Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Yoh już się na ten temat wypowiedział. Ja nie wiem, czy ma rację, bo nie śledzę aż tak uważnie rozgrywek Premiership, ale szkoda, że tak się kończy ten sezon, bo Arsenal naprawdę zasłużył sobie w końcu na jakieś trofeum...
Zgodze sie ze zasluzyl na jakies trofeum,ale tez ciesze sie ze pilka utarla nosa Yohowi,bo przed sezonem bardzo mnie zdenerowal tymi postami o tym czego to Arsenal nie osiagnie,troszke pokory.No a w przyszlym sezonie moim zdaniem beda nie do zatrzymania(o ile nie odejdzie nikt znaczacy).
Zgadzam się, że Arsenal zasłużył sobie w końcu na jakiś tytuł, bo grał naprawdę dobrze, ale cieszę się też jak kolega wyżej, że futbol utarł Yoh'owi nosa. ; D No, ale może w następnym sezonie ? : P
Xendriel
14-04-2008, 15:10
Manchester proszę o jedno. Niech utrzyma taką formę do dwumeczu z Barceloną.
Mmmm...wyeliminować ManU będące w takiej formie to będzie coś:]
<8>Borys<8>
14-04-2008, 15:19
Mmmm...wyeliminować ManU będące w takiej formie to będzie coś:]
Raczej to będzie fuks :P Barca jak na tak silny skład gra bardzo przeciętnie.
Xendriel
14-04-2008, 15:30
No nie ukrywajmy ze tak nie jest, ale w tym meczu wielka role moze odegrac zaskoczenie rywala, bo kiedy te zespoly graly ze soba ostatni raz z 9 lat temu? Dodatkowo jak wspomnialem juz wczesniej Barca z takimi pilkarzami gorzej grac nie moze(juz podczas meczu z recreativo bylo lepiej, brakowalo wykonczenia akcji i gdyby nie blad sedziego 3 punkty byly by nasze), a ManU nie musi utrzymac tej formy. Wracajac jeszcze do tego czynnika zaskoczenia to diably kluby angielskie znaja na wylot, a z Roma grali w grupie. Warto przypomniec sobie mecz 1/8 z olympique lyon z ktorym tak latwo juz nie bylo.
Barcelona wcale dobrze nie grała z Recreativo. O dziwo to gospodarze tworzyli sobie lepsze sytuacje na zdobycie bramki. Ostatecznie mecz ten oceniam na remisowy ze wskazaniem na Recre. Oczywiście nie kwestionuję tego, że bramka zdobyta została niesłusznie, ale z przebiegu gry gospodarze po prostu na nią zasłużyli. ;]
Ogólnie to Manchester ma dużo większe szanse na awans. Znajduje się w bardzo dobrej formie, a Barcelona wręcz przeciwnie. Wystarczy przytoczyć kilka ostatnich wyników Katalończyków w La Liga (porażki z Atlético, Villarrealem i Betisem; remisy z Almeríą, Getafe i Recreativo; tylko jedno zwycięstwo z Valladolidem [na 21 możliwych punktów, zdobyli tylko 6]). Dodać do tego należy odpadnięcie z Copa del Rey po dwumeczu z Valencią oraz słaby dwumecz z Schalke, po którym to równie dobrze Niemcy mogli awansować.
Barcelona może liczyć jedynie na przebłysk geniuszu i mecz życia Messiego oraz bardzo dobrą dyspozycję Eto'o. Jednak nawet jeśli uda im się coś ugrać na Camp Nou, to rewanż grają w Manchesterze, gdzie nie powinni mieć najmniejszych szans. Skoro ManU bez Ronaldo i Rooneya radzi sobie z Romą, to spokojnie powinno przejść Katalończyków.
Arka_Sath_Wielki
14-04-2008, 20:37
niestety jako 6 letni cule musze sie zgodzic z raulem, taka jest prawda, no ale poki Rijkaard w grze to barca bedzie przegrywac ;)
Manchesterowi gratulujemy mistrzostwa. Grantowi gratulujemy straty posady.
Thomisson
15-04-2008, 07:28
Ale to chyba wina piłkarzy, ze w doliczonym czasie gry przysnęli. Poza tym Grant nie jest chyba takim złym trenerem, skoro wyprowadził (wspólnie z Ten Cate) z kryzysu Chelsea i doprowadził po półfinału LM z dużą szansą na wygranie.
Xendriel
15-04-2008, 15:23
Barcelona może liczyć jedynie na przebłysk geniuszu i mecz życia Messiego oraz bardzo dobrą dyspozycję Eto'o. Jednak nawet jeśli uda im się coś ugrać na Camp Nou, to rewanż grają w Manchesterze, gdzie nie powinni mieć najmniejszych szans. Skoro ManU bez Ronaldo i Rooneya radzi sobie z Romą, to spokojnie powinno przejść Katalończyków.
patrzac obiektywnie to ciezko sie z toba nie zgodzic i wiadomo ze faworytem jest Manu. Wydaje mi sie jednak, ze duzo bedzie zalezalo takze od dyspozycji Valdesa, ktory pokazywal wiele razy ze potrafi ladnie obronic strzal rywala, po czym w nastepnej interwencji puscic jakas szmate, co zdarza mu sie ostatnio dosc czesto. Mysle ze gdyby nie byl wychowankiem Barcy juz dawno zostalby sprzedany.
niestety jako 6 letni cule musze sie zgodzic z raulem, taka jest prawda, no ale poki Rijkaard w grze to barca bedzie przegrywac ;)
Niestety mimo swojej sympati do Franka musze przyznac ci racje. Oczekiwania wladz klubu i kibicow znacznie go przerosly. Do tego sezonu jakos szlo, moze dlatego ze w przeciwienstwie do tegorocznych rozgrywek w tamtych sezonach u pilkarzy Barcy widac bylo radosc i gre na luzie, bo nie wierze ze prawie cala druzyna jest bez formy. Barcelonie potrzebna jest swierzosc i cos nowego, cos co moze wprowadzic do zespolu nowy trener.
Ale to chyba wina piłkarzy, ze w doliczonym czasie gry przysnęli. Poza tym Grant nie jest chyba takim złym trenerem, skoro wyprowadził (wspólnie z Ten Cate) z kryzysu Chelsea i doprowadził po półfinału LM z dużą szansą na wygranie.
No, na pewno nie jest złym trenerem. Przecież teraz Chelsea gra radosny football.
Dark Sven
15-04-2008, 22:44
Pomocnik AC Milan Gennaro Gattuso być może latem zmieni klub i przeniesie się do Realu Madryt. Taką informację podał dzisiaj Tuttosport. Włoskie media od dłuższego czasu informują, że Milan czeka spora odnowa i dla Gattuso w nowej drużynie nie będzie miejsca.
Kwotą odstępnego za piłkarza ma być 20 mln euro, a zawodnik ma być alternatywą dla sprowadzonego w lato Malijczyka Mahamadou Diarry
Na początku zacząłem się smiać. Ale potem mnie aż mnie ciarki przeszły. Panowie kurwa, odnowa, ale nie kosztem takiego piłkarza.
Btw. http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=110530
Czemu na zdjeciach jest Beckham ; l?
Thomisson
16-04-2008, 07:28
Na początku zacząłem się smiać. Ale potem mnie aż mnie ciarki przeszły. Panowie kurwa, odnowa, ale nie kosztem takiego piłkarza.
W końcu na boisku musi być miejsce po sprowadzeniu Ronaldinho również dla Kaki, Pirlo i Ambrossiniego ;P
Ja sobie nie wyobrazam aby z Milanu odszedl najwaleczniejszy dzik Italli jak go okreslil Lippi.
btw. polecam przeczytanie komentarzy pod news'em do ktorego link dal Sven.Have fun
Capality
16-04-2008, 14:01
A co Yoh powie na temat, że David Villa chciałby przejść do Arsenalu?
Straznik Monopolowego
16-04-2008, 17:53
Pewnie powie ze to kolejna poltka chyba ze sie podjara i zacznie wymieniac inne gwiazdy ktore to samo mowili
Zdawał ktoś sobie sprawę z takiej śmiesznej zależności?
http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/ooo.jpg (http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/957/ooo.jpg)
Xendriel
17-04-2008, 12:17
Hmm...ciekawe, naprawde ciekawe, ale czy to oznacza ze powinienem trzymac kciuki za Chelsea?;)
Capality
18-04-2008, 17:36
A co Raul i Sven myślą a tym, że Milan chce pozyskać van Nistelrooya?
Wymysły katalońskich dziennikarzy. Nie po to Ruud przedłużał niedawno kontrakt, żeby teraz odchodzić.
Dark Sven
18-04-2008, 19:44
Dopóki nie pojawią się jakieś konkretniejsze informacje uważam to za plotę.
Thomisson
19-04-2008, 20:26
Manchester zaledwie remisuje 1:1 z Blackburn po golu Teveza ;/
Xendriel
19-04-2008, 21:05
Ciężki tydzień Manchesteru dopiero sie zacznie. Najpierw wyjazd do Hiszpanii, 3 dni później spotkanie na Stamford Bridge być może decydujące o mistrzostwie, a za kolejne 3 dni rewanż z Barcą. Po cichu licze na zadyszke diabłów i małą pomoc Chelsea ;)
Capality
19-04-2008, 21:07
Cieszyłbym się gdyby Chelsea zgarnęła LM i mistrzostwo Anglii
Xendriel
20-04-2008, 13:32
Jeśli dzisiaj Real wywiezie z Santander komplet punktów, przestaje wierzyć w mistrzostwo Hiszpanii.
Articuno
20-04-2008, 17:30
Atalanta 0:4 Juventus
Atlas Ostrów 63:71 WKS Śląsk
BUEHUEHEUEHEUEHEHEHEHEUEHEUHEUEHEUEHEUEHUEH
Tak sobie dzisiaj czytam Livesports... Serie A .. ostroooo..
http://img353.imageshack.us/img353/9208/beztytuuhj8.th.jpg (http://img353.imageshack.us/my.php?image=beztytuuhj8.jpg)
Milan ognia
20-04-2008, 20:41
Stal Gorzów 40:50 Włókniarz Częstochowa.
=<<
Ale Falubaz też przegrał. <33
Yoh Asakura
20-04-2008, 21:37
A co Yoh powie na temat, że David Villa chciałby przejść do Arsenalu?
Yoh się bardzo cieszy, ale niestety nic z tego (http://www.arsenal.com/article.asp?thisNav=News&article=490460&lid=NewsHeadline&Title=Wenger+-+I+am+not+in+the+market+for+David+Villa) :/
@Arsenal - Reading:
Nareszcie, ten Arsenal, który kochamy. Rozklepywali obronę Reading, jak chcieli. Jak na treningu. Gdyby nie brak szczęścia, byłoby z 6:0. Van Persie wraca do formy, rychło w czas, nie ma co, no ale chociaż finiszem nas ucieszą. No i zapowiedź Wengera, że prawdopodobnie Fabiański dostanie szansę w kolejnych występach - chętnie zobaczę Łukasza w bramce The Gunners w pon. potyczce z Derby na C+ Sport. ;)
@B'burn - Manchester:
Friedel rozegrał niesamowite zawody. Gdyby Schmeichel i Seaman nazywali się właśnie Friedel, to nikt nie zauważyłby różnicy. Bo to, co wyprawiał w bramce, przechodzi ludzkie pojęcie. Genialne zawody.
Jeśli dzisiaj Real wywiezie z Santander komplet punktów, przestaje wierzyć w mistrzostwo Hiszpanii.
Jest dobrze. :)
Yoh Asakura
21-04-2008, 20:26
Hendry pokonał Allena i gra dalej. Ogląda ktoś jeszcze mistrzostwa w snooku ?
Hendry pokonał Allena i gra dalej. Ogląda ktoś jeszcze mistrzostwa w snooku ?
Ja w miarę możliwości.
Davis strasznie pudłował dzisiaj...
@Down
Właśnie końcówki nie oglądałem! :(
Yoh Asakura
21-04-2008, 22:52
Ja w miarę możliwości.
Davis strasznie pudłował dzisiaj...
Davis w ostatnich frejmach = masakrator :D
Articuno
22-04-2008, 17:35
Zapewne znacie "Przegląd Sportowy". Oto jak wypowiada się najwyżej postawiona osoba* w tej doskonałej(tzn już nie jest) gazecie: http://img88.imageshack.us/my.php?image=adyx1.jpg
Śmiać się czy płakać? Już zaczynam tęsknić za czasami, gdy naczelnym był Kołtoń, a cały Przegląd czytało się od początku do końca. Szkoda, że nieodpowiedzialni redaktorzy niszczą tą wspaniałą gazetę(kto czytał ten wie, teksty w PS są w tej chwili na żenującym poziomie).
* - ten człowiek, przed pracą w PS był redaktorem sportu w... Fakcie ^.-
Xendriel
22-04-2008, 18:23
Przeglądu nie czytałem, ale ten artykuł jest idiotyczny. Kto dał mu posade redaktora naczelnego?! Od razu widać że koleś jest z Faktu. Ciekawe czy na trzeźwo to pisał...
"O pierwszej już wspominałem: gra w Manchesterze United, który to klub dominuje w lidze angielskiej. Nie ma na ziemi lepszej ligi i lepszego zespołu, wiec oczywiste jest, że także Portugalczyk jest zawodnikiem bezkonkurencyjnym." - ManU fan?
NecroLukas
22-04-2008, 18:28
Się uśmiałem:D
Articuno
22-04-2008, 22:04
Jeszcze jedna ciekawostkana temat kochanego redaktorka :D
http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,4026845.html
Chciałbym takich ludzi powiesić.
PS. Co chciał zrobić Riise?
Xendriel
23-04-2008, 08:52
PS. Co chciał zrobić Riise?
Uatrakcyjnić spotkanie:p
Yoh Asakura
23-04-2008, 11:43
http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_3463218,00.html
Co pan Articuno na to powie ?
Dark Sven
23-04-2008, 12:12
Co by nie mówić, Riise pięknie tą piłkę wcisnął :D.
Edyta:
Do rozpoczęcia mercato jeszcze sporo czasu, ale włoska prasa już żyje tematami przyszłego okienka transferowego. Jednym z gorących tematów jest rzekoma rywalizacja Milanu i Juventusu o usługi pomocnika Arsenalu Mathieu Flaminiego. Kilka dni temu dyrektor sportowy Starej Damy Alessio Secco stwierdził, że Juve ma większe szanse na sprowadzenie Francuza: "My zagramy w Lidze Mistrzów, a Milan niekoniecznie..." Nie trzeba było długo czekać na ripostę Adriano Gallianiego. Wiceprezydent Milanu krótko odpowiedział na słowa działacza Juve: "Mistrzowie świata nie reagują na zaczepki beniaminków."
: D
Articuno
23-04-2008, 14:53
Po co nam Flamini?
NecroLukas
23-04-2008, 21:06
hahah ciekawe co na pudło delikatnego krystianka powiedziałby nasz redaktorek naczelny [;
Capality
24-04-2008, 00:17
Ja tak dłużej zastanowiłem się nad słowami, że Manchester i Barcelona nie przegrały żadnego meczu w LM, bo jeżeli padłby remis 1-1 na Old Trafford to by dalej żadna z drużyn nie przegrała xD No Ale ManU odpadłoby :/
Thomisson
24-04-2008, 07:27
Wynik dobry jest, choć bramkowy remis z pewnością byłby lepszy. Szkoda zmarnowanej jedenastki, ale cieszy to, że dobrze funkcjonuje gra obronna United, z czym Lidze Mistrzów bywało rożnie.
Trochę mnie denerwuje, że Ferguson przyjął wariant wywiezienia remisu. Barcelona jest ostatnio tak słaba, że Manchester spokojnie mógłby się pokusić o zwycięstwo. O remis na Camp Nou ostatnimi czasy naprawdę nie jest trudno.
Wlaczam mecz. Na pasku pisze Bar 0 - 0 MU.
Moj tata "o barany graja z krowami!"
xD
Xendriel
24-04-2008, 09:27
Wlaczam mecz. Na pasku pisze Bar 0 - 0 MU.
Moj tata "o barany graja z krowami!"
xD
Masz bardzo mądrego tatę ;)
Trochę mnie denerwuje, że Ferguson przyjął wariant wywiezienia remisu. Barcelona jest ostatnio tak słaba, że Manchester spokojnie mógłby się pokusić o zwycięstwo. O remis na Camp Nou ostatnimi czasy naprawdę nie jest trudno.
No właśnie, przecież Barcelona jest taka słaba że nawet w defensywnym ustawieniu ManU powinno ją rozjechać 5-0. Przecież Manchester ma tego pro evul CR7, który strzelił już tyle goli :baby:. Ehh miło było patrzeć jak te będące w tej super formie, mające zmiażdżyć Blaugrane ManU miało 39% posiadania piłki i ograniczając się do kontrataków oddało "aż" 5 strzałów(chyba 3 z rzutów wolnych) na bramke rywala...w tym 1 celny. Uważam, że po przebiegu wczorajszego spotkania Barca powinna zdobyć przynajmniej 1 bramkę, po prostu sobie na to zasłużyła. Po tym meczu widać, że Barcelone stać na awans i wyeliminowanie tej...jak to określił nasz redaktor najlepszej drużyny na świecie.
Jednocześnie zdaje sobie sprawę jak trudno będzie strzeli bramkę na Old Trafford, ale wiem też jak zmotywowani wyjdą na to spotkanie piłkarze Barcy. Dodam jeszcze, że każda bramka w "teatrze marzeń" będzie liczyć sie podwójnie.
Co do karnego Ronaldo i tych niedokładnych podań piłkarzy Sir Alexa, to sie nazywa "magia" Nou Camp:) Kibice byli wczoraj fantastyczni a ich doping pobudzał zespół do wywierania ciągłej presji na przeciwniku.
Za tydzień wszystko może sie zdarzyć, faworytem będą ponownie piłkarze Manchesteru i to mi odpowiada.
Co by sie nie stało na Old Trafford i tak Visca el Barca!
Zrozum, że taka była taktyka Fergusona. Chyba widziałeś, że Manchester w ogóle nie szykował się do ataku, tylko wybijał piłkę do osamotnionego Ronaldo. Anglicy przyjechali tutaj po remis, aby jak najmniejszym nakładem sił zapewnić sobie całkiem komfortową sytuację przed rewanżem. Tak więc to nie wielka Barcelona zatrzymała ManU, ale goście uznali po prostu mecz z Chelsea za ważniejszy, a Katalończyków po prostu sobie zlekceważyli.
Ferguson już zapowiada, że mecz w Manchesterze będzie wyglądał zupełnie inaczej. Ja mu wierzę.
Czy polsat sport wykupił prawa do przekazywania mistrzostw Europy i żadne mecze nie będa emitowane na tvp2/1 jak kiedyś??
Xendriel
24-04-2008, 12:19
Zrozum, że taka była taktyka Fergusona. Chyba widziałeś, że Manchester w ogóle nie szykował się do ataku, tylko wybijał piłkę do osamotnionego Ronaldo. Anglicy przyjechali tutaj po remis, aby jak najmniejszym nakładem sił zapewnić sobie całkiem komfortową sytuację przed rewanżem. Tak więc to nie wielka Barcelona zatrzymała ManU, ale goście uznali po prostu mecz z Chelsea za ważniejszy, a Katalończyków po prostu sobie zlekceważyli.
Ferguson już zapowiada, że mecz w Manchesterze będzie wyglądał zupełnie inaczej. Ja mu wierzę.
No innego wyjścia niż zagrać inaczej Ferguson nie ma jeśli chce marzyć o awansie. A jeżeli naprawdę zlekceważyli Barcę to mogą sie przeliczyć. Jedna przypadkowa bramka, jedna składna akcja zakończona bramką na OT i ManU musi strzelić dwie, a co za tym idzie otworzyć sie i narazić na kontrataki Katalończyków. A w takich momentach szybkość Eto'o jest bezcenna.
Z Chelsea myślę że zagrają tak samo ostrożnie jak z Barceloną, remis bądź wygrana na SB daje im praktycznie mistrzostwo, a "the blues" w wyśmienitej formie się nie znajdują.
Mam też inną teorię na temat taktyki Sir Alexa we wczorajszym meczu. Mianowicie chodzi o to, że Ferguson mógł tak ustawić swój zespół by wybadać rywala. Zobaczyć na co stać Barcelonę, jednocześnie nie ujawniając swoich najlepszych atutów. W takim wypadku w rewanżu ManU mogłoby taktycznie zagrać tak by Barcelonie nie wychodziły akcje. Barca natomiast z wczorajszego meczu mogła by przeanalizować jedynie doskonała obronę rywala, a ataki "diabłów" były by dla nich zaskoczeniem. Mam nadzieje, że ta teoria okaże sie błędna i pomimo nieustannych ataków Manchesteru(które na pewno będą) Barcelona awansuje do finału.
Czy polsat sport wykupił prawa do przekazywania mistrzostw Europy i żadne mecze nie będa emitowane na tvp2/1 jak kiedyś??
Z tego co wiem to mecze Polaków będą transmitowane w otwartym Polsacie, a wszystkie mecze będzie można obejrzeć w Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra.
SInGApOOre
24-04-2008, 15:53
Tacy z was fani futbolu.. a nie znacie zasad.. podwojne braki liczone sa tylko w czasie remisow. oraz jesli zostaly trafione na boisku przeciwnika.... temat stoi na bardzo wyimaginowanym poziomie wielcy znawcy
Tacy z was fani futbolu.. a nie znacie zasad.. podwojne braki liczone sa tylko w czasie remisow. oraz jesli zostaly trafione na boisku przeciwnika.... temat stoi na bardzo wyimaginowanym poziomie wielcy znawcy Nie uzywaj "trudnych" slow, skoro nie znasz ich znaczenia.
@topic
Nie lubie ani MU ani Barcy, ale mam nadzieje ze United rozjedzie Katalonczykow w rewanzu. Dziwi mnie, ze Ferguson nie zdecydowal sie na chocby minimalne ryzyko na wyjezdzie - obrona Barcy w najwyzszej formie nie jest. Z drugiej strony, patrzac na zapal do gry, jaki mial Henry w ciagu tych 15 minut wczorajszego meczu, moze on jeszcze narobic niezlych klopotow Czerwonym Diablom. Byloby to prawdziwe powstanie z popiołow Francuza : d
Xendriel
24-04-2008, 16:10
Tacy z was fani futbolu.. a nie znacie zasad.. podwojne braki liczone sa tylko w czasie remisow. oraz jesli zostaly trafione na boisku przeciwnika.... temat stoi na bardzo wyimaginowanym poziomie wielcy znawcy
A potrafisz czytać ze zrozumieniem?
moim zdaniem mecz był w miare dobry 0-0 barcelona dużo nacierała ale przeciwnicy się bronili 7/10
Mam tylko nadzieję, że MU rozwali Barce. Tyle. Pozytywne wrażenie we wczorajszym meczu wywarł na mnie bramkarz MU. Kuszczak do domu :<
Xendriel
24-04-2008, 16:21
Tu jest tak dużo fanów Manchesteru, czy nikt nie lubi Barcy?:(
Yoh Asakura
24-04-2008, 16:45
Tu jest tak dużo fanów Manchesteru, czy nikt nie lubi Barcy?:(
A kto lubiłby zespół, który mówi o sobie "Coś więcej niż klub (no tak, to już cyrk)" ? Chociaż ze względu na Henry'ego będę wam kibicował w LM - niech ją sobie wygra, bo bardzo mu na tym zależy. No i zasłużył. Jak mało kto.
Xendriel
24-04-2008, 19:16
A kto lubiłby zespół, który mówi o sobie "Coś więcej niż klub (no tak, to już cyrk)" ? Chociaż ze względu na Henry'ego będę wam kibicował w LM - niech ją sobie wygra, bo bardzo mu na tym zależy. No i zasłużył. Jak mało kto.
Nie znasz historii tego powiedzenia, wiec nie zrozumiesz jego znaczenia. Oto fragment artykułu pochodzący z portalu Sport.pl
W 1925 roku w okresie dyktatury Primo de Rivery jeden z jego generałów zamknął stadion Barcelony (wtedy jeszcze Les Corts) i zawiesił działalność klubu na sześć miesięcy za to, że podczas międzypaństwowego meczu Katalończycy wygwizdują hymn hiszpański. Prezes i założyciel FC Barcelony Hans Gamper musi uciekać z Hiszpanii. 11 lat później, gdy w Hiszpanii wybucha wojna domowa, inny prezes FC Barcelona Josep Sunyol, kataloński polityk i przemysłowiec, został schwytany i rozstrzelany przez faszystów generała Franco. 16 marca 1938 roku w czasie walk w stolicy Katalonii żołnierze Franco zbombardowali jeden z budynków klubowych Barcy. Franco zmienia herb i flagę Barcelony. I zabronił wnoszenia na stadion flagi katalońskiej. Ale i tak Camp Nou był jednym z nielicznych miejsc, gdzie Katalończycy czuli się "u siebie". Tylko na meczach Barcy można było mówić po katalońsku. Przywiązanie do klubu stało się więc sposobem manifestowania katalońskiego patriotyzmu i separatyzmu. Wtedy powstało powiedzenie, że Barcelona to coś więcej niż klub.
Cały artykuł znajduje sie tutaj i dotyczy wojny Barcy z Realem http://www.sport.pl/sport/1,65026,4785854.html
Zamieszcze jeszcze fragment wywiadu z Ericiem Abidalem po przeprowadzce do Barcelony
"Jak napisane jest na stadionie, Barcelona to więcej niż klub" - powiedział dla strony UEFA.com
"Nie można tego zrozumieć. Trzeba tego samemu doświadczyć. Ludzie w tym mieście żyją meczami i przeżywają je tak samo jak zawodnicy czy osoby pracujące dla FC Barcelony. Kiedy chodzisz po mieście, wszyscy ludzie myślą i mówią tylko o footballu."
"Przeniosłem się tutaj, ponieważ kibicowałem temu zespołowi, gdy byłem dzieckiem. Zawodnicy tutaj zawsze mnie inspirowali. Robiłem co mogłem żeby tutaj dołączyć, szczęście mi dopisało. Teraz jestem częścią tej ekipy, zależy mi na tym, aby udowodnić ze tutaj pasuję."
Każdy ma swoje zdanie i ja nie uważam tego za cyrk.
edit. Co do twojego pytania kto lubiłby Barcelonę to wejdź tutaj http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=17379&sid=4e0d9a17c3fd10feb6c0c8af0fb369e7
Yoh Asakura
24-04-2008, 19:25
"Nie można tego zrozumieć. Trzeba tego samemu doświadczyć. Ludzie w tym mieście żyją meczami i przeżywają je tak samo jak zawodnicy czy osoby pracujące dla FC Barcelony. Kiedy chodzisz po mieście, wszyscy ludzie myślą i mówią tylko o footballu."
Żyją futbolem, a na Camp Nou dość często (gdy oglądam mecze na C+) jest po prostu cicho. Widać to introwertycy, przeżywają to w sobie. :(
Dla mnie Barca to przeładowany gwiazdami klub, który świata nie widzi poza sobą. Zdania nie zmienię.
Xendriel
24-04-2008, 19:34
No trudno tak jak pisałem każdy ma prawo do swojego zdania. Z jednym sie z tobą zgodzę Barca to przeładowany gwiazdami klub a cieszy mnie to ze większość z nich sama wyszkoliła:)
Nie, ja nic nie mam do barcy, po prostu zawsze moją ulubioną drużyną był MU, nic więcej.
SInGApOOre
25-04-2008, 14:22
1/2 ludzi 'lubiacych' Barce to fani pilki noznej ktorzy poszli za presja... oo gra tam ronaldinho !! faaaaaaaajnie... !! eto'o ... jeszcze lepiej !! w tej nie grze nie chodzi tylko o nazwiska.. ale o zgranie i wkład pilkarzy w rozwoj druzyny.. taki ManU (nie mowie tego tylko ze wzgl. na to ze jestem ich fanem) powinien przegrac z barca 5-0 jesli gralyby nazwiska...
NecroLukas
25-04-2008, 14:34
oo gra tam ronaldinho
baluje*
http://sport.onet.pl/0,1248675,1737151,wiadomosc.html
o 10 lat za późno...
taki ManU (nie mowie tego tylko ze wzgl. na to ze jestem ich fanem) powinien przegrac z barca 5-0 jesli gralyby nazwiska...
A Barcelona tak niedawno miała przykład Realu Madryt. Wygląda na to, że trzeba uczyć się na własnych błędach.
hahaha, taka była taktyka?:P wątpie. gra się tak jak przeciwnik pozwala a Barca nie pozwoliła MU praktycznie na nic.. CR7 zawsze był uprzedzany, nie miał chyba ani jednego efektywnego rajdu z których tak słynie.. reszta to samo - nic nie grali. Posiadanie piłki także wiele mówi... 65% - 35% - miazga. Pozatym wątpie, żeby MU lekceważyło rywali na takim szczeblu rozgrywek. Jeżeli nawet tak zrobiło to po prostu nie jest profesjonalnym klubem.
Staraj się oceniać bardziej obiektywnie bo trochę śmieszne to jest co wypisujesz.
Xendriel:
<3 Barca :)
Yoh Asakura
26-04-2008, 08:53
CR7 zawsze był uprzedzany, nie miał chyba ani jednego efektywnego rajdu z których tak słynie.. )
To ty nie wiesz, że CR7 jest dobry tylko i wyłącznie grając z takimi zespołami jak Fullham, B'burn czy Reading ? Od dawien dawna wiadomo, że w meczu z wymagającym rywalem Cristiano się gubi i nie wie, co ze sobą zrobić. W meczu z Arsenalem też nie miał nic do powiedzenia - moment, w którym Eboue czysto odbiera mu piłkę, a CR zaczyna go kopać po nogach, a po chwili ostentacyjnie pada na ziemię, był po prostu bezcenny. Albo sytuacje, w których Toure & Eboue brali go w kleszcze i ogrywali jak dzieciaka, a na jego twarzy rysował się grymas bezradności - coś pięknego ;)
To ty nie wiesz, że CR7 jest dobry tylko i wyłącznie grając z takimi zespołami jak Fullham, B'burn czy Reading ? Od dawien dawna wiadomo, że w meczu z wymagającym rywalem Cristiano się gubi i nie wie, co ze sobą zrobić. W meczu z Arsenalem też nie miał nic do powiedzenia - moment, w którym Eboue czysto odbiera mu piłkę, a CR zaczyna go kopać po nogach, a po chwili ostentacyjnie pada na ziemię, był po prostu bezcenny. Albo sytuacje, w których Toure & Eboue brali go w kleszcze i ogrywali jak dzieciaka, a na jego twarzy rysował się grymas bezradności - coś pięknego ;)
Po raz pierwszy zgodze sie z Yohem. Ba.. nie trzeba daleko szukac, Polacy tez go zatrzymywali.
Articuno
26-04-2008, 10:17
CR przynajmniej już tak często nie płacze !
Yoh Asakura
26-04-2008, 11:54
http://www.tottenhamhotspur.com/news/articles/lukatothelane260408a.html
No to Ramos zaszalał.
To ty nie wiesz, że CR7 jest dobry tylko i wyłącznie grając z takimi zespołami jak Fullham, B'burn czy Reading ? Od dawien dawna wiadomo, że w meczu z wymagającym rywalem Cristiano się gubi i nie wie, co ze sobą zrobić.
Tak, wiem. Zapomniałem o tym napisać :P W meczach o większą stawkę rzeczywiście się wypala. Na OT myślę jednak, ze może być groźny.. co do tego meczu to myślę, ze będzie dobre widowisko i padnie <2,5 gola. Mimo, że obydwa zespoły straciły najmniej bramek w swoich ligach. Barca ma chyba o 1 więcej bramke straconą od realu ;p
Yoh Asakura
26-04-2008, 16:55
Chelsea pokonała Manchester 2:1. Mecz całkiem emocjonujący, Chelsea zagrała całkiem ładnie, Manchester chyba stracił formę. Nani gubił się w tym meczu, za słaby na taki poziom. Ronaldo też praktycznie nic nie wniósł - poza symulowaniem, to nic mu nie wychodziło (Ashley Cole - czysty wślizg, a Ronaldo już "oh, ah, jak mnie boli, panie sęęęędzio, faul"). Gol dla Manchesteru trochę szczęśliwy - idiotyczny błąd obrony Chelsea, a Rooney bezwzględnie go wykorzystał. No i karny w końcówce spotkania - w 100% słuszny. Ballack świetnie go wykorzystał.
Articuno
26-04-2008, 17:01
Ciekawe co powie teraz(po ME też) redaktor Adamczyk...
Xendriel
26-04-2008, 18:17
Chelsea pokonała Manchester 2:1. Mecz całkiem emocjonujący, Chelsea zagrała całkiem ładnie, Manchester chyba stracił formę. Nani gubił się w tym meczu, za słaby na taki poziom. Ronaldo też praktycznie nic nie wniósł - poza symulowaniem, to nic mu nie wychodziło (Ashley Cole - czysty wślizg, a Ronaldo już "oh, ah, jak mnie boli, panie sęęęędzio, faul"). Gol dla Manchesteru trochę szczęśliwy - idiotyczny błąd obrony Chelsea, a Rooney bezwzględnie go wykorzystał. No i karny w końcówce spotkania - w 100% słuszny. Ballack świetnie go wykorzystał.
Chciałbym żeby Manchester stracił formę, ale wydaje mi sie to mało prawdopodobne. Chelsea była po prostu lepsza, dodatkowo w pierwszym składzie nie wybiegli Ronaldo, Tevez i Hargreaves, więc chyba nie było tak jak pisał Raul, ze dla Fergusona mecz z Chelsea był ważniejszy niż z Barcą. Do końca sezonu w Anglii pozostały dwie kolejki i myślę że ManU mimo wszystko wygra te spotkania i zdobędzie tytuł.
Przecież to , że ślizg był czysty-czyli piłka trafiona została przed nogami nie oznacza że to nie bolało.
Skoro masz taką świetną teorię o C.Ronaldo to wymień mi lepszego gracza w tym sezonie od niego-albo najlepiej kilku bo lubię się pośmiać.
38 goli jako skrzydłowy(choć trochę fałszywy bo często schodzi po prostu na atak)-to samo mówi za siebie.
Capality
26-04-2008, 18:40
Ja tam jestem za Chelsea...
Yoh Asakura
26-04-2008, 18:47
Chciałbym żeby Manchester stracił formę, ale wydaje mi sie to mało prawdopodobne. Chelsea była po prostu lepsza, dodatkowo w pierwszym składzie nie wybiegli Ronaldo, Tevez i Hargreaves, więc chyba nie było tak jak pisał Raul, ze dla Fergusona mecz z Chelsea był ważniejszy niż z Barcą. Do końca sezonu w Anglii pozostały dwie kolejki i myślę że ManU mimo wszystko wygra te spotkania i zdobędzie tytuł.
OH wszedł już na początku meczu, bo Vidic złapał kontuzję. Ronaldo i tak nic nie daje w takich meczach, bo nie wie, co ze sobą zrobić.
Przecież to , że ślizg był czysty-czyli piłka trafiona została przed nogami nie oznacza że to nie bolało.
Skoro masz taką świetną teorię o C.Ronaldo to wymień mi lepszego gracza w tym sezonie od niego-albo najlepiej kilku bo lubię się pośmiać.
38 goli jako skrzydłowy(choć trochę fałszywy bo często schodzi po prostu na atak)-to samo mówi za siebie.
Skoro był czysty, piłka została odebrana prawidłowo, to sędzia nie miał prawa odgwizdać rzutu wolnego. Ostentacyjne wywrotki Ronaldo to już normalka, nie wiem, dlaczego sędziowie ciągle się na nie łapią. I co do goli - większość nastrzelana takim zespołom jak Newcastle, które jeszcze do niedawna nie miało formy, tudzież innym Wiganom i Readingom ;) I gole to nie wszystko, zapamiętaj to sobie.
ale zarzuć jakimś nazwiskiem to będzie jakiś pkt odniesienia. Bramki to nie wszystko masz rację ale są bardzo ważne , no ale bramki to nie jest ostatni jego plus.
Yoh Asakura
26-04-2008, 18:57
ale zarzuć jakimś nazwiskiem to będzie jakiś pkt odniesienia. Bramki to nie wszystko masz rację ale są bardzo ważne , no ale bramki to nie jest ostatni jego plus.
Ja rzucę nazwisko, ty powiesz, że Ronaldo i tak gra lepiej, a potem zacznie się licytacja. Jaki to ma sens ?
Ronaldo jest jeden. xD
Swoja drogą MU pewnie i tak wygra ligę, a na wtorek szykuje się niezwykle ciekawy mecz. : ))
Dark Sven
26-04-2008, 22:47
Skoro był czysty, piłka została odebrana prawidłowo, to sędzia nie miał prawa odgwizdać rzutu wolnego. Ostentacyjne wywrotki Ronaldo to już normalka, nie wiem, dlaczego sędziowie ciągle się na nie łapią. I co do goli - większość nastrzelana takim zespołom jak Newcastle, które jeszcze do niedawna nie miało formy, tudzież innym Wiganom i Readingom ;) I gole to nie wszystko, zapamiętaj to sobie.
Nie lubię C. Ronaldo, ale cóż... Gol to gol, i nie liczy się, czy został strzelony Chelsea, Arsenalowi czy Newcastle, ale czy strzelony został.
/Exodus
R9 / R99 : ).
To ten, który kilka mies/tyg temu upierał sie ze Arsenal wszystkim pokaze jest sóper evól pr0, i bedzie mistrzem...a tutaj ZONK, drogi kolego...smiac mi sie chcialo z twoich duzo wczesniejszych postów na temat pr0 arsenalu :----d
@down?
Arsenal nie jest mistrzem? PRZYKRE :(:(:(:( niedawno jeszcze "mial wszystkim pokazac" chyba pięty, ahaha
Yoh Asakura
27-04-2008, 13:42
To ten, który kilka mies/tyg temu upierał sie ze Arsenal wszystkim pokaze jest sóper evól pr0, i bedzie mistrzem...a tutaj ZONK, drogi kolego...smiac mi sie chcialo z twoich duzo wczesniejszych postów na temat pr0 arsenalu :----d
Kup se musk.
@Topic:
Już nigdy nie obstawiam Premiership. Manchester City przegrywa 2:3 z Fullham na swoim stadionie, Liverpool remisuje z Birmingham 2:2, dzisiaj pewnie jeszcze Everton przegra z Villą. Ale a propos meczu Everton - AV, IMO szykuje się niezłe widowisko. Zarówno zespół z Birmingham jak i z Liverpoolu potrafią grać efektowną piłkę, potrafią strzelać bramki, co nie raz i nie dwa udowadniali. Fajnie, że C+ pokaże ten mecz, na niedzielne popołudnie w sam raz ;)
Xendriel
27-04-2008, 16:01
@down?
Arsenal nie jest mistrzem? PRZYKRE :(:(:(:( niedawno jeszcze "mial wszystkim pokazac" chyba pięty, ahaha
Przez większą część sezonu Arsenal grał ładnie i skutecznie, jednak później zmęczenie młodych zawodników i "krótka" ławka rezerwowych zrobiły swoje. Nie bez znaczenia był tez(tak samo jak w przypadku Barcelony) PNA. No ale co by nie mówić Arsenal to drużyna z przyszłością, z każdym sezonem będą silniejsi, młodzi nabiorą doświadczenia i będą lepiej przygotowani fizycznie.
NecroLukas
27-04-2008, 17:09
I zaczęło się, Legia-Wisła _/
Yoh Asakura
27-04-2008, 19:04
@Everton - Aston Villa:
Pierwsza połowa - taka sobie. Ale za to druga - miodzio ! Brawa dla Neville'a za to, że nie wrócił się na obronę, tylko został z przodu, co zaowocowało bramką. Niedługo potem Agbonlahor zdobywa wyrównującego gola, ale niezbyt długo mógł się z tego cieszyć, bo Yobo poszedł za ciosem, odkleił swój 'plaster' w polu karnym i rewelacyjnie uderzył, Carson był bez szans. Cała ta akcja była świetna, podanie Artety to Carsleya, potem dośrodkowanie, coś pięknego. Kiedy już się wydawało, że Everton zdobędzie 3 pkt., nadzieje The Villans rozbudził John Carew, który strzałem głową zdobył gola na 2:2. A na koniec zostaliśmy uraczeni walką ze strony obu zespołów - Aston Villa w ultraofensywnym ustawieniu starała się strzelić jeszcze jednego gola, ale Everton sukcesywnie jej przeszkadzał. Świetny mecz, ogromne zaangażowanie obu zespołów. No ale to po prostu Premiership, które słynie z takich spotkań. ;)
Thomisson
28-04-2008, 07:30
Napisałby ktoś w miarę obiektywnie odczucia co do meczu MU - Chelsea? Bo nie miałem przez 4 dni możliwości bycia na kompie
Yoh Asakura
28-04-2008, 09:19
Napisałby ktoś w miarę obiektywnie odczucia co do meczu MU - Chelsea? Bo nie miałem przez 4 dni możliwości bycia na kompie
Ja mogę się postarać. Jak Chelsea grała zawsze nudno i defensywnie, tak teraz zabrali się ostro do ataku. Sporo harowali w ofensywie. Ferguson nie wystawił zbyt mocnego składu (brak Ronaldo, Teveza i OHa, ale ten ostatni wszedł za kontuzjowanego Vidica, który pechowo dostał kolanem od Drogby). The Blues byli zmobilizowani, chcieli wygrać, a mi się wydawało, że Manchester był nastawiony bardziej na remis i bronienie się przez większość spotkania. Już w pierwszej połowie Chelsea mogła zdobyć pierwszą bramkę, ale po strzale (już nie pamiętam czyim) piłka odbiła się od poprzeczki. W pierwszej części spotkania słabo grał Nani - jakby nie wiedział, co z sobą zrobić, gubił się, presja takiego spotkania go przezwyciężyła. A pod koniec połowy Ballack urwał się obrońcy, wykorzystał górną piłkę i głową skierował do bramki, było 1:0. W drugiej połowie gra Manchesteru wyglądała już tyćkę lepiej, ale Chelsea nadal nie pozwalała im na zbyt wiele. Gola zdobyliście dopiero po fatalnym błędzie obrońcy The Blues, który z wolnego na własnej połowie zagrał (bodajże) do Rooneya, który bezwzględnie wykorzystał tę pomyłkę i pokonał Cecha. Londyńczycy bardzo chcieli wygrać, remis ich nie satysfakcjonował, co i rusz atakowali, Manchester się bronił, ale w bodajże 85 minucie Carrick zagrał piłkę ręką w polu karnym (IMO nie było w tym zbyt wiele jego winy). Ballack podszedł do piłki i na spokojnie zmylił van der Saara, 2:1. Potem jeszcze dramatyczne akcje Czerwonych Diabłów, faul Ferdinanda na kimś z Chelsea we wrażym polu karnym, przepychanki, mogło dojść do bójki, arbiter musiał jeszcze ostudzić Hargreavesa żółtą kartką. Ogólnie mecz był ciekawy, sporo walki, pasji, zaangażowania, determinacja obu zespołów była bardzo duża. Zawodnicy starali się grać fair (niefortunny wślizg Naniego na A. Cole'a, który szybko wstał i powiedział arbitrowi, żeby nie karać Portugalczyka kartką, bo to było naprawdę przypadkowe). Innymi słowy - chcemy więcej takich meczy ! ;)
Thomisson
28-04-2008, 09:26
Dzięki Yoh za trud i wkład. Obejrzałem też skróty meczowe i chyba bardziej sprawiedliwy byłby remis. ale cóż, pozostaje wygrać z West Hamem i Wigan, by obronić mistrzostwo.
Yoh Asakura
28-04-2008, 09:31
Najlepsza "11" Premiership:
David James (Portsmouth), Bacary Sagna (Arsenal), Rio Ferdinand (Man Utd), Nemanja Vidic (Man Utd), Gael Clichy (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Ashley Young (Aston Villa), Emmanuel Adebayor (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool).
Najwięcej graczy z Arsenalu. Kto rządzi w Anglii ? :P
Dzięki Yoh za trud i wkład. Obejrzałem też skróty meczowe i chyba bardziej sprawiedliwy byłby remis. ale cóż, pozostaje wygrać z West Hamem i Wigan, by obronić mistrzostwo.
No nie wiem czy drużynie której w pierwszej połowie nie było, należał się remis? Bynajmniej ja to tak widzę... Chelsea zagrała z wielką pasją, po prostu chcieli to wygrać za wszelką cenę. Manchester raczej ograniczał się do jakichś kontrataków, w końcówce mieli swoje szanse ale ich nie wykorzystali. IMO to było zasłużone zwycięstwo.
No brawa dla nich, naprawde moj najlepszy zespol siatkarski. Lubie ogladac mecze ich zarowno w TV jak i na zywo
- Prodigy -
28-04-2008, 16:25
No brawa dla nich, naprawde moj najlepszy zespol siatkarski. Lubie ogladac mecze ich zarowno w TV jak i na zywo
Stary, daj sobie siana z pisaniem jednolinikowych postów w każdym temacie, żeby tylko było widać twoją sygnaturkę...
Capality
28-04-2008, 17:08
sądzę, że każdy to wie ale... Legia pokonała Wisłę!!! <3
Najlepsza "11" Premiership:
David James (Portsmouth), Bacary Sagna (Arsenal), Rio Ferdinand (Man Utd), Nemanja Vidic (Man Utd), Gael Clichy (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Ashley Young (Aston Villa), Emmanuel Adebayor (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool).
Najwięcej graczy z Arsenalu. Kto rządzi w Anglii ? :P
Dość naciągany ten skład, ale na razie na czele tabeli jest Manchester United, a tuż za nimi Chelsea Londyn ;[[ Arsenal ssa.
@Edit
Żadnego gracza z Chelsea o_O
BTW. Nie pasują tu kluby takie jak Portsmouth czy Aston Villa :P Mogli dać właśnie graczy Chelsea za to ^^ Bo i tak nie da wybrać się najlepszej jedenastki.
Rządzi ten,kto wygra lige :-) W tym estawieniu dziwi brak szczególnie Essiena i J.Cole. Ciekawe czy gdyby był wybierany także skład z rezerwowymi,to czy byłby w nim C.Cuddicini...
Co do meczu CFC-ManU to jestem pozytywnie zaskoczony,ale za każdym razem gdy oglądam mecze Niebieskich pod wodzą A. Granta, za każdym razem z ostatnim gwizdkiem tęsknię za Mou, i myśle,jaki byłby wynik,jaki ustawiony skład,gdyby on trenował Chelsea... A mecz ciekawy,emocjonujący,ogolnie chyba nie zawiódł kibiców.
Jakie wyniki typujecie w meczach CFC-L'Pool i ManU a Barcą ?
Czelzi - Liv'pool 1:1, dogrywka i karne :P Myślę, ze Czelzi u siebie będzie mocne jak z MU w lidze. Liv'pool to typowa drużyna na ligę mistrzów więc szanse wyrównane :P
MU - Barca 2:3 Mam nadzieję, że to będzie porywające widowisko coś al'a
Czelzi - Barca sprzed 3 lat bodajże... Tyle, że tym razem kataloński klub będzie górą. Jak Barca zagra tak jak w pierwszym meczu to jestem spokojny :P oby tylko skuteczność poprawili. Jestem kibicem Barcy więc obstawiam na Barce.. ale równie dobrze może być 3:2 dla MU :P Cieszy mnie to, że bramkowy remis daje awans Barcie ;-)
Brawo Ronni O'Sullivan ! A to jedno uderzenie .. poprostu <3
Xendriel
28-04-2008, 21:50
Czelzi - Liv'pool 1:1, dogrywka i karne :P Myślę, ze Czelzi u siebie będzie mocne jak z MU w lidze. Liv'pool to typowa drużyna na ligę mistrzów więc szanse wyrównane :P
Czelzi - Barca sprzed 3 lat bodajże... Tyle, że tym razem kataloński klub będzie górą. Jak Barca zagra tak jak w pierwszym meczu to jestem spokojny :P oby tylko skuteczność poprawili. Jestem kibicem Barcy więc obstawiam na Barce.. ale równie dobrze może być 3:2 dla MU :P Cieszy mnie to, że bramkowy remis daje awans Barcie ;-)
Chciałbym żeby twoje przypuszczenia sie sprawdziły;) Mam jednak jakieś złe przeczucia...boje sie wolnych i rożnych wykonywanych przez MU. Mimo wszystko nawet w przypadku wyeliminowania Manchesteru, a później wygrania LM(w co głęboko wierzę) katalończyków czekają w następnym sezonie duże zmiany...i miejmy nadzieje że wyjdą im one na dobre.
edit. Co do typowania wyników to myślę że Cheslea - Liverpool 1:1 a po karnych lub dogrywce awans "the reds"
ManU - Barca Hmmm...ciężko wytypować, myślę że będzie 2:2, ewentualnie 2:1 dla któregoś z zespołów.
edit2. Nie mam możliwości oglądania meczu Derby - Arsenal więc mógłby ktoś napisać jak wypadł Fabiański?
Psychotata
28-04-2008, 22:25
W poniedzialkowym meczu Premiership Derby Country - Arsenal Londyn (Wenger wystal widziasiaj Lukasza Fabianskiego), Kanonierzy wygrali 2:6 po golach Bendtnera, van Persiego, Walcotta i 3 bramkach Adebayora. Dla Derby gola strzelili McEveley i Villa ^^
edit2. Nie mam możliwości oglądania meczu Derby - Arsenal więc mógłby ktoś napisać jak wypadł Fabiański?
Przy pierwszej bramce był bez szans, ale jakoś tak dziwnie się rzucił.. ten typ co strzelił stał nie pilnowany. Przy drugiej bramce w sumie też bez większych szans. Wybijał dobrze, bronić za duzo nie musiał, raz obronił taki ciut groźniejszy ale o mało nie odbiła mu sie pila i kolo nie podleciał i dobijał, daleko od bramki to było, dziwnie był ustawiony xD
W pewnym momencie była statystyka strzałów celnych 5-4 dla Derby :P
Ja stawiam 2-1 dla Chelsea z liwerpólem i 1-1 w meczu Barza vs Mó
Juz za kilka minut rozpoznie się spotkanie ManU z Barcą.(Link do jednej z wielu relacji live- http://www.sport.pl/sport/1,74696,5168704.html ). Nie potrafie wyłonić zwycięzcy. Tak,jak na Kamp Noł było wiadome ,że Barca zdominuje spotkanie,i będzie nieskuteczna pod bramką,tak na Old Trafford możemy oczekiwać wszystkiego. Obydwu klubów specjalnie nie lubie, w każdym mam kilku lubianych przezemnie piłkarzy, ale ogólnie wole żeby awansowała Barcelona. Chciałbym jeszcze raz przeżyćspotkanie CFC-Barca...
Articuno
29-04-2008, 22:37
Juz za kilka minut rozpoznie się spotkanie ManU z Barcą.(Link do jednej z wielu relacji live- http://www.sport.pl/sport/1,74696,5168704.html
A to nie ma Sopcasta lub czeskiej telewizji?
Ronaldo(jak on śmie nazywać się tak jak ten wielki napastnik) - CIOTA.
A Barka po raz kolejny tonie w tym sezonie.
PS. Śląsk ograł Turów :)
NecroLukas
29-04-2008, 22:44
Ronaldo(jak on śmie nazywać się tak jak ten wielki napastnik) - CIOTA.
krew mnie zalewa jak widze co on robi, jego gesty, ruchy, mimika twarzy..
i wygrał męczester -.-'
Mlecziii
29-04-2008, 22:52
i wygrał męczester -.-'
A czegoś się spodziewał jak barca u siebie nic nie strzeliła.Mnie bardziej ciekawi z kim będzie w finale grał bo awans był przesądzony już od dawna :D
NecroLukas
29-04-2008, 22:53
A czegoś się spodziewał jak barca u siebie nic nie strzeliła.
że strzeli na wyjeździe.
Mnie bardziej ciekawi z kim będzie w finale grał bo awans był przesądzony już od dawna :D
liwerpul pliks ;[
@down
no łej
Capality
29-04-2008, 22:54
Z Chelsea a z kim....
że strzeli na wyjeździe.
liwerpul pliks ;[
@down
no łej
oni w ogóle gola nie strzelili od paru ładnych mecz a mieli strzelić na wyjeździe-dooobre
Liv'poolu nie lubie, ale za Czelzi też nie przepadam :P W finale na pewno będę za MU... Barca dziś była gorsza... Scholes brame - cudo ukłuł.. cóż, trzeba brać się za przebudowe drużyny...
tak btw.
Tu jest przyszłość arsenalu... ;p ma 16 lat i nazywa się Jack Wilshere. Dość ładnie chłopak se pogrywa :D
http://pl.youtube.com/watch?v=-wOgKUdVXQE
Yoh Asakura
29-04-2008, 23:36
tak btw.
Tu jest przyszłość arsenalu... ;p ma 16 lat i nazywa się Jack Wilshere. Dość ładnie chłopak se pogrywa :D
http://pl.youtube.com/watch?v=-wOgKUdVXQE
Przyszłość Arsenalu = Merida, Barazite, Randall, Gibbs, Vela, Walcott, Diaby, Nordtveid, Denilson i Song. ;)
Biedna Barcelona znów niczego nie wygrała. :( Finał LM oddała Manchesterowi, a mistrza Hiszpanii - Realowi.
Thomisson
30-04-2008, 07:29
Ha! Na ten moment czekało się 9 lat! MU w finale! Nieważne z kim by grał to i tak wierzę, że Diabły wygrają. Już sir Alex o to zadba.
Xendriel
30-04-2008, 10:17
Biorąc pod uwagę oba spotkania Barcelona grała lepiej, ale co z tego skoro nie potrafiła strzelić bramki, a przecież oto chodzi w piłce nożnej. Miałem wrażenie że Barca stara sie wejść z piłką do bramki, a przecież można strzelać z dystansu. Myślałem że chociaż pod nieobecność Vidicia uda się coś strzelić. Tak jak powiedział Fintex teraz Barcelonę czeka przebudowa i najprawdopodobniej zmiana trenera. Mam nadzieje że wpłynie to pozytywnie na postawę drużyny w następnym sezonie. Teraz trzeba walczyć o 2 miejsce w La liga i odgryźć się Realowi za porażkę na Nou Camp.
Manchesterowi gratuluje, bramka Scholesa wyśmienita, kapitalnie weszła mu ta piłka.
Yoh Asakura
30-04-2008, 10:49
Ciekawe...jak się teraz czuje Henry, który odszedł do Barcelony, bo był pewny, że wygra z nią w tym sezonie LM, a został z niczym ?
404 minuty bez gola a ktoś tu pisze o lepszej grze , co więcej o jakiejś ładnej grze, że Bar$a zawsze gra pięknie itp itd. Śmiechu warte, a Mu pomimo że siada z formą to to wystarczyło na Barcelone
Biorąc pod uwagę oba spotkania Barcelona grała lepiej, ale co z tego skoro nie potrafiła strzelić bramki, a przecież oto chodzi w piłce nożnej. Miałem wrażenie że Barca stara sie wejść z piłką do bramki, a przecież można strzelać z dystansu. Myślałem że chociaż pod nieobecność Vidicia uda się coś strzelić. Tak jak powiedział Fintex teraz Barcelonę czeka przebudowa i najprawdopodobniej zmiana trenera. Mam nadzieje że wpłynie to pozytywnie na postawę drużyny w następnym sezonie. Teraz trzeba walczyć o 2 miejsce w La liga i odgryźć się Realowi za porażkę na Nou Camp.
Manchesterowi gratuluje, bramka Scholesa wyśmienita, kapitalnie weszła mu ta piłka.
No racja grała lepiej, szczególnie te idealne kontry zakończone kosmiczną ilością bramek, wszystkie stałe fragmenty zakończone najlepiej jak tylko mogły być... Co do strzałów z dystansu - tylko takie oddawali : o Co do Vidica - ławka rezerwowych jeszcze szersza... Przebudowa? Sprzedają Eto'o, Ronaldinho, Henry'ego, a na ich miejsce kupią dwa razy gorszych zawodników - gra całego zespołu będzie wyglądała jak za czasów gdy na bramce stał Rustu, a w ataku grali Kluivert i Saviola. Odgryzienie? O czym ty mówisz ^^ Ten mecz dla madrytańczyków czymś w rodzaju zysku z biletów.
Barcelona traci tylko kapitalne bramki : ]
Articuno
30-04-2008, 14:09
CIOTA.
To jest podobno wulgarne słowo... Fajni są ci moderatorzy! Nie mówiąc o tym, że często widzę tu niekaralne prawdziwe przekleństwa. Trochę za dużo nadgorliwości, Gimlos.
Dziś Chelsea awansuje.
Psychotata
30-04-2008, 14:45
Nie mowcie ze Barcelona grala lepiej ;> ogladalem 2 spotkania live i wynika z tego ze Barca nawet jak by weszla do finalu i to fartem to nic by nie strzelila. Jak to kumpel mojego ojca wczoraj podsumowal mecz: " Eto'o biegal jak nacpany, a Henry niedoje****" i tyle. Mozna powiedziec ze Messi nie ma z kim grac. Kiedy wczoraj dostawal pilke przechodzil odrazu po 4, podanie w pole karne ale kto to mial dokonczyc? Zacytuje Eto'o: "Jezeli do konca sezonu Barcelona nie zdobedzie zadnego tytulu mistrzowskiego, ODCHODZE!", wydaje mi sie ze sie wywyzsza bo to co wczoraj robil to zaloba. Marnowal takie akcje jakie by mozna powiedziec przecietny pilkasz zrobil by lepiej, a Manchester mozna powiedziec ze sie sam nie popisal, ale wygral i wygral zasluzenie, bo dlaczego miala by wygrac Barcelona ktora nie umie nawet 1 meczu wygrac z kims lekko lepszym od niej i siedzi na "chyba" 5 miejscu w lidze, a Manchester na 1 pozycji w Premiership, ale juz nie dlugo moze sie to zmienic czyt. Chelsea zrownala sie z nimi punktami. Wracajac do LM to wiadomo ze Chelsea wygra i wejdzie do finalu.
PS. Mozna podziekowac dla Xavi'iego wczorajszej asysty po ktorej Scholes piekne rotacja kopnal pilke do bramki ;>
Xendriel
30-04-2008, 14:57
Nie mowcie ze Barcelona grala lepiej ;> ogladalem 2 spotkania live i wynika z tego ze Barca nawet jak by weszla do finalu i to fartem to nic by nie strzelila. Jak to kumpel mojego ojca wczoraj podsumowal mecz: " Eto'o biegal jak nacpany, a Henry niedoje****" i tyle. Mozna powiedziec ze Messi nie ma z kim grac. Kiedy wczoraj dostawal pilke przechodzil odrazu po 4, podanie w pole karne ale kto to mial dokonczyc? Zacytuje Eto'o: "Jezeli do konca sezonu Barcelona nie zdobedzie zadnego tytulu mistrzowskiego, ODCHODZE!", wydaje mi sie ze sie wywyzsza bo to co wczoraj robil to zaloba. Marnowal takie akcje jakie by mozna powiedziec przecietny pilkasz zrobil by lepiej, a Manchester mozna powiedziec ze sie sam nie popisal, ale wygral i wygral zasluzenie, bo dlaczego miala by wygrac Barcelona ktora nie umie nawet 1 meczu wygrac z kims lekko lepszym od niej i siedzi na "chyba" 5 miejscu w lidze, a Manchester na 1 pozycji w Premiership, ale juz nie dlugo moze sie to zmienic czyt. Chelsea zrownala sie z nimi punktami. Wracajac do LM to wiadomo ze Chelsea wygra i wejdzie do finalu.
PS. Mozna podziekowac dla Xavi'iego wczorajszej asysty po ktorej Scholes piekne rotacja kopnal pilke do bramki ;>
Barcelona jest 3 w La liga. A co do Eto'o to czytaj uważniej, on to mówił o następnym sezonie i narazie nigdzie się nie przenosi...
Aha i jak dla ciebie ManU na Nou Camp zagrało lepiej niż Barca to wybacz ale nie skomentuje tego.
No racja grała lepiej, szczególnie te idealne kontry zakończone kosmiczną ilością bramek, wszystkie stałe fragmenty zakończone najlepiej jak tylko mogły być... Co do strzałów z dystansu - tylko takie oddawali : o Co do Vidica - ławka rezerwowych jeszcze szersza... Przebudowa? Sprzedają Eto'o, Ronaldinho, Henry'ego, a na ich miejsce kupią dwa razy gorszych zawodników - gra całego zespołu będzie wyglądała jak za czasów gdy na bramce stał Rustu, a w ataku grali Kluivert i Saviola. Odgryzienie? O czym ty mówisz ^^ Ten mecz dla madrytańczyków czymś w rodzaju zysku z biletów.
Barcelona traci tylko kapitalne bramki : ]
Jesteś prorokiem? Skąd ty możesz wiedzieć kogo sprzeda i kupi Barcelona? Ronaldinho prawdopodobnie odejdzie, ale z Henrym nie wiadomo, na liście życzeń Barcy są tacy piłkarze jak Dani Alves czy fenomenalny Benzema...
Co do meczu z Realem to dla zawodników i kibiców "królewskich" jest czymś więcej niż zyskiem z biletów, zapewniam Cię.
Psychotata
30-04-2008, 15:06
@up
No wiesz jezeli chodzi ci o ten rzut karny na Camp Nou ktory zmarnowal Ronaldo to przemysl to. Byla to "3 minuta" i byl pod wieeeeelka presja, gdyby to bylo w 20 minucie bylo by pewne ze Pokemon wyjmowal by pilke z bramki i Eto'o mowil ze odejdzie w tym sezonie bo niestety umiem czytac ;> ale dzisiaj przeczytalem, ze nie zamierza opuszczac Barcelony. I nie mow mi ze Barcelona gra lepiej od ManU bo to co oni na boisku wyprawiaja niestety, ale przechodzi ludzkie pojecie czyt. nie umieja dobrze zagrac pilki, co Messi zrobi to Eto'o zwali, Henry boi sie pilki bo to widac i nie chce mi sie dalej rozpisywac ale tak jest.
Jesteś prorokiem? Skąd ty możesz wiedzieć kogo sprzeda i kupi Barcelona? Ronaldinho prawdopodobnie odejdzie, ale z Henrym nie wiadomo, na liście życzeń Barcy są tacy piłkarze jak Dani Alves czy fenomenalny Benzema...
Co do meczu z Realem to dla zawodników i kibiców "królewskich" jest czymś więcej niż zyskiem z biletów, zapewniam Cię.
OMFG, ALE GOŚĆ Z CIEBIE XDDDD
Nałucz siem czytać :/ Bo ja na nałuke pisania nie zdonżyłem.
Benzema jest także na liście Manchesteru, więc nie wiem gdzie odejdzie... A ten mecz z Realem będzie praktycznie jak towarzyski mecz na utrzymanie formy i poprawienie samopoczucia piłkarzy.
@Edit
Manchester na wyjeździe > Barcelona na wyjeździe
Barcelona u siebie < Manchester u siebie
Yoh Asakura
30-04-2008, 17:20
W Barcelonie są przynajmniej porządni piłkarze, którzy nie kopią stewardess po meczu.
czy fenomenalny Benzema...
Benzema deklaruje, że chce zostać w OL, zobaczymy, co z tego będzie.
UP: Wiele piłkarzy deklarowało, że zostaną w swoich klubach, ale później i tak przechodzili... Jak Benzema zobaczy sumke jaką zaoferują mu inne kluby to myślę, że się ugnie.
Jak dla mnie Barca wypadła lepiej (szczególnie w pierwszym meczu). Zaważyło to, że nie strzeliła bramki u siebie no ale czego oczekiwać jak żaden napastnik prócz Messiego, (którego przez cały sezon męczyły kontuzję) nie jest w formie. Mówicie, że wcale nie zagrali dobrze bo bramek nie strzelili. Po części macie racje, można grać cały mecz pięknie i porywająco, ale nie strzelić bramki, ale rownie dobrze można zagrać mega brzydko i nudno, ale jednak mecz wygrać :P Nie ten wygrywa kto gra a ten co bramki strzela.. MU strzeliło i oni wygrali - proste >_< Każda drużyna miewa lepsze i gorsze momenty...
To był Zambrotta.
Xendriel
30-04-2008, 18:00
OMFG, ALE GOŚĆ Z CIEBIE XDDDD
Nałucz siem czytać :/ Bo ja na nałuke pisania nie zdonżyłem.
Benzema jest także na liście Manchesteru, więc nie wiem gdzie odejdzie... A ten mecz z Realem będzie praktycznie jak towarzyski mecz na utrzymanie formy i poprawienie samopoczucia piłkarzy.
@Edit
Mecz Realu z Barcą będzie jak mecz towarzyski? Człowieku na jakim ty świecie żyjesz. Nie zależnie od tego na jakim miejscu znajdują się te kluby ich mecze nigdy nie były i nie będą traktowane jak towarzyskie.
Barca na wyjeździe starała się coś ugrać i nie broniła sie przez cały mecz jak MU na Camp Nou o czym świadczy ich przewaga w posiadaniu piłki i statystyki strzałów. Ale przegrali stało się i nie ma o czym więcej dyskutować.
Pierwsze zdanie twojego posta świadczy o twojej inteligencji, ja nie zamierzam ci ubliżać, a jak masz do mnie jakiś problem to pisz na priv.
@up Dokładnie.
Mecz Realu z Barcą będzie jak mecz towarzyski? Człowieku na jakim ty świecie żyjesz. Nie zależnie od tego na jakim miejscu znajdują się te kluby ich mecze nigdy nie były i nie będą traktowane jak towarzyskie.
Barca na wyjeździe starała się coś ugrać i nie broniła sie przez cały mecz jak MU na Camp Nou o czym świadczy ich przewaga w posiadaniu piłki i statystyki strzałów. Ale przegrali stało się i nie ma o czym więcej dyskutować.
Pierwsze zdanie twojego posta świadczy o twojej inteligencji, ja nie zamierzam ci ubliżać, a jak masz do mnie jakiś problem to pisz na priv.
@up Dokładnie.
Strzał strzałowi nie równy ;[
Większy procent posiadania piłki ma częstro drużyna broniąca się.
@Edit
Moje pierwsze zdanie było idealnym podsumowaniem Twojej zdolności do przyswajania tekstów.
Thomisson
30-04-2008, 20:17
W Barcelonie są przynajmniej porządni piłkarze, którzy nie kopią stewardess po meczu.
W dupie byłeś i gówno widziałeś. To był przypadek, Ferdinand przeprosił ją i wysłał kwiaty, poza tym ona nie miała żalu i śmieje się teraz z tej sytuacji. Wyładuj swoją frustrację spowodowaną słabością Arsenalu w inny sposób.
W dupie byłeś i gówno widziałeś. To był przypadek, Ferdinand przeprosił ją i wysłał kwiaty, poza tym ona nie miała żalu i śmieje się teraz z tej sytuacji. Wyładuj swoją frustrację spowodowaną słabością Arsenalu w inny sposób.
Nie pisz tak, bo będą Cię wyzywali od Yohów :/
Ludzie pobudka ! Chelsea z L'poolem gra,a Wy ciągle o Barcelonie i ManU. Zakończmy ten temat.
Aktualnie CFC prowadzą po no co tu mówić, świetnej grze z praktycznie zerową ilością błędów, Liverpool niby gra,ale jest w wieeelkim cieniu Chelsea. Świetnie Ballack z wolnego,minimalnie obok okienka, Do tego strzały Drogby(jeden w siatce) i strzały także Essiena z dystansu..Chelsea króluje,nie ma co do tego wątpliwości, licze na 2-0,i historyczny awans do finału- po raz pierwszy CFC w finale,po raz pierwszy angielski finał... Jeżeli Grant nic nie zmieni w taktyce Chelsea,wygramy !!
NecroLukas
30-04-2008, 22:07
hahahhahaha włączam TV a tu akurat akcja na 1-1
w dobrym momencie _/
Yoh Asakura
30-04-2008, 23:11
Prawda w oczy kole, że się tak unosisz ?
@Finał LM:
No to ManUre zagra z pewnie z Chelsea. 3:2, wątpię w to, że The Red strzelą jeszcze jednego gola.
Mlecziii
30-04-2008, 23:16
Muszę przyznać mecz lepszy niż wczoraj ale ja bym wolał finał mu vs lfc( dwie drużyny z historią fajnie by to brzmiało) . No ale jest jak jest i tak wygra MU:D
Capality
30-04-2008, 23:37
"A nie mówiłem?" xD Chelsea <3
Popieram w 100%, yoh uwaza ze co by sie nie stalo, jego pr0 uber arsenal i tak bedzie najlepszy, co za tępy dzieciak
Yoh Asakura
30-04-2008, 23:55
Popieram w 100%, yoh uwaza ze co by sie nie stalo, jego pr0 uber arsenal i tak bedzie najlepszy, co za tępy dzieciak
Nie mierz wszystkich swoją miarką.
@Topic:
Chelsea w finale. Cholera, to jest gorsze niż porażka 5:1 z Tot*en*ame*m
"A nie mówiłem?" xD Chelsea <3
a co tu było do gadania, Chelsea jest w tej chwili na fali... są niesamowicie zmotywowani ;)
Nie wierzę, nie wierzę! ;-(
YNWA ...
http://youtube.com/watch?v=11MQnQ8QjJs
@Maggic
Gratulacje ! ; (((
Thomisson
01-05-2008, 07:01
Prawda w oczy kole, że się tak unosisz ?
Jaka prawda? Że Arsenal jest słaby?
Arsenal jest najlepszy, wygral lm, lige, puchar ligii, puchar anglii, puchar uefa, mistrzostwa swiata, mistrzostwo europy i turniej 'tak dla tybetu', nie wiedziales ziom?
Thomisson
01-05-2008, 07:38
Arsenal jest najlepszy, wygral lm, lige, puchar ligii, puchar anglii, puchar uefa, mistrzostwa swiata, mistrzostwo europy i turniej 'tak dla tybetu', nie wiedziales ziom?
Do tego Mistrzostwo Afryki, Puchar Interkontynentalny, Puchar Ekstraklasy, Młodą OE i Igrzyska Olimpijskie w kajakarstwie górskim. Kompletnie zapomniałem, wybacz, man.
Afryd:
Wspaniałe video ;)
Ale Liverpool musi być teraz zawiedziony... 1:1, mieli duże szanse na awans, a tu nagle Chelsea wypadła, rozniosła ich... Wyniku meczu nie byłem pewny do samego końca. Ostatnia bramka dla gości była po prostu piękna :P
Stało się!! :-) Marzenia o finale nie są już marzeniami, tworzy się historia... Ah,jaki ja jestem szczęśliwy,CFC wygrali z LFC w bardzo dobrym i wielkim stylu, takągrą mogą zajść nawet wyżej niż do finału.. :-) Mecz świetny, niespodziewanie dużo bramek,ale to było pewne,że Chelsea nastrzela bramek,po tym jak zagrali w 1 połowie.
Xendriel
01-05-2008, 10:07
Po tym z jakim zaangażowaniem zagrali "the blues" muszę powiedzieć że zasłużyli sobie na awans. Szczególnie imponowało mi ich przygotowanie fizyczne i jak to powiedział Jacek Gmoch, polscy piłkarze orali by nogami po takim sezonie;)
Zastanawia mnie teraz czy te drużyny podzielą sie trofeami czy jedna z nich zgarnie wszystko.
Afryd:
Wspaniałe video ;)
Najpiękniejszy moment jest wtedy, gdy ten strasznie głosny krzyk\wrzask kibiców zamienia się w sekundę w śpiew...
Articuno
01-05-2008, 10:22
Mordercy dostali, z całym brakiem szacunku do Chelsea wolałem niebieskich :P. Będzie piękny finał.
Co do YNWA: tu jest wg. mnie lepsza wersja :) http://youtube.com/watch?v=ZpE2NFfY0wo
Yoh Asakura
01-05-2008, 10:38
Daj sobie spokój, Thomisson, ja mogę nie lubić ManUre, ale nie powiem, że jest słaby, bo to zwyczajne kłamstwo. Takie zaczepki to możesz stosować na młodszym bracie.
@YNWA:
Najlepszy był wtedy, jak Celtic grał z Milanem w Szkocji, w fazie grupowej LM, początek drugiej połowy.
Thomisson
01-05-2008, 10:58
Takie zaczepki to możesz stosować na młodszym bracie.
Ty też o rzekomym braku klasy piłkarzy MU.
Yoh Asakura
01-05-2008, 11:02
Ty też o rzekomym braku klasy piłkarzy MU.
Bo brak im klasy. Ale różnica jest taka, że ja się śmieje z ich zachowań, ale o umiejętnościach tego nieszczęsnego Ferdinanda złego słowa nie powiem, bo uważam, że w tym sezonie był najlepszym stoperem w Premiership. A ty mi od razu wyskakujesz, że "oh, Arsenal jest słaby, ha, ha, ale mu pojechałem".
Killuminati
01-05-2008, 11:10
Mordercy dostali, z całym brakiem szacunku do Chelsea wolałem niebieskich :P. Będzie piękny finał.
Co do YNWA: tu jest wg. mnie lepsza wersja :) http://youtube.com/watch?v=ZpE2NFfY0wo
Coś pięknego, aż ciarki przechodzą ;)
Cech - jeden z najlepszych bramkarzy świata. [']
Thomisson
01-05-2008, 11:29
Bo brak im klasy.
A ty w tym momencie pojechałeś swoje "haha zawsze mam racje, haha". Skoro Rio jej brakuje, to w takim razie co z Fabregasem?
Yoh Asakura
01-05-2008, 11:37
A ty w tym momencie pojechałeś swoje "haha zawsze mam racje, haha". Skoro Rio jej brakuje, to w takim razie co z Fabregasem?
Nie wiem, a coś mu się stało ?
To pisanie o braku klasy, o zlym zachowaniu to prawie jak putki jesli chodzi o Real a Barce. Real gra o kase i dziwki a Barcelona dla biednych pokrzywdzonych i zawsze pięknie:D
Capality
01-05-2008, 12:34
A Legia gra w pucharze UEFA :D
Nie wiem, a coś mu się stało ?
tak, s*******ajcie all z tymi swoimi pilkarzykami ;[
bijcie sie kto jest lepszy a nie na forum
Poprzepychajcie się o to na priv albo gg a nie,bo naprawde robicie taki mały śmietniczek... PLX !
Ktoś sądzi ,że Chelsea ma szanse na mistrza ligi angielskiej ?
Xendriel
01-05-2008, 14:59
Jak będą grali tak jak teraz, to wszystko zależy od ManU.
Capality
01-05-2008, 15:02
Ja... wystarczy tylko, że Machester w jakichś dziwnych okolicznościach zremisuje a Chelsea wszystko wygra xD
Xendriel
01-05-2008, 17:22
Wie ktoś może jaki jest adres strony na której wycenieni są wszyscy piłkarze? Wycenę robiła chyba jakaś niemiecka agencja, wchodziłem tam dość dawno i zapomniałem adresu.
edit. już znalazłem transfermarkt.de
Yoh Asakura
01-05-2008, 17:30
Ja... wystarczy tylko, że Machester w jakichś dziwnych okolicznościach zremisuje a Chelsea wszystko wygra xD
Duże prawdopodobieństwo, że z WHU przegrają. A na JJB Stadium (gnojowisko do rugby) jest bardzo ciężko o punkty. Oj, Chelsea ma szanse ;)
Xendriel
01-05-2008, 19:31
Hoho Zenit prowadzi do przerwy z Bayernem 2-0 i szykuje sie niespodzianka ;)
Yoh Asakura
01-05-2008, 20:24
Zenit, Zenit, Zenit, Zenit ! Bayern pokonany, i to jak ! 4:0, nawet najstarsi Indianie o tym nie śnili :D
Hoho Zenit prowadzi do przerwy z Bayernem 2-0 i szykuje sie niespodzianka ;)
Już po pierwszym meczu było widać, że Zenit to drużyna bardzo zgrana i w ogóle. Szacun :P
Yoh Asakura
01-05-2008, 23:28
Fiorentina odpada po konkursie jedenastek. Hm, kto by się spodziewał, że finał Pucharu UEFA będzie się rozgrywał między Zenitem a Rangersami ? ;)
NecroLukas
01-05-2008, 23:45
Fiorentina odpada po konkursie jedenastek. Hm, kto by się spodziewał, że finał Pucharu UEFA będzie się rozgrywał między Zenitem a Rangersami ? ;)
Rangersi mniejsza niespodzianka ale Zenit? W takim stylu?:D
to jest futbol <333333
ja od początku stawiałem na Zenit :P Kumplowi doradzałem żeby puścił na Zenit na awans, ale on na Bayern dał. Po tym jak rozwalili Bayer i jak grali w pierwszym meczu z Bayernem to był dla mnie pewniak tym bardziej, że grali u siebie.
Bayer gra w UEFA bez zaangażowania, w przeciwieństwie do np. Zenitu i Getafe.To ich zgubiło,tak jak z Getafe jeszcze ich umiejętności czysto piłkarskie pokonały waleczność Getafe, tak z Zenitem było pewne ,że im się to nie uda. Koniec kariery Oli Kahna na Europejskich stadionach.
No i Ronnie O'Sullivan zdemolował Hendry'ego w 2 sesji półfinałowego meczu MŚ w snookerze 8:0 .
Yoh Asakura
02-05-2008, 14:38
No i Ronnie O'Sullivan zdemolował Hendry'ego w 2 sesji półfinałowego meczu MŚ w snookerze 8:0 .
Tak grającego Sullivana nikt nie jest w stanie zatrzymać. Szkoda mi Hendry'ego, chciałbym, żeby to on awansował do finału...
A mi szkoda Perrego albo Cartera.. Zwycięzcy. Ciekawe czy w ogóle jeden z nich wierzy w zwycięstwo w finale z tak grającym Ronem. O ile oczywiście Ronnie awansuje, ale nie wydaje mi się,żeby Hendry się podniósł.
Tak grającego Sullivana nikt nie jest w stanie zatrzymać. Szkoda mi Hendry'ego, chciałbym, żeby to on awansował do finału...
Też po cichu liczyłem na Hendry'ego, ale trudno. A co do finału to wątpie czy Perry albo Carter będą w stanie go zatrzymać. I ciekawe czy Hendry sie poniesie po tej dotkliwej porażce do godz. 20 ..
Yoh Asakura
02-05-2008, 15:25
Też po cichu liczyłem na Hendry'ego, ale trudno. A co do finału to wątpie czy Perry albo Carter będą w stanie go zatrzymać. I ciekawe czy Hendry sie poniesie po tej dotkliwej porażce do godz. 20 ..
Już raz się podniósł, może i teraz też się uda. A jeżeli Carter dojdzie do finału, to Sullivan nie da mu żyć za tego maksa ;p
Articuno
02-05-2008, 16:28
Christian Vieri to cieć.
WG "Przeglądu Sportowego" najważniejszą wiadomościa SPORTOWA jest to, że Grant odwiedził Auschwitz. Dżisas, j***ni ludzie z Faktu :/
Nie wiem, czy użytkownik Hoomik tu zagląda, ale będę się z niego śmiał dziś wieczorem :D.
Psychotata
02-05-2008, 21:03
To co dzisiaj wyprawiaja sedziowe w meczu Lech - Jagiellonia to skandal, tyle powiem. Przewracaja naszych pilkarzy (pilkarzy Jagielloni) jak tyczki -.-' Wasiluk dostal czerwona za nic! Od tylu wbiegl mu Rengifo kiedy mial wychylona reke i go tknal, pozniej akcja z Norambuena, dzieciak od podawania pilek wpychal mu ja w rece, a ten go odepchnal, bo sedzia boczny dla dzieciaka kazal wciskac pilke dla obroncy Jagielloni. To jest sprzedany mecz i tyle. Przypomne ze po tym jak strzelilismy gola, sedzia wyrzucil (wczesniej opisalem) Wasiluka, bo widac, ze chce oslabic nasza druzyne doprowadzajac do tego ze mamy szanse spasc z 1 ligi.
Articuno
02-05-2008, 21:13
Niestety nie mogę się śmiać z Hoomika :( Śląsk wdupił...
Xendriel
02-05-2008, 22:16
To co dzisiaj wyprawiaja sedziowe w meczu Lech - Jagiellonia to skandal, tyle powiem. Przewracaja naszych pilkarzy (pilkarzy Jagielloni) jak tyczki -.-' Wasiluk dostal czerwona za nic! Od tylu wbiegl mu Rengifo kiedy mial wychylona reke i go tknal, pozniej akcja z Norambuena, dzieciak od podawania pilek wpychal mu ja w rece, a ten go odepchnal, bo sedzia boczny dla dzieciaka kazal wciskac pilke dla obroncy Jagielloni. To jest sprzedany mecz i tyle. Przypomne ze po tym jak strzelilismy gola, sedzia wyrzucil (wczesniej opisalem) Wasiluka, bo widac, ze chce oslabic nasza druzyne doprowadzajac do tego ze mamy szanse spasc z 1 ligi.
Uuu 6:1 ładnie dostaliście, właśnie dlatego nie kibicuje żadnej polskiej drużynie (chyba ze reprezentuje kraj w pucharach), polska liga to bagno pogrążone w korupcji. Kiedyś przełączając kanały natrafiłem na tvp2, a tam w programie Tomasza Lisa na ciekawą dyskusje w której brali udział m.in Michał Listkiewicz, Jan Tomaszewski, Rafał Stec i chyba Janusz Palikot no i z widowni wypowiadał się pewien sędzia, który mówił że łapówki wręcza się nawet w meczach dzieci! Także o czym my tu mówimy...
Capality
02-05-2008, 22:26
Też to widziałem, było nawet widać jak Stec "gasi" Listkiewicza, że pozwala na korupcje etc
1-wszy finalista Snookerka- Ronnie o'Sulivan wygrał z Hendrym po ładnym pojedynku 17-6.
3x UP: też oglądałem... Listkiewicz aż się czerwony robił. Ale z drugiej strony Stec wkurza mnie tym, że zawsze patrzy jak jest na zachodzie i mówi, ze tak trzeba zrobić i tu.. owszem może i ma racje tyle, że w Polsce jest takie dziurawe prawo i rządy głupie, że się po prostu nie da. Może jak obecne pokolenie rządzących wyginie...
A NBA ktoś się interesuję? Właśnie oglądam Cavs @ Was. Cavs prowadzą i zanosi się na wygraną i wejscie do 2giej rundy :) moja drużyna Miami Heat w zasadniczym miała najgorszy bilans w lidze :D 15 zwycięstw zaledwie:P w playoffach kibicuje New Orlean Hornets z CP3 :) Chociaż największe szanse maja Lakersi/Bostończycy.
Articuno
03-05-2008, 10:17
A NBA ktoś się interesuję? Właśnie oglądam Cavs @ Was. Cavs prowadzą i zanosi się na wygraną i wejscie do 2giej rundy :) moja drużyna Miami Heat w zasadniczym miała najgorszy bilans w lidze :D 15 zwycięstw zaledwie:P w playoffach kibicuje New Orlean Hornets z CP3 :) Chociaż największe szanse maja Lakersi/Bostończycy.
No ja... chociaż bardziej PLK, ale osibiście jestem za Orlando Magic(nie ze względu na Gortata).
neopostman
03-05-2008, 17:31
0== MU rozgromiło w'ham i jest o krok od tytułu mistrzowskiego 0==
Two enemies left : o
Yoh Asakura
03-05-2008, 17:42
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że WHU się podłożył, ale po golu Ashtona (cuudo !) mi to już zwisało ;p
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że WHU się podłożył, ale po golu Ashtona (cuudo !) mi to już zwisało ;p
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że Arsenal podłożył się na każdym froncie, bo chcą sztamę z ManU :/
Yoh Asakura
03-05-2008, 18:18
Zaryzykowałbym stwierdzenie, że Arsenal podłożył się na każdym froncie, bo chcą sztamę z ManU :/
Ja tylko bawię się w Granta, który twierdzi, że wszyscy spiskują przeciwko Chelsea :D
@Edit:
The Cesc Fabregas Show (http://www.youtube.com/swf/l.swf?video_id=9Bf8ccQt6jU&rel=1&eurl=&iurl=http%3A//i.ytimg.com/vi/9Bf8ccQt6jU/default.jpg&t=OEgsToPDskJCtcDDVlJ86q4mK9sTWdHL)
Głuupek :/
Ja tylko bawię się w Granta, który twierdzi, że wszyscy spiskują przeciwko Chelsea :D
Ja tylko bawię się w Yoha, który twierdzi, że wszyscy przegrają w meczach przecwiko Arsenalowi :D
@Edit
The Cristiano Ronaldo Show (http://www.youtube.com/watch?v=1mI5prhmjfI)
Głuupek :/
Yoh Asakura
03-05-2008, 19:04
Ja tylko bawię się w Yoha, który twierdzi, że wszyscy przegrają w meczach przecwiko Arsenalowi :D
A który kibic nie wierzy, że jego drużyna będzie wygrywała ? :/
A który kibic nie wierzy, że jego drużyna będzie wygrywała ? :/
A który kibic wyśmiewa wszystkich przed sezonem, że jego drużyna wygra wszystko i wszędzie ? :/
@Down
Jakbyś napisał to na forum Twojego klubu, zwyzywaliby Cię za to, że w ogóle przeczytałeś nazwę "Arsenal" w grze :/
Capality
03-05-2008, 19:24
ja Arsenalem wygralem wsyztsko w FIFE xd
Yoh Asakura
03-05-2008, 19:55
A który kibic wyśmiewa wszystkich przed sezonem, że jego drużyna wygra wszystko i wszędzie ? :/
Bo takie były założenia, ale w życie wszedł plan B :P
Bo takie były założenia, ale w życie wszedł plan B :P
OK, ja zakładam, że w przyszłym sezonie Ruch Chorzów awansuje do I ligi angielskiej, a z tamtąd prosto do Ligi Mistrzów (wygrywając przy okazji Copa America, ale to szczegóły).
Yoh Asakura
03-05-2008, 20:01
OK, ja zakładam, że w przyszłym sezonie Ruch Chorzów awansuje do I ligi angielskiej, a z tamtąd prosto do Ligi Mistrzów (wygrywając przy okazji Copa America, ale to szczegóły).
Możesz sobie ironizować, ale naprawdę niewiele brakowało, żeby Arsenal zgarnął dublet. Obniżka formy w końcówce zaprzepaściła cały wysiłek, który włożyli w ten sezon :<
Możesz sobie ironizować, ale naprawdę niewiele brakowało, żeby Arsenal zgarnął dublet. Obniżka formy w końcówce zaprzepaściła cały wysiłek, który włożyli w ten sezon :<
Ty wróżyłeś chyba oktet. O obniżce formy nie było mowy, bo przecież macie szeroką i młodą kadrę, która wszystkiemu podoła. Do tego - jaki wysiłek? Przecież tam jest 523 najlepszych piłkarzy świata, mają stadion który przechyla się tak, aby piłka sama wpadała do bramki rywali, a do tego mają Wengera - coś nie z tego świata, coś co lata i zawsze wie najlepiej. Więc chyba powinni rozwalić wszystkich z palcem w d*pie.
Yoh Asakura
03-05-2008, 20:15
Ty wróżyłeś chyba oktet. O obniżce formy nie było mowy, bo przecież macie szeroką i młodą kadrę, która wszystkiemu podoła. Do tego - jaki wysiłek? Przecież tam jest 523 najlepszych piłkarzy świata, mają stadion który przechyla się tak, aby piłka sama wpadała do bramki rywali, a do tego mają Wengera - coś nie z tego świata, coś co lata i zawsze wie najlepiej. Więc chyba powinni rozwalić wszystkich z palcem w d*pie.
Ironizować też trzeba umieć. Coś pękło po remisie z Birmingham, napastnicy stracili formę, i stało się, trudno.
Ironizować też trzeba umieć. Coś pękło po remisie z Birmingham, napastnicy stracili formę, i stało się, trudno.
Wróżyć też trzeba umieć... ;>
Articuno
03-05-2008, 21:34
J.W Construction OSRAM AZS Politechnika Warszawska rox !!!
Nie mi ktoś powie, że w siatkówce są kibice lub coś takie jak tradycje<lol>
No i dzisiaj pierwsze dwie sesje finału MŚ w snookerze. Na pierwszej być nie mogę, bo w tym samym czasie gram mecz, ale druga - wieczorna, obowiązkowo!
Chyba wszyscy nie mają złudzeń kto będzie "rządził" w tym finale. ; )
Straznik Monopolowego
04-05-2008, 15:55
Swoja droga sporo nam sie tu kibicow MU zrobilo napoczatku sezonu gdy MU dostawalo baty tak duzo ich nie bylo...
Capality
04-05-2008, 16:19
Ja od początku jestem za Chelsea xd
a tak w ogóle to Znicz Pruszków pokonał Polonię Warszawa 3-2 : DD i awans zbliża się nieubłaganie :D
Swoja droga sporo nam sie tu kibicow MU zrobilo napoczatku sezonu gdy MU dostawalo baty tak duzo ich nie bylo...
Poczytaj posty takich użytkowników jak LolnY czy RozP na początku istnienia tego tematu (albo w innych tematach jak tak bardzo chce Ci się szukać).
Xendriel
04-05-2008, 17:04
W derbach Mediolanu AC Milan pokonał Inter 2:1 i chyba zobaczymy ich w następnym sezonie w LM.
Yoh Asakura
04-05-2008, 17:18
W derbach Mediolanu AC Milan pokonał Inter 2:1 i chyba zobaczymy ich w następnym sezonie w LM.
A mogło być tak pięknie :/
@Topic:
A Arsenal po baaaaardzo, ale to baaaaardzo nudnym meczu pokonuje Everton 1:0. Dziękujemy, Nicklas !
Xendriel
04-05-2008, 21:02
Barcelona - Valencia 6-0! Ktoś tu mówił coś o nieskuteczności?;) Szkoda tylko, że Deco i Eto'o nie zagrają z Realem.
Co do Valencii to szkoda mi jej trochę, gdyż lubię ten zespół, oczekiwania były wielkie, a teraz klub ma poważne kłopoty:(
Biedna Valencia :-( Bardzo mi ich szkoda,musze zobaczyc skrót meczu. ehh... ciekawe ilu zawodników odejdzie od tego klubu z wielkim potencjałem,i kto odejdzie...no i gdzie. Chciałbym widzieć np. D.Ville w Chelsea...
AC Milan 2 - 1 Inter Milan
Cagliari 2 - 1 Fiorentina
1 Internazionale 81
2 AS Roma 78
3 Juventus 70
4 AC Milan 61
5 Fiorentina 60
Tak,czyli jednak Milan... jednak moim zdaniem niesłusznie zagra w Lidze Mistrzów. Pewnie daleko zajdzie,czuje to,ale jednak nie prezentowali jakiegoś świetnego poziomy gry przez cały sezon,więc według mnie-nie zasłużyli.
... i teraz Hiszpania :-)
4 Atlético Madrid 58
5 Racing 56
Ciekawe czy Racing da rade wyciągnąć się na LM.
W Angli jest już chyba jasne kto zagra w LM w przyszłym sezonie. Szkoda Evertonu,bo naprawde ładny sezon,pod koniec spuścili z tonu troche,ale gratulacje. I like Everton :-)
1 Man United 84
2 Chelsea 81
3 Arsenal 80
4 Liverpool 73
5 Everton 62
. SNOOKER- Ronnie O'Sullivan bije 7-2 Cartera jak narazie :-)
Mlecziii
04-05-2008, 21:49
Jak zawsze kiedy jakaś drużyna jest na fali np. chelsea po przyjściu ruska :D
W Angli jest już chyba jasne kto zagra w LM w przyszłym sezonie. Szkoda Evertonu,bo naprawde ładny sezon,pod koniec spuścili z tonu troche,ale gratulacje. I like Everton :-)
Też bym chciał zobaczyć everton w lm bo jak narazie od kilku lat widać przepaść miedzy między "wielką 4" a innymi klubami ;/.
Ktoś oglądał mecz Lotosu z Wisłą Kraków? Komedia dosłownie. W 5 sekund stracić 5 punktową przewagę...Swoją drogą to wystarczyłoby stać przy tych za linią. Bez rzutu a 3 punkty, nic by nie zrobiły.
Capality
04-05-2008, 22:10
Bez rzutu a 3 punkty, nic by nie zrobiły.
O ja pierdolĘ... a gdyby MU nie strzelało bramek nie byłoby 1 w tabeli x.x takie pierdolenie o Szopenie....
Articuno
04-05-2008, 22:14
Ktoś oglądał mecz Lotosu z Wisłą Kraków? Komedia dosłownie. W 5 sekund stracić 5 punktową przewagę...Swoją drogą to wystarczyłoby stać przy tych za linią. Bez rzutu a 3 punkty, nic by nie zrobiły.
To słyszałem o tym... ale najważniejsze, że skończyło się dobrze dla Wisły :D
Yoh Asakura
04-05-2008, 22:20
Też bym chciał zobaczyć everton w lm bo jak narazie od kilku lat widać przepaść miedzy między "wielką 4" a innymi klubami ;/.
Fakt, The Toffees w końcówce wymiękł. Też bym chciał, żeby zagrali w LM, bo Everton to mój ulubiony klub w Premiership, jednak jest spora różnica klas między nim a Liverpoolem, który okupuje czwartą lokatę.
O ja pierdolĘ... a gdyby MU nie strzelało bramek nie byłoby 1 w tabeli x.x takie pierdolenie o Szopenie....
Nie o to chodzi. Masz szczęście i nie nazwę ciebie głupkiem :).
Wisła miała wolne. Zawodniczka pierwszego wolnego trafiła. W drugim specjalnie odbiła piłkę od obreńczy, by ta dotarła do jej kumpeli. Gdyby Wisła rzuciła wtedy za 2 punkty to NIC BY JEJ TO NIE DAŁO, a tak trener Lotosu nie pomyślał i wiślaczki rzuciły za 3, przez co wyrównały.
Articuno
04-05-2008, 22:48
To wszystko przez to, że nie grała Małgorzata Dydek :<
Xendriel
04-05-2008, 23:08
Biedna Valencia :-( Bardzo mi ich szkoda,musze zobaczyc skrót meczu. ehh... ciekawe ilu zawodników odejdzie od tego klubu z wielkim potencjałem,i kto odejdzie...no i gdzie. Chciałbym widzieć np. D.Ville w Chelsea...
Valencia wystawia po sezonie wszystkich zawodników na listę transferową, ale ilu odejdzie nie wiadomo.
Barcelonie będzie ciężko zdobyć wicemistrzostwo, Villarreal gra ostatnio dobrze:(
Po zakończeniu sezonu zacznie się przebudowa Barcy, mówi się o sprzedaży 10 zawodników(większość rezerwowych), na liście życzeń jest 40 nazwisk, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Co do zmiany trenera to oficjalnie nie mówi się jeszcze o zwolnieniu Rijkaarda, ale na jego następce typowani są Mourinho, Laudrup(Getafe) i Guardiola(Barcelona B ).
Najbardziej chciałbym Laudrupa, chociaż dyscyplina jaką wprowadziłby Mourinho na pewno by się przydała, co do Guardioli to według mnie za duże ryzyko, on jeszcze nie ma doświadczenia, ale jako asystent może być:)
Real Madryt oficjalnie mistrzem Hiszpanii...gratuluje, za 3 dni jednak Barca postara się nieco popsuć święto "królewskim";)
Mysle ,że Real wygra..na 80%. Ale to football więc zobaczymy :-) I pozatym nie jest aż tak głośno jak zwykle przy "Derbach Europy", a szkoda :P Ten mecz 3-3 w tamtym sezonie... Hattrick Messiego,ahh...
Dziś Chelsea-Newcastle. Czuje ,że będzie cięzko Chelsea zwyciężyć,Newcastle pod koniec złapał forme..zobaczymy, czy będzie można jeszcze marzyć o mistrzostwie Angli. Oby !
Edit: Jaki wynik w pojedynku O'Sullivana z Carterem(Snooker...:-) ) ? I czy O'Sullivan dominuje? Mówie tu o 2 i 3 sesji...(Była już 3? Cholera,wyleciałem z rytmu,nie obejrzałem jednej sesji..albo 2,i niewiem co się dzieje :D )
Po drugiej sesji było 11-5, a po trzeciej jest 16-8. I dzisiaj o 21:00 bodajże ostatnia sesja tego pojedynku, bo chyba nikt nie wierzy, że tą 4 sesje Carter wygra 7-1 lub 8-0.
Po drugiej sesji było 11-5, a po trzeciej jest 16-8. I dzisiaj o 21:00 bodajże ostatnia sesja tego pojedynku, bo chyba nikt nie wierzy, że tą 4 sesje Carter wygra 7-1 lub 8-0.
Ciekawe czy sam Carter wierzy... :-)
ps. Newcastle 0-2 Chelsea Ballack & Malouda zdobywcami bramek. Hurra,jeszcze wierzymy !
Teraz 3 razy dziennie trzeba się modlić za Wigan żeby zremisowało/wygrało z Manu ! Wtedy CFC zrobią swoje...i stanie się coś niesamowitego...ahh,marzenia ! :p
Articuno
05-05-2008, 20:44
Nie wiem czy ktoś się interesuje męskim koszem, ale niepotrzebnie wydałem 30zl, po to by oglądać żenade Śląska z Turowem...
Schweinsteinger w Juve? BAUAHUAHAUAHAHAHAHAHAHAUAHAUSUAUSAH
Flamini w Milanie... A tak zapewniał ile dla niego znaczy Arsenal. Poszedł na kasę oczywiście :D
Flamini w Milanie... A tak zapewniał ile dla niego znaczy Arsenal. Poszedł na kasę oczywiście :D
Jak praktycznie każdy :x
Wie ktoś ile będzie zarabiał,i ile wleciało na konto Arsenalu za transfer Flaminiego?
Ps. Ronnie wygrał w snookera z Carterem. 4 tytuł :-) Gratulacje Ronnie !
Xendriel
05-05-2008, 21:46
Okienko transferowe jeszcze nie jest otwarte ;)
Ps. Ronnie wygrał w snookera z Carterem. 4 tytuł :-) Gratulacje Ronnie !
A nie trzeci?
Yoh Asakura
05-05-2008, 22:16
Wie ktoś ile będzie zarabiał,i ile wleciało na konto Arsenalu za transfer Flaminiego?
Nic, bo mu się kontrakt w czerwcu kończy ;x
Flamini ? Nie zdziwię się jak w Milanie będzie rezerwowym. You're just a fuckin' reserve ! No, a my mamy Diaby'ego, który jest drugim Vierią. You've got Flamini, we've got Abou Diaby.
Colo_2006
06-05-2008, 11:49
A Bolton ma Rasiaka!
Xendriel
06-05-2008, 15:39
Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że od nowego sezonu trenerem Barcy zostanie Josep Guardiola. Nie wiem czy to dobra decyzja puszczać go od razu na głęboką wodę po jednym udanym sezonie w Barcelonie B. No ale cóż, zobaczymy jak Pepe sobie poradzi i oby jedna z ikon klubu była tak dobrym trenerem jak piłkarzem;)
http://pl.youtube.com/watch?v=RETDP1ZPqaM
Oczywiście oficjalna informacja pojawi się dopiero po zakończeniu sezonu.
"Francuski piłkarz Mathieu Flamini podpisał w poniedziałek czteroletni kontrakt z drużyną AC Milan. Według "La Gazzetta dello Sport" jego zarobki sięgną 4 mln euro rocznie."
"AC Milan nie musiał nic płacić Arsenalowi Londyn, którego umowa z Flaminim właśnie dobiega końca. Francuz przyleciał do Mediolanu w niedzielę i przeszedł pomyślnie testy medyczne."
2x UP
"W Arsenalu Flamini był nazywany... "Gattuso", z racji podobnego stylu gry co zawodnik Milanu. Wszystko wskazuje na to, że dla obu znajdzie się miejsce w składzie ekipy mediolańskiej. - Flamini nie jest tu po to, by zastępować Gennaro Gattuso. Może grać na każdej pozycji w środku pola - zapewnił wiceprezes klubu Adriano Galliani."
Thomisson
06-05-2008, 18:37
Jestem za granica, dlatego teraz rzadko pisze. Cieszy mnie forma MU no i zwyciestwa Ronniego w MS :D Wierze w United do ostatniej kolejki i co do tych sezonowcow ja juz w lipcu spieralem sie z Yohem, kto zgarnie trofeum .P
Hleb po sezonie trafi do Interu.
btw. kto jeszcze odejdzie z Arsenalu?
Yoh Asakura
07-05-2008, 19:42
Hleb po sezonie trafi do Interu.
btw. kto jeszcze odejdzie z Arsenalu?
A skąd ta pewność ?
Też tak sądze. Dla mnie transfer Hleba do Interu to 95% prawdy. Ciągle się to słyszy. Oczywiście wiem,że słyszy się wiele.., ale wątpie ,żeby to były plotki... Tak samo jak Ronaldinho trafi do Milanu/Interu... więcej mówi się o Milanie, ale myśle ,że będzie to Inter...
Yoh Asakura
07-05-2008, 20:19
Też tak sądze. Dla mnie transfer Hleba do Interu to 95% prawdy. Ciągle się to słyszy. Oczywiście wiem,że słyszy się wiele.., ale wątpie ,żeby to były plotki... Tak samo jak Ronaldinho trafi do Milanu/Interu... więcej mówi się o Milanie, ale myśle ,że będzie to Inter...
Niech nam dadzą Ibrahimovicia i nie ma sprawy ;)
Barcelona wedlug wp chce Arsenalowi podpierzyc Adebayora. Najpierw Henry, teraz Adebayor? O nie!
(ale to tylko jedna z mozliwosci)
http://sport.wp.pl/wid,9929951,kat,1750,title,Adebayor-obserwowany-przez-Barce,wiadomosc.html
Oglądam Barce i tak mnie sędzia wkur-wia, że żalllllll :( Fakt, że Barca nie jest w formie, ale przy 1szej bramce był ewidentny faul na Marquezie a przy 2giej Ramos nie był faulowany tylko nurkował... żal..
Edit. 4:0.. Barca na dnie... może to i dobrze bo trzeba się od czegoś odbić.
Z bólem na sercu stwierdzam, że real zasłużył na tytuł... w ciągu sezonu real nie był mocny, ale i tak nikt nie był w stanie mu dorównać.
Thomisson
08-05-2008, 07:27
www.devilpage.pl/index/news/komentarze/14806/saha_w_wigan_valencia_na_old_trafford_
Valencia w MU? Ciekawe.....
Grająca wspaniały futbol Barcelona, przegrała z cienkim i nieregularnym Realem Madryt (4:1). :(
Strzały na bramkę:
12 - 5 dla Realu. Ach, ta piękna gra Barcy.
Xendriel
08-05-2008, 10:07
Niestety, a może na szczęście nie mogłem oglądać tego spotkania, ale po relacjach wnioskuję że Real wygrał zasłużenie i udowodnił, że w tym sezonie jest najlepszą drużyną w Hiszpanii. Brałem pod uwagę porażkę, ale po meczu z Valencią myślałem, że jeśli Barca przegra to minimalnie, ale cóż trudno 3 miejsce w La Liga i gra w eliminacjach LM czekają Barcelonę.
PS. Nie jestem pewien, ale chyba Real dokonał historycznej rzeczy. Pierwszy raz zdarzyło się, że jedna z drużyn wygrała oba spotkania w jednym sezonie.
Barcelona wedlug wp chce Arsenalowi podpierzyc Adebayora. Najpierw Henry, teraz Adebayor? O nie!
(ale to tylko jedna z mozliwosci)
Wenger raczej nie sprzeda Adebayora, a takich spekulacji transferowych jest mnóstwo. Widziałem np. że Henry ma wrócić do Arsenalu w zamian za Fabregasa, że Abramowicz kupi Messiego za 100mln...Ostatnio słyszałem, że Real chce Fabregasa, mimo że prawo pierwokupu ma Barca(ale trochę głupio było by wydawać miliony za swojego wychowanka...).
Yoh Asakura
08-05-2008, 14:01
Real chce Fabregasa, mimo że prawo pierwokupu ma Barca(ale trochę głupio było by wydawać miliony za swojego wychowanka...).
A to jest oficjalnie potwierdzone, czy kolejne wymysły katalońskich/angielskich dziennikarzy ?
Xendriel
08-05-2008, 15:15
Czytałem gdzieś o tym, że jak Cesc odchodził do Arsenalu to była klauzula że Barca ma prawo do pierwokupu, ale czy tak jest naprawdę tego nie wiem.
A to artykuł o zainteresowaniu Realu Fabregasem http://www.sport.pl/pilka/1,65080,5187429.html w sumie nie dziwię się Wengerowi że się wkurzył.
Ja i tak myślę, że Cesc zostanie w Arsenalu, mają tam młodą, fajną drużynę. Przechodząc do Realu udowodni tylko, że najważniejsza jest dla niego kasa.
Jak donosi "Marca", Tottenham Hotspur jest poważnie zainteresowany pozyskaniem Samuela Eto'o. Według informacji dziennika przedstawiciele FC Barcelona mają już w przyszłym tygodniu spotkać się z londyńczykami w celu omówienia transakcji. Nastawienie kierownictwa Dumy Katalonii do sprzedaży snajpera z Kamerunu ma być podobno "więcej niż zachęcające". Transfer ten miałby opiewać na kwotę zbliżoną do 35 milionów Euro.
Mało prawdopodobne, ale Ramos chyba szykuje team by walczyć z "wielką czwórką".
@down http://www.arsenal.net.pl/index2.php?page=../felietony/ofiara pod koniec jest napisanie o prawie pierwokupu ;)
Yoh Asakura
08-05-2008, 15:55
Czytałem gdzieś o tym, że jak Cesc odchodził do Arsenalu to była klauzula że Barca ma prawo do pierwokupu, ale czy tak jest naprawdę tego nie wiem.
Nie bierz wszystkiego z połykiem, bo to jest szkodliwe. ;x
Dark Sven
08-05-2008, 16:29
Ja i tak myślę, że Cesc zostanie w Arsenalu, mają tam młodą, fajną drużynę. Przechodząc do Realu udowodni tylko, że najważniejsza jest dla niego kasa.
Mam wrażenie, że dużo więcej się dla niego nie liczy ;f.
Yoh Asakura
08-05-2008, 16:54
@down http://www.arsenal.net.pl/index2.php?page=../felietony/ofiara pod koniec jest napisanie o prawie pierwokupu ;)
O tak, patrz na stronki pokroju arsenal.net.pl :D
Xendriel
08-05-2008, 18:44
Po wpisaniu w google wszedłem na pierwszą lepszą stronę na ten temat. Jak chcesz to poszukaj sobie informacji z bardziej wiarygodnych źródeł;)
Francois Sterchele
Yoh Asakura
08-05-2008, 18:52
Też wpisałem. Sport.wp.pl, Barcaserwis, Realmadryt.pl, Pilkanozna.pl Nie uznałbym tego za jakieś wiarygodne źródła.
Xendriel
10-05-2008, 21:06
Na krajowym podwórku pozamiatane, Legia i Groclin(Śląsk Wrocław) w pucharze UEFA. Jagiellonia w barażach.
Brożek znowu dwie bramki. Jak myślicie Leo dobrze zrobił nie powołując go?
Yoh Asakura
10-05-2008, 21:20
Jak myślicie Leo dobrze zrobił nie powołując go?
Zobaczymy po EURO, teraz takie pytania IMO nie mają sensu.
Thomisson
10-05-2008, 21:23
Dobrze, że nie jedzie. Gdyby grał w słabszej kadrowo drużynie nie miałby więcej niż 10 bramek w sezonie. To już wolę Sikorę i powołanego Zahorskiego niż Brozihno.
Articuno
10-05-2008, 21:25
Na krajowym podwórku pozamiatane, Legia i Groclin(Śląsk Wrocław) w pucharze UEFA. Jagiellonia w barażach.
Brożek znowu dwie bramki. Jak myślicie Leo dobrze zrobił nie powołując go?
Tylko Legia w UEFA. Swoją drogą, dlaczego kibice Lecha kibicują Amice Poznań?
Capality
10-05-2008, 21:30
Tylko Legia w UEFA. Swoją drogą, dlaczego kibice Lecha kibicują Amice Poznań?
Ad1 Legia i Groclin(Śląsk) grają w pucharach
Ad2 Ponieważ tak jak teraz Groclin połączy się ze Śląskiem tak Amica połączyła się z Lechem
Szkoda,że już koniec sezonu jednak teraz czas będzie na analizę i transfery-czyli to co najbardziej lubimy:P Uważam,że to nie fair że Roger znalazł się w kadrze,Brakuje mi Golińskiego w kadrze i właśnie Sikory.. nasi napastnicy to dno i nie wiem czy nasza przygoda na Euro 2008 skończy się dobrze.A jak myślicie gdzie trafi Crouch? Liverpool wycenił go na 15 mln.. mam nadzieję że wyląduje w Newcastle i z Owenem i Martinsem stworzą zgrany zespół.. nadal nie mogę przeboleć 1 mln tak mało brakowało żeby Modric był Newcastle widocznie tak miało być:P Ciekawa kolejka Górnik przegrał Lech Przegrał Groclin ledwo wygrał.Jak widać w naszej lidze każdy mecz ma swoją wagę i tak powinno być zawsze.
Yoh Asakura
10-05-2008, 21:41
Iron, a propos Martinsa - podobno ma odejść. Słyszałeś o tym ?
Iron, a propos Martinsa - podobno ma odejść. Słyszałeś o tym ?
Yoh nie ma odejść to spekulacje,ale jak pewnie wiesz Arsenal długo ma już na niego chrapkę :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.