Pokaż pełną wersje : Wydarzenia sportowe
@nemelza3
Warn za obrażanie.
A co do Hydrobudowy i Polonii - takie coś zakazane być powinno, ale skoro kibice tych drużyn (O Hydro nie mówie, bardziej o Polonii) nie protestują, to cóż więcej można.
@nemelza3
Warn za obrażanie.
A co do Hydrobudowy i Polonii - takie coś zakazane być powinno, ale skoro kibice tych drużyn (O Hydro nie mówie, bardziej o Polonii) nie protestują, to cóż więcej można.
I tu z dobrej strony pokazała się Pogoń. Kibice sprzeciwili się fuzji z Groclinem, efektem jest I liga po 2 latach. No i jak na moje odbudowa Dumy Pomorza od zera było lepszym rozwiązaniem. I liczę na to że za max 2 lata wróci Ona tam gdzie jej miejsce. ; ddd
I liczę na to że za max 2 lata wróci Ona tam gdzie jej miejsce. ; ddd
z I ligi do okregowki spada sie w 3 lata ;)
nemelza3
24-08-2009, 00:51
Pogoń jak najbardziej zasługuje na ekstraklasę, ma u mnie szacunek za to, że zaczęli budować drużynę od podstaw. Pamiętam jak jeszcze za czasów starej 2 ligi na trybuny tego klubu przychodziło 6 razy więcej kibiców niż obecnie przychodzi na "Polonie Warszawa" w ekstraklasie, to też powód do dumy dla kibiców. Jednakże na awans trzeba sobie zasłużyć jeszcze sportowo, lepsze ekipy mają na dzień dzisiejszy Widzew Łódź(:/), Górnik Zabrze (:/) i ciekawie prezentuje się czarny koń 1 ligi Flota Świnoujście. Może za rok, chociaż za rok będą pewnie kolejni silni spadkowicze z ekstraklasy. Przydałoby się powiększenie ekstraklasy chociaż na próbe na rok do 18drużyn. Chociaż z drugiej strony te licencje, sami wiecie...
Tak zrozumiałem ;) Co nie zmienia faktu że, moim zdaniem taka drużyna jak Pogoń, z taką publiką i z takim zespołem zasługuję na grę w ektraklasie. I uważam że jak nie w tym roku, to w następnym się tam dostanie.
Tak zrozumiałem ;) Co nie zmienia faktu że, moim zdaniem taka drużyna jak Pogoń, z taką publiką i z takim zespołem zasługuję na grę w ektraklasie. I uważam że jak nie w tym roku, to w następnym się tam dostanie.
spoksuwa, just kiddin' ;p Sam chetnie bym zobaczyl Pogon w ekstraklasie, ale powiedz mi - jak wyglada sprawa ze stadionem? Nie bedzie problemow z licencja?
spoksuwa, just kiddin' ;p Sam chetnie bym zobaczyl Pogon w ekstraklasie, ale powiedz mi - jak wyglada sprawa ze stadionem? Nie bedzie problemow z licencja?
Mogą być problemy, bo jak wiadomo stadion im. F.Krygiera jest zdeka zabytkowy ; p Chociaż z drugiej strony, już teraz zaczęły się roboty nad szatniami, miejscówkami dla dziennikarzy itd. Większy problem może pojawić się wtedy jeżeli informację o tym że stadion powinien mieć zadaszoną jakąś tam cześć obiektu ( nie pamiętam jaką ) będą prawdziwe. U nas tylko dwa sektory kryte. yhm.
nemelza3
24-08-2009, 01:08
A tak swoją drogą to poziom naszych skoczków jest coraz niższy :/ Dzisiaj najlepszy z Polaków (Rutkowski) był dopiero 15, przegrał nawet z Davidem Zaunerem, który jeszcze niedawno był przecież kombinatorem norweskim.
Wygrał Jacobsen, Małysz daleko
Arka_Sath_Wielki
24-08-2009, 13:59
http://img29.imageshack.us/img29/3467/1250949502bycesar90500.jpg
owned
Wiadomo coś już o niej/nim?
AnonimowyPowrot
24-08-2009, 14:40
http://mufc.pl/aktualnosci/12531/modric-trafi-na-old-trafford/
Plotka, ale ja go uwielbiam :D Chociaż w Manchesterze nie widzę...
testy na plec trwaja chyba kilka tygodni. Na razie rodzina tej biegaczki pokazala akt urodzenia, z ktorego wynika, ze jest kobieta.
Oczywiscie pojawilo sie tez sporo debilnych newsow np na wp (np. wychodzi na to, zepo przestawieniu liter w jej imieniu i nazwisku wychodzi, ze jest "sekretnym mezczyzna" -.-).
Gierubesoen
24-08-2009, 23:19
Liverpool 1 - 3 Aston Villa
??
Oglądał ktoś?
Pan i Wladca
25-08-2009, 00:23
Real M. 4-0 Rosenborg. Pierwszy skład strzelił 4 bramki, jak zszedł Benzema, Kaka, Ronaldo, Xavi, Diarra i Raul to już im się gorzej grało.
Strzelali 2x Benzema, Diarra (piękny gol) i Raul. Ronaldo coś mało gra i w dodatku wolne mu w ogóle nie wychodzą.
Liverpool 1 - 3 Aston Villa
??
Oglądał ktoś?
Ja oglądałem. I przyznam że pierwsza połowa nie wskazywała na wygraną The Villans. Od 1 minuty Liverpool ciągle atakował bramkę bronioną przez Friedela. Ale pod koniec pierwszej połowy, The Villans wzięli się do roboty i było 2:0. W drugiej połowie klasę pokazał Friedel, broniąc strzały Liverpoolu. W 74 minucie został przyznany karny dla Villi (po faulu Gerrarda na Reo-Cokerze), który wykorzystał A. Young (który później doznał kontuzji).
K.Jay
AnonimowyPowrot
25-08-2009, 12:27
Xavi
Ale za to wszedł chyba Ghuti i Granhero?
Sorry, ale jesteś sezonowcem :D
Arka_Sath_Wielki
25-08-2009, 12:31
Xavi w Realu ? :O Olaboga jak my sobie bez niego poradzimy :|
Up
Pewnie była wymiana Xabi za Xaviego, a my nic nie wiemy! :-(
Z tego co wiem to w Realu gra Xabi, nie Xavi. No ale spójrzcie na klawiaturę. V i b są koło siebie. Jeden błąd nie robi z kibica sezonowca. :\
K.Jay
AnonimowyPowrot
25-08-2009, 12:55
Z tego co wiem to w Realu gra Xabi, nie Xavi. No ale spójrzcie na klawiaturę. V i b są koło siebie. Jeden błąd nie robi z kibica sezonowca. :\
K.Jay
Ghuti i Granhero już tak :D Tymbardziej, że PiW w tamtym sezonie kibicował United, a teraz jest za Realem.
Pan i Wladca
25-08-2009, 14:28
Za Realem byłem od zawsze... za United odkąd pojawił się Ronaldo. Zwykła literówka.... wielkie kurwa halo...
Arka_Sath_Wielki
25-08-2009, 14:34
Za Realem byłem od zawsze... za United odkąd pojawił się Ronaldo. Zwykła literówka.... wielkie kurwa halo...
OMFG epic fail od zawsze ale Ghuti!? ....
ZapodajMuze
25-08-2009, 14:36
Nie nawidze takich meczy jak Liverpool vs Aston villa albo Barcelona vs MC .
W Obydwoch meczach dominowala inna druzana a wygrala inna . Liverpool mial tyle okazji nie wykozystanych , ze nie mam pytan . A Barca (<333333) to juz w ogole non stop poprzeczka , slupek , odbicie sie od Givena . Grrrr...
Pan i Wladca
25-08-2009, 15:16
OMFG epic fail od zawsze ale Ghuti!? ....
No i co tak przeżywasz, zwykły błąd nikogo nie zabiłem dodając "h"...
Za United byłem od zawsze... za Realem odkąd pojawił się Ronaldo.
Tak to powinno wyglądać. ;)
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
25-08-2009, 16:30
No chyba, że tak bo gdyby tak nie było to zrobiłby 3 literówki .... i to na temat klubu, któremu kibicował od zawsze!
AnonimowyPowrot
25-08-2009, 16:38
Widzicie, ja tylko wspominam o czymś i od razu flame war B)
@Topic
Modric i Redknapp szybko skończyli, Tottenham się nie osłabi.
Pan i Wladca
25-08-2009, 19:33
Za United byłem od zawsze... za Realem odkąd pojawił się Ronaldo.
Tak to powinno wyglądać.
Haha... boczki zrywać...
Za Realem odkąd przyszedł Zidane.
AnonimowyPowrot
25-08-2009, 21:07
Dobra, muszę się przyznać, że tęsknię za Yohem, ale znalazłem sobie nowego kochanka. EXPERT FUTBOLU - bo taki jest jego nick - stał się chyba najsławniejszym człowiekiem na portalu ManchesterCity.pl :D
@Edit
Też zbanowany, zwyzywał mnie : < Zbieram ekipę do naklepania modom, może wtedy wypuszczą Yoha na wolność...
@Up
On chyba serio myślał, że namieszałeś nazwy drużyn.
Arka_Sath_Wielki
26-08-2009, 00:00
No ja też tak myślałem - i 1 literówka nie robi z Ciebie sezonowca, ale nad 3 to już się warto zastanowić ...
Pan i Wladca
26-08-2009, 13:05
Doba kij z tym. Ale takie pytanie mam. Jeżeli postawiłem, że Panathinaikos strzeli brame, a strzelili samobójczą, to liczy się jako strzelona przez nich? :>
ZapodajMuze
26-08-2009, 13:11
Jak myslicie kto w tym sezonie wygra mecz Barca vs Real :> ?
Straznik Monopolowego
26-08-2009, 13:34
Real oczywiscie, do tego meczu ta maszyna zacznie dzialac FLAME \o/
kamikadze667
26-08-2009, 14:45
ja bym postawil jednak na barce
AnonimowyPowrot
26-08-2009, 15:00
A ja wam powiem, że pierwszy mecz wygra ta drużyna, która ostatecznie ligę przegra, a w rewanżu odwrotnie :D Tak sobie czemuś pomyślałem.
Xendriel
26-08-2009, 16:27
Zależy jak będzie z kontuzjami. Jednak Barca powinna sobie poradzić w bezpośrednim pojedynku. Trudniej będzie wygrać ligę. Real ma mocną ławkę i chyba nikt od nich nie wyjeżdża na PNA.
Arka_Sath_Wielki
26-08-2009, 16:54
Na CN będzie 3-0 dla Barcy na SB 2-1 dla Realu.
Visca el Barca!
ZapodajMuze
26-08-2009, 17:30
Szkoda ze polska liga jest taka do dupy ... Jak bylem na camp nou (b vs numancja) to z kazda bramka podnosilo sie 70 tysiecy osob . A przed meczem hymn Barcy i wszyscy spiewaja , poprostu piekne . Co do meczu ja uwazam , ze Barcelona sobie poradzi , co z tego ze dokupil real dobrych graczy skoro duma katalonii ich juz ma . + Imbra zamiast Eto = zabojstwo .
Gierubesoen
26-08-2009, 17:35
Jak bylem na camp nou (b vs numancja) to z kazda bramka podnosilo sie 70 tysiecy osob .
Gdyby u nas były stadiony na 70 tysięcy też by tak było.
A Barca i tak złoi Real, coś czuję, że będzie wstyd galacticos i po solidnym laniu w Barcelonie oraz zwycięstwie FCB w lidze nadejdą smutne lata...
jakosiara
26-08-2009, 17:56
Real przegra z Barcą. Wszystko. Od GD po Ligę. Floro chce zrobić to wszystko za szybko. Dużo za szybko. Gdyby Real nie przegrał ostatnio 2:5 a np. zremisował 2:2, to nie byłoby wszystkich transferów.
EDIT:O kontuzji Milito (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=18130)
Jakby w Realu by się to stało, to by było, że Real go zmarnował, itp.
EDIT2: Lech w Bydgoszczy jak awansuje do LE (http://sport.onet.pl/0,1248712,2031765,wiadomosc.html)
Xendriel
26-08-2009, 18:32
Gdyby finał LM nie był na Bernabeu, to na pewno projekt Realu byłby przygotowywany wolniej i bardziej z głową. Ale cóż Perez zaryzykował i zobaczymy co z tego wyjdzie. Przynajmniej Gran Derby będą mega ciekawe.
Swoją drogą szkoda mi Benzemy, imo idealnie pasowałby do Manu.
Pan i Wladca
26-08-2009, 19:34
@up
Dlaczego szkoda? Z tych wszystkich, którzy w tym okienku transferowym przyszli do Realu chyba on spisuje się najlepiej.
Xendriel
26-08-2009, 20:07
Strzela te bramki, ale to raczej takie dobitki. Z tych co przyszli to najlepiej spisywał się chyba Granero. Kaka i Alonso grali na przyzwoitym poziomie jak na presezon, ale bez rewelacji. Nie wiem tylko czy takie ocenianie zawodników Realu ma sens. Nie mieli czasu się zgrać. Podobnie jest z Ibrą w Barcelonie, potrzeba jeszcze trochę czasu, jednak z każdym meczem wygląda lepiej. http://www.youtube.com/watch?v=pcHDm22Lx7Q
Gierubesoen
26-08-2009, 20:27
Piast Kobylin 3-1 Zagłębie Lubin
Jakub Pospiech 33, Michał Rejek 42, Tomasz Kempiński 73 - Ilijan Micanski 66
HA-HA-HA!
HA-HA-HA!
ja pierdole... no po prostu... ja pierdole...
i kolejne 10 zl w plecy... co ta druzyna robi w ekstraklasie?
Articuno
26-08-2009, 20:59
HA-HA-HA!
obopadne. jestem tym bardziej szczesliwy, bo Kobylin lezy niedaleko miasteczko mojej rodziny. Kurde, ja rozumiem Kania Gostyń, ale Piast Kobylin :D?
@Up
Kania aktualnie w "Klasie A" :-P
Az zal patrzec, jak taki piekny klub przegrywa z jakimis lamerami ;//
Arka_Sath_Wielki
26-08-2009, 21:11
"Leo Messi otrzyma jutro nagrodę dla najlepszego gracza ostatniej edycji Ligi Mistrzów, po zliczeniu przez UEFA głosów trenerów szesnastu drużyn, biorących udział w 1/8 finału rozgrywek."
:)
Straznik Monopolowego
26-08-2009, 21:39
Niezbyt ladne zachowanie Eduardo IMO powinien za to jakas kare dostac
jakosiara
26-08-2009, 21:39
Czyhryński dogadał się z Barcą (http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Czyhrynski-porozumial-sie-z-Barcelona,wid,11432908,wiadomosc.html)
Dobry perspektywiczny piłkarz, ale nie wart 25 mln ojro. Ale z drugiej strony, o Pepe też gadało się podobnie, a on, poza jednym nieszczęsnym zachowaniem, był filarem obrony Królewskich. Był lepszy od zdobywcy Złotej Piłki Cannavaro i vice-mistrza świata Metzeldera... No ale cóż, jedno nieszczęsne zagranie przekreśliło jego karierę...
Articuno
26-08-2009, 22:05
@Up
Kania aktualnie w "Klasie A" :-P
Cholera, rzeczywiście, wydawalo mi sie, ze "jeszcze" graja(bo walczyli o awans do drugiej czy tam trzeciej ligi).
Kosowski, Żewłakow i Sikora blisko LM :D 3:1 dla Apoelu, pierwszą bramkę strzelil Kosa.
Cieszy forma Boruca. Oczywiście świadczy o tym reakcja po decyzji o karnym, a nie interwencje :P
Piekielnie mocny jest ten Arsenal ; > MU może się obawiać.
Straznik Monopolowego
26-08-2009, 22:47
Piekielnie mocny jest ten Arsenal ; > MU może się obawiać.
Jak dla ciebie 5:0 w dwumeczu z Celticiem to slabo...
ZapodajMuze
26-08-2009, 22:47
Ale Barcelona to koty , zawsze kochalem ich gre . Powiedzcie mi jaki kluby na swiecie robia zmylki ze spalonymi i graja tak plynna pilke ;>
Jak dla ciebie 5:0 w dwumeczu z Celticiem to slabo...
Człowieku, Ty już chyba masz nadwrażliwość na ironię ; dddddd xD
Mówię poważnie, jestem pod wrażeniem gry Arsenalu. ; d
AnonimowyPowrot
26-08-2009, 23:24
Eduardo... A może on też symulował to złamanie? :o
Gierubesoen
26-08-2009, 23:26
Tyle stron wyśmiewania się z Arsenalu, chłopak ma prawo czuć się 'nieswojo'. Ale coś mi się zdaje, że w końcu zabłysną w Europie...
Na razie idą jak burza. Jeżeli pokonają teraz ManU, to my, zwolennicy teorii Yoha, będziemy śmiać się wam w twarz :D
Straznik Monopolowego
26-08-2009, 23:39
Bojcie sie bo jak Arsenal wygra LM to dopiero wtedy bedziecie mieli wysyp wyznawcow Yohizmu
Dark Sven
27-08-2009, 00:03
Hahahaha... : D
Arka_Sath_Wielki
27-08-2009, 00:34
BTW
"My, użytkownicy forum.tibia.pl zwracamy się do administracji z uprzejmą prośbą, o odbanowanie użytkownika Yoh_Asakura, aby podtrzymać przy życiu temat "Wydarzenia sportowe".
1. Arka_Sath_Wielki"
Kto się podpisze pod petycją ?
#Topic
Iniesta nareszcie wrócił do pełnej sprawności i w piątek może już będzie grał \o/
AnonimowyPowrot
27-08-2009, 09:17
Dopisz i mnie. Jeśli się nie zgodzą, to wszyscy hunted.
@Edit
Jutro losowanie grup. CSKA, AZ i Real w jednym koszyku. Wyżej jest Sevilla :D
1. koszyk: Barcelona, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Milan, Arsenal, Sevilla, Bayern Monachium.
2. koszyk: Olympique Lyon, Inter Mediolan, Real Madryt, CSKA Moskwa, FC Porto, AZ Alkmaar, Juventus Turyn.
3. koszyk: Olympiakos Pireus, Olympique Marsylia, Dynamo Kijów, VfB Stuttgart, Fiorentina, Atletico Madryt, Bordeaux, Besiktas Stambuł.
4. koszyk: WfL Wolfsburg, Standard Liege, Maccabi Hajfa, FC Zurych, Rubin Kazań, Unirea Urziceni, Apoel Nikozja, Debreczyn.
Articuno
27-08-2009, 10:43
Losowanie dziś o 18. Jutro Puchar UEFA o 12.
Gierubesoen
27-08-2009, 11:21
4. koszyk: WfL Wolfsburg, Standard Liege, Maccabi Hajfa, FC Zurych, Rubin Kazań, Unirea Urziceni, Apoel Nikozja, Debreczyn.
Praktycznie każda z tych drużyn jest do ogrania przez polski zespół na dzień dzisiejszy ( Lech / Legia / Wisła ). To demotywuje...
Praktycznie każda z tych drużyn jest do ogrania przez polski zespół na dzień dzisiejszy ( Lech / Legia / Wisła ). To demotywuje...
Co do Wolfsburga i Standardu to się nie zgodzę. Chociaż jakby na to inaczej spojrzeć, to każda może wygrać z naszymi...
K.Jay
jakosiara
27-08-2009, 12:37
Dopisz mnie do petycji. Żaden z polskich klubów nie wygrałby z Wolfsburgiem, czy Rubinem. A wątpię by Węgrzy poradzili sobie z Polakami, chociaż skoro Estończycy umieli...
EDIT: Sneijder w Interze. Jeszcze opylić Vaarta i wypożyczyć Torresa i git. WTF?!? (http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=25614&kom=ok)Kto będzie kur.wa grać na skrzydle?!? Granero, który jest rozgrywającym? Czy Marcelo, który co prawda jest skrzydłowym, ale ma grać na obronie? Bo w Ribery'ego w tym roku nie wierzę...
"My, użytkownicy forum.tibia.pl zwracamy się do administracji z uprzejmą prośbą, o odbanowanie użytkownika Yoh_Asakura, aby podtrzymać przy życiu temat "Wydarzenia sportowe".
1. Arka_Sath_Wielki"
Kto się podpisze pod petycją ?
"Ja, użytkownik forum.tibia.pl zwracam sie do administracji z uprzejmą prośbą o przyznanie perm bana dla użytkownika Yoh Asakura, aby nie musieć czytać kolejnych 20 stron frustracji Arsenal-fanboya
1. hoomik"
Kto się podpisze pod petycją?
Dark Sven
27-08-2009, 16:07
<podnosi obie ręce do góry>
"Ja, użytkownik forum.tibia.pl zwracam sie do administracji z uprzejmą prośbą o przyznanie perm bana dla użytkownika Yoh Asakura, aby nie musieć czytać kolejnych 20 stron frustracji Arsenal-fanboya
1. hoomik"
Kto się podpisze pod petycją?
A ja nawet zapłacę za perma dla niego. I także się podpisuję.
K.Jay
Gierubesoen
27-08-2009, 16:41
Jest już nas czterech.
Roger w AEK Ateny \o/
Co do Wolfsburga i Standardu to się nie zgodzę.
Lech mógłby powalczyć IMHO ;)
1. hoomik
2. Dark Sven
3. K.Jay
4. Gierubesoen"
my > wy
A Lech od Wolfsburga dostalby takie becki, ze by im sie Cracovia przypomniala. Od Standardu zreszta rowniez. Jeszcze nie ten poziom, panowie.
Jak dowiedział się portal tvn24.pl, rywalem Andrzeja Pluty w pokazowym konkursie rzutów za trzy będzie nie Dirk Nowitzki, ale Allen Iverson! Do rywalizacji dojdzie 19 lub 20 września w Katowicach, między rozstrzygającymi meczami EuroBasketu. CZEMU, NO CZEMU akurat w Katowicach? Wroclaw wery plx ;/
Xendriel
27-08-2009, 17:12
Mi tam lotto czy Yoh będzie czy nie, ważne jest że Real pozbywa się swojego najlepszego obecnie piłkarza. Fani Realu nadal będą wychwalać Pereza pod niebiosa? Ten człowiek nie liczy się ze zdaniem innych. Pellegrini chciał mieć Robbena i Sneijdera, ale jak widać w Realu nie trener wybiera skład. Tylko później w razie niepowodzenia pierwsze co zrobią to zwolnią szkoleniowca...
edit. Jeśli Bayern kupi bramkarza to z Ribery i Robbenem na skrzydłach mogą nieźle zamieszać.
Articuno
27-08-2009, 17:15
CZEMU, NO CZEMU akurat w Katowicach? Wroclaw wery plx ;/
Nie chwaląc się będę miał przyjemność to zobaczyć. Bilety na polfinaly i final Eurobasketu <3
jakby shoot-out byl z Nowitzkim to waliloby mnie to rowno, ale AI... raz w zyciu moj sportowy idol przyjezdza do Polski, i akurat na drugi koniec tego durnego kraju... talk about luck ;/
A. Pluta - A. Iverson 1
AnonimowyPowrot
27-08-2009, 18:04
Jesteście nubami, że nie chcecie Yoha. Trzeba wam to wynagrodzić.
Manchester United w tym roku wygra wszystko, bo Ronaldo tylko przeszkadzał. Rooney jest najlepszym napastnikiem na świecie, ciężko o lepszego bramkarza niż van der Sar, a pary Ferdinand - Vidic nie przejdzie nikt. Do tego najlepszy prawy obrońca młodego pokolenia i zawsze świetny Evra. Valencia, który tak naprawdę jest lepszy niż Ronaldo i Nani, który się rozwinął (przedtem blokował go Ronaldo). Carrick, który strzeli teraz więcej bramek niż Gerrard i Lampard razem wzięci, Fletcher, który jest nieoceniony i genialny Berbatov, najlepszy technik w piłce. Na rezerwie Owen, który szczerze mówiąc jest lepszy niż cały atak Barcelony, Scholes, Giggs i Neville, którzy mimo wieku trzymają wysoką formę, nie tracą szybkości i kondycji. Hargreaves, na którego zawsze można liczyć, uniwersalny O'Shea, Brown, który jest najlepszym bocznym obrońcą na świecie, ale przez kontuzję nie mógł się pokazać. Foster - przyszłość Anglii. Jest jeszcze Park, a on mimo, że jest rezerwowym w United mógłby grać w pierwszym składzie Realu czy Chelsea. Biorąc to wszystko do kupy, powstaje drużyna, która nie przegra żadnego meczu w tym sezonie, nawet nie straci bramki i wygra wszystko co możliwe.
@Down
Vidic > Terry
Iniesta > Xavi (chodziło chyba tylko o LM?)
odbanować Yoha!
Barca w grupie z Interem!:D
Van der Sar najlepszym bramkarzem, Terry obrońcą, Xavi pomocnikiem, a Messi napastnikiem. Czyli raczej bez niespodzianek;d
Bayern - Juventus. Klasyk. Dwaj najwieksi pwnerzy Realu zagraja ze soba, fajnie. Szkoda ze Bayern dostanie po dupie i pewnie nawet z grupy nie wyjdzie, ale i tak fajnie ;]
Gierubesoen
27-08-2009, 19:18
Barca w grupie z Interem, Dynamem Kijów i Rubinem Kazań. Awans z pierwszego miejsca :)
Grupa G
1. FC Sevilla
2. Glasgow Rangers
3. VfB Stuttgart
4. Unirea Urziceni
Grupa śmierci? ;d
o co zaklad ze Unirea nie bedzie ostatnia?
Gierubesoen
27-08-2009, 19:48
Eee tam, wygrają jakiś meczyk na inaugurację, narobią szumu a potem wszystko w plecy, tak jak Cluj rok temu... Btw:
Trener: Dan Petrescu
1. hoomik
2. Dark Sven
3. K.Jay
4. Gierubesoen"
my > wy
/
jeszcze ja!
Mi tam lotto czy Yoh będzie czy nie, ważne jest że Real pozbywa się swojego najlepszego obecnie piłkarza. Fani Realu nadal będą wychwalać Pereza pod niebiosa? Ten człowiek nie liczy się ze zdaniem innych. Pellegrini chciał mieć Robbena i Sneijdera, ale jak widać w Realu nie trener wybiera skład. Tylko później w razie niepowodzenia pierwsze co zrobią to zwolnią szkoleniowca...
edit. Jeśli Bayern kupi bramkarza to z Ribery i Robbenem na skrzydłach mogą nieźle zamieszać.
Robben jest mega asem. szybki, zwrotny i dobry technicznie. tyle, ze wiecej siedzi na ławce niż gra z powodu kontuzji... wiec raczej nie pasuje do filozofii Pereza. mało gra, mimo, ze jest jednym z najlepszych to nie trzepie tyle kasy dla klubu.
IMO bayern teraz bedzie mial problemy z wyjsciem z grupy. to już nie ten Bayern sprzed ~10 lat... Efenberg, Scholl i te sprawy... a Bordo może zamieszać.
stawiam, ze Milan nie poradzi sobie z Marsylią w walce o drugie miejsce. Real chyba 1sze.
Czelzi lajt, Man utd. lajt. Arsenal lajt. zaś bedzie 3 druzyny w pófinale. aff.
Pojedynek Eto'o vs. Ibra <333 bardziej lubie eto'o niż Ibre, no ale wkońcu to Barcelona :)
ZapodajMuze
27-08-2009, 20:17
Panowie wydaje sie wam ze mozna obstawiac ile pucharow jaka druzyna zdobedzie przez najblizszy sezon ? Stawilbym 2 z 3 na barce i po roku gruba kasa by wpadla ;>
Articuno
27-08-2009, 20:18
o co zaklad ze Unirea nie bedzie ostatnia?
Ja uważam, że awansują.
Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa. Generalnie łatwa grupa, Bayern jest(póki co) słaby, Bordeaux dobre(póki co), ale liga francuska... Maccabi murowane 4 miejsce. Ale awansu być pewny nie mogę. Gdy zacznie się Champions League, okaże się, czy Ferrara jest odpowiednim czlowiekiem na odpowiednim miejscu.
DZIŚ POLSKA - HISZPANIA NA TVP SPORT W KOSZA.
Polska - Hiszpania (-20) 2. Gortat i Lampe to za malo. A swoja droga, rezygnacja z Dylewicza i miejsce w skladzie dla Witki uwazam za jawna kpine, mimo ze jestem ze Zgorzelca i Turow to moj klub, a czarno-zielone to moje barwy. Tlumacze to sobie tym ze Muli chyba stwierdzil iz pod koszem jest wystarczajaco mocny, natomiast obwod kuleje, a Witka > Dylu w rzutach z dystansu. Slabe to tlumaczenie, ale zawsze jakies. No i jakos nie chce mi sie wierzyc ze Iwo > Kiko, albo Chylinski > Kiko. Ale coz, 7-9.09 wszystko zweryfikuje. AP vs AI... damn... :/
Bayern jezeli do konca tygodnia nie zrobi spektakularnych transferow odpadnie szybko ze wszystkiego, z czego sie da. Zupelnie nie widze tej druzyny, a van Gaala uwazam za totalny niewypal. Nigdy go nie lubilem, a to, ze na sile probuje zrobic w zespole rewolucje, jeszcze bardziej mnie tylko irytuje. Grupa po zakonczeniu RS LM:
1. Juventus
2. Bordeaux
3. Bayern
4. Maccabi
Do wziecia jest Robben, van der Vaart, van Nistelrooy... na co on kur*a czeka? Wiem ze ludzie beda wtedy gadac o tym, ze znow probuje robic kolonie holenderska, ale akurat tak wyszlo, ze to Holendrzy sa w tej chwili najlepszymi - wciaz wolnymi - zawodnikami na rynku. A tego, ze wyje*al Lucio to mu chyba nikt nie wybaczy. I w ogole Ottmar pliskombek.
Bayern - Wolfsburg 2 3.90. Ladnie mozna zarobic.
ciezko powiedziec jak z Lechem, nie ogladalem calej 1 polowy, ale z tego co pokazywali na powtorkach powinno juz byc 1 0 dla nas ;.
btw. czy tylko mnie ta wkrwia ta reklama o jakiejs gazecie w ktorej ucza rysowac mange??
Gierubesoen
27-08-2009, 21:52
ciezko powiedziec jak z Lechem, nie ogladalem calej 1 polowy, ale z tego co pokazywali na powtorkach powinno juz byc 1 0 dla nas ;.
Stilić dośrodkował, bramkarz wpadł na Arboledę bodajże i się przewrócił, piłka bezpośrednio wpadła do bramki (ach te wrzutki SS) a sędzia na początku uznał gola, ale po protestach Belgów zmienił decyzję... Ogólnie ten mecz to jedna wielka nerwówa, sporo żółtych kartek, ostrych fauli, ale ogólnie Lech się cały czas broni.
A jak tam koszykarze??
Articuno
27-08-2009, 22:19
Koszykarze po 3 kw przegrywają tylko 4 pkt, ogladam na przemian z Lechem, ale jest dobrze. Jakby tego bylo malo, ten swietny zawdzieczamy "małym", bo Gortat z Lampe dzis slabiutko.
Belgowie strzelają, 1:0 dla Brugge. Nie było by bramki, gdyby nie strata Wilka, która zaowocowała kontrą. Kasprzik też wypuścił piłkę z rąk, ale strzał był cholernie mocny.
Gierubesoen
27-08-2009, 22:41
Ten Wilk jest taki lewy, nie wiem co Beenhakker w nim widzi... Pewnie kolejny International Level _/ Jeśli Lech nie awansuje, to setka Lewandowskiemu się będzie śniła po nocach...
btw, Hiszpania 88:83 Polska, całkiem nieźle sobie radzili w 4. kwarcie.
@edit
No i dogryweczka.
jakze slaby kondycyjnie musi byc ten Stilic, ze go w kluczowych momentach meczu zdejmuja z boiska... dobra, jestem optymista, i zakladam ze awans do grupy bedzie taki jak rok temu - dogryweczka, nerwy, ale happy end. Zobaczymy za pol godziny. Stay tuned.
Belgowie strzelają, 1:0 dla Brugge. Nie było by bramki, gdyby nie strata Wilka, która zaowocowała kontrą. Kasprzik też wypuścił piłkę z rąk, ale strzał był cholernie mocny.
mógł to piąstkować na bok..
jakze slaby kondycyjnie musi byc ten Stilic, ze go w kluczowych momentach meczu zdejmuja z boiska...
ja nie mam pojęcia jakim cudem on w ogóle gra dośc dobrze mając prawą nogę tylko od utrzymywania równowagi. zawsze myslalem, ze zeby grac w 1szej lidze to trza obydwoma operować dosc dobrze.
Mamy karne, stawiam jednak na Belgów. Mam takie dziwne przeczucie...
Gierubesoen
27-08-2009, 23:34
Bosacki - profesor
Djurdjevic - pomylił wybicie piątki z karnym _/
Golik - 100% farta, w środek po ziemi, piłka ledwo się wtoczyła
Gancarczyk - Bramkarz znów wyczuł, ale strzał na tyle mocny, że weszło
Rengifo - Denerwował mnie przez cały mecz, grał od niechcenia, uderzył od niechcenia
no i koniec :D
Wiedziałem :) Karne Lecha to IMO porażka, jedynie Bosacki uderzył dobrze, no może jeszcze Gancarczyk.
nigdy nie bylem w stanie stwierdzic, po jaki ch*j zawodnicy biora do karnego rozped wiekszy niz 2 metry. Ja sam jak strzelam to robie dwa kroki do tylu i mi wystarcza.
Za odpadniecie obwiniam Lewandowskiego, ktory nie dosc ze zjebal 666% sytuacje, to jeszcze praktycznie przeszedl obok meczu. IMO kompletnie overrated gracz.
nigdy nie bylem w stanie stwierdzic, po jaki ch*j zawodnicy biora do karnego rozped wiekszy niz 2 metry. Ja sam jak strzelam to robie dwa kroki do tylu i mi wystarcza.
Za odpadniecie obwiniam Lewandowskiego, ktory nie dosc ze zjebal 666% sytuacje, to jeszcze praktycznie przeszedl obok meczu. IMO kompletnie overrated gracz.
Kasprzik też z Wilkiem zawalili. Do tego tyle się mówiło o jego dobrych obronach karnych, a tu dupa.
Dark Sven
27-08-2009, 23:52
Faktycznie. Kasprzik te karne bronił zdecydowanie bez ikry.
Pan i Wladca
28-08-2009, 00:03
Jak Djurdjevic przestrzelił to myślałem, że rzucę puszką w TV :>
Według mojego kolegi przegrali dlatego, że zamiast Lecha piliśmy Żubra :>
On sie cały czas rzucał w prawo chyba ; P
Straznik Monopolowego
28-08-2009, 07:45
Bayern jezeli do konca tygodnia nie zrobi spektakularnych transferow odpadnie szybko ze wszystkiego, z czego sie da. Zupelnie nie widze tej druzyny, a van Gaala uwazam za totalny niewypal. Nigdy go nie lubilem, a to, ze na sile probuje zrobic w zespole rewolucje, jeszcze bardziej mnie tylko irytuje. Grupa po zakonczeniu RS LM:
1. Juventus
2. Bordeaux
3. Bayern
4. Maccabi
Do wziecia jest Robben, van der Vaart, van Nistelrooy... na co on kur*a czeka? Wiem ze ludzie beda wtedy gadac o tym, ze znow probuje robic kolonie holenderska, ale akurat tak wyszlo, ze to Holendrzy sa w tej chwili najlepszymi - wciaz wolnymi - zawodnikami na rynku. A tego, ze wyje*al Lucio to mu chyba nikt nie wybaczy. I w ogole Ottmar pliskombek.
No tak wkoncu transfery to jedyna droga do sukcesu. Lol czemu ty jeszcze nie masz w podpisie "Hala Madrid"?
No tak wkoncu transfery to jedyna droga do sukcesu
jakbys widzial chociaz jeden mecz Bayernu w tym sezonie i to, jak graja ci "starzy i sprawdzeni", to bys podzielal moje zdanie. Klose fail, van Buyten fail, Schweinsteiger fail, Altintop fail. Z nowych Tymoszczuk epic fail, Braafheid epic fail. IMO jedynie nowi napastnicy cos sie staraja (Gomez, Olic), ale coz... jak sie nie ma rozgrywajacego (Ze Roberto :<<<<<<<<<), to i sytuacje same sie nie stworza. A pomysl zeby z Ribery'ego zrobic playmakera - smiech na sali. Traci polowe swoich atutow. Ribery = skrzydlo only.
Lol czemu ty jeszcze nie masz w podpisie "Hala Madrid"?
bo pierdole Madryt i cala lige hiszpanska tbh.
Lukas93de
28-08-2009, 08:53
Japie****
Bramkarz - Oni strzelali w lewo.. A ten sie zuca w prawo....
Lewandowska - "Wszyscy" graja, i staraja sie stworzyc dobra sytuacje, a on stoi i sie przyglada, myslac o tym kiedy spotka sie z fanami i rozda autgrafy... Teraz to oni rozdadza mu je. (w lepetyne dostanie i sie nauczy wielka gwiazda)
Trener - Ten to juz ku**a wogole as jest. " Nasza taktyka na mecz: Wykopujcie pilke z pola karnego, moze jakos wygramy" Zasrany syfilis pokroju Janasa... Typowy polski trener. Beztalencie zasrane. Zamiast zdjac lewego, to sciaga (juz nie pamietam kogo) w 120 min.....
Czas na zmiany, albo ten klub upadnie....
Do mnie jeszcze nie dotarlo ze przegralismy :(
@EDIT
AAA! I zapomnialem o Howardzie Webbie II!! Ten suk****n nie uznal prawidlowego gola.. Szmatlawiec pieprzony. Wszyscy przeciwko polsce.. Jak zwykle.
AnonimowyPowrot
28-08-2009, 09:06
Można gdzieś obstawiać transfery z np. rocznym wyprzedzeniem? Teraz, kiedy Robben już przymierza stroje Bayernu chętnie postawiłbym 2 dychy, że Ribery trafi do Realu w ciągu 2 najbliższych okienek transferowych. Idzie znaleźć coś takiego? :D
@Edit
28 sierpnia
Chelsea planuje na koniec okienka wstrząsnąć rynkiem transferowym, a wszystko za sprawą Francka Ribery'ego - informuje "France Football". Według francuskiego tygodnika, Roman Abramowicz wykłada na stół 65 milionów euro. Bayern Monachium jest bardzo bliski pozyskania Arjena Robbena, więc niewykluczone, że niemiecki klub pozwoli jednak odejść 26-latkowi. (France Football)
Może jednak bym nie postawił... :D
jakosiara
28-08-2009, 09:30
Sędzia Chuj. Jeżeli bramka nie była uznana, to powinien być karny, bo jakiś piłkarz Brugge odpychał Hernana na Stijnena. Nie wiem co Leo widzi w Wilku...
Grupa C:
Milan
Real
Marsylia
Zurych
Japie****
karne to loteria, więc nie wiń bramkarza, że w złą stronę się rzuca
Lewandowska - "Wszyscy" graja, i staraja sie stworzyc dobra sytuacje, a on stoi i sie przyglada, myslac o tym kiedy spotka sie z fanami i rozda autgrafy... Teraz to oni rozdadza mu je. (w lepetyne dostanie i sie nauczy wielka gwiazda)
bo Lewandowski specjalnie odpuścił tak ważny mecz, bo mu się grać nie chciało, tja...
@EDIT
AAA! I zapomnialem o Howardzie Webbie II!! Ten suk****n nie uznal prawidlowego gola.. Szmatlawiec pieprzony. Wszyscy przeciwko polsce.. Jak zwykle.
imo faul był, bramkarz w polu bramkowym i został popchnięty przez bodajże Arboledę
Gierubesoen
28-08-2009, 12:55
imo faul był, bramkarz w polu bramkowym i został popchnięty przez bodajże Arboledę
Nie, to Stijnen wpadł na Rengifo i się przewrócił...
Tak czy siak, Lech odpadł, skończy się napinka na necie jaki to lech nie jest mocny, a Lewandowski wart 8 mln. Jest sierpień, a my nie mamy już żadnego zespołu w pucharach :D
Nie, to Stijnen wpadł na Rengifo i się przewrócił...
Tak czy siak, Lech odpadł, skończy się napinka na necie jaki to lech nie jest mocny, a Lewandowski wart 8 mln. Jest sierpień, a my nie mamy już żadnego zespołu w pucharach :D
I tym postem proponuje zakończyć temat Polski w pucharach europejskich.
Articuno
28-08-2009, 13:56
Japie****
Puknij się w swój pusty łeb, niemcu.
AnonimowyPowrot
28-08-2009, 14:25
I tym postem proponuje zakończyć temat Polski w pucharach europejskich.
Nawet rok szkolny się nie zaczął :<<<
Articuno
28-08-2009, 14:29
Gruby LE
Grupa A
AFC Ajax (Holandia)
RSC Anderlecht (Belgia) - Marcin Wasilewski
NK Dinamo (Chorwacja)
FC Timişoara (Rumunia)
Grupa B
València CF (Hiszpania)
Lille OSC (Francja) - Ludovic Joseph Obraniak
SK Slavia Praga (Czechy)
Genoa CFC 1893 (Włochy)
Grupa C
Hamburger SV (Niemcy)
Celtic FC (Szkocja) - Artur Boruc, Łukasz Załuska
Hapoel Tel-Awiw (Izrael)
SK Rapid Wiedeń (Austria)
Grupa D
Sporting Clube de Portugal (Portugalia)
sc Heerenveen (Holandia) - Paweł Wojciechowski
Hertha BSC Berlin (Niemcy) - Łukasz Piszczek, Artur Wichniarek
FK Ventspils (Łotwa)
Grupa E
AS Roma (Włochy)
FC Basel 1893 (Szwajcaria)
Fulham FC (Anglia)
CSKA Sofia (Bułgaria)
Grupa F
Panathinaikós AÓ (Grecja)
Galatasaray SK (Turcja)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
SK Sturm Graz (Austria)
Grupa G
Villarreal CF (Hiszpania)
SS Lazio (Włochy)
Lewski Sofia (Bułgaria)
FC Salzburg (Austria)
Grupa H
Steaua Bukareszt (Rumunia) - Paweł Golański, Rafał Grzelak
Fenerbahçe SK (Turcja)
FC Twente (Holandia)
Sheriff Tiraspol (Mołdawia)
Grupa I
SL e Benfica (Portugalia)
Everton FC (Anglia)
AÉK (Grecja) - Roger
BATE Borysów (Białoruś)
Grupa J
Szachtar Donieck (Ukraina) - Mariusz Lewandowski
Club Brugge KV (Belgia)
FK Partizan (Serbia)
Toulouse FC (Francja)
Grupa K
PSV Eindhoven (Holandia)
FC København (Dania)
AC Sparta Praga (Czechy)
CFR Cluj (Rumunia)
Grupa L
SV Werder Bremen 1899 (Niemcy)
FK Austria Wiedeń (Austria) - Jacek Bąk
Athletic Club de Bilbao (Hiszpania)
CD Nacional (Portugalia)
Arka_Sath_Wielki
28-08-2009, 14:33
Czyli nasza 11stka jednak jest w Lidze Europejskiej!
AnonimowyPowrot
28-08-2009, 15:17
I trójka rezerwowych bramkarzy w Lidze Mistrzów.
no, to juz oficjalnie. Robben w Bayernie za 25 mln €. Dostal nr "10", fajnie, ostatni Holender jaki gral z tym numerem (Makaay \o/) byl zajebisty, moze ten tez bedzie ;P I teraz tak: Robben albo bedzie gral na prawej stronie, a Ribery na lewej, co daje van Bommela i Tymoszczuka na srodku, oslabiajac nieco tym samym srodek pola, ale epicko wzmacniajac skrzydla, albo Robben zagra na lewej, Ribery z van Bommelem w srodku, a na prawice wskoczy Altintop lub Schweinsteiger, co daje mocne lewe skrzydlo, rozsadny srodek, ale bezproduktywne prawe skrzydlo, albo na lewej zagra Olic, na srodku Ribery, a na prawej Robben, co da srednio solidna lewice, konkretny srodek (van Bommel jako defensywny), i konkretna prawice. Osobiscie jednak chcialbym wariant pierwszy, z Robbenem i Riberym na skrzydlach, bo to jest ich naturalna pozycja. I tak obaj lubia i potrafia zejsc do srodka, wiec nie bedzie w tym momencie takiej tragedii, a bedzie mozliwosc wykorzystania ich wszystkich atutow. No prosze, jeden transfer, a tyle radosci ;]
Jeszcze tylko poprosze Lahma z powrotem na lewej stronie, Demichelisa w s11, transferek na prawa obrone, i moze nie bedzie takiego piachu jaki byl do tej pory. Niestety, newsy sa troche niepokajace:
FC Bayern Monachium dzisiaj rano zorganizował konferencję prasową. Trener van Gaal mówił o nowym zawodniku, Arjenie Robbenie i nowym koledze Holendra, Francku Ribéry`m. Na pewno nie będzie kolejnych wzmocnień przed zamknięciem okienka transferowego.trudno, do zimy jakos trzeba sobie radzic, ale nie wyobrazam sobie tej druzyny bez nowego bramkarza i prawego obroncy w nastepnym oknie.
Z innej beczki:
PGE Turów Zgorzelec podpisał kontrakt z nowym koszykarzem. Mowa o urodzonym w Polsce reprezentancie Niemiec Konradzie Wysockim.prawie fajnie... bo statsow powalajacych nie ma, a na jego pozycje i tak juz mamy przesyt... oh well, przynajmniej ma polskiego passa, wiec jest juz szostym do rotacji, a przy bzdurnym przepisie "2 polakow ol de tajm" zawsze da jakas przewage nad reszta ligi, a zwlaszcza APG, ktore stracilo Dyla ;>
Co jeszcze... a, wlasnie:
Franciszek Smuda wraca na ławkę trenerską. Popularny "Franz" został nowym trenerem Zagłębia Lubin - poinformował klub.bez wzmocnien to i Mourinho tu nie pomoze, ale coz... zobaczymy. Prace w klubie zaczyna od 1 wrzesnia, wiec dopiero za tydzien przekonamy sie, czy w ogole cos da sie w tej druzynie jeszcze zmienic.
Jeżeli Robben się sprawdzi, to będzie nieciekawie. Ribery + Robben to będzie chyba jedna z najlepszych par skrzydłowych w Europie.
jakosiara
28-08-2009, 19:54
WTF?!? (http://sport.wp.pl/kat,1752,title,UEFA-planuje-ograniczenie-wydatkow-klubow,wid,11439811,wiadomosc.html?ticaid=18a5b)
Rozumiem Man City, ale nie np. Real, czy Barcę...
Arka_Sath_Wielki
28-08-2009, 20:54
FC Barcelona:
Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Touré, Xavi, Keita; Henry, Ibrahimovic i Messi
Szachtar Donieck:
Pyatov, Srna, Kucher, Chyhrynski, Rat; Hubschman, Oleksiy, Ilsinho, William; Luiz Adriano i Fernandinho.
Iniesta :(
Oby Maxwell wszedł w II przy korzystnym wyniku
Pierwsza połowa niemrawa, ale to dopiero początek sezonu. Liczę na bramkę Ibry.
Dark Sven
28-08-2009, 23:03
WTF?!? (http://sport.wp.pl/kat,1752,title,UEFA-planuje-ograniczenie-wydatkow-klubow,wid,11439811,wiadomosc.html?ticaid=18a5b)
Rozumiem Man City, ale nie np. Real, czy Barcę...
I bardzo qwa dobrze...
Arka_Sath_Wielki
28-08-2009, 23:06
Szachtar gra mądrze, broni się. Barca bezradna, bo jak mają strzelić, jak tam w polu karnym przynajmniej 7 zawsze stoi. Dobitnie przypomina mi to mecz Barcy z Chelsea tylko, że nie ma Iniesty i nie ma kto strzelić. Zobaczymy po dogrywce.
Gierubesoen
28-08-2009, 23:29
Rzuca się w oczy ta polska flaga Barcy ;]
A mecz nudny jak flaki z olejem
wlaczylem w 97' i nie zaluje, nudy jak jasna cholera. Legia - Polonia B. duzo fajniejsze tbh...
Gierubesoen
28-08-2009, 23:36
115' Pedro ;]
Arka_Sath_Wielki
28-08-2009, 23:39
No nareszcie bo z takim tempem gry to by karne przez pół godziny strzelali :|
BTW Co kibice szachtara rzucili, że taka mgła jest?
@hoomik
To ten mecz Barcy musiał być baaardzo nudny. Legia gra taką padakę... Zero styu, zero ambicji...
@hoomik
To ten mecz Barcy musiał być baaardzo nudny. Legia gra taką padakę... Zero styu, zero ambicji...
wcale nie mowilem ze to gra Legii mi sie podobala ;B
Articuno
29-08-2009, 00:00
No nareszcie bo z takim tempem gry to by karne przez pół godziny strzelali :|
BTW Co kibice szachtara rzucili, że taka mgła jest?
nie kibice Szachtara, a Barcy. Odpalili race.
wcale nie mowilem ze to gra Legii mi sie podobala ;B
Ja też tego nie stwiedziałem. Jak dla mnie mecz ogólnie był nudny (-:
Race na takim meczu (o SP) cieszą :D
moze i byl nudny, ja w sumie ogladalem wiekszosc pierwszej polowy, a druga tylko urywkami, akurat w tym czasie mialem samobojce (http://urlguard.net/l/http://zgorzelec.info/index.php?k_d=27&id=3120&long&t=news2b) za oknem i ciekawsze rzeczy ogladalem ;;
AnonimowyPowrot
29-08-2009, 09:09
Jeśli Yoh oglądał ten mecz, to na pewno pomyślał "ta, piękna gra Barcy, chyba nikt Arsenalu nie widział oprócz mnie" - cóż, w tym wypadku miał rację xD
Ciekawi mnie czy Szachtar się wyprzeda. Mają kilka mniejszych lub większych nazwisk w składzie. Najbardziej ciekawi mnie przyszłość Darijo Srny.
Articuno
29-08-2009, 17:43
Dziś się sporo dzieje i dziać będzie w piłce. Póki co Ruch z Dyskopolo 2:0, goście kończyli w "9". Po za tym podobno ładny gol Majewskiego i zwyciestwo Nottingham 3:2. Chelsea pewnie i trwa mecz przyjaźni w Gdańsku, ale później... MU - Arsenal, derby Mediolanu, niestety bede zmuszony jedynie czytać relację z obu meczów z bloga Rafała Steca :(
Arka_Sath_Wielki
29-08-2009, 18:10
A Sopcast/TVU ?
Foster 12 zawodnikiem Arsenalu, piłki wypadają mu z rąk jak na zawołanie :D
Arszawin!! Piekny strzal!
Po pierwszej polowie Arsenal prowadzi na Old Trafford
Haha pięknie! Tak ma być :p
Arka_Sath_Wielki
29-08-2009, 19:39
xD ciekawe co teraz kibice ManU spiewają xD
"JEST TYLKO 1 RONALDO!! I TO NIE JESTEŚ TY CRISTIANO! XD"
Karny dla ManU i gol Rooneya :P
Articuno
29-08-2009, 19:58
A Sopcast/TVU ?
net 256 kb, na wsi gdzie wlasnie jestem...
Śląsk znowu remis... wiem, że rok temu też tak było, ale powinno byc lepiej
AnonimowyPowrot
29-08-2009, 20:02
xD ciekawe co teraz kibice ManU spiewają xD
"JEST TYLKO 1 RONALDO!! I TO NIE JESTEŚ TY CRISTIANO! XD"
Roonaldo* ;>
I 2:1 dla ManU po bramce samobójczej.
kurna
karny i samoboj
pieknie -.-
Diaby dwunastym graczem ManU. Huehuehue. :D:D:D
K.Jay
AnonimowyPowrot
29-08-2009, 20:21
Diaby dwunastym graczem ManU. Huehuehue. :D:D:D
K.Jay
13, bo 12 już jest Almunia :D
@Down
Z Wolfsburgiem? Masz jakiegoś streama? Czy muszę wyjechać do Iraku?
5 minut wspolnej gry Ribery - Robben i chyba zaraz orgazmu dostane. Kur*a alez te skrzydla beda mocne jak Ribery dojdzie do pelni formy po kontuzji O_o
Bayern zmiażdżył Wolfsburg, teraz czekam na derby Mediolanu ;;
Ribery - Robben = 10/10. Masakra, to co oni wyprawiali dzis. I to tylko przez pol godziny, bo Ribery wszedl w 63'. Skonczylo sie na 3-0, a moglo byc wiecej, gdyby nie dwie zjebane setki przez Gomeza. No coz, w drugiej polowie jakos ta gra w koncu wygladala. Jeszcze tylko prawego obronce, bramkarza i kogos ofensywnego na srodek, i bedzie Meister. Butt dzis pokazal dlaczego to on powinien bronic, a nie Rensing. Aczkolwiek mimo wszystko tez bez rewelacji, bo te jego wybicia po strzalach to mnie o zawal kiedys przyprawia w koncu. Olic slabo, Pranjic slabo, Gomez tak sobie, Altintop tak sobie, Tymoszczuk tak sobie. Generalnie jest dobrze. Co prawda nie tak dobrze, zeby nie moglo byc lepiej, ale jest dobrze.
Xendriel
29-08-2009, 21:07
Bayern zrobił chyba drugi najlepszy transfer w historii (pierwszy to oczywiście Ribery) zatrudniając Robbena i to za stosunkowo małe pieniądze patrząc na wiek i umiejętności Holendra. Teraz ciekawi mnie czy zatrzymają Francka na ten sezon?;)
Teraz ciekawi mnie czy zatrzymają Francka na ten sezonpodobno sam Ribery juz stwierdzil, ze w tym sezonie nigdzie sie nie rusza, ale wiarygodnosc tych slow ocenimy we wtorek o godzinie 0:01. Z kolei z tym najlepszym transferem tez bym sie jeszcze wstrzymal. Ribery fakt, najlepszy gracz od bardzo dawna, natomiast z udanych zakupow nie zapominalbym o Makaayu, Ze Roberto... A przeciez Oliver Kahn tez nie byl wychowankiem ;) Niemniej jednak nie widze teraz druzyny, ktora mialaby silniejsze skrzydla niz Bayern. Szkoda ze reszta pozycji nie jest tak silnie obstawiona, ale moze zima... ;)
Dzis potwierdzilo sie to, co mowilem wczesniej:
Osobiscie jednak chcialbym wariant pierwszy, z Robbenem i Riberym na skrzydlach, bo to jest ich naturalna pozycja. I tak obaj lubia i potrafia zejsc do srodka, wiec nie bedzie w tym momencie takiej tragedii, a bedzie mozliwosc wykorzystania ich wszystkich atutow.
brameczki (http://www.youtube.com/watch?v=BXp4v3CWuCs)
Wiem ze bede sie powtarzal, ale trudno. Bo znow wraca temat bramkarza i prawego obroncy. Szkoda, aby caly ten potencjal w ofensywie byl marnowany przez strasznie nieudolna gre obroncow i bramkarza najwyzej przecietnego. Dzis udalo sie zagrac na zero z tylu, ale juz w nastepnym meczu tak rozowo moze nie byc.
Btw, o co zaklad, ze przy okazji nastepnych powolan do reprezentacji powroci temat Matusiaka?
AnonimowyPowrot
29-08-2009, 21:44
Btw, o co zaklad, ze przy okazji nastepnych powolan do reprezentacji powroci temat Matusiaka?
O tytuł mistrza szachowego!
Inter 3:0 Milan po pierwszej połowie i czerwona kartka Gattusa, to jakaś kpina :D
I 3 punkty dla United. O to chodziło.
Ah ten widok wściekłego Wengera, wyrzuconego na trybuny. I te uśmiechnięte twarze i machające radośnie dłonie kibiców United w jego tle. Piękna sprawa : ))
o notkę!
bramka Majewskiego coś podobna do bramki Essiena w półfinale z Barcą, tylko że nie z woleja:
http://www.youtube.com/watch?v=uAluUXeniEA
Już 4:0 dla Interu, jeszcze większy pogrom niż Bayern-Wolfsburg. Pieprzony Berlusconi ciągle wypowiadał się o konkurencyjnym składzie, o tym że Ronaldinho będzie numerem 1, a co mamy? Zdeklasowanie przez największego rywala. Szkoda mi tylko Pato i Huntelaara, bo oni się w tym klubie nie rozwiną jak należy. Co za zarząd.
Michał Winiarski wraca do bełchatowskiej Skry. ; ))
Jako fan Interu liczylem na wieksze widowisko ,szkoda zachowania Gatusso bo w pierwszych minutach mecz byl bardzo zaciety. Cieszy postawa Milito i Eto ,zas bramka Stankovica byla dla mnie wisienka na torcie.
ajajaj wkońcu mnie odbanowali...
Tera tu zrobia remamento!!!
Jako fan Interu liczylem na wieksze widowisko ,szkoda zachowania Gatusso bo w pierwszych minutach mecz byl bardzo zaciety. Cieszy postawa Milito i Eto ,zas bramka Stankovica byla dla mnie wisienka na torcie.
Nie doczekasz się widowiskowych derbów, dopóki nie zmienią prezesa. Jeden z bogatszych ludzi na globie, a nie chce sypnąć trochę kasy na transfery, to jest kurwa parodia. Rozumiem że wyciągnął Milan z kryzysu, ale to co teraz robi z tym klubem to jakiś żart. Powinien sprzedać klub komuś bardziej kompetentnemu. I oni się łudzili że Milan może powalczyć z Realem i Marsylią w LM? Ha :D z Zurychem jeszcze po dupie dostaną ;;
Arka_Sath_Wielki
29-08-2009, 23:48
Michał Winiarski wraca do bełchatowskiej Skry. ; ))
Mógłby wrócić do klubu w którym się wychował, czekamy tu na niego ;|
Dark Sven
30-08-2009, 10:36
Nie doczekasz się widowiskowych derbów, dopóki nie zmienią prezesa. Jeden z bogatszych ludzi na globie, a nie chce sypnąć trochę kasy na transfery, to jest kurwa parodia. Rozumiem że wyciągnął Milan z kryzysu, ale to co teraz robi z tym klubem to jakiś żart. Powinien sprzedać klub komuś bardziej kompetentnemu. I oni się łudzili że Milan może powalczyć z Realem i Marsylią w LM? Ha :D z Zurychem jeszcze po dupie dostaną ;;
Tak. Araby, Perez i drugi Real Madryt. Zapewne to by Cię cieszyło?
nemelza3
30-08-2009, 11:17
Real Madryt to najbardziej przereklamowana drużyna, uważam, że ligę skończą za Barceloną i Villarealem/Sevillą. Cóż 3 miejsce nie jest złe ;)
Tak. Araby, Perez i drugi Real Madryt. Zapewne to by Cię cieszyło?
Szczerze? Tak. Na pewno było by to lepsze wyjście, niż ciągła kadra z graczami którzy się już wypalili kilka lat temu. Poza tym, Milan nie ma nawet trenera z charyzmą. Leonardo jest bez doświadczenia i nie wygląda na takiego który mógłby nieźle wrzasnąć w szatni. Jeżeli czegoś nie zmienią, to Milan podzieli los Parmy i Lazio.
Lukas93de
30-08-2009, 11:47
Ciekawe jak zagra dzisiaj Lech..
Jezeli odniosa kolejna porazke, to moze byc koniec kolejorza na ten sezon :(
W sumie to chcial bym by przegrali... Moze to dalo by do myslenia managerowi i wydupil by tego zasranego trenera.
@DOWN
Gowno prawda....
To sa naprawde utalentowani pilkarze, i gdyby byli pod dobra opieka to kiedys mogli by zagoscic w najwiekszych europeiskich klubach...
Oczywiscie paru juz sie nie nadaje, ale w Lechu jest kilka nieoszlifowanych diamentow...
Ogolnie w polsce rodzi sie wiele talentow, ale niestety tylko pilkarskich, bo trenerow mamy beznadziejnych.
Jedynie Smuda jest w miare dobrym trenerem. Reszta to tepaki udajace ze znaja sie na zeczy, i ciagnace kosmiczne pieniadze od klubow.
Z powodu braku dobrych trenerow w polsce wiele/ wiekszosc talentow sie poprostu marnuje..
Przyklad:
Blaszczykowski.. Dostal sie do Borussi gdzie jest solidny trener i co?? Jest jednym z lepszych pilkarzy Bundesligi, i zapewne najlepszym w reprezentacji Polski.
Albo zobaczcie na jakim poziomie gra Obraniak... Teraz porownajcie se Obraniaka do Rogera Perrejro.. Obraniak - Francja.. Perejro - Polska. Chyba widac niesamowita roznice co?? Kiedy Guerrero przybyl z Brazyli, gral ladna techniczna pilke.. Zaczol grac w polskim klubie i co?? Gra jak ciota.
Gdyby Lewandowski zrobil wszystko by odejsc z Lecha i ze te 2,5 mln dojsc do BVB mieli bysmy w reprezentacji istnego snajpera..
Rozwijal sie w Lechu, bo byl tam dobry trener. Zostal, i wtedy wylali dobrego trenera... Zatrudnili jakas piz****e i druzyna przegrywa wszystkie mecze, a Lewy sie marnuje. I teraz albo jakis klub go wykupi (zostalo im nie cale 15h xD) albo Lewy sie zmarnuje, bo na zmiane trenera sie nie zanosi.
Gierubesoen
30-08-2009, 11:52
Marnym piłkarzom nawet dobry trener nie pomoże.
Dark Sven
30-08-2009, 13:23
Szczerze? Tak. Na pewno było by to lepsze wyjście, niż ciągła kadra z graczami którzy się już wypalili kilka lat temu. Poza tym, Milan nie ma nawet trenera z charyzmą. Leonardo jest bez doświadczenia i nie wygląda na takiego który mógłby nieźle wrzasnąć w szatni. Jeżeli czegoś nie zmienią, to Milan podzieli los Parmy i Lazio.
To kibicuj Realowi. Tam będziesz miał ciągle gwiazdy i ciągle doświadczonych trenerów 'z charyzmą'.
Skąd Ty w ogóle wiesz jaką Leonardo ma charyzme? Po czym to oceniasz?
I najzabawniejsze jest to, że na Berlusconiego najbardziej plują Ci, którzy NIC nie dali klubowi. Internetowi kibole... Jakby nie patrzeć, polityka Pereza po części jest dosyć mądra. Nawet jeżeli dużo zainwestujesz, klub musi na siebie zarobić. Berlu nie może od dwudziestu kilku lat ładować kasy w Milan.
To kibicuj Realowi. Tam będziesz miał ciągle gwiazdy i ciągle doświadczonych trenerów 'z charyzmą'.
Skąd Ty w ogóle wiesz jaką Leonardo ma charyzme? Po czym to oceniasz?
Po co mam kibicować Realowi, skoro od 10 lat byłem za Milanem i jeździłem nawet do Włoch. Poza tym, sezonowcem nie jestem i nie zacznę kibicować drużynom które aktualnie są na topie. Skąd wiem? To przecież widać, nie potrafi załatwić kilku transferów które obiecał.
I najzabawniejsze jest to, że na Berlusconiego najbardziej plują Ci, którzy NIC nie dali klubowi. Internetowi kibole... Jakby nie patrzeć, polityka Pereza po części jest dosyć mądra. Nawet jeżeli dużo zainwestujesz, klub musi na siebie zarobić. Berlu nie może od dwudziestu kilku lat ładować kasy w Milan.
Miałem ten przywilej bycia kilkanaście razy na San Siro, ponieważ ojciec pracuje w Mediolanie. Jeżeli nie może ładować tej kasy, to niech go odsprzeda. No ale oczywiście lepiej żeby dostawali 4:0 z lokalnym rywalem, odsprzedawali najlepszych zawodników, nie ściągali nikogo, opierać grę na 30 latkach, którzy się już wypalili. Co z tego wyniknie? Środek tabeli.
Articuno
30-08-2009, 13:42
W sumie to chcial bym by przegrali... Moze to dalo by do myslenia managerowi i wydupil by tego zasranego trenera.
kibice "Lecha" - chcą porażki swojej drużyny. Potem się dziwić, że się sprzedali za AGD.
Ciekawe, skad wiezmiesz lepszego trenera od Zielinskiego?
Dark Sven
30-08-2009, 14:13
Po co mam kibicować Realowi, skoro od 10 lat byłem za Milanem i jeździłem nawet do Włoch. Poza tym, sezonowcem nie jestem i nie zacznę kibicować drużynom które aktualnie są na topie. Skąd wiem? To przecież widać, nie potrafi załatwić kilku transferów które obiecał.
Skoro tak Ci brakuje wielkich nazwisk, to chyba jednak masz coś z sezonowca. I to nie wina Leonardo, że Łysy zaczął świrować z Cissokho, że dawali absurdalne oferty za Rafinhe, że kłócili się o pare milionów za Fabiano. To nie jest wina Leonardo. To nie jest FM. Tutaj nie menadżer ściąga zawodników
Miałem ten przywilej bycia kilkanaście razy na San Siro, ponieważ ojciec pracuje w Mediolanie. Jeżeli nie może ładować tej kasy, to niech go odsprzeda. No ale oczywiście lepiej żeby dostawali 4:0 z lokalnym rywalem, odsprzedawali najlepszych zawodników, nie ściągali nikogo, opierać grę na 30 latkach, którzy się już wypalili. Co z tego wyniknie? Środek tabeli.
Klub musi zarabiać na siebie. Jeżeli nie awansowali do LM, ponieśli straty. To oznacza, że nie są w stanie ładować dziesiątek milionów w kolejne transfery.
Skoro tak Ci brakuje wielkich nazwisk, to chyba jednak masz coś z sezonowca. I to nie wina Leonardo, że Łysy zaczął świrować z Cissokho, że dawali absurdalne oferty za Rafinhe, że kłócili się o pare milionów za Fabiano. To nie jest wina Leonardo. To nie jest FM. Tutaj nie menadżer ściąga zawodników
Nie brakuje mi wielkich nazwisk, brakuje mi ładnej gry ze strony Milanu. Łysy zaczął świrować z Cissokho bo wiedział, że jeżeli ściągną go, to nie będzie kasy na napastnika. Łysy robił wszystko co mógł, ale co on mógł osiągnąć bez finansów Berlusconiego?
Lukas93de
30-08-2009, 15:05
kibice "Lecha" - chcą porażki swojej drużyny. Potem się dziwić, że się sprzedali za AGD.
Ciekawe, skad wiezmiesz lepszego trenera od Zielinskiego?
Ten temat jest do obrazania sie wzajemnie czy dyskusji o sporcie??...
Jesli to pierwsze to mozemy to rozwinac...
Skad wezme lepszego trenera???
Moze czas by polskie kluby zaczely sprowadzac trenerow zza granicy???
Co do tego, że kibice drużyny chcą jej porażki. Ja baaardzo bym chciał, zeby Legia skończyła na 7 miejscu. Ktoś z góry może by się ogarnął, że drużyna nie ma stylu, ani dobrych zawodników, ani trenera.
Pan i Wladca
30-08-2009, 15:59
Kubica 4, mało brakowało a był by na podium, Vettel mu niestety śmignął z pit stopu :<
Na początku Kubica dobrze jechał a potem znowu coś mu się z samochodem stało. Ale i tak jest zajebiście, BMW jechało w końcu w miarę szybko. Tylko szkoda że Fisichella nie wygrał ale to może następnym razem.
Straznik Monopolowego
30-08-2009, 16:48
Dziwne ze nikt nie wspomnial o karnym na Arszawinie >.<
MU gralo taki syf ze Wisla by ich ograla ale jak sie strzela do wlasnej bramki i w tak durny sposob robi karnego (inna sprawa ze Rooney sie kladl juz zanim go Almunia ruszyl) to sie mecz przegrywa. A wywalenie Wengera na trybuny za machniecie reka czy kopniecie butelki to juz kompletnie jakas parodia jest w dodatku niemial nawet gdzie usiasc
no i Zaglebie znow dostaje po dupie ;];];] Druga druzyna I ligi, a w 5 kolejkach nie maja nawet punktu. Dżizas, wyprzedza ich nawet team, ktory mial -10 pts na start... majac takiego sponsora jak KGHM powinni byc w top6, a tymczasem murowany kandydat do spadku poki co. Ciekawe co kierowalo Franzem ze zgodzil sie tam wrocic.
Gierubesoen
30-08-2009, 17:02
Czekam na mecz 24.10, żeby się lubinki przekonały osobiście kto rozdaje karty w województwie :)
Czekam na mecz 24.10, żeby się lubinki przekonały osobiście kto rozdaje karty w województwie :)
me2;D może nawet wpadnę z resztą kibiców Miedzi
Articuno
30-08-2009, 17:24
Co do tego, że kibice drużyny chcą jej porażki. Ja baaardzo bym chciał, zeby Legia skończyła na 7 miejscu. Ktoś z góry może by się ogarnął, że drużyna nie ma stylu, ani dobrych zawodników, ani trenera.
W takim przypadku bardziej prawdopodobne jest, że ktoś z góry powie: "pierdziele" i zabierze zabawki.
Na pewno nie mając do dyspozycji nowy stadion (-;
Gierubesoen
30-08-2009, 17:55
Chyba kolejka marzeń- Zagłębie w plecy, Śląsk z Lechią solidarnie 1:1, Wisła wygrała a w 40. minucie Lech 0:1 Bełchatów :D
me2;D może nawet wpadnę z resztą kibiców Miedzi
Wcześniej macie wyjazd do nas na Ślęzę, być może pojawię się tam w sektorze gości ;D
AnonimowyPowrot
30-08-2009, 17:55
Dziwne ze nikt nie wspomnial o karnym na Arszawinie >.<
MU gralo taki syf ze Wisla by ich ograla ale jak sie strzela do wlasnej bramki i w tak durny sposob robi karnego (inna sprawa ze Rooney sie kladl juz zanim go Almunia ruszyl) to sie mecz przegrywa. A wywalenie Wengera na trybuny za machniecie reka czy kopniecie butelki to juz kompletnie jakas parodia jest w dodatku niemial nawet gdzie usiasc
Karny na Arshavinie ewidentny, ale to jego wina, że sędzia go nie odgwizdał, taka prawda. No, może z tym "ewidentnym" przesadziłem.
Nie, Wisła, ani żaden inny klub by ich nie ograł. Rooney się kładł? No wybacz, ale został wyraźnie pociągniety za nogi w momencie, gdy był niemalże całkiem wyprostowany, więc jak on mógł się wcześniej kłaść?
To, że nie miał gdzie usiąść to czyja wina?
Szczęście sprzyja lepszym ;> i lodożercom.
Straznik Monopolowego
30-08-2009, 18:01
Karny na Arshavinie ewidentny, ale to jego wina, że sędzia go nie odgwizdał, taka prawda. No, może z tym "ewidentnym" przesadziłem.
Nie, Wisła, ani żaden inny klub by ich nie ograł. Rooney się kładł? No wybacz, ale został wyraźnie pociągniety za nogi w momencie, gdy był niemalże całkiem wyprostowany, więc jak on mógł się wcześniej kłaść?
To, że nie miał gdzie usiąść to czyja wina?
Szczęście sprzyja lepszym ;> i lodożercom.
Wytlumacz mi w takim razie jak u ciebie wyglada ewidentny karny."Jego wina ze sedzia go nie odgwizdal" co to znaczy? mial latac i plakac ze chce karnego?
MU gowno gralo tamtego wiczoru i kazdy obiektywny kibic to powie ze Arsenal byl lepsza druzyna ale coz takie piekno pilki noznej
POCIAGNIETY ZA NOGI xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD idz ty lepiej do sklepu po binokle
http://rs721.rapidshare.com/files/273258282/Man_Utd_v_Arsenal_motd_highlights_29-08-09_capped_by_albiondean.avi
7.35 wszystko pieknie widac
Lukas93de
30-08-2009, 19:17
Lech 2:2 zremisowal...
Tak nie moze byc -.-
Lech 2:2 zremisowal...
Tak nie moze byc -.-
czyli, wg Ciebie, szkoda że nie przegrali?
AnonimowyPowrot
30-08-2009, 19:33
Wytlumacz mi w takim razie jak u ciebie wyglada ewidentny karny."Jego wina ze sedzia go nie odgwizdal" co to znaczy? mial latac i plakac ze chce karnego?
MU gowno gralo tamtego wiczoru i kazdy obiektywny kibic to powie ze Arsenal byl lepsza druzyna ale coz takie piekno pilki noznej
POCIAGNIETY ZA NOGI xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD idz ty lepiej do sklepu po binokle
http://rs721.rapidshare.com/files/273258282/Man_Utd_v_Arsenal_motd_highlights_29-08-09_capped_by_albiondean.avi
7.35 wszystko pieknie widac
To znaczy, że on nie zasygnalizował faulu, teraz bronisz się jak ci wszyscy od "jp"... Zawsze są tam gdzie ich nie trzeba, prawda? Przykład - karny za faul na Rooneyu, lub za upadek Eduardo (nie mówię, że miał symulować, tylko, że miał się tak zachować).
Arsenal był lepszy, nie wiem po co to napisałeś. Po prostu zagrali baaardzo głupio.
@Edit
Jeśli chodziło ci o ostatnie zdanie, to był to swego rodzaju żart, oraz coś, co przypomniesz sobie spoglądając na tabelę z poprzednich, a pewnie i po zakończeniu tego sezonu. oraz jak wygrasz loda od Algidy.
Gierubesoen
30-08-2009, 22:38
KIBICE STRAJKUJA!! WSZYSCY KIBICE LECHA NA NASTEPNE SPOTKANIE NIE PRZYNOSCIE ZADNYCH TRANSPARENTOW KLUBOWYCH. PROTEST PRZECIWKO PZPN JUZ W NIEDZIELE!
Twoje zdanie jest brane pod uwagę jak sanki w lato. A co do spraw kibicowskich to jest odpowiedni temat :d
@down
Lokacja: Niemcy
No w sumie racja, tylko rolę okna gra tv/sopcast
Twoje zdanie jest brane pod uwagę jak sanki w lato. A co do spraw kibicowskich to jest odpowiedni temat :d
On jest takim kibicem, co to kibicuje z okna (czyt. ma widok na stadion).
K.Jay
Marcin Wasilewski został brutalnie sfaulowany w meczu na szczycie Jupiler League pomiędzy Anderlechtem Bruksela, a Standardem Liege. W 25. minucie piłkarz gości Axel Witsel wyprostowaną nogą trafił Polaka prosto w piszczel, dosłownie "przecinając" mu nogę.
Za niezwykle brutalny faul Witsel obejrzał czerwoną kartkę i wyleciał z boiska. Popularny "Wasyl" zwijał się z bólu. Obrońcę reprezentacji Polski czeka najprawdopodobniej bardzo długa przerwa w grze. Gołym okiem było widać, że to otwarte złamanie. kurwa mac, i znow fail w obronie, tyle ze tym razem po prawej stronie. A juz przez chwile dobrze zaczynalo to wygladac...
Gosc ma szczescie ze Wasyl wstac nie mogl, bo gdyby mogl, to by mu pewnie epicko wyjebal...
Widze ze po przyjacielsku nie idzie wiec zamknij morde kanalio....
sam napisałeś stronę wcześniej, że chciałbyś, żeby przegrali. ja się po prostu chciałem upewnić
lech zdechł kolejorz
Gierubesoen
30-08-2009, 22:58
O ja pierdolę...
http://img408.imageshack.us/img408/7886/brutalnymatakuaxela3523.jpg
Articuno
30-08-2009, 23:18
Wiecie co, patrzeć na to i filmik: http://i29.tinypic.com/33e1wfd.gif napada mnie taka złość, takie w*********, a jednocześnie taka bezsilności wobec tego cholernego Murzyna.
MATKO BOSKA, popatrzcie na swoje nogi i spojrzcie na zdjecie, co za k****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O kurwa. Noga mu się złożyła w 3 części.
K.Jay
http://www.youtube.com/watch?v=NE9N8TcXrgw
@
jeszcze rece podnosil do gory jak mu sedzia kartke pokazal ;ooo
Gierubesoen
30-08-2009, 23:47
Ta noga od złamania w dół wygląda jak getra wypchana kamieniami... Wasyl trzymaj się!
W jego miejsce Beenhakker powołał Rzeźniczaka
Jak dla mnie murzyn nie powinien grać do momentu, gdy Wasyl wyzdrowieje. Powrót na boisko stoi pod znakiem zapytania... W normalnym życiu byś zawiasy dostał, a on pewnie 3 mecze dostanie ( jak z Eduardo....).
Szkoda faceta ;/
Boruc dzisiaj piękną bramkę wyjął (-:
Murzyn wiedział, że do piłki nie dojdzie. Celowe zagranie, bo kto z wyprostowaną nogą atakuje piszczel zawodnika, który go wyprzedza wykonując wślizg? Dyskwalifikacja na 2 lata, 100 tyś euro kary jak dla mnie. Ale jak napisano na weszlo.com, dostanie max 3 mecze i śmieszną kare.
@edit
Najbardziej mnie dziwi zachowanie tej małpy, że wymachuje rękami jak czerwoną kartke dostał. A co do 5. kolejki ekstraklasy to wyróżniam jedynie bramkarza i obrońców Śląska. To co wyjmowali Celeban z pustej bramki albo Kaczmarek strzał Kaczmarka ale z Lechii to klasa. Tak samo interwencja Boruca w meczu z Hibernian.
Gierubesoen
31-08-2009, 00:05
Teraz tylko czekać, aż przyjdzie chłopakowi grać w Polsce ;-) Jakoś mi go nie szkoda...
No, w komentach na youtubie już mu obiecali że umrze :D
Gierubesoen
31-08-2009, 00:17
Mecz Polska - Belgia z sędziującym Howardem Webbem plx! Najlepiej podczas EURO 2012 na jakimś 40-sto tysięczniku...
Ale się zbuzowałem, wieczorem wróciłem zmęczony na chatę a po tym co zobaczyłem będę miał problem żeby zasnąć... Rozumiem, że chłopa poniosło, ale jeszcze bezczelnie rozkłada ręce udając niewiniątko... Grrr
Ta umrze jak Webb... jak na moje 2 lata odpczynku od pilki. Gdy niektorzy jak szkodza mniej sobie <narkotyki> sa dyskwalifikowani to dlaczego frajerstwo co niszczy kariere innym ma miec dobrze?
Articuno
31-08-2009, 00:46
A to jest młody gówniarz. 20 lat... bez rozumu.
Oficjalna strona Chelsea Football Club zamieściła przed chwilą komunikat o następującej treści:
Chelsea jest zachwycona, mogąc potwierdzić, iż John Terry podpisał nowy pięcioletni kontrakt, który zatrzyma go w klubie do sezonu 2013-14.
To także potwierdza pragnienie zarówno Johna jak i Chelsea o pozostaniu piłkarza w klubie do końca jego piłkarskiej kariery.
IKONA.
31-08-2009, 16:17
Ja bym sie nie cieszyl Cristiano i Henry tez sezon przed swojim odejsciem podpisywali nowe kontrakty
AnonimowyPowrot
31-08-2009, 17:12
@Up
Kaka i Ibrahimovic chyba też, ale pewności nie mam. No co, podwyżka każdemu się przyda :D
Oficjalna strona Chelsea Football Club zamieściła przed chwilą komunikat o następującej treści:
Chelsea jest zachwycona, mogąc potwierdzić, iż John Terry podpisał nowy pięcioletni kontrakt, który zatrzyma go w klubie do sezonu 2013-14.
To także potwierdza pragnienie zarówno Johna jak i Chelsea o pozostaniu piłkarza w klubie do końca jego piłkarskiej kariery.
IKONA.
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,2034142,wiadomosc.html
Swego czasu Van Nistelrooy też był moim ulubionym piłkarzem (po Beckhamie), ale przez zmianę fryzury (tak samo jak poprzedni, chociaż ten zdecydowanie mniej zauważalnie) stracił moją sympatię :D Głupi powód, ale po prostu już go nie lubię jak kiedyś, chociaż cenię wciąż. Beckham wraca do łask :P
Bolt nie ma za grosz skromności, tak przynajmniej to wygląda w tym wywiadzie, ale co by mu nie zarzucić, to ma jednak rację.
@Down
Nie chciałby, a raczej gdyby powrócił :D Zagadka niezła, ale myślę, że mógłby. W Polskiej lidze to by chyba miotał, bo zakładam, że oprócz szybkości ma także dobrą kondycję, a chyba podstawy umie. Jeśli twierdzi, że ma ponad 50% skuteczność strzelania karnych nie byle jakiemu bramkarzowi, to pewnie jego rajdy byłyby ciężkie do zatrzymania dla niejednego obrońcy z naszych stron...
Bolt nie ma za grosz skromności, tak przynajmniej to wygląda w tym wywiadzie, ale co by mu nie zarzucić, to ma jednak rację.
Po co ma mydlić oczy i kłamać, skoro każdy wie że jest najszybszym człowiekiem na świecie? Btw, ten koment mnie zwalił z nóg:
Załószmy teoretycznie że Bolt chciałby zostać piłkarzem. I dostał by okazało by się że ma Polskie pochodzenie. Czy nie rozgrywając żadnego meczu w rodzimej reprezentacji mógłby grać dla Polski, pomimo wytępu na MŚ lekkoatletycznych w barwach innego narodu?
:D:D:D
Szkoda Wasilewskiego, skurczybyk ladnie go przetrzepal, ale mimo wszystko az tak bym sie nie napinal. shit happens.
http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,4935967,title,LIDER-ASYST-200708-W-NCAA-ZAGRA-W-TUROWIE,index.html
Polskim koszem mało się interesuje, ale ladne wzmocnienie. Miami heat nawet zaoferowali mu niegwarantowany kontrakt, ale zerwał więzadła :/
http://www.weszlo.com/news/3565
@Bolt
Był kiedyś polski piłkarz bardzo wytrzymały i szybki, brał udział również w biegach na ileś tam metrów. Tylko nie pamiętam jak się nazywał... Potrafił podczas meczu zrobić 16 km, a to na dawne czasy było niesamowite.
http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,4935967,title,LIDER-ASYST-200708-W-NCAA-ZAGRA-W-TUROWIE,index.html (http://urlguard.net/l/http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,4935967,title,LIDER-ASYST-200708-W-NCAA-ZAGRA-W-TUROWIE,index.html)
Polskim koszem mało się interesuje, ale ladne wzmocnienie. Miami heat nawet zaoferowali mu niegwarantowany kontrakt, ale zerwał więzadła :/
juz w zeszlym roku mielismy w Turowie istny osrodek rehabilitacyjny, chyba z pol skladu bylo swiezo po kontuzjach... , Bailey, Miljkovic, Radonjic, pozniej Edney (swoja droga chyba jeden z najbardziej - o ile nie najbardziej - utytulowanych zawodnikow, jacy kiedykolwiek wystepowali w Polsce), z powodu kontuzji w trakcie sezonu odszedl Copeland oraz Townes (chociaz tutaj akurat kontuzja podobno byla tylko oficjal resom). Jakos ten poprzedni sezon mnie troche wprawil w zaniepokojenie w kwestii pokontuzyjnych plajersow... zobaczymy, niemniej jednak moze byc w PLK gwiazda, czego szczerze bym sobie zyczyl, bo karnecik juz tuz-tuz ;]
Ale sie w*****e, jak za 2h przeczytam, ze Ribery jednak w Madrycie... uuu, ale sie w*****e ;/
Duch Niespokojny
31-08-2009, 22:57
Foster 12 zawodnikiem Arsenalu, piłki wypadają mu z rąk jak na zawołanie :D
Natomiast dwunastym zawodnikiem drużyny przeciwnej tradycyjnie sędzia...
ajajaj wkońcu mnie odbanowali...
Hehehe
To znaczy, że on nie zasygnalizował faulu
R u serious?
Co do faulu na Wasilewskim - wyglądało to na przypadkowe wejście. Ale i tak należy się kara za głupotę. No bo co chciał osiągnąć atakujący wyprostowaną nogą i jeszcze przenosząc na nią ciężar ciała? Jedynym skutkiem, jaki to mogło przynieść w tej sytuacji była właśnie kontuzja przeciwnika.
Arka_Sath_Wielki
31-08-2009, 23:18
A Barcelona po pierwszej połowie po bardzo ładnej grze prowadzi ze Sportingiem Gijon 2-0. Warto zaznaczyć, że ofensywa Dumy Katalonii prezentuje się dosyć nietypowo. Pep Guardiola dał odpocząć swoim czołowym graczom po Superpucharze Europy. W ataku Bojan - Ibra - Pedro.
no i w końcu bramka Zlatana:)
na 5 minut do końca 3:0 dla Barcy
Arka_Sath_Wielki
01-09-2009, 00:20
I witamy się z fotelem lidera, na którym posiedzimy przynajmniej 2 tygodnie :) Jedno mnie w tym meczu zadziwiło - wszystkie 3 bramki zostały zdobyte GŁOWĄ co się Barcelonie raczej rzadko zdarza.
Gierubesoen
01-09-2009, 00:22
Ibra "stracił dziewictwo", teraz już powinno być co raz lepiej ;-)
I witamy się z fotelem lidera, na którym posiedzimy przynajmniej 2 tygodnie :) Jedno mnie w tym meczu zadziwiło - wszystkie 3 bramki zostały zdobyte GŁOWĄ co się Barcelonie raczej rzadko zdarza.
Nie mamy lidera (jeszcze), Getafe wygrało 4:1 z Racingiem;d
no, i Ribery jednak w Bayernie. Fajnie. Boczni obroncy calej Europy - bojcie sie ;)
Napastnik Eidur Godjohnsen podpisał dwuletnią umowę z AS Monaco, co oznacza rozstanie się z Barceloną, w której pełnił od dłuższego czasu role dalekiego rezerwowego. Klub z Ligue 1 zapłacił za niego dwa miliony euro.
hah, 2 miliony euro, trzeba bylo sellnac Brozka i sciagnac sobie Eidura ;]
Arka_Sath_Wielki
01-09-2009, 10:49
Mój błąd, faktycznie, lidera nie mamy. A co do Eidura, to dobrze, że go sprzedali. Mało grał i mało wnosił do gry, jak już grał :D
hah, 2 miliony euro, trzeba bylo sellnac Brozka i sciagnac sobie Eidura ;]
z Brożka i tak jest więcej pożytku, niż z Eidura, który jest jednym z najbardziej drewnianych piłkarzy w Europie
AnonimowyPowrot
01-09-2009, 13:30
no, i Ribery jednak w Bayernie. Fajnie. Boczni obroncy calej Europy - bojcie sie ;)
Warto zaznaczyć także udział Lahma przy akcjach ofensywnych. Jednak wątpię w sukces Bayernu, głównie przez strefy defensywne.
Articuno
01-09-2009, 13:48
MATKO BOSKA
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-650/-550/faktonline/1251686110183.jpg
To oczywiscie Wasyla...............
MATKO BOSKA
http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-650/-550/faktonline/1251686110183.jpg
To oczywiscie Wasyla...............
O ja p________ . Aż mnie ciarki przeszły. ; /
jakosiara
01-09-2009, 15:21
Wyrok "mordercy" Wasyla (http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Axel-Witsel-ukarany-za-faul-na-Wasilewskim,wid,11449683,wiadomosc.html?ticaid=18a b6)
4 miesiące dla Witsela. Za mało, bo podobno jest prawo odwieszenia któregoś tam listopada.
Warto zaznaczyć także udział Lahma przy akcjach ofensywnych. Jednak wątpię w sukces Bayernu, głównie przez strefy defensywne.
Ja uważam, że Bayern wygra Bundeslige z palcem w nosie. Zobaczymy ;> btw za 1h 12 min zaczyna się losowanie par 1/16 finału PP.
o Bundeslige jestem spokojny, zadna z druzyn nie wzmocnila sie na tyle, zeby w sposob zdecydowany odjechac reszcie stawki. Bardziej interesuje mnie LM, co do ktorej nadal mam obawy. Bez bramkarza i prawego obroncy... ;/
AnonimowyPowrot
01-09-2009, 15:52
o Bundeslige jestem spokojny, zadna z druzyn nie wzmocnila sie na tyle, zeby w sposob zdecydowany odjechac reszcie stawki. Bardziej interesuje mnie LM, co do ktorej nadal mam obawy. Bez bramkarza i prawego obroncy... ;/
Środek obrony też niewyraźnie wygląda na tle innych potęg. Atak szeroki, jakościowo nieco gorszy, ale jednak bardzo mocny.
PS. Pisząc wcześniejszego posta chodziło mi o awans do 1/4 LM (taki przykład, bo możliwe że awansują i do półfinału, ale to zależeć będzie od szczęścia, po czym nikt nie będzie wspominał tego, jak byli blisko, bo jednak byli blisko tylko teoretycznie). Namieszałem :<
Albertus
01-09-2009, 17:33
1/16 finału Pucharu Polski 2009/10:
Okocimski KS Brzesko - Arka Gdynia
Pogoń Szczecin - Polonia Warszawa
Olimpia Grudziądz - Odra Wodzisław Śląski
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze
Start Otwock - Łódzki KS
Bytovia II Bytów - Polonia Bytom
GKP Gorzów Wielkopolski - Legia Warszawa
Hetman Zamość - Wisła Kraków
Nielba Wągrowiec - Lechia Gdańsk
Piast Kobylin - Cracovia
Polonia Słubice - Piast Gliwice
GKS Tychy - Jagiellonia Białystok
Dolcan Ząbki - Śląsk Wrocław
Korona Kielce - GKS Bełchatów
Stal Stalowa Wola - Lech Poznań
Widzew Łódź - Ruch Chorzów
jak oceniacie te mecze???
mysle ze Piast Kobylin popchnie Cracovie ;D
Gordorczyk
01-09-2009, 17:35
Ruch - Widzew to bedzie niezly meczyk
Gierubesoen
01-09-2009, 19:24
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze IMHO najciekawszy mecz zarówno pod względem sportowym jak i kibicowskim :>
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze IMHO najciekawszy mecz zarówno pod względem sportowym jak i kibicowskim :>
Sportowo - Korona-PGE
Kibicowsko - Widzew-Ruch
Gdyby w Zabrzu - to tak, ale w Sosnowcu... Nielba jest ciekawa niby kraina kuchenkorza, klatke gości mają buahahahaa, ale Śląsk wyeliminowali rok temu.
@apropo Wasyla to Witsel dostał jednak do 26 Listopada bez opcji skracania. Żart?
temu witselowi bym powiedział tak: jak Wasyl wróci do piłki, to Ty też zaczniesz grać
AnonimowyPowrot
01-09-2009, 21:05
Dobra, wszyscy się tym tak strasznie bulwersują... Może powinni mu nogę amputować, albo też tak złamać? Lepiej zamknąć go na miesiąc w pomieszczeniu, gdzie jedynym źródłem pożywienia będzie miód, oczywiście w ulu, strzeżony przez miłe owady :s Wyślijmy go na Marsa, jak taki kozak to niech tam postawi nogi, nie? Dobra jest też opcja z przeszczepem kaczych nóg, wtedy by już nikogo tak nie potraktował...
Albertus
01-09-2009, 23:46
myslicie ze ten faul byl celowy czy niechcacy? w sumie on mu tak skoczyl na noge , ale nie wiem
Moim zdaniem, nie był celowy. Po prostu w piłce liczy się też odpowiedzialność. Tu jej zabrakło. I stało się, to co się stało. Natomiast, kara jest śmieszna. Tyle odemnie.
Xendriel
02-09-2009, 10:08
Gdyby nie był celowy, to nie wszedłby wyprostowaną nogą.
temu witselowi bym powiedział tak: jak Wasyl wróci do piłki, to Ty też zaczniesz grać
Bardzo, a to bardzo głupi pomysł. Bardzo dobrze zostało to wyjaśnione na weszlo.com. Wyobraźcie sobie, że zawodnik X sfauluje zawodnika Y podobnie jak Witsel Wasyla. Kara dla X oczywiście tak długa jak absencja Y. Y udaje sobie, że go łupie w krzyżu, że nie może to tamto i byłoby jeszcze większe naciągalstwo w tym sporcie. X nie może wrócić na boisko. Kara jak najbardziej za skromna, myśle, że runda przerwy to MINIMUM.
AnonimowyPowrot
02-09-2009, 15:50
Xendriel, a co, miał wyskoczyć szczupakiem nad nim? : O Albo otworzyć spadochron, w końcu każdy ma go przy sobie. Możliwe też, że nie jest pr0 i za wolno wstukiwał kod na jeta :D GTA: SA normalnie, bo murzynem już jest.
Za mała kara? OMG, cieszcie się, że w ogóle zrobili wyjątek, ja spodziewałem się maksymalnie 10 meczy...
@Swiety
masz rację, idealnie wyjaśnione, lol
myślisz, że Wasyl specjalnie by udawał, że grać nie może, tylko po to, żeby Witsel też nie zagrał? człowieku, dla nich piłka to prawie całe życie
Bardzo, a to bardzo głupi pomysł. Bardzo dobrze zostało to wyjaśnione na weszlo.com. Wyobraźcie sobie, że zawodnik X sfauluje zawodnika Y podobnie jak Witsel Wasyla. Kara dla X oczywiście tak długa jak absencja Y. Y udaje sobie, że go łupie w krzyżu, że nie może to tamto i byłoby jeszcze większe naciągalstwo w tym sporcie. X nie może wrócić na boisko. Kara jak najbardziej za skromna, myśle, że runda przerwy to MINIMUM.
Tak kurwa. A Wasilewski sam sobie nogę złożył. Wyjdź ignorancie.
K.Jay
Arka_Sath_Wielki
02-09-2009, 19:21
Są jacyś mega pewniacy w następnej kolejce ? xD Bo bym sobie obstawił, bo z kasą raczej cienko, ale zupełnie nie wiem na kogo O.o Myślałem o Bayernie, ale zastanawiam się czy ostatnio nie było u nich aż za dobrze. Barca gra z Getafe z którym nigdy im nie szło, a Inter po derbach wygranych 4-0 pewnie zabalował :|
Ograniczeni jesteście, bo killka stron temu pisałem, że ten faul był celowy. NIE napisałem, że X to Wasyl a Y Witsel, napisałem jaki to by miało skutek, gdyby to dotyczyło KAŻDEJ kontuzji typu zerwane więzadła etc. Nie mówie co na świecie, mówie co w POLSCE. Nie wykorzystywano by tego, nie płacono by za to? Kulisy polskiej piłki wychodzą do dziś, a wszystko jest powiedziane w Polskim filmie pt. "Piłkarski Poker". Jednym słowem, bo nie sądze, aby wasz poziom był rzeczywiście wysoki, mielibyśmy jeszcze większe GÓWNO niż jest teraz.
@edit
Ignorantami jesteście wy, bo patrzycie przez pryzmat najlepszych lig świata, gdzie ludzie poradzili sobie z tym problemem jakim w Polsce jest korupcja doskonale (Włochy). Są ludzie, którzy nie tak jak wy olali polską lige bo albo jesteście z małej wioski i nikt was wierności jednej drużynie nie uczył (jeden z powodów dla którego kibicuje drużynie w polskiej lidze) albo po prostu dla was liczy się sukces i wasze Manchestery etc. Owszem, ja również kibicuje drużynie z BBVA (Barcelona), ale powiedzcie sobie szczerze, kibicowaliście jej za czasów Kluiverta, kiedy Barcelona mocna była, ale nie aż tak jak teraz?
skoro rozmawiamy o konkretnej sytuacji, a Ty podajesz przykład z X i Y, to chyba logiczne, że X Witsel, a Y to Wasyl. Ogólnie to udawanie za kasę bym rozumiał, jeśli Witsel byłby gwiazdą pokroju Messiego albo Kaki, ale nie jest. I nie patrzę na pryzmat ani najlepszych lig świata, ani ligi polskiej, tylko LIGI BELGIJSKIEJ (która imo bliżej ma do najlepszych lig, niż do polskiej)
skoro rozmawiamy o konkretnej sytuacji, a Ty podajesz przykład z X i Y, to chyba logiczne, że X Witsel, a Y to Wasyl. Ogólnie to udawanie za kasę bym rozumiał, jeśli Witsel byłby gwiazdą pokroju Messiego albo Kaki, ale nie jest. I nie patrzę na pryzmat ani najlepszych lig świata, ani ligi polskiej, tylko LIGI BELGIJSKIEJ (która imo bliżej ma do najlepszych lig, niż do polskiej)
Usłyszałem dobry tekst "Gadaj z dupą to cie osra"...Napisalem poprzednio 3 linijki na ten temat, ale dalej nie rozumiesz do czego zmierzam.
@DOWN
Masz racje, tu popełniłem błąd, ale znowu nie rozumiesz o co mi chodzi, ciągle wam tlumacze, że X i Y to niewiadoma, i nie chodzi mi o ten KONKRETNY faul, tylko o to co by się działo gdyby było więcej takich sytuacji, no cóż żyjcie sobie ze świadomością, że macie racje.
Usłyszałem dobry tekst "Gadaj z dupą to cie osra"...Napisalem poprzednio 3 linijki na ten temat, ale dalej nie rozumiesz do czego zmierzam.
Btw w moim przykładzie y faulował, a x był faulowanym.
wskaż mi te trzy linijki, bo ja jakoś trzy razy twoje wypociny przeczytałem i nadal nie wiem, czemu uważasz taką karę za niestosowną
btw fajnie 'y faulował, a x był faulowany', skoro
Wyobraźcie sobie, że zawodnik X sfauluje zawodnika Y podobnie jak Witsel Wasyla. Kara dla X oczywiście tak długa jak absencja Y. Y udaje sobie, że go łupie w krzyżu, że nie może to tamto i byłoby jeszcze większe naciągalstwo w tym sporcie. X nie może wrócić na boisko. Kara jak najbardziej za skromna, myśle, że runda przerwy to MINIMUM.
sam się już gubisz w tym co piszesz
a z resztą, o czym my tu gadamy... po prostu podałeś głupi przykład i teraz na siłę chcesz pokazać, że jednak miałeś rację
Duch Niespokojny
02-09-2009, 21:30
Świętemu chodziło o to, że ktoś właśnie mógłby się dla kasy podłożyć Messiemu, Ronaldo itp., a potem "leczyć" kontuzję w nieskończoność, żeby ww. piłkarz miał jak najdłuższą karę.
ok, ok trochę się zagalopowałem też, bo w sumie nie pomyślałem, że skoro Witsel by dostał taką karę, to na każdego piłkarza by musiała być podobna kara nakładana
Arka_Sath_Wielki: masz osobny temat o bukmacherce.
ja myśle, że kara jest wystarczająca. Taylor za faul na Eduardo dostał 3 kolejki. W najlepszej lidze świata rzekomo.
Każdy z Was co gra w piłkę - nie ważne na jakim poziomie, w jakiej lidze, jeżeli podczas gry wkłada ile się da i walczy o dobro całej druzyny, odczuwa przy tym cholerną chęc, emocje do gry no to wie, ze to raczej celowe nie było. nie znam też przebiegu spotkania i czy Witsel miał jakieś 'rachunki' do wyrównania z Wasylem, ale gdyby nawet miał to IMO tak złamać nogi mu nie chciał.
jak już pisałem: shit happens.
Ignorantami jesteście wy, bo patrzycie przez pryzmat najlepszych lig świata, gdzie ludzie poradzili sobie z tym problemem jakim w Polsce jest korupcja doskonale (Włochy). Są ludzie, którzy nie tak jak wy olali polską lige bo albo jesteście z małej wioski i nikt was wierności jednej drużynie nie uczył (jeden z powodów dla którego kibicuje drużynie w polskiej lidze) albo po prostu dla was liczy się sukces i wasze Manchestery etc. Owszem, ja również kibicuje drużynie z BBVA (Barcelona), ale powiedzcie sobie szczerze, kibicowaliście jej za czasów Kluiverta, kiedy Barcelona mocna była, ale nie aż tak jak teraz?
Phii... Ja Barcelonie kibicuję już 12 lat. A Barca była zawsze mocna, nawet bez Kluiverta.
K.Jay
Świętemu chodziło o to, że ktoś właśnie mógłby się dla kasy podłożyć Messiemu, Ronaldo itp., a potem "leczyć" kontuzję w nieskończoność, żeby ww. piłkarz miał jak najdłuższą karę.
NARESZCIE!!!!!!!!!
jakosiara
04-09-2009, 19:09
Zaraz mnie coś kurwa trafi (http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Dyskwalifikacja-Witsela-skrocona,wid,11463771,wiadomosc.html?ticaid=18b02)
Arka_Sath_Wielki
04-09-2009, 20:18
No niby tak, ale ma mieć jeszcze sprawę w sądzie ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.