'a :P?
Thomisson
13-04-2008, 20:25
Bana ma jeno
Manchester proszę o jedno. Niech utrzyma taką formę do dwumeczu z Barceloną.
Duch Niespokojny
13-04-2008, 22:44
a gdzie oswiadczenie rzecznika prasowego Arsenalu,Yoh'a :P?
Yoh już się na ten temat wypowiedział. Ja nie wiem, czy ma rację, bo nie śledzę aż tak uważnie rozgrywek Premiership, ale szkoda, że tak się kończy ten sezon, bo Arsenal naprawdę zasłużył sobie w końcu na jakieś trofeum...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.