Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
Calen Futh
26-11-2008, 19:31
Rooney pracuje nad formą. Będzie dobrze. Musi być.
'Nikt nie stoi, nikt nie stoi, wszyscy wstali!' ;D
Articuno
26-11-2008, 23:24
Cholera, Chelsea skonczy zapewne na 2 miejscu w grupie. W 1/8 finalu bedzie ciekawie.
Tak sobie myslalem, ze obejrze sobie skroty na tvp, nie znajac wynikow, a tu zonk! program biologiczny -.-
Ciekawy byl mecz sporting barca. Pewne 3 0 Barcy, przy trzeciej bramki lizbonczyl dostal czerwona kartke, nawet nie wiem za co. Kilkanaiscie minut pozniej Sporting strzela 2 bramki i po chwili samoboja i potem karny dla barcy i czerwona kartka dla sportingu. Mecz jak nigdy
'Nikt nie stoi, nikt nie stoi, wszyscy wstali!' ;D
AHhaha :D i to mnie tez rozlozylo :PP
Ladna bramka z glowki... blad w kryciu i Chelsea 1:1 zamiast 1:0 :D uciekaja punkciki ;>>
Hanndo90
27-11-2008, 00:46
Inter Poległ : /
Inter.. no coz zdarza sie, bedzie lepiej w nastepnym meczu ;]
CSK Moskwa-Lech Poznań 2:1. ;(
Articuno
27-11-2008, 21:44
Jako, że niby dzieje sie duzo, a jednak nic i do tego Lech zassał, to napisze, że Zenit zrobil ciekawa oprawe: http://s41.radikal.ru/i092/0811/e6/bccb98507afb.jpg
Calen Futh
28-11-2008, 05:08
@up: Haha, swietne ;D Ładnie to wymyślili.
A Lech miał swoją szanse. No nic. Nie jest źle. Szkoda tylko, że się przebudzili tak późno.
0:0 z Newcastle, teraz 1:1 z Bordo. A za kilka chwil mecz z Arsenalem.
... Cfc...
Ładny mecz zagrali Sporting i Barca, miło się oglądało.
I ludzie szykujcie się na derby w Angli
Chelsea z Arsenalem - derby Londynu, no i derby Manchesteru - ManU z City.
Yoh Asakura
29-11-2008, 19:15
Kibice Czelzi muszą być paranoikami skoro obawiają się potyczki z Arsenalem.
Albo poprostu mają szacunek do każdego rywala z którym rywalizują ? :>
Ewentualnie wierzą, że najsłabsze drużyny lubią sprawiać niespodzianki :D
Yoh Asakura
29-11-2008, 20:21
Albo poprostu mają szacunek do każdego rywala z którym rywalizują ? :>
A może po prostu Arsenal > Chelsea, strach w sumie uzasadniony.
Capality
29-11-2008, 20:44
Ruch 1 - 0 Wisła :*:*:*:*!!!!
A może po prostu Arsenal > Chelsea, strach w sumie uzasadniony.
Ja Swoje powiedziałem z punktu widzenia Fana Chelsea, więc wiem czym się np. ja kieruje w takich wypowiedziach. Ty natomiast Fanem CFC nie jesteś, więc co do poglądów jakimi kierują się fani CFC wzgledem np. Arsenalu, możesz jedynie przypuszczać. :-)
Yoh Asakura
29-11-2008, 21:25
Ale co ty mi tu gadasz o przypuszczeniach, skoro gołym okiem widać, że przed tą potyczką robicie w gacie ?
Gadam Ci to o czym sądzę. Nie powiedział bym żeby robił w gaciach.
Derby jak derby, wygra w tym meczu lepiej dysponowany, licze na CFC, i równie dobrze ja mogę powiedzieć, że "Wy robicie w gacie przed meczem."
i co ? Nic.
Yoh Asakura
29-11-2008, 21:52
To ty się przejmujesz i boisz tym meczem, nie ja, więc to ty masz obawy, bo podświadomie wiesz, że Arsenal uber alles i Chelzi polegnie. W Londynie król jest tylko jeden, a głupi denilson tego nie zmieni. Różowe buciki Bendtnera też nie.
Siedzę i uśmiecham się. Czytając to...
Kiedy napisałem, że się bałem, i z kąd wiesz co żyje w mojej podświadomości ? Jesteś jakimś Panem Robakiem z Afryki, rodzajem pasożytu, który żyje we mnie i odczytuje moje wszystkie myśli, Pan jakiś Tasiemiec ?
Śmieszne.
Yoh Asakura
29-11-2008, 22:21
Logiczne wnioski.
Jak widzisz, że lew poluje, to od razu wiesz, że jest głodny, co nie ?
i tak wygra Chelsea, chociaż arzenalik ma teoretyczne szanse.
Adams in. Wenger out.
Yoh Asakura
29-11-2008, 22:23
O, a pokażesz ten zwycięski skład z PESa ?
/me nieśmiało dodaje:
I ripleje, jeśliś taki łaskaw...
O, a pokażesz ten zwycięski skład z PESa ?
/me nieśmiało dodaje:
I ripleje, jeśliś taki łaskaw...
z PESa nie, ale w Fifie owszem, tam nawet ja jestem i se stata dałem 99 na all, i jak sie kiwam to nie moga mi pilki zabrac, prawie jak Jack Wilshere.
Pomocny Murzyn
29-11-2008, 22:33
@yoh
te twoje teksty sa zalosne.
Yoh Asakura
29-11-2008, 22:35
Murzynie, pomóż swojej przeglądarce się wyłączyć.
@Maggic:
Ripleje !
Thomisson
30-11-2008, 09:41
z PESa nie, ale w Fifie owszem, tam nawet ja jestem i se stata dałem 99 na all, i jak sie kiwam to nie moga mi pilki zabrac, prawie jak Jack Wilshere.
Jack ma jako jedyny na 100 ustawione.
Tylko Almunia Pedał ma na 0 ; (
A te ">" to już sławne się stają ; P
Arsenal > Chelsea, MU, Milan, Liverpool, Stoke, Hull
Eduardo > Ruud, Pippo
Wilshere > Giggs ; P
And many more ; P
Ruch 1 - 0 Wisła :*:*:*:*!!!!
To puchar, czy liga? Jeśli to pierwsze, to jestem makabrycznie zdziwiony.
@Edit
...bo już przyzwyczaiłem się do finałów Legia:Wisła :D Jeśli chodzi o ligę to mieliby chociaż czas.
@Down
Na tym forum o tym pisali już wcześńiej ;[
Berbatov
30-11-2008, 10:06
Za kilka godzin rozpocznie się jedno z najlepszych spotkań jakie można oglądać w Premiership, a wy tu o pierdołach.
Otóż dzisiaj wielkie derby Manchesteru. Jest to zjawisko o tyle ciekawe, że zespół City, potrafiący grać cały sezon tzw. padakę na spotkania z rywalem zza miedzy(czyt. United) potrafił się zmobilizować mając skład albo przereklamowany, albo po prostu przeciętny. Tym razem ma być inaczej. Przecież miliony zainwestowane przez szejków mają wprowadzić The Citizens na największe piłkarskie salony Europy, a droga do tego wiedzie przez mogiłę United.
Smaczku jak zawsze zresztą dodaje manager Diabłów - Ferguson. Teksty typu "Wielki Manchester City? Śmieszy mnie to" przejawiają się w prasie co jakiś czas od końca letniego okna transferowego. Vis a vis Sir Alexa, jego były podopieczny Mark Hughes chciałby wreszcie pokazać, że uczeń przerósł mistrza (czego nie udało mu sie udowodnić prowadząc Walię czy Blackburn).
Mecz nie do przegapienia nie tylko przez fanów United, ale wszystkich sympatyków wyspiarskiego futbolu. Do zobaczenia przed odbiornikami o 14:30!
Capality
30-11-2008, 14:39
To puchar, czy liga? Jeśli to pierwsze, to jestem makabrycznie zdziwiony.
Liga, jeszcze tylko groclin moglby przegrac i git koeljka :D a Lech jest mi obojetny xd
Berbatov
30-11-2008, 17:42
No i stało się. United bo niezłym meczu pokonali rywala zza miedzy 1:0 po golu Rooneya. Dodać trzeba głupie zachowanie Ronaldo, nagrodzone drugą żółtą kartką (Sędziował pan Webb ;) ). W końcu zwycięstwo odniesione przeciwko rywalowi zaliczanemu do tych największych. Porażki z Arsenalem, Liverpoolem. Remis z Chelsea. Oby wygrana z City była punktem zwrotnym - czyli nigdy więcej nie tracić głupio punktów (jak z Aston Villą) . No i najważniejsze, aby obronić tytuł mistrza zrewanżować się za porażki Kanonierom, The Reds i ograć Chelsea.
Piekny gol Djourou... dla Smerfow ;-).
CFC 1 - 0 Arsenal.
Jak narazie fajny mecz.
1-1, nie wiem jakim cudem ta bramka zostaje uznana.
oO! I 1-2, masakra jakas.
Straznik Monopolowego
30-11-2008, 19:15
Ahahahahahahaahhahaahha
Yoh Asakura
30-11-2008, 19:17
Wklej ktoś zdjęcie tego dałnowatego kibica Czelzi, co go pokazywali jak zjeżdżał na wózku z trybun i daj mi, to zrobię podpis "Don't mess with The Gunners".
Mówiłem, że w Londynie jest jeden król. Arsenal > Chelsea.
Po dobrym meczu pozostaje niesmak... Nie jestem zadowolony. Co się dziwić. Jedynego gola strzeliliśmy po samobóju Arsenalu, druga połowa b. kiepska, szybka strata 2 goli, i potem powietrza jakby brakło... I to wszystko na Stamford Bridge.
Dziwna decyzja o uznaniu 1 gola dla Arsenalu, raz, z mocnego kopa dostał Ivanovic, dwa, spalony R.V.P. I to wszystko b. widoczne, ale nie dla sędziego. Ważny błąd. 2 błędy.
Niemniej, to jest football i takich goli nieprawidłowych padało mnóstwo i to poprostu część tego sportu, że jest błędny, raz na korzyść jednej, raz drugiej dróżyny.
Godze się z porażką, czując niesmak.
Yoh Asakura
30-11-2008, 19:56
Godze się z porażką, czując niesmak.
Zawsze jak pachołek dostaje od klasowej drużyny to się z tym godzi. Bo chyba nikt się nie spodziewał, że jakaś tam Chelsea mogła urwać Arsenalowi punkty ?
Straznik Monopolowego
30-11-2008, 19:56
Drogba w tamtym sezonie tez ze spalonego strzelil
Zawsze jak pachołek dostaje od klasowej drużyny to się z tym godzi. Bo chyba nikt się nie spodziewał, że jakaś tam Chelsea mogła urwać Arsenalowi punkty ?
A ty jestes taki durny czy tylko udajesz? przypomnij sobie co pisales posty wczesniej, juz uwielbiasz Wengera?
Thomisson
30-11-2008, 20:09
Teraz to Wenger jest Bogiem ; )
Yoh Asakura
30-11-2008, 20:34
Ale ja nigdzie nie piszę o Wengerze, który już się skończył. Arsenal jest przeciętny, ale króluje w Londynie. A skoro jest przeciętny, a i tak jest lepszy niż czelzki, to czelzki jest poniżej przeciętnej. Jesteście tacy głupi, że wszystko wam trzeba na czynniki pierwsze rozkładać ?
A Denilson za asyste to zostanie obsypany diamentami.
Denilson > Xavi
Bez dwóch zdań.
Yoh Asakura
30-11-2008, 20:46
Fintex, masz 18 lat. Reprezentuj pewny poziom. Jesteś już dorosłym facetem i bez pozwolenia mamusi pić piwo.
Denilson jest akurat do wywalenia, bo gra jak zawodnicy z Championship.
Ale co tu ma piwo do rzeczy? I tak zakazane mi lepiej smakowało ;)
Rzeczywiście. W porównaniu do ciebie mógłbym reprezentować jakiś poziom a nie jak to teraz zrobiłem, zniżać się.
Sorry, ale jak ktoś czyta te twoje posty to naprawdę ubawić się można ;)
Yoh Asakura
30-11-2008, 22:22
No pewnie, jak kiedyś mówiłeś wieśniakowi, że Ziemia lata wokół słońca, to też się śmiał.
Calen Futh
01-12-2008, 06:49
Już dawno tak się nie cieszyłem ze zwycięstwa Arsenalu ;)
Colo_2006
01-12-2008, 11:23
Już dawno tak się nie cieszyłem ze zwycięstwa Arsenalu ;)
uwierz mi ja też :D i nawet się na nim zarobiło :D
Matko... Jesteś żałosny, nie szanujesz innych drużyn w ogóle nic a nic. Bo widzisz, nawet jakby Chelsea dostali od Leicester City po bym się z tym pogodził. Czy drużyna klasowa, czy 2/3/4 ligi to nie ma znaczenia. Bo szanuje każdego przeciwnika chłopcze.
A tyś ślepo wpatrzony w jeden 'Arsenal > Wszystko inne.'
Yoh Asakura
01-12-2008, 14:17
Matko... Jesteś żałosny, nie szanujesz innych drużyn w ogóle nic a nic. Bo widzisz, nawet jakby Chelsea dostali od Leicester City po bym się z tym pogodził. Czy drużyna klasowa, czy 2/3/4 ligi to nie ma znaczenia. Bo szanuje każdego przeciwnika chłopcze.
No to sobie szanuj. Ale szacunkiem 3 punktów nie zdobywasz :)
A tyś ślepo wpatrzony w jeden 'Arsenal > Wszystko inne.'
Kopernik też był ślepo zapatrzony w swoją teorię, ale popatrz, z biegiem czasu okazało się, że miał rację. Wyciągnij wnioski.
Kopernik też był ślepo zapatrzony w swoją teorię, ale popatrz, z biegiem czasu okazało się, że miał rację. Wyciągnij wnioski.
Z biegiem czasu dojdziesz do wniosku, że nasza teoria zatytułowana "arsenal < San Ostrów" dojdzie do ciebie?
To widać jakim jesteś głupim kibicem futbolu. Nie kibicujesz piłce nożnej, tylko Arsenalowi. A to co innego.
To ja powiem, że np. Hull City wygra ze wszystkimi jak tylko będzie chciało. Będe w tą teorię ślepo zapatrzony. I co, myślisz ,że się uda ?
Yoh Asakura
01-12-2008, 15:05
Z biegiem czasu dojdziesz do wniosku, że nasza teoria zatytułowana "arsenal < San Ostrów" dojdzie do ciebie?
Wszystko się okaże ! Czas pokaże, kto miał rację !
To widać jakim jesteś głupim kibicem futbolu. Nie kibicujesz piłce nożnej, tylko Arsenalowi. A to co innego.
To ty sobie kibicuj piłce nożnej - a jak Arsenal wsadził 2 gole czelski to się cieszyłeś ? Wiwat piłka, wiwat futbol !
To ja powiem, że np. Hull City wygra ze wszystkimi jak tylko będzie chciało. Będe w tą teorię ślepo zapatrzony. I co, myślisz ,że się uda ?
Hull City pokazało, że jeśli się chce, można wygrać z najlepszym zespołem świata na wyjeździe, więc jestem skłonny poprzeć twoją teorię !
Lecz Yoh, wtedy upadnie teoria 'Arsenal > Wszystko inne.' : /.
Można gratulować Van Persiemu, i być smutnym ,że strzelił to CFC. Można.
Nie masz już czego porównać zwycięstw Arsenalu tylko do odkrycia Kopernika?
Trochę to nie na miejscu. Pytam ci się ile zajmie czasu Arsenalowi zdobywanie tytułów żebym się nie śmiał z ciebie jak wieśniak? Załóżmy, że kibicujesz im od 4 lat i przez te 4 lata wszyscy się z ciebie śmieją. Przynajmniej ja. Nie z Arsenalu, ale z ciebie. Więc ahhahahahhahahaha.
Myślicie, że stać Liverpool na tytuł w tym sezonie? MU i Arsenal raczej nie dzadzą rady, Czelzi wydaję się najpoważniejszym kandydatem, ale ma swoje potknięcia.
Yoh, ty udajesz? Nie rozumiem cię xD
@Up
Mimo, że jestem kibicem Manchesteru United... CHCIAŁBYM, ŻEBY L'POOL WYGRAŁ!
jezuu czelski przegrała, ja bym tego gnoja scolariego za jajca powiesił...
a te ciote anelke to juz wogole ja picuje... ;dd
Scolari out. Benitez in.
No cóż, narazie wygląda na to, że CFC i L'Pool zmierzą się o mistrzostwo. ManU i Arsenal pogubiło za dużo punktów i teraz niewielu ichstawia w tym sezonie w fotelu lidera. Ale sezon jest długi. No i CFC też ma potknięcia swoje. L'Pool czasami przegrywa 0:2 i wyciąga 3:2, conajmniej 2 razy w tym sezonie tak było. No i też ma potknięcia.
Za wcześnie na ocenę. :) Ale liczę na Chelsea.
Liverpool szanse ma co sezon i co sezon zawsze ja jakos marnowal. Zobaczymy jak transfery w zime, nie zapowiadaja sie zadne wzmocnienia przez potezne klopoty finansowe, w ataku tez koslawo... Keane nie jest w optymalnej formie, Kuyt to badz, co badz nie jest typowy napastnik, Torres wrocil po kontuzji, dwa mecze i.. w srode odnowila mu sie kontuzja, kolejne 2-3 tyg bez niego, ciezko to widze.
Yoh Asakura
01-12-2008, 17:07
Lecz Yoh, wtedy upadnie teoria 'Arsenal > Wszystko inne.' : /.
Trudno.
Można gratulować Van Persiemu, i być smutnym ,że strzelił to CFC. Można.
Ale gratulacje =/= cieszenie się. Więc nie można.
Nie masz już czego porównać zwycięstw Arsenalu tylko do odkrycia Kopernika?
Nie potrafisz tego zrozumieć - pograj w bierki !
Trochę to nie na miejscu. Pytam ci się ile zajmie czasu Arsenalowi zdobywanie tytułów żebym się nie śmiał z ciebie jak wieśniak? Załóżmy, że kibicujesz im od 4 lat i przez te 4 lata wszyscy się z ciebie śmieją. Przynajmniej ja. Nie z Arsenalu, ale z ciebie. Więc ahhahahahhahahaha.
Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni ! :)
Za wcześnie na ocenę. Ale liczę na Chelsea.
Ale jak ty możesz, licz na futbol !
Yoh jest chyba punkiem, idealnie rozwala forumowy system xD
@Up
Chelsea to drużyna piłkarska, jego zdaniem gra najpiękniej, więc jest to uzasadnione... Sam się wkopałeś =< Twoje teorie spowodują, że jutro okaże się, że nikt z nas nie jest prawdziwy. Będziemy tylko rysunkami :< Które nawet nie mają własnej woli!
True Yoh, wkopałeś się.
I za cholerę nie rozumiem że gratulowanie = cieszenie się.
Jak walczysz na ringu, przegrasz, i gratulując przeciwnikowi, już nie jesteś smutny ,że przegrałeś tylko się cieszysz ?! Jesteś śmieszny.
Gratulacja przeciwnikowi nie wyklucza smutku po przegranej.
Tak samo kibicowanie Piłce Nożnej nie wyklucza, w moim przypadku, kibicowania Chelsea.
Nie jestem tak ślepo ograniczony do jednego klubu, nie widząc reszty Futbolu.
Odra Wodzisław Lech Poznań
0 : 1
Polonia Warszawa Arka Gdynia
0 : 0
Lech Poznań ze spokojem zainkasował z Wodzisławia 3 punkty.
W Warszawie niespodzianka Arka wywozi stamtąd 1 punkt.
Articuno
01-12-2008, 18:21
Typowani na następców Beenhakkera Maciej Skorża, Jan Urban i Ryszard Tarasiewicz będą musieli jeszcze poczekać. Teraz najpoważniejszymi kandydatami mają być Franciszek Smuda, Stefan Majewski, Henryk Kasperczak i Jerzy Engel.
omg omg, wytyfy
Wspaniały mecz Palermo z Milanem. Co chwala akcje z obu stron, ale to Palermo zasluzylo na wygrana. Chociaz gdyby R80 trafil tego pierwszego karnego... Na szczescie Juve wiceliderem ;)
Yoh Asakura
01-12-2008, 18:25
Chelsea to drużyna piłkarska, jego zdaniem gra najpiękniej, więc jest to uzasadnione... Sam się wkopałeś =<
Liczę na Chelsea, bo...i tutaj mamy pole do dorabiania sobie ideologii - najpewniejsza jest moja odpowiedź, "bo jej kibicuję" !
Twoje teorie spowodują, że jutro okaże się, że nikt z nas nie jest prawdziwy. Będziemy tylko rysunkami :< Które nawet nie mają własnej woli!
To tylko teorie !
I za cholerę nie rozumiem że gratulowanie = cieszenie się.
Jak walczysz na ringu, przegrasz, i gratulując przeciwnikowi, już nie jesteś smutny ,że przegrałeś tylko się cieszysz ?! Jesteś śmieszny.
Przeczytaj 1000 razy tę wymianę zdań.
Nie żeby to sprawiło, że nagle to zrozumiesz - ale przynajmniej będziesz miał zajęcie na dłuższą chwilę.
Tak samo kibicowanie Piłce Nożnej nie wyklucza, w moim przypadku, kibicowania Chelsea.
Chelzi to synonim antyfutbolu, więc wyklucza !
Nie jestem tak ślepo ograniczony do jednego klubu, nie widząc reszty Futbolu.
Aha. Chelsea skończy z pustymi rękoma, to kibicujemy Barcelonie. Mes que un club !!!
Wspaniały mecz Palermo z Milanem. Co chwala akcje z obu stron, ale to Palermo zasluzylo na wygrana. Chociaz gdyby R80 trafil tego pierwszego karnego... Na szczescie Juve wiceliderem ;)[/QUOTE]
Niestety widziałem od momentu kiedy było 2 do 0 dla Palermo, ale i tak stwierdzam, mecz był świetny, true. Aż widać było, że Ronaldinho cały jednak jakąś tam formę odzyskuje. Ogólnie nie lubiałem go nigdy jako piłkarza, ale łądnie grał w tym meczu,brał grę na siebie, podrywał Milan do walki.
EDIT
Yoh, Ty nigdy nie zaakceptujesz prawdy i tego, co jest słuszne tylko na jeden sposób, zawsze te Twoje śmieszne stwierdzenia i teorie.
Nie będe tego czytał nawet i 2 raz, bo to co mówie, jest poprostu prawdą.
Chelsea to drużyna piłkarska, ślepcu.
"Aha. Chelsea skończy z pustymi rękoma, to kibicujemy Barcelonie. Mes que un club !!!". Ty czegoś nie rozumiesz. Kibicuje Chelsea, na zawsze, ALE poza Chelsea widze istnienie innych drużyn od Chelsea, lepszych, równych, słabszych.
Yoh Asakura
01-12-2008, 18:38
Yoh, Ty nigdy nie zaakceptujesz prawdy i tego, co jest słuszne tylko na jeden sposób, zawsze te Twoje śmieszne stwierdzenia i teorie.
Nie będe tego czytał nawet i 2 raz, bo to co mówie, jest poprostu prawdą.
Chelsea to drużyna piłkarska, ślepcu.
Ja jednak proponuję, żebyś przeczytał. Bo kompletnie nie rozumiesz, o co chodzi.
"Aha. Chelsea skończy z pustymi rękoma, to kibicujemy Barcelonie. Mes que un club !!!". Ty czegoś nie rozumiesz. Kibicuje Chelsea, na zawsze, ALE poza Chelsea widze istnienie innych drużyn od Chelsea, lepszych, równych, słabszych.
Ale ja też widzę istnienie innych. Ale w moim przypadku tylko słabszych, bo nie ma równych i lepszych.
Ciekawe czy LFC dzisiaj da radę WHU ;-p o ~23 będzie lider? :P
O Yoh, naprawde nie rozumiem, oświeć mnie, bo nigdy nie zrozumiem. Skoro jesteś 'wiedzącym' w tej kwiestii, to powiedz.
'Nie ma równych lub lepszych' I to jest właśnie ślepe patrzenie w swój jeden klub, który wywyższa się ponad wszystko, nie dopuszczając do siebie nawet myśli, że mogło by być inaczej, a jak jest, już od ponad 4 sezonów, to i tak i tak na przekór faktom nigdy to do Ciebie nie dojdzie, nawet myśl!
Nie szanuje takich kibiców... takich ludzi. Którzy stwarzają pozory dyskusji, lecz 'ich prawda jest prawdą ostateczną i jedyną.'
Poprostu nie szanuje.
Ciii, Yoh wybrał arsenal metodą chybił-trafił i nie może tego znieść, że nie mógł wylosować gorzej.
Yoh Asakura
01-12-2008, 20:33
'Nie ma równych lub lepszych' I to jest właśnie ślepe patrzenie w swój jeden klub, który wywyższa się ponad wszystko, nie dopuszczając do siebie nawet myśli, że mogło by być inaczej, a jak jest, już od ponad 4 sezonów, to i tak i tak na przekór faktom nigdy to do Ciebie nie dojdzie, nawet myśl!
Po prostu Arsenal jest najlepszy i musisz się z tym pogodzić.
Nie szanuje takich kibiców... takich ludzi. Którzy stwarzają pozory dyskusji, lecz 'ich prawda jest prawdą ostateczną i jedyną.'
Poprostu nie szanuje.
To jak ty patrzysz w lustro ?
Nie nie musze, bo nie jest. Dla mnie nie ma najlepszych i najgorszych. Wszystko zależy od poszczególnych umiejętności piłkarzy, ale to, jak je prezentują, zależy od ich formy, co przekłada się na formę drużyny.
Kiedy klub z piłkarzami o dobrych umiejętnościach jest w formie, wtedy jest teoretycznie najlepszy. Ale takich klubów istnieje wiele, a wachań formy tyle, co zawodników, dlatego nie ma czegoś takiego jak "najlepszy klub". Chyba, że według kogoś "lepszość" klubu określają trofea, tak, to też argument, ważny. Ale i tak wszystko zależy od formy.
Nie, twój arsenal biedaczku nie jest najlepszy :) Najgorszy też nie.
Jak mogę patrzeć w lustro? Z godnością, honorem, bez wstydu. Jak narazie. Licze, że to się nie zmieni.
Pokaż mi, gdzie "moja prawda" byla dla mnie jedyna i ostateczną, i nawet gdybym nie miał racji, to i tak bym nie ustępował z mojej teori/stanowiska.
Thomisson
01-12-2008, 20:49
Dobra Mati, olej frajera
Na forum jest człowiek, z którym można normalnie pogadać, mimo różnic klubowych i to się po prostu fanboyowi nie podoba.
no jaj mama pytanie, ktore moze nie calkiem zwiazane z tematem. Ale jest tutaj taka opcja typu ignore, ze sie wogole nie widzi czyis postow??
Yoh Asakura
01-12-2008, 21:37
Mati, jedno szybkie pytanie. Napisałbyś 190 postów o podobnym tonie, bo fajnie się ciebie prowokuje, a tyle właśnie mi będzie brakowało do okrągłego tysiąca w tym temacie ?
Calen Futh
02-12-2008, 06:22
Sry, że poruszam jakiegoś "starszego" posta, ale ostatnio rl sprawia, że nie mam prawie czasu tu zaglądać.
No cóż, narazie wygląda na to, że CFC i L'Pool zmierzą się o mistrzostwo. ManU i Arsenal pogubiło za dużo punktów i teraz niewielu ichstawia w tym sezonie w fotelu lidera.
Że tak to ujmę:
AHUEHAUEHAUEHAUBUHEHEUHEUHAUEAROTFLROTFLLMAO :D
5 punktów straty z meczem zaległym przed świętami to dla Ciebie jest "pogubienie zbyt wielu punktów"? Dojebałeś do pieca i tyle. Jakbyś śledził ostatni sezon to byś zobaczył z jakiej kabały da się wyjść (patrz: Chelsea).
No i Liverpool znow gubi punkty :-S.
Thomisson
02-12-2008, 07:24
Robi się coraz ciekawiej w tabeli ; )
MU złapało drugi oddech, jak w zeszłym sezonie, natomiast kłopoty ma Chelsea i L'pool ; >
Calen Futh
02-12-2008, 09:07
Nie ma zdecydowanego faworyta jak narazie :) Ofc poza Arsenalem ;)
"Złota Piłka" dla Ronaldo!
Hej hej hej! :)
XxUNISTAxX
02-12-2008, 10:13
Czytając parę stron wstecz... tylko mowa o Futbool'u =)
Nikt tu nie lubi np. Speedway'a ^^
Mati, jedno szybkie pytanie. Napisałbyś 190 postów o podobnym tonie, bo fajnie się ciebie prowokuje, a tyle właśnie mi będzie brakowało do okrągłego tysiąca w tym temacie ?
Fajnie czy nie, nie odbieram tego za prowokacje, bo lubie dyskutować na różne tamaty. Teraz stwierdzenie dla Ciebie, wiesz, udawanie debila samo z siebie robi z Ciebie debila, już nie udawanego.
Calen Futh: Zgadzam się, że z każdych kłopotów punktowych da się wyjść na przyzwoite miejsce, w tym przypadku cała 4 ma szanse na lidera, nie skreślam nikogo, ale stwierdziłęm, że moim zdaniem pogubili już troche za dużo punktów Arsenal i Mu do tej części sezonu. Chociaż bardziej Arsenal, fakt, zapomniałem o tym, że MU ma zaległy mecz. Więc straty dużej ( jeśli wygrają ten mecz) nie ma, ale Arsenal traci do L'poolu 8 pkt, i to, myśle, że małą stratą nie jest.
Thomisson
02-12-2008, 14:25
Nie ma dla Arsenalu rzeczy niemożliwych, w końcu są uber alles
Duch Niespokojny
02-12-2008, 16:16
Nikt tu nie lubi np. Speedway'a ^^
Bo to drugi najnudniejszy sport świata, zaraz po siatkówce :p
Nie ma dla Arsenalu rzeczy niemożliwych, w końcu są uber alles
QFT
2 z "wielkiej czwórki" pokonanych, czekamy jeszcze na Liverpool ;)
Calen Futh
02-12-2008, 16:48
Calen Futh: Zgadzam się, że z każdych kłopotów punktowych da się wyjść na przyzwoite miejsce, w tym przypadku cała 4 ma szanse na lidera, nie skreślam nikogo, ale stwierdziłęm, że moim zdaniem pogubili już troche za dużo punktów Arsenal i Mu do tej części sezonu. Chociaż bardziej Arsenal, fakt, zapomniałem o tym, że MU ma zaległy mecz. Więc straty dużej ( jeśli wygrają ten mecz) nie ma, ale Arsenal traci do L'poolu 8 pkt, i to, myśle, że małą stratą nie jest.
A w tamtym sezonie jak było? ;) Była wielka potyczka o mistrza Manyoo-Arsenal. Nikt nie zwracał uwagi na Chelsea i nie brał jej pod uwagę, bo mieli jakąś tam większą stratę. A tu prosze- jak to się skończyło. Ostatnia kolejka o wszystkim zadecydowała. Nawet jakby Manyoo nie miał tego zaległego meczu to i tak nie upatrywałbym jakiegoś zdecydowanego faworyta. Po ostatnim sezonie wiem, jak wiele może się zmienić w tabeli.
Ależ ja też nie upatruje tak w "90% to L'pool albo Cfc". Poprostu teraz panuje takie przekonanie w wielu człekach, że w tym sezonie L'pool czy Cfc. Ale tak, w tamtym sezonie CFC miali kłopoty, była strata, a tu 1 pkt różnicy wkońcu. Także jak też nie określam JESZCZE faworyta lub dwóch i nikogo nie skreślam. Ale poprostu takie przekonanie się wytworzyło.
Edit: Caleth fajny podpis o avramie, taktyku roku. Pamiętam jak to na żywo oglądałem, padałem ze śmiechu :)
Articuno
02-12-2008, 17:53
Żużel to nie jest najnudzniejszy sport świata. A tak na powitanie: Unia, Unia, zwal se kunia ;].
Thomisson
02-12-2008, 18:19
QFT
2 z "wielkiej czwórki" pokonanych, czekamy jeszcze na Liverpool ;)
Hull City, Stoke, 2 mecze z dwójką z "trójki beniaminków" przegrane, czekamy na West Brom ;)
Yoh Asakura
02-12-2008, 18:26
http://www.weszlo.com/news/1846
pwnt
Duch Niespokojny
02-12-2008, 18:36
Żużel to nie jest najnudzniejszy sport świata.
No przecież napisałem, że drugi najnudniejszy :p
http://www.weszlo.com/news/1846
pwnt
Tott~sucks'
'Kartka o tym, co robi Tottenham aktualnie kosztuje 62 funty.'
Padłem :D.
Ciekawe jaki talent rysowniczy ma Frank Lampard, Anelka, czy Fabregas, są gdzies zdjęcia ich kartek ?
Calen Futh
02-12-2008, 20:21
A tam. Kartki to sobie pisać może. Jebał go pies :)
Yoh Asakura
02-12-2008, 20:47
Ciekawe jaki talent rysowniczy ma Frank Lampard, Anelka, czy Fabregas, są gdzies zdjęcia ich kartek ?
http://www.gunners.com.pl/index.php?readmore=6488
O jej, niektórzy to zabijają tymi pracami.
Ale Bendtner ładnie to nagryzmolił
I ten podpis Franka. Co to jest :D
Pośmiałem się z niektórych.
I tak najlepszy chumor ma ten od Tott i Asnl.
Kolejny pomarańczowy na Santiago Bernabeu - Huntelaar.
Van Nistelrooy, Huntelaar, Van der Vaart, Sneijder, Robben, Drenthe... Jeszcze tylko 4 obrońców i bramkarz :D
Huntelaar - Van Nistelrooy
Drenthe - Sneijder - Van der Vaart - Robben
Mimo wszystko, lepsza była barcelona z Reizigerem, Van Bronckhorsterm i wieloma innymi, chyba na Davidsie kończąc.
Articuno
02-12-2008, 23:34
Dobry transfer, ale dla mnie najwazniejszy transfer to wywalenie Schustera..
Capality
03-12-2008, 00:42
Arsenal przegrał 2-0 ;<
Xendriel
03-12-2008, 14:21
Kolejny pomarańczowy na Santiago Bernabeu - Huntelaar.
Real nie miał wyjścia, w ich obecnej sytuacji musiał kupić napastnika. Dodatkowo królewscy odrzucili 150mln za Casillasa jakie proponowali szejkowie z Manchesteru City.
Swoją drogą Manchester robi chyba błąd. Powinni najpierw zatrudnić światowej klasy trenera, a później kupować piłkarzy którzy będą mu potrzebni. Oczywiście po uzgodnieniu tego z nim. Moim zdaniem trenerem The Citizens zostanie Mourinho. Może jeszcze nie teraz, ale po zakończeniu swojej przygody z Interem. Czytałem wywiady z nim w których mówił, że bardzo chciałby wrócić do Premier League. Manchester City wydaję się być idealnym klubem dla Portugalczyka. Tak jak z Chelsea mógłby mieć prawie każdego piłkarza.
Wenger miał najlepsze ; D
Duch Niespokojny
03-12-2008, 18:02
Wkurza mnie polityka Ajaxu. Mogliby być najlepszym klubem na świecie, gdyby nie sprzedawali non stop swoich gwiazd...
Colo_2006
03-12-2008, 19:23
Wkurza mnie polityka Ajaxu. Mogliby być najlepszym klubem na świecie, gdyby nie sprzedawali non stop swoich gwiazd...
masz racje to samo zauważyłem
No cóz taka polityka(niestety) ajaxu. Kreują świetnych zawodników, i sprzedają za sporą kase na kreowanie kolejnych, i tak w kółko. Daremne oczekiwania fanów, ze Ajax wróci do wielkiej piłki w LM, że zacznie woje w Europie. Nie z tą polityką.
PSV także można do tego podciągnąc. Ogólnie rzecz biorąc, Holandia ma wspaniałych zawodników, lecz większość z nich gra za granicą, co jest problemem. Pod pewnym względem podobnie jest u nas, tyle, że poziom jest dużo niższy, a takich, którym udaje się wyrwać jest o wiele mniej.
Capality
04-12-2008, 00:41
się Tevez rozbrykał...
Calen Futh
04-12-2008, 08:21
Muuuaaah ;* Może SAF wpuści Teveza w nagrodę w najbliższej ligówce.
A i Tottenham jedzie dalej ;)
Articuno
04-12-2008, 15:09
Zbigniew Wójcik, piłkarz Śląska prawdopodobnie sprzedawal mecze grajac w Lechu, w ktorym zapewne doszlo do wiekszego rozmiaru korupcji. Ale nawet jak beda mieli udowodnioną korupcję, to nic im nie grozi, bo przejela ich Amica. Wobec tego, drodzy Lech fanssssss dlaczego denerwujecie sie gdy ktos mowi o sprzedaniu się za lodówke?
Calen Futh
04-12-2008, 23:00
Szkoda Lecha :confused:
Fakt byli lepsi, zasluzyli na wygrana.
Capality
04-12-2008, 23:12
Stilic jakos slabo gral i szkoda akcji Wilka (ta co z woleja rabnal)
Stilic jakos slabo gral i szkoda akcji Wilka (ta co z woleja rabnal)
Nom, Peszko zagrał świetnie z kolei :)
No i Arboleda, jak na obrońcę świetnie zachowywał się w ofensywie:)
Na wp.pl pisali że Jakub Wilk grał bdb. a nawet podać nie umiał...
Wilk grał dobrze... a w porównaniu do meczu z CSKA to bardzo dobrze.
Wkurza mnie to, że Stilic nie umie podać/strzelić/prowadzić piłki prawą nogą. Służy mu chyba tylko do wchodzenia do tramwaju. ;\
Miami ma bilans 9-8. Kapitalny mecz z GSW rozegrali. Rookie Beasley załatwił zwycięstwo 6 sec przed koncem zaliczając przechwyt ;) Dziś gramy z najsłabszą drużyną w lidze-Oklahomą.
Z kolei PBS Bank Mosir Krosno zajmuję 1sze miejsce w 1 lidze koszykówki ;) 3 mecze w tydzien i 3 zwycięstwa. huhu.
Wilk grał dobrze... a w porównaniu do meczu z CSKA to bardzo dobrze.
Wkurza mnie to, że Stilic nie umie podać/strzelić/prowadzić piłki prawą nogą. Służy mu chyba tylko do wchodzenia do tramwaju. ;\
Miami ma bilans 9-8. Kapitalny mecz z GSW rozegrali. Rookie Beasley załatwił zwycięstwo 6 sec przed koncem zaliczając przechwyt ;) Dziś gramy z najsłabszą drużyną w lidze-Oklahomą.
Z kolei PBS Bank Mosir Krosno zajmuję 1sze miejsce w 1 lidze koszykówki ;) 3 mecze w tydzien i 3 zwycięstwa. huhu.
Co ty pieprzysz że wiki grał dobrze?
Chyba w pierwszej bo w drugiej grał jak ciota ze swoimi podaniami...
Xendriel
06-12-2008, 14:31
Co ty pieprzysz że wiki grał dobrze?
Chyba w pierwszej bo w drugiej grał jak ciota ze swoimi podaniami...
Chyba oglądaliśmy inny mecz, bo ja również uważam, że Wilk był jednym z bohaterów spotkania i to właśnie druga połowa należała do niego.
Co do Stillicia to ma potencjał, brakuje mu tylko doświadczenia, ale to zrozumiałe jest młodym piłkarzem. Z biegiem lat nauczy się podejmować dobre decyzje i będzie piłkarzem światowego kalibru. Zobaczcie jak on przyjmuje piłkę, jak się z nią obraca, z jaką swobodą to robi, ile widzi na boisku i jak świetną techniką dysponuje. Wszyscy na niego najeżdżają bo nie wyszedł mu ten mecz, ale co w tym meczu pokazał wychwalany Guardado?
PS. Yoh ty się wypowiadasz na fcbarca.com? Bo jest tam taki gunner_london, który gada podobne głupoty jak ty. No ale może wszyscy kibice Arsenalu tak mają...
Yoh Asakura
06-12-2008, 15:28
Nie udzielam się na żadnych serwisach.
No ale może wszyscy kibice Arsenalu tak mają...
Sza'hel
Coś jeszcze? :D
michu1298
06-12-2008, 16:00
PS. Yoh ty się wypowiadasz na fcbarca.com? Bo jest tam taki gunner_london, który gada podobne głupoty jak ty. No ale może wszyscy kibice Arsenalu tak mają...
A wszyscy kibice barcy są tacy zadufani w sobie... Tak to jest jak wrzucasz wszystkich do jednego wora :) co do Lecha, to Stilic faktycznie się nie popisał, zmarnował co najmniej 4 sytuacje, z których mogłaby paść bramka. Każdy może mieć słabszy dzień, ale ja na miejscu Smudy, zastąpiłbym go Lewandowskim już w 60 minucie. Lewandowski nie zmarnowałby tylu sytuacji...
Articuno
06-12-2008, 16:02
No ale Lewandowski to zupełnie inny piłkarz, taktyka musiała by być mocno zmieniona, a tego Smuda nie chcial.
boiskowy przestępca!!! http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91668,6034100,Brutal_Costly.html
Barca 4-0. Oby tak było z Realem a mam przeczucie, że wynik będzie podobny :) Valencia nie istniała.
Niech dziś Miami jeszcze wygra ;) meczyk za 30minut ;)
Cieszę się, że sprawdza się moja przepowiednia co do Barcelony xD
Jeszcze tylko Manchester obroni majstra i git.
Sza'hel
Coś jeszcze? :D
Rzyt ditto który jest za Arsenalem
@Xendriel
To kto miał 7 w Lechu?
Zresztą, jak pomyliłem to sorry ale ktoś na serio podawał jak ostatnia ciota..
Calen Futh
07-12-2008, 18:59
Anderson przyznał, że chce grać dla Jose Mourinho w Interze Mediolan! Brazylijczyk dołączył do United w 2007 roku za kwotę 12 milionów funtów. Udzielając wywiadu dla włoskiej gazety powiedział: - Myślę o grze we Włoszech. Moim marzeniem jest gra pod wodzą Mourinho.
Co za głupek.
Możliwe jest, że Mourinho przyjdzie do ManUtd :D Chociaż mi by to nie pasowało...
Hanndo90
08-12-2008, 01:26
Lazio Rzym 0-3 Inter Mediolan! : ) Forza Inter!!
Betis Sevilla 1-1 Espanyol Barcelona //
ehh Espanyol sięga Dna! ;/ mam nadzije ,ze Pericos
nie dadzą ciała i zagrają przynajmniej w UEFA
nie dopuszczam nawet mysli ,ze mogą zagrać w
Segunda Devision ; /
Real Mallorca 2-3 Recreativo Huelva //
Mam nadzieje ,ze Recre da sobie jakoś rade : )
Real Madryt 3-4 F.C Sevilla //
Cóż tu dużo mówić: Katastrofalna gra Obrońców
nie ten sam Casillas co w zeszłym sezonie
no i Arbiter który znowu odebrał nam Punkty ;/
jeżali nie Stanie sie Cud to za tydz możemy
dostać srogą Lekcje Futbolu od Porcelany ;/
ale mimo to jestem dobrej myśli i wierze ,ze Blancos
dadzą sobie rade z Far$ą : ) iHala Madrid!
Real Madrid - Espanyol Barcelona - Recreativo Huelva!
Xendriel
08-12-2008, 10:25
Real Madryt 3-4 F.C Sevilla //
Cóż tu dużo mówić: Katastrofalna gra Obrońców
nie ten sam Casillas co w zeszłym sezonie
jeżali nie Stanie sie Cud to za tydz możemy
dostać srogą Lekcje Futbolu od Porcelany ;/
ale mimo to jestem dobrej myśli i wierze ,ze Blancos
dadzą sobie rade z Far$ą : ) iHala Madrid!
Real Madrid - Espanyol Barcelona - Recreativo Huelva!
Kibicujesz Realowi, Espanyolowi i Recreativo? Dziwny z ciebie człowiek.
Jak Real może mieć nadzieję uzyskać korzystny wynik na Camp Nou, skoro nawet ich trener w to nie wierzy...
A tą Far$e sobie daruj, bo świadczy to o twoim poziomie, wieku i braku szacunku dla tej drużyny.
Articuno
08-12-2008, 14:20
Zapomniałeś o Interze... fotelowy 'fannnnnnn'
;( <chlip chlip> A "Porcelanie" arbiter dał 4 gole! ;( chlip..
Calen Futh
09-12-2008, 06:22
Jak podaje angielska prasa, Manchester United jest faworytem w wyścigu o napastnika Olympique Lyon, Karima Benzemy.
I ciekawe po co kolejny napastnik. Czterech światowej klasy w drużynie to w sumie za dużo. Już teraz jest problem z trzema i mimo wszystko pojawiły się spekulacje łączące Teveza z Realem (chociaż on zarzeka się, że kocha ManU). Sądzę, że ManU powinno się skupić na szukaniu jakiegoś światowej klasy bocznego obrońcy, a nie kolejnego kandydata do ławki rezerwowych i CurlingCup'u.
I ciekawe po co kolejny napastnik. Czterech światowej klasy w drużynie to w sumie za dużo. Już teraz jest problem z trzema i mimo wszystko pojawiły się spekulacje łączące Teveza z Realem (chociaż on zarzeka się, że kocha ManU). Sądzę, że ManU powinno się skupić na szukaniu jakiegoś światowej klasy bocznego obrońcy, a nie kolejnego kandydata do ławki rezerwowych i CurlingCup'u.
Moim zdaniem jest ok, kupcie Benzeme, jeszcze Agguero zakupcie ;D Większa konkurencja :)
Xendriel
09-12-2008, 10:19
Aguero to będzie nasz. Ten chłopak pasuje jak nikt do stylu Barcelony. Poza tym ma tam kilku kolegów, a i teść na pewno pochwalił by taką decyzję:)
Na oficjalnej stronie UEFA można głosować na najlepszą jedenastkę 2008 roku.
http://www1.uefa.com/fanzone/TeamOfTheYear/index.html
A to mój wybór
http://img528.imageshack.us/img528/205/uefa11hr6.png (http://imageshack.us)
Capality
09-12-2008, 14:40
wcale nie faworyzujesz Hiszpanow... xD
Xendriel
09-12-2008, 14:55
@up: Iniesty nie wystawiłem, a nad Silvą długo się zastanawiałem. Reszta Hiszpanów jak najbardziej zasłużenie:)
Juande Ramos został nowym trenerem Realu Madryt! Ciekawe czy coś się zmieni. Ja bym raczej wywalił sztab medyczny, patrząc na to co się tam dzieje.
UP: Bardziej chyba winien kontuzjom są winni trenerzy od przygotowywania fizycznego niż sztab medyczny :p
Articuno
09-12-2008, 15:44
co do team of the year to gromkie buahahaahahaha. Wśród bramkarzy nie ma Buffona, ale sa takie kiepy jak Adler lub Akinfeev.
Moj sklad: VDS, Miacon, Ferdinand, Chiellini, Zhirkov, Ronaldo, Xavi, Lampard, Iniesta, Del Piero, Messi.
Gilewski zatrzymany. Najlepszy polski sędzią, miał sędziować MUNDIAL. Jestem zdruzgotany, jak ci wszyscy(doslownie) sędziowie mogli ot tak niszczyć polski sport?
http://img143.imageshack.us/img143/6687/beztytuuvk2.png
Ramosa, Torresa, Ronaldo i Messiego jestem prawie pewny. Lampard i Xavi także powinni się załapać. Reszta moim zdaniem zasłużyła, ale mają godną konkurencję.
@Down
Kurde no, masz racje, obrońca powinien ładować bramki i asystować, a nie odbierać piłke, powstrzymywać ataki rywali i wyprowadzać kontrataki skrzydłami :/ Kurde, sorki.
Yoh Asakura
09-12-2008, 21:02
Patrice "One Assist" Evra ? Clichy > Evra.
Thomisson
09-12-2008, 21:18
Kuba Wawrzyniak > Roberto Carlos
Calen Futh
10-12-2008, 06:26
Clichy > Evra.
Wilshere > Giggs.
Xendriel
10-12-2008, 14:56
No a dzisiaj obejrzymy sobie w akcji Arsenal:)
Yoh Asakura
10-12-2008, 15:16
Clichy został oficjalnie uznany najlepszym lewym obrońcą Premiership, więc ssijcie.
Po prostu nie wypada pomijać arsenalu, który mimo wszystko należy do wielkiej czwórki (Metallica, Slayer, Anthrax i Arsenal - przyp. moje).
Xendriel
10-12-2008, 15:29
Niedługo jak Manchester City się wzmocni, to może zabraknąć miejsca w LM dla Arsenalu. Smutne, ale prawdziwe.
Ja tam czuje, że City aż tak straszliwie się nie wzmocni. Niby ta kasa, ale mam takie przeczucie... już prędzej Aston Villa szybciej zapuka do drzwi "tych 4"...
Tuhamiid
10-12-2008, 17:30
Man City, oni chca wielkich pilkarzy, stac ich na to, lecz jak widac, nie kazdy chce..ale 150mln $ czy euro za Buffona...widac ze im zalerzy ;)
michu1298
10-12-2008, 18:43
Man City, oni chca wielkich pilkarzy, stac ich na to, lecz jak widac, nie kazdy chce..ale 150mln $ czy euro za Buffona...widac ze im zalerzy ;)
Nie same gwiazdy stanowią o sile zespołu, nie kasa, lecz zgranie. Owszem, tamto też jest potrzebne, ale team skłócony lub nie zgrany ma małe szanse w walce o jakiekolwiek trofeum... HALA MADRIT!! Real 3 - 2 Barca :)
Arka_Sath_Wielki
10-12-2008, 19:35
Barca > Real
Bydgoszcz > Toruń
Nie oszukujmy się ;) Real NIE MOŻE wygrać z Barcą ;). Juan nie zmieni całej taktyki w 4dni i nie zrobi z Twojej drużyny miszcza kraju oks?
Articuno
10-12-2008, 20:14
Tu chodzi o świeżośc, o gre bez presji. Jednak jest to jedyna szansa Realu.
Brawo Skra Bełchatów! Mecz zajebisty. :] Skra poprostu przejechała Iskre.
Capality
10-12-2008, 23:26
Dudek bronił ;O!
Dudek bronił ;O!
I nawet gola nie puścił :P
Xendriel
11-12-2008, 10:59
Ja gdzieś czytałem, że po meczu Lecha z Deportivo polski dziennikarz rozmawiał z hiszpańskim na temat meczu Barcy z Realem i tamten powiedział, że Barcelona nie wygra z Realem, bo nie udźwignie presji. Nie presji zwycięstwa, ale presji wygranej 4:0.
Wracając do LM to szkoda, że żadnej innej hiszpańskiej drużynie nie udało się wywalczyć pierwszego miejsca w grupie. Teraz Barca trafi na jednego z czterech rywali: Chelsea, Inter, Arsenal, Lyon.
nie wiem jak mozna kibicowac barcy, ani tym bardziej messiemu. to najwiekszy kutas wsrod pilkarzy jak dla mnie :<
Bo?
znaczkiznaczki
Ja gdzieś czytałem, że po meczu Lecha z Deportivo polski dziennikarz rozmawiał z hiszpańskim na temat meczu Barcy z Realem i tamten powiedział, że Barcelona nie wygra z Realem, bo nie udźwignie presji. Nie presji zwycięstwa, ale presji wygranej 4:0.
Chodzi o wygraną z Valencią? Przecież Lech z Deportivo grał we czwartek a Barca z Valencią w sobote ;p
nie wiem jak mozna kibicowac barcy, ani tym bardziej messiemu. to najwiekszy kutas wsrod pilkarzy jak dla mnie :<
Uzasadnij.
Pomocny Murzyn
11-12-2008, 18:01
Wracając do LM to szkoda, że żadnej innej hiszpańskiej drużynie nie udało się wywalczyć pierwszego miejsca w grupie. Teraz Barca trafi na jednego z czterech rywali: Chelsea, Inter, Arsenal, Lyon.
Zamiast Arsenalu to chyba Porto??
Calen Futh
12-12-2008, 07:46
Adamek wpierdolił Cunningham'owi :)
Xendriel
12-12-2008, 11:28
Chodzi o wygraną z Valencią? Przecież Lech z Deportivo grał we czwartek a Barca z Valencią w sobote ;p
Trochę źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi tu o mecz z Valencią, ale o to że kibice oczekują od Barcy rozgromienia Realu co najmniej 4:0 i według tego hiszpańskiego dziennikarza piłkarze Barcelony nie udźwigną tej presji i przegrają. No ale to tylko takie dziennikarskie gadanie.
@Bols: Niektórym już puszczają nerwy przed Gran Derbi. Nie ma sensu odpisywać na prowokację "Hala dzieci":)
Zamiast Arsenalu to chyba Porto??
Nie, bo Arsenal był drugi w swojej grupie.
Adamek wpierdolił Cunningham'owi :)
Miałem obejrzeć tą walkę, ale zapomniałem o niej:o
W Fakcie (chyba) były błędnie podane wyniki fazy grupowej Ligi Mistrzów, jako ciekawostka. Arsenal i Bayern za wysoko coś... Do tego Manchester miał tylko 1 bramkę straconą (po remisie 2:2 z Aalborgiem!). Bywa :D
odpisywać na prowokację "Hala dzieci":)
o qrcze, no keal
widze ze tylko wszechmogacy kibic barcelony moze miec swoje zdanie, inni nie, tak? :<
co do messiego to widzialem filmik- jakas sytuacja ze byla pusta bramka i pilka leciala do gudjohnsena chyba, a messi sobie podbiegl, przejal pilke i strzelil gola :O
nie bylo to pewnie dokladnie tak, ale to jedyne co pamietam z tego filmiku.
http://www.sportfan.pl/artykul/5633/to-nie-bajka-szejkowie-chca-dac-wisle-250-mln-zl ?? :D
Calen Futh
12-12-2008, 22:21
Uzasadnienie:
messi sobie podbiegl, przejal pilke i strzelil gola :O
No to bardzo ładnie to uzasadniłeś. Teraz to i ja zacząłem myśleć jaki to palant z Messiego jest ; ooo
Arka_Sath_Wielki
12-12-2008, 22:29
A taki Eto'o sie w tym sezonie rozstrzelał :| to dopiero kutas nie ?
Articuno
13-12-2008, 00:03
Oj weekend zapowiada się uroczo: Barca - Real, Juve - Milan, Villareal - Sevilla, Lyon - Marsylia, Tottenham - Manu !
Nie uważam Messiego za kutasa. Jeśli już to cham. Przykład kiedy ukradł gola swojemu koledze to jest w sumie nic. Bo Messi to świetny siatkarz.
Kiedyś go lubiłem, ale wciąż jest młody i może się naprostowac. Wystarczy, że nie będzie naśladował Diego jeśli chodzi o grę rękami ;)
Capality
13-12-2008, 11:25
http://www.sportfan.pl/artykul/5633/to-nie-bajka-szejkowie-chca-dac-wisle-250-mln-zl ?? :D
ty a czy w "Wiadomosciach" pokazuja informacje z pudelka? xd ten sportfan to chyba serwis prowadzony przez tych od pudelka
Hanndo90
13-12-2008, 13:18
Barca > Real
Bydgoszcz > Toruń
Nie oszukujmy się ;) Real NIE MOŻE wygrać z Barcą ;). Juan nie zmieni całej taktyki w 4dni i nie zrobi z Twojej drużyny miszcza kraju oks?
oj żebys sie nie zdziwił : )
Kibicujesz Realowi, Espanyolowi i Recreativo? Dziwny z ciebie człowiek.
Jak Real może mieć nadzieję uzyskać korzystny wynik na Camp Nou, skoro nawet ich trener w to nie wierzy...
A tą Far$e sobie daruj, bo świadczy to o twoim poziomie, wieku i braku szacunku dla tej drużyny.
hmm to Kibicowanie Blancos Wyklucza kibicowanie katalońskiej drużynie? , Trenera który nie wierzył w korzystyny wynik
na Camp Nou juz nie ma xD , a Barcelone moge nazywać jak mi sie podoba : ) ale skoro Cie to boli to Przepraszam...
Articuno
13-12-2008, 14:03
hmm to Kibicowanie Blancos Wyklucza kibicowanie katalońskiej drużynie?
tak, poneiważ kibicem to możesz być jednego klubu.
Hanndo90
13-12-2008, 14:27
No to OK Kibicuje Realowi ale ciesze sie ze Sukcesów Espanyolu i Recreativo : )
Barcelona zawsze byla i bedzie w cieniu wielkiego Realu. Mówiąc bardziej obiektywnie Barcelona zawsze miala kompeks Realu, zawsze chce mu dorownac. Mysle, ze pilkarze Barcy nie wytrzymaja presji i Real ich rozklepie. Moga miec dobry sezon, ale Barca to Barca, a Real to Real.
Jak wszyscy wiedza, Real > rest of the world.
Real > rest of the world.
Jakoś wyniki na to nie wskazują.
Duch Niespokojny
13-12-2008, 18:13
Arsenal > Real :p
Mogę kibicować tylu klubom, ilu mi się podoba.
Mogę kibicować tylu klubom, ilu mi się podoba.
Bywa tak, że jeden wyklucza drugi. Wtedy pozostaje zwykła sympatia, może nawet chęć rywalizacji. Ja tam lubię jak L'pool wygrywa.
Bo? Jezeli taki ktoś mieszka np. w Poznaniu i jest kibicem Lecha to nie może być zarazem kibicem L'poolu czy ManU?
Bywa tak, że jeden wyklucza drugi.
No właśnie. :P Bo trudno być jednocześnie kibicem Barcy i Realu. ;]
Jakoś wyniki na to nie wskazują.
Mam zaczac wymieniac sukcesy Realu i sukcesy Barcy? Klub to nie tylko tu i teraz, lecz takze jego historia. Dlatego Real jest najlepszym klubem swiata. Niekoniecznie aktualnie najlepiejgrajacym. A to czy w tym sezone Barca bedzie lepsza to sie jeszcze okaze.
A to czy w tym sezone Barca bedzie lepsza to sie jeszcze okaze.
To, ze 3-4 kolejki przed konca wyjda przed barce i to utrzymaja nie swiadczy o tym, jak dobrze graja. Swwiadczy to o tym, ze maja szczescie i fuksem sie udalo. Wg. mnie od poczatku do konca trzeba grac a nie liczyc na fuksa. Nie na tym pilka polega.
Articuno
13-12-2008, 20:21
W Polsce się urodziłeś i żyjesz, więc to logiczne że możesz być fanem drużyny z Polski.
Dobra pieprzyc, troche się czepiam, ale to też kwestia różnicy "sympatyka" od "kibica".
Wspomnieli o lidzie włoskiej w tvp!!1111111oneoneoneone: "Nie ważne, czy oddałeś serce za Manchester czy Juventus, dziś liczy się Real lub Barcelona" to i relacja przez neta z c+ przekonalo mnie do obejrzenia Gran Derby.
Pomocny Murzyn
13-12-2008, 21:07
Wlasnie tak sie zastanawiam czemu nie mowia nic o serie a w tvp, sa jakies inne smieszne ligi, a ligi wloskiej nie ma??
Yoh Asakura
13-12-2008, 21:08
W Polsce się urodziłeś i żyjesz, więc to logiczne że możesz być fanem drużyny z Polski.
Gadasz głupoty.
Tak, ale twoim tokiem rozumowania mozna powiedziec ze Real jest ciagle genialny, tylko ma pecha z powodu kontuzji. Aktualnie maja chyba 11 zawodnikow kontuzjowanych, od poczatku sezonu jest mniej wiecej podobnie.
#mecz
coraz bardziej wyrownanie, ale poczatek byl zdecydowanie na korzysc Barcy. Messi ogolnie robi z obroncami co chce. Ale jeszcze zobaczymy, Real juz tez mial 2 dobre okazje : )
Articuno
13-12-2008, 21:35
Wlasnie tak sie zastanawiam czemu nie mowia nic o serie a w tvp, sa jakies inne smieszne ligi, a ligi wloskiej nie ma??
komercja, a mylisz ze czemu od paru dni mowia o CWIERCFINALE klubowych MŚ, a od tego sezonu o PLH i PLK? troche to przykre...
Sneijder schodzi już w 35 minucie o.O
Wrażenia po pierwszej połowie? Oczekiwałem więcej po Realu. Szybko tracą piłkę, posiadanie 75% do 25% mówi samo za siebie. Chociaż najlepszą sytuację to miał Drenthe. Mam nadzieję na bramki w drugiej połowie :)
ja wogole jakos tego Drenthe nie trawie, robi zamieszanie ale nic z tego nie wynika
aff :< Real z minuty na minute gral coraz lepiej dobry prognostyk na przyszlosc.
Capality
14-12-2008, 00:07
iii 2 - 0 :D!
No i GB zakończone zwycięstwem Barcy : )
Świetny mecz Toure, Messi trochę bez formy...
Hanndo90
14-12-2008, 00:10
Mimo Przegranej Barca nie była taka straszna jak sie wszyscy napinali...
No ale Wynik sie liczy, Brawa do Casillass'a no i Zapraszamy na Bernabeu : ) : (
yhy aha yhy yhy Barca jeeeest gorąąąąca yhy yhy... lalalallaala :):) Barrrca jest goroąąąąca <333
oglądając mecz miałem wrażenie, że Ramos sie wiedział, że nie ma szans wygrać z Barcą i zagrali defensywnie licząć na kontrę... gdyby Drenthe strzelił mogłoby się im powieść, ale Valdes <33333333333333333 yhy yhy :)
Xendriel
14-12-2008, 09:36
yhy aha yhy yhy Barca jeeeest gorąąąąca yhy yhy... lalalallaala :):) Barrrca jest goroąąąąca <333
Nic dodać, nic ująćB)
Real zagrał całkiem przyzwoicie, ale zwyciężyła drużyna lepsza. Teraz czas na Villarreal.
Nie wiem czy też mieliście takie wrażenie, że druga bramka to z winy Casilliass'a ? Gdy patrzyłem na to podanie to byłem pewny, że wyjdzie i spokojnie wyłapie tą piłkę. A może już nie chciał wychodzić z bramki, po sytuacji z Eto'o ? ;P
A widzieliście wolnego Giggsa? Jestem załamany...
Calen Futh
14-12-2008, 22:46
A widzieliście wolnego Giggsa? Jestem załamany...
b. ladny, ale Tottenham też miał podobne uderzenie tak centralnie w okienko. Ogólnie to mecz pełen świetnych sytuacji z obu stron. Szkoda, że bez bramek...
Articuno
14-12-2008, 23:14
Grande Juve! To co dziś robiła trójka De Ceglie, Marchisio, Sissoko było genialne! Po raz kolejny nie moge pojąć czym kierował się Benitez rezygnując z Malijczyka. Tóz to geniusz, niszczyciel, morderca środka pola!
Pieprzyć Zambrottę, zdrajcę, teraz mógłby być ulubieńcem kibiców, a jego poziom nie obnizyłby się, tak jak to było widać w Barcie i Milanie, a tak czerwień : )
We Are The Champions!
Yoh Asakura
14-12-2008, 23:24
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, co to za wyczyn wygrać z żałosnym Milanem ?
Calen Futh
15-12-2008, 07:16
@up:Na pewno większy niż zremisowanie z jeszcze żałośniejszym M'boro.
@topik: Juve jest na fali- ale w sumie muszą być po tym spadku formy sprzed kilku tygodni. Teraz trzeba nadrobić to co stracone.
Thomisson
15-12-2008, 07:25
Jak myślicie, cała ta awantura z wywiadem o Piechniczku skończy się dymisją Beenhakera?
Jak myślicie, cała ta awantura z wywiadem o Piechniczku skończy się dymisją Beenhakera?
Nie ma takiej mozliwosci. Piechniczek duzo sie spinal, raz zostal zripostowany i dymisja ma sie to skonczyc?
Z jednej strony Beenhaker ma racje, ze mu sie wtryniaja w sprawy. Aczkolwiek co Beenhaker osiagnal, ze tak sie puszy i robi z siebei taki autorytet. Na dobra sprawe poza trenowaniem Realu bez zadnych wiekszych sukcesow i przegrania Mistrzost Swiata/Europy [juz zapomnialem ktore to bylo] dream teamem, jakim wtedy byla Holandia nic nie znaczy.
Z jednej strony Beenhaker ma racje, ze mu sie wtryniaja w sprawy. Aczkolwiek co Beenhaker osiagnal, ze tak sie puszy i robi z siebei taki autorytet. Na dobra sprawe poza trenowaniem Realu bez zadnych wiekszych sukcesow i przegrania Mistrzost Swiata/Europy [juz zapomnialem ktore to bylo] dream teamem, jakim wtedy byla Holandia nic nie znaczy.
Nie rob z siebie idioty, blagam.
No moze nieco rozwine.. Beenhakker, bo Leo 3x siegnal po mistrzostwo Holandii (2x z Ajaksem, raz z Feyenoordem). Trzy razy mistrzostwo Hiszpanii z Realem. Tryninad i Tobago doprowadzil do Mundialu.
Yoh Asakura
15-12-2008, 18:27
I opiekował się Bergkampem !
Zmieniając temat, co myślicie o naszej Ekstraklasie? Mi się tam wydaje, że Wisła (mój faworyt) wyprzedzi wszystkich, a Legia i Lech powalczą o drugie. Polonia chyba wywalczy czwarte miejsce, co i tak jest niespodzianką.
Jeszcze inaczej: pamięta ktoś Wisłe Kasperczaka?
Hughes
Baszczyński - ... - Jop - Stolarczyk
Kosowski - Uche - Cantoro - Szymkowiak
Żurawski - Frankowski
Proszę o uzupełnienie :D Wtedy to grali super... Teraz wydaje mi się, że trzeba poczekać z rok/dwa aby ta drużyna odzyskała tą świetność.
Swoją drogą, na tym rozdaniu nagród w Mariocie (nie wiem jak się to pisze) rozwaliła mnie rozmowa ze Stilicem, a szczególnie teksty o Celticu Glasgow.
Nie rob z siebie idioty, blagam.
No moze nieco rozwine.. Beenhakker, bo Leo 3x siegnal po mistrzostwo Holandii (2x z Ajaksem, raz z Feyenoordem). Trzy razy mistrzostwo Hiszpanii z Realem. Tryninad i Tobago doprowadzil do Mundialu.
Jedynie sukces z TiT swiadczy cos, reszta jest raczej standardem dla tych klubow, niezaleznie od trenera.
Zmieniając temat, co myślicie o naszej Ekstraklasie? Mi się tam wydaje, że Wisła (mój faworyt) wyprzedzi wszystkich, a Legia i Lech powalczą o drugie. Polonia chyba wywalczy czwarte miejsce, co i tak jest niespodzianką.
Czwarte miejsce Grodziska to takie zaskoczenie?oO
Czwarte miejsce Grodziska to takie zaskoczenie?oO
Jakby na to nie patrzeć, to jednak jest Polonia xD
Jakby na to nie patrzeć, to jednak jest Polonia xD
Tak, a 90% to Grodzisk. Z Polonii to zostalo kilku zawodnikow i stadion.
Tak, a 90% to Grodzisk. Z Polonii to zostalo kilku zawodnikow i stadion.
Stadion, który kilka lat temu był najgorszym w lidze... Pewnie i nie tylko tej najlepszej zasłóżyłby na to miano, szczególnie jeśli chodzi o szatnię... Nie stawiałbym ich tak wysoko.
@Down
Chyba i tak zawsze więcej niż na Czuwaju, Motorze i Polonii razem... Ciesz się, że w takim dużym mieście mieszkasz!
Capality
15-12-2008, 20:44
@Up
Nie wiem, Warszawa ma jakies 2kk mieszkancow a na mecze chodzi 13k~? I to tylko wtedy jak Legia miala caly stadion bo teraz to chodzilo 5k~ na mecz
Stadion na którym chyba nigdy nie było kompletu widzów? Zadupie jak nie wiem
Dzisiaj sobie oglądam sport na dwójce chyba, a tu masz! Prace nad Baltic Arena rozpoczęte. ;o
Dzisiaj sobie oglądam sport na dwójce chyba, a tu masz! Prace nad Baltic Arena rozpoczęte. ;o
w pore. czyzby zoltki zaczely sie zjazd?
Calen Futh
16-12-2008, 06:12
Jeszcze inaczej: pamięta ktoś Wisłe Kasperczaka?
Hughes
Baszczyński - ... - Jop - Stolarczyk
Kosowski - Uche - Cantoro - Szymkowiak
Żurawski - Frankowski
Co do luki to tam chyba Głowacki.
Ah, te czasy. Lazio, Schalke, Parma. Miło było pooglądać takie mecze ;)
Articuno
16-12-2008, 08:10
Gortat 16 pkt, 13 zbiórek! Nie mam pytań! Gortat > Howard : D
A rezerwowych ktoś pamięta? Moja luka w pamięci na to nie pozwala xD
BTW.
Kucharski i Svitlica - kto ich pamięta?
@Down
Częściej chyba jednak Głowacki. Strąk dostawał często szanse.
UP: Kucharski, Svitlica... to niebyło znowu aż tak dawno :)
Co do Wisły to najlepszy mecz i tak zagrali chyba przeciwko Realowi Saragossa. Przegrać 4-1 i pozniej wygrać 4-1 i dobić ich chyba w karnych.. mistrz!
Głowacki lub Strąk. Ile on miał wtedy lat? 19?
Gortat 16 pkt, 13 zbiórek!
i 3 bloki! należy też dodać, że na 13 zbiórek to 7 ofensywnych naprzeciw gracza, który zalicza średnio 12,2 zbiórki na mecz.
Nie mam pytań! Gortat > Howard : D
Bez dwóch zdań. =]
Yoh Asakura
16-12-2008, 13:57
Jak już tak wspominacie stare czasy, to ja przypomnę o Arsenalu za czasów Adamsa. I Vieiry. I Bergkampa. Mój boże. Jak ten klub się stacza, żeby następcą Vieiry, kurwa, TEGO Vieiry, był jakiś tam Denilson Neves ? Eh...
David Seaman. To był ktoś. Rispekt.
A tam Seeman, pamietacie czasy Lwa Jaszyna, ten to umial bronic. Ehh te niezapomniane parady ... : )
Yoh Asakura
16-12-2008, 14:14
David Seaman. To był ktoś. Rispekt.
Szacun dla Seamana. Albo Ian Wright. Jego gole, jego loby...
Thomisson
16-12-2008, 15:17
A rezerwowych ktoś pamięta? Moja luka w pamięci na to nie pozwala xD
.
Hmmmm, bracia Brożkowie wtedy ogrywali się chyba, był Grzegorz Pater, Damian Gorawski, wspomniany wyżej Strąk. Pamiętam, że jeszcze były cudaki pokroju Tempe Omeonu, czy Kelechi Ineocho (jakoś tak) ; P
Yoh Asakura
16-12-2008, 15:18
Same anonimy.
I runda Pucharu UEFA w sezonie 2000/01
Real Saragossa - Wisła Kraków 4:1 (1:1)
0:1 - Kałużny (12. min
1:1 - Acuna 35. min
2:1 - Jose Ignacio 55. min
3:1 - Yordi 63. min
4:1 - Yordi 67. min
Real: Juanmi - Pablo, Aguado, Acuna, Paco, Jose Ignacio, Garitano (65. Marcos Vales), Vellisca, Juanele, Peternac (70. Radimow), Jamelli (46. Yordi).
Wisła: Artur Sarnat - Arkadiusz Głowacki, Kazimierz Moskal (78. Grzegorz Pater), Marcin Baszczyński - Radosław Kałużny, Grzegorz Niciński, Ryszard Czerwiec (72. Marek Zając), Kamil Kosowski - Olgierd Moskalewicz, Tomasz Frankowski (59. Tomasz Kulawik), Maciej Żurawski.
Wisła Kraków - Real Saragossa 4:1 (4:1, 0:1), po dogr., rz.k.: 4:3
0:1 - Baszczyński 6. min (s)
1:1 - Iheanacho 51. min
2:1 - Frankowski 55. min
3:1 - Moskal 61. min
4:1 - Frankowski 88. min
Wisła: Artur Sarnat - Arkadiusz Głowacki, Kazimierz Moskal, Marcin Baszczyński, Marek Zając - Ryszard Czerwiec (46. Grzegorz Niciński), Tomasz Kulawik (46. Łukasz Sosin), Kamil Kosowski - Olgierd Moskalewicz (46. Kelechi Iheanacho), Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski.
Real: Juanmi - Pablo, Aguado, Acuna, Lanna, Aragon, Paco, Garitano (94. Jose Ignacio), Marcos Vales (67. Vellisca), Juanele, Peternac (73. Yordi).ciej Żurawski.
Thomisson
16-12-2008, 15:28
Rysiek Czerwiec! Pamiętam, że jak byłem mniejszy to zachwycałem się jak rozgrywał i z jaką dokładnością podawał.
P.S Gra gdzieś teraz Kałużny? Bo sezon temu grał w Jagiellonii.....
Radek Kałużny :D Moskala też pamiętam.
Teraz troszkę inaczej - kto pamięta nasz występ na Mundialu 2002? Mecz z USA pamiętam do dziś, reszte chciałbym zapomnieć. Olisadebe, Kryszałowicz i Żewłakow. Kolejność nie za bardzo, no ale co tam. Nam chyba Donovan wpakował? Majdan bronił. Kurde, kiedyś Hajto wymiatał w Schalke, a ta drużyna była jedną z lepszych w tamtym okresie w Bundeslidze (która była na topie dzięki Canal+), co chyba utrzymuje się do dziś.
@Down
Mimo wszystko, skład:
Boruc - tak
Żewłakow - Bąk - Jop - Dudka - ?/?/?/?
Błaszczykowski - Lewandowski - Roger - Krzynówek - tak/tak/tak/?
Smolarek - Żurawski - nie/tak
wydawał mi się dość dobry (patrząc na pare ostatnich lat). Większość też gra w pierwszym składzie. Pomijając, że aktualnie reprezentacja gra nieco inaczej.
@Edit
Tak sobie patrzę i nie kojarzę tylko Pawła Sibika.
Xendriel
16-12-2008, 18:14
Mundial 2002. Skład naszej reprezentacji http://nasipilkarze.w.interia.pl/druzyna.htm Czy tylko ja mam wrażenie, że polska piłka się cofa? Tamci zawodnicy byli podstawowymi piłkarzami swoich klubów, a obecni reprezentanci?:(
Capality
16-12-2008, 22:16
@Up:
Ale spójrz w jakich klubach grali :D Shalke, Marsylia, Liverpool, Nurynberga etc :)
Ja to kochałem reprezentacje z eliminacji do mundialu '06. Nie zapomne tej asysty Kosowskieo w meczu z Anglia ;) (skończyło się 2-1 dla Anglii)
@Up:
Ale spójrz w jakich klubach grali :D Shalke, Marsylia, Liverpool, Nurynberga etc :)
I o to chodzi. Oni grali w wielkich klubach w podstawowych skladach, a te szmaty rozbiajaja sie po 6 ligach ugandyjskich po lawkach..
Hmmmm, bracia Brożkowie wtedy ogrywali się chyba, był Grzegorz Pater, Damian Gorawski, wspomniany wyżej Strąk. Pamiętam, że jeszcze były cudaki pokroju Tempe Omeonu, czy Kelechi Ineocho (jakoś tak) ; P
ja tam Dubickiego pamietalem bo szybki byl ;p
Calen Futh
17-12-2008, 06:31
Zobaczymy czy dziś Lech będzie w stanie powalczyć ;) Oby.
Lech wygra i wyjdzie, bedzie gadanie o tym, ze Lech jest objawieniem Europejskiej pilki, oh ah i uratowal polska pilke nozna - mam nadzieje.
Przegra i mimo, iz wcale nie wypadl zle, a nawet najlepiej patrzac na pozostale druzyny z Poland country bedzie pieprzenie, ze zmarnowali wielka szanse, Smuda do wyjebania itp, smutne polskie realia.
Lech wygra i wyjdzie, bedzie gadanie o tym, ze Lech jest objawieniem Europejskiej pilki, oh ah i uratowal polska pilke nozna - mam nadzieje.
Przegra i mimo, iz wcale nie wypadl zle, a nawet najlepiej patrzac na pozostale druzyny z Poland country bedzie pieprzenie, ze zmarnowali wielka szanse, Smuda do wyjebania itp, smutne polskie realia.
Co do 1 czesci sie zgdzam, a w 2gim wypadku to beda mowic, ze zmarnowal szanse, ale i tak pokazal wiecej niz sie wszyscy spodziewali.
Arka_Sath_Wielki
17-12-2008, 16:22
2:1 Dla Lesia i 3:0 Dla Depor :)
a w plus lidze
Delecta Bydgoszcz 3-1 Jastrzębski Węgiel
Wspominać będziecie te słowa!
A wie ktoś co będzie jeżeli Lech wygra 1-0, a Deportivo zremisuje z Nancy 1-1 ? :P
Articuno
17-12-2008, 20:32
www.awanslecha.pl
A wie ktoś co będzie jeżeli Lech wygra 1-0, a Deportivo zremisuje z Nancy 1-1 ? :P
Platini rzuci kostką? XD
Ferguson wypowiedział się, że Rafael zostanie podstawowym zawodnikiem wypychając ze składu Browna i Nevilla. Realne, ale wtedy wszystkie gry piłkarskie (a raczej ludzie zajmujący się oceną zawodników) wypadli by blado, gdyż ten zawodnik został oceniany dużo słabiej od każdego z wspomnianej wcześniej dwójki. Teraz można jeszcze spekulować, ale gdy do tego dojdzie...
@Edit
Pomyślałem o tym awansie, jeśli przytrafiła nam się wspomniana sytuacja to prawdopodobnie w jednym z meczy byłaby dogrywka, była o tym mowa na Euro (Czechy - Turcja).
Hanndo90
17-12-2008, 21:35
noo narazie 0-1 może jednak Lech coś ugra xD
Pomocny Murzyn
17-12-2008, 21:48
calkiem ladnie graja :)
hm podejrzewam, że w tym temacie : wypowiadają się również ludzie otrzepani z kibicowskim światem a więc : co inne ekipy sądzą o Lechii Gdańsk? bardzo mnie to ciekawi gdyż rzadko jest okazja do rozmowy i nie zawsze jest to czysta nienawiść (np w przypadku Lecha Poznań My mamy do Was szacunek) jak to jest? czy bez względu na argumenty jedziecie określoną ekipę bo to kosa, czy może szanujecie innych ze względu na osiągnięcia? Co z powiedzeniem"można się nie lubić, ale trzeba szanować?" liczę na mądre odpowiedzi :>
Tuhamiid
17-12-2008, 22:15
Ze'to, z takimi pytaniami na kibice.net ;P
Lech ładnie gra, w sumie zwyciestwo=awans.
Byle bramki nie stracic.
Deportivo narazie 0:0 z Nancy, wiec moze byc dobrze ;P
edit:
No i awans ;) Gratulacje dla Lecha.
Lech Lech Kolejorz!
Awans !
Hanndo90
17-12-2008, 22:54
Lechowi Poznań Gratulujemy Awansu do 1/16 Pucharu UEFA : ) :cup:
Gratulacje dla Lecha.
@EDIT
A co do tego, to wydaje mi się, żę komentator mówił o bramkach strzelonych na wyjeździe, lecz pewien nie jestem.. no, ale teraz to nie ważne ;)
Calen Futh
17-12-2008, 23:06
Szkoda, że Lech nie ustrzelił drugiego gola. Dodałoby im to pewności siebie na dalszą grę w PUEFA. A szans na to było bez liku.
Równie dobrze mogli wygrać spotkania z Nancy i Deportivo, i nie oglądać się za siebie dziś. Szans było miliard.
Jakoś se poradzili. Przyznaje, że nie wierzyłem w ich awans. Gratsss.
B)
Calen Futh
18-12-2008, 14:48
O co ci chodzi? :|
Ja też nie rozumiem ;) Nie jesteś jedyny.
###
Manchester United w finale Klubowych Mistrzostw Świata hej!
Akcja drużyny z Holandii z około 56 minuty... Ma ktoś to? GENIALNE! Było widać, że gdyby Feyenord nie grał o pietruszkę mógłby wygrać z Lechem.
@Up and 2 Up
Nie rozumiecie? To Sza'hel... Patrzcie na jego posty. Gorszy przychlast niż 2x Yoh...
To ta akcja w, której było podanie piętką i zaraz później podanie na lewą strone pola karnego i strzał prosto w Turine ? :P
Tak! Makaay udowodnił mi, że to wciąż wielki piłkarz. Rispekt! Super akcja, szkoda strzału. Ze względu na to, że ten cały Lech mi zwisa żałuję, że nie padła bramka. Byłaby w wielu kompilacjach : ]
To ta akcja w, której było podanie piętką i zaraz później podanie na lewą strone pola karnego i strzał prosto w Turine ? :P
Zdaje mi się, że tak, bo była to jedyna tak zgrana akcja Feyenordu.
To rzeczywiście, akcja bardzo bardzoo ładna. Szkoda, że nie zakończona bramką.. Ale zrobili to na takim luzie i zgraniu, że aż dziwnie potem patrzyło się na słabą grę Feyenoordu..
Thomisson
18-12-2008, 15:57
Jeszcze tylko bramkarz z wyższej półki niż Turina, czy Kotor i może uda się zajsć jeszcze wyżej? ; >
Jeszcze tylko bramkarz z wyższej półki niż Turina, czy Kotor i może uda się zajsć jeszcze wyżej? ; >
Dudek sie zglaszal ! xDD W 1/16 wszystko mozliwe, wkoncu to tylko 2 mecze
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.