Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Wiślaczek
28-04-2007, 21:49
Liczę na to, że PZU rozwali dzisiaj Jastrzębskiego i postawi kropkę nad 'i' w Olsztynie, bo nie chce, żeby ligę wygrała drużyna zdominowana przez obcokrajowców ;s Chociaż i tak Skra wygra.
Jastrzębski Węgiel - PZU AZS Olsztyn 3:0 (25:22, 25:20, 25:15)
Jezeli uwazasz ze Jastrzebski Wegiel to drużyna zdominowana przez obcokrajowców to nie ma o czym dyskutowac. W Weglu gra az 2 obcokrajowcow( mlody Yudin + niezly Iwanow) czyli tyle samo co w PZU.
Wychodzi na to ze gadasz same farmazony...
A co do ligi angielskiej wyglada na to ze Chelsea moze nie obronic tytulu...
Manu szczesliwie pokonalo Everton, a Chelsea na wlasne zyczenie zremisowalo z Boltonem. Zeby Chelsea zdobyla tytul musi wygrac 3 ostatnie mecz i liczyc na 2 potkniecia Manu, co nie bedzie latwe.
>up
Bardziej chodziło mi o ławkę rezerwowych. W Jastrzębskim Włoch, w Bełchatowie Włoch. Tak jakby nie było całej masy polskich dobrych trenerów. Gdybyś choć trochę znał się na siatkówce zauważyłbyś różnicę pomiędzy grą Jastrzębskiego Ryszarda Boska i obecnego trenera. Może w tej chwili w Jastrzębiu ta różnica nie jest jeszcze aż tak widoczna ale przykładowo Bełchatów gra już "po włosku". Skra, w której roi się od obcokrajowców za Mazura grała zupełnie inaczej. "Cudze chwalicie-własnego nie znacie".
Manu szczesliwie pokonalo Everton,
Jak zwykle, nieprawdaż? Oszczędź sobie wstydu i przestań pieprzyć głupoty.
Jak zwykle, nieprawdaż? Oszczędź sobie wstydu i przestań pieprzyć głupoty.
Do chuja pana widziałeś chociaż mecz ??? MU strzeliło 3 bramki praktycznie z dupy dzięki Evertonowi. Wiem, wiem dla was to pewnie zwykła wymówka ale fakt, faktem tak było.
No co mogę powiedzieć ??? 5 pkt przewagi, pewnie kibice menczesteru już wiwatują ale między innymi pewność siebie może was jeszcze zgubić. Piłka jest okrągła i wszystko jest możliwe.
Btw dziś śmiać mi się chciało jak kibice MU wbili na strone Chelsea i zaczęli nas od Kurew jechać, to było tragiczne :D Ciekawe gdzie byli 2 sezony temu, kiedy to Chelsea wygrywała ligę.
Nie był bym kibicem, gdybym nie wierzył do końca...A myślę że Chelsea ma jeszcze szanse na tytuł.
Postanowiłem również zobaczyć komentarze ze stron internetowych:
Strona MU - 90% komentarzy "hahahahahaha niebieskie kurwy w plery hahaha" "tytuł nasz hahaha"
Strona Chelsea - 50% komentarzy "No trudno MU w tym sezonie pokazało klasę...po prostu zdobyli wyspy..."
Zresztą pozwolę sobie zacytować jeden z komentarzy.
booch | 28.04.2007, 16:31
Widzisz róznice Zimowiak tutaj ? Czy ktos napisał MU kurwy ? ITD ITD może humory nasze nie sa w optymalnej formie ale klase to My posiadamy i doceniamy to że MU pokazało kawał dobrego futbolu na wyspach ...
To pokazuję klasę kibiców, może i duża ilość kibiców Chelsea jest za The Blues
tylko z powodu dużej kasy Romka ale chyba lepsze to niż 10-letnie dzieci kibicujące United tylko z tego powodu że gra tam C.Ronaldo...A jak fantastycznie obrażają Chelsea ;)
Może i liga będzie w tym sezonie MU ale i tak moim zdaniem all rozstrzygnie się w bezpośrednich meczach tych drużyn. Wtedy zobaczymy kto jest lepszy.
Dark Sven
28-04-2007, 23:17
Cóż, prawdziwy kibic powinien kibicować swojemu klubowi, a nie obsmarowywać błotem inny klub.
I po tym się poznaje prawdziwego kibica
jebac barcelone bo to pedauy!!111 jebac menju bo to pedayu!!1111 jebac czelsi bo to pedauy!!1111 jebac real madryt bo to pedayu11111 a jak ktos im kibicuje to tesz jest pedauem mwahaha1111 nuby tiba org roxx111 <- taka głupawka : P
Maldinii
28-04-2007, 23:21
Do chuja pana widziałeś chociaż mecz ??? MU strzeliło 3 bramki praktycznie z dupy dzięki Evertonowi. Wiem, wiem dla was to pewnie zwykła wymówka ale fakt, faktem tak było.
No co mogę powiedzieć ??? 5 pkt przewagi, pewnie kibice menczesteru już wiwatują ale między innymi pewność siebie może was jeszcze zgubić. Piłka jest okrągła i wszystko jest możliwe.
Btw dziś śmiać mi się chciało jak kibice MU wbili na strone Chelsea i zaczęli nas od Kurew jechać, to było tragiczne :D Ciekawe gdzie byli 2 sezony temu, kiedy to Chelsea wygrywała ligę.
Nie był bym kibicem, gdybym nie wierzył do końca...A myślę że Chelsea ma jeszcze szanse na tytuł.
Strona MU - 90% komentarzy "hahahahahaha niebieskie kurwy w plery hahaha" "tytuł nasz hahaha"
Strona Chelsea - 50% komentarzy "No trudno MU w tym sezonie pokazało klasę...po prostu zdobyli wyspy..."
To pokazuję klasę kibiców, może i duża ilość kibiców Chelsea jest za The Blues
tylko z powodu dużej kasy Romka ale chyba lepsze to niż 10-letnie dzieci kibicujące United tylko z tego powodu że gra tam C.Ronaldo...A jak fantastycznie obrażają Chelsea ;)
Może i liga będzie w tym sezonie MU ale i tak moim zdaniem all rozstrzygnie się w bezpośrednich meczach tych drużyn. Wtedy zobaczymy kto jest lepszy.
Podałbyś stronę gdzie tak "opisano" Chelsea? :P
Coz, w Polsce praktycznie nei ma prawdziwych kibicow.... tylko kibole x].
A tak ogolnie, to co sadzicie o rewanzu milan-manu? U mnie cala skzola mowi ze manu przegra, ale chyba nie. xD
To prawda. Everton spieprzył sprawę, wygrywali przecież 2:0.
A tak ogolnie, to co sadzicie o rewanzu milan-manu? U mnie cala skzola mowi ze manu przegra, ale chyba nie. xD
Sporo osób mówi, że ManU może przegrać, ale ja jestem całym sercem właśnie za nimi. Nie zniósł bym, gdyby odwieczny rywal Juventusu wygrał :p
~ Wygra lepszy.
-zmiana tematu-
Eh, azs przegrał, ogólnie tragiczny mecz dziś, u nas w hali coś próbowali ale im nie wyszło, wczoraj tylko dobrze zagrali, chociaż bardziej to jastrzębski źle grał.
Trudno, liczyłem na więcej :x
Stać ich było na dużo, kwestia motywacji.
Wiślaczek
29-04-2007, 00:19
Bardziej chodziło mi o ławkę rezerwowych
Faktycznie, Twoje slowa
"wygrała drużyna zdominowana przez obcokrajowców"
musza sie odnosci do trenerow.
W Jastrzębskim Włoch, w Bełchatowie Włoch
I w klubach sa wyniki, oba kluby dobrze wszyly na zmianie trenerow.
ak jakby nie było całej masy polskich dobrych trenerów
No pewnie, w Polsce jest pelno wspanialych szkoleniowcow. Juz przed Lozana odnosilismy liczne sukcesy w doroslej siatkowce.
Mowisz ze jest pelno dobrych trenerow? Bosek, Mazur, Wspanialy(?), Janaszewski(?), Skorek(?)... Straszny urodzaj.
Gdybyś choć trochę znał się na siatkówce zauważyłbyś różnicę pomiędzy grą Jastrzębskiego Ryszarda Boska i obecnego trenera
Po pierwsze ch.. o mnie wiesz i daruj sobie takie wstawki. Robisz z siebie eksperta od wszelkich spraw, choc szczerze watpie czy byles chociaz raz na jakims mecz.
Może w tej chwili w Jastrzębiu ta różnica nie jest jeszcze aż tak widoczna ale przykładowo Bełchatów gra już "po włosku"
O wielki eksercie, wytlumacz biednemu robaczkowi na czym polega gra "po wlosku". A Wegiel po przyjsciu nowego trenera gra o wiele lepiej.
Skra, w której roi się od obcokrajowców za Mazura grała zupełnie inaczej.
Nie kompromituj sie... W Skrze faktycznie roi sie od obcokrajowcow, gra ich tam az 3. Chcialbym rowniez zauwazyc ze sklad Skry troszke sie rozni od skladu z poprzedniego sezonu. Zapewne pamietasz kto w tamtym roku byl pierwszym rozgrywajacym? Nowy trener, nowy rozgrywajacy i IMO Skra gra jeszcze lepiej niz rok temu.
Jak zwykle, nieprawdaż?
No pewnie. MAnu bylo o wiele lepsze, co z tego ze przegrywali, co z tego z Everton prawie sam sobie strzelil 3 bramki. Manu pewnie wygral i Everton nie mial szans. I Chelsea czasami szczesliwie wygrywala, i Manchaster wygrywal szczesliwie. szczescie sprzyja lepszym.
Najprawopodobniej tym meczem Manu zapewnil sobie mistrza i gratulacje dla nich. Bo watpie aby stracili punkty z kims oprocz Chelsa, tym bardziej ze do konca sezonu tylko 3 kolejki.
Aczkolwiek gdyby nie kotuzja terrego Chelsea zapewne nie tracilaby 5 pkt, jednakze to wstyd ze 1 obroncy nie ma a pada cala obrona.
Oszczędź sobie wstydu i przestań pieprzyć głupoty.
A ta zlota mysl dedykuje Tobie i pozdrawiam Cie. Jezeli probujesz byc dowcipny nie wychodzi Ci to. EOT
@Maggic
Wypada tylko sie zgodzic. Jednakze to CHelsea ma trudniejsze mecze niz Manu. Np. wyjazd z Arsenalem, ale wiara umiera ostatnia :)
Sczerze mowiac o to jest mi obojetnie co pisza "kibice" MAnu o Chelsa.
Najwyrazniej komenyatze niektorych pokazuja ich kulture osobista i zycze im powodzenia w przyszlym zyciu.
Jezeli Chelsea wygra LM i PA to Manu moze zostac mistrzem. 2 najlepsze druzyny podziela sie pucharami :)
@Sven
Cóż, prawdziwy kibic powinien kibicować swojemu klubowi, a nie obsmarowywać błotem inny klub.
I po tym się poznaje prawdziwego kibica
Pozwol ze sobie zapisze ten cytat. Musze pokazac jednemu mojemu "koledze" :)
@Next
Jezeli Dida znowu blysnie to Manu ma pewny awans :) Wygra lepszy :)
Eh, azs przegrał, ogólnie tragiczny mecz dziś, u nas w hali coś próbowali ale im nie wyszło, wczoraj tylko dobrze zagrali, chociaż bardziej to jastrzębski źle grał.
.
Imo PZu zawalil mecze na swojej hali. U siebie Wegiel zazwyczaj dobrze gra, aczkolwiek gratuluje 1 zwyciestwa na wyjezdzie. WCzoraj PZu gral bardzo ladnie, adzisiaj oba kluby zamienily sie rolami.
Zycze powodzenia w meczu z Wkretem :)
Stać ich było na dużo, kwestia motywacji.
Zgadzam sie, tym bardziej ze w lidze 2krotnie wygrali z Weglem.
Pozdrawiam
to ja wam misiaczki przerwe i kilka swoich slow wtrace.
Dzis zgodnie z (moimi) oczekiwaniami Prokom polegl we Wloclawku, doznajac sromotnej kleski (bo jak inaczej nazwac przegrana 20 pktami druzyny, ktora w ostatnich latach absolutnie zdominowala polskie parkiety?). Jest mi z tego powodu niezmiernie przyjemnie, bo przez chwile obawialem sie ze ten polfinal moze skonczyc sie na 4-0 i Prokom bedzie dluzej odpoczywal przed finalem z Turowem (;]]]). Tak sie jednak nie stanie, a znajac "potencjal trenerski" Gienka Kijewskiego, to w nastepnym meczu Prokom rowniez powinien otrzymac wpierdol. Cieszy rowniez to, ze Prokom (powoli bo powoli, ale jednak) przestaje dzielic i rzadzic w lidze. Co prawda wygral sezon zasadniczy 2 pktami przed Turowem, ale trzeba powiedziec, ze kilka wygranych mieli absolutnie fuksiarskich, a porazki zaliczyli z druzynami, ktore w tej chwili sa glownymi kandydatami do spadku (Polonia/Kotwica). W cwiercfinalach PO przegrali nawet z Polpharma, z ktora jak do tej pory nigdy nie przegrywali, takze to o czyms swiadczy. W tym sezonie pewnie jeszcze to mistrzostwo uda im sie wyrwac, ale za rok... who knows ;) Tymczasem przypominam o jutrzejszym (a w zasadzie za 10 minut juz dzisiejszym) czwartym meczu pary Turow - Slask i relacji live w TV4 (godz. 15.00) - oj bedzie sie dzialo, znajac Urlepa to pewnie teraz nie spi tylko wyteza lysine i wymysla jakies nowe zagrywki, natomiast nasz Saso powinien miec bol glowy jak poprawic tragiczna skutecznosc za 3 (w dwoch ostatnich meczach, w pierwszym bylo chyba najlepiej w tym sezonie) i jak nie dac sie tak okrutnie stlamsic na tablicy bronionej (no ffs, jezeli Slask ma zbiorke w ataku po prawie kazdym niecelnym rzucie to cos jest nie tak, trzeba chyba zmienic krycie/pozycje pod koszem/or smth).
A United po kilku latach odzyskaja mistrza. I dobrze. Nie przepadam za angielska pilka, a za ManUtd to juz w szczegolnosci (jak chyba kazdy kibic Bayernu ;]), ale Chelsea powoli robila sie takim tamtejszym Prokomem, liga staje sie nudna jezeli wciaz wygrywa ta sama druzyna (ta... a Lyon to juz ktore mistrzostwo z rzedu? Szoste? ;]), dobrze ze cos sie zmieni.
Tymczasem Bayern znowu dostal wpierdol, wizja gry w Pucharze UEFA w nastepnym sezonie jest coraz bardziej rzeczywista ;/ Po cholere oni tego Magatha trzymali, mogli Ottmara na poczatku sezonu sprowadzic... ech, niewazne, nie bede w*****ac sam siebie, w dodatku w srodku nocy...
Oh, i jakby ktos nie wiedzial, Legia polegla w Krakowie, a zatem zrownala sie pktami z Wisla, wiec jasne juz jest, ze ani Legii, ani Wisly nie zobaczymy w pucharach w przyszlym sezonie. Prawdopodobnie zagraja w nich Gieksa (LM/UEFA), Zaglebie (LM/UEFA) i Korona (UEFA, o ile wygraja PP, co jest z cala pewnoscia w ich zasiegu). Legia niby wyrazala chec zagrania w Intertoto (i z tego co widzialem dostana jakiegos ciapka z Danii za rywala), ale zastanawiam sie - po co? Na brak kasy narzekac nie moga, wiec nie chodzi o wplywy z biletow, a skladu na gre w pucharach to oni z cala pewnoscia teraz nie maja... Nawet trenera porzadnego nie maja (z calym szacunkiem dla Jacka, ale pojechac Arke czy Plock to zadna sztuka, jeden dobry mecz z Korona wiosny nie czyni)... no nic, pozyjemy, zobaczymy... a tymczasem 15 godzin do czwartej odslony Grand Derby Dolnego Slaska... czarno-zielone, to barwy niezwyciezone! Czaarnooo-zieeloooneeee...
Thomisson
29-04-2007, 10:30
Na rewanżowy mecz do składu MU wrócą Ferdinand i Neville i być może Vici, więc teraz Milanowi będzie znacznie trudniej strzelić gola. Poza tym, drużyny włoskie nie lubią atakować, wolą kontrolować grę, uspakająć ją i przeprowadzać dokładne kontry. Jeżeli MU zagra ostro pressingiem i będzie przez 90 min skoncentrowana to myślę, że uda się awansować.
Maggic&
Strona stronie nie równa
Calen Futh
29-04-2007, 11:33
ManYoo zdobyło Anglie ;) SB już nie będzie ważne.
@Maggic: To, że znalazła się banda baranów którzy potrafią obsmarowywać innych, nie znaczy, że cała społeczność fanowska ManYoo ma tak najebane we łbie.
Ciekawe gdzie byli 2 sezony temu, kiedy to Chelsea wygrywała ligę.
Równie dobrze mogę powiedzieć : A gdzie wyście byli zanim Wesoły Romek sobie Chelsea'e kupił ? Ale tego tematu już nie chcę poruszać, bo już dyskutowaliśmy o tym. Co kibice Manyoo mają poradzić na to, że znajdzie się banda kretynów, wielkich "kibiców", którzy mają neo 128 i myślą że mogą wszystko ? Zawsze znajdą się jakieś idiotki. No ale mniejsza o to. Z pewnością są też "fani" Chelsea, którzy się zachowują podobnie - niema co się okłamywać ;)
Co do meczu ManYoo to fuxa mieli jak cholera, bo coś się w Evertonie nagle zacieło. Po tym jak ManYoo strzeliło bramkę to Everton po prostu nie istniał.
Chelsea ? Zajebali i to równo. No ale niema się co dziwić - Bolton to dobra drużyna, której zależało na punktach - walczą o udział w UEFA.
LM?
Obrona ManYoo wyzdrowieje. Podczas meczu pewnie ze 3ech graczy Milanu będzie kryło Kryśkę, co da miejsce Rooney'owi i Giggs'owi. Jestem absolutnie dobrej myśli. Co do drugiego meczu półfinałowego- po tej dawce nudów jaką widziałem na SB nikomu nie kibicuję. Jednak sądze, że fajnie byłoby gdyby na Anfield 1:0 by wygrał Liverpool. Dogrywki są zawsze pasjonujące ^^'
Glory Glory Manchester ;* <- Tym optymistycznym akcentem zakończe tego posta ;)
Maldinii
29-04-2007, 11:38
A więc poruszymy temat Holandii
Przed ostatnia kolejką szanse na tytuł mają trzy zespoły. AZ, Ajax i PSV mają po 72 punkty. Ale to na prowadzeniu nie jest PSV albo Ajax a nie kto inny jak AZ Alkmaar. jeżeli wszystkie kluby by miały równą ilość pkt to decyduje różnica goli.
Az Alkmaar ma najlepszą aż +53. Kto ma szanse na 1 miejsce? Jakie są szanse tych 3 Klubów? :P
mistrzem zostanie Alkmaar. Ma toeretycznie najlatwiejszego rywala wsrod tych 3 par, mimo ze graja na wyjezdzie. PSV gra u siebie z Vitesse, ale wciaz mam w pamieci ta chujserie sprzed kilku kolejek, takze mysle ze moga miec male problemy. Ajax tez ma latwego rywala, ale nie az tak jak Alkmaar. Dlatego po ostatniej kolejce typuje, ze bedzie 1/Alkmaar 2/Ajax 3/PSV.
Calen Futh
29-04-2007, 11:55
Jestem za AZ ! Dosyć hegemonii "Wielkiej Trójki".
ManYoo zdobyło Anglie ;) SB już nie będzie ważne.
;)
Nie bądź takie pewny bo moim zdaniem ManU może przegrać jeszcze 2 mecze to jest piłka.
Btw mecz na SB będzie ważny bo obie drużyny grają w tym sezonie zajebiście równo a na SB okaże się kto jest lepszy ;>
Hellraiser
29-04-2007, 15:46
mistrzem zostanie Alkmaar.
Jestem za AZ !
Tja, jestem też za AZ'etem ponieważ są z małej mieściny a w poprzednim sezonie zostali jeszcze nie zbyt ładnie potraktowani, systemem PLAY-OFF, lecz Ajax póżniej też za to zapłacił, ale sądze że najlepszą nagrodą będzie mistrzostwo Holandii, i respekt wobec tego klubu bo narazie to nie patrzą na niego jako na porządny klub w Holandii, i w Europie.
Btw,.. Jak narazie PSV ma mistrza (10 minuta) jak ostatnio lookałem.
Wiślaczek
29-04-2007, 17:14
Bardzo ciekawa ostatnia kolejka ligi holenderskiej :)
Jak narazie PSv ma mistrza :)
Go go PSV
Psv 5:1 i ma mistrza !
PSV ma mistrza, co prawda rzutem na tasme, ale ma... no coz, gratz, szkoda Alkmaaru (maja eliminacje LM czy jednak UEFA?). A tymczasem...
ASCO Śląsk Wrocław 53:71 BOT Turów Zgorzelec!!!! Mamy 3-1, hej Turow mamy 3-1! Bardzo dobry mecz w wykonaniu Turowa, agresja w obronie, niezla skutecznosc w ataku, w rezultacie brakuje nam tylko jednego meczu do historycznego wydarzenia, jakim z pewnoscia bedzie awans do finalu mistrzostw Polski. Coz moge powiedziec... mecz mogl podobac sie kibicom (no, chyba ze ktos kibicuje Slaskowi), bylo duzo walki, ale tez popisy indywidualne kilku graczy (Bronek wreszcie gra tak, jak potrafi, Urlep dal mu w koncu pozwolenie na streetballa i prosze bardzo, stal sie liderem Slaska). Najfajniejszy moment meczu? Wywiad Maslowskiego z Hyzym po zakonczeniu zawodow, malo brakowalo a Radek spuscilby dziennikarzowi wpierdol ;d Oj bedzie sie dzialo w sobote... mimo ze mecz bedzie w tv, to meh zrobi wszystko zeby zdobyc bilet i swietowac najwiekszy sukces w historii klubu razem z koszykarzami i innymi kibicami. Mamy 3-1, hej Turow mamy 3-1!
Hellraiser
29-04-2007, 19:08
żal.az.nl
W ogóle system w lidze Holenderskiej, jest śmieszny, Powinien Ajax mieć mistrza bo powinno brac się pod uwagę mecze między klubami,..
PSV ma mistrza, co prawda rzutem na taśme, ale ma... no coz, gratz, szkoda Alkmaaru (maja eliminacje LM czy jednak UEFA?).
Jeśli zrobią ten sam system co rok temu to będą baraże, play-offy jak kto woli czyli "walka o Europuchary",..
Wiślaczek
29-04-2007, 19:24
żal.az.nl
W ogóle system w lidze Holenderskiej, jest śmieszny, Powinien Ajax mieć mistrza bo powinno brac się pod uwagę mecze między klubami,..
Dlaczego? PSV ma lepszy bilans bramkowy wiec jest mistrzem. Ajax mogl strzelic o jedna bramke wiecj to on bylby mistrzem. Przynajmniej byly emocje do konca, a w wielu iinych ligach istnieje podobny system.
Maldinii
29-04-2007, 20:55
Panowie nawijacie tak o innych ligach a nie znacie przysłowia "Cudze chwalicie swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie"
Orange Ekstraklasa
Kto ma szanse na zwyciestwo w całej Klasyfikacji...?
Czy Wisła i Legia maja jeszcze szanse na gre w Europejskich Pucharach(Puchar Uefa i Liga Mistrzów)?
Kto waszym zdaniem wygra Orange Ekstraklasa?
Yoh Asakura
29-04-2007, 20:57
A jednak, stało się. Arsenal zdobył "coś" w tym sezonie - Arsenal Ladies zdobyły puchar UEFA kobiet !
Calen Futh
29-04-2007, 23:03
@up: Miały fuxa. Pierwsza połowa zdecydowanie dla Arsenalu, ale druga to już bardzo dobra gra Umea'y. Słupek, poprzeczka, co chwila akcje Marty. Fuxem utrzymały ten korzystny rezultat.
Tasior1964
30-04-2007, 08:47
Gks Katowice 4rever :]
@up: Miały fuxa.
Skąd ja to znam...
Gks Katowice 4rever
Żeś wyskoczył ; d
Yoh Asakura
30-04-2007, 11:27
@up: Miały fuxa. Pierwsza połowa zdecydowanie dla Arsenalu, ale druga to już bardzo dobra gra Umea'y. Słupek, poprzeczka, co chwila akcje Marty. Fuxem utrzymały ten korzystny rezultat.
Dlaczego z góry zakładasz, że to Arsenal Ladies miały szczęście ? Może po prostu Umeå miały pecha ;)
Wiślaczek
30-04-2007, 12:28
Dlaczego z góry zakładasz, że to Arsenal Ladies miały szczęście ? Może po prostu Umeå miały pecha ;)
W pierwszym meczu Umea, a w szczegolnosci w pierwszej polowie miala miazdzaca przewage, ale mimo tego wygraly ich przeciwniczki. W rewanzu Umea dzielnie wlaczyla z Arsenalem i nie zdobyla pucharu przez wlasna glupote. Imo zabraklo doswiadzcenia i troszke szczescia.
@ Bastash
Skąd ja to znam...
No jestem ciekaw skad to znasz. No ale przeciez to Ty jestes specjalista od wszelakich sportow, wiec musisz to zanc.
@Tasior1964
Gks Katowice 4rever
Gornik 4ever1111!11oneone!
Calen Futh
30-04-2007, 13:11
Skąd ja to znam...
A ogladales ten mecz ?
Whatever xd
@ Bastash
No jestem ciekaw skad to znasz. No ale przeciez to Ty jestes specjalista od wszelakich sportow, wiec musisz to zanc.
Nie zauważyłeś, że po każdym meczu MU lub innej drużyny niż Chelsea mówicie, że miała farta? Gdzieś wcześniej napisałeś, że nie mam prawa Cię oceniać, czy coś w tym stylu. Z łaski swojej sam przestań mnie oceniać.
A ogladales ten mecz ?
Tak. To, że przegrywając 0:2 wygrali 4:2 a Everton strzelił sobie samobója nie oznacza, że mieli farta. Równie dobrze mogę powiedzieć, że w poprzednich sezonach Chelsea wygrywała bo miała farta a we wszystkich meczach, w których Barcelona traciła punkty jej rywal miał farta. Do czego to prowadzi?
Tak. To, że przegrywając 0:2 wygrali 4:2 a Everton strzelił sobie samobója nie oznacza, że mieli farta.
Deko Cię poprawie Everton dał se strzelić 3 bramki w taki sposób że się rzygać chcę :baby:
Btw w Evertonie Gra brat G.Nevill'a pewnie Gary dał mu do łapy, Phill namącił w obronie i tak to się skończyło :( xDDDDDDDDD świruje B)
Wiślaczek
30-04-2007, 15:12
Nie zauważyłeś, że po każdym meczu MU lub innej drużyny niż Chelsea mówicie, że miała farta?
Poprosze linki i cytaty wiadomosci w ktorych tak mowilem, Ciekawi mnie liczba mnoga w Twojej wypowiedzi.O kogo Ci chodzi?
dzieś wcześniej napisałeś, że nie mam prawa Cię oceniać, czy coś w tym stylu. Z łaski swojej sam przestań mnie oceniać
To Ty robisz z siebie eksperta, ja tylko przytakuje.
EOT
Tak. To, że przegrywając 0:2 wygrali 4:2 a Everton strzelił sobie samobója nie oznacza, że mieli farta.
To Twoje subiektywne zdanie :)
Chelsea nie miala szczescia i formy wiec stracila punkty, A Manu mialo obie te rzeczy wiec wygrali.Walka o Mistrzostwo Anglii nadal trwa.
Na takim wniosku poprzestanmy.
Równie dobrze mogę powiedzieć, że w poprzednich sezonach Chelsea wygrywała bo miała farta a we wszystkich meczach, w których Barcelona traciła punkty jej rywal miał farta.
A czy ja mowie ze MAnu zawsze ma farta? :)Mistrzem jest ten co straci najmniej punktow :)
Dark Sven
30-04-2007, 15:20
Poparłem was, bo organizacja Euro 2012 odmieni cały polski futbol. Teraz jesteście zmuszeni do stworzenia tutaj odpowiednich warunków do uprawiania piłki nożnej – powiedział „Gazecie Wyborczej” trener kadry, Leo Beenhakker, który już kolejny raz próbuje uświadomić Polakom, że w obecnych warunkach trudno jest wytrenować dobrych piłkarzy w naszym kraju.
- Dotąd tylko gadaliście i pisaliście o braku stadionów i o koniecznych zmianach, ale przez dziesięciolecia nic się nie zmieniło. Teraz chcecie, czy nie chcecie, musicie wziąć się do roboty. Na razie nie macie niczego. Gdyby nie przyznano wam Euro 2012 pewnie przez następnych 20 lat narzekalibyście na brak boisk, stadionów i zimę, podczas której nie ma gdzie grać. Dlatego tak mocno włączyłem się w walkę o ten turniej w Polsce – dodał Holender.
- Obecnie w Polsce nie ma także żadnych warunków do rozwijania talentów. Mówiłem o tym trenerom na boisku AWF. Na taką nawierzchnię jak tam nie wyprowadziłbym nawet swojego psa w obawie, że zwichnie łapę. Ronaldinho i Zidane nie podaliby tam celnie na 10 metrów. Więc o czym my do cholery mówimy? Robicie plany, snujecie nadzieje, a na koniec… chcecie szkolić młodzież w takich warunkach. Dlatego mówiłem: nie wińmy trenerów, nie wińmy piłkarzy. Wińmy tych, którzy pozwalają, by dzieci i trochę starsi piłkarze trenowali w takich warunkach. To taki sam absurd jak trenowanie pływania w basenie bez wody. Nic was nie tłumaczy. Wiem, że macie srogie zimy, ale dziś technologia sprawia, że perfekcyjne murawy można znaleźć w Rosji, Szwecji czy Norwegii za kręgiem polarnym – zakończył Leo Beenhakker.
http://sport.onet.pl/0,1248713,1527953,wiadomosc.html
A się Leo zdenerwował. Może za jego sprawą coś się zmieni. Cóż, ma rację. Choćby boisko przy podstawówce u nas w śremie. Uczą się grać na niej przyszli piłkarze Warty Śrem, którzy być może pójdą dalej- w świat, ale... nie da się tam dobrze grać. Trawiaste kępy uniemożliwiają skuteczną gre.
Deko Cię poprawie Everton dał se strzelić 3 bramki w taki sposób że się rzygać chcę :baby:
Dał sobie strzelić 3 bramki bo jest słaby a nie dlatego, że MU ma farta.
Poprosze linki i cytaty wiadomosci w ktorych tak mowilem, Ciekawi mnie liczba mnoga w Twojej wypowiedzi.O kogo Ci chodzi?
To nie było skierowane bezpośrednio do Ciebie, tylko do wszystkich, którzy gadają o farcie.
To Ty robisz z siebie eksperta, ja tylko przytakuje.
Bo powiedziałem, że znam się na siatkówce? Hoom jest wielkim fanem koszykówki nie od wczoraj i założę się, że zna się na tym lepiej niż my razem wzięci a ja grałem w siatkę parę lat, jestem wielki fanem tego sportu i uważam, że znam się na tym. Mój problem.
To Twoje subiektywne zdanie
Powinienem napisać: "To, że przegrywając 0:2 wygrali 4:2 a Everton strzelił sobie samobója nie oznacza od razu, że mieli farta." Może wtedy do każdego by dotarło, co miałem na myśli.
Hoom jest wielkim fanem koszykówki nie od wczoraj i założę się, że zna się na tym lepiej niż my razem wzięci
na polskim koszu - owszem, uwazam ze znam sie calkiem niezle. Na zagranicznym juz ani troche. Anyway, na waszym miejscu bardziej bym sie skupil na tym co bedzie, a nie na tym co bylo, bo mimo wszystko nawet gdyby Chelsea jednak wygrala, to maja w nastepnej kolejce Arsenal, a wiadomo, ze Arsenal to nie ManCity i akurat oni w derbach beda grac o cos wiecej niz najmniejszy wymiar kary. Ciekawie jest tez w Primera Division i Bundeslidze, tam nawet po 3 kluby maja szanse na mistrza. No i nie zapominajmy ze trwaja Mistrzostwa Swiata w snookerze, juz znamy pierwszych cwiercfinalistow ;)
Wiślaczek
30-04-2007, 19:42
No i nie zapominajmy ze trwaja Mistrzostwa Swiata w snookerze, juz znamy pierwszych cwiercfinalistow ;)
Sporo niespodzianek w tym roku :)
Ronnie O'Sullivan jest bliski odpadniecia z bedacym na fali Robertsonem, Stephen Hendry odpada z bardzo ciekawym mlodym Anglikiem Ali Carterem.
W formie sa Ali Carter, Higgins czy Murphy.
Jestem ciekaw kto zostanie mistrzem, aczkolwiek chcialbym zeby wygral Carter. Fantastycznie rozbil Hendrego :)
Anyway, na waszym miejscu bardziej bym sie skupil na tym co bedzie, a nie na tym co bylo, bo mimo wszystko nawet gdyby Chelsea jednak wygrala, to maja w nastepnej kolejce Arsenal, a wiadomo, ze Arsenal to nie ManCity i akurat oni w derbach beda grac o cos wiecej niz najmniejszy wymiar kary.
Arsenalem ebde sia martwic jezeli Chelsea wygra u siebie Z MAnu :) Jednak Arsenal bez Henry to nie ten sam Arsenal.
@Bastash
Dyskusja o farcie - EOT :)
mialem juz przygotowanego ladnego posta z analiza poszczegolnych zawodnikow, ale oczywiscie hoomiczy fart zadzialal i ten jeden raz na pol roku kiedy wysypuje mi sie FF nastapil wlasnie przed chwila... dlatego napisze tylko ze imo bedzie final Higgins - Carter, gdyz tych dwoch zawodnikow prezentuje obecnie najrowniejsza forme.
A tymczasem... Anwil 42:33 Prokom Trefl po pierwszej polowie hehehehehehe. Widac, ze sa to polfinaly rezerwowych - u nas Ljubotina, Koszarek i Roszyk, w Slasku Tomczyk, w Anwilu Zbyszek Bialek, w Prokomie Filip Dylewicz... w tej chwili to jednak Turow ma rezerwowych w superformie, dlatego nie dziwie sie, ze coponiektorzy tzw. eksperci niesmialo zaczynaja typowac mujmuj team jako faworyta do tytulu MP. Pozyjemy, zobaczymy, najpierw trzeba postawic kropke nad "i" i w sobote dojechac Slask, a potem kibicowac Anwilowi, bo ich awans da nam przewage parkietu w finale. Go go Turow Zgorzelec, go go Anwil Wloclawek (nigdy nie sadzilem ze to powiem, a jednak ;])!
//no i hehe Anwil 82:74 Prokom Trefl ;]]]] 26 Zbyszka Bialka, wery najs. Prokom przegral na wlasne zyczenie, jak sie ma 11/26 z osobistych to nie mozna wygrac meczu. Skutecznosc z gry obu zespolow niemal identyczna, wiec to wlasnie osobiste zdecydowaly o wygranej Anwilu. I bardzo dobrze, niech sie tera sopockie putki martwia, troche stresu dobrze im zrobi.
Dał sobie strzelić 3 bramki bo jest słaby a nie dlatego, że MU ma farta.
Nom tak słaby że prowadził 2:0 xD
Yoh Asakura
30-04-2007, 21:31
na polskim koszu - owszem, uwazam ze znam sie calkiem niezle. Na zagranicznym juz ani troche. Anyway, na waszym miejscu bardziej bym sie skupil na tym co bedzie, a nie na tym co bylo, bo mimo wszystko nawet gdyby Chelsea jednak wygrala, to maja w nastepnej kolejce Arsenal, a wiadomo, ze Arsenal to nie ManCity i akurat oni w derbach beda grac o cos wiecej niz najmniejszy wymiar kary.
Jeśli wykończenia Arsenalu będą takie jak dotychczas, to Chelsea śmiało może grać bez obrony, bo Baptista nie potrafi nawet z 6m trafić do bramki...Reyes, wracaj do nas!
Szczęście sprzyja lepszym.
Calen Futh
30-04-2007, 23:35
@Bastash: Nie wiem czy widziales ale ja to, ze miały fuxa pisałem o żeńskiej drużynie Arsenalu w finale pucharu UEFA xD
Zgodnie z oczekiwaniami, Ronnie pojechal Neila 13-10 i w cwiercfinale zagra z Higginsem. Bedzie ciekawie, az chyba obejrze wszystkie sesje, bo jak do tej pory to ogladalem tylko wybranych playerow (czyt. Ali Cartera).
moim faworytem od poczatku snookerowych mistrzostw swiata jest John Higgins. To spotkanie pomiedzy O'Sullivanem a wlasnie nim, mimo wszystko widzialbym jako final ;p No ale zobaczymy jak to bedzie, stawiam na Higginsa
Nom tak słaby że prowadził 2:0 xD
No ja pdolę, mogliby prowadzić i 6:0 a liczy się fakt, że przegrali czyli są słabsi -.-
No i Roni po pierwszej sesji 4-4... zgodnie z oczekiwaniami, ida frame za frame. Podobnie Selby - Carter, w tej chwili Selby wlasnie na 4-3 wychodzi. Bedzie ciekawie. A dzis pierwszy rewanz LM, ale jakos nawet nie jestem specjalnie ciekaw wyniku... w ogole w tym sezonie jakas mdla ta Liga Mistrzow imo...
I tak w finale zagraja O'Sullivan i Carter. =)
FTSL
Calen Futh
02-05-2007, 00:38
Liverpool w finale ^^'
A co do snooka to zastanawiam się dlaczego Roonie O'sulivan ma tak dużą rzesze sympatyków. (Ja sam gościa lubię, ale nie wiem czemu xD)
Płakał nie będę, teraz liczę na powtórkę z przed 2 lat tyle że z wygraną Milanu.
Nie no gratulacje liverpool, ale nie ukrywam smutku :(
Wspaniałe widowisko, trzymało w napięciu do końca, cóż Chelsea nie miała jakoś nigdy szczęście do karnych miałem nadzieję, że to się dziś zmieni, ale jednak nie :((((
:(:(:( Smutno w ch*j
Liczyłem na pierwszy finał, ale nie wyszło i tyle.
Nie no gratulacje liverpool, ale nie ukrywam smutku :(
Wspaniałe widowisko, trzymało w napięciu do końca, cóż Chelsea nie miała jakoś nigdy szczęście do karnych miałem nadzieję, że to się dziś zmieni, ale jednak nie :((((
:(:(:( Smutno w ch*j
Liczyłem na pierwszy finał, ale nie wyszło i tyle.
Ale człowieku Mourinho spierdolił zupełnie...Kto wystawia na karne ludzi którzy są zupełnie nie przygotowani psychicznie. Robben nie grał pół roku a Geremi gra co 5 meczy, bez sens.
Hellraiser
02-05-2007, 01:25
Ale człowieku Mourinho spierdolił zupełnie...Kto wystawia na karne ludzi którzy są zupełnie nie przygotowani psychicznie. Robben nie grał pół roku a Geremi gra co 5 meczy, bez sens.
Tja, strateg w rzutach karnych to powiedzmy sobie szczeże z Mourinho nie jest.
I teraz komu kibicować, czy tym co wypieprzyli "Helzeję" czy tym co wykopali "Bawarczyków" ? :P
Lekki żal "Helzeji", trochę jak Korony :P
nooo i niebiescy do domu,klawo.
Co do karnych-wystawiane ludzi do nich to trudna sprawa. Nawet najwięksi wtedy zawodzą wg mnie Robben strzelił dobrze Geremi już trochę mniej-ale mieli po prostu pecha. Peppe Reinaaa :-)
ps.mecz był hjowy jak BARSZCZ!!!!Chociaż Mu gra ładną w miarę piłkę to angielskiego finału nie chcę. W ogóle mam dylemat duży- z jednej strony miła byłaby powtórka z rozrywki Liverpool Milan tylko tym razem Milan by wygrał. No ale problem w tym że wtedy zbliżyŁ by się Milan do Realu w ilości zdobytych pucharów lm
To samo sobie pomyślałem :> chociaż bardziej co do Lamparda nie byłem pewien, bo na mistrzostwach nie trafił chociażby w ważnym meczuuu
To samo sobie pomyślałem :> chociaż bardziej co do Lamparda nie byłem pewien, bo na mistrzostwach nie trafił chociażby w ważnym meczuuu
ano ja też...ogółem to Lampard zagrał słaby mecz ale ciesze się że trafił tego karnego. To zawsze podbudowuje psychikę.
Calen Futh
02-05-2007, 09:33
Dzisiaj ManYoo ;* Mam nadzieje, że na San Siro obie jedenastki pokażą zajebisty football, tak jak tydzień temu. Mam nadzieje, że nie będzie żadnych incydentów typu nie uznanie prawidłowo zdobytej bramki itp.
A co do karnych to nie zgodzę się z "Robben dobrze strzelił".
Niema dobrze obronionych karniaków, są tylko źle strzelone - Jak piłkarz dobrze uderzy piłke, to chociaż by bramkarz wyczuł stronę w którą strzela to i tak nie obroni. Na miejscu Jose, to bym wystawił ludzie którzy grają cały czas w podstawowej jedenastce. Na pewno są bardziej przygotowanie mentalnie do tego, niż taki Robben po przerwie.
Ciekawe co będzie teraz z Murinho. Chelsea miała zgarnąć tak wiele a tu Champions League uciekło, mistrzostwo Anglii coraz dalej. Jedynie F.A. Cup ewentualnie na pocieszenie zostanie, ale to też nie jest pewne. No ciekawe jak zareagują ludzie tam w Chelsea. Moim zdaniem spadnie wreszcie z tego stołka. Kiedyś się przejedzie ;)
Swoją drogą chciałbym jeszcze raz podziękować ****om z TVP, że kupili licencje na wtorkowe mecze. Naprawde dziekuje Wam bardzo. Z Pewnością wolę oglądać jakiś zasrany PUEFA, zamiast nudnej LM....Banda baranów.
Jak już mówiłem - dzisiaj spektakl na San Siro.
Kocham ManYoo ;* Tak z całego serduszka ;*
Dark Sven
02-05-2007, 10:31
Ja tam liczę na powtórkę z 1958 ^^
1958 – półfinał PEMK:
AC Milan – Manchester United 1:2, 4:0
Do tej pory Milan wygrał wszystkie trzy mecze na własnym stadionie z MU i nie stracił nawet gola. Piłkarze z Mediolanu 11 razy grali u siebie z zespołami z Anglii i nigdy nie przegrali!
Calen Futh
02-05-2007, 10:57
@up: Co do tracenia gola na San Siro to ManYoo starczy 0:0 więc nic sie nie stanie jak nie strzelą. Zresztą uwazam, ze statystyki nam nic nie dają. Kiedyś to było kiedyś, a teraz jest teraz. Jeszcze 10 godzin...Nie moge się doczekac.
A co do karnych to nie zgodzę się z "Robben dobrze strzelił".
nie zdołał oszukać Reiny. Jeśli bramkarz rzuca się przed piłką to i tak obroni. Ja nie powiedziałem że karny był dobrze obroniony bo takich nie ma. Karne to loteria nie umiejętności
no chyba że ktoś ćwiczy karne w okienko dzień/noc to może rzeczywiście
dlatego napisze tylko ze imo bedzie final Higgins - Carter, gdyz tych dwoch zawodnikow prezentuje obecnie najrowniejsza forme.
no to co do pierwszego zawodnika zdaje sie ze mialem racje... Carter w sumie tylko 5-3 przegrywa, wiec wszystko jest jeszcze mozliwe. Brawo Roni Osaliwan 11-5 ;]
Jestem w ciezkim szoku po tym, co w ostatniej sesji nawyprawial Matthew Stevens. Naprawde.
A ja Wam mówię, że finał będzie powtórką sprzed 2 lat.
Nie mogę się powtrzymać:
A nie mówiłem?!
Uff... ale ulga. Swoją drogą... ciekawe jakie kursy były na awanse tych drużyn w Toto-Mixie. Pewnie majątek bym zbił ;\
Calen Futh
03-05-2007, 00:15
Kurwa :/ Ja peirdole ;/ damn it :/ Kurwa kurwa kurwa :/ ! Jedyne co mi pozostaje to liczyć na wygrana Liverpoolu.
bahasuhasuhasuhuhasuhasuhasuhuhasuhas wielkie Manu hahahahahahhahaha
i jeszcze raz hahahahahahahah :D:D:D
dostali sromotnie w pupcie i tyle ! :) 3-0!!
Bardzo dobrze, życze jak najlepiej Milanowi i Kace również, bo on jest 10x lepszy od całego C Ronaldo który dzisiaj zupełnie nic nie pokazał :)
MU został zjedzony... Mediolańczycy urządzili sobię krwawą ucztę na oczach swoich fanów... :evul:
Nie kibicowałem im, ale pokazali nieco futbolu.
No i będzie rewanż ze Stambułu. Szkoda ze bez J.Dudka :(
Chvjnia na kolkach. W snukowym MS nie ma juz komu kibicowac (Ali Carter polegl w ostatniej partii...), final LM zapowiada sie najnudniejszy od n lat (pewnie nawet nie bede ogladal), cala nadzieja w Sevilli...
Thomisson
03-05-2007, 08:32
Ehhh przegraliśmy, ale zasłużenie, przez błędy w obronie i pomocy. Po hvja Krystyna kiwała się z każdym, który jej się nawinie?? Spowalniał akcję i niszczył tempo gry MU. Flether spowalniał akcję, wyglądał jakby by był przestraszony. poza tym beznadziejnie mało strzałów z daleka, przecież na takiej murawie każdy mocny strzał po ziemi w światło bramki to ogromne niebezpieczeństwo dla bramkarza. Ogólnie beznadziejna gra MU, wspaniała Milanu. Gratuluję Milanistom, mieli z czego się cieszyć.
Dark Sven
03-05-2007, 10:16
Kiedyś to było kiedyś, a teraz jest teraz.
Hmmm...?
Cóż można powiedzieć? Fenomenalna gra milanu, żałosna gra "manczesteru".
3 gol to była powtórka z rozrywki. Napastnik sam na sam z bramkarzem, miał dużo miejsca, nie mógł tego strzały zmarnować... Widzieliście jak się Ce.Ronaldo o byle co przewracał. Nogi by sobie połamał.
FORZA MILAN!
Hmmm...?
3 gol to była powtórka z rozrywki. Napastnik sam na sam z bramkarzem, miał dużo miejsca, nie mógł tego strzały zmarnować... Widzieliście jak się Ce.Ronaldo o byle co przewracał. Nogi by sobie połamał.
FORZA MILAN!
C Ronaldo znowu płakał? :)
Calen Futh
03-05-2007, 11:13
ManYoo nic nie grał i niema co ukrywać tego. Tylko najbardziej boli mnie rozmiar porażki. No nic. Powodzenia dla Liverpoolu za 20 dni ;]
Hmmm...?
FORZA MILAN!
Widziałem, raz przełożył noge nad piłką i się wywrócił :<
Wendaren
03-05-2007, 16:59
NICXDXDXDXDfddfgfgdfgdd
@up
I to jest sport ? pwnd
@up
I to jest sport ? pwnd
Tak, to jest sport.
Dark Sven
03-05-2007, 21:04
Tak, to jest sport.
Bastash, co ty pierdzielisz? Sport to tylko piłka nożna i ewentualnie siatkówka lub piłka ręczna ( o ile wygrywamy <emotki z pucharem>
; )
bieganie bez celu po płotkach etc robienie fajnych wygibasow to nie jest sport
Espanyol!!Bravo
Klose
fajnie by było gdyby Tamudo i ekipa wygrała z Sevillą
Troche spóźniony ale jestem xDddd
Brawo dla najlepszego zawodnika C.Ronaldo :D Gra na chama, potykanie sie o własne nogi no i multum strat :D
Gratuluje Milanowi, Kaka świetny mecz ;)
robienie fajnych wygibasow to nie jest sport
Bieganie po płotkach z definicji rzeczywiście sportem już jestem ale różne wygibasy - tak.
no ziomus, chyba pierwszy raz w historii tego forum w czyms sie zgadzamy. Skakanie przez krzaki i lawki sportem... hehehe ;d
Z niusow @ WP:
Fabianski do Arsenalu? Wery niezle. Widze ze Arsenal chce sobie z Fabiana zrobic to samo co ManUtd z Kuszczaka - na razie rezerwowy, potem pierwszy. Niezle, polscy bramkarze ftw!
Sir_Kopek
04-05-2007, 12:59
Dzisiaj zaczyna się 25 kolejka OE. Meczem otwierającym będzie GKS Bełchatów vs. Górnik Zabrze. Myślę że GKSa pewnie wygra. A Zagłebie niech najlepiej jutro przegra, to Bełchatów będzie miało większe szanse na mistrzostwo :P. Jak myślicie czy GKSa zdobędzie mistrzostwo?
Wendaren
04-05-2007, 22:21
Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Dark Sven
04-05-2007, 23:02
Wiedziałem, że będzie pełno komentów, no dobrze parkour to nie sport, to sztuka.
A toś pierda-lnął xD
Wiedziałem, że będzie pełno komentów, no dobrze parkour to nie sport, to sztuka.
jeszcze lepiej.Jak dla mnie to dosyć idiotyczny sposób na nudę-ale podobno każdy jest dobry więc dobrze się bawcie-lepsze to niż siedzenie przed kompem
Dłubanie palcem w nosie to jest sztuka przy Parkour.
Dłubanie palcem w nosie to jest sztuka przy Parkour.
hahahhahahahhaha dobre, RACJA ! xDddd
John Higgins w finale snooker'owych mistrzostw swiata !! Pokonal on Stephena Maguire'a 17:15 a do trzeciej odslony wlasnie ten drugi prowadzil 14:10. Jednak to czego dokonal Higgins budzi uznanie. Moim zdaniem zasluzyl on na tytul mistrza swiata. Jak mysliscie kto bedzie drugim finalista ?
Jak mysliscie kto bedzie drugim finalista ?
Jedyne nazwisko ze snookera, które kojarzę to O'Sullivan (dobrze?), tak więc stawiam na niego. O ile on w ogóle tam jeszcze gra ;s
A Skra Bełchatów wyrównała rywalizacje w finale PLS wygrywajac z Jastrzebskim Weglem 3:1. WIdac bylo ze chlopaki chca za wszelka cene wygrac no i udało im sie. Troche dziwie im sie ze potrafia tak grac przy tak wiesniackiej publicznosci(tutaj respekt dla prawdziwych kibicow) i tym wodzi kurwa reju.
SKRA! SKRA! EKS!
pozdr.
GRATULACJE DLA ZGORZELCA ZA ROZJECHANIE SLASKA!
@down
sorry, pomylilem sie. jestem taki rozradowany zwyciestwem skry ze pomylilem sie. :)
GRATULACJE DLA ZGORZELCA ZA ROZJECHANIE ANWILU!
Chyba rozjechanie Śląska :p
Jak już jesteśmy przy siatkówce to warto napisać o zwycięstwie PZU AZS Olsztyn nad Wkręt-Met Domex AZS Częstochowa ;) . W dzisiejszym meczu było 3-0 , we wczorajszym 3-1, także Olsztynianom brakuje jednego zwycięstwa nad Częstochową aby sięgnąc po brązowy medal. Dzisiejszy mecz podobał mi się, widać było zaangażowanie oraz wolę walki obu drużyn. Dziwi mnie, że Hala Urania nie była zapełniona po brzegi jak zazwyczaj, ale możemy to tłumaczyć majówką ;] . Atmosfera jednak nie była najgorsza, gratuluję naszemu AZS .
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehheheheheheh ehehehehehehehehehehe ;ddddd
hm...
hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehheheheheheh ehehehehehehehehehehe ;ddddd
gramy o zloto, hej Turow gramy o zloto! No cos pieknego to co Turow dzis pokazal. Nie chce mi sie za bardzo opisywac samego meczu, jak ktos jest ciekaw jego przebiegu to zapraszam na plk.pl, powiem tylko, ze gdyby Robert Witka trafil ta trojke z czystej pozycji pod koniec drugiego meczu, to zamiast 4-1 mielibysmy 4-0, gdyz poniewaz Slask z obecnym skladem... no co tu duzo mowic... troche nie ten poziom jak na Turow, niestety. Jezeli w 5 meczach Slaskowi ani razu nie udalo sie zdobyc wiecej niz 57 pktow to uczciwie trzeba przyznac, ze nie zasluzyli na gre w wielkim finale. Dzis Turow zamknal mordy wszystkim tym, ktorzy wypominali nam slaba gre w ofensywie - trzeba bylo zobaczyc te podania Rodrigueza, trzeba bylo zobaczyc te przechwyty Kelatiego, trzeba bylo zobaczyc to poswiecenie Koszara (wreszcie! Brawo Lukasz, przebudzenie po wielu slabych tygodniach, idealnie wyczuta pora). Teraz czekamy na rywala, po cichu licze ze bedzie nim Anwil, na razie w Prokom - Anwil jest 2-2 i jutro kolejny mecz w Sopocie. Go go Anwil Wloclawek!
ciemne dropsy
05-05-2007, 23:35
POLSKA SIE CHOWA W CIENIU TUROWA !!! xD
Slask dostal ladne becki :D A dupa z anwilem, anwil to rumuny i ich trzeba tepic ! Oby wszedl Prokom. Zreszta nie wazne, celujemy w zloto :D
@up
bo slask ma radka ryżego ktory wali w leb redaktorow (w niektorych dzielnicach wrocka) zamiast zdobywac punkty
Jak ja nie znoszę Urlepa...jak ja nie znoszę Urlepa...jak ja nie znoszę Urlepa... Ten koleś przyprawia mnie o drgawki. Brawo Turów ^^
A dzisiaj Barca po 2 fantastycznych asystach Ronaldinho wygrała z Realem Sociedad 2:0 ^^ Jutro Real M. vs Sevilla. Jestem za Realem i to nie dlatego, że mają pkt mniej od Sevilli ale Real to jednak historyczna drużyna a nie kilku-sezonowy wyskok.
Dziś będzie się działo w Primiera Division ...Real vs Sevilla. Zapowiada się słodko. Szkoda że wczoraj Barcelona wygrała...można gdybać co by było gdyby Edmilson dostał czerwo. Ale byli po prostu lepsi i z ogórami pktów gubić nie będą
Dziś będzie się działo w Primiera Division ...Real vs Sevilla. Zapowiada się słodko. Szkoda że wczoraj Barcelona wygrała...można gdybać co by było gdyby Edmilson dostał czerwo. Ale byli po prostu lepsi i z ogórami pktów gubić nie będą
O ktorej mecz? To obejrze sobie przez Sopcasta...
21.00 zaczyna się mecz ;p
Sir_Kopek
06-05-2007, 11:35
Zobaczcie sami sponsor BOT rządzi całą Polską. BOT GKS Bełchatów walczy o mistrza Polski w piłce nożnej. BOT SKRA Bełchatow gra w finale PLS i radzi sobie narazie dobrze, a BOT Turów Zgorzelec gra w finale PLK. Poprostu BOT rządzi !!. Zobaczcie na taki Bełchatów(moje miasto :P), liczy sobie tylko 60tys. mieszkańców. Jest mniejsze niż Piotrków Tryb., a sport w tym mieście prezentuje się na najwyższym poziomie. Np. w piątek miałem dylemat czy iśc na mecz SKRY czy GKSu, poszłem na oby dwa, ale cieszyłem się tylko z wyniku GKSu 3:1. Za to wczoraj znów byłem na meczu SKRY i byłem uradowany. Oby SKRA w Jastrzębiu jeden mecz wygrała, a drugi przegrała, to u nas w Bełchatowie byłby decydujący mecz i SKRA by wygrała jak w tamtym roku i dwa lata wcześniej. Tylko żeby jeszcze GKSa zdobyła mistrzostwo, ale by było. W Bełchatowie dwa tytuły mistrzowskie xD. Oby tak było.
No widzisz co potrafią zrobić pieniądze...
No widzisz co potrafią zrobić pieniądze...
bsysaashhashashashash tylko ciekawe bardzo, bo gieksa w budżetach znajduję się gdzieś w środku... Legia i Wisła mają w ch*j kasy i co?
Trenerska lista płac Ekstraklasy:
1. 50 tys. zł - Franciszek Smuda (Lech Poznań)
2. 40 tys. zł - Maciej Skorża (Dyskobolia Grodzisk Wlkp.)
3. 30 tys. zł - Ryszard Wieczorek (Korona Kielce)
4. 30 tys. zł - Czesław Michniewicz (Zagłębie Lubin)
5. 30 tys. zł - Wojciech Stawowy (Arka Gdynia)
6. 25 tys. zł - Stefan Majewski (Cracovia Kraków)
7. 25 tys. zł - Jacek Zieliński (Legia Warszawa)
8. 25 tys. zł - Josef Csaplar (wczoraj zwolniony z Wisły Płock)
9. 20 tys. zł - Bogusław Baniak (Pogoń Szczecin)
10. 20 tys. zł - Krzysztof Chrobak (Górnik Łęczna)
11. 18 tys. zł - Jacek Zieliński (Odra Wodzisław)
12. 15 tys. zł - Orest Lenczyk (GKS Bełchatów)
13. 15 tys. zł - Kazimierz Moskal (Wisła Kraków)
14. 14 tys. zł - Marek Motyka (Górnik Zabrze)
15. 12 tys. zł - Marek Chojnacki (ŁKS Łódź)
16. 9 tys. zł - Michał Probierz (Widzew Łódź)
Orest powinien co najmniej dostawać tyle co Franc a dostaje 15 tys. więc gdzie te pieniądze?
No i MU ma mistrza. Tylko pogratulować. Mam wrażenie, że to początek końca Chelsea.
No i MU ma mistrza. Tylko pogratulować. Mam wrażenie, że to początek końca Chelsea.
Co ty pierdolisz, oglądałeś chociaż mecz? widziałeś ile serca i ambicji Chelsea włożyła?? grając w 10 zmusiła arsenal do obrony i mogła to wygrać 3 bądź 4-1.
Możecie se mówić co chcecie ale The Blues pokazali charakter.
Anyway congratz for MU.
Belizariusz
06-05-2007, 20:44
Co ty pierdolisz, oglądałeś chociaż mecz? widziałeś ile serca i ambicji Chelsea włożyła?? grając w 10 zmusiła arsenal do obrony i mogła to wygrać 3 bądź 4-1.
Anyway congratz for MU.
Tak właśnie tibia.pl support daje przykład. Mogła, mogła... bezsensowne gdybanie. Nie wygrała i o czym ty jeszcze mówić, wogóle co ty pierdolisz?
Tak właśnie tibia.pl support daje przykład. Mogła, mogła... bezsensowne gdybanie. Nie wygrała i o czym ty jeszcze mówić, wogóle co ty pierdolisz?
Fajnie Chelsea dominowała 2 sezony nagle w tym sezonie po dramatycznej walce o mistrzostwo wygrywa Manchester i już ludzie mówią o rozsypce Chelsea. To jest śmieszne Manchester zdobywa pierwsze mistrzostwo Anglii od 4 lat, ktokolwiek wspomniał o rozsypce Red Devils ??? Manchester to silny klub i zasłużył w tym roku na mistrza Anglii. Ale mimo to smutno mi tych derbów Lodnynu fajna była końcówka kiedy Jose dziękował kibicom za doping ; )
Anyway congratz for MU.
Mogla mogla, ale nie dali rady. Takie tlumaczenie to dla 10 latka.
Dark Sven
06-05-2007, 21:22
A co ma Support do piłki nożnej 0o?
I pisze się " w ogóle"
Mogla mogla, ale nie dali rady. Takie tlumaczenie to dla 10 latka.
Czemu 10 latka? Jeżeli klub dominuje na boisku pomimo przewagi liczebnej przeciwnika, nie poddaje się i wkłada całe serce w gre, no to albo pech, albo fenomenalny bramkarz...
Mam wrażenie, że to początek końca Chelsea.
2 sezony mistrz, teraz drugie miejsce... Qwa rozpad. Czy rozpadem jest to, że Sheva i Ballack mają odejść? Czy to, że jeżeli Mourinho nie wygra następnej edycji LM to ma opuścić klub? Nie, dobiera się jak najlepszy skład/kadrę żeby jak najwięcej osiągnąc. Słabsze sztuki się eliminuje.
Tak w ogóle to co to jest za fala nienawiści do Chelsea? Sezonowi/bądź nie kibice Menju (nie wszyscy ofkorz) mogą się wreszcie zemścić i pokazać jakimi nie są masta i wyśmiac Chelsea?
Pogratulować mogę Maggic'owi, ładnej postawy jako kibica.
Dzięki, mamy wicemistrza płakał nie będę...Bardzo dobry sezon tak dobry że mogę sam Chelsea uznać za mistrzów ;)
Dla mnie również Chelsea i tak jest mistrzem :) Dziękuje jej za postawe podczas dzisiejszego meczu i sezonu, a gratuluje manu mistrza :)
Cos z innej beczki:
Zagłębie Lubin 28:18 Wisła Płock
Stan rywalizacji: 2:0
Ja pierdziele tak tak dalej pojdzie moje miasto straci mistrza polski :( ;(
Calen Futh
06-05-2007, 22:44
Dawno mnie tu nie było xP
Well. Manyoo mistrzem - cieszę się. Ciekawe co będzie na SB- niby czuję radość - bo ofc Manyoo ma już mistrza, a z drugiej strony małe rozczarowanie, bo mecz na SB będzie meczem o pietruszkę, więc boję się tego, że mecz będzie sux, a liczyłem na super widowisko.
Myślę, że Chelsea pokazała w tym sezonie prawie taką samą formę jak ManYoo. Ciekawe co będzie w next sezonie ]=d
A z innej beczki :
Za kim jesteście w snooku (w trwającym finale)? Myślę, że Higgins wygra- chociaż Selby ze swoimi breakami może jeszcze pokazać coś.
Ja jestem za Higginsem. Mam nadzieję, że Selby będzie jeszcze w stanie nawiązać z nim walkę i pojedynek stanie się bardziej wyrównany.
Niestety, nie mogę oglądać tego meczu na żywo... telewizor zajęty ;p
Anyway congratz for MU.
Aaaa mamo mamo ratunku. Wielka frustracja, bo ktoś powiedział złe słowo na klub bez historii -.- Gówno mnie to obchodzi jak grała i i jaki wynik mogła osiągnąć. Ważne, że nic nie ugrali w tym sezonie. Zacznie się rozkupywanie piłkarzy. FCB ma chrapkę na Lamparda, Terry'ego, J. Cole'a i Essiena. Inne kluby też chętnie zobaczą w swoich szeregach piłkarzy Chelsea. Myślę, że Mourinho też długo nie zagrzeje miejsca. Moja subiektywna ocena. Mam prawo do tego i przestań płakać.
Fajnie Chelsea dominowała 2 sezony nagle w tym sezonie po dramatycznej walce o mistrzostwo wygrywa Manchester
Ale gdyby to CFC wygrała ten sezon to pisałbyś, że zasłużenie i że prowadzenie MU przez cały sezon to przypadek.
2 sezony mistrz, teraz drugie miejsce... Qwa rozpad. Czy rozpadem jest to, że Sheva i Ballack mają odejść? Czy to, że jeżeli Mourinho nie wygra następnej edycji LM to ma opuścić klub? Nie, dobiera się jak najlepszy skład/kadrę żeby jak najwięcej osiągnąc. Słabsze sztuki się eliminuje.
A ja mówię, że to jest początek końca Chelsea, bo nie wierzę, żeby klub, który nagle wskoczył do światowej elity potrafił się w niej utrzymać przez więcej niż 5 lat.
Szczególnie, że frustruje się jak tylko ktokolwiek oceni Chelsea.
Dla mnie również Chelsea i tak jest mistrzem Dziękuje jej za postawe podczas dzisiejszego meczu i sezonu, a gratuluje manu mistrza
Tak zachowuje się kibic.
Tu macie kilka zdjęć które zostały zrobione po meczu z arsenalem.
http://cache.gettyimages.com/xc/74086597.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193121F0CA652334348F451D14E52B30BFA
http://cache.gettyimages.com/xc/74086596.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193121F0CA652334348A8DAF8C492F34CCA
http://cache.gettyimages.com/xc/74086721.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193121F0CA65233434868C00E4B54E0D311
A tu gest Mourinho do kibiców "Głowa do góry" ;-)
http://cache.gettyimages.com/xc/74086641.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193121F0CA652334348305A10A0BBDD91AA
http://cache.gettyimages.com/xc/74086612.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193121F0CA652334348304CE965AB79C023
http://cache.gettyimages.com/xc/74086656.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193121F0CA652334348E69013F7E8DCF78B
nooo i Madryt wygrywa z Sevillą 3:2. Pięknie spotkanie-świetna gra Madrytu-czego chcieć więcej?(strat pktów by Barcelona).Robinho strzela gola cieszy się z kibicami i arbiter mówi mu FUERA...troche to śmieszne ale się wytnie,za tydzień również bez Beckhama będzie grał Real
Szczególnie, że frustruje się jak tylko ktokolwiek oceni Chelsea.
Się ku**a dziwisz jeżeli prawie każdy komentarz jest negatywny...Jestem w tym temacie prawie sam jako kibic Chelsea no jest jeszcze parę osób ale reszta tylko po nas jeździ, all time tylko "sprzedawczyki" etc popatrz na te fotki i zobacz że tym piłkarzom zależy na tym klubie.
nooo i Madryt wygrywa z Sevillą 3:2. Pięknie spotkanie-świetna gra Madrytu-czego chcieć więcej?(strat pktów by Barcelona).Robinho strzela gola cieszy się z kibicami i arbiter mówi mu FUERA...troche to śmieszne ale się wytnie,za tydzień również bez Beckhama będzie grał Real
Dawno nie widziałem, żeby Real grał tak... pięknie! Ciąg do przodu, ofensywa, ofensywa, ofensywa. Kapitalne spotkanie. Czyżby Real w końcu przeistaczał się z cyrku z dziadami grającymi dla pieniędzy (Carlos, Ronaldo, Figo, Beckham i spółka) w klub cieszący się grą? Oby ^^
>up
Pozwolę sobie zauważyć, że w tym temacie jest najwięcej zwolenników Chelsea. A którym piłkarzom nie zależy na swoim klubie? Możesz pójść na mecz 2 ligi austriackiej i tam też zobaczysz, że po tak ważnym meczu emocje dochodzą do głosu. Wiem, że wszyscy po Was jadą ale Ty tylko do tego prowokujesz. Gadasz, że to wielki wspaniały klub etc. Dobra, zgadzam się bo nie każdy wygrywa Premiership 2 razy z rzędu, ale polecam kupić Przegląd Sportowy z dodatkiem "Wielkie kluby Europy" z The blues i porównać chociażby z Barceloną. Mi to otworzyło oczy jeszcze szerzej.
Dawno nie widziałem, żeby Real grał tak... pięknie! Ciąg do przodu, ofensywa, ofensywa, ofensywa. Kapitalne spotkanie. Czyżby Real w końcu przeistaczał się z cyrku z dziadami grającymi dla pieniędzy (Carlos, Ronaldo, Figo, Beckham i spółka) w klub cieszący się grą? Oby ^^co ty pierd....
Carlos-od 11 lat w Madrycie-najlepszy lewy obrońca na świecie swego czasu(teraz nadal dobry)-
Ronaldo-ponad 100goli dla Realu-pierwsze sezony to po prostu magia w jego wykonaniu,potem kontuzje stanie i czekanie na piłkę i nadal gole
Figo-grał w Realu bardzo świetnie-
Beckham-nie nadaje się do ligi Hiszpańskiej a pomimo to grał przez te 3 lata różnie-raz dobrze raz źle .
Dziadki?pare lat temu wszyscy oni byli przed albo tuż po 30-to czyni ich dziadkami?Grali najlepszy Futbol w Europie(w momencie przyjścia Beckhama wygrana jednego trofeum i cisza)
co ty pierd....
Carlos-od 11 lat w Madrycie-najlepszy lewy obrońca na świecie swego czasu(teraz nadal dobry)-
Ronaldo-ponad 100goli dla Realu-pierwsze sezony to po prostu magia w jego wykonaniu,potem kontuzje stanie i czekanie na piłkę i nadal gole
Figo-grał w Realu bardzo świetnie-
Beckham-nie nadaje się do ligi Hiszpańskiej a pomimo to grał przez te 3 lata różnie-raz dobrze raz źle .
Dziadki?pare lat temu wszyscy oni byli przed albo tuż po 30-to czyni ich dziadkami?Grali najlepszy Futbol w Europie(w momencie przyjścia Beckhama wygrana jednego trofeum i cisza)
Postaraj się to zignorować bo prawie każdy jego post zrobiony jest prowokująco. Bastach skoro już się tak wnerwiamy tu dziadki tu sprzedawczyki to może powiesz nam jak długie zęby ma ronaltinio gałczio ???
bo chyba jesteś kibicem barcy.
>up
Pozwolę sobie zauważyć, że w tym temacie jest najwięcej zwolenników Chelsea. A którym piłkarzom nie zależy na swoim klubie? Możesz pójść na mecz 2 ligi austriackiej i tam też zobaczysz, że po tak ważnym meczu emocje dochodzą do głosu. Wiem, że wszyscy po Was jadą ale Ty tylko do tego prowokujesz. Gadasz, że to wielki wspaniały klub etc. Dobra, zgadzam się bo nie każdy wygrywa Premiership 2 razy z rzędu, ale polecam kupić Przegląd Sportowy z dodatkiem "Wielkie kluby Europy" z The blues i porównać chociażby z Barceloną. Mi to otworzyło oczy jeszcze szerzej.
Zbieram te kolekcje, może i Barcelona jest większym klubem od Chelsea, ma więcej tradycji ale i tak będę dalej kibicem Chelsea czy to się komuś podoba czy nie. Gadanie że Chelsea jest wielkim klubem to nie powód do wyzywania nas od sprzedawczyków itd ;)
I proponuje zakończyć ten topór wojenny między nami bo się robi nie miło.
Thomisson
07-05-2007, 07:36
Sorry niebieskie, śmierdzące smerfy, ale to MU rządzi w Anglii! Glory, Glory Manchester United!
co ma byc to bedzie, i tak polska nie wygra euro ani ms :P
Sorry niebieskie, śmierdzące smerfy, ale to MU rządzi w Anglii! Glory, Glory Manchester United!
Następny co tylko obrażać umie -.-
Zdobyli tytuł po 4 latach i co? i good. Mają więcej punktów w tabeli i w tym roku premiership należy do nich, szkoda tylko że nie umiesz się zachować.
Calen Futh
07-05-2007, 09:45
co ma byc to bedzie, i tak polska nie wygra euro ani ms :P
Tak tak, idź sobie gdzieś jeszcze ponabijać bezsensowne posty.
Mam nadzieję, że następny sezon będzie taki jak ten - fajne emocje na koniec były ^^'
Nie skomentuję tego. Mimo, że nie darzę sympatią Chelsea, to nie znaczy, że muszę ich obrażać (No może czasami - ale bardziej skupiam się na "niebieskich sezonowcach")
A co do Snooka to po trzeciej sesji Higgins - Selby 12:4 - wydaję mi się, że nic już nie odbierze Higginsowi wygranej.
Postaraj się to zignorować bo prawie każdy jego post zrobiony jest prowokująco.
Qwa wygłoś swoje subiektywne zdanie na jakiś temat to już źle.
Postaraj się to zignorować bo prawie każdy jego post zrobiony jest prowokująco. Bastach skoro już się tak wnerwiamy tu dziadki tu sprzedawczyki to może powiesz nam jak długie zęby ma ronaltinio gałczio ???
bo chyba jesteś kibicem barcy.
Skoro to takie popularne to teraz ja spytam: co ty pierdolisz? Real nazwałem dziadkami bo od kilku sezonów grali dziadowski futbol. Wszystko zaczęło się zmieniać po przyjściu RvN, Robinho etc. Zacytuj mi, gdzie nazwałem Chelsea sprzedawczykami. I z łaski swojej nie obrażaj Barcelony i ich piłkarzy, bo ja nie piszę, że czelsi to kówy
I proponuje zakończyć ten topór wojenny między nami bo się robi nie miło.
Miodzio. EOT.
Typowy kibic z onetowskiego forum.
co ma byc to bedzie, i tak polska nie wygra euro ani ms
A powiedziałbyś przed ostatnimi ME, że Grecy wygrają w finale z Portugalią?
lol,to tylko pilka nozna. nie lepiej zaczac lubic chelsea i manu jak ja? co z tego ze rywalizuja? wiec thomisson po chuj wszczynasz klotnie? w tym sezonie manu jest lepszy w nastepnym bedzie gorszy. proste..
Może zmienię temat z tej piłki nożnej na tenis. Kto oglądał mecz pokazowy przed finałem J&S CUP na kortach Warszawianki? Wojciech Fibak/Thomas Muster vs Guy Forget/Sergi Bruguera. Coś kapitalnego :)
A co do Snooka to po trzeciej sesji Higgins - Selby 12:4
drugiej sesji. Blisko bylem poprawnego wytypowania finalistow, ale coz - zgodnie z moimi oczekiwaniami, Higgins mistrzem swiata. I dobrze, przynajmniej tytul bedzie mial ktos, kto faktycznie na niego zasluzyl w perspektywie calego sezonu, a nie takie jednoturniejowe wyskoki jak Dott czy Murphy.
A co do Czelsi vs ManUtd - pf... jak zamierzacie sie teraz licytowac, kto jest lepszy, to wy*******ac do innego tematu, bo od dobrych kilku dni nic innego nie da sie tu przeczytac procz waszych dziecinnych klotni, ktore i tak skoncza sie w najlepszym wypadku warnami (oj juz ja sie o to postaram ;]). Postronnego obserwatora, takiego jak np. ja, gowno obchodza wasze spory, wiec zalozcie sobie temat w FE czy w jakimkolwiek innym miejscu, ale won z tego topicu.
No i Prokom ladnie rozjechal wczoraj Anwil. Wloclawek praktycznie nic nie mial w tym meczu do powiedzenia, Prokom mial lepszych/lepiej dysponowanych zawodnikow na kazdej pozycji (Besok > Hill, Wojcik > Grudzinski, Hukic... no moze tu akurat < Jagodnik, Slanina > Pluta [w obecnej formie], Dalmau >> Thomas >>>>>> Otasevic) i skrzetnie to wykorzystal. Jest 3-2 dla Sopotu, w czwartek kolejny mecz we Wloclawku - mam nadzieje, ze nie ostatni, bardzo chetnie bym obejrzal decydujacy o awansie mecz, w ktorym zawodnicy obu druzyn graliby o byc albo nie byc w finale.
Co jeszcze... Legia rozpykala Pogon, Wisla przegrala z Odra (;dddd), Zaglebie i Belchatow odskakuja... Tak wczoraj z Raulem sobie rozmawialismy, ze troche niedobrze sie stalo ze to Belchatow lub Zaglebie zdobedzie mistrzostwo i zagra w el. LM, gdyz zaden klub nie ma zawodnikow ogranych w pucharach/reprezentacji i nawet jesli uda im sie do tej 3 rundy awansowac, to jak trafia na taki Liverpool, Arsenal, Ajax czy Milan, to na wyjezdzie moze zezrec ich okrutny stres/strach/panika i bedzie pogrom... No nic, to sie okaze, i to juz bardzo niedlugo.
Skoro to takie popularne to teraz ja spytam: co ty pierdolisz? Real nazwałem dziadkami bo od kilku sezonów grali dziadowski futbol. Wszystko zaczęło się zmieniać po przyjściu RvN, Robinho etc.
czyli że RVN to jest technik jakich mało?ja zawsze myślałem że lis pola karnego z w miare dobrą techniką. Real sezon i dwa przed grał ładniej dla oka-często kończyło się przegranym meczem -kontuzje-brak ławki etc. Drużynie Capello czasem wyjdzie ładny mecz,czasem grają po prostu skutecznie.
Co do wczorajszego meczu
1.Ramos sfaulowany w polu karnym przez Kanute-gwizdek milczy
2.ręka piłkarza sevilli na 40 metrze-widzieli wszysc oprócz pana z gwizdkiem
3.dwie żółte kartki dla Robinho w ciągu minuty!
4.Beckhma żółta-przewracany przez piłkarza Sevilli we własnym polu karnym
czyli że RVN to jest technik jakich mało?ja zawsze myślałem że lis pola karnego z w miare dobrą techniką.
Nie mówię o pojedynczych piłkarzach tylko ogólnie o grze Realu. Od kiedy przestali wydawać grube miliony na najlepszych piłkarzy Europy dla nazwiska a zaczęli sprowadzać piłkarzy typu Robinho, Ramos, RvN, Baptista grają o wiele bardziej widowiskowo, przynajmniej wg mnie. Chociaż muszę przyznać, że RvN to kolejny transfer uznanego, zaawansowanego wiekowo piłkarza, jednak w 100% trafiony.
Co do wczorajszego meczu
1.Ramos sfaulowany w polu karnym przez Kanute-gwizdek milczy
2.ręka piłkarza sevilli na 40 metrze-widzieli wszysc oprócz pana z gwizdkiem
3.dwie żółte kartki dla Robinho w ciągu minuty!
4.Beckhma żółta-przewracany przez piłkarza Sevilli we własnym polu karnym
I znowu zaczyna się, że Real jest cały czas krzywdzony. Może podam 2 sytuacje z głowy. Anulowanie kartki dla Beckhama to raz. Finał Pucharu Hiszpanii sprzed ~50 lat, kiedy to Barca wygrała 3:0 pierwszy mecz a w rewanżu Real zniszczył FCB 11:1. Wtedy w Hiszpanii była wojna domowa, rządził Gen. Franco, którego maskotką był Real Madryt. Przed meczem rewanżowym wysłał "swoje siły", które "przekonały" piłkarzy Barcy, że lepiej dla nich, żeby tego nie wygrali. Inna grupa pogadała z sędziami. I teraz możemy tak jechać z tym tematem cały czas, tylko po co? Nie jedna drużyna była krzywdzona pod stolikiem. EOT
I znowu zaczyna się, że Real jest cały czas krzywdzony. Może podam 2 sytuacje z głowy. Anulowanie kartki dla Beckhama to raz. Finał Pucharu Hiszpanii sprzed ~50 lat, kiedy to Barca wygrała 3:0 pierwszy mecz a w rewanżu Real zniszczył FCB 11:1. Wtedy w Hiszpanii była wojna domowa, rządził Gen. Franco, którego maskotką był Real Madryt. Przed meczem rewanżowym wysłał "swoje siły", które "przekonały" piłkarzy Barcy, że lepiej dla nich, żeby tego nie wygrali. Inna grupa pogadała z sędziami. I teraz możemy tak jechać z tym tematem cały czas, tylko po co? Nie jedna drużyna była krzywdzona pod stolikiem. EOT
Anulowanie kartki Beckhama-dostał ją podobno za grę na czas-wykonanie wolnego zajeło mu wtedy mniej niż wykonanie wolnego z którego padł gol. Beckham zwracał uwagę że mur stoi za blisko.
Gen Franco wiecznie żywy i to on wygrał ten mecz Realowi.Zapomniałeś jeszcze o Di Stefano który został skradziony Barcelony a potem został w zarządzie Realu...
aa kartka czerwona dla Fabiano który był na ławce to mistrzostwo xD
A jeszcze był Ricardo Zamora, bramkarz Barcy uznawany za najlepszego w swoich czasach, którego Real kasą wziął albo finał Copa Del Generalisimo w 1970r., kiedy sędzia podyktował karnego dla Realu po faulu 3 m przed linią pola karnego :D Franco wymiatał, nie ma co. To lepsze niż polska komuna. ^^
:baby: ILE BYLO ARSENAL VS .... ?
:baby: ILE BYLO ARSENAL VS .... ?
Arsenal vs co? ... Google. (www.google.ocom.pl)
>Slay
A czy ja na coś narzekam..?
Franco wymiatał, nie ma co. To lepsze niż polska komuna. ^^
W tym roku tez wyeliminowal far$e z LM.
NMSP
No i coz, liczylem, ze Selby jednak sprawi sensacje w tym finale. Niestety, nie zapowiada sie... =/
Troche spóźniony jestem, ale Wygraliśmy 33 60!!Stal Gorzów na czele. Za tydzień mecz z Ostrowem. Mam nadzieje że wygramy.
Thomisson
07-05-2007, 22:21
Typowy kibic z onetowskiego forum.
Typowy kibic nie kumający ironii
Calen Futh
08-05-2007, 09:35
Brawo John Higgins ;) Szkoda, że koniec mistrzostw, bo przyzwyczaiłem się do widoku zielonego sukna za każdym razem gdy włączam Eurosport.
Typowy kibic nie kumający ironii
Typowy pro-user.
>down
Bo jestem. Pełen szpan, nie?
Thomisson
08-05-2007, 15:07
Typowy pro-user.
Jak ja jestem wg ciebie pro, to ty jesteś master spammer. Ale ja już kończę ta jałową dyskusję, żeby nie robić śmietnika z tematu.
Up:
Tere fere
Brawo John Higgins ;) Szkoda, że koniec mistrzostw, bo przyzwyczaiłem się do widoku zielonego sukna za każdym razem gdy włączam Eurosport.
Kibicowałem Selbiemu (w finale tylko), w całych zawodach Murphemu. :)
Masz rację, szkoda że to koniec. ;(
Calen Futh
08-05-2007, 20:12
@up: Ja byłem za O'Sullivanem. I to był dla mnie główny faworyt, oprócz nich byłem za Higginsem, Murphym i Ali Carterem.
@Thomisson ; Bastash: Kurwa -.- Panowie...
W całym turnieju kibicowałem głównie O'Sullivanowi i Carterowi. Po cichu liczyłem, że Mark Allen sprawi jakąś większą niespodziankę, ale mu się nie udało. No i jest jeszcze John Parrott, zawodnik, którego darzę ogromną sympatią, grał na prawdę nieźle.
Słyszeliście o tym pokazowym turnieju snookera na Warszawskim Torwarze? Ma się odbyć w połowie czerwca... Może bym się przejechał. Ma być m.in. Steve Davis.
zawsze myślałem że pięściarze czy tam kickboxerzy muszą mieć warunki i muszą być jakiegoś wzrostu...potem przez przypadek zobaczyłem ten filmik(nie interesuje się boxem etc)i wywarł na mnie ogromne wrażenie
http://www.metacafe.com/watch/336783/mike_the_best/
statystyki Zambidis
60 walk ogólnie
51 wygranych-38 przez K.O
9 przegranych
wzrost-167
waga-70kg
komentarz który mnie położył(o filmiku)
"It's Roberto Carlos "
W całym turnieju kibicowałem głównie O'Sullivanowi i Carterowi. Po cichu liczyłem, że Mark Allen sprawi jakąś większą niespodziankę, ale mu się nie udało. No i jest jeszcze John Parrott, zawodnik, którego darzę ogromną sympatią, grał na prawdę nieźle.
Ja tez liczylem na final Ronnie-Ali. I, prawde mowiac, prawie trafilem - w koncu w finale zagrali ich pogromcy. =) No i jednak do konca mialem nadzieje, ze Selby zdobedzie mistrza swiata, zwlaszcza po tym, co wyprawial w poprzednich meczach (niezapomniany polfinal z Murphym...). Wyszlo jak wyszlo, niestety.
Słyszeliście o tym pokazowym turnieju snookera na Warszawskim Torwarze? Ma się odbyć w połowie czerwca... Może bym się przejechał. Ma być m.in. Steve Davis.
Masz jakies obszerniejsze info? Tez bym chetnie wpadl...
Nie mam żadnych informacji poza tymi, które usłyszałem w trakcie transmisji na Eurosporcie. Turniej miałby się odbyć w dniach 16-17 czerwca na warszawskim Torwarze. Mają w nim wziąć udział John Higgins, Steve Davis, Graeme Dott i jeszcze jeden zawodnik, którego postać jest na razie owiana tajemnicą :P Bilety będą kosztować ok. 30-40zł na jedną sesję. Są to informacje zasłyszane na antenie Eurosportu.
Ocena sędziowania meczu, który odbył się dwa dni temu, a powrót do wydarzeń sprzed pół wieku to jest chyba różnica. No ale cóż kibice Barcelony mogą poradzić, dla nich Generał Franco wiecznie żywy.
Villarreal 1-0 Celta
67` - G. Franco
Już sobie wyobrażam co by się działo na forach Barcelony gdyby ten zawodnik strzelił im bramkę. ;]
Ocena sędziowania meczu, który odbył się dwa dni temu, a powrót do wydarzeń sprzed pół wieku to jest chyba różnica. No ale cóż kibice Barcelony mogą poradzić, dla nich Generał Franco wiecznie żywy.
Te przykłady to był wyraz lekkiej frustracji. Lekko ironizując ukazałem, że nie tylko Real jest/był krzywdzony. Poza tym nie miałem innego pomysłu w głowie :p
Już sobie wyobrażam co by się działo na forach Barcelony gdyby ten zawodnik strzelił im bramkę. ;]
Następne wcielenie szatana ;)
>Calen
A co w nim było takiego zajebistego? Nie widziałem. Rozwiń.
Calen Futh
10-05-2007, 00:01
Chelsea - Manyoo - ale zajebisty mecz :D buhahahah rotfl ^^'
Chelsea - Manyoo - ale zajebisty mecz :D buhahahah rotfl ^^'
Nom, zajebisty bo jednostronny ;) Manchester murował bramkę a Chelsea mogła ich zmieść gdyby wykorzystała przynajmniej połowę sytuacji. Ale nie będę gdybał
bo spadnie na mnie fala krytyki B) Dodam jeszcze że oba zespoły zagrały w rezerwowych składach.
Snooker przez 3/4 dnia na eurosporcie był fajny :x
Kibicowałem Selby'emu i Carterowi ^_^
Thomisson
10-05-2007, 07:27
Dobrze, że Kuszczak bronił, dzięki czemu będzie miał medal z mistrzostwo Anglii (aby dostać ten medal trzeba zagrać minimum chyba w 7-miu meczach ligowych)
Dobrze, że Kuszczak bronił, dzięki czemu będzie miał medal z mistrzostwo Anglii (aby dostać ten medal trzeba zagrać minimum chyba w 7-miu meczach ligowych)
Trzeba zagrać minimum w 10 meczach o mistrzostwo 1 ligi angielskiej, Kuszczak ma ich 5 tak więc niestety nie dostanie medalu, podobnie jak Larsson, który ma 7 meczów na koncie ; ]
czyżby barcelonka wtopiła 4-0 z getafe ahauhshausamsjnahshyasgyaydasmdmsadysaydhas
czyżby barcelonka wtopiła 4-0 z getafe ahauhshausamsjnahshyasgyaydasmdmsadysaydhas
Kogo teraz Copa del Rey obchodzi...
Dobra drużyna powinna walczyć o każde trofeum...yyy ale aż 4-0 xD ?
IMHO gwiazdorom z Barcy trochę się we łbie poprzewracało, czego efektem jest obecny, bardzo nierówny sezon. Taka przegrana w końcu musiała się przydarzyć, a trafiła się z solidnym i walecznym Getafe. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że Barca obudzi się. Nie ma to jak walka do końca o mistrza ;>
No kogoś chyba obchodzi skoro w takim meczu przez całe 90 minut grają tacy zawodnicy jak Ronaldinho, Eto'o, Puyol, Xavi czy Zambrotta. Mecz był po prostu potraktowany jako formalność. Katalońska gazeta nawet zapędzała się dalej i na wczorajszej okładce zapowiadała dwa trofea na koniec sezonu. Zbytnia pewność siebie, lekceważenie przeciwnika, zmęczenie i kaprysy gwiazdek zazwyczaj do takich konsekwencji prowadzą. Przypomina mi się sytuacja Realu sprzed paru lat, zaczęło się od porażki w finale CdR i do dzisiaj nic nie osiągnęli. Czyżby powtórka z historii? ;)
http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20070510a/60_archivo55_graphic_10_1_2_20070510_Y10PORTB.EPS. jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Po prostu: visca el far$a! =D
No kogoś chyba obchodzi skoro w takim meczu przez całe 90 minut grają tacy zawodnicy jak Ronaldinho, Eto'o, Puyol, Xavi czy Zambrotta.
Imo to tylko Rijkarda, bo piłkarze po prostu sobie odpuścili. A szkoda...
Mecz był po prostu potraktowany jako formalność. Katalońska gazeta nawet zapędzała się dalej i na wczorajszej okładce zapowiadała dwa trofea na koniec sezonu. Zbytnia pewność siebie, lekceważenie przeciwnika, zmęczenie i kaprysy gwiazdek zazwyczaj do takich konsekwencji prowadzą. Przypomina mi się sytuacja Realu sprzed paru lat, zaczęło się od porażki w finale CdR i do dzisiaj nic nie osiągnęli. Czyżby powtórka z historii? ;)
To jest właśnie największa wada Barcy. Zawsze jak prowadzą, bądź grają lepiej to już są pewni zwycięstwa. A potem nadchodzi kataklizm. Myślę, że tutaj potrzebny jest trener, który potrafi wstrząsnąć zespołem. Bezwzględny motywator. Ktoś typu Sir Alex Ferguson, ale tylko ktoś jego typu bo niemożliwe jest ściągnięcie tego trenera do Katalonii ;]
>down
Najwyraźniej Getafe ma sposób na najlepszych, w końcu z Realem też wygrali w lidze ; ]
dostać 4:0 od ludzi których zna się praktycznie tylko z murowania bramki-sztuka xD
Doom Terror
11-05-2007, 17:28
kazdemu zespolowi moze sie przydarzyc taki mecz (patrz Man.utd-Roma , Roma-Inter 6;2) z tym ze Inter ma usprawiedliwienie i mogl sobie odpuscic bo juz jest mistrzem :P
kapustka1994
11-05-2007, 21:28
a wiecie że odbędzie się euro 2012 w polsce?? xD:cup:
@up
Nie
A Fabianski zostanie bramkarzem Arsenalu i jak kazdy inny polak wystepujacy w Premiership bedzie walczyl o miejsce w skladzie...
@up
Nie
A Fabianski zostanie bramkarzem Arsenalu i jak kazdy inny polak wystepujacy w Premiership bedzie walczyl o miejsce w skladzie...
Nie będzie walczył o miejsce w składzie, tylko przez pierwszy sezon będzie się uczył. Dopiero w następnym, o ile Lehmann nie przedłuży umowy prawdopodobnie będzie pierwszym bramkarzem. Jak Kuszczak ; ]
>down
No i co z tego, że 40-letni? Zobacz na jakim poziomie gra.
Nie będzie walczył o miejsce w składzie, tylko przez pierwszy sezon będzie się uczył. Dopiero w następnym, o ile Lehmann nie przedłuży umowy prawdopodobnie będzie pierwszym bramkarzem. Jak Kuszczak ; ]
Tak, napewno 40 letni bramkarz przedluzy kontrak z arsenalem;>
Bardziej prawdopobna jest jego emerytura ;p
Biedny arsenal, nie bedzie mial bramkarza-bo trudno Szmacianskiego nazwac bramkarzem, bardziej zaowdnikiem kilku meczow :>
Dark Sven
11-05-2007, 22:58
Tak, napewno 40 letni bramkarz przedluzy kontrak z arsenalem;>
Bardziej prawdopobna jest jego emerytura ;p
Biedny arsenal, nie bedzie mial bramkarza-bo trudno Szmacianskiego nazwac bramkarzem, bardziej zaowdnikiem kilku meczow :>
Patrz na Cafu> 38 lat, obronca, przedłużył z milanem. Więc czemu bramkarz (którzy zazwyczaj grają dłużej ) ma już kończyć.
Polacy, najlepsi ławo grzacze :D
@down
Maldini chyba raczej po tym sezonie kończy. Będe czekał na Christiana ;>
Patrz na Cafu> 38 lat, obronca, przedłużył z milanem. Więc czemu bramkarz (którzy zazwyczaj grają dłużej ) ma już kończyć.
Polacy, najlepsi ławo grzacze :D
Albo Maldini.
Doom Terror
12-05-2007, 00:34
A Almunia to co? Z nim bedzie musial wygrac Fabianski rywalizacje pierw..
A Almunia to co? Z nim bedzie musial wygrac Fabianski rywalizacje pierw..
a Almunia ma codziennie w nocy przed oczami pamiętny finał lm i kejzy jakie wpuścił...
a Almunia ma codziennie w nocy przed oczami pamiętny finał lm i kejzy jakie wpuścił...
No tak oczywiście, ale gdyby to Real wygrał LM, co jakoś im się ostatnio nie udaje krzyczałbyś, że wywalczyli to poświęceniem i wspaniałą grą.
Doom Terror
12-05-2007, 01:04
Kuszczak wpuscil gorsza,takie bramki sie zdarzaja. I jak juz to codzienniew nocy Lehmanowi sie sni ze dostal czerwona kartke ...
co ma piernik do wiatraka?Te bramki były spowodowane przez niefortunne obrony Almunii to proste.
ps. 2>9
ps2. Barca=Nottingham Forest
Towarzyski mecz a finał lm to różnica...ale zgadza się puszczak wpuścił gorszą
a czy ja gdzieś kwestionowałem grę Barcelony w finale?grali w przewadze i do 70minuty strasznie słabo grali. Potem wszedł Henka i pozamiatał jak najbardziej zasłużenie zdobyty drugi puchar europy
Yoh Asakura
12-05-2007, 12:53
Przecież Lehman jeszcze będzie grał jeszcze tylko rok w Arsenalu. Później nie wiadomo gdzie pójdzie, bo Wenger go nie weźmie na dłużej. A co do Almunii - wcale nie nie musi bronić, przecież jest jeszcze Mart Poom. Zresztą w Arsenalu szykuje się nie tylko transfer Fabiańskiego, bo zarząd obiecał Titi'emu, ze podpisze umowę z Eto'o. Ponoć jeszcze Ribery i/albo Malouda mają zasilić szeregi Arsenalu. A jeśli ktoś lubi plotki może go zainteresować to, że Arsenal poluje na Mottę i Saviolę...
@Down:
Tyle, że Thierry zapowiedział, że w Arsenalu zostaje do końca kariery. Albo przynajmniej do odejście Wengera.
>PiXiK
Nie kwestionowałeś gry Barcelony, tylko uznałeś, że to Almunia przegrał mecz a nie Arsenal. Ja to tak widziałem przynajmniej.
>Yoh
A Barcelona na Henry'ego.
Tymczasem...
Wałdoch blisko Jagiellonii!
Srebrny medalista Igrzysk Olimpijskich, 74-krotny reprezentant Polski Tomasz Wałdoch być może wzmocni drużynę Jagiellonii jeszcze w bieżącym sezonie. Tę sensacyjna informację potwierdził prezes naszego klubu Aleksander Puchalski. Jagiellonia prowadzi zaawansowane rozmowy z tym 36-letnim obrońcą i jeżeli zakończą się one powodzeniem były kapitan reprezentacji Polski oraz Schalke 04 Gelsenkirchen będzie mógł zadebiutować w żółto-czerwonych barwach już za tydzień w meczu z Ruchem Chorzów. Wałdoch jest przyjacielem obecnego trenera Jagiellonii Artura Płatka, obecnie mieszka z rodziną w Niemczech i pracuje jako trener juniorów starszych w Schalke. Jak się udało nam dowiedzieć jeżeli zawodnik zdecyduje się na grę w naszym klubie nie będzie żadnych problemów z zarejestrowaniem go do gry w PZPN.
I to nie jest wiadomość typu "więcej w Fakcie", tylko oficjalny komunikat Jagiellonii. o.o
>Maggic
Patrząc na formację defensywną Jagi Hajto i Kłos byliby kapitalnymi wzmocnieniami.
>PiXiK
Nie kwestionowałeś gry Barcelony, tylko uznałeś, że to Almunia przegrał mecz a nie Arsenal. Ja to tak widziałem przynajmniej.
Tymczasem...
I to nie jest wiadomość typu "więcej w Fakcie", tylko oficjalny komunikat Jagiellonii. o.o
Wałdoch i tak jest do dupy wystarczy po patrzeć na ŁKS super wzmocnienie drewnem...Hajto i Kłos cienkie bolki...
Doom Terror
12-05-2007, 16:26
up* Ci ktorych uwazasz za cienkie bolki,sa jednymi z nielicznych z tych,ktorzy bedac na zachodzie grali.Co do Waldocha to byl kapitanem w Schalke,to napewno musial byc do dupy...Razem z Hajto tworzyli trzon defensywy Schalke...Co do Klosa to przez dlugi okres gral we Francuskiej Ligue1,z naciskiem na gral a nie grzal lawe,wiec mowienie ze wyzej wymienieni sa cienkimi bolkami ma sie nijak do rzeczywistosci.
Wendaren
12-05-2007, 17:35
@up
I to jest sport ? pwnd
jeszcze lepiej.Jak dla mnie to dosyć idiotyczny sposób na nudę-ale podobno każdy jest dobry więc dobrze się bawcie-lepsze to niż siedzenie przed kompem
Bastash, co ty pierdzielisz? Sport to tylko piłka nożna i ewentualnie siatkówka lub piłka ręczna ( o ile wygrywamy <emotki z pucharem>
; )
no ziomus, chyba pierwszy raz w historii tego forum w czyms sie zgadzamy. Skakanie przez krzaki i lawki sportem... hehehe ;d
Osobiście nie mam nic do piłki nożnej ani nie chcę obrazić fanów piłki nożnej, ale jak bym miał myśleć tak jak wy to bym powiedział: "Bieganie za kawałkiem skóry przez 90 minut jak idiota też nie powinno zaliczać się do sportu"
EDIT: Chodzi o parkour
no pewnie wygibasy>piłka nożna. Kiedy w ogóle powstało bieganie na zawołanie?bo piłka ma już troche
>PiXiK
Podejrzewam, że nie więcej niż 5 lat temu, bo facet, który to wymyślił - David Belle bodajże - ma na oko ~30 lat.
Bieganie za kawałkiem skóry przez 90 minut jak idiota też nie powinno zaliczać się do sportu
Zauważ, że piłka nożna to nie jest tylko bieganie i kopanie piłki a LP jest zwykłym bieganiem.
>down
Kiedy cały świat we wtorkowy wieczór ogląda LM my oglądamy popdoloną operę mydlaną, więc nie zdziwiłbym się, gdyby zaczęli puszczać LP w TV.
hmm kiedyś (dawno temu)oglądałem taki program i chyba właśnie był o tym kolesiu o którym wspomniałeś i jego kumplach. Biegali po jakimś moście,wysokich budynkach itp itd. Pomyślałem sobie że nieźle w głowie mają narąbane-ale wyglądało efektownie(i nikt tam nie mowil o sprocie ale o sposobie na nude i o hobby). Gdy dotarła do Polski fala Parkour,gdy co drugie dziecko zamarzyło o bieganiu przez płotki to ale to pewnie moda przelotna i niedługo zostaną tylko"prawdziwi wyznawcy". Jednak jeśli teraz takie głupoty ktoś nazywa sportem..to boje się tego co przyjdzie i co ludzie będą chcieli nazwać sportem
Miejmy nadzieję że nie doczekamy się w środowy wieczór w tv biegania zamiast piłki;)
chcialbym zapytać się czemu tak mało pisze się o siatkówce. dzisiaj oglądałem mecz jastrzebia z belchatowem o mistrzostwo polski ale jastrzebie sie wybronilo i finał bedzie za tydzień w bełchatowie.
napiszcie co sądzicie o grze obydwu zespołów
Wendaren
12-05-2007, 18:43
Sadtjatdartttd
Real Madryt pokonał Espanyol Barcelona 4:3. Był to mecz dramatyczny i do końca nie było wiadomo kto wygra. Najpierw 2 gole dosłownie z dupy graczy Espanyolu-przypadkowe akcje i tragiczne błędy obrony Królewskiej. Gol Kontaktowy został strzelony przez RVN. Carlos wrzuca przedłuża Guti i RVN z ok.5metrów pakuje brameczkę. Druga połowa Reyes daje znak do ataku(zmienił Gutka).Trafia w boczną siatkę.Drugi gol dla Realu-majstersztyk. Carlos wrzuca RVN(chyba)przedłuża piętą podanie do Raula i ten z ostrego kąta pokonuje Kameniego.Jeszcze przed trzecim golem Raul genialnie przyjmuje piłkę piętką podbija główką i niestety strzela obok bramki. 3 gol dla Realu dzieło przypadku-Raul zderza się z kamenim na 15 metrze (albo ze swoim obrońcą?)piłka trafia do Higuaina który pakuje do pustej bramki piłkę. 4 gol-wywalczył piłkę higuain wślizgiem podaje do kogoś, otrzymuje podanie zwrotne ostry kąt strzał wślizgiem i gol-całe Bernabeu oszalało Higuain ściąga koszulkę podrzuca nią. Ostatnia zmiana Raul żegnany brawami za Torresa. Niedługo potem koniec meczu:)
Gol Kontaktowy został strzelony przez RVN. Carlos wrzuca przedłuża Guti i RVN z ok.5metrów pakuje brameczkę.
Wrzuca Guti, Carlos przedłuża głową (!) i RvN strzela.
3 gol dla Realu dzieło przypadku-Raul zderza się z kamenim na 15 metrze (albo ze swoim obrońcą?)piłka trafia do Higuaina który pakuje do pustej bramki piłkę.
Higuaín przebiega między bramkarzem i obrońcą Espanyolu, którzy się zderzają. Do pustej bramki piłkę pakuje Reyes.
4 gol-wywalczył piłkę higuain wślizgiem podaje do kogoś, otrzymuje podanie zwrotne ostry kąt strzał wślizgiem i gol
Asystował Reyes. Zapomniałeś napisać o trzeciej bramce dla Espanyolu.
Coś dla rozrywki:
hoomik 20:35:14
34' Real Madrid 1 - 3 Espanyol
hoomik 20:35:15
hah
hoomik 20:35:19
a ja na real chcialem postawic
Oxygane 20:35:53
34' Real Madrid 1 - 3 Espanyol
Oxygane 20:35:55
HEHEEHHEHEHEHHEHEe
Może to dziwne ale ja się cieszę. Espanyol to zwykła banda chamów. Mam taki wstręt do nich jak do języka niemieckiego,.
Higuaín przebiega między bramkarzem i obrońcą Espanyolu, którzy się zderzają. Do pustej bramki piłkę pakuje Reyes.
Asystował Reyes. Zapomniałeś napisać o trzeciej bramce dla Espanyolu.
Coś dla rozrywki:
Dzięki za poprawki. Sopcast+dziury w mózgu ;)
3 bramka dla Esp. Cóż z Ramosa środkowy średni...ogólnie obrona średnio. Ale Pandiani ładnie od słupeczka do brameczki...hat trick
Real 66pkt
Barca 65
Sevilla 61
Hmm kto mistrzem ? ;d
Mimo wszystko stawiam na barce, chociaz nie jestem zwolennikiem obydwu druzyn.
rzeczywiscie nie zauwazylem ;o
Real 66pkt
Barca 65
Sevilla 61
Hmm kto mistrzem ? ;d
Mimo wszystko stawiam na barce, chociaz nie jestem zwolennikiem obydwu druzyn.
Nie mów, że nie zauważyłeś że Barca dopiero jutro gra ; ]
to był jednak Raul (Raul wrzuca Carlos przedłuża rvn strzela(
To prawda, przed chwilą na powtórce zobaczyłem. Czyli w sumie Guti nic dobrego w dzisiejszym meczu nie ugrał.
Właśnie skończył się mecz na szczycie 2 ligi Polonia Bytom - Jagiellonia Białystok. Wynik: 1:3 :) Odkąd Jaga zatrudniła młodego trenera nie przegrała jeszcze meczu, dzięki czemu z powrotem włączamy się do walki o Orange Ekstraklasę. Za tydzień w Białymstoku przy Słonecznej 1 o godzinie 19.00 mecz z Ruchem Chorzów. Po prostu hicior. Wszyscy na mecz! : )
>edit
Matusiak strzelił bramkę dla Palermo ;)
jebac Prokom jebac! Slanina znowu wlaczyl sobie tryb killera i wypunktowal Anwil... szkoda, mialem nadzieje ze to Turow bedzie mial przewage parkietu w finale, no ale coz... poradzimy sobie i bez tego.
bhasuhasuhasuhasuhuhasuhas
1. Real - 66
2. Barsa - 66
Barsa 1-1 Betis oi oi oi !!sdmafdhvxcnmvcahuc
Real wreszcie na królewskim miejscu = ]
Dark Sven
13-05-2007, 23:54
Milan 1:1 Catania
Qwa... pięknie się zaczęło.
5 minuta gol Seedorfa. 67 milan traci. Kfuck!
Milan 1:1 Catania
Qwa... pięknie się zaczęło.
5 minuta gol Seedorfa. 67 milan traci. Kfuck!
Skąd ja to znam... 5 minuta gol Ronaldinho, ostatnia minuta 1:1.
Btw, skąd tyle nienawiści do Barcelony nagle? Ucichli wszyscy wyzywający Chelsea od sprzedawczyków? Zabawne. Kiedy ManU wygrało z Evertonem 4:2 przegrywając 0:2 było, że fart. A gdy Real przegrywając 1:3 wygrał 4:3 cisza. Dojrzałość pewnych kibiców? Skoro już przy tym jestem to nie bardzo rozumiem skąd się wzięło "far$a", skoro Barcelona jako jedyny klub potrafiła zrezygnować ze 100 mln euro, nigdy nie grała ze sponsorem na koszulkach, wpłaca miliony euro na Unicef i prowadzi kilka organizacji charytatywnych. Kto pierwszy rzuci hasłem "frustrat", "wylewny" etc. ?
Btw, skąd tyle nienawiści do Barcelony nagle? Ucichli wszyscy wyzywający Chelsea od sprzedawczyków? Zabawne. Kiedy ManU wygrało z Evertonem 4:2 przegrywając 0:2 było, że fart. A gdy Real przegrywając 1:3 wygrał 4:3 cisza. Dojrzałość pewnych kibiców?
Skoro już przy tym jestem to nie bardzo rozumiem skąd się wzięło "far$a", skoro Barcelona jako jedyny klub potrafiła zrezygnować ze 100 mln euro, nigdy nie grała ze sponsorem na koszulkach, wpłaca miliony euro na Unicef i prowadzi kilka organizacji charytatywnych. Kto pierwszy rzuci hasłem "frustrat", "wylewny" etc. ?
1 część oddzielona żeby było Ci jaśnie panie łatwiej.
Real pokazał ducha walki i pokazał piękne widowisko
druga część to po prostu żal. Ja to kur*a znam na pamięć tak tak Unicef ,więcej niż klub. A uzupełniają to turnee po afryce w środku sezonu co nie ma żadnego wpływu na jej grajków. Słyszałem również że w Barcelonie nie grają najemnicy a vv>Iker.
bramka na 1:1=BRAWO VICTOR...hahaha nieźle pod paszką mu poszło..
FRUSTRAT!!!!!!
ps.witaj w "Barcodobrych" debiut masz dobry Ci powiem
Btw, skąd tyle nienawiści do Barcelony nagle? Ucichli wszyscy wyzywający Chelsea od sprzedawczyków? Zabawne. Kiedy ManU wygrało z Evertonem 4:2 przegrywając 0:2 było, że fart. A gdy Real przegrywając 1:3 wygrał 4:3 cisza. Dojrzałość pewnych kibiców? Skoro już przy tym jestem to nie bardzo rozumiem skąd się wzięło "far$a", skoro Barcelona jako jedyny klub potrafiła zrezygnować ze 100 mln euro, nigdy nie grała ze sponsorem na koszulkach, wpłaca miliony euro na Unicef i prowadzi kilka organizacji charytatywnych. Kto pierwszy rzuci hasłem "frustrat", "wylewny" etc. ?
Teraz wiesz jak to jest ;)
@Topic: W sumie to się ciesze gdyż chciałbym żeby Real wygrał ligę.
Grają w tym sezonie bardzo ambitnie, walczą do końca.
Hmm Barca zagrała trochę słaby sezon jak na jej możliwości :p
1 część oddzielona żeby było Ci jaśnie panie łatwiej.
Real pokazał ducha walki i pokazał piękne widowisko
druga część to po prostu żal. Ja to kur*a znam na pamięć tak tak Unicef ,więcej niż klub. A uzupełniają to turnee po afryce w środku sezonu co nie ma żadnego wpływu na jej grajków. Słyszałem również że w Barcelonie nie grają najemnicy a vv>Iker.
bramka na 1:1=BRAWO VICTOR...hahaha nieźle pod paszką mu poszło..
FRUSTRAT!!!!!!
ps.witaj w "Barcodobrych" debiut masz dobry Ci powiem
Wiem, bo widziałem ten mecz. Widziałem też MU - Everton i na pewno nie był gorszy pod względem ducha walki.
A co ma piernik do wiatraka? Tournee Realu po Azji i Ameryce to co? Valdes jest akurat najsłabszym punktem Barcelony. Jeszcze nie tak dawno Real miał taki sam problem ze środkiem obrony (okres po zakończeniu kariery przez Helguerę a sprowadzeniu m.in. Ramosa), ale czy ja latałem wtedy z otwartą gębą, jaką to Real ma żałosną obronę? Debiut zaliczyłem dokładnie 8 lat temu.
Doom Terror
14-05-2007, 01:14
Bastash,PiXik wyluzujcie troche bo to wyglada jakbyscie chcieli zrobic wirtualna ustawke,co smiesznie wyglada z perspektywy innych forumowiczow ... odnosnie wydarzen sportowych,to zdziwilem sie ze nikt nie napisal o Kubicy! Z bratem sie smiejemy ze Nick Heidfeld pomylil samochody i omylkowo swoj popsul.Troche mnie denerwuje ze Hamilton pomimo tego ze lepszy od Kubicy nie jest(owszem jest dobry,nawet bardzo,ale w tych wszystkich turniejach przed dolaczeniem wyzej wymienionych do F1 I Hamilton przegrywal z Kubica gdy mieli takie same bolidy...) ciekawi mnie co wy sadzicie na ten temat. Wracajac do pilki noznej na stronie o mercato (transfery dot.ligi wloskiej) wyczytalem ze Eto jest bliski odejscia z Barcelony,nie wiem na ile wiarygodne sa informacje na tuttomercatoweb.com bo znam od niedawna ta strone.
Calen Futh
14-05-2007, 08:40
1. Real - 66
2. Barca - 66
SONDA: W której kolejce Barcelona wygra ligę xD?
Anyway myślę, że Barca na luzie mogłaby zapewnić sobie tytuł już kilka meczyków temu - tylko nie wiedzieć czemu sobie zgotowali taki los jak teraz, że nic nie jest pewne.
Jeszcze nie tak dawno Real miał taki sam problem ze środkiem obrony (okres po zakończeniu kariery przez Helguerę a sprowadzeniu m.in. Ramosa), ale czy ja latałem wtedy z otwartą gębą, jaką to Real ma żałosną obronę?
Kurde, oglądając ostatni mecz Realu myślałem, że to Helguera wszedł na boisko na drugą połowę. Muszę sobie jakieś okulary chyba kupić.
Nie trzeba wcale być z Madrytu, by wieszczyć koniec ery drużyny Rijkaarda. "Najgorszy jest ten ślepy, który nie chce widzieć" - napisał po porażce z Getafe zrozpaczony felietonista katalońskiego "Sportu". Przypomniał, że agonia galaktycznego Realu zaczęła się właśnie w Pucharze Króla. 17 marca 2004 r. Real przegrał finał z Saragossą 2:3 i od tamtej pory nie wygrał nic. Dopiero teraz ma pierwszą szansę.
Barca, która w ubiegłym sezonie zdobyła mistrzostwo kraju i Puchar Europy, zostałaby w tej sytuacji właściwie bez trofeum (jeden Superpuchar Hiszpanii na otarcie łez). A przed sezonem, kiedy została wzmocniona Zambrottą, Thuramem i Gudjohnsenem, miała zdobyć ich sześć. Tymczasem przegrała Superpuchar Europy z Sevillą, Puchar Interkontynentalny z Internacionalem Porto Alegre, Ligę Mistrzów z Liverpoolem, Puchar Hiszpanii z Getafe. Jeśli odda Realowi tytuł mistrza kraju, to katastrofa się dopełni.Ale tak poza tym:
2>9
Doom Terror
14-05-2007, 10:03
chyba chodzilo o Hierro :p
obaj na H każdemu znawcy piłki nożnej może się pomylić a w szczególności kibicowi więcej niż klubu
Tak, chodziło mi o Hierro.
>Raul
Parę postów wyżej napisałem, że wolałbym już podziękować Rijkardowi.
>PiXiK
Rotfl a co to ja się historią Raelu ( bo tak się nazywa tak? -.-) pasjonuję?
skoro znasz historię o tym jak Real kradnie a nie wiesz kto z niego odchodził to interesujesz się wybiórczo i wybierasz to co dla Ciebie jest lepsze. Ale napisać o skończeniu kariery Helguery który regularnie gra w Realu to żal...
Nie znam historii jak Real podkupuje (a nie kradnie) zawodników, tylko znam historię jak Barcelona traci zawodników. Jest różnica. Przepraszam, że nie jestem idealny.
Nie znam historii jak Real podkupuje (a nie kradnie) zawodników, tylko znam historię jak Barcelona traci zawodników. Jest różnica.
A jeszcze był Ricardo Zamora, bramkarz Barcy uznawany za najlepszego w swoich czasach, którego Real kasą wziął (...)
Nie znasz.
Przepraszam, że nie jestem idealny.
Rozumiemy - w koncu jestes putka.
A kiedy far$a wygra lige? Moze za 10 lat... Za to ciekawie zapowiada sie finisz ligi portugalskiej. Osobiscie mam nadzieje, ze wygra Benfica. Sentyment po Nuno i Feherze...
PS. 2>9
Nie znasz.
Poczekaj... czy ja napisałem, że Barca straciła Zamorę na rzecz Realu? No wai!
A kiedy far$a wygra lige? Moze za 10 lat...
To samo mógłbym napisać o Realu. Tylko po co? Dalej będziecie pisać posty jak z forum Onetu?
PS. 2>9
Wyłóż mi to po łopatowemu, bo jestem kibicem Barcelony i jestem zbyt gópi, żeby rozumieć takie rzeczy.
A Bullsi w koncu sie przełamali i w końcu wygrali z Pistonsami jeden mecz, tak wiec walka dalej trwa. stan rywalizacji 3-1 dla Pistons.
do ataku!!!
Olorion.
14-05-2007, 21:14
A Bullsi w koncu sie przełamali i w końcu wygrali z Pistonsami jeden mecz, tak wiec walka dalej trwa. stan rywalizacji 3-1 dla Pistons.
do ataku!!!
Lakers > bulls ;\
Poczekaj... czy ja napisałem, że Barca straciła Zamorę na rzecz Realu? No wai!
Napisales, ze Real wzial kasa Zamore. A coz to innego, jak nie podkupowanie?
To samo mógłbym napisać o Realu. Tylko po co? Dalej będziecie pisać posty jak z forum Onetu?
Po to, zeby sie zblaznic. Zreszta, do konca sezonu jeszcze pare kolejek - zobaczymy, kto w tym roku zostanie cabron.
Wyłóż mi to po łopatowemu, bo jestem kibicem Barcelony i jestem zbyt gópi, żeby rozumieć takie rzeczy.
Tak najogolniej? To chodzi o to, ze far$a uwaza swoje dwa zwyciestwa w PE/LM za wiecej niz 9 Realu z racji dyktatury Franco w okresie prymatu Krolewskich w Europie. Stad 2>9.
Napisales, ze Real wzial kasa Zamore. A coz to innego, jak nie podkupowanie?
Dalej się nie rozumiemy. Pisałem w kategorii Barca traci a nie Real zyskuje.
Po to, zeby sie zblaznic. Zreszta, do konca sezonu jeszcze pare kolejek - zobaczymy, kto w tym roku zostanie cabron.
Gratuluję, bo jako pierwszy to napisałeś. Jakoś nie pamiętam, żebym pisał, że Barca ma murowane zwycięstwo w Primera Division a Real już się nie liczy. Walka trwa do końca sezonu.
Tak najogolniej? To chodzi o to, ze far$a uwaza swoje dwa zwyciestwa w PE/LM za wiecej niz 9 Realu z racji dyktatury Franco w okresie prymatu Krolewskich w Europie. Stad 2>9.
Skoro nie potraficie przepłakać teraźniejszości i cały czas o byłych trofeach jest mowa a nie o tym, jak teraz grają oba kluby to mogę powiedzieć, że Real jest średnim klubem i nie wycofać tego do momentu aż Królewscy ponownie zdobędą mistrzostwo Hiszpanii i Ligę Mistrzów w tym samym sezonie. To nie ma sensu. EOT.
>down
Z tym, że Real gra teraz lepiej muszę się zgodzić, bo FCB gra po prostu katastrofalnie.
Co do tenisa to w poprzednim tygodniu przejechałem się właśnie na Federerze, teraz będę mądrzejszy.
Dalej się nie rozumiemy. Pisałem w kategorii Barca traci a nie Real zyskuje.
W takim razie, moja kulpa.
Skoro nie potraficie przepłakać teraźniejszości i cały czas o byłych trofeach jest mowa a nie o tym, jak teraz grają oba kluby to mogę powiedzieć, że Real jest średnim klubem i nie wycofać tego do momentu aż Królewscy ponownie zdobędą mistrzostwo Hiszpanii i Ligę Mistrzów w tym samym sezonie. To nie ma sensu. EOT.
No to i tak nawet teraz Real gra lepiej niz far$a. I nie, wyznacznikiem wcale nie jest poziom odpadniecia z CdR/LM/czegokolwiek innego - po prostu Real jest rowniejszy. Co rzecz jasna nie oznacza, ze jest rownie dobry co np. dekade temu. A kwestie 2>9 od zawsze drazyly putki, a nie fani Realu. Wiec kto tu nie potrafi czegokolwiek przeplakac?
Z mojej strony, rowniez EOT. Sa milsze kwestie. =)
Chocby tenisowy turniej w Hamburgu - kto na zwyciezce? Czuje, ze dominacja Rafy Nadala na ziemi w tym tygodniu sie skonczy. Drabinke ma cokolwiek ciekawa - Gonzalez w 1/4, Davydenko w 1/2. Po tym, co obaj pokazali w Rzymie w zeszlym tygodniu, wsrod nich szukalbym triumfatora. Bo Volandri raczej nie bedzie sie juz liczyl...
(i drobna porada dla 'obstawiaczy' - to, ze na Federera jest kurs 1.03-1.05 nie znaczy, ze Szwajcar wygra - zwlaszcza tu, na ziemi; granie 'przeciwko' wydaje sie calkiem oplacalne =))
Lakers > bulls ;\
nie ma takiej opcji. lakersi od odejscia o'neala sa cieniem swojej druzyny.
nie ma takiej opcji. lakersi od odejscia o'neala sa cieniem swojej druzyny.
to prawda.. na szczescie nigdy im nie kibicowałem :P
dosyć dramatyczny finał, z obu stron...
Sevilla pewna po golu Kanoute, kontrolowała gre, gdy tu nagle przychodzi 116 minuta i Palop pokonany przez Jonatasa : ) A w karnych znowu speszyli się piłkarze Espanyolu i bum po pucharze ;-)
W sumie nie oglądałem całego meczu, bo się uczyłem, ale w 110 minucie włączyłem pełen nadzei na karne i się nie zawiodłem, no może troche, ale jedynie postawą strzelców Espanyolu podczas karnych :S np. Jonatas, co to miałbyć za strzał? Ja bym to wyjął :S Po pierwsze prawie, że w środek po drugie za słabo :( chociaż jeśli byłoby mocniej, pewnie też by było obronione.
Gratuluję tutaj w tym o to miejscu zespołowi z Barcelony gdyż tak daleko zajść to jestem pełen podziwu ! Nigdy bym się niespodziewał w finalu Espanyolu.
Niezłe zawody dzisiaj rozgrywał bramkarz Iraizoz. Sevilla miała mnóstwo akcji, a on wszystko bronił, szkoda, że mu w lidze coś tak dobrze nie idzie jak w Pucharze UEFA.
smutny jak dla mnie ten finał. Po 115minucie i skoku w górę(zupełnie jakby grał Real). Byłem pełen nadziei. Chociaż gdy Espanyol grał w 10 nadal wierzyłem ,nawet po zejściu Tamudo(zejście takiego kapitana nie dodaje drużynie zbytniego wsparcia). Mecz dramatyczny,szkoda że bramka Jonatasa nie była golem marzenie dającym Espanylowi pucharu Uefa.Ich karne były słabe...niestety
a btw.
Cicinho>Alves
O dziwo, mimo że nie toleruję Espanyolu, miałem nadzieję, że uda im się wygrać. Myślę, że gdyby nie ta czerwona kartka mecz mógłby się zakończyć już w regulaminowym czasie gry. Katalończycy wyraźnie opadli z sił. Poza tym nie rozumiem decyzji trenera Espanyolu. Wystawił do karnych 2 niedoświadczonych młodzian i obaj nie trafili. A szkoda...
Btw,
W takiej Brazylii to strach iść na plażę, człowiek przyśnie sobie na słoneczku, a za 24 godziny jest zawodnikiem Pogoni.
Bot przegrał.ZAGŁĘBIE na lidera!!!
Bot przegrał.ZAGŁĘBIE na lidera!!!
Zagłębie też.
O siet, ale mecz w Sopocie.
asoihelakhseiaushekaisheaolsiehaosiheaosiehiuahsei ahsihlsauheailsuhea :SSSSS 0/4 z wolnych GOGO DRAGISA DROBNJAK :SSS Rowniez wielkie brawa dla Roberta Witki, im dalej w play-off, tym slabsza postawa naszego kapitana. Kolejne brawa dla Petrovicia, ktory jak przez caly sezon sadzil farfocle za 3, tak robi to nadal (a ta akcja kiedy przez 3 sekundy zastanawial sie czy rzucac, czy nie, to rox0rska byla). Krzysiu Roszyk tez sie nie popisal, rowniez kilka nieprzemyslanych akcji. Szkoda ze Koszar tylko 15 minut gral, niby 0/2 z gry i 0 pktow, ale spore zamieszanie robil i stwarzal pozycje dla innych, mi tam sie jego postawa dzis podobala. Kelati jak zwykle masakrator, jak nic MVP play-off zostanie, Rodriguez tez niezle (22 pkty, 8/15 z gry, moglo byc lepiej, ale wlasciwie to Andres i tak zagral powyzej normy). Zaskoczyl Ljubotina, bo mimo ze juz w polfinale gral bardzo dobrze (ale ze slabym Slaskiem, wiec w sumie to sie nie liczy), to takiej postawy przeciwko Prokomowi sie nie spodziewalem. Kolejny zawodnik in plus imo. Podsumowujac... jaki powinien byc sklad na niedziele? Rodriguez - Koszarek - Kelati - Ljubotina - Drobnjak, bo jezeli tak jak dzisiaj 2 zawodnikow z pierwszej piatki gra lacznie 36 minut i zdobywa 7 pktow na boskiej skutecznosci 3/8 z gry, to cos sie musi zmienic. Mam nadzieje ze Filipovski to widzi i jest tego swiadom, bo granie ta sama piatka tylko dlatego, bo taki ma kaprys, troche sie mija z celem. Od kilku tygodni widac slabnaca forme jednych oraz wzrost formy drugich, takze jakies korekty w skladzie i rotacji koniecznie musza nastapic. Kto zaskoczyl w Prokomie? Andersen. Zal ze musial zagrac mecz sezonu akurat teraz ;] Slanina zatrzymany na 10 pktach (z czego 6 z linii), takze nie jest zle. Dalmau pktow 14, na skutecznosci z gry 4/12, takze tez nienajgorzej, biorac pod uwage fakt jak gral przez cale plejofy. No nic, 1-0 dla Prokomu, blisko bylo ale sie nie udalo, trudno. Powalczymy w niedziele, wierze ze przed meczami w Zgorzelcu bedzie 1-1 i to Turow bedzie w lepszej sytuacji w meczach 3 i 4.
Jutro prawdopodobnie Anwil zdobywa brazowy medal, o meczu pierwszym niestety nie jestem w stanie niczego napisac, gdyz ani go nie widzialem live, ani na livescorze, takze znam tylko wynik - 73:91 dla Anwilu we Wroclawiu. A zatem jutro wreczamy pierwsze medale, szkoda ze relacja live bedzie tylko na TVP3 Bydgoszcz, do ktorej nie mam dostepu, ale trudno, moze przynajmniej livescore bedzie tym razem dzialal jak nalezy.
Skra zostala MP, mecz w sumie fajny, poza 3 setem, ktory byl totalna miazga w wykonaniu Jastrzebia. Zabawnie wygladaly sytuacje, w ktorych Kadziewicz smial sie po zepsutych akcjach i stracie 7-8 pktow, nie wiem jak komus w jego sytuacji moze byc do smiechu, ale przynajmniej facet zdaje sobie sprawe ze na tym swiat sie jeszcze nie konczy, good for him.
Co jeszcze... aha, oczywiscie mamy koniec sezonu pilkarskiego i totalne niespodzianki w czubie i dole tabeli. BOT przegrywa z Korona (niespodzianka, ale w sumie do przewidzenia), Zaglebie przegrywa z Gornikiem (a tego to bym sie w zyciu nie spodziewal). Mam dziwnego czuja ze jutro bedzie kolejny mecz w ktorym Pogon dostanie karnego i spokojnie wygraja z Cracovia... Ciekawy bedzie tez mecz Lecha z Legia, trzeba bedzie naprawic tego &^@%#%! Sopcasta i obejrzec. I hehe Wisla K. wyjdzie z trzecim bramkarzem w skladzie, moga byc niezle jajca ;]
Damn, chyba lekko przesadzilem z objetoscia posta, chcialo sie komus czytac do tego momentu?
Damn, chyba lekko przesadzilem z objetoscia posta, chcialo sie komus czytac do tego momentu?
Szczerze?
Nie.
aso
Tyle z tego przeczytałem ; ) Mecz godny uwagi. Genialne widowisko w końcówce meczu.
Jakże mogłem zapomnieć napisać?! Jutro hit 2 ligi. Jagiellonia Białystok - Ruch Chorzów. Zapowiada się kapitalne widowisko. Jaga jeszcze nie przegrała pod wodzą Artura Płatka a Ruch wygrał 3 ostatnie spotkania. Na dodatek w barwach żółto-czerwonych zadebiutuje... Tomasz Wałdoch! Wprawdzie Jaga okupiona jest kontuzjami - Rafał Naskręt, Vuk Sotirović, Mariusz Dzienis, Dariusz Łatka, ale myślę, że to nie wpłynie na jakoś naszej gry. Przy dobrej pogodzie (a taka ma być) spodziewam się rekordu frekwencji na stadionie Jagiellonii biorąc pod uwagę ten sezon. Wszyscy wiemy, że zarówno kibice Ruchu, jak i Jagiellonii należą do najlepszych w kraju, więc widowisko będzie także i na trybunach. Jutro 16.30 - wszyscy na stadion przy ul. Słonecznej 1!
Gieksa dobrze grała, lecz obrona zawaliła. A Zagłębie troszque pod presją pokazało, swoją potęge : O
Pan Kracy
19-05-2007, 11:50
muahauheueh i tak Real Madryt będzie mistrzem Hiszpani HALA MADRID ;***
Dzisiejszy "Super Express" podał informację jakoby Sabri Bedkas razem z Lesem Gondorem chcieli przejąć Pogoń Szczecin. Udało nam się skontaktować z byłym prezesem Pogoni Szczecin.
– Jestem zainteresowany powrotem do Szczecina. Mam jednak dwa warunki – mówi turecki biznesmen. – W tej chwili toczy się sprawa w sądzie. Można ją zakończyć, o ile miasto wywiążę się z poprzedniej umowy.
Chodzi o tereny, a konkretnie ogródki działkowe, które miasto obiecało Bekdasowi w zamian za finansowanie MKS-u. Do tej pory jednak nikt z miasta nie rozmawiał na ten temat z Bekdasem.
– Nikt z miasta się do mnie nie zgłosił. Nie prowadziłem również rozmów z Antonim Ptakiem, nie widzę na razie potrzeby. Najpierw dogadam się z miastem, a później mogę porozmawiać z Ptakiem – wyjaśnia Bekdas.
Turecki biznesmen ciekawie skomentował również pogłoski na temat powrotu na Twardowskiego Lesa Gondora: – Gondor jest na moje zawołanie. Jeżeli uznałbym że warto go mieć w klubie, to wróci.
Przypomnijmy, że zgodnie z zapowiedziami Jana Miedziaka rozstrzygnięcia dotyczące sprzedaży Pogoni mają zapaść do wtorku.
Dodajmy że Pogoń za czasów Bekdasa zdobyła wicemistrzostwo Polski to były czasy...A teraz ku**a wielki kabaret Antoniego Pelikana -.-
Zależy mi na tym żeby Sabri przejął Pogoń, żeby skończyła się ta brazyliana i żeby w ogóle było ok. Jestem ze szczecina i wiem że Pogoni należy się 1 liga.
Oczywiście nie w takim stylu bo teraz przez tą szmatę zezowatą trzeba będzie próbować awansować spowrotem. Mimo to liczę na to że all wróci do normy, i skończy sie ta szopka -.-
hmm finał pucharu Anglii stał na średnim poziomie(1 połowa dno)potem już jakoś gra się układała,było co zobaczyć nawet czasem. Potem dogrywka...Giggs źle trafia ze wślizgu(albo nie trafia?)piłka z Petrem Cechem ląduje w bramce...gola nie ma.125 chyba minuta ładna akcja Drogby(a fe) z Lampardem,ten 1 wychodzi sam na sam i pakuje gola...
Mieszane uczucia
@hoom
przeczytalem wszystko.
Czarna_Mamba
19-05-2007, 20:06
Jagiellonia - Ruch Chorzów 1:0 Dziękujemy!
hmm finał pucharu Anglii stał na średnim poziomie(1 połowa dno)potem już jakoś gra się układała,było co zobaczyć nawet czasem. Potem dogrywka...Giggs źle trafia ze wślizgu(albo nie trafia?)piłka z Petrem Cechem ląduje w bramce...gola nie ma.125 chyba minuta ładna akcja Drogby(a fe) z Lampardem,ten 1 wychodzi sam na sam i pakuje gola...
Mieszane uczucia
Mecz nie może trwać 125 minut :confused:
Mi się mecz podobał, pierwsza połowa fakt dno. A w drugiej przeważała Chelsea i mam wrażenie że londyńczykom bardziej zależało.
Ta akcja z Giggsem nie wiem o co tam kaman, najpierw pada Essien potem Giggs wślizgiem pakuje Petra Cecha do bramki. Piłka przeszła linię obwodem ale jeśli bramka by została zaliczona to nie wiem czy nie błędnie bo Giggs wepchnął bramkarza Chelsea do bramki, i myślę że powinno sie to uznać za faul ale nie jestem pewien. Anyway już po meczu :P
Thomisson
19-05-2007, 21:00
Nie miałem jak oglądać meczu, a podobno ciekawy był. Nic to, gratulacje dla Chelsea
Tylko Ty! W moim sercu Ty! Jedna jedyna! Niepokonana! Jaga kochana!
Nieprawdopodobny mecz. Obydwie drużyny zaprezentowały 1-ligowy poziom. 1 połowa była niezwykle wyrównana. Jagiellonia mogła strzelić 2 bramki, Ruch także miał dwie 100% sytuacje. Chorzowianie nawet wpakowali piłkę do naszej bramki, ale sędzia odgwizdał pozycję spaloną. Druga połowa to już zdecydowana dominacja żółto-czerwonych. W pierwszych 20 minutach zespoły wyraźnie zwolniły tempo. Kilka sytuacji miał Janusz Wolański - powinien strzelić co najmniej 1 bramkę. Ok. 20 minut przed końcem meczu zaczął się koncert Jagi. Najpierw w odstępie 3 minut dwie fantastyczne okazje na strzelenie bramki. Najpierw gości uratował słupek, potem niecelny strzał. Wszystko wyjaśniło się między 75 a 80 minutą. Najpierw po zamieszaniu w polu karnym Chorzowian kapitalną bramkę z woleja z 14 metrów strzelił Remigiusz Sobociński, później drugą żółtą, a w konsekwencji czerwoną kartką ukarany został zawodnik Ruchu - wtedy już nikt nie miał wątpliwości, że 3 pkt pozostaną w Białymstoku. Wprawdzie pod koniec meczu za symulowanie faulu w polu karnym przeciwnika drugą żółtą kartkę obejrzał Mariusz Dzienis i ostatnie 5 minut gra toczyła się 10v10, ale Ruch nie zagroził już bramce Jagi ani razu. Jagiellonia Białystok vs Ruch Chorzów 1:0 ! Oczywiście nie można zapomnieć o kapitalnym dopingu. Stadion wypełniony był po brzegi. Stadion nie ucichł ani na moment, przez co spiker nie mógł nas spytać na początku meczu: "KTO WYGRA MECZ?" Warto też wspomnieć, że na gnieździe pojawił się były zawodnik Jagi, występujący obecnie w Górniku Łęczna - Przemek Kulig. Kibice pięknie podziękowali mu za te lata spędzone w Białymstoku, a on pocałował "Jotkę" na szaliku. Ostatnim wątkiem w tej epopei jest debiut w żółto-czerwonym trykocie członka Klubu Wybitnego Reprezentanta - Tomasza Wałodcha. Tomek zagrał bardzo dobry mecz, nie popełniając żadnych błędów.
Takiego pewniaka nam potrzeba!
>Hoom
Biję Cię na głowę opowiadankami ;)
Aha, zapomniałbym...
1 LIGA 1 LIGA BKS!
Calen Futh
19-05-2007, 23:04
Co do meczu o F.A Cup - masakrycznie nudny. Pierwsza połowa- jak juz kilka osób wspomniało DNO. Pod koniec drugiej zrobiło się ciekawie. Jestem cholernie rozczarowany postawą Rooneya, który moim zdaniem nie istniał. Chelsea wygrała - czy to zwycięstwo jest zasłużone ? Trudno powiedzieć, jednak raczej tak. Jak dla mnie to ta porażka jakaś dotkliwa nie była, bo to co najważniejsze już poszło w cholerę (Ehhh ten Champions League). No cóż, Chelsea wygrała - niech się cieszą. Mam nadzieję, że następny sezon będzie również tak ciekawy jak ten. Pozdrowienia dla prawdziwych fanów oraz sympatyków ManYoo.
Jestem cholernie rozczarowany postawą Rooneya, który moim zdaniem nie istniał..
haha kur*a Rooney pokazał parę naprawdę fenomenalnych rajdów w drugiej połowie...szarpał jak mógł
"Mecz nie może trwać 125 minut "-rzeczywiście miało być 115
A w Hamburgu, po genialnym meczu, Federer [1] sensacyjnie pokonal "krola ziemi" Rafe Nadala [2] 2:6, 6:2, 6:0, przerywajac tym samym jego serie ponad 80 wygranych z rzedu na ziemi. Ale i tak na Roland Garros nic nie zdziala i dojdzie najwyzej do 1/4. =]
A w Hamburgu, po genialnym meczu, Federer [1] sensacyjnie pokonal "krola ziemi" Rafe Nadala [2] 2:6, 6:2, 6:0, przerywajac tym samym jego serie ponad 80 wygranych z rzedu na ziemi. Ale i tak na Roland Garros nic nie zdziala i dojdzie najwyzej do 1/4. =]
Nie zgadniesz w kogo władowałem 20zł.
>down
Ofkors. W Rzymie Federer dał ciała, tutaj Nadal. Nast. razem powiem wam na kogo postawiłem, to będziecie wiedzieć kto przegra.
Myślę jednak, że w Rzymie Federera było stać nawet na zwycięstwo w całym turnieju. Wiem, że nie jest najlepszy na mączce, ale to co pokazał w meczu z Volandrim (ponad 30 niewymuszonych błędow!) to była katastrofa.
Nie zgadniesz w kogo władowałem 20zł.
Pewnie w Nadala?
up:
Federer nie dal ciala w Rzymie - on jest po prostu slaby na kortach ziemnych. Do tego doszedl dzien konia u Volandriego. Za to porazka Nadala to sensacja, choc mozna bylo sie doszukiwac pewnych znamion juz w poprzednich rundach.
Jeszcze raz up:
W turnieju nie. Po Volandrim mial bodajze Berdycha - rowniez niezlego na ziemi - i Davydenke. O ile Czecha by jakos mogl przejsc, to z Rosjaninem nie mial najmniejszych szans. No i Nadal w finale - skonczyloby sie pewnie na szybkim 3:6, 4:6.
Od jutra przenosimy sie z tenisem do austriackiego Poertschach - rzecz jasna, rowniez na "cegle". Drabinka (http://www.atptennis.com/1/posting/2007/306/mds.pdf) wyglada jak wyglada.
W gornej polowce faworyt jest tylko jeden - rozstawiony z numerem 1 Rosjanin Nikolay Davydenko. Po tym, co pokazal w Rzymie (bo Hamburg mu sie, delikatnie mowiac, nie udal), mozna sie spodziewac w miare bezbolesnego przebijania sie przez kolejne rundy. Jesli ktokolwiek mialby sprawic mu problemy, to albo Argentynczyk Juan Monaco (ktory malo co nie wyeliminowal samego Federera w Hamburgu), albo kwalifikant Potito Starace. Austriak Melzer zagra z Monaco juz w pierwszej rundzie i nie bedzie wielka niespodzianka, jesli odpadnie w dwoch setach.
Ciekawie jest w dolnej polowce drabinki. Nie ma wyraznego faworyta, wiec teoretycznie kazdy moglby dotrzec do finalu. Wydaje sie jednak, ze zagosci tam Australijczyk Lleyton Hewitt - gracz niby kortow twardych, jednak - co pokazal w tym tygodniu - na maczce tez nie jest ulomkiem (polfinal i zaciety boj z Nadalem). Drugi z faworytow - "Dominator" Hrbaty - pozegnal sie juz z turniejem, ulegajac Spadei 1:6, 5:7. Wielka niespodzianka jest forma rozstawionego z "dwojka" (dzieki dzikiej karcie) bombardiera Andy'ego Roddicka. Niby do polfinalu nie czekaja go trudni przeciwnicy, ale pozbawiony serwisu Amerykanin nieraz gra kompletnie zagubionego tenisa. Do tego dochodzi udzial w deblu, ktory tez moze odbic sie na kondycji.
Stefan Koubek zagra najpewniej z Dolgopolovem Jr. i kazdy wynik poza zwyciestwem Austriaka bedzie niespodzianka. Ostatni z "wlasnych" graczy - Alex Peya - zmierzy sie z Roddickiem. Niby wszystko przemawia za Amerykaninem, ale nieobecnosc w turnieju w Hamburgu moze dzialac na niekorzysc.
Przewidywany final: Nikolay Davydenko - Lleyton Hewitt
Przewidywany wynik: 2:1 dla Davydenki
Patetico sprzedało mecz Barcelonie.
Patetico sprzedało mecz Barcelonie.
I teraz problem kogo bardziej skrytykować: "far$ę", czy może "patetico" ;)
Atletico - Barcelona 0:6
Nie wiem co powiedzieć, powiem tylko: Holy shit!
Patetico...poszło za głosem...kibiców. Paradox polega na tym że oni potem krzyczeli z trybun że ich grajkowie nie są godni nosić koszulek Atletico Madrid czy cuś
aff xD
btw.Mój podpis i avatar mówią wszystko;]
\Atletico - Barcelona 0:6
Nie wiem co powiedzieć, powiem tylko: Holy shit!
Ja wiem co powiedzieć, z Espanyolem i Getafe tak różowo już nie będzie. A dla mnie to Barca może wszystkie mecze do końca sezonu wygrywać i po 10:0. Real stać na jeszcze trzy zwycięstwa, które zapewnią mistrzowski tytuł.
Ja wiem co powiedzieć, z Espanyolem i Getafe tak różowo już nie będzie. A dla mnie to Barca może wszystkie mecze do końca sezonu wygrywać i po 10:0. Real stać na jeszcze trzy zwycięstwa, które zapewnią mistrzowski tytuł.
Looz. Ja jakoś się nie frustrowałem, kiedy Real miażdżył. Wiem, że Real stać na mistrzostwo. Ale Barcelona i Sevilla również mogą wygrać Primera Division w tym sezonie. Myślę, że kolejna kolejka będzie najważniejsza w walce o mistrzowski tytuł. Sevilla gra z wyjątkowo mocnym w tym sezonie Realem Saragossą, Real gra w Madrycie ze słabo spisującym się w tym sezonie, aczkolwiek zawsze silnym Deportivo La Coruna, a Barcelona gra na Camp Nou z Getafe, które ostatnio upokorzyło Barcę w Copa del Rey, a dzisiaj zmiażdżyło Espanyol 5:1. Najwyraźniej lubią grać z Katalończykami, jednak Barca będzie rządna rewanżu. Co do nast. kolejki to myślę, że na Camp Nou Barcelona wygra z Espanyolem a Real czeka trudny wyjazd - Zaragoza (Saragossa). Na zakończenie sezonu obie drużyny inkasują 3 pkt, tak więc walka o mistrzowski tytuł będzie rozstrzygnięta już po 37 kolejce. Ot, taka analiza z mojego punktu widzenia.
Osobiście uważam, że następna kolejka nie będzie najważniejsza. Barcelona zemści się na Getafe za Puchar Króla, a Real już od kilku sezonów ogrywa Depor u siebie. Decydująca będzie ta kolejna. Espanyol słaby nie jest, z Getafe dostał z powodu przemęczenia w finale Pucharu UEFA. Do tego to będą Derby Katalonii. Saragossa jest bardzo dobra i nieobliczalna, będzie to bardzo trudna i decydująca przeprawa dla Realu. Pożyjemy, zobaczymy.
Chcialem jeszcze dopowiedziec, ze Valencia rowniez moze im zagrozic z 65punktami na koncie.
Chciałbym, żeby końcowy układ tabeli ligi hiszpańskiej wyglądał tak
1. Real
2. Valencia
3. Sevilla
4. barsa
DZISIAJ ŚWIĘTO JEST !
WIĘC ŚPIEWAJ NASZĄ PIEŚŃ !
W GÓRĘ BARWY WZNIEŚ, NIECH ZWYCIĘŻY GKS !
W BEŁCHATOWIE GRA !
MA GieKSa KOCHANA !
DAŁEM SERCE SWE UKOCHANEJ DRUŻYNIE !
JA KOCHAM TYLKO JĄ !
I ZAWSZE BĘDĘ Z NIĄ !
NAWET W CHWILI ZŁEJ NIGDY NIE OPUSZCZĘ JEJ !
Fajna zabawa na młynie się kroi jutro ;-) Biletów już ni ma :< Na szczęscie zdążyłem :>
Fajna zabawa na młynie się kroi jutro ;-) Biletów już ni ma :< Na szczęscie zdążyłem :>
Bedziesz przeklinac jutrzejszy dzien i porazke z Wisla. Bo, jakkolwiek wyniki krakowian na to nie wskazuja, bedzie sensacja.
>Vekegi
Kibice Legii też tak mówili przed meczem z Wisłą...
Poza tym, nie rozumiem nadal tej nienawiści do Barcelony. Hmm, może chodzi o to, że przez 2 sezony piłka prezentowana przez Katalończyków uznawana była za najefektowniejszą, najpiękniejszą na świecie?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.